לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4444544,445 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'פילו למחר'
פילו למחר
18/05/2018 | 14:39
4
170
האם אני יכולה לאפות היום מאפי פילו ולהגיש מחר ? איפה לשמור עד אז ?
לצפיה ב-'אפשרי, אם אין ברירה'
אפשרי, אם אין ברירה
18/05/2018 | 14:46
1
83
הפילו מתרטב.
איפה לשמור? במזג אויר הזה רק במקרר ולחמם ללא כיסוי 
לצפיה ב-'אפשר בהחלט, גם במקרר וגם במקפיא'
אפשר בהחלט, גם במקרר וגם במקפיא
18/05/2018 | 17:35
70
 
הפילו אכן הופך לרך אבל עם חימומו בתנור או ע"ג פלטה הוא חוזר להיות קריספי.
לצפיה ב-'מארחת גם היום וגם מחר ...'
מארחת גם היום וגם מחר ...
18/05/2018 | 14:59
1
95
אפשר להכין הכל ולאפות חצי היום וחצי מחר ?
לצפיה ב-'לא'
לא
18/05/2018 | 15:10
33
לצפיה ב-'תהיות לגבי מגימיקס'
תהיות לגבי מגימיקס
16/05/2018 | 23:06
2
124
טוב, אז הבנתי שהוא הכי טוב בשוק (וגם מינסיון של אמא שלי)
עד היום אז שהתחתנתי השמשתי כל הזן בסט של בראון והייתי ממש מרוצה , זה שימש אותי להככככככככככל.. הפעם הראשונה שנתקלתי בבעייה איתו היתה כשרציתי להכין שוקולד ביתי (ממש מאגוזים וקקאו והכל- הוא לא עמד בזה)

אחכ נשרף לי המנוע ולפני קצת יותר משנה קניתי דגם חדש שחור- רק סבלתי ממנו, הוא פשוט לא מתקרב לקרסולים של הישן (בדיעבד גיליתי שהם כבר לא מייצרים בגרמניה אלא בהונגריה או משהו כזה, אולי זה קשור- בכל מקרה הכל מהשם והכל לטובה )


אז בקיצור- אני בהתלבטות.
מצד אחד אני צריכה מעבד מזון חזק שאוכל לעשות בו בצקים, שוקולד ושאר אתגרים אבל מצד שני- ביומיום (ביומיום!) אני מתמש המון מעבד קל פשוט לניקוי- ידני הן לטחינת אוכל לילדים והן להכנת מטבליחם וכו'


איך אני עושה את זה? האם המגימיקס יכול למלא את הצורך הזה כי לטעמי הוא מסורבל גדול וכבד מידי..
האם יש מגימיקס בין הדגם החזק והדול לבין המיני שהבנתי שלא כל כך חזק? (הייתי שמחה אם הקערה הכי דולה שלי תהיה קילו וחצי (גג 2)


תודה, וסליחה על החפירה
לצפיה ב-'במג'ימיקס אפשר להכין בצק פריך בכיף, אבל בטח לא שמרים'
במג'ימיקס אפשר להכין בצק פריך בכיף, אבל בטח לא שמרים
18/05/2018 | 14:49
1
94
לבצק שמרים  צריך מיקסר
לצפיה ב-'מדוע לא ניתן להכין בצק פריך במג'ימיקס?'
מדוע לא ניתן להכין בצק פריך במג'ימיקס?
24/05/2018 | 16:14
17
לצפיה ב-'אפשר לאפות היום ולהגיש מחר ?'
אפשר לאפות היום ולהגיש מחר ?
18/05/2018 | 14:41
1
51
לצפיה ב-'כן'
כן
18/05/2018 | 19:08
7
לצפיה ב-'הערב יש חזה עוף '
הערב יש חזה עוף
17/05/2018 | 21:58
2
210
עוף ממולא בעוף שממולא בעוף ברוטב חרדל
הילדים אמרו שטעים 
אז הינה המתכון 
חזה עוף פרוס דק 
את השאריות חוטחים לקוביות וממלאים את חזה העוף
מורחים בחרדל 
עוטפים בפסטרמה עוף (כאן זה הודו כי לא היה עוף)
אוטמים 
ואופים עד שמוכן 
לצפיה ב-'מחר סושי'
מחר סושי
18/05/2018 | 00:21
120
אולי בצבעים
לצפיה ב-'שאלה שאלתית, האם אתה מפרק את העוף בשלמותו מהעצמות?'
שאלה שאלתית, האם אתה מפרק את העוף בשלמותו מהעצמות?
02/06/2018 | 08:56
3
לצפיה ב-'שאלה למביני בשר'
שאלה למביני בשר
16/05/2018 | 13:12
120
קניתי אצל הקצב שלי בשר צוואר 700 [לא שמן] + 300 גרם שומן אווז טחון ביחד
הבשר התכווץ 30%
לעומת זאת, הבשר שהוא מכין במקום מתכווץ הרבה פחות ומאוד שמן
- יש לכם הסבר הגיוני לזה?
או יש חנות נוספת שאני קונה אצלה בשר גם שמן מאוד 25% שומן ומתכווץ פחות,
הבשר עצמו לא רטוב שנוגעים בו.
 
לצפיה ב-'האם מישהו מחברי הפורום הותיקים זוכר את פריזמן'
האם מישהו מחברי הפורום הותיקים זוכר את פריזמן
13/05/2018 | 18:07
17
293
חבר וותיק פה, נודע לי מפורום אחר שהוא נפטר באופן פתאומי.
לצפיה ב-'כן, זוכר'
כן, זוכר
13/05/2018 | 19:15
1
227
חי בפיליפינים.
יהי זכרונו ברוך!
לצפיה ב-'טעות חי בתאילנד.'
טעות חי בתאילנד.
13/05/2018 | 19:16
77
לצפיה ב-'הכרתי אותו אישית, איש יקר, יהיה זכרו ברוך.'
הכרתי אותו אישית, איש יקר, יהיה זכרו ברוך.
13/05/2018 | 19:31
1
72
לצפיה ב-'היה מאוד פעיל בפורום הזה.'
היה מאוד פעיל בפורום הזה.
13/05/2018 | 19:46
54
לצפיה ב-'עצוב מאד. אדם משכמו ומעלה שתרם רבות למדינה'
עצוב מאד. אדם משכמו ומעלה שתרם רבות למדינה
13/05/2018 | 23:12
1
205
אהב אוכל ואהב לקרוא ולכתוב.
 
יהיה זכרו ברוך
לצפיה ב-'לא ידעתי על תרומתו למדינה, אכן היה מאוד פעיל בפורום הזה.'
לא ידעתי על תרומתו למדינה, אכן היה מאוד פעיל בפורום הזה.
14/05/2018 | 03:44
38
לצפיה ב-'יהי זכרו ברוך '
יהי זכרו ברוך
14/05/2018 | 08:45
1
27
לצפיה ב-''
14/05/2018 | 08:55
9
לצפיה ב-'ואוו הוא היה איש יקר '
ואוו הוא היה איש יקר
14/05/2018 | 11:02
1
116
כואב מאוד
יהיה זכרו ברוך
לצפיה ב-'כן, הוא היה נחמד מאוד.'
כן, הוא היה נחמד מאוד.
14/05/2018 | 16:36
18
לצפיה ב-'כתב בהרבה פורומים..'
כתב בהרבה פורומים..
14/05/2018 | 11:56
4
152
לא ידעתי שנפטר.
חי בתאילנד עם בת זוג.
חבל............
"הכרתי" אותו עוד כאשר כתב בפורום האוכל של IOL , שנמכר לצערי לוואלה, ומאז כל התוכן הלך לאבדון.
לצפיה ב-'הכרתי אותו פה והיו לנו הרבה ויכוחים על התרמומיקס'
הכרתי אותו פה והיו לנו הרבה ויכוחים על התרמומיקס
14/05/2018 | 16:39
3
143
הוא היה מקבל חררה כאשר הזכרתי זאת.
אך בד"כ הסתדרנו יפה מאוד וחיבבתי אותו.
לצפיה ב-'גם לשירשור הזה הצלחת להכניס את שם המכשיר שלך?'
גם לשירשור הזה הצלחת להכניס את שם המכשיר שלך?
14/05/2018 | 19:07
2
106
דבר שיש בו תרומה נעלה להעלאת זכרו של פריזמן. זאת לאחר שכבר תרמת 36 הודעות לשירשור.
ולא, אתם לא בדיוק "הסתדרתם יפה מאוד" ולהגיד שהוא חיבב אותך זו הגזמה פראית.
לצפיה ב-'אתה מתכוון לתרמומיקס? כן הצלחתי להכניס את השם תרמומיקס לפה'
אתה מתכוון לתרמומיקס? כן הצלחתי להכניס את השם תרמומיקס לפה
14/05/2018 | 20:01
1
104
יש לך בעיה עם השם תרמומיקס, לי דווקא אין בעיה עם השם תרמומיקס.
מעניין מה הבעיה שלך עם השם תרמומיקס? חחחחחחחח
אז למרות שאתה שונא את השם תרמומיקס אפתיע אותך שבניגוד אליך למרות שהוא לא אהב את התרמומיקס היתה ביניניו חיבה אין צורך להסכים בכל דבר על מנת שתהיה חברות.
 
לצפיה ב-'די חברים, זה לא המקום לריב'
די חברים, זה לא המקום לריב
15/05/2018 | 09:59
96
באו נכבד את פריזמן
 
אם אני זוכר נכון, הוא ב 2015 חלה (אני חושב סרטן, אבל לא בטוח) 
הוא מאוד אהב ונהנה לכתוב כאן, עד שוויכוחים בלתי פוסקים במיוחד עם 2 "חברים" בפורום המאיסו עליו את הכתיבה-> הוא מאוד נעלב והתעצבן מההתנגחויות הבלטי פוסקות.
 
זה ממש כואב לי עד אין סוף, שבשנים האחרונות לחייו הוא לא נכנס לכאן על אף שמאוד אהב את העולם הקולינארי, הוא היה מין הסתם שילוב בין תאילנד לישראל, אהב ללמוד ולהתחדש בידע.
 
ממש עצוב 
 
לצפיה ב-'RIP'
RIP
14/05/2018 | 19:08
1
29
לצפיה ב-'QDeP'
QDeP
14/05/2018 | 20:49
25
לצפיה ב-'ערב טוב.בתוכנית של אדוני'
ערב טוב.בתוכנית של אדוני
13/05/2018 | 18:51
3
218
ערב טוב.
אדוני המסדרת התוכנית היה בשוק ברמלה ושם רכש דסיקיות של קמח תריס .
את הסידקיות שם בשמן עמוק והן התנפחו לכדור.
בעיקרון הינו מכנים מקמח רגיל .
זה עבור מאכל הןדי שנקרא פורי פני .
האם משהו מכיר עם אפשר להשיג בתל אביב .אבקש עזרתכם מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'מאיר אתה יכול להזמין את המטבעות'
מאיר אתה יכול להזמין את המטבעות
13/05/2018 | 19:33
1
171
בחנות הזאת וישלחו לך.
לצפיה ב-' על הקישור לחנות ההודית.'
על הקישור לחנות ההודית.
14/05/2018 | 19:52
72
לא הכרתי אותה.
רעיה
לצפיה ב-'אולי תנסה קל"ב?'
אולי תנסה קל"ב?
15/05/2018 | 16:46
77
וקודם בטלפון,
ההודי תבלינים
04-8441259
 
לצפיה ב-'לקטוז'
לקטוז
15/05/2018 | 14:12
87
איך זה יכול להיות שקוטג 5% יכול להכיל כמות דומה של פחמימות כמו גבינת שמנת 30% בלי תוספת סוכר לבן*
 
ו38% שמנת עמידה כתוב אמנם דסטרוז- אבל מכילה כמות מאוד דומה של פחמימות האמנם?!
לצפיה ב-'מלבי'
מלבי
13/05/2018 | 12:11
7
100
איפה ניתן למצוא את המלבי הכי טוב באזור המרכז והשפלה ?
לצפיה ב-'אופס'
אופס
13/05/2018 | 12:12
68
ההודעה לא במקומה הנכון.
נא למחוק.
לצפיה ב-'המלאבי הטוב ביותר היה בשדרות ירושלים'
המלאבי הטוב ביותר היה בשדרות ירושלים
13/05/2018 | 19:22
5
69
בפינה היכן שהיה בית חולים צהלון, כל הנסיונות שלי למצוא/לאתר אותו עלו בתוהו.
לצפיה ב-'טעות בזיהוי המקום'
טעות בזיהוי המקום
13/05/2018 | 19:50
4
85
החנות בשדרות ירושלים 94 שזה לא הבנין הפינתי אלא בבנין לפניו
וזאת החנות השמאלית מול תחנת האוטובוס.
שים לב שפתוח 11.00-19.30
ויש סניף נוסף ברחוב שלבים 16 פינת הכישור קרוב לחנות מיסטרל
שממול פתוח 08.00-20.00.
מלבי מצוין!
לצפיה ב-'אין טעות בזיהוי, ידידי.'
אין טעות בזיהוי, ידידי.
13/05/2018 | 20:01
3
65
דוכן המלבי עליו אני מדבר היה שם שנים רבות.
הכרתי את האדם שהקים אותו, את בנו שעבד שם לאחר מכן וכן את נכדו.
שנים רבות לא הייתי בארץ והדוכן הזה נעלם.
לצפיה ב-'אז זהו שהוא לא נעלם '
אז זהו שהוא לא נעלם
13/05/2018 | 20:12
2
88
הוא זז כמה מ' צפונה, אותו מלבי מצוין רק בחנות אחרת.
מלבי דג'אני, שם ובסניף בשלבים.
לצפיה ב-'בפעם הבאה שאהיה בתל אביב אחפש אותו, תודה.'
בפעם הבאה שאהיה בתל אביב אחפש אותו, תודה.
13/05/2018 | 20:36
20
לצפיה ב-'איפה זה בדיוק'
איפה זה בדיוק
13/05/2018 | 20:51
56
ובאלו ימים פתוח ?
לצפיה ב-'גריל פחמים'
גריל פחמים
08/05/2018 | 20:05
11
108
אני מחפש לרכוש גריל פחמים, לא טיפוס של גז, בגז אני מפצה במחבתות יצקת ברזל שיש  לי.
 
אני רוצה 50X60- חשוב לי ברזל או רשת עבה וכבדה- ולא הרשת שנמכרת עם המנגלים הזולים שכבר פעמיים התפרקה ולא החזיקה את החום ופעם אחת רוצה להשקיע -   
 
אני אוהב לעשות מנגלים אך בגלל אילוצי מקום נאלץ לקנות מנגל יחסית קטן, אבל לפחות שהרשת תהיה משובחת ואיכותית מאד
אני מוכן להשקיע 550-600 שקלים על מנגל שיחזיק מעמד.
 
לצפיה ב-'חשבתי על מסגריה אבל מי שלא מכיר'
חשבתי על מסגריה אבל מי שלא מכיר
08/05/2018 | 20:07
3
82
לא רוצה שעשה לי עבודה ולא יודע לא ראיתי איך הוא עושה ולשלם לו לפני, איני מוכן
לא בעבור המנגל ולא בעבור הרשת.
לצפיה ב-'אתה יכול לעשות עבודת הכנה'
אתה יכול לעשות עבודת הכנה
08/05/2018 | 20:58
2
83
תשרטט את הגרילר שאתהרוצה כולל עובי לוחות הברזל .ומסגר יכין לך בדיוק כפי שאתה רוצה.
 
לצפיה ב-'דיברתי עם מסגר, '
דיברתי עם מסגר,
08/05/2018 | 21:05
78
מצאתי מנגל - אבל אם הוא רצה רק להרים את המנגל 15 ס"מ 100 שקל ועלות המנגל 380- מה עשיתי פה
הוא אמר לי עדיף שתקנה בכפר כאסם, אני לא רוצה להכנס לשם לא בשבת ולא עם משפחתי.
 
המסגר עצמו אמר אצלי זה לא יעלה לך יותר זול מכפר כאסם- עובי הברזל 5-6 מ"מ,
אתה מכיר מנגל של חברת ''אמריקן בפאלו?'' 
לצפיה ב-'אין לי בעיה להגיד לו מה לעשות,'
אין לי בעיה להגיד לו מה לעשות,
08/05/2018 | 21:06
70
השאלה איזה עבודה ותוצאה הוא יעשה - אם אני לא מכיר את עבודתו בהכנת מנגלים.
לצפיה ב-'זאת הרשת האולטימטיבית למנגל!'
זאת הרשת האולטימטיבית למנגל!
09/05/2018 | 11:25
6
155
שורה של זויות ברזל + תעלה בניצב ךאגירת הנוזלים.
ברשת כזאת הטיפטוף על הפחם הוא אפסי וגם צריך לתת שיפוע קטן לכיוון תעלת האגירה.
לצפיה ב-'אין לי מקום לכזאת רשת, '
אין לי מקום לכזאת רשת,
09/05/2018 | 11:32
5
74
אשלח לך דוגמה ל-מה שרני מדבר.
רשת ברזל כזאת אצטרך לשלם עלייה הרבה מאוד  - אצל מסגר - אם על רגליים רצה 100 שקל להגביה את המנגל אז מה אם רשת +מנגל .
סכום גדול.
לצפיה ב-'מה זה אין לך מקום?'
מה זה אין לך מקום?
10/05/2018 | 17:28
4
116
אתה מזמין אצל מסגר את הגודל שאתה רוצה, רק את הרשת.
שאלת על רשת, קבלת את הרשת הכי יעילה והכי נכונה. מתחמם באופן מעולה/מושלם, עושה פסים על הבשר ומקז את השומנים...
את הרשת הזאת או כל רשת אחרת אתה יכול להניח על כל קופסא, גם קרטון וגם על שני בלוקים או אבנים...
קצת תושיה והסתכלות רחבה תפתור לך הרבה בעיות.
בהצלחה!
לצפיה ב-'מצד שני - מצאתי מנגל בגובה מאוד נמוך'
מצד שני - מצאתי מנגל בגובה מאוד נמוך
10/05/2018 | 18:30
2
65
להגיע אותו 20 ס"מ הוא רוצה 100 שקל
הוא אמר לי שעדיף לקנות ב-
כפר כאסם
בכל מקרה- כל החבילה יוצא לדעתי יקר, אני רוצה 50X60.
 
לצפיה ב-'4 בלוקים, אחד בכל פינה ואתה מגביה...'
4 בלוקים, אחד בכל פינה ואתה מגביה...
21/05/2018 | 20:06
1
51
תבדוק אצל מסגר כמה יעלה לבנות לך רשת מנירוסטה. יותר יקר אבל מניסיון, לכל החיים ולא מחליד.
לצפיה ב-'אני שאלתי מסגריה, אבל לא יודע איך העבודה שלו,'
אני שאלתי מסגריה, אבל לא יודע איך העבודה שלו,
21/05/2018 | 20:56
19
אתה היית מוכן לשלם לבעל  מקצוע כסף שלא יודע איך עבודתו?
לצפיה ב-'המלצה לאופה לחם '
המלצה לאופה לחם
07/05/2018 | 22:30
7
161
מקווה שאני לא מכניס "צלם להיכל".
אשמח לקבל המלצות למכשיר אופה לחם.
בעיקר שיהיה אמין ועמיד.
לצפיה ב-'אצל הבן שלי יש אופה לחם ...'
אצל הבן שלי יש אופה לחם ...
08/05/2018 | 19:51
1
175
תוצרת סאוטר.
כשאני שם - אני משתמשת באופה כדי להכין בצק לפיצה.
האופה טוב, בני מרוצה ממנו.
כלי הקיבול שלו יחסית גדול לעומת האופה תוצרת כרומקס שהיה לו קודם.
בהצלחה בבחירה!!
רעיה
לצפיה ב-'תודה רעיה! :)'
תודה רעיה! :)
09/05/2018 | 21:57
24
לצפיה ב-'אני ממליץ בחום על'
אני ממליץ בחום על
09/05/2018 | 15:03
2
136
milch הוא אופה לחם חבל"ז 
שרק מלראות את התמונה אני נהיה רעב
שווה לשאול אותו אם הוא עושה סדנאות
 
מקווה שהבנתי ועניתי לעניין, או שאתה מתכוון למכשיר שאופה את הלחם ?
לצפיה ב-'הוא כתב בגוף ההודעה '
הוא כתב בגוף ההודעה
09/05/2018 | 15:42
1
104
אשמח לקבל המלצות למכשיר אופה לחם
 
 
לצפיה ב-'צודק, סליחה'
צודק, סליחה
14/05/2018 | 12:15
21
לצפיה ב-'ממליץ על אופה לחם של קנווד'
ממליץ על אופה לחם של קנווד
13/05/2018 | 10:38
1
77
 
שימש אותי לשביעות רצוני כך וכך שנים עד שעברתי לשילוב של מיקסר ותנור.
 
בשנים האחרונות נמצא אצל הסטודנטית שאופה בו פעמיים בשבוע ומרוצה מאד.
 
אגב נקנה בזמנו ב149 ש"ח מתצוגה (הגיע חדש באריזה שלא נראה שיצא ממנה אי פעם) .
לצפיה ב-' אני משתמשת במעבד מזון של קנווד'
אני משתמשת במעבד מזון של קנווד
14/05/2018 | 19:55
41
שנקנה בימי "המכרז של המדינה".
עובד מצוין.
לצפיה ב-'זקוק למתכון לאסאדו.'
זקוק למתכון לאסאדו.
09/05/2018 | 11:36
6
96
שלום לכם פורום יקר!

אני מחפש מתכון לקוביות אסאדו על העצם, תבשיל קדירה, המכיל רוטב מצומצם שמבוסס על דבש ושום.

אציין שהמטרה היא שהרוטב יהיה מצומצם וסמיך, והאסאדו יהיה נימוח ויקבל את הקרמליות של הדבש.

אציין גם שאין לי תנור!
כל מה שיש זה סיר וכיריים.


תודה!!
לצפיה ב-'שלום אריק אשמח לעזור'
שלום אריק אשמח לעזור
09/05/2018 | 12:33
5
112
אני גם עושה תבשיל אסאדו במחבת כבדה יצוקה שיש לי 2-2 וחצי [שעות] על האש, 
לא מתבל בכלל את השפונדרה, שם אותה על האש יוצא מעדן
אני לא רואה אם רוצים פלפל מלח לא כי הבשר מוכשר כבר.
לקצץ בצל ולהוסיף גזר אחרי ההשחמה הראשונה של הנתחי בשר.
אם יש עוד שאלות מוזמן לשאול.
אני מבשל על האש הכי קטנה והבשר נפרד מהעצם.
לצפיה ב-'הוא ביקש מתכון שמכיל רוטב עם דבש ושום'
הוא ביקש מתכון שמכיל רוטב עם דבש ושום
09/05/2018 | 12:37
1
83
יש לך כזה לתת לו?
לצפיה ב-'תודה רבה! '
תודה רבה!
09/05/2018 | 12:42
22
לצפיה ב-'תודה רבה לך! זה בדיוק הכיוון שאני מחפש...'
תודה רבה לך! זה בדיוק הכיוון שאני מחפש...
09/05/2018 | 12:38
1
88
משהו על מחבת כבדה / סיר וכיריים .... בישול ארוך ...
 
כמה שאלות:
האם אתה מוסיף שומן כלשהו בהתחלה? האם אתה מטגן בצל?
האם מתקבלת שפונדרה צרובה ומקורמלת? 
 
מה מבחינת נוזלים? באיזה נוזלים / כמות אתה משתמש? אשמח למתכון מדוייק.
 
תודה!
לצפיה ב-'מבחינת נוזלים אני לא השתמשתי בכלום'
מבחינת נוזלים אני לא השתמשתי בכלום
09/05/2018 | 13:15
78
עשיתי "קונפי לייט"- ואם רוצים אפשר להוסיף פחות מכיסוי בציר ירקות או בציר שאתה עושה אחרי השחמת הבשר- על האש הכי קטנה בלהבה, 
אם הבשר כשר ומוכשר היזהר עם המלח הטעמים מתרכזים אחרי ההשחמה ואז יכול להיות אם תוסיף מלח תקבל ציר בשר מלוח.
מעבר זה לא מוסיף אם אני רוצה פלפל צילי או חריף וזהו.
לא שום תבלין נוסף.
אתה יכול בקערית קטנה לערבב דבש ושום גביש או טרי ולצקת לקראת סוף ההכנה ולעבות עם קצת מים או או ציר ולצמצמם מספר דקות לפני שאתה רוצה להגיש ,לדעתי מיותר אחרי כל הטעם המרוכז שהנתח נותן אחרי ההשחמה והוספת המים/ יין או יש כאלה גם מוסיפים בירה. רבע כוס ואז מכניסים את הנתח לבישול עד ריכוך.
לצפיה ב-'תודה רבה...עידכונים לגבי האסאדו'
תודה רבה...עידכונים לגבי האסאדו
09/05/2018 | 21:53
106
לצפיה ב-'פסטה עם עגבניות, זיתים וגבינה'
פסטה עם עגבניות, זיתים וגבינה
08/05/2018 | 18:10
164
מתכון פשוט מאוד וטעים, במיוחד טעים עם פסטה רגילה, אך כאן בסרטון מותאם למי שלא צורך גלוטן:
https://www.facebook.com/condelight/videos/8339229...
 
המרכיבים:
460 גרם עגבניות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית צ'ילי כתוש או לפי הטעם
1 כפית אורגנו
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
6 שיני שום, קצוצות
מערבבים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, טורבו ל-20-30 דקות.
מגררים 200 גרם גבינה הולנדית (השתמשתי בגבינה עם זיתים שחורים ועגבניות, אך אפשר כל גבינה שרוצים) ומניחים בצד (טריק איך לגרד גבינה בלי שתדבר למגררת בסרטון).
מכינים פסטה לפי ההוראות על גבי האריזה (רק בלי המלח).
ועכשיו מרכיבים: כל מנה יש לערבב היטב לפני הגשה:
מערבבים פסטה/ספגטי עם התערובת שהכנסנו לתנור ועם זיתי קלמטה ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים בנדיבות גבינה מגוררת ופרוסות בצל ירוק.
לצפיה ב-'המלצה על הכנת תירס במיקרו'
המלצה על הכנת תירס במיקרו
08/05/2018 | 13:07
4
281
ניסיתי וזה עובד
שמתי קלח תירס טרי בצלחת הכנסתי למיקרו הפעלתי ל4 דקות וקיבלתי קלח תירס טעים ועסיסי.
לצפיה ב-'אם אתה יכול למצוא קלחי תירס עדיין בתוך העלים'
אם אתה יכול למצוא קלחי תירס עדיין בתוך העלים
08/05/2018 | 13:11
3
88
הבישול בתוך העלים מצויין - שומר על התירס עסיסי וטעים. הכוונה גם בתוך המיקרו
לצפיה ב-'כמובן בשוק יש קלחי תירס מכוסים בעלים'
כמובן בשוק יש קלחי תירס מכוסים בעלים
08/05/2018 | 13:13
2
71
בשופרסל מגיעה במגש אבל ללא העלים
לצפיה ב-'עשית לי חשק לתירס. יש דוכן אחד בשוק הכרמל'
עשית לי חשק לתירס. יש דוכן אחד בשוק הכרמל
08/05/2018 | 13:19
1
83
אני לא אוהב להכנס לשוק אבל אקפוץ לראות אם יש לו
לצפיה ב-'קלחי התירס אשר קניתי בשופר סל היו עם העלים '
קלחי התירס אשר קניתי בשופר סל היו עם העלים
10/05/2018 | 11:42
28
לצפיה ב-'המלצה לטחינה גולמית מעולה'
המלצה לטחינה גולמית מעולה
07/05/2018 | 15:01
5
252
רכשתי ברשת קינג סטור בקלנסאוה
לדעתי טחינה גולמית מעולה. מאד טעימה ונבחשת הייטב
שימו לב: יש הכשר של חוג חתם סופר
לצפיה ב-'איך שאני מתגעגע לקניות בקלנסווה'
איך שאני מתגעגע לקניות בקלנסווה
07/05/2018 | 16:27
143
שינים שלא טילתי שם 
הסיבה שהפסקתי היא סתם כי יורים שם קישור או פה ואפילו כאן 
 
באמת חבל שלא יוצא לי לבקר שם יותר
לצפיה ב-'אכן טחינה טובה'
אכן טחינה טובה
07/05/2018 | 17:41
131
נמכרת גם בתל אביב.
 
לדעתי טחינת הר ברכה וטחינה ירושלים לא נופלות ממנה
לצפיה ב-'אנחנו קונים בקינגסטור טחינה'
אנחנו קונים בקינגסטור טחינה
07/05/2018 | 20:39
135
וגם חלבה מעולה תוצרת "הלאל", גם היא עם תעודת כשרות שמבחינתי מיותרת.
את הטחינה מוכרים לפעמים במבצע ב-15₪ ל-900 גרם.
רעיה
לצפיה ב-'אני מעדיפה את זו של הר ברכה'
אני מעדיפה את זו של הר ברכה
18/05/2018 | 15:11
1
43
גם לתת פרנסה לאחינו היהודים...
לצפיה ב-'את מתכוונת לאחינו השומרונים '
את מתכוונת לאחינו השומרונים
18/05/2018 | 15:32
16
לצפיה ב-'שאלה על ניילון נצמד'
שאלה על ניילון נצמד
07/05/2018 | 19:38
2
125
לפני כמה שנים מכרו בארץ, לתקופה קצרה, ניילון נצמד שהיה עבה משמעותית מ"סנו סושי" ודומיו, ובעל מראה מט חצי שקוף.
היה הרבה יותר נוח להתעסק איתו מאשר מהניילון הדק הרגיל - יותר קל לחתוך, לא נדבק לעצמו אם יש קפלים, קל להסיר ולהצמיד מחדש...
אני תוהה האם מישהו כאן יודע אם עדיין נמכר בארץ סוג כזה. ואם לא, אולי בחו"ל? איך נקרא המוצר?
לצפיה ב-'יש ניילון נצמד עבה ...'
יש ניילון נצמד עבה ...
07/05/2018 | 20:35
1
149
של חברת ניקול, נקרא פלסטיקר אוטם.
במקום לצלם - מצאתי תמונה ברשת.
רעיה
לצפיה ב-'תודה רבה! אנסה אותו'
תודה רבה! אנסה אותו
08/05/2018 | 08:17
26
לצפיה ב-'שיפור טעם לזיתים'
שיפור טעם לזיתים
05/05/2018 | 21:56
3
121
 
שאלה 
אחרי השרייה ארוכה של כמה חודשים במים עם מלח לימון שום 
עדין מר מידי .
מה ניתן לעשות על מנת לשפר ??
לצפיה ב-'זיתים מרים'
זיתים מרים
06/05/2018 | 12:19
2
81
אני כל שנה מכין זיתים כבושים וכובש אחרי שבוע השריה תוך החלפת מים כל יום.
מעולם לא קרה לי שיצאו מרים.
לדעתי הזיתים אשר השתמשתה היו זיתים לא שלים (בוסר) ומכאן המרירות ..
לצפיה ב-'כבישת זיתים'
כבישת זיתים
06/05/2018 | 12:27
1
146

עבר בזמן המסיק כאשר הייתי בצפון חיפשתי את המשפחות אשר עוסקות במסיק זיתים ורוכש מהם זיתים סוריים.השנה רכשתי זיתים מזן שאני לא מזהה וכבשתי כמות גדולה וויצאו נהדרים גם השבורים וגם השלמים.
וכך אני מבקעה את הזיתים
ובלי ללכלך את כל המטבח
לוקח חופן זיתים מניח את הזיתים במסחטת מיץ הדרים לוחץ בקלות על הידית כמו שעושים בסחיטת הדרים ומקבלים זיתים מבוקעים וכולם זהים ולא מעוכים אין התזות של שמן לא צריכים לדפוק ולרדוף אחרי הזיתים.תוך חצי שעה ביקעתי 5 קילו זיתים
בתמונה הזיתים על מגש המסחטה

ראשית יש לשטוף היטב
יש לשבור את הזיתים (בשוק שכונת התקוה היתה מכונה לשבירת הזיתים)
יש להשרות את הזיתים במים וכל יום להחליף את המים במשך כ5 ימים(להוריד את המרירות)
לוקחים כלי קיבול.
אני משתמש במיכלים של מיצים תוצרת פרי גת הפתח גדול
שמים בתחתית פרוסות לימון עם שני שיני שום
ממלא בזיתים עד האמצע שוב שמים מספר פרוסות לימון ושום, ממלא זיתים עד גובה של כשני סמ' מהפקק שם לימון ושום.
ממלא במים מינרלים תוך ספירת מספר הכוסות ועל כל כוס שם כפית גדושה של מלח.
מוסיף כף חומץ
ולסיום מוסיף שמן זית עד כמעט גובה הפקק
השמן תפקידו לצוף מעל נוזל ההחמצה כדי שלא יעלה עובש
סוגרים היטב את הפקק

בשיטה של הדרוזים כמות המלח נקבעת על ידי קערת מים אשר לתוכה שמים ביצה טריה לא מבושלת מוסיפים מלח עד אשר הביצה צפה
לידיעה עדיף לכבוש זיתים בבקבוקים או מיכלים של ליטר וחצי כך שכל פעם פותחים כמות קטנה ואין סיכוי לקבלת עובש שזו הסכנה הגדולה של כל העוסקים בכיבוש זיתים ומלפפונים

זיתים שחורים

שוטפים הייטב את הזיתים
לוקחים חיתול בד שופכים פנימה את הזיתים יחד עם מלח גס
קילו מלח על קילו זיתים סוגרים חזק את החיתול ניתן לשים על הזיתים חפץ כבד
ואז לתלות במקום מאוורר ומתחת קערה לאגירת השמן אשר נוזל מהזיתים
לאחר כשבועיים מתקבלים זיתים מצומקים טעימים
אני מנער את המלח שם את הזיתים בצנצנת ומוסיף שמן זית וכך שומר על הטעם
כל טוב
פוקסי

אני כובש זיתים כל שנה
אני מכניס את הזיתים לבקבוקי פריגת ולאחר שממלא במי המלח מוסיף עוד ס"מ של שמן זית אשר מונע מהאוויר לבוא במגע עם מי המלח.
השכבה הלבנה והזיתים אשר מתרככים נובעים מפיטריה אשר מתפתחת בצנצנת ולכן כלל ראשון לא להכניס יד לצנצנת מכוון שהפטריה נמצאת בעור.הדבר נכון גם להחמצת מלפפונים. השימוש בבקבוקים נותן מצב שאנו משתמשים בכמות הרצויה וכל פעם פותחים בקבוק. את השיטה הזאת למדתי מחבר דרוזי מהכפר ג'וליס.
אז כל טוב
פוקסי
 
 
לצפיה ב-'אין עליך פוקסי! אתה תותח'
אין עליך פוקסי! אתה תותח
07/05/2018 | 16:04
23
לצפיה ב-'שאלה על פול'
שאלה על פול
04/05/2018 | 16:46
17
116
איך יותר כדאי לאכול אותו, חם או קר ?
לצפיה ב-'איך שיותר טעים לך. '
איך שיותר טעים לך.
04/05/2018 | 16:52
29
לצפיה ב-'פול כמו יתר הקטניות, תמיד טעים יותר כתבשיל חמים.'
פול כמו יתר הקטניות, תמיד טעים יותר כתבשיל חמים.
04/05/2018 | 18:21
9
30
לצפיה ב-'באמת?'
באמת?
04/05/2018 | 18:48
2
82
רשימה חלקית והכל טעים
גרגרי חומוס קר או חמים כחטיף
גרגרי חומוס קר בסלטים
אפונה בסלטים קרים
עדשים מכל הסוגים בסלטים קרים
שעועית גדולה כחטיף בובעס או בסלטים קרים
שעועית רגילה בסלטים קרים
פול גדול כחטיף קר 
לצפיה ב-'תבשיל פול הוא טעים כשהוא חם, אז למה לצנן אותו ?'
תבשיל פול הוא טעים כשהוא חם, אז למה לצנן אותו ?
04/05/2018 | 22:46
1
27
לצפיה ב-'מדובר על פול גדול, לא המצרי'
מדובר על פול גדול, לא המצרי
05/05/2018 | 00:00
50
שמגישים עם מעט תבלינים ושולפים מהקליפה.
אוכלים בטמפרטורת החדר.
 
לצפיה ב-'התכנון שלי'
התכנון שלי
04/05/2018 | 20:31
5
64
לבשל את הפול, לטחון אותו, לערבב אותו עם בצל, כמון, שמן זית ומיץ לימון, ולנגב עם פיתה.
לצפיה ב-'ממליצה להגיש חמים או בטמפרטורת החדר'
ממליצה להגיש חמים או בטמפרטורת החדר
04/05/2018 | 20:37
4
52
טעים מאד!
לצפיה ב-'ברחה לי ההודעה'
ברחה לי ההודעה
04/05/2018 | 20:43
3
64
לבשל עד להתפרקות הפול בבחישה מדי פעם כי הוא
נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהוסיף מעט מים אם יש
צורך.
אם אתה רוצה אותו כמחית תמעך מעט עך מועך תפוחי 
אדמה כשהוא מבושל לחלוטין ומתפרק.
כשהוא מבושל היטב אין צורך בטחינה נוספת.
אחלה
בתיאבון
לצפיה ב-'האם זה נכון'
האם זה נכון
04/05/2018 | 21:06
2
56
שצריך לבשל אותו הרבה שעות ?
לצפיה ב-'ראשית הוא צריך להיות מושרה ל 10 שעות לפחות'
ראשית הוא צריך להיות מושרה ל 10 שעות לפחות
04/05/2018 | 21:30
57
הבישול כשעתים עד שלוש שעות תלוי בזן, הרבה הרבה פחות בסיר לחץ.
הפול חייב להיות מבושל היטב אחרת  הגזים חוגגים.
בזמן הבישול להזהר מהתזות כי כל התזה זאת כוויה!
לצפיה ב-'ועוד עיצה קטנה'
ועוד עיצה קטנה
04/05/2018 | 22:04
82
למרות שפול מבושל או אפילו מושרה ומותפח ניתן בקלות
להקפיא אם השימוש קטן תחסוך לך את כל הנושא של
ההשרייה והבישול בקנית קופסת פול מבושל של יכין למשל
שמכילה מים ומלח בלבד ותמשיך לבשל עד להתפרקות הפול
וזה יהיה כבר ענין של חצי שעה בישול בלבד.
קופסה קטנה שתספיק (בתוספת מעט מים) ל 2 מנות עולה כ 3 ₪ 
קופסה גדולה תספיק (בתוספת מעט מים) ל 4 מנות עולה כ 5 ₪.
לצפיה ב-'כך אני מכין פול'
כך אני מכין פול
05/05/2018 | 06:56
5
74
ראשית בוחר פול לא יבש מידיי בצבע חום ירוק.
משרה לכ10 שעות .שופך את המים ושוטף את הפול מעביר לסיר לחץ ומבשל בתוספת מלח כשעתיים בודק שהפול עדיין שלם מבחוץ ורך מבפנים.
מגיש לכל סועד בצלוחית קטנה כולל מנוזל הבישול.
אני נותן מספר אפשרויות של תוספת .מיץ לימון . תתפלאו אבל מיץ מתפוז חושחש שהוא חמוץ בגוון של טעם תפוז .וכמו כן "בוטנש" שזה סוג של נענע מיובשת ניתן לרכוש "בוטנש" בחנויות של תבלינים עיראקים או בחנויות התבלינים בשוק .לדעת כל אחד מהתוספות מסויף המון
לצפיה ב-'פלאפל מפול'
פלאפל מפול
05/05/2018 | 07:02
4
131

פלאפל מפול המקורי
הפלאפל המקורי  הוא מפול ובא ממצרים
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכין בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף
לשים לב לאלו שאלרגיים לפול!!!!


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
 וחשוב בהכנת בטיגון כדורי פלאפל יש לטגן בשמן לא חם מידיי אחרת כדור הפלאפל יהיה חום מבחוץ וחיי מבפנים .נכון לוקח מעט יותר זמן אבל התוצאה נהדרת
 
לצפיה ב-'פוקסי הקציצות -פול נראות מעולה.'
פוקסי הקציצות -פול נראות מעולה.
05/05/2018 | 19:13
49
שווה להכין בבית.
לצפיה ב-'פוקסי ,בנושא פול,תודה להערתך החשובה: לשים לב לאלרגיים,'
פוקסי ,בנושא פול,תודה להערתך החשובה: לשים לב לאלרגיים,
06/05/2018 | 08:30
2
77
פול יכול להיות מאוד בריא , אבל גם כול להיות קטלני -למי שאלרגיים אליו .
לפני שנה קרה מקרה ממש קשה, כאשר צעיר בן 30 ,היה אלרגי לפול, ואיבד הכרתו
לאחר ארוחת הצהריים שהוגשה במטוס .
הנוסע איבד את הכרתו,ולא ניתן היה להצילו,הרופא שבדק אותו במטוס,קבע את מותו, לאחר מכן,התברר שהיה אלרגי לתבשיל עם פול שהוגש בארוחה.
 
הפול עלול להיות קטלני:
הפול גורם לאלרגיים אליו ,להרס של כדוריות הדם האדומות ומתבטא בסחרחורת ואיבוד הכרה,מיד לאחר אכילת פול.
למי זה קורה?
רגישות לפול אופיינית לחלק מהאנשים מעדות  ספרד, עיראק ,כורדיסטן מרוקו,יוון איטליה
וכיום ישנם מליוני-אנשים בעולם,שבגנטיקה מקושרים לעדות הנ"ל,הרגישים לאכילת פול.
 
סימני וגילוי מוקדם,לרוב ביוצאי העדות הנ"ל,מתאפיין בחלק מהתינוקות שמשתייכות
שמיד לאחר לידתם מופיעה על עורם צהבת קשה מאוד ברמה הדורשת טיפול ומעקב בבי"ח שנמשך מס' שבועות.
 
המחסור באנזימי-עיכול:
האלרגיה ל-פול נובעת  מחוסר תפקוד של אנזים עיכול שנקרא G6PD (ושמו המלא הוא: גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנאז. ) זהו אנזים שאחראי לתקינותם של כדוריות -הדם האדומות.
המחסור באנזים זה גורם לכך שהכדוריות נפגעות-עד כדי הריסתם-בעת אכילת פול,
לכן,ליוצאי -העדות הנ"ל גם לדור שלישי והרביעי,חשוב לערוך להם ולילדיהם בדיקת-אלרגיה לבדיקת רגישות -לפול.
 
חשוב להיות מודעים לכך,וליידע את הסועדים על קציצות ותבשילים שמכילים פול.
 
אגב,
אנשים הרגישים לפול ,הם גם רגישים לשימוש באנטיביוטיקה,ולתרופות מכילי -סולפה.
 
לצפיה ב-'ןלמה שלא תצייני מאיפה העתקת את המאמר המלומד מילה במילה...'
ןלמה שלא תצייני מאיפה העתקת את המאמר המלומד מילה במילה...
06/05/2018 | 11:32
75
בהעתק/הדבק?
לצפיה ב-'הרגישות היא לפול ירוק, לא יבש'
הרגישות היא לפול ירוק, לא יבש
08/05/2018 | 10:27
14
לצפיה ב-'לקראת שבועות שלחו מתכונים לעוגות גבינה'
לקראת שבועות שלחו מתכונים לעוגות גבינה
03/05/2018 | 12:15
4
110
לצפיה ב-'עוגת גבינה ופרורים כולל טיפים להצלחה באפית עוגת גבינה'
עוגת גבינה ופרורים כולל טיפים להצלחה באפית עוגת גבינה
03/05/2018 | 12:21
1
885
עוגת גבינה ופרורים.
חבילה מרגרינה עים חלב
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח

2 קופסאות גבינה 9%
3/4 כוס סוכר
חבילה סוכר וניל
שקית שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 50 גרם אגוזים חתוכים

לשים את הבצק ביד ומחלקים ל2/3 ו1/3

עם הכמות הגדולה מרפדים תבנית עגולה גדולה משומנת
עם הכמות הקטנה מרפדים תבנית קטנה משומנת
שמים את שני התבניות בתנור אופים 20 דקות בחום בינוני עד שהבצק מזהיב

המלית
לערבב את הגבינה עם 3/4 כוס סוכר וסוכר וניל להקמיציף את השמנת עם 2 כפות הסוכר ולקפל לתוך תערובת הגבינה
להוסיף את האגוזים ולערבב יחד
לשפוך את המלית על הבצק האפוי שהיתקרר לפורר ביד את הבצק מהכמות הקטנה ולפזר מעל מלית הגבינה
להכניס למקרר ל10 שעות

החומר הכתוב כאן נמצא אצלי ואין אני זוכר את המקור אבל בכל מקרה טוב לדעת

עוגת הגבינה המושלמת - כל הסודות
סביבה לחה
תמיד מומלץ להוסיף אדים לתנור באפיית עוגות גבינה, גם אם המתכון לא מציין זאת. האדים ימנעו את התייבשות העוגה, במיוחד אם אופים בטורבו. מה עושים? מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
ס-ב-ל-נ-ו-ת
כמעט כל עוגות הגבינה דורשות שהייה של לילה במקרר לפני ההגשה. הקירור הממושך מאפשר למלית הגבינה להתייצב ולטעמים - להתמזג. ואם כתוב במתכון לנקז את הגבינה, מתכוונים לניקוז העיתון ספוג המים ישמור על דפנות התבנית בטמפרטורה נמוכה יחסית וימנע משולי העוגה להשחים.
שנמשך כמה שעות (פרטים בהמשך). כך או כך, חשוב לתכנן מראש את הזמנים להכנת עוגת גבינה. אחרת היא תתפרק בפריסה ומרקמה יהיה פחות מוצלח בעליל. ובקיצור, כשאתם רוצים להיות ספונטניים - לכו על עוגת שוקולד חמה...
דפנות לבנות
כדי למנוע את השחמת הדפנות של עוגת גבינה אפויה, יש לבודד את העוגה מהתבנית החמה. בחו"ל ניתן להשיג תבניות למקצוענים, עם דפנות כפולות שממלאים בהן מים חמים. הפטנט הבא יוצר את אותו אפקט. הוא נשמע קצת מוזר אבל עובד. תקבלו עוגת גבינה צחורה "כמו בקונדיטוריה". השבחים - להנס ברטלה:
לוקחים 2 דפי כותרת גדולים מעיתון יום ששי, מקפלים לרוחב כך שתיווצר רצועה עבה ומהודקת שרוחבה כגובה התבנית. מניחים בקערה עם מים קרים במשך 20 דקות לספיגת המים. שופכים את המים, מנערים מעט את העיתון (לא סוחטים). רגע לפני האפיה, כשתערובת הגבינה כבר בפנים, מצמידים את העיתון לדפנות התבנית מבחוץ. העיתון הרטוב נצמד לתבנית בקלות. במהלך האפיה
הצילו, יש נוזלים בגבינה שלי!
לקראת שבועות יש במרכולים גבינות לבנות מיוחדות לאפיה, המכילות פחות נוזלים מאחיותיהן הנפוצות בשאר ימות השנה. חבל שהיצרנים לא ממשיכים לשווק את הגבינות הללו כל השנה.
אז איך מייבשים גבינה בבית? קונים גבינה לבנה 9% בכמות הגדולה בחצי מהכמות הדרושה למתכון. מעבירים את הגבינה ליריעת בד גדולה (הכי נוח לקנות בד חיתול בפארמים למיניהם, אבל אפשר גם להשמיד טי שירט לבנה ונקיה - עדיף לא שלכם, כמובן), קושרים, תולים מעל לקערה ומניחים לנוזלי הגבינה להתנקז. לאחר 8-6 שעות תתקבל גבינה שמנה יותר (כי הנפח הצטמצם), דחוסה ויבשה יחסית. בקיצור, אידיאלית לאפיה. אך אם המתכון דורש שימוש בגבינת שמנת, הגבינה שייבשתם בבית לא תהיה שמנה ועשירה מספיק: למתכונים כאלה כדאי להשתמש בגבינת נפוליאון או פילדלפיה.
יש חור בעוגה!
כשמכינים תחתית מבצק פריך חשוב להבריש את הבצק בחלבון ביצה לפני האפיה, ולאפות את הבצק בנפרד עד שהוא זהוב, כדי לאטום אותו. מצננים את הבצק האפוי ורק אז יוצקים עליו את מלית הגבינה וממשיכים באפיה לפי המתכון. תהליך זה מבטיח שהבצק ישמור על פריכותו, לא יספוג נוזלים מהמלית ולא יהפוך להיות סמרטוטי או מחורר.
מי הזיז את עוגת הגבינה שלי?
שקיעות, נפילות וקריסות של עוגת גבינה אפויה ואיך אפשר למנוע אותן.
חמשת כללי הזהב בדרך לעוגה גבוהה ואחידה:
כמו תינוק - בסיום האפיה מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעה, להסתגלות. עכשיו אפשר לחשוף אותה לאוויר העולם הקר.
בדיוק בדיוק - עבודה נכונה עם חלבונים חשובה ביותר למראה הסופי של העוגה. קצף חלש מדי לא יחזיק את העוגה והיא תקרוס. מצד שני, אל תגזימו! הקצפת יתר תגרום לשבירת הקצף בעת הקיפול, למרקם גבשושי ולנפח מאכזב. כי מה שעולה מהר - יורד מהר. אם העוגה תופחת בתנור מעבר למימדיה, מומלץ להוציאה מהתנור להרגעה ולהחזיר אחרי כמה דקות. רק טוב ייצא לכם מזה.
פרימדונה - קיפול החלבונים למסת הגבינה צריך להיעשות מיד בתום הקצפתם. מכינים מראש את בלילת החלמונים והגבינה, את התבנית עם תחתית הבצק ואת התנור. הכל צריך לחכות לקצף. הקיפול צריך להיעשות ביד קלה, בזריזות וביסודיות. אם הקצפתם את החלבונים לדרגה הנכונה, הגבינה תקבל באהבה את הקצף, ותוך פחות מדקה תהיה בידיכם מסה אוורירית מאוד, תפוחה ואחידה.
עבודת כפיים - לא משנה איזו עוגת גבינה אתם מכינים, אל תקציפו את תערובת הגבינה והחלמונים. ערבבו בעדינות בכף עץ או במטרפה ידנית, ואם אתם מתעקשים על מיקסר - רק במהירות נמוכה. תשאלו למה? אז ככה: חשוב שמסת החלמונים והגבינה תהיה כבדה יחסית, כדי שלחלבונים תהיה אחיזה במסה יציבה יותר. אם שתי התערובות מוקצפות ואווריריות, העוגה תקרוס עם הקירור. חשוב לשמור על עקרון זה גם בעוגה שמכילה גבינת שמנת וביצים שלמות, מכיוון שהמרקם הרצוי בעוגות אלה הוא קרמי, כבד מאוד ועשיר. הכנסת אוויר מיותר תקלקל אותו.
רוטט זה טוב - עוגת גבינה מהסוג הכבד והקרמי מוכנה כאשר הדפנות יציבים ומתחילים להיפרד מהתבנית, ומרכזה עדיין רוטט ונראה בלתי מוכן. אלה עוגות שאינן תופחות, ולכן גם אינן נופלות. אפשר לקרר אותן מיד מחוץ לתנור. לאחר שהעוגה הצטננה מעבירים אותה לקירור במקרר למשך 24 שעות. אז העוגה מתייצבת לחלוטין ומרקמה קרמי ומשגע. לעומת זאת, עוגת גבינה אפויה קלאסית מוכנה כאשר המרקם קפיצי למגע, או לפי מבחן הקיסם היבש. עוגה כזו
לצפיה ב-'אפשר '
אפשר
03/05/2018 | 13:07
168
למה לא חמאה בבצק במקום מרגרינה?
לצפיה ב-'זאת פקודה? כי נבהלתי קצת'
זאת פקודה? כי נבהלתי קצת
03/05/2018 | 17:39
1
241
אצלי בקונדטוריה (גם  צמחונית וטבעונית)  הלהיט תהיה עוגת "גבינה"
ללא גבינה או מוצרי חלב, ללא טופו, אגוזים, סוכר, ג'לטין  וללא אפיה.
עוגה טבעונית שנחטפת כל השנה גם על ידי מי שאינם טבעונים.
הטעם לחלוטין מוס בטעם גבינה.
 
לגבי הטיפים לאפית עוגות גבינה, מיותרים לחלוטין!
לצפיה ב-'למירי-תוכלי בבקשה להקליד את המתכון לעוגה הטבעונית?'
למירי-תוכלי בבקשה להקליד את המתכון לעוגה הטבעונית?
05/05/2018 | 19:18
119
מוס הגבינה גם הוא טבעוני ?
מעניין איך מכינים אותו ללא שימוש בשמנת ?
לצפיה ב-'2 שאלות בענין סיר פלא'
2 שאלות בענין סיר פלא
04/05/2018 | 13:24
3
120
פעם ראשונה שהולכת להשתמש להכנת עוגת שייש , האם יש לשמן את הסיר קודם  כמו בתבנית רגילה ? האם יש להשתמש במכסה שמיועד לסיר הפלא ? 
תודה רבה מראש ושבת שלום
לצפיה ב-'סיר פלא--'
סיר פלא--
04/05/2018 | 14:56
1
110
כן יש לשמן לפני ששופכים/מניחים את העוגה.
אם אופים בו על כירים צריך לכסות עם המכסה שלו.
אם אופים בתנור לא מכסים.
לצפיה ב-'תודה רבה !'
תודה רבה !
04/05/2018 | 14:59
18
לצפיה ב-'ועל הכיריים חייבים להניח גם את התחתית המיוחדת'
ועל הכיריים חייבים להניח גם את התחתית המיוחדת
04/05/2018 | 16:42
82
כמו זאת שבקישור

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ