לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1778117,781 עוקבים אודות עסקים

פורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-'אתר חדש באויר'
אתר חדש באויר
19/04/2018 | 02:50
1
17
http://whatsupdoc.co.il
אשמח לתגובות
לצפיה ב-'לא יודע מי בנה את זה, אבל היום ניתן למצוא'
לא יודע מי בנה את זה, אבל היום ניתן למצוא
19/04/2018 | 11:30
13
תלמידי תיכון שעושים עבודה יפה ומקצועית יותר
לצפיה ב-'בקשה חריגה - האם הינך דאטה אנליסט?'
בקשה חריגה - האם הינך דאטה אנליסט?
17/04/2018 | 12:02
13
שלום רב. דאטה אנליסט? אולי מכיר אנליסט? אודה מאוד מאוד עבור שיחה טלפונית קצרה ומתן מידע/תשובות לקראת הסבה מקצועית וכניסה אפשרית לתחום. שרון  1110706@gmail.com   0545790111
לצפיה ב-'לצפיה ב-'מישהו אולי יודע אם אפשר להריץ TEST SET מחוץ ל-QC?'
לצפיה ב-'מישהו אולי יודע אם אפשר להריץ TEST SET מחוץ ל-QC?
14/04/2018 | 12:21
17
כלומר, להריץ אותם בעזרת CMD או איכשהו בעזרת הג'נקינס?
​יש לי סט של טסטים, כולם כתובים ב- VB ואני רוצה להריץ אותם שלא מתוך ה-QC (המטרה להגדיל אוטומציה באירגון). מישהו ניסה פעם או שיש לו רעיון איך ואם אני יכול לעשות זאת?
תודה מראש.




לצפיה ב-'Timestamp ב-Java'
Timestamp ב-Java
11/04/2018 | 19:37
2
17
ערב טוב,
יש לי משתנה String בפורמט של Timestamp
משהו כמו 1523429282000
אני רוצה להמיר אותו למשתנה מסוג Timestamp
כדי שאוכל להשוות אותו למשתנה מסוע Timestamp
ולהוציא לדוגמה כמה הפרש בימים
מצאתי איך להמיר String בפורמטים אחרים של תאריכים (dd:mm:yy וחבריו)
אבל לא מה שחיפשתי

לצפיה ב-'תמיר לLong. משם זה כבר די פשוט'
תמיר לLong. משם זה כבר די פשוט
12/04/2018 | 15:07
1
23
 public static void main(String[] args) {
   String tsStr = "1523429282000";
   Long tsLong = Long.parseLong(tsStr);

   Date d = new Date(tsLong);

   System.out.println(d);

}

=== Output ===
Wed Apr 11 09:48:02 IDT 2018
 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
16/04/2018 | 01:17
5
הסתדרתי,
זה באמת מה שעשיתי
לצפיה ב-'רקורסיה סבוכה ב - C#'
רקורסיה סבוכה ב - C#
10/04/2018 | 12:24
4
46

שלום לכולם,
אשמח לעזרה עם הדרישה הבאה
יש ביטוי חיפוש שיכול להכיל | - או , & - וגם וכן סוגריים
ויכול להיות גם בתוך הסוגריים עוד סוגריים כמובן..
את הביטוי הזה צריך להמיר לאובייקט SetExpression שהינו האוביקט הרשאי והוא רקורסיבי כלומר יכול להכיל גם SetExpression
בכל SetExpression יש לבחור את הקשר בין ביטויי החיפוש (And / OR) ובעצם SetExpression מהווה ביטוי חיפוש בין סוגריים
כל SetExpression מכיל ביטויי חיפוש
Operator: וגם / או 
FullTexts: המחרוזות לחיפוש
SetExpression : עוד חיפוש רקורסיבי
 
   /// <summary>
       /// The main search expression
       /// It consists of a set of text to search, filtering by properties values and also a nested set of expressions
       /// </summary>
       public class SetExpression
       {
              /// <summary>
              /// Operator AND / OR between FullTexts
              /// </summary>
              public SearchOperator Operator;   
              /// <summary>
              /// List of text to search
              /// </summary>
              public string[] FullTexts{ get; set; }
              /// <summary>
              /// List of a nested search expressions
              /// </summary>
              public SetExpression[] Expressions { get; set; }
       }

תודה מראש
 
לצפיה ב-'והיכן בדיוק הסתבכת?'
והיכן בדיוק הסתבכת?
10/04/2018 | 18:23
2
17
זו נראית רקורסיה די בסיסית...
לצפיה ב-'הסיבוכיות היא'
הסיבוכיות היא
11/04/2018 | 07:36
1
28
כל סוגריים זה בעצם ביטוי
סוגריים יכול להכיל עוד סוגריים
בכל סוגריים יכול להיות ביטוי שמורכב גם מאופרטור או וגם מאופרטור גם , וכן רק מאחד מהאופרטורים, או שיוזר סתם הכניס סוגריים ואין בפנים ביטוי...
איך אני שומרת את הExpression שיחזור לי בסוף הפונקציה, כלומר על מה אני עושה את הרקורסיה?
 
אם זה דיי בסיסי, אשמח לקבל קוד.
שאלתי כמה מפתחים תותחיים והם לא בדיוק שלפו.
לצפיה ב-'אולי היית צריכה לשאול מפתחי תת-מקלע '
אולי היית צריכה לשאול מפתחי תת-מקלע
11/04/2018 | 12:22
27
עכשיו ברצינות:
כאן בפורום לא נוהגים לפתור שיעורי בית. נוהגים לעזור לאנשים להגיע לפתרון בעצמם.
 
שאלתי אותך "היכן הסתבכת" כדי להבין טוב יותר מה בדיוק בתרגיל לא מובן לך, ואז לנסות לעזור לעניין.
 
את הרקורסיה את עושה מן הסתם על הקלט - הביטוי המלא שהתקבל.
אני מניח שהשאלה האמתית שלך היא בעצם:
מה עושה הפונקציה שלי, ומתי אני נכנסת אליה רקורסיבית?
 
אז בגדול, התשובה היא:
את מתחילה לעבור על הביטוי, ולאחסן את התוכן שלו (מחרוזת, & ו-I) בתוך אובייקט Expression הראשון.
אם את נתקלת בסוגריים, את קוראת רקורסיבית לפונקציה הזו שתתחיל לעשות את אותו הדבר עבור "תת-ביטוי" שיש בתוך הסוגריים.
 
בסוף הפונקציה מחזירה אובייקט Expression אחד, שבתוכו יש מקום (מערך דינמי למשל) שמחזיק עוד אובייקטים כאלה.
לצפיה ב-'זו שאלה לאקדמאים'
זו שאלה לאקדמאים
14/04/2018 | 21:49
15
אשתדל לקודד אם יהיה לי זמן
לצפיה ב-'איך מוסיפים פקד קומנד בוטון'
איך מוסיפים פקד קומנד בוטון
07/04/2018 | 00:12
1
34
שלום רב ושבת שלום- חג שמח וכשר
רוצה ללמוד באחת משפות התכנות BASIC או C# יש החבילה VISUAL STUDIO 2010  בחוברת התרגול יש דרישה להוספת פקד COMMAND BUTTON לטופס כדי לעבור לגליון הבא, אבל הבעיה אין בחבילת הסטודיו פקד זה חיפשתי בכל הגחרסאות 2010 גם 2013 ואפילו 2017  אין פקד כזה, חיפשתי בגוגול לצערי לא מצאתי ממש, האם מישהו/י נתקל עם בעיה כזו ופתר אותה, איך מתקינים- אם הדבר אפשרי- פקד כזה לשימוש בשפות התכנות
תודה וחג שמח לכל מענה ו/או הסבר
סולומון
06-04-2018   
לצפיה ב-'אני לא יודע מאיפה חוברת התרגול, אבל אני מנחש שהיא ישנה'
אני לא יודע מאיפה חוברת התרגול, אבל אני מנחש שהיא ישנה
07/04/2018 | 22:24
35
בכל מקרה, אל תטרח ללמוד BASIC, זו שפה מתה.
(כן, גם VB.NET)
 
השם של הפקד שאתה מחפש הוא פשוט button - כפתור.
לא צריך להתקין כלום, זה פקד בסיסי שבא מובנה.
 
ראה תמונה מצורפת.
שים לב רק, שייתכן שיש עוד אי דיוקים בחוברת שבחרת.
לצפיה ב-'שלום! באמזון או באתרי סרטים (וכו) יש מערכת של recommander'
שלום! באמזון או באתרי סרטים (וכו) יש מערכת של recommander
06/04/2018 | 14:58
3
31
שממליצה לאנשים על סרטים וגם על מוצרים
ראיתי פעם הרצעה באינטרנט שמחולקת לטבלאות וכו וכו
רציתי רק לדעת איזה תת התמחות או התמחות לומדים בשביל לדעת לפתח מערכת כזאת בלימודי הנדסת תוכנה? ברור לי שיש מתכנתים ופלטפורומות מוכנות
אבל אני רוצה לדעת בעיקרון מי מלמד את זה באוניברסיטאות ולאיזה תחום זה שייך.
לצפיה ב-'בואניברסיטאות מלמדים את הבסיס האקדמי, לא תת תחומים פרקטיים'
בואניברסיטאות מלמדים את הבסיס האקדמי, לא תת תחומים פרקטיים
07/04/2018 | 14:04
2
9
לצפיה ב-'big data machine learning '
big data machine learning
07/04/2018 | 19:13
1
22
בן דוד שלי מהנדס תוכנה.... תודה בכל אופן
לצפיה ב-'שכחת סייבר...'
שכחת סייבר...
07/04/2018 | 20:53
8
לצפיה ב-'איך מוסיפים פקד קומנד בוטון'
איך מוסיפים פקד קומנד בוטון
07/04/2018 | 01:47
5
לצפיה ב-'מה זה $ ב-react'
מה זה $ ב-react
04/04/2018 | 15:48
3
24
מה זה $ ב-react
בדומה למשפט הבא:
 var value = value1 ? `${value1}` : 'N/A';
כן, הסימן לפני ה-$ הוא גרש הפוך - מה זה אומר?
 
תודה
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
05/04/2018 | 18:55
1
21
תודה על ההסבר.
 
לא הבנתי למה לעתים מבצעים השמה בצורה כפי שהראיתי, כלומר
A = `${value}` x
הx בסוף - להתעלם.
 
ולא כך:
A=value
 
תודה
 
לצפיה ב-'כי זה 2 תוצאות שונות'
כי זה 2 תוצאות שונות
05/04/2018 | 22:50
27
באחת A מכיל string עם הערך של value (שיכול להיות double לדוגמא)
בשניה A מכיל את value.
לצפיה ב-'עזרה בפתיחת קבצי bluej '
עזרה בפתיחת קבצי bluej
31/03/2018 | 17:14
3
25
היי יצרתי קובץ JAVA לחצתי עליו עכבר ימין --> פתח באמצעות--> BLUEJ. עכשיו הקבצים הפכו סימן ללוגו של BLUEJ אבל אני מקבל הודעת EROR .
צרפתי תמונות.
מה הבעיה פה ?
לצפיה ב-'הודעת השגיאה לא יכלה להיות ברורה יותר.'
הודעת השגיאה לא יכלה להיות ברורה יותר.
31/03/2018 | 18:21
1
5
לצפיה ב-'No English, No Pain'
No English, No Pain
31/03/2018 | 18:42
6
לצפיה ב-'מה קורה כשאתה מנסה לפתוח את הקובץ מתוך יישום BlueJ עצמו'
מה קורה כשאתה מנסה לפתוח את הקובץ מתוך יישום BlueJ עצמו
01/04/2018 | 15:16
15
במקום בלחיצה ימנית?
לצפיה ב-'מספר ההשוואות למציאת ערכים '
מספר ההשוואות למציאת ערכים
29/03/2018 | 13:49
1
21
נניח שאני משתמש באלגוריתם פשוט למציאת מינימום ומקסימום במערך (ביעילות של גודל המערך) , ועל פי האלגוריתם הזה אני מריץ 100000 מערכים בגודל 1000, כאשר כל מערך הוא פרמוטציה (סידור) של איברים שהם מספרים מ-1 עד 1000,
מהו במקרה הזה מספר ההשואוות הממוצע ומדוע?
לצפיה ב-'למה שתהיה ממוצע בכלל?'
למה שתהיה ממוצע בכלל?
30/03/2018 | 10:13
15
מאפה השאלה הזו, כי משהו כאן לא ברור...
 
אם יש לך מערך לא ממוין, חיפוש של מינימום ומקסימום בו יהיה לעולם O(N), מה שאומר N השוואות.
מצד שני, אם יש לך מערך בגודל 1000 שבהכרח מכיל את כל המספרים בין 1 ל-1000 החיפוש יהיה O(1) משום שברור בלי לחפש מה המספר הגדול והקטן ביותר במערך.
 
אז מה בדיוק אתה שואל בשאלה שלך?
לצפיה ב-'פייתון- קריאת אתר וכתיבתו באקסל'
פייתון- קריאת אתר וכתיבתו באקסל
22/03/2018 | 21:02
5
51
אני רוצה ליצור לעצמי פרוייקט שיהיה לי שימושי ומלמד כאחד. מטרת הפרוייקט:
לקרוא מאתר חברת האשראי ומאתר הבנק את נתוני ההוצאות שלי, ולכתוב באקסל בקובץ ספציפי את השורות המתאימות.
 
למה בפייתון? כי זו השפה שאני לומד, וזו נראית לי שפה מתאימה כי היא מתאימה לפרסור (מהמילה phrase) שזה בדיוק מה שאני צריך...
 
מצרף מה שכתבתי בינתיים:
 import urllib
import requests

data = {
   'username': '',
   'password': ''}
visalink = "https://services.cal-online.co.il/Card-Holders/SCR..."

req = requests.post(visalink, data=data)
if req.status_code != 200:
   print "Error loding site, code:", req.status_code
else:
   print req.status_code
   file=open("c:\eitan\\table.txt", 'w')
   readlink = urllib.urlopen(visalink).read()
   file.write(readlink)
כמה הארות:
1. בקובץ table.txt המצורף, אין כל אזכור להוצאה שלי.... כלומר כבר לא הגעתי לאתר הנכון. כיצד אני מגיע לאתר הנכון?
2. לכשאכנס לאתר הנכון- כיצד אני יודע שנכנסתי לאתר הנכון?
3. כמובן ששם המשתמש והסיסמא שאני שם במילון נכונים והם לא ריקים כמו בקוד המצורף.
לצפיה ב-'אתה רוצה תשובה פשוטה או מסובכת?'
אתה רוצה תשובה פשוטה או מסובכת?
22/03/2018 | 22:49
3
31
התשובה הפשוטה היא: בחיים לא תגיע "לאתר הנכון", תשכח מזה ותחשוב על פרויקט אחר.
 
התשובה היותר מסובכת היא, שהאתר שאתה מנסה לגשת אליו לא בנוי כמו שאתה חושב.
בנקים משקיעים היום די הרבה בבניית אתרים שלהם, במיוחד החלקים באתר שניגשים בפועל למידע של הלקוחות, ואתה לא יכול לצפות עם POST קטן ופשוט להצליח להיכנס, במיוחד שניחשת איך קוראים לפרמטרים במקום לבדוק.
 
קח בחשבון גם, שניסיון כזה למכן (automate) כניסה אלול להיחשב להפרה של תנאי השימוש של האתר, או הם יכולים לחסום את ה-IP שלך כי יחשבו שהנסיונות שלך הן מתקפה כלשהי.
 
אם בכל זאת אתה מוכן להסתכן ולנסות, אתה צריך לקרוא את הקוד של עמוד הכניסה לפרטי חשבון, להבין בדיוק אלו פרמטרים (כולל החבויים) נשלחים כשאתה לוחץ "התחבר", ואז לבנות בקשת POST תקינה.
 
כל זה בהנחה שאין שם עוד אמצעי הגנה \ בקרה ואכן מספיקה בקשת POST אחת כדי להגיע לנתונים.
לצפיה ב-'תודה, נראה לי מסובך בשבילי כרגע אבל'
תודה, נראה לי מסובך בשבילי כרגע אבל
23/03/2018 | 17:34
2
23
אשמח לפרוייקטים שמלמדים פייתון...
בגוגל מצאתי תרגילים ממש למתחילים ברמת: קלוט מהמשתמש קלט, אם X אז תעשה ככה, אם Y תעשה אחרת...
 
איפה אפשר למצוא פרוייקטים ברמה שלי?
לצפיה ב-'שאלה טובה...'
שאלה טובה...
23/03/2018 | 18:29
1
30
אני לא יודע מה בדיוק הרמה שלך, וכל פרויקט מעניין באמת דורש ידע מעבר לשפת תכנות בלבד.
 
הרי שפת תכנות היא רק כלי - כמו שלנגר לא מספיק פטיש כדי לבנות שולחן, כך למתכנת לא מספיקה שפת תכנות כדי לבנות משהו שימושי.
 
אחד המקומות שנוהגים להפנות מתכנתים חדשים הוא פרויקט יולר:
 
אבל, הכיוון שם הוא יותר פתרון בעיות מתמטיות ואלגוריתמיות מאשר תרגול של שפת תכנות כזו או אחרת (אתה יכול לפתור את הבעיות בעזרת כל שפת תכנות שתרצה).
 
תרגילים עבור שפות תכנות ספציפיות נראים בד"כ בדיוק כמו שתיארת - קלוט X, תעשה איתו Y, כי המטרה שלהם היא לתרגל סינטקס ושימוש בשפה, עם כמה שפחות "מסביב".
 
לדעתי הכיוון המקורי שלך היה נכון:
אתה צריך לחשוב על פרויקט שימושי שמעניין אותך אישית.
 
הפרויקט עם אתר הבנק היה בחירה בעייתית בגלל קשיים טכניים שהבנק מערים (לצורכי אבטחה), קשיים ביורוקרטיים (כללי שימוש), ובגלל שכנראה חסר לך ידע בחלק הנוסף של הפרויקט - מבנה ותכנות אתרים.
 
אבל אולי יש משהו אחר שיכול לשמש אותך, ויהיה מעניין למכן אותו עם Python, אבל הדרישות "מסביב" יהיו נמוכות יותר.
 
Python היא שפה מאוד וורסטילית - אפשר לכתוב בה סקריפטים שרצים משורת פקודה, אפשר לכתוב בה יישומים גרפיים ואפילו משחקים, ואפשר גם לכתוב בה צד שרת של יישומי WEB.
 
אז תחשוב מה חסר לך במחשב היום, ואולי תמצא משהו שאתה כן יכול לבנות.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
23/03/2018 | 19:25
4
לצפיה ב-'אתה צריך לדעת אקסל ו....'
אתה צריך לדעת אקסל ו....
31/03/2018 | 18:52
11
בנק הפועלים (אני מניח כי גם הבנקים האחרים מאפשרים זאת) מאפשר קבלת נתונים אישיים בפורמט אקסל מתוך האתר שלו.
מתוך קובץ הנתונים שהורדת, תוכל לבצע כל עיבוד שתרצה.
 
אני ממליץ (אם קיים ידע מינימלי באנגלית ) על קורסים מקוונים שמלמדים שפת פייתון.
התחל חיפוש בגוגל עם EDX.
לצפיה ב-'java heap space'
java heap space
21/03/2018 | 11:20
1
22
איך אני יכול לשנות את ה heap space של bluej? תודה
לצפיה ב-'זה תלוי במערכת ההפעלה שלך'
זה תלוי במערכת ההפעלה שלך
21/03/2018 | 14:54
15
קרא כאן היכון נמצא קובץ קונפיגורציה של bluej על המערכות השונות:
לצפיה ב-'BRANCH ASSEMBLY כיצד זה עובד?'
BRANCH ASSEMBLY כיצד זה עובד?
19/03/2018 | 16:15
4
27
אני רוצה להבין מספר דברים על הפונקציה B  המתוארת כאן ,(branch)
 
1- ניתן לקפוץ מכל מקום בקוד(במסגרת מרחב הכתובות שההוראה מאפשרת) לכל מקום בקוד? או שניתן לקפוץ רק באותה הפונקציה?
 
2- מה ההבדל בין הוראה זו לבין goto
 
3- כמו שאני רואה הקפיצה היא לפי OFFSET כלשהו, אם כך מדוע בדוגמא שם (ובכל הדוגמאות של branch שראיתי כתוב branch ואז שם של תווית- מהיכן הגיע השם הזה? האם יש לו איזכור כלשהו בבינארי?
לצפיה ב-'קודם כל זו לא "פונקציה".'
קודם כל זו לא "פונקציה".
19/03/2018 | 16:46
3
21
זו פקודת מכונה.
היא מקבלת כתובת, וקופצת אליה.
 
אז התשובות הן:
1. לכל מקום בקוד.
ב-ASSEMBLY אין באמת פונקציות וזה לא כ"כ משנה. אתה קופץ לפקודה מסוימת וממשיך משם.
 
2. זו בדיוק פקודת goto. אין הבדל.
כמובן, אם אתה לא משתמש באופציה של תנאי.
 
3. את התווית אתה שם בקוד שלך.
הקומפיילר מתרגם את התווית לכתובת מספרית.
 
היא אינה נשמרת בגרסה המקומפלת של הקוד.
לצפיה ב-'אז בפועל אין LABEL בקוד האסמבלי ה B מקבל בסוף רק כתובת ?'
אז בפועל אין LABEL בקוד האסמבלי ה B מקבל בסוף רק כתובת ?
19/03/2018 | 16:51
2
19
מה הכתובת שהיא מקבלת?
הרי אם יש לי בינארי כלשהו איך אני יכול לדעת מה יהיה הכתובת של השורה שאליה אני רוצה לקפוץ?
לצפיה ב-'אתה צריך להבין מה הוא "ASSEMBLY"'
אתה צריך להבין מה הוא "ASSEMBLY"
19/03/2018 | 19:09
28
ASSEMBLY הוא ייצוג של שפת מכונה שקריא (פחות או יותר) לבני אדם.
 
האסמבלר מתרגם פקודות כמו B או ADD או MOV לקודים - פקודות מספריות שמעבד יודע לבצע.
בהתאם לסוג הפקודה והפרמטרים שלה (אופרנדים), תרגום של שורת אסמבלי יכול לקחת בית אחד או יותר.
 
כשאתה כותב קוד באסמבלי, אתה יכול לשים תוויות בתוך הקוד הזה כדי לסמן מקומות מסוימים בו, שתרצה לפנות אליהם אחר כך.
 
כשהקומפיילר יראה את התווית, הוא ידע לסמן את המקום בקוד, ובכל פניה הבאה אל התווית בקוד הוא יחשב את המרחב, בבתים, ממקום הפניה לתווית, ויציב את המספר התאים לפקודת הקפיצה.
לצפיה ב-'זה טיפה יותר מורכב'
זה טיפה יותר מורכב
02/04/2018 | 09:04
7
ה-assembler בונה קובץ בינארי בפורמט מסויים בהתאם לארכיטקטורה שה-assembler מכוון אליה.
 
לפעמים כותבים לכרטיסים יעודיים ואז באמת יותר סביר שבבינארי יהיו כתובות אבסולוטיות.
 
לפעמים כותבים למערכת הפעלה קצת יותר high level ואז בד"כ ה-assembler שם offsetים מתחילת ה-binary וכאשר ה-loader של מערכת ההפעלה טוען את הבינארי לזיכרון ומכין אותו לריצה הוא מחליף את הכתובות לכתובות בפועל שהקוד נטען אליהן (בין אם הן וירטואליות או אבסולוטיות - התרגום הזה בכל מקרה נעשה כבר בחומרה ברמת המעבד).
לצפיה ב-'אנדרואיד: הדרך הנכונה לאסוף נתונים עבור רשימה '
אנדרואיד: הדרך הנכונה לאסוף נתונים עבור רשימה
18/03/2018 | 20:01
44
בעיה שנראית פשוטה אבל בלבלה אותי מאוד:
אפלקיציית אנדרואיד שבה אחת מה - activity צריכה להציג רשימה.
הרשומות עבור אותה רשימה מגיעות מבסיס נתונים פנימי באמצעות Room: הגדרתי את ה-DAO הרלוונטיים, את ה-DTO הרלוונטיים וכל התהליך של העבודה מול ה-DB עובד טוב.

הרשימה מוצגת בתוך ListFragment אליו אני מחבר את ה-View המתאים.

מכאן השאלה היא מה ה-Adapter הנכון בשביל לאסוף את המידע מה-DB? האם יש משהו מוכן מראש שיודע לשלוף באמצעות ה-DAO (יש לאסוף מספר רשומות בכל פעם כדי לשמור על רספונסיביות)?
ArrayAdapter עובד עם מערכים מוכנים מראש.
CursorAdapter עובד עם שאילתות SQL ישירות ולמיטב הבנתי לא עובד עם Room.

מה הdesign הנכון לעבודה מהסוג הזה?

גיא
לצפיה ב-'הבדל בין אלגוריתמים '
הבדל בין אלגוריתמים
17/03/2018 | 20:34
1
40
בהינתן גרף מכוון מסוים ושני קודקודים x ו-y,
האם יש הבדל בין אלגוריתם שמבקש לבדוק האם כל מסלול קצר ביותר מ-x ל-y עובר בקשת מסוימת (u,v) בגרף, לבין אלגוריתם שמבקש לבדוק האם קיים מסלול קצר ביותר מ-x ל-y שעובר בקשת מסוימת (u.v) בגרף?
 
אני אישית לא רואה הבדל כזה.
לצפיה ב-'למה אתה לא רואה הבדל בין "כל" ל-"אחד"?'
למה אתה לא רואה הבדל בין "כל" ל-"אחד"?
18/03/2018 | 16:06
23
אני מנחש שכשאתה קורא "קצר ביותר", אתה מניח שיש רק מסלול אחד כזה, אבל מה אם יש כמה, באורך זהה?
לצפיה ב-'בעיה עם C++ Builder'
בעיה עם C++ Builder
17/03/2018 | 16:48
24
שלום,

אני מנסה לגשת לאובייקט COM שנכתב ב #C דרך אפליקציה ב C++ Builder.

קוד זהה (כמעט) רץ על DELPHI בלי בעיות.

אני מבצע קריאה:
DotNetClass = CreateOleObject("class_name")

כשה DotNetClass   מוגדר כ OleVariant

אחרי מאמצים מצאתי את ה include המתאים והקוד הזה מתקמפל ללא בעיות.

הבעיה שנותרה היא לקרא לפונקציה שבתוך אובייקט ה COM

ב DELPHI הקוד DotNetClass.GetSum(V1, V2);

מתקמפל ורץ ללא בעיות ולעומת זאת ב C++ Builder לא מתקמפל הוקומפיילר בכלל מתלונן שלא מכיר את הפונקציה GetSum

אשמח לקבל רעיונות מה אני מפספס ?

תודה,
נועם.


לצפיה ב-'העמסת אופרטור הזזה'
העמסת אופרטור הזזה
13/03/2018 | 17:52
1
42
נניח שאני מעוניין לבצע פעולה כזאת :
 2<<x
 
כאשר x הוא אובייקט של מחלקה X.
 
האם כדי להעמיס אופרטור כזה יש לבנות פונקציה חברה מחוץ למחלקה X שמקבלת כפרמטים אובייקט x ופרמטר int ,  או שאפשר גם לבנות פונקציה בתוך המחלקה שמקבלת רק כפרמטר אובייקט x ? או שמא אי אפשר לעשות את האחרון בגלל שה-2 הוא מצד שמאל?
לצפיה ב-'"כדאי" לא קשור לעניין.'
"כדאי" לא קשור לעניין.
13/03/2018 | 23:36
28
כשאתה מעמיס אופרטור כמתודה של מחלקה, המחלקה בהכרח תהיה הפרמטר השמאלי באופרטור המועמס.
 
לכן, במקרה הזה אתה חייב פונקציה.
 
אבל הסברתי לך את זה כבר 10 פעם לפחות:
הפונקציה הזו לא חייבת להיות חברה!
אין שום קשר בין העמסת אופרטורים לפונקציות חברות.
לצפיה ב-'מדוע לרשום דבר כזה:'
מדוע לרשום דבר כזה:
13/03/2018 | 15:53
5
46
 
 class X{
       const int x;
       X{x=1);
       X{};
}
 
הרי המשתנה x הוא קבוע, ומאתחלים אותו ל-1 עם הקונסטרקטור הראשון ואז אסור לגעת. אין לקונסטרקטור השני השפעה על אותו קבוע?
לצפיה ב-'באמת למה?'
באמת למה?
13/03/2018 | 17:27
4
29
פיסת הקוד הקטנה הזו לעולם לא תתקמפל.
יש בה המון שגיאות.
 
אז השאלה שלך לא רלוונטית כ"כ.
 
אני רק אסביר לך על הדרך, שכמו כל פונקציה אחרת, ניתן להעמיס constructor.
 
אבל כדי לעשות זאת, יש לדאוג שלכל העמסה יהיו פרמטרים שונים.
שים לב, שרק constructor אחד נקרא בכל פעם שבונים אובייקט, בהתאם לפרמטרים שנשלחו.
לצפיה ב-'אז הנה אני מתקן'
אז הנה אני מתקן
13/03/2018 | 17:39
3
33
  class X
{

public:
   const int x;  
        
   X()
   {
       x= 1;
   }
    
   X(int a, int b)
   {
       //empty//
   }
}

ו
 
האם ניתן במקרה זה להעמיס בנאים, למרות שמאתחלים קבוע? האם הבנאי השני לא אמור להשפיע על הקבוע ובכך לגרום לשגיאת קומפילציה?
לצפיה ב-'זה עדיין לא יתקמפל לך...'
זה עדיין לא יתקמפל לך...
13/03/2018 | 19:22
2
26
אני חוזר ומסביר:
רק בנאי אחד יופעל בכל יצירת אובייקט - או זה בלי פרמטרים, או זה עם פרמטרים.
 
אם אתה מאתחל את x בתוך הבנאי, אז:
א) אתה חייב לעשות את זה ברשימת האתחול ולא בתוך הקוד שלו.
ב) אתה חייב לאתחל אותו בכל בנאי שתיצור, כי אסור שהוא יישאר לא מאותחל.
 
כאמור, האתחול יתבצע רק פעם אחת פר אובייקט.
 
היות וכל אובייקט שתיצור יחזיק בעותק משלו של X, אין בעיה שכל עותק כזה יאותחל באופן שונה.
לצפיה ב-'אז לא הבנתי למה זה עדיין לא יתקמפל?'
אז לא הבנתי למה זה עדיין לא יתקמפל?
13/03/2018 | 22:20
1
5
לצפיה ב-'תנסה ותראה!'
תנסה ותראה!
13/03/2018 | 23:34
7
לצפיה ב-'שאלה לגבי קומפילציה של 2 קודים קצרים שונים'
שאלה לגבי קומפילציה של 2 קודים קצרים שונים
12/03/2018 | 05:59
11
29
1) מדוע בקוד המצ"ב לא מתקיימת דריסה של הפונקציה print ובמקום זאת יש שגיאת קומפליציה? לא הבנתי למה הגדרת ההרשאה כ-private מונעת פניה של אובייקט מסוג C לפונקציה print.
 
 #include <iostream>
using namespace std;

class A
{
public:
   void print() { cout << "A::print()"; }
};

class B : private A
{
public:
   void print() { cout << "B::print()"; }
};

class C : public B
{
public:
   void print() { A::print(); }
};

int main()
{
   C b;
   b.print();
}
 
2) לגבי הקוד הבא
 #include<iostream>
using namespace std;

class Base
{
public:
   int fun()      { cout << "Base::fun() called"; }
   int fun(int i) { cout << "Base::fun(int i) called"; }
};

class Derived: public Base
{
public:
   int fun(char x)   { cout << "Derived::fun(char ) called"; }
};

int main()
{
   Derived d;
   d.fun();
   return 0;
}
לא הבנתי למה השורה
     d.fun();
אינה חוקית כאן. הרי על פניו ההרשאה כאן אמורה לאפשר את זה.
 
לצפיה ב-'פרטי זה פרטי!'
פרטי זה פרטי!
12/03/2018 | 11:27
10
18
1) המחלקה C אינה יורשת את A, ולא יכולה להשתמש במתודות שלך.
 
היא אומנם יורשת מ-B, אבל B יורשת מ-A בצורה פרטית, מה שאומר שרק B יודעת שהיא יורשת מ-A.
כל ה-"צאצאים" של B, לא יהיו מודעים ל-A, כפי שהם לא יהיו מודעים למתודות ואיברים פרטיים של B.
 
2) הפונקציה fun במחלקה היורשת מחביאה את fun ממחלקת אב, בגלל שיש להן את אותו השם.
כדי להעמיס פונקציה של מחלקת אב במחלקה יורשת, אתה חייב להכריז במפורש שאתה רוצה להוסיף ולא לדרוס, ע"י כך שתצהיר שמהחלקה היורשת מכירה בפונקציה ממחלקת אב כפונקציה נפרדת:
 
 class Derived: public Base 
{
public:
   using Base::fun;
   int fun1(char x)   { cout << "Derived::fun(char ) called"; }
};
 
לצפיה ב-'ושוב תודה לך האחד והיחיד תרתי משמע '
ושוב תודה לך האחד והיחיד תרתי משמע
12/03/2018 | 12:18
9
14

 
לצפיה ב-'מתן ערכי ברירת מחדל לארגומנטים של templates - מתי כן ומתי לא'
מתן ערכי ברירת מחדל לארגומנטים של templates - מתי כן ומתי לא
12/03/2018 | 13:15
8
12
מדוע הקוד הבא כן מתקמפל
 #include<iostream>
using namespace std;

template<class T, class U = char>
class A  {
public:
   T x;
   U y;
   A() {   cout<<"Constructor Called"<<endl;   }
};

int main()  {
  A<char> a;  // This will call A<char, char>   
  return 0;
}
 
ואילו הקוד הבא לא מתקמפל
 #include<iostream>
using namespace std;

template<class T = char, class U, class V = int> class A  // Error
{
  // members of A
};

int main()
{
  
}
 
לצפיה ב-'כי הקומפיילר לא יודע מה אתה רוצה מהחיים שלו!'
כי הקומפיילר לא יודע מה אתה רוצה מהחיים שלו!
12/03/2018 | 13:55
7
11
זה לא רק עניין של templates.
זה קשור לגם לארגומנטים ברירת מחדל לפונקציות:
אסור להשאיר ארגומנט ללא ערך ברירת מחדל באמצע!
 
או שלכל הארגומנטים יש ערכי ברירת מחדל, או רק לאלה שבסוף.
 
תעצור ותחשוב על זה רגע - אם אתה כותב:
 A<int, char> a;
 
 
איך הקומפיילר אמור לדעת אלו פרמטרים בדיוק אתה רוצה למלות?
האם זה T ו-U?
או אולי U ו-V?
לצפיה ב-'גדול, תודה! שאלה נוספת:'
גדול, תודה! שאלה נוספת:
12/03/2018 | 14:13
6
13
בהינתן מחלקה מסוימת שאני לא בונה לה קונסטרקטור ואני גם לא רוצה להשתמש בקונסטרקטור ברירת מחדל של הקומפיילר - האם אפשר בפונקצית ה-main לאתחל את תכונות המחלקה באמצעות פניה מפורשת של אם המחלקה אל התכונה?
לצפיה ב-'לא.'
לא.
12/03/2018 | 16:41
5
8
השפה לא עובדת כך, ולמעשה גם לא שפות OOP אחרות שאני מכיר.
 
אין לך דרך לייצר מחלקה בלי לעבור ב-contructor כלשהו.
 
אתה לא חייב שה-constructor יאתחל איברים, אבל הוא בהכרח יופעל גם אם אינו עושה כלום.
לצפיה ב-'ונניח שיש לי מחלקה A, ומחלקה B שלא חברה של מחלקה A'
ונניח שיש לי מחלקה A, ומחלקה B שלא חברה של מחלקה A
12/03/2018 | 20:21
4
8
וגם לא מכילה אותה. האם אפשר בתוך מחלקה B לפנות מפורשות לתכונה של מחלקה A ע"י מחלקה A בעצמה?
לצפיה ב-'לא מבין מה אתה שואל...'
לא מבין מה אתה שואל...
12/03/2018 | 20:23
3
12
מה זה "לפנות מפורשות לתכונה של מחלקה A ע"י מחלקה A בעצמה"?
לצפיה ב-'עם A ונקודותיים'
עם A ונקודותיים
12/03/2018 | 20:28
2
2
לצפיה ב-'אתה רוצה משהו כזה:'
אתה רוצה משהו כזה:
13/03/2018 | 11:05
1
16
 #include <iostream>

class A {
public:
static int answer; //must be static!
};

int A::answer; //memory allocated here.

class B {
public:
void setAnswer(int answer) {
A::answer = answer; //use anywhere
}
};

int main(int argc, char **argv) {
B b;
b.setAnswer(42);

//                                              | this prints 'end of line'
//use outside a class:                          V
std::cout << "The answer is: " << A::answer << std::endl;

return 0;
}
 
אתה לא יכול לגשת לאיבר רגיל של מחלקה ללא אובייקט של אותה מחלקה.
כי כל איבר שייך לאובייקט מסוים שמחזיק את הזיכרון שלו.
בלי שתגיד לקומפיילר איזה מהם אתה רוצה, הוא לא ידע מה אתה רוצה ממנו.
 
אבל, אפשר להגדיר איברים (וגם פונקציות) סטטיים.
איבר סטטי שייך למחלקה עצמה לא לאובייקט - כלומר, יש רק עותק אחד שלו בכל התוכנית שלך.
 
לכן, ניתן לגשת לאיברים סטטיים בלי שיהיה לך אובייקט "ביד".
כמובן, כמו עם כל דבר אחר, כדי לגשת לאיבר סטטי מחוץ למחלקה, הוא חייב להיות public.
 
בנוסף, שים לב שלא מספיק להכריז על איבר כזה בתוך גוף המחלקה.
זה לא יקצה לו זיכרון, רק "יכריז" שקיים משתנה כזה היכנשהו.
 
אתה חייב להגדיר אותו מפורשות, כפי שעשיתי בדוגמה מתחת למחלקה A.
(הוא לא חייב להיות ישר מתחת להכרזת מחלקה, הוא יכול להיות בכל מקום בקוד, כל עוד הוא זמין למי שרוצה להשתמש בו).
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
13/03/2018 | 15:46

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ