מה שתינו השבוע?

nimrodrosen

New member
היה עמוס בכל טוב

וויסקי:
Millstone 2013 Peated PX For Whisky in Leiden 2016 - צעיר וכבולי מאוד עם ניחוח וטעם חזק ומובחן של ערער- כן, כמו בג'ין. מפתיע ומפתיע לטובה, חבית אקס-ג'נבר במיקס? מזקקה לא נקייה? כבול מיוחד? תוספת ערער לכבול?

Lagavulin feis ile 2016 - כבול לגוולני עם השפעות שרי יבש וטוב. המון אגוזים, שקדים ופירותיות "עמומה" לצד כבול בולט אך מרוסן. מצאתי אפילו נוט תפוזי. קיצר- וויסקי פגז של מזקקה שמוציאה תמיד וויסקי פגז. פיניש אין סופי.
*ותודה על הדוגמית


Ledaig 17 Year Old 1998 - The Cooper's Choice - נטעם אחרי הלגוולין. מלוכלך עם מלא השפעות שרי מתוק. חסר איזון ובווליום גבוהה. מדהים כמה הלגוולין יותר מאוזן לעומתו (ולדעתי רמה מעל) אבל וויסקי מצויין שהפסיד נקודות בגלל סדר הטעימה.

טעימת ספרינגבאנק של MMI במוזיאון הוויסקי:
Springbank 10 100 proof old bottle - הרבה שרי, ווליום גבוה ופיניש קצרצר.
Springbank 13 Green - מורכב ומעניין יותר מהקודם, פיניש ארוך אבל הווליום נמוך.
Springbank 12 Calvados Wood - קפצנו כמה רמות למעלה, וויסקי נהדר - החביב ע"י הרבה חברים בטעימה.
Springbank 1998 16yo Malts of Scotland Sherry cask - כנראה יושן בחבית שרי (אולורוסו) יבש - והטעמים הללו בהחלט הורגשו, לדעתי ממש לטובה אבל זה היה וויסקי מפלג.

ובעליית הגג:
ביקבוק פייל אייל עם כשות El-dorado - לא ממש IPA אבל בכיוון.
ביקבוק קברנה סובניון 2013, אחלה יין ואנו מרוצים מהתוצאה אבל אני מכוון הרבה יותר גבוה.
ביקבוק יין מתובל בסגנון קינטו (על בסיס ק"ס 2013 שעבר תסיסה שונה) - מר ארומטי ומצויין, לחובבי הביטר למון.
ביקבוק ערק שהושרה באלון קלוי וקרמבולות מסוכרות מאז דצמבר 2012.
 
שמח שאהבת!

והלצ׳יג - מבין מה שכתבת. תן לו קצת זמן אחרי המזיגה, ותוסיף מים. הוא מקבל אותם באהבה רבה.
ולא, לא היה לו סיכוי אחרי הלגבולין...
 

nimrodrosen

New member
הלצ'יג קיבל הרבה אהבה, מים וזמן

אבל עדיין הוא לא לגוולין
 

ShaneG

New member
גם אצלי לא מעט

גם הייתי בערב ספרינגבנק של MMI, לא ארחיב יותר מדי על מה שנמרוד כבר אמר.
הכי אהבתי את ה10 חוזק חבית, זה פשוט הרגיש לי הכי ספרינגבנק, מלוכלך, שומני ולא מעט שרי. אני ממש חולה על שפרינגבנק אז זה לקח. הגרין 13 היה נחמד גם, והקלבדוס היה שונה אבל צפיתי ליותר השפעה מהקלבדוס, והרגשתי בעיקר את החביות ברבון. קצת התאכזבתי מהביקבוק העצמאי, פשוט הרגשתי שחסר לו משהו.

בנוסף שתתי בבית לפרואיג PX עם חבר וסיימתי את הבקבוק גולני שלי. הוא הרגיש לי רצת לא מוכן בהתחלה אבל עם הזמן מצאתי את עצמי מוזג ממנו שוב ו שוב ושוב, וויסקי קליל ונעים לקיץ.

והייתי מאוד שמח כי מצאתי בקבוק של Southern Port של רמת נגב. אני חולה על פורט והרבה זמן חישפתי בקבוק. הוא היה נפלא, הרבה גוף, מלא צימוקים והשפעת עץ, כמו שאני אוהב.
 
כנ״ל, מעניין ומגניב.

בטעימת הספרינגבנק אהבתי את ה-13 גרין, שפרט לאיזון ועושר טעמים יש בו גם משהו מאוד מהנה - מורכבות והתפתחות בולטות במיוחד. לא צריך להתאמץ למצוא הרבה פרטים קטנים, הויסקי פשוט משתנה ומציג צדדים וטעמים שונים תוך כדי הלגימה. מתוק-פירותי-עשן-עץ...
את הביקבוק העצמאי אני אהבתי מאוד, בזכות טעמי הפירות הטרופיים שלו, עם עישון עדין ברקע. הסגנון הזה פשוט עובד לי, גם אם הוא אולי קצת פחות מתוחכם מהגרין 13 או הפיניש קלבדוס.
&nbsp
בסופ״ש עצמו טעימה של אוכרויסק של קיידנהדס, די עשבוני אבל מרענן ומתאים למזג אוויר; גלנמורנג׳י טיין, גירסת דיוטי מחביות אמונטיידו - מעניין וטעים, לא סופר מורכב, אבל מעדיף אותו על סדרת הפינישים, אפילו יותר מהנקטר דאור.
עוד היו גם קילכומן קול פוינט ובן 5 ח״ח, שניהם טובים יחסית ומומלצים. בהקשר הזה - הגיע לארץ קילכומן Sanaig. שילוב חביות שרי ובורבון, במחיר משתלם. אני ממליץ מאוד, הצד הפירותי יותר של קילכומן.
לבסוף, גלן קית׳ 1992 מאוד מיוחד כי הוא התיישן שנתיים אחרונות בחבית רום ג׳מייקני, והתוצאה היא ויסקי שונה מכל דבר שהכרתי. דומה יותר לג׳ין מיושן עם אניס, ערער, הדריות... ומתיקות פירותית נפלאה שמרמזת על הויסקי שבבסיס.
 

yaron avisar

New member
באומור 12 וקוניאק הנסי VSOP

בהמשך הניסיונות לבקבוקים שאני עדין לא מכיר נפתח הבקבוק באומור 12
די מעושן ומאוזן אבל לא מעניין כלל ועוד הוא החליף את הטליסקר 10 שנגמר - הפעם לא הצליח...
&nbsp
לאחר זמן רב יחסית של וויסקים בלבד נפתח בקבוק של הנסי VSOP בקבוק שאני אוהב - התאור של אישתי להנסי "די טעים אבל פחות מעניין מהוויסקים" (כמובן מהטעימים ולא מהבאומר 12)
&nbsp
ירון
 
כן, באומור 12...

שנים עד שהצלחתי להשתחרר מהרושם הרע שהוא עשה לי על המזקקה.
אני לא מבין איך יש להם כאלה ויסקים מדהימים בני 10 (אצל מבקבקים עצמאיים), וה-12 מזקקה כזה רקוב. הבקבוק הכי גרוע שיצא מאיילה, וזה כולל נסיונות מאתגרים מאוד מצד ארדבג וברוכלדי...
אל תתן לזה להרוס לך, נסה את ה-10 בחוזק חבית, טמפסט, כחוויה מתקנת.
 

navefire

New member
ערב ווסקי

לכל המתעניין, רשמים קצרים:
master select hibiky harmony
ווסקי בלנדד יומי טוב למדי. זוכה ב WWA בקטגוריית בלנדים ללא ציון גיל. ארומה של ליקר שזיפים על מצע מעורב של מאלט וגריין. מקום
טוב באמצע בין טעם פשוט למורכב, ובין הרגשה חלקה לבין עוקצני.
ווסקי יוםיומי עם יחוד, ניתן להשגה בדיוטי אך במחיר יקר מדי לטעמי.
&nbsp
גלנפידיך מאלט ׳מאסטר אדישין׳
NAS 43%.
טעים. מרגיש 2/3 חיביות ברבן ו 1/3
חביות שרי בהערכה גסה.
חלק מדוד ומדיוק. לא למי שמחפש הרבה תוכן, לא מאוד הרפתקאני למרות שבאיכות טובה. גלפידיך קלאסי.
ניקה ׳פיור מאלט-שחור׳ :
השאיר את כולם מרוצים מאוד.
הרבה שרי מתוק, שוליים מעושנים.
מלא טעם טוב, סיומת מעט קצרה.
זמין בכל מקום, 250 שח. Vfm גבוה
&nbsp
לאפרויג PX: גרסאת דיוטי:
48% . עושה טוב על הנשמה למי שאוהב מעושנים.
טעמים כמצופה: פירות אדומים על עפר ואפר מלוחים.
&nbsp
ניקה ׳מהחבית׳ 51%
כתבתי עליו בעבר, בלנדד יפני חזק.
הרבה השפעות עץ אלון בטעם. הגריין אינו מורגש. לא מאוד מורכב וללא טעמי פירות. לא קיבל אהבה בערב הטעימות, ברשת הרוב מהללים. זמין בארץ.
 
למעלה