שלום לכל החברים,שאלה לתותחים שביניכם

or83

New member
קוקטייל חמוד

יש קוקטייל מאוד מפורסם ואהוב בארה"ב שנקרא Redhead Slut בהייבול עם קרח: מנה ייגרמייסטר מנה שנאפס אפרסק קרנברי עד הסוף. מעיין WOO WOO רק עם ייגר במקום וודקה. מעבר לזה תבדוק באתר בקבוק, יש שם קטע מיוחד עם קוקטיילים ע"ב ייגר.
 

temptation411

New member
עוד משהו נחמד..

עושים שנאפס אפרסק סאוור (2 שנאפס אפרסק על 1 סאוור) בכוס לו בול עם קרח כתוש ומציפים על זה ייגר מקשטים בסליל ביקון וקוביות רוקפור בשלה אם אין גם פלח תפוז ודובדבן יבואו טוב
 

ByTeFrEaK

New member
עוד קוקטייל מצויין עם יגר שטעמתי

לוקחים כוס חצי מלאה ביגר +- שופכים את הייגר לכיור שוטפים טוב טוב במים וסבון ממלאים את הכוס בסינגל מאלט טוב וזה יוצא חבל על הזמן יש גם גירסא שאפשר להחליף את הסינגל מאלט בקוניאק למשל ואז נוצר שילוב מעניין
 

Symbolic

New member
חחחח

זה דומה ל : "ברמן, תעשה לי ראסטי נייל ע"ב לגבולין 16, בלי דראמבוי, בלי קרח, ובלי סטירר"
 
רואים שאתה לא מבין כלום בקוקטיילים

לשים בכוס שהיה בה ייגר מאלט, אחרי שטיפה רק במים וסבון? תגיד לי, בשביל מה המציאו אבסינת' 89.9% ? אף אחד שם לא חשב שמישהו יהיה מספיק חמור לשתות את זה. אתה קודם מחטא בזה את הכוס אחרי היגר ושופך, שופך עוד קצת בכיור, אחרי זה שוטף טוב במים וסבון, מנגב ואז אפשר להשתמש בכוס למשקאות אמיתיים...
 

kinks

New member
אתה טועה ידידי

אם אתה כבר שם אבסינת' של 89.9% אלכוהול מוטב שתבעיר את הכוס וככה זה יחטא כל טעם של ייגר. למה לשטוף בכלל? האש תעשה את העבודה טוב יותר ופחות מאמץ!
 

obbb

New member
שאלה על אלטרנטיבות לייגר

ת'אמת נראה לי שקצת נסחפנו פה, ואני באמת נהנה מהמשקה הזה, גם בלי כל ה"הייפ" סביבו. רציתי לשאול איזה דז'סטיפים "אמיתיים" אתם ממליצים בשביל להכנס חזק לעניין? שמעתי על אוניקום, רמזוטי, צ'ינאר, מה עוד מומלץ?
 

Symbolic

New member
סינאר

יותר נפוץ כאפריטיף.. עוד דז'יסטיפים מומלצים - אוורנה, מונטה נגרו, בחרובקה, פרנה למניהם (מילאנו, בראנקה, בראנקה מנטה), אונדנברג
 

or83

New member
בוא נעשה הפרדה מסוימת

עולם הדז'סטיף מתחלק לדעתי לשלושה תחומים. ליקר דז'סטיף שזה ייגר, רמזוטי, אוורנה וכו'. יותר מתקתקים יחסית. דז'סטיף רפואי שזה אוניקום, פרנה ברנקה, אונדנברג וכל שאר הממש "רעים", מרים, אלכוהוליים ומלאי עשבים. וכל השאר שיכולים לשמש כד'סטיף כמו ברנדי לסוגיו, ויסקי, בנדיקטין, שארטרז ותזקיקים וליקרי פרימיום. כולם יסדרו לך את הבטן כמו שצריך אחרי עבודה כבדה, אבל את העבודה הטובה באמת יעשו הרפואיים מכיוון שהם באמת באמת באמת נוצרו בשביל זה. אני מת על פרנה ברנקה למרות שיותר מדי מזה עושה רע בבטן (שני צ'ייסרים מקסימום) אוניקום לא טעמתי אבל ממה שטמפטיישן ואין חיה כזו אומרים זה מעולה. בחרובקה מן הסתם זה מעולה. ציפורן לפנים! הצ'ייסר הקפוא הנבחר שלי. דרך אגב, צ'ינאר נראה לי יותר מתאים לקטגוריית האפריטיף מאשר דז'סטיף. הוא די דומה לקמפרי לא?
 

obbb

New member
סחטיין על ההשקעה, תגובה שלי.

התכוונתי לשתי האופציות הראשונות עם דגש על האופציה השניה. מה המחירים של המותגים שציינת? אמור להיות לא יקר עד כמה שידוע לי...
 
שאלת הגדרות

כל הליקרים המתוקים סטייל אייריש מיסט / דרמבוי / ברנייגר / בנדיקטן ושות' לא נחשבים גם הם דג'סטיף ? (סוג של קינוח מתוק?)
 

The German

New member
כל מה שתגדיר כדג'סטיף עבורך יחשב כ

דג'סטיף, אפילו טרופית ענבים. כי זה קינוח אחרי הכל... יש את הקבוצה של הדג'סטיפים הפונקציונלים שמטרתם לבצע פונקציה במערכת העיכול, כפי שאור הזכיר. יש להם מסורת רבת שנים של מלחמות במחלות מעיים שהרגו עשרות אלפי חיילים (יותר מכדורי אויב בחלק מהמערכות) ולרפואה של המאה 19 לא היה מענה ראוי...לשם כך הם הומצאו (לפחות חלקם, כגון פרנט ברנקה). היום לוקחים אספרין או קלבטן.....
 

or83

New member
כן

הם מבחינתי נופלים באותה הגדרה של ויסקי ברנדי וכו' כמשקאות שאם תרצה יהיו אחלה דז'סטיף. אותו דבר עם אפריטיפים. יש ביטר אפריטים, וורמוטים (וכל שאר היינות המכוהלים והמתובלים כמו לילה ודובונה) ואניסים. כל זה לא אומר שג'ין וטוניק או ויסקי עם סודה לא יהיה אחלה אפריטיף וזה בכלל לא מתיחס לזה שיין זה האפריטיף המושלם. כל מה שתרצה יהיה אחלה אפריטיף או דז'סטיף (חוץ ממשקאות מבוססי שמנת, הם יהיו חרא של דז'סטיף)
 

The German

New member
שמנת עדיין קיים אצלכם?

כאן קוברים אותה, חוץ מקוקטיילי קינוח (שזה סיפור בפני עצמו...) אני אישית מוציא אותה מכל תפריט שאני יכול
 

or83

New member
זה לא מופיע באף תפריט

בשום מקום באף בר. אבל בכל מקום יש ליקרי שמנת, הרבה יותר סוגים מאשר בארץ, ומה לעשות שהם מאוד פופולריים. הכי הרבה אני מכין רוסי לבן וגם זה פעם ב... אבל בייליס קרח יוצא הרבה, והמון אנשים מבקשים קפה קר עם אמרולה\בייליס וכו'. אפילו לימונ'צלו קרים יש לי בבר.
 

temptation411

New member
רררר אוניקום..

זה הבקבוק היחיד שאני מחביא עמוק עמוק מאחורי כל הבקבוקים כי ברגע שאני רואה אותו אני לא יכול שלא להתאפק לקחת שלוק מאוד מאוד מר עם אפטר טייסט של אספרסו חזק בהחלט עדיף על כל קלבטן גם האוניקום נקסט מעולה למרות שניראה לי שהוא יותר נכנס להגדרה של הליקר דג'סטיף אותו אוניקום רק ב35% ועם טעם של תפוזים וניראה לי שבחרובקה זה ה-דגסטיף להתחיל איתו גם בגלל שהוא נורא טעים וגם בגלל המחיר הזול שלו (בסביבות 70 שקל בקבוק) ואם בא לך על אוניקום אני ממליץ קודם לנסות בבר (למרות שדי קשה למצוא בברים בארץ) לפני שאתה קונה. לי אישית לא מסתדר מתוק אחרי ארוחה כבדה אז הד'גסטיפים שלי הם או ויסקי מעושן או האוניקום או הבחרובקה ד"א..ייגרזית..זה אפטריף או דג'סטיף?
 

The German

New member
זה אפריטיף דג'סטיפי ../images/Emo3.gif

נצרך ביעקר על ידי בני נוער הנכנסים למסיבות חיילים, שותים אותו אחרי כל האפריטיפים, כגון וודקה רק בול מהבגז' של האוטו, השמן נועד לתת פאוזה ולשמן את הקיבה לעוד מספר וודקה\ייגבול על מנת להבטיח ערב מהנה ומלא חוויות אלכוהליות דומות (צ'ייסר אבסינת ואבסולוט רד בול חזק) ולהכין את הקיבה לחוויה הוקלינרית של הנקניקיה מהשטחים שמוכרים מחוץ למועדונים ב 12 שקל. אכן משקה מיוחד בעל פונקציות רבות.
 
למעלה