לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-'סיביות'
סיביות
26/06/2017 | 15:17
5
20
יש לי קשיים בהבנת הנושא, ולכן אשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותי לחומר בנושא.
 
אגב, מה ההבדל בין פעולת סיביות על unsigned int לבין פעולה כזאת הנעשית על unsigned char?
לצפיה ב-'חומר בנושא?'
חומר בנושא?
26/06/2017 | 16:58
4
14
"סיביות" אינן נושא בפני עצמן. זה פשוט מה שמרכיב כל משתנה, וכל מספר שיש לך במחשב.
 
כדי להבין אותו, אתה צריך להבין חשבון בינארי, לפחות את הבסיס:
 
אין שום הבדל בין פעולת סיביות על unsigned int לאותה פעולה על unsigned char.
 
ההבדל הוא בגודל המשתנים, ולכן בכמות הסיביות שלהם.
 
בהנחה ש-int במערכת שלך הוא בגודל 4 בית, יהיו בו 4 * 8 = 32 סיביות.
כבר הוסבר לך ש-char הוא כמעת תמיד בגודל בית אחד, אז יהיו לך רק 8 סיביות לעבוד איתן.
לצפיה ב-'האם ניתן לומר שכל ספרה מ-8 סיביות'
האם ניתן לומר שכל ספרה מ-8 סיביות
26/06/2017 | 19:05
3
10
ולכן מספר בן 3 ספרות יורכב מ-24 סיביות?
 
ואם מציגים char באופן בינארי, פירוש הדבר שמציגים את ערך האסקי שלו באופן בינארי?
לצפיה ב-'לא.'
לא.
27/06/2017 | 00:29
2
11
ספרות עשרוניות לא מתיישבות יפה על כמות של סיביות כי חזקות של 2 הן:
1 2 4 8 16 32 וכו'
 
אם שמרת במשתנה מסוג char תו כלשהו בקידוד ASCII, זה אכן הערך הבינארי שתראה.
 
אבל זכור שמכל הבחינות משתנה char הוא סתם משתנה שמחזיק מספר "קטן" (יחסית).
רק אם תבחר לפרש את המספר כקוד ASCII של תו הוא אכן יהיה כזה.
 
לצפיה ב-'ונניח שאני קולט unsigned number=3'
ונניח שאני קולט unsigned number=3
27/06/2017 | 07:03
1
6
האם הוא הוא מיוצג באמצעות 8 ביטים או באמצעות 32 ביטים שזה המקסימום של unsigned?
לצפיה ב-'32 ביטים.'
32 ביטים.
27/06/2017 | 08:48
7
ברגע ששמת מספר בתוך משתנה, כל המשתנה בשימוש.
אין דבר כזה "נותרו לו ביטים פנויים".
 
כמובן, הייצוג היה אותו ייצוג בין אם תעשה char number = 3 ובין אם תעשה unsigned int number = 3 ההבדל הוא רק בכמות האפסים המובילים.
 
כמו שלכתוב 003 זה עדיין אותו מספר כמו 3.
לצפיה ב-' נפתח פורום טיולים בגיאורגיה וארמניה '
נפתח פורום טיולים בגיאורגיה וארמניה
( לעמוד שלי בתפוז )
26/06/2017 | 13:10
 משפחות עם ילדים, טיולי בנות, צעירים, דתיים והגיל השלישי: גיאורגיה הפכה להיות היעד החם לחופשה מגוונת ולנו יש פורום חדש שיעזור לכם לתכנן את הטיול המושלם  היכנסו לפורום טיולים בגיאורגיה וארמניה
לצפיה ב-'אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר:'
אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר:
25/06/2017 | 00:28
4
22
מה ההבדל בין signed char לבין unsigned char לבין 'סתם' char?
לצפיה ב-'ההבדל הוא במספרים השליליים'
ההבדל הוא במספרים השליליים
25/06/2017 | 08:14
3
17
unsigned char הוא משתנה באורך 8 ביטים, ולכן יכול לייצג את הערכים שבין 0 ל 255.
signed char הוא גם משתנה באורך 8 ביטים, אבל בגלל שביט אחד משמש לייצוג הסימן (פלוס או מינוס), טווח הערכים שהוא יכול לייצג הוא בין 128- ועד 127.
 
char לבד ללא הגדרה ספציפית הוא signed char, זה הדיפולט של השפה.
 
כל אלו לא חייבים להיות דווקא 8 ביטים, אבל זה המקובל בכל המערכות שאני מכיר שבשימוש כיום.
לצפיה ב-'תודה רבה, ושאלה נוספת - הפעם על רשימה מקושרת:'
תודה רבה, ושאלה נוספת - הפעם על רשימה מקושרת:
25/06/2017 | 09:43
2
14
נניח שאני מעוניין לבצע פעולה כלשהי על רשימה מקושרת, ושהפעולה הנ"ל הורסת את הרשימה המקורית. נניח גם שאני מעוניין לשמר את הרשימה המקורית כדי להשתמש בה. האם פשוט ניתן לעשות זאת ע"י מצביע לרשימה המקורית?
לצפיה ב-'כן, לא, אולי, למה?'
כן, לא, אולי, למה?
25/06/2017 | 11:18
17
השאלה שלך אינה ברורה.
 
מה זה אומר "הורסת"?
אם הפעולה משנה נתונים בתוך איברי הרשימה, הרי שהדרך היחידה לשמור את הרשימה המקורית היא ליצור עותק של הרשימה לפני השינוי (או לפחות עותק של האיברים שאתה הולך לשנות.
 
אם הפעולה שלך משנה את סדר איברי הרשימה ע"י החלפת הקישור בניהם (מצביעי next \ priv) הרי שתצטרך עוד רשימה שמצביע לאותם איברים אבל בסדר המקורי.
 
בקיצור, כלל די פשוט:
כל מידע שאתה הולך לדרוס, אם תרצה לחזור אליו, תצטרך לשמור עותק שלו.
 
גם מצביע הוא מידע. הוא מספר ככל המספרים. אז הכלל לגביו זהה.
לצפיה ב-'התשובה בגוף השאלה'
התשובה בגוף השאלה
25/06/2017 | 11:22
10
אם אתה מחזיק מצביע לרשימה המקורית, ואז הורס את הרשימה, המצביע יצביע לרשימה הרוסה.
 
מצביע לא מכיל עותק של המידע עצמו. מצביע רק מכיל איפה בזיכרון היא נמצאת. אם שינית משהו בזיכרון ההוא, המצביע לא יכול לעזור לך להמציא מידע אחר מזה ששמור בזיכרון.
לצפיה ב-'יצירת מערכת שמבצעת מניפולציות על קבצים של מצלמה.'
יצירת מערכת שמבצעת מניפולציות על קבצים של מצלמה.
20/06/2017 | 15:58
12
33

שלום לכולם,
אני רוצה לתכנת מערכת שתתמוך בכל סוגי המצלמות - כולל וידאו ותמונות - שלאחר שהמצלמה סוגרת את הקובץ, ושולחת אותו לאיחסון הרלוונטי (לדוגמא כרטיס זיכרון או USB) היא מבצעת פעולות על הקבצים.

- האם זה אפשרי?
- מה נדרש בשביל זה ?

תודה
לצפיה ב-'אפשרי? כן. פשוט? לא.'
אפשרי? כן. פשוט? לא.
22/06/2017 | 11:49
5
27
הכל כמובן תלוי למה אתה מתכוון ב-"מניפולציות".
 
הדבר הראשון שנדרש הוא שתסביר בדיוק מה אתה רוצה לעשות.
 
האם אתה רוצה לעבוד רק על הקובץ, או ממש להתממשק למצלמה?
מה אתה רוצה לעשות עם הקובץ?
לצפיה ב-'העדיפות היא להתממשק(לעבוד על הקובץ זה גם אפשרות9 '
העדיפות היא להתממשק(לעבוד על הקובץ זה גם אפשרות9
22/06/2017 | 12:22
4
19
זה לבקשה של לקוח, ואיני יכול לחשוף את הרעיון, אבל בוא נגיד
שצריך לבצע מס' פעולות שמשפיעות על הקובץ הסופי בצורה כזו או אחרת.
לצפיה ב-'לא ביקשתי ממך לחשוף רעיונות.'
לא ביקשתי ממך לחשוף רעיונות.
22/06/2017 | 17:27
3
27
תראה, אם אתה צריך עזרה ספציפית עם פרויקט מסחרי, הגעת למקום הלא נכון.
 
כאן זה פורום ציבורי, ואם אתה רוצה עזרה, אתה תצטרך להגיד ספציפית מה אתה רוצה לעשות.
 
למשל, האם אתה רוצה לשמור קבצים בצורה מסוימת, או תחת אילוצים מסוימים, ולא צריך לפענח את התוכן שלהם, זה סיפור אחד.
 
אם אתה רוצה שיטה לאנדקס את הקבצים לחיפוש מהיר ושליפה זה משהו שונה מאוד.
 
אם אתה צריך להבין מה מוצג בתמונה, לזהות דברים שם, זה בכלל תחום של "ראייה ממוחשבת". יש לזה ספריות מוכנות, אבל אני בספק שתפיק מהן הרבה תועלת בלי לפחות יסוד יציב בתחום.
 
אם אתה רוצה להמיר פורמטים או לשנות רזולוציה, או דברים כאלה, זה גם סיפור נפרד.
 
וכמובן, דיבור ישיר עם מצלמה הוא תחום בפני עצמו, כי יש הרבה סוגי חיבור, והרבה פרוטוקולים, חלקם מתועדים אך מוגבלים בפטנטים (כמו אגב גם קודקים), חלקם חופשיים, וחלקם קנייניים וסגורים.
 
בקיצור - לפי הפרטים שאתה מוכן למסור, אי אפשר לתת לך עצה שימושית יותר מאשר לחפש עזרה מקצועית בתשלום ממישהו שיהיה גם מוכן לחתום על NDA או חוזה עבודה שיגן עליך ועל הלקוח.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה '
תודה
26/06/2017 | 18:49
2
8
בגדול לא צריך לעשות כלום על הקובץ, יותר צריך לשלוח אותו לאיזה מקום.
לצפיה ב-'אה, אז מה זה משנה בכלל שזה קובץ של מצלמה?'
אה, אז מה זה משנה בכלל שזה קובץ של מצלמה?
27/06/2017 | 00:35
1
9
אם אתה צריך לשלוח קובץ, אתה צריך לבדוק איך שולחים קבצים בטכנולוגיות שזמינות לך.
 
למשל, איך פותחים socket בשפה שאתה כותב בה.
או אם "איזשהו מקום" הוא פלטפורמה של ספק חיצוני שאין לך שליטה ישירה עליה, אתה צריך ללמוד איך עובדים עם ה-API של אותו ספק (בהנחה שיש לו API) כדי להעלות אליו קבצים.
 
אני חוזר ומדגיש - אתה שואל שאלות כלליות מידי ושומר על עמימות גדולה מידי.
אי אפשר לעזור עם דברים כאלה בפורום.
 
אני מבין שאתה פרילנסר, ומנסה לבנות משהו כדי להתפרנס ולכן לא ממש רוצה לדבר על מה שאתה עושה.
 
אבל אתה חייב להבין - אף אחד לא יכול לתת מענה ל-"צריך לשלוח קובץ לאיזה מקום".
זו לא שאלה בכלל, זה סתם משפט...
 
לצפיה ב-'כן... מבין מה שאתה אומר'
כן... מבין מה שאתה אומר
27/06/2017 | 01:36
8
זה לא פרוייקט אישי שלי, אלא של מישהו, ככה שאני מכבד את הרצון של מי שביקש ויש לי פחות מקום לשיקול דעת עצמי.
 
הצעתי לו חלופות לבדוק את העניין.
 
שוב תודה.
 
 
לצפיה ב-'אתה מסמן מטרה בלתי אפשרית מראש'
אתה מסמן מטרה בלתי אפשרית מראש
27/06/2017 | 02:56
5
12
בכך שאתה מציין כל סוגי המצלמות. רוב המצלמות לא ניתנות בכלל לתכנות ואין להן בכלל קישוריות לאינטרנט. מילא אם היית מדבר על מצלמות בטלפונים סלולארים, שם יש דברים דומים, אבל כל מצלמה שהיא זו לא מטרה ריאלית.
לצפיה ב-'אני לא בקי בתחום אבל אני מעריך שרוב ככל המצלמות החדשות '
אני לא בקי בתחום אבל אני מעריך שרוב ככל המצלמות החדשות
27/06/2017 | 16:03
4
5
כן מפותחות עם שמירת קבצים . אם ההתקן יקבל את הקבצים כבר יהיה ניתן לעשות את זה . ואני גם מעריך שרוב ככול המצלמות החדשות יש להן קישוריות לאינטרנט.
 
לזה התכוונתי ב"כל הסוגים". כמובן שזה לא מדובר על סוגים ישנים.
לצפיה ב-'רוב המצלמות היעודיות הן פלטפורמות סגורות'
רוב המצלמות היעודיות הן פלטפורמות סגורות
27/06/2017 | 18:09
3
8
אין בהם את היכולת להכניס קוד משלך. הדרך היחידה להתגבר על זה זה להשתמש בכרטיס זיכרון שהוא יותר מסתם כרטיס זיכרון והוא בעצמם מחשב עם קישוריות משלו לאינטרנט. יש בשוק כרטיסי זיכרון כאלו, אתה צריך לבדוק אם יש כאלו שיש להם פלטפורמה פתוחה שמאפשרת לך להוסיף תוכנה משלך.
 
 
 
לצפיה ב-'אחלה תודה על המידע החשוב '
אחלה תודה על המידע החשוב
27/06/2017 | 19:27
2
5
זה באמת אחד הדברים שהיה חסר בפאזל
השאלה האם יש מציאות לתכנת תוכנה על כרטיס SD בלי להשתמש במערכת של המצלמה ?
 
לצפיה ב-'רגע!'
רגע!
28/06/2017 | 13:48
1
2
מההודעה הראשונה שלך קיבלתי את הרושם המוטעה שאתה מתעניין במצלמות Web \ אבטחה.
לא שאתה מדבר על מצלמות סטילס לצילום מקצועי.
 
זה שוב סיפור שונה.
אם אתה מחפש להרחיב יכולות מצלמה לצורך פרויקט כלשהו, ייתכן שבשלב הראשון תרצה להתמקד בסוג אחד:
Cannon מספקת ערכת פיתוח שממש מאפשרת להרחיב את היכולות של הרבה מדגמי המצלמות הדיגיטליות שלה, וממש לייצר אוטומציה ופיצ'רים.
 
זה כמובן תקף רק לכמות מצומצמת של דגמים של חברה אחת, אבל בתור התחלה, אולי רק כהוכחת היתכנות למוצר שלכם, זה הכיוון.
 
קח בחשבון שהרבה מצלמות היום כבר עברו לכרטיס מיקרו SD.
מבחינת ממשק, זה אותו ממשק כמו של SD, ולכן תאורטית יכול לשבת מאחוריו מחשב שלם.
 
ברמה הפרקטית, זה לא משאיר מקום לדחוף חומרה מעבר לשבב ה-storage ואני גם לא מכיר כאלה שמגיעים עם אפשרות פיתוח.
לצפיה ב-'אני מבין.אז אפשר לשים תוכנה על הכרטיס SD ? '
אני מבין.אז אפשר לשים תוכנה על הכרטיס SD ?
28/06/2017 | 14:44
לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
( לעמוד שלי בתפוז )
21/06/2017 | 12:31
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'תיכנון ירושות בצורה נכונה'
תיכנון ירושות בצורה נכונה
20/06/2017 | 20:45
14
23
אני מדבר על C# אבל כמובן רלוונטי לכל שפה
יש לי מערכת לקריאה כרטיסים
אני חושף למשתמש בסה"כ read ו write
לכל כרטיס יש property נוספים כמו שם הכרטיס, גודל הזיכרון , ייצרן וכו'
אובייקטים לדוגמא במערכת
SimCard  SdCard MicroCard וכו'
בד"כ ממה שאני יודע נהוג שאת הממשק של המשתמש עוטפים ב interface 
כך שנגדיר ICardהמכיל void read void write
הבעיה בINTERFACE שאי אפשר להוסיף לו property
חשבתי שנכון  "להכריח" שכל אובייקט CARD , יכיל את הpropery הנ"ל(ייצרן שם וכו') .
ולכן חשבתי להגדיר מחלקה abstract שיורשת מ ICard והיא מכילה את הpropery הנ"ל, ואז כל CARD יורש מ הABSTRACT וממילא יורש מה INTERAFCE
האם זה נכון לעשות כך?
האם אפשר להכריח property ע"י מחלקה abstract?
 
בנוסף, ישנם תתי פונקציות שהם לא חשופות למשתמש אבל נראה לי נכון שיהיו בכל CARD ,
לדוגמא GetCardXXX , פונקציה לשימוש פנימי של כל CARD ולא חשופה ליוזר
האם נכון לשים אותה כ PRIVATE ב INTERFACE ? או במחלקה ה ABSTRACT?
תודה רבה
לצפיה ב-'נשמע שבמקרה שלך, עדיף לא להשתמש בממשקים'
נשמע שבמקרה שלך, עדיף לא להשתמש בממשקים
20/06/2017 | 20:57
8
13
אם יש לך מחלקה שיש בה קוד משותף, אתה יכול לוותר על הממשק ולכתוב מחלקה אבסטרקטית.
מעבר לזה: למה בעצם אתה צריך מחלקה אבסטרקטית? למה לא להכניס את כל הקוד למחלקה אחת?
לצפיה ב-'כי תמיד ממשקים בונים עם INTERFACE'
כי תמיד ממשקים בונים עם INTERFACE
20/06/2017 | 21:28
7
3
לצפיה ב-'ממשק ו - interface זה אותו דבר.'
ממשק ו - interface זה אותו דבר.
20/06/2017 | 21:34
6
12
פשוט בשפות שונות.
הנקודה שלי היא שאתה יכול לוותר על זה
לצפיה ב-'אבל...'
אבל...
20/06/2017 | 21:42
5
11
נהוג לתת למשתמש "ממשק" דרך מחלקה ABSTRACT?
למה לא לעשות את הממשק הראשי READ WRITE דרך אינטרפייס ומחלקה אבסטרקטית שתירש מהINTERFACE ותוסיף עוד דברים כמו שדות/קוד משותף?
כמו כן, כיצד ניתן לחייב הופעה של PROPERTY ב ABSTRACT?
כי אם אני יוצר int Id{set;get; במחלקה האבסטרקטית, ולא כותב את זה במחלקה היורשת זה כן מתקמפל
לצפיה ב-'אין עניין של נהוג ולא נהוג.'
אין עניין של נהוג ולא נהוג.
20/06/2017 | 21:49
4
11
יש עניין של נחוץ ולא נחוץ.
אם אתה צריך לתת למשתמש איזשהו ממשק, אז אכן זה הפתרון. אבל אתה בטוח שאתה צריך לתת למשתמש ממשק?
מי המשתמש שלך? האם יהיו כמה שימושים שונים לממשק? האם חשוב לך להכמיס ממנו את המימוש הקונקרטי?
 
ממשק מיועד להכמיס פונקציונליות מסויימת.
לעומתו setters/getters מתארים תוכן ובדרך כלל לא רלוונטיים לממשקים. אם יש לך אובייקט שמכיל תוכן מסויים, עדיף שהוא לא יכיל פונקציונליות ולהיפך.
 
ספר יותר על הפרוייקט שלך ויהיה יותר קל לעזור לך.
לצפיה ב-'פשוט מאוד'
פשוט מאוד
20/06/2017 | 22:08
3
9
יש לי GUI פשוט מאוד
איוזר צריך לראות את התוכן של הכרטיס
כותב לתוכו וקורא מתוכו
לצפיה ב-'מי המשתמש?'
מי המשתמש?
20/06/2017 | 22:21
2
9
האם זה פרוייקט לימודי או שזה פרוייקט עסקי, בו אתה חושף SDK ללקוח?
האם יש הבדל מהותי בין הכרטיסים? יכול להיות שבכלל אתה לא צריך מחלקה אבסטרקטית או ממשקים.
לצפיה ב-'לימודי'
לימודי
20/06/2017 | 22:45
1
11
הכרטיסים שונים באופן הקריאה והכתיבה
למה שלא יצטרך ממשק/אבסטרקט? זה יותר מסדר את הקוד ונותן צורה נוחה לשינויים והוספה
לצפיה ב-'ומה הפונקציונליות של הכרטיס?'
ומה הפונקציונליות של הכרטיס?
20/06/2017 | 22:58
9
מה משותף לכל הכרטיסים ומה שונה ביניהם?
לצפיה ב-'אפשר לעשות את מה שאתה רוצה'
אפשר לעשות את מה שאתה רוצה
21/06/2017 | 09:37
4
20
גם עם interface - כי אתה כן יכול לשים property על interface ואז לממש אותו כמה שבא לך
אפשר לעשות את מה שאתה רוצה גם באמצעות מחלקה abstract ולרשת אותו כמה שאתה רוצה.
 
אני נוהג להמנע מירושות מיותרות ובכל פעם שאני יכול להשתמש בinterface כדי להשיג את המטרה שלי בלי לעקם את הדיזיין אז אני אעדיף interface
בכל מקרה - צריך להבין בדיוק מה ה usecase שלך אולי אתה בכלל לא צריך הבדלה בין מחלקות הכרטיסים...
* אני משחק קצת עם תחביר של C#7 אז אולי יהיו שם דברים שאתה לא מכיר - על הדרך תכיר, ואולי יהיו שם דברים שכתובים קצת מכוער (נגיד אני עדיין לא סוגר אם אני אוהב את הצורה שבה כתבתי את הבדיקות וההשמות בconstructor)
לצפיה ב-'תודה'
תודה
21/06/2017 | 09:55
3
9
עזרת לי מאוד
כמה שאלות ברשותך
1-חשבתי שאי אפשר לשים שדות באינטרפייס, ההבדל שזה property עם SET או GET אז זה כמו פונקציה ולכן אפשר?
2- החיסרון במימוש שלך שאי אפשר לבנות CONSTRUCTOR אב שפשוט נשלח לו והוא יעשה השמה של כל הproperyהנ"ל
לכל הכרטיסים יש את אותה השמה ...חבל על הקוד הכפול
3- מה יש כאן מ גירסא 7?
לצפיה ב-'כמה תשובות'
כמה תשובות
21/06/2017 | 10:09
2
11
א. אי אפשר לשים fields אבל property איננו field אז אין שום בעיה
ב. אם אתה רוצה constructor אחיד זה כבר דרישה שinterface לא כל כך יכול לענות עליה אמצעות בצורה פשוטה או יפה. הכל שאלה של דרישות בסופו של יום, תבין את הdesign, תגדיר את הדרישות, תממש.
ג. ספציפית השתמשתי ב expression exceptions ( האתחול שזורק exceptions בתוך הexpression עצמו). רציתי להוסיף עוד דברים אבל בסוף לא עשיתי...
לצפיה ב-'יש דרך לא יפה?'
יש דרך לא יפה?
21/06/2017 | 10:17
1
7
שבה אפשר לעשות בנאי ב INTERFACE ?
 
לצפיה ב-'לא... אבל אתה יכול לעשות initializer function שתעשה את זה...'
לא... אבל אתה יכול לעשות initializer function שתעשה את זה...
21/06/2017 | 10:20
9
זה לא יפה, ולא מומלץ.
שוב - אם אתה צריך דברים כאלה כנראה שאתה צריך לעשות דיזיין מחדש לרעיון שלך, או להשתמש ב creational design pattern מתאים שיעיף ממך את הכאב ראש של ייצור ה SD.
אולי אתה בכלל לא צריך מחלקות שונות בין "סוגי" הכרטיסים, אולי מחלקה אחת מתאימה לך שתקבל strategy כתיבה/קריאה בהתאם לכרטיס.
שוב הכל תלוי במה שאתה מנסה להשיג, קוד הוא פיתרון לבעיה לא הבעיה.
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
( לעמוד שלי בתפוז )
18/06/2017 | 10:30
2
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'WebApi לא מצליח לקבל קבצים'
WebApi לא מצליח לקבל קבצים
15/06/2017 | 16:55
1
32
שלום חברים,
 
אני צריך לפתח WEBAPI אשר מקבל קובץ/קבצים.
הבידקות אני עושה דרך postman, מצרף לשם קובץ ושולח
(לא יכול לעלות תמונות כרגע אעלה עוד מעט) .
 
הבעיה שחי היא ב httpRequest.Files.Count לא מגיעים קבצים.
ז"א שהקובץ לא מגיע.
 
הנה הקוד שלי אשמח לעזרה.
כמו כן אם משהו לא תקין אשמח לתחקון או קוד חדש.
 
תודה רבה
 
 
 public async Task<HttpResponseMessage> PostSendFiles([FromBody]Object jsonData)
       {
           string serviceName = "GetFormData";
           Logs.Info(String.Format("------ Start {0} ---------", serviceName));
           HttpResponseMessage res = new HttpResponseMessage();
           try
           {
               HttpResponseMessage result = null;
               var httpRequest = HttpContext.Current.Request;
               if (httpRequest.Files.Count > 0)
               {
                   var docfiles = new List<string>();
                   foreach (string file in httpRequest.Files)
                   {
                       var postedFile = httpRequest.Files[file];
                       var filePath = HttpContext.Current.Server.MapPath("~/" + postedFile.FileName);
                       postedFile.SaveAs(filePath);

                       docfiles.Add(filePath);
                   }
                   result = Request.CreateResponse(HttpStatusCode.Created, docfiles);
               }
               else
               {
                   result = Request.CreateResponse(HttpStatusCode.BadRequest);
               }
               return result;

           }
           catch (Exception ex)
           {
               Logs.Error("Exception", ex);
               return Request.CreateResponse(HttpStatusCode.BadRequest, ex.Message);
               throw;
           }
           finally
           {
               Logs.Info(String.Format("------ END {0} ---------", serviceName));
           }
       }
 
לצפיה ב-'מצרף צילום מסך של ה postman'
מצרף צילום מסך של ה postman
15/06/2017 | 17:24
13
לצפיה ב-' פורום הישרדות נפתח מחדש '
פורום הישרדות נפתח מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/06/2017 | 12:59
 שורדים אמיתיים מכורים להדחות ומשימות חסינות
פורום הישרדות נפתח ומחכה לכם, במיוחד לרגל העונה החדשה המשודרת בימי רביעי ושבת ערוץ 2.
היכנסו ושתפו מי הפייבוריט שלכם
 
 
לצפיה ב-'צריך לשנות קובץ'
צריך לשנות קובץ
12/06/2017 | 13:17
26
יש לי קובץ ax4 ואני רוצה לשנות אותו. שאילה עם אזו תוחנה אפשר לשנות אותו ? תודה מראש
לצפיה ב-' העברת כמות גדולה של קבצים, מה עדיף, webApi או wcf'
העברת כמות גדולה של קבצים, מה עדיף, webApi או wcf
11/06/2017 | 13:45
4
29
שלום חברים,
אני צריך לפתח שירות ב.NET סי שרפ, אשר מקבל כמות של קבצים, האם webApi או wcf הם המובחרים,
 
ואם כן מה עדיף?
 
תודה רבה
 
לצפיה ב-'אני מרחיב את השאלה'
אני מרחיב את השאלה
11/06/2017 | 22:34
3
28
מדובר על שירות שאני צריך לפתח אשר מקבל כמות גדולה של קבצים מחברת חיצונית אל החברה שלי
 
ברגע שהקבצים מגיעים אלי, אני מאחסן בתיקיה בתוך הרשת של החברה שלי.
 
גודל של הקבצים אינם ידועים.
 
כיום אנחנו מפתחים הרוב בESB כאשר עש לנו PROXY החוצה שהוא פונה לרשת הלוקאלי. והתחלנו לפתי בWEBAPI עבור שירותים פניים של החברה.
 
כאשר העלנו את הנושא ואמרנו לאבטחת מידע שהפיתרון הכי טוב זה FTP, הם אמרו לנו בשום פנים באופן לא FTP כי לא חושפים לכל העולם דבר כזה.
 
זה הכל, אם אתם צריכים עוד מידע אשמח לספק.
 
תודה רבה
לצפיה ב-'לא הבנתי מה רע ב-ftp?'
לא הבנתי מה רע ב-ftp?
12/06/2017 | 08:02
1
30
ב-ftp אתה יכול לקבוע לכל user לאן מותר לו להעלות קבצים, לקבוע לו quota כך שלא יפוצץ לך את הדיסק, יש authentication של ה-user.
 
זה אולי יכול להיות מורכב לעשות לזה אינטגרציה עם ה-flowים של המוצר שלך, אבל דווקא מבחינת security ופיצ'רים נראה שהוא אידיאלי.
 
 
היה מוצר קטן פנימי לחברה שעשיתי שעבד http API ומתי שהיה צריך לקבל קבצים, קיבל קובץ zip אחד גדול ב-tcp הכי פשוט שאפשר. התחיל להקשיב על port חדש, שלח את המספר port כתשובה ב-api, קרא מה-socket וכתב לדיסק עד שסגרו את ה-socket. אני מניח שעם קצת ירושה של ה-stream של ה-socket ו/או ה-stream של הקובץ אפשר גם להגביל גדלים.
זה דווקא יכול להיות יותר בעייתי מבחינת security כי אין authentication למי שמתחבר (מעבר לזה שהמספר port משתנה ורק הלקוח של API אמור לדעת אותו) וצריך שיהיה הרבה portים פתוחים לשרת (גם אם הם מעל 1000).
לצפיה ב-'זה פרוטוקול לא מוצפן, זה מה שרע בו'
זה פרוטוקול לא מוצפן, זה מה שרע בו
15/06/2017 | 19:45
20
הנוסף, הוא משתמש בפורטים נפרדים לשליטה ולמידע עצמו, מה שהופך קינפוג פיררוול כדי לאפשר גישה מבחוץ לשרת ליותר מסובך.
לצפיה ב-'יש לך SFTP.'
יש לך SFTP.
12/06/2017 | 10:13
59
ואני מצטרף לתהיה מה רע בFTP.
אבל אתם יכולים לממש SFTP או להשתמש בו.
1. זה ש"אבטחת מידע" מתנגדים, צריכה להיות להם סיבה ברורה ולא סתם התנגדות.
2. למה לכל העולם (מי עובד שם בדיוק?!?!) יש מספיק פתרונות לדאוג שרק למי שצריך תהיה גישה.
 
לצפיה ב-'שאלות יחסית בסיסיות בסי שארפ '
שאלות יחסית בסיסיות בסי שארפ
11/06/2017 | 10:58
2
42
היי חברים,
 
היני בוגר תואר בהנדסת תוכנה. בתואר התעסקתי רק עם ג'אווה (במסגרת שפות מונחות עצמים).
בג'אווה היה כל כך כיף. הכל ברור ואילו בסי שארפ פשוט הלכתי לאבדון.
אודה לכם אם תנסו לענות לי על מספר שאלות שאולי יעזרו לי (חשוב לי לציין שלפני שכתבתי פה את השאלה קראתי הרבה גוגל ובאתר של מייקרוסופט ועדיין נשארתי חסר אונים):
1. בג'אווה יש שני סוגי משתנים: א.פרימיטיב, ב.רפרנס (נראה לי שאפשר לקרוא לו משתנה יחס). הכל כל כך פשוט, כל מה שהוא לא אובייקט נחשב משתנה פרימיטיבי וכל משתנה אחרי הינו רפרנס.
בסי שארפ משתמשים בכמה סוגי מונחים שאני פשוט לא מבין: value types,reference typs,primitive types. לא מצליח להבין מה המשמעות שלהם!!
 
2.המושג by reference, by value לא קיים בג'אווה כי בהגדרה כל המשתנים בג'אווה מועברים ע"י value.
רציתי להבין בסי שארפ, יש קשר בין by reference לבין reference type (המשתנה שאוזכר בסעיף א')
 
3.אחת ולתמיד, בסי שארפ יש טיפוסים פרימיטייבים או שאין? פשוט השתגעתי כבר!
 
4. בג'אווה כל מה שבתוך הפוקנציה (משתנים פרימיטיבים ורפרנסים לאובייקטים) מוקצה על המחסנית וכל האובייקטים מוקצים על הערימה.
מה מוקצה על המחסנית ומה מוקצה על הערימה בסי שארפ?
 
מצטער על השאלות הרבות, פשוט התייאשתי ואני סנטימטר מלזנוח את השפה הזאת (ואני לא רגיל לוותר על דברים שקשה לי. פשוט אני משתגע)
לצפיה ב-'זה מאוד דומה לג'אווה'
זה מאוד דומה לג'אווה
11/06/2017 | 13:42
31
(אגב, מהשאלות נראה שאין לך שום רקע בשפות שהן יותר "low level" - לא למדת C בתואר?)
 
אני קצת מפשט ואולי לא מדייק בחלק מההסברים אבל בגדול - 
1. יש שני סוגים של טיפוסים:
reference types - אובייקט שנוצר על ה-heap ואתה מקבל מצביע (רפרנס) אליו, כמו בג'אווה. Class ב-#C הוא דוגמא לreference type.
value types - נוצר על ה-stack, ההתייחסות אליו היא כעותק יחיד שיש לך גישה למידע שלו ישירות. Struct ב-#C הוא value type.
סוג נוסף של value type הם טיפוסים פרימיטיביים, בדיוק כמו בג'אוה. אם אתה מחפש את ההקבלה בין השפות אתה יכול להגיד שבעוד שבג'אווה רק הטיפוסים הפרימיטיביים הם value type, ב-#C יש בנוסף עוד אובייקטים כאלו.
 
2. גם ב-#C המשתנים מועברים by value, מה שצריך להבין הוא מה ההבדל בין העברה כזו שמבוצעת על reference type לבין העברה כזו שמבוצעת על value type:
עבור reference type, בדיוק כמו בג'אווה מה שמועתק הוא המצביע לאובייקט, לכן אפשר לבצע בתוך פונקציה מניפולציה על אובייקט שהוגדר בחוץ.
עבור value type - כמו טיפוסים פרימיטיביים בג'אווה, מה שמועבר הוא עותק של האובייקט עצמו ולכן כל פעולה שתבוצע בתוך הפונקציה על משתנה כזה מבוצעת על עותק של האובייקט שהוגדר בחוץ ולא תשפיע מחוץ לסקופ של הפונקציה.
 
בנוסף, #C מאפשרת להעביר אובייקטים by reference ולא by value במידה ואתה רוצה ע"י שימוש במילים השמורות ref ו-out. זה ההבדל העיקרי מג'אווה.
 
3. יש
 
4. אם אתה מדבר על פרמטרים לפונקציה - מה שמועבר לפונקציה מועבר by value על המחסנית. כמו בג'אווה.
בנוסף, החלוקה למחסנית וערימה היא קצת מלאכותית ולא מאוד חשובה, צריך פשוט להבין את ההתנהגות. 
 
 
לצפיה ב-'#C זה Java עם תוספות.'
#C זה Java עם תוספות.
12/06/2017 | 08:05
31
כל מה שאתה יודע על Java נכון גם ל-#C אלא אם משתמשים ב-key words מיוחדים בכדי לשנות את ההתנהגות הזו.
 
ה-key words (שאני זוכר כרגע) שמשנים את ההתנהגות הם:
- ref
- out
- struct
 
 
לצפיה ב-'איך לוודא שמופע של תוכנית תמיד ירוץ?'
איך לוודא שמופע של תוכנית תמיד ירוץ?
08/06/2017 | 06:19
1
42
שלום, לא לגמרי שאלה תכנותית: יש לי סקריפט פייתון שמאזין ל queue, כלומר הוא אמור לרוץ ללא הפסקה. אני מחפש מנגנון שיידאג שמופע של הסקריפט תמיד ירוץ, כלומר אם הסקריפט קורס מסיבה כלשהי מיד יופעל מחדש. באופן אידיאלי הייתי רוצה לקבוע מספר מופעים שיישמר.
האם יש מנגנון כזה ל windows?
תודה!
לצפיה ב-'אני לא מומחה ככה שיכול להיות שיש דרך פשוטה יותר'
אני לא מומחה ככה שיכול להיות שיש דרך פשוטה יותר
08/06/2017 | 08:18
89
אבל נראה לי שאם תריץ את הסקריפט כ-service (גיגול קצר הראה שאמורה להיות דרך לעשות את זה) תוכל להגדיר מה קורה במקרה של תקלה ע"י שימוש במנגנון ה-recovery של windows.
לצפיה ב-'מגייסים אצלנו WEB DEVELOPER אם מישהו מכיר...'
מגייסים אצלנו WEB DEVELOPER אם מישהו מכיר...
07/06/2017 | 14:45
23
היי,
לחברה מצליחה ומתגמלת בהרצליה.
להלן הדרישות, אשמח לתת פרטים ולקבל קו"ח ל-
Omer.perry@gmail.com:

DESCRIPTION

Web applications development (server and client side)
Responsibility for the entire product’s life cycle, including: collecting customer’s requirements, design, development, deployment and maintenance
REQUIREMENTS

BSc. in Computer Engineering or Computer Science
At least 3 years experience in software development
At least 2 years experience in web development (server and client side)
Good knowledge and experience in Databases (preferably MySQL)
Experience with Html, CSS, JavaScript, Ajax
Experience in Ruby/Python – advantage
Usability and GUI orientation
Micro service experience - advantage


תודה !
עומר.
לצפיה ב-' פורומים מתחדשים במיוחד בשבילכם '
פורומים מתחדשים במיוחד בשבילכם
( לעמוד שלי בתפוז )
07/06/2017 | 13:46
2

מחכים לכם מנהלים חדשים ופורומים שצומחים מחדש 
 
 זקוקים לייעוץ בנושאים כמו התאזרחות של בני זוג זרים, ויזה, הגירה או אשרת עבודה בארץ? היכנסו לפורום מעמד זרים ומומחה ישיב לשאילותיכם  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2569
 
 חושדת שבעלך בוגד בך? רוצים לגלות פרטים על אדם מסוים? היכנסו לפורום חקירות פרטיות ותבררו הכל  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2456

 בעלי עסק חדש ונתקלים בקשיים? מעוניינים בצמיחת החברה? בפורום עסקים תקבלו פיתרונות להכל  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2292

 מתמודדים עם הפרעות אכילה? זקוקים לתמיכה נפשית? 
יש לכם את מי לשתף   http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/198
 
 הבניין שלכם לקראת תהליך פינוי בנוי או תמ"א 38? מומחה בפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית מחכה לשאלותיכם  http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2454
לצפיה ב-'c++ קבצים חיצוניים'
c++ קבצים חיצוניים
04/06/2017 | 01:12
1
41
אני לא מצליח להריץ את התרגיל.אשמח לעזרה.תודה רבה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'כנראה בגלל כל העברית בתחילת הקובץ...'
כנראה בגלל כל העברית בתחילת הקובץ...
05/06/2017 | 21:01
28
טיפ קטן לקבלת עזרה בפורום:
אל תזרוק קובץ לא ברור ותצפה שיפתרו לך שיעורי בית על מגש של כסף.
 
אף אחד לא יעשה את זה!
 
תסביר מה אתה עושה, מה אתה מצפה שיקרה, מה קורה בפועל, ואם יש הודעת שגיאה צרף טקסט מדויק שלה.
תפרט גם באיזו מערכת הפעלה וסביבת פיתוח אתה עובד.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'שאלה על תכנות סרבר בג'אווה'
שאלה על תכנות סרבר בג'אווה
03/06/2017 | 17:52
8
42
אני בתכנון לבנות אפליקצית Client-Server 
את ה Client אני יודע לבנות , אבל בכל הקשור לאיך Server אמור להיבנות אני טיפה באפלה.
את ה-Server אני רוצה לבנות בג'אווה אז עשיתי בדיקה לראות איך בונים Server וראיתי שיש מספר טכנולוגיות שבעזרתם אפשר לבצע את העניין (לבנות Server עם Socket וכו' אני יודע אבל הבנתי שלא ככה בונים Server בימנו).
ה-Server שלי הולך להיות אחראי בעיקר על שליפה והכנסה של נתונים לבסיס
נתונים ודיבור עם ה Client ב-JSON. לפי מה שקראתי Spring זאת הטכנולוגיה בה אני אמור להשתמש.
השאלה שלי , אם אכן Spring זה מה שאני צריך ואם כן אז איך כל העניין הזה עובד , אני בונה את ה-Server ב-Eclipse ואז פשוט מעלה את הקבצים לשטח איחסון ? 
 
-תודה מראש
לצפיה ב-'תצטרך ללמוד כמה דברים'
תצטרך ללמוד כמה דברים
04/06/2017 | 09:16
1
46
קודם כל, עדיף (עד כדי הכרחי) להשתמש במנגנון בניה כגון maven או gradle. זה מגדיר את הפרוייקט והתלויות ובסופו של דבר מייצר תוכנה עובדת. 
אז שלב ראשון יהיה להתקין את אחת משתי הסביבות הללו.
 
אח"כ, יש להכנס לכאן כדי להתחיל פרויקט: http://start.spring.io/ ולבחור את רכיבי התוכנה הרצויים. בגדול, המינימום זה spring boot and spring mvc, אבל יש עוד המון אפשרויות, כמו spring data שבשביל עבודה עם בסיסי נתונים שאמרת שאתה צריך.
 
התוצאה היא קובץ שאותו אקליפס אמור להכיר (אני מניח, אני עובד עם intellij, והאו עושה את זה יופי), ולייצר ממנו פרוייקט. יש להוריד את הקובץ, לשמור אותו בספריה חדשה, ולתת לIDE לצור ממנו פרוייקט חדש.
 
בגדול זה המינימום כדי להתחיל, אבל זה מייצר שרת עובד, שתוכל לפנות אליו בדפדפן. אח"כ צריך לממש את הAPI של הסרבר ואת הפעולות על בסיס הנתונים.
 
לצפיה ב-'מעולה, תודה nahsh!'
מעולה, תודה nahsh!
04/06/2017 | 18:58
14
לצפיה ב-'איזה סוג שרת אתה רוצה לפתח?'
איזה סוג שרת אתה רוצה לפתח?
04/06/2017 | 17:03
24
מודל שרת-לקוח הוא כל מודל שבו מספר תוכנות מתחברות לתוכנה מרכזית אחת (ובכן בערך, אבל לא ניכנס לדקויות).
לצורך העניין גם תוכנה שפותחת TCP Socket ומקשיבה לחיבורים אחרים היא תוכנת שרת לקוח.
 
מה אתה רוצה לבנות? האם שרת WEB שיגיש אתרי אינטרנט?
גם אם כן, לא הייתי רץ לעבוד עם SPRING.
היא מאוד מסובכת ואין לה ערך מוסף לעומת FW אחרות.
נסה לפרט יותר על הצרכים שלך.
לצפיה ב-'הServer מדבר עם אפליקצייה'
הServer מדבר עם אפליקצייה
04/06/2017 | 18:18
4
30
ה Server שלי מיועד עבור אפליקציה ל Android,
האפליקציה תמשוך/תוסיף/תעדכן נתונים בבסיס נתונים שנמצא ב Server.
ומכיוון שזו פעם ראשונה שאני בונה אפליקציית Client-Server אז אני לא סגור על איזה עוד צרכים אני צריך לקחת בחשבון חוץ ממה שהזכרתי, אז במידה וזה לא מספיק מידע ותוכל להכווין אותי זה יהיה נהדר.
לצפיה ב-'זו התחלה טובה'
זו התחלה טובה
05/06/2017 | 08:36
3
23
אני מניח שהשרת שלך גם יפותח ב - JAVA, וזה רעיון לא רע בכלל.
אילו שירותים השרת שלך אמור לספק?
שליחת מידע?
קבלת מידע?
מה כמות המידע?
הזרמת מדיה?
 
היום מאוד מקובל להשתמש ב - REST בתקשורת בין שרת ללקוח.
אני מציע שבתור התחלה תקים שרת WEB שיספק שירותי REST: התחלה טובה היא להשתמש ב-TOMCAT. יש לו עקומת למידה די רצינית, אבל התבניות הבסיסיות ברשת אמורות לעזור.
בתור ספק REST אני ממליץ על מימוש של JAX-RX. דוגמה טובה לזה היא JERSEY. כם לו יש עקומת למידה אבל הוא מאוד חזק.
 
לצפיה ב-'אני חושב שהרבה יותר פשוט מה שהצעתי למעלה'
אני חושב שהרבה יותר פשוט מה שהצעתי למעלה
05/06/2017 | 09:13
2
22
ללא צורך בהתקנה וקונפיגורציה של tomcat, מקבלים באופן די שקוף ופשוט שרת עצמאי שעובד יפה מאוד. 
 
לגבי מימוש של REST, אפשר להשתמש בתקן של jax-rs, אבל כדאי לשקול את spring-mvc. היכולות דומות והמושגים דומים, וגם אופן המימוש. לדעתי יש יתרון קל לשני, בעיקר עם האפליקציה היא בspring.
לצפיה ב-'יכול להיות'
יכול להיות
05/06/2017 | 09:40
1
24
אף פעם אין תשובה חד משמעית.
הניסיון שלי עם SPRING לא היה מוצלח ומאוד התאכזבתי ממנו.
החתלתול לעומת זאת עשה עבודה טובה בעיני.
לצפיה ב-'אחלה תודה , אני אחקור את הטכנולוגיות שהעלתם'
אחלה תודה , אני אחקור את הטכנולוגיות שהעלתם
05/06/2017 | 20:42
23
והסרבר שלי יהיה אחראי על:
שליחת מידע , קבלת מידע , רישום משתמשים לאפליקציה ,
תיהיה אפשרות לנרשם לשלוח תמונה בזמן הרישום ,
כל מי שישתמש באפליקציה יוכל לקבל רשימה עם מידע על האנשים האחרים שנרשמו להאפליקציה כולל תמונה במידה והם העלו.
 

 
לצפיה ב-'בעיה בויז'ואל סטודיו 2012 - מסך הפלט נעלם מהר בטרם'
בעיה בויז'ואל סטודיו 2012 - מסך הפלט נעלם מהר בטרם
31/05/2017 | 23:26
2
33
ניתן לראות בכלל מהו הפלט שהתקבל. איך מתקנים את הבעיה המעיקה הזאת?
לצפיה ב-'זו לא בעיה, ככה זה עובד, אין שום דבר שעוצר יציאה'
זו לא בעיה, ככה זה עובד, אין שום דבר שעוצר יציאה
02/06/2017 | 14:47
27
תוסיף בסוף קלט מהמשתמש משהו בסגנון של:
 // pseudo code
WriteLine("press any key to exit...");
ReadLine();
// pseudo code
ואז התוכנית לא תיצא ישר בסיום הריצה אלא תחכה לקלט מהמשתמש על מנת לסיים ריצה
לצפיה ב-'האמת שפעם זה היה אחרת'
האמת שפעם זה היה אחרת
02/06/2017 | 19:14
33
אבל אחרי 2003 נדמה לי, הם הפסיקו לעשות read בשבילך.
לדעתי כך צריך להיות.
לצפיה ב-'עצה לגבי Javascript'
עצה לגבי Javascript
02/06/2017 | 11:27
41
היי, מקווה שמישהו יוכל לזרוק לי עצה (או הפניה למקום מתאים).
 
אני מנסה להריץ קוד JS על גבי אתר לבניית שאלונים (Qualtrics). בעיקרון לכל שאלה ניתן להוסיף קוד שירוץ ברקע או יעשה מניפולציה על הקלט של הנשאל. אני נעזר בJS API שלהם כדי להשתמש באובייקטים ובשיטות הרלוונטיות, אבל לצערי נתקעתי בבהבנה של איך לאחזר מידע משאלה אחת ולהעבירו לשאלה אחרת.
 
האם קוד JS שרץ בדף אחד ישמור במטמון הדפדפן את הנתונים שהורצו בדף קודם? האם ניתן לגשת אליהם מהדף הבא? אם כן כיצד?
 
האם יש דרך פשוטה בJS להורות על הצגה של טקסט או תמונה בעמוד הבא במקרה שתנאי מסויים נענה?
 
אשמח לכל עצה, גם אם הפניה לעזרים או פורומים אחרים, לצערי לאחר חיפושים ממושכים באינטרנט לא מצאתי מדריך טוב על הקשר בין JS למנוע של אתר Qualtrics.
 
תודה רבה,
גיא.
לצפיה ב-'עזרה בכתיבת קוד'
עזרה בכתיבת קוד
01/06/2017 | 14:55
35
אני מנסה לכתוב תכנית עם פונקציה המקבלת את שתי המחרוזת: declaration ו-filename. המחרוזת בשם declaration תיישם שורת הכרזות פשוטות של משתנים בשפת C. על הפונקציה לחשב את כמות הזיכרון שיש להקצות עבור כל משתנה מ-declaration ולשמור את התוצאות בקובץ לרישום דו"ח ששמו הוא תוכן המחרוזת filename.
יש להציג במסך את התוכן של הקובץ הנוצר באמצאות פונקציית עזר.
 
למשל, ההרצה הבאה מדגימה את פלט של הפונקציה לקובץ (באדום) עבור שתי מחרוזות declaration אפשריות (שורות קלט התוכנית):
 
 
int x, y;  
 
x requires 4 bytes
y requires 4 bytes
  
char c, *cptr, carray[80];
 
c requires 1 byte
cptr requires 4 bytes
carray requires 80 bytes
 
 
המחרוזת declaration אשר תתקבל על-ידי הפונקציה צריכה להכיל:
- טיפוס נתונים (float, long, short, int, char, double).
- הכרזה אחת או יותר של משתנים (אשר יכולים להיות גם מצביעים ומערכים חד-ממדיים) מופרדים עם פסיקים).
- נקודה פסיק לציון סוף שורה.
- רווחים ללא הגבלה במקומות המתאימים (כמו בשורת הכרזות אמיתית).
 
ניתן להניח ששורת קלט התוכנית (ולכן, גם המחרוזת declaration) היא תקינה.
 
עד עכשיו זה מה שכתבתי (ראו למטה). נראה שהתכנית רצה בסדר אבל אני מקבל את האזהרה הבאה:
warning C4715: 'theSizeOf' : not all control paths return a value
 
אני גם תוהה כיצד להשתמש בפונ' strtok בתכנית הזאת.
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ