לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1344913,449 עוקבים אודות עסקים

פורום תכנות net.

בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תכנות net.

בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-'דוט נט CORE מי ניסה?'
דוט נט CORE מי ניסה?
25/01/2018 | 00:12
1
73
האם ע"י דוט נט CORE אני יכול לקחת קו C# לכתוב ב וונדוס לקמל ולהריץ בלינוקס בלי התקנה של שום תוסף לפני על הלינוקס?
מי ניסה להשתמש בזה?
בסוף איך זה עובד על לינוקס? הרי ב C# יש אופיטמיזציות בזמן ריצה(להבדיל מקובץ EXE בשפת C לדוגמא)
אז בקוד ב דוט נט CORE שירוץ על לינוקס אין אופטימיזציות בזמן ריצה?
האם יש מאמר כלשהו/ מקור מוסמך שמדברים על פער ביצועים בין כתיבת קוד ב C  ללינוקס לבין כתיבת קוד ב C# עם דוט נט CORE ללינוקס?
 
תודה
לצפיה ב-'אענה קצת'
אענה קצת
30/01/2018 | 22:07
53
שאלההאם ע"י דוט נט CORE אני יכול לקחת קו C# לכתוב ב וונדוס לקמל ולהריץ בלינוקס בלי התקנה של שום תוסף לפני על הלינוקס?
תשובה: כן, אתה יכול לעשות 2 דברים, או שאתה מפיץ את התוכנה runtime dependant ואז זה כמו java, אתה צריך להתקין runtime או שאתה מפיץ אותה self contained ואז אתה צריך לקמפל/לארוז אותה בהתאם. מקור
 
שאלה: מי ניסה להשתמש בזה?
תשובה: כל מי שמריץ dotnet core בלינוקס
 
שאלה: בסוף איך זה עובד על לינוקס? הרי ב C# יש אופיטמיזציות בזמן ריצה(להבדיל מקובץ EXE בשפת C לדוגמא)
אז בקוד ב דוט נט CORE שירוץ על לינוקס אין אופטימיזציות בזמן ריצה?
תשובה: עדיף שתבדוק את זה ב SO בטח יענו לך שם חבר'ה שכתבו את dotnet core עצמו.
 
שאלה: האם יש מאמר כלשהו/ מקור מוסמך שמדברים על פער ביצועים בין כתיבת קוד ב C  ללינוקס לבין כתיבת קוד ב C# עם דוט נט CORE ללינוקס?
תשובה: לא מבין מה הקשר C? אתה משווה 2 דברים לא קשורים לחלוטין, שאין בכלל סיבה להשוות ביניהם. ביום שתכתוב restful API ב C באותה הקלות שאתה כותב אותו ב #C אז תשווה, בינתיים - אין בכלל מקום להשוות ביניהם.
 
בכללי SO, גוגל והתיעוד של מיקרוסופט הם חברייך הטובים ביותר.
 
 
לצפיה ב-' פורומים חדשים מחכים לכם '
פורומים חדשים מחכים לכם
24/12/2017 | 13:14
8
 
פורום חדש יעסוק בדיני המס כולל תחום המיסוי הפלילי, בו תקבלו ייעוץ מעו"ד מומחה, לשעבר מנהל תחום במחלקת החקירות של רשות המיסים 
היכנסו עכשיו לפורום דיני מע"מ ומס הכנסה 
 
פורום חדש מרכז ייעוץ משפטי ומענה על שאלות בנושאים של ויזה, דרכון זר, הגירה, אזרחות ואשרת עבודה בחו"ל, בבריטניה וארה"ב בעיקר
היכנסו עכשיו לפורום ויזה ואזרחות בבריטניה וארה"ב
לצפיה ב-'עבודה ראשונה כפרילנסר'
עבודה ראשונה כפרילנסר
24/12/2017 | 10:20
1
80
שלום , אשמח לעזרה בנושא הנ"ל.
אני שכיר שכותב תוכנה מספר שנים בחברה שאני עובד בה.
קיבלתי הצעה מבחוץ לכתוב ממשק וובי של רישום משמרות לעובדים לגוף מסוים.
אני כעיקרון רגיל לכתוב דברים בתוך הרשת שאני נמצא ולשרת SQL שנמצא אצלנו בעבודה. אין לי ניסיון בלכתוב דברים שאמורים לעבוד בחוץ ולא ברשת שאני נמצא בה. השאלה שלי היא איך ניגשים לזה ?
מול איזה דטהבייס אני אמור לעבוד ?
האם מבקש הפיתוח אמור לספק לי מול איזה שרת אני צריך לעבוד ?
דבר נוסף איך נהוג לתמחר פרויקט מסוג זה:
אתר אינטרנט מותאם למובייל עם כניסה לעובדים באמצעות שם וסיסמא,
רישום למשמרות . מערכת ניהול עם הקמת עובדים, סוגי משמרות ותפקידים.
 
תודה מראש לעונים
לצפיה ב-'כפלינסר אתה אמור לקבוע עם מקבל התוכנה'
כפלינסר אתה אמור לקבוע עם מקבל התוכנה
04/02/2018 | 17:47
31
מי מספק את שרת ה- SQL. אתה יכול לספק את השרת או לקחת גורם חיצוני. 
למה הכוונה מול איזה database? 
אם אתה עובד באופן עצמאי, אז אין מי שיכין לך סביבת עבודה מוכנה, שממנה אתה ממשיך. 
זו החלטה שלך מול מקבל התוכנה, לפי האפיון ומה שנח לך ולמקבל התוכנה.  
 
לצפיה ב-'Streamwrite האם אסינכרוני'
Streamwrite האם אסינכרוני
23/12/2017 | 21:35
38
כאשר אני עושה writeline לתוך streamwriter ב c# כמו כאן
האם זה מתבצע סינכרוני או אסינכרוני?
האם הקוד מחכה שהשורה תיכתב?
איך אפשר לדעת? לא מצאתי בדוקומנטציה?
 
לצפיה ב-'חברים אני צריך עזרה בjava'
חברים אני צריך עזרה בjava
17/12/2017 | 08:51
1
91
שלום לכולם 
אני מתחיל ללמוד את שפת java ויש לי שני תרגילים שאני מנסה לפתור כבר כמה זמן ולא מצליח, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם התרגילים הללו.
תרגיל 1
כתוב תכנית המקבלת 2 ערכים בשורת ההפעלה, ערך אחד(מספר שלם) בשםY והשני בשם Z. התוכנית תייצר מערך בגודל Z כאשר הערך אחד או אפס. לאחר מכן, התכנית תמצא את חלק המערך המכיל Y אחדות ואורכו מינימלי.
 לדוגמא
{1,0,1,1,0,1,0,1,1,0,1,0,1,1,1,0,1,1,0,1}
 
תרגיל 2
כתבו תכנית שמקבלת בשורת ההפעלה משתנה N ומדפיסה N ידיים של פוקר
(5 קלפים לאדם) מאותה חבילת קלפים
קלף שחולק לשחקן אחד לא יכול להיות מחולק גם לאחר
 
תודה רבה לכולם
לצפיה ב-'אתה בפורום .net אבל יאללה אני זורם... מה ניסית? מה כתבת?'
אתה בפורום .net אבל יאללה אני זורם... מה ניסית? מה כתבת?
17/12/2017 | 20:18
56
אלא אם כן כתבת קוד ונתקעת איפשהו - שעת עבודה שלי או חלקה זה 600 שקל ללא מע"מ.
לצפיה ב-''
09/12/2017 | 10:34
11
32
לצפיה ב-'לא מתכנתת וממש צריכה עזרה!!'
לא מתכנתת וממש צריכה עזרה!!
06/12/2017 | 18:26
3
94
הי,
אני מאפיינת אתרים מתחילה, כרגע עובדת על אתר שמבוסס וורדפרס שלא אני בניתי וניסיתי ללא הצלחה לקשר אותו להוטג׳אר ולגוגל אנליטיקס.
בהוטג׳אר ביקשו להדביק חלק של קוד לפני ה head של האתר בכל עמוד כדי שתהיה להם גישה למפות משתמשים וכדומה אבל אין לי מושג איך להגיע לעמוד שמציג את הקוד של כל עמוד באתר כדי להדביק שם את הקוד שנתנו לי...
לצפיה ב-'במערכות של ניהול תוכן כגון וורדפרס'
במערכות של ניהול תוכן כגון וורדפרס
08/12/2017 | 01:56
2
38
אתה לא אמור לערוך את הדפים עצמם , אלא להשתמש במנגנון מובנה של המערכת. רוב הסיכויים שיש לך אפשרות בממשק ניהול של וורדפרס להכניס קטעי קוד.
מעבר לכך, לוורדפרס יש מספר לא קטן של פלאגינים של google analytics שיעשו בשבילך את כל העבודה ורק צריך להכניס להם את המספר המזהה.
חפשי "wordpress google analytics" בגוגל, יש הרבה תוצאות על זה.
לצפיה ב-'תודה, שאלה נוספת'
תודה, שאלה נוספת
11/12/2017 | 16:12
1
15
ניסיתי להיכנס לממשק הניהול ולא הצלחתי גם עם הסיסמה ושם המשתמש של בעלת האתר. מסתבר שגם היא לא הצליחה להיכנס עם מחשב שאינו שלה. האם וורדפרס מאפשר להיכנס לממשק הניהול שלו רק ממחשבים מוגדרים?
לצפיה ב-'לא למיטב ידיעתי'
לא למיטב ידיעתי
12/12/2017 | 13:31
14
מהמחשב שלה היא כן הצליחה להיכנס ? אם כן, יכול להיות שמותקן פלאגין כלשהו שעושה את החסימה הזאת.
 
לצפיה ב-'שפת C'
שפת C
03/12/2017 | 16:21
1
54
כולם

יש לי תרגיל בשפת C ואני לא יודע איך להתחיל - מדובר על חישוב משוואה:
כתוב פונקציה יעילה המקבלת מספר טבעי n גדול מ- 7( 7>n .)הפונקציה מחשבת ומדפיסה זוג מספרים שלמים לא שליליים (y, x (המהווים פתרון למשוואה הבאה:3�� + 5�� = nבמידה ויש מספר פתרונות הפונקציה תדפיס אחד מהם שבו המרחק בין זוג המספרים |y-x |הואמינימלי.למשל עבור 34=n יש להדפיס (5,3 (כי למשוואה יש שני פתרונות - הזוגות (5,3 ,(ו- )2,8,)אבל המרחק בין 3 ל- 5 הוא 2 ,בעוד המרחק בין 8 ל-2 הוא 6.

למצוא מרחק זה די ברור אבל אין לי מושג איך אני עושה את המשוואה עצמה

בתודה מראש לעוזרים
לצפיה ב-'מה הם הסימני שאלה במשוואה?'
מה הם הסימני שאלה במשוואה?
03/12/2017 | 17:10
20
לצפיה ב-'כלי UML'
כלי UML
24/11/2017 | 19:58
22
מבקש המלצה על תוכנה לבניית תרשימי UML.
האם  VISIO  או  Startuml?
אפשרי גם אחר. חשובה התמיכה בעברית.
 
לצפיה ב-'בעיה ה nuget ו teamcity'
בעיה ה nuget ו teamcity
21/11/2017 | 20:49
21
שלום לכולם.
יש לי מספר פרוייקטים שאני מבצע עליהם nuget pack  אבל יש לי בעיה עם גירסאות, אני אסביר.
יש לי sln אחד עם מספר פרוייקטים נניח A,B,C שאין קשר ביניהם.
את ה sln אני מעלה ל teamcity וזה מקמפל לי את ה sln ויוצר לי 3 Nuget אחד לכל אחד. עד פה בכל טוב הכל יפה. 
הבעיה היא שכאשר אני מבצע שינוי נניח רק בפרוייקט A ומעלה (מבצע git push) ל teamcity נוצרים לי שוב 3 Nuget עם גירסא הבאה. אני רוצה ליצור מצב שאני מבצע nuget pack רק לפרוייקט שעשיתי בו שינוי שזה A ושהשנים האחרים B,C לא יתקדמו בגירסא.
אני לא רוצה להגיע למצב שיש לי sln (ואולי branch) לכל אחד מהפרוייקים והמצב כרגע שה teamcity פשוט תופס ועושה את הכל.
שמח לעזרה.
תודה רבה.
לצפיה ב-'למרות שמחקתי קוקיס האתר מזהה אותי'
למרות שמחקתי קוקיס האתר מזהה אותי
18/11/2017 | 13:56
1
43
יש אתר שאליו אני נכנס מדיי יום לא אנקוב בשמו 
 
אני מוחק קוקיס 
משנה יוזר אגנט 
מוחק היסטוריה 
מוחק קבצי session 
משנה אייפי 
סוגר מיקום 
 
והאתר עדיין מזהה אותי , האם יש סיכוי שהוא יודע על איזה רשת אני גולש וכל זה ? יכול להיות שהם עולים על עוד משהו אולי על הרשת לא יודע אני כבר אובד עצות 
בעבר הייתי מוחק קוקיס משנה אייפי וזה היה עובד היום יש להם משהו חדש מערכת חדשה..
 
 
מה יכול להיות? 
 
תודה לעוזרים
לצפיה ב-'אחרי פירמוט?'
אחרי פירמוט?
20/11/2017 | 14:27
15
לצפיה ב-'מכירים כנס/הרצאות מפתחים בקרוב בארץ בנושא דוט נט/C# וכדומה?'
מכירים כנס/הרצאות מפתחים בקרוב בארץ בנושא דוט נט/C# וכדומה?
09/11/2017 | 22:43
32
לצפיה ב-'שתילת חלק קוד באתר'
שתילת חלק קוד באתר
10/12/2017 | 17:35
41
שלום,
אני לא מתכנתת ולא מבינה בקוד, אני מנסה לשתול קישור שקיבלתי מאתרי סטטיסטיקה ומעקב אחרי משתמשים כמו hotjar או גוגל אנליטיקס. בהוראות ההתקנה באתרים רשום שצריך להדביק את קטע הקוד שהם נותנים לי אחרי כל <head>  בקוד של כל עמוד אחריו רוצים לעקוב כדי שאותו אתר שנתן לי את הקוד יוכל למשוך נתוני גלישה מהאתר.
אני לא מצליחה להבין איך אני שותלת את הקוד,  אני מצליחה להציג את הקוד של העמוד דרך תפריט develop אבל השדה לא מגיב, אני מניחה שזו לא ממש הדרך...

 
לצפיה ב-'האם משתמשים בדלגייטים?'
האם משתמשים בדלגייטים?
07/12/2017 | 12:11
1
54
האם בפועל בתיכנות משתמשים בדלגייטים
(FUNC ACTION וכו')
משהו בתוכי אומר לי שלא כיוון שזו צורת תיכנות לא כ"כ ברורה ועדיף פשוט לכתוב פונקציה כמו בן אדם
האם אכן משתמשים בזה ב C#?
תודה
לצפיה ב-'התשובה היא כן. מה לא ברור בצורת התכנות הזאת?'
התשובה היא כן. מה לא ברור בצורת התכנות הזאת?
07/12/2017 | 15:29
50
כשאתה משתמש ב linq מה לדעתך אתה מעביר לו?
 
מה בשימוש ב Func<> או Action<> מבלבל אותך או גורם לך להרגיש שזה לא כתיבה של "בן אדם"?
לצפיה ב-'היכן רץ TASK?'
היכן רץ TASK?
03/12/2017 | 19:26
2
51
האם כאשר אני פותח TASK  או פותח THREAD חדש או מריץ THREAD חדש מה THREAD POOL , האם הוא רץ על אותו CORE שבו רצה האפליקציה שלי?
 
מה ברירת המחדל?
אני שואל כיוון שאם אני רוצה להריץ במקביל THREAD שהוא פועל CPU בלבד
אם אני רץ על אותו CORE אין לזה משמעות.
תודה
לצפיה ב-'תלוי'
תלוי
09/12/2017 | 10:33
1
32
מה הפעולה שעליה אתה שם TASK ?
IO ?
לצפיה ב-'CPU'
CPU
10/12/2017 | 19:13
35
נגיד שהיא פעולת CPU לדוגמא TASK שיסכום את כל המספרים מ 1 עד מילארד והשני יכפיל אותם
האם הם ירוצו על אותו CORE ?
אגב, אם זה היה IO האם תשובתך תיהיה שונה? לדוגמא TASK שקורא קובץ גדול ועושה פעולה כלשהי איתו
תודה
לצפיה ב-'משהו יכול לעזור לי אני עדין מסתבכת בשליפת נתונים מה DB'
משהו יכול לעזור לי אני עדין מסתבכת בשליפת נתונים מה DB
26/11/2017 | 11:13
3
51
כתבתי כך :
זה מתחבר לי לDB ולא שולף נתונים אני לא מצליחה לגשת לטבלה ... הדגשתי איפה  מסומן לי בעיה באדום ...
 
            DataContext dc = new DataContext("Data
 
Source=213.151.36.65,1433;Initial Catalog=;Persist Security Info=True;User ID=;Password=");
            using (var dt = new DataClasses1DataContext("Data Source=213.151.36.65,1433;Initial Catalog=;Persist Security Info=True;User ID=;Password="))
            {
                  //פה השגיאה  var s1 = from Ocrd in dt.
                         select Math.Max(Ocrd.CardCode);
            }
לצפיה ב-'אני צריכה לעשות גם שאילתות שליפה פשוטות וגם עדכון ... '
אני צריכה לעשות גם שאילתות שליפה פשוטות וגם עדכון ...
30/11/2017 | 08:57
2
29
אני צריכה לעשות גם שאילתות שליפה פשוטות וגם עדכון ...
השאילתות של העדכון עובדות לי מצוין הם מתחברות למסד נתונים ומכניסות לתוכו נתונים בצורה טובה , הבעיה שאני לא יודעת מהי שהשאילתות של השליפה לא עובדות,  תמיד זה שולף לי -1 :
 
       string s2 = "select Id from Product ";
           SqlCommand ss = new SqlCommand(s2, objConn);
             ss.ExecuteNonQuery();
לצפיה ב-'את מנסה את השאלתות שלך'
את מנסה את השאלתות שלך
03/12/2017 | 13:55
22
גם ישירות מה- sql או רק דרך הפקודה ב- C#?
לצפיה ב-'לא להשתמש ב - ExecuteNonQuery'
לא להשתמש ב - ExecuteNonQuery
11/04/2018 | 08:35
6
השתמשי ב - FillAdapter 
 public DataTable FillAdapter(string strProcName, Hashtable htParams)
       {
           SqlCommand sqlCommand = null;
           SqlDataAdapter sqlAdapter = null;
           try
           {
               DataTable dtDetails = new DataTable();
               sqlCommand = new SqlCommand();
               sqlCommand.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
               sqlCommand.CommandText = strProcName;
               sqlCommand.Connection = sqlCon;
               if (htParams != null)
               {
                   foreach (string key in htParams.Keys)
                   {
                       sqlCommand.Parameters.Add(new SqlParameter(key, htParams[key]));
                   }
               }
               sqlAdapter = new SqlDataAdapter(sqlCommand);
               sqlAdapter.Fill(dtDetails);
               return dtDetails;
           }
           catch (Exception ex)
           {
               //Log.Error("MyDAL", "DAL", "FillAdapter", ex.Message);
               return null;
           }
           finally
           {
               if (sqlCommand != null)
               {
                   sqlCommand.Dispose();
                   sqlCommand = null;
               }
               if (sqlAdapter != null)
               {
                   sqlAdapter.Dispose();
                   sqlAdapter = null;
               }            
               if (sqlCon != null)
               {                
                   sqlCon.Close();
                   sqlCon.Dispose();
                   sqlCon = null;
               }
           }
       }
 
לצפיה ב-'בעיה בשאילתא ב SQL הכנסה ועדכון נתונים כקלט מ C#...'
בעיה בשאילתא ב SQL הכנסה ועדכון נתונים כקלט מ C#...
22/11/2017 | 08:53
2
36
לצורך חיבור בין C# ל SQL והכנסת ועדכון נתונים מהמשתמש לתוך המסד נתונים כתבתי את הפונקציה הבאה : 
 
            SqlConnection objConn = new SqlConnection();
            objConn.ConnectionString = "Data Source=213.151.36.65,1433;Initial Catalog= "";Persist Security Info=True;User ID=sa;Password=""";
             objConn.Open();
            //var sSQL = from ocrd in objConn.ConnectionString
            //           select ocrd;
            string sSQL = "INSERT INTO Ordr " +" (CardName)"+ " " +  "VALUES" + " " +(textBox1.Text);
            SqlCommand objCmd = new SqlCommand(sSQL, objConn);
           objCmd.ExecuteNonQuery();
 
textBox1.Text מכיל ערך של מחרוזת אבל ברגע שאני מכניסה אותו לטבלה בשאילתא זה נכנס ללא גרשיים ואז זה נופל כי מבחינת הדשאילתא זה לא מחרוזת... 
איך אני יכולה להכניס את הטקסט שיתקבל כערך מחרוזת לשאילתא ? 
 
 
לצפיה ב-'את הבעיה הזאת כבר הצלחתי לפתור אבל יש לי בעיה חדשה ...'
את הבעיה הזאת כבר הצלחתי לפתור אבל יש לי בעיה חדשה ...
22/11/2017 | 11:18
1
29
 
יש לי בטבלה קוד מוגדר שהוא identity - מספר סידורי רץ שנכנס אוטמטי ... אבל כשאני מריצה את השאילתא עם נתונים זה רושם לי שבשדה קוד א"א להכניס NULL , השאלה למה הוא לא מכניס אוטמטי את המספר הבא אלא NULL ?
לצפיה ב-'identity sql'
identity sql
11/04/2018 | 08:33
ראי תמונה
את צריכה להגדיר את השדה כך ב - SQL Server Management Studio
לצפיה ב-'חיבור מסד נתונים לC#'
חיבור מסד נתונים לC#
19/11/2017 | 10:39
5
44
חיברתי בין מסד נתונים לC# , אני לא מצליחה לגשת לטבלאות ולכתוב שאילתות ...
אשמח לדעת איך אני עושה את זה ואיפה אני יכולה למצוא ע"ז חומר ברור !

הקוד שרשמתי בינתיים :
 SqlConnection con = new SqlConnection ()
 con.ConnectionString=""
con.Open();
לצפיה ב-'לא ברור מה את לא מצליחה'
לא ברור מה את לא מצליחה
19/11/2017 | 15:03
4
30
איפה את רושמת את השאילתא?
את צריכה את המחרוזת של ההתחברות לבסיס נתונים.
ואז בשתי אפשרויות:
stored procedure - את רושמת את השאילתא ב- sql server ופונה מתוך הקוד
או אחרי שאת יוצרת את החיבור את פונה ל- sql שאת רושמת את השאילתא מתוך הקוד.
לצפיה ב-'זה בדיוק השאלה איך אני פונה ??? '
זה בדיוק השאלה איך אני פונה ???
20/11/2017 | 08:05
3
7
לצפיה ב-'תראי פה: https://www.connectionstrings.com/'
תראי פה: https://www.connectionstrings.com/
20/11/2017 | 08:34
2
21
לצפיה ב-'לא הצלחתי להבין '
לא הצלחתי להבין
20/11/2017 | 11:09
1
18
אם אני רושמת שאילתא בSQL איךאני מקשרת את השאילתא לC# ??
ואם אני רוצה לקבל קלט שיהיה פרמטר עבורי ב SQL איך אני מעבירה אותו ?
 
לצפיה ב-'קוד שיעזור'
קוד שיעזור
11/04/2018 | 08:03
7
אני רואה שזה פוסט ממש ישן אבל בכל זאת רק עכשיו נכנסתי ויש לי קוד דיי טוב,
צירפתי קובץ.
אבל דעי לך שזה ממש מיושן והיום משתמשים ב - EntityFramework
לצפיה ב-'בדיקת אתר'
בדיקת אתר
14/11/2017 | 09:06
2
30
שלום,
 
מותקן לי IIS. אני מעוניינת לבדוק את האתר מקומית על המחשב שלי בלי שהתוכנה של ה- visual studio תהיה פתוחה.
 
הגדרתי מה שצריך ב- IIS והוא מופעל ב- services. איך גורמים לכך שכתובת localhost (הכתובת שמופיעה לי כאשר אני מפעילה את האתר דרך התוכנה) תפנה לאתר שכתבתי כאשר ה- visual studio סגור?
 
תודה לעונים. 
לצפיה ב-'ועוד שאלה לגבי אופציית publish בתפריט build'
ועוד שאלה לגבי אופציית publish בתפריט build
14/11/2017 | 10:41
1
20
מה זה אמור לעשות? ביצעתי connect הוא הצליח. זה יכול להראות לי את האתר ללא visual studio?
אגב, הורדתי visual studio 2017 על windows 10 ועובד לאט. מישהו/י בדק/ה במקרה מהירות?
 
לצפיה ב-'הסתדר אחרי כמה הגדרות'
הסתדר אחרי כמה הגדרות
14/11/2017 | 14:49
13
מהמחשב השני לא מצליח לטעון כותב timeout
מחשב רגיל לא שרת. מישהו/י ניסתה להגדיר. נראה לי קצת יותר מידי הגדרות לעלות את האתר.
לצפיה ב-'שאלה למבינים בקוד פתוח אתרים ב NET... '
שאלה למבינים בקוד פתוח אתרים ב NET...
31/10/2017 | 08:55
3
67

אני בניתי אתר בASP.NET,  MVC  (בויזואל סטודיו ) 
עכשיו אני צריכה להעלאות את האתר לרשת אמרו לי להגדיר קובץ web.config ולשים שם default document את עמוד הבית שלי .. 
הגדרתי כך בתוך העמוד :
 <system.webServer>
      <defaultDocument enabled="true">
         <files>
            <add value="~/Home/Index" />
         </files>
      </defaultDocument>
   </system.webServer>
 
 
וזה רושם לי את השגיאה הבאה :
An exception of type 'System.Net.Mail.SmtpException' occurred in System.dll but was not handled in user code
Additional information: שרת SMTP מחייב חיבור מאובטח, או שהלקוח לא אומת. תגובת השרת היתה: 5.5.1 Authentication Required. Learn more at
 
מה הפתרון לבעיה ?? 
 
 
לצפיה ב-'אולי להתחבר בכל זאת לשרת SMTP בצורה תקינה ?'
אולי להתחבר בכל זאת לשרת SMTP בצורה תקינה ?
31/10/2017 | 20:27
2
31
הפתרון הוא אולי להתחבר בכל זאת לשרת SMTP בצורה תקינה ומאובטחת ? עם שם משתמש וסיסמה תקינים. אחרת, אם כל אחד הייה מצליח ללא הזדהות לשלוח כל מה שהוא רוצה דרך שרת SMTP הייה נוצר מצב של smtp open relay​ וכמות הספאם היתה עולה פלאים. 
ודרך הגב, אין בשאלה כאן שום דבר שקשור בקוד פתוח, אלה לדברים שקשורים ליסודות של הכרת המחשב והאינטרנט.
 
לצפיה ב-'יש הבדל בקוד בין אתר שמריצים על מחשב מקומי או שרת ? '
יש הבדל בקוד בין אתר שמריצים על מחשב מקומי או שרת ?
01/11/2017 | 10:17
1
23
יש הבדל בקוד בין אתר שמריצים על מחשב מקומי לבין שמריצים אותו על השרת ???
(בהגדרת הקישורים ??)
מה ההבדל ??
לצפיה ב-'התשובה כבר בפורום השני שבו שאלת גם את השאלה זו.'
התשובה כבר בפורום השני שבו שאלת גם את השאלה זו.
01/11/2017 | 11:30
10
לצפיה ב-'cancellationtoken עבור TASK RUN'
cancellationtoken עבור TASK RUN
31/10/2017 | 21:21
1
26
יש לי TASK RUN שאני עושה עליה AWAIT
אני רוצה אופציה מבחוץ לבטל אותו בכל רגע נתון
אני יודע שיש cancellationtoken אך במקרה כזה אני צריך לבדוק כל פעם בקוד האם ה cancellationtoken הופעל, ואם זה THREAD שאני עושה בו הרבה קוד זה נראה מכוער
אין דרך יותר נוחה וטובה? פשוט לבטל את הTHREAD הזה ולהגיע למקום שיוגדר מה יקרה לאחר הביטול?
לצפיה ב-'אי אפשר להרוג task'
אי אפשר להרוג task
31/10/2017 | 23:16
29
הדרך היחידה לבצע את מה שאתה רוצה זה להריץ את המשימה שלך מתוך Thread נפרד, אבל אז אין לך את היתרונות של שימוש ב Task-ים
לצפיה ב-'פילוסופיה של מתכנתים - שלוש שכבות חדשות : DB SECURITY CLIENT'
פילוסופיה של מתכנתים - שלוש שכבות חדשות : DB SECURITY CLIENT
31/10/2017 | 22:17
47
פילוסופיה של מתכנתים - שלוש שכבות חדשות : DB SECURITY CLIENT

כשכותבים תוכנה אז לוקחים החלטות עם שיקולים של האם צריך פיתוח יותר נוח או מהירות תגובה יותר מהירה של התוכנה והעולם הולך לגמרי למקום של תוכנות שעובדות הכי מהר , השיטה הוכפת להיות שונה ממה שהכרנו עד עכשיו , שלוש שכבות של DL BL UI
עכשיו זה יהיה באמת שלוש שכבות אבל בשמות אחרים ובתפקידים אחרים לגמרי : DB SERVER CLIENT

הביזנס אשר היה בעיקר בBL מתפזר לשתי הכיוונים לDB ולקליינט
הBL נשאר ריק מתוכן ומחזיק רק את הנושא של ההרשאות בלבד , הסרבר יהיה רק בתפקיד של ניהול הרשאות ודרכי כניסה של הקליינט לדיבי וזהו , נגמר אין לו יותר תפקידים כמו שהיה לו קודם  בעיקר בגלל שזה גרם לאיטיות גדולה בקוד ובחישובים גדולים וגם קטנים.

כל המערכות שעבדו ככה יצטרכו להחליף את השיטה , המניע שלהם לעשות ככה היה בגלל שהם אמרו שאת הDB אפשר להחליף ולא מעניין איזה DB אתה משתמש , והיום זה ברור מאוד שאי אפשר להחליף דיבי כל כך מהר וגם לא צריך ואם צריך אפשר להחליף אותו מהר גם אם יש שם קוד והרבה מאוד פרוצדורות , כי אפשר לתרגם את כל הפרוצדורות  די בקלות מSQL ל SQL אחר, ואיפה נכנס הNOSQL ? המערכות האולטמיטיביות או העיתידיות יהיו בעלי שתי DB אחד SQL ואחד NOSQL כי את שתיהם אתה צריך בסופו של דבר לכל אחד מהם יש את היתרונות שלו ואי אפשר בלי אחד מהם היתרון שך NOSQL זה מהירות ההכנסה של הנתונים והיתרון של SQL זה מהירות של הוצאה של נתונים בחישובים גדולים שאי אפשר לעשות בכלל בNOSQL .

השיטה החדשה הזאת זה דבר מדהים ומרגש מאוד כי העולם החליט שהוא רוצה מקסימום יעילות וכמה שפחות משאבים של עבודה , וזמן הפיתוח הוא לא כל כך משחק תפקיד , כי גם מערכת שבנו אתמול עדיין לוקחת המון זמן והאמת היא שבשיטה החדשה גם זמן הפיתוח מתקצר בצורה רצינית וזה לא משאיר שום סיכוי לשיטה הישנה של שלושת השכבות עם הביזנס בשרת

בקיצר השרת לא יעשה יותר חישובים רק הקליינט או הDB והרשאות אף פעם לא יהיה אפשר לעשות במקום אחר חוץ מהשרת אז השמות החדשים האמיתיים יהיו

DB SECURITY CLIENT

זה כבר התחיל
זה יבוא עוד 5 או 10 שנים וזה יהיה ברור לכולם כשמש
שרק ככה בונים מערכות
לצפיה ב-'הטמעת מנגנון חיפוש באתר'
הטמעת מנגנון חיפוש באתר
30/10/2017 | 12:22
1
22
גוגל מפסיקה את השירות (סרביס) של החיפוש באתר ועכשיו אפשר רק  להטמיע את google custom search.
הבעיה עם זה שאז חייבים פרסומות, ולחלק מהחברות זו בעיה היות שבפרסומות מופיעים המתחרים.

יש לי כמה אופציות
1. פיתוח חיפוש ארוך למדי ואיטי להפליא וגם לא חכם במיוחד
2. הטמעת lucene - זהו פתרון שהשתמשתי בו בעבר, מאמינה שהאפקטיביות עדיין קיימת
3. אמאזון https://aws.amazon.com/cloudsearch/ אין לי נסיון עם זה
4. אז'ור https://azure.microsoft.com/en-us/services/search/ גם אין לי נסיון עם זה

אם לאי מי יש המלצות או שלילת אחת האופציות מנסיון אשמח לשמוע
תודה
לצפיה ב-'ויש גם חברות שנותנות שרות'
ויש גם חברות שנותנות שרות
30/10/2017 | 12:27
15
לצפיה ב-'משתמשים ב Dependency injection ? '
משתמשים ב Dependency injection ?
23/10/2017 | 19:38
3
67
אני יודע שהמטרה ב Dependency injection היא להזריק את התלויות
ראיתי מלא מימושים וספריות שעושות זאת ב C#
רציתי לשמוע מהמומחים כאן
1- האם אתם משתמשים בזה?
2- מה הייתרון בזה?(מבחינה פרקטית)
3-באיזו צורה אתם משתמשים ב Dependency injection? איפה כתובות ההזרקות?
תודה
לצפיה ב-'אוהבים נקניקיות?!'
אוהבים נקניקיות?!
24/10/2017 | 10:05
2
70
1. אני משתמש כבד
2. תקרא באינטרנט על IoC ו DIP ותחליט בשביל עצמך מה אכפת לך מה אני חושב היתרונות? יש גם חסרונות, למה לא שאלת עליהם?
3. הנטייה שלי (ולדעתי היא הבריאה) היא לעשות נקודה אחת בbootstrap של התוכנה שבו אתה מאתחל את כל התלויות ועושה להם register ל container הנבחר. לצורך הדוגמא בתוכנת asp.net אעשה את זה בקובץ ה startup.cs.
 
בוא תשאל שאלה קונקרטית, דעה של מישהו לגבי משהו לא מעניינת.
לצפיה ב-'זו בידיוק השאלה'
זו בידיוק השאלה
24/10/2017 | 20:50
1
44
כנראה שלא הייתי מובן
אני שואל גם על ייתרונות וגם על חסרונות
אני שוקל ליישם את זה ב WPF ב C#
לצורך ההגדרה ב container ראיתי כמה אפשרויות לעשות זאת
אשמח לשמוע ממך ייתרונות וחסרונות(באפליקציית WPG לא גדולה יחסית)
ואיך בפועל אתה מממש את זה
לצפיה ב-'השאלה שלך לא ברורה'
השאלה שלך לא ברורה
25/10/2017 | 12:52
41
יתרונות - זה מפשט תהליכי פיתוח מורכבים שיש בהם הרבה חלקים נעים, מפשט את המערכת לכדי כתיבת בדיקות יחידה - כלל אצבע שלי: אם קשה לכתוב לזה בדיקות יחידה, הקוד חרא. עוד יתרון שאני חושב עליו זה שעבודה נכונה עם DI מכוונת אותך מאוד לכתיבת קוד מדולרי ובר תחזוקה, כאשר הדגש הוא על עבודה נכונה והמנעות מ anti patterns בסגנון service locator למניהם. כמובן שיש עוד יתרונות, אשאיר לך לחקור את הנושא ולהסיק מסכנות רלוונטיות בשבילך.
 
החסרונות לדעתי הם בעיקר שזה מסבך מעט את הקוד ומכניס הרבה אלמנט של magic לתוך הקוד למפתחים לא מנוסים שלא מבינים איך עובד הקונטיינר או כל העיקרון הזה בכלל.
 
קונטיינרים לא חסר ב#C, אני מאוד אוהב את Castle Windsor, בעבודה הנוכחית אנחנו משתמשים ב Ninject. שתי הקונטיינרים מאוד חזקים, הם feature complete ושימוש נכון בהם יביא לך תוצאות מדהימות, שימוש לא נכון יגרום לך לסבול ולבסוף לזנוח את השימוש בהם בכלל או יביא אותך לשימוש ב service locator.
 
לא כתבתי WPF מימי, אבל אני מניח שזה בדיוק כמו בכל אפליקציה אחרת. אתה מגדיר את כל השירותים שלך הכי קרוב לנקודת הכניסה לקוד ומאותו רגע אתה לא אמור לראות או לשמוע על הקונטיינר. עוד כלל אצבע: אם ראית את הקונטיינר במקום שהוא לא נקודת הכניסה לקוד שבה עשית register לכל החלקים שלך, אתה עושה משהו לא נכון.
 
לגבי איך בפועל אני ממש את זה - לא מבין את השאלה שלך
כותב שירותים כאלה ואחרים שמממשים interfaceים מתאים, עושה register ל container ומתחיל לרוץ עם הקוד.
באפליקציית asp.net הקונטיינר נדחף לתהליך ה activation של ה controller וכך אתה מקבל את עץ האובייטקים שלך ב constructor של הcontroller.
באפליקציית console אתה תאתחל את כל ה registrations שלך כבר בפונקציית ה main שלך ובשורה האחרונה שלה אתה תעשה resolve לclass שמהווה את ה driver של התוכנית.
לגבי WPF תצטרך לחפש איך עושים את זה.
 
בכל מקרה אתה צריך לכתוב קוד, לנסות ולטעות כדי ללמוד ולהבין.
לצפיה ב-'ייצוא תוכנה למחשב '
ייצוא תוכנה למחשב
19/10/2017 | 23:32
3
35
סיימתי לפתח תוכנה כלשהי ב C# בעזרת visual studio 2017
בסוף יש לי הרי קובץ exe אחד + מספר קבצי DLL שהוא צריך(חלק של ספריות חיצוניות וחלק של פרוייקטים שנמצאים בתוך הפרוייקט הראשי) +קבצי PDB (בהתאמה לכל קובץ DLL)
אשמח לתשובות לשאלות הבאות
אני מוחק את קבצי ה PDB כיוון שהתוכנה עוברת ללקוח.
1- יש דרך יותר "יפה" מאשר למסור ללקוח תיקיה עם קובץ EXE+קבצי DLL זרוקים באותה התיקיה? יש אפשרות יותר יפה? אולי לעשות תיקיה בשם resource ששם יהיו הקבצי DLL האלה? אולי דרך יותר יפה? אשמח לדרך כלשהי ולהסבר איך עושים
 
2- אני יודע שה PDB משמשים ל DEBUG, דרך איזה תוכנה אפשר לדבאג בעזרתם? והאם אפשר ממש לראות את ה SOURCE קוד בדיבג איתם?
לצפיה ב-'אופציה'
אופציה
20/10/2017 | 09:29
2
36
תוכל להגדיר את הפרוייקט ב ClickOnceApplication ולאחסן במקום משותף ואז גם יהיה קל לך לשלוח תיקונים ועדכונים ישירות למחשב של הלקוח בלי לארוז מחדש כל פעם ולשלוח באימייל 
 
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
20/10/2017 | 10:06
1
24
אינני רוצה לשלוח לו עידכונים
רק שהתיקיה תהיה מסודרת
מה נהוג ? כאשר אני מסיים פרוייקט? לקמפל הכל וכל הקבצי EXE ו DLL כולם באותה התיקיה?
לצפיה ב-'אופציה'
אופציה
20/10/2017 | 17:01
27
תוריד ותתקין את זה
 
 
ותעקוב אחרי ההוראות כאן
 
 
לצפיה ב-'חברות לאחסון אתרים - המלצות '
חברות לאחסון אתרים - המלצות
16/10/2017 | 10:15
7
34

אני בניתי אתר ב  VS .NET ,  פתחתי ב MVC ASP ,
באיזה חברה מומלץ לאחסן את האתר ??
לצפיה ב-'azure...?'
azure...?
16/10/2017 | 22:58
5
22
לצפיה ב-'מה ז"א azure???'
מה ז"א azure???
18/10/2017 | 08:21
4
10
לצפיה ב-'ז''א מערכת אחסון של Microsoft, מה זאת עוד יכול להיות? צבע???'
ז''א מערכת אחסון של Microsoft, מה זאת עוד יכול להיות? צבע???
19/10/2017 | 09:04
3
27
ז''א מערכת אחסון של Microsoft, מה זאת עוד יכול להיות? צבע כנען?
 
לצפיה ב-'אפשר קישור לאתר שלהם ??'
אפשר קישור לאתר שלהם ??
19/10/2017 | 09:20
2
9
לצפיה ב-'azure.com'
azure.com
19/10/2017 | 09:35
10
לצפיה ב-'הקישור המפתיע: https://azure.microsoft.com '
הקישור המפתיע: https://azure.microsoft.com
19/10/2017 | 10:37
24
לצפיה ב-'AppHarbor'
AppHarbor
23/10/2017 | 21:25
26

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ