לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4318943,189 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'לידיעתכם! יין מהול במים וסוכר - בישראל!'
לידיעתכם! יין מהול במים וסוכר - בישראל!
19/09/2017 | 11:58
97
 
שימו לב למותגים: יקב טפרברג, יקבי ארזה, יקבי ציון, יקב סגל 
חג שמח 
 
לצפיה ב-'"הבשלה" של עוגת דבש....'
"הבשלה" של עוגת דבש....
18/09/2017 | 07:10
4
138
שאלה למנוסים מבינכם:
בעוגות הדבש כותבים להניח לא במקרר לכמה ימים לצורך הבשלה...
העוגה מכילה ביצים - בחום של היום זה בעייתי העוגה מתחילה להסריח אחרי כמה ימים.
בשנה שעברה איבדתי 2 עוגות דבש כי השארתי בתנור במקום "קריר וחשוך" אך בחום שלנו... ביום הרביעי הסריחה והיתה דביקה עם סיבים (כמו של קורי עכביש- סליחה על התיאור) והיא ונזרקה.
לא רוצה ליפול גם השנה....
מה עושים?
לצפיה ב-'משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך'
משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך
18/09/2017 | 20:01
80
מכניסים למקרר כדי למנוע את היווצרות "קורי העכביש".
מכירה אותם והם אכן דוחים.
רעיה
לצפיה ב-'שתי אפשרויות:'
שתי אפשרויות:
18/09/2017 | 20:06
79
לקנות טרי בערב חג (או לאפות בערב חג)
אפשרות שניה לשים במקרר במדף תחתון (אני תמיד בחגים מפנה את שתי המגירות
הגדולות של הירקות ושמה שם תבשילים או סלטים לחג) אפשר גם את העוגות.
לצפיה ב-'אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה'
אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה
19/09/2017 | 08:15
1
75
זה עובד, עוגת דבש נמצאת בתנור יומיים שלושה וזהו. מעדיפה לשמור במקפיא לאחר האפיה . יש עוגות שנשמרות יותר תלוי במידת העסיסיות שלהן
לצפיה ב-'סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?'
סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?
19/09/2017 | 08:27
68
האם זה בגדר המלצה? סתם כדי לכתוב?
אין ממש בהמלצה זו.
לצפיה ב-'כמה זמן לוקח להשיר בצק פילו שהוצא מהמקפיא?'
כמה זמן לוקח להשיר בצק פילו שהוצא מהמקפיא?
17/09/2017 | 17:13
3
76
כמה שעות בערך?
תודה
לצפיה ב-'תביא מתכון לבצק !!'
תביא מתכון לבצק !!
17/09/2017 | 21:36
27
לצפיה ב-'עניתי אתמול אבל נמחק משום מה'
עניתי אתמול אבל נמחק משום מה
18/09/2017 | 09:10
64
בצק פילו מפשיר מהר, והשאלה היא גם אם מפשירים אותו במקרר או בחוץ. מכיוון שחם עכשיו מעריכה שזה ייקח בין חצי שעה (בחוץ) לשעתיים (במקרר) אולי אפילו פחות. צריך להיזהר שלא יתייבש ויתפרק.
לצפיה ב-'6 שעות במקרר...'
6 שעות במקרר...
18/09/2017 | 17:25
46
לא להפשיר מחוץ למקרר.
ניתן להוציא את הכמות הרצויה, לגלגל שוב ולהכניס
מייד ובזריזות חזרה לשקית ולהקפיא שוב.
לצפיה ב-'ארוחת החג שלנו...'
ארוחת החג שלנו...
18/09/2017 | 01:28
5
167
חלק מנות צמחוניות
 
מרק עוף וכופתאות כבד עוף
מרק כרובית
 
פטה כבדי עוף
פטה פטריות - שיטאקי, פורצ'יני, חורש ופקאנים
משולשי טוסט מבצק פיצה
 
סורבה מלון  ופסיפלורה
 
 
פילה בקר ברוטב יין אדום ושיזיפים
גלילות בשר ירכי עוף (פרגניות) במלית אורז וירקות
גלילות חסה במלית ירקות
סלמון בסילאן ומיסו עם ירקות מוקפצים
 
תוספות:
מיני פאי שבלולי ירקות - זוקיני, גזר, תפו"א ובטטה
אורז + זוקיני, גזר ושקדים
שפאצל + בצל מטוגן, גזר מגורר ושעועית ירוקה
 
עוגת דבש (קלה) עם פצפוצי שוקולד 
עוגת מוס שוקולד
עוגיות מרנג ואגוזי לוז Brutti ma Buoni (גדולות)
 
חלות אישיות מעוצבות  
 
חג שמח ושנה טובה
לצפיה ב-'אודה על מתכון לפטה פטריות ואגוזים.'
אודה על מתכון לפטה פטריות ואגוזים.
18/09/2017 | 15:19
4
47
אמנם יש לי חלק מהפטריות שציינת ועוד אחרות (מלך היער, פורטבלו, שימאג'י), ושיטאקה יבשות. לצערי כעת אין לי פורצ'יני..
התפריט נקרא משובח.
לצפיה ב-'מצטרפת לבקשה '
מצטרפת לבקשה
18/09/2017 | 16:02
32
הכל נשמע טעים ומושקע....
לצפיה ב-'בבקשה - פטה פטריות ואגוזים...'
בבקשה - פטה פטריות ואגוזים...
18/09/2017 | 17:22
2
125
100 גר' אגוזי מלך או פקאן קלויים 
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
300 גר' פטריות קצוצות גס *
100 גר' חמאת קוקוס בטמפ' החדר **
1 כפית טימין
1 כפית אורגנו
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח ולהוסיף לפי הטעם
פלפל שחור/לבן לפי הטעם
 
מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים 
בבחישה עוד דקה.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן על להבה בינונית עד
לריכוך, מסירים מהאש.
מוסיפים את חמאת הקוקוס ומערבבים.
מכניסים את האגוזים הקלויים למעבד מזון ומפעילים לריסוק, מוסיפים
את הפטריות והתבלינים ומעבדים לתערובת חלקה.
טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם, מעבירים לכלי סגור או לכלים
אישיים עם מכסה תואם, מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
 
* כל סוג פטריות טוב לצורך הענין טריות או מיובשות שהושרו במים וסוננו,  
רצוי שחלק מהפטריות תהינה בעלות טעם מודגש כמו שיטאקי ו/או פורצ'יני.
רצוי להשתמש בפטריות כהות.
** ניתן להשתמש גם בחמאה מומסת.
 
לצפיה ב-'תודה רבה רבה ושנה טובה. '
תודה רבה רבה ושנה טובה.
19/09/2017 | 14:27
1
11
לצפיה ב-''
19/09/2017 | 17:54
3
לצפיה ב-'תפריט לארוחת חג'
תפריט לארוחת חג
16/09/2017 | 15:18
3
206
השנה אני מארחת את משפחתי לארוחת החג.
התפריט עליו חשבתי:
גפילע פיש
חריימה (יש גם מרוקאים במשפחה)
ספרינג רול לצמחונים
סלט  ירוק עם גרעיני רימונים
 
צלי בשר
עוף בדבש וסויה בתנור
שניצל לילדים
אורז
פוטטוס
סלק וקולרבי בתנור
שעועית ברוטב עגבניות או אפונה
סלט ירקות
 
מוס טחינה וסילאן (חלווה)
עוגות
 
מה דעתכם על התפריט? מה אתם מכינים?
 
לצפיה ב-'נראה שבתםריט לא חסר בו דבר.'
נראה שבתםריט לא חסר בו דבר.
16/09/2017 | 17:44
98
יש דגים ,בשר וגם תוספות -פחמימות, ירקות טריים ומבושלים,
וקינוח,אז הכול מושלם.
לצפיה ב-'לא ציינת כמה אנשים תהיו'
לא ציינת כמה אנשים תהיו
17/09/2017 | 08:38
1
141
אבל אני מעריכה שבין 10-20, אז התפריט נשמע לי לחלוטין מצוין, מספק ומגוון.
מבחינת "חסר" לא חסר כלום, מציעה עוד משהו שאת ממש לא חייבת - יש הנוהגים להכין בראש השנה חלה מתוקה. אני בשנים האחרונות עושה את זה :) אין לי מתכון ספציפי, עובדת עם מתכונים מהאינטרנט. שמה באמצע כלי קטן חסין חום בעת האפייה כדי שיווצר חור.
 
עוד הצעה - לפני כשנתיים הכנתי לראש השנה צלי בשר והוספתי לו תפוחי עץ ומרינדה מדבש. סתם כדי שיהיה יותר "חגיגי".
לצפיה ב-'נהיה 12 . הוספתי גם כמובן כבד קצוץ, תודה על ההתיחסות'
נהיה 12 . הוספתי גם כמובן כבד קצוץ, תודה על ההתיחסות
17/09/2017 | 11:26
28
לצפיה ב-'חזה עוף/הודו במרינדה, לאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה במטבח.'
חזה עוף/הודו במרינדה, לאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה במטבח.
16/09/2017 | 20:58
3
187
שבוע טוב לכם.
בשביל כאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה בעבודת מטבח, לשבור שיא של עצמם זה לא ענין של מה בכך. זה מה שקרה לי היום. ומה השיא ששברתי? עשיתי משהו שמצריך הכנה מוקדמת. כלומר, לא משהו שמתחילים ומסיימים באותו יום. בדרך כלל אני אוהב להתחיל ולסיים במכה אחת. זה מצמצם את רשימת האפשרויות שלי להכנת אוכל.

למי שלא יודע, המרינדה היא מישרה: משהו שמשרים בו דברים אחרים. אין לה רכיבים קבועים, כל זמן שכמות הנוזלים בה, עולה על כמות המוצקים. דבש או סילאן למשל, נחשבים נוזלים. מה שתשימו - טוב. אני ממליץ להתחיל עם משהו שהעתקתם מהרשת ועל זה תוסיפו ותחסירו לפי טעמכם וכאוות נפשכם. הכל הולך.

היום (כלומר התחלתי אתמול) הכנתי חזה עוף במרינדה. כתוספת, אחרי שהוצאתי את העוף המושרה, השתמשתי במרינדה גם כרוטב לתפוחי אדמה. יצא אחלה. אם הבנות אמרו "טעים מאד" - קיבלתי מדליה. אפשר להשתמש גם בחזה הודו.

הנה מה שהכנתי ל4 מנות:
מתחילים מהמרינדה. הכמויות זה בערך כי שפכתי מה שבא לי וכמה שבא לי (ותודה לליהי קרויץ ולמאקו אוכל שרשימותיהם היו לי לבסיס. קרדיטים בסוף). אם אין לכם כל מה שאני שמתי, אין דבר. תשתמשו במה שיש לכם. ומה שמתי?
3-4 כפות שמן זית.
2 כפות רוטב סויה.
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק.
כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה.
חצי כף רסק עגבניות.
שתי קוביות שום כתוש.
3 כפות סילאן (או דבש).
מיץ מלימון שלם.
כפית חרדל.
מלח לפי הטעם (לא להשתולל כי רוטב הסויה הוא מלוח).
פלפל שחור.

לטיגון
תרסיס שמן לטיגון (אם אין - קצת מרגרינה או שמן רגיל).
מערבבים הכל היטב בקערה.

פורסים חזה עוף לפרוסות די עבות (כ-1-ס"מ בעובי).
מערבבים עם המרינדה היטב, מכסים בנילון נצמד - ולמקרר. מינימום שעה. הכי טוב - לפחות לילה (וזה מה שעשיתי).

לתפוחי האדמה (4 די גדולים חתוכים לקוביות גדולות מאד או תפוחי אדמה קטנים בקליפתם, חתוכים לחצאים) - מעט קוצי טימין יבש (זה לא באמת קוצים. אלה העלים המיובשים שלו).

מומלץ לטגן את נתחי החזה על מחבת פסים, אבל כל מחבת תהיה טובה. רצוי עם תחתית עבה לפיזור טוב של החום. אני הלכתי על מחבת פסים.
מחממים את המחבת על המבער הבינוני באש בינונית-גבוהה.
מרססים שמן (או מורחים מרגרינה או שמן ונעזרים במברשת סיליקון).
כשהשמן חם משטחים את פרוסות החזה (אחרי שהוצאנו מהמרינדה והנחנו לה לטפטף. לא לשפוך את המרינדה.). אחרי כדקה הופכים. אחרי עוד דקה הופכים שוב ואחרי שתי דקות הופכים ועוד שתי דקות הופכים שוב. כך הופכים כל שתי דקות עד שהנתחים צלויים היטב קרוב לחריכה אבל לא יותר מדי שלא יתייבשו.

למי שרוצה גם תפוחי אדמה ברוטב הזה מומלץ (לפני הטיגון) להניח את הפרוסות על צלחת וקצת להפעיל לחץ ולהגיר את שאריות המרינדה חזרה לקערה. חזות העוף ימתינו לטיגון כשעה וחצי-שעתיים עד שתפוחי האדמה יהיו כמעט מוכנים.
לתבנית (אפשר זכוכית חסינת חום או מתכת מרופדת בניר אפיה) עם שוליים קצת גבוהים, שופכים את המרינדה.
מכניסים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב שכל הקוביות מרוחות היטב במרינדה. שופכים לתבנית חצי או שני-שליש כוס מים.
בוזקים את קוצי הטימים ומי שרוצה תבלינים נוספים - זה הזמן. מכסים ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור 180-200 מעלות לשעה ורבע בערך.
מוציאים ומניחים על קרש.
מסירים את רדיד האלומיניום. מערבבים בעזרת כפות את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לכחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מוכנים (בודקים בנעיצת מזלג).

בחצי שעה הזו מטגנים את חזות העוף כמתואר.
שבוע טוב ותהנו.
ליהי קרויץ
https://www.youtube.com/watch?v=XbYEJyiQc8c
מאקו אוכל
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-winning-recipe-ten-minutes/Recipe-bec54cd0943db51006.htm

וזה מה שיצא לי:
ואתם מוזמנים:
 
לצפיה ב-'תודה על המתכון'
תודה על המתכון
16/09/2017 | 21:57
2
72
אשמח להבין כמה דברי בתהליך ההכנה.
 
למה אתה הופך את חסה העוף כמה פעמים במחבת?
 
למה מחבת פסים עדיפה על מחבת רגילה?
 
האם ריבוי המרכיבים במרינדה עדיין נותן טעם מאוזן? לא כדאי לוותר על כמה מהם כדי לקבל טעמים יותר מובחנים?
 
אגב, לפיזור שמן במחבת אתה לא חייב מברשת סיליקון - אפשר בעזרת נייר סופג למרוח על כל שטח המחבת
לצפיה ב-'אתה שוכח שאתה מדבר עם אחד שלא מבין הרבה במטבח.'
אתה שוכח שאתה מדבר עם אחד שלא מבין הרבה במטבח.
16/09/2017 | 23:13
1
72
אני מקפיד לציין את זה בכל פעם.
התבססתי על מתכונים מוכנים ועשיתי מהם מה שבא לי.
 
הופך את חזה העוף כמה פעמים כדי שלא יהיה מצב בו מבחוץ נשרף ובפנים עוד חי. פטנט שלמדתי כשחיפשתי מתכון לסטייק עוף (שעשיתי מקפוא) וזה עבד יפה.
 
עדיף לדעתי (וזו רק דעתי) מחבת פסים כדי שהנתח לא ישחה בשמן. רציתי כמה שפחות שמן בטיגון אבל בלי שידבק למחבת. זה גם מה שראיתי בכל המתכונים שסקרתי ברשת. גם קצת יותר יפה לעין. הרי אנשים אוכלים קודם כל עם העיניים ורק אחר כך עם הפה. חשוב במיוחד כשמדובר במפונקות שלי.
 
ריבוי מרכיבים היה בכל המתכונים שראיתי ואם המפונקות שלי אמרו "טעים מאד" - מספיק לי. סוסים מנצחים לא מחליפים. יחד עם זה מי שרוצה טעם מסוים יכול לשנות כרצונו. אפילו ציינתי את זה במתכון. אני לא עושה יותר מדי ניסויים בפעם ראשונה. בטח יקרה בעתיד.
 
לענין נייר סופג - אני מניח שיש כאלה שקוראים והם לא מנוסים כמוך אלא צילעייגערים כמוני במטבח ועלולים לשרוף את האצבעות. ענין של זהירות. שמן+נייר+חום+אש לא מתאים לי. בכל העיסוקים שלי אני תמיד אומר לאנשים שאיתם או מולם אני עובד: אני מוכן לקבל שגיאות, חוסר ידע או חוסר נסיון. אני לא מוכן לקבל חוסר זהירות. ככה התרגלתי. קשה ללמד סוס זקן טריקים חדשים. במקרה הזה גם אין צורך. הזהירות הישנה עדיין טובה.
 
תודה על התגובה ושבוע טוב.
לצפיה ב-''
17/09/2017 | 07:05
36
שבוע טוב
לצפיה ב-'מתכון רביולי גבינות ברוטב פומודורו'
מתכון רביולי גבינות ברוטב פומודורו
16/09/2017 | 18:01
122
לרביולי:
300 גרם קמח 00
3 ביצים
מעט מלח
כפית שמן זית
למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
עלי בזיליקום
רוטב פומודורו:
2 שיני שום חתוכות
4 כפות שמן זית
4-5 עלי בזיליקום
קופסת שימורים 800 גרם עגבניות שלמות
מלח
מטגנים את השום והבזיליקום  בשמן זית כדקה מרגע תחילת הטיגון.
מוסיפים את העגבניות והמלח תוך מעיכת העגבניות.
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
מכינים בצק פסטה וממלאים בתערובת המילוי.
בעזרת חותכן עגול ומשונן חותכים את הבצצק ליחידות רביולי עגולות.
מבשלים במים רותחים כ5-6 דקות.
מעבירים לרוטב העגבניות ומבשלים 2 דקות נוספות. 
לפרטים נוספים ופירוט מלא באתר של הסדנאות בישול שלי. 
בתאבון,
לימור
לצפיה ב-'מתכון פסטה פרפלה ברוטב פסטו'
מתכון פסטה פרפלה ברוטב פסטו
16/09/2017 | 17:57
471
מתכון פסטה פרפלה ברוטב פסטו
מצרכים
1 חבילה פסטה פרפלה (פרפרים)
150 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
100 גרם גבינת פקורינו מגוררת
1 כוס בזיליקום טרי
1 שן שום
1/2 כוס שמן זית
80 גרם צנוברים
מעט מלח
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה-
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות עד לדרגת אל-דנטה.
למעבד מזון מוסיפים- 150 גר' גבינת פרמזן, גבינת פקורינו, בזיליקום טרי, שום, מלח ו חצי מכמות הצנוברים ומפעילים.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך ערבוב כל החומרים יחד עד לקבלת משחה.
מטגנים את שאר הצנוברים בכפית שמן זית עד להזהבה.
מוזגים את הפסטו מעל הפסטה ומערבבים .
מוסיפים כוס גבינת פרמז'ן ומערבבים היטב.
מפזרים מלמעלה צנוברים קלויים . ניתן להגיש בתוספת עגבניות שרי חצויות.
להגיש חם או קר.
לפרטים נוספים ופירוט מלא באתר של הסדנאות בישול שלי. 
בתאבון,
לימור
 
 

 
לצפיה ב-'מתכון לרבע טלה.'
מתכון לרבע טלה.
14/09/2017 | 19:19
9
105
קניתי היום בסופר [לכבוד החג רבע טלה.
אם יש לכם רעיונות להכנתו או שמישהו כבר הכין את זה.
 
תודה וסופ"ש נעים וטעים
 
לצפיה ב-'מה הכוונה ברבע טלה? '
מה הכוונה ברבע טלה?
15/09/2017 | 08:32
69
שוק טלה?
על העצם?
לצפיה ב-'רבע טלה'
רבע טלה
15/09/2017 | 09:34
6
136
שלום
רבע טלה = חצי מהצלעות (Half slab) ועוד רגל (שוק טלה).
מדובר ב-2 נתחים בעלי אופי שונה.
רצוי להפריד.
חפש מתכונים לצלעות טלה (אפשר להפריד, לגלות את העצם וכו') ולשוק טלה (בתנור
עם תפ"א או ירקות).
לצפיה ב-'כן. מה שיש לי זה רבע עם הצלעות'
כן. מה שיש לי זה רבע עם הצלעות
15/09/2017 | 16:02
5
61
הקצב פרק לי אותם קצת,  הפריד בין הצלעות.
אז הוא להכנה בתנור?   יש לך מושג כמה זמן  הכנה בתנור?
 
תודה על התשובה.
שבת שלום
 
לצפיה ב-'תיעזר במשרשתת'
תיעזר במשרשתת
15/09/2017 | 17:30
4
84
שלום
חפש:
 
1. מתכון לצלעות עגל
2. מתכון לשוק כבש בתנור
 
ותבחר לך משהו שנראה לטעמך.
 
בתיאבון, שבת שלום ושנה טובה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/09/2017 | 22:22
8
לצפיה ב-'ביקשתי בעבר ואני מבקש שוב'
ביקשתי בעבר ואני מבקש שוב
15/09/2017 | 23:51
2
93
פורום מתכונים נועד כדי לתת מתכונים ולא כדי לשלוח אנשים לחפש באינטרנט מתכונים.
 
לצפיה ב-'מספיק עם ההערה הזו'
מספיק עם ההערה הזו
16/09/2017 | 07:40
1
85
שלום
אין לי מתכון כזה בספר המתכונים...יש במשרשתת. אז לא יכול להעלות מתכון. 
יכול לעזור במתן כיוון או קישור לאתר
יכול לא לעזור בכלל.
תבחר.
ואין לי כוונה "לגנוב" מהרשת ולהעלות פה כאילו...רק בגלל הגחמה הזו!
 
לצפיה ב-'אם אין לך מתכון לבקשת מתכון - אל תגיב'
אם אין לך מתכון לבקשת מתכון - אל תגיב
16/09/2017 | 10:54
26
לצפיה ב-'לא הייתי מכין את הכל יחד'
לא הייתי מכין את הכל יחד
16/09/2017 | 11:35
63
רבע כבש כפי שציינו לעיל זה צלעות, כתף, שוק
כל אחד ממרכיבים אלה דורש זמן הכנה שונה.
השוק עצמה זה שריר (סוג של אוסבוקו טלה) שמתאים לבישולים ארוכים, נתח ג'לטיני.
הכתף מתאים לצליה, ובישול ארוך.
והצלעות אותם נהוג לחתוך לחלק עליון שהולך בדכ לצליה מהירה ולחלק תחתון שנקרא בשלל שמות מאסדו\חזה ספייר ריבס, זה נתח עם יחס שומן-עצם-בשר גבוה, המשמעות שיש פחות בשר ביחס למרכיבי השומן והעצם, זה לא בהכרח רע, זה אומר שיש בו ריכוז גבוה של טעמים, וניתן לשבץ אותו בתבשילים.
את הכתף נהוג לצלות יחד, למרות שיש בו למעשה שני מריכיבים שונים במהותם, השריר, והכתף עצמה. אבל זה מאד מרשים להגיש אותה בחלק אחד, בדכ באפיה ארוכה, ניתן להסיר את העצם ולמלא באורז צנובר ועוד.
ניתן לצלות במשך מס' שעות, וניתו קודם לבשל במים, ואז להשלים אפיה. שיטה שניה בטוחה יותר להבטחת בשר רך ומוכן, ואף מאפשרת לקצר הליכים ולעשות הכנות מראש, שכן ניתן לעשות בישול ראשון במים מראש, וולפני ההגשה להכניס לשעה נוספות לתנור לקבלת אפקט הצליה. את הנוזל שנשאר שלמעשה ציר נפלא, כדאי לשמור לתבשילים
נוספים, תבלין מצוין.
 
כעקרון אם רוצים לעשות הכל יחד, המשמעות שצריך לאפות לזמן ארוך בחום בינוני נמוך, רק כך ניתן לייצר מכנה משותף שיתאים להכל,  כמו כן יהיה רצוי לכסות חלק מהזמן.
 
הייתי ממליץ לך לשמור את הצלעות לצריבה על מחבת, או על האש. אפשרי גם צליה בתנור כשדרה אחת ארוכה, כמו רוסטביף. מאד מרשים וטעים.
צליה במחבת זה הכנה מאד קלה וזריזה, אך מחייבת הכנה "על הרגע", מה שמקשה באירוח גדול.
 
אגב, זה רבע טרי מגידול ישראלי או קפוא מיבוא מדרום אמריקה, או זה הטרי מיבוא ספרדי?
הישראליים הם ענקיים, קשה למצוא תנור ביתי שיכיל אותם בשלמותם, בעוד המיובאים (הקפואים וגם הספרדי הטרי) קטנים משמעותית.
לצפיה ב-'מחפש מתכון לאנטריקוט בתנור'
מחפש מתכון לאנטריקוט בתנור
14/09/2017 | 07:50
3
76
שלום
קניתי בשר אנטריקוט לתנור וגם ביקשתי לפרוס בטעות..
קראתי שכל המתכונים מתייחסים לגוש בשר, מה אפשר לעשות עם הפרוסות?
זה לא למנגל, רק לתנור (צלייה איטית).
 
תודה ושנה טובה!
לצפיה ב-'אני מנסה להבין.'
אני מנסה להבין.
14/09/2017 | 17:50
69
בעצם יש לך פרוסות של אנטריקוט, כלומר - סטייקים?
כמה הן דקות?
ככלל, ההמלצה על אנטריקוט היא לצלייה ואם בתנור בהחלט עדיף בגוש.
למה בעצם זה קריטי שיהיה בתנור ולא על גז?/
לצפיה ב-'מה מבדיל נתח אנטריקוט לתנור מנתח למנגל?'
מה מבדיל נתח אנטריקוט לתנור מנתח למנגל?
15/09/2017 | 09:29
64
שלום
אני מניח שההבדל הוא באנטריקוט כשר ומוכשר, ואולי גם מופשר! (לתנור)
ואנטריקוט רק כשר ולא מוכשר, וטרי! למנגל.
 
נסה לקשור אותו כמו רולדה עם חוט שמשון (יש בחנויות לחומרי בנין).
 
לצפיה ב-'הכנת פרוסות אנטריקוט בתנור,,'
הכנת פרוסות אנטריקוט בתנור,,
17/09/2017 | 08:14
45
להכנת פרוסות  אנטריקוט בתנור, יש לחמם את התנור לחום הכי גבוה שלו,
ולצלות את הפרוסות עד להשחמה מ-2 הצדדים, כ-5 דקות מכול צד,ואז לאחר הצליה , להנמיך את הטמפרטורה  של- 150 מעלות, עד לריכוך פרוסות הבשר.
 
לצפיה ב-'שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
15/09/2017 | 07:32
1
28
לצפיה ב-'חג פסח שמח לכולם !!!'
חג פסח שמח לכולם !!!
15/09/2017 | 17:21
16
לצפיה ב-'דרושה המלצה על בלנדר מוט'
דרושה המלצה על בלנדר מוט
13/09/2017 | 18:59
6
61
שלום
 
אני מעונין לרכוש בלנדר מוט אבל איני מצליח להחליט בין שלל הדגמים כפי שמופיעים ב ZAP :
 
תכונות רצויות :
 
1) עמיד בחום
2) מסוגל לטחון עגבניות
3) מסוגל לטחון פלפל חריף מיובש (תבלינים)
 
 
בתודה מראש
י
 
לצפיה ב-'בלנדר מוט "בראון", 600 -ואט ,כותש הכול אפילו קרח.'
בלנדר מוט "בראון", 600 -ואט ,כותש הכול אפילו קרח.
14/09/2017 | 07:50
32
לצפיה ב-'לצורך התכונה השלישית...'
לצורך התכונה השלישית...
14/09/2017 | 14:43
4
71
אתה צריך בלנדר מוט שכולל גם מטחנה.
כלומר - לא רק את המוט עם הסכין.
לי יש BAMIX - יקר אבל מצוין.
ויש לי גם בלנדר מוט של בראון עם מטחנה בנפח גדול ובנפח קטן, הוא גם כן מומלץ.
לצפיה ב-'האם BOSCH באיכות פחותה ?'
האם BOSCH באיכות פחותה ?
14/09/2017 | 18:51
3
34
איזה עוצמה/הספק צריך למטרות שציינתי  -  500W או 600W ?
 
 
תודה
 
 
לצפיה ב-'לא מכירה את הבלנדר של BOSCH'
לא מכירה את הבלנדר של BOSCH
14/09/2017 | 19:54
35
לבראון שלי יש הספק של 600W.
יש בבית בנוסף בלנדר מוט של פיליפס, ההספק שלו 650W.
ל-BAMIX אין נתונים.
לצפיה ב-'חום ומטחנה'
חום ומטחנה
15/09/2017 | 07:31
1
54
שלום
גם בלנדר מוט שעשוי כולו פלסטיק (ולא מתכת בחלק שבא במגע עם החומר גלם)
יחזיק בחום. מדובר בד"כ בחומר גלם עם נוזל וזה לא ממיס פלסטיק.
לגבי המטחנה, לי יש פיליפס והמטחנה זבל. נהגתי להכין בזה סחוג...אבל הוא לא עובד יותר. הקישור בינו למוט מחליק. 
המוט טוב. יש לו בקר עוצמה וגם לחצן פולס. המכשיר בן 5.
לגבי ההספק, 625W = 1HP (כוח סוס). זה מספיק לגמרי. גם 500W. 
לצפיה ב-'תודה על התשובות.'
תודה על התשובות.
15/09/2017 | 07:43
13
לצפיה ב-'שלום כולם. האם יש דבר כזה אבקת פלאפל'
שלום כולם. האם יש דבר כזה אבקת פלאפל
12/09/2017 | 04:01
21
102
לא מצאתי ברשת. רוצה להכין בבית אבל בלי להשרות חומוס. תודה
לצפיה ב-'תודה אין צורך. מצאתי..'
תודה אין צורך. מצאתי..
12/09/2017 | 04:20
34
לצפיה ב-'בוקר טוב נדמה לי שזה מוצר של אוסם'
בוקר טוב נדמה לי שזה מוצר של אוסם
12/09/2017 | 07:57
19
79
פשוט כנס למרכול ושאל או שתחפש היכן שמים את מוצרי אוסם.האמת שלא ראיתי מזמן.
אבל תוכל להשתמש בחומוס של סנפרוסט יעשה את העבודה בלי להשרות.
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'החומוס של סנפרוסט מבושל. '
החומוס של סנפרוסט מבושל.
12/09/2017 | 09:20
18
87
פלאפל עושים מחומוס לא מבושל אלא רק מושרה. 
לצפיה ב-'מודה לשניכם. אלך על'
מודה לשניכם. אלך על
13/09/2017 | 01:45
1
64
המבושל או אוסם
לצפיה ב-'קרא שוב בבקשה את מה שרוני כתב'
קרא שוב בבקשה את מה שרוני כתב
13/09/2017 | 06:14
64
המבושל אינו מתאים להכנת פלאפל
לצפיה ב-'בוקר טוב.המוצרים של סנפרוסט לא מבושלים אבל'
בוקר טוב.המוצרים של סנפרוסט לא מבושלים אבל
13/09/2017 | 08:08
15
68
בוקר טוב.
המוצרים כלומר הירקות הם מבושלים למחצה כלומר לא ניתן לקחת את החומוס שלהם ולאכול כי הם לא עברו בישול מושלם.
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'פלאפל'
פלאפל
13/09/2017 | 09:17
14
91
שוב: פלאפל עושים מחומוס שלא בושל בכלל. לא בישול חלקי ולא כלום. 
עכשיו, כל אחד יעשה מה שנראה לו. 
לצפיה ב-'הבנתי..מודה לכולם. '
הבנתי..מודה לכולם.
14/09/2017 | 02:38
13
46
אקנה את האבקה של אוסם. אין לי ככ כוחות להתעסק בהשריית חומוס. תודה לאכפתיות של כל השלושה
לצפיה ב-'הצעה'
הצעה
14/09/2017 | 09:15
12
62
לפני שאת לוקחת את השקית לקופה, תקראי את רשימת הרכיבים של מה שיש בפנים. לי, רשימה כזו היתה מוציאה את החשק להכין מזה משהו. 
לצפיה ב-' האיש שלי הביא, קראתי והוא החזיר לסופר...'
האיש שלי הביא, קראתי והוא החזיר לסופר...
14/09/2017 | 09:31
11
89
מאוד מאוד ממליצה על המתכון של חוסאם עבאס לפלאפל, מהספר שלו ושל נירה רוסו.
אפשר למצוא ברשת את המתכון. אין עליו. עולה על כל פלאפליה משובחת.
לצפיה ב-'פלאפל'
פלאפל
14/09/2017 | 10:30
10
75
זה עניין אותי, וחיפשתי את המתכון שלו. זה מאד דומה למתכון שאני מכין, מלבד הנענע שאני לא שם, וקצת הבדלים בכמויות. מה שאהבתי אצלו, שהוא לא שם לחם או קמח. לפני כמה ימים היה כאן דיון על הנושא הזה, ואני טענתי שאין צורך בקמח או תוצריו. התווכחו איתי, ועלתה טענה שבלי זה הכדורים מתפרקים בטיגון. המתכון הזה רק חיזק את מה שטענתי. 
לצפיה ב-'ברור, הרי החלבון משמש כדבק מאחד, החומוס עתיר חלבון,'
ברור, הרי החלבון משמש כדבק מאחד, החומוס עתיר חלבון,
14/09/2017 | 12:31
1
64
לא צריך שום תוספות מכבידות. בעיני הקמח לא מתאים.
במתכון של חוסאם עבאס אני אוהבת במיוחד את המרקם שנוצר מהטחינה במכונת בשר. החומוס יוצא בטקסטורה של חלקיקי חומוס שחלקם נגיסים ולא במשחה, וזה מה זה מוצלח. 
הנענע מוסיף, נסה.
שלחתי את המתכון לחו"ל, והחליפו שם את הנענע בעלי המנטה המקומיים. דווח לי שיצא להיט.
לצפיה ב-'ברור שטוחנים במטחנת בשר. '
ברור שטוחנים במטחנת בשר.
14/09/2017 | 13:15
43
אולי אנסה עם נענע. נשאל את המשפחה אם הם מעונינים לנסות. 
לצפיה ב-'אם זה לא היה פורום מתכונים, הייתי מרפה מהנושא.'
אם זה לא היה פורום מתכונים, הייתי מרפה מהנושא.
14/09/2017 | 19:17
7
66
אבל מאחר ואני מניח שאנשים שקוראים כאן, הולכים אח"כ (לפחות חלק מהם בחלק מהמקרים...) גם לעשות מעשה בהתאם למתכון שמופיע כאן ,אז החלטתי שלא להרפות.....
ראשית,להלן קישור למתכון שמדובר בו :
 
* יש לשים לב שמדובר בטחינה כפולה במכונת בשר. (עם הדיסקית הגסה). זוהי גם   עבודה כפולה. אני עברתי לטחון במעבד מזון עם הלהב, אני טוחן בפולסים בכדי    לקבל מרקם גס (להבדיל ממשחה). זה בהחלט ניתן.
 
* אכן לא מוזכר במרשם להוסיף קמח, אבל מה שכן כתוב, שמכינים את הפלאפל מכל הכמות. אמרתי שניתן לקבל כדורים (שנוטים להתפרק) עם הפלאפל הטרי. ברגע שמקפיאים ומוציאים מהקפאה, אצלי לפחות , התקבל פלאפל אמורפי, בחלקו דמוי עיסה. ניתן לאכילה אבל לא אסטטי.
 
באתר של המתכון , צורת הכדורים מוכרת לי. הם מאוד רגישים ללחיצה.
המלצתי לכל חובבי הפלפאל, להוסיף כף קמח גדושה על כל 1/2 ק"ג חומוס/פול אחרי ההשריה. 
התוצאה היא כדורים קריספיים יציבים וטעימים חבל"ז. 
לצפיה ב-'אני אחזור שוב. '
אני אחזור שוב.
14/09/2017 | 22:14
4
46
אני נוהג להכין כמות גדולה של עיסה, מחלק לשקיות ומקפיא. כשרוצים פלאפל, מוציא מהמקפיא, מפשיר, ומשתמש כמו טרי. לא מתפורר בטיגון  אני לא מבין למה אתה מתעקש. אצלך מתפורר, אצלי לא. זה מה יש. 
לצפיה ב-'חחחחחחחחחח מעניין אתה רואה התעקשות רק אצלי..'
חחחחחחחחחח מעניין אתה רואה התעקשות רק אצלי..
14/09/2017 | 22:26
2
44
אצלך לא מתפורר, ולכן אתה ממליץ לא להוסיף כלום.
אצלי כן התפורר ולכן אני ממליץ בחום להוסיף כף גדושה של קמח לכל 1/2 ק"ג חומוס מושרה.
יחליט הקורא מה לעשות.
לצפיה ב-'תבדוק את המתכון שלך. '
תבדוק את המתכון שלך.
14/09/2017 | 22:33
46
יש שם כנראה משהו שהורס לך את המרקם של פלאפל אחרי הקפאה. 
לצפיה ב-'אם יש בעית רגישות לגלוטן....'
אם יש בעית רגישות לגלוטן....
17/09/2017 | 18:57
16
אפשר להוסיף קמח חומוס שהוא נטול גלוטן.
גם כאן צריך לשים לב כיוון שיש יצור רגיל שעלול להכיל גלוטן ויצור מוקפד בסביבה נטולת גלוטן וכמובן יש הבדל גם במחיר.
לצפיה ב-'תודה, אנסה להקפיא. אם שומר על תכונותיו, זה רעיון טוב.'
תודה, אנסה להקפיא. אם שומר על תכונותיו, זה רעיון טוב.
15/09/2017 | 08:46
14
לצפיה ב-'יש רכיבים שההקפאה משנה את תכונותיהם. לא כל דבר '
יש רכיבים שההקפאה משנה את תכונותיהם. לא כל דבר
15/09/2017 | 08:28
39
ניתן להקפיא מבלי שישנה תכונות. יש מצב (אף פעם לא ניסיתי) שלא כדאי להקפיא גרגרי חומוס מושרים וטחונים.
ניסיתי לטחון גרגרי חומוס במעבד מזון, עם הלהב, בפולסים, כי קראתי המלצה באיזשהו מקום, ומטחנת הבשר שלי שבקה. הפלאפל יצא יותר דחוס מהתערובות שהכנתי עם מטחנת הבשר, חלקו נטחן, לדעתי, יתר על המידה.
לצפיה ב-'נגלה אחרונה של מה שנשאר....'
נגלה אחרונה של מה שנשאר....
18/09/2017 | 20:36
30
לצפיה ב-'מתכון שאבד'
מתכון שאבד
13/09/2017 | 13:49
3
178
אני מחפשת מתכון של חזה עוף עם כרובית
שלצערי הרב כנראה זרקתי.
האם למישהו יש?
תודה
לצפיה ב-'זוכרת עוד מרכיבים במתכון ולתאר לנו בכלליות של הסגנון?'
זוכרת עוד מרכיבים במתכון ולתאר לנו בכלליות של הסגנון?
13/09/2017 | 14:13
2
29
לצפיה ב-'מתכון שאבד'
מתכון שאבד
13/09/2017 | 14:47
1
92
המתכון פורסם בחוברת של לאשה במדור האוכל.
חיפשתי באתר של לאשה אבל לא הצלחתי למצוא
לצפיה ב-'עוגה לראש השנה: עוגת דבש עם זיגוג דבש וקינמון '
עוגה לראש השנה: עוגת דבש עם זיגוג דבש וקינמון
13/09/2017 | 14:17
408
מתכון: עוגת דבש עם זיגוג דבש וקינמון
אין ראש השנה בלי עוגת דבש ייחודית וקלה להכנה 
המתכון המלא עם פירוט ותמונות לכל שלב ושלב נמצא כאן.
תבנית קפיץ בקוטר בין 25 ל-27 ס"מ
שילוב של מספר מתכונים בינהם של מרתה סטיוארט עם שינויים שלי
 
מרכיבים לעוגה:
230 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח חיטה לבן מסונן/מנופה (כ-260 גרם)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
כפית וחצי תמצית וניל איכותית
3/4 כוס סוכר לבן (כ-170 גרם)
חצי כוס דבש (כ-190 גרם)
 
מרכיבים לזיגוג הדבש וקינמון:
230 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
2 כוסות וחצי אבקת סוכר (כ-320 גרם)
2 כפות דבש
רבע כפית קינמון טחון
 
 
מכינים את העוגה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס. משמנים עם חמאה או שמן צמחי תבנית אפייה קפיצית בקוטר 25 ס"מ ומפזרים ככף קמח ומזיזים את התבנית בתנועות מעגליות כדי לפזר את הקמח בכל רחבי התבנית (גם בבסיס וגם בצדדים), הופכים את התבנית וטופחים פעם או פעמיים כדי להוציא את שאריות הקמח. שמים בצד.
  2. בקערה בינונית מערבבים הקמח המנופה, מלח ואגוז מוסקט טחון ושמים בצד. בקערה קטנה מערבבים את הביצים ותמצית הוניל.
  3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים על מהירות בינונית את החמאה עד שהיא נהפכת למין קרם קל, בין דקה ל-3 דקות. מוסיפים בזמן שהמיקסר עובד סוכר ודבש. ומערבבים עוד פעם בין דקה ל-3 דקות עד שהתערובת קרמית. מוספים לקערת המיקסר את תערובת הביצים כמה כפות בכל פעם ומוודאים שכל התערובת אחידה אחרי כל פעם. מדי פעם באמצעות מרית מעבירים בצידי הקערה כדי לוודא שכל התערובת אחידה ומעורבבת. מעלים למהירות גבוהה ומערבבים במשך 3 דקות עד 5 דקות עד שהתערובת נהיית בהירה וכבדה יחסית.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה ב-3 פעמים נפרדות ומוודאים שהקמח נטמע בתערובת לפני הוספת את הקמח הבא. מעבירים את התערובת לתבנית הקפיץ ומיישרים באמצעות מרית/סכין או מה שיש בבית לכדי שכבה ישרה.
  5. מעבירים את התבנית עם התערובת לתבנית אפייה ומכניסים למפלס האמצעי בתנור שחומם מראש. אופים 40-50 דקות בתנור (תלוי בקוטר התבנית) עד שהחלק החיצוני של העוגה מקבל גוון זהב-חום וקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דקות ואז מעבירים סכין בדפנות התבנית ומוציאים את העוגה לצינון מלא על רשת כשהחלק העליון פונה למעלה.
מכינים את הזיגוג דבש וקינמון:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית-גבוהה את החמאה, אבקת הסוכר, דבש וקינמון טחון במשך 5 דקות עד שהתערובת קרמית וחלקה.
  2. משתמשים מיד בזיגוג על עוגת הדבש המצוננת, מורחים באמצעות כף או בכל דרך יצירתית שחושבים לנכון ויוצרים שכבת זיגוג מעל העוגה. מגישים בטמפרטורת החדר ואפשר לשמור במקרר עד 3 ימים (זמן טוב שבו טעם העוגה טיפה משתבח).
 
בתיאבון וחג שמח 
- Je Suis Croissant
לצפיה ב-'הייכן ניתן לרכוש דג קורבינה?'
הייכן ניתן לרכוש דג קורבינה?
12/09/2017 | 16:21
3
54
לדעתי זה דג מעולה לחריימה. וזמן רב שאין בשווקים
בתודה
לצפיה ב-'יש חנויות שמוכרות רק דגים, באיזה איזור?'
יש חנויות שמוכרות רק דגים, באיזה איזור?
13/09/2017 | 09:04
12
לצפיה ב-'הייתי היום בשוק נתניה'
הייתי היום בשוק נתניה
13/09/2017 | 13:11
49
ואחד ממוכרי הדגים אמר שיש לו דג קורבנה אבל טרי לא קפוא. מסתבר שהור ניסה למכור לי מוסר .דג קורבינה מגיעה מדרום אמריקה קפוא
לצפיה ב-'קורבינה זה שם לועזי למעשה לדג המוסר'
קורבינה זה שם לועזי למעשה לדג המוסר
16/09/2017 | 11:54
23
אמנם בד"כ מתיחסים לזן מעט שונה מהמוסר המצוי בארץ. אבל זה אותה משפחה.
בהחלט דג מצוין לחריימה.
 
היו מייבאים פעם קורבינה קפוא באיכות טובה ביחס לקפואים, ללא תוספת מים וכד', היום כבר אין את זה.
כמוכן בעבר, היה ניתן למצוא דגים טריים מיבוא ביינות ביתן, ביניהם היה קורבינה בעלות סבירה מאד של 50 שח לקילו, זו תקופה ארוכה שלא רואה את זה עוד, חבל.
 
אז לשאלתך מוסר ים איכותי (לא זה של הבריכה, ניתן להבדיל ביניהם לפי הצבע, זה של הים בהיר וכסוף יותר לעומת הבריכות שהוא כהה, כמו כן הים גדולים יותר וארוכים יותר), הוא תחליף ראוי.
לצפיה ב-'החלטתי "למחזר" שאריות מהסופש.'
החלטתי "למחזר" שאריות מהסופש.
13/09/2017 | 09:14
4
234
אני מודה שאני לא מהממחזרים. נניח אבא שלי אם אתמול הוא הכין משהו והוא לא נגמר, אז למחרת המשהו הזה יהפוך למנה חדשה. אני פחות יצירתית. אם יש שאריות אנחנו בדר"כ אוכלים אותם יום-יומיים למחרת וזהו.

אולי אתם זוכרים שבסופש שיתפתי על ארוחה בה אירחנו והכנתי מרק אפונה שיצא טעים מאד, גם אם המרקם היה קצת מוזר לי, והבחור הכין פירה מצוין. גם קניתי בשישי זוקיני שהתכוונתי להכין ושכחתי מהם.
אז אתמול החלטתי לעשות להם שדרוג קל:
קניתי פרגיות. תיבלתי אותן ממש בעדינות בבהרט (בעיקר בשביל צבע), מלח, פלפל וטיפה שמן זית. וצליתי על מחבת ממש לוהטת.
את הפירה דיללתי וחיממתי עם קצת חלב.
את מרק האפונה שנשאר דיללתי גם בקצת חלב עד שנוצר מרקם דליל יותר של רוטב.
את הזוקיני הקפצתי במחבת עם מלח ופלפל.
וזה מה שיצא. האמת? יצא מהמם:

פרגית צלויה על מצע של זוקיני מוקפצים, פירה, ורוטב קרם-אפונה.

לצפיה ב-'אפרופו פירה. '
אפרופו פירה.
13/09/2017 | 09:20
127
אני מכין לפעמים, ורוצה שגם הנכדות שלי יאכלו. אני משדרג את המראה והמרקם לטובתן. 
 
לצפיה ב-'וואו! נראה מהמם סחתיין על היצירתיות'
וואו! נראה מהמם סחתיין על היצירתיות
13/09/2017 | 11:29
1
18
לצפיה ב-'תודה :)'
תודה :)
13/09/2017 | 13:48
9
לצפיה ב-'באמת נראה מצויין, יופי של אלתור'
באמת נראה מצויין, יופי של אלתור
13/09/2017 | 14:58
15
לצפיה ב-' מומחים חדשים מחכים לשאלות שלכם '
מומחים חדשים מחכים לשאלות שלכם
12/09/2017 | 12:55
7
 
מומחים ואנשי מקצוע חדשים מחכים לכם בפורומים הבאים 
 
 
בפורום משפט פלילי תוכלו לשאול הכל על התחום ולקבל תשובות מעו"ד מומחה

בפורום טיפול זוגי תוכלו להתייעץ ולשתף בבעיות בזוגיות או בבניית זוגיות
 
בפורום ריפוי ותזונה טבעית תוכלו לדעת איך לרפא את גופכם בעזרת תזונה ואורח חיים בריא

בפורום השקעות נדל"ן בקנדה תוכלו להתייעץ לגבי כל סוגי ההשקעות עם עו"ד ישראלי וקנדי

בפורום שמאות מקרקעין תוכלו לשאול על מיסוי נדל"ן, תכנון ובנייה, תביעות מקרקעין ועוד

בפורום נזקי גוף ותאונות דרכים תוכלו לקבל ייעוץ משפטי לגבי כל סוגי נזקי הגוף והתאונות

בפורום אוטיזם- גישה ביו רפואית תוכלו לדעת איך מפחיתים את התסמינים של אוטיזם לפי עקרונות הרפואה המשלימה

בפורום מכירות ופיתוח עסקי תוכלו לשאול על מכירות b2b, פיתוח עסקי, הגדלת רווחים ועוד

בפורום משפחות מורכבות תוכלו לשתף ולהתייעץ בהכל אם אתם נמצאים בפרק ב' מעט מורכב 
 
בפורום דרכון פורטוגלי ידברו אתכם על הוצאת דרכון ואזרחות פורטוגלית-אירופאית
 
 
גלישה נעימה
 
לצפיה ב-'מה אפשר לעשות עם לימונים ירוקים?'
מה אפשר לעשות עם לימונים ירוקים?
10/09/2017 | 07:37
10
203
יש לי מספר לימונים ירוקים אורגניים. הבעיה היא שהם קשים כמו אבן.
יש לי גם כמה לימונים צהובים לא אורגניים. גם קשים אבל פחות.

יש משהו שאפשר לעשות עם הלימונים הירוקים?
(משהו שהוא לא לימונים כבושים או לימונדה מרובת סוכר).
יש סיכוי שיצהיבו לפני שיירקבו?

לצפיה ב-'בבקשה לימונים'
בבקשה לימונים
10/09/2017 | 08:18
106
בוקר טוב.
הלימונים קשים כי עץ הלימון לא קיבל מים.
מלימון ירוק אפשר רק לסחוט למיץ והכנה משקה לימונה.
מהצהובים אפשר לכבוש .
לקחת לימון לחלק ל8 חלקים 
לקחת צנצנת עם סגירה .
מלח שולחן רוצי דק בצלוחית.
שחותכים את הלימון לחצי ושוב לחצי .בזהירות לוקחים חצי שחולק לחצי את השטח החתון טובלים במלח וזורקים לצנצנת עד שיש אפשרות סגירה מנחים את הצנצנות במקום מוצל .
יש המוסיפים לימון כבוש למאכלים שונים.במשך הזמן רואים בצנצנת ששוקעים.זה בסדר גמור.
בשנה הבאה תתן מים לפחות פעם בשבוע לעץ הצמא.
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'מצע לדגים אפויים: לקלף שלא יהיה מר,'
מצע לדגים אפויים: לקלף שלא יהיה מר,
10/09/2017 | 10:56
1
92
לפרוס ולשים חלק מתחת לדגים וחלק מעל.
לתבל ולאפות.
מתרככים באפיה . עוזרים להם אחרי האפיה להוציא את המיץ עם מזלג. מוסיף המון לרוטב, לטעמי.
לצפיה ב-'רעיון מצויין. אהבתי.'
רעיון מצויין. אהבתי.
10/09/2017 | 18:24
15
לצפיה ב-'ריכוך לימונים קשים ,'
ריכוך לימונים קשים ,
10/09/2017 | 11:39
3
91
לריכוך ,להניח את הלימון הקשה על השייש ,ובלחץ של היד עליו,לגלגל אותו מצד לצד -
במשך כחצי דקה,עד שמרגישים שיתרכך,ואז ,לאחר סחיטתו ייצא המון מיץ.
לצפיה ב-'בדרך כלל אני מקפיצה את הלימונים על השיש'
בדרך כלל אני מקפיצה את הלימונים על השיש
10/09/2017 | 18:27
2
57
אבל הירוקים כל כך קשים שנראה לי שהשיש יישבר לפני שהם ייתרככו
לצפיה ב-'מישהי המליצה לשים את הלימון הקשה בשקית ניילון ו,,'
מישהי המליצה לשים את הלימון הקשה בשקית ניילון ו,,
11/09/2017 | 08:38
67
 כשהלימון בתוך הניילון הקשור, להניחו על הריצפה ,לדרוך עליו ,ולגלגל מצד לצד  ,
על הריצפה,בכמה שניות הלימון מתרכך, ולאחר מכן כשסוחטים אותו, יוצא  הרבה מיץ .
 שווה לנסות.
לצפיה ב-'אולי תרצי לחרוץ את הלימונים, ולכבוש .'
אולי תרצי לחרוץ את הלימונים, ולכבוש .
13/09/2017 | 21:52
15
לצפיה ב-'אני עושה כך'
אני עושה כך
11/09/2017 | 14:05
2
75
חותך את הלימון לחצי עושה חתך נוסף לאורך החלק החתוך וסוחט במסחטה .לוקח את שקית הנילון המתאימה להקפאת קוביות קרח ומזליף את המיץ לשקית ומקפיא. בכל פעם שאני צריך מיץ לימון מפשיר ומשתמש בכמות הרצויה
לצפיה ב-'בטוח לשים לימון בשקיות קרח?'
בטוח לשים לימון בשקיות קרח?
11/09/2017 | 18:19
1
47
אני גדלתי על אזהרה חמורה שלא לשים לימון בכלי פלסטיק.
מאז אני חוששת לשים לימון בכל כלי שאינו זכוכית.
לצפיה ב-'אני מקפיאה מיץ לימון בשקיות'
אני מקפיאה מיץ לימון בשקיות
11/09/2017 | 21:17
51
קרח ולא ידוע לי על חשש כל שהוא.
נוח מאוד להוציא "קוביה" אחת או יותר בלחיצה על השקית.
לצפיה ב-'ג'חנון'
ג'חנון
10/09/2017 | 12:31
2
98
אני כבר מכין כבר כמה פעמים ג'חנון ללא הצלחה הבצק מאוד דביק ומרבה להיקרע. מבקש לקבל מתכון שמצליח תודה רבה
לצפיה ב-'את הבצק הדביק יש להניח שעתיים על השייש כשהוא מוברש בשמן.'
את הבצק הדביק יש להניח שעתיים על השייש כשהוא מוברש בשמן.
11/09/2017 | 08:53
61
אחרת לא ניתן לעבוד איתו.
 
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
11/09/2017 | 13:27
63
קילו קמח
5 כפות סוכר
כפית גדושה מלח
כשתיים ושלוש רבע מים
הכל למיקסר להתחיל ללוש כאשר הבצק דביק מעט להוסיף קמח עד קבלת בצק גמיש
למרוח את הבצק בתוך קערת המיקסר בשמן לכסות במגבת לאחר כשעתיים להפעיל את המיקסר וללוש לעוד כ3 דקות ולכסות שוב.
לאחר עוד כשעתיים ללוש שוב להוציא מהקערה ולחלק לכדורים בגודל כפול מכדור פינג פונג לצפות כל כדור בשמן ולהשאיר על השיש לשעה
לקחת את הכדור וללשטח על השיש לפס ארוך של 30 ס"מ ולמשוך בזהירות את הבצק לצדדים עד קבלת משטח של כ30 על 30 למרוח מרגרינה רכה לקחת את צד ימין של המשטח ולקפל עד מרכז המשטח וכך גם עם צד שצאל ועכשיו לגלגל תוך מתיחהלהכין סיר ג'חנוןרצוי סיר שחור להניח בתחתית פיתה או פרוסות לחם ולסדר את גלילי הגחנון. אני נוהג להניח את נייר העטיפה של המרגרינה על הג'חנונים ואת הביצים על הנייר. לתנור בחום של כ120 מעלות אפשר גפ פחות תלוי בתנור.
ניתן למי שאוהב במקום סוכר להוסיף סילאן
נראה הרבה עבודה אבל כל זה מבוצע בין כל מטלות הבית שכך זה לא גוזל זמן

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

מיה מטבחים
מיה מטבחים
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ