לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4444544,445 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'למי שעדיין זוכר עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי"'
למי שעדיין זוכר עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי"
09/01/2019 | 18:22
6
184
גם למי שנולד אחרי ולא זוכר וודאי לא מתגעגע הן נחמדות בזכות עצמן. הצעירות החמודות במשפחתי נשנשו אותן בהנאה בטבילה ברוטב שוקולד חמים.
עוגיות קטנות קשות ועגולות שהיו ארוזיות ב"שרוול" צלופן ונעלמו מהמדפים בתחילת שנות ה 80 של המאה ה 20.
בחיפושים אחרי מתכון הונגרי שמצאתי פעם למשהו שנקרא בהונגרית "עלמות הלילה" הגעתי למתכונים של עוגיות שנקראות בגרמנית או/ו צרפתית, סתם עוגיות אניס אלזסיות.
לטעמי הכי קרוב ל"לחם רוסי" שלא היה באמת לחם וכנראה גם לא רוסי...
הכנתי אותן עם וניל וללא אניס, אבל מי שמעוניין יכול להוסיף כפית קטנה של זרעי אניס טחונים במקום הווניל. הן חמודות מאוד. מזכירות בצורתן מקרונים אבל מרקמן שונה לגמרי. קלות להכנה אבל דורשות סבלנות כי הן צריכות לנוח לילה או לפחות 5 שעות לאחר זילופן על התבנית, לפני אפייתן.
עלמות הלילה
2 ביצים בטמפ' החדר.
150 גר' אבקת סוכר
70 גר' קמח תופח
70 גר' קמח רגיל
או 140 גר' קמח רגיל וכפית שטוחה אבקת אפיה.
2 כפות סוכר וניל (תוצרת בית במקרה שלי או כפית זרעי אניס טחונים)
ההכנה:
להקציף ביצים, אבקת סוכר וסוכר וניל במיקסר עם מקצף בלון כ 10 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה מאוד ותפוחה. להוסיף קמחים ולהקציף עד שהקמח נבלע בתערובת.
לרפד 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה (הפעם ללא שימון)
להעביר את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק בקוטר 5 מ"מ. לזלף עיגולים בקוטר 2 ס" מ על נייר האפיה במרחקים של 3 ס"מ זה מזה. להטיח מעט ולטלטל את התבניות על משטח העבודה לשחרור בועות אוויר כלואות ולהניח אותן לייבוש מינימום 5 שעות עד לילה.
לחמם תנור ל 150 מ" צ ולאפות כ 10 דקות עד שפני העוגיות מזהיבות. העוגיות מזכירות בצורתן מקרונים. חלקות ומעוגלות מלמעלה ועם "רגליים" מלמטה.
לצנן היטב. להעביר ולשמור בקופסה סגורה.
לצפיה ב-' ויש גם את גירסת הקקאו רק עם חלבונים '
ויש גם את גירסת הקקאו רק עם חלבונים
09/01/2019 | 18:31
5
43
לצפיה ב-'תודה אבי, מעניין. יש קישור שתוכל לשלוח?'
תודה אבי, מעניין. יש קישור שתוכל לשלוח?
09/01/2019 | 18:53
4
28
לצפיה ב-'וואו זה היה מזמן, צריך להיות לי באיזה מקום...'
וואו זה היה מזמן, צריך להיות לי באיזה מקום...
09/01/2019 | 19:26
3
68
אם אמצא אשלח לך.
לצפיה ב-'תודה. אמתין בסבלנות '
תודה. אמתין בסבלנות
10/01/2019 | 07:58
2
23
לצפיה ב-'שלחתי לך אתמול.'
שלחתי לך אתמול.
10/01/2019 | 09:51
1
30
לצפיה ב-'אופס, לא שמתי לב. תודה, אנסה ואדווח בהקדם.'
אופס, לא שמתי לב. תודה, אנסה ואדווח בהקדם.
10/01/2019 | 20:43
22
לצפיה ב-'קראמבל עגבניות של אהרוני'
קראמבל עגבניות של אהרוני
07/01/2019 | 21:27
178
קראתי באתר מוטקה - את המתכון , מצא חן בעיניי והכנתי בשבת.
יצא מעולה, טעים מאוד ופשוט להכנה.
מעתיקה את המתכון ושמה גם קישור. התמונה - לפני האפיה.

קראמבל עגבניות של השף אהרוני

1/3 כוס שמן זית
3 עלי מרווה קרועים
3 שיני שום פרוסות
12 עגבניות תמר או אחרות קלופות וחתוכות לרבעים
1/2 כוס זיתי קלאמטה מגולענים
בצל אדום פרוס
1/2 כוס צנובר קלוי
כמה עלי בזיליקום 20 השף ממליץ

לפירורים

100 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
כף טימין
פלפל שחור ומלח
לערבב במעבד מזון לפירורים
להוציא ולערבב עם 100 גרם פרמזן

ההכנה
מחממים את השמן ומוסיפים את עלי המרווה והשום החתוך.
מוסיפים בצל קצוץ מלח פלפל ומערבבים דקה.
מוסיפים את העגבניות מחתוכות ואת הצנובר, הזיתים ועלי הבזיליקום מערבבים מפעם לפעם במשך 3 דקות .
להעביר לכלי חסין חום
לפזר את הפירורים בשכבה אחידה.
להכניס לתנור חם 180 מעלות עד שמשחים
להגיש עם סלט עלים ירוק.

https://www.motke.co.il/index.php?idr=440&v=706&pi...

רעיה
לצפיה ב-'מצורף קובץ למתכון עוף ממולא'
מצורף קובץ למתכון עוף ממולא
07/01/2019 | 11:14
1
179
אם מישהי יכולה לשאול אמא או סבתא לגבי התבלינים אשמח
לצפיה ב-'אתה צריך לחפש סבתא או אמא מרוקאית.'
אתה צריך לחפש סבתא או אמא מרוקאית.
07/01/2019 | 13:23
89
לצפיה ב-'כרוב ממולא'
כרוב ממולא
07/01/2019 | 10:00
119
חומרי גלם:
1.5 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
2 ראשי כרוב גדולים
קופסת שימורים של כרוב כבוש
קופסת רסק עגבניות גדולה (טל)
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות MUTTI 
ראש שום
200 גר' ביקון
חבילת נקניק קבנוס (רצוי של מזרע)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה 
1/2 כוס יין אדום יבש.
 
אופן הכנה:
הכנת רגו בשר למילוי: (אני לא משתמש באורז בגלל כמות הפחמימות).
לטגן במעט שמן בצל קצוץ דק עד לריכוך, עם מחל על אש קטנה.
להוסיף את הבשר הטחון ולפרק כל הזמן למנוע גושים, עד שהבשר מחליף את צבעו.
להוסיף את הרסק וחבילה אחת של עגבניות מרוסקות וקצת מים.
לבחוש עד שהבשר מקבל צבע אדום אחיד מהעגבניות.
להוסיף ראש של שיני שום כתושות.
להוסיף פפריקה אדומה (2-3 כפות) ופלפל שחור.
אחרי כחצי שעה בישול עדין, להוסיף את היין.
להמשיך לבשל.
כרוב:
להרתיח ראשי כרוב אחרי שהליבה הוצאה (קונוס) במי מלח כ-25 דקות.
להוציא להתקרר על צלחת.
לקלף בעדינות את העלים החיצוניים (גדולים)
את הליבות (גודל אשכולית) לקצוץ לשיפונד.
הכנת התבשיל:
לטגן בצל קצוץ במעט שמן.
להוסיף את ליבות הכרוב הקצוץ.
לתבל בפפריקה מתוקה ופלפל שחור.
להוסיף את הכרוב הכבוש עם המיץ.
לטגן את הביקון והקבנוס במעט שמן עד להשחמה יפה.
להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות של מוטי ולפזר על כל שטח הסיר.
להוסיף מעט מהמים שבו הכרוב הורתח.
להוסיף את הביקון והקבנוס המוגנים ולפזר על כל שטח הסיר.
לגלגל כרוב עם 2 כפות מהרגו ולהניח מעל לחומרי הגלם בסיר.
יוצא משהו כמו 2 שכבות + של כרוב מגולגל.
מהעלים שלא גולגלו (קרועים וכו'), לקצוץ שיפונד ולהניח מעל.
לוודא שיש נוזל שמכסה את הכרוב עד כדי חצי הגובה של השכבה העליונה.
להביא לרתיחה ולסגור את המכסה.
לבשל כשעה וחצי עד שעתיים.
 
בתיאבון.
 
 
לצפיה ב-'האם מישהי מכירה שמות תבלינים במרוקאית?'
האם מישהי מכירה שמות תבלינים במרוקאית?
06/01/2019 | 08:49
1
133
האם מישהי מכירה שמות תבלינים במרוקאית?
שקינגבר
זיקבבה
חילגאן
גוזה סחרוויה
 
לצפיה ב-'עם ייתר המתכון אתה מסתדר?'
עם ייתר המתכון אתה מסתדר?
07/01/2019 | 09:44
31
לצפיה ב-'אפשר מתכון לרוטב טריאקי'
אפשר מתכון לרוטב טריאקי
04/01/2019 | 17:26
2
57
תודה
לצפיה ב-'טריאקי בייתי'
טריאקי בייתי
06/01/2019 | 08:22
93

מתכון לטריאקי בייתי
פעם אחת תכינו יותר לא תתקרבו לזה המסחרי..


חומרים 
(לצנצנת של 150 מ"ל):

חצי כוס (120מ"ל) 
סויה יפנית איכותית (יאמאסה)
חצי כוס (120 מ"ל) מירין כדאי לבחור בכזה מתוצרת יפן
4 כפות (60 גרם) סוכר לבן
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומרתיחים על להבה נמוכה, 
מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות. 
בזמן הבישול מערבבים מידי פעם ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מקררים.
מתכון של רונית לניאדו תירוש
 
לצפיה ב-'תבלינים במרוקאית'
תבלינים במרוקאית
06/01/2019 | 08:39
70
האם משהו יודע מרוקאית ומכיר את שמות התבלינים בעברית?
שקינג'בר
זיקבבה
חילג'אן
גוזה סחרוויה
אשמח אם תבדקו 
 
לצפיה ב-'איך לשמור חזה עוף לשימוש עתידי?'
איך לשמור חזה עוף לשימוש עתידי?
02/01/2019 | 21:59
2
98
שלום, אני רוצה לרדת במשקל ולכן החלטתי להתחיל לאכול יותר חזה עוף. איך אפשר לשמור את החזות מתובלים ולהכין במיידי מהרגע להרגע?
אני בדרכ' מכינה מראש (ע"י טוסטר לחיץ/טיגון) אבל אז כשמחממים שוב זה יוצא יבש.  ואם אני שומרת את החזה עוף חי במקרר, אז זה עלול להתקלקל.
מה אפשר לעשות?
אשמח לרעיונות !!! תודה רבה

לצפיה ב-'בדיוק לשם כך הומצא המקפיא'
בדיוק לשם כך הומצא המקפיא
03/01/2019 | 11:18
32
לצפיה ב-'.'
.
03/01/2019 | 15:31
59
יש לך כל מיני תבלינים קפואים שאת יכולה להכין תוך דקה ואז זה יכול לגוון לך את הטעמים
לצפיה ב-'ה"שריטה" הקולינרית החדשה שלי'
ה"שריטה" הקולינרית החדשה שלי
29/12/2018 | 10:50
6
234
אם זה קולינרי בכלל.
אגב, אהבתי את המונח שהשתמש  בו חיים כהן בתוכנית MKR "אינטיליגנציה קולינרית" ואיך שהילדודעס, עדן ועומר, השתמשו בו כבדרך אגב, כלומר הטמיעו אותו עמוק בתודעה שלהם.
על כל פנים -
איטריות ביצים רחבות, מבושלות לפי הוראות היצרן. עם סיום הבישול שפיכת 95% ממי הבישול. לתוך הסיר בו האיטריות להוסיף קופסת רסק עגבניות, כף או שתיים קטשופ, מלח, פלפל, מעט [ קומץ] מוסקט וצ'ילי גרוס ויבש. בלי שמן, אגב.
לערבב כמה דקות, ואז לטרוף
ואגב פלפל שחור, גרוס ◄ בעקבות המלצה אי שם להכין לעצמי את תערובת התבלינים הסודית שלי, ואחרי תכנית בה הראו את נפלאות המוסקט החלטתי לטחון גרגרי פלפל [ ארבע העונות הם נקראים ארבעת צבעי גרגרי הפלפל] עם חתיכת אגוז מוסקט. מאז אין תבשיל אצלי , כולל סלט, אם אני מתבלו בקצת פלפל שחור ללא מוסקט.
לצפיה ב-'השריטה ניחא, אבל מה לאיטריות ביצים וסוכרת?'
השריטה ניחא, אבל מה לאיטריות ביצים וסוכרת?
29/12/2018 | 19:45
5
116
אגוז מוסקט הוא תבלין מצוין במנות מסוימות ובעדינות,
במינון גבוה  הוא יכול להרוס מנה וגם להזיק לבריאות..
לצפיה ב-'רק במינון קטן, רבע אגוז בקושי בתוך כעשרה גרם של פלפל גרוס.'
רק במינון קטן, רבע אגוז בקושי בתוך כעשרה גרם של פלפל גרוס.
29/12/2018 | 20:13
2
30
לצפיה ב-' ונסה...'
ונסה...
29/12/2018 | 20:15
1
104
גם את המשייה (Mace) שזאת הקליפה של האגוז או שילוב
של שניהם.
לצפיה ב-' אגב המסעדה בעלת אותו שם נהדרת '
אגב המסעדה בעלת אותו שם נהדרת
29/12/2018 | 21:19
34
לצפיה ב-'לא יודע, סתם נדלקתי על זה'
לא יודע, סתם נדלקתי על זה
29/12/2018 | 21:19
1
90
ועד שלא אמצה את זה עד תום, לא אפסיק
לצפיה ב-''
29/12/2018 | 21:35
5
לצפיה ב-'עוגת שקדים דלת פחמימות'
עוגת שקדים דלת פחמימות
27/12/2018 | 09:39
3
240
עוגת שקדים דלת פחמימות
 
12 מנות

180 גר' שקדים מולבנים טחונים
36 גר' סוכרלוז גרגרים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית שקדים
100 גר' שמן
4 ביצים L
60 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
 
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. תבנית לחם 23X13  או תבנית 22 משומנות ומקומחות.
  2. מערבבים את כל החומרים  במעבד מזון או במיקר עם וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות עד להשחמה קלה ובדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  4. מצננים 10 דקות בתבנית על רשת ומוציאים לצינון מלא על רשת.

ערך תזוניתי למנה:
196 קלוריות, 8 גר' פחמימות, 16 גר' שומן, 6 גר' חלבון.
לצפיה ב-'אני רק שאלה'
אני רק שאלה
27/12/2018 | 12:53
2
137
יש לך טריק לאיך מסתפקים ב"מנה אחת" בלבד?
נ.ב.
אני מבין שאת השמן ניתן להמיר בחמאה?
לצפיה ב-' נכון זאת קצת בעיה מנה אחת...'
נכון זאת קצת בעיה מנה אחת...
27/12/2018 | 14:57
1
101
אם אין בעית סוכרת אפשר יותר.
אין בעיה להחליף בחמאה וזה עדיף בטעם למי שאין בעית כולסטרול וכו'.
לצפיה ב-'סכרת וכולסטרול'
סכרת וכולסטרול
29/12/2018 | 10:45
92
אני סובל משתי הצרות הללו, ואימנתי את עצמי להסתפק במראה עיניים, לפנטז בראש ולהסתפק במנה אחת.
כשהגוף מתחיל לסבול מהשפעות הסכרת , לפחות אני למדתי לאכול אחרת.
ואני לוקח תרופות, כמובן, וגם עושה פעילות גופנית, ואתה צודק, מנה ביום, ועדיף חמאה אם אפשר
לצפיה ב-'כרובית ועדשים בקארי'
כרובית ועדשים בקארי
25/12/2018 | 20:11
5
199
כרובית ועדשים בקארי
 
4 מנות
 
1 כוס עדשים ירוקות/חומות
1 עלה דפנה
2 כוסות מים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
1 כוס רוטב עגבניות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
 
  1. מניחים את העדשים בסיר עם עלה הדפנה, מכסים במים + 2 ס"מ ומחממים לרתיחה, מבשלים ברתיחה עד לריכוך כ-20 דקות תלוי בסוג וגיל העדשים.
  2. בסיר נוסף מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום, המלח, הכוסברה, הכורכום, הכמון והקינמון ומערבבים, מוסיפים 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית, רוטב העגבניות והג'ינג'ר ומערבבים, מבשלים עד לריכוך קל של הכרובית ומוסיפים את העדשים, מסלקים את עלה הדפנה.
  4. יוצקים לצלחות ומפזרים מעט אגוזי קשיו מעל.
 
ערך תזונתי למנה:
119 קלוריות, 2.8 גר' שומן, 19 גר' פחמימות, 6.1 גר' חלבון.
  
 
לצפיה ב-'תודה. נשמע נהדר, במיוחד '
תודה. נשמע נהדר, במיוחד
26/12/2018 | 08:58
66
כרובית ועדשים, מה עוד צריך הבן אדם לחורף הזה?
לצפיה ב-'ויתרתי על הקשיו - לא אוהב'
ויתרתי על הקשיו - לא אוהב
27/12/2018 | 15:38
1
65
יצא נ-ה-ד-ר וואווו
לצפיה ב-'שמח '
שמח
27/12/2018 | 18:37
12
לצפיה ב-'אם אני מחליפה התיבול בתערובת תיבול קארי מוכנה'
אם אני מחליפה התיבול בתערובת תיבול קארי מוכנה
30/12/2018 | 13:13
1
40
כמה צריך לשים?
לצפיה ב-'אין לי מושג, יש הרבה סוגים, צריך לנסות.'
אין לי מושג, יש הרבה סוגים, צריך לנסות.
30/12/2018 | 15:39
14
לצפיה ב-'מסבתי ע"ה מוכרת לי האיטרייה'
מסבתי ע"ה מוכרת לי האיטרייה
26/12/2018 | 19:42
13
167
המוכנה מקמח, מים, קצת מלח ושנזרקת למרק לקראת סוף בישול המרק.
עם זאת, זכרוני מתנגש עם האיטריה שאני מכין, שהיא קצת "קשה" יותר [ אל-דנטה לא רצוי ] מהאיטריה שסבתי הכינה.
היכן הטעות שלי, לדעתכם?
לצפיה ב-'זאת לא טעות, פשוט שני מוצרים שונים.'
זאת לא טעות, פשוט שני מוצרים שונים.
26/12/2018 | 19:52
12
49
לצפיה ב-'אבל גם היא השתמשה בקמח, מים ומלח?'
אבל גם היא השתמשה בקמח, מים ומלח?
26/12/2018 | 20:06
11
34
לצפיה ב-'נו באמת, יחס החומרים שונה, מרקם שונה...'
נו באמת, יחס החומרים שונה, מרקם שונה...
26/12/2018 | 20:10
10
29
לצפיה ב-' לא הבנתי כלום '
לא הבנתי כלום
26/12/2018 | 20:25
9
22
לצפיה ב-'הסבר...'
הסבר...
26/12/2018 | 20:37
8
92
אם יחס החומרים שונה ולו במקצת = מרקם שונה.
אם זמן הבישול שונה ולו במקצת = מרקם שונה.
היא כנראה ידעה מנסיונה בדיוק מה היא עושה ולכן התוצאה קבועה.
תכין בערך (כפי שציינתי מעלה) לא תקבל את אותו מוצר.
בישול זה מדע, לא תמיד מדויק אבל בד"כ כן.
לצפיה ב-'חן חן, אנסה עד שאגיע לאן שזכרוני יודע'
חן חן, אנסה עד שאגיע לאן שזכרוני יודע
26/12/2018 | 20:46
7
23
לצפיה ב-'הסבר להסבר או יותר נכון הצעה לפתרון'
הסבר להסבר או יותר נכון הצעה לפתרון
27/12/2018 | 12:49
6
83
 
 
כפי שצויין ע"י TCHM יש לנו בסה"כ 4 משתנים:
קמח (יחס בתערובת וכמובן סוג הקמח) בדוק שאתה משתמש בקמח רגיל כפי שסביר שסבתא שלך השתמשה ולא בקמח קשה.
מים
מלח
זמן בישול
כלומר תרגיל של 4 משוואות עם 4 נעלמים
 
תתחיל לשחק עם המשתנים. הניחוש שלי הוא שזמן הבישול הוא הכי דומיננטי והמלח הכי פחות אבל אולי אני טועה אז עם קצת משחק בין המשתנים אני משוכנע שתגיע לתוצאה.
לצפיה ב-'אתם שניכם אחת הסיבות שהפורום הזה מקסים כלכך'
אתם שניכם אחת הסיבות שהפורום הזה מקסים כלכך
27/12/2018 | 12:55
3
123
קבלו ממני מתנת יוטיוב - שני ענקים.
לצפיה ב-'גרמת לי להסמיק אבל ההשוואה לא כל כך נכונה'
גרמת לי להסמיק אבל ההשוואה לא כל כך נכונה
27/12/2018 | 13:11
1
103
 
אני בסה"כ חובב בישול בעוד שTCHM הוא מקצוען וככה גם יש להתייחס למה שהוא כותב.
 
אגב גם בין שני הענקים שהבאת אני חושב שדין מרטין לוקח בגדול/ טוב, לפחות אצלי.
לצפיה ב-'♥'
28/12/2018 | 05:12
3
לצפיה ב-''
27/12/2018 | 15:00
7
לצפיה ב-'צודק שייח, להתחיל עם... '
צודק שייח, להתחיל עם...
27/12/2018 | 15:18
1
69
... זמן בישול קצר יותר, כשהאיטריות צפות מגישים מיד
- נסה ערבוב קצר יותר
- להחליף 20% מהקמח בקורנפלור/קמח תפו"א
- להחליף חלק מהמים בחלמון.
- יחס נוזלים:קמח  120% (או יותר) נוזל למשקל הקמח במשקל.
 
 
לצפיה ב-''
27/12/2018 | 15:33
3
לצפיה ב-'פטריות אפויות בשום'
פטריות אפויות בשום
25/12/2018 | 20:08
2
161
פטריות אפויות בשום
 
12 מנות
 
1 קג' פטריות שמפניון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
2 כפות חומץ בלסמי טוב
1 כפית תימין יבש
3 שיני שום כתושות
 
  1. מחמממים את התנור ל-420 מעלות.
  2. מנקים את הפטריות אם יש צורך, אם הן גדולות חוצים או חותכים לרבעים. מפזרים את הפטריות על נייר אפיה בתבנית תנור.
  3. מזלפים מעל את שמן הזית, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לציפוי.
  4. אופים 15 דקות, מערבבים ואופים עוד 10 דקות או עד שהפטריות משחימות ופריכות.
  5. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל את החומץ, מפזרים מעל את הזיתים, התימין והשום ומערבבים.
  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
 
ערך תזונתי למנה:
76 קלוריות, 6 גר' שומן, 5 גר' פחמימות, 2 גר' חלבון.
 
לצפיה ב-'420 מעלות? אמיתי?'
420 מעלות? אמיתי?
27/12/2018 | 00:10
20
לצפיה ב-'צ"ל 220 מעלות'
צ"ל 220 מעלות
27/12/2018 | 06:56
22
לצפיה ב-'פרחי כרובית וגרגרי חומוס אפויים'
פרחי כרובית וגרגרי חומוס אפויים
25/12/2018 | 20:05
2
133
פרחי כרובית וגרגרי חומוס אפויים
 
6 מנות
 
500 גר' פרחי כרוכית
25 זיתים ירוקים/שחורים/קלמטה מגולענים ופרוסים
5 שיני שום קצוצים דק
450 גר' גרגרי חומוס מבושלים (גם מסוננים מקופסה)
4 כפות שמן זית
1/4 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
  1. לערבב את הכרובית, הזיתים, השום וגרגרי החומוס בקערה.
  2. לזלף מעל את השמן ולפזר את הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל ולערבב שוב לציפוי.
  3. להעביר לתבנית תנור קטנה ולשטח.
  4. לאפות כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, לערבב שוב במחצית זמן האפיה.
  5. להוציא, לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל ולהגיש.
 
ערך תזונתי למנה:
176 קלוריות, 17.6 גר' פחמימות, 4.2 גר' חלבון, 10 גר' שומן.
 
לצפיה ב-'הכנתי היום את הכרובית עם החומוס'
הכנתי היום את הכרובית עם החומוס
04/01/2019 | 17:57
1
48
ההגשה - מחר בצהרים.
לא נצמדתי לכמויות, בכללי נראה טוב.
התמונה - לפני האפיה בתנור.
שבת שלום!
רעיה
 
לצפיה ב-''
04/01/2019 | 21:31
2
לצפיה ב-'מישהו נתקל לאחרונה במארז פיתות דרוזיות דקות?'
מישהו נתקל לאחרונה במארז פיתות דרוזיות דקות?
24/12/2018 | 15:02
6
98
אני מחפש לקנות בתל-אביב או יפו.
 
אם מישהו במקרה ראה - אשמח לכיוון
לצפיה ב-'או לחילופין'
או לחילופין
25/12/2018 | 07:38
5
87
בשוקי אוכל שונים ישנה הגברת הדרוזית שמכינה על המקום, תקנה ממנה ערימה.
לצפיה ב-'חשבתי על זה, אבל אני לא יודע אם הפיתות שם יחזיקו'
חשבתי על זה, אבל אני לא יודע אם הפיתות שם יחזיקו
25/12/2018 | 08:38
74
טריות ליום-יומיים.
 
שווקי האוכל רק בחמישי-שישי ולפעמים מתחשק לי באמצע שבוע
לצפיה ב-'זה לא אותו בדיוק דבר'
זה לא אותו בדיוק דבר
25/12/2018 | 09:34
3
67
 
הפיתות שמכינים במקום יותר עבות מהפיתות שבחבילות שמוכנות בד"כ במאפיות ממוכנות.
לצפיה ב-'שיח, יודע להפנות אותי למקום שמוכר?'
שיח, יודע להפנות אותי למקום שמוכר?
25/12/2018 | 14:16
2
17
לצפיה ב-'כן, בכל יישוב דרוזי'
כן, בכל יישוב דרוזי
25/12/2018 | 14:32
1
61
 
במרכז אין לי שמץ אבל ייתכן שיש ביפו, פשוט שאל שם בעל מכולת או במאפיות.
לצפיה ב-'אין ביפו ולא היה מעולם ביפו, כפי שכתבת יש בנקודות...'
אין ביפו ולא היה מעולם ביפו, כפי שכתבת יש בנקודות...
25/12/2018 | 15:16
80
מכירת הפיתה + זעטר + שמן זית. הכי קרוב זה ביער בן שמן,
אם יש להם מספיק ימכרו גם כמה פיתות ללא מלית.
אם לא אז רק בדלית אל כרמל או עוספייה.
הפיתות נשמרות מצוין מספר ימים בשקית ניילון אטומה וניתן
לחמם מעט בתנור.
 
לצפיה ב-'הייכן ניתן לרכוש סובין אורז?'
הייכן ניתן לרכוש סובין אורז?
21/12/2018 | 13:49
3
34
לצפיה ב-'חנויות טבע לסוגיהן'
חנויות טבע לסוגיהן
25/12/2018 | 07:39
2
51
אם את מגבעתיים אז "השקדיה" ברחוב כצנלסון קרוב לצומת נגה [ מפגש עם ויצמן].
לצפיה ב-'אין סובין אורז בארץ, לא להשיב סתמית...'
אין סובין אורז בארץ, לא להשיב סתמית...
25/12/2018 | 15:10
1
74
יש רק שמן סובין אורז שהוא מוצר מצוין.
לצפיה ב-''
26/12/2018 | 09:00
3
לצפיה ב-'שאלה לגבי הכנת פיצה'
שאלה לגבי הכנת פיצה
21/12/2018 | 08:35
4
241
היי ח'ברה,
 
האם אפשר לבצע את כל שלבי הכנת הפיצה (כולל פיזור רוטב, גבינה) מלבד הכנסה לתנור ולשמור במקרר כמה שעות? או כמה ימים במקפיא?
 
אני בדר"כ מכין על המקום אבל כעת מדובר בחלק מארוחה יותר גדולה, וכל דבר שאפשר לבצע קודם עוזר לי מאוד.
 
תודות
לצפיה ב-'לא מומלץ'
לא מומלץ
21/12/2018 | 11:08
3
115
אם אתה רוצה לקצר תהליך אפשר לרדד את הבצק ולעשות לו חצי אפייה, ואז להקפיא את הבצק/בצקים בדיסקיות אחד על השני (מופרדים בניילון ואטומים היטב בניילון)
 
ההפשרה מאד קצרה כי הבצק דק.
 
אחרי שמופשר מורחים רוטב, גבינה ולתנור חם
לצפיה ב-'אכן לא הכי מומלץ אבל אפשרי'
אכן לא הכי מומלץ אבל אפשרי
21/12/2018 | 13:11
1
100
 
הבעייה העיקרית היא הרטבת הבצק על ידי הרוטב.
 
הפתרונות הם אכן אפייה מוקדמת של התחתית או הקפאה מוקדמת שלה ואח"כ רוטב וטופינג ושוב הקפאה.
 
אם הבעייה היא רק של כמה שעות הפתרון של יאיר הכי טוב.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
22/12/2018 | 18:53
11
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
22/12/2018 | 18:52
8
לצפיה ב-'פלפל ירוק ברכישה, שהפך לאדום יומיים אחרי, לפני הבישול!'
פלפל ירוק ברכישה, שהפך לאדום יומיים אחרי, לפני הבישול!
21/12/2018 | 12:05
18
136
רכשתי 4 פלפלים ירוקים למטרת בישול, ע"פ מתכון. יומיים אחרי (שישי בבוקר): שומו שמיים, הפלפלים הבשילו ונהיו אדומים! מקום הרכישה: יוחננוף בחוצות הפרץ.
 
לצפיה ב-'שאבין - עשית עכשיו "שיימינג" ליוחננוף?'
שאבין - עשית עכשיו "שיימינג" ליוחננוף?
25/12/2018 | 07:37
6
87
ואם היית קונה בשוק, או אצל הירקן השכונתי?
נראה לך שיוחננוף "רימו" אותך?
לטעמי הרחקת לכת.
לצפיה ב-'אתה צודק'
אתה צודק
27/12/2018 | 06:19
5
62
למרות שהמוצר נרכש ביוחננוף, מי שרימו אותי זה סופר פארם. זה ממש ברור.
מה לשמינג ולעובדות? 
ולא תבין. זו מגבלה מעבר לפלפל ירוק או אדום. גם הגישה שלך לא. שלילי וחמוץ.
לצפיה ב-'לעניות דעתי, וגם לאור המשך דבריך'
לעניות דעתי, וגם לאור המשך דבריך
27/12/2018 | 08:57
4
45
אתה נמצא על גבול של "הוצאת דיבה". לגבי "טיב טעם" לא יודע, לא נכנס כי אין לי יכלת לשאת את הריח בחנות.
לצפיה ב-'תגיד, אתה עו"ד?'
תגיד, אתה עו"ד?
28/12/2018 | 11:39
3
19
לצפיה ב-'קצת ביקורת לא הורגת'
קצת ביקורת לא הורגת
28/12/2018 | 18:02
2
34
ושימוש יתר בזכות השיימינג איננה מוסרית, וזה לא קשור לפה המלוכלך שלי, לטעמך
לצפיה ב-'שיתוף בעובדות כפי שהיו, 1:1, אינו שימינג'
שיתוף בעובדות כפי שהיו, 1:1, אינו שימינג
29/12/2018 | 07:50
1
27
עסק שבחר לעשות משעה, עשוי להשפיע על לקוחות רבים. חשיפת המעשה אינו שמינג.
לצפיה ב-'הנחת המוצא שלך, שזה נעשה בכוונת מכוון'
הנחת המוצא שלך, שזה נעשה בכוונת מכוון
29/12/2018 | 10:04
21
היא הטעות, ואחריה ציון שם בית העסק, זה השיימינג.
ואעידך זיל וגמור. אבל עליי שפכת קיתונות של שופעין מנשקטתי בלשון בוטה. הטקסט שלך לא פחות בוטה, ולטעמי הרבה יותר מסוכן מאיזו ביקורת שכתבתי על איזו תכנית טלוויזיה, וגם על זה ואידך זיל וגמור וקשוט עצמך אלף פעמים.
לצפיה ב-'קנית פלפל שלא הגיע לבשלות מכירה...'
קנית פלפל שלא הגיע לבשלות מכירה...
25/12/2018 | 15:08
10
84
כל פלפל מתחיל את דרכו כירוק כשהוא מבשיל הוא משנה
צבעו לאדום, צהוב, כתום, חום...
לא נורא 
לצפיה ב-'בוסר'
בוסר
27/12/2018 | 06:15
9
51
אכן רוב הפירות והירקות ירוקים בתרם הם מבשילים. חלקם נותר ירוק גם אחרי: אבוקדו, פלפל ירוק וכו'.
אין פלפל ירוק, לוקחים פלפל אחר (אדום לטובת העניין) ושמים בארגז של הפלפל הירוק. 
כן נורא! לפלפל ירוק יש טעם שונה מפלפל אדום. וכאשר בתבשיל צריך פלפל ירוק, יש לכך סיבה. 
מבחינת המשווק, בין אם מדובר בטעות תמימה (עובד לא מקצועי) או מכוון, מדובר בהונאת הצרכן. 
לצפיה ב-'אז בחרת לכעוס? יכולת להחזיר את הפלפלים.'
אז בחרת לכעוס? יכולת להחזיר את הפלפלים.
27/12/2018 | 07:01
8
19
לצפיה ב-'לא'
לא
27/12/2018 | 07:49
7
48
מאיפה הבאת את הרעיון הזה?
ראשית, חשוב שקוראי הפורום ידעוויהיו מודעים.
שנית, אם אקנה שם פלפל ירוק, אדע לבדוק אם זה אדום בוסר או ירוק אמיתי.
 
כנ"ל עליתי על תרמית בטיב טעם (ק. חיים). קונים בשר (בקר) במחיר הנקוב עליו באטליז ובקופה זה מחיר אחר, תמיד גבוהה בהרבה! בחזרה לאטליז, הקצב מספר סיפור שהפתק עם המחיר החליק וזה לא המחיר לבשר שבקשתי. לדעתי זו רמאות, מאחר וזה קרה כבר כמה פעמים.
לצפיה ב-'אתה כתבת "כן נורא!" זה כעס '
אתה כתבת "כן נורא!" זה כעס
27/12/2018 | 09:02
40
ואיך תדע אם הפלפל אדום בוסר או לא?...לא תדע. כמו שלא תדע אם האבוקדו
בוסר או האפרסמון. מחזירים וזהו, ככה ילמדו לא לרמות.
הטריקים של טיב-טעם ידועים לא מהיום וזה גם נעשה במרכולים אחרים.
מדינה של גנבים.
לצפיה ב-'לפחות בסופר בגבעתיים אין מצב'
לפחות בסופר בגבעתיים אין מצב
29/12/2018 | 10:07
5
29
יותר מפעם המחיר המודבק היה נמוך והמחיר בקופה גבוה, התלוננתי וזוכיתי מיידית.
אגב, היה להם גם תרגיל המוצרים בהנחה, שנבנה על חוסר הסבלנות שלנו לקרוא אותיות קטנות. כלפי חוץ זה אותו מוצר, אבל האותיות הקטנות הללו. אכן החזרתי ומאז לא קונה ללא בדיקה מעמיקה.
לצפיה ב-'הפוסל, במומו פוסל?'
הפוסל, במומו פוסל?
30/12/2018 | 16:15
4
19
מקרה טיב טעם חזר על עצמו כמה פעמים. כך שאין שם מקרה! ממש לא...
ראה גם את תגובתו של TCHM:

"הטריקים של טיב-טעם ידועים לא מהיום וזה גם נעשה במרכולים אחרים.
מדינה של גנבים
".
 

 
 
לצפיה ב-'יוחננוף והפלפלים, לגבי טיב טעם שמת לב'
יוחננוף והפלפלים, לגבי טיב טעם שמת לב
31/12/2018 | 17:20
3
23
שלא טרחתי לומר מילה, נכון?!
לצפיה ב-'עדכון מיוחננוף וטיב טעם מהיום!'
עדכון מיוחננוף וטיב טעם מהיום!
02/01/2019 | 16:33
2
34
הסחורה בארגז הפלפל הירוק : הרבה אדום מפלפלים שהחלו להבשיל! לא קניתי.
טיב טעם. הייתי הקונה היחיד בחנות. רכשתי בשר טחון (שריר) שמחירו 39.90 ךק"ג לחברי מועדון ו-49.90 רגיל. אני חבר מועדון. בקופה, הבשר הופיע במחיר המלא של 49.90 למרות שהיה אמור לרדת ל-39.90. קניתי קילו וחצי, ההבדל 15 ש"ח. הקופאית זכרה את הבלגן משבוע שעבר עם הבשר ובכל זאת, ניסו עלי את התרגיל!
 
לצפיה ב-'אז -'
אז -
03/01/2019 | 09:23
1
23
יוחננוף לדעתי, צריך לדבר על אחראי הירקות, אצלנו זה אחד שרירי וכבד, שעונה בנימוס ומסביר וגם מתנצל.[אבל אני לא קונה ביוחחנוף].
טיב טעם - כתבתי, שאין לי מה להגיד בנדון, אני מסכים אתך, בהחלט. הם בונים על אלה מאיתנו שלא שמים לב.
לצפיה ב-'אין עם מי לדבר בסניף הזה...'
אין עם מי לדבר בסניף הזה...
05/01/2019 | 09:04
15
טיב טעם: סיפור אחר. ע"פ מבע הפנים של הקופאיות היה לי ברור שהן חלק מהתרמית. זה נאמר להן מגבוהה להיעשות. אין שום היגיון שהקופאית זוכרת אותי מהשבוע הקודם על מחיר הבשר, ותעשה את התרגיל שוב, במחשבה שאני לא אבדוק אותם!
לצפיה ב-'רביולי חלמונים'
רביולי חלמונים
20/12/2018 | 17:27
98
שלום לכולם!
 
רציתי לדעת האם אפשרי להשאיר רביולי חלמונים טרי במקרר ליממה אחת?
[הכוונה לרביולי עם חלמון טרי בפנים]
 
תודה!!!
לצפיה ב-'מתכון לעוף מעושן על פחית בירה'
מתכון לעוף מעושן על פחית בירה
17/12/2018 | 17:16
5
196
מתכון מומלץ מאוד לחובבי בשר , מומלץ לבישול במעשנת, בעלי עושה את זה מצוין
לצפיה ב-'בעלך זה שי אלוני???'
בעלך זה שי אלוני???
18/12/2018 | 07:08
2
44
לצפיה ב-'זה לא מריח מעושן'
זה לא מריח מעושן
18/12/2018 | 12:49
1
107
זה מריח פרסומת לשי אלוני.
 
נ.ב. לבטח שמת לב כי לא מצורף מתכון כנדרש ע"י חוקי הפורום!
לצפיה ב-'שמתי לב שאין מתכון. מה שלא שמתי לב עד עכשיו'
שמתי לב שאין מתכון. מה שלא שמתי לב עד עכשיו
19/12/2018 | 10:19
80
זה שבאתר המצורף למטה-למטה יש את המתכון עליו היא דיברה.
 
חשבתי שזו סתם פרסומת ממש מוזרה לשי אלוני ולכן שאלתי לפני מחיקה.
 
 
לצפיה ב-'ואם אין לי מעשנת, בית בפרברים או מרפסת ענק?'
ואם אין לי מעשנת, בית בפרברים או מרפסת ענק?
18/12/2018 | 08:15
1
29
לצפיה ב-'ללא מעשנת'
ללא מעשנת
18/12/2018 | 12:48
126
מניחים את העוף השלם דרך הפתח האחורי על פחית בירה פתוחה.
מניחים בתבנית, דואגים לתמיכה נגד התהפכות ולתנור. 
לצפיה ב-'לאחרונה אכלתי לזניה ששילבו בה'
לאחרונה אכלתי לזניה ששילבו בה
13/12/2018 | 09:28
6
215
גבינת קוטג'.
לא אתם לא רוצים , למרות שזה טעים, אבל המרקם והנראות...
לצפיה ב-'למה? הכנתי פעם לזניית קוטג''
למה? הכנתי פעם לזניית קוטג'
13/12/2018 | 18:43
1
122
והיה טעים מאוד.
לא היתה בעיה עם ה"נראות".....
לצפיה ב-'בסדר גמור. אני שמח '
בסדר גמור. אני שמח
14/12/2018 | 08:23
92
אני מאידך...
לצפיה ב-'לזכרוני היה מתכון כזה על האריזה'
לזכרוני היה מתכון כזה על האריזה
17/12/2018 | 12:23
67
של עלי לזניה של אסם או אחת החברות האחרות.
 
די בטוח שהכנתי כמה פעמים בצעירותי.
לצפיה ב-'חצי מהלזניות שמכינים פה הן עם קוטג''
חצי מהלזניות שמכינים פה הן עם קוטג'
17/12/2018 | 13:58
2
131
מבחינתי זו מקסימום מאפה פסטה...
אני מעדיפה את הלזניה שלי ככה 
לצפיה ב-'נפלא.. אגב, אפשר להכין לבד את עלי הלזניה'
נפלא.. אגב, אפשר להכין לבד את עלי הלזניה
18/12/2018 | 08:14
1
74
מתכונים נהדרים, בלוג יפהפה [ הוסף לסימניות שלי ].
לצפיה ב-''
18/12/2018 | 08:16
4

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ