לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1432814,328 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'בצק פילו במילוי רחת לוקום'
בצק פילו במילוי רחת לוקום
19/02/2018 | 20:03
שלום אשמח למתכון של עלי פילו במילוי רחת לוקום .
 
תודה לכולם
 
לצפיה ב-'הערב אירוח בנושא היבטים פסיכולוגיים בהתמודדות עם ילד רגיש'
הערב אירוח בנושא היבטים פסיכולוגיים בהתמודדות עם ילד רגיש
19/02/2018 | 13:53
1
 
הערב בשעה 20:00 נארח בפורום הורים לפעוטות את ד"ר לי בר-יעקב, פסיכולוגית ומדריכת הורות.
באירוח תוכלו להתייעץ על כיצד להתמודד ולגדל ילד רגיש, שחווה את העולם בעוצמה רבה יותר מאשר אחרים.

העלו את שאלותיכם על גבי שרשור האירוח כבר עכשיו!
לצפיה ב-'פורים כמעט כאן - מתכונים לחג'
פורים כמעט כאן - מתכונים לחג
18/02/2018 | 08:00
2
11
להנאתכם מבחר מתכונים לחג ממאמרי הפורום, קטגוריה חגים, תת-קטגוריה פורים:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory/771/6237/684

אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם, ואני, מצדי, אפרסם אותם בפינת המתכון היומי שליבפייסבוק.

חג פורים שמח ומבדח,

נירה
לצפיה ב-'מקישורי הפורום - שרשור מתכוני 2015'
מקישורי הפורום - שרשור מתכוני 2015
18/02/2018 | 08:05
6
באדיבות חברי הפורוםן.

שרשור מתכוני 2015:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/17795656...

תיהנו,

נירה
לצפיה ב-'ועוד שרשור עשיר ומלא מתכונים נפלאים'
ועוד שרשור עשיר ומלא מתכונים נפלאים
18/02/2018 | 08:09
8
לחג מקישורי הפורום - פורים 2009:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/12735927...

תיהנו,

נירה
לצפיה ב-'שלום. אולי מקדימה קצת את פורים.... '
שלום. אולי מקדימה קצת את פורים....
14/02/2018 | 19:23
5
20
מנסה לחשוב על מליות לאזני המן,  שאינן פרג.
תמרים -  מכירה.   
נוטלה -  מכירה.
שקדים, אגוזים סוכר וקינמון -  מכירה.
מחפשת עוד משהו  שיהיה חדש עבורי.
איזו קומבינציה אפשר לעשות עם ערמונים ?  
 
המאפים שלי עוד צריכים להגיע לחו"ל,  ולכן מקדימה,  ותודה מראש. 
לצפיה ב-'אממ..לוטוס, חלווה..בחנויות אפייה יש מילויים שונים בטעמי '
אממ..לוטוס, חלווה..בחנויות אפייה יש מילויים שונים בטעמי
14/02/2018 | 19:47
2
10
המילוי של קינדר באוונו ועוד כל מיני טעמים מעניינים...
 
אתה מחפש רק מילויים מתוקים?.. אני ממש אוהבת...
 
ראיתי פעם מתכון למילוי מתוק של בטטה או דלעת עם קינמון..מודה שלא נראה לי משהו...
לצפיה ב-'נכון, לוטוס... איך לא חשבתי על זה?'
נכון, לוטוס... איך לא חשבתי על זה?
14/02/2018 | 22:05
1
10
 ראיתי מתכון עם קרם  פטיסייר  ושוקוצ'יפס,   אבל חוששת אם יחזיק מעמד כמה ימים ללא מקרר...תודה רבה,  ואם יפול עליך או עוד על מישהו רעיון נוסף  - אשמח,  ואודה.
לצפיה ב-'בשמחה...בד"כ בכל הבלוגים ואתרי האוכל מפרסמים מתכונים מענייני'
בשמחה...בד"כ בכל הבלוגים ואתרי האוכל מפרסמים מתכונים מענייני
14/02/2018 | 23:15
12
א אמצא משהו, מבטיחה לעדכן...
לצפיה ב-'אפשר למלא במרציפן, בקרם שקדים'
אפשר למלא במרציפן, בקרם שקדים
15/02/2018 | 12:47
1
18
בחלבה-קפה, פיסטוק--קפה-קוקוס, תפוחים, שוקולד לבן מומס מעורב עם פירורי עוגיות, ועוד... ועוד...
את  יכולה להיכס סרגל הפורום, כלים ומידע, למאמרי הפורום, בקטגוריה חגים, תת-קטגוריה פורים, תוכלי למצוא רעיונות נוספים.
חושבת שבתחילת השבוע הבא אפתח כאן שרשור מתכונים לפורים, כך שתוכלי למצוא עוד רעיונות.

ברוכה הבאה לפורום, טעים, נעים וחמים כאן. את מוזמנת להישאר.

נירה 
לצפיה ב-'חן-חן. '
חן-חן.
15/02/2018 | 17:47
3
לצפיה ב-'האם מישהו יודע אם המרקים של סנפרוסט דומים למרקים של '
האם מישהו יודע אם המרקים של סנפרוסט דומים למרקים של
08/02/2018 | 02:59
1
21
קנור, אסם וכו' או שהם קפואים על בסיס מים. הם יותר זולים. תודה רבה
לצפיה ב-'לא מכניסה הביתה אבקות מרק, אבל, לפעמים'
לא מכניסה הביתה אבקות מרק, אבל, לפעמים
08/02/2018 | 09:44
23
קונה ירקות קפואים של סנפרוסט. 

לדעתי, עדיף להכין מרקים מירקות טריים. הרבה יותר טעימים, אבל, אם השאלה מה טוב וטעים יותר אבקות מרק או ירקות קפואים, הייתי בוחרת ירקות קפואים.

נירה
לצפיה ב-'עוגת פירורים אלף טעמים של פירגה חמה'
עוגת פירורים אלף טעמים של פירגה חמה
03/02/2018 | 13:18
443
עוגת פירורים באלף טעמים/טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

הכנתי את העוגה עם מלית של פרג, שלה הוספתי קליפות תפוזים מסוכרות (שהכנתי במו ידי) וכן שוקולד לבן קצוץ ומעט גרידת לימון. את בסיס העוגה ציפיתי בריבת משמש חלקה ומעליה יצקתי את מלית הפרג ופיזרתי על המלית את הפירורים. העוגה כשמה כן היא 'באלף טעמים'. היא נימוחה, קלילה, עם טעמים נהדרים של חמאה, פרג, שוקולד לבן והדרים. עוגה נהדרת המלצה חמה (נירהמ1)

קישור למתכון העוגה באתר טועמים במטבח של פירגה:

http://www.pirge.co.il/נוסטלגיה/עוגת-פירורים-באלף-טעמים
 
מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה:
עוגת פירורים נוסטלגיה – אלף טעמים ועוד, כיד הדמיון
 
"זו עוגת הנוסטלגיה שנמצאת מזה עשורים במחברות של סבתא ואמא.
בעוגה הנפלאה הזו אתם מחליטים מה המילוי, ממרח אגוזים, ממרח שקדים, פרג תפוחים או ריבות וכו'… (פירגה)
 
החומרים לבצק בקערה - תבנית עגולה 24 משומנת:
200 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר (במקור זה עם מרגרינה)
1/2 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
קליפת תפוז/לימון (המלצה של נירוש)

- מפוררים עם האצבעות עד שיתקבלו פירורים לא אחידים בגודלם.
- מהבצק שנותר מפרישים הצידה כוס וחצי פירורים שישמשו לציפוי מעל למלית שנבחרה.
לבצק שנשאר בקערה מוסיפים:
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 ביצה שלמה
1 שקית סוכר וניל

- מערבבים עם כף לבצק דליל מאוד. בעזרת הכף מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
- אופים בחום של 175 מעלות עד הזהבה, ומקררים.
- ממלאים במלית שנבחרה.
*לפני כל מלית כדאי למרוח שכבה דקה של ריבה.
- מפזרים על המלית את הפירורים. **להשבחה אפשר להוסיף לפירורים אגוזים קצוצים.
- אופים בחום של 175 מעלות עד שהפירורים יקבלו גוון חום.

מלית פרג שאני מתה עליה (פירגה)
"חשוב ביותר לקנות פרג טחון טרי במעדניות (יש מכונה שטוחנת את הפרג במקום)
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה..."

לשים בסיר:
1/2 ק"ג פרג טחון טרי
2 כוסות חלב
1 כוס סוכר

- כשהחלב כמעט ונספג מוסיפים 3 כפות גדושות דבש ו-50 גר' חמאה וממשיכים לבחוש.
כשאין נוזלים מורידים מהאש ומוסיפים מעט קינמון וצימוקים, אם רוצים.
*אפשר לגרר לימון לטעם, אפשר להוסיף כף יין.
**אפשר לפזר מקופלת או שוקולד צ'יפס – מתאים ל-3 כרוכיות.

תהנו,
פירגה
לצפיה ב-'הכנת מוצרלה ביתית'
הכנת מוצרלה ביתית
29/01/2018 | 16:21
1
31
שלום,
אני מנסה להכין מוצרלה ביתית באמצעות אנזים שהזמנתי מחול :
 
 
אני מנסה באמצעות המתכון הזה :
 
 
אני שם 10 טיפות אנזים על 2 ליטר חלב מפוסטר (לא מפוסטר-על) של תנובה.
הבעיה היא שלאחר ערבוב האנזים וההמתנה של 10 דקות, הגבן לא מתקשה כצפוי, אז אני עושה מזה ריקוטה.
 
אשמח לעצתכם. תודה
לצפיה ב-'במתכון כתוב 2 טיפות ולא 10 - בעקרון עדיף'
במתכון כתוב 2 טיפות ולא 10 - בעקרון עדיף
01/02/2018 | 16:23
12
להכין מוצרלה מחלב טרי (אם יש איפוא להשיג) ולפסטר בבית עם מדחום מיוחד (זה מה שאני זוכרת מסדנת גבינות שהשתתפתי בה פעם, לפני מיליון שנה בערך). 

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'קוסקוס צמחוני ושאר ירקות...'
קוסקוס צמחוני ושאר ירקות...
24/01/2018 | 20:58
5
37
מכינה לשבת בצהרים קוסקוס צמחוני ומוסיפה ביצים (כמו בחמין...) מה עוד אפשר להוסיף "בצד" כדי להעשיר את הארוחה?
הארוחה צמחונית... תודה.
לצפיה ב-'אפשר להוסיף קציצות צמחוניות (מסויה)'
אפשר להוסיף קציצות צמחוניות (מסויה)
24/01/2018 | 21:31
4
24
בעדה הטוניסאית מגישים עם קציצות בשר (בולט), כך שנראה מתאים להגיש גם עם קציצות צמחוניות.

במקררים בסופר יש "בשר מהצומח" (סויה). הקציצות יוצאות טעימות מאוד.

אם תרצי מתכון תגידי. במאמרי הפורום יש מתכון לקציצות צמחוניות.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'תודה! ברור שרוצה מתכון, איזו שאלה...'
תודה! ברור שרוצה מתכון, איזו שאלה...
25/01/2018 | 19:47
3
9
לצפיה ב-' קציצות צמחוניות - יש חיה כזאת/נירהמ1'
קציצות צמחוניות - יש חיה כזאת/נירהמ1
25/01/2018 | 20:37
2
73
קציצות צמחוניות - יש חיה כזאת/נירהמ1
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771...אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'תודה רבה נראה טוב!'
תודה רבה נראה טוב!
29/01/2018 | 18:17
1
3
לצפיה ב-'בעונג רב'
בעונג רב
31/01/2018 | 19:02
3
לצפיה ב-'ט”ו בשבט ראש השנה לאילנות כמעט כאן – מתכונים לחג'
ט”ו בשבט ראש השנה לאילנות כמעט כאן – מתכונים לחג
06/01/2018 | 14:54
14
346
אתם מוזמנים לשתף אותנו במתכוניכם.

תודה מראש וחג שמח,

נירה
לצפיה ב-'“טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12 '
“טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12
06/01/2018 | 15:10
56
“טנזיה" – תבשיל עם פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12, גיסה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י אילנית12

קישור למתכון ותמונה נוספת בבלוג של אילנית:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
 
"טנזיה שאכלתי אצל גיסתי והתאהבתי במנה.
טנזיה היא תערובת של פירות יבשים עם אגוזים ושקדים, שמשולבים עם בצל מטוגן מקורמל.לטנזיה יש המון גרסאות, חלק מכינים עם יין, סילאן, סוכר חום, ועוד.
אני מביאה את הגרסה שאהבתי.מגישים עם קוסקוס, אורז, תבשיל בשר, עוף או כתוספת
במתכון אין כמויות ואפשר 'לשחק' עם הכמויות.
אפשר לאכול חם או קר..." (אילנית)
 
החומרים:
1 בצל חתוך לעיגולים דקים
חופן משמש יבש
חופן שזיפים ללא גלעינים
צימוקים
חופן תאנים יבשות
פפאיה יבשה
שקדים חצויים ללא הקליפה (לא מומלחים)
אגוזים לא מומלחים, השתמשתי במלך ופקאן
כ-1/2 כפית קינמון
אגוז מוסקט מגורד (אפשר גם אבקה)
קורט ציפורן
קורט מלח
כ-3 כפות סילאן
כ-1/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:
- משרים את השזיפים, המשמש, הצימוקים והתאנים כ-15 דקות במים חמים (לא זורקים את המים), את הפפאיה משרים נזמן רב יותר, בערך כחצי שעה (היא קשה יותר).
- מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים תוך ערבוב קל כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סילאן, מיץ תפוזים ומעט ממי ההשריה בהם השרינו את הפירות המיובשים (הנוזלים צריכים להיות בסיר רק עד גובה הפירות).
- מנמיכים להבה ומבשלים בערך כ-20 דקות.
- לפני שמכבים את הגז מוסיפים חופן אגוזים ושקדים ומערבבים היטב, טועמים ואם  זה לא מספיק מתוק מוסיפים מעט סילאן.

תיהנו,
אילנית
לצפיה ב-'כתר אורז עם פירות מיובשים/אילנית12'
כתר אורז עם פירות מיובשים/אילנית12
06/01/2018 | 15:20
53
כתר אורז עם פירות מיובשים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor), מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
שקדים לא קלויים
שזיפים יבשים
מישמש יבש
צימוקים
קורט הל טחון(לא חובה)
קורט קינמון

הכנה:
- מכינים אורז צהוב (עם כורכום).כמו שאתם רגילים להכין
- בינתיים מטגנים עם מעט שמן  את כול החומרים,להזהר שהשקדים לא ישרפו.
- לאחר שהאורז מוכן,מוסיפים את הפירות והשקדים.

תיהנו,
אילנית
לצפיה ב-'"טנזיה" מהמטבח המרוקאי/רננות'
"טנזיה" מהמטבח המרוקאי/רננות
06/01/2018 | 15:24
241
"טנזיה" מהמטבח המרוקאי/רננות
מקור המתכון: זברה, מקור-אמו המרוקאית של חבר
הוכן, צולם והובאר ל”חלבי” ע”י: רננות (תמר כהן)

החומרים :
3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100 ג'ר משמשים מיובשים
100 ג'ר שזיפים מיובשים
100 ג'ר צימוקים כהים
100 ג'ר אגוזי מלך חצויים, מטוגנים
100 ג'ר שקדים מולבנים פרוסים, מטוגנים
כפית מלח
כפית בהריון מתקדם קינמון
3 כפות סוכר חום, או כנ"ל דבש
מעט יין מתוק

הכנה:
- חותכים את המשמשים והשזיפים לחצי. משרים במים לרבע שעה בערך. מסננים ושומרים את מי ההשריה.
- בסיר גדול ושטוח מזהיבים את הבצל,ומוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים.מאדים מספר דקות, מוסיפים יין אדום שיכסה את תחתית הסיר, מכסים ומנמיכים אש למינימום. מבשלים בערך חצי שעה, תוך בחישה מפעם לפעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט ממי ההשריה של הפירות.
- לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום או דבש, את השקדים והאגוזים, בוחשים ומכבים.
*אני מעבירה את האורז לתבנית טבעת, הופכת על מגש יפה,ובמרכז שמה את הטנזיה.
**טעים, יפה וחגיגי.

הערות של זברה (מקור המתכון) בגוף המתכון.

הערות של רננות:

1.הכפלתי כמויות של הכל.
2.הופתי גם תאנים מיובשות וגם תפוחי עץ מיובשים.

תיהנו,
רננות
לצפיה ב-'סלט פירות צבעוני וחגיגי/pirge'
סלט פירות צבעוני וחגיגי/pirge
06/01/2018 | 15:31
51
סלט פירות צבעוני וחגיגי/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

המצרכים בקערה גדולה:
מגוון פירות העונה טריים חתוכים לקוביות קטנות או כדורים.
פירות מקופסאות שימורים חתוכים לקוביות
פירות יבשים חתוכים
מוסיפים דובדבנים מסוכרים, דובדבנים טריים בעונה , גרעיני רימון , אגוזים מסוכרים קראנצ'יים.
מוסיפים ליקר ויין מתוק או מיץ תפוזים .
*מכינים ממוך להגשה ומתעלפים מעונג.

תהנו,
פירגה
לצפיה ב-'שטרודל פירות יבשים מבצק פריך/פירגה '
שטרודל פירות יבשים מבצק פריך/פירגה
06/01/2018 | 15:36
452
 
שטרודל פירות יבשים מבצק פריך/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
200 גר' מרגרינה/חמאה רכה
מיכל שמנת או יוגורט לפרווה כוס מיץ תפוזים
כף סוכר/אבקת סוכר
2 חלמונים
3 כוסות קמח

הכנה:
- לשים לבצק נעים - מוסיפים קמח במידה וצריך. *אפשר לשים במקרר לשעה.
- מחלקים ל-3, לרדד לעלה מלבני ולמרוח לפי בחירה:
ריבה, קונפיטורה, ממרח תמרים, שכבה דקה של טחינה גולמית ומעל סילאן: ממרח שוקולד:ממרח חלבה:ממרח אגוזים:ממרח שקדים:ממרח ריבת חלב.
- מעל לפזר בנדיבות פירות יבשים קצוצים + אגוזים סוגים שונים.
- טעם לבחירה קינמון:קליפת לימון : וניל: קוקוס:שומשום.
- מגלגלים לכרוכית הדוקה ומניחים על נייר אפיה כשהתפר למטה.
- חותכים למנות (לא עד הסוף).
- מורחים חלבון ביצה מוקצף ומפזרים סוכר.
- אופים בחום של 175 מעלות עד השחמה.
- מצנניםן, פורסים לפי הסימנים ושומרים בקופסה סגורה במקום יבש.

תיהנו,
פירגה
לצפיה ב-'עוגת תותיפרוטי פונטש רום/פירגה '
עוגת תותיפרוטי פונטש רום/פירגה
06/01/2018 | 15:41
38
עוגת תותיפרוטי פונטש רום – קרה, מלאה בפירות מיובשים, פיצוחים ועוד, כיד הדמיון
מקור המתכוןו והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)
 
החומרים:
חבילה בסקויטים כ-1/2 ק"גו (איזה סוג שרוצים), שבורים לחצאים (לא לפורר)
1/4 כוס שרי ברנדי/יין מתוק
לקרם:
200 גר' מרגרינה "בלו-בנד", רכה (בטמפרטורת החדר)
200 גר' שוקולד מריר
1 כף גדושה שוקולית (אבקה)
3 כפות מים רותחים
½ כוס סוכר
2 כפיות נס קפה
כפית תמצית ונילוכפית רום .
תוספות:
50 גר' קליפות הדרים קצוצים גס מסוכרים.לשלב גם צימוקים. חתיכות פירות יבשים.
50 גר' אגוזים קלויים קצוצים גס או קליפות הדרים מסוכרות.
6 יחידות מרשמלו צבעוני (ורוד-לבן), חתוכים לפרוסות.
50 גר' דובדבנים מסוכרים שלמים.
 
הכנה:
- מבשלים את חומרי הקרם, פרט למרגרינה תוך כדי בחישה, כשהכל נמס מכבים את האש ומוסיפים את המרגרינה בחתיכות קטנות.
- בוחשים עד לקבלת קרם חלק.
- שומרים כ-4 כפות קרם בצד, לציפוי העוגה.
- ליתר מוסיפים את התוספות ומערבבים.
- מוסיפים גם את העוגיות. לא בבת אחת, ומערבבים ביחד. *צריכה להיות עיסה דביקה, לא נוזלית ולא קשה.
- יוצקים הכל ל-2 תבניות ארוכות (אינגליש קייק). *כדאי להניח נייר אפיה בתחתית התבניות.
- יוצקים מעל את הקרם ששמרנו בצד ומקשטים בקוקוס, אגוזים גרוסים, סוכריות צבעוניות.סוכריות "קליק", או כיד דמיונכם.
- שומרים בפריזר.
- מכיניםלפחות יום לפני ההגשה.
- פורסים לפרוסות דקות ומגישים ליד תה/קפה.
 
תהנו,
פירגה
לצפיה ב-'אורז צימוקים ושקדים - הכל בסיר אחד/]פירגה'
אורז צימוקים ושקדים - הכל בסיר אחד/]פירגה
06/01/2018 | 15:52
46
אורז עם צימוקים ושקדים - הכל בסיר אחד/]פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
2 כוסות אורז
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
¾ כוס צימוקים לבנים
בצל קצוץ
מעט מלח
4 כפות שמן

הכנה:
- מקפיצים הכל ביחד עד שמזהיב.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים
- מנמיכים את הלהבה להכי קטנה,
- סוגרים במכסה.
- נמבשליםל על להבה קטנה (תוך רתיחה) 20 דקות.
- משאירים בסיר עוד 15 דקות ללא בישול ועדיין מכוסה.
- מגישים.
*יוצא אורז אחד-אחד.

תיהנו,
פירגה
לצפיה ב-'מילקשייק פירות/פירגה '
מילקשייק פירות/פירגה
06/01/2018 | 15:59
26
מילקשייק פירות/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

מכניסים לבלנדר:
רסק מ-3 קוביות קרח
3/4 כוס חלב קר
2 בננות בשלות
8 תותים נקיים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
ליקר פירות לטעם
סוכר לטעם (הפודינג מתוק)

- מערבלים ומגישים.

^אפשר לשים לחצי שעה במקרר ולהנות.
**סמיך וטעים.

תיהנו,
פירגה
לצפיה ב-'כדורי חרוסת - מתאימים לט"ו בשבט ולכל השנה/פירגה'
כדורי חרוסת - מתאימים לט"ו בשבט ולכל השנה/פירגה
06/01/2018 | 16:02
27
כדורי חרוסת – מתאים גם לט"ו בשבט/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"חרוסת משודרגת. נוסתה בכל הצורות. המלצה חמה לחג הפסח ולכל השנה...” (פירגה)

החומרים:
100 גר' בוטנים שלמים, לא קלויים
100 גר' שקדים שלמים בתפזורת, לא קלויים
300 גר' אגוזי מלך בתפזורת, לא קלויים
100 גר' שקית שומשום, לא קלוי

הכנה:
- מכניסים לתבנית יבשה וקולים עד לפריכות.
- מערבבים מדי פעם שלא יישרף. עד להזהבה קלה.
- מערבבים עם 500 גר' סילאן.

הערות של פירגה:
1. אפשר להוסיף גם5-4 כפות ממרח תמרים.
2. כדאי להוסיף לפי בחירה :גרנד מרנייה, קינמון, יין מתוק שאתם אוהבים,
קליפת הדרים מגוררת.
3. מגישים ספלוני נייר ומפזרים קוקוס.
4. אם העיסה דלילה מדי, אפשר להניח בעזרת כפית כמות קטנה בתוך צלחת
מלאה בקוקוס ולגלגל לכדור בעזרת הקוקוס.
5. אפשר למלא בעיסה, צנצנת יפה ולהגיש מתנה.
8. אפשרויות אחרות לחרוסת הזו:
למשל, להכין כדור קטן ולהניח בתוך פרוסות עיגולי תפוחי עץ, או למלא  אותה בתוך  פירות יבשים, או לטבול בשוקולד בטעם גרנד מרנייה (ליקר תפוחים)
9. אפשר לצקת את כל התכולה לתבנית מרובעת ולחתוך ריבועים---על כל
ריבוע לשים שקד\חצי אגוז\צימוק וכו'.........במידה והעיסה רכה
מדי, להוסיף בוטנים או אגוזים טחונים במג'ימיקס.
לשמור בספלוני ניר, או להוסיף מצות שבורות ולהכין עוגה בתוך תבנית אינגליש קייק.
10. מתאים לכל השנה.
11. כדאי להכין מהתערובת כדורי שוקולד ולטבול בקוקוס או מיזרה אחר.לשים במנג'טים\ספלוני ניר. לשמור במקרר\פריזר. נשמר הרבה מאד זמן.
12. אפשר להכין לפני החג. זה רק ישתבח עם הזמן.
13. תערובת שנשארת אחרי החג, ממלאים בבצק עלים/פריך.

תהנו,
פירגה 
לצפיה ב-'קליפות תפוזים מסוכרות/אילנית12'
קליפות תפוזים מסוכרות/אילנית12
06/01/2018 | 16:04
31
קליפות תפוזים מסוכרות/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12, מתכון מבית אימי עליה השלום
הוכן, צולם והובא ל”חלבי” ע”י: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor), מהבלוג “אוכל טעים ומבושל במטבח של דליה”

קישור לתמונות בבלוג:

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2481103


"אני אוכלת כנישנוש, אבל אפשר בהחלט גם לשלב את הקליפות בעוגת תפוזים, חותכים לרצועות ומכניסים לעיסת העוגה.טעים מאוד...” (אילנית)

חומרים והכנה:
350 גרם קליפות בערך זה היה בערך מ-5 תפוזים גדולים
סוכר באותו משקל של הקליפות: 350 גר'
1 כפית מיץ מלימון טרי
1/4 כוס מים (כוס מידה 250 סמ"ק)
קוקוס

הכנה:
- שוטפים את הקליפות מחממים סיר גדול ורחב מרתיחים מים .כשהמים מבעבעים מכניסים את הקליפות ומכסים את הסיר.
- מרתיחים 5 דקות.
- שופכים את המים ומרתיחים שוב. חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים כדי להוציא את המרירות מהקליפות.
- לאחר מכן שמים את הקליפות הסוכר,הלימון והמים על להבה בינונית ומבשלים ללא מכסה בערך חצי שעה או עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם. *לא לעזוב את הכיריים. צריך להשגיח.
- לאחר שהקליפות מתקררות לוקחים צלחת עם קוקוס וטובלים בה כל קליפה.
- מאכסנים בקופסא או בצנצנת במקרר.

הערות של אילנית:
*מכינים את המתכון עם סוכר ומיץ לימון.
**כמות הסוכר אמורה להיות באותו משקל של הקליפות.
**הכנתי כמות קטנה יחסית אבל יצאה לי צנצנת ועוד קופסא קטנה.

תיהנו,
אילנית
לצפיה ב-'שטרודל פירות יבשים, אגוזים, שומשום וקוקוס/ש712'
שטרודל פירות יבשים, אגוזים, שומשום וקוקוס/ש712
06/01/2018 | 16:11
47
שטרודל פירות יבשים, אגוזים, שומשום וקוקוס/ש712
מקור המתכון והתמונות: ש712 (שרית בסט)

"במקור אמא הייתה ממלאת את הבצק הזה בפירה תפו"א עם המון בצל מטוגן...
טעים בטירוף ומתפצפץ בפה... זהירות..." (שרית-ב)

החומרים:
לבצק:

1 מרגרינה רכה
4 כוסות קמח רגיל
2 כפות חומץ
1 כוס מים רותחים
למלית:
400 גר' תערובת פירות: צימוקים, אגוזי מלך קצוצים, שומשום, קוקוס  (100 גר' מכל סוג) - אפשר מעט קינמון למי שאוהב.
1 כוס סוכר

הכנה:
- לשים במיקסר בעזרת וו לישה, אני שמתי במעבד מזון... לבצק רך ונעים למגע (איזה מזל שיש עזרה חשמלית ...).
- מחלקים ל-4 חלקים, מכסים ולמקרר ל-4-3 שעות.
- מרדדים עלה.
- מורחים שכבת ריבה חלקה (מעדיפה תות - שרית). 
- מפזרים מעל 2 כפות קקאו מבעד למסננת.
- מפזרים  1/4 מכמות המלית.
- מטפטפים מעט שמן.
- מגלגלים לכרוכית, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, חורצים סימנים רק בחלק העליון של הגלילה.
אופים 40-30 דקות ב-180 מעלות (אני אופה הכל בטורבו - שרית).

תיהנו,
שרית 
לצפיה ב-'כדורי פירות יבשים מצופים שוקולד/lliAsh '
כדורי פירות יבשים מצופים שוקולד/lliAsh
06/01/2018 | 16:15
32
כדורי פירות יבשים מצופים שוקולד/lliAsh
מקור המתכון: בלוג ברוסית
הוכן, צוןלם והובא ל"חלבי" ע"י: lliAsh (אלנה)

החומרים לל-15 יח' קטנטנות:
75 גרם שזיפים מיובשים
25 גרם צימוקים בהירים
25 גרם חמוציות ללא סוכר
30 גרם אגוזי מלך קלויים
1 כף מיץ לימון
1/2 כף דבש
100 גרם שוקולד מריר

הכנה:
- טוחנים את כל הפירות עם האגוזים למשחה (אפשר להעביר במטחנת בשר).
- מוסיפים את הדבש והלימון ומערבבים. מתקבלת משחה דביקה ואלסטית.
- מכדררים כדורים קטנים בגודל של עגבנית שרי בערך.
- ממיסים את השוקולד בבאן מארי או בפולסים במיקרוגל וטובלים כל כדור בשוקולד המומס עד שמצופה היטב. אם נשאר שוקולד לצקת מעל הכדורים.
- מניחים על נייר אלומיניום ומשהים לילה במקרר.

*העסק מלכלך אבל זה טעים בטירוף ולכן שווה את ההשקעה!
**ניתן לשחק עם הרכב הפירות לפי הטע.

תיהנו,
אלנה
לצפיה ב-'טארט תפוחים ושקדים בקרמל/yafchuk1 '
טארט תפוחים ושקדים בקרמל/yafchuk1
06/01/2018 | 16:19
53
טארט תפוחים ושקדים בקרמל/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג “יפצ'וק מבשלת ואופה”

החומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:

120 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר 
200 גר' קמח
1 חלמון
¼ כוס מים קרים (חד פעמית)
לקרם שקדים:
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים בגודל L
100 גר' אבקת שקדים טחונים דק
לתפוחי עץ מקורמלים:
3 תפוחי עץ (גראני סמית') קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
25 גר' חמאה
לקישוט:
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים 

הכנה:
- הכנת הבצק:

- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ולבסוף מוסיפים את המים.
- משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק, מהדקים סביב עם האצבעות.
- אופים אפייה עיוורת (מניחים נייר אפיה ומעל קטניות) כ-20 דקות עד להזהבה.
- הכנת קרם השקדים:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והביצים, מוסיפים את אבקת השקדים הטחונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מורחים את הקרם על הבצק האפוי.
- הכנת התפוחים המקורמלים:
- מניחים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר והחמאה ומבשלים על להבה בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים ומתקרמלים כ-5 דקות.
- מוסיפים לקרם שקדים את התפוחים המקורמלים, מפזרים שקדים מולבנים מעל ואופים כ-45 דקות בחום 165 מעלות.
- מפזרים מעל אבקת סוכר. 

תיהנו,
יפצוק
לצפיה ב-'מבחר מתכונים לט"ו בשבט ממאמרי הפורום: '
מבחר מתכונים לט"ו בשבט ממאמרי הפורום:
06/01/2018 | 16:27
42
מבחר מתכונים לט"ו בשבט ממאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Default...
לצפיה ב-'חנוכה כבר כאן - כמה מתכונים שמנוניים לחג'
חנוכה כבר כאן - כמה מתכונים שמנוניים לחג
13/12/2017 | 09:15
15
679
אתם מוזמנים להוסיף משלכם.

חג אורים שמח,

נירה
לצפיה ב-'"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12'
"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12
13/12/2017 | 09:18
109
"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון: רינה פושקרנה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע" אילנית12 מהבלוג אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה

באג`יה בצל מטוגן בבלילה/רינה פושקרנה

"בהכנת התערובת אין שימוש במים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים וכך התערובת נדבקת אליו..."

החומרים לכ-12 יחידות:
1 בצל גדול חתוך ומופרד לטבעות
לציפוי:
1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס
קורט מלח
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת צ`ילי
1/2 כפית  כוסברה טחונה
כוסברה טרייה קצוצה
שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- מניחים את כל מרכיבים הבלילה בקערה גדולה ומערבבים היטב.  
- מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. 
- טובלים את טבעות הבצל בתערובת ומערבבים היטב. לוקחים כף או שתיים של תערובת, מעבירים למחבת ומטגנים עד קבלת צבע שחום. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים עם צ`אטני.

הערות של אילנית:
1. נאלצתי לשים ככף מים לתערובת הבצל, העיסה הייתה יבשה מדי.
הבצל צריך להיות מצופה בקמח,ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולהניח בשמן החם.
2. הוספתי כמון טחון לתערובת.
3. הכנתי גם מחצילים ותפוחי אדמה. את החצילים פרסתי דק המלחתי ואחר כך סחטתי מנוזלים. את תפוחי האדמה חתכתי לטבעות דקות דקות.
4. בתערובת של החצילים ותפוחי האדמה הוספתי כחצי כוס המים.
5. הירקות צריכים להיות מצופים בבלילה
6. אוכלים עם  מטבל "צ`אטני".

חג אורים שמח,
אילנית
לצפיה ב-'"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh'
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh
13/12/2017 | 09:21
82
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (אלנה)

החומרים:
2 כוסות חלב חמים
25 גר' (חצי חבילה) שמרים מגורענים טריים
1 ביצה טרופה
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן (בעיקרון חמניות)
3 כוסות קמח מנופה
שמן לטיגון

הכנה:
- שמים את החלב בקערה ומוסיפים את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים את כף השמן והביצה הטרופה. מערבבים שוב.
- מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים קלות.
- מכניסים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים בעזרת מזלג, עד שכל הגושים נעלמים.
- משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
- מחממים שמן במחבת על אש נמוכה יחסית. בעזרת כף מעבירים למחבת החמה תלוליות מהבלילה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מוציאים על נייר סופג ומגישים עם ממרח מלוח או מתוק לפי הטעם (גבינת שמנת 30% וסלמון מעושן זה מעדן).

הערות של אלנה:
1. אל תיבהלו - לא מתקבל כאן בצק, אלא בלילה סמיכה לכן גם צורת הלביבות היא "חופשית" ולא סימטרית
2. אני המרתי 1/2 כוס קמח בקמח מלא
3. לא להתקמצן על השמן! כך הלביבות עסיסיות יותר. 
4. מהירות ההתפחה תלויה כמובן בטמפרטורה באותו יום.
5. הלביבות במיטבן בעודן חמות, אם תרצו לחמם כדאי לעשות זאת בטוסטר אובן.

חג אורים שמח,
אלנה
לצפיה ב-'"ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע'
"ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
13/12/2017 | 09:26
63
"ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"


קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

"'ארנצ'יני' הם כדורי אורז ממולאים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. ארנצ‘יני הוא מאכל רחוב סיציליאני..." (טלי)

החומרים: 
למעטפת:

2 כוסות אורז לריזוטו 
2 כפיות מלח
1 כף חומץ אורז

- מבשלים עם 4 כוסות מים
- כשהאורז מוכן מוסיפים 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוראת, ומערבבים .
מקררים היטב ומוסיפים:
2-1 ביצים (שתהיה עיסה נוחה)
מילוי: כדורי מוצרלה(בייבי)
עלי בזיליקום קצוצים 
עגבניות מיובשות קצוצות
- מצפים את כדורי המוצרלה בעלי הבזיליקום ובעגבניות הקצוצות.
- לוקחים חופן קטן של אורז, מגלגליפ לכדור ובעזרת הבוהן יוצרים חור, מגדילים את החור מעט ויוצרים מעטפת.
- מכניסים למעטפה כדור מוצרלה ומהדקים בזהירות מבלי לקרוע את מעטפת האורז.
ציפוי:
פירורי לחם זהובים
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
*הגשתי עם רוטב עגבניות עשיר בבזיליקום (טלי)

חג אורים שמח,
טלי
 
לצפיה ב-'"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh'
"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
13/12/2017 | 09:40
67
"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (אלנה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"תענוג עגול לחג הקרב ובא..." (אלנה)

הרכיבים ל-24-20 יחידות:
2  ביצים

100 גר' סוכר (אפשר פחות)
1  כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח

250  גר' גבינת טבורוג (או טוב טעם או כנען)
300 גר' קמח + עוד לקימוח
שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת קציפה בהירה מעט.
- מוסיפים את הסודה לשתייה, המלח והגבינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים (בכף עץ או מרית), עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים מקומחות.
- מרדדים לעלה בעובי 0.7-0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בכוס לשתייה קרה, טבלתי את הפיה כל פעם בקמח כדי שהבצק לא ידבק).
- במרכז כל עיגול קורצים עוד עיגול קטן, כדי ליצור חור כמו של דונאטס.
- מטגנים את הפונצ'יקי ואת ה"חורים" בשמן חם בגובה של 3 ס"מ לפחות, עד הזהבה מכל צד.
- מוציאים על נייר סופג, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. 
*חשוב לטרוף את הכל כשזה טרי-טרי
! 

חג אורים שמח,
אלנה




 
לצפיה ב-'"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42'
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
13/12/2017 | 09:44
50
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
מקור המתכוון והתמונה: ענתי42

החומרים:
1/2 2 כוסות קמח רגיל לבן
כף שמרים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים פושרים, או יותר
 ליקר  תפוזים 
אבקת סוכר,ריבה.

הכנה:
- ללוש היטב לקחת חלק מהבצק להכין חנוכיה ולאפות לתנור  בערך כ35 דקות לפני שאנו נותנים לבצק להכפיל עצמו. 
את שאר הבצק שמים בצד עד להכפלה.
- לאחר הכפלת הבצק ליצור כדורים קטנים ושוב שמים בצד לחצי שעה .
- שמים שמן במחבת עמוק ומטגנים את הסופגניות.
סידור "החנוכיה":
לאחר שאפיתי את החנוכיה שמתי מעל סירופ שוקולד ואת הסופגניות הקטנות מסדרים מעל.
 - מפזרים אבקת סוכר ושמים מעט ריבה.
 
חג אורים שמח.
ענתי
 
לצפיה ב-'לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1 '
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1
13/12/2017 | 12:56
63
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים ל-20 לביבות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
2 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
2 כפות פירורי לחם
½ כוס קמח תופח
¼ ליטר שמן לטיגון

הכנה:
- מעבירים לסיר את הכרובים עם כפית מלח ומבשלים עד לריכוך חלקי, כ-20 דקות.
- מסננים את הכרובית ומצננים כ-5 דקות.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים לא דק מדי.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, פירורי לחם, מלח, פלפל ובצל ירוק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מחממים שמן בסיר רחב, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים לביבות, מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה (לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק), הופכים לצד השני, ממשיכים לטגן ומוציאים לנייר סופג.

מטבל גבינת שמנת:
½ קופסה גבינת שמנת 5%
2 כפות מי סודה
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
¼ כפית מלח
1 שן שום כתושה
¼ כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
- מוסיפים לגבינה מי סודה מערבבים היטב, מתבלים במלח פלפל שום ולימון, מוסיפים מלפפון, מערבבים ומתענגים.

חג אורים שמח,
יפצ'וק
 
לצפיה ב-'לביבות תפוחי אדמה/נירה מנסה'
לביבות תפוחי אדמה/נירה מנסה
13/12/2017 | 13:01
92
לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1 (נירה מנסה)
מקור המתכון: נירה מנסה
הוכן וצולם ע"י: satr (ורד)


החומרים:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במי מלח, מעוכים לפירה
1/2כוס שבבי בצל מיובשים רגילים, או מטוגנים
4 ביצים
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים או גבעול אחד של כרישה (פרסה) - רק החלק הלבן, מבושלת קלות במי מלח (רק לריכוך) 
צרור קטן של פטרוזיליה, מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה
1/2 כוס פירורי לחם רגילים, לא מתובלים (אם צריך אז להוסיף קצת)
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס טרי – מי שאוהב יכול להוסיף חצי כפית כמון או כוסברה 
שמן לטיגון

הכנה:
- מערבבים את כל החומרים ומקררים במקרר (בערך שעה).
- מלבבים לביבות ומטגנים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצים קשות וגבינות.

חג אורים שמח,
ורד ונירה
 
לצפיה ב-'"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע'
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
13/12/2017 | 13:06
69
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

"סופגניות אלה הן למעשה פחזניות מטוגנות מצופות אבקת סוכר..." (טלי)

החומרים:
לבצק רבוך: 
מבשלים בסיר: 

1 כוס  מים
100 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
1 כף סוכר
מוסיפים:
1 כוס קמח

הכנה:
- מערבבים היטב ומבשלים עד שהבצק נפרד מהדפנות, מקררים מעט ומוסיפים: כפית גרידת תפוז/לימון, 
מערבבים ומוסיפים 4 ביצים  בכל פעם ביצה אחת תוך בחישה עד שהביצה נבלעת בבצק ומתקבלת בלילה אחידה. מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים חלקים קטנים מהבצק עם שתי כפיות או שתי כפות, תלוי בגודל שרוצים (הן תופחות מאוד אז לא להעמיס על הסיר). לאחר הזהבה מוציאים לנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר .

חג אורים שמח,
טלי
לצפיה ב-'"לטקעס" תרד – אפוי או מטוגן/pirge'
"לטקעס" תרד – אפוי או מטוגן/pirge
13/12/2017 | 13:11
57
"לטקעס" תרד – אפוי או מטוגן/pirge
מקור המתכון והתמונה: pirge (דליה כהן)

- שמים במגי'מיקס עם החלק של הפומפיה (מגררת)  300 גר' עלי תרד (ישר מהשקית), סוחטים היטב היטב (יש המון נוזלים), ומעבירים לקערה.
מוסיפים:
2 ביצים
בצל קצוץ מטוגן רק עד להזהבה
½ כוס קמח מצה
מלח, פלפל שחור, כמה שאוהבים 

- מערבבים. מכינים 10 קציצות יפות ושמנמנות ומטגנים היטב מ-2 הצדדים בשמן קנולה (לא צריך הרבה שמן), מוציאים ומספיגים בנייר סופג.

ורסיה אפויה:
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן ואופים כ-20 דקות בחום של 175 מעלות, הופכים, מברישים בטיפונת שמן ואופים את הצד השני.

חג אורים שמח,
פירגה
לצפיה ב-'לביבות וסופגניות לחג מקישורי הפורום '
לביבות וסופגניות לחג מקישורי הפורום
13/12/2017 | 13:16
37
לביבות וסופגניות לחג מקישורי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/65820427...

חג אורים שמח,

נירה
 
לצפיה ב-',טולומבה,-לביבות טורקיות בדבש'
,טולומבה,-לביבות טורקיות בדבש
14/12/2017 | 10:17
1
72
לביבות  טורקיות בדבש (טולומבה)   /בני סיידא
 
תמיד קונה אותן מוכנות,הפעם החלטתי להכין,הבעיה שאני לא מפסיקה לאכול אותן
השתמשתי בצנטר כוכב עבה,יצאו בערך 30  יחידות לפי הגודל הזה.
 
חומרים: מידת הכוס 200 מ"ל
לסירופ: 
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
1/4 1 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית מי ורדים
 
לבצק:
1כוס מים
50 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1/2 1 כוסות קמח
1 כף סולת
3 ביצים
שמן לטיגון
 
 
אופן ההכנה:
1.להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר,הדבש והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את מי הורדים,מערבבים ומצננים.
2.להכנת הלביבות: שמים בסיר בינוני את המים והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את המלח,הקמח והסולת ומערבבים עד שנוצר כדור בצק הנפרד מהדפנות של הסיר. מסירים מהאש.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואחרי כל הוספה מערבבים היטב עד שהביצה נבלעת בבצק. (השתמשתי  לעירבוב בכף עץ)
4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכבי גדול ומזליפים לתוך השמן החם קטעי בצק באורך 3 ס"מ.
מטגנים עד שהם משחימים משני הצדדים.
5.מוציאים את הלביבות בכף מחוררת ומעבירים לסירופ הסוכר.
משאירים את הלביבות בסירופ למשך 3 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.
 
בהצלחה/אילנית12מהבלוג:אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה)

 
לצפיה ב-'נראה נפלא ה"טולומבה" שלך - אשים מחר, יחד עם מתכון'
נראה נפלא ה"טולומבה" שלך - אשים מחר, יחד עם מתכון
14/12/2017 | 19:13
17
הלביבות, בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.

נירה
לצפיה ב-' לביבות תפו"א'
לביבות תפו"א
14/12/2017 | 10:21
2
105

לביבות תפו"א/אילנית12
כמות בערך כ15 יחידות.

חומרים:
כ500 גרם תפוחי אדמה קלופים (בערך 3 תפוחי אדמה בינונים,אני השתמשתי בתפו"א אדום)
1 בצל מגורד
2 ביצים
כ2 כפות קמח לבן רגיל(אם העיסה מאוד מאוד דלילה להוסיף עוד כף קמח)
מלח ,כמון,פלפל שחור
חופן פטרוזליה
 
הכנה:
מגרדים את תפוחי אדמה בפומפיה על הצד הגס ,שמים במסננת עד להגרת הנוזלים,לסנן ולסחוט היטב
לגרד את הבצל  בפומפיה על הצד הדק דק,גם לסנן לסחוט היטב.מוסיפים את שאר החומרים ,מתבלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
לחמם שמן לא עמוק , לוקחים מהעיסה  בכף  משטחים אותה בעדינות ומטגנים.
טיפ: מטגנים לביבה אחת טועמים אותה אם היא לטעמכם מה טוב,אם לא תוסיפו לעיסה עוד תבלינים.
לאפיה בתנור:
משמנים ניר אפיה בשמן קנולה  ,לוקחים מהעיסה ככף משטחים  ואופים  כ180 מעלות
באמצע האפיה להפוך אותן.
בהצלחה/אילנית12
 
חג אורים שמח
 
לצפיה ב-'נראה מעולה - תודה על המתכון והתמונה היפה'
נראה מעולה - תודה על המתכון והתמונה היפה
14/12/2017 | 19:10
1
39
חג אורים שמח דליה יקרה.

נירה
לצפיה ב-'בשמחה גם לכם'
בשמחה גם לכם
14/12/2017 | 19:25
2
לצפיה ב-'שאלה בנושא עוגת בננות'
שאלה בנושא עוגת בננות
06/12/2017 | 20:52
3
48
בכל המתכונים לעוגת בננות המרכיבים כוללים קמח רגיל, אבקת אפיה וסודה לשתייה. האם זה בכוונת מכוון? כי אני רגילה להשתמש בקמח מלא תופח. האם יש עם זה בעיה? האם חייבים סודה לשתייה בעוגת בננות?
לצפיה ב-'אני משתמשת בדרך כלל בקמח רגיל ומוסיפה'
אני משתמשת בדרך כלל בקמח רגיל ומוסיפה
08/12/2017 | 02:11
2
23
אבקת אפייה בהתאם למתכון, אבל, אם יש לך קמח תופח אפשר בהחלט להשתמש בו לפי כמויות הקמח שבמתכון. לא צריך להוסיף אבקת אפייה.
אני לא מוסיפה אף פעם סודה לשתייה (לא סובלת את טעמה).

מקווה שעזרתי.

ניה
לצפיה ב-'תודה. טוב זה כבר היה מזמן ושוב השתמשתי בתופח'
תודה. טוב זה כבר היה מזמן ושוב השתמשתי בתופח
09/12/2017 | 19:59
1
19
תוהה האם זה משנה...
לצפיה ב-'לא חושבת שזה משנה, אבל בקמח התופח'
לא חושבת שזה משנה, אבל בקמח התופח
09/12/2017 | 22:06
22
שמים מעט מאוד אבקת אפייה, אולי שקית אחת (שעולה אגורות) ובשל כך מנפחים את המחיר בפי-2 ויותר.
על כל שתי כוסות קמח רגיל אני מוסיפה כ-1/2 כפית אבקת אפייה, או לפי הכתוב במתכון.

שבוע טוב,

נירה
לצפיה ב-'הכנת עיסה ללביבות מראש'
הכנת עיסה ללביבות מראש
08/12/2017 | 10:46
1
62
האם ניתן להכין את העיסה ללביבות תפוחי אדמה ערב מראש ולשמור בלילה במקרר?
 
לצפיה ב-'מעולם לא שמרתי, אבל חושבת שאפשר בהחלט'
מעולם לא שמרתי, אבל חושבת שאפשר בהחלט
08/12/2017 | 13:04
25
אבל הטעם לא יהיה אותו טעם כמו בלילה שהוכנה באותו יום.

חג שמח ו

נירה
לצפיה ב-'הדרכה פשוטה להצגת ערכים תזונתיים של מרכיבי התפריט'
הדרכה פשוטה להצגת ערכים תזונתיים של מרכיבי התפריט
23/11/2017 | 18:19
69
שלום לכולם,
יצרתי הדרכה פשוטה לכלי שבעזרתו אפשר לדעת מה הערך הקלורי ומה הערכים התזונתיים (ויטמינים,יסודות כמו זרחן ,אשלגן,סידן ועוד)
להנאתכם בקישור הבא:
https://youtu.be/sskDg_1PJ0g
לצפיה ב-'חצילונים במלית גבינה'
חצילונים במלית גבינה
23/11/2017 | 13:03
1
215
פורסם לראשונה בבלוג שלי 
שילוב של חצילים וגבינה מלוחה מהמטבח הבלקני. 
במתכון זה המלית מתחבאת בתוך חצילונים עגלגלים סגלגלים, מתאים לבראנץ' או ארוחת ערב עם סלט טרי ורענן
המצרכים
10-12 חצילונים קטנים סגלגלים 
הכנת החצילים למילוי
חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.ממליחים במלח גס את פנים החציל ומניחים בצד לחצי שעה 
מצרכים למלית
‏100 גרם בולגרית 3% מגורדת 
100 גרם גבינה לבנה %½
1 פרוסה גבינה 5% קצוצה
2 כפות פירורי לחם  
 כוס תערובת עשבי תיבול טריים(בצל  ירוק, שמיר, כוסברה) קצוצים2 שיני שום כתושות
תרסיס שמן קוקוס/זית 
הכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בתרסיס שמן  תבנית
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה
  3. ממלאים את החריצים שעשינו בחציל  בכמות יפה
  4. מסדרים בצפיפות בתבנית
  5. מרססים בספרי שמן
  6. אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
  7. מגישים חמים עם כף יוגורט סמיך מעל, לצד סלט ירקות טרי.
    לערכים התזונתיים לחצו על הקישור 
לצפיה ב-'נראה טעים-טעים וקל להכנה - אשים'
נראה טעים-טעים וקל להכנה - אשים
02/12/2017 | 09:51
44
בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון הטעים והתמונה היפה.

נירה
לצפיה ב-'מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה'
מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
22/11/2017 | 09:03
1
82

מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
לקאפקייקס-
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
4 כפות קקאו
3/4 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות קוקוס טחון
50 גרם שוקולד צ'יפס
לגנאש נוטלה:
150 גרם ממרח נוטלה
150 מ"ל שמנת מתוקה
אגוזים קצוצים ושוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, חלב , מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים עם עטרות נייר ששומנו בספריי שמן, וממלאים עד ל-3/4 גובה. מעל כל קאפקייק מפזרים שבבי שוקולד צ'יפס.
אופים במשך כ-15-20 דקות לקאפקייקס בינוניים או 12 דקות למיני קאפקייקס. מקררים בטמפ' החדר.
ציפוי גנאש נוטלה-
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים קרם נוטלה ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים במקרר כ 10 דקות.
מצפים את הקאפקייקס בגנאש ומקשטים באגוזים ובשוקולד. שומרים בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.
 
למתכונים נוספים ופרטים לגבי סדנאות בישול באתר
http://almacooking.co/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a7%d7%90%d7%a4%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a7%d7%a1-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a0%d7%95%d7%98%d7%9c%d7%9/
 
בברכה,
לימור :)
 
לצפיה ב-'תודה על המתכון הטעים - בבקשה, בפעם הבאה'
תודה על המתכון הטעים - בבקשה, בפעם הבאה
23/11/2017 | 08:16
84
שימי את המתכון בלי פרסומות לסדנאות. הפרסומות באתר תפוז הן רק בתיאום עם הנהלת הפורומים.

אפשר לשים את המתכון עם קישור לאתר/בלוג כדי לראות תמונות נוספות, ושם אפשר לראות גם את הפרסומות לסדנאות. תודה מראש.

ברוכה הבאה ל"חלבי". הפורום חמים, מזמין ומאוד טעים.  את מוזמנת להישאר. 
נירה
לצפיה ב-'משקה אורז אורגני'
משקה אורז אורגני
18/11/2017 | 10:19
1
23
מישהו יודע כמה זמן מרגע הפתיחה ניתן לשתות את משקה האורז? כתוב עליו שניתן לצרוך 3-4 ימים מרגע הפתיחה, האם זה נכון?
לצפיה ב-'אפשר לטעום לאחר 4-3 ימים, אם הטעם לא השתנה'
אפשר לטעום לאחר 4-3 ימים, אם הטעם לא השתנה
19/11/2017 | 20:18
18
אפשר עדיין לשתות, אבל לאחר יום-יומיים נוספים הייתי זורקת.

נירה
לצפיה ב-'מישהו יודע איפה אפשר למצוא סכו"מ שמיוצר ע"י חברת "ONE"?'
מישהו יודע איפה אפשר למצוא סכו"מ שמיוצר ע"י חברת "ONE"?
15/11/2017 | 11:51
9
36
שלום
 
יש לי בבית סכו"מ ממגוון יצרנים,
והמועדפים עליי, הם הסכו"מ שהם דקים יותר, ולא העבים והמגושמים.
 
באחד הדגמים הדקים שיש לי, חרוטה מאחור המילה "ONE"
 
האם זה אומר למישהו משהו?
מישהו יודע איפה אפשר לקנות סכו"ם של "ONE"?
 
תודה לכולם
לצפיה ב-'תוכל/י לנסות למצוא בחנות של כלי בית'
תוכל/י לנסות למצוא בחנות של כלי בית
19/11/2017 | 20:15
26
בהצלחה.

נירה
לצפיה ב-'ONE היה המותג של שופרסל לפי מיטב זכרוני.'
ONE היה המותג של שופרסל לפי מיטב זכרוני.
22/11/2017 | 20:40
7
22
שווה לבדוק ברשת שופרסל.
רעיה
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
24/11/2017 | 15:59
6
34
רעיה:
מעניין, את הבן אדם השני שאומר לי את זה כבר..
אכן ניסיתי לבדוק בשופרסל שליד הבית שלי, אבל לא מצאתי את זה שם, לצערי הרב..
אנסה בסניפים נוספים, אולי נשאר להם הסוג שיש לי..
 
נירה:
את מתכוונת לחנות ספציפית, או בכלליות?
לצפיה ב-'ONE היה בעבר, כיום מותג הבית נקרא GALA.'
ONE היה בעבר, כיום מותג הבית נקרא GALA.
24/11/2017 | 21:30
5
31
אולי נשאר משהו במחסנים?
יש לי מחבת מעולה שקניתי מזמן בשופרסל והוא ממותג ONE.
שבת שלום!
רעיה
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
06/12/2017 | 19:46
4
24
לגבי "אולי נשאר משהו במחסנים?",
הלוואי והייתי יודע איך להגיע למחסנים..
 
כשניסיתי לדבר עם עובדים בסניף, הם אכן אמרו לי שעכשיו GALA זה המותג שלהם..
 
יש לך רעיון איך למצוא סטוק ישן של ONE?
לצפיה ב-' מצטערת - אין לי רעיון, אבל מצד שני'
מצטערת - אין לי רעיון, אבל מצד שני
06/12/2017 | 20:15
3
19
מדוע אתה "מתעקש" על סט סכום דווקא של ONE?
יש כיום כל כך הרבה סטים בטווח מחירים גדול.
מתארת לעצמי שניתן למצוא סט דומה או מתאים גם אם זה מתוצרת אחרת.
בהצלחה!
רעיה
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
07/12/2017 | 11:42
2
19
ניסיתי למצוא סט דומה שיהיה דק ואלגנטי,
אבל כמעט כל מה שמוכרים היום זה סטים של סכו"ם שהם גדולים ומגושמים..
 
כאילו מתוך מחשבה ש"אם נשים יותר מתכת, הלקוחות יחשבו שזה יותר טוב"..
 
 
לצפיה ב-'מזמן לא חיפשתי/קניתי סכו"ם, כך שאין לי'
מזמן לא חיפשתי/קניתי סכו"ם, כך שאין לי
07/12/2017 | 20:14
1
21
שמץ של מידה מה קיים היום בשוק.
מאחלת לך בהצלחה, שבסופו של דבר תצליח למצוא את מבוקשך.
רעיה
לצפיה ב-'תודה רבה :)'
תודה רבה :)
08/12/2017 | 08:53
2
לצפיה ב-'ריבועי קוקוס שוקולד-שאלה לגבי חלב משומר'
ריבועי קוקוס שוקולד-שאלה לגבי חלב משומר
15/11/2017 | 09:30
1
57
 
שלום לכולם
קיבלתי מתכון ואני מבקשת לדעת במה אפשר להחליף חלב משומר:
2.5 כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה
100 גרם קוקוס
200 גרם שורולד מריר
2 שפורפרות חלב מרוכז
ממיסים חמאה, מוסיפים ביסקוויטים,  משטחים התערובת בתבנית, מפזרים מעל קוקוס, ושוקולד. שופכים על הכל חלב משומר ואופים.
תודה מראש
 
 
 
לצפיה ב-'אפשר להחליף בשמנת מתוקה, אבל צריך להמתיק'
אפשר להחליף בשמנת מתוקה, אבל צריך להמתיק
19/11/2017 | 20:13
22
אותה, וגם להוסיף קורנפלור או קמח על מנת להסמיך את השמנת מעט.
בעיקרון, אני לא אוהבת לשנות מתכונים כבר בפעם הראשונה. פעם ראשונה שאני מכינה, אני מכינה את המתכון כמות שהוא. רק בפעם השניה מנסה לשנות רכיב או שניים אם נראה לי שזה ישפר את המתכון.
המתכון נקרא טעים. ספרי לנו איך יצא. ואם אפשר, צרפי גם תמונה. 

נירה
לצפיה ב-'בקשר למעבד מזון...'
בקשר למעבד מזון...
12/10/2017 | 09:43
5
58
אז זהו, שאין לי... ותכלס מסתדרת מצויין בלעדיו. מצליחה להרים הפקות אוכל בסדר גמור. כשממש צריך, משתמשת בידני עם הידית הירוקה... מה גם שהמטבח אינו גדול ואין מקום למעבד.
אממה
לאחרונה מתחשק לי להכין יותר קציצות והמבורגרים מעדשים וקטניות.
האם יכולים להמליץ על קוצץ חשמלי קטן ואיכותי שיעשה את העבודה? תודה וחג שמח!
לצפיה ב-'יש מועך ירקות ידני עם להב פלדה שאחרי ששמים'
יש מועך ירקות ידני עם להב פלדה שאחרי ששמים
14/10/2017 | 08:43
4
42
בו קטניות שהושרו, אגוזים, ירקות, מפעילים אותו במשיכת חוט (לא חשמלי כלל וכלל). אחד השפים שראיתי בפעולה בטלוויזיה ריסק בו גם קרח (נדמה לי שהוא של חברת ארקוסטיל).
ויש גם מועך ידני לירקות מבושלים לפירה. אפשר להכין בו גם מיץ מירקות.
לא חושבת שתהיה בעיה למעוך בהם קטניות שבושלו.

חפשי בגוגל מועך ירקות או ממחה ירקות ותקבלי מגוון רחב של מכשירים.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'תודה, אבל זה מועך... מחפשת קוצץ...'
תודה, אבל זה מועך... מחפשת קוצץ...
14/10/2017 | 12:16
2
27
לצפיה ב-'במעבד מזון יש אופציית פולסים וניתן להגיע לרמת הטחינה הרצויה'
במעבד מזון יש אופציית פולסים וניתן להגיע לרמת הטחינה הרצויה
25/10/2017 | 10:42
1
14
לצפיה ב-''
30/10/2017 | 07:54
4
לצפיה ב-''
05/11/2017 | 09:44
22
 <a href="https://www.w3schools.com" style="text-decoration: none;color:black;">Google</a>
fdgdb 
dfsnnvkjn
 
לצפיה ב-'הכנת חלב מרוכז בבית'
הכנת חלב מרוכז בבית
07/10/2017 | 09:49
4
71
הי, לפי מתכונים ברשת כמות הסוכר בהכנת חלב מרוכז גדולה מדי לטעמי (2 כוסות סוכר לליטר חלב).
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי או רבע? או שזה כבר לא יצא מרקם של חלב מרוכז?
לצפיה ב-'התוצאה לא תהיה זהה לזו של החלב המרוכז שקונים '
התוצאה לא תהיה זהה לזו של החלב המרוכז שקונים
07/10/2017 | 12:10
2
43
חג שמח

נירה
לצפיה ב-'תודה נירה חג שמח '
תודה נירה חג שמח
07/10/2017 | 17:00
1
8
לצפיה ב-'העונג כולו שלי. '
העונג כולו שלי.
07/10/2017 | 17:15
7

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא קניות באינטרנט
אירוח בנושא קניות...
מומחית לקניות ברשת עונה לכם על כל השאלות הנוגעות...
אירוח בנושא קניות באינטרנט
אירוח בנושא קניות...
מומחית לקניות ברשת עונה לכם על כל השאלות הנוגעות...
אירוח בנושא התמודדות ההורים עם ילד רגיש
אירוח בנושא התמודדות...
פסיכולוגית ומדריכת הורים מייעצת ועונה על שאלות...
אירוח בנושא התמודדות ההורים עם ילד רגיש
אירוח בנושא התמודדות...
פסיכולוגית ומדריכת הורים מייעצת ועונה על שאלות...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ