לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4435044,350 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה הסוד לפלאפל מאוד פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים? '
מה הסוד לפלאפל מאוד פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים?
18/08/2018 | 22:37
5
120
שלום וברכה,
לפני שנתיים בערך הכנתי פלאפל בבית ממה שזכור לי הוא היה פריך ושחום מבחוץ ובפנים היה רך במעט ולא דחוס/כבד. 
לא שמרתי לצערי את המתכון. 
אשמח לקבל טיפים לשחזור הפלאפל כפי שתיארתי אותו.
המון תודה למגיבים 
לצפיה ב-'פלאפל...'
פלאפל...
23/08/2018 | 12:50
88
פתחתי שירשור חדש לעניין ... 
 
האם לא מוסיפים סודה לשתיה לתערובת לפני הטיגון..?...
האם אבקת האפיה היא במקום...?.. 
לצפיה ב-'אני מאד קרוב לחסימה גורפת של הרבה גולשים'
אני מאד קרוב לחסימה גורפת של הרבה גולשים
12/08/2018 | 12:43
2
231
מבקש מכולם להתאפס על עצמם ועל התגובות שלהם.


לצפיה ב-'למה?'
למה?
12/08/2018 | 13:30
1
183
כי אומרים את האמת? אולי לא שמת לב, אבל עד לא מזמן מיכאל לנג נעדר לכמה חודשים מהפרום, והכל היה שקט ורגוע. הוא חזר, והתחילו התסיסות והתגובות שלא נראות לך. 
מסקנה?
לצפיה ב-'מסקנה שאתם לא יודעים להגיב בלי לריב'
מסקנה שאתם לא יודעים להגיב בלי לריב
12/08/2018 | 18:12
192
וזה נאמר לכל הצדדים המעורבים.
 
 
 
לצפיה ב-'מתכון למרק טום יאם'
מתכון למרק טום יאם
11/08/2018 | 09:34
166
חומרי גלם:
חבילת למון גראס
שקית שרימפס קפואה 500 גר'
שקית דג, פילה בקלה (חצי מהתכולה)
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 זר סלרי חתוך דק, רק הגבעולים (ללא העלים)
1/2 צרור בצל ירוק, חתוך באלכסון באורך 3-4 ס"מ
חבילת נבטים
3-4 שיני שום קלופות וחתוכות בינוני
מיץ מ-2 לימונים
רוטב דגים - 3 כפות
רוטב סויה - 5 כפות
חצי צרור כוסברא קצוצה.
מלח ופלפל
פלפל חריף: צ'ילי אדום
אופן הכנה:
בסיר עם מים רותחים, מבלים כ-30 דקות את:
הלמון גראס, הסלרי, השום, רוטב דגים, סויה, מלח ופלפל שחור.
חותכים את הדג לחתיכות של ביס ומטגנים קלות בשמן.
מוסיפפים את הדג והשרימפס לנוזל,
יחד עם הפטריות, הבצל ומיץ הלימון ולבסוף גם הנבטים והכוסברא.
מביאים לרתיחה ומכבים.
את הצ'ילי החריף, חותכים לטבעות דקות ומוסיפים לפי הטעם בהגשה.
בתיאבון.
 
לצפיה ב-'מישהו הכין פה מרק טום יאם?'
מישהו הכין פה מרק טום יאם?
09/08/2018 | 07:53
9
173
אשמח למתכון.
אנא, לא מרק טום יאם עם חלב קוקוס! זה פטנט ישראלי שאינו תואם למקור.
קוריוז:
יש בחיפה בעיר מסעדה תאילנדית שמוכרת את המנה ב-92 ש"ח! 
יש בבודפשט מסעדה תאילנדית, שמכינה את הדבר הכי קרוב למקור, שאכלתי במערב. 
לצפיה ב-'מניח שהסיבה למחיר הוא שימוש בפירות ים?'
מניח שהסיבה למחיר הוא שימוש בפירות ים?
09/08/2018 | 13:55
1
42
לצפיה ב-'לא נראה לי'
לא נראה לי
09/08/2018 | 16:23
118
במסעדת פאט וינו מנת פסטה פרוטי לה מארה, שבה יש יותר פירות ים עולה רק 61 ש"ח (30 ש"ח פחות). במנה זו יש מולים (ללא הקונכיה, קלמרי ושרימפס ברוטב שמנת רוזה).
לעומת מסעדת צ'אנג בה:
טום יאם
 
92 ₪
 
 
 
מרק חריף וחמוץ מסורתי עם שרימפס, קלמארי, קוביות דג, עגבניות שרי, בצל לבן, סלרי, שמפיניון, צ'ילי, גלנגל, כפיר ליים, פיש סוס, לימון וכוסברה
 
לצפיה ב-'חלב קוקוס במרק טום יאם?!'
חלב קוקוס במרק טום יאם?!
09/08/2018 | 16:45
2
118
שיתבישו להם ! 
התאילנדים בעצמם שמים חלב קוקוס במרק (ממש בושה) יחד עם שבבי צילי יבש וקארי   
לצפיה ב-'טוב לדעת'
טוב לדעת
09/08/2018 | 18:40
1
114
Tom Kha Kung: Substitute coconut milk for half or all the water or stock.
אני ביקשתי TOM YUM (בלי! Kung).
צר לי שתופעות הלוואי של פטריות הזיה אינן הפיכות, או שמדובר בהבנת הנקרא? 
לצפיה ב-'לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה '
לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה
09/08/2018 | 19:14
92
אבל  Kung זה סוג של שרימפס 
בכל מקרה הסוג היחיד של טום יאנ שהוא סוג של צלול זה טום יאן מא סיי שהוא יחסית צלול (אבל גם לזה מוסיפים מעט חלב קוקוס להסמחה)
אבל מה אני מבין ..... 
 
אההה וכן עברתי קורס בישול אינטסיבי של שבועיים בתאילנד משם הידע שלי (ולא ממסעדה בבודפסט)
לצפיה ב-'לא להתרגש ייתר על המידה'
לא להתרגש ייתר על המידה
09/08/2018 | 18:12
3
103
לענות לך לגבי המסעדה בחיפה איני יכול להתייחס. למרק האלוהי שאתה אוכל בבודפשט ("הכי קרוב למקור") גם איני יכול, אבל עקרונית, לכל המרקים הפופולריים הללו מתכון בסיסי שעליו מולבשות ווריאציות מוואריציות שונות. הוספת חלב קוקוס בהחלט מקובלת ואם תחפש Tom Yam Kung תמצא מאות מתכונים.
לצפיה ב-'אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס'
אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס
09/08/2018 | 18:36
2
96
לחלב קוקוס יש מרקם ומתיקות שאין לה מקום לטעמי, במרק הזה. בכל המקרים שבהם אכלתי מרק טום יאם במסעדות תאילנדיות אוטנטיות, אכלתי מרק נפלא בלי חלב קוקוס. באותם מקרים (בארץ בלבד!) שבהן בתפריט מצויין שיש חלב קוקוס במרק, נמנעתי להזמין אותו.
לגבי המרק בבודפשט: https://www.thaietterem.hu/en/
היה טעים מאוד, אך סבלתי למחרת ב-00...
 
לצפיה ב-'זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...'
זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...
09/08/2018 | 21:06
1
108
...את דבריך לאמת אוניברסלית הנשענת על איזה חור בבודפסט. יש לי סוד עבורך אני שונא חלב קוקוס (להוציא קינוחים) אבל אני לא  מצהיר הצהרות מטופשות ובובסטיות ומנסה שלא להעליב גולשים.
ואת רשמיך מפטריות הזייה תוסיף למחברת המלאת שגיאות של מלון דן. אתה הרי נסמך כרגיל על יסודות איתנים כמו המחברת או החור ההוא בבודפסט, עיר ואם בתאילנד בכלל ובמטבח התאי בפרט!
לצפיה ב-'אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?'
אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?
10/08/2018 | 06:28
99
גם אם אתם חושבים שאתם יודעים יותר טוב ממנו ומתים להניס לו מתחת לחגורה?
 
אם הוא מפריע לכם פשוט אל תגיבו לו.
 
אחר כך סתם יש מריבות
לצפיה ב-'גרנדין ביתי - לא מספיק אדום!'
גרנדין ביתי - לא מספיק אדום!
08/08/2018 | 15:45
3
133
הכנתי גרנדין בצורה פשוטה: מיץ רימונים טבעי, מערבבים עם סוכר ומסמכים על ידי צמצום תוך כדי חימום על אש קטנה ובחישה. מתכון קלאסי.
בעיה היא שזה יצא אדום אמנם, אבל לא מצליח לצבוע את הקוקטייל לאדום והוא יוצא לי חום בהיר במקום. אני מנחש שהגרנדין שמשמש בבארים הוא סוג של זיוף שבו עשו סירופ סוכר עם צבע מאכל ואולי חומצת לימון.
אבל גם אני רוצה שיצא לי גם יפה.  מה עוד יכול לתת לי צבע חזק, חוץ מלקנות צבע מאכל ולהוסיף לגרנדין שלי?
לצפיה ב-'אולי שווה'
אולי שווה
08/08/2018 | 16:49
2
96
לסחוט לבד את הרימון ולסנן (כמיטב המסורת) ולא לסמוך על הטבעי שבמיץ
לצפיה ב-'לא סביר'
לא סביר
09/08/2018 | 18:33
1
55
את המיץ קניתי בחנות של כל מיני דברים סופר-טבעיים.
פשוט רימון טבעי כנראה לא מספיק אדום.
אני חושב אולי להוסיף קצת סירופ פטל שחור (מבושל מעט ומסונן). הצבע שלו הוא אדום הרבה יותר חזק.
לצפיה ב-'האם ניתן להקפיא סלטים מזרחיים ?'
האם ניתן להקפיא סלטים מזרחיים ?
07/08/2018 | 15:34
4
108
הגיעה לידי כמות גדולה של סלטים בעקבות ביטול של איזשהו אירוע (למשל מטבוחה, חציל פיקנטי, איקרא, סלט סלמון, חציל במיונז, כרוב אדום ועוד) ואין לי מקום במקרר. אפשר להכניס למקפיא ולהפשיר בבוא העת ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'מטבוחה אפשר להקפיא, את כל השאר לא נראה לי'
מטבוחה אפשר להקפיא, את כל השאר לא נראה לי
08/08/2018 | 08:33
1
82
מצד שני הפג תוקף שלהם די ארוך...
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
09/08/2018 | 12:55
36
               
לצפיה ב-'אפשר לשאול מה זה סלט סלמון? '
אפשר לשאול מה זה סלט סלמון?
08/08/2018 | 16:51
1
32
לצפיה ב-'אני חושבת שזה חתיכות של סלמון מעושן עם מיונז ובצל'
אני חושבת שזה חתיכות של סלמון מעושן עם מיונז ובצל
09/08/2018 | 12:54
59
            
לצפיה ב-'מחכים לכם בפורום תפוז ויראלי - כל מה שרץ ברשת ומעניין'
מחכים לכם בפורום תפוז ויראלי - כל מה שרץ ברשת ומעניין
09/08/2018 | 12:09
15
 
 אתם מוזמנים לשתף עם כולם את הסרטונים החמים, הפרובוקציות המדוברות והפוסטים הכי מבוקשים.
היכנסו עכשיו לפורום תפוז ויראלי ושתפו גם אתם
לצפיה ב-'הקפאה'
הקפאה
09/08/2018 | 07:50
1
84
למיטב הבנתי, הקפאה היא לא פטנט לשמירה אינסופית של מזון מבושל.
אחרי זמן מה, התבשיל מאבד את ריחו וטעמיו. 
מעבר לטעם, חלק מהמזון מאבד מערכיו התזונתיים. אילו מצויים בחומרי הגלם, שעברו בישול (רתיחה +) ואח"כ הקפאה ל-18C-. 
למשל, בשר קפוא למיטב הבנתי (עוף בעיקר) לא ראוי אחרי חודש.
לצפיה ב-'מה דעתכם? אפשר להקפיא פטה כבד?'
מה דעתכם? אפשר להקפיא פטה כבד?
08/08/2018 | 09:54
2
39
לצפיה ב-'פחות דעה, יותר עובדה...'
פחות דעה, יותר עובדה...
08/08/2018 | 10:57
1
122
אפשר בהחלט להקפיא! הטעם יהיה בסדר, המרקם שונה.
התוצאה לאחר הפשרה לא תהיה דומה למרקם של הטרי, המרקם יהפוך לפירורי.
לצפיה ב-''
08/08/2018 | 11:43
5
לצפיה ב-'רוטב עגבניות וגבינה מומסת'
רוטב עגבניות וגבינה מומסת
04/08/2018 | 19:03
7
194
היי,

אכלתי פעם בחו"ל במסעדה איטלקית מנה שבעיקרה היתה קערה עם רוטב עגבניות וגבינות מומסות... שפשוט מרימים עם מזלג

מישהו מכיר את המנה ומתכון עבורה?

תודות
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
05/08/2018 | 21:09
6
153

כמו תמיד, רוטב מפולצן שנולד ממאכל של עניים שהשתמשו בשאריות ויצרו משו טעים. הרוטב נקרא "רוטב ארבע הגבינות" ומורכב מ 4 גבינות ביחסים שווים, בד"כ מסקפונה, גונגונזולה (המקבילה האיטלקית לרוקפור), פרמזן וטלג'יו (TALEGGIO)  שהיא איך לומר, גבינה ריחנית מאוד...      
אני ניסיתי עם כל מיני תערובות של גבינות צהובות שהיו בבית. טעים אבל לא מדהים   
להמיס את הגבינות באיטיות רבה ולערבב. כשהגבינות מותכות והתערובת הומוגנית יש להוסיף תוך ערבול רסק או גרידת עגבניות קלופות. כמות  לפי הטעם. להשתמש כרוטב לכל סוגי הפסטה. אני הוספתי גם אורגנו ושום כתוש.
לא לצפות לגדולות ונצורות. 
לצפיה ב-'נדב, תודה רבה!'
נדב, תודה רבה!
05/08/2018 | 22:26
1
24
לצפיה ב-''
06/08/2018 | 10:26
11
לצפיה ב-'זה המון כולסטרול.'
זה המון כולסטרול.
09/08/2018 | 07:00
3
51
המון כולסטרול בדבר הזה 
לצפיה ב-'אבל כולסטרול זה טעים'
אבל כולסטרול זה טעים
09/08/2018 | 10:44
1
22
לצפיה ב-''
09/08/2018 | 13:55
6
לצפיה ב-'דווקא הכולסטרול מדאיג אותך'
דווקא הכולסטרול מדאיג אותך
09/08/2018 | 21:17
50
כמות השומן בכלל היא ה"מדאיגה" וכמו תמיד זה תלוי בכמות שאת אוכלת. ההבדל בין 100 גר' פרמזן שתוסיפי לפסטה או 100 גר' תערובת גבינות הוא זניח.
ולידיעתך ב 2018 כבר נהוג לחשוב שדיאטה עתירת כולסטרול לא ממש "מוסיפה כולסטרול". את הכולסטרול אנו מייצרים בעצמנו ומי שלגופו נטיית ייתר לייצירת כולסטרול - דיאטה לא תעזור לו אלא טיפול תרופתי. דיאטה ממולצת כטיפול נלווה למי שרמות הכולסטרול שלו הם 400 500 ו 600. כן יש מקרים כאלה...
לצפיה ב-'סלט חצילים רומני'
סלט חצילים רומני
05/08/2018 | 11:29
399
חומרי גלם:
2 חצילים בינוניים שלמים
3 פלפלים אדומים (גמבה) שלמים
חצי ראש שום
בצל בינוני
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מכניסים על מגש עם רדיד אלומיניום את החצילים והגמבות לתנור 203 מע'
עד שהגמבות מאבדות נפח ומתחילות להשחיר קלות, באמצע הופכים את הירקות.
מוציאים מהתנור:
את החציל מניחים להתקרר.
את הגמבות מכניסים לכערה ומכסים בנילון נדבק (מקל על הסרת הקליפה).
(אחרי שהתקרר מעט ואפשר לגעת ביד)
פותחים את החציל ל-2 ומסירים את הראש. מוציאים את התוכן למסננת.
מניחים את התוכן על קרש וקוצצים עם סכים שתי וערב עד שמתקבלת עיסה.
מעבירים לכערה.
נסירים את הקליפה והגרעינים מהגמבה, קוצצים דק, מעבירים לקערת החצילים.
מוסיפים חצי ראש שום קטוש, בצל חתוך דק דק, את המיץ ליומון, שמן זית (לפי הטעם) מלח ופלפל גם.
מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד בצבעים.
מניחים במקרר לצינון.
להגיש קר.
בתיאבון
 
לצפיה ב-'מיקסר או בלנדר? מה ההבדל ומה אני צריך לקנות?'
מיקסר או בלנדר? מה ההבדל ומה אני צריך לקנות?
03/08/2018 | 13:04
4
156
אני מנסה להבין מה ההבדל בין מיקסר לבין בלנדר מבחינת מה זה כל אחד מהם ומה כל אחד מהם עושה שהשני לא.
מה יותר שימושי בבית ולאיזה מטרות?
דוגמאות:
* נניח לרסק קרח, אבל לא לרמת אבקה אלא לרמת גרגרים גדולים: מה מתאים?
* מילקשייק עם פירות קשים (תפוח לדוגמה): מה מתאים?
לצפיה ב-'בשתי הדוגמאות התשובה היא בלנדר'
בשתי הדוגמאות התשובה היא בלנדר
03/08/2018 | 14:21
2
92
מיקסר הוא מכשיר גדול שמיועד ללישה/ערבול. הוא אינו כותש דברים
 
חפש בגוגל תמונות את שניהם - ייתכן וזה יעשה סדר בדברים
לצפיה ב-'כלומר מיקרס זה בשביל להכין בצק?'
כלומר מיקרס זה בשביל להכין בצק?
03/08/2018 | 15:11
1
76
למה עוד צריך משכיר גדול לערבול ובחישה? (סליחה אם אני נשמע מפגר)
להקציף ביצים, הכנת קרמים ועוגות גבינה: האם זה משימות בשביל מיקסר?
לצפיה ב-'אכן כן'
אכן כן
03/08/2018 | 16:27
80
מקסר משמש כדי ללוש בצקים, לערבב ולערבל ולצורך הקצפה.
 
לצורך טחינה וריסוק משתמשים בבלנדר.
לצפיה ב-'הכי שימושי מג'ימיקס.'
הכי שימושי מג'ימיקס.
04/08/2018 | 13:40
86
אבל ברצינות, כל אחד וצרכיו, אם אתה מבשל מאד מתחיל, מיקסר יד קטן ואולי בלנדר מוט, אם תקנה את הבלנדר מוט עם המיכל - כבר יש לך יופי של ציוד להתחלה.
כמה אתה מבשל, מה אתה מבשל - צריכה להיות השאלה הראשונה, ולמי,
בעיני עד היום מעבד מזון (פוד פרוססור) ומיקסר יד הם הכי יעילים.
אם אתה לא בראש של בישולים אלא של שייקים, בלנדר, תוודא שזה שאתה קונה חזק מספיק (וזה יתבטא במחירו) לריסוק קרח.
לצפיה ב-'אתם מכירים את המיקסר בתמונה?'
אתם מכירים את המיקסר בתמונה?
01/08/2018 | 13:54
4
246
זה חלק מהאופציות בעבודה למתנת חג.
אין לי מיקסר ותאמת אני לא בטוחה האם אני צריכה מיקסר.
האם המיקסר הזה ספציפית טוב?
כתבו שהוא עולה 1200 שח.
לצפיה ב-'לא מכיר אותו אישית, אבל זה דגם נפוץ (אם כי נראה לי ש....'
לא מכיר אותו אישית, אבל זה דגם נפוץ (אם כי נראה לי ש....
01/08/2018 | 17:15
1
115
דגם ישן.  הנוכחי נמכר בטענה של הספק 1500W וככל שאני מצליח לראות בצילום רשום 800W).  מחיר הדגם החזק (?) יותר - 908/918 ש'ח (צבע).
 
 
אם את לא צריכה מיקסר, אז קחי אותו רק אם אין מתנה טובה יותר
 
אם את צריכה מיקסר ויש מתנה טובה יותר, אז קחי אותה וקני את המיקסר הזה -
 
 
(שגם יתפוס פחות מקום וגם יעשה לפחות את אותה עבודה שזה יעשה).
לצפיה ב-'בסוף כנראה אקח את ה500 שח תלושים וזהו...'
בסוף כנראה אקח את ה500 שח תלושים וזהו...
01/08/2018 | 17:20
37
לצפיה ב-'מכיר ומשתמש בו כמה שנים טובות'
מכיר ומשתמש בו כמה שנים טובות
02/08/2018 | 00:37
107
 
מקסר חזק אבל מרעיש כמו מטוס בזמן הרצת מנועים לפני המראה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'מזיכרון, בדיוטי פרי ניתן להשיגו ב 200$'
מזיכרון, בדיוטי פרי ניתן להשיגו ב 200$
04/08/2018 | 00:24
74
נדמה לי שהוא מגיע עם אביזרים נוספים כמו מטחנת בשר ובלנדר. בלי נדר.
 
לצפיה ב-'<נא למחוק>'
<נא למחוק>
03/08/2018 | 21:03
107
...........
 
לצפיה ב-'היי, אשמח לשתף כמה דברים שהכנתי'
היי, אשמח לשתף כמה דברים שהכנתי
01/08/2018 | 10:23
15
220
מהשבועיים האחרונים (מילואים ועומס בעבודה ובכלל לא הספקתי להתחבר).
לצפיה ב-'ארוחת ערב מוצש'
ארוחת ערב מוצש
01/08/2018 | 10:24
1
337
חזה סלמון שהושרה כ20 דקות בשמן זית, חמאה ומלח פלפל ליד אספרגוס ופטריות טריות עם פרוסות תפוחי אדמה.
הכל על מחבת פסים לוהט לכ 9-10 דקות (את האספרגוס התחלתי קצת לפני.
לצפיה ב-'סלמון'
סלמון
01/08/2018 | 11:49
232
הערה: סלמון זה דג, לא עוף. לכן מדובר בפילה סלמון ולא חזה.
 
מתכון שלי: לערבב מרינדה מ:-
2 כפות חרדל דיג'ון
3 כפות רוטב סויה (יפני או אמריקאי)
4 כפות שמן זית
לערבב היטב עג שהנוזל הופך לאחיד.
למרוח עם כף על החלק בלי העור בנדיבות ולהשאיר לפחות שעה.
טיגון:
במעט שמן זית במחבת, לחמם לחום בינוני, ולהניח את הדג עם הצד בלי העור למטה. אחרי שהצבע משתנה בערך עד החצי, או שהצד משחים קלות, להפוך, ולטגן את הצד של העור.
לטגן מיץ מ-2-3 לימונים, וחבילת חמאה (100 גר') לצמצם קצת אחרי שהחמאה מותכת, ולהשקות בנדיבות את רצועות הדג.
 
יוצא מעדן
לצפיה ב-'קציצות ברוטב'
קציצות ברוטב
01/08/2018 | 10:39
270
מבחינת מתכון זה די אלתור.
חצי קג בשר טחון עם 2 קישואים מגורדים
כמעט קילו חזה עוף חתוך קצוץ מעורבב עם בטטה מגורדת
 
כמובן שלכל תערובות הוספתי תבלינים שונים והשארתי במקרר ללילה (לא חייב)
 
מבחינת רוטב די אילתרתי אבל הכנתי סוג של רוטב עגבניות. גירדתי עגבניות ושום והשארתי על סיר רחב יחד עם שמן זית, הוספתי רסק , תבלינים ומים חמים, לאחר שרתח והיה מוכן הוספתי קוביות גזר ותפוח אדמה וסגרתי את המכסה .
הכנתי כדורים מהתערובות והוספתי לסיר עם הרוטב, בלי לערבב כיסיתי את הסיר ולאחר 10 דקות כשהקציצות קצת התייצבו , ערבבתי וכיסיתי ברוטב.
בישלתי עוד כ30-40 דקות במכסה סגור.
 
ריח משגע, טעים מאוד ויצא לי כלכך הרבה שיכולתי גם לפנק את ההורים שלי וסבא שלי בקופסת אוכל חמה .
 
לצפיה ב-'לחם זיתים ללא לישה'
לחם זיתים ללא לישה
01/08/2018 | 10:48
2
285
לא יצא מושלם אבל יצא טעים.
שילבתי קמח שיפון מלא וקמח כוסמין (ללא קמח לבן מלבד כשעבדתי עם הבצק)
השתמשתי עם מתכון מהקישור הזה
 
לצפיה ב-' בזכותך הגעתי לבלוג הנפלא'
בזכותך הגעתי לבלוג הנפלא
01/08/2018 | 18:15
1
162
ומצאתי לא מעט מתכונים שנראים לי בהחלט מתאימים לאופי ולטעם שלי.
וכמובן מחמיאה לך על כל מה שהכנת.
רעיה
לצפיה ב-'זה כיף למצוא בלוגים כאלו'
זה כיף למצוא בלוגים כאלו
02/08/2018 | 06:46
87
לאחרונה יוצא לי לעשות הרבה מילואים בנוסף יש עומס בעבודה ובכלל בחיים, אז אני לא תמיד יכולה לאפות או להכין דברים שלוקחים הרבה זמן , זה נחמד שיש אופציות לדברים יחסית קלילים ומהירים שלא נופלים בטעם.
 
מחכה לראות מה תכיני משם
לצפיה ב-'ערב פיצות'
ערב פיצות
01/08/2018 | 11:13
226
ביום שני האחרון התחשק לי להכין פיצות, בכלל מאז שהתחלתי להכין לבד אני כבר לא נהנית מפיצות קנויות ומעדיפה את הבייתיות, אבל אני עצלנית ולא תמיד בא לי להכין.
הפעם החשק גבר על העצלנות.
ראשון בערב הכנתי בצק לפי המתכון וההסבר בקישור:  https://ambra100.blogspot.com/2017/09/pizza.html?m...
ביום שני בערב כשעה לפני הכנת הפיצות הוצאתי את הבצק מהמקרר והדלקתי תנור.
הכנתי רוטב: 3 שיני שום מגורדות וקצת על המחבת עם שמן זית, הוספתי 4 עגבניות בשלות מגורדות וקופסה קטנה של רסק עגבניות, כמובן מלח פלפל ואורגנו (טרי ויבש).
מבחינת תוספות :
פיצה 1 – חצי זיתים (מהמעדניה לא מקופסת שימורים) וחצי טונה
פיצה 2 – חצי פיטריות טריות וחצי בטטה . את הפיטריות והבטטה השרתי כ10-15 דקות בשמן זית עם אורגנו יבש ומלח גס לפני ששמתי על הפיצה.
פיצה 3- בצל סגול (שמתי לפני אפיה ראשונה, הסבר בהמשך) וגבינת עיזים.
 
מבחינת הכנה של הפיצה – פתחתי את הבצק על קצת קמח תירס, יצרתי את הצורה והעובי שאני רוצה, שמתי קצת עגבניות והכנסתי לתנור שחומם מראש על 250 מעלות, את הפיצה שמתי על תבנית של תנור שהנחתי בתחתית התנור בתחילת החימום, לאחר 6-7 דקות הוצאתי את הפיצה ושמתי גבינה , שילבתי גבינת מוצרלה וגאודה מעושנת ומעל התוספות, הברשתי בקצת שמן זית את הקצוות של הבצק ואז הכנסתי לעוד 6-7 דקות לתנור על רשת באמצע/למעלה של התנור.
בפיצה עם הבצל וגבינת עיזים, את הבצל שמתי מעל הרוטב לפני האפייה הראשונה, ככה הוא יוצא יותר מבושל וטוב בעיני.
 
יצא מעולה, בצק דק אבל לא מידי, קראנצי, טעים (לשם שינוי גם לא היה חסר לי מלח).
 
 
לצפיה ב-'הכל נראה יפה מאד '
הכל נראה יפה מאד
01/08/2018 | 12:24
26
לצפיה ב-'איזה יופי, תודה על השיתוף'
איזה יופי, תודה על השיתוף
01/08/2018 | 19:59
18
לצפיה ב-'נפלא. תודה רבה על השיתוף. איזה כיף'
נפלא. תודה רבה על השיתוף. איזה כיף
01/08/2018 | 21:32
1
23
לצפיה ב-'תודה '
תודה
02/08/2018 | 06:47
45
ואפילו זכרתי להעלות מתכונים
לצפיה ב-'הכל נראה מעולה'
הכל נראה מעולה
02/08/2018 | 00:33
3
71
סחתיין
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
02/08/2018 | 06:53
2
52
אני לא מרבה להעלות פה, גם כי אני לא מספיקה/שוכחת וגם סתם כי לא תמיד אני מכינה דברים מעניינים וטובים כמו שאתם פה מעלים.
פעם ב.. כיף להעלות ולהשוויץ קצת , לקבל טיפים, רעיונות.
 
אחלה יום
לצפיה ב-'קבלי שאפו נוסף. לא רק נראה יפה, מריח לי גם טעים מאוד.'
קבלי שאפו נוסף. לא רק נראה יפה, מריח לי גם טעים מאוד.
04/08/2018 | 00:21
1
24
לצפיה ב-''
08/08/2018 | 14:10
6

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ