לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4394643,946 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'כך אני מכין דג מלוח סדנה'
כך אני מכין דג מלוח סדנה
27/04/2018 | 17:18
1
158
לצפיה ב-'כמה כפות פירורי לחם משתוות ל2 פרוסות לחם הנדרשות לקציצות ?'
כמה כפות פירורי לחם משתוות ל2 פרוסות לחם הנדרשות לקציצות ?
24/04/2018 | 18:42
5
44
לצפיה ב-'מה זה משנה? '
מה זה משנה?
25/04/2018 | 08:01
87
הרי גם כשכותבים במתכון "2 פרוסות לחם", זה לא משהו קבוע. תלוי באיזה לחם, תלוי בעובי הפרוסות, תלוי בסוג הלחם. תכיני את התערובת, ותוסיפי פרורי לחם לאט עד שתרגישי שהתערובת לא נדבקת לידיים ואפשר לעבוד איתה. 
לצפיה ב-'לקציצות: במקום הלחם ההמלצה שלי,'
לקציצות: במקום הלחם ההמלצה שלי,
25/04/2018 | 08:41
133
מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות  תפו"א גדול מבושל היטב ומרוסק.
התפוח-אדמה"קושר" את התערובת ,וגם טעים,כך שאפשר לוותר לגמרי על תוספת הלחם. מתאים לכול סוגי -הקציצות (קציצות עוף ,קציצות בשר,לקציצות-ירקות ולקציצות-דגים.)
 
 
לצפיה ב-'פרורי לחם הם לא במקום פרוסת לחם בקציצות'
פרורי לחם הם לא במקום פרוסת לחם בקציצות
25/04/2018 | 09:08
106
במקום לחם הייתי מגררת תפו"א לעיסת הבשר
לצפיה ב-'כחצי כוס, או 3 כפות. '
כחצי כוס, או 3 כפות.
27/04/2018 | 07:41
48
ממליצה למזוג מעט מים רותחים על הפירורים ולהמתין כ 5 דקות לפני ההוספה לתערובת הקציצות למנוע הקשחה של הבלילה עם הפירורים היבשים. אופציה מוצלחת אחרת היא קוואקר.
לצפיה ב-'אישית אני לא שמה לחם או פירורי לחם'
אישית אני לא שמה לחם או פירורי לחם
29/04/2018 | 10:17
44
בשר, קצת תבלינים, לפעמים עשבי תיבול, לפעמים אולי משלבת עם ירק כלשהו וזהו.
 
לצפיה ב-'שומן מזוקק'
שומן מזוקק
25/04/2018 | 21:52
2
97
הקצב שלי מוכר 40 שקל שומן אווז נקי
כמה מ''ל - אני יכול לזקק מקילו שומן שיהיה לי נקי לטגן ציפסים
ולפירה פרווה- 
?
תודה [אני מדי פעם משתמש בו]- מהשוקיים- מעדן
לצפיה ב-'איך פירה פרווה אם זה עם שומן אווז?'
איך פירה פרווה אם זה עם שומן אווז?
25/04/2018 | 23:05
1
57
מקג' שומן אווז טבעי יהיה מעט פחות שומן מזוקק
ותלוי אם זה שומן נקי או שומן מנתחים שומניים
אחרים.
ככל שהשומן הטבעי נקי יותר יתקבל זיקוק בכמות
גבוהה יותר.
לא ממליצה לשימוש לטיגון צ'יפס, מצוין לטיגון כבד
עוף ולכבד קצוץ,  להכנת קונפי מכל דבר וכו'.
לצפיה ב-'פירה לא חלבי, התכונתי,'
פירה לא חלבי, התכונתי,
26/04/2018 | 09:07
53
השומן הוא בא נקי - בלי נתחים
כמה יכול לצאת לי חצי כוס שומן?
לצפיה ב-'ציר ירקות'
ציר ירקות
26/04/2018 | 01:38
2
60
היי
בהרבה מתכונים מצויין כמות מסויימת של ציר ירקות (ב- מיליליטר).
כיצד מכינים ציר ירקות?
תודה
לצפיה ב-'ציר'
ציר
26/04/2018 | 06:31
1
83

ציר ירקות:
ירקות שורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, הכל מקולף וחתוך גס. מעט שמן קנולה. מאדים, מוסיפים 1.25 ליטר מים, מבשלים 40 דקות. מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, ורצוי לא לשים מלח.
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
04/05/2018 | 01:09
2
לצפיה ב-'האם אפשר לבשל/ למלא עלים של ירקות?'
האם אפשר לבשל/ למלא עלים של ירקות?
25/04/2018 | 13:51
2
73
היי,
אנחנו מגדלים בגינה ירקות, בין היתר ברוקולי וכרוב סגול, ואני תוהה אם אפשר למלא את העלים הגדולים של הצמחים, אלה שלרוב לא משתמשים בהם. אותה שאלה לגבי עלים של קולורבי, כרובית וכל ירק שמוציא עלים היקפיים גדולים.
 
תודה

 
לצפיה ב-'לא את כולם'
לא את כולם
25/04/2018 | 23:23
1
81
יש שהם סיביים וקשים גם אחרי בישול ויש שמתרככים
בבישול אם כתוספת ירק לתבשיל או למילוי.
תורידי עלה מכל ירק ותבשלי במים מומלחים קלות 
כ15 דקות וראי אם הם מתרככים מתרככים ומעודנים
להתעלם מהגיד המרכזי שהוא תמיד יהיה כמעט בלתי
אכיל.
כרוב אדום למילוי או עלי ברוקולי מצריכים זמן בישול
ארוך יותר ולא מתאימים לטעמי אבל תנסי.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
26/04/2018 | 16:02
7
לצפיה ב-'עלי-תרד חלוטים ומסוננים ,האם הם מתאימים להקפאה?'
עלי-תרד חלוטים ומסוננים ,האם הם מתאימים להקפאה?
25/04/2018 | 20:11
1
26
לצפיה ב-'כן אבל חייבים גם לסחוט היטב מהמים'
כן אבל חייבים גם לסחוט היטב מהמים
25/04/2018 | 23:09
37
אני מקפיאה תרד כמו שהוא וגם כחלוט וגם
עלי מנגולד קצוצים.
לצפיה ב-'המלצה לניצול חלב ומוצריו '
המלצה לניצול חלב ומוצריו
25/04/2018 | 14:40
1
131
נשארו לי במקרר מעט מוצרי -חלב, החלטתי לנצל  אותם ,להכנת 2 מנות בטרם יפוג התוקף: ואכן יצא קינוח טעים וגם מאוד  פשוט להכנה .
 
ההכנה:
הכנסתי לבלנדר :
3/4  קופסה גבינת -סימפוניה.(זו גבינת-שמנת סמיכה וקרמית.)
גביע אחד שמנת -חמוצה.
3/4 כוס חלב,
1/2 שקית פודינג וניל,(מכיל- סוכר.) 
1/4 כפית גרידת -לימון
הכול התערבל ביחד בבלנדר- לכמה שניות בלבד,ומיד העברתי ל-2 כוסות.
פיזרתי מעל כול מנה ,כפית אחת של שוקולד מגורר בטעם -תפוז,
וכפית שבבי -שקדים.ומיד הכנסתי לשעתיים וחצי למקרר,(כדי שהמרקם יתייצב.)
יצא קינוח יציב ומאוד טעים,בכמה שניות בלבד של הכנה.
אגב,
פרט לסוכר שישנו כבר בפודינג -הוניל, לא הוספתי סוכר ,
כי לטעמי זה היה מספיק מתוק.
 
 
 
 
לצפיה ב-'WOW'
WOW
27/04/2018 | 16:00
16
לצפיה ב-'עלי לפת'
עלי לפת
22/04/2018 | 13:30
2
135
הייכן ניתן לרכוש עלי לפת?
בתודה
לצפיה ב-'בוקר טוב עם אתה שואל המצב שלנו קשה'
בוקר טוב עם אתה שואל המצב שלנו קשה
24/04/2018 | 08:20
110
בוקר טוב.השאלה למה .
מה אתה תעשה עם זה
אל תכעס עלי 
לצפיה ב-'פשוט סקרנות'
פשוט סקרנות
24/04/2018 | 14:01
119
כאשר חיפשתי סיטונאי לעגבניות של mutti  ראיתי שיש לו גם שימורים של עלי לפת כבושים .והחלטתי לנסות ולראות מה ניתן לעשות ועים זה בכלל אכיל. אני אנסה לראות על ארגזי הלפת בסופר מי המגדל .כאשר אצליח למצוא אכתוב לכם איך יצא. 
אגב! בעבר החמצתי במיה ויצא נהדר
לצפיה ב-'עגבניות מקולפות mutti'
עגבניות מקולפות mutti
21/04/2018 | 17:36
6
219
היי חברים,
 
אני משתמש הרבה בקופסאות עגבניות מקולפות של MUTTI. האם ידוע לכם היכן ניתן לרכוש אותן בכמות גדולה במחיר מוזל?
 
תודה מראש
לצפיה ב-'תנסה בחברה הזאת Ristretto 2016 '
תנסה בחברה הזאת Ristretto 2016
22/04/2018 | 13:24
2
127
צור קשר
גיבורי‭ ‬ישראל ‭ ‬13 ‬ת‭.‬ד ‭ ‬8514
אזה”ת‭ ‬פולג, ‬נתניה ‭ ‬4250413
טלפון ‭‬+972 9 954 1210‬
פקס  ‭ +972 9 957 3738
מייל info@ristretto.co.il
לצפיה ב-'ניתן לרכוש בקרטון של 24 יחידות'
ניתן לרכוש בקרטון של 24 יחידות
22/04/2018 | 13:31
1
73
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
22/04/2018 | 18:23
19
לצפיה ב-'מה זו כמות גדולה?'
מה זו כמות גדולה?
22/04/2018 | 17:11
1
96
10 קופסאות או 300?
 
יש לפעמים מבצעים בסופרים הזולים.
 
אבל אם אתה צריך כמויות מסחריות - מניח שעדיף לפנות ליבואן
לצפיה ב-'כמה עשרות (40-60)'
כמה עשרות (40-60)
22/04/2018 | 18:25
91
יש מבצעים לשלישיות של העגבניות המרוסקות של mutti, לא נתקלתי במבצעים לקופסאות עגבניות מקולפות.
 
תודה על הטיפ.
לצפיה ב-'ממליצה לבדוק במחסני אסיה, זה ליד צריפין.'
ממליצה לבדוק במחסני אסיה, זה ליד צריפין.
24/04/2018 | 12:18
59
הם מוכרים שם מוצרי מזון במחירים מוזלים כי הם עובדים בעיקר עם חברות וכו...
לצפיה ב-'מתכון לרוטב לפסטה מסולסלת , בלי עגבניות יתקבל בברכה'
מתכון לרוטב לפסטה מסולסלת , בלי עגבניות יתקבל בברכה
22/04/2018 | 22:23
7
122
רוטב עגבניות זה בסדר. 
עגבניות חתועות או מעוכות- לא.
פשוט לא אוהב עגבניות
לצפיה ב-'לא הבנתי, ,"רוטב עגבניות זה בסדר" אבל בלי עגבניות?'
לא הבנתי, ,"רוטב עגבניות זה בסדר" אבל בלי עגבניות?
22/04/2018 | 23:48
1
102
רטבים בלי עגבניות -
רוטב פלפלים קלויים
רוטב פסטו
רוטב קרבונרה
רוטב אלפרדו
רוטב פטריות
רוטב דלעת
רוטב אגוזים ושמנת
רוטב 3 גבינות
עוד?
רוטב אנשובי ובלסמי
רוטב שמנת גבינה ושום
רוטב בשר טחון
רוטב דלעת
 
 
לצפיה ב-'אני לא אוהב עגבניות.עם רסק אני מסתדר. אפשר בבקשה את המתכוני'
אני לא אוהב עגבניות.עם רסק אני מסתדר. אפשר בבקשה את המתכוני
23/04/2018 | 09:35
75
 אפשר בבקשה את המתכונים לרטבים?
לצפיה ב-'רוטב מהיר וטעים בלי עגבניות'
רוטב מהיר וטעים בלי עגבניות
23/04/2018 | 12:46
1
187
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
5 כפות רסק עגבניות בריכוז 28-30
1 כפית שטוחה סוכר
1 כפית בהיריון מלח
1/3 כפית פלפל שחור
 
אפשר בהחלט להכין את הרוטב בזמן שהפסטה מתבשלת - הוא לא צריך יותר מ-5 דקות.
 
בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את השום ואת רסק העגבניות. מטגנים 3 דקות על חום בינוני תוך כדי ערבוב.
 
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
 
אפשר להוסיף 3 כפות ממי הבישול של הפסטה.
 
זהו - אחרי הסינון להחזיר את הפסטה לסיר שבה התבשלה ולערבב עם הרוטב
לצפיה ב-'אני אישית '
אני אישית
24/04/2018 | 09:00
90
היתי מוסיף אורגנו 
לצפיה ב-'כל כיוון של רוטב שטעים לך'
כל כיוון של רוטב שטעים לך
28/04/2018 | 13:45
2
26
אני אישית אוהבת רוטב פסטו.
או רוטב פטריות
היתרון של הפסטה המסולסלת זה שהרוטב הרבה יותר מורגש בכל ביס
לצפיה ב-'אפשר בבקשה מתכון לרוטב פטריות?'
אפשר בבקשה מתכון לרוטב פטריות?
28/04/2018 | 23:17
1
10
לצפיה ב-'רוטב פטריות'
רוטב פטריות
16/05/2018 | 21:14
34
גרסה פשוטה:
מה צריך?
פטריות - רצוי שני מינים
בצל לבן 
שמן זית
תבלינים - מלח, פלפל, אני אוהבת להוסיף גם כורכום (לא חובה)
אפשר להוסיף עשבי תיבול - מה שמתאים בעיניך: פטרוזיליה, כוסברה, אפילו אורגנו או זעתר.
איך מכינים?
חותכים מראש את הירקות:
2 בצלים לבנים (אפילו 3 אם אוהבים) חתוכים לחצאי טבעות לא עבים
פטריות שמפיניון ופטריות יער - חתוכים גס 
אז מחממים בסיר קטן מעט שמן זית (שיכסה את התחתית), מוסיפים את טבעות הבצל ומזהיבים תוך כדי הקפצה מדי פעם.
אם בוחרים להוסיף כורכום - זה הזמן להוסיף.
כשכמעט זהוב, מוסיפים את הפטריות, מערבבים מעט. לרוב אין צורך להוסיף מים.
בשלב זה מוסיפים גם את עשבי התיבול והתבלינים.
יחד עם הפטריות מערבבים בערך שתיים עד שלוש דקות ומורידים מהאש.
לצפיה ב-'זה לא וירוסהבלוף של סלמון מעושן'
זה לא וירוסהבלוף של סלמון מעושן
21/04/2018 | 12:10
11
318
לפני ארבעה ימים קניתי נתח של סלמון טרי,  עטפתי אותו במלח גס עם מעט סוכר למשך יומיים, במקרר, לאחר יומיים יש סלמון "מעושן" או יותר נכון מה שנקרא סלמון מעושן, יותר טעים הרבה יותר זול.
לצפיה ב-'לא בטוח שהבנתי מה הקשר לוירוס או לבלוף'
לא בטוח שהבנתי מה הקשר לוירוס או לבלוף
21/04/2018 | 14:30
8
136
אבל סלמון טרי מאד יקר בימינו. בכמה אתה קונה?
לצפיה ב-'זה היה סלמון קפוא, חצוי ונקי'
זה היה סלמון קפוא, חצוי ונקי
21/04/2018 | 15:54
7
152
במחיר של 52 ₪ לק"ג.
כתבתי לא רירוס היות ותגובתך לשתי הודעות שלי היו מאוד מוזרות עם פתיח, Virus ולא הבנתי מה כוונתך.
הבלוף הוא שבסופרים יש סלמון שנקרא סלמון מעושן, זה המלוח ובעצם הוא אינו מעושן אלא כמו שאני הכנתי, עטוף במשך יומיים במלח גס עם מעט סוכר.
טעמו בדיוק כמו הסלמון המעושן שנמכר בסופרים.
 
לצפיה ב-'הוירוס הוא אכן בעיה'
הוירוס הוא אכן בעיה
21/04/2018 | 16:23
6
143
לא ברור לי אם פורצים לי לחשבון או הפעילו כלי אוטומטי שמפרסם בשמי התכתבויות מתא המסרים הפרטיים שלי.
 
זה משהו שקורה כל שבוע-שבועיים ואין לי יותר מדי מה לעשות חוץ מלמחוק מדי פעם ולהחליף סיסמה (מה שלא ממש עוזר)
לצפיה ב-'אהה, הבנתי, מקווה שתצא מזה'
אהה, הבנתי, מקווה שתצא מזה
21/04/2018 | 17:33
47
לצפיה ב-'קראתי - לצערי לא זוכרת איפה- שקיים אתר נגוע'
קראתי - לצערי לא זוכרת איפה- שקיים אתר נגוע
21/04/2018 | 19:16
109
בוירוס.
לא זוכרת את שמו.
לצפיה ב-'מצאתי את שם האתר שחיפשתי'
מצאתי את שם האתר שחיפשתי
21/04/2018 | 21:08
3
111

אתר אקרוס 14 נגוע בוירוס !!!!!!!!!!!!!!!!!
סנופקין111
 
לצפיה ב-'תודה על המידע'
תודה על המידע
22/04/2018 | 07:54
2
89
לא חושב שנכנסתי לאתר הזה.
 
 
לצפיה ב-'לדעתי דווקא תוכנת האנטיוירוס שלך עושה את זה'
לדעתי דווקא תוכנת האנטיוירוס שלך עושה את זה
27/04/2018 | 09:43
1
23
מציע לך להוריד מהמחשב את כל תוכנות האנטי וירוס ותתקין רק תוכנת אנטיוירוס אחת מחדש.
 תודה על המרשם, אבל חסר הטעם המעושן - אפשר לעשן ... אבל גם לזה יש דרך קלה כי יש תמצית שנותנת טעם של עשן .
איפה אתה קונה סלמון ב50 שקל ?
אני קונה סלמון טרי (ממש טוב אבל יקר)  ב שמונים-תישעים שקל בחצי חינם.
לצפיה ב-'נב- יש שיטה פשוטה לתת טעם מעושן'
נב- יש שיטה פשוטה לתת טעם מעושן
27/04/2018 | 09:48
85
שמים בסיר קצת אורז ותה בסיר (יש גם פטנט עם  נייר אלומיניום בתנור )
את הסלמון שמים ברשת אידוי מעל זה סוגרים את הסיר ושמים על אש קטנה כמה דקות עד שיוצא עשן.
הרעיון שהאורז והתה שירפו ויוציאו עשן שיספג בדג .
משגיחים שלא ישרף הסיר. הבעיה שזה עלול לקלקל את הסיר .
לצפיה ב-'זה לא סלמון מעושן. '
זה לא סלמון מעושן.
21/04/2018 | 16:26
1
156
אני גם מכין לפעמים. זה סלמון כבוש, לא מעושן. לפני המלח שים כמה ענפי שמיר וכמה טיפות ברנדי. 
לצפיה ב-'כן, ברור לי שזה לא סלמון מעושן.'
כן, ברור לי שזה לא סלמון מעושן.
21/04/2018 | 17:42
113
  אך מה שיצא לי זה בדיוק כמו הסלמון שמוכרים בסופרים כ"סלמון מעושן",
תודה עבור הטיפים, אך במקרה זה לא איישם איני מת על שמיר ולא על אלכוהול.
כמו שיצא לי מתאים גם לי וגם לאשתי, התאמה מושלמת.
לצפיה ב-'מנגל'
מנגל
20/04/2018 | 15:59
5
136
אני מחפש לרכוש מנגל שיהיה עם רשת ברזל יצוקה מצופה אמייל או חומר טוב
לא דקה כמו הרגילות
משו בסגנון הזה,
 יש מקום מומלץ לקנות בת"א?
אשמח לשמוע אם כן.
לצפיה ב-'זה משלוח חינם - למה לא תזמין מהאתר?'
זה משלוח חינם - למה לא תזמין מהאתר?
21/04/2018 | 11:53
4
29
לצפיה ב-'אני מכיר את החנות'
אני מכיר את החנות
21/04/2018 | 12:40
3
82
אבל מחפש עוד הצעות למנגל מוגבה.
לצפיה ב-'יאיר, לאור זה שקפצתי אתמול בחנות בת"א, '
יאיר, לאור זה שקפצתי אתמול בחנות בת"א,
21/04/2018 | 12:53
2
94
ראיתי מנגל בסגנון הזה- אני לא עושה פרסומת או משו, מבטיח
הרשת שלו אמנם עבה וכבדה, אבל לברזל מצופה לדעתי הוא לא מספיק יחזיק את החום, לכן רציתי לשמוע דעה של חבר'ה הפורום.
ברזל בלי ציפוי מפחיד שיחליד וכל כמה זמן אצטרך לשמן אותו ואם אשכח הוא יתפורר לגמריי. רשת אלומניום פשוטה, לא מעוניין.
לצפיה ב-'לא חשבתי לרגע שאתה עושה פרסומת'
לא חשבתי לרגע שאתה עושה פרסומת
21/04/2018 | 14:29
1
48
פשוט חשבתי שהמנגל באתר הוא כמו שאתה רוצה ולכן לא הבנתי למה אתה רוצה לנסוע במיוחד לתל אביב לקנות אותו ולא מזמין מהאתר (כי המשלוח חינם).
 
עכשיו הבנתי שרצית המלצה על מנגלים אחרים שיענו יותר על הדרישה שלך
לצפיה ב-'כן בהחלט אני ראיתי את הרשת של המנגל'
כן בהחלט אני ראיתי את הרשת של המנגל
21/04/2018 | 15:12
68
היא עבה אבל לא הצטיירה לי ברזל ממש.
לצפיה ב-'מחפש שיטה להכין ירקות על הגז, בלי מים ובלי שמן'
מחפש שיטה להכין ירקות על הגז, בלי מים ובלי שמן
18/04/2018 | 00:14
23
182
נורא היינו רוצים שייצא טעים כמו בתנור. אבל אין לנו תנור ולא יהיה בקרוב. אנחנו לא מטגגנים ולא משתמשים באף טיפת שמן (בואו לא נפתח דיון על זה..)
הקורבנות המיועדים הם תפוחי אדמה, קישואים וכל מיני.
ניסיתי לעשות stir fry, יעני מוקפץ כזה, זה כמובן יוצא קרוב יותר לקריספי מאשר בישול, אבל לא עושה את העבודה שחיפשנו. שמעתי על הסירים המיוחדים שלא נדבקים, אבל אומרים עליהם שהם מפרישים חומרים רעילים, לא מפתיע..

רעיונות?
לצפיה ב-'ירקות'
ירקות
18/04/2018 | 07:32
8
155
תפוחי אדמה: לוקחים כמה תפוחי אדמה בינוניים, שוטפים היטב ולא מקלפים. חוצים כל אחד אבל לא עד הסוף. דוחפים לחריץ חמאה, רוזמרין או טימין, קצת מלח גס, ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים לסיר ושמים על אש בינונית. מכסים עם מכסה, ומחכים כשעה. פותחים את המכסה ולוחצים קצת על תפוח אדמה לראות אם הוא כבר רך. ממשיכים עד שמתרכך. 
פלפלים אפשר לקלות ישירות על האש, אבל בזהירות שלא ישרף, להפוך מדי פעם. 
גם חצילים אפשר לקלות על האש ולעשות סלט חצילים משגע. 
לצפיה ב-'הנייר אלומנים גם מפריש רעלים שאם אני מבין נכון'
הנייר אלומנים גם מפריש רעלים שאם אני מבין נכון
18/04/2018 | 10:04
7
126
היא לא בדיוק רוצה
לצפיה ב-'נכון.. תודה בכל מקרה רוני'
נכון.. תודה בכל מקרה רוני
18/04/2018 | 10:17
62
לצפיה ב-'זה מזכיר לי. '
זה מזכיר לי.
18/04/2018 | 10:19
5
131
מי ששומר מאד, לא משתמש בנייר אלומיניום, לא מעשן, לא משתמש בשמן, לא משתמש בסלולר, ימות בריא. 
לצפיה ב-'לי זה מזכיר שארתור דנט הוא תותח בישולים.'
לי זה מזכיר שארתור דנט הוא תותח בישולים.
18/04/2018 | 17:58
4
122
אבל אני מקווה עבורו שהוא לא משתמש בסירים/מחבתות אלומיניום.
 
בכל פורום תמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר. 
 
המסקנה מהקישור שהבאתי היא :
 
אם כך, מה עושים? מנסים כרגיל להקפיד על צריכה של תזונה מאוזנת ומגוונת  ומשתדלים להמעיט בצריכת מזון מתועש. עם זאת, חשוב לזכור שעלינו לבשל את המזון ולשמור אותו בכלי כלשהו. לשימוש בחומרים שונים עלולות להיות השלכות שונות על בריאותנו בין אם בשל הרכב הכלי או מידת השימור של המזון ואיכותו. לכן, אין סיבה לזרוק את רדיד האלומיניום ואפשר להמשיך להשתמש בו באופן מחושב ומושכל בהתאם לנסיבות ולצרכים.
 
לצפיה ב-'אולי לא הובנתי. '
אולי לא הובנתי.
18/04/2018 | 18:06
1
106
אני לא מזלזל בארתור דנט. 
אני רק חושב שיש גבול לנושא. לא מים, לא שמן, לא נייר אלומיניום, ובטח יש עוד. צריך גם לאכול ולחיות. 
לצפיה ב-'רוני ידידי, אני כן מזלזל בארתור דנט. '
רוני ידידי, אני כן מזלזל בארתור דנט.
18/04/2018 | 18:14
67
לצפיה ב-'אהבתי !'
אהבתי !
19/04/2018 | 14:25
1
87
כאמור 
 
בכל פורום תמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר. 
 
<font>ואתה? </font>superman1234 כותב ברוב הפורומים בפרדס ..... 
 
לצפיה ב-'גם לי זה מזכיר.'
גם לי זה מזכיר.
21/04/2018 | 10:34
57
ש ......... בכל פורום נמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר.
לצפיה ב-'יש בחנויות כלי בית כלי נירוסטה לקליית חצילים ופילפלים '
יש בחנויות כלי בית כלי נירוסטה לקליית חצילים ופילפלים
18/04/2018 | 19:11
2
89
על הכיריים.
מתקרא חציליה.
מתואר כמחבת, אבל זה לא מחבת.
רכשתי כזה בחנות של נעמן, עשוי נירוסטה. שם קראו לזה קולה חצילים ופלפלים.
 
מכינה שיפודי ירקות, קולה חצילים, פלפלים, תפוחי אדמה, טעם של גריל פחמים.
לצפיה ב-'יש מי שיוצרים בעיות יש מאיין.'
יש מי שיוצרים בעיות יש מאיין.
19/04/2018 | 12:23
1
112
קחי סיר כבד ישן וצלי עליו את הירקות במישרין. אין לך? צלי על משטח מתכת יצוקה, פסים או לא,.בד"כ משמש לצליית סטייקים. זה עולה יחסית פרוטות ולמי שמטילה על עצמה אין סוף אילוצים ואיסורים זה יהייה מאוד שימושי במטבח.
נ.ב.
מצטרף לזילזולים...
לצפיה ב-'?'
?
20/04/2018 | 10:32
34
לצפיה ב-'אני חושב שכדאי שתתעניינו בטכנולגיית הסו ויד '
אני חושב שכדאי שתתעניינו בטכנולגיית הסו ויד
20/04/2018 | 08:18
9
89
 
זה מתכון לתפוחי אדמה טעימים בלי טיגון ועם כל הטעם ואפשר להכין כל דבר 
בטכנולוגייה זו .( ביסודו של דבר זה מיועד לבשרים אבל גם ירקות אפשר לעשות למרות שבמרבית האתרים מדברים על סטייקים וצלי עוף וצלי בקר).
 
העסק של הסויד לא זול כשמשתמשים במוצרים מקוריים 
אבל חיפוש בגוגל ייתן לכם אפשרויות זולות יותר למשל זה 
 
רק הערה אחת 
אל תתפשרו על איכות שקיות הפלסטיק מבחינת ה-BPA
 
או שתוכלו גם להשתמש באידוי ירקות
 
או שתתעניינו ב- RAW FOOD ותשקיעו במכשירים שהם קוצצים/חותכים ירקות 
בצורות מעניינות כמו SPIRALIZER
מכשיר שיכול לחתוך קישואים לדפים דקים 
מנדולינות שונות 
וכו'
 
 
 
לצפיה ב-'אכן, זה רעיון.'
אכן, זה רעיון.
20/04/2018 | 11:14
2
52
אני גם משתמש בשיטה הזו, וזה לא כל כך יקר היום. אלו המכשירים שאיתם אני משתמש, וקניתי באיביי.
לצפיה ב-'להערכתי המחיר עוד יירד '
להערכתי המחיר עוד יירד
20/04/2018 | 12:04
1
55
כי כל מה שצריך זה שבסיר לבישול איטי ( CROCKPOT)
ישימו טמפרטורה נמוכה של 65 צלזיוס ו-80 צלזיוס
 
או שאפילו פלטות אינדוקציה יתנו חום כזה 
לצפיה ב-'לא הייתי בונה על זה. '
לא הייתי בונה על זה.
20/04/2018 | 12:29
53
הטמפרטורה חייבת להיות מאד מדויקת, ולשם כך צריך סחרור של המים. גם הדיוק של סיר לבישול איטי או אינדוקציה זה לא בתחום הדיוק שצריך לבישול בואקום. 
לצפיה ב-'מה כל זה שייך לשאלתו של הגולש?'
מה כל זה שייך לשאלתו של הגולש?
20/04/2018 | 13:00
5
87
הוא ביקש "שייצא טעים כמו בתנור" מה לזה ולסו-וויד
שזה בישול לכל דבר רק בוואקום ומבוקר טמפרטורה
או למכשירים לחיתוך ירקות שאתה מציע???
לבשל או לאדות הרי אין לו בעיה.
לצפיה ב-'תהליך האפייה בתנור '
תהליך האפייה בתנור
20/04/2018 | 16:51
4
70
מבוסס על השחמה חיצונית ו/או בישול "יבש" או חצי יבש(מעט נוזל ביחס לבישול בסיר ) של החלקים הפנימיים בחום .
 
כל הפרמטרים הללו מושגים בסוו-וויד + חריכה חיצונית ב-SEARZAL
כשבנוסף לכך יש "בונוס" שבורחים מהפריט המבושל בסוויד פחות נוזלים 
לעומת תהליך הצלייה.
 
האפקט הסופי דומה לצליית תנור .
 
לגבי חיתוכי הירקות 
 
נכון שהשואל לא שאל ובכל זאת לנוכח הגזירות הקולינאריות שגזר על עצמו 
מצאתי לנכון להוסיף נושאים אלה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'לנוכח הגזרות הקולינריות שלו שיאכל חסה'
לנוכח הגזרות הקולינריות שלו שיאכל חסה
20/04/2018 | 18:03
3
51
אז אולי זול יותר לצרוב את הירקות בברנר פשוט. בלי בישול כלל
אבל אז תהיה בעיה עם חומרים מסרטנים שנפלטים מהצריבה?
 
והירקות שלו נטולי חומרי הדברה רעילים, עלאק אורגניים?
לצפיה ב-'אני מנסה לזרום ולעזור בתשובות מבלי לנקוט עמדה שיפוטית'
אני מנסה לזרום ולעזור בתשובות מבלי לנקוט עמדה שיפוטית
20/04/2018 | 19:37
2
60
כלפי הרגלי התזונה שלו
 
תמיד יש עוד מיליון דברים לאמר על כל עניין 
והעיקר כאן הוא העזרה
לצפיה ב-'עזרה?'
עזרה?
20/04/2018 | 20:01
1
48
הוא לא רוצה או יכול לקנות תנור ואתה מציע לו סו-וויד ומכשיר השחמה?
היה פשוט וזול יותר לרכוש טוסטר אובן קטן או פשוט לקלות גם ללא שמן
על מחבת פסים או מחבת אחרת מיציקה למשל ללא שמן ו"חומרים רעילים"
 
להציע שיטה לשימוש במכשירים יקרים גם אם הם אפילו מאולתרים זה לא
בדיוק עזרה.
לצפיה ב-'להבנתי אין לו בעיית תקציב '
להבנתי אין לו בעיית תקציב
20/04/2018 | 20:11
34
ואת זאת אני למד מן המשפט הבא 
 
" שמעתי על הסירים המיוחדים שלא נדבקים, אבל אומרים עליהם שהם מפרישים חומרים רעילים, לא מפתיע.." 
 
הסירים הללו שעליהם אני חושב שהוא מדבר די יקרים ויותר מטכנולוגיית סוויד 
שאפשר באמצעים מאולתרים לממן בעלות של כ-400 שח גג 
 
אילו לא היה קונה תנור מסיבה כלכלית יכול היה לקנות טוסטר אובן קטן
ואם לא קנה אז כנראה שהנושא הכספי הוא לא האישיו כאן.
לצפיה ב-'איזה סוג כיריים מדובר? על להבת גז אפשר אולי כלי חרס'
איזה סוג כיריים מדובר? על להבת גז אפשר אולי כלי חרס
20/04/2018 | 23:40
36
אבל אין חום שמגיע מלמעלה כמו בתנור. אין אופציה לקנות טוסטר?
לצפיה ב-'פאייה קצת אחרת, לא עם אורז אלא פסטה מיוחדת'
פאייה קצת אחרת, לא עם אורז אלא פסטה מיוחדת
20/04/2018 | 14:23
2
118
שהבאנו מספרד, התבשיל הזה נקרא FIDEUA, והוא בושל ע"י אשתי  ואני בכלי מיוחד שגם הבאנו מספרד ונקרא פאיירה.
את הצבע הצהוב אין משיגים עם כורכום אלא עם זעפרן.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020890128...
לצפיה ב-'לפסטה קוראים באיטליה וגם כאן Orzo'
לפסטה קוראים באיטליה וגם כאן Orzo
20/04/2018 | 18:18
1
73
או לישראלית פתיתים (שהם אפויים) שמוכרים בכל חנות.
ל"מכשיר" קוראים מחבת חשמלית ועלותה כ 100 ₪.
 
לצפיה ב-'הפסטה שהשתמשתי אינה איטלקית אלא ספרדית'
הפסטה שהשתמשתי אינה איטלקית אלא ספרדית
20/04/2018 | 22:13
57
והיא נקראת בספרד FIDEUA, כך גם התבשיל עצמו נקרא.
לצפיה ב-'שאלה בנוגע לעמבה'
שאלה בנוגע לעמבה
19/04/2018 | 21:41
3
84
עמבה הפכה בשנים האחרונות לתוספת פופולארית למנות רבות.

האם תמיד היה ככה?

מה מנת הרחוב הראשונה ששילבה עמבה?
לצפיה ב-'עמבה בדוכנים'
עמבה בדוכנים
20/04/2018 | 00:41
1
81
לפי זיכרוני, כבר לפני 3 עשורים הייתה העמבה מונחת כרוטב בדוכנים של
שווארמה ופלאפל.
אגב,
במקור זהו תבלין הודי שמכינים ממנגו ותבלינים,אשר במרוצת השנים העמבה  נדדה גם לעיראק,והעיראקים אימצו אותה באהבה גדולה.
לנו הייתה בעבר שכנה עיראקית שסיפרה לנו על זה, והיא עצמה הייתה מכינה עמבה בבית בתוך צנצנות זכוכית,תהליך נמשך שבועים של הבשלה בצנצנות, ולאחר שהיה מוכן לאכילה,היא נהגה לקרוא לילדים של השכנים וחילקה צנצנת לכול שכן ,שי לכבוד החג ,וכך יצא שהכרתי את העמבה מקרוב.
 
לצפיה ב-'ואצל העיראקים משתמשים בעמבה כמתבל לסביח.'
ואצל העיראקים משתמשים בעמבה כמתבל לסביח.
20/04/2018 | 00:55
55
הם מטגנים פרוסות חצילים בשמן,מסננים ומכניסים לפיתה עם סלט וירקות טרי וגם ירקות כבושים ומתבלים בנדיבות ברוטב -עמבה.
לצפיה ב-'עמבה אצלי'
עמבה אצלי
20/04/2018 | 08:16
72
לפני 50 שנה הייתה מסעדה בסיבוב בילו שהייתה מגישה רוטב עמבה הינו הולכים ברגל רק כדי לטעום את העמבה .

עמבה מבוסס על חילבה על אבקת עמבה ומנגו בוסר
מכינים חילבה מוסיפים לחילבה המוכן אבקת עמבה לפי החוזק שאתה אוהב
חותכים מנגו לפרוסות סוגרים למספר ימים ויש לך עמבה ביתית

חילבה

6 כפות גרגירי חילבה
מלח


בקערה הרבה מים עם הגרגירים
מפעם לפעם שופך את המים שוטף את הגרגירים וחזרה לקערה עם הרבה מים
לאחר 24 שעות שופך את המים שוטף הייטב(במסננת)
למעבד מזון עד שהגרגירים הופכים למישחה חלקה
מוסיף 4 כוסות מים ומערבל מוסיף 3/4 כפית מלח

והכול לצנצנת.
אצלי ברוב המקרים מקערת המעבד עד לצנצנת הכול נגמר
כול טוב
פוקסי


.
.
אז ככה:
השם עמבה בא מהשפה ההודית כאשר עמב זה מנגו בהודית.
אבקת העמבה מיוצרת מפרות מנגו בוסר, כאשר הם חמוצים מיבשים אותם הייטב ואז טוחנים לאבקה ואכן אבקת העמבה חמוצה
(מכוון שהכורכום הוא בצבע של העמבה אני בטעימה מבדיל בינהם.)
בקשר לעמבה או לרוטב עמבה
הרוטב מבוסס על חילבה מוכנה ללא תבלינים
מוסיפים את אבקת העמבה ומנגו בוסר נותנים לכל המרכיבים לתסוס כ24 שעות ואוכלים
אלו אשר אוהבים עמבה חריפה פשוט מוסיפים פפריקה חריפה 
כל טוב פוקסי
לצפיה ב-'היי, מחפשת מתכון לעוגיות'
היי, מחפשת מתכון לעוגיות
20/04/2018 | 11:45
3
123
לא סתם עוגיות אלא עוגיות שסבתא שלי ואחותה היו מכינות.
הן קראו לזה קריוקה.
בצורה שלהן העוגיות הזכירו אלפחורס.
מעין עוגיה שעליה קרם חלבונים שנאפו בתנור, שתי עוגיות מודבקות יחדבקרם שוקולד ואחכ מגולגלות באגוזים טחונים.
האם מכירים? יש מתכון? טיפים? רעיונות?
תודה וסופש מקסים לכולם!

לצפיה ב-'ראי בקישור'
ראי בקישור
20/04/2018 | 12:03
2
80
לצפיה ב-'תודה, ממש ממש דומה '
תודה, ממש ממש דומה
20/04/2018 | 12:08
1
47
אנסה .
 
אצל סבתא שלי, הקרם היה שטוח ובפנים מילוי שוקולד.
 
אני זוכרת שפעם אחת הכנתי איתה והיא נתנה לי לערבב ידנית את החלבונים, אמרה שיוצא יותר טוב מאשר עם מקציף, אמרה לי תערבבי עד שיהיה לבן וזה מה שעשיתי אבל אז אמרה לא זה לא לבן מספיק ולקחה את הקערה והמשיכה לערבב בשלב שלי הידיים כבר נשברו  
לצפיה ב-'העיצוב של הקצף הוא לטעמך'
העיצוב של הקצף הוא לטעמך
20/04/2018 | 12:16
75
כך גם הקרם, תמרחי גנאש או סתם ממרח שוקולד טוב.
לצפיה ב-'מבקש להזכיר - אין לצרף קישורים לסרטונים אישים ביוטיוב'
מבקש להזכיר - אין לצרף קישורים לסרטונים אישים ביוטיוב
17/04/2018 | 19:47
81
בלי מתכון בהודעה
 
תודה רבה
לצפיה ב-'מישי מכירה ויכולה להמליץ? אופה פיתות ופיצות חשמלי? ראו קישור'
מישי מכירה ויכולה להמליץ? אופה פיתות ופיצות חשמלי? ראו קישור
16/04/2018 | 15:18
10
105
לצפיה ב-'אופה פיתות'
אופה פיתות
16/04/2018 | 18:40
5
191
לי זה נראה מאד קטן, ומתאים אולי לפיצה בגודל של פיתה. אני אופה פיתות ופיצות. לכל אחד מהם יש לי מכשיר אחר. 
לצפיה ב-'לי יש מכשיר אחד שאופה את שניהם'
לי יש מכשיר אחד שאופה את שניהם
16/04/2018 | 23:48
4
116
 
 
קוראים לו תנור ביתי.
 
אגב להכנת לפיתות מספיקה מחבת.
לצפיה ב-'גם לי יש תנור ביתי. '
גם לי יש תנור ביתי.
17/04/2018 | 08:36
3
164
כשאני מכין פיצות, אני מכין 4 כל נגלה, כי זה מה שיוצא לי מ 1 ק"ג קמח.כשיש אירוע עם יותר אורחים, כמו למשל חג שבועות, אני מכין 6 או 8 פיצות. בתנור ביתי זה לוקח כ 15 עד 20 דקות כל פיצה. בטאבון החשמלי שלי, שעלה 150 ש"ח בדאלית אל כרמל, אני מוציא פיצה אפויה כל 4 דקות. 
בשביל לא לתפוס את כל שטח השולחן, בניתי מתקן לערום את הפיצות אחת מעל השניה. 
כשעושים פיתה במחבת, צריך להפוך אותה. בסיר הפיתות שלי אני לא צריך להפוך, ואופה כל פיתה 55 שניות. 
ברור שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון. אני רק מספר איך אני מכין. 
לצפיה ב-'קודם כל אתה צודק'
קודם כל אתה צודק
17/04/2018 | 12:24
141
 
השואל לא כתב מה ההספק הדרוש לו כלומר כמה פיתות/פיצות הוא מעוניין להכין בנגלה אז רק ציינתי אפשרויות נוספות.
 
אגב לי בתנור הביתי לוקח משהו כמו 7 עד 8 דקות לפיצה בחום המירבי (250 מע"צ).
 
אגב סחתיין על המתקן, נראה יפה מאד
לצפיה ב-'המתקן ממש מגניב!'
המתקן ממש מגניב!
21/04/2018 | 11:57
20
לצפיה ב-'אני הנחתי אבן שמוט בתחתית התנור'
אני הנחתי אבן שמוט בתחתית התנור
21/04/2018 | 17:42
38
עליה אני אופה את הפיצות. אני מחמם את התנור למקסימום ומוציא פיצות נהדרות בכ-5-6 דקות אפייה.  פחות או יותר אותה עלות, האבן עלתה לי באיזור ה-60-80 ש"ח אם אני זוכר נכון.
 
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
17/04/2018 | 15:03
312

מזמן סיר הפיתות אשר רכשתי נמצא במחסן באגף הכלים ללא שימוש
שולח לכם את השיטה אשר אני מכין פיתות ויוצאות נהדרות. השבוע הכנתי פיתות בשיטה הזאת ויצאו נהדר
ואז החלטתי לאפות בבית
חשבתי לעצמי איך בתהליך התעשייתי הפיתות יוצאות מוצלחות?
עשיתי סקירה בזכרון בראשי, ונזכרתי שהפיתות המוצלחות ביותר מתקבלות מתנור תעשייתי אשר בו מניחים את הבצק על משטח עגול
אשר מסתובב, הבצק נכנס לתוך תנור אשר מכיל גופי חימום מעל, סיבוב הפלטה לוקח כשני דקות ויוצאות פיתות נהדרות,
אומנם תנור כזה אין לי אבל התנור הביתי מכיל גוף חימום עליון ובמצב גריל החום מספיק גבוה לאפיית פיתות מהירה
אז ככה
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
כ2 כוסות מים חמימים


שופך את הקמח לקערת המיקסר
עושה גומה במרכז מוסיף את השמרים וכף הסוכר, מוסיף 3/4 כוס מים חמימים(חמים מספיק אבל ניתן לטבול אצבע מבלי להכוות)
מערבב טיפה את המים השמרים והסוכר תוך גריפת קמח לקבלת עיסה דלילה ומשאיר כך כ15 דקות.
לאחר 1/4 שעה כאשר העיסה תוססת ומכסה את כל הקמח כמעט,
עושה גומה נוספת בצידי הקערה ומוסיף את המלח
מפעיל את המיקסר ומוסיף את שארית המים 
מכין כוס מים חמימים ותוך כדי לישת הבצק מוסיף מים עד קבלת בצק חלק ולא דביק.
ואיך אני בודק שהבצק מוכן: מפעיל את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר עם הבצק לא נדבק לתחתית הקערה והקערה מבריקה בתחתית ללא בצק דבוק אז הוא מוכן.
מוציא מהקערה עם ידיים מקומחות וממשיך ללוש את הבצק בתנועות קיפול בין הידיים כן ככה באוויר.
מכין קערה גדולה  (קערת המיקסר קטנה לכמות ההתפחה ולא מאפשרת לבצק לתפוח כרצונו) שם את הבצק בקערה מכסה הייטב עם נילון נצמד ושם בצד לשעה לפחות
(בגלל שהשתמשתי במים חמימים ההתפחה לוקחת פחות זמן)
מכין משטח עבודה מוציא את הבצק מהקערה שימו לב שהבצק נהיה שערות שערות וזה אומר שההתפחה מעולה.
לש את הבצק על משטח השיש להוצאת האוויר(אפילו שומעים).
קורע מהגוש בצק בגודל של כשני כדורי פינק פונק, מניח על השיש ועם מערוך מרדד לגודל הפיתה ומניח בצד על השיש,
וממשיך כך עם כל הבצק, צריכות להתקבל כ20 פיתות.
משאיר את הבצק המרודד לפיתה על השיש כ1/2 שעה שיתפח מעט שוב.
מכוון את התנור למצב גריל החם ביותר, מכניס תבנית בשליש העליון בתנור, סוגר למספר דקות שהתבנית תתחמם הייטב.
כאשר התבנית חמה מושך עם כפפה את התבנית(זהירות!!התבנית חמה מאד ולעיתים מגבת לא תספיק לבידוד החום) לחצי מרוחבה
מרים עם תרווד את בצק הפיתה הופך ומניח על התבנית, ולמה הופך?? כאשר הבצק המרודד תופח החלק העליון בא במגע עם האויר ומתקשה מעט, ולכן כאשר אני מניח אותו בתבנית על החלק הקשה הפיתה בתהליך האפיה לא נדבקת.
לאחר שהנחתי 4 פיתות מכניס לתנור . 
לאחר כדקה או דקה וחצי(תלוי בתנור) הפיתה מתנפחת כמו בלון ואז הופכים אותה לעוד כדקה.
מוצאים מהתנור מניחים על מגבת וחשוב לכסות עם מגבת כדי שאדי החום והלחות ירככו את הפיתות.
וכך להמשיך את גמר כל הפיתות.
עם רוצים להכין פיתה עיראקית: משתמשים באותה השיטה, אבל מרדדים את הבצק דק יותר ולא מתפיחים שוב אלה ישר לתבנית
אומנם הכתיבה שלי וההסברים נראים ארוכים אבל התהליך מהיר ופשוט
כל טוב
מתכונים >>
 
לצפיה ב-'בקשר לפיצה'
בקשר לפיצה
17/04/2018 | 15:20
2
125
אני מניח את התבנית בחום של 250 בחלק התחתון של התנור לאחר כ5 דקות בודק שהתחתית של הפיצה השחימה וקריספית ואז מרים את התבנית לשליש העליון של התנור.
לצפיה ב-'האם אפשר להכין בשליש העליון ורק בסוף לשים בתחתון לקריספיות?'
האם אפשר להכין בשליש העליון ורק בסוף לשים בתחתון לקריספיות?
21/04/2018 | 16:35
1
33
אני שואל כדי ללמוד יותר 
לצפיה ב-'עשיתי גם זאת ויצא לא רע אבל בעיני'
עשיתי גם זאת ויצא לא רע אבל בעיני
22/04/2018 | 06:49
32
להתחיל בתחתון טוב יותר
לצפיה ב-'מה זה "ארוחה שומנית"?'
מה זה "ארוחה שומנית"?
13/04/2018 | 18:53
6
134
יש לי בקרוב איזו בדיקה בבית חולים, ובהוראות ההפעלה כתוב שבמהלך הבדיקה אני אצטרך לאכול ארוחה שומנית, ואני צריך להביא איתי. יש למישהו מושג מה זה?
לצפיה ב-'אוכל שומני- דהיינו שמן זית, בשר שמן- מנתחים שמנים,'
אוכל שומני- דהיינו שמן זית, בשר שמן- מנתחים שמנים,
13/04/2018 | 19:48
93
כבש, לא חזה עוף ופרגיות
נתחים יותר שמנים,
טחינה, 
שקדים, אגוזים
 
לצפיה ב-'שומנים ישנם בהרבה מאוד מוצרים ,'
שומנים ישנם בהרבה מאוד מוצרים ,
14/04/2018 | 09:32
87
 
לכן,  צריך להתמקד במוצרים שהרופא ירשום לך,שמותר לך לאכול,
בשומנים כמו חמאה, מרגרינה שמן-שומשום, ביצים-כול אלה נמצאים בכול מוצרי-המאפה
 
מיונז, (מיוצר מביצים -שהחלמון מכיל שומנים )
וגם שומן יש ,בזיתים, באבוקדו,טחינה,
בכול סוגי האגוזים והפיצוחים,ואפילו במאפים עם פישתן ,ושומשום.
 
הרבה שומנים יש כמובן בכול העוגות והעוגיות והגלידות ,
בקרמים ושוקולד .
( חמאת קקאו שמן דקלים וכו- יש בכול ממרחי -שוקולד לסוגיו,)
 
לכן ,מאוד חשוב להתקשר לרופא,ולשאול בדיוק מותר לשלב בתפריט ,
ולברר אם אפשר להשתמש במוצרים דלי-שומן,
כמו גבינות -רזות ,חלב דל שומן ויוגורט?
כי לפי מה שהקלדתי,אז מה שנשאר לגמריי ללא שומנים הם: ירקות - ושתיית מים.
לכן צריך להתמקד במוצרים שרק הרופא יכול להמליץ  לך עליהם.
לצפיה ב-'לצורך בדיקה רפואית- הכי פשוט לחם וחמאה ..רק קח את החמאה'
לצורך בדיקה רפואית- הכי פשוט לחם וחמאה ..רק קח את החמאה
14/04/2018 | 19:19
94
עם קרחום שלא תימס ואולי להקפיא יום קדם 
לצפיה ב-'מישהו אמר לי שיש בדיקה שבה צריך לאכול ביצה קשה,'
מישהו אמר לי שיש בדיקה שבה צריך לאכול ביצה קשה,
14/04/2018 | 20:54
2
92
אולי אברר לך איזה בדיקה זו הייתה,
אם תציין איזה סוג בדיקה עליך לעבור ?
לצפיה ב-'תודה, לא קשור. '
תודה, לא קשור.
14/04/2018 | 23:42
1
78
מדובר על "ארוחה שומנית", לא על ביצה קשה. נראה לי שהכי נכון יהיה להתקשר לברר.
תודה לעונים. 
לצפיה ב-'לידיעתך,ב-100גרם ביצה יש 9 גרם שומן,כש-'
לידיעתך,ב-100גרם ביצה יש 9 גרם שומן,כש-
16/04/2018 | 17:54
66
השומן נמצא בחלמון.
לצפיה ב-'אורז אדום עם רסק עגבניות 28°'
אורז אדום עם רסק עגבניות 28°
12/04/2018 | 21:04
18
236
יש המון מתכונים כולם עם "קופסת רסק עגבניות". ומרק עוף. מנסיון שלי זה לא מצליח. 
 
אני רוצה מתכון עם רסק עגבניות 28-30° ובלי מרק עוף שמדביק לי את האורז.
 
המתכון של חמותי שעובד אצלב נפלא. לא עובד אצלי. 
 
אם למישהו יש מתכון מוצלח. אשמח.
לצפיה ב-'אז אולי כדאי שתקלידי את המתכון שיש לך,'
אז אולי כדאי שתקלידי את המתכון שיש לך,
13/04/2018 | 10:09
9
133
כדי להשיב צריך לראות מה רשום במתכון,
(מכיוון שאם כמות המים גדולה מדי ,ביחס לאורז ולמיץ עגבניות ,זה מה שגורם
להדבקת -האורז.)
 
לצפיה ב-'במהלך השנים היא התכחשה שאמרה לי'
במהלך השנים היא התכחשה שאמרה לי
13/04/2018 | 13:19
8
167
לשים מרק עוף חחחח אז באמת נמאס לי לנסות. לקח לי 30 שנה ללמוד לעשות אורז לבן.
 
מטגנים בצל וגזר
מוסיפים 1.5 כוסות מים על כל כוס אורז
1.5 כף רסק עגבניות 28-30°
1/2 כפית מלח (לטעום)
קצת גריל עוף (קצת)
כשזה חם-רותח להוסיף את האורז השטוף (אחר"כ אמרה שהיא מטגנת אותו):.... 
 
על אש בינונית ומעבירים לאש קטנה ל-20 דקות. לבחוש פעם אחת כדי שלא ידבק ולבשל כך מכוסה היטב
לצפיה ב-'תשובה לאיה :נראה לי שמצאתי את הבעייה,, '
תשובה לאיה :נראה לי שמצאתי את הבעייה,,
13/04/2018 | 16:05
4
162
 
במתכון הזה ,לא מרטיבים ולא שוטפים את האורז,אלא משתמשים באורז יבש,
וזו הסיבה שיוצא לך רטוב ודביק.
לצפיה ב-'אני לעולם לא שוטף את האורז'
אני לעולם לא שוטף את האורז
16/04/2018 | 14:21
3
83
ויוצא לי אחד אחד.....
לצפיה ב-'לארתור,גם בבתי -מלון הם לא שוטפים אורז,,'
לארתור,גם בבתי -מלון הם לא שוטפים אורז,,
16/04/2018 | 18:32
2
73
קיבלתי את המידע משף שעובד בבית -מלון,
והם מכינים את אורז המבושל ללא שטיפה.
לצפיה ב-'ויוצא להם טעים?'
ויוצא להם טעים?
17/04/2018 | 11:31
17
לצפיה ב-'אני לא מקבלת הודעות מתפוז כך שרק עכשיו'
אני לא מקבלת הודעות מתפוז כך שרק עכשיו
20/04/2018 | 17:09
27
ראיתי. בנתיים כבר האורז נגמר (:.
 
אני לא שוטפת אלא מטגנת. הסיבה לכך שהוא היה יוצא דביק היתה הערבוב. נהגצי לערבב טוב טוב. נראה היה שזה הגיוני כדי שרסק העגבניות יגיע לכל גרגר (:D
לצפיה ב-'את עושה (כמעט) הכל בסדר'
את עושה (כמעט) הכל בסדר
13/04/2018 | 18:35
2
148
שטיפת האורז אינה יוצרת אורז דביק!!! נהפוך הוא, היא מסירה את
העמילן שמצפה את הגרעינים שיוצר דביקות ויש שמשרים את האורז
לשעה או יותר במים ומסננים - מקצר את זמן הבישול
אכן  רצוי לטגן מעט את האורז לאחר טיגון הבצל ולפני הוספת הנוזלים.
מערבבים מעט לאחר רתיחה ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה שיש מבלי
לערבב יותר ומבלי להסיר את המכסה.
אפיה בתנור ב 100 מעלות אחרי הבאה לרתיחה היא גם אפשרות למי
שאינו ממהר, התוצאה מעולה.
לשידרוג כדאי להוסיף עגבניה מגוררת לכל כוס אורז.
לא להוסיף חומרים עמילניים כמו אבקת מרק או כל דבר אחר.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'לא חיכיתי למתכון שהגיעה ממנ. אחרי ששלי'
לא חיכיתי למתכון שהגיעה ממנ. אחרי ששלי
14/04/2018 | 17:46
165
כבר היה מוכן.
 
רוצה לעשות סדר. אני מתה על חמותי. היא כמו אמא שלי אולי יותר. מאמינה שהבלבול נובע מטעויות אנוש. אני נצמדת למתכונים אחרים "זוכרים" בעל פה ומשמיטים פרטים. אני לשניה לא מאמינה שהיא מחבלת בי .
 
זה מה שהכנתי.  אחרי שהכנתי היא שלחה מתכון 4 גזר מגורד גס על כוס אורז. נשמע לי לא הגיוני.
 
במתכון שאעלה מיד שכחתי (רואים?) את הגזר. יש להוסיף 2 גזרים מגורדים. יצא אחלה.
 
מה שאני לא מבינה איך עם כל כך הרבה רסק עגבניות האורז לא יוצא אדום כמו עגבניה חחח
לצפיה ב-'שכחתי לציין במתכון שהעלתי בתמונה'
שכחתי לציין במתכון שהעלתי בתמונה
16/04/2018 | 01:53
75
2 גזרים.
 
מסקנות. יותר מלח. את הגזר לטגן קצת יחד עם הבצל. כי הוא לא התפזר לי.
 
מדהים בעיני שלא משנה כמה רסק עגבניות שמים ובאיזה ריכוז, האורז עדיין יוצא בהיר
לצפיה ב-'המלצה'
המלצה
13/04/2018 | 11:28
4
202
טוב עשית שפנית לפורום. נסי לחפש מתכון במרשתת.
אל תתיאשי, כך זה אצל הרוב, יש גם חמיות לא קנאיות.
לרוב אל תסמכי על מתכון של חמות, זה מתכון לכישלון.
קחי בחשבון שהיא רואה בך מעין אויב...קודם גזלת ממנה את בנה ועכשיו את רוצה גם להתחרות בה בתבשיליה....
אני לא מכותב מנסיון אישי, חמותי מעולם לא היתה בשלנית, אך משיחות רבות הבנתי ש"תחרות בישול" בין נשים מקורבות, לרוב לא תניב תבשיל אכיל.
לצערי לא אוכל לעזור עם מתכון במיקרה הזה.
 
לצפיה ב-'וואלה צודק!!!'
וואלה צודק!!!
13/04/2018 | 18:37
46
לצפיה ב-'מאיפה הבאת את זה- milch'
מאיפה הבאת את זה- milch
14/04/2018 | 11:06
2
113
אולי,,המונחים הנ"ל שציינת,היו שייכים לימי -הביניים, או אולי לדורות הקודמים,
הכול עניין של שיטות בישול ולא  מעבר לכך.
 
בימינו  הכלה היא כמו בת וחלק במשפחה,היא לא אוייב, ואין שום תחושות גזל / מתחרה,
הרי כול אימא מייחלת לרגע הגדול,בו הבן שלה יתחתן ייצא לחיים-,ושאשתו תאכיל אותו באוכל הכי טעים שיש.
 
מה שכן ,לא כול סבתא שמוכשרת בבישול,יודעת ללמד את הבת /הכלה את תורת -בישול,
ולא כול כלה צעירה יכולה לבשל ברמת -הניסיון של חמותה,המנוסה בבישול הרבה שנים.
 
הכרתי  נשים מבוגרות שלא ממש מדייקות בכמויות של המוצרים,והתבשילים יוצאים להם נפלא והן מבשלות לפי תחושת-הרגש.
אישה מבוגרת סיפרה לי, כי הכלה שלה קנתה משקל לשקול בדיוק של גרמים ב-כמויות שיש להוסיף לכול תבשיל,וזה בשבילה נראה עולם חדש, כי היא עצמה ואחיותיה המבוגרות יודעות לבשל היטב והכול רק לפי תחושת-רגש ו- "לפי-העין ",
ולכן זו גם הסיבה שהיא אפילו לא מצליחה ללמד את הבת הגדלה שלה, שרוצה לבשל בדיוק כמו-הבישול של אימא,כי את הרגש הזה קשה לה ללמד,כי צריך הרבה רגש בבישול,
 
-הבת רוצה לרשום מתכונים מדוייקים-ואין לה מדוייקים לתת, לכן זה לא לא מסתדר לבת שלה לבשל כמוה --רק לפי כמויות -"שרואים בעין".
היא גם אמרה שבבישול שלה לא מודדים כוסות של מים לאורז, אלא ממלאים מים עד לגובה האורז, ואז מוסיפים בערך עוד ס"מ וחצי של מים,,שרואים לפי העין ,היו מהדקים מגבת מתחת למכסה ומכסים, לספיגת האדים .
זו השיטה של הסבתות בהתחלה אמנם היו קצת טעויות, ועם הזמן  הצליחה לבשל היטב לפי הרגש והעין,אבל את זה - אי אפשר ללמד.
 
 
 
לצפיה ב-'מאיפה הבאתי את זה?'
מאיפה הבאתי את זה?
14/04/2018 | 12:26
1
89
מהחיים, את כנראה צעירה מדי כדי לדעת מספיק על החיים ויחסי חמיות-כלות. העובדות שאינך מכירה את התופעה שתארתי, לא מצביעות על כך שהיא לא קיימת.
 
מה שעבר מימי הביניים ואולי מדורות קודמים, זה לא רק מתכונים אלא גם המנהג של לעוות אותם בעת מסירתם. זה מאד מקובל גם בין נשים (שכנות וחברות לעבודה) וחברות.
 
ההסבר שצרפת לנסיון הניגוח שלך הוא מיותר לגמרי. לא שאלתי לעצתו של אף אחד וד"א את כל רזי בישול האורז לסוגיו אני מכיר היטב.
לצפיה ב-'הגיל לא קשור לעניין האוכל,,'
הגיל לא קשור לעניין האוכל,,
14/04/2018 | 20:39
62
בכדי להבהיר את העניין, גם במשפחתי ישנן כלות צעירות, והיחס של הכלות עם ההורים  מאוד לבבי, היחס בדיוק כאל בנות -משפחה,והכול נעשה תוך קבלה מלאה, הבנה ומתן עזרה בכול תחום,וגם בנושא הבישול והמטבח.
 
אצלינו מעולם לא קראו לכלה אויב ,או מתחרה, נהפוכו ,כול כלה היא נסיכה !
ולכן ,לי אישית זה נשמע מאוד מגוחך וממש מוזר,שישנו מישהו בעולמינו,או מישהי -או כאלה שמעלים בדעתם לקרוא לכלתם, אויב .
(זה נשמע לי מנהג עתיק מהספרים,שמדבר על תקופה אפילה,)
אבל אם אתה נתקלת בתופעה כזו ,אז אולי התמזל מזלי שאני לא הייתי במקום ההוא.
 
שיהיה שבוע טוב ,
ומלא טעמים במטבח.
 
לצפיה ב-'מתכוני אורז האחרון אורז אדום עם רסק'
מתכוני אורז האחרון אורז אדום עם רסק
15/04/2018 | 13:18
1
113

ראשית שוטף את האורז מספר פעמים עד אשר המים לא חלביים
תוך השטיפה כאשר המים זורמים לסיר אני בוחש הייטב את האורז כדי שתהליך השטיפה יואץ.
לאחר מכן מנקז את כל מיי השטיפה ומוסיף כוס מים על כל כוס אורז
מוסיך על כל כוס אורז כ2 כפות שמן ומלח לפי הטעם
ושם על להבה גדולה כאשר מתחילים לעלות בועות מתחתית הסיר כלפי מעלה מעל האורז מוריד ללהבה נמוכה ל20 דקות
לאחר 20 דקות מכבה רת האש ומשאיר עוד כ10 דקות כאשר הסיר סגור.



אורז עם לוביה יבשה ושמיר

מאת: פוקסי99

2 כוסות אורז
1/2 1 כפות רסק עגבניות
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים 
1/2חבילה שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח 
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בנתיים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
לעכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר עם האורז ביחד ולהשאיר על האש עוד מספר דקות
טעים שיגעון.
אתמול עד אשר הגיעו הסועדים לא עמדתי בפיתוי וגנבתי כף אחרי כף
בתאבון
פוקסי

קיצ'רי עיראקי/פוקסי99


1 בצל גדול קצוץ
כ10 שיני שום(ראש אחד)
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים אדומים
כף כמון (להפריד ל- חצי כף חצי כף)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף פפריקה אדומה
חצי חבילה מרגרינה גולדבנד (להשיאר מרגרינה בצד לשימוש מאוחר יותר)


אופן ההכנה:

- תחילה מטגנים את הבצל
- מוסיפים רסק עגבניות
- מוסיפים תבלינים (כמון- רק 1/2 כף כרגע -,מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה) ובוחשים היטב. 
- מכינים אורז בקערה
- מוסיפים לאורז עדשים ושוטפים אותם ביחד היטב
- מוסיפים לרוטב המתבשל
- מקלפים שום
- מטגנים עם הגולדבנד (להשאיר קצת ממנה בצד) במחבת נפרדת ביחד עם 1/2 כף כמון שנותרה לנו
- מוסיפים לאורז המתבשל וגם את מעט המנגינה שהשארנו בצד


ומקבלים קיצ'רי עיראקי אמיתי עם אשל בחוש ולבניה. 

מעדן אמיתי!

עוף ממולא/פוקסי99


למילוי.
2 כוסות אורז
שטוף הייטב
מלח שמן שתי כוסות מים.

בצל גדול
גזר מרוסק בפומפיה
1/כוס שמן זית
1/4 חבילה כוסברה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
פלפל חריף ירוק חתוך דק
כפית כמון
1/4 כפית כורכום

לבשל את האורז עים המים עד שמתקבלים בועות עולת מתחתית הסיר
ומבשלים על להבה קטנה 20 דקות ומכבים לא מרימים את המכסה עוד 5 דקות.


לטגן את הבצל הקצוץ בשמן חם,
להוריד את הלהבה לאש קטנה להוסיף את הגזר הכוסברה וכל התבלינים ולבחוש הייטב
לטגן כ5 דקות. ולכבות

ראשית! כבר בחנות או האטליז בוחרים עוף שהעור שלם ללא קרעים
ועכשיו הפטנט!! מפרידים את העור בעדינות בפתח התחתון של העוף וע"י דחיפת היד מתחת לעור בעדינות מפרידים אותו כלפי החזה וכך ממשיכים עד שהעור נפרד כמה שיותר.
לאחר מכן מפרידים את העוך גם בגב העוף וגם כלפי השוקיים.
ממתינים שהאורז יתקרר(אחרת החום של האורז יגרום לעור להתפקע.
מערבבים את הירקות המטוגנים עים האורז.
ממלאים את תוכו של העוף במלית.
לאחר מכן מתחילים לדחוף מלית בין גוף העוף לבין העור שהפרדנו לדחוס אט אט בכל המקומות לאחר שבכל ממולא ניתן לסגור את העוף עם קיסמים או לתפור.
אני תופר.

מרינדה 
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כפית חרדל
רבע כוס שמן זית
כמון
פלפל שחור
לערבב היטב
ולמרוח את העוף מכל צדדיו.


בשליש התחתון של התנור
200 מעלות כ45 דקות.
מתקבל עוף נהדר בצבע נהדר
שבת שלום


אורז אדום

קוצץ בצל 
מוסיף מעט שמן לסיר ומטגן את הבצל
מוסיף פלפל שחור טחון
פפריקה אדומה
מעט כורכום
מלח
מטגן תוך בחישה
מוסיף 2 כפות רסק עגבניות וממשיך תוך כדיי בחישה
מוסיף 2 כוסות או יותר לפי הצורך של אורז שטוף הייטב
על כל כוס אורז כוס מים
בוחש הייטב כאשר המים מבעבעים מוריד לאש קטנה וסוגר עם המכסה
ל20 דקות
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/04/2018 | 15:02
11
לצפיה ב-'אני מציע להעזר בקישור הבא '
אני מציע להעזר בקישור הבא
15/04/2018 | 17:31
74
 

בצל חצוי ופרוס ד ק
3 כפות שמן
2 כפות מלאות רסק עגבניות (קופסה קטנה)
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה רצוי הונגרית
כפית וחצי מרק עוף
מעט מלח אחרי טעימה (אחרי שיוצקים את המים)
2 כוסות אורז י ב ש
4 כוסות מים רותחים
הכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן
מוסיפים את כל המרכיבים למעט המים ומערבבים ד ק ה
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים ה י ט ב
מנמיכים ללהבה ה כ י קטנה ומבשלים בסיר מכוסה (מכסה תואם)
20 דקות .

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ