לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום תכנות net.
בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תכנות net.

בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

Binding בין GridView לבין רשימה
28/05/2016 | 06:41
1
6
שלום,
רצ"ב קובץ xaml וקובץ cs. ב- xaml יש design של GridView (של Telerik) וב- cs אני מוסיף לטבלה 2 שורות.
 public class ChannelRecord
   {
       public int Channnel { get; set; }
   }

   public partial class MainWindow : Window
   {
       private int InitializeWindow()
       {
           List<ChannelRecord> users = new List<ChannelRecord>();
           users.Add(new ChannelRecord() { Channnel = 1 });
           users.Add(new ChannelRecord() { Channnel = 2 });
           dgUsers.ItemsSource = users;
           return 0;
       }

       public MainWindow()
       {
           InitializeComponent();

           InitializeWindow();
       }
   }
 <Window x:Class="TelerikWpfApp1.MainWindow"
               xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/prese..."
               xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"
               xmlns:telerik="http://schemas.telerik.com/2008/xaml/presentation"
               Title="MainWindow" Height="350" Width="525">
       <Grid>
           <telerik:RadGridView x:Name="dgUsers"
                    AutoGenerateColumns="False" ShowGroupPanel="False">
           <telerik:RadGridView.Columns>
                   <telerik:GridViewDataColumn     Header="Channel" DataMemberBinding="{Binding Channel}" />
               </telerik:RadGridView.Columns>
           </telerik:RadGridView>
       </Grid>
</Window>
 
הבעיה היא שלאחר הוספת 2 שורות, אם אני מעדכן את הטבלה ב- GUI, איך אני גורם לרשימה להתעדכן במקביל ?
תודה,
צהלול
 
 
למיטב הבנתי הרשימה מתעדכנ בהתאם
29/05/2016 | 11:43
אבל אם אני מבין את מה שכתבת, אז הרשימה שיצרת נוצרה פעם אחת כמשתנה זמני של פונקציה (InitializeWindow) ומהרגע שיצאת מהפונקציה אין לך יותר רפרנס אליה, למרות שדרך הפרופרטי ItemsSource של הגריד אתה יכול לגשת אל הרשימה. זו שיטה שהיא לכאורה MVVM אבל למעשה אין לך VIEWMODEL אלא רק מקור נתונים שקישרת פעם אחת אל הגריד וזהו.
 
אחד היתרונות הכי גדולים שאני מצאתי בעבודה עם MVVM, זה שלא צריך "לחפש" את הנתונים, כי הם תמיד נמצאים בתוך ה-ViewModel וכמובן גם אחרי שעידכנת אותם לא צריך "לאסוף" אותם שוב, כי הבינדינג גורם לזה ששינויים בגריד ישנו ישירות את ה-ViewModel שהגריד נשען עליו
 
בברכה,
זיו
 
חלוקת פאנל עמוס למספר קבצים נפרדים
28/05/2016 | 14:51
2
22
שלום לכולם,
 
אני בתחילת בנייתה של אפליקציה מסוג WinForm שמכילה פקדים רבים המפוזרים בתוך מספר טאבים (TabControl), על מנת שלא יווצר לי קובץ ארוך ועמוס מדי שמנהל את הפאנל הזה (Form1.cs) חשבתי לחלק את הקובץ למספר קבצים קטנים יותר אשר ייקלו על הניהול, למשל ליצור קובץ נפרד עבור כל טאב.
 
מה השיטה שאתם ממליצים עליה עבור חלוקה כזו? מקריאה בגוגל הבנתי שלא ממליצים לחלק את הקובץ בעזרת Partial ואומרים שזה תכנות רע. מדוע, ואיזו שיטה כן מקובלת?
 
חשבתי אולי ליצור עבור כל טאב רכיב 'User control' שעליו יונחו כל הפקדים של הטאב, ואז להניח את הרכיב על הטאב המתאים, האם השיטה הזו כן מומלצת?
 
אשמח לעזרתכם, תודה מראש.
 
אפשר תשובה? או שהפורום הזה בתרדמת ?
28/05/2016 | 22:02
6
ממממ
29/05/2016 | 03:31
8
באופן אישי, וזה באמת אינדיבידואלי, אני שונא טאבים והייתי פשוט עושה כמה FORMS נפרדים שנפתחים ונסגרים
 
הקטע של PARTIAL שזה תכנות רע, אני לא לגמרי מסכים עם זה, זה באמת תלוי עד כמה אתה מסודר בקוד שלך, ובמקרה של טאבים עם PARTIAL אתה באמת תהיה מוכרח להיות סופר מסודר
 
מצד שני לעשות CLASSים נפרדים לכל טאב זה בדיוק כמו לעשות PARTIAL עם קצת יותר עבודה.
 
החלק של UC לכל טאב אני יותר אוהב וממליץ, אם אתה בכ"ז הולך על טאבים ולא חלונות נפרדים
שאלה | הוספת איכון Gps לאתר אינטרנט מותאם לנייד
27/05/2016 | 11:32
2
20
שלום, 
אני מתחיל לבנות (לא בעצמי) אתר אינטרנט מותאם לנייד לעסק חדש שאני מקים. 
זו חברת משלוחים שמתבססת אך ורק על הזמנה דרך אתר האינטרנט ואני מחפש את הדרך הכי יצירתית ויעילה למציאת מיקום של הלקוח דרך האתר. 

בהתחלה הרעיון היה לפתח אפליקציה (אני יודע שבאפליקציה הדבר פשוט יותר וישים בוודאות) אבל פיתוח אפליקציה היא עסק יקר יותר, קשה יותר לעדכן אותו וזה יהיה רק לאנדרואיד. (אין גם זמן לפיתוח אפליקציה לאפל)

יש אפשרות כזו ? אשמח לקבל רעיונות, אם הפתרון יענה על הצרכים אעזר (מוכן לשלם כסף) בבן אדם לבניית האתר.

תודה ! 

*אני יודע שיש אפשרות לאכן מיקום לפי מספר טלפון ולא רק GPS של המכשיר. 
 
לא רק שיש פתרון, הוא גם חינמי.
27/05/2016 | 23:12
16
ואני אתן לך אותו בשמחה ללא תשלום. הבעיה שזה משהו בסיסי שמי שבונה לך את האתר היה אמור לדעת. ואם הוא לא יודע את זה, אולי יש עוד דברים שבהם הוא יכול להכשיל אותך. לא מכוונה רעה, אלא רק מחוסר ידע.
 
הנה כמה תוצאות גוגל על הנושא:
 
 
 
 
חשוב לזכור שכשאתה מפעיל את הקוד הזה, מגיעה למשתמש שאלה אם הוא מסכים לתת את המיקום לאתר שלך. כלומר, הוא יכול גם לא להסכים.
 
אגב אולי כיוון של אפליקציית "הייבריד" יהיה לך טוב
28/05/2016 | 12:36
7
כלומר מפתחים את האפליקצייה בHTML גנרי עם מעטפת שמספקת לך הגדרות שספציפיות למערכת הפעלה (מיקום GPS לדוגמא).
לדוגמא בדוק את intel xdk
 
זה לא פתרון קסם אבל זה מקל ואני מאמין מוזיל את הפיתוח לפלטפורמות שונות.
פיתוח היברידי?
26/05/2016 | 16:09
19

שלום לכולם,

ללא קשר לעלויות, לשחרור MVP מהיר וכו', אלא שאלה טכנית נטו המתייחסת לפיתוח אפליקציה ל iOS ואנדרואיד.

1. מהם הקריטריונים העיקריים שבגינם נכתוב אפליקציית Native?
כאשר מדובר במשחקים? כאשר יש דרישות למהירות תגובה מהירה מאוד? סיבות אחרות?

2. במידה ומחליטים לפתח אפליקציה אחת שתעבוד גם על אנדרואיד וגם על iOS, 
האם יש טכנולוגיות מומלצות?
HTML 5? PhoneGap? Cordova? Xamarin? משהו אחר?

תודה רבה.
 
קוד C# לשינוי METADATA של תמונה
23/05/2016 | 14:29
2
43
אני צריך לכתוב פונקציה ב-C#, שמקבל שם קובץ ותאריך ומשנה את תאריך הצילום של הקובץ (תמונה) לתאריך הנבחר.
 
ראיתי הרבה חלקי קוד בנושא, אף אחד לא עשה בדיוק את מה שרציתי ולא הצלחתי לייצר בעצמי באמצעות הקודים שראיתי...
 
אם מישהו יכול לעזור בהכוונה/קוד לדוג' אשמח.
הנה הקוד שהצלחתי לכתוב... אין שגיאות אבל הקובץ לא מתעדכן...
23/05/2016 | 23:59
1
26
string file_name = @"C:\AlbumTest\test.jpg";
string new_file_name = file_name.Remove(file_name.LastIndexOf(@"\") + 1) + "_" + file_name.Substring(file_name.LastIndexOf(@"\") + 1);
File.Copy(file_name, new_file_name);
Image new_file_image = Image.FromFile(new_file_name);
PropertyItem propItem = new_file_image.GetPropertyItem(36867);
string originStr = Encoding.UTF8.GetString(propItem.Value);
originStr = originStr.Remove(originStr.Length - 1);
DateTime originDateTime = DateTime.ParseExact(originStr, "yyyy:MM:dd HH:mm:ss", null);
propItem.Value = Encoding.UTF8.GetBytes(originDateTime.ToString("yyyy:MM:dd HH:mm:ss") + "\0");
new_file_image.SetPropertyItem(propItem);
new_file_image.Save(file_name);
new_file_image.Dispose();
File.Delete(new_file_name);
נראה שיש קוד בפריימוורק שיכול לטפל בזה
26/05/2016 | 12:14
11
 
כמו-כן, האם חיפשת בגוגל c# change image metadata?
 
בברכה,
זיו
התקנת exe על מחשב ללא סביבת פיתוח
26/05/2016 | 00:25
2
19
שלום,
בניתי אפליקציית WPF עם V.S 2013. אפליקציה זו קוראת ל- dlls רבים ביניהם של Telerik , matlab
בסביבת V.S 2010 היה ניתן ליצור פרויקט setup שמוצא את התלויות ויוצר קובץ setup.exe בהתאם.
ה-2013 משולב יחד עם ה- intallshield שאינו מצליח למצוא את התלויות. פיתחתי למשל CLR library שקוראת ל- unmanaged dll. ה- installshield לא גילה שיש תלות ב- unmanaged dll.
מהי הדרך הקצרה למצוא את כל התלויות ?
 
תודה,
צהלול
 
unmanaged dlls אתה תצטרך להוסיף כתלויות בעצמך
26/05/2016 | 11:35
1
14
ובנוסף, אם חלק מהתלויות האלה הם DLLS שנמצאים בספריית המערכת של וינדוס אז כלל אין צורך להוסיף אותם כי הם יהיו תמיד וגם זמינים ללא צורך לקנפג את זה
 
אם אלה ספריות שאתה מוסיף בעצמך אז צריך פשוט שהם יהיו באותה ספריה כמו ה-exe ואז התוכנית תדע להשתמש בהם.
 
בגדול setup ו-deployment זה אחד הקוצים הכי גדולים וכואבים בישבן של פיתוח תוכנה, ולכן אם זה לקוח חשוב אז אני הייתי ׁ(אולי) לוקח מישהו שיודע לעשות את זה בתור המקצוע שלו, כדי שתוכל להמנע (מראש) מכל מיני קטנות ופינות שמי שמתחיל להתעסק עם זה יכול ליפול בהן.
לעומת זאת, אם המדובר הוא באפליקציה פנים ארגונית, יכול להיות שכל הנושא של הכנת setup-kit הוא מיותר לגמרי (הוא היה חשוב מאד וחיוני בזמן שהיה צריך לרשום COM-DLLs דרך ה-registry) ואתה יכול להפיץ את התוכנה שלך דרך ספרייה משותפת כלשהי על שרת הקבצים הארגוני, רק צריך לשים לב שהתוכנה לא כותבת לספרייה שהיא משוגרת ממנה שום קבצים או מבצעת שינויים ב-config שלה)
 
בברכה,
זיו
תודה על תשובתך. לדעתי זה טעות של מיקרוסופט
28/05/2016 | 06:32
3D FUNNEL או רכיב גרפים שמכיל "משפך" תלת מימד
19/05/2016 | 11:45
34
בפרוייקט שלי אני דווקא עובדת עם highcharts ויש להם רכיב FUNNEL.
דוגמא
http://jsfiddle.net/srntttps/

העניין הוא שאני מחפשת רכיב FUNNEL תלת מימד שנראה כמו התמונה המצורפת.

מכירים איזשהו רכיב חינמי להטמעה שמכיל את האופציה הזו.

תודה
rdlc ב VS 2008 - בעיה עם RTL
18/05/2016 | 21:10
19
שלום
 
יש לי דוח ב VS2008. יש לי כמה TEXTBOXES במלבנים (לא בטבלה). שיניתי את ה DIRECTION ו גם את TEXTALIGN ל RTL. אבל שמציגים את הדוח רואים שזה עדיין מיושר LTR. איך אפשר לפתור את זה? לא מצאתי כלום ב GOOGLE.
 
תודה
אתרים ללימוד תכנות
15/05/2016 | 15:03
5
54
אהלן,
אני רוצה ללמוד תכנות עצמאית, מהם האתרים המומלצים בעברית ובאנגלית?
תודה לעונים.
זה תלוי מה היקף ידיעותיך ומה מטרותיך
16/05/2016 | 10:50
3
40
היקף ידיעותיך - עד כמה אתה מכיר למשל את מבנה המחשב, את הרעיון של תוכנה ותכנות, האם ישנם תחומים בתיכנות או שקשורים למחשבים (כמו נושאי סיסטם) שיש לך ניסיון בהם או שאין לך שום ניסיון עם מחשב מלבד גלישה באינטרנט משלוח אימייל וכתיבת מסמכים בוורד? ההבדלים השונים מחייבים נקודות התחלה שונות
 
מטרותיך - ישנן הרבה מאד שפות תכנות, לפחות 10 עיקריות ומרכזיות שאני יכול לחשוב עליהן, ולכל אחת מהן מטרות שונות שהיא יכולה לשמש אותך להשגתן, לדוגמה בניית אתרי אינטרנט, למשל בניית אפליקציות אייפון, למשל בניית אפליקציות אנדרואיד, למשל כתיבת משחקים, למשל כתיבת אפליקציות לעצמך או מערכות מידע ארגוניות. ברוב השפות תוכל להשתמש לכמעט כל השימושים הנ"ל, אבל בשפה\סביבה שלא מיועדת מראש למטרות שאתה צריך זה יהיה מאבק עיקש ועקר, ובשפה\סביבה שמיועדת, זה יהיה נחמד נוח וכייפי
 
הילד שלי למשל, שאין לו שמץ של מושג בתכנות ולכן המטרה כולה היא להכיר לו את התחום, לומד תכנות דרך Code-Monkey (ממליץ בחום, אתר מדהים לילדים, וגם למתחילים)
https://www.playcodemonkey.com
באתר הזה לומדים בעזרת משחקים וחידות את העקרונות הבסיסיים ביותר של התכנות, וזה בחינם ל-30 השלבים הראשונים, ו-30 דולר לשנה על 220 השלבים הנותרים. זה נראה אתר ילדותי בגלל העיצוב שלו שפונה בראש ובראשונה לילדים, אבל העקרונות הם אותם העקרונות גם במערכות גדולות, והשפה היא CoffeScript שהיא שפה שנמצאת בשימוש באתרים גדולים מאד לכתיבת ג'אווה-סקריפט ככה שזה גם שימושי לעתיד
 
ברגע שתוכל להגדיר מה היקף הידע שלך ומה מטרותיך (או לפחות המטרות הראשוניות שלך) אז נוכל להמליץ לך או על טוטוריאלז ביוטיוב, או על אתרים שבהם ישנם קורסים שלמים כולל תעודות הערכה על הישגיך וידיעותיך. יש המון מהכל ולכן חשוב כפליים שנוכל למקד את העזרה שלנו לך בהתאם לרמתך
 
בברכה,
זיו
זה יפה, אבל זה לא לקטנים מאד?
16/05/2016 | 18:53
1
31
הבן הצעיר שלי בן 9. מתאים? הגדול מנסה ללמד אותו פייתון (אולי כדאי גם לי להקשיב), אבל כצפוי אין עניין רב, וחוזרים למיינקראפט.
שלי בן 11, ניסיתי בעבר ללמד אותו פייתון ללא הצלחה רבה
26/05/2016 | 14:32
2
העניין הוא שפייתון זו שפה שכדי להגיע בה ללימוד משמעותי צריך לעשות דרך ארוכה, ואין שום טוטוריאל מסודר לילדים. למתכנתים שכבר יודעים את היסוד זו שפה קלה מאד אבל למי שאין לו שום רקע זה לא פשוט
 
עם קוד-מאנקי יש גם טוטוריאל מסודר, זה גם משחק שזה לילדים הרבה יותר מגניב מ-IDLE, וגם החידות שהם הן תמיד בהתחלה בפורמט שאת רוב הקוד כבר כתבו והילד צריך להשלים רק את החלק שנלמד באותו הפרק\שלב
 
בסופו של יום גם CoffeScript וגם פייתון הן שפות מאד נוחות קלות פשוטות ומובנות למתכנתים מתחילים.
 
זיו
קודם כל תודה על התשובה
17/05/2016 | 00:21
24
דבר ראשון, אין לי ניסיון בתכנות, אבל אני יודע דבר או שניים על מחשב.
המטרה שלי היא להתחיל ללמוד מאפס, כדי לקבל רקע טוב לפני תחילת לימודי תואר (נרשמתי לתואר ראשון).
מצאתי את אתר CodeAcademy והתחלתי ללמוד HTML ובינתיים עושה רושם שההדרכה שניתנת שם מקיפה ובקצב טוב.
 
לאור מה שכתבתי, מה מומלץ לי?
יש היום רק אתר אחד רציני ללימוד תכנות:
16/05/2016 | 18:54
39
pluralsight.com
MVVM לעומת Code Behind
15/05/2016 | 05:24
4
42
שלום,
 
אני מפתח פרוייקטים ב- WPF שכל אחד מהם תפור (מבחינה חזותית) לחומרה אחרת.
רק ה- Styles וה- Controls עוברים בין הפרויקטים.
האם במקרה זה שווה להשקיע ב- MVVM ?
האם מבחינת ביצועי run time יש יתרון ב- MVVM ?
 
תודה,
צהלול.
יש דברים שפשוט לא יעבדו לך עם CodeBehind
15/05/2016 | 11:07
2
37
בנוסף, MVVM זו שיטה קלה מאד ללימוד וקלה מאד למימוש, אני יכול לתת לך לינקים ליוטיוב (למרות שבטח תוכל למצוא די הרבה גם בעצמך) ואני גם תומך במי שמעוניין ללמוד את זה (באימייל ובסקייפ, בזמני הפנוי), עשיתי את זה בעבר, והמשוב חיובי ביותר (לא המשוב עלי, המשוב לגבי עקומת הלימוד של הסביבה)
 
אתה יכול לייצר סטיילים וגם פקדים מסוגים שונים בהתאם לפלטפורמה, וככה אפליקציה אחת תוכל לשרת שתי פלטפורמות
 
זה גם יתן לך ביצועים טובים יותר, אבל גם XNA ייתן לך ביצועים טובים יותר ועדיין לא בונים אפליקציות ב-XNA אלא בעיקר משחקים
 
אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול פה.
 
בברכה,
זיו
האם תוכל לשלוח לינקים ?
19/05/2016 | 06:50
1
23
המון תודה על תגובתך המפורטת.
 
צהלול
בוודאי
19/05/2016 | 09:32
23
וגם כמה דברים קודם:
- MVVM זה לא הדבר היחיד שיש ב-WPF, כי אפשר לממש אותו בכמה צורות, מיקרוסופט מימשו אותו בעזרת XAML ו-Binding
- חשוב מאד לפני שמתחילים לבנות UI ב-WPF ללמוד עם על שיטת ה-Layout בסביבה זו, ומגוון הפאנלים (המועט מאד אבל רב אפשרויות) שקיימים בדיפולט (אפשר גם לייצר בעצמך פאנלים, אבל זה למתקדמים)
- הרעיון המרכזי הוא שאתה בונה את ה-UI, ומייצר במקביל סט של אובייקטים שמייצגים את המצב של ה-UIת והבינדינג הוא בעצם הדבק שמחבר ביניהם
- ישנן מספר שיטות לעשות בינדינג, וגם מספר עזרים כמו למשל Converters, חשוב מאד ללמוד גם אותם, זה קצר ופשוט (קונברטר זה מימוש של אינטרפייס עם 2 מתודות) וחיוני מאד.
- לעיצוב UI מדוייק ולמימוש עיצובים צריך גם לדעת סטיילינג בזאמל, זה תחום שלם ואם אתה בונה אפליקציה פנים ארגונית אז תשאיר את זה לסוף
- WPF מבוסס בהמון מקומות על טמפלייטים, אל תיבהל זה (גם כן) פשוט מאד, צריך רק להכיר פעם אחת וזה טס
- הבדל העיקרי בין Model ו-ViewModel הוא שה-Model מתאר את מבנה הנתונים כפי שהוא מאוחסן (למשל ב-DB), ואילו ה-ViewModel מתאר את מבנה המסך, שהנתונים הם חלק ממנו, אבל גם איזה אובייקט נבחר ע"י המשתמש זה חלק ממנו שאינו חלק מהמודל, או האם expander מסויים סגור או פתוח וכן הלאה, ולכן אפשר את המודל לשים בתור פרופרטי ב-ViewModel ובמקרה שאתה משתמש ב-EF אז הוא תומך ב-INotifyPropertyChanged ולכן אפשר בקלות להשתמש בו כחלק מה-ViewModel
- אחרי שתבין את INotifyPropertyChanged (אינטרפייס שכל מה שיש בו זה איבנט אחד) אתה תראה שצריך ב-WPF פריימוורק ל-MVVM שממלא כמה פינות שמיקרוסופט שכחו (כמו למשל מימוש פשוט וסביר ל-ICommand) אז תתקין MVVMLight דרך NUGET. יש עוד כמה פריימוורקים כמו PRISM (שאני מתעב אותו) או Caliburn.Micro (שאני עובד איתו), אבל MVVMLight הוא הכי פשוט להתחיל איתו
- Xamarin תומך גם בזאמל, עוד לא בדקתי אבל ממליץ לבדוק, במיוחד למי שרוצה לכתוב למובייל בהמשך
 
עכשיו לכמה וידיאוס, בגדול תחפש ביוטיוב WPF MVVM tutorial ותראה כמה מאלה שיוצאים בתוצאות, הרעיון הוא אותו הרעיון, וגם (לפחות לטעמי) אין פה שום דבר שצריך להצמד אליו באדיקות, רק להבין את הרעיון
 
טיובים:
 
אתרים טובים וחשובים:
 
אחרי שתראה כמה וידיאוס ותעשה איזה מיני פרוייקט אחד או שניים לדוגמה, בטח יתחילו לעלות כל מיני שאלות מה זה זה ואיך עושים דברים כאלה ואחרים, ולרוב השאלות יש תשובות קצרות ופשוטות שלפעמים מאד קשה למצוא אותן בגוגל אם לא יודעים בדיוק מה לחפש, אז תשאל, כי עברתי את הדרך הזו בעצמי וחבל שלא תשתמש בידע שצברו אחרים.
 
עכשיו צא לדרך, ותחזור עם שאלות
 
בברכה,
זיו
בדרך כלל, MVVM
16/05/2016 | 17:52
28
המטרה העיקרית של MVVM היא תמיכה בבדיקות יחידה.
 
במקרה שלך, לכאורה יש עוד סיבה טובה מכיוון שאתה כותב כמה פרוייקטים שעשויים לשתף ביניהם קוד. אמנם כתבת שרק הפקדים והStyles משותפים, אבל אני מניח שיהיו גם סרוויסים משותפים ועוד דברים. Mvvm נותן לך הפרדה טובה מאד בין הקוד לבין הUI ולכן תוכל לשתף בקלות חלקים מהקוד.
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2016 | 12:13
4
 עונה חדשה של "המירוץ למליון" עולה למסך, והפורום חוזר לפעולה!
אז בואו נצא לסיבוב מסביב לעולם עכשיו בפורום המירוץ למליון!
 
 יש לכם שאלות לגבי תביעות סיעוד נגד חברות הביטוח?
עכשיו בפורום תביעות ביטוח סיעודי תוכלו לקבל מידע מקצועי ומהימן!
 
 חושבים על מעבר לאוסטרליה? יש לכם שאלות בנוגע לתהליך?
היכנסו עכשיו לפורום הגירה לאוסטרליה בתפוז!
שאלת אנגולר - DIRECTIVE דינמי
15/05/2016 | 06:28
1
24
יש לי TYPE דינמי, ואני צריכה להציג בהתאמה DIRECTIVE
 
לדוגמא אם הtype = 1 תציג את הDIRECTIVE הזה
 
יש כמה דרכים לבצע אך הייתי רוצה לדעת מה הדרך המומלצת לדעתכם
האם עם COMPILE?
 
מצורף הקוד העכשווי
תרחיבי לגבי הדינמי
20/05/2016 | 09:31
6
יש הבדל בין דימני שבאותו ng-repeat יהיו type-ים שונים, לבין ששינוי ה-type בזמן הריצה אמור לשנות את ה-directive (כלומר, שיש לך אפשרות אחרי שה-view נטען לשנות את ה-type_code וה-view אמור להתאים את עצמו).
 
במצב הראשון - Compile יתאים, כיוון שהוא רץ פעם אחת שה-directive עובר עיבוד.
במצב השני - Compile לא מתאים, כיוון שאם את תשני את type_code לאחר שהעיבוד של ה-Compile יסתיים, זה לא ישפיע.
 
במצב השני, הדרך היא דיי כמו שאת עשית, רק לא הבנתי למה לא להשתמש פשוט ב-ng-if או ng-show (פה לדעתי יש עדיפות ל-ng-if).
 
אגב, אפשר להשתמש בדרך שלך גם ב"מצב הראשון", ואם רוצים להמנע מהצורך של אנגולר כל digest לבדוק את הכל, אז להשתמש ב-one time binding (למשל: loaded="::question.type_code =='main_image'").
 
תסתכלי על one time binding פה: https://docs.angularjs.org/guide/expression
משתנה "גלובלי" ?
10/05/2016 | 08:55
1
49
באפליקציית c#, winforms
יש צורך בטעינת ערך למשתנה בעת פתיחת היישום, יהיה שימוש בו לכל רוחב היישום.
חוץ ממחלקה סטטית ציבורית, יש דרך לשמור את הערך של המשתנה  
ולהשתמש בו ?

זה מה שנקרא Singleton
12/05/2016 | 01:32
274
אני רק אתן לך עצה מראש, כדי לחסוך לעצמך כאב ראש, תוודא שיש אך ורק מקום אחד שמאתחל את הערך הזה, ואין אפשרות לשנות אותו לאחר מכן. זה יחסוך לך את כל ההתעסקות של פתאום הערך השתנה מסיבה כלשהי ועכשיו לך תמצא מי שינה אותו.
ואם אתה כן צריך לעדכן את הערך במקומות מסויימים, זה אינדיקציה חזקה שאין לך באמת סינגלטון, אלא אתה צריך להעביר את ה state בתור מחלקה רגילה כי אז אתה יכול לשלוט על ה scope שלה מבחינת שינויים ומשך חיים.
אי הדפסה
07/05/2016 | 11:57
1
45
שלום, משום מה כשאני מריץ את התוכנית הזו ה-printf האחרון לא מדפיס לי שום דבר, מישהו אולי יכול להסביר למה? תודה.
טוב, אין צורך, עליתי לבד על טעות.
07/05/2016 | 12:11
19
כפתור ב MVC
05/05/2016 | 10:05
4
45
שלום לכולם ,
אני מפתח את האתר הראשון שלי ב MVC  
אני מנסה להוסיף כפתור הרשמה לדף ה login
מקבל שגיאה(warning) ש Unterminated string constant
מצורף צילום מסך של ה view

הערה לפני שהוספתי xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" בתג ה html  כל תגי ה Html היו עם (warning)

אשמח לעזרה
דוד


אתה לא יכול לחבר את זה בצורה כזאת
06/05/2016 | 16:33
3
29
כי האירוע onclick מתבצע בצד של הדפדפן, ו @Url מתבצע בצד השרת. ברגע שאתה פותח מחרוזת עם גרש בודד, מבחינת VS אתה רוצה שהוא יעתיק בדיוק את מה שכתבת בלי לשנות, וכתוצאה מכך, הגרשיים לאחר מכן מהווים מבחינתו סגירה של onclick ואז יש מחרוזת שנשארת פתוחה כביכול.
 
תפריד את זה ל 3 חלקים - חלק ראשון כל מה שלפני @Url, חלק שני ה @Url עצמו, וחלק שלישי כל מה שנשאר.
זה אמור להיראות משהו כזה:
 
onclick="location.href='" + @Url.Action(...) + "'"
 
(שים לב לגרשיים, זה גרש בודד עטוף בגרשיים)
 
תודה על התשובה
09/05/2016 | 12:29
2
13
הודעת השגיאה נעלמה אבל לאחר השינוי בלחיצה על הקישור לא עובר לדף המתאים.
 
ניסיתי 
onclick="location.href"='@Url.Action("CreateUser", "Registration")'
לא ניתן לשים את ה " לאחר = 
 
 
 
כי זה לא צריך להיות גרשיים אחרי location.href
09/05/2016 | 15:31
1
13
הגרשיים ב onclick= מתחילות את המחרוזת, בתוכה אתה יכול להשתמש רק בגרש בודד, גרשיים יסגרו את המחרוזת. שים לב להודעה שלי מקודם שזה לא גרשיים, אלא שילוב של גרשיים וגרש בודד.
מה שהיה חסר זה ...
10/05/2016 | 12:10
15
להכניס הכל לסוגריים 
הפיתרון 
onclick="@("location.href='" 
      + @Url.Action("CreateUser", "Registration")
.      + "'")"/>
 
תודה 
"העוקץ הניגרי" - או עוקץ מסוג חדש
03/05/2016 | 14:33
1
89
זה מה שקיבלתי, מה דעתכם
חמוד.
03/05/2016 | 16:19
52
כמובן לסרב ולחסום. ולשנות את הסטינג בסקייפ ככה שרק אנשים שבקונטקט ליסט יכולים ליצור קשר איתך.
אחזור מידע לפי 2 קרטריונים - כיצד לתכנן נכון
03/05/2016 | 11:32
2
49
יש טבלה בשם Persons ו SP אחד בשם GetPersonDetails שמקבל PersonId ומחזיר את המידע אודות ה Person.
אני רוצה לבנות פונקציית BL נוספת שתאפשר לאחזר מידע אודות ה Person לפי Email במקום PersonId.
אני מתלבט בין מספר אפשרויות:
1. להשתמש באותו SP, לאפשר לו להציג מידע לפי מספר או לפי EMAIL (כמובן שאעביר NULL במקום הפרמטר החסר).
הייתרון - קוד במקום מרכזי ללא שכפול.
חיסרון - ביצעוים (Statistics וכו' ) ברמת ה SQL וקוד מסורבל יותר.
2. ליצור שירות ביניים (SP ו BL FUNCTION) נוספים שיאפשרו לקבל את ה personId לפי Email ואז להשתמש ב personId שקיבלתי ולהעביר לפונקציה המקורית.
ייתרון - קוד מרכזי (ללא שכפול לוגיקה), מסודר וברור יותר.
חיסרון -  2 גישות ל DB (אחת כדי לקסל את ה Person Id והשנייה כדי להביא את ה Person Details).
3. לשכפל את ה SP וליצור שירות (SP ו- BL) חדש למטרה זו.
חיסרון - שכפל קוד.
ייתרון - ביצועים.

מה דעתכם? איך אתם בד"כ עושים זאת ולמה?
כמובן ש Dynamic SQL לא בא בחשבון.
כמו כל דבר זה תלוי
03/05/2016 | 13:38
29
3 לא בא בחשבון כי תצטרך להחזיק נעילה שתיהיה על 2 פעולות.
 
הייתי הולך על 1.
יש מספיק SWITCHES שיכולים להגיד ל SQL , כן לעשות אופטימיזצית אינדקסים למרות שהעברת NULL. ( שיהיה עדין SEEK ולא SCAN)
דיברנו על זה פה בזמנו
וכמו תמיד , הכל צריך למדוד.
צריך להריץ ולנסות ולראות איפה צוואר הבקבק - אם בכלל
אני הייתי בוחר ב2
09/05/2016 | 13:25
7
אינני חושש מהפניה השניה לטבלה, כי זו פניה לפי ID.
 
הדרך הראשונה איננה טובה בעיני, כי אינני אוהב לשרשר תנאים בתוך הWHERE. יש לזה הרבה חסרונות ומעט מעלות.
גלילה עוברת למסך התחתון אחרי הודעת אישור
02/05/2016 | 12:30
34
שלום לכולם,
יש לי בעיה כזאת ב view שבו אני פותחת בעזרת $ modal.open חלון שנפתח מלמעלה, כאשר אני לוחצת על הכפתור שאמור לסגור אותו ולפני כן מבקשת אישור בעזרת קוד כזה: <p><font><font>bootbox.confirm(message, </font></font><font><font><font>function</font></font></font><font><font> (result) {</font></font></p> <font><font> </font></font> <p><font><font><font>if</font></font></font><font><font> (result) {</font></font></p>
כאשר לא קיבלתי אישור <font>result אני אמורה להשאר בחלון הפתוח מה שאכן קורה. אבל הגלילה והפוקוס עוברים לחלון שמתחתיו.</font>
<font>איך ניתן למנוע את הברדק הזה?</font>
<p> </p>
 
קבצי resx צריכים להיפתח כקובץ קוד
25/04/2016 | 11:51
1
28
שוב שלום,
 
קבצי resx נפתחו בהצלחה בויזואל סטודיו. בשורות התרגום מופיעות רק שורות מועטות ולא כל הטקסט של האתר.
עליי לפתוח את כל הטקסט על מנת לתרגמו. ככל הנראה, כדי לעשות זאת, יש לפתוח את הקובץ באותה תוכנה כשכל הקוד גלוי ושם לעבוד. מקש f7 לא עובד.
טבלת הקובץ נשארת כפי שהייתה עם כמה שורות וזהו. בבקשה, sos!
 
פתחת את הקובץ ב notepad כדי לוודא שאכן נמצאים שם כל התרגומים
25/04/2016 | 16:34
19
? אולי זה באמת חסר בקובץ
LongRunning בביצוע Task חדש?
23/04/2016 | 22:35
1
35
שלום לכולם,
אני רושם תוכנית קטנה של ביצע טסים בלוף מספר פעמים.
אני יודע שכשאני פותח Task חדש אז לא בהכרח נפתח Task  חדש וכיול להיות שטרד אחד מתבצע המספר Tasks וזה נקבע במנגנון פנימי.
הדבר מוביל אותי לשים LongRuning מתי שאני רוצה שה Task יתחיל מיד כי אני רוצה לקבל תוצאה כמה שיותר מהר.
דבר זה מוביל שהטרד נלקח לא מה Threadpoll. 
רציתי לדעת איך אתם רושמים את הקוד מתי שאתם רוצים להפעיל מספר Tasks במקביל ולקבל תוצאה מהר ככל הניתן.
האם LongRunning זוהי הדרך הנכונה (למרות שה Task עשוי לעבוד זמן קצר)
הכנתי תכונית לדוגמא:
    Task.Factory.StartNew(() =>
           {
               for (int i = 0; i < 10; i++)
               {
                   Task.Factory.StartNew((inter) =>
                   {
                       Console.WriteLine("Starting at thread: {0}", System.Threading.Thread.CurrentThread.ManagedThreadId);
                       Console.WriteLine("From pool: {0}", System.Threading.Thread.CurrentThread.IsThreadPoolThread);
                           System.Threading.Thread.Sleep(1000);
                       
                   }, i, TaskCreationOptions.AttachedToParent | TaskCreationOptions.LongRunning);
               }
           }).Wait();
           
הקוד הזה מתבצע תוך שניה אחת. כמו שצריך ומצופה. אך אם נאי מוריד LongRunning זה יכול לרוץ מספר שניות על אותו טרד.
 
מה אתה מנסה לסמלץ ?
11/05/2016 | 10:25
5
בגדול TASK לא אמור לקחת שניה, אלא הרבה פחות (עשרות MS) , ואז האלגוריתם של הטרדפול יהיה יותר יעיל  מלפתוח טרדים חדשים מחוץ לטרדפול. יש כאן גם עניין של כמות הטאסקים שאתה רוצה לפתוח, ביחס לכמות הטראדים שיש כרגע בטראדפול. כאשר הטראדפול ריק יחסית , לוקח לו זמן ליצור טראדים חדשים, ואתה תקבל ביצועים שונים כאשר אתה עושה טסט קטן לבין ביצועים במערכת חיה שהטרדפול כבר מלא יחסית בטראדים.
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
פורום קידום אתרים
פורום קידום אתרים
יחודי - גאג'טים ומוצרי ריגול ואבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי
נטוורק טיים- פורטל העסקים החברתי של ישראל
נטוורק טיים
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ