סמפל מעניין מאוד של קאבאלן
בן 9, מחבית ״מעושנת״, כלומר שהכילה ויסקי סקוטי מעושן. לא יודע איזה (אם לנחש מהטעם - באומור. אם ניחוש מושכל - קילכומן בגלל הקשר בין המזקקות).
 
זה הזוי כמה בוגרים מרגישים הויסקים של קאבאלן. באופן כללי 9 שנים זה המון זמן עבורם, הרוב בני 4-6, והם כבר מרגישים מספיק בוגרים.
בן 9 שנים? בטעימה עיוורת כנראה הייתי מנחש שזה ארמניאק. בן 30.
 
עץ ישן טוב, עשיר וחלק בלי עודף תבלינים ובלי טאנינים מרירים מעיקים.
כל זה מהווה בסיס לתזקיק פירותי, סמיך ומתקתק. בולטים במיוחד מנגו, קיווי, פאפאיה טריה ומיץ אפרסקים. האמת - יש דמיון מסויים לטומאטין ישן משנת 1976 שניסיתי פעם. (נחשבת שנה מיוחדת לטומאטין ולאיזור בכלל).
השפעת העשן מהחבית לא מאוד בולטת, רק קצת בטעם כ׳תבלין׳ נוסף שמוסיף מורכבות, אבל בטח לא יפריע למי שלא אוהב מעושנים.
הפיניש ארוך וטוב, בעיקר אותם פירות טרופיים וקצת עץ מייבש.
 
בקיצור כיף גדול. אני חושב שהמחיר הגבוה של קאבאלן מוצדק לרוב, לפחות לטעמי, למרות ה׳גיל הצעיר׳. הם עומדים בגאווה ראש בראש מול ויסקים סקוטיים מבוגרים בהרבה שעבורם מחיר כזה לא היה מרים גבה.
 
למתעניינים, את הגיל של בקבוקי קאבאלן אפשר לראות במספר החבית - הוא תמיד מתחיל באות שמציינת את סוג החבית (בורבון, שרי, יין וכו׳) ואז שתי ספרות של שנת הזיקוק.
חפשו חביות מ-2006-7!)