לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1557415,574 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'אתר הכרויות בחינם '
אתר הכרויות בחינם
23/02/2020 | 17:24
1
https://bit.ly/2P0wxX0 להרשמה חינם 
לצפיה ב-'הכנת אוכל ביום חמישי לשבת?'
הכנת אוכל ביום חמישי לשבת?
30/01/2020 | 08:17
1
27
שלום, בשבת הקרובה אני מאחרת 16 אנשים לארוחת צהריים חלבית. היום אני ביום חופשי. מה אוכל להכין היום שיחזיק מעמד עד יום שבת? אולי סלטים? איזה?. אשמח לכל עצה איך להתארגן מהיום (שישי אני. עובדת...)
תודה רבה
לצפיה ב-'גלגל סליחה שראיתי את בקשתך רק עכשיו'
גלגל סליחה שראיתי את בקשתך רק עכשיו
01/02/2020 | 21:36
20
בפעם הבאה, אם איש לא יענה לך, כפי שקרה עכשיו, פשוט תיכנסי בסרגל הפורום ל"כלים ומידע" ושם תקישי על "מאמרים". במאמרים הכל מסודר לפי קטגוריות, סלטים, מאפים, קינוחים, ועוד... ועוד...
כמו כן, אפשר גם להיכנס דרך כלים ומידע ל"קישורים" ושם, ב"ארוחות גולשים" תוכלי למצוא המון רעיונות לארוחות חלביות-צמחוניות.
שוב, איתך הסליחה על כך שלא עניתי.
שבוע טוב וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'שאלת אפייה - לחם צונח'
שאלת אפייה - לחם צונח
25/12/2019 | 07:59
6
32
שלום

אני אופה לחמים בבית והם יצאים טעימים ומוצלחים
אבל

אני מכדרר את הבצק לכדור או לצורת כיכר קלאסית, אבל הלחם משטתח.

אני רוצה שהלחם שלי יצא מהתנור כמו שאני מכניס אותו...

מה עושים??

תודה לעונים
לצפיה ב-'איזה תבנית אתה'
איזה תבנית אתה
25/12/2019 | 20:04
1
26
משתמש?
אני משתמשת למשל בהכנת לחם  בתבנית ארוכה אינגלישקייק.
לצפיה ב-''
25/12/2019 | 20:10
24
לצפיה ב-'יכול מאוד להיות שהתפחת את הלחם יותר מדי'
יכול מאוד להיות שהתפחת את הלחם יותר מדי
28/12/2019 | 08:44
2
20
מתפיחים פעם ראשונה עד שהוא מכפיל נפח, מורידים אוויר ומתפיחים פעם שנייה רק כ-2/3 מהגובה, וזאת כדי שהלחם יוכל להשלים תפיחה בתנור.
סיבה נוספת, אולי התנור לא היה חם מספיק כשהכנסת את הלחם לתנור.
בכל מקרה, כדי שנוכל לענות, עליך לשים כאן את המתכון, עם הוראות ההכנה

שבת שקטה ונעימה וחג אורים שמח,

נירה
לצפיה ב-'תודה לעונות'
תודה לעונות
28/12/2019 | 12:12
1
18
- אני לא משתמש בתבנית עם צורה אלא עם תבנית השטוחה של התנור
- אין לי ממש מתכון - קמח או תערובת קמחים, שמרית, מלח, סילאן
- אני אקח את העיצה של נירה כי אני באמת מתחיל את האפייה בשיא התפיחה.
 
תודה, אעדכן
לצפיה ב-''
28/12/2019 | 13:46
2
לצפיה ב-'הכנת לחם זו אומנות'
הכנת לחם זו אומנות
18/01/2020 | 12:37
24
האם מדובר בלחמי מחמצת?
אם כן בכדאי ששלחם יקבל כוח וישאר גבוה ויפה יש צורך לבצע קיפולים כל 20-30 דקות כל שעתיים. בנט תמצא סרטונים אך מבצעים קיפולים ללא הורדת הנפח. 
לחם מחמצת מניסיוני לאחר ההכנה וכל ההתפחות כדאי לשמור במקרר בין12-14 שעות. 
לצפיה ב-'אתר גם על אוכל'
אתר גם על אוכל
17/12/2019 | 19:58
41
לצפיה ב-'שנה טובה לכל דיירי וסמויי פורום אוכל חלבי '
שנה טובה לכל דיירי וסמויי פורום אוכל חלבי
27/09/2019 | 10:32
1
58
 
 
 
נירה
לצפיה ב-'שנה טובה ומתוקה!'
שנה טובה ומתוקה!
28/09/2019 | 21:20
21
עם הרבה מתכונים טובים וטעימים!
רעיה
לצפיה ב-'להכין טירמיסו 48 שעות מראש, האם זה סביר או טעות'
להכין טירמיסו 48 שעות מראש, האם זה סביר או טעות
28/08/2019 | 14:30
4
32
לצפיה ב-'48 שעות זה כבר יותר מדי - אפשר להכין'
48 שעות זה כבר יותר מדי - אפשר להכין
28/08/2019 | 18:33
3
28
8 עד 12 שעות זה מספיק בהחלט.

נירה
לצפיה ב-'תודה, ברור, אבל אין לי מצב לאידיאל הזה...'
תודה, ברור, אבל אין לי מצב לאידיאל הזה...
28/08/2019 | 19:45
2
27
השאלה האם 48 שעות זה חבלז וממש לא!
לצפיה ב-'ממש לא. תכיני עוגה שאפשר להקפיא, ואז פשוט להפשיר'
ממש לא. תכיני עוגה שאפשר להקפיא, ואז פשוט להפשיר
29/08/2019 | 10:08
1
32
לפני שמגישים.

את יכולה להכין עוגת גלידה למשל, עוגות מוס, ועוד - תוכלי למצוא רעיונות במאמרי הפורום.
נכנסים דרך הסרגל "מאמרים".

אם לא תמצאי, פשוט תגידי ואביא לכאן קישור.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'תודה רבה לך נירה!'
תודה רבה לך נירה!
30/08/2019 | 23:23
7
לצפיה ב-'מחפשת מתכון מיוחד לעוף'
מחפשת מתכון מיוחד לעוף
07/08/2019 | 11:01
1
54
בא לי להכין משהו ממש ממש שונה, להפתיע את המשפחה לקראת שבת. יש לכם רעיון מגניב בשבילי לעוף? תודה!
לצפיה ב-'תמר ברוכה הבאה ל"חלבי" - היכנסי בבקשה'
תמר ברוכה הבאה ל"חלבי" - היכנסי בבקשה
07/08/2019 | 21:22
86
נראה לי שטעית בפורום. פורום "אוכל חלבי" עוסק באוכל חלבי או צמחוני.

בטוחה שבפורום מתכונים, בישול לילדים, מבשלים כשר, ופורומים דומים ישמחו לתת לך רעיונות ומתכונים לבישול עוף.

נירה
לצפיה ב-'מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 2 - כל הפשלות'
מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 2 - כל הפשלות
26/07/2019 | 21:24
2
141
טוב אז עשיתי 2 גרסאות ראשונות לטירמיסו.
נראה לי נפלתי ברוב הפרמטרים.
 
מה משותף ל2 הגרסאתו,
אותו זוויון, אותו קצפת, ולשניהים הוספתי כפית תמצית ווניל אמיתי טהור.
 
הרסאות ברעיון הם:
א.
גבינת מסקרפונת מחנות גבינות מתמחה
שוקולד מריר מעל במקום קקאו
ליקר קפה יוקרתי
טבלתי את הביסקוטים יותר זמן בגרסא הזאתי בתערובת הקפה
 
ב.
גבינת מסקרפונה מקומית מהסופר
קקאו מעל הכל
יין מרסלה בתור האלכוהול
 
מה הטעויות בגסאות ?
-אולי לא קיררתי אותם מספיק, הם היו 3 שעות במקרר. לטעימה הראשונה.
-הזוויון... עשיתי בן מרי, אבל הסיר שמעל נגע במים ואני חושב שזה הביא את הביצים לטמפרטורה מאוד גבוהה.. והוא יצא במקצתו קשה.... ואז בערך שליש מזה לא היה שימושי.
-הזוויון... היה מאוד קשה להכנה, ועדיף לקנות מיקסר ידעני לשבוע, הבא כי הלכה לי היד....
גם הוא לא הוקצף כמו שרציתי למרות עבודה קשה של 13 דקות הקצפה ידענית רצינית.
 
התרשמות מגרסא 1.
מאוד מר... נו לא כל כך כמו שזה נשמע, אבל זה לא ..מתוק ממש..די פרווה
...אולי צריך להוסיף סוכר אליה ?
לא יודע....בנוסף היא היתה מאוד מאוד מאוד מיימית... הייתי שמח לנסות להוסיף יותר סוכר, ויותר גבינה פעם הבאה ?
בנוסף הליקר קפה לא כל כך הורגש... או שהוא הורגש אבל לא היה את הטעם המיוחד שלו....
 
התרשמות מגרסא 2.
גם לא כל כך עשיר... די פליין...
יותר טעימה מגרסא 1.
עדיין לא עשירה ממש, אבל יותר הכיוון שאני רוצה ללכת.
שמתי המון קקאו שהופך את זה לטיפה קשה לבלוע... צריך פחות קקאו.
 
מה אני לומד לגרסא הבאה .
- אולי להוסיף עוד קצת סוכר כדי לפתוח את הטעמים ? אם יש לזה הגיון ?
- אולי כדי להרגיש את האלכוהול יותר אז להחליף את המרסלה, לברנדי ? 
- להוסיף יותר גבינת מסקרפונה נראה לי יהפוך את הקרם לעשיר יותר .?
- בנוסף להשתמש במיקסר ידעני בשביל הזוויון, אולי זה יהפוך אותו ליותר .. קרמי ? - ואז בעצם הטירמיסו יהיה פחות מיימי ויותר עשיר גם מזה... ?
- לטבול את הביסקוטים ממש לשניה באספרסו ולהוציא. לא יותר ?
- זה לא כזה משנה איזה גבינת מסקרפונה משתמשים הטעם מאוד דומה... אפילו התוצאות מהגבינה הזולה של הסופר היו יותר טובות.
- התמצית ווניל לא מורגשת כל כך...
 
תמונות בהמשך
זה בתור התלחה
מה חושבים ?
 
 
מתכון שהשתמשתי:
 
חבילה וחצי (300 גרם) בישקוטים
 
לסירופ קפה –
כוס אספרסו ארוך (250 מ"ל) או 1 כף אבקת קפה נמס מומסת ב – 250 מ"ל מים רותחים
 
לזביונה –
6 חלמונים בגודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
 
לקרם מסקרפונה –
גביע וחצי (350 גרם) גבינת מסקרפונה 
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס (60 מ"ל) יין מרסלה (הוחלף בליקר קפה לגרסא אחת)
 
דעתכם  ??
לצפיה ב-'בוקר טוב. תודה על השיתוף - היכנס בבקשה'
בוקר טוב. תודה על השיתוף - היכנס בבקשה
28/07/2019 | 07:17
1
25
1. מכיוון שקערת הביצים נגעה במים הרותחים, נראה לי שבמקום זביון הכנת חביתה.
2. לא נראה לי חשוב במיוחד לקנות את גבינת המסקרפונה בחנות מיוחדת (אלא אם כן יש לי קצת כסף מיותר).
3. לא סיפרת אם קיררת את הזביון כמה שעות עם ניילון נצמד שלא יהיה קרום ו"פתחת" את הזביון עם קצפת משמנת מתוקה לאחר הקירור. פשוט מקפלים כ-3 כפות קצפת לתוך הזביון ולאחר מכן מוסיפים את הזביון לקצפת ומקפלים בעדינות, עד שהמסה אחידה.
4. לא צריך לטבול את הבישקוטים זמן רב יותר. טובלים ושמים בתבנית - כך הבישקוטים שומרים על צורתם ומתקבלת הצורה היפה כשחותכים.
5. אם השוקולד המריר משנה את הטעם למר יותר, אפשר להחליף בשוקולד חלב מגורר, או לפזר אבקת נוגט (טעמה נפלא).

שבוע טוב וכל טוב,

נירה
לצפיה ב-'אכן...'
אכן...
28/07/2019 | 08:52
14
1. נראה לי שאת צודקת
2. את צודקת ב100 אחוז
3. באחד מהם קיררתי ובגלל שהזוויון היה כבר ממש כמעט מבושל לגמרי, לא נשאר ממנו כלום אחרי שקיררתי היה קשה מאוד
4. כן, אבל זה הופך את הכל למיימי יותר.
5. אני לא בטוח אני מאוד אוהב את הטעם של השוקולד המריר אני אנסה בגרסה הבאה פשוט להוסיף יותר סוכר ...
לצפיה ב-'עוגת מייפל'
עוגת מייפל
23/07/2019 | 14:27
3
48
שלום אשמח לעזרתכם צריכה להכין עוגת מייפל בתבנית גדולה
הרבה מוזמנים .אודה למתכון לעוגת מייפל
 
תודה לכם
לצפיה ב-'בבקשה מתכון מצויין שהובא לפורומים של תפוז ע"י ayeletba'
בבקשה מתכון מצויין שהובא לפורומים של תפוז ע"י ayeletba
24/07/2019 | 12:09
1
54
לא יודעת כמה מוזמנים יש לך, אבל את יכולה להכפיל כמויות ב-4-3-2 (תלוי במספר האנשים) ולאפות בתבנית גדולה.

הנה הקישור:
עוגת מייפל ופקאן נהדרת של ayeletba:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/80842376...

תיהני,

נירה
לצפיה ב-'עוגת מייפל'
עוגת מייפל
24/07/2019 | 17:27
37
תודה רבה 
אכפיל כמויות 
לצפיה ב-'מתכון'
מתכון
31/07/2019 | 14:56
33
http://www.baba-mail.co.il/recipes/recipe.aspx?rec...

הכינו לי אותה לפני כמה חודשים טובים, היה מעולה!
לצפיה ב-'קידום אתרים חלביים'
קידום אתרים חלביים
21/07/2019 | 12:13
52
בעולם קידום האתרים אין פרווה תחליט בשרי או חלבי. קידום אתרים ממומן או אורגני
לצפיה ב-'מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 1 - בניית תוכנית'
מסע בעקבות הטירמיסו המושלם -שלב - 1 - בניית תוכנית
20/07/2019 | 12:53
1
22
מה שאני רוצה זה בעצם להתחיל לחקור את כל הנושא הזה שנקרא טירמיסו,
ובמקום לקחת מתכון מוכן ולהגיד זהו עשיתי
באמת אני רוצה לבנות מתכון אישי ששלב שלב, נגיע ביחד למה יכול לבנות טירמיסו מושלם, ומה בעצם יכול להיות הצורה שלו הטעם המרכם הכל.
 
זה הכל מאוד אישי כי לכל אחד יש טעם אחר וזה לפי הטעם שלי, אבל זה אני ישתדל להיות אובייקטיבי כמה שאפשר. תחת המגבלה המאוד אובייקטיבית הזאת.
 
התוכנית:
אני יודע שאני רוצה טירמיסו עם זוויון, אני יודע שאני רוצה סוג של אלכוהול בטירמיסו
ואני יודע שאני לא רוצה אותו כבד מדי (במידת האפשר).
זה שלושת חוקי בסיס שאני בא איתם. 
אבל גם אותם נבדוק.
 
בשלב ראשון אני יודע שטירמיסו מסורתי. מכינים עם יין מרסלה (יין איטלקי מתוק) 
שגם צובע טיפה את הגוון של הטירמיס לטיפה חום בהיר מאוד
אז אני הולך לקנות גם אותו וגם ליקר קפה מסויים. 
 
בנוסף האם זה ישנה אם יש עוגת טורט למטה ? או רק ביסקוטים ?
ואם יש עוגת טורט, האם זה ישנה אם היא מהקנויות של הסופר או משהו שמכינים לבד ? כי בכל מקרה היא תיהיה רטובה וספוגית
משער שיהיה להכל בערך אותו מרכם אבל נבדוק את הנושא.
 
והאם זה עדיף 2 שכבות או שכבה אחת של ביסקוטים
ואולי בכלל עדי לוותר על הביסקוטים בכלל
משער ש2 שכבות עדיף בשביל המשחק במרקמים אבל את זה נבדוק.
 
האם היחד בין הזוויון לשמנת המתוקה יהיה יותר טעים עם יהיה פחות זוויון, יותר זוויון, 
כמה שיותר זוויון נוסיף הטירמיסו יהיה יותר טעים לדעתי אבל פחות יציב, ואז כמה שיותר שמנת מתוקה  ופחות זוויון, אז הטירמיסו יהיה יותר יציב אבל פחות קרמי..
צריך למצוא את היחס המושלם
 
האם צריך מתוק יותר פחות מתוק (משער שזה באמת טעם אישי) כמה סוכר להוסיף לזה בכלל,
ממה שאני יודע כמה שמורידים יותר את המתיקות מקבלים יותר את הטעמים האחרים ואני אישית חובב קינוחים שפחות מפוצצי סוכר אני גם חושב שזה יכול להוסיף לפרסטיג' של המנה.
 
האם זה משנה פלאים אם משתמשים בקקאו, או בשוקולד מריר ?  או אולי שניהים ?
אני חושב שבסופו של היום יש שם כל כך הרבה שקורה במנה הזאת שזה יהיה מאוד קשה להבדיל. זה יותר בשביל המראה לדעתי. אבל נבדוק את זה.
 
אז מה תכלס אני עושה 
סביר להניח שזה יקח לי לפחות חודש מינימום למצוא את המנה המושלמת כי כל סופש אני אכין 2 גרסאות אחרות וילמד לקחים מהגרסאות הקודמות.
 
 
שבוע א. (הבא) - בדיקת אלכוהול, מתיקות, ושוקולד מריר.
1. טירמיסו רגיל, יחס שאני רגיל אליו לפי המתכון שאני אפרסם שבוע הבא. 
שמשתמש ביין מרסלה. ובאמת טירמיסו רגיל שיש בו שימוש ביין מרסלה ואבקת קקאו.
 
2. טירמיסו רגיל, אבל הפעם בחצי מכמות הסוכר, וליקר קפה במקום יין מרסלה, ושוקלד מריר במקום קקאו.
 
אני לא רוצה לשנות יותר מדי דברים בין 2 הגרסאות.
 
שבוע ב. (השבוע של אחרי זה).- יחסי זוויון , וטורט
בגרסא שאחרי זה של שבוע אחרי זה, אני אשנה את יחסי של זוויון ושמנת מתוקה. ואת השכבת ביסקוטים וטורט (אחד עם טורט אחד עם ביסקוטים). ואראה אם זה משנה משהו.
 
שבוע ג. חומרי גלם ופרזנטציה
בשבוע שלאחר מכן. גם. אני אשתמש בחברות שונות של מסקרפונה, וחברות שונות של ביסקוטים. ואראה אם זה משנה משהו.
בנוסף אני אראב אם אני יכול למצוא פרזנטציה מעניינת לכל זה, ואראה מה יותר יפה בסוף יש לי כמה רעיונות (האם יהיה יותר יפה לצייר לב עם קקאו מעל ושוקולד מריר מסביב, או לזלף כל מני הרים ולפזר קקאו מעל הכל, או להשאר דבוק למקור ופשוט לשים הכל עם קקאו מעל וזהו... שיהיה כאליו משהו שיזכיר את המקור של מאיפה המנה הגיעה)
 
שבוע ד. אחרון . (בדיקה אם זה הכל היה שווה את זה)
בסופו של היום אני הולך להכין את הטירמיסו המשודרג שאני אגיע פה בסוף
ועודג הטירמיסו הכי בסיסי הכי פשוט שאני מכיר מה שאני יודע להכין עכשיו בלי שום חקירה, ואראה אם בכלל זה שדרג אותו או לא.
אבל גם אם לא שדרגתי כלום. וזה יותר טעים כמו במקור, או שזה יהיה פשוט טעם אחר. 
עדיין זה יהיה מסע מרתק !!!
 
 
לצפיה ב-'נראה לי שקצת התפזרת, אבל זה עדיין נראה מרתק למדי'
נראה לי שקצת התפזרת, אבל זה עדיין נראה מרתק למדי
20/07/2019 | 16:20
30
בהצלחה בפרויקט.

נירה
לצפיה ב-'איך הופכים טירמיסו ליותר מקצועי או מפואר ?'
איך הופכים טירמיסו ליותר מקצועי או מפואר ?
18/07/2019 | 09:31
5
19

טירמיסו זה אחד המתכונים היותר קלים להכנה שיש.
אני חושב בין העוגות \ קרמים הקיימות היא אחת הכי פשוטות שאפשר להכין במטבח.
יש לי מתכון לטירמיסו שאני מכיר.
אבל רציתי להכין משהו קצת מיוחד יותר איתו ליום הולדת שלי, 
והאמת אין לי את השמץ של מושג איך לוקחים טירמיסו והופכים אותו למדהים,
או לקצת יותר מפואר ...
בסך הכל זה שמנת עם קרם מסקרפונה, 
וביסקוטים עם אספרסו.
ואבקת קקאו מלמעלה. 
הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה אולי להשתמש בגבינת מסקרפונה קצת יותר איכותית, (אבל אז נכנסים לבעיה שאולי היא לא תתמזג טוב עם השמנת אחר כך..מהניסיון שלי כל גבינת שמנת מתמזגת אחרת עם השמנת)
ואז לקישוט מה אפשר לעשות מיוחד עם זה ?
אולי להוסיף תותים מעל ? אולי לא יודע.. לפזר את הקקאו... עם צורה של לב מסביב לא יודע..
המתכון שאני מכיר:
2 חבילות בישקוטים
2 כפות אבקת קקאו
לתערובת האספרסו:
150 מיליליטר אספרסו או כוס קפה נמס חזק (ללא חלב) בטמפרטורת החדר
450 מיליליטר מים
5 כפות ברנדי
50 גרם סוכר
לקרם המסקרפונה:
2 מכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מיליליטר)
665 גרם גבינת מסקרפונה
6 חלמוני ביצים גדולות
165 גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל משובחת
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)
2 כפות ברנדי
אין יותר מדי מה לעשות...
מקציפים את הצהוב של הביצים מעל סיר כפול טוב מאוד,
(הלבן של הביצים לא נדרש למתכון הזה)
ברגע שהקרם יציב (הוא צריך להיות ממש מוקצף טוב, 5-10 דקות), 
מוסיפים את המסקרפונה לקערב ומקפלים הכל ביחד, 
מתפללים שהכל מתמזג לקרם אחד.
אם נפל הלך הכל מתחילים מחדש.
מקציפים את הקצפת על מהירות נמוכה, וב10 דקות לאט לאט מעלים את הטמפרטורה של המיקסר עד שיש קצפת יציבה מאוד.
מקפלים את התערובת של הביצים\מסקרפונה, לתוך הקצפת.  
ומוסיפים את שאר חומרי המילוי.
שמים ביסקוטים למטה, קרם למעלה, ואבקת קקאו מעל.
אפשר גם ב2 שכבות אם רוצים יותר מרשים.

אני יודע שיש מתכונים ששמים בסיס של עוגה מאוד רך ומאוד דק, ומאוד מאוד רטוב למטה מתחת להכל, ואז שמים את הקרם, ביסקוטים, קרם , קקאו.
יש כאלה מתכונים ששמים שוקולד מריר שבבים, במקום קקאו.
מישהו יודע איך להפוך את זה למיוחד יותר ? או לאיכותי יותר ?


לצפיה ב-'אפשר בהחלט להחליף בישקוטים בעוגת טורט'
אפשר בהחלט להחליף בישקוטים בעוגת טורט
19/07/2019 | 17:09
4
97
לאחר שמרטיבים את הבישקוטים הם מקבלים טעם ומרקם כמו של עוגת טורט (עוגת ספוג, או כמו שרבים מכירים בשם "לייקח").
גבינת מסקרפונה היא למעשה שמנת עם אחוז גבוה של שומן, כך שאתה בהחלט יכול לערבב אותה עם שמנת מתוקה.
ניתן להחליף את הברנדי בליקר קפה (כמו טיה מריה) או שוקולד, או רום בקארדי.
בטירמיסו קלאסי אכן משתמשים באבקת קקאו, אבל אפשר בהחלט במקום קקאו להתפרע קצת ולפזר שוקולד מריר, או חלב מגורר, או פירורי עוגיות. זה תהיה "ואריאציה על נושא טירמיסו" (ואריאציה טעימה).
וטיפ נוסף: על מנת שהזביון (הפודינג שמכינים מהחלמונים) יתאחד טוב יותר עם הקרם, כדאי קודם לקפל כשלוש כפות קרם לתוך הזביון ולאחר שהתערובת הומוגנית להוסיף את שארית הקרם ולקפל. 

אם אתה מכין, נשמח לראות תמונה.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'מהמם נירה תודה !'
מהמם נירה תודה !
19/07/2019 | 18:01
3
7
בקשר לקרם ביצים וסוכר,
מצד אחד טירמיסו בלי זה יהיה הרבה יתר מוצק, ויותר קל לעבוד איתו\טיפה יותר כמו עוגה
ומצד שני טירמיסו עם הקרם ביצים יהיה הרבה יותר נוזלי, ואי אפשר שהוא יחזיק את הנפח שלו מחוץ לכלי, (זה רק לאכול עם כף כמו פודינג)
 
מה את חושבת על זה ?
 
 
לצפיה ב-'הטירמיסו המסורתי מכיל זביון שהוא מעין'
הטירמיסו המסורתי מכיל זביון שהוא מעין
19/07/2019 | 18:39
2
20
פודינג שעשוי מחלמוני ביצים. אם תקרר את הפודינג כהלכה (אחרי ההכנה פשוט תעביר לקערה, תצמיד על פני הפודינג ניילון נצמד כדי שלא יהיה קרום), תקרר במקרר ורק אחרי כמה שעות "תפתח" את הזביון עם קרם משמנת מתוקה, הוא יהיה יציב יותר.

בהצלחה,
 
נירה
 
לצפיה ב-'תודה על העצות המעולות !!!!'
תודה על העצות המעולות !!!!
19/07/2019 | 23:54
1
6
בקשר לעיצוב, אני גם חשבתי כבר איך לעצב את הטירמיסו שיראה מדהים
רק צריך כמה חומרים
 
אולי אני אכין פה כמה פוסטים בכמה חלקים של המסע בעקבות הטירמיסו המושלם ?
 
אני רוצה לנסות כל פעם כמה וריאציות, ולשנות אותם כל פעם.
 
אולי אני אכתוב פה כמה פוסטים על זה כל סופש שאני משנה משהו ?
 
עם כמה סוגים של קרמים,
כמה סוגים של תחתיות \ טורט \ ביסקוטים
כמה סוגים של מסקרפונה,
כמה סוגים של קישוטים,
כמה סוגים של צורות הגשה
 
עד שעני אגיע למה שאני חושב שהוא מושלם ?
מה חושבת ?
לצפיה ב-'מסע מרתק בעקבות הטירמיסו המושלם'
מסע מרתק בעקבות הטירמיסו המושלם
20/07/2019 | 09:40
39
נשמח שתכתוב כאן על תוצאות מוצלחות והתרשמויות, וכמובן, נשמח גם לתמונות "קשות לצפיה" של "הטירמיסו המושלם".

בפעם הקודמת לא בירכתי אותך, אז בהזדמנות זו אני מתקנת את התנהגותי.
ברוך הבא ל"חלבי". הפורום קצת שומם עכשיו (כולם בפייסבוק). הנה, הכנתי גם קפה עם "משהו קטן בצד" עוגיות "ביסקוטי" של אילנית12 - שקינוחים וירטואליים לא משמינים כבר אמרנו?
בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'יש לכם אולי המלצה לפשטידת פטריות? אבל ....'
יש לכם אולי המלצה לפשטידת פטריות? אבל ....
22/06/2019 | 17:55
5
61
כזו שלא צריכים לטגן את הבצל והפטריות , כי אין לי כיריים בתקופה הקרובה
תודה
לצפיה ב-'אם אין לך כיריים, אפשר אולי לרכך את'
אם אין לך כיריים, אפשר אולי לרכך את
22/06/2019 | 21:16
2
34
הבצל ו/או הפטריות במיקרו?
אם כן - כל מתכון יתאים לך.
לצפיה ב-'אבל המיקרו רק מחמם, לא מטגן'
אבל המיקרו רק מחמם, לא מטגן
23/06/2019 | 00:09
1
17
לצפיה ב-'נכון, אבל בנסיבות שכתבת זה אולי....'
נכון, אבל בנסיבות שכתבת זה אולי....
23/06/2019 | 17:56
26
פתרון.
או כמו שנירה כתבה לך.
אפשרות נוספת לקנות גזיה לפיקניק ולטגן עליה, או כירה חשמלית קטנה.
רעיה
לצפיה ב-'אפשר להוסיף לפשטידה במקום בצל מטוגן טרי'
אפשר להוסיף לפשטידה במקום בצל מטוגן טרי
23/06/2019 | 16:32
38
כוס שבבי בצל מיובש או מטוגן. יוצא מעולה.
 
אפשר לקנות בחנויות תבלינים.

בהצלחה

נירה
לצפיה ב-'הכנתי את המתכון הזה פעם אחת'
הכנתי את המתכון הזה פעם אחת
07/08/2019 | 10:57
24
והיה מעולה! זה המתכון שהשתמשתי בו.
לצפיה ב-'בצק פילו'
בצק פילו
16/06/2019 | 11:48
41
מישהו יכול להגיד כמה דפי בצק אמורים להיות בחבילת בצק פילו של מעדנות 500 גרם? קניתי חבילה לחג השבועות והיו שם 6 דפים עבים מאוד ואחד דק. מהעבר אני זוכרת שהיו מעל 10.
לצפיה ב-'בשבילכןן נשים יקרות'
בשבילכןן נשים יקרות
15/06/2019 | 23:33
58
לצפיה ב-'שיפודי סלמון'
שיפודי סלמון
11/06/2019 | 07:58
3
41
בוקר טוב אשמח לעזרתכם למתכון לשיפודי סלמון .

תודה ויום ניפלא
לצפיה ב-'תראי פה'
תראי פה
11/06/2019 | 15:20
1
31
את קוביות הסלמון שבמתכון המצורף אפשר לשפד
 
קוביות סלמון בשומשום שהכנתי לסעודת ראש השנה
לצפיה ב-'שיפודי סלמון'
שיפודי סלמון
11/06/2019 | 17:34
20
תודה רבה 
לצפיה ב-'סליחה על התגובה המאוחרת. לא הכנתי שפודי סלמון, אבל'
סליחה על התגובה המאוחרת. לא הכנתי שפודי סלמון, אבל
19/06/2019 | 23:36
22
חושבת שאפשר לחתוך לקוביות, לשים לכמה דקות במרינדה של שמן, לימון, מעט רוטב סויה ותבלינים כמו מעט פלפל שחור גרוס, כמה שיני שום טרי כתושות, וטימין, לאחר מכן לשפד, ולצלות כ=15-12 דקות בתנור חם - לא יותר כדי שהדג לא יתייבש.

מקווה שעזרתי.

נירה
לצפיה ב-'שאלה לגבי המלצה למסעדה '
שאלה לגבי המלצה למסעדה
21/05/2019 | 12:24
1
41
היי אני רוצה לקנות גיפט קארד לארוחת בוקר, למישהו יש המלצה ויודע איך עושים את זה ? 
לצפיה ב-'חושבת שעל הכרטיס יש רשימה של מסעדות, או בתי קפה'
חושבת שעל הכרטיס יש רשימה של מסעדות, או בתי קפה
19/06/2019 | 23:37
11
מהן ניתן לבחור.

נירה
לצפיה ב-'שלום אולי מישהו יכול לעזור לי עם כמויות'
שלום אולי מישהו יכול לעזור לי עם כמויות
30/04/2019 | 02:56
81
30 מבוגרים +30 ילדים
כמויות אוכל חלבי כמובן קישים פשטידות
מה הכמויות?
לצפיה ב-'שלום לפורום, איני מצליחה למצוא מתכי מרק'
שלום לפורום, איני מצליחה למצוא מתכי מרק
23/04/2019 | 20:57
5
76
יש לי במועדפים את בלוג האוכל הזה, היום איני מצליחה להכנס לחפש מתכוני מרקים, בעבר הכנתי כמה מרקים של מוטי פשוט מדהימים. אודה למי שיכולה לעזור לי לקבל את קובץ המרקים . ניתן לשלוח למייל griserio1@bezeqint.net תודתי מראש וחג שמח לכולם
לצפיה ב-'ברוכה הבאה זהו פורום אוכל, לא בלוג הנה לך'
ברוכה הבאה זהו פורום אוכל, לא בלוג הנה לך
25/04/2019 | 10:27
1
87
קישור למאמרי הפורום, במיוחד לקטגוריה "בישולים", תת-קטגוריה "מרקים", ושם תוכלי למצוא מתכונים נהדרים, שהוכנו ונוסו על ידי חברי הפורום:

מרקים:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...

חג שמח ומועדים לשמחה,
 
נירה
 
לצפיה ב-'את הקובץ של מוטי גם אני לא מוצאת, אבל קבלי גם'
את הקובץ של מוטי גם אני לא מוצאת, אבל קבלי גם
25/04/2019 | 10:33
47
לצפיה ב-'קובץ המרקים של מוטי בראון הועלה כאן בפורום בעבר. הנה קישורית'
קובץ המרקים של מוטי בראון הועלה כאן בפורום בעבר. הנה קישורית
23/09/2019 | 20:51
1
9
נכנסתי לפורום כאן בחיפוש אחר משהו אחר, ונתקלתי בשאלה שלך
אם עושים חיפוש פשוט של קובץ מרקים מוטי ניתן למצוא שדונה קישוט העלתה את הקובץ בשני חלקים, כאן בפורום החלבי. ראי כאן
לצפיה ב-'סליחה. הייתי צריכה לבדוק קודם. הקישורית שם לא נפתחת.'
סליחה. הייתי צריכה לבדוק קודם. הקישורית שם לא נפתחת.
23/09/2019 | 20:55
1
לצפיה ב-'לפחות אנסה לעזור עם קישורית ישר לבלוג של מוטי'
לפחות אנסה לעזור עם קישורית ישר לבלוג של מוטי
23/09/2019 | 20:59
15
לצפיה ב-'המלצה על מיקסר מקצועי'
המלצה על מיקסר מקצועי
02/04/2019 | 23:47
1
81
המלצה על מיקסר מיקצועי ללישה/הקצפה בסיבות מחיר 1000 שח 
תודה לעונים��
לצפיה ב-'סליחה על התגובה המאוחרת. לי יש שנים רבות'
סליחה על התגובה המאוחרת. לי יש שנים רבות
04/04/2019 | 22:17
66
(11 שנים) מיקסר של קנווד. משתמשת בו בעיקר ללישת בצק שמרים (עוגות שמרים ולחם). מרוצה ממנו מאוד. יש לו מנוע חזק ואמין. לא יודעת כמה הוא עולה היום.
להכנת עוגות בחושות, או טורטים אני מתעצלת לפתוח את המיקסר ומשתמשת במקצף חשמלי ידני שעושה את העבודה מצויין (יש לי מקצף חשמלי של מרפי ריצ'ארדס שנים רבות).
בשנה האחרונה רכשתי גם מעבד מזון של קנווד שגם לש, ולפעמים אני מכינה בו בצקים פריכים, כמו בצק לעוגיות, או תחתיות לקישים, ועוד...
 
מקווה שעזרתי.

נירה
 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ