לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אוכל חלבי
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

איזה יין מתאים?
27/12/2015 | 10:02
1
21
שלום אני מחפש יין שמתאים לארוחה רומנטית כזו, ארוחה שכוללת ספגטי עם רוטב עגבניות וקינוח מתוק. יש המלצות? כדאי שהיין יהיה כמה שיותר זול ודו ספרתי 
תודה
הייתי קונה לארוחה כזאת יין יבש, כמו
27/12/2015 | 10:07
13
קברנה סוביניון, או סוביניון בלאן. יש כאלה מצויינים דו ספרתיים.

בהצלחה,

נירה
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
24/12/2015 | 14:19
7
 כותב עבודה סמינריונית? צריך עזרה במציאת מקורות ביבליוגרפים?
היכנס עכשיו לפורום כתיבת עבודות אקדמיות ותקבל תשובות לכל השאלות!
 
 סובלים ממחלת הקרוהן והקוליטיס? אתם לא לבד.
היכנסו עכשיו לפורום קרוהן וקוליטיס – תמיכה ותוכלו לשתף באנונימיות מוחלטת
 
 עומדת ללדת? מתלבטת איך לבחור את הדולה המושלמת עבורך?
בפורום לקראת לידה – רופא ודולה תוכלי לשאול ולהתייעץ על הכל
 
 מכורים לסדרה צעירים חסרי מנוח? עדיין רוצים להתעדכן בכל מה שקורה?
מוזמנים להיכנס עכשיו לפורום צעירים חסרי מנוח ולדבר על כל מה שחם!
 
 סובלים מבעיות זיכרון? רוצים ללמוד תרגילים לשיפורו וחיזוקו?
היכנסו עכשיו לפורום שיפור הזיכרון וגלו דרכים להתמודדות!
 
עוגת סולת גרגירית
20/12/2015 | 15:12
3
88
שלום לחברות.
 
אפיתי עוגת סולת כמו שרשום במתכון. העוגה יצאה יפה, הבעיה שמרגישים את גרגירי הסולת בפה. מה לעשות כדי שהגרגירים לא יורגשו?
 
תודה למשיבות.
בעוגת סולת, כמו בעוגת סולת, מרגישים את הסולת
20/12/2015 | 19:59
2
66
אפשר לאפות את העוגה עם סולת דקה יותר, או לאפות את העוגה עם כמויות שוות של סולת וקמח. זאת אומרת, עם כתוב שתי כוסות סולת, אפשר להמיר כוס אחת בקמח. בצורה זו הסולת לא תורגש כל כך.

בהצלחה,

נירה
תודה לתשובה
20/12/2015 | 22:43
1
40
במתכון היה כוס קמח וכוס סולת. עשיתי מהסולת הכי דק. אבל בכל זאת יש בפה תחושה של גרגרי חול. חשבתי, אם אפשר קודם להשרות בנוזלים המצורפים למתכון לפרק זמן, עד שהסולת יתרכך, ורק אז לצרף לשאר המרכיבים. אולי בפעם הבאה אעשה כך.
 
תודה ולילה טוב.
לא ראיתי את המתכון, כך שאני לא יכולה
20/12/2015 | 23:03
37
להוסיף עוד עצות.



נירה
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
15/12/2015 | 17:54
9
 יש לך פחד במה? נתקל בקשיים לעמוד מול קהל ולהעביר מסר בצורה ברורה?
בוא לדבר על זה עכשיו בפורום פחד במה חרדת קהל

 רוצה לשיר ולא רק באמבטיה? סובל מצרידות ולא מצליח למצוא לזה פתרון?
היכנס עכשיו לפורום פיתוח קול בריאות הקול ותוכל לשאול ולהתייעץ!

 מחפשים מוהל לרגל הולדת הבן? מתלבטים לגבי ההשלכות של ברית המילה?
מוזמנים להיכנס לפורום מוהל ברית מילה ולהתייעץ עם מוהל מוסמך

 סובלת מורידים בולטים ברגליים? מעוניינת למצוא לכך פתרון יעיל ואמין?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום העלמת ורידים

 האזור האינטימי נפגע לאחר הלידה?
היכנסי עכשיו לפורום פלסטיקה וגינאלית וגלי את האפשרויות שעומדות לרשותך
 
תודה נירה,,,,
11/12/2015 | 22:00
1
70
טוב,ניסיתי..
וקורה שמפשלים,,,,
אבל לא מבינה מה יצא לי..
העונג כולו שלי - וגם לי זה קורה שאני
12/12/2015 | 19:58
53
נתקלת במתכון לא מוצלח.
 
שבוע טוב

נירה
איך מבשלים בורגול עבה שיצא קל ולא כבד? תודה
06/12/2015 | 17:17
7
36
ערב טוב עדי, מה שלומך?
06/12/2015 | 22:37
6
191
חושבת שצריך להשרות את הבורגול קודם.

מה אתה מתכוון לבשל? (שתף אותי, ואז אולי אוכל לעזור).

ברוך הבא ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד טעים. אתה מוזמן להישאר.

חג אורים שמח לך וליקיריך.
נירה יקירתי. בסתר ליבי קיוויתי שתזכרי. איזה זיכרון ניפלא.
06/12/2015 | 22:44
5
76
יש לי בפה עדיין את הטעם הטוב של הפילפל צומה שהבאתי לי במפגש לפני ? שנים.
אחח היו זמנים.
אני רוצה להכין בורגול רגיל כמו אורז.
יוצא לי כבד מאד ומחפש את הדרך הנכונה להכנה שיצא כמו עננים.
אני יודע שזה אפשרי ותלוי בכמויות המים להשרייה ולבישול.
בי וחג שמח.
כמובן שאני זוכרת, איך לא? - גם לי זכורים
06/12/2015 | 22:56
2
72
המפגשים, ובמיוחד אלה שהיו אצל אמירה ואצלך.

אם תרצה מתכון לפלפל הצ'ומה שלי, אשמח לתת.

ובאשר לבורגול, נסה לבשל אותו כמו בקישור:

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=542&ArticleID=8201

אם תרצה להכין מטעמים אחרים, כמו סלט, פשוט משרים את הבורגול במים רותחים במשך שעה, ואז שוטפים וממשיכים לפי המתכון.

בהצלחה,

חג אורים שמח,


נירה
נירה, אשמח למתכון. תודה
06/12/2015 | 23:09
1
21
הפלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1
06/12/2015 | 23:21
143
את התמונה צילמה סילבי (silvey) במפגש של פורום בישול לילדים.

פלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1

"אני מעדיפה שאת החריפות ייתן השום ולא הפפריקה החריפה (שהיא 'נשכנית' יותר) ולכן אני מפחיתה את כמות הפפריקה החריפה, 
מוסיפה עוד ראש שום, וגם פלפל שחור (שאין במתכון המקורי). כמו כן, אני שמה מעט מאוד מלח.
הוא משמש אצלי במקום סחוג בתוך כריכים, או כתיבול לכל מיני מאכלים..." (נירה)

החומרים:
2 ראשי שום
1 כוס שמן קנולה
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור (גרוס טרי)
1/4 כפית מלח

- טוחנים את הכול במיקסר "מקל" ומאחסנים בצנצנת אטומה היטב במקרר.

בהצלחה,

נירה
 
בורגול כמו אורז....
08/12/2015 | 18:20
1
62
הכנתי לפי הוראות על השקית שקניתי.
מאוד דומה לבישול אורז - ככל הזכור לי.
אבדוק אם יש עוד שקית בבית.
פגשתי את קרוב המשפחה שלי שאתה מכיר לפני כחודש....
רעיה
 
על כוס בורגול - כוס וחצי מים, בישול של 15 דקות והשהיה של כרבע שעה לפני פתיחת הסיר.
 
תודה רבה וחג שמח.
08/12/2015 | 18:27
9
שרשור מתכוני חנוכה של פורום אוכל חלבי
05/12/2015 | 11:23
29
108
אשמח אם תשתפו במתכוניכם.

חג אורים שמח.


נירה
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh
05/12/2015 | 11:29
1
1034
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/ lliAsh
מקור המתכון והתמונה: (Elena Ilganaev (lliAsh
 
החומרים:
2 כוסות חלב חמים
25 גר' (חצי חבילה) שמרים מגורענים טריים
1 ביצה טרופה
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן (בעיקרון חמניות)
3 כוסות קמח מנופה
שמן לטיגון
 
הכנה:
- שמים את החלב בקערה ומוסיפים את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים את כף השמן והביצה הטרופה. מערבבים שוב.
- מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים קלות.
- מכניסים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים בעזרת מזלג, עד שכל הגושים נעלמים.
- משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
- מחממים שמן במחבת על אש נמוכה יחסית. בעזרת כף מעבירים למחבת החמה תלוליות מהבלילה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מוציאים על נייר סופג ומגישים עם ממרח מלוח או מתוק לפי הטעם (גבינת שמנת 30% וסלמון מעושן זה מעדן).
 
הערות של אלנה:
1. אל תיבהלו - לא מתקבל כאן בצק, אלא בלילה סמיכה לכן גם צורת הלביבות היא "חופשית" ולא סימטרית
2. אני המרתי 1/2 כוס קמח בקמח מלא
3. לא להתקמצן על השמן! כך הלביבות עסיסיות יותר.
4. מהירות ההתפחה תלויה כמובן בטמפרטורה באותו יום.
5. הלביבות במיטבן בעודן חמות, אם תרצו לחמם כדאי לעשות זאת בטוסטר אובן.
 
תיהנו,
אלנה
 
בטח בואו נגזים ונשים בזה שמרים
11/12/2015 | 15:20
23
"חבוֹרוסט" (Chvorost) - "כרסומיות"מהמטבח הרוסי/ lliAsh
05/12/2015 | 11:34
156
"חבוֹרוסט" (Chvorost) - "כרסומיות"מהמטבח הרוסי/ lliAsh
מקור המתכון והתמונה: (Elena Ilganaev (lliAsh

"אין להן קשר לחנוכה אבל הן מטוגנות ומתחסלות מהר מאוד..." (אלנה) 

החומרים (להמון עוגיות קטנות):
500-400 גר' קמח רגיל
3 חלמונים (65 גר')
22 גר' סוכר
2 כפות וודקה!
2 כפות שמנת חמוצה
1 כפית מלח
150 מ"ל חלב
שמן לטיגון עמוק (במקור שמן חמניות + חמאה מזוככת)
אבקת סוכר

הכנה:
- טורפים היטב את כל החומרים, למעט הקמח.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק קשה אך חלק.
- מניחים בצד ל-30 דקות, מכוסה.
- מחלקים את הבצק ל-4-2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דקיק ממש (אם יש לכם מכונת פסטה זה הזמן לשלוף וליהנות!).
- חותכים מהבצק רצועות או צורות לפי הטעם (ניתן לקשור קשר, לחרוץ חריצים אלכסוניים או לקלוע צמה)
- מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש לחום גבוה (להבדיל מהסופג).
- מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג, משהים קצת ומעבירים לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומכרסמים בכיף.

תיהנו,
אלנה
 

 
 
"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
05/12/2015 | 11:37
150

"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: (Elena Ilganaev) (lliAsh)

"תענוג עגול לחג הקרב ובא..." (אלנה)

הרכיבים ל-24-20 יחידות:
2 ביצים
100 גר' סוכר (אפשר פחות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
250  גר' גבינת טבורוג (או טוב טעם או כנען)
300 גר' קמח + עוד לקימוח
שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת קציפה בהירה מעט.
- מוסיפים את הסודה לשתייה, המלח והגבינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים (בכף עץ או מרית), עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים מקומחות.
- מרדדים לעלה בעובי 0.7-0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בכוס לשתייה קרה, טבלתי את הפיה כל פעם בקמח כדי שהבצק לא ידבק).
- במרכז כל עיגול קורצים עוד עיגול קטן, כדי ליצור חור כמו של דונאטס.
- מטגנים את הפונצ'יקי ואת ה"חורים" בשמן חם בגובה של 3 ס"מ לפחות, עד הזהבה מכל צד.
- מוציאים על נייר סופג, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. 
*חשוב לטרוף את הכל כשזה טרי-טרי! 

תיהנו,
אלנה
 
ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
05/12/2015 | 11:50
116
ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע, טלי גרופית, מבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...


"'ארנצ'יני' הם כדורי אורז ממולאים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. ארנצ‘יני הוא מאכל רחוב סיציליאני..." (טלי)

החומרים: 
למעטפת:

2 כוסות אורז לריזוטו 
2 כפיות מלח
1 כף חומץ אורז

- מבשלים עם 4 כוסות מים
- כשהאורז מוכן מוסיפים 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוראת, ומערבבים .
מקררים היטב ומוסיפים:
2-1 ביצים (שתהיה עיסה נוחה)
מילוי: כדורי מוצרלה (בייבי)
עלי בזיליקום קצוצים 
עגבניות מיובשות קצוצות

- מצפים את כדורי המוצרלה בעלי הבזיליקום ובעגבניות הקצוצות.
- לוקחים חופן קטן של אורז, מגלגלים לכדור ובעזרת הבוהן יוצרים חור, מגדילים את החור מעט ויוצרים מעטפת.
- מכניסים למעטפה כדור מוצרלה ומהדקים בזהירות מבלי לקרוע את מעטפת 
 
האורז.

ציפוי:
פירורי לחם זהובים

- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
*הגשתי עם רוטב עגבניות עשיר בבזיליקום (טלי)

תיהנן,
טלי
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
05/12/2015 | 11:53
162
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע, טלי גרופית, מבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...


"סופגניות אלה הן למעשה פחזניות מטוגנות מצופות אבקת סוכר..." (טלי)

החומרים:
לבצק רבוך: 
מבשלים בסיר: 

1 כוס  מים
100 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
1 כף סוכר
מוסיפים:
1 כוס קמח

הכנה:
- מערבבים היטב ומבשלים עד שהבצק נפרד מהדפנות, מקררים מעט ומוסיפים: כפית גרידת תפוז/לימון, 
מערבבים ומוסיפים 4 ביצים  בכל פעם ביצה אחת תוך בחישה עד שהביצה נבלעת בבצק ומתקבלת בלילה אחידה. מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים חלקים קטנים מהבצק עם שתי כפיות או שתי כפות, תלוי בגודל שרוצים (הן תופחות מאוד אז לא להעמיס על הסיר). לאחר הזהבה מוציאים לנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר .

תיהנו,
טלי
לביבות תרד וקישואים/ד ר ו מ י ת 1
05/12/2015 | 11:56
103
לביבות תרד וקישואים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1
הוכן וצולם ע"י: אילנית12

קישור לתמונות נוספות של המתכון בבלוג של אילנית:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

החומרים:

1 צרור תרד טרי או חבילה מהסופרים
3 קישואים בינוניים קלופים
1 בצל בינוני
4 שיני שום קצוצות
3 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 כפות שמן זית
קמח מצה או פירורי לחם "כמה שתופס"

הכנה:
- שוטפים היטב ומייבשים את התרד, קוצצים דק.
- מגררים בפומפיה גסה את הקישואים והבצל ומערבבים עם התרד, מערבבים עם הביצים ומתבלים. 
- מוסיפים את קמח המצה או פירורי הלחם עד ליצירת מרקם נוח לקציצות. לשים היטב ושמים בקערה במקרר לפחות לחצי שעה.
- יוצרים מעין קציצות מהדקים מעט מטגנים עד להזהבה (יש צורך להפוך),סופגים את עודף השומן על מפיות נייר.

הערות:
טעים מאד עם יוגורט או שמנת.
אפשר להוסיף לתערובת חופן חזה עוף או הודו טחון.

תיהנו,
דרומית ואילנית
"באג'יה" בצל מטוגן בבלילה – לביבות בנוסח הודי/רינה פושקרנה
05/12/2015 | 11:58
100
"באג'יה" בצל מטוגן בבלילה – לביבות בנוסח הודי/רינה פושקרנה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור לתמונות נוספות של ה"באג'יה" בוורסיות (עם ירקות אחרים) אחרות, וכן למתכון מטבל הצ'אטני בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...


"בהכנת התערובת אין שימוש במים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים וכך התערובת נדבקת אליו..." (אילנית)

המרכיבים לכ-12 יחידות:
1 בצל גדול חתוך ומופרד לטבעות
לציפוי:
1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס
קורט מלח
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית  כוסברה טחונה
כוסברה טרייה קצוצה

שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- מניחים את כל מרכיבים הבלילה בקערה גדולה ומערבבים היטב.  
- מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. 
- טובלים את טבעות הבצל בתערובת ומערבבים היטב. לוקחים כף או שתיים של תערובת, מעבירים למחבת ומטגנים עד קבלת צבע שחום. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים עם צ`אטני.

הערות שלי (אילנית):
1. נאלצתי לשים ככף מים לתערובת הבצל, העיסה היתה יבשה מדי.
2. הבצל צריך להיות מצופה בקמח,ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולהניח בשמן החם.
3. הוספתי כמון טחון לתערובת.
4. הכנתי גם מחצילים ותפוחי אדמה.את החצילים פרסתי דק המלחתי ואחר כך סחטתי מנוזלים.
5. את התפוחי אדמה חתכתי לטבעות דקות דקות.
6. בתערובת של החצילים והתפוחי אדמה הוספתי כחצי כוס המים.
7. הירקות צריכים להיות מצופים בבלילה
8. אוכלים עם  מטבל "צ`אטני".

תיהנו,
אילנית
"דונאטס"/אילנית12
05/12/2015 | 12:01
69
"דונאטס"/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור לתמונות נוספות בבלוג של אילנית12:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...


החומרים (כוס מידה סטנדרטית 240 סמ"ק) ל-30-25 יחידות, תלוי בגודל שבחרתם להכין *ניתן להכין חצי כמות:
1 ק"ג קמח לבן פחות חצי כוס (אותה נשאיר לקימוח משטח העבודה או אם יהיה חסר קמח בלישה)
2 ביצים מס' 1
50 גר' שמרים טריים בשקית
¾ כוס סוכר (או יותר אם אוהבים יותר מתוק)
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס שמן (לא זית) 
1/2 1 כוסות חלב פושר (לא חם אחרת הבצק לא יתפח)
קורט מלח
לקישוט: אבקת סוכר, או שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות 

הכנה:
- שמים בקערה את החומרים הנוזליים, מוסיפים שמרים, סוכר, ביצים וסוכר וניל, מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח והמלח.
- לשים כ-7-5 דקות עד שמקבלים בצק נוח לעבודה. *אם הבצק מאוד רטוב מוסיפים כל פעם קמצוץ קמח.
- מכסים  ומשהים לתפיחה כשעה וחצי. 
- יוצרים צורות על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים חצי שעה. נוספת.
- קורצים עיגולים מעט עבים בעזרת כוס ולאחר מכן, קורצים עיגול במרכז בעזרת פקק קטן (בערך 2 ס"מ לא מדדתי). *לעיתים אני יוצרת עיגול עבה ביד ויוצרת חור (בפקק של שתיה קלה).
- מחממים על אש בינונית שמן עמוק ומניחים ומפזרים סוכריות.
*ניתן להקפיא.

תיהנו,
אילנית
ה"זנגולה" של דליה/אילנית12
05/12/2015 | 12:03
74

ה"זנגולה" של דליה/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
2 כוסות קמח רגיל
20 גר' שמרים 
מים 
מעט הל טחון
לסירופ:
½ 2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
מעט הל טחון

- מרתיחים את הסירופ ושמים בצד  

הכנה:
 -מערבבים את השמרים ההל והקמח עם בערך כוס מים.
- התערובת צריכה להיות דביקה ודלילה מעט. צריך להגיע למצב שאפשר להכניס מעט מהתערובת למזרק (השתמשתי במזרק של הסופגניות). 
- מרתיחים בסיר שמן עמוק. יוצקים מתערובת הבצק לשמן בצורת חילזון. הזנגולה תופחת מיד, מחכים שהחילזון יזהיב. אם יש צורך הופכים.
- מטגנים כל זנגולה כמה דקות, מוציאים ו טובלים מייד בסירופ.

תיהנו,
אילנית
"לטקעס" – לביבות תפוחי אדמה נוסטלגיות/פירגה
05/12/2015 | 12:06
193
"לטקעס" – לביבות תפוחי אדמה נוסטלגיות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

"לביבות תפוחי אדמה מטוגנות או אפויות כמאפינס. טעם של פעם..." (פירגה)

החומרים:
4 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים, מגוררים במגררת גסה וסחוטים היטב 
1 בצל, מקולף ומגורר במגררת גסה 
1 ביצה, או יותר, להחליט בסוף אם להוסיף
1 כף שמנת חמוצה
1 כוס פתיתית  (פתיתי תפוחי אדמה) או 4-3 כפות קמח
מלח ופלפל שחור

- מטגנים בשמן בחום בינוני משני הצדדים עד להשחמה, ומספיגים על נייר סופג.
*אפשר לאפות בתבניות מאפינס.

תיהנו,
פירגה
פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים/פירגה
05/12/2015 | 12:09
111
פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

"חדשני ומרתק בארומטיות ובצבע היפה.  הכנתי במיוחד לכבוד חג החנוכה ,אבל לא רק...
זוכרים את הדובשניות צימוקים שלי? עם הצימוקים הכתושים במעבד מזון? הם נפלאות ואני מכינה אותן המון.  אז יישמתי את הרעיון של הצימוקים גם על הפנקייק שיצאו חלומיים.
תקראו היטב איך מכינים כדי שגם לכם יהיה חג חנוכה מקסים. 
ואם זה יהיה לכם טעים,תפנקו את כל באי ביתכם  כ ל  ה ש נ ה  מגיל שנה ועד 120... (פירגה)

החומרים ל-16 יחידות:
1/2 כוס צימוקים
תפוח עץ ירוק 

שמים בקערה עמוקה:
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/4 כוס חלב קר
1 ביצה
1 כף סוכר חום
1 כפית דבש
1 כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז או כפית ליקר, וגם קצת קינמון שמוסיף המון

הכנה:
שמים במעבד מזון:
1/2 כוס צימוקים לבנים
1 תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן

- כותשים כמה דק שאפשר ומדי פעם מנקים את דפנות הקערה כי נדבק ושוב מפעילים.
- מוסיפים לקערה את עיסת התפוח והצימוקים ומערבבים.
- מרססים מחבת בשמן (למי שיש מחבת שקעים הכי טוב והכי מתאים).
- יוצקים כמות של כף  ב מ ר ו ו ח י ם .
- מטגנים על להבה קטנה והרבה זמן עד שהפנקייק משחימים ומעל מתחילות להיווצר בועות.
- הופכים עם כף רגילה ונעזרים במזלג.
- מטגנים גם את הצד השני עד שישחים קלות.
*מדי פעם צריך לרסס בשמן את התבנית (לפי הצורך)

מגישים חם עם מגוון אופציות:
גלידה
טחינה מעורבבת עם סילאן ואגוזים
שמנת חמוצה
קצפת
סירופ מייפל, שוקולד, ריבת חלב ועוד
אפשר להבריש קונפיטורה ולבזוק קוקוס ואגוזים
או לבזוק רק אבקת סוכר

תיהנו,
פירגה
"מאפינס" – סופגניות אפויות/פירגה
05/12/2015 | 12:25
248
"מאפינס" – סופגניות אפויות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

"מאפינס חמים עם גבינה וריבה, מלאים בריבה חמה שמזכירים את הסופגניות החמות והממולאות בריבה. את המאפינס האלה אוכלים חמים  'סופגנייה בלוף'. מתקבלים 12 מאפינס..." (פירגה)

שמים בקערה:
½ כוס שמן קנולה
1 מכל גבינה 5% = 250 גרם
2 ביצים טרופות היטב במזלג
1 כוס סוכר
וניל לטעם (עד 2 שקיות, או תמצית)
4 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
מלית:  ריבה טובה

- מערבבים  בכף עד להתמזגות החומרים – הבלילה דלילה - לא להוסיף קמח.
- יוצקים לתבניות מאפינס משומנות קלות – 3/4 גובה המאפינס
- מניחים כפית מלאה ריבה באמצע המאפינס.
- מנערים קלות את התבנית.
- מחממים מראש את התנור לחום 175 ואופים כ-30 דקות עד שמשחים.
- מצננים היטב את המאפינס לפני ששולפים מהתבניות. חשוב ביותר שהמאפינס יהיו קרים.
- משחררים בעדינות מסביב למאפינס עם סכין כי הם דבוקים לתבנית, ורק אז שולפים מלמטה

הערה של פירגה:
ניתן להקפיא-לחמם קלות במיקרו/טוסטר-אובן/תנור לפני ההגשה.

תיהנו,
פירגה
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
05/12/2015 | 12:27
65
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים:
1/2 2 כוסות קמח רגיל לבן
כף שמרים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים פושרים, או יותר
 ליקר  תפוזים 
אבקת סוכר, ריבה 

הכנה:
- ללוש היטב לקחת חלק מהבצק להכין חנוכיה ולאפות לתנור  בערך כ35 דקות לפני שאנו נותנים לבצק להכפיל עצמו. 
את שאר הבצק שמים בצד עד להכפלה.
- לאחר הכפלת הבצק ליצור כדורים קטנים ושוב שמים בצד לחצי שעה .
- שמים שמן במחבת עמוק ומטגנים את הסופגניות.
- סידור "החנוכיה":
לאחר שאפיתי את החנוכיה שמתי מעל סירופ שוקולד ואת הסופגניות הקטנות מסדרים מעל.
 - מפזרים אבקת סוכר ושמים מעט ריבה.
 
תיהנו,
ענתי
לביבות ללא שמן/silvey
05/12/2015 | 12:34
551
לביבות ללא שמן/silvey
מקור המתכון והתמונה: silvey (צביה צורף)
 
החומרים:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים בפומפיה דקה
1 בצל בינוני, מקולף ומגורד על פומפיה דקה
3 כפות גדושות קמח תופח
1 ביצה טריה מספר 1
מל"פ לפי הטעם
1 כף גדושה אבקת מרק (עוף או בצל(

הכנה:
- מערבבים ת"א ובצל. מסננים את הנוזלים המיותרים.
- מוסיפים קמח- מערבבים. מוסיפים ביצה-מערבבים. מוסיפים תבלון לפי הטעם.
- מרססים תרסיס שמן על מחבת טפלון מחומם, בעזרת כף מרק יוצקים לביבות למחבת. מטגנים והופכים לצד השני.
- אוכלים עם רסק תפוחי-עץ או עם סוכר.

תיהנו,
סילבי
סופגניות מיני בציפוי גנאש שוקולד - פרויקט חנוכה/du231
05/12/2015 | 12:37
71
סופגניות מיני בציפוי גנאש שוקולד - פרויקט חנוכה/du231
מקור המתכון: דודי אוסדון

קישור למתכון ולסדנת און-ליין צעד אחר צעד להכנת המתכון בבלוג של דודי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...


"דיברנו ודיברנו והנה זה הגיע החג האהוב, ואני מאמין שעל כולנו חג עם המון שמן, חג טעים ועסיסי, חג של סופגניות לביבות נרות סביבונים והמון המון ניסים. 
הפוסט הזה אומנם התפרסם לפני שנה אבל השבוע ישבתי עליו הרבה שיפצתי, תיקנתי, הוספתי וגם כתבתי סיפור נוסטלגי קטן עם מסר ענק.
אז קחו את המתכון קראו אותו טוב, תפנימו את כול הטיפים, כי זה באמת טיפים שילוו אתכם המון שנים למתכון, עשו גזור ושמור, עקבו אחרי התמונות, תפעילו את המיקסר, חממו את השמן, הדליקו את החנוכייה ותאכלו יום אחד ללא ספירת קלוריות וייסורי מצפון..." (דודי אוסדון)
 
החומרים ל-30 סופגניות מיני:
½ 4 כוסות קמח (630 גר')
1 שקית שמרית (50 גר') או 2 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
½ כוס סוכר
4 ביצים 
1 כף תמצית וניל, או חצי מקל וניל (רצוי)
1 כפית מלח 
1/4 כוס שמן קנולה 
¼ כוס מים 

זהו אחרי שבדקנו שיש לנו הכול אפשר להתחיל:
- מתחילים במיקסר עם וו לישה: שמים בקערה קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר, ביצים, וניל ומלח ומתחילים ללוש במהירות איטית עד לערבול כול החומרים.
- בינתיים מתחילים להוסיף בזרם דק את השמן והמים. אחרי שהכול נהפך לבצק אחיד מגבירים את המהירות לבינונית לעוד 7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד רך, וקצת דביק (זה בסדר). אחרי שיש לנו בצק מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ללישה סופית ועיצוב עיגול יפה וחלק, ואז הוא עובר לקערה מקומחת או משומנת ומכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה אחת.
- אחרי שהבצק תפח במקרר מוציאים אותו למשטח עבודה ומתחילים לחלק אותו לבערך 30 כדורים (אם יש משקל אז 35 גר' כול כדור ) בערך כדור פינג פונג, מעגלים אותו לכדור יפה וחלק ללא קמטים, מעבירים אותו לתבנית משומנת קלות, ומכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לתפוח שעה נוספת, אבל הפעם בחוץ, עד שהם מכפילים את נפחם. אני מעדיף להתפיח בתנור (*ראה הערה 3) בגלל שנורא קר בחוץ וזה בקושי יתפח וגם משום שבתנור זה יקרה נורא מהר אז לשים לב לבצק שלא יחמיץ.
בינתיים מתחילים לעבוד על הקישוטים ומתחילים עם גנאש שוקולד לציפוי:
- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה בסיר ושופכים אותה על שוקולד מריר (בערך 200 גר') עד שנהייה תערובת אחידה ונותנים לזה להתקרר בחוץ. 
- לאחר מכן גם ממיסים 50 גר' שוקולד לבן במיקרו או בבן מארי וגם הוא נשאר להתקרר טיפה בחוץ (ועוד מעט נחזור לכול זה ).
- בינתיים הסופגניות שלנו תופחות ומשמינות וכבר כמעט מסיימות. מחממים סיר עם שמן חצי עמוק ומתחילים לחמם אותו (*ראה הערה 6 על חום השמן הרצוי).
- אחרי שהשמן חם מוציאים את הסופגניות מהתפחה, לוקחים מרית משמנים אותה, מרימים את הסופגנייה מלמטה ומכניסים את המרית ביחד איתה לשמן עד שהיא מחליקה (זהירות לא להרים את הסופגנייה בידיים כי היא מלאה באוויר וכל האוויר ייצא, וגם אחרי הטיגון יהיו עליה טביעות אצבעות שלכם וזה לא הכי אסתטי כמו שאומרים).
- אחרי שהסופגנייה השחימה מצד אחד הופכים אותה, ונותנים לה להשחים מהצד השני, עד לגון חום בין בהיר לכהה (זהירות לא לשרוף אותן) זה לוקח בערך דקה מכול צד.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן לנייר סופג ונותנים להן להתקרר קצת (אפשר לפתוח אחת ולראות שהיא באמת עשויה מבפנים אם לא ממשיכים לטגן על אש נמוכה), ומתחילים בהרכבה:
- לוקחים סופגנייה אחת, טובלים את החלק היפה והמעוגל שלה בגנאש השוקולד המריר שהכנו.
 (וכמו שאמרנו בהערה 7*) אפשר לקחת קרם וניל, קרם קרמל, ריבת חלב, קרם פטיסייר, ויש עוד המון, או סתם נוטלה, ואם כבר ממש רוצים נוסטלגיה אז אפשר גם ריבה אותה מזריקים לתוך הסופגנייה על ידי מזרק או על ידי שק זילוף עם צנתר, מזגזגים עם טיפה שוקולד לבן בצדדים, ווטורפייייים כמה שיותר מהר.

תיהנו,
דודי אוסדון
עוגיות "יויו"/Orly997
05/12/2015 | 12:42
79
עוגיות "יויו"/Orly997
מקור המתכון והתמונה: Orly997

החומרים:
לבצק:

5 ביצים
5 כפות סוכר
5 כפות שמן
5 כפות מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל

- מערבבים היטב במיקסר או במערבל ידני עד לתערובת אחידה ואז מוסיפים:
גרידת חצי לימון או גרידת תפוז שלם2  שקיות אבקת אפייה וקמח כמה שניכנס (מונח של אמא שלי) היא אומרת בערך 4 כוסות ולא להגיע למצב של בצק "קשה" (מונח של אמי).
- יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ואז יוצרים מעין טבעת מכל כדור.

לפני טיגון העוגיות מכינים את הסירופ:
4 כוסות דבש
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
מקל קינמון

- מרתיחים את הסירופ ומורידים לאש נמוכה, ומשאירם את הסיר על אש נמוכה מאוד (לא מכבים את האש!!!!)
- מחממים שמן עמוק, מטגנים את העוגיות ומיד מעבירים לסיר הדבש (שהוא עדיין על אש נמוכה), ומייד לאחר מכן מעבירים למסננת.
*כשמסיימים את הטיגון לא שוכחים לכבות את האש של הדבש.

תיהנו,
אורלי
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1
05/12/2015 | 12:45
88
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים ל-20 לביבות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
2 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
2 כפות פירורי לחם
½ כוס קמח תופח
¼ ליטר שמן לטיגון

הכנה:
- מעבירים לסיר את הכרובים עם כפית מלח ומבשלים עד לריכוך חלקי, כ-20 דקות.
- מסננים את הכרובית ומצננים כ-5 דקות.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים לא דק מדי.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, פירורי לחם, מלח, פלפל ובצל ירוק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מחממים שמן בסיר רחב, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים לביבות, מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה (לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק), הופכים לצד השני, ממשיכים לטגן ומוציאים לנייר סופג.

מטבל גבינת שמנת:
½ קופסה גבינת שמנת 5%
2 כפות מי סודה
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
¼ כפית מלח
1 שן שום כתושה
¼ כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
- מוסיפים לגבינה מי סודה מערבבים היטב, מתבלים במלח פלפל שום ולימון, מוסיפים מלפפון, מערבבים ומתענגים.

תיהנו,
יפצ'וק
לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1
05/12/2015 | 12:48
138
לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1
מקור המתכון: נירה מנסה
הוכן וצולם ע"י: ורד (satr)

החומרים:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במי מלח, מעוכים לפירה
1/2 כוס שבבי בצל מיובשים רגילים, או מטוגנים
4 ביצים
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים או גבעול אחד של כרישה (פרסה) - רק החלק הלבן, מבושלת קלות במי מלח (רק לריכוך) 
צרור קטן של פטרוזיליה, מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה.
1/2 כוס פירורי לחם רגילים, לא מתובלים (אם צריך מוסיפים קצת).
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס – מי שאוהב יכול להוסיף חצי כפית כמון או כוסברה 
שמן לטיגון 

הכנה:
- מערבבים את כל החומרים ומקררים במקרר (בערך שעה).
- מלבבים לביבות ומטגנים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצים קשות וגבינות.

תיהנו,
נירה וורד
טיפים לטיגון נכון/ynet
05/12/2015 | 12:49
47
טיפים לטיגון נכון/ynet
הובא ע"י: ש712 (שרית בסט)

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
קישור לקטגוריה חנוכה במאמרי הפורום
05/12/2015 | 12:51
14
קישור לקטגוריה חנוכה במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default...
שרשור ענק של מתכוני חנוכה 2007
05/12/2015 | 12:52
31
שרשור ענק של מתכוני חנוכה 2007:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
שרשור מתכוני חנוכה 2008
05/12/2015 | 12:53
23
שרשור מתכוני חנוכה 2008:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?For...
שרשור מתכוני חנוכה 2010
05/12/2015 | 12:55
11
שרשור מתכוני חנוכה 2010:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?For...
מתכוני שרשור חנוכה 2011
05/12/2015 | 12:56
6
מתכוני שרשור חנוכה 2011:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?For...
שרשור מתכוני חנוכה 2013
05/12/2015 | 12:58
13
שרשור מתכוני חנוכה 2013:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?For...
שרשור מתכוני חנוכה 2014
05/12/2015 | 12:59
2
38
שרשור מתכוני חנוכה 2014:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?For...
סתם,מוסיפה...
07/12/2015 | 23:13
1
43
חג שמח ,
על כולנו..
ונירה,השנה,עוד לא עושה לביבות,,
טוב אולי בהמשך...
חג אורי שמח מישמש
07/12/2015 | 23:39
8
מחפש מתכון בדוק מלית גבינה לבלינצס.
06/12/2015 | 23:14
1
57
הסלט שלך נראה נפלא - הנה מתכון לבלינצ'ס
06/12/2015 | 23:44
71
תיקח משם את מתכון המלית.

בלינצ'ס/ilana552 (אילנה בן צור)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

אפשר להכין גם מלית עם גבינת ריקוטה (הטעם שלה עדין ומתקתק), לה מוסיפים אינסטנט פודינג ומעט חלב.

בהצלחה!
הקפאת ג'חנון שהופשר
27/11/2015 | 11:00
3
56
האם מותר להקפיא שוב לשימוש עתידי?
אפשר להקפיא שוב אך ורק לאחר שהג'חנון
29/11/2015 | 17:00
2
62
מוכן.

כלל לא מומלך להפשיר מזון ומייד לאחר מכן להקפיא שוב, אלא אם כן המזון בושל, או נאפה.
אפילו אם זה רק בצק?
29/11/2015 | 19:06
1
31
האמת שכבר אכלנו את זה אבל שנדע לפעם הבאה.
גם אם זה רק בצק
30/11/2015 | 20:54
21
PlayBuzz הגיע לתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
19/11/2015 | 12:14
25
מהיום ההודעות שלכם יכולות להראות אחרת!
בלחיצת כפתור תוכלו להוסיף סקרים, חידונים, תכנים ויראלים ותוכן אינטראקטיבי מתוך אתר PlayBuzz!
 
לחצו על האייקון של playbuzz (ליד צירוף הקבצים) - העתיקו את הקישור - ופרסמו את ההודעה!
עוגיות "שקרנים" לחנוכה מתכון רומני
14/11/2015 | 09:42
4
217
שבת שלום אשמח לעזרתכם למתכון שלצערי לא הספקתי ללמוד מאימי קראו להם עוגיות שקרנים מטוגנות ואבקת סוכר מעל.ותמיד בחנוכה היתה מכינה אותם.
תודה לכם
מצאתי בגוגל את המתכון
14/11/2015 | 12:31
1
153
הזה, לא יודעת אם זה מה שאת מחפשת.
שבת שלום!
רעיה
עוגיות שקרנים
15/11/2015 | 08:17
140
תודה לך על התשובה המהירה .זה לא המתכון שהתכוונתי אבל לא שוללת להכין 
ונראה טעים מאוד.
שבוע נפלא 
נראה לי שהכוונה לעוגיות "שקרים קטנים"
15/11/2015 | 09:10
149
עוגיות מטוגנות - שקרים קטנים/צילה עופר, ממאקו מתכונים

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-...

תיהני, 

נירה
 
יהודית האם את מתכוונת לזה......כי כרגע מצאתי
17/11/2015 | 18:16
128
מתכון טוב לפנקייק עבה בבקשה...
11/11/2015 | 14:02
2
37
בבקשה - פנקייק/נירהמ1
11/11/2015 | 20:49
1
110
כפי שהוכן על ידי אילנית12.

פנקייק:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

תיהני,

נירה

 
אבקת אפיה או מחבת בקוטר קטן
02/12/2015 | 13:24
25
לשים יותר אבקת אפייה ‏על מנת לקבל פנקייק עבה בעל מרקם תפוח ואוורירי.
דרך אחרת : להשתמש במחבת בקוטר קטן.
 
ובכלל-עוד טיפים והרבה מתכונים באתר הפנקייק בכתובת : http://pancake04.wix.com/pancake
מוצרלה ללא שומן
04/11/2015 | 09:37
4
71
הי
רציתי לדעת אם מישהו פה יודע אם בארץ מוכרים מוצרלה דלת שומן או ללא שומן כלל ואם כן
אשמח לדעת איפה ניתן לקנות
תודה
בוקר אור - אני חושבת שהמוצרלה הרכה מכילה 5% שומן
05/11/2015 | 08:44
25
הכול על גבינות צהובות,,
05/11/2015 | 16:45
2
66
מוצרלה אינה גבינה צהובה! המאמר אינו רלוונטי
05/11/2015 | 17:24
1
51
היא גבינה ממשפחת ה"פסטה פילטה" וצורכים אותה רק טריה. האיטלקים לעולם לא יכניסו הביתה מוצרלה של יום קודם.
 
ההתייחסות יותר למצוין בטבלה ולמיקום של המוצרלה בין הגבינות.
06/11/2015 | 09:50
37
ופחות לכתבה.
מתכון עוגת גבינה - לא מבין
02/11/2015 | 15:58
1
234
מצ"ב המתכון.לא הבנתי.בסיס העוגה הוא עוגיות בלבד או כל מה שכתוב שהוא הבסיס : חלבונים+ התות...כלומר את העוגיות המרוסקות מערבבים עם חלבוניםוהכף תות?
 
תודה
כן זה הבסיס
03/11/2015 | 12:10
68
כמו שכתבת.
נשמח לשמוע איך יצאה
סיר בישול איטי
02/11/2015 | 12:21
67
שלום לכולם

מבקשת המלצה לסיר בישול איטי-נשלף.

גודל בינוני.

תודה לעונים
רות
מתי שמים מלח במרק?
26/10/2015 | 19:31
4
86
מכינה מרק גריסים,חלק אומרים לשים מלח בתחילת הבישול וחלק בסוף הבישול.

מה יותר נכון?
תודה לעונים
רות
אני שמה את המלח יחד עם כל החומרים
27/10/2015 | 15:03
92
בסוף הבישול אני רק טועמת ומתקנת תיבול, אם צריך.
גם אני שם עם כל התבלינים
31/10/2015 | 17:57
1
58
לא נשמע לי הגיוני לשים רק בסוף, ככה זה מתערבב הכי טוב
01/11/2015 | 04:29
6
לגבי ההמלחה במרק,,
06/11/2015 | 09:56
63
 
אם יש במרק יש שעועית יבשה ,(או קטניות יבשות אחרות,)
ההמלחה תפריע להם לריכוכם,ואז יש להמתין לריכוך חלקי ,ולהמליח לקראת הסוף.
 
במרק ללא קטניות, אין בעיה להמליח כבר בהתחלה.
 
אחרי כמה זמן חמאה מתקלקלת?
26/10/2015 | 20:32
1
38
החמאה מחזיקה במקרר חודשים רבים
27/10/2015 | 15:04
29
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
22/10/2015 | 16:42
20
|כסף|יש לך שאלות לגבי העסק שלך? מעוניין לדעת כיצד למקסם את הרווחים?
|שמאל|היכנס עכשיו לפורום ייעוץ עסקי ושדרג את העסק שלך:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|@|מעוניין להסיר את הקעקוע הישן? רוצה להתייעץ לגבי שיטות ההסרה הקיימות בשוק?
|שמאל|היכנס לפורום הסרת קעקועים, תשאל ותתייעץ:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|לב-ש|עומדים להתגרש? יש לכם שאלות לגבי התהליך?
|שמאל|בפורום גירושין תוכלו להתייעץ עם עורך דין מומחה ומנוסה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|דושיח|עליכם ליישב סוגיה שאינה פתורה? הסתכסכתם עם השכנים?
|שמאל|בפורום גישור תוכלו לשאול ולהתייעץ בדרך ליישוב המחלוקות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|*|מתעניינים במפת הכוכבים? מחכים לדעת איזה יום מצפה לכם מחר?
|שמאל|פורום אסטרולוגיה בהנהלה חדשה! הכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מאפינס פיצה מושלמים
19/10/2015 | 09:39
2
362
 
מתכון קל הכנה מבלוג האוכל שלי
מצרכים
2 כוסות קמח (מלאא או שילוב קמח רגיל ושיפון או תף אוכוסמין)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו או תבלין פיצה
1 כפית שום (גבישי או טרי)
200 גרם גבינה /שמנת /אשל/ יוגורט -כל שילוב בניהם
כוס גבינה צהובה (ניתן להשתמש בשאריות גבינות גאודה, מוצרלה ופרמז'ן)
2 ביצים
2כפות קטשופ
1/2 כוס זיתים/ תירס
¼ כוס שמן
¼ כוס חלב
אופן ההכנה
לערבב את החומרים יבשים להוסיף את יתר המצרכים ולבחוש היטב לצקת לתבנית מאפינס עם עטרות ניר או לעטרות מאפינס.
לאפות כ25 דקות בחום בנוני עד שמזהיב .
נראה נפלא - אשים בבוקר
19/10/2015 | 17:40
1
62
בפינת המתכון היומי.|4U
באמת נראה טעים
06/12/2015 | 12:45
7
אבל אני נתקלתי בכמה מגשי אירוח ברמה גבוהה ובתפריט עשיר במיוחד במידה ואתם מעוניינים בשרותי קייטרינג חלבי
איך לתקן טעות בהכנת עוגת גבינה?
19/10/2015 | 05:14
2
138
הכנתי את העוגה הזאת:
http://www.nikib.co.il/holidays/4229/
ובדיעבד הכנסתי 350 גרם גבינה במקום 600 גרם... (אידיוט...),
אז היא מן הסתם כנראה נמוכה מידי ומתוקה מידי...  
העוגה כבר בהקפאה והיום צריך לקשט אותה בפרחים מלמעלה
ומחר להגיש...
אז אשמח לקבל רעיונות חדשים או התייחסות לפתרונות שלי:
1. לא לעשות כלום... (הכי כיף)
2. להקציף שמנת מתוקה עם מעט סוכר, לערבב עם גבינה
   ולמרוח שכבה נוספת...
3. אני חושש שבפתרון 2 השכבה הנוספת "תחליק" ולא תתחבר
   לשכבה הראשונה, אז ביניהן למרוח בנוסף מעט ריבה ("דבק").
4. לקצפת של הפרחים להוסיף מעט אספרסו בשביל מרירות    
   קלה...
מה אתן אומרות....?

תודה!
לא הייתי משנה מתכון של ניקי
19/10/2015 | 08:07
120
המתכונים שלה מדוייקים.

אם בגלל כמויות הגבינה המופחתות העוגה יצאה מתוקה מדי, הייתי שמה קרם שממותק בכ-2 כפות אבקת סוכר ומוסיפה כ-2 כפות מיץ לימון טרי. החמצמצות של הקרם תעדן את המתיקות של העוגה.

בהצלחה עם העוגה הבאה.
לאחר קירור המתיקות תפחת מאוד, ולגבי הגובה,,
06/11/2015 | 10:02
39
אם היא יצאה מאוד נמוכה,
בהחלט אפשר להקציף מיכל אחד של שמנת מתוקה ולמרוח מעל,
ולפזר על שכבת השמנת שוקולד מריר מגורר,
אפשר גם שכבה נוספת של קרם גנאש.
וכמובן להקפיא.
 
 
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
דיאטת איזון און ליין
איזון בליווי מלי תבור
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ