לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4372643,726 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מה אפשר להכין משומר טרי ? לא מבושל'
מה אפשר להכין משומר טרי ? לא מבושל
14/04/2018 | 18:36
4
62
פעם ראשונה בחיי קניתי שומר , אמרו לנסות כי יש בזה הרבה סגולות רפואיות 
אז מה מכינים ? איך ? אשמח לעצות הצכות ומתכונים .
לצפיה ב-'הצעות כמובן'
הצעות כמובן
14/04/2018 | 18:37
3
28
לצפיה ב-'שומר טרי :'
שומר טרי :
14/04/2018 | 20:48
2
68
הכי פשוט ויוצא טעים:
את השומר שוטפים היטב ,וחותכים לרצועות,מניחים בקערה ,ומתבלים לפי הטעם ,
במעט מלח ,כף שמן -זית ,כפית מיץ לימון טרי ,ושן שום כתושה.אפשר לפזר מעליו חופן פטרוזיליה קצוצה.
בנוסף,לשידרוג טעמים- אפשר להוסיף רצועות שומר לתוך סלט סלק-אדום,
 
וגיסתי, נוהגת לבשל עוף עם שומר.
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
14/04/2018 | 21:33
18
לצפיה ב-'מצטרף להמלצות על שומר+מלח+שמן+לימןן. נהדר!'
מצטרף להמלצות על שומר+מלח+שמן+לימןן. נהדר!
14/04/2018 | 22:36
22
לצפיה ב-'אפונה צהובה'
אפונה צהובה
11/04/2018 | 12:36
9
101
איפה אפשר להשיג באיזור רמת גן גבעתיים תל אביב קרית אונו?
לצפיה ב-'בעבר הייתי משיגה אפונה צהובה ב-"עדן -טבע" .'
בעבר הייתי משיגה אפונה צהובה ב-"עדן -טבע" .
12/04/2018 | 00:01
43
השאלה אם הם קיימים עדיין בר"ג .(זה היה לפני כמה שנים,ליד מקום עבודתי)
במידהו לא תמצאי,אז תתקשרי לבית -טבע "ניצת הדובדבן".(בחנות שבאבן-גבירול  ת"א).
 
לצפיה ב-'יש בכל סופרמרקט של סוגת 6.5 ₪'
יש בכל סופרמרקט של סוגת 6.5 ₪
12/04/2018 | 06:27
6
59
ובכל חנויות לממכר פירות יבשים.
לצפיה ב-'באמת?...הכוונה לפאבה (המאכל היווני)??'
באמת?...הכוונה לפאבה (המאכל היווני)??
12/04/2018 | 13:27
5
32
לצפיה ב-'הכוונה לאפונה צהובה כפי ששאלה'
הכוונה לאפונה צהובה כפי ששאלה
12/04/2018 | 14:47
3
72
הנה כאן למשל.
לא יודע מה זה פאבה.
לצפיה ב-'תודה אבל הקישור ששלחת מציג אפונה רגילה- ירוקה...'
תודה אבל הקישור ששלחת מציג אפונה רגילה- ירוקה...
13/04/2018 | 13:31
2
34
אפונה צהובה זה משהו אחר...
 
מתכון לדוגמה:
 
לצפיה ב-'רואים אפונה צהובה, כתוב אפונה צהובה'
רואים אפונה צהובה, כתוב אפונה צהובה
13/04/2018 | 15:54
1
61
לצפיה ב-'צודק...סליחה :) '
צודק...סליחה :)
13/04/2018 | 17:31
39
הסתכלתי למטה  
לצפיה ב-'עכשיו בדקתי, מתאים להכנת פאבה.'
עכשיו בדקתי, מתאים להכנת פאבה.
12/04/2018 | 16:22
29
לצפיה ב-'קניתי בשוק לוינסקי בתל אביב'
קניתי בשוק לוינסקי בתל אביב
12/04/2018 | 21:05
67
פיצוחי קליפורניה מס' 43
53! ולא 43
לצפיה ב-'ללמוד לבשל מה שאני אוהבת'
ללמוד לבשל מה שאני אוהבת
07/04/2018 | 18:32
21
464

שלום לכולם,
לאחר שהורי נפטרו בטרם עת כשאני בת 31.5 בלבד
החלטתי ללמוד לבשל אוכל בייתי. 
יש כמה דברים שאני ממש אשמח לדעת לבשל כמו קיגעל בתוך סיר של ג'חנון או בתוך חמין (עדיף מתפו"א) 
ביצים קשות חומות מתגעגעת לקום בשבת ולאכול אותם.. תמיד מפחדת להשאיר את התנור דלוק
 
ויש דברים בסיסים שאני לא מסתדרת איתם כמו לחתיכות ירקות ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה וכאלה) לוקח לי שעה.. כמו לנקות פטריות לוקח לי שעה.. בכלל ללמוד להסתדר טוב במטבח.. 
 
רק מציינית שיש לי אינדוקציה בתוכה שאפשר למצוא סיר מתאים
וגם הייתי רוצה ללמוד לבשל ולהכין דברים בכלי בישול שונים (סיר אידוי, חרסינה,במבוק וכל מיני)
 
אני מתגוררת בכפר סבא אך ניידת עם רכב, לא אכפת לי לנסוע גם רחוק.
שאלה נוספת.. 
האם יש כאן מישהי\מישהו מירושלים?
 
תודה
חג שמח
נעה
 
לצפיה ב-'תקפצי למים. '
תקפצי למים.
07/04/2018 | 20:10
180
לדעתי אין כל קשר בין פטירת ההורים לבין הבישול עצמו. מתישהו מגיע הזמן להתחיל לבשל. אני מציע לחפש מתכונים שנראים לך, ולהכין אותם. בשלב הראשון לעשות את המתכון ככתבו וכלשונו. אחרי שרואים שזה מצליח וזה לא כזה נורא כמו החשש ההתחלתי, להתחיל לעשות וריאציות על המתכון. להתחיל עם מתכונים פשוטים מעוטי רכיבים, ואז לעלות כיתה עד שמגיעים לאוניברסיטה. 
לצפיה ב-'תגובה לנעה "לפטריות ,ירק ,וביצים חומות:'
תגובה לנעה "לפטריות ,ירק ,וביצים חומות:
07/04/2018 | 22:03
191
לניקוי פטריות :
לנגב במגבת לחה, (אם נותרים פגמים ניתן להסיר בעזרת קולפן תפו"א והם יוסרו בקלות.)
 
קיצוץ עלים ירוקים:
לשם כך קניתי קוצץ -מיני של "בראון"-ובשניות ספורות בלבד הירק נקצץ ומוכן לשימוש.
 
הכנת ביצים חומות מהירות בסיר -לחץ :אפשר להכין בשעות היום ללא בעיה, כ-שעתיים של בישול:
לבשל ביצים בסיר לחץ עם מים כמובן,ולשים כף מלח במי -הבישול, המונע מהקליפה להתפוצץ.
לצפיה ב-'המקום ממנו אני לומד הכי הרבה בשנים האחרונות הוא יו טיוב'
המקום ממנו אני לומד הכי הרבה בשנים האחרונות הוא יו טיוב
08/04/2018 | 14:42
2
215
 
היתרון הגדול הוא שאת לא רק מקבלת מתכון אלא רואה במו עינייך איך עושים את זה.
 
יש מאות אם לא אלפי ערוצים העוסקים בבישול ואת רק צריכה לבחור מה מעניין אותך ובאיזו שפה.
 
לדוגמה ערוץ חביב של מלכיאל מקס אחריו אני עוקב בחודשים האחרונים.
 
ישנם ביו טיוב גם לא מעט הדגמות איך קוצצים ירקות שונים, למשל כאן.
 
לגבי מתכונים ספציפיים הפורום הזה הוא אכן המקום הנכון לברר, שאלי ונשמח לסייע לך.
לצפיה ב-'גם אני מחבב את הבחור'
גם אני מחבב את הבחור
08/04/2018 | 15:49
1
159
אני אוהב לראות סרטוני מקור של מבוגרים מבשלים את המאכלים של המדינה/עדה/מוצא שלהם.
 
במיוחד אוכל הודי ופרסי
לצפיה ב-'אפרופו הודו ,היום בתוכנית שלי הכנת מרק -עדשים-כתומות: '
אפרופו הודו ,היום בתוכנית שלי הכנת מרק -עדשים-כתומות:
09/04/2018 | 09:39
138
מרק עדשים כתומות מתכון הודי: (ההכנה מהירה וקלה,ויוצא מרק פשוט וטעים.)
 
המצרכים הדרושים:
כוס עדשים כתומות- לשטוף היטב במים.
ליטר מים (4 כוסות)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גינגר טרי מגורר
את העדשים ,המים ,והתבלינים מבשלים בסיר מכוסה במשך 20 דקות בלבד.
 
בינתיים, יוצקים כף שמן למחבת גדולה,
מוסיפים:בצל גדול קצוץ-גס,ומטגנים קלות,עד שהופך לשקוף,
ומוסיפים:
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות ,
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד.(למי שאין טרי -שיוסיף  ג'ינגר יבש טחון.)
3/4 כוס מים -
לערבב במים 3 כפות רסק עגבניות,
1/2 כפית פפריקה מתוקה/חריפה,
1/2 כפית כמון ,
1/2 כפית כורכום
לערבב ולצקת את הרסק המתובל, לתוך המחבת עם הבצל והעגבניות,
לערבב ביחד  כ- 2 דקות ,עד שנוצר רוטב מעט סמיך,ולכבות את האש,
להוסיף לרוטב המוכן כף מיץ -לימון ,וכף גדושה כוסברה -קצוצה ולערבב.
 
יוצקים את הרוטב מהמחבת לתוך הסיר עם מרק -העדשים.
ומפזרים מעל המרק כף עלי-כוסברה טריים,ומגישים עם אורז.
אגב,
בהודו,הם מוסיפים למרק גם כף גרגרי-חרדל שחוממו במחבת כמה שניות,
וגם אבקת מנגו מיובש. אבל גם בלי זה ,המרק יוצא מעולה.
כמה פשוט - ככה טעים.
 
 
 
 
לצפיה ב-'ללמוד לבשל'
ללמוד לבשל
10/04/2018 | 10:57
14
100
היי היי,
אני הייתי כמוך לפני כעשור, והיום כנראה 99% ממה שאני אוכלת זה מה שאני מבשלת בבית. אני למדתי לבשבל מהאינטרנט - יש מליון בלוגים ומתכונים. פשוט תרשמי מתכון ל-X ותקבלי מלא תוצאות. או מתכונים עם X, ואז תמצאי גם רעיונות חדשים.
לגבי ירק, לא כל כך הבנתי למה זה לוקח הרבה זמן, שותפים וחותכים. 
פטריות - לקח לי הרבה זמן להבין שאין צורך לקלף אותן. פשוט שותפים טוב.
 
אני מירושלים ואת מוזמנת לסשן בישול:) אבל קחי בחשבון שאני מבשלת טבעוני, אז אני כנראה לא אעזור לך עם האוכל הבייתי הספציפי שאת מחפשת.
 
בהצלחה:)
לצפיה ב-'פטריות לא שוטפים כי סופגות מים,מנגבים במגבת/מטלית לחה.'
פטריות לא שוטפים כי סופגות מים,מנגבים במגבת/מטלית לחה.
12/04/2018 | 00:05
13
46
ואם ישנו פגם כהה ,מסירים בזהירות בעזרת קולפן.
לצפיה ב-'פטריות ניתן לשטוף אם הן מייד נכנסות לבישול !'
פטריות ניתן לשטוף אם הן מייד נכנסות לבישול !
12/04/2018 | 06:30
12
21
לצפיה ב-'אבל לא לטיגון'
אבל לא לטיגון
12/04/2018 | 16:39
11
18
לצפיה ב-'גם לטיגון!'
גם לטיגון!
12/04/2018 | 17:03
59
שטיפה מהירה וניגוב לספיגת. מים והן ראויות לטיגון !
כל זאת במקרה זהפטריות מלוכלכות מאד במצע הגידול
ואם לא אין צורך לשטוף כלל.
לצפיה ב-'כה אמר שף Jacques Pepin'
כה אמר שף Jacques Pepin
12/04/2018 | 19:13
8
76
On the subject of mushrooms. Yes, I wash them if they are dirty. I wash 
themjust before I am going to use them. I always have. -JP.
 
לצפיה ב-'השף בן 82 .... אולי איזה דבר או שתים התחדשו בטחום, לא?'
השף בן 82 .... אולי איזה דבר או שתים התחדשו בטחום, לא?
13/04/2018 | 13:24
7
25
לצפיה ב-'כן הרבה דברים מתחדשים וגם הענין הזה'
כן הרבה דברים מתחדשים וגם הענין הזה
13/04/2018 | 15:47
47
היה מקובל שלא שוטפים פטריות אבל הגישה שונתה ולא רק ע"י זאק פאפין, הכוונה היא שאם יש צורך שוטפים מעט ומסירים לכלוך, לא טובלים ובטח לא משרים, בשטיפה מהירה הפטריה אינה סופגת מים וטובה לטיגון ולבישול.
 
הרי מה עושים עם פטריות מיובשות?? משרים במים לתפיחה למצב הטבעי והן מלאות במים ועדיין טעימות ובמיוחד היקרות וטעימות שבהן.
לצפיה ב-'ואללה, תראו מי חזר עם הזנב מקופל בין הרגליים....'
ואללה, תראו מי חזר עם הזנב מקופל בין הרגליים....
14/04/2018 | 11:34
5
61
ארתורו, התגעגת ? 
הפקרת את חברך TCHM והשארת אותו לבד בחושך ?
 
לצפיה ב-''
14/04/2018 | 19:46
1
6
לצפיה ב-'ואם מדברים על כלבלב שמקפץ....'
ואם מדברים על כלבלב שמקפץ....
16/04/2018 | 14:16
11
לצפיה ב-'אגב, אל תהייה בטוח שמישו נשאר בחושך'
אגב, אל תהייה בטוח שמישו נשאר בחושך
14/04/2018 | 22:34
46
יש אנשים שלא יכולים להישאר בחושך בין אם הם בוינה או בירושלים ( ) או בכל מקום אחר.
תבדוק מי צץ לנו פה לאחרונה שמשתחצן עד בלי די, מגיב (כמעט ) לכל נושא בידענות מופגנת ומעליב את הגולשים/ות. לא יהייה לך קשה לגלות...
לצפיה ב-'לא הלכתי, לא חזרתי ולא קיפלתי זנב'
לא הלכתי, לא חזרתי ולא קיפלתי זנב
16/04/2018 | 14:15
1
29
בניגוד אליך יש לי מעט חיים, ולפעמים פחות זמן לקרוא את השטויות שאתה כותב.
 
לצפיה ב-'האם זה פורום מתכוני השמצות??'
האם זה פורום מתכוני השמצות??
20/04/2018 | 15:45
14
מה קרה לפורום הזה??
לצפיה ב-'virus'
virus
21/04/2018 | 07:54
13

'
מקובל ותודה.
LSEUGY
 
====================================================================
נשלח ע"י: XXXX
אל: lseugy,
נושא: תגובה: תודה. LSEUGY
תאריך: 14/02/2018 בשעה 14:04
מבקש להבא להקפיד גם בתגובות למיכאל.
 
אם הוא כותב משהו שנראה לך לא לעניין אל תגיב בפורום - שלח לי מסרון
 
 
לצפיה ב-'ביצים קשות חומות'
ביצים קשות חומות
20/04/2018 | 14:32
13
לבשל את הביצים לאחר הרתיחה בחום נמוך וזמן רב במים עם קפה.
לצפיה ב-' יש לנו זוכים בתחרות מתכוני החג '
יש לנו זוכים בתחרות מתכוני החג
08/04/2018 | 15:44
7
264
 
התחרות היתה מאוד קשה ולקח זמן רב לבחור את המתכונים הזוכים
 
הנהלת הפורומים בחרה את שני המתכונים הזוכים ומודה לכל הגולשים שהשתתפו, מקווים שתנסו את מזלכם בפעם הבאה 
 
והזוכים הם 
 
מקום 1 Maldini Girl (רולדת כבש במילוי אגוזים)
מקום 2 פוקסי99 (קובה קינואה)
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'ברכות לזוכים!!!'
ברכות לזוכים!!!
08/04/2018 | 15:48
18
לצפיה ב-'ברכות'
ברכות
08/04/2018 | 19:48
9
לצפיה ב-'איזה כיף, תודה :)'
איזה כיף, תודה :)
08/04/2018 | 22:19
2
19
לצפיה ב-'כול הכבוד !!! ברכות לזוכים.'
כול הכבוד !!! ברכות לזוכים.
09/04/2018 | 10:14
7
לצפיה ב-'כל הכבוד. מגיע לך !!'
כל הכבוד. מגיע לך !!
09/04/2018 | 11:39
12
לצפיה ב-'ברכות לזוכים '
ברכות לזוכים
09/04/2018 | 10:51
11
לצפיה ב-'חן חן לזוכים'
חן חן לזוכים
13/04/2018 | 07:42
5
לצפיה ב-'תבלין שווארמה,פעם בצבע אדום,ופעם צהוב...?'
תבלין שווארמה,פעם בצבע אדום,ופעם צהוב...?
08/04/2018 | 14:26
7
104
צהריים טובים לכם,
 
בדרך כלל כשאני קונה תבלין שווארמה,הוא בצבע צהוב,דומה לתבלין חוואיג'.
היום ניגשתי לשוק פתח תקוה ובאחת החנויות קיבלתי תבלין בצבע אדום.
כשטעמתי ממנו הוא היה דומה בטעם,לתבלין צלי בשר ומעט מוסקט. אני מתחברת יותר לתבלין שווארמה הקלאסי שמזכיר את טעם השווארמה הקלאסית.
 
מענין אותי בעיקר מה המרכיבים שצריכים להיות בתבלין שווארמה באופן כללי.מישהו יכול לעזור,או אולי לתת טיפים להרכבה עצמית של התבלין ?
 
תודה רבה לכם ושבוע נפלא
לצפיה ב-'מרכיבי תבליני -השווארמה '
מרכיבי תבליני -השווארמה
12/04/2018 | 00:25
6
48
לתיבול שווארמה ישנה תערובת שמוסיפים לתוכה יותר כורכום וכמון ומכאן הגוון הצהוב,
האדום משילוב התבלין "סומאק" האדמדם המוסיף מעט חמיצות עדינה לתערובת.
להכנת ביתי מערבבים ביחד:
1 כפית כורכום
1/2 כפית סומק .
1/2 כפית קינמון
2 כפיות כמון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
4 כפות זרעי -כוסברה
2 כפיות פלפל אנגלי -טחון
 
מערבבים ביחד ושומרים בצנצנת מכוסה היטב.
לשווארמה משתמשים בתבלינים אלה,לאחר שמטגנים אותם עם כמות נדיבה של רצועות בצל שמוזהב, ולאחר מכן מוסיפים גם את רצועות בשר -הכבש,או בשר הודו .
לצפיה ב-'האדום זה מכמות גדולה של פפריקה לא סומק'
האדום זה מכמות גדולה של פפריקה לא סומק
12/04/2018 | 06:32
5
41
אין סומק בתבלין שווארמה!
לצפיה ב-'אפשר לשים כף פפריקה אבל אפשר גם סומק,הכול שאלה של טעם.'
אפשר לשים כף פפריקה אבל אפשר גם סומק,הכול שאלה של טעם.
12/04/2018 | 15:39
4
15
לצפיה ב-'אפשר גם צנון , גזר, מלפפון ובוטנים קלויים'
אפשר גם צנון , גזר, מלפפון ובוטנים קלויים
12/04/2018 | 16:19
3
20
לצפיה ב-'ל-אלי ירושלמי,,'
ל-אלי ירושלמי,,
13/04/2018 | 10:16
2
36
למה להטעות ברישום תוספות מיותרות,שלא לעניין,(בוטנים וכו)'
הרי יש כאן כמה מתחילים בתחום הבישול ,וחבל להרוס להם את המתכון-בהקלדה מיותרת.
 
לצפיה ב-'לא צריך להיות גאון כדי להבין שהמרכיבים לא נמצאים בתבלין'
לא צריך להיות גאון כדי להבין שהמרכיבים לא נמצאים בתבלין
13/04/2018 | 10:43
1
53
ואם עדיין לא הבנת זאת היתה תגובה צינית על מה שכתבת.
 
לצפיה ב-'אם היית נרשם לפורום כראוי ,ולא מסתתר מאחורי כוכבית ,,'
אם היית נרשם לפורום כראוי ,ולא מסתתר מאחורי כוכבית ,,
14/04/2018 | 11:28
39
אז גם לא היית מגיב לכול אחד מהגולשים,בהתחכמות - צינית.(כולל ההנהלה.)
והיית נרשם לפורום כמו האחרים,אז גם אפשר היה לשלוח לך במסר,כמה הסברים של גדולי -השפים,שלא ממש מסכימים  למה שאתה מקליד בתגובותיך הציניות,אך את זאת אי-אפשר להעלות לפורום, בגלל זכויות יוצרים,
וגם לא מתאפשר לשלוח למסר שלך,מכיוון שאתה לא רשום לפורום כמו כול האחרים. (מעניין למה? )
 
לצפיה ב-' תחרות בפורום: מכינים מתכונים לפסח וזוכים בפרסים '
תחרות בפורום: מכינים מתכונים לפסח וזוכים בפרסים
26/03/2018 | 12:25
50
3902

פסח בפתח, אנחנו מבשלים, מכינים, אורחים או מתארחים. מנסים מתכונים שווים, שילובים חדשים, והופכים את החג לטעים ביותר
 
הכנתם מאכל מיוחד לפסח שתפו אותנו...
המשך>>

פסח בפתח, אנחנו מבשלים, מכינים, אורחים או מתארחים. מנסים מתכונים שווים, שילובים חדשים, והופכים את החג לטעים ביותר
 
הכנתם מאכל מיוחד לפסח שתפו אותנו במתכון ותזכו בפרס שווה, למה אתם מחכים 
 
אז מה עליכם לעשות
 
 מעכשיו ועד 4.4 בשעה 16:00, שלחו לנו בשרשור זה בלבד מתכון שלכם לפסח + תמונה של המאכל שהכנתם, ותזכו בפרסים שווים מאתנו אתר תפוז. 
 
שני הגולשים עם המתכון והמאכל המיוחדים והחגיגיים ביותר ייבחרו על ידי הנהלת הפורומים ויזכו ב:
מקום ראשון בשובר "גרופון" למסעדה על סך 250 ₪ לבחירת הגולש ולמימוש באזור מגוריו.
מקום שני בשובר "גרופון" למסעדה על סך 150 ₪ לבחירת הגולש ולמימוש באזור מגוריו.
 
תגובות וחשיפות למתכונים יילקחו בחשבון בבחירת הזוכים!
אהבתם מתכון של אחד הגולשים, הגיבו להודעת המתכון ב-
רוצים שהמתכון שלכם יזכה שתפו אותו כמה שיותר על מנת שיקבל תגובות חיוביות
 
הכרזה על הזוכים תתבצע בהודעה חדשה על גבי הפורום ובמסרים פרטיים לשני הגולשים הזוכים.

שימו
אם העליתם כבר מתכון לפסח משלכם באחד מהפורומים השונים או בבלוג
העלו מחדש בהודעה בשרשור הזה על מנת שתיקחו חלק בתחרות.
 
מי יכול להשתתף
התחרות אינה פתוחה לאורחים אלא לגולשים הרשומים באתר.
 
 אנא עיינו בתקנון התחרות לכלליה המלאים:
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7430713
 
שיהיה בהצלחה 
חג פסח שמח לכולם ואביב נעים
 
המשך גלישה נעימה

 
 
לצפיה ב-'ביצים חומות פוקסי'
ביצים חומות פוקסי
07/04/2018 | 22:08
103
לצפיה ב-'שאלה על אחסון יין , וגם טיפ. '
שאלה על אחסון יין , וגם טיפ.
06/04/2018 | 17:59
91
יין שנותר (בבקבוק זכוכית,):
האם ניתן להעבירו לבקבוק פלסטיק גדול ,ולהקפיאו במקפיא?

טיפ לאיחסון חצי אבוקדו ,ולמנוע השחרתו:
לטפטף על האבוקדו כמה טיפות  שמן זית,
ולהניח מעל פרוסת לימון ולעטוף בניילון נצמד.
לצפיה ב-'כבש קצוץ'
כבש קצוץ
05/04/2018 | 12:55
2
91
כמה זמן מיום ההכנה אפשר לשמור כבד קצוץ במקרר?
לצפיה ב-'כבד -קצוץ במקרר נשמר עד 3 ימים כולל יום ההכנה.'
כבד -קצוץ במקרר נשמר עד 3 ימים כולל יום ההכנה.
05/04/2018 | 13:08
1
69
כמובן שיש לאחסנו בכלי עם מכסה שנסגר הרמטית.
לצפיה ב-'אני אוכל אותו גם שבוע אחרי '
אני אוכל אותו גם שבוע אחרי
05/04/2018 | 14:23
96
מריח... טועם.. אוכל.....
ואם יש חשש נותן לאיזה "חבר" לנסות 
 
לצפיה ב-'למישהו יש מתכון לאטריות לפסח :'
למישהו יש מתכון לאטריות לפסח :
03/04/2018 | 15:24
4
114
אשמח למתכון מדוייק.


לצפיה ב-'אטריות לפסח...'
אטריות לפסח...
03/04/2018 | 19:34
3
121
מתכון מ-ynet דומה למה שאני מכינה.
לוקשה - אטריות לפסח
המצרכים (כ-10 חביתיות יפות וגדולות, ל-6 סועדים לפחות):
6 ביצים
1 כוס מים
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס ציר מרק עוף (אם אין, השתמשו בכפית אבקת מרק מומסת במים רותחים)
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות שמן צמחי
מעט שמן לשימון
 
אופן ההכנה בקישור.
ממליצה לרשום "אטריות לפסח" בגוגל - מתקבלות לא מעט תוצאות.
לצפיה ב-'תודה רבה יקירה ,וחג- שמח.'
תודה רבה יקירה ,וחג- שמח.
04/04/2018 | 10:08
2
46
עזרת לי מאוד.
לצפיה ב-'כך הן צריכות להראות בסופן של דבר.....'
כך הן צריכות להראות בסופן של דבר.....
04/04/2018 | 18:59
1
129
לצפיה ב-'סופר,,הלוקשים נראים מעולה,תודה!'
סופר,,הלוקשים נראים מעולה,תודה!
05/04/2018 | 13:10
23
לצפיה ב-'ארוחת בוקר זריזה עם הצעות שדרוג (גם לפסח).'
ארוחת בוקר זריזה עם הצעות שדרוג (גם לפסח).
01/04/2018 | 13:21
4
346
חג שמח לכולכם.
סליחה שאני מתחיל מזה, אבל כל מי שלא מרוצה מסגנון הכתיבה שלי, מוזמן כבר עכשיו לדלג לפוסט אחר.

אנחנו מכירים את המיוחדים לבקרים של פסח - הבובלה והמצה-בריי. אז זה משהו דומה. אצלי זה הפך ללהיט.

לפני כמה זמן נתקלתי באינטרנט בדרך להכנת ביצה מקושקשת זריזה - אז שדרגתי אותה קצת.

הבסיס - ביצה מקושקשת זריזה:
מרססים בכוס (רצוי כוס ניר לשתיה חמה) קצת ספריי שמן למניעת הדבקות לדפנות. אם אין ספריי - מורחים היטב שמן רגיל עם אצבע. לא צריך הרבה שמן.
שוברים לתוכה ביצה.
מוסיפים רבע כוס חלב או קצת פחות.
מוסיפים תבלינים האהובים עליכם.
מערבבים-מקשקשים היטב.
מכניסים למיקרוגל לדקה וחמש-עשרה שניות עד דקה וחצי (תלוי במיקרו שלכם. במקור זה היה 2 דקות. במיקרו שלי זה יותר מדי).
במקרה שמכינים יחד 2 ביצים - מאריכים זמן במיקרו.
הופכים את הכוס לצלחת "ושופכים" את הביצה.

אזהרה: מי שלא יוסיף חלב, חשוב שיכניס למיקרו כוס זכוכית (עמידה בחום) מלאה עד מחציתה במים.
המיקרו לא אוהב כמויות קטנות והוא עלול להידפק בלי זה (מנסיון).

העדפת כוס ניר לצורך הביצה היא רק בגלל שלא צריך לנקות אחרי זה. זורקים לפח.

הצעות שדרוג:
למצה-בריי זריז - להרטיב חצי מצה או קצת יותר, לתת לה להתרכך. לפורר אותה לתערובת ולערבב היטב.
לבובלה זריז (לא נסיתי) להוסיף כשליש כוס קמח מצה ולערבב היטב.
תוספות אפשריות (אחת או יותר. רק לא יותר מדי שלא תהיינה יותר תוספות מביצה): זיתים קצוצים, עגבניות קצוצות, פטריות קצוצות, גרעיני תירס מתוק וכל מה שאתם אוהבים. מערבבים היטב.

בתמונה - מצה-בריי זריז ללא תוספות.
פסח שמח.
לצפיה ב-' נראה נחמד מאוד! אכין לנכדים שכאן.'
נראה נחמד מאוד! אכין לנכדים שכאן.
01/04/2018 | 20:02
33
לצפיה ב-'נראה רעיון אדיר'
נראה רעיון אדיר
03/04/2018 | 14:02
2
84
 
כחסיד מיקרו מושבע אני כבר יורד לנסות.
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
03/04/2018 | 14:43
1
132
 
הכנתי מביצה אחת, ככף חלב, בערך כפית קמח מצה, מלח ופפ"ש.
 
בישלתי במיקרו דקה + 21 שניות + 14 שניות.
 
לדעתי דקה או טיפה יותר היה מספיק כי יצא לי פחות רך ממה שהתכוונתי.
לצפיה ב-'מכאן זה נראה שיצא בכלל בכלל לא רע. חבל שאי אפשר לטעום מכאן.'
מכאן זה נראה שיצא בכלל בכלל לא רע. חבל שאי אפשר לטעום מכאן.
03/04/2018 | 23:54
68
רק שים לב שכתבתי - רבע כוס חלב או קצת פחות. נראה לי שכף זה מעט מדי או להפחית בזמן ההפעלה.
לכמות כזו קטנה של חלב הייתי מנסה ללכת על דקה, אולי דקה ו-10. לא יותר.
פסח שמח.
 
לצפיה ב-'מישהו יודע אם מותר לבשל ביצים קשות בקומקום? נשמע מסוכן...'
מישהו יודע אם מותר לבשל ביצים קשות בקומקום? נשמע מסוכן...
01/04/2018 | 20:47
13
79
לצפיה ב-'מה הבעיה?'
מה הבעיה?
02/04/2018 | 10:31
3
98
גם בקומקום הטמפרטורה היא 100 מעלות. בדיוק כמו על הגז. 
לצפיה ב-'זה נשמע מסוכן כי מה יקרה אם תתפוצץ'
זה נשמע מסוכן כי מה יקרה אם תתפוצץ
02/04/2018 | 10:50
2
102
ואם זה היה כל כך פשוט אז איך שזה לא נפוץ?
אז אפשר לבשל שם בלי חשש??? נראה לי אתם מנוסים ויודעים טוב יותר אם כן או לא
לצפיה ב-'המשך'
המשך
02/04/2018 | 11:28
99
זה לא נפוץ, כי אין בזה צורך. כמעט לכל אחד יש כירת גז או כירה חשמלית לבישול, והרבה יותר נוח לבשל ביצים בסיר על הכירה. 
אופציה נוספת זה לקנות כף חשמלית ואיתה להכין ביצים קשות. 
לצפיה ב-'זה עלול להיות מאד מסוכן אם תכניס יד פנימה'
זה עלול להיות מאד מסוכן אם תכניס יד פנימה
02/04/2018 | 19:13
80
 
אם לא אז אין בכך שום סכנה.
לצפיה ב-'אבל הקומקום מפסיק כשהמים רותחים, איך תבשל 15 דקות?'
אבל הקומקום מפסיק כשהמים רותחים, איך תבשל 15 דקות?
02/04/2018 | 17:00
3
35
לצפיה ב-'המשך'
המשך
02/04/2018 | 19:16
2
103
הקומקום מפסיק רק אם המכסה סגור. אם המכסה פתוח הוא לא מפסיק. תנסה. 
לצפיה ב-'אז אפשר גם תפוחי אדמה, אורז ואפילו מרק.'
אז אפשר גם תפוחי אדמה, אורז ואפילו מרק.
03/04/2018 | 09:09
1
73
 
 
לצפיה ב-'נכון. '
נכון.
03/04/2018 | 15:08
61
בהצלחה. 
לצפיה ב-'בקומקום לא כדאי ,כי הביצה תיצור משקע רב של אבנית שתזיק לו.'
בקומקום לא כדאי ,כי הביצה תיצור משקע רב של אבנית שתזיק לו.
03/04/2018 | 15:34
1
72
אם תניח ביצה בכלי עם  מים,לאחר כמה שעות תוכל להיווכח ,
שרוב הסידן מקליפת הביצה,יעבור לדופן הכלי וייצור עליו משטח של אבנית,
והביצה עצמה תשאר כמעט ללא קליפה.
מה הבעייה לבשל את הביצה בסיר קטן על הגז?
או אם אין גז, אפשר גם לאפות ביצים עטופות בניר-כסף בתנור-האפיה.
לצפיה ב-'קודם כל לא לכולם יש גז. שנית - במקומות עבודה אין גז וכיריים'
קודם כל לא לכולם יש גז. שנית - במקומות עבודה אין גז וכיריים
05/04/2018 | 00:38
52
ולכן זה פתרון מצויין למקרים כאלה (מעין בישול בשטח). לכן האבנית לא מזיזה לי כי בכל מקרה מדובר בקומקומים מתחלפים או סוג ב' או שאפשר פשוט להרתיח חומץ פעם בשבוע וזהו.
במקרה הכי קיצוני עדיף לקנות קומקום ייעודי כי התועלת גם משתלמת (לא קונים אוכל בחוץ) וגם אין חלופות (כי אין כיריים)
לצפיה ב-'יש כמה בעיות '
יש כמה בעיות
07/04/2018 | 16:48
2
44
1. ברגע שמעטה הביצה יבוא במגע עם גוף החימום זה עשוי לפוצץ את הביצה
2. הרתיחה בקומקום נמשכת דר"כ פחות זמן מהנדרש להכנת ביצה
     כי הטרמוסטט מכבה אוטומאטית ברתיחה ואז תהליך הבישול נעצר
3. קליפת הביצה מכילה רעלים שונים ואז גם אם בישלת רצוי לנקות טוב טוב את פנים הקומקום ואי אפשר הרי לנקות עם כימיקלים כמו משחת כלים .
לצפיה ב-'קראתי הכל אבל לא נראה לי שאתה צודק'
קראתי הכל אבל לא נראה לי שאתה צודק
07/04/2018 | 17:46
1
49
1. אין גוף חימום בימינו (מוסתר).
2. עובד מצויין אצלי ולא נכבה. 12 דקות והכל יוצא קשה.
3. גם אם זה נכון החום הרב הורג את כל היצורים החיים שם.
* חוזר שוב שזה מיועד למקרים שאני לא בבית. בבית הבישול כרגיל על סיר
לצפיה ב-'קראתי הכל ואולי אתה צודק'
קראתי הכל ואולי אתה צודק
08/04/2018 | 14:46
39
 
רק שהפוסט הזה שלך לא ממש מסתדר לי עם הקודמים שלך בשרשור זה.
לצפיה ב-'מאמא פסטה'
מאמא פסטה
03/04/2018 | 15:08
166
אתה יכול למצוא פסטה טרייה בבני ברק למקום קוראים מאמא פסטה אפשר לקחת פסטה במשקל ולבשל בבית וגם לקנות רטבים מהם.. הכל מיוצר שם באיכות סוףףף
לצפיה ב-'מחלטה-תבשיל טוניסאי שמכינים בפסח.'
מחלטה-תבשיל טוניסאי שמכינים בפסח.
03/04/2018 | 13:20
152
1 בצל פרוס דק.
4 גזרים קלופים ופורוסים לטבעות
2 לפת קלופים ופרוסים 
1 שומר פרוס גס
1 חבילת עלי מנגולד קצוצים גס
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים.
חצי כרוב פרוס דק
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
400 גרם פול טרי קלוף
200 גרם אפונה 
2 עגבניות מגורדות
2 כפות שמן.
כפית מלח
כפית פלפל שחור טרי טחון
חצי כפית כורכום
חצי כפית עד כפית קינמון
כף רסק
מים לכיסוי
אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מכניסים את הירקות(מלבד הפול האפונה הפטרוזיליה והכוסברה) ומאדים בערך חמש דקות
עד שעלי המנגולד מאבדים מנפחם.
מוסיפים את העגבניות, התבלינים, מערבבים טוב.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי ,מביאים לרתיחה ומוסיפים את רסק העגבניות,
הכוסברה פטרוזיליה פול ואפונה.
מבשלים על אש נמוכה   חצי שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
צריך להרגיש טיפה את טעם הקינמון שמוסיף את הטעם המיוחד למנה.
מגישים עם אורז לבן.
 
 
 
לצפיה ב-'האם אפשר להקפיא דג ממולא (געפילטע פיש)? '
האם אפשר להקפיא דג ממולא (געפילטע פיש)?
31/03/2018 | 21:11
3
60
האם אפשר להקפיא דג ממולא (געפילטע פיש)?   - מתכון: קרפיון טחון + קמח מצות.
לצפיה ב-'כן, בטח!!'
כן, בטח!!
01/04/2018 | 01:01
2
24
לצפיה ב-'הדגים מודים לחנהפ.נקפיא ולא נדוג חדשים ל7 של פסח.'
הדגים מודים לחנהפ.נקפיא ולא נדוג חדשים ל7 של פסח.
01/04/2018 | 09:02
1
34
לצפיה ב-''
01/04/2018 | 15:26
49
כשמפשירים יש להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות.
לצפיה ב-'איזה נתח מומלץ להכנת שיפודי כבש?'
איזה נתח מומלץ להכנת שיפודי כבש?
31/03/2018 | 08:25
2
32
לצפיה ב-'העדפה לפי האיכות'
העדפה לפי האיכות
31/03/2018 | 11:30
1
83
וכך גם המחיר:
פילה
סינטה
צלעות
רגל אחורית
כתף
חזה
רצוי להשרות את הקוביות במרינדה על בסיס יין לבן/לימון ותבלינים.
לצפיה ב-'virus'
virus
10/04/2018 | 22:06
20
 
אז לא הייתה דרישה אלא ניסיון לחינוך. שיפור משמעותי ובוודאי פחות פוגעני.
טוב יאיר, חתכתי כאן. אני מבינה שהתנצלות על הפגיעה לא אקבל ושלהסכמה לא נגיע. מאסתי בשיח הזה. מקווה לפחות שהפורום יהיה מקום שנעים לכתוב בו. אני הרמתי ידיים.
====================================================================
נשלח ע"י: yair_bar
אל: Maldini Girl,
נושא: תגובה: התקפה??
תאריך: 05/02/2018 בשעה 13:52
לדפדף זה להתעלם ממנה. לכתוב לה בפרטי זה לכתוב לה בפרטי שההודעה עצבנה אותך. זו דרישה? הצעתי דרכים להתמודד אם היא כותבת לך משהו שמעצבן אותך
====================================================================
נשלח ע"י: Maldini Girl
אל: yair_bar,
נושא: תגובה: התקפה??
תאריך: 05/02/2018 בשעה 12:15
"את יכולה לדפדף, את יכולה לכתוב לה בפרטי", "תשקלי שנית את התגובה שלך" -- זו לא דרישה? זו לא קריאה למשהו? זו לא בעצם קריאה ל"היי, את לא בסדר, אל תעשי את זה שוב" ואם לא, למה אנחנו טוחנים את זה כבר יומיים? אז למה אתה רוצה להגיע עם ההודעות הפרטיות הללו?
לא אמרתי שביקשת ממני להפסיק לכתוב בפורום, אמרתי שבפועל זה מה שגרמת לי להרגיש שהדבר הנכון לעשותו. כי מסתבר שזה פורום שבו מותר לכתוב בצורה לא עניינית, לא קשורה לענייני הפורום, אבל אסור להעיר על כך בעיקר לא כשזה פוגע בכותבים. ממש מקום נעים להיות בו.
====================================================================
נשלח ע"י: yair_bar
אל: Maldini Girl,
נושא: תגובה: התקפה??
תאריך: 05/02/2018 בשעה 10:45
לא אמרתי לך להתנצל, לא אמרתי לך להפסיק לכתוב בפורום. לא באתי אליך בשום דרישה.
 
סך הכל כתבתי לך את התחושה שלי מהתגובה שלך בפורום.
 
זה הכל.
 
 
====================================================================
נשלח ע"י: Maldini Girl
אל: yair_bar,
נושא: תגובה: התקפה??
תאריך: 05/02/2018 בשעה 08:35
אולי פספסת למרות שכתבתי מיליון פעם, שלא. אני לא זזה מדעתי מכיוון שאני פגועה. כן, אני פגועה. מאד. משניכם. תגובת ה"התנצלות" שלה פוגעת גם היא והתגובות שלך פשוט מבזות אותי. אתה פשוט מתמם ולוקח על עצמך את תפקיד המספר יודע כל:
לא חייבים לרדת על מישהו בפומבי כדי להשפיל אותו, מה שאתה עושה פה הוא מספיק לחלוטין.
אתה לא באמת יודע למה היא התכוונה, כי אתה לא היא. אתה בוחר לצדד בה ומכאן חושב שברור לך מה כוונתה. ואתה יודע מה, אני לא חולקת עלייך שזה מה שאתה חושב שכוונתה. אבל אתה בהחלט חולק עליי בפרשנות שלי ובתחושות שלי, וזה, פשוט לא לעניין. זו הייתה החוויה שלי מהאירוע.
התגובות שלי כלפייך תוקפניות מכיוון שאתה פוגע בי, בפרטי, נכון. לא בפומבי. כבר סכמנו שזה לא היה בפומבי ואני כבר אמרתי שמבחינתי הייתי מנהלת איתך בפומבי בדיוק אבל בדיוק את אותו הדיון.
מה אתה רוצה שאעשה? אתנצל בפניה? לא יקרה. לא רואה שום סיבה להתנצל . התגובה שלי לא רק שאינה תוקפנית, היא כתובה בצורה מאד עניינית: פניתי אליה בכבוד, אמרתי לה שאני מעריכה אותה ולכן טורחת לכתוב לה, אמרתי לה שמפריע לי מה שעשתה ושזה פוגע בי, אמרתי בסוף תודה. האם זו לא אותה טקטיקה בדיוק שאתה נוקט בהודעות מולי? אך כמובן שתוקפנות פועלת רק לצד אחד - הרי זה תקין לגמרי שאתה כותב לי מילות הערכה ואז מעיר לי, אבל זה לא כשאני עושה זאת, נכון? אם שנינו עושים בדיוק את אותו דבר יאיר, אז יש שתי אופציות:
א.או שאני לא תוקפנית.
ב. או שאתה כן.
 
אז חזרה לשאלה מה אתה רוצה  לא אתנצל בפניה. נראה לי שסגרנו את הפינה הזו. מצד שני כבר מעל 24 שעות שאנחנו טוחנים את הנושא ולא מגיעים לשום מקום, חוץ מלמסקנה אחת. באמת, באמת, שלא בא לי להיות חלק מהפורום הזה יותר אחרי התגובות שלך. היא כתבה בתמימות דבר פוגע. אתה עשית זאת והמשכת זאת במודע.
אני נשמעת פאסיב אגרסיב? מניפולציה רגשית? ובכן, אני בן אדם רגשי והפורום הזה הוא "הבית" שלי כבר כמעט עשור. זהאולי לא נשמע מרשים ואולי אתה שם יותר, אבל אני שם מגיל 15. למדתי שם המון, הכרתי, החכמתי, נפתחתי והתפתחתי. אני מבקרת בו מספר פעמים ביום ופעילה בו מאד. אכפת לי מהשיח שם, אני משתדלת ליצור בו שיח. ואתה שברת אותי.
====================================================================
נשלח ע"י: yair_bar
אל: Maldini Girl,
נושא: תגובה: התקפה??
תאריך: 04/02/2018 בשעה 21:33
ואת זזה מדעתך?
 
הסברתי והוכחתי שאם הייתי רוצה לרדת עלייך הייתי עושה את זה בפומבי כמו שאני עושה עם גולשים שצריך לרדת עליהם.
 
לצפיה ב-'מנה טובה לחימום או הכנה חלקית+לחמם'
מנה טובה לחימום או הכנה חלקית+לחמם
30/03/2018 | 17:59
2
74
המלצות בבקשה למנה צמחונית שמתחממת היטב על פלטה או בתנור או מתאימה לשלב של הכנה מראש של חלק מהמתכון עם השלמה של המנה לפני ההגשה כדי שתהיה חמה וטריה.
צמחוני לא חלבי ומתאים לאוכלי קטניות.
 
תודה וחג שמח
 
לצפיה ב-'ירקות ממולאים'
ירקות ממולאים
31/03/2018 | 11:24
1
58
פלפלים/קישואים/חצילים/בצל ממולאים באורז עם/בלי קטניות
וירקות עם/בלי תחליף בשר צימחי.
לצפיה ב-'קצת באיחור אבל תודה רבה'
קצת באיחור אבל תודה רבה
04/04/2018 | 18:41
10
לצפיה ב-'עוגת מוס להובלה של שעה ברכב'
עוגת מוס להובלה של שעה ברכב
29/03/2018 | 20:04
2
73
 
צריכה להוביל עוגת מוס לחג במשך שעה ברכב.
חשבתי להקפיא אותה (מתקשה להחליט מתי להקפיא) כדי שתיסע יציבה יותר.
1. להקפיא עכשיו כך שתיהיה קפואה לחלוטין ואז כשנגיע להשאיר בחוץ 
2. להקפיא לפני היציאה נניח ל-3 שעות ואז כשנגיע להכניס למקרר
אין יודעים כמה זמן לוקח לה לקפוא ולהפשיר?
עוד מידע
היא עדיין בתוך התבנית מתכת בה אפיתי את הבסיס. בין הבסיס לתבנית יש שקף שעוטף את המוס.

בשנים עברו הובלנו 15 דקות כשהיא רק מקוררת ..עכשיו זו נסיעה של כמעט שעה...אני דואגת איך היא תגיע.
 
לצפיה ב-'נראה לי כדאי להקפיא לכל הלילה שתהיה קפואה היטב.'
נראה לי כדאי להקפיא לכל הלילה שתהיה קפואה היטב.
30/03/2018 | 00:44
1
59
ולהפשיר במקרר. בהצלחה וחג שמח!
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
30/03/2018 | 10:43
7
לצפיה ב-'מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח'
מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח
29/03/2018 | 03:12
189
יש הרבה מתכונים ברשת אבל יש את המתכון שלי..עם הרוטב שאחרי ניסויים רבים הצלחתי להגיע למרקם המדויק ביותר שאני אוהבת..(יוצא בול כמו הרוטב של קפה קפה לדעתי!)
מצרכים (לכ-6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים - פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים בינוניים
4 פטריות שמפניון או שיטאקי טריות (פטריות מקופסת שימורים גם אפשר..)
1 קופסא שמנת מתוקה 38% שומן (כן זה הכי סמיך וטעים)
4 טבליות שום טרי כתוש "דורות"
2 כפיות קמח מצה
מעט חלב (כחצי כוס)
מלח ופלפל לפי הטעם.
3 עלי רוזמרין קצוצים

אופן ההכנה:
מבשלים תחילה את תפוחי האדמה בערך 15 דקות במים רותחים.
לאחר מכן מסדרים את תפוחי האדמה (בכלי פירקס עם מכסה) בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
בסיר חלבי -לטגן את הבצלים הקצוצים עד להשחמה,להוסיף את החלב הפטריות הקמח  מצה התבלינים והשמנת..לחכות לרתיחה קלה ועכשו 
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן  מגוררת-גבינה צהובה גם גם סבבה לגמרי , ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
להגיש חםםםםם זה טעים!
לצפיה ב-'בא לך משהו מתוק? כתבתי 2 מתכונים לעוגות מוצלחות של פסח'
בא לך משהו מתוק? כתבתי 2 מתכונים לעוגות מוצלחות של פסח
29/03/2018 | 02:59
145
עוגת שוקולד לפסח
7 ביצים מופרדות
בסיר להמיס:
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
חצי כוס יין מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס קקאו.
1 סוכר וניל
להקציף החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
להוסיף את החלמונים לשוקולד כשמתקרר מעט.
לאחד את תערובת החלבונים עם השוקולד.
להוסיף חצי כוס קמח תפו"א (תפוחי אדמה) וחצי כוס קוקוס ואבקת אפיה.
למי מכם שלא אוהב קוקוס- אפשר להמיר את הקוקוס באגוזים או שקדים טחונים,או להוסיף עוד חצי כוס קמח תפוחי אדמה.
לאפות בתנור כ 40 דקות על חום של 180°.
(מתאים לתבנית בגודל בינוני).
עוגה כשרה לפסח בטעם גבינה פרווה
המצרכים:  7 ביצים
1.1/4 כוס סוכר
סוכר וניל/ כפית תמצית  וניל
3 כפות שמן
לימון מגורר דק
מיץ מלימון אחד
תפוח עץ גרנד מגורד דק
אגוזים קצוצים דק ( לבחירה)
אחד וחצי  כוסות  קמח תפוח אדמה
1 אבקת אפיה
הוראות הכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר ואחרי זה בצד השני של הקערה להקציף את החלמונים עם השאר הסוכר
לאחד את התערובת ולהוסיף שמן וכל השאר החומרים בעדינות.
לשמן סיר פלא ולשים את כל התערובת 
לאפות על כירים גדולים על להבה הכי נמוכה במשך שעה שלמה.
ניתן לבדוק עם קיסם. 
בסיום האפיה יש להפוך את התבנית לתפיסת גובה עד לקירור.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא התמודדות עם ילדים בעת גירושין
אירוח בנושא התמודדות...
ביום שלישי, 1.5, תתארח בפורום מעיין אטיה, מדריכת...
אירוח בנושא התמודדות עם ילדים בעת גירושין
אירוח בנושא התמודדות...
ביום שלישי, 1.5, תתארח בפורום מעיין אטיה, מדריכת...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ