לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'לא נשמע לי ולא הייתי מעיזה לנסות'
לא נשמע לי ולא הייתי מעיזה לנסות
08/06/2016 | 13:31
55
לצפיה ב-'טארטלים קנויים'
טארטלים קנויים
05/06/2016 | 14:24
3
85
שלום אשמח לעזרתכם היכן ניתן לקנות באיזור הצפון קריות טארטלים מוכנים למילוי מתוק/מלוח .
תודה ושבוע ניפלא
לצפיה ב-'ראיתי טארטלטים בחנות לגעת באוכל'
ראיתי טארטלטים בחנות לגעת באוכל
05/06/2016 | 21:44
2
74
אם יש חנויות דומות באזור שלך בטח תוכלי לקנות שם.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'טארטלים'
טארטלים
06/06/2016 | 07:59
1
66
בוקר שכולו טוב
 
תודה לך 
לצפיה ב-''
07/06/2016 | 15:26
8
לצפיה ב-'עוגות שוקולד אישיות'
עוגות שוקולד אישיות
29/05/2016 | 08:02
3
118
בוקר ורוד לכולם .אשמח למתכון לעוגות שוקולד אישיות .
תודה ויום ניפלא
לצפיה ב-''
30/05/2016 | 23:16
2
73

רכיבים:
15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפייה
300 גרם שוקולד מריר משובח (50 אחוז מוצקי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט)
300 גרם חמאה
6 חלמונים
6 ביצים שלמות
400 גרם סוכר
160 גרם קמח מנופה
מעט אבקת סוכר לקישוט
מעט קמח לקימוח
15 קוביות שוקולד מריר משובח
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.
בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים.
שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה.
משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד.
אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. 
מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או קרם אנגלייז.
אפשר להכין מראש ולחמם המיקרו.
הערות:
מסעדת קבלייר בירושלים
 
 
לצפיה ב-'עוגת שוקולד'
עוגת שוקולד
31/05/2016 | 10:28
90
אימצתי בחום תודה לך ויום ניפלא
לצפיה ב-'עוגת שוקולד'
עוגת שוקולד
31/05/2016 | 10:28
38
לצפיה ב-'הכנתי פעם ראשונה גראבלקס לבד בבית מחצי פילה קפוא של תנובה'
הכנתי פעם ראשונה גראבלקס לבד בבית מחצי פילה קפוא של תנובה
27/05/2016 | 10:53
6
108

זה מה שהיה בבית) בתוספת 2+2 כוסות מלח בישול, סוכר ותבלינים (חופן מכל אחד זרעי כוסברה+שומר ו-12 שעות בפריז'ידר.
הטעם מעולה, ללא שומניות כלל (דווקא זוכרת שאצל השוודים זה קצת שומני)
כעת נח לו בקופסת פלסטיק סגורה עטוף עם מגבות נייר.
שאלות:
1. האם צורת האיפסון נכונה
2. כמה זמן אפשר לשמור מקרר (אני עם מערכת עיכול קצת בעייתית)
3. אלו תבלינים ניתן להוסיף לפעם הבאה כדי להשביח את הטעם
תודה
 
לצפיה ב-'הכנת גרבלקס מסלמון? - נקרא טעים'
הכנת גרבלקס מסלמון? - נקרא טעים
03/06/2016 | 13:50
61
לא יכולה לענות משום שלא הכנתי עדיין.

בכל מקרה, תודה על המתכון.


נירה
לצפיה ב-'תהליך ההכנה לא נכון לחיי מדף ארוכים'
תהליך ההכנה לא נכון לחיי מדף ארוכים
03/06/2016 | 14:37
4
80
- פרוסות סלמון טריות וללא עור
- מלח גס במישקל כפול מזה של הדג
- סוכר במישקל זהה לזה של הדג
- תבלינים - כמעט כל מה שאת אוהבת. מה ששמת בסדר גמור. תוספת עתידית היא שמיר קצוץ גס שהוא הכי טרדיציונאלי.
 
מערבבים את כל החומרים ומפזרים בערך 1/2 על תחתית כלי זכוכית/קרמיקה/נירוסטה. מנגבים את פרוסות הסלמון ומניחים על התערובת. מכסים היטב עם יתרת התערובת + ניילון נצמד. על הניילון מניחים מישקולות של 1.5-2 ק"ג. מכניסים למקרר ל-5-6 ימים. ביום השני הדג יגיר נוזלים שייספגו במלח. המלח יהפך דביק - זה בסדר!
בתום התהליך משחררים את הדג, שוטפים מכל חומרי התערובת ומייבשים/מנגבים. הבשר אמור להיות מצומק יותר, מיובש וקשה יותר מאשר במצב טרי. במצב זה ניתן לפרוס דק מאד.
אפשר לאחסן עטוף בניר סנדביצ'ים למספר חודשים או להקפיא.
לצפיה ב-'milch-אם יש לך בעיה עם המתכון-נא לפנות למיכל אנסקי'
milch-אם יש לך בעיה עם המתכון-נא לפנות למיכל אנסקי
03/06/2016 | 15:47
3
65
ולעוד כמה שראיתי שעשו את המתכון מלח+סוכר 1:1 וציינו במיחוד שאין טכם לשים תערובת בתחתית הדג שהוא העור
לצפיה ב-'אל תטילי עלי שליחויות ואל תתגרי איתי'
אל תטילי עלי שליחויות ואל תתגרי איתי
03/06/2016 | 16:24
2
67
ככה לא מתנהגת ליידי, גם לא פרת משה רבנו.
ביקשת עזרה ונסיתי לעזור. במקום להגיד תודה או לא תודה, בחרת להגיב בתוקפנות. בזה אני יכול לנצח אותך, האמיני לי.
מיכל אנסקי היא אולי אושיה טלוויזיונית אבל לא אושיית בישול, לא תודה.
קבלת מתכון של מומחה בעל מוניטין (לא, לא אני).
אם היית מתמקדת בעיון בקריאת המתכון היית קולטת שמכינים את הדג ללא העור, כך רשמתי ולכן יש צורך להניח אותו על שכבת מלח+סוכר שתפקידם להוציא את הלחות מן הדג ולהכינו לתקופת שימור ארוכה.
עזבי, למי אני מנסה להסביר? המשיכי להיות גרופית של מיכל אנסקי...
לצפיה ב-'milch-אני לא רואה תוקפנות. דווקא התשובה שלך "שככה לא עושים"'
milch-אני לא רואה תוקפנות. דווקא התשובה שלך "שככה לא עושים"
03/06/2016 | 19:19
1
51
הי תוקפנית בעיני, אני לא מטילה עליך שליחויות, לא מתגרה בך, ולא מכירה אותך.
ובטח לא מעוניינת לשמוע ממך מוסר על איך ליידי צריכה להתנהג.
 
וכן מיכל אנסקי בעיני היא בהחלט אושיית בישול, והיא גסטרונומית עם תעודות, הרבה יותר מכמה שפים בארץ שעברו ממטבח למטבח. היא נועזת, נלחמת על תוצרת הארץ עובדת עם מגדלים כדי לטפח זנים ויוזמת שוק איכרים (שלצערי עוד לא יצא לי לבקר בו). אחלה אישה.
 
אני לא עושה תחרות תוקפנות, בטח לא על חתיכת דג, אבל אם בא לך, תמצא לך פרטנר מתאים, בטח תצליח.
 
כתבת שהמתכון הוא של מומחה בעל מוניטין אבל לא טרחת לציין את שמו.
 
אמר רבי אלעזר א"ר חנינא כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"
 
תתקדם....
 
 
לצפיה ב-'WOW, פשששש...'
WOW, פשששש...
04/06/2016 | 18:13
54
להתקדם?
היכן שאני נמצא את יכולה רק לשאוף להגיע...
לצפיה ב-'אירוח בפארק'
אירוח בפארק
27/05/2016 | 08:57
2
104
בוקר טוב אשמח לקבל את המלצתכם לגבי אירוע מחוץ לבית .הרבה מוזמנים 50.ומתלבטת לגבי שמירת חום המאפים .
האירוע יום הולדת לנכדים התאומים בני שנה .
כל המלצה תתקבל בברכה .
תודה ושבוע וסופש ניפלא לכולם.
לצפיה ב-'שלום יהודית - לאחרונה לא הייתי הרבה ליד מחשב'
שלום יהודית - לאחרונה לא הייתי הרבה ליד מחשב
03/06/2016 | 13:48
1
103
וזו הסיבה שאני עונה רק עכשיו. 

בקישורי הפורום יש המון ארוחות בטבע או בבית למוזמנים רבים. את מוזמנת להציץ.

אם תצטרכי עזרה, פשוט תגידי.

מזל טוב לתאומים.

נירה
לצפיה ב-'אירוח בפארק'
אירוח בפארק
03/06/2016 | 14:53
55
תודה לך .מצאתי את הקישור קיבלתי רעיונות 
שבת שלום 
לצפיה ב-'שרשור קישים טעימים'
שרשור קישים טעימים
26/05/2016 | 10:52
5
381
לצפיה ב-'קיש אישי - במילוי תרד וגבינת עיזים '
קיש אישי - במילוי תרד וגבינת עיזים
26/05/2016 | 10:53
189
המצרכים
בצק פריך  לבצק
12 תבניות אישיות - ח"פ

למילוי - אילתור שלי.
1 שקית [800 גרם] מדליוני תרד קפואים
200 גרם גבינת עיזים חצי קשה מגוררת
כ 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 גביע שמנת חמוצה + 2 כפות גבינה לבנה 9%
2 כפות גדושות קמח
3 ביצים
מלח, פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט מגורר

לעיטור - צנוברים [לא קלויים].
 
ההכנה

1. מכינים את הבצק עוטפים טוב, ומקררים כמה שעות טובות.
2. מחלקים את הבצק ל 12 כדורים ומרפדים את התבניות האישיות בבצק
[לא שימנתי אותן !!!!] הבצק שמנוני.
3. מפשירים את מדליוני התרד, בתוך מסננת וסוחטים היטב, את כל הנוזלים. 
4. מוסיפים את כל שאר המצרכים - למעט הצנוברים
5. יוצקים לתבניות האישיות, מפזרים מלמעלה צנוברים, ומהדקים אותם קלות - עם "גב" כפית על המילוי רק שיצמדו לבלילה, אבל שישארו חשופים מלמעלה.
6. אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות עד שיזהיבו.
את תחילת האפיה, ב 20 דקות הראשונות, אפיתי במסילה שניה מלמטה.
לאחר מכן העליתי, את התבנית, למסילה אמצעית.
לצפיה ב-'קיש ברוקולי (מקמח מלא) '
קיש ברוקולי (מקמח מלא)
26/05/2016 | 10:57
166
לבצק: 
280 גרם קמח מלא 
130 גרם חמאה 
2 כפות שמן תירס 
1/2 כפית מלח 
1 ביצה 
3 כפות מים 
 - ללוש לבצק ולשמור שעתיים שלוש במקרר. 

למלית: 

1 גביע קוטג' 
100 גרם גבינה צהובה 
קוביית גבינה בולגרית עיזים 
1/4 קוביית גבינה בולגרית של 'פנחס' 5% 
3 ביצים 
2 כפות שטוחות קמח 
1 שמנת לבישול 15% 
מלח, פלפל שחור 
פרחי ברוקולי טריים שבושלו במים רותחים כמה דקות. 
 
לרדד בצק ולשטח על תבנית פאי 26 ס"מ 
אפייה 10 דקות ללא מילוי בחום של 180. 

לערבב את חומרי המלית 
לסדר את פרחי הברוקולי על תחתית הבצק ולהוסיף את בלילת הגבינות והביצים 
אפייה בחום של 180 מעלות 50 דקות. 
לצפיה ב-'קיש חוביזה ובצל מטוגן '
קיש חוביזה ובצל מטוגן
26/05/2016 | 10:58
91
מצרכים
בצק
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
שתי כפות שומשום
חצי כפית קצח 
מאה גרם חמאה קרה חתוכה
ביצה טרופה
.
מילוי
מעט שמן זית מעורבב עם מעט חמאה
שני בצלים פרוסים
מאתיים גרם עלי חוביזה שטופים, מסוננים וקצוצים
חצי כפית אגוז מוסקט
מיכל שמנת מתוקה 
שתי ביצים
מאה גרם גבינה צהובה
מלח - פלפל
 
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק
מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות 
מוסיפים את הביצה ומאחדים לכדור
משטיחים לפיתה, שמים בשקית פלסטיק ושומרים במקפיא לחצי שעה
מרדדים ומסדרים על תבנית פאי כולל שוליים
מסדרים נייר אפיה ושעועית מעל הבצק
ואופים כ- 10 דקות, עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר אפיה עם השעועית
~
מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב
מוסיפים את החוביזה ומטגנים עוד מספר דקות
מכבים את האש, ומוסיפים את שמנת, הביצים וגבנ"ץ
את הפלפל שחור המלח והמוסקט
שופכים על הבצק החצי אפוי
ואופים כ- 30 דקות או עד שמוזהב יפה
 
לצפיה ב-'קיש בצל סגול'
קיש בצל סגול
26/05/2016 | 11:01
1
179
קיש בצל

1 כף שמן זית
5בצלים סגולים קלופים, פרוסים דק
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
4 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור
1/2 חבילה (250 גרם) בצק עלים, מופשר

1.מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות)
2.מחממים את השמן במחבת, על להבה גבוהה, ומטגנים את הבצלים 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ומאחסנים במקרר לצינון מהיר.
3.מערבבים בקערה בינונית את השמנת, החלב, הביצים ומתבלים באגוז המוסקט, במלח ובפלפל.
4.מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ, הגדול מעט מקוטר התבנית, או קורצים עיגולים הגדולים במעט מקוטר התבניות האישיות.
5.מעבירים את הבצק לתבנית או לתבניות ומהדקים לבסיס. מסדרים את הבצלים על הבצק, יוצקים את הבלילה ואופים 15-20 דקות, עד שהבלילה יציבה וזהובה.
(6 תבניות בקוטר 8 ס"מ או תבנית בקוטר 24-26 ס"מ)

בתאבון!
לצפיה ב-'לא מאה - תודה על המתכונים'
לא מאה - תודה על המתכונים
26/05/2016 | 11:09
144
וברוך/ה הבא/ה לפורום. הנה, תתכבד/י בקפה עם משהו קטן בצד. 

להבא, בבקשה, נא להוסיף גם את מקור המתכון. 

תודה מראש,

נירה

 
לצפיה ב-'אוכל ללא חימום'
אוכל ללא חימום
24/05/2016 | 12:02
2
63
שלום לכולם, 
אני עובד במקום עבודה שאין בו מיקרוגל או טוסטר אובן לחימום אוכל כיוון שזה מקום אטום מחלונות.
יש לכם הצעות למאכלים שאינם דורשים חימום?
ניסיתי כבר סלט קוסקוס, פשטידת ברוקולי וכמובן סנדוויצ'ים.
רציתי עוד גיוון.
 
תודה מראש
לצפיה ב-'סלטי ירקות שונים, אפשר להוסיף להם אורז'
סלטי ירקות שונים, אפשר להוסיף להם אורז
24/05/2016 | 23:58
70
קינואה, או דגנים אחרים, טונה, גבינות כמו, בולגרית, פטה, חמד, לבנה, קרוטונים, אגוזים, בקיצור, מה שאוהבים ולאכול קר.
לצפיה ב-'הנה'
הנה
04/06/2016 | 14:20
30
ספרינג רול עם רצועות של ירקות נבטים ורוטב .
טורטיה עם רצועות בקר (סטייל פסטרמה) פלפל קלוי וממרח או עם סלט עוף.
סלט קוב מפורק
סלט ניסואז מפורק ובעבודה תרכיב (יש קופסאות המתברגות זו לזו )
כל סלטי הפסטה , החל מקפרזה וכלה בראנץ'
וונטון עם סלט עוף תילאנדי
בקישור יש עוד המון רעיונות
 
בהצלחה
 
לצפיה ב-'ארוחת שבועות'
ארוחת שבועות
22/05/2016 | 16:01
4
205
שלום רב,
בשבועות אארח כ20 איש לארחת צהריים חלבית שתכלול כמה מאפים.פשטידות כמה סלטים,  יאנטיפסטי , פסטה כלשהי ובטח עוגת גבינה.
מאחר וזה יהיה צהריים , מן הסתם לא אספיק להכין הכל באותו יום 
כמה זמן מראש אפשר להכין מאפים.פשדידות.עוגת דבינה כדי שעדיין יהיה טרי ויפה?
 
לצפיה ב-'יש פשטידות שניתן להכין מראש ולהקפיא'
יש פשטידות שניתן להכין מראש ולהקפיא
23/05/2016 | 10:46
3
148
בהפשרה איטית וחימום נכון טעמם לא יפגע.
כך אני נוהגת לפני אירוח שבועות.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'היי ציפי - מה שלומך?'
היי ציפי - מה שלומך?
23/05/2016 | 14:22
2
116
אפשר להקפיא קלתיות. מילויים מירקות, פטריות למיניהן וגבינות גם שורדים הקפאה. לא הייתי מקפיאה מלית עם תפוחי אדמה.

אם תרצי מתכונים שישרדו הקפאה, פשוט תגידי, ואשים לך כאן כמה וכמה מתכונים.

וגם

נירה
לצפיה ב-'תודה רבה!!!אשמח למתכונים'
תודה רבה!!!אשמח למתכונים
24/05/2016 | 12:02
1
39
לצפיה ב-'בבקשה - קישור למתכונים נהדרים ממאמרי הפורום'
בבקשה - קישור למתכונים נהדרים ממאמרי הפורום
24/05/2016 | 23:54
192
מתת-קטגוריה פשטידות קיש ופאי:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...


תיהני,

נירה
לצפיה ב-'קינוחי כוסות'
קינוחי כוסות
23/05/2016 | 06:47
3
109
בוקר שכולו טוב .מעוניינת להכין קינוחי כוסות ועוגות אישיות למסיבת יום ההולדת של הנכדים .המסיבה כוללת כ35 מבוגרים ו15 ילדים.המסיבה תתקיים בפארק.מה אוכל להכין שיהיה מתאים לחום בקייץ.
כל המלצה וכל טיפ לגבי איך נערכים לאירוח בחוץ התקבל בשימחה
תודה ויום ניפלא
לצפיה ב-'מוסים ישרדו את החום רק אם יגיעו קפואים'
מוסים ישרדו את החום רק אם יגיעו קפואים
23/05/2016 | 14:26
2
101
מה שכן, אפשר לשים בכוסיות פירות חתוכים לקוביות קטנות, מעורבבים בסירופ מייפל, או סירופ סוכר, עליהם אפשר לפזר מעט אגוזים (כשאין ילדים קטנטנים בסביבה) ומרשמלו, או כדור גלידה
לצפיה ב-'קינוחי כוסות'
קינוחי כוסות
24/05/2016 | 06:15
1
97
תודה לך על התשובה המהירה .
לצפיה ב-'בעונג רב '
בעונג רב
24/05/2016 | 11:26
21
לצפיה ב-'בוקר טוב נירל'ה ולחברות הפורום - התייעצות'
בוקר טוב נירל'ה ולחברות הפורום - התייעצות
22/05/2016 | 10:24
2
84
זקוקה לעזרתכן...
נתקלתי במתכון המצורף ומתלבטת למה התכוון המשורר בסעיף 4
 

טבעת תירס ושתי גבינות (עם פטריות)
 
 
המצרכים :
2 כוסות קמח תירס מאיכות טובה
3 כוסות מים רותחים
2 כוסות חלב
50 גרם חמאה
100 גרם גבינת קוטג`
מלח ופלפל בנדיבות
מעט אגוז מוסקט מגורר
200 גרם גבינת "עמק", או "אדמר", או "נהריה", חתוכה לקוביות
150 גרם גבינה צפתית, חתוכה לקוביות
למלית הפטריות
200 גרם פטריות יער (ירדן),מנוגבות במגבת נייר, חתוכות גס מאד
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1.שמים קמח תירס, מים, חלב, חמאה, גבינת קוטג`, מלח ופלפל בסיר גדול ומבשלים 5 דקות תוך בחישה לעיסה אחידה ומעובה
2. מוסיפים אגוז מוסקט וקוביות גבינה, בוחשים היטב במשך דקה, או עד שהגבינות מתרככות, ומסירים מהאש
 3. מכינים תבנית טבעתית, שוטפים את התבנית במים קרים, כדי שהשליפה תהיה קלה
4. מעבירים לתבנית, בה 10 דקות והופכים על הצלחת
5. מקפיצים את הפטריות בשמן הזית במשך דקות ספורות, ומסירים מהאש לפני שיתכווצו. מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל גרוס
6. ממלאים את החור בטבעת, ומגישים. את מה שנותר אפשר לחמם במיקרוגל, או לפרוס ולקלות בטוסטר אובן.
 
 
מה דעתכן ?
10 דקות קירור? 10 דקות אפיה?
 
יום טוב
לצפיה ב-'נראה לי קירור'
נראה לי קירור
22/05/2016 | 12:36
1
37
והייתי שמה בתבנית נילון נצמד כדי להקל על השליפה
לצפיה ב-'תודה חנה בוקר טוב'
תודה חנה בוקר טוב
23/05/2016 | 10:43
21
אם כך הטבעת תהיה קרה והפטריות חמות.
אולי כדאי יהיה לחמם מעט יחד לפני ההגשה.
מה דעתך?
לצפיה ב-'שלום לפורום. מדובר בקרם שוקולד. עד עכשיו הוספתי ברנדי'
שלום לפורום. מדובר בקרם שוקולד. עד עכשיו הוספתי ברנדי
19/05/2016 | 00:40
6
40
ועוד כמה דברים כמו רום ווניל. הוא נגמר. האם פינקולדה יכולה להחליף אותו. האם יין אדום יבש?  האם ליקר שזיפים?
או רק ברנדי או קוניאק..
 
המון תודה
 
לצפיה ב-'ועוד שאלה: קניתי קקאו של שופסל (תוצרת רוני רג'ואן ירושלים)'
ועוד שאלה: קניתי קקאו של שופסל (תוצרת רוני רג'ואן ירושלים)
19/05/2016 | 03:47
1
42
האבקה מאוד כהה יחסית לקקאו הקודם (זרקתי את האריזה. כנראה גם של שופרסל). יתכן והקרם יצא מר בגלל הכהות של הקקאו?
לצפיה ב-'אני משתמשת לקרם השוקולד בשוקולד'
אני משתמשת לקרם השוקולד בשוקולד
20/05/2016 | 17:41
39
מריר ובשמנת מתוקה. לא מוסיפה קקאו.
לצפיה ב-'פינה קולדה תוסיף לקרם טעם של קוקוס- אם'
פינה קולדה תוסיף לקרם טעם של קוקוס- אם
20/05/2016 | 17:40
3
33
את אוהבת את הטעם, אז תוסיפי כף-שתיים, ואם לא, אין הכרח להוסיף תוספות.

אפשר גם להכין קרם שוקולד (גנאש) משוקולד ושמנת בלי תוספות. ייצא מצויין. 
לצפיה ב-'תודה נירה וסליחה על העיכוב..(:'
תודה נירה וסליחה על העיכוב..(:
23/05/2016 | 07:22
2
8
לצפיה ב-'בבקשה - אם תהיינה לך שאלות נוספות, אנחנו כאן '
בבקשה - אם תהיינה לך שאלות נוספות, אנחנו כאן
24/05/2016 | 11:27
1
8
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
25/05/2016 | 09:22
5
לצפיה ב-'קיש/ פשטידה'
קיש/ פשטידה
15/05/2016 | 18:56
3
118
מחפשת מתכון מנצח לפשטידה או קיש שהכנתם.
אני מארחת בסופש ורציתי כמה מתכונים טובים שיפילו את האורחים שלי.
 
 
תודה לכולם :)
לצפיה ב-'כמה מתכונים שאני אוהבת להכין...'
כמה מתכונים שאני אוהבת להכין...
16/05/2016 | 18:58
2
283
1. מאפה מרוקולי או כרובית בקישור, ויש שם עוד כמה מתכונים.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/174183694/אוכל_ומשקאות/מתכונים
2. קיש גבינות בעיטור פרוסות בטטה. בכל מתכון אני לא נצמדת לכמויות של הגבינות, הביצים וכדומה.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/110627370/אוכל_ומשקאות/מתכונים
3.קיש גבינות עיזים ורוזמרין של בן עמי. (לא מוסיפה רוזמרין)
4. שטרודל פרומעז של pirge מאפה גבינות סגור שלה ועוד מתכונים שאפשר לדעתי למצוא בחיפוש או באתר שלה. כל המתכונים שלה מעולים.
 
רעיה
 
לצפיה ב-'תודה רבה!! יעדכן איזה פשטידה יצאה מוצלחת ביותר'
תודה רבה!! יעדכן איזה פשטידה יצאה מוצלחת ביותר
17/05/2016 | 09:29
18
לצפיה ב-''
17/05/2016 | 15:37
3
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2016 | 12:13
10
 עונה חדשה של "המירוץ למליון" עולה למסך, והפורום חוזר לפעולה!
אז בואו נצא לסיבוב מסביב לעולם עכשיו בפורום המירוץ למליון!
 
 יש לכם שאלות לגבי תביעות סיעוד נגד חברות הביטוח?
עכשיו בפורום תביעות ביטוח סיעודי תוכלו לקבל מידע מקצועי ומהימן!
 
 חושבים על מעבר לאוסטרליה? יש לכם שאלות בנוגע לתהליך?
היכנסו עכשיו לפורום הגירה לאוסטרליה בתפוז!
לצפיה ב-'יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל '
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
11/05/2016 | 08:15
16
לצפיה ב-'בוקר אור חנה'לה - תודה על הקישור, אבל, להבא'
בוקר אור חנה'לה - תודה על הקישור, אבל, להבא
11/05/2016 | 07:31
65
לפחות קינוח אחד עם המתכון בהודעה ואז תוכלי לשים גם קישור לבלוג.

חג שמח לך וליקירייך,

נירה
לצפיה ב-'עזרה בבקשה, איך אומרים "קלף לבצק" באנגלית?'
עזרה בבקשה, איך אומרים "קלף לבצק" באנגלית?
04/05/2016 | 21:41
1
49
עזרה בבקשה, איך אומרים "קלף לבצק" באנגלית? מצורפת תמונה שתבינו על מה אני מדבר...
 
והאם יש לכם המלצה לאחת טובה (מתכנן להזמין מחו"ל בעקבות המחירים הגבוהים בארץ...)
 
תודה רבה
 
לצפיה ב-'Dough cutting card'
Dough cutting card
05/05/2016 | 21:02
6
לצפיה ב-'מזנון חלבי '
מזנון חלבי
01/05/2016 | 11:13
3
248
בוקר טוב מאירוע לאירוע!!! אשמח לקבל את המלצתכם לגבי כמויות מאפים סלטים קינוחים .אירוח יום הולדת לנכדים התאומים שלי בערך 55 איש.
שיהיו רק שמחות ושבוע ניפלא לכולם
לצפיה ב-'אירוח חלבי...'
אירוח חלבי...
01/05/2016 | 21:07
2
222
כתבתי בחלון חיפוש "אירוח חלבי" וקבלתי הרבה תוצאות.
או לכתוב אירוח חלבי ל-50 איש.
בקישור הצעות לכמה מארוחות הגולשים בפורום.
רעיה
אירוח חלבי ל-50 איש כאן:
ליתר דיוק - כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/180576592/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי
לצפיה ב-'אירוח חלבי'
אירוח חלבי
02/05/2016 | 08:10
79
תודה רבה על התשובה המהירה.
יום טוב
לצפיה ב-''
04/05/2016 | 12:17
8
לצפיה ב-'לצערי שכחתי לקנות קמח מצה. האם ניתן לעשות כופתאות '
לצערי שכחתי לקנות קמח מצה. האם ניתן לעשות כופתאות
25/04/2016 | 01:24
7
37
מקמח רגיל או קמח תפוחי אדמה במקום קמח מצה במתכון?
 
תודה רבה
 
לצפיה ב-'אפשר לטחון מצות במעבד מזון ולהכין קמח מצה'
אפשר לטחון מצות במעבד מזון ולהכין קמח מצה
25/04/2016 | 23:54
3
6
לצפיה ב-'תודה..'
תודה..
26/04/2016 | 02:06
2
6
לצפיה ב-'העונג כולו שלי '
העונג כולו שלי
26/04/2016 | 09:53
1
5
לצפיה ב-'תודה נירה.'
תודה נירה.
26/04/2016 | 22:48
3
לצפיה ב-'נירה כבר ענתה לך ובכל זאת..'
נירה כבר ענתה לך ובכל זאת..
27/04/2016 | 20:02
2
36
רוצה להוסיף שאני אף פעם לא קונה קמח מצות (במחיר יחסית מופקע) אלא טוחנת מצות בבלנדר של המיקסר.
חג שמח!
רעיה
לצפיה ב-'תודה. דוקא קמח המצה לא יקר'
תודה. דוקא קמח המצה לא יקר
27/04/2016 | 21:35
1
31
בכל מקרה אין לי כרגע בלנדר
 
חג שמח גם לך
לצפיה ב-'יחסית למחיר של 2.5 ק"ג מצות - קמח מצה בהחלט יקר'
יחסית למחיר של 2.5 ק"ג מצות - קמח מצה בהחלט יקר
28/04/2016 | 11:42
7
לצפיה ב-'למה הפשטידת קישואים שלי יוצאת כמו פודינג??'
למה הפשטידת קישואים שלי יוצאת כמו פודינג??
21/04/2016 | 23:31
8
43
לצפיה ב-'אם תכתבי איך את עושה, אפשר יהיה לתת תשובה '
אם תכתבי איך את עושה, אפשר יהיה לתת תשובה
22/04/2016 | 07:26
7
17
לצפיה ב-'הנה המתכון-אבל האמת שקרה לי כבר עם כל מני מתכונים של פשטידות'
הנה המתכון-אבל האמת שקרה לי כבר עם כל מני מתכונים של פשטידות
23/04/2016 | 21:45
4
87
קישואים. הקפדתי לנקז מים ולסחוט כשעה.
3 קישואים 3 בצלים - מגוררים וסחוטים
חצי כוס קמח מצה לעוגה
רבע כוס שמן זית
3 ביצים
50 דקות חום בינוני.
הוספתי עוד כחצי שעה. יצא יפה ושחום אבל בפנים רך ועיסתי
לצפיה ב-'מצה מצה'
מצה מצה
24/04/2016 | 15:39
1
69
נירה,ולכולם חג-שמח,,
ליפני שאני ממשיכה,,חייבת סיפור קטן,
אני מאוד אבל מאוד אוהבת לחטט בספריות,ובטח אצל אחותי,,
אז אתמול היינו בארוחת צהריים,והודעתי לאחותי שאני הולכת להעיף מבט,קטנטן,,,
ומה גיליתי  אוצר לפסח:
מצה מצה
101 מתכונים מפתיעים לפסח ולכל השנה
מחברות: גני קדושים ודבי ביוואנס,
תמר הוצאה לאורשנה:1998,
אז ככה,,,הם מארה"ב,,שם זה זכה להצלחה מסחררת,ולא פלא,אבל הסוד שלהם,,הוא פשוט..
הם מרטיבים כול מצה ומצה במי ברז רגילים,בין מצה למצה שמים נייר מגבת הנייר העבה לא הדק,שגם הוא רטוב,
לחכות 10 דקות,והמצה נהפכת לדף,כמו הבצק פיליאס,,
ואז מורחות חמאה,,
אני עשיתי עם שמן,פשוט ליטבול מברשת בשמן,,ומצרפת מתכון..
לצפיה ב-'גיבועי מצה עם גבינת שמנת ובצל'
גיבועי מצה עם גבינת שמנת ובצל
24/04/2016 | 15:45
53
יש לחמם את התנור מראש,עח 200,,זמן הכנה 10 דקות
כמות 12 מנות
3 מצות יבשות,שבורות לרבעים
3 כפות מרגרינה,,רכה,,אני שמתי חמאה
חצי גזר קטן
1 בצל קטו
חצי גבעול סלרי
1 כוס גבינת או שמנת רכה,אני שמתי 5 אחוז,גבינה לבנה רגילה
1 כפית אבקת מרק צח, לא השתמשתי
רבע כוס גבינת פרמזו
1 כפית פפריקה לעיטור..
לשמן תבנית שטוחה בגודל של 22 על 32 ,,
לצפות את שני הצדדים של כול רבע מצה בחמאה רכה,,אפשר עם שמן,ולהניח בתבנית.
ליקצוץ את הירקות ,ולערבב עם הגבינה הלבנה.
לפזר כשתי כפות מהתערובת על כול רבע מצה.
ליבזוק מעל גבינת פרמזו ופפריקה.
לאפות כרבע שעה..
בהצלחה
 
ונירה איך ממירים חמאה בשמן,נגיד 1 כף חמאה,אז כמה שמן זה..
תודה.
לצפיה ב-'מנסה שוב-תודה'
מנסה שוב-תודה
25/04/2016 | 12:18
39
לצפיה ב-'ככה זה פשטידה...'
ככה זה פשטידה...
09/05/2016 | 23:14
33
לפעמים עוזר לחתוך את הקישואים לקוביות קטנות ולטגן קלות עם הבצל המוזהב
ואז לערבב  עם הבלילה
לצפיה ב-''
28/04/2016 | 14:26
9
לצפיה ב-''
01/05/2016 | 09:15
6

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ