לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-'חזקה בפייתון'
חזקה בפייתון
23/04/2017 | 00:49
2
23
הי לכולם.
אני נדרש כחלק מאיזשהוא קוד להשתמש די הרבה בפעולת החזקה ** 
הבעיה שלי היא שלרוב מדובר בfloat בחזקת float , ולא במספרים שהם חזקות שלמות של 2 (עבור החזקה)
 
האם יש איזשהיא דרך יצירתית להמיר את השימוש ב** באיזשהיא פעולה יותר "זולה"? (משהו בסגנון של >>, ניסיתי אבל הוא כותב שזה לא מוגדר עבור float...
 
תודה! 
לצפיה ב-'חזקה של מספרים רציונליים היא לא יעילה'
חזקה של מספרים רציונליים היא לא יעילה
23/04/2017 | 09:22
1
19
אני לא חושב שיש לך משהו לעשות בנדון: החזקות ממומשות ברמת המעבד, ולא נראה לי שאתה יכול לכתוב קוד פייתון יותר יעיל מ-**.
 
אלא אם לא הבנתי אותך נכון ואתה מתכוון לכך שהמספרים שלך תמיד שלמים?
לצפיה ב-'לא, הבנת נכון...'
לא, הבנת נכון...
23/04/2017 | 09:36
18
המספרים הם 99.999999$% לא שלמים
 
תודה!
לצפיה ב-'לוח מערכת שעות שבועי בWinforms'
לוח מערכת שעות שבועי בWinforms
21/04/2017 | 22:18
16
שלום חברים. במסגרת קורס בתואר, אני עושה פרויקט של מערכת לניהול מערכת שעות. דרוש לי מערכת שעות שתוצג בצורה שבועית ושעתית. כלומר עמודות של ימים ושורות של שעות כמו מערכת שעות סטדנרטית, שתשלוף נתונים מאוחר יותר מתוך מסד נתונים.
יש למישהו רעיון איך לבנות דבר כזה? באיזה פקדים להשתמש?
מצאתי כל מיני דברים מוכנים בגוגל. אבל מאוד ישנים ויש לומר גם מכוערים. הייתי שמח לבנות משהו כזה בעצמי, רק צריך הכוונה.
הפרויקט נכתב בשפת c# בעיצוב של Windows forms.
לצפיה ב-'שאלה לגבי פרסור מתוך מחזורת בפייתון'
שאלה לגבי פרסור מתוך מחזורת בפייתון
18/04/2017 | 12:03
1
28
שלום,
יש לי מחרוזות כגון  [a[5
ואני רוצה לקבל את המידע של a  ןהערך 5 מתוך זה .
או מחרוזת של a=5  , כנ"ל לקבל את המידע מתוך זה של  a  ו -5 ( מה שמסביב להשמה )
איך הכי פשוט וקל לעשות זאת בפייתון ע"י ביטוי רגולרי או split  ?

תודה רבה!
לצפיה ב-'תלוי.'
תלוי.
18/04/2017 | 14:24
22
נתת 2 דוגמאות נקודתיות, אבל אנחנו לא יכולים לדעת מה החוקיות.
אם זה תמיד אות אחת, סימן, ספרה אחת, מן הסתם split פשוט יספיק.
 
אם זה יכול להיות X תווים שכוללים אותיות ועוד, תו אחד או יותר שאינו מן הקבוצה הראשונה, ואז מספר באורך שרירותי שיש או אין מאחוריו תווים מיותרים, אין לך ברירה אלא להשתמש ב-regex.
לצפיה ב-'עזרה פונקציה שסופרת לפי האב''
עזרה פונקציה שסופרת לפי האב'
16/04/2017 | 15:06
30
אני כותב פונציה ב vba (אקסל)
הפונקציה שאני מנסה לבנות היא ככה
 
עד המספר 22 הוא יתן לי א-ת
23 יתן לי אא
24 - אב
25 - אג
 
וכו'
הצלחתי לכתוב את הקוד עד שני תווים
אני מסתבך עם השלב שזה מגיע לתו השלישי
 
הקוד שכתבתי הוא 
 function numb (numb2 as double)
If ((numb2 - (numb2 Mod 22)) / 22) = 0 Then
numb = numb & gem(numb2 + 1)
Else
numb = gem(((numb2 - (numb2 Mod 22)) / 22)) & numb(numb2 Mod 22)
End If
הפונקציה היא numb
הערך שמתקבל הוא numb2 
הפונקציה gem לוקחת את המספר והופכת אותו לתו (פונקציה נוספת שבניתי)
 
השאלה מה אני מכניס במספר גדולים יותר
הבנתי שאני צריך לבדוק מה קורה שהערך גדול מ22
אבל אני לא מצליח להכניס נוסחא שתתן לי את זה לתמיד 
 
 
אשמח לעזרה
תודה רבה
לצפיה ב-'תכנות אנדרואיד: לא מופיע עדכון סטטוס ב-'לוג''
תכנות אנדרואיד: לא מופיע עדכון סטטוס ב-'לוג'
12/04/2017 | 17:50
7
38
שלום,
 
אני עושה את צעדי הראשונים בלימוד תכנות של אנדרואיד, לפי המדריך הזה.
בפרק זה, מסביר המדריך ליצור משתנה שנותן אינדיקציה לסטטוס של האפליקציה, על פי סוג הפקודה:
onCreate
onStart
onResume
onPause
onStop
onRestart
onDestroy
 
ברגע שאני מריץ את הסקריפט - לא מופיעה שום פעילות באנדרואיד סטודיו.
הנה צילום מסך הממחיש שאין שום פעילות חדשה ב-לוג...
 
מה יכולה להיות הבעיה?
 
תודה
לצפיה ב-'כמה דברים'
כמה דברים
12/04/2017 | 22:02
33
1. זה לא סקריפט, זה קוד. ג'אווה.
2. צריך לחכות בסבלנות שהסימולטור יעלה. זה לוקח זמן.
לצפיה ב-'כמה דברים:'
כמה דברים:
12/04/2017 | 22:04
5
30
1. נפלת על מדריך לא כ"כ טוב.
תחליף אותו.
 
למשל, אין שום סיבה לכתוב את הוראות ה-import ביד.
הסטודיו עושה זאת עבורך כשצריך.
 
אם הבחור החליט שזו הדרך לעבוד, לך תדע כמה עוד דברים לא טובים הוא הכניס שם...
 
2. אתה לא מריץ סקריפט. אתה מריץ יישום - אלה דברים שונים!
אני לא יודע מה שמת ב-docx שקראת לו "Script", לא פותחים כאן קבצים כאלה מחשש לווירוסים.
 
אם אתה רוצה לפרסם קוד, השתמש באתר כמו pastebin.com (חינמי) או אם זה קצת קוד, בכפתור מיוחד בעורך ההודעות המלא.
 
3. לפי צילום מסך, היישום שלך "מת" (הפסיק לפעול), והאמולטור שלך מנותק מ-ADB - כלומר, אתה לא אמור לראות לוגים בכלל, כל מה שמופיע לך ישן.
 
למה זה קורה, אני לא יודע, אבל אני ממליץ לך לא לעבוד עם האמולטור.
אם הטלפון האישי שלך אינו Android, זה הזמן להתחדש באחד כזה.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה: באם היישום שלי 'מת', זה לא משנה מה רשמתי בקוד. נכון?'
תודה: באם היישום שלי 'מת', זה לא משנה מה רשמתי בקוד. נכון?
12/04/2017 | 23:44
4
20
בבקשה, הנה הקוד. מה יכולה להיות הבעיה לנתק בין האמולטור ל ADP?
האם יש המלצה לשיעורי לימוד אנדרואיד אחרים? אם כן - אשמח ללינק.
יש לי אנדרואיד לצורך בדיקות. פשוט העדפתי ללכת צעד-אחר-צעד, בדיוק לפי המדריך...
 
תודה
 
 
לצפיה ב-'אין לי מושג מה הבעיה.'
אין לי מושג מה הבעיה.
13/04/2017 | 00:26
3
19
מזמן לא התעסקתי עם האמולטור, ואני מניח שאתה גם עובד על Windows שגם בו לא נגעתי מזמן.
 
האם תוכנת האמולטור רצה בזמן שעשית את הבדיקות שלך?
האם יש לך אנטיווירוס על המחשב חוץ מזה של MS שמגיע עם Windows?
 
בכל אופן, מציע שתנסה על מכשיר אמתי.
לגבי מדריך, אני לא מכיר מדריכי ווידאו. הם לא באים לי בטוב, אבל זו העדפה אישית.
 
לדעתי, עדיף להתחיל מהחומר של Google - מי כמוהם יודע
לצפיה ב-'פתאום זה עובד! כיביתי, הפעלתי: וזה עובד.'
פתאום זה עובד! כיביתי, הפעלתי: וזה עובד.
13/04/2017 | 23:33
2
16
 
לא עשיתי שום דבר מעבר לזה (מישהו הפנה את תשומת ליבי שבסרטון הקודם היה רשום Disconnect ליד החלון של הלוגים. עכשיו - זה תקין...
 
(להבא, אשים לב אם מופיע disconnect ואנסה לדבג מה יכולה להיות הבעיה כאן...)
 
תודה!
לצפיה ב-'disconnected אומר בדיוק מה שכתבתי לך:'
disconnected אומר בדיוק מה שכתבתי לך:
13/04/2017 | 23:40
1
17
שאין חיבור בין הסטודיו (ספציפית, רכיב ה-ADB), לאמולטור, ולכן אי אפשר לקרוא ולהציג לוגים.
 
זה לא קשור לקוד שלך, או ליישום שלך.
אז אין פה כ"כ מה לדבג, לפחות עד שתגיע לרמה שתוכל לדבג את הכלים של Google עצמם
(לא, גם אני לא שם, לכן מעדיף לא לגעת באמולטור)
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
13/04/2017 | 23:48
1
לצפיה ב-'שאלה בקשר לתרגיל חישוב בנושא DRAM\SRAM'
שאלה בקשר לתרגיל חישוב בנושא DRAM\SRAM
12/04/2017 | 16:59
25
היי. קיבלתי תרגיל לחישוב (לא יותר מדיי מסובך), אך אני נתקל בנתון בשאלה שאני לא יודע לאיפה לשייך אותו, אשמח אם תוכלו לעזור לי ולכוון אותי מה אני אמור לעשות עם הנתון שמסומן בצהוב בקובץ שמצורף, בנוסף אני אצרף את 2 החישובים שלי ליתר ביטחון..
במידה וצריך את הנוסחאות שהשתמשתי בהן, אשמח להוסיף במידת הצורך...
תודה על ההתייחסות, וחג שמח.
לצפיה ב-' חג שמח מתפוז '
חג שמח מתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/04/2017 | 16:55
1
חג פסח שמח וכשר לכולם 
 
בברכה,
תפוז אנשים
לצפיה ב-'שפת C'
שפת C
04/04/2017 | 17:26
2
78
היי קיבלתי תרגיל 
כתבו תכנית המבקשת וקולטת 3 מספרים שאמורים להיות שווים.
ידוע שעקב טעות אחד המספרים גדול ב 1 משאר המספרים – אבל לא ידוע איזה מהם.
התכנית צריכה למצוא ולהדפיס באיזה מקום נמצא המספר המוטעה.
אין להשתמש בפקודות תנאי מכל סוג שהוא (כולל אופרטור טרינארי ולולאות) או במערך.
דוגמאות הרצה (על נתונים שונים):
כתבתי קוד שנראה לי הכי מתאים למה שצריך. יצאתי מנקודת הנחה שכשנתון הוא אמת המחשב מחזיר 1 וכשזה שקר הוא מחזיר 0 .
משום מה בהרצה זה מציג את המיקום של המס כ 0 אין לי מושג למה . ולא יודעת אם הקוד אכן מתאים לתרגיל. אשמח לעזרה
 #include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>
int main(){
float a, b, c;
double x;
printf("please insert tree numbers:");
scanf_s("%f%f%f", &a, &b, &c);
printf("the wrong number is on place %lf", ((a > b) * 1) + ((b > a) * 2) + ((c > b) * 3));
getch();
return 0;
}
 
לצפיה ב-'יש לך כמה הנחות שגויות:'
יש לך כמה הנחות שגויות:
04/04/2017 | 22:29
1
53
1. המחשב לא חייב להחזיר 1 במקרה של "אמת".
מבחינת שפת C, כל דבר שאינו 0 הוא "אמת", כולל מספרים שליליים.
 
2. השתמשת בתנאים - אופרטורים בוליאניים. אני די בטוח שזה לא מה שרצו בתרגיל.
 
3. למה את משתמשת ב-float?
זה רק הופך את החישוב לבעייתי יותר (ענייני עיגול שבטח עוד לא למדתם), וכנראה גם לא מה שדרשו בתרגיל.
 
לפי משתנה x המיותר, אני מנחש שאת משתמשת מחדש בחלקי קוד שהשתמשת בהם בתרגילים ישנים.
אל תעשי את זה! זה מזיק, ובסוף יורידו לך ציון על דברים מיותרים בקוד.
לצפיה ב-'אתה טועה לגבי 1'
אתה טועה לגבי 1
05/04/2017 | 22:53
48
אמנם אם שמים מספר במקום של תנאי (לולאה, if וכיו"ב), שפת c מתיחסת ל-0 כ"לא" ולכל שאר הערכים כ"כן", אך תוצאה של השוואה (וכן פעולות לוגיות) היא תמיד 0 או 1.
 
לשואלת המקורית: טבעי לכתוב c-a+2
 
לצפיה ב-'מתי נשתמש בכל שפה? במיוחד JAVA ו C#'
מתי נשתמש בכל שפה? במיוחד JAVA ו C#
03/04/2017 | 15:10
4
52
אשמח לכמה נקודות לשאלה, מתי להשתמש בכל שפה
לדוגמא אני משתמש ב CPP כאשר אני צריך לבצע עבודה עם זיכרון/ עבודה יותר נמוכה 
פייתון-כאשר אני צריך לכתוב איזה סקריפט זריז, 
JAVA ו C# אני לא חושב על הבדל מתי להשתמש בכל אחת
אני אישית קצת שונא JAVA כיוון שאין פרופרטי של SET/GET וזה מכער ומגדיל את הקוד
אשמח לקצת כיוונים-מתי להשתמש בכל שפה
כמובן שהכל עניין של נוחות ,,ואפשר לעשות הכל בכל שפה אבל עדיין , אמור להיות מטרה כללית
 
תודה
לצפיה ב-'יש כל כך הרבה סיבות לשימוש בכל אחת מהשפות'
יש כל כך הרבה סיבות לשימוש בכל אחת מהשפות
04/04/2017 | 08:13
2
48
אני אתמקד רק ב - C# מול JAVA
כל מה שאני כותב כאן מבוסס על חוויות אישיות שלי ועל דעה אישית (מוטה לטובת JAVA)
 
התחביר של C# אכן קצת יותר מוצלח משל JAVA, ובחלק גדול מהמקרים אזור הנוחות שלך הוא בהחלט שיקול משמעותי.
 
לJAVA יש Java Beans שמאפשרים כמעט את כל היכולות ש - get/set ב-C# נותנים, מה גם שהיום IDE ראוי לשמו משלים לך את החוסרים האלה.
 
טוענים שלJAVA יש ביצועים יותר טובים מל - .net ואני חושב שזה נכון.
 
אם אתה רוצה לפנות ישירות לAPI של חלונות, C# היא חד משמעית הבחירה עבורך.
 
אם אתה רוצה מערכת שהיא cross-platform, אז C# לא אפשרית בכלל.
 
לJAVA יש eco-system יותר רחב בכל מה שקשור לעבודה עם כלים חיצוניים וספריות חיצוניות, אז אם אתה מסתמך על שימוש מסיבי בכל NoSQL, Big Data, Math וכדומה, JAVA עדיפה.
 
אם יש לך צוות שהמומחיות שלו היא בשפה מסוימת או שאתה מקבל קוד קיים (וברמה גבוהה) שכבר כתוב בשפה מסויימת, כדאי לך להמשיך איתו.
 
בקיצור יש כל כך הרבה שיקולים לבחור בכיוון אחד על פני השני. אני בטוח שכל אחד שיגיב פה יוסיף עוד שיקולים ויחלוק על חלק מהשיקולים שהעליתי.
ההחלטה הזו היא לא חד משמעית, והרבה פעמים תמצא את עצמך מחליף שפת פיתוח (וזו ממה לא בושה).
 
בהצלחה
לצפיה ב-'תגובה נהדרת'
תגובה נהדרת
04/04/2017 | 09:37
1
42
נתת לי הרבה כיוונים
ברור שאפשר דרך IDE ללחוץ בכפתור הוא יצור לי SET GET , אבל עדיין הפונקציות האלה יכערו לי את הקוד+ כשצריך לעשות השמה/לקבל ערך צריך לפנות לSET ו GET שזה מכוער
יש לזה פתרון? להסתיר את זה כמו ב C#?
 
תודה
לצפיה ב-'מכוער זה עניין של השקפה'
מכוער זה עניין של השקפה
04/04/2017 | 11:44
33
בJAVA אין מנגנונים כמו ב - C#.
JavaBean זה בסך הכל אובייקט JAVA שלכל אחד מהשדות שלו יש מתודות GET ו-SET תואמות.
זה לא חלק מהתחביר של השפה או מהAPI של JAVA, אבל כל כלי שמתבסס על REFLECTION (סריאליזציה, שפיכה לבסיס נתונים וכו') יודע להשתמש במתודות האלה על פי אותה קונבנציה.
לצפיה ב-'אף פעם!'
אף פעם!
04/04/2017 | 22:41
41
אף מתכנת, ואפילו אף חברת תוכנה, לא משתמשים בכל השפות.
יש סביבות הטרוגניות יותר, והטרוגניות פחות, אבל יש כ"כ הרבה דברים שנגררים עם שפה מסוימת, שלבחור בה בגלל פיצ'ר אחד מסוים, או אפילו אוסף פיצ'רים, לא יהיה הגיוני.
 
ולפעמים, מפתחי הפלטפורמה אליה אתה מכוון, בוחרים את השפה עבורך.
למשל, אם תרצה לפתח יישום ל-Android, לא תוכל להתחמק מ-Java.
(האמת שתוכל, אבל התוצאות לא יהיו יפות במיוחד)
 
אם תרצה לפתח ל-iOS, תצטרך לעבוד עם Obj C או Swift.
 
כמו ש-Guy כתב, יש המון שיקולים.
ואחד השיקולים החשובים שלא מוזכרים הרבה, הוא הכרות עם השפה.
לא פעם אומרים ש-C ו-++C הן יעילות יותר משפות כמו #C ו-Java כי הן קרובות לחומרה, אבל בפועל, אם אתה מפתח לא טוב, שלא מכיר את השפות או לא יודע אלגוריתמים בסיסיים, אתה יכול בקלות לייצר בשפות האלה קוד שיזחל.
 
עוד שיקול שלדעתי Guy לא הזכיר, הוא זמן פיתוח: מי שמפתח לפרנסתו, תמיד קצוב בזמן, ולפעמים עדיף להשתמש בשפה פחות "יפה" או פחות "יעילה" אבל לסיים את כתיבת הקוד יותר מהר.
 
דוגמה מעניינת לכך ראיתי בהרצאה של מהנדס בכיר מ-Facebook בכנס ++C של MS: הוא מספר, ש-FB עצמו מפותח ב-PHP, כי היא מאפשרת לכתוב את הכל מהר, ולא קשה למצוא מתכנתים שבקיעים בה.
 
אבל, כדי לתת את התפוקה הנחוצה בשרתים העמוסים של החברה, יש להם צוות מיוחד, שכל התפקיד שלו זה לפתח קומפיילר מ-PHP לגרסה מצומצמת ויעילה במיוחד של ++C, שייקח את כל הקוד PHP של FB אוטומטית יקמפל אותו ל-Native.
 
הוא סיפר שם על כמה אופטימיזציות מטורפות שהם עושים, כמו למשל הימנעות משימוש ב-vtables.
לצפיה ב-'Python & APScheduler'
Python & APScheduler
03/04/2017 | 18:49
5
37
היי,
אשמח לעזרתם במקרה להלן.
 
אני מעוניין להשתמש ב APScheduler בתוכנית Python.
התקנתי את APScheduler דרך pip,
וניתן לראות שהמודול התווסף ל- site-packages.
כאשר אני מייבא את המודול ב pycharm ניתן גם שם לראות כי המודול קיים.
 
אבל כאשר אני מריץ את התוכנית אני מקבל את השגיאה:
ImportError: No module named apscheduler.schedulers.background
 
אם מישהו נתקל או יש לו רעיון מה ניתן לעשות אשמח לעזרה :)
לצפיה ב-'איפה זה קורה?'
איפה זה קורה?
04/04/2017 | 08:16
3
20
ב - pycharm או בשורת פקודה?
לצפיה ב-'מריץ את הסרבר דרך ה CLI'
מריץ את הסרבר דרך ה CLI
04/04/2017 | 09:30
2
20
הרצה דרך localhost, 
בנוסף בדקתי שקיים משתנה סביבה מתאים לפייתון.
לצפיה ב-'לא בטוח שהבנתי'
לא בטוח שהבנתי
04/04/2017 | 14:20
13
אתה מריץ פקודה דרך CMD או דרך PYCHARM עצמו?
 
אתה יכול לשים את הקוד שאתה מנסה להריץ ואת מבנה הספריות?
כמו כן, מאיזו ספריה בעץ אתה מריץ את הפקודה?
לצפיה ב-'קוד לדוגמה:'
קוד לדוגמה:
04/04/2017 | 14:40
11
עובד מעולה גם דרך PyCharm וגם דרך CMD:
 import time
from apscheduler.schedulers.background import BackgroundScheduler

sched = BackgroundScheduler()


def job():
   print 'inside job'


if __name__ == "__main__":
   print 'starting'
   sched.add_job(job, 'interval', seconds=2)
   sched.start()
   time.sleep(10000)
 
לצפיה ב-'תוודא שלא קראת לסקריפט שלך apscheduler.py, שגיאה נפוצה.'
תוודא שלא קראת לסקריפט שלך apscheduler.py, שגיאה נפוצה.
05/04/2017 | 12:09
7
לצפיה ב-'שפת C'
שפת C
03/04/2017 | 17:55
2
33
היי קיבלתי תרגיל שבו אני צריכה לחשב BMI לפי נוסחה ולפי הכנסת נתונים שונים של גובה ומשקל. התוכנית צריכה לחשב את הBMI ובהתאם לתוצאה להגיד אותו בטווח מסוים (היה נתון לי בתרגיל כל טווח ומה הוא אומר מבחינת המצב הגופני). הבעיה כשאני עושה קומפליצה מופיעה לי הערה כזו 
Warning    1    warning C4013: 'scanfs' undefined; assuming extern returning int    
ניסתי לבדוק מה הבעיה לא עליתי עליה. הערה הזו הופיעה לי כבר בשני קודים נוספים שכתבתי. בבקשה תאירו את עיניי.
 
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>
int main(){
int weight, high;
double BMI;
printf("please insert your weight in k.g and your high in c.m\n");
scanfs("%d%d", &weight, &high);
BMI = weight / high*high;
if (BMI < 18.5) printf("underweight\n");
if (BMI < 24.9) printf("normal weight\n");
if (BMI > 25 && BMI < 29.9) printf("increased weight\n");
if (BMI>30 && BMI < 39.9) printf("obese\n");
if (BMI >= 40) printf("very high obese\n");
getch();
return 0;
}
 
 
לצפיה ב-'תנסי להשתמש ב scanf או scanf_s במקום ב scanfs'
תנסי להשתמש ב scanf או scanf_s במקום ב scanfs
03/04/2017 | 20:23
1
22
ותבדקי אם הערה הזאת עדין מופיעה
לצפיה ב-'תודה לך '
תודה לך
03/04/2017 | 21:15
19
אכן פתר את הבעיה 
לצפיה ב-'שפת C'
שפת C
28/03/2017 | 21:55
6
71
היי התבקשתי לכתוב קוד על חישוב זווית בהתאם למשפט הסינוס שאומר קובע כי היחס בין צלע במשולש לסינוס הזווית הנגדית שווה לפעמיים רדיוס המעגל החוסם. כתבתי את הקוד שנראה לי הגיוני. כשאני מריצה אותו אני מקבלת את ההערה אחרי הכנסה של נתונים #ind00 ממה  שבדקתי באינטרנט זה אומר שהחישוב לא הגיוני.
לא יודעת מה הבעיה . בבקשה תנסו להגיד לי מה לשנות בהגדרות.

#include
לצפיה ב-'code'
code
28/03/2017 | 21:57
5
37
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>
int main(){
    float a, r;
    double x;
    printf("Please Insert one side of the triangle and one radius");
    scanf_s("%f%f", &a, &r);
    x =asin (a / 2 * r);
    printf("first angel is = %lf\n", x);
    _getch();
    return 0
לצפיה ב-'השאלה שלך לא מובנת לחלוטין.'
השאלה שלך לא מובנת לחלוטין.
28/03/2017 | 22:37
4
51
קודם כל, מהתיאור המילולי לא ברור מה נתון לך, ומה את אמורה לחשב.
לפי משפט ה-printf אני מבין שיש לך צלע, ורדיוס, ואת צריכה למצוא את הזווית הנגדית?
 
אז אם:
 a / sin(x) = 2r
a = 2r * sin(x);
a / 2r = sin(x);
x = asin(a / 2r);
אז החישוב שלך בסדר גמור.
רק שבשפת C ברגע שיש מספר שלם שמשתתף בביטוי, כל הביטוי מעוגל למספר שלם, אז את צריכה לכתוב 2.0 כדי לשמור על הדיוק.
 
מעבר לזה, לא ברור בכלל מה זה אומר:
"אני מקבלת את ההערה אחרי הכנסה של נתונים #ind00"
 
מה זה "מקבלת הערה"? איפה מקבלת? את יכולה לצלם את המסך שנבין במה מדובר?
 
בכל מקרה, כשאת מצרפת קוד בפורום, השתמשי בבקשה בעורך הודעות מלא, יש שם כפתור לצירוף קוד (ליד הסמיילי למעלה).
או תשתמשי באתר חינמי כמו pastebin.com
 
כמו שזרקת קוד עכשיו, אי אפשר להבין כלום, ואז אי אפשר לעזור לך.
 
לצפיה ב-'המשך'
המשך
28/03/2017 | 23:25
3
33
תודה לך על ההתייחסות. אנסה להיות יותר ברורה הפעם
המשימה היא :
משפט הסינוסים קובע כי היחס בין צלע במשולש לסינוס הזווית הנגדית שווה לפעמיים רדיוס המעגל החוסם.
כלומר אם a הוא צלע במשולש ו- �� היא זווית מולו R רדיוס המעגל החוסם אותו נקבל כי
 
הרצה
צלע
רדווס המעגל החוסם את המשולש
א'
9 ס"מ
9 ס"מ
ב'
11 ס"מ
15 ס"מ
ג'
5 מ'
3 ס"מ
כתבו תכנית, המבקשת וקולטת אורך צלע ורדיוס מעגל חוסם ומדפיסה את ערך הזווית הנגדית במעלות.
הקוד שרשמתי 
 #include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>
int main(){
float a, r;
double x;
printf("Please Insert one side and one radius");
scanf_s("%f%f", &a, &r);
x = asin(a / 2.0 * r);
printf("the result is = %lf\n", x);
  _getch();
return 0;
}


 
ןניסתי להגדיר אץ המשתנים ב INT וב FLOAT  . כשאני עושה הרצה (לוחצת על F5) בחישוב של הזווית אחרי שהוא מקבל את הנתונים  שאני מקלידה הוא רושם
the result is -1#ind00
שברתי את הראש ולא הצלחתי להבין מה הבעיה ומה לא מוגדר כמו שצריך. וכמו שאמרתי ניסתי להגדיר גם כ FLOAT 
 
לצפיה ב-'אני מתנצל - טעיתי והטעתי אותך:'
אני מתנצל - טעיתי והטעתי אותך:
29/03/2017 | 01:39
2
43
אכן יש טעות בחישוב: סדר הפעולות.
 
כשאנו כותבים על דף a / 2r אנחנו בעצם מבינים שצריך להכפיל את r ב-2 ואז לחלק בתוצאה.
אבל בשפת C, אין כיתוב מקוצר כזה, והפעולות מבוצעות בסדר החשבוני משמאל לימין, כלומר, קודם מחלקים שת a ב-2 ואז כופלים ב-r.
 
כדי לחשב בסדר הנכון את צריכה להוסיף סוגריים ;x = asin( a / (2.0 * r))
שימי לב, שהתוצאה שתקבלי תהיה ברדיאנים, לא במעלות.
 
אז כמובן שתצטרכי לכפול ב-180 ולחלק ב-π
לצפיה ב-'תודה'
תודה
29/03/2017 | 06:30
1
24
נכון אתה צודק, לא חשבתי על זה ממש ממש תודה. עזרת לי מלא !!!!
לצפיה ב-'אין בעד מה.'
אין בעד מה.
29/03/2017 | 13:22
27
הערה קטנה לעתיד:
ה "-1#ind00" שקיבלת לא נקרא "הערה".
 
בשפת תכנות, "הערה" (comment באנגלית) היא סוג של "פתק" בקוד, שעוזר לבני אדם להבין את התוכנית, אבל המחשב מתעלם ממנו.
ב-C רושמים הערה בין /* comment text here */
 
ייתכן שלימדו אתכם גם לרשום אחרי // אבל זה רק בתקן החדש.
 
כל מה שתוכנה שלך מדפיסה למסך (או רושמת לקובץ) נקרא "פלט".
 
אם תשמשי נכון במונחים האלה בשאלות שלך אנשים יבינו אותך יותר בקלות, ויעזרו יותר מהר.
 
בהצלחה בהמשך לימודים!
לצפיה ב-'שאלה בסיסית בפקודה של לינוקס'
שאלה בסיסית בפקודה של לינוקס
27/03/2017 | 22:14
6
49
היי.
אני צריך לרשום פקודה בלינוקס שסופרת עבורי את מספר המילים שיש בקובץ c
מה שלמדתי זה את הפקודה grep שיודעת לספור כמות הופעות של מה שאני מבקש...
הבעיה שכאשר אני רושם את הפקודה :  grep -c ' ' name.c אני בוודאות לא מקבל את כמות המילים..(אני שיש לי 10 מילים כשבפועל יש באזור 165)..
מחיפוש באינטרנט מצאתי שניתן לעשות זאת בעזרת פקודה בשם wc עם המשך, אך לא למדתי אותה עדיין...
כיצד אני יכול לפתור את הבעיה הזו ?
ועוד שאלה קטנה: כשאני רוצה לדעת את כמות השורות אני בקובץ אני מקליד :
grep -c ^ name.c מה משמעות הסימן ^ ?? בלעדיו זה לא עובד ואין לי מושג מה הוא אומר..
תודה :)
לצפיה ב-'man grep'
man grep
28/03/2017 | 17:57
5
34
grep היא פקודה שמזהה ביטויים רגולריים.
לביטויים האלה יש שפה משלהם.
 
בשפה הזו הסימן ^ משמעותו "תחילת שורה".
 
אם אתה רוצה לספור בעזרתה מילים, אתה צריך קודם כל לבנות ביטוי שמזהה מילה.
בנוסף, הפרמטר c- סופר את מספר השורות שבהן נמצאו התאמות, ולא את ההתאמות עצמן.
אם בשורה אחת נמצאו מספר התאמות, השורה עדיין תספר פעם אחת בלבד.
 
אם 165 מילים בקובץ שלך תוספים בסה"כ 10 שורות, אז התוצאה שקיבלת נכונה.
 
בנוסף, גם אם תרצה לספור התאמות, זה לא נכון לספור רווחים כדי לספור מילים.
למשל, עבור שתי מילים, תקבל רק רווח אחד.
ואם הקובץ משתמש ברווחים במקום טאבים, על כל תחילת שורה תקבל לפחות 4 התאמות וכנראה אף יותר.
 
לפי התיאור שלך נשמע שאתה עושה תרגיל.
התרגיל מבקש שימוש לא שגרתי וקצת מעבר לבסיסי בפקודה grep.
בד"כ, היו משתמשים בפקודה wc כי לזה היא נועדה, אבל היות ואסור לך, הנה כמה רמזים:
א) תבנה ביטוי רגולרי שמגדיר מילה.
ב) תצטרך פעמיים grep, האם אתה יודע כיצד להעביר פלט מפקודה לפקודה?
ג) ל-grep יש פרמטר שמדפיס כל התאמה בשורה נפרדת
 
בהצלחה בתרגיל.
 
ואם טעיתי וזה לא תרגיל, פשוט תריץ wc -w וזה ייתן לך את מספר השורות.
זו הדרך הנכונה לעבוד.
 
 
לצפיה ב-'בסוף היה ניתן לפתור בעזרת wc אז פתרתי...'
בסוף היה ניתן לפתור בעזרת wc אז פתרתי...
28/03/2017 | 18:37
4
33
בכל אופן wc -w זה עבור מס׳ מילים
ו wc -l עבור מספר שורות...
שאלונת אחרונה..מה הסימון השקול ביחס משפת c לביטוי ' ' כלומר רווח תחת גרש בודדת ??
בשפת לינוקס..
לצפיה ב-'השאלה שלך לא מובנת.'
השאלה שלך לא מובנת.
28/03/2017 | 22:24
3
27
קודם כל, אין דבר כזה "שפת לינוקס".
wc ו-grep הן תוכנות. כמו Notepad. כמו Visual Studio שבו תכנתת (אני מנחש).
רק הרבה יותר קטנות, שמבצעות כל אחת דבר אחד ספציפי.
 
grep עושה חיפושים בתוך טקסט.
wc סופר דברים: שורות, מילים, אותיות.
 
אין לי מושג מה זה "רווח תחת גרש", אז אין לי מושג מה אתה רוצה לשאול.
לצפיה ב-'הסבר'
הסבר
28/03/2017 | 22:29
2
26
נניח ואני רוצה לחפש תחילת שורה חדשה אז אמרת מקודם שהסימן של שורה חדשה היא ^.
במידה ואני רוצה לחפש כמות סימני רווח בעזרת grep. האם זאת הפקודה שצריכה לבוא:
grep -c " " nameOfFile.txt ??
לצפיה ב-'לא.'
לא.
28/03/2017 | 22:43
1
33
קודם כל, grep הוא לא כלי ספירה.
הוא כלי שמחפש התאמות, וברירת מחדל מדפיס את השורות מתוך קובץ טקסט בהן נמצאה התאמה.
 
אפשר לגרום לו להדפיס רק את חתיכת השורה שמתאימה, רק את מה שלא מתאים, או לא להדפיס כלום ולרק להחזיר האם נמצאה התאמה או לא.
 
אם אתה רוצה למצוא רווח בודד, בלי קשר למה שיש מסביב, אתה יכול לחפש פשוט רווח.
עדיף בתוך [ ] - סוגריים מרובעים, שמציינים בד"כ קבוצת תווים.
אפשר בלי, רק בתוך גרש או גרשיים, אבל ככה יהיה לך נוח לזהות שהרווח שם.
 
כמובן, אם יש לך כמה רווחים ברצף, כל אחד מהם יהיה התאמה נפרדת.
אבל c- יספור את כולם פעם אחת, כי הם כולם באותה שורה.
לצפיה ב-'הבנתי, תודה רבה :)'
הבנתי, תודה רבה :)
28/03/2017 | 22:52
3
לצפיה ב-'כמה שאלות דחופות על JAVA'
כמה שאלות דחופות על JAVA
24/03/2017 | 18:54
6
78

שלום,
יש לי כמה שאלות על JAVA שאשמח אם תוכלו לעזור לי לפחות בחלקם:

א. מהו תפקידו של המהדר בג'אווה ( Java Compiler )?

האם זה 

ב. מהו תפקידו של המפרש ב-JAVA ? הכוונה ל- Java Interpreter.
האם הוא 

ג. מהו זה בעצם פורמט Bytecode ? מבקש הסבר פשוט.
מצאתי הסבר כלשהו באינטרנט אך איני יודע עד כמה הוא נכון:
" תוכניות ג'אווה משיגות את אי תלותם על ידי שימוש במכונה הוירטואלית (מעין מחשב בתוך מחשב). המכונה הוירטואלית מקבלת תוכניות ג'אווה מהודרות וממירה את ההוראות שלהן לפקודות, בהן מערכת ההפעלה יכולה לטפל. אותם תוכניות מהודרות, קיימות בפורמט הנקרא bytecode, יכולות לרוץ בכל פלטפורמה ומערכת ווירטואלית בהן יש מערכת הפעלה של ג'אווה".

ד. מהו היתרון בשימוש בפורמט Bytecode ?

ה. מהי ה - (JVM( Java Virtual Machine?

ו. האם המפרש של Java קורא קבצים עם סיומת class ?

ז.האם  המהדר של Java כותב קבצים בפורמט bytecode ?

ח.האם  המפרש של Java בודק את תחביר הקוד?

ט. האם אותו קובץ בפורמט bytecode ניתן להרצה במערכות הפעלה שונות?

י. האם עבור מערכות הפעלה שונות קיימים מפרשי Java שונים המותאמים עבורן?
יא. האם המפרש של Java ממיר קבצים בפורמט bytecode לקבצי executable?
תודה על העזרה!
לצפיה ב-'מניסוח השאלה שלך, נשמע שאתה מחפש מישהו שיענה על'
מניסוח השאלה שלך, נשמע שאתה מחפש מישהו שיענה על
25/03/2017 | 12:08
3
74
שיעורי בית במקומך...
 
את זה אין לי כוונה לעשות, אבל אומר לך רק דבר אחד:
ל-Java אין מפרש.
 
"מפרש" הוא תוכנה שמריצה שפות סקריפט, כלומר, שפות שלא עוברות קומפילציה, אלא נשארות בצורת קוד מקור שלהם.
 
המפרש קורא את קובץ המקור ומבצע אותו שורה אחר שורה.
 
כמובן, Java אינה שפה מפורשת, היא עוברת קומפילציה ל-bytecode, ולכן אין לה מפרש.
לצפיה ב-'הערה פילוסופית'
הערה פילוסופית
26/03/2017 | 17:52
2
52
מהדר הוא כלי שמעביר קוד בשפה אחת לקוד בשפה אחרת.
מפרש הוא כלי שמבצע פקודות שרשומות בקוד.
 
על פי המרצה שלי לקומפילציה (מרצה נהדר, קורס איום ונורא) ההגדרות האבסטרקטיות האלה הן ההגדרות המדויקות והרחבות.
כך לדוגמה המעבד הוא המפרש של קוד אסמבלי (קוד מכונה).
הJVM אם כך הוא (היא?) גם מפרש וגם מהדר של bytecode.
לצפיה ב-'עם כל הכבוד למרצה שלך, אני חולק על שימוש כזה'
עם כל הכבוד למרצה שלך, אני חולק על שימוש כזה
27/03/2017 | 11:19
1
41
בהגדרות:
 
למעבד אין מקום לפרש את פקודות המכונה שלו.
אומנם במעבדים מודרניים קיימות יכולות אופטימיזציה שעלולות לשנות סדר ביצוע פקודות ועוד כל מיני תוספות, אך בסופו של יום כשכותבים למעבד add ax, bx זה בדיוק מה שהוא מבצע, בלי שום שיקול או אפשרויות שניתן לקרוא להם "פרשנות".
 
"מפרש", במובן בו משתמשים במונח הזה בתעשייה, עושה למעשה משהו דומה לקומפילציה, הוא מפרש שפה עילית ומחליט מה בדיוק לעשות.
 
היות ולמדת קומפילציה, אתה וודאי יודע שאפילו משפט if פשוט בשפת C ניתן לתרגם לשפת מכונה במספר צורות, כך שיש מקום לפרשנות ממש.
 
מפרש הוא למעשה גם קומפיילר, רק שבניגוד לקומפיילר פרופר, במקום לבצע תרגום, לשמור את התוצאה, ולסיים את תפקידו, הוא מבצע את התרגום, מריץ את התוצאה, וזורק אותה לפח בסוף ההרצה.
 
(כמובן, תיאור זה לא לוקח בחשבון caching וקבצים זמניים, כמו pyc שהמפרש של Python יוצר).
 
אני לא חושב שנכון להגדיר את JVM כמפרש או קומפיילר.
למיטב ידיעתי, ותקן אותי עם אני טועה, המימוש הסטנדרטי לא כולל קומפילציה לקוד Native, אלא רק הדמיה של מעבד.
 
בגלל זה הוא Virtual Machine ומשם שמו.
לצפיה ב-'נראה לי שזה עניין של השקפה'
נראה לי שזה עניין של השקפה
27/03/2017 | 13:18
34
מי שמכיר לעומק את הברזלים לא יאהב את ההגדרה הזו. תיאורטיקן שעולם שפות התכנות יסתכל על הכל כאבסטרקציה.
 
לגבי הJVM: הוא עושה המון אופטימיזציות, כולל קומפילציה לשפת מכונה: יש לו רכיב שנקרא JIT (קיצור של Just In Time) שאוסף מידע בזמן ריצה על הקוד ומקמפל קטעי קוד "חמים" לשפת מכונה.
 
 
אגב, מדובר בJVM סטנדרטי לפי התקנים של אוראקל. אין לי מושג מה קורה באנדרואיד.
 
לצפיה ב-'יש לזה שאלה אחת בתגובה:'
יש לזה שאלה אחת בתגובה:
26/03/2017 | 11:19
1
46
מה מטרתם של שעורי הבית?
לצפיה ב-'ג'
ג
27/03/2017 | 18:41
11
לצפיה ב-'שרשור תנאים בבאש'
שרשור תנאים בבאש
21/03/2017 | 10:17
13
56
איך אני משרשר תנאים בבאש?
ניסיתי
  griveDir=$(find /media/${USER} -type d -name ".appdata")

if ( chckPPA "grive" ) ; then
if [ ! -d ${griveDir}/grive ] || [ ! -L ~/grive ]; then
if ( ! -d ~/grive ); then
mkdir "${griveDir}/grive"
ln -s "${griveDir}" ~/grive
else
mv ~/grive "${griveDir}"
ln -s "${griveDir}" ~/grive
fi
fi
cd ~/grive
fi
ואני מקבל שגיאה
./installs2.sh: line 64: -d: command not found
תודה למשיבים
לצפיה ב-'הבעיה שלך אינה שרשור'
הבעיה שלך אינה שרשור
22/03/2017 | 11:53
12
44
הבעיה שלך היא שימוש ב d- בתוך סוגריים עגולים.
 
BASH לא מתנהג כמו C או שפות דומות.
אתה לא אמור לעטוף את התנאי אחורי if בסוגריים עגולים.
 
גם סוגריים מרובעים [ ] הם לא באמת סוגריים, הסוגר הפותח הוא למעשה פקודה במערכת, קובץ ריצה בשם ].
הוא זה שיודע לפרש פרמטרים כמו d- ויתר פרמטרי שורת פקודה שבאים אחרי השם שלו.
לצפיה ב-'עכשיו כבר הסתבכתי'
עכשיו כבר הסתבכתי
22/03/2017 | 15:49
11
24
מה שמצאתי כגון באתר זה שפקודת if באה עם סוגריים מרובעים. ורק פקודת test ללא סוגריים.
ניסיתי כמה אפשרויות של סוגריים. 
1. זוג סוגריים מרובעים
2. 2 זוגות
ועוד כל מיני קומבינות עם סוגריים עגולים.
 
כמדומני שדווקא עם זוג סוגריים מרובעים התנאי מצליח עם פקודת בדיקה אחת ולא עם שתי פקודות.
לצפיה ב-'סוגריים מרובעים ו-test זה אותו דבר'
סוגריים מרובעים ו-test זה אותו דבר
22/03/2017 | 16:23
10
27
if מריץ את הפקודה שבאה אחריו, ופועל לפי מה שהיא מחזירה.
פקודה test מבצעת בדיקה לפי פרמטרים שאתה נותן לה.
פקודה ] עושה את אותו הדבר.
 
ב-BASH יש אופרטורים כגון && ו-|| שבעזרתם ניתן לשרשר כמה פקודות, ואז ה-if יפעל לפי התוצאה של האחרונה.
 
אם תסביר בצורה ברורה מה התנאי שאתה רוצה לכתוב - מה הבדיקה שאתה מעוניין לבצע, אוכל להסביר לך איך עושים.
לצפיה ב-'עליתי על הטעות שלי'
עליתי על הטעות שלי
23/03/2017 | 02:11
9
19
הבעיה התחילה בתנאי הראשון
 if [ chckPPA "grive" ]; then
שבו שלחתי את "grive" לבדיקה בפונקציה chckPPA הבודקת האם grive מותקן?
 if [ $(chckPPA "grive") ]; then
במידה וארצה לפרמט את המכשף, אני משתדל מראש להציב בתיקיית הבית רק קישורים סימבולים, לכונן השני של 2TB. וכדי למנוע שגיאות בעתיד, אני מוודא מראש שלא קיימת ספריה או קישור סימבולי {שכחתי להוסיף בדיקת תקינות הקישור) בשם זה בתיקיית הבית. ובמידה והספריה קיימת, להעבירה למיקום הרצויי וליצור לינק סמבולי בתיקיית הבית.
 
בכל מקרה עדיין לא הסתיימו הצרות. והתעוררה בעייה חדשה בעקבות
   griveDir=$(find /media/${USER} -type d -name ".appdata")
ואני מקבל רצף של שגיאות
find: ‘/media/owner/SCCARD/Music/תימנית/ציון גולן/אשורר שיר/USUSUSUS.usu’: Input/output error
אף כי הפלט של set -x
 + griveDir=/media/owner/DocWDC/Documents/.appdata
כנראה שתיקיית /media/owner/SCCARD/ הינו כרטיס הזיכרון של הסלולארי שאינו מעוגן. האם ישנה אפשרות להגביל את החיפוש שלא יחפש בכונני רשת?
לצפיה ב-'אז ככה:'
אז ככה:
23/03/2017 | 08:41
8
15
נתחיל מהתנאי הראשון:
אם chckPPA היא פונקציה בקסריפט שלך שמחזירה 0 כשהיא מצליחה (מוצאת את מה שרצית) ומספר אחר כשהיא נכשלת (לא מוצאת) או קובץ ריצה חיצוני עם exit code מתאים, את התנאי אתה צריך לרשום כך:
 if chckPPA "grive"; then
 
אין צורך בסוגריים משום סוג, if יריץ ישירות את הפונקציה ויתייחס לתוצאה.
 
שים לב שהמבנה ()$ מחזיר את הפלט של מה שבתוכו במקום exit code, ו-] לא באמת סוגר אלא קובץ ריצה במערכת שלך שיודע לבצע בדיקות מאוד ספציפיות.
 
כשאתה רוצה לבדוק exit code של פונקציה או קובץ ריצה משלך ב-if, אתה לא צריך אף אחד מאלה!
 
אני מדגיש שוב שמבנה if של Bash שונה ממבנה if במשפחת C של השפות ואינו דורש שום סוגריים!
 
באשר ל-find:
על פניו, הבעיה אינה שהכרטיס שאינו מעוגן, אלא שיש עליו קובץ לא קריא (אם הכרטיס לא היה מעוגן, היית ספרייה ריקה בנקודת העיגון, ולא היו שגיאות).
 
אני לא מכיר דרך להגביל את find לפי סוג מערכת הקבצים, אבל זה לא משנה.
אפילו בספריית הבית שלך יש תיקיות שלמשתמש שלך אסור לקרוא, תיקיות זמניות שנוצרות בעבודה של רכיבי מערכת שונים כמו שולחן העבודה שלך.
(למשל תיקיה ש-dbus)
 
אם אתה רוצה פלט נקי של מה ש-find מצא, ולא רוצה לראות שגיאות, עליך פשוט לזרוק את ה-stderr שלו לפח, בצורה כזו:
 griveDir=$(find /media/${USER} -type d -name ".appdata" 2>/dev/null)
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'מוזר, הבדיקה הצליחה חלקית גם ללא סוגריים'
מוזר, הבדיקה הצליחה חלקית גם ללא סוגריים
24/03/2017 | 20:29
7
12
פלט של הקוד עם set -x
 if chckPPA "grive"; then
if  ! -d "${griveDir}"/grive  ||  ! -L ~/grive ; then
if  ! -d ~/grive ; then
mkdir "${griveDir}/grive"
ln -s "${griveDir}" ~/grive
else
mv ~/grive "${griveDir}"
ln -s "${griveDir}" ~/grive
fi
fi
cd ~/grive
grive -a
fi
+ -d /media/owner/DocWDC/Documents/.appdata/grive
./installs.sh: line 67: -d: command not found
+ -d /home/owner/grive
./installs.sh: line 68: -d: command not found
+ mkdir /media/owner/DocWDC/Documents/.appdata/grive
mkdir: cannot create directory `/media/owner/DocWDC/Documents/.appdata/grive': File exists
+ ln -s /media/owner/DocWDC/Documents/.appdata /home/owner/grive
ln: failed to create symbolic link '/home/owner/grive/.appdata': File exists
כנראה למען שאשמור על השפיות, אשתדל לדבוק כמה שיותר אחר התחביר של שפת c. ודיי לי בזאת שאין בבאש סוגריים בשם הפונקציה עד שאני נוטה להתעלם שמדובר בפונקציה.
אגב, איך אני שולח את הפלט של grive -a שייפתח בדפדפן
+ grive -a
-----------------------
Please go to this URL and get an authentication code:
 
-----------------------
Please input the authentication code here:
 
ויאשר אוטומטית עבורי, ויכניס לטרמינל את הפלט של הקוד שהתקבל?
לצפיה ב-'ניסיתי עם grep וללא הצלחה'
ניסיתי עם grep וללא הצלחה
25/03/2017 | 00:21
7
 grive -a | grep "http://" | /usr/bin/firefox -new-window 
 
לצפיה ב-'נראה שהבעיה שלך היא שאתה מנסה לכתוב סקריפט'
נראה שהבעיה שלך היא שאתה מנסה לכתוב סקריפט
25/03/2017 | 12:04
5
34
אבל מסרב ללמוד את התחביר של BASH.
 
הוא לא התחביר של שפת C!
אם תמשיך להתעלם מזה, לא תגיע רחוק.
 
הנה כמה תיקונים לסקריפט שלך:
 


if chckPPA "grive"; then
if [ ! -d "${griveDir}"/grive ]  || [ ! -L ~/grive ]; then
if [ ! -d ~/grive ]; then
mkdir "${griveDir}/grive"
ln -s "${griveDir}" ~/grive
else
mv ~/grive "${griveDir}"
ln -s "${griveDir}" ~/grive
fi
fi

cd ~/grive
grive -a
fi

אנסה להסביר שוב:
בניגוד לשפת C, פקודת if ב-BASH תמיד בודקת דבר אחד בלבד: ה-exit code של הפקודה האחרונה.
אם הוא 0, אז מתבצע מה שבתוך התנאי, אם הוא כל דבר אחר, אז לא.
 
if לא יודע לבדוק אם קיים קובץ, לא יודע לבדוק אם יש ספרייה, לא יודע לבדוק אם משהו הוא לינק סימבולי.
 
הוא לא מכרי את כל אלה.
 
מי כן מכיר?
שתי תוכנות: אחת שקוראים לה ] ואחרת שקוראים לה test.
 
אז, אם אתה רוצה לבדוק שקיימת ספרייה, אתה חייב להפעיל את אחת התוכנות האלה אחרי if.
 
תוכנה בשם ] דורשת שהפרמטר האחרון שלה יהיה [ ככה שנראה כאילו כל הביטוי עטוף בסוגריים.
אבל בפועל, זו רק הרצה של תוכנה עם פרמטרים.
 
אינך יכול לתפעל את הדפדפן מסקריפט כפי שביקשת כאן.
זה חורג הרבה מעבר ליכולות של BASH.
 
אם מדובר רק בשליחת בקשת GET עם פרמטרים וניתוח ה-HTML החוזר, בלי צורך באינטרקציה נוספת עם העמוד, אתה יכול להשתמש ב-wget או curl במקום הדפדפן.
 
אבל, לפי מה שאני מבין מצילום המסך השני שלך, אתה כן צריך לאשר משהו בדפדפן, וגוגל ממש לא אוהבים שעושים להם אוטומציה על דברים כאלה.
 
אז לדעתי, כל שתוכל לעשות זה להריץ את הדפדפן שלך עם ה-URL מהסקריפט בעזרת הפקודה open, ואז לתת לסקריפט להמתין עם read כדי שהמשתש יכול להעתיק את התשובה שקיבל בדפדפן.
לצפיה ב-'סוף סוף מישהו עשה לי סדר בדברים'
סוף סוף מישהו עשה לי סדר בדברים
30/03/2017 | 13:32
4
12
עם כל הקושי לשנות תפיסות והרגלים, שיניתי את התסריט בהתאם לתסריט שלך. אך לא הצלחתי ללכוד את הURL מהפלט של grive -a ולשלוח אותו לדפדפן
ניסיתי
 URL=$(grive -a | grep http://*)&& echo $URL
ואני מקבל מסך ריק
לצפיה ב-'אתה יכול לתת פלט לדוגמה של grive?'
אתה יכול לתת פלט לדוגמה של grive?
30/03/2017 | 14:37
3
11
במצב הנוכחי, יותר סביר שתקבל זבל, אם ה-URL לא לבד בשורה, מאשר שלא תקבל כלום, אבל צריך לראות מה מגיע ל-grep.
 
האם ה-URL בפלט הוא לבד בשורה, או שיש סביבו עוד דברים?
הכוכבית שם כפי שכתבת אותה מיותרת, כנראה כי היא שייכת ל-/, כלומר חפש דברים מהסוג //////:http
כנראה התכוונת להוסיף נקודה לפני הכוכבית כדי שהיא תתאים //:http ואז כל מיני.
לצפיה ב-'ה url בשורה נפרדת'
ה url בשורה נפרדת
30/03/2017 | 21:08
2
10
פלט ללא ה grep
 + grive -a
-----------------------
Please go to this URL and get an authentication code:

https://accounts.google.com/o/oauth2/auth?scope=ht...
-----------------------
Please input the authentication code here:
עם ה-grep הוא ממתין לקוד. והפלט עם קשקוש
 ++ grive -a
++ grep http://
gggggg
Failed to obtain auth token: HTTP 400, body: {
 "error" : "invalid_grant"
}
exception: /build/grive2-2Hxkkx/grive2-0.5.1/libgrive/src/protocol/OAuth2.cc(80): Throw in function void gr::OAuth2::Auth(const string&)
Dynamic exception type: boost::exception_detail::clone_impl<gr::OAuth2::AuthFailed>
[gr::expt::BacktraceTag*] = #0 0x578d79 grive gr::Exception::Exception()
#1 0x5651a7 grive gr::OAuth2::AuthFailed::AuthFailed()
#2 0x564271 grive gr::OAuth2::Auth(std::__cxx11::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&)
#3 0x50b576 grive Main(int, char**)
#4 0x50c1e9 grive main
#5 0x7f1debbca830 /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 __libc_start_main
#6 0x50a4b9 grive _start


+ URL=
+ echo
 
לצפיה ב-'אני חושב שאני מתחיל להבין:'
אני חושב שאני מתחיל להבין:
31/03/2017 | 00:20
1
13
grive היא תוכנית אינטראקטיבית, כלומר כזו שממתינה לקלט, לא תוכל להריץ אותה עם grep כמו שאתה רוצה.
היא תוקעת לך את הסקריפט כשהיא ממתינה לקלט, ולכן grep לא רץ כמו שצריך.
 
מבט חטוף בקוד מראה שאין אופציה רק להציג URL.
כרגע, אין לי ראיון איך לפתור את העניין למעט להוסיף אופציה כזו לקוד של grive
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
31/03/2017 | 10:46
1
לצפיה ב-'עזרה במטלב'
עזרה במטלב
22/03/2017 | 13:26
1
50
שלום
אני מעוניין לקבל קוד מטלב שיציג לי תמונות זו אחר זו בהפרש של שלוש שניות והתמקדות בתמונה למשך שתי שניות
אפשר לשלוח התשובה למייל ahmad82m@yahoo.com 
בברכה
 
לצפיה ב-'אפשר לשלוח לשם גם כסף מזומן?'
אפשר לשלוח לשם גם כסף מזומן?
24/03/2017 | 12:59
11
לצפיה ב-'שלום לכם !'
שלום לכם !
18/03/2017 | 10:53
4
62
אני טירון בתחום , לומד כרגע java , ורציתי לשאול :
האם לאחר הצהרה על מערך דו מימדי , למשל
int[][] arry1 = new int [3][3];
 
יש לי אפשרות להכניס ערכים ישירות למערך ולא כקלט מהמשתמש ?
 
(אני אמור לבנות class שבתוכה method מסוימת שעובדת על מערכים , ואני רוצה ליצור מערכים במהירות כדי לבדוק שאכן המחלקה מבצעת את תפקידה ....)
לצפיה ב-'לא שאלתי נכון ...'
לא שאלתי נכון ...
18/03/2017 | 11:06
3
26
אני מתכווין להכנסת ערכים כזאת :
 
arry1 = {1,2,3,4,5,9,8,7,6}
כלומר להכניס ישירות , בלי לולאות וכדומה.
 
 
לצפיה ב-'טוב , מצאתי כבר דרך ....'
טוב , מצאתי כבר דרך ....
18/03/2017 | 12:20
2
21
מסתבר שjava מאפשרת להגדיר ישירות מערך חד מימדי אך לא דו מימדי.
אך אם קודם מגדירים מערכים חד מימדיים , ניתן לצרף אותם ביחד כאיברים של מערך דו מימדי .... וזה עובד.
 
לצפיה ב-'Java מאפשרת להגדיר ישירות מערך עם כמה מימדים שתרצה'
Java מאפשרת להגדיר ישירות מערך עם כמה מימדים שתרצה
18/03/2017 | 23:41
1
35
הנה דוגמה למילוי מערך דו ממדי:
 private int [][] arr = {{1, 2, 3},
{4, 5, 6},
{7, 8, 9}};
שימ לב שכל שורה פשוט צריכה סט סוגריים משלה.
לצפיה ב-'תודה רבה יפה '
תודה רבה יפה
19/03/2017 | 15:52
5
לצפיה ב-'Python: flask framework'
Python: flask framework
13/03/2017 | 22:55
2
47
היי חברים,
אשמח לעזרתכם.
 
לטובת פרויקט התקנתי סביבת flask,
אך כאשר אני מקליד flask בterminal, מקבל את השגיאה הבאה:
Traceback (most recent call last):
File "c:\python26\lib\runpy.py", line 122, in _run_module_as_main
"__main__", fname, loader, pkg_name)
File "c:\python26\lib\runpy.py", line 34, in _run_code
exec code in run_globals
File "C:\Python26\Scripts\flask.exe\__main__.py", line 5, in <module> </module>
File "c:\python26\lib\site-packages\flask\__init__.py", line 21, in <module> </module>
from .app import Flask, Request, Response
File "c:\python26\lib\site-packages\flask\app.py", line 27, in <module> </module>
from . import json, cli
File "c:\python26\lib\site-packages\flask\cli.py", line 17, in <module> </module>
import click
File "c:\python26\lib\site-packages\click\__init__.py", line 18, in <module> </module>
from .core import Context, BaseCommand, Command, MultiCommand, Group, \
File "c:\python26\lib\site-packages\click\core.py", line 7, in <module> </module>
from .types import convert_type, IntRange, BOOL
File "c:\python26\lib\site-packages\click\types.py", line 4, in <module> </module>
from ._compat import open_stream, text_type, filename_to_ui, \
File "c:\python26\lib\site-packages\click\_compat.py", line 530, in <module> </module>
from ._winconsole import _get_windows_console_stream
File "c:\python26\lib\site-packages\click\_winconsole.py", line 19, in <module> </module>
from ctypes import byref, POINTER, c_int, c_char, c_char_p, \
ImportError: cannot import name c_ssize_t
 
ניסיתי להתקין פייתון ופלאסק מחדש אך ללא הצלחה. 
אשמח לעזרה אם מישהו נתקל בבעיה דומה או אם יש רעיון לפתרון.
 
תודה רבה ואחלה שבוע!
לצפיה ב-'למה התקנת Python 2.6?'
למה התקנת Python 2.6?
16/03/2017 | 10:34
1
44
עד כמה שאני יכול לראות, הבעיה שלך היא שהתקנת גרסה ישנה מידי של Python, ואחסר לך טיפוס נתונים.
 
תתקין 2.7 האחרון מהאתר שלהם, וזה יסתדר לך.
לצפיה ב-'גרסת python'
גרסת python
16/03/2017 | 21:53
43
גרסת ה- Python היא דרישה של המערכת שאני עובד איתה....
ה- Flask עובד במחשב אחר עם גרסת 2.6 
אני אנסה להתקין את ה- Flask עם גרסה מתקדמת יותר ואעדכן..
תודה :)
לצפיה ב-'איך להכניס SMS לתוך INPUT לאחר קבלת SMS'
איך להכניס SMS לתוך INPUT לאחר קבלת SMS
05/03/2017 | 09:29
2
50
שלום חברים,
כידוע לכם מי שמכיר, יש אתרים שכאשר עושים LOGIN מקבלים SMS לנייד ע"מ להזדהות.
 
יש הרבה אתרים כמו (ויזה כלל) שכאשר עושים LOGIN דרך הנייד, ולאחר שמקבלים SMS, הוא יודע להזיו לSMS ומכניס לבד לתוך התיבה.
 
אם הבתם, אשמח לדעת איך עושים.
 
האתר שלי הוא בANGULAR.
 
תודה רבה
לצפיה ב-'שאלה לא מובנת'
שאלה לא מובנת
06/03/2017 | 21:13
1
35
האם התכוונת שהאתר שולח הודעה ואז מאזין לסמסים?
אני מאמין ומקווה שאין אפשרות כזאת לאתר להאזין לך להודעות.
האם אתה מדבר על עצם השליחה? לזה צריך ספק שירות.
לצפיה ב-'אפליקציות באנדרואיד יכולות לקרוא SMS'
אפליקציות באנדרואיד יכולות לקרוא SMS
11/03/2017 | 14:30
30
אם יש להן את ההרשאה המתאימה. אתרים לא יכולים, כין אין API לזה בדפדפנים ואין לדפדפנים את ההרשאה לקרוא SMS.
לצפיה ב-'הקשר/ההבדל בין .net ל- #c'
הקשר/ההבדל בין .net ל- #c
28/02/2017 | 12:40
1
44
האם אחד מכיל את השני?
עד היום חשבתי שסי שארפ הוא חלק מתוך עולם ומלואו שנקרא דוט נט.
היום מישהו אמר לי ש-.net הם סך הכל ספריות בסי שארפ.
אשמח לקצת סדר בנושא.
תודה!
לצפיה ב-'#C היא שפה, .NET היא פלטפורמה'
#C היא שפה, .NET היא פלטפורמה
01/03/2017 | 14:29
42
לא נכון להגדיר את NET. רק כאוסף ספריות (ובטח לא ב-#C), אני אמנם מקצר ומשמיט פרטים אבל בגדול אתה יכול להסתכל על NET. כמכילה 2 דברים עקריים:
1) CLR - שכבת תוכנה מעל מערכת ההפעלה שמכילה שרותים של מכונה וירטואלית, ניהול זכרון, קומפילציה וכו'
2) אוסף ספריות תוכנה שממומשות מעל ל-CLR
 
כל שפה שרצה מעל NET.  (כולל #C אבל היא לא היחידה) עושה שימוש באותם כלים שהפלטפורמה מספקת, יכולה לגשת לאותן ספריות ובגלל שכל השפות מתורגמות לאותה שפת ביניים (IL) קוד שנכתב בשפה אחת יכול לעשות שימוש בקוד שנכתב בשפה אחרת - ההקבלה הכי טובה כאן היא לכל משפחת השפות שרצות מעל המכונה הוירטואלית של ג'אווה. וכמו שלג'אווה יש קיום נפרד מהפלטפורמה של אורקל (כמו למשל מה שקורה באנדרואיד), גם #C יכולה באופן עקרוני להיות ממומשת מעל פלטפורמה שונה מ-NET. 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ