לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1681016,810 עוקבים אודות עסקים

פורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-'שגיאה ביצירת קובץ exe ע"י ironpython '
שגיאה ביצירת קובץ exe ע"י ironpython
17/08/2017 | 18:38
1
11
שלום,
 
אני מנסה ליצור קובץ exe לקוד python ע"י תוכנת IronPython .
ומקבל את השגיאה הבאה:
 
Compiling...
Traceback (most recent call last):
File "pyc.py", line 332, in <module> </module>
File "pyc.py", line 327, in Main
File "pyc.py", line 181, in GenerateExe
SystemError: Ambiguous match found.
 
 
לא ברור לי למה השגיאה הזו קורת.
ניסתי גם לחפש בגוגל אשמח לעזרתכם!
לצפיה ב-'כפי שעניתי לך בפורום 308: בלי קוד, אי אפשר לעזור'
כפי שעניתי לך בפורום 308: בלי קוד, אי אפשר לעזור
18/08/2017 | 12:05
2
לצפיה ב-'יש פה מישהו שיודע לעבוד עם ה-api של FaceBook?'
יש פה מישהו שיודע לעבוד עם ה-api של FaceBook?
15/08/2017 | 19:44
17
בבקשה שיפנה אלי ב"מסר למחברת"
לצפיה ב-' פורום חדש בתפוז: השקעות בקנדה '
פורום חדש בתפוז: השקעות בקנדה
( לעמוד שלי בתפוז )
14/08/2017 | 15:55
2
 
פורום השקעות בקנדה הוקם כדי לתת לכם מענה לשאלות רבות החל מסוג ההשקעה, מקום ההשקעה, מיסוי, נושאים משפטיים, ניהול ההשקעה, רווחיות ומימוש השקעה.
רוצים להשקיע בקנדה זקוקים לייעוץ מעורך קנדי וישראלי היכנסו עכשיו לפורום החדש >>
לצפיה ב-'עזרה קטנה עם VB'
עזרה קטנה עם VB
14/08/2017 | 14:11
14
אני מנסה ליצור רענון אוטומטי לטבלת פיבוט שלוקחת נתונים מקובץ שנשמר ברמה יומית עם שינוי בשם של התאריך. אני רוצה מאקרו שיחליף את התאריך לsysdate-1
במקום לשנות כל יום את הקובץ ידנית..
 
תודה
 
לצפיה ב-'קליטת משתנה unsigned long long int'
קליטת משתנה unsigned long long int
11/08/2017 | 21:37
10
35
הי,
משהו מוזר שלא הצלחתי להבין (שימוש בתוכנת codeclock גרסא 16.1 ל-windwos בתקן C99ׂ
ניסיתי לקלוט משתנה מהסוג הנדון דרך scanf
 #include <stdio.h>

int main()
{
   unsigned long long int num;
   if (scanf("%llu",&num)!= 1)
   {
       return -1;
   }
 return 0;
}
אבל אני מקבל את השגיאה:
 error: unknown conversion type character 'l' in format [-Werror=format=]|
error: too many arguments for format [-Werror=format-extra-args]|
 
(יש לציין כי לצורך המשימה הספציפית הזאת אני חייב להשתמש ב- unsigned long long int).
 
אשמח לעזרה, אם מישהו יודע למה זה קורה  
 
תודה וסוף שבוע טוב! 
לצפיה ב-'הבעיה היא שאתה עובד על WIndows'
הבעיה היא שאתה עובד על WIndows
12/08/2017 | 01:02
6
29
ll זה לא בדיוק חלק מסטנדרט של C.
 
נסה להשתמש ב-L או ב-q אולי הם נתמכים בספריה שאתה משתמש בה...
לצפיה ב-'הרג אותי כבר.....'
הרג אותי כבר.....
12/08/2017 | 01:38
5
24
ניסיתי llu, %lld, %I64d. %lli, %I64u%.......
כל דבר שהצלחתי למצוא ב-stack overflow...הוא לא מקבל כלום  
לצפיה ב-'וניסית את מה שאמרתי לך?'
וניסית את מה שאמרתי לך?
12/08/2017 | 11:36
3
6
לצפיה ב-'אכן,'
אכן,
12/08/2017 | 11:59
2
17
ניסיתי L, Lu, LLu, q, qu,qqu (כמובן עם % לפניהם, חלק מהם כנראה לא ביטויים אמיתיים אבל ניסיתי כל קומבינציה אפשרית של אותיות..)
לצפיה ב-'עוד שאלה, האם אתה בטוח שקבעת לו להשתמש בתקן C99?'
עוד שאלה, האם אתה בטוח שקבעת לו להשתמש בתקן C99?
12/08/2017 | 14:07
1
18
אני לא עובד עם Code Blocks אבל גיגול מהיר מראה שאתה צריך ללכת ל-Project->Build Options->Compiler Flags
 
 
תוודה שיש שם:
std=c99-
לצפיה ב-'יש אפשרות להגדיר את התקן לכל '
יש אפשרות להגדיר את התקן לכל
12/08/2017 | 16:17
13
פרויקט בנפרד דרך project, ויש אפשרות להגדיר את זה כקבוע דרך settings
אצלי זה מוגדר קבוע (מצורפת תמונה..) 
לצפיה ב-'try #include <inttypes.h'
try #include <inttypes.h
13/08/2017 | 08:32
5
לצפיה ב-'לפי ה-man page של scanf אתה צריך להשתמש ב-Lu%'
לפי ה-man page של scanf אתה צריך להשתמש ב-Lu%
13/08/2017 | 12:07
2
8
לצפיה ב-'קישור:'
קישור:
13/08/2017 | 12:09
13
 
 
      L      Indicates that the conversion will be either e, f, or g and
             the next pointer is a pointer to long double or the conversion
             will be d, i, o, u, or x and the next pointer is a pointer to
             long long.

 
 
לצפיה ב-'הי,'
הי,
13/08/2017 | 20:28
10
ניסיתי גם את זה.
אני מקבל עדיין את אותה שגיאת קומפילציה כמו בהודעה המקורית (רק שהפעם כתוב שזאת המרה לא ידועה עם L גדול במקום l קטן..)
 
בכל מקרה, לאור כך שנוצרה בעיה ממש רחבה עם המשימה הזאת (תחת הדרישות הספציפיות שניתנו בה), הוחלט בסופו של דבר לזנוח את הדרישה לקלוט  unsigned long long לטובת דרישת קליטת int רגיל, אז בינתיים "נפתרה" הבעיה...
 
תודה לכולם
 
לצפיה ב-'עבודה ב-scala ב-ubuntu'
עבודה ב-scala ב-ubuntu
13/08/2017 | 14:07
1
22
התקנתי scala גירסה 2.2 אחרונה.
java 9.
intellij IDEA community.
כשיוצרים פרוייקט חדש של scala - יש מספר דרכים לייצר פרוייקט. כ-sbt, או בסוג של IDEA, או ACTIVATOR.
 
ניסיתי sbt, אך ניכר שצריך להתקין ולהגדיר שיוך לגירסה של java (איך משייכים לגירסה sdk 9).
בהתקנה של sbt (לפי https://stackoverflow.com/questions/35529913/how-to-install-sbt-on-ubuntu-debian-with-apt-get (התייחסתי לגירסה האחרונה של .deb).
אני מקבל לאחר הרצת הפקודה:
 sudo apt-get install sbt
הודעת שגיאה:
Oracle JDK 7 is NOT installed.
 
 
למרות שהגירסה המותקנת היא JDK 9 (ואם אני מריץ java --version אני מקבל:
java 9
Java(TM) SE Runtime Environment (build 9+180)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 9+180, mixed mode)
 
 
שאלה:
איך אני משייך את הגירסה של sbt ל-jdk 9, והאם בכלל אני צריך את גירסת ההרצה של sbt לעומת גירסת IDEA.
כן, האם הגירסה jdk 9 בכלל תקינה עבור ה-sbt, או שאני צריך להשתמש ב-jdk 7?
 
תודה.
לצפיה ב-'שחררו את Java 9 כבר? כנראה שה-sbt עדיין לא תומך.'
שחררו את Java 9 כבר? כנראה שה-sbt עדיין לא תומך.
13/08/2017 | 18:05
69
לצפיה ב-'ניסיון ב-devops'
ניסיון ב-devops
11/08/2017 | 18:58
6
17
שלום,
ראיתי לא מעט מודעות שדורשות ניסיון ב-devops.
devops כהבנתי, זה הגדרת תפקיד (פיתוח + סיסטם),
אז למה המודעות מפנות ל-devops (בהגדרת תפקיד ניסיון ב-devops), כאילו זה מוצר פיתוח או תוכנה שעליי להכיר.
יש משהו מעבר?
לצפיה ב-'מה זה "מפנות ל-devops"?'
מה זה "מפנות ל-devops"?
11/08/2017 | 19:46
14
הרי דיברנו על זה כבר - devops הוא תפקיד חדש, שנולד כתוצאה מצורך - שינוי בשיטות של פיתוח ו-deployment עבור מוצרים חדשים וסוגי מוצרים חדשים.
 
בין אם אתה אוהב את המונח או לא, זה מונח אמתי שמתאר תפקיד אמתי, ואין סיבה שיכתבו משהו אחר במודעות דרושים.
 
נכון שיש בו אלמנטים של פיתוח ואלמנטים של system, אבל זה עדיין תפקיד נפרד, ואין סיבה שיבלבלו אנשים וישתמשו בשמות של 2 תפקידים שונים במקום.
 
אתה לא מצפה שחברה שמחפשת מפעיל מלגזה תגדיר את התפקיד כ-"נהג + מנופעי", נכון?
לצפיה ב-'פיתוח כזה שונה מפיתוח רגיל.'
פיתוח כזה שונה מפיתוח רגיל.
12/08/2017 | 00:00
4
18
ואם תיקח DEVOPS ותוסיף ראש צוות תקבל Solution architect.
למרות שיש אנשים שמשתמשים בתואר הזה מבלי להיות מפתחים בפועל, אז זה לא תמיד קבוע.
לצפיה ב-'כן, אבל ...'
כן, אבל ...
12/08/2017 | 15:06
3
11
עבודה בפועל יכולה להיות פיתוח בסביבת windows, כמו C# והגדרת שרתיי iis לצורך העניין. או פיתוח ב-angular והגדרת תשתית מתאימה.
יכול להיות התקנות בלינוקס ופיתוח ב-java.
אין פה הגדרה של טכנולוגיה/ארכיטקטורה קבועה ומוגדרת, ולכן ההגדרה צריכה להיות devops + התמקדות בשפות פיתוח ובטכנולוגיית שרתים ספציפית.
אין devops כהגדרה - זה תמיד חייב ללכת עם משהו.
 
העבודה היא כ-devops בהגדרת תפקיד והתמקדות בשרתיי לינוקס, ידע ב-scala, פיתוח עיקרי ב-java - זו הגדרה יותר הגיונית, לא זה ששואלים אתה יודע devops - זוהי סתם שאלה מעצבנת ולא קשורה בכלל.
 
לצפיה ב-'DevOps זה hybrid של הרבה אסכולות'
DevOps זה hybrid של הרבה אסכולות
12/08/2017 | 17:19
2
20
איש devops צריך להבין בפיתוח ולהיות מפתח, להכיר טכנולוגיות delivery, בין אם זה containerization בין אם זה multi processing סגנון nomad.
זה להכיר ולעבוד בסביבות מרובות שרתים ומרובות סביבות (לינוקסים, וינדוסים, מקים, BSD וכד') זה להגדיר את הסביבות האלה, להבין את ההגדרות האלה, זה לדעת לנתר את הסביבות האלה ואת התוכנות אותן אתה פורס על הסביבות האלה (בין אם זה VM/Container/Process)
זה הרבה מעבר לסתם פיתוח, זה עבודה קשה שמחייבת אותך להיות בחוד החנית של הטכנולוגיות, וכמובן לפתח את הכלים המתאימים לחברה/מוצר בו אתה עובד.
דברים שהיום מתעסקים איתם בתחום הdevops:
CI/DI configuration
Docker containerization סביבות והאורקסטרציה של כל הסיפור באמצעות DCOS/Mesos+Marathon/GCP וכו'
Monitoring באמצעות כלים דיווח כאלה ואחרים על בסיס Graphite/InfluxDB ועד'
Logging באמצעות כלים יעודיים כגון ELK או Azure Insights וכד'
וכמובן פיתוח כלי monitoring/deployment יעודיים לחברה ולמוצר.
 
בקיצור זה עולם גדול ורחב שנמצא בתהום הענקית בין עולם הפיתוח (בו רוב המתכנתים הם לא אנשי סיסטם ואין להם שמץ של מושג איך הקוד שהם כתבו אשכרה רץ בסביבת ה production) ואנשי הסיסטם/IT שברובם לא מתעניינים בתוכנה אלה רק בקונפיגורציה של הסיבובת.
לצפיה ב-'או קיי, תודה.'
או קיי, תודה.
12/08/2017 | 19:06
1
16
תודה רבה,
אלמד את הנ"ל ביום-יומיים הקרובים.
לצפיה ב-''
13/08/2017 | 08:52
45
לצפיה ב-'עזרה בשעורי בית'
עזרה בשעורי בית
11/08/2017 | 00:53
1
204
להכין פרוייקט מוסך מכוניות שיכלול:
Garage class that has:
String name,int number of cars it can contain and array of Car.
and does a method the prints all the cars that are ready.
Car class that has:
String name, String color, and boolean if is ready.
Suzuki class that inherits from Car
honda class that inherits from Car
mitsubishi class that inherits from Car
citroen class that inherits from Car
לצפיה ב-'איפה נתקעת?'
איפה נתקעת?
11/08/2017 | 09:31
9
לצפיה ב-'python - שימושים ויישום.'
python - שימושים ויישום.
09/08/2017 | 18:53
3
26
אני מנסה להבין את הצרכים שלשם כך python נצרך ואיך.
קראתי את העזרה (56 סרטונים) ב-: https://www.youtube.com/watch?v=HBxCHonP6Ro&li...
 
ועוד מספר סרטונים.
 
לפי מה שראיתי יש פעולות של שפה בסיסית עם צורת syntax שהוא מהיר ונוח (וגם קצר), אך איך אני משתמש בו - יש התקנה ל-web? לאנדרוייד?
כשפה בסיסית - מה מעבר להיותה שפה כזו. אני מעוניין בדוגמה פרקטית לעולם האמיתי, ואם בכלל זה מתאים ל-web או לאנדרוייד וכו'?
 
תודה.
לצפיה ב-'Python היא שפה מאוד רב שימושית.'
Python היא שפה מאוד רב שימושית.
09/08/2017 | 20:44
2
25
אישית, השתמשתי בה למספר דברים:
1. פעולות "שורה אחת" שמאפשרות פתרון מהיר לכל מיני בעיות נקודתיות, אבל מורכבות מידי בשביל shell רגיל.
 
2. סקריפטים לאוטומציה של דברים.
 
3. תוכנת Dekstop עם GUI שהיא Cross platform.
 
4. הקמה מהירה של שרת קטן לצורך בדיקת יישום Client שהשרת האמתי עבורו תרם נכתב.
 
אתה רוצה דוגמה פרקטית?
ועוד אחת יותר קטנה: http://flask.pocoo.org
 
 
לגבי Android ספציפית:
יש בחנות מספר תוכנות שמפרשות Python על מכשירי Android, רובן אם לא כולן בחינם.
הבעיה היא, שב-Android, כל שפה שאינה Java היא "אזרח סוג ב'" ושפות מפורשות כמו Python עוד יותר.
 
אז לא הייתי ממליץ על Python כשפת production ל-Android.
לצפיה ב-'דוגמה הכי פשוטה של hello world שעובדת.'
דוגמה הכי פשוטה של hello world שעובדת.
09/08/2017 | 21:23
1
31
ניסיתי את הקוד בסרטון:
הקוד:
 from wsgiref.simple_server import make_server


def hello_world(environ, start_response):
   status = '200 ok'
   headers = [('Content-type', 'text/plain')]
   start_response(status, headers)

   return ['Hello world']


httpd = make_server('', 8005, hello_world)
print('Serving on port 8005…')
httpd.serve_forever()
ב-command line:
 c:\..<python folder>\python.exe TestWeb.py
וקיבלתי הודעת שגיאה:
 AssertionError: write() argument must be a bytes instance ...
לא ברור למה.
 
כן, ניכר כי כל פעם שטוענים דף python (וזה לא סתם 2 שורות ל-hello world) יש הפעלה של ה-server, מה שלגבי המהירות - לא נראה סביר. האם יש פיתרון לכך?
 
תודה.
לצפיה ב-'מה שהצגת פה, זו לא דוגמת Hello World פשוטה ב-Python'
מה שהצגת פה, זו לא דוגמת Hello World פשוטה ב-Python
10/08/2017 | 09:05
29
יש פה שימוש בספרייה חיצונית.
אין לי כוח לעבור על הסרטון ולראות אם העתקת את הקוד נכון או לא, ואם אתה משתמש בגרסת Python וספרייה מתאימה (יש חוסר תאימות בין גרסאות 2 של Python לגרסאות 3).
 
הקמת שרת מהירה ב-Python נראית כך:
 python -m SimpleHTTPServer 8000
זה יתחיל להגיש את כל היררכיית הקבצים בתיקיה שבה הפעלת את הפקודה.
 
שימוש יותר מורכב במחלקה הזו מפורט כאן:
לצפיה ב-'ממשק חינמי לכתיבת קוד ב-python'
ממשק חינמי לכתיבת קוד ב-python
09/08/2017 | 11:12
2
31
שלום,
אני מחפש ממשק חינמי לכתיבת קוד ב-python.
שמתאים ל-windows וגם ל-ubuntu.
 
תודה.
לצפיה ב-'ממליץ על אטום'
ממליץ על אטום
09/08/2017 | 16:11
23
ככלל ממליץ על כלים שהם לא IDE אלא עורכים
לצפיה ב-'בד"כ אני כותב Python ב-Geany או ב-Gedit'
בד"כ אני כותב Python ב-Geany או ב-Gedit
09/08/2017 | 20:47
20
עוד לא התנסיתי מספיק עם Atom כדי להחליט אם הוא טוב יותר משני אלה או לא (אם כי זה שהוא בא עם ערכת נושא כהה מובנית זה כבר יתרון).
 
אם אתה רוצה סביבה יותר כבדה עם יותר פיצ'רים, אני יכול להמליץ לך על PyCharm.
לצפיה ב-'שימוש ב-codeblock'
שימוש ב-codeblock
04/08/2017 | 21:01
2
60
הי,
התחלתי לאחרונה להשתמש בתוכנה הזאת.
שמתי לב שכאשר אני מקפמל משהו (אפילו דברים פשוטים) אני מקבל בלשונית build log את ההודעה:
 Process terminated with status -1073741510 (0 minute(s), 1 second(s))
וזה צבוע ברקע באדום אז אני *משער* שזאת (סוג של) הודעת שגיאה, או משהו
אבל לא הצלחתי למצוא באינטרנט מה הסטטוס הספציפי הזה אומר...
 
אשמח לעזרה (אם מישהו יודע מה זה אומר..) 
 
 
 
לצפיה ב-'זה אומר שלא'
זה אומר שלא
06/08/2017 | 16:17
1
30
צירפת פרוייקט דוגמה, לא ציינת גרסא ולא מערכת הפעלה.
לצפיה ב-'הגרסא שהורדתי היא 16.01 עבור windows'
הגרסא שהורדתי היא 16.01 עבור windows
07/08/2017 | 15:25
15
סליחה, ותודה.
לצפיה ב-'בevent click מופעל רק בפעם השניה ולא בפעם הראשונה'
בevent click מופעל רק בפעם השניה ולא בפעם הראשונה
06/08/2017 | 18:16
1
22
שלום חברים,
 
יש לי בעיה בסגירת תפריט בhamburger.
האתר שלי מותאם לmobile, נכתב בangular.
 
בלחיצה על האייקון hamburger פותח את התפריט (צבע תכלת).
כאשר אני לוחץ מחוץ לdiv תכלת ($(window).click), ז"א באדום הוא לא נסגר, אלה בפעם השניה הevent מופעל.
 
לסיכום,  התפריט נסגר לאחר הקליק השני מחוץ לתפריט.
 
מאוד אשמח לעזרה כי לא מצליח להבין למה זה קורה. אם יש הצעות אחרות אשמח
 
 <div ng-click="homeHeader.OpenHamburgerMenu()"></div>



<div id="N_rightMenu ng-show="homeHeader.isOpenHamburger">

</div>



function OpenHamburgerMenu() {                   

                   self.isOpenHamburger = !self.isOpenHamburger;

               }





$(window).click(function (e) {

                  

    self.isOpenHamburger = false;

                                     

});
מצ"ב צילום מסך
לצפיה ב-'אני מניח שמה ששמת פה זה לא באמת הקוד שלך.'
אני מניח שמה ששמת פה זה לא באמת הקוד שלך.
07/08/2017 | 14:05
22
אי אפשר להבין מפה מה קורה. למה ב-click של ה-window ה-self הוא האובייקט שלך?
לצפיה ב-'שאלת SQL'
שאלת SQL
04/08/2017 | 11:58
2
25
היי,
אני מנסה לעשות את הדבר הזה ב-SQL QUERY:
יש לי טבלה שיש בה רשימה של JOBS ואחת מהעמודות בטבלה היא JobStatus
אני מעדכנת את העמודה הזאת לרשימה של JOBS
לאחר העדכון (שבמקרים מסויימים מתבצע ובמקרים אחרים לא), אני רוצה להחזיר טבלה עם הרשימה של JOBS שעודכנו ועם הסטטוס הישן והחדש כדי לדעת אם הסטטוס השתנה או לא.
 
איך עושים את זה?
 
תודה על העזרה!
לצפיה ב-'אני לא חושב שאת יכולה בסכמה שציינת'
אני לא חושב שאת יכולה בסכמה שציינת
05/08/2017 | 13:24
1
25
בסיס נתונים לא "זוכר" את היסטוריה של השינויים שלך (גיבוי ורפליקציה לא רלוונטיים לדיון).
את צריכה לעשות טבלת עזר של רבים לרבים: jobsStatuses.
היא תכיל שלוש עמודות (ארבע אם את משתמשת ב-ORM): מזהה ה-JOB, סטאטוס, וחתימת זמן של השינוי.
 
אפשרות אחרת (פחות מוצלחת לדעתי), רלוונטית במקרה שאת בטוחה שתתענייני תמיד בסטאטוס הנוכחי ובסטאטוס הקודם ולא בהיסטוריה יותר רחוקה.
במקרה הזה תוסיפי לטבלה עמודה נוספת של סטאטוס קודם.
לצפיה ב-'תיקון קטן, לא רבים לרבים אלא אחד לרבים'
תיקון קטן, לא רבים לרבים אלא אחד לרבים
13/08/2017 | 17:26
8
אבל המימוש שתארת מדויק.
 
לצפיה ב-'סריקת עץ בינארי ופתרון נוסחאות נסיגה באמצעות עץ'
סריקת עץ בינארי ופתרון נוסחאות נסיגה באמצעות עץ
04/08/2017 | 14:26
1
22
אני מתקשה בשני הדברים הנ"ל ואשמח מאוד לקבל את עזרתכם או הכוונתכם:
 
1) נניח שאני סורק עץ בינארי סריקת inorder, שהיא כידוע סריקה שמבצעת קודם כל מעבר על תת העץ השמאלי, אחר כך על השורש, ולבסוף על תת העץ הימני.
השאלה שלי היא האם יש חוקיות מסוימת שלפיה צריך לעבור על הקודקודים בתת העץ השמאלי (כנ"ל תת העץ הימני)  ?
 
2) אני מתקשה בתהליך בניית עץ רקורסיה וחישוב הנוסחה הסגורה בפתרון נוסחאות נסיגה - במיוחד כאשר העץ המתקבל הוא לא מאוזן. אשמח מאוד לקבל לגבי זה סיוע מכם.
 
תודה רבה לכם
לצפיה ב-'הרקורסיה היא החוקיות'
הרקורסיה היא החוקיות
05/08/2017 | 13:12
22
ברגע שהגדרת שעוברים קודם על תת העץ השמאלי, ולאחר מכן על השורש ואז על הימני, את תחילי את החוקיות הזו גם על תתי העץ (זו הרקורסיה), וכך תקבלי את ה - inorder.
לדוגמה: בתת העץ המשאלי גם תתחילי מ(תת-)תת העץ השמאלי שלו וחוזר חלילה עד שתגיעי לעלה השמאלי ביותר.
 
       4
     \    /
    \      /
  6        2
 \  /      \  /
7   5   3   1
 
תת העץ השמאלי של השורש הוא {1,2,3}. השורש של אותו תת עץ הוא 2. ממנו גם תעברי על תת העץ השמאלי (1) ואז על השורש (2) ואז על תת העץ הימני (3).
לצפיה ב-'איחוד של כל הקבצים הסקריפטים וגם של css, איך עושים?'
איחוד של כל הקבצים הסקריפטים וגם של css, איך עושים?
03/08/2017 | 18:32
14
שלום חברים,
 
אני כבר כמ שעות חוקר את הנושא הזה ולא מצליח לי.
אני מפתח אתר בc# - angular - WebApi.
יש לי מלא קבצים scripts and Css .
 
אני רוצה לאחד הכל בקובץ אחד בלבד, כמובן אחד לcss ואחד לscripts.
 
בחיפושים באינטרנט, ניסיתי ששני דוגמאות:
 
 
אבל נראה לי שמכוון לMVC, כי בשתי הדוגמאות אני מגיע לקטע קוד (Include ScriptBundle in Razor View) , ואני לא עובד עם razor.
  @Scripts.Render("~/bundles/bootstrap")
 
אני מאוד אשמח אם מישהו יכול לעזור לי או לכוון אותי.
אודה לכם.
לצפיה ב-'איך להזין לSMS במכשיר טלפון ע"מ לעשות logIn אוטומטי'
איך להזין לSMS במכשיר טלפון ע"מ לעשות logIn אוטומטי
02/08/2017 | 16:01
4
23
שלום חברים,

אני מפתח אתר אינטרנט  בangular + #NET.
בשביל login יש להזדהות ע"י סיסמא שנשלחת למכשיר הסלולרי שמזינים.
כאשר מקבלים SMS אז מקלידים בדף את הקוד.

ראיתי בכמה אתרים (כגון: ויזה כאל, google), שכאשר נשלח קוד דרך הSMS, המכשיר טלפון יודע לבד לזהות שהתקבל SMS, לוקח את הקוד ומכניס לבד לתיבה SMS
ללא צורך שהמשתמש יקליד אותו.

אשמח לדעת האם מישהו יודע איך עושים
לצפיה ב-'לפחות באנדרואיד אי אפשר לעשות את זה דרך הדפדפן'
לפחות באנדרואיד אי אפשר לעשות את זה דרך הדפדפן
02/08/2017 | 18:34
3
53
צריך אפליקציה שיש לה הרשאות לקריאת SMS. אני משאר שזה המצב גם באיפון כי אחרת זו פרצת אבטחה. לא היית רוצה שכל אתר יכול לקרוא SMS מהטלפון שלך.
לצפיה ב-'יכול להיות, יש לך עוד פרטים איך להתקדם?'
יכול להיות, יש לך עוד פרטים איך להתקדם?
03/08/2017 | 09:51
2
4
לצפיה ב-'לאן בדיוק אתה רוצה להתקדם?'
לאן בדיוק אתה רוצה להתקדם?
03/08/2017 | 18:03
1
29
אם אתה רוצה להיות כמו כאל וגוגל, ולהוציא native client במקום אתר למובייל, תתחיל מכאן:
 
אם אתה כבר יודע Java יהיה לך יותר קל.
לצפיה ב-'תודה רבה, אסתכל על זה'
תודה רבה, אסתכל על זה
03/08/2017 | 18:34
2
לצפיה ב-'שגיאת שרת בקישור '
שגיאת שרת בקישור
02/08/2017 | 08:59
1
23
אני מנסה לקשר בעת לחיצה לדף מסוים ב HTML כך :  <a href="~/Home/Sofa">
וזה נותן לי את השגיאה הבאה בעת ההרצה :
 
‏‏שגיאת שרת ביישום '/'.‏
אין אפשרות לאתר את המשאב.
תיאור: HTTP 404. ייתכן שהמשאב אותו אתה מחפש (או אחד מהתלויים בו) הוסר, שמו שונה או שאינו זמין באופן זמני. נא עיין בכתובת ה- URL הבאה וודא שהכתובת מאויתת כהלכה. 

כתובת ב- URL המבוקשת: /Home/Sofa
 
מה הפתרון ????
 
לצפיה ב-'היות ואנחנו יודעים בדיוק מה מבנה הקבצים'
היות ואנחנו יודעים בדיוק מה מבנה הקבצים
02/08/2017 | 15:12
17
בשרת המדובר, אין לנו שום בעיה לענות לך.
אופס, לא.
ולמה הטילדה? טילדה לא עובדת ב HTTP, אלא רק כמראה מקום במערכות יוניקסיות.
לצפיה ב-'מטלה בשפת c'
מטלה בשפת c
01/08/2017 | 11:37
4
38
היי חברים/ות,
אשמח את עזרתכם.
קיבלתי מטלה דחופה, ואיני מצליח להבין כיצד לממש אותה.
1. המטלה היא לכתוב תוכנית שתממש ניהול של זכרון מרוחק שמוקצה כבר במחשב, אין גישה למחשב ממנו אני עושה את התוכנית, נדרש ממני אך ורק לנהל את ההקצאות עליו.
מרחב הכתובות הוא 32 גי' של זכרון.
ההקצאות הפיזיות הן 2 מ"ב.
הנדרש: לאתחל את סוף הזכרון ולשחרר את כל המשאבים שהוקצו ולבדוק האם קיים זכרון פיזי.
דגש: לא מדובר בmalloc משום שהזכרון כבר הוקצה, רק צריך לנהל את ההקצאות עליו.
איני מבין על מה המדובר. אודה לכם מאוד על העזרה.
 
2. התוכנית נדרשת לכתוב בפרוטוקול c99 ולא בc++. מה הכוונה בזה?
 
תודה רבה.
 
לצפיה ב-'עזרה:'
עזרה:
01/08/2017 | 17:10
2
32
2. C99 זה תקן של שפת C. אתה נדרש לכתוב את התוכנית בשפת C כפי שהיא מוגדרת בתקן הזה. זו שפת תכנות ואתה צריך ללמוד אותה אם אתה לא מכיר אותה.
 
1. לא ברור מה הכוונה ב"זיכרון מרוחק".
בד"כ המטרה בתרגילים האלו זה לגרום לך להבין מה malloc עושה בפנים (אתה למעשה כותב מחדש את הקוד שכתוב לו בפנים + לפעמים דברים שמערכת ההפעלה עושה עבורו).
 
בגדול אתה יכול לחשוב על זה כאילו יש לך גוש גדול של זיכרון (נגיד מערך של char) בגודל של 32G (שזה המון) ואתה צריך לממש את malloc שנותן למי שקורא לו חתיכות מהגוש (למעשה פשוט מצביע לאיזשהו מקום במערך הזה) וגם כמובן את free שאומר לך שהמשתמש הפסיק להשתמש בחתיכה הזו ואתה יכול להקצות אותה מחדש ב-malloc אם זה נדרש.
 
אתה צריך איפשהו לרשום לך מה כבר נתת החוצה ומה עדיין נותר "פנוי" מתוך הגוש זיכרון שלך. נהוג שגם את המידע הזה אתה שם על גוש הזיכרון הגדול הזה (במקום שאתה לא נותן החוצה עם malloc אלא שנשאר תמיד "שלך").
 
לא לגמרי מובן מה הכוונה ב-2MB "הקצאות פיזיות". אולי הכוונה היא שזה גודל הגושים שה-malloc שלך מחזיר.
 
 
זה מבלי להבין לחלוטין את התרגיל שלך. נראה שרשמת פה אתה מה שאתה הבנת מהתרגיל ולא את התרגיל המקורי ואתה לא ממש הבנת את התרגיל ככה שיצא קצת בלאגן.
לצפיה ב-'הבהרה'
הבהרה
01/08/2017 | 21:32
1
25
ראשית, תודה.
אני יודע מזה c, לא הבנתי רק מזה c99..
הובהר מפורש שאין להשתמש בהקצאה של malloc אלא לנהל הקצאה קיימת (הנוסח המדוייק, "תניח שכבר קיימת הקצאה, תנהל את ההקצאות").
מה שאיני מבין זה כיצד לממש הקצאה קיימת מבלי שאקצה מעצמי..
 
אשמח לדיוק בזה.
לצפיה ב-'לא כתבתי לך להשתמש ב-malloc.'
לא כתבתי לך להשתמש ב-malloc.
02/08/2017 | 07:46
38
כתבתי לך ליצור אותו מחדש. my_malloc יכול להיות השם של הפונקציה שלך למשל.

אתה יכול ליצור גוש זיכרון גדול גלובלי ואת ההקצאות לעשות ממנו:
 #define GLOBAL_MEM_SIZE (1024l*1024l*1024l*32l)
char global_mem[GLOBAL_MEM_SIZE];
ה-C שאתה מכיר זה כנראה ANSI C שזה תקן אחד לשפה שיצא בשנת 89. היו מספר התקדמויות ויצא תקן נוסף בשנת 99 שהוא C99. זו אותה שפה, רק עם כמה תוספות שהופכות את הכתיבה בשפה לנוחה יותר.

שוב, אם תיתן את התרגיל המקורי כפי שהוא יהיה יותר קל לעזור לך. כרגע אני מגרד מידע ממה שכתבת ומה שאני מכיר וזה לא בהכרח מדוייק ומתאים לתרגיל שאתה צריך לעשות.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/08/2017 | 10:07
18
היי,
בגלל שזו מטלה לעבודה איני מרגיש בנוח לפרסם אותה כאן.
אודה לך מאוד אם אוכל לשלוח לך באופן פרטי.
לא הצלחתי לכתוב בפרטי באתר כאן.
לצפיה ב-'אולי יעניין פה ואולי אני אחרון להכיר אבל התרגשתי לגלות את זה'
אולי יעניין פה ואולי אני אחרון להכיר אבל התרגשתי לגלות את זה
01/08/2017 | 23:03
33
זה היה מפעים להתקל בזה במקום משונה ואז לגלות שזה אמיתי לגמרי.
אחרי ההקדמה המרטיטה, אני מדבר על :: או כפי שהחבר'ה מ- PHP קוראים לזה: 
Paamayim Nekudotayim
 
במקרה אני מנסה ללמוד קצת haskell ואני עובד עם מדריך אינטרנטי שמישהו כתב.
עכשיו הגעתי לעמוד הזה:
ולפתע אני מגיע לשורה הבאה:
First we write the name of the field, for instance, firstName and then we write a double colon :: (also called Paamayim Nekudotayim, haha)...
 
היה ממש מגניב לראות שאני מגלה פה משהו משעשע ביותר ולרגע חשבתי שהבחור שכתב את המדריך הזה ישראלי.
לדעתי הוא לא מפני שאחרי חיפוש Paamayim Nekudotayim בגוגל הגעתי לערך בויקי (Scope resolution operator) שתת ערך שלו מדבר על שפת PHP (שהמפתחים שלה היו ישראלים. לא יודע מה קורה היום) ושהשם הזה ניתן לשני נקודותיים:
לצפיה ב-'תכנות dev ops'
תכנות dev ops
26/07/2017 | 18:03
5
36
מה זה תכנות dev ops?
האם זוהי שפה מסויימת.
ומה צריך להיות כדי להיות מתכנת dev ops?
לצפיה ב-'יש שרשור ארוך על זה בדיוק עכשיו בפורום 308 השכן.'
יש שרשור ארוך על זה בדיוק עכשיו בפורום 308 השכן.
27/07/2017 | 08:54
4
49
DevOps (כותבים ביחד) זה תפקיד חדש שצץ בשנים האחרונות שהוא שילוב בין מתכנת לבין System Administrator.
 
הוא כולל הרבה דברים (לא רק תכנות), ותיאור התפקיד גם משתנה ממקום למקום.
 
בגדול, מדובר באדם שדואג שתשתיות החברה יעבדו, ושהמוצר יגיע מהמפתחים אל הלקוחות.
לרוב זה אומר להקים ולנהל שרתים, ליצור אוטומציה לתהליכים, לדאוג למעבר מסודר של גרסאות וקוד, ועוד.
 
הכלים והשפות שצריך להכיר הם רבים ומגוונים, אבל לרוב מדובר בטכנולוגיות שקשורות ל-Web.
לצפיה ב-'תודה. '
תודה.
27/07/2017 | 15:09
3
24
ראיתי את השירשור - תודה.
 
אז למה יש כל כך הרבה דרישה ל-devops. זה לא כלי פיתוח - זוהי צורת הגדרת תפקיד (גם מפתח וגם system).
שואלים - כמה ניסיון יש לך ב-devops. אתה מכיר devops. זה מטעה, וזוהי לא השאלה הנכונה.
 
אם יש לי לא מעט שנות ניסיון. הבנה מקיפה בפיתוח, בניהול ובהגדרה של system, אני יכול לבקש פיתוח ב-devops.
דיי מעצבן שעם השנים כל פעם ממציאים מושג חדש, ואם אין לך מושג על ה"מושג", אז אתה יכול לפספס את השוק.
 
תודה
 
לצפיה ב-'לא "המציאו את זה ככה סתם".'
לא "המציאו את זה ככה סתם".
27/07/2017 | 15:14
2
33
הטכנולוגיה התפתחה, שיטת הפיתוח וה-release השתנת וגם אופי המוצרים.
 
וזה יצר צרכים חדשים.
 
באותה מידה, אתה יכול להתבכיין שבשנות ה-80 היה מספיק מפתח תוכנה בלבד כדי להוציא משחק, אבל היום צריך הפקה של אולפן הוליוודי, עם שחקנים, תזמורת, תסריט ועוד המון המון דברים, ואפילו התחום התכנות צריך צוותים שלמים, ואלגוריתמאים.
 
יש דרישה ל-devops כי...
זה מה שהשוק צריך עכשיו. זה מה שצריך כדי להביא את המוצרים ולהכניס כסף.
 
אם יש לך ניסיון רלוונטי, תציג אותו, ולא תפספס שום משרה.
לצפיה ב-'כן. רק...'
כן. רק...
29/07/2017 | 14:54
1
19
אפשר פשוט לדבר בעברית ולא סתם עוד איזה bazzword, שרק להבין אותו מתוך אלפים שצצים, גם אם אתה שוחה במקצוע.
 
אם ארשום ידע רב בתכנות + ידע רב ב-system ומוכנות לעבודה משולבת, חברות השמה בכלל לא ישימו לב שמדובר ב-dev-ops.
 
נו טוב... קצת מעצבן, אך אם זה המשחק, אז משחקים לפי הכללים.
תודה.
לצפיה ב-'כל מונח כזה ניתן להתייחסות כאל באזוורד'
כל מונח כזה ניתן להתייחסות כאל באזוורד
02/08/2017 | 08:43
9
גם מנהל רשת.אבל מנהל רשת הוא משהו ותיק יותר.
תכיר עוד מונח, solution architect
זה שיש מונחים לא עושה אותם באז וורדס, אלא פשוט מפשט את ההגדרה.
 

חם בפורומים של תפוז

תחרות מפלצתית עם פרסים שווים במיוחד!
תחרות מפלצתית עם...
משתפים אותנו בסיפורים בדיוניים וזוכים בכרטיסים...
תחרות מפלצתית עם פרסים שווים במיוחד!
תחרות מפלצתית עם...
משתפים אותנו בסיפורים בדיוניים וזוכים בכרטיסים...
אירוח מומחה בפורום בנושא אבטלה
אירוח מומחה בפורום...
ביום ראשון, 13.8, יתקיים אירוח בנושא אבטלה בו...
אירוח מומחה בפורום בנושא אבטלה
אירוח מומחה בפורום...
ביום ראשון, 13.8, יתקיים אירוח בנושא אבטלה בו...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ