לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אוכל חלבי
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

עוגיות
27/07/2015 | 14:44
1
85
ברצוני להכין עוגיות טחינה ואין לי מתכון האם יש לכם מתכון?
עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)/חלבה של בני סיידא
27/07/2015 | 15:39
122

עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)/חלבה של בני סיידא, מוסף "שף" של "לאשה"
 
החומרים מספיקים ל-40 עוגיות:
350 גר' קמח תופח 
1 כוס סוכר 
1 כוס טחינה גולמית 
200 גר' מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, רכה
2 שקיות סוכר וניל 
 לעיטור:
100 גרם שקדים חצויים מולבנים

הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים שתי תבניות של התנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הטחינה, המרגרינה או החמאה וסוכר הווניל ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל 40 כדורים שווים.
- משטחים מעט כל כדור ומניחים את בתבניות במרווח של 5 ס"מ זה מזה.  נועצים בכל עוגיה חצי שקד.
- אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קצת, אך עדיין בהירות.
- מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות ומעבירים לקופסה סגורה.

בהצלחה,
 
שאלה
26/07/2015 | 12:45
74
מה זה חוץ מכוהל ??? זה מסוכן ?
מרירות בפה
26/07/2015 | 12:24
117
בפברואר השנה חליתי בדלקת ריאות קשה ואושפזתי כ-חודשיים, מאז, הפה שלי מר וכל דבר שבא לפי, נושא גם טעם מר. כך שאני לא נהנית מאוכל ואפילו מים שאני שותה כאילו אני שותה תרופה, חיי נפגמו והדבר מפריע לי מאד, כי למרות שאני מרגישה תחושת רעב,האוכל שבא בקרבי לא נעים לי ואני אוכלת רק כדי להשביע את תיאבוני , אני הייתי מוותרת על אוכל אילמלא תחושת הרעב שמציקה לי כי  כל דבר שבא בפי לא טעים לי לצערי. מה עושים?
שלום לכם , שאלה....
24/07/2015 | 12:30
5
127
האם מישהי מכירה את מאפה הגלילה עם גבינת פרומעז של פירגה ?  אשמח לשמוע המלצות או דיס למי שהכינה , האם מומלץ? האם כדאי להשקיע בגבינת פרומעז?
תודה מראש
אני הכנתי גלילות עם פרומעז של פירגה ויצאו מעולה !
24/07/2015 | 14:10
1
119
 
וזאת מכיוון שהם מוסברים באופן מדוייק,וקלים להכנה.
תודה לך שרון ויש לי שאלה ...
24/07/2015 | 15:56
92
את השומשום מגלגלים עם הבצק או מפזרים מעל ?
ניסיתי לשאול אותה באתר שלה אך טרם ענתה לי.תודה
תשובה לשאלתך,את השומשום ללוש בתוך הבצק עם כול יתר החומרים .
24/07/2015 | 16:06
1
77
לערבב לבצק, קמח ,חמאה, שומשום ,ואת כול שאר החומרים.
הרבה תודה שרון , בינתיים גם פירגה ענתה
24/07/2015 | 16:11
82
המתכון מעולה....
24/07/2015 | 19:31
94
אני חוצה גליל פרומעז ל-2 ושמה חצי בכל מנת מאפה.
 
באיזו ארץ הומצאה הגבינה היבשה הלבנה ומה השם העולמי שלה?
21/07/2015 | 17:43
3
43
למה את מתכוונת "הגבינה היבשה הלבנה"?
22/07/2015 | 13:58
2
25
טוב טעם של טרה וכנען של תנובה
22/07/2015 | 22:13
1
21
אלה שמות מסחריים ואתן לך דוגמאות
23/07/2015 | 17:49
69
לפני הכל, חשוב לדעת שמקורן של כמעט כל הגבינות לסוגיהן ממנזרים ברחבי העולם.
יש גבינה לבנה מיוצרת מחלב + חומץ שמוכרת מהודו ומערבה עד דרום אמריקה תחת שמות שונים במדינות השונות.
גבינת TVOROG למשל שידועה גם כ-QUARK ושינויים קלים בכתיב , דומה לטוב-טעם, מיוצרת מחלב בקר מקורה במספר ארצות: אוסטרליה, אוסטריה, ביאלרוס, צ'כיה, דנמרק, גרמניה, הולנד, הונגריה, נורבגיה, פולין, רוסיה, שוודיה וארה"ב.
גבינת LIPTAUER שמעט יותר רכה, מקורה מסובך, גרמני/הונגרי מן העיר ליפטאו ההונגרית שנמצאת כיום בסלובקיה.
הרשימה עוד ארוכה....
ספיישל מתכוני מאפים
22/07/2015 | 07:17
10
166
נשמח אם תוסיפו מתכונים מאמתחתכם.

מראש
בייגלה/milch
22/07/2015 | 07:20
230

בייגלה/milch
מקור המתכון והתמונה: milch

החומרים ל-10 בייגלך גדולים:
1 ק"ג קמח
4 כפיות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף מלח
2/3 2 כוסות מים פושרים (650 מ"ל)
200 גר' שומשום

הכנה:
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית (אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיס אותם בקערית נפרדת ב-2/3 כוס מהמים עם כפית אחת מהסוכר, להשהות מספר דקות עד שיתססו ואז להוסיפם לקמח).
- לשים במשך כ-7 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור רך ומאוד גמיש. (אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-10 דקות, עד הבצק יהפוך גמיש).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
- מכינים בצד צלחת שטוחה עם מים. על צלחת שטוחה אחרת מפזרים שומשום בשכבה אחידה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כדקה עד שיצא ממנו האוויר והוא יחזור לגודלו המקורי.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. על גבי משטח חלק מגלגלים מכל חלק גליל באורך של כ-40 ס"מ וסוגרים אותו תוך הידוק הקצוות לעיגול בקוטר של כ-13 ס"מ.
- מרימים בעדינות את העיגול בשתי הידיים וטובלים אותו במהירות במים* ומיד בשומשום, משני הצדדים.
- ממשיכים כך עם שאר החלקים, כשבין אחד לשני מוסיפים עוד שומשום לצלחת.
- מניחים את הבייגלך בתבניות שטוחות על נייר אפייה במרחק מה זה מזה, מכסים במגבת או בניילון רפוי ומתפיחים כ-40 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד °220.
- אופים כ-15 דקות עד שהשומשום מתחיל להשחים, מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
*לקבלת קרום שחום יותר אפשר לגלגל את הבייגלה בחלב במקום במים ולטבול בשומשום.

הערה של milch: החלפתי חלק מן הקמח, מים ושמרים במחמצת שאור במקום לזרוק אותה.

תיהנו,
milch

 
פרעצל שמיניות/פירגה
22/07/2015 | 07:28
150

פרעצל שמיניות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח קראנצ'י לאפית לחם 
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
1/2 1 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
1 כף חמאה מומסת
1 כפית מלח
 
הכנה:
- שמים בקערה את החומרים היבשים.
- יוצקים לאמצע הקערה את הרטובים ולשים היטב (אני את השלב הזה מכינה באופה הלחם שלי). הלישה אורכת 5 דקות. בודקים שהבצק לא דליל מדי, ואם כן, מוסיפים כף קמח או לפי הצורך.
- מוציאים ושמים בקערה מכוסה בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר למינימום 8 שעות או יותר.
- מוציאים ומפשירים לטמפרטורת החדר, בערך כשעה.
- מכינים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ. חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כל אחת. מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ או 52 ס"מ. מכינים את צורת הספרה 8 ומהדקים באמצע השמונה.
או בצורת הפרעצל המקורי: מגלגלים את השרוך בלי קמח על גבי השיש. מהשרוך הארוך יוצרים את צורת האות U הפוכה. מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד מתחת. מהדקים.
- מניחים על תבנית מצופה בניר אפיה לא משומן. רצוי להניח קרוב לתנור חם כדי שיתפחו (התפחה- כפול מגודלם).
- מברישים בביצה טרופה מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב. מפזרים שומשום או מלח עבה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים לאפיה של לא יותר מ-15 דקות.
 
הערה של פירגה:
אפשר להרתיח חצי סיר מים ולטבול את הביגלים אחרי שתפחו- במים הרותחים לכדקה, להוציא לייבוש על נייר סופג או מגבת, ואז להכניס לאפיה (לא לשכוח להבריש בביצה ולפזר את התוספת שבחרתם).
פעולה הזו גורמת לפרעצל להתקשות יותר. מי שאוהב בצק קשה, כדאי שישתמש בשיטת המים הרותחים.

תיהנו,
פירגה
מיני חלות מתוקות/אילנית12
22/07/2015 | 07:31
143

מיני חלות מתוקות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה)

לפוסט המלא בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

"מיני חלות מתוקות שהכנתי לשבת.
במקום מיני חלות אפשר להכין חלה אחת גדולה..." (אילנית)

החומרים ל-6 יחידות:
כוס מידה=200 מ"ל (כמו כוס חד פעמית לשפתיה קרה)
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
סוכר לפי הטעם, אני שמתי קצת פחות מחצי כוס
קורט מלח
1 חלמון
¼ כוס שמן קנולה
½ ק"ג קמח לבן, מנופה
בערך 1 כוס מים חמימים (לא רותחים) - לפעמים יש צורך ביותר אם כן להוסיף עוד בהדרגה.
להברשה:
1 חלמון פלוס כמה טיפות של מים ושמן  

הכנה:
- מערבבים את כול החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים.
- לשים  10 דקות, (אני לשתי במיקסר) עד שמתקבל בצק חלק, מוסיפים מעט קמח או מים (אם יש צורך).
- משהים למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה לשים מעט (לשתי ביד כדקה אחת), ומתפיחים שעה וחצי בערך.
- מכינים תבנית ומניחים עליה נייר אפייה, יוצרים חלות (או לחמניות), מברישים את החלות בחלמון ביצה מהול בכמה טיפות של מים ושמן. אפשר גם לפזר מעל החלות שומשום ומתפיחים שוב חצי שעה.
- אופים בחום בינוני במרכז התנור, בתנור שחומם מראש בערך 20 דקות, או מעט יותר.
- ניתן להוסיף צימוקים.

תיהנו,
אילנית
לחם זיתים/אילנית12
22/07/2015 | 07:34
101
לחם זיתים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לשתי כיכרות:
3 כוסות קמח לבן
1/2 1 כוסות קמח מלא
50 גר' שמרים (אפשר טריים)
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 1 כוסות (לפי ספיגה) מים פושרים
זיתים

הכנה:
*למי שמשתמש בשמרים טריים,יש צורך להמיס אותם עם כף סוכר ומים פושרים.
- מאחדים את כל החומרים חוץ מהזיתים.
- לשים בערך 7-6 דקות. למי שיש מיקסר עדיף יותר ללוש בעזרתו.
*אם יש צורך להוסיף מעט קמח.
- נותנים לבצק לנוח בערך שעה וחצי במקום חמים.
- אחרי שעה וחצי לשים שוב בערך 5 דקות על משטח מקומח.
- מוסיפים את הזיתים ומעצבים לשתי כיכרות.
- מניחים בתבנית ניר אפיה מקומח, ומניחים לכיכרות לתפוח בערך שעתיים.
- חורצים חריצים על הכיכרות, ומפזרים קמח.
- מכניסים לתנור מחומם, עם תבנית מים רותחים ואופים בחום של 180 מעלות בערך 25 דקות.

תיהנו,
אילנית
לחם זיתים ועירית/אילנית12
22/07/2015 | 07:36
58

לחם זיתים ועירית/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לכיכר אחת גדולה:
2 כוסות קמח לבן ללחם,שטיבל 2(אפשר רגיל)
2 כוסות קמח מלא
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/4 1 כוסות מים פושרים, או כמה שתופס
25 גר' שמרים (חצי קוביה)
1 כף זעתר טחון (תבלין) או לפי הטעם
זיתים מגולענים
עירית קצוצה

הכנה:
- מאחדים את כול החומרים, חוץ מהזיתים והעירית.
- לשים בערך 10 דקות.
- מתפיחים 40 דקות,לאחר 40 דקות מוציאם אוויר ולשים מעט.
- יוצרים צורה, מוןסיפים את הזיתים והעירית ומשאירים לתפיחה עד להכפלת נפח.
- חורצים חריצים ואופים בחום 190 מעלות בערך 25 דקות (תלוי בתנור).
- לפני האפיה שמים תבנית נוספת של מים רותחים בתוך התנור.

תיהנו,
אילנית
לחם סיציליאני/MAGIG
22/07/2015 | 07:59
449

לחם סיציליאני/MAGIG
מקור המתכון והתמונה: מגי (Magi Glücker)

"לחם פשוט (מתוך מבחר גדול למדי של לחמים סיציליאניים) מתוך הספר: Pane. Il piacere di prepare pane in casa של Anna Gennari ..." (מגי)

החומרים ל-2 כיכרות גדולות:
750 גר' קמח פסטה (מסוג שטיבל 9 או אחר, טחון דק יותר)
300 גר' קמח לחם (מסוג שטיבל 2(
550 מ"ל מים חמימים
12 גר' שמרים יבשים או 30 גר' שמרים טריים
30 גר' שמן זית
20 גר' מאלט (או דבש)
20 גר' מלח
קמח פסטה לפיזור על נייר האפיה

הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים את השמרים ב-5 כפות מהמים וטיפה מהמאלט. מניחים ל-10 דקות ומוסיפים את שאר המים.
- מערבבים את שני סוגי הקמח, ומרכיבים וו לישה במיקסר. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח (כולו) בהדרגה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מעלים את המהירות לבינונית ולשים במשך 10 דקות. במידה והבצק רך מידי, אפשר להוסיף כף-שתיים קמח. המרקם של הבצק צריך להיות יציב וגמיש ולגמרי לא דביק.
- מכסים את הקערה ובה הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח לפחות. מוציאים אויר, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מעצבים בעדינות ובקלילות כל חלק של הבצק לכיכר עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה שעליו פוזר קודם קמח פסטה.
- מכסים את התבנית ובה הכיכרות במגבת מטבח גדולה או בשקית ניילון גדולה. לאחר כחצי שעה מורחים מים במברשת על פני הכיכרות ומפזרים שומשום. מבצעים חתכים על פני הלחם בסכין חדה מאוד (החיתוך לריבועים כפי שאני חתכתי - צורת חיתוך מאוד מקובלת בסיציליה). מכסים שוב בעדינות את הכיכרות ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
- מחממים תנור מראש לחום בינוני 180 מעלות ואופים את הכיכרות כ-60-40 דקות. מוציאים ומצננים על רשת.

תיהנו,
מגי
לחם טוסקאני עם עגבניות וזיתים/eingedi
22/07/2015 | 08:06
142

לחם טוסקאני עם עגבניות וזיתים/eingedi
מקור המתכון: שף קובי מזרחי (eingedi)
הוכן עם שינויים קלים וצולם ע"י: נירהמ1 (נירה מנסה)

"הלחם יצא נפלא. פשוט יפהפה, וכמו שקובי אמר 'הצרה הגדולה שלו, שלא מפסיקים לאכול ממנו' – המלצה חמה.
הכנתי ללחם הזה עגבניות מיובשות שאותן השריתי יום קודם במים רותחים, כשהמים התקררו, סחטתי היטב את העגבניות, שמתי בצנצנת נקיה וכיסיתי בשמן זית.
היו לי שתי פשלות בהכנה – האחת, שכחתי לקנות זיתים שחורים (אוהבת לקנות זיתי קלמאטה בשוק. לא אוהבת את הזיתים ה'מושחרים'), והשניה ששכחתי לערבב
את רסק העגבניות עם הנוזלים. הוספתי את רסק העגבניות בשלב הלישה על השיש (היה קצת לכלוך – אבל לא משהו שמים וסבון לא יכולים לנקות) - יסלחו לי קובי והטוסקאני
שנתן לו את המתכון.
כמו כן, בגלל שהכנתי עם קמח מלא רציתי לשדרג את הלחם והכנתי (יום קודם) לו גם סטרטר מקמח מלא (המתכון למטה בהערות)..." (נירה)

ואחרי הקדמה כזאת ארוכה - למתכון:

"מידי פעם נעים להשקיע קצת מאמץ ולהכין לחם טוב
הלחם הזה טעים והצרה הגדולה שלו כמו גם הלחם של ידידי רובנס
שלא מפסיקים לאכול ממנו…" (קובי)

החומרים:
700 גר' קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
קורט מלח
חופן עגבניות מיובשות סחוטות משמן זית וקצוצות 
20 זיתים שחורים קצוצים (כאמור, שכחתי לקנות זיתים שחורים אז השתמשתי בירוקים – נירה)
3 כפות רסק עגבניות
400 סמ"ק מים
3 כפות שמן זית
עוד קצת קמח לקימוח - או לתוספת לבצק 

הכנה:
- מחברים את כל החומרים היבשים + עגבניות וזיתים.
- מוסיפים למים את רסק העגבניות והשמן.
- מוסיפים את הנוזלים לקמח ולשים עד שמקבלים בצק חלק - אם צריך אז עוד קצת קמח זה בסדר, אבל סבלנות ולישה ארוכה מניבים תוצאה טובה.
- מתפיחים שעה. מוציאים אויר ומעצבים צורה.
- מכפילים נפח בהתפחה נוספת. 
- מכניסים לתנור חם מאוד ל-10 דקות.
- מורידים חום ואופים עוד 40-30 דקות על 180 מעלות.
- מורידים לעוד 5 דקות על רשת בתנור, ומצננים בחוץ 20 דקות על רשת.

הערות (של נירה):
- הכנתי עם קמח מלא 2/3 קמח מלא ו-1/3 קמח לבן רגיל.
- בגלל שהכנתי עם קמח מלא לא רציתי שהלחם יהיה דחוס מדי אז הכנתי לו סטרטר (מיום קודם):
2 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים (אותה הורדתי מכמות השמרים של המתכון – דהיינו כשהכנתי את הבצק למחרת הוספתי כף אחת)
1/4 כפית מלח (אותה "קברתי" בתוך הקמח לפני ששמתי את השמרים)
1 כף סוכר חום
2 כוסות מים פושרים (400 מ"ל)

הכנת הסטרטר:
- מערבבים הכול עם כף עץ לדייסה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתסיסה על השיש. כשרואים בועות על הבלילה מכניסים את הקערה למקרר לחצי יממה לפחות. למחרת מכינים את הבצק, שמים בקערה את הקמח הנותר, כף שמרים, 1/2 כפית מלח, את הסטרטר ולשים.
- הבצק מאוד נוח לעבודה, לא היה צריך להוסיף לו קמח, אבל מה שכן הוספתי זה 1/2 כוס נוספת של מים פושרים – קמח מלא סופח הרבה נוזלים.
- השאר – כמו במתכון.

תיהנו,
לחם "פושטי" עם קמח מלא/נירהמ1
22/07/2015 | 08:15
81
לחם "פושטי" עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
3 כוסות קמח לבן 
1/2 3 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן ללישה על השיש
2 כפות שטוחות שמרים
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים 
1 כוס מים להוספה במידת הצורך (קמח מלא דורש יותר נוזלים)
תבנית מלאה למחצה במים כדי ליצור אדים בתנור – היא צריכה להיות בתנור עד תום האפייה.

הכנה:
- בקערה גדולה שמים קמח שמרים וסוכר.
- שמים את המלח ו"קוברים" אותו בקמח לא ליד השמרים.
- מוסיפים את המים ולשים לבצק רך, אך לא דביק מדי, תוך כדי הוספת נוזלים (במידת הצורך(.
- מקמחים את השיש, מעבירים אליו את גוש הבצק.
- לשים תוך הוספת קמח, קמצוץ בכל פעם (ממש בקמצנות).
- לשים לפחות רבע שעה – ככל שלשים יותר כך הלחם יוצא אוורירי יותר.
- מתפיחים שלוש התפחות בקערה מכוסה במגבת:
מתפיחים התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו, נועצים בעדינות אגרוף במרכז כדור הבצק כדי להוריד את הנפח, צרים שוב לכדור ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו, צרים צורה ללחם או מחלקים ושמים בתבניות ומתפיחים שוב.
- מחממים תנור ל-220 מעלות (כ-10 דקות), אופים את הלחם כ-20-15 שעה בחום של 220 מעלות, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים עד שהלחם משחים. מוציאים, מקישים על תחתיתו - אם הצליל חלול הלחם אפוי, אם לא, מוציאים את הלחם מהתבנית, שמים אותו על רשת התנור ואופים עוד כמה דקות. בודקים שוב, אם הצליל חלול מוציאים ומקררים על רשת.

הערות של נירה:
1. החומרים לכיכר אחת גדולה או לאחת בינונית ואחת קטנה או – שתיים בינוניות או שלוש קטנות (איך שרוצים) אפשר לאפות גם בתבניות של לחם. אני אוהבת כיכר אחת גדולה.
2. את הלחם הזה מוכרחים ללוש היטב כדי שייצא רך ואוורירי, והוא זקוק לשלוש התפחות - חשוב מאוד לא לעשות קיצורי דרך.
3. מחכים בסבלנות עד שהלחם מתקרר לפני שחותכים, אחרת הוא נראה דחוס ובצקי. שווה לחכות!

תיהנו,
לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה/lliAsh
22/07/2015 | 08:18
135

לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: אלנה (Elena Ilganaev)

הרכיבים ל-20 יחידות קטנות: 
כוס מידה בינ"לך 240 מ"ל
2/3 כוס מחית תפוחי אדמה (אפשר פירה מוכן)
1/3 כוס חלב (80 מ"ל) חמים
1/2 כוס מים (120 מ"ל) חמימים
5 כפות חמאה רכה מאוד (70 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר' (
1/2 1כפיות מלח
1 ביצה
4-3 1/2 כוסות קמח לבן (500-560 גר')
20 גר' שמרים טריים (או 7 גר' יבשים)
אופציה: 1 כף שמיר טרי קצוץ  
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
גרעינים/זרעונים לפי הטעם  

הכנה:
- מערבבים את מחית תפוח האדמה יחד עם החמאה הרכה עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את החלב והמים ומערבבים היטב. 
- מוסיפים את המלח והסוכר ולערבב שוב.
- מנפים לקערת המיקסר 500 גר' מהקמח, מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים היטב.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את התערובת הרטובה ושוברים לתוכה את הביצה.
- לשים 3 דקות על מהירות נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים.
- ממשיכים ללוש 10 דקות נוספות תוך כדי הוספת קמח במידת הצורך עד לקבלת בצק חלק, גמיש ודביק ממש מעט.
*אם רוצים לקראת סיום הלישה מוסיפים את השמיר הקצוץ.
- משמנים קערה גדולה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים כ-90-60 דקות, או עד הכפלת הנפח.
- מכינים תבנית 37x25, או תבנית חד פעמית מלבנית הכי גדולה שיש ומשמנים בנדיבות בשמן זית/אחר.
- חובטים בבצק בעזרת אגרוף כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים ל-20 פיסות שוות (מומלץ להיעזר במשקל מטבח).
- משטחים כל פיסה, אוספים את הקצוות פנימה, ומעצבים לכדור מהודק.
- מעבירים את הכדורים אל התבנית ושומרים על רווחים ביניהם (כמו שמצולם בפוסט הזה).
- מכסים במגבת מטבח/נילון נצמד ומשאירים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.
- מושכים בעדינות את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים גרעינים/זרעונים, אם רוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 25-20 דקות, עד הזהבה יפה. הלחמניות תופחות ונושקות-מתחברות אחת kשניה וזה גם שומר על הרכות שלהן.
- בתום האפיה מוציאיםמהתנור ומצננים על רשת.

הערות של אלנה:
1. שמתי קצת פחות סוכר והבצק שלי היה קצת יותר מדביק, אבל באופן נסבל וזה גם תרם למרקם רך יותר.
2. חלק מהלחמניות מילאתי בתערובת של פטרוזיליה+שמיר+שום קצוץ דק+שמן זית.

בהצלחה ובתיאבון!
אלנה
פוקאצ'ה עם קמח מלא/נירהמ1
22/07/2015 | 08:22
108

פוקאצ'ה עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1

החומרים:
1/2 3 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח לבן
עוד קצת קמח ללישה על השיש
50 גר' שמרים טריים (קוביה) או 2 כפות שמרים יבשים (בקיץ אפשר פחות)
1 כפית סוכר חום מומס במעט מים
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות קצח
מעט טימין
עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות שמן קנולה לבצק
שמן זית בנדיבות למריחה על הפוקאצ'ה
מלח גס לפיזור על הפוקאצ'ה
מעט שום גבישי גם כן לפיזור על הפוקאצ'ה
וכמובן רוזמרין וטימין
1/2 2 כוסות מים 
ועוד קצת מים בכוס עם יהיה חסר (קמח מלא סופח יותר נוזלים(

הכנה:
- שמים את כל החומרים היבשים בקערה.
- מוסיפים את המלח ומכסים בקמח שלא יבוא במגע עם השמרים.
- מוסיפים את השמרים ןהסוכר.
- מוסיפים את עשבי התיבול ואת הנוזלים, לשים לבצק רך ודביק במקצת ועוברים ללישה על השיש,
לשים לפחות 15 דקות תוך כדי הוספת קמצוץ קמח מדי פעם
- משטחים את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- ליצירת הגומות בבצק נועצים את האצבעות בבצק עד שהן מגיעות כמעט לתחתית התבנית.
- מפזרים למעלה  את השום הגבישי, הרוזמרין הקצוץ והטימין.
- מזלפים על הפוקאצ'ה (בנדיבות) שמן זית, מפזרים מעט מלח גס למעלה.
- שמים כלי עם מים בתחתית התנור ומחממים ל-200 מעלות צלסיוס.
- אופים את הפוקאצ'ה כ-10 דקות ב-200 מעלות.
מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עד שמשחים.

הערות של נירה:
1. ניתן להכין את הפוקאצ'ה עם כל מיני תוספות - בתמונה הכנתי אותה עם גבינת חלומי, עגבניות מיובשות ופלפלים קלויים. בחג השבועות האחרון הכנתי אותה עם שום כתוש ועגבניות מיובשות.
2. כשאני ממהרת אני מכינה אותה כפוקאצ'ה  אחת ענקית על תבנית תנור תעשייתי-ביתי. ניתן כמובן לחלקה ולהכין פוקאצ'ות קטנות יותר.

תיהנו'
כמויות מדויקות של מים חומץ ומלח להכנת שיפקה
18/07/2015 | 17:19
7
75
מוסיפים לכל שתי כוסות (400 מ"ל) 1 כף מלח
18/07/2015 | 22:05
6
57
ו-1/4 כוס (50 מ"ל) חומץ.

היי נירוש
01/08/2015 | 14:24
5
30
אני רק אורחת סמויה, אין לי מתכונים להוסיף, אבל עדיין מבקרת בפורום שלך כמימים ימימה.
הרבה פעמים קשה לי להבליג אז פעם אחת מרשה לעצמי: מרגיזות אותי שאלות כמו זאת שכאן הגבת אליה, בלי שלום, בבקשה, ואפילו לא ניסוח מנומס בצורת שאלה. כאילו שאת עובדת אצלו ומתבקשת לעשות עוד משהו קטן לפני קבלת המשכורת
וגם מילת תודה על תשובתך אני לא רואה בשבועיים האחרונים.
כדי להצחיק אותך קצת אני מוסיפה שני סמלים שבטח יזכירו לך משהו מהעבר של הפורום הזה:
בוקר אור נחמה - מה שלומך? ותשובה:
02/08/2015 | 08:58
4
42
התרגלתי כבר לאורחים פורחים שנכנסים, שואלים, מבקשים מתכון ולא טורחים להגיד שלום, בבקשה, ואפילו לא תודה.

בכלל, לאחרונה הפורום מתנהל בעצלתיים. בשנתיים שפרשתי מהפורום רוב הגולשים-חברים עברו לפייסבוק.

אני נמצאת כאן בעיקר בגלל שיש לי פינה חמה בלב לפורום הזה.

יום נעים וכל טוב,
כן
03/08/2015 | 23:23
1
18
מסכימה איתך שהפייסבוק ביצע השתלטות...הנה אפילו לייק אני לא יכולה לעשות פה לפרח שלך...
 
04/08/2015 | 20:40
4
אגב
03/08/2015 | 23:24
1
19
שכחתי לספר לך שאני צמחונית ולכן הפורום הזה הכי רלוונטי לי.
הפורום הזה אמור לספק מענה לצמחונים ולאוהבי מזון
04/08/2015 | 20:42
10
חלבי.

הייתי שנים רבות צמחונית. היום אני לא צמחונית, אבל אוהבת יותר את כל מה שמסביב לבשר. יכולה בהחלט לוותר עליו. 
מחפשת דיסקית / פומפיה לחיתוך ירקות לגפרורים
16/07/2015 | 12:47
6
82
שלא יוצא רסק, ולא דק מדי, גפרורים פריכים.
אשמח לקבל תשובה בבקשה,
 ממי שיש לו וניסה בבית, לא משמיעה, ואם יש תצלום עוד יותר טוב.
בתודה מראש.
Börner תוצרת גרמניה...
17/07/2015 | 17:12
1
86
יש לי את כל הסט, בארץ החלק של הגפרורים נמכר בנפרד והוא ממש-ממש מעולה! חשוב להשתמש עם מחזיק הירק!
אל תתפשרי על תחליפים במיקרה הזה! רק את המקורי!
הקלידי בגוגל ותמצאי חנויות של כלי בית שמוכרות את המוצר.
יש לי את כל הסט, תודה על התגובה
18/07/2015 | 15:18
63
חשבתי שהמציאו משהו אחר בינתיים
סכין טובה עושה את העבודה מצויין
18/07/2015 | 22:07
1
44
נירה , יש לי , תודה
19/07/2015 | 17:09
49
 
 
חותכן ג'וליאן
19/07/2015 | 18:21
1
172
קניתי בזמנו אצל טישלר.
מצורפת תמונה.
יש לי גם קולפן נוח יותר לעבודה  - הדגמה בקישור.
בקישור - הכוונה לקולפן הכחול בתמונה הראשונה, ולא לקולפן בהדגמה.
לא מוצאת סרטון עם הקולפן הכחול.
 
ובקישור הזה הקולפן אליו אני מתכוונת.
 
היי נראה פשוט ורב תכליתי
20/07/2015 | 11:21
45
יופי של דבר
טעמים ירוקים ערוץ 11- מישהו יודעת איפה ניתן למצוא את המתכוני
17/07/2015 | 19:51
2
147

המתכונים?..
זאת תוכנית בישול חדשה של אינה שהייתה במאסטר שף.
 
לא הצלחתי למצוא באינטרנט...
 
http://www.teamim.co.il/
17/07/2015 | 23:09
116
בפייסבוק ,להקליד:טעמים ירוקים ,שם מופיעים המתכונים,,
24/07/2015 | 14:13
34
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
16/07/2015 | 11:12
14
|פרח|מחפשים עבודה? מתלבטים מה לכתוב בקורות החיים?
בפורום דרושים עובדים תוכלו לקבל הכוונה מלאה בדרך לעבודה המושלמת עבורכם!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מטוס|חולמים על חופשה חלומית באיטליה? מתכננים מסלול הטיול ברומא ויש לכם בתלבטיות?
בפורום טיולים לאיטליה תמצאו את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כסף|יש לכם שאלות בתחום הבנקאות? נתקלים בקשיים מול המערכת הבנקאית?
בפורום תביעות בנקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|נורה|מעצבים מחדש את הבית ומתלבטים לגבי תאורה? מעוניינים לדעת מהו סוג התאורה החסכוני ביותר עבורכם?
בפורום ייעוץ תאורה תמצאו את כל המידע הנחוץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|אופניים|חולמת על אופניים חשמליים? שללו לך את רשיון הנהיגה ואתה מחפש דרך נוחה להתנייד?
בפורום אופניים חשמליים תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מחשב|עומדים לפתוח עסק חדש? יש לכם שאלות לגבי הגדלת רווחים?
בפורום עסקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|@|מתלבטים לגבי מכשיר שמיעה? מעוניינים לדעת מהו המכשיר שמתאים ביותר עבורכם?
בפורום מכשירי שמיעה תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
MEATLESS MONDAY -קישואים עגולים במילוי בורגול ועדשים
15/07/2015 | 12:02
3
108
 

7 קישואים עגולים
למילוי :

1/2 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן +מים
3-4 כפות שמן
תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את החלק העליון  ומרוקנים את הקישואים מתוכן,


השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.
משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך  30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.



מטגנים בצל קצוץ במחבתעד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.


ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול  ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.


מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.
מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך  45 דקות.
מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.
הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן
 
מאמצת בחום.
15/07/2015 | 21:05
17
הכנתי ביום שישי....
20/07/2015 | 14:19
1
45
יצא טעים ונחמד.
כמות המלית היתה גדולה ממה שהצטרכתי, אז חלק פיזרתי יחד עם פנים הקיש/ואים מסביב לממולאים, ו8מחלק אחר "הינדסתי" מרק בתוספת שעועית מש , לוביה, גזר ותפוחי אדמה.
תודה,
רעיה
20/07/2015 | 22:33
7
מחפשת המלצה איזה גבינה לקנות בגיאורגיה
13/07/2015 | 14:21
46
אני עכשיו בקזבגי בגיאורגיה וחוזרת עוד יומיים רוצה להביא גבינה טעימה לארץ. בהתיים מה שטעמתי פה היה מלוח מיד לטעמי
יש למישהו המלצה?
פשוט וטעים
12/07/2015 | 18:43
88
הכנתי את זה היום ויצא מדהים.
ממש פשוט, וממש טעים.
 
כריך ביצה קשה, פסטו, קשקבל, עגבניות וגבינת שמנת. כן נשמע עמוס אך זה כה טעים.
1.שמים את הג'בטה בתנור שתהיה קרנצ'ית
2. מורחים עליה שכבה ראשונה דקה של פסטו
3. שכבה דקה של גבינת שמנת מעל הפסטו
4. פרוסות של עגבניות
5. שמים מעל את הביצים הקשות (גם הן פרוסות)
6. גבינת הקשקבל מעל
 
בתאבון!
שמרים מקולקלים עושים כאב בטן?
11/07/2015 | 17:02
1
54
לא
12/07/2015 | 06:40
22
ספיישל מתכוני סלטים קרים-חמים
07/07/2015 | 06:38
18
107
סלט שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1
07/07/2015 | 06:44
99

סלט שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1 (נירה מנסה) בהשראת מתכון ה"פייאז" של אמי המנוחה

החומרים:
שעועית אדומה מושרית במים לפחות יממה   
מיץ לימון ומעט שמן (אני שמה קנולה)
מלח, פלפל שחור גרוס  
לרוטב יוגורט ושום: 
2-1 מכלים יוגורט (תלוי בכמות הסועדים)
כמה שיני שום כתושות
פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה)
מעט שמן לחימום הפפריקה

הכנה:
- מרתיחים את השעועים, שופכים את המים עם הקצף, מכסים שוב במים נקיים ומבשלים עד שרך – מדי פעם צריך להסיר את הקצף שמתאסף על פני המים.
- מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
- שמים את השעועית האדומה בקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ומעט שמן.
- מערבבים את היוגורט עם השום.
- שמים בצלחת הגשה את השעועית, שמים במרכז את רוטב היוגורט.
- מחממים מעט (אבל רק מעט) את השמן, מוסיפים את הפפריקה, משהים כמה שניות ויוצקים מעל היוגורט.
- מגישים קר עם פלחי לימון, צנוניות, או כל ירק שאוהבים, מקשטים גם במעט כוסברה ו/או פטרוזיליה. *רצוי עם לחם טרי ליד.

בתיאבון,
סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
07/07/2015 | 06:49
142

סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה), מתכון של אמא ז"ל

את הלימון שבמרינדה ניתן להחליף בחומץ (אני אוהבת לימון). נירה
 
- מקלפים כמה סלקים שרוצים וחותכים לפלחים.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית וחצי מלח, ומבשלים את הסלק עד שהוא מתרכך מעט (אבל שיישאר מעט קשה ולא סמרטוטי).
- מסננים ומקררים.

מכינים מרינדה מ:
מיץ מלימון עסיסי
6-5 שיני שום כתושות
כ-1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח

- מכניסים את חומרי המרינדה לצנצנת עם מכסה שנאטם היטב ומשקשקים (רצוי עם מוסיקה בקצב הסמבה, זה מאוד יקל על העבודה "הקשה" של הניעור).
- שמים את הסלק בקערה ויוצקים עליו את הרוטב, מערבבים ומגישים.
*יפה לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה טריה-טריה.

בתיאבון,
סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
07/07/2015 | 06:51
77

סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

 "סלט שנולד בהברקה של רגע - היתה לי דלורית אחת יפה במקרר, היא נראתה ממש מיותמת, אז פשוט הכנסתי אותה לתנור אפיתי, הוספתי שום אפוי (שנשאר לי מאנטיפסטי), מעט מלח, לימון ושמן, וזה מה שיצא.
הדלורית האפויה טעימה גם כמות שהיא. אפשר לאכול אותה בכפית (לא מוכרחים לעשות סלט)..." (נירה)

החומרים:
1 דלורית או קוביות דלעת אפויות 
1 ראש שום אפוי (נשאר לי מאנטיפסטי)
מעט מלח (בערך 1/4 כפית)
מעט שמן קנולה (או שמן זית עדין)
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף עוד קצת - נירה)
לקישוט: מעט כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) ועגבניות שרי (לי היו עגבניות שרי מזן "תמר" - הן מתוקות, טעימות ויפהפיות)

הכנה:
- רוחצים את הדלורית ואופים אותה בשלמותה עד שהקליפה משחימה מעט ומתפקעת, מוציאים ומקררים.
- חוצים את הדלורית לשניים ומרוקנים את תוכנה עד הקליפה הדקה. 
- מקלפים את השום האפוי (נשלף מהקליפה בלחיצה קלה) ןמועכים יחד עם הדלורית במועך פירה.
- מוסיפים קורט מלח, את הלימון והשמן ומערבבים.

בתיאבון,
"מרמומה של פרנסין" – מהמטבח הטוניסאי/shushmac
07/07/2015 | 06:58
113

"מרמומה של פרנסין" – מהמטבח הטוניסאי/shushmac
מקור המתכון והתמונה: shushmac (הדיאטנית יערה שרי)

החומרים:
8 עגבניות בינוניות בשלות (1 ק"ג)
6 פלפלים קטנטנים (800 גרם)
2 כפות שמן
5 שיני שום קצוצות גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
פלפל ירוק חריף חצוי, מנוקה מגרעינים (לא חובה)

הכנה:
- מקצצים גס את העגבניות והפלפלים ומניחים בקערה גדולה.
- מחממים את השמן בסיר רחב על אש גבוהה, ומטגנים תוך כדי בחישה את העגבניות, הפלפלים והשום. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבחוש מדי פעם עד שמתהוות בועות אימתניות, כ-15 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפלפל החריף (אם אתם משתמשים בו).
- מבשלים עוד כ-45 דקות, בוחשים מדי 10 דקות כדי למנוע מהרוטב להידבק לתחתית הסיר ולהיחרך. מסירים מהאש ומניחים לצינון, מסירים את הפלפל החריף.
- מגישים בליווי קוסקוס או אורז, או כממרח על לחם.

בתיאבון!
יערה
"מטבוחה של לינדה"/לינדה7 (לינדוש)
07/07/2015 | 07:25
79

"מטבוחה של לינדה"/לינדה7 (לינדוש)
מקור המתכון: לינדה7  (לינדה מלחי)
הוכן וצולם ע"י: ש712 (שרית בסט)

"תכינו חלה וצלחת מטבוחה ולאכול... " (לינדוש) 

החומרים:
5-4 עגבניות גדולות אדומות  
4 פלפלים ירוקים או אדומים
3-4 פלפלים חריפים
ראש שלם של שום
תיבול: כפית מלח לימון, כף פלפל שחור, כף כמון, כפית חומץ או מיץ לימון, כף סוכר, 1/4 כוס שמן

הכנה:
- חולטים את העגבניות (מורידים את הקליפה), חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר.
-  מוסיפים את הפלפלים שגם אותם חותכים לקוביות קטנות מאוד, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים חצי שעה בערך, מידי פעם מערבבים שלא יידבק.

הערות של לינדוש:
*לא מוסיפים מים.
**יוצא כימו ריבה טעימה וחריפה.

בתיאבון,
לינדוש
סלט בורגול מרענן/yafchuk1
07/07/2015 | 07:27
1
356

סלט בורגול מרענן/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים:
2 כוסות בורגול מושרה כחצי שעה                                                                                
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 כוס קוביות גזר מבושלות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
½ פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
מיץ מלימון שלם
1 כוס פסטה פנה מבושלת  
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
¼ כוס שקדים מולבנים
¼ כוס פיסטוק
3 שיני שום חתוכות לרצועות

הכנה:
- מטגנים את השקדים, הפיסטוקים ושיני השום בשמן, עד להשחמה קלה.
- מוסיפים לבורגול את כל הירקות והתבלינים ומפזרים מעל את תערובת השקדים, הפיסטוקים והשום     ..
*ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים. 

תיהנו,
יפצ'וק
שאלונת ליפצ'וק
10/07/2015 | 11:05
51
ניתן להגיש גם חם, או שרק קר ?
בגלל הפסטה והחומוס.. חשבתי שאולי..
 
סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12
07/07/2015 | 07:31
102

סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים (ללא כמויות):
גמבות קלויות על אש פתוחה
עגבנית אדומות מגורדות(ללא הקליפה)
שום טרי קצוץ/כתוש
מיץ מלימון טרי
מעט שמן זית
כוסברה טרייה קצוצה(לא חובה)
פפריקה מתוקה/חריפה
מלח
 
הכנה:
 - שמים בקערה את כול המרכיבים חוץ מהגמבות,מערבבים היטב
- קוצצים את הגמבות,ומוסיפים לתערובת.
- משאירים  במקרר לספיגת טעמים.טועמים ומתקנים תיבול.
*אפשר לצלות פלפל אחד חריף ירוק או אדום.
 
בתיאבון,
אילנית
סלט ביצים/אילנית12
07/07/2015 | 07:33
81

סלט ביצים/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
ביצים קשות
פטרוזיליה
בצל ירוק
מעט מיונית
חרדל
מלח
פלפל שחור

הכנה: 
- טוחנים במשך כמה שניות את כל המצרכים יחד.

בתיאבון,
אילנית
סלט ביצים ותפוא"ד בשכבות/ninga3
07/07/2015 | 07:36
77

סלט ביצים ותפוא"ד בשכבות/ninga3 
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

החומרים:
3-2 תפוחי אדמה (אני אוהבת עם קליפה אדומה, הם מתקתקים מעט) - מבושלים עם הקליפה 
3-2 ביצים קשות
2 בצל ירוק או פרוסות דקות של בצל אדום
לרוטב:
מיץ מלימון טרי אחד
2-1 כפות שמן קנולה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
מלח

- לערבב.

- שמים בצלחת פרוסות של תפו"א מזלפים מעט רוטב, מניחים מעל פרוסות ביצה קשה ובצל ושוב מזלפים מהרוטב, ושוב מתחילים מההתחלה - תפו"א, ביצה בצל ורוטב.

בתיאבון,
גילה
סלט בטטה, מאש, עדשים ובוטנים חגיגי/הים רגוע
07/07/2015 | 07:39
83
 
סלט בטטה, מאש, עדשים ובוטנים חגיגי/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ולטיפים בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?r=1...

"סלט מיוחד המשלב קטניות (מאש ועדשים) וירקות (בטטה, בצל וכוסברה) עם בוטנים קלויים וברוטב סיני - קליל ומרענן, משביע וחגיגי במיוחד..." (טלי)

החומרים:
½ כוס עדשים חומות, מבושלות אל דנטה
½ כוס מאש, מבושל אל דנטה
2 בטטות חתוכות לקוביות דקות (מאודות על שושנת אידוי או במיקרוגל)
1 בצל קצוץ דק
100 גר' בוטנים קלויים, קלופים ומומלחים
חופן כוסברה/פטרוזיליה 
לרוטב:
½ רוטב כוס סויה 
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק 
1 כפית שום כתוש
2 כפיות שמן שומשום 
2 כפות שמן קנולה 

- מערבבים את הרוטב בצנצנת קטנה.
 
הרכבת הסלט: 
- בקערה מערבבים את כל רכיבי הסלט, למעט הבוטנים. 
- מוסיפים 1/3 מהרוטב ומערבבים.  
- לפני ההגשה מוסיפים בוטנים ומערבבים.

תיהנו,
טלי
סלט בייבי, אגסים וגבינת עזים/שוקולית9
07/07/2015 | 07:42
50

סלט בייבי, אגסים וגבינת עזים/שוקולית9
מקור המתכון והתמונה: שוקולית9

החומרים:
1 חבילת עלי בייבי
1 אגס חתוך לקוביות
1/2 חבילה גבינת עיזים - לפרוס ולקלות בגריל של התנור
אגוזי מלך קלויים
לרוטב:
1/2 כוס שמן אגוזים
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות לימון
1 כפית חרדל
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל
- שמים את השמן, החומץ, הלימון, החרדל, הסוכר והתבלנים בצנצנת סגורה ומנערים

הכנה:
- שמים בקערה את העלים, האגס וגבינת העזים, מפזרים אגוזי מלך, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

בתיאבון,
שוקולית
סלט בסגנון סיני/haviva9
07/07/2015 | 07:45
94

סלט בסגנון סיני/haviva9
מקור המתכון והתמונה: haviva9 (חביבה טל) מהבלוג "חביבה על הצלחת"

קישור למתכון ולתמונות בבלוג של חביבה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?ent...

החומרים:
1 גזר
1 מלפפון
2-1 צנון לבן או אדום
4-3 עלים של כרוב סיני, חסה או כרוב לבן
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חתיכת זנגוויל טרי מגורר, או קוביי  
1 קוביית צ'ילי    
½ לימון (מיץ וקליפה מגוררת)
עלי נענע, פטרוזיליה ושמיר, קצוצים
סוכר, מלח, פלפל שחור, גרוס לפי טעם
2-1 כפות חומץ
2-1 כפות רוטב סויה
לקישוט: מעט שומשום

הכנה:
- מגררים בפומפייה את הגזר, הצנון והמלפפון, חותכים לרצועות דקות את עלי החסה/כרוב סיני, חותכים לרצועות דקיקות את הפלפלים, מוסיפים זנגוויל מגורר, מערבבים את כל הירקות, מוסיפים חומץ, סויה ותבלינים לפי הטעם.
- מקשטים מעל במעט שומשום.

בתיאבון,
חביבה
סלט גבינת חלומי ופטריות/שמים כחולים1
07/07/2015 | 07:48
1
83

סלט גבינת חלומי ופטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: שמים כחולים1 (ציפי הופמן)

 - מטגנים במעט שמן (עדיף במחבת טפלון ) קוביות קטנות של גבינת חלומי עד להזהבה (זהירות לא לשרוף) . 
- מוסיפים קופסת פיטריות וממשיכים לטגן, מוסיפים שומשום ורוטב תיאלנדי (אפשר גם טרייקי)

במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות 
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או עלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול

- מוסיפים מעט מלח לירקות וטיפונת שמן.
- מוסיפים את תערובת החלומי, הפטריות והשומשום לסלט, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים קלות ומגישים.
 
בתיאבון,
ציפי
נראה מגרה מטעים
09/07/2015 | 16:35
21
סלט חומוס/ענתי42
07/07/2015 | 07:50
74

סלט חומוס/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים:  
1/2 ק"ג גרגרי חומוס שבושלו עם אבקת אפיה
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח

הכנה:
- מסננים את גרגרי החומוס ומעבירים למערבד מזון (משאירים מעט לקישוט).
- מוסיפים את הטחינה, הלימון וקורט המלח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. 
הכנת הרוטב מעל החומוס:
פלפל ירוק חריף קצוץ, 2 שיני שום כתוש, מיץ מחצי לימון, רבע כוס שמן זית, קצת מלח - מערבבים בקערה קטנה.

הרכבת המנה:
- שמים את החומוס בצלחת, מעל כמה גרגרי חומוס שלמים ומעל את הרוטב. 

הערה של ענתי:
הכנתי חצי כמות (המתכון שרשום הוא לחצי קילו גרגרי חומוס ואני הכנתי רבע ק"ג.

בתיאבון,
ענתי  
סלט חם של שעועית עדינה וקישואים/מRאה ואוצR
07/07/2015 | 07:53
78

סלט חם של שעועית עדינה וקישואים/מRאה ואוצR
מקור המתכון: מRאה ואוצR
 
"מעשה בנוני והחשקים – 'באלי' היא אומרת... 'משהו טעים, מקפיץ, מעורר ולא משמין', אז הנה מה שיצא לי לארוחת צהריים'..."  (מRאה)

החומרים: 
1 חבילת שעועית עדינה
2 זוקיני יפים ומוצקים
2 שיני שום
1/2 פלפל חריף
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
חופן כוסברה
ענף נענע
חופן ירק רומני" לאושטין"
2 פרוסות של ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
2 כפות לימון

הכנה:
- מאדים את השעועית לכמה דקות במים רותחים, מעבירים לקערת מים קרים
חותכים את הקישואים לרצועות. 
- מטגנים עם שמן שומשום ושמן הזית את הקישואים למשך דקה במחבת חמה מאד, מוסיפים את השום וג'ינג'ר לעוד דקת טיגון ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את הלימון ומוסיפים את הירק והפלפל חריף לעוד דקה, ואחר כך מוסיפים את השעועית לעוד דקה
- הכול מהיר מאד שלא יתרכך 
- מגישים וטורפים. 

בתיאבון,
מראה ואוצר
סלט חסה עם פטריות וגבינת רוקפור/Bavmorda
07/07/2015 | 07:56
64
סלט חסה עם פטריות וגבינת רוקפור/Bavmorda
מקור המתכון והתמונה: Bavmorda (פפריקה Nתוקה)

החומרים:
חסה
פטריות טריות
בצל
פטרוזיליה וגבינת רוקפור מגוררת בפומפייה

רוטב בצנצנת ולנער:
כמות של 1:1 מיץ מלימון אמיתי ושמן זית
מלח 
פלפל 
כפית רוטב סויה

*חשוב: לפני המלח קודם לטעום כי רוטב הסויה מאד ממליח.

בתיאבון,
Bavmorda (פפריקה Nתוקה)
מה עשוים עם גבינה נוזלית?
02/07/2015 | 21:22
1
51
היי,
המקרר שלי עבד מוזר לאחרונה והיו לי 500 גרם גבינה לבנה. עכשיו היא במרקם נוזלי ולא במרקם הרגיל שלה, אבל הטעם עדיין תקין.
מה אני יכולה לעשות איתה?
האם יש אפשרות לפשטידה או איזה מאפינס? המלצה למתכון?
תסנני ואז היא תתאים לכל דבר
15/07/2015 | 12:39
48
היום למשל הכנתי פשטידת משאריות טליאטלי שהיו במקרר
גבינה 5%, חתיכת פטה, קצ'קבל מגוררת
4 ביצים
2 כפות ממרח פלפלים קלויים
מעט מלח
יצאה אליפות
 
 
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
30/06/2015 | 18:43
19
|לק| מתכננות מסיבת רווקות לחברה הכי טובה ויש לכן שאלות? מחפשות רעיונות מגניבים לערב נשים מהסרטים?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום מסיבת רווקות ערבי נשים ותקבלו את כל המידע הדרוש:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|לב| הזוגיות שלכם נקלעה למשבר? את מרגישה שהקשר תקוע אך לא רוצה לוותר?
|קדימה|פורום טיפול זוגי הוא בדיוק המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מייל| מעוניינים להגדיל את המכירות ולא יודעים בדיוק איך? רוצים ללמוד על שיטות שיווק מומלצות?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום מכירות ותלמדו מהי הדרך הנכונה ביותר!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בית| מתעניינים בתחום התכנון והבנייה? חובבי אומנות וטכנולוגיה?
|קדימה|פורום אדריכלות הוא בדיוק המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|שמש| חולמים על יום כיף חלומי ומתלבטים בין מגוון הטיפולים המוצעים בספא? סובלים מכאבי גב ורוצים לשמוע על טיפול באבנים חמות?
|קדימה|פורום ספא הוא המקום האידיאלי בשבילכם! היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כלב| הכלב מתנהג בצורה מוזרה? החתול לא מפסיק לילל?
|קדימה|היכנסו לפורום רפואת חיות מחמד והתייעצו עם וטרינר מוסמך:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|סביון| חולמים על חופשה מיוחדת ולא שגרתית בארצנו היפה?
|קדימה|היכנסו עכשיו לפורום קארוונים קמפינג ותתכננו את הטיול המושלם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מכירת ניוקי עבודת יד
29/06/2015 | 11:14
2
90
שלום לכולם,
אני סטודנטית שחיה ולומדת באיטליה כבר כ-4 שנים
כמו בכל שנה אני מגיעה לארץ לקיץ ומאחר ולצערי אין לי אפשרות העסקה לחודש וחצי שבהם אני נמצאת בארץ הייתי שמחה לנסות למכור ניוקי עבודת יד שאני עושה (לפי מתכון איטלקי אותנטי שלמדתי פה במהלך קורס).
 
הייתי שמחה לדעת לדעתכם... האם זה משהו שניתן ואפשרי יהיה לעשות? איפה הייתם ממליצים לי עוד לנסות ולפרסם?
כל עצה, דעה והמלצה יתקבלו בברכה!
מספר עצות
12/07/2015 | 13:38
1
42
הי,
1. פרסום ממומן בפייסבוק יכול לעבוד נהדר ויחסית זול.
2. להיעזר בחברה קיימת שרוצה להוסיף את האופציה בתפריט לחודשי הקיץ.
3. אני גר במודיעין ואני חושב שיכול להיות לזה ביקוש גדול במקומות כאלה. שווה לשאול שם בפייסבוק.
 
בהצלחה!
תודה רבה על העצות!
16/07/2015 | 12:03
22
אני באמת אנסה לברר את זה מול חברות קיימות!
תודה והמשך יום נפלא :)
פוגאצ'ו.....
26/06/2015 | 20:38
4
284
זו מעין "לחמניה" מהמטבח ההונגרי.
המתכון מגליון של על השולחן , כאשר בכותרת נכתב "בת דודה של הפוקאצ'יה" והמתכון עצמו נקרא פוגאצה קפוסטש.
הבצק היה נוח מאוד לעבודה, למרות שהוא נראה קשה לרידוד.
מצרפת תמונת קולאז' של שלבי ההכנה.
לא יודעת אם מותר להקליד את המתכון, במידה וכן - אשמח לעשות זאת.
שבת שלום!
רעיה
מתכון בבקשה
27/06/2015 | 10:09
3
67
המתכון.....
28/06/2015 | 18:27
2
162
בהנחה שמותר להקליד אותו.....
לכרוב:
½ ק"ג כרוב קצוץ דק מאוד
1 כף מלח
50 גרם חמאה (לדעתי אפשר פחות או שמן זית במקום חמאה)
1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר
½  כפית פלפל לבן (לא שמתי)
½ כפית פפריקה מתוקה.
לבצק:
500 גרם קמח
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
20 גרם שמרית, או כף שמרים יבשים או ½ קוביה שמרים טריים (אני משתמשת  בשמרים יבשים)
100 מ"ל חלב  (ערבבתי חלב ומים ביחס 1:1 כשהמים היו חמים)
1 גביע שמנת חמוצה
2 חלמונים - שמתי ביצה וחצי
½  כפית פלפל לבן (לא שמתי)
מלח
250 גרם חמאה רכה - שמתי כ-175 גרם.
מכינים את הכרוב:
לשים את הכרוב והמלח למשך כשעה, סוחטים היטב.מחממים חמאה ושמן, מוסיפים סוכר עד לקרמול,. מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה- עד שהכרוב זהוב. מערבבים מדי פעם.
מכינים את הבצק:
מערבלים קמח, פרמזן,ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חלב, שמנת , ביצים ותבלינים.
ממשיכים ללוש ומוסיפים את החמאה הרכה.
מחממים תנור ל-200° ומרפדים 2 תבניות בניר אפייה.
מרדדים את הבצק לעובי כ-2 ס"מ, קורצים עיגולים ומסדרים בתבנית.
חורצים על כל עיגול לאורך ולרוחב (הבצק היה כל כך רך שהיה קשה לחרוץ אותו).
מתפיחים כחצי שעה ואופים כ-25 דקות.
רעיה
 
 
 
 
אני לא סומך על המתכונים שלהם
28/06/2015 | 18:45
1
103
לפי המתכון המקורי משתמשים בשומן חזיר במקום בחמאה וזה יוצא שונה לגמרי.
אישית אין לי בעיה עם התכון המקורי ולדעתי היחוד הזה היא סיבה מספק לא לעשות התאמה כזו או אחרת.
אני מניח שהתוצאה אכילה אך ממש לא זהה.
התוצאה היתה טעימה ובהחלט אכילה.....
28/06/2015 | 20:49
63
הכנתי פעם פוגאצ'ו ממתכון שקבלתי מחברה הונגריה, וזה יצא אז אחרת לגמרי. לא היה כל כך הרבה שומן בבצק, גם לא היה כרוב לבן.
כמו כן כתבתי בהודעה הראשונה שלי שכותרת המתכון היתה "בת דודה של הפוקאצ'יה" (או משהו דומה).
רעיה
יש לי מתכון של עוגה עם 3 כפות קמח תפוחא
26/06/2015 | 18:55
2
90
אין לי קמח תפוחא,אפשר להחליף עם קמח רגיל או קורנפלור?
אפשר ולדעתי רצוי קורנפלור ולא קמח רגיל.
26/06/2015 | 20:27
1
26
30/06/2015 | 11:03
5
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ