לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4471544,715 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'גלילות כרישה'
גלילות כרישה
14/04/2019 | 09:58
2
133
היינו במסעדה כלשהי.
\הזמנו כרישה ממולאה.. דא עקא, עלי הכרישה היו כלכך קשים, שגם הסכין שקיבלתי מהמסעדה [ סכין מסור קטן ] לא צלח את מלאכת חיתוך עלי הכרישה.
מהי ההמלצה לריכוך עלי הכרישה בטרם מילויים , על מנת שיהיו רכים וטעימים?
לצפיה ב-'פשוט, כמו כל דבר - לאדות או לבשל. '
פשוט, כמו כל דבר - לאדות או לבשל.
14/04/2019 | 13:09
1
45
לצפיה ב-''
15/04/2019 | 07:05
2
לצפיה ב-'לחנהפ'
לחנהפ
11/04/2019 | 21:06
3
181
תיבת המסרים שלי לא עובדת ולכן אענה לך כאן.
התחליף שאני מציע הוא ציר בקר מבושל עם פטריות שיטאקי*
בערך 1-2 פטריות לכוס ציר, לבשל כ-15 דקות, לצנן ולעבד במעבד
מזון, ניתן לסנן או לא.
תוסיפי תיבול לטעמך (מלח, פלפל, דבש או סילאן...)
*פטריות שיטאקי טריות או מיובשות מושרות במים חמימים.
 
לצפיה ב-'תודה לך על התשובה'
תודה לך על התשובה
12/04/2019 | 07:22
2
62
ציר בקר אי אפשר כי צריך צמחוני, אבל פטריות בהחלט אחפש, מקווה שיהיו כשרות לפסח
לצפיה ב-'אז ציר ירקות או '
אז ציר ירקות או
12/04/2019 | 08:19
1
71
רק פטריות יער ושיטאקי מים עד כיסוי ולעבד במעבד מזון.
לסנן או לא.
לצפיה ב-''
12/04/2019 | 15:05
7
לצפיה ב-'פירוש שם של מנה'
פירוש שם של מנה
10/04/2019 | 21:31
6
158
בתפריט מסעדה מזרחית מופיע: "מאנדי בשר בזרב".
מה זה מאנדי? זרב זה סוג של תנור?
לצפיה ב-'בטח כמוך גגלתי - יש הרבה תמונות '
בטח כמוך גגלתי - יש הרבה תמונות
11/04/2019 | 07:54
92
אבל לא הבנתי מה זה.
לצפיה ב-'זרב - בישול איטי של עוף ובקר בתוך האדמה.'
זרב - בישול איטי של עוף ובקר בתוך האדמה.
11/04/2019 | 10:02
4
108
או סוג של תנור מסורתי עשוי אבן (?) ואדמה.
מאנדי, לא הצלחתי למצוא, רייס דייויס? (נדמה לי), או המאמן.
לצפיה ב-'מתברר שזה אותו הדבר'
מתברר שזה אותו הדבר
11/04/2019 | 10:11
3
456
מאנדי וזרב.
הנה קישור לדף בויקי באנגלית [ לא מיתרגם לעברית] המאנדי 
 
Mandi (Arabic: مندي‎) is a traditional dish originated from Hadhramaut, Yemen,[1] consisting mainly of meat and rice with a special blend of spices. It is cooked in a pit underground. It's extremely popular and prevalent in most areas of the Arabian Peninsula, and even considered a staple dish in many regions. It's
 
also found in Egypt, the Levant, and Turkey.
 
זרב = כמו שכתבה לפני מיקהפ  "זרב” משמעותו היא - בישול איטי של מנות בקר ועוף בתוך האדמה בחום הנובע משריפת פחם ועצים בתוך הבורות.
נסו את מנת השף שלנו "זרב" - כתף כבש, על מצע אורז, תפוחי אדמה, בטטות וירקות שורש.
 
מכאן עולה השאלה - מדוע אם כך לקרוא למנה בשני השמות של אותה טכניקת בישול? קצת "פלצנות" או אולי בורות של בעלי המסעדה?
לצפיה ב-'לעוזרת הבדואית אין שום מושג,'
לעוזרת הבדואית אין שום מושג,
11/04/2019 | 10:32
82
מהמרת על בורות, ו/או נסיון לדבר במילים לא מובנות בכוונה. (אקזוטיות או משהו).
לצפיה ב-'מנדי וזרבּ זה לא אותו דבר, אלו הם סוג מאכל ושיטת הכנה.'
מנדי וזרבּ זה לא אותו דבר, אלו הם סוג מאכל ושיטת הכנה.
11/04/2019 | 20:20
1
95
 
הזרבּ (زرب) היא שיטת בישול בתוך בור באדמה שאנחנו מכירים מהרבה תרבויות פרימיטיביות, כיום מדובר במעין תנור שבנוי בתוך בור ובד"כ מדופן בלבנים או בבטון.
 
המנדי (مندي)לעומתו הוא מאכל המורכב בעיקר מאורז ובשר כלשהו שכפי הנראה במקור היה מבושל/נאפה בתוך הזרבּ וכיום מוכן לרוב בתנור רגיל או על גבי כירת גז עם או בלי תוספת עישון כלשהו. בחלק מהמתכונים באתרים הערבים יש אפילו לא עלינו תוספת של צבעי מאכל שונים על מנת שהאורז יצא בצבעים שונים, פיכס.
 
אם כתוב בתפריט של המסעדה שהמנדי הוכן בזרב זה אומר שמנת המנדי בושלה בדרך המסורתית בתוך זרב, אני כמובן הייתי רץ לראות את זה במו עיניי אבל זה רק בגלל שאני קטן אמונה מבטן ומלידה.
 
לצפיה ב-'מדויק '
מדויק
12/04/2019 | 08:23
21
לצפיה ב-'תגידו האם יש דבר כזה בישול יתר של מוצרי עוף?'
תגידו האם יש דבר כזה בישול יתר של מוצרי עוף?
08/04/2019 | 10:07
8
130
ושאלה נוספת - אם אני רוצה לבשל בסיר - האם אפשר לבשל רק עם מים? בלי שום תוספת. אני לא יודע איך להסביר את זה אבל אני מעדיף לאכול את הבשר עם כמה שפחות שומנים, לכלוך ושאר הפרשות שמתערבבות עם שאר התוספות שמבשלים ביחד עם העוף. אז האם זה אפשרי ומה משך הבישול הממוצע לחלקים השונים. לא חובה מדוייק אלא שאהיה בכיוון. תודה
לצפיה ב-''
08/04/2019 | 13:28
3
97
לבשל עוף במים בלי תבלינים? נשמע לי  בעעע
לעוף יש שומן
הפרשות?
תאכל חסה
אפשר לבשל עוף מתובל עם או בלי ירקות 0הם לא שומנים אלא נותני טעעם)
כבר עדיף לצלות בגריל ואולי יתאים לך המתכון של עוף במלח:
שמים עוף על תבנית, מפזרים מסביב , מבלי שיגע בעוף, מלח גס וצולים
לצפיה ב-'תודה אנסה. אגב האם יש מכשיר חותך לקוביות תפו"א?'
תודה אנסה. אגב האם יש מכשיר חותך לקוביות תפו"א?
08/04/2019 | 17:47
2
77
או אפילו לרצועות/פלחים. העיקר שיצאו כמה שיותר דומים. ניסיתי בעבר לקנות משהו זול והתאכזבתי
לצפיה ב-'יש מכשיר מעולה שמאפשר כמעט כל צורה'
יש מכשיר מעולה שמאפשר כמעט כל צורה
08/04/2019 | 20:06
96
 
קוראים לו סכין מטבח וניתן להשיגו בחנויות המתמחות, מומלץ בחום.
 
ועכשיו ברצינות, באמת שאין שום צורך במכשיר מיוחד וכל סכין סבירה עושה יופי את העבודה. גם אין צורך בגודל זהה על המילימטר, גודל אחיד מקורב זה בסדר גמור.
 
בהצלחה.
לצפיה ב-'ישנה מנדולינה - מכשיר מצויין ומסוכן לאצבעות'
ישנה מנדולינה - מכשיר מצויין ומסוכן לאצבעות
09/04/2019 | 10:36
66
לפריסת פרוסות אחידות בצורה מהירה.
ישנו המכשיר המייצר קוביות בגדלים שונים שנמכר כעת בערוץ הקניות - היה לנו פעם, די מהר נפטרנו ממנו, כי כמו שכתב השיחח' - סכין מטבח "הכי טוב".
לצפיה ב-'בוא נתחיל ונאמר - בטח שאפשר'
בוא נתחיל ונאמר - בטח שאפשר
09/04/2019 | 10:33
3
79
אני מניח שמאז רתיחת המים משהו כמו חצי שעה עד שעה.
ברם, אבל -
חזה עוף מטבעו נוטה להיות יבש, כך שבישול שלו במים יצור מוצר לא ממש טעים.
עם זאת -
לא נראה לי שיש לך התנגדות למלח, לפלפל שחר, נכון? אז חוץ ממים שים קצת מלח גס, חצי כפית לליטר מים ובזוק פלפל שחור גרוס טרי או פלפל שחור דק, לפי הטעם.
בהצלחה
לצפיה ב-'עוד לא ניסיתי. זה יקרה בשבע הבא. '
עוד לא ניסיתי. זה יקרה בשבע הבא.
10/04/2019 | 22:43
2
63
כל הזוהמה שמתערבבת עם שאר המזון מגעילה אותי ולכן אני רוצה להפריד. ברור שאין כוונה לאכול תפל. בסוף זה משתלב עם שאר מאכלים. הרעיון להפריד רק בשלב הבישול
לצפיה ב-'זוהמה? זו מילה קשה מאוד בעברית'
זוהמה? זו מילה קשה מאוד בעברית
11/04/2019 | 07:48
1
63
בבישול בשר, למשל, נוצרת עכירות, נוצרת גם שכבת שומן שיש לְכַפּוֹת ולנקות, מהי שאר הזוהמה?
אם אתה משתמש במוצרי מזון נקיים, שעברו שטיפה לפני השימוש [ אני שוטף גם את הבשר ] - למה שתהיה זוהמה?
לצפיה ב-'*לכפות - צ"ל לקפות '
*לכפות - צ"ל לקפות
11/04/2019 | 10:03
50
ותבורך הגולשת, מיקהפ,  שתיקנה אותי.
לצפיה ב-'שאלת בחירות :) ... תנור מובנה וכיריים !'
שאלת בחירות :) ... תנור מובנה וכיריים !
09/04/2019 | 08:10
9
71
אחרי שנים רבות, פעם ראשונה שאנחנו מפרידים תנור וכיריים...
אשמח מאוד להמלצות לגבי כל אחד מהם. גודל סטנדרטי, מחיר סביר.
לגבי תנור - יש לי תנור זנוסי מובנה, שלדעתי מזייף מאוד בטמפרטורה.
מתכונים של 180 מעלות, אני שמה על 200-210 למשל.

לגבי כיריים - באותו תנור משולב זנוסי - יש להבה טורבו שמשמשת אותי
רק להרתחה וגם כל הלהבות האחרות לא ממש נמוכות.
איזה המלצות נוספות יש לבדיקה? יתרונות של קרמיקה / זכוכית / אינדוקציה?

תודה רבה למשיבים (ובחירות מוצלחות :)...
לצפיה ב-'בקר טוב ויום בחירה לעם ישראל ובעבורו'
בקר טוב ויום בחירה לעם ישראל ובעבורו
09/04/2019 | 10:40
3
61
אנחנו הפרדנו לפני כמה שנים, אלה הבחירות שלנו:
1. תנור של זאוטר, כיריים גדולים [ חמש להבות ] של זאוטר- על גז.
אנחנו סופר מרוצים.
דבר אחד שמעיב על "אושרנו" הינו העובדה שהכיריים שעבדו על הדלקה אוטומטית, בשל ככל הנראה דליפת נוזלים מהכיריים, נפגעה נקודת החשמל, ומאז אנחנו משתמשים במצת. לא נורא, מסתגלים.
לצפיה ב-'תודה רבה ! אז אתה אומר שגם כיריים'
תודה רבה ! אז אתה אומר שגם כיריים
09/04/2019 | 12:58
2
49
וגם תנור של סאוטר?
יש לך המלןצה לדגם?
לגבי הכיריים - אנחנו צריכים 60 ס"מ - עפ"י הארונית
שהנגר מספק.
שוב תודה.
לצפיה ב-'בת זוגי ואני בחרנו לפי הצרכים שלנו'
בת זוגי ואני בחרנו לפי הצרכים שלנו
09/04/2019 | 15:21
1
67
לא ממש ענין אותנו הדגם. סתם כך, יש לנו טורבו, תהרגו אותי אם אנחנו יודעים בכלל להשתמש באופציה הזו, אבל כבר אין תנור ללא טורבו.
לצפיה ב-'תודה :)'
תודה :)
09/04/2019 | 16:39
11
לצפיה ב-'כיריים ותנור....'
כיריים ותנור....
09/04/2019 | 19:33
4
71
אצלנו - שניהם תוצרת סימנס.
מאז שהיו לי כיריים (של דלונגי- לא ממליצה) עם משטח זכוכית, אני נשארת עם משטח זכוכית.
מאור מרוצה מהמשטח הזה.
בכל מקרה ממליצה על כיריים עם מחזיק סירים נפרד לכל מבער, הרבה יותר קל לניקוי מאשר 2 "פלטות" של מחזיקי סירים.
התנור - כבר כמה שנים טובות בבית - בסדר גמור, משתמשת פחות בטורבו.
אצל הבת שלי גם כן תנור של סימנס, עובד "שעות נוספות", היא אופה המון.
בהצלחה בבחירה!
רעיה
לצפיה ב-'מצויין, תודה רבה. יש לך דגם אולי?'
מצויין, תודה רבה. יש לך דגם אולי?
09/04/2019 | 20:32
3
25
לצפיה ב-'תנור סימנס....'
תנור סימנס....
09/04/2019 | 21:40
2
56
קניתי בתאריך 29/03/2011.....
מתארת לעצמי שכיום יש דגמים אחרים.
הדגם שלי: HB23AB510S
לא מוצאת את דגם הכיריים.
רעיה
לצפיה ב-'תודה רבה ! בדיוק היום ראיתי כיריים'
תודה רבה ! בדיוק היום ראיתי כיריים
10/04/2019 | 22:50
1
46
אם מחזיקים נפרדים לכל מבער,
ותהיתי על יציבותם.
לצפיה ב-'אין שום בעיית יציבות, יש נוחות בניקוי.'
אין שום בעיית יציבות, יש נוחות בניקוי.
11/04/2019 | 21:13
19
לצפיה ב-'האם ניתן להכין ליקר גליאנו על בסיס סמבוקה?'
האם ניתן להכין ליקר גליאנו על בסיס סמבוקה?
05/04/2019 | 13:17
38
מכירים את הליקר  GALLIANO? הטעם שלו אמור להיות אינס+ווניל+תבלינים.
במתכון פה, הם מציעים להוסיף ציפורן וגינג'ר מיובש:
https://www.allrecipes.com/recipe/159004/galliano/
אז השאלה היא:
א) האם מישהו ניסה להכין גליאנו לבד?
ב) אם אני משתמש בסמבוקה במקום וודקה, אז אני כבר מקבל אניס. אפשר לוותר על תמצית אניס?
ג) האם כדאי לעשות תמצית על בסיס גינג'ר ומנטה טבעית (חיה) ולא אבקות?
ד) האם יש הבדל בין סוכר ווניל, תמצית וניל בהקשר זה?
נ.ב.:
פה היא בכלל עושה רק וודקה+תמצית אניס+תמצית וניל+סירופ סוכר. אולי יתר התבלינים לא נחוצים?
https://www.youtube.com/watch?v=Y6C5doZ2cYY

לצפיה ב-' איפה אפשר להשיג בצק יופקה באזור המרכז? תודה'
איפה אפשר להשיג בצק יופקה באזור המרכז? תודה
03/04/2019 | 08:19
1
38
לצפיה ב-'מצאתי מתכון ברשת'
מצאתי מתכון ברשת
04/04/2019 | 09:07
77
השוואת מחירי בצק יופקה - מראה מקומות לקנייה, כאן
בהצלחה
לצפיה ב-'סט סכינים למטבח - שאלות - דרושות המלצות'
סט סכינים למטבח - שאלות - דרושות המלצות
31/03/2019 | 01:49
5
103
שלום 
 
אני מתכוון לרכוש סט סכינים למטבח (סכין לחם,ירקות,בשר..) וראיתי סטים שונים באליאקספרס
אבל איני יודע מה ההבדל בין הסטים השונים,יש STAINLESS STEEL ויש CERAMIC וישנם
STAINLESS STEEL שחורים וישנם גם סכינים שהלהב מעוטר בקישוטים/דוגמא,ההבדלים במחיר אינם גדולים.
 
1)האם יש חברה מומלצת בין המוצרים הסינייים ?
2)האם יש הבדל בין קרמי לסטיינלס סטיל (ניתן לחדד את שניהם) ?
3)למה הכוונה ב (...CERTIFICATION (CE/EU,FDA,SGS?
 
אינני שף,פשוט הגיע זמן לקנות סכין טוב שיחליף את מה שהיה עד היום.
 
 
 
בתודה מראש
איתן
לצפיה ב-'לדעתי כדי להנות מסכין צריך "למדוד" אותה'
לדעתי כדי להנות מסכין צריך "למדוד" אותה
31/03/2019 | 14:07
91
איך היא מרגישה ביד, לכן הייתי בודקת קודם כל בחנויות הסכינים . 
מנסה להבין מה ההבדל בין החומרים השונים
למיטב הבנתי כל סכין ניתן להשחיז
לצפיה ב-'הדעה שלי היא פרטית שלי אבל'
הדעה שלי היא פרטית שלי אבל
31/03/2019 | 20:14
96
 
לא הייתי רוכש שום סכין בלי להחזיק אותה קודם ביד.
 
לנוחות השימוש והאחיזה הנוחה ביד אין תחליף ואת זה גם לא ניתן לתקן עם כמה משיכות שטול.
לצפיה ב-'סכין מעלי אקספרס? סט ב-23 ש"ח?'
סכין מעלי אקספרס? סט ב-23 ש"ח?
02/04/2019 | 06:18
1
97
לא נראה לי ש-It will cut!
אני רכשתי מהם כמה סכינים, (2 של SHUN) ואחד של מיאבי (צווילינג יפני).
להב הסכין עדיף שתהיה עשויה מפלדה טובה, וגם בעלת קושיות גבוהה (נמדד ב-HRC). המספר עדיף שיהיה סביב 60 ומעלה.
גם לידית יש משמעות ויש לברר שהסכין נוחה. אני מצאתי שגלובל לא נוחה לי.
בנושא סכינים, אין ארוחות חינם. מראה משובב (עלי אקספרס) לא מבטיח אריכות ימים או איכות.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/04/2019 | 23:52
11
לצפיה ב-'מצטרף לכל קודמיי'
מצטרף לכל קודמיי
03/04/2019 | 18:11
59
אגב, אני אישית לא מוכן להוציא מאות שקלים על סכין שף או כל סכין אחר. אני לא קונה לדורות קדימה. מן הצד השני, כפי שנכתב לך כאן, 23 ש"ח?? מעורר חשד.
לצפיה ב-'שאלה בנוגע לאיחסון בקלאווה.'
שאלה בנוגע לאיחסון בקלאווה.
01/04/2019 | 22:15
2
77

אנחנו נוסעים לשבועיים לחו"ל.
מהי הדרך הנכונה לשמור על בקלאווה למשך תקופה זו.
בקירור ?
בהקפאה ?
בחוץ ?
תודה למשיבים.
 
לצפיה ב-'בבטן'
בבטן
02/04/2019 | 09:30
27
לצפיה ב-'בקופסת עוגיות - סוכר כמו מלח הינו חומר שימור'
בקופסת עוגיות - סוכר כמו מלח הינו חומר שימור
04/04/2019 | 09:08
22
לצפיה ב-'מרק ירקות צח הכי הכי, איך תכינו?'
מרק ירקות צח הכי הכי, איך תכינו?
28/03/2019 | 08:48
5
227
שוקלת לוותר על מרק העוף לארוחת ליל הסדר (צימחונית בקהל) ורוצה מרק ממש עשיר וטעים
רעיונות? 
לצפיה ב-'בלי ירקות במרק?'
בלי ירקות במרק?
28/03/2019 | 10:52
2
123
תכיני מרק ירקות כמו שאת מכינה תמיד, ללא התערבות של אבקות מרק.. אחר כך פשוט תסנני עד שיצא צח לגמרי.
אליו תצרפי אח"כ קניידלך שהכנת במרק, נוזל רותח אחר.
לצפיה ב-'אבשל עם ואגיש בלי'
אבשל עם ואגיש בלי
28/03/2019 | 12:18
1
114
נראה לי שלבשל כרגיל לא יתן לי טעם מספיק עשיר
לצפיה ב-'לטעמי שומר מוסיף המון.'
לטעמי שומר מוסיף המון.
07/04/2019 | 09:55
36
אני לא אוכלת בשר וחובבת מרק צח עם קניידלעך.(ביצים אני אוכלת.)
לסיר 6 ליטרים:
מכניסה שורש סלרי גדול, שורש פטרוזיליה גדול או כמה קטנים, שני בצלים גדולים חתוכים לרבעים, חמישה גזרים גדולים, שני ראשי שומר חתוכים לרבעים, עלי הסלרי והגבעולים שקונים עם השורש, ומסננת עגולה סגורה בקוטר של כ 10 ס"מ, מלאה בגבעולי שמיר ופטרוזיליה.
ממליחה לפי הטעם, מבשלת שלוש שעות ומסננת.
לצפיה ב-'אני עושה כזה כל שנה בגלל צמחונים וטבעונים. גיליתי שהסוד '
אני עושה כזה כל שנה בגלל צמחונים וטבעונים. גיליתי שהסוד
29/03/2019 | 19:38
152
להגיע למרק ירקות צח ועשיר בטעמים, זה לשמור על יחס של הרבה שורשים ופחות מהירקות האחרים - כלומר, שמה לפחות 3 שורשים גדולים של סלרי, 3 של פטרוזיליה, הרבה עלי סלרי ועלי פטרוזיליה, 2 בצלים גדולים, 5-6 גזרים, ראש שום קלוף. מוסיפה לפי החשק - קישוא, או כרובית (לא תפ"א שמעכיר את הצלילות). מתבלת רק במלח, פלפל טיפה ופפריקה. הסיר בגודל של 7 או 10 ליטר (תלוי במספר הסועדים). אבל העיקר - הרבה סלרי, זה נותן טעם חזק ומזכיר קצת את המרק עוף של פעם...
לצפיה ב-'הייתי משתמשת בכמות גדולה של ירקות שורש'
הייתי משתמשת בכמות גדולה של ירקות שורש
30/03/2019 | 21:20
96
שורש סלרי, פטרוזיליה, גזר, בצל, כרישה, אני גם אוהבת לפת וקולרבי. נותנת להם צריבה בהתחלה בקצת שמן (מוסיף צבע למרק). מוסיפה גם טימין, שום, פלפל אנגלי, עלה דפנה. ומבשלת.
לצפיה ב-'חמאה בטמפרטורת החדר/המסה במיקרו'
חמאה בטמפרטורת החדר/המסה במיקרו
28/03/2019 | 09:20
4
73
האם זה משנה לבצק ולתוצאה הסופית?
לצפיה ב-'תלוי מה סוג הבצק'
תלוי מה סוג הבצק
28/03/2019 | 14:44
3
63
 
זה אמור להיות מוזכר במתכון עצמו כי לפעמים (כמו בבצק פריך למשל) יש לחמאה תפקיד גם ביצירת המרקם.
לצפיה ב-'בצק לקעריות גלידה אכילות '
בצק לקעריות גלידה אכילות
29/03/2019 | 12:54
2
52
בסוף עשיתי בלי לחמם. לא שינה לבעייתיות של החומר הזה... הקעריות רחוקות ממה שרציתי.
 
מצד שני יצאו קעריות ייחודיות נוסח משפחת קדמוני כל אחת שונה מרעותה.
 
ספק אם אשתמש בבצק כזה אי פעם שוב
לצפיה ב-'קעריות לגלידה אני מכינה מבצק לעוגיות שוקולד צ'יפס'
קעריות לגלידה אני מכינה מבצק לעוגיות שוקולד צ'יפס
29/03/2019 | 15:40
1
24
לצפיה ב-'תודה'
תודה
04/04/2019 | 18:26
3
לצפיה ב-'פשטידת קישואים'
פשטידת קישואים
28/03/2019 | 13:25
2
163
שלום

תקופה שאני מכין פשטידה לילדים ותמיד הבלילה יוצאת לא יציבה מספיק אפילו קצת מימית.
מה אני עושה לא נכון?
מגרד 6 קישואים מוסיף שני ביצים, כוס קמח. כמעט 3/4 אבקת אפייה חצי כוס שמן מלח פלפל.  1 שעה בתנור 180 מעלות.
לצפיה ב-'קישואים - ירק עם הרבה מים, הייתי מנסה לסחוט'
קישואים - ירק עם הרבה מים, הייתי מנסה לסחוט
28/03/2019 | 13:40
1
96
את הקישואים המרוסקים
לצפיה ב-'לסחוט היטב ולהוסיף כוס חד פעמית עם שקדים טחונים.'
לסחוט היטב ולהוסיף כוס חד פעמית עם שקדים טחונים.
25/04/2019 | 00:10
7
לצפיה ב-'נייר אפייה'
נייר אפייה
28/03/2019 | 08:58
100
שמתי לב לתופעה של אדים שקורית עם נייר אפייה. למשל אפיית שניצל (אם או בלי שמן) על נייר אפייה מותירה את השניצל לח מממש.
 
אפיתי מעין פשטידה/פריטטה על מנג'ט ושוב מתחת למנג'ט הכל לח. 
 
מה עושים כדי למנוע? האם ככה זה במת או רק סוג של נייר אפייה (ניקול).
 
תודה
לצפיה ב-'מה הכי מומלץ להוסיף לירקות בתנור עם עוף?'
מה הכי מומלץ להוסיף לירקות בתנור עם עוף?
24/03/2019 | 07:40
13
127
אני מוסיף שוקיים ומקבל ירקות שוחים בשומן. שם פרגיות ואז הירקות שוחים במים. אין דרך להימלט מזה? חובה בנפרד?
לצפיה ב-'אין לי מושג מה אתה עושה כי כלום לא צריך לשחות בשומן או במים'
אין לי מושג מה אתה עושה כי כלום לא צריך לשחות בשומן או במים
24/03/2019 | 08:02
106
לא מכינים בנפרד אלא אם יש סיבה מיוחדת והיא לא זאת שציינת.
אפילו אם הירקות או חלקי העוף היו קפואים, בתנור הם מפשירים
והמים מתאדים, רק זמן הצלייה מתארך.
בשוקיים אין כמעט שומן, גם לא בפרגיות, הירקות מפרישים מעט
מים שמתאדים מהר בתנור.
אין לי מושג על מה אתה מדבר כי זה נחשב לבישול קל ובסיסי.
 
לצפיה ב-'הנה מתכון לדוגמא'
הנה מתכון לדוגמא
24/03/2019 | 14:50
11
205
               
רכיבים:
4 כרעיים מחולקים
מרינדה:
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1/3 כף פפריקה מעושנת
כפית שום כתוש
מלח, פלפל שחור
2 בצלים פרוסים לפרוסות עבות
3-4 תפו"א חתוכים
2-3 בטטות פרוסות
אופן ההכנה:
להכין את המרינדה ולערבב עם נתחי העוף -את זה אני עושה ערב קודם.
להניח בתבנית חסינת אש  את הירקות, לתבל במלח,פפריקה,אבקת שום ומעט מים ולערבב
כך שכל החתיכות יהיו מכוסות בתבלינים
להניח מעל את נתחי העוף כשהעור כלפי מטה
לאפות בחום 200 מעלות כ- 40 דקות
להפוך
להמשיך באפיה עוד כחצי שעה
לצפיה ב-' כך בדיוק, פשוט ולענין.'
כך בדיוק, פשוט ולענין.
24/03/2019 | 18:50
41
לצפיה ב-'תודה על המתכון'
תודה על המתכון
25/03/2019 | 06:12
20
לצפיה ב-'נשמע טוב ואכן אנסה. אבל במרינדה יום? כל הרעיון ארוחה מהירה'
נשמע טוב ואכן אנסה. אבל במרינדה יום? כל הרעיון ארוחה מהירה
25/03/2019 | 20:37
8
71
אגב - אחרי שקונים חלקים מהקצביה צריך לשטוף במים זורמים או שאין צורך?
לצפיה ב-'המינימום לשטוף במי ברז'
המינימום לשטוף במי ברז
25/03/2019 | 23:02
90
אני שופכת על נתחי העוף מים רותחים, ולבסוף בעזרת ברנר קטן שורפת השערות/נוצות שנותרו על העור.
 
המרינדה נותנת טעם, אפשר שעה ואפשר יותר
לצפיה ב-'לא שוטפים עוף לפני הבישול'
לא שוטפים עוף לפני הבישול
26/03/2019 | 11:21
6
109
 
בנוגע לשאלתך על המרינדה, המתכון הוא לדוגמה (נראה מצוין אגב). אפשר גם למרוח אותו כמה דקות לפני ולהכניס לתנור, ואפשר גם לשחק עם התבלינים.
לצפיה ב-'אז זה בסדר אם מעבירים מהקופסת קלקר ישר לתבנית?'
אז זה בסדר אם מעבירים מהקופסת קלקר ישר לתבנית?
26/03/2019 | 19:49
5
28
לצפיה ב-'כן.'
כן.
26/03/2019 | 20:37
4
76
ככה אני עושה. כפי שכתוב בכתבה, בישול נכון של עוף (בנוזל או בתנור) יהרוג את החיידקים שיש.
לצפיה ב-'רק לי המחשבה על אופן הכנה כזה עושה כאב בטן?'
רק לי המחשבה על אופן הכנה כזה עושה כאב בטן?
26/03/2019 | 23:30
3
79
ביותר מתוכנית אחת בטלויזיה הראו מה העוף עובר עד שהוא מגיע למרכול, אז תודה, לא בא לי את כל זה על הצלחת שלי .אני אמשיך לשפוך מים רותחים על העוף לפני הבישול ולשטוף היטב במים.
לצפיה ב-'לא רק לך. תמיד אבל תמיד משרה ושוטפת בשר ועוף לפני הבישול.!'
לא רק לך. תמיד אבל תמיד משרה ושוטפת בשר ועוף לפני הבישול.!
27/03/2019 | 16:24
23
לצפיה ב-'את מוזמנת לעשות מה שאת רוצה ולהתעלם מהמלצות של קופות חולים'
את מוזמנת לעשות מה שאת רוצה ולהתעלם מהמלצות של קופות חולים
30/03/2019 | 21:22
1
67
ואני לא אומרת את זה בעוקצנות. זכותך לעשות מה שאת רוצה, עם זאת, רצוי לדעת שמומלץ לעשות אחרת. החום בו העוף מתבשל בין כה וכה הורג את כל החיידקים שיש שם.
לצפיה ב-'את זה אני מבינה, רק שלא נח לי לחשוב'
את זה אני מבינה, רק שלא נח לי לחשוב
31/03/2019 | 14:08
59
על הדרך שהעוף עשה עד שהגיע אלי למטבח ולא לטרוח לשטוף אותו "מאבק הדרך".
לצפיה ב-'אולי יש לכם רעיון איך לשדרג שניצלים?'
אולי יש לכם רעיון איך לשדרג שניצלים?
25/03/2019 | 14:54
1
108
השניצלים כבר מוכנים, חשבתי על צורת הגשה חדשה 
 
לצפיה ב-'לחתוך לפרוסות ולהכין רטבים מעניינים'
לחתוך לפרוסות ולהכין רטבים מעניינים
26/03/2019 | 20:38
114
איולי ווסאבי
איולי מעושן
אלף האיים
ולאכול כמו שניצלונים
לצפיה ב-'בשר טלה לליל הסדר'
בשר טלה לליל הסדר
24/03/2019 | 14:18
2
109
קניתי רבע טלה. הקצב הפריד לי את הצלעות ואת חלק הצוואר. נשאר החלק שנראה כמו שוק עם ירך בציפוי דק של שומן. איך צולים חלק זה ככה שישאר עסיסי? משקל הבשר עם העצם בתוכו כ2 ק"ג. תודה
לצפיה ב-'הרשת מלאה במתכונים לשוקי טלה'
הרשת מלאה במתכונים לשוקי טלה
28/03/2019 | 10:55
1
50
אישית אני בעד בישול ארוך בקדרה. [ יש לי קדרה חשמלית בה אני מכין].
לגבי צלייה בחיים לא נסיתי, אבל אולי "צ'יפסר" מתאים?
לצפיה ב-'כתף טלה'
כתף טלה
28/03/2019 | 14:40
53
זה החלק הקידמי. לא יודעת אם זה זהה לשוק. ראיתי מתכונים ואנסה אחד.חשבתי אולי מישהו הכין ויש לו מתכון מנוסה.  בכל אופן תודה
לצפיה ב-'butter זה חמאה או מרגרינה?'
butter זה חמאה או מרגרינה?
23/03/2019 | 09:38
4
74
הרבה מתכונים באנגלית משתמשים ב"butter".
איזה מוצר הכי מתאים לזה..?
(אני מניח שבחנות יש הרבה סוגים של חמאה ומרגרינה)
לצפיה ב-'חמאה, כל סוג וכפי שצוין במתכון עם/בלי מלח'
חמאה, כל סוג וכפי שצוין במתכון עם/בלי מלח
23/03/2019 | 10:04
3
24
לצפיה ב-'בטוח?'
בטוח?
23/03/2019 | 10:15
2
86
ביוטיוב זה לא נראה כמו חמאה:
 
לצפיה ב-'חמאה, אתה באמת צריך חופש'
חמאה, אתה באמת צריך חופש
23/03/2019 | 10:36
33
לצפיה ב-'מרגרינה נקראת בילאינגליזי - מרג'רין'
מרגרינה נקראת בילאינגליזי - מרג'רין
29/03/2019 | 07:50
15
לצפיה ב-'מבוקשת המלצה למנדולינה איכותית - תודה '
מבוקשת המלצה למנדולינה איכותית - תודה
20/03/2019 | 22:37
13
72
לפריסת ירקות כמובן
לצפיה ב-' BORNER V5 או SUPER BENRINER'
BORNER V5 או SUPER BENRINER
21/03/2019 | 00:14
2
75
לצפיה ב-'גם אני חשבתי כך עד שראיתי את זה '
גם אני חשבתי כך עד שראיתי את זה
21/03/2019 | 10:47
1
118
לצפיה ב-'שאלת...עניתי, זאת דעתי, ונתתי לך גם המלצה טובה נוספת... '
שאלת...עניתי, זאת דעתי, ונתתי לך גם המלצה טובה נוספת...
21/03/2019 | 11:51
91
אל תגרור את זה לדיון כי  זה לא לענין, כל אחד והמנדולינה
המועדפת עליו. מה שמישהו אחר כותב  זאת דעתו, שלי
שונה.
 
לצפיה ב-'יש לי. לא משתמש בתדירות גבוהה'
יש לי. לא משתמש בתדירות גבוהה
21/03/2019 | 09:11
84
תקנה רק אם אתה בטוח שתשתמש המון.
 
יש לי את ה V5
לצפיה ב-'הבורנר בסדר גמור '
הבורנר בסדר גמור
21/03/2019 | 16:26
6
77
וכדאי להשקיע גם ב-ROKO שעושה ג'וליינים 
לצפיה ב-'ה-ROKO מאד שימושית אצלי...'
ה-ROKO מאד שימושית אצלי...
21/03/2019 | 18:47
78
אלו אמנם ג'וליינים דקים מאד אבל לשימושים שלי במיוחד
להכנת לביבות, קציצות ירקות, סלטים וכו'.
חד ועושה את העבודה בשני הכיוונים.
המלצה - לא לרכוש את המנדולינות המקצועיות ממש שהן
יקרות מאד והן לא טובות יותר מאלו שהוזכרות מעלה.
 
מוצר חדש בנישה הזאת זאת מנדולינה TNS 3000
 קיבלתי היום לבדיקה...עובדת פשוט נהדר!
 
יש לי 8 מנדולינות מהיקרות שעולות אלפי שקלים ועד הזולות,
אלו שציינתי עושות את העבודה הטובה ביותר במחיר שפוי
 
לצפיה ב-'ל-V5 יש גם ראשים לג'וליינים בשני עוביים'
ל-V5 יש גם ראשים לג'וליינים בשני עוביים
23/03/2019 | 06:25
4
26
לצפיה ב-'לא דקים ועדינים כמו ל-ROCO, חיתוך שונה.'
לא דקים ועדינים כמו ל-ROCO, חיתוך שונה.
23/03/2019 | 07:51
3
18
לצפיה ב-'היה לי כזה לפני שנים. היה מאד חד אבל הג'וליינים'
היה לי כזה לפני שנים. היה מאד חד אבל הג'וליינים
23/03/2019 | 08:55
2
50
אכן היו דקים מדי למה שרציתי בזמנו - חיתוך גזר לפלוב
 
אבל אכן התוצאה של הג'וליינים טובה יותר ממה שיוצא מה-V5
לצפיה ב-'זוכר אם ראית ראש כזה שמתלבש על ה-V5?'
זוכר אם ראית ראש כזה שמתלבש על ה-V5?
23/03/2019 | 08:56
1
33
או שזה רק עומד בפני עצמו?
לצפיה ב-'זה יוצר חוטים, לא ג'וליאנים, אין תוסף ל V5.'
זה יוצר חוטים, לא ג'וליאנים, אין תוסף ל V5.
23/03/2019 | 09:59
45
זה נועד למטרות מסוימות כמו שציינת, לסלטים עדינים וסתם
לקישוט. אצלי הוא משמש במקום פומפיה  כפי שציינתי.
המכשיר עובד לשני הכיוונים כך שעבודה מהירה וקלה.
שווה לקנות מה גם שהמחיר לא בשמיים אבל אלו לא ג'וליאנים
שכאמור ניתן להכין ב V5 ואחרים מתכווננים.
לצפיה ב-'המנדולינה שלי'
המנדולינה שלי
04/04/2019 | 10:48
1
32
אני כעיקרון לא תמיד קונה מוצר בגלל השם אלה היעילות
רכשתי לפני מספר שנים בדוכן במרכז המסחרי בשפיים מנדולינת v. המיוחוד שהמנדולינה יושבת על מיכל יעודי המאפשר יציבות בזמן העבודה
המנדולינה  עובדת אצלי כ10 שנים ויעילה כמו בזמן הקניה
לצפיה ב-'ותמונה'
ותמונה
04/04/2019 | 10:53
37
לצפיה ב-'בשר הבקר המומלץ (הטעים ביותר) לגולאש הונגרי?'
בשר הבקר המומלץ (הטעים ביותר) לגולאש הונגרי?
20/03/2019 | 12:33
3
105
הכנתי גולאש לפי המתכון של טום פרנץ' (מאסטר שף).
בבחירת הבשר, הוא רושם: 750 גרם בשר בקר - קוביות 3 ס"מ של שריר אחורי או כתף, או צ'ך או נתח אחר לבישול ארוך ברוטב.

אז לקחתי מהקצב צ'ך והתוצאה..   לא אגיד שלא טעים, אבל זה לא הטעם האופייני שאני זוכר מגולאש מבית סבתא..

האם סוג הבשר "אשם"?
האם יש סוג בשר אחר שיותר מוצלח לגולאש הזה?
האם בשר חזיר מעושן יותר מומלץ?

תָּמִיר
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
20/03/2019 | 19:37
141
אונטריב
צוואר
שריר
שפונדרה
כל נתח שמכיל מעט/יותר שומן ו/או שכבת ג'לטין
בשר חזיר (כל חלק) אינו מתאים במנה זאת. הוא
מכיל אמנם הרבה שומן אשר מופרש לתבשיל אבל 
הבשר עצמו נוטה להתייבש.
לצפיה ב-'כל בשר שריר יתאים'
כל בשר שריר יתאים
20/03/2019 | 19:55
1
91
לגבי המתכון של הסבתא, לך למתכון שלה ולא ל-טום פרנץ'.
הבשר זקוק לבישול ארוך. שים לב שחלק מהירקות בזמן הזה מתפרקים. אז יש להוסיף אותם מאוחר יותר (תפ"א למשל).
בהצלחה
 
לצפיה ב-'כל נתח בשר הוא שריר אבל לא כל נתח מתאים לגולש'
כל נתח בשר הוא שריר אבל לא כל נתח מתאים לגולש
20/03/2019 | 21:14
29
לצפיה ב-'מה התבלין הדומיננטי ביותר שנותן את הטעם..'
מה התבלין הדומיננטי ביותר שנותן את הטעם..
20/03/2019 | 12:26
2
147
..האופייני בקופסת "אבקת מרק עוף" קנויה.
ידוע לי שיש שם "מונוסודיום גלוטמט" אבל קשה לי להאמין שהוא עצמו האחראי לטעם האופייני.

אז מהו התבלין הדומיננטי לעניין זה?

תָּמִיר
לצפיה ב-'התשובה מורכבת....'
התשובה מורכבת....
20/03/2019 | 19:28
133
זה אינו תבלין במובן הפשטני כי אלו תוספים מסובכים מוגנים בפטנטים...
המרכיב הראשי הוא דווקא ירקות מיובשים ועמילן, סוכר ומלח
 
מרכיב הטעם האופיני מוסף בכמות קטנה והוא תערובת של
חומצות שומן, חומצות אמינו וחלבונים -
חלבונים מיובשים (מהם חלבוני בשר עוף למשל באבקות "אמיתיות") חומצה ארכידונית (חומצת שומן רב-בלתי-רוויה מסוג אומגה 6)
מתיל ו/או אתיל ארכדונט
ציסטאין (חומצת אמינו)
ועוד...
לא פשוט כפי שכתבתי 
 
לצפיה ב-'לטעמי לאבקה״בטעם״ יש ריח וטעם של סלרי'
לטעמי לאבקה״בטעם״ יש ריח וטעם של סלרי
31/03/2019 | 04:08
32
וניתן לראות גם באבקות ה״טבעיות״ למיניהן (תערובת של ירקות מיובשים ומלח) המון ממנו וקרוב שלו ( בטעם, לא בוטאנית)שנקרא לובאז.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ