הכנת אוכל לקראת הלידה

mitmit11

New member
זה בדיוק מה שהיה לי בלידה הקודמת

אבל עכשיו עם ילד בן שנתיים בבית והניסיון נראה לי שעדיף להכין. תמיד יהיה מי שיאכל
 

שושנית23

New member
לא לכל אחת יש אנרגיה להכין ארוחות בריאות

אחרי לידה. אני ברוך ה' ילדתי בלידה מהירה, ללא כל סיבוך, ללא כל אפידורל, עם קריעות קטנות ומעט תפרים... וממש ממש ממש לא היה לי כוח להכין משהו בריא ומזין אחרי הלידה. מה שהציל אותי זה החברות שהביאו לי אוכל בריא כל יום... ולדעתי הפעם אני גם אכין לי כמה מנות של אוכל במקפיא... כי עכשיו גם יהיה לי את הגדול בבית...
בקיצור... תחשבי אם מישהי עוברת לידה קשה, ניתוח קיסרי, מרגישה לא טוב? ואני הרגשתי מצוין... יחסית... פשוט הייתי אחרי לידה... אז מה זה יכול להזיק שיש קצת אוכל במקפיא? מה הפסדת בזה שיש לך אופציה לעשות את זה מהר ולנוח קצת?
 
את צודקת אבל

מצד שני זה נחמד אם יש משהו נוסף שמעסיק אותך בבית חוץ מהטיפול בתינוק.
גם אני הייתי מאוד עייפה בשבוע הראשון וזה מה שדרבן אותי לקום מהספה ולעשות משהו.
לבשל או להכין עוגות ועוגיות למבקרים זה הכיף שלי
כמובן שהיה לי גם מזל שהתינוקי אפשר לי את זה. אבל זה באמת מאוד תלוי
בלידה ובמצב הפיזי והנפשי של היולדת. כל אחת צריכה לעשות מה שטוב לה לנפש!
 

Ronronit1

New member
זה כשיש לך מזל ויש לך קטנצ'יק שישן

אבל לא כל תינוק נולד כזה.....
 
הכנת אוכל מוכן

בהריון הראשון שלי לא הכנתי כלום ותוך שבוע מצאתי את עצמי מורעבת עם תינוק צורח על הידיים
לכן בהריון השני הכנתי כדלקמן

- שניצלים - רגילים, וגם אפשר להוסיף רוטב חמוץ - חריף לבלילה, לגוון

- אורז עם שקדים וצימוקים וגם אורז עם אפונה וגזר. ניתן לקנות בחנות של "הכל בדולר" קופסאות שקופות כמו במעדנייה ולהקפיא במנות שיספיקו כל פעם לארוחה אחת, ואז להפשיר לפני הארוחה

-פשטידות - פשטידות בתבנית של מאפינס - ככה אפשר להפשיר כל פעם אחת לארוחת ערב. הכנתי פשטידות זיתים וטונה

-עוגות. עוגות בחושות פשוטות עוברות הקפאה מצוין ונשארות טריות וטעימות. קניתי תבניות שהן קצת יותר קטנות מאינגליש קייק (בערך חצי אינגליש קייק) והכנתי עוגות קטנות. אפשר להפשיר אם באים אורחים או סתם אם בא משהו טעים. הכנתי עוגות גזר עוגות חלבה ועוד עוגות בחושות

בתאבון!
 

שרוני94

New member
אהבתי.. אחלה .רעיון.הכנת אוכל..
|עוגה

אז נתחיל..
ב"ה .. חמתי תכין אוכל לקראת לידה.
מה שתכין זה יהיה נהדר.
ועוד..

שניצלים, אורז, שעועית ירוקה , עוף,
פירות, ירקות..
סנדויצים, סלטים, חמוס טחינה... מרגישה שאני כבר במסעדה חחח.
ציפס,מרק.
טיפים כלליים..
לשתות הרבה מים, לאכול מה שיש ולא להתפנק ..ולהגיד תודה ..ולהיות רגועות.. חח לא קל אבל להשתדל סבבה ..שיהיה לנו לידה קלה ובשעה טובה..ותינוקות בריאים אמןן.. וגידול קל ומהנה ובריא הכי חשוב.

 
אם יש לכם משפחה נדיבה

כמו אצלי,כל יום מישהו אחר הביא לנו אוכל
וגם עכשיו יהיה כך.
 
מה שאני הכנתי...

1. עוגות בחושות לאירוח
2. עוגות שמרים לנשמה
3. מאפינס בריאים לארוחת בוקר
4. פשטידות
5. רטבים לפסטה עם ובלי בשר
6. קציצות

חוץ מיזה דאגתי בקניות שיהיו חטיפי אנרגיה ופירות יבשים בבית וכל פעם שאמא שלי באה היא הכינה אוכל אצלי.
 

שרוני94

New member
איך שכחתי

עוגות..
לילדים ולנו...

עוגת שקולד , עוגת בסקוויט..
עוגיות חמאה.. מקוה שהכל יצא לפועל ב"ה.
אה ופיצות.
 

Ferbers

New member
אני הכנתי בעיקר עוגות וכאלו..

כי התכוננתי למבול המבקרים, תמיד היתה עוגה שבעלי הוציא עם תה/קפה וניגמר הסיפור..
אצלנו אוכל זה לא אישיו, אני מכינה יחד עם דברים אחרים, תמיד יש לנו שניצלים שהכנתי מראש במקרר קפואים (רק לטגן) וגם רוטב בולונז יש תמיד קפוא ומוכן להפשרה, וכל השאר באמת לוקח שנייה להכין (חוץ מתפו"א בתנור או פירה שצריך לקלף, וזה גם ככה לא עובר הקפאה טוב..)
אצלי, בשבוע הראשון אחריי הלידה אמא שלי דאגה למלא לי את המקרר באוכל ממסעדה שמכינה אוכל ביתי, ואח"כ כבר חזרתי להכין לי אוכל ככה בקטנה או שהחמות שלי הביאה מידי פעם ואמא שלי דאגה לי לסיר מרק ענק ו-זהו..
גם ככה הפריזר קטן יחסית ולא יכול להכיל כמות של חודש או פחות מזה, אז אין לי מקום בלאו הכי, ואני לא אוהבת פשטידות מופשרות וכאלה, מבחינתי קערת מרק עגבניות עם אורז או פתיתים עם סלט זו אחלה ארוחת צהריים (במיוחד בחורף)..
הילדון שלי אוכל בגן, בעלי אוכל בעבודה בד"כ, ורק בשישי נשאר לבשל, וזה באמת בקטנה..
מה שכן אני דאגתי שתגיע עוזרת כשהייתי בבי"ח, אז חזרתי לבית מבריק, עשיתי קנייה גדולה בסופר שכללה המון המון ירקות פירות ונשנושים לא משמינים, היו לי המון גבינות ונקניקים ולחם לסנדוויצ'ים וזהו..
 
אז לפני הלידה האחרונה

מלאתי את המקפיא בכל טוב.
ובסוף השמשתי ברב האוכל לפני הלידה כי חודש תשיעי היה לי פשוט נוראי ומצורצר...

אז עד לאיפוס תפקודי הילדות אכלו קצת ג'אנק שלרב אין פה בבית (שניצלים מוכנים, פיצות קפואות וכו') וקצת ממאכלי אבא שלהם (שהוא מסתדר לא רע במטבח אבל יש לנו גישה חלוקה בכל הנוגע לארוחה מזינה...) וכשהיה לי כח כבר הכנתי כמות שלפחות אוכל לבשל יום כן יום לא.
 

GAL L1

New member
יכולה להמליץ

מהנסיוןלמה נסיון שלי, שהולך מצויין
בשר תחון להקפאה
רוקדות בשריות, כאשר משתמשים בבצק מוכן וממלאים בבשר תחון, אפשר עם פטריות ואפשר בלי
רוטב עגבניות
טלפון של סופר הקרוב שמוכן לעשות משלוח
כנל גם ירקן
אמא שלי הייתה אצלי פעמיים אחרי הלידה ושבוע רק בישלה והקפיא
חודשים אחרי זה לא הייתי צריכה לעשות כלום
גם ירקות קפואים כמו סנפרוסט הולך מעולה
השנה הם הוציאו מוקפץ סיני ותאילנדית וגם מרקים מאוד מוצלחים
אוכל חם מוכן וזמין מאוד נחוץ בהתחלה אז חשוב להתארגן מראש
 
עוד טיפ להקפאה:

אני מכינה את הפשטידות הרגילות שאני מכינה, אבל רק את המילוי, בלי הבצק, ואופה אותן בצורת בורגר (מועכים לתוך רינג כזה של פנקייק ישר בתבנית הגדולה של התנור, עם נייר אפייה) ומקפיאה.
זה יוצא מעולה בחימום חוזר, בגודל נשלט של מנה סבירה, ונותן הרגשה כזאת של אוכל מוכן קנוי וכייפי אבל הוא בעצם בריא..
 

Ronronit1

New member
השנקל שלי

- אחרי הלידות לא הייתי מסוגלת לאכול בשר או אוכל מתובל.
מאוד אהבתי לאכול מרקי ירקות ועדשים.
-להכין שקדים, אגוזים ופירות יבשים, רצוי פירות אורגנים. זה נשנוש מזין בלי הכנות. ולשים על השולחן שתיים-שלוש קעריות קטנות עם פירות יבשים ואגוזים. היו ימים שלמים שחייתי על זה.
-ירקות בתנור, כאלה שלוקח שלוש דקות לחתוך ולא חייבים לקלף(קישואים, תפ"א עם קליפה דקה, פטריות, בטטה, דלורית, כרובית, בצל) לתבל, לשים בתבנית, כרעיים של עוף מעל ולתנור. 10 דקות עבודה.
 

mica35

New member
פרויקט ההקפאה שלי

אני "הגרלתי" תינוק שלא ישן במשך היום (כן, יש גם כאלה. כן, הרופא אמר שזה בסדר ויש גם כאלה). ולכן היה לי מזל גדול שהכנתי מקפיא מלא. גם בלידה השנייה שהקטנה ישנה כל היום עד גיל שלושה חודשים עדיין לא תמיד התחשק לי לבשל והיה הרבה יותר כיף להוציא מהפריזר ולאכול אוכל מוכן. אין לי ממש מי שיכין לי, ולא כל כך כיף לאכול טייק אווי יותר מידי וגם לא כזה טעים (וזה גם משמין ובדרך כלל לא בריא).
אז הנה מה שהכנתי, אני השתדלתי להכין דברים שנותנים לי פתרון לארוחה מלאה (חלבון, פחממות, ירקות).

לזניה (להקפיא במנות קטנות או לחתוך כמה פעמים בזמן שקופא כדי שיהיה קל להפריד (לרוב שוכחים אז עדיף מנות אישיות).
טונה קסרול (פשטידה של פסטה וטונה), כנל מנות קטנות
קציצות ללא רוטב מכל מיני סוגים. מכינים ומקפיאים במגש גדול ורק אחר כך מעבירים לכלי (ככה לא נדבק ואפשר להפשיר כל פעם אחת),
להחזיק בפריזר כמה חבילות פיתות (יש מעולות גם מחיטה מלאה) ואז פיתה עם קציצה זו ארוחה מלאה שקל לאכול אפילו תוך כדי הנקה (ויש בדיחה כזו, איך מזהים תינוקות יונקים? לפי הפירורים על הראש).
ובכלל כמה חבילות של פיתות או לחמניות/לחם בפריזר ותוך כמה דקות אפילו חביתה עם פיתה זו ארוחה.
פשטידות שאוהבים.
רטבים לפסטה, בולונוז או עגבניות או אפילו רוזה (שמנת עגבניות) יוצא טוב מפריזר. כשמכינים לזניה אפשר להכין כמות בולונוז כפולה ולהקפיא גם אותה. אני אוכלת רטבים לפסטה גם עם פסטה כמובן אבל גם עם אורז או אפילו בורגול (ואז לא צריך אפילו לבשל פשוט משרים קצת במים רותחים).
כל מיני תבשילים של אורז עם עוף בעיקר חתיכות של חזה או פרגית קופאים מצויין.
אני גם קניתי לפני הלידה כמויות גדולות של ירקות קפואים של סנפרוסט ואז הפשרה של כמה שניות במיקרו פלוס כפית רוטב צילי מתוק ויש תוספת ירק בלי מאמץ.
והכנתי גם 2 סוגי רטבים שעמידים לשמירה במקרר (אחד אסייתי ואחד בסגנון ויניגרט, אפשר גם לקנות) שיהיה מוכן לערבוב עם ירקות של סנפרוסט או עם חסה ושוב יש סלט בשניות)
קניתי גם כמות גדולה חתיכות סלמון (או חתיכות קטנות של פילה או מה שנקרא סטייק) ואז מפשירים חצי שעה מחוץ למקרר או אפילו במקרו ומטגנים (אפילו לא צריך שמן) כמה דקות מכל צד על מחבת או פשוט שמים בתנור, אפילו לא חייבים לטבל יותר מידי חוץ ממלח, ויש מנה עיקרית בכלום עבודה וכזו שאפשר לעשות עם התינוק ביד אחת. והאמת שסלמון קופא מצויין, אני חותכת אותו לחתיכות (לפי ה"פלחים" שלו, ומקפיאה במנות אישיות). ואז או שאוכלים אותו כמו שהוא או שמוסיפים לרוטב עגבניות קפוא גם הוא ויחד עם פחממה יש ארוחה מלאה.
 

שרוני94

New member
צהרים טובים.


אני רוצה להכין עוגיות חמאה למישהי יש מתכון קליל להכנת עוגיות? .. תודה.
 

Tutti Bene

New member
סליחה על דברי הכפירה

אין אחת פה שלא חושבת שזה בלאחחס???

וכן, כבר ילדתי כמה פעמים בחיי, וגם רעבתי / חייתי על שוקו ועוגיות / חויתי מצוקה שלאחר לידה

ועדיין מזון קפוא - לא עושה לי את זה.

לא שזה רלבנטי, כשמדברים בכמויות אז אופציית ההקפאה היא תלויית מקום, ואיך יכול להיות לי מקום במקפיא גם לכל האוכל הקפוא וגם לחומרי גלם?? גם עכשיו כל פתיחה של המקפיא (להוציא גלידה) מכניסה אותי לסיכון מפולת משמעותית.

בקיצור, נצטרך להסתדר, איכשהוא, אופציית ההקפאה (בהנחה שמזון שנחשק ע"י הילדים שלי בכלל יזכה להגיע למעמד "מוקפא"
) לא ממש עומדת על הפרק.

אבל שיהיה לכולכן בהצלחה.
 
למעלה