לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409444,094 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'עוגת שושנים ותמרים לראש השנה'
עוגת שושנים ותמרים לראש השנה
07/09/2018 | 10:12
92
לצפיה ב-'עוף טרי לראש השנה, להקפיא או להשאיר במקרר?'
עוף טרי לראש השנה, להקפיא או להשאיר במקרר?
04/09/2018 | 23:28
4
83
היי,
 
1. אני מתכוון לקנות ביום חמישי אחרי הצהריים עוף טרי (לא קפוא) עבור מתכון סיני מוקפץ לארוחת ראש השנה ביום ראשון בערב. האם עדיף לי לשמור את העוף במקרר או שעדיף להקפיא? קראתי שממליצים לשמור בשר עוף במקרר לא יותר מיומיים שלושה ככה שזה ממש גבולי...
 
2. האם הקפאת עוף בפריזר לא פוגעת במרקם של העוף? האם המים שקופאים בתוך העוף לא שוברים את הסיבים בפנים ומשנים את המרקם של הבשר? האם זה יהיה מורגש לאחר טיגון עם בצל במחבת? או שלא ישימו לב?
 
3. ראיתי שממליצים להפשיר במקרר עוף שהיה קפוא בפריזר. כמה זמן זה אמור לקחת? ומדוע אי אפשר פשוט להוציא את העוף מהמקרר ולתת לו להפשיר בטמפרטורת החדר? זה לא יהיה קצת יותר מהיר? יש סיבה לא לעשות את זה?
 
תודה מראש.
 
 
לצפיה ב-'אפשר להקפיא'
אפשר להקפיא
05/09/2018 | 07:52
60
בחמישי שעבר קנינו עופות לבישול להתנדבות (פרויקט כרובית).
ידעתי שאצטרך לשמור אותם בהקפאה עד לבישול אתמול, אבל בטעות לא אמרתי ל"רכז הקניות" שלי והוא הביא לי עופות טריים.
הם אוכסנו בפריזר עד אתמול בבוקר.
אתמול מוקדם מאוד בבוקר הוצאתי אותם, הנחתי על מגבת ועטפתי במגבת (כמובן מעל לניילון העוטף כל עוף) למשך מספר שעות.
ב11 הכנתי רוטב ונתתי לעופות הראשונים לספוג אותו לפני האפיה.
הם נאפו בתנור החל מאחת ויצאו ריחניים וטעימים (טעמתי בזמן החיתוך).
אני מניחה שלהפשיר במקרר לאט יותר עדיף
לצפיה ב-'הפשרת והקפאת עוף'
הפשרת והקפאת עוף
05/09/2018 | 09:01
79
1.אני חושבת שעדיף להקפיא. כי העוף שאנחנו קונים טרי בחמישי לרוב נשחט יום-יומיים לפני.
2. אם יוקפא בצורה נכונה (עטוף היטב) ויופשר בצורה נכונה אין סיבה שישנה משמעותית את מרקמו.
3. אפשר להפשיר בטמפרטורת החדר אבל זה, למיטב הבנתי, יותר ריסקי מבחינת האפשרות להתקלקלות של הבשר, ולכן עדיף להפשיר במקרר. אם מפשירים על השיש עדיף להפשיר בתוך מים פושרים כשהעוף עטוף בתוך שקית אטומה (למשל להפשיר בראנר כשהעוף עטוף בעטיפת ואקום והטמפרטורה של המים היא סביב 20-21 מעלות)
בנוגע לשאלה כמה זמן אמורה לקחת ההפשרה זה תלוי במספר גורמים כמו כמה המקרר שלך קר, כמה נתח העוף גדול. הייתי מוציאה 24 שעות מראש.
לצפיה ב-'אני הקפאתי'
אני הקפאתי
07/09/2018 | 09:27
1
34
משרד הבריאות ממליץ לבשל את העוף תוך 3 ימים משחיטתו. על העוף הארוז (שופרסל) יש תאריך. על עוף לא ארוז, (יוחננוף) אין תאריך. זה הימור שלנו...
הקפאה: שם בפריזר.
הפשרה: מוציא יום קודם ומעביר למקרר.
ביום ההכנה, אם העוף עדין לא הפשיר כראוי, מניח אותו מוקדם בבוקר על השיש ואם זה לא מספיק, שם במים חמים.
הפשרה בטמפ' החדר:
הכל עניין של קצב התרבות החידקים (ובעוף זה גם סלמונלה!) בטמפ' שונות.
בטמפ' החדר 25 מע' C הקצב ההתרבות גבוהה בהרבה מאשר במקרר בטמפ' של 3-4 מע' C. 
מה גם שטמפ' החדר בקיץ הישראלי בד"כ גבוהה מ-25 מע' C.
השאלה בד"כ כמה זמן ישהה העוף בין הפשרתו להכנתו בטמפ' לא רצויה, של טמפ' החדר? מה גם שתהליך ההפשרה, הוא הדרגתי ונע מהחוץ אל הפנים. כך שבשעה שאולי חלקו הפנימי של העוף עדין לא הפשיר, החלק עם העור עשוי להיות בטמפ' החדר ולהפוך לתרבית חיידקים...
לצפיה ב-'תודה לכולם על התשובות קניתי אתמול בערב והכנסתי לפריזר'
תודה לכולם על התשובות קניתי אתמול בערב והכנסתי לפריזר
07/09/2018 | 10:23
11
לצפיה ב-'אף פעם לא הכנתי שווארמה אשמח למתכון מומלץ שלא ייצא יבש'
אף פעם לא הכנתי שווארמה אשמח למתכון מומלץ שלא ייצא יבש
05/09/2018 | 19:17
4
55
לצפיה ב-'עוף או הודו?'
עוף או הודו?
06/09/2018 | 12:14
3
42
לצפיה ב-'מה ההבדל?'
מה ההבדל?
06/09/2018 | 19:07
2
71
מה השוני במתכון, להוציא סוג הבשר עצמו, בין שווארמה עוף לשווארמה הודו? 
לצפיה ב-'כבש'
כבש
08/09/2018 | 11:43
20
לצפיה ב-'יש לי מתכונים שונים שסוגי הבשר השונים,אבל'
יש לי מתכונים שונים שסוגי הבשר השונים,אבל
09/09/2018 | 01:43
65
אם בא לך להתפלסף, אזי נראה לי שניתן להכין את המתכון שלי לשווארמת הודו גם  מעוף רק לשנות את זמני הבישול
לצפיה ב-'מאפה בולגרית של ארומה'
מאפה בולגרית של ארומה
06/09/2018 | 15:35
123
שלום,
התבקשתי להכין מאפה בולגרית "כמו של ארומה".
זה נטעם לי דומה לבצק בואיקוס, או אולי בצק שמן וחומץ (כזה שמוסיפים לו מים רותחים) - אבל לא מצליחה לשים את היד על מתכון שנראה לי מספיק דומה.
אם יש לכם מתכון לבצק כזה אשמח.
תודה!
לצפיה ב-'שנה טובה ועוגת תפוח בדבש מהממת'
שנה טובה ועוגת תפוח בדבש מהממת
06/09/2018 | 11:15
143
היי לכולם,
 
אני שמחה להמליץ לכם על עוגה מהממת לראש השנה. 
עוגת תפוח בדבש.
ראש השנה זה היום שטובלים תפוח בדבש לשנה טובה ומקסימה והטעם משגע. אז למה לא עוגה משגעת? הרי כבר ברור לנו מאלפי שנים שהשילוב הזה פשוט נכון. לפניכם עוגה בחושה סופר טעימה, לחה, אוורירית ומבושמת. התפוחים משתלבים במרקם העוגה ולא נוחתים לקרקעית. וכמובן שניתן להכין גם קאפקייקס.
למתכון לחצו כאן : http://yeschef.co.il/App/Recipe/199
לצפיה ב-'שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
05/09/2018 | 11:23
2
56
תצליחו בכל הבישולים, שיצא טעים ותקבלו מחמאות 
לצפיה ב-'שנה טובה ומתוקה '
שנה טובה ומתוקה
06/09/2018 | 12:16
9
לצפיה ב-'שנה טובה .המון בריאות וטעמים .והצלחה בבישולים!!!'
שנה טובה .המון בריאות וטעמים .והצלחה בבישולים!!!
06/09/2018 | 17:30
6
לצפיה ב-'מחפשת חוו"ד על מעבד מזון'
מחפשת חוו"ד על מעבד מזון
03/09/2018 | 20:22
3
87
מצורפת תמונה, אשמח למידע ממי שמכיר (לצערי לא פורסם מס' הדגם)
 
תודה!
לצפיה ב-'היה לי בעבר מעבד מזון קנווד שעבד מצויין!'
היה לי בעבר מעבד מזון קנווד שעבד מצויין!
03/09/2018 | 23:50
1
20
לצפיה ב-'תודה. '
תודה.
04/09/2018 | 19:59
16
לצפיה ב-'יש לי מעבד מזון של קנווד'
יש לי מעבד מזון של קנווד
04/09/2018 | 20:49
55
נקנה לפני שנים רבות ב"מכרז של המדינה".
עובד מצוין.
את הדגם שבתמונה - אינני מכירה כמובן.
גם המיקסר של קנווד KMM-750 מצוין.
לצפיה ב-'השירות הכי גרוע בארץ לתנורים : אי.די.אס מרכז ושירי מזרחי '
השירות הכי גרוע בארץ לתנורים : אי.די.אס מרכז ושירי מזרחי
04/09/2018 | 18:50
61
לפני כחודשיים נשברה לנו הזכוכית של התנור ללא כל סיבה לכאורה , היבואנים של התנור ( אי.די.אס מרכז  ) ונותני השירות לא הסבירו את הסיבה 
שנודעה לנו אחר כך שפינות הזכוכית ישרות ויכולות לשבור את הזכוכית בכל שניה ( הזכוכית שהוחלפה היא עם פינות חתוחות ) . 
את חברת אי.די.אס מרכז לא ניתן לתפוס בטלפון רק אחרי שעה או יותר המתנה , לאחר מכן אין באפשרותם לתת לך תשובות אם יש לך בעיה 
עם החלקי חילוף כי אחראית המחסן לא עונה לטלפונים .
הבחורות שעונות לטלפונים לא מבינות מה זה שירות ובפרט מה זה שירות לקוחות , הן לא חוזרות אליך בטלפון אם הם צריכות ובנוסף מנסות 
למכור לך חלקים שאין לך צורך .
במקרה שלנו היה פרופיל ( פירזול ) ממתכת שהיה דבוק לזכוכית ב 600 שח ( שעולה 20 שח ) לא כולל התקנה ! 
הבחורה שירי מזרחי החליטה לחייב אותנו בסכום המקסימלי לאחר שהסברתי לה שאני יודע מה זה פירזול ושלחתי לה תמונות ( כמו כן בעלת הבית שלי ( גפן הר צבי ) שמסבירות שהברזל לא נשבר ורק את הזכוכית צריך להחליף . 
שירי אמרה שבמידה והטכנאי יגיע והפירזול ( פרופיל ) לא שבור היא תזכה אותנו אבל בפועל מתי שהגיע הטכנאי שיכרה וחזרה בה למרות שבעלת
הבית אימתה את אותה הבטחה , ובנוסף איימה לאמרה לטכנאי לא להתקין את הדלת עם הזכוכית למרות שהתשלום שולפ 3 שבועות מראש ! 
 
אני ממליץ לא לקנות ולא לקבל שירות מ אי.די.אס מרכז  ובעל הבית של החברה אני פונה אליך להתייחס ואני מקווה מאד ששירי מזרחי לא תעבוד 
אצלך יותר או שהיא לא קרובת משפחה .... 
רמון ואניטה גנץ 0527084237 
לצפיה ב-'גפילטע פיש יביא שלום ! '
גפילטע פיש יביא שלום !
03/09/2018 | 01:20
1
295
גפילטע פיש של תלמה ומשה איזנמן .
 2 דגי קרפיון פרוסים . 1 קילו קרפיון טחון היטב .
על קילו קרפיון טחון . חצי כוס קמח מצה , או פרורי לחם , או שלש פרוסות חלה שהושרו במיים נסחטו ונמעכו .
1 בצל בינוני טחון גס . 2 גזרים טחונים גס (אפשר לגרר את הבצל והגזרים על פומפיה דקה ) .
את עיסת הבצל והגזר לסחוט ( הכסף או החיים ... ) ביד ולהוסיף לעיסת הקרפיון והחלה . להוסיף עד 3 ביצים וכרבע עד חצי כוס מיים . לטבל במלח סוכר ופלפל שחור כאן טמון הסוד !!!!!!!!!!!! כף מלח כף סוכר וכפית פלפל . אם העיסה נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד מהקמח . העיסה צריכה להיות סמיכה יציבה אך לא קשה .
לתת לעיסה לנוח כחצי שעה .
הכנת הציר !!! לבשל בסיר גדול ורחב : 3 גזרים, 3 בצלים עם קליפתם בהרבה מים 4 ליטר . להרתיח ולבשל כמו מרק על אש בינונית עד להתרככות הגזרים , לתבל ה" מרק " במלח ,סוכר ופלפל שחור לפי הטעם של אימנו זל'...שתחייה .
הטעם חייב להיות מתואם בין בני הזוג שיחיו , זה הסוד .
בישול !!!
בסיר רחב ושטוח לשפוך ציר בגובה 2 סמ' ואת 3 הגזרים (את הבצל לפח ) . להכין קציצות מאורכות מעיסת הדג (בידיים רטובות ) להניח את הקציצה בתוך פרוסות הדג , להכין הכל על מגש מרוח בשמן בזמן בישול הציר . להעביר הפרוסות הממולאות והקציצות שנותרו . אל תוך הציר הרותח עם הגזרים . לכסות את הגפילטע המתבשל, בציר שנותר בסיר הגדול לכסות במכסה . להביא לרתיחה ולעבור לאש קטנה ולבשל כשעה וחצי .
לאחר הבישול וכיבוי האש . לחכות מעט שיתקרר להניח בתבנית זכוכית נאה את הגפילטע והקציצות ולשפוך עליהם את הציר שבו התבשלו . לא לשכוח לפרוס את הגזר ולהניח עיגול על כל קציצה ופרוסה . לניילן הכלים ולהכניס למקרר .
לאחר הקירור והופעת הג'לי אנו נוהגים להקפיא חלק על מנת להאריך הנאתנו .
זהירות !!! אנו לא אחראים לתוצאות ,
גפילטע פיש ממכר ומביא אריכות ימים ושלום .
נא להתקשר לאיזנמן 0523785955 ולהזמין לטעימה
. info@Italy-Vacation.com
 

זו כלל לא שאלה , זוג שיזכה לייצור  מתכון זה ,
לא רק יזכה לחוויה
אלא גם  לגפילטע ייחודי טעים שלא יישכח ע'י המשפחה כולה .
בהצלחה .
לצפיה ב-'חג שמח לסועדים'
חג שמח לסועדים
( לעמוד שלי בתפוז )
09/09/2018 | 15:31
27
אני עד עכשיו מחפש במאמר את הגפילטעפיש  ואני רואה רק את הגפילטא 
בבקשה לדייק מצרף תמונת הסבר לאלה שלא מבינים אידיש 
לצפיה ב-'המטבח הגרוזיני'
המטבח הגרוזיני
01/09/2018 | 16:28
1
180
שלום האם מישהו מכיר ספר מומלץ על המטבח הגרוזיני? או על מקום כלשהוא ברשת שבו ניתן למצוא מאגר על המטבח הזה? תודה
 
לצפיה ב-'כמה...'
כמה...
02/09/2018 | 18:21
121
קודם כל יש לאמר "גיאורגי" ולא גרוזיני.
תתחילי כאן.
לצפיה ב-'מוצרי גבינה בארהב'
מוצרי גבינה בארהב
01/09/2018 | 17:52
2
107
מהי החלופה בארהב לגבינת 5% שלנו?
מהי החלופה בארהב לשמנת רגילה שלנו?
מהי החלופה בארהב לשמנת חמוצה שלנו?
התייחסות למוצרי ם כשרים.
תודה לכל עזרה!
לצפיה ב-'לא יודע לענות (אבל יודע להפנות)'
לא יודע לענות (אבל יודע להפנות)
01/09/2018 | 21:27
1
107
מעריך שבפורום 2390 בתפוז תוכל לקבל תשובות מפורטות בעיקר התייחסות לכשרות של המוצרים.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
01/09/2018 | 23:16
60
אנסה בפורום הנ"ל.
לצפיה ב-'אשכול תפריטי ערב ראש השנה הגדול'
אשכול תפריטי ערב ראש השנה הגדול
01/09/2018 | 10:57
186
אז...מה תפריט החג שלכם?
 
קערת ברכות: לוביה, גזר מתוק, גרגרי רימון, פרוסות סלק, קציצות כרישה
סלטים: סלט חסה, סלט רוסי, טחינה
חריימה סלמון ופוקצ'ה, קרפעלך
מנות עיקריות: צלי בקר, חזה עוף ממולא אורז וצימוקים, ממולאים
תוספות: אורז לבן, אורז פרסי, בורגול עם ירקות ותפו"א אפויים בתנור
לצפיה ב-'שאלה לגבי בצק לעוגה ללא גלוטן'
שאלה לגבי בצק לעוגה ללא גלוטן
29/08/2018 | 17:25
5
98
אני מניח שיש קמח ללא גלוטן.
האם לאפות מקמח ללא גלוטן בסיס לעוגת קרם, בדיוק כמו מקמח רגיל, או שיש לזה כללים אחרים?
 
לצפיה ב-'בד"כ כן אבל יש לקרוא את הוראות היצרן'
בד"כ כן אבל יש לקרוא את הוראות היצרן
29/08/2018 | 17:48
56
לפעמים יש צורך לעשות שינויים בכמות הנוזלים.
לצפיה ב-'יש קמח ללא גלוטן שנקרא "כרגיל" שמתאים לכך'
יש קמח ללא גלוטן שנקרא "כרגיל" שמתאים לכך
30/08/2018 | 07:10
20
לצפיה ב-'מתכונים טובים ללא גלוטן'
מתכונים טובים ללא גלוטן
30/08/2018 | 16:32
70
כשאני צריכה מתכון ללא גלוטן אני אוהבת לבדוק באתר של רשת. פעם זה היה האתר של יאמיז. יש שם לא מעט מתכונים טובים, בעיקר כשמדובר בעוגות ללא גלוטן. שווה לבדוק. מתכונים מומלצים ללא גלוטן
לצפיה ב-'תודה רבה ושנה טובה לכל המשיבים '
תודה רבה ושנה טובה לכל המשיבים
30/08/2018 | 19:04
15
לצפיה ב-'כמה זה ישפיע על הטעם או המרקם?'
כמה זה ישפיע על הטעם או המרקם?
31/08/2018 | 17:43
12
לצפיה ב-' ערוצי אוכל ב-HOT'
ערוצי אוכל ב-HOT
28/08/2018 | 10:36
7
122
ב-HOT נוספו 2 ערוצים, בנוסף לערוץ 38, שעוסקים באוכל:
ערוץ 48 ו-49.
ערוץ 48 דן באוכל נטו (Food Channel), ואילו ערוץ 49 עוסק בפנאי וגם באוכל.
לצפיה ב-'את 48 יש גם בסלקום'
את 48 יש גם בסלקום
29/08/2018 | 16:12
63
ערוץ חביב סך הכל עם המון שידורים חוזרים. יש כמה תכנית שאני אוהב לראות והיתרון בסלקום (מאמין שגם בהוט) זה שאפשר לדלג אחורה ולראות תכנית מהעבר.
 
ואז רואים רק מה שמתחשק
לצפיה ב-'ב-Kodi יש עשרות ערוצים.'
ב-Kodi יש עשרות ערוצים.
29/08/2018 | 17:49
5
48
לצפיה ב-'אני רק שאלה..'
אני רק שאלה..
29/08/2018 | 22:17
4
101
מה זה KODI? אתר? ערוץ טלביזיה? עוד?
תודה
לצפיה ב-'הסבר...'
הסבר...
29/08/2018 | 22:52
3
100
קונים סטרימר ב-300 ש"ח, מתקינים בו את הקודי או שהוא מגיע
עם קודי מותקן, מחברים לטלביזיה ומפעילים, מתחברים לכל ערוצי
הטלביזיה בעולם ללא עלות נוספת.
יש להתקין תוספים שונים לצפיה בתכנים...סדרות, סרטים, ערוצים
מחו"ל, ספורט וכל התוכן של הטלביזיה הישראלית.
בלי HOT, YES, עידן. הוצאה חד פעמית ועולם שלם של תכנים.
לצפיה ב-'תודה על התשובה'
תודה על התשובה
30/08/2018 | 10:07
2
72
סטרימר דווקא יש לי. מה זה ל"התקין את הקודי"? אני מבין שמדובר באפליקציה ולא באתר?
לצפיה ב-'נכון אבל גם אפליקציה צריך להוריד והיא מתקינה את עצמה...'
נכון אבל גם אפליקציה צריך להוריד והיא מתקינה את עצמה...
30/08/2018 | 12:37
1
76
קרא כאן.
לצפיה ב-'חן חן. אבדוק'
חן חן. אבדוק
30/08/2018 | 19:09
11
לצפיה ב-'תשובה לחנהפ'
תשובה לחנהפ
26/08/2018 | 12:48
1
163
מנסיון אי-אפשר להקפיא תפוחי אדמה.
לצפיה ב-''
28/08/2018 | 10:49
51
כך חשבתי ואכן הכנתי את הירקות ללא תפו"א
לצפיה ב-'כמה זמן אפשר לשמור רוטב סוייה במקרר?'
כמה זמן אפשר לשמור רוטב סוייה במקרר?
28/08/2018 | 00:22
2
83
היי, קניתי לפני מספר חודשים שני בקבוקים בסופר אחד של רוטב סוייה ושני של רוטב צ'ילי מתוק עבור אוכל סיני. פתחתי אז את שניהם (בזמן הכנת המתכון) ובסיום סגרתי והכנסתי למקרר.
 
האם זה יהיה לדעתכם בטוח להשתמש בהם גם לארוחות של החגים הקרובים? ראש השנה, סוכות... כמה זמן מותר להשתמש ברטבים כאלו לאחר הפתיחה של הבקבוק? כי למשל בבקבוקי מיץ טבעי (תפוזים וכאלה) תאריך פג התוקף בדרך כלל ארוך אולם לאחר הפתיחה צריך להשתמש תוך 5 ימים...
 
האם הכלל הזה נכון גם כאן? האם עדיף לי לזרוק את הבקבוקים ולקנות חדשים?
 
תודה רבה (שאלתי גם בפורום שאלה קטנה)
 
לצפיה ב-'רוטב צ'ילי מתוק מחזיק אצלי במקרר הרבה זמן'
רוטב צ'ילי מתוק מחזיק אצלי במקרר הרבה זמן
28/08/2018 | 00:53
91
 
רוטב סויה מחזיק עוד יותר ולא בקירור.
לצפיה ב-'הרטבים יהיו טובים גם לפסח ולראש השנה הבא ו...'
הרטבים יהיו טובים גם לפסח ולראש השנה הבא ו...
28/08/2018 | 05:40
103
אין צורך לשמור במקרר.
לצפיה ב-'למי יש רעיונות לאוכל עם מרקמים קשים?'
למי יש רעיונות לאוכל עם מרקמים קשים?
24/08/2018 | 07:11
7
177
הילד שלנו אוכל רק אוכל עם מרקם קשה ("קראנצ'י") ולרוב זה מתבטא במזון מטוגן (שניצל, צ'יפס, ג'חנון ולפעמים המבורגר על האש).
אנחנו מנסים לגוון ולתת אוכל בריא יותר אבל הבעיה היא שאוכל מבושל נוטה להתרכך ואילו אוכל אפוי הוא יבש או שיש בו רוטב ואז הוא שוב נוטה להתרכך.

יש לכם רעיונות יצירתיים וטעימים לילדים?
גם רעיונות למזון בעל מרקם לא קשה במיוחד, אבל שעדיין יכול "לעבוד עליו" - יתקבלו בברכה.
לצפיה ב-' יש לי מבוגר כזה בבית'
יש לי מבוגר כזה בבית
24/08/2018 | 07:28
1
175
אז מה רעיונות שאנחנו מיישמים:
שניצל אפשר להכין גם בתנור. יותר בריא ומאד טעים.
 
כרעיים של עוף צלויות בתנור היטב ולא מבושלות על הגז.
 
קציצות ירק מטוגנות או אפויות.
לצפיה ב-'בין הקצוות'
בין הקצוות
25/08/2018 | 09:27
128
נמצא שאוכל שנחרך (אם בתנור, בטוסטר או בטיגון בשמן) מסרטן! הוא נאסר ע"י משרד הבריאות באיחוד האירופאי. כך שהמרחק בין Crispy ל-Deadly בעייתי.
 
לצפיה ב-'ג'חנון דוקא רך...מלפפוני מיני , גזר חתוך מקלות סלרי '
ג'חנון דוקא רך...מלפפוני מיני , גזר חתוך מקלות סלרי
25/08/2018 | 22:38
102
גרנולה או עוגיות גרנולה עם שבולת שועל ואגוזים או שקדים 
לצפיה ב-'אולי עוד כמה רעיונות'
אולי עוד כמה רעיונות
26/08/2018 | 08:25
87
ירקות חיים שמכינים על מפלטה--מלפפונים אפשר גם חמוצים,
גמבה, פלפלים בכל מיני צבעים. ועוד ירקות שאוהב, אחותי למשל, אוהבת
גם קישואים לא מבושלים, אפשר גזר, זיתים.
פירות--אגסים, תפוחי עץ, אגוזים מכל הסוגים, 
טוסטים--אפשר מלכם קל--פרוסה ייבשה, אפשר כריך--עם גבינה
צהובה גאודה(שהיא מכילה רכיבים חשובים) וזה יכול להיות ארוחת בוקר נפלאה.
עם קצת זיתים בפנים.
בשרים--חזה עוף על מחבת פסים,רבעי עוף בפירורי לחם, אפוי או מטוגן,
זה ממש קראנצ'י , 
תוספות--אורז מלא אני מבשלת והוא בהחלט "נוקשה" אמנם לא קראנצ'י אבל בהחלט צריך ללעוס, ובהחלט טעים.
 
לצפיה ב-'מצות'
מצות
26/08/2018 | 09:32
81
 
זה לפחות מה שאני אוכל כל השנה בתאווה גדולה.
לצפיה ב-'אפשר להכין מלאוח'
אפשר להכין מלאוח
27/08/2018 | 11:54
1
86
אני מכין לילדים מלאוח. כאשר אני מטגן על מחבת יבש ללא שמן תוך הפיכה מפעם לפעם ,לעיתים לאחר טיגון ראשוני אני בוצע את המלאוח לחצי ומטגן כל חצי(מקבל שני מלאוחים דקים) בנפרד.
אפשר להכין גם פיצה  אופים את הבסיס תחילה ללא הרוטב כאשר הבסיס משחים מוצאים שמים את שאר מרכיבי הפיצה מחזירים לתנור דקה שניים בחלק העליון, ועוד כ3 דקות בחלק התחתון .הבסיס יוצא קרנצי .ניתן להכין ללא רוטב עגבניות רק עם גבינה.או רק עם נקניק וזיתים .ניתן גם להכין עם אננס ונקניק.
אני מטגן קובות סולת יוצא קרנצי .אבל לאחר זמן הם מתרפסות לכן כמו אצלי אוכלים מיד עם ההורדה למחבת
תכין לו קציצות פלאפל
 
לצפיה ב-'אני בעיקר מחפש רעיונות לארוחות עיקריות'
אני בעיקר מחפש רעיונות לארוחות עיקריות
27/08/2018 | 23:52
19
לצפיה ב-'קיבלתי כמות יפה של זיתים'
קיבלתי כמות יפה של זיתים
24/08/2018 | 13:50
1
125
כולם נקיים ולא פגועים עכשיו הם מושרים במים .ועוד 5 ימים אתחיל בתהליך הכבישה .כמו בכל שנה
לצפיה ב-'הכיבוש משחית'
הכיבוש משחית
24/08/2018 | 16:19
35
לצפיה ב-'מחפש מתכון לפלאפל איכותי ... '
מחפש מתכון לפלאפל איכותי ...
23/08/2018 | 12:44
1
63
לצפיה ב-'יש בדף הזה למטה. '
יש בדף הזה למטה.
23/08/2018 | 14:20
45
לצפיה ב-'יום שני = ערב של בישולים'
יום שני = ערב של בישולים
22/08/2018 | 06:49
6
103
טוב לא באופן גורף או קבוע, אבל לפחות שני האחרון היה כזה

יש לי חברה טובה, עצמאית, עובדת הרבה שעות ולא מספיקה לבשל או להכין דברים, עשינו הסכם שפעם בשבוע היא קונה מצרכים ואני מכינה לה אוכל שיספיק ל3 ימים לה ולאחותה שעובדת איתה.
השבוע התחלנו, תמונות ומתכונים בהמשך השרשור
לצפיה ב-'לביבות קינואה ותרד'
לביבות קינואה ותרד
22/08/2018 | 06:53
134
(הלביבות שהתייעצתי לגביהן)
2 כוסות קינואה מבושלות , אישית לא מדדתי כמות פשוט בישלתי כוס אחת של קינואה.
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
כוס תרד - השתמשתי עם שלושת רבע שקית של תרד קפוא (התרד הטרי שהיה לא נראה טוב)
2 ביצים
חצי כוס פרורי לחם (שמתי קצת פחות)
תבלינים לפי הטעם
 
לאחר בישול הקינואה נתתי לה להתקרר והוספתי אותה בסוף לאחר שערבבתי את שאר המרכיבים.
קצצתי את הפטרוזיליה והתרד, הוספתי תבלינים , ביצים ופרורי לחם, ערבבתי הכל.
 
הכנתי לביבות  ושמתי על תבנית עם נייר אפייה, בתנור על 180-200 מעלות.
בהתחלה ל20 דקות, אח"כ החלטתי להשאיר לעוד 10 דקות.
לצפיה ב-'מרק אוסאבוקו'
מרק אוסאבוקו
22/08/2018 | 06:55
1
156
1 קג בשר אוסבוקו (קונה נתח מס' 8),
2-3 עגבניות חצויות,
4-5 תפוחי אדמה אפשר או קטנים שלמים או רגילים חתוכים לקוביות גדולות (אני שמתי פחות חתכתי לשמונה קוביות כל תפוח אדמה והוספתי ירקות אחרים),
4-5 גזרים גדולים חתוכים (אני בדרך כלל חותכת ל4 מקלות ואחכ לחצי או שליש (תלוי בגדול) מאוד אוהבת גזר במרק אבל לא שמה הרבה כי אחכ זה קצת ממתיק את המרק,
2 בצלים חתוכים לרצועות ,
5-6 שיני שום בהתאם לכמות,
מבחינת עשבי תיבול שמתי חצי צרור כוסברה ועלים של סלרי שניהם קצוצים (למרק עצמו הוספתי גם מקלות סלרי שחתכתי),
הוספתי גם כרובית של סנפרוסט ו2 קישואים חתוכים לרצועות (הקישואים והכרובית קצת נמעכו אבל יצא מגניב)
מבחינת תבלינים אין אצלי חוקיות מסוימת, שמה מה שטעים לי ונראה לי מעניין (לא משתמשת באבקות מרק): כורכום, כמון, מלח, פלפל גרוס ומעט קינמון.
 
הכנה: בסיר גדול שמה קצת שמן זית ואת הבשר מקפיצה משני צדדים - לא צריך להיות עשוי לגמרי, מוסיפה את הבצל השום וכל הירקות (את עשבי התיבול אני לא מוסיפה רק למעלה אלא מפזרת את הכמות), מערבבת ונותנת לירקות 'להזיע' לכמה דקות, מוסיפה תבלינים ומוסיפה מים 6-7 כוסות או כמה שצריך כדי לכסות את הכל, מערבבת שוב ונותנת לזה לרתוח.
כשמגיע לרתיחה מנמיכה את האש ונותנת לזה להתבשל 3-4 שעות כשבשעה האחרונה אני בודקת תיבול ומוסיפה מלח ופלפל אם צריך.
ריח משגע בכל הבית כבר מהשעה הראשונה, הבשר והירקות יוצאים רכים מאוד.
לצפיה ב-'וככה זה נראה כשזה מוכן'
וככה זה נראה כשזה מוכן
22/08/2018 | 06:55
134
ומחולק לקופסאות
לצפיה ב-'ואם כבר בישלתי, אז לא נפנק את המשפחה'
ואם כבר בישלתי, אז לא נפנק את המשפחה
22/08/2018 | 06:57
1
181
קציצות עוף ברוטב עגבניות לאחיין ולהורים.
 
1 קג חזה עוף אותו אני חותכת לקוביות קטנות (מאז שהתחלתי להכין קציצות עוף ככה אני יותר אוהבת את זה מאשר עם עוף טחון),
חצי צרור פטרוזליה קצוצה,
בצל מגורד (אני עשיתי על החלק הדק אפשר גם על העבה יותר),
1-2 שיני שום כתוש (אישית גם אוהבת לגרד את השום),
גזר גדול מגורד (לא חייב אני אוהבת להוסיף איזשהו ירק לקציצות)
תבלינים פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, מעט כורכום,
2 ביצים.
 
את הכל ערבבתי בקערה ושמתי למקרר לשעה-שעתיים ולאחר מכן טיגנתי במעט שמן זית דקה על כל צד (לא חייב שהבשר יהיה עשוי לגמרי).
 
לרוטב:
את הרוטב הכנתי לפני טיגון הקציצות כדי שעד שהקציצות יהיו מוכנות הוא ירתח.
2-3 עגבניות מגורדות
בצל קצוץ
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 שיני שום (אני מגרדת אותן על החלק הדק)
2-2.5 כוסות מים
 
הכנה: לטגן את הבצל עד שנהיה שקפקף ולהוסיף את השום לטגן קצת ביחד. להוסיף את העגבניות ושאר הדברים (מלבד המים), לערבב טוב , להוסיף 2 כוסות מים ולתת לזה לרתוח (אם מרגיש סמיך מידי או אם רוצים לשחק עם כמות הרוטב והסמיכות אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים או קצת פחות).
 
לאחר שהרוטב רתח מוסיפים לתוכו את הקציצות המטוגנות ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (להשתדל שכל הקציצות מכוסות או מידי פעם לערבב ולהחליף בין קציצה מכוסה ללא מכוסה).
לצפיה ב-'אהבתי משפט אחד מהמתכון.'
אהבתי משפט אחד מהמתכון.
23/08/2018 | 08:05
112
"הכנה: לטגן את הבצל עד שנהיה שקפקף..."
תמונה של שקפקפים: 
לצפיה ב-'שכנעת אותי, מתי הטעימות ?'
שכנעת אותי, מתי הטעימות ?
22/08/2018 | 09:25
81
 
בקיצור נראה ונקרא מעולה.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ