לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'סוף שבוע נעים "חלביים" ו"סמויים"'
סוף שבוע נעים "חלביים" ו"סמויים"
09/12/2016 | 13:03
6
מאחלת לך שבת שקטה ונעימה.

נירה
לצפיה ב-'שלום רב. בישלתי תבשיל עדשים ירוקות והעדשים יצאו קשים'
שלום רב. בישלתי תבשיל עדשים ירוקות והעדשים יצאו קשים
08/12/2016 | 23:18
5
3
למרות שהשריתי אותם לפני כן במים ובישלתי כשעה. למה זה קרה ומה עלי לעשות כדי שיצאו רכים
 
תודה רבה
לצפיה ב-'לפני כן בישלתי כמה פעמים מרק עדשים עם בשר ותפוחי אדמה '
לפני כן בישלתי כמה פעמים מרק עדשים עם בשר ותפוחי אדמה
08/12/2016 | 23:24
2
בלי להשרות והם יצאו דווקא רכים. תודה
לצפיה ב-'העדשים לא אמורים להישאר קשים - אם השרית'
העדשים לא אמורים להישאר קשים - אם השרית
08/12/2016 | 23:46
3
10
והם נשארו קשים לאחר הבישול, נראה שהם היו מאוד ישנים.

אני משרה אותם במים רותחים עד שהמים מתקררים והם אף פעם לא נשארים קשים. קונה את העדשים בחנות שמוכרת דגנים, קטניות, פירות יבשים ותבלינים. שם הכל טרי.

שבת שלום,

נירה
לצפיה ב-'אני מאוד מודה לך.'
אני מאוד מודה לך.
09/12/2016 | 00:00
2
1
לצפיה ב-'ושבת שלום'
ושבת שלום
09/12/2016 | 00:01
1
1
לצפיה ב-'שבת שלום וכל טוב'
שבת שלום וכל טוב
09/12/2016 | 13:04
לצפיה ב-'תנור מקצועי או טאבון?'
תנור מקצועי או טאבון?
06/12/2016 | 19:06
1
9
שלום,
רציתי לקנות טאבון ביתי ומכיוון ובבניין שאני גר בו קיים איסור על כל סוג של גז אז החלטתי לקנות במקומו (וגם חצי מחיר) תנור פיצה מקצועי תא אחד, תנור כזה שיכול להגיע לפחות ל350 מעלות.
השאלה שלי האם בתנור פיצה כמו זה שיש בפיצריות אפשר לאפות לחמים, לבשל בשר, דגים וכו??? או שזה מיועד רק לפיצה?
או שיש כמוהו שמיועד לבישולים (תנור רגיל מגיע ל250 מעלות בלבד).
למישהו יש ידע בעניין?
אשמח לעזרה...

*אם זה לא המקום לשאלה זאת אז אני מתנצל על ההפרעה.
לצפיה ב-'לא אפיתי עדיין בתנור פיצה ולכן לא יכולה לענות אבל'
לא אפיתי עדיין בתנור פיצה ולכן לא יכולה לענות אבל
08/12/2016 | 20:58
2
אם הפיצה נאפית לא בטאבון אלא תנור חשמלי (בלי גריל או להבה כלשהי), לא רואה כל סיבה למה אי אפשר לאפות גם לחם.

בהצלחה.

נירה
לצפיה ב-'הודעה מנירה נירה נטולת'
הודעה מנירה נירה נטולת
06/12/2016 | 06:08
1
23
מחשב לכן היא אינה מגיבה בפורום.
בקרוב יהיה לה מחשב חדש .
לכולם.
לצפיה ב-'תודה דליה. החל מרגע זה יש לי מחשב'
תודה דליה. החל מרגע זה יש לי מחשב
08/12/2016 | 20:55
2
הייתם חסרים.
לצפיה ב-'מתכון המלבי המשולם'
מתכון המלבי המשולם
08/12/2016 | 09:09
21
המלצה למתכון מלבי פשוט וקל להכנה
אני עושה אותו בכל סופש
תהנו !
לצפיה ב-'האם יש מתכון טוב לעוגה עם תפוזים ממש לא מיץ??'
האם יש מתכון טוב לעוגה עם תפוזים ממש לא מיץ??
04/12/2016 | 19:12
7
728
יש לי עודף תפוזים ומחפשת מתכון
תודה
לצפיה ב-'עוגת תפוזים שאני מכינה'
עוגת תפוזים שאני מכינה
05/12/2016 | 08:09
6
99
באופן קבוע של דרומית.
 
 
טורט תפוזים עוגה  אוורירית וגבוהה.
עוגת שמכינה באופן קבוע ותמיד קוצרת מחמאות. 
העוגה פורסמה לפני כמה שנים הכנתי שוב עם הערות ותמונות חדשות
הכנתי עם תבנית מרובעת שקניתי.בתמונה האחרונה בתבנית מס' 24
העוגה יוצאת מאד גבוהה.
 
שימו לב כוס המידה 200 סמ"ק- כוס פשוטה עם הידית  או כוס פשוטה  חד פעמית
רכיבים:
5 ביצים גדולות מס` 1
1 כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
3/4  כוס מיץ תפוזים סחוט  טרי
קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם
2 כוסות קמח תופח
התחלתי להוסיף לתערובת :מי זהר או תמצית תפוזים נותן לעוגה ארומה מיוחדת  לשים כמה טיפות בערך חצי כפית בלבד.מוכרים בחנויות תבלינים או בסופרים בבקבוקונים זעירים.
מוסיפים עם שאר החומרים.
אופן הכנה:
1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2  כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4  כוס מיץ תפוזים  וקליפת התפוז והלימון המגוררת.
2)  מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.
3)  מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר  לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת .
אופים בתבנית עגולה מס` 26  או 2 תבניות אינגלייש קייק  משומנות היטב ,בחום 180 מעלות בערך 40  דקות.  (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם  העוגה מוכנה...).  העוגה יוצאת גבוהה מאד.לפזר מעט אבקת סוכר בסיום האפיה.
 
ניתן להכין גם בתבניות אינגלייש קייק.
ממליצה בחום.אילנית12
מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת1
לתמונות נוספות בבלוג שלי:
לצפיה ב-'ממש תודה אבל מחפשת שימוש בתפוזים ממש לא מיץ'
ממש תודה אבל מחפשת שימוש בתפוזים ממש לא מיץ
05/12/2016 | 10:49
2
17
לצפיה ב-'דרך אגב,אני מהקליפות מכינה'
דרך אגב,אני מהקליפות מכינה
06/12/2016 | 10:16
1
58
קליפות מסוכרות בציפוי קוקוס
לצפיה ב-'נראות נפלא'
נראות נפלא
09/12/2016 | 13:05
1
לצפיה ב-'ממש תודה אבל מחפשת שימוש בתפוזים ממש לא מיץ'
ממש תודה אבל מחפשת שימוש בתפוזים ממש לא מיץ
05/12/2016 | 10:50
19
לצפיה ב-'נראית נפלא - התמונה מדברת בעד עצמה'
נראית נפלא - התמונה מדברת בעד עצמה
08/12/2016 | 20:53
1
7
לצפיה ב-''
09/12/2016 | 07:34
לצפיה ב-'ממרח קשיו טעים ובריא ממליצה'
ממרח קשיו טעים ובריא ממליצה
05/12/2016 | 08:14
4
36
בחום:
ממרח קשיו נהדר טעים ובריא שקיבלתי מהגולשת אושרת מלמד.
הקשיו עשיר במינרלים,סידן ,ברזל,אשלגן,אבץ,זרחן,מגנזיום.
הערות שלי בסוגריים.
חומרים:
1 כוס קשיו מושרה במים ללילה לא קלוי (כוס חד פעמית של השתיה הקרה)
2 שיני שום חתוכות (שמתי שן אחת)
1 כף טחינה גולמית 
2 כפות לימון (שמתי כף אחת)
3-4 כפות מים 
מלח לפי טעם 
מכניסים הכל למעבד מזון (לא לפני שמסננים את הקשיו מהמים שהשרנו)טוחנים הכל עד למרקם הרצוי 
לגבי תוספות אפשר להפליג רחוק אפשר להוסיף זיתים אפשר בזיליקום לטחינה .
עירית עדיף קצוצה ולא טחונה .
ניתן לזלף שמן זית.
בהצלחה ./אילנית12(דליה)
 
 
לצפיה ב-'נראה נפלא אוסיף ביום ראשון (אם אצליח'
נראה נפלא אוסיף ביום ראשון (אם אצליח
08/12/2016 | 21:01
להיכנס לפייסבוק) לפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.

שבת שלום דליה,

נירה
לצפיה ב-'לא חיכיתי ליום ראשון - הוספתי עכשיו לפינת המתכון'
לא חיכיתי ליום ראשון - הוספתי עכשיו לפינת המתכון
08/12/2016 | 21:33
2
1
היומי שלי. תודה רבה.

נירה
לצפיה ב-' רבה'
רבה
09/12/2016 | 07:35
1
1
לצפיה ב-'בכייף'
בכייף
09/12/2016 | 13:06
לצפיה ב-'שלום לכולם, אני לא בטוח שזה המקום לשאלה שלי אך אנסה..'
שלום לכולם, אני לא בטוח שזה המקום לשאלה שלי אך אנסה..
30/11/2016 | 01:18
61
זה זמן רב שאני קורא כתבות ומאמרים עמוסי ידע המתבססים על מחקרים אשר נעשו בעניין חלב הפרה, באופן ספציפי בעניין השימוש בהורמונים ואנטיביוטיקה.  

קראתי לא מעט על הנושא והבנתי שישנם מקומות בעולם שהשימוש בהורמון מסויים אשר משפר את הפקת החלב מותר ואילו ישנם מקומות שהוא נאסר לשימוש, ובאשר לאנטיביוטיקה גם כן ישנם מקומות אשר לא מאפשרים הפקת חלב מפרה אשר מקבלת אנטיביוטיקה בשל היותה חולה(בדיוק כמו שאנחנו נוטלים) וישנם מקומות שלא שמים דגש על העניין הזה.

לכן שאלתי היא זו, למי שיודע בדבר ומתבסס על עובדות, האם נכון הדבר, האם הורמונים ואנטיביוטיקה קיימים בחלב פרה ולו במינונים מזעריים במקומות מסויימים בעולם?(למרות שלי הבנתי בארץ השימוש בהורמונים נאסר, ואין לחלוב פרה המקבלת אנטיביוטיקה)

תודה מראש לכול העונים
לצפיה ב-'קרם ברולה'
קרם ברולה
20/11/2016 | 12:34
2
43
תגידו מה עושים עם הקרם הזה?
פעם ראשונה שאני קונה אותו.
למישהו יש מתכון טעים ומהיר להכין איתו איזה משהו?
יש לי קרם כזה של יטבתה ואני מחפשת משהו להכין איתו.
 
לצפיה ב-'זה לא משהו שאוכלים כמות שהוא?'
זה לא משהו שאוכלים כמות שהוא?
04/12/2016 | 11:44
5
בדר"כ מפזרים מעל סוכר, צורבים עם ברנר ונהנים...
לצפיה ב-'בבקשה - קרם ברולה של homets מהקטגוריה "קינוחים"'
בבקשה - קרם ברולה של homets מהקטגוריה "קינוחים"
08/12/2016 | 23:51
3
במאמרי הפורום.

קרם ברולה/homets

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...

תיהני,

נירה
 
לצפיה ב-'היי נירהמ1'
היי נירהמ1
01/11/2016 | 20:10
4
113
אני מחפשת קישור למתכונים שהעליתי בפורום זה לפני הרבה שנים (בשם משתמש אחר) אני מוצאת את הקישור אבל לא מוצאת את קובץ הוורד המצורף. איפה מוצאים אותו ? אולי אני לא יודעת לחפש טוב ?
לצפיה ב-'חיפוש מתכון'
חיפוש מתכון
05/11/2016 | 18:42
55
נסי לחפש במנוע החיפוש עפ"י הנושא. נגיד גלילת חצילים,בורקס במילוי תפו"א,וכו'.
נסי להכניס כמה שיותר מילים.
לצפיה ב-'קבצים או תמונות שהועלו לפני הרבה שנים'
קבצים או תמונות שהועלו לפני הרבה שנים
12/11/2016 | 16:07
1
40
ככל הידוע לי כבר לא מצורפים.
גם אני חיפשתי משהו ישן, מצאתי ללא התמונה או קובץ הוורד.
מציעה לך לפנות לפורום משוב, מספר הפורום 168 , ולשאול שם.
רעיה
 
לצפיה ב-'תודה רבה, אני אבדוק בפורום משוב'
תודה רבה, אני אבדוק בפורום משוב
15/11/2016 | 09:45
21
אני באמת מצאתי את ההודעות שלי מאותן שנים, אבל בלי קובץ הוורד המצורף
לצפיה ב-'סליחה על התגובה המאוחרת - הייתי נטולת מחשב'
סליחה על התגובה המאוחרת - הייתי נטולת מחשב
08/12/2016 | 21:04
2
בחודשיים האחרונים.

אם המתכון ניתן בקובץ וורד, לא ניתן יהיה למצוא אותו, וזאת משום שבכל פעם שמשדרגים את האתר הולכים לאיבוד קבצים.

אם המתכון נמצא במאמרי הפורום ניתן יהיה למצוא אותו תחת הקטגוריה ותת-הקטגוריה אליהם הוכנס המתכון.

כתבי באופן פרטני איזה מתכונים את מחפשת ותחת איזה ניק, ואשמח לחפש לך אותם ולהביא קישורים ממאמרי הפורום (אם הם נמצאים שם).

נירה
לצפיה ב-'נשיקות מרנג מושלמות משלושה מצרכים בלבד'
נשיקות מרנג מושלמות משלושה מצרכים בלבד
01/11/2016 | 12:19
60

נשיקות מרנג מתוקות, לא סתם קוראים להם נשיקות, כל ביס הוא כמו נשיקה מאדם אהוב, פשוט קטנות ומתוקות. מתכון שמורכב משלושה מצרכים שתמיד יש במקרר, קל ופשוט מאוד להכנה. הסוד הוא בפתיחת הסוכר לתוך החלמונים בתחילת האפייה באמצעות שיטת האידוי (בן מארי). מוגש באהבה.
לעוד מתכונים בקרו באתר שלי - http://www.moorecipes.com/
 
מצרכים:
8 חלבונים (כוס)
2 כוסות סוכר
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מניחים קערת זכוכית על סיר עם מים רתוחים *יש לשים לב שהמים לא נוגעים בקערת הזכוכית.
על אש בינונית ממסים את החלבונים והסוכר במטרפה עד שאין גושי סוכר כלל.
מורידים את הקערה מהאש ומעבירים את תערובת החלבונים לקערת המיקסר.
מקציפים במהירות בינונית את תערובת החלבונים במשך מספר דקות עד קבלת קרם יציב.
מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים כדקה נוספת.
מעבירים את המרנג לשק זילוף ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כשעתיים בתנור שחומם מראש ל130 מעלות.
מצננים ומגישים.
 
לצפיה ב-'מכשיר ביתי לביקוע זיתים'
מכשיר ביתי לביקוע זיתים
26/10/2016 | 15:52
1
55
קראתי על מכשיר ידני שאפשר לקנות כפרי הגליל שאיתו ניתן לדפוק זיתים... למישהו יש תמונה או מכיר איפה קונים?
לצפיה ב-'לא מכירה את המכשיר, אבל כשהייתי מכינה'
לא מכירה את המכשיר, אבל כשהייתי מכינה
08/12/2016 | 21:26
זיתים (זה היה לפני שנים רבות) עשיתי זאת עם מכתש (עם הכותש עצמו על קרש עץ). 
לצפיה ב-'שאלה לגבי פירות'
שאלה לגבי פירות
25/10/2016 | 22:19
53
ערב נעים לכולם,
בעוד כמה ימים יגיעו הרבה אנשים לחגוג את יום ההולדת של אישתי.
דווקא שאלתי אותם איזה אוכל הם רוצים שנגיש והרבה ענו מגשי פירות ובסגנון.
חיפשתי אתרים מומלצים ומצאתי את האתר המצורף שהרבה המליצו עליו.
אשמח לשמוע מה אתם אומרים.
האתר פה.
 
תודה מראש,
יהורם
לצפיה ב-'אירוח של 20 אנשים'
אירוח של 20 אנשים
25/10/2016 | 15:26
2
115
שלום לכולם. פעם ראשונה שלי שאני מארחת כ"כ הרבה אנשים (מסיבת הפתעה ליומולדת של בעלי). צפויים להגיע 20 אנשים (יתכן אפילו יותר, כי אני מחשיבה שיבואו בלי הנשים- לכולם ילדים קטנים, גג יגיעו 25).
האירוח יהיה פרווה/ חלבי. אני רוצה דברים מיוחדים
חשבתי להכין:
מגש סושי גדול (קנוי),
מוקפץ פרווה (פטריות, פלפלים, כרוב, גזר וכו)
פשטידת פטריות חלבית,
סלט עגבניות שרי עם גבינה בולגרית,
סלט חסה עם אגוזי מלך חמוציות ועוד משהו שאחשוב עליו,
סלט כרוב עם שבבי אגוזים,
סלט בטטה,
בגטים חתוכים לפרוסות עם מס' ממרחים (גבינת שמנת, בולגרית, טונה, ממרח זיתים),
מגש ירקות חתוכים (עגבניות שרי,תירס גמדי וכו').
בגזרת המתוק עוגת חלווה עם שוקולד שאחתוך לריבועים של מאפינס, כדורי שוקולד ועוגה גדולה מרולדין.
כמובן שיהיו גם קצת ממתקים (במבה, ביגלה) ושתיה מתוקה
מספיק.? מדובר באנשים מבוגרים שיאכלו הרבה
מה דעתכם? אשמח להארות/ הערות. אני כמובן בלחץ אטומי. פעם ראשונה בכלל שאני מארחת סדר גודל כזה ואני צריכה לעשות הכל לבד ושבעלי לא ישים לב..:)
תודה לעונים
 
 
לצפיה ב-'אירוח....'
אירוח....
28/10/2016 | 18:55
76
בזמנו היו שאלות בנושא.
מביאה קישור שמצאתי, כמו כן ממליצה לך לכתוב בחלון חיפוש "אירוח" ותגיעי לתוצאות נוספות.
בכללי - מה שכתבת נראה מכובד ומספיק.
הייתי אולי מוסיפה עוד קיש.
בהצלחה!
רעיה
לצפיה ב-'יופי של תפריט'
יופי של תפריט
31/10/2016 | 08:28
47
אולי הייתי מוסיפה עוד מנה חמה נוספת
 
לצפיה ב-' ושנה טובה לכל גולשי תפוז '
ושנה טובה לכל גולשי תפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
29/09/2016 | 11:30
12
שנה טובה ומתוקה לכולם!
שתהיה לנו שנה של התחלות חדשות, שינויים, בריאות ואושר.
 
כתיבה וחתימה טובה
צוות תפוז אנשים
לצפיה ב-'שוקולד מהדיוטי פרי'
שוקולד מהדיוטי פרי
18/09/2016 | 12:30
2
208
פעם הביאו לי מהדיוטי פרי שוקולד בקרטון לבן וקראו לזה משהו בסגנון אמילי או אמיליה. השוקולד עצמו היה בסגנון של סיגרים עם קרם שוקולד בפנים. מחפשת לפחות את התמונה של זה באינטרנט כדי לדעת מה לבקש מהטסים.
מישהו יודע על מה אני מדברת?
לצפיה ב-'אולי את מתכוונת לזה?'
אולי את מתכוונת לזה?
25/09/2016 | 11:23
1
231
לצפיה ב-'תודה'
תודה
25/09/2016 | 11:28
51
לצפיה ב-'ערב טוב ושבת שלום!'
ערב טוב ושבת שלום!
16/09/2016 | 19:14
1
162
בתנור עכשיו עוגת שיש עשירה ומעוצבת שהכינה והביאה לכאן גולשת בשם רבקושית1.
זה היה בשנת 2008.
נזכרתי במתכון והכנתי, מקווה שתצא יפה.
המתכון בקישור.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/12141349...

לצפיה ב-'עברו יותר מ-15 דקות, לא ניתן לערוך'
עברו יותר מ-15 דקות, לא ניתן לערוך
16/09/2016 | 19:27
200
היות והמתכון המקורי היה בקובץ וורד, הקישור למתכון כבר לא פעיל.
סרקתי את המתכון המודפס שלי.
למרות זאת- בקישור בהודעה הקודמת יש תמונות של העוגה בשלבי הכנתה.
שבת שלום!
רעיה
שמן - שמתי בערך 100 מ"ל.
במקום מיץ תפוזים שמתי חלב.
הפרדתי חלמונים וחלבונים (אותם הקצפתי עם מחצית כמות הסוכר)
1 כוס סוכר ולא ½1  כוסות.
 
לצפיה ב-'מתכון ללזניה כתומה'
מתכון ללזניה כתומה
06/09/2016 | 11:52
3
367
חומרים
1 חב’ (500 גרם) עלי לזניה 1 חב’ (500 גרם) עלי לזניה
300 גרם דלעת פרוסה דק 300 גרם דלעת פרוסה דק
2 בטטות פרוסות דק 2 בטטות פרוסות דק
1/4 כוס שמן זית 1/4 כוס שמן זית
מלח מלח
פלפל שחור טחון טרי פלפל שחור טחון טרי
3 גבעולי תימין 3 גבעולי תימין
200 גרם גבינת עיזים רכה 200 גרם גבינת עיזים רכה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לבשאמל גזר:
60 גרם חמאה 60 גרם חמאה
4 כפות קמח 4 כפות קמח
1 ליטר חלב עיזים 1 ליטר חלב עיזים
3 גזרים מבושלים ומעוכים 3 גזרים מבושלים ומעוכים
מלח מלח
פלפל שחור גרוס פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
3 שיני שום כתושות 3 שיני שום כתושות
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
 
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מתחילים להכין את המרכיבים: מסדרים פרוסות דלעת ובטטה בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ותימין.
אופים 20 דקות עד שרך וזהוב.
בינתיים מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר בינוני. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ לקבלת רביכה. יוצקים חלב לפתיחת הרביכה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שמסמיך ומתקבל מרקם קרמי.
מערבבים פנימה גזר מעוך ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, שום ופרמזן. שומרים 1/4 מן הכמות לציפוי הלזניה.
מורידים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.
מרכיבים ואופים: מורחים מעט בשאמל בתחתית תבנית נקיה ומסדרים שכבות: עלי לזניה, פרוסות דלעת ובטטה, גבינת עיזים, בשאמל וכך הלאה. מסיימים בעלי לזניה ויוצקים מעל את הבשאמל ששמרנו. מפזרים פרמזן.
אופים 45-40 דקות עד שזהוב ומבעבע. ממתינים 5 דקות לפחות לפני שחותכים.
לצפיה ב-'נראה נהדר - סולטנה היכנסי '
נראה נהדר - סולטנה היכנסי
07/09/2016 | 11:48
2
125
את לא מתייחסת לבקשותי לשים גם קרדיט לבעל המתכון והתמונה. אני חוזרת, אם המתכון והתמונה שלך, נא צייני זאת, אם לא, בבקשה צרפי את מקור המתכון. תודה מראש.

יום נעים,

נירה
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
18/09/2016 | 10:50
9
לצפיה ב-'עוגיות חמאה'
עוגיות חמאה
02/09/2016 | 11:02
2
240
כמה זמן אפשר לשמור במקרר עוגיות חמאה פשוטות (ללא שמרים, רק קמח, חמאה, פקאנים, סוכר וקצת תמצית וניל)? האם הן ניתנות להקפאה והפשרה בלי לאבד את הטעם והמרקם? ואם כן, כמה זמן הן נשמרות בפריזר?

לצפיה ב-'אם הן לאחר אפייה וקירור ניתן להקפיא אותן'
אם הן לאחר אפייה וקירור ניתן להקפיא אותן
03/09/2016 | 20:24
1
38
לחודש חודשיים בקופסה אטומה.

נירה
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
04/09/2016 | 11:03
4
לצפיה ב-'מתכון לעוגת גבינה'
מתכון לעוגת גבינה
31/08/2016 | 10:40
8
810
מתכון לעוגה עם מתכון קל שיחליף את כל המתכונים הישנים וכולם יתעלפו ממנה!
 
מצרכים:
3 ביצים
120 גרם שוקולד לבן (ניתן גם להשתמש שוקולד מריר כחלופה בריאה)
גבינת שמנת ללא מלח 120 גרם (בטמפרטורת החדר)
 
אופן הכנה

הפרד את הלבנים מן חלמוני ביצים. השאירו לבנים במקרר. חבר את התנור ל -170 מעלות. ממיסים את השוקולד הלבן על אדים. לאחר קירור, הנח את גבינת השמנת. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים מרכיבים עם מרית. סר חלבונים מהמקררים ומערבבים אותו עד לקבלת קצף טוב והאור.
מערבבים עם גבינת שמנת מרית פלסטיק ושוקולד עם לבנים מעורבים
שים מעט שמן זית על תבנית אפייה עם 15 ס"מ קוטר ויוצקים את התערובת. להרים ולהוריד את מגש מספר פעמים כדי להסיר אוויר לכוד.
ודא את העוגה לא לשבור במהלך האפייה.
לשים סדין גדול מהתנור מעט מים חמים בתחתית. מכניסים את התבנית עם התערובת לתוכה. אופה את עוגת הגבינה במשך 15 דקות ב 170 מעלות, ולאחר מכן 15 דקות ב 160 מעלות. לאחר מכן, לכבות את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד 15 דקות.
 
הסר את עוגת הגבינה מתנור ולאפשר קירור לחלוטין. מפזרים אבקת סוכר על זה.
לצפיה ב-'וואו, נראית נפלא עם הפירות מסביב'
וואו, נראית נפלא עם הפירות מסביב
31/08/2016 | 15:17
3
88
בבקשה צרפי קרדיט למתכון ולתמונה. אם הוא שלך, נא צייני זאת, אם הוא של אחרים, צייני את שם בעל המתכון.

תודה על המתכון הטעים והתמונה היפה.

נירה
לצפיה ב-'עוגת גבינה'
עוגת גבינה
08/09/2016 | 09:55
98
רץ ברשת ממזמן  בבקשה
 
עוגת הגבינה שמשגעת את הרשת – רק 3 מרכיבים!
 
עוגת הגבינה שמשגעת את הרשת – רק 3 מרכיבים!
עוגת הגבינה שמשגעת את הרשת – רק 3 מרכיבים!
 
Ingredients
 
3 ביצים
120 ג' גבינת שמנת
120 ג' שוקולד לבן
Instructions
 
להפריד את הביצים
להכניס את החלבונים למקרר
לחמם את התנור ל- 170 מע'
להמיס את השוקולד בקערה שנמצאת מעל סיר עם מים חמים
להוסיף את גבינת השמנת לשוקולד המומס ולערבב מעל המים החמים
להוסיף את החלמונים לתערובת
להקציף את החלבונים עד שהופכים את הקערה והחלבונים לא נופלים
להוסיף שליש מהחלבונים לתערובת הגבינה והשוקולד
לערבב בעדינות
לחזור על הפעולה עם השליש השני והשלישי של החלמונים
להכניס את התערובת בתבנית משומנת היטב
כאשר התערובת הוכנסה לתבנית יש להרים בעדינות ולשחרר את התבנית, פעמיים. זה משחרר בועות אוויר מתוך התערובת.
למקם את התבנית על תבנית גדולה של התנור, הוסיף מיים לתבנית
יש לאפות 15 דקות בתנור בחום 170 מע', 15 דקות נוספות בתנור בטמפרטורה של 160 מע'
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 15 דקות
רק ביצים, גבינת שמנת ושוקולד לבן (אפשר גם שוקולד חום)
 
ההסבר (כולל סרטון) באתר הזה, יש סרטון בעמוד השלישי
 
 
כל הרשת משתגעת מהסרטון, יש שם תנור מדבר שאומר לה תוך כמה זמן יתחמם התנור!
 
 
סרגל צדדי ראשי
הירשמי כחברה באתר וקבלי שפע של מתנות שליקטנו בשבילך
 
הקליקי כאן למעבר לעמוד המתנות
מצאי כתבות באתר
 
חיפוש באתר ...
חיפוש באתר ...
לחפש
פוסטים אחרונים
 
היכן עדיף לקנות מוצרי טיפוח – ברשתות או אצל קוסמטיקאית?
 
טיפולי לייזר נפוצים בעולם האסתטיקה
 
הלוואה בערבות מדינה לעסק קטן
 
רפואה משלימה יעילה לטיפול בכאב
 
טיפול בנחירות בלייזר
 
מתכונים אחרונים
 
עוגת הגבינה שמשגעת את הרשת – רק 3 מרכיבים!
עוגת הגבינה שמשגעת את הרשת – רק 3 מרכיבים!
לו מתכונים יכלו להכין את עצמם
לו מתכונים יכלו להכין את עצמם
עוגת דולסה דה לצ
עוגת דולסה דה לצ'ה לשבועות
נשיקות טבעוניות – המתכון שרץ ברשת
נשיקות טבעוניות – המתכון שרץ ברשת
מאפה שכבות תפוחי אדמה וביצים
מאפה שכבות תפוחי אדמה וביצים
כרוב בתנור, המעדן הכי פשוט
כרוב בתנור, המעדן הכי פשוט
מתכונים
 
ממרחים מנות עיקריות מנות ראשונות מרקים עוגות וקינוחים שאריות תוספות למנה עיקרית
קטגוריות
 
ארגון הבית
בריאות
חוקי עבודה
טיפוח
ילדים
כלכלת המשפחה
ניהול הזמן
ניהול הפנאי
סיפורי העצמת נשים
ספר הזהב במכירות
גישה נכונה במכירות
הכנה לפגישה
תחילת הפגישה
מצגת נכונה
עבודה בארץ אחרת – Relocation
עבודה וקריירה
עבודה וקריירה לעצמאיות
עבודה וקריירה לשכירות
עסקי נשים
פינת הטכנאי
פרישה
התפתחות אישית
בחסות
 
אימון אישי, מאמנת אישית,אימון לעסקים
לצפיה ב-'milch תודה רבה'
milch תודה רבה
17/09/2016 | 13:08
11
לצפיה ב-'סולטנה,עוגה מרשימה בהחלט,אבללא ברור עניין הסדין,,'
סולטנה,עוגה מרשימה בהחלט,אבללא ברור עניין הסדין,,
01/09/2016 | 18:20
2
105
במתכון שהקלדת כתוב: "לשים סדין גדול מהתנור ,מעט מים חמים בתחתית".
אני לא הבנתי,את המשפט הזה ,עם השימוש בסדין שכתוב כאן.
אולי תוכלי להסביר בבקשה ?
 
לצפיה ב-'סליחה , תוכל ,(ולא תוכלי,)כעת ראיתי בכרטיס שאתה בן .'
סליחה , תוכל ,(ולא תוכלי,)כעת ראיתי בכרטיס שאתה בן .
01/09/2016 | 20:29
41
לצפיה ב-'סדין גדול = נייר אפיה או תבנית , שימי תבנית עם מים בתחתית '
סדין גדול = נייר אפיה או תבנית , שימי תבנית עם מים בתחתית
02/09/2016 | 08:20
72
תרגום משעשע 
 
בהצלחה
 
לדעתי אין קשר בין התמונה למתכון
לצפיה ב-'כנראה מדובר בתבנית פצפונת'
כנראה מדובר בתבנית פצפונת
09/10/2016 | 11:39
17
עם 120 גר' גבינה? לא אמין בעיניי

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ