לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4372343,723 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'תלונה על נקניק קבנוס כפרי של מעדני מזרע'
תלונה על נקניק קבנוס כפרי של מעדני מזרע
31/12/2017 | 08:36
8
115
שלום

נקניק קבנוס כפרי שנרכש בטיב טעם ק. חיים ב-27/12/2017
(ייצור 17327). הנקניקים (אכלתי כבר 3 מתוך 6) מכילים עצמות! וחלקי סחוס בלתי אכילים! גם אין לו כ"כ טעם של קבנוס...
 
לצערי, האתר שלהם כשל להעביר את הפניה, בטענה לבעיית שרת.
 
בעוד שזוגלובק טוחנים את הבשר למשחה חלקה ואז מיצרים ממנו את כל ליין המוצרים שלהם, שם אין חלקים שלמים של עצם, הם פשוט טחונים דק.
אם זוגלובק לא נכנס עד עכשיו אלי הביתה, אז מעכשיו גם מזרע נכנסים לרשימה.
לצפיה ב-'נכון! טעמתי בטיב טעם לפני יומיים וכמעט שברתי שן...'
נכון! טעמתי בטיב טעם לפני יומיים וכמעט שברתי שן...
31/12/2017 | 08:43
1
95
וזה לא רק ב"כפרי", מייצרים כאן זבל!
לצפיה ב-'ואי אפשר להאשים במקרה הזה את הכשרות! '
ואי אפשר להאשים במקרה הזה את הכשרות!
31/12/2017 | 09:11
87
שלום
או שיקחו את עצמם לידים, או שיעלמו. גם כך המעדניות הרוסיות מפוצצות ביבוא זול מאוקרינה וכל מיני...
למיטב זכרוני טיב טעם קנו חצי מהמפעל. וזה שהאתר שלהם דפוק, רק מוכיח כמה המוצרים שלהם גם!
לצפיה ב-'שאלה למיכאל:'
שאלה למיכאל:
31/12/2017 | 16:40
4
88
בסוף  צפית בתוכנית מאסטר שף בשבת אחרי החדשות ?
 
לצפיה ב-'כן תודה'
כן תודה
31/12/2017 | 17:21
3
66
שלום
לא נפלתי. 
אהרוני תפס "תחת" והרים את האף, לגבי הציפיות שלו מהמתמודדים. לאחר התכנית שלו עם תמרה ביתו, שעסקה בבינוניות ומריבות עם הבת, זה להרים מעל הפופיק "מר אחרוני".
השופטים נעשים יותר ויותר מגעילים. אייל שני העביר את המשימה בלי תבלינים בהסבר של 15 דקות...
אחת המתמודדות כמעט עזבה להם באמצע. חיים כהן רץ אחריה כמו שפן ביצות מצוי, רק כדי שלא תקום ותלך.
גם לא אהבתי את העליז מתאר את ערגתו לאהובו. אני מקווה שלא ישתף אותנו בדברים האינטימיים שהולכים ביניהם כאשר הוא לא מבשל...
לצפיה ב-'איך התרשמת מהמנה עם הקישואים שהוא הכין ?'
איך התרשמת מהמנה עם הקישואים שהוא הכין ?
31/12/2017 | 17:33
2
58
נראה לך מתכון גאוני ,כמו שאייל שני אמר ?
לצפיה ב-'לא התרשמתי מאף מנה'
לא התרשמתי מאף מנה
31/12/2017 | 17:50
1
84
שלום
מהמעט שהרביעיה עשתה, זה היה פשוט הכי פחות מאכזב. אייל יכול לדבר עצמו למוות על פרור של שום וכלום. את שכתבתי על "עליז", כתבתי על המתמודד הזה.
מסקרה בעיניים, הליכה של...ודיבור מעצבן. לא ה- תה שלי.
מרתק ש-2 המתמודדים שהכינו סטייק עם תפ"א היו אילו שנכנסו לרשימת ההדחה.
זה שהודח, לא ידע לבשל במיל. זה היה רק עניין של זמן עד שעלו על זה.
לצפיה ב-'לא לעניין ההומופוביה שלך ואין לך מקום כאן '
לא לעניין ההומופוביה שלך ואין לך מקום כאן
02/01/2018 | 04:12
18
לצפיה ב-'דיברתי עם מחלקת שרות לקוחות שלהם'
דיברתי עם מחלקת שרות לקוחות שלהם
31/12/2017 | 19:32
76
שלום
להגיע לשם זה כמו ביטוח לאומי.
בסוף ענתה לי מישהיא, שעשתה עלי את הרושם שאין בכוונתם לעשות משהו.
היא לקחה את המספר טלפון שלי ובזה נגמרה השיחה.
מאכזב כמו הפגם במוצר.
כנראה שזו חברה שראוי להתרחק ממנה...
לצפיה ב-'מי ידוע מתי הפעילות בשוק בנצרת'
מי ידוע מתי הפעילות בשוק בנצרת
31/12/2017 | 12:14
1
68
כלומר באזיה יום בשבוע
לצפיה ב-'מאיר כל המידע על שווקים בארץ'
מאיר כל המידע על שווקים בארץ
31/12/2017 | 13:28
80
לצפיה ב-'קמח שיפון'
קמח שיפון
29/12/2017 | 16:33
6
97
האם קמח שיפון מטבעו תופח פחות מקמח כוסמין מלא, אשר - אני משער פחות מכיל גלוטן ממנו ולכן תופח פחות.
אני אופה בדרך כלל 1/3 שיפון ו2/3 קמח מלא, יוצא סבבה.
 
 
איפה כתוב- מה אחוז גלוטן - בקמח כוסמין לעומת שיפון?
לצפיה ב-'"קמח לבן מכיל 15-18% גלוטן, בהתאם לזן החיטה ולמקום שבו גדלה"'
"קמח לבן מכיל 15-18% גלוטן, בהתאם לזן החיטה ולמקום שבו גדלה"
30/12/2017 | 20:33
3
47
בקמח כוסמין ושיפון, קיים גלוטן בכמויות קטנות יותר ובעל הרכב חומצות אמינו שונה
לצפיה ב-'באיזה קמח יש 15-18% גלוטן?'
באיזה קמח יש 15-18% גלוטן?
30/12/2017 | 20:55
2
26
לצפיה ב-'כתוב -קמח לבן'
כתוב -קמח לבן
31/12/2017 | 00:34
1
15
לצפיה ב-'חנה, אין קמח לבן עם 15-18% גלוטן...'
חנה, אין קמח לבן עם 15-18% גלוטן...
31/12/2017 | 06:51
54
ראי מה כתוב על שקיות הקמח בסעיף "חלבונים",
זאת אמורה להיות ברובה כמות הגלוטן, (בערך
כי יש גם מעט חלבונים אחרים).
ראי למשל כאן.  או אצל יצרנים אחרים.
בקמח שיפון כמות הגלוטן בסביבות 8%
ובכוסמין עוד פחות למרות שהוא עשיר
בחלבונים אחרים טובים אבל אינם גלוטן.
 
שבוע טוב
 
לצפיה ב-'לא הגלוטן משפיע על התפיחה'
לא הגלוטן משפיע על התפיחה
31/12/2017 | 08:09
1
56
הגלוטן עושה את הלחם פחות מתפורר (אם לשים מספיק).
 
 
לצפיה ב-'אם ככה איזה לחם אמור להיות כבד יותר'
אם ככה איזה לחם אמור להיות כבד יותר
31/12/2017 | 09:41
33
שיפון או כוסמין?
לדעתי, שיפון, אז אם כוסמין הלחם יצא יותר אוורירי גם ב-100% כוסמין.
לצפיה ב-'שאלת סלמון ותנור'
שאלת סלמון ותנור
29/12/2017 | 11:48
3
93
 
שלום 
 
על איזה פונקציה בתנור מומלץ לבשל את הסלמון?
 
 
לצפיה ב-'אני מכין על מצב אפיה.'
אני מכין על מצב אפיה.
29/12/2017 | 12:03
32
לצפיה ב-'מציע לך משהו אחר עם סלמון'
מציע לך משהו אחר עם סלמון
29/12/2017 | 12:42
106
שלום
לטעמי עם סלמון בתנור אפשר לפספס את מידת העשיה ולייבש אותו. במיוחד אם הסלמון לא מנתח טרי.
הנה המלצתי:

סלמון במשרה של חרדל (X1) רוטב סויה (X2) ושמן זית (X3). מטוגן.
למשך שעה+
מטגן עם הצד בלי העור קודם, עד למידת עשיה והופך. תמיד ניתן לדעת מידת עשיה לפי צבעו של הדג מהצד.
בזמן הטיגון מכסה כדי לשמור על חום אחיד וכדי שלא יתיז.

לזה הייתי מוסיף רוטב על בסיס לימון, חמאה ויין לבן, אותו בוזקים על הדג בצלחת. לקישוט: עלה שמיר או פטרוזליה.
המנה הזו היא מנת הסלמון הכי טעימה שאני מכיר. 
מומלץ להגיש בסמוך להכנת המנה.

 
לצפיה ב-'בתנור אופים או צולים '
בתנור אופים או צולים
30/12/2017 | 20:25
57
את הסלמון אפשר לאפות בתנור ואפשר גם בגריל.
לצפיה ב-'סקר '
סקר
27/12/2017 | 12:39
14
176
שלום
כמה זמן אתם מבלים במטבח להכנת הארוחה (בישול לסופ"ש או לכל השבוע)?
אצלי בד"כ זה מתחיל בבוקר בשמונה ואני מסיים לפני 12:00. כלומר בין שעתיים לארבע שעות בממוצע.
חלק מהמנות יותר מורכבות ודורשות יותר התעסקות (כמו כרוב ממולא או מוסקה),
וחלק פשוטים ואף לא זקוקים להשגחה בכלל.
לצפיה ב-'אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות'
אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות
27/12/2017 | 14:55
159
עוגות וקינוחים
ולכן כ- 4 שעות בחמישי ועוד כשעתיים או יותר בשישי, הבונוס? נשאר גם להתחלת השבוע
לצפיה ב-'משתנה מאד'
משתנה מאד
27/12/2017 | 16:13
123
בשישי לרוב מבלה לפחות 3-4 שעות במטבח ולפעמים גם לכיוון ה6-7.
במהלך השבוע בין חצי שעה לשעתיים ביום.
לצפיה ב-'זמן "בילוי" במטבח....'
זמן "בילוי" במטבח....
27/12/2017 | 20:40
103
ממש לא קבוע.
אם נוסעים בשבת לתל אביב אל הבת - מבשלת בשישי אחה"צ ערב 2-3 שעות, תלוי מה אני מכינה.
בסופ"ש כאשר אנחנו לבד- מבשלת לרוב לפני הארוחה, ותמיד נשאר גם למשך השבוע.
כאשר אני נמצאת בעבודה - אוכלת שם, אישי - לרוב מתעצל לחמם לעצמו אוכל....
לצפיה ב-'כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי'
כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי
28/12/2017 | 18:19
69
בממוצע כ 4-5 שעות ולפעמים מתחילה כבר בחמישי בערב כשעה
לצפיה ב-'שעות'
שעות
28/12/2017 | 20:54
71
תלוי  מה מכינים.
בזמן האחרון הארוחות המשפחתיות עברו לשבת בצהרים, אז אני מחלקת את ההכנה על פני יומיים ויותר
אתמול הכנתי נקניק שוקולד (אחרי שהבנות שלי נהנו ממנו ברומא), שיוגש לקינוח עם גלידת וניל. בינתיים שניהם מחכים בפריזר
מחר אבשל את הבשר, אצלה את העוף בתנור, אכין את האורז ואת האפונה, את הכרובית, את המילוי לצמחוני וגם את הרוטב לפסטה.
בהזדמנות זו גם כמה עוגות כדי למלא את המצבורים בפריזר שהתרוקן.
בשבת אכין את תפוחי האדמה בתנור, את הסלט, אמלא את הצמחוני ואכין את הפסטה ברגע האחרון.
בסך הכל יותר מארבע שעות.
לצפיה ב-'אצלי...'
אצלי...
29/12/2017 | 01:03
7
101
10 שעות זה רק המרק 
אבל ברצינות - שעתיים גג כולל אפית חלות אישיות ואיזה עוגה
בחושה אם יש עוגה מיוחדת או קינוח מיוחד אז עוד שעה.
וזה לא משנה מה מספר הסועדים כי לבשל ל-2 או ל- 10 זה אותו 
בישול וזה גם לא משנה אם זה כולל ממולאים.
לצפיה ב-'אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,'
אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,
29/12/2017 | 13:43
6
105
ניקויים וחיתוכם אורך זמן ביחס ישיר לכמות, כנ"ל מילויים אם מדובר בממולאים.
ואם מדובר בקציצות, או שניצלים, הכמות מאוד משנה את משך שהותי במטבח...
גם מנות אחרונות אישיות, כשכל מנה בכלי נפרד לוקח יותר זמן להכין כאשר מספר הסועדים גדול.
לא יודעת איך אתה מצליח...
 
לצפיה ב-'לא כולם סופרמן '
לא כולם סופרמן
29/12/2017 | 17:29
5
143
שלום
אני זוכר שעבדתי במטבח של מלון דן כרמל והינו צריכים לחתוך ירק לארוחת הבוקר (למחרת ל-350 איש). עבדו על זה 3 אנשים יום עבודה שלם! 
גם את המוסקה, הכינו שם בקוקטים (כובעוני אולימניום אישיים) וזה לקח ים זמן.
לעומת זאת תפ"א קטנים, זרקו לתבניות, כיסו עם שמן וקצת כורכום ותבלינים, ולתנור.
עדיין להתעסק עם תבנית אחת למנה למשמרת, מול 4 תבניות, זה לא אותו הדבר.
לצפיה ב-'מיכאל זאת לא תחרות!!!'
מיכאל זאת לא תחרות!!!
29/12/2017 | 18:13
4
94
הנסיון שלך או של הגברת שהגיבה אינו זהה לנסיון
ודרך התיכנון וההכנת האוכל שלי.
היום הכנתי ל 6 סועדים:
מרק קטניות וירקות
נתחי קוד בבלילה ורוטב תפוז שמיר
ביף בורגניון
כרובית ממולאת ברוטב עגבניות
כרעיים עוף בשומר וכרוב ניצנים
אורז עם כרובית וברוקולי
סלט תרד, אפונת שלג, שעועית ירוקה חסה ואגוזים
 
2 עוגות שמרים  גוגלהוף במלית קרם וניל ובמלית שוקולד
חלות אישיות
פנקוטה תפוזים
 
הכל בשעתיים וחצי + -, איך אפשר? אחרי כמעט 50 שנות נסיון
 ו-3 מסעדות הכל אפשר...ואני לא סופרמן.
 
ל"בלות" במטבח זה כיף, מי שלא אוהב את העבודה גם לא
יעבוד נכון וביעילות. זה לא משנה באיזה סכינים משתמשים 
ומה רמת המיומנות בחיתוכים!
תבשילים לא זקוקים לבייביסיטר, מכינים ומניחים לבישול
ברקע מכינים דברים אחרים.
 
הכל בראש ומעט בידיים.
 
סוף שבוע נהדר.
לצפיה ב-'מה רע ב-להיות סופרמן? '
מה רע ב-להיות סופרמן?
29/12/2017 | 22:16
3
21
לצפיה ב-'לא רע אבל אני לא יודע לעוף '
לא רע אבל אני לא יודע לעוף
29/12/2017 | 23:20
2
26
לצפיה ב-'סיפור'
סיפור
30/12/2017 | 09:34
1
71
שלום
כשעבדתי במלון דן, היו 2 משמרות: בוקר וערב. בבוקר המנהל משמרת נקרא עלי ובערב מוחי. עלי עסק בעיקר בהכנות ומוחי בהעברה לתנורים והסרוויס.
עלי עבד מהר. דבק בו השם סופר עלי מהמילה: סופרמן).
אף אחד לא עף. אבל עבד מהר מאוד...
 
עיסוק בבישול:
גמני יודע מראש מה אני הולך לעשות ואיך, וזה לא הפעם ה-1 שאני מכין את המנה. ברם, יש תהליכים שלוקחים את הזמן שלהם. וכאשר מכינים ליותר אנשים, התהליכים לוקחים יותר זמן. חיתוך ירק לסלט, לוקח יותר יותר זמן לקצוץ 2 מלפפונים ו-2 עגבניות מאשר לקצוץ ארגז. כנ"ל במילוי ממולאים. גם תהליכי ריכוך, לוקחים יותר זמן בתנור, לנתח גדול מאשר לנתח קטן. 
אני אוהב לבשל ואני נהנה מזה. זה כמו טראפיה. במיוחד שמדובר להכין מנות לאנשים היקרים לי (הבנות או הנכד). ועל כן אני מעדיף להקפיד מאשר למהר.
 
לצפיה ב-'אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!'
אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!
30/12/2017 | 11:01
52
אני לא מעבד כמויות של ארגזי ירקות גם אם זה אירוח
גדול, בכל מקרה לסלטים ההכנה ממש לפני ההגשה.
הבישול קצר מכיוון שלרוב לא ני מבשל בישולים ארוכים
בסירי לחץ כך שזמן הבישול מתקצר לכלום ובו בזמן
ולאחר מכן ישנם תבשילים אחרים בבישול רגיל.
הכל מסתכם בתכנון שהוא כבר אוטומטי למי שמורגל
בעבודת מטבח.
בנוסף אינני עובד עם מתכונים וכל מה שאני מכין יכול
להשתנות תוך כדי העבודה וכמעט ואינני חוזר על אותה
 מנה, תמיד משנה משהו ואין מתלוננים 
אפיה וקינוחים זה קצת אחרת, יש דברים שמכינים מהר
ויש בשלבים אז זה מצריך קצת זמן.
לצפיה ב-'תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן '
תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן
30/12/2017 | 22:47
44
כמה שעות ביום חמישי ולפחותשעתים או יותר בששי אחהצ 
מתסכל 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ