ומה שתינו בסופ"ש הזה?

ShaneG

New member
וויסקי

בתחילת השבוע שתתי דוגמית של גלנליוט בן 33 מThe Ultimate, מבקבק עצצמאי הולנדי. היה שילוב ממש טוב של עץ עשיר מהישון ופרות וגופרית מהחבית שרי הבה התיישן. יופי של דבר.

שתתי גם דוגמית של הבנריאך 10 מעושן (curiositas). היה לו אף של היילנד כבולי קלאסי שאני מאוד אוהב אבל היה בטעם איזה משהו דומה לפלסטיק שממש הפריע לי ודרס את כל שאר הטעמים. באסה כי אני ממש אוהב את הוויסקים הכבוליים שלהם בדרל כלל.

ועוד דוגמית של סאנטיס, וויסקי נשוויץ. זה היה כבטלי מיושן בחביות בירה, נשמע טעים, והריח היה ממש מעניין, כמו בשר בגריל ממש. אבל בטעם זה התדרדר מהר, טעם רצת של קיא, דומה מאוד לסוס (frysk hynder) מהערב קראפט של MMI למי ש"זכה" לטעום.

ומצאתי פאב קרוב אליי ברעננה שיש להם איילה מיסט במחיר נורמאלי (36 ש"ח למנה) שזה תמיד טוב לדעת, אחלה בלנד.
 

yoavge

New member
אצלי די שגרתי עם כמות נאה של ויסקי

התחלתי כבר ברביעי עם קילהומן מדירה 2015 שיחסית לגילו הצעיר (בן 4) הוא עשוי טוב, אח"כ בונהאבן 18 וארדבג דארק קוב (dark cove) שהוא טוב אבל כשמשווים אותו לאוגי הוא מחוויר (בעיקר בחזית ה VFM).
כמו כן טעמתי לראשונה את הביקבוק הרשמי של הראשון וולפברן, בן 3 בלבד ובחוזק 46% אבל הוא מוצלח, כנראה שהרבה זמן עם שמרים וזיקוק איטי עושים לויסקי דברים טובים.
&nbsp
בין לבין היה גם טומימטול 10 וגולדסטר אנפילטרד וסיימתי את הסופ"ש עם סטרטיסלה בן 47 (מ-1967) בחביות שרי. השפעות שרי, שעווה מעושנת ותבלינים - דראם נפלא.
 

ShaneG

New member
מממממ בונהאבין 18

אחד הוויסקים הכי אהובים עליי. אני בדרך כלל לא קונה אותו בקבוק פעמיים מרוב שיש כל כך הרבה וויסקים לטעום בעולם, אבל את זה אני ממש שוקל קנייה שנית.
 

navefire

New member
וואו, מרשים.

באיכות ו..בכמות.
&nbsp
לא טעמתי אף אחד מהם ( חוץ מהטומינטול10 , ולא ממש צריך לציין גולדסטר אנפילטרד)
הבונהבין 12 ( וגם אוגוודל) הם פצצות VFM מבחינתי.
&nbsp
בספש ( הצנוע) קניתי, בקבוק של TEELING SINGLE GRAIN
אירי, 46% ללא סינון , ישון מלא בחביות יין מאמריקה.
NAS זול שמחזיר עודף מ 200, הרגיש לי שהוא איכותי יותר מהמחיר שלו.
&nbsp
וגם פרופיל נחמד ויוצא דופן. ..נחמד ו"בקטנה".
&nbsp
&nbsp
 

navefire

New member
לפני כשבוע הבעתי אכזבה מסויימת מגלנליווט 18

אני כותב כדי לאמר \לחלוק את זה שלמדתי משהו חדש בנושא ווסקי . טוב, לא באמת למדתי , הפנמתי והמשכתי לביצוע.
אני זוכר את הטעם המתקתק הברור של השרי, מדוד ומאוזן מול תבלנים ויובש מהעץ -בשהבקבוק נפתח. עכשיו באמצע הבקבוק, הטעם שטוח והרגשתי שמשעמם.
האם ווסקי באמת שווה לי את הכסף , איך לעזעזל לאף אחד לא מפריע החימצון של ווסקי כמו לי?
אני תמיד מקפיד לאוורור בכוס וסקי שנמזג מבקבוק חדש, אבל כשנשאר חצי בקבוק – ואני כבר מרגיש שינויי חימצון בטעם , אני ניגש לשתיה די מהר ולא מחכה.
&nbsp
אז לראשונה מזגתי לי לכוס מהגנליווט המלא למחצה והלכתי לסידורים של חצי שעה. ..
הרבה FLORAL NOTES טובים ולא צפויים התרוממו מהכוס והרגשו גם בטעם. היה מאוד שונה מפעמים קודמות, והחזיר אופטימיות לגבי הגלינליווט, וגם באופן כללי, לגבי בקבוקי ווסקי חצי ריקים.
&nbsp
אז לאוורר הרבה ובסבלנות את הכוס , גם אם בקבוק הווסקי כבר פתוח – זאת המלצה שאני הולך לבדוק הלאה.
&nbsp
 

yoavge

New member
התחמצנות של ויסקי בהחלט משפיעה על הטעם

כשמגיעים לחצי הגובה ובנוסף אם עבר זמן רב מפתיחת הבקבוק, תהליך החמצון מואץ ובהחלט ייתכן שהטעם ישתנה וישתטח תוך איבוד רשמים מסויימים.
תרופות נגד: לחסל מהר את הויסקי, להעביק לבקבוק קטן (פחות אויר בבקבוק = האטת החמצון) או גז ארגון שמבודד את הנוזל מהאויר והחמצן.
 

navefire

New member
משתמש בבקבוקים קטנים

( ווסקי 200 מ"ל , ובקבוקי "חצי "375 מל של יין- פקק ווסקי מתאים להם בול למרבה המזל)
אבל לפעמים נחמד לשתות ווסקי מהבקבוק המקורי.
יש לך \למישהו ניסיון עם גז הארגון ?
משלוחים די יקרים מחול , ובארץ לא חושב שיש.
&nbsp
 

yaron avisar

New member
אבל על הגלנליווט כתבת הפוך

לפי התאור שלך שהשארת את הגלנליווט בכוס שעה הוא כנראה לא התחמצן מספיק בבקבוק למרות שנשאר רק חצי בקבוק
למה להעביר לבקבוק קטן או מילוי גז, או שמדובר באופן כללי ולא על הגלנליווט
&nbsp
ירון
 

navefire

New member
כן, מדובר באופן כללי ולא על הגלנליווט.

חימצון באופן כללי משנה את טעם הווסקי, מחזק טעמים מסוימים ומחליש אחרים. לפעמים עוזר לטעם ולפעימים לא.
לאורך זמן- כמו בקבוק שמתורקן לאיתו- יכול לגרום לשארית הווסקי להרגיש שטוחה בטעם
&nbsp
חימצון קצר -" איוורור" למעשה" פותח את הווסקי".הכוונה לתת זמן למשקה בכוס טרם שותים אותו.
&nbsp
כמו ביין אבל לאט- אתה לא רוצה לשתות מבקבוק שהיה פתוח שבוע, אתה כן רוצה
לאוורר אותו בכוס לפני שמתחיל לשתות.
&nbsp
מה שהפתיע אותי שווסקי ":מחומצן" מבקבוק חצי ריק עדיין נהנה ומשתפר לאחר חצי שעה בכוס.
אבל הוא לא היה טעים כמו הכוס הראשונה שנמזגה מהבקבוק ושגם היא עברה איורור.
&nbsp
לכן באופן כללי לשתות מהר\ לעהביר לבקבוק קטן\לשים גז אינרטי זה טוב.
&nbsp
סוף חפירה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
מהניסיון שלי לגבי ויסקים מחביות שרי

חימצון ואיוורור עושים להם טוב.
&nbsp
(אני חושב, בלי הסבר טוב, רק תחושה, ש׳חימצון׳ ו׳איוורור׳ בויסקי הן תופעות שונות מאוד, שפועלות בקבועי זמן אחרים. נתקלתי בהרבה ויסקים שהשתפרו משמעותית בכוס אחרי כשעה מנוחה, אבל לאחר פתיחה בבקבוק עברו שינוי בכיוון אחר לגמרי שלא תמיד היה טוב.)
 

yaron avisar

New member
הזמן באמת עושה טוב לגלנלויט הזה

הוא כבר לא מרגיש רזה והטעם יותר מעניין ומורגש, לטעמי אוורור ארוך לא הועיל ואפילו הזיק במיוחד לaftertaste (סיומת ?) שקיבלה קצת מרירות או משהוא דומה
&nbsp
בטלסקר 10 שנפתח במקביל התנהגות הטעם שונה, בפתיחה הטעם אגרסיבי מאוד ועם הזמן (לאחר שבוע שבועיים) הוא מתעדן ונהיה חלק יותר
בשניהם הזמן עוזר אבל אחד מתחיל קצת אנמי והשני מתחיל אגרסיבי
&nbsp
בקוניאק הנסי לעומתם אין כמו הכוס הראשונה של הבקבוק שנפתח, בוא אני אוהב את העוצמה של המשקה לפני שהזמן לאחר הפתיחה משנה אותו
&nbsp
ירון
 

nimrodrosen

New member
כל מיני

גראפה פולי קלאופטרה מוסקטו - גראפת המוסקטו הכי טובה שטעמתי
לוסט ספיריטס נייבי סטייל רום - לא מצליח להינות מהרום הזה (בדעת מיעוט)
רום קובני Vigia 18 - לא מורכב אך טעים
רום קובני סנטי ספיריטוס 10 של וום פאס - ניחוח נהדר אך מתוק מדי (תוספת סוכר)
גלנליבט 15 - פתחתי בקבוק חדש כי היה לי חשק לוויסקי יומיומי טוב
 

yezer

New member
פורט אלן :)

בפסטיבל ויסקי Just Whisky Oberhausen שבגרמניה, שתיתי את הפורט אלן הראשון שלי, בן 25 בחוזק 58.1. האמת שבלי מים לא יכלתי ממש להבין מה הולך שם אבל כמה טיפות שיחררו ארומות נפלאות.
מה עוד היה...
קליינליש 20 שנה של סיגנטורי בחבית שרי במילוי חוזר
לונגמורן 26 שנה של מבקבק עצמאי
גלנפארקלס 105- גירסת ה20 שנה
ספרינגבנק 21 (יאם...)
לפרויג 20 שנה בחבית ברבן של מבקבק עצמאי
ארדברג 17 (אין חיות כאלו) וארדבג גלילאו
inchgower 35 של מבקבק עצמאי
פידיך 26
גלנגוין 21, 25
טומינטול 33
בונהאבן 25
ולקינוח- ליטלמיל 25 שנה של berry's
כמו כן נרכשו ארדבג של chieftains15, בנריאך 24 של crom וביקבוק של קיידנהדס למזקקה בשם ספייסייד.
סך הכל חביב ביותר, רק חבל שבדיוטי לא היה לפרויג 16


קצת על הפסטיבל: מדובר באירוע בו משלמים דמי כניסה סמליים בסך 10 יורו ומקבלים כוס טעימות. באירוע מתארחים חנויות ואף אספנים פרטיים, כאשר כל אחד מציג את מרכולתו תוך ציון המחיר למנה של 20cc.עצם העובדה שמציגים גם אספנים פרטיים הביאה לכך שמוצגים שם כל מיני בקבוקים "הזויים" כגון טאליסקר משנות ה-70, פורט אלנים, ארדבגים מיושנים ועוד...
צריך לקחת בחשבון שהתמחור מתחיל ב-3 אירו לויסקי צעיר או לא נדיר אולם יכול להגיע אף ל-30 אירו עבור מנה של פורט אלן. מאחר והתשלום הוא נפרד עבור כל מנה הרי שאין בעיה לבקבק ואף בחלק מהדוכנים מוכרים בקבוקים ריקים או דוגמיות שהוכנו מראש.
 
טירוף! נשמע פסטיבל מצויין

וגם המחירים. 30 יורו לכוס פורט אלן זה מציאה יחסית.
&nbsp
מה ההתרשמות שלך מהפרקלס 105 20 שנה?
 

yezer

New member
פרקלס 105, 20 שנה

ויסקי עשוי ומיושן כהלכתו. טעמי פירות יבשים וסוכר חום ...העניין הוא שאותי הויסקי די שיעמם. לפחות עכשיו אני השלב של חיפוש אחרי כבול ללא השפעת שרי חזקה.
 
למעלה