סופ"ש מאחורינו. מה שתינו השבוע?

nimrodrosen

New member
אני אתחיל

ביום ראשון חלצנו במסעדה איטלקית מוגה רזרב 2009 (ריוחה) - תענוג!

במהלך השבוע טעמתי:
  • צ'וייקה שזיפים ביתית מרומניה אל מול סליבוביץ מסחרי מקרואטיה. המסחרי ניצח אך הצ'וייקה היתה מעניינת מאוד והראתה טוב יותר את הפוטנציאל הגלום בשזיפים.
  • Habitation Velier MULLER White 59% מי שלא יודע על מה מדובר שיעשה שיעורי בית. אותי סקרן בעיקר בכדי להשוות אל מול האגריקול שלי.
  • פורט בפיניש סינגל מאלט שלנו

בסופ"ש DS קפץ לביקור וטעמנו:
  • 3 דוגמיות ראקיה מסחריות מקרואטיה (תפוחים, אגסים ושזיפים) - ואז שפכנו לכיור.
  • את הצ'וייקה והסליבוביץ לתיקון החוויה.
  • Rhum libaration 2012 59%
  • Caroni Velier 16YO 55% - מדהים! הבקבוק ממשיך להשתפר עם החימצון.
  • Heavy peated Bunnahabhain fill your own bottle - אדיר! לא פחות מהקרוני! תודה רבה לחבר שדאג לי לבקבוק!
 

navefire

New member
ווסקי בר שרונה

&nbsp
&nbsp
- איזה מגוון מסמא עיניים, בנוהל נמרוד!
- חובב שזיפים למאכל. אבל בטיול שטח בהר מולדבנו וסביבתו ברומניה
כל צ׳ויקה כפרי שהגישו היה חוויה מפוקפקת. גם בתקופה ארוכה יותר בהונגריה, הפלינקה המקומית היתה מאתגרת משהו.
לומד מזה שגם בספירט שזיפים יש ויש.
- אצלי היה סוף סוף ביקור בווסקי בר בשרונה.
בשתי מילים: חנות ממתקים.
החוויה לא ניזוקה מרף הציפיות.
עיצוב המקום והמבחר המרשים
מראים ישר שאין עוד מקום דומה לזה בארץ.
השירות טוב, המוזיקה מתאימה.
לשיפור אציין שמהמנות שהזמנו שם, האוכל היה מעט תפל לטעמי וחלק מזה קשור לתיבול עדין שיפנה את החיך ל..ווסקי.
טעמתי red breast 12 CS לראשונה. מאוד ׳עגול׳ באופן אירי.
חוזק חבית ללא עשן או הרבה שרי גרמו לו להרגיש כמו ׳תרכיז ווסקי׳
עוצמתי מדי לי, נפתח יפה עם דילול מים. טעמי הפירות הם מתוקים וקרמים לעומת ווסקי סקוטי שיש בו יותר טעמים חמצמצים עוקצניים.
balvinie17 doublewood
כשובר מתנה. טעמתי בעבר. הרבה דבש ועץ. הפעם פחות מצאתי את השרי. הרגיש די חזק התפרק קצת כשהוספתי מים.
ווסקי טוב שנמכר בארץ במחיר מופקע בבקבוקים.
 

nimrodrosen

New member
שזיפים

בטיול קודם בקרואטיה היה לי המזל והצלחתי למצוא סליבוביץ בייתי מבית טוב.

התארחנו אצל משפחה וכתמיד התעניינתי האם יש ראקייה ביתית והאם יש מישהו בכפר שהוא ה"מומחה" לראקייה?
בעל הבית אמר לי שהשכן שלו מכין סליבוביץ מעולה וופתח את הבקבוק שישב על האח בסלון.

לאורך שלוש שעות פירקנו חצי בקבוק של נקטר: סליבוביץ קרמי, סופר ארומטי ומורכב מאוד.
למוחורת ביקשתי לקפוץ לשכן ולקנות ממנו בקבוק אך השכן לאחר 2 שיחות טלפון הכוללות תחנונים והצעה לשלם כל סכום - פשוט לא הסכים למכור. הסיבה לכך היתה שאין על עצי השזיפים שלו פרחים השנה, כלומר לא יהייה סליבוביץ חדש.

נשארתי עם זיכרון ועם רצון יום אחד לנסות ולשחזר כזו יצירה, הלוואי שאצליח...
 

yoavge

New member
הסופ"ש היה רגוע בלי חידושים אבל מסביבו היה מעניין

באמצע השבוע היה ערב ספונטני עם חברים וטעמנו אחלה דברים:
בונה בן 13 לא מעושן בפירסט פיל שרי
ספרינגבנק בן 12 שיושן בחבית רום טריה - דווקא המון תפוזים ופשוט דראם נהדר
קילקרן 12
ספרינגבנק 12 בחביות בורגונדי
&nbsp
אח"כ גם טעמתי את המקאלן 12 דאבל קאסק החדש. תרשו לי לומר לכם: אל תטרחו :(
&nbsp
את רוב הסופ"ש בליתי בארוע משפחתי אז היה ג'וני שחור, קרייגאלצ'י 7 מהויסקי לייב 2015, וגם לגבולין 8 לאיזון :)
&nbsp
ולסיום בלנד סקוטי שעבר פיניש בחביות יין צרפתי בצרפת. סה"כ בלנד סביר שהפיניש מוסיף לו טאצ' נחמד.
 
ardbeg-uigeadail

ויסקי מעושן מאיילה עם סיומת שרי. הויסקי מצויין לטעמי. את השרי הרגשתי, -אבל מעט יחסית. לדעתי אולי היה יותר מעניין להשאיר את הויסקי בחביות השרי יותר מחצי שנה כדי להעשיר את הטעם.
אבל בכל מצב מדובר בויסקי מעולה!! אחד הטובים ביותר לטעמי.
 

ShaneG

New member
לא הרבה

היה לי שבוע קצת עמוס אז לא יצא לי לעשות פגיע בבקלוג של סמפלים כמו שרציתי אבל טעמתי לצ'יג בן 18 מבוקבק ע"י דאגלס לאינג. קצת דומה לאיילה בפרופיל, אבל קצת שונה, וויסקי עם הרבה אופי ומשולב טוב עם השפעת שרי מהחבית.

שתתי גם דוגמית קראגנמור בן 17 מבחית ברבון מהSMWS. אני מאוד אוהב את אופי הוויסקי שלהם בכללי אבל הוא נפגע מהסינון שדיאג'יו עושים לכל הוויסקים שלהם וקשה למצוא ביקבוקים עצמאיים אז תמיד תענוג לשתות כזה.

לקחתי גם רשומות על דאלוויני 15, וויסקי שטעמתי לא מעט פעמים בעבר, אין לי שום דבר רע להגיד עליו אבל גם שום דבר טוב.

ואתמול יצא לי לטעום את הוויסקי מייפל ממזקקת קמת הגולן, ליקיור שהוא תערובת של הגולני (וויסקי צעיר) שלהם וסירופ מייפל. היה מתוק אבל יותר מוצלח בעיני מהוויסקי דבש שעשו שהיה מתור מדי לטעמי. האופי של המייפל יותר "עצ-י" כזה והשתלב ממש טוב אם בתזקיק.
 
למעלה