לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4439544,395 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'יודעי דבר תעזרו לי להחליט האם'
יודעי דבר תעזרו לי להחליט האם
22/08/2018 | 23:16
162
קוביות תפו"א בתבשיל ירקות ישרדו הקפאה/הפשרה בכבוד או לוותר עליהם
לצפיה ב-'לביבות קישואים'
לביבות קישואים
22/08/2018 | 09:33
4
627
3 קישואי זוקיני בינוניים מגוררים וסחוטים היטב
2 קישואים בינוניים מגוררים וסחוטים היטב
3 כפות עירית קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות קמח קוקוס או 5 כפות קמח רגיל 
לצפיה ב-'כדורי ירקות מטוגנים'
כדורי ירקות מטוגנים
22/08/2018 | 09:35
1
264
כדורי ירקות מטוגנים
 
1/2 כוס גזר מגורר
1/2 כוס זוקיני מגורר
1 פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס גרגרי תירס
1 בצל ירוק פרוס דק
1 בצל קטן מגורר
100 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 ביצה
פפריקה חריפה לפי הטעם (לא חובה)
 
לערבב היטב, ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק ב-180 מעלות.
ניתן לחצור קציצות שטוחות ולאפות בתנור ב-180 מעלות.
 
 
לצפיה ב-'גם זה וגם הקישואים נראה מעולה!'
גם זה וגם הקישואים נראה מעולה!
02/09/2018 | 07:31
39
אולי אנסה להכין השבוע.
לצפיה ב-'ברוך השב'
ברוך השב
22/08/2018 | 16:47
1
31
לצפיה ב-'ברוך הנמצא '
ברוך הנמצא
22/08/2018 | 18:33
29
לצפיה ב-'מה הסוד לפלאפל מאוד פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים? '
מה הסוד לפלאפל מאוד פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים?
18/08/2018 | 22:37
5
122
שלום וברכה,
לפני שנתיים בערך הכנתי פלאפל בבית ממה שזכור לי הוא היה פריך ושחום מבחוץ ובפנים היה רך במעט ולא דחוס/כבד. 
לא שמרתי לצערי את המתכון. 
אשמח לקבל טיפים לשחזור הפלאפל כפי שתיארתי אותו.
המון תודה למגיבים 
לצפיה ב-'פלאפל...'
פלאפל...
23/08/2018 | 12:50
90
פתחתי שירשור חדש לעניין ... 
 
האם לא מוסיפים סודה לשתיה לתערובת לפני הטיגון..?...
האם אבקת האפיה היא במקום...?.. 
לצפיה ב-'אני מאד קרוב לחסימה גורפת של הרבה גולשים'
אני מאד קרוב לחסימה גורפת של הרבה גולשים
12/08/2018 | 12:43
2
238
מבקש מכולם להתאפס על עצמם ועל התגובות שלהם.


לצפיה ב-'למה?'
למה?
12/08/2018 | 13:30
1
187
כי אומרים את האמת? אולי לא שמת לב, אבל עד לא מזמן מיכאל לנג נעדר לכמה חודשים מהפרום, והכל היה שקט ורגוע. הוא חזר, והתחילו התסיסות והתגובות שלא נראות לך. 
מסקנה?
לצפיה ב-'מסקנה שאתם לא יודעים להגיב בלי לריב'
מסקנה שאתם לא יודעים להגיב בלי לריב
12/08/2018 | 18:12
198
וזה נאמר לכל הצדדים המעורבים.
 
 
 
לצפיה ב-'מתכון למרק טום יאם'
מתכון למרק טום יאם
11/08/2018 | 09:34
169
חומרי גלם:
חבילת למון גראס
שקית שרימפס קפואה 500 גר'
שקית דג, פילה בקלה (חצי מהתכולה)
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 זר סלרי חתוך דק, רק הגבעולים (ללא העלים)
1/2 צרור בצל ירוק, חתוך באלכסון באורך 3-4 ס"מ
חבילת נבטים
3-4 שיני שום קלופות וחתוכות בינוני
מיץ מ-2 לימונים
רוטב דגים - 3 כפות
רוטב סויה - 5 כפות
חצי צרור כוסברא קצוצה.
מלח ופלפל
פלפל חריף: צ'ילי אדום
אופן הכנה:
בסיר עם מים רותחים, מבלים כ-30 דקות את:
הלמון גראס, הסלרי, השום, רוטב דגים, סויה, מלח ופלפל שחור.
חותכים את הדג לחתיכות של ביס ומטגנים קלות בשמן.
מוסיפפים את הדג והשרימפס לנוזל,
יחד עם הפטריות, הבצל ומיץ הלימון ולבסוף גם הנבטים והכוסברא.
מביאים לרתיחה ומכבים.
את הצ'ילי החריף, חותכים לטבעות דקות ומוסיפים לפי הטעם בהגשה.
בתיאבון.
 
לצפיה ב-'מישהו הכין פה מרק טום יאם?'
מישהו הכין פה מרק טום יאם?
09/08/2018 | 07:53
9
173
אשמח למתכון.
אנא, לא מרק טום יאם עם חלב קוקוס! זה פטנט ישראלי שאינו תואם למקור.
קוריוז:
יש בחיפה בעיר מסעדה תאילנדית שמוכרת את המנה ב-92 ש"ח! 
יש בבודפשט מסעדה תאילנדית, שמכינה את הדבר הכי קרוב למקור, שאכלתי במערב. 
לצפיה ב-'מניח שהסיבה למחיר הוא שימוש בפירות ים?'
מניח שהסיבה למחיר הוא שימוש בפירות ים?
09/08/2018 | 13:55
1
43
לצפיה ב-'לא נראה לי'
לא נראה לי
09/08/2018 | 16:23
119
במסעדת פאט וינו מנת פסטה פרוטי לה מארה, שבה יש יותר פירות ים עולה רק 61 ש"ח (30 ש"ח פחות). במנה זו יש מולים (ללא הקונכיה, קלמרי ושרימפס ברוטב שמנת רוזה).
לעומת מסעדת צ'אנג בה:
טום יאם
 
92 ₪
 
 
 
מרק חריף וחמוץ מסורתי עם שרימפס, קלמארי, קוביות דג, עגבניות שרי, בצל לבן, סלרי, שמפיניון, צ'ילי, גלנגל, כפיר ליים, פיש סוס, לימון וכוסברה
 
לצפיה ב-'חלב קוקוס במרק טום יאם?!'
חלב קוקוס במרק טום יאם?!
09/08/2018 | 16:45
2
120
שיתבישו להם ! 
התאילנדים בעצמם שמים חלב קוקוס במרק (ממש בושה) יחד עם שבבי צילי יבש וקארי   
לצפיה ב-'טוב לדעת'
טוב לדעת
09/08/2018 | 18:40
1
115
Tom Kha Kung: Substitute coconut milk for half or all the water or stock.
אני ביקשתי TOM YUM (בלי! Kung).
צר לי שתופעות הלוואי של פטריות הזיה אינן הפיכות, או שמדובר בהבנת הנקרא? 
לצפיה ב-'לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה '
לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה
09/08/2018 | 19:14
93
אבל  Kung זה סוג של שרימפס 
בכל מקרה הסוג היחיד של טום יאנ שהוא סוג של צלול זה טום יאן מא סיי שהוא יחסית צלול (אבל גם לזה מוסיפים מעט חלב קוקוס להסמחה)
אבל מה אני מבין ..... 
 
אההה וכן עברתי קורס בישול אינטסיבי של שבועיים בתאילנד משם הידע שלי (ולא ממסעדה בבודפסט)
לצפיה ב-'לא להתרגש ייתר על המידה'
לא להתרגש ייתר על המידה
09/08/2018 | 18:12
3
104
לענות לך לגבי המסעדה בחיפה איני יכול להתייחס. למרק האלוהי שאתה אוכל בבודפשט ("הכי קרוב למקור") גם איני יכול, אבל עקרונית, לכל המרקים הפופולריים הללו מתכון בסיסי שעליו מולבשות ווריאציות מוואריציות שונות. הוספת חלב קוקוס בהחלט מקובלת ואם תחפש Tom Yam Kung תמצא מאות מתכונים.
לצפיה ב-'אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס'
אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס
09/08/2018 | 18:36
2
97
לחלב קוקוס יש מרקם ומתיקות שאין לה מקום לטעמי, במרק הזה. בכל המקרים שבהם אכלתי מרק טום יאם במסעדות תאילנדיות אוטנטיות, אכלתי מרק נפלא בלי חלב קוקוס. באותם מקרים (בארץ בלבד!) שבהן בתפריט מצויין שיש חלב קוקוס במרק, נמנעתי להזמין אותו.
לגבי המרק בבודפשט: https://www.thaietterem.hu/en/
היה טעים מאוד, אך סבלתי למחרת ב-00...
 
לצפיה ב-'זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...'
זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...
09/08/2018 | 21:06
1
110
...את דבריך לאמת אוניברסלית הנשענת על איזה חור בבודפסט. יש לי סוד עבורך אני שונא חלב קוקוס (להוציא קינוחים) אבל אני לא  מצהיר הצהרות מטופשות ובובסטיות ומנסה שלא להעליב גולשים.
ואת רשמיך מפטריות הזייה תוסיף למחברת המלאת שגיאות של מלון דן. אתה הרי נסמך כרגיל על יסודות איתנים כמו המחברת או החור ההוא בבודפסט, עיר ואם בתאילנד בכלל ובמטבח התאי בפרט!
לצפיה ב-'אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?'
אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?
10/08/2018 | 06:28
99
גם אם אתם חושבים שאתם יודעים יותר טוב ממנו ומתים להניס לו מתחת לחגורה?
 
אם הוא מפריע לכם פשוט אל תגיבו לו.
 
אחר כך סתם יש מריבות
לצפיה ב-'גרנדין ביתי - לא מספיק אדום!'
גרנדין ביתי - לא מספיק אדום!
08/08/2018 | 15:45
3
133
הכנתי גרנדין בצורה פשוטה: מיץ רימונים טבעי, מערבבים עם סוכר ומסמכים על ידי צמצום תוך כדי חימום על אש קטנה ובחישה. מתכון קלאסי.
בעיה היא שזה יצא אדום אמנם, אבל לא מצליח לצבוע את הקוקטייל לאדום והוא יוצא לי חום בהיר במקום. אני מנחש שהגרנדין שמשמש בבארים הוא סוג של זיוף שבו עשו סירופ סוכר עם צבע מאכל ואולי חומצת לימון.
אבל גם אני רוצה שיצא לי גם יפה.  מה עוד יכול לתת לי צבע חזק, חוץ מלקנות צבע מאכל ולהוסיף לגרנדין שלי?
לצפיה ב-'אולי שווה'
אולי שווה
08/08/2018 | 16:49
2
96
לסחוט לבד את הרימון ולסנן (כמיטב המסורת) ולא לסמוך על הטבעי שבמיץ
לצפיה ב-'לא סביר'
לא סביר
09/08/2018 | 18:33
1
55
את המיץ קניתי בחנות של כל מיני דברים סופר-טבעיים.
פשוט רימון טבעי כנראה לא מספיק אדום.
אני חושב אולי להוסיף קצת סירופ פטל שחור (מבושל מעט ומסונן). הצבע שלו הוא אדום הרבה יותר חזק.
לצפיה ב-'האם ניתן להקפיא סלטים מזרחיים ?'
האם ניתן להקפיא סלטים מזרחיים ?
07/08/2018 | 15:34
4
109
הגיעה לידי כמות גדולה של סלטים בעקבות ביטול של איזשהו אירוע (למשל מטבוחה, חציל פיקנטי, איקרא, סלט סלמון, חציל במיונז, כרוב אדום ועוד) ואין לי מקום במקרר. אפשר להכניס למקפיא ולהפשיר בבוא העת ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'מטבוחה אפשר להקפיא, את כל השאר לא נראה לי'
מטבוחה אפשר להקפיא, את כל השאר לא נראה לי
08/08/2018 | 08:33
1
84
מצד שני הפג תוקף שלהם די ארוך...
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
09/08/2018 | 12:55
36
               
לצפיה ב-'אפשר לשאול מה זה סלט סלמון? '
אפשר לשאול מה זה סלט סלמון?
08/08/2018 | 16:51
1
32
לצפיה ב-'אני חושבת שזה חתיכות של סלמון מעושן עם מיונז ובצל'
אני חושבת שזה חתיכות של סלמון מעושן עם מיונז ובצל
09/08/2018 | 12:54
59
            
לצפיה ב-'מחכים לכם בפורום תפוז ויראלי - כל מה שרץ ברשת ומעניין'
מחכים לכם בפורום תפוז ויראלי - כל מה שרץ ברשת ומעניין
09/08/2018 | 12:09
15
 
 אתם מוזמנים לשתף עם כולם את הסרטונים החמים, הפרובוקציות המדוברות והפוסטים הכי מבוקשים.
היכנסו עכשיו לפורום תפוז ויראלי ושתפו גם אתם
לצפיה ב-'הקפאה'
הקפאה
09/08/2018 | 07:50
1
86
למיטב הבנתי, הקפאה היא לא פטנט לשמירה אינסופית של מזון מבושל.
אחרי זמן מה, התבשיל מאבד את ריחו וטעמיו. 
מעבר לטעם, חלק מהמזון מאבד מערכיו התזונתיים. אילו מצויים בחומרי הגלם, שעברו בישול (רתיחה +) ואח"כ הקפאה ל-18C-. 
למשל, בשר קפוא למיטב הבנתי (עוף בעיקר) לא ראוי אחרי חודש.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ