הבטיחו בחוזה לאדם לעבור תפקיד ולקבל העלאה. כשהתקרב מועד השכר

TotalCommnader

New member
הבטיחו בחוזה לאדם לעבור תפקיד ולקבל העלאה. כשהתקרב מועד השכר

הבטיחו בחוזה לאדם לעבור תפקיד ולקבל העלאה. כשהתקרב מועד השכר כלומר עבד חודש בתפקיד החדש נאמר שעקב המצב הכלכלי לא יקבל את התפקיד ולכן גם לא את השכר. ואם יסרב לחזור לתפקיד יתכן ויזומן לשימוע.

האם עבור אותו חודש חייבים לשלם לו את השכר החדש (והגבוה)?

אם מפטרים אותו כי סירב לחזור אחורה בשכר ובתפקיד יקבל את השכר הגבוה גם בחודשי ההתראה (יש יותר מאחד על פי החוזה)? איזה שכר יחשב לאבטלה?

אם לא מפטרים את האדם הוא יכול להתפטר בדין מפוטר? האם זה הרעת תנאים? איזה שכר יחשב לביטוח לאומי?

האם אפשר לכפות על אדם לחזור לתפקיד ושכר נמוכים יותר? לטענתם השכר קשור לתפקיד ולכן אם התפקיד בוטל השכר חוזר לשכר הנמוך והישן
 

Harrington

Well-known member
מנהל
תשובות

  1. עבור החודש שעבד בתפקיד החדש חייבים בשכר בהתאם להתחייבות החוזית.
  2. לאבטלה ייחשב השכר כפי ששולם בפועל. אם וכאשר משולם שכר נמוך מהמסכום והעובד תובע על כך בביה"ד וזוכה, הוא יוכל לעדכן את המוסד לביטוח לאומי ולדרוש השלמות.
  3. בתקופת ההודעה המוקדמת, על פניו, העובד יהיה זכאי לשכר הגבוה יותר.
  4. השאלה אם הוא יכול להתפטר מדין מפוטר תלויית נסיבות. על פניו התשובה חיובית, אך צריך לראות את החוזה ולהכיר את מלוא הפרטים הספציפיים של המקרה כדי לתת על כך תשובה מלאה יותר.
  5. לכתחילה לא ניתן להוריד בשכר, אולם כאשר מדובר בשינוי תפקיד (למשל שעות פחותות או אחריות נמוכה מכפי שהיה בתפקיד השני), יתכן וזה יהיה שונה. בכל מקרה במקרים בהם מבחינת המעסיק אין לו ברירה אלא לפעול כך (למשל מסיבות כלכליות אותנטיות), יתכן כאמור שהעובד יוכל להתפטר מדין מפוטר.
 
למעלה