לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409444,094 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'לחם כוסמין'
לחם כוסמין
25/06/2018 | 11:40
3
121
שלום, אשמח לקבל מתכון ללחם מקמח כוסמין 70%. משהו בסיסי, שמחזיק מעמד ומתנהג יפה אם מקפיאים...
הקאץ' - ללא מיקסר

תודה מראש
לצפיה ב-'ללא מיקסר זה לא קאץ''
ללא מיקסר זה לא קאץ'
25/06/2018 | 16:22
2
108
כל מה שנדרש זו לישה ידנית או עיבוד הבצק בשיטת הקיפולים.
אחפש לך מתכון ללחם קוסמין.
לצפיה ב-'תודה רבה. ממתינה'
תודה רבה. ממתינה
26/06/2018 | 12:18
1
17
לצפיה ב-'לחם כוסמין 70%'
לחם כוסמין 70%
26/06/2018 | 18:39
109

 לחם כוסמין

 המרכיבים:

 לבצק:

 450 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח ללחם – שטיבל מס' 2
30 גרם קמח מלא
½1 כפיות מלח ים
כ- 325 מיל' מים מינרלים
1 כוס = 250 גרם !!!  65% לחות

200 גרם מחמצת
 
 למחמצת:

 ¾ כפית שמרים יבשים
⅔ כוס קמח ללחם – שטיבל מס' 2 ( 80 גרם )
½ כוס מים חמימים (120 גרם )
 
ההכנה:
 
מכינים את המחמצת: ממיסים את השמרים בקערה עם המים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מניחים בתוך קערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק ישלש את נפחו ויפול
( כ – שעתיים עד שלוש ).
 
מכינים את הלחם: מכניסים לקערה את הקמחים, יוצרים גומה ומוסיפים את המחמצת והמים. מערבבים ומוסיפים את המלח. מכסים ומניחים לאוטוליזה של כ-25 דקות. מוציאים למשטח מקומח ולשים לפחות 10 דקות. בודקים חלון גלוטן האם להמשיך או לא. מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת הנפח, 2-6 שעות או במקרר ללילה.
 
מוציאים, מעצבים עיצוב ראשוני, מכסים עם מגבת מטבח לחה וממתינים כ-10 דקות.מעצבים לכדור או ככר מאורכת, מניחים על ניר אפיה, מקמחים ומכסים עם מגבת מטבח לחה.
מתפיחים עד 70%-80% הנפח, 2-4 שעות. בודקים ע"י לחיצה עדינה עם האצבע, אם המעיכה לא מתמלאת תוך כ-45 שניות, ההתפחה נכונה.
 
מחממים מראש תנור עם לבנת אפיה ל - °240.
 
מניחים קערה עם מים בתחתית התנור, חורצים את הככר עמוק עם סכין חד, סכין יפנית או סכין גילוח, מחליקים ללבנת האפיה ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-220 מע', מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות 20-25 דקות נוספות או עד ששומעים צליל חלול כאשר טופחים על תחתית הככר.
 
מוציאים ומצננים על רשת צינון.
 
לצפיה ב-'מה בישלתם או אכלתם בסוף השבוע?'
מה בישלתם או אכלתם בסוף השבוע?
24/06/2018 | 11:58
11
116
בשישי בישלתי קציצות בשר. הסוד לדעתי הוא לבשל זמן רב על להבה נמוכה - זה גורם לקציצות להיות רכות במיוחד.

אתמול הלכנו למסיבת ריקודים לילדים שעיריית תל אביב ארגנה בככר גביעון. בדרך חזרה התלבטנו אם לאכול בחוץ או לחכות עד החזרה הביתה, אבל הרעב הכריע ועצרנו במזנון של איל שני. אני מאד אוהב את מנת הכבדים בפיתה.

בתחילת השבוע הגיע תנור הפיצות שהזמנתי. אתמול הרכבתי אותו במרפסת ואני מקווה שייצאו פיצות טובות.


לצפיה ב-'לשבת'
לשבת
24/06/2018 | 12:08
2
283
הכנתי קציצות בקר בקרם קוקוס ופלפל ארבע עונות, ממש מיוחד, "חומוס" מיוחד משעועית לבנה
וגם לביבות כרובית מצוינות
לצפיה ב-'הלביבות נראות מצויין'
הלביבות נראות מצויין
24/06/2018 | 12:18
1
111
הזכיר לי את לביבות הכרובית שסבתא שלי ז"ל הייתה מטגנת.
 
עד שיום אחד באתי ללמוד ממנה את המתכון וגיליתי שהמרכיב המרכזי הוא דווקא קישואים
לצפיה ב-''
24/06/2018 | 15:00
7
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
24/06/2018 | 15:04
4
130
היה:
קציצות עם חצילים
וסטיקים
תפוחי אדמה\אורז לבן
ומרק עגבניות
ולערב שישי
קישואים עם ביצים.
לצפיה ב-'מה זה קישואים עם ביצים?'
מה זה קישואים עם ביצים?
24/06/2018 | 15:35
3
47
לצפיה ב-'זה קישואים ביצים ללא תבלינים לא שמים תבלינים רק מלח פלפל בצל'
זה קישואים ביצים ללא תבלינים לא שמים תבלינים רק מלח פלפל בצל
24/06/2018 | 15:44
2
115
ביצים
ומאוד טעים
פשוט ....
 
לצפיה ב-'אופים את זה? מטגנים? זה סלט?'
אופים את זה? מטגנים? זה סלט?
24/06/2018 | 17:02
1
25
לצפיה ב-'זה סלט מטוגן'
זה סלט מטוגן
24/06/2018 | 18:10
123
מטגנים בצל עד לריכוך, מוסיפים קישואים מגורדים גס ומטגנים עד ריכוך (המהדרין מטגנים עד השחמה).
 
מוסיפים ביצים ותבלינים וממשיכים לטגן עד שמגיעים למרקם שרוצים.
 
אם מטגנים עד השחמה לפני הוספת הביצים מקבלים מרקם וטעם די קרוב לסלט כבד קצוץ.
לצפיה ב-'לא לסוף שבוע. רק עכשו סיימתי.'
לא לסוף שבוע. רק עכשו סיימתי.
25/06/2018 | 19:32
195
כעכים מבושלים
רכיבים :
750 גרם קמח לבן.
50 גרם חמאה.
15 גרם מלח.
25 גרם סוכר.
חלמון אחד של ביצה. [החלבון ישמש להשחמת הכעך].
12 גרם שמרים יבשים.
נוזלים :
200 סמ"ק מים מינרלים
200 סמ"ק בירה מאלט שחורה. [להמתין עד שכל הגזים יצאו]
 
לישת כל המרכיבים במיקסר כ 10 דקות. לישה ידנית כ 5 דקות. התפחה ראשונה שעתיים וחצי.
התקבל בצק במשקל 1260 גרם. מחלק ל 12 יחידות בנות 105 גרם.
מרתיח מים בסיר רחב + 1/2 שקית סודה לשתיה.
מכניס לסיר כל פעם 3 כעכים  1/2 1  דקות לכל צד. סה"כ 3 דקות לכל שלישיה.
 
מוציא למגבת יבשה לייבוש, ומשם מיד על נייר אפיה. מורח את  החלבון של הביצה שנשאר מוסיף סומסום וקצת מלח גס, מורח פעם שניה.
מכניס לתנור שחומם מראש ל 200  מעלות , מצב אפיה [לא טורבו], 35 דקות.
 
 
 
לצפיה ב-'המון בישולים לחודשיים'
המון בישולים לחודשיים
29/06/2018 | 10:40
1
74
הלילה אני טס לארה"ב  לחודשיים 
בישלנו כמות גדולה של שניצלים 
כמות גדולה של קציצות ברוטב
כמובן חומוס טחינה
עכשיו אני מכין כמות גדולה של קובות דלעת. שחלקן הגדול יילכו להקפאה
להיום בערב מרק עוף תימני
וזהו .אומנם אנחנו נוסעים אבל הבנים והנכדים צריכים לאכול
 
לצפיה ב-'טיסה נעימה'
טיסה נעימה
29/06/2018 | 11:22
56
 
סעו לשלום וחזרו בשלום.
לצפיה ב-'חושבת שיש לי את המתכון'
חושבת שיש לי את המתכון
25/06/2018 | 12:23
175
היי, אמא שלי היתה מכינה את העוגה הזו בילדותי, היא נולדה בצ'כיה, הקרם הזה היה מבוסס על ביצים שלמות וסוכר שמקציפים אותן בסיר על אש קטנה מהר מהר ואז מוסיפים שוקולד מומס, אם עדיין אקטואלי, אחפש את המתכון....אם מצאת בינתיים אשמח לקבל אותו.
לצפיה ב-'בישול בכיריים אינדוקציה.'
בישול בכיריים אינדוקציה.
22/06/2018 | 13:32
2
115
שלום חברים.
אחרי התלבטויות רבות,החלפנו את כיריים הגז לאינדוקציה תלת פאזי.
יש לי שתי שאלות בבקשה ואודה למי שיש לו נסיון עם אינדוקציה ושיוכל לענות לי.
1-האם אפשר להסתפק בסירים "פשוטים" שמתאימים לאינדוקציה שיש להם 3 שכבות או שבאמת עדיף לקנות את הסירים בעלי 5 שכבות שהם יותר יקרים?
האם באמת יש בינהם הבדל מהותי בבישול?זמן בישול,איכות וכו....?
2-אנחנו בינתיים משתמשים בסירים אשר היו לנו לפני כן ושגם הם מתאימים לאינדוקציה בעלי 3 שכבות.
הענין הוא,שאם אנחנו מבשלים תבשיל כזה או אחר בסירים,מה שלקח על הגז שעה וחצי,פה לוקח שעתיים וחצי.
הכוונה שעד שהנוזלים מצטמצמים בתבשיל,לוקח כרגע עם האינדוקציה הרבה יותר זמן מאשר עם הכיריים גז.
אגב,ברור שאנחנו מבשלים,אנחנו שמים באינדוקציה את הסיר בעמדה הנכונה בהתאם לגודל הסיר ונותנים למים לרתוח כמו שעשינו עם הכיריים של הגז.
אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה ושבת שלום.
אדי
לצפיה ב-'כיריים אינדוקציה אצלי'
כיריים אינדוקציה אצלי
23/06/2018 | 10:43
103
אני תכננתי את משטח במטבח כך שמושקעים בו שלושה כירות דומינו .
אני לא בחרתי דווקה את הסירים לפי שכבות .כאשר אני קונה סירים או מחבתות אני לוקח איתי מגנט קטן ובודק שהוא נצמד לתחתית.
לי הייתה בעיה הפוכה עד שהתרגלתי לבישול עם כיריים אינדוקציה שרפתי מספר תבשילם .כיום למדתי את הכיריים ולכן ברוב המקרים אני מבשל על רמת חום 7 מתוך 9 אפשריות. כאשר אני מרתיך מים משתמש בחום במצב p שזה מצב שמכפיל את הספק הכירה אבל זה לזמן יחסית קצר ולאחר מכן הכירה חוזרת למצב 9
תבדקי מה ההספק של כל משטח בכיריים שלך אולי הוא נמוך יחסית
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
04/07/2018 | 17:40
19
לא משנה הכיריים (גז או אידוקציה). מה שחשוב זה כמות החום הכמוס (בקילו קלוריות) שהכיריים מספקים. הרי כדי לאדות קילוגרם אחד של מים (נוזל) דרושה בפרק זמן נתון (זהה) דרושה אותה כמות אנרגיה ללא קשר לסוג הכיריים.
לכן, נראה לי שאתם פשוט לא מכירים עדין מספיק את דרגות החום של הכיריים החדשים (אינדוקציה) ביחס לקודמים (גז). ללא קשר לעובי תחתית הסירים. אם זה עובד (מתחמם) הרי שזה מספיק.
מנסיוני בכיריים אינדוקציה, החום שמסופק במצב מקסימום (10) חזק מהחום המירבי בכיריים גז, מביא סיר מים לרתיחה מהר יותר וגם שורף את התבשיל אם לא מנמיכים.
לצפיה ב-'עוגיות'
עוגיות
21/06/2018 | 21:11
1
159
בזמן האחרון התחלתי להכין עוגיות טחינה, הבעיה שאלה נשארות באותו גודל וצורה כפי שאני מניחה אותם על התבנית.  החלפתי
שמן קוקוס בשמן רגיל ולא היה שינוי.

השאלה שלי מה עושים שהעוגיות תקבלנה צורה שטוחה בזמן
האפיה. אשמח לתשובה.
לצפיה ב-'פשוט לשטח אותן קצת לפני האפיה'
פשוט לשטח אותן קצת לפני האפיה
24/06/2018 | 12:09
30
לצפיה ב-'נא להצמד לנושא הפורום - מתכונים'
נא להצמד לנושא הפורום - מתכונים
17/06/2018 | 08:08
1
189
אם ימשיכו פה הויכוחים אחסום את כל המעורבים בלי אזהרה נוספת
לצפיה ב-'ואם למישהו יש טענות או פורסם כנגדו פוסט שנראה לו פוגעני'
ואם למישהו יש טענות או פורסם כנגדו פוסט שנראה לו פוגעני
18/06/2018 | 16:21
102
אני מבקש לא להגיב בפורום ולא להגרר לויכוחים על גבי הפורום.
 
שילחו לי הודעה ואני אטפל בכך.
 
אני לא אקבל ניהול ויכוחים על גבי הפורום, ולא משנה מי התחיל וכמה תומכים וכמה מתנגדים.
 
לצפיה ב-'קינמון'
קינמון
19/06/2018 | 10:56
11
262
בזמן האחרון יוצא לי לשלב קינמון ביותר ויותר מאכלים.

זה תבלין שבצעירותי די נרתעתי ממנו, אבל אני נהנה לגלות את האיכויות שלו.

זה התחיל בבישול הודי ששילבתי מקלות קינמון בתבשילים.

אחר כך שילבתי קינמון בהכנת אורז לבן (זה מקפיץ מאד טעמים).

לפני שבוע אכלתי בסינג לונג והם שמים קינמון באגרול. בביס הראשון זה מוזר, אבל מהביס השני זה מוצלח ונכון.

כשאני מבשל לילדים מיץ אגסים ושזיפים (מיובשים) אני מוסיף קינמון והם אוהבים.

אילו עוד שילובים יכולים להיות מוצלחים לקינמון בבישול?
לצפיה ב-'בשר אדום אוהב קינמון, עדשים,אורז וכל הדיסות אוהבות קינמון '
בשר אדום אוהב קינמון, עדשים,אורז וכל הדיסות אוהבות קינמון
20/06/2018 | 07:55
1
29
לצפיה ב-'אולי באמת אכין צלי עם פירות יבשים וקינמון'
אולי באמת אכין צלי עם פירות יבשים וקינמון
20/06/2018 | 11:37
21
לצפיה ב-'אני בעייתית...אני אוהבת קינמון רק במאפי שמרים וקינוחים... :)'
אני בעייתית...אני אוהבת קינמון רק במאפי שמרים וקינוחים... :)
20/06/2018 | 15:16
6
22
לצפיה ב-'בעייתית? לא ולא...'
בעייתית? לא ולא...
20/06/2018 | 15:27
5
79
גם אני אוהב קינמון במתוקים, בקינוחים ובמאפים, בפרט אילו המכילים תפוחי עץ. מי שמוצא ש "בשר אדום אוהב (?) קינמון" שיבושם לו, תרתי משמע... כמה קינמון בסטייק פילה בקר?
הוא מופיע לעיתים בתערובות של תבלינים (ראס אל חנות, קארי הודי לסוגיו וכד') אך יש להשתמש במתינות רבה. זה תבלין שתלטן מאוד... 
לצפיה ב-'דווקא בקינוחים אני פחות אוהב את השילוב שלו'
דווקא בקינוחים אני פחות אוהב את השילוב שלו
20/06/2018 | 16:13
3
62
נגיד בצ'ורוס אם יש גם קינמון מעורבב בסוכר אני פחות מתלהב.
 
ברוטב לפילה בקר ממיצוי של יין אדום אפשר להוסיף טיפה קינמון. לא?
לצפיה ב-'אני גם צמחונית וגם לא אוהבת אלכוהול...לאבאוכל ולא בכלל :)'
אני גם צמחונית וגם לא אוהבת אלכוהול...לאבאוכל ולא בכלל :)
20/06/2018 | 22:55
44
אמרתי שאני בעייתית
 
אני מאוד אוהבת צורוס, סינבון, מאפי שמרים וכדוה עם קינמון...בעיקר קינוחים :)
לצפיה ב-'במטבח (כמעט) הכל מותר...'
במטבח (כמעט) הכל מותר...
21/06/2018 | 11:04
1
52
אם זה מוצא חן בעיני האוכלים  אז למה לא? "מותר" ו"מקובל" אינם מילים נרדפות אבל מה שקובע כאמור הוא טעמם של האוכלים.
אם אתה מכין צלי עם רוטב על בסיס פירות יבשים (אני אישית לא אטעם מזה למרות שזה מן הסתם טעים...) אז  קינמון יכול להתאים.  קינמון הולך מצוין עם פירות יבשים כמו בקומפוט (...) למשל.
לצפיה ב-'חחח גם פירוט יבשים אני לא אוהבת :) אבל את הקומפוט של אמא '
חחח גם פירוט יבשים אני לא אוהבת :) אבל את הקומפוט של אמא
21/06/2018 | 14:09
46
שלי אני כן אוהבת...
לצפיה ב-'אני גם צמחונית אז מעולם לא אכלתי בשר עם קינמון...אני באה '
אני גם צמחונית אז מעולם לא אכלתי בשר עם קינמון...אני באה
20/06/2018 | 22:54
60
מבית רוסי וזה לא היה נהוג אצלינו :)
לצפיה ב-'מעולה'
מעולה
21/06/2018 | 13:33
46
בתבשילים עם בשר בקר או עוף טחון כמו קציצות ברוטב או עלי פילו עם בשר טחון..
לצפיה ב-'בנאדם מזכיר קומפוט ואף אחד לא כותב כלום? '
בנאדם מזכיר קומפוט ואף אחד לא כותב כלום?
29/06/2018 | 21:38
14
אני משלב הרבה קינמון בסלטים ובדייסות בוקר.
קינמון הולך טוב גם בפרנץ' טוסט.
לצפיה ב-' מבשלים ומכירים את החצי השני '
מבשלים ומכירים את החצי השני
17/06/2018 | 11:22
1
170

רוצים להכיר בני זוג בדרך חווייתית שכוללת ריחות בישול ותבלינים?
הגיע הזמן להבין שפרטנר במטבח הוא אולי פרטנר לחיים... 
 

 
לצפיה ב-'רעיון נפלא. שימו לב כל הפנויים והפנויות '
רעיון נפלא. שימו לב כל הפנויים והפנויות
18/06/2018 | 16:26
28
לצפיה ב-'האם אפשר להשרות גרגירי חומוס בקירור?'
האם אפשר להשרות גרגירי חומוס בקירור?
14/06/2018 | 11:26
3
104
שלום
אני מעוניין להשרות גרירי חומוס אבל לא אהיה בבית ליותר מ24 שעות וברגע שאני שב הבייתה אני מועניין ישר לבשל את החומוס. לכן אני לא רוצה להשאיר את החומוס המושרה בחוץ לכל כך הרבה זמן  בחוץ מבלי להחליף מים (גם די חם במטבח שלי).
האם אפשר להשרות את גרגירי החומוס במקרר למשך הזמן הזה? האם הקירור לא ימנע מהגרגירים לספוח את כמות הנוזלים שהם צריכים לספוח?
לצפיה ב-'אין בעיה...'
אין בעיה...
14/06/2018 | 12:09
105
שים את החומוס בקערה גדולה  וכסה במים בגובה
כ 7 ס"מ מעל הגרגרים. זה בדיוק כמו התפחה רגילה.
 
אתה יכול גם להתפיח את החומוס יום לפני ולשמור
במקפיא עד הבישול. שים בסיר כשהם קפואים ותתחיל
לבשל.
לצפיה ב-'זה מאד רצוי'
זה מאד רצוי
18/06/2018 | 12:23
74
אני בקיץ תמיד מוסיף בקערה מים עד מעל גרגירי החומוס מכסה הייטב בניילון נצמד ומכניס למקרר. בזמנו ביקרתי באחד מיצרניות החומוס והם משרים גרגירי חומוס(מאות קילו) ומוסיפים למיכל כמויות של קרח.
לצפיה ב-'מומלץ להשרות בקירור. אבל 24 שעות זה יותר מידי.'
מומלץ להשרות בקירור. אבל 24 שעות זה יותר מידי.
29/06/2018 | 21:41
7
לצפיה ב-'הבטחות יש לקיים, הבטחתי ל superman1234 שאצלם שלב'
הבטחות יש לקיים, הבטחתי ל superman1234 שאצלם שלב
12/06/2018 | 13:21
7
328
אחר שלב הכנת טחינה גולמית מגרעיני שומשום ושמן בתרמומיקס
מצורף הקובץ עם הצילומים.
לצפיה ב-'מצפה שבזה יסתיים הויכוח!!'
מצפה שבזה יסתיים הויכוח!!
12/06/2018 | 13:23
6
51
לצפיה ב-'ראשית , כל הכבוד. אכן הבטחות צריך לקיים.'
ראשית , כל הכבוד. אכן הבטחות צריך לקיים.
12/06/2018 | 17:04
5
122
שנית, אני חושב שעברנו משלב הוויכוח לשלב המעשי.
קבל [או דחה] את חוות דעתי :
1. אומנם לא ציינת, אבל אני שמתי לב שהנפח שכוס הנירוסטה יכולה לעבד הוא ממש קטן. האם אני צודק ? [מה הנפג שניתן לעיבוד ?]
2. אני מניח שהתוצאה הסופית הינה אכן טחינה גולמית טעימה. אבל לטעמי יש יותר מדי התעסקות עם המכשיר בכדי לייצר את הטחינה.
3. אני משתמש בטחינת "הנסיך". ברשימת  הרכיבים רשום במפורש : גרעיני סומסום 99.5% ו 0.5% מלח. אין שום תוספת של שמן. אתה צריך להוסיף שמן וסומסום שאיכות הייצור שלו תלוייה ביצרן ,  בדיוק כמו שאיכות הטחינה שאני קונה תלוייה ביצרן. כך שאני לא מוצא שום יתרון להכין את הטחינה בעצמי.
 
לדעתי האישית, זהו מכשיר מיותר בלי שום קשר למחיר שלו. אני מניח שיש אנשים שקנו את המכשיר ומשתמשים בו ונהנים ממנו, יש כאלו שקנו את המכשיר והוא הפך לפיל לבן , ויש כאלו שלא קנו בכלל.....
לצפיה ב-'צודק, נפח הכוס הוא קטן'
צודק, נפח הכוס הוא קטן
12/06/2018 | 17:17
4
85
אני משאר שבגלל שהמכשיר גם מבשל, לתת כוס גדולה פרושו מנוע שצורך יותר אנרגיה עם בישול זה ייהפך למכשיר תעשייתי.
הנפח שלו הוא לחצי קילו קמח לבצק.
העובדה אם הטחינה שבכל המפעלים בשנים האחרונות הטחינה היתהנ עם מזהמים.
בנוסף עזוב טחינה, יש דברים שהמכשיר הזה מיצר ואין פאשלות.
אלפי מתכונים שנוסו ואתה מקבל רק את ההוראות ואין פאשלות.
ד.א. ההתעסקות אם הטחינה היא משחק, יתרה מזאת חומוס המכשיר מכין תוך 60 שניות.
אל תשכח שהמכשיר הזה מכיל בתוכו מספר מכשירים ואין לא אקססוריוס בכלל.
כמובן שאין לי עניין לשכנע פה אף אחד אין לי אינטרס כלכלי, זאת הזכרתי לא פעם.
 
לצפיה ב-'השאלה שנשאלת, האם המכשיר הזה נחוץ.'
השאלה שנשאלת, האם המכשיר הזה נחוץ.
12/06/2018 | 17:43
3
75
לנו יש מיקסר של קנווד דגם KMIX עם מנוע 1200W + מטחנת בשר+בלנדר [אתה יכול לראותו בפוסט שלי על הכעכים]
יש לנו מעבד מזון של מולינקס עם קערה בנפח של 2 ליטר + מסחטת מיצים . [אתה יכול לראות אותו בדיון שהתפתח על התרמומיקס].
מאזניים אלקטרונים [שרק אני משתמש בהם, אשתי אינה זקוקה להם].
אצלנו מבשלים באמצעים קונבציונליים ובנפחים יותר גדולים מאשר התרמומיקס מאפשר למרות שאנחנו בד"כ רק שני אנשים.
כך ששלושת המכשירים הללו עושים כל מה שצריך , לדעתי גם מעל ומעבר למה שיכול לעשות התרמומיקס.
אני מניח שיש לך בבית מיקסר ומעבד מזון רגיל כך שהתרמומיקס גם אצלך הוא להכנת פריטים איזוטריים. תקן אותי אם אני טועה.
לצפיה ב-'אז זהו ידידי, אצלינו יש רק תרמומיקס.'
אז זהו ידידי, אצלינו יש רק תרמומיקס.
12/06/2018 | 18:49
2
80
הוא גם מיקסר, גם מעבד מזון, גם קוצץ, גם טוחן, גם שוקל, גם מבשל וגם מבשל על אדים.
הסכין שאתה רואה בצילום משמש לכל הפונקציות. רק להקצפת ביצים או שמנת יש פרפר מיוחד.
אם מתחשק לי אני יכול לבשל בו גם פסטה, לכוון טמפ' וזמן, למרות שהסכין מסתובב הפסטה לא תיפגע, היות וניתן לכוון כיוון סיבוב הפוך לסכין.
לסחוט מיצים הוא לא מסוגל אך יש לו תוכנית להכנת משקה קל לימונדה בו משתמשים בכל הלימון כולל הקליפה.
אווווו ..... הסכין הזה גם קוצץ קוביות קרח.
ניתן גם להכין קמח, מכל מיני קיטניות.
אני מכין איתו פפריקה מתוקה מפלפל אדום יבש.
קרמים שונים כגון פסיפלור עם תוכנית מדוייקת שאינה מפשלת.
כל מה שכתבתי הוא אמת לאמיתה ואולי אפילו שכחתי חלק.
במכשיר החדש, שאני מת לקנות, יש גם מסך בו מופיעים עשרות מתכונים, עליך לבקש את המתכון להוסיף את הרכיבים ולהפעיל.
יש הרבה פורומים של תרמומיקס בעולם למתכונים נהדרים.
לצפיה ב-'כתבתי מפורשות - יש אנשים שקנו את המכשיר ונהנים ממנו.'
כתבתי מפורשות - יש אנשים שקנו את המכשיר ונהנים ממנו.
12/06/2018 | 19:12
1
90
אם כל האביזרים של המכשיר הם אלו שבתמונה, אזי המכשיר מוגבל מאוד.
למיקסר ביתי רגיל יש 3 סוגי מערבלים , שלא לדבר על בלנדר [שכותש קרח] ומטחנת בשר ונפח עבודה של 5 ליטר. למעבד מזון יש להב מתכת שני גדלים של "פומפיה" ושני גדלים של חיתוך אופקי. ונפח עבודה של 2 ליטר. מרקים , פסטות  ודברים אחרים מכינים בכמויות שהמכשיר שלך לא יוכל לעשות.
בנוסף הן למיקסר והן למעבד מזון ישנם עוד אביזרים למוצרים איזוטריים כמו הכנת נקניקיות,[בחיים לא השתמשתי] ועוד.
עכשו אני חושב שבאמת מיצינו...
לצפיה ב-''
12/06/2018 | 20:05
12
לצפיה ב-'אבנים'
אבנים
09/06/2018 | 22:29
1
159
איך זה לשים אבנים אש/ קרמיות על מנגל
לעומת פחמים התוצאה של האבן, מה דעתכם
מישהו ניסה.
לצפיה ב-'אני השתמשתי פעם בחלוקי נחל גדולים על גחלים לוחשות'
אני השתמשתי פעם בחלוקי נחל גדולים על גחלים לוחשות
12/06/2018 | 17:22
77
הבשר יצא שופרא דה שופרא.
לצפיה ב-'קמח חזק'
קמח חזק
11/06/2018 | 11:54
4
156
שלום לכולם.
האם מישהו יודע היכן ניתן לקנות קמח חזק - 390W?
מחיפוש באינטרנט לא מצאתי היכן לקוחות פרטיים יכולים לקנות...
 
תודה
לצפיה ב-'אתה יכול להכין לבד'
אתה יכול להכין לבד
11/06/2018 | 16:02
3
139
קמח W390 יכול להכיל עד 15% חלבון/פרוטאין/גלוטן..
ראה מה כתוב על האריזה של קמח חיטה לבן והוסף לו אבקת גלוטן להשלים ל-14-15%.
קח בחשבון שבצק מקמח קשה כזה דורש התפחה ארוכה מאד בטמפ' נמוכה, 15-18 שעות לפחות במקרר כדי לאפשר לגלוטן להתפתח.
לצפיה ב-'ראשית, תודה על הטיפ'
ראשית, תודה על הטיפ
11/06/2018 | 20:29
2
85
שנית, אני לא בטוח שזה ייתן לי את התוצאה הרצויה. למעשה, ממה שאני מכיר, צריך לערבב את הקמח הרגיל עם קמח מניטובה אשר מכיל כ 15% חלבון, אך גם קמח מניטובה לא ניתן להשיג כלקוח פרטי.
 
שלישית, ברור שאני מכוון להתפחה ארוכה. 
 
בכל מקרה הייתי שמח לדעת היכן ניתן לקנות קמח חזק. 
 
רב תודות.
לצפיה ב-'המשך...'
המשך...
12/06/2018 | 09:25
1
79
עם תערבב קמח רגיל עם קמח 15% תוריד את אחוז החלבון בהתאם ליחס הערבוב...כלומר, תתרחק ממבוקשך W390.
שנים רבות אני מערבב גלוטן בקמח הרגיל בהתאם לרצוני, התוצאות מצוינות ואינני מסתפק בפחות מכמעת מושלם עד מושלם.
בהצלחה בחיפוש!
לצפיה ב-''
12/06/2018 | 12:25
10
לצפיה ב-'בשלן בייתי'
בשלן בייתי
11/06/2018 | 22:35
113
אשמח לשמוע מי מכם בגילאים שלי 25-30, שמחפש לפתוח ערוץ ביוטיוב, חובב גם את עולם המטבח וישמח להכיר מסעדות איכותיות וכמובן לבשל ולעלות סרטונים, אשמח לשמוע אם כן, :)
שותף/שותפה
תודה רבה
 
אני בא מהעולם  של המטבח וגם בוגר אחד מבתי הספר לקולינאריה בארץ.
לצפיה ב-'תיבול הקרוטונים של אוסם'
תיבול הקרוטונים של אוסם
09/06/2018 | 13:27
9
216
כשהתארחתי אצל אחייניתי, הם הגישו קרוטונים של אוסם עם טעם די מרשים (ומחיר מפחיד לא פחות)
 
חיפשתי בפורום על שיטות ומתכונים להכנת קרוטונים ומצאתי כמה שנראים לא רע (אנסה בהזדמנות). אבל אני תוהה לגבי התיבול הספציפי של הקרוטונים הספציפיים של אוסם.
 
האם מישהו מכיר מתכון שיכול להתחרות בטעם שלהם?
 
תָּמִיר
 
לצפיה ב-'כן, בקלות ופי כמה יותר טעים.'
כן, בקלות ופי כמה יותר טעים.
09/06/2018 | 20:04
8
185
אבל בשביל זה צריך פשוט לבקש מתכון ולא להרבות
במלל שכולו פרסומת.
לצפיה ב-'אתה מעיז לרמוז שזו פרסומת?'
אתה מעיז לרמוז שזו פרסומת?
09/06/2018 | 20:17
120
אתה רוצה לעורר עליך את זעפם של האלים ובראשם האדון המנהל? השכחת שבכל חשד לפרסומת יש לשלוח מסר אישי וחסוי למנהל? אתה רוצה לעורר ריב ומדון בינו לבין ההנהלה שממשיכה לסבור שאילו הגולשים כאן הם אידיוטים?
רחמים על מנהלנו האמיץ...
לצפיה ב-'חחח.. פירסומת? מוואה ?! לא לא לא .. '
חחח.. פירסומת? מוואה ?! לא לא לא ..
09/06/2018 | 22:19
6
131
בסך הכל רציתי לבקש את המתכון שישתווה לטעם של האוסם הללו.
אבל באמת שאני רוצה מתכון.  אבל לא "סתם מתכון לקרוטונים".
(כי את זה אפשר למצוא בקלילות ואת זה כבר ציינתי בהודעתי המקורית)

מעוניין במתכון בליגה של אוסם.  החריפות, הקריספיות, העיקצוץ המענג.  את זה אני מחפש.  אז אם יש לך מתכון כזה, אשמח לקבל.

תָּמִיר
לצפיה ב-'ושכחת להוסיף'
ושכחת להוסיף
10/06/2018 | 12:07
5
126
הניחוח במשכר, הטעם הממכר והמרקם ה...
כולה מוצר זול ונלוז מלא תוספים מיותרים אבל אתה הרי מחפש לו תחליף, אתה לא מפרסם.... מה פתאום? אגב שכחת צילום צד...
לצפיה ב-'די נו, זה כבר מתחיל להשמע כמו פארנויה..'
די נו, זה כבר מתחיל להשמע כמו פארנויה..
11/06/2018 | 03:39
4
88
אני לא מפרסם ולא נעליים.  סתם אדם שנתקל במוצר עם טעם טוב ומיוחד ומעוניין לדעת אם למישהו יש מתכון של זה.

ובמיוחד לבחור TCHM, שאמר שיש לו מתכון עם טעם "פי כמה יותר טעים.."

נו, אני באמת ממתין למתכון המיוחל.

תודה,

תָּמִיר

 
לצפיה ב-'אני חייב לציין ש'
אני חייב לציין ש
11/06/2018 | 12:30
3
104
הקרוטונים המתובלים של אוסם, עשויים מרכיבים טבעיים בלבד.
ממולץ לכום להוסיפם למרקים, סלטים ועוד...
הם מעשירים את טעם המאכל ומוסיפים לו נופך מיוחד.
 
מתכון אין לי אבל אם תשלח מייל לאיציק צאיג הוא ישמח לעזור לך, תגיד לו שארתור מתפוז שלח אותך 
לצפיה ב-'אני חייב לציין ש'
אני חייב לציין ש
11/06/2018 | 14:18
1
103
גם נפט זה רכיב טבעי, וגם סוגים שונים של רעל.
לא מומלץ להוסיפם למרקים, סלטים ועוד...
לצפיה ב-''
11/06/2018 | 19:17
55
לצפיה ב-'סביר שאיציק לא יעזור. הוא בתהליך עזיבה של אסם'
סביר שאיציק לא יעזור. הוא בתהליך עזיבה של אסם
11/06/2018 | 16:45
28
לצפיה ב-'כמה זמן סלטים מחזיקים במקרר?'
כמה זמן סלטים מחזיקים במקרר?
10/06/2018 | 16:39
2
165
כמו נגיד סלט כרוב עם מיונז(קולסלאו)
או סלט תפוחי אדמה שיש בו מיונז וביצים קשות.
בשניהם יש מיץ לימון סחוט טרי.
כמה ימים מאז ההכנה אפשר לאכול אותם כשהם נשמרים במקרר?
תודה!
לצפיה ב-'סלטים מהסוג שציינת - לחסל כמה שיותר מהר...'
סלטים מהסוג שציינת - לחסל כמה שיותר מהר...
10/06/2018 | 19:52
1
117
בפרט אם אתה הוא זה שהכנת אותם באמצעים ביתיים ללא חומרי שימור (זבל בזכות עצמו) תעשייתיים. ולא, על תבנה על לימון/חומץ/חריף ושאר מוצרים כ"חומר שימור". 
לא מדובר (רק) על הידרדרות בקטריולוגית אלא גם על הידרדרות בטעם.
לדעתי לחסל תוך יומיים מרגע שהכנת!
לצפיה ב-'אם לשפוט רק לפי הטעם...'
אם לשפוט רק לפי הטעם...
10/06/2018 | 20:14
100
הסלט כרוב שהכנתי ביום חמישי האחרון וטעמתי היום הזמן עשה לו רק טוב והוא טעים יותר מאשר ביום של ההכנה...
את מצבו הבקטריאלי אני אכן לא יודע ויש סיכוי שמדובר במפגע זיהומי אבל בכל מה שקשור לטעם את המבחן הזה הוא עובר...
לצפיה ב-'סיר קאזאן/בוכרי'
סיר קאזאן/בוכרי
09/06/2018 | 17:24
3
177
איפה ניתן לקנות סיר כזה?
לצפיה ב-'מנטו קאזאן'
מנטו קאזאן
09/06/2018 | 18:12
2
119
 
אני מאדה מנטו בכלי במבוק ואם יש צורך ב 2-3 שכבות.
 
לצפיה ב-'לדעתי הוא מתכוון קאזאן להכנת פלוב'
לדעתי הוא מתכוון קאזאן להכנת פלוב
09/06/2018 | 19:10
1
42
לצפיה ב-'כל סיר ורצוי כבד טוב להכנת פלוב...'
כל סיר ורצוי כבד טוב להכנת פלוב...
09/06/2018 | 19:57
85
את הבוכרים המקוריים ניתן לקנות בשווקי רמלה-לוד
כבדים, מיציקת אלומיניום ובכל הגדלים.
לצפיה ב-'עוגת ביסקוויטים'
עוגת ביסקוויטים
06/06/2018 | 15:28
7
256
שלום

אני רוצה להכין עוגת ביסקוויטים פשוטה.
אני נתקל במתכונים ברשת שמבקשים לפעמים כופסא 1 של שמנת וכאלה עם 2.
אבקש מתכון פשוט וטוב.
תודה מראש
לצפיה ב-'2-2-2'
2-2-2
06/06/2018 | 19:57
6
170
2 שמנת מתוקה
2 פודינג וניל
2 כוסות חלב
 
להקציף יחדיו עד שנוצר קרם רך .
 
לטבול בסקוויטים בקפה נמס על חלב או שוקו (אנכי לא מרטיבה) לסדר בסקוויטים קרם ביסקוויטים קרםוכן הלאה.
מעל לגרד שוקולד מריר ולמקרר 
לצפיה ב-'סוכר? 2 פודינג זה לא יותר מדי?'
סוכר? 2 פודינג זה לא יותר מדי?
07/06/2018 | 10:34
5
42
לצפיה ב-'המתכון הנ"ל, ללא הסוכר הוא המקורי על אריזת האינסטנט פודינג '
המתכון הנ"ל, ללא הסוכר הוא המקורי על אריזת האינסטנט פודינג
07/06/2018 | 11:46
4
94

אני משנה מעט,
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
מעט סוכר, להקציף הכל,
להוסיף בבחישה ידנית או במיקסר במהירות נמוכה
1 שמנת חמוצה, רצוי של פעם,
אני מוסיפה גרדת לימון,
בשכבות על בישקוטים.
לטעמי אין צורך בשוקולד מגורר, אבל – עניין של טעם.
אני גם מוסיפה את השמנת החמוצה במיקסר, באותה המהירות, לוקח לכל התערובת מעט יותר זמן להתייצב במקרר.

 
לצפיה ב-'כמה אחוז שומן השמנת? כמה סוכר?'
כמה אחוז שומן השמנת? כמה סוכר?
07/06/2018 | 14:25
3
24
לצפיה ב-'38 אחוז , 2 פודינג מספיק לעוגה גדולה . אני לא מוסיפה סוכר!'
38 אחוז , 2 פודינג מספיק לעוגה גדולה . אני לא מוסיפה סוכר!
07/06/2018 | 19:33
28
לצפיה ב-'נדמה לי 27% שומן.'
נדמה לי 27% שומן.
08/06/2018 | 07:11
1
59
כף סוכר למיכל של 250 מ"ל שמנת מתוקה,
אבל מציעה לטעום ולראות מה מתאים לך.
כבר עשיתי עם %שומן יותר נמוכים, 15%,
בסדר אבל פחות טעים.
לצפיה ב-'הבהרה, שמנת מתוקה 38%, חמוצה 27%, של פעם.'
הבהרה, שמנת מתוקה 38%, חמוצה 27%, של פעם.
09/06/2018 | 12:47
15
לצפיה ב-'מתכון שמצאתי באחד הפורומים החברתיים בתפוז.'
מתכון שמצאתי באחד הפורומים החברתיים בתפוז.
03/06/2018 | 19:07
2
377
לאור התגובות החיוביות, אני מביא אותו לכאן. 
לצערי לא היתה מצורפת תמונה לתוצאה.
 
למי שרוצה להכין ארוחת צהריים קלה-להכנה וטעימה :
המצרכים הדרושים:
1/2 שקית שעועית-ירוקה -קפואה ,(400 גרם)
2 כוסות אפונה-קפואה. 
8 שוקי –עוף  נקיים ,לאחר רתיחה של 5 דקות ,( או טיגון יפה מכול הצדדים.)
בצל-גדול קצוץ -גס,(אפשר לקצוץ במעבד- המזון)
6 שיני שום (חתוך כול שן ל-3 פרוסות),
2 גזרים טריים -לחתוך לעיגולים דקים או קוביות,(אפשר לקצוץ במעבד-המזון.)
כוס אחת מים - לערבב עם  2 כפות רסק עגבניות .
כף תבלין "חוואייג' -למרק"  
כפית מלח
2 כפות פפריקה מתוקה 
1/2כפית פלפל שחור
חופן שמיר -קצוץ וחופן עלי -פטרוזיליה.(אפשר גם לוותר על עשבי התיבול,אם אין .)
5 כפות שמן (לטיגון הבצל ,השום, ופרוסות הגזר)

אופן ההכנה:

לחמם את השמן בסיר,להוסיף את הבצל-הקצוץ-ולטגן 2 דקות,
ולהוסיף את הגזר הפרוס ולטגן עוד  2 דקות, לערבב מדי פעם.
ולהוסיף את שיני-השום הקצוצות, ואת שוקי-העוף -ולטגן הכול ביחד 5 דקות .
אחרי 5 דקות  מוסיפים  את השעועית-הירוקה-הקפואה,ואת האפונה הקפואה, ואת כוס-המים עם רסק- העגבניות והתבלינים ,
לבשל ביחד  5 דקות,לערבב ,ולכסות במכסה ולבשל שעה אחת ,
על אש בינונית, ואחרי שעה התבשיל הטעים מוכן.
מצוין עם תוספת של אורז .

הערה:
לנמנעים מאכילת עגבניות –או פטרוזיליה: אפשר גם לוותר עליהם -ועדיין מתקבל תבשיל מאוד טעים ריחני ועסיסי .
 
המלצה לצמחונים:
במקום עוף אפשר להשתמש  ב-2 סלסלות פטריות-שמפיניון,
חותכים את הפטריות ל-2, ומטגנים עם כף שמן ,מעט  מלח ובצל-קצוץ, לאחר 2 דקות מוסיפים את השעועית -הירוקה וכול שאר המצרכים שרשומים במתכון.
אוכלים בתוספת  אורז.

 
לצפיה ב-'ניראה מעניין אך עבורי ללא עישבי תיבול וללא החוואיג''
ניראה מעניין אך עבורי ללא עישבי תיבול וללא החוואיג'
03/06/2018 | 22:17
42
לצפיה ב-'נראה מצויין'
נראה מצויין
05/06/2018 | 11:05
79
ננסה עם הרבה פחות שמן.
מעניין אם אפשר גם לאפות בתנור במקום בסיר על הגז.
לצפיה ב-'אסאדו על האש'
אסאדו על האש
02/06/2018 | 13:08
23
346
איך זה לעשות שפונדרה  במנגל בלי הגבהה אבל מנגל עם רשת עבה,
הייתם עושים או מעדיפים נתחים עסיסיים אחרים ולא רק בגלל שאין הגבהה לרשת מה דעתכם?
אני עושה אסאדו בד"כ, במחבת אבל בא לי לעשות על האש, שפונדרה משובחת.
לצפיה ב-'אתה יכול לשים גחלים בצד אחד של המנגל'
אתה יכול לשים גחלים בצד אחד של המנגל
02/06/2018 | 17:10
1
106
לצרוב טוב את הנתח מכל הצדדים ואז להעביר את הנתח לצד בלי הגחלים ולכסות את כל המנגל.
לצפיה ב-'רעיון נחמד,'
רעיון נחמד,
02/06/2018 | 19:41
60
בסוף קניתי מנגל 250
רשת  6 מ"מ, כבדה- מניח קילו וחצי +-
והמנגל עצמו מרגיש ברזל מצופה- צבוע שחור
- לטעמי רשת 10-12 מ "מ, 
 
הוצאה שהיתה מכפילה לי את המחיר, ולא מכיר אנשים שיש להם מנגל כזה בבית.
הוא 70X30
לצפיה ב-'השיטה שלי בכדי שבשר לא יתיבש על האש היא בדרך כלל זו,'
השיטה שלי בכדי שבשר לא יתיבש על האש היא בדרך כלל זו,
02/06/2018 | 21:07
5
125
לצלוחית אני יוצק שמן, חוצה בצל, נועץ בו מזלג ארוך, טובל מפעם לפעם בשמן ומרטיב את הבשר, לקראת סוף הצליה אני מוסיף תבלינים לטעמי וממשיך להרטיב את הבשר, כמובן משני הצדדים.
לעולם איני משאיר בשר על האש ללא מסג' צמוד
צריך לשים לב ששמן לא ינזל לתוך המנגל בכדי שלא תעלה להבה.
בצורה זו הבשר ניצלה אך אינו מתיבש.
לצפיה ב-'הבשר האחרון טבלתי'
הבשר האחרון טבלתי
02/06/2018 | 21:53
4
80
  •  בשומן אווז מומס
  •  - היה מעולה
  • קניתי מנגל חדש 6 מ"מ, צריך לחנוך אותו בקרוב - הרשת שוקלת 1.5 קילו לערך
לצפיה ב-'אין ספק ששומן אווז עדיף על שמן.'
אין ספק ששומן אווז עדיף על שמן.
02/06/2018 | 22:56
3
57
איני מומחה בנושא מנגלים, ראיתי את המנגל שקנית.
יש משמעות לאיכות של הצליה? או שרק המנגל מחזיק הרבה יותר זמן מעמד מאשר כל הזבל של המנגלים הדקיקים שטובים לשימוש חד פעמי.
לצפיה ב-'הצריבה יותר מהירה אמורה להיות'
הצריבה יותר מהירה אמורה להיות
02/06/2018 | 23:55
1
53
וגם אם החום נשמר אז מכת חום טובה עדיפה חום טוב לא מרוכז ולא חזק מספיק שבו הבשר  - הרי החום הוא חום יבש , מה שנקרא - בלי שמן - לכן צריבה טובה נותנת חריכה נאה- והשאר לא תשרוף, וכמובן  יש אסכולה שאולי יגיד צריך מכת חום חזקה ואז חום יחסית נמוך, אבל  בכל מנגל אתה לא יכול לקבוע טמפרטורה לא ב-20 ולא ב-2000 שקל
הרשת עבה אז היא לא מתעותת שזה טוב, וגם רצועות בשר דקות - שצריכות דרגת צלייה נמוכה - זה יהיה מוכן 1-2 מכל צד כי הרשת עצמה גם כבדה אז החום נשמר.
 
אני גם במחבת שלי יש לי קבועה 28 ס"מ  - לא רוצה לעשות פרסומת סמויה, אבל מחבת בסגנון הזאת גם 2000 שנה תראה כמו חדשה ולא מתעותת מלימטר אבל היא  3 קילו - קח בחשבון , כשרוצים ארוחה רצינית אז המנגל - אבל ליום יום ותבשילים "מהירים" עושה בזה.
לצפיה ב-',תודה רבה עבור ההסבר המפורט.'
,תודה רבה עבור ההסבר המפורט.
03/06/2018 | 01:25
10
לצפיה ב-'"אין ספק"????'
"אין ספק"????
03/06/2018 | 17:45
45
מן הסתם, כול תושבי ארגנטינה, מולדת האסאדו, מבשלים מורחים ומטגנים בשומן אווזים...
אסאדו אינו מצריך לא טבילה, לא מרינדה ולא מריחה. כל הסוד הוא במשך הבישול (לפחות 3 שעות), חוזק האש (רמץ לוחש) והמרחק מן האש (50 ס"מ לפחות). הבשר אינו אמור להישרף או להתייבש. הוא ניזון מן השומנים של עצמו.
לצפיה ב-'הדרך הכי טובה לצלייה על האש. '
הדרך הכי טובה לצלייה על האש.
03/06/2018 | 09:52
14
100
סו וויד.
מכינים את הבשר ומתבלים עם מה שרוצים, מכנסים  לסו וויד לחום וזמן לפי טבלאות להכנה, ואחרי זה צולים לחצי דקה עד דקה (תלוי בגודל הנתח) מכל צד. הסו וויד גורם לנתח להיות ברמת ההכנה הרצויה לכל עובי החתך שלו, אין איבוד נוזלים והוא נשאר עסיסי, ללא כל תלות בעובי הנתח. הצליה הקצרה נותנת לו את המרקם החיצוני הרצוי יחד עם טעמי העשן. 
לצפיה ב-', אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות ANOVA למשל?'
, אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות ANOVA למשל?
03/06/2018 | 13:25
13
81
תגיד, יש לך אולי מתכון להכנת טחינה משומשום גולמי ב ANOVA ?
לצפיה ב-'בטוח יש למישו כאן מתכון להכנת טחינה הכי הכי'
בטוח יש למישו כאן מתכון להכנת טחינה הכי הכי
03/06/2018 | 13:55
2
80
בעזרת תרמומיקס
אזהרה :לא לדלפונים...
לצפיה ב-'כן, ידידי היקר, אכן התרמומיקס שהוא המכשיר הטוב ביותר בעולם'
כן, ידידי היקר, אכן התרמומיקס שהוא המכשיר הטוב ביותר בעולם
03/06/2018 | 20:05
124
אינו מתאים לדלפונים, מהסיבה שהוא יקר מאוד.
ואכן שניים!!! התרמומיקס הוא המכשיר הביתי היחיד בעולם, עד כמה שידוע לי עד כה, שמסוגל להכין טחינה גולמית מזרעוני שומשום.
וכמו שתוכל, ידידי היקר, לראות במתכון המצורף, זמן ההכנה של הטחינה בתרמומיקס הוא 20 דק' בדיוק.
היתרון של הטחינה שהוכנה בעזרת התרמומיקס הוא שהטחינה הזו היא נטולת מיקרובים תעשייתים.
לאחר הכנת הטחינה הגולמית בתרמומיקס מכשיר התרמומיקס גם מנקה את עצמו.
פרט חשוב, בדגם החדש של התרמומיקס יש גם צג ובו מופיעים עשרות מתכונים מוצלחים ביותר שאותם הכינו ובדקו שפים מעולים.
מה שצריך זה להכניס את המוצרים ולהפעיל את התרמומיקס, רצוי בכדי לא להשתעמם בזמן פעולת התרמומיקס, להכין מראש קפה (אפשר גם תה) ולהפעיל את הטלויזיה על תוכנית אהובה.
המשך ערב נעים ביותר ידידי היקר!!!
 
 
לצפיה ב-'תגיד, ברצינות, ידידי היקר, יש לך אינטרס כלכלי בתרמומיקס'
תגיד, ברצינות, ידידי היקר, יש לך אינטרס כלכלי בתרמומיקס
03/06/2018 | 20:16
55
זו לא פעם ראשונה שאתה דואג לפרסם פה!!!
לצפיה ב-'לא חייבים ANOVA. '
לא חייבים ANOVA.
03/06/2018 | 14:07
9
85
יש זולים יותר. אני קניתי כזה:
לגבי טחינה, יש לי מתכון להכנה במכשיר הזה. אבל הוא סודי. 
לצפיה ב-'בתרמומיקס כל המתכונים חשופים, אין סודות.'
בתרמומיקס כל המתכונים חשופים, אין סודות.
03/06/2018 | 20:11
8
29
לצפיה ב-'אפשר אולי לראות את תהליך הכנת הטחינה בתמונות ?'
אפשר אולי לראות את תהליך הכנת הטחינה בתמונות ?
03/06/2018 | 20:19
7
38
שלב אחרי שלב ?
לצפיה ב-'כן, מבטיח חגיגית להכין טחינה גולמית ולצלם שלב אחר שלב.'
כן, מבטיח חגיגית להכין טחינה גולמית ולצלם שלב אחר שלב.
03/06/2018 | 20:24
1
45
קבל את הבטחתי זו כהתחייבות!!!
פשוט סירטון להכין זה זמן רב, 20 דקות, זמן ההכנה.
לצפיה ב-'זה בסדר.נמתין בסבלנות. '
זה בסדר.נמתין בסבלנות.
03/06/2018 | 20:26
11
לצפיה ב-'במחשבה שניה, אם תרצה, אתה מוזמן לבוא לביתי ולראות זאת בצורה '
במחשבה שניה, אם תרצה, אתה מוזמן לבוא לביתי ולראות זאת בצורה
03/06/2018 | 20:27
4
41
חיה וגם אכין חומוס שזמן הכנתו הוא 60 /שניות.
לצפיה ב-'אבי, לא צריך להיסחף. ניתן להכין חומוס בכל מעבד מזון רגיל.'
אבי, לא צריך להיסחף. ניתן להכין חומוס בכל מעבד מזון רגיל.
03/06/2018 | 20:29
3
46
להכין טחינה מזרעוני חומוס זה מעניין, לפחות אותי.
אשמח לראות בתמונות/סרטון מה שתחליט.
לצפיה ב-'יש לך טעות, בחומוס שאני מכין בעזרת התרמומיקס'
יש לך טעות, בחומוס שאני מכין בעזרת התרמומיקס
03/06/2018 | 20:43
2
55
איני משתמש בטחינה גולמית קנויה, המתכון הוא עם גרעיני חומוס, כן, אך עם זרעוני שומשום ושמן, טחינה חזקה ובישול בחום גבוה.
זרעוני השומשום והשמן הם הרכיבים שבעצם יוצרים את הטחינה הגולמית.
אין ספק שכל מכשיר יכול להכין חומוס כם גרעיני חומוס וטחינה גולמית מוכנה.
כמו שכתבתי אעשה זאת, אני מתחייב.
ועומד מאחורי הזמנתי שתבוא לראות זאת אישית.
בוא אגלה לך סוד, כאשר באה אלינו הסוכנת להצגת התרמומיקס הייתי מאוד סקפטי לגבי הרכישה.
לאחר המצגת ,ללא היסוס חתמנו על הרכישה למרות מחירו הגבוה, זה היה בספרד.
לצפיה ב-'ראשית תודה עבור ההזמנה.'
ראשית תודה עבור ההזמנה.
03/06/2018 | 21:02
1
52
אין לי טעות. אותי מעניין לראות רק את זרעוני הסומסום הופכים לטחינה. אני מבין שאתה מוסיף שמן. איזה שמן ? האם אתה מוסיף עוד רכיבים בייצור טחינה ?
לצפיה ב-'במתכון המקורי השמן הוא שמן זית'
במתכון המקורי השמן הוא שמן זית
03/06/2018 | 21:31
49
היות ולא אישתי ולא אני אוהבים שמן זית אני משתמש בשמן רגיל.
לא, איני מוסיף שום רכיב נוסף בהכנת הטחינה, רק שומשום ושמן.
לצפיה ב-'סו ויד זה בד"כ למסעדות'
סו ויד זה בד"כ למסעדות
03/06/2018 | 17:11
2
115
לא מצאתי לבית מכשיר כזה, וגם אם כן בטח יהיה מאד יקר, 
מסתפק במנגל חביב וזהו.
לצפיה ב-'זה לשימוש ביתי. '
זה לשימוש ביתי.
03/06/2018 | 18:15
97
אני משתמש בזה בבית. מה זה נקרא אצלך מאד יקר? עלה לי בסביבות 85 דולר, קניתי באיביי. 
לצפיה ב-'יש לקנות בחניות חשמל פלטה חשמלית פסים'
יש לקנות בחניות חשמל פלטה חשמלית פסים
03/06/2018 | 18:42
63
ערב טוב.
כפי שכתבתי שיש להשיג פלטה ישמלית פסים המחיר נדמה לי עד 99 שח.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ