לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1353813,538 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים קרירים וטעימים לימים הלוהטים'
מתכונים קרירים וטעימים לימים הלוהטים
29/06/2016 | 07:45
21
198
אשמח אם גם אתם תוסיפו ממתכוניכם.

תודה מראש,

נירהמ1
לצפיה ב-'סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/נעה סקוטלנד'
סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/נעה סקוטלנד
29/06/2016 | 07:48
88
סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/נעה סקוטלנד
מקור המתכון: נעה סקוטלנד, מפורום "מתכונים" בתפוז
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: ש712 (שרית-ב)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

"את הסלט ראיתי בפורום מתכונים, הובא ע"י נועה סקוטלנד. לא זוכרת אם היה מתכון מדויק, זכרתי רק את קוביות האבוקדו הירוקות ועליהן צנוברים קלויים, וזה נראה לי שווה ניסוי. אתמול הגיע הזמן. הכל חוסל, היה טעים..." (שרית-ב)

היו לי מספר אבוקדו בשלים אך ניתנים לחיתוך לקוביות:
- חתכתי לקוביות
- סחטתי מיץ לימון
- הוספתי מל"פ, 2 כפות שמן  ובצל ירוק קצוץ
- הקפצתי את הקערית עם התכולה לערבול התבלינים והבצל  ומעל פיזרתי צנוברים קלויים.

תיהנו,
שרית-ב
לצפיה ב-'סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12'
סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12
29/06/2016 | 07:55
91

סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12
מקור המתכון והתמונות: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה" 
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...


החומרים (ללא כמויות):
גמבות קלויות על אש פתוחה
עגבנית אדומות מגוררות (ללא קליפה)
שום טרי קצוץ/כתוש
מיץ מלימון טרי
מעט שמן זית
כוסברה טרייה קצוצה (לא חובה)
פפריקה מתוקה/חריפה
מלח
 
הכנה:
 - שמים בקערה את כול המרכיבים חוץ מהגמבות,מערבבים היטב
- קוצצים את הגמבות,ומוסיפים לתערובת.
- משאירים  במקרר לספיגת טעמים.טועמים ומתקנים תיבול.
*אפשר לצלות פלפל אחד חריף ירוק או אדום.

תיהנו,
דליה
לצפיה ב-'חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1'
חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1
29/06/2016 | 07:59
59

חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

החומרים:
2 חצילי בלאדי אפויים עד שקליפתח משחירה ומתפקעת  
1/2 כוס טחינה (השתמשתי בטחינה אורגנית משומשום מלא)
מיץ מחצי לימון, סחוט טרי
מים לדילול
לקישוט: כוסברה ועגבניות שרי

הכנה:
- לאחר אפיית החצילים חרוצים חריץ במרכז החציל ושמים על מסננת להגרת נוזלים (אם יש).
- מדללים את הטחינה במים מינרלים קרים (מהמקרר).
- מוסיפים מיץ לימון ומעט מלח.
- שמים את החצילים על צלחת הגשה ויוצקים עליהם כמות נדיבה של טחינה.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומקשטים בעגבניות שרי.

תיהנו,
נירה מנסה (נירהמ1)
לצפיה ב-'סלט בורגול מרענן/yafchuk1'
סלט בורגול מרענן/yafchuk1
29/06/2016 | 08:05
86

סלט בורגול מרענן/yafchuk1
מקור המתכון: יפה ימין (yafchuk1), מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

החומרים:
2 כוסות בורגול מושרה כחצי שעה                                                                  
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 כוס קוביות גזר מבושלות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
½ פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
מיץ מלימון שלם
1 כוס פסטה פנה מבושלת  
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
¼ כוס שקדים מולבנים
¼ כוס פיסטוק
3 שיני שום חתוכות לרצועות

הכנה:
- מטגנים את השקדים, הפיסטוקים ושיני השום בשמן, עד להשחמה קלה.
- מוסיפים לבורגול את כל הירקות והתבלינים ומפזרים מעל את תערובת השקדים, הפיסטוקים והשום     ..
*ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים. 

תיהנו,
יפצ'וק
לצפיה ב-'סלט בייבי אגסים וגבינת עזים/שוקולית9'
סלט בייבי אגסים וגבינת עזים/שוקולית9
29/06/2016 | 08:08
43
סלט בייבי אגסים וגבינת עזים/שוקולית9
מקור המתכון והתמונה: שוקולית9
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

החומרים:
1 חבילת עלי בייבי
1 אגס חתוך לקוביות
אגוזי מלך קלויים
1/2 חבילה גבינת עיזים, פורסים וקולים בגריל של התנור
לרוטב:
1/2 כוס שמן אגוזים
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות לימון
1 כפית חרדל
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל

תיהנו,
שוקולית9
לצפיה ב-'סלט ביצים עם מיונז/אילנית12'
סלט ביצים עם מיונז/אילנית12
29/06/2016 | 08:11
59

סלט ביצים עם מיונז/אילנית12
מקור המתכון: אתר זולו
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/70868/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99

החומרים:
ביצים קשות
פטרוזיליה
בצל ירוק
מעט מיונית
חרדל
מלח, פלפל שחור

הכנה:
- טוחנים את כל המצרכים יחד במשך כמה שניות.

תיהנו,
אילנית
לצפיה ב-'סלט ביצים ותפוחי אדמה בשכבות/ninga3'
סלט ביצים ותפוחי אדמה בשכבות/ninga3
29/06/2016 | 08:15
71

סלט ביצים ותפוחי אדמה בשכבות/ninga3
מקור המתכון והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

החומרים:
3-2 תפוחי אדמה (אני אוהבת עם קליפה אדומה, הם מתקתקים מעט - גילה), מבושלים עם הקליפה 
3-2 ביצים קשות
2 גבעולי בצל ירוק או פרוסות דקות של בצל אדום

לרוטב:
מיץ מלימון טרי אחד
2-1 כפות שמן קנולה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
מלח
- מערבבים.

הכנה:
- על צלחת פורסים פרוסות של תפו"א, מזליפים מעט רוטב ומניחים מעל פרוסות ביצה קשה ובצל, ושוב מזליפים מהרוטב, ושוב מתחילים מההתחלה - תפו"א, ביצה בצל ורוטב.

תיהנו,
גילה
לצפיה ב-'סלט ביצים משודרג/פירגה'
סלט ביצים משודרג/פירגה
29/06/2016 | 08:18
143
סלט ביצים משודרג/פירגה
מקור המתכון והתמונה: pirge cohen (פירגה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

"סלט ביצים שהופך בקלי קלות לסלטים משודרגים, נהדרים ומיוחדים. אפשר ליהנות כסלט ביצים ואפשר לגוונו ע"י תוספות. בתמונה: הוספתי אבוקדו..."  (פירגה)

החומרים:
1 בצל קצוץ
שמן זית או רגיל
9-6 ביצים
מיונז
חרדל
מלח ופלפל שחור
לקישוט: עירית קצוצה, בצל ירוק, צנוניות, עגבניות שרי, פטרוזיליה טרייה וכו'

הכנה:
- מבשלים ביצים לפחות 25 דקות ומעבירים למים קרים (צינון הביצים במים הקרים ימנע מהקליפה להדבק)
- מטגנים את הבצל הקצוץ בטיפונת שמן
- לתוך קערה מגררים את הביצים על מגררת גסה. *מי שלא רוצה בצל מטוגן יגרר גם את הבצל
- מוסיפים:
 4-2 כפות מיונז
1 כפית חרדל לא חובה
מתבלים, טועמים ומשפרים.

לטעם אבוקדו: מגררים 2 אבוקדו במגררת גסה לתוך הסלט ומערבבים *ניתן להכין עם שום במקום הבצל. מוסיפים טיפה מיץ לימון.

לטעם טונה: סוחטים טונה בשמן ומשדכים בערבוב לביצים. מוסיפים טיפה מיץ לימון.

לטעם חצילים: קולים חציל ומועכים את התוכן.משדכים לביצים ומוסיפים שום כתוש

תיהנו,
פירגה
לצפיה ב-'סלט גבינת חלומי עם פטריות/שמים כחולים1'
סלט גבינת חלומי עם פטריות/שמים כחולים1
29/06/2016 | 08:21
57

סלט גבינת חלומי עם פטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: ציפי הופמן (שמים כחולים1)

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/93840/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99

- חותכים את גבינת החלומי לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עד להזהבה (זהירות לא לשרוף), *עדיף במחבת טפלון.
- מוסיפים סלסלת פיטריות וממשיכים לטגן
- מוסיפים שומשום ורוטב תיאלנדי (אפשר טרייקי)

במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות 
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או בעלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול

- מוסיפים לירקות מעט מלח וטיפונת שמן.
- מעבירים את תערובת החלומי הפטריות והשומשום עם הרוטב לסלט, ומערבבים יחד.

תיהנו,
שמים כחולים
לצפיה ב-'סלט חצילים "בטעם כבד"/נירהמ1'
סלט חצילים "בטעם כבד"/נירהמ1
29/06/2016 | 08:27
77

סלט חצילים "בטעם כבד"/נירהמ1
מקור המתכון: נירה מנסה (נירהמ1), מתכון של אמא משנות ה-50'
הוכן וצולם ע"י: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

המצרכים:
1 חציל בלאדי (ללא גרעינים)
שמן קנולה לטיגון (מעט)
1 בצל גדול קצוץ דק 
2 ביצים קשות 
מלח ופלפל לפי הטעם 

הכנה:
- מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות דקות.
- מקצצים דק את הבצל.
- מטגנים את הבצל ואת החציל.
- טוחנים במיקסר מקל יחד עם הביצה הקשה ומתבלים.
- מקשטים כיד הדמיון הטובה על המכין.
 
תיהנו,
אילנית
לצפיה ב-'עוגת גבינת שמנת ותותים עם ג'לי/clcl'
עוגת גבינת שמנת ותותים עם ג'לי/clcl
29/06/2016 | 08:29
53

עוגת גבינת שמנת ותותים עם ג'לי/clcl
מקור המתכון: חנה'לה ליינר (clcl)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...;

"זו העונה הברוכה של התותים... אז כייף להיזכר במתכונים..." (חנה'לה)

החומרים:
לבצק:

2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
200 גר' מרגרינה
1/3 כוס סוכר
לעוגה:
3 גביעי גבינת שמנת –השתמשתי ב"נפוליאון" (חנה'לה)
1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר

הכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ומשטחים בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה קלה.
- בקערה מערבבים את הגבינה עם הסוכר ומוסיפים את השמנת החמוצה.  
- מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ומוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת לתערובת הגבינה.
- סביב הטבעת הפנימית מניחים פס שקף (קניתי בחנות -  גיליון A4 אותו גזרתי ל-3 והדבקתי את הרצועות ביניהן). 
- את הרצועות חותכים גבוה יותר מגובה התבנית כך שזה נותן חיזוק טוב יותר (וגם גובה נוסף) לתותים עם הג'לי.
- את הגבינה יוצקים על התחתית האפויה בתבנית העגולה.
- חותכים תותים לחצי (לאורך) ועליהם יצקתי את הג'לי התות. *אפשר להשתמש בפירות אחרים אם אין תותים (חנה'לה)
- מכניסים למקרר ל-24 שעות (חובה).

*עוגה קלילה וטעימה.

תיהנו,
חנה'לה
לצפיה ב-'עוגת גבינה קרה נמסה בפה בציפוי פירות יער/ninga3'
עוגת גבינה קרה נמסה בפה בציפוי פירות יער/ninga3
29/06/2016 | 08:33
186
עוגת גבינה קרה נמסה בפה בציפוי פירות יער/ninga3
מקור המתכון והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

- מסדרים שכבת "פתי-בר" טבולה בנוזל כלשהו (אפשר גם לוותר על הבסיס -  לשיקולכם) בתבנית עגולה קפיץ 26.

מלית:
שמים בקערת המיקסר:
500 גר' גבינה לבנה 9% או ריקוטה
500 גר' גבינת שמנת טבעית
1 גביע שמנת חמוצה (15%)
2 שקיות אינסטנט פודינג 
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון/וניל - לטעמכם

- מערבלים בעדינות למרקם קרמי - אפשר להוסיף כמה כפות חלב במידת הצורך.
- יוצקים על הביסקוויטים.
- מצפים בפירות יער או תותים.

הכנת רוטב תותים או פירות יער אחרים - מכינים אותו דבר:
- משרים חצי ק"ג תותים יפים ואדומים, חתוכים לפרוסות עם  5 כפות סוכר/אבקת סוכר ורבע כוס יין מתוק + כף ליקר. *אחרי חצי שעה התותים מפרישים המון המון רוטב אדום. מסננים, חצי  מהתכולה, מעבירים בבלנדר ומועכים חלקית. את היתר משאירים בחתיכות וכך יוצקים על העוגה.
*עוד רעיון - להכין ג'לי פטל ולערבב 1/2 כוס ג'לי עם פירות היער או התותים .
**לא להקפיא – לשמור במקרר (אפשר להכין בלי בסיס הביסקוויטים)

תיהנו,
גילה
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם ביסקוויטים בטעם בלימון/אילנית12'
עוגת גבינה עם ביסקוויטים בטעם בלימון/אילנית12
29/06/2016 | 08:39
72

עוגת גבינה עם ביסקוויטים בטעם בלימון/אילנית12
מקור המתכון והתמונות: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/93078/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99

החומרים (לתבנית בינונית כמו בתמונה):
לטבילה: כוס עם כפית נס קפה+מים רותחים ללא סוכר
500 גר' גבינה 5%
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר או לפי הטעם
גרידת לימון
2 כפות  מיץ מלימון טרי או יותר, לפי הטעם
1 שקית סוכר וניל
1 אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס  חלב קר
ביסקווטים פטי בר
לפיזור על העוגה: פירורי ביסקווטים
 
הכנה:
- טובלים 3 שכבות של ביסקוטים בנס קפה.
- מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה, מיץ הלימון והגרידה, הסוכר, סוכר הןוניל, מערבבים בעדינות ומשטחים על העוגה.
- מפזרים מעל פירורי ביסקוויט.
- משהים לילה במקרר.
להכנת עוגה בכוס: מניחים קרם גבינה מעל פירורי ביסקוויטים, מעל שוב קרם גבינה ומעל שוב פירורי ביסקוויטים.אפשר לטמון בתחתית הכוס דובדבן, תות שדה, אגוז מסוכר.
 
תיהנו,
אילנית
לצפיה ב-'עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה'
עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה
29/06/2016 | 08:44
94

עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה
מקור המתכון והתמונה: pirge cohen (פירגה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

"קיץ וחם וכמה נפלא לנגוס במקפא גלידה קר וטעים כל כך.
הבסיס גבינה ובסקוויטים ועוד הפתעות שאתם אוהבים.
גם הציפוי ניתן לגיוון..." (פירגה)

המצרכים במיקסר:
1 קילו גבינה לבנה 9%         
2 שקיות אינסטנט פודינג ריבת חלב או אחר 
2 מיכלי שמנת מתוקה 
1 כוס סוכר, או לטעמכם 

- מקציפים הכל ביחד  לקרם.

- מוסיפים:
200  גר' שוקולד לבן מגורר גס או שוקולד-צ'יפס לבן
300 גר' (כ-3 כוסות) ביסקוויטים "פתי-בר" שבורים לחתיכות גדולות. 
100 גר' סוכריות עדשים צבעוניות  
1/4 כוס ליקר שיש בבית (אפשר פחות)

- מערבבים ומקפיאים בכלים מתאימים (אישיים או תבנית).

לזיגוג מעל הקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה 
200 גר' שוקולדג מריר

- שמים בכלי קטן ומחממים עד לנקודת רתיחה, מוסיפים תוך בחישה 200 גר' שוקולד מריר ומערבבים היטב ומזלפים על המקפא בצורת שתי וערב.

אופציות נוספות לציפוי:
פירורי ביסקוויט 
שוקולד מגורר 
חלבה וסילאן כמו בתמונה 

*שומרים בהקפאה עד חצי שעה לפני ההגשה 

טיפ של פירגה:
ניתן לגוון את התוספות: דובדבנים מסוכרים, עוגיות שונות, שוקולד במבחר טעמים, פירות יבשים מסוכרים (קליפת תפוזים מסוכרת) ועוד... 

תיהנו,
פירגה 
 
לצפיה ב-'סלט פלפלים ופטריות.'
סלט פלפלים ופטריות.
04/07/2016 | 19:39
3
87
מתכון שפירסמה "דובשנית" בפורום האוכל של אורט (ז"ל)
לטגן 2 בצלים פרוסים עבה.
להוסיף 2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות ל-4 (במקור - קופסת פטריות).
להוסיף:
4 פלפלים ירוקים (עבים) חתוכים לקוביות
1 כוס מים עם כפית קורנפלור (להסמכת הנוזלים)
מלח, פלפל (לא שמה), קופסת רסק עגבניות או תרכיז עגבניות במקום הקורנפלור והמים, בערך כף סוכר .
לבשל הכל ביחד כ-10 דקות.
אפשר להוסיף עלי דפנה ולהוציא אותם אחרי הבישול.
טעים חם או קר.
ממליצה בחום!
רעיה
לצפיה ב-'נקרא טעים להפליא - אולי, במקרה...'
נקרא טעים להפליא - אולי, במקרה...
05/07/2016 | 09:59
2
59
יש לך גם תמונה של הסלט?

רוצה לשים בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק, ושם שמים את המתכונים בצירוף תמונה/נות.

תודה מראש,

נירה
לצפיה ב-'מצטערת - אין תמונה, לא צילמתי ומזמן לא הכנתי'
מצטערת - אין תמונה, לא צילמתי ומזמן לא הכנתי
05/07/2016 | 18:07
1
12
הסלט טעים מאוד ומומלץ!
לצפיה ב-'תודה רבה רעיה'
תודה רבה רעיה
06/07/2016 | 08:11
4
לצפיה ב-'מרק בורשט קר מחיה נפשות '
מרק בורשט קר מחיה נפשות
13/07/2016 | 07:44
2
52
בורשט קר יש האוהבים מאד ויש שלא סובלים. אני שייכת לחצי הראשון. בתור ילדה בקיץ צנצנת בורשט שכנה במקרר דרך קבע כמשקה קר, אבל בארוחות זה הוגש עם שמנת, תפוח אדמה, חצי ביצה קשה  ומעט מלפפון טרי.
למתכון בבלוג שלי 
https://taly60.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_8....
  ההכנה
5-6 סלקים בנוניים קלופים וחתוכים לחצי
להניח בסיר לחץ ולהוסיף מים עד שתי ס"מ מעל לכיסוי מלא.
לבשל בסיר לחץ כ20-25 דקות או בסיר רגיל כ40 דקות עד שרך. 
להוציא את הסלק ולקרר מספר דקות
לשים בבלנדר מחצית מהסלק, לרסק עם מעט מהציר 
(המחצית השניה של הסלק אני מכינה סלטי סלק)
להוסיף לבלנדר
2 חלמונים ולערבב מעט . .
להוסיף לסיר תוך בחישה ולהביא לרתיחה.
לתבל ב
3 כפות סוכר חום
כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח .
לטעום ולשפר תיבול, זה צריך להיות חמוץ מתוק.
לקרר היטב במקרר.
לבשל תפוחי אדמה בקליפה עם בצים קשות .
ההגשה 
למזוג לצלחת מהמרק הקר, להניח בצלחת פרוסת מלפפון, חצי תפוח אדמה וחצי ביצה קשה, וכף גדושה שמנת. 
לצפיה ב-'נראה קריר, קליל וטעים - טלי, תודה על'
נראה קריר, קליל וטעים - טלי, תודה על
13/07/2016 | 11:11
1
19
המתכון הטעים והתמונה היפה. כבר שמה בפינת המתכון היומי שלי.

יום נעים וקריר,

נירה
לצפיה ב-'תודה נירה'
תודה נירה
14/07/2016 | 07:46
לצפיה ב-'סלט חלומי עם פטריות שמפיניון'
סלט חלומי עם פטריות שמפיניון
22/06/2016 | 14:13
2
426
גרסה של הסלט הזה אכלתי בקפה ג`ו וניסיתי לשחזר אותו במטבח שלי

מצרכים:
רצועות חסה
עלי בייבי/רוקט
מלפפון פרוס דק דק באלכסון
עגבניות שרי חצויות
גפרורי גזר - מגזר 1

7-8 פטריות שמפיניון
חבילה גבינת חלומי
צנוברים
סומסום

שמן וחמאה לטיגון
על צלחת שטוחה וגדולה לשים לפי הסדר את רשימת המרכיבים מהחסה ועד הגזר, לפי הסדר.

להקפיץ במחבת עם שמן זית וחתיכת חמאה, פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים וכשמוכן לפזר על הירקות - חשוב לפזר מיד אחרי ההקפצה ולא לחכות שיתקרר.

באותה מחבת להקפיץ צנוברים ולהוסיף לסלט - אין צורך להוסיף שמן.

בשלב האחרון, ממש לפני ההגשה להוסיף שמן זית למחבת ולטגן קוביות גבינה חלומי - אני השתמשתי בחבילה שלמה.
כאשר הגבינה מקבלת צבע מכל הצדדים להוסיף 2-3 כפות רוטב טריאקי, לערבב היטב ולשפוך הכל מעל הסלט.
מעל הכל פלפזר סומסום קלוי.
לצפיה ב-'תודה על המתכון! נראה מעולה.'
תודה על המתכון! נראה מעולה.
23/06/2016 | 12:27
12
לצפיה ב-'נראה טעים ומזמין - תודה על המתכון והתמונה היפה'
נראה טעים ומזמין - תודה על המתכון והתמונה היפה
23/06/2016 | 21:10
36
אשים בבוקר בפינת המתכון היומי שלי.

לילה טוב,

נירה
לצפיה ב-'כדורי אבטיח ומלון'
כדורי אבטיח ומלון
20/06/2016 | 10:27
3
96
שלום .האם ניתן לחתוך ערב מראש ולשמור בקירור  ליום למחרת ?
תודה
לצפיה ב-'כן, בקופסה עם סגירה הרמטית'
כן, בקופסה עם סגירה הרמטית
20/06/2016 | 22:28
2
53
לצפיה ב-'כדורי אבטיח'
כדורי אבטיח
21/06/2016 | 07:50
1
60
תודה רבה ויום ניפלא
לצפיה ב-'יום נפלא גם לך יהודית'
יום נפלא גם לך יהודית
21/06/2016 | 08:32
67
לצפיה ב-'חריף ללא פלפל ירוק או אדום (צ'ילי) או קאיין'
חריף ללא פלפל ירוק או אדום (צ'ילי) או קאיין
19/06/2016 | 12:25
1
54
עקב דיאטה בריאותית נאסר עליי לאכול חריף מפלפל אדום או ירוק או קאיין.רק שחור, או לבן.האם מישהו מכיר ממרח שאפשר להכין מזה??? מתה על חריףףףףף

לצפיה ב-'בבקשה - "סקורדליה" - ממרח שום/מתכוניישן'
בבקשה - "סקורדליה" - ממרח שום/מתכוניישן
19/06/2016 | 20:25
231
אפשר להפוך אותו לחריף יותר על ידי הוספת עוד שום.


סקורדליה - ממרח שום שקדים/מתכוניישן

http://matkonation.com/2013/07/%D7%94%D7%99%D7%99%...
 
לצפיה ב-'מזנון ל50 אורחים '
מזנון ל50 אורחים
16/06/2016 | 19:41
4
184
שלום אשמח לעזרתכם לגבי הכמויות .2 סוגי בורקסים גבינה /חצילים תוצרת בית .,פיצה ,קציצות טונה ,קיש עגבניות שרי וגבינות. ,קישים אישיים פטריות ,תפוחי אדמה מוקרמים .
מבחינת סלטים ,סלט עגבניות שרי עם תוספות ,סלט כרוב עם חמוציות ובצל ירוק,וסלט מקסיקני תירס וירקות.סלט מטבוחה,חומוס,בורגול.
קינוחים 4 סוגים +2 עוגות יום הולדת.
האם הכמויות מספיקות ?
תודה וסופ"ש נעים
לצפיה ב-'נראה תפריט מגוון וטעים'
נראה תפריט מגוון וטעים
19/06/2016 | 12:07
3
75
מטבלי גבינה לא הולך?
אולי הייתי שוקלת לוותר על הסלט תירס ובמקום סלט ירוקים..
או מגש ירקות חתוכים
לצפיה ב-'תפריט ל50 מוזמנים'
תפריט ל50 מוזמנים
19/06/2016 | 13:14
2
79
תודה לך על התשובה .אשמח למתכון סלט ירוקים .ואשמח למטבל גבינה לפי המלצתך.
יום ניפלא
לצפיה ב-'רעיונות לסלטים ירוקים'
רעיונות לסלטים ירוקים
19/06/2016 | 14:59
1
91
מרכיבים
תערובת של עלים ירוקים - חסה, ארוגולה, גרגר נחלים ורשאד
3 נקטרינות פרוסות דק
100 גרם תאנים מיובשות פרוסות
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת גס
50 גרם (כ-1/2 כוס) גרעיני דלעת

לרוטב
1 כף שמן אגוזים או שומשום
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח גס

אופן ההכנה
שמים את העלים בקערת הגשה שטוחה. מוסיפים את הנקטרינות והתאנים ומפזרים מעל את הגבינה.
מחממים במחבת מעט שמן זית וקולים את הגרעינים עד שהם מזהיבים. מפזרים על הגבינה.
בצנצנת קטנה מערבלים יחד את השמנים, מיץ הלימון ומלח. מוסיפים לסלט רגע לפני ההגשה ומערבבים בעדינות.

מקור: אלינוער רבין
 
או
חסה
סלסלת עגבניות שרי
3-4 גזרים
צימוקים
שקדים
פקאנים רגילים ומסוכרים
צנוברים מטוגנים מעט
חבילה קרוטונים לסלט

לרוטב:
4 כפות מיונז
כפית חרדל
1/2 כפית קטשופ
מעט חומץ
שום כתוש לפי הטעם
מלח 
פלפל

הערה: לא ציינתי כמויות של הפיצוחים כי זה תלוי בטעם של כל אחד בד"כ אני שמה בין 100 ל- 150 גר מכל סוג. אפשר יותר או פחות

אופן ההכנה:
לקרוע את החסה.
לגרדאת הגזר גם או לחתוך לגפרורים ולערבב עם החסה
להוסיף את העגבניות ( לפעמים אני חותכת אותם לחצאים)
לערבב צימוקים,שקדים,פקאנים שבורים לחתיכות,צנוברים מטוגנים קלות וקרוטונים 
לערבב את חומרי הרוטב
לפני ההגשה להוסיף את הפיצוחים והרוטב ולערבב.
חשוב להוסיף אותם ממש לפני ההגשה כדי שהם ישארו קריספיים
 
או
 
רכיבים לסלט:
1) חסה ערבית 6 עלים
2) גזר 1 
3) בצל ירוק 1 
4) 1 חופן חמוציות ללא סוכר
מרכיבים לרוטב:
1) מיץ לימון 3 כפות
2) חומץ כף
3) שמן זית 2 כפות
4) מלח חצי כפית
אופן ההכנה:
חסה לקרוע לפיסות בגודל בינוני
גזר לרסק פומפיה גסה 
בצל לקצץ דק 
את החמוציות צריך להשרות במים חמים כ5 דקות ולסנן 
לערבב את כל המרכיבים
להוסיף את מרכיבי הרוטב ולערבב ולהגיש
 
רוטב מצויין לסלט ירוקים (מיני חסות, ביביגרין)
חומרים:

3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון
4 כפות (60 מ"ל) מיץ סחוט של תפוזים
חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית
כף וחצי בלסמי
שן שום קצוצה קטן
3 כפיות סילאן או דבש
רבע כפית מלח
הכנה:

שמים את כל החומרים בצנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב, סוגרים ומנערים עד קבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
 
מטבלים:
קופסת גבינה 1/2 ק"ג
2 בצל ירוק קצוץ
1/2 פלפל אדום קצוץ
2 כפיות אבקת מרק בצל
מעט מלח
 
או
 
על בסיס יוגורט עם שום והרבה מלפפון מגורר 
 
או
 
גבינה כנ"ל עם בצל ירוק קצוץ, פפריקה מתוקה ואם יש קצת קימל שלם ומלח כמובן
 
לצפיה ב-'סלטים ירוקים'
סלטים ירוקים
20/06/2016 | 08:15
63
תודה רבה לך על העזרה 
יום ניפלא
לצפיה ב-'שוקולד לבן ופירות יבשים'
שוקולד לבן ופירות יבשים
12/06/2016 | 19:43
2
72
שלום וחג שמח ראיתי מתכון באתר והייתי מעוניינת להכין .האירוע בחוץ .ולא עבדתי עם שוקולד לבן .האם מומלץ להקפיא שוקולד לבן למרות שבמתכון רשום קירור.
תודה ושבוע ניפלא
לצפיה ב-'בוקר אור יהודית - סליחה שראיתי'
בוקר אור יהודית - סליחה שראיתי
16/06/2016 | 08:50
1
50
את הודעתך רק עכשיו.

אני לא מקפיאה שוקולד לבן. שמה במקרר בקיץ. לאחר הכנת הקינוח אפשר לשים אותו בפריזר אם את מתכוונת לשנע אותו וכדי שלא יימס.

יום נעים וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'שוקולד לבן '
שוקולד לבן
16/06/2016 | 17:36
30
תודה לך וסופ"ש נעים
לצפיה ב-'קניתי מרוכל בצידי הדרך שק שקדים'
קניתי מרוכל בצידי הדרך שק שקדים
10/06/2016 | 15:01
3
110
....מה אני עושה איתם עכשיו?

תודה לעונים!
לצפיה ב-'מחלק לחברים ולמשפחה'
מחלק לחברים ולמשפחה
10/06/2016 | 15:12
28
לצפיה ב-'שמעתי שגם אפשר להחמיץ אותם,הנה'
שמעתי שגם אפשר להחמיץ אותם,הנה
10/06/2016 | 21:12
1
61
לצפיה ב-''
12/06/2016 | 14:57
8
לצפיה ב-' מרק ברוקולי עם שמנת'
מרק ברוקולי עם שמנת
10/06/2016 | 08:23
3
129
רק ברוקלי טעים טעים את המתכון קיבלתי מהגולשת שרון 337 מתפוז..
 
הכנה וצילום:אילנית12
 
מרק ברוקולי משובח,עם שמנת -לבישול ,בצל מטוגן, ותבלינים:
הכנה ב- 10 דקות בלבד: (דל קלוריות וטעים.)

המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל קצוץ גס .
מיכל שמנת לבישול.
כפית מלח
אגוז -מוסקאט מגורר.

אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,לבשל
  במשך 5 דקות בלבד,ולהוציא בעזרת כף מחוררת,לתוך קערה עם   
   מים קרים למשך דקה של צינון,ומעבירים למסננת.

2) במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים בצל קצוץ,עד לשקיפות.
    
3) מכניסים את הברוקולי למעבד-מזון  ויוצקים מעליו את השמנת    
  לבישול ,את הבצל המטוגן,כפית מלח,
 ומגוררים מעל הכול את אגוז מוסקאט.(בערך 1/4 כפית).
לבסוף מוסיפים למעבד -המזון,כוס אחת ממי -הבישול שנותרו בסיר.
4)מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10פולסים קצרים,למרקם טחון-גס, ומחזירים לסיר הבישול עם מי -הבישול שבו,וטועמים,
אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט.
וזהו.

"ההכנה כול כך מהירה,שאפילו רק הקלדה של המתכון,
גוזלת יותר זמן.
אתמול בערב הכנתי ,למי שטען שברוקולי בכלל לא מלהיב אותו,
ורק לאחר שטעם ,החליט שזהו ממש מעדן -מלכים.
ואמר לי להקליד בפורום, בכדי שעוד אנשים שלא אהבו ברוקולי,
ייהנו הפעם ממרק שהוא מעדן.
אגב,
במידה ונשאר משהו מהמרק,תשמרו במקרר,
ואם למחרת זה יהיה סמיך ,תוסיפו חצי כוס-מים ,
עוד קצת מלח ואגוז מוסקאט,לפי הצורך, תערבבו היטב ותחממו".
(שרון 337}
בהצלחה.
לצפיה ב-' טורט גבינה'
טורט גבינה
10/06/2016 | 08:27
2
152

טורט עוגת גבינה כמו בקונדיטוריות.
אילנית12
תמיד קוצרת מחמאות.
פירסמתי בעבר ,מפרסמת שוב לטובת החדשים שהצטרפו לבלוג.
המידות בכוס מתיחסות לכוס רגילה:200 CC
מתאים לתבנית 24  -26.
הפעם התאפקתי ולא פתחתי את התנור,יצאה גבוהה מאוד.
ניתן לשדרג אותה ולהוסיף שמנת מתוקה מוקצפת לאחר שהתקררה ולקשט בפירות העונה.
 
חומרים:
 5 ביצים  מופרדות מס` 1
500 גרם גבינה לבנה  או   5% 3% 
1 גביע שמנת חמוצה של  (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג  ווניל
1  שקית סוכר וניל
1/4  1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)
קליפת לימון מגורדת(אופציונלי)
 
הכנה:לחמם את התנור ל200 מעלות.
 לערבב את כול החומרים,חוץ  מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים  עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה  לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את  דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה  "צונחת" היא "תצנח" ישר.)
מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.)
מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45  דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)
משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן  לשים במקרר.
העוגה טעימה  אחרי יום כשהיא קרה.
בזמן האפייה לא לפתוח את התנור!
אילנית12
לצפיה ב-'שני המתכונים נקראים נפלא והתמונות'
שני המתכונים נקראים נפלא והתמונות
10/06/2016 | 15:15
1
92
"קשות לצפייה". תודה רבה.

חג שמח חברה.

נירה
לצפיה ב-' רבה ,גם לך'
רבה ,גם לך
10/06/2016 | 17:17
4
לצפיה ב-'כדור גבינות של בני סיידא'
כדור גבינות של בני סיידא
09/06/2016 | 15:02
3
118
שלום , אשמח לעזרה...
מחפשת מתכון לכדור גבינות עם טפנד זיתים ורוטב בזיליקום.
למיטב זכרוני לקוח מהספר ארוחות שחיתות של בני סיידא.
הספר שלי לא בנמצא וחיפושי באינטרנט לא צלחו...
תודה מראש אם מישהו מכיר ויכול להעלות.   
לצפיה ב-'שלום איילת. חיפשתי לך את המתכון, אך'
שלום איילת. חיפשתי לך את המתכון, אך
09/06/2016 | 17:15
2
89
ללא הצלחה.

אם מעניין אותך לקבל מתכוני כדור גבינות של אחרים, לאו דווקא בני סיידא, יש במאמרי הפורום, בקטגוריה ממרחים ומטבלים כמה וכמה מתכונים לכדורי גבינה.

אם תרצי עזרה, פשוט תגידי ואבי לכאן את הקישור לקטגוריה.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'תודה. '
תודה.
10/06/2016 | 09:27
1
33
אשמח לקבל קישור...
לצפיה ב-'בבקשה - קישור לקטגוריה "ממרחים ומטבלים"'
בבקשה - קישור לקטגוריה "ממרחים ומטבלים"
10/06/2016 | 13:25
53
שם תוכלי למצוא המון מתכונים, וביניהם גם מתכונים לכדורי גבינה:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/category/771/8769

חג שמח לך וליקירייך,

נירה
לצפיה ב-'גלידה'
גלידה
09/06/2016 | 15:03
7
41
שלום,
קיבלנו מכונת גלידה ויוצאת באמת גלידה מדהימה רק שבעלי מרגיש את טעם הביצים... האם ישנה דרך להמיר את הביצים במרכיב אחר שיאפשר את אותו המרקם או לחלופין, כיצד ניתן לנטרל את טעם הביצים.
תודה :)
לצפיה ב-'אפשר להכין פרפה (זה הדבר הכי קרוב לגלידה)'
אפשר להכין פרפה (זה הדבר הכי קרוב לגלידה)
09/06/2016 | 16:17
2
197
מכינים משמנת, סוכר ותוספות כמו, פירות, או שוקולד. אפשר להכין כל טעם שאוהבים. אפשר להכניס את הפרפה גם למכונת הגלידה ולהכין. יוצא נפלא.

לי אין מכונת גלידה ואני מכינה פרפה. איש לא מבחין בהבדל, ואין טעם של ביצים.

במאמרי הפורום יש הרבה מתכונים של פרפה. אם תרצי, פשוט אביא לכאן קישור.

חג שמח,

נירה
לצפיה ב-''
09/06/2016 | 21:06
1
24
מצאתי, תודה :)
לצפיה ב-'בעונג רב - חג שמח'
בעונג רב - חג שמח
10/06/2016 | 15:16
7
לצפיה ב-'לא יודעת איזה מתכון ניסית,אבל'
לא יודעת איזה מתכון ניסית,אבל
19/06/2016 | 12:11
3
52
אם מבשלים את הביצים טעם הלוואי (ששנוא גם עלי) נעלם פשוט מכינים קרם מבושל.
אגב במכונה אפשר להכין גלידות סורבה נהדרות -מיץ/מחית פירות וסירופ סוכר זה הכל
לצפיה ב-'הי'
הי
19/06/2016 | 13:19
2
10
תודה על התשובה!! 
אשמח למתכונים לסורבה, הכנו והיה טעים אבל אחרי שהעברנו למקפיא הסורבה איבד את הטקסטורה שלו והפך לגוש קרח... אם יש עצות, נשמח.
הכנו גם פרפה משמש שיצא מעולה. 
ובקשר לביצים, תוכלי לתאר את התהליך של הביצים?
סליחה על חוסר הבקיאות... אנחנו חדשים בתחום הגלידה 
 
לצפיה ב-'בשביל סורבה '
בשביל סורבה
19/06/2016 | 15:05
1
59
צריך להכין סירופ סוכר ביחס 1:1 המשחק הוא בריכוזי הפרי והסוכר, בעקרון הסוכר מפריע ליצירת הקרח.
גלידה עם ביצים:
החומרים-
1 כוס חלב
2 כוסות שמנת
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית
 
הכנה -
שמים בסיר ומחממים יחד: שמנת,חלב ומקל (או תמצית) וניל
מקציפים ביחד סוכר וחלמונים עד שמתקבל קצף בהיר ויציב,
שופכים מעט מהחלב החם לקצף החלמונים תוך כדי עירבוב עד להשוואת טמפרטורה ובהדרגה מוסיפים את כל הכמות.
ממשיכים לבשל הכל יחד עד שהתערובת מסמיכה מעט. אין צורך להרתיח אלא הכוונה היא לבשל על אש קטנה בעדינות.
מעבירים את התערובת לצינון ארוך במקרר, אפילו ללילה שלם.
כשהתערובת הצטננה  מעבירים למכונת גלידה ביתית . וממשיכים בהכנה לפי הוראות יצרן המכונה עד שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי לכם.
 
על הטעם הבסיסי הזה אפשר להוסיף כל מיני נותני טעם
לצפיה ב-'תודה!!'
תודה!!
19/06/2016 | 15:25
3
לצפיה ב-'הי נירה מה שלומך? איך מאחסנים סלק טרי. בדקתי ברשת '
הי נירה מה שלומך? איך מאחסנים סלק טרי. בדקתי ברשת
07/06/2016 | 22:53
11
52
נכתב שבמקרר בלי אריזה אך הם הצטמקו לאחר כשבוע..אולי צריך לעטוף אותם?
 
תודה
לצפיה ב-'בשקית במקרר'
בשקית במקרר
08/06/2016 | 08:43
3
18
לצפיה ב-'תודה. לעשות חורים?'
תודה. לעשות חורים?
08/06/2016 | 14:07
2
8
לצפיה ב-'אין צורך, אבל גם לא לסגור את השקית הרמטית'
אין צורך, אבל גם לא לסגור את השקית הרמטית
19/06/2016 | 12:05
1
8
לצפיה ב-'מאוד מודה לך..(:'
מאוד מודה לך..(:
19/06/2016 | 19:21
4
לצפיה ב-'היי גליגלי, מה שלומך? - סליחה שראיתי את הודעתך רק עכשיו'
היי גליגלי, מה שלומך? - סליחה שראיתי את הודעתך רק עכשיו
08/06/2016 | 14:35
2
38
אני הייתי משאירה באריזה עד השימוש. בכל מקרה אני לא מחזיקה סלק זמן רב, קונה בשוק ובאותו יום, או מכסימום לאחר יום יומיים אני מכינה.

חג שמח וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'זה בסדר..חג שמח גם לך..לעשות חורים בשקית?'
זה בסדר..חג שמח גם לך..לעשות חורים בשקית?
08/06/2016 | 22:02
1
7
לצפיה ב-'אני לא עושה חוקרים בשקית, אבל, כאמור, אני'
אני לא עושה חוקרים בשקית, אבל, כאמור, אני
09/06/2016 | 17:17
25
לא שומרת סלק זמן רב.
לצפיה ב-'סלק - שומרת בדרך כלל בחוץ במקום מוצל'
סלק - שומרת בדרך כלל בחוץ במקום מוצל
09/06/2016 | 20:26
3
33
וכמו נירה - משתדלת לבשל תוך כמה ימים.
סלק מבושל (אצלי בדרך כלל סלט) נשמר זמן רב במקרר.
לצפיה ב-'תודה לשתיכן..'
תודה לשתיכן..
09/06/2016 | 22:20
2
7
לצפיה ב-'חג שמח'
חג שמח
10/06/2016 | 15:17
1
7
לצפיה ב-'תודה..גם לך..חג יש שמח ממש לא..'
תודה..גם לך..חג יש שמח ממש לא..
12/06/2016 | 00:56
5
לצפיה ב-'האם אפשר להכניס את התבניות האלה לתנור?'
האם אפשר להכניס את התבניות האלה לתנור?
06/06/2016 | 20:32
4
186
האם התבניות הם איכות טובה?
האם התבניות האלה טובות להכנת עוגות ?
לצפיה ב-'נראות כמו תבניות סיליקון. אפשר לאפות בהן אלא'
נראות כמו תבניות סיליקון. אפשר לאפות בהן אלא
07/06/2016 | 15:40
3
115
אם כתוב על האריזה אחרת (יש תבניות סיליקון לקרח, או לשוקולד, והן מותאמות להקפאה או לאחסון במקרר).

 
לצפיה ב-'בכמה מעלות מחממים בתבניות כאלה?'
בכמה מעלות מחממים בתבניות כאלה?
08/06/2016 | 01:03
2
42
יש מתכון לעוגות ללא אפיה שאפשר להכין ולהקפיא?
לצפיה ב-'את מעלות החום מכוונים לפי המתכון'
את מעלות החום מכוונים לפי המתכון
08/06/2016 | 14:30
45
באשר לעוגות ללא אפייה, את יכולה לקבל מתכונים ורעיונות בקטגוריה "עוגות" שבמאמרי הפורום.
בתוך קטגוריה זו, מצד ימין, תוכלי לראות תתי-קטגוריות של עוגות מעוגות שונות, הן אפויות והן קרות. תבחרי לך מה שמתאים לך. הנה הקישור לקטגוריה "עוגות""

עוגות

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/category/771/8771

חג שמח,

נירה


 
לצפיה ב-'על תבניות סיליקון רשום בדרך כלל טווח '
על תבניות סיליקון רשום בדרך כלל טווח
09/06/2016 | 20:25
37
המעלות שמתאימות לתבנית.
בדקתי ועל תבנית סיליקון כתוב אצלי 40°- עד 250°
לצפיה ב-'לא נשמע לי ולא הייתי מעיזה לנסות'
לא נשמע לי ולא הייתי מעיזה לנסות
08/06/2016 | 13:31
56
לצפיה ב-'טארטלים קנויים'
טארטלים קנויים
05/06/2016 | 14:24
3
87
שלום אשמח לעזרתכם היכן ניתן לקנות באיזור הצפון קריות טארטלים מוכנים למילוי מתוק/מלוח .
תודה ושבוע ניפלא
לצפיה ב-'ראיתי טארטלטים בחנות לגעת באוכל'
ראיתי טארטלטים בחנות לגעת באוכל
05/06/2016 | 21:44
2
75
אם יש חנויות דומות באזור שלך בטח תוכלי לקנות שם.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'טארטלים'
טארטלים
06/06/2016 | 07:59
1
67
בוקר שכולו טוב
 
תודה לך 
לצפיה ב-''
07/06/2016 | 15:26
8
לצפיה ב-'עוגות שוקולד אישיות'
עוגות שוקולד אישיות
29/05/2016 | 08:02
3
122
בוקר ורוד לכולם .אשמח למתכון לעוגות שוקולד אישיות .
תודה ויום ניפלא
לצפיה ב-''
30/05/2016 | 23:16
2
76

רכיבים:
15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפייה
300 גרם שוקולד מריר משובח (50 אחוז מוצקי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט)
300 גרם חמאה
6 חלמונים
6 ביצים שלמות
400 גרם סוכר
160 גרם קמח מנופה
מעט אבקת סוכר לקישוט
מעט קמח לקימוח
15 קוביות שוקולד מריר משובח
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.
בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד. טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים.
שמים במעבד מזון חלמונים וביצים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, תערובת השוקולד והקמח. אחרי כל הוספה מפעילים את מעבד המזון ומוסיפים את המרכיב הבא רק כשהתערובת אחידה.
משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים, ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ. ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו. במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד.
אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט, הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה. 
מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם או פושר, מומלץ בתוספת גלידת וניל משובחת ו/או קרם אנגלייז.
אפשר להכין מראש ולחמם המיקרו.
הערות:
מסעדת קבלייר בירושלים
 
 
לצפיה ב-'עוגת שוקולד'
עוגת שוקולד
31/05/2016 | 10:28
95
אימצתי בחום תודה לך ויום ניפלא
לצפיה ב-'עוגת שוקולד'
עוגת שוקולד
31/05/2016 | 10:28
39
לצפיה ב-'הכנתי פעם ראשונה גראבלקס לבד בבית מחצי פילה קפוא של תנובה'
הכנתי פעם ראשונה גראבלקס לבד בבית מחצי פילה קפוא של תנובה
27/05/2016 | 10:53
6
109

זה מה שהיה בבית) בתוספת 2+2 כוסות מלח בישול, סוכר ותבלינים (חופן מכל אחד זרעי כוסברה+שומר ו-12 שעות בפריז'ידר.
הטעם מעולה, ללא שומניות כלל (דווקא זוכרת שאצל השוודים זה קצת שומני)
כעת נח לו בקופסת פלסטיק סגורה עטוף עם מגבות נייר.
שאלות:
1. האם צורת האיפסון נכונה
2. כמה זמן אפשר לשמור מקרר (אני עם מערכת עיכול קצת בעייתית)
3. אלו תבלינים ניתן להוסיף לפעם הבאה כדי להשביח את הטעם
תודה
 
לצפיה ב-'הכנת גרבלקס מסלמון? - נקרא טעים'
הכנת גרבלקס מסלמון? - נקרא טעים
03/06/2016 | 13:50
61
לא יכולה לענות משום שלא הכנתי עדיין.

בכל מקרה, תודה על המתכון.


נירה
לצפיה ב-'תהליך ההכנה לא נכון לחיי מדף ארוכים'
תהליך ההכנה לא נכון לחיי מדף ארוכים
03/06/2016 | 14:37
4
80
- פרוסות סלמון טריות וללא עור
- מלח גס במישקל כפול מזה של הדג
- סוכר במישקל זהה לזה של הדג
- תבלינים - כמעט כל מה שאת אוהבת. מה ששמת בסדר גמור. תוספת עתידית היא שמיר קצוץ גס שהוא הכי טרדיציונאלי.
 
מערבבים את כל החומרים ומפזרים בערך 1/2 על תחתית כלי זכוכית/קרמיקה/נירוסטה. מנגבים את פרוסות הסלמון ומניחים על התערובת. מכסים היטב עם יתרת התערובת + ניילון נצמד. על הניילון מניחים מישקולות של 1.5-2 ק"ג. מכניסים למקרר ל-5-6 ימים. ביום השני הדג יגיר נוזלים שייספגו במלח. המלח יהפך דביק - זה בסדר!
בתום התהליך משחררים את הדג, שוטפים מכל חומרי התערובת ומייבשים/מנגבים. הבשר אמור להיות מצומק יותר, מיובש וקשה יותר מאשר במצב טרי. במצב זה ניתן לפרוס דק מאד.
אפשר לאחסן עטוף בניר סנדביצ'ים למספר חודשים או להקפיא.
לצפיה ב-'milch-אם יש לך בעיה עם המתכון-נא לפנות למיכל אנסקי'
milch-אם יש לך בעיה עם המתכון-נא לפנות למיכל אנסקי
03/06/2016 | 15:47
3
65
ולעוד כמה שראיתי שעשו את המתכון מלח+סוכר 1:1 וציינו במיחוד שאין טכם לשים תערובת בתחתית הדג שהוא העור
לצפיה ב-'אל תטילי עלי שליחויות ואל תתגרי איתי'
אל תטילי עלי שליחויות ואל תתגרי איתי
03/06/2016 | 16:24
2
67
ככה לא מתנהגת ליידי, גם לא פרת משה רבנו.
ביקשת עזרה ונסיתי לעזור. במקום להגיד תודה או לא תודה, בחרת להגיב בתוקפנות. בזה אני יכול לנצח אותך, האמיני לי.
מיכל אנסקי היא אולי אושיה טלוויזיונית אבל לא אושיית בישול, לא תודה.
קבלת מתכון של מומחה בעל מוניטין (לא, לא אני).
אם היית מתמקדת בעיון בקריאת המתכון היית קולטת שמכינים את הדג ללא העור, כך רשמתי ולכן יש צורך להניח אותו על שכבת מלח+סוכר שתפקידם להוציא את הלחות מן הדג ולהכינו לתקופת שימור ארוכה.
עזבי, למי אני מנסה להסביר? המשיכי להיות גרופית של מיכל אנסקי...
לצפיה ב-'milch-אני לא רואה תוקפנות. דווקא התשובה שלך "שככה לא עושים"'
milch-אני לא רואה תוקפנות. דווקא התשובה שלך "שככה לא עושים"
03/06/2016 | 19:19
1
51
הי תוקפנית בעיני, אני לא מטילה עליך שליחויות, לא מתגרה בך, ולא מכירה אותך.
ובטח לא מעוניינת לשמוע ממך מוסר על איך ליידי צריכה להתנהג.
 
וכן מיכל אנסקי בעיני היא בהחלט אושיית בישול, והיא גסטרונומית עם תעודות, הרבה יותר מכמה שפים בארץ שעברו ממטבח למטבח. היא נועזת, נלחמת על תוצרת הארץ עובדת עם מגדלים כדי לטפח זנים ויוזמת שוק איכרים (שלצערי עוד לא יצא לי לבקר בו). אחלה אישה.
 
אני לא עושה תחרות תוקפנות, בטח לא על חתיכת דג, אבל אם בא לך, תמצא לך פרטנר מתאים, בטח תצליח.
 
כתבת שהמתכון הוא של מומחה בעל מוניטין אבל לא טרחת לציין את שמו.
 
אמר רבי אלעזר א"ר חנינא כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"
 
תתקדם....
 
 
לצפיה ב-'WOW, פשששש...'
WOW, פשששש...
04/06/2016 | 18:13
55
להתקדם?
היכן שאני נמצא את יכולה רק לשאוף להגיע...
לצפיה ב-'אירוח בפארק'
אירוח בפארק
27/05/2016 | 08:57
2
107
בוקר טוב אשמח לקבל את המלצתכם לגבי אירוע מחוץ לבית .הרבה מוזמנים 50.ומתלבטת לגבי שמירת חום המאפים .
האירוע יום הולדת לנכדים התאומים בני שנה .
כל המלצה תתקבל בברכה .
תודה ושבוע וסופש ניפלא לכולם.
לצפיה ב-'שלום יהודית - לאחרונה לא הייתי הרבה ליד מחשב'
שלום יהודית - לאחרונה לא הייתי הרבה ליד מחשב
03/06/2016 | 13:48
1
104
וזו הסיבה שאני עונה רק עכשיו. 

בקישורי הפורום יש המון ארוחות בטבע או בבית למוזמנים רבים. את מוזמנת להציץ.

אם תצטרכי עזרה, פשוט תגידי.

מזל טוב לתאומים.

נירה
לצפיה ב-'אירוח בפארק'
אירוח בפארק
03/06/2016 | 14:53
56
תודה לך .מצאתי את הקישור קיבלתי רעיונות 
שבת שלום 
לצפיה ב-'שרשור קישים טעימים'
שרשור קישים טעימים
26/05/2016 | 10:52
5
381
לצפיה ב-'קיש אישי - במילוי תרד וגבינת עיזים '
קיש אישי - במילוי תרד וגבינת עיזים
26/05/2016 | 10:53
191
המצרכים
בצק פריך  לבצק
12 תבניות אישיות - ח"פ

למילוי - אילתור שלי.
1 שקית [800 גרם] מדליוני תרד קפואים
200 גרם גבינת עיזים חצי קשה מגוררת
כ 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 גביע שמנת חמוצה + 2 כפות גבינה לבנה 9%
2 כפות גדושות קמח
3 ביצים
מלח, פלפל לבן, מעט אגוז מוסקט מגורר

לעיטור - צנוברים [לא קלויים].
 
ההכנה

1. מכינים את הבצק עוטפים טוב, ומקררים כמה שעות טובות.
2. מחלקים את הבצק ל 12 כדורים ומרפדים את התבניות האישיות בבצק
[לא שימנתי אותן !!!!] הבצק שמנוני.
3. מפשירים את מדליוני התרד, בתוך מסננת וסוחטים היטב, את כל הנוזלים. 
4. מוסיפים את כל שאר המצרכים - למעט הצנוברים
5. יוצקים לתבניות האישיות, מפזרים מלמעלה צנוברים, ומהדקים אותם קלות - עם "גב" כפית על המילוי רק שיצמדו לבלילה, אבל שישארו חשופים מלמעלה.
6. אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות עד שיזהיבו.
את תחילת האפיה, ב 20 דקות הראשונות, אפיתי במסילה שניה מלמטה.
לאחר מכן העליתי, את התבנית, למסילה אמצעית.
לצפיה ב-'קיש ברוקולי (מקמח מלא) '
קיש ברוקולי (מקמח מלא)
26/05/2016 | 10:57
170
לבצק: 
280 גרם קמח מלא 
130 גרם חמאה 
2 כפות שמן תירס 
1/2 כפית מלח 
1 ביצה 
3 כפות מים 
 - ללוש לבצק ולשמור שעתיים שלוש במקרר. 

למלית: 

1 גביע קוטג' 
100 גרם גבינה צהובה 
קוביית גבינה בולגרית עיזים 
1/4 קוביית גבינה בולגרית של 'פנחס' 5% 
3 ביצים 
2 כפות שטוחות קמח 
1 שמנת לבישול 15% 
מלח, פלפל שחור 
פרחי ברוקולי טריים שבושלו במים רותחים כמה דקות. 
 
לרדד בצק ולשטח על תבנית פאי 26 ס"מ 
אפייה 10 דקות ללא מילוי בחום של 180. 

לערבב את חומרי המלית 
לסדר את פרחי הברוקולי על תחתית הבצק ולהוסיף את בלילת הגבינות והביצים 
אפייה בחום של 180 מעלות 50 דקות. 
לצפיה ב-'קיש חוביזה ובצל מטוגן '
קיש חוביזה ובצל מטוגן
26/05/2016 | 10:58
92
מצרכים
בצק
כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
חצי כפית מלח
שתי כפות שומשום
חצי כפית קצח 
מאה גרם חמאה קרה חתוכה
ביצה טרופה
.
מילוי
מעט שמן זית מעורבב עם מעט חמאה
שני בצלים פרוסים
מאתיים גרם עלי חוביזה שטופים, מסוננים וקצוצים
חצי כפית אגוז מוסקט
מיכל שמנת מתוקה 
שתי ביצים
מאה גרם גבינה צהובה
מלח - פלפל
 
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק
מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות 
מוסיפים את הביצה ומאחדים לכדור
משטיחים לפיתה, שמים בשקית פלסטיק ושומרים במקפיא לחצי שעה
מרדדים ומסדרים על תבנית פאי כולל שוליים
מסדרים נייר אפיה ושעועית מעל הבצק
ואופים כ- 10 דקות, עד שהשוליים מתחילות להזהיב
מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר אפיה עם השעועית
~
מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב
מוסיפים את החוביזה ומטגנים עוד מספר דקות
מכבים את האש, ומוסיפים את שמנת, הביצים וגבנ"ץ
את הפלפל שחור המלח והמוסקט
שופכים על הבצק החצי אפוי
ואופים כ- 30 דקות או עד שמוזהב יפה
 
לצפיה ב-'קיש בצל סגול'
קיש בצל סגול
26/05/2016 | 11:01
1
183
קיש בצל

1 כף שמן זית
5בצלים סגולים קלופים, פרוסים דק
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
4 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור
1/2 חבילה (250 גרם) בצק עלים, מופשר

1.מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות)
2.מחממים את השמן במחבת, על להבה גבוהה, ומטגנים את הבצלים 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ומאחסנים במקרר לצינון מהיר.
3.מערבבים בקערה בינונית את השמנת, החלב, הביצים ומתבלים באגוז המוסקט, במלח ובפלפל.
4.מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בעובי 3 מ"מ, הגדול מעט מקוטר התבנית, או קורצים עיגולים הגדולים במעט מקוטר התבניות האישיות.
5.מעבירים את הבצק לתבנית או לתבניות ומהדקים לבסיס. מסדרים את הבצלים על הבצק, יוצקים את הבלילה ואופים 15-20 דקות, עד שהבלילה יציבה וזהובה.
(6 תבניות בקוטר 8 ס"מ או תבנית בקוטר 24-26 ס"מ)

בתאבון!
לצפיה ב-'לא מאה - תודה על המתכונים'
לא מאה - תודה על המתכונים
26/05/2016 | 11:09
145
וברוך/ה הבא/ה לפורום. הנה, תתכבד/י בקפה עם משהו קטן בצד. 

להבא, בבקשה, נא להוסיף גם את מקור המתכון. 

תודה מראש,

נירה

 
לצפיה ב-'אוכל ללא חימום'
אוכל ללא חימום
24/05/2016 | 12:02
2
64
שלום לכולם, 
אני עובד במקום עבודה שאין בו מיקרוגל או טוסטר אובן לחימום אוכל כיוון שזה מקום אטום מחלונות.
יש לכם הצעות למאכלים שאינם דורשים חימום?
ניסיתי כבר סלט קוסקוס, פשטידת ברוקולי וכמובן סנדוויצ'ים.
רציתי עוד גיוון.
 
תודה מראש
לצפיה ב-'סלטי ירקות שונים, אפשר להוסיף להם אורז'
סלטי ירקות שונים, אפשר להוסיף להם אורז
24/05/2016 | 23:58
72
קינואה, או דגנים אחרים, טונה, גבינות כמו, בולגרית, פטה, חמד, לבנה, קרוטונים, אגוזים, בקיצור, מה שאוהבים ולאכול קר.
לצפיה ב-'הנה'
הנה
04/06/2016 | 14:20
30
ספרינג רול עם רצועות של ירקות נבטים ורוטב .
טורטיה עם רצועות בקר (סטייל פסטרמה) פלפל קלוי וממרח או עם סלט עוף.
סלט קוב מפורק
סלט ניסואז מפורק ובעבודה תרכיב (יש קופסאות המתברגות זו לזו )
כל סלטי הפסטה , החל מקפרזה וכלה בראנץ'
וונטון עם סלט עוף תילאנדי
בקישור יש עוד המון רעיונות
 
בהצלחה
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תפעול העסק שלך
אירוח בנושא תפעול...
עסוק בתפעול העסק במקום בפיתוחו? מומחה יענה לך על...
אירוח בנושא תפעול העסק שלך
אירוח בנושא תפעול...
עסוק בתפעול העסק במקום בפיתוחו? מומחה יענה לך על...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ