לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409444,094 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'תחליפים לCornmeal ולButtermilk ?'
תחליפים לCornmeal ולButtermilk ?
21/08/2018 | 19:42
3
71
אני מנסה להכין מתכון מהאנטרנט, שנראה מאוד טוב, 
האם יש לנו תחליפים טובים לButtermilk ולCornmeal בארץ ?
 
לצפיה ב-'יש הכל, לא צריך תחליפים...'
יש הכל, לא צריך תחליפים...
21/08/2018 | 20:09
2
81
Buttermilk - ריויון קנוי או מכינים לבד 1 כוס חלב + 1 כף חומץ ומשהים ל-10 דקות.
Cornmeal - "קמח" תירס, לפולנטה, ממליגה ועוד, זה לא בדיוק קמח אלא תירס גרוס דק.
 
לצפיה ב-'ריוויון זה buttermilk ?'
ריוויון זה buttermilk ?
21/08/2018 | 21:16
62
ואו תודה על הקישורים והתגובות
חשבתי שbuttermilk זה יותר מתוק קרמי
וריוויון זה יותר חמצמץ כזה.
הפתעה שזה אותו הדבר.
לצפיה ב-'רוסטביף'
רוסטביף
21/08/2018 | 13:20
2
79
שלום לכולם, אשמח לקבל מתכון לרוסביף (סינטה) ביתי מנצח. מדובר על נתח של בערך 2.5 ק"ג.
תודה מראש
לצפיה ב-'כך אני עושה'
כך אני עושה
21/08/2018 | 15:24
88
מכינה מרינדה:
כף-שתי כפות שמן זית
כפית גדושה חרדל חלק
כפית חרדל גרגירים
כפית דבש
מלח, פלפל שחור גרוס.
מעט פפריקה (עדיף פפריקה מעושנת. לא חובה)
+5-15 שיני שום קלופות.
 
1.לערבב את כל חומרי המרינדה חוץ משיני השום
2.לעשות חריצים קטנים ברוסטביף ולדחוף לתוכם את שיני השום.
3.למרוח את הרוסטביף במרינדה ולתת לו לעמוד קצת.
4. במחבת גדולה על הגז לתת לבשר צריבה מכל צדדיו.
5. להכניס לתנור שחומם מראש על כ180מעלות (אם התנור חלש אפשר גם קצת יותר חזק) ולאפות.
עכשיו השאלה היא באיזו מידת עשייה אוהבים את הבשר אצלכם. אני מעדיפה אותו מדיום, והחישוב הוא כ20 דק' לכל חצי קילו בשר.
אבל, אני גם כל 20 דקות עושה בדיקה עם מדחום. מכיון שאני מכוונת למדיום, אני רוצה שהטמפרטורה הפנימית תגיע לאזור ה60 מעלות.
אחרי שהרוסטביף מוכן מניחים אותו על רשת צינון/ משטח צינון כ15 דקות ואז פורסים ומגישים.
לצפיה ב-'ככה מכינים רוסטביף ולא לוותר על הרוטב הנפלא בהגשה'
ככה מכינים רוסטביף ולא לוותר על הרוטב הנפלא בהגשה
21/08/2018 | 18:17
98
 

רכיבים: 
נתח סינטה במשקל כ- 2 ק"ג
או
נתח אנטרקוט במשקל 2 ק"ג
למרינדה:
2 כפות חרדל
ענף רוזמרין
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
חצאי בצלים
רוטב להגשה:
יין פורט + פלפל שחור, מעט קורנפלור
  
אופן הכנה: 
יש להוציא את הנתח מהמקרר מספר שעות לפני האפיה
. למרוח  מרינדה מ- 2 כפות חרדל + 2-3 כפות שמן זית + פלפל שחור.
להניח לכמה שעות לספיגת טעמים.
את הנתח מניחים על רשת של תבנית הצליה או על כמה חצאי בצלים
העיקר שהנתח לא יצלה בתוך נוזלים.
האפיה:
הנתח הוכנס לתנור:
18 דקות ב- 220 מעלות. ועוד כ-112 דקות בחום - 165 מעלות
( זמני האפיה נקבעו ע"פ משקל הנתח,
 לפי 18 דקות לכל חצי ק"ג בשר עבור דרגת צליה מדיום+18 דקות)
לסיום כ- 20 דקות מנוחה ופריסה.
 
לצפיה ב-'האם ניתן להכין את המאכלים הבאים במיקרוגל ?'
האם ניתן להכין את המאכלים הבאים במיקרוגל ?
21/08/2018 | 17:04
3
65
ביצה קשה (גם רכה זה בסדר). אורז, חיטה, קטניות למיניהן (חומוס, שעועית, עדשים, אפונה יבשה). המטרה היא לא שיהיה טעים במיוחד, אלא פשוט יש בעיה עם הגז.
 
תודה מראש על העזרה.
לצפיה ב-'לגבי ביצה קשה אני מסופק, יש להן נטיה להתפוצץ במיקרו.'
לגבי ביצה קשה אני מסופק, יש להן נטיה להתפוצץ במיקרו.
21/08/2018 | 17:25
1
57
הכוונה לביצה קשה עם קליפה, בלי קליפה שים אותה בכוס,חורר עם מזלג את החלמון וצוק מעט מים. עבוד בפולסים של 20 שניות עד שמוכן בדרגה הרצויה לך.
 
לקבלת ביצה רכה או ביצה עלומה שים את הביצה בקערית זכוכית עם כוס מים והפעל כ50 שניות, תלוי בעצמת המיקרו.
 
לגבי השאר לא ניסיתי אבל לא נראה לי שיש סיבה שלא יעבוד.
לצפיה ב-'תודה. אגב יש לי גם טוסטר אובן, אז השאלה תקפה גם אליו'
תודה. אגב יש לי גם טוסטר אובן, אז השאלה תקפה גם אליו
21/08/2018 | 17:49
56
        
לצפיה ב-'אורז אין בעיה'
אורז אין בעיה
26/08/2018 | 16:56
20
קטניות דורשות בישול ארוך, אז לא מתאים.
לצפיה ב-'אני קונה קרש חיתוך מעץ אבל אחרי חודש-חודשיים כולו נהרס'
אני קונה קרש חיתוך מעץ אבל אחרי חודש-חודשיים כולו נהרס
19/08/2018 | 11:16
15
124
האם זה אצל כולם או רק אצלי (בגלל איכות נמוכה)? יש המון חריצים ואפילו סדקים בקרש וזה ממש לא מה שאני רוצה לראות בקרש חיתוך.
אם יש חומר אחר שאתם מכירים אני אשמח להתנסות כי אני משתמש הרבה
לצפיה ב-'לא צריך לקרות'
לא צריך לקרות
19/08/2018 | 12:00
8
185
במטבח המוסדי משתמשים בקרש מטפלון בגלל הניקיון. לבן למטבח הקר ואדום לבשרי. לי יש קרש מאיקאה, מרוצה ממנו מאוד ומחזיק שנים. אין סימני חיתוך.
עם איזה סכין אתה עובד?
מה אתה חותך עליו?
האם עברת סדנת חיתוך?
לצפיה ב-'הסכין פשוטה אבל טוב ששאלת כי בזה אני רוצה להתקדם'
הסכין פשוטה אבל טוב ששאלת כי בזה אני רוצה להתקדם
19/08/2018 | 13:16
7
109
וכן מעוניין לקנות סט שמתאים לירקות קשים כגון בטטה וירקות מעצבנים כגון כרוב וחסה. אודה להסבר קצר לגבי השמות שלהם ולמה הם מיועדים. בלי קורס ובלי סדנא
לצפיה ב-'סכין'
סכין
19/08/2018 | 13:55
91
אני משתמש רק בסכין אחד לכל השימושים כמעט. זה סכין שקניתי בערך ב 100 ש"ח. אין צורך ביותר יקר, ובוודאי שאין צורך בסכין במאות רבות של שקלים. מה שעוד כדאי זה מוט השחזה. לך לחנות, תרגיש את הסכין ביד, ותראה אם מתאים לך. יש לי משהו כזה:
לצפיה ב-'סכין שף'
סכין שף
19/08/2018 | 20:33
5
78
אמורה להספיק. אני אוהב להשתמש גם בסכיר קטנה לניקוי פלפלים וכו'. כמובן גם קולפן.
סכין, ככל שתהיה חדה או טובה, מכהה עם השימוש וזקוקה להשחזה. איכות הסכין, נקבעת על פרקי הזמן שבין השחזות, ועד כמה היא אכן נותרת חדה למשך הזמן הזה.
טכניקות שימוש ועבודה נכונה:
מקובל להשעין את הקצה הקדמי על הקרש ולעבוד במשיכה והתקדמות (לחיתוך הבא). החלק שממש חותך הוא בד"כ מהמרכז עד לחלק האחורי. לאור נקודת המשען (החלק הקדמי) יש גם יותר כוח בחיתוך, מהלחץ של המנוף.
בחיתוך מוסדי, עגבניות מקובל לחתוך עם להב משוננת. ייתר הירקות להב חלקה.
סכין:
1. לא להכניס למדיח.
2. לשטוף במים פושרים (לא רותחים) מעט סבון ולנגב אחרי השימוש. 
3. אחסנה: רצוי במגן או בלוק סכינים. מגע להב של סכין בסכום או להב של סכינים אחרים אינה מומלצת.
4. לבדוק אם הסכין חדה לפני שימוש. במידת הצורך, להשחיז עד לקבלת החדות הרצויה.
5. חשוב להחזיק את הסכין נכון, כדי שהיד לא תתעייף מהחיתוך.
לצפיה ב-'תודה על התשובה'
תודה על התשובה
20/08/2018 | 14:19
4
16
לצפיה ב-'הנה הפתרון שלך'
הנה הפתרון שלך
25/08/2018 | 09:24
3
47
 
אני שוטף את הקרש אחרי שימוש, ולפעמים כמה פעמים במהלך הבישול, תלוי בחומרי הגלם (*) ואח"כ מעביר ניגוב עם המגב שבקישור. העמדת הקרש בצד, והקרש יבש אחרי כמה דקות.
שטיפה מספר פעמים: אם אני חותך בע"ד (בשר עוף או דג) אני משתדל שלא לחתוך על קרש מעץ, אלה מפלסטיק (טפלון, אוקולון או מה שלא יקראו לו). 
קרש חיתוך, הוא מקור ל-Cross Contaminatio. זהו אחד המרכיבים העיקריים למזון לא ראוי, כמו ירק שנחתך על קרש שלא נוקה ונחתך עליו עוף קודם לכן.
ואני לא מקפיד על כשרות. מי שמקפיד, בכלל מפריד.
 
 
לצפיה ב-'תודה אבל לא נראה לי כל ההתעסקות הזאת'
תודה אבל לא נראה לי כל ההתעסקות הזאת
25/08/2018 | 19:29
2
30
בסה"כ מדובר על שימוש של פעמיים שלוש ביום ומדובר רק בירקות. החשש שלי שהחיידקים מתרבים בחריצים ואז כשהם באים במגע עם הירקות שאני חותך הם מצליחים בקלות להיקשר ולהגיע לקערת הסלט. כנראה שאין פתרון זולת קרמיקה או זכוכית
לצפיה ב-'קרמיקה או זכוכית'
קרמיקה או זכוכית
26/08/2018 | 19:36
32
לדעתי, אין בשטיפה תחת הברז, העברת ספוג עם סבון כלים שטיפה וניגוב עם מגב תרחה או התעסקות. זה בדיוק כמה שניות, ואח"כ הקרש נקי ולא רטוב (קשה לקרוא לזה יבש, אם ממשיכים לעבוד עליו).
יש דברים במטבח, שבין אם תרצה או לא, אין מנוס מהם. השחזת הסכין היא אחת מהם. ניקוי הקרש וניגוב שלו, זה השני. כמובן שניקוי משטח העבודה ושמירה על הסדר. 
אני מניח שמדובר בהקניית הרגלים. קצת מאמץ ואתה שם .
קרמיקה או זכוכית לא יעשו טוב ללהב הסכין שלך. מה גם שמדובר ב-2 חומרים שבירים. נפילה או מכה יסדקו או ישברו את הקרש. לא בטוח שיגיבו טוב אם תניח עליהם תבנית או סיר חמים, שיצאו מהתנור או מהכיריים.
 
לצפיה ב-'אם שוטפים ומייבשים היטב לא צריכה להיות בעיה, בפרט בירקות'
אם שוטפים ומייבשים היטב לא צריכה להיות בעיה, בפרט בירקות
28/08/2018 | 00:48
9
שלא מביאים איתם חיידקים מסוכנים (עד כמה שידוע לי). אנחנו חיים בסימביוזה עם חיידים כל הזמן, לא צריך לפחד מהם. שמירה על הגיינה חשובה, אבל לא צריך להגזים או להיכנס להיסטריה. הבעיה הקשה של זיהום חיידקי הוא ממוצרים חיים (כלומר מתים) כמו בשר, דגים וביצים, כי החיידקים שלהם הם גם החיידקים שלנו.
לצפיה ב-'אני משתמש רק בפלסטיק. '
אני משתמש רק בפלסטיק.
19/08/2018 | 12:20
77
וזה מחזיק מעמד יופי, בלי סדנת חיתוך. 
לצפיה ב-'קנה רק קרש חיתוך מאוקולון...'
קנה רק קרש חיתוך מאוקולון...
19/08/2018 | 13:09
1
139
אוקולון זה לא טפלון!!!
זה קרש חיתוך מקצועי ומתאים לשימוש במזון והוא
ניתן לחיטוי, אינו סופג, לא נסדק וקיים בגדלים שונים.
חשוב שיהיה  בעובי 2 ס"מ מינימום בכדי שלא יקבל
עיוות(בטן).
 
ואין כל קשר לסוג הסכינים שלך ובטח לא לסדנת חיתוך.
לצפיה ב-'מאיזה חומר זה? לצערי הקדמה לא מבשרת טובות '
מאיזה חומר זה? לצערי הקדמה לא מבשרת טובות
19/08/2018 | 13:15
103
והחומרים הישנים והטובים הכי טובים. פלסטיק לא בא בכלל בחשבון כי אני משתמש הרבה ולא רוצה חתיכות שמצטברים אצלי בגוף
לצפיה ב-'כך אני עושה'
כך אני עושה
20/08/2018 | 16:47
92
רוכש ב15 שקל בשוק רמלה לוד קרש חיתוך מבמבוק .הקרש חזק מאד למרות זאת כל בערך חודש חודשיים זורק וקונה חדש.
לצפיה ב-'זה בדרך כלל תוצאה של'
זה בדרך כלל תוצאה של
21/08/2018 | 11:39
1
89
קרש חיתוך רטוב או שספג נוזלים 
אם מיבשלים אותו היטב מייד לאחר השטיפה זה אמור לא לקרות.
יתכן שהקרש שלך לייד מקור חם מידי ....
 
לצפיה ב-'הוא אכן מתייבש לבד. וחוץ מזה אני תמיד שופך מים רותחים ואז '
הוא אכן מתייבש לבד. וחוץ מזה אני תמיד שופך מים רותחים ואז
25/08/2018 | 19:27
43
משפשף עם סקוטש עם סבון, שוטף ותולה לייבוש.
לצפיה ב-'מה הסוד לפלאפל מאוד פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים? '
מה הסוד לפלאפל מאוד פריך מבחוץ ומעט רך מבפנים?
18/08/2018 | 22:37
5
103
שלום וברכה,
לפני שנתיים בערך הכנתי פלאפל בבית ממה שזכור לי הוא היה פריך ושחום מבחוץ ובפנים היה רך במעט ולא דחוס/כבד. 
לא שמרתי לצערי את המתכון. 
אשמח לקבל טיפים לשחזור הפלאפל כפי שתיארתי אותו.
המון תודה למגיבים 
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
19/08/2018 | 08:44
1
172

1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם אבל לא חם מידיי אחרת החלק החיצוני יהיה חום מאד והבפנים לא בשל להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
לצפיה ב-'פלאפל...'
פלאפל...
23/08/2018 | 12:50
58
פתחתי שירשור חדש לעניין ... 
 
האם לא מוסיפים סודה לשתיה לתערובת לפני הטיגון..?...
האם אבקת האפיה היא במקום...?.. 
לצפיה ב-'פלאפל'
פלאפל
19/08/2018 | 09:18
2
99
אני מכין כמו פוקסי, אבל מוסיף חצי צרור כוסברה במקום חצי מצרור הפטרוזיליה שהוא שם.
שים לב שהוא לא ציין קמח או לחם או כל דבר אחר מהמשפחה הזו. גם אני לא מוסיף כל קמח או נגזרותיו. את הקציצות אני מכין עם מכשיר ידני להכנת פלאפל. בזמן הטיגון לא לתת לזה להיטגן יותר מדי. הצבע צריך לא להיות חום כהה מדי. 
לגבי המכשיר: בזמן המילוי שלו מחזיקים עם האגודל כנגד הקפיץ, וזה מאד לא נוח. אני פרקתי את הקפיץ, ולא מחזיק בזמן המילוי. אני מזיז את הידית לשחרור הכדור, והוא צונח להנאתו לתוך השמן. מנסיון, המאמץ והלחץ על האגודל קטנים בהרבה, וזה הרבה יותר ידידותי למשתמש. 
לצפיה ב-'קציצה קלה לעיכול? '
קציצה קלה לעיכול?
19/08/2018 | 16:56
1
92
אז הסוד לרכות היא אבקת אפייה? 
בנוסף, זכור לי שהקציצות שהכנתי בזמנו היו מאוד קלות לעיכול. 
האם הוספת נוזלים תהפוך את הקציצה לפחות דחוסה?  
לצפיה ב-'המשך'
המשך
19/08/2018 | 19:35
80
הוספת נוזלים לדעתי תיגרע מהאיכות ותהפוך את הקציצות לדחוסות יותר. אבל, אתה יכול לנסות על חלק מהעיסה. 
לצפיה ב-'שעועית ירוקה עם שום'
שעועית ירוקה עם שום
17/08/2018 | 10:10
19
169
בכמה מסעדות נתקלתי בשעועית ירוקה כתוספת.
זו שעועית ירוקה עם שום וזה ממש טעים לי.
רציתי להכין בבית אבל אני לא יודעת כמה שום לשים.
אולי למישהו יש מתכון כזה?
לצפיה ב-'נסי פה'
נסי פה
17/08/2018 | 12:07
5
163
https://www.google.com/search?q=%D7%9E%D7%AA%D7%9B...:{referrer:source?}&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=
תבחרי 1 לפי הטעם
לצפיה ב-'אתה אמיתי שמישהו בפורום ביקש מתכון ושלחת אותו לגוגל?'
אתה אמיתי שמישהו בפורום ביקש מתכון ושלחת אותו לגוגל?
17/08/2018 | 14:59
4
122
אחרי שביקשתי ממך לא לעשות את זה ועוד התחכמת שביקשו מרקים קרים ולא מתכונים למרקים קרים? אז עכשיו ביקשו מתכון.
 
 
לצפיה ב-'אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל תגובות מבאסות'
אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל תגובות מבאסות
17/08/2018 | 15:27
1
94
ובכלל הזהרי לך גברת גננת, את עוד עשויה להיכנס לרשימת החסימה הסוחפת של האדון המנחל. אויה ואבויה...
לצפיה ב-'אפשר שתפסיק להתחכם?'
אפשר שתפסיק להתחכם?
17/08/2018 | 16:06
91
אתה חושב שזה מרשים או מצחיק מישהו?
לצפיה ב-'הבנתי'
הבנתי
17/08/2018 | 16:20
1
119
אם זה לא מתכון שלי, לא לכתוב! 
לגבי מרקים קרים, זה לא אני. תבדוק את הרפש של מי אתה מנסה למרוח לי על הראש?
לצפיה ב-'זה כן אתה. תכנס בהודעה שלי לקישור'
זה כן אתה. תכנס בהודעה שלי לקישור
24/08/2018 | 06:48
14
לצפיה ב-'אני גם מאוד אוהבת :)'
אני גם מאוד אוהבת :)
17/08/2018 | 15:39
101
אני מוסיפה גם לפעמים פטריות, עגבניות שרי, בצל, שומשום.
אני גם מגוונת מבחינת הרטבים ולפעמים מוסיפה סויה ו/או  טריאקי.
 
עכשיו אני מכינה סתם לפי העין אבל אני זוכרת שבבלוג של ניקי ב ובאתר 10dakot יש מתכונים פשוטים וטובים.
 
לצפיה ב-'שעועית ירוקה ושום'
שעועית ירוקה ושום
17/08/2018 | 18:06
6
160
שעועית ירוקה ושום
 
2 מנות

250 גר' שעועית ירוקה עדינה
  • לקטום את הקצוות, לחלוט במים רותחים 2 דקות ולהעביר מיד לקערת מים קרים להפסקת הבישול, לסנן מהמים ולהניח בצד.
1 כף שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
  • לחמם את השמן בווק להוסיף את השום, לטגן חצי דקה.
  • להוסיף את השעועית הירוקה ולערבב, לטגן בבחישה עוד 3 דקות.
1/2 כפית סוכר או תחליף
1/2 כפית מלח
1 כף רוטב סויה
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק או לפי הטעם
1 כף שמן שומשום
2 כפות שומשום קלוי (לא חובה)
  • להוסיף בערבוב תוך כדי טיגון לעוד דקה.
  • להגיש.
 
ניתן להוסיף בהגשה בוטנים/קשיו קלויים וקצוצים.
 
לצפיה ב-'תודה על המתכון ושאלה לגבי הווק'
תודה על המתכון ושאלה לגבי הווק
18/08/2018 | 13:23
2
62
יש לי כיריים קרמיות ומחבתות רגילות . מדי פעם אני חושבת שכדאי לרכוש ווק אבל עד כה הסתדרתי בעיקר בגלל תכיפות הקפצות נמוכה וגם לא בטוחה באם נכון להשתמש בווק על הקרמיות. מה דעתך? 
לצפיה ב-'כיריים קרמיות וווק...'
כיריים קרמיות וווק...
18/08/2018 | 14:03
1
87
השאלה אם זה יעיל להשתמש בווק בכיריים קרמיות ולדעתי זה
תלוי במבנה הווק, הווק המקורי מפח הוא בעל תחתית קמורה
שאינה מתאימה ויציבה להנחה על כיריים קרמיות מה גם אין להבה
שעוטפת את תחתית וצידי המחבת.
הווק המודרני הוא עם תחתית ישרה בחלקו ואיתו ניתן להשתמש 
בכל סוג כיריים.
בכל מקרה ניתן להקפיץ כל מנה במחבת רגילה על להבה חזקה
גם בכיריים קרמיות.
לצפיה ב-'המון תודה'
המון תודה
18/08/2018 | 17:09
26
לצפיה ב-'נהדר! אולי יש לך רעיון לשעועית ״שומית״ ללא סויה וצילי?'
נהדר! אולי יש לך רעיון לשעועית ״שומית״ ללא סויה וצילי?
18/08/2018 | 20:52
2
23
לצפיה ב-'בוודאי...'
בוודאי...
18/08/2018 | 21:33
1
78
החריף כלל אינו חובה גם במתכון שנתתי.
במקום רוטב סויה:
1/4 כוס ציר ירקות טוב
או
1 כף מיץ לימון טרי או חומץ בלסמי טוב (להוסיף מעט יותר סוכר) או כפית גרירת קליפת לימון.
או 
1/2 כפית משחת מיסו מומסת ב-1/4 כוס מים
או
20 גר' חמאה
או
ללא תוספת, זה טעים כמו שזה.
 
לא היתה לי משום מה אפשרות לערוך אז הנה תוספת למתכון...
  • להקפיד בבישול קצר, השעועית חייבת להיות פריכה.
  • כמות השום לפי הטעם.
  • ניתן להוסיף לשומשום הקלוי או במקום גרעיני חמניות או דלעת קלויים מעט במחבת.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
19/08/2018 | 20:09
7
לצפיה ב-'משרשרת אלייך (מקווה שזו לא בעיה?) : אפונה עדינה'
משרשרת אלייך (מקווה שזו לא בעיה?) : אפונה עדינה
18/08/2018 | 21:04
4
74
 
איך אפשר לשדך אותה לפסטה בצורה הטובה ביותר:
-איזו צורת פסטה הכ מתאימה?ֿ
- איזה תיבול/ רוטב הכי מחמיא לה (לטעמכם)?
הרוטב האדום או הקארי שאני מכינה לאפונה גדולה קפואה או אפונה וגזר לא נראה לי מתאים כאן.
 
אשמח גם להמלצה למתכון מרחבי הרשת , או מתכון ישן מתפוז, אבל בעיקרון חשובה לי המלצה אישית ולא הפניה למנוע חיפוש.
 
רבה 
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'לטעמי...'
לטעמי...
18/08/2018 | 23:47
3
73
לגבי סוג הפסטה - כל פסטה ארוכה מתאימה לשעועית ארוכה
או אם חותכים אותה גם פסטה קצרה אבל לא קטנטנה.
רטבים כמו:
  • רוטב שמן זית, שום 
  • רוטב אלפרדו
  • רוטב אלפרדו בטטה/דלעת
  • רוטב פסטו בזיליקום/פטרוזיליה/עגבניות מיובשות...
  • רוטב תרד/מנגולד בקרם קוקוס
  • רוטב כרובית ושמנת
  • רוטב שמנת/חלב שקדים ועגבנית מיובשות
  • רוטב דלעת ואגוזים/גרעינים
  • רוטב אגוזים ושמנת/קרם קוקוס
  • רוטב אבוקדו לימוני
 
לצפיה ב-'תודה אביצ, אבל השאלה היתה בקשר לאפונה עדינה'
תודה אביצ, אבל השאלה היתה בקשר לאפונה עדינה
19/08/2018 | 20:06
2
10
לצפיה ב-'אופס...אם כך כל סוג פסטה עם הרטבים שציינתי.'
אופס...אם כך כל סוג פסטה עם הרטבים שציינתי.
19/08/2018 | 20:54
1
25
לצפיה ב-''
20/08/2018 | 19:50
לצפיה ב-'אפיית לחם מחמצת'
אפיית לחם מחמצת
16/08/2018 | 23:02
2
111
ככל שהבצק יהיה נוזלי יותר יש לו פוטנציאל להיות עם יותר חורים??

הלחם שלי יוצא מעולה ממש, אבל וזו כנראה שריטה שלי , מנסה שיצא לחם עם יותר חורים ויותר גדולים... תעזרו בעיצות?
לצפיה ב-'"נוזלי" זו לא ההגדרה הנכונה. אם הבצק יהיה נוזלי ....'
"נוזלי" זו לא ההגדרה הנכונה. אם הבצק יהיה נוזלי ....
17/08/2018 | 16:45
73
.. לא נראה לי שיהיה לחם.
 
מה שנכון הוא שככל ש % המים יהיה גבוה יותר (זה לא זהה ל"נוזלי") אזי יש מצב לחורים גדולים יותר בלחם (בתנאי שכל התהליך בוצע נכון).
 
יחד עם זאת תזכרי ש % מים גבוה - זה לא משהו בפני עצמו אלא תלוי בקמח.
 
אם את בונה על קמח לחם ישראלי רגיל, אז הייתי מנסה להגיע להידרציה של 70% ומשם מעלה לפי התוצאות ויכולות הלישה (ידנית או במיקסר) ועיצוב להחם עד ל 75%.
לצפיה ב-'זאת שריטה טובה (לטעמי)'
זאת שריטה טובה (לטעמי)
17/08/2018 | 18:28
79
ראשית, לחם עם חורים גדולים אינו רק לחם מחמצת, מחמצת היא רק
אחד המרכיבים בבצק שמשמשת לטעם ותפיחה אבל לחם מחמצת יכול
להיות גם לחם דחוס.
אכן דרושה כמות מים גבוהה לקבלת החורים אבל זה מצריך גם עיבוד
נכון של הבצק ידנית בקיפולים, בלישת מיקסר, או לישה עצמית (כמו
ב"לחם ללא לישה"). 
תלוי בסוג הלחם כמות המים יכולה להיות גבוהה עד כדי 90% ממשקל
הקמח לכן צריך לדעת לעבוד עם בצק כזה כי הוא רך ודביק מאד.
לקבלת לחם עם חורים גדולים ישנה גם חשיבות לעיצוב הסופי של הבצק.
 
 
לצפיה ב-'מתכונים של זוזוברה'
מתכונים של זוזוברה
17/08/2018 | 12:40
147
היי חברים ישנים וחדשים
נראה לי שלא ביקרתי פה שנים!
אשמח אם יש למי מכם מתכונים של מסעדת זוזוברה (בעיקר החציל הקר של מנת הפתיחה, או מנת הסופר בי)
הבחור שלי חוגג יום הולדת וביקש אותם ושכמותם בארוחת יום ההולדת שלו.
זה פחות הקאפ אוף טי שלי ואני חשבתי על סגנון אחר כי נודלסים למיניהם קצת משעממים אותי אבל.. חתן הבר מצווה ביקש..
תודה מראש
לצפיה ב-'עצה באפיה תנור מול טוסטר אובן'
עצה באפיה תנור מול טוסטר אובן
15/08/2018 | 09:02
6
95
שלום,
אשמח להתייעצות בנודע לאפייה. אני גרה בדירה שכורה, בדירה הקודמת השתמשתי בכירה חשמלית וטוסטר אובן ישן (בלי טיימר, בלי חימום מאוזן) והסתדרתי, פחות עם הכירה החשמלית שהייתי צריכה להחליף לעיתים תכופות.
עברתי לדירה בה יש תנור ישן משולב עם כיריים גז.
מאוד נהנית מהכיריים גז, התנור עצמו לא עובד.
את הטוסטר אובן הישן זרקתי.
לתקן את התנור שהוא לא שלי נראה לי יהיה יקר ומיותר כי הוא ישן ובטח התיקון לא יחזיק לזמן רב.
לקנות תנור חדש אני מעדיפה שלא.
חשבתי על לקנות טוסטר אובן חדש טוב, נועד בעיקר לדג\עוף\ירקות בתנור.
אין לי צורך באפיית עוגות, זה לא מתחביביי.
בטוסטר אובן הקודם הרגשתי שהוא לא מבשל טוב עוף, לירקות לוקח יותר מדיי זמן, ודגים דווקא היה טוב כי הם צריכים  פחות זמן מבשר.
האם אתם חושבים שטוסטר אובן חדש ימלא את צרכי בבישול עוף וירקות בזמן סביר כמו שלוקח לתנור?
האם אתם יכולים להמליץ על דגם מסויים?או נתונים מסויימים?
לצפיה ב-'אפשר להציע פתרון אחר?'
אפשר להציע פתרון אחר?
15/08/2018 | 11:00
4
98
אני באמת מעדיף בגדול תנור על אובן.
 
ומבין מאד את חוסר הרצון שלך לנסות לתקן תנור ישן (אגב, האם ניסיתי לבקש מבעל הדירה לתקן?)
 
יש המון המון המון תנורים משולבים למכירה באתר יד 2 במחירים של אובן ממוצע.
 
עכשיו זו עונת מעבר הדירות ורבים נאלצים למכור במחירים מאד נמוכים תנורים טובים מאד.
 
יש מצב שייצא לך אותו מחיר ותקבלי תנור טוב. תוכלי כמובן לבדוק אצלהם שעובד כמו שצריך לפני הקנייה.
 
אם הוא יימצא חן בעיניך תוכלי לקחת אתו איתך במעבר הבא.
 
אפשר למצוא תנורים ממש סבבה ב 300-400 שקל מאנשים לחוצים לפני מעבר. יש המון סטודנטים שעוברים, משפחות לפני תחילת שנת הלימודים וכו'.
 
אם בא לך תבדקי
לצפיה ב-'ניסיתי, אמרתי לו שהתנור לא עובד'
ניסיתי, אמרתי לו שהתנור לא עובד
16/08/2018 | 09:21
3
78
הוא אמר בסדר, לא הראה נכונות לתקן.
אני מאוד אוהבת את הדירה והוא בסדר ועזר בהרבה דברים אחרים שבעלי דירות אחרים לא עשו, אז אני לא רוצה להתקטנן על זה.
אני אנסה למצוא תנור יד שניה ב 400 שקל, למרות שאני חושבת שהסיכוי לזה קלוש.
לצפיה ב-'נראה לי שאפשר גם הרבה יותר בזול'
נראה לי שאפשר גם הרבה יותר בזול
16/08/2018 | 12:52
1
89
 
לצפיה ב-'רעיון מצויין. לא חשבתי על זה בכלל'
רעיון מצויין. לא חשבתי על זה בכלל
16/08/2018 | 13:51
71
רק לוודא שהתנור באמת עובד ולא מקצר וכו'
לצפיה ב-'לפני ששלחתי את ההודעה בדקתי באתר יד 2'
לפני ששלחתי את ההודעה בדקתי באתר יד 2
16/08/2018 | 13:48
68
אפשר לסנן לפי מחיר ועדיף גם לפי עיר מגורים (כדי לא להגרר עם זה).
 
יש המון תנורים במחירים האלה.
 
את יכולה את התוצאות לפלטר כגלריית תמונות וככה לראות מהר את המצב ואת הסגנון של התנור.
 
אם את מכירה חברות ויש לך מועדפות - את יכולה להכניס זאת לחיפוש
לצפיה ב-'טוסטר אובן.....'
טוסטר אובן.....
15/08/2018 | 15:24
93
אין שום סיבה שעוף או ירקות לא יתבשלו בו טוב.
כנראה בטוסטר אובן שהיה לך, גופי החימום לא עבדו, או שחימום עליון או תחתון היו מושבתים.
מעבר להצעה לקנות ביד 2,  אני ממליצה על כל טוסטר אובן בגודל המתאים לך.
התוצרת - ממש לא משנה.
קבלנו לפני שנים רבות טוסטר אובן מתנה לחג, גדול - נפח 40 ליטר, תוצרת בלתי מוכרת בעליל, והוא עדיין עובד ללא שום בעיה.
יש לי תנור בנוי, ולפעמים- אם אני אופה משהו בתבנית לא כל כך גדולה- אני מעדיפה את הטוסטר אובן במקום התנור.
 
לצפיה ב-'אני מאד קרוב לחסימה גורפת של הרבה גולשים'
אני מאד קרוב לחסימה גורפת של הרבה גולשים
12/08/2018 | 12:43
2
206
מבקש מכולם להתאפס על עצמם ועל התגובות שלהם.


לצפיה ב-'למה?'
למה?
12/08/2018 | 13:30
1
166
כי אומרים את האמת? אולי לא שמת לב, אבל עד לא מזמן מיכאל לנג נעדר לכמה חודשים מהפרום, והכל היה שקט ורגוע. הוא חזר, והתחילו התסיסות והתגובות שלא נראות לך. 
מסקנה?
לצפיה ב-'מסקנה שאתם לא יודעים להגיב בלי לריב'
מסקנה שאתם לא יודעים להגיב בלי לריב
12/08/2018 | 18:12
174
וזה נאמר לכל הצדדים המעורבים.
 
 
 
לצפיה ב-'מתכון למרק טום יאם'
מתכון למרק טום יאם
11/08/2018 | 09:34
149
חומרי גלם:
חבילת למון גראס
שקית שרימפס קפואה 500 גר'
שקית דג, פילה בקלה (חצי מהתכולה)
2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 זר סלרי חתוך דק, רק הגבעולים (ללא העלים)
1/2 צרור בצל ירוק, חתוך באלכסון באורך 3-4 ס"מ
חבילת נבטים
3-4 שיני שום קלופות וחתוכות בינוני
מיץ מ-2 לימונים
רוטב דגים - 3 כפות
רוטב סויה - 5 כפות
חצי צרור כוסברא קצוצה.
מלח ופלפל
פלפל חריף: צ'ילי אדום
אופן הכנה:
בסיר עם מים רותחים, מבלים כ-30 דקות את:
הלמון גראס, הסלרי, השום, רוטב דגים, סויה, מלח ופלפל שחור.
חותכים את הדג לחתיכות של ביס ומטגנים קלות בשמן.
מוסיפפים את הדג והשרימפס לנוזל,
יחד עם הפטריות, הבצל ומיץ הלימון ולבסוף גם הנבטים והכוסברא.
מביאים לרתיחה ומכבים.
את הצ'ילי החריף, חותכים לטבעות דקות ומוסיפים לפי הטעם בהגשה.
בתיאבון.
 
לצפיה ב-'מישהו הכין פה מרק טום יאם?'
מישהו הכין פה מרק טום יאם?
09/08/2018 | 07:53
9
160
אשמח למתכון.
אנא, לא מרק טום יאם עם חלב קוקוס! זה פטנט ישראלי שאינו תואם למקור.
קוריוז:
יש בחיפה בעיר מסעדה תאילנדית שמוכרת את המנה ב-92 ש"ח! 
יש בבודפשט מסעדה תאילנדית, שמכינה את הדבר הכי קרוב למקור, שאכלתי במערב. 
לצפיה ב-'מניח שהסיבה למחיר הוא שימוש בפירות ים?'
מניח שהסיבה למחיר הוא שימוש בפירות ים?
09/08/2018 | 13:55
1
41
לצפיה ב-'לא נראה לי'
לא נראה לי
09/08/2018 | 16:23
111
במסעדת פאט וינו מנת פסטה פרוטי לה מארה, שבה יש יותר פירות ים עולה רק 61 ש"ח (30 ש"ח פחות). במנה זו יש מולים (ללא הקונכיה, קלמרי ושרימפס ברוטב שמנת רוזה).
לעומת מסעדת צ'אנג בה:
טום יאם
 
92 ₪
 
 
 
מרק חריף וחמוץ מסורתי עם שרימפס, קלמארי, קוביות דג, עגבניות שרי, בצל לבן, סלרי, שמפיניון, צ'ילי, גלנגל, כפיר ליים, פיש סוס, לימון וכוסברה
 
לצפיה ב-'חלב קוקוס במרק טום יאם?!'
חלב קוקוס במרק טום יאם?!
09/08/2018 | 16:45
2
110
שיתבישו להם ! 
התאילנדים בעצמם שמים חלב קוקוס במרק (ממש בושה) יחד עם שבבי צילי יבש וקארי   
לצפיה ב-'טוב לדעת'
טוב לדעת
09/08/2018 | 18:40
1
106
Tom Kha Kung: Substitute coconut milk for half or all the water or stock.
אני ביקשתי TOM YUM (בלי! Kung).
צר לי שתופעות הלוואי של פטריות הזיה אינן הפיכות, או שמדובר בהבנת הנקרא? 
לצפיה ב-'לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה '
לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה
09/08/2018 | 19:14
85
אבל  Kung זה סוג של שרימפס 
בכל מקרה הסוג היחיד של טום יאנ שהוא סוג של צלול זה טום יאן מא סיי שהוא יחסית צלול (אבל גם לזה מוסיפים מעט חלב קוקוס להסמחה)
אבל מה אני מבין ..... 
 
אההה וכן עברתי קורס בישול אינטסיבי של שבועיים בתאילנד משם הידע שלי (ולא ממסעדה בבודפסט)
לצפיה ב-'לא להתרגש ייתר על המידה'
לא להתרגש ייתר על המידה
09/08/2018 | 18:12
3
95
לענות לך לגבי המסעדה בחיפה איני יכול להתייחס. למרק האלוהי שאתה אוכל בבודפשט ("הכי קרוב למקור") גם איני יכול, אבל עקרונית, לכל המרקים הפופולריים הללו מתכון בסיסי שעליו מולבשות ווריאציות מוואריציות שונות. הוספת חלב קוקוס בהחלט מקובלת ואם תחפש Tom Yam Kung תמצא מאות מתכונים.
לצפיה ב-'אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס'
אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס
09/08/2018 | 18:36
2
91
לחלב קוקוס יש מרקם ומתיקות שאין לה מקום לטעמי, במרק הזה. בכל המקרים שבהם אכלתי מרק טום יאם במסעדות תאילנדיות אוטנטיות, אכלתי מרק נפלא בלי חלב קוקוס. באותם מקרים (בארץ בלבד!) שבהן בתפריט מצויין שיש חלב קוקוס במרק, נמנעתי להזמין אותו.
לגבי המרק בבודפשט: https://www.thaietterem.hu/en/
היה טעים מאוד, אך סבלתי למחרת ב-00...
 
לצפיה ב-'זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...'
זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...
09/08/2018 | 21:06
1
99
...את דבריך לאמת אוניברסלית הנשענת על איזה חור בבודפסט. יש לי סוד עבורך אני שונא חלב קוקוס (להוציא קינוחים) אבל אני לא  מצהיר הצהרות מטופשות ובובסטיות ומנסה שלא להעליב גולשים.
ואת רשמיך מפטריות הזייה תוסיף למחברת המלאת שגיאות של מלון דן. אתה הרי נסמך כרגיל על יסודות איתנים כמו המחברת או החור ההוא בבודפסט, עיר ואם בתאילנד בכלל ובמטבח התאי בפרט!
לצפיה ב-'אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?'
אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?
10/08/2018 | 06:28
94
גם אם אתם חושבים שאתם יודעים יותר טוב ממנו ומתים להניס לו מתחת לחגורה?
 
אם הוא מפריע לכם פשוט אל תגיבו לו.
 
אחר כך סתם יש מריבות
לצפיה ב-'גרנדין ביתי - לא מספיק אדום!'
גרנדין ביתי - לא מספיק אדום!
08/08/2018 | 15:45
3
121
הכנתי גרנדין בצורה פשוטה: מיץ רימונים טבעי, מערבבים עם סוכר ומסמכים על ידי צמצום תוך כדי חימום על אש קטנה ובחישה. מתכון קלאסי.
בעיה היא שזה יצא אדום אמנם, אבל לא מצליח לצבוע את הקוקטייל לאדום והוא יוצא לי חום בהיר במקום. אני מנחש שהגרנדין שמשמש בבארים הוא סוג של זיוף שבו עשו סירופ סוכר עם צבע מאכל ואולי חומצת לימון.
אבל גם אני רוצה שיצא לי גם יפה.  מה עוד יכול לתת לי צבע חזק, חוץ מלקנות צבע מאכל ולהוסיף לגרנדין שלי?
לצפיה ב-'אולי שווה'
אולי שווה
08/08/2018 | 16:49
2
91
לסחוט לבד את הרימון ולסנן (כמיטב המסורת) ולא לסמוך על הטבעי שבמיץ
לצפיה ב-'לא סביר'
לא סביר
09/08/2018 | 18:33
1
52
את המיץ קניתי בחנות של כל מיני דברים סופר-טבעיים.
פשוט רימון טבעי כנראה לא מספיק אדום.
אני חושב אולי להוסיף קצת סירופ פטל שחור (מבושל מעט ומסונן). הצבע שלו הוא אדום הרבה יותר חזק.
לצפיה ב-'אולי שווה לצמצם קודם את המיץ רימונים'
אולי שווה לצמצם קודם את המיץ רימונים
13/08/2018 | 15:05
25
ורק אח"כ להוסיף סוכר?
לצפיה ב-'האם ניתן להקפיא סלטים מזרחיים ?'
האם ניתן להקפיא סלטים מזרחיים ?
07/08/2018 | 15:34
4
103
הגיעה לידי כמות גדולה של סלטים בעקבות ביטול של איזשהו אירוע (למשל מטבוחה, חציל פיקנטי, איקרא, סלט סלמון, חציל במיונז, כרוב אדום ועוד) ואין לי מקום במקרר. אפשר להכניס למקפיא ולהפשיר בבוא העת ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'מטבוחה אפשר להקפיא, את כל השאר לא נראה לי'
מטבוחה אפשר להקפיא, את כל השאר לא נראה לי
08/08/2018 | 08:33
1
75
מצד שני הפג תוקף שלהם די ארוך...
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
09/08/2018 | 12:55
33
               
לצפיה ב-'אפשר לשאול מה זה סלט סלמון? '
אפשר לשאול מה זה סלט סלמון?
08/08/2018 | 16:51
1
27
לצפיה ב-'אני חושבת שזה חתיכות של סלמון מעושן עם מיונז ובצל'
אני חושבת שזה חתיכות של סלמון מעושן עם מיונז ובצל
09/08/2018 | 12:54
58
            
לצפיה ב-'מחכים לכם בפורום תפוז ויראלי - כל מה שרץ ברשת ומעניין'
מחכים לכם בפורום תפוז ויראלי - כל מה שרץ ברשת ומעניין
09/08/2018 | 12:09
12
 
 אתם מוזמנים לשתף עם כולם את הסרטונים החמים, הפרובוקציות המדוברות והפוסטים הכי מבוקשים.
היכנסו עכשיו לפורום תפוז ויראלי ושתפו גם אתם
לצפיה ב-'הקפאה'
הקפאה
09/08/2018 | 07:50
1
78
למיטב הבנתי, הקפאה היא לא פטנט לשמירה אינסופית של מזון מבושל.
אחרי זמן מה, התבשיל מאבד את ריחו וטעמיו. 
מעבר לטעם, חלק מהמזון מאבד מערכיו התזונתיים. אילו מצויים בחומרי הגלם, שעברו בישול (רתיחה +) ואח"כ הקפאה ל-18C-. 
למשל, בשר קפוא למיטב הבנתי (עוף בעיקר) לא ראוי אחרי חודש.
לצפיה ב-'בשר קפוא אפשר לשמור במקפיא כמה חודשים בלי בעיה'
בשר קפוא אפשר לשמור במקפיא כמה חודשים בלי בעיה
13/08/2018 | 15:06
15
לצפיה ב-'מה דעתכם? אפשר להקפיא פטה כבד?'
מה דעתכם? אפשר להקפיא פטה כבד?
08/08/2018 | 09:54
2
36
לצפיה ב-'פחות דעה, יותר עובדה...'
פחות דעה, יותר עובדה...
08/08/2018 | 10:57
1
110
אפשר בהחלט להקפיא! הטעם יהיה בסדר, המרקם שונה.
התוצאה לאחר הפשרה לא תהיה דומה למרקם של הטרי, המרקם יהפוך לפירורי.
לצפיה ב-''
08/08/2018 | 11:43
5
לצפיה ב-'רוטב עגבניות וגבינה מומסת'
רוטב עגבניות וגבינה מומסת
04/08/2018 | 19:03
7
182
היי,

אכלתי פעם בחו"ל במסעדה איטלקית מנה שבעיקרה היתה קערה עם רוטב עגבניות וגבינות מומסות... שפשוט מרימים עם מזלג

מישהו מכיר את המנה ומתכון עבורה?

תודות
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
05/08/2018 | 21:09
6
142

כמו תמיד, רוטב מפולצן שנולד ממאכל של עניים שהשתמשו בשאריות ויצרו משו טעים. הרוטב נקרא "רוטב ארבע הגבינות" ומורכב מ 4 גבינות ביחסים שווים, בד"כ מסקפונה, גונגונזולה (המקבילה האיטלקית לרוקפור), פרמזן וטלג'יו (TALEGGIO)  שהיא איך לומר, גבינה ריחנית מאוד...      
אני ניסיתי עם כל מיני תערובות של גבינות צהובות שהיו בבית. טעים אבל לא מדהים   
להמיס את הגבינות באיטיות רבה ולערבב. כשהגבינות מותכות והתערובת הומוגנית יש להוסיף תוך ערבול רסק או גרידת עגבניות קלופות. כמות  לפי הטעם. להשתמש כרוטב לכל סוגי הפסטה. אני הוספתי גם אורגנו ושום כתוש.
לא לצפות לגדולות ונצורות. 
לצפיה ב-'נדב, תודה רבה!'
נדב, תודה רבה!
05/08/2018 | 22:26
1
22
לצפיה ב-''
06/08/2018 | 10:26
10
לצפיה ב-'זה המון כולסטרול.'
זה המון כולסטרול.
09/08/2018 | 07:00
3
45
המון כולסטרול בדבר הזה 
לצפיה ב-'אבל כולסטרול זה טעים'
אבל כולסטרול זה טעים
09/08/2018 | 10:44
1
20
לצפיה ב-''
09/08/2018 | 13:55
5
לצפיה ב-'דווקא הכולסטרול מדאיג אותך'
דווקא הכולסטרול מדאיג אותך
09/08/2018 | 21:17
45
כמות השומן בכלל היא ה"מדאיגה" וכמו תמיד זה תלוי בכמות שאת אוכלת. ההבדל בין 100 גר' פרמזן שתוסיפי לפסטה או 100 גר' תערובת גבינות הוא זניח.
ולידיעתך ב 2018 כבר נהוג לחשוב שדיאטה עתירת כולסטרול לא ממש "מוסיפה כולסטרול". את הכולסטרול אנו מייצרים בעצמנו ומי שלגופו נטיית ייתר לייצירת כולסטרול - דיאטה לא תעזור לו אלא טיפול תרופתי. דיאטה ממולצת כטיפול נלווה למי שרמות הכולסטרול שלו הם 400 500 ו 600. כן יש מקרים כאלה...
לצפיה ב-'סלט חצילים רומני'
סלט חצילים רומני
05/08/2018 | 11:29
381
חומרי גלם:
2 חצילים בינוניים שלמים
3 פלפלים אדומים (גמבה) שלמים
חצי ראש שום
בצל בינוני
מיץ מלימון 1
שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
מכניסים על מגש עם רדיד אלומיניום את החצילים והגמבות לתנור 203 מע'
עד שהגמבות מאבדות נפח ומתחילות להשחיר קלות, באמצע הופכים את הירקות.
מוציאים מהתנור:
את החציל מניחים להתקרר.
את הגמבות מכניסים לכערה ומכסים בנילון נדבק (מקל על הסרת הקליפה).
(אחרי שהתקרר מעט ואפשר לגעת ביד)
פותחים את החציל ל-2 ומסירים את הראש. מוציאים את התוכן למסננת.
מניחים את התוכן על קרש וקוצצים עם סכים שתי וערב עד שמתקבלת עיסה.
מעבירים לכערה.
נסירים את הקליפה והגרעינים מהגמבה, קוצצים דק, מעבירים לקערת החצילים.
מוסיפים חצי ראש שום קטוש, בצל חתוך דק דק, את המיץ ליומון, שמן זית (לפי הטעם) מלח ופלפל גם.
מערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד בצבעים.
מניחים במקרר לצינון.
להגיש קר.
בתיאבון
 
לצפיה ב-'מיקסר או בלנדר? מה ההבדל ומה אני צריך לקנות?'
מיקסר או בלנדר? מה ההבדל ומה אני צריך לקנות?
03/08/2018 | 13:04
4
119
אני מנסה להבין מה ההבדל בין מיקסר לבין בלנדר מבחינת מה זה כל אחד מהם ומה כל אחד מהם עושה שהשני לא.
מה יותר שימושי בבית ולאיזה מטרות?
דוגמאות:
* נניח לרסק קרח, אבל לא לרמת אבקה אלא לרמת גרגרים גדולים: מה מתאים?
* מילקשייק עם פירות קשים (תפוח לדוגמה): מה מתאים?
לצפיה ב-'בשתי הדוגמאות התשובה היא בלנדר'
בשתי הדוגמאות התשובה היא בלנדר
03/08/2018 | 14:21
2
86
מיקסר הוא מכשיר גדול שמיועד ללישה/ערבול. הוא אינו כותש דברים
 
חפש בגוגל תמונות את שניהם - ייתכן וזה יעשה סדר בדברים
לצפיה ב-'כלומר מיקרס זה בשביל להכין בצק?'
כלומר מיקרס זה בשביל להכין בצק?
03/08/2018 | 15:11
1
73
למה עוד צריך משכיר גדול לערבול ובחישה? (סליחה אם אני נשמע מפגר)
להקציף ביצים, הכנת קרמים ועוגות גבינה: האם זה משימות בשביל מיקסר?
לצפיה ב-'אכן כן'
אכן כן
03/08/2018 | 16:27
74
מקסר משמש כדי ללוש בצקים, לערבב ולערבל ולצורך הקצפה.
 
לצורך טחינה וריסוק משתמשים בבלנדר.
לצפיה ב-'הכי שימושי מג'ימיקס.'
הכי שימושי מג'ימיקס.
04/08/2018 | 13:40
76
אבל ברצינות, כל אחד וצרכיו, אם אתה מבשל מאד מתחיל, מיקסר יד קטן ואולי בלנדר מוט, אם תקנה את הבלנדר מוט עם המיכל - כבר יש לך יופי של ציוד להתחלה.
כמה אתה מבשל, מה אתה מבשל - צריכה להיות השאלה הראשונה, ולמי,
בעיני עד היום מעבד מזון (פוד פרוססור) ומיקסר יד הם הכי יעילים.
אם אתה לא בראש של בישולים אלא של שייקים, בלנדר, תוודא שזה שאתה קונה חזק מספיק (וזה יתבטא במחירו) לריסוק קרח.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ