לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום שפות תכנות

ברוכים הבאים לפורום שפות תכנות!
פורום זה נועד לסייע בידיכם, המפתחים המתחילים והמנוסים.
ישנן שפות כמו PHP שלהן פורומים משלהם, אך עדיין נשתדל לתת תשובה לכל שאלה עניינית שתוצג.
 
נא לשים לב: איננו נוהגים לפתור את שעורי הבית שלך. אם נתקלת בבעיה ללא פתרון זה דבר אחד אולם שליחת דף שאלות לא תענה ואף תמחק.
פרסומות, קללות, הערות גזעניות, תגובות מזלזלות ואיומים אסורים וגולשים שיעברו על חוקים אלו יורחקו.
כמו שאסורות תגובות מזלזלות, אסורות שאלות מזלזלות.
אנא ממך, לפני שאילת שאלה, יש לבדוק אם לא נשאלה בעבר, או אם חיפוש פשוט בגוגל יכול לפתור אותה.
פורום תכנות מיועד לפלפולים ובהחלט יש כאן מקום לדיונים מעמיקים על קוצו של ;...
אם השרשור מתארך - זאת לא בעיה כל עוד התוכן ענייני, אל תחששו לשאול משהו שלא הבנתם,
כל עוד טרחתם לחפש פתרון (חבר'ה, גוגל. ברצינות) ולא מצאתם.
הודעות אישיות הן מחוץ לעיניינו של הפורום, אבל אם בדעתכם לשלוח הודעה אישית למי מהעונים לשרשור,
אולי כדאי שתמשיכו בשרשור לטובת גולשים אחרים ולטובת ניצול הזמן של העונים.
 
הפורום הוא התנדבותי, הבה לא נשחית את זמנם של הכותבים בו לריק.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-' אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי '
אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
( לעמוד שלי בתפוז )
22/05/2017 | 12:53

 מתכוננים ללידה?
הערב, בשעה 20:00, נארח בפורום היריון ולידה - תמיכה את פרופ' יובל ירון, מנהל היחידה לאבחון גנטי טרום לידתי, המרכז הרפואי איכילוב ת"א.
יש לכם שאלות על בדיקות היריון לאיתור תסמונות ומחלות גנטיות?
מוזמנים לכתוב לו עכשיו
 
גלישה נעימה
לצפיה ב-'קורס JAVA'
קורס JAVA
19/05/2017 | 18:23
5
35
שלום רב,
אשמח לקבל המלצה על מכללות, מורים פרטיים, שיעורים באונליין ללימוד שפת גאווה.
רצוי מקום עם הרבה עבודה מעשית ותרגול רב.
תודה
לצפיה ב-'קורס JAVA'
קורס JAVA
21/05/2017 | 09:50
2
316
היי,
אני חושב שאם כבר את הולכת ללמוד כדאי לך לעשות את זה כמו שצריך, במכללה טובה שתיתן לך את כל הכלים.
אני אישית למדתי בג'ון ברייס (לא JAVA) וממליץ בחום. מרצים מעולים והרבה תרגול מעשי. יש להם גם מחלקת השמה שעוזרת לבוגרים למצוא עבודה בסוף הקורס.
בהצלחה!
 
לצפיה ב-'האם מצאת עבודה לאחר מכן?'
האם מצאת עבודה לאחר מכן?
21/05/2017 | 15:23
1
20
הקונצנזוס בפורום הוא שהקורסים האלה לא שווים הרבה מפני שהם נותנים שלל הבטחות אבל בפועל בוגרי הקורס לא מוצאים לעצמם תעסוקה.
 
נשמח אם תספר מה למדת ואיזה סוג עבודה מצאת לאחר מכן?
לצפיה ב-'...'
...
21/05/2017 | 18:16
19
למדתי קורס פיתוח אפליקציות וכן נעזרתי במחלקת ההשמה שלהם למציאת עבודה.
חודש אחרי הקורס כבר התחלתי לעבוד בחברת סטארטאפ קטנה וצברתי המון ניסיון תוך כדי.
לצפיה ב-'אם אתה בעל יכולות '
אם אתה בעל יכולות
21/05/2017 | 21:02
22
לימוד עצמאית ובאנגלית , אז אני ממליץ לך על קורסים מ udemy או מ cursera
 
יעלו לך הרבה הרבה פחות כסף מכל מכללה , זה בטוח , ואני מאוד מרוצה מהקורסים שלקחתי בudemy.
זה למשל אחד הקורסים בשפת java  שיש שם.
 
אני חדש דנדש בתחום , וגם כן לוקח קורסים כרגע.
התחלתי עם java , תכננתי ללמוד בפתוחה , והבנתי שהלימודים בפתוחה יקחו לי זמן רב ויקר.
 
כמו כן הבנתי שכיום הביקוש גדול הרבה יותר לתכנות web , במיוחד כאשר מדובר באנשים חסרי תואר , וחתכתי מjava לכיוון הweb.
(אני מתכנן לבנות תיק עבודות טוב , כדי לפצות על חוסר התואר)
 
יש בudemy קורסים נפלאים אונליין , ובמחירים מצחיקים.
זה , למשל , קורס שאני עושה כרגע.
 
גם בקורסרה תוכל לקחת קורסים , ואלו קורסים אוניברסיטאיים ! כמו למשל כאן -
 
וגם כאן :
 
(על קורסים דומים משלמים במכללה כ20 אלף ש"ח , למיטב ידיעתי)
 
כמו כן , גם יכולות לימוד עצמאיות באנגלית יתרמו לך הרבה.
 
נ.ב.
ממליץ על הבלוג הזה שנתן לי המון השראה.
 
 
לצפיה ב-'אתה מכיר את עצמך.'
אתה מכיר את עצמך.
22/05/2017 | 00:45
13
אם אתה צריך קורס ולא יכול ללמוד מהרשת, אז כנראה שזה רעיון.
הצורך באנשי פיתוח היום מביא לשכור גם אנשים ללא תארים או ניסיון רב.
יש הבדל בין ללמוד לבד? אולי בעזרה במציאת עבודה.
מעבר לזה, זה רק עניין שלך
לצפיה ב-'מבקש עזרה בשפת c'
מבקש עזרה בשפת c
17/05/2017 | 13:09
3
43
שלום לכולם
אני מחפש דרך לקלוט רצף של אותיות ולהדפיס אותו עם תיקון. לדוגמה:
לקלוט abde ולהפוך אותו למתוקן כך: abCde. אם יש למישהו רעיון אני אשמח.
(כרגע הבעיה שלי היא בצבירת הנתונים, כלומר - אני מחפש משהו שיעזור לי לשמור את כל הזנות המשתמש)
תודה רבה
לצפיה ב-'אין מספיק מידע.'
אין מספיק מידע.
18/05/2017 | 08:34
2
22
בגדול, רצף אותיות ב-C קולטים למערך של char.
 
אבל, מערך כזה הוא תמיד סטטי - בגודל קבוע.
לכן, אם לא יודעים מראש כמה תווים יקלטו, ואין גבול מקסימלי, צריך דרך יצירתית לנהל את המערך.
 
אז קודם כל נשאלת השאלה:
מה הם הכללים לתיקונים שאתה צריך לבצע?
 
אם אתה רק עושה תיקון ומיד מדפיס, ייתכן שאתה לא צריך לשמור את כל הקלט, ואז מספיק כמה משתנים בודדים, אולי אפיל char אחד.
 
בנוסף, אם יש מגבלות כמו גודל קלט מקסימלי, אפשר מראש להגדיר מספיק מקום לזה.
לצפיה ב-'יש מספר מגבלות'
יש מספר מגבלות
18/05/2017 | 15:24
1
20
הקלט לא יהיה גדול מ-27 תווים, והפלט יהיה 26 תווים בדיוק.אני קולט את התווים, ואז מדפיס עם תיקון. (acde) הופך ל-(aBcde), כך על כל ה-abc. במה אני יכול להשתמש? 
תודה
לצפיה ב-'טוב, נראה שדי רשמו לך את זה בתנאי התרגיל:'
טוב, נראה שדי רשמו לך את זה בתנאי התרגיל:
18/05/2017 | 15:47
20
אתה בסה"כ צריך מערך char בגודל 28 (27 תווים + 0 נועל).
לצפיה ב-'Python and Flask'
Python and Flask
16/05/2017 | 21:11
23
שלום לכולם,
אשמח לעזרה בבעיה.
 
אני מפתח תוסף למערכת ב flask framework.
חלק מפונציונליות המערכת היא לבצע פונקציה מסויימת כל X יח' זמן.
בכדי לממש זאת השתמשתי במודול של פייתון Threading, ובמחלקה Timer,
אשר בעזרתה ניתן כל x יח' זמן להטריג פונקציה, וכתוצאה מכך המערכת יוצרת ת'רד חדש המריץ את הפונקציה. 
לדוגמה:  Timer(25.0, buildTask).start()
 
כחלק מהפונקציה מתבצעת קריאת REST והת'רד קורס עם השגיאה הבאה: working outside of request context' .
מקצת חקירה באינטרנט הבנתי שבגלל שנפתח ת'רד חדש הוא לא מקבל את כל המשאבים וישנם מספר פתרונות כמו להגדיר את הcontext בצורה מפורשת בעזרת:
 with app.app_context():
 
כמובן שניסיתי אך ללא הצלחה, שכן לא ברור לי איפה מגדירים את הcontext או איך אני משתמש בו או איך אני מעביר אותו לת'רד הבן.

יש לציין שאם מטריגים את הפונקציה לא בת'רד חדש (לדוגמה ע"י כפתור מהFRONT) הפעולה מצליחה להתבצע בהצלחה. 
 

אם למישהו יש רעיון למה אפשר לעשות, או צורת דיבאג שתיתן יותר תובנות אני יותר מאשמח :)
 
Application context:
לצפיה ב-'מבקש ביקורת על פרויקט שלי (עורך קוד עם ייצוא לאנדרואיד)'
מבקש ביקורת על פרויקט שלי (עורך קוד עם ייצוא לאנדרואיד)
15/05/2017 | 14:31
6
43
שלום לכולם, בשנה האחרונה אני עובד על פרויקט (עורך קוד) ואני מבקש ממתכנתי צד לקוח אם אפשר לקבל ביקורת ורעיונות לשיפור התוכנה.
עורך הקוד הינו עורך קוד HTML, CSS, JS בעברית המתאים במיוחד למתחילים אבל לא רק, וכמובן גם מכיל מגוון רחב מאוד של כלים שיכולים לעזור למתכנת המתחיל והמתקדם.
אשמח לביקורת בונה ורעיונות לשיפור התוכנה.
פרטים נוספים ניתן לראות באתר : http://umbrella.org.il/
לצפיה ב-'כמה נקודות:'
כמה נקודות:
15/05/2017 | 16:44
1
38
1. מדוע תוכנה שמתיימרת להיות "עורך קוד ישראלי בעברית", היא בעלת שם לועזי לחלוטין?
 
2. אם הייתי רוצה לנסות את התוכנה שלכם, לא הייתי יכול כי היא רק ל-Windows.
מפתחים רבים, במיוחד בתחום ה-Android ו-הWeb לא עובדים על Windows.
 
3. בצילום מסך של תוכנת ההתקנה כתוב שיש לאתחל את המחשב בסיום ההתקנה.
למה????!!! למה לכל הרוחות שהתקנה של עורך קוד תיגע במשהו במחשב שידרוש אתחול???
 
זה נראה כמו סימן לרוגלה או תוכנת פרסומות שאתם משחילים.
 
4. בצילום מסך רואים הצעה להתקין "ייצוא לאפליקציה" - רכיב שגודלו חצי ג'יגה.
אבל לא ברור מה זה בדיוק?
האם אתם יצרתם מתחרה כלשהו ל-Phonegap ודומיו?
או לקחתם אחד מהם? ברישיון? איזה רישיון?
 
מפתחים בד"כ מבינים במחשבים קצת יותר ממשתמש ממוצע ואוהבים לדעת בדיוק מה הם מתקינים.
 
5. מה בדיוק המודל העסקי והכוונות שלכם?
מצד אחד, התוכנה שלכם חינמית, ומצד שני, היא בקוד סגור.
 
זה קצת מטריד.
יש הרבה עורכים סגורים שהיוצרים שלהם גובים כסף, ויש מנגד הרבה עורכים שהם עצמם תוכנה חופשית.
 
בשני המקרים, הכוונה מאחורי מודל ההפצה של היישום ברורה, אבל במקרה שלכם יש חשש לאותיות קטנות.
האם העורך יציג פרסומות? יאסוף מידע על משתמשים? ישלח לכם את הקוד שאני כותב?
 
6. באיזה רישיון דוגמאות הקוד שמגיעות עם העורך?
מה יקרה למפתח שישתמש בהם כחלק מהפרויקט שלו?
 
אני יודע שאלה שאלות לא מאוד סימפתיות, אבל הן חשובות.
יש הרבה עורכי קוד. יש הרבה tutorials ודוגמאות.
 
ראיתי בעמוד "אודות" של האתר שלך, שאתה מכוון לקהל שמפחד להיכנס לתחום בגלל בעיות עם אנגלית, אבל ידע טוב באנגלית חובה למפתח, ואי אפשר לברוח ממנו.
 
עם כל הכבוד לניסיון שלך, הפתרון לאנשים כאלה הוא שיעורי אנגלית ידידותיים יותר, מה שמשאיר אותנו עם השאלה:
למה לנו לבחור בעורך שלך על פני אחרים?
 
אני מניח שבתור המפתח אתה יודע את התשובה, ואולי צריך רק להנגיש אותה יותר למבקרים באתר.
 
בכל מקרה, בהצלחה!
לצפיה ב-'מלא שאלות '
מלא שאלות
15/05/2017 | 20:05
34
הינה כמה תשובות.
 
1. השם אמברלה נבחר כי לא חשבתי על שם אחר בעברים וחשבתי על הכל תחת מטרייה אחת (פיתוח, לימוד ותמיכה)
2. התוכנה לחלונות כי היא מיועדת בעיקר לבתי ספר ששם עובדים לרוב עם חלונות.
3. האתחול מיועד למי שמתקין את התוכנה עם יצוא לאנדרואיד וזה מיועד לצורך הגדרה של משתנה סביבה של מערכת ההפעלה ל-JAVA
4. בקשר לחצי גיגה זה באמת הרבה ואני עובד על דחיסה של זה. כרגע היצוא משתמש ב-JAVA + android sdk ושתיהם ביחד פלוס אמברלה לוקחים בערך חצי גיגה.
5. חינם לא חייב להיות קוד פתוח. אני נותן את זה בחינם לבתי ספר ולמשתמשים פרטיים ואין לי מוסג מה יהיה עוד שנה או יותר ולפחות כרגע לא משחרר את זה בקוד פתוח. אבל אולי כן בעתיד.
6. דוגמאות הקוד מכילות בעיקת דוגמאות למתחילים כלומר דוגמה לשימוש בתגיות (כל התגיות) מאפייני CSS וכו... אילו דוגמאות של שורת קוד או שורות בודדות אם נוריד את כל הקוד הקבוע כמו body או head וכו...אז זה חופשי חופשי ותמצא את זה בכל חור באינטרנט.
 
חשוב לציין שאת התוכנה אני מכוון למתחילים (בתי ספר ותלמידים) לכן יש הרבה תוכן מובנה בתוכנה + כלים שיכולים לעזור לתלמיד לקבל מידע אודות תגית, מאפיין או כל פקודה אחרת בעברית ובקלות.
 
למה לבחור בעורך שלי? אני בטוח שמשתמשים מתקדמים לא יבחרו בו אבל למתחילים אני ממליץ בחום בגלל הקלות + המידע הרב שיש בו וגורמות לו להיות עורך קוד פשוט, נוח ובעל כלים רבים שחלקם אפילו לא קיימים בתוכנות המתקדמות שיש היום בשוק.
 
בקשר לאנגלית אני ממליץ לכולם ללמד אנגלית בלי שום קשר לתוכנה אבל תמיד יש את אילו שיעדיפו עברית ויהיה להם נוח יותר עם זה.
 
תודה רבה לך על כל השאלות כי בדיוק בשביל זה פתחתי את השרשור הזה.
לצפיה ב-'ניסיתי להתקין על win7 ולא הצלחתי '
ניסיתי להתקין על win7 ולא הצלחתי
16/05/2017 | 21:01
3
25
בסיום ההתקנה לא קיבלתו שום איקון חדש .
מצאתי מחיצה umbrela שניסתית להריץ את HtmlEditor הוא ביקש להתקין את net 4.5 ( למרות שהיה מסומן להתקין אותו בזמן ההתקנה), לא התקנתי   כי לא יודע איך זה ישפיע על המחשב.
 
לצפיה ב-'סליחה אבל חייב להתקין DOT NET 4.5'
סליחה אבל חייב להתקין DOT NET 4.5
18/05/2017 | 09:47
2
6
לצפיה ב-'לא נראה לך מוזר לפתח עורך לג'אווה ב net. ? '
לא נראה לך מוזר לפתח עורך לג'אווה ב net. ?
20/05/2017 | 23:51
1
6
לצפיה ב-'זה לא עורך ל-JAVA זה עורך ל-HTML,CSS,JS וזה צריך את JAVA לצו'
זה לא עורך ל-JAVA זה עורך ל-HTML,CSS,JS וזה צריך את JAVA לצו
22/05/2017 | 10:36
5
זה לא עורך ל-JAVA זה עורך ל-HTML,CSS,JS וזה צריך את JAVA לצורך יצוא ל-APK כאפליקציה לאנדרואיד.
לצפיה ב-'שאלה ב-R'
שאלה ב-R
13/05/2017 | 21:46
1
29
הי.
יש לי סט מידע שמכיל כולו מספרים (נניח גיל, משקל וכו') חוץ מעמודה אחת שהיא התוצאה (נניח "בריא" "חולה")
איך אני יכול להפוך את הנתונים בעמודה הזאת כך שייצגו את המספרים 1 או 1-? 
(נניח ש"בריא" יהפוך ל-1, ו"חולה" יהפוך ל-"1-"?
ניסיתי לעשות את הלולאה הבאה (Y הוא וקטור עמודה שמכיל רק את העמודה עם התוצאות)
 for (i in 1:nrow(Y)){
 if (Y[i,1]=="Healthy") {
   Y[i,1]<- (1)
 }
 else {
   Y[i,1]<-1)
 }
}
ובגדול זה שינה לי את ערכי העמודה, אבל הוא שינה לי אותם לפורמט "1" ו"1-" במקום 1 ו 1- (כלומר כשאני מדפיס את הוקטור אני מקבל את הערכים בתוך מרכאות, ואני רוצה אותם ממש בתור מספר
 
תודה! 
לצפיה ב-'התחלת טוב אבל יש דרך פשוטה וקלה'
התחלת טוב אבל יש דרך פשוטה וקלה
16/05/2017 | 17:59
13
אתה הרי משתמש ב-R .
זה פשוט שורה אחת.
 c1 = c(2, 3, 5, 3, 9) 
c2 = c1*8+5
c3 = c("Healthy", "Not Healthy", "Not Healthy", "Healthy", "Healthy")

Y = data.frame(c1, c2, c3)

Y[,"c3"] = ifelse(Y[,"c3"] == "Healthy", 1, -1)

print(typeof(Y[,"c3"]))
 
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:26
3
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'סריאליזציה של מזהה ייחודי'
סריאליזציה של מזהה ייחודי
12/05/2017 | 09:47
3
35
הודעה שנשאלה גם בפורום בוני אתרים
יש לי אוסף של אובייקטים שמזוהים על ידי מזהה ייחודי בגודל 64 ביט.
אני רוצה להנגיש אותם דרך REST-API, ולכן רוצה לבצע סריאליזציה של המזהה לטקסט.
אפשר כמובן להעביר את המספר לטקסט כמו שהוא, או להעביר את המספר ל - Base64.
מעניין אותי לדעת אם יש דרך תקנית או מקובלת לעשות דברים כאלה.
דוגמה אחת שחשבתי עליה היא המזהים של סרטוני יוטיוב, אבל ככל הידוע לי גוגל לא מפרסמים את המיפוי שלהם.
לצפיה ב-'אני לא חושב שקיים סטנדרט מתועד ממש, אבל בכל'
אני לא חושב שקיים סטנדרט מתועד ממש, אבל בכל
12/05/2017 | 13:11
2
35
מקום בו נתקלתי בצורך להציג UUID מסוג כלשהו בצורה טקסטואלית, נהוג היה לעשות אחד מהשניים:
 
1. להשתמש ב-base כלשהו, לא בהכרח 64.
למשל, BitCoin משתמשים ב-Base58 שהוא דומה ל-64 אבל מעיף כמה סימנים בעייתיים לבני אדם.
 
לדעתי הוא גם עדיף כפרמטר ב-URL כי אין שם תווים שדורשים קידוד מיוחד כמו סימן שווה.
 
2. פשוט לכתוב את ייצוג ההקסה.
היות וכל בית נכנס בול ב-2 ספרות הקסדצימליות, ניתן עבור כל מספר בינארי בגודל קבוע (מבחינת בתים) לקבל מחרוזת קריאה לבני אדם באורך קבוע שגם קלה לפרסור עבור מחשבים.
 
היתרון בשיטה שכמות הסימנים השונים שמרכיבים את המחרוזת מאוד מצומצמת (16 בסה"כ), וגם קל מאוד לחשב את האורך המקודד, מה שחוסך מקרי קצה ומקל על וולידציה של הקלט.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
12/05/2017 | 14:34
22
נראה שבתור התחלה base58 הוא פתרון שנראה טוב בURL.
אני לא לגמרי יודע מה האינטרס לקחת משהו יותר מורכב: אולי יש סיבה להחביא את היצוג הפנימי של המזהים בשביל למנוע abuse כלשהו.
לצפיה ב-'המקרה השני הוא מקרה פרטי של הראשון'
המקרה השני הוא מקרה פרטי של הראשון
13/05/2017 | 23:43
18
הקסדצימלי זה פשוט בסיס 16.
לצפיה ב-'התקנת ספריות פייתון ב- Pydev'
התקנת ספריות פייתון ב- Pydev
11/05/2017 | 23:07
7
22
מישהו יכול להסביר איך מתקינים ספריות כדוגמת xlrd? 
קראתי מדריכים באנגלית אבל הם לא ברורים, אני כבר על סף ייאוש.
פרטים:
Python 3.6
Eclipce Neon + Pydev
לצפיה ב-'איזו מערכת הפעלה?'
איזו מערכת הפעלה?
12/05/2017 | 01:15
1
4
לצפיה ב-'windows 10 שכחתי לציין '
windows 10 שכחתי לציין
12/05/2017 | 01:39
לצפיה ב-'PIP install'
PIP install
12/05/2017 | 09:03
4
15
רוב הספריות נותנות את שורת הפקודה המדוייקת שיש להקליד, ולאחר ההתקנה, PyDev מזהה אותה אוטומטית
לצפיה ב-'זהו שניסיתי להריץ את הפקודה ב-cmd אבל היא לא מזוהה'
זהו שניסיתי להריץ את הפקודה ב-cmd אבל היא לא מזוהה
12/05/2017 | 13:45
3
13
וזה מוזר כי התקנתי פייתון..
מה אני עושה לא נכון? 
לצפיה ב-'השערות'
השערות
12/05/2017 | 14:32
2
16
1. לא התקנת פייתון (האם הפקודה python מציגה איזשהו פלט?)
2. משהו ב - path של WINDOWS לא הוגדר כראוי (האם בפקודה pip נותנת קלט כלשהו?)
 
לצפיה ב-'אכן ה-path לא הוגדר כראוי, הכל הסתדר! תודה רבה!'
אכן ה-path לא הוגדר כראוי, הכל הסתדר! תודה רבה!
12/05/2017 | 15:16
1
4
לצפיה ב-'על לא דבר. בהצלחה.'
על לא דבר. בהצלחה.
12/05/2017 | 18:40
2
לצפיה ב-'מישהו מוכן בבקשה להסביר מדוע אני מקבל שגיאה כזאת?(מצ"ב תמונה'
מישהו מוכן בבקשה להסביר מדוע אני מקבל שגיאה כזאת?(מצ"ב תמונה
11/05/2017 | 11:02
5
40
את הפונקציה שעושה לי בעיות הגדרתי כך (ונא לשים לב ל-SIZE למעלה):
  # define SIZE 3
void printMatrix(int** mat ,int rows, int cols) //printing the matrix//
{
   int i, j;

  printf("matrix[%d][%d]\n",rows,cols);    
  for(i=0;i<rows;i++)
  {
     for(j=0;j<cols;j++)
     printf("%8d ",mat[i][j]);
     printf("\n");
  }   
לצפיה ב-'כי אתה מעביר לפונקציה פרמטר מסוג שונה ממה שהיא'
כי אתה מעביר לפונקציה פרמטר מסוג שונה ממה שהיא
11/05/2017 | 11:51
4
19
מצפה לו.
 
הפונקציה printMatrix מצפה למצביע למצביע.
 
ואתה מעביר לה מצביע ל-int.
לצפיה ב-'אז איך אפשר לתקן את זה?'
אז איך אפשר לתקן את זה?
11/05/2017 | 16:52
3
9
אני רוצה שפונקציית ההדפסה הנ"ל תאפשר גם להדפיס מטריצה סטטית, וגם מטריצה דינמית.
לצפיה ב-'זו פונקציה שאתה כתבת?'
זו פונקציה שאתה כתבת?
11/05/2017 | 17:19
2
19
אם זו פונקציה שאתה כתבת, תשנה אלו פרמטרים היא מקבלת, ואיך היא עובדת איתם.
 
אם זו לא פונקציה שאינה שלך, תשנה את מבנה הנתונים שאתה מעביר לה.
 
הבעיה כאן אינה שהפונקציה לא יכולה להדפיס גם מטריצה דינמית וגם סטטית, היא יכולה!
 
העניין כאן מה היא מצפה לקבל.
מערך, גם אם הוא דו ממדי (מטריצה), הוא עדיין מועבר כמצביע ל-int.
כלומר, כוכבית אחת.
 
כי מבחינת שפת C, מדובר בשטח זיכרון רציף.
 
שתי כוכביות - פירושן מצביע למצביע, כלומר "מערך של מצביעים".
אפשר לממש בצורה כזו מערך דו ממדי, אבל אז כל שורה במערך צריכה להיות מערך נפרד.
 
אתה חייב להפנים, שאין קשר בין כמות כוכביות, וכמות סוגריים מרובעים!
אלה דברים שונים, שעובדים בצורה שונה.
 
גם אם תוסיף 10 זוגות סוגריים ותבנה מערך מפלצתי, העברתו לפונקציה תתבצע דרך כוכבית בודדת.
לצפיה ב-'זו פונקציה שאני כתבתי, ואיני יודע כיצד לתקן כדי לבטל את '
זו פונקציה שאני כתבתי, ואיני יודע כיצד לתקן כדי לבטל את
11/05/2017 | 17:45
1
16
השגיאה.
לצפיה ב-'איך אתה לומד?'
איך אתה לומד?
11/05/2017 | 17:47
23
אתה לומד באיזושהי מסגרת, או לבד?
אם לבד, באיזה חומר לימוד אתה משתמש?
 
כעיקרון, אתה צריך לחזור על הפרק במצביעים, כדי ללמוד איך מעבירים מערך לפונקציה.
כתבתי לך את עיקרי הדברים בהודעה הקודמת, אם תקרא בתשומת לב, זה ייתן לך נקודת התחלה.
לצפיה ב-'אני מנסה לכתוב פונקציה שמקבלת רשימה מקושרת , ומסירה'
אני מנסה לכתוב פונקציה שמקבלת רשימה מקושרת , ומסירה
10/05/2017 | 22:26
1
35
את האיברים (הערכים) האי-זוגיים מהרשימה המקורית, ובנוסף מחזירה כתובת של רשימה חדשה עם האיברים האי זוגיים (כלומר אותם איברים שהוסרו מהרשימה המקורית). זה מה שכתבתי-ניסיתי עד כה, ואשמח לעצתכם כיצד לתקן.
 typedef struct list{
     int data;
     struct  list* next;
} List;


List* removeOddValues(List** source)
{
     List* curr= source;
     List* prev;
     List* odd= NULL;

     while (curr)
     {
       if ((curr->data)%2!=0)
         {
          insertNodeToEnd(&odd, curr->data);
          prev->next = curr->next;
         }
       else
         {
          prev = curr;
          curr= curr->next;
         }
     }
    return odd;
}

List* createNewNode(int newData, List*  next)
{
      List* newNode = (List)calloc(1, sizeof(List));
      newNode->data = newData;
      newNode->next = next;

      return newNode;
}

void insertNodeToEnd(List** list, type  newData) //insert a new node to list //
{
      LNode* newNode = createNewNode(newData, NULL);

   list->next= newNode;

}
 
לצפיה ב-'כמה עצות:'
כמה עצות:
11/05/2017 | 11:53
22
1. אם הקומפיילר מזהיר אותך שאתה מציב טיפוסים לא מתאימים אחד בתוך השני, שמע לעצתו ועל תעשה את זה!
 
2. כמות כוכביות היא לא דבר שרירותי!
אתה לא יכול לערבב בין כוכבית בודדת לשתי כוכביות.
 
3. נסה לעבור על הפונקציה שלך ידנית ולחשוב מה יקרה אם באיבר הראשון יהיה 3.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'מעוניינת ללמוד תוכנה כמקצוע'
מעוניינת ללמוד תוכנה כמקצוע
07/05/2017 | 19:17
8
42
היי, אני מומחית בתחום מסויים בחומרה ואני רוצה להחליף מקצוע. הרעיון העיקרי זה שאני רוצה קריירה שנותנת לי מרחב מבחינת החלפת מקום עבודה במיקרה הצורך, אבל עדיין לשמור או אפילו להעלות את רמת המשכורת. אז חשבתי על תיכנות.
כשלמדתי הנדסת חשמל אז תוכנה לא היתה התחום העקרי שלי כך שאין לי שום רקע באלגוריתמים וכו'. אבל עם כל השיקולים הנוכחיים רציתי לשאול את חברי הפורום:
בהנחה שיש לי את היכולת ללמוד דיי מהר, יש איזו תוכנה או תוכנית לימודים שאוכל ללמוד בלי לגמור תואר שלם - ועדיין לעבוד כתכנתית? אולי אפילו משהו נדרש ומעניין? מה כדאי?
לצפיה ב-'שאלות כאלה עולות בד"כ בפורום 308 - עבודה בהיי טק.'
שאלות כאלה עולות בד"כ בפורום 308 - עבודה בהיי טק.
08/05/2017 | 00:21
3
40
אבל מה שהכי כדאי הוא לשאול את עצמך את השאלה ההפוכה:
 
נניח שהייתי בא אליך ואומר: "אני מתכנת בעל תואר במדמ"ח שבו לא נגעתי כמעת בענייני חומרה, אבל אני רוצה לעבור לתחום יותר מעשי ולשמר את המשכורת שלי, אז איזו דרך הכי מהירה אני יכול לקחת כדי להפוך למהנדס חומרה?"
 
מה היית ממליצה לי?
לצפיה ב-'יש לי תשובות לשאלה שלך'
יש לי תשובות לשאלה שלך
08/05/2017 | 00:40
2
41
יש הרבה תחומים בחומרה שהייתי ממליצה לך להתעניין בהם אם זה היתה השאלה ההפוכה.
למעשה, אני מכירה לפחות חמישה חבר'ה שעבדו איתי משך השנים - והם מעולים כמנדסי חומרה אבל רגלם לא דרכה באוניברסיטה. למדו מה שהיה צריך לצורך העבודה.
ואני חושבת שעם רקע בתוכנה יהיה לך יתרון עצום על פני המהנדסים האחרים מפני שאחד הדברים שעוזרים מאוד בעבודה זה כתיבת סקריפטים ושליטה באקסל וויזואל בייסיק לאפליקציות.
לפחות מהיכן שאני מביטה, לא תהיה לך בעייה להשתלב.
 
לצפיה ב-'זה לא בדיוק עונה לשאלתי...'
זה לא בדיוק עונה לשאלתי...
08/05/2017 | 11:31
1
33
הרי לא כתבת איך אותם 5 אנשים הגיעו לאן שהם הגיעו.
 
גם לא ממש ברור לאן הם הגיעו, ועוד פחות ברור לאן את רוצה להגיע - תחום פיתוח תוכנה הוא ענק ורחב ביותר.
יש בו מלא מקצועות שונים ודרכי עבודה שונות, ולא בין כולם נהוג לדלג, וגם יש משמעויות בהתרחקות מתת תחום שמתמקצעים בו.
 
תראי, אני באמת ממליץ לשאול בפורום 308.
 
יש שם אנשים שמכירים אפיקי מעבר של מהנדסי חשמל לתחום החומרה הרבה יותר טוב מהמשתתפים הקבועים בפורום הספציפי הזה.
זה לא ניסיון לגרש אותך חלילה, אני פשוט מאמין שתקבלי שם יותר תשובות ותשובות יותר ענייניות.
 
בגדול, מהשאלה שלך לא ממש ברור איזה רקע בתכנות, אם בכלל יש לך.
אני יודע שיש קורסים משותפים בין מדמ"ח להנדסת חשמל, אבל השאלה הגדולה היא מה מהם לקחת ומה מהם את זוכרת ובאיזו רמה.
 
לא ניסיתי לומר שחייבים תואר מדמ"ח כדי להיכנס לתחום פיתוח תוכנה.
לי אין אחד, ואני עובד בזה כבר 12 שנה.
 
אבל בתור אחד שעשה את המסלול ה-"חלופי" הזה, אני יודע כמה זה לא פשוט:
ראשית, רוב האנשים שמגיעים לתחום שלא דרך תואר (או מקבילה כגון קורסי תוכניתן בצבא + שירות ביחידה טכנולוגית) הם בד"כ אנשים ששרופים על מחשבים מגיל קטן.
 
אני רציתי לתכנת (וגם ניסיתי) לפני שהגעתי לתיכון אפילו.
 
תכנות הוא מקצוע יצירתי, ולכן אהבה לתחום די חשובה. מי שנכנס לזה רק בשביל משכורת ותנאים, יתקשה במשרות הטובות יותר.
 
שנית, חייבים להתחיל בתחתית.
 
אני לא יודע לאלו תנאים את רגילה בקריירה שלך כרגע, אבל רוב הסיכויים שבתור מתכנתת עם 0 ניסיון תצטרכי להתפשר על שכר ותנאים שנה או יותר ביחס למה שאת רגילה אליו, עד שתצברי ניסיון תעסוקתי ותוכלי להשתמש בניסיון הזה כדי לשפר תנאים.
 
שלישית, בהעדר ניסיון ותואר ספציפי חייבים דרך חלופית להראות יכולת.
וזה אומר תיק עבודות.
לפתח לבד פרויקט בקוד פתוח ולפרסם, או לתרום משמעותית לפרויקט קיים עם כמה שיותר משתמשים.
 
כאן צריך לשים לב שלא מספיק לכתוב תוכנה שאת שומרת קרוב לחזה רק כדי להראות למעסיקים.
זה יותר טוב מכלום, אבל לא ממש מרשים כי אין לאף מעסיק פוטנציאלי באמת זמן לבחון את זה, וגם לך יהיה קשה לעמוד על איכות של מה שאת מציגה.
 
תוכנה שמפורסמת ברבים, כולל קוד ויש לה משתמשים וביקורת, זה משהו שקל לעמוד על טיבעו.
 
ולבסוף, צריך מזל, והרבה - לחברה הראשונה בה עבדתי הגעתי לגמרי במקרה.
ולמרות זאת הגעתי למקום מעוד מעניין, שלמדתי בו המון והציב בפני הרבה אתגרים, מה שאפשר לי להתפתח מקצועית.
 
לדעתי, השלמה לתואר מדמ"ח, אם התנאים האקדמיים מאפשרים זאת, יהיה הפתרון הטוב ביותר בשבילך, שייתן לך את נקודת ההתחלה הכי גבוהה.
 
אפשרות שניה היא לקחת קורסים רלוונטיים באוניברסיטה הפתוחה, מבני נתונים, מבוא לאלגוריתמיקה, תכנות מערכות וכו'
 
ומשם האופציה השלישית היא כל מיני קורסים באינטרנט, ולימוד עצמי דרך מדריכים.
 
קראתי פה ושם ברשת שיש סדנאות הסבה אינטנסיביות סטייל boot camp במכוונים במיוחד לאנשים כמוך - אנשים מתחומי הנדסה אחרים שמחפשים הסבה לתכנות.
אבל הדעות לגבי יעילות שלהם חלוקות.
 
בכל אופן, בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה על התשובה. היו לי כמה שרפות לכבות אז לא יצא לי להיות פה'
תודה על התשובה. היו לי כמה שרפות לכבות אז לא יצא לי להיות פה
14/05/2017 | 08:05
5
אתה צודק שהיום צריך תיק עבודות. אולי אפילו לעשות פרויקט בלי שכר בתור התחלה ולהוכיח את עצמי אבל אני שמה את הסוסים לפני העגלה...
אני חושבת לקחת קורסים ב coursera בתור התחלה. רק כדי לראות אם מתאים והולך טוב וחשבתי לקחת את תוכנית הלימודים של Java Programming and Software Engineering Fundamentals Specialization
אם לא יועיל גם לא יזיק.
 
לצפיה ב-'אני גם כן מנסה את מזלי '
אני גם כן מנסה את מזלי
08/05/2017 | 07:51
3
39
ב"החלפת קרירה" (אצלי התחום המקורי שונה לחלוטין - "רפואה סינית"..... ואני גם בגיל מבוגר יחסית).
 
מהמחקר הקטן שאני עורך , כרגע מה שהולך זה תכנות WEB.
יש המון קורסים אינטרנטיים מעולים שנותנים לך יסודות טובים , כמו זה.
ברור שאת תיחשבי כ"מתחילה" בהתחלה , והשכר יהיה בהתאם.
 
ובכל זאת , נראה לי שהמפתח גם לאפשרות של קבלה לעבודה , וגם לאפשרות של התמקחות על שכר היא בניית תיק עבודות איכותי שיהיה כרטיס הביקור שלך.
 
ממליץ לך על הבלוגים באתר הזה .
וזה השניקל שלי.
 
(נ.ב.
ברור לי שגם אם אהיה מעולה בתחום , אצטרך "טיפת מזל" כדי לצלוח את הקבלה לעבודה ולהגיע לשכר נורמלי .... המדובר בסוג של הימור שאפשר גם "לא להרוויח" בו , אך כדאי לנסות.
אני מקווה שאת באה בגישה דומה).
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'בכלל , כאקדמאית , '
בכלל , כאקדמאית ,
08/05/2017 | 08:34
28
יש הרבה חברות שישמחו לעזור לך לעשות הסבה לתחום , עם כל מיני bootcamps וקורסים למינהם , לפעמים אפילו כולל מימון הקורס והתחייבות להשמה.
 
לצפיה ב-'שיהיה בהצלחה. זה באמת הימור ויצירתיות ללכת לכוון של רפואה '
שיהיה בהצלחה. זה באמת הימור ויצירתיות ללכת לכוון של רפואה
14/05/2017 | 08:09
1
10
סינית. אני מורידה את הכובע. אם באמת הייתי הולכת לכוון שהלב מושך אותי אז הייתי מלחינה ומשוררת. אבל זה לא יקרה בחיים האלה. יותר מדיי התחייבויות
טוב - עם רפואה סינית בטוח יש יותר סיכוי להצלחה כלכלית.
אבל תעדכן איך הולך לך וכל זה.
לצפיה ב-'האמת היא שבזמנו '
האמת היא שבזמנו
14/05/2017 | 08:52
8
בכלל התחלתי הנדסת ביוטכנולוגיה , אבל בעצמי הייתי די חולה והלכתי לטיפולים ברפואה סינית.
זה עורר את התיאבון והתחלתי לחקור את זה (במיוחד את תחום התנועה - צ'י גונג) וזה גרם לי ללמוד את זה.
 
בדיעבד אני יכול להגיד שהלכתי על זה כדי לרפא את עצמי , בעיקר. ואכן עצם הלימודים ריפאו אותי - אחרי ה4 שנות לימודים יצאתי אדם אחר , וטיפלתי עוד 8 שנים.
אני שמח שעשיתי זאת , כי בריאותית ונפשית לא הייתי יכול להמשיך בלי זה ,  אך מאוד קשה היה לי להסתדר כלכלית כמטפל.
(אני מטפל טוב אך לא איש עסקים מוצלח במיוחד).
 
אז באיזשהו מקום זה מיצה את עצמו , וכעת אני רוצה דווקא ללכת לכיוונים "ארציים" יותר.
 
לגבי מלחינה ומשוררת -
אם התשובה שלך ברורה לאן הלב מושך אותך , אני חושב שכדאי שתתעסקי בזה - גם אם תתעסקי בזה כחובבנית.
את ממש לא חייבת להיות מלחינה או משוררת "מקצועית" ולהתפרנס מזה , אך באיזשהו מקום אם את יודעת שהלב שלך מושך אותך לשם ואת שמה את זה בצד ולא מקדישה לזה זמן , זה קצת "חטא" כלפי עצמך.
 
אני מאמין שיצירה ומשמעות לחיים , הם הדבר הכי חשוב כדי להיות בריא - נפשית ופיזית.
אני גם מאמין שזה יתן לך את הכיוון הנכון גם בענינים ה"חומריים" יותר.
 
(אגב , כאשר איינשטיין היה נתקע בבעיה קשה לפתרון , הוא היה פשוט נוהג ללכת לנגן בכינור שלו !).
 
כיום אני עובד בעבודה זמנית עם משמרות ארוכות , לא כמטפל , אך עדיין אני מקדיש זמן לנגינה ולריצה כמה פעמים בשבוע.  
אף פעם לא למדתי לנגן באופן מקצועי , כנראה שתמיד אהיה חובבן בלבד , ולא הכי אכפת לי איך אנשים מסתכלים על הנגינה שלי.
אבל זה סוג של תרפיה , והיא חשובה.
 
(ושוב איינשטיין  :
 
"הדתות, האמנויות והמדע הם ענפים של אותו העץ. כל השאיפות האלה מכוונות כדי להאציל את חייו של האדם. להרים אותם מעולם הקיום הגשמי ולהוביל את הפרט אל עבר החופש.")
 
בלי משהו כזה "בשביל הרוח" , כמו יצירה , אנחנו פשוט שוקעים בבוץ של עולם היום יום. אנחנו נהיים רובוטים.
ואילו כאשר מוסיפים "קורטוב" של יצירה לתוך חיי היום יום , זה כמו מלח : זה הופך גם את חיי היום יום השגרתיים לטעימים ונסבלים יותר.....
 
 
 
 
לצפיה ב-'מבוא לרשתות - בעיית שריפה ביער '
מבוא לרשתות - בעיית שריפה ביער
06/05/2017 | 12:35
4
43
הי, בוקר טוב.
אנסה את מזלי, אולי למישהו יהיה רעיון טוב.
בבעיה נתון לי גרף עם הרבה קודקודים (כמה עשרות אלפים...) המייצג יער (כמו זה שבו כיפה אדומה הלכה לסבתא שלה, לא יער של BFS ..) כאשר כל קודקוד מייצג עץ, וכל קשת מייצגת קשר בין 2 עצים (אולי היו יחד בגן, אנא עארף..
 
לכל קשת יש ערך מספרי המייצג את חוזק הקשר בין 2 העצים, ולכל עץ יש ערך מספרי המייצג את מידת חסינותו לדליקות. אם עץ דולק באיטרציה i, אז הסיכוי שלו להדליק שכן שלו באיטרציה i+1 הוא (חוזק הקשר) בחזקת (מידת חסינות), ולאחר איטרציה זו נניח שהעץ כבר לא דולק ונשאר שרוף..  
 
העניין הוא כזה - ישנו אדם שבוחר 50 עצים שאותם הוא רוצה להצית, כך שהוא חושב שאותם עצים יצליחו בתורם (תוך פרק זמן כלשהוא, נניח 5 דקות) להצית כמה שיותר עצים אחרים (כלומר שיהיו כמה שיותר עצים שרופים לאחר 5 דקות).
בפועל הנתונים מראים כי תוצאות הבחירה שלו מצליחות לשרוף אחוזים יפים, משהו בסביבות 60%. 
המטרה היא למצוא קבוצה של 100 קודקודים (מתוך כל היער) שאם *מראש* אני אכרות אותם (כלומר אמחק אותם מהגרף) אז בסופו של דבר אני אצליח להציל כמה שיותר עצים 
(אפשר להניח שאני חשוף מראש לאלגוריתם שלו ויכול לדעת מהי קבוצת הקודקודים שהוא בחר בעבור הגרף המלא וכמה עצים +/- הוא שרף,אבל אז אני בוחר 100 קודקודים, מסיר אותם מהגרף ומריץ את האלגוריתם שלו שוב פעם לבחירת 50 קודקודי התחלה - והניסיון מראה שעצם זה שאני בוחר להסיר את 50 הקודקודים שהוא בחר בנקודת הפתיחה (+עוד 50 קודקודים לבחירתי) לאו דווקא מעיד על כך שמספר העצים השרופים בסופו של דבר אכן פחת, ואם פחת - אז בצורה משמעותית...)
 
ואחרי הרבה מאוד ניסיונות וקצת ייאוש, שאלת מליון הדולר - האם יש כיווןן/דרך מתוחכמת כלשהיא (שאינה תלויה, כמה שאפשר, באלגוריתם ספציפי של מישהו ספציפי, או בקבוצת קודקודים התחלתית ידועה כלשהיא) "לשבור" את הגרף הזה כך שאצליח להציל כמה שיותר עצים? 
כי, בכנות, אמנם בחירת 50 קודקודים מביאה לתוצאות מרשימות מבחינת מספר השרופים, אבל אני לא ממש בטוח שבחירת 100 עצים מתוך משהו כמו 50,000 זה באמת משהו שיכול ליצור משמעות כלשהיא ברשת כ"כ גדולה....
 
אשמח לחוות דעת
תודה! 
לצפיה ב-'לדעתי, הפתרון לבעיה שלך נעוץ בחישוב נכון של משקלים.'
לדעתי, הפתרון לבעיה שלך נעוץ בחישוב נכון של משקלים.
06/05/2017 | 16:27
3
30
אתה צריך למצוא נוסחה לתת לכל עץ בגרף "משקל" שקובע עד כמה הוא מסכן את כל היער.
אז להעיף את ה-100 בעלי המשקל הגבוהה ביותר.
 
כל הנתונים הנחוצים לזה כבר נמצאים על הגרף.
לצפיה ב-'תודה, אבדוק את העניין '
תודה, אבדוק את העניין
07/05/2017 | 00:19
6
לצפיה ב-'יוריסטיקה אפשרית'
יוריסטיקה אפשרית
07/05/2017 | 06:49
1
23
לחשב את הסיכוי של כל עץ לא לשרוף את העץ שסביבו ( אחד פחות ערך הקשת בחזקת משקל העץ), ולבצע את מכפלת המספרים האלה עבור כל עץ: זה הסיכוי שלו לא לשרוף אף עץ מסביבו.
אחר כך לכרות את מאה הנמוכים.
עוד לא חשבתי על הוכחה מתמטית אבל אינטואיטיבית זה נראה פתרון טוב.
 
יכול להיות שאפשר לעבוד יותר על הפתרון:
אם יש לך מספר רכיבי קשירות ביער, אתה יכול לפזר את כריתת העצים בצורה פרופורציונית לגודל הקליקה.
לצפיה ב-'הי, '
הי,
10/05/2017 | 15:11
10
תודה על התשובה.
משום מה לא ראיתי נוטיפיקציה של הודעה חדשה אז לא שמתי לב להודעה הזו עד כה, אבל אנסה לבדוק את הרעיון
 
תודה! 
לצפיה ב-'בסיסים בינארים שונים '
בסיסים בינארים שונים
06/05/2017 | 17:16
1
31
שאלה  מהו ערך מוחלט של מספר אוקטאלי (בסיס 8) שלילי
 64645674.22
לצפיה ב-'שאלתך לא ממש מובנת, נסה להתאפס על עצמך:'
שאלתך לא ממש מובנת, נסה להתאפס על עצמך:
06/05/2017 | 19:53
26
בסיס בינארי יש רק אחד. (בסיס 2).
 
בסיסי ספירה יש הרבה.
 
מספר שלילי אני לא רואה בהודעה שלך, אלא אם שכחת לרשום מינוס, וקצת מוזר לי לראות שימוש בייצוג אוקטאלי עם נקודה עשרונית.
 
בכל אופן, כדי לענות על השאלה, כל שעליך לעשות זה להכפיל כל ספרה במספר בחזקת 8 המתאימה, לחבר, ולקבל מספר בשיטה העשרונית שאתה רגיל אליה.
משם צריך להיות ברור.
לצפיה ב-'המלצה לקומפילר ל-C ו-C++?'
המלצה לקומפילר ל-C ו-C++?
05/05/2017 | 23:00
5
27
אני מעוניין לחזור לתכנת קצת אחרי הפסקה ארוכה.
המלצה לקומפיילר (לא בהכרח חינמי) שנפוץ, נוח וטוב לשימוש?
האם אוכל לקמפל בו קוד גם של C וגם של C++?
 
היה לי ניסיון רק ב-C ואני עכשיו מרענן קצת את הזכרון, האם כדאי להתמקצע בו
טוב לפני למידה של C++? כאשר המטרה היא לצבור ידע, ניסיון ותיק עבודות.
 
בנוסף, אשמח להכיר אתרים רלוונטים בנושאים הבאים: שיתוף ידע, פרויקטים, קוד
פתוח, מציאת שותפים לסטארטאפ ורעיונות? ואתר עם תרגילים ובעיות מעניינות
עם פתרונות או בלי פתרונות.
 
אתר ידע שזכור לי לטובה שיש בו המון מידע היה stackoverflow.
תודה!
לצפיה ב-'שאלה נוספת'
שאלה נוספת
05/05/2017 | 23:30
2
26
לא ברור לי האם התוכנה הבאה חינמית: Visual Studio Express ? ומה ההבדל בינה
לבין Visual Studio IDE ? עבור הראשונה אני רואה גרסת Community בלבד, בעוד
עבור השניה קיימת גרסת Professional.
לצפיה ב-'ענית לעצמך'
ענית לעצמך
06/05/2017 | 03:37
1
10
לצפיה ב-'השאלה שלי היתה האם גרסת ה-community'
השאלה שלי היתה האם גרסת ה-community
06/05/2017 | 09:46
18
מספיקה לשלב ההתחלתי ואוכל לקמפל בה C וC++? וראיתי שיש אופציה לתמיכה בשפות
סקריפט כמו PYTHON, JAVASCRIPT וכו'. אם הםהנתמכות בגרסה הזו?
 
נשמע שדרוג רציני ביחס לגרסה הראשונה שהכרתי 2005. ואם תוכל לענות על ההודעה
הראשונה זה יהיה מעולה. תודה
לצפיה ב-'הדבר הראשון שהייתי ממליץ לך, זה לרענן את קישורי Google'
הדבר הראשון שהייתי ממליץ לך, זה לרענן את קישורי Google
06/05/2017 | 16:21
1
28
שלך.
 
התשובות לכל השאלות די קל למצוא, והרבה יותר מהר מלהמתין שמישהו בפורום יאכיל אות בכפית.
 
אזרוק בכל זאת כמה קצות חוט:
1. אם אתה מתכוון לפתח בסביבת Windows לך על גרסת Community של VS, זו גרסה חינמית, די מלאה, והמגבלות שלה לאומת גרסה בתשלום רלוונטיות רק לעסקים (למיטב זיכרוני, בדוק ברישיון).
 
כאמור, היא תומכת הן ב-C והן ב-++C שלמרות השם הן שפות נפרדות, ויש ללמוד אותן בנפרד, אחרת יצא לך קוד "היברידי" מבולגן.
 
אם בסביבת Linux עסקינן (וממליץ לך בחום ללמוד לפתח אליה, במיוחד אם אתה בתחום של C), אז כמובן gcc, עם כל סביבת עריכה שתבחר.
לרוב בה מובנה בכל ההפצות.
 
2. +pastebin, GitHub, StackOverflow, G וכמובן http://bfy.tw/BdJb
 
נסה גם project eular ו-code academy.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'אכן מצאתי את כל מה שכתבת ב-stackoverflow כמובן.'
אכן מצאתי את כל מה שכתבת ב-stackoverflow כמובן.
06/05/2017 | 18:10
18
תודה על הטיפים, אמשיך לעבוד!
 
לצפיה ב-'מגייסים מפתח C++'
מגייסים מפתח C++
04/05/2017 | 11:08
4
49
Send CV to: omer.perry@gmail.com, good luck !
 
ABOUT THE POSITION
 
Job is in Final, Hertzlyia-Pituach.
Full life cycle development of several key applications,including: technical research, design, coding, integration and maintenance.
Developing and supporting new and existing software infrastructure, serving several software teams.
Emphasis on C++ development
Working independently but as a part of a strong and collaborative team.
 
REQUIREMENTS
 
B.Sc. in Computer Engineering or Computer Science(preferably cum laude, from a leading university)
At least 4 years experience in C++ development
Advantage: Python, Linux, Network applications
Self-motivated and Fast learner
 
לצפיה ב-'מה יש לאנשים שהם לא מפרסמים את שם החברה?'
מה יש לאנשים שהם לא מפרסמים את שם החברה?
04/05/2017 | 16:59
3
5
לצפיה ב-'המשפט הראשון בבולד כולל העיר בה החברה נמצאת אמור להספיק לך.'
המשפט הראשון בבולד כולל העיר בה החברה נמצאת אמור להספיק לך.
04/05/2017 | 17:14
2
4
לצפיה ב-'פספסתי. סליחה.'
פספסתי. סליחה.
04/05/2017 | 17:18
1
4
לצפיה ב-'הכל בסדר.'
הכל בסדר.
09/05/2017 | 14:54
1
לצפיה ב-'שאלה לגבי מכפלה קרטזית ב-MySQL'
שאלה לגבי מכפלה קרטזית ב-MySQL
25/04/2017 | 10:38
8
59
שאלתי את השאלה גם בפורום בסיסי נתונים רק ששמתי לב שהפורום שם לא כל כך פעיל ואני זקוק לתשובה די בדחיפות.

רציתי לשאול אם ביצוע שאילתא שאתאר למטה אפשרית או שאמורה לגרור לשגיאה?
בעיקרון בדקתי באתר ברשת וזה הראה לי שגיאה אבל משום מה אני זוכר מהלימודים שלי שזה כן אמור לעבוד.
 
נניח ויש לי טבלת Orders בעלת השדות הבאים:
OrderID, CustomerID, OrderDate
 
וטבלה נוספת Customers בעלת השדות הבאים:
CustomerID, CustomerName, ContactName
 
 
האם השאילתא למטה תעבוד:
 
 SELECT Orders.OrderID, , Orders.OrderDate, Customers.CustomerName Customers.Country
FROM Orders,Customers
 
אולי חשוב לציין שאם אני רושם שאילתא ממש דומה, פשוט בלי ה- Customers.ContactName הכל עובד.
 
תודה!
לצפיה ב-'לא כתבת מה השגיאה...'
לא כתבת מה השגיאה...
25/04/2017 | 16:50
6
34
לפי מה שאני רואה שהעתקת לפורום, יש לך פסיק מיותר אחרי Orders.OrderID, וחסר לך פסיק בין CustomerName ו-Country מה שמייצר סינטקס לא חוקי בשאילתה.
 
אני לא יודע אם זה משהו שהשתבש בהעתקה לפורום, אבל אם זו בדיוק השאילתה שניסית, זה יסביר למה הסרה של אחד השדות שחסר בניהם פסיק תיקנה את התקלה.
 
בכל מקרה, לא ברור מה הקשר ל-"מכפלה קרטזית".
בשפת ה-DB מה שאתה מנסה לעשות נקרא JOIN.
לצפיה ב-'פשוט לא העתקתי נכון אך השאילתא לא עובדת'
פשוט לא העתקתי נכון אך השאילתא לא עובדת
26/04/2017 | 14:40
5
35
כשאני מתכוון למכפלה קרטזית זה אומר שהטבלה חוזרת עם כל הצירופים האפשריים (בגלל שאין שום תנאי-WHERE).
מוסיף לתגובה תמונה של השגיאה שמתקבלת.. למרות שלא חשוב שהיא תעזור להבין משהו
לצפיה ב-'אני חושב שצירפת פלט לא נכון...'
אני חושב שצירפת פלט לא נכון...
26/04/2017 | 15:16
4
33
בתמונה שלך רואים תוצאה נכונה של שאילת, ולא רואים שום הודעת שגיאה...
לצפיה ב-'האמת שצילמתי מה שתכננתי'
האמת שצילמתי מה שתכננתי
27/04/2017 | 09:54
3
29
רק שבגלל שהתשובה לא בטבלה אז לא שמתי לב שהתשובה היא באמת רלציה ולא איזה הודעת שגיאה לא ברורה :(
סורי על הטעות ותודה על העזרה.
בעיקרון רציתי לשאול, במידה ועושים שאילתא ללא תנאי בין שני טבלאות בעלות שדה משותף, ואז מבקשים בתשובה לקבל את השדה המשותף מכל אחד מהטבלאות. האם מצב כזה גורר שגיאה?
לצפיה ב-'SQL זה לא הצד החזק שלי, אבל מה זאת אומרת'
SQL זה לא הצד החזק שלי, אבל מה זאת אומרת
27/04/2017 | 12:52
1
33
"שדה משותף"?
מה עושה אותו למשותף - שיש לו אותו שם?
 
בשביל זה יש לך את הסינטקס עם נקודה, שמאפשר לציין שם עמודה יחד עם הטבלה שהיא שייכת אליה, כמו שעושים לאיברים של מחלקות ומבני נתונים בשפות תכנות.
 
כך יש לך "namespace" ואין בעיה עם שמות שדה זהים.
לצפיה ב-'כן בהחלט אשתמש בשם הטבלה לפני שם השדה'
כן בהחלט אשתמש בשם הטבלה לפני שם השדה
27/04/2017 | 14:46
20
אבל, מצב כזה יגרור שבתשובה אמורים להופיע 2 שדות עם שם זהה..
אולי צריך להשתמש ב-AS כדי למנוע שגיאה?
לדוגמא: Customers.CustomerID as something1
Orders.CustomerID as something2
לצפיה ב-'לדעתי השאילתה לא תעבור'
לדעתי השאילתה לא תעבור
27/04/2017 | 13:40
23
ותוחזר שגיאה
אתה צריך להפריד בין השדות על ידי שם הטבלה.
לצפיה ב-'יש לך בעיות בפסיקים'
יש לך בעיות בפסיקים
29/04/2017 | 22:35
19
שים לב שבין כל עמודה לעמודה שאתה בוחר שיהיה פסיק אחד בדיוק.
בחלק מהמקומות יש שניים ובחלק אין בכלל.
לצפיה ב-'חזקה בפייתון'
חזקה בפייתון
23/04/2017 | 00:49
2
51
הי לכולם.
אני נדרש כחלק מאיזשהוא קוד להשתמש די הרבה בפעולת החזקה ** 
הבעיה שלי היא שלרוב מדובר בfloat בחזקת float , ולא במספרים שהם חזקות שלמות של 2 (עבור החזקה)
 
האם יש איזשהיא דרך יצירתית להמיר את השימוש ב** באיזשהיא פעולה יותר "זולה"? (משהו בסגנון של >>, ניסיתי אבל הוא כותב שזה לא מוגדר עבור float...
 
תודה! 
לצפיה ב-'חזקה של מספרים רציונליים היא לא יעילה'
חזקה של מספרים רציונליים היא לא יעילה
23/04/2017 | 09:22
1
44
אני לא חושב שיש לך משהו לעשות בנדון: החזקות ממומשות ברמת המעבד, ולא נראה לי שאתה יכול לכתוב קוד פייתון יותר יעיל מ-**.
 
אלא אם לא הבנתי אותך נכון ואתה מתכוון לכך שהמספרים שלך תמיד שלמים?
לצפיה ב-'לא, הבנת נכון...'
לא, הבנת נכון...
23/04/2017 | 09:36
37
המספרים הם 99.999999$% לא שלמים
 
תודה!
לצפיה ב-'לוח מערכת שעות שבועי בWinforms'
לוח מערכת שעות שבועי בWinforms
21/04/2017 | 22:18
28
שלום חברים. במסגרת קורס בתואר, אני עושה פרויקט של מערכת לניהול מערכת שעות. דרוש לי מערכת שעות שתוצג בצורה שבועית ושעתית. כלומר עמודות של ימים ושורות של שעות כמו מערכת שעות סטדנרטית, שתשלוף נתונים מאוחר יותר מתוך מסד נתונים.
יש למישהו רעיון איך לבנות דבר כזה? באיזה פקדים להשתמש?
מצאתי כל מיני דברים מוכנים בגוגל. אבל מאוד ישנים ויש לומר גם מכוערים. הייתי שמח לבנות משהו כזה בעצמי, רק צריך הכוונה.
הפרויקט נכתב בשפת c# בעיצוב של Windows forms.
לצפיה ב-'שאלה לגבי פרסור מתוך מחזורת בפייתון'
שאלה לגבי פרסור מתוך מחזורת בפייתון
18/04/2017 | 12:03
1
38
שלום,
יש לי מחרוזות כגון  [a[5
ואני רוצה לקבל את המידע של a  ןהערך 5 מתוך זה .
או מחרוזת של a=5  , כנ"ל לקבל את המידע מתוך זה של  a  ו -5 ( מה שמסביב להשמה )
איך הכי פשוט וקל לעשות זאת בפייתון ע"י ביטוי רגולרי או split  ?

תודה רבה!
לצפיה ב-'תלוי.'
תלוי.
18/04/2017 | 14:24
35
נתת 2 דוגמאות נקודתיות, אבל אנחנו לא יכולים לדעת מה החוקיות.
אם זה תמיד אות אחת, סימן, ספרה אחת, מן הסתם split פשוט יספיק.
 
אם זה יכול להיות X תווים שכוללים אותיות ועוד, תו אחד או יותר שאינו מן הקבוצה הראשונה, ואז מספר באורך שרירותי שיש או אין מאחוריו תווים מיותרים, אין לך ברירה אלא להשתמש ב-regex.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
אירוח בנושא איבחון...
ב- 22/5 נארח את פרופ` יובל ירון, מנהל היחידה...
אירוח בנושא איבחון גנטי טרום לידתי
אירוח בנושא איבחון...
ב- 22/5 נארח את פרופ` יובל ירון, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ