סיכום טעימת הויסקי העיוורת

סיכום טעימת הויסקי העיוורת

היתה תחרות נהדרת, עם 18 ויסקים מעניינים.

קודם כל - נודה לתורמים שלנו שבזכותם יכלנו להרים כזו תחרות:
ויסקי לייב 2016 על הפרסים (ניצור קשר עם הזוכים בקרוב)
IBBLS שתרמו את הטליסקר 10 הנהדר, סינגלטון 12 וגלנקינצ'י 12.
טמפו שתרמו את סקאפה 16 וגלנליווט נאדורה
י.ד. שתרמו את גלנמורנג'י 10 וג'ורה 21
ויורוסטנדרט שתרמו את גלן סקוטיה 15 המוצלח.

תודה רבה!

קצת סטטיסטיקה על התחרות:
הויסקי שהיה לכם הכי קל היה גלנליווט 16 נאדורה ( 69 נקודות), והכי קשה היה ג'ורה 21 (17 נקודות). (הציון הממוצע בכל יום).
חייב להודות שזה קצת מפתיע שויסקי בחוזק חבית יהיה הכי קל... הייתי בטוח שזה יהיה הטאליסקר, גלנדרונך או גלנמורנג'י. שלושתם דווקא לא בלטו במיוחד (ממוצע סביב 40-50 נקודות)

בדקתי גם איזה ניקוד יקבל שחקן 'ממוצע' בתחרות - כלומר בכל יום ממוצע הניחושים של הגיל והחוזק, האיזור שאותו ניחשו הכי הרבה וממנו המזקקה שאותה ניחשו הכי הרבה.
זה בעצם בדיקת "חוכמת ההמונים" - שאמורה לתת במקרים כמו זה תוצאות טובות לרוב. אצלנו בתחרות שחקן כזה היה מקבל 990 נקודות, כלומר תופס את המקום הרביעי. זה לא רע, אבל מרשים למדי שיש משתתפים שעקפו את זה! מקצוענות.

אשמח לשמוע הערות לגבי התחרות, שיטת הניקוד, הויסקים וכל דבר אחר, כדי לנסות לשפר בפעם הבאה.

מי מכם היה מעוניין להשתתף בפעם נוספת (בעוד כשנה נגיד)?
למי פעם אחת הספיקה?
יש כאלו שלא השתתפו אבל התחרות סיקרנה אותם - וירצו להשתתף בפעם הבאה?
 

GreenDram

New member
ברור!

זו הפעם השנייה שהצלחתי לפספס את ההרשמה...
מקווה לקבל תזכורת שנה הבאה ;)
&nbsp
היה ממש כיף לעקוב!
לא מכיר טעימה דומה בכזה קליבר.
כל הכבוד לכל המנצחים ותכל'ס, גם לאלו שלא. נראית לי כמו משימה לא קלה בכלל.
&nbsp
נתראה בוויסקי לייב!
 

ShaneG

New member
אשמח מאוד לעשות את זה שוב

היה ממש כיף, שמחתי גם שהיו יותר דוגמיות השנה וגם שהיו דברים יותר מעניינים, בהחלט שווה לתוספת למחיר.

שמחתי לראות גם כמה ביקבוקים עצמאיים, הייתי אולי רוצה לראות עוד כמה, גם כי יותר מאתגר וגם כי יש יותר הזדמנות לנסות דברים חדשים, אבל לא יותא מ 5 בקבוקים כך כי יותר מזה זה להתחרפן לגמרי.

למדתי גם הרבה הפעם, אפילו יותר משנה שעברה. אז סיימתי במקום שלישי, אומנם שרק התחלתי לטעום וויסקי כמה חודשים לפני (אני שותה וויסקי כבר הרבה מאוד שנים, אבל לטעום זה משהו קצת שונה). עכשיו טעמתי הרבה יותר סוגים של וויסקי והיה לי יותר קשה, יש יותר אופציות בראש ופתאום איזה ניוח של איזה משהו מזכיר לך איזה וויסקי מסוים ומשנה בכלל את דעתך. רק בסוף התחרות התחלתי להתאפס קצת.

היה מאוד מעניין וממש כיף. תודה רבה רבה על ההשקע שלך וכמובן גם לתורמים.
 

ballistra

New member
היה תענוג


תחילה אני חייב לומר תודה לתורמים שעוזרים לעלות את הרמה ולעשות את התחרות הזאת יותר מעניינת. המון המון תודה לך אסף על עבודת הקודש וארגון התחרות הפנטסטית הזאת.

נהניתי המון, למדתי הרבה וטעמתי הרבה דברים לראשונה. חייב להודות שבהתחלה לא הבנתי למה היה רצון לעלות את מחיר ההשתתפות בתחרות כי כשאתה עומד בחנות, עלייה של 20% בתקציב לרוב לא מכניסה אותך לעולמות אחרים מבחינת רמת הויסקי. אבל נראה שהצלחת לעלות את הרף בסדר גודל ביחס לשנה שעברה שזה מדהים, אני מניח שזה תודות למאמצי חיפוש שלך ותודות לתורמים.
כמובן שגם להקטין את גודל הטעימה ובתמורה להגדיל את כמות הויסקיז היה שיפור לטובה.
אין ספק ששימוש ביותר ויסקיים פחות מוכרים ויותר בקבוקים עצמאיים עשו את התחרות להרבה יותר קשה, גם פחות מביך לטעות
, לדעתי זה גם עשה את התחרות ליותר מסקרנת ומעניינת "מה לעזאזל הוא הולך להפיל עלינו עכשיו".

נקודה שלי אישית קצת הפריעה במיוחד הפעם שהיו יותר בקבוקים, זה התדירות של התחרות, אני מרגיש שהיה לי הרבה יותר קל, פחות לחוץ ומהנה אם הייתה נחשפת טעימה פעם ביומיים. נכון שאפשר לטעום מראש ולכתוב רשמים וזה מה שעשיתי לרוב אבל אני מרגיש שזה מאוד עוזר לי דווקא לטעום אחרי פידבק מהויסקיז הקודמים (הרשימות שלי מול מה זה בפועל). לכן פעם ביום הרגיש לי קצת לחוץ במיוחד כשיש תוכניות אחרות והאף האלרגי שלי שאני אף פעם לא יודע מתי יפתיע אותי.
מאוד יכול להיות שזה אישי ואנשים אחרים היו נפגעים מ"מריחת" התחרות, לכן נחמד יהיה לשמוע מה דעתם של אחרים לגבי זה.

פרט לגלן קדאם שהיה משובח, מהטובים ששתיתי בגלאיים כאלו (אם כי לא שתיתי הרבה),
מאלו שאני מכיר הפתיע אותי לטובה הסינגלטון דווקא שהרגיש לי הרבה יותר מעניין ממה שאני תמיד החזקתי ממנו.
גלן סקושייה הרגיש לי מאוד ייחודי לשאר הויסקיים קיבלתי ממנו ריחות וטעמים שאני לא רגיל לחוות מויסקי, תבלינים יותר מרים ומלוחים ופחות עדינים ממה שאני רגיל.
סקאפה ואולד פלטני הרגישו צעירים לגילם וקצת אכזבו אותי אישית (למרות שאת האולד פלטני כבר טעמתי ואהבתי).

שוב המון תודה על הארגון, היה אדיר, וכמובן שאשמח להשתתף בתחרות כזאת בעתיד.
 

rustynail

New member
היה נהדר מחכה לשנה הבאה כמובן!

כמובן הפייבוריטים שלי בתחרות היו שני האחרונים שבהחלט היו גולת הכותרת של התחרות..
הכי פחות התחברתי לג'ורה 21 וולסקאפה 16.
ויסקים נהדרים נוספים שניתנים לקנייה במחיר הוגן לטעמי היו הפורטשארלוט 12, אולד פאלטני 21, קריגלכי 7 שלאחר שנתתי לו לשבת הרבה הרבה זמן בבית היה לא פחות מנהדר, 66% בכל זאת. בטעימה עצמה פחות זרם לי.
ויסקים בהחלט ראויים לציון לטובה ושווים קנייה הם הנאדורה של גלנליבט, הלגבולין דיסטילרס, לוך גורם.
לא ריגשו כלל הדרונך 18 והבלוויני 17 ומתומחרים גבוה מדי לטעמי.
מיותרים לטעמי הסקוטיה 15 והגלנקינצ'י 12.
היו עווד 4 ויסקים נוספים קלאסיים וראוים בפני עצמם שפתחו את התחרות ולטעמי שימשו כאיפוס מוצלח.
סה"כ תודה על הארגון למנהל ולתורמים, היה מאוד מהנה יאללה ויסקי לייב!
 

nimrodrosen

New member
תודה רבה על הארגון המוצלח!

הצלחת להתעלות מעל הרף של שנה שעברה, תחרות פגז!
להל"ן דעה אישית בלבד.

נקודות לשימור:
  • רמת/איכות הדראמים
  • שילוב בין דראמים מיוחדים לקאלסיים
  • רמת מחיר של הטעימה
  • שיטת הניקוד - ממש פגעת בול עם שיטת הניקוד הזו!

נקודות לשיפור (שוב רק העדפה אישית):
  • פחות דראמים (18 ימים התישו אותי, 14 היו מספיקים ואולי אפילו היה עדיף 10 דראמים).
  • מעט יותר ביקבוקים עצמאיים (יחס 6:4 לטובת ביקבוקי מזקקה)
  • יותר נפח לטעימה - הייתי מעדיף 50 מ"ל לטעימה כך שישאר קצת אח"כ.
  • מתן ניקוד לוויסקיז (אמנם לרוב ניקוד וויסקי זה קשקוש לדעתי אבל אולי אפשר ליצור סטטיסטיקות מעניינות אח"כ)
  • ג'וקר (רום/קוניאק/ארמניאק/מזקל וכו..) יכול להיות מגניב אך יכול גם לפגוע בתחרות- מתלבט האם כדאי.

גם שנה הבאה אשתתף בשמחה!
 

ShaneG

New member
מסכים לגבי הנפך

לא חשבתי על זה שרשמתי מקודם. היו לי כמה מקרים שעוד 20מ"ל היה סוגר לי איזה פינה. אולי באמת בפעם הבא ללכת על 14 דוגמיות של 50מ"ל.
 

yaron avisar

New member
מאוד נהנתי מההישתתפות

אני מרגיש שלמדתי קצת יותר איך להבחין בטעמים וריחות ולא רק לשתות את הויסקי וקצת יותר מה אני אוהב.
כמו שכתבו מעלי אני חושב שזה היה קצת ארוך, 14 נראה לי מספיק (לקצר על חשבון הגלנקינצ'י ולא על חשבון הארדבג הנהדר !)
&nbsp
מאוד יכול להיות שארצה להשתתף פעם נוספת אם אדע שיהיו ויסקי שונים ולא חזרה על מה שהיה הפעם
הויסקי שהכי נהנתי ממנו בין "הרגילים" הוא הגלנליווט נאדורה אבל הארבדג הוביל על כולם, חבל שיש בעיה להסיג אותו ובעיית המחיר קטנה גם אם הוא היה זמין
הגלן קדאם מבוזבז עלי, הריח שלו מדהים ומתפתח עם הזמן אבל הטעם (עם כל הרבדים) קצת עדין עבורי, אולי בעוד כמה שנים
מהצד השני היה הקרייגאלאכי שהיה די נורא עבורי, כמעט ולא סימתי את המנה
&nbsp
תודה על האירגון וכול העבודה
ירון
 

navefire

New member
אהלן

טעימה מהנה ויוצאת דופן ואחלה של יוזמה וביצוע.
נהנתי מה״פריסה״ של הווסקים, השליש האחרון שכלל דראמים בוגרים ומורכבים יותר היה מהלך נחמד.
נחמד גם להחליף חוויות ולמצוא אנשים עם תחומי עניין דומים. הטעימה שמבוססת על הפורום זה פלטפורמה מוצלחת.
חושב גם ש 18 ווסקים היו די הרבה וניתן לצמצם. אהבתי את היחס בין דראמים קלאסים שמתאימים לטעימה עיוורת לבין הנדירים שחוויה לשתות. הייתי נהנה מאוד פצצות שרי:)
חג שמח
 

yezer

New member
שני הסנט שלי

אז כמובן שאני מצטרף לתודות לאסף על ארגון הטעימה ועל כך שדאג לתעתע בנו (או לפחות בי) בכל יום מחדש. תודה גם לתורמים על הבקבוקים האיכותיים.
אני יותר מאשמח להשתתף גם בשנה הבאה אולם גם עבורי 18 יום הם טיפל'ה יותר מדי ונראה לי שעדיף טווח של 12 - 14 יום.
אני מודה שלא הברקתי בתחרות אבל מבחינתי זה פשוט איתות ללכת ולעשות עוד "שיעורי בית". המשמעות של זה עבורי היא לחוות יותר סוגים ולהתמקד יותר בshare-ים וסמפלים ופחות בבקבוקים מלאים.
ממה נהניתי- חוץ מ-2 הדראמים האחרונים והמופלאים, נהניתי מהטליסקר 10 ומהנאדורה.
ממה לא נהניתי- לא יכלתי או שלא רציתי לסיים את הקינצי 12 והוא פשוט נשפך לכיור.
שיעור חשוב שלמדתי: בלויני מתומחר יחסית גבוה (ובפרט אם ניקח בחשבון שבד"כ מגיע בחוזקים נמוכים) אבל מעבר לכך, ה-17 דאבל ווד שטעמנו חביב אבל ממש לא ריגש אותי.
ומילה אחרונה: אני מקווה שתחרות זו והתיעוד שלה כאן בפורום יסייעו לחיזוק תרבות הויסקי בארצנו. אני רואה באתרים ישראלים אחרים (לא רוצה להשמיץ אז המבין יבין) מומחים מטעם עצמם לויסקי ש"דופקים" אותו בצייסרים ואחר כך עוצמים עיניים ועושים פרצוף.
חברים- שכל אחד ישתה איך שבא לו, אבל לדעתי צריך להריח, לטעום ולתת את תשומת הלב הראויה למשקה הזה, ולא במטרה לתפוס ראש.
המשך חג שמח לכולם...
 

knappertsbusch

New member
מסכים עם כולם

אפשר פשוט לעשות העתק-הדבק עם התגובה של נמרוד, חוץ מהג׳וקר.


באופן כללי, הופתעתי מאוד מהניחושים המדויקים של חברי הפורום -
לא סתם מזל מקרי, אלא אשכרה פגיעה בול, פעם אחר פעם!
מאוד מרשים, ומהווה הוכחה ניצחת לכך שוויסקי הוא משקה מורכב עם מאפיינים ייחודיים וניתנים לזיהוי,
בניגוד לוודקה (לדוגמה) שבה תוצאות המבחנים העיוורים מתפזרות לכל הכיוונים
ומה שבאמת קובע הם יחסי הציבור.

באופן אישי נדמה לי שהשתפרתי השנה, לפחות מבחינת זיהוי האזורים,
אבל שיטת הניקוד (המעולה!) הותירה אותי למטה ובצדק.
המסקנה המצערת נותרה זהה - יש לי חוש טעם/ריח חלש/פגום.
לא יודע אם אשתתף בעתיד, נראה חבל לבזבז על אף כזה משהו שהוא מעבר לסדרות הבסיסיות...
 

אדבוסט

New member
היה מצויין

רב תודות למארגן ולתורמים. ללא ספק ה-300 ש"ח הכי טובים שהשקעתי בחיי.

למרות שלא הצלחתי משהו בלשון המעטה, אני מאוד אשמח להשתתף שוב, היה כייף לא נורמלי. אשמח לשחק שוב בפעם הבא.

לגבי ההערות שכתבו מעליי, גם היו ימים שלא יכולתי להקדיש את כל תשומת ליבי לויסקי כי היה צפוף, לא הייתי מוריד את הכמות, כי גם אחרי 18 ריציתי עוד ^^ אבל נגיד הפסקות בסופ"ש יכול לעבוד. (ומי שרוצה לשתות בסופ"ש יכול לטעום את הבאים בתור בשבוע)

אני מאוד מסכים את ההצעה של לתת ניקוד לכל ויסקי ולהוציא סטיסטיקה. זאת הזדמנות נדירה לקבוע ציונים הכי אובייקטיביים שיש על הויסקיז חבל לא לנצל.

חשבתי גם להציע את הרעיון של הג'וקר. נגיד מי מזהה שזה לא ויסקי מקבל 100 ומי שלא 0. מעניין כמה ייפולו. אבל זה לא יכול להיות קוניאק או ארמניאק כי כשרות וזה P:

אני לא מת על הרעיון של יותר מבקבקים עצמאים, קודם כי זה קשה מדי למצוא וזה מעצבן לחפש ויסקי שאי אפשר למצוא. שנית כי זה קצת מתסכל לטעום יותק מדי ויסקיז טעימים שאי אפשר לקנות אחר כך ^^

לגבי הויסקיז.
הטוב מאוד :
הכי אהבתי את האולד פלוטניי 21, ממש הפתיע אותי לטובה.
הארדבג 15 מבקבוק עצמאי היה אדיר.
חייב לתת קרדיט לטליסקר 10 שכולנו חשבנו שהוא משהו הרבה יותר נחשב משזה היה.
הלוך גורם היה מאוד נחמד ומהנה.
האחרון לא נחשב ^^

ה"כן אבל" :
הבלווני 17 הפתיע לטובה כי חשבתי שאני לא מת על בלווני ובסוף זה היה לי טעים. אבל מסכים שהמחיר טיפה אוברייטד.
הגלן סקושיה הרגיש מדולל מדי למרות שטעים. די חבל.
ה-PC12 היה טוב אבל אכזב, יש לי את הגרסה הרגיל בלי גיל ו-50 אחוז בבית וציפיתי להרבה יותר מהחוזק חבית. בסוף הרגיש טעים כמו איילה קלאסי לא הרבה מעבר. מה שיש לי בבית דוקא יותר טעים.
הגלנליווט נאדורה היא יצירה יפה, מורכב מאוד, אבל נעים על לשון ? נופ.


המאכזבים :
אייל אוף ג'ורה 21. וואו השוק כשהתברר לי שזה בן 21, הוא הרגיש כל כך סתמי.
גלנדרונאך 18 : יותר מדי שרי הורס את השרי. הויסקי הזה יצא מאיזון. אבל היי, פייר, היתה חוויה נהדרת להרגיש בזוקה בוויסקי. (היה ברור שזה משהו , אבל מאכזב עדיין)
 
למעלה