טיפים ודמי שירות

טיפים ודמי שירות


לפני מספר שבועות אני וחברתי
ישבנו במסעדה ואכלנו ארוחת בוקר

סיימנו לאכול שילמנו ואף השארנו טיפ של כ-15%,
לא הספקנו ללכת 30 מטר אנחנו שומעות את המלצרית
רצה ואומרת רגע רגע לא השארתם דמי שירות,
הסתובבנו וראינו שהיא רדפה אחרי זוג שלא
השאיר דמי שירות.
( לא יודעת איך זה נגמר בסוף )
אני כן יודעת שהייתי דיי מופתעת מהמצב
שהיה.
מה דעתכם על הנושא הנפיץ הזה.
 
אני אוהב להוסיף את דמי השירות

כמו שאני אוהב להוסיף מע"מ לסכום הקניה בארה"ב.
אני לא אוהב את מנהג הטיפים, ומשאיר רק משום שכך מקובל.

ד"א, לפעמים דמי השירות, להבדיל מטיפ, הם חובה. אבל אם לא, אז לרוץ אחרי סועד/ת ולהגיד "לא השארתם דמי שירות" זה לא מנומס, ולא הייתי בא שוב למקום שבו עושים את זה.
 
אם לפעמים דמי השירות הם חובה כדבריך

אז רצוי לגלם אותם במחיר המזון
כי יש אנשים שחושבים שבדמי השירות זה טיפ.
( עד כמה שאני יודעת דמי השירות זה למעשה טיפ)
 

בארבאבא

New member
אפשר להאשים את המלצרים המסכנים?

כשהמשכורת שלך תלויה בעיקר בזה,אז נאלצים לעשות את זה..
 

שמים1

New member
אי אפשר להאשים

אבל אפשר להתמקד בשירות ולקוות לטוב
בדרך כלל אנשים משאירים טיפ.
לא מכובד לרדוף אחרי לקוחות .

ברוך הבא לפורום שלנו .
 
סליחה, אבל הלקוח לא אחראי למשכורת של המלצר

זה בין המלצר לבין המעסיק שלו. מה שלקוח חייב לשלם מופיע לו בתפריט.
 

שמים1

New member
אני חושבת שחשוב להשאיר טיפ


כיום זהו מרכיב חשוב במשכורת של המלצרים
אבל לא חושבת שמכובד לרדוף אחרי לקוחות בגלל שלא השאירו טיפ
הטיפ הוא בחירה לא חובה .
אני נוהגת להשאיר 10% מהחשבון
באם מדובר בסכום קטן אני נוהגת לעדל ולהשאיר סכום סביר .
 

tovala5

New member
בשום פנים לא לרגוף אחרי אנשים שכבר עזבו.

אני נוהגת להשאיר 10% + טיפ סביר.
 

magicpie

New member
בתור מלצרית לשעבר

יצא לי להעיר לאנשים שלא השאירו את המינימום..בהתחלה הייתי מתביישת אבל התגברתי על זה כי מי שמתבייש מתייבש.לפי איך שאני רואה את זה,אם חייכתי אל הלקוח והייתי נחמדה והבאתי לו הכל,אין סיבה לא להשאיר לי כלום.אני לא עובדת בהתנדבות ומי שיש לו בעיה עם טיפים מוזמן לפנות למקומות של שירות עצמי.
אין מה לעשות,בארץ זו המשכורת של המלצרים,זה לא בסדר,אבל זה ככה.
אין סיבה לא להשאיר 10%,זה המינימום.
בתור לקוחה אני משאירה בכיף גם 20% אם היה שירות מעולה (ונדיר)..אבל 10% זה בסיסי.
 

shlang

New member
ועל הכסף הזה שמשאירים לך טיפ, איך את

משלמת בדיוק מס הכנסה או שאת מעלימה?
אני אתן טיפ רק אם הסכום יצורף לחשבון, אם לא, אין טיפ
 

שמים1

New member
ברוכה הבאה לפורום שלנו


זו באמת שאלה
אבל חושבת שבכל מקרה צריך להשאיר טיפ
אם השירות היה טוב .
יש מקומות שמראש לוקחים שירות 10% .
 

NFN123

New member
את לא עובדת בהתנדבות?? למה, ואחרים כן?

אף אחד לא עובד בהתנדבות, אבל את זה את צריכה להגיד למעסיק, ולא ללקוחות!
אף אחד לא עובד בהתנדבות, אבל משום מה לא נותנים טיפ למוכרת בחנות בגדים, למוכר בפיצוצייה, לאינסטלטור שבא לתקן משהו ולעוד המון נותני שירות אחרים. למה זה כן בסדר? מה הם שונים מהמלצרים? הרי העבודה שלהם לא קשה יותר.

איכשהו בעלי מסעדות חביבים בארץ אימצו להם את השיטה הכה נוחה לא לשלם משכורת נאותה לעובד אלא להשתמש בכסף של הטיפים ובמקרה הגרוע להשלים עוד קצת אם זה לא יוצא משכורת מינימום. הרי זה נורא נוח שכל הרווחים הולכים אליהם והלקוחות הם אלו שמשלמים את המשכורת לעובדים, בנוסף למשכורת של בעלי העסק.

זו שיטה שיש להוציא אותה מהחוק לדעתי. לעובדים מגיעה משכורת נורמלית, ואני בטוחה שאם השירות אכן היה טוב מספיק, אנשים היו משאירים טיפ - כמה שהם רוצים וחושבים, ולא באחוז מסויים מן הארוחה (הרי ארוחת דג ב-75 ש"ח לא כבדה יותר מפסטה ב-35 ש"ח, אז למה הטיפ צריך להיות שונה?). והטיפ הזה היה הולך ישירות למלצר ולא למעסיק.
 

שמים1

New member
אני מסכימה עם כל מה שכתבת

הטיפ אמור להיות תוספת ולא במקום משכורת
זו חוצפה לשמה של בעלי המסעדות ודרך קלה לעשות כסף על חשבון העובדים
ניצול מחפיר .
 

אושי231

New member
נכון, את לא עובדת בהתנדבות, את עובדת

במקום עבודה והוא צריך לשלם לך את המשכורת- כלומר הבוס שלך.
הלקוח ממש לא צריך להשאיר לך טיפ אם עשית את עבודתך הבסיסית.
בדיוק כמו שלא צריך לשלם בנפרד לשף שמכין את האוכל ולמנקה שמנקה את השירותים.

במקום לטפל בבעיה, שהיא מקומות עבודה שלא משלמים שכר למלצרים, את שולחת את הלקוחות לפנות למקומות של שירות עצמי.
למה אני צריכה לפנות למקום של שירות עצמי כי הבוס שלך לא משלם לך משכורת ואת מסכימה לעבוד ככה?
המחיר שרשום בתפריט זה המחיר האחרון אותו צריך לשלם. לא רשום שם שצריך לשלם בנוסף גם משכורת למלצר.

ולמה 10% זה בסיסי? מלצרית שסחבה עד לשולחן צלחת עם סטייק משובח עבדה יותר קשה ממלצרית שהביאה לשולחן לחם וחמאה?

לדעתי הגישה שאת מציגה היא חצופה והיא מעמיקה את הבעיה שהמלצרים נמצאים בה ולא פותרת אותה.
 

שמים1

New member
ברוכה הבאה אושי


זו בעיה שראשי ההסתדרות והמעסיקים צריכים לפתור
זו מלחמה גדולה מדי בשביל מלצרים וסטודנטים שרק רוצים להתפרנס בכבוד
וחושבת שבכל מקרה על שירות טוב מקובל בכל העולם להשאיר טיפ של 10% לפחות
אבל לא מכובד לרדוף אחרי הטיפ .
 

אושי231

New member
תודה מותק


לגבי כל העולם- ממה שאני מכירה, באירופה למשל, בכלל לא נהוג לשים טיפ.
את צודקת שזו בעיה שההסתדרות והמעסיקים צריכים לפתור אבל הבעיה שהם לא עושים את זה ולכן המלצרים חייבים להתאגד בעצמם.
 

שמים1

New member
את מוזמנת להשאר עמנו אושי

את מותק בעצמך

חושבת שהנושא גדול מדי על סטודנטים ועל צעירים
אבל בהחלט יש מקום לצרפו למחאה חברתית ולמחות בכל גדול
זה ניצול מחפיר , עינו של המעביד צרה בהכנסה הנוספת הזו של המלצר והם נכנסו לכיס שלו ושל כולנו
חוצפנים .
 

memyselfi0

New member
אמ.. בדיוק, את לא עובדת בהתנדבות

יש לך משכורת שמשולמת ע"י בעל המקום.
אם יצא לך במזל והלקוח היה סופר מרוצה והשאיר לך טיפ אז הרווחת- אבל להעיר למישהו שלא השאיר לך טיפ כאילו הוא חייב לך משהו זו חוצפה שאין כדוגמתה.
עם כל הכבוד אם החלטת לעבוד במלצרות והציעו לך שכר מסויים (נגיד מינימום) והסכמת כי הנחת שהלקוחות ישלימו לך את השכר אז זו בעיה שלך!

אני עבדתי בחדרנות שזה פחות או יותר ליהיות שקופה בעיני הלקוח ובחדרנות שזו גם עבודת שירות ופי מאה יותר קשה ממלצרות משום מה אין את הנוהג החביב הזה של להשאיר X% מהסכום שהלקוח שילם למלון כטיפ לחדרנית - ואת יודעת למה? כין אין פאקינג קשר! הלקוח כבר שילם למלון שאחראי לספק לו (ולשלם משכורת לעובדים) שירותי ניקיון, הצלה בבריכה, הסעדה וכ"ו.. הלקוח לא אחראי לשלם משכורת לכל אחד מאלו בנפרד (אבל הוא מוזמן, לא חייב , אלא רק מוזמן, להשאיר טיפ על שירות טוב)

כנ"ל בנוגע למסעדה, הלקוח כבר שילם, ובתוך מחיר המנה שלו כבר גולמו התשלומים שיחולקו אחר כך כדי לכסות את חומרי הגלם, המשכורות לעובדים, השכירות ועוד...
תסבירי לי בבקשה למה הלקוח חייב לך טיפ ולא לשוטף הכלים למשל? מה הוא עובד פחות קשה ממך? לא, הוא פשוט שקוף יותר ממך , אותו הלקוח לא רואה והנוהג הזה שהתחיל כשמשהו חיובי והפך לחזירות לשמה פשוט לא חל עליו.
 
למעלה