לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1796417,964 עוקבים אודות עסקים

פורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-' הערב: אירוח בנושא טיפוח עור הפנים בגיל השלישי '
הערב: אירוח בנושא טיפוח עור הפנים בגיל השלישי
19/06/2018 | 11:07
 
<font> </font>הערב: ד"ר רון יניב, רופא עור, מייעץ לכם לגבי טיפוח עור הפנים!
כתמים, קמטים, נפילת העור, הזרקת בוטוקס, מיצוק העור, כל אלו ועוד הן בעיות המטרידות את הגיל השלישי.
לוחצים על שרשור האירוח וכותבים את השאלה שלכם 
לצפיה ב-'קורס .NET Performance and Debugging'
קורס .NET Performance and Debugging
14/06/2018 | 21:02
10

אני מתכנת C# ורוצה להתקדם ולהתפתח בתחום
ראיתי את הקורס הבא
http://scc.sela.co.il/Syl/Syllabus/Info?courseCode...
מה דעתכם על הקורס הזה?(יש שם סילבוס מפורט)
נושאים רלוונטים לשוק? מקצועי?
תודה רבה
 
לצפיה ב-'שאלה בהדפסה C#'
שאלה בהדפסה C#
13/06/2018 | 10:29
2
9

אני צריכה להדפיס עמוד FROM שכתוב בשפת C# , 
כרגע זה נראה שהוא מדפיס הוא נותן אפשרות לבחירת תקיה ויוצר לי קובץ PDF אבל כשאני פותחת את הקובץ הוא ריק ... 
אני דבגתי ואני רואה שהבעיה היא שהוא בכלל לא נכנס להדפיס את השורות כנראה יש לי בעיה בתנאי 
צרפתי את הפונקציה הוא עובר את התנאי שבשורות המודגשות ומדפיס עמוד ריק :

ublic void pd_PrintPage(object sender, PrintPageEventArgs ev)
{
float linesPerPage = 0;
float yPos = 0;
int count = 0;
float leftMargin = ev.MarginBounds.Left;
float topMargin = ev.MarginBounds.Top;
string line = null;


linesPerPage = ev.MarginBounds.Height /
printFont.GetHeight(ev.Graphics);


// Print each line of the file.
while (count < linesPerPage &&
((line = streamToPrint.ReadLine()) != null))
{
yPos = topMargin + (count *
printFont.GetHeight(ev.Graphics));
ev.Graphics.DrawString(line, printFont, Brushes.Black,
leftMargin, yPos, new StringFormat());
count++;
}

// If more lines exist, print another page.
if (line != null)
ev.HasMorePages = true;
else
{ ev.HasMorePages = false;
 
לצפיה ב-'בדקת מה מתקבל לך בחישוב linesPerPage?'
בדקת מה מתקבל לך בחישוב linesPerPage?
13/06/2018 | 14:12
1
6
לצפיה ב-'ראיתי שהבעיה היא בהדפסת הקובץ exe '
ראיתי שהבעיה היא בהדפסת הקובץ exe
13/06/2018 | 14:18
11
לצפיה ב-'איך מחלקים את כתובות ה IP'
איך מחלקים את כתובות ה IP
04/06/2018 | 13:50
19
33
בכתובת IP הסטנדרטי יש 32 ביט, זה כנראה לא מספיק כדי לתת לכל מחשב  בעולם IP שונה , איך מתגברים על הבעיה הזאת ?
לצפיה ב-'IPv6'
IPv6
04/06/2018 | 15:05
12
43
עד עכשיו זה עדיין לא תפס מספיק ומשתמשים ב-IPv4 אבל רוב המשתמשים הם מאחורי NAT.
 
אתה למשל בבית כנראה משתמש בראוטר אלחוטי שלו יש כתובת אחת מול העולם וכל דיירי הבית משתמשים בו.
 
זה קורה גם במקומות עבודה עם אלפי עובדים, יושבים מאחורי NAT וכולם יוצאים אל האינטרנט דרך מספר יחיד של כתובות אינטרנט.
לצפיה ב-'מה זה NAT ?'
מה זה NAT ?
04/06/2018 | 15:06
10
36
עריכה:
מצאתי בגוגל
לצפיה ב-'לדעתי יש להם טעות בהסבר'
לדעתי יש להם טעות בהסבר
04/06/2018 | 15:35
23
פורט המקור המקורי מתורגם לפורט מקור גבוה הניתן על ידי הנתב. פורט זה משמש כאינדקס לטבלת ה-NAT כדי שהנתב יידע להתאים את מנת החזור ל-IP הפנימי אליו היא שייכת (שימוש זה בפורטים גבוהים הוא הפתרון לבעיה של הסתרת מספר כתובות פנימיות על ידי כתובת אחת).
 
לדעתי התרגום הוא לא רק מפורט המקור המקורי אלה גם על סמך ה IP המקורי בגלל שיכולים להגיע לנתב 2 הודעות משני מחשבים פנימיים שונים  ( כלומר שני IP שונים ) אבל עם אותו מספר פורט מקור.
 
לצפיה ב-'נראה לי שבשיטה הזאת של NAT מגדילים את מרחב הכתובות'
נראה לי שבשיטה הזאת של NAT מגדילים את מרחב הכתובות
05/06/2018 | 10:48
8
16
של יחידות הקצה מ 32 ביט ל 48 ביט ( כיוון שמשתמשים בשדה פורט המקור שהוא 16  ביט גם לזיהוי יחידת הקצה ).
 
מסקנה:  בפרוטוקול  מבוסס  IPv4 ושימוש ב NAT מכסימום התאורטי של האפליקציות ( קליינטים) שמתחברות לאינטרנט העולמי ( ביחידת קצה \ מחשב  יכולות להיות כמה כאלו שנבדלות במספר פורט המקור)  הוא רק 2 בחזקת 48  (  281,474,976,710,656 ) .
 
לצפיה ב-'החישוב שלך לא נכון.'
החישוב שלך לא נכון.
06/06/2018 | 08:44
7
18
תסתכל על כתובות פנימיות שהשרת שלך מחלק:
הן בד"כ מתחילות ב- 192.168.1
 
לא תראה כתובת "חיצונית" - כזו שקיבלת מספר האינרטנט שלך, שמתחילה בקידומת הזו.
 
נושא כתובות ה-IP מורכב יותר ממה שאתה חושב, כי "אינטרנט" היא "רשת של רשתות".
ה-IP מחולק לתחומים, ל-sub net ועוד כל מיני.
 
יש טווחים שלמים ששמורים למטרות מסוימות.
לצפיה ב-'לא בטוח שהבנתי מה אתה טוען '
לא בטוח שהבנתי מה אתה טוען
06/06/2018 | 08:48
6
18
האם אתה טוען שטווח הכתובות הוא קטן הרבה יותר מ 2 בחזקת 48 ?
אם ככה אני מסכים כיוון שלא כל כתובת IP או מספר פורט אפשרי מנוצלת.
 
הטענה שלי שתאורטית לא יכול להיות יותר מ 2 בחזקת 48 אפלקיציות ( קליינטים ושרתים ) שמחוברים לרשת האינטרנט העולמית.
לצפיה ב-'אכן, זה מה שאני טוען, והשאלה שלי אליך היא:'
אכן, זה מה שאני טוען, והשאלה שלי אליך היא:
06/06/2018 | 12:13
5
19
לפי איזו תאוריה בדיוק?
ניתוב IP לא בנוי בצורה כזו שכל קומבינציה של סיביות יכולה להיות כתובת תקנית של מכשיר מסוים שניתן להגיע אליה מכל מקום באינטרנט, אז לפי איזו תאוריה בדיוק כמות הקומבינציות הזו רלוונטית?
לצפיה ב-'חשבתי שכל אפלקיציה מזוהה בצורה יחידה בעולם'
חשבתי שכל אפלקיציה מזוהה בצורה יחידה בעולם
06/06/2018 | 12:56
4
21
על ידי IP ומספר פורט שזה סה"כ 48 ביטים.
 
אבל כעת אני לא בטוח, למשל הסוגיה הבאה:
יש שתי יחידות קצה \אפליקציה במקומות שונים בעולם עם אותו IP פנימי ואותו מספר פורט ( סביר שיש הרבה כאלו, למשל מי שמתחבר דרך בזק מקבל תמיד משהו כמו 10.0.0.1 )  ושמחוברות כל אחד לנתב  אחר שמדבר עם העולם דרך IP שונה.
 
וכעת אני רוצה להתחבר אל אחד מהם , הרי בפרטוקול TCP אני  מציין את ה IP והפורט של מחשב היעד בלבד ( לא של הנתב(ים) שדרכם הוא מתחבר לעולם ).
כיצד הרשת  תדע לנתב אותי ליחידית הקצה הנכונה ?
לצפיה ב-'היא לא תדע, זה בדיוק העניין.'
היא לא תדע, זה בדיוק העניין.
06/06/2018 | 16:00
3
22
אתה לא יכול ליזום תקשורת מבחוץ למשהו שנמצא מאחורי NAT.
זו הסיבה למשל שתוכנות כמו Skype צריכים להעביר את כל התקשורת בינך לבין מי שאתה משוחח איתו דרך שרתים של MS, במקום לעשות חיבור ישיר.
 
יש כל מיני שיטות לתת לזה פתרון, אבל למיטב הבנתי הן עדיין דורשות משהו חיצוני:
 
לכן, שרת שאמורים ליזום תקשורת אליו, למשל כזה שמארח אתר, לעולם לא ישב מאחורי NAT.
לצפיה ב-'בידיוק כך ויש גם אפשרות נוספת...'
בידיוק כך ויש גם אפשרות נוספת...
06/06/2018 | 22:06
2
17
כמו שכבר הסברת את זה, האפשרות הראשונה היא שרת שיושב על כתובת ציבורית ועליו נרשמים ( מתחברים או במילים אחרות יוזמים את החיבור ) לקוחות שחלקם גם יושבים מאחורי NAT והשרת הוא זה שיודע לנתב את התקשורת בין הלקוחות אלו ברמה של SESSIONS שהוא מנהל בין הלקוחות. כך נוצר המצב שהלקוחות לא יכולים לתקשר ישירות אחד עם השני, אבל יכולים לתקשר עם השרת ושם "להיפגש"
 
ואפשרות השנייה, היא שימוש במנגנון מסויים של NAT. מנגנון זה הוא PAT. במקרה זה ממפים פורט מסויים של כתובת פרטית שיושבת אחרי NAT לפורט של כתובת ציבורית שמקושרת למנגנון NAT. כך נוצר המצב שמי שפונה לפורט מוגדר זה של כתובת ציבורית מצד האינטרנט מגיעה בסופו של דבר לפורט של כתובת פרטית שמאחורי NAT. 
למשל יש לנו לקוח שיושב על כתובת פרטית של 10.0.0.1 שמאחורי כתובת ציבורית 81.1.1.1 ושרת שיושב גם הוא על כתובת פרטית של 10.0.0.1 , אבל ברשת פרטית אחרת, שנמצאת מאחורי כתובת 81.1.1.2 ופורט 80 בכתובת זו מופנה לפורט 80 של 10.0.0.1.  במקרה זה, אם לקוח פונה לפורט 80 של כתובת 81.1.1.2 , הוא בסופו של דבר יגיעה לשרת שנמצא מאחורי כתובת זו. 
כך ניתן למפות גם מספר רב של שרתים שיושבים מאחורי אותה כתובת ציבורית ולאפשר גישה עליהם מהאינטרנט.
לצפיה ב-'יש גם דרכים לעבוד על ה-NAT בעזרתו של שרת חיצוני'
יש גם דרכים לעבוד על ה-NAT בעזרתו של שרת חיצוני
07/06/2018 | 09:36
1
24
זה מין hack לא מומלץ כזה, אבל יש תוכנות שמשתמשות בו.
זה נקרא UPD hole punching:
 
לצפיה ב-'הטריק הזה הוא חלק מסטנדרט WebRTC'
הטריק הזה הוא חלק מסטנדרט WebRTC
07/06/2018 | 13:49
14
שמשמש לישום VoIP בדפדפנים.
 
לצפיה ב-'למה לא תפס, יש מקומות שזה תפס גם תפס...'
למה לא תפס, יש מקומות שזה תפס גם תפס...
06/06/2018 | 14:46
20
למה לא תפס, יש מקומות שזה תפס גם תפס. למשל אני כבר ברוב המקומות וגם בבית משתמש ב IPv6 כבר יותר מעשור ויש חלק מתחומים שבלי IPV6 מתחיל להיות די בלתי אפשרי. למשל כל הנושא של SIP ששם NAT הוא בלתי נסבל או במערכות של מצלמות אבטחה גדולות שגם שם לצורך גישה ישירה לרכיבים נדרשת כתובת מנותבת אמתית. גם מערכות של video conference מתפקדות יותר טוב על IPV6 ואפילו שיתוף קבצים PTP, כמו TORRENT וכו' עובד יותר טוב בלי NAT. כמובן שעדיין ברוב הרשתות שאני מתכנן אני עוד משתמש ב dual stack , אבל יותר ויותר שירותים כבר עוברים ל IPV6, כך שרוב התעבורה שלי היום היא כבר IPv6. הבעיה שבישראל נושא זה, כמו שאר דברים שקשורים לטכנולוגייה או לקידמה נשארו מאחרו שנות דור, אבל בסופו של דבר בשלב כלשהו גם לכאן זה יגיעה.
לצפיה ב-'כל מדינה והבריכה שלה '
כל מדינה והבריכה שלה
04/06/2018 | 15:38
22
 
אני רק חצי צוחק, הארגון הזה אחראי לחלק "מאגרים" - באנגלית pool של כתובות לפי מדינות, ומשם לספקי אינטרנט.
 
זו כמובן תשובה לשאלה הראשונה שלך שלך "איך מחלקים", לא לשאלה השנייה ש-selalerer כבר ענה עליה.
לצפיה ב-'למעשה זה הרבה פחות מ32'
למעשה זה הרבה פחות מ32
04/06/2018 | 19:02
4
17
יש קלאסים שונים שתפוסים ועוד
לצפיה ב-'למעשה כבר מאז 1993 הסיפור של קלאסים נגמר והשימוש הוא ב CIDR'
למעשה כבר מאז 1993 הסיפור של קלאסים נגמר והשימוש הוא ב CIDR
05/06/2018 | 08:31
3
20

למעשה כבר מאז 1993 הסיפור של קלאסים נגמר והשימוש לצורך ההקצאות באינטרנט הוא ב CIDR, כשמו כן הוא, ללא שום כלאסים. דבר זה מקטין בצורה משמעותית ביותר את הביזבוז של חלוקת הכתובות. כך שבמשך שלוש עשורים כבר אין שום משמאות למונח של קלאסים בהקשר של IP או אינטרנט. גם חלק מ CIDRs שתפוסים לצרכים שונים, זה לצורך זה שאפשר יהיה למחזר את אותן הכתובות הפרטיות לשימוש חוזר אינסופי חלק אחר לצורך קבוצות תקשורת Multicast , דבר שנותן אפשרות של הורדת עומסים וצימצום של רוחב פס בתקשורת IP.
לצפיה ב-'רגע, זה אומר שטעיתי בהודעתי למעלה, ו-ISP יכול לחלק כתובת'
רגע, זה אומר שטעיתי בהודעתי למעלה, ו-ISP יכול לחלק כתובת
06/06/2018 | 08:46
2
20
"ציבורית" בטווח 192.168 ?
לצפיה ב-'זה קצת יותר מורכב מזה, מצד אחד באמת ולא טעית ו ISP לא יכולים'
זה קצת יותר מורכב מזה, מצד אחד באמת ולא טעית ו ISP לא יכולים
06/06/2018 | 14:29
1
32
זה קצת יותר מורכב מזה. מצד אחד באמת ולא טעית ו ISP לא יכולים לחלק כתובות "ציבוריות" בטווח של 192.168.0.0 או מטווח של  10.0.0.0 או טווחים פרטיים אחרים או טווחים כמו:  224.0.0.0  ועד ל 239.255.255.255 ששמור לתקשורת מולטיקסאט, אבל הספקים יכולים להשתמש בטווחים פרטיים לצורך שימוש במערכות ניתוב שלהם עד ללקוח. כך יוצא שהלקוח מקבל כתובת מנותבת, אבל בדרך קיימים כמה צמתים עם כתובות פרטיות ועדיין הניתוב מהלקוח לאינטרנט והפוך קיימים בצורה תקינה וה ISP חוסכים עוד כתובות אמיתיות.
אבל התגובה הקודמת שלי היתה על שימוש במונח של קלאס, מונח שלא קיים יותר כשלושה עשורים בגלל שהיום משתמשים בניתוב classless , דבר שנותן אפשרות לא לבזבז כתובתות סתם בגלל שימוש במנגנון של VLSM . מצורף הסבר פשוט:
מצורף גם צילום מסך של ניתוב שבו מסלול באחד ההופים עובר בכתובת פרטית ברשת של ISP.
לצפיה ב-'החכמתי, תודה!'
החכמתי, תודה!
06/06/2018 | 15:54
6
לצפיה ב-'שאלה בקשר לשימוש ב scene builder'
שאלה בקשר לשימוש ב scene builder
06/06/2018 | 17:49
14
שלום לכולם. אני יושב על פרוייקט שיש לי בלימודים שאני נדרש בו לממש העלאה של קובץ טקטס מ client למחשב של ה server ולהפך (אצלי זו הורדה של בחינה לסטודנט ועל הסטודנט להעלות אותה חזרה ל server כשהיא מוכנה).
אני לא כל כך שולט ב scene builder ומהרשת לא כל כך מצאתי דוגמאות. אני בעצם נדרש על מנת להעלות את הקובץ משהו בסגנון של browser על מנת שהסטודנט יבחר את הקובץ שהוא רוצה להעלות...
אני לא ממש בטוח שניתן לעשות זאת ב scene builder, האם אני טועה ? מישהו יכול לתת לי כיוון כיצד לעשות זאת ? (אולי יש פלטפורמה טובה יותר למה שאני נדרש לעשות..)

תודה ויום טוב
לצפיה ב-'סורק פורט UDP- פייתון'
סורק פורט UDP- פייתון
01/06/2018 | 19:13
2
26
* הבהרה: אני עושה את התרגיל הזה לעצמי, לשם למידה בלבד (אני לומד סייבר) והמטרות הנסרקות הן מכונות וירטואליות והמחשב שלי בלבד!
 
ולשאלה:
אני רוצה ליצור סורק פורטים. סורק של TCP הצלחתי, ואפילו עובד! :)
הבעיה היא בסריקה של UDP- אני אכן מצליח לשלוח חבילת UDP כפי שרואים ב- Wireshark אבל לא חוזרת תשובה. אני יודע שהחבילה ששלחתי הגיעה ליעדה. איך אני מקבל תשובה אם הפורט פתוח או סגור?
 
והקוד:
 import os
import socket

UDP_IP = "192.168.2.104"
UDP_PORT = 5050
MESSAGE = "Hello, World!"

print "UDP target IP:", UDP_IP
print "UDP target port:", UDP_PORT
# print "message:", MESSAGE

sock = socket.socket(socket.AF_INET, # Internet
                    socket.SOCK_DGRAM) # UDP
sock.sendto(MESSAGE, (UDP_IP, UDP_PORT))
print sock.recv(1024)
 
לצפיה ב-'זה לא אפשרי'
זה לא אפשרי
02/06/2018 | 09:48
1
31
UDP הוא פרוטוקול מסוג connectionless, ואין דרך בפרוטוקול עצמו לדעת אם מישהו מאזין לך או לא. יש סורקי UDP שמסתמכים על מידע עקיף אבל למיטב ידיעתי זה לא אמין והתוצאות של זה יכולות להיות מאוד רחוקות מהמציאות. קרא כאן:
לצפיה ב-'תודה! החכמתי.'
תודה! החכמתי.
02/06/2018 | 09:56
6
לצפיה ב-'קריאת מספרים שלמים בלבד מקובץ (בשפת C)'
קריאת מספרים שלמים בלבד מקובץ (בשפת C)
27/05/2018 | 02:56
9
39
נניח יש לי קובץ  שכולל את התוכן הבא :
(100,20),(15,1),(200,48)
 
נניח שאני מעוניין לקרוא מן הקובץ הנ"ל אך ורק את המספרים השלמים שבו (כדי להדפיס אותם בעזרת הקלט למסך) -  מהי הדרך לקרוא אותם מבלי להתייחס לפסיקים ולסוגריים? יש דרך לעשות זאת בעזרת fscanf ?
לצפיה ב-'תלוי:'
תלוי:
27/05/2018 | 11:22
4
29
אם אתה יודע שהמספרים שאתה רוצה לקרוא נמצאים במקומות מאוד ספציפיים בקובץ - למשל, מספר מתחיל בבית 2 ונגמר בבית 4, תוכל לקרוא רק את המספרים.
 
אם אתה לא יודע, תצטרך לקרוא הכל, ולסנן את המספרים אחרי שקראת, או תוך כדי הקריאה.
 
fscanf יכולה לעזור אם אתה יודע אפה מתחיל כל מספר.
לצפיה ב-'אז אשמח אם תדגים לי את קריאת ה-intים בעזרת הדוגמה הבאה:'
אז אשמח אם תדגים לי את קריאת ה-intים בעזרת הדוגמה הבאה:
27/05/2018 | 12:38
3
25
נניח שהקובץ שלי כולל שתי שורות כאלו:
4
(100,20),(15,1),(200,48)
לצפיה ב-'אשמח לדעת איך מבצעים את אותה פעולה גם ב-cpp. אולי פשוט עם '
אשמח לדעת איך מבצעים את אותה פעולה גם ב-cpp. אולי פשוט עם
27/05/2018 | 13:32
2
21
cin ?
לצפיה ב-'למה שלא תגלל דוגמאות?'
למה שלא תגלל דוגמאות?
27/05/2018 | 15:36
1
13
לצפיה ב-'ניסיתי גם ניסיתי..'
ניסיתי גם ניסיתי..
27/05/2018 | 18:34
12
לצפיה ב-'אפשר לקרוא עם fscanf'
אפשר לקרוא עם fscanf
27/05/2018 | 22:43
30
הדרך כזאת:
1. קרא תו תו
2. אם התו EOF צא מהלולאה
3. אם התו הוא ספרה החזר אותו ל-stream ע"י ungetc
4. קרא את המספר ע"י fscanf
5. הדפס את המספר
6. חזור ל1.
 
יש חיסרון לשיטה - קלט של ספרות שיגרמו לoverflow
 
 
לצפיה ב-'בטח שאפשר'
בטח שאפשר
29/05/2018 | 12:01
2
79
 
FILE* file = fopen("file.txt", "r");
if (0 == file)
{
   fprintf(stderr, "Failed to open file file.txt\n");
   exit(1);
}

int result;
do
{
   int x, y;
   result = fscanf(file, "(%d,%d)", &x, &y);
 
   if (result < 2)
   {
       fprintf(stderr, "Failed to read two numbers in format (x,y) from the file\n");
       exit(1);
   }

   printf("Read x=%d, y=%d\n", x, y);

   result = fscanf(file, ",");
}while (1 == result);

 
לצפיה ב-'אני התכוונתי לקוד הבא:'
אני התכוונתי לקוד הבא:
01/06/2018 | 00:37
22
 void read_numbers_scanf(FILE* fp)
{
   int c;
   long number;

   printf("Read by fscanf:\n");

   while ((c = fgetc(fp)) != EOF) {
       if (!isdigit(c))
           continue;
       ungetc(c, fp);
       if (fscanf(fp, "%ld", &number) > 0)
           printf("Number is %ld\n", number);
   }
   printf("\n");
}
 
לצפיה ב-'ובאופן דומה עם iostreams'
ובאופן דומה עם iostreams
01/06/2018 | 02:12
14
 void read_numbers_istream(std::istream& in)
{
   using namespace std;

   char c;
   long number;

   cout << "Read by iostreams:" << endl;

   while (in.get(c)) {
       if (!isdigit(c))
           continue;
       in.putback(c);
       if (in >> number)
           cout << "Number is " << number << endl;
   }

   cout << "\n\n";
}
 
לצפיה ב-'התייעצות לגבי קורסי פיתוח'
התייעצות לגבי קורסי פיתוח
26/05/2018 | 14:27
2
191
היי, מישהו כאן לקח קורס פיתוח WEB בהאקריו / ג'ון ברייס / אינפיניטי (או כל קורס אחר) ויכול לספר קצת על איך היה בקורס עצמו ובחיפושי העבודה בהמשך?
אני יודע שבסופו של דבר פיתוח זה מקצוע שאתה לומד בעיקר בעצמך תוך כדי העבודה עצמה, אבל צריך להתחיל איפשהו..
תודה רבה :)
לצפיה ב-'לא, פיתוח זה מקצוע שעושים בשבילו תואר ראשון באוניברסיטה'
לא, פיתוח זה מקצוע שעושים בשבילו תואר ראשון באוניברסיטה
26/05/2018 | 20:27
26
יש מעטים, ואני מודה - אני אחד מהם, שלא עשו תואר ונכנסו למקצוע, אבל זה לוקח הרבה יותר מאשר 3 שנים של התואר.
 
אם אתה חושב שתוכל לבוא לאחד המקומות האלה, לעשות קורס של כמה חודשים, ואשכרה למצוא עבודה כמפתח - תחשוב שוב!
 
אם אתה באמת רוצה להיות מפתח, לך תעשה תואר ראשון, ובהצלחה!
לצפיה ב-'יש מקומות שעושים לך קורס ולא לוקחים כסף'
יש מקומות שעושים לך קורס ולא לוקחים כסף
29/05/2018 | 11:52
25
אתה מתחייב מולם בחוזה לעבוד דרכם בתום הקורס במשך שנתיים (כעובד קבלן) וככה הם מרוויחים את הכסף. אלה היחידים שיש להם אינטרס אמיתי למצוא לך עבודה.
 
שאר הקורסים בד"כ דיי מאכזבים כאשר מגיע הזמן למצוא עבודה.
 
יש גם קורסים שאתה משלם ומתחייבים למצוא לך עבודה אבל זה בד"כ חרטא. זו רק הכותרת ובהסכם זה לא בדיוק מה שכתוב.
לצפיה ב-'נכונות של אלגוריתם'
נכונות של אלגוריתם
23/05/2018 | 00:26
1
42
לגבי אלגוריתם המוצא את מספר המסלולים הקצרים ביותר מצומת מסוים בגרף מכוון לשאר הצמתים בגרף זה - מכיוון שלא הצלחתי לנסח אלגוריתם לבד, נאלצתי להתסייע במרשתת , וכך הגעתי לפתרון שמופיע כאן
 
כיצד ניתן להוכיח את נכונות האלגוריתם הזה?
 
לצפיה ב-'BFS'
BFS
24/05/2018 | 09:35
25
הוכחת נכונות של BFS לומדים בקורס אלגוריתמים/גרפים/מבנת
אני רק זוכר לומר לך ש BFS או "סריקה לרוחב" בעברית, מוצא את המסלולים הקצרים מקודקוד מקור,
ושההוכחה של זה נעזרת ב 3 למות, ושהיא בדרך השלילה משהו, ושהיא לא הוכחה קצרה.
מעבר לזה אני לא זוכר.
 
לצפיה ב-'לא מצליח להבין את הצורך ב- static initilization'
לא מצליח להבין את הצורך ב- static initilization
24/05/2018 | 02:30
8
40
?שלום,
בעיקרון מתעסק בגאווה אבל מניח שזה תקף לכל שפת תכנות מונחית עצמים. 
מנסה להבין מה זה בלוק סטטי שנועד לטיפול במשתני מחלקה. באתר של אורקל קראתי שזה מיועד כדי שאפשר יהיה ל״הכניס״ לוגיקה בהשמות שלהם בדיוק כמו שעושים עבור משתני מופע בבנאים למיניהם. אז למה אי אפשר להכניס לבנאים האלה לוגיקה גם עבור משתני המחלקה, לא ידוע לי על איסור להשמות של משתני מחלקה בבנאים. אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור על הנושא. בנוסף שאלה קצרצרה בגלל שאני כרגע לא זמין מול מחשב רציתי לשאול אם אפשר לעשות השמה למאפיין (attribute) מופע כבר בשורת ההגדרה. לדוגמא:
Class dog
}
ClassB b=new ClassB();
 
לצפיה ב-'זה מאוד פשוט:'
זה מאוד פשוט:
24/05/2018 | 08:37
7
33
קוד שכתוב בבלוק סטטי, מתבצע מיד כאשר התוכנה שלך (וכל המחלקות שלה) נטענות ל-VM.
 
קוד של בנאי, מתבצע רק כאשר אתה יוצר מופע של המחלקה הספציפית. (כלומר יצרת אובייקט עם new).
 
בגלל שמשתני מחלקה (סטטיים) נגישים ללא מופע של מחלקה, (בלי שעשית new אפילו פעם אחת) אם תכניס אתחול שלהם לבנאי, ותנסה לגשת אליהם לפני שעשית new, התוכנה שלך תקרוס, כי המשתנים לא יהיו מאותחלים.
 
הבלוק הסטטי בא להסיר את המגבלה שתדרוש ממך לייצר אובייקט סרק רק כדי להפעיל לוגיקה על איברים סטטיים של המחלקה.
 
תחשוב עליו כסוג של בנאי, אבל עבור המחלקה עצמה, ולא עבור אובייקט מופע שלה.
 
התשובה לשאלה שלך על השמה היא "כן".
לצפיה ב-'לגבי הסטטי לא הבנתי שני דברים'
לגבי הסטטי לא הבנתי שני דברים
27/05/2018 | 10:37
6
13
קודם כל תןדה על המענה. מתנצל שלקח לי כמעט ארבעה ימים להגיב אבל הייתי ב-Funjoya ומתי שלא ניסיתי להיכנס לפורום כדי לקרוא לא הייתי מספיק פיקח (;
שנית, לא הבנתי שני דברים:
1.לא הבנתי מה הרעיון מאחורי ומה הכוונה בכלל באובייקט סרק? אני זוכר שראיתי בעבר שיש אפשרות להכניס פעולת new לאובייקט סטטי גם בבנאי (אלא אם כן הוא final)
2.האם כדי שקטע הקוד בבלוק הסטטי שדימית אותו לסוג של בנאי ירוץ, צריך (לא בטוח שבכלל אפשר) להריץ פקודת new באותו מקום שהכרזתי על משתנה סטטי של מחלקה?
תודה על ההסבר המושקע ובאמת סליחה שיצא כאילו התעלמתי. לא ממש הייתי במצב לענות );
לצפיה ב-'הכל טוב, לא צריך להתנצל '
הכל טוב, לא צריך להתנצל
27/05/2018 | 10:44
5
19
תראה.
קוד שתשים בבנאי רגיל, ירוץ אך ורק כאשר תעשה new.
קוד שתשים בבלוק סטטי, ירוץ מיד כשהתוכנית שלך תטען, גם אם לא עשית new אף פעם.
 
עד כאן מובן?
 
עכשיו, נניח שאתה לוקח קוד שמאתחל משתנה סטטי, ושם אותו בבנאי רגיל.
ולא עושה new.
 
מה קרה לקוד הזה?
הוא ירוץ או לא ירוץ?
 
ואם תרצה שהקוד ירוץ, מה תצטרך לעשות?
אם ענית: הקוד לא ירוץ, אלא אם אעשה new סתם בשביל להריץ אותו, ענית נכון.
 
וזה מה שהתכוונתי אליו ב-"אובייקט סרק" - אם תשים אתחול של משתנים סטטיים בבנאי, תצטרך לעשות new רק כדי לאתחל את המשתנים הסטטיים, ולא כי אתה באמת צריך אובייקט ש-new יוצר.
 
יותר חמור - כל פעם שתעשה new, הקוד הזה ירוץ שוב, ואם לא תזהר, ידרוס ערכים במשתנים הסטטיים.
 
בזבוז, אתה לא חושב?
לצפיה ב-'הבנתי כל מה שאמרצ. רק שיש כמה דברים שלצערי לא סגורים '
הבנתי כל מה שאמרצ. רק שיש כמה דברים שלצערי לא סגורים
27/05/2018 | 20:10
4
11
1. האם הדברים שאמרת מתאימים בעיקר למצב שמאפייני המחלקה הם מטיפוסים מורכבים ולא מטיפוסים פרימיטיביים? (במידה ולמאפיינים הפרימיטיביים אין לוגיקה שצריכה להיבדק)?
2. האם אפשר (גם אם לא רצוי) עבור מאפיין מחלקה שהינו סטטי (ולא פרימיטיבי) לרשום new כבר בשורת ההגדרה של המחלקה (דוגמא למטה)? הבנתי ממך בתחילת השרשור שלמאפיין של אובייקט ולא מחלקה כן אפשר
דוגמא:
 public class Dog
{
static SomeNotPrimitiveClass a=new SomeNotPrimitiveClass();
}
 
3.האם כל מה שכתוב בבלוק הסטטי מתבצע עם עליית ה- JVM? במידה וכן, כאשר נבנה אובייקט עם רפרנס סטטי איפה נשמר האובייקט מבחינת מבנה הזיכרון ואיפה נשמר הרפרנס?
4. ראיתי ציטוט באיזשהו אתר שאומר: "This code inside static block is executed only once: the first time you make an object of that class or the first time you access a static member of that class (even if you never make an object of that class)."
מהטקסט הזה משתמע שיש תרחיש שקטע הקוד הזה יתבצע אחרי אחרי יצירת אובייקט מהמחלקה. האם זאת טעות?
לצפיה ב-'אוקיי, בוא נראה:'
אוקיי, בוא נראה:
27/05/2018 | 21:52
3
16
1. זה לא משנה מה הטיפוס.
מישהו צריך לאתחל אותו. לאיברי מחלקה ואובייקט ב-Java יש אתחול ברירת מחדל, למשל int יאותחל אוטומטית ל-0 גם אם לא תכתוב אתחול מפורש.
 
כל משתנה מסוג reference יאותחל ל-null אם לא תשים שם new.
 
2. זה לא משנה.
אתה יכול להתייחס להצבה הזו כחלק מבלוק static. הקומפיילר ידחוף את האתחול הזה לאותו מקום בדיוק.
 
בלוק static ב-Java הוא מה שנקרא "syntactic sugar" ונועד לאפשר לך לרשום אתחולים מורכבים לאיברים סטטיים בצורה מסודרת ויפה יותר.
 
מבחינת התוצר הסופי, זה לא משנה אם אתה מאתחל היכן שאתה מגדיר, או בתוך בלוק סטטי נפרד.
 
3 ו-4 שאלה טובה.
אני לא בטוח. לדעתי, מתי בדיוק הקוד מתבצע תלוי במימוש ה-VM הספציפי.
רק לידיעה - יש יותר מ-VM אחד שמריץ Java.
 
לפי מה שראיתי, OpenJDK מריץ את הבלוק הסטטי רק כשהוא ממש צריך את המחלקה הרלוונטית, כלומר, לפני השימוש הראשון במחלקה בקוד.
רק שסתם הכרזת משתנה מהטיפוס הזה לא נחשב לשימוש.
גישה לאיבר סטטי לאומת זאת, כן.
 
למיטב ידיעתי, אובייקטים סטטיים נשמרים על ה-Heap כמו כל האובייקטים.
 
שים לב שלשפת Java יש תקן.
אם אתה ממש רוצה להתעמק בפרטים הטכניים של איך JVM אמור לעבוד, ממליץ להתחיל כאן:
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'היי..התייחסות לסעיפים בגוף ההודעה '
היי..התייחסות לסעיפים בגוף ההודעה
29/05/2018 | 00:01
2
9
לגבי תשובתך לסעיף 2: לא משוכנע שהבנתי אותך. אגיד מה הבנתי :)
אתה אומר למעשה שזה לא משנה בין אם כתבתי את הקוד (בצורת הכתיבה שהדגמתי למעלה) בתוך בלוק סטטי או לא, עדיין הקומפיילר ידחוף את הקוד בתוך בלוק סטטי, ובמידה ולא כתבתי בלוק סטטי הוא ייצורא אחד שכזה וידחוף את האיתחול לתוכו. הבנתי נכון או שהוצאתי את דבריך מהקשרם? :)
לגבי סעיף 3-4. אמרת שלמיטב ידיעתך אובייקטים סטטיים נשמרים על הערימה. אולי אני פדנט או שסתם לא מבין (שני הדברים אפשריים בהחלט) אבל למיטב ידיעתי מה שסטטי פה הוא הרפרנס, האובייקט עצמו לא סטטי. האם התכוונת שבמקרה כזאה הרפרנס הסטטי ימוקם במקום שבו "נמצאים" המשתנים הסטטיים והאובייקט המוצבע יילך לערימה?
סורי שאני מתקשה. לומר את האמת הרבה אנשים שמבינים לא מעט בתכנות מונחה עצמים, מתברר לי שמתקשים עם הנושא הזה ולכן בחרתי ללכת לשאול במקום שבו יש אנשים שהספיקו להישאל ולהיחשף לדבר או שניים בשפות תכנות מונחה עצמים בכלל ובג'אווה בפרט.
את הלונק ששלחת לי בהחלט שמתי לעצמי לקריאה (כל ערב נקרא קצת :)  )
תודה!!!!
לצפיה ב-'כמה דברים:'
כמה דברים:
29/05/2018 | 08:43
1
9
1. אין שום דבר רע בלהיות פדנט, וזה אפילו טוב לרצות להתעמק בפרטים של שפות תכנות וכלים אחרים מעבר לשימוש הרגיל.
זו הדרך להפוך למקצוען וכל הכבוד לך שאתה שואף לשם!
 
2. הבנת אותי נכון.
אבל אחדד:
כמו שכתבתי קודם, למחלקה עצמה יש "בנאי סטטי".
אם אי פעם תעשה decompile למחלקה, תוכל לראות אותו.
 
הוא לא נקרא כשיוצרי אובייקט עם new, אל בפעם הראשונה שיש שימוש של ממש במחלקה (כמו בפסקה באנגלית שציטטת).
 
הבנאי הזה מכיל את כל האתחולים של האיברים הסטטיים, גם כאלה שנכתבו כך:
 static Car myCar = new Car();
 
וגם כאלה שנכתבו כך:
 static Car myCar;

static {
   if (user.Rich)
      myCar = new Car("Ferari");
   else
      myCar = new Car("Kia");
}
 
3. לגבי עבודה עם זיכרון:
אני מכיר פחות את ה-JVM השולחני, ואני חושב שהוא עובד עם Stack.
אני מכיר יותר את Dalvik, שהוא JVM של Android, והוא מבוסס על registers (ווירטואליים, לא הפיזיים של המעבד).
 
לפי כך, לשפת Java יש 2 אפשרויות אחסון ב-RAM:
מחסנית \ רגיסטרים (תלוי במימוש VM) לדברים איתם עובדים במיידי כגון משתנים מקומיים של פונקציות, רפרנסים שנכנסים לשימוש, וערכים פרימיטיביים שעושים איתם חישובים.
 
ו-heap שמשמש לכל השאר, כולל לאחסון של אובייקטים עצמם, ולא משנה אם הרפרנס לאובייקט נשמר באיבר סטטי, איבר רגיל, או אפילו לא נשמר כלל ונוצר אובייקט "אלמוני".
 
4. לא כל שפות מונחות עצמים עובדות אותו דבר "מתחת למכסה"!
++C למשל, עובד ללא VM, אלא מקומפלת לקוד מכונה native.
 
ב-++C האובייקט ממש יכול להיווצר על המחסנית - כלומר, כל האובייקט עם כל ה-data שלו ייווצר על המחסנית של הפונקציה אם תבצע "הקצאה סטטית", כלומר, תיצרו אובייקט ללא שימוש ב-new.
(המונח "סטטי" כאן הוא במשמעות שונה קצת, ומשמש כהפך מ-"דינאמי")
 
זה משהו ש-++C מאפשר, אבל Java לא.
 
למעשה, כל הניהול של הזיכרון ב-++C שונה מאוד, וכך גם רפרנס לאובייקט יכול להישמר על ה-heap בתנאים מסוימים (בשביל זה יש מצביעים).
דוגמה:
 void func() {
   Car myCar; //object created statically on stack every time function called, automatically destroyed when function ends

   Car *componyCar = new Car(); //object created dynamically on heap, and remains until delete is used
}
 
לצפיה ב-'תודה הבנתי הרבה יותר ממה שידעתי לפני כמה ימים :)'
תודה הבנתי הרבה יותר ממה שידעתי לפני כמה ימים :)
30/05/2018 | 02:00
5
סתם כדי להוסיף מידע (בתקווה שהבנתי נכון מקריאה מהירה).
קראתי שרפרנסים סטטיים לאובייקטים (לא משתנים פרימיטיביים) נשמרים בערימה במקום מיוחד שנקרא PermGen והאובייקט עצמו נשמר כמו כל אובייקט על הערימה.
לגבי ++c, הבנתי את רוב הדוגמא וגם הבנתי למה אני כל כך מתרחק מהשפה הזאת :)
תודה רבה על העזרה והסבלנות! אשמור את השרשור הזה בצד
לצפיה ב-'היי :) אני נבחנת לתפקיד Data extraction'
היי :) אני נבחנת לתפקיד Data extraction
23/05/2018 | 17:30
2
22
אני חייבת עזרה!
המבחן הוא 3 שעות וכולל JS ולא יודעת מה עוד.
הצעות מה ללמוד? איך לתרגל? מבחנים לדוגמא?
לצפיה ב-'מעולם לא שמעתי על תפקיד כזה, אבל ממליץ לשאול בפורום 308'
מעולם לא שמעתי על תפקיד כזה, אבל ממליץ לשאול בפורום 308
23/05/2018 | 23:28
1
43
פורום "עבודה בהייטק" כאן בתפוז.
 
שם יש יותר סיכוי שמישהו יכיר.
לצפיה ב-'תודה:) '
תודה:)
24/05/2018 | 11:55
3
לצפיה ב-'מנצל קבוצה - משרות חדשות ב"פיינל"'
מנצל קבוצה - משרות חדשות ב"פיינל"
23/05/2018 | 10:17
10
היי,

מוזמנים להפיץ או להציע מועמדות למבחר המשרות הפתוחות כרגע אצלנו:

https://www.comeet.co/jobs/final/C0.009?coref=1.10...

שאלות או הגשת קו"ח אשמח לקבל בפרטי.
omer.perry@gmail.com

בהצלחה.
לצפיה ב-'מציאת מרחק בין איברים במערך'
מציאת מרחק בין איברים במערך
17/05/2018 | 23:55
12
50
איך אפשר למצוא מרחק מקסימלי בין שני איברים כאשר השמאלי גדול מהימני ?
לצפיה ב-'השאלה שלך לא מובנת לחלוטין.'
השאלה שלך לא מובנת לחלוטין.
18/05/2018 | 13:28
11
32
איך מוגדר מרחק בין איברים?
 
בתכנות, ה-"מרחק" היחיד שמעניין שהקשר למערכים, הוא היסט בזיכרון של כל איבר, ואת זה מחשבים לפי גודל טיפוס האיבר, ולא לפי ערך האיבר, וזה בכלל בהנחה שמדובר במערך ששמור בצורה רצופה בזיכרון.
 
בכל אופן, המרחק הזה הוא אחד ויחיד, ואינו מקסימלי או מינימלי.
לצפיה ב-'לדוגמא '
לדוגמא
18/05/2018 | 13:42
10
41
נתונה סדרת האיברים - 1956710 ארצה לחשב את המרחק המקסימלי בין שני איברים שמקיימים שהגדול משמאל . במקרה של סדרה זו התשובה תהיה 3 עקב התת סדרה 9567 שבו 9 משמאל ל 7 במרחק הגדול ביותר מכל שאר המרחקים בין זוגות איברים בסדרה הנתונה שהשמאלי גדול מהימני . שאלתי היא איך עושים זאת ?
לצפיה ב-'תן לי להבין רגע:'
תן לי להבין רגע:
18/05/2018 | 14:40
9
32
הכוונה אינה שהאיבר בקצה השמאלי גדול מהימני, אלא למעשה לכלל כזה:
1. קח מספר ותתחיל לזוז ימינה.
2. כל כל עוד כל מספר קטן מזה שמשמאלו (לפניו) ספור צעדים.
3. מצא את ספירת הצעדים הגדולה ביותר.
 
עכשיו שניסחתי את הבעיה מחדש, צריך להיות לך די ברור איך לפתור את התרגיל.
הכל שאלה של ניסוח!
 
לצפיה ב-'יש בעיה באלגוריתם שלך'
יש בעיה באלגוריתם שלך
18/05/2018 | 15:01
8
25
מה יקרה במצב של 1967510 האם גם עתן 3 כגודל המרחק בין 9 ל 5 בתת סדרה 9675 ? הוא יעצר ב 7 ויכול להמשיך ל 5 . עד כמה שאני מבינה זה קצת יותר מורכב ודורש שני תתי סדרות של קצה שמאלי וקצה ימני שהראשון גדול מהשני ????
לצפיה ב-'אוקיי, הצלחת לבלבל אותי לחלוטין...'
אוקיי, הצלחת לבלבל אותי לחלוטין...
18/05/2018 | 17:00
7
31
בהתחלה ערכתי את ההודעה הזו, כי חשבתי שאולי טעיתי בהבנה המקורית של התרגיל.
 
הסתכלתי שוב, ולא נראה שטעיתי.
האלגוריתם שלי עובד תקין אם נסיק את החוקיות מהדוגמה הראשונה, אבל דוגמה שניה שלך לא מצייתת לחוקיות הזו.
 
אז למה עצרנו ב-7 בדוגמה הראשונה, וב-5 בדוגמה השניה?
 
בדוגמה הראשונה, יש 1 בקצה השמאלי של המערכך, ו-0 בקצה הימני, אז בתאוריה, המרחק הגדול ביותר בין איבר שמאלי שגדול מאיבר ימני הוא אורך כל המערך.
 
לא ברור כלל למה בחרת דווקא תת סדרה של 9567.
חשבתי שזה בגלל ש-5 קטן מ-6 ו-6 קטן מ-7 אבל הדוגמה השניה שברה את זה.
 
בקיצור, אם את רוצה עזרה, תסבירי כמו שצריך את התרגיל שנתנו לך.
אף אחד לא יכול לעזור לך מניחושים.
לצפיה ב-'תת סדרה בגודל מקסימלי - קצה שמאלי גדול מקצה ימני '
תת סדרה בגודל מקסימלי - קצה שמאלי גדול מקצה ימני
18/05/2018 | 17:28
6
20
בהנתן סדרה של מספרים חיוביים שונים , יש למצוא תת סדרה באורך מקסימלי שבקצה השמאלי מספר גדול יותר מאשר בקצה ימני .
רמז : יש לבנות במעבר על הסדרה שתי תתי סדרות - אחת לקצה שמאלי אפשרי ואחת לקצה ימני אפשרי ואז לעשות כמו מיון מיזוג ולמנות את המעברים לפלט הרצוי  .... הפלט יהיה אורך מקסימלי של תת סדרה כזו . איך לפתור זאת ?
לצפיה ב-'אני באמת לא יודע, כי אני לא מבין איך הדוגמאות שהצגת עונות'
אני באמת לא יודע, כי אני לא מבין איך הדוגמאות שהצגת עונות
19/05/2018 | 12:28
5
14
על השאלה.
 
ממליץ לך לפנות למי שנתן את התרגיל הזה ולקבל הבהרות, ובמיוחד לשאלה מדוע התת סדרה הכי ארוכה בדוגמה ראשונה היא 9 עד 7 ולא 1 עד 0.
לצפיה ב-'הבהרה לגבי הדוגמא'
הבהרה לגבי הדוגמא
19/05/2018 | 12:39
4
18
כי המספר האחרון בסדרה של הדוגמא הוא 10 ולכן ומאחר ו 1 לא קטן מ 10 אז נבחרו 9 ו 7 . בכל מקרה ניסחתי השאלה ונתתי רמז ושוב ולפי הבנתי זה יותר מורכב מכפי שנראה  . 
תודה על כל עזרה שהיא .
לצפיה ב-'אוקיי.'
אוקיי.
20/05/2018 | 18:17
3
16
בכנות, אני חושב שהרמז טיפה מבלבל.
מה רע בפשוט:
1. שים "עוגן" בנקודת התחלה (מתחיל מתא 0).
2. כל עוד מספרים במערך קטנים מהעוגן, תמשיך לרוץ ולספור כמה יש.
3. נתקלת במספר גדול או שווה לעוגן?
4. האם המרחק שמצאת גדול מהמרחק הקודם שמצאת?
  4.1. אם כן, שמור אותו.
5. תתחיל מ-1, כאשר העוגן החדש הוא המקום הנוכחי.
לצפיה ב-'עדיין לא ברור איך יחשב את המקרה בו'
עדיין לא ברור איך יחשב את המקרה בו
20/05/2018 | 18:35
2
9
יש לי עוגן במקום 0 ואז קטן קטן קטן ממנו ואז גדול ממנו גדול ממנו ואז שוב קטן ממנו   איך יחשב את כל המרחק מעוגן 0 ועד הקטן האחרון ואחרי הגדולים לפניו והקטנים לפניו ... או שלא הבנתי מה שכתבת . אנא אסבר . תודה  
לצפיה ב-'ברגע שמצאת גדול מהעוגן, העוגן עובר להיות הגדול החדש.'
ברגע שמצאת גדול מהעוגן, העוגן עובר להיות הגדול החדש.
20/05/2018 | 19:20
1
8
באי ננסה את הדוגמה שלך:
1,9,5,6,7,10
מתחילים בעוגן 1, זזים ל-9. מרחק = 0.
עוגן עובר ל-9, סופרים 0, 1, 2, 3 - מגיעים ל-10. מרחק = 3.
עוגן עובר ל-10. הגענו לסוף מערך.
מרחק הכי גדול = 3.
 
תני דוגמה מספרית שאת חושבת שלא תעבוד, ונעבור עליה ביחד.
לצפיה ב-'הכיוון נראה נכון ומה לגבי הדוגמא'
הכיוון נראה נכון ומה לגבי הדוגמא
20/05/2018 | 19:26
8
2 , 9 , 1 , 10 , 8  והתשובה היא 4 - המרחק בין 8 ו 2 . תודה מראש לראש . 
לצפיה ב-'מציאת מיקום בקואורדינטות של רשת ישראל החדשה (ITM)'
מציאת מיקום בקואורדינטות של רשת ישראל החדשה (ITM)
19/05/2018 | 10:55
3
29
שלום,

אני מבקשת לדעת האם זה אפשרי לכתוב אפליקציה לאנדרואיד, שמבקשת מיקום מה-GPS בקואורדינטות ITM ולא של רשת גלובלית.

המטרה - למקסם את הדיוק של הקואורדינטות.

אגב, אני (עדיין) לא מתכנתת אנדרואיד, רוצה לברר היתכנות לפני שנכנסת לענין ומתחילה ללמוד ולכתוב את האפליקציה.

תודה
לצפיה ב-'כמה דברים:'
כמה דברים:
19/05/2018 | 12:26
2
24
1. את מתכנתת בכלל?
כי אם לא, ממש מוקדם מאוד לשאלה שלך, ויש לך המון ללמוד לפני שתגיעי אליה.
עד שתלמדי לתכנת, אולי יהיו לך עוד ראיונות לאפליקציות.
 
2. דיוק קואורדינטות לא תלוי בשיטה בה הן מוצגות, אלא בדיוק מדידה של המכשיר שמספק את המידע.
 
3. המערכת לא תספק לך קואורדינטות ברשת ITM, אבל יש נוסחה ידוע להמרה בין קואורדינטות קו אורך ורוחב ש-GPS מספק לבין ITM.
 
כשתלמדי לתכנת, תוכלי בוודאי לממש את הנוסחה באפליקציה שלך, אז אין פה שום בעיית התכנות, אבל אם את חושבת שזה איכשהו ישפר דיוק, את צריכה ללמוד גם גאודזיה ולהבין את משמעות הקואורדינטות.
 
הסיבה היחידה להשתמש ב-ITM היא אם עובדים עם מפות שסומנו בקואורדינטות של רשת זו, או אם יש אוסף חיצוני של קואורדינטות כאלה שרוצים לעזור למשתמש לנווט אליו.
לצפיה ב-'תודה רבה על התגובה המהירה'
תודה רבה על התגובה המהירה
19/05/2018 | 17:31
1
20
אני מתכנתת java אבל לא כתבתי עד כה באנדרואיד וגם לא יצא לי להתעסק עם מפות, מיקומים קואורדינטות וכדומה.
את הבקשה לעבוד ב- ITM קיבלתי מהלקוח. אולי ההמרה תספיק.
לצפיה ב-'תספיק או לא לא משנה.'
תספיק או לא לא משנה.
19/05/2018 | 18:29
24
GPS עובד בקואורדינטות אורך רוחב.
בין היתר כי מדובר ברשת גלובלית.
 
רשת ישראל, כשמה כן היא - המרה (למעשה "הקרנה") של פיסת הכדור הקטנה שלנו למשהו שטוח שניתן לבטא בקואורדינטות רשת פשוטות יחסית, שכל יחידה שלהם היא מטר 1 על הקרקע.
 
כמובן, שיטה כזו אינה טובה ליתר כדור הארץ (כי הוא אליפסואיד ), אז אל תצפי שציוד מדידה כלשהי יספק לך אותה, בטח שלא מכשיר אנדרויד טיפוסי.
 
אם את כבר מכירה את שפת Java ועובדת בפיתוח, כל מה שאת צריכה כדי להיכנס לתחום האפליקציה זה ללמוד את מודל האפליקציה של Android (דברים כמו Lifecicle וקומפוננטות) ואת ה-API של המערכת, ואפשר לצאת לדרך.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'Help with C# application'
Help with C# application
14/05/2018 | 09:45
3
38
היי, אני לא מתכנת, אבל ברשותי קוד שקיבלתי מחבר לעבודה ואני מעוניין לשנות אותו למשהו יותר טוב שיעזור לי.
 
מטרת התוכנית ( המקורית ) היא לחפש בשורה מסויימת את התו באקסלאש ( \ ) ולהחזיר את המילה האחרונה שלו.
הבעייה, שאני מקבל את המילה האחרונה שהיא פרוססניים, ואני צריך את ה FULL-PATH.
 
שורה של לוג נראית כך ( דוגמא ) 
 2018-05-09T06:16:20 3648  13764 ProcMon.cpp          527  TRACE Hashed: 4147B73B1224BF0D778D57B0D1391C6EE043FCFE, pid: 20548, Image: \??\C:\windows\system32\cscript.exe
2018-05-09T08:59:50 51736 52148 ProcMon.cpp          527  TRACE Hashed: 0862BAE3DC3A0B5C609867D1A7086F1954F2F556, pid: 46228, Image: \SystemRoot\System32\Conhost.exe
 
 
בקטע קוד המקורי אני רואה שיש את השורה הבאה:
var process = line.Split('\\').Last();
שתמיד מחזירה לי ( בדוגמא זו ) Conhost.exe  ו cscript.exe
חשבתי על לשנות את התו לנקודותיים, וכך אקבל או:
\windows\system32\cscript.exe
או  \SystemRoot\System32\Conhost.exe
אבל התוכנה נתקעת לי כל הזמן ( ניסיתי להבין שעה איך אני עושה זאת - אני לא תוכניתן )
 
השורה היא 105 או 106
 
לאחר מכן, אני לוקח את הפלט לאקסל ומסדר שם לפי ALL
ורואה איזה אפליקציה עובדת הרבה פעמים.
לצפיה ב-'הבעיה עם הקוד היא, שהוא משתמש'
הבעיה עם הקוד היא, שהוא משתמש
14/05/2018 | 17:14
2
27
ב-"מילה" שהוא חתך בתור שם לקובץ שהוא יוצר.
 
ברגע שאתה לוקח את כל ה-path, במקום ליצור קובץ בתיקייה בה הרצת את התוכנית, הוא מנסה ליצור קובץ בספריית מערכת, ולזה כנראה אין לו הרשאות.
 
הדבר הנכון במקומך לעשות היה אחד מהשניים:
1. לבקש מהחבר שיתקן לפי מה שאתה צריך.
2. להשתמש בכלים של משהו כמו PowerShell להשיג את מה שאתה רוצה.
 
אם היית עובד בלינוקס אפשר היה לפתור את זה עם שורה או שניים במסוף, אבל מן הסתם זו לא הסביבה שלך.
 
בכל אופן, לפי מה שאני רואה, החיתוך משמש רק לשם הקובץ.
אז לא ברור למה אתה צריך את כל ה-path, ולאן בדיוק אתה רוצה לדחוף את ה-path המלא.
 
אם תסביר יותר טוב, אולי ניתן יהיה להתאים את הקוד.
לצפיה ב-'הסבר הקוד'
הסבר הקוד
15/05/2018 | 11:02
1
14
ברגע שאתה לוקח את כל ה-path, במקום ליצור קובץ בתיקייה בה הרצת את התוכנית, הוא מנסה ליצור קובץ בספריית מערכת, ולזה כנראה אין לו הרשאות.
 
הבנתי את הבעייה שאני יצרתי... אי אפשר לשנות את הפלט ל"שם קובץ" עם כל ה PATH?
 
התוכנה אמורה לעשות את הפעולות הבאות:
מה היא אמורה לעשות בגדול:
1. מקבלת ספרייה שבא היא תרוץ על כל אחד מהפיילים ( הלוגים שיש שם )
2. "להוציא" מהלוגים את הפרמטר שנמצא אחרי המילה:
IMAGE:
א. אם יש "\??\" להתעלם ולקחת את מה שבא אחריו.
3. לסכום כמה פעמים חזרה הפעולה הזו, את זה סוכמים עם הפרמטר HASH
4. להוציא פלט CSV לאקסל רק עם המספרים הסופיים.
 
מה היא עושה כרגע:
1. מקבלת ספרייה שבא היא תרוץ על כל אחד מהפיילים ( הלוגים שיש שם )
2. "להוציא" מהלוגים את הפרמטר שנמצא אחרי המילה:
IMAGE:
3. לסכום כמה פעמים חזרה הפעולה הזו, את זה סוכמים עם HASH
א. אם היה את ההאש הזה כבר (אם קובץ PAR נמצא ), אז תוסיף "1" לקובץ ALL
ב. אם לא, תיצור קובץ PAR
 
4. אני בעצם מייצא את הפלט לאקסל ומריץ עוד חיתוכים כי אינני זקוק לקבצי PAR ואז אני יכול לחתוך כמה פעמים פרוסס מסויים "העמיס" לי על הלוג.
5. אני צריך למחוק ידנית את קבצי ה PAR ואת ALL שנוצרו בספריית ההרצה...
לצפיה ב-'מן הסתם, כדי ליצור שם קובץ מ-path אתה צריך להחליף את כל'
מן הסתם, כדי ליצור שם קובץ מ-path אתה צריך להחליף את כל
15/05/2018 | 12:51
14
ה-\ בתו אחר, אחרת זה לא יהיה שם קובץ חוקי.
לצפיה ב-'גישה לפונקציה ספציפית במהלך ריצת אפליקציית JAVA'
גישה לפונקציה ספציפית במהלך ריצת אפליקציית JAVA
14/05/2018 | 19:05
1
19
יש לי אפליקציית JAVA שרצה.. היא מכילה הרבה קבצי CLASS ככה שאני יכול לראות בגדול את שמות הפונקציות ומה כל פונקציה עושה
האם יש דרך בזמן ריצת האפליקציה לגשת מבחוץ לפונקציה ספציפית שלה ולהפעיל אותה?(עדיפות דרך פייתון)
תודה
לצפיה ב-'בגדול, כן.'
בגדול, כן.
15/05/2018 | 00:05
21
 
בפועל, זה כנראה יותר מורכב, למשל אם אתה רוצה לגשת ל-instance ספציפי שהאפליקציה יצרה, לא בטוח שתוכל.
תלוי בסביבה שלך, ב-JVM שאתה מריץ, ועוד.
לצפיה ב-'אפליקציית ווב - עזרה בבקשה '
אפליקציית ווב - עזרה בבקשה
10/05/2018 | 11:55
37
היי לכולם,

אני מנסה לבנות אפליקציית ווב בפעם הראשונה.
האפליקציה תהיה שרת HTTP שיתקשר עם צד הלקוח. בנוסף יהיה API (שיהיה RESTful). בחרתי לכתוב ב-Java.

מה המבנה הנכון לאפליקציית ווב על כל חלקיה? מה לכתוב קודם? איך מקשרים בין החלקים? התחלתי להסתבך קצת

אשמח מאוד להכוונה.

תודה מראש לעוזרים!
לצפיה ב-'כתיבת דרייבר- מחפש כיוון'
כתיבת דרייבר- מחפש כיוון
08/05/2018 | 23:40
7
45
יש לי רכיב חומרה כלשהו שמתחבר למחשב, יש לו דרייבר רק לווינדוס XP
בווינדוס 10 , בזמן חיבור החומרה למחשב הווינדוס לא מזהה אותו כראוי(כי אין לו דרייבר מתאים)
רציתי לשמוע על כיוון, איך אפשר להמיר/לכתוב דרייבר לחומרה הזאת לווינדוס 10? (לא מעוניין לעבוד ב VM)
אשמח לכיוון כללי
תודה
לצפיה ב-'5 שלבים מאוד פשוטים:'
5 שלבים מאוד פשוטים:
09/05/2018 | 00:37
6
39
1. תלמד לתכנת בשפת C
2. תוריד את ה-DDK של MS.
3. תלמד איך כותבים דרייברים ל-Windows 10.
4. תתקין Windows XP, תחבר את הרכיב, ותעשה הנדסה לאחור לפרוטוקול שלו מול הדרייבר.
5. תיישם 1 עד 4 כדי לכתוב דרייבר שיתאים ל-WIndows 10
לצפיה ב-'נשמע מעניין'
נשמע מעניין
09/05/2018 | 19:24
5
36
C אני יודע, ראיתי שאפשר לכתוב גם עם CPP
 
צריך לעשות הנדסה לאחור(IDA) וממש לכתוב את כל הדרייבר מחדש ?או שאני אמור להפעיל כל מיני מצבים בדרייב ולהסניף את התקשורת שלו עם המחשב?
תוכל להפנות אותי למקור לפרויידט דומה של המרת דרייבר מ XP לווינדוס 10?
ראיתי כל מיני סוגים של דרייברים , USER MODE או KERNEL MODE ..(UMDF או KMDF)  , או שאני לא צריך לכתוב דרייבר UNIVERSAL?
נשמע שזה פרוייקט של חודש ....או שאני מפספס משהו?
אשמח לקצת יותר כיוון ברשותך
לצפיה ב-'פרוקיט של יומיים, גג!'
פרוקיט של יומיים, גג!
09/05/2018 | 21:48
4
37
אם אתה רוצה לסגור תוך יום, תכתוב ללינוקס
 
עכשיו ברצינות רגע, אתה מפספס בערך הכל...
 
לא כתבת מה הרכיב חומרה עושה.
לא כתבת איך הוא מתחבר למחשב.
לא כתבת מה אתה רוצה לעשות איתו ברמת תוכנה.
 
אני לא חושב שיש מישהו משוגע מספיק להתעסק בניסיון להמיר דרייבר סגור של XP ל-10.
אבל האינטרנט הוא מקום גדול, אולי תמצא...
לצפיה ב-'כבל...'
כבל...
09/05/2018 | 22:58
3
31
מתחבר למחשב דרך usb
משמש כממיר תקשורת
לצפיה ב-'ואתה יודע איזו תקשורת הוא ממיר?'
ואתה יודע איזו תקשורת הוא ממיר?
10/05/2018 | 00:21
2
35
היות ומדובר בהתקן USB אתה לא ממש חייב דרייבר.
אתה יכול להשתמש ב-libusb ולדבר עם החומרה ישירות.
 
כמעת - כי WIndows זה זבל של מערכת שלא נותנת לעבוד, אז תצטרך איזשהו דרייבר גינרי, שבעצם לא עושה כלום, ונותן ל-libusb לעבוד ישירות מול ההתקן ולייצא מידע ל-userspace.
 
משם, יש תוכנה נחמדה וחינמית שנקראת usbmon ואיתה תוכל לראות את התקשורת למחשב שבו הדרייבר כן עובד.
זה יותר פשוט מלנסות להבין את הקוד של הדרייבר המקורי עם IDA, אבל אתה עדיין צריך לדעת לקרוא הקסה ולהבין פרוטוקולי תקשורת.
 
אז בהנחה שכל מה שההתקן עושה זה לשנע מידע קדימה ואחורה, ואולי לקבל פקטה של קונפיגורציה פה ושם, הפרויקט אמור להיות אפשרי...
לצפיה ב-'דרייבר גנרי?'
דרייבר גנרי?
10/05/2018 | 05:41
1
35
צריך דרייבר גנרי כדי שווינדוס יזהה את החומרה שלי ,אבל בעצם כל ה"דרייבר" יהיה בתוך libusb?
צריך לכתוב דרייבר כזה או שיש כזה ברשת? (אמור פשוט לזהות את ההתקן הזה ?)
 
לאחר התקנת הדרייבר הגנרי, מה צריך לראות ב usbmon? 
אני יודע בין איזה פרוטוקולים הכבל ממיר,מה שיראה שם זה פשוט תקשורת ב usb,
לפי מה שאראה ב usbmonuבווינדוס xp את אצטרך "לתכנת" ת ה libusb? 
 
 
לצפיה ב-'אוקיי, אתה רציני...'
אוקיי, אתה רציני...
10/05/2018 | 08:04
38
תראה, אני מודה שבהתחלה לקחתי את ההודעה שלך בתור סוג של בדיחה.
לעשות reverse engineering לדרייבר ולכתוב דרייבר חדש דורש הרבה ידע בפיתוח ומבנה המחשב, ובד"כ אנשים שיש להם את הידע המתאים לעשות את העבודה לא יתחילו את דרכם בפורום הזה.
 
שמתי לב גם שאתה כותב בלשון זכר אבל המשתמש שלך מוגדר כנקבה.
 
אבל בינתיים ההודעות הפכו יותר רציניות, אז נראה שטעיתי לגביך, קבל התנצלות.
 
ככה:
הפעם האחרונה שהתעסקתי עם הדברים האלה, היית לפני יותר מ-5 שנים, ואני לא זוכר הרבה.
נתקלתי בדוגמה שבה הנדסו לאחור תוכנת צריבה של ROM עבור טלפון סלולרי, והתוכנה החדשה היית זמינה בקוד פתוח ברשת. (חפש Heimdal ל-LG אם זה מעניין אותך).
 
מה שעשו, היה למצוא (או אולי לכתוב, אבל לא שחררור קוד), אישזהו דרייבר, שרק זיהה את הטלפון (במצב bootloader מיוחד) לפי ה-VID ו-PID שלו, ועשה לו אינומרציה ב-usb subsystem של Windows.
 
משם, התוכנה השתמשה ב-libusb, שנותן לך פונקציות לגישה ישירה כמו bulkTransfer או לקריאת headers של USB.
אני לא מכיר לעומק את מבנה הדרייברים של Windows, אוני יודע שבלינוקס libusb עובד בלי דרייבר בכלל, אבל כמובן ה-kernel שם מתנהג שונה.
 
אז אני חושב שצריך איזשהו "דרייבר" בסיסי רשום ב-registry כדי לזהות התקן USB לפי VID PID.
 
לגבי usbmon: זו תוכנה שמנתרת פעולות ב-USB, ורושמת את כל מה שעובר שם.
אפשר לראות אלו פעולות (bulkTransfer, controlTransfer וכו') התקן מסוים מבצע, ואיזה מידע הוא שולח, ואז ניתן לעשות את אותן פעולות בתוכנה משלך בעזרת libusb.
 
אם אתה מכיר את Wireshark זה רעיון דומה, קצת יותר פשוט לשימוש (לדעתי).
לצפיה ב-'מבקש עזרה לאחר התסבכות עם ה-SVN'
מבקש עזרה לאחר התסבכות עם ה-SVN
08/05/2018 | 18:48
6
32
שלום,
נכנסתי למקום עבודה חדשה וקצת הסתבכתי עם ה- SVN.
אנחנו עובדים שם עם GUI ולא מ- CMD.
חשוב לציין שאף פעם לא עבדתי עם תוכנה בסגנון כזה (לא git ולא tfs).
השאלות שלי הם בעיקרון בנושא revert ו- switch וזה אחרי שקראתי קצת מידע שלא קידם אותי לצערי.
אקדים בכך, שאני מניח שכל השאלות שאני שואל למטה, משנות רק את הסטטוס במחשב האישי שלי ולא ברשת (במידה ואני טועה אשמח לקבל תיקון)
1. ראיתי שאם אני עומד על תיקיית אב של קובץ שאני מעוניין לעשות לו revert אז לחיצה על כפתור ימני על העכבר פותחת סדרה של פעולות שמתוכם אפשר לבחור פעולת revert. השאלה שלי היא מדוע אי אפשר לעמוד ספציפית על קובץ אחד ולעשות את זה (אלא חייב להיות על תיקיית האב)?, ומה בדיוק ה- revert הזה עושה? האם הוא מחזיר לי את הקובץ שביקשתי עבורו revert להיות בדיוק עם אותה תכולה כמו שהייתה בנקודה שהורדתי את הקבצים? כל שינוי שעשיתי יימחק והגירסא תהיה זהה לזאת שהורדתי?
2. ראיתי שאם אני עומד על קובץ ולוחץ על show log נפתח לי למעשה לוג עם כל הגירסאות שבהן הקובץ הזה עבר עידכון כלשהו. במידה ואני "עומד" על אחת הגירסאות (נניח XXX), לוחץ על הכפתור הימני בעכבר מופיעות לי כמה אופציות: א. update to this revision (מה ההבדל בין תוצאת פעולת ה- update לבין תרחיש שבו אני עומד על קובץ, לוחץ על כפתור ימני, בוחר switch ואז בוחר את אותה הגירסא XXX)?
ב. revert to this  revision -  מה ההבדל בין בחירה באפשרות  לבין 2 הפעולות שרשמתי בסעיף 2א?
ג. revert changes from this revision- מה זה עושה? במידה והיו לי עידכונים גם אחרי הגירסא שעליה אני "עומד" כרגע, מה קורה? 
3.במידה ועשיתי אחת מהפעולות שמתוארות בשני הסעיפים הראשונים, איך אני יכול לדעת מה הגירסא האחרונה ביותר שהבאתי מה- SVN (בין אם הבאתי אותה בפעולת update רגילה (עידכון לגירסא הכי חדשה שהעולתה), בין אם לא שיניתי אותה אלא רק עשיתי revert לגירסא האחרונה שהורדתי, ובין אם עשיתי revert לגירסא ספציפית (שאינה אחרונה?
 
במידה והשאלות לא ברורות יותר מאשמח להבהיר אותם.
 
תודה מראש
לצפיה ב-'כן, צריך כמה הבהרות:'
כן, צריך כמה הבהרות:
09/05/2018 | 00:44
5
16
1. SVN ן-GIT אלו 2 מערכות שונות לניהול גרסאות.
TFS הוא בכלל שרת של MS שתומך ב-GIT, ובעוד מערכת ניהול גרסאות של MS (שאני לא זוכר את שמה כי לא משתמשים בה אצלנו).
 
אז עם מה אתה עובד בדיוק?
אם אתה עובד עם GIT, בתחילת העבודה וודאי עשית clone - שכפלת לך עותק מקומי של ה-repository, ואז רוב הפעולות שלך יהיו "מקומיות" - על המחשב שלך בלבד.
למעט דברים כמו push pull fetch וכו'
 
בנוסף, באיזה GUI אתה משתמש?
שוב, בהנחה שמדובר ב-GIT, אין לו GUI אחד רשמי, יש הרבה, אז תציין איך קוראים לתוכנת ה-GUI, וכדאי גם לספר על איזו מערכת הפעלה אתה עובד?
 
אגב, יכול להיות שה-GUI משולב בסביבת הפיתוח שלך?
 
כל השמות שציינת לא ממש תואמות למונחים של GIT, ואני כבר לא מספיק זוכר SVN כדי לעזור עם זה.
 
בכל מקרה, אני ממליץ לך בחום לשאול במקום העבודה, כדי שיבהירו לך על הדרך מה נהלי העבודה של החברה מול ה-source control.
אל תתבייש - עדיף שתשאל מאשר תנחש על סמך עצות של אנשים שלא מכירים את המערכת שלכם!
לצפיה ב-'העבודה אצלנו היא מול “SVN”'
העבודה אצלנו היא מול “SVN”
09/05/2018 | 08:41
4
15
ה-GUI רץ על גבי הווינדוס, לפי מה שראיתי לא משולב כחלק מסביבת הפיתוח. רק לחיצה על כפתור ימני בעכבר מראה לי בנוסף לדברים הרגילים שמציעה מערכת ההפעלה עוד פקדים של SVN.
האם השאלות ששאלתי לא תקפות בגיט? כי אני משער שאין הרבה בפורום שעובדים/זוכרים SVN לצערי
לצפיה ב-'GIT עובד בצורה מאוד שונה.'
GIT עובד בצורה מאוד שונה.
09/05/2018 | 08:57
3
23
אומנם הקונספטים הבסיסיים זהים בכל מערכות ניהול קוד, אבל GIT הוא מערכת מבוזרת, ואתה עובד על repository משלך, ובוחר מתי, אם בכלל לסנכרן אותו ל-repository מרכזי על השרת אם יש לכם כזה.
 
ב-SVN, הקבצים אצלך הם "working copy" ומקושרים קשר הדוק ל-repository מרכזי שעל השרת (ובהכרח יש כזה).
לכן, ברגע שעשית commit, או כל שינוי אחר, זה ישר עובר לשרת.
 
אני זוכר שיש תוסף נחמד ל-Windows שנקרא Totoise SVN, והוא מוסיף פקודות SVN לתפריט לחיצה ימנית בסייר קבצים.
תוכל לקרוא עליו כאן:
 
יש שם גם הסברים על הפקודות שלו.
 
יש לו גם אינטגרציה עם VS, אז יכול להיות שזה מה שמשתמשים בו אצלכם.
בהצלחה!
אם אזכר בעוד משהו אוסף, אבל באמת ששנים לא נגעתי ב-SVN...
לצפיה ב-'זה בדיוק התוסף שאנחנו עובדים איתו'
זה בדיוק התוסף שאנחנו עובדים איתו
09/05/2018 | 11:45
2
15
לצערי הספר בלינק ששלחת עולה כסף ולקרוא ספר גם ייקח לי יותר מדי זמן (;
נראה לי אעשה הרבה ניסוי ותהייה עד שאבין.
חבל שאף חברה פרט לשלי לא עובדת עם הכלי וככה אולי הייתי מקבל פתרון מהיר יותר לבעיות שהצעתי.
תודה
לצפיה ב-'יש ברשת ספר חינמי על SVN עצמו'
יש ברשת ספר חינמי על SVN עצמו
09/05/2018 | 12:08
1
16
בהנחה ששמות הפקודות בתפריט אכן תואמות במדויק פקודות של SVN, תוכל לקבל ממנו את התשובות לשאלות שלך, ואינך חייב לקרוא את כולו, אלא יכול לחפש בו, כי הוא שמור בצורה דיגיטלית.
 
למשל, כתוב שם ש-revert יכול לעבוד על קובץ בודד, ושמה שהוא עושה, כפי שחשדתי, זה למחוק את השינויים "המקומיים" - כלומר, עריכות שעשית לקובץ בלי לעשות commit.
 
ייתכן שהסיבה שאינך יכול לעשות את זה על קובץ בודד דרך התפריט הגרפי, היא שמיש שעשה את ה-"צב", לא מימש אפשרות כזו, או אולי מותקנת לך גרסה ישנה של ה-"צב" וזה התווסף בגרסה החדשה.
לצפיה ב-'קודם כל סליחה. טעות שלי'
קודם כל סליחה. טעות שלי
09/05/2018 | 13:27
14
אכן אפשר לעשות revert לקובץ בודד (כמובן רק אם עבר שינוי מאז הורדה אחרונה תהיה אפשרות לכך.
לגבי הספר המקוון. תודה. כמובן שאסתכל שם. 
לגבי מה שרשמת. אם אני מבין נכון, אז פעולת revert מחזירה את הקובץ הלוקלי להיות מסונכרן בדיוק עם גירסא של הקובץ שהורדתי (גם אם אחרי שהורדתי מפתחים ביצעו פעולת commit ולמעשה העלו גירסאות עדכניות יותר). הקובץ שלי למעשה מתיישר מול אותה גירסא של הקובץ שהורדתי ולא מול העדכנית ביותר בנתיב. 
אם בכל זאת למישהו יש קצת ידע אשמח לשמוע ממכם כי לא תמיד כל מה שקוראים בספר מספיק (לעיתים גם לא מכסה את כל האפשרויות). 
רואה בעבודה אצלנו דברים שקצת לא מבין. רואה כשמישהו מעוניין לחזור חזרה לגירסא עובדת (נגיד ו״קלקל״ קובץ מסויים) אז הוא קודם עושה revert ואז update. 
מבטיח שאם יהיו לי הבנות אחרי קריאה אשרשר לפוסט זה את התובנות. תודה
לצפיה ב-'עזרה בשאלה בבגרות 2018 אסמבלי'
עזרה בשאלה בבגרות 2018 אסמבלי
08/05/2018 | 18:32
1
31
מצורפת בתמונה השאלה ובקובץ הפתרון שלי בבגרות. זה לא מתאים לפתרון שפורסם, אין לי אפשרות להריץ את זה. אשמח אם מישהו יכול לבדוק את הפתרון ולתת לי משוב. תודה מראש
לצפיה ב-'ניצול שרשור: הפתרון בשפת HASKELL פה...'
ניצול שרשור: הפתרון בשפת HASKELL פה...
16/05/2018 | 09:27
11
(אין שום קשר לשפת אסמבלי, רק ניצול השאלה להרחבת היריעה).
 
(אם זה עובר על חוקי הפורום, מותר למחוק)ץ
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא טיפוח ושמירה על עור הפנים בגיל השלישי
אירוח בנושא טיפוח...
ד``ר רון יניב יענה על שאלות בנושא טיפוח ושמירה על...
אירוח בנושא טיפוח ושמירה על עור הפנים בגיל השלישי
אירוח בנושא טיפוח...
ד``ר רון יניב יענה על שאלות בנושא טיפוח ושמירה על...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

כהן ישראלי ושות' - משרד עו
כהן ישראלי ושות'

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ