מישהו מסכים לדעה הזו? אם כן, כמה מיץ בליטר מים?

נטע88

New member
מישהו מסכים לדעה הזו? אם כן, כמה מיץ בליטר מים?

ניתן להכין משקה ספורט איזוטוני ביתי בקלות רבה. אמנם הוא יהיה מעט פחות טעים אך אפקטיבי באותה מידה כמו אחיו המסחרי. הרכיבים לליטר משקה: מים, מיץ ממותק פשוט ללא סיבי פרי, מיץ מלימון או מתפוז סחוט ללא סיבי הפרי וכחצי כפית מלח שולחן.
 

urias1

New member
איזוטוני ביתי

שנים הכנתי לבד חצי מיץ (אני בחרתי באשכוליות , המהדרין טוענים למיץ ענבים \ תירוש) חצי מים וקצת מלח.

היום האיזוטוני שלי- רק מים (אפילו איבי נתן טען פעם "שתו רק מים")
 

odedbc

New member
חצי כפית מלח זה המון ומיותר לחלוטין. מספיק קמצוץ קטן

לרוכב אופניים ממוצע אין כל צורך בכמות כזו, למעט אולי בבברווט 200 באוגוסט.
מה גם שעם תוספת חצי כפית מלח לליטר, המשקה כמעט בלתי ניתן לשתיה
&nbsp
היפו-נתרמיה, ירידה ברמת הנתרן בדם, היא תופעה נדירה אצל רוכבי אופניים וקורית בעיקר אצל רצי מרתון מעודף שתיה
 

נטע88

New member
עודד,אני זוכר שאתה שמת חצי מיץ תפוחים+חצי מים בליטר.

האם שינית את דעתך?
אני אגב, שם כף סוכר ענבים+ קצת תרכיז ענבים(בשביל הטעם)+קצת פחות מכפית מלח.
 

ItsikH

Member
פחות טעים? להיפך, כי אפשר לשחק עם המרכיבים
לטעם יש חשיבות מבחינת המוטיבציה לשתות בזמן הרכיבה. חשוב לשים לב שהטעם משתנה בזמן מאמץ - מה שנראה לנו כמתיקות עדינה לפני הרכיבה יכול להרגיש הרבה יותר מתוק בזמן הרכיבה.
הדיוק בריכוזים ממש לא קריטי לדעתי - זה לא שאנחנו באיזה סטייג' בTDF... אז יהיה קצת פחות מלח מאיזוטוני מדויק, ממש לא קריטי.
 

odedbc

New member
על טעם ועל מלח לא נתווכח

גם אני וגם תזונת הספורט השתנינו מעט.
כיום ההמלצה היא לצעירים לשתות ע״פ הצמא, ולא בקצב או כמויות מוגדרות.
למבוגרים: עדיין מומלץ לשתות ע״פ קצב או כמות מוגדרים, היות וחוש הצמא אינו עוקב במדויק אחרי צרכי הגוף.
באשר אלי, ברכיבות של עד שעתיים בקיץ, שלש שעות בחורף, אני שותה מים בלבד, ועדיין לפי שיטתי
אשל״ש, אכילה שתיה לפי שעון.
ברכיבות ארוכות מעבר לנ״ל, אני שותה תרכיז מיץ תפוחים (כי זה תמיד יש. אשתי קונה), או אם זכרתי לקנות, מיץ תפוחים מדולל.
ברכיבות ארוכות, בעקר בשטח, אני עם תיק גב ושקית מים. ברכיבות כביש ממלאים איזה משקה ממותק שמוצאים בחנויות מכולת או תחנות דלק. עם או בלי מלח.
&nbsp
בהקשר למלח: ברכיבות ארוכות בקיץ אני לוקח טבלית מלח אחת כל שלש שעות.
לטעמי המעודן, חצי כפית מלח בבקבוק של ליטר יוצרת טעם בלתי נסבל.
 

odedbc

New member
ולשאלה שבפתיח: כמה מיץ ממותקת וכד

תוך כדי שאני ממלא הבקבוק מהברז, אני שופך גם מיץ ממותק.
המיץ הממותק נשפך מהבקבוק בגלים קטנים.
לבקבוק ליטר בערך 13-15 גלים.
ל 750 סמ״ק בערך 10 גלים.
צריך לנסות ולראות האם הכמות הנ״ל מתאימה לטעמך.
לדעתי כיום, מבחינה מעשית, למרבית הצרכים אין שום הבדל בין סוגי המשקה האיזוטוני זה הקנוי וזה הביתי.
 

ItsikH

Member
מדגיש בענין הטעם, חשוב להתאים אותו כך שהשתיה תעשה במינון
הרצוי, והמתיקות צריכה להיות עדינה במידת האפשר, הטעם לפני הרכיבה צריך להיות עדין ממש בכדי שבזמן הרכיבה יהיה מתאים.
 

mk4th

New member
כן. חוץ מעניין הטעם. הביתי טוב יותר :)

ניתן גם להתאים את התוכן לפי סוג הרכיבה.
רכיבות מאוד מאומצות, דורשות הרבה יותר סוכר, וסוכר זמין יותר.
רכיבות ארוכות, דורשות פחות סוכר וגם סוכר פחות זמין יעשה את העבודה. גם סיבי פרי וסנדוויץ זה סבבה.
מלחים לפי אורך הרכיבה חצי כפית לליטר, זה במצב קשה של חוסר מלחים... עדיף להתחיל עם ריכוז נמוך יותר וברכיבות ארוכות יותר וחמות יותר, להעלות את הריכוז. תוספת מלח מגבירה את ספיגת הנוזלים, אז כדאי בכל מקרה להוסיף מעט.
 
למעלה