פורסם פה בפורום באחד מהשרשורים הגדולים האחרונים (אאל"ט) קישור לאתר שנקרא Ian's Voice -
הקימו אותו הורים שמספרים שם על התינוק שלהם שמת בעקבות תגובה אלרגית חריפה לחיסון,
שנבעה מכך שהחיסון מפותח באמצעות שמרים או מכיל שמרים והילד היה אלרגי מאוד.
המערכת הרפואית לא איתרה בזמן קשר בין החיסון לתופעת הלוואי הזאת והתינוק הגיע למצב של קריסת מערכות.
התמונות שם די קשות לצפייה ונראה שהתינוק המסכן הזה סבל מאוד.
אפשר לומר שאני באופן אישי מאוד מודאגת מהחיסון הזה.
הייתי שמחה לקבל כמה תשובות אם יש פה מישהו/ מישהי שמבינה בנושא:
1) צהבת B הרי מועברת במגע מיני/ עירוי דם/ מזרקים משומשים- מה שלא כ"כ רלוונטי לתינוק בן יומו.
אז
למה התינוק חייב לקבל את החיסון הזה כבר בשעות הראשונות של חייו?הוא רק הגיע לעולם, רק התחיל לנשום, לאכול.. למה להכביד על המערכת החיסונית העדינה שלו עם התמודדות כזו?
למה שלא יקבל את החיסון הראשון אחרי שבוע/ חודש/ שנה? הרי גם ככה לוקח לגוף שלו זמן לפתח חסינות ויש עוד שתי מנות
שהוא אמור לקבל (בגיל חודש ובגיל חצי שנה), אז זה לא שהוא מחוסן מהשנייה שבה קיבל את הזריקה..
לא שזה יעזור לדחות את החיסון אם הוא בכל אופן עשוי לפתח תגובה אלרגית חריפה (גם בגיל שנה),
אבל אולי אז להורים לפחות תהיה הזדמנות להכיר את הילד שלהם יותר משעה ולגלות באופן אחר למה הוא אלרגי. לא יודעת...
2) למה לא מיידעים את ההורים בכך שיש לחיסון סכנות? גם אם הן נדירות, נראה לי מוזר מאוד שאף אחד לא מכיר אותן
או מתייחס אליהן (כולל את המערכת הרפואית)... הרי יש חיסונים שלפניהם נהוג לשאול את המטופל אם הוא אלרגי לביצים וכו',
אז איך לא בודקים אלרגיה לשמרים (בתינוקות בני שעה!) לפני שנותנים להם חיסון שעלול להסתיים במוות?
אני מפספסת פה משהו? אשמח להבהרות/ הארות