לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4354543,545 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'לשאלתך: איך מכינים רוטב הספרדי שהיה בבורגראנץ? אני יודע!'
לשאלתך: איך מכינים רוטב הספרדי שהיה בבורגראנץ? אני יודע!
04/01/2018 | 18:49
75
אני יודע את המתכון של רוטב הספרדי של הבורגראנץ משנותיו הראשונות, עוד לפני שהבורגראנץ נמכר (לפי מה שמצאתי כנראה התכנס כונס נכסים ב-21 לאוגוסט 2008), ולפני ששונה הרוטב הספרדי הנהדר שהיה פעם מימי התחלת הבורגראנץ עד מהלך שנות השמונים והתשעים, שנמכרה הרשת ושונה המתכונים.
כשאפתח חנות להמבורגרים, אשתמש בידע שלי והגיש לכם הציבור הרעב לטעם הנהדר של הספרדי המקורי! שהיה בילדותנו!. (ועוד...)
 
לצפיה ב-'מילוחייה (שאלות)'
מילוחייה (שאלות)
04/01/2018 | 02:50
3
68
שלום לכולם/ן ! אני רציתי איפה ניתן להשיג באיזור המרכז מילוחייה?
אני יודע שזאת לא העונה, אבל בכל זאת האם ניתן להשיג מילוחייה טרייה ? האם יש מילוחייה קפואה (כמו בסרטון של מקס מלכיאל) ?
ממה שאני הצלחתי למצוא יש מילוחייה יבשה, כלומר מוכנה לבישול, מוכר בהרצל הציע לי מאה גרם ב 22 שח, לא ידעתי כמה המחיר שצריך להיות .....
אבל השאלה היא האם מאה גרם מילוחייה מוכנה לבישול מספיקה לסיר ? כלומר לא סיר גדול אלא בינוני, סיר שאפשר לעשות בו שלוש כוסות אורז....

בתודה רבה
לצפיה ב-'תשובה לשאלת מרק מלוחייה / מלוכייה :'
תשובה לשאלת מרק מלוחייה / מלוכייה :
04/01/2018 | 12:39
2
60
ראשית, הציעו לך מחיר טוב -.22 ש"ח למלוכייה היבשה,(-28 ש"ח לוקחים בשוק לוינסקי.)
 
ההכנה:
מכינים מראש מרק עוף.(עם 8 שוקי -עוף, ירקות ,ועשבי-תיבול.)
 
להכנת מרק ל 4 -סועדים,שמים בסיר נפרד 2 כוסות גדולות של מלוכייה- יבשה,
(כ 450-500 גרם.)
ויוצקים מעליהם 8 כוסות מרק -עוף מסונן וצלול,(מהמרק עוף שהוכן מראש.)
מבשלים 5 דקות את המלוכייה שבמרק ,תוך עירבוב
ומוסיפים :
בצל בינוני קצוץ-גס ומטוגן ב-3 כפות שמן,(לטגן על אש בינונית עד שיעשה שקוף, להוסיף לסיר המלוכייה ביחד עם השמן)
 
1 כף גרגרי-כוסברה- לטגן אותם במחבת עם כף שמן .(דקה אחת של טיגון)
ומוסיפים לסיר עם המלוכייה.
 
להוסיף למלוכייה  חופן נדיבה של עלי- כוסברה-טריים וקצוצים,
4 שיני שום כתושות ,קורט מלח, ופלפל, ומבשלים ביחד עוד 10 דקות,
ולבסוף מוסיפים את שוקי-העוף והירקות, ומבשלים ביחד עוד 5 דקות ,
מערבבים היטב ,ומכבים את האש.
 
מומלץ  לבשל בערב, ולהכניס את המרק למשך לילה למקרר,לספיגת כול הטעמים.
למחרת בצהריים,מחממים את סיר המרק ,וטעמו מאוד משתבח.
**************************************************************
כדאי לדעת:
מרק -מלוכייה,מלשון מרק -מלכים.(ולא מלוחייה.)
מרק זה הוגש למלכי-מצריים בתקופות העתיקות,ומכיוון שמכינים אותו עם עוף,
כאשר לעם המצרי שהיה עני- לא הייתה אפשרות להכין מרק עם עוף,והסתפקו בתבשילים מקיטניות .(שעועית ירוקה,חומוס ו-פול.)
רק בארמונות המלכים -הוגש מרק זה,וקראו לו מרק מלוכייה-מרק מלכים.
 
 
לצפיה ב-'Vloveava ,לגבי הכמויות-עוד משהו,,'
Vloveava ,לגבי הכמויות-עוד משהו,,
04/01/2018 | 13:04
1
41
אם אתה מכין בסיר בינוני ,אתה יכול להשתמש ב- 100 גרם מלוכייה-יבשה, וליטר מרק.
(ארבע כוסות) (כמובן שלסיר משפחתי גדול, צריכים כמות גדולה יותר.)
בסוף אפשר להוסיף למנה המוכנה,גם אורז מבושל.
 
לצפיה ב-'תודה רבה !'
תודה רבה !
04/01/2018 | 14:32
8
לצפיה ב-' פינת מאסטר שף'
פינת מאסטר שף
04/01/2018 | 09:17
94
שלום
בעצם זה יותר אייל שני בחיקוי בארץ נהדרת. ראיתי ונהנתי. עלו על כל התכונות השליליות שלו ועשו לו חיקוי אדיר. כולל איך הוא אוכל...
הקטע החביב שלי בחיקוי היה: "אני אגיד לך מה אתה..."
התכנית אמש הייתה בינונית. השופטים משועממים. והחלוקה של המשימה ל-3 קבוצות צבע וזמן בישול של שעתיים, 45 דקות ו-25 דקות הייתה מוזרה. למה לא כולם קיבלו את אותה משימה? 
שלא לדבר על סיוון שבחרה ללכת בדרכה ולא עמדה בתנאי המשימה, ולא קיבלה משימת הדחה. כי פשוט היו גרועים ממנה...
לצפיה ב-'שאלה בנושא אופן הבישול ,,,'
שאלה בנושא אופן הבישול ,,,
03/01/2018 | 18:02
4
111
בעיקרון,האם את אותו התבשיל שאתם מכינים כבר כמה פעמים,
האם תכינו אותו בכול פעם,שיהיה זהה בדיוק לקודמו,מבחינת הטעם?
או שאתם משנים את התיבול והטעמים מדי פעם ?
כמו למשל פשטידה שהכנתם היום ,בפעם הבאה תגוונו בתוספת מצרכים שונים ובתיבול קצת אחר  ?

לצפיה ב-'תלוי '
תלוי
03/01/2018 | 19:14
48
יש דברים שאני משחק איתם ולא מנסה להעתיק את הפעם הקודמת. לעומת זה, יש מאכלים שהגעתי איתם (לדעתי ולדעת המשפחה) למצב מושלם, ואני מאד מקפיד על המתכון. 
לצפיה ב-'תלוי...'
תלוי...
03/01/2018 | 19:18
1
45
שלום
בעיקרון, לנסות דברים חדשים הם דבר מבורך. ברם זה יכול להצליח או לא!
מאכלים קלאסיים, לא נהוג לשנות ומצופה מהם הדירות.
פיצה, היא בסיס ל-Toppings שונים. אז אפשר להתנסות בכל מיני. גם םשטדה, היא בסיס של מוצרים בתבנית, והתמהיל יכול להשתנות ללא בעיה.
גולש, לדעתי זה גולש, ולא הייתי משנה בו דבר. כנ"ל שורת מתכונים לתבשילים קלאסיים ארוכה ומבורכת.
 
לצפיה ב-'למשל פשטידה יכולה להיות פרווה,אבל,,'
למשל פשטידה יכולה להיות פרווה,אבל,,
03/01/2018 | 20:33
52
בתוספת של גבינות ,כבר תהיה לך פשטידה חלבית,ואז טעם אחר לגמריי מפשטידה פרווה.
פשטידת בצל עם שמן וקמח יוצאת טעימה,אבל בתוספת בטטה ויוגורט, תקבל טעם אחר.
 
יש לי אורחת שאומרת שהיא לא מצליחה ליצור שינוי במתכונים,ואני תמיד מעודדת אותה לגוון את המתכונים,כמו מרקים והסלטים לתבל בעשבי תיבול וירקות שונים מידי -פעם.
 
אני אישית לא אצמד למתכון אחד ב-100 אחוז,תמיד אעדיף קצת שינוי ,כי זה די משעמם עשרות פעמים להכין את אותם הטעמים בדיוק.
אפילו תבשילים כמו פסטות תמיד מנסה לגוון בסוגי -רוטב שונים,בכול פעם שמכינה.
וגם עוף וקציצות רצוי  לגוון באופן שונה מהפעם הקודמת,(פעם ממולא,פעם מבושל
ופעם בתנור וכו',)
 
למזלי יש המון מתכונים לקציצות מבושלות או אפויות או ברוטב,ובתיבול שונה,
כך גם לגבי אורז ,תפו"א,וירקות מכול הצבעים,וזה מאפשר לשחק במגוון רב של טעמים.
 
בנוסף,אני תמיד בעד מזון ככול האפשר שיהיה בריא,וממירה לא פעם מצרך במתכון קיים,
למשהו חלופי עם פחות נתרן פחות חומרי -שימור,פחות סוכרים וכימיקאלים.
 
לצפיה ב-'כל פעם קצת שונה'
כל פעם קצת שונה
04/01/2018 | 08:30
40
אני כמעט לא עובדת עם מתכונים מדויקים.לוקחת ממתכונים השראה אבל לרוב לא אחד לאחד. התוצאה היא שכל פעם זה יהיה קצת שונה
לצפיה ב-'אתמול...קוגלהוף שמרים שוקולד'
אתמול...קוגלהוף שמרים שוקולד
03/01/2018 | 07:05
31
174
לצפיה ב-'לביבות שונות'
לביבות שונות
03/01/2018 | 07:07
28
145
לצפיה ב-'פלאפל'
פלאפל
03/01/2018 | 07:11
17
130
לצפיה ב-'מרק היום - ירקות קולבס ונודלס'
מרק היום - ירקות קולבס ונודלס
03/01/2018 | 07:13
16
122
לצפיה ב-'קבב יווני וכרובית מוטגנת'
קבב יווני וכרובית מוטגנת
03/01/2018 | 07:14
4
127
לצפיה ב-'נגיסי דגים'
נגיסי דגים
03/01/2018 | 07:16
103
לצפיה ב-'אפשר בבקשה מתכון לקבב היווני'
אפשר בבקשה מתכון לקבב היווני
03/01/2018 | 07:53
1
62
תודה 
לצפיה ב-'בבקשה...'
בבקשה...
03/01/2018 | 08:13
101
50% צוואר בקר טחון פעם אחת חורים בינוניים
50% צוואר טלה טחון פעמיים חורים בינוניים
בצל קצוץ דק מאד
פטרוזיליה
מעט שמיר
מעט אורגנו
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
ללוש היטב ולהניח לשעתיים לפחות במקרר לספיגת טעמים,
אני מניח ללילה במקרר.
צלייה על פלנצ'ה בחום בינוני ולספוג מידי פעם את השומן הנמס.
לצפיה ב-'נראה מעולה, כמעט נגסתי במסך'
נראה מעולה, כמעט נגסתי במסך
04/01/2018 | 11:54
14
לצפיה ב-'איזה kolbász שמתה?'
איזה kolbász שמתה?
03/01/2018 | 07:50
10
76
שלום
קולבס זה נקניק בהונגרית: kolbász.
המתכון במקורו (ההונגרי), הוא מרק תפו"א עם kolbász ואין בו נודלס.
נדמה לי שמה שההונגרים מכינים שונה קצת מהנמכר אצלנו בארץ...
נראה טוב 
האם יש לך מתכון לפפריקש תפ"א עם נקניק או נקניקיות? (זה דומה...)
לצפיה ב-'זה Csabai קולבס שאני מביא מחו"ל'
זה Csabai קולבס שאני מביא מחו"ל
03/01/2018 | 08:04
5
66
אף אחד לא מייצר בארץ נקניקים כאלו.
אעלה מתכון לפפריקש תפו"א  מאוחר יותר היום כי
אני לפני טיסה.
לצפיה ב-'זה לא נראה כמו Csabai '
זה לא נראה כמו Csabai
03/01/2018 | 11:27
4
46
שלום
Csabai  הוא נקניק אדמדם ופיקנטי (בד"כ). לצערי לא הצלחתי למצוא אותו בביקורי בבודפשט. בעבר הרחוק, היתה חנות בשר בק. חיים בשם קלינברגר, שגם יצרה מוצרי בשר ולהם היה Csabai מצויין. הם התקלקלו מהעליה הרוסית, נקנו ואח"כ נעלמו. חבל!
הנקניק שמצולם במרק שלך בהיר.
לצפיה ב-'יש כמה סוגים...'
יש כמה סוגים...
03/01/2018 | 12:07
3
62
שלי לא יבש ולא חריף כי צריכים לאכול את זה 
גם ילדים. האדום הוא ממשיבש וחריף, לא מתאים 
אצלי לבישולים.
היום כבר הגיע משלוח חדש.
 
ואני מבין שכולם כאן עברו קורס ניתוח תמונות כמו
ההוא שהחליט שהדג שהכנת יבש. או זאת שראתה
סיר מהביל והחליטה שהמרק "הורס".
מענין.
לצפיה ב-'זה פורום בישול ולא צילום'
זה פורום בישול ולא צילום
03/01/2018 | 12:14
1
70
שלום
כל עוד התמונה משקפת מראה, זו העדות היחידה שיש. 
כ"א רואה בה מה שהוא רואה...
לצפיה ב-'אני דווקא הרחתי מהתמונה של המרק שלו'
אני דווקא הרחתי מהתמונה של המרק שלו
03/01/2018 | 15:52
63
תמצית עישון ביתית טבעית .....
לצפיה ב-'לא, לא עברנו קורס ניתוח תמונות'
לא, לא עברנו קורס ניתוח תמונות
03/01/2018 | 15:47
62
אבל אנחנו מקבלים בזמן אמיתי "קורס לניתוח אופי מחורבן" של אנשים.
לצפיה ב-'מה ?רק אני חושב שkolbász זה נקניקיה ולא נקניק?'
מה ?רק אני חושב שkolbász זה נקניקיה ולא נקניק?
03/01/2018 | 14:55
3
19
לצפיה ב-'kolbász זה נקניק. נקניקיה זה virsli'
kolbász זה נקניק. נקניקיה זה virsli
03/01/2018 | 16:39
2
36
דווקא אתה צריך לדעת 
כתוב כ"א בשדה החיפוש של google ותראה מה מקבלים:
kolbász 
virsli
המתרגם של google לא עובד פה טוב!
 
לצפיה ב-'הנה פה'
הנה פה
04/01/2018 | 00:29
1
37
כך את הקישור לויקי תהפוך להונגרית, ואני לא משתמש בגוגל תרגום....
מעניין תמיד חשבתי שלנג זה שם משפחה גרמני ולא הונגרי
לצפיה ב-'הקישורים שלי לא הספיקו לך?'
הקישורים שלי לא הספיקו לך?
04/01/2018 | 07:57
31
לנג:
בהונגרית זה להבה.
בגרמנית זה ארוך.
ויש גם סיני, לא יודע מה זה בסינית...
לצפיה ב-'השלישי זה חריימזלך או לטקס?'
השלישי זה חריימזלך או לטקס?
03/01/2018 | 15:11
9
54
מראה מדהים!
לצפיה ב-'תודה ארתור...'
תודה ארתור...
03/01/2018 | 17:08
8
53
מעין לביבת ירקות תפוחה.
לצפיה ב-'במיוחד בשבילך מהיום Paprikas Krumpli'
במיוחד בשבילך מהיום Paprikas Krumpli
03/01/2018 | 17:21
7
106
לצפיה ב-'Krumpli Paprikas '
Krumpli Paprikas
03/01/2018 | 18:21
5
57
ולא:  Paprikas Krumpli
הונגרית היא שפת אם אצלי...
לצפיה ב-' בשפת האם שלי שהיא סודנית Kolbászos Paprikás Krumpli'
בשפת האם שלי שהיא סודנית Kolbászos Paprikás Krumpli
03/01/2018 | 18:41
4
32
לצפיה ב-'ואיך אומרים בסודאנית הספרותית שלך'
ואיך אומרים בסודאנית הספרותית שלך
03/01/2018 | 19:13
72
שלום
פפריקש עוף, אומרים:  Paprikás Csirke
או:                            Csirke Paprikás 
?
 
 
לצפיה ב-''
04/01/2018 | 00:21
2
8
לצפיה ב-'אז יצחק משה צודק? '
אז יצחק משה צודק?
05/01/2018 | 08:29
1
13
לצפיה ב-'אני כבר לא מבחין בנייקים השונים שלך '
אני כבר לא מבחין בנייקים השונים שלך
05/01/2018 | 08:52
11
לצפיה ב-'באמת תודה רבה'
באמת תודה רבה
04/01/2018 | 00:23
39
עכשיו אני גם מוקסם מהתמונות גם רעב וגם אוכל את הלב שאני לא יכול לטעום
 
לצפיה ב-'הרגת אותי'
הרגת אותי
03/01/2018 | 14:57
77
נראה מושלם, אני בטוח שגם טעים
לצפיה ב-'נראה טוב, אבל לא היה עובר אצלי'
נראה טוב, אבל לא היה עובר אצלי
03/01/2018 | 21:05
75
יותר מידיי לבן ופחות מידיי חום -בתמונה שלך 
לצפיה ב-'בלנדר מוט'
בלנדר מוט
01/01/2018 | 21:34
20
135
היום הכנתי מרק אפונה, ובשלב מסוים טחנתי אותו עם בלנדר מוט. זה היה מיד לאחר כיבוי האש. החום עבר דרך הגוף של הבלנדר, המיס את תושבת הפלסטיק, והמוט של הטוחן זז ממקומו. אבוד. 
המלצות לבלנדר מוט אמין וטוב, יתקבלו בברכה. 
לצפיה ב-'מענין, לא צריך להיות כך...'
מענין, לא צריך להיות כך...
01/01/2018 | 22:15
5
109
ממליץ על באמיקס או בראון או אחר והמוט חייב להיות
מתכת.
לצפיה ב-'צודק. '
צודק.
02/01/2018 | 09:07
4
75
זה לא צריך להיות. אבל זה מה שקורה כנראה כשקונים בלנדר מוט של מותג הבית של הום סנטר. 
לצפיה ב-'הבעיה עם המותג ולא החומר'
הבעיה עם המותג ולא החומר
02/01/2018 | 09:12
3
75
שלום
מזון בנוזל בתיחה! סביב 100 מע' C בלבד.
זה לא מתיך שום פלסטיק איכותי.
אפילו לא מיכל אחסון פלסטי של IKEA בכמה שקלים. אז בטח שלא בלנדר.
החלק תחתון נירוסטה זה יפה, אבל לא בקטע של עמידות בחום.
לפלסטיק אין בעיה. אולי בקטע הבריאותי. לי יש של PHILIPS מפלסטיק ולא קרה לו כלום במרק חם (על האש!).
לצפיה ב-'נכון. '
נכון.
02/01/2018 | 09:16
2
63
פלסטיק טוב לא אמור להינזק. עובדה ידועה היא שיש קומקומים חשמליים מפלסטיק, והם עמידים.
היום אני אהיה במתחם בנשר, ואבדוק שם מה יש להם להציע.  
לצפיה ב-'למה לא תנסה לגשת איתו לסניף של הום סנטר?'
למה לא תנסה לגשת איתו לסניף של הום סנטר?
02/01/2018 | 10:12
1
60
אולי יימצאו לנכון להחליף גם אם לא באחריות.
 
לצפיה ב-'חבל על הזמן. '
חבל על הזמן.
02/01/2018 | 11:18
60
הוא לא באחריות כבר, ואין סיכוי שיעשו עם זה משהו. בנוסף, זו הזדמנות להתחדש קצת. 
לצפיה ב-'המלצה'
המלצה
02/01/2018 | 09:09
73
שלום
רכשתי לבתי אחד, בחודש שעבר (גם שנה שעברה)
ב-א.ל.מ (מתחם ביג ק.אתא) של BOSCH:
650W שזה עצמתי למדי לטעמי לבלנדר מוט...
עם בורר עוצמה למעלה,
גוף תחתון מנירוסטה
עם מיכל טחינה (כוס)
יח' בלנדר לטחון כמויות קטנות
ובמחיר 250 ש"ח (מחיר רשום 298 ש"ח, אבל בלי הרבה מו"מ קבלתי אותו ב-250 ש"ח.
עדין לא נעשה בו שימוש.
לצפיה ב-'לא נורא, תמיד אפשר להפוך אותו לדרימל'
לא נורא, תמיד אפשר להפוך אותו לדרימל
02/01/2018 | 09:26
1
89
לצפיה ב-'שיח סלימאן,יפה,זה רעיון מאוד יצירתי .'
שיח סלימאן,יפה,זה רעיון מאוד יצירתי .
02/01/2018 | 10:50
24
לצפיה ב-'המלצה לרוני,לי יש בלנדר מוט של בראון כבר 6 שנים עוצמתי וטוב.'
המלצה לרוני,לי יש בלנדר מוט של בראון כבר 6 שנים עוצמתי וטוב.
02/01/2018 | 10:57
61
650 וואט.
יש לשים לב שרשום בדף -ההוראות שהבלנדר -מוט מתאים לריסוק מזון -חם.
ישנם בלנדרים פחות איכותיים ,ובדף ההוראות שלהם רשום, שלא מתאים לשימוש למזון-חם.
לצפיה ב-'תודה לעונים. '
תודה לעונים.
02/01/2018 | 11:14
7
82
נסעתי, ראיתי, קניתי. של סאוטר, 800 וואט (לטעמי אין צורך בכזו עוצמה). עכשיו צריך לבדוק אותו. אני אנסה לטחון מים..... (רותחים כמובן). 
לצפיה ב-'לרוני תתחדש! '
לרוני תתחדש!
02/01/2018 | 12:12
51
שיהיה בהצלחה.
לצפיה ב-'כמה עלה הבלנדר?'
כמה עלה הבלנדר?
03/01/2018 | 07:54
5
31
שלום
האם שאלת לגבי הדגם שהמלצתי?
האם מאיר (האיש עם השיער הלבן) היה שם?
לצפיה ב-'עלה 270. '
עלה 270.
03/01/2018 | 09:16
4
39
לא יודע איך קוראים למוכרים, ואני גם לא יודע באיזו חנות עובד אותו מאיר. קניתי במתחם בתל חנן. 
לצפיה ב-'אגב,בעוצמה כזאת 800 וואט,מתאים גם לכתישת קרח ופירות קפואים ,'
אגב,בעוצמה כזאת 800 וואט,מתאים גם לכתישת קרח ופירות קפואים ,
03/01/2018 | 17:49
33
מתאים להכנת רוטבים ,רוטב פסטו,מיונז, ממרח פילפלים,וגם יתאים לקיצוץ שוקולד ,שקדים ואגוזים, ויש לו עוד הרבה שימושים בנוסף לריסוק ירקות במרק.מקוה בשבילך,שתהיה מרוצה מהבלנדר.(לי יש בלנדר מוט בראון עם מיכל, והוא בשימוש יום יומי.)
לצפיה ב-'יופי,עשית עיסקה טובה במחיר כזה.'
יופי,עשית עיסקה טובה במחיר כזה.
03/01/2018 | 17:51
2
11
לצפיה ב-'דרך אגב'
דרך אגב
03/01/2018 | 19:20
1
31
זה לא רק בלנדר, אלא גם מעין מעבד מזון קטן שמתחבר למוט, ומתקן להקצפה. אני אכן מרגיש שעשיתי עיסקה טובה, ומקווה לא להתאכזב. 
לצפיה ב-'כן , יש מיכל פלסטיק וגם מטרפה שמצורפת ממש מעולה,'
כן , יש מיכל פלסטיק וגם מטרפה שמצורפת ממש מעולה,
03/01/2018 | 19:50
25
המטרפה מקציפה חלבוני-ביצים ושמנת -מתוקה ברמת הקצפה ממש טובה.
קנית יופי של סט.
ההבדל שבחב' בראון נמכר הסט לפני 6 שנים במחיר כפול,ולכן ציינתי מקודם,שעשית עסקה ממש טובה,מכיוון  שלאחרונה ירדו המיסים על מוצרי -חשמל.
העיקר שתהיה אריכות-ימים למכשיר,ותפיק תועלת מרבית ממנו.
לצפיה ב-'מוזר, אני לפעמים טוחנת תכולת סיר שעדיין מתבשלת'
מוזר, אני לפעמים טוחנת תכולת סיר שעדיין מתבשלת
02/01/2018 | 12:22
73
יש לי מוט בלנדר של בראון
לצפיה ב-'לי קרה פעמיים עם בלנדר של בראון שעלה לי 150 ש"ח'
לי קרה פעמיים עם בלנדר של בראון שעלה לי 150 ש"ח
02/01/2018 | 13:49
79
פעם במהלך השנה ופעם בפסח
לא משנה על סיר המרק שהלך לפח
קניתי של DAVO במאתיים ש"ח כבר כמה שנים והוא מעולה
לצפיה ב-'שאלה בקשר לבישול עוף'
שאלה בקשר לבישול עוף
03/01/2018 | 14:51
5
71
אני עובדת במשרה במלאה, ולפעמים גם בימי שישי, ויש לי שני ילדים קטנים בבית (בעלי לא מבשל) ואני רוצה לחסוך זמן ולבשל את העוף כבר ביום חמישי כלומר ביום חמישי להכניס את העוף לתנור ולשים אותו על טימר ושאני חוזרת מן העבודה להוציא אותו ולהכניס אותו למקרר. זה בסדר שהעוף נמצא כמה שעות בתנור ולא מתקלקל?? כי לפעמים אני מכינה סלט פלפלים ואני כן משאירה אותו ללילה בתנור.
 
תודה לעונים
לצפיה ב-'אני חושבת שלכמה שעות לא אמורה להיות בעיה. '
אני חושבת שלכמה שעות לא אמורה להיות בעיה.
03/01/2018 | 15:36
55
ואני חושבת שגם אם בעלך לא מבשל אולי אפשר לבקש שכשהטיימר מצלצל יוציא את העוף מהתנור ובהמשך יכניס למקרר.
עוד אופציה: תכיני את העוף בתבנית עם התיבול בחמישי ותשמרי עטוף במקרר. בשישי אחרי העבודה תכניסי לתנור.
 
לצפיה ב-'עונה לפי מיטב הבנתי'
עונה לפי מיטב הבנתי
03/01/2018 | 15:45
57
כדי לך מאוד לשקול להחליף בעל.... לאחד שכן עוזר ומבשל 
וברצינות: זו שאלה מאוד מורכבת כי אני לא יודע מה העוף שלך עשה בחייו ובמיוחד לאחר מותו, האם שכב שנים על מדפי מקפיא בסופר? האם הופשר יותר מפעם אחת בחייו? וכמה זמן לן לו במקרר ביתך? או מחוצה לו.
בעיה נוספת של אפיה / בישול אמצעות טיימר היא:
לאחר שהתנור כבה, התנור הוא לא מתקרר לבד, והעוף ממשיך להתבשל לו לאיטו ועוף עם נטיות אובדניות יכול להשרף לו.
וכמובן חשוב מה הטמפרטורה הממוצעת בביתך וכמה זמן נניטש העוף בתנור.
ואחרי הכל אם הגעת עד לכאן (ואת לא עסוקה בחיפוש בעל חדש) אז התשובה שכן, וזה אפשרי
 
ו.... עוף אפשר גם לבשל יום או יותר לפני ורק לחמם לפני הארוחה
 
בהצלחה
לצפיה ב-'לא מומלץ'
לא מומלץ
03/01/2018 | 16:44
44
שלום
עוף הוא בשר בעייתי, בשל הסלמונלה ולא רק. מה את חוסכת בטימר ובתנור?
שעה וחצי או שעתים?
A) כנסי הביתה והפעילי את התנור. תוך 15 דקות הוא בחום הרצוי.
הכניסי את העוף
B) הוציאי אותו כאשר הוא מוכן.
במקרה הכי גרוע, המרחק בין A ל-B זה שעתיים.
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
03/01/2018 | 17:21
1
52
גם אני לא התלהבתי יותר מדי להשאיר את העוף בתנור יותר מדי זמן..... ובעלי היקר לא יודע להכין חביתה וסלט.... אני התאישתי ממנו..... מעדיף לאכול בחד פעמי ולא בכלים רגלים כדי לחסוך לשתוף כלים נראה לי שאתם הייתם זורקים אותו מכאן........
לצפיה ב-'לא זורקים מכאן. '
לא זורקים מכאן.
03/01/2018 | 19:17
41
אם הוא יבוא לכאן, נשכנע אותו להתחיל לנסות לבשל. מתחילים עם דברים פשוטים, וממשיכים. 
לצפיה ב-'דג לשנה האזרחית החדשה'
דג לשנה האזרחית החדשה
01/01/2018 | 10:48
12
412
שלום
הכנתי מושט (אמנון) בתנור.  (הדג גדול) 
עם קורנית, חמאה ושום.
1. חיתוך סיזולט בגוף מ-2 הצדדים.
2. החדרת הקורנית ושום, כולל לחלל הבטן.
3. הוספת חמאה מעל ובחלל הבטן.
הנחתי על פרוסות לימון בתבנית אלומיניום, כיסיתי ברדיד ו-25 דקות לתנור שחומם מראש.
הסרתי את הרדיד והחזרתי לתנור להשחמה קלה.
בתיאבון.
לצפיה ב-'אחלה!'
אחלה!
01/01/2018 | 12:27
141
ושלי מאתמול - פילה קוד מאודה ברוטב לימון בתוספת
פטריות ואפונת שלג מוקפצים.
לצפיה ב-'לא ייבשת אותו קצת ?'
לא ייבשת אותו קצת ?
01/01/2018 | 18:39
41
לצפיה ב-'הצעה למניעת ייבוש הדג'
הצעה למניעת ייבוש הדג
01/01/2018 | 19:34
1
126
אותו מתכון, אותם מרכיבים רק במקום לכסות בנייר אלומניום, לעטוף בנייר אלומניום ולהכניס לתנור. אתה שאוהב "ביטויים בצפרדעית", זה נקרא  a l'etouffé. תקבל דג טעים ועסיסי. 
אישית אני מעדף בדגים שמן זית ולא חמאה אבל זה טעם אישי לחלוטין.
לצפיה ב-'תודה נדב'
תודה נדב
02/01/2018 | 09:05
71
שלום
אין בעיה של יבוש. להיפך. כאשר אני מסיר את הרדיד, לפני שאני מחזיר לאפיה נוספת, הדג רטוב (מדי!) ואפוף אדים. גם הזמן בתנור ללא הרדיד, עובד רק על הצד העליון והתחתון נותר רטוב. אני ב"כ מחזיר אותו עם הצד השני גם קצת, ליבוש והשחמה.
הבשר עצמו רך ועסיסי. הטעמים והמרקם שם. השיטה עובדת לי טוב.
להזכירנו שמדובר בדג גדול (מאוד) כדי 1 ק"ג לדג.
לצפיה ב-'אלומניום '
אלומניום
02/01/2018 | 04:06
7
102
אתה מודע לזה שבישול ברדיד אלומיניום  מעט רעיל?
לצפיה ב-'שימוש בגם זמני יותר רעיל'
שימוש בגם זמני יותר רעיל
02/01/2018 | 09:02
5
97
אתה קורא יותר מדי כתבות ברשת. 
לצפיה ב-'מיכאל למה הכוונה שימוש בגם זמני ?'
מיכאל למה הכוונה שימוש בגם זמני ?
02/01/2018 | 12:11
4
36
לצפיה ב-'בגם זמני'
בגם זמני
02/01/2018 | 12:46
3
101
גם אני לא יודע. סתם צרוף אותיות שהוא גם רעיל. 
לא מתיחס ברצינות לבעלי שם ארעי בלי פרופיל.
 
לצפיה ב-'טוב מיכאל,חוש הומור תמיד עובד.'
טוב מיכאל,חוש הומור תמיד עובד.
02/01/2018 | 18:29
2
26
לצפיה ב-'גם חוש הומור יכול להיות רעיל לפעמים'
גם חוש הומור יכול להיות רעיל לפעמים
03/01/2018 | 09:47
63
בעיקר על מאותגרי חוש הומור
לצפיה ב-''
03/01/2018 | 12:48
34
תודה.
יש בשפע 
לצפיה ב-'כבר היו מספיק כתבות על כך שאין רעילות ברדיד אלומיניום.'
כבר היו מספיק כתבות על כך שאין רעילות ברדיד אלומיניום.
08/01/2018 | 12:20
3
לצפיה ב-'שאלה בנושא רוטב תותים '
שאלה בנושא רוטב תותים
02/01/2018 | 13:49
12
146
היכן ניתן להשיג ,בישראל, רוטב (במקור רכשנו בקנדה):

poppy seed salad dressing  ?
לצפיה ב-'שלום חבר. שמח לראותך בפורום לפעמים'
שלום חבר. שמח לראותך בפורום לפעמים
02/01/2018 | 14:42
73
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'אתה רוצה רוטב תותים או ויניגרט פרג לסלט?'
אתה רוצה רוטב תותים או ויניגרט פרג לסלט?
02/01/2018 | 16:16
7
31
לצפיה ב-'תותים'
תותים
02/01/2018 | 17:20
6
25
לצפיה ב-'אתה יכול לטחון בבלנדר הביתי,,'
אתה יכול לטחון בבלנדר הביתי,,
02/01/2018 | 18:35
3
54
קח 15 תותים בשלים ומתוקים,ותשים בבלנדר ביחד עם  אבקת סוכר (2 כפות),
ויש לך רוטב תותים.
 
לצפיה ב-'שאלתי על הרוטב הספציפי.....'
שאלתי על הרוטב הספציפי.....
02/01/2018 | 19:05
2
25
לצפיה ב-'לעופר, יש להשיג רוטב- תותים בבקבוק גדול של 3 ליטר.'
לעופר, יש להשיג רוטב- תותים בבקבוק גדול של 3 ליטר.
02/01/2018 | 23:48
1
43
תבדוק ברשתות-המזון,יש להם רוטב תותים בבקבוק גדול של "חברת - קנור ".
(או שתתקשר לחברת קנור- ותברר באיזה רשתות מזון יש להשיג רוטב -התותים שלהם.)
לצפיה ב-''
04/01/2018 | 11:39
1
לצפיה ב-'לא כ"כ מבין את השאלה'
לא כ"כ מבין את השאלה
02/01/2018 | 19:44
1
68
והעיר לך על כך TCHM. מאיפה לקחת תותים, מילה שאתה מתעקש עליה ולא מוזכרת במוצר שאתה מחפש. לפי הכותרת מדובר ברוטב פרג (=POPPY SEED) לסלט. מה עניין תותים לכאן?
לצפיה ב-'זה רוטב שקנו לי בקנדה.הוא נגמר.רציתי להשיגו בישראל.'
זה רוטב שקנו לי בקנדה.הוא נגמר.רציתי להשיגו בישראל.
02/01/2018 | 20:10
24
לצפיה ב-'לא ראיתי בארץ'
לא ראיתי בארץ
02/01/2018 | 22:55
1
44
יש כמה מתכונים ברשת. בא לך לנסות להכין?
 
 
לצפיה ב-'רציתי את המקור. תודה!'
רציתי את המקור. תודה!
04/01/2018 | 11:38
6
לצפיה ב-'ברעננה יש חנות שמוכרת כל מיני מוצרי מזון אמריקאים'
ברעננה יש חנות שמוכרת כל מיני מוצרי מזון אמריקאים
03/01/2018 | 00:17
50
הייתי מתקשרת לברר אצלם - מיטלנד
לצפיה ב-'עזרה הדדית'
עזרה הדדית
02/01/2018 | 20:48
98
כולנו יודעים, אין זה סוד, שכל האוכל שלנו באופן מהטבע: הבשר, התבלינים, מוצרי החלב למיניהם, ירקות, פירות ועוד.
הטבע עוזרת לנו תמיד בכל מתכון שרק נבחר.
כעת זהו הזמן לעזור לטבע. בירושלים יש עמק בשם "העמק הלבן" ובו עופות, יונקים, פרחי בר מוגנים, רבבות עצים ושיחים ממצאים ארכיאולוגיים, מעיינות ועוד שעיריית ירושלים רוצה להרוס אותו ולבנות בו.
יש עצומה נגד הריסת העמק ובנייה בו. אני מצרפת לינק לעצומה כדי שתוכלו לחתום ולהשפיע ולהעביר אותו לכל המכרים והחברים שלכם וביחד נציל את העמק הלבן היפהפה.
 
 
 
לצפיה ב-'היום יום למרק '
היום יום למרק
01/01/2018 | 10:35
10
172
שלום
ביום חורפי וגשום, אין כמו כערת מרק חמה ומשביעה. גם אם היא חלק מארוחה.
בשבוע שעבר הכנתי מרק עוף עם ירקות,
והוספתי לו גם שעועית ירוקה (סנפרוסט) וגם כרוב ניצנים (סנפרוסט) כ"א כ-1/2 שקית, בנוסף ל-
בצל 1
גזר 3
שורש סלרי 1
שורש פטרוזליה 1
1.5 ק"ג כנפיים (שהוצאתי אחרי שעה של רתחיה)
1 זר סלרי גדול (בלי העלים)
תפ"א 2 גדולים
קישוא 2
שמיר 1
פטרוזליה 1
פלפל אנגלי 4-5
עלי דפנה 3-4
פלפל שחור 
מלח
מים
 
יצא נפלא...
לצפיה ב-'ושלי מהיום...'
ושלי מהיום...
01/01/2018 | 12:29
7
201
כמעט אותם מרכיבים צמחוני לחלוטין.
לצפיה ב-'נראה טעים '
נראה טעים
01/01/2018 | 12:40
1
80
שלום
ממה הנוזל מקבל את צבעו הכהה? זה נראה כמו ציר בשר...
לצפיה ב-'עגבניות מרוסקות, כתבתי צימחוני.'
עגבניות מרוסקות, כתבתי צימחוני.
01/01/2018 | 14:25
44
לצפיה ב-'חחח חבל שלא צילמתי. אכלנו היום כזה מרק מינוס הכרובית.'
חחח חבל שלא צילמתי. אכלנו היום כזה מרק מינוס הכרובית.
01/01/2018 | 18:37
4
65
היה טעים.
המרק שלך נראה מעולה.
לצפיה ב-'מה זה "כזה מרק"?'
מה זה "כזה מרק"?
01/01/2018 | 19:28
3
88
במרק הזה יש:
כרישה
שום
עגבניות מרוסקות
שעועית לבנה מבושלת
עדשים חומות
תפוחי אדמה
בטטה
גזר
שעועית ירוקה טריה
אפונה טריה
פרחי כרובית
פטרוזילה
בזיליקום
טימין
רוזמרין
מיורן
מעט תמצית עישון ביתית טבעית
 
זה מה שהכנתם?...לא בטוח.
 
לצפיה ב-'לא ברור לי למה אתה לא בטוח.'
לא ברור לי למה אתה לא בטוח.
01/01/2018 | 19:40
2
133
מה כל כך מיוחד במרק הזה ?
בתמונה המצורפת מופיעים המרכיבים שאני יודע עליהם.
לצפיה ב-'לי זה ברור.'
לי זה ברור.
01/01/2018 | 20:43
1
29
לצפיה ב-'נו טוב אני מניח שיש לך את המרשמים של '
נו טוב אני מניח שיש לך את המרשמים של
01/01/2018 | 20:47
84
The Soup Nazi מסיינפלד.
שיהיה בתיאבון.
לצפיה ב-'הכי יום למרק'
הכי יום למרק
01/01/2018 | 13:19
1
113
אני בדיוק בדרך לתל אביב ופינטזתי על ראמן של מן טן טן אבל בסוף הולכים לבית תילאנדי. חלום שלי שיהיה להם איזה מרק שווה בתפריט.
לצפיה ב-'בית תאילנדי, לקחתי את אחת המנות החריפות שלהם עם '
בית תאילנדי, לקחתי את אחת המנות החריפות שלהם עם
05/01/2018 | 17:45
13
אווז, היה מעדן
והשייטל המנה עם הפלפל החריף ראשונה היתה מעולה, איך התוצאה שלך מהמסיבה? נהנת?
לצפיה ב-'מה מכינים לשבת?'
מה מכינים לשבת?
29/12/2017 | 15:39
10
119
כרוב ממולא
שווארמה ביתית
אורז צהוב
סלט ירוק
וסלט ביצים
ערב שישי
פשטידת פטריות
עוגת שקדים....

לצפיה ב-'מציע להכין אורז פרסי'
מציע להכין אורז פרסי
29/12/2017 | 21:31
114
זה אורז עם תפוחי אדמה ובצלים מטוגנים בתחתית הסיר. אמי הייתה מכינה לנו את זה. כשגרנו אצל ההורים. היום אכלתי שרימפס וקלאמרי שחבר הכין.
 
לצפיה ב-'לנו היה השבת'
לנו היה השבת
31/12/2017 | 09:37
4
88
מרק בסגנון טוסקני. אמא שלי חזרה מאיטליה והחליטה להכין. בעצם מדובר במרק על בסיס עוף וירקות עם שעועית לבנה. הירקות חתוכים קטן, ולמרק הוסיפה פרוסות לחם. יצא מרק ואו.
 
אני הכנתי עוף ממולא באורז עם פטריות, חמוציות ובצל מטוגן שיצא מצוין.
חוץ מזה הכנתי גם עוגת שוקולד ללא קמח לקינוח. מתכון מנצח של רוני ונציה.
לצפיה ב-'לנו הייתה שבת עם הילדים והנכדים.'
לנו הייתה שבת עם הילדים והנכדים.
31/12/2017 | 19:09
3
181
היה מרק עוף עשיר בירקות שורש.
היו סלט כרוב וסלט ירקות.
לביבות ירק מדהימות מבצל, ברוקולי, כרובית, קישואים, בצל ירוק ופטרוזיליה. לחיבור הכל ביחד -ביצה, פירורי לחם וקמח תופח.
היו שניצלים לילדים.
היה בשר כתף טרי שהוכן עם קברנה סוביניון. יצא נימוח כחמאה.
והיה כמובן חמין, עם קישקה (קנוי ולא כל כך מוצלח), ג'חנון, בשר אוסובוקו עגל טרי ובשר עוף.
לקינוח עוגת מוס ועוגת שוקולד.
לצפיה ב-'יואו'
יואו
31/12/2017 | 21:36
2
75
המרק נראה הורס
וגם הלביבות וגם החמין (השניצלים נראים אחלה לשניצלים ואני לא אוהבת תבשילי בקר אבל נשמע מצוין)
אפשר מתכון ללביבות?
לצפיה ב-'חן חן. מאחר והכל זה בסופו של דבר מעשה ידי אשתי'
חן חן. מאחר והכל זה בסופו של דבר מעשה ידי אשתי
31/12/2017 | 22:07
1
77
להתפאר אני אבקש ממנה את הכמויות המדויקות. ד"א , הלביבות הן מעדן שכולם אכלו ממנו, כולל הנכדים ונעלם מייד מהשולחן.
אני מזהיר מראש שאשתי פולניה ...וכולי תקווה שלא יחסר דבר במתכון.....
או קיי, אחרי בדיקה, מתברר שאשתי לא עובדת עם כמויות מדודות אלא לפי העין....
לדבריה בערך :
מבשלים במי מלח חצי כרובית גדולה ו ראש גדול של ברוקולי .לא לבשל יותר מדי.
אחרי הבישול מסננים, מועכים או קוצצים לחתיכות בינוניות לא קטנות מידי.
מגרדים שני קישואים מאורכים עם פומפפיה גסה וסוחטים אותם.
קוצצים את הבצל הגדול  עם 3 שיני שום , ניתן להשתמש במעבד מזון עם הלהב.
חותכים 3 ענפי בצל ירוק כולו וקוצצים חופן פטרוזיליה. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים 3 ביצים, שליש כוס פירורי לחם וכ 120 גרם קמח תופח. מערבבים בידיים לקבלת עיסה יציבה וסמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף גם כורכום.
מכניסים למקרר לפחות לשעה למנוחה.
מטגנים בגודל רצוי עם שמן קנולה בכמות קטנה. אין צורך להציף את הלביבה בשמן.
מוציאים לנייר סופג ואוכלים מהר פן לא ישאר.....
 
לצפיה ב-'נשמע יופי. תודה.'
נשמע יופי. תודה.
01/01/2018 | 08:01
11
לצפיה ב-'זו השבת שהיתה לנו'
זו השבת שהיתה לנו
01/01/2018 | 14:56
3
122
לצפיה ב-'נראה מצוין!'
נראה מצוין!
01/01/2018 | 15:50
1
13
לצפיה ב-'וגם טעים'
וגם טעים
01/01/2018 | 18:40
10
לצפיה ב-'נפלא'
נפלא
02/01/2018 | 10:14
10
לצפיה ב-'חיתוך גוליאנים'
חיתוך גוליאנים
31/12/2017 | 07:42
5
100
אני אגיד את האמת אחת ולתמיד.
גוליאנים לא דקים מידי ולא עבים מידי ולא קצרים מידי. אין מכשיר חשמלי שעושה.
 
תיתמודדו עם האמת המרה
 
ולחתוך בסכינים זה יפה מאוד לגזר וחצי. מעבר לזה זה סיוט
 
קולפנים יש. אבל שוב. כאן אפשר 2 גזרים . יותר מיזה זה סיוט.
ומי שיגיד אחרת הוא שקרן. 
לצפיה ב-'יש קולפן ג'וליאנים ויש פומפיה'
יש קולפן ג'וליאנים ויש פומפיה
31/12/2017 | 08:37
94
שלום
ואם לא די בזה, תחתכי שיפונד.
לצפיה ב-'תשתמשי במנדולינה'
תשתמשי במנדולינה
31/12/2017 | 08:40
1
32
לצפיה ב-'נכון ויש גם מעבדי מזון עם דיסקית מתכווננת לחיתוך ג'וליאנים'
נכון ויש גם מעבדי מזון עם דיסקית מתכווננת לחיתוך ג'וליאנים
31/12/2017 | 08:47
71
וגם במנדולינות ניתן לבחור עובי ואין בעית אורך.
לצפיה ב-'קרה לי אותו דבר עם עירית וחצי אמנסה'
קרה לי אותו דבר עם עירית וחצי אמנסה
31/12/2017 | 19:33
1
63
רק שלזה באמת אין מכונה או כלי שיעזרו, מלבד סבלנות!
לצפיה ב-'דווקא יש מכשיר...'
דווקא יש מכשיר...
31/12/2017 | 20:08
66
נקרא אמנסאומטיק שגם עושה חצי אמנסה, ברונוואז...
ויש גם את ה ChiveSlicer...
 
ואם אין אז אני "שקרן" 
לצפיה ב-'תלונה על נקניק קבנוס כפרי של מעדני מזרע'
תלונה על נקניק קבנוס כפרי של מעדני מזרע
31/12/2017 | 08:36
8
114
שלום

נקניק קבנוס כפרי שנרכש בטיב טעם ק. חיים ב-27/12/2017
(ייצור 17327). הנקניקים (אכלתי כבר 3 מתוך 6) מכילים עצמות! וחלקי סחוס בלתי אכילים! גם אין לו כ"כ טעם של קבנוס...
 
לצערי, האתר שלהם כשל להעביר את הפניה, בטענה לבעיית שרת.
 
בעוד שזוגלובק טוחנים את הבשר למשחה חלקה ואז מיצרים ממנו את כל ליין המוצרים שלהם, שם אין חלקים שלמים של עצם, הם פשוט טחונים דק.
אם זוגלובק לא נכנס עד עכשיו אלי הביתה, אז מעכשיו גם מזרע נכנסים לרשימה.
לצפיה ב-'נכון! טעמתי בטיב טעם לפני יומיים וכמעט שברתי שן...'
נכון! טעמתי בטיב טעם לפני יומיים וכמעט שברתי שן...
31/12/2017 | 08:43
1
94
וזה לא רק ב"כפרי", מייצרים כאן זבל!
לצפיה ב-'ואי אפשר להאשים במקרה הזה את הכשרות! '
ואי אפשר להאשים במקרה הזה את הכשרות!
31/12/2017 | 09:11
85
שלום
או שיקחו את עצמם לידים, או שיעלמו. גם כך המעדניות הרוסיות מפוצצות ביבוא זול מאוקרינה וכל מיני...
למיטב זכרוני טיב טעם קנו חצי מהמפעל. וזה שהאתר שלהם דפוק, רק מוכיח כמה המוצרים שלהם גם!
לצפיה ב-'שאלה למיכאל:'
שאלה למיכאל:
31/12/2017 | 16:40
4
87
בסוף  צפית בתוכנית מאסטר שף בשבת אחרי החדשות ?
 
לצפיה ב-'כן תודה'
כן תודה
31/12/2017 | 17:21
3
64
שלום
לא נפלתי. 
אהרוני תפס "תחת" והרים את האף, לגבי הציפיות שלו מהמתמודדים. לאחר התכנית שלו עם תמרה ביתו, שעסקה בבינוניות ומריבות עם הבת, זה להרים מעל הפופיק "מר אחרוני".
השופטים נעשים יותר ויותר מגעילים. אייל שני העביר את המשימה בלי תבלינים בהסבר של 15 דקות...
אחת המתמודדות כמעט עזבה להם באמצע. חיים כהן רץ אחריה כמו שפן ביצות מצוי, רק כדי שלא תקום ותלך.
גם לא אהבתי את העליז מתאר את ערגתו לאהובו. אני מקווה שלא ישתף אותנו בדברים האינטימיים שהולכים ביניהם כאשר הוא לא מבשל...
לצפיה ב-'איך התרשמת מהמנה עם הקישואים שהוא הכין ?'
איך התרשמת מהמנה עם הקישואים שהוא הכין ?
31/12/2017 | 17:33
2
57
נראה לך מתכון גאוני ,כמו שאייל שני אמר ?
לצפיה ב-'לא התרשמתי מאף מנה'
לא התרשמתי מאף מנה
31/12/2017 | 17:50
1
81
שלום
מהמעט שהרביעיה עשתה, זה היה פשוט הכי פחות מאכזב. אייל יכול לדבר עצמו למוות על פרור של שום וכלום. את שכתבתי על "עליז", כתבתי על המתמודד הזה.
מסקרה בעיניים, הליכה של...ודיבור מעצבן. לא ה- תה שלי.
מרתק ש-2 המתמודדים שהכינו סטייק עם תפ"א היו אילו שנכנסו לרשימת ההדחה.
זה שהודח, לא ידע לבשל במיל. זה היה רק עניין של זמן עד שעלו על זה.
לצפיה ב-'לא לעניין ההומופוביה שלך ואין לך מקום כאן '
לא לעניין ההומופוביה שלך ואין לך מקום כאן
02/01/2018 | 04:12
18
לצפיה ב-'דיברתי עם מחלקת שרות לקוחות שלהם'
דיברתי עם מחלקת שרות לקוחות שלהם
31/12/2017 | 19:32
75
שלום
להגיע לשם זה כמו ביטוח לאומי.
בסוף ענתה לי מישהיא, שעשתה עלי את הרושם שאין בכוונתם לעשות משהו.
היא לקחה את המספר טלפון שלי ובזה נגמרה השיחה.
מאכזב כמו הפגם במוצר.
כנראה שזו חברה שראוי להתרחק ממנה...
לצפיה ב-'מי ידוע מתי הפעילות בשוק בנצרת'
מי ידוע מתי הפעילות בשוק בנצרת
31/12/2017 | 12:14
1
67
כלומר באזיה יום בשבוע
לצפיה ב-'מאיר כל המידע על שווקים בארץ'
מאיר כל המידע על שווקים בארץ
31/12/2017 | 13:28
79
לצפיה ב-'קמח שיפון'
קמח שיפון
29/12/2017 | 16:33
6
94
האם קמח שיפון מטבעו תופח פחות מקמח כוסמין מלא, אשר - אני משער פחות מכיל גלוטן ממנו ולכן תופח פחות.
אני אופה בדרך כלל 1/3 שיפון ו2/3 קמח מלא, יוצא סבבה.
 
 
איפה כתוב- מה אחוז גלוטן - בקמח כוסמין לעומת שיפון?
לצפיה ב-'"קמח לבן מכיל 15-18% גלוטן, בהתאם לזן החיטה ולמקום שבו גדלה"'
"קמח לבן מכיל 15-18% גלוטן, בהתאם לזן החיטה ולמקום שבו גדלה"
30/12/2017 | 20:33
3
46
בקמח כוסמין ושיפון, קיים גלוטן בכמויות קטנות יותר ובעל הרכב חומצות אמינו שונה
לצפיה ב-'באיזה קמח יש 15-18% גלוטן?'
באיזה קמח יש 15-18% גלוטן?
30/12/2017 | 20:55
2
25
לצפיה ב-'כתוב -קמח לבן'
כתוב -קמח לבן
31/12/2017 | 00:34
1
14
לצפיה ב-'חנה, אין קמח לבן עם 15-18% גלוטן...'
חנה, אין קמח לבן עם 15-18% גלוטן...
31/12/2017 | 06:51
53
ראי מה כתוב על שקיות הקמח בסעיף "חלבונים",
זאת אמורה להיות ברובה כמות הגלוטן, (בערך
כי יש גם מעט חלבונים אחרים).
ראי למשל כאן.  או אצל יצרנים אחרים.
בקמח שיפון כמות הגלוטן בסביבות 8%
ובכוסמין עוד פחות למרות שהוא עשיר
בחלבונים אחרים טובים אבל אינם גלוטן.
 
שבוע טוב
 
לצפיה ב-'לא הגלוטן משפיע על התפיחה'
לא הגלוטן משפיע על התפיחה
31/12/2017 | 08:09
1
56
הגלוטן עושה את הלחם פחות מתפורר (אם לשים מספיק).
 
 
לצפיה ב-'אם ככה איזה לחם אמור להיות כבד יותר'
אם ככה איזה לחם אמור להיות כבד יותר
31/12/2017 | 09:41
33
שיפון או כוסמין?
לדעתי, שיפון, אז אם כוסמין הלחם יצא יותר אוורירי גם ב-100% כוסמין.
לצפיה ב-'שאלת סלמון ותנור'
שאלת סלמון ותנור
29/12/2017 | 11:48
3
91
 
שלום 
 
על איזה פונקציה בתנור מומלץ לבשל את הסלמון?
 
 
לצפיה ב-'אני מכין על מצב אפיה.'
אני מכין על מצב אפיה.
29/12/2017 | 12:03
31
לצפיה ב-'מציע לך משהו אחר עם סלמון'
מציע לך משהו אחר עם סלמון
29/12/2017 | 12:42
104
שלום
לטעמי עם סלמון בתנור אפשר לפספס את מידת העשיה ולייבש אותו. במיוחד אם הסלמון לא מנתח טרי.
הנה המלצתי:

סלמון במשרה של חרדל (X1) רוטב סויה (X2) ושמן זית (X3). מטוגן.
למשך שעה+
מטגן עם הצד בלי העור קודם, עד למידת עשיה והופך. תמיד ניתן לדעת מידת עשיה לפי צבעו של הדג מהצד.
בזמן הטיגון מכסה כדי לשמור על חום אחיד וכדי שלא יתיז.

לזה הייתי מוסיף רוטב על בסיס לימון, חמאה ויין לבן, אותו בוזקים על הדג בצלחת. לקישוט: עלה שמיר או פטרוזליה.
המנה הזו היא מנת הסלמון הכי טעימה שאני מכיר. 
מומלץ להגיש בסמוך להכנת המנה.

 
לצפיה ב-'בתנור אופים או צולים '
בתנור אופים או צולים
30/12/2017 | 20:25
56
את הסלמון אפשר לאפות בתנור ואפשר גם בגריל.
לצפיה ב-'סקר '
סקר
27/12/2017 | 12:39
14
174
שלום
כמה זמן אתם מבלים במטבח להכנת הארוחה (בישול לסופ"ש או לכל השבוע)?
אצלי בד"כ זה מתחיל בבוקר בשמונה ואני מסיים לפני 12:00. כלומר בין שעתיים לארבע שעות בממוצע.
חלק מהמנות יותר מורכבות ודורשות יותר התעסקות (כמו כרוב ממולא או מוסקה),
וחלק פשוטים ואף לא זקוקים להשגחה בכלל.
לצפיה ב-'אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות'
אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות
27/12/2017 | 14:55
155
עוגות וקינוחים
ולכן כ- 4 שעות בחמישי ועוד כשעתיים או יותר בשישי, הבונוס? נשאר גם להתחלת השבוע
לצפיה ב-'משתנה מאד'
משתנה מאד
27/12/2017 | 16:13
121
בשישי לרוב מבלה לפחות 3-4 שעות במטבח ולפעמים גם לכיוון ה6-7.
במהלך השבוע בין חצי שעה לשעתיים ביום.
לצפיה ב-'זמן "בילוי" במטבח....'
זמן "בילוי" במטבח....
27/12/2017 | 20:40
102
ממש לא קבוע.
אם נוסעים בשבת לתל אביב אל הבת - מבשלת בשישי אחה"צ ערב 2-3 שעות, תלוי מה אני מכינה.
בסופ"ש כאשר אנחנו לבד- מבשלת לרוב לפני הארוחה, ותמיד נשאר גם למשך השבוע.
כאשר אני נמצאת בעבודה - אוכלת שם, אישי - לרוב מתעצל לחמם לעצמו אוכל....
לצפיה ב-'כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי'
כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי
28/12/2017 | 18:19
69
בממוצע כ 4-5 שעות ולפעמים מתחילה כבר בחמישי בערב כשעה
לצפיה ב-'שעות'
שעות
28/12/2017 | 20:54
69
תלוי  מה מכינים.
בזמן האחרון הארוחות המשפחתיות עברו לשבת בצהרים, אז אני מחלקת את ההכנה על פני יומיים ויותר
אתמול הכנתי נקניק שוקולד (אחרי שהבנות שלי נהנו ממנו ברומא), שיוגש לקינוח עם גלידת וניל. בינתיים שניהם מחכים בפריזר
מחר אבשל את הבשר, אצלה את העוף בתנור, אכין את האורז ואת האפונה, את הכרובית, את המילוי לצמחוני וגם את הרוטב לפסטה.
בהזדמנות זו גם כמה עוגות כדי למלא את המצבורים בפריזר שהתרוקן.
בשבת אכין את תפוחי האדמה בתנור, את הסלט, אמלא את הצמחוני ואכין את הפסטה ברגע האחרון.
בסך הכל יותר מארבע שעות.
לצפיה ב-'אצלי...'
אצלי...
29/12/2017 | 01:03
7
100
10 שעות זה רק המרק 
אבל ברצינות - שעתיים גג כולל אפית חלות אישיות ואיזה עוגה
בחושה אם יש עוגה מיוחדת או קינוח מיוחד אז עוד שעה.
וזה לא משנה מה מספר הסועדים כי לבשל ל-2 או ל- 10 זה אותו 
בישול וזה גם לא משנה אם זה כולל ממולאים.
לצפיה ב-'אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,'
אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,
29/12/2017 | 13:43
6
103
ניקויים וחיתוכם אורך זמן ביחס ישיר לכמות, כנ"ל מילויים אם מדובר בממולאים.
ואם מדובר בקציצות, או שניצלים, הכמות מאוד משנה את משך שהותי במטבח...
גם מנות אחרונות אישיות, כשכל מנה בכלי נפרד לוקח יותר זמן להכין כאשר מספר הסועדים גדול.
לא יודעת איך אתה מצליח...
 
לצפיה ב-'לא כולם סופרמן '
לא כולם סופרמן
29/12/2017 | 17:29
5
140
שלום
אני זוכר שעבדתי במטבח של מלון דן כרמל והינו צריכים לחתוך ירק לארוחת הבוקר (למחרת ל-350 איש). עבדו על זה 3 אנשים יום עבודה שלם! 
גם את המוסקה, הכינו שם בקוקטים (כובעוני אולימניום אישיים) וזה לקח ים זמן.
לעומת זאת תפ"א קטנים, זרקו לתבניות, כיסו עם שמן וקצת כורכום ותבלינים, ולתנור.
עדיין להתעסק עם תבנית אחת למנה למשמרת, מול 4 תבניות, זה לא אותו הדבר.
לצפיה ב-'מיכאל זאת לא תחרות!!!'
מיכאל זאת לא תחרות!!!
29/12/2017 | 18:13
4
92
הנסיון שלך או של הגברת שהגיבה אינו זהה לנסיון
ודרך התיכנון וההכנת האוכל שלי.
היום הכנתי ל 6 סועדים:
מרק קטניות וירקות
נתחי קוד בבלילה ורוטב תפוז שמיר
ביף בורגניון
כרובית ממולאת ברוטב עגבניות
כרעיים עוף בשומר וכרוב ניצנים
אורז עם כרובית וברוקולי
סלט תרד, אפונת שלג, שעועית ירוקה חסה ואגוזים
 
2 עוגות שמרים  גוגלהוף במלית קרם וניל ובמלית שוקולד
חלות אישיות
פנקוטה תפוזים
 
הכל בשעתיים וחצי + -, איך אפשר? אחרי כמעט 50 שנות נסיון
 ו-3 מסעדות הכל אפשר...ואני לא סופרמן.
 
ל"בלות" במטבח זה כיף, מי שלא אוהב את העבודה גם לא
יעבוד נכון וביעילות. זה לא משנה באיזה סכינים משתמשים 
ומה רמת המיומנות בחיתוכים!
תבשילים לא זקוקים לבייביסיטר, מכינים ומניחים לבישול
ברקע מכינים דברים אחרים.
 
הכל בראש ומעט בידיים.
 
סוף שבוע נהדר.
לצפיה ב-'מה רע ב-להיות סופרמן? '
מה רע ב-להיות סופרמן?
29/12/2017 | 22:16
3
21
לצפיה ב-'לא רע אבל אני לא יודע לעוף '
לא רע אבל אני לא יודע לעוף
29/12/2017 | 23:20
2
26
לצפיה ב-'סיפור'
סיפור
30/12/2017 | 09:34
1
70
שלום
כשעבדתי במלון דן, היו 2 משמרות: בוקר וערב. בבוקר המנהל משמרת נקרא עלי ובערב מוחי. עלי עסק בעיקר בהכנות ומוחי בהעברה לתנורים והסרוויס.
עלי עבד מהר. דבק בו השם סופר עלי מהמילה: סופרמן).
אף אחד לא עף. אבל עבד מהר מאוד...
 
עיסוק בבישול:
גמני יודע מראש מה אני הולך לעשות ואיך, וזה לא הפעם ה-1 שאני מכין את המנה. ברם, יש תהליכים שלוקחים את הזמן שלהם. וכאשר מכינים ליותר אנשים, התהליכים לוקחים יותר זמן. חיתוך ירק לסלט, לוקח יותר יותר זמן לקצוץ 2 מלפפונים ו-2 עגבניות מאשר לקצוץ ארגז. כנ"ל במילוי ממולאים. גם תהליכי ריכוך, לוקחים יותר זמן בתנור, לנתח גדול מאשר לנתח קטן. 
אני אוהב לבשל ואני נהנה מזה. זה כמו טראפיה. במיוחד שמדובר להכין מנות לאנשים היקרים לי (הבנות או הנכד). ועל כן אני מעדיף להקפיד מאשר למהר.
 
לצפיה ב-'אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!'
אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!
30/12/2017 | 11:01
52
אני לא מעבד כמויות של ארגזי ירקות גם אם זה אירוח
גדול, בכל מקרה לסלטים ההכנה ממש לפני ההגשה.
הבישול קצר מכיוון שלרוב לא ני מבשל בישולים ארוכים
בסירי לחץ כך שזמן הבישול מתקצר לכלום ובו בזמן
ולאחר מכן ישנם תבשילים אחרים בבישול רגיל.
הכל מסתכם בתכנון שהוא כבר אוטומטי למי שמורגל
בעבודת מטבח.
בנוסף אינני עובד עם מתכונים וכל מה שאני מכין יכול
להשתנות תוך כדי העבודה וכמעט ואינני חוזר על אותה
 מנה, תמיד משנה משהו ואין מתלוננים 
אפיה וקינוחים זה קצת אחרת, יש דברים שמכינים מהר
ויש בשלבים אז זה מצריך קצת זמן.
לצפיה ב-'תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן '
תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן
30/12/2017 | 22:47
43
כמה שעות ביום חמישי ולפחותשעתים או יותר בששי אחהצ 
מתסכל 
לצפיה ב-'תרמוס ארקוסטיל'
תרמוס ארקוסטיל
27/12/2017 | 15:12
11
167
האם מישהו רכש מיני טרמוס של חברת ארקוסטיל וממליץ גם? 
לצפיה ב-'כן. '
כן.
27/12/2017 | 16:12
1
121
על הפנים. 
לצפיה ב-'יפה ענית! פרסומת בריש גלי '
יפה ענית! פרסומת בריש גלי
27/12/2017 | 20:41
32
לצפיה ב-'ממליץ על CamelBak (ברשת קולומביה)'
ממליץ על CamelBak (ברשת קולומביה)
28/12/2017 | 08:00
8
84
שלום
יש לי אחד מהדור הקודם, מאוד מרוצה. לא נוזל (אפילו לא טיפה), שומר יופי על חום (חצי יום בקלות) וקל לתחזק (ניקוי). לא זול...ויש בכמה מידות. לא פלסטיק!
רק מתכת, פלדת אל-חלד.
יש עוד מותג (ספרדי) שאני לא זוכר את שמו, ברשת סודות מתוקים של קארין גורן.
לצפיה ב-'למה אתה מתיחס בכלל? '
למה אתה מתיחס בכלל?
28/12/2017 | 09:13
6
79
זו פרסומת. 
לצפיה ב-'לרוני ,,'
לרוני ,,
28/12/2017 | 14:05
5
85
הבן אדם מבקש להתייעץ על רכישת מוצר שדרוש לו,
לפי מה החלטת שזו פרסומת ?
לצפיה ב-'סתם ניצול הזדמנות'
סתם ניצול הזדמנות
28/12/2017 | 16:52
82
לענות באופן בוטה ומגעיל, כהרגלו.
מנהל הפורום מגבה אותו והוא ממשיך כאילו אין מחר.
לצפיה ב-'אני אנסה להסביר לך. (מיכאל, אל תיכנס לקרוא)'
אני אנסה להסביר לך. (מיכאל, אל תיכנס לקרוא)
28/12/2017 | 18:03
3
97
מי שרוצה לחפש מוצר, בא ושואל ומבקש המלצות, ונותן לגולשים להמליץ לו על מה שהם מכירים. ואם הוא רוצה לשאול על מוצר ספציפי, הוא מביא את המוצר ולא את כל האתר. ובוודאי שלא "כדרך אגב" כחלק ממשפט. הייתי בזמנו מנהל פורום בתפוז, ולמדתי להכיר את כל שיטות הפרסום האלה. בנוסף, אם מישהו נרשם עכשיו ו"שואל", או מישהו שמופיע בתור אנונימי עם נקודה אדומה ליד השם ו"שואל", זה מעיד על כוונות הפרסום שלו. 
ואם זה לא פרסום, שיבוא לכאן שוב וישאל. 
לצפיה ב-''
28/12/2017 | 19:10
9
לצפיה ב-' זה כל כך ברור שהשאלה של ORITTA מפתיעה ממש... '
זה כל כך ברור שהשאלה של ORITTA מפתיעה ממש...
28/12/2017 | 20:55
21
לצפיה ב-' ואותי השאלה לא מפתיעה.'
ואותי השאלה לא מפתיעה.
29/12/2017 | 00:51
20
לצפיה ב-'השם השני זה Contigo'
השם השני זה Contigo
29/12/2017 | 08:39
63
לצפיה ב-'ריבת אשכוליות (לבנות)'
ריבת אשכוליות (לבנות)
28/12/2017 | 07:45
2
111
מה צריך להיות היחס בין הפרי (ללא קליפה)
לסוכר ?
טיפים להכנה יתקבלו בתודה
לצפיה ב-'ערב טוב '
ערב טוב
28/12/2017 | 17:53
52
ערב טוב היחס אחד ק:ג + ק'ג פרי.
אבל לדעתי עם הפומלה קצת חמוצה צריך להתיחס בהתאם
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
29/12/2017 | 00:44
54
יחס סוכר לפרי 70%-80% לפי הטעם ואפשר להשתמש
בחצי הכמות בתחליף סוכר.
להסיר את הקרומים הפנימיים של הפלחים ולהניח בסיר.
לפזר מעל את הסוכר ולהניח ל- 8 שעות.
להוסיף 1 כוס מים, לחמם ולהביא לרתיחה ולבשל.ברתיחה 
בינונית עד לבדיקת סמיכות.
רצוי להוסיף לפלחים גרירת קליפה (ללא החלק הלבן).
לקבלת קונפיטורה עם חתיכות פרי ולקיצור התהליך כדאי 
להוסיף 1 כף פקטין (לקג' פרי) מעורבב עם 3 כפות סוכר 
לקראת סוף הבישול ולערבב. לבשל עוד 5 דקות ולהסיר
מהאש.
להעביר לצנצנות מעוקרות, לסגור היב ולהפוך את הצנצנות
על מגבת עד לצינון מלא.
 
בהצלחה

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא התמודדות ההורים עם ילד רגיש
אירוח בנושא התמודדות...
פסיכולוגית ומדריכת הורים מייעצת ועונה על שאלות...
אירוח בנושא התמודדות ההורים עם ילד רגיש
אירוח בנושא התמודדות...
פסיכולוגית ומדריכת הורים מייעצת ועונה על שאלות...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ