חודש החגים עבר, שתתיתם משהו מעניין?

navefire

New member
חודש החגים עבר, שתתיתם משהו מעניין?

- %TEELING SINGLE GRAIN 46ֵֵ
צנוע ומרחיב אופקים. גריין אירי מיושן בחביות יין אדום קליפורני.
יוצא דופן ,הגריין היחיד הנוסף שמיובא לישראל זה GREENORE8
נעים ומזכיר ברבן בהיר ופחות מתוק. מרגישים קצת את החמצמצות ופירותיות של היין. פיניש קצר וקצת ארומות של אצטון כחלק מהחבילה הצעירה. קניתי בקבוק

-%OLD PULTENEY 17 46
הרבה אוהבים וגם אני. דבש תפוזים ופרחים. רמז של שרי, אבל לא מרגישים חזק את המליחות שבאה עם התדמית של coastal whisky.
ווסקי שנדמה שלטעם של כולם. למתחילים ולמנוסים . קניתי בקבוק

-BOWMORE WHITE SANDS 43ֵ%
דיוטיפרי, טעמתי. ווסקי נחמד . מה שאהבתי שיש לו "טביעת אצבע" של המזקקה, לי בואמור מזכיר מרק "טום יאם" תילאנדי. ריח של דגים\שרימפס נמעושנים.
ווסקי פשוט, רגוע וסבבה כזה. לא מעיף.

- בירה: HITACHINO -RED RICE ALE
בירה יפנית, יש בקבוקים בהרבה חנויות, ציור של ינשוף. יש כמה סוגים.
זו ה RED RICE היא ערבוב של מאלט ואורז. 7% אלכהל
מרגיש כמו סאקה בתוך בירה אדמונית וזה עובד. מוזר אבל עובד אש.
 

yaron avisar

New member
רום אל-דורדו 12

עברה כשנה מאז שניסיתי את הרום זאקאפה 23 והטמפ' שירדו גרמו לי לחשק לעוד רום.
בעקבות ההמלצות שקיבלתי בעבר מnimrodrosen ומValeronDeportivo
רכשתי את האל-דורדו 12 (לא מצאתי את ה15) ואת המאונט גיי 1703.
בינתים נפתח האל-דורדו 12 וכל כך נהנתי ממנו, לא מתוק מדי, גוף די מלא, מאוד מומלץ.
אני חושב שטעים לי יותר מה זאקאפה 23 אבל עבר זמן רב מאז הזאקאפה.

המאונט גיי 1703 ימתין להמשך.

ירון
 

nimrodrosen

New member


 

yezer

New member
דגימת קולילה 25

הפעם נדגמו זה לצד זה קולילה 25 בחוזק רגיל של 43% מול דוגמית של חוזק חבית שזוקק בשנת 79 ובוקבק ב-2005 בחוזק של 58.4%.
הקולילה הרגיל משלב כבול שהתמתן עם השנים בחבית לצד מתיקות (מחביות השרי ? ).
הבקבוק כבר לקרת סופו והמתיקות שהיתה טיפונת מוגזמת בעיני בהתחלה התמתנה (או שפשט התרגלתי אליו...)
האופי של הח"ח די דומה אולם בחוזק של 58.4 קשה להינות מהרחה או טעימה שלו. לאחר הוספת מספר טיפות מים משתחרר נוט ונילי שהיה פחות מודגש בגירסה הרגילה. סך הכל ויסקי מצויין ולדעתי חוזק הביקבוק האידאלי היה צ"ל בין 46% ל-48%.
 

ShaneG

New member
חודש זה הרבה זמן

לרוב החודש הייתי בביקור משפחה בדרום אפריקה.
שתתי שם המון יין מסוג פינוטאג'. אני חולה על פינוטאג'. גיליתי גם משהו חדש,coffee pinotage , שהיא תוצאה ממשחק עם הענבים ושיתת יישון ונותנת ליין ריחות וטעמים של קפה.

ביקרתי ב5 יקבים וטעמתי מגוון רחב של יינות. דרום אפריקה קצת באמצע בקטע של העולם חדש\ישן אז אפשר למצוא כל מיני סוגים מעניינים. כמעט כל יקב גם עושה ברנדי, ובאזור שהייתי (paarl) זה בעיקר בסגנון קוניאק, וממש קשה למצוא את הברנדיים האלה בחנויות שם, אז טעמתי את כל מה שיכלתי.

יצא לי גם לבקר במזקקת ג'יימס סדג'וויק, איפה שמזקקים את 2 הוויסקים המקומיים, 3 שיפס (וויסקי קלאסי) וביינ'ס (וויסקי טירס) המקום מדהים ומאוד נהניתי מהסיור. בטעימה אחר כך יצא לנו לטעום רק הוויסקים הבסיסיים שלהם שהיה קצת מאכזב, אבל רק התחילו עם כל הסיפור של סיורים וטעימות לפני חודשיים, אז הפעם סלחתי.

בזמן שהייתי שם יצא לי לטעום 3 שיפס שהתישן 15 שנה ועבר פיניש בחביות פינוטאג'. וויסקי מדהים. עשיר מאוד והרבה גוף. שוקולד, וניל ופירות יבשים. מזכיר טיפה השפעת שרי, אבל לא. חזרתי עם בקבוק.

שחזרתי לארץ יצא לי לטעום כמה וויסקים ממש טעימים שישבתי עם כמה חברים, ועבדתי על כמה דוגמיות שישבו לי בבית, היה ספרינגבנק בן 8 מחבית שרי טריה שהוציאו למועדון חברים שלהם, הספרינגבנק הכי צעיר שטעמתי, והיה מורכב ועשיר מאוד.

היה גם מפגש MMI שבו טעמנו וויסקים מהLost Distilleries Company, בלנדר שעושה בלנדים שמזכירים וויסקים מזקקות שכבר לא קיימות הרבה זמן. לא אחפור יותר מדי על זה כי כבר חפרתי מספיק. טעמנו 6 וויסקים מהריינג'. לא היו פה דברים סופר מיוחדים, אבל תמורת המחיר זה משהו מעניין ונחמד. לא אהבתי את הTowimoreוAuchnagie, הJericho היה קצת מעניין אבל לא לטעמי, הStratheden היה כבר וויסקי מעניין, ואחרי זה ממש אהבתי את ה 2 האחרונים שטעמנו, Gerston ו Lossit. הגרסטון היה מלוכלך מאוד שאני אוהב, הרבה אבק ותבליני עץ. הלוסיט היה כסגנון איילה והיה כבולי, אבל הכבול המצעיר המתוק הזה.
 

navefire

New member
חודש לתפארת

את הרב ידעתי מאחר ומבקר בבלוג
שלך iwriteaboutstuffilike
 
למעלה