לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4394743,947 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'המבורגר מאכזב'
המבורגר מאכזב
06/07/2018 | 17:10
4
82
הכנתי המבורגר הוא לא יבש אבל דחוס ושמתי סודה לשתייה
שמתי 3/4 שוק אווז טחון- ו1/3-           צלעות בקר
לעומת זאת, קונה אצל הקצב שלי - המבורגר עסיסי ולא דחוס וטעים - לאטי משה, מי שמכיר
מה יכול להיות הסיבה שאצלם הבשר בשרי רצח ואצלי שמן אבל דחוס יותר ואצלם גם בWELL DONE פעם אחתברח לי יצא מושלם ואצלי פחוס. 
שמתי מי סודה כמה כפות.
לצפיה ב-'אתה כנראה לא לש נכון את התערובת'
אתה כנראה לא לש נכון את התערובת
06/07/2018 | 18:36
3
76
והם שמים יותר שומן
לצפיה ב-'אני לש בתנועות קיפול, שוק אווז'
אני לש בתנועות קיפול, שוק אווז
06/07/2018 | 18:44
2
55
לא מספיק שמן עם צלעות?
ולש 4-5 דקות כזה
ומוסיף סודה ובצל
או שפעם קניתי 700  גרם  צואר + 30% - שומן אווז- נקי
וגם יצא לי קצת דחוס - 
אז מה דעתך? 
לצפיה ב-'לא טוב קיפול'
לא טוב קיפול
06/07/2018 | 20:40
1
62
חפש סרטונים ביו טיוב
 
 
לצפיה ב-'מנסיון אישי עדיף לישה מינימלית, אבל לעשות מאנטריקוט, יקר, '
מנסיון אישי עדיף לישה מינימלית, אבל לעשות מאנטריקוט, יקר,
06/07/2018 | 20:51
14
לצפיה ב-'שלום רב. כמה זמן לטגן פטריות ובצל ומה לעשות עם הנוזלים'
שלום רב. כמה זמן לטגן פטריות ובצל ומה לעשות עם הנוזלים
02/07/2018 | 18:53
18
122
לפני הקפאה. תודה רבה
לצפיה ב-'ואיך מבשלים עם תפוחי אדמה. תודה רבה'
ואיך מבשלים עם תפוחי אדמה. תודה רבה
02/07/2018 | 18:57
13
45
לצפיה ב-'הסתדתי. רק איזה תבלינים חוץ'
הסתדתי. רק איזה תבלינים חוץ
02/07/2018 | 22:51
12
91
מכורכום ששמתי..
לצפיה ב-'הוספתי רוטב סויה. יצא לא טעים'
הוספתי רוטב סויה. יצא לא טעים
02/07/2018 | 23:32
11
30
לצפיה ב-'בוקר טוב, מה ניסית להכין?'
בוקר טוב, מה ניסית להכין?
03/07/2018 | 06:14
10
85
חבל שלא יצא לך טעים.
 
תגיד מה ניסית להכין והחברים בפורום ינסו לעזור לך כדי שלהבא יצליח יותר
לצפיה ב-'תודה לך. בדכ כשאני מכינה '
תודה לך. בדכ כשאני מכינה
03/07/2018 | 16:47
9
77
משו חדש בלי נסיון יוצא לי טעים. רציתי לבשל פטריות שמפיניון ופורטבלו טריות עם תפו"א במחבת. טיגנתי בצל אחד בשמן זית. הוספתי את הפטריות ותפו"א. מלח ופלפל. עירבבתי. בישלתי כ-20 דקות. יצא בלי טעם. הוספתי קצת רוטב סויה וקצת מים וקצת כורכום. יצא זוועה..
 
לצפיה ב-'ממליצה לשים שמנת לבישול'
ממליצה לשים שמנת לבישול
03/07/2018 | 21:20
8
58
ביחד עם תפוחי אדמה ופטריות.
יוצא מעולה.
לצפיה ב-'מתוקה?'
מתוקה?
03/07/2018 | 21:56
7
22
לצפיה ב-'אמרו לי שפטריות לא הולך עם'
אמרו לי שפטריות לא הולך עם
03/07/2018 | 21:58
87
רוטב סויה..
לצפיה ב-'בתמונה'
בתמונה
03/07/2018 | 21:59
5
107
לצפיה ב-'תודה. יש אפילו צילום של '
תודה. יש אפילו צילום של
03/07/2018 | 22:03
4
60
פטריות..צריך לבשל אותה? מה לעשות עם השמנת..
לצפיה ב-'אני בדרך כלל'
אני בדרך כלל
03/07/2018 | 22:09
3
55
מטגנת את הפטריות(שונאת בצל).
לקראת הסוף שופכת את הנוזלים שהצטברו ואז מוסיפה את השמנת לבישול ומבשלת איתה קצת.
היא מסמיכה וזה הופך לרוטב פטריות מעולה.
 
אימא שלי מכינה בנפרד תפוחי אדמה חתוכים עד שהם דיי מוכנים ואז מוסיפה את הרוטב פטריות שתיארתי למעלה, מערבבת ומבשלת עוד קצת.
יוצא ממש טעים.
לצפיה ב-'אני חוששת שאסור לי שמנת'
אני חוששת שאסור לי שמנת
03/07/2018 | 23:18
2
67
אני חולת סכרת..
לצפיה ב-'ומי אמר שלחולי סכרת אסור לצרוך שמנת מתוקה?'
ומי אמר שלחולי סכרת אסור לצרוך שמנת מתוקה?
04/07/2018 | 20:28
1
59
מבחינת הסכרת אין בעיה כי כמות הפחמימות אפסית,
הבעיה היא למי שיש בעיות עם שומנים ו/או קלוריות
ובעיות משקל.
לצפיה ב-'אופס סליחה. יש לי בעיה של'
אופס סליחה. יש לי בעיה של
09/07/2018 | 02:30
27
שומן בדם..
לצפיה ב-'אתן את המתכון שלי,'
אתן את המתכון שלי,
04/07/2018 | 11:21
1
106
חותכת את הפטריות לריבועים או אורכים,
מזהיבה כמותגדולה של בצל,
מוסיפה אתהפטריות על הבצל, מכסה את הסיר
ומערבבת מידי פעם מוסיפהמים בגובה הכמות--
כשרוטחמוסיפה קצת פלפלשחור, קצת אבקת מרק
(ביתית שאני מכינה אפשר קנויה) ואזמוסיפה יין אדום יבש.
יוצא טעים ממש.
 
מוזגת בכמה אפשרויות--או מכינה פירה, או אורז, או פחזנית.
זו מנה טעימה מאוד.
לצפיה ב-'תודה רבה לך..'
תודה רבה לך..
04/07/2018 | 16:02
18
לצפיה ב-'תפוחי אדמה ופטריות בשלוש דרכים'
תפוחי אדמה ופטריות בשלוש דרכים
06/07/2018 | 20:30
1
47
 
ככה מכינים אצלנו:
תפוחי אדמה בתנור + פטריות בטיגון ומערבבים בתבנית (יוצקים את הפטריות מעל)
 
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בבישול קל (המרקם צריך להיות נגיס, כמו לסלט תפוחי אדמה) מוקפצים במחבת עם הפטריות
 
תפוחי אדמה מטוגנים לחוד+ לערבב במחבת עם הפטריות.
 
התיבול מאד פשוט והוא: פפריקה, בצל מלח ופלפל (גם לפטריות וגם לתפ״א אם מכינים בנפרד)
 
לא זוכרת איך זה היה בהקפאה. תפוח אדמה בכל מקרה לא נשמר טוב בהקפאה וגם לא מומלץ לסוכרתיים?
 
 
 
 
לצפיה ב-'תודה לך נטעליג.. '
תודה לך נטעליג..
07/07/2018 | 01:27
12
לצפיה ב-'מאדים ירקות עם מכסה או בלי?'
מאדים ירקות עם מכסה או בלי?
04/07/2018 | 19:58
2
49
יש לי סט של סירים שקניתי לאידוי: סיר תחתי, סיר עליון עם חורים בחלקו התחתון, ומכסה.
כשאני מאדה ירקות, לעשות את זה עם מכסה או בלי?
לצפיה ב-'עם מכסה אחרת כל האדים יתנדפו.'
עם מכסה אחרת כל האדים יתנדפו.
04/07/2018 | 20:18
1
16
לצפיה ב-'תודה'
תודה
04/07/2018 | 20:26
9
לצפיה ב-'ערב כריכים ובירה טובה'
ערב כריכים ובירה טובה
04/07/2018 | 14:39
5
69
 
אז בסוף החלטתי לאסוף כסף מכולם.
הלכנו לקצב וקנינו תערובת טובה בשביל קציצת המבורגר.
צוואר, אנטריקוט ושומן אנטריקוט. כמות השומן היא כ15 אחוז מהתערובת.
קנינו לחמניות המבורגר רגילות מאוד מהסופר. לא רצינו להוציא יותר מידי.
לקחנו מאיזו סבתא מלפפונים חמוצים. חתכנו עגבניות לעיגולים.
בצל סגול לעיגולים. קנינו רוטב ברביקיו. רוטב חריף שעשיתי בעצמי.
הרכבנו את ההמבורגר עם קצת חסה.
קנינו כמה חביות בירה גדולות מהסופר.
 
עשיתי גם כריך מאבוקדו מלפפון רגיל וממרח פסטו עם עגבניה. בשביל הכיף.
 
הערב היה מוצלח.
לצפיה ב-'התבלבלתי בין כריך להמבורגר'
התבלבלתי בין כריך להמבורגר
04/07/2018 | 17:27
3
53
אם שמים קציצת בשר שטוחה, עם עגבניה, חמוצים ובצל, בתוך לחמניות המבורגר,
זה נקרא המבורגר ולא ערב כריכים. (כמו סיפור הברווז של נתניהו באו"ם...)
ומה זה בירה טובה?
 
לצפיה ב-'המבורגר אגב זה כריך'
המבורגר אגב זה כריך
04/07/2018 | 17:36
2
53
השם של הכריך זה "המבורגר".
 
גולדסטאר זו בירה טובה.
לצפיה ב-'נסה בירה בלגית'
נסה בירה בלגית
04/07/2018 | 17:42
1
42
הטובה מכולם לטעמי, זה CHIMAY. אבל יש להם הרבה, כמו לף, דובל ועוד.
שים לב שחלקן בעלות 9% אלכוהול.
לצפיה ב-'אני אוהב לף ודובל, אבל בשבילי גולדסטאר'
אני אוהב לף ודובל, אבל בשבילי גולדסטאר
04/07/2018 | 18:00
38
זו הבירה הכי טובה.
לצפיה ב-'ובלי תמונות משף חובב צילום ? איכזבתני....'
ובלי תמונות משף חובב צילום ? איכזבתני....
04/07/2018 | 19:22
11
לצפיה ב-'יעוץ לכיריים'
יעוץ לכיריים
02/07/2018 | 12:59
4
88
מבקש עצות והמלצות לגבי החלפת כיריים גז. (גודל "סטנדרטי" - רוחב 60סמ).
מה שאני יודע שאני רוצה זה מבער עצבני במיוחד, לטיגון-עירבוב. ושיהיה בחזית.

מעבר לזה, אשמח לשמוע מכם.
דגם מומלץ? ממה להזהר?
כמה עצבני זה מספיק? (הספק)
חומרים, חנויות וכיוב'. כל טיפ יתקבל בתודה.

לצפיה ב-'עצמת מבער'
עצמת מבער
02/07/2018 | 20:48
3
74
בד"כ רוב הכירות הסטנדרטיות מגיעות עם מבער טורבו בעצמה של 3.5 עד 4 קילווט.
 
אם אתה מרבה להשתמש בווק לך על העצמה הכי גבוהה שתמצא.
לצפיה ב-'אז זהו ש...'
אז זהו ש...
03/07/2018 | 17:49
2
53
קודם כל, המקסימום שמצאתי (באינטרנט) זה 3.5 קילוואט. אם אתה יודע על דגם עם יותר (4?), אשמח לפרטים.
חוץ מזה, ציינת שמדובר בכירות ה-"סטנדרטיות". האם יש כירות שאינן סטנדרטיות (אבל זמינות לצרכן הקטן) שנותנות יותר?
 
אגב, בארהב אין בעיה לקנות כירה עם מבער של 5-6-7 קילוואט. אבל אצלנו גם בזה "אפשר יותר דק" (כמאמר המשורר...).
לצפיה ב-'אני משתמש בדבר האמיתי!'
אני משתמש בדבר האמיתי!
04/07/2018 | 09:18
1
58
מופעל עם מיכל נפרד עם וסת יעודי:
 
לצפיה ב-'זה אולי הפתרון האידאלי אבל ממש לא מתאים לכל אחד'
זה אולי הפתרון האידאלי אבל ממש לא מתאים לכל אחד
04/07/2018 | 16:42
41
 
לעומת זאת מבער טורבו חזק בכירה סטנדרטית יכול להיות פשרה די סבירה.
לצפיה ב-'אז מה היה ויש לנו בצפייה במונדיאל...'
אז מה היה ויש לנו בצפייה במונדיאל...
04/07/2018 | 16:33
2
97
מכיוון שחלק מהאורחים הם סוכרתיים היה צורך להתאים
מעט את המרכיבים באוכל.
כדורי בשר בקר/פרגיות ב- 3 רטבים.
לביבות זוקיני/קישואים ותרד/ כרובית וגזר/ תפו"א וצמחי תבלין.
כנפי עוף/שוקיים פיקנטיים.
מאפי ירקות וגבינות 5 סוגים.
מיני קישים ירקות וגבינות.
חטיפי עוף בייקון עמוק ורטבים.
לעוד...
לצפיה ב-'מה זה חטיפי עוף בייקון?'
מה זה חטיפי עוף בייקון?
04/07/2018 | 17:27
1
16
לצפיה ב-'צ"ל - בטיגון עמוק '
צ"ל - בטיגון עמוק
04/07/2018 | 18:15
15
לצפיה ב-'איך מפטרים מהקרום הלבן במלפופונים כבושים'
איך מפטרים מהקרום הלבן במלפופונים כבושים
01/07/2018 | 15:36
10
78
תודה
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'ע"י כך שנמנעים מליצור אותו (את הקרום)'
ע"י כך שנמנעים מליצור אותו (את הקרום)
01/07/2018 | 20:57
107
וזה בד"כ פשוט מאוד.
המלפפומים לכל שטחם חייבים במשך כל תקופת האיפסון לשהות בתוך נוזלי השימור.
אין בשום אופן לגעת במלפפונים. יש להוציאם ו/או לטפל בהם בכל פעם באמצעות כלי מתכת או פלסטיק נקיים.
לצפיה ב-'אל תפטרי! זה בסך הכל מלח שהצטבר.'
אל תפטרי! זה בסך הכל מלח שהצטבר.
04/07/2018 | 14:42
8
51
זה אולי נראה כמו משהו מסרט אימה,
אבל זה בכלל לא מזיק ודווקא שומר על המלפפון.
לצפיה ב-'תודה לך מאיר כרמיאל'
תודה לך מאיר כרמיאל
04/07/2018 | 15:07
7
18
לצפיה ב-'הקרום הלבן זה. ע ו ב ש!'
הקרום הלבן זה. ע ו ב ש!
04/07/2018 | 16:07
6
66
לא מלח, זה פשוט ...עובש, כדאי לאמץ את מה שהציעו לך למעלה
בזמן הכנת המלפפונים ולאחר מכן.
העובש לא נורא ואפשר לשטוף אותו ובפעם הבאה שתכין מלפפונים
תיצוק מעט חומץ מעל.
לצפיה ב-'זה לא. זה מלח. וזו עובדה.'
זה לא. זה מלח. וזו עובדה.
04/07/2018 | 16:32
5
21
לצפיה ב-'כשאתה אומר דבר שגוי זו טעות - כשאתה...'
כשאתה אומר דבר שגוי זו טעות - כשאתה...
04/07/2018 | 18:31
4
53
...חוזר בפסקנות שחצנית על הטעות זו סתם טפשות.
זה לא מלח זו פטריה. עובש כפי שציין כאן TCHM.
אגב, לא מפתיע ששואל השאלה העדיף להודות דווקא לך וציין זאת במפורש... טפשות, פנים רבות לה!
לצפיה ב-'התשובה הנ"ל היתה מיועדת ל big ass blue כמובן...'
התשובה הנ"ל היתה מיועדת ל big ass blue כמובן...
04/07/2018 | 19:04
11
לצפיה ב-'זה וויכוח חסר תועלת'
זה וויכוח חסר תועלת
04/07/2018 | 19:26
2
46
אתה תכתוב שזה כן ואני אכתוב שזה לא.
 
לא נורא.
 
לצפיה ב-'לא, אין וויכוח!'
לא, אין וויכוח!
04/07/2018 | 21:19
1
40
יש לך מן הסתם הרבה זמן לטיעוני סרק. הקדש מספר דקות לחיפוש ברשת ותמצא את התשובה.
מבחינתי השירשור הזה הסתיים.
לצפיה ב-'הקדש כמה שנים במטבח.'
הקדש כמה שנים במטבח.
04/07/2018 | 22:04
44
מבחינתי השירשור הסתיים גם.
לצפיה ב-'יין במקום מים'
יין במקום מים
04/07/2018 | 01:01
2
49
יש לי מתכון טוב לעוגת שוקולד שמכיל בין יתר מרכיביו כמות לא גדולה של מים.
מה דעתכם - האם כדי להעצים את הטעם ניתן להחליף את המים ביין אדום באותו נפח? 
תודה לעונים.
לצפיה ב-'פחות מתאים לי..אולי אדום מתוק או מיץ תפוזים או חלב'
פחות מתאים לי..אולי אדום מתוק או מיץ תפוזים או חלב
04/07/2018 | 08:26
1
18
לצפיה ב-'תודה. ומבחינת מרקם הם שווי ערך?'
תודה. ומבחינת מרקם הם שווי ערך?
04/07/2018 | 12:41
6
לצפיה ב-'יש למישהו מתכון ממש טוב ללחמעגון?'
יש למישהו מתכון ממש טוב ללחמעגון?
01/07/2018 | 13:58
1
69
הכנתי בשישי פיצה מצויינת ומתחשק לי לנסות להכין לחמעג'ון.

בצק אני אכין באותה צורה, אבל מחפש מתכון ממש טוב לציפוי.
לצפיה ב-'ממש לא מסובך'
ממש לא מסובך
01/07/2018 | 14:33
134
הרבה בצל מטוגן + בשר טחון. קצת עגבניות מרוסקות ותבלינים כמו שאתה אוהב.
 
בסה"כ תתייחס לזה כאל פיצה.
 
נ.ב.
מדובר על הגרסה המקובלת בסביבתנו (לחמה בעג'ין), את הגרסה הטורקית אני לא מכיר.
לצפיה ב-'אז מה הכריך הכי טוב?'
אז מה הכריך הכי טוב?
29/06/2018 | 14:09
25
503
אני מתכנן מפגש כדורגל עם אוכל ובקטנה.
אשמח למתכוני כריך מגניבים.
 
אנחנו אוכלים הכל. מהכל. כך שההודעה כתובה גם לחייזרים.
לצפיה ב-'הכריך בתמונה נראה מעולה...'
הכריך בתמונה נראה מעולה...
29/06/2018 | 14:58
4
133
לדעתי, הכי טוב להכין עמדה בה כל אחד יכול להרכיב לעצמו את הכריך...
 
כמה סוגי לחמים: מחמצת, לחם בצל/אגוזים/עגבניות מיובשות, גבטה, פרנה...
 
ממרחים שונים: חמאה, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, טפנד...
 
גבינות: גבינות קשות (גאודה, טל העמק, אמנטל..), מוצרלה, גבינת שמנת, גבינה לבנה (אפשר לעשות בטעמים שונים: עם פלפל שחור, שום שמיר, עם עירית או בצל ירוק), גבינה בולגרית או פטה.
 
ירקות חיים וירקות בתנור (אנטיפסטי מקישואים, בצל, פטריות, בטטה וכו'..).
 
כמובן שלא צריך הכל וסתם ניסיתי לתת כמה שיותר רעיונות...
 
אני מאוד אוהבת כריך בסגנון קפרזה, כריך חביתה עם עגבניות שרי ובצל קצוץ בפיתה (טעם ילדות חח) וכריך פרנה עם פסטו,גאודה כמהין, פטריות צלויות ומעט חמאה
 
לצפיה ב-'רעיון מדליק. רק שבזמן המשחק לא תמיד יהיה רגע'
רעיון מדליק. רק שבזמן המשחק לא תמיד יהיה רגע
29/06/2018 | 15:19
3
116
שיהיה גם נגיש יחסית, כדי שבזמן ההכנה או ההרכבה אף אחד לא יפספס איזה פס או חס ושלום גול.
לצפיה ב-'כמובן זה תלוי כמות באנשים...אפשר לפני המשחק ובהפסקות :)'
כמובן זה תלוי כמות באנשים...אפשר לפני המשחק ובהפסקות :)
29/06/2018 | 22:59
2
69
אשמח אם תעדכן בסף איזה כריך הכנת ואיך היה :)
לצפיה ב-'אעדכן. כמובן.'
אעדכן. כמובן.
29/06/2018 | 23:13
1
24
לצפיה ב-''
29/06/2018 | 23:18
2
לצפיה ב-'שאלת שאלה גדולה'
שאלת שאלה גדולה
29/06/2018 | 20:49
16
142
כריכים זו תורה שלמה.
 
למשחק הייתי דואג לכריכים שנוח להחזיק ולאכול בלי שמרכיבים ייפלו.
 
בגלל שכריך טוב הוא משחק של איזונים והתאמות בין פרמטרים רבים  - אני חושב שכריך צריך להיות מובנה מראש ולא לאפשר לכל אחד להרכיב לעצמו מבופה של מצרכים.
 
הייתי מכין 3 כריכים לארוחה:
 
סלט ביצים בבייגל פרג
 
קורנדביף עם מיונז, חרדל דיז'ון, בצל סגול ומלפפון כבוש (עדיף ביתי) בבגט עם קראסט קשיח (אם אתה בתל אביב אתה יכול לקנות בלה מולאן, זומר, בייקרי וכאלה)
 
לחם עם אגוזים וצימוקים - על פרוסה אחת מריחה של גבינת עיזים על הפרוסה השנייה פסטוה. מעל הגבינה חצילים ופלפלים קלויים, מעל קצת רוקט ומטפטף בלסמי מרוכז בעדינות.
 
 
לצפיה ב-'with great power comes great responsibility'
with great power comes great responsibility
29/06/2018 | 21:32
71
נשמעים מעולה המתכונים שלך לכריכים.
לצפיה ב-'מה זה פסטוה?...'
מה זה פסטוה?...
29/06/2018 | 23:00
14
33
לצפיה ב-'אני די בטוח שהוא התכוון לפסטו אבל ברחה לו ה''
אני די בטוח שהוא התכוון לפסטו אבל ברחה לו ה'
29/06/2018 | 23:13
10
27
לצפיה ב-'חשבתי שזה אולי ממרח או משהו שאני לא מכירה חח :)'
חשבתי שזה אולי ממרח או משהו שאני לא מכירה חח :)
29/06/2018 | 23:19
9
19
לצפיה ב-'זה בסדר אני רק לאחרונה גיליתי שאננס הולך מעולה בפיצה'
זה בסדר אני רק לאחרונה גיליתי שאננס הולך מעולה בפיצה
29/06/2018 | 23:24
8
75
תמיד נרתעתי מהשילוב, אבל כמו בכל דבר, הגיע הזמן לטעום.
אז טעמתי וקיבלתי פיצוץ בפה.
לצפיה ב-'לא טעמתי...מתה על פיצה ואננס בנפרד...מודה שמוזר לי השילוב..'
לא טעמתי...מתה על פיצה ואננס בנפרד...מודה שמוזר לי השילוב..
29/06/2018 | 23:41
7
54
כנל בולגרית ואבטיח אבל כשטעמתי ממש אהבתי...
לצפיה ב-'קלאסי'
קלאסי
30/06/2018 | 00:08
6
66
עזבי אני ראיתי בנאדם אוכל אבטיח עם לחם. נראה אותך מתעלה על זה.
לצפיה ב-'מכירה מישהי שאוכלת אבטיח עם גבינה צהובה.. '
מכירה מישהי שאוכלת אבטיח עם גבינה צהובה..
30/06/2018 | 00:33
4
14
לצפיה ב-'אבטיח וגבינה צהובה'
אבטיח וגבינה צהובה
30/06/2018 | 02:37
3
67
טוב, אם זה הייתי אני, לגן עדן לא הייתי נותן לה להיכנס.
 
זה כמו רוטב שוקולד וסטייק. סבבה הגזמתם, יש אשכרה אנשים שמוכנים לסבול את השטות הזו, אבל באמת? כמה אפשר חח
לצפיה ב-'יש המון מקומות שמגישים כבד אווז עם שוקולד ויש את הרוטב '
יש המון מקומות שמגישים כבד אווז עם שוקולד ויש את הרוטב
30/06/2018 | 14:01
2
49
המקסיקני שגם מכיל שוקולד (מולה אם אני לא טועה)...
 
אני בטוחה שיש גם שילובים מוזרים שאני עושה ואחרים יהיו בהלם חחח
לצפיה ב-'כולנו נשמח לשמוע על השילובים המוזרים שאת עושה.'
כולנו נשמח לשמוע על השילובים המוזרים שאת עושה.
30/06/2018 | 21:56
1
17
לצפיה ב-'חח אחד יחסית נורמלי הוא קבוקים בטעם צילי עם קוטג..'
חח אחד יחסית נורמלי הוא קבוקים בטעם צילי עם קוטג..
30/06/2018 | 22:22
40
כשהייתי קטנה אכלתי במבה עם שמנת חמוצה
 
לצפיה ב-'זה הגיוני מאד'
זה הגיוני מאד
30/06/2018 | 22:14
42
אבטיח אוכלים אצלנו עם לבנה ופיתה טרייה.
 
נסה פעם.
לצפיה ב-'זה כמו פסטו רק של אנשים רשלנים שמקלידים מהר '
זה כמו פסטו רק של אנשים רשלנים שמקלידים מהר
30/06/2018 | 07:17
2
78
ולא בודקים איות לפני השליחה
לצפיה ב-'כדאי שתצטרף לקלדנים אנונימיים '
כדאי שתצטרף לקלדנים אנונימיים
30/06/2018 | 11:55
71
מתחבקים שם הרבה.
לצפיה ב-'איפה מצטרפים לקבוצה?... אני גם שייכת לשם '
איפה מצטרפים לקבוצה?... אני גם שייכת לשם
30/06/2018 | 14:00
17
לצפיה ב-'כל מה שנאמר , אבל בטורטייה ו/או בטוסטר לחיצה.'
כל מה שנאמר , אבל בטורטייה ו/או בטוסטר לחיצה.
30/06/2018 | 00:23
1
29
לצפיה ב-'הגילטי פלז'ר שלי זה הטורטייה המקסיקנית של 'קפה קפה'.'
הגילטי פלז'ר שלי זה הטורטייה המקסיקנית של 'קפה קפה'.
30/06/2018 | 02:38
33
לצפיה ב-'הכריך הכי טוב עבורי'
הכריך הכי טוב עבורי
04/07/2018 | 17:30
36
זה כריך נקניק הונגרי בחצי בגט (אמיתי) שקונים בשדה התעופה בבודפשט, ואוכלים ברכבת מנתב"ג.
פשוט אדיר.
לצפיה ב-'שעועית ארוכה ותירס לבן'
שעועית ארוכה ותירס לבן
28/06/2018 | 20:45
4
99
השבוע פגשתי לראשונה בתירס לבן.
טעמתי לא מבושל והוא טעים להפליא.
שאלה - האם לבשלו? ואם כן מה מומלץ?
וכן לגבי שעועית ארוכה - שראיתי כבר מספר פעמים ואף פעם לא בישלתי.
לפי הבנתי זה סוג של לוביה שהובא לארץ מהמזרח הרחוק.
השאלה - האם לבשל אותה כמו שעועית ירוקה רגילה?
אני מעונינת להכין תבשיל שעועית ירוקה, עגבניות וסלרי עלים בבישול ארוך - שמצאתי ברשת.
אשמח לשמוע דעות
תודה
לצפיה ב-'אצלנו לוביה זה חטיף'
אצלנו לוביה זה חטיף
29/06/2018 | 06:47
2
74
אני כל שבת רוכש לוביה מבשל בסיר עם מים ומלח .וכל אחד מבני הבית לוקח ואוכל.
מקפיד לרכוש לוביה כמה שיותר צעירה וטריה אחרת בזמן האכילה נתקעים סיבים בשיניים.
בקשר לתירס אני מבשל תירס במים רותחים כ7 דקות בלבד 
כאשר הייתי ילד הינו קוטפים קלחי תירס ואוכלים בשדה ללא בישול והיה טעים לנו מאד.
אגב אכילת לוביה כמו שכתבתי נהוגה בעדה העיראקית
לצפיה ב-'תודה פוקסי'
תודה פוקסי
29/06/2018 | 07:14
1
46
את הלוביה כמו שאתה מתאר אני מכירה מהמשפחה.
אבל כאן מדובר על סוג שאינני מכירה, שהוא דק, ארוך ולדעתי גם עדין יותר.
אנסה כשעועית ירוקה ואחזור לספר
לגבי התירס - אכין במים עם מלח בבישול קצר ואנסה היום על הסועדים הצעירים. 
תודה
לצפיה ב-'אני מבשל תירס טרי כדלקמן : '
אני מבשל תירס טרי כדלקמן :
29/06/2018 | 11:46
69
מביא את המים (עם מלח) לרתיחה.
מבשל שתי דקות [2] ולא יותר.
 
לצפיה ב-'לגבי השעועית בבישול ארוך'
לגבי השעועית בבישול ארוך
30/06/2018 | 21:17
51
יצא תבשיל מדהים.
למרות שבישלתי "רק" שעתיים, כשההמלצה היא שלוש וחצי שעות.
השעועית הארוכה טעימה מאוד. משהו בין לוביה לשעועית ירוקה מוכרת. נותרה נגיסה גם אחרי בישול ארוך כל כך ברוטב.
הוספתי גם מעט פלפלים כתומים ואדומים קטנים חתוכים לאורך, לגוון את הצבע. השתלבו נהדר בתבשיל.
את התירס לא בישלתי עדיין - חילקתי לילדים.
לצפיה ב-'דבש'
דבש
30/06/2018 | 12:57
66
שלום.

האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג דבש בשבת באזור המרכז ?
הייתי קונה עד לא מזמן במכוורת האמנונים שבמושב נטעים (בדרך לפלמחים), והיום הם או סגורים בשבת או לא יודע מה.
יש איזשהו מקום בסגנון הזה, שבו ניתן להשיג דבש בשבת ?
לצפיה ב-'מכונה להכנת גלידה בייתית'
מכונה להכנת גלידה בייתית
26/06/2018 | 01:30
4
92
היי האם מישהו התנסה? רכש? יכול להמליץ? יש את הפשוטות שעולות סביב ה 200 אפילו 250 שקל ולעתים פחות ויש את היקרות שמתחילות ב 1500 שקל וצפונה. 
למישהו יש המלצה לסוג מסויים שקל להכין בו ושהתוצאה טובה? אם כן אשמח להמלצות. תודה
 
לצפיה ב-'יש לי מכונה להכנת גלידה'
יש לי מכונה להכנת גלידה
27/06/2018 | 12:25
101
מסוג המכונות שיש לאפסן את המיכל במקפיא 24 שעות לפני הכנה. (מהזולות יותר)מכינה בעיקר סורבה אבל גם גלידות שמנת בהצלחה רבה.
אם יש מקום במקפיא אז ממש כדאי. 
לצפיה ב-'מסכים עם חנה...'
מסכים עם חנה...
27/06/2018 | 18:06
81
יש לי קערה + אביזר עירבול מותאם למיקסר של קיצ'נאייד, התוצאה מצויינת.
בענין האיחסון במקפיא, מדובר על כ-24 שעות שבזמן הזה אפשר למלא את הקערה בחלק מתכולת המקפיא.
לצפיה ב-'לי יש את המכונה של הביוקר'
לי יש את המכונה של הביוקר
28/06/2018 | 19:59
61
מכין גלידות וסורבה
מכין את הבליה שופך למכונה ואחרי 45 דקות יש לי אחלה גלידה / סורבה 
אפשר לאכול מייד או למקפיא.
יוצא מעולה 
לצפיה ב-'מכונת הגלידה שלי'
מכונת הגלידה שלי
29/06/2018 | 06:39
63
בזמנו רכשתי מכונת גלידה במבצע עלתה לי כ700 שקל
המכשיר כולל מערכת קירור ומגיעה לטמפרטורה של 30- מעלות
מכניס את כל החומרים מפעיל ולאחר כ45 דקות יש לי מוצר מוגמר
מכשיר מאד אמין .
לצפיה ב-'לחם כוסמין'
לחם כוסמין
25/06/2018 | 11:40
3
113
שלום, אשמח לקבל מתכון ללחם מקמח כוסמין 70%. משהו בסיסי, שמחזיק מעמד ומתנהג יפה אם מקפיאים...
הקאץ' - ללא מיקסר

תודה מראש
לצפיה ב-'ללא מיקסר זה לא קאץ''
ללא מיקסר זה לא קאץ'
25/06/2018 | 16:22
2
102
כל מה שנדרש זו לישה ידנית או עיבוד הבצק בשיטת הקיפולים.
אחפש לך מתכון ללחם קוסמין.
לצפיה ב-'תודה רבה. ממתינה'
תודה רבה. ממתינה
26/06/2018 | 12:18
1
17
לצפיה ב-'לחם כוסמין 70%'
לחם כוסמין 70%
26/06/2018 | 18:39
76

 לחם כוסמין

 המרכיבים:

 לבצק:

 450 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח ללחם – שטיבל מס' 2
30 גרם קמח מלא
½1 כפיות מלח ים
כ- 325 מיל' מים מינרלים
1 כוס = 250 גרם !!!  65% לחות

200 גרם מחמצת
 
 למחמצת:

 ¾ כפית שמרים יבשים
⅔ כוס קמח ללחם – שטיבל מס' 2 ( 80 גרם )
½ כוס מים חמימים (120 גרם )
 
ההכנה:
 
מכינים את המחמצת: ממיסים את השמרים בקערה עם המים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מניחים בתוך קערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק ישלש את נפחו ויפול
( כ – שעתיים עד שלוש ).
 
מכינים את הלחם: מכניסים לקערה את הקמחים, יוצרים גומה ומוסיפים את המחמצת והמים. מערבבים ומוסיפים את המלח. מכסים ומניחים לאוטוליזה של כ-25 דקות. מוציאים למשטח מקומח ולשים לפחות 10 דקות. בודקים חלון גלוטן האם להמשיך או לא. מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת הנפח, 2-6 שעות או במקרר ללילה.
 
מוציאים, מעצבים עיצוב ראשוני, מכסים עם מגבת מטבח לחה וממתינים כ-10 דקות.מעצבים לכדור או ככר מאורכת, מניחים על ניר אפיה, מקמחים ומכסים עם מגבת מטבח לחה.
מתפיחים עד 70%-80% הנפח, 2-4 שעות. בודקים ע"י לחיצה עדינה עם האצבע, אם המעיכה לא מתמלאת תוך כ-45 שניות, ההתפחה נכונה.
 
מחממים מראש תנור עם לבנת אפיה ל - °240.
 
מניחים קערה עם מים בתחתית התנור, חורצים את הככר עמוק עם סכין חד, סכין יפנית או סכין גילוח, מחליקים ללבנת האפיה ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-220 מע', מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות 20-25 דקות נוספות או עד ששומעים צליל חלול כאשר טופחים על תחתית הככר.
 
מוציאים ומצננים על רשת צינון.
 
לצפיה ב-'מה בישלתם או אכלתם בסוף השבוע?'
מה בישלתם או אכלתם בסוף השבוע?
24/06/2018 | 11:58
11
112
בשישי בישלתי קציצות בשר. הסוד לדעתי הוא לבשל זמן רב על להבה נמוכה - זה גורם לקציצות להיות רכות במיוחד.

אתמול הלכנו למסיבת ריקודים לילדים שעיריית תל אביב ארגנה בככר גביעון. בדרך חזרה התלבטנו אם לאכול בחוץ או לחכות עד החזרה הביתה, אבל הרעב הכריע ועצרנו במזנון של איל שני. אני מאד אוהב את מנת הכבדים בפיתה.

בתחילת השבוע הגיע תנור הפיצות שהזמנתי. אתמול הרכבתי אותו במרפסת ואני מקווה שייצאו פיצות טובות.


לצפיה ב-'לשבת'
לשבת
24/06/2018 | 12:08
2
257
הכנתי קציצות בקר בקרם קוקוס ופלפל ארבע עונות, ממש מיוחד, "חומוס" מיוחד משעועית לבנה
וגם לביבות כרובית מצוינות
לצפיה ב-'הלביבות נראות מצויין'
הלביבות נראות מצויין
24/06/2018 | 12:18
1
106
הזכיר לי את לביבות הכרובית שסבתא שלי ז"ל הייתה מטגנת.
 
עד שיום אחד באתי ללמוד ממנה את המתכון וגיליתי שהמרכיב המרכזי הוא דווקא קישואים
לצפיה ב-''
24/06/2018 | 15:00
7
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
24/06/2018 | 15:04
4
126
היה:
קציצות עם חצילים
וסטיקים
תפוחי אדמה\אורז לבן
ומרק עגבניות
ולערב שישי
קישואים עם ביצים.
לצפיה ב-'מה זה קישואים עם ביצים?'
מה זה קישואים עם ביצים?
24/06/2018 | 15:35
3
45
לצפיה ב-'זה קישואים ביצים ללא תבלינים לא שמים תבלינים רק מלח פלפל בצל'
זה קישואים ביצים ללא תבלינים לא שמים תבלינים רק מלח פלפל בצל
24/06/2018 | 15:44
2
111
ביצים
ומאוד טעים
פשוט ....
 
לצפיה ב-'אופים את זה? מטגנים? זה סלט?'
אופים את זה? מטגנים? זה סלט?
24/06/2018 | 17:02
1
25
לצפיה ב-'זה סלט מטוגן'
זה סלט מטוגן
24/06/2018 | 18:10
114
מטגנים בצל עד לריכוך, מוסיפים קישואים מגורדים גס ומטגנים עד ריכוך (המהדרין מטגנים עד השחמה).
 
מוסיפים ביצים ותבלינים וממשיכים לטגן עד שמגיעים למרקם שרוצים.
 
אם מטגנים עד השחמה לפני הוספת הביצים מקבלים מרקם וטעם די קרוב לסלט כבד קצוץ.
לצפיה ב-'לא לסוף שבוע. רק עכשו סיימתי.'
לא לסוף שבוע. רק עכשו סיימתי.
25/06/2018 | 19:32
178
כעכים מבושלים
רכיבים :
750 גרם קמח לבן.
50 גרם חמאה.
15 גרם מלח.
25 גרם סוכר.
חלמון אחד של ביצה. [החלבון ישמש להשחמת הכעך].
12 גרם שמרים יבשים.
נוזלים :
200 סמ"ק מים מינרלים
200 סמ"ק בירה מאלט שחורה. [להמתין עד שכל הגזים יצאו]
 
לישת כל המרכיבים במיקסר כ 10 דקות. לישה ידנית כ 5 דקות. התפחה ראשונה שעתיים וחצי.
התקבל בצק במשקל 1260 גרם. מחלק ל 12 יחידות בנות 105 גרם.
מרתיח מים בסיר רחב + 1/2 שקית סודה לשתיה.
מכניס לסיר כל פעם 3 כעכים  1/2 1  דקות לכל צד. סה"כ 3 דקות לכל שלישיה.
 
מוציא למגבת יבשה לייבוש, ומשם מיד על נייר אפיה. מורח את  החלבון של הביצה שנשאר מוסיף סומסום וקצת מלח גס, מורח פעם שניה.
מכניס לתנור שחומם מראש ל 200  מעלות , מצב אפיה [לא טורבו], 35 דקות.
 
 
 
לצפיה ב-'המון בישולים לחודשיים'
המון בישולים לחודשיים
29/06/2018 | 10:40
1
67
הלילה אני טס לארה"ב  לחודשיים 
בישלנו כמות גדולה של שניצלים 
כמות גדולה של קציצות ברוטב
כמובן חומוס טחינה
עכשיו אני מכין כמות גדולה של קובות דלעת. שחלקן הגדול יילכו להקפאה
להיום בערב מרק עוף תימני
וזהו .אומנם אנחנו נוסעים אבל הבנים והנכדים צריכים לאכול
 
לצפיה ב-'טיסה נעימה'
טיסה נעימה
29/06/2018 | 11:22
53
 
סעו לשלום וחזרו בשלום.
לצפיה ב-'חושבת שיש לי את המתכון'
חושבת שיש לי את המתכון
25/06/2018 | 12:23
170
היי, אמא שלי היתה מכינה את העוגה הזו בילדותי, היא נולדה בצ'כיה, הקרם הזה היה מבוסס על ביצים שלמות וסוכר שמקציפים אותן בסיר על אש קטנה מהר מהר ואז מוסיפים שוקולד מומס, אם עדיין אקטואלי, אחפש את המתכון....אם מצאת בינתיים אשמח לקבל אותו.
לצפיה ב-'בישול בכיריים אינדוקציה.'
בישול בכיריים אינדוקציה.
22/06/2018 | 13:32
2
99
שלום חברים.
אחרי התלבטויות רבות,החלפנו את כיריים הגז לאינדוקציה תלת פאזי.
יש לי שתי שאלות בבקשה ואודה למי שיש לו נסיון עם אינדוקציה ושיוכל לענות לי.
1-האם אפשר להסתפק בסירים "פשוטים" שמתאימים לאינדוקציה שיש להם 3 שכבות או שבאמת עדיף לקנות את הסירים בעלי 5 שכבות שהם יותר יקרים?
האם באמת יש בינהם הבדל מהותי בבישול?זמן בישול,איכות וכו....?
2-אנחנו בינתיים משתמשים בסירים אשר היו לנו לפני כן ושגם הם מתאימים לאינדוקציה בעלי 3 שכבות.
הענין הוא,שאם אנחנו מבשלים תבשיל כזה או אחר בסירים,מה שלקח על הגז שעה וחצי,פה לוקח שעתיים וחצי.
הכוונה שעד שהנוזלים מצטמצמים בתבשיל,לוקח כרגע עם האינדוקציה הרבה יותר זמן מאשר עם הכיריים גז.
אגב,ברור שאנחנו מבשלים,אנחנו שמים באינדוקציה את הסיר בעמדה הנכונה בהתאם לגודל הסיר ונותנים למים לרתוח כמו שעשינו עם הכיריים של הגז.
אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה ושבת שלום.
אדי
לצפיה ב-'כיריים אינדוקציה אצלי'
כיריים אינדוקציה אצלי
23/06/2018 | 10:43
95
אני תכננתי את משטח במטבח כך שמושקעים בו שלושה כירות דומינו .
אני לא בחרתי דווקה את הסירים לפי שכבות .כאשר אני קונה סירים או מחבתות אני לוקח איתי מגנט קטן ובודק שהוא נצמד לתחתית.
לי הייתה בעיה הפוכה עד שהתרגלתי לבישול עם כיריים אינדוקציה שרפתי מספר תבשילם .כיום למדתי את הכיריים ולכן ברוב המקרים אני מבשל על רמת חום 7 מתוך 9 אפשריות. כאשר אני מרתיך מים משתמש בחום במצב p שזה מצב שמכפיל את הספק הכירה אבל זה לזמן יחסית קצר ולאחר מכן הכירה חוזרת למצב 9
תבדקי מה ההספק של כל משטח בכיריים שלך אולי הוא נמוך יחסית
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
04/07/2018 | 17:40
10
לא משנה הכיריים (גז או אידוקציה). מה שחשוב זה כמות החום הכמוס (בקילו קלוריות) שהכיריים מספקים. הרי כדי לאדות קילוגרם אחד של מים (נוזל) דרושה בפרק זמן נתון (זהה) דרושה אותה כמות אנרגיה ללא קשר לסוג הכיריים.
לכן, נראה לי שאתם פשוט לא מכירים עדין מספיק את דרגות החום של הכיריים החדשים (אינדוקציה) ביחס לקודמים (גז). ללא קשר לעובי תחתית הסירים. אם זה עובד (מתחמם) הרי שזה מספיק.
מנסיוני בכיריים אינדוקציה, החום שמסופק במצב מקסימום (10) חזק מהחום המירבי בכיריים גז, מביא סיר מים לרתיחה מהר יותר וגם שורף את התבשיל אם לא מנמיכים.
לצפיה ב-'עוגיות'
עוגיות
21/06/2018 | 21:11
1
155
בזמן האחרון התחלתי להכין עוגיות טחינה, הבעיה שאלה נשארות באותו גודל וצורה כפי שאני מניחה אותם על התבנית.  החלפתי
שמן קוקוס בשמן רגיל ולא היה שינוי.

השאלה שלי מה עושים שהעוגיות תקבלנה צורה שטוחה בזמן
האפיה. אשמח לתשובה.
לצפיה ב-'פשוט לשטח אותן קצת לפני האפיה'
פשוט לשטח אותן קצת לפני האפיה
24/06/2018 | 12:09
29
לצפיה ב-'נא להצמד לנושא הפורום - מתכונים'
נא להצמד לנושא הפורום - מתכונים
17/06/2018 | 08:08
1
184
אם ימשיכו פה הויכוחים אחסום את כל המעורבים בלי אזהרה נוספת
לצפיה ב-'ואם למישהו יש טענות או פורסם כנגדו פוסט שנראה לו פוגעני'
ואם למישהו יש טענות או פורסם כנגדו פוסט שנראה לו פוגעני
18/06/2018 | 16:21
100
אני מבקש לא להגיב בפורום ולא להגרר לויכוחים על גבי הפורום.
 
שילחו לי הודעה ואני אטפל בכך.
 
אני לא אקבל ניהול ויכוחים על גבי הפורום, ולא משנה מי התחיל וכמה תומכים וכמה מתנגדים.
 
לצפיה ב-'קינמון'
קינמון
19/06/2018 | 10:56
11
258
בזמן האחרון יוצא לי לשלב קינמון ביותר ויותר מאכלים.

זה תבלין שבצעירותי די נרתעתי ממנו, אבל אני נהנה לגלות את האיכויות שלו.

זה התחיל בבישול הודי ששילבתי מקלות קינמון בתבשילים.

אחר כך שילבתי קינמון בהכנת אורז לבן (זה מקפיץ מאד טעמים).

לפני שבוע אכלתי בסינג לונג והם שמים קינמון באגרול. בביס הראשון זה מוזר, אבל מהביס השני זה מוצלח ונכון.

כשאני מבשל לילדים מיץ אגסים ושזיפים (מיובשים) אני מוסיף קינמון והם אוהבים.

אילו עוד שילובים יכולים להיות מוצלחים לקינמון בבישול?
לצפיה ב-'בשר אדום אוהב קינמון, עדשים,אורז וכל הדיסות אוהבות קינמון '
בשר אדום אוהב קינמון, עדשים,אורז וכל הדיסות אוהבות קינמון
20/06/2018 | 07:55
1
29
לצפיה ב-'אולי באמת אכין צלי עם פירות יבשים וקינמון'
אולי באמת אכין צלי עם פירות יבשים וקינמון
20/06/2018 | 11:37
20
לצפיה ב-'אני בעייתית...אני אוהבת קינמון רק במאפי שמרים וקינוחים... :)'
אני בעייתית...אני אוהבת קינמון רק במאפי שמרים וקינוחים... :)
20/06/2018 | 15:16
6
21
לצפיה ב-'בעייתית? לא ולא...'
בעייתית? לא ולא...
20/06/2018 | 15:27
5
77
גם אני אוהב קינמון במתוקים, בקינוחים ובמאפים, בפרט אילו המכילים תפוחי עץ. מי שמוצא ש "בשר אדום אוהב (?) קינמון" שיבושם לו, תרתי משמע... כמה קינמון בסטייק פילה בקר?
הוא מופיע לעיתים בתערובות של תבלינים (ראס אל חנות, קארי הודי לסוגיו וכד') אך יש להשתמש במתינות רבה. זה תבלין שתלטן מאוד... 
לצפיה ב-'דווקא בקינוחים אני פחות אוהב את השילוב שלו'
דווקא בקינוחים אני פחות אוהב את השילוב שלו
20/06/2018 | 16:13
3
62
נגיד בצ'ורוס אם יש גם קינמון מעורבב בסוכר אני פחות מתלהב.
 
ברוטב לפילה בקר ממיצוי של יין אדום אפשר להוסיף טיפה קינמון. לא?
לצפיה ב-'אני גם צמחונית וגם לא אוהבת אלכוהול...לאבאוכל ולא בכלל :)'
אני גם צמחונית וגם לא אוהבת אלכוהול...לאבאוכל ולא בכלל :)
20/06/2018 | 22:55
44
אמרתי שאני בעייתית
 
אני מאוד אוהבת צורוס, סינבון, מאפי שמרים וכדוה עם קינמון...בעיקר קינוחים :)
לצפיה ב-'במטבח (כמעט) הכל מותר...'
במטבח (כמעט) הכל מותר...
21/06/2018 | 11:04
1
52
אם זה מוצא חן בעיני האוכלים  אז למה לא? "מותר" ו"מקובל" אינם מילים נרדפות אבל מה שקובע כאמור הוא טעמם של האוכלים.
אם אתה מכין צלי עם רוטב על בסיס פירות יבשים (אני אישית לא אטעם מזה למרות שזה מן הסתם טעים...) אז  קינמון יכול להתאים.  קינמון הולך מצוין עם פירות יבשים כמו בקומפוט (...) למשל.
לצפיה ב-'חחח גם פירוט יבשים אני לא אוהבת :) אבל את הקומפוט של אמא '
חחח גם פירוט יבשים אני לא אוהבת :) אבל את הקומפוט של אמא
21/06/2018 | 14:09
46
שלי אני כן אוהבת...
לצפיה ב-'אני גם צמחונית אז מעולם לא אכלתי בשר עם קינמון...אני באה '
אני גם צמחונית אז מעולם לא אכלתי בשר עם קינמון...אני באה
20/06/2018 | 22:54
59
מבית רוסי וזה לא היה נהוג אצלינו :)
לצפיה ב-'מעולה'
מעולה
21/06/2018 | 13:33
46
בתבשילים עם בשר בקר או עוף טחון כמו קציצות ברוטב או עלי פילו עם בשר טחון..
לצפיה ב-'בנאדם מזכיר קומפוט ואף אחד לא כותב כלום? '
בנאדם מזכיר קומפוט ואף אחד לא כותב כלום?
29/06/2018 | 21:38
13
אני משלב הרבה קינמון בסלטים ובדייסות בוקר.
קינמון הולך טוב גם בפרנץ' טוסט.

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ