לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'מה אתם אומרים לגבי תמונות אוכל? '
מה אתם אומרים לגבי תמונות אוכל?
06/07/2020 | 17:52
3
כנסו באתר בבקשה https://alexdonin.com
איך התמונות באתר?
לצפיה ב-'ג'חנון יבש'
ג'חנון יבש
03/07/2020 | 12:24
13
שלום לכולם!
סליחה על ההתפרצות הפתאומית לפורום שלכם ועם עוד שאלה שבטח לא תהיה מי יודע כמה מעניינת או חדשה.

העניין הוא שאני חי בצרפת ומנסה להכין ג'חנון למשפחתי מכיוון שהם לעולם לא טעמו ג'חנון. כפי שהנושא למעלה 'מרמז' הג'חנונים שלי יוצאים יבשים ו/או שרופים. אודה לכם מקרב לב על כל עזרה שהיא...
אז מה אני עושה- אני עובד לפי המתכון של השף גיא גמזו (מחלק את הכל ב2 כדי שלא יצאו לי יותר מדי) והכל עובד טיפ טופ, עד שאני מכניס אותם לתנור...
אני שם פרוסות לחם יבש בתחתית, שלא ישרף ומשתמש בפחות או יותר 100 גרם גהי. את התנור אני שם ממש על החום הכי נמוך (ועל שני הקווים- חימום קונוונציונאלי- לא על המאוורר חלילה) בתחתית אני מכניס לא מעט מים (הבנתי שזה עוזר להם לא להתייבש) ואני נותן להם 7 שעות והם עדיין יוצאים יבשים מדי. אכילים, אבל לא טעימים.

חשבתי להכין 6 כדורים במקום 4 כדי שיהיו יותר קטנים וכך לא ייגעו בדפנות הסיר (שהוא סיר של ג'חנונים אמיתי מישראל, כשר למהדרין וכו') אבל אם למישהו יש עוד רעיונות אני באמת אשמח!
לצפיה ב-'סלמון בתנור'
סלמון בתנור
17/06/2020 | 09:28
18
בוקר טוב אשמח למתכון לאירוע לסלמון בתנור .
תודה ויום ניפלא
לצפיה ב-'בצק פילו במילוי גבינות '
בצק פילו במילוי גבינות
27/05/2020 | 10:19
20
אשמח להמלצתכם מעוניינת להכין מראש את המאפה ?עקב זמן .
תודה
לצפיה ב-'טורט גבינה'
טורט גבינה
17/05/2020 | 16:47
2
75
טורט גבינה,מתכון:טורט עוגת גבינה כמו בקונדיטוריות./דליה סמואל
תמיד קוצרת מחמאות.
פירסמתי בעבר ,מפרסמת שוב לטובת החדשים.
המידות בכוס מתיחסות לכוס רגילה:200 מ"ל(הכוס השקופה החד פעמית)
מתאים לתבנית 24 -26.(פה בתמונה תבנית 24)
הפעם התאפקתי ולא פתחתי את התנור,יצאה גבוהה מאוד.
ניתן לשדרג אותה ולהוסיף שמנת מתוקה מוקצפת לאחר שהתקררה ולקשט בפירות העונה.

חומרים:
5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינה לבנה או 5% 3%
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)
קליפת לימון מגורדת(אופציונלי)

הכנה:לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות כולל החלמונים.ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)
מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.)
מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)
משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן לשים במקרר.
העוגה טעימה אחרי יום כשהיא קרה.
בזמן האפייה לא לפתוח את התנור!
בהצלחה/דליה


לצפיה ב-'עוגה נהדרת ,המון פעמים הכנתי אותה ,'
עוגה נהדרת ,המון פעמים הכנתי אותה ,
20/05/2020 | 15:38
1
26
שווה בהחלט להכין.
לצפיה ב-'תודה מקסימה'
תודה מקסימה
20/05/2020 | 16:52
6
לצפיה ב-'שאלה שאלתית:חלב עיזים "בריא" לכשעצמו? או שפחות "מזיק" '
שאלה שאלתית:חלב עיזים "בריא" לכשעצמו? או שפחות "מזיק"
20/05/2020 | 07:12
2
9
מחלב פרות?
לצפיה ב-'חלב עיזים קל יותר לעיכול מחלב פרה,ולכן '
חלב עיזים קל יותר לעיכול מחלב פרה,ולכן
20/05/2020 | 15:36
1
11
מי שקשה לו לעכל סוכרים שנמצאים בחלב פרה,
עדיף שישתמש בחלב- עזים שמאוד טוב גם לילדים.
לצפיה ב-''
20/05/2020 | 16:53
2
לצפיה ב-'שלום נירה מה שלומך. מזמן לא נכנסתי לכאן. שאלה על אורז'
שלום נירה מה שלומך. מזמן לא נכנסתי לכאן. שאלה על אורז
30/03/2020 | 10:52
3
63
איך עושים אורז לבן מבושל כמו במסעדות אסיאתיות. טעים כזה. לא דייסה
 
הרבה תודה
לצפיה ב-'לא יודעת לגבי האורז, אבל...'
לא יודעת לגבי האורז, אבל...
13/04/2020 | 14:53
43
אני בהלם שהפורום עדיין קיים!!!!
נירוש, מה שלומך??? :) 
לצפיה ב-'לא נירה אני שוטפת את האורז'
לא נירה אני שוטפת את האורז
14/04/2020 | 15:59
1
32
מוסיפה מעט שמן מלח ומים.המים צריכים להיות כ2 ס"מ מעל האורז,מביאה לרתיחה ,מנמיכה את הגז.מבשלים בערך 10 דקות.או עד שהמים מתיבשים.
(משתמשת באורז בסמטי)
בהצלחה.
לצפיה ב-'אם רוצים אורז צהוב מוסיפים'
אם רוצים אורז צהוב מוסיפים
18/04/2020 | 08:38
43
כורכום טחון בערך 1 כפית.(אפשר גם  אפונה )
לצפיה ב-'הכנת אוכל ביום חמישי לשבת?'
הכנת אוכל ביום חמישי לשבת?
30/01/2020 | 08:17
2
81
שלום, בשבת הקרובה אני מאחרת 16 אנשים לארוחת צהריים חלבית. היום אני ביום חופשי. מה אוכל להכין היום שיחזיק מעמד עד יום שבת? אולי סלטים? איזה?. אשמח לכל עצה איך להתארגן מהיום (שישי אני. עובדת...)
תודה רבה
לצפיה ב-'גלגל סליחה שראיתי את בקשתך רק עכשיו'
גלגל סליחה שראיתי את בקשתך רק עכשיו
01/02/2020 | 21:36
53
בפעם הבאה, אם איש לא יענה לך, כפי שקרה עכשיו, פשוט תיכנסי בסרגל הפורום ל"כלים ומידע" ושם תקישי על "מאמרים". במאמרים הכל מסודר לפי קטגוריות, סלטים, מאפים, קינוחים, ועוד... ועוד...
כמו כן, אפשר גם להיכנס דרך כלים ומידע ל"קישורים" ושם, ב"ארוחות גולשים" תוכלי למצוא המון רעיונות לארוחות חלביות-צמחוניות.
שוב, איתך הסליחה על כך שלא עניתי.
שבוע טוב וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'שאלת אפייה - לחם צונח'
שאלת אפייה - לחם צונח
25/12/2019 | 07:59
6
55
שלום

אני אופה לחמים בבית והם יצאים טעימים ומוצלחים
אבל

אני מכדרר את הבצק לכדור או לצורת כיכר קלאסית, אבל הלחם משטתח.

אני רוצה שהלחם שלי יצא מהתנור כמו שאני מכניס אותו...

מה עושים??

תודה לעונים
לצפיה ב-'איזה תבנית אתה'
איזה תבנית אתה
25/12/2019 | 20:04
1
39
משתמש?
אני משתמשת למשל בהכנת לחם  בתבנית ארוכה אינגלישקייק.
לצפיה ב-''
25/12/2019 | 20:10
43
לצפיה ב-'יכול מאוד להיות שהתפחת את הלחם יותר מדי'
יכול מאוד להיות שהתפחת את הלחם יותר מדי
28/12/2019 | 08:44
2
27
מתפיחים פעם ראשונה עד שהוא מכפיל נפח, מורידים אוויר ומתפיחים פעם שנייה רק כ-2/3 מהגובה, וזאת כדי שהלחם יוכל להשלים תפיחה בתנור.
סיבה נוספת, אולי התנור לא היה חם מספיק כשהכנסת את הלחם לתנור.
בכל מקרה, כדי שנוכל לענות, עליך לשים כאן את המתכון, עם הוראות ההכנה

שבת שקטה ונעימה וחג אורים שמח,

נירה
לצפיה ב-'תודה לעונות'
תודה לעונות
28/12/2019 | 12:12
1
27
- אני לא משתמש בתבנית עם צורה אלא עם תבנית השטוחה של התנור
- אין לי ממש מתכון - קמח או תערובת קמחים, שמרית, מלח, סילאן
- אני אקח את העיצה של נירה כי אני באמת מתחיל את האפייה בשיא התפיחה.
 
תודה, אעדכן
לצפיה ב-''
28/12/2019 | 13:46
5
לצפיה ב-'הכנת לחם זו אומנות'
הכנת לחם זו אומנות
18/01/2020 | 12:37
56
האם מדובר בלחמי מחמצת?
אם כן בכדאי ששלחם יקבל כוח וישאר גבוה ויפה יש צורך לבצע קיפולים כל 20-30 דקות כל שעתיים. בנט תמצא סרטונים אך מבצעים קיפולים ללא הורדת הנפח. 
לחם מחמצת מניסיוני לאחר ההכנה וכל ההתפחות כדאי לשמור במקרר בין12-14 שעות. 
לצפיה ב-'אתר גם על אוכל'
אתר גם על אוכל
17/12/2019 | 19:58
75
לצפיה ב-'שנה טובה לכל דיירי וסמויי פורום אוכל חלבי '
שנה טובה לכל דיירי וסמויי פורום אוכל חלבי
27/09/2019 | 10:32
1
79
 
 
 
נירה
לצפיה ב-'שנה טובה ומתוקה!'
שנה טובה ומתוקה!
28/09/2019 | 21:20
22
עם הרבה מתכונים טובים וטעימים!
רעיה
לצפיה ב-'להכין טירמיסו 48 שעות מראש, האם זה סביר או טעות'
להכין טירמיסו 48 שעות מראש, האם זה סביר או טעות
28/08/2019 | 14:30
4
37
לצפיה ב-'48 שעות זה כבר יותר מדי - אפשר להכין'
48 שעות זה כבר יותר מדי - אפשר להכין
28/08/2019 | 18:33
3
35
8 עד 12 שעות זה מספיק בהחלט.

נירה
לצפיה ב-'תודה, ברור, אבל אין לי מצב לאידיאל הזה...'
תודה, ברור, אבל אין לי מצב לאידיאל הזה...
28/08/2019 | 19:45
2
31
השאלה האם 48 שעות זה חבלז וממש לא!
לצפיה ב-'ממש לא. תכיני עוגה שאפשר להקפיא, ואז פשוט להפשיר'
ממש לא. תכיני עוגה שאפשר להקפיא, ואז פשוט להפשיר
29/08/2019 | 10:08
1
38
לפני שמגישים.

את יכולה להכין עוגת גלידה למשל, עוגות מוס, ועוד - תוכלי למצוא רעיונות במאמרי הפורום.
נכנסים דרך הסרגל "מאמרים".

אם לא תמצאי, פשוט תגידי ואביא לכאן קישור.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'תודה רבה לך נירה!'
תודה רבה לך נירה!
30/08/2019 | 23:23
8
לצפיה ב-'מחפשת מתכון מיוחד לעוף'
מחפשת מתכון מיוחד לעוף
07/08/2019 | 11:01
1
69
בא לי להכין משהו ממש ממש שונה, להפתיע את המשפחה לקראת שבת. יש לכם רעיון מגניב בשבילי לעוף? תודה!
לצפיה ב-'תמר ברוכה הבאה ל"חלבי" - היכנסי בבקשה'
תמר ברוכה הבאה ל"חלבי" - היכנסי בבקשה
07/08/2019 | 21:22
97
נראה לי שטעית בפורום. פורום "אוכל חלבי" עוסק באוכל חלבי או צמחוני.

בטוחה שבפורום מתכונים, בישול לילדים, מבשלים כשר, ופורומים דומים ישמחו לתת לך רעיונות ומתכונים לבישול עוף.

נירה
לצפיה ב-'מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 2 - כל הפשלות'
מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 2 - כל הפשלות
26/07/2019 | 21:24
2
149
טוב אז עשיתי 2 גרסאות ראשונות לטירמיסו.
נראה לי נפלתי ברוב הפרמטרים.
 
מה משותף ל2 הגרסאתו,
אותו זוויון, אותו קצפת, ולשניהים הוספתי כפית תמצית ווניל אמיתי טהור.
 
הרסאות ברעיון הם:
א.
גבינת מסקרפונת מחנות גבינות מתמחה
שוקולד מריר מעל במקום קקאו
ליקר קפה יוקרתי
טבלתי את הביסקוטים יותר זמן בגרסא הזאתי בתערובת הקפה
 
ב.
גבינת מסקרפונה מקומית מהסופר
קקאו מעל הכל
יין מרסלה בתור האלכוהול
 
מה הטעויות בגסאות ?
-אולי לא קיררתי אותם מספיק, הם היו 3 שעות במקרר. לטעימה הראשונה.
-הזוויון... עשיתי בן מרי, אבל הסיר שמעל נגע במים ואני חושב שזה הביא את הביצים לטמפרטורה מאוד גבוהה.. והוא יצא במקצתו קשה.... ואז בערך שליש מזה לא היה שימושי.
-הזוויון... היה מאוד קשה להכנה, ועדיף לקנות מיקסר ידעני לשבוע, הבא כי הלכה לי היד....
גם הוא לא הוקצף כמו שרציתי למרות עבודה קשה של 13 דקות הקצפה ידענית רצינית.
 
התרשמות מגרסא 1.
מאוד מר... נו לא כל כך כמו שזה נשמע, אבל זה לא ..מתוק ממש..די פרווה
...אולי צריך להוסיף סוכר אליה ?
לא יודע....בנוסף היא היתה מאוד מאוד מאוד מיימית... הייתי שמח לנסות להוסיף יותר סוכר, ויותר גבינה פעם הבאה ?
בנוסף הליקר קפה לא כל כך הורגש... או שהוא הורגש אבל לא היה את הטעם המיוחד שלו....
 
התרשמות מגרסא 2.
גם לא כל כך עשיר... די פליין...
יותר טעימה מגרסא 1.
עדיין לא עשירה ממש, אבל יותר הכיוון שאני רוצה ללכת.
שמתי המון קקאו שהופך את זה לטיפה קשה לבלוע... צריך פחות קקאו.
 
מה אני לומד לגרסא הבאה .
- אולי להוסיף עוד קצת סוכר כדי לפתוח את הטעמים ? אם יש לזה הגיון ?
- אולי כדי להרגיש את האלכוהול יותר אז להחליף את המרסלה, לברנדי ? 
- להוסיף יותר גבינת מסקרפונה נראה לי יהפוך את הקרם לעשיר יותר .?
- בנוסף להשתמש במיקסר ידעני בשביל הזוויון, אולי זה יהפוך אותו ליותר .. קרמי ? - ואז בעצם הטירמיסו יהיה פחות מיימי ויותר עשיר גם מזה... ?
- לטבול את הביסקוטים ממש לשניה באספרסו ולהוציא. לא יותר ?
- זה לא כזה משנה איזה גבינת מסקרפונה משתמשים הטעם מאוד דומה... אפילו התוצאות מהגבינה הזולה של הסופר היו יותר טובות.
- התמצית ווניל לא מורגשת כל כך...
 
תמונות בהמשך
זה בתור התלחה
מה חושבים ?
 
 
מתכון שהשתמשתי:
 
חבילה וחצי (300 גרם) בישקוטים
 
לסירופ קפה –
כוס אספרסו ארוך (250 מ"ל) או 1 כף אבקת קפה נמס מומסת ב – 250 מ"ל מים רותחים
 
לזביונה –
6 חלמונים בגודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
 
לקרם מסקרפונה –
גביע וחצי (350 גרם) גבינת מסקרפונה 
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס (60 מ"ל) יין מרסלה (הוחלף בליקר קפה לגרסא אחת)
 
דעתכם  ??
לצפיה ב-'בוקר טוב. תודה על השיתוף - היכנס בבקשה'
בוקר טוב. תודה על השיתוף - היכנס בבקשה
28/07/2019 | 07:17
1
28
1. מכיוון שקערת הביצים נגעה במים הרותחים, נראה לי שבמקום זביון הכנת חביתה.
2. לא נראה לי חשוב במיוחד לקנות את גבינת המסקרפונה בחנות מיוחדת (אלא אם כן יש לי קצת כסף מיותר).
3. לא סיפרת אם קיררת את הזביון כמה שעות עם ניילון נצמד שלא יהיה קרום ו"פתחת" את הזביון עם קצפת משמנת מתוקה לאחר הקירור. פשוט מקפלים כ-3 כפות קצפת לתוך הזביון ולאחר מכן מוסיפים את הזביון לקצפת ומקפלים בעדינות, עד שהמסה אחידה.
4. לא צריך לטבול את הבישקוטים זמן רב יותר. טובלים ושמים בתבנית - כך הבישקוטים שומרים על צורתם ומתקבלת הצורה היפה כשחותכים.
5. אם השוקולד המריר משנה את הטעם למר יותר, אפשר להחליף בשוקולד חלב מגורר, או לפזר אבקת נוגט (טעמה נפלא).

שבוע טוב וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'אכן...'
אכן...
28/07/2019 | 08:52
14
1. נראה לי שאת צודקת
2. את צודקת ב100 אחוז
3. באחד מהם קיררתי ובגלל שהזוויון היה כבר ממש כמעט מבושל לגמרי, לא נשאר ממנו כלום אחרי שקיררתי היה קשה מאוד
4. כן, אבל זה הופך את הכל למיימי יותר.
5. אני לא בטוח אני מאוד אוהב את הטעם של השוקולד המריר אני אנסה בגרסה הבאה פשוט להוסיף יותר סוכר ...
לצפיה ב-'עוגת מייפל'
עוגת מייפל
23/07/2019 | 14:27
3
57
שלום אשמח לעזרתכם צריכה להכין עוגת מייפל בתבנית גדולה
הרבה מוזמנים .אודה למתכון לעוגת מייפל
 
תודה לכם
לצפיה ב-'בבקשה מתכון מצויין שהובא לפורומים של תפוז ע"י ayeletba'
בבקשה מתכון מצויין שהובא לפורומים של תפוז ע"י ayeletba
24/07/2019 | 12:09
1
89
לא יודעת כמה מוזמנים יש לך, אבל את יכולה להכפיל כמויות ב-4-3-2 (תלוי במספר האנשים) ולאפות בתבנית גדולה.

הנה הקישור:
עוגת מייפל ופקאן נהדרת של ayeletba:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/80842376...

תיהני,

נירה
לצפיה ב-'עוגת מייפל'
עוגת מייפל
24/07/2019 | 17:27
52
תודה רבה 
אכפיל כמויות 
לצפיה ב-'מתכון'
מתכון
31/07/2019 | 14:56
45
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?rec...

הכינו לי אותה לפני כמה חודשים טובים, היה מעולה!
לצפיה ב-'קידום אתרים חלביים'
קידום אתרים חלביים
21/07/2019 | 12:13
67
בעולם קידום האתרים אין פרווה תחליט בשרי או חלבי. קידום אתרים ממומן או אורגני

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ