בקשת עזרה - ליקר ביתי

סקרצו

New member
בקשת עזרה - ליקר ביתי

השריתי פירות (שזיפים ואפרסקים) בוודקה.
כיצד יש להתקדם עם הסוכר, האם לשפוך סוכר לתוך הוודקה והפירות, או לסנן ולערב עם מי סוכר?

השיטה השנייה נראית לי יותר בטוחה, אך היא תוריד את אחוזי האלכוהול ל-20%. האם יש אפשרות להכין סירופ לא ביחס של 1-1 סוכר מים?

תודה רבה!
 
לא יודע להמליץ מה עדיף, אבל...

אפשר בהחלט להמיס סוכר במים ביחס גבוה מ-1:1.
למעשה אפשר גם ביחס כפול מזה בעיקרון! (אבל כנראה לא תגיע לזה עם מי ברז, כי כבר יש בהם מומסים).
&nbsp
אני אציע שתעשה ככה: כלי קטן עם כמות הסוכר שאתה רוצה. תוסיף חצי מנפח הסוכר מים רותחים. את הכלי תשים בכלי גדול יותר עם מים רותחים, לשמור על החום (בן מארי).
לערבב טוב עד שכל הסוכר נמס. אם לא כל הסוכר נמס אחרי כמה דקות טובות של ערבוב רציני. במים הרותחים, אז התמיסה רוויה. תן לסוכר הלא מומס לשקוע ותשתמש רק בנוזל.
&nbsp
אתה יכול להכין תמיסה רוויה בכל מקרה כדי להביא למינימום דילול של הליקר.
&nbsp
בהצלחה!
אה, וחשוב שתיתן לתמיסה להתקרר לפני ערבוב עם האלכוהול! אחרת אתה עלול להביא לרתיחה של הכוהל ואיבוד מהחוזק...
 

nimrodrosen

New member
סירופ סוכר עשיר זו פרקטיקה נפוצה

בה היחס הוא 2:1 לטובת הסוכר.
אין בעיה עם מי ברז (פרט לטעם שלהם במקומות מסויימים בארץ) אך יש צורך לחמם ולערבב היטב.

לגבי תוספת הסוכר לליקר את יכול לסנן את הנוזלים מהפירות ואח"כ פשוט להוסיף סוכר, לשיטה זו יתרון וחסרון:
היתרון, פחות דילול של אחוזי האלכוהול במים
החסרון, זה תהליך שיקח משמעותית יותר זמן להמסת הסוכר, תפתח ותערבב כל יום עד להמסה מלאה (יכול לקחת שבוע או יותר).
 

Mashke LChaim

New member
יש המון אפשרויות

קודם כל אתה אמור לדעת שמהאיכות של המים שלך ושל וודקה (חומרי גלם) וגם מהפירות תלוי איכות של הליקר שתקבל - כל מרכיב פה חשוב!
בגלל זה אני מציאה לך (אם זה עדיין לא מיאוחר) להשתמש לדילול במים מינרליים (אני אישית מעדיף מי עדן)
לגבי סוכר, אם אתה לא רוצה לשים יותר מדי מים אז פתרון הכי טוב בשבלך זה להשתמש לא בסוכר (סוכרוז) אלה בפרוקטוז (מקור סוכר מפרות) או לחלופין בגלוקוז או דקסטרוז (פחות עדיף). את הפרוקטוז ניתן לקנות בחנויות טבע.
מהנסיון שלי אתה יכול להמיס בקלות את הפרוקטוז במאוד מעט מים ואפילו בלי מים :) תהליך עובר מאוד מהר ללא שום שאריות. שים לב בפרוקטוז יותר מתוק מסוכר לבן רגיל.
אתה מוזמן לבקר בערוץ שלי איפה תמצא המון דברים מעניינים בנושא הכנת אלכוהול ביתי הכולל ליקרים וזיקוק אלכוהול
www.youtube.com/c/MashkeLChaim
 

סקרצו

New member
תודה רבה גם לשניכם!

עוד לא מאוחר, השארתי עוד קצת בהשריה.
מקווה בהמשך השבוע לטפל לפי עצתכם (כעת אעשה עם סירופ, בפעם הבאה אנסה עם סוכר).

בכל אופן, לפי הטעם של התערובת כעת (אלכוהול ופירות), נראה שזה לא משתווה להשריה בסוכר, אבל בניסיונות האחרונים שלי בהשריה בסוכר הכל החמיץ או הרקיב.
(כעת עשיתי גם ניסיון בשיטה משולבת, אלכוהול וסוכר יחד אך יצא לי מתוק מדי. כנראה פירות קיץ אסור לשים יותר מיחס של 2-1 סוכר-פירות).
 

Mashke LChaim

New member
אתה מתכוון להריה עם סוכר ללא אלכוהול?

...מתי שהכל החמיץ או הרקיב - אתה לא הוספת אלכוהול?
רצית לעשות מין יין פירות?
 

סקרצו

New member
כן.

משרה בסוכר, ולאחר כמה ימים יש מיץ מרוכז, ואז מערב עם אלכוהול.
עשיתי את זה בקיץ שעבר ויצא מעולה.
השנה משום מה החמיץ הכל. אולי צריך לחכות לספטמבר.
 

Mashke LChaim

New member
זה בדיוק מה שקורה עם קוואס

בחודשים פחות חמים כמו אוקטטובר (בספטמבר עדיין חם) לא יוצא לעשות תסיסת מחמצת (הפרות שלך החמיצו ולא תוססו) אלה בחודשים חמים יוצא יטוב מאוד.
מתי שחם יותר מהר מתפתחות פטריות החמצה ומתי שה יותר קריר פתריות תסיסה.
אבל זה לא אומר שלא ניתן לבצע תהליך תסיסה עם שמרי בר בחודשים חמים פשוט הבעיה אצלך הייתה כנרה: 1) שמירה על סטריליות בכל התהליך (נגיע בידים, מיכל תסיסה וכו') 2) כמות הסוכרים בתסיסה (כנראה הוספת מעט מאוד סוכר ובגלל זה קרה מה שקרה - סוכר הוא חומר משמר טוב)
אתה מוזמן להצטרף לקבוצה ב-facebook שפתחתי
www.facebook.com/groups/517951391733368
 

סקרצו

New member
אולי

נזהרתי עם סטריליות כלי+ידיים+פירות. וכיסיתי היטב עם סוכר עד למעלה. אך כנראה שמשהו לא עבד טוב. תוך ימים ספורים יצאו כמויות של מיץ אך הריח חמוץ.
תודה על ההזמנה.
 
למעלה