לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1414414,144 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'חנוכה כבר כאן - כמה מתכונים שמנוניים לחג'
חנוכה כבר כאן - כמה מתכונים שמנוניים לחג
13/12/2017 | 09:15
15
334
אתם מוזמנים להוסיף משלכם.

חג אורים שמח,

נירה
לצפיה ב-'"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12'
"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12
13/12/2017 | 09:18
43
"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון: רינה פושקרנה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע" אילנית12 מהבלוג אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה

באג`יה בצל מטוגן בבלילה/רינה פושקרנה

"בהכנת התערובת אין שימוש במים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים וכך התערובת נדבקת אליו..."

החומרים לכ-12 יחידות:
1 בצל גדול חתוך ומופרד לטבעות
לציפוי:
1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס
קורט מלח
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת צ`ילי
1/2 כפית  כוסברה טחונה
כוסברה טרייה קצוצה
שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- מניחים את כל מרכיבים הבלילה בקערה גדולה ומערבבים היטב.  
- מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. 
- טובלים את טבעות הבצל בתערובת ומערבבים היטב. לוקחים כף או שתיים של תערובת, מעבירים למחבת ומטגנים עד קבלת צבע שחום. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים עם צ`אטני.

הערות של אילנית:
1. נאלצתי לשים ככף מים לתערובת הבצל, העיסה הייתה יבשה מדי.
הבצל צריך להיות מצופה בקמח,ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולהניח בשמן החם.
2. הוספתי כמון טחון לתערובת.
3. הכנתי גם מחצילים ותפוחי אדמה. את החצילים פרסתי דק המלחתי ואחר כך סחטתי מנוזלים. את תפוחי האדמה חתכתי לטבעות דקות דקות.
4. בתערובת של החצילים ותפוחי האדמה הוספתי כחצי כוס המים.
5. הירקות צריכים להיות מצופים בבלילה
6. אוכלים עם  מטבל "צ`אטני".

חג אורים שמח,
אילנית
לצפיה ב-'"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh'
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh
13/12/2017 | 09:21
38
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (אלנה)

החומרים:
2 כוסות חלב חמים
25 גר' (חצי חבילה) שמרים מגורענים טריים
1 ביצה טרופה
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן (בעיקרון חמניות)
3 כוסות קמח מנופה
שמן לטיגון

הכנה:
- שמים את החלב בקערה ומוסיפים את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים את כף השמן והביצה הטרופה. מערבבים שוב.
- מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים קלות.
- מכניסים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים בעזרת מזלג, עד שכל הגושים נעלמים.
- משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
- מחממים שמן במחבת על אש נמוכה יחסית. בעזרת כף מעבירים למחבת החמה תלוליות מהבלילה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מוציאים על נייר סופג ומגישים עם ממרח מלוח או מתוק לפי הטעם (גבינת שמנת 30% וסלמון מעושן זה מעדן).

הערות של אלנה:
1. אל תיבהלו - לא מתקבל כאן בצק, אלא בלילה סמיכה לכן גם צורת הלביבות היא "חופשית" ולא סימטרית
2. אני המרתי 1/2 כוס קמח בקמח מלא
3. לא להתקמצן על השמן! כך הלביבות עסיסיות יותר. 
4. מהירות ההתפחה תלויה כמובן בטמפרטורה באותו יום.
5. הלביבות במיטבן בעודן חמות, אם תרצו לחמם כדאי לעשות זאת בטוסטר אובן.

חג אורים שמח,
אלנה
לצפיה ב-'"ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע'
"ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
13/12/2017 | 09:26
27
"ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"


קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

"'ארנצ'יני' הם כדורי אורז ממולאים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. ארנצ‘יני הוא מאכל רחוב סיציליאני..." (טלי)

החומרים: 
למעטפת:

2 כוסות אורז לריזוטו 
2 כפיות מלח
1 כף חומץ אורז

- מבשלים עם 4 כוסות מים
- כשהאורז מוכן מוסיפים 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוראת, ומערבבים .
מקררים היטב ומוסיפים:
2-1 ביצים (שתהיה עיסה נוחה)
מילוי: כדורי מוצרלה(בייבי)
עלי בזיליקום קצוצים 
עגבניות מיובשות קצוצות
- מצפים את כדורי המוצרלה בעלי הבזיליקום ובעגבניות הקצוצות.
- לוקחים חופן קטן של אורז, מגלגליפ לכדור ובעזרת הבוהן יוצרים חור, מגדילים את החור מעט ויוצרים מעטפת.
- מכניסים למעטפה כדור מוצרלה ומהדקים בזהירות מבלי לקרוע את מעטפת האורז.
ציפוי:
פירורי לחם זהובים
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
*הגשתי עם רוטב עגבניות עשיר בבזיליקום (טלי)

חג אורים שמח,
טלי
 
לצפיה ב-'"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh'
"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
13/12/2017 | 09:40
30
"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (אלנה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"תענוג עגול לחג הקרב ובא..." (אלנה)

הרכיבים ל-24-20 יחידות:
2  ביצים

100 גר' סוכר (אפשר פחות)
1  כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח

250  גר' גבינת טבורוג (או טוב טעם או כנען)
300 גר' קמח + עוד לקימוח
שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת קציפה בהירה מעט.
- מוסיפים את הסודה לשתייה, המלח והגבינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים (בכף עץ או מרית), עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים מקומחות.
- מרדדים לעלה בעובי 0.7-0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בכוס לשתייה קרה, טבלתי את הפיה כל פעם בקמח כדי שהבצק לא ידבק).
- במרכז כל עיגול קורצים עוד עיגול קטן, כדי ליצור חור כמו של דונאטס.
- מטגנים את הפונצ'יקי ואת ה"חורים" בשמן חם בגובה של 3 ס"מ לפחות, עד הזהבה מכל צד.
- מוציאים על נייר סופג, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. 
*חשוב לטרוף את הכל כשזה טרי-טרי
! 

חג אורים שמח,
אלנה




 
לצפיה ב-'"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42'
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
13/12/2017 | 09:44
22
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
מקור המתכוון והתמונה: ענתי42

החומרים:
1/2 2 כוסות קמח רגיל לבן
כף שמרים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים פושרים, או יותר
 ליקר  תפוזים 
אבקת סוכר,ריבה.

הכנה:
- ללוש היטב לקחת חלק מהבצק להכין חנוכיה ולאפות לתנור  בערך כ35 דקות לפני שאנו נותנים לבצק להכפיל עצמו. 
את שאר הבצק שמים בצד עד להכפלה.
- לאחר הכפלת הבצק ליצור כדורים קטנים ושוב שמים בצד לחצי שעה .
- שמים שמן במחבת עמוק ומטגנים את הסופגניות.
סידור "החנוכיה":
לאחר שאפיתי את החנוכיה שמתי מעל סירופ שוקולד ואת הסופגניות הקטנות מסדרים מעל.
 - מפזרים אבקת סוכר ושמים מעט ריבה.
 
חג אורים שמח.
ענתי
 
לצפיה ב-'לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1 '
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1
13/12/2017 | 12:56
23
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים ל-20 לביבות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
2 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
2 כפות פירורי לחם
½ כוס קמח תופח
¼ ליטר שמן לטיגון

הכנה:
- מעבירים לסיר את הכרובים עם כפית מלח ומבשלים עד לריכוך חלקי, כ-20 דקות.
- מסננים את הכרובית ומצננים כ-5 דקות.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים לא דק מדי.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, פירורי לחם, מלח, פלפל ובצל ירוק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מחממים שמן בסיר רחב, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים לביבות, מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה (לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק), הופכים לצד השני, ממשיכים לטגן ומוציאים לנייר סופג.

מטבל גבינת שמנת:
½ קופסה גבינת שמנת 5%
2 כפות מי סודה
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
¼ כפית מלח
1 שן שום כתושה
¼ כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
- מוסיפים לגבינה מי סודה מערבבים היטב, מתבלים במלח פלפל שום ולימון, מוסיפים מלפפון, מערבבים ומתענגים.

חג אורים שמח,
יפצ'וק
 
לצפיה ב-'לביבות תפוחי אדמה/נירה מנסה'
לביבות תפוחי אדמה/נירה מנסה
13/12/2017 | 13:01
41
לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1 (נירה מנסה)
מקור המתכון: נירה מנסה
הוכן וצולם ע"י: satr (ורד)


החומרים:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במי מלח, מעוכים לפירה
1/2כוס שבבי בצל מיובשים רגילים, או מטוגנים
4 ביצים
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים או גבעול אחד של כרישה (פרסה) - רק החלק הלבן, מבושלת קלות במי מלח (רק לריכוך) 
צרור קטן של פטרוזיליה, מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה
1/2 כוס פירורי לחם רגילים, לא מתובלים (אם צריך אז להוסיף קצת)
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס טרי – מי שאוהב יכול להוסיף חצי כפית כמון או כוסברה 
שמן לטיגון

הכנה:
- מערבבים את כל החומרים ומקררים במקרר (בערך שעה).
- מלבבים לביבות ומטגנים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצים קשות וגבינות.

חג אורים שמח,
ורד ונירה
 
לצפיה ב-'"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע'
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
13/12/2017 | 13:06
24
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

"סופגניות אלה הן למעשה פחזניות מטוגנות מצופות אבקת סוכר..." (טלי)

החומרים:
לבצק רבוך: 
מבשלים בסיר: 

1 כוס  מים
100 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
1 כף סוכר
מוסיפים:
1 כוס קמח

הכנה:
- מערבבים היטב ומבשלים עד שהבצק נפרד מהדפנות, מקררים מעט ומוסיפים: כפית גרידת תפוז/לימון, 
מערבבים ומוסיפים 4 ביצים  בכל פעם ביצה אחת תוך בחישה עד שהביצה נבלעת בבצק ומתקבלת בלילה אחידה. מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים חלקים קטנים מהבצק עם שתי כפיות או שתי כפות, תלוי בגודל שרוצים (הן תופחות מאוד אז לא להעמיס על הסיר). לאחר הזהבה מוציאים לנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר .

חג אורים שמח,
טלי
לצפיה ב-'"לטקעס" תרד – אפוי או מטוגן/pirge'
"לטקעס" תרד – אפוי או מטוגן/pirge
13/12/2017 | 13:11
22
"לטקעס" תרד – אפוי או מטוגן/pirge
מקור המתכון והתמונה: pirge (דליה כהן)

- שמים במגי'מיקס עם החלק של הפומפיה (מגררת)  300 גר' עלי תרד (ישר מהשקית), סוחטים היטב היטב (יש המון נוזלים), ומעבירים לקערה.
מוסיפים:
2 ביצים
בצל קצוץ מטוגן רק עד להזהבה
½ כוס קמח מצה
מלח, פלפל שחור, כמה שאוהבים 

- מערבבים. מכינים 10 קציצות יפות ושמנמנות ומטגנים היטב מ-2 הצדדים בשמן קנולה (לא צריך הרבה שמן), מוציאים ומספיגים בנייר סופג.

ורסיה אפויה:
- מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן ואופים כ-20 דקות בחום של 175 מעלות, הופכים, מברישים בטיפונת שמן ואופים את הצד השני.

חג אורים שמח,
פירגה
לצפיה ב-'לביבות וסופגניות לחג מקישורי הפורום '
לביבות וסופגניות לחג מקישורי הפורום
13/12/2017 | 13:16
14
לביבות וסופגניות לחג מקישורי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/771/65820427...

חג אורים שמח,

נירה
 
לצפיה ב-',טולומבה,-לביבות טורקיות בדבש'
,טולומבה,-לביבות טורקיות בדבש
14/12/2017 | 10:17
1
25
לביבות  טורקיות בדבש (טולומבה)   /בני סיידא
 
תמיד קונה אותן מוכנות,הפעם החלטתי להכין,הבעיה שאני לא מפסיקה לאכול אותן
השתמשתי בצנטר כוכב עבה,יצאו בערך 30  יחידות לפי הגודל הזה.
 
חומרים: מידת הכוס 200 מ"ל
לסירופ: 
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
1/4 1 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית מי ורדים
 
לבצק:
1כוס מים
50 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1/2 1 כוסות קמח
1 כף סולת
3 ביצים
שמן לטיגון
 
 
אופן ההכנה:
1.להכנת הסירופ: שמים בסיר את הסוכר,הדבש והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים את מי הורדים,מערבבים ומצננים.
2.להכנת הלביבות: שמים בסיר בינוני את המים והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את המלח,הקמח והסולת ומערבבים עד שנוצר כדור בצק הנפרד מהדפנות של הסיר. מסירים מהאש.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואחרי כל הוספה מערבבים היטב עד שהביצה נבלעת בבצק. (השתמשתי  לעירבוב בכף עץ)
4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכבי גדול ומזליפים לתוך השמן החם קטעי בצק באורך 3 ס"מ.
מטגנים עד שהם משחימים משני הצדדים.
5.מוציאים את הלביבות בכף מחוררת ומעבירים לסירופ הסוכר.
משאירים את הלביבות בסירופ למשך 3 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.
 
בהצלחה/אילנית12מהבלוג:אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה)

 
לצפיה ב-'נראה נפלא ה"טולומבה" שלך - אשים מחר, יחד עם מתכון'
נראה נפלא ה"טולומבה" שלך - אשים מחר, יחד עם מתכון
14/12/2017 | 19:13
6
הלביבות, בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.

נירה
לצפיה ב-' לביבות תפו"א'
לביבות תפו"א
14/12/2017 | 10:21
2
41

לביבות תפו"א/אילנית12
כמות בערך כ15 יחידות.

חומרים:
כ500 גרם תפוחי אדמה קלופים (בערך 3 תפוחי אדמה בינונים,אני השתמשתי בתפו"א אדום)
1 בצל מגורד
2 ביצים
כ2 כפות קמח לבן רגיל(אם העיסה מאוד מאוד דלילה להוסיף עוד כף קמח)
מלח ,כמון,פלפל שחור
חופן פטרוזליה
 
הכנה:
מגרדים את תפוחי אדמה בפומפיה על הצד הגס ,שמים במסננת עד להגרת הנוזלים,לסנן ולסחוט היטב
לגרד את הבצל  בפומפיה על הצד הדק דק,גם לסנן לסחוט היטב.מוסיפים את שאר החומרים ,מתבלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
לחמם שמן לא עמוק , לוקחים מהעיסה  בכף  משטחים אותה בעדינות ומטגנים.
טיפ: מטגנים לביבה אחת טועמים אותה אם היא לטעמכם מה טוב,אם לא תוסיפו לעיסה עוד תבלינים.
לאפיה בתנור:
משמנים ניר אפיה בשמן קנולה  ,לוקחים מהעיסה ככף משטחים  ואופים  כ180 מעלות
באמצע האפיה להפוך אותן.
בהצלחה/אילנית12
 
חג אורים שמח
 
לצפיה ב-'נראה מעולה - תודה על המתכון והתמונה היפה'
נראה מעולה - תודה על המתכון והתמונה היפה
14/12/2017 | 19:10
1
12
חג אורים שמח דליה יקרה.

נירה
לצפיה ב-'בשמחה גם לכם'
בשמחה גם לכם
14/12/2017 | 19:25
1
לצפיה ב-'שאלה בנושא עוגת בננות'
שאלה בנושא עוגת בננות
06/12/2017 | 20:52
3
15
בכל המתכונים לעוגת בננות המרכיבים כוללים קמח רגיל, אבקת אפיה וסודה לשתייה. האם זה בכוונת מכוון? כי אני רגילה להשתמש בקמח מלא תופח. האם יש עם זה בעיה? האם חייבים סודה לשתייה בעוגת בננות?
לצפיה ב-'אני משתמשת בדרך כלל בקמח רגיל ומוסיפה'
אני משתמשת בדרך כלל בקמח רגיל ומוסיפה
08/12/2017 | 02:11
2
10
אבקת אפייה בהתאם למתכון, אבל, אם יש לך קמח תופח אפשר בהחלט להשתמש בו לפי כמויות הקמח שבמתכון. לא צריך להוסיף אבקת אפייה.
אני לא מוסיפה אף פעם סודה לשתייה (לא סובלת את טעמה).

מקווה שעזרתי.

ניה
לצפיה ב-'תודה. טוב זה כבר היה מזמן ושוב השתמשתי בתופח'
תודה. טוב זה כבר היה מזמן ושוב השתמשתי בתופח
09/12/2017 | 19:59
1
8
תוהה האם זה משנה...
לצפיה ב-'לא חושבת שזה משנה, אבל בקמח התופח'
לא חושבת שזה משנה, אבל בקמח התופח
09/12/2017 | 22:06
10
שמים מעט מאוד אבקת אפייה, אולי שקית אחת (שעולה אגורות) ובשל כך מנפחים את המחיר בפי-2 ויותר.
על כל שתי כוסות קמח רגיל אני מוסיפה כ-1/2 כפית אבקת אפייה, או לפי הכתוב במתכון.

שבוע טוב,

נירה
לצפיה ב-'הכנת עיסה ללביבות מראש'
הכנת עיסה ללביבות מראש
08/12/2017 | 10:46
1
39
האם ניתן להכין את העיסה ללביבות תפוחי אדמה ערב מראש ולשמור בלילה במקרר?
 
לצפיה ב-'מעולם לא שמרתי, אבל חושבת שאפשר בהחלט'
מעולם לא שמרתי, אבל חושבת שאפשר בהחלט
08/12/2017 | 13:04
13
אבל הטעם לא יהיה אותו טעם כמו בלילה שהוכנה באותו יום.

חג שמח ו

נירה
לצפיה ב-'הדרכה פשוטה להצגת ערכים תזונתיים של מרכיבי התפריט'
הדרכה פשוטה להצגת ערכים תזונתיים של מרכיבי התפריט
23/11/2017 | 18:19
36
שלום לכולם,
יצרתי הדרכה פשוטה לכלי שבעזרתו אפשר לדעת מה הערך הקלורי ומה הערכים התזונתיים (ויטמינים,יסודות כמו זרחן ,אשלגן,סידן ועוד)
להנאתכם בקישור הבא:
https://youtu.be/sskDg_1PJ0g
לצפיה ב-'חצילונים במלית גבינה'
חצילונים במלית גבינה
23/11/2017 | 13:03
1
151
פורסם לראשונה בבלוג שלי 
שילוב של חצילים וגבינה מלוחה מהמטבח הבלקני. 
במתכון זה המלית מתחבאת בתוך חצילונים עגלגלים סגלגלים, מתאים לבראנץ' או ארוחת ערב עם סלט טרי ורענן
המצרכים
10-12 חצילונים קטנים סגלגלים 
הכנת החצילים למילוי
חורצים צורת צלב בחלק התחתון (העגול) של כל חציל – החתך צריך להגיע לעומק של מעט יותר ממחצית החציל. מקפידים שהגבעול והעטרת סביבו יישארו שלמים ומחוברים לחציל.ממליחים במלח גס את פנים החציל ומניחים בצד לחצי שעה 
מצרכים למלית
‏100 גרם בולגרית 3% מגורדת 
100 גרם גבינה לבנה %½
1 פרוסה גבינה 5% קצוצה
2 כפות פירורי לחם  
 כוס תערובת עשבי תיבול טריים(בצל  ירוק, שמיר, כוסברה) קצוצים2 שיני שום כתושות
תרסיס שמן קוקוס/זית 
הכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בתרסיס שמן  תבנית
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה
  3. ממלאים את החריצים שעשינו בחציל  בכמות יפה
  4. מסדרים בצפיפות בתבנית
  5. מרססים בספרי שמן
  6. אופים כ-30 דקות עד שהמלית מבעבעת והחצילונים רכים.
  7. מגישים חמים עם כף יוגורט סמיך מעל, לצד סלט ירקות טרי.
    לערכים התזונתיים לחצו על הקישור 
לצפיה ב-'נראה טעים-טעים וקל להכנה - אשים'
נראה טעים-טעים וקל להכנה - אשים
02/12/2017 | 09:51
23
בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון הטעים והתמונה היפה.

נירה
לצפיה ב-'מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה'
מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
22/11/2017 | 09:03
1
43

מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
לקאפקייקס-
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
4 כפות קקאו
3/4 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות קוקוס טחון
50 גרם שוקולד צ'יפס
לגנאש נוטלה:
150 גרם ממרח נוטלה
150 מ"ל שמנת מתוקה
אגוזים קצוצים ושוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, חלב , מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים עם עטרות נייר ששומנו בספריי שמן, וממלאים עד ל-3/4 גובה. מעל כל קאפקייק מפזרים שבבי שוקולד צ'יפס.
אופים במשך כ-15-20 דקות לקאפקייקס בינוניים או 12 דקות למיני קאפקייקס. מקררים בטמפ' החדר.
ציפוי גנאש נוטלה-
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים קרם נוטלה ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים במקרר כ 10 דקות.
מצפים את הקאפקייקס בגנאש ומקשטים באגוזים ובשוקולד. שומרים בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.
 
למתכונים נוספים ופרטים לגבי סדנאות בישול באתר
http://almacooking.co/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a7%d7%90%d7%a4%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%a7%d7%a1-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a0%d7%95%d7%98%d7%9c%d7%9/
 
בברכה,
לימור :)
 
לצפיה ב-'תודה על המתכון הטעים - בבקשה, בפעם הבאה'
תודה על המתכון הטעים - בבקשה, בפעם הבאה
23/11/2017 | 08:16
46
שימי את המתכון בלי פרסומות לסדנאות. הפרסומות באתר תפוז הן רק בתיאום עם הנהלת הפורומים.

אפשר לשים את המתכון עם קישור לאתר/בלוג כדי לראות תמונות נוספות, ושם אפשר לראות גם את הפרסומות לסדנאות. תודה מראש.

ברוכה הבאה ל"חלבי". הפורום חמים, מזמין ומאוד טעים.  את מוזמנת להישאר. 
נירה
לצפיה ב-'משקה אורז אורגני'
משקה אורז אורגני
18/11/2017 | 10:19
1
13
מישהו יודע כמה זמן מרגע הפתיחה ניתן לשתות את משקה האורז? כתוב עליו שניתן לצרוך 3-4 ימים מרגע הפתיחה, האם זה נכון?
לצפיה ב-'אפשר לטעום לאחר 4-3 ימים, אם הטעם לא השתנה'
אפשר לטעום לאחר 4-3 ימים, אם הטעם לא השתנה
19/11/2017 | 20:18
14
אפשר עדיין לשתות, אבל לאחר יום-יומיים נוספים הייתי זורקת.

נירה
לצפיה ב-'מישהו יודע איפה אפשר למצוא סכו"מ שמיוצר ע"י חברת "ONE"?'
מישהו יודע איפה אפשר למצוא סכו"מ שמיוצר ע"י חברת "ONE"?
15/11/2017 | 11:51
9
21
שלום
 
יש לי בבית סכו"מ ממגוון יצרנים,
והמועדפים עליי, הם הסכו"מ שהם דקים יותר, ולא העבים והמגושמים.
 
באחד הדגמים הדקים שיש לי, חרוטה מאחור המילה "ONE"
 
האם זה אומר למישהו משהו?
מישהו יודע איפה אפשר לקנות סכו"ם של "ONE"?
 
תודה לכולם
לצפיה ב-'תוכל/י לנסות למצוא בחנות של כלי בית'
תוכל/י לנסות למצוא בחנות של כלי בית
19/11/2017 | 20:15
16
בהצלחה.

נירה
לצפיה ב-'ONE היה המותג של שופרסל לפי מיטב זכרוני.'
ONE היה המותג של שופרסל לפי מיטב זכרוני.
22/11/2017 | 20:40
7
11
שווה לבדוק ברשת שופרסל.
רעיה
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
24/11/2017 | 15:59
6
17
רעיה:
מעניין, את הבן אדם השני שאומר לי את זה כבר..
אכן ניסיתי לבדוק בשופרסל שליד הבית שלי, אבל לא מצאתי את זה שם, לצערי הרב..
אנסה בסניפים נוספים, אולי נשאר להם הסוג שיש לי..
 
נירה:
את מתכוונת לחנות ספציפית, או בכלליות?
לצפיה ב-'ONE היה בעבר, כיום מותג הבית נקרא GALA.'
ONE היה בעבר, כיום מותג הבית נקרא GALA.
24/11/2017 | 21:30
5
17
אולי נשאר משהו במחסנים?
יש לי מחבת מעולה שקניתי מזמן בשופרסל והוא ממותג ONE.
שבת שלום!
רעיה
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
06/12/2017 | 19:46
4
5
לגבי "אולי נשאר משהו במחסנים?",
הלוואי והייתי יודע איך להגיע למחסנים..
 
כשניסיתי לדבר עם עובדים בסניף, הם אכן אמרו לי שעכשיו GALA זה המותג שלהם..
 
יש לך רעיון איך למצוא סטוק ישן של ONE?
לצפיה ב-' מצטערת - אין לי רעיון, אבל מצד שני'
מצטערת - אין לי רעיון, אבל מצד שני
06/12/2017 | 20:15
3
3
מדוע אתה "מתעקש" על סט סכום דווקא של ONE?
יש כיום כל כך הרבה סטים בטווח מחירים גדול.
מתארת לעצמי שניתן למצוא סט דומה או מתאים גם אם זה מתוצרת אחרת.
בהצלחה!
רעיה
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
07/12/2017 | 11:42
2
3
ניסיתי למצוא סט דומה שיהיה דק ואלגנטי,
אבל כמעט כל מה שמוכרים היום זה סטים של סכו"ם שהם גדולים ומגושמים..
 
כאילו מתוך מחשבה ש"אם נשים יותר מתכת, הלקוחות יחשבו שזה יותר טוב"..
 
 
לצפיה ב-'מזמן לא חיפשתי/קניתי סכו"ם, כך שאין לי'
מזמן לא חיפשתי/קניתי סכו"ם, כך שאין לי
07/12/2017 | 20:14
1
3
שמץ של מידה מה קיים היום בשוק.
מאחלת לך בהצלחה, שבסופו של דבר תצליח למצוא את מבוקשך.
רעיה
לצפיה ב-'תודה רבה :)'
תודה רבה :)
08/12/2017 | 08:53
לצפיה ב-'ריבועי קוקוס שוקולד-שאלה לגבי חלב משומר'
ריבועי קוקוס שוקולד-שאלה לגבי חלב משומר
15/11/2017 | 09:30
1
35
 
שלום לכולם
קיבלתי מתכון ואני מבקשת לדעת במה אפשר להחליף חלב משומר:
2.5 כוסות פירורי ביסקוויטים
100 גרם חמאה
100 גרם קוקוס
200 גרם שורולד מריר
2 שפורפרות חלב מרוכז
ממיסים חמאה, מוסיפים ביסקוויטים,  משטחים התערובת בתבנית, מפזרים מעל קוקוס, ושוקולד. שופכים על הכל חלב משומר ואופים.
תודה מראש
 
 
 
לצפיה ב-'אפשר להחליף בשמנת מתוקה, אבל צריך להמתיק'
אפשר להחליף בשמנת מתוקה, אבל צריך להמתיק
19/11/2017 | 20:13
11
אותה, וגם להוסיף קורנפלור או קמח על מנת להסמיך את השמנת מעט.
בעיקרון, אני לא אוהבת לשנות מתכונים כבר בפעם הראשונה. פעם ראשונה שאני מכינה, אני מכינה את המתכון כמות שהוא. רק בפעם השניה מנסה לשנות רכיב או שניים אם נראה לי שזה ישפר את המתכון.
המתכון נקרא טעים. ספרי לנו איך יצא. ואם אפשר, צרפי גם תמונה. 

נירה
לצפיה ב-'בקשר למעבד מזון...'
בקשר למעבד מזון...
12/10/2017 | 09:43
5
43
אז זהו, שאין לי... ותכלס מסתדרת מצויין בלעדיו. מצליחה להרים הפקות אוכל בסדר גמור. כשממש צריך, משתמשת בידני עם הידית הירוקה... מה גם שהמטבח אינו גדול ואין מקום למעבד.
אממה
לאחרונה מתחשק לי להכין יותר קציצות והמבורגרים מעדשים וקטניות.
האם יכולים להמליץ על קוצץ חשמלי קטן ואיכותי שיעשה את העבודה? תודה וחג שמח!
לצפיה ב-'יש מועך ירקות ידני עם להב פלדה שאחרי ששמים'
יש מועך ירקות ידני עם להב פלדה שאחרי ששמים
14/10/2017 | 08:43
4
30
בו קטניות שהושרו, אגוזים, ירקות, מפעילים אותו במשיכת חוט (לא חשמלי כלל וכלל). אחד השפים שראיתי בפעולה בטלוויזיה ריסק בו גם קרח (נדמה לי שהוא של חברת ארקוסטיל).
ויש גם מועך ידני לירקות מבושלים לפירה. אפשר להכין בו גם מיץ מירקות.
לא חושבת שתהיה בעיה למעוך בהם קטניות שבושלו.

חפשי בגוגל מועך ירקות או ממחה ירקות ותקבלי מגוון רחב של מכשירים.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'תודה, אבל זה מועך... מחפשת קוצץ...'
תודה, אבל זה מועך... מחפשת קוצץ...
14/10/2017 | 12:16
2
24
לצפיה ב-'במעבד מזון יש אופציית פולסים וניתן להגיע לרמת הטחינה הרצויה'
במעבד מזון יש אופציית פולסים וניתן להגיע לרמת הטחינה הרצויה
25/10/2017 | 10:42
1
10
לצפיה ב-''
30/10/2017 | 07:54
4
לצפיה ב-''
05/11/2017 | 09:44
17
 <a href="https://www.w3schools.com" style="text-decoration: none;color:black;">Google</a>
fdgdb 
dfsnnvkjn
 
לצפיה ב-'הכנת חלב מרוכז בבית'
הכנת חלב מרוכז בבית
07/10/2017 | 09:49
4
55
הי, לפי מתכונים ברשת כמות הסוכר בהכנת חלב מרוכז גדולה מדי לטעמי (2 כוסות סוכר לליטר חלב).
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי או רבע? או שזה כבר לא יצא מרקם של חלב מרוכז?
לצפיה ב-'התוצאה לא תהיה זהה לזו של החלב המרוכז שקונים '
התוצאה לא תהיה זהה לזו של החלב המרוכז שקונים
07/10/2017 | 12:10
2
32
חג שמח

נירה
לצפיה ב-'תודה נירה חג שמח '
תודה נירה חג שמח
07/10/2017 | 17:00
1
6
לצפיה ב-'העונג כולו שלי. '
העונג כולו שלי.
07/10/2017 | 17:15
6
לצפיה ב-'הכנת גבינה'
הכנת גבינה
05/10/2017 | 20:29
2
41
אני רוצה להכין גבינות.
איפה אפשר לקנות אנזים הגבנות וחיתול בד?
לצפיה ב-'אנזים אפשר לקנות בבית מרקחת בד חיתול'
אנזים אפשר לקנות בבית מרקחת בד חיתול
06/10/2017 | 21:49
29
בחנויות לבגדי תינוקות.

בהצלחה,

נירה
לצפיה ב-'זה מאוד קשה להכין גבינה לבד'
זה מאוד קשה להכין גבינה לבד
31/10/2017 | 13:00
8
לצפיה ב-'קישור למבחר מטעמים וקינוחים לחג ממאמרי פורום אוכל חלבי '
קישור למבחר מטעמים וקינוחים לחג ממאמרי פורום אוכל חלבי
20/09/2017 | 07:13
104
מבחר מטעמים וקינוחים לראש השנה ממאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/subcategory...

שנה טובה ומתוקה לכל דיירי הפורום וסמוייו.

תיהנו,

נירה
לצפיה ב-'שנה טובה ומתוקה "חלביים" ו"סמויים" '
שנה טובה ומתוקה "חלביים" ו"סמויים"
19/09/2017 | 20:24
32
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:18
15
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'מחפשת רעיון לכדורי שוקולד שכמות אבקת הקקאו'
מחפשת רעיון לכדורי שוקולד שכמות אבקת הקקאו
25/08/2017 | 18:38
2
63
חייבת להיות מעל 200 גרם אבקת קקאו.
 
אני מחפשת רעיון של כיצד להכין כדורי שוקולד מהמרכיבים שאפרט בהמשך בלבד (בלי תוספת של רכיבים נוספים), בלי שהכדורי שוקולד ייצאו מרים מידי (בגלל הקקאו) או מתוקים מידי (בגלל הקוקוס והביסקוויטים והדבש).
 
1. כמות קוקוס של עד 2 כוסות קוקוס
2. כמות דבש של עד 4 כפות דבש
3. כמות חלב של עד 5 כוסות דבש
4. כמות אבקת קקאו של מעל 200 גרם אבקת קקאו
5. כמות ביסקוויטים של עד 1 קילו ביסקוויטים
 
אני מבקשת ממכם עזרה בהרכבת מינונים של כל אחד מהמרכיבים שכתבתי כדי להכין כדורי שוקולד מוצלחים, אבל המרכיב היחיד שחייב להיות מעל 200 גרם הוא אבקת הקקאו שחייבת להיות מעל 200 גרם אבקת קקאו.
 
תודה לכם מראש
 
 
 
לצפיה ב-'תיקון - עד 4 כפות דבש ועד 5 כוסות חלב'
תיקון - עד 4 כפות דבש ועד 5 כוסות חלב
25/08/2017 | 18:50
13
לצפיה ב-'לא הוסבר לנו למה כמות הקקאו חייבת להיות'
לא הוסבר לנו למה כמות הקקאו חייבת להיות
26/08/2017 | 08:10
36
מעל 200 גר'.
כמות כזו גדולה של קקאו (200 גר'=2 כוסות של 200 מ"ל) עם כל כך מעט דבש תניב כדורי שוקולד מרים במיוחד.
ודבר נוסף, אפשר להמיר חלק מהקקאו בשוקולד מריר (יוסיף מעט מתיקות למתכון וישביח את הטעם).
כמו כן, אפשר להחליף חלק מהחלב בשמנת מתוקה (תוסיף מרקם חלקלק-נימוח יותר, טעם מתקתק יותר ותמתן את מרירות הקקאו).

ברוך/ה הבא/ה ל"חלבי". הפורום, טעים, נעים ומכניס אורחים.

נירה
לצפיה ב-'מחפש רעיונות מה אפשר להוסיף לתה'
מחפש רעיונות מה אפשר להוסיף לתה
24/08/2017 | 12:22
2
45
שלום לכולם

אני מכין באופן קבוע תה קר, כל פעם מסוג אחר של תה,
ולא מוסיף סוכר.

אני מחפש רעיונות מה אפשר להוסיף לתה (שזה לא סוכר, או תחליפיו כגון סטיביה וכו') שייתן לזה יותר טעם מעניין/טעים.

האם יש לכם רעיונות?

תודה רבה
לצפיה ב-'אפשר להוסיף דבש, סילאן, או לאכול יחד עם'
אפשר להוסיף דבש, סילאן, או לאכול יחד עם
25/08/2017 | 04:20
1
37
התה פירות מיובשים, כמו תמרים, משמשים, שזיפים, ועוד...
במשפחתי נהגו להוסיף לתה קונפיטורת דובדבנים ביתית. טעם נפלא.

נירה|םרח|
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
25/08/2017 | 07:59
6
לצפיה ב-' אתם מוזמנים לפורום קינוחים ומנות אחרונות '
אתם מוזמנים לפורום קינוחים ומנות אחרונות
21/08/2017 | 13:54
37
אוהבים שוקולד, שמרים וגבינות קצפות, בצקים וסוכריות 
בפורום קינוחים ומנות אחרונות מחכים לכם, אתם מוזמנים לשאול, להתייעץ ולשתף בקינוחים הכי שווים
 
 
לצפיה ב-'שלום לכם. לא הצלחתי למצוא'
שלום לכם. לא הצלחתי למצוא
02/08/2017 | 20:50
86
אתרי אוכל לא ישראלים. בעצם לא יודעת איך לחפש. מישהו מוכן לשלוח לי קישורים?
 
בעיקר שימורים ואוכל יבש
 
הרבה תודה לעוזרים
לצפיה ב-'תחליף למיץ תפוז'
תחליף למיץ תפוז
31/07/2017 | 22:03
2
68
האם במקום מיץ תפוז אפשר להשתמש בשמנת פרווה .תודה כלומר 1 כוס שמנת פרווה במקום כוס מיץ תפוז
לצפיה ב-'עדיף מים...שמנת שמן מידיי'
עדיף מים...שמנת שמן מידיי
09/08/2017 | 08:40
17
לצפיה ב-'היי גליגלי - סליחה על התגובה המאוחרת. לא הייתי כאן'
היי גליגלי - סליחה על התגובה המאוחרת. לא הייתי כאן
14/08/2017 | 19:29
76
תלוי במתכון - אם את רוצה להשאיר את המתכון פרווה דווקא, אפשר להחליף גם במיץ פירות אחר, כמו תפוחים, לימונדה, נקטר אפרסקים, ועוד, כיד הדמיון הטובה על האופה...

אם ברצונך לקבל תשובות נוספות צריך לראות את המתכון כדי שאפשר יהיה לתת תשובה ממצה יותר.

בהצלחה,

נירה

חם בפורומים של תפוז

המוזיקאי לירון עמרם מתארח בפורום
המוזיקאי לירון עמרם...
המוזיקאי המוכשר והייחודי ופריצת השנה בגלגל``צ...
המוזיקאי לירון עמרם מתארח בפורום
המוזיקאי לירון עמרם...
המוזיקאי המוכשר והייחודי ופריצת השנה בגלגל``צ...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ