לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אוכל חלבי
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

מה עשוים עם גבינה נוזלית?
02/07/2015 | 21:22
1
50
היי,
המקרר שלי עבד מוזר לאחרונה והיו לי 500 גרם גבינה לבנה. עכשיו היא במרקם נוזלי ולא במרקם הרגיל שלה, אבל הטעם עדיין תקין.
מה אני יכולה לעשות איתה?
האם יש אפשרות לפשטידה או איזה מאפינס? המלצה למתכון?
תסנני ואז היא תתאים לכל דבר
15/07/2015 | 12:39
46
היום למשל הכנתי פשטידת משאריות טליאטלי שהיו במקרר
גבינה 5%, חתיכת פטה, קצ'קבל מגוררת
4 ביצים
2 כפות ממרח פלפלים קלויים
מעט מלח
יצאה אליפות
 
 
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
30/06/2015 | 18:43
19
|לק| מתכננות מסיבת רווקות לחברה הכי טובה ויש לכן שאלות? מחפשות רעיונות מגניבים לערב נשים מהסרטים?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום מסיבת רווקות ערבי נשים ותקבלו את כל המידע הדרוש:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|לב| הזוגיות שלכם נקלעה למשבר? את מרגישה שהקשר תקוע אך לא רוצה לוותר?
|קדימה|פורום טיפול זוגי הוא בדיוק המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מייל| מעוניינים להגדיל את המכירות ולא יודעים בדיוק איך? רוצים ללמוד על שיטות שיווק מומלצות?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום מכירות ותלמדו מהי הדרך הנכונה ביותר!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בית| מתעניינים בתחום התכנון והבנייה? חובבי אומנות וטכנולוגיה?
|קדימה|פורום אדריכלות הוא בדיוק המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|שמש| חולמים על יום כיף חלומי ומתלבטים בין מגוון הטיפולים המוצעים בספא? סובלים מכאבי גב ורוצים לשמוע על טיפול באבנים חמות?
|קדימה|פורום ספא הוא המקום האידיאלי בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כלב| הכלב מתנהג בצורה מוזרה? החתול לא מפסיק לילל?
|קדימה|היכנסו לפורום רפואת חיות מחמד והתייעצו עם וטרינר מוסמך:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|סביון| חולמים על חופשה מיוחדת ולא שגרתית בארצנו היפה?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום קארוונים קמפינג ותתכננו את הטיול המושלם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מכירת ניוקי עבודת יד
29/06/2015 | 11:14
2
89
שלום לכולם,
אני סטודנטית שחיה ולומדת באיטליה כבר כ-4 שנים
כמו בכל שנה אני מגיעה לארץ לקיץ ומאחר ולצערי אין לי אפשרות העסקה לחודש וחצי שבהם אני נמצאת בארץ הייתי שמחה לנסות למכור ניוקי עבודת יד שאני עושה (לפי מתכון איטלקי אותנטי שלמדתי פה במהלך קורס).
 
הייתי שמחה לדעת לדעתכם... האם זה משהו שניתן ואפשרי יהיה לעשות? איפה הייתם ממליצים לי עוד לנסות ולפרסם?
כל עצה, דעה והמלצה יתקבלו בברכה!
מספר עצות
12/07/2015 | 13:38
1
41
הי,
1. פרסום ממומן בפייסבוק יכול לעבוד נהדר ויחסית זול.
2. להיעזר בחברה קיימת שרוצה להוסיף את האופציה בתפריט לחודשי הקיץ.
3. אני גר במודיעין ואני חושב שיכול להיות לזה ביקוש גדול במקומות כאלה. שווה לשאול שם בפייסבוק.
 
בהצלחה!
תודה רבה על העצות!
16/07/2015 | 12:03
21
אני באמת אנסה לברר את זה מול חברות קיימות!
תודה והמשך יום נפלא :)
פוגאצ'ו.....
26/06/2015 | 20:38
4
282
זו מעין "לחמניה" מהמטבח ההונגרי.
המתכון מגליון של על השולחן , כאשר בכותרת נכתב "בת דודה של הפוקאצ'יה" והמתכון עצמו נקרא פוגאצה קפוסטש.
הבצק היה נוח מאוד לעבודה, למרות שהוא נראה קשה לרידוד.
מצרפת תמונת קולאז' של שלבי ההכנה.
לא יודעת אם מותר להקליד את המתכון, במידה וכן - אשמח לעשות זאת.
שבת שלום!
רעיה
מתכון בבקשה
27/06/2015 | 10:09
3
67
המתכון.....
28/06/2015 | 18:27
2
160
בהנחה שמותר להקליד אותו.....
לכרוב:
½ ק"ג כרוב קצוץ דק מאוד
1 כף מלח
50 גרם חמאה (לדעתי אפשר פחות או שמן זית במקום חמאה)
1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר
½  כפית פלפל לבן (לא שמתי)
½ כפית פפריקה מתוקה.
לבצק:
500 גרם קמח
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
20 גרם שמרית, או כף שמרים יבשים או ½ קוביה שמרים טריים (אני משתמשת  בשמרים יבשים)
100 מ"ל חלב  (ערבבתי חלב ומים ביחס 1:1 כשהמים היו חמים)
1 גביע שמנת חמוצה
2 חלמונים - שמתי ביצה וחצי
½  כפית פלפל לבן (לא שמתי)
מלח
250 גרם חמאה רכה - שמתי כ-175 גרם.
מכינים את הכרוב:
לשים את הכרוב והמלח למשך כשעה, סוחטים היטב.מחממים חמאה ושמן, מוסיפים סוכר עד לקרמול,. מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה- עד שהכרוב זהוב. מערבבים מדי פעם.
מכינים את הבצק:
מערבלים קמח, פרמזן,ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חלב, שמנת , ביצים ותבלינים.
ממשיכים ללוש ומוסיפים את החמאה הרכה.
מחממים תנור ל-200° ומרפדים 2 תבניות בניר אפייה.
מרדדים את הבצק לעובי כ-2 ס"מ, קורצים עיגולים ומסדרים בתבנית.
חורצים על כל עיגול לאורך ולרוחב (הבצק היה כל כך רך שהיה קשה לחרוץ אותו).
מתפיחים כחצי שעה ואופים כ-25 דקות.
רעיה
 
 
 
 
אני לא סומך על המתכונים שלהם
28/06/2015 | 18:45
1
102
לפי המתכון המקורי משתמשים בשומן חזיר במקום בחמאה וזה יוצא שונה לגמרי.
אישית אין לי בעיה עם התכון המקורי ולדעתי היחוד הזה היא סיבה מספק לא לעשות התאמה כזו או אחרת.
אני מניח שהתוצאה אכילה אך ממש לא זהה.
התוצאה היתה טעימה ובהחלט אכילה.....
28/06/2015 | 20:49
62
הכנתי פעם פוגאצ'ו ממתכון שקבלתי מחברה הונגריה, וזה יצא אז אחרת לגמרי. לא היה כל כך הרבה שומן בבצק, גם לא היה כרוב לבן.
כמו כן כתבתי בהודעה הראשונה שלי שכותרת המתכון היתה "בת דודה של הפוקאצ'יה" (או משהו דומה).
רעיה
יש לי מתכון של עוגה עם 3 כפות קמח תפוחא
26/06/2015 | 18:55
2
90
אין לי קמח תפוחא,אפשר להחליף עם קמח רגיל או קורנפלור?
אפשר ולדעתי רצוי קורנפלור ולא קמח רגיל.
26/06/2015 | 20:27
1
26
30/06/2015 | 11:03
5
קניתי כמה חבילות של ניוקי תפוחי אדמה
26/06/2015 | 12:10
1
98
האם אפשר להקפיא את \זה  זה ללא גלוטן..............
ברור שאפשר
03/07/2015 | 20:45
44
אני קניתי בפסח ולא השתמשתי בכל החבילות, אז הקפאתי. כל פעם הוצאתי כמה שרציתי להכין . הרתחתי 2 דק במים רותחים עם כפית מלח. מסננים ויש לערבב לתוך הרוטב.
ספיישל מתכונים לחגיגת שבוע החתונות ב
24/06/2015 | 06:15
11
188
השבוע חוגגים בתפוז את שבוע החתונות. נשמח אם תשרשרו מתכונים טעימים כמו: עוגות מיוחדות, קינוחים, פשטידות, אורז חגיגי, ועוד...

תודה מראש,
"טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12
24/06/2015 | 06:20
138

"טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור למתכון ותמונה נוספת בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

"טנזיה שאכלתי אצל גיסתי והתאהבתי במנה.
טנזיה היא תערובת של פירות יבשים עם אגוזים ושקדים, שמשולבים עם בצל מטוגן מקורמל.
לטנזיה יש המון גרסאות, חלק מכינים עם יין, סילאן, סוכר חום, ועוד. אני מביאה את הגרסה שאהבתי.
מגישים עם קוסקוס, אורז, תבשיל בשר, עוף או כתוספת.
אפשר לאכול חם או קר.
במתכון אין כמויות ואפשר 'לשחק' עם הכמויות..." (אילנית)

החומרים:
1 בצל חתוך לעיגולים דקים
חופן משמשים מיובשים
חופן שזיפים ללא גלעינים
צימוקים
חופן תאנים מיובשות
פפאיה מיובשת
שקדים חצויים ללא הקליפה (לא מומלחים)
אגוזים לא מומלחים (השתמשתי במלך ופקאן – אילנית)
כ-1/2 כפית קינמון
אגוז מוסקט מגורר (אפשר גם טחון)
קורט ציפורן
קורט מלח
כ-3 כפות סילאן
כ-1/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:
- משרים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים והתאנים כ-15 דקות במים חמים (לא זורקים את המים), את הפפאיה משרים לזמן ארוך יותר, בערך כחצי שעה (היא קשה יותר).
- מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפירות המיובשים ומטגנים תוך ערבוב קל כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סילאן, מיץ תפוזים ומעט ממי ההשריה בהם השרינו את הפירות המיובשים (הנוזלים צריכים להיות בסיר רק עד גובה הפירות).
- מנמיכים להבה ומבשלים בערך כ-20 דקות.
- לפני שמכבים את הגז מוסיפים חופן אגוזים ושקדים ומערבבים היטב, טועמים ואם  זה לא מספיק מתוק מוסיפים מעט סילאן.
- בהגשה מפזרים שומשום.

תיהנו,
אילנית
תפוחי אדמה ופטריות אפויים בתנור/הים רגוע
24/06/2015 | 06:24
185

תפוחי אדמה ופטריות אפויים בתנור/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ולשדרוגים בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

"המנה הפשוטה הכילה שני רכיבים עיקריים, קלת הכנה וקוצרת מחמאות בזכות הרוטב שמוספים לה בסוף האפייה ונותן לה ארומה עשירה..." (טלי)

החומרים:
800 גר' תפוחי אדמה קטנטנים 
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס (או לפי טעם)
1 כפית פפריקה מעושנת/רגילה
1 כף עשבי תיבול איטלקיים או פרובנס 
שיני שום שלמות בקליפתן, לפי הטעם 
פטריות
250 גר' פטריות שמפיניון/פורטובלו חתוכות לרצועות
1 כף שמן
½ כפית מלח
1 כף צ'ילי מתוק
לרוטב:
1 כף בלסמי
1 כף רוטב צ'ילי מתוק/חריף
4-2 שיני שום כתושות
¼ כפית מנטה יבשה
1 כפית תמין יבש 
חופן פטרוזיליה/ כוסברה (לקישוט)

הכנה:
- תפוחי האדמה:
- חותכים את תפו"א לרבעים ושמים בתבנית עם 2 כפות שמן והתבלינים.
- מכניסים את כל העסק לתנור למשך 30-20 דקות בחום של כ-200 מעלות.
- הפטריות:
 - על אש גבוהה מחממים במחבת 1 כף שמן עם חצי כפית מלח גס, מוסיפים את הפטריות ומערבבים מדי פעם כ-5-3 דקות.  
- כשתפו"א מוכנים מוסיפים את הפטריות ושיני השום, מערבבים היטב ואופים בחום של 180 מעלות עוד 20-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים.
- מקררים 15-10 דקות.
- הרוטב: שמים בקערית את כל מצרכי הרוטב ומערבבים. 
- כשתפוחי האדמה והפטריות התקררו מעט שופכים עליהם את הרוטב עליהם ומערבבים. מומלץ לטעום ולהמליח ע"פ הצורך.
- מעבירים לכלי הגשה ומקשטים עם מעט פטרוזיליה.

תיהנו,
טלי
הוורניקס הסודי של אבא'לה/הים רגוע
24/06/2015 | 06:35
1700

הוורניקס הסודי של אבא'לה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונות: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

"מתכון שעובר בירושה במשפחתו של אישי ז"ל..." (טלי)

קישור למתכון בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

החומרים:
לבצק:

3 כוסות קמח, או כמו שכתוב ב'צטל'ה', כמה שתופס
2 כפות שמן 
1 ביצה 
1 תפוח אדמה מבושל (קצת יותר גדול מביצה)
½ כוס מים ממי הבישול של תפוח האדמה 
מלח 
למלית:
תפוחי אדמה מבושלים במים
בצל מטוגן לפי הטעם (אני שמה הרבה ומטגנת עם שמאלץ)
פלפל שחור טחון טרי, ומלח - לפי הטעם

הכנה:  
- מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח.
- מועכים לפירה עם כל המים, ומקררים היטב.
- מוסיפים ביצה, שמן וקמח, כמה שתופס ולשים לבצק רך ונעים. *ניתן ללוש במעבד מזון. מכמות זאת יוצאים לי כ-50 כיסונים. 
- מסננים את המים מתפוחי אדמה ומכינים פירה, מתבלים בבצל מטוגן והמון פלפל שחור מלח.
- מרדדים בצק, קורצים עיגולים  וסוגרים היטב . 
- מניחים על מגש מנוילן ומקומח ומקפיאים .
- מבשלים בהמון מים רותחים עם מלח ומעט שמן  כ-7-5 דקות, במחזורים של 12-10 וורניקס בכל פעם.
- כל נגלה מצפים בבצל מטוגן, ובתאבון!

נ.ב . לאחר הבישול ניתן להקפיץ במחבת עם חמאה ובצל מטוגן (ככה אני מחממת שאריות). 
מאותו בצק ואותה מלית אני מכינה גם קנישס (כיסונים מטוגנים/אפויים). צורת הקנישס עגולה:
- מרדדת בצק ושמה במרחקים שווים, כף גדושה מהמלית, מניחה שכבה נוספת של בצק מרודד ועם חותכן עגול או כוס קורצת עיגולים סביב המלית. מהדקת ביד מסביב .
שתי צורות הכנה לקנישס מטוגן במחבת עד הזהבה.
או אפויים:
- מנחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מורחים ביצה ומפזרים שומשום. 
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד הזהבה .

תיהנו,
טלי
חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1
24/06/2015 | 06:38
116

חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
2 חצילי בלאדי קלויים בתנור עד שהקליפה מתפקעת  
1/2 כוס טחינה אורגנית שומשום מלא
מיץ מחצי לימון – סחוט טרי
מים מינרלים לדילול
לקישוט: כוסברה ועגבניות שרי

הכנה:
- לאחר קליית החצילים חורצים חריץ במרכז החציל, שמים על מסננת להגרת נוזלים (אם יש).
- מדללים את הטחינה במים קרים.
- מוסיפים מיץ לימון ומעט מלח.
- שמים את החצילים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם כמות נדיבה של טחינה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומקשטים בעגבניות שרי.

תיהנו,
סלט כרוב צבעוני ועשיר/הים רגוע
24/06/2015 | 06:41
193
סלט כרוב צבעוני ועשיר/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

תמונות נוספות בבלוג של טלי בקישור:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

החומרים: 
¼ כרוב לבן חתוך לרצועות במנדולינה
¼ כרוב סגול חתוך לרצועות במנדולינה
1 גזר מגורר 
4-2 מלפפונים חמוצים מגוררים
1 בצל מגורר (לא חובה) 

- מערבבים בקערה.

לרוטב: 
שמים בצנצנת קטנה: 
2-1 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון 
מלח ופלפל לבן 

- מנערים בצנצנת ויוצקים על הסלט.

תיהנו,
טלי
סלט פטריות ועגבניות מיובשות/ak5
24/06/2015 | 06:46
122

סלט פטריות ועגבניות מיובשות/ak5
מקור המתכון והתמונה: ak5 (ערד קופ, ז"ל)

החומרים:
3 סלסלות פיטריות פרוסות דק
עגבניות מיובשות
בזיליקום
לרוטב:
מיץ לימון, מעט רוטב סויה, סירופ מייפל, 3-2  שיני שום כתושות, מלח, פלפל 
 
הכנה:
- מערבבים את כל המצרכים יחד.

תיהנו,
ak
עוגת ערמונים ואייריש-קרים/ד ר ו מ י ת 1
24/06/2015 | 06:50
144

עוגת ערמונים ואייריש-קרים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 (יהודית גפר)

קישור לתמונת העוגה כשהיא חתוכה:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp...

"רציתי לאפות לשבת עוגת ערמונים עם טעם דומיננטי של ערמונים וללא שוקולד. עשיתי נסיון שיצא מאד טעים ועסיסי.
השתמשתי במחית ערמונים ההונגרית המעולה שלצערי אין להשיגה בארץ, אך אפשר לדעתי להשתמש בכל מחית ערמונים שנמכרת בחנויות.
עוגה  קלה לביצוע כלבבי..." (דרומית) 
 
החומרים:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
250 גר' ממרח ערמונים
1/4 כוס ליקר אייריש קרם
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה

הכנה:
- מערבלים במיקסר את הביצים במהירות גבוהה ומוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את ממרח הערמונים, לאחר מכן את הליקר ואת השמן.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את הקמח ואבקת האפיה.
- משמנים ומקמחים תבנית קפיצית מס' 24 , מעבירים פנימה את המסה,( דופקים מעט את התבנית על השיש כדי שמסה תתיישר). 
- אופים בחום בינוני 35-30 דקות.
- מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית בזהירות.

הערות של דרומית:
לא לאפות יותר מדי כדי שהעוגה תישאר לחה. אני הפכתי את העוגה, הסרתי בזהירות את התחתית כדי שפני העוגה יהיו ישרים וציפיתי בקצפת. אפשר לדלג על הציפוי, העוגה טעימה מאוד גם בלעדיו. אבל... בכל מקרה, ערמונים דורשים לפחות כף גדושה של קצפת ליד פרוסת העוגה...

תיהנו,
דרומית
עוגת ביסקוויטים עם קרם קפה ושוקולד לבן/yafchuk1
24/06/2015 | 06:53
193

עוגת ביסקוויטים עם קרם קפה ושוקולד לבן/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים לתבנית חד פעמית בינונית:
500 גר' ביסקוויטים פתי בר (עבים)
1 אינסטנט קפה
1 אינסטנט שוקולד לבן (הוספתי מעט פצפוצי שוקולד)
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
50 גר' שוקולד לבן
50 גר' שוקולד מריר
1 כוס אספרסו/נס קפה בלי חלב
2 כפות שמן קנולה

הכנה:
- מניחים ביסקוויטים בשכבה הראשונה ומרטיבים מעט עם האספרסו עם כפית.
- מקציפים אינסטנט שוקולד לבן שמנת מתוקה וחצי כוס חלב לקצפת יציבה ומורחים בשכבה הראשונה.
- מניחים ביסקוויטים, מרטיבים מעט אספרסו, מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט קפה וחלב לקצפת יציבה, מורחים על השכבה השנייה וכך ממשיכים. מסיימים בקרם שמנת ושוקולד לבן.
- ממיסים בנפרד שוקולד לבן עם כף שמן עד לתערובת חלקה.
- ממיסים שוקולד מריר עם כף שמן.
- מזלפים מעל (כמו בתמונה).

תיהנו,
יפצ'וק
טורט ריבת חלב-עוגה חגיגית
25/06/2015 | 09:11
2
234
וטעימה.
 
עוגת רושם טורט ריבת חלב.
מקור:זושי
הכנה ותמונות:אילנית12

 
            עוגה שאני מכינה לאירוח/אירוע    
תבנית מס'24           

הטורט:
אני מכינה טורט זה ב 3 תבניות ,כאשר הבסיס מרופד בנייר אפייה שגזרתי בהתאם למידות התבנית כך שלאחר אפיית העוגה אין צורך לחתוך ל 3 שכבות (זושי)
 
7 חלבונים מוקצפים ב
1/2 כוס סוכר.
7 חלמונים מוקצפים ב:
2 כפות שמן
כף תמצית וניל
4 כפות סוכר.
איחדתי את הבלילות וקיפלתי בעדינות:
1 כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה.
אפיתי בחום בינוני כ 30 דקות.
 
ציפוי:
ממרח ריבת חלב של 1/2 קילו.
ואינסטנט פודינג וניל מ:
2 שקיות פודינג אינסטנט וניל
2 שמנת לקצפת
2 כוסות חלב.
ציפיתי את העוגה בשכבת ריבת חלב, ומעליה קרם פודינג.
מסביב מרחתי קרם בנדיבות
וצירפתי לשולי העוגה וופלים עגולים רולעדין במילוי אגוזים.
מעל קישטתי במזלף עיטורים ומעל שמתי נרות מתאימים.
 
הערה אילנית12 :אני אפיתי ב3 תבניות  עגולות (אפשר חד פעמי)
 
לתמונות נוספות של העוגה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1579172
 
 
ספר פשטידות בקלי קלות דנית סלומון וגם מתכון
 
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
 
 
אילנית, גם אני ממליצה על העוגה
25/06/2015 | 15:01
1
158
שנעשתה לפי המתכון שלך 
איזה יופי.. לך
25/06/2015 | 16:16
44
האם ניתן להוסיף טבליות פרוביוטיקה בעת הכנת יוגורט ביתי
21/06/2015 | 03:41
22
טבליות כדוגמת אסידופולוס של "דרך הטבע" , יש שם גם פקטין ,אני מניח שתפקידו ליצור קרישה  , האם היוגורט יהפוך לביו?
ואם כן . כמה?
אני לא נמצא בישראל , ועל כן כל נקודות הרכישה לציוד וחומרים אינן רלוונטיות עבורי
תודה
הקפאת פיצה
21/06/2015 | 01:01
44
אם הכנתי פיצה (לא אפיתי) ושמתי אותה במקפיא כמה זמן היא יכולה להיות שם?
רכישת גבינות
19/06/2015 | 16:38
1
61
היי
אשמח לעזרתכם-
איפה אני יכולה לרכוש גלגל של גבינת פרמזן וגלגל של קשקבל?
תודה!
אפשר לקנות בסופר או בחנויות המתמחות בגבינות
20/06/2015 | 18:20
29
כמו באשר, מכולת גבינות ובחנויות גבינות נוספות בשווקים.
כנאפה + מילוי לפרלינים
20/06/2015 | 12:18
1
42
היי,
יש לי 2 שאלות:
-איזה גבינה מומלצת לכנאפה?
-אני מחפשת מילוי לפרלינים על בסיס שוקולד לבן (עם שידרוגים כמו שמנת/ מקל וניל/ קוקוס/ לימון...) הבעיה שאני לא ממש יודעת איך לעבוד עם שוקולד לבן. אשמח להסבר ולהמלצה של מילוי.
 
תודה מראש! 
כנאפה אפשר להכין עם גבינת חמד ששוטפים מעט מהמלח, אפשר עם
20/06/2015 | 18:18
42
קוטג', או ריקוטה מסוננת, או גבינה מיוחדת לכנאפה שנמכרת בשווקים.

בבקשה מתכון לפרלינים:

פרלין שוקולד במילוי קרם וניל/על השולחן

רכיבים:
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 חלמון ביצה
3 כפות סוכר
500 גר' שוקולד לבן, קצוץ

לציפוי:
500 גרם שוקולד מריר מומס ומטומפרר

הכנה:
- מבשלים את השמנת עם מקל הוניל, מרתיחים ומסירים מהאש.
- מוציאים את מקל הווניל ושומרים בצד.
- מקציפים חלמון עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי ומוסיפים את השמנת החמה תוך כדי הקצפה בהירות נמוכה (!)
- מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומגרדים ממקל הווניל את הגרגרים ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה.
- מרפדים תבנית מלבנית בנניר אפייה וממלאים במסת השוקולד עד לגובה 12-10 מ"מ. 
- מקררים עד שהמסה מתגבשת וחותכים לריבועים בגודל 2x2 ס"מ.
- לאחר כמה שעות קירור: טובלים באמצעות כלי טבילה מיוחד או מזלג את הקוביות בשוקולד המריר המומס  והמטומפרר.

בתשובה לשאלה על שדרוגים לגנאש לבן:
קליפת תפוז/קליפת לימון/אספרסו/פיסטוק/מנטה, ועוד...
 
במה אפשר להשתמש כתחליף לשמרי בירה
19/06/2015 | 10:01
38
עוגת כדורי שוקולד גבינה קוצרת מחמאות ואהובה
11/06/2015 | 07:50
2
401
למתכון שדרוגים ועוד תמונות בבלוג שלי
http://taly60.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_9.h...
עוגת כדורי שוקולד וקרם גבינה וונילי
לבסיס כדורי השוקולד
250 גרם פתי בר שבור גס (שרוול אחד השתמשתי בטעם קרמל)200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
½ כוס סוכר לבן
לבשל את  כל מצרכי הקרם. לקרר כ5 דקות ולהוסיף את הפתי בר
לרפד תבנית בניר אפיה,את השוליים לרסס בשמן ולהצמיד שקף
לצקת את תערובת הפתי בר ולשטח את התערובת בתבנית.
להקפיא את התערובת לחצי שעה .
לקרם גבינה וונילי
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסנטנט פודינג וניל צרפתי
½ חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה מסקופונה
להקציף במקסר שמנת, חלב. סוכר ופודינג כ3 דקות במהירות גבוהה להוסיף את הגבינה להקציף עד קרם יציב.
להוציא מהמקפיא את התבנית ולצקת על תערובת הפתיבר את תערובת הגבינה לישר ולהקפיא כשעתיים.
לגנאש השוקלד
300 גר שוקולד מריר (השתמשתי בחלב והיה לא מוצלח)
1 שמנת מתוקה
לחממם שמנת מתוקה עד סף רתיחה להוסיף טחינה ושוקולד לערבב
לצקת על העוגה הקפואה ולהקפיא
להעביר למקרר שעתיים שלוש לפני ההגשה .
לחתוך בסכין שהוטבלה בכוס מים רותחים
 
נראית נפלא - אשים מחר בפינת המתכון היומי שלי
13/06/2015 | 08:47
30
תודה על המתכון הטעים והתמונה המזמינה.
06/07/2015 | 23:19
7
נראה סוף הדרך!!!
כבר הולכת להכין תודה רבה
|*|פורומים מקצועיים חדשים|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
11/06/2015 | 15:42
26
|שמש|הקיץ בפתח ואיתו הגיע הזמן להיכנס לכושר ולחטב את הגוף!
היכנסו עכשיו לפורום פילאטיס ותקבלו טיפים מעולים לחיטוב!
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|מטוס|חולמים על חופשה חלומית בגרמניה? מתכננים את מסלול הטיול לברלין ויש לכם שאלות?
היכנסו עכשיו לפורום טיולים גרמניה ותארגנו לעצמכם את הטיול המושלם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|פרח|אם תמיד חלמתם על חופשה ברומניה ואתה מעוניינים לקבל מידע על היעד היפה בעולם,
פורום טיולים ברומניה הוא בדיוק המקום בשבילכם!
היכנסו עכשיו לפורום טיולים ברומניה ותתכננו את הטיול שלכם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|נשיקה|מתעניינים בהשתלות שיניים ובשיקום הפה? חולמים על שיניים לבנות?
היכנסו עכשיו לפורום השתלות שיניים ביום אחד ותקבלו את כל המידע הנחוץ!
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|לב|האם אתם הורים אשר עוברים טיפולי פוריות? רוצים לשתף ולספר על הקשיים שאתם חווים?
פורום הורים בטיפולי פוריות עכשיו בהנהלה חדשה!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|ירח|יש לכם שאלות בתחום הרוחניות והמיסטיקה? רוצים לדעת מה צופן לכם העתיד?
פורום מיסטיקה עכשיו בהנהלה חדשה!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
תבנית אפייה ללא חומרים רעילים? להלן הממצאים.
11/06/2015 | 10:19
58
הדרישה שלי היתה מאוד פשוטה, תבנית אפייה עגולה קפיצית בגודל 26-28 ס"מ,
כאשר הציפוי הוא לא טפלון, ואם כבר טפלון אז שיצויין בפירוש PFOA Free (החומר הבעייתי בטפלון),
ועדיף משמעותית ציפוי קרמי כלשהו (כלומר, ללא שום סוג של טפלון וחבריו)
עברתי בחנויות לגעת באוכל, הום סנטר, אייס ונעמן, מסתבר שזה לא כ"כ פשוט, להלן הממצאים:

 תבנית 28 של Food Appeal דודו אוטומגזין 95 ש"ח ציפוי GREBLON בעל 3 שכבות
מדובר בציפוי קרמי גרמני שנחשב טוב.

 תבנית 27 של קרין גורן עם לוגו גם של Pastisse עשוייה פלדה איכותית בעובי 0.7 מ"מ מאסיבית - 120 ש"ח
המילה "איכותית" היא שיווקית ולא מקצועית, לא ברור באיזה ציפוי מדובר.

 תבנית 28 של קרין גורן עשוייה פלדה איכותית 80 ש"ח
המילה "איכותית" היא שיווקית ולא מקצועית, לא ברור באיזה ציפוי מדובר.

 תבנית 27 של Tefal עם לוגו של Healthy Cooking וכיתוב NO PFOA בעלות של 140 ש"ח
לא ברורה המשמעות המדוייקת של הלוגו, אבל NO PFA זה טוב.

 תבנית 26 של Zenker - Black Metallic לוגו של DuPont Teflon עלות 70 ש"ח
טפלון, ועוד של חברת DuPont (שממנה החלה הבעיה המקור), לא מצויין NO PFA

 תבנית 28 של Zenker - Energy לוגו של DuPont Teflon עלות 130 ש"ח
טפלון, ועוד של חברת DuPont (שממנה החלה הבעיה המקור), לא מצויין NO PFA

 תבנית 26.5 של מיקי שמו - בעלת ציפוי מונע הידבקות - 65 ש"ח
לא ברור מהו הציפוי העלום.

 תבנית 26 של Patisse עלות 60 ש"ח כתוב Springform non-stick
לא ברור מהו הציפוי העלום.

תבנית 26 של Naaman Patisserie עם ציפוי GREBLON בעלות של 60 ש"ח
מדובר בציפוי קרמי גרמני שנחשב טוב.

רוב הממצאים נפסלו מחמת אי בהירות בנוגע לציפוי או ללא ציון NO PFOA,
בהחלט יתכן שפסלתי מוצרים טובים רק בשל חוסר בהירות ו/או אי הבנה שלי.
בחרתי בתבנית האחרונה בשל הציפוי הקרמי הגרמני.
 
ספיישל מתכונים לשבוע הגאווה
09/06/2015 | 11:03
23
171
אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם. תודה מראש

 
סלט גזר עם פילטים של תפוז ותות-שדה/נירה מנסה
09/06/2015 | 11:06
144
סלט גזר עם פילטים של תפוז ותות-שדה/נירה מנסה
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
6-5 גזרים מגוררים
פלפל חריף ירוק קטן, חתוך לטבעות (בלי הגרעינים)
אפשר מעט עלי נענע טרייה קצוצה
לקישוט: מעט נענע פילטים של תפוז ותותי שדה פרוסים
לרוטב ויניגרט:
4-3 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון עסיסי
מיץ מתפוז שלם
מעט שמן קנולה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:
- שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב.
- מפלטים תפוז אחד (מפלטים ממש סמוך להגשה כדי שייראה טרי).
- פורסים כמה תותים (חותכים ממש לפני ההגשה)
- שמים בקערה את הגזרים, מעט עלי נענע, ופלפל החריף.
- יוצקים את הרוטב על הגזר ומערבבים.
- לפני ההגשה מקשטים במעט נענע, פילטים טריים של תפוז ותותים פרוסים.

תיהנו,
סלט קישואים בטעם כבד/נירהמ1
09/06/2015 | 11:08
152
סלט קישואים בטעם כבד/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
5 קישואים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות
שמן קנולה לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים קשות
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
מקלפים את הקישואים, פורסים לפרוסות דקות, מקצצים את הבצל דק.
מטגנים את הבצל  ואחריו את הקישואים.
- טוחנים במיקסר מקל יחד עם הביצה הקשה ומתבלים – הפעם פשוט מעכתי עם מועך פירה.

הערה של נירה:
מאוד קל להכנה.

תיהנו,
סלט ירוק ברוטב פיקנטי/ninga3
09/06/2015 | 11:12
151

סלט ירוק ברוטב פיקנטי/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3  (גילה כהן-אבני)

"את הרוטב מכינים ערב קודם לספיגת טעמים..." (גילה)

החומרים:
לרוטב:
1 מכל יוגורט או גבינה לבנה 5%
1 כף גדושה מיונז
1 כפית חרדל
3-2 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
- מנערים בצנצנת, או בוחשים בקערית.
 
לסלט:
עלי חסה חתוכים גס  (אפשר לערבב עם בייבי או... אחר)
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים - פרוסות לא דקות, עם קליפה
2-1 גזרים, פרוסים לפרוסות
צנוניות - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
*אפשר גם אבוקדו מעל
**את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה (כדי שהירקות ישארו קשים).

תיהנו,
גילה
סלט צנון/ninga3
09/06/2015 | 11:15
1
106

סלט צנון/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

"סלט צנון שאבא מאוד אהב, וגם אנחנו..." (גילה)

מגררים גס:
גזר גדול אחד
צנון גדול או 2 בינוניים
2-3 בצל ירוק או בצל אדום בינוני קצוץ דק
1-2 עגבניות אדומות - קוביות
כ-12 זיתי קלמטה חתוכים
*אפשר לגרר גם קולרבי ומלפפון - לא תמיד מוסיפה (גילה).

הסלט טעיםםם.

תיהנו,
גילה
אהבתי
29/06/2015 | 17:27
13
אהבתי מאוד. זה נראה מצויין ומקורי
הנה דוגמא מסדנת בישול שעשיתי לא מזמן. אולי גם תאהבי.
במסגרת סדנאות בישול אני משלב חומרים במרקמים שונים ובטמפאטורות שונות

סלט שומר תפוזים ואגוזים
 
מצרכים:
5 פקעות שומר
5 תפוזים
3 בצלים סגולים
150 גרם אגוזים
כוס וחצי עלי בזיליקום
חצי כוס שמן
2כפות חומץ בן יין או חומץ תפוחים
מלח פלפל
 
 
הוראות הכנה:
מסירים את הגבעולים והעלים מפקעות השומר, ומבשלים במי מלח 5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים, חותכים את השומר לאורכו לפרוסות עבות
מפלטים את התפוזים, פורסים את הבצל לפרוסות עבות ומפרידים לטבעות
מטגנים את האגוזים עד שהם מתחילים להשחים
שמים הכל בקערה מוסיפים את שאר החומרים מתבלים מערבבים בעדינות טועמים, ומגישים
והתוצאה נפלאה
 
לדף סדנאות בישול שלנו
סלט ירוק עם פרוסות אגסים ופקאן סיני ברוטב אסייתי/ninga3
09/06/2015 | 11:17
268
סלט ירוק עם פרוסות אגסים ופקאן סיני ברוטב אסייתי/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

בקערה:
חסה עגולה שטופה היטב סחוטה ממים וקרועה גס
עלי בייבי
2 אגסים (עסיסיים) - חותכים לאורך ולאחר הוצאת החרצנים פורסים לפרוסות דקות
חופן גדול של פקאן סיני (פקאן מסוכר)
לרוטב:
שמים בצנצנת עם מכסה:
כ-1/4 כוס שמן קנולה
כ-2 כפות חומץ בלסמי
כ-5 כפות חומץ רגיל
כ-4 כפות סילאן
מלח גס
מעט דיאטיפ או סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

- מנערים הייטב, טועמים ומשפרים בהתאם.
- כל אחד מוזג את הרוטב לצלחת שלו, כך שאם נשאר במקרה סלט הוא עמיד ולא מסמורטט מהרוטב.

תיהנו,
גילה
סלט בסגנון סיני/haviva9
09/06/2015 | 11:19
165

סלט בסגנון סיני/haviva9
מקור המתכון והתמונה: haviva9, מהבלוג "חביבה על הצלחת"

קישור למתכון ולתמונות בבלוג של חביבה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?ent...

החומרים:
1 גזר
1 מלפפון
2-1 צנון לבן או אדום
4-3 עלים של כרוב סיני, חסה או כרוב לבן
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חתיכת זנגוויל טרי מגורר או קוביית ג'ינג'ר  
1 קובית צ'ילי של  
½ לימון (מיץ וקליפה מגוררת)
עלי נענע, פטרוזיליה ושמיר, קצוצים
סוכר, מלח, פלפל שחור, גרוס לפי טעם
2-1 כפות חומץ
2-1 כפות רוטב סויה
לקישוט: מעט שומשום

הכנה:
- מגררים בפומפייה את הגזר, הצנון והמלפפון, חותכים לרצועות דקות את עלי החסה/כרוב סיני, חותכים לרצועות דקיקות את הפלפלים, מוסיפים זנגוויל מגורר, 
מערבבים את כל הירקות, מוסיפים חומץ, סויה ותבלינים לפי הטעם.
- מקשטים מעל במעט שומשום.

תיהנו,
חביבה
סלט ירקות שורש לימים החמים/haviva9
09/06/2015 | 11:21
137
סלט ירקות שורש לימים החמים/haviva9
מקור המתכון והתמונה: haviva9 (חביבה טל) מהבלוג "חביבה על הצלחת"

"בימים חמים אלה, תרתי משמע, אין כוח לבישולים מסובכים, במיוחד כשיש ירקות טריים.
סלט מרענן טעים ובריא..." (חביבה)

החומרים:
1 גזר
1 סלק מבושל 
1 בצל
1 מלפפון  
1 פלפל כתום
6-5 צנוניות
לתיבול:
מלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון, 1 כף חומץ, זעתר יבש
תערובת תיבול לסלטים

הכנה:
- מקצצים את כל הירקות (פרט לצנוניות) לגפרורים (ז'וליינים), את הצנוניות חותכים לעיגולים דקים. *אפשר ידנית עם סכין חדה, ואפשר כמובן לעשות זאת בקלות עם דסקיות הפריסה במעבד, כפי שאני עשיתי.
- בקערה מכינים את התבלינים, מיץ לימון, חומץ ושמן זית ובוחשים היטב. 
- מוסיפים את תערובת הירקות הקצוצים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

תיהנו,
חביבה
סלט ירוק עם כדורי גבינה/הים רגוע
09/06/2015 | 11:27
88

סלט ירוק עם כדורי גבינה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזינזוני מוח"

קישור למתכון ולתמונות נוספות בבלוג של הים רגוע:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
 
החומרים:
לכדורי הגבינה: 

1/2 ק"ג גבינה לבנה 5% מיובשת (מניחים בשקית בד או על מסננת למספר שעות לנקוז נוזלים)
150 גר' גבינה בולגרית מגוררת 
100 גר' גבינה צהובה מגוררת 
100 גר' חמאה מומסת 

- מערבבים היטב ומוסיפים: 
4 כפות עירית קצוצה 
כ- 200 גר' תערובת של פירות יבשים (משמשים מיובשים קצוצים, צימוקים, חמוציות, אוכמניות)
4 כפות שומשום מלא
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי 

- מערבבים היטב ויוצרים כדורים קטנים - הכדורים נשמרים היטב שבוע ימים במקרר בקופסה סגורה.

לסלט: 
1 חבילה עלי ביבי חתוכים גס ביד 
1 חסה עגולה פרוסה דק 
1 תפוח חתוך לרבעים ופרוס דק
1 אגס חתוך לרבעים פרוס דק
חופן קשיו ופקאנים קלויים
לרוטב: 
1 כף דבש
2 כפות סילאן/ דבש
1/3 כוס שמן 
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי 

הרכבת המנה לפני ההגשה: 
- מערבבים את מרכיבי הסלט. 
- יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות.
- מפזרים את כדורי הגבינה, ומעל מפזרים את האגוזים.

תיהנו,
טלי
סלט טחינת קשיו ופול מצרי/הים רגוע
09/06/2015 | 11:30
75

סלט טחינת קשיו ופול מצרי/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

"מנת ילדות אהובה ביותר מהבלוג שלי..." (טלי)  

הכנת הטחינה קשיו:
במעבד מזון טחנתי ½ כוס קשיו + רבע כוס מים עד מרקם חלק לגמרי
הוספתי:
כ-1 כוס טחינה גולמית
מיץ לימון טרי
4 שיני שום גדולות (אפשר להפחית או להוסיף , אני אוהבת טעם שום מודגש)
מים עד המרקם הרצוי (אני אוהבת טחינה סמיכה כמו חומוס)
לפול המצרי:
- במחבת שמתי את הפול עם מעט מאוד מים, מהמים שהיו בקופסת השימורים ובישלתי עד רתיחה, הוספתי כשתי כפות טחינה כמון ומעט מלח, ערבבתי ומעכתי מעט את הפול מעט והורדתי מהאש.
- ביצים קשות כמספר הסועדים (הטבעונים ויתרו על הביצה)
הרכבת המנה:
- בצלחת עמוקה מזגתי טחינה, מעל הטחינה ערמתי כמות נדיבה של הפול, עיטרתי בהמון פטרוזיליה, עירית ושמן זית.

תיהנו,
טלי
סלט חלומי עם פטריות/שמים כחולים1
09/06/2015 | 11:32
359
סלט חלומי עם פטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: שמים כחולים 1 (ציפי הופמן)

- מטגנים במעט שמן קוביות קטנות של גבינת חלומי עד להזהבה (זהירות לא לשרוף),  עדיף במחבת טפלון.
- מוסיפים קופסת פיטריות וממשיכים לטגן.
- מוסיפים שומשום.
- מוסיפים רוטב תיאלנדי (אפשר גם טרייאקי)

במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות 
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או בעלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול
- מוסיפים מעט מלח וטיפונת שמן לירקות.
- יוצקים את הרוטב על הסלט.

תיהנו,

שמים כחולים
סלט החסה של דצה/ש712
09/06/2015 | 11:36
173
סלט החסה של דצה/ש712
מקור המתכון: דצה, עם שינויים של ש712 (שרית בסט)

"המתכון שייך במקור לדצה והיה עם תפו"ע.
מכינה את הסלט ומדי פעם משנה את הפירות (ענבים , תפו"ע נקטרינה , אפרסק , לפי העונה והטעם האישי) .
טעים מאוד, ומבוקש תמיד..." (שרית)

החומרים:
חסה עגולה - או שקית מהמקרר בסופר קרועה לחתיכות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות
100 גר' אגוזי קשיו קלויים 
100 גר' צימוקים לבנים
100 גר' שומשום קלוי על מחבת ללא שמן תוך בחישה מתמדת
2 אפרסמונים פרוסים לרבעי פרוסות

לרוטב: 
1/2 כוס שמן (אתמול פעם ראשונה שמתי רק 1/4 כוס שמן, ולא הורגש הבדל(
2 כפות חומץ
3 כפות מיץ לימון (אני שמתי 5 כפות חומץ סה"כ במקום לימון)
1 כפית מלח 
1 כפית חרדל 
3 כפות גדושות ריבת משמש 

- מכניסים הכול לקוצץ אגוזים חשמלי ומערבלים לתערובת אחידה. 
- את הפיצוחים והרוטב שמים בהגשה.

תיהנו,
שרית
סלט כרוב אדום/ש712
09/06/2015 | 11:38
118

סלט כרוב אדום/ש712
מקור המתכון והתמונה: ש712 (שרית בסט)

- פרסתי דק את הכרוב על מנדולינה.
- הוספתי מלח - עיסוי מסיבי לריכוך הכרוב.
- הוספתי חומץ, מלח לימון, ממתיק מלאכותי, טעמתי והוספתי עד שהגעתי לטעם שהיה טעים לטעמי.
- בסוף הוספתי 2 כפות שמן (זה מדוד וגם בסוף שלא אטעם יותר מדי ממנו...) . *לפעמים אני מוסיפה גם שום כתוש .

תיהנו,
שרית
סלט ניסואז/ש712
09/06/2015 | 11:41
110

סלט ניסואז/ש712
מקור המתכון והתמונה: ש712 (שרית בסט)
 
"הסלט מורכב מהרבה עלי  חסה קרועים בתחתית הקערה. אני השתמשתי בחסה אייסברג (שרית).
מעל  סידרתי  ירקות חתוכים בקבוצות: עגבניות שרי חצויות, מלפפונים פרוסים, פרוסות דקות של בצל סגול, תירס (בסלט ניסואז מקורי לא שמים- שרית), שעועית ירוקה  דקה חלוטה 5 דקות במים רותחים ומסוננת, שהועברה מיד למי קרח - להפסקת הבישול ולשמירת  הצבע, תפו"א קטנים שמיועדים לבישול במיקרו, אבל אפשר רגילים, חשוב שיהיו בטמפרטורת חדר, כנ"ל הביצים. גזר מגורר גס (גם לא שייך לסלט הקלאסי).
במרכז הקערה שמתי טונה וביצים חתוכות לשמיניות, וקצת זיתים שחורים לקישוט .
לא שמתי אנשובי, כמו שמתבקש מהפרוטוקול.
יוצקים הרוטב מעל, ומורידים את הביצים (ואחרי ששמעתם  וואוו ...), מערבבים ומגישים ..." (שרית)

רוטב שלי שמתאים לסלט ירוק טעים במיוחד - עם כפית גרגרי כוסברה מעוכים להוצאת הארומה... ולמי שלא אוהב עלי כוסברה (ואני נמנית עליהם) אז גרעיני כוסברה לא דומים בניחוח בכלל לעלים .
אכלתי פעם במסעדה, אהבתי וניסיתי לשחזר הטעם, ולאחר ניסיונות רבים הצלחתי: 
½ כוס שמן זית (אני שמתי קנולה) - הפחתתי כמות השמן ל-6 כפות
6 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפיות דבש 
1 כפית חרדל
גלד שום גדול מעוך
1 כפית גרעיני כוסברה מעוכים

- מכניסים לצנצנת עם מכסה מוברג ומנערים היטב.

תיהנו,
שרית
סלט סלק עם גזר ואננס/lliAsh
09/06/2015 | 11:44
113

סלט סלק עם גזר ואננס/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: אלנה (Elena Ilganaev)

"מאוד קל להכין ומאוד כיף לזלול..." (אלנה)

הרכיבים (ל-2 מנות):
1 סלק קטן-בינוני
1גזר קטן
1 אגס בשל אך מוצק
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות שמן
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
להגשה:
זרעוני שומשום ופשתן שלמים לפי הטעם

הכנה:
- קולים במחבת יבשה את זרעוני השומשום והפשתן. שומרים בצד עד להגשה.
- בקערה קטנה טורפים היטב בעזרת מזלג את מיץ הלימון התפוזים והשמן.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.
- קולפים את הסלק, הגזר והאגס וחותכים לז'וליינים (מקלות) דקים ככל הניתן ומערבבים את כולם יחד.
- יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים מעט.
- מפזרים את הזרעונים הקלויים ומגישים מיד.

תיהנו,
אלנה
חציל קלוי וירקות
09/06/2015 | 16:31
1
178
מצרכים:
2 חצילים קלויים וחצויים
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
1 לימון
שמן זית
1 כפית מלח
 
אופן ההכנה
אחרי שקלינו את החצילים על אש גלוייה(עדיף) חוצים אותם 
מפזרים גמבה ,פלפל,בצל,מלח,לימון,ושמן זית....
ומתענגים
צבעוניות משובבת נפש. תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי
10/06/2015 | 11:54
31
סנייה צמחונית/ טבעונית
09/06/2015 | 23:37
2
199
המתכון מהבלוג החדש שלי
http://taly60.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_26.html
סנייה טבעונית המורכבת מכרובית, פטריות פורטובלו עגבניות, ומצופה בטחינה וצנוברים - פשוט מעדן.
את הרעיון שאבתי מהבלוג הנפלא ,'לא על החסה לבדה'. הכנתי לכבוד חברה צמחונית בשבת שמנגלנו.

דרגת קושי: קל
זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-30 דקות
מרכיבים
לירקות
1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים רחוצה
3 פטריות פורטובלו גדולות
 3 פטריות שמפניון
3 עגבניות פרוסות
 6 שיני שום בקליפתם
כפית שום כתוש
הכנת הירקות
לרפד תבנית גדולה במעט ספרי שמן
לסדר בתבנית גדולה את העגבניות והפטריות
לפזר שום בקליפתו
לשמן מעט את הירקות בספרי שמן
ולאפות כ20 דקות ב200 מעלות.
להוציא מהתנור
לסדר את הכרובית בתבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת
לשמן בספרי שמן לפזר  שום כתוש בין פרחי הכרובית
להמליח ולפלפל
לאפות בתנור חם עד הזהבה

לטחינה
½ כוס טחינה גולמית מלאה
מיץ לימון לפי הטעם
1כפית שום כתוש
מיץ מ ½ לימון
מלח לפי הטעם
מים קרים

ההכנת הטחינה
לערבב את המרכיבים למעט המים
להוסיף מים בהדרגה לטחינה סמיכה

הרכבת המנה
לסדר בתבנית פירקס את הירקות בצורה מעורבת
את העגבניות לשים מעל הירקות,
לצקת טחינה מעל לכרובית והפטריות
לפזר צנוברים שנקלו על מחבת חמה
לפני הגשה לאפות 10-15 דקות בתנור חם (200 מעלות)
עד הקרמת הטחינה.

לוקלוקו
תודה על המתכון, נראה מעולה!
10/06/2015 | 00:01
26
מזל טוב על הבלוג החדש..
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה היפה
10/06/2015 | 12:01
25
אשים בפינת המתכון היומי שלי.
סלט פנזנלה אורלי פלאי ברונשטיין
10/06/2015 | 09:03
2
154
סלט פנזנלה
מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
 
מצרכים
‏את הסלט המקורי, שמקורו במטבח הכפרי של טוסקנה, מכינים עם לחם מאתמול. כאן השתמשנו בקרוטונים אפויים ומתובלים, שמוסיפים מרקם קראנצ’י ומעשירים את טעמו של הסלט הים תיכוני הססגוני הזה. 

ל-6 מנות:
‏4 פלפלים אדומים
‏1 סלסילה עגבניות שרי חצויות
‏1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
‏1 שן שום פרוסה דק
‏1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס מגולענים
‏1 כוס תערובת עשבי תיבול (אורגנו, בזיליקום ופטרוזיליה) קצוצים
‏3 כדורי מוצרלה (150 גרם כל אחד) קרועים לפיסות
מלח ופלפל שחור גרוס
זילוף שמן זית 
‏5 כפות רוטב ויניגרט בלסמי של אסם
‏1 כוס קרוטונים אפויים לסלט בתיבול ביתי של אסם
אופן ההכנה
1. קולים פלפלים בגריל או על להבה גלויה עד שהקליפה נחרכת ומתנתקת. מעבירים לשקית או לקופסה אטומה ומצננים באדים (הם יסייעו לניתוק הקליפה). קולפים וחותכים לרצועות.
2. שמים את כל החומרים בקערה למעט קרוטונים ורוטב. מוסיפים רוטב ומערבבים היטב. ממש לפני ההגשה מפזרים מעל קרוטונים. 

מתכון: אורלי פלאי ברונשטיין
הערה שלי (הילה)- אני השתמשתי בפלפלים קלויים קנויים.  קניתי קופסה של בייבי מוצרלה.
 
נראה נהדר - אשים במאמרים
10/06/2015 | 11:58
1
21
הייתי שמה גם בפינת המתכון היומי שלי, אבל שם לא יכולה לשים מתכונים שאינם מקוריים של הגולשים.

תודה על המתכון והתמונות הנהדרות.
10/06/2015 | 15:06
7
|*|פורום אקס פקטור נפתח מחדש|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2015 | 17:54
15
|תו| ביום שבת הקרוב, אקס פקטור ישראל חוזרת לעונה שנייה ואין זהו זמן טוב יותר מלפתוח את פורום אקס פקטור
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום ולדבר על השופטים, הציפיות מהעונה הקרובה, המתמודדים האהובים עליכם ועל המנחה בר רפאלי :-)

פורום אקס פקטור http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
המלצה על מיקסר
06/06/2015 | 20:21
7
44

היי חברים,
 
אני מעוניינת לקנות מיקסר שולחני מקצועי לשימוש בייתי אך מסיבי.
הוא צריך להתאים גם לכמות גדולה של בצק וגם להיות טוב להקצפה וקרמים. כלומר המנוע שלו צריך להיות מספיק חזק וגם הקיבלות של הקערה.
 
עד היום היה לי את ה K-MIX של קנווד אך לצערי המנוע שלו חלש מידי, והכלי ערבול לא עמדו בעומס ונשברו, ויש לי אותו בסך הכל 4 שנים. אז ממנו לא הייתי מרוצה. 
 
אשמח להמלצה על משהו שעבדתם איתו.
 
תודה רבה
 
לי יש כבר כמה שנים מיקסר של קנווד Kmm-750 הוא מעולה לש למעלה
07/06/2015 | 13:16
324
ק"ג בצק (2 ק"ג קמח עם מים ותוספות אחרות). הוא חזק ויציב. מרוצה מאוד.
מצטרפת להמלצה של נירה, גם לי יש מיקסר כמו שלה.
07/06/2015 | 20:36
5
27
תודה רבה על ההמלצה
09/06/2015 | 14:14
4
29
מה אתם חושבים על המיקסר החדש המקצועי של בוש?
כמו שאני יודעת המוצרים של בוש טובים, אבל לא יכולה לחוות
09/06/2015 | 20:46
3
32
דעה על מוצרים שאני לא מכירה. 
תודה בכל אופן
10/06/2015 | 10:53
1
19
בכייף
10/06/2015 | 11:55
5
יכולה לספר לך שאין כמו קנווד
11/06/2015 | 18:36
33
לי יש KMM770 ואני מאוד מרוצה גם מיכולת הלישה וגם ממהירות ההקצפה.
חברתי שרכשה בוש לגמרי לא מרוצה 
פלפלים מוארכים במלית גבינות.....
07/06/2015 | 20:40
3
183
הכנתי ביום שישי, מעבירה לכאן מפורום בישול לילדים.
והתמונות מצורפות.
מומלץ וטעים.
רעיה
נראה נפלא - אולי את מוכנה לשים גם את המתכון?
07/06/2015 | 23:07
2
29
אשמח לשים אותו בפינת המתכון היומי בפייסבוק, אבל יכולה לעשות זאת רק עם מתכונים שניתנים כאן בפורום. לא יכולה לשים את הקישור.

מתודהמראש.
סליחה, המתכון
08/06/2015 | 18:48
1
63
של מנהלת פורום בישול לילדים:

פלפלים ממולאים בגבינה  /  1מדינת ישראל  
 החומרים
 
10-12 פלפלים ירוקים
150 גרם גבינה בולגרית (פטה)
150 גרם גבינה לבנה כחושה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
קמח
2 כפות שמן/מרגרינה
מלח
 
 אופן ההכנה
 
צולים וקולפים את הפלפלים.
בכל פלפל עושים חתך בצד.
מוציאים את הגרעינים, אך משאירים את הראשים
מערבבים את הגבינות ואת הביצים. מתבלים לפי הטעם.
ממלאים את הפלפלים מגלגלים בקמח.
בסיר, ממיסים את המרגרינה או השמן,
עורכים את הפלפלים זה ליד זה ומטגנים מעט, ותוך כך הופכים אותם מכל הצדדים כדי שיזהיבו מסביב.
מגישים חם.
ומה שאני כתבתי:

בעצם עשיתי ערבוב של כמה מתכונים.
קליתי את הפלפלים על הגז ב"חציליה", הגז נשאר ממש נקי.
הכנתי מלית מבערך 150 גרם גבינת פטה עיזים
כ-50 גרם גבינת כנען
כ-50 גרם גבינת פטינה (מלוחה)
קצת גבנ"צ
2 ביצים
 
לאחר המילוי טבלתי בביצה (חלק מ-2 הביצים) ואחרי זה בפירורי לחם.
טיגנתי ושמתי על ניר.
רעיה 
 
מעולה - אשים את המתכון של שוש בביצוע
09/06/2015 | 09:39
16
שלך בפינת המתכון היומי שלי.
תבנית אפייה + סיליקון?
08/06/2015 | 14:39
1
33
1. יש לנו תבניות אפייה ישנות, שרוטות, כנראה מטפלון, ולכן מקום באשפה,
אנו צריכים שתי מידות של תבניות אפייה עגולות, אבל לא זוכרים את המידות, 
מה בד"כ מקובל? 24 ו 26? 28?
 
2. האם כל תבניות האפייה העגולות מצופות טפלון/חומר None Stick כלשהו?
מעדיפים מאוד לא טפלון, אבל האם זה פרקטי בכלל תבנית אפייה (לא מסיליקון) ללא חומר ציפוי כלשהו?
 
3. לא מבינים בתחום הנ"ל כלום מבחינה חנויות וחברות,
מישהו יכול לציין שם של רשת חנויות מפורסמת מאיזור המרכז (לגעת באוכל? ראיתי שבהום סנטר יש גם),
וגם שם של חברה של תבניות, שאפשר לרכוש בלב שקט ללא בדיקות? (נעמן?)
 
4. בנוסף, מישה יכול לציין שם של חנות + חברה של תבניות סיליקון איכותיות (כולל כאלו שאפשר להקפיא אותן)?
גם בנושא הסיליקון אין לנו מושג, אבל אם כבר רוכשים, אז שהחומר יהיה מצויין.
 
תודה רבה.
עניתי בפורום מתכונים.
08/06/2015 | 18:49
16
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
White- בית וקייטרינג לאירועים
White-שירותי קייטרינג
דיאטת איזון און ליין
איזון בליווי מלי תבור
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ