לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4346943,469 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'סקר '
סקר
27/12/2017 | 12:39
14
171
שלום
כמה זמן אתם מבלים במטבח להכנת הארוחה (בישול לסופ"ש או לכל השבוע)?
אצלי בד"כ זה מתחיל בבוקר בשמונה ואני מסיים לפני 12:00. כלומר בין שעתיים לארבע שעות בממוצע.
חלק מהמנות יותר מורכבות ודורשות יותר התעסקות (כמו כרוב ממולא או מוסקה),
וחלק פשוטים ואף לא זקוקים להשגחה בכלל.
לצפיה ב-'אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות'
אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות
27/12/2017 | 14:55
152
עוגות וקינוחים
ולכן כ- 4 שעות בחמישי ועוד כשעתיים או יותר בשישי, הבונוס? נשאר גם להתחלת השבוע
לצפיה ב-'משתנה מאד'
משתנה מאד
27/12/2017 | 16:13
119
בשישי לרוב מבלה לפחות 3-4 שעות במטבח ולפעמים גם לכיוון ה6-7.
במהלך השבוע בין חצי שעה לשעתיים ביום.
לצפיה ב-'זמן "בילוי" במטבח....'
זמן "בילוי" במטבח....
27/12/2017 | 20:40
100
ממש לא קבוע.
אם נוסעים בשבת לתל אביב אל הבת - מבשלת בשישי אחה"צ ערב 2-3 שעות, תלוי מה אני מכינה.
בסופ"ש כאשר אנחנו לבד- מבשלת לרוב לפני הארוחה, ותמיד נשאר גם למשך השבוע.
כאשר אני נמצאת בעבודה - אוכלת שם, אישי - לרוב מתעצל לחמם לעצמו אוכל....
לצפיה ב-'כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי'
כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי
28/12/2017 | 18:19
68
בממוצע כ 4-5 שעות ולפעמים מתחילה כבר בחמישי בערב כשעה
לצפיה ב-'שעות'
שעות
28/12/2017 | 20:54
67
תלוי  מה מכינים.
בזמן האחרון הארוחות המשפחתיות עברו לשבת בצהרים, אז אני מחלקת את ההכנה על פני יומיים ויותר
אתמול הכנתי נקניק שוקולד (אחרי שהבנות שלי נהנו ממנו ברומא), שיוגש לקינוח עם גלידת וניל. בינתיים שניהם מחכים בפריזר
מחר אבשל את הבשר, אצלה את העוף בתנור, אכין את האורז ואת האפונה, את הכרובית, את המילוי לצמחוני וגם את הרוטב לפסטה.
בהזדמנות זו גם כמה עוגות כדי למלא את המצבורים בפריזר שהתרוקן.
בשבת אכין את תפוחי האדמה בתנור, את הסלט, אמלא את הצמחוני ואכין את הפסטה ברגע האחרון.
בסך הכל יותר מארבע שעות.
לצפיה ב-'אצלי...'
אצלי...
29/12/2017 | 01:03
7
100
10 שעות זה רק המרק 
אבל ברצינות - שעתיים גג כולל אפית חלות אישיות ואיזה עוגה
בחושה אם יש עוגה מיוחדת או קינוח מיוחד אז עוד שעה.
וזה לא משנה מה מספר הסועדים כי לבשל ל-2 או ל- 10 זה אותו 
בישול וזה גם לא משנה אם זה כולל ממולאים.
לצפיה ב-'אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,'
אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,
29/12/2017 | 13:43
6
102
ניקויים וחיתוכם אורך זמן ביחס ישיר לכמות, כנ"ל מילויים אם מדובר בממולאים.
ואם מדובר בקציצות, או שניצלים, הכמות מאוד משנה את משך שהותי במטבח...
גם מנות אחרונות אישיות, כשכל מנה בכלי נפרד לוקח יותר זמן להכין כאשר מספר הסועדים גדול.
לא יודעת איך אתה מצליח...
 
לצפיה ב-'לא כולם סופרמן '
לא כולם סופרמן
29/12/2017 | 17:29
5
134
שלום
אני זוכר שעבדתי במטבח של מלון דן כרמל והינו צריכים לחתוך ירק לארוחת הבוקר (למחרת ל-350 איש). עבדו על זה 3 אנשים יום עבודה שלם! 
גם את המוסקה, הכינו שם בקוקטים (כובעוני אולימניום אישיים) וזה לקח ים זמן.
לעומת זאת תפ"א קטנים, זרקו לתבניות, כיסו עם שמן וקצת כורכום ותבלינים, ולתנור.
עדיין להתעסק עם תבנית אחת למנה למשמרת, מול 4 תבניות, זה לא אותו הדבר.
לצפיה ב-'מיכאל זאת לא תחרות!!!'
מיכאל זאת לא תחרות!!!
29/12/2017 | 18:13
4
91
הנסיון שלך או של הגברת שהגיבה אינו זהה לנסיון
ודרך התיכנון וההכנת האוכל שלי.
היום הכנתי ל 6 סועדים:
מרק קטניות וירקות
נתחי קוד בבלילה ורוטב תפוז שמיר
ביף בורגניון
כרובית ממולאת ברוטב עגבניות
כרעיים עוף בשומר וכרוב ניצנים
אורז עם כרובית וברוקולי
סלט תרד, אפונת שלג, שעועית ירוקה חסה ואגוזים
 
2 עוגות שמרים  גוגלהוף במלית קרם וניל ובמלית שוקולד
חלות אישיות
פנקוטה תפוזים
 
הכל בשעתיים וחצי + -, איך אפשר? אחרי כמעט 50 שנות נסיון
 ו-3 מסעדות הכל אפשר...ואני לא סופרמן.
 
ל"בלות" במטבח זה כיף, מי שלא אוהב את העבודה גם לא
יעבוד נכון וביעילות. זה לא משנה באיזה סכינים משתמשים 
ומה רמת המיומנות בחיתוכים!
תבשילים לא זקוקים לבייביסיטר, מכינים ומניחים לבישול
ברקע מכינים דברים אחרים.
 
הכל בראש ומעט בידיים.
 
סוף שבוע נהדר.
לצפיה ב-'מה רע ב-להיות סופרמן? '
מה רע ב-להיות סופרמן?
29/12/2017 | 22:16
3
21
לצפיה ב-'לא רע אבל אני לא יודע לעוף '
לא רע אבל אני לא יודע לעוף
29/12/2017 | 23:20
2
26
לצפיה ב-'סיפור'
סיפור
30/12/2017 | 09:34
1
70
שלום
כשעבדתי במלון דן, היו 2 משמרות: בוקר וערב. בבוקר המנהל משמרת נקרא עלי ובערב מוחי. עלי עסק בעיקר בהכנות ומוחי בהעברה לתנורים והסרוויס.
עלי עבד מהר. דבק בו השם סופר עלי מהמילה: סופרמן).
אף אחד לא עף. אבל עבד מהר מאוד...
 
עיסוק בבישול:
גמני יודע מראש מה אני הולך לעשות ואיך, וזה לא הפעם ה-1 שאני מכין את המנה. ברם, יש תהליכים שלוקחים את הזמן שלהם. וכאשר מכינים ליותר אנשים, התהליכים לוקחים יותר זמן. חיתוך ירק לסלט, לוקח יותר יותר זמן לקצוץ 2 מלפפונים ו-2 עגבניות מאשר לקצוץ ארגז. כנ"ל במילוי ממולאים. גם תהליכי ריכוך, לוקחים יותר זמן בתנור, לנתח גדול מאשר לנתח קטן. 
אני אוהב לבשל ואני נהנה מזה. זה כמו טראפיה. במיוחד שמדובר להכין מנות לאנשים היקרים לי (הבנות או הנכד). ועל כן אני מעדיף להקפיד מאשר למהר.
 
לצפיה ב-'אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!'
אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!
30/12/2017 | 11:01
50
אני לא מעבד כמויות של ארגזי ירקות גם אם זה אירוח
גדול, בכל מקרה לסלטים ההכנה ממש לפני ההגשה.
הבישול קצר מכיוון שלרוב לא ני מבשל בישולים ארוכים
בסירי לחץ כך שזמן הבישול מתקצר לכלום ובו בזמן
ולאחר מכן ישנם תבשילים אחרים בבישול רגיל.
הכל מסתכם בתכנון שהוא כבר אוטומטי למי שמורגל
בעבודת מטבח.
בנוסף אינני עובד עם מתכונים וכל מה שאני מכין יכול
להשתנות תוך כדי העבודה וכמעט ואינני חוזר על אותה
 מנה, תמיד משנה משהו ואין מתלוננים 
אפיה וקינוחים זה קצת אחרת, יש דברים שמכינים מהר
ויש בשלבים אז זה מצריך קצת זמן.
לצפיה ב-'תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן '
תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן
30/12/2017 | 22:47
42
כמה שעות ביום חמישי ולפחותשעתים או יותר בששי אחהצ 
מתסכל 
לצפיה ב-'תרמוס ארקוסטיל'
תרמוס ארקוסטיל
27/12/2017 | 15:12
11
165
האם מישהו רכש מיני טרמוס של חברת ארקוסטיל וממליץ גם? 
לצפיה ב-'כן. '
כן.
27/12/2017 | 16:12
1
121
על הפנים. 
לצפיה ב-'יפה ענית! פרסומת בריש גלי '
יפה ענית! פרסומת בריש גלי
27/12/2017 | 20:41
32
לצפיה ב-'ממליץ על CamelBak (ברשת קולומביה)'
ממליץ על CamelBak (ברשת קולומביה)
28/12/2017 | 08:00
8
84
שלום
יש לי אחד מהדור הקודם, מאוד מרוצה. לא נוזל (אפילו לא טיפה), שומר יופי על חום (חצי יום בקלות) וקל לתחזק (ניקוי). לא זול...ויש בכמה מידות. לא פלסטיק!
רק מתכת, פלדת אל-חלד.
יש עוד מותג (ספרדי) שאני לא זוכר את שמו, ברשת סודות מתוקים של קארין גורן.
לצפיה ב-'למה אתה מתיחס בכלל? '
למה אתה מתיחס בכלל?
28/12/2017 | 09:13
6
79
זו פרסומת. 
לצפיה ב-'לרוני ,,'
לרוני ,,
28/12/2017 | 14:05
5
85
הבן אדם מבקש להתייעץ על רכישת מוצר שדרוש לו,
לפי מה החלטת שזו פרסומת ?
לצפיה ב-'סתם ניצול הזדמנות'
סתם ניצול הזדמנות
28/12/2017 | 16:52
82
לענות באופן בוטה ומגעיל, כהרגלו.
מנהל הפורום מגבה אותו והוא ממשיך כאילו אין מחר.
לצפיה ב-'אני אנסה להסביר לך. (מיכאל, אל תיכנס לקרוא)'
אני אנסה להסביר לך. (מיכאל, אל תיכנס לקרוא)
28/12/2017 | 18:03
3
95
מי שרוצה לחפש מוצר, בא ושואל ומבקש המלצות, ונותן לגולשים להמליץ לו על מה שהם מכירים. ואם הוא רוצה לשאול על מוצר ספציפי, הוא מביא את המוצר ולא את כל האתר. ובוודאי שלא "כדרך אגב" כחלק ממשפט. הייתי בזמנו מנהל פורום בתפוז, ולמדתי להכיר את כל שיטות הפרסום האלה. בנוסף, אם מישהו נרשם עכשיו ו"שואל", או מישהו שמופיע בתור אנונימי עם נקודה אדומה ליד השם ו"שואל", זה מעיד על כוונות הפרסום שלו. 
ואם זה לא פרסום, שיבוא לכאן שוב וישאל. 
לצפיה ב-''
28/12/2017 | 19:10
9
לצפיה ב-' זה כל כך ברור שהשאלה של ORITTA מפתיעה ממש... '
זה כל כך ברור שהשאלה של ORITTA מפתיעה ממש...
28/12/2017 | 20:55
21
לצפיה ב-' ואותי השאלה לא מפתיעה.'
ואותי השאלה לא מפתיעה.
29/12/2017 | 00:51
19
לצפיה ב-'השם השני זה Contigo'
השם השני זה Contigo
29/12/2017 | 08:39
63
לצפיה ב-'ריבת אשכוליות (לבנות)'
ריבת אשכוליות (לבנות)
28/12/2017 | 07:45
2
91
מה צריך להיות היחס בין הפרי (ללא קליפה)
לסוכר ?
טיפים להכנה יתקבלו בתודה
לצפיה ב-'ערב טוב '
ערב טוב
28/12/2017 | 17:53
50
ערב טוב היחס אחד ק:ג + ק'ג פרי.
אבל לדעתי עם הפומלה קצת חמוצה צריך להתיחס בהתאם
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'ככה...'
ככה...
29/12/2017 | 00:44
50
יחס סוכר לפרי 70%-80% לפי הטעם ואפשר להשתמש
בחצי הכמות בתחליף סוכר.
להסיר את הקרומים הפנימיים של הפלחים ולהניח בסיר.
לפזר מעל את הסוכר ולהניח ל- 8 שעות.
להוסיף 1 כוס מים, לחמם ולהביא לרתיחה ולבשל.ברתיחה 
בינונית עד לבדיקת סמיכות.
רצוי להוסיף לפלחים גרירת קליפה (ללא החלק הלבן).
לקבלת קונפיטורה עם חתיכות פרי ולקיצור התהליך כדאי 
להוסיף 1 כף פקטין (לקג' פרי) מעורבב עם 3 כפות סוכר 
לקראת סוף הבישול ולערבב. לבשל עוד 5 דקות ולהסיר
מהאש.
להעביר לצנצנות מעוקרות, לסגור היב ולהפוך את הצנצנות
על מגבת עד לצינון מלא.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'האם כך אתם חותכים בצל?'
האם כך אתם חותכים בצל?
27/12/2017 | 17:07
5
169
לצפיה ב-'אצלי הבצל נקצץ בקלות,'
אצלי הבצל נקצץ בקלות,
27/12/2017 | 17:23
1
118
בדיסקית הקיצוץ שמעבד-המזון,פחות דמעות ופחות ריח בידיים.
גם שאר הירקות כמו כרוב ,סלק קולרבי ,קישוא,גזר,כולם נפרסים ונקצצים ,
ב-כמה שניות במעבד-המזון.
למה לעבוד ? אפשר לקצוץ מבלי להתאמץ.
לצפיה ב-'לפי הקובץ המצורף, איזו שיטת חיתוך זה?'
לפי הקובץ המצורף, איזו שיטת חיתוך זה?
27/12/2017 | 18:52
123
לצפיה ב-'בהחלט'
בהחלט
27/12/2017 | 19:10
81
אצלי הוא הרכיב הראשון בבישול.
לצפיה ב-'צורת החיתוך נחמדה, אבל...'
צורת החיתוך נחמדה, אבל...
27/12/2017 | 20:37
98
אני חותכת (כמות גדולה לקיש למשל) במעבד מזון.
בצל בודד או 2 למרק או לבישול - לא במיומנות כפי שהסרטון מראה.
על הסרטון....
רעיה
לצפיה ב-'Mise en place'
Mise en place
28/12/2017 | 07:23
77
שלום
במטבח הקלאסי, נהוג להכין את חומרי הגלם חתוכים ומוכנים לתהליך הריכוך
(מה שאנחנו קוראים: בישול).
כמה מאיתנו אכן מכין את ה-Mise en place מראש, ומי מבצע אותו תוך כדי התהליך?
 
 
לצפיה ב-'איך מדביקים את הירקות לפוקצ'ה מעדנות? זה נופל. '
איך מדביקים את הירקות לפוקצ'ה מעדנות? זה נופל.
27/12/2017 | 14:54
51
לצפיה ב-'ביף וולינגטון שיצא רטוב'
ביף וולינגטון שיצא רטוב
26/12/2017 | 10:18
5
94
הי,
הכנתי בפעם הראשונה ביף וולינגטון. יצא לא רע, פרט לבעיה אחת - הצטברה שלולית רטיבות בתחתית התבנית, כך שהבצק בתחתית יצא רטוב ולא פריך.
 
אני מניח שהסיבה היא ייבוש לא מספיק של הפטריות. האמנם?
ייבשתי את התערובת על מחבת עד שלא היו יותר "שלוליות" נוזלים בתערובת.
לצפיה ב-'אני הייתי חושד בנתח בשר'
אני הייתי חושד בנתח בשר
26/12/2017 | 10:20
4
84
שלום
איזה בשר שמת בתבשיל?
לצפיה ב-'פילה'
פילה
26/12/2017 | 12:22
3
66
נקנה מיושן בסופר והוקפא בבית. כמובן הופשר לפני השימוש.
לצפיה ב-'בשר כשר מיושן'
בשר כשר מיושן
26/12/2017 | 12:27
2
97
שלום
לא אחת נמצא שמדובר בבשר שהוקפא והופשר. לכן קראו לו מיושן...
אם כך הדבר, הנתח מכיל נוזלים (בעיקר מים ופוספטים) שנוטים לצאת במהלך הבישול.
בעבודתי במלון דן כרמל, נהגו לשים נטחי אנטריקוט (נתח גדול, כדי תבנית תקנית - גאסטרונום) בתבנית ועם רדיד אלומיניום בתנור לריכוך ראשוני. בהסרת הרדיד, יצא לו מהתנית ריח מחריד ובתנית היה נוזל אפרפר שאותה נהגנו לשפוך, ורק משם החל תהליך ההכנה של המתח, ברוטב וכו'. 
לצערי, שוק הבשר בקר בארץ נתון בסד הכשרות (גם בס"ד) והמשמעויות בהתאם.
המחיר בשמיים והאיכות ברצפה.
לצפיה ב-'המשך'
המשך
26/12/2017 | 16:35
1
57
קודם כל - תודה!
את הבשר "סגרתי" על מחבת לפני שגילגלתי בפטריות ובבצק. זה לא מספיק להוציא ממנו את הנוזלים?
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
26/12/2017 | 17:39
64
שלום
כנראה שלא. החום לא מגיע למרכז הנתח.
אני מניח שמשקל הנתח שלך היה משהו כמו קילו וחצי או 2 ק"ג. מחירו של פילה טרי אצל קצב, עשוי להגיע ל-250 ש"ח לק"ג, או קרוב ל-500 ש"ח לכל הנתח.
יש לי הרושם שלא הכנסת לתנור נתח כל כך יקר...
 
אגב, "סגירה", זה לא סוגר דבר. זה רק נותן לבשר הצרוב טעם.
מבחינה טכנית, נמצא שהסגירה אינה מונעת או משפרת את האטימות של החלק הצרוב להעביר דרכו נוזלים. נתח במשקל וצורה זהים, האחד נצרב ואחד לא, הוכנסו לתנור. לאחר שהגיעו למידת העשיה הנחוצה הוצאו ונשקלו. והנתח הצרוב איבד ממשקלו יותר הנתח שלא ניצרב. מה שהוכיח שהצריבה אינה עוצרת את הנוזלים בתוך הנתח, כפי שחשבו מלכתחילה.
לצפיה ב-'מישהו מכיר והתנסה בחציל -יפני שציבעו וורדרד ?'
מישהו מכיר והתנסה בחציל -יפני שציבעו וורדרד ?
24/12/2017 | 08:27
11
85
מעניין לדעת, האם יש הבדל בטעם שבינו - לחציל רגיל ?
לצפיה ב-'איפה ראית כזה בחנות בארץ?'
איפה ראית כזה בחנות בארץ?
24/12/2017 | 09:10
2
68
שלום
אמש טיילתי בעכו וראיתי חציל בלאדי חבל"ז. העניין שכבר הכנתי תבשיל עם חצילים (מוסקה).
לצפיה ב-'מביאים לסופר מדי פעם, בארץ קוראים לו חציל זברה - '
מביאים לסופר מדי פעם, בארץ קוראים לו חציל זברה -
24/12/2017 | 09:41
1
96
בטלביזיה אהרוני קרא לו  חציל יפני.
 
ראה תמונה לחציל זברה ורוד ,
 
כאן:
לצפיה ב-'תודה '
תודה
24/12/2017 | 12:41
8
לצפיה ב-'מסקרן אותי לדעת עם חציל הזבר ההוא ללא גרעינים,,'
מסקרן אותי לדעת עם חציל הזבר ההוא ללא גרעינים,,
24/12/2017 | 13:55
1
52
מישהו כבר ניסה ויכול לעדכן ?
 
לצפיה ב-'מקוה שיש להשיג בעונה הזו,'
מקוה שיש להשיג בעונה הזו,
24/12/2017 | 14:04
51
את חציל הזברה הורוד.
לצפיה ב-'מנצל"ש פירות ירקוצת: מישהו יודע אם מגדלים בארץ כרוב ניצנים'
מנצל"ש פירות ירקוצת: מישהו יודע אם מגדלים בארץ כרוב ניצנים
26/12/2017 | 07:50
3
46
באיזה עונה אפשר לקנוצ טרי (ישראלי או יבוא)? הקפואים ממש מרים,מזעזע.
לצפיה ב-'כרוב ניצנים טרי נקטף ונמכר בעונת האביב (החל מחודש מרץ)'
כרוב ניצנים טרי נקטף ונמכר בעונת האביב (החל מחודש מרץ)
26/12/2017 | 10:51
1
40
אפשר להשיגו בעונה ברשת מגה.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
26/12/2017 | 12:33
5
לצפיה ב-'כרוב ניצנים טרי ניתן להשיג כבר עכשיו בשווקים...'
כרוב ניצנים טרי ניתן להשיג כבר עכשיו בשווקים...
26/12/2017 | 14:15
68
ובחנויות ירקות טובות ויהיה ניתן לקנות עד מאי.
לצפיה ב-'עכשיו חזרתי מקניות ולא מצאתי חציל כזה או ניצני כרוב טריים'
עכשיו חזרתי מקניות ולא מצאתי חציל כזה או ניצני כרוב טריים
27/12/2017 | 11:50
1
20
לצפיה ב-'יש!'
יש!
27/12/2017 | 13:20
59
חצילי זברה יש כמעט כל השנה כי מגדלים בערבה.
7.5 ₪ לקג'. (לא מציאה גדולה, אפשר חצילים רגילים)
כרוב ניצנים יש אבל מעט כי לא קר מספיק
והמחיר בהתאם...42 ₪ לק"ג. עוד שבוע שבועיים
יהיה בשפע.
היה ארטישוק ירושלמי נהדר, אפונת שלג נהדרת,
9 סוגי עגבניות שרי, עגבניות "מגי", ארטישוק, 
זוקיני....
אצל הירקנים שלי שפתוחים רק 3 ימים בשבוע
יש שפע מהכל.
 
לצפיה ב-'ארוחה לראש השנה האזרחית'
ארוחה לראש השנה האזרחית
26/12/2017 | 10:23
1
104
שלום
אנחנו נוהגים לציין את השנה האזרחית החדשה וארוחת ערב חגיגית עם קווה.
בד"כ מנה ראשונה היא סקמפי - שרימפס מטוגנים קלות ברוטב יין לבן, חמאה, שום, פטרוזליה ובצל ירוק, עם פרוסות בגט.
מנה שניה בד"כ דג. אני מעדיף אמנון שלם, עם חמאה ולימון. האמנונים לאחרונה ממש גדולים, ומגיעים למשקל של 1 ק"ג לפני ניקוי. אני מניח שנותר שם קרוב לחצי ק"ג בשר.
 
מה אתם מכינים אם בכלל?
לצפיה ב-'לא ממש ארוחה אצלנו, יום רגיל.בסביבות 11 בלילה אלכוהול+חטיפים'
לא ממש ארוחה אצלנו, יום רגיל.בסביבות 11 בלילה אלכוהול+חטיפים
26/12/2017 | 12:31
75
לא משהו כבד בבטן, בעיקר צ'יפסים למיניהם.
 
לצפיה ב-'למישהו יש המלצה למתכון עם שורש- שומר ? (אניס.)'
למישהו יש המלצה למתכון עם שורש- שומר ? (אניס.)
25/12/2017 | 09:51
6
64
בדרך כלל מוסיפה את השומר לסלטים ,שהוא חתוך לרצועות.
רוצה להכין ממנו תבשיל חמים כולשהו,ואשמח לרעיונות.
לצפיה ב-'משתמשת בשומר במרקים'
משתמשת בשומר במרקים
25/12/2017 | 15:03
57
במרק עוף או מרק ירקות, מוסיף המון טעם.
 
לצפיה ב-'שומר - כפי ששכנתי מכינה.'
שומר - כפי ששכנתי מכינה.
25/12/2017 | 19:29
89
לפרוס את השומר לפרוסות ולהשרות במי מלח, אפשר כמה שעות.
לשטוף ולייבש.
לטגן בצל, להוסיף את השומר , רסק עגבניות, מלח, פפריקה מתוקה ומיץ לימון.
לבשל עד לריכוך (~שעה).
ויש גם מתכון מסודר של pirge.
אוסיף אותו אם אצליח למצוא.
רעיה
ובקישור - בתחילתו , יש עוד כמה מתכני שומר.
המתכון של pirge בקישור ואעתיק גם לכאן.

pirge
<< ההודעה הנוכחית
28/11/2006 | 18:34
1
7
בנוסף אולי יעניין אותך
Flix וידאו - איך לשמור על טריות האספרגוס?
שומר במיץ לימון
מקור: רינה אדטו
8 ראשי שומר צעירים
חצי כוס שמן חמניות
10 שיני שום גדולות ושלמות
חצי כוס מיץ לימון
כפית מלח
כפית סוכר
חצי כפית פלפל שחור גרוס גס
3 גזרים בינוניים פרוסים
קולפים את גלדי השומר הקשים, חוצים לשניים ומשרים בקערת מים וכף מלח לרבע שעה.
שוטפים ומסננים.
בסיר רחב שטוח, יוצקים את השמן ומוסיפים שום, מחממים קלות ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח,
סוכר, פלפל ושתי כוסות מים. מבשלים כ-5 דקות לקבלת רוטב טעים.
מכניסים את חצאי השומר לרוטב ומבשלים רבע שעה.
מוסיפים את פרוסות הגזר ומבשלים עוד 10 דקות.
מגישים חם או קר כתוספת לדגים או בשר.
 
לצפיה ב-'שומר בתנור'
שומר בתנור
26/12/2017 | 10:28
1
67
שניים שלושה ראשי שומר, פרוסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (לשאוף לזה, אם יוצא קצת יותר זה גם בסדר...)
בערך 70 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בערך 1.5 X1.5 ס"מ, רק לצורך קנה מידה, יכול להיות פרוסות גושים או איך שנוח)
מלח, פלפל שחור
שני גיליונות נייר אפייה (שמקמטים ומרטיבים אחר כך)
 
אורזים את השומר בנייר האפייה:
מקמטים ומרטיבים את אחד מגיליונות נייר האפייה, מניחים  את פרוסות השומר, מומלחות ומפולפלות, מעורבות בקוביות חמאה, מקפלים את שולי הגיליון, מקמטים ומרטיבים את הגיליון השני ועוטפים איתו מלמעלה. מניחים כך שהגליונות לא ישתחררו בזמן האפייה, כשיתייבשו.
אופים 35 דקות בתנור ב 180 צלסיוס.
 
יוצא רך ובהיר, לא אמור להשחים, טעם האניס מתקהה ומשתלב טוב עם החמאה.
אני נוהגת לקשט עם העלים שקצצתי מהראשים.
לצפיה ב-'אם ראשי השומר מאוד גדולים אז אחד שניים יספיקו'
אם ראשי השומר מאוד גדולים אז אחד שניים יספיקו
26/12/2017 | 15:51
11
לצפיה ב-'שומר'
שומר
26/12/2017 | 11:48
1
43
משתמשת בשומר + תחתיות ארטישוק  כתוספת ליד מנה עיקרית.  עם אורז לבן
 
לחתוך את השומר לפלחים וגם את תחתיות הארטישוק לחצי , להוסיף אותם + בצל קצוץ גס או לחילופין פרסה חתוכה לפרוסות  לסיר עם שמן ולטגן קלות עד שפלחי השומר מקבלים צריבה.  לאחר מכן מוסיפה ציר של מרק עוף עד לגובה התכולה ואם אין ציר עוף להוסיף מים וכעת התיבול:  מלח, פלפל שחור, כורכום, וקמצוץ לימון כבוש- מוסיף המון טעם.  לבשל על אש בינונית כ- 3/4 שעה עד שהירקות מתרככים והנוזל הצטמצם.   בתום הבישול אפשר לפזר פטרוזיליה קצוצה  לא חובה.
 
מתכון משפחתי שעובר הרבה שנים מדור לדור
 
בהצלחה  
לצפיה ב-'תודה לכול המשיבים,אתם מקסימים.'
תודה לכול המשיבים,אתם מקסימים.
30/12/2017 | 20:31
5
לצפיה ב-' חומר גלם סלמון, בתכנית מאסטר שף האחרון'
חומר גלם סלמון, בתכנית מאסטר שף האחרון
23/12/2017 | 08:58
22
172
שלום
הייתי די נבוך לאור המנות שהכינו, ובעיקר אילו שזכו להיכנס לנבחרת. במיוחד שאחד מהם היה דג נע - הבנתי שהוא הוכנס בגלל הסלט והבוחרי (אהרוני).
השני, הכין בעיקר חציל ברוטב עגבניות בנוסח מרוקאי, כאשר הדג עבר טיגון בחמאה וקצת תנור.
ב-2 המנות הסלמון לא היה הכוכב! מה שסותר את מהות הבחירה לנבחרת.
והתביישתי שזה הרמה של המנות שהגישו. בכלל החלק הזה של הנבחרת (גברים) הייתה חלשה בהרבה מהמקבילה הנשית שלהם. 
מתוך 3 חומרי הגלם: כרובית, פילה וסלמון, מה-2 האחרונים אפשר להכין מנות "פגז" בשעה, עם זמן עודף.
לצפיה ב-'מה למשל היית מכין?'
מה למשל היית מכין?
23/12/2017 | 15:54
14
123
אגב, למה שלא תנסה את מזלך בתכנית? יכול להוות קרש קפיצה משמעותי עבורך
לצפיה ב-'תודה, לא תודה '
תודה, לא תודה
23/12/2017 | 17:39
13
138
שלום
אני לא מרגיש מספיק חזק בכל התחומים. בכרובית הייתי נופל. גם לא טוב באפיה.
מה הייתי מכין?
סלמון במשרה של חרדל (X1) רוטב סויה (X2) ושמן זית (X3). מטוגן.
לזה הייתי מוסיף לו רוטב על בסיס לימון, חמאה ויין לבן.
מנה שהיא המנת סלמון הכי טעימה שאני מכיר. 
גם קל לדייק בדרגת העשיה מפני שניתן לבדוק את הצבע ממבט צד על הדג.
מטגנים קודם את הצד בלי העור למטה.
הייתי מוסיף גם עור אפוי בתנור במלח גס עם משקולת מעל, לקבלת מרקם פריך.
זה מעדן, שישמש לקישוט כמו דף ניצב בצילחות.
כמנת ביניים, זה לא צריך תוספת.
אם תוספת, אז פלחי תפ"א בשמן או ברוקולי מוקרם עם גבינה צהובה. וכוס יין לבן.
בשונה מהחברה שם, הייתי מכין לי גם מנה ושותה יין בזמן הבישול.
גם אם אודח, הייתי נהנה עד לרגע האחרון 
לצפיה ב-'תגיד, דגים לא נהוג לטגן דווקא עם העור למטה קודם?'
תגיד, דגים לא נהוג לטגן דווקא עם העור למטה קודם?
23/12/2017 | 21:47
8
97
לזכרוני במקרים מסויימים אפילו לא הופכים אלא מכסים אחרי כמה דקות ואז מקבלים דג מוכן בפנים והעור קריספי
לצפיה ב-'נהוג'
נהוג
23/12/2017 | 22:16
114
שלום
אך גם נהוג להגיש את הנתח עם הצד ה-"יפה" למעלה.
באופן ההכנה המתואר, נותנים לצד בלי העור להשחים קלות ויחד עם המרינדה, מתקבל גוון זהוב - חום נפלא (וגם טעים).
בחלקו השני, נאחר ולא נהוג לאכול את העור, ובמקרה הזה זה בערך מה שמחזיק את הנתח מחובר לחתיכה שלמה אחרי עשיה, ניתן להמשיך ולטגן ככל שנידרש ע"מ לקבל את הגוון הבהיר מהצד לחלק שנעשה ואת הכתום במרכז.
גם אני הרמתי גבה כאשר נתקלתי בזה לראשונה. אז אומרים...
 
לצפיה ב-'בתמונות'
בתמונות
24/12/2017 | 07:59
4
168
לצפיה ב-'איזה יופי של תמונות - חבל שאתה לא מעלה יותר לפורום'
איזה יופי של תמונות - חבל שאתה לא מעלה יותר לפורום
24/12/2017 | 09:31
3
76
אני לא זוכר שהזכרת רוזמרין במתכון - אתה מוסיף סתם לקישוט?
לצפיה ב-'התמונות לא שלי'
התמונות לא שלי
24/12/2017 | 17:55
2
123
שלום
זה רק דוגמא איך זה נראה
הנה שלי
 
לצפיה ב-'מדהים!!!! '
מדהים!!!!
29/12/2017 | 09:39
4
לצפיה ב-'והנה שלי '
והנה שלי
29/12/2017 | 10:59
34
לצפיה ב-'כן, תמיד עור למטה ,גם בטיגון -וגם בגריל.'
כן, תמיד עור למטה ,גם בטיגון -וגם בגריל.
24/12/2017 | 08:17
1
21
לצפיה ב-'בגריל כן, בטיגון עם מרינדה - לא'
בגריל כן, בטיגון עם מרינדה - לא
24/12/2017 | 08:20
19
לצפיה ב-'מיכאל ,לך על מזה בעונה הבאה.'
מיכאל ,לך על מזה בעונה הבאה.
24/12/2017 | 08:23
1
82
לפי התמונות ששל הבישולים שאתה מעלה לפורום - יש לך סיכוי גדול במאסטר -שף.
אגב, הם לא רק מתחרים שם, הם גם לומדים ,(מעבר לשעות התחרות),
מלמדים אותם על טכניקות בבישול.
לצפיה ב-'גם לומדים...'
גם לומדים...
24/12/2017 | 08:28
78
שלום
למדתי באופן מסודר בדן גורמא במשך 8 חודשים, 5 ימים בשבוע מ-08:00 עד 15:00, כולל לימודים 3 ימים בשבוע, סדנאות ועבודה 3 ימים בשבוע, במלון דן כרמל.
אם הברירה היא ללמוד מאיל שני או למות, אני מעדיף את השני.
 
לצפיה ב-'אני רעבה וצריכה עכשיו את כל מה שכתבת'
אני רעבה וצריכה עכשיו את כל מה שכתבת
25/12/2017 | 11:45
1
57
הכל נשמע מעולה, הברוקולי נשמע מעניין, אשמח לשמוע איך היית מכין את זה ואולי לנסות גם
לצפיה ב-'ברוקולי מוקרם'
ברוקולי מוקרם
25/12/2017 | 19:39
45
שלום
מפרקים ומנקים מעלים כמה זרי ברוקולי (טרי).
מרתיחים כ-10 דקות
מעבירים למסננת ומקררים עם מי קרח או מי ברז קרים.
מניחים בתבנית ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת או פרוסות. אפשר גם קצת מלח ו/או פירורי לחם ולתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה.
אפשר להכין גם מברוקולי קפוא (סנפרוסט).
 
מזל שלא כתבתי מה הייתי מכין מהפילה בקשר, שהיה החומר גלם בסבר אחד לפני הסלמון...
 
לצפיה ב-'לא יודעת אםבמקרה של החציל הדג לא היה הרכיב המרכזי'
לא יודעת אםבמקרה של החציל הדג לא היה הרכיב המרכזי
23/12/2017 | 18:58
96
אני חושבת שהוא כן היה דווקא. אבל זו נראתה מנה מאד מעניינת. לעולם לא הייתי חושבת לשלב סלמון וחציל. עד עכשיו לא מסתדר לי בראש ודווקא בגלל זה ממש בא לי לטעום.
לצפיה ב-'מועדי שידור לא קבועים ולא ידועים'
מועדי שידור לא קבועים ולא ידועים
24/12/2017 | 09:12
5
75
שלום
שמתם לב שהתכנית חא יציבה מבחינת זמני שידור?
כאילו שהיא בתהליך ההכנה עדין ואי אפשר להתחייב ליום, או משהו כזה...
לצפיה ב-'למיכאל,, כול יום חמישי'
למיכאל,, כול יום חמישי
24/12/2017 | 12:23
4
68
תוכנית מאסטר שף בטלביזיה,
בכול  יום חמישי,בשעה תשע בערב. (אחרי החדשות -שבערוץ 10)
 
לצפיה ב-'שבוע שעבר היה גם במוצ"ש, השבת לא'
שבוע שעבר היה גם במוצ"ש, השבת לא
24/12/2017 | 12:41
3
57
שלום
והתכנית שודרה כבר גם בימים אחרים. אין הדירות בנושא...
לא מזמן הסתימה עונה של מאסטר שף ארה"ב.
ליגה אחרת.
1. השופטים לא חופרים (אייל שני...).
2. יש 3 שופטים ולא 4 (תמיד אחד אצלנו מיותר).
3. הדינאמיקה והמלל כ"כ שונים.
4. חומרי הגלם מעניינים ורב גווניים. באחת התכניות נתנו להם לתפוס 5 עופות!
והיה נדמה שיאלצו גם לשחוט ולנקות - אבל לא. העוף שבחרו להם, חיכה מוכן.
5. באמריקאי, מותנים גם למתמודדים לקבוע מי יבשל מה, כדי לאתגר או להגדיל סיכויים לזכיה.
6. השופטים, גם כאשר הם אוכלים מצלחת אחת, הם לא מרירים מעל הצלחת לשיפור טעמים לשופט הבא! קטע שאייל שני לא מצליח לאכול בלי שיפול לו, יטפטף או ילכלך, ממש כמו ילד קטן.
7. הביקור במזווה - רק בתחילת התכנית. שכחת, תבשל בלי!
 
לצפיה ב-'היה בשבת אחה"צ ,(זה היה השידור החוזר מיום חמישי.)'
היה בשבת אחה"צ ,(זה היה השידור החוזר מיום חמישי.)
24/12/2017 | 13:03
2
14
לצפיה ב-'כן, זה לא נחשב'
כן, זה לא נחשב
24/12/2017 | 17:52
1
47
במוצ"ש שעבר אחרי החדשות היה פרק חדש.
לצפיה ב-'בשבת הקרובה (30.12) מאסטר שף ישודר ב- בשעה 21:30'
בשבת הקרובה (30.12) מאסטר שף ישודר ב- בשעה 21:30
28/12/2017 | 08:34
6
לצפיה ב-'מה מכינים לסוף השבוע?'
מה מכינים לסוף השבוע?
22/12/2017 | 12:55
20
120
שישי כבר כאן. מה מבשלים?

האמת שלי היו תוכניות "גדולות". התכוונתי להכין מרק צח עם קרפעלכים כמנה ראשונה,
למנה עיקרית כבד עוף ברוטב יין עם קרם גזר
ולאחרונה טארט-טאטן.
אלא שכבר שלושה ימים אני פשוט ממוטטת. זה התחיל משפעת שעברה תוך 24 שעות והשאירה איתה צינון מכוער. בן זוגי החליט להצטרף לחגיגה עם שפעת משלו.כך ששנינו די חולים. מכל התכניות נשאר נכון לעכשיו המרק עם הקרפלעך. עדיין מתלבטת אם להכין את הטארט-טאטן.
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
22/12/2017 | 14:15
119
קובה סלק במרק
אורז לבן
עוף ברוטב עגבניות
ללא מתוקים הפעם השבוע הגזמנו במתוק נרגעים
וערב שישי
של שקשוקה טחינה וסלט אבוקדו.
לצפיה ב-'מוסקה'
מוסקה
22/12/2017 | 17:26
3
425
שלום
בין 2 שכבות פלחי חציל שנעשו בתנור עם שמן זית ומלח גס,
רגו בשר בקר, עם בצל, שום, פפריקה, אורגנו ויין אדום, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות של MUTTI.
מעל השכבה ה-2 של החציל, שכבה של פלחי עגבניה דקים ומעל רוטב שמנת, עם 2 סלסלות של פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות, בצל בינוני, עגבניות מרוסקות של MUTTI ושמנת אחת לבישול.
אחרי כשעה בתנור, הוספתי מלמעלה גבינה צהובה 28% מגורדת והחזרתי עד להשחמה קלה.
לצפיה ב-'נראה טוב!'
נראה טוב!
22/12/2017 | 18:07
2
28
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
22/12/2017 | 21:14
1
64
שלום
גם יצא טעים מאוד. כמו כל המאכלים המורכבים, יש להם תכונה להשתבח לאחר לילה במקרר...
לצפיה ב-'בטוח גם טעים ויותר אחרי ספיגת טעמים.'
בטוח גם טעים ויותר אחרי ספיגת טעמים.
22/12/2017 | 21:45
26
לצפיה ב-'הכי מועיל לשפעת: מרק -עוף,'
הכי מועיל לשפעת: מרק -עוף,
22/12/2017 | 21:21
5
109
אבל למי שאין כוח להכין ,בגלל המחלה,יש עוד אפשרות ללא בישול :
 
1) לאכול צלחת עם עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ועם שמן -זית ,ו-2 כפות בצל קצוץ דק.
(  הבצל יעיל לסילוק כול המיקרובים, ובכך מקצר את ימי -הצינון.)
 
2) שילוב שום כתוש בממרח אבוקדו:
למרוח על פרוסת לחם אבוקדו שמעורבב עם 3 שיני-שום -כתוש + כפית מיץ -לימון
ומעט מלח,ומעל הכול ,פרוסות -עגבניה .(השום ידוע כחזק בריפוי של הצטננויות.)
 
לאחר השום ו/או הבצל ,כדי שלא ישאר ריח חריף בפה,כדאי לאכול תפוח,
אכילת התפוח ידועה כמנטרלת את הריחות של הבצל והשום.
 
יקירה,החלמה מהירה - לך ולמשפחתך.
לצפיה ב-'תודה לך :)'
תודה לך :)
23/12/2017 | 09:39
3
75
האמת שהכנתי מרק אבל לא מעוף אלא מעצמות חזיר שנשארו לי מהראמן. מעניין אם גם זה תופס כפניצילין גם אם לא יהודי.
לצפיה ב-'מקוה ש-לחזיר שאת הכנת,לא הייתה שפעת .'
מקוה ש-לחזיר שאת הכנת,לא הייתה שפעת .
23/12/2017 | 19:02
2
82
היו כאלה שנדבקו מנגיף שנקרא- "שפעת- החזירים".
ממליצה לך לעשות בדיקת דם,לבדוק שהכול תקין.
לצפיה ב-'אויש נו באמת'
אויש נו באמת
23/12/2017 | 21:48
1
76
מקווה שמהעופות שאנחנו מבשלים לא נדבקנו משפעת העופות.
אני אקח את הצ'אנס. מה גם שהייתי חולה הרבה לפני המרק ולא אחריו.
לצפיה ב-'יקירה, החלמה מהירה.'
יקירה, החלמה מהירה.
24/12/2017 | 08:15
57
בכול מקרה,כדאי לערוך בדיקת -דם .
בריאות,
וכול טוב.
לצפיה ב-'תרופת סבתא: מרק עוף'
תרופת סבתא: מרק עוף
25/12/2017 | 10:46
46
שלום
אני תוהה ומהרהר, האם המרק הזה מבריא תחלואים בשל כמות האנטיביוטיקה שיש בעוף, ועובר למרק?
הרי ידוע סטטיסטית שכמות האנטיביוטיקה הניתנת לבעלי החיים בארץ, גדולה מהצריכה האנושית. 
מרק עוף של סבתא = מנת אנטיביוטיקה בלי מרשם רופא!
לצפיה ב-'אצלינו אוהבים דגים :'
אצלינו אוהבים דגים :
22/12/2017 | 22:40
7
115
זה קליל וטעים ובעירר לא מכביד  בשעות-הערב,על מערכת העיכול.
השיטה שלי,להכנת דגים- עסיסיים שלא מתייבשים בעת הצלייה בתנור:
(הפעם הכנתי נתחי דג -אמנון (מושט),  בדרך הכי קלה להכנה, ב-10 דקות עבודה.)
 
הנחתי מנות דג בקערה עם מיץ -לימון להשרייה של כמה דקות.
בינתיים ,
כיוונתי תנור -אפיה לחום -180 מעלות, שיתחמם 10 דקות לפני הכנסת הדגים.)
ובתבנית עם ניר -אפיה הברשתי -2 כפות שמן,
 
לאחר סיום השריית נתחי הדג במיץ -לימון,
סידרתי בתבנית את המנות ,והברשתי כול מנה ב -
כפית שמן-זית,
מעט כורכום,
כפית אבקת -שום גבישי,
ובנוסף,פיזרתי תבלין -לדג (קנוי ) ,המיועד לתיבול דגים,המכיל בתוכו מגוון עשבי -תיבול
וגם פפריקה ופלפל-שחור.)
ומעל כול מנה הנחתי פרוסות דקות של עגבניה.
ולתנור המחומם ל-180מעלות חום, כיוונתי שעון  ל- 12 דקות בלבד, ואז הוצאתי את התבנית  מהמתנור.
(נתחי- הדג  נשארו בתבנית מחוץ לתנור,כשהם עטופים היטב בנייר -האפיה,
וכך הם המשיכו להתבשל באיטיות ,עוד כ-רבע 1שעה  ללא תנור ,אלא מהחום שנותר בתוכם ובתבנית.)
באופן זה נשארו מאוד עסיסיים וטעימים,ולא התייבשו.  
*******************************************************
בתפריט היה לנו: מרק -ירקות, ועדשים כתומות עם אורז.
נתחי-דגים-בתנור.
פירה תפו"א ופטריות, פרחי -כרובית -אפויים ,
סלק אדום מבושל,וגם סלטים טריים.
 
לצפיה ב-'דג'
דג
23/12/2017 | 08:49
3
83
שלום
דג, כמו גם בר איר, זמן הצליה בתנור תלוי גם בגודל (משקל) הנתח.
מה זה נתחי אמנון?
אני בד"כ אוהב את האמנון שלם, והאמנונים היום די גדולים (כ-1 ק"ג לפני הניקוי).
לצפיה ב-'למיכאל: לשאלתך על נתחי- דג ,'
למיכאל: לשאלתך על נתחי- דג ,
23/12/2017 | 17:56
2
76
הכוונה לדג מפולט (נקי מעצמות,) קונים אותו כשהוא חתוך למנות,וארוז לפי מנה ,
כול מנה במשקל של 190- 200 גרם.
לצפיה ב-'דג'
דג
24/12/2017 | 07:52
1
94
שלום
אני תוהה אם בשלב הפירוק של הדג, באותם נתחים שהוזכרו, מצויים גם 4 פלחי בשר (שריר) שמחברים את הגב הקידמי של הדג לראש (ראי תמונה). זה החלק הכי טוב בדג ואולי מסביר למה חלק אוהבים לאכול ראש של דג בכל ימות השנה ולא דווקא בראש השנה.
לצפיה ב-'התשובה לא .'
התשובה לא .
24/12/2017 | 14:03
46
את הזנב והראש ,לא כוללים במנה הארוזה. (ראש וזנב הם מוכרים למסעדות,לציר לדגים.)
ואת האמצע שנותר,כ-200 גרם, אורזים למנה.
לצפיה ב-'מה הכוונה שלא מתייבש? נראה לי שפספסת משהו בהסבר'
מה הכוונה שלא מתייבש? נראה לי שפספסת משהו בהסבר
23/12/2017 | 11:52
2
75
שלום
כתבת שהנייר על התבניתופתאום הם עטופים.
התכוונת שאת עושה מהנייר אפייה חבילות ושמה בפנים את הפילטים? 
לצפיה ב-'תשובה מפורטת ל-טל :'
תשובה מפורטת ל-טל :
23/12/2017 | 17:45
1
70
הסברתי שבתבנית יש נייר -אפיה ,ומעליו מונחים נתחי -הדג ומוברשים בתיבול,ועל כול מנה מניחה פרוסות עגבניה.
התבנית נכנסת  לתנור שחומם מראש ,ל- 180 מעלות.
בכדי שנתחי הדג לא התייבשו בתנור, אני מכסה  אותם בנייר -אפיה ,
ומעליו נייר- כסף - שמהודק בצידי -בתבנית, וכך זה נכנס לתנור.
לאחר 12 דקות בדיוק התבנית עוברת לצינון ,מחוץ לתנור כמו שהיא- מכוסה בנייר -האפיה ומעליו נייר- כסף .
כך החום שנשאר בתבנית המכוסה,ממשיך לבשל את הדג עיוד כמה דקות,לא צורך בתנור.
הפעם,הוכן דג -אמנון ויצא עסיסי וטעים במיוחד.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
26/12/2017 | 07:52
4
לצפיה ב-'אני המשכתי עם הקו של הקטאיף'
אני המשכתי עם הקו של הקטאיף
23/12/2017 | 19:08
79
עשיתי נגלה נוספת עם מילוי של כבד עוף, פטריות ובצל מתובל במלח ופפ"ש בלבד.
הוגש עם רוטב פטריות (משקית לא עלינו) והיה להיט מטורף, לא השאירו אפילו פירור לצורך תיעוד מצולם.
 
בכל אופן יש גם מסקנה אופרטיבית, את המלית אפשר להכין יום או יותר לפני ההרכבה ולאכסן במקרר אבל את מלאכת ההרכבה צריך לעשות באותו יום בו הוכנו הקטאיף אחרת הם לא נסגרים היטב.
לצפיה ב-'מתכון פשוט וקל לבראוניז שוקולד מושלמים'
מתכון פשוט וקל לבראוניז שוקולד מושלמים
24/12/2017 | 10:41
3
166
 
היי, משתף הפעם בבראוניז שמכינים אצלנו בבית בערך פעם בשבוע. הם ממכרים וקלים מאוד להכנה. תיהנו!
 
 
מרכיבים
200 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה
2/3 כוס סוכר
3 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
אפשר גם: 1/3 כוס אגוזים קצוצים/ שוקולד צ'יפס
 
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערה גדולה ממיסים שוקולד וחמאה (אפשר גם במיקרו). מצננים מעט ומוסיפים סוכר, ביצים אחת-אחת, ובסוף קמח, אבקת אפיה ומלח תוך כדי ערבוב.
אופים בתבנית 24 מלבנית משומנת, במשך כ-15 דקות עד שהתערובת מתייצבת אך עוד מעט רכה במרכז (כשקיסם יוצא עם פירורים לחים).
מצננים וחתכים לקוביות.
 
לצפיה ב-'תודה עומרי,נראה מעולה ! (חבל שכול מה שטעים, מלא בקלוריות.)'
תודה עומרי,נראה מעולה ! (חבל שכול מה שטעים, מלא בקלוריות.)
24/12/2017 | 12:26
2
20
לצפיה ב-'תודה... אגב מים זה טעים לאללה ובלי אף קלוריה '
תודה... אגב מים זה טעים לאללה ובלי אף קלוריה
24/12/2017 | 12:37
1
21
לצפיה ב-'מים: זה מה שמכב אצלי באמת.'
מים: זה מה שמכב אצלי באמת.
25/12/2017 | 10:06
48
מכול המשקאות תמיד אבחר רק מים.
 
לצפיה ב-'סלט יווני, אילו ירקות אתם מוסיפים?'
סלט יווני, אילו ירקות אתם מוסיפים?
24/12/2017 | 16:45
4
83
אני אישית "גדלתי" על הצירוף של עגבניות,פלפלים,בצל, ורוטב עם שמן ולימון, אם כי אמא שלי קראה לזה "ים תיכוני" ולא ע"ש מדינה מסויימת. היום יצא לי לפגוש מישהי שמוסיפה לסלט חסה ורוטב על בסיס חומץ.
איזו גרסה אתם מכירים ואיך מכינים אצלכם?


 
לצפיה ב-'מה שאת מתארת נשמע יותר כמו סלט ישראלי (מינוס המלפפונים)'
מה שאת מתארת נשמע יותר כמו סלט ישראלי (מינוס המלפפונים)
24/12/2017 | 17:02
58
אצלנו סלט יווני דומה יותר למה שהשנייה תיארה (רוטב על בסיס חומץ) - יחד עם זיתים, מלפפונים, וגבינת פטה.
לצפיה ב-'יש כמה אפשרויות'
יש כמה אפשרויות
24/12/2017 | 17:50
1
79
שלום
1. טריק יפה לבצל.
2. בסלט יווני זה בעיקר החיתוך (גס, חתיכות די גדולות) והרוטב.
לטעמי יש להשתמש בשמן זית פחות אגרסיבי. לא יודע אם יש למצוא בארץ שמן יווני.
 
לצפיה ב-'1. בהחלט! (רק מבהירה: חיתוך הבצל מתחיל בסביבות 1:07)'
1. בהחלט! (רק מבהירה: חיתוך הבצל מתחיל בסביבות 1:07)
24/12/2017 | 18:51
14
לצפיה ב-'סלט יווני שאני מכירה'
סלט יווני שאני מכירה
28/12/2017 | 20:49
21
ירקות חתוכים גס במאוד:
עגבניות, מלפפונים, בצל טבעות גסות, אולי גם פלפל ירוק/אדום
זיתים - עדיף כמובן קלמטה
גבינת פטה מפוררת מעל
שמן זית בנדיבות מעל
מעט פלפל ומלח 
וזה תענוג אמיתי
לצפיה ב-' פורומים חדשים מחכים לכם '
פורומים חדשים מחכים לכם
24/12/2017 | 13:06
14
 
פורום חדש יעסוק בדיני המס כולל תחום המיסוי הפלילי, בו תקבלו ייעוץ מעו"ד מומחה, לשעבר מנהל תחום במחלקת החקירות של רשות המיסים 
היכנסו עכשיו לפורום דיני מע"מ ומס הכנסה 
 
פורום חדש מרכז ייעוץ משפטי ומענה על שאלות בנושאים של ויזה, דרכון זר, הגירה, אזרחות ואשרת עבודה בחו"ל, בבריטניה וארה"ב בעיקר
היכנסו עכשיו לפורום ויזה ואזרחות בבריטניה וארה"ב
לצפיה ב-'אזהרה! למשתמשים בטחינה "הררית "'
אזהרה! למשתמשים בטחינה "הררית "
21/12/2017 | 20:01
163
משרד הבריאות הודיע היום (חמישי) ,
על חשד להימצאות -סלמונלה במוצר "טחינה הררית"
של חברת חברת "הררית הגליל תעשיות מזון בע"מ".
מהחברה נמסר שהחשד להימצאות החיידק קיים בצנצנות ,
שבמשקל 500 גרם - שתוקפן הוא 17 באוקטובר 2019.
לקוחות שרכשו את המוצר מתבקשים להחזירו לטובת קבלת זיכוי.
לצפיה ב-'קלף'
קלף
21/12/2017 | 09:32
6
134
אני רוצה לרכוש קלף מתכת ב-EBAY
לא מוצא ומצליח לדעת איך קוראים לזה,
מי יכול להגיד לי מה לכתוב שאמצא
קלף קונדיטורים . [מתכת].
לצפיה ב-'Bench Scraper'
Bench Scraper
21/12/2017 | 12:00
2
35
לצפיה ב-'Scraper = מַגרֵד'
Scraper = מַגרֵד
21/12/2017 | 12:02
1
63
Peeler = קוֹלְפָּן
 
לצפיה ב-'מיכאל תקרא שוב מה הוא שאל.'
מיכאל תקרא שוב מה הוא שאל.
21/12/2017 | 12:04
25
לצפיה ב-'Peeler'
Peeler
21/12/2017 | 12:00
78
שלום
חבל על הזמן ועל הכסף.
בכל חנות כמו לגעת באוכל או חלומות מתוקים וכו', יש קולפן שויצרי בפחות מ-20 ש"ח שעושה את העבודה נפלא. רק לא להכניס למדיח!
ב-eBay:
בהצלחה 
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
21/12/2017 | 12:07
1
110
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
21/12/2017 | 12:19
52
:)
לצפיה ב-'המרת תבלין "מלח לימון" למלח ולימון'
המרת תבלין "מלח לימון" למלח ולימון
18/12/2017 | 14:20
11
141
מהו יחס ההמרה בין תבלין מלח לימון ל-מלח ולימון?
תודה
לצפיה ב-'את בטוחה שהערבוב הזה ייתן אותה תוצאה?'
את בטוחה שהערבוב הזה ייתן אותה תוצאה?
18/12/2017 | 18:02
1
43
לצפיה ב-'באמת לא ידעתי. כבר קיבלתי תשובה'
באמת לא ידעתי. כבר קיבלתי תשובה
18/12/2017 | 19:37
40
לצפיה ב-'ראשית זה אכן "מלח" לימון במרכאות...'
ראשית זה אכן "מלח" לימון במרכאות...
18/12/2017 | 18:34
8
160
מה שנקרא כאן "מלח לימון" אינו מלח כלל אלא
גבישי חומצה ציטרית (חומצת לימון).
החלופה היא: 
לכל 0.75 גר' חומצת מלח 15 מ"ל (כף) מיץ לימון.
או 1.5 גר' חומצת מלח ל- 30 מ"ל מיץ לימון
וכך הלאה.
זה לא ממש מדויק מכיוון שאין רמת חמיצות אחידה
לכל  סוגי הלימונים.
לא ציינת מה מטרת ההמרה, אם זה לתיבול רגיל
ולשימוש כללי לכי על ההמרה שציינתי.
אם זה לצורך שימוש מאד מדויק יש לבדוק את רמת
החומציות של מיץ הלימון בעזרת מד חומציות, 
רמת החומציות של חומצת הלימון תמיד מדויקת 
וקבועה.
לצפיה ב-'זה לתיבול רגיל. תודה'
זה לתיבול רגיל. תודה
18/12/2017 | 19:36
24
לצפיה ב-'אני מניח שהכוונה לחומצת לימון ולא לחומצת מלח כפי שכתבת'
אני מניח שהכוונה לחומצת לימון ולא לחומצת מלח כפי שכתבת
18/12/2017 | 21:32
6
31
לצפיה ב-'אוי כמובן, כתבתי חומצה ציטרית בתחילת התגובה '
אוי כמובן, כתבתי חומצה ציטרית בתחילת התגובה
18/12/2017 | 22:13
2
70
תראה שיח מה הזיקנה עושה 
לצפיה ב-'אללה יטוול עומרכּ'
אללה יטוול עומרכּ
18/12/2017 | 22:19
1
27
לצפיה ב-'ועומרכ כמאן.'
ועומרכ כמאן.
18/12/2017 | 22:27
23
לצפיה ב-'אותו הדבר...'
אותו הדבר...
21/12/2017 | 08:51
2
74
שלום
כמו כלב זאב
דב נמלים
חומצת מלח
זה פשוט חיבור של המילים.
לצפיה ב-'ממש לא מיכאל...'
ממש לא מיכאל...
21/12/2017 | 11:52
1
67
חומצת מלח או בשמה העממי "מי אש" היא HCL וזאת
חומצה מאכלת רעילה.
"מלח לימון" היא חומצה ציטרית C6H8O7.
לצפיה ב-'חחח'
חחח
21/12/2017 | 11:57
57
שלום
זה כמו כלב זאב לדב נמלים?
 
לצפיה ב-'מחפש טיפים להכנת אקלרים '
מחפש טיפים להכנת אקלרים
18/12/2017 | 07:37
10
173
היי,

זו הפעם השנייה שאכין אקלרים, בפעם הקודמת הם יצאו "שזופים" מדי. והבעיה היותר מטרידה שהם תפחו יפה בתנור, לא פתחתי את התנור לאורך כל האפיה ולבסוף פתחתי במקצת והם "נפלו" לא שמרו על צורתם הנפוחה.
ייתכן שאפיתי אותם בחום גבוה מדי, יכל להיות שטעיתי במדף ושמתי אותם גבוה מדי.
הבצק הרבוך לפני האפיה יצא "לפי הספר" -נפל מוו הגיטרה בצורת משולש .
מצאתי מתכון של לורה וויטלי (אצרף לינק ).
היא לא השתמשה בחלב כלל והם יצאו בדיוק בצבע שאני מחפש.
הם תפחו ושמרו על צורתם
חבל שהיא לא שמה יותר דגש על אופן האפייה כי לדעתי הצנועה, הם יצאו מושלמים .
תודה
לצפיה ב-'קשה לענות אם אני לא יודע מה המתכון '
קשה לענות אם אני לא יודע מה המתכון
18/12/2017 | 08:38
6
74
אם תעלי מתכון יהיה יותר קל להבין 
לצפיה ב-'במבט ראשוני '
במבט ראשוני
18/12/2017 | 10:16
4
68
היתי ממיר את החמאה בשמן, ולדעתי הלא מנומקת יש יותר מידי שומן ופחות מידי ביצים.
אבל איך את מוסיפה את הביצים ? איזה וו לישה ? 
לצפיה ב-'הבצק חייב להיות מבריק. כמות הביצים אינה קבועה.'
הבצק חייב להיות מבריק. כמות הביצים אינה קבועה.
18/12/2017 | 10:32
3
62
במתכון המקורי ישנה חמאה 100 גרם. 
חפשתי די הרבה וטרם ראיתי מתכון עם שמן במקום חמאה, אולי שווה לנסות
מה ההבדל בתוצר הסופי?
אחרי שהבצק מוכן הוא עובר לקירור על ידי וו גיטרה.
את הביצים היא מוסיפה אחרי שהבצק התקרר, היא הוסיפה 4 אבל עדיף לבדוק את הבצק ,מס' הביצים יכל לנוע בין 3.5 ל-4.5 , תלוי בקמח.
לצפיה ב-'אני היתי מנסה ככה'
אני היתי מנסה ככה
18/12/2017 | 11:23
2
233
500 מיל מים 
250 מיל שמן 
מביאים לרתיחה 
מוסיפים 380 גר קמח במכה אחת 
מערבבים היטב ומהר תוך כדי הורדת החום 
שזה מסה אחידה ומעט מוצקה מעבים ישר לוו גיטרה
מכינים 7 ביצים שמועבבות היטב 
ומוסיפים כל פעם מעט ביצים מדי פעם בודקים עם האצבע את הגמישות של הבצק
לפעמים 7 ביצים מספיק ולפעמים צריך 8 .. 9 ... 10 .... וכו
ואחרכך מזלפים
לתנור שחומם מראש ב180 מעלות ואפיה שניה על 100 מעלות שיצא יבש מבחוץ
בתמונה האקלרים שלי 
לצפיה ב-'החברים שלי הולכי ליהנות'
החברים שלי הולכי ליהנות
18/12/2017 | 13:31
1
79
נראה מדהים.
באחד המקומות בהם חיפשתי מידע אודות אקלרים נאמר ששם המנה הוא אקלר גם בזכות העובדה שהתוצר מבריק מאוד מבחוץ.
פעם ראשונה שאני רואה אקלר מבריק :)
 
באיזה שמן יש להשתמש? האם הזמן תורם להופעת הברק בסיום האפיה ?
למה הכוונה אפיה שניה, כעבור כמה זמן מסתיימת אפיה ראשונה?
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
19/12/2017 | 16:24
92
שמן צמחי חמניות או קנולה רגיל (אני משתמש בקנלה) 
אני מאמין שכל תנור וזמני הבישול שלו, לכן אני בודק את הצבע (כמובן שאסור לפתוח את הדלת אחרת הם ישובצו מייד לחטיבת הצנחנים) 
שהאפיה מסתימת צריך לייבש את האקלרים כדי שיהיה קחחחחרררר בביס, ולשם זה שווה לאפות בשנית על 100 מעלות ולהוציא שמשחים 
ואפשר כמובן לזלף איך שרוצים (סליחה על איכות הצילום, אני לא צלם ... ) 
לצפיה ב-'קמח לחם במקום חיטה או רב תכליתי'
קמח לחם במקום חיטה או רב תכליתי
20/12/2017 | 14:36
41
קראתי על ההמלצה להשתמש בקמח לחם, הוא עוזר ליצור פחזניות\אקלרים יותר קלים ,שמתייבשים טוב יותר.
על הסרטונים בהם נעשה שימוש בקמח לחם, האקלר יוצא פריך יותר ,אולי זה גם טעים אבל החסרון לטעמי האישי הוא הצבע-התוצר שחום מדי לדעתי.
האם הדרך לקבל מצד אחד אקלר יותר יבש מבפנים שתפח יפה ושמר על צורתו ומצד שני שהצבע ישאר בהיר יותר היא שיטת האפיה הכפולה ?

קראתי גם שמומלץ לבצע את האפיה השניה כאשר האקלרים מחוררים מלמטה .
לצפיה ב-'השיטה שלי לשמור על הצורה'
השיטה שלי לשמור על הצורה
20/12/2017 | 19:18
45
זה אולי ישמע קצת מוזר אבל מאז שהתחלתי עם זה לא נכשלתי פעם אחת -
לקראת סוף האפייה יושבים ממש קרוב לתנור ומסתכלים על האקלרים. גם אם נראה במבט ראשון שמוכנים, מסתכלים טוב טוב ומוודאים שאין עליהם בועות קטנטנות שעדיין מתפוצצות. רק כשיבש לגמרי מכבים את התנור ואז שומרים על צורתם.....מקווה שעזרתי........
לצפיה ב-'אקלר - זיכרון ילדות '
אקלר - זיכרון ילדות
21/12/2017 | 12:07
46
שלום
בתקופת התיכון למדתי בבית ספר בסמ"ת בהדר, חיפה. בדרך לתחנת האוטובוס ברחוב הנביאים, הייתי חולף ע"פ קונדיטוריית העוגה ומדי פעם עוצר וקונה אקלר.
האקלר ההוא היה חלומי.
טרי, עם קצפת בניחוח ווניל ושוקולד חלומי מלמעלה. כל ביס היה עונג עילאי.
מאז, ניסיתי בכל מיני מקומות כולל בעוגה חיפה, שעדין שם וזה לא זה:
בחו"ל וגם בפושון בשרונה (לפני שסגרו) הם דחוסים ולא טעימים.
בעוגה חיפה ישבתי על אקלר וכוס קפה, וזו היתה זריקת כסף לפח. לא טרי ולא בריא...
 
לצפיה ב-'קטאיף (מבוטא בד"כ כ"אטאיף")'
קטאיף (מבוטא בד"כ כ"אטאיף")
18/12/2017 | 22:50
4
159
כבר מזמן בא לי לנסות ולהכין קטאיף רק שלא מצאתי את ההזדמנות הנכונה.
 
מאחר ולפני כמה ימים נתקלתי במקרה ביו טיוב במתכון לקטאיף החלטתי שחנוכה זה בהחלט זמן טוב רק שלא בא לי מילוי מתוק אז החלטתי ללכת על מילוי גבינה מלוח.
 
את המתכון ללביבות עצמן אני מתכוון לשפר מבחינת היחסים כי הייתי מעדיף בלילה סמיכה יותר, אני תרגמתי ובצעתי כלשונו, כך אני נוהג תמיד בפעם הראשונה.
 
המילוי כלל גבינת טוב טעם, עירית קצוצה, בצל מטוגן ותיבול של מלח, פפ"ש ומעט אבקת מרק בטעם בצל (הסובלים מMSGפוביה רשאים לוותר).
 
לאחר המילוי טיגנתי כמה חתיכות עם קצת חמאה ושמנ"ז והוספתי רוטב של יוגורט מדולל עם כמה טיפות של טבסקו ביתי, יצא די טעים.
 
מאחר ונשארו לי כמה קטאיף לא ממולאים אני מתכוון לנסות מחר מילוי של כבד עם פיטריות.
 
לצפיה ב-'נשמע מצוין.'
נשמע מצוין.
19/12/2017 | 06:01
20
לצפיה ב-'מעניין הכיוון המלוח'
מעניין הכיוון המלוח
19/12/2017 | 06:33
52
הכנתי כמה פעמים עם מילוי מתוק. לוקח מן להגיע למרקם הנכון ולטיגון הנכון של הפנקייק-לחוח כדי שגם יסגרו כמו שצריך.
 
 
לצפיה ב-'רק שאלה '
רק שאלה
19/12/2017 | 16:31
1
59
קטאיף לא אמור להיות מטוגן בשמן עמוק ולצאת כולו ספוג שמן על ללשד עצמותיו ?
אתה מבין בקטאיף הרבה הברה יותר מימני, לכן שואל ....
לצפיה ב-'זה בהחלט יכול להיות גם מטוגן או אפוי לאחר המילוי'
זה בהחלט יכול להיות גם מטוגן או אפוי לאחר המילוי
19/12/2017 | 19:28
55
 
במליות מסויימות כגון הקשטה הקלסית הקטאיף מוכנים לאחר המילוי בלי שום חימום נוסף.
 
ראה כאן כמה דוגמאות מיו טיוב.
לצפיה ב-'שמן זית.'
שמן זית.
19/12/2017 | 12:21
5
83
שמן זית מכבישה קרה אוחסן בטעות במקרר ונראה מוזר.
יתכן שהוא התקלקל?
לצפיה ב-'מה זאת אומרת, "מוזר"? הוא התגבש?'
מה זאת אומרת, "מוזר"? הוא התגבש?
19/12/2017 | 12:28
39
לצפיה ב-'תוציאי אותו מהמקרר והוא יחזור להראות רגיל'
תוציאי אותו מהמקרר והוא יחזור להראות רגיל
19/12/2017 | 15:08
57
שמן זית כמו שמנים אחרים מתחיל להקריש בטמפרטורה גבוהה יחסית.
 
שום נזק לא נגרם.
לצפיה ב-'אם הוא נקרש בקרור זה רק מעיד על כך שזה שמן זית אמיתי '
אם הוא נקרש בקרור זה רק מעיד על כך שזה שמן זית אמיתי
19/12/2017 | 15:25
1
70
ולא מהול או מזויף
לצפיה ב-'לא בטוח שזה נכון'
לא בטוח שזה נכון
19/12/2017 | 16:26
71
שמעתי פעם הרצאה שאומרת שאין התנהגות אחידה
לצפיה ב-'תודה לכל העונים.'
תודה לכל העונים.
19/12/2017 | 19:25
21

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תזונת ספורט
אירוח בנושא תזונת...
אודליה ביצ׳צ׳ו, תזונאית ונטורופתית, מייעצת לכם...
אירוח בנושא תזונת ספורט
אירוח בנושא תזונת...
אודליה ביצ׳צ׳ו, תזונאית ונטורופתית, מייעצת לכם...
אירוח בנושא טיפולי פוריות
אירוח בנושא טיפולי...
ד``ר טל שביט, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית באסותא...
אירוח בנושא טיפולי פוריות
אירוח בנושא טיפולי...
ד``ר טל שביט, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית באסותא...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ