לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'טו בשבט, ראש השנה לאילנות כבר כאן - מתכונים'
טו בשבט, ראש השנה לאילנות כבר כאן - מתכונים
24/01/2016 | 09:35
5
86
רציתי לשים תמונה של טו בשבט, אבל  לא מאפשר זאת כרגע.

מבחר מתכונים ממאמרי הפורום – באדיבות חברי הפורום המקסימים:


http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...

מתכוני טו בשבט 2006:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/70747585...

מתכוני טו בשבט 2007:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/92810383...

מתכוני טו בשבט 2008:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/11152919...

מתכוני טו בשבט 2009:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/12650033...

מתכוני טו בשבט 20015:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/17764123...

חג שמח לכל דיירי הפורום וסמוייו,

נירה
לצפיה ב-'אני נשארת נאמנה לגלילת פירות יבשים'
אני נשארת נאמנה לגלילת פירות יבשים
24/01/2016 | 18:21
1
67
של sharon30v.
המתכון ותמונה נמצאים בשרשור של 2015.
רעיה, ותודה על ההשקעה.
לצפיה ב-'חושבת שיש את המתכון גם במאמרים'
חושבת שיש את המתכון גם במאמרים
24/01/2016 | 19:30
29
ובקשר להשקעה, העונג כולו שלי.

חג אילנו שמח רעיה,

נירה
לצפיה ב-'טפיוקה- פודיג מהמם '
טפיוקה- פודיג מהמם
24/01/2016 | 21:52
2
121

חג שמח פודינג טפיוקה בחלב קוקוס
http://megafon-news.co.il/asys/archives/248332
 
לצפיה ב-'נראית נפלא הטפיוקה שלך נראית נפלא'
נראית נפלא הטפיוקה שלך נראית נפלא
25/01/2016 | 11:20
1
22
תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונות היפות.

טון בשבט שמח,

נירה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
30/01/2016 | 05:17
2
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 15:44
16
 יש לכם שאלות לגבי עולם השייט הבינלאומי? חולמים על חופשה חלומית וזקוקים למידע?
בפורום טיולי שייט תקבלו את כל המידע הדרוש!
 
 מתעניינים בקסמים וטלפתיה? רוצים ללמוד עוד על העולם הקסום והמיסתורי הזה?
 
 סובלת מנשירת שיער וחולמת על פיתרון? מתעניינת בתוספות שיער לקראת אירוע ורוצה לקבל טיפים ורעיונות?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום תוספות שיער!
 
 מהן האבחנות הרפואיות בתחום ההמטולוגיה? ממה הן נגרמות ומהם התסמינים שלהן? 
מוזמנים לדבר על זה עכשיו בפורום המטולוגיה כללי!
 
 יש לך שאלות מתחום הרדיולוגיה? נמצא לפני בדיקה פולשנית ויש לך חששות?
בפורום רדיולוגיה תוכל להתייעץ עם מומחה מהתחום!
 
 סובלים מפטרת ציפורנים? רוצים להתייעץ עם מומחה מהתחום לגבי דרכי טיפול אפשריות?
היכנסו עכשיו לפורום פטרת בציפורנים ותקבלו מענה אמין ומקצועי!
 
 
 
 
לצפיה ב-'חביתה: כמה שמן שמים? איך אמורה לצאת חביתה מ'הסרטים'?'
חביתה: כמה שמן שמים? איך אמורה לצאת חביתה מ'הסרטים'?
16/01/2016 | 14:27
3
208
שלום,

1. שמתי שמן במחבת (כמה שמים?) תמיד נשפך יותר מדי
2. ערבבתי: השמן מתרכז בקצוות המחבת, והמרכז יבש
3. שפכתי קצת שמן לכיור. בכדי שהחביתה לא תצא ספוגה מדי בשמן
4. נשאר מאט מאד שמן במחבת
5. מייד עם שפיכת הבלילה, קצוות החביתה יוצאות 'בשרניות' מדי

כמה שמן שמים? איך מכינים חביתה מהסרטים?

תודה
לצפיה ב-'השאלה רצינית?'
השאלה רצינית?
17/01/2016 | 13:18
2
104
במחבת כמו בתמונה אין צורך בשום שמן.
אם מתעקשים אפשר לשמן ע"י ניגוב המחבת עם נייר מגבת טבול בקצת שמן (לפני החימום).
מה הציפייה מ"חביתה מהסרטים"?? אפשר להוסיף בצל מטוגן / עשבי תיבול / פטריות או ירק אחר מטוגן / גבינה צהובה ועוד.
לצפיה ב-'תודה (השאלה רצינית לגמרי). מאז ומעולם לימדו אותי שיש לשמן את'
תודה (השאלה רצינית לגמרי). מאז ומעולם לימדו אותי שיש לשמן את
17/01/2016 | 13:31
1
106
המחבת לפני ששמים את הביצה, אחרת היא תישרף, וכך אנו נוהגים לעשות (עוד מתקופת מחבת הטפלון).
 
אבדוק ללא שמן.
תודה
לצפיה ב-'ותצא לך חביתה קלף'
ותצא לך חביתה קלף
20/01/2016 | 14:09
86
היתרון של מחבת טפלון שבאמת לא צריך לשים שמן והאוכל לא ידבק, אבל הטעם,רבותי,הטעם...
אני מטגנת במחבת טפלון ושמה במחבת בקוטר כ- 20 ס"מ שלילוית יפה של שמן
אנחנו אוהבים חביתה עסיסית. נכון, פחות מתאים למי שסופר קלוריות 
לצפיה ב-' מתכון לפאי לימון משגע בטעמו'
מתכון לפאי לימון משגע בטעמו
12/01/2016 | 08:03
2
593
פאי לימון של נירה שויאר
פאי משגע בטעמו  טעים ומרענן,לא חשבתי שאגיע לתוצאה כמו  בקונדיטורות.


 חומרים לפאי:
כוס 240 סמ"ק
תבנית פאי מתפרקת 26
לא היתה לי 26 השתמשתי של 28
לשימון התבנית כולל הדפנות שימנתי בחמאה.
שורדת יפה בהקפאה.

חומרי הבצק:
1 כוס קמח לבן רגיל
6 כפות מים
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 
הכנת הבצק:
לעבד במיקסר בוו גיטרה  במהירות איטית, 2 –3  דקות או ללוש ביד.
ללוש עד בצק רך וחלק, אם נדבק להוסיף מעט  מאוד קמח.
להניח את הבצק בתבנית  משומנת כולל הדפנות ולדקור את הבצק במזלג.
לאפות חום גבוה כ- 20 דקות עד גוון חום בהיר, להוציא  את התבנית ולהוריד חום תנור לבינוני.
 
מלית קרם  לימון:

1 ¼ כוס מים
¼ כוס מיץ לימון טבעי טרי
1 כוס סוכר
קורט מלח
להכניס לסיר בישול על להבה בינונית בינוני ולהרתיח
יש לבחוש את  התערובת מדי פעם להניח בצד.
לבחוש בנפרד:
.
¼ כוס מים קרים
¼ כוס קורנפלור

3 חלמונים
50 גרם חמאה(לקראת הסוף)

לבחוש את החומרים  חוץ מהחמאה לעיסה חלקה, להוסיף בזרם דק תוך בחישה למלית הקרם שהנחנו בצד
לבשל  את התערובת 2-3 דקות ולבחוש עד שמתקבלת  רפרפת סמיכה ומבריקה וללא גושים  להוריד מהאש ולערבב היטב.
להוסיף מיד  50  גרם חמאה עד להמסת החמאה .
להוסיף 1 כף קליפת לימון מגורדת  לתערובת ולבחוש, לצקת את הרפרפת החמה  על הבצק.(תמונה  לפני אחרונה)
הכנת הקצף:

3 חלבונים
1/3 כוס סוכר
להקציף חלבונים בקערה בינונית, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את  הסוכר ב2-3 פעמים, להמשיך להקציף עד קצף חזק ויציב  למרוח את הקצף  על  תערובת העוגה.
לאפות בחום בינוני כ- 15 דקות עד שיזהיב.
לקרר את העוגה לכסות ולשמור במקרר.
בהצלחה-פאי מומלץ מאוד
אילנית12(דליה)
לפוסט המלא עם כל התמונות של הפאי:
 
 
לצפיה ב-'נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה הנהדרת'
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה הנהדרת
12/01/2016 | 11:13
1
31
אשים בפינת המתכון היומי.
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
12/01/2016 | 18:40
7
לצפיה ב-' לחמניות מתוקות'
לחמניות מתוקות
08/01/2016 | 07:23
14
543
מעולותתתת
מתכון:
לחמניות מעולות ולא כל כך מתוקות,הטעם מתקתק.
טעימות ואוריריות.
 
הערות שלי דליה/אילנית בסוגריים
 
המתכון מתוך הספר : עַשְׁתִידְכּ  ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד
 
העיראקים נוהגים לאכול את הצְ'רָג בליווי חמאה וריבה או חוצים אותה ומניחים בתוכה את הזְנְגוּלָה.
(אנחנו לעומת זאת אכלנו עם דגים)
 
צ'רג
(השתמשתי בכוס חד פעמית הפשוטה)
חומרים:.
 
 
40 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס חלב פושר או מים
1/2 כפית סוכר להתססת השמרים
3/4 ק"ג קמח לבן רגיל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס שמן או 175 גרם חמאה
2 כוסות חלב או מים(שמתי כחצי כוס פחות)
1 כפית קוניאק(שמתי תמצית וניל)
קמצוץ מלח
100 גרם צימוקים(ניתן לוותר)
 
לקישוט:
1 ביצה טרופה
½ כוס שומשום
 
 
מכינים את השמרים לתסיסה: מערבבים את השמרים עם החלב הפושר או המים ועם הסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שמתחיל לתסוס.
(השתמשתי בשמרים יבשים כך שוויתרתי על התהליך של התסיסה)
 
מכינים את הבצק: מנפים קמח בקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים היטב לקבלת בצק רך שאינו דביק.או עד שמתגבש (אם חסר נוזלים להוסיף בהדרגה)(לשתי במיקסר כ8 דקות בערך על מהירות הכי נמוכה)
 
מוסיפים את הצימוקים ולשים שוב עד שהצימוקים משתבצים באופן אחיד בבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
 
מכינים את הלחמניות: בתום התפיחה לשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.(מכינים משטח עבודה מעט מקומח ומעט משומן ) בוצעים ממנו חתיכות בגודל כדור טניס, מגלגלים לצורת גליל ארוך ויוצרים צורת שבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה וזורים שומשום. מתפיחים שוב במשך כחצי שעה.
 
אופים בתנור חום בינוני 170-180 מעלות במשך כ־20 דקות או עד שמזהיב.
(כיסיתי במגבת לאחר שיצאו מהתנור)
 
החומרים לכ־24 לחמניות(יצאו לי כ 16 יח' תלוי בגודל הלחמניה)
 
בהצלחה./דליה/אילנית12
שבוע חמים ונעים לכולם.
לפוסט המלא עם כל התמונות:
 
לצפיה ב-'איזו תמונה נהדרת שמדברת בעד עצמה'
איזו תמונה נהדרת שמדברת בעד עצמה
08/01/2016 | 13:21
2
174
רוצה להכין, אבל אני כבר עייפה מדי. אפיתי יותר מדי ליום אחד: עוגת שוקולד נימוחה (מיוחד לקטנטנה - לא משנה כמה עוגות תהיינה היא תרצה רק את זאת), מאפי שמרים נפלאים מבצק השמרים של הנס ברטלה: רוגלאך, קראנץ אחד, עוגת שושנים ונשאר לי קצת בצק אז הכנתי גם ארבעה מאפים אישיים בקוקוטים (הכל לפי בקשה של הילדים - שחוגגים יום הולדת לבתי הגדולה). כל ורסיה מילאתי במלית אחרת. הקיצר חגיגה שלמה.

מבטיחה להכין את הלחמניות שלך בהזדמנות הקרובה.

תודה על המתכון והתמונה הנהדרת. אשים במאמרים ובפינת המתכון היומי שלי.

סוף שבוע נעים ושקט,

נירה
לצפיה ב-'גררר..איזו שבת טעימה'
גררר..איזו שבת טעימה
08/01/2016 | 16:23
1
27
יש לכם
הכל נשמע טעים מאוד
מזל טוב לבת המון אושר
לצפיה ב-'תודה רבה. שבת שלום '
תודה רבה. שבת שלום
08/01/2016 | 22:11
9
לצפיה ב-' אכין מחר.'
אכין מחר.
08/01/2016 | 19:45
10
22
יש לי את הספר - כמובן שלא מוצאת אותו עכשיו.
העתקתי.
רעיה
לצפיה ב-'בהצלחה'
בהצלחה
08/01/2016 | 20:01
4
לצפיה ב-'תחזרי לספר לנו איך יצאו הלחמניות '
תחזרי לספר לנו איך יצאו הלחמניות
08/01/2016 | 22:13
8
17
שבת שלום רעיה.
לצפיה ב-'הבצק כעת בתפיחה...'
הבצק כעת בתפיחה...
09/01/2016 | 12:59
7
31
נראה נעימים לעבודה.
מסתבר שיש לי את הספר בבית, רק הבוקר הצלחתי למצוא אותו.
הוספתי את הצימוקים בסוף, והמשכתי לערבל, אבל נראה לי שהם לא התפזרו בכל הבצק. אנסה אחר כך ללוש ידנית שוב ו"לפזר" אותם.
לצפיה ב-' מחכים לשמוע איך יצא '
מחכים לשמוע איך יצא
09/01/2016 | 15:47
6
10
לצפיה ב-'עוד לא אכלנו (נדגום כאשר נשתה קפה)'
עוד לא אכלנו (נדגום כאשר נשתה קפה)
09/01/2016 | 17:22
5
172
מצרפת 2 תמונות לפני ואחרי האפיה.
העזר כנגדי טוען שלא מכינים בצורה כפי שהכנתי , אלא אחרת. לא זוכרת מה הוא אמר.
בספר- בתמונה הלחמניות נראות ללא עיצוב, כלומר "כדור" תפוח.
לצפיה ב-'נהדרות! אני הכנתי בצורת שבלול.'
נהדרות! אני הכנתי בצורת שבלול.
09/01/2016 | 19:29
3
13
לצפיה ב-'אבל התמונה שלך נדמה לי..'
אבל התמונה שלך נדמה לי..
09/01/2016 | 19:54
2
52
שהצורה היתה כמו שעשיתי.
אולי טעיתי, הזכרון - לא משהו.
היה טעים, במיוחד עם ריבת משמש באמצע.
תודה על ה"תזכורת"!
רעיה
 
עריכה - וואלה , צודקת. לא שמתי לב שזה שבלול. ולכן "קבלתי על הראש" שצריך ליצור שבלול ולא מה שעשיתי.
 
לצפיה ב-'הצורה לא קובעת ,אלא הטעם'
הצורה לא קובעת ,אלא הטעם
09/01/2016 | 21:46
1
23
כל הכבוד על החריצות!
להבא תכיני גם עם הקוניאק
שבוע טוב
לצפיה ב-''
11/01/2016 | 11:57
1
לצפיה ב-'איזה יפות '
איזה יפות
09/01/2016 | 21:44
4
לצפיה ב-'קיש '
קיש
05/01/2016 | 17:21
8
87
כמה שאלות
כבר ניסתי להכין והבצק לא היה מוכן
הכנתי בתבנית עגולה חד פעמית
יכול להיות שזאת הסיבה?...
בנוסף כתבו לי באיזה פורום
שלצערי אני לא זוכרת איזה
שיכול להיות שעיבדתי את הבצק יותר מדיי

אז מישהי יכולה לתת לי מתכון מוצלח בבקשה
**אין לי תבנית יעודית אבל אם זאת הסיבה אלך לקנות
לצפיה ב-'בצק בסיסי לקיש....'
בצק בסיסי לקיש....
05/01/2016 | 20:08
1
110
הופיע לפני שנים רבות בעיתון "חדשות" .
מכינה אותו באופן קבוע, במעבד מזון עם להב פלדה.
2 כוסות קמח (שמה גם אבקת אפיה)
125 גרם חמאה (שמה כ-100 גרם, ואם צריך מוסיפה שמנת חמוצה)
ביצה אחת.
להכין מים קרים להוספה במקרה הצורך.
לא אופה את הבצק באפיה עיוורת, אלא בזמן שאני מכינה את המלית אני מכניסה את התבנית לאפיה קצרה.
לא אופה בתבניות חד פעמיות - לדעתי מעבר החום שלהן לא טוב.
בהצלחה!
רעיה
 
לצפיה ב-'אני תמיד אופה בחד פעמי'
אני תמיד אופה בחד פעמי
05/01/2016 | 20:44
56
ויוצא לי מצוין
קיש ניסיתי רק פעם אחת ולא צלח
יש לי מג'ימיקס
ובכל זאת אני מעדיפה לעבד בידיים
אפשרי?
לצפיה ב-'פעמים רבות הקלתית יוצאת רטובה ובצקית כשלא '
פעמים רבות הקלתית יוצאת רטובה ובצקית כשלא
06/01/2016 | 11:38
5
58
אופים אותה אפייה קצרה לפני ששמים את המלית.

אני אופה את הקלתית כ-20-15 דקות  אפילו כשכתוב במתכון לשים את המלית מייד לאחר הכנת הקלתית, וכך הקלתית תמיד אפויה כהלכה ולא יוצאת בצקית.

אני מכינה את הבצק ידנית (משתדלת לא לעבד יותר מדי), מעבירה לתבנית ומכניסה לפריזר לכ-15-10 כדי שהבצק יתקרר, מחממת תנור, מוציאה את הבצק ואופה אותו כ-20-15 דקות, עד שהוא מזהיב. בזמן הזה אני מכינה את המלית. לאחר האפייה המקדימה, אני מוציאה את הבצק ומקררת, ורק אז ממלאת ואופה.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'לא יצא לי טוב'
לא יצא לי טוב
08/01/2016 | 08:44
4
38
כל הבצק ירד מהדפנות והיה נראה שהוא מלא שמן
לצפיה ב-'לא יודעת מאיזה מתכון הכנת. אם תרצי'
לא יודעת מאיזה מתכון הכנת. אם תרצי
08/01/2016 | 13:10
3
40
אביא לכאן מתכון שלי הוא תמיד מצליח.

סוף שבוע חמים ונעים,

נירה
לצפיה ב-'רוצה!! תודה '
רוצה!! תודה
08/01/2016 | 14:15
2
15
לצפיה ב-' קלתית לקיש '
קלתית לקיש
08/01/2016 | 14:29
1
85
קלתית לקיש: 
¼ 1 כוסות קמח רגיל, מנופה
½ כפית מלח, מוסיפים לקמח
100 חמאה, חתוכה לקוביות 
¼ כוס מים קרים (מהמקרר)

הכנה:
- שמים בקערה את הקמח וקוביות החמאה ומפוררים בידיים. כשהבצק הופך לפירורים, מוסיפים מעט מים קרים וממשיכים ללוש מעט. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מהמים (לא מוכרחים להשתמש בכל המים. צריך להרגיש אם הבצק צריך). *לא ללוש יותר מדי כדי לא לאבד את הפריכות.
- מעבירים את הבצק לתבנית האפיה, ומסדרים אותו עם הידיים (אפשר גם לפתוח עם מערוך, אבל הכי פשוט לשים בתבנית ולעבוד עם הידיים), גם בתחתית וגם בדפנות.
- דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח ומכניסים לפריזר ל-15-10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם), מוציאים את התבנית ואופים כ-20-15 דקות, רק עד שהשוליים מזהיבים-משחימים. מוציאים, ומקררים. בינתיים מכינים את המלית, ממלאים, ואופים.

,
לצפיה ב-'מתאים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 24-22 או תבנית'
מתאים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 24-22 או תבנית
08/01/2016 | 14:38
18
מרובעת. לא לתבניות הגדולות של התנור.
לצפיה ב-'שלום לכולן\לכולם - עזרהה בבקשה'
שלום לכולן\לכולם - עזרהה בבקשה
08/01/2016 | 01:12
36
שלום רב,

לאחרונה יזמתי עצומה- נגד המתת כלבים וחתולים בישראל.

זקוק לעזרתכם כדי שהעצומה תצליח על מנת שנוכל בסופו של דבר

לממש אותה ולהציל חיים רבים והפסקת השיטה הנוראית ואף האפלה 

הזו ,שלא ברור איך קיבלו החלטה איומה כזו.

הנה העצומה http://www.atzuma.co.il/againstkilling

מה שצריך ממכן\ממכם זה שתיכנסו תחתמו וגם תפיצו .
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
07/01/2016 | 16:06
10
 נמצאים בשנות העשרים לחייכם ומחפשים מקום לדבר בו על הכול?
פורום עשרים פלוס הוא המקום בשבילכם! היכנסו עכשיו!
 
 מתעניינים בשייט יאכטות? חולמים על חוויה רומנטית או הרפתקה כיפית לכל המשפחה?
היכנסו עכשיו לפורום יאכטות ותקבלו את המידע הדרוש
 
 מתכננים אירוע משפחתי ומעוניינים באטרקציות מגניבות וייחודיות?
בפורום אטרקציות לאירועים תקבלו רעיונות שיהפכו את האירוע שלכם למושלם!
 
 יש לכם שאלות לגבי מערכת אבטחה טובה ואיכותית לעסק שלכם או לבית המגורים?
היכנסו לפורום מערכות אבטחה ותקבלו מידע מקצועי ואמין!
 
 מתלבטים אילו צמחים כדאי לשתול בעונה הנוכחית? יש לכם שאלות לגבי השקייה או דישון?
בפורום צמחים לגינה ולבית תוכלו לשאול ולשתף!
לצפיה ב-'שאלה בקשר לסינון גבינה'
שאלה בקשר לסינון גבינה
05/01/2016 | 08:20
1
45
אם הפכתי את קופסת הגבינה על מסננת,אבל השארתי את הקופסה,האם כל המים יתנקזו?זו מסננת גדולה לכן השארתי בקופסא יהיה קשה לעטוף את כולה בניילון.
לצפיה ב-'אם הקופסא רק מכסה את הגבינה'
אם הקופסא רק מכסה את הגבינה
05/01/2016 | 10:29
37
יהיה סינון, אבל לא מלא
לצפיה ב-'שאלה :ג'חנון איך לחמם'
שאלה :ג'חנון איך לחמם
02/01/2016 | 06:41
1
63
קנינו ג'חנון בסופרמרקט.(מהקפואים)ואין הוראות הכנה. מה עושים עכשיו. מחממים בתנור?אם כן כמה זמן.תודה מראש
לצפיה ב-'אם הג'חנון כבר אפוי אפשר להפשיר אותו'
אם הג'חנון כבר אפוי אפשר להפשיר אותו
02/01/2016 | 11:00
41
במשך כ-2 דקות, או קצת יותר, במיקרו.
לצפיה ב-'קניתי עוגה מידעי רמת השרון-יבשה וטעם לוואי'
קניתי עוגה מידעי רמת השרון-יבשה וטעם לוואי
02/01/2016 | 09:52
54
היו לי אורחים וקניתי עוגה מידעי רמת השרון, יבשה וטעם לוואי כל כך מעצבן אוף המוכר דחף לי עוגה שמייצרים והוא קונה אותה כל כך מעצבן בקיצור שהולכים לידעי לבדוק תאריכים שי שלי מה 04.12 מעצבן מאד כי היו לי אורחים וזה היה נפילה
לצפיה ב-'מחפשת מתכון למרק בצל'
מחפשת מתכון למרק בצל
31/12/2015 | 01:31
8
63
תודה:
לצפיה ב-'מרק בצל צרפתי אותנטי/לימור לניאדו, הארץ'
מרק בצל צרפתי אותנטי/לימור לניאדו, הארץ
31/12/2015 | 12:51
3
92
מרק בצל: זה רק הדמעות שזולגות מעצמן/לימור לניאדו תירוש

"הקדמונים דימו אותו לפנינה גדולה, הצרפתים הפכו אותו למרק גורמה אף שמוצאו במאכלי העניים. מרק הבצל, לרגל הימים הגשומים..."

http://www.haaretz.co.il/food/1.1903873

ושאלה לי: אולי, במקרה, את ענתי42 (אחת הגולשות הוותיקות והמקסימות שהיו פעם ב"חלבי")?

נירה

 
לצפיה ב-'הייתי בעבר פה אבל תמיד הייתי anaty271 ולא ענתי אחרת'
הייתי בעבר פה אבל תמיד הייתי anaty271 ולא ענתי אחרת
31/12/2015 | 23:15
2
43
תודה על המתכון
אולי במקרה יש לך גם מתכון למרק מינסטרונה?
לצפיה ב-'מרק מיניסטרונה עשיר וטעים/על השולחן'
מרק מיניסטרונה עשיר וטעים/על השולחן
01/01/2016 | 00:09
56
כתוב שם "מרק ירקות וקטניות בסגנון איטלקי", שזה בדיוק התרגום למרק מיניסטרונה:

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=82&Art...

שנה טובה,

נירה

 
לצפיה ב-'ועוד מתכון מעולה למיניסטרונה של בת' אילון'
ועוד מתכון מעולה למיניסטרונה של בת' אילון
01/01/2016 | 00:40
59
מהספר "מטבח איטלקי כפרי". יש לי את הספר, אבל מכיוון שיש על המתכון זכויות יוצרים אני לא יכולה להעתיקו מהספר. הנה קישור למתכון באתר "על השולחן":

מרק מיניסטרונה/בת' אילון, "מטבח איטלקי כפרי"

https://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=122&A...

תיהני,
 
לצפיה ב-'מרק בצל הטוב ביותר שהכנתי'
מרק בצל הטוב ביותר שהכנתי
01/01/2016 | 16:05
3
177
המתכון הוא של שף אבי מנור 46 שנים במיקצוע שאני מכיר ומוקיר את מתכוניו הרבים:
 
לצפיה ב-'milch תודה על המתכון - הרכיבים דומים'
milch תודה על המתכון - הרכיבים דומים
01/01/2016 | 17:45
2
41
למתכון שהבאתי, יש רק שוני בכמויות. המרק בתמונת המתכון שהבאת נראה מעולה.

שנה טובה,
לצפיה ב-'המתכון ב"הארץ"'
המתכון ב"הארץ"
01/01/2016 | 19:45
1
55
המתכון מתאפיין בריבוי מרכיבים שלטעמי אינם מתמזגים טוב עם מרק בצל. יין לבן בהחלט! גם וויסקי או קוניאק? אלה מנוגדי טעמים. טימין ועלי דפנה? לא כל-כך. אגוז מוסקט מאד מזוהה עם מאכלי תפוחי אדמה. יש כאן בליל של טעמים שלאו דוקא משביחים את המרק. איש את הטעם שאוהב יאכל ועוד משהו: לפני המון שנים ראיתי תוכנית בישול תחרותית שבמסיגרתה מבקרי מיסעדות ידועים פקדו את המיסעדות שהשתתפו. משום מה נחרט בזיכרוני משפט שאמר אחד המבקרים על אחת המנות שהוגשו לו: "בתבשיל ממוצע אמורים להיות כ-5 מרכיבים, כאן אני הצלחתי לאבחן 18!"
כנראה שלא כל המרבה זה משובח.
לצפיה ב-'נכון, 18 רכיבים זה הרבה, בזה של אבי '
נכון, 18 רכיבים זה הרבה, בזה של אבי
01/01/2016 | 23:55
43
יש 10 רכיבים, 5 יותר מאשר במשפט של המבקר. 

שבת שלום.
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
31/12/2015 | 16:04
5
 מחפשים פעילויות נחמדות לילדים בימים הגשומים של השנה?
היכנסו עכשיו לפורום יוצרים עם ילדים וקבלו רעיונות מקוריים!
 
 מתעניינים בבר אקטיבי לאירוע מושלם? יש לכם שאלות לגבי בחירת האלכוהול?
היכנסו עכשיו לפורום בר אקטיבי ותקבלו תשובות להכל!
 
 ההתמכרות שלך מפריעה לך לנהל אורח חיים תקין?
בוא לדבר על זה עכשיו בפורום התמכרות למין
 
 מחפשים מטפל סיעודי עבור היקרים לכם מכל? יש לכן שאלות לגבי זכויותיו?
היכנסו עכשיו לפורום טיפול בקשישים ותקבלו מענה לשאלותיכם!
 
 מתעניין בקרב מגע ומעוניין לקבל פרטים נוספים?
היכנס עכשיו לפורום קרב מגע הגנה עצמית ותקבל תשובות לכל השאלות!
 
לצפיה ב-'שלום רב. אולי תוכלו לעזור לי. כבר שעה אני מחפשת טבלת '
שלום רב. אולי תוכלו לעזור לי. כבר שעה אני מחפשת טבלת
27/12/2015 | 05:01
7
71

המרה של ירקות ופירות ב-1 קילו. כל הזמן מופיע לי כמה קלוריות, קלוריות, קלוריות..הטבלה הזאת היא ככ בסיסית..
אני יודעת שתלוי בגודל הירק או הפרי. אני מתכוונת בממוצע. נגיד כמה מלפפונים בינוניים יש ב-1 ק'. האם קיימת טבלה כזו בכלל?
אם יש, מישהו/י מוכן לשלוח לי קישור לטבלה כזאת?
 
המון תודה 
 
לצפיה ב-'עד עתה נתקלתי רק בטבלת המרות לאפייה, למשל'
עד עתה נתקלתי רק בטבלת המרות לאפייה, למשל
27/12/2015 | 10:12
6
27
קמח-סוכר במשקל לכמה הוא שווה בכוסות (כוסות של 200 מ"ל או מידות בינלאומיות של 250-240 מ"ל), או המרת משקל של ביצים ביחידות, וכך הלאה. עדיין לא נתקלתי בהמרת משקל של ירקות ליחידות. אם תמצאי כזו, נשמח גם לקבל. תודה מראש  
לצפיה ב-'נירה תודה..גם אני נתקלתי בה..אם אמצא אשלח לכם בשמחה..'
נירה תודה..גם אני נתקלתי בה..אם אמצא אשלח לכם בשמחה..
28/12/2015 | 02:43
5
5
לצפיה ב-'תודה, אקבל בשמחה וגם אשים בקישורי'
תודה, אקבל בשמחה וגם אשים בקישורי
28/12/2015 | 08:43
4
18
הפורום.

תודה מראש,

נירה
לצפיה ב-' כשאמצא בטיולי ברשת אשלח..אני מזמינה באתר של שופרסל ולכן'
כשאמצא בטיולי ברשת אשלח..אני מזמינה באתר של שופרסל ולכן
28/12/2015 | 09:51
3
20
זה חשוב לי..
לצפיה ב-'ותודה לאלבום שלך. לא הספקתי להתבונן. אעשה זאת בהמשך..'
ותודה לאלבום שלך. לא הספקתי להתבונן. אעשה זאת בהמשך..
28/12/2015 | 09:53
1
9
לצפיה ב-'בעונג רב '
בעונג רב
28/12/2015 | 18:05
4
לצפיה ב-'הבנתי. צר לי שאני לא יכולה לעזור '
הבנתי. צר לי שאני לא יכולה לעזור
28/12/2015 | 18:03
5
לצפיה ב-'איזה יין מתאים?'
איזה יין מתאים?
27/12/2015 | 10:02
1
24
שלום אני מחפש יין שמתאים לארוחה רומנטית כזו, ארוחה שכוללת ספגטי עם רוטב עגבניות וקינוח מתוק. יש המלצות? כדאי שהיין יהיה כמה שיותר זול ודו ספרתי 
תודה
לצפיה ב-'הייתי קונה לארוחה כזאת יין יבש, כמו'
הייתי קונה לארוחה כזאת יין יבש, כמו
27/12/2015 | 10:07
14
קברנה סוביניון, או סוביניון בלאן. יש כאלה מצויינים דו ספרתיים.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
24/12/2015 | 14:19
7
 כותב עבודה סמינריונית? צריך עזרה במציאת מקורות ביבליוגרפים?
היכנס עכשיו לפורום כתיבת עבודות אקדמיות ותקבל תשובות לכל השאלות!
 
 סובלים ממחלת הקרוהן והקוליטיס? אתם לא לבד.
היכנסו עכשיו לפורום קרוהן וקוליטיס – תמיכה ותוכלו לשתף באנונימיות מוחלטת
 
 עומדת ללדת? מתלבטת איך לבחור את הדולה המושלמת עבורך?
בפורום לקראת לידה – רופא ודולה תוכלי לשאול ולהתייעץ על הכל
 
 מכורים לסדרה צעירים חסרי מנוח? עדיין רוצים להתעדכן בכל מה שקורה?
מוזמנים להיכנס עכשיו לפורום צעירים חסרי מנוח ולדבר על כל מה שחם!
 
 סובלים מבעיות זיכרון? רוצים ללמוד תרגילים לשיפורו וחיזוקו?
היכנסו עכשיו לפורום שיפור הזיכרון וגלו דרכים להתמודדות!
 
לצפיה ב-'עוגת סולת גרגירית '
עוגת סולת גרגירית
20/12/2015 | 15:12
3
92
שלום לחברות.
 
אפיתי עוגת סולת כמו שרשום במתכון. העוגה יצאה יפה, הבעיה שמרגישים את גרגירי הסולת בפה. מה לעשות כדי שהגרגירים לא יורגשו?
 
תודה למשיבות.
לצפיה ב-'בעוגת סולת, כמו בעוגת סולת, מרגישים את הסולת'
בעוגת סולת, כמו בעוגת סולת, מרגישים את הסולת
20/12/2015 | 19:59
2
70
אפשר לאפות את העוגה עם סולת דקה יותר, או לאפות את העוגה עם כמויות שוות של סולת וקמח. זאת אומרת, עם כתוב שתי כוסות סולת, אפשר להמיר כוס אחת בקמח. בצורה זו הסולת לא תורגש כל כך.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'תודה לתשובה '
תודה לתשובה
20/12/2015 | 22:43
1
42
במתכון היה כוס קמח וכוס סולת. עשיתי מהסולת הכי דק. אבל בכל זאת יש בפה תחושה של גרגרי חול. חשבתי, אם אפשר קודם להשרות בנוזלים המצורפים למתכון לפרק זמן, עד שהסולת יתרכך, ורק אז לצרף לשאר המרכיבים. אולי בפעם הבאה אעשה כך.
 
תודה ולילה טוב.
לצפיה ב-'לא ראיתי את המתכון, כך שאני לא יכולה'
לא ראיתי את המתכון, כך שאני לא יכולה
20/12/2015 | 23:03
39
להוסיף עוד עצות.



נירה
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
15/12/2015 | 17:54
9
 יש לך פחד במה? נתקל בקשיים לעמוד מול קהל ולהעביר מסר בצורה ברורה?
בוא לדבר על זה עכשיו בפורום פחד במה חרדת קהל

 רוצה לשיר ולא רק באמבטיה? סובל מצרידות ולא מצליח למצוא לזה פתרון?
היכנס עכשיו לפורום פיתוח קול בריאות הקול ותוכל לשאול ולהתייעץ!

 מחפשים מוהל לרגל הולדת הבן? מתלבטים לגבי ההשלכות של ברית המילה?
מוזמנים להיכנס לפורום מוהל ברית מילה ולהתייעץ עם מוהל מוסמך

 סובלת מורידים בולטים ברגליים? מעוניינת למצוא לכך פתרון יעיל ואמין?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום העלמת ורידים

 האזור האינטימי נפגע לאחר הלידה?
היכנסי עכשיו לפורום פלסטיקה וגינאלית וגלי את האפשרויות שעומדות לרשותך
 
לצפיה ב-'תודה נירה,,,,'
תודה נירה,,,,
11/12/2015 | 22:00
1
72
טוב,ניסיתי..
וקורה שמפשלים,,,,
אבל לא מבינה מה יצא לי..
לצפיה ב-'העונג כולו שלי - וגם לי זה קורה שאני'
העונג כולו שלי - וגם לי זה קורה שאני
12/12/2015 | 19:58
54
נתקלת במתכון לא מוצלח.
 
שבוע טוב

נירה
לצפיה ב-'איך מבשלים בורגול עבה שיצא קל ולא כבד? תודה'
איך מבשלים בורגול עבה שיצא קל ולא כבד? תודה
06/12/2015 | 17:17
7
46
לצפיה ב-'ערב טוב עדי, מה שלומך? '
ערב טוב עדי, מה שלומך?
06/12/2015 | 22:37
6
196
חושבת שצריך להשרות את הבורגול קודם.

מה אתה מתכוון לבשל? (שתף אותי, ואז אולי אוכל לעזור).

ברוך הבא ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד טעים. אתה מוזמן להישאר.

חג אורים שמח לך וליקיריך.
לצפיה ב-'נירה יקירתי. בסתר ליבי קיוויתי שתזכרי. איזה זיכרון ניפלא.'
נירה יקירתי. בסתר ליבי קיוויתי שתזכרי. איזה זיכרון ניפלא.
06/12/2015 | 22:44
5
77
יש לי בפה עדיין את הטעם הטוב של הפילפל צומה שהבאתי לי במפגש לפני ? שנים.
אחח היו זמנים.
אני רוצה להכין בורגול רגיל כמו אורז.
יוצא לי כבד מאד ומחפש את הדרך הנכונה להכנה שיצא כמו עננים.
אני יודע שזה אפשרי ותלוי בכמויות המים להשרייה ולבישול.
בי וחג שמח.
לצפיה ב-'כמובן שאני זוכרת, איך לא? - גם לי זכורים '
כמובן שאני זוכרת, איך לא? - גם לי זכורים
06/12/2015 | 22:56
2
75
המפגשים, ובמיוחד אלה שהיו אצל אמירה ואצלך.

אם תרצה מתכון לפלפל הצ'ומה שלי, אשמח לתת.

ובאשר לבורגול, נסה לבשל אותו כמו בקישור:

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=542&ArticleID=8201

אם תרצה להכין מטעמים אחרים, כמו סלט, פשוט משרים את הבורגול במים רותחים במשך שעה, ואז שוטפים וממשיכים לפי המתכון.

בהצלחה,

חג אורים שמח,


נירה
לצפיה ב-'נירה, אשמח למתכון. תודה'
נירה, אשמח למתכון. תודה
06/12/2015 | 23:09
1
22
לצפיה ב-'הפלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1'
הפלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1
06/12/2015 | 23:21
147
את התמונה צילמה סילבי (silvey) במפגש של פורום בישול לילדים.

פלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1

"אני מעדיפה שאת החריפות ייתן השום ולא הפפריקה החריפה (שהיא 'נשכנית' יותר) ולכן אני מפחיתה את כמות הפפריקה החריפה, 
מוסיפה עוד ראש שום, וגם פלפל שחור (שאין במתכון המקורי). כמו כן, אני שמה מעט מאוד מלח.
הוא משמש אצלי במקום סחוג בתוך כריכים, או כתיבול לכל מיני מאכלים..." (נירה)

החומרים:
2 ראשי שום
1 כוס שמן קנולה
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור (גרוס טרי)
1/4 כפית מלח

- טוחנים את הכול במיקסר "מקל" ומאחסנים בצנצנת אטומה היטב במקרר.

בהצלחה,

נירה
 
לצפיה ב-'בורגול כמו אורז....'
בורגול כמו אורז....
08/12/2015 | 18:20
1
64
הכנתי לפי הוראות על השקית שקניתי.
מאוד דומה לבישול אורז - ככל הזכור לי.
אבדוק אם יש עוד שקית בבית.
פגשתי את קרוב המשפחה שלי שאתה מכיר לפני כחודש....
רעיה
 
על כוס בורגול - כוס וחצי מים, בישול של 15 דקות והשהיה של כרבע שעה לפני פתיחת הסיר.
 
לצפיה ב-' תודה רבה וחג שמח.'
תודה רבה וחג שמח.
08/12/2015 | 18:27
9

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא השלמת/הבטחת הכנסה
אירוח בנושא...
בתיה כהן, מנהלת תחום הבטחת הכנסה בביטוח לאומי,...
אירוח בנושא השלמת/הבטחת הכנסה
אירוח בנושא...
בתיה כהן, מנהלת תחום הבטחת הכנסה בביטוח לאומי,...
תחרות להורים: זוכים בכרטיסים ומבלים עם הילדים
תחרות להורים: זוכים...
כותבים על פעילות ייחודית לילדים בחופש וזוכים...
תחרות להורים: זוכים בכרטיסים ומבלים עם הילדים
תחרות להורים: זוכים...
כותבים על פעילות ייחודית לילדים בחופש וזוכים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ