לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'"משנכנס אדר מרבין בשמחה..." - מתכונים לחג'
"משנכנס אדר מרבין בשמחה..." - מתכונים לחג
20/03/2016 | 11:00
94

מתכוני פורים ממאמרי הפורום

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...

שרשור מתכוני פורים 2015

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/17795656...

מתכוני פורים 2009

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/12735927...


פורים שמח ומבדח לדיירי הפורום וסמוייו,

נירה
לצפיה ב-'חלבי'
חלבי
21/03/2016 | 08:56
1
42
הפורום הזה הוסיף לי הרבה
לצפיה ב-'שמחה לשמוע - פורים שמח ומבדח'
שמחה לשמוע - פורים שמח ומבדח
23/03/2016 | 17:44
4
לצפיה ב-' נפתח פורום שי חי '
נפתח פורום שי חי
( לעמוד שלי בתפוז )
15/03/2016 | 16:23
23
פחות מחודש אחרי שהחלה העונה הנוכחית של "האח הגדול" של זכיינית ערוץ 2 קשת, היה ברור כי מדובר בדמות ריאליטי שלא ראינו כמוה.
כשיצא בסופ"ש האחרון מבית האח הגדול העניין במתמודד השנוי במחלוקת הלך וגדל הרבה יותר מאשר בתוכנית עצמה.
 
אנחנו מזמינים אתכם להתעדכן במתמודד האהוב עכשיו בפורום שי חי:
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2563

ביקשתם - קיבלתם!
לצפיה ב-'מחפש המלצה לערכת סושי טובה ואיכותית'
מחפש המלצה לערכת סושי טובה ואיכותית
12/03/2016 | 13:24
15

שלום רב,

מחפש לרכוש ערכה להכנת סושי איכותית וטובה. התקציב הוא גדול, אני מוכן להשקיע הרבה וכמה שצריך. זוהי מתנה עבור בת זוגתי.

אשמח להמלצות אישיות מניסיונכם האישי: לאחר שיטוט באינטרנט מצאתי כמה אתרים שמוכרים ערכות סושי, אך אינני יודע מה טיבן, ולכן אין יותר טוב מהמלצה אישית.

אשמח לקישורים לאתרים שמוכרים את הנ"ל. 
כולל אתרים מחו"ל - אין שום בעיה להזמין מחו"ל.

תודה רבה מראש
 
לצפיה ב-'ישרשור שנמחק...'
ישרשור שנמחק...
05/03/2016 | 15:38
65
שלום,
 
לפני כמה ימים ]ירסמה פה מישהי על חנות שזרקה לה את המטרייה.
הגבתי לה וראיתי שהיא הגיבה לי אך אני לא מוצאת את השירשור ולא מצליחה להיכנס לתגובה שלה.
 
האם השירשור נמחק?
אם כן, אשמח לשמוע מדוע (פה או במסר).
לצפיה ב-'מתחילים לחשוב על פורים? משלוחי מנות? סעודה? רעיונות נהדרים '
מתחילים לחשוב על פורים? משלוחי מנות? סעודה? רעיונות נהדרים
04/03/2016 | 11:34
61
לצפיה ב-'בצק לפיצה!!'
בצק לפיצה!!
01/03/2016 | 11:01
8
101
שלום למומחים :)
מנסה להגיע לבצק המושלם ללא התפחה שיוצא עבה באופן יחסי וטעים. כמו כן - מה עושה חירור הבצק והאם הכרחי?
לחילופין - אפשר גם בצק עם התפחה אך שאפשר לשמור אותו במקרר/מקפיא.
תודה לכולם!!
לצפיה ב-'הבצק האולטימטיבי'
הבצק האולטימטיבי
01/03/2016 | 20:13
4
152

יש להכין את הפיצה מ:
 
600 גרם קמח רב תכליתי (ולא קמח לחם, שהוא "חזק" מדי ויניב תוצאות לא מספיק טובות)
12 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים
425 גרם מים
 
מערבבים את כל החומר ולשים היטב לקבלת בצק. נותנים לו לעמוד בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה ואז מעבירים ללילה למקרר. השהייה במקרר חשובה מאד ומפתחת טעמים בבצק שלא מתקבלים אחרת. ביום למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לעמוד שעתיים בטמפרטורת החדר. מחלקים ל-6 כדורים. אם אינכם משתמשים בכולם, ניתן בשלב זה להקפיא. תנו לכדורים לנוח, מכוסים, שעתיים נוספות.

בינתיים, כשעה לפני האפיה, מניחים אבן שמוט בתחתית התנור ומדליקים אותו על חום מקסימלי. לאחר שכדורי הבצק סיימו לנוח, יש למתוח אותם להיקף ולעובי הרצוי. אין להשתמש במערוך. המתיחה צריכה להתבצע מהמרכז החוצה, כך ששולי הבצק יהיו עבים יותר מהמרכז. אני מניח את הבצק על נייר אפייה שעליו פיזרתי סולת, ומותח באמצעות לחיצות מהמרכז החוצה. לאחר מכן אני מניח את הבצק על שני אגרופים וממשיך למתוח.
מפזרים על הבצק את הציפוי הרצוי, ומעבירים באמצעות מרדה לתנור. אופים כ-8 דקות. מוציאים מהתנור, נותנים לנוח כשתי דקות, פורסים, ומגישים.
 
עובי הבצק נקבע ע"י הכמות למנה ועובי המתיחה/הרידוד.
אם המוצרלה תוצרת בית, הרי זה משובח!

 
לצפיה ב-'מה עם תמונה?'
מה עם תמונה?
01/03/2016 | 20:16
1
19
לצפיה ב-'יש סימון שהתמונה צורפה ו...'
יש סימון שהתמונה צורפה ו...
01/03/2016 | 20:18
57
ו...ו...מה יהיה עם התפוז הדפוק הזה?
לצפיה ב-'סוף-סוף תמונה'
סוף-סוף תמונה
02/03/2016 | 10:37
1
153
לצפיה ב-'נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונות'
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונות
05/03/2016 | 01:58
23
היפות.
לצפיה ב-'בצק הפיצה שלי -ללא התפחה'
בצק הפיצה שלי -ללא התפחה
04/03/2016 | 11:37
2
77
 
 
אני לא אוהבת הרבה בצק ולכן  מכינה את הבצק הזה, מיד משטחת מעמיסה כל טוב ואופה.
אבל
אפשר לשטח את הבצק, להמתין כחצי שעה, הבצק תופח מעט ואז מעמיסים, ומקבלים פיצה עם בצק עבה יותר
לצפיה ב-'תוכלי, בבקשה, להוסיף גם את המתכון?'
תוכלי, בבקשה, להוסיף גם את המתכון?
05/03/2016 | 02:00
1
27
תודה מראש.
לצפיה ב-''
07/03/2016 | 13:08
33
רכיבים:
 
בצק:
 
250 גר' קמח
1/2 כף שמרים יבשים
1/3 כף סוכר
1/3 כף מלח
2 כפות שמן זית
3/4 כוס מים חמימים
 
רוטב עגבניות:
 
1 קופסת רסק עגבניות
חצי כף בזיליקום יבש
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט אבקת שום
 
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
לצפיה ב-'עוגיות רויאל אייסינג'
עוגיות רויאל אייסינג
28/02/2016 | 23:47
60
מצאתי מדריך מקסים לעבודה עם רויאל אייסינג. ממש מתחשק לי לנסות. מי מכיר ויכול לתת עוד טיפים?
 
לצפיה ב-'איך מכינים גרניטה פקאן'
איך מכינים גרניטה פקאן
17/02/2016 | 21:57
1
65
לפי מה שקראתי באינטרנט כדי להכין גרניטה פקאן צריך שתי מנות אספרסו.
אם אין לי מכונת אספרסו בבית זה אומר שאני לא יכול להכין גרניטה פקאן?
לצפיה ב-'אפשר להכין אספרסו גם במקינטה, ואם אין מקינטה אפשר להכין'
אפשר להכין אספרסו גם במקינטה, ואם אין מקינטה אפשר להכין
20/02/2016 | 10:37
42
מנס קפה, אבל זה לא יהיה אותו טעם. אפשר להשתמש בנס קפה מגורען, או לסנן קפה שחור בפילטר.

בהצלחה!
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
17/02/2016 | 14:03
27
 מתעניינת בניתוח להגדלת חזה? רוצה לדעת מהן האופציות שעומדות בפנייך?
בפורום ניתוחי חזה תוכלי לקבל מענה לכל שאלה!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2558
 
 יש לכם שאלות לגבי רכישת נעליים ברשת? מתלבטים לגבי מידה ולא יודעים איך לבחור?
פורום נעליים הוא המקום בשבילכם!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2559
 
 מעצבים את הבית מחדש ויש לכם התלבטויות בנוגע לבחירת הריצוף? מעוניינים לקבל טיפים או רעיונות?
היכנסו עכשיו לפורום שיש ואבן בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2554
 
 עומדים להתחתן ויש לכם שאלות לגבי ההתנהלות בחופה? עליכם לבחור רב ואתם מעוניינים לדעת על מה לשים את הדגש?
בפורום רב לחתונה בתפוז תוכלו לקבל את כל התשובות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2556
 
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/02/2016 | 14:49
20
 יש לכם שאלות בנוגע לבריאות הפה? מתעניינים בהלבנת שיניים?
בפורום שיקום הפה תוכלו לשאול ולהתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2555
 
 סובלים מעור פנים בעייתי? רוצים לדעת כיצד להיפטר מפצעי הבגרות?
בואו לדבר על זה בפורום אקנה - טיפול ושיקום העור
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2103

 רוצה לצמצם את היקף הבטן ולעצב את פלג הגוף המרכזי?
פורום מתיחת בטן הוא המקום בשבילך!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2548
 
 סובלת מעור עודף? רוצה לדעת כיצד להתמודד עם התופעה?
בפורום הסרת עודפי עור תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2547
 
 יש לכם שאלות בנוגע לתטא הילינג? מתעניינים בשיטת הריפוי האנרגטית העוצמתית ביותר?
בואו לדבר על זה עכשיו בפורום תטא הילינג!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2423
 
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
03/02/2016 | 15:20
19
 מתעניינים בצורפות? מחפשים טבעות נישואין וזקוקים להכוונה?
בפורום צורפות טבעות נישואין תוכלו לשאול ולהתייעץ!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2550
 
 מעצבים את הסלון מחדש וזקוקים לייעוץ לגבי הוילונות? מתלבטים בין וילון ארוך לקצר?
בפורום וילונות תוכלו להתייעץ עם מומחה מתחום הוילונות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2549 

 מעוניינים לדעת מהם הכלים הטובים ביותר להשקעה נבונה וחסכונית? רוצים לנסות להשיג את המקסימום משוק ההון?
בפורום ייעוץ השקעות תוכלו לקבל מענה לכל השאלות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1591 

 מתעניינים בעולם הגאדג'טים ורוצים לדעת מהם החידושים הכי חמים בתחום? היכנסו עכשיו לפורום גאדג'טים בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/673
 
 יש לכם שאלות בנושא בריאות הגוף והנפש? מתעניינים בשיטת הרפואה הפונקציונלית?
בפורום ריפוי ותזונה טבעית תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2552 
 
 רוצה לתקן את נזקי הזמן ולהעניק לפנים מראה צעיר יותר? מתעניינת בניתוח למתיחת פנים?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום מתיחת פנים!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2046
 
לצפיה ב-'האם מישהו יכול להמליץ על תוכנת מתכונים חינמית? תודה'
האם מישהו יכול להמליץ על תוכנת מתכונים חינמית? תודה
30/01/2016 | 09:31
10
35
לצפיה ב-'לא מכירה תוכנות חיניות, כשאני מחפשת מתכון'
לא מכירה תוכנות חיניות, כשאני מחפשת מתכון
30/01/2016 | 11:37
75
מסויים אני נכנסת לגוגל, מקישה את השם ומקבלת המון ורסיות לאותו מתכון. אני קוראת, מסתכל על התוצאה הסופית שבתמונות ומחליטה עם להכין. 
לצפיה ב-'מה צריכה התוכנה לעשות?'
מה צריכה התוכנה לעשות?
31/01/2016 | 15:13
3
38
תוכנה שמכילה מתכונים או תוכנה ששומרת מתכונים?
לצפיה ב-'זה צריך להיות בסיסי נתונים המאפשר לפתוח קטגוריות ראשיות כגון'
זה צריך להיות בסיסי נתונים המאפשר לפתוח קטגוריות ראשיות כגון
31/01/2016 | 17:24
2
46
מאכלי בשר, סלטים, תוספות, מרקים וכו', כאשר לכל קטגוריה אני יכול להקליד מתכונים שונים, ולאחר מכן לפתוח ולחפש מתכונים שונים בקטגוריות השונות (וכמובן לבצע עידכונים ולשלוח להדפסה)
לצפיה ב-'יש כמה אפשרויות'
יש כמה אפשרויות
31/01/2016 | 23:09
1
59
לי הכי נוח להשתמש בתוכנת פתקים כללית. אני משתמשת ב evernote.https://evernote.com/?var=c
אפשר לפתוח תיקיות לפי קטגוריות רצויות, אפשר להוסיף תגיות לכל מתכון, אפשר להוסיף תמונה, אפשר להדפיס. כשמוצאים מתכון נחמד ברשת אפשר לשמור ישירות לתוכנה, גם מהסמארטפון, ואחר כך לעצב, לשים בתיקיה ולהוסיף תגיות.
 
אפשרות נוספת היא לפתוח ספר מתכונים אישי באתר אמהות מבשלותhttps://imaot.co.il/
 
ניסיתי תוכנות יעודיות למתכונים אבל הן היו לי פחות נוחות .
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/02/2016 | 12:39
11
לצפיה ב-'יש תוכנות חינמיות'
יש תוכנות חינמיות
06/02/2016 | 16:18
4
47
בדקתי כמה. את המתכונים צריך להקליד בכל מיקרה. נותנות אפשרות להכפיל מצרכים לפי מספר הסועדים ו/או גם להדפיס רשימת קניות. לי זה לא מעשי.
מאז שיש לי את המחשב הראשון (מי זוכר ממתי...) פתחתי ספרית מתכונים שבה יש תתי ספריות לפי ההגדרות שציינת ובתוכן את המתכונים ולפעמים תמונות בנפרד באותה ספריה. אם שכחתי משהו, קל להריץ חיפוש עם הווינדואוס.
לצפיה ב-'תודה. ספריה ובה מתכונים יש לי כבר כמה וכמה שנים, אבל לאשתי '
תודה. ספריה ובה מתכונים יש לי כבר כמה וכמה שנים, אבל לאשתי
07/02/2016 | 11:03
3
33
זה קשה. אני מחפש משהו שהוא DATA BASE (ואין לי בעיה עם להקליד עוד הפעם)
 
האם אתה יכול להמליץ לי על איזו תוכנת DATA BASE בעברית?
 
תודה
לצפיה ב-'מצטער, לא מכיר בעברית'
מצטער, לא מכיר בעברית
07/02/2016 | 16:14
2
10
לצפיה ב-'בכל אופן, תודה על הרצון הטוב לעזור'
בכל אופן, תודה על הרצון הטוב לעזור
08/02/2016 | 06:50
1
4
לצפיה ב-''
08/02/2016 | 08:20
2
לצפיה ב-' שוקולטה איטלקית -משקה חם טעים ומענג'
שוקולטה איטלקית -משקה חם טעים ומענג
26/01/2016 | 07:04
7
288
מתאים מאוד בימים אלו
שוקולטה איטלקית  שמתאימה במיוחד להיום עקב מזג האוויר הסוער.העתקתי מעיתון ידיעות אחרונות, הביאה נירה רוסו.
(במקור האיטלקי משתמשים באבקת קקאו משובחת.)
(הערות שלי בסוגריים)
 
חומרים:
100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות(השתמשתי ב85 אחוז מוצקי קקאו אפשר כמובן פחות)
1 כוס מים קרים(כוס פשוטה חד פעמית 200 מ"ל)
3  כפיות קורנפלור
1 כוס חלב קר(באותה כוס שהשתמשנו של המים)
 
הכנה:
מערבבים את המים והקורנפלור(עד שלא יהיו גושים)
מוסיפים את החלב ומחממים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכת החלב.מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד מערבבים ומחממים שוב על אש קטנה עד להמסת כל השוקולד תוך כדי ערבבוב(עניין של דקה ,שתיים).
שותים בהנאה..
טעים מאוד.
בהצלחה:אילנית12/דליה
לפוסט המלא:
 
לצפיה ב-'נראית מחממת ומנחמת.תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי'
נראית מחממת ומנחמת.תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי
26/01/2016 | 08:57
1
26
תודה על המתכון והתמונה היפה.

נירה
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
26/01/2016 | 10:11
5
לצפיה ב-'נראה '
נראה
28/01/2016 | 19:21
4
23
אבל יש לי בעיה.
לא מסוגלת לאכול/לשתות שוקולד ומים.
לדעתך אפשר להכין רק עם חלב?
תודה,
רעיה
לצפיה ב-'במקום המים? כלומר יהיו 2 כוסות'
במקום המים? כלומר יהיו 2 כוסות
29/01/2016 | 07:35
3
33
חלב?
נשמע מעניין שווה ניסוי.
לצפיה ב-' במקום המים.... אנסה ואדווח'
במקום המים.... אנסה ואדווח
29/01/2016 | 12:04
11
לצפיה ב-'שווה ניסוי עם שילוב של כוס אח שמנת מתוקה וכוס'
שווה ניסוי עם שילוב של כוס אח שמנת מתוקה וכוס
30/01/2016 | 11:35
1
32
אחת חלב. אפשר להוסיף מעט גרידת תפוז (ייתן טעם של שוקולד-תפוז למי שאוהב), אפשר במקום התפוז להוסיף שוט אחד של אספרסו (טעם שוקולד-קפה נהדר).

וכך הלאה, השילובים הנ"ל טעימים ומוצלחים מאוד עם שוקולד. 
לצפיה ב-'כוס שמנת מתוקה - נראה לי שהמשקה יהיה "כבד" מדי'
כוס שמנת מתוקה - נראה לי שהמשקה יהיה "כבד" מדי
31/01/2016 | 18:16
27
שלחתי לך אתמול מייל.
קבלת?
רעיה
לצפיה ב-'טו בשבט, ראש השנה לאילנות כבר כאן - מתכונים'
טו בשבט, ראש השנה לאילנות כבר כאן - מתכונים
24/01/2016 | 09:35
5
82
רציתי לשים תמונה של טו בשבט, אבל  לא מאפשר זאת כרגע.

מבחר מתכונים ממאמרי הפורום – באדיבות חברי הפורום המקסימים:


http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...

מתכוני טו בשבט 2006:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/70747585...

מתכוני טו בשבט 2007:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/92810383...

מתכוני טו בשבט 2008:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/11152919...

מתכוני טו בשבט 2009:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/12650033...

מתכוני טו בשבט 20015:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/17764123...

חג שמח לכל דיירי הפורום וסמוייו,

נירה
לצפיה ב-'אני נשארת נאמנה לגלילת פירות יבשים'
אני נשארת נאמנה לגלילת פירות יבשים
24/01/2016 | 18:21
1
61
של sharon30v.
המתכון ותמונה נמצאים בשרשור של 2015.
רעיה, ותודה על ההשקעה.
לצפיה ב-'חושבת שיש את המתכון גם במאמרים'
חושבת שיש את המתכון גם במאמרים
24/01/2016 | 19:30
27
ובקשר להשקעה, העונג כולו שלי.

חג אילנו שמח רעיה,

נירה
לצפיה ב-'טפיוקה- פודיג מהמם '
טפיוקה- פודיג מהמם
24/01/2016 | 21:52
2
115

חג שמח פודינג טפיוקה בחלב קוקוס
http://megafon-news.co.il/asys/archives/248332
 
לצפיה ב-'נראית נפלא הטפיוקה שלך נראית נפלא'
נראית נפלא הטפיוקה שלך נראית נפלא
25/01/2016 | 11:20
1
21
תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונות היפות.

טון בשבט שמח,

נירה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
30/01/2016 | 05:17
2
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 15:44
16
 יש לכם שאלות לגבי עולם השייט הבינלאומי? חולמים על חופשה חלומית וזקוקים למידע?
בפורום טיולי שייט תקבלו את כל המידע הדרוש!
 
 מתעניינים בקסמים וטלפתיה? רוצים ללמוד עוד על העולם הקסום והמיסתורי הזה?
 
 סובלת מנשירת שיער וחולמת על פיתרון? מתעניינת בתוספות שיער לקראת אירוע ורוצה לקבל טיפים ורעיונות?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום תוספות שיער!
 
 מהן האבחנות הרפואיות בתחום ההמטולוגיה? ממה הן נגרמות ומהם התסמינים שלהן? 
מוזמנים לדבר על זה עכשיו בפורום המטולוגיה כללי!
 
 יש לך שאלות מתחום הרדיולוגיה? נמצא לפני בדיקה פולשנית ויש לך חששות?
בפורום רדיולוגיה תוכל להתייעץ עם מומחה מהתחום!
 
 סובלים מפטרת ציפורנים? רוצים להתייעץ עם מומחה מהתחום לגבי דרכי טיפול אפשריות?
היכנסו עכשיו לפורום פטרת בציפורנים ותקבלו מענה אמין ומקצועי!
 
 
 
 
לצפיה ב-'חביתה: כמה שמן שמים? איך אמורה לצאת חביתה מ'הסרטים'?'
חביתה: כמה שמן שמים? איך אמורה לצאת חביתה מ'הסרטים'?
16/01/2016 | 14:27
3
179
שלום,

1. שמתי שמן במחבת (כמה שמים?) תמיד נשפך יותר מדי
2. ערבבתי: השמן מתרכז בקצוות המחבת, והמרכז יבש
3. שפכתי קצת שמן לכיור. בכדי שהחביתה לא תצא ספוגה מדי בשמן
4. נשאר מאט מאד שמן במחבת
5. מייד עם שפיכת הבלילה, קצוות החביתה יוצאות 'בשרניות' מדי

כמה שמן שמים? איך מכינים חביתה מהסרטים?

תודה
לצפיה ב-'השאלה רצינית?'
השאלה רצינית?
17/01/2016 | 13:18
2
96
במחבת כמו בתמונה אין צורך בשום שמן.
אם מתעקשים אפשר לשמן ע"י ניגוב המחבת עם נייר מגבת טבול בקצת שמן (לפני החימום).
מה הציפייה מ"חביתה מהסרטים"?? אפשר להוסיף בצל מטוגן / עשבי תיבול / פטריות או ירק אחר מטוגן / גבינה צהובה ועוד.
לצפיה ב-'תודה (השאלה רצינית לגמרי). מאז ומעולם לימדו אותי שיש לשמן את'
תודה (השאלה רצינית לגמרי). מאז ומעולם לימדו אותי שיש לשמן את
17/01/2016 | 13:31
1
99
המחבת לפני ששמים את הביצה, אחרת היא תישרף, וכך אנו נוהגים לעשות (עוד מתקופת מחבת הטפלון).
 
אבדוק ללא שמן.
תודה
לצפיה ב-'ותצא לך חביתה קלף'
ותצא לך חביתה קלף
20/01/2016 | 14:09
79
היתרון של מחבת טפלון שבאמת לא צריך לשים שמן והאוכל לא ידבק, אבל הטעם,רבותי,הטעם...
אני מטגנת במחבת טפלון ושמה במחבת בקוטר כ- 20 ס"מ שלילוית יפה של שמן
אנחנו אוהבים חביתה עסיסית. נכון, פחות מתאים למי שסופר קלוריות 
לצפיה ב-' מתכון לפאי לימון משגע בטעמו'
מתכון לפאי לימון משגע בטעמו
12/01/2016 | 08:03
2
571
פאי לימון של נירה שויאר
פאי משגע בטעמו  טעים ומרענן,לא חשבתי שאגיע לתוצאה כמו  בקונדיטורות.


 חומרים לפאי:
כוס 240 סמ"ק
תבנית פאי מתפרקת 26
לא היתה לי 26 השתמשתי של 28
לשימון התבנית כולל הדפנות שימנתי בחמאה.
שורדת יפה בהקפאה.

חומרי הבצק:
1 כוס קמח לבן רגיל
6 כפות מים
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 
הכנת הבצק:
לעבד במיקסר בוו גיטרה  במהירות איטית, 2 –3  דקות או ללוש ביד.
ללוש עד בצק רך וחלק, אם נדבק להוסיף מעט  מאוד קמח.
להניח את הבצק בתבנית  משומנת כולל הדפנות ולדקור את הבצק במזלג.
לאפות חום גבוה כ- 20 דקות עד גוון חום בהיר, להוציא  את התבנית ולהוריד חום תנור לבינוני.
 
מלית קרם  לימון:

1 ¼ כוס מים
¼ כוס מיץ לימון טבעי טרי
1 כוס סוכר
קורט מלח
להכניס לסיר בישול על להבה בינונית בינוני ולהרתיח
יש לבחוש את  התערובת מדי פעם להניח בצד.
לבחוש בנפרד:
.
¼ כוס מים קרים
¼ כוס קורנפלור

3 חלמונים
50 גרם חמאה(לקראת הסוף)

לבחוש את החומרים  חוץ מהחמאה לעיסה חלקה, להוסיף בזרם דק תוך בחישה למלית הקרם שהנחנו בצד
לבשל  את התערובת 2-3 דקות ולבחוש עד שמתקבלת  רפרפת סמיכה ומבריקה וללא גושים  להוריד מהאש ולערבב היטב.
להוסיף מיד  50  גרם חמאה עד להמסת החמאה .
להוסיף 1 כף קליפת לימון מגורדת  לתערובת ולבחוש, לצקת את הרפרפת החמה  על הבצק.(תמונה  לפני אחרונה)
הכנת הקצף:

3 חלבונים
1/3 כוס סוכר
להקציף חלבונים בקערה בינונית, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את  הסוכר ב2-3 פעמים, להמשיך להקציף עד קצף חזק ויציב  למרוח את הקצף  על  תערובת העוגה.
לאפות בחום בינוני כ- 15 דקות עד שיזהיב.
לקרר את העוגה לכסות ולשמור במקרר.
בהצלחה-פאי מומלץ מאוד
אילנית12(דליה)
לפוסט המלא עם כל התמונות של הפאי:
 
 
לצפיה ב-'נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה הנהדרת'
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה הנהדרת
12/01/2016 | 11:13
1
31
אשים בפינת המתכון היומי.
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
12/01/2016 | 18:40
7
לצפיה ב-' לחמניות מתוקות'
לחמניות מתוקות
08/01/2016 | 07:23
14
526
מעולותתתת
מתכון:
לחמניות מעולות ולא כל כך מתוקות,הטעם מתקתק.
טעימות ואוריריות.
 
הערות שלי דליה/אילנית בסוגריים
 
המתכון מתוך הספר : עַשְׁתִידְכּ  ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד
 
העיראקים נוהגים לאכול את הצְ'רָג בליווי חמאה וריבה או חוצים אותה ומניחים בתוכה את הזְנְגוּלָה.
(אנחנו לעומת זאת אכלנו עם דגים)
 
צ'רג
(השתמשתי בכוס חד פעמית הפשוטה)
חומרים:.
 
 
40 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס חלב פושר או מים
1/2 כפית סוכר להתססת השמרים
3/4 ק"ג קמח לבן רגיל
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס שמן או 175 גרם חמאה
2 כוסות חלב או מים(שמתי כחצי כוס פחות)
1 כפית קוניאק(שמתי תמצית וניל)
קמצוץ מלח
100 גרם צימוקים(ניתן לוותר)
 
לקישוט:
1 ביצה טרופה
½ כוס שומשום
 
 
מכינים את השמרים לתסיסה: מערבבים את השמרים עם החלב הפושר או המים ועם הסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שמתחיל לתסוס.
(השתמשתי בשמרים יבשים כך שוויתרתי על התהליך של התסיסה)
 
מכינים את הבצק: מנפים קמח בקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים היטב לקבלת בצק רך שאינו דביק.או עד שמתגבש (אם חסר נוזלים להוסיף בהדרגה)(לשתי במיקסר כ8 דקות בערך על מהירות הכי נמוכה)
 
מוסיפים את הצימוקים ולשים שוב עד שהצימוקים משתבצים באופן אחיד בבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
 
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
 
מכינים את הלחמניות: בתום התפיחה לשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.(מכינים משטח עבודה מעט מקומח ומעט משומן ) בוצעים ממנו חתיכות בגודל כדור טניס, מגלגלים לצורת גליל ארוך ויוצרים צורת שבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה וזורים שומשום. מתפיחים שוב במשך כחצי שעה.
 
אופים בתנור חום בינוני 170-180 מעלות במשך כ־20 דקות או עד שמזהיב.
(כיסיתי במגבת לאחר שיצאו מהתנור)
 
החומרים לכ־24 לחמניות(יצאו לי כ 16 יח' תלוי בגודל הלחמניה)
 
בהצלחה./דליה/אילנית12
שבוע חמים ונעים לכולם.
לפוסט המלא עם כל התמונות:
 
לצפיה ב-'איזו תמונה נהדרת שמדברת בעד עצמה'
איזו תמונה נהדרת שמדברת בעד עצמה
08/01/2016 | 13:21
2
169
רוצה להכין, אבל אני כבר עייפה מדי. אפיתי יותר מדי ליום אחד: עוגת שוקולד נימוחה (מיוחד לקטנטנה - לא משנה כמה עוגות תהיינה היא תרצה רק את זאת), מאפי שמרים נפלאים מבצק השמרים של הנס ברטלה: רוגלאך, קראנץ אחד, עוגת שושנים ונשאר לי קצת בצק אז הכנתי גם ארבעה מאפים אישיים בקוקוטים (הכל לפי בקשה של הילדים - שחוגגים יום הולדת לבתי הגדולה). כל ורסיה מילאתי במלית אחרת. הקיצר חגיגה שלמה.

מבטיחה להכין את הלחמניות שלך בהזדמנות הקרובה.

תודה על המתכון והתמונה הנהדרת. אשים במאמרים ובפינת המתכון היומי שלי.

סוף שבוע נעים ושקט,

נירה
לצפיה ב-'גררר..איזו שבת טעימה'
גררר..איזו שבת טעימה
08/01/2016 | 16:23
1
26
יש לכם
הכל נשמע טעים מאוד
מזל טוב לבת המון אושר
לצפיה ב-'תודה רבה. שבת שלום '
תודה רבה. שבת שלום
08/01/2016 | 22:11
8
לצפיה ב-' אכין מחר.'
אכין מחר.
08/01/2016 | 19:45
10
20
יש לי את הספר - כמובן שלא מוצאת אותו עכשיו.
העתקתי.
רעיה
לצפיה ב-'בהצלחה'
בהצלחה
08/01/2016 | 20:01
4
לצפיה ב-'תחזרי לספר לנו איך יצאו הלחמניות '
תחזרי לספר לנו איך יצאו הלחמניות
08/01/2016 | 22:13
8
16
שבת שלום רעיה.
לצפיה ב-'הבצק כעת בתפיחה...'
הבצק כעת בתפיחה...
09/01/2016 | 12:59
7
30
נראה נעימים לעבודה.
מסתבר שיש לי את הספר בבית, רק הבוקר הצלחתי למצוא אותו.
הוספתי את הצימוקים בסוף, והמשכתי לערבל, אבל נראה לי שהם לא התפזרו בכל הבצק. אנסה אחר כך ללוש ידנית שוב ו"לפזר" אותם.
לצפיה ב-' מחכים לשמוע איך יצא '
מחכים לשמוע איך יצא
09/01/2016 | 15:47
6
10
לצפיה ב-'עוד לא אכלנו (נדגום כאשר נשתה קפה)'
עוד לא אכלנו (נדגום כאשר נשתה קפה)
09/01/2016 | 17:22
5
168
מצרפת 2 תמונות לפני ואחרי האפיה.
העזר כנגדי טוען שלא מכינים בצורה כפי שהכנתי , אלא אחרת. לא זוכרת מה הוא אמר.
בספר- בתמונה הלחמניות נראות ללא עיצוב, כלומר "כדור" תפוח.
לצפיה ב-'נהדרות! אני הכנתי בצורת שבלול.'
נהדרות! אני הכנתי בצורת שבלול.
09/01/2016 | 19:29
3
13
לצפיה ב-'אבל התמונה שלך נדמה לי..'
אבל התמונה שלך נדמה לי..
09/01/2016 | 19:54
2
51
שהצורה היתה כמו שעשיתי.
אולי טעיתי, הזכרון - לא משהו.
היה טעים, במיוחד עם ריבת משמש באמצע.
תודה על ה"תזכורת"!
רעיה
 
עריכה - וואלה , צודקת. לא שמתי לב שזה שבלול. ולכן "קבלתי על הראש" שצריך ליצור שבלול ולא מה שעשיתי.
 
לצפיה ב-'הצורה לא קובעת ,אלא הטעם'
הצורה לא קובעת ,אלא הטעם
09/01/2016 | 21:46
1
23
כל הכבוד על החריצות!
להבא תכיני גם עם הקוניאק
שבוע טוב
לצפיה ב-''
11/01/2016 | 11:57
1
לצפיה ב-'איזה יפות '
איזה יפות
09/01/2016 | 21:44
3
לצפיה ב-'קיש '
קיש
05/01/2016 | 17:21
8
84
כמה שאלות
כבר ניסתי להכין והבצק לא היה מוכן
הכנתי בתבנית עגולה חד פעמית
יכול להיות שזאת הסיבה?...
בנוסף כתבו לי באיזה פורום
שלצערי אני לא זוכרת איזה
שיכול להיות שעיבדתי את הבצק יותר מדיי

אז מישהי יכולה לתת לי מתכון מוצלח בבקשה
**אין לי תבנית יעודית אבל אם זאת הסיבה אלך לקנות
לצפיה ב-'בצק בסיסי לקיש....'
בצק בסיסי לקיש....
05/01/2016 | 20:08
1
104
הופיע לפני שנים רבות בעיתון "חדשות" .
מכינה אותו באופן קבוע, במעבד מזון עם להב פלדה.
2 כוסות קמח (שמה גם אבקת אפיה)
125 גרם חמאה (שמה כ-100 גרם, ואם צריך מוסיפה שמנת חמוצה)
ביצה אחת.
להכין מים קרים להוספה במקרה הצורך.
לא אופה את הבצק באפיה עיוורת, אלא בזמן שאני מכינה את המלית אני מכניסה את התבנית לאפיה קצרה.
לא אופה בתבניות חד פעמיות - לדעתי מעבר החום שלהן לא טוב.
בהצלחה!
רעיה
 
לצפיה ב-'אני תמיד אופה בחד פעמי'
אני תמיד אופה בחד פעמי
05/01/2016 | 20:44
52
ויוצא לי מצוין
קיש ניסיתי רק פעם אחת ולא צלח
יש לי מג'ימיקס
ובכל זאת אני מעדיפה לעבד בידיים
אפשרי?
לצפיה ב-'פעמים רבות הקלתית יוצאת רטובה ובצקית כשלא '
פעמים רבות הקלתית יוצאת רטובה ובצקית כשלא
06/01/2016 | 11:38
5
57
אופים אותה אפייה קצרה לפני ששמים את המלית.

אני אופה את הקלתית כ-20-15 דקות  אפילו כשכתוב במתכון לשים את המלית מייד לאחר הכנת הקלתית, וכך הקלתית תמיד אפויה כהלכה ולא יוצאת בצקית.

אני מכינה את הבצק ידנית (משתדלת לא לעבד יותר מדי), מעבירה לתבנית ומכניסה לפריזר לכ-15-10 כדי שהבצק יתקרר, מחממת תנור, מוציאה את הבצק ואופה אותו כ-20-15 דקות, עד שהוא מזהיב. בזמן הזה אני מכינה את המלית. לאחר האפייה המקדימה, אני מוציאה את הבצק ומקררת, ורק אז ממלאת ואופה.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'לא יצא לי טוב'
לא יצא לי טוב
08/01/2016 | 08:44
4
38
כל הבצק ירד מהדפנות והיה נראה שהוא מלא שמן
לצפיה ב-'לא יודעת מאיזה מתכון הכנת. אם תרצי'
לא יודעת מאיזה מתכון הכנת. אם תרצי
08/01/2016 | 13:10
3
39
אביא לכאן מתכון שלי הוא תמיד מצליח.

סוף שבוע חמים ונעים,

נירה
לצפיה ב-'רוצה!! תודה '
רוצה!! תודה
08/01/2016 | 14:15
2
13
לצפיה ב-' קלתית לקיש '
קלתית לקיש
08/01/2016 | 14:29
1
66
קלתית לקיש: 
¼ 1 כוסות קמח רגיל, מנופה
½ כפית מלח, מוסיפים לקמח
100 חמאה, חתוכה לקוביות 
¼ כוס מים קרים (מהמקרר)

הכנה:
- שמים בקערה את הקמח וקוביות החמאה ומפוררים בידיים. כשהבצק הופך לפירורים, מוסיפים מעט מים קרים וממשיכים ללוש מעט. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מהמים (לא מוכרחים להשתמש בכל המים. צריך להרגיש אם הבצק צריך). *לא ללוש יותר מדי כדי לא לאבד את הפריכות.
- מעבירים את הבצק לתבנית האפיה, ומסדרים אותו עם הידיים (אפשר גם לפתוח עם מערוך, אבל הכי פשוט לשים בתבנית ולעבוד עם הידיים), גם בתחתית וגם בדפנות.
- דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח ומכניסים לפריזר ל-15-10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם), מוציאים את התבנית ואופים כ-20-15 דקות, רק עד שהשוליים מזהיבים-משחימים. מוציאים, ומקררים. בינתיים מכינים את המלית, ממלאים, ואופים.

,
לצפיה ב-'מתאים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 24-22 או תבנית'
מתאים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 24-22 או תבנית
08/01/2016 | 14:38
17
מרובעת. לא לתבניות הגדולות של התנור.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות
אירוח בנושא פוריות
ד``ר נהרי מומחית לפריון מגיעה לענות על שאלותיכם
אירוח בנושא פוריות
אירוח בנושא פוריות
ד``ר נהרי מומחית לפריון מגיעה לענות על שאלותיכם
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ