לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4445244,452 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'גולש תפו"א'
גולש תפו"א
03/02/2019 | 19:31
3
277
גולש תפו"א
 
6 מנות

1400 גר' תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 3 ס"מ
900 גר' בצל
5 כפות שמן
4 כפות פפריקה מתוקה
2 ליטר מים
1 כפת מיורן
1 כפית פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
1 כפית קימל (לא חובה)
 
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את הפפריקה ומערבבים, לא מטגנים את הפפריקה!.
  3. מוסיפים את המים ומחזירים לחימום עד רתיחה, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את תפו"א, מערבבים ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל עד לריכוך תפו"א ללא בחישה.
     
לצפיה ב-'מעולה '
מעולה
04/02/2019 | 20:56
21
לצפיה ב-'זה ממש טעים!'
זה ממש טעים!
05/02/2019 | 17:40
1
79
למרות שלא רשמת, אנחנו מכינים עם "הטבעות" שבקצה גבעת תפוחי האדמה...
 
לצפיה ב-''
06/02/2019 | 08:08
9
לצפיה ב-'גולש בקר'
גולש בקר
03/02/2019 | 19:25
1
207
גולש בקר
 

3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
1.5 ק"ג בשר (כתף, אגוז, צלעות, צוואר) חתוך לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
4 עצמות מח
1.5 כוס ציר בשר או 1 כוס ציר ו-1/2 כוס יין אדום יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כפית מלח
2 עלי דפנה
50 גר' שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים 3 ס"מ
1 כפית קימל (לא חובה)
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות 3-4 ס"מ
 
  1. בסיר רחב וכבד מטגנים בשמן את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מוסיפים את הבשר והעצמות ומטגנים קלות מכל צדדיו להשחמה, מוסיפים את ציר הבשר והפפריקה, רסק העגבניות והפפריקה המעושנת ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור,הפלפל האדום, המלח, עלי הדפנה, הסלרי והגזר והקימל. מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי של 1 ס"מ מעל הבשר.
  4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעתיים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. הגולש מוכן כמרק.
  6. אם רוצים את הגולש לא כמרק פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3.
  7. מערבבים כף קמח בכוס מים ויוצקים לסיר בבחישה ובבישול עד להסמכת הרוטב, ממשיכים לבחוש מדי פעם כדי למניעת הדבקות התבשיל לתחתית.
לצפיה ב-'נראה ונקרא טוב'
נראה ונקרא טוב
04/02/2019 | 08:23
54
 
לצפיה ב-'מישו יכול לתת מתכון לבניצת תרד בולגרית?'
מישו יכול לתת מתכון לבניצת תרד בולגרית?
01/02/2019 | 15:00
6
520
ברשת יש המון אבל מעדיף ממישו שניסה/תה ומנוסה
תודה
לצפיה ב-'בבקשה ולבריאות, בניצה של אוליבר (רותי).'
בבקשה ולבריאות, בניצה של אוליבר (רותי).
01/02/2019 | 17:42
133
מירה היא חברתה שהביאה את המתכון אי אז בימי אורט העליזים.
כתוב שם שהמתכון נמצא גם ב"על השולחן", לא יודעת אם עדיין קיים, וכן, הכנתי ואהבתי, אם תרצה כולל צילומים, שלח לי כתובת דוא"ל לדף פה ל"עולם המשתמש".
חומרים:
3/4 כוס שמן או 200 גר' חמאה מומסת ( אני מסתפקת ב-100 גר')
 15 דפי פילו או חבילה של עלי פילו, שחף
מלית:
4 ביצים שלמות
חצי ליטר יוגורט
1 קוביה גבינה בולגרית קשה ומפוררת , - בערך 300-400 גר'
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המלית מלבד הגבינה הבולגרית,
משמנים היטב תבנית אפייה, משאירים שני דפי פילו שלמים לכיסוי המאפה.
מניחים את העלה הראשון בתחתית תבנית משומנת ,
מניחים על העלה הראשון, דפי עלי פילו מקומטים – ( לתבנית שאני משתמשת 4 עלים)
יוצקים מעט מתערובת המלית , מטפטפים מעט חמאה, וגבינה מפוררת, ויוצרים
מספר שכבות, עד שדפי הפילו נגמרים, ( בערך 4 שכבות)
( הצילומים המצורפים מסברים את אופן ההכנה)
מניחים על המאפה את הדפים ששמרנו בצד, ומכסים את המאפה ,
מורחים בחלמון, אופים בתנור שחומם ל-200 מע' עד שהמאפה מזהיב,
מקור המתכון : אוליבר,
בתאבון!!!
יום נהדר
מירה
 
לצפיה ב-'עכשיו ראיתי תרד, מצטערת, '
עכשיו ראיתי תרד, מצטערת,
01/02/2019 | 18:13
73
לדעתי עושים כמו במתכון ומוסיפים תרד.
מצאתי מתכון, כולם בעצם וריאציות, בערך מה שיש בבית בולגרי בכפר, קצת מפה ומשם,
מציעה לשלב או ללכת לפי החוש, זו של אוליבר נהדרת, תוסיף לה תרד כמו באחרת.
https://taim7.strauss-group.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%93/
לצפיה ב-'בניצה בולגרית.'
בניצה בולגרית.
01/02/2019 | 21:20
3
162
 
בקישור - מתכון שאני מכינה, בדרך כלל עם גבינה, אבל יש בהמשך גם מלית תרד.
אנסה גם להעתיק את המתכון.
הקרדיט ל-1מדינת ישראל , מנהלת פורום בישול לילדים שכבר לא כל כך פעיל לצערי.
בניצה - מאפה גבינות בולגרי

קבלו מתכון למאפה פיצוץ אסלי בולגרי
את המחמאות תשמרו לעצמכם....


החומרים לבצק - לתבנית עגולה הכי גדולה חד פעמי

1/4 ק"ג קמח לבן רגיל - מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים

אופן הכנת הבצק

להכניס את החומרים למיקסר וללוש כמה דקות על מהירות איטית עד שהחומר מתאסף ואחר"כ עוד כמה דקות על המהירות הגדולה ביותר.
להניח בצד מכוסה למנוחה כ- 1/2 שעה.

לאחר מנוחה של הבצק, לחלק ל-4-5 חלקים.
כל חלק פותחים על משטח מקומח - חייבים כל הזמן לדאוג לקמח את משטח העבודה  בכדי שאפשר יהיה לפתוח בצק דק ככל האפשר (כמו נייר אפייה).
לשפוך מעל הבצק מעט שמן
ולהוסיף מעל את המלית.
לגלגל לרולדה ואחר"כ לחילזון.
לשפוך שמן (בערך 5 כפות) בתחתית התבנית
לשים את החילזון מעל השמן
להכין עוד רולדה ארוכה וללפף אותה מסביב לחילזון שבתבנית.
כך ממשיכים למלא את התבנית ברולדות מלופפות עד שהתבנית מתמלאה.
בסוף לשפוך מעל כל התבנית שמן.
לפזר שומשום וקצח
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.



ניתן למלא גם במליות:

 בשר

תרד ובולגרית

פטריות ובצל מטוגן

חצילים ובולגרית

------------------------------------------------------------------------- 

מלית פטריות ובצל


לטגן המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בצלים (אני טיגנתי 5 גדולים לשתי פשטידות)
להוסיף 2 קופ' פטריות חתוכות ולהמשיך לטגן
לתבל במלח ופלפל שחור


================================
מלית תרד וגבינה


 650 ג' תרד  

2 ביצים

2 כפות  גבינה צהובה מגוררת
3/4 קוביה בולגרית (או חב' גבינה טוב טעם + מעט מלח)


להכנת המלית 

לשטוף היטב את התרד

לקצוץ  את התרד,ולהעביר לסיר.

להוסיף מים עד חצי מגובה  התרד,

לתבל במעט מלח.

להרתיח, להנמיך את הלהבה לנמוך ביותר , לכסות ולהמשיך בבישול בין 7-10 דקות.
לצנן את התרד, ולסחוט היטב  ולשים בקערה

להוסיף לקערת התרד - קובית גבינה בולגרית מפוררת, כף גב"צ וביצה. 

(במקום בולגרית ניתן להשתמש בגבינה טוב טעם + מעט מלח


לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב

======================================

החומרים למלית גבינה

1 קוביה גבינה בולגרית (אם אין אפשר עם גבינה טוב טעם ולהוסיף מלח)
2 ביצים 
1 כף שמן
2 כפיות יוגורט

ניתן להוסיף מעל המלית מעט צ`ובריצ`ה / זעתר.

אופן הכנת המלית

בקערה לערבב את הביצים
להוסיף את הגבינה הבולגרית ולמעוך עם מזלג עד שאין גושים
להוסיף את היוגורט והשמן
לערבב את כל החומרים היטב
לצפיה ב-'אבל לדעתי זה צ'וקור ולא בניצה.'
אבל לדעתי זה צ'וקור ולא בניצה.
02/02/2019 | 05:00
1
25
לצפיה ב-'כותבת המתכון בולגריה..והתמונה שצורפה שלי, מה שהכנתי'
כותבת המתכון בולגריה..והתמונה שצורפה שלי, מה שהכנתי
02/02/2019 | 20:52
62
לא מזמן.
לא מתווכחת. הבאתי את המתכון כפי שגם אני מכינה אותו (הבצק כמובן).
לא משתמשת בבצק פילאס או פילו, מכינה כפי שכתוב.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
02/02/2019 | 10:51
61
 
 
לצפיה ב-'תבשילי קדרה'
תבשילי קדרה
31/01/2019 | 19:08
1
119
לאור ההצלחה בשימוש בקדרה אצל בתי, רכשתי אחת באיקאה ב-איקאה סייל: 
מחר אחדש אותו.
הכוונה להכין גולש (לא מרק) משודרג.
בתכנית להשתמש בשומן אווז לטיגון.
להוסיף מח עצם (לא ענו לי על השאלה...?)
לטגן מראש את קוביות הבשר (כתף) עם תיבול של מלח ופלפל שחור בשומן אווז.
להוציא את הבשר ולטגן בסיר את הירקות שורש: בצל, גזר, שורש פטרוזליה ושורש סלרי. ולטגן גם רצועות ביקון.
להוסיף פפריקה מתוקה, רסק עגבניות מרוכז של MUTTI וגם יין אדום יבש.
תוהה אם להכין רו (חמאה, קמח) להסמכה?
להוסיף קוביות של פלפל ירוק ואדום.
להוסיף תפ"א (קטנים חצויים) ושמיר.
גולש הונגרי מכיל קימל. אני לא אוהב ולא שם.
 
יש למישהו רעיונות?
לצפיה ב-'תמונה של הגולש בתבשיל קדרה'
תמונה של הגולש בתבשיל קדרה
05/02/2019 | 17:38
67
לצפיה ב-'פטריות במחבת+תוספות'
פטריות במחבת+תוספות
30/01/2019 | 04:57
21
150
בד״כ מכינים אצלנו עם  בצל פרוסקוביות תפ״א מבושלות קצת ותיבול פשוט של פפריקות, מלח ופלפל.
השנה התחלנו להפחית בפחמימות ומחפשים תחליף לתפ״א שמתאים להכנה מהירה,באותו סגנון.
קוביות קישואים יצאו רכות מדי ולא ״תפסו״ את התיבול.
אפונה (קפואה מבושלת) מוצלחת מאד אבל.. חסר משהו בנוסף.
יש רעיונות?



לצפיה ב-'כרובית/ברוקולי/שעועית ירוקה/פלפלים/ארטישוק....'
כרובית/ברוקולי/שעועית ירוקה/פלפלים/ארטישוק....
30/01/2019 | 07:51
4
117
ירקות שעלולים להתרכך בלי שליטה מבשלים/מטגנים לדרגת הבישול
הרצויה בנפרד ומוסיפים תבשיל בסוף, כך גם עם הקישואים/זוקיני.
לצפיה ב-'תודה רבה, כרובית תשלב מצויין. כדאי לבשל ״ראש״ שלם '
תודה רבה, כרובית תשלב מצויין. כדאי לבשל ״ראש״ שלם
31/01/2019 | 07:41
3
67
ולהשתמש לאורך זמן? אנחנו מכינים ״מוקפץ״ כזה כמעט כל יום וירק מבושל מוכן מהמקרר יהיה קיצור דרך נפלא.
לצפיה ב-'אפשר לבשל אל-דנטה ולצנן מייד במים קרים...'
אפשר לבשל אל-דנטה ולצנן מייד במים קרים...
31/01/2019 | 08:23
2
66
ולסנן, ישמר במקרר כשבוע.
אפשר גם להקפיא פרחי כרובית לא מבושלים ולהשתמש ישירות
בהקפצה, ההקפאה היא מעין בישול לצורך הענין.
לא להקפיא קישואים או זוקיני.
לצפיה ב-'תודה רבה. קישואים אני מניחה מתאימים להקפצה עם ירקות דומים'
תודה רבה. קישואים אני מניחה מתאימים להקפצה עם ירקות דומים
02/02/2019 | 20:56
1
29
חציל, פלפל וכו׳?
לצפיה ב-'הכל טוב להקפצה, צריך להקפיד על תזמון נכון...'
הכל טוב להקפצה, צריך להקפיד על תזמון נכון...
02/02/2019 | 21:09
33
לטגן ירקות קשים בתחילה ולהוסיף ירקות בהמשך לפי קשיותם
ומהירות הריכוך שלהם תוך הקפדה לא לרכך יתר על המידה.
בכיריים ביתיים כדאי לטגן כל ירק בנפרד ולהוציא לצלחת  בסוף
ולהחזיר את הכל לטיגון וערבוב.
לצפיה ב-'TCHM נתן רשימה מצויינת. אני מנסה אולי לקחת לכיוון אחר'
TCHM נתן רשימה מצויינת. אני מנסה אולי לקחת לכיוון אחר
30/01/2019 | 08:44
3
75
אפשר להקפיץ בסגנון אסייתי (כלומר תיבול אחר) וללכת על ירקות נוספים שטובים לבחירה להפחית פחמימות - כרוב מצויין, בצל לבן, בצל ירוק, גזר (במידה), ברוקולי, כרובית, פלפלים אדומים וצהובים, נבטים, אפונה סינית.
 
מאד טעים ונותן כמות יפה של ירקות בלי פחמימות
לצפיה ב-'כרוב ונבטים ישתלבו מצויין, במה אתה מתבל?'
כרוב ונבטים ישתלבו מצויין, במה אתה מתבל?
31/01/2019 | 07:44
2
22
לצפיה ב-'בדרך כלל כשאני מקפיץ זה עם רוטב טריאקי'
בדרך כלל כשאני מקפיץ זה עם רוטב טריאקי
31/01/2019 | 15:49
1
50
אני יודע שהוא מכיל סוכר.
 
אפשר לנסות עם סויה, ג'ינג'ר, שום ושמן שומשום. אולי לשים קצת מיץ תפוזים למתיקות
לצפיה ב-'תודה'
תודה
02/02/2019 | 20:57
6
לצפיה ב-'רעיונות לירקות - מגוון וריאציות לירקות אפויים'
רעיונות לירקות - מגוון וריאציות לירקות אפויים
04/02/2019 | 10:50
11
102
לצפיה ב-'תודה. יש לך רעיון למרינדה-תיבול לא מתוקים לאנטיפסטי?'
תודה. יש לך רעיון למרינדה-תיבול לא מתוקים לאנטיפסטי?
04/02/2019 | 21:08
8
34
אני מבינה שאם משתמשים בחומץ צריך תמיד להוסיף מתיקות כדי לאזן?
לצפיה ב-'תוסיפי סוכרלוז, אין כל הבדל בטעם.'
תוסיפי סוכרלוז, אין כל הבדל בטעם.
04/02/2019 | 21:20
3
28
ברטבים ומרינדות תחליף סוכר טוב עדיף בטעם על סוכר רגיל
ויש לזה הסבר כימי אבל זה לזמן אחר.
לצפיה ב-'יתאים גם לרוטב לסלט (ירוק, עם בלסמי)?'
יתאים גם לרוטב לסלט (ירוק, עם בלסמי)?
08/02/2019 | 14:13
2
9
לצפיה ב-'כן.'
כן.
08/02/2019 | 15:59
1
4
לצפיה ב-'תודה לך שוב. '
תודה לך שוב.
09/02/2019 | 22:32
5
לצפיה ב-'תיבול לירקות אפויים ללא מתיקות'
תיבול לירקות אפויים ללא מתיקות
05/02/2019 | 08:33
1
35
מלח, שום גבישי  מעט טימין ושמן
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
08/02/2019 | 14:14
3
לצפיה ב-'אם היית פותחת את הקישור היית רואה כמה רעיונות לתיבול '
אם היית פותחת את הקישור היית רואה כמה רעיונות לתיבול
05/02/2019 | 09:04
1
24
ללא מתיקות
לצפיה ב-'מזכיר שזה פורום מתכונים ולא פורום קישורים'
מזכיר שזה פורום מתכונים ולא פורום קישורים
06/02/2019 | 06:22
18
נא לשים כאן את המתכונים ולא להפנות לאתרים אחרים. במיוחד אם שאלו שאלה ספציפית
לצפיה ב-'בבקשה מתכונים בפורום ולא רק בקישור'
בבקשה מתכונים בפורום ולא רק בקישור
04/02/2019 | 22:42
32
תודה רבה
לצפיה ב-'חרדל מיסתורי'
חרדל מיסתורי
28/01/2019 | 13:07
11
136
אני די מתנסה חדש עם תבלינים (כן הורים צהובים מאירופה) ולאחרונה אני מנסה את תבלין החרדל במאכלים שונים.
בהתחלה לא הרגשתי את הטעם שלו ולא משנה כמה כמות שמתי ורק לאחרונה ניסיתי לתסף בטיגון של כבד עוף וזה עשה טעם נפלא.
הבוקר ניסיתי כמות מכובדת אולי אפילו מוגזמת בחביתה שמנה בחמאה (גם את הכבד את אני מטגן בחמאה) ולא הרגשתי כלום.
אולי החרדל חלש או שאולי אני סתם לא יודע להשתמש?
בחביתה אני מוסיף אבקת שום ועגבניה טריה בנוסף לדברים שמשותפים לו ולכבד העוף.
 
אשמח להבין את פשר העניין, טנקיו.
לצפיה ב-'באיזה חרדל אתה משתמש?'
באיזה חרדל אתה משתמש?
28/01/2019 | 13:25
5
31
לצפיה ב-'אני לא יודע :/'
אני לא יודע :/
28/01/2019 | 18:45
4
96
צילום יעזור?
לצפיה ב-'כן'
כן
29/01/2019 | 09:28
3
17
לצפיה ב-'צירפתי '
צירפתי
29/01/2019 | 23:41
2
124
מצרף תמונה
לצפיה ב-'נראה כמו חרדל באבקה (כתבת תבלין אז חשבתי שהתכוונת לגרגרים)'
נראה כמו חרדל באבקה (כתבת תבלין אז חשבתי שהתכוונת לגרגרים)
30/01/2019 | 04:32
16
לצפיה ב-'ממש לא ברור מהתמונה מה יש שם...'
ממש לא ברור מהתמונה מה יש שם...
01/02/2019 | 15:12
10
לצפיה ב-'חרדל'
חרדל
29/01/2019 | 08:10
2
95
ברבים, חרד"לים = חרדים לאומיים
בארץ יש כמה סוגי חרדל:
1. החרדל המכונה באנגלית חרדל צהוב, יש תוצרת הארץ (תלמה) וחוץ (הינץ). זה טעמו עדין יותר מעט חמצמץ ולא חריף.
2. חרדל דיז'ון צרפתי: ישלא מעט סוגים, גם תוצרת הארץ! וגם יבוא. חלקם לא חריף כלל, וחלקם קצת. יש גם עם גרגרים ויש חלק.
3. אבקה רוסית להכנת חרדל: זו מעורבבת עם מים, שמן וכו' ויוצרת משחה שחריפותה מתעמת עם הזמן (ימים). רמת החריפות של החרדל הזה ממש גבוהה ולא ניתן לאכול ממנו מלבד קמצוץ.
 
הרעיון ששמת חרדל...ואח"כ דבריך על חוסר טעם קצת סותרים לדעתי. הכנסת חומר גלם או תבלין (יש גם גרגרי חרדל) נועדה לתת טעמים. אם אינך מרגיש אותם, חבל על החומר גלם. 
 
חרדל חריף, לא שורף בלשון אלה עולה למצח כמו וואסבי או חזרת. סה"כ חרדל מותאם לטעמו של כ"א. בעיקרון, מי שרוצה להרגיש בטעמו של החרדל, אך רגיש לחריפותו יסתפק בחרדל הצהוב הרגיל וישים ממנו במידה. מי שאוהב טעם עז, ייקח אחד חריף וישים במידה. למשל החרדל שיש -IKEA, כמעט חסר טעם ומגיח מהמתקן בעובי 2 ס"מ. מצפים את כל הנקנקיה בחרדל, וזה עדין כמעט ולא מורגש...
לצפיה ב-'צירפתי תמונה בתגובה למעלה'
צירפתי תמונה בתגובה למעלה
29/01/2019 | 23:42
1
24
לצפיה ב-'התמונה מאוד לא ברורה'
התמונה מאוד לא ברורה
30/01/2019 | 22:17
50
אם מדובר במוצר, יש לו אריזה ועליה כתוב משהו...
מה כתוב שם?
לצפיה ב-'קיצורו של דבר- אתה משתמש בחרדל הלא נכון'
קיצורו של דבר- אתה משתמש בחרדל הלא נכון
07/02/2019 | 18:59
1
23
לחרדל יש טעם אופייני מאוד וגם ארומה חזקה, ואם אתה לא מרגיש אותו כנראה שהוא ישן או מהול.
עצתי לך-גש לחנות התבלינים הקרובה למקום מגוריך ורכוש גרגירי חרדל (צהוב, סגול או שניהם יחד), טחון במטחנת תבלינים ותהנה מניחוח יוצא מן הכלל.
נשמח לעדכון (-:
לצפיה ב-'הגיוני, תודה!'
הגיוני, תודה!
07/02/2019 | 19:51
6
לצפיה ב-'מחפש מתכון (מסויים מאד) לקוגעל של חמין'
מחפש מתכון (מסויים מאד) לקוגעל של חמין
27/01/2019 | 17:44
17
102
 
אימי ז"ל הייתה מכינה קוגל לחמין מבצק מרודד שאותו שיבצה בחתיכות בצל וחתיכות שומן. הבצק גולגל לרולדה, שובלל לשבלול והונח בחלק העליון של סיר החמין.
 
לשבת האחרונה ניסיתי לשחזר על פי הזכרון. הכנתי בצק הכי פשוט מקמח, מים ומלח. לשתי מספר דקות ולאחר מנוחה במקרר רידדתי והכנתי את הקוגעל. התוצאה הייתה יבשה יחסית ולא רכה ונימוחה כפי שזכור לי.
 
יתכן והקוגעל לא היה במגע מספיק טוב עם הנוזלים שבחמין ולכן לא ספח אותם כמו שצריך אבל ייתכן גם שחסר משהו במתכון.
 
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את המתכון, בעיקר את מרכיבי הבצק. סביר שמדובר במתכון פולני, כנראה מאיזור ביאליסטוק.
לצפיה ב-'חפש באתר 'קוגל לחמין''
חפש באתר 'קוגל לחמין'
27/01/2019 | 18:53
16
52
לצפיה ב-'חיפשתי אך ללא תוצאות'
חיפשתי אך ללא תוצאות
28/01/2019 | 12:50
15
35
 
כלומר מצאתי באתר וגם בשאר רחבי הרשת המון מתכונים לקוגל של חמין שאת חלקם אני מכיר אבל אף אחד מהם לא דומה למה שתיארתי.
 
הבקשה שלי מתייחסת לסוג הבצק בלבד, את השאר אני פחות או יותר יודע.
לצפיה ב-'הצעה. ניסיתי את הקוגל הצמחוני של תום פרנץ,'
הצעה. ניסיתי את הקוגל הצמחוני של תום פרנץ,
28/01/2019 | 13:21
83
ויצא נימוח רך ומאוד מאוד טעים.
המים הרותחים שמוספים למתכון, הם שעושים את מרקם הבצק לכזה (בצק רבוך).
 
מכיוון שהבצק שיצא (לי) היה במרקם הניתן לפתיחה, נראה לי שמתאים לגלגל לרולדה עם שומן ובצל. הייתי נעזרת בניילון נצמד להכנת הרולדה.
אח"כ לעטוף בניילון נצמד, להקפיא, ולהניח (ללא הניילון הנצמד, כמובן ) מעל לחמין.
 
לצפיה ב-'יש מתכון באתר שלי.'
יש מתכון באתר שלי.
28/01/2019 | 15:19
13
157
לצפיה ב-''
28/01/2019 | 16:22
8
לצפיה ב-'נשמח לפרסום המתכון בפורום'
נשמח לפרסום המתכון בפורום
29/01/2019 | 10:31
11
32
לצפיה ב-'או לפחות לשם/כתובת של "האתר". סודי?'
או לפחות לשם/כתובת של "האתר". סודי?
30/01/2019 | 10:15
10
27
לצפיה ב-'מצאתי, לא ידידותי לנייד שלי.'
מצאתי, לא ידידותי לנייד שלי.
30/01/2019 | 13:07
9
81
לצפיה ב-'לא ידידותי? זה בלוג בתפוז ישן ולא פעיל כבר שנים...'
לא ידידותי? זה בלוג בתפוז ישן ולא פעיל כבר שנים...
30/01/2019 | 18:35
8
72
והוא גם נמחק לחלוטין כי אין בו שימוש.
אז מה לא ידידותי כשאין מה לראות?
לצפיה ב-'נשמח מאוד שתחדש את הפעילות בבלוג שלך. המתכונים שלך מעולים!! '
נשמח מאוד שתחדש את הפעילות בבלוג שלך. המתכונים שלך מעולים!!
31/01/2019 | 14:31
2
41
לצפיה ב-'צריך הרבה חוצפה לבקש שאחדש את הבלוג בתפוז...'
צריך הרבה חוצפה לבקש שאחדש את הבלוג בתפוז...
02/02/2019 | 19:23
1
79
אחרי כל מה שעברתי וגם גולשים אחרים איתכם ועם מנהל מטעמכם.
לצפיה ב-'אני לא מכירה את סיפורך מאחר ולא התקיים בתקופתי,'
אני לא מכירה את סיפורך מאחר ולא התקיים בתקופתי,
03/02/2019 | 11:19
48
אני מנהלת את הבלוגיה קרוב ל-3 שנים ולא הכרתי את הבלוג שלך, הזמנתי אותך בתמימות לחדש פעילות. אתה כמובן לא חייב אם זה לא מתאים לך... שיהיה שבוע טוב, שרון
לצפיה ב-'???'
???
02/02/2019 | 19:09
4
11
לצפיה ב-'כתבת שמצאת לא? אז לא מצאת כלום כי אין כלום.'
כתבת שמצאת לא? אז לא מצאת כלום כי אין כלום.
02/02/2019 | 19:20
3
58
אז מה השאלה???.
לצפיה ב-'חשבתי שהשאלה ברורה, קישור לאתר שלך בבקשה.'
חשבתי שהשאלה ברורה, קישור לאתר שלך בבקשה.
03/02/2019 | 10:13
2
32
כתבת שם למעלה שיש מתכון (כבר לא זוכרת למה) באתר שלך,
חפשתי tchm, חפשתי אבי,
לא מצליחה להביו אותך, לא נורא.
לצפיה ב-'מה כ"כ קשה להבין? זה לא אתר ואין בו כלום!!!'
מה כ"כ קשה להבין? זה לא אתר ואין בו כלום!!!
03/02/2019 | 10:58
1
48
הקישור לא רלבנטי ואין בו כלום, עכשיו מבינה?
האתר שלי לא בתפוז ולא יהיה בתפוז.
לצפיה ב-'אני אסביר לך למה כ"כ קשה לי להבין.'
אני אסביר לך למה כ"כ קשה לי להבין.
03/02/2019 | 16:48
51
לפני הכל זו אני ולא אתה, זה ברור,
אבל כשאתה כותב "יש מתכון באתר שלי" ב" 28.01.2019
בשעה 15:19, אני לתומי ובתמימותי כי רבה חושבת שיש לך אתר,
אמרתי תפוז? קלמנטינה? שמוטי? מנדרינה?
קבל התנצלות.
לצפיה ב-'שאלה קצת מטופשת לגבי דרך הכנה של ביתה קשה בבעל מלון'
שאלה קצת מטופשת לגבי דרך הכנה של ביתה קשה בבעל מלון
26/01/2019 | 08:55
3
179
שלום חברים,
שאלה קצת מביכה אבל אשמח לתשובה ממכם. 
הייתי בבית מלון ולקחתי ביצה מתוך קופסא. הייתי בטוח שזאת ביצה קשה אבל הפלא ופלא אחרי מכה קלה , בום התגלה לי שלא הדבר ):
הבנתי (בספק רב שהבנתי נכון)שהייתי אמור לקחת כלי מסויים ששהה במים חמים ואז לשים בו את הביצה שתשב עליו כמה דקות עד שתהפוך לקשה. ייתכן והבנתי נכון? לא כל כך הגיוני לי שכלי ששהה במים חמים (אפילו רותחים) שאשים בו ביצה היא תהפוך לקשה במספר דקות. 
מישהו אולי נתקל פעם בכזה דבר בבית מלון ויכול לעשות לי סדר בדברים. אני די מובך מהמצב ):
תודה ושבת שלום
לצפיה ב-'תעלומת הביצה במלון'
תעלומת הביצה במלון
26/01/2019 | 10:38
140
על זה לא אוכל לתת תשובה כיוון שלא הייתי שם.
מה שכן, שיטה של בישול ביצים תוך חיסכון באנרגיה, זה ככה:
שמים את הביצים בסיר עם מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומכבים את האש. לקבלת ביצה במירקם הרצוי ממתינים כאילו שהביצים המשיכו להתבשל עם האש.
מנסיוני האישי זה עובד עם ביצים קשות ורכות בכל דרגת רכות מועדפת.
לצפיה ב-'לאור הכתבות האחרונות על בתי המלון בארץ'
לאור הכתבות האחרונות על בתי המלון בארץ
28/01/2019 | 10:56
101
הביצה הייתה צריכה להטריד אותך הכי פחות! 
בית מלון מגיש: ביצה רכה, ביצה קשה וביצה מטוגנת (עין, חביתה או מקושקשת, לפי בקשת האורח).
הביצים למטרת ההכנה בד"כ אינן בהישג ידו של האורח, אלה של הטבח. מטבח של מלון מתיחס בשונה לחומר הגלם הזה, בשל רגישותו לזיהומים וסלמונלה, והוא לא אמור להגיע לידיד האורח תרם הכנתו. גם באחסון הביצים מאוחסנות במתקן נפרד המיועד לביצים בלבד!
אם הביצה שלקחת הייתה ביצה לא עשויה, אני מניח שהיא הונחה שם בטעות, כמי שחשב שזו ביצה רכה או קשה. בד"כ בתי מלון מניחים כיתוב ע"י. הרי שלא ניתן להבחין ביניהם (קשה ורכה) לפני הסרת הקליפה.
ראוי היה שהיתה מסב את תשומת לבו של הצוות לסוגיה ובאותה הזדמנות מגלה גם את סוד הביצה (העלומה) בבית המלון...
לצפיה ב-'נתקלתי בכזה במלון בחו"ל לפני 15 שנה'
נתקלתי בכזה במלון בחו"ל לפני 15 שנה
29/01/2019 | 10:32
73
הייתה סלסלת ביצים וליד מתקן לא גדול שבתוכו מים רותחים. בקצה המתקן היו 6 ידיות שבתחתית היו כמו כוסות קטנות להנחת הביצה. יכולת להוריד את הידית לתוך המים ואז לבשל לעצמך את הביצה לפי המידה הרצויה (רכה, חצי רכה, קשה וכו').
 
נראה לי שזה מתאים יותר לבתי מלון קטנים.
לצפיה ב-'מח עצם'
מח עצם
28/01/2019 | 08:01
73
האם מישהו משתמש? איך אתם מכינים ואיך אתם משמרים את התוכן, שלא יתפרק לתוך התבשיל?
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
26/01/2019 | 18:45
28
לצפיה ב-'המלצה לבצקניות אווריריות, מחפש '
המלצה לבצקניות אווריריות, מחפש
22/01/2019 | 13:38
4
98
מרקי החורף שלי עשירים בירקות, קטניות, פקעות ובצלים, עם זאת אני אוהב גם את טעם הפסטה אבל לא את האיטריות הדקות-דקות שמתאימות למרק עוף א-לה- קונסומה בעיקר.
אישית נסיתי ועדיין מנסה לפענח את טעם זכרון ילדותי, אבל גם אצל סבתי ע"ה, האטריות לא היו אווריריות.
מודה מראש לכל מי שי/תסכים לשתף
לצפיה ב-'הבצקיות שאני מוסיף למרק גולש'
הבצקיות שאני מוסיף למרק גולש
22/01/2019 | 16:17
1
138
 
1 ביצה
1 כף מים
בערך 2 כפות קמח
1 כף קמח תופח
מלח, פפ"ש.
 
מערבב יחד לעיסה די צמיגה, משהה כ20 דקות במקרר ואח"כ מגליש עם כפית לתוך המרק המבעבע בחתיכות של בין שליש לחצי כפית.
 
רמת האווריריות תלויה ביחס שבין הקמח הרגיל והקמח התופח ובין שניהם ובין הנוזלים.
מאמין שאם קצת משחק ביחסים תמצא מה שמתאים לך.
לצפיה ב-'לב|ל אנסה ואספר לך'
לב|ל אנסה ואספר לך
24/01/2019 | 06:26
23
לצפיה ב-'מרק אפונה עם בצקניות'
מרק אפונה עם בצקניות
24/01/2019 | 10:34
1
109
לצפיה ב-'תבורכי, תודה רבה '
תבורכי, תודה רבה
24/01/2019 | 13:40
17
לצפיה ב-'מחפש המלצה למיקסר'
מחפש המלצה למיקסר
23/01/2019 | 15:22
3
75

הקנווד הקשיש של זוגתי החזיר נשמתו לבוראו.

מבקש חוות דעת ממי שמשתמש במיקסר בינוני של קנווד או בשל בוש.

המיקסר יעסוק בעיקר בהקצפה או בפעולות שדורשות וו גיטרה, לצרכי לישה יש לי מיקסר חזק אחר.
לצפיה ב-'הוא אולי נראה צעצוע, אבל הוא אחלה מיקסר -'
הוא אולי נראה צעצוע, אבל הוא אחלה מיקסר -
23/01/2019 | 17:49
86
לצפיה ב-'Kenwood KMM770 לכל המטרות במחיר סביר'
Kenwood KMM770 לכל המטרות במחיר סביר
23/01/2019 | 18:11
1
50
לצפיה ב-'תודה, ניסע מחר לראות'
תודה, ניסע מחר לראות
23/01/2019 | 19:33
48
 
אני השתכנעתי אבל הגב' חייבת לראות בעיניה.
לצפיה ב-'קמח עם/בלי אבקת אפיה'
קמח עם/בלי אבקת אפיה
22/01/2019 | 18:42
2
55
יש קמח עם אבקת אפיה וקמח בלי אבקת אפיה.
כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף לקמח שבלי אבקת אפיה שיהיה כמו הקמח עם אבקת אפיה?
לצפיה ב-'כפית אבקת אפיה לכוס קמח'
כפית אבקת אפיה לכוס קמח
22/01/2019 | 19:50
23
לצפיה ב-'1 כפית אבקת אפיה ל-100 גר' קמח + קורט מלח'
1 כפית אבקת אפיה ל-100 גר' קמח + קורט מלח
23/01/2019 | 08:17
22
לצפיה ב-'מתכון אפונה מנצח'
מתכון אפונה מנצח
18/01/2019 | 10:42
3
266
חומרי גלם:
2 שקיות אפונה של סנפרוסט
1 בצל גדול
זוג סלסילות פטריות שמפניון טריות
1 פסטה של MUTTI
מעט שמן קנולה
מלח, פלפל
 
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל קצוץ בינוני בשמן עם מלח (להגרת נוזלים)
מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות של 0.5-1 ס"מ עובי.
מבשלים עד שהפטריות מתרכחות.
מוסיפים את הפסטה ועוד קצת מים (אני מרתיח מים, שופך לבקבוק וסוגר ומנער. זה מסיר את כל השאריות.
מביא לרתיחה ומבשל על אש קטנה כ-10 דקות.
מוסיף את האפונה
מביא לרתיחה 
מוסיף מעט פלפל שחור
מוריד לאש נמוכה ומבשל כ-20-30 דקות.
 
בתיאבון.
לצפיה ב-'נשמע מצויין'
נשמע מצויין
19/01/2019 | 11:43
2
110
לא הבנתי את ענין הבקבוק -- איזה שאריות זה מסיר?
מדוע חשוב שהפטריות יתרככו לפני הבישול? האם 20-30 דקות בישול לא ירככו אותן?
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
21/01/2019 | 10:38
1
158
1. כאשר שופכים את תוכן הבקבוק נותר מעט פסטה על דפנות הבקבוק ובתחתית.
ע"מ להשתמש בכל התכולה, אני שופך פנימה קצת מים רותחים (כ-20%), מנער היטב (זה מסיר את כל הפסטה ומדלל במים) ואת הנוזל אני מוסיף לתבשיל. הבקבוק נותר ריק ושקוף אחרי.
2. יש הבדל בין שיטות הריכוך: בישול בנוזל או טיגון (אידוי). גם במרקמים וגם בטעמים.
לצפיה ב-'חן חן לך'
חן חן לך
22/01/2019 | 07:05
65
אגב, פעם ראשונה שאני רואה את המוצר הזה. אני משתמש רק ברסק העגבניות שלהם.
תודה
לצפיה ב-'תולעים בקטניות'
תולעים בקטניות
16/01/2019 | 14:54
4
118
פתחתי 2 שקיות האחת של עדשים כתומות והשנייה של אפונה בהפרש של מס' ימים ונדהמתי למצוא מס' זוחלים קטנים מאד לבנים עם ראש שחור.השקיות היו סגורות עם סגר מפלסטיק בתוך צנצנצת זכוכית סגורה. איך זה יכול להיות מאיפה הן באות ? זה נראה לי זוחלים שמתפתחים ליתושים. ואני בסה"כ רציתי להכין ביום הקר הזה מרק קטניות ,ועכשיו יצא לי כל החשק.
נתקלתם בכאלו ?
לצפיה ב-'כדי להימנע מ"הפתעות" כאלה'
כדי להימנע מ"הפתעות" כאלה
16/01/2019 | 19:57
124
אני ממליצה לשמור את הקטניות במקפיא.
אפשר גם לשים במיקרוגל לזמן קצר, כדי לחסל ביצים, רימות (מה שלא יהיה).
והם לא מתפתחים ליתושים אלא לפרפרים.
לצפיה ב-'זה עש המזון'
זה עש המזון
17/01/2019 | 09:52
92
מאד נפוץ בקטניות.
תבדקי טוב שלא התפשט בעוד מקומות בתוך הארון. קשה מאד להפטר ממנו כשהארון נגוע.
לצפיה ב-'כן, נתקלתי... ולכן התחלתי לפני מספר חודשים להכניס את '
כן, נתקלתי... ולכן התחלתי לפני מספר חודשים להכניס את
18/01/2019 | 11:48
97
שקיות הקטניות מהסופר למיקרו לדקה.
טכנאי שעבד בביתי ציין שרצוי להכניס למיקרו קערית עם קצת מים כשמחממים דברים יבשים, אז אני מצרפת לצד השקית קערית עם מים. 
לאחר מכן אני מאחסנת במקרר.
מאז אין לי תולעים, וגם לא פרפרי עש.
לצפיה ב-'הזחלים (תולעים זה משהו אחר) היו שם (ביצים) עוד בטרם נארז'
הזחלים (תולעים זה משהו אחר) היו שם (ביצים) עוד בטרם נארז
18/01/2019 | 18:04
68
בהחלט מעצבן... אבל הם לא יתפתחו ליתושים (יתושות מטילות ביצים במים עומדים וזחלי יתושים חיים במים) אלא לפרפרים/עשים. מצטרפת להמלצה לעקר במיקרוגל ו/או להקפיא במקפיא.
לצפיה ב-'לביבות קישואים ותירס'
לביבות קישואים ותירס
17/01/2019 | 20:18
1
586
לביבות זוקיני ותירס
  
120 גר' חלב
2 ביצים L
120 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
320 גר' תירס מקופסה
300 גר' קישואים מגוררים וסחוטים
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 
  1. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
  2. מחממים 5 מ"מ שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים כמויות של כף גדושה או לפי הטעם משטחים מעט.
  3. מטגנים עד להזהבה מצד אחג והופכים לטיגון מצד שני.
  4. מוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת.
לצפיה ב-'ייכנס אליי למטבח בשבוע הבא. תודה '
ייכנס אליי למטבח בשבוע הבא. תודה
19/01/2019 | 11:44
22
לצפיה ב-'סלט זוקיני גבינת פטה ואגוזים'
סלט זוקיני גבינת פטה ואגוזים
17/01/2019 | 20:14
1
336
סלט זוקיני גבינת פטה ואגוזים
 
4-6 מנות
 
50 גר' אגוזי מלך קלויים
5 זוקיני בגודל בינוני-גדול (רצוי ירוק וצהוב)
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף גרירת קליפת לימון
4 כפות שמן זית טוב
1 כפית חרדל
4 עלי בזיליקום פרוסים דק
100 גר' גבינת פטה טובה
 
  1. פורסים את הזוקיני בעזרת קולפן לאורכם, מניחים בקערה.
  2. מכינים את הרוטב – מערבבים בצנצנת קטנה את מיץ הלימון, גרירת קליפת הלימון, השמן והחרדל, סוגרים ומנערים היטב, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מזלפים את הרוטב על הזוקיני בקערה ומערבבים מעט.
  4. מעט לפני ההגשה מפזרים מעל את הבזיליקום, האגוזים וגבינת הפטה ומערבבים שוב, מעבירים לצלחות הגשה.
לצפיה ב-''
19/01/2019 | 11:47
2
לצפיה ב-'עוגיות חמאת בוטנים'
עוגיות חמאת בוטנים
17/01/2019 | 20:12
134
עוגיות חמאת בוטנים
  
כ-18 עוגיות
 
125 גר' חמאה רכה
120 גר' סוכר חום בהיר
140 חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
175 גר' קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
 
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  2. בקערה מקציפים ידנית את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את חמאת הבוטנים, הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  3. מנפים לקערה נוספת את הקמח ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת השניה בערבוב  עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנטפים כמות של כף מלאה במרווחים של 3 ס"מ.
  5. אופים כ-12 דקות או עד שהעוגיות משחימות ופריכות בשוליים.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, מעבירים לצינון מלא על רשת.
  7. העוגיות נשמרות כשבוע בצנצנת אטומה (לאחר צינון מלא).
לצפיה ב-'מאפי גבינת פטה'
מאפי גבינת פטה
17/01/2019 | 20:10
1
179
מאפי גבינת פטה
 
16 יח'
 
180 גר' קמח
12 גר' אבקת אפיה
80 גר' שמן
3 ביצים L
100 גר' חלב
1/2 כפית מלח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
150 גר' גבינת פטה מפוררת
 
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים 16 תבניות מאפינס, תבניות סיליקון אין צורך לשמן.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, השמן, החלב, הגבינות, המלח והפטרוזיליה, מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד להבלעתו בתערובת.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות עד 3/4 גובה התבנית, מפזרים מעט שומשום מעל אם רוצים.
  6. מכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים 5 דקות בתבניות, משחררים מהתבניות ומצננים מעט על רשת לפני הגשה.
לצפיה ב-'זה ירוץ אצלי עם הנכדות, אין לי ספק. תודה '
זה ירוץ אצלי עם הנכדות, אין לי ספק. תודה
19/01/2019 | 11:49
19
לצפיה ב-'מרק בצל'
מרק בצל
15/01/2019 | 09:06
5
225
חומרי גלם:
6 + 2 בצלים רגילים גדולים
6 בצלים סגולים גדולים
חמאה בלי מלח 100 גרם
כוס יין לבן
כוס יין אדום
אגוז מוסקט שלם 1
מלח ופלפל
לציר:
שורש בלרי וגם הגבעולים באבוקה.
שורש סלרי
(2) הבצלים 
3-4 גזרים
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
להרתיח בסיר מים כ-40 דקות.
אופן הכנה:
להמיס חמאה ולהוסיף כף שמן קנולה.
לטגן בחמאה המומסת את 12 הבצלים פרוסים לפרוסות דקות וחצאים. (חצי אמנסה), עד לשקיפות (עם מלח להגרת נוזלים).
להוסיף את היין הלבן ולאדות 2-3 דקות
להוסיף ציר
להכניס לכלי את השורש פטרוזליה המבושל, את הבצלים וציר, לרסק בבלנדר מוט ולרסק למחית. להוסיף למרק.
להביא לרתיחה.
לגרד במגרדת את האגוז מוסקט לנוזל, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
להוסיף את היין האדום (לצבע).
לבשל 5-10 דקות נוספות.
להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת או עם קרוטוני בגט וגבינת פרמזן מעל.
בתיאבון.
הכנתי בשישי ולא נשארה טיפה (סיר 10 ליטר). יצא ממש טעים.
 
 
לצפיה ב-'נקרא מעולה, אבל אגוז מוסקט שלם? נראה לי יותר מדי'
נקרא מעולה, אבל אגוז מוסקט שלם? נראה לי יותר מדי
15/01/2019 | 20:56
4
31
לצפיה ב-'אף פעם אי אפשר לגרד את כל האגוז '
אף פעם אי אפשר לגרד את כל האגוז
16/01/2019 | 07:39
3
98
תמיד נשאר איזה 15%...
ולסיר מרק גדול (10 L) זה בסדר גמור.
לצפיה ב-''
19/01/2019 | 11:52
2
46
שורש בלרי -? חשבתי שורש סלרי, אבל אני מבין שהתכוונת לשורש פטרוזיליה?
לצפיה ב-'בפוסט שלי כתוב: שורש סלרי'
בפוסט שלי כתוב: שורש סלרי
21/01/2019 | 10:42
1
40
והכוונה לשורש סלרי. יש גם שורש פטרוזליה. אילו  חומרי גלם שונים במראה ובטעם.
לך תעשה בדיקת ראיה. 
לצפיה ב-'עשיתי בדיקת ראייה - בבקשה'
עשיתי בדיקת ראייה - בבקשה
22/01/2019 | 07:03
56

לציר:
שורש בלרי וגם הגבעולים באבוקה.
שורש סלרי
(2) הבצלים 
3-4 גזרים
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
להרתיח בסיר מים כ-40 דקות.
והיכן שורש הפטרוזיליה
 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ