Husdson Manhatan Rye או Bakers\Bookers ?

navefire

New member
Husdson Manhatan Rye או Bakers\Bookers ?

מישהו מכיר ,ניסה את המנהטןRYE ?
מתחשק RYE , אבל הבקבוק 350 מ"ל והגיל הצעיר תחת 4 שנים זה מינוסים בבקבוק של 300 ש"ח.
מצד שני ,הRYE שמביאים ארצה ה -sazerac וה-bulleit הם בעיקר לצייסר\קוקטייל\כוס עם קרח , כך שמעניין למצוא RYE טוב.

ואם יש משהו מעניין להגיד על בוקרס\בייקרס אשמח לשמוע.
 

Padod

New member
נוראי

א. וויסקי שנועד לצ'ייסרים, קוקטיילים וכוס עם קרח אינו וויסקי נחות.
ב. צ'ייסרים, קוקטיילים וכוס עם קרח הן דרכים מופלאות לשתות את הוויסקי שלך.
ג. סאזרק ריי הוא וויסקי שיפון מעולה, מהטובים ביותר בעולם לדעתי.
ד. האדסון ריי נוראי. בהחלט לא יותר מוצלח מבולייט, וגם בולייט לדעתי לא מוצלח במיוחד.
ה. בוקרס מופלא, אבל תיאלץ לשתות אותו בצ'ייסר, קוקטייל או כוס עם קרח כי 64% לא יורד בגרון בקלות.
ו. בייקרס מוצלח כברבן, אבל לא חריג או ייחודי לטעמי. מתנה ראויה, אבל לא הייתי קונה במתכוון.
 

navefire

New member
תודה על התגובה המפורטת

1. לא תראה אותי כותב
שווסקי עם קרח זה דבר רע, אבל זה קצת מתחכם ובטוח מיותר לכתוב ל שאין כל רע בזה למי שמכיר ואוסף ווסקי כתחביב.
כל אחד יכול לאכול ולשתות הכל בדרך שהוא מעדיף, אבל כמו שפסטה לא נועדה להאכל כשהיא מבושלת ורכה ככה ווסקי עם קרח מאבד משהו כששותים אותו לא בדרך האופטמילית עבורו. הוא מתקרר, הריח והארומות נאטמים.
אתה מרוויח ככה ווסקי יותר ׳חלק׳ וזה נחמד לפעמים שרוצים למשל לשתות בקצב או סתם להנות בקטנה מווסקי פחות יקר ביום חם.
אבל לא תמצא כאן טועמי ווסקי ששותים ממיטב האוסף שלהם עם קרח פשוט לא.
&nbsp
2. להגיד שzarac הוא אחד משיפונים הטובים ביותר בעולם?
&nbsp
השיפון הזה מוצלח וגם אני ממליץ עליו בקטגוריה שלו. מה זה הטובים בעולם?
מדובר בקטגוריית משקה של 150 שח. יש שיפונים מדהימים ממגוון רמות ישון מובחרות בקטגוריות שונות.
מדובר במשקה לקוקטלים, הוא מתוק ופשוט ועם טעמי שיפון חלשים יחסית. הטוב בעולם?
&nbsp
3. בדיוק קבלתי מתנה מאשתי בונהבן 25 שנה. ממליץ עליו גם עם הרבה קרח ?
 

Padod

New member
ראשית תודה על הדיון המרתק

עבר הרבה זמן מאז השתתפתי בדיון כזה כאן ואני מודה לך על זה.
עכשיו, בוא נפריד בין המסורתי לבין המדויק.

הטענה שקור סוגר טעמים היא מסורתית, ולא מדוייקת. הטענה שקרח מצמצם מחוויית הוויסקי היא מיתוס, תפיסה מוטעית של שנים עברו. היום אנו יודעים להגיד בוודאות שישנם טעמים ספציפים שמועצמים בטמפרטורות נמוכות (אגוזיות למשל, ניחוחות עץ וטעמי עפיצות נמדדים כפחות אברסיביים בקור מאשר בחום, הדריות הופכת לתפיסת חומציות בקור ולפירותיות בחום ועוד. ממליץ מאוד לקרוא את המאמרים של חברת Givaudan שמתעסק בתמציות טעם שאגב, נמצאות גם בוויסקי האהוב עליך כנראה)
הטענה הטהרנית לפיה הדרך האופטימלית לשתות וויסקי היא "בטמפרטורת החדר" היא טענה מסורתית שאין לה בסיס אמיתי מעבר ל...מסורת. אתה מעדיף לשתות אותו נקי, אני מעריך ומכבד את זה - אבל בין העדפותיך לבין קביעה חד משמעית כי ככה נכון לשתות וויסקי...

גם הטענה שוויסקי יקר הוא איכותי יותר כבר הופרכה ממזמן, ואינה אלא הטייה סטטיסטית - נטייה למדדים מספריים. כן, Sazerac הוא (לדעתי בלבד למיטב ידיעתי) אחד הוויסקי שיפון הטובים ביותר בעולם. בהתייחס למחירו, זמינותו ואיכותו - וכבר ערכתי טעימה השוואתית בין כמה מותגים נוספים - Bulleit Rye, Knob Creek Rye, Michters US1, Lock Stock & Barrel, Whistlepig, Woodford Rye, Hudson Rye, High West, Redemption ועוד. המשותף לכל המותגים האלה הוא שאינם מותגי בוטיק סופר קטנים וסופר יקרים.

כי מבחינתי, וויסקי שעלותו מעבר להישג ידי הוא וויסקי שאינו רלוונטי למדד באף צורה, ואני בטוח שיש פה נציגי הפורום שלא יסכימו איתי ושיהיה להם באוסף כאלה וויסקי, אבל מהיכרותי עם נציגי הפורום - אין כאן מי שמוציא עשרות אלפי שקלים על בקבוק וויסקי בודד. כאן נותנים הרבה ערך לעלותו של הוויסקי כמו גם לטעמיו ואופיו בדרך כלל.

אז כן, לדעתי, אם אתה אוהב בונהבן 25 - אני ממליץ לנסות אותו על קרח, ובקוקטייל, ובצ'ייסר, ובכוס גלנקיירן מקצועית, בטמפרטורות חדר שונות. אני ממליץ להקפיד על איכות הקרח כשאתה משתמש בו ולא להסתפק בזה מהמקפיא שישב ליד הבשר\ירקות הקפואים, אני ממליץ שאת הקוקטייל יכין מישהו שמבין בתחום. אני ממליץ לערבב את הבונהבן בבקבוק קטן עם וורמוט טרי וקצת ביטרס ולתת לו לשבת בבקבוק עם שבב עץ מתאים למשך חצי שנה ולטעום אותו אחר כך, אני ממליץ לשלב את הבונהבן עם סיגרים, קינוחים, אוכל ולהנות ממנו בכל דרך וצורה אפשרית, לחגוג את איכותו של הוויסקי הזה בכל דרך אפשרית.
 

navefire

New member
נהנה גם, בוא נעמיק :

טענה ראשונה עליה אנחנו מדברים:
1. ווסקי עם קרח: על טעם וריח אפשר התווכח, אבל האם אתה מזמין סטייק אנטריקוט במסעדה ואוכל אותו קר כדי לחדד טעמים מסוימים? האם אתה שותה מרק עוף קר או מחמם אותו?
ברור שבכל טמפ' טעמים מסוימים מתעצמים על חשבון אחרים. וזו הערה יפה. אבל זה לא אומר שאופטימלי לאכול כל אוכל בכל טמפר'. יש סיבה שמזונות ערבים יותר לחיך בטמפ' מסוימות.
אני גם מניח שאתה לא שותה יין אדום מהמקרר , ו-ווסקי מהמקפיא.
נסה לשאול את חברי ה MMI שכותבים בפורום כאן ( אינני חלק מהם) אשר נפגשים אחת לחודש וחולקים ווסקי טוב, האם הם שותים במפגשים לרב עם קרח ? מרשה לעצמי לנחש שלא.
האם חובבי ווסקי ובלוגרים מוכרים כמו (גל גרנוב?) ( מרשה לעצמי לנחש שוב) אשר כותבים מדי שבוע REVIEW על סמפל של ווסקי טועמים אותו לרב על קרח ? כנראה שלא.
&nbsp
שלח מייך אל עיתונאי ווסקי מוכרים כמו סרג' מווסקי פאן או את Dominic Roskrow שערך את whisky magazin האם הוא נוהג לכתוב חוות דעת על סינגל מאלטים כשהם יושבים על קרח ? נראה לי שאתה ידוע מה התשובה.
אני מאמין בחופש לשתות כל אחד איך שבא לו. באופן כללי לא מאמין בלתפוס תחת על אנשים אחרים גם אם אני חושב שיש לי יותר נסיון.
באופן אישי , אני מסיים שאריות של בקבוקים שקצת נמאס לי מהם על קרח ואף קניתי לקיץ החם סינגל גריין זול לקיץ בשביל קרח.
אין לי בעיה עם מי שנהנה לשתות ווסקי יקר עם קרח, פשוט הערך המוסף של המשקה מורגש פחות.
&nbsp
2. ווסקי זה לא קוקטייל. אתה ממליץ לי לשתות בונהבן 25 בשוטים ועל קרח ובקוקטיילים?
תודה על העצה . יש לי שאלה, האם בבר שלך את מכין קוקטיילים שעל בסיס ווסקי מסינגלמאלטים בטווח מחיר כזה ?
ברור שלא. כי הערך המוסף שלהם הולך לאיבוד כשהם מהולים יחד עם מרכיבי אלכהל שונים ועם קרח ..והקוקטייל יעלה הרבה יותר.
זה לא שונה עקרונית בבית חבר.
אני אשמח לערבב קוקטיילים עם ברבן \שיפון נחמד בטווח מחירים שפוי.
איך אני נהנה מווסקי יקר?1
חולק אותו עם משפחה וחברים שאוהבים ווסקי, משווה אותו בטעימה ראש בראש עם ווסקים דומים, מחלק אותו לבקבוקני טעימה ומחליף עם עוד חובבי ווסקי.
כותב עליו רשמי טעימה.
&nbsp
3. בקרתי אצלכם בפרנץ ' ונהנתי מאוד מהשרות ומהקוקטיילים. ה sazerac עם הקקאו
היה פינוק. ברור לי שאתה מבין היטב בבר. אשמח לקחת עצה ממך בדברים ששאתה מבין בהם .
&nbsp
CHEERS
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

nimrodrosen

New member
מצטרף לפולמוס

1. אני בדר"כ נוהג לשמור יין אדום לאחר פתיחת הבקבוק במקרר וביום המוחורת מתחיל לשתות אותו קר, הרי הוא מעצמו יתחמם בכוס ואני נהנה לחוות אותו גם ב-4 מעלות.
*נפתח אתמול אמפורה מקורה 2007 והוא מחכה לי במקרר להיום בערב.

גספצ'ו זה מרק עגבניות קר... ויש עוד שלל דוגמאות. אישית מאוד אוהב וויסקי (גם יקר) עם קרח- בעיקר שיפון וברבן.

לגבי דעותיהם של עיתונאים ובלוגרים- אני משאיר זאת כדעות אישיות ולא כהמלצות למען "ניתוח טעמי הוויסקי" הרי רוב המאסטר בלנדרים בסקוטלנד מדללים את הוויסקי ל 20%.

2. אני אם אורון, אישית בונהייבן יקר לי הן בקוקטייל והן בשתייה נקייה אבל מתוך נסיונות העבר ההבדל בהחלט ניכר. במיוחד בקוקטיילים 'סטייל' אולדפאשנד.

לראייה תנסה בפרנץ את הקווין פארק סוויזל על בסיס אל דורדו 12- פשוט מדהים!
קיצר, אם בונהייבן 25 הוא לכיסך- תיתנסה איתו. אם לא, המסורת היא תמיד הדרך הבטוחה


3. נראה לך שהוא יכל לבנות כזה תפריט קוקטיילים ללא הבנה מעמיקה באלכוהול?! (לא שהוא צריך את הגנתי).

בספטמבר אנו נפגשים שם לערב של מועדון הרום, נטעם 5 רומים לבנים ויערבבו לנו קוקטיילים גם על רומים יקרים להחריד- דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין להגיע בתור אורח.
 

navefire

New member
כמה מילים נוספות על קרח, ווסקי ואלכהל,

מס' הבהרות מצידי :
- אין לי כוונה להעביר ביקורת על רמת ההבנה של אחרים, וודאי של מי שתמעסק באופן מקצועי באלכהל. העניין שלי בווסקי הוא ברמת תחביב. לא היתה לי כוונה שישתמע אחרת מדברי כמובן.
בקיץ ובשבוע העבודה האין סופי הישראלי קוקטיילים זה דבר מבורך. אני שמח לשוחח וללמוד ממי שיודע דבר. תודה אורון
&nbsp
- לגבי הטענה שקרח אינו מצמצם מחווית הווסקי , דעתי שונה.
הוספת קרח כן מגוונת, ונותנת דרך נוספת לשתות ולחוות ווסקי, למשל כשאין חשק "לנתח" את הווסקי אלא רוצים להנות. אני לא מעביר על זה ביקורת.
אבל קרח זה לא הדרך לחוויה מ ל א ה מווסקי טוב.
&nbsp
בקפיצה לתחום אחר, נוזל שמתקרר הוא סמיך\צמיג יותר ונדיף פחות.
כוס קפה חמה תדיף הרבה יותר ריח וכך גם תבשיל שמתחמם הכיריים לעומת אחר שיצא עכשיו מהמקרר. מולקולות\חלקיקים מתנדפים היטב בטמפ' קרה פחות.
&nbsp
ריח\ארומה בווסקי טוב הוא חלק מאוד גדול מהחוויה שלו, הרי זו הסיבה לכוסות גלנקרין בעלות הפיה המוצרת (שאגב בגודלם המינאטורי אינם מותאמות להכלת קרח).
&nbsp
אני מסכים שכשיש בקבוק ווסקי ( שמכיל כ-20 מנות) בבית יש די ויותר כדי להתנסות ולגוון במגוון דרכים. זו הערה \הארה שלוקח בשמחה, כולל בקוקטילים.
&nbsp
אבל כדי להנות ולקבל חוויה מלאה, למשל מדוגמית של SPRINGBANK LOCAL BARLY או lagavulin feis ile אהנה בסבלנות מארומות השונות שמתפתחות בכוס בטמפרטורה המתאימה, והכוונה היא לזו של החדר.
&nbsp
חמישי שמח,
NAVEFIRE
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

Padod

New member
Room temperature

איפה החדר הזה נמצא? טמפ' החדר בסקוטלנד שונה משמעותית מטמפ' החדר בישראל.
 

navefire

New member
טמפרטורת החדר

זה מושג שבשימוש כדי לתאר כ- 25 מעלות. הכוונה היא לטמפרטורה במקום ממוזג
 

yaron avisar

New member
וויסקי בקיץ חם מדי לטעמי

בימים החמים שהיו לא יכולתי לשתות את הוויסקי בטמפ' החדר הוא היה חם מידי, הטעם היה "עצבני ונושך" והאוכוהול מורגדש מדי.
להוסיף קרח לא ניסיתי (דילול...) אבל אבן וויסקי מהמקפיא כן, אבן אחת לכוס מספיקה להוריד קצת את הטמפ' אבל לא גורמת לוויסקי להיות קר, לי זה עבד טוב.
&nbsp
בסוף הקיץ הקודם פתחתי בקבוק רום הוא היה נחמד וטעים אבל לא מדהים לאחר זמן שהאוויר התקרר (תחילת החורף) שתינו מהרום ואז הוא היה מאוד מאוד טעים הרבה יותר מאשר בקייץ, לדעתי ההבדל היחיד היה הטמפ' הנמוכה יותר.
&nbsp
בשבועיים האחרונים אני כבר לא מקרר את הוויסקי
&nbsp
ירון
 
אחלה דיון. השנקל שלי והתייחסות להודעה המקורית:

שיפון - לצערי אין בארץ שיפון שאני מספיק אוהב כדרינק בפני עצמו. הבולייט והסאזארק מתקרבים, אבל שניהם סובלים מטעם אלכוהול בולט מדי. לא ׳משולב היטב׳ איך שאומרים.
(אני לא לגמרי בטוח למה טעם האלכוהול מורגש יותר או פחות בויסקים שונים, אולי זה עניין של שילוב ומיזוג עם הטעמים האחרים, או ממש מולקולות אחרות שאינן אתנול אבל נוטות לבוא יחד ולפעמים מזוקקות או מסוננות החוצה).
בקוקטיילים הטעם הזה מוסווה בקלות עם כל המרכיבים האחרים, ונותן לטעמי השיפון לבלוט יותר - ככה שמבין את החיבה של אורון אל הסאזארק.
&nbsp
שיפון טוב יותר לטעמי וזול במידה דומה הוא ה-7 שנים של Smooth Ambler, שזה זיקוק של MGP - מפעל די ענק שעושה עבודה נהדרת ומוכר למותגים שונים. בקרוב גם עם ביקבוק של המזקקה.
שיפון מצויין שבהצלחה להשיג הוא ה-Thomas H. Handy מסדרת העל של באפלו טרייס. זה החביות הטובות ביותר של הסאזארק, בגיל 6-7 ובחוזק חבית. מושלם בכל צורה. נדיר להחריד.
השיפון של Whistlepig הוא פשרת ביניים והוא גם טעים וגם מצוי (בחו״ל), אם כי לא זול. אבל היה החביב עלי בטעימה ההשוואתית.
&nbsp
בייקרס - עוד בורבון. קח אלייז׳ה קרייג 12 במקום.
בוקרס - בורבון מרתק לדעתי, קיצוני ואגרסיבי. ברור שבחוזק חבית בלתי ניתן לשתיה, וגם בדילול עם מים קשה מאוד להגיע לאיזון נכון איתו. ניסיתי שעות על פני מספר דרינקים.
דווקא עם קרח, כמו שאורון הציע, הוא נרגע, מתאזן, הטוב נשאר והפחות טוב דועך.
ומפה לאולד פאשנד הדרך קצרה. והכיף מתחיל עם נסיונות שונים עם ביטרס (תפוזים של ביטר טרות׳ כרגע), כמות סוכר (חצי משהמתכון הקלאסי מציע) וכו׳. מרשה לעצמי לחרוג מהאופי ודווקא לא לדייק, כל פעם יוצא קצת שונה.
&nbsp
וזה מוביל אותנו לעניין האיך שותים ויסקי:
אישית - בטמפ׳ החדר, מעדיף בדרך כלל חם יותר על פני קר. בקיץ שותה עם כוס מים קרים ומקרר את החיך במקום את הויסקי.
לרוב שותה בחוזק הבקבוק, גם אם זה 60%. לפעמים מדלל במים אם הויסקי ׳קורא׳ לזה. זאת בוודאות לא הדרך למצוא בויסקי את כל הנואנסים העדינים, וכנראה לא הדרך לשפוט את הויסקי. אבל ככה כיף יותר, לי.
&nbsp
קרח - פרט לבוקרס נתקלתי בעוד כמה פה ושם שקרח הוציא מהם משהו מעניין. ניסיתי גם פעם להקפיא קצת בושמילס רגיל והתוצאה היתה טעמים דומים, אולי מרירות אלכוהולית מעט בולטת יותר, ומרקם סמיך ומגניב. יש קטע.
אבל בשורה התחתונה אני לרוב לא אוהב את ההשפעה על סינגל מאלטים, וכבר מזמן הפסקתי לנסות עם ויסקים לא זולים שאני אוהב מאוד כמו שהם. אולי צריך לנסות שוב רק בשביל המדע.
&nbsp
קוקטיילים - אני בדעה (שבטח יחלקו עליה) שבקוקטייל מרגישים את ההבדל בין משקה בסיס ממותג אחד ואחר (סאזארק מול בולייט למשל). ולכן יש עניין להשקיע בחומרי הגלם, כי זה מורגש בתוצאה. אבל עד רמה מסויימת. ככל שמשקה הבסיס מורכב יותר ומעניין יותר בפני עצמו, כך קשה יותר להביא את כל זה לידי ביטוי בעירבוב בקוקטייל.
ברור לי (מניסיון) שעם הניסיון המועט שלי לא אצליח להוציא מבונא 25 קוקטייל מרגש יותר מאשר עם בונא 12 למשל (אולי אבחין בהבדל בטעימה השוואתית, אבל לא משהו שיצדיק את ההבדל במחיר). בניגוד לטעימה נקיה שלהם. אורון אולי יכול...אבל אני לא בטוח שיש משהו שאפשר לעשות עם בונא25 שישפר את החוויה ממנו - הוא נהדר. ויקר מדי בשביל שאצא לסיבוב ניסויים.
עם הבונא 12 וויסקים אחרים מרמת מחיר דומה, זה בהחלט אפשרי לנסות את הרעיונות השונים שאורון מנה ואחרים - ומשם לראות אם משהו שינה לי את החוויה בצורה כל כך חזקה שזה מצדיק ניסיון גם ברמת מחיר גבוהה יותר. (אינדיבידואלי לחוש הטעם ולכיס).
מתישהו בחודש הבא אחזור להתייחס לנושא בהקשר של קוקטיילים על בסיס רומים מרמות שונות.
 

kinks

New member
רק דעתי על הקרייג 12

ברבן מאוד אבל מאוד מאכזב לטעמי. יש לו את כל המאפיינים שאני מאוד אוהב של קנטאקי סטרייט ברבן באף אבל בחך לדעתי חסר לו עומק ועניין כמו הברבנים הטובים.
&nbsp
אני זוכר בתערוכת הוויסקי לפני כשנה (בנוכחית לא הייתי) הבייקרס באמת לא מרשים, הבוקרס היה לי טו מאץ' וכנראה צריך להגיע אתו לאיזון נכון עם מים. מה שכן חיבבתי בעמדה של י.ד. עסקים שם זה את בזיל היידן אני חושב, היה יופי של ברבן.
 
למעלה