לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תכנות net.

בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תכנות net.

בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

לצפיה ב-' בהמשך לשאלתי מלמטה - שאלת JSONP '
בהמשך לשאלתי מלמטה - שאלת JSONP
20/02/2017 | 11:23
2
8
לאחר כל מיני ניסויים, אני חושבת ש- JSONP יכול להיות פתרון.
 
יש לי שני דומיינים,  http://localhost:63312 ו localhost נוסף.  מכיון שמדובר בשני דומיינים שונים, לא ניתן להשתמש בJSON רגיל (בגלל SOP), אבל בעיקרון JSONP אמור לעבוד.
 
ב- localhost:63312 יש דף webform.aspx שב- pageLoad() מחזיר json  (במקור יחזיר אובייקט עם סריאליזציה. לצורך הדוגמא מחזיר string פשוט):
 
string json = "{\"Email\":\"email@domain.com\"}";
JavaScriptSerializer javaScriptSerializer = new JavaScriptSerializer();
string myObjectJson = javaScriptSerializer.Serialize(json);
Response.Clear();
Response.ContentType = "application/json; charset=utf-8";
Response.Write(myObjectJson);
Response.End();
 
ב- localhost2 יש דף aspx, ועם קטע הקוד הבא:
 
 $(document).ready(function () {
              $.ajax({
                  crossDomain: true,
                  contentType: "application/json; charset=utf-8",
                  url: "http://localhost:63312/WebForm";,
                  dataType: "jsonp",
                  success: onDataReceived
              });
});
 
 function onDataReceived(data) {
       alert("Data received");
 }
 
הענין הוא שהפונקציה onDataReceived לא מתרחשת, למרות שבדיבאג אני רואה שאכן התבצעה קריאה לדף (נכנס לקטע הקוד הרלוונטי באתר הראשון).
הבנתי שיש איזה קטע עם ה- callback, רק שלא הצלחתי להבינו עד הסוף.
 
תובנות? דוגמא לשימוש נכון יותר ב- jsonp?
 
נ.ב. ניסיתי ליצור webservice  עם פונקציה getData(), רק שאני לא מצליחה לכתוב את הקריאה הנכונה כנראה, והקוד לא מתבצע.
לצפיה ב-'מממ'
מממ
20/02/2017 | 13:38
1
17
 You're missing the point of SOP.

You're returning a JSON object form the server.
that JSON can NOT be read in other domain browsers.


Entering script elments:
they can be read and execute from ANY domain regardless its DNS.

So you need to return a application/javascript Content type
And the onject should be  `myCallBackFunc({....})`;

Also your request has missing properties for the jsonp function.

Taks a look at the network console to see what's going on:

http://jsfiddle.net/yvzSL/.

also  , don't use success

use `.done({.......}) , fail(.....) , always (.......)`
 
לצפיה ב-'העלילה מסתבכת - זה לא עובד על המחשב שלי. בסמארטפון כן '
העלילה מסתבכת - זה לא עובד על המחשב שלי. בסמארטפון כן
20/02/2017 | 17:37
5
נכנסתי לקישור ששמת מהסמארטפון. ראיתי את התוצאה שחזרה.
כשאני על המחשב, לא חוזר כלום. רואה רק את הכותרת: JSON, ולא את השפות, מספר העוקבים וכו'.
 
הבנתי מקריאה מרפרפת שיש בעיה כשההרצה היא לא על סרבר. מוכר? 
 
ותודה רבה על העזרה 
לצפיה ב-' C# WebBrowser'
C# WebBrowser
20/02/2017 | 14:13
214
שלום
אני מנסה לבנות תוכנה של מוקד טלפוני לעבודה שלי..
יש לי בעיה לפתוח אתרי אינטרנט שמריצים java script דרך WebBrowser למרות שבדפדפן Internet Explorer אני כן מצליח לפתוח אותם אתרים
אשמח אם מישהוא יכול לעזור..
תודה מראש :)
לצפיה ב-'העברת מידע בין שתי אפליקציות WEB דרך modal window - כיצד?'
העברת מידע בין שתי אפליקציות WEB דרך modal window - כיצד?
16/02/2017 | 15:49
12
44
צהריים טובים  חדשה כאן, אשמח למענה:
 
האם יש דרך להקפיץ חלון שטוען דף asp מאפליקציית web אחרת, ולהחזיר אובייקט עם מידע לאפליקצייה הקוראת? אתן דוגמא:
 
נניח שיש לי אפליקצייה א' - חברת תרופות כלשהי
ואפליקציה ב' - אתר של בית מרקחת.

אני רוצה באתר בית המרקחת לאפשר קבלת מידע מתוך האתר של חברת התרופות באופן כזה: בלחיצה על פריט כלשהו באתר בית המרקחת, ייפתח modal window, המכיל דף asp מתוך אתר חברת התרופות, המאפשר בחירה לגבי סוג המידע הנדרש (עלון לצרכן, מידע כללי, וכו'). לאחר הבחירה ייסגר החלון והמידע יוצג באתר בית המרקחת.
 
אני צריכה להעביר מידע לשני הכיוונים: מאתר בית המרקחת, להקפיץ את החלון ולהעביר לדף את המספר הקטלוגי של התרופה לגביה מעוניינים לקבל מידע, ולהפך - מאתר חברת התרופות להחזיר אובייקט לאתר בית המרקחת, שמכיל DATA כלשהו בנוגע לתרופה. 
 
כך שיש לי כאן 3 שאלות בעצם:
1. האם אפשרי בכלל? אם לא - יש אלטרנטיבה?
2. איך עושים את זה?  
3. שאלת המשך - אם הייתי רוצה שאת התוכן שב- modal (נניח הדף שמקבל מס' קטלוגי, מאפשר לבחור את המידע הרצוי, ומחזיר אובייקט עם המידע) אוכל להטמיע בכל אתר אחר (נניח, לכל בית מרקחת) עם מינימום התאמות, מהי הדרך הטובה לעשות זאת?
 
* המקרה הוא להמחשה בלבד. בגדול השאלה לגבי ממשק העברת מידע מותנית בין שני אתרים, כשאף אחד מהם לא יכול לגשת ל- DB של האחר, וללא שום גורם מקשר אחר.
 
תודה מראש 
לצפיה ב-'אפשרי אבל לא כמו שאת חושבת'
אפשרי אבל לא כמו שאת חושבת
16/02/2017 | 20:11
1
25
האתר של התרופות לא חושף שום פונקציות שאת יכולה להיעזר בהם
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לבנות בצד שרת אצלך קריאה  WEBREUEST לאתר התרופות  , לקחת את ה HTML שלו ( בעמוד המסויים הזה) שאותו תוכלי לקחת מ GOOGLE
 
ואז לעבד את ה HTML ולהחזיר לאתר שלך את המידע.
 
נ.ב.
אם האתר שם עושה את זה ב AJAX  (מרנדר את המידע על ידי AJAX))- יהיה לך מאד לקבל את הHTMK שלו
לצפיה ב-'תודה, אבל אני לא בטוחה שזה יועיל.'
תודה, אבל אני לא בטוחה שזה יועיל.
17/02/2017 | 00:25
23
אתה מציע שאשתול את ה- DATA בעמוד המקור.
 
העניין הוא שאני לא צריכה HTML. הדוגמא שנתתי אולי לא מספיק מדויקת. בחלון הקופץ אמורה בהחלט להתבצע פונקציה כלשהי נוספת, שלפיה יוחזר המידע (כמו בדוגמא - בחירה בין עלון לצרכן למידע פיננסי לגבי התרופה, נניח)
 
אני צריכה לקבל אובייקט של מידע, כך שאוכל לדוגמא לשמור אותו ב- cookie או ב- session. זה לא מידע שאני אמורה להציג, אלא מידע שישמש אותי בכל מיני דפים או פונקציות באתר המקורי ("בית המרקחת")
 
כרגע אני בהחלט מצליחה לקרוא לדף השני, ומעבירה ב request פרמטרים ("מספר קטלוגי" בדוגמא), רק תקועה עם קבלת המידע בחזרה.
 
בכל אופן, כשאני קוראת לדף דרך request, זה נפתח בטאב נפרד ולא כחלון קופץ (ב- IE היה modal dialog, וב jquery / css לא הצלחתי לטעון דף ASP אחר), וזה בעייתי כי:
1. אני לא יכולה לחזור לדף הקורא, ולהעביר אליו אובייקט.
2. מבחינת הנראות - זה לא כמו שאני צריכה. 
 
אז אם נצא מתוך נקודת הנחה שאני חייבת לקבל מידע מהאפליקציה השניה, ושמבחינה ויזואלית עדיף שזה יהיה modal, האם יש לי אפשרות לבצע את זה? 
 
מקווה שהבנתי את תשובתך נכון 
לצפיה ב-'הכי טוב זה להשתמש בAPI'
הכי טוב זה להשתמש בAPI
16/02/2017 | 20:19
3
27
חסרים פה הרבה פרטים, אבל בגדול..
מה שאת צריכה זה לשלוח בקשה בAJAX או בכל פורמט אחר לכתובת הרצויה, נניח שהחלון עם הפרטים של התרופה נמצא בכתובת http://www.demosite.com/medicine ואת רוצה לקבל מידע על תרופה שהID שלה הוא 15, אז את פונה כך: http://www.demosite.com/medicine/15 ואז את התשובה שאת מקבלת (בין אם זה JSON או HTML או כל דבר אחר) את שותלת בתוך דף הHTML שלך (אם זה HTML) או בתוך טמפלייט שאת בונה עבור זה (אם זה JSON).
את יכולה לבנות דף עם כמה לחצנים (כמו עלון לצרכן/ מידע כללי וכדו'),כך שהלקוח יכול לבחור איזה מידע הוא רוצה לקבל, וכל לחצן פונה לכתובת אחרת מביא את המידע ושותל אותו בדף. כך הכי טוב לעשות למיטב הבנתי וידיעותי.
תבדקי אולי לאתר של חברת התרופות מספק API, וגם אם לא - את פשוט פונה לכתובת הרצויה, מקבלת את התשובה, מחלצת ממנה את מה שאת רוצה ושותלת את זה בדף שלך.
אפשרות נוספת (אם כי למיטב הבנתי פחות מומלצת) זה להשתמש ב - IFRAME. שזה בעצם מעין דפדפן בתוך דפדפן. כלומר דיב מסוים שבעצם מציג ללקוח ישירות את המידע מתוך האתר של חברת התרופות, כך שהוא כביכול גולש אצלך באתר, אך בעצם גולש ישירות בתוך האתר של חברת התרופות. 
לצפיה ב-'תודה. מנסה לענות.'
תודה. מנסה לענות.
17/02/2017 | 00:34
2
22
לפני הכל, אנא ראה תגובתי לזה שמעליך.
 
לגבי העברת מידע מאתר א' לב' - אני מסתדרת. אכן בניתי קריאה לדף עם שרשור של הפרמטר הרצוי. (אגב, אני ב- asp .net ולא ב- MVC) זה עדיין לא עוזר לי לגבי קבלת המידע חזרה. אני לא מכירה API, תוכל לפרט?
 
לגבי הרעיונות האחרים, כאמור - לשתול בדף / IFRAME לא יעזור לי, כי אני נדרשת לשמור את המידע שחזר כאובייקט, כדי שאוכל להשתמש בו באופן רוחבי באתר (כאן הדוגמא אכן לא מתאימה בכלל)
 
ובכלל - חשובה לי ההפרדה הויזואלית. לא רוצה שיהיה משהו מוטמע בדף, כי אצלי אלו שני אתרים שאין ביניהם שום קשר, ואין לי ענין שזה יראה חלק מאתר בית המרקחת.
 
ההקפצה של החלון היא שלב "מעבר" לאתר השני, גם מבחינה ויזואלית, ובעיקר כי אני לא רוצה להטמיע את המידע שהוחזר, אלא יותר לשמור אותו "מאחורי הקלעים".
 
שוב תודה. אשמח למענה או לרעיונות.
לצפיה ב-'אין אובייקט ולא יהיה לך'
אין אובייקט ולא יהיה לך
18/02/2017 | 22:58
1
15
האתר שאת מנסה לקחת ממנו נתונים לא חושף API או במילים אחרות פונקציות התממשקות
אז בואי נפסיק לדבר על אובייקט כי לא יהיה לך
הדבר היחידי שאת יכולה לעשות ( באמת היחידי) זה אם יש לך את האתר שלך עם מוצר A , ואת רוצה לשלוח אותו לאתר ב' עם תשובות מתאימות למוצר A - אז את פשוט תצטרכי לפתוח IFRAME ( בהנחה שהוא לא שם XFRAMEOPTIONS - SAMEORIGIN)  או בחלון חדש  . אבל זה כל מה שתוכלי לעשות
לא תוכלי לקבל מידע בחזרה
 
 
הדבר היחידי שתוכלי לעשות זה 
אתר שלך ---->מוצר A ------> פונה לשרת שלך ------> שעושה REUEST לאתר ב' ------> שולף אץ ה HTML שלו עבור מוצר A ------> מעבד -------> מחזיר לדף שלך את המידע הרלוונטי
 
זהו
לצפיה ב-'האתר שלי הוא "חברת התרופות". אני יכולה לחשוף API אם נדרש.'
האתר שלי הוא "חברת התרופות". אני יכולה לחשוף API אם נדרש.
19/02/2017 | 12:27
11
השאלה היא מה הדרך הנכונה לעשות את זה....
 
וסליחה שאני מתעקשת - אבל אין אפשרות ב- modal window?
 
תודה 
לצפיה ב-'הצערה אחרת ונראית לי טובה'
הצערה אחרת ונראית לי טובה
18/02/2017 | 23:47
16
האתר של חברת התרופות יכול לעשות דף שבו בוחרים את המידע הרצוי. אתרי בתי המרקחת יטמיעו אותו דרך IFRAME.
הבעיה לכאורה היא שאחרי שהמשתמש בחר את סוג המידע שהוא רוצה האתר של בית המרקחת לא יודע מה הוא בחר. הרעיון הוא שהדף הפנימי של חברת התרופות יכול לשלוח הודעות לדף שמכיל אותו. כך האתר של בית המרקחת יודע שמה הלקוח בחר ואיזה מידע או דף להציג לו.
לצפיה ב-'בלי להיכנס לדיזיין יותר מידי...'
בלי להיכנס לדיזיין יותר מידי...
19/02/2017 | 07:54
4
25
שני האתרים הם בשליטה שלך? 
למה לא iframe ו postmessage לתקשורת ביניהם בצד לקוח?
לצפיה ב-'כי אחד מהם לא בשליטה שלה'
כי אחד מהם לא בשליטה שלה
19/02/2017 | 10:11
13
לצפיה ב-'כרגע שניהם בשליטתי.'
כרגע שניהם בשליטתי.
19/02/2017 | 12:24
2
16
בהמשך (פרודקשן) לא בהכרח.
 
אבל לצורך ה- POC אני צריכה להוכיח היתכנות.
 
מה זה postmessage? (כמובם שאגגל, אבל אשמח לקצת רקע)
 
תודה.
לצפיה ב-'אם שניהם בשליטתך ( דבר שלא הובן על ידי לפחות)'
אם שניהם בשליטתך ( דבר שלא הובן על ידי לפחות)
19/02/2017 | 12:45
1
19
אז תוכלי להעביר מידע ע"י POSTMESSAGE שזה דרך להעביר דרך ה WINDOW -  מידע. שימי לב שזה נתמך רק ב ie11+
לצפיה ב-'וב- chrome? firefox?'
וב- chrome? firefox?
19/02/2017 | 14:36
16
שאלה נוספת (בעקבות נסיונות ליצירת API)
 
איך יוצרים API עם שני פרמטרים ? גיגלתי, והתשובות לא עובדות (מקבלת שגיאה ב- route. אולי כי אני לא עובדת עם MVC?)
לצפיה ב-'לא בדיוק.NET , אבל ליד'
לא בדיוק.NET , אבל ליד
19/02/2017 | 10:55
1
26
יש לי אתר שנבנה ב-vs2015 ועובד מול sql-server
האתר יאוחסן באותו שרת שבו יושב ה-DB
כשאני מפעיל את האתר מה-VS , הכל עובד תקין , פניות ל-DB,כתיבה וכו',
כאשר האתר מאוחסן בשרת , והוגדר ב-IIS, לא ניתן בגלישה להגיע לבצע פעולות מול ה-DB.
יש איזה הגדרות מיוחדות ב-IIS שמונעות פנייה ל-DB , מה שב-VS , localhosy לא קורה ?

לצפיה ב-'מממ'
מממ
19/02/2017 | 12:15
21
- Check which user the app pool is running with and check DB logins sections for that user
 
- make sure that namedpipe and TCP are enabled in 
 
Also make sure you're not using windows integerated security but with login
לצפיה ב-'שאלת אחסון + FEATURES'
שאלת אחסון + FEATURES
14/02/2017 | 11:13
1
28
על איזה פלטפורמת ענן הייתם ממליצים לגבי :  MUST INCLUDE ALL
אתר ASPNET
SQL SEERVER
REDIS
STORAGE של קבצים ( נגיד 50 ג'יגה אם אופציה להארכה)
טראפיק REQUESTS צריך להיות מהיר וגבוה
 
אני מאוכזב מ AZUER 
מאד יקר ולא עובד מהר כפי שצפיתי ממנו ( מהחברה שאני עובד בה ןניסינו את זה במשך שנה) ועזבנו את זה.
שלא נדבר על התמיכה והניתוקים
 
אשמח מניסיון שלכם לשמוע
 
 
 
לצפיה ב-'אני לא מכיר שירותי PASS למיקרוסופט חוץ מאז'ור'
אני לא מכיר שירותי PASS למיקרוסופט חוץ מאז'ור
15/02/2017 | 19:08
20
כשאני מפתח אם פייתון אני מפתח עם ארוקו ודי מרוצה. עשיתי שם בדיקות ביצועים לא רעות אבל אני לא יודע מה הצרכים שלך בדיוק ושוב זה בלי ASP.NET.
אני הוצאתי את כל האחסון לקלאודינרי. הסרבר מקבל לינקים לתמונות שהקליינט שולח ישירות לשם.
לצפיה ב-'C# עבודה'
C# עבודה
05/02/2017 | 14:58
5
85
היי
יש לי עבודת הגשה ואני לא יודעת איך לעשות את החלק האחרון שמודגש
האם מישהו יודע :
2. קלוט מספר ממשתמש, תגריל מספר אקראי נוסף בין 0-9 (ספרה) ומצא כמה פעמים הספרה מופיעה בין הספרות של המספר הראשון.
 
לדוגמא:
מספר - 234126302
 
תודה
לצפיה ב-'אבל תביני מה שכתוב...:)'
אבל תביני מה שכתוב...:)
05/02/2017 | 18:07
1
70
  
 
אפשר לעשות את זה בערך ב   3 שורות אבל זה סתם יהיה פוזה.
אז הנה התשובה .
אם יש לך שאלות נא לשאול
 
   	Console.WriteLine("Enter a number");
string number = Console.ReadLine();
string randomNumber= new Random().Next().ToString();;

int times=0;
for (int i = 0; i < randomNumber.Length; i++)
{
if (randomNumber[i].ToString()==number) times=times+1;
}

Console.WriteLine(number + " Found in '"+randomNumber+"' "+times +" times");
 
לצפיה ב-'תודה רבה על הזמן'
תודה רבה על הזמן
07/02/2017 | 12:48
15
לצפיה ב-'"עבודה" כמו ב"קיבלתי עבודה, הנה יש לכם עבודה לעשות"?'
"עבודה" כמו ב"קיבלתי עבודה, הנה יש לכם עבודה לעשות"?
06/02/2017 | 11:48
2
51
קיבלת עבודה לעשות
מטרת העבודה היא לאמן אותך לחשוב, לבדוק את ההבנה שלך ב(כנראה) דברים שלימדו אותך, ובין השאר גם לעורר בך את הניצוץ היצירתי.
 
את בטח משוכנעת שלפנות לפורום של אנשים שיש להם הרבה ניסיון בתכנות זה יצירתי בטירוף, ואת הראשונה בעולם שחשבה על קיצור הדרך הזה. את לא
 
עכשיו שבי, קראי את מה שלימדו אותך, נסי לכתוב תוכנית קטנה, תראי מה היא נותנת לך, ואם יש לך בעיות ספציפיות או דברים שאת לא מבינה, תחזרי אלינו ותשאלי דברים יותר ספציפיים.
 
האם בכל המקומות זה ככה? לא. יש פורומים שאנשים ישמח לעשות בשבילך את העבודה (כי הם אוהבים אתגרים) ויש כמובן בכל מקום אנשים שיעשו כל דבר שעולה על הדעת בעבור הסכום המתאים של כסף (או שווה-ערך) אבל כל זה לא יקדם אותך אפילו בחצי צעד לקראת מה שאת לומדת בשבילו - השגת עבודה.
 
במקום שתפגשי את הבעיות הקטנות עכשיו, ותתמודדי איתן כשהן עוד קטנות, את תפגשי את הבעיות הגדולות, כשזה כבר יהיה הרבה הרבה הרבה מאוחר מדי.
 
אני לא מבין למה אנשים מוציאים את מיטב כספם לאנשים שילמדו אותם, ואז מתעלמים לגמרי מכל מה שלימדו אותם. בשביל מה שילמת להם?
 
ראיינתי בעבר הרבה אנשים כאלה, הם באו עם תעודה והיו בטוחים שבגלל שבשוק יש צורך בעובדים אז איך שהם יעברו בדלת ישר כולם ישתחוו להם ויציעו להם משכורות עתק בשביל לא לדעת כלום ולא לעשות כלום. זה לא באמת קורה. לרוב יש מישהו שמבין משהו והוא שואל שאלה או שתיים והאמת שזה די מייאש לפגוש אנשים כאלה שבאים עם המון תקוות אבל בלי הרבה מה לתת.
 
בברכה,
זיו
לצפיה ב-' - זה מתחלק 20-80 בכל מחזור'
- זה מתחלק 20-80 בכל מחזור
06/02/2017 | 20:20
1
47
מהיכרות שלי מהאקדמיה (תרגלתי 3 שנים) לרוב 20% מכל מחזור זה אנשים שהיה להם מגע והם קצת (או הרבה*) מתעניינים ול-80% ששמעו שיש בהייטק ים כסף שרק מחכה ליפול עליהם מהשמיים. אוי כמה שהם טועים.
 
* ה20% המתעניינים עצמם מתחלקים לרוב גם ל 20-80
20 שבאים עם רקע עשיר והמון שאיפות ויכולות (מהמחזור שלי זה היה 2-3 אנשים עם חוש יצירתי ורצון לתקוף אתגר וללמוד)
80 שבאים ללא רקע ובעיקר שואפים ואולי יגיעו לאנשהו...
 
 
לשואלת - הייתי מציע בחום לחפש את project euler בגוגל (בכוונה לא הבאתי לינק) ולהתחיל לתרגל משם דברים - זה עוזר, זה מאתגר, יש המון מידע ופתרונות ודרכי פתרון לכל בעיה (החל מפתרון bruteforce וכלה בפתרון אנליטי)
לצפיה ב-'זה משנה משהו?'
זה משנה משהו?
07/02/2017 | 06:39
65
יש גם כאלה שלא יודעים כלום במחשבים אבל הם יעשו במחשבים יותר כסף ממה שאני ואתה נעשה אי פעם ( ויש כאלה שלא)
לעשות כסף במחשבים היום  ( בשבילי משמע להצליח) זה ממזמן ממזמן לא ביחס ישר  ( בהכרח) לידע שלך במחשבים. זה הרבה מזל ולהיות במקום הנכון ובזמן הנכון , עם הרעיון הנכון
 
אין חוקים כאן
ובטח שלא חשוב אם מישהו שאל שאלה לגבי שיעורי בית  או תרגיל שקיבל
אנחנו לא כאן בשביל לשנות את העולם
שכל אחד יקח מה שהוא רוצה לקחת ממה שנותנים לו.
simple as that
 
לצפיה ב-'באג חמקמק ObjectDisposedException'
באג חמקמק ObjectDisposedException
31/01/2017 | 17:51
4
53
היי
אני משתלב בפרוייקט מורכב שפותח על ידי מתכנת אחר, בc# wpf mvvm 
הפרוייקט עובד עם חומרה ועם task והליכים אסינכורניים וכו' וכו'
הבעיה היא כשאני מפעיל אותו, לעיתים קרובות, ובאופן לא צפוי אני מקבל חריגה מהסוג הנ"ל.    זה פעם קורה פעם לא, אף פעם לא באותה סיטואציה, ובשונה מבאגים אחרים, הקומפלייר משייך את החריגה כביכול לdll מרכזי של הdot net (mscorlib.dll ולא נותן לי לראות באיזה שורת קוד קרתה החריגה !
כל ניסיון שלי לאתר אפילו באיזה שורת קוד קרתה החריגה העלה חרס.
 
הנה נוסח ההודעה המלא:
A first chance exception of type 'System.ObjectDisposedException' occurred in mscorlib.dll
Additional information: Safe handle has been closed
מצ"ב תמונה
בתודה מראש
לצפיה ב-'בדקת בגוגל?'
בדקת בגוגל?
01/02/2017 | 22:42
2
25
לצפיה ב-'לא עזר'
לא עזר
02/02/2017 | 10:58
1
22
ראיתי את זה אבל לא עזר
הדוגמה שם עם הusing לא נוגעת למקרה שלי ולא ענה לי על השאלה איך למצוא איפה השורת קוד הבעייתית ואיך מדבגים את זה...זה לא באג רגיל
לצפיה ב-'תתחיל מהCall Stack לאתר את קטע הקוד האחרון שיש לך אליו גישה'
תתחיל מהCall Stack לאתר את קטע הקוד האחרון שיש לך אליו גישה
05/02/2017 | 13:27
19
שקרא לפונקציה הבעיתית.
 
שים שם breakpoint ותראה מה אתה שולח
אפשר ומומלץ גם להוסיף את זה ללוג, כך שתוכל לבדוק אלו פרמטרים גורמים לבעיה.
לצפיה ב-'תתחיל לעשות אריה במדבר'
תתחיל לעשות אריה במדבר
02/02/2017 | 11:21
40
תככב קטעים בקוד עד שהבעיה נעלמת, לאחר מכן תתחיל להחזיר קטעים עד שהבעיה מופיעה, ואז תוכל להתמקד במה שגורם לזה.
לצפיה ב-'אחסון תמונות '
אחסון תמונות
30/01/2017 | 09:22
14
350
יש צורך לבצע שליפת תמונת באתר אינטראנט ונשאלת השאלה מה היתרונות/חסרונות באיחסון התמונות ב-DB (SQL SERVR)
או אולי רק איחסון הקישור ב-DB למיקום פיזי בספרייה
האם יש השפעה בגודל התמונות לשאלה אם לאחסן תמונות ב-DB ?
ואם כן , יש איזה גודל שמעליו לא "משתלם" לאחסן תמונות ב-DB ?
תודה,
לצפיה ב-'Oh boy'
Oh boy
30/01/2017 | 11:31
1
53
לא מאחסנים תמונות ב SQL SERVER.
אין לזה שום יתרון
אולי רק ממקומות שאין בהם גישה ל אינטרנט וגם אז אולי תמונות קטנות
זה מעמיס סתם על ה DB
אתה לא יכול לתשאל את זה ולא לעשות כלום
שלא נדבר על זה שיש FILESTREAMS ב SQL
שזה נותן לך לשמור את המידע ב SQL אבל לא ב DB עצמו אלא בצורת FILE
לא מבין מה הבעיה לשמור את זה ב STORAGE ולשמור פשוט לינק לפייל.
אם זה מריח לא טוב ,זה (כנראה) לא טוב
 
לצפיה ב-'אין שום בעיה לשמור בספרייה '
אין שום בעיה לשמור בספרייה
30/01/2017 | 11:38
20
לצפיה ב-'תשתמש ב cloudinary'
תשתמש ב cloudinary
30/01/2017 | 18:42
9
55
פתרון מעולה של חברה ישראלית. מהיר ביותר, זול, ועם המון אפשרויות שאין לך בשום דרך אחרת. ואתה שומר ב DB רק סטרינג קטן. אני עובד איתם ומאד מרוצה.
לצפיה ב-'But why ?'
But why ?
30/01/2017 | 22:01
2
38
מה זה נותן לך עכשיו שב FILE זה לא היה יכול לתת לך?
נראה לך הגיוני שדף כמו 9GAG או PINTERESET שמכיל אלפי תמונות - ישמור תמונות ב DB ?
בוא תשכנע אותי למי לי לשים ב DB
שלא נדבר על זה שיש מגבלת הורדה סימולטנית של תמונות מדפדפן ( 6 אם אני לא טועה במקביל בכרום)
אז מה שבד"כ עושים זה שמים את התמונות בדומיין אחר ואז המגבלה תופסת פחות.
אבל מה שקורה לפי מה שאתה אומר זה עוד DB בדומיין השני לתמונות?
YARON
צריכה להיות סיבה מאד מאד טובה בשביל שתעשה את זה
אם  אין לך  , אל תעשה את זה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'יש לי סיבות מעולות לעשות את זה.'
יש לי סיבות מעולות לעשות את זה.
31/01/2017 | 07:07
1
39
העיקרית: אני לא צריך לטפל בתמונות. בכלל. לא לאחסן, לא למיין, לא לגבות, לא לדאוג לרוחב פס בשרת שלי, לא לדאוג לשרתים בכל העולם שהתמונות ירדו מהר, לא לשמור גרסה קטנה, ובינונית, וגדולה... הכל נעשה אוטומטית בפרמטר קטן. עזוב, יש להם הרבה תכונות שאני בכלל לא מגיע להשתמש.
והכי טוב? זה חינם עד 75000 תמונות.  ואז זה יעלה לי 40 דולר לחודש. אתה יודע כמה זה שווה לי? אתה יודע איזה מנגנונים אני בניתי באתרים שלי כדי לנהל תמונות של מוצרים? איזה עומס על השרתים עשה לי רק ה resize של התמונות?
אני מעלה את התמונות ישירות מהקלייט ישירות לקלאודינרי, ומקבל בחזרה רק טוקן שמייצג את התמונה. ורק אותו אני שומר. הדטהבייס שלי מה זה רזה. חבל שאני לא רזה כמוהו. והוא ישאר רזה גם אם האתר יהיה הצלחה גדולה. המילה היא scalebale . תן לי פי אלף לקוחות ממה שיש לי היום, ואני לא צריך להחליף שרת! והשרת שלי ב 20 דולר לחודש לא יקרוס!
אבל למה אתה צריך לסמוך עלי? אלפי חברות בסיליקון ואלי עובדים איתם. תאמין לי, הם יודעים משהו.
לצפיה ב-'בקריאה שניה'
בקריאה שניה
01/02/2017 | 10:21
20
נראה לי שהתפרצתי לדלת פתוחה
לא נראה לי שהם שומרים  ב DB את התמונה עצמה
אלא פשוט קיצור לתמונה שנראהלי ( מן הסתם ) שזה ב STRORGAE
ואם לזה התכוונת אז זה כלל לא לשאלה של ה OP
הוא שאל הם כדאי לאחסן ב DB
אני טועה?
לצפיה ב-'ממליץ גם על cloudinary'
ממליץ גם על cloudinary
31/01/2017 | 11:24
15
לצפיה ב-'מה עם קבצים כלליים'
מה עם קבצים כלליים
01/02/2017 | 15:34
4
24
כמו
PDF, DOC וכדומה. היכן אתה מאחסן?
לצפיה ב-'file system'
file system
02/02/2017 | 07:44
3
15
לצפיה ב-'על השרת?'
על השרת?
02/02/2017 | 19:12
11
ואם פתאום הם יעלו המון קבצים? למה שהשרת שלי יסבול. מה ההבדל בין זה לתמונה? לא רוצה עומסים מהדבר הזה. קריאת HTTP רגילה מחזירה כמה מאות קילובייט, למה שפתאום יהיו לי קריאות שמחזירות כמה מגה. זה צפוי להשפיע מאוד על הדרת.
לצפיה ב-'החלטתי להשתמש גם בקלאודינרי'
החלטתי להשתמש גם בקלאודינרי
12/02/2017 | 19:13
1
12
ראיתי שהם תומכים בכל הקבצים.
לצפיה ב-'יפה. טוב לדעת'
יפה. טוב לדעת
13/02/2017 | 08:03
1
לצפיה ב-'אחד היתרונות היחידים הוא ניידות של הנתונים עם התמונות'
אחד היתרונות היחידים הוא ניידות של הנתונים עם התמונות
31/01/2017 | 11:01
39
זה כמובן תלוי איזה תמונות זה, אם זה נכס משנים (כמו אוואטרים של שחקנים או אייקונים שיש להם גיבוי) אז זה עיניין שולי
 
כמו שאמרו אחרים, אכן העדיפות תמיד היא לשמור את הקבצים בנפרד, זה מוריד עומסים משרת ה-DB, וגם יכול להוריד עומסים משרת ה-WEB אם השרת של הקבצים הוא מכונה נפרדת ועל סאב דומיין אחר.
 
יתרון הניידות הוא שאם התמונות נמצאות כחלק מהדטה-בייס, אז גיבוי אחד ל-DB מגבה את הכל, ולהזיז את ה-DB לשרת חדש זה גם כן פעולה אחת. לא סיפור גדול ולא יתרון גדול ולדעתי כמו האחרים - לא כדאי לא שווה את המאמץ ולא נותן שום ערך מוסף
 
בברכה,
זיו
לצפיה ב-'תודה על התשובות, אבל '
תודה על התשובות, אבל
01/02/2017 | 12:05
23
כמו שרשמתי, מדובר באתר אינטראנט, ללא יציאה לעולם
רשת פנימית בלבד
לצפיה ב-'התמחות ב-C# - סלע/האקריו , קורסי אוניברסיטה או לימוד עצמי?'
התמחות ב-C# - סלע/האקריו , קורסי אוניברסיטה או לימוד עצמי?
28/01/2017 | 21:28
8
99
הי,
אני באמצע שנות ה-30 לחיי, עם תואר מתקדם במדעים. במסגרת הלימודים, השלמתי מספר קורסים במדמ"ח, וכיום אני עוסק בתחום מדעי אנליטי. במסגרת העבודה, יוצא לי לכתוב סקריפטים לא מורכבים, לכתוב שאילתות ב- SQL ועוד, אבל לא הרבה מעבר. 
כבר שנה ומשהו שאני שוקל הסבה לתחום הפיתוח, כשכיוון אפשרי הוא סביבת דוט נט, ומתלבט מה הדרך:
1. קורס בסלע/האקריו - נותנים הכשרה מעשית, אבל מאוד יקרים. מה גם שאת מרבית התוכן אפשר ללמוד מאתרים אונליין, מה שעשוי לחסוך הרבה זמן שהולך לאיבוד בכיתת לימוד.
היתרון שלהם - מסגרת לימודים ואפשרויות השמה, שהיעילות שלהן לא ברורה.
2. השלמת השכלה פורמלית - כ-10 קורסים במדמח שחסרים לי לצורך קבלת תואר אוניברסיטאי.
חיסרון - יכול לקחת כשנתיים, וכמו"כ לא כ"כ פרקטי.
3. ללמוד באופן עצמאי.  החיסרון - אפשר בקלות ללכת לאיבוד, אין ביקורת על הקוד שאני כותב.
מה לדעתכם האפשרות הסבירה? האם יש מסלול שלדעתכם מתאים למישהו עם ידע סביר (2 קורסי תכנות באוני') בתכנות ומעוניין "להתנסות" ולהעמיק בקוד "אמיתי"? מישהו מכם למד במכללות הנ"ל ויכול לחוות את דעתו על המסלולים שהן מציעות?
תודה רבה ושבוע טוב
לצפיה ב-'אופציה 3'
אופציה 3
28/01/2017 | 21:41
3
51
יש לה כמה יתרונות.
1. זולה בהרבה מהאפשרויות האחרות, ואתה לא צריך לעזוב את העבודה.
2. החיים האמיתיים של כל מתכנת הם לימוד מתמיד. לא קורסים ולא אוניברסיטה. לכן כשאתה לומד לבד, אתה גם רוכש את הידע, וגם בוחן את עצמך. אחרי שתלמד שפה מסוימת ותעשה פרויקט, תוכל לשאול את עצמך אם אתה מסוגל לחיות ככה עוד 20 שנה. יש כאלה שנהנים מזה, ויש כאלה שסובלים. ורק אתה תוכל לגלות את התשובה לגביך. הייתי לומד שפת תכנות או טכנולוגיה, עושה כמה פרויקטים בבית, ואז מנסה למצוא בזה עבודה. ובעבודה תהיה ההשתפרות האמיתית וההתמקצעות. ומכאן הדרך פתוחה.
בהצלחה, ואם יהיו לך שאלות, אתה מוזמן לשאול כאן. אני קצת פחות גר פה לאחרונה, אבל בא מדי פעם לראות מה שלום החברים הותיקים.
לצפיה ב-'מניסיון'
מניסיון
28/01/2017 | 21:53
2
50
בדרך כלל כל פעם שמישהו כאן שואל איך ומ הללמוד, מציעים לו לימוד עצמי.
 
אז מניסיון של עשר שנים בניהול, פיתוח, ובהדרכות.
מעטים אלו שיכולים ללמוד לבד, בטח לחסרי ניסיון.
הדרך המומלצץ בכ - 90% המהקרים זה ללמוד במכללה ורק לאחר מכן להתחיל ל פתח את יכולות לימוד העצמי.
 
בדרך כלל זה עובד הרבה יותר טוב
לצפיה ב-'תודה רבה לכם. אני אחדד את השאלות'
תודה רבה לכם. אני אחדד את השאלות
28/01/2017 | 22:13
1
33
דוד - איפה אפשר למצוא כיוונים לפרויקט שהוא קטן מספיק למישהו שהוא עוד לא מפתח, אבל גדול מספיק בשביל שיהיה אפשר להציג אותו בקורות חיים או בראיונות?
ומה דעתכם על נסיון להשתלב בפרויקטים של קהילות הקוד הפתוח? 
כרגע, מעבר לסדרת קורסים קצרים שאיתרתי ברשת, אין לי תכנית עבודה מסודרת, ברמה שאני לא בטוח איפה ואיך "קופצים למים"..
 
שלמה - האם יש מכללות שמציעות קורסים מקיפים מספיק ע"מ להעניק בסיס חזק בעקרונות פיתוח תוכנה, בלי להתעכב יותר מדי על דברים מאוד בסיסיים כמו לולאות, תנאי וסינטקס כזה או אחר? שמציעות קורסים שמאפשרות נגיעה בפרוייקטים אמיתיים כבר במהלך ההכשרה? 
 
תודה רבה
לצפיה ב-'אין לי תשובה לשאלת הפרויקטים,'
אין לי תשובה לשאלת הפרויקטים,
28/01/2017 | 22:59
35
אבל במקומות עבודה לפעמים יש צורך בכתיבת תוכנה כלשהי, ואמרת שאתה כותב קצת תוכנה בעבודה. זו יכולה להיות מקפצה מצוינת. קח משהו יותר גדול מהרגיל, שדורש יותר לימוד והשקעה, ותבצע אותו.
אם זה לא הולך, תחשוב על משהו מתחום העבודה. אם אתה עובד בקופת חולים - תעשה להם אפליקציה לניהול תורים. אם אתה בצבא, כתוב להם תוכנה לניהול המחסן של האפסנאות. בכל מקום תוכל למצוא פרויקט לא גדול מדי שיתן בוסט וישמח את המנהלים. ויתן לך תחושה ומושג על מחזור החיים של תוכנה: צורך, אבטיפוס, פידבק, כתיבה, פידבק, פרודקשן, בגים...
 
דוגמה לאפליקציית המובייל הראשונה שכתבתי: עבדתי בחברת כוח אדם. היו לנו איזה 20000 עובדים, רובם מתכנתים בחברות גדולות כמו בנקים וכו'. כל שבוע הם היו צריכים למלא דוח שעות, והדוח היה נשלח למנהל המקומי בבנק לאישור. המנהל יכול היה להגיד , מאושר, לא מאושר, או "מבקש פרטים נוספים". ויש אתר שבו הם עושים את זה.  כתבנו להם אפליקציית מובייל ממש דבילית שהם הם מקבלים התראה כשעובד שלהם שלח דוח שעות, ויש להם שלושה כפתורים בסך הכל . לאשר, לדחות, לבקש פרטים. זה הכל.
הייתי צריך לשכנע את הבוס לעשות את זה. בסוף הסכים. אתה לא יודע איזה להיט זה נהיה. הם מתים על זה. אם האפליקציה לא עובדת, הם מתקשרים להתלונן. הם כבר לא זוכרים בכלל את כתובת האתר שעדיין אפשר לעשות את זה.
 
לצפיה ב-'דעתי'
דעתי
29/01/2017 | 14:07
1
44
לא מכללה ולא כלום
חפש מישהו לשיעורים פרטים
הוא ימצא איפה בדיוק אתה מתקשה וישלים לך פערים במיידי
לפעמים הפערים האלה שיש לך בראש ואי פתירתם עקב זה שיש עוד 30 בכיתה - גורמת לך לבעיות עם עצמך
 
קח מספר לא מבוטל של שיעורים פרטים ולאחר מכן תמשיך לבד
אבל יהיה לך בסיס חזק
לצפיה ב-'ואם יש לך שאלות #C או JS או כל דבר אחר - אתה מוזמן לשאול'
ואם יש לך שאלות #C או JS או כל דבר אחר - אתה מוזמן לשאול
29/01/2017 | 14:09
40
תוך כמה דקות תקבל תשובה. ואל תתבייש לשאול כמה וכמה שאלות ( רק נא לשרשר)
אני אישית נכנס לפה לפחות כמה פעמים ביום
לצפיה ב-'גם אני מסכים שעדיף לך ללמוד לבד'
גם אני מסכים שעדיף לך ללמוד לבד
29/01/2017 | 21:29
1
49
אני התחלתי ללמוד לבד לפני כשנתיים, את כל הידע שלי למדתי מהרשת, והיום אני עובד בתחום במשרה חלקית, (כי זה מה שחיפשתי..), למרות שאין לי תעודה או תואר.
לא חסר חומר ברשת, במיוחד אם אתה יודע אנגלית.
רק צריך שתהיה לך משמעת עצמית חזקה.
אני מצטרף להמלצה של דוד לגבי כתיבת פרוייקט.
וגם הייתי ממליץ לך - יש באתר הזה - https://www.udemy.com/courses/  הרבה קורסים באנגלית בזול (בין 40-60 ש"ח לקורס, תשלום חד פעמי וגישה לקורס לכל החיים. כל הזמן יש להם מבצעים, אז אל תקנה במחיר מלא..) קח לך אחד בתחום שמעניין אותך. בד"כ במהלך הקורס תבנה פרוייקט או שניים, וכך תתקדם הלאה.
יש גם אתרים נוספים עם מנוי חודשי וגישה חופשית לכל הקורסים כמו https://www.pluralsight.com/
מכאן - השמים הם הגבול.
בהצלחה!
לצפיה ב-'שאפו לאברם. אני זוכר שהתחלת ושאלת פה שאלות.'
שאפו לאברם. אני זוכר שהתחלת ושאלת פה שאלות.
31/01/2017 | 07:09
16
לצפיה ב-'net core. איך מתקדמים מפה?'
net core. איך מתקדמים מפה?
29/01/2017 | 17:55
343
היי,
לאחרונה חשבתי להמיר את המערכת שלנו net core. כדי לרוץ על לינוקס(ואוו איזה מרגש זה!!!)
אמרתי לעצמי אתגר והתחלתי לבדוק מה זה, איך אפשר להמיר, איך זה ירוץ ובעצם איך אפשר להתקדם.
אז דבר ראשון עשיתי רשימה של כל ה Dependencies שיש לי וראיתי שלחק מהם יש ב Nuget את גרסת ה Core שלו, בדיוק כמו EF. לחלק צריך לשנות את הקוד (דוגמת Ninject שלא קיים כלל ב Core וקיים בילט-אין ב Asp core)
ואז נתקלתי net porting. ופה קצת הלכתי לאיבוד ובפי מספר שאלות:
1. למה משמש porting?
2. האם אני יכול להריץ ספריות Core תחת Framework רגיל? בכוונה לשלב את זה כבר מעכשיו?
3. אני מבין שאי אפשר להריץ ב .net core ספריות שהן לא core. אני לא טועה נכון?
4. ערבוב של 4 ו 5, האם כשאני ממיר הכל ל core , כל ה sln שלי חייב להיות net core?
5. האם ילך לי הכיוון הזה בכלל או שזה עדיין כל כך בחיתולים שלא כדאי להתקרב?
 
אז כפי שאתם רואים אני מבולבל וכנראה מבלבל.
אשמח לכיוון.
 
תודה רבה.
לצפיה ב-'STATIC CONTENT IIS'
STATIC CONTENT IIS
25/01/2017 | 12:00
4
30
יש לי אתר שעבר לשרת בסין ולא מציג תמונות (שגיאת 500)
http://www.acoustiguidecn.com/

יש הגדרה בIIS של האם static content  מותקן.

העניין שהמדובר על חלונות 10 ועל סינית ....

יש איזה תמונות מסך מסודרות להגיע לדעת אם מותקן STATIC CONTENT על הIIS?

תודה


לצפיה ב-'נראה לי שזה איפשהו במסך הזה'
נראה לי שזה איפשהו במסך הזה
25/01/2017 | 12:08
3
13
לצפיה ב-'אם יש לך גישה ל POWERSHELL'
אם יש לך גישה ל POWERSHELL
25/01/2017 | 20:03
2
18
לצפיה ב-'מסתבר שתיבת הסימון קיימת'
מסתבר שתיבת הסימון קיימת
26/01/2017 | 11:05
1
16
כך "הסינים" אמרו לי
 
 
אז מה יכולה להיות הסיבה שהמערכת מחזירה ERROR 500 על תמונות וקובצי CSS סטטיים?
לצפיה ב-'הסרה של staticContent '
הסרה של staticContent
26/01/2017 | 12:17
19
הסרה של staticContent  מקובץ הWEB.CONFIG פתרה את הבעיה
 
 
תודה
לצפיה ב-'טכנולוגיית קליינט - עם מה אתם עובדים'
טכנולוגיית קליינט - עם מה אתם עובדים
19/01/2017 | 12:10
3
46
יש בדיחה שאנגולר זה 2015 REACT  זה 2016, או אולי אנגולר 2

בפועל לפרוייקט חדש שאמור להיות עתידי עם תחזוקה של שנים
יש צורך להמר על טכנולוגיה.
מצד אחד יש רצון שהטכנולוגיה תהיה עדכנית
מצד שני לדעת מה העתיד שלה ואם יהיו מפתחים בעוד שלוש שנים בטכנולוגיה הספציפית הזו.

זה כעין סקר או שאלה מה הייתם עושים אם הייתם בדילמה הזו, באיזו טכנולוגיית קליינט לבחור.


לצפיה ב-'ממה שראיתי וגם ממה ש(קצת) ניסיתי, אך ורק React.js'
ממה שראיתי וגם ממה ש(קצת) ניסיתי, אך ורק React.js
20/01/2017 | 15:12
2
49
קודם כל מבחינת הביצועים, הוא עושה בית ספר לאנגולר
דבר שני מבחינת הפשטות, הוא פשוט למימוש ונוח מאד לעבוד איתו, הרבה יותר מאשר מגוון השיטות והרעיונות והרכיבים שיש באנגולר
 
אז איפה הבעיות? הבעיות בעיקרן קשורות ל-setup של סביבת העבודה, וזה נובע מכך שריאקט מסתמך על שני דברים:
 
האחד הוא תחביר מעורב, שזה אומר שבתוך קבצי jsx או tsx (למי שעובד עם typescript) יש גם קוד ג'אווה סקריפט, וגם תגים (של html ושל ריאק עצמו, שיש לו תוספות משלו בתוך תחביר התגים הרגיל).
 
הדבר השני זה תחביר ג'אווה סקריפט es2015 או לחילופין typeScript שהם מאד דומים אחד לשני, עם ההבדל הגדול לטובת typeScript שהוא יותר משוכלל, ובעיקר מבצע את ה-transpilation (שילוב של translation עם compilation) שזה אומר שהקוד עובר בדיקות חוקיות לפני שהוא מגיע לקליינט. כל זה נועד כדי שהקוד שיוצא בסופו של דבר יוכל לעבוד על כל הדפדפנים ועל כל גרסה קיימת (כמעט) של ג'אווה-סקריפט
 
כל זה עובד יופי - כשזה עובד.
עד שזה יעבוד - הנשמה תצא לך.
יש מליון שיטות לבצע את זה, רובן מסתמכות על עבודה עם ספריות שמורידים ומפעילים עם npm, ואני ירקתי דם עם זה, למרות שאני מכיר את npm היטב, ולמרות שאני מחשיב את עצמי אדם נחוש ביותר. לא תמיד מסבירים מה מטרת השילוב בין ספריות שונות ואיך לפתור בעיות כשהשילוב לא עובד, וכמובן שהכל זה בקוד פתוח שזה בעיקר אומר "ככה כתבנו את זה ואם זה לא עובד - לך חפש את החברים שלך או שתדבג את הקוד"
 
למשל בשביל עבודה רציפה, מה שצריך זה watcher שמשגיח על השינויים בקוד, ומתרגם אותם (בסופו של עניין ל-JS) ברגע שמבצעים שמירה של הקבצים. אפשר לעשות את זה עם web-pack ויש עוד כמה חבילות שיודעות לעשות את זה, ובשביל jsx/tsx ובשביל כתיבה ב-typeScript צריך מתרגמים נוספים, והם פועלים זה על גבי זה, וזה מסובך מספיק כשהכל עובד פיקס, רק שכמעט אף פעם לא הכל עובד.
 
האם כל הבלאגן הנ"ל שווה את זה בסופו של יום?
לדעתי האישית, בתור מי שעבד עם אנגולר וגם עשה כמה נסיונות לא פשוטים ולא קלים עם ריאקט, אני יכול להגיד באופן נחרץ וחד-משמעי - לגמרי כן.
המדובר הוא בכל זאת רק בשלב הקמת סביבת העבודה, ומהרגע שמתחילים לעבוד אז הבניה של קומפוננטות בריאקט זה סיפור ילדים, כי זה פריימוורק מאד קטן פשוט ונוח, עם מעט כללים לדעת אותם ושיטה אחת לעשות את מרבית הדברים, וזה עובד פיקס.
למי שעובד עם ריאקט בתור שכבת ה-UI, אני ממליץ לשלב אותו עם redux (למרות שכל אחד מהם יכול לעבוד בנפרד גם עם חבילות אחרות), שניהם בנויים על עקרונות הנדסת מערכת מאד פשוטים והגיוניים ומאפשרים השגת ביצועים חסרי תקדים והשיטה שבה עובדים איתם מאפשרת גם קוד בר-בדיקה (טסטאבילי) וגם הפחתה משמעותית של כמות הבעיות (מאחר שכל זרימת הלוגיקה בשני הרכיבים האלה היא חד-כיוונית)
 
למי שעבד פעם עם XAML ועם MVVM ו-Binding - ריאקט זה הדבר הכי דומה לזה מבחינת שיטת העבודה והיכולת לייצר רכיבים שמסתמכים אחד על השני ובנויים על נתונים שמתעדכנים באופן אוטומטי כשהנתונים מתעדכנים
 
אם יש שאלות, אשמח כמובן לענות אם זה בתחום המעט שהספקתי ללמוד על הנושא.
 
בהצלחה,
זיו
לצפיה ב-'האמת'
האמת
21/01/2017 | 21:42
1
34
כתבת חיסרון ענק ובסופו של דבר אתה עונה חד משמעית לטובת REACT
 
השאלה שלי היא פחות על אופן הפיתוח, כי לכל טכנולוגיה יש את הצורה שלה שבסופו של דבר אין עם זה בעיה כאשר צוללים פנימה
 
הנושא הוא על הימור על טכנולוגיה, אם יוצרים פרוייקט שהצפי שלו הוא עבודה של שנים קדימה, האם טכנולוגיית REACT תחזיק מעמד?
והחיסרון שציינת של יצירת סביבת עבודה היא אחד הדברים הכי גרועים שמבריחים את המפתחים.
אני אומרת את הדברים האלו בכלל בלי לדעת, אני מכירה מעולה אנגולר (1) אך אין לי מושג באנגולר 2 וכן לא בREACT.
 
אגב אני לא מכירה typeScript  נראה לי שצריך לבצע איתה קצת היכרות.
 
בכל אופן תודה רבה על התשובה המפורטת החכמתי
 
לצפיה ב-'קורס אנגולר 2 חינם בפלורלסייט.'
קורס אנגולר 2 חינם בפלורלסייט.
28/01/2017 | 02:23
30
למי שבא ללמוד אנגולר 2, פלורלסייט פתחו את הקורס הזה לכולם ללא תשלום.
angular 2 fundamentals
10 שעות קורס, זה רק למי שיש סבלנות...
 
לגבי ריאקט: בסביבה שלי זה תופס מאד חזק ויש דרישה גבוהה. אני לא שם עדיין, מהסיבות שזיו ציין. יכול להיות שלא תהיה לי ברירה.
Typescript - אני כבר מעל שנה בזה, וזה מעולה. זו הדרך היחידה לכתוב תוכנה בסדר גודל בינוני ומעלה ב JS. אחרת - אוי ואבוי.
 
לצפיה ב-'אשמח מאוד להתעדכן אם קיים לוח מתכנתים דוט נט שאוכל להתקשר'
אשמח מאוד להתעדכן אם קיים לוח מתכנתים דוט נט שאוכל להתקשר
18/01/2017 | 10:28
2
278
בעצמי.
 
לצפיה ב-'מה זה "לוח מתכנתים"?'
מה זה "לוח מתכנתים"?
19/01/2017 | 13:53
40

 
לצפיה ב-'אתה יכול לנסות ב https://www.xplace.com'
אתה יכול לנסות ב https://www.xplace.com
22/01/2017 | 23:47
28
אתה יכול לפרסם פרוייקט בחינם (נדמה לי)
ואני לא מקבל מהם אחוזים
לצפיה ב-'צריך מישהו שיודע לפרוץ לי ססמא לDOCX'
צריך מישהו שיודע לפרוץ לי ססמא לDOCX
18/01/2017 | 11:49
2
47
אפשר בתשלום.
אציין שהשתמשתי בכלים הסטנדרטיים אבל כנראה שהססמא כוללת עברית ולכן הם נכשלו.
לצפיה ב-'כן, לא עובד'
כן, לא עובד
23/01/2017 | 17:58
8
לצפיה ב-'עזרה בבקשה! '
עזרה בבקשה!
18/01/2017 | 12:44
31
היי חברים אני צריך לכתוב קוד בסי שארפ בשיטה רקורסיבית שייתן לי מספר חיובי שלם של סכום הסדרה:
2 בחזקת 0 + 2 בחזקת 1 + 2 בחזקת 2.... 2 בחזקת n.
מישהו יכול לעזור לי? 
לצפיה ב-'מחפש מתכנת/ת בDOT NET לתיקון ליקויים ושדרוג אתר קיים'
מחפש מתכנת/ת בDOT NET לתיקון ליקויים ושדרוג אתר קיים
18/01/2017 | 10:17
48
כבעלים של משרד פרסום יש באפשרותי להציע בניית מאות אתרים תדמיתיים ומכירתיים. אשמח לקבל הצעה במייל / טלפון  yuval@impsto.co.il 050/4203208
 
 
 
לצפיה ב-'JetBrains (ReSharper) C# IDE'
JetBrains (ReSharper) C# IDE
15/01/2017 | 15:39
1
43
לצפיה ב-'ל-JetBrains יש סביבות פיתוח מדהימות'
ל-JetBrains יש סביבות פיתוח מדהימות
16/01/2017 | 10:45
32
כולן מבוססות על הפלטפורמה IntelliJ שלהם, גם האנדרואיד-סטודיו החדש מבוסס על הפלטפורמה הזו, וזו סביבה נוחה מאד וידידותית לפיתוח, בכמה דברים הם עשו דברים שהיו בויז'ואל סטודיו, וכמה מהדברים שהם עשו עולים על הרמה של הסביבה של מיקרוסופט
 
אני עבדתי בעבר על WebStorm שלהם שמיועדת לעבודה על Node.js/JavaScript, עכשיו בעבודה אני עובד עם PyCharm הנהדר שלהם, ובבית על דברים פרטיים שלי אני כותב ב-scala על IntelliJ Community Edition עם פלאגין לסקאלה, ויש להם עוד סביבות גם לשפות אחרות, כולן עשויות בהקפדה רבה ועם הרבה מאד מחשבה על המתכנת. ממליץ בחום
(חשוב מאד למי שעובד על לינוקס או מאק - כל הסביבות עובדות על כל מערכות ההפעלה מאחר שהן מבוססות JVM)
 
בברכה,
זיו
לצפיה ב-'פיתוח משחק מחשב לאנדואיד והמקבילה של XNA'
פיתוח משחק מחשב לאנדואיד והמקבילה של XNA
13/01/2017 | 01:48
2
30
שלום אנשים טובים.. במסגרת הלימודים, אני מעוניין לפתח משחק מחשב לאנדרואיד שייכתב ב JAVA.
יש לי ניסיון מסוים בפיתוח משחקים ב C# ו XNA / monogames.  
השאלה העיקרית שלי - האם יש מקבילה כדי לפתח משחק לאנדרואיד בג'אווה? אני מחפש כלי שנותן את המנגנון והספריות בדומה ל XNA.
 
מקווה שאני מובן, תודה אנשים יפים!
לצפיה ב-'אם אתה כבר יותר סישארפ, למה לא לפתח עם יוניטי??'
אם אתה כבר יותר סישארפ, למה לא לפתח עם יוניטי??
13/01/2017 | 23:16
1
33
יש להם ממשקים למשחקי 2D וגם 3D ממש ממש ממש נפלאים, זו תוכנה מאד בשלה הן מבחינת יציבות ועושר תכונות, והן מבחינת קהילת מפתחים שיש להם, וחנות Assets עצומה בגודלה שתוכל למצוא בה (בין אם בחינם ובין אם בתשלום) יצירות מופת למשחקים, מאודיו ותמונות וספרייטים ומודלים בודדים, עד לדברים יותר מורכבים כמו מודלים שתומכים בתנועות מורכבות, סצנות שלמות מוכנות, טקסטורות מורכבות ועוד ועוד. כמובן שהגרסה הרשמית והמקצועית והמסחרית עולה כסף (כנראה הרבה, אין לי מושג) אבל יש להם גם גרסה חינמית ללמידה
 
לגבי ג'אווה - לדעתי זו שפה טובה מבחינת ההגדרות הרשמיות, אבל למי שמכיר קודם סי-שארפ, זה גהינום לכתוב בה. המון דברים שיש להם קיצורים פשוטים נוחים וברורים מאד בסי-שארפ, הם ביטויים ארוכים ומורכבים בג'אווה.
אני לומד עכשיו סקאלה, אם אתה צריך לכתוב קוד ל-JVM וכבר יותר C#, אני הייתי הולך על סקאלה. זו שפה מוזרה מעט (טוב אולי מעט יותר ממעט) אבל מאד יעילה ברגע שמבינים את הראש של מי שכתב אותה, וגם עם תחביר קצר מאד להרבה דברים. סקאלה גם תומכת בכל ה-CodeBase הקיים של ה-JDK, ויש להם SDK משלהם שמשלים ומרחיב את הקיים בצורה טובה מאד
 
בנוסף, יש גם את MonoGame, אם אני לא טועה זאמארין (לשעבר, היום מיקרוסופט) תומכים (או ייצרו) את זה, אבל מלבד להכיר את זה בשמות ובכיוון הכללי אני לא ממש יודע מה קורה עם זה.
 
בהצלחה,
זיו
לצפיה ב-'תודה רבה על התגובה!!'
תודה רבה על התגובה!!
14/01/2017 | 11:35
18
אחשוב על זה... אחלה שבת
לצפיה ב-'אני מרצה ל דוט-נט לפתוח אפליקציות אנדרואיד ו IOS'
אני מרצה ל דוט-נט לפתוח אפליקציות אנדרואיד ו IOS
13/01/2017 | 17:28
13
71
 
 
אני מרצה לפתוח אפליקציות אנדרואיד ו אי-או-אס
דוט-נט    
c    c++    c#    android  ios   sql  big-data mongo-db
 
adnan
052-8768244
לצפיה ב-'אני מתאר לעצמי שהתגובה ההולמת ביותר תהיה'
אני מתאר לעצמי שהתגובה ההולמת ביותר תהיה
13/01/2017 | 23:07
56
סחטיין עליק!
לצפיה ב-'מתחם עבודה בראשון לציון ! '
מתחם עבודה בראשון לציון !
16/01/2017 | 15:35
36
הייי לכולם,
פתחנו לא ממזמן מתחם עבודה משותף חדש בראשון לציון !
יש מקומות ב-OPEN SPACE, משרד לעד-3 אנשים וכל זה במחירים נוחים !
*והחודש מבצע עמדת עבודה רק ב-750 ש"ח*
בנוסף, יש בקרוב המון פעילויות שוות ומגניבות אז שווה לעקוב !
לפרטים נוספים דרך הלינק או במייל hub@techome.co.il :)
המשך יום נפלא לכולם !
https://www.facebook.com/TechomeRishon/
לצפיה ב-'מרצה לקורס דוט נט'
מרצה לקורס דוט נט
10/01/2017 | 15:11
7
83
האם למישהו יש המלצה למרצה לקורס פרטי בדוט נט לכ 5-6 אנשים באזור עמק חפר?
לצפיה ב-'מה רמת הבסיס של המשתתפים בקורס?'
מה רמת הבסיס של המשתתפים בקורס?
11/01/2017 | 11:39
2
52
אם יש להם\לכם ידע בסיסי, אני הייתי ממליץ על לימוד-עצמי, זה הבסיס שלי וזה לדעתי בסיס הרבה יותר טוב ללימוד, כי ככה גם מתקדמים עם הרמה המקצועית בעבודה.
 
אשמח להפנות אתכם ללא כל תמורה למקורות לימוד ברשת, וכן לתמוך בלומדים (בזמני הפרטי הפנוי) דרך הרשת ולסייע לכם בהכוונה לגבי הנושאים החשובים ושיטות העבודה השונות
 
אפשר להשאיר לי הודעות פה בפורום, או במסר פרטי דרך מערכת המסרים של האתר
 
בברכה,
זיו
לצפיה ב-'הפניות למקורות לימוד טובים - שימושי לכולם'
הפניות למקורות לימוד טובים - שימושי לכולם
11/01/2017 | 12:55
1
64
אשמח אם תוכל לעלות פוסט כזה.
 
אולי אפשר להפוך אותו למאמר בפורום.
לצפיה ב-'יוטיוב בעיקר, וכמובן channel9 של מיקרוסופט'
יוטיוב בעיקר, וכמובן channel9 של מיקרוסופט
11/01/2017 | 17:50
36
וכל מה שעולה בחיפוש בגוגל ויכול לשרת את מטרתנו
 
כמובן שחשוב זה הרמה של מי ששואל, מי ששאל פה זה כנראה מתחילים, ואז כמובן כל מה שאפשר למצוא ביוטיוב זה סבבה כדי להתחיל, הרעיון זה לקחת דברים ולנסות, לראות מה עובד ומה לא, ומי שמתחיל ורוצה לצבור ניסיון אז המטרה היא כמה שאפשר יותר מהר להתחיל ולעשות דברים אמיתיים - אתרים, מערכות מידע, שרתים ושירותים שונים, כל דבר שאפשר להשתמש בו, כל אחד לפי צרכיו והרעיונות שיש לו בראש, אין פה קו מוגדר ואין פה דרך אחת לכולם
 
בברכה,
זיו
לצפיה ב-'המלצה על מרצה'
המלצה על מרצה
11/01/2017 | 13:42
44
מהטובים ביותר. תוכל לראות דוגמאות כאן:
כמה מחבריי למדו אצלו והגיעו רחוק.
המייל שלו אמור להיות בערוץ הזה איפשהו.
 
לצפיה ב-'אוכל להמליץ עלי ?'
אוכל להמליץ עלי ?
11/01/2017 | 23:46
2
51
לצפיה ב-''
15/01/2017 | 19:30
3
לצפיה ב-' מומלץ.'
מומלץ.
16/01/2017 | 03:04
7
לצפיה ב-'גרסת מובייל> מה עושים עם נראות תמונות?'
גרסת מובייל> מה עושים עם נראות תמונות?
06/01/2017 | 11:28
1
39
אנחנו עושים גרסת מובייל ואנחנו משתמשים באותם תמונות לבאנרים, מה עושים איתם כי הם לא נראים ממש טוב. האם לגרסת מובייל יש לשים גדלים שונים?
אותם באנרים וRESIZE? 
תווודה !
לצפיה ב-'ברור'
ברור
08/01/2017 | 00:53
23
לכל גודל תמונות משלו
לצפיה ב-'מתכנת מחפש שותף(מתכנת/עסקי) לפתח תוכנה ולהקים עסק'
מתכנת מחפש שותף(מתכנת/עסקי) לפתח תוכנה ולהקים עסק
01/01/2017 | 20:43
49
היי, אני מתכנת במקצועי, מחפש שותף (מתכנת או עסקי) לפיתוח חברה בתחום התוכנה.
אין לי פרויקט בנוי, ואני מעדיף שותף שרק מתחיל מאפס כמוני כדי שנוכל לעשות משהו ביחד.
יש לי ידע רחב וניסיון של מעל 6 שנים בתיכנות. אני נחשב למתכנת בכיר. ויכול להיכנס מהר גם לתחומים חדשים שאיני מכיר. אני רוצה להקים עסק עצמאי ביחד עם שותף שיניב פרנסה. זו לא חייבת להיות האובר הבאה או משהו מהפכני, ומשהו גם צנוע יכול לעבוד.
אם נשמע לך מעניין, ואת/ה רציני, בבקשה תשלח/י מייל לכתובת e2cfnn5@gmail.com
אשמח לשמוע ממך
לצפיה ב-'מימוש פונקציה המחזירה מקסימום בין 2 מספרים ללא משפטי תנאי'
מימוש פונקציה המחזירה מקסימום בין 2 מספרים ללא משפטי תנאי
12/01/2017 | 00:21
3
38
שלום,
נתקלתי בשאלה שבכותרת, לאחר שפתרתי, ראיתי כי הפתרון המוצע היה ארוך יותר ועבד על סיביות.
 ניסיתי להריץ את הקוד שלי עם  דוגמאות שונות (כולל מינוסים, אפסים וכו) ולא ראיתי שום בעיה, מצד שני, מוזר לי שהקוד המוצע היה מסובך יותר ואני חוששת שפיספסתי משהו.
מצרפת את הקוד ואשמח לשמוע  הערות
 

int max (int x, int y)
{
return ((x+y)+abs(x-y))/2;
}
 
לצפיה ב-'תראי, בתכנות יש הרבה דרכים לפתור את אותה בעיה'
תראי, בתכנות יש הרבה דרכים לפתור את אותה בעיה
12/01/2017 | 11:00
2
33
רק בגלל שקוד מסויים מסובך פחות או יותר (או רק נראה ככה) לאו דווקא אומר שזה מתאים למה שאת צריכה.
 
לדוגמה, הקוד שצירפת פה (בלי קשר לתקינות שלו) מכיל חלוקה. במצבים שצריך ביצועים, לדוגמה אם זה בתוך הקוד גרעין של משחק גרפי כלשהו, הקוד הזה היה מאד איטי כי חלוקה זה משהו יחסית איטי, והקוד האחר שאת נתקלת בו היה כנראה יותר מהיר כי הוא עובד עם הביטים ללא חלוקה.
מצד שני, אם זה חלק מאפליקציה כלשהי שלא צריכה ביצועים (ולא, תוכנת CRUD פשוטה לא נחשבת למשהו כזה) את יכולה להריץ את החישוב הזה ללא בעיות וזה לא ישפיע או יהווה צוואר בקבוק לביצועים.
 
בנוסף לכך, בתכנות תמיד עדיף להימנע מתחכום יתר (מה שנקרא אובר חוכם), ולשמור על קריאות של הקוד, מאחר ו 90% מהעבודה עם הקוד זה לקרוא אותו ולהבין מה הוא עושה, ולכן סיבוך של הקוד רק כדי להגיד "תראו איזה גאון אני" בסופו של דבר פוגע בך או בזה שיבוא אחריך (ורוב הסיכויים שהוא יהיה פסיכופט רצחני שיודע איפה אתה גר).
 
לסיכום, אם הקוד שלך קריא וברור, ועומד בתנאי הזכרון/ביצועים/משאבים אחרים, אז זה בסדר גמור ועדיף על פני כל קוד אחר שעושה פליק פלאק באוויר רק כדי להשוויץ.
לצפיה ב-'מנסה ללמוד'
מנסה ללמוד
12/01/2017 | 11:06
1
26
היי, אני סטודנטית, לומדת, לכן מתרגלת לבד ובודקת פתרונות . לא מנסה להיות "חכמה" מתענינת האם כשהייתי פותרת את התרגיל כך התשובה היתה מתקבלת
או שיש בעיה או מקרה קצה שלא חשבתי עליו.
 
למשל, כעת עולה בדעתי שאולי זה לא עומד בתנאי התרגיל כי המימוש של abs משתמש בתנאי if
לצפיה ב-'לא אמרתי שאת מנסה להתחכם'
לא אמרתי שאת מנסה להתחכם
12/01/2017 | 11:11
26
זה היה מכוון לאתה כללי.
התייחסתי לכך שאמרת שהקוד האחר שאת ראית היה מסובך יותר ולכן את מטילה ספק בקוד שלך, ולכן אמרתי שרק בגלל שקוד מסויים מסובך פחות (או יותר!) לאו דווקא אומר שהוא נכון.
להבא אני מציע שתראי את שני קטעי הקוד כדי שנוכל להשוות ביניהם, ואז אפשר יהיה לדבר על ההבדלים ביניהם ספיציפית, ולא רק על תכונות קוד באופן כללי (כי יכול להיות הרבה מאד מימושים שונים אפילו לקוד כזה פשוט, אז אני לא יודע לאיזה קוד את התכוונת).

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
Tesqa
לבדיקות תוכנה
אפיקי חכמה בע
אפיקי חכמה בע"מ

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ