פותחת עם כמה הצעות
קודם כל - אורז. מוקפא מעולה ולמרות שזה בישול קצרצר עדיף לחסוך אותו.
רטבים לפסטה - לי תמיד פסטה מופשרת די דוחה אז אותה מכינים במקום (בכמות לכמה ימים). רוטבים לעומת זאת, בייחוד אלה על בסיס רוטב עגבניות, מוקפאים מעולה.
שניצלים. יש הגורסים שלצפות ולהקפיא ואז ברגע האמת נשאר רק לטגן. אני אישית עושה הכל מראש. מקפיאה כל שניים עטופים בנייר כסף ואז ההפשרה - רק בתנור (במיקרו זה יוצא מושי ורך כזה
).
תמיד, אבל תמיד(
) שיהיה לחם פרוס/לחמניות/פיתות בפריזר. תמיד.
קציצות מטוגנות מופשרות מעולה. קציצות ברוטב קצת פחות אבל עדיין סבבה.
לטובת היולדות בימים קרירים יותר - מרק. מרק מוקפא מעולה.
עוגות שמרים -
מתכון פה,
תמונה פה
ארטיקים מפירות - לרסק תערובת פירות כלשהו, אפשר להוסיף קצת יוגורט לבן ולהקפיא בתבניות ארטיק. מרענן, כייפי, מהיר וטעים
הערות כלליות:
חשוב להצטייד במלא כלים קטנים להקפאה כדי להקפיא כמות של מנה-שתיים ולא יותר מזה ביחד (כאילו, לא מספיק מעצבן שנוזלים לי הציצים ואני לא ישנה אז גם לאכול אותו דבר במשך שבוע
אין מצב...)
יש לחדש את מלאי המגנטים על המקרר. להזמין אוכל זו לא בושה - זו ברכה
רק קחו בחשבון שהשליח יזמזם בפעמון בדיוק חצי דקה אחרי שהילד נרדם...
לצייד את בן/בת הזוג בשם וכתובת של מקום או שניים שמכינים אוכל ביתי. לפעמים מה שהכי בא לך זה דווקא קובה וקוסקוס. אז קונים.
לצייד את המקפיא בדברים מהירים אך מזינים יחסית כמו שניצלונים, טבעות עוף, קרפלעך, ניוקי, צ'יפס לתנור (לא ממש מזין אבל מילא) וכו'.
לצייד את המקרר בהרבה פירות וירקות טריים. לנשנוש בין האכלות או תוך כדי (וככה נמנעים מבליסת שטויות) ולהעשרת התפריט והתזונה. מומלץ לקבוע לחצי שגרה של הכנת קופסא מלאה בירקות חתוכים כדי שאת לא תצטרכי לעבוד קשה.
ולפינת הבונוס: להתמסכן במהלך ההריון ולאלץ את החצי ללמוד לבשל דברים שאת אוהבת. אחרי הלידה היכולת לא תיעלם ותוכלי "לשחק" על זה (כשהייתי בהריון היית מבשל לי כל הזמן... זהו - ילדתי, הכל נגמר?
)