לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4318843,188 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'בואו תעזרו לי להתגבש על מנה/מתכון - סלמון ונודלס'
בואו תעזרו לי להתגבש על מנה/מתכון - סלמון ונודלס
27/09/2017 | 23:15
14
155
התבקשתי למחר לארוחת ערב להכין בגדול "סלמון ונודלס" הכיוון הוא אסייתי.
הראש שלי קצת ריק... אין לי ממש רעיון איך להפוך את זה למנה.

את הסלמון אפשר לצלות או לאפות, אני מעדיפה לאפות.
מבחינת מצרכים יש בבית סויה, טריאקי, הרבה תבלינים, ירקות, ציר דגים (וגם עוף אבל נראה לי פחות מתאים), נודלס אורז ונודלס ביצים, פטריות שיטאקה, וכמובן סופר שאפשר לקנות בו הרבה דברים, כולל מבחר די סביר של מוצרים אסייתיים. יש גם לבבות דקל, קרם קוקוס וחלב קוקוס (שפחות מתחברים לי לסלמון אבל אולי אכין איתם מרק)
רעיונות מעניינים?
לצפיה ב-'מנה מעולה שאני אוהבת מריבר בר'
מנה מעולה שאני אוהבת מריבר בר
27/09/2017 | 23:58
1
161
נודלס בקארי צהוב ועליו נתח סלמון צלוי
 
 

רוטב:
1 כוס חלב קוקוס
כפית שום כתוש
כפית קארי צהוב
חצי כפית כורכום
כפית אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות סויה
כף גדושה סוכר חום
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן בווק ולהוסיף את הבצל והכרישה ל-3 דקות
להוסיף את שאר הירקות ולהקפיץ כ- 5 דקות
להוסיף את חומרי הרוטב להרתיח
 
לצפיה ב-'נשמע מעולה וממש מעניין'
נשמע מעולה וממש מעניין
28/09/2017 | 07:19
83
ובמקרה גם יש לי קארי צהוב.
בודקת בהחלט :) תודה!
לצפיה ב-'סלמון'
סלמון
28/09/2017 | 07:08
11
129
שלום
ממליץ על סלמון טרי ולא קפוא. עכשיו בופרסל ב-80 ש"ח לק"ג לרגל החגים.
וודאי שמנקים לך את כל העצמות.
יש לפרוס את הסלמון (עם העור) לפרוסות של מנה (כ-5 ס"מ).
להניח על תבנית ולבזוק מלמעלה מרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית,
לערבב היטב עד שהחומרים מתמזגים למשחה נוזלית אחידה.
אחרי כשעתיים, לחמם מחבת עם מעט שמן זית ולטגן את הסלמון תחילה עם הצד בלי העור למטה, לקבלת צבע שחום יפה (להגשה)
אחרי כ-3 דקות להפוך, ולטגן עוד כ-5 דקות עם מכסה.
יצא לך הסלמון הכי טעים שאכלת...
במחבת לטגן מיץ לימון מ-2-3 לימונים עם חבילת חמאה, עד שהחמאה נמסה ועוד קצת...ולבזוק מעל הסלמון. 
הנודלס: נסי מתכון של צאו' מיין יקרות (נודלס מוקפץ).
בהצלחה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
28/09/2017 | 07:31
10
84
חבילת חמאה כלומר 100 גרם או 200? נשמע לי ממש הרבה
לצפיה ב-'100 גרם'
100 גרם
28/09/2017 | 07:38
9
77
שלום
הכמויות לפילה של 1/2 סלמון אחד. 
את הרוטב חמאה עם הלימון ובכלל, את הסלמון רצוי להכין ולהגיש טרי וחם.
ניתן ע"י מבט על הפרוסת דג, לראות אם הוא עשוי, ע"פ הצבע בצד. הכתום מתבהר.
אני מעדיף כך, ע"פ תנור. בתנור הסלמון עלול להתיבש. במיוחד אם משתמשים בנתח קפוא!
לצפיה ב-'אין לי שום בעיה עם ההעדפה לצלייה :)'
אין לי שום בעיה עם ההעדפה לצלייה :)
28/09/2017 | 08:04
8
83
אני מעדיפה תנור כי צלייה זה לעמוד ולטגן כשכולם מחכים אם אני רוצה להגיש את זה ישר, אבל אמרתי שזו אופציה. אני לחלוטין מסכימה איתך שהצלייה עדיפה על תנור וכמובן שנתח טרי עדיף על קפוא. אם לא היה ברור, ה"נשמע לי המון" היה בנוגע לכמות החמאה. כשזה 100 גרם נשמע קצת יותר הגיוני :)
תודה.
לצפיה ב-'תיקון: "אני לחלוטין מסכימה איתך שהצלייה עדיפה על תנור"'
תיקון: "אני לחלוטין מסכימה איתך שהצלייה עדיפה על תנור"
28/09/2017 | 17:36
7
121
שלום
אני מניח שהכוונה ל-
"אני לחלוטין מסכימה איתך שהטיגון עדיף על תנור..."
 
זה המתכון, כך עשיתי (כבר מספר פעמים) ויצא כל כך טוב, שכולם שבחו. מבחינתי, זו הדרך הנכונה להכין סלמון. כבר ניסיתי בתנור, על האש (BBQ) בנוזל (מרוקאי), ומטוגן אסיאתי. האחרון ניצח ובגדול!
אם תבחרי להכין אותו כך, אודה לך אם תשתפי לגבי מידת הצלחתו. תודה.
 
לצפיה ב-'אוף, די מיכאל. צלייה משמע צליה במחבת. אין צורך לתקן על כל '
אוף, די מיכאל. צלייה משמע צליה במחבת. אין צורך לתקן על כל
28/09/2017 | 19:02
6
104
דבר.
לצפיה ב-''
28/09/2017 | 20:32
118
מתנה 
לצפיה ב-'איך יצא לך הדג?'
איך יצא לך הדג?
02/10/2017 | 16:26
4
19
לצפיה ב-'הדג'
הדג
02/10/2017 | 17:49
3
53
עשיתי סלמון שהשריתי במרינדה של דבש וסויה.
אז צליתי במחבת על צד אחד, הפכתי לצד שני והכנסתי לתנור שחומם מראש על 150 מעלות כי ידעתי שיש עוד כ20 דק'-חצי שעה עד שהדג ייאכל, ולא רציתי שיתייבש.
באופן מפתיע הדג יצא מטריף, סופר עסיסי וטעים. רק שבעייני הרוטב/ מרינדה לא הייתה מספיק דומיננטית
לצפיה ב-'המתכון שלך שונה...'
המתכון שלך שונה...
03/10/2017 | 07:40
1
42
שלום
שמח שהצליח .
מבחינת רוטב וטעם:
במשרה (מרינדה) חשוב שיהיה מרכיב חומצי (במקרה שלי החרדל). הרוטב שצינתי, מיץ לימון וחמאה, מוסיף המון. קל וזריז להכנה. 
 
שלחתי לך קובץ וורד של שיטות ריכוך - כמתנה לחג. בישול היא גם שפה, שחשוב שנדע ונדבר. זה החומר שלמדו בדן גורמה על בישול (שיטות ריכוך).
שווה לך לשמור. 
בקרוב אשלח גם שיטות חיתוך. שימילב, שמקור הנושא מגיע מצרפתית. המטבח הקלאסי אוגד ע"י אסקופיה ונחשב עד היום לבסיס והמקור.
חג שמח 
 
לצפיה ב-'לידיעת המבשלים דג וחמאה ,שייקחו בחשבון שמבחינת -'
לידיעת המבשלים דג וחמאה ,שייקחו בחשבון שמבחינת -
15/10/2017 | 12:58
2
ספיגת החלבונים ,ישנה כאן בעייה, מכיוון שהחמאה כמו שאר מוצרי -החלב, ממש מפריעים לעיכול החלבון שבדגים,כלומר,לא מאפשרים ספיגת החלבונים מהדג לגוף.
כך שכדאי להחליף את החמאה ,בשמן  איכותי מהצומח,כדי להפיק תועלת מהדג.
 
לצפיה ב-'צורות חיתוך'
צורות חיתוך
03/10/2017 | 12:23
47
לצפיה ב-'בצק שמרים'
בצק שמרים
28/09/2017 | 10:53
2
137
מה אומרים? אם אכין בצק שמרים בשישי בצהרים, אאפסן במקרר לשימוש במוצ"ש, יהיה בסדר? לא יחמיץ?
לצפיה ב-'אין בעיה...'
אין בעיה...
28/09/2017 | 11:59
1
89
בהכנה תשתמשי במים קרים מאד, ףףלא להתפיח את הבצק כלל ולהניח 
בקערה גדוולה מאד, להניח ניילון נצמד ולהעביר למקרר.
כדאי להשתמש במחצית מכמות השמרים של הבצק הרגיל.
 
גמר חתימה טובה וצום קל.
לצפיה ב-''
28/09/2017 | 12:25
43
גמח"ט ושנה טובה
לצפיה ב-'במיוחד לארוחה המפסקת: כדורי אנרגיה של תמרים וקשיו'
במיוחד לארוחה המפסקת: כדורי אנרגיה של תמרים וקשיו
28/09/2017 | 11:16
143
 
 
מרכיבים

1/3 כוס אגוזי קשיו (לא קלויים)
10 תמרים מגולענים (הכי טוב מזן מג'הול)
1/2 כוס שבבי קוקוס טחון
כף שמן קוקוס
1-2 כפות מים
 
אופן ההכנה

טוחנים את אגוזי הקשיו בפולסים קצרים במעבד מזון, כ-10 שניות סך הכל (המטרה היא מרקם פירורי, לא משחתי).
מוסיפים את התמרים, 1/4 כוס קוקוס טחון (חצי מהכמות), השמן והמים. טוחנים כדקה, עד שמגיעים למרקם אחיד יחסית, אבל שוב - לא חלק מדי.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, ומגלגלים אותם בצלחת ובה שאר שבבי הקוקוס הטחון.
מעבירים למנג'טים או מגש מרופד בנייר אפייה, ומכניסים למקרר להתייצבות של שעה. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
 
 
לצפיה ב-'ככה עושים פלאפל....'
ככה עושים פלאפל....
25/09/2017 | 18:25
10
317
לצפיה ב-'וזה מה שיוצא....'
וזה מה שיוצא....
25/09/2017 | 20:17
2
198
לצפיה ב-'כל הכבוד על ההשקעה בצילום'
כל הכבוד על ההשקעה בצילום
25/09/2017 | 20:19
1
125
אתם תמיד מכין פלאפל עם שמרים?
לצפיה ב-'לא. בהתחלה הייתי משתמש באבקת אפיה. '
לא. בהתחלה הייתי משתמש באבקת אפיה.
25/09/2017 | 20:27
129
אבל אחרי שמצאתי מתכון ל "טעמיה" - הפלאפל המצרי המקורי , ושם הומלץ להשתמש בשתי פרוסות לחם ישנות או בכף גדושה של קמח בכדי למנוע התפרקות של הקציצה בטיגון והומלץ להחליף את אבקת האפיה בשמרים. למי שמקפיא, כמוני חלק מהעיסה, מומלץ לחכות כ 30 דקות בערך בטמפרטורת החדר לפני שמכניסים למקפיא. 
לצפיה ב-'אתה יכול בבקשה לפרט בהודעה ? '
אתה יכול בבקשה לפרט בהודעה ?
27/09/2017 | 09:50
4
92
נראה מצויין.. אשמח לכמויות בעיקר של מה שיש בתמונה הראשית עם החומוס והפול.. ובישלת מראש באופן מלא את החומוס והפול ? 
לצפיה ב-'להלן המתכון שלי לפלאפל :'
להלן המתכון שלי לפלאפל :
27/09/2017 | 12:01
3
131
רכיבים :
500 גרם (אחרי השרייה של 24 שעות) של גרגירי חומוס + פול ירוק ללא הקליפה.
1 - בצל בינוני.
3-4 גבעולים של בצל ירוק.(לא חובה)
5 -שיני שום.
חופן גדוש של עלי פטרוזיליה.
חופן גדוש של עלי כוסברה.
1 - פלפל ירוק חריף.
1 - כף גדושה - כמון טחון.
1 - כף שטוחה - מלח.
2 כפיות שטוחות - כוסברה טחונה.(לא חובה)
1 - כף גדושה קמח לבן.
1- כף שטוחה שמרים יבשים.
(כף שטוחה כ 15 גרם. כף גדושה כ 25 גרם. כפית שטוחה 5 גרם).
 
אופן ההכנה:
טוחן בפולסים טחינה מאוד גסה (2 עד 3 פולסים קצרים)את הירק במעבד מזון .
מוסיף את התבלינים, הבצל , והשום, וטוחן כ 2 פולסים קצרים.
מוסיף את החומוס והפול ומשלים את הטחינה.
נותן לעיסה לנוח לפחות 30 דקות.
מכאן ניתן להכין כדורי פלאפל לטיגון או לחלק למנות ולהקפיא או "גם וגם"...
אני מכין את כדורי הפלאפל ביד במשקל של כ 30 גרם ליחידה.
מכניסים את הכדורים לשמן חם מאוד. אחרי מספר דקות מקטינים את הלהבה. לקראת סיום הטיגון מעלים שוב את הלהבה לזמן קצר עד לסיום הטיגון.
 
הערה חשובה לכביסה4 - לא מבשלים את החומוס ו/או את הפול. משרים אותם במים ל 24 שעות כאשר עולה קצת קצף לבן, מחליפים את המים.(ניתן לסיים את ההשרייה גם אחרי 12 שעות לממהרים.....)
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
27/09/2017 | 12:51
11
לצפיה ב-'כמה שאלות על המתכון'
כמה שאלות על המתכון
27/09/2017 | 14:17
1
88
אבל קודם כל תודה על השיתוף.
 
אתה מניח את העיסה לנוח במקרר או בחוץ?
 
האם יצא לך לנסות לטחון במטחנת בשר ולא במעבד מזון?
 
מדוע אתה מכין את הכדורים באופן ידני ולא עם המכשיר של הפלאפל? זו תמיד נראתה לי כמו הפעולה הכי כיפית  בבישול.
 
האם אין דרך להגיע לטמרפטורה אחידה נכונה של טיגון? האם חובה לשחק עם גובה הלהבה?
לצפיה ב-'לפי הסדר.....'
לפי הסדר.....
27/09/2017 | 16:57
75
1. העיסה נחה בטמפרטורת החדר  30 דקות.
2. בתחילה השתמשתי במטחנת בשר. עברתי למעבד מזון ולמדתי לשלוט בטקסטורה של העיסה. הרבה יותר נוח.
3. כל אחד והכייף שלו.....
4. המשחק בלהבה הוא תולדה של הניסיון שלי. כך אני מקבל את הכדור הכי קריספי בחוץ ומבושל דיו בפנים.
לצפיה ב-'פלאפל שלי'
פלאפל שלי
27/09/2017 | 14:15
1
135
אני דוגל בפשטות ולכן הפלאפל שלי בסיסי במספר קטן של מרכיבים
הפלאפל המקורי הוא הוא מפול
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכים בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

פלאפל ירוקו פוקסי99   [מצורף קובץ jpg]   ו  18:31 | 23/04/07  


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
 
לצפיה ב-'ככה עושים פלאפל...'
ככה עושים פלאפל...
27/09/2017 | 20:18
120
אין לי כוונה להתחרות, אלא להראות שאפשר גם ללא קמח, ואחרי הקפאה, לכל מי שהיה סקפטי. 
את המתכון כבר נתתי, ומי שיבקש יקבל שוב. המתכון שלי הוא ללא קמח או תוצריו. נטול גלוטן לחלוטין.  היום הוצאתי שתי שקיות של עיסה מהמקפיא, אחרי שזה שוכב שם כבר לפחות שלושה חודשים. הפשרתי, עשיתי כדורים עם מכשיר ידני לפלאפל, וטיגנתי בצ'יפסר על 150 מעלות. פיתה, סלט, כדורים, וטחינה. 
בתאבון. 
לצפיה ב-'מחפשת מתכון לעוגיות חלבה של ביגה.'
מחפשת מתכון לעוגיות חלבה של ביגה.
27/09/2017 | 16:10
93
טעמתי בבית קפה, לא שלהם, שאלתי, המלצרית הלכה לבדוק ואמרה שהעוגיות של ביגה.
קטנות, מאד פריכות, מצופות שומשום, אפילו קצת מתפוררות, נהדרות.
מבקשת רק אם יש לכם את המתכון שלהם, תודה. 
לצפיה ב-'יום כיפור'
יום כיפור
24/09/2017 | 12:05
44
426
מעניין אותי חובבי המתכונים האם אתם צמים? קצת להכיר את חברי הפורום
המשך>>
מעניין אותי חובבי המתכונים האם אתם צמים? קצת להכיר את חברי הפורום
לצפיה ב-'מה אפשר להכין ממלפפונים שמתחילים להזדקן?'
מה אפשר להכין ממלפפונים שמתחילים להזדקן?
25/09/2017 | 12:11
2
63
משהו כמו 7-8 מלפפונים.
לצפיה ב-'ציזיקי, למשל'
ציזיקי, למשל
25/09/2017 | 14:59
1
28
לצפיה ב-'צזיקי זה באמת רעיון מצויין'
צזיקי זה באמת רעיון מצויין
03/10/2017 | 20:07
10
 
מרכיבים

חצי ליטר יוגורט
2 מלפפונים קלופים וקצוצים דק
2 כפות שמן זית
מיץ של חצי לימון
1 כף שמיר קצוץ
3 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה

מערבבים במעבד מזון או בבלנדר את היוגורט, המלפפון, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, השמיר והשום, עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לקערה, מכסים, ומניחים במקרר לשעה לפחות כדי למקסם את הטעמים.
מומלץ להגיש עם פרוסות מלפפון טרי או לצד ירקות פרוסים.
לצפיה ב-'קוואקר,שיבולת- שועל ,,'
קוואקר,שיבולת- שועל ,,
24/09/2017 | 09:38
105
האם שיבולת שועל עוברת קלייה לפני שנארזת בקופסא ?
קניתי שיבולת-שועל בקופסת קרטון .
שמתי לב שחלק מפתיתי-השיבולת הם בגוון חום,והרוב בהירים,
מישהו יודע האם הם עוברים קלייה ,ולכן חלקם  כהים? (חום כהה.)


לצפיה ב-'אשמח למספר מתכונים פשוטים לאופה לחם ללא סוכר'
אשמח למספר מתכונים פשוטים לאופה לחם ללא סוכר
22/09/2017 | 00:28
10
103
חג שמח !

אודה לכם על 2-3 מתכונים ללא סוכר לאופה לחם מרפי ריצ'ארדס.
אשמח להכין למשל לחם רגיל, לחם עם זיתים, לחם עם חמוציות/אגוזים.
אודה אם תוכלו לציין באילו סוגי קמח מומלץ להשתמש.

תודה רבה !
לצפיה ב-'סוכר'
סוכר
22/09/2017 | 07:32
1
81
שלום
בד"כ כמות הסוכר בלחם קטנה: כף.
מהות הסוכר בד"כ לתת מזון לשמרים (יבשים), שמערבבים אותם במעט מים חמימים וסוכר להתחיל את התהליך.
אם הכוונה להמנע מסוכר בגלל דיאטת סכרת, הרי שברוב סוגי הלחם יש כ-50%
פימימות, וזה סוכר. המנעות מכף סוכר לכיכרר לחם לא תשנה את הערך הזה בהרבה!
לצפיה ב-'תודה על התגובה, ממליץ על THAT SUGAR FILM'
תודה על התגובה, ממליץ על THAT SUGAR FILM
22/09/2017 | 10:03
69
אבל בכל מקרה הייתי שמח למתכונים ללא סוכר. אני זוכר בעבר שאפיתי לחם עם חלב או משהו כזה וזה יצא טוב גם ללא סוכר.
ממליץ בחום לראות את הסרט THAT SUGAR FILM :
 
לצפיה ב-'אם שמרים צריך "להאכיל" בסוכר,אולי לחם סודה מתאים יותר?'
אם שמרים צריך "להאכיל" בסוכר,אולי לחם סודה מתאים יותר?
22/09/2017 | 23:47
3
43
אני משתמשת באופה לחם לערבוב בלבד ואופה את הבצק בתנור. לא אהבתי את המרקם של הלחם שמתקבל במכונה.
לצפיה ב-'ד,א הכוונה לסוכר כחומר גלמי,או גם למרכיבים כמו סירופ מייפל?'
ד,א הכוונה לסוכר כחומר גלמי,או גם למרכיבים כמו סירופ מייפל?
22/09/2017 | 23:49
1
19
לצפיה ב-'הכוונה לכל צורות הסוכר המלאכותיות והמרוכזות מאוד'
הכוונה לכל צורות הסוכר המלאכותיות והמרוכזות מאוד
23/09/2017 | 16:12
13
לצפיה ב-'מצאתי במרשתת מתכון ללחם סודה במורפי ריצדרס אבל:'
מצאתי במרשתת מתכון ללחם סודה במורפי ריצדרס אבל:
22/09/2017 | 23:55
47
א. יש בו סוכר
ב. לא ניסיתי לכן לא יכולה להמליץ.
 
מה שכן, אם זה עוזר, התכנית המתאימה ללחם כזה היא QUICK.
לצפיה ב-'תפקיד הסוכר בלחם'
תפקיד הסוכר בלחם
23/09/2017 | 20:42
1
86
כפי שהסבירו לך תפקידו של הסוכר הוא בעיקר "להאכיל" את השמרים.
 
ממליץ כי תעבוד לפי המתכון הרגיל שלך אבל פשוט תשמיט את הסוכר, במקום זה תערבב את השמרים, חלק מהקמח וחלק מהמים 10 דקות לפני שאתה מפעיל את אופה הלחם על מנת לקבל התססה מוקדמת של השמרים.
לצפיה ב-'תודה סלימאן. אנסה את הטיפ. שבוע טוב '
תודה סלימאן. אנסה את הטיפ. שבוע טוב
23/09/2017 | 20:56
15
לצפיה ב-'הצלחתי לאפות לחם ללא סוכר. מתכון מצורף'
הצלחתי לאפות לחם ללא סוכר. מתכון מצורף
30/09/2017 | 13:48
1
25
הנה המתכון, לאחר מספר נסיונות יוצא לחם טעים, קריספי וללא סוכר :
 
275 מל מים
1/2כפית מלח
2 כפות שמן זית
100 מל קמח שיפון מלא (לדעתי ניתן לשים כל קמח מלא אחר)
500 מל קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
 
אני משתמש באופה לחם של מרפי ריצ'ארדס ושם על תוכנית מספר 1 צבע כהה (התוכנית הראשונה באופה ל-3 שעות)
 
לצפיה ב-'כל הכבוד שכחתי שבאופה לחם אין צורך להתפחה'
כל הכבוד שכחתי שבאופה לחם אין צורך להתפחה
01/10/2017 | 21:27
14
הכל נכנס למכונה והיא מערבבת.. יצאתי
לצפיה ב-'סיר לטיגון באוויר חם'
סיר לטיגון באוויר חם
22/09/2017 | 20:03
94
קיבלתי במתנה,אני יודעת שהבישול בו בריא וללא שמן. מישהו מכיר מתכונים או המלצות להכנה?
שתהיה שנה טובה וטעימה לכולם  
לצפיה ב-'הכנתי בורקס פילו אתמול בפעם הראשונה - כנסו'
הכנתי בורקס פילו אתמול בפעם הראשונה - כנסו
19/09/2017 | 14:54
1
277
שמתי שני דפים, וביניהם שימנתי עם תרסיס שמן פאם
 
גלגלתי את הבצק למשולש בורקס, עם מילוי תפוח"א בפנים
 
חיממתי תנור ל200 מעלות כמו שכתוב באריזה של זוגלובג
 
אחרי כ10-11 דקות הוצאתי את התבנית, וראיתי את מה שצילמתי לכם
הבורקס די נשרף, וכלו ונהיה קראנצ'י בצורה מוגזמת, ממש דיקט
 
השאלה היא איפה היתה הטעות שלי?
האם החום היה גבוה מדיי או שהיתי צריך להשים את זה לפחות זמן?
שמתי כמובן ביצה מלמעלה ושומשום
לצפיה ב-'לדעתי ענין של חום גבוה מדי'
לדעתי ענין של חום גבוה מדי
22/09/2017 | 00:33
96
או שה-200 מעלות בתנור שלך הם יותר לכיוון 250 מעלות, או שפיזור החום לא אופטמלי במקום שהנחת בו את התבנית, או שהבורקס היה קרוב מדי לגוף החימום.
אם המיקום הוא במרכז התנור, הייתי מציע לך לנסות את אותו מתכון כשהתנור שלך מכוון ל-170-180 מעלות ולנסות שוב.
בהצלחה
לצפיה ב-'2 טיפים: להוצאת גרגרי -הרימון ולשידרוג סלק-אדום,,,'
2 טיפים: להוצאת גרגרי -הרימון ולשידרוג סלק-אדום,,,
20/09/2017 | 11:49
204
לחצות את הרימון -לרוחבו
להחזיק חצי רימון בכף היד ,מעל לקערה,
ביד השניה להחזיק פטיש לשניצלים,ולהכות בקליפת הרימון ,
10 פעמים,וכך כול גרגרי-הרימון  יפלו לקערה בקלות.

לשידרוג סלט סלק אדום :
לתבל בשמן -זית, מיץ- לימון, וכף וחצי גדושה בסילאן,
להוסיף תפוח-עץ - חתוך למקלות בעובי גפרורים,
לפזר מעל  הכול 2 כפות עלי- סלרי קצוצים
ו-כף פטרוזילה קצוצה.
ושתהיה שנה טובה ומבורכת ,
לכולכם.
לצפיה ב-'מבקש מתכון לרוטב פרווה עבור בלינצ'ס פטריות ובצל '
מבקש מתכון לרוטב פרווה עבור בלינצ'ס פטריות ובצל
19/09/2017 | 11:28
6
106
היי לכולם,
 
אני צריך מתכון פרווה פשוט (כי זה הולך ביחד עם ארוחה בשרית) לרוטב סמיך וטעים עבור בלינצ'סים ממולאים בפטריות ובצל. בכל המתכונים שמצאתי באינטרנט הרוטב מכין שמנת, אז זה לא טוב.
 
תודה מראש!  
 
לצפיה ב-'אני מאוד אוהבת את המתכונים של ניקי...'
אני מאוד אוהבת את המתכונים של ניקי...
19/09/2017 | 12:54
4
158
זה מתכון לנלינצס:
 
זה מתכון לרוטב:
 
לצפיה ב-'קצת מצחיק, הרוטב זה כמעט בדיוק המילוי של הבלינצ'ס '
קצת מצחיק, הרוטב זה כמעט בדיוק המילוי של הבלינצ'ס
19/09/2017 | 13:02
1
113
האם ככה זה צריך להיות? הרוטב לא אמור להיות שונה קצת מהמילוי?
 
דרך אגב, אולי אפשר פשוט להחליף את השמנת במתכון של הרוטב בחלב קוקוס? ראיתי בעבר מתכון לפירה שהחליפו בו את השמנת בחלב קוקוס. אולי גם כאן זה יכול להסתדר?
 
לצפיה ב-'הכנתי את המתכון שלה (ועוד רבים...מאוד אוהבת את האתר)'
הכנתי את המתכון שלה (ועוד רבים...מאוד אוהבת את האתר)
20/09/2017 | 00:35
82
ויצא בסדר...
 
אתה יכולי להוסיף מעט מים אם את רוצה נוזלי יותר או קמח (או קורנפלור אם אני לא טועה) כדי להסמיך.
 
כמובן שאת יכולה להוסיף תבלינים או להפוך את הרוטב ל"חלבי" עם הקוקוס...פשוט אני לא ממליצה להשתמש בחלב קוקוס בפעם הראשונה אם לא מכירים את הטעם...
אפשר עם שמנת צמחית...
לצפיה ב-'נ.ב - מנה של בלינצ'ס ביחד עם פירה מסתדר ביחד?'
נ.ב - מנה של בלינצ'ס ביחד עם פירה מסתדר ביחד?
19/09/2017 | 13:05
1
70
מה דעתכם?
 
(בלינצ'ס פיטריות ובצל עם רוטב, יחד עם פירה פרווה)
 
לצפיה ב-'את מתכוונת להוסיף למילוי או בצד?....'
את מתכוונת להוסיף למילוי או בצד?....
20/09/2017 | 00:32
50
האמת, שתי האפשרויות נשמעות לי.
פירה בצד תמיד טוב עם העיקרית :)
 
אני מניחה שהתכוונת למילוי....
את יכולהלהכין חצי רק עם פטריות ובצל וחצי עם פירה (את יכולהלהוסיף בצל מטוגן וקצת כורכור, יש שמוסיפים אבקת מרק בטעם עוף).
לצפיה ב-'את הבלינצ'ס הללו אפשר להגיש עם רוטב עגבניות'
את הבלינצ'ס הללו אפשר להגיש עם רוטב עגבניות
19/09/2017 | 23:54
62
כשאת מקום השמנת ממלא קרם קוקוס.
 
לצפיה ב-'מחפש לקנות מעיים ממולאים ערקים'
מחפש לקנות מעיים ממולאים ערקים
19/09/2017 | 20:34
2
97
מחפש שמות של מסעדות שמוכרות מעיים ממולאות ערקיות באזור בת ים חולון תודה מראש לעוזרים .
לצפיה ב-'כאן...'
כאן...
19/09/2017 | 22:48
1
98
"ישראל מרכז הקובה" 
רח' ותיק 1 פינת האצ"ל 23 שכונת התקווה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
19/09/2017 | 22:57
17
לצפיה ב-'שאלה, האם אפשר להקפיא אורז מבושל?'
שאלה, האם אפשר להקפיא אורז מבושל?
19/09/2017 | 22:11
3
97
לצפיה ב-'בהחלט.'
בהחלט.
19/09/2017 | 22:49
2
43
לצפיה ב-'תודה רבה ושנה מבורכת לכולם.'
תודה רבה ושנה מבורכת לכולם.
20/09/2017 | 07:41
24
לצפיה ב-'באמת?! בטוח? תמיד רציתי אבל חשבתי שאי אפשר'
באמת?! בטוח? תמיד רציתי אבל חשבתי שאי אפשר
27/09/2017 | 11:11
13
לצפיה ב-'המרת מייפל בדבש בפאי פקאן?'
המרת מייפל בדבש בפאי פקאן?
19/09/2017 | 19:08
72
מתכוונת להכין מחר את המתכון הזה
http://www.carine.co.il/page_3028
של פאי פקאן של קרין גורן.

האם לדעתכם אפשר להחליף את המייפל בדבש? אם כן, יש דגשים מיוחדים שכדאי לשים אליהם לב בהמרה?
לצפיה ב-'החג מתקרב - מה מכינים?'
החג מתקרב - מה מכינים?
17/09/2017 | 08:44
24
176
ערב החג מתקרב בצעדי ענק... מארחים? מתארחים? מה מכינים?
 
אצלינו, אנחנו משפחה קצת מצומצמת השנה. במקום 13-14 ברגיל נהיה כנראה 10. אני והדודה ממונות על הבישולים. אז התייעצתי איתה והיא אמרה "בואי נחשוב על קונספט". שאלתי אותה אם "ארוחת ראש השנה" היא לא מספיק קונספט. היא אמרה שלא. אז החלטנו לבסוף לעשות ארוחה עם קצת קריצה מזרח-אירופאית/ רוסית. למה?
השנה חוגגים לראשונה את ראש השנה בלי סבתי היקרה ז"ל, שנפטרה לפני כחצי שנה (בגיל 103). ניסינו לחשוב מה היא סיפרה שהיו מכינים אצלם. 
 
מנה ראשונה: מרק עוף עם כיסונים 
כבד קצוץ
סלט דג מלוח 
סלט ירוק עם גרגירי רימון ופלחי תפוחים. 
 
מנה עיקרית: 
בשר צלוי במרינדת דבש 
תפוחי אדמה אפויים בתנור (אולי יתווספו להם גם בטטות)
צימעס (גזר גמדי מתוק)
 
קינוח: 
עוגת דבש
 
ליווי לארוחה: כנראה אכין חלת דבש. 
לצפיה ב-'אצלנו:'
אצלנו:
17/09/2017 | 09:02
183
גם מסורתי
מרק חובה
גפליטע פיש
כבד קצוץ
סלטים קלים כמו סלק
צלי בקר עם ירקות שורש
אורז שקדים צימוקים
עוף זיתים קלאסי גם
קינוח
עוקץ הדבורה.
לצפיה ב-'אני מעדיף לספר על הארוחה בדיעבד'
אני מעדיף לספר על הארוחה בדיעבד
17/09/2017 | 21:47
11
207
בליווי תמונות. (מה גם שאינני יודע בדיוק מה אשתי מתכוננת להכין...)
מה שאני כן יודע, אנחנו נהיה השנה רק 7 אנשים מתוכם שני ילדים בוגרים.
בנוסף, המליצו לנו על חנות בשר - "הקצביה" בביתן אהרון (לא כשרה). קנינו  2 ק"ג פילה בקר טרי (יקר מאוד). נראה בהמשך עם היה שווה את הכסף.
לצפיה ב-'צ"ל "נראה בהמשך אם היה שווה את הכסף."'
צ"ל "נראה בהמשך אם היה שווה את הכסף."
17/09/2017 | 22:20
51
לצפיה ב-'מה זה יקר מאד לפילה בקר בימינו?'
מה זה יקר מאד לפילה בקר בימינו?
18/09/2017 | 07:36
9
116
אני כבר תקופה לא קונה את הנתח - אכן מאד יקר
לצפיה ב-'ברמי לוי אתמול 140 ש"ח במבצע לחג'
ברמי לוי אתמול 140 ש"ח במבצע לחג
18/09/2017 | 10:01
3
61
לצפיה ב-'יחסית לפילה זה מחיר סביר. לא?'
יחסית לפילה זה מחיר סביר. לא?
18/09/2017 | 11:11
2
96
זה בשר טרי או מופשר?
לצפיה ב-'נשמע אפילו ממש זול'
נשמע אפילו ממש זול
18/09/2017 | 12:09
90
אני כבר רואה ברוב המקומות פילה ב180 ו200 לקילו.
לצפיה ב-'היה בדוכן של הבשר הטרי'
היה בדוכן של הבשר הטרי
18/09/2017 | 13:33
93
אבל לא שאלתי.
לצפיה ב-'239 ש"ח לק"ג. להזכיר שהפילה אינו מוכשר !!'
239 ש"ח לק"ג. להזכיר שהפילה אינו מוכשר !!
18/09/2017 | 18:12
4
158
מה שכן, לא היינו שם לבד , היה תור ארוך לפריט הזה.
נראה בראש השנה איך זה יצא.....
לצפיה ב-'איזה מחירים גבוהים! '
איזה מחירים גבוהים!
20/09/2017 | 17:49
3
70
עוד הוכחה שבעיית יוקר המחיה לא כשורה בהכרח לכשרות..
 
חג שמח, תהנו!
לצפיה ב-'אכן המחיר גבוה , אבל אתה קושר מין לשאינו מינו.'
אכן המחיר גבוה , אבל אתה קושר מין לשאינו מינו.
21/09/2017 | 11:57
2
75
ציינתי שהבשר אינו מוכשר ולכן המלח לא "הרג" אותו. המלח  מוציא מהבשר חלק ניכר מהנוזלים ופוגע באיכות הבשר.
לגבי עלויות "כשרות" והשפעתן על יוקר המחיה, אתה מוזמן לפתוח פתיל חדש ותופתע לקרוא עד כמה עלויות הכשרות (שהן לדעתי מיותרות לחלוטין) משפיעות על עלויות הייצור של המזון שאנו אוכלים.
 
לצפיה ב-'לא אסיט את נושא הדיון יותר, מעבר לתגובה זו'
לא אסיט את נושא הדיון יותר, מעבר לתגובה זו
22/09/2017 | 00:02
1
81
אמנם בכל זאת כמה מילים:
אין קשר בין כשרות להכשרה. בשר שמיועד לצליה כגון מנגל לא זקוק להכשרה.
בשר כשר משמעו בשר מחיה כשרה, שעבר שחיטה כשרה ונמצא "חלק" (או רק "כשר לפחות מחמירים) בבדיקה.
מקום שאינו כשר (כגון טיב טעם או חנויות של בני דודינו) רובו המכריע של מקור הבשר הוא לא כשר, ואף מה שנקרא 'עודפי כשרות', בשר משחיטה כשרה שנמצא טרף או חלקים אחוריים שלא מעוניינים לנקר. וככזה נמכר בזול לשוק.
אמנם המקומות הלא כשרים שככאלה נתפסים כמעין דליקטס, גובים מחירים גבוהים בד"כ שמוכיחים שהמחיר הסופי לא נובע בהכרח מסך מרכיבי עלות היצור, ושהבעיה בארץ היא גדולה יותר מעניין הכשרות בלבדו. (ולא, אני לא טוען שאין בעיה גם בעניין הכשרות).
מתנצל על החטיפה, לא התכוונתי לעשות כן, זו היית טעות להתייחס לעניין, אבל המחירים ממש צרמו לי בעיניים.
 
הכי חשוב שתהנה, ושתהיה לנו שנה טובה.
לצפיה ב-'אכן נהנינו. שנה טובה וגח"ט לכולםםםםםםםםםםםם .'
אכן נהנינו. שנה טובה וגח"ט לכולםםםםםםםםםםםם .
22/09/2017 | 12:46
13
לצפיה ב-'יופי של ארוחה. ואצלנו ,,'
יופי של ארוחה. ואצלנו ,,
18/09/2017 | 15:31
5
198
לפני כמה שנים החלטי להכין ארוחה פחות או יותר "מסורתית" עם מעט חידושים. מותאמים לטעם המשפחתי ואופייניים לחג.
אז לראש השנה:

חלות אישיות עם דבש בצורת זר כשבמרכז כל זר צלוחית קטנה של דבש.
חלה עגולה ענקית בעיצוב סלאבי.
על הצלחת גם ברכה איית ומקווה שאספיק גם משהו קטן שאעצב ממרציפן.
מרק עוף עם קרפלך ממולאים בשר
מרק ירקות צח עם קרפלך ממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן לצמחונים
סהרונים בסגנון פטאייר במלית גבינו מלוחות.
פטה כבד עוף
חצילים בטעם כבד לצמחונים או ראגו או פטה פטריות.
שוק טלה ממולאה באורז ופסטו פטרוזיליה בצליה ארוכה.
פשטידת כרוב נחמדה שניסיתי השבת בגירסה מוקטנת והיתה עימה מאוד.. האורחים מביאים מנה מוקפצת צמחונית עם ירקות קריספיים ואיטריות שעועית, תחתיות ארטישוק ממולאות צמחוניות ברוטב חמצמץ.
אורז עם שקדים וצנוברים
תפודים זעירים צלויים לקריספיות.
ירקות אנטיפסטי (כרובית, דלעת ערמונים ופטריותואם אמצא עוד מתאימים).
שלל סלטים מבושלים וטריים.
לקינוח תהיה עוגת "דובוש" הונגרית, כדורי מלון עם דבש ולימונצ'לו ועלעלי נענע.
אם יהיה זמן אוסיף קינוח אישי כלשהו. (בכיוון של טארטלטים במלית קרם מוסלין בעיטור תפוחים ).
 
לצפיה ב-'אם החיטה - השקעה רצינית'
אם החיטה - השקעה רצינית
18/09/2017 | 20:03
1
110
גם אני כמוך אוהבת להשקיע בארוחות חג (והם תמיד אצלי)
לצפיה ב-'תודה לך ושנה טןבה. '
תודה לך ושנה טןבה.
19/09/2017 | 15:31
25
לצפיה ב-' איזה תפריט מושקע, נראה שיהיה טעים אצלך,שיהיה'
איזה תפריט מושקע, נראה שיהיה טעים אצלך,שיהיה
19/09/2017 | 08:04
1
35
לצפיה ב-'תודות. בטוחה שאצלך מושקע ומגוון אף יותר. שנה טובה'
תודות. בטוחה שאצלך מושקע ומגוון אף יותר. שנה טובה
19/09/2017 | 15:34
49
לצפיה ב-'שפו על הדובוש '
שפו על הדובוש
21/09/2017 | 09:02
38
שלום ושנה טובה
אחת החביבות עלי...
לצפיה ב-'אצלי (אני מארחת)'
אצלי (אני מארחת)
18/09/2017 | 20:00
121
מרק עוף עם קרעפלך
צלי בשר (שייטל)
גפילטע פיש
כרעי עוף במיץ תפוזים עם שזיפים יבשים ומשמשים
לביבות פרסה
אורז צבעוני (תוספת של אפונה,שמיר,גזר)
דלעת ובטטה עם קינמון וסוכר חום
סלט סלק, 
סלט גזר
סלט כרוב לבן
סלט חסה עם אגוזים
סלט עגבניות שרי בצבעים שונים עם עלי נענע
סלט תפוחי אדמה,גזר ואפונה במיונז
לוביה
סלט מלפפונים ושמיר
כמובן שתפוח בדבש.
לקינוח עוגת סולת בדבש
עוגת דבש.
אחרי זה כולם יושבים בכסאות ללא יכולת לזוז.
 
לצפיה ב-'החג אכן קרב, יומיים חג ושבת בונוס למתמידים -6 סעודות'
החג אכן קרב, יומיים חג ושבת בונוס למתמידים -6 סעודות
19/09/2017 | 08:11
116
את סעודת החג מתחילים בסימנים
לביבות כרישה
לביבות מנגולד
סלט רוביא
 סופלה גזר
מרמלדה חבושים
תמרים
שומשום
ראש של דג
מרק דלעת 
סורבה רימונים לניקוי החיך
סלמון אפוי ברוטב עגבניות 
צלי כתף בסיידר תפוחים 
כרעיים עוף בתנור –דבש שזיפים 
תוספות: תפו"א ובטטה הום פרייז 
כרובית ברוקולי עם שום ושקדים פרוסים 
מאפינס זוקיני
קינוח –שלישיית מתוקים (סושי שוקולד, מיני קראמבל תפוחים וכדור סורבה)
חוץ  מזה עוד המון מטעמים לשאר הארוחות 
לצפיה ב-'ערב חג'
ערב חג
19/09/2017 | 12:01
2
98
שלום
סקאמפי (שרימפס ברוטב חמאה, לימון ושום)
מושט בתנור
בחג
עוף בתנור עם תפ"א
ברוקולי מוקרם
מרק עוף עם ירקות
כנפיים בתנור
לצפיה ב-'דיווח על ערב החג '
דיווח על ערב החג
21/09/2017 | 10:29
1
56
שלום
הסקמפי יצא נפלא.
1. הוצאתי את השרימפס מהפריזר והפשרתי במים. אח"כ נתתי להם להתיבש קצת.
2. למתכון במרשתת...() הוספתי גם בצל ירוק קצוץ.
לרוטב (שבו בושלו השרימפס, וכלל: חמאה, יין לבן, שום, מיץ לימון ופטרוזליה)
הוספתי פרוסות בגט. עליהם בזקתי מהרוטב...מעדן! 
 
הדג (אמנון) היה גדול (כ-1 ק"ג לדג!).
חרצתי בו סיזולט ב-2 צדידיו. החדרתי לתוכם חתיכות שום. הכנסתי לחלל הבטן פרוסת לימון וחמאה. הנחתי את הדגים על פרוסות לימון בתבנית חד פעמית, הנחתי קצת חמאה על הדג וסגרתי עם רדיד אלומיניום.
40 דק' בתנור שחומם מראש ל-240 מע'.
הורדתי את הרדיד והחזרתי לעוד 10 דקות להשחמה קלה.
בשר הדג יצא רך מאוד, נימוך וגם טעים מאוד. 
 
לקינוח: סברס.
לצפיה ב-'גמ אני אדווח כפי שהבטחתי...בליווי תמונות.'
גמ אני אדווח כפי שהבטחתי...בליווי תמונות.
21/09/2017 | 11:48
104
פתחנו במרק עוף אמיתי ללא תוספת אבקות למינהן.
המשכנו עם כבד קצוץ ופשטידת קישואים.
אספקת החלבונים באה מ :
פלפלים וכרוב, ממולאים בבשר ואורז.
פרוסות כתף בקר (פילה מדומה טרי).
קוביות פילה בקר טרי.
סלטים : כרוב, סלק וסלט עלים ירוקים עם עגבניות.
קינחנו בלפתן ופחזניות.
 
כחדש בפורום הזה , יש לי שאלה קטנה:
כפורום מתכונים, האם לא מקובל לדווח על ביצועים "במטבח" בליווי תמונות ?
יש מצבים שניתן ללמוד מתמונה של המנה לא פחות מהמתכון שלה.
 
בכל מקרה הארוחה שלנו היתה מאוד מוצלחת.
הפילה היה מעולה אבל במבט של עלות מול תועלת דווקא ה"כתף" זכתה להצלחה רבה , בין היתר בגלל העובדה  שמחירה חצי מזה של הפילה.
שנה טובה וגח"ט.
 
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:12
25
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'לידיעתכם! יין מהול במים וסוכר - בישראל!'
לידיעתכם! יין מהול במים וסוכר - בישראל!
19/09/2017 | 11:58
96
 
שימו לב למותגים: יקב טפרברג, יקבי ארזה, יקבי ציון, יקב סגל 
חג שמח 
 
לצפיה ב-'"הבשלה" של עוגת דבש....'
"הבשלה" של עוגת דבש....
18/09/2017 | 07:10
4
138
שאלה למנוסים מבינכם:
בעוגות הדבש כותבים להניח לא במקרר לכמה ימים לצורך הבשלה...
העוגה מכילה ביצים - בחום של היום זה בעייתי העוגה מתחילה להסריח אחרי כמה ימים.
בשנה שעברה איבדתי 2 עוגות דבש כי השארתי בתנור במקום "קריר וחשוך" אך בחום שלנו... ביום הרביעי הסריחה והיתה דביקה עם סיבים (כמו של קורי עכביש- סליחה על התיאור) והיא ונזרקה.
לא רוצה ליפול גם השנה....
מה עושים?
לצפיה ב-'משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך'
משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך
18/09/2017 | 20:01
80
מכניסים למקרר כדי למנוע את היווצרות "קורי העכביש".
מכירה אותם והם אכן דוחים.
רעיה
לצפיה ב-'שתי אפשרויות:'
שתי אפשרויות:
18/09/2017 | 20:06
79
לקנות טרי בערב חג (או לאפות בערב חג)
אפשרות שניה לשים במקרר במדף תחתון (אני תמיד בחגים מפנה את שתי המגירות
הגדולות של הירקות ושמה שם תבשילים או סלטים לחג) אפשר גם את העוגות.
לצפיה ב-'אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה'
אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה
19/09/2017 | 08:15
1
75
זה עובד, עוגת דבש נמצאת בתנור יומיים שלושה וזהו. מעדיפה לשמור במקפיא לאחר האפיה . יש עוגות שנשמרות יותר תלוי במידת העסיסיות שלהן
לצפיה ב-'סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?'
סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?
19/09/2017 | 08:27
68
האם זה בגדר המלצה? סתם כדי לכתוב?
אין ממש בהמלצה זו.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
מיה מטבחים
מיה מטבחים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ