לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4315743,157 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-' הערב: אירוח בנושא תפעול העסק שלך '
הערב: אירוח בנושא תפעול העסק שלך
28/08/2017 | 09:50
4
36
 הערב, בשעות 20:00 עד 22:00, נקיים בפורום עסקים אירוח בנושא תפעול העסק, אדמיניסטרציה ושירות לקוחות.
במהלך האירוח תוכלו להתייעץ עם עינת בכור, מנהלת פרוייקטים, על ניהול נכון של העסק שלך.
 
 יש לכם שאלה היכנסו לשרשור האירוח כבר עכשיו וכתבו
לצפיה ב-'בבקשה עזרתכם בשאלה בסיסית ממש- בישול עוף בסיר'
בבקשה עזרתכם בשאלה בסיסית ממש- בישול עוף בסיר
28/08/2017 | 11:05
3
110
אני כמעט אף פעם לא עושה דברים כאלו אך הפעם התעורר צורך ואין לי ברירה - צריכה לבשל עוף מכובס בסיר ולא מוצאת באינטרנט תשובות לשאלות הכי בסיסיות: כמה זמן לבשל? על אש גבוהה כל הזמן או נמוכה? סיר מכוסה או פתוח?
התחלתי כבר בבישול (שוקיים) פשוט שמתי בסיר והרתחתי, הוצאתי קצף, אחרי כמה זמן המים החלו לגלוש מהסיר אז הנמכתי לחום בינוני, לא יודעת אם זה בסדר או שחשוב שירתח הרבה זמן על אש גבוהה..
אנא עזרתכם וסליחה על השאלות הבסיסיות כל כך.
 
לצפיה ב-'זה המקום לשאול'
זה המקום לשאול
28/08/2017 | 12:57
90
אחרי שרותח לא חייבים לסגור את הסיר, בעיקר אם גולש. אפשר להשאיר פתוח או להנמיך את האש ולבשל סגור.
כמה זמן? אם זה רק שוקיים אני מעריכה ששעה תספיק. אבל אני בדר"כ מבשלת עוף (נניח במרק) לפחות שעה וחצי ואפילו שעתיים.
 
על איזה אש?
אחרי רתיחה אפשר להנמיך את האש כמו שעשית.
בהצלחה.
לצפיה ב-'ומה עם הוספת תבלינים, ירקות נותני טעם?'
ומה עם הוספת תבלינים, ירקות נותני טעם?
28/08/2017 | 13:05
1
86
שוקיים אפשר לבשל אפילו פחות משעה.
לצפיה ב-'תודה לשתיכן על התשובות '
תודה לשתיכן על התשובות
28/08/2017 | 20:14
23
לצפיה ב-'שאלה : מתכונים לסלט טורקי ולסלט חצילים תאילנדי'
שאלה : מתכונים לסלט טורקי ולסלט חצילים תאילנדי
25/08/2017 | 22:27
5
417
שני סוגי סלטים אהובים עלי שאני מעוניין לנסות להכין לבד.
חיפשתי מתכונים ברשת ולסלט טורקי מצאתי, אבל זה די שונה מהקנויים. לסלט חצילים תאילנדי מצאתי מתכונים שלא נראים דומים בכלל לקנוי. אשמח לעזרה, תודה.
לצפיה ב-'סלט תורכי לבקשתך,,'
סלט תורכי לבקשתך,,
26/08/2017 | 18:41
217
סלט טורקי/ מתכון של מירה .                                                                                                                           
מצרכים
3 בצלים בינוניים
5 כפות שמן
3 פלפלים ירוקים מתוקים וכהים
. 2 גמבות אדומות
3 עגבניות רכות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1כפית כמון
1 עלה דפנה
1/2 כוס מים לערבב עם 4 כפות רסק - עגבניות (רצוי ללא חומר משמר.)
ההכנה:
קולפים 3 בצלים ,קוצצים-גס.ומטגנים אותם במחבת עם שמן ,על אש קטנה ,
במשך 10 דקות,(חשוב לכסות במכסה.)
בינתיים מנקים פלפלים וקוצצים, ומוסיפים למחבת ל-5 דקות טיגון ביחד עם הבצל ומכניסים למחבת גם את עלה הדפנה.
קוצצים 3 עגבניות ומוסיפים גם אותם למחבת.
מוסיפים תיבול: מלח, פלפל, מעט כמון ,ואת רסק- העגבניות.
מכסים במכסה ,ומבשלים על אש בינונית,כרבע שעה.
ומידי פעם מערבבים.
 
לצפיה ב-'סלט טורקי לא מבשלים ולא מטגנים...'
סלט טורקי לא מבשלים ולא מטגנים...
26/08/2017 | 19:06
280
סלט טורקי

250 גר' רסק עגבניות בריכוז 28
1 עגבניה גדולה בשלה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
1  פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות קטנות
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
1  בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס + מים
1/8 כפית  צ'ילי או לפי הטעם (הסלט לא אמור להיות חריף מאד)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית סוכר
1/3 כוס שמן
 
  • לערבב את כל המצרכים, לתקן תיבול לפי הטעם.
  • ניתן להוסיף מעט מים ו/או שמן אם זה סמיך מדי לפי הטעם.
  • לשמור במקרר לכמה שעות לספיגת טעמים.
לגבי סלט החצילים התאילנדי אינני יודע למה כוונתך, מה שנמכר
מוכן אין לו כל קשר לסלט חצילים תאילנדי.
לצפיה ב-'לא בטוחה שזה הסלy התאילנדי המדובר (מתכון בקישור, מהפורום):'
לא בטוחה שזה הסלy התאילנדי המדובר (מתכון בקישור, מהפורום):
28/08/2017 | 00:09
1
110
לצפיה ב-'ד"א כמי שלא מסתדרת עם חצילים בטיגון, אידוי אמנם נותן מרקם'
ד"א כמי שלא מסתדרת עם חצילים בטיגון, אידוי אמנם נותן מרקם
28/08/2017 | 00:18
90
וטעם שונים, אבל סבילים יותר. לא ממש מוצלח לכל סלטי החצילים, אבל בהחלט שווה לדעת שקיימת אופציה כזו.
לצפיה ב-'סלט טורקי שלי'
סלט טורקי שלי
28/08/2017 | 12:32
134
המרכיבים:
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
1 פלפל אדום קטן-בינוני חתום לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות פריכוז (100 גרם בריכוז 28-30)
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בכלי שניתן להכניס אטום למקרר.
2. לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
 
לצפיה ב-'צ'בטה'
צ'בטה
26/08/2017 | 17:26
14
293
עם עגבניות מיובשות ועם זיתים.
לצפיה ב-'המבורגר...'
המבורגר...
26/08/2017 | 17:29
8
208
250 גר' ליחידה.
נתח אנטריקוט טחון, מלח, פלפל שחור ומעט טימין.
לצפיה ב-'נתחי דגים מטוגנים...'
נתחי דגים מטוגנים...
26/08/2017 | 17:34
7
203
נתחי פילה סלמון וקוד טריים מושרים בחלב לשעה, מיובשים
ומקומחים בתערובת קמח ומעט קורנפלור. מטוגנים בשמן
עמוק עד להזהבה קלה.
לצפיה ב-'מרק גולש...'
מרק גולש...
26/08/2017 | 17:41
6
183
מנתח בשר צ'אך וללא בצקניות.
לצפיה ב-'קבב יווני...'
קבב יווני...
26/08/2017 | 17:49
5
193
80% בשר צלעות, 20% בשר צוואר טלה.
מלח, פלפל שחור, אורגנו, שמיר ובצל קצוץ לפי הטעם.
לצפיה ב-'מאפי גבינה וקישואים...'
מאפי גבינה וקישואים...
26/08/2017 | 17:57
2
1057
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
200 מ"ל גבינת קוטג'
3 ביצים
3 קישואים מגוררים
170 גר' קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1/8 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מעושנת
30 מ"ל שמן
 
לערבב לפי סדר ההופעה, לצקת לתבניות מאפינס 3/4 גובה.
לאפות ב-180 מעלות עד להשחמה קלה.
לצפיה ב-'הכל מעורר תאבון!'
הכל מעורר תאבון!
26/08/2017 | 19:24
1
24
לצפיה ב-'תודה '
תודה
26/08/2017 | 19:55
15
לצפיה ב-'כל מוסרות הצימחונות נשרו ממני.. נראה נפלא. תודה על השיתוף'
כל מוסרות הצימחונות נשרו ממני.. נראה נפלא. תודה על השיתוף
26/08/2017 | 18:32
1
32
לצפיה ב-'תודה '
תודה
26/08/2017 | 19:07
9
לצפיה ב-'הצַ'בַּאטה'
הצַ'בַּאטה
26/08/2017 | 17:41
151
הצַ'בַּאטה (באיטלקית: Ciabatta - נעל בית)
לצפיה ב-'הכל נראה '
הכל נראה
27/08/2017 | 00:43
2
83
מה נותנת השריית הסלמון בחלב?
לצפיה ב-'תודה...השרייה בחלב...'
תודה...השרייה בחלב...
27/08/2017 | 03:30
1
108
מסלקת ריח וטעם הים מכיוון שהמנה גם לקטנים והם לא
מחובבי הריח והטעם הזה.
לצפיה ב-''
27/08/2017 | 10:50
9
לצפיה ב-'תודה רבה על המתכון '
תודה רבה על המתכון
27/08/2017 | 21:20
19
לצפיה ב-'כמה זה שפופרת חלב מרוכז?'
כמה זה שפופרת חלב מרוכז?
25/08/2017 | 18:17
2
254
לצפיה ב-'200מ"ל'
200מ"ל
27/08/2017 | 00:58
1
11
לצפיה ב-'תודה'
תודה
27/08/2017 | 07:36
43
מזל שראיתי רק עכשיו, כי הימרתי על 100 גרם (רבע פחית) וזה כבר היה לי מתוק מדי
לצפיה ב-'שאלה על סוגי קמח.'
שאלה על סוגי קמח.
26/08/2017 | 15:53
13
145
שבת שלום לכולם.

השאלה בקיצור - איך להכין קמח שמרים כשיש לי קמח רגיל ושקיות שמרים נמסים/יבשים או איך שקוראים לזה.

ברמת הבישול שלי (נמוכה מאד) וברמת האפיה שלי (בקו האפס המוחלט) אני רוצה לפעמים להכין (או לפחות לנסות) משהו לא שגרתי.

כבר כמה זמן שאני מפנטז על כמה מאפים. אבל לקנות לכל מאפה את סוג הקמח שלו - לא מתאים לי. בקצב שאני ניגש לזה - סיכוי סביר ביותר שאם אקנה לכל מאפה את הקמח המיוחד לו (וכנראה יש כמה עשרות סוגים בסופרמרקט) אמצא עצמי תקוע עם כמה טונות קמח לא מנוצל.

לכן אני מחזיק רק קמח לבן רגיל (וגם זה במקרר כי אצלי שני קילו קמח שקניתי זה משהו שיכול להחזיק קרוב לשנה).
אז למשל איך להכין קמח שמרים.

תודה לכל המסייעים והמייעצים.

ובכל מקרה אתם מוזמנים:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya

לצפיה ב-'מאד פשוט...'
מאד פשוט...
26/08/2017 | 16:45
3
114
אין דבר כזה "קמח שמרים", יש קמח שעשיר יותר
בגלוטן אבל לאפית לחמים רגילה !תתחיל להכין כל
לחם שתרצה מהקמח הרגיל בלי בעיה והלחמים
יהיו מצויינים.
כשרוצים להתמקצע מוסיפים גלוטן, 3-4 זאאחוזים.
כל קמחים שכתוב עליהם "קמח ללחם" זאת שטות
גמורה ורמיה באחוזי הגלוטן.
אני אופה למעלה מ-40 שנה עם קמח רגיל ורק לפעמים
מוסיף גלוטן.
שוב, תכין מקמח רגיל באחריות תוך הקפדה על 
תהליך נכון ו...סבלנות.
בהצלחה.
לצפיה ב-'דוקא יש קמח שמרים... מוכרים קמח שמכיל בתוכו שמרים יבשים'
דוקא יש קמח שמרים... מוכרים קמח שמכיל בתוכו שמרים יבשים
27/08/2017 | 00:37
2
50
מיותר בעיניי... קונה קמח ומשתמשת למגוון מוצרים, היכן שצריך שמרים מוסיפה אותם
לצפיה ב-'בעקרון המינון לקילו שמרים 2 כפות שמרים יבשים '
בעקרון המינון לקילו שמרים 2 כפות שמרים יבשים
27/08/2017 | 00:39
16
לצפיה ב-'ברור שיש אבל יקר ומיותר זאת כוונתי.'
ברור שיש אבל יקר ומיותר זאת כוונתי.
27/08/2017 | 03:38
56
זה קמח רגיל עם שמרים יבשים ומשפר אפיה...מיותר
והמשפר אינו מתאים לכל סוגי הבצקים.
יש גם "קמח ללחם" שאין בו כל יתרון על קמח רגיל.
לצפיה ב-'מחבל לא מנטרלים אלא מחסלים'
מחבל לא מנטרלים אלא מחסלים
26/08/2017 | 17:56
6
31
לצפיה ב-'למה אתה לא מצרף מתכון ?'
למה אתה לא מצרף מתכון ?
26/08/2017 | 20:51
1
14
לצפיה ב-'צודק'
צודק
26/08/2017 | 20:52
13
לצפיה ב-'באיזה הקשר זה נכתב?'
באיזה הקשר זה נכתב?
26/08/2017 | 21:09
3
18
לצפיה ב-'כתגובה לפותח הפוסט אשר הכתובת אותה הוא'
כתגובה לפותח הפוסט אשר הכתובת אותה הוא
26/08/2017 | 22:34
2
79
מצרף מביא אותך לאתר:
 
 
לצפיה ב-'בדקתי. הוא מביא לדף הפתיחה ולא לפוסט מסוים. זה מה שהתכוונתי.'
בדקתי. הוא מביא לדף הפתיחה ולא לפוסט מסוים. זה מה שהתכוונתי.
27/08/2017 | 01:01
1
53
לא יודע איך הגעת לפוסט.
לצפיה ב-'הבנתי, זה לא הדף שלך'
הבנתי, זה לא הדף שלך
27/08/2017 | 11:01
11
לצפיה ב-'קמח "שמרים"....'
קמח "שמרים"....
26/08/2017 | 20:38
65
כאשר אני מכינה לחם - מוסיפה 11 גרם שמרים יבשים (כפית מידה של מטרנה) לכ- 800 גרם קמח (מזה כ-210 גרם קמח מלא).
לפיצה - אותה כמות שמרים יבשים לבערך חצי ק"ג קמח.
ובמקום לקנות קמח תופח - מוסיפה 10 גרם אבקת אפיה לחצי ק"ג קמח.
הכמויות לא ממש מדויקות - כלומר לפעמים גם פחות אבקת אפיה לכמות כזו של קמח.
 
לצפיה ב-' לכל המסייעים והמייעצים.'
לכל המסייעים והמייעצים.
27/08/2017 | 01:00
12
לצפיה ב-'שאלה לגבי המנה האפגנית של ג'ירף'
שאלה לגבי המנה האפגנית של ג'ירף
26/08/2017 | 09:23
7
246
בהוראות ההפעלה לגבי הרוטב: הוא מפורט לגבי מנה של 150 גרם.
רוטב:
3 כפיות סוכר
2 כפות סויה
2 כפות יין לבן
1 כפית סויה מתוקה
2 כפות ציר עוף או מים
אז אם יש לי 1.5 ק"ג של בשר להכפיל הכל ב - 10???
30 כפיות סוכר?? נראה לי מוגזם.https://food.walla.co.il/item/2558303
לצפיה ב-'למה לא? זה 10 מנות'
למה לא? זה 10 מנות
26/08/2017 | 09:53
113
שלום
אל תשתמש במתכון שלהם ללימונדה, יש בזה חומר ניקוי עצמתי לתנורים...
לצפיה ב-'לא ברור מהכתבה אם מרכיבי הרוטב הם למנה או ל-1 קילו פרגיות'
לא ברור מהכתבה אם מרכיבי הרוטב הם למנה או ל-1 קילו פרגיות
26/08/2017 | 09:54
83
ממליץ בחום שתשאל באתר של ג'ירף - מניסיון הם עונים
לצפיה ב-'כתוב במפורש ל-1 קג' פרגיות...'
כתוב במפורש ל-1 קג' פרגיות...
26/08/2017 | 09:59
4
85
תכין כמות וחצי של כל החומרים וזהו.
 
אגב, אין כל קשר בין התמונות והמתכון.
לצפיה ב-'האמת היא שיש לי 1.8 קג פרגיות'
האמת היא שיש לי 1.8 קג פרגיות
26/08/2017 | 10:04
68
נראה לי לפחות כמות כפולה של הרוטב (וגם אני לא בטוח שיספיק). כלומר, שלא ייצא מעט מדיי רוטב.
לצפיה ב-'לעומת זאת, במתכון שמוצג ב"עכבר העיר"..'
לעומת זאת, במתכון שמוצג ב"עכבר העיר"..
26/08/2017 | 10:07
82
כמות הרוטב הזו מוצגת למנה אחת של 150 גרם...
לצפיה ב-'ה-1 קילו פרגיות במתכון מתייחס באופן ישיר למרכיבי המשרה'
ה-1 קילו פרגיות במתכון מתייחס באופן ישיר למרכיבי המשרה
26/08/2017 | 21:08
1
67
המרכיבים של הרוטב מופיעים מתחת להנחיות להרכבת מנה ושם מוזכר שימוש ב-150 גרם
 
לכן שלחתי אותו לשאול בגי'רף.
לצפיה ב-'צודק.'
צודק.
26/08/2017 | 22:22
10
לצפיה ב-'הוראות הפעלה לאופה לחם'
הוראות הפעלה לאופה לחם
26/08/2017 | 00:06
1
61
מחפש הוראות הפעלה ומתכונים לאופה לחם 
Cromex  RBM3015-T automatic bread maker
נא לשלוח ל:  kivity14@bezeqint.net
 
לצפיה ב-'הוראות הפעלה ומתכונים לאופה לחם '
הוראות הפעלה ומתכונים לאופה לחם
26/08/2017 | 08:15
58
לצפיה ב-'איך גורמים לנענע לא להשחיר ?'
איך גורמים לנענע לא להשחיר ?
23/08/2017 | 20:00
17
120
תמיד הייתי קונה נענע וזה היה נשאר ירוק במקרר שבוע ויותר. לאחרונה זה מתחיל להשחיר תוך יומיים שלושה. אולי משהו במקרר השתבש ? ירקות ופירות מחזיקים כרגיל. גם פטרוזיליה. מה אפשר לעשות כדי שהנענע תחזיק יותר זמן ? אפשר להקפיא ? תודה מראש.
לצפיה ב-'המקרר בסדר...'
המקרר בסדר...
24/08/2017 | 07:59
3
137
צמחי תבלין לחים נוטים להשחיר ולהרקב בגלל לחות.
לוודא שהנענע יבשה ולהניח על מגבת בד, לגלגל ולהכניס
למקרר.
אני לא מכניס צמחי תבלין למקרר, לוקח את הצרור ומכניס
לצנצנת/אגרטל קטן עם מים ויש צמח תבלין טרי לשבוע
לפחות.
שיטה אחרת היא לקנות את צמחי התבלין בעציצים קטנטנים
בעלות של כ 5 שח ואפילו פחות ולהניח על אדן החלון, גם
יפה וגם זמין.
לצפיה ב-'תודה. אפשר "לשתול" צרור קנוי באדנית קיימת ? '
תודה. אפשר "לשתול" צרור קנוי באדנית קיימת ?
25/08/2017 | 22:28
2
36
       
לצפיה ב-'לא, לשתילה צריך שורשים שאין בצרור קנוי...'
לא, לשתילה צריך שורשים שאין בצרור קנוי...
25/08/2017 | 23:18
40
להכניס את הצרור לצנצנת/אגרטל קטן עם מים וזהו.
נשאר טרי כשבוע.
לצפיה ב-'צרור קנוי'
צרור קנוי
30/08/2017 | 18:40
20
אפשר לנסות להשריש לפחות את חלקו - אם מעמידים בצנצנת עם מים, במיוחד אם זה על אדן החלון - כלומר שמקבל אור.
סיכוי לא רע שחלק ישריש ואז אפשר לשתול באדנית.
או לעצור במשתלה ולרכוש עציץ במספר שקלים
לצפיה ב-'נצל"ש: איך מונעים מפסטו מבזיליקום טרי להשחיר?'
נצל"ש: איך מונעים מפסטו מבזיליקום טרי להשחיר?
24/08/2017 | 10:14
6
74
איך הרוטב הקנוי נשאר כ"כ ירוק למשך זמן ומה בעצם גורם להשחרה?
יכול להיות שהקיצוץ במעבד מזון?
 
לצפיה ב-'הקנוי לא נעשה במכתש ועלי ובכל זאת אינו משחיר...'
הקנוי לא נעשה במכתש ועלי ובכל זאת אינו משחיר...
24/08/2017 | 11:32
1
97
נכון שעדיף להכין במכתש ועלי אבל אין כל פסול בשימוש
 במעבד מזון.
בכדי למנוע השחרה שזה חימצון צריך להקפיד על כמות
שמן נכונה ואם אינו מיועד לשימוש מיידי כדאי להוסיף מעט 
מיץ לימון בכמות שאינה משנה עדיין את הטעם למרות שמעט
חמיצות לא מזיקה.
במתכון המקורי אין מיץ לימון.
לצפיה ב-'תודה, אנסה להוסיף מעט.'
תודה, אנסה להוסיף מעט.
25/08/2017 | 17:58
10
לצפיה ב-'בפסטו בייתי רק השכבה העליונה'
בפסטו בייתי רק השכבה העליונה
24/08/2017 | 12:38
3
78
זו ש"נוגעת" באויר משחירה ולכן לצקת שמן זית לכיסוי זה ימנע את החימצון המשחיר
לצפיה ב-'יש לי פטנט עולמי'
יש לי פטנט עולמי
24/08/2017 | 18:57
1
141
לקנות טרי טרי באותו יום שאת רוצה לעשות שימוש.
אגב אומרים שאם "קורעים" את העלים בידיים - זה לא משחיר . אם חותכים
בסכין - זה משחיר.
וכעת ברצינות. אני משתמשת בעלי בזיליקום להכנת פסטו, אני קונה טרי יום או
יומיים לפני, שמה במקרר במדף התחתון, ולא פותחת את קופסת הפלסטיק
עד השימוש.
לצפיה ב-' תודה'
תודה
28/08/2017 | 00:21
5
לצפיה ב-' תודה, אני תמיד מערבבת את השכבה העליונה, למדתי משהו..'
תודה, אני תמיד מערבבת את השכבה העליונה, למדתי משהו..
25/08/2017 | 17:54
19
לצפיה ב-'לגדל בגינה או באדנית במרפסת או בחלון מטבח'
לגדל בגינה או באדנית במרפסת או בחלון מטבח
25/08/2017 | 08:08
2
47
שלום
ולא רק נענע, גם עשבי תיבול אחרים, כמו רוזמרין. 
הנענע היא צמח עמיד וחסון וכל שהוא דורש זה מים. תוסיפו מעט דשן (פירוק איטי)
ויש לך נענע טריה לכל השנה.
 
אם זה בגינה, לתחום את הנענע מפני שהיא עלולה להתפשט. זה לא נורא, מפני שיש ריח נפלא כשקוצצים את הדשא...
 
אין בתשובתי מתכון. אך אין גם בשאלתו של פותח שרשור.
לצפיה ב-'תודה. באדנית גם צריך דשן ?'
תודה. באדנית גם צריך דשן ?
25/08/2017 | 22:30
1
22
    
לצפיה ב-'דשן'
דשן
26/08/2017 | 06:57
41
שלום
לדעתי רצוי
מדובר במערכת אקולוגית סגורה, וקטנה. סה"כ מדובר בנוזל או גרגרים שמפזרים מעל וזה משחרר חומרי דישון באופן איטי לאדמה. 
תחשבי על זה כמו על כלב. הצמח צריך לשתות ולאכול. מים לבד זה טוב, אך לא מספיק. 
באדנית, רצוי לשים אדמה איכותית (שק במשתלה). חייב חורי ניקוז לעודפי מים.
אנחנו נכנסים לסתיו, זו תקופה שחלק מהצמחים נכנסים להעטה / תרדמת. 
הנענע תחזיק, אך תפרוץ ממש באביב. 
לצפיה ב-', קונים חדשה ב-3 ₪'
, קונים חדשה ב-3 ₪
25/08/2017 | 10:12
27
לצפיה ב-'ליבש את העלים במגבת,ולהפרידם מהגבעולים, ול,,'
ליבש את העלים במגבת,ולהפרידם מהגבעולים, ול,,
25/08/2017 | 10:55
1
50
להניח את העלים הטריים והיבשים ללא הגבעולים בתוך צנצנת זכוכית עם מכסה,
ולסגור היטב, ולהכניס למקרר.
וכך ישמרו העלים על טריות במשך 7 - 10 ימים.
 
לצפיה ב-'תודה לך'
תודה לך
25/08/2017 | 22:30
25
         
לצפיה ב-'מתכון לקילו קקאו (בבת אחת) אבל משהו משמין מידי'
מתכון לקילו קקאו (בבת אחת) אבל משהו משמין מידי
23/08/2017 | 14:08
21
164
יש לי בבית 1 קילו קקאו, ואני מפחדת שהוא יתקלקל ורוצה להכין ממנו מכל הכמות הזאת (קילו קקאו בבת אחת) משהו טעים, אבל לא משהו משמין מידי.
יש לכם רעיונות בשבילי ?
אני רוצה לציין שיש לי גם חצי קילו ביסקוויטים ובהתחלה חשבתי לעשות כדוריות שוקולד אבל זה נראה לי לא הגיוני לשים 1 קילו של קקאו על כמות של חצי  קילו ביסקוויטים, כי 1 קילו קקאו נשמע לי הרבה מידי קקאו בשביל סך הכל חצי קילו ביסקוויטים.
אז יש לכם רעיונות איך להכין משהו (אולי אפילו משהו שדומה לכדוריות שוקולד) אבל עם חצי קילו ביסקוויטים בלבד ?
אני לא רוצה להוסיף ביסקוויטים יותר מהחצי קילו כי אני פוחדת להשמין.
אז יש לכם רעיונות למתכון להשתמש בכל ה 1 קילו קקאו בבת אחת באותו מתכון, אבל לא מתכון משמין מידי ?
לצפיה ב-'נראה לי איבדת את זה...'
נראה לי איבדת את זה...
23/08/2017 | 15:31
4
127
קודם כל קקאו לא יתקלקל כ"כ מהר, תשמרי במקרר...
ושנית 1 ק"ג קקאו יספיק ל5-6 עוגות וביקשת לא משמין.
 
לצפיה ב-'יש משהו (אפילו עוגה כמו שכתבת) שבנויה'
יש משהו (אפילו עוגה כמו שכתבת) שבנויה
23/08/2017 | 15:37
3
91
כך שכמות הקקאו היא גדולה מאוד (נאמר מעל חצי קילו קקאו) ושנגמר מהר ?
יש כדוריות שוקולד שאפשר להכין ושהמתכון שלו הוא כזה שאפשר לשים כמעט את כל הקילו קקאו ?
לצפיה ב-'בוודאי, כשמכינים לגדוד'
בוודאי, כשמכינים לגדוד
23/08/2017 | 15:39
2
77
הנה מתכון לדוגמא:
 
המצרכים (20 מנות):
240 גרם ביסקוויטים
90 גרם חמאה, רכה או קרה
90 גרם (1/2 כוס) סוכר
1.5 כף ברנדי
3.5 כפות קקאו
2/3 כוס חלב 3% שומן
קוקוס טחון לעיטור
 
אופן ההכנה:
1מפוררים ביסקוויטים במעבד מזון.
2ממיסים חמאה בקערה גדולה במיקרוגל.
3מוסיפים סוכר, ברנדי, קקאו וחלב לקערת החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
4מוסיפים את הביסקוויטים המרוסקים/טחונים לתערובת ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. 
5יוצרים כדורי שוקולד בעזרת הידיים, מניחים בצלחת וטובלים בצלחת ובה קוקוס. מאחסנים במקרר עד מעט לפני ההגשה.

 
לצפיה ב-'אבל לפי מה שכתוב בקישור בכף אחת יש רק 10 גרם'
אבל לפי מה שכתוב בקישור בכף אחת יש רק 10 גרם
23/08/2017 | 16:25
1
62
 
ויש לי קילו קקאו
אני צריכה מתכון למשהו שצריך לשים בו מעל חצי קילו קקאו (אפילו קילו שלם של קקאו)
לצפיה ב-'זה מה שניסיתי להסביר... קילו קקאו לא בביס אחד'
זה מה שניסיתי להסביר... קילו קקאו לא בביס אחד
24/08/2017 | 12:36
16
לצפיה ב-'באיזה מצב צבירה הקקאו? אבקה?'
באיזה מצב צבירה הקקאו? אבקה?
23/08/2017 | 18:11
2
57
אני מכין שוקולד מקקאו, אבל במצב צבירה של חתיכות (מה שנקרא עיסת קקאו). על כל נגלה של שוקולד אני משתמש ב 250 גרם. 
לצפיה ב-'אבקה רגילה שקונים משופרסל'
אבקה רגילה שקונים משופרסל
23/08/2017 | 18:41
1
68
זה הקקאו שיש לי.
תוכל לעזור לי לחשוב על רעיון איך להכין מזה שוקולד כמו שאתה מכין מחתיכות קקאו ?
לצפיה ב-'שוקולד'
שוקולד
23/08/2017 | 19:29
80
אני יכול לתת לך את המתכון, ותנסי עם אבקה. לפי מה שאני יודע, זה יוצא פחות חלק מאשר עם עיסת קקאו, אבל מעולם לא ניסיתי. 
מתכון לשוקולד בריא: 
עיסת קקאו (250 גרם)
100 מ"ל שמן קוקוס (87 גרם)
100 מ"ל סירופ מייפל (130 גרם) לא סירופ בטעם מייפל, אלא סירופ אמיתי. 
תוספות אפשריות- פולי קקאו טחונים, שקדים טחונים, חמוציות ועוד כיד הדמיון הטובה עלינו.
בסיר שמונח בתוך סיר עם מים (בן מארי) מחממים את החומרים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה. מוסיפים תוספות אם רוצים, לא חובה משום שטעים מאד גם כך. נותנים לתערובת להתקרר קצת, מעבירים לכלי נוח למזיגה או לשקית זילוף ויוצקים לתבנית שקעים כלשהי- לבבות, פרחים, עיגולים וכיו"ב.
מעבירים למקרר לשלוש ארבע שעות לפחות. מחלצים מהתבנית, נהנים ויודעים שעשינו משהו טוב לעצמנו...

 
 
לצפיה ב-'לא מבינה, '
לא מבינה,
25/08/2017 | 06:04
2
53
חנה ניסתה לומר לך, 
ואני מחזקת דבריה, 
קקאו איננו מצרך שמתקלקל כ"כ מהר,
הכניסי אותו לכלי פלסטיק סגור טוב. למקרר,
עוד מעט חגים תרצי לאפות או להכין כדורי שוקולד,
הזדמנות טובה.
מה את לחוצה כ"כ להיפטר ממנו? 
לצפיה ב-'אני לחוצה מאוד להיפטר מהקקאו כי'
אני לחוצה מאוד להיפטר מהקקאו כי
25/08/2017 | 09:20
1
86
קניתי אותו לפני חצי שנה, הוא נשאר בארון (ולא במקרר) ונמצא בארון כבר חצי שנה, ולא השתמשתי בו בכלל, ובגלל כל הסיבות האלה אני פוחדת שהוא יתקלקל אז אני רוצה להזדרז לחסל את הקקאו לפני שהוא יתקלקל.
בדקתי כרגע את הקקאו, וגיליתי שהוא לא 1 קילו קקאו (כמו שחשבתי) אלא 500 גרם הוא אבקת קקאו של עלית.
ואני רואה שכתוב בעטיפה שלו שתאריך התפוגה הוא עד 12.12.2017
כלומר, אפשר להשתמש בו עדיין.
אני לחוצה מאוד למצוא איזשהו מתכון שיעזור לי להיפטר ולחסל את ההקאו הזה לפני שהוא יתקלקל. אני לא מכינה הרבה מאכלים, לכן אני לא מחפשת משהו שכל פעם אצטרך להכין משהו ואז להשתמש בטיפה ממנו. אני מחפשת מתכון למשהו שבבת אחת אפשר לשים בו כמות יחסית גדולה של קקאו (למשל 250 גרם מהקקאו ואז בשני הזדמנויות שאכין את המתכון כבר אצליח להיפטר מכל ה 500 גרם קקאו שיש לי).
אודה אם תעזרו לי לחשוב על מתכון כזה ששמים בו הרבה קקאו (מעל 200 גרם). 
לצפיה ב-'אגיד לך משהו--'
אגיד לך משהו--
25/08/2017 | 10:39
76
במקום להילחץ, ולחפש משהו שפחות עושים,
אם זה עדין בחבילה סגורה,
תני אותה למישהו שכן נוהג להשתמש לאט לאט.
יאפה עוגה כושית לכל שבת, 
ישלח עוגה כזו לגן לפתיחת שנה.
אני באמת לא הייתי נלחצת מחבילת קקאו.
לצפיה ב-'קחי בחשבון שבשימוש בקקאו יחס הסוכר כפול מכמות הקקאו ,,'
קחי בחשבון שבשימוש בקקאו יחס הסוכר כפול מכמות הקקאו ,,
25/08/2017 | 10:47
8
61
את מבקשת מתכון שלא משמין ,
אבל,,
הבעייה היא שהקקאו מריר מטבעו ובכדי שיהיה אכיל ,
מוסיפים על כוס קקאו - 2 כוסות סוכר  לתערובת,
אחרת זה יוצא מר ולא אכיל.
לדעתי תעשי מה שכבר הציעו לך ,תשתמשי להכנת עוגות ,
(כוס אחת לעוגת קקאו אחת  בשבוע, עד סוף דצמבר ,זה ישמש  את כול הקילו קקאו.)
 
לי קרה שרציתי להיפטר מכמה מוצרי-מאפה ,כולל קקאו קמח וכו', (לפני פסח ),
והכנתי עוגות לעובדים שבמקום -העבודה ,ומאוד שימחתי אותם.
כך הכנתי וחילקתי את העוגות בהנאה רבה,,מבלי לגרום לעצמי להשמין .
לצפיה ב-'אודה אם תתקנו מינונים של מתכון שעכשיו המצאתי מהראש'
אודה אם תתקנו מינונים של מתכון שעכשיו המצאתי מהראש
25/08/2017 | 13:59
7
66
המתכון הוא לכדוריות שוקולד.
 
הבעיה שלי עם עוגות היא שלעוגה מוסיפים סוכר ושמן, ואני מפחדת להוסיף שמן כי אני מתנגדת להוספת שומן ונגעלת מזה, ודבר שאני שונאת בעצמי אני גם לא אוהבת לאחרים לאכול מזה.
האם יש מתכון לעוגה שצריך לשים במתכון הרבה אבקת קקאו, אבל בלי שמן ? לא נראה לי, ולכן אני מנסה לאלתר לעצמי תוך כדי חשיבה איזשהו מתכון לכדוריות שוקולד (שלא צריך לשים בהן סוכר וגם לא שמן כי במתכון הזה לכדוריות שוקולד אני בונה על הקוקוס ועל הביסקוויטים כתחליף לסוכר ולשמן).
חשבתי על רעיון אחר והוא להכין כדוריות שוקולד מ 250 גרם קקאו, 100 גרם גרגירי קוקוס כאשר את כל אלה אכניס תוך כדי עירבוב לתוך סיר על אש גבוהה שיש בסיר הזה  3 כוסות חלב, ואז אחרי שזה קצת מתקרר אז אפורר 500 גרם ביסקוויטים. המצאתי את המתכון הזה עכשיו מהראש שלי, ורציתי לדעת מה אפשר לשפר במתכון הזה (מינונים של כל מרכיב שכתבתי). מבחינת המינונים של שהמתכון הזה (שעכשיו המצאתי אותו מהראש) מה אפשר לשפר במינונים ?
האם תוכלו לעזור לי לאלתר איזשהו מתכון הגיוני (לתכנן את המינונים של הקוקוס, החלב, הביסקוויטים, כך שהמינונים יהיו הגיוניים לכמות גדולה של אבקת קקאו כמו כמות של כוס אבקת קקאו שלמה)  לצורך הכנת כדוריות שוקולד עם הרבה מאוד קקאו, (עם ביסקוויטים שמחליפים את הצורך בסוכר ובשמן כי במילא בביסקוויטים יש כבר סוכר ושמן מעצם טבעם), ועם הרבה קוקוס כתחליף לסוכר, ועם הרבה מאוד חלב כי אני אוהבת מאוד חלב (חלב גם אולי יכול לאזן את המרירות של האבקת קקאו) ?
 
 
לצפיה ב-'קודם כל למינוח -כדוריות זה דם, שוקולד או קקאו במקרה שלך '
קודם כל למינוח -כדוריות זה דם, שוקולד או קקאו במקרה שלך
25/08/2017 | 17:06
6
47
זה כדורים
קוקוס לא מחליף שומן במקרה הנ"ל, שימי שמנת חמאה במקום,
בסקויטים לא מספיק מתוקים כדי להמתיק את כל הקקאו שאת מתכננת לשפוך לסיר
ומה שהמצאת קשה לי להאמין שיעבוד זה יהיה פשוט לשפוך את הקקאו לפח יחד עם עוד חומרים...
 
לצפיה ב-'אוקי, כדורי שוקולד (תיקנתי) האם תוכלי לעזור לי '
אוקי, כדורי שוקולד (תיקנתי) האם תוכלי לעזור לי
25/08/2017 | 18:29
5
36
ולכתוב לי מינונים של הרבה קקאו (לא יודעת כמה אבל תשתדלי שזה יהיה כמעט כוס שלם של אבקת קקאו), הרבה קוקוס (אפילו כוס שלמה של קוקוס), קצת דבש (עד 4 כפות דבש מקסימום), הרבה חלב ושמנת מתוקה
וכל זה בלי תוספות של שמן וסוכר.
שהמינונים שתכתבי לי יאפשרו לי להכין מהם כדורי שוקולד מוצלחים ? 
לצפיה ב-'נדמה לי שיש לך טעות בתפישה.'
נדמה לי שיש לך טעות בתפישה.
25/08/2017 | 20:33
4
56
מציעה כמו קודמי, תני לשכנה או למישהו שיכין שוקו בחורף הקרוב לילדיו, אבקת הקקאו תהיה בסדר גמור עוד הרבה זמן.
למה אני מתכוונת טעות בתפישה, "וכל זה בלי תוספות של שמן וסוכר." קוקוס, שמנת מתוקה ודבש הם בדיוק כמו סוכר וחמאה,
כדורי שוקולד מכל סוג דורשים חמאה, משהו שיגרום להם להיות מוצקים.
בהצלחה, 
היה לי פעם מתכון נפלא לממרח שוקולד, עם קקאו, חמאה סוכר וביצים חיות, אם תרצי, אחפש, אבל נדמה לי שאת מחפשת משהו בלתי אפשרי.
לצפיה ב-'קוקוס כן תחליף בריא לחמאה הנה אפילו מתכון לחמאת קוקוס'
קוקוס כן תחליף בריא לחמאה הנה אפילו מתכון לחמאת קוקוס
25/08/2017 | 22:39
3
50
ואפילו כתוב שאפשר לשים בה קצת אבקת קקאו
אז אם אפשר להכין מקוקוס חמאה, אז אפשר מהחמאה להכין גם כדורי שוקולד, והשאלה שלי היתה איך להכין כדורי שוקולד כשהרבה קוקוס וקצת דבש משמשים כתחליף לתוספת של שמן וסוכר.
לצפיה ב-'ניסית להכין חמאת קוקוס מהמתכון שצרפת?'
ניסית להכין חמאת קוקוס מהמתכון שצרפת?
27/08/2017 | 00:57
1
28
נראה לי הזוי (לפחות באמצעים ביתיים)
כך מכינים חמאת קוקוס - 
עדיין לא נפתרה בעיית המתיקות, הדבש והבסקויטים על כוס קקאו 
שיהיה לך בהצלחה, לא נראה לי טעים
לצפיה ב-'חבראלך, זו נערה חביבה בת 16 סה"כ.'
חבראלך, זו נערה חביבה בת 16 סה"כ.
08/09/2017 | 15:26
8
אינני מומחה בשימוש בקקאו.
באתר המצורף תמצאי מקבץ של מרשמים לשימוש בקקאו.
ב ה צ ל ח ה !
לצפיה ב-'לא ניסיתי אבל יש הרבה קקאו.'
לא ניסיתי אבל יש הרבה קקאו.
27/08/2017 | 07:47
29
ואל תצפי למרקם השוקולדי שמוכר לך.
עדיין, ההמלצה לשמח מישהו שישתמש להנאתו, בעינה עומדת, עם חיזוקים של חנהפ וגסטרו. 
https://food.walla.co.il/recipe/650422
בהצלחה.
 
לצפיה ב-'רב מתכוני עוגת השוקולד דורשים כ50 גרם קקאו'
רב מתכוני עוגת השוקולד דורשים כ50 גרם קקאו
26/08/2017 | 23:53
36
וכדורי שוקולד לא יהפכו מוצקים ללא חמאה , תקבלי מי שוקולד עם פרורי
ביסקוויט וגרגרי קוקוס 
כפי שהמליצו קודמי - תעבירי הלאה....
 
לצפיה ב-'בישול לשבת'
בישול לשבת
25/08/2017 | 11:30
2
531
שלום
1. עוף בתנור עפ תפ"א:
חומרי גלם:
2 עופות (בינוניים, 1.5 ק"ג כ"א)
1/4 כוס שמן קנולה
3 כפות תבלין גריל עוף.
מלח גס
אופן הכנה:
קושרים את העוף
מניחים מעל תבנית של תפ"א קטנים שבושלו במים עד שהתרכחו.
מערבבים את השמן והתבלין גריל עוף בכערה קטנה ומורחים בעזרת מברשת טפלון על העופות מ-2 הצדדים.
מכניסים לתנור במדף תחתון על חום של 240 מע' C בתנור שחומם מראש.
אחרי כשעה, אחרי שהעוף השחים (ראה תמונה) הופכים את העופות.
לוודא שהנוזל העודף שבתוך העופות ישפך על תפוחי האדמה.
אחרי עוד כשעה להוציא את העופות.
מנקזים נוזל מהתבנית תפ"א. מוסיפים מלח גס ומכניסים לתנור להשחמה.
אחרי שמשחימים בצד 1, הופכים את התפ"א להשחמה גם בצדם השני.
 
הערות:
העור של העוף מגיע לעובי נייר, עם מרקם פריך, עטוף בתיבול. מעדן!
המרקם מאבד מאיכותו לאחר זמן, כך שעדיף לאכול טרי ישר מהתנור.
תפוחי האדמה עשבלים קליפה עם תוכן רך ולא יבש. טעם המלח מוסיף המון.
בתיאבון.
לצפיה ב-'העוף נראה מצויין'
העוף נראה מצויין
25/08/2017 | 19:57
73
אוהב את הצבע הזה
לצפיה ב-'למה הכוונה "עשבלים"? '
למה הכוונה "עשבלים"?
02/09/2017 | 21:35
9
לצפיה ב-'ארוחת מעבר'
ארוחת מעבר
25/08/2017 | 15:19
8
348
ספגטיני עם רוטב עם רוטב משמן זית, שום, עגבניות טריות, עגבניות מיובשות (בהכנה עצמית), עלי מרווה קצוצים, מו"פ ושבבי גבינת Pepper Jack (בהכנה עצמית) מיושנת כשנתיים.
גם את המכבש ההולנדי מעץ לכבישת הגבינה הכנתי בעצמי...

לצפיה ב-'נראהפשוט מדהים!!'
נראהפשוט מדהים!!
25/08/2017 | 15:56
5
91
מה הסיכויים שיש לה  מסעדה?.
לצפיה ב-'למי יש מסעדה?'
למי יש מסעדה?
25/08/2017 | 16:50
4
36
לצפיה ב-'קיוויתי שלך או ארוחות ב EATWITH או משהו כזה...'
קיוויתי שלך או ארוחות ב EATWITH או משהו כזה...
25/08/2017 | 18:21
3
67
הייתי שמחה לאכול אצלך...
לצפיה ב-'עכשיו אני מובך...'
עכשיו אני מובך...
25/08/2017 | 19:43
2
77
לא, אין לי מסעדה, מבשל רק להנאתי והנאתם של הקרובים לי.
ארוחה אצלי יכולה לצאת לפועל ללא מסעדה משלי, רק לתאם...
 
לצפיה ב-'ניסיתי להחמיא, לא להביך '
ניסיתי להחמיא, לא להביך
25/08/2017 | 21:52
1
22
לצפיה ב-'תודה, מקבל בכיף...'
תודה, מקבל בכיף...
26/08/2017 | 08:34
14
לצפיה ב-'יוצא מהכלל'
יוצא מהכלל
25/08/2017 | 19:55
60
מבקש מכל החברים להתמקד באוכל בלי לריב.
 
תודה
לצפיה ב-'איפה המתכון???????????????????'
איפה המתכון???????????????????
04/09/2017 | 11:36
4
לצפיה ב-'המתכון הסודי של מקדונלד'ס דלף לרשת'
המתכון הסודי של מקדונלד'ס דלף לרשת
25/08/2017 | 12:20
3
201
 
הכוונה לרוטב שב-ביג מק של מקדונלד'ס - ראה תמונה.
לביג מק של מקדונלד'ס יש גם מדד יוקר מחיה, כמו כמה עולה הביג מק ביחס לתעריף שעת עבודה (הכוונה לארוחה). ישראל במקום לא טוב במדד הזה...
 
 
לצפיה ב-'אווףףףף לא יכולו להדליף את המתכון של הרוטב רויאל חריף???'
אווףףףף לא יכולו להדליף את המתכון של הרוטב רויאל חריף???
25/08/2017 | 15:57
2
57
ניסיתי ולא הצלחתי לשחזר....
ברשת גם לא הצלחתי למצוא :(
לצפיה ב-'נסי לדובב עובד מקדונלדס '
נסי לדובב עובד מקדונלדס
25/08/2017 | 16:53
1
55
שלום
המק רויאל מצוי למיטב ידיעתי רק בתפריט הישראלי.
מקדונלדס בהודו זה רק מק עוף. בהודו גם אין ביג מק!
לצפיה ב-'אני צמחונית וקונה מהם את הרוטב :)'
אני צמחונית וקונה מהם את הרוטב :)
25/08/2017 | 18:20
58
ניסיתי...
את הרויאל הרגיל מכינים בסניף...הבנתי שזה קטשופ, מיונז, חרדל ואולי עוד משהו ששכחתי...
ניסיתי לדובב את העובדים :)
את הרויאל החריף הם מקבלים מוכן...אחד העובדים אמר לי להוסיף פלפל שחור ופפריקה חריפה...
יצא דומה אבל לא בדיוק...
 
בנתיים קונה :)
לצפיה ב-'אפיית לחם'
אפיית לחם
25/08/2017 | 11:56
55
קראתי מתכונים שמומלץ להוסיף רסק תפוחים ללחם על מנת לעשות אותו אוורירי בתוספת חומץ 2 כפות
השאלה שלי כמה רסק תפוחים להוסיף ל-6 כוסות קמח שאני עושה ללחמים שלי - 
מעבר לזה- אני לא צריך מתכון.
 
 
לצפיה ב-'בפינת הסטייקים איך האנטריקוט'
בפינת הסטייקים איך האנטריקוט
22/08/2017 | 19:38
4
199
שני מקומות שונים
מי מכם מנחש מה עלה יותר מעניין
??
:)
ואיזה שיוש הכי אהבתם?
לצפיה ב-'נראה לי ש...'
נראה לי ש...
24/08/2017 | 16:43
3
99
מכוון ששניהם באותו הצבע או שלא עברו יישון או יישון קצר אשר מוריד מהמרקם והטעם .ומי עלה? יותר תלוי הייכן רכשתה .הטיב של שניהם לדעתי זהה.
אני רוכש כל שבוע אנטריקוט בטירה. אשר עבר יישון ארוך ואז הצבע כהה  והרבה יותר טעים מסטיק לא מיושן
לצפיה ב-'מבחינת השיוש?'
מבחינת השיוש?
24/08/2017 | 18:11
2
64
?
לא עברו יישון - - צלמתי מהואקום
תצלם מה אתה קונה בטירה, מעניין
לצפיה ב-'אני קונה תמיד ביום שבת לכן אצלם עבורך'
אני קונה תמיד ביום שבת לכן אצלם עבורך
24/08/2017 | 18:50
1
37
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
25/08/2017 | 20:50
10
לצפיה ב-'מוכרת מכשיר סווויד חדש חברת אנטבה עם bluetooth '
מוכרת מכשיר סווויד חדש חברת אנטבה עם bluetooth
24/08/2017 | 13:54
1
95
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
24/08/2017 | 17:30
65
המחיר כולל מכשיר ואקום?
לצפיה ב-'אוכל רחוב בהאמפי'
אוכל רחוב בהאמפי
24/08/2017 | 00:50
1
81
אכלתי לארוחת בוקר כדורי קוקוס חרפרפים שטוגנו בתוך מחבת ובה שקעים מיוחדים לכדורים. רק בהאמפי ראיתי כאלה ואני ממש מחפשת את שמם ומה הם.
אם מישהו יודע ל מה אני מדברת בבקשה- כל רמז יקדם אותי.
לצפיה ב-'בכל הודו... פאדו Paddu או Paniyaram'
בכל הודו... פאדו Paddu או Paniyaram
24/08/2017 | 08:22
60
יש הרבה גירסאות ומגוון תיבולים.
לצפיה ב-'תוספות לפיצה ?'
תוספות לפיצה ?
23/08/2017 | 13:48
1
107
אילו תוספת אתם מעדיפים על פיצה ? ענו פה
לצפיה ב-'אני מכין הרבה פיצות'
אני מכין הרבה פיצות
23/08/2017 | 13:55
104
ורוב התוספות שאני שם, לא מופיעות בכלל. 
לצפיה ב-'עוגת פירות במספר'
עוגת פירות במספר
23/08/2017 | 11:49
1
98
היי היי
אני רואה המון טרנד של עוגה על בסיס תחתית פריכה שאותה אני מניחה שאני יודעת להכין
מעל קצפת לבנה
ומעל פירות חתוכים (גם את זה אני יודעת להכין חח)
יש למישהו מתכון שהוא ניסה? ממש מניסיון מאוד חשוב לי.
מתכון וגם תמונה.
דגש על איך עושים את צורת המספר (אני צריכה 30)
ואיך עושים את הקצפת ככה גבוהה ויציבה בלי שהיא תיפול מכל הפירות?!
לצפיה ב-'הקצפת מחוזקת בפודינג וככה היא יציבה.'
הקצפת מחוזקת בפודינג וככה היא יציבה.
23/08/2017 | 12:26
65
קלתית לטארט: אפשר לקנות בצק פריך מתוק קפוא
יש לי מתכון קצת אחר מהרגיל - מעולה בפריכותו

רכיבים: לתבנית 24
90 גר חמאה-קוביות 
1 כף שמן קנולה
3 כפות מים
1 כף סוכר
1/8 כפית מלח
150 גר קמח (1 כוס מעט גדושה  בקמח)
אופן ההכנה:
ממיסים במיקרו חמאה יחד עם שמן, סוכר, מלח ומים.
מוסיפים את הקמח,מערבבים במהירות עם כף, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מהדפנות.
מעבירים לתבנית 
 כשהבצק קריר מספיק למגע,
משטחים עם היד לכיסוי הדפנות והתחתית.
לצורך אפיה עיוורת מניחים על הבצק נייר אפיה מכוסה בשעועית
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות לאפיה ראשונית של 10-12 דקות עד לקבלת בצק זהוב.
 
לצפיה ב-'האם לדעתכם אפשר לאפות קציצות ירק?'
האם לדעתכם אפשר לאפות קציצות ירק?
21/08/2017 | 13:03
5
135
יש לי בבית קצת ירקות שבא לי להכין מהם קציצות - איזה שני גזרים, קישוא, בצל...
אפשר לדעתכם פשוט לאפות במקום לטגן?
לצפיה ב-'אם אין ברירה. יוצא חצי כח'
אם אין ברירה. יוצא חצי כח
21/08/2017 | 13:22
1
135
כבר עדיף לקחת את זה לכיוון פשטידה
לצפיה ב-'תודה. אולי באמת זה מה שאעשה.'
תודה. אולי באמת זה מה שאעשה.
21/08/2017 | 15:08
32
לצפיה ב-'כן בהחלט אפשר. אני עושה זאת לעיתים קרובות בתבנית מאפינס'
כן בהחלט אפשר. אני עושה זאת לעיתים קרובות בתבנית מאפינס
22/08/2017 | 06:53
2
684
לביבות ירק אפויות:
רק מעט ספריי שמן, ללא גלוטן ובכל זאת טעימות ועסיסיות. מוגשות עם רוטב יוגורט.
המצרכים:
2 קישואים בינוניים 
2 גזרים בינוניים
1 תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים
1 בצל בינוני
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 עד 3/4 כוס קמח חומוס
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
ההכנה:
לקלף קישואים, גזר , תפוחי אדמה ובצל ולגרד על פומפיה או במעבד מזון. להניח את הירקות המגוררים על מסננת גדולה ולסנן היטב (רצוי גם לסחוט מכל הנוזלים העודפים). להניח את הירקות המסוננים בקערה. להוסיף פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, קמח חומוס וביצים ולערבב היטב. (להתחיל עם חצי כוס קמח חומוס ולהוסיף עוד רבע כוס אם התערובת נראית דלילה מדי). לחמם תנור ל 180 מ"צ. לשמן בספריי שמן תבנית מאפינס או תבניות קטנות ח"פ להניח כף גדושה מהתערובת בכל שקע וליישר היטב. לרסס מעט שמן גם מלמעלה ולהכניס לתנור החם ל 30 -35 דקות עד שהלביבות מזהיבות ומשחימות בשוליים. להגיש עם רוטב יוגורט או רוטב טחינה.
 
או זה:
לביבות כרובית אפויות:
המצרכים לתריסר לביבות אפויות:
1/2 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 כרישה בינונית מנוקה וחתוכה לעיגולים.
2 שיני שום קלופות וכתושות.
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
1 ביצה
2 כפות קמח חומוס
2 כפות קוואקר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל (שחור או לבן לפי הטעם)
1 כף רוטב סויה דל מלח.
לכלי המתאים למיקרוגל, להכניס את פרחי הכרובית, הגזר, טבעות הכרישה. לכסות עם כיסוי מתאים ולבשל 4 - 5 דקות לפי עוצמת המיקרוגל. (אפשר בכלי אידוי מעל מים רותחים לחילופין).
להעביר את הירקות למעבד מזון ולעבד לפירורים בינוניים (לא לטחון למשחה).
להוסיף את כל יתר המצרכים. לשמן בספריי שמן תבנית מאפינס של 12 שקעים. להניח כף מהתערובת בכל שקע ולהדק. (הלביבות אמורת למלא קצת פחות ממחצית כל שקע). להתיז מעט ספריי שמן גם מעל הלביבות. לאפות בתנור מחומם ל 180 מ"צ כ 15 דקות עד שפני הלביבה משחימים.
להגיש חם רצוי עם רוטב יוגורט או טחינה.
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה, נראה יופי!'
תודה רבה, נראה יופי!
22/08/2017 | 07:16
1
80
אתמול כבר אפיתי כמו פשטידה ואכלתי עם שמנת חמוצה. אבל פעם הבאה אנסה לפי המתכון שלך.
לצפיה ב-' העיקר שנהנית מהתוצאה.'
העיקר שנהנית מהתוצאה.
23/08/2017 | 06:38
19
לצפיה ב-'Mango Chutney'
Mango Chutney
19/08/2017 | 14:32
7
218
בסיר לפני בישול
לצפיה ב-'Mango Chutney'
Mango Chutney
19/08/2017 | 14:35
6
156
אחרי שעה וחצי של בישול איטי.
1.5 ק"ג מנגו נטו + תוספות ותבלינים, הניבו 3 צנצנות של 400 סמ"ק של טעם גן עדן.
לצפיה ב-'נראה יופי'
נראה יופי
19/08/2017 | 14:50
2
72
ומה המתכון??
לצפיה ב-'מתכון'
מתכון
19/08/2017 | 16:54
1
140

(Makes 4+ cups)

Ingredients:
6 (2-2½) cups mango (stoned, peeled, chopped) (1 cup = 200 gr)
3 (½) cups vinegar
2 cups (120 gr) brown sugar
1 (⅓ cup) onion (chopped)
1 (⅓) cup raisins
1 (frozen cube) tablespoon ginger (grated)
1 (1 big clove) tablespoon garlic (grated)
1 (⅓) red bell pepper (chopped)
1 (⅓) teaspoon cayenne
1 (⅓) red chili (chopped)
6 (2) cardamom pods (crushed and ground)
1/2 (1/6) teaspoon ground turmeric
1/2 (1/6) teaspoon ground cloves
1/4 (1/12) teaspoon ground cinnamon
1 (⅓) teaspoon mustard seeds

Directions:
1. Place everything in a large pot and boil until it thickens, about 30-60 minutes.
2. Pour into sterilized jars and seal.
 
 
לצפיה ב-'יופי, תודה.'
יופי, תודה.
19/08/2017 | 23:02
13
לצפיה ב-'מתכון בבקשה, קיבלתי המון מנגו.'
מתכון בבקשה, קיבלתי המון מנגו.
19/08/2017 | 16:24
2
37
לצפיה ב-'שאלה המנגו ירק עד.כלומר'
שאלה המנגו ירק עד.כלומר
23/08/2017 | 14:57
1
46
שלום לך
האם המנגו ירוק ירוק וחזק כאבן
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'כתום ירוק, קשה אבל לא כמו אבן.'
כתום ירוק, קשה אבל לא כמו אבן.
28/08/2017 | 20:04
4

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
מיה מטבחים
מיה מטבחים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ