לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4439044,390 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה דעתכם? אפשר להקפיא פטה כבד?'
מה דעתכם? אפשר להקפיא פטה כבד?
08/08/2018 | 09:54
2
40
לצפיה ב-'פחות דעה, יותר עובדה...'
פחות דעה, יותר עובדה...
08/08/2018 | 10:57
1
123
אפשר בהחלט להקפיא! הטעם יהיה בסדר, המרקם שונה.
התוצאה לאחר הפשרה לא תהיה דומה למרקם של הטרי, המרקם יהפוך לפירורי.
לצפיה ב-''
08/08/2018 | 11:43
5
לצפיה ב-'רוטב עגבניות וגבינה מומסת'
רוטב עגבניות וגבינה מומסת
04/08/2018 | 19:03
7
196
היי,

אכלתי פעם בחו"ל במסעדה איטלקית מנה שבעיקרה היתה קערה עם רוטב עגבניות וגבינות מומסות... שפשוט מרימים עם מזלג

מישהו מכיר את המנה ומתכון עבורה?

תודות
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
05/08/2018 | 21:09
6
154

כמו תמיד, רוטב מפולצן שנולד ממאכל של עניים שהשתמשו בשאריות ויצרו משו טעים. הרוטב נקרא "רוטב ארבע הגבינות" ומורכב מ 4 גבינות ביחסים שווים, בד"כ מסקפונה, גונגונזולה (המקבילה האיטלקית לרוקפור), פרמזן וטלג'יו (TALEGGIO)  שהיא איך לומר, גבינה ריחנית מאוד...      
אני ניסיתי עם כל מיני תערובות של גבינות צהובות שהיו בבית. טעים אבל לא מדהים   
להמיס את הגבינות באיטיות רבה ולערבב. כשהגבינות מותכות והתערובת הומוגנית יש להוסיף תוך ערבול רסק או גרידת עגבניות קלופות. כמות  לפי הטעם. להשתמש כרוטב לכל סוגי הפסטה. אני הוספתי גם אורגנו ושום כתוש.
לא לצפות לגדולות ונצורות. 
לצפיה ב-'נדב, תודה רבה!'
נדב, תודה רבה!
05/08/2018 | 22:26
1
24
לצפיה ב-''
06/08/2018 | 10:26
11
לצפיה ב-'זה המון כולסטרול.'
זה המון כולסטרול.
09/08/2018 | 07:00
3
51
המון כולסטרול בדבר הזה 
לצפיה ב-'אבל כולסטרול זה טעים'
אבל כולסטרול זה טעים
09/08/2018 | 10:44
1
22
לצפיה ב-''
09/08/2018 | 13:55
6
לצפיה ב-'דווקא הכולסטרול מדאיג אותך'
דווקא הכולסטרול מדאיג אותך
09/08/2018 | 21:17
50
כמות השומן בכלל היא ה"מדאיגה" וכמו תמיד זה תלוי בכמות שאת אוכלת. ההבדל בין 100 גר' פרמזן שתוסיפי לפסטה או 100 גר' תערובת גבינות הוא זניח.
ולידיעתך ב 2018 כבר נהוג לחשוב שדיאטה עתירת כולסטרול לא ממש "מוסיפה כולסטרול". את הכולסטרול אנו מייצרים בעצמנו ומי שלגופו נטיית ייתר לייצירת כולסטרול - דיאטה לא תעזור לו אלא טיפול תרופתי. דיאטה ממולצת כטיפול נלווה למי שרמות הכולסטרול שלו הם 400 500 ו 600. כן יש מקרים כאלה...
לצפיה ב-'סלט חצילים רומני'
סלט חצילים רומני
05/08/2018 | 11:29
405
חומרי גלם:
2 חצילים בינוניים שלמים
3 פלפלים אדומים (גמבה) שלמים
חצי ראש שום
בצל בינוני
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מכניסים על מגש עם רדיד אלומיניום את החצילים והגמבות לתנור 203 מע'
עד שהגמבות מאבדות נפח ומתחילות להשחיר קלות, באמצע הופכים את הירקות.
מוציאים מהתנור:
את החציל מניחים להתקרר.
את הגמבות מכניסים לכערה ומכסים בנילון נדבק (מקל על הסרת הקליפה).
(אחרי שהתקרר מעט ואפשר לגעת ביד)
פותחים את החציל ל-2 ומסירים את הראש. מוציאים את התוכן למסננת.
מניחים את התוכן על קרש וקוצצים עם סכים שתי וערב עד שמתקבלת עיסה.
מעבירים לכערה.
נסירים את הקליפה והגרעינים מהגמבה, קוצצים דק, מעבירים לקערת החצילים.
מוסיפים חצי ראש שום קטוש, בצל חתוך דק דק, את המיץ ליומון, שמן זית (לפי הטעם) מלח ופלפל גם.
מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד בצבעים.
מניחים במקרר לצינון.
להגיש קר.
בתיאבון
 
לצפיה ב-'מיקסר או בלנדר? מה ההבדל ומה אני צריך לקנות?'
מיקסר או בלנדר? מה ההבדל ומה אני צריך לקנות?
03/08/2018 | 13:04
4
163
אני מנסה להבין מה ההבדל בין מיקסר לבין בלנדר מבחינת מה זה כל אחד מהם ומה כל אחד מהם עושה שהשני לא.
מה יותר שימושי בבית ולאיזה מטרות?
דוגמאות:
* נניח לרסק קרח, אבל לא לרמת אבקה אלא לרמת גרגרים גדולים: מה מתאים?
* מילקשייק עם פירות קשים (תפוח לדוגמה): מה מתאים?
לצפיה ב-'בשתי הדוגמאות התשובה היא בלנדר'
בשתי הדוגמאות התשובה היא בלנדר
03/08/2018 | 14:21
2
93
מיקסר הוא מכשיר גדול שמיועד ללישה/ערבול. הוא אינו כותש דברים
 
חפש בגוגל תמונות את שניהם - ייתכן וזה יעשה סדר בדברים
לצפיה ב-'כלומר מיקרס זה בשביל להכין בצק?'
כלומר מיקרס זה בשביל להכין בצק?
03/08/2018 | 15:11
1
78
למה עוד צריך משכיר גדול לערבול ובחישה? (סליחה אם אני נשמע מפגר)
להקציף ביצים, הכנת קרמים ועוגות גבינה: האם זה משימות בשביל מיקסר?
לצפיה ב-'אכן כן'
אכן כן
03/08/2018 | 16:27
81
מקסר משמש כדי ללוש בצקים, לערבב ולערבל ולצורך הקצפה.
 
לצורך טחינה וריסוק משתמשים בבלנדר.
לצפיה ב-'הכי שימושי מג'ימיקס.'
הכי שימושי מג'ימיקס.
04/08/2018 | 13:40
89
אבל ברצינות, כל אחד וצרכיו, אם אתה מבשל מאד מתחיל, מיקסר יד קטן ואולי בלנדר מוט, אם תקנה את הבלנדר מוט עם המיכל - כבר יש לך יופי של ציוד להתחלה.
כמה אתה מבשל, מה אתה מבשל - צריכה להיות השאלה הראשונה, ולמי,
בעיני עד היום מעבד מזון (פוד פרוססור) ומיקסר יד הם הכי יעילים.
אם אתה לא בראש של בישולים אלא של שייקים, בלנדר, תוודא שזה שאתה קונה חזק מספיק (וזה יתבטא במחירו) לריסוק קרח.
לצפיה ב-'אתם מכירים את המיקסר בתמונה?'
אתם מכירים את המיקסר בתמונה?
01/08/2018 | 13:54
4
250
זה חלק מהאופציות בעבודה למתנת חג.
אין לי מיקסר ותאמת אני לא בטוחה האם אני צריכה מיקסר.
האם המיקסר הזה ספציפית טוב?
כתבו שהוא עולה 1200 שח.
לצפיה ב-'לא מכיר אותו אישית, אבל זה דגם נפוץ (אם כי נראה לי ש....'
לא מכיר אותו אישית, אבל זה דגם נפוץ (אם כי נראה לי ש....
01/08/2018 | 17:15
1
115
דגם ישן.  הנוכחי נמכר בטענה של הספק 1500W וככל שאני מצליח לראות בצילום רשום 800W).  מחיר הדגם החזק (?) יותר - 908/918 ש'ח (צבע).
 
 
אם את לא צריכה מיקסר, אז קחי אותו רק אם אין מתנה טובה יותר
 
אם את צריכה מיקסר ויש מתנה טובה יותר, אז קחי אותה וקני את המיקסר הזה -
 
 
(שגם יתפוס פחות מקום וגם יעשה לפחות את אותה עבודה שזה יעשה).
לצפיה ב-'בסוף כנראה אקח את ה500 שח תלושים וזהו...'
בסוף כנראה אקח את ה500 שח תלושים וזהו...
01/08/2018 | 17:20
37
לצפיה ב-'מכיר ומשתמש בו כמה שנים טובות'
מכיר ומשתמש בו כמה שנים טובות
02/08/2018 | 00:37
107
 
מקסר חזק אבל מרעיש כמו מטוס בזמן הרצת מנועים לפני המראה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'מזיכרון, בדיוטי פרי ניתן להשיגו ב 200$'
מזיכרון, בדיוטי פרי ניתן להשיגו ב 200$
04/08/2018 | 00:24
74
נדמה לי שהוא מגיע עם אביזרים נוספים כמו מטחנת בשר ובלנדר. בלי נדר.
 
לצפיה ב-'<נא למחוק>'
<נא למחוק>
03/08/2018 | 21:03
107
...........
 
לצפיה ב-'היי, אשמח לשתף כמה דברים שהכנתי'
היי, אשמח לשתף כמה דברים שהכנתי
01/08/2018 | 10:23
15
225
מהשבועיים האחרונים (מילואים ועומס בעבודה ובכלל לא הספקתי להתחבר).
לצפיה ב-'ארוחת ערב מוצש'
ארוחת ערב מוצש
01/08/2018 | 10:24
1
350
חזה סלמון שהושרה כ20 דקות בשמן זית, חמאה ומלח פלפל ליד אספרגוס ופטריות טריות עם פרוסות תפוחי אדמה.
הכל על מחבת פסים לוהט לכ 9-10 דקות (את האספרגוס התחלתי קצת לפני.
לצפיה ב-'סלמון'
סלמון
01/08/2018 | 11:49
239
הערה: סלמון זה דג, לא עוף. לכן מדובר בפילה סלמון ולא חזה.
 
מתכון שלי: לערבב מרינדה מ:-
2 כפות חרדל דיג'ון
3 כפות רוטב סויה (יפני או אמריקאי)
4 כפות שמן זית
לערבב היטב עג שהנוזל הופך לאחיד.
למרוח עם כף על החלק בלי העור בנדיבות ולהשאיר לפחות שעה.
טיגון:
במעט שמן זית במחבת, לחמם לחום בינוני, ולהניח את הדג עם הצד בלי העור למטה. אחרי שהצבע משתנה בערך עד החצי, או שהצד משחים קלות, להפוך, ולטגן את הצד של העור.
לטגן מיץ מ-2-3 לימונים, וחבילת חמאה (100 גר') לצמצם קצת אחרי שהחמאה מותכת, ולהשקות בנדיבות את רצועות הדג.
 
יוצא מעדן
לצפיה ב-'קציצות ברוטב'
קציצות ברוטב
01/08/2018 | 10:39
281
מבחינת מתכון זה די אלתור.
חצי קג בשר טחון עם 2 קישואים מגורדים
כמעט קילו חזה עוף חתוך קצוץ מעורבב עם בטטה מגורדת
 
כמובן שלכל תערובות הוספתי תבלינים שונים והשארתי במקרר ללילה (לא חייב)
 
מבחינת רוטב די אילתרתי אבל הכנתי סוג של רוטב עגבניות. גירדתי עגבניות ושום והשארתי על סיר רחב יחד עם שמן זית, הוספתי רסק , תבלינים ומים חמים, לאחר שרתח והיה מוכן הוספתי קוביות גזר ותפוח אדמה וסגרתי את המכסה .
הכנתי כדורים מהתערובות והוספתי לסיר עם הרוטב, בלי לערבב כיסיתי את הסיר ולאחר 10 דקות כשהקציצות קצת התייצבו , ערבבתי וכיסיתי ברוטב.
בישלתי עוד כ30-40 דקות במכסה סגור.
 
ריח משגע, טעים מאוד ויצא לי כלכך הרבה שיכולתי גם לפנק את ההורים שלי וסבא שלי בקופסת אוכל חמה .
 
לצפיה ב-'לחם זיתים ללא לישה'
לחם זיתים ללא לישה
01/08/2018 | 10:48
2
294
לא יצא מושלם אבל יצא טעים.
שילבתי קמח שיפון מלא וקמח כוסמין (ללא קמח לבן מלבד כשעבדתי עם הבצק)
השתמשתי עם מתכון מהקישור הזה
 
לצפיה ב-' בזכותך הגעתי לבלוג הנפלא'
בזכותך הגעתי לבלוג הנפלא
01/08/2018 | 18:15
1
165
ומצאתי לא מעט מתכונים שנראים לי בהחלט מתאימים לאופי ולטעם שלי.
וכמובן מחמיאה לך על כל מה שהכנת.
רעיה
לצפיה ב-'זה כיף למצוא בלוגים כאלו'
זה כיף למצוא בלוגים כאלו
02/08/2018 | 06:46
90
לאחרונה יוצא לי לעשות הרבה מילואים בנוסף יש עומס בעבודה ובכלל בחיים, אז אני לא תמיד יכולה לאפות או להכין דברים שלוקחים הרבה זמן , זה נחמד שיש אופציות לדברים יחסית קלילים ומהירים שלא נופלים בטעם.
 
מחכה לראות מה תכיני משם
לצפיה ב-'ערב פיצות'
ערב פיצות
01/08/2018 | 11:13
232
ביום שני האחרון התחשק לי להכין פיצות, בכלל מאז שהתחלתי להכין לבד אני כבר לא נהנית מפיצות קנויות ומעדיפה את הבייתיות, אבל אני עצלנית ולא תמיד בא לי להכין.
הפעם החשק גבר על העצלנות.
ראשון בערב הכנתי בצק לפי המתכון וההסבר בקישור:  https://ambra100.blogspot.com/2017/09/pizza.html?m...
ביום שני בערב כשעה לפני הכנת הפיצות הוצאתי את הבצק מהמקרר והדלקתי תנור.
הכנתי רוטב: 3 שיני שום מגורדות וקצת על המחבת עם שמן זית, הוספתי 4 עגבניות בשלות מגורדות וקופסה קטנה של רסק עגבניות, כמובן מלח פלפל ואורגנו (טרי ויבש).
מבחינת תוספות :
פיצה 1 – חצי זיתים (מהמעדניה לא מקופסת שימורים) וחצי טונה
פיצה 2 – חצי פיטריות טריות וחצי בטטה . את הפיטריות והבטטה השרתי כ10-15 דקות בשמן זית עם אורגנו יבש ומלח גס לפני ששמתי על הפיצה.
פיצה 3- בצל סגול (שמתי לפני אפיה ראשונה, הסבר בהמשך) וגבינת עיזים.
 
מבחינת הכנה של הפיצה – פתחתי את הבצק על קצת קמח תירס, יצרתי את הצורה והעובי שאני רוצה, שמתי קצת עגבניות והכנסתי לתנור שחומם מראש על 250 מעלות, את הפיצה שמתי על תבנית של תנור שהנחתי בתחתית התנור בתחילת החימום, לאחר 6-7 דקות הוצאתי את הפיצה ושמתי גבינה , שילבתי גבינת מוצרלה וגאודה מעושנת ומעל התוספות, הברשתי בקצת שמן זית את הקצוות של הבצק ואז הכנסתי לעוד 6-7 דקות לתנור על רשת באמצע/למעלה של התנור.
בפיצה עם הבצל וגבינת עיזים, את הבצל שמתי מעל הרוטב לפני האפייה הראשונה, ככה הוא יוצא יותר מבושל וטוב בעיני.
 
יצא מעולה, בצק דק אבל לא מידי, קראנצי, טעים (לשם שינוי גם לא היה חסר לי מלח).
 
 
לצפיה ב-'הכל נראה יפה מאד '
הכל נראה יפה מאד
01/08/2018 | 12:24
26
לצפיה ב-'איזה יופי, תודה על השיתוף'
איזה יופי, תודה על השיתוף
01/08/2018 | 19:59
18
לצפיה ב-'נפלא. תודה רבה על השיתוף. איזה כיף'
נפלא. תודה רבה על השיתוף. איזה כיף
01/08/2018 | 21:32
1
23
לצפיה ב-'תודה '
תודה
02/08/2018 | 06:47
46
ואפילו זכרתי להעלות מתכונים
לצפיה ב-'הכל נראה מעולה'
הכל נראה מעולה
02/08/2018 | 00:33
3
71
סחתיין
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
02/08/2018 | 06:53
2
52
אני לא מרבה להעלות פה, גם כי אני לא מספיקה/שוכחת וגם סתם כי לא תמיד אני מכינה דברים מעניינים וטובים כמו שאתם פה מעלים.
פעם ב.. כיף להעלות ולהשוויץ קצת , לקבל טיפים, רעיונות.
 
אחלה יום
לצפיה ב-'קבלי שאפו נוסף. לא רק נראה יפה, מריח לי גם טעים מאוד.'
קבלי שאפו נוסף. לא רק נראה יפה, מריח לי גם טעים מאוד.
04/08/2018 | 00:21
1
24
לצפיה ב-''
08/08/2018 | 14:10
6
לצפיה ב-'שלום. איך רוטב הסויה של מאסטר שף (500 מ''ל) לפני שאני '
שלום. איך רוטב הסויה של מאסטר שף (500 מ''ל) לפני שאני
31/07/2018 | 03:21
17
143
פותחת את הבקבוק (זכוכית).  תוצרת תאילנד. תודה
לצפיה ב-'תפתחי ותטעמי אם הוא מתאים לטעמך'
תפתחי ותטעמי אם הוא מתאים לטעמך
31/07/2018 | 13:45
16
143
מקסימום הלכו 10 ש"ח.
מה זה מענין מה טעמם של אחרים?
שוב פרסומת.
לצפיה ב-'זה הרבה יותר מ10 ש'
זה הרבה יותר מ10 ש
31/07/2018 | 16:56
15
51
לצפיה ב-'זה פחות....9.90 ש"ח ליתר דיוק'
זה פחות....9.90 ש"ח ליתר דיוק
31/07/2018 | 17:02
87
לצפיה ב-'למה אתה מתווכח על שטויות. עלותו 16.90 ש'
למה אתה מתווכח על שטויות. עלותו 16.90 ש
31/07/2018 | 19:15
13
41
לצפיה ב-'המחיר לא משנה'
המחיר לא משנה
31/07/2018 | 19:43
6
114
כנראה שלאיש בפורום אין היכרות עם המותג הספציפי.
 
מניח שבאמת האופציה היא לפתוח ולנסות. אם טעים להמשיך להשתמש ואם לא...
 
יש היום מבצעים על סויה שנחשבת איכותית כמו קיקומן ויאמאסה - שם אפשר לדעת בוודאות שמה שקונים יהיה מוצלח
לצפיה ב-'אשמח לדעת איך אתה מגדיר "מוצר מוצלח"'
אשמח לדעת איך אתה מגדיר "מוצר מוצלח"
31/07/2018 | 19:50
1
93
אני למשל מכיר רטבי סויה הרבה יותר "מוצלחים" לטעמי מאשר קיקומן שמתאים למטרות ספציפיות כמו למשל תיבול שיפודי יקיטורי אבל לאו דווקא להכנת רטבים אבל זה ל ט ע מ י !
ובכלל עצימת העיניים שלך לאחרונה לכל מיני שנכנסים לכאו עם הצעות "לבדיקה" או "חוות דעת" תמוהה למדי או שמא אתה יודע משהו שאנחנו רק מנחשים?
לצפיה ב-'איך אני מגדיר מוצר מוצלח?'
איך אני מגדיר מוצר מוצלח?
31/07/2018 | 22:16
89
מוצר שאני קונה שוב ויוצא לי טעים במה שאני מכין איתו.
 
אני יודע שביקשתי ממך הרבה פעמים ושאתה מתעלם בצורה מופגנת ומזלזלת - אם משהו נראה לי כמו פרסומת אני מעיר או כותב במסר פרטי לברר.
 
אם פעם בכמה זמן מגיע גולש ותיק בתפוז ובפורום וכותב שם של מותג זו לא פרסומת.
 
זו פעם אחרונה שאתה מעיר בנושא.
לצפיה ב-'לי המחיר מאוד משנה'
לי המחיר מאוד משנה
31/07/2018 | 21:04
3
35
לצפיה ב-'אתה לא תקבע אם המחיר '
אתה לא תקבע אם המחיר
31/07/2018 | 21:14
2
98
משנה. ואם לא ימצא חן לזרוק?
לצפיה ב-'פספסת את כוונתי'
פספסת את כוונתי
31/07/2018 | 22:18
1
107
ההערה על המחיר לא משנה הייתה למי שנכנס איתך לדיונים על המחיר של הסויה.
 
אמרתי שזה לא משה לשאלה שלך ושאני מצפה שיענו לך רק בהיבט אם הסויה טעימה או לא. ושאם לא טעים לך אז אין מה להשתמש גם אם שילמת 10 שקלים וגם אם שילמת 17 שקלים.
 
מקווה שיותר ברור
לצפיה ב-'הבנתי. מתנצלת..'
הבנתי. מתנצלת..
31/07/2018 | 23:26
24
לצפיה ב-'מביאים לך הוכחות ואת בשלך...'
מביאים לך הוכחות ואת בשלך...
31/07/2018 | 19:51
1
118
אז מי כאן עוסק בשטויות?
לצפיה ב-' מציעה שלא תתערב סגנון '
מציעה שלא תתערב סגנון
31/07/2018 | 21:11
90
דיבורך לא מקובל עלי. לנדב המפורסם. נקודה
לצפיה ב-'מאיפה אתה יודע כמה שילמתי'
מאיפה אתה יודע כמה שילמתי
31/07/2018 | 21:16
3
30
לצפיה ב-'ל-TC משהו..'
ל-TC משהו..
31/07/2018 | 21:18
2
30
לצפיה ב-'מה זה העליהום הזה. בסהכ'
מה זה העליהום הזה. בסהכ
31/07/2018 | 21:23
1
90
שאלתי שאלה תמימה. מה פתאום פרסומת בראשך? אתם מה שנקרא הישראלים המכוערים. עושים מזבוב פיל. גם אלה שלא מתערבים לטובתי
לצפיה ב-'עכשיו בטח העליהום ימשיך'
עכשיו בטח העליהום ימשיך
31/07/2018 | 21:25
26
לצפיה ב-'הי מחפשת מתכונים סקסיים וחגיגיים לארוחת ט"ו באב '
הי מחפשת מתכונים סקסיים וחגיגיים לארוחת ט"ו באב
25/07/2018 | 10:19
17
303
לצפיה ב-'לדעתי סטייק, עם פירה בצד ויין '
לדעתי סטייק, עם פירה בצד ויין
25/07/2018 | 14:25
50
לצפיה ב-'מה זה מתכון סקסי, אני יודע שסקס פירושו יחסי מין'
מה זה מתכון סקסי, אני יודע שסקס פירושו יחסי מין
25/07/2018 | 14:33
2
136
אז מה הקשר לאוכל?
לצפיה ב-'ברור שיש קשר'
ברור שיש קשר
25/07/2018 | 17:00
1
190
 
אם מכרו לך נתח פילה טרי ובסוף הסתבר לך שקיבלת פילה מדומה מופשר עם תוספת מים אז סימן ש@#%%& אותך.
לצפיה ב-'כבוד השיח - תשובה יפה והגיונית '
כבוד השיח - תשובה יפה והגיונית
25/07/2018 | 17:02
50
לצפיה ב-'חסר המון מידע כדי שנוכל ממש לעזור'
חסר המון מידע כדי שנוכל ממש לעזור
25/07/2018 | 17:37
4
227
למשל האם אוכלים כשר. האם מעדיפים בשרי או חלבי.
ככלל אני גם חושבת שבשר זה הכי סקסי שיש אבל זה גם די כבד ולא תמיד כיף לאכול כבד אם מתכוונים אחרי זה להמשיך לעוד דברים סקסיים.
אני חושבת שאם הייתי צריכה לבנות עכשיו ארוחה רומנטית הייתי עושה אותה כך:
למנה ראשונה הייתי עושה:
או - שוט של גספאצ'ו עם וודקה או קאווה (מכינים גספאצ'ו ומוסיפים לזה את האלכוהול)
או - סביצ'ה של דג נא על מצע של גספאצ'ו.
או - טרטר בשר עם חלמון שליו
 
עיקרית:
פילה סלמון או דניס
או לחלופין סטייק אנטריקוט/ סינטה
על מצע של פירה כרובית/ פירה שורשים/ פירה רגיל או פירה כתום (אם פירה כתום לא הייתי עושה סלמון). לחלופין  - על מצע של פסטה ברוטב שמנת.
 
 
קינוח:
הייתי עושה קינוח קטן משותף או שני קינוחים קטנים בכוסות. כמה הצעות:
למשל: קרם פטיסייר עם קרמל מלוח, שברי בסקוויטים (אפשר עוגיות לוטוס) ופירות שאוהבים.
פונדנט שוקולד חם שנשפך כשפותחים אותו
 
לצפיה ב-'כמובן שתמונה אחת הייתה חייבת לא לעלות'
כמובן שתמונה אחת הייתה חייבת לא לעלות
25/07/2018 | 17:38
196
של הקינוח
לצפיה ב-'תודה אנחנו אוכלים כמעט הכול ולכן לא הגבלתי.. הרעיונות משגעים'
תודה אנחנו אוכלים כמעט הכול ולכן לא הגבלתי.. הרעיונות משגעים
26/07/2018 | 09:08
1
39
לצפיה ב-'הכי רומנטי: ליקוי הירח שהיה ממש יפה '
הכי רומנטי: ליקוי הירח שהיה ממש יפה
28/07/2018 | 10:09
16
לצפיה ב-'וללא כל קשר לט"ו באב. מה שהעלת - מדהים !! שאפו.'
וללא כל קשר לט"ו באב. מה שהעלת - מדהים !! שאפו.
26/07/2018 | 13:18
32
לצפיה ב-'צ'וריסו עם מיונז'
צ'וריסו עם מיונז
25/07/2018 | 18:55
51
לצפיה ב-'שלי'
שלי
31/07/2018 | 14:07
6
112
רבע עגבניה ממולאת בקרם בזיליקום
רושטי ועליו 2 ביצי עין (סליו)
רושטי עם גבינה וסלט
תפוחי אדמה גזרים וסלקים
לצפיה ב-'שאפו '
שאפו
01/08/2018 | 12:30
1
14
לצפיה ב-'מסמיק ... תודה '
מסמיק ... תודה
02/08/2018 | 16:47
6
לצפיה ב-'איזה יופי!!'
איזה יופי!!
01/08/2018 | 18:18
1
11
לצפיה ב-'תודה '
תודה
02/08/2018 | 16:51
7
לצפיה ב-'יופי של יצירות, מוסיפה שאפו.'
יופי של יצירות, מוסיפה שאפו.
05/08/2018 | 10:43
1
33
קרם בזיליקום? מי ומה זה? 
כל העצבים המעוצבנים שלי נרגעו, (קראתי עכשיו את הדיון ה"מרתק" על רוטב הסויה).
לצפיה ב-'תודה'
תודה
07/08/2018 | 11:02
17
זה כמו מוס סלמון / אבוקדו אבל עשוי מבזיליקום
לצפיה ב-'לטחון כורכום'
לטחון כורכום
17/07/2018 | 13:01
11
120
עם מכתש זה לא פשוט ולוקח זמן...
1)יש דרך יותר אפקטיבית עד שאני המצא חנות שתטחון לי באופן עצמאי...

2)יש אולי חנות תבלינים שפרוסה בכל הארץ שטוחנים על המקום?

3) האם אפשר לפעמים במקום לטחון לעשים את כל השורש עצמו ? באיזה מצבים אפשר?
לצפיה ב-'יש היום מטחנות תבלינים חשמליות קטנות'
יש היום מטחנות תבלינים חשמליות קטנות
17/07/2018 | 13:05
2
121
למען האמת זה בדרך כלל בסט עם בלנדר-שייקר.
 
אני משתמש בבלנדר הרבה להכין שייקים וכן לטחון רכיבים למחיות לבישול - נגיד מחית בצל, מחית שום וג'ינג'ר, טוחן עגבניות וכו'.
 
 
לצפיה ב-'עשיתה את זה פעם?'
עשיתה את זה פעם?
17/07/2018 | 14:09
1
67
כי אמרו לי שזה מאוד מאוד מאוד חזק ויכול לשרוף את המכונת תבלינים... השאלה עד כמה בלנדר מסוגל....
לצפיה ב-'כורכום טרי הוא רך וניתן לגרד במגרדת'
כורכום טרי הוא רך וניתן לגרד במגרדת
17/07/2018 | 21:21
88
כורכום יבש הוא קשה יותר מאבן וחסר תועלת
לצפיה ב-'משימה לא הגיונית'
משימה לא הגיונית
18/07/2018 | 07:28
5
110
זה אחד התבלינים הקשים לעיבוד שהוא מגיע יבש.
לקח ולנסות לטחון בבית זאת בעיה והתמדה 
צריך מכתש די גדול וצריך הרבה מאמץ לכתוש את הכורכום
בזמנו אני זוכר שלפני פסח אמי היתה קונה ואנחנו הילדים צריכים לכתוש זה דרש מאמץ רב 
זהה היה בלתי אפשרי מבחינת מאמץ להחזיק את העלי ולכתוש 
עדיף לקנות טחון 
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'מאיר'
מאיר
18/07/2018 | 11:40
4
79
אני מעדיף לקנות את האמיתי.... צריך רק למצוא מקום שטוחן על המקום...
כי מה שמוכרים בדרך כלל זה ממש מעורבב ולך תדע מה יש שם
לצפיה ב-'שום דבר לא מעורבב, 28 ש"ח לקג' כורכום טהור טחון,'
שום דבר לא מעורבב, 28 ש"ח לקג' כורכום טהור טחון,
18/07/2018 | 12:28
3
96
של כל חברות התבלינים הגדולות, זה תבלין זול שלא שווה
לזייף אותו.
קג' כורכום יספיק לך לשנתיים ויותר (לי ל-5 שנים).
לטחון אפשר רק כורכום יבש ואף אחד לא יתעסק עם זה.
את הטרי (לח) מגרדים וגם זה מיותר.
 
 
לצפיה ב-'ממש לא'
ממש לא
18/07/2018 | 13:44
2
83
להפך מקומות קטנים יותר אמינים.
תבדוק בעצמך תעשה פלפל אדום עצמאי וקנוי שתי דברים שונים.
 
משהו מכיר מטחנת תבלינים ברמה גבוה?
לצפיה ב-'משהו מכיר מטחנת תבלינים מקצועית ?'
משהו מכיר מטחנת תבלינים מקצועית ?
18/07/2018 | 13:59
1
72
משהו מכיר מטחנת תבלינים מקצועית ?
לצפיה ב-'כן, עולה אלפי שקלים'
כן, עולה אלפי שקלים
19/07/2018 | 13:23
94
אתה מעוניין ?
לצפיה ב-'המטחנה שלי'
המטחנה שלי
30/07/2018 | 13:29
1
62
יש לי מטחנת תבלינים .המיוחד שבה : המנוע נפרד ואליו מתחבר המיכל אשר בו הסכינים המיכל ניתן להכניס למדיח. אחרי כל טחינה מכניס למדיח ואין בעיב של ריחות מהטחינה הקודמת .אני טוחן הכל .אפילו פלפל יבש לפפריקה מתוקה ופלפל יבש חריף לפפריקה חריפה טוחן גרגירי פלפל שחור 
לצפיה ב-'של מי המטחנה? איפה קונים?'
של מי המטחנה? איפה קונים?
31/07/2018 | 08:53
18
לצפיה ב-'בקר לתנור'
בקר לתנור
18/07/2018 | 11:04
9
154
איזה נתח מומלץ לצלי בקר בתנור?
כזה שלא יצא "סולייה".... כזאת שאף אחד בבית לא יהיה מוכן לטעום����
אשמח לקבל המלצה למספר הנתח (אפשר גם קפוא) ומתכון פשוט.. 
תודה!!!!! 
 
לצפיה ב-'סינטה עגל טרי לא מוכשר'
סינטה עגל טרי לא מוכשר
18/07/2018 | 11:46
66
לצפיה ב-'חלקים: 5 -כתף או 6 -פילה מדומה'
חלקים: 5 -כתף או 6 -פילה מדומה
18/07/2018 | 11:51
3
66
לצפיה ב-'בישול צלי בקר'
בישול צלי בקר
18/07/2018 | 12:06
1
138
לאחרונה רכשתי רוסטר -תבנית כמו סיר, מוארכת עם מכסה, משויישת בחלקה הפנימי, כך שמתנקה בקלי קלות. ממליצה בחום.
אשר מכילה את הנתח בנוחות, ומתאימה גם לכיריים וגם לתנור.
מחממת מעט שמן, סוגרת את הנתח, לאחר מכן מוסיפה ירקות שורש: ראש סלרי, ראש פטרוזיליה, גזרים, בצלים, מוסיפה תיבול: עלי דפנה ופלפל אנגלי, פלפל שחור, פפריקה אדומה (מעושנת),לאחר מס' דקות מוסיפה מים או יין אדום לבישול, מכסה ומבשלת שעתיים עד שעתיים וחצי. 
מקררת היטב את הצלי, ניתן להכניס למקרר ללילה, ולמחרת לפרוס לפרוסות ולהכניס את התבנית כמו שהיא מכוסה בנייר כסף, לתנור לצלייה ולצמצום הנוזל לעוד 3/4 עד שעה, בערך,  הבשר יוצא רך מאד וטעים. 
 
הנה קישור לתמונה של תבנית הרוסטר-יש של כל מיני חברות.
 
 
 
לצפיה ב-'התפספס לי ברישום בתיבול, מלח כמובן'
התפספס לי ברישום בתיבול, מלח כמובן
18/07/2018 | 12:08
32
לצפיה ב-'תודה לכם!!! '
תודה לכם!!!
18/07/2018 | 12:34
18
לצפיה ב-'סינטה או אנטרקוט לרוסטביף'
סינטה או אנטרקוט לרוסטביף
19/07/2018 | 12:54
76
לצפיה ב-'צלעות או אסאדו מומלץ'
צלעות או אסאדו מומלץ
21/07/2018 | 15:02
76
לא מתייבש וגם לא מתפרק מהעצם
מעולה
לצפיה ב-'צלי כתף בתנור'
צלי כתף בתנור
30/07/2018 | 03:04
51


החשוב ביותר לא לייבש את הנתח
ממליץ על בשר טרי מיושן.
אבל גם קפוא מיושן טוב בשום אופן לא בשר מוכשר
תרכוש מד חום דוקרן לבשר (עולה כ100 שקל ואולי פחות)
תמרח מרינדה על הבשר לפני ההכנסה לתנור
אני מכין מרינדה
משמן זית
מעט כורכום
כמון
פלפל שחור
מלח
חרדל
פפרקה מתוקה
מספר שיני שום כתושים
ולאוהבי חריף מוסיף מספר טיפות של טבסקו
בוחש הייטב למשחה ומורח על הנתח ומעסה הייטב
נותן לנתח לשכב על השיש עד אשר יגיע לטמפרטורת החדר
מחמם את התנור לחום המכסימאלי
מכניס את הנתח כך ל10 דקות ומוריד את החום ל200 מעלות לעוד 20 דקות
דוחף את מד החום למרכז הנתח מי שאוהב את הבשר חצי (מדיום)מוציא את הנתח כאשר במרכז הטמפרטורה 65 מעלות  מי שאוהב יותר מוציא ב75 מעלות מעבר לזה הנתח יצא יבש
כאשר מוצאים את הנתח להשאירו שלם לפחות חצי שעה כדי שהבישול יסתיים .עם נחתוך אותו חם הנוזלים יברחו
מי שאוהב ניתן לאחר 10 דקות בחום הגבוהה להדביק עלי דפנה טריים על הנתח מוסיף ארומה נהדרת וגם טעם מיוחד
כאשר לא רוכשים מד חום ממליץ לעשות חתך קטן במרכז הנתח ולהמשיך לפי מה שאתם אוהבים
 
 
לצפיה ב-'אפשר את כל הנתחים'
אפשר את כל הנתחים
31/07/2018 | 14:16
29
פשוט זמנים וטיפול שונה.....
לצפיה ב-'למי יש מתכון חריף לדג של שבת אבל יוצא דופן '
למי יש מתכון חריף לדג של שבת אבל יוצא דופן
17/07/2018 | 15:00
2
130
אני מבשל מתחיל
נסיתי כל מיני מתכונים באינטרנט יצא טעים אבל לא ברמה של ספתות או מקצוענים
אני מתכון ממשהו מומחה שבאמת הדג יצא לי ברמה גבוה ביותר
 
 
תודה
לצפיה ב-'המתכון שלי'
המתכון שלי
17/07/2018 | 17:27
1
215
חומרי גלם:
דג: אני משתמש בסלמון, מוריד לו את העור ופורס לפרוסות של 3-4 ס"מ רוחב.
בד"כ אני מכין בין 1.5-2 ק"ג דג.
3-4 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות.
3-4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות.
פלפל חריף (רצוי אדום, לפי הטעם ומידת החריפות.
2 צרורות כוסברה.
מיץ מ-3 לימונים.
ראש שום, מקולף ושיני השום חצויים לאורך.
קופסת עגבניות מרוסקות של MUTTI
1/3 שקית גרגרי חומוס (סנפרוסט) או קופסת שימורי חומוס מסוננת ושטופה היטב במים.
חצי כוס גדולה) שמן קנולה 
3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות כורכום
1/2 כף כמון מזרחי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
פורס את הסלמון ומקלף ממנו את העור. מניח בכערה ומכסה במים, מיץ מ-2 לימונים ומלח. משרה אותו לפחות 30 דק'.
מערבב את השמן עם הפפריקה, כורכום וכמון, שופך לסיר. מניח בסיר את הירק: גזר, פלפל אדום, פלפל חריף, וחומוס.
מוסיף את העגבניות המרוסקות.
שוטף את יתרת השמן והתבלינים עם מים רותחים מהכוס ומוסיף מים רותחים עד לכיסוי קל של הירק.
סוחט מיץ מלימון 1 לרוטב.
מוסיף את השום וצרור כוסברא קצוץ דק.
מוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מביא את הנוזל לרתיחה.
מנמיך את האש ומבשל עד שהגזר והפלפל האדום מתרכחים.
מוסיף את הסלמון באופן שהנוזל יכסה אותו, מוסיף מעט מים רותחים אם הנוזל לא מספיק לכסות את הדג, ומפזר מלמעלה את הצרור השני של הכוסברה קצוץ דק. מביא לרתיחה, ואחרי 20 דקות מכבה את האש.
בתיאבון
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
19/07/2018 | 20:00
15
לצפיה ב-'צ׳יפס שנשאר (טרי תוצרת בית)'
צ׳יפס שנשאר (טרי תוצרת בית)
17/07/2018 | 07:41
1
163
בדרך כלל אחרי לילה אחד במקרר הייתי מכינה עם השאריות חביתה גדולה, אלא שהפעם אין בבית ביצים.
הכיוון -פשטידה או משהו מהיר במחבת, להביא את הציפס רק למצב שהוא חם מספיק לאכילה, שלא יהפכו ל״דיקטים״ כמו שאבא שלי אומר.

יש רעיונות יצירתיים לחומרים ״מאחדים״ או בלילה שלא תהיה רטובה מדי?



לצפיה ב-'אם לא חייבת פשטידה - זה חומר גלם מצויין לסופריטו'
אם לא חייבת פשטידה - זה חומר גלם מצויין לסופריטו
17/07/2018 | 13:06
108
כל מה שצריך זה קוביות בשר (כתף/שריר), מלח, פלפל ומעט כורכום.
 
אחד המאכלים הטעימים
לצפיה ב-'תפו"א לפירה בכלי של טאפרוואר ביחס ל"סיר לחץ"'
תפו"א לפירה בכלי של טאפרוואר ביחס ל"סיר לחץ"
14/07/2018 | 13:55
16
186
פעם, הייתי מקלף תפו"א ומרתיח במים כדי לעשות פירה עד שלמדתי שהם סופגים מים בזמן הרתיחה ולכן הטיפ היה לעשות אותם 18 דקות במיקרוגל בכלי טאפרוואר דומה לזה שבתמונה.
 
הקליפה מתקמטת לגמרי וממש קל לקלף אותה, ותפוה"א עצמו, רך למעיכה אבל עדיין בעל מרקם "יציב" ומאפשר פירה משובח.
 
כעת אני תוהה אם אפשר להגיע לאותה תוצאה ע"י הרתחה בסיר לחץ שבתחתיתו מים אבל תפוה"א לא נוגעים במים אלא מקבלים סאונה טורקית במשך 15 דקות.

- בינתיים 15 דקות ראשונות עברו ולא נראה שתפוה"א מתרשמים..
- שמתי לעוד 15 דקות ועדיין, אין אפקט..

תָּמִיר
לצפיה ב-'בשביל לרכך תפו"א לרמת מחית...'
בשביל לרכך תפו"א לרמת מחית...
14/07/2018 | 16:35
4
161
אין צורך לקנות כלים מהתוצרת אותה אתה מנסה לפרסם. כל כלי הכשר למיקרו גל יעשה את העבודה כולל פיירקס פשוט עם מכסה הנמצא בכל בית.
אם 30 דקות בסיר לחץ  לא עשו את העבודה - החלף סיר לחץ ואל תבזבז כספך על קניית כלים מהתוצרת ההיא......
לצפיה ב-'מנסה לפרסם? ברצינות?? אולי מספיק עם הפאראנויות? '
מנסה לפרסם? ברצינות?? אולי מספיק עם הפאראנויות?
14/07/2018 | 18:19
1
39
לצפיה ב-'תָׁׂמיר המנוקד...'
תָׁׂמיר המנוקד...
14/07/2018 | 20:44
108
אולי מספיק כבר עם ההיתממות הזו שחוזרת על עצמה?
אין לך סירי לחץ לפרסם. כאלה שכן מבשלים תפו"א אחרי חצי שעה...
ואתה יכול לענות עד מחרתיים. אני את שלי אמרתי.
לצפיה ב-'קבל תיקון, לפירה במיקרו אין צורך בשום כלי משום תוצרת'
קבל תיקון, לפירה במיקרו אין צורך בשום כלי משום תוצרת
14/07/2018 | 23:10
115
אני שם שני תפוא"ד ישירות על צלחת המיקרו, 3 דקות על צד א' ועוד 2 עד 3 על צד ב' וזהו.
 
פירה מעולה יבש כמו שצריך, מתאים מאד גם להכנת ניוקיו/או כופתאות תפוא"ד אחרות.
לצפיה ב-'לזכרוני פורסם במאי שסוגרים את השלוחה הישראלית'
לזכרוני פורסם במאי שסוגרים את השלוחה הישראלית
15/07/2018 | 07:00
98
הם עדיין קיימים?
לצפיה ב-'הכוונה לתפוחי אדמה באידוי? '
הכוונה לתפוחי אדמה באידוי?
15/07/2018 | 05:31
76
התהליך לוקח המון זמן באמת ולא שווה את זה.
בקשר להערות, אני מודה שגם אני מרגישה לא נוח עם הקישורים (אי אפשר להסביר בפשטות שמדובר בכלי בישול עם מכסה למיקרו? למה משנה היצרן?)
אבל רואים שאתה רשום בתפוז כבר שנים ולא נרשמת במיוחד (כמו מפרסמים-ספאמרים אחרים) ואני מאמינה שאם היתה בעיה מבחינת תפוז/מנהל הפורום בקשר ל'פרסומות' היית יודע מזה. 
לצפיה ב-'לא הבנתי למה סיר לחץ בסוגריים'
לא הבנתי למה סיר לחץ בסוגריים
15/07/2018 | 06:58
4
78
זה לא סיר לחץ אמיתי?
 
בכל אופן, כדי למנוע ספיגת מים בתפוחים מבשלים אותם עם הקליפה
לצפיה ב-'סיר הלחץ בסוגריים משום שזה סיר לחץ מגירסה חדשה'
סיר הלחץ בסוגריים משום שזה סיר לחץ מגירסה חדשה
15/07/2018 | 13:58
3
147
של חברת #(^&! (תכף הבשלן יאשים אותי בפירסומת)
שרואים בתמונה.  הלחץ שנבנה שם הוא לחץ נמוך/בינוני ולכן הסוגריים.

תודה על כל הטיפים.

(ואגב, אני עדיין ממתין למתכון המעולה לקרוטונים שהובטח לי טרם הואשמתי בריגול לטובת אירן)

וכעת ממש מוזר.  הפוסט שלי בנוגע לקרוטונים שכמובן הואשמתי בפירסומת גם שם, איננו.  נמחק.  מה לעזאזל קורה עם תפוז?  השתגעתם לגמרי??

תָּמִיר
לצפיה ב-'היי TCHM, אני עדיין ממתין למתכון שהבטחת..'
היי TCHM, אני עדיין ממתין למתכון שהבטחת..
15/07/2018 | 14:21
91
(סורי, עד שמצאתי את השירשור ההוא, כבר אי אפשר היה לערוך)

בכל אופן, הבחור ההוא, TCHM הבטיח לי מתכון "בקלות ופי כמה יותר טעים".
אז בחורצי'ק - אני עדיין ממתין להבטחה שלך.

אז מה אם אני מרגל אטום אירני שמעוניין לגנוב את הסודות הישראליים לייצור קרוטוני פלוטוניום מתובלים?  בגלל זה לא מגיע לי מתכון?

(כואבת לי הבטן מרוב צחוק)

תָּמִיר

 
לצפיה ב-'אם זה ״טעים״ אולי יש בזה MSG בשם כזה או אחר והמון המון מלח'
אם זה ״טעים״ אולי יש בזה MSG בשם כזה או אחר והמון המון מלח
17/07/2018 | 07:23
52
לא תמיד מפריע לאנשים אבל כדאי לדעת שאולי הגרסה הבייתית תהיה פחות ״טעימה״. אם זה המרקם סביר להניח שלא תקבל אותו מרקם בשימוש בלחם רגיל, גם בטיגון שבדרך כלל עושה את האוכל טעים יותר.
אין רשימת מרכיבים על האריזה?
לצפיה ב-'נראה לי שהבעיה היא בתפוחי האדמה שלך'
נראה לי שהבעיה היא בתפוחי האדמה שלך
15/07/2018 | 10:40
71
אני מבשל במיקרו כבר שנים, ולוקח להם 12-18 דקות (תלוי בכמות).
למיטב ידיעתי, יש זנים שקשה יותר לרכך בבישול. מן הסתם אין הבדל בין מיקרו למים. אולי נפלת על זן כזה.
מבחינת כלי - לעניות דעתי זה לא משנה. אני משתמש אפילו בשקית נילון. נכון שאינה מיועדת למיקרו, אבל אם משתחררים חומרים מזיקים מהפלסטיק, הם נקלטים בקליפה והולכים איתה לפח.
לצפיה ב-'אגב, בסופו של דבר, לאחר 30 דקות "בסיר לחץ"'
אגב, בסופו של דבר, לאחר 30 דקות "בסיר לחץ"
15/07/2018 | 14:39
2
119
ועוד 15 דקות בבישול עם קיטור שיוצא מהשסתום (45 דקות בסכה"כ), תפוחי האדמה לא התקמטו אבל אפשר היה לנעוץ סכין פנימה בקלות (יעני רכים) אבל כשהעברתי אותם לכלי והתחלתי למעוך, המעיכה לא היתה "קלה" והיו חלקים ממש קשים. לא כמו שאני חווה בכלי ההוא שאסור לומר את שמו..  (ממש נהיה פה הוגוורטס)

בקיצור, למרות שאינני אוהב להשתמש בכלי פלסטיק (נדב הבשלן: מותר להגיד פה פלסטיק?) במיקרו או בכלל, כנראה שאין ברירה.

תָּמִיר
 
לצפיה ב-'משהו לא מסתדר לי'
משהו לא מסתדר לי
17/07/2018 | 08:31
1
68
כאשר אני מכין עוף עם תפ"א (קטנים) אני מרתיח אותם (בסיר רגיל, לא סיר לחץ) כ-20 עד 25 דק'. לפני שאני מניח אותם בתבנית מתחת לעוף.
אני תמיד בודק עם קיסם שהם רכים, והם רכים!
סיר לחץ אמור להחיש את התהליך. לכן 45 דקות מהם 30 דקות בלחץ - היו חייבים להביא אותם להיות רכים. אולי יש בעיה בתפ"א: הם עדין לא בשלים (חלקם ירוק קצת), או משהו אחר. גם הייתי בוחר תפ"א בינוניים ולא את הענקיים.
לצפיה ב-'אני גם משתדל לבחור את הקטנים יותר'
אני גם משתדל לבחור את הקטנים יותר
17/07/2018 | 13:04
50
הם מתבשלים מהר יותר והם נכנסים לי במועך הפירה שלמים.
 
ככה בסוף המעיכה הקליפה נפרדת מהתפוחים וזה נוח
לצפיה ב-'מוזר'
מוזר
31/07/2018 | 14:22
19
אני מבשל תפוחי אדמה קלופים במים ויוצא לי אחלה פירה 
בלי קליפה בלי מיקרו ובלי לחץ
 
לצפיה ב-'מחפשת רעיונות לשילוב בין מנות'
מחפשת רעיונות לשילוב בין מנות
16/07/2018 | 08:30
5
158
שלום! 
בסוף השבוע אנחנו נארח ונעשה אצלנו ארוחה משפחתית שהדגש של המנה העיקרית יהיה סלמון. 
אני מחפשת רעיונות למנות שיכולות להשתלב עם הסלמון. 
בדגש על מנות שאין איתם בעיה לסוכרתיים. 
מה לדעתכם משתלב טוב עם סלמון? 
 
תודה רבה למי שמגיב!
לצפיה ב-'כמה הצעות'
כמה הצעות
16/07/2018 | 08:55
136
למנה ראשונה - סלט, לביבות ירק, מרק קישואים קר עם נענע.
 
כתוספת לסלמון:
פירה כרובית
פירה ירקות שורש ללא תפו"א
אנטיפסטי
סלט עדשים שחורות (נחשב לטוב לסכרתיים אם אוכלים ממנו במידה)
 
לצפיה ב-'כמה רעיונות'
כמה רעיונות
16/07/2018 | 09:59
1
108
האמת שיש משמעות גם לאופן ההכנה של הסלמון, ואם אתה משתמש ברוטב.
 
למשל - סלמון ברוטב טריאקי הולך מצויין עם אורז לבן.
 
בלי קשר סלמון הולך טוב עם ירקות ירוקים מאודים כמו זוקיני, ברוקולי, אספרגוס ושעועית ירוקה
לצפיה ב-'מאיר את עניך ש'
מאיר את עניך ש
31/07/2018 | 14:24
41
ביקשה לסוכרתיים ואני חושב שבטריאקי יש די הרבה סוכר קרמל וכו 
לצפיה ב-'ברוקולי מוקרם'
ברוקולי מוקרם
16/07/2018 | 10:55
90
ברוקולי מוקרם
מרתיחים ברוקולי (טרי), מסננים את המים, מפזרים על תבנית אלומיניום, מעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת ולתנור חם, עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט.
שעועית ירוקה
אפשר עם פטריות ורוטב עגבניות (ערך גלוקמי נמוך). מטגנים בצל, פטריות ואחרי שהם מתרכחים, מוסיפים בקבוק פסטה ומביעים לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים כחצי שעה.
סלט
מרכיבי ירק: חסה, ביצה קשה, טונה, מעט עגבניות, לרוטב: טחינה.
סלט חצילים רומני, עם שום ובצל, שמן זית.
לצפיה ב-'כרובית אפויה בתנור'
כרובית אפויה בתנור
25/07/2018 | 15:39
40
עם סילאן, שמן זית, מלח, פלפל
כשיוצא מהתנור לצקת טחינה (לא גולמית)
לצפיה ב-'פירה בקלי קלות'
פירה בקלי קלות
15/07/2018 | 11:53
2
264
חייב לשתף תגלית שחדשה עבורי (ואולי ישנה לחלקכם): מועך תפוחי אדמה.
תמיד השתמשתי במועך שנראה כמו לוח מנוקב מחובר לידית. עובד, אבל מצריך זמן ושרירים.
גיליתי את הפטנט שבתמונה - מין "כותש שום" גדול. מכניסים תפוח אדמה מבושל, עם הקליפה. לוחצים כמה שניות וכולו יוצא כפירה. פותחים ומסלקים את הקליפה. רק צריך לתבל. קלי קלות.

אגב, בד"כ אני מזלזל בפטנטים שנמכרים ע"י רוכלים למינהם (קוצצי בצל וכד'), ולא הייתי שוקל לקנות את הדבר הזה, אלמלא קיבלתי אותו בירושה. למען האמת, אני אפילו לא בטוח שהיעוד המקורי שלו הוא לתפוחי אדמה.

שימו לב שזו לא פירסומת. אין לי מושג מי היצרן, ובטח יש יותר מאחד. התמונה המצורפת היא פשוט הראשונה שמצאתי בגוגל. להדגמה בלבד.
לצפיה ב-'תוכיח שזו לא פרסומת'
תוכיח שזו לא פרסומת
15/07/2018 | 12:15
129
 
לתפוחי אדמה
לצפיה ב-'ככל שאני יודעת '
ככל שאני יודעת
16/07/2018 | 06:38
128
זה אכן ייעודי לתפוחי אדמה.
צפיתי לפני מספר ימים באחת מתוכניות הבישול.
המתחרים נדרשו להכין ניוקי בפרק זמן קצר. הם קיבלו כולם אותם מצרכים וגם את המכשיר הזה. אכן דורש שרירים
לצפיה ב-'משווק בשר'
משווק בשר
14/07/2018 | 21:51
105
מי מכיר אותו?
 
ממליצים, מכירים
טעמת בטיב טעם, כמה עסקים באמת עובדים איתו? 
איך ההמבורגר?
לצפיה ב-'עוף מכובס'
עוף מכובס
12/07/2018 | 01:15
13
151
שלום,
אני יודע שזה קצת מביך
אבל הייתי רוצה לקבל מתכון לעוף מכובס רגיל ופשוט..
זה בשביל הכלבה שלי, הוטרינר יעץ לי לתת לה עוף מכובס ואורז מבושל למשך תקופה מסוימת.

אורז אני יודע להכין, אבל עוף מכובס.. אני לא מוצא בגוגל דרך הכנה לפי השם הזה.. ואני מניח שצריך ל"זרוק" את העוף למים רותחים לזמן מה.. אבל אני לא בטוח בזה..כמובן שזה צריך להיות הכי פשוט וללא שום תבלינים וכדומה.. זה בשביל הכלבה היקרה שלי.

תודה

לצפיה ב-'פשוט לבשל את חלקי העוף במים כחצי שעה מרתיחה.'
פשוט לבשל את חלקי העוף במים כחצי שעה מרתיחה.
12/07/2018 | 06:22
57
לצפיה ב-'על הדרך, תכין ציר עוף '
על הדרך, תכין ציר עוף
13/07/2018 | 11:56
11
138
בשר ועצמות עוף לכלב, הנוזל לבישול (עכשיו או יותר מאוחר).
ציר עוף:
מכניסים לסיר עוף עם מי ברז (קרים) ל-20 דקות. שמים על האש, מוסיפים קצת ירקות שורש חתוכים גס (מירפואה): בצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, עלה דפנה, פלפל אנגלי (3-4 גרגרים).
מביאים לרתיחה, מכפים, ומכסים. אחרי 20-30 דקות זה מוכן.
את העוף לכלב (אחרי שהתקרר) ואת הנוזל לסנן ולשמור/להשתמש.
לצפיה ב-'באמת שזה מיותר להכניס סתם מונחים שגויים בצרפתית'
באמת שזה מיותר להכניס סתם מונחים שגויים בצרפתית
13/07/2018 | 14:24
10
106
MIREPOIX זה בדיוק ההיפך מירקות חתוכים גס אלא ירקות חתוכים לקוביות קטנטנות.
לצפיה ב-'נכון, הגדרה לא נכונה ובמיוחד לא לענין...'
נכון, הגדרה לא נכונה ובמיוחד לא לענין...
13/07/2018 | 17:10
4
101
השואל כתב "זה צריך להיות הכי פשוט וללא שום תבלינים וכדומה"
כי זאת דיאטה מיוחדת לכלבה.
לצפיה ב-'אפשר להוסיף אותם אחרי שהוציאו את העוף'
אפשר להוסיף אותם אחרי שהוציאו את העוף
13/07/2018 | 17:32
3
87
ולתת להם לרתוח עוד 10 דקות, או לעשות את כל החלק של הירקות משם.
רעיון. אפשרות. 
לא חייבים לממש או לתקוף. אבל אם אפשר, אז למה לא?
לצפיה ב-'אם אתה מרגיש בכל פעם שמגיבים לך שאתה מותקף....'
אם אתה מרגיש בכל פעם שמגיבים לך שאתה מותקף....
13/07/2018 | 17:40
2
102
יש לך בעיה, אתה לא מומחה, לא גאון ולא קדוש אז
למד לקבל הערות.
לצפיה ב-'מי שמך לחלק לי ציונים?'
מי שמך לחלק לי ציונים?
14/07/2018 | 08:41
1
85
תשובתך אישית ואינה לעניין. לא מתכוון לרדת לרמה שלך, ולהחזיר לך בביטויים אישיים של מה אתה כן ומה אתה לא. נדמה לי שהגזמת, אפילו במה שמקובל בישראל.
לצפיה ב-'מבקש משניכם להפסיק להגיב בצורה לא נאותה'
מבקש משניכם להפסיק להגיב בצורה לא נאותה
15/07/2018 | 06:57
57
מותר לתקן אם חושבים שיש טעות, אך לא לגלוש לסגנון פוגעני.
 
היו שבועיים שקטים ונעימים בפורום - חבל להרוס
לצפיה ב-'אמממ'
אמממ
13/07/2018 | 17:30
4
166
אז מה זה Brunoise?
לפחות לא כך נלמד בבית ספר לבישול דן גורמה שעמד במבחני משרד התעסוקה.
לצפיה ב-'הבדל פשוט....'
הבדל פשוט....
13/07/2018 | 18:00
3
119
Brunoise  צורת חיתוך כללית לקוביות קטנות.
Mirepoix  תערובת של בצל+גזר+סלרי בקוביות קטנות שמשמשת בסיס לבישולים
רבים ולפעמים בתוספת ירק נוסף.
כך זה עפ"י קורדון-בלו ולנוטרה.
 
מיותר ופלצני להשתמש במונחים צרפתיים בבישול או אפיה!
לצפיה ב-'אף אחד לא "תוקף"'
אף אחד לא "תוקף"
13/07/2018 | 18:39
2
94
אבל באמת שהשימוש במונחים בצפרדעית הוא מיותר למדי ולא ממש מוסיף משו. לחיתוך ירקות יש הרבה מאוד מונחים MIREPOIX, BATONNETS, JULIENNE, EEMINCE , MACEDOINE, ועוד רבים אחרים
על ההבדל בין ברונואז למירפואה ענו לך כראוי ובעיקר קח בחשבון שלהכנת ציר מירקות שורש משתמשים לא בחיתוך זה ולא בחיתןך אחר אלא בחיתוך "פושטי" לנתחים גדולים אלא אם כן רוצים להשתמש לאכילה גם בירקות עצמם. .
ההבדל בין ברונואז למירפואה הוא גם בגודל הקוביות. קוביות וקוביות זעירות במיוחד שדורשות מיומנות גבוהה יחסית בחיתוך ידני.
כדאי גם להפסיק לנפנף בקורסים של מלון דן. עם כל הכבוד (ויש לי) אז מלון דן זה לא FERRANDI ובכל פעם שהבאת צילומי מחברת היו שם שגיאות נוראיות. 
שבת שלום
לצפיה ב-'צורות חיתוך'
צורות חיתוך
14/07/2018 | 08:47
69
במקום לתאר אותן באופן מילולי (חיתוך לרצועות דקות של ירק עלים) יש לכך מילה. וכך גם לצורות חיתןך אחרות. מה לעשות והם בצרפתית, משם הגיע המטבח הקלאסי.
השף אומר לטבח: תחתוך לי (כמות X) לברונואז' ולא לקוביות קטנות של חצי ס"מ על חצי ס"מ. וכך הלאה. לא רק צורות חיתוך, גם לתהליכי ריכוך וגם למנות יש שמות בצרפתית. רו, רגו, בשמל וכו' הם אחדים ומוכרים.
הרעיון של לימוד, שלא אספתי את המידע ברחוב (מרשתת) אלה זה הועבר באופן מסודר ומפוקח (ממשלתי). כ"א לומד היכן שהוא יכול. היכן למדת אתה בישול?
 
לצפיה ב-'צורות חיתוך'
צורות חיתוך
15/07/2018 | 11:41
86
1. מצורף קובץ מהלימודים...של צורות החיתוך השכיחות. יש עוד.
2. אמש בתכנית משחקי השף, נעשה שימוש במילה: Mirpoix. כמעט והתקשרתי להפקה להגיד להם שזה פלצני, למה בצפרדעית, ולמה שם זה בסדר ופה בפורום מתכונים זה זוכה למתקפת בלוני תבערה?
לצפיה ב-'ציוד להכנת שימורי אוכל'
ציוד להכנת שימורי אוכל
13/07/2018 | 21:43
255
היי,
 
מישהו יודע איפה קונים בארץ ציוד להכנת שימורים? כלומר מלקחיים לצנצנות, משפך, וכו׳ (מתואר בתמונה).
יודעת שאפשר להזמין מחו״ל, מעוניינת לבדוק קודם בארץ.
 
תודה
לצפיה ב-'התייעצות לגבי עשן בטמפרטורות גבוהות'
התייעצות לגבי עשן בטמפרטורות גבוהות
11/07/2018 | 21:04
2
71
היי, אנחנו אוהבים להכין כנפיים בתנור ושיצאו קצת שרופות.
 
כדי לעשות את זה אני משתמש בחימום עליון בתנור (הברזל העליון).
ושם את הכנפיים במדף הגבוה.
הכנפיים יוצאות קריספיות מושלם, מבלי להתבשל הרבה זמן.
הבעיה היא כאשר פותחים את התנור, הבית מתמלא מעשן שמצתבר שם.
 
למישהו יש עצה?
לצפיה ב-'לא מכיר פתרון לצלייה ללא עשן בבית...'
לא מכיר פתרון לצלייה ללא עשן בבית...
12/07/2018 | 06:28
72
כנפי עוף מכילות שומן רב שנשרף ומעלה עשן בקרבת מקור חום.
הפתרון הוא להכין זאת מחוץ לבית אם בצלייה על מנגל, סיר חשמלי
לאפית פיתות או השלמת צלייה בצריבה בעזרת ברנר.
לצפיה ב-'כמו שענו לך, העשן נובע משריפת שומנים...'
כמו שענו לך, העשן נובע משריפת שומנים...
12/07/2018 | 10:53
56
בדוק גם אם דפנות התנור, הרשתות והתבניות - הכל נקי ונטול "שומנים ישנים",  אילה גם כן גורמים לעשן.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ