לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 1 - בניית תוכנית'
מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 1 - בניית תוכנית
20/07/2019 | 12:53
1
25
מה שאני רוצה זה בעצם להתחיל לחקור את כל הנושא הזה שנקרא טירמיסו,
ובמקום לקחת מתכון מוכן ולהגיד זהו עשיתי
באמת אני רוצה לבנות מתכון אישי ששלב שלב, נגיע ביחד למה יכול לבנות טירמיסו מושלם, ומה בעצם יכול להיות הצורה שלו הטעם המרכם הכל.
 
זה הכל מאוד אישי כי לכל אחד יש טעם אחר וזה לפי הטעם שלי, אבל זה אני ישתדל להיות אובייקטיבי כמה שאפשר. תחת המגבלה המאוד אובייקטיבית הזאת.
 
התוכנית:
אני יודע שאני רוצה טירמיסו עם זוויון, אני יודע שאני רוצה סוג של אלכוהול בטירמיסו
ואני יודע שאני לא רוצה אותו כבד מדי (במידת האפשר).
זה שלושת חוקי בסיס שאני בא איתם. 
אבל גם אותם נבדוק.
 
בשלב ראשון אני יודע שטירמיסו מסורתי. מכינים עם יין מרסלה (יין איטלקי מתוק) 
שגם צובע טיפה את הגוון של הטירמיס לטיפה חום בהיר מאוד
אז אני הולך לקנות גם אותו וגם ליקר קפה מסויים. 
 
בנוסף האם זה ישנה אם יש עוגת טורט למטה ? או רק ביסקוטים ?
ואם יש עוגת טורט, האם זה ישנה אם היא מהקנויות של הסופר או משהו שמכינים לבד ? כי בכל מקרה היא תיהיה רטובה וספוגית
משער שיהיה להכל בערך אותו מרכם אבל נבדוק את הנושא.
 
והאם זה עדיף 2 שכבות או שכבה אחת של ביסקוטים
ואולי בכלל עדי לוותר על הביסקוטים בכלל
משער ש2 שכבות עדיף בשביל המשחק במרקמים אבל את זה נבדוק.
 
האם היחד בין הזוויון לשמנת המתוקה יהיה יותר טעים עם יהיה פחות זוויון, יותר זוויון, 
כמה שיותר זוויון נוסיף הטירמיסו יהיה יותר טעים לדעתי אבל פחות יציב, ואז כמה שיותר שמנת מתוקה  ופחות זוויון, אז הטירמיסו יהיה יותר יציב אבל פחות קרמי..
צריך למצוא את היחס המושלם
 
האם צריך מתוק יותר פחות מתוק (משער שזה באמת טעם אישי) כמה סוכר להוסיף לזה בכלל,
ממה שאני יודע כמה שמורידים יותר את המתיקות מקבלים יותר את הטעמים האחרים ואני אישית חובב קינוחים שפחות מפוצצי סוכר אני גם חושב שזה יכול להוסיף לפרסטיג' של המנה.
 
האם זה משנה פלאים אם משתמשים בקקאו, או בשוקולד מריר ?  או אולי שניהים ?
אני חושב שבסופו של היום יש שם כל כך הרבה שקורה במנה הזאת שזה יהיה מאוד קשה להבדיל. זה יותר בשביל המראה לדעתי. אבל נבדוק את זה.
 
אז מה תכלס אני עושה 
סביר להניח שזה יקח לי לפחות חודש מינימום למצוא את המנה המושלמת כי כל סופש אני אכין 2 גרסאות אחרות וילמד לקחים מהגרסאות הקודמות.
 
 
שבוע א. (הבא) - בדיקת אלכוהול, מתיקות, ושוקולד מריר.
1. טירמיסו רגיל, יחס שאני רגיל אליו לפי המתכון שאני אפרסם שבוע הבא. 
שמשתמש ביין מרסלה. ובאמת טירמיסו רגיל שיש בו שימוש ביין מרסלה ואבקת קקאו.
 
2. טירמיסו רגיל, אבל הפעם בחצי מכמות הסוכר, וליקר קפה במקום יין מרסלה, ושוקלד מריר במקום קקאו.
 
אני לא רוצה לשנות יותר מדי דברים בין 2 הגרסאות.
 
שבוע ב. (השבוע של אחרי זה).- יחסי זוויון , וטורט
בגרסא שאחרי זה של שבוע אחרי זה, אני אשנה את יחסי של זוויון ושמנת מתוקה. ואת השכבת ביסקוטים וטורט (אחד עם טורט אחד עם ביסקוטים). ואראה אם זה משנה משהו.
 
שבוע ג. חומרי גלם ופרזנטציה
בשבוע שלאחר מכן. גם. אני אשתמש בחברות שונות של מסקרפונה, וחברות שונות של ביסקוטים. ואראה אם זה משנה משהו.
בנוסף אני אראב אם אני יכול למצוא פרזנטציה מעניינת לכל זה, ואראה מה יותר יפה בסוף יש לי כמה רעיונות (האם יהיה יותר יפה לצייר לב עם קקאו מעל ושוקולד מריר מסביב, או לזלף כל מני הרים ולפזר קקאו מעל הכל, או להשאר דבוק למקור ופשוט לשים הכל עם קקאו מעל וזהו... שיהיה כאליו משהו שיזכיר את המקור של מאיפה המנה הגיעה)
 
שבוע ד. אחרון . (בדיקה אם זה הכל היה שווה את זה)
בסופו של היום אני הולך להכין את הטירמיסו המשודרג שאני אגיע פה בסוף
ועודג הטירמיסו הכי בסיסי הכי פשוט שאני מכיר מה שאני יודע להכין עכשיו בלי שום חקירה, ואראה אם בכלל זה שדרג אותו או לא.
אבל גם אם לא שדרגתי כלום. וזה יותר טעים כמו במקור, או שזה יהיה פשוט טעם אחר. 
עדיין זה יהיה מסע מרתק !!!
 
 
לצפיה ב-'נראה לי שקצת התפזרת, אבל זה עדיין נראה מרתק למדי'
נראה לי שקצת התפזרת, אבל זה עדיין נראה מרתק למדי
20/07/2019 | 16:20
30
בהצלחה בפרויקט.

נירה
לצפיה ב-'איך הופכים טירמיסו ליותר מקצועי או מפואר ?'
איך הופכים טירמיסו ליותר מקצועי או מפואר ?
18/07/2019 | 09:31
6
21

טירמיסו זה אחד המתכונים היותר קלים להכנה שיש.
אני חושב בין העוגות \ קרמים הקיימות היא אחת הכי פשוטות שאפשר להכין במטבח.
יש לי מתכון לטירמיסו שאני מכיר.
אבל רציתי להכין משהו קצת מיוחד יותר איתו ליום הולדת שלי, 
והאמת אין לי את השמץ של מושג איך לוקחים טירמיסו והופכים אותו למדהים,
או לקצת יותר מפואר ...
בסך הכל זה שמנת עם קרם מסקרפונה, 
וביסקוטים עם אספרסו.
ואבקת קקאו מלמעלה. 
הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה אולי להשתמש בגבינת מסקרפונה קצת יותר איכותית, (אבל אז נכנסים לבעיה שאולי היא לא תתמזג טוב עם השמנת אחר כך..מהניסיון שלי כל גבינת שמנת מתמזגת אחרת עם השמנת)
ואז לקישוט מה אפשר לעשות מיוחד עם זה ?
אולי להוסיף תותים מעל ? אולי לא יודע.. לפזר את הקקאו... עם צורה של לב מסביב לא יודע..
המתכון שאני מכיר:
2 חבילות בישקוטים
2 כפות אבקת קקאו
לתערובת האספרסו:
150 מיליליטר אספרסו או כוס קפה נמס חזק (ללא חלב) בטמפרטורת החדר
450 מיליליטר מים
5 כפות ברנדי
50 גרם סוכר
לקרם המסקרפונה:
2 מכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מיליליטר)
665 גרם גבינת מסקרפונה
6 חלמוני ביצים גדולות
165 גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל משובחת
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)
2 כפות ברנדי
אין יותר מדי מה לעשות...
מקציפים את הצהוב של הביצים מעל סיר כפול טוב מאוד,
(הלבן של הביצים לא נדרש למתכון הזה)
ברגע שהקרם יציב (הוא צריך להיות ממש מוקצף טוב, 5-10 דקות), 
מוסיפים את המסקרפונה לקערב ומקפלים הכל ביחד, 
מתפללים שהכל מתמזג לקרם אחד.
אם נפל הלך הכל מתחילים מחדש.
מקציפים את הקצפת על מהירות נמוכה, וב10 דקות לאט לאט מעלים את הטמפרטורה של המיקסר עד שיש קצפת יציבה מאוד.
מקפלים את התערובת של הביצים\מסקרפונה, לתוך הקצפת.  
ומוסיפים את שאר חומרי המילוי.
שמים ביסקוטים למטה, קרם למעלה, ואבקת קקאו מעל.
אפשר גם ב2 שכבות אם רוצים יותר מרשים.

אני יודע שיש מתכונים ששמים בסיס של עוגה מאוד רך ומאוד דק, ומאוד מאוד רטוב למטה מתחת להכל, ואז שמים את הקרם, ביסקוטים, קרם , קקאו.
יש כאלה מתכונים ששמים שוקולד מריר שבבים, במקום קקאו.
מישהו יודע איך להפוך את זה למיוחד יותר ? או לאיכותי יותר ?


לצפיה ב-'אפשר בהחלט להחליף בישקוטים בעוגת טורט'
אפשר בהחלט להחליף בישקוטים בעוגת טורט
19/07/2019 | 17:09
5
97
לאחר שמרטיבים את הבישקוטים הם מקבלים טעם ומרקם כמו של עוגת טורט (עוגת ספוג, או כמו שרבים מכירים בשם "לייקח").
גבינת מסקרפונה היא למעשה שמנת עם אחוז גבוה של שומן, כך שאתה בהחלט יכול לערבב אותה עם שמנת מתוקה.
ניתן להחליף את הברנדי בליקר קפה (כמו טיה מריה) או שוקולד, או רום בקארדי.
בטירמיסו קלאסי אכן משתמשים באבקת קקאו, אבל אפשר בהחלט במקום קקאו להתפרע קצת ולפזר שוקולד מריר, או חלב מגורר, או פירורי עוגיות. זה תהיה "ואריאציה על נושא טירמיסו" (ואריאציה טעימה).
וטיפ נוסף: על מנת שהזביון (הפודינג שמכינים מהחלמונים) יתאחד טוב יותר עם הקרם, כדאי קודם לקפל כשלוש כפות קרם לתוך הזביון ולאחר שהתערובת הומוגנית להוסיף את שארית הקרם ולקפל. 

אם אתה מכין, נשמח לראות תמונה.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'מהמם נירה תודה !'
מהמם נירה תודה !
19/07/2019 | 18:01
4
7
בקשר לקרם ביצים וסוכר,
מצד אחד טירמיסו בלי זה יהיה הרבה יתר מוצק, ויותר קל לעבוד איתו\טיפה יותר כמו עוגה
ומצד שני טירמיסו עם הקרם ביצים יהיה הרבה יותר נוזלי, ואי אפשר שהוא יחזיק את הנפח שלו מחוץ לכלי, (זה רק לאכול עם כף כמו פודינג)
 
מה את חושבת על זה ?
 
 
לצפיה ב-'הטירמיסו המסורתי מכיל זביון שהוא מעין'
הטירמיסו המסורתי מכיל זביון שהוא מעין
19/07/2019 | 18:39
3
22
פודינג שעשוי מחלמוני ביצים. אם תקרר את הפודינג כהלכה (אחרי ההכנה פשוט תעביר לקערה, תצמיד על פני הפודינג ניילון נצמד כדי שלא יהיה קרום), תקרר במקרר ורק אחרי כמה שעות "תפתח" את הזביון עם קרם משמנת מתוקה, הוא יהיה יציב יותר.

בהצלחה,
 
נירה
 
לצפיה ב-'תודה על העצות המעולות !!!!'
תודה על העצות המעולות !!!!
19/07/2019 | 23:54
2
7
בקשר לעיצוב, אני גם חשבתי כבר איך לעצב את הטירמיסו שיראה מדהים
רק צריך כמה חומרים
 
אולי אני אכין פה כמה פוסטים בכמה חלקים של המסע בעקבות הטירמיסו המושלם ?
 
אני רוצה לנסות כל פעם כמה וריאציות, ולשנות אותם כל פעם.
 
אולי אני אכתוב פה כמה פוסטים על זה כל סופש שאני משנה משהו ?
 
עם כמה סוגים של קרמים,
כמה סוגים של תחתיות \ טורט \ ביסקוטים
כמה סוגים של מסקרפונה,
כמה סוגים של קישוטים,
כמה סוגים של צורות הגשה
 
עד שעני אגיע למה שאני חושב שהוא מושלם ?
מה חושבת ?
לצפיה ב-'מסע מרתק בעקבות הטירמיסו המושלם'
מסע מרתק בעקבות הטירמיסו המושלם
20/07/2019 | 09:40
1
46
נשמח שתכתוב כאן על תוצאות מוצלחות והתרשמויות, וכמובן, נשמח גם לתמונות "קשות לצפיה" של "הטירמיסו המושלם".

בפעם הקודמת לא בירכתי אותך, אז בהזדמנות זו אני מתקנת את התנהגותי.
ברוך הבא ל"חלבי". הפורום קצת שומם עכשיו (כולם בפייסבוק). הנה, הכנתי גם קפה עם "משהו קטן בצד" עוגיות "ביסקוטי" של אילנית12 - שקינוחים וירטואליים לא משמינים כבר אמרנו?
בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'יש לכם אולי המלצה לפשטידת פטריות? אבל ....'
יש לכם אולי המלצה לפשטידת פטריות? אבל ....
22/06/2019 | 17:55
5
72
כזו שלא צריכים לטגן את הבצל והפטריות , כי אין לי כיריים בתקופה הקרובה
תודה
לצפיה ב-'אם אין לך כיריים, אפשר אולי לרכך את'
אם אין לך כיריים, אפשר אולי לרכך את
22/06/2019 | 21:16
2
44
הבצל ו/או הפטריות במיקרו?
אם כן - כל מתכון יתאים לך.
לצפיה ב-'אבל המיקרו רק מחמם, לא מטגן'
אבל המיקרו רק מחמם, לא מטגן
23/06/2019 | 00:09
1
22
לצפיה ב-'נכון, אבל בנסיבות שכתבת זה אולי....'
נכון, אבל בנסיבות שכתבת זה אולי....
23/06/2019 | 17:56
31
פתרון.
או כמו שנירה כתבה לך.
אפשרות נוספת לקנות גזיה לפיקניק ולטגן עליה, או כירה חשמלית קטנה.
רעיה
לצפיה ב-'אפשר להוסיף לפשטידה במקום בצל מטוגן טרי'
אפשר להוסיף לפשטידה במקום בצל מטוגן טרי
23/06/2019 | 16:32
43
כוס שבבי בצל מיובש או מטוגן. יוצא מעולה.
 
אפשר לקנות בחנויות תבלינים.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'הכנתי את המתכון הזה פעם אחת'
הכנתי את המתכון הזה פעם אחת
07/08/2019 | 10:57
29
והיה מעולה! זה המתכון שהשתמשתי בו.
לצפיה ב-'שיפודי סלמון'
שיפודי סלמון
11/06/2019 | 07:58
3
45
בוקר טוב אשמח לעזרתכם למתכון לשיפודי סלמון .

תודה ויום ניפלא
לצפיה ב-'תראי פה'
תראי פה
11/06/2019 | 15:20
1
35
את קוביות הסלמון שבמתכון המצורף אפשר לשפד
 
קוביות סלמון בשומשום שהכנתי לסעודת ראש השנה
לצפיה ב-'שיפודי סלמון'
שיפודי סלמון
11/06/2019 | 17:34
22
תודה רבה 
לצפיה ב-'סליחה על התגובה המאוחרת. לא הכנתי שפודי סלמון, אבל'
סליחה על התגובה המאוחרת. לא הכנתי שפודי סלמון, אבל
19/06/2019 | 23:36
24
חושבת שאפשר לחתוך לקוביות, לשים לכמה דקות במרינדה של שמן, לימון, מעט רוטב סויה ותבלינים כמו מעט פלפל שחור גרוס, כמה שיני שום טרי כתושות, וטימין, לאחר מכן לשפד, ולצלות כ=15-12 דקות בתנור חם - לא יותר כדי שהדג לא יתייבש.

מקווה שעזרתי.

נירה
לצפיה ב-'שאלה לגבי המלצה למסעדה '
שאלה לגבי המלצה למסעדה
21/05/2019 | 12:24
1
43
היי אני רוצה לקנות גיפט קארד לארוחת בוקר, למישהו יש המלצה ויודע איך עושים את זה ? 
לצפיה ב-'חושבת שעל הכרטיס יש רשימה של מסעדות, או בתי קפה'
חושבת שעל הכרטיס יש רשימה של מסעדות, או בתי קפה
19/06/2019 | 23:37
11
מהן ניתן לבחור.

נירה
לצפיה ב-'שלום אולי מישהו יכול לעזור לי עם כמויות'
שלום אולי מישהו יכול לעזור לי עם כמויות
30/04/2019 | 02:56
85
30 מבוגרים +30 ילדים
כמויות אוכל חלבי כמובן קישים פשטידות
מה הכמויות?
לצפיה ב-'שלום לפורום, איני מצליחה למצוא מתכי מרק'
שלום לפורום, איני מצליחה למצוא מתכי מרק
23/04/2019 | 20:57
5
77
יש לי במועדפים את בלוג האוכל הזה, היום איני מצליחה להכנס לחפש מתכוני מרקים, בעבר הכנתי כמה מרקים של מוטי פשוט מדהימים. אודה למי שיכולה לעזור לי לקבל את קובץ המרקים . ניתן לשלוח למייל [email protected] תודתי מראש וחג שמח לכולם
לצפיה ב-'ברוכה הבאה זהו פורום אוכל, לא בלוג הנה לך'
ברוכה הבאה זהו פורום אוכל, לא בלוג הנה לך
25/04/2019 | 10:27
1
91
קישור למאמרי הפורום, במיוחד לקטגוריה "בישולים", תת-קטגוריה "מרקים", ושם תוכלי למצוא מתכונים נהדרים, שהוכנו ונוסו על ידי חברי הפורום:

מרקים:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...

חג שמח ומועדים לשמחה,
 
נירה
 
לצפיה ב-'את הקובץ של מוטי גם אני לא מוצאת, אבל קבלי גם'
את הקובץ של מוטי גם אני לא מוצאת, אבל קבלי גם
25/04/2019 | 10:33
48
לצפיה ב-'שלום לפורום. שאלה על סלט כרוב'
שלום לפורום. שאלה על סלט כרוב
01/04/2019 | 09:13
6
60
לבן ושמיר. אכלתי במסעדה סלט כזה מאוד טעים. ניסיתי לאתר את המרכיבים אך יצא לי סלט לא ככ טעים. עירבבתי כרוב חתוך לרצועות עם שמיר, לימון וקצת שמן זית. קצת מלח ופלפל.
 
יצא לא משהו..
 
מישהו מוכן לתת לי מתכון אבל בלי הרבה מרכיבים
 
תודה רבה
לצפיה ב-'בבקשה - סלט כרוב עם שמיר שנקרא טעים'
בבקשה - סלט כרוב עם שמיר שנקרא טעים
01/04/2019 | 09:25
1
85
לצפיה ב-'תודה נירה. אנסה. אגב לא קיבלתי התראה לטלפון לתשובה שלך'
תודה נירה. אנסה. אגב לא קיבלתי התראה לטלפון לתשובה שלך
03/04/2019 | 08:33
22
במקרה ראיתי במחשב..
לצפיה ב-'סלט כרוב ושמיר'
סלט כרוב ושמיר
06/04/2019 | 20:19
3
74
וסלט כרוב + סלט כרוב אדום.
מתכונים של חברה ותיקה ש"נעלמה" מכאן.
את סלט הכרוב הירוק אני מכינה בכל פעם שיש לי כרוב.
רעיה
  סלט כרוב ושמיר
 
לצפיה ב-'רעיה - תודה על הקישורים'
רעיה - תודה על הקישורים
08/04/2019 | 00:01
2
27
ובקשר לחברה ש"נעלמה". את יכולה למצוא אותה בפייסבוק, כמו רבים אחרים ש"נעלמו" מכאן.

שוב תודה,

נירה
לצפיה ב-'מתארת לעצמי לאן נעלמו'
מתארת לעצמי לאן נעלמו
08/04/2019 | 18:33
1
40
לא מעט חברות.
אני לא "מתחברת" למימשק של פייסבוק וכמעט לא נכנסת לשם.
חבל.
יש לי זכרונות נעימים מהפעילות שהיתה כאן ובפורומים נוספים ב.
לצפיה ב-'גם לי יש זיכרונות נעימים מאוד מהפעילות שהייתה כאן, אבל'
גם לי יש זיכרונות נעימים מאוד מהפעילות שהייתה כאן, אבל
08/04/2019 | 20:17
65
אני לא מתרפקת על העבר.

חג שמח לך וליקירייך רעיה,

נירה
לצפיה ב-'שאלה שאני לא ממש יודע לאן לשייך אותה'
שאלה שאני לא ממש יודע לאן לשייך אותה
25/03/2019 | 14:57
2
40
אבל פה זה הכי קרוב שמצאתי.חבר מהעבודה שהתחביב שלו זה דיג הביא לי סטייקים של פלמידה,אני רוצה להוריד להם את העור ואת העצם,איך עושים את זה?
לצפיה ב-'בבקשה קבל סרטון שמדגים איך מפלטים דג'
בבקשה קבל סרטון שמדגים איך מפלטים דג
25/03/2019 | 23:45
1
19
איך מפלטים דג
https://www.youtube.com/watch?v=UsaXIjV78FY

מקווה שעזרתי,

נירה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
26/03/2019 | 19:32
2
לצפיה ב-'לא מזמן יצאו מהתנור עוגיות ריפעת'
לא מזמן יצאו מהתנור עוגיות ריפעת
23/02/2019 | 13:47
2
157
(מרוקאיות?).
לא הרבה עבודה וממש טעימות.
מוסיפה את המתכון - אני שילבתי בין 2 המתכונים.

½3 כוסות קמח - עיגלתי ל ½ ק"ג + 10 גרם אבקת אפיה.
½ כוס סוכר - שמתי כ-75 גרם.
1 ביצה
½ כוס שמן - שמתי כ-80 גרם
½ כוס מיץ תפוזים (במקום מים במתכון).
מעט מלח - שכחתי להוסיף.
שומשום קלוי בערך ½ כוס.
לערבב את כל החומרים לבצק, לרדד דק ככל האפשר, לחורר במזלג ולאפות על ניר אפיה .
180° עד להזהבה.
שמתי גם קליפת תפוז - מה שלא כתוב ב-2 המתכונים.
בהצלחה!
רעיה

לצפיה ב-'נקרא טעים עם מיץ התפוזים - תודה רעיה'
נקרא טעים עם מיץ התפוזים - תודה רעיה
25/02/2019 | 10:12
1
91
אם יש לך גם את המתכון (השידוך של שני המתכונים), כמו שאת הכנת מודפס וגם תמונה של העוגיות, נשמח לקבלם.

תודה מראש,
 
נירה
לצפיה ב-'ה"שידוך" זה מה שכתבתי, לצלם - לא צילמתי.'
ה"שידוך" זה מה שכתבתי, לצלם - לא צילמתי.
25/02/2019 | 17:45
27
לצפיה ב-'שלום לנירה ולפורום. אבוקדו לא טעים'
שלום לנירה ולפורום. אבוקדו לא טעים
19/02/2019 | 13:01
14
45
בזמן האחרון אני קונה בשופרסל און ליין אבוקדו לא טעים. אין מדבקה איזה סוג. אני יודעת שסוג גליל הוא טוב. נדמה לי שהוא בקייץ. האם אפשר המלצה על סוג טוב בחורף 
אלה שמשחירים ממש לא טעימיםע וד לפני  ההשחרה
 
ועוד דבר: מה אפשר לשים על האבוקדו כדי לשפר את הטעם (על הלחם)
ההגיון שלי אומר שירק לא טעים הוא לא בריא. אולי אני טועה. מה הם מעוללים לאבוקדו הירק הככ טעים ובריא
 
הרבה תודה
 
לצפיה ב-'אני קונה את ה"אס" הכהה עם הקליפה'
אני קונה את ה"אס" הכהה עם הקליפה
19/02/2019 | 16:09
8
47
המחוספסת.מאוד טעים.
מכינה עם ביצה קשה חרדל פלפל שחור לימון ומלח.(טוחנה הכל)
לצפיה ב-'תודה לך. אלה הקטנים?'
תודה לך. אלה הקטנים?
20/02/2019 | 07:03
7
10
לצפיה ב-'כן'
כן
20/02/2019 | 12:10
6
6
לצפיה ב-'הם באמת טעימים'
הם באמת טעימים
20/02/2019 | 12:18
5
9
לצפיה ב-'הם אורגנים? קניתי הפעם '
הם אורגנים? קניתי הפעם
01/03/2019 | 14:21
4
13
אורגנים. הם מאוד קטנים ויקרים אך מאוד מאוד טעימים
לצפיה ב-'אני קניתי רגילים לא אורגניים מהסופר.'
אני קניתי רגילים לא אורגניים מהסופר.
02/03/2019 | 17:18
3
10
לצפיה ב-' מכינה גם עם ביצים שלמות'
מכינה גם עם ביצים שלמות
02/03/2019 | 17:27
2
57
לצפיה ב-'איזה השקעה..יפה..'
איזה השקעה..יפה..
03/03/2019 | 00:19
1
22
עשיתי טעות. אבוקדו אורגני הרבה יותר יקר מהרגיל. אני עושה קניות בשופרסל און ליין. אולי לא היה להם את המחוספסות ואולי בכלל לא אכפת להם מה למכור..
לצפיה ב-'תודה מקסימה,אכן'
תודה מקסימה,אכן
03/03/2019 | 09:16
16
את צודקת האורגני מאוד יקר.
לצפיה ב-'ערב טוב - את טעמו של האבוקדו לשפר על ידי'
ערב טוב - את טעמו של האבוקדו לשפר על ידי
19/02/2019 | 18:22
4
67
הפיכתו לסלט:
מועכים את האבוקדו, מוסיפים ביצים קשות מעוכות (אפשר גם טונה), לימון, מעט שום כתוש, או בצל קצוץ (או שניהם), מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ויש לך סלט נהדר.
ניתן גם להכין כריך בצורה פשוטה יותר:
מורחים על פרוסה אחת פסטו או טפנאד (ממרח זיתים) ועל הפרוסה השנייה מחית אבוקדו (טעים מאוד).
הזנים שנמכרים עכשיו הם אטינגר, האס, פוארטה ויש עוד שאני לא מכירה.
 
מקווה שעזרתי,

נירה
לצפיה ב-'נירה אני מאוד מודה לך..'
נירה אני מאוד מודה לך..
20/02/2019 | 06:54
3
7
לצפיה ב-'אני מכירה את הסלט הזה. בכל'
אני מכירה את הסלט הזה. בכל
20/02/2019 | 07:06
2
33
מקרה עזרת (:
לצפיה ב-'בעונג רב'
בעונג רב
20/02/2019 | 12:25
1
8
לצפיה ב-''
20/02/2019 | 15:41
1
לצפיה ב-'ריזוטו בסיסי שתמיד מצליח'
ריזוטו בסיסי שתמיד מצליח
24/01/2019 | 08:43
4
259
מנה מנחמת וטעימה מאד ... דורשת קצת עבודה אבל כמו שאייל שני אומר : 'אפשר לאכול לחם עם גבינה 5%'
לפעמים רוצים קצת יותר . תכינו ותהנו
לצפיה ב-'תודה טלי. נראה נפלא. התמונה מדברת בעד עצמה'
תודה טלי. נראה נפלא. התמונה מדברת בעד עצמה
27/01/2019 | 10:38
3
26
מה עם מתכון ולא רק קישור למתכון?
 
נשמח לקבל גם את המתכון.

תודה מראש ויום נפלא,
 
נירה
לצפיה ב-'מתכון לריזוטו'
מתכון לריזוטו
09/02/2019 | 08:03
2
41
המצרכים
½1 כוסות אורז ריזוטו(ארבוריו - תוצרת איטליה)
 
ארבוריו - תוצרת איטליה
50 גרם חמאה
2 בצלי שאלוט
2 כפות יין לבן
1 ליטר ציר עוף
משולש פרמזן
מעט שמן זית
1 כוס במיה טרייה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
שמן קנולה
חציל בינוני, פרוס ואפיה עם מעט תרסיס שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה
ממיסים 25 גרם חמאה בסיר,
מוסיפים בצלי שאלוט ומאדים עד לשקיפות.
מוסיפים את הלבן, מביאים לרתיחה ומצמצמים כמה דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל הגרגירים עטופים בחמאה ויין
מוסיפים לסיר מצקת אחת של ציר עוף, ומבשלים את האורז עד שרוב הנוזל נספג בו. מוסיפים עוד מצקת, ומחכים עד שגם נוזל זה נספג באורז. כך ממשיכים מצקת אחר מצקת, עד שהאורז מוכן
כשהריזוטו כמעט מוכן מוסיפים 50 גרם חמאה וחופן של פרמז'ן. מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש.
 
מגשים עם רצועות פרמז'ן  ומעט עשבי תיבול לפי בחירה
לצפיה ב-'נקרא מעולה. תודה רבה. אם אפשר, בבקשה, הוסיפי'
נקרא מעולה. תודה רבה. אם אפשר, בבקשה, הוסיפי
10/02/2019 | 04:51
26
גם א מקור המתכון. אם הוא שלך, נא צייני זאת, על מנת שאוכל לפרסם אותו בפינת המתכון היומי שלי.

יום נפלא,
 
נירה
לצפיה ב-'נקרא מעולה. תודה רבה. אם אפשר, בבקשה, הוסיפי'
נקרא מעולה. תודה רבה. אם אפשר, בבקשה, הוסיפי
10/02/2019 | 04:54
15
ם את מקור המתכון. אם הוא שלך נא צייני זאת, ואני מצדי, אשמח לפרסמו בפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.

יום נעים וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'תבלינים במרוקאית'
תבלינים במרוקאית
07/01/2019 | 10:55
73
 ראיתי סרטון של הכנת עוף ממולא
אי אפשר להבין בגלל שהשמות התבלינים נאמרו במרוקאית
אולי משהי מכירה לאיזה תבלינים הכוונה:
מצורף המתכון
אשמח אם מישהי  תשאל את סבתא שלה
 
לצפיה ב-'האם הייתם משתמשים בקרם קוקוס שנראה כך?'
האם הייתם משתמשים בקרם קוקוס שנראה כך?
30/12/2018 | 17:09
1
89

הנראה כך ברגע שנפתחה הקופסא?
הקרם מבית היבואן - מזרח ומערב.
לדעתי לא נראה במצב צבירה ונראות לשימוש. המוצר נזרק לפח.
נציג החברה אמר כי הקרם התמצק בגלל קור........ עלאק.
פחית שעמדה לידו באותם תנאים נפתח מייד לצורך השלמת הבישול והתוכן היה לבן ונוזלי (קרמי).
שניהם כמובן היו לפני תום תקופת השימוש המומלצת.
דעתכם.
 
לצפיה ב-'אכן התמצק... צריך לנער היטב'
אכן התמצק... צריך לנער היטב
18/02/2019 | 11:57
16
לצפיה ב-'אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות'
אירוח: טיפול במחלות חורף באמצעות תרופות הומאופתיות
05/12/2018 | 13:17
7
ביום ד', בין השעות 20:00-22:00, נארח בפורום את אבי לבנט, מומחה להומאופטיה
 
 
על האירוח
 
טיפול במחלות חורף כגון שיעול, שפעת והצטננות, באמצעות תרופות הומאופתיות.
ההומאופתיה היא שיטת ריפוי טבעית, עדינה, יעילה ובטוחה, אשר מותאמת אישית לכל אדם על פי המאפיינים הייחודיים שלו ברמה גופנית ונפשית. הטיפול ההומאופתי יעיל בפתרון של בעיות גופניות, רגשיות ומנטאליות ,הן כרוניות והן אקוטיות. הטיפול יוצר שינוי רחב היקף, שורשי ומעמיק אשר השפעתו ניכרת לטווח ארוך ברבדים שונים של חיי המטופל.
 
 
על המתארח
 
אבי לבנט, עוסק בתחום הטיפול על גווניו השונים מעל 20 שנה, ומתמחה בהומאופתיה יותר מעשר שנים. במהלך השנים הללו למדתי תורות ושיטות שונות במקומות שונים בעולם מטובי המומחים בכל תחום.
תחום זה של עיסוק הינו תהליך התפתחות אינסופי המוביל אותי כאדם, באופן מתמיד, לגבהים חדשים, תחומים מגוונים, דינאמיות רגשית ומנטאלית אשר ממנה אני יוצר תהליך אישי וייחודי, עבור כל אחד מהאנשים שמגיעים אלי לטיפול.
ניסיוני הרב, עם מגוון רחב של מחלות וקשיים בתחום הגופני והרגשי, מאות רבות של מטופלים, ארגז כלים רחב, ומסירות רבה לעבודה ולמטופלים שלי, מאפשר לי לעזור לאנשים שונים בהרבה מאוד תחומים.
 

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור זה כבר עכשיו!
לצפיה ב-'שלום לנירה ולפורום. האם שום כתוש'
שלום לנירה ולפורום. האם שום כתוש
25/11/2018 | 11:52
2
84
ששהה במקרר ופג תוקפו בשנה, מתקלקל. כנל לגבי חרדל ותבלינים. כאן התוקף פג יותר זמן
והאם תוכלו להמליץ לי על חרדל טוב ולא מר או שאין דבר כזה..   תודה
לצפיה ב-'צהריים טובים - סליחה על התגובה המאוחרת. אני '
צהריים טובים - סליחה על התגובה המאוחרת. אני
26/11/2018 | 12:47
1
74
לא משתמשת בשום קפוא. משתמשת אך ורק בטרי, והרבה. מקלפת ממש לפני הבישול ומשתמשת בכל הכמות.
 
אני קונה תבלינים טריים, לא בכמות גדולה. כשנגמר, קונה טרי-חדש. מאכסנת בצנצנות זכוכית בארון התבנים במטבח. לא שמה במקרר.
 
בחרדל אני משתמשת לא רק לכריכים אלא גם לבישול, כך שהוא נגמר מהר ולא מתיישן. מכניסה אותו לבלילת הביצה שבה אני טובלת שניצלים, מורחת רוסט-ביף לפני הכניסה לתנור, מכניסה למרינדה של עוף בתנור, ועוד... ועוד... וכך אני לא צריכה לזרוק.

מקווה שהטיפים יעזרו לך.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'בוקר טוב. מודה לך..'
בוקר טוב. מודה לך..
27/11/2018 | 07:07
22

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ