לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409144,091 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מנה טובה לחימום או הכנה חלקית+לחמם'
מנה טובה לחימום או הכנה חלקית+לחמם
30/03/2018 | 17:59
2
76
המלצות בבקשה למנה צמחונית שמתחממת היטב על פלטה או בתנור או מתאימה לשלב של הכנה מראש של חלק מהמתכון עם השלמה של המנה לפני ההגשה כדי שתהיה חמה וטריה.
צמחוני לא חלבי ומתאים לאוכלי קטניות.
 
תודה וחג שמח
 
לצפיה ב-'ירקות ממולאים'
ירקות ממולאים
31/03/2018 | 11:24
1
62
פלפלים/קישואים/חצילים/בצל ממולאים באורז עם/בלי קטניות
וירקות עם/בלי תחליף בשר צימחי.
לצפיה ב-'קצת באיחור אבל תודה רבה'
קצת באיחור אבל תודה רבה
04/04/2018 | 18:41
10
לצפיה ב-'עוגת מוס להובלה של שעה ברכב'
עוגת מוס להובלה של שעה ברכב
29/03/2018 | 20:04
2
77
 
צריכה להוביל עוגת מוס לחג במשך שעה ברכב.
חשבתי להקפיא אותה (מתקשה להחליט מתי להקפיא) כדי שתיסע יציבה יותר.
1. להקפיא עכשיו כך שתיהיה קפואה לחלוטין ואז כשנגיע להשאיר בחוץ 
2. להקפיא לפני היציאה נניח ל-3 שעות ואז כשנגיע להכניס למקרר
אין יודעים כמה זמן לוקח לה לקפוא ולהפשיר?
עוד מידע
היא עדיין בתוך התבנית מתכת בה אפיתי את הבסיס. בין הבסיס לתבנית יש שקף שעוטף את המוס.

בשנים עברו הובלנו 15 דקות כשהיא רק מקוררת ..עכשיו זו נסיעה של כמעט שעה...אני דואגת איך היא תגיע.
 
לצפיה ב-'נראה לי כדאי להקפיא לכל הלילה שתהיה קפואה היטב.'
נראה לי כדאי להקפיא לכל הלילה שתהיה קפואה היטב.
30/03/2018 | 00:44
1
61
ולהפשיר במקרר. בהצלחה וחג שמח!
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
30/03/2018 | 10:43
7
לצפיה ב-'מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח'
מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח
29/03/2018 | 03:12
202
יש הרבה מתכונים ברשת אבל יש את המתכון שלי..עם הרוטב שאחרי ניסויים רבים הצלחתי להגיע למרקם המדויק ביותר שאני אוהבת..(יוצא בול כמו הרוטב של קפה קפה לדעתי!)
מצרכים (לכ-6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים - פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים בינוניים
4 פטריות שמפניון או שיטאקי טריות (פטריות מקופסת שימורים גם אפשר..)
1 קופסא שמנת מתוקה 38% שומן (כן זה הכי סמיך וטעים)
4 טבליות שום טרי כתוש "דורות"
2 כפיות קמח מצה
מעט חלב (כחצי כוס)
מלח ופלפל לפי הטעם.
3 עלי רוזמרין קצוצים

אופן ההכנה:
מבשלים תחילה את תפוחי האדמה בערך 15 דקות במים רותחים.
לאחר מכן מסדרים את תפוחי האדמה (בכלי פירקס עם מכסה) בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
בסיר חלבי -לטגן את הבצלים הקצוצים עד להשחמה,להוסיף את החלב הפטריות הקמח  מצה התבלינים והשמנת..לחכות לרתיחה קלה ועכשו 
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן  מגוררת-גבינה צהובה גם גם סבבה לגמרי , ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
להגיש חםםםםם זה טעים!
לצפיה ב-'בא לך משהו מתוק? כתבתי 2 מתכונים לעוגות מוצלחות של פסח'
בא לך משהו מתוק? כתבתי 2 מתכונים לעוגות מוצלחות של פסח
29/03/2018 | 02:59
147
עוגת שוקולד לפסח
7 ביצים מופרדות
בסיר להמיס:
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
חצי כוס יין מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס קקאו.
1 סוכר וניל
להקציף החלבונים עם 3/4 כוס סוכר
להוסיף את החלמונים לשוקולד כשמתקרר מעט.
לאחד את תערובת החלבונים עם השוקולד.
להוסיף חצי כוס קמח תפו"א (תפוחי אדמה) וחצי כוס קוקוס ואבקת אפיה.
למי מכם שלא אוהב קוקוס- אפשר להמיר את הקוקוס באגוזים או שקדים טחונים,או להוסיף עוד חצי כוס קמח תפוחי אדמה.
לאפות בתנור כ 40 דקות על חום של 180°.
(מתאים לתבנית בגודל בינוני).
עוגה כשרה לפסח בטעם גבינה פרווה
המצרכים:  7 ביצים
1.1/4 כוס סוכר
סוכר וניל/ כפית תמצית  וניל
3 כפות שמן
לימון מגורר דק
מיץ מלימון אחד
תפוח עץ גרנד מגורד דק
אגוזים קצוצים דק ( לבחירה)
אחד וחצי  כוסות  קמח תפוח אדמה
1 אבקת אפיה
הוראות הכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר ואחרי זה בצד השני של הקערה להקציף את החלמונים עם השאר הסוכר
לאחד את התערובת ולהוסיף שמן וכל השאר החומרים בעדינות.
לשמן סיר פלא ולשים את כל התערובת 
לאפות על כירים גדולים על להבה הכי נמוכה במשך שעה שלמה.
ניתן לבדוק עם קיסם. 
בסיום האפיה יש להפוך את התבנית לתפיסת גובה עד לקירור.
לצפיה ב-'מתכון לדלורית ממולאת בבשר'
מתכון לדלורית ממולאת בבשר
29/03/2018 | 02:57
88
היי חברים,התארחתי לא מזמן אצל קרובי משפחה במודיעין ובשבת בבוקר הגישו לנו דלורית שלמה (ששהתה לילה שלם על הפלטה) ממולאת בבשר טחון,אורז וצימוקים,מה אני אגיד לכם?ממש מעדן!

אז ככה,החלק הבאמת קשה הוא התהליך של ריקון הדלורית,יש לשטוף היטב את הדלורית מבחוץ,לקטום את החלק העליון,לקחת סכין חדה ונוחה,ולהתחיל לנעוץ אותה בדלורית,זה קשה,אבל שווה!לא להתייאש!

תזהרו כשאתם נועצים את הסכין כדי שלא תחוררו את הדלורית.אחרי שרוקנתם אותה,יש לקחת כפית ולההוציא מבפנים את הגרעינים (לא ממש נעים לנגוס בהם,הם ממש לא מתרככים.)
המצרכים: 2 בצלים גדולים קצוצים,כוס אורז,500 גרם בשר טחון,100 גרם צימוקים שחורים.לערבב בקערה.להוסיף את התבלינים הבאים: חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,רבע כפית קינמון,2 כפות רסק עגבניות,כף סילאן,כף שמן זית.

לערבב היטב,אני הוספתי גם את המילוי שרוקנתי מהדלורית.

להתחיל למלא בזהירות את הדלורית,חשוב לשים לב! אל תשכחו שהאורז מתנפח במהלך הבישול לכן תמלאו ותשאירו 3 ס"מ רווח למעלה,זאת אומרת לא למלא עד הסוף!
עכשו המתכון למי מאיתנו שלא אוכלים בשר:

דלורית במילוי כוסמת וצימוקים-
2 בצלים גדולים, כוס כוסמת,חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,8 משמשים יבשים קצוצים גס או 100 גרם צמוקים שחורים,2 כפות צנוברים,2 כפות רסק,2 כפות שמן זית.למלא את הדלוריות.
עכשו,אפשר להניח את הדלורית בסיר יחד עם החמין או בסיר נפרד.

טיפ שאימצתי לא מזמן- לרפד את תחתית הסיר בנייר אפיה ועליו להניח את חומרי הגלם וכך נגמרו הזמנים שהייתי משרה את הסיר  עם סבון במים רותחים איזה יומיים אחרי שבת...תנסו!

הערות:אם אתם לא אוהבים את המתיקות שהצימוקים מוסיפים לתבשיל אפשר בהחלט לוותר על הקנמון,הצימוקים והסילאן ולהוסיף במקומם פטריות ועשבי תיבול.

לצפיה ב-'ערב פסח ביום שישי, ואשמח לרעיונות למתכון למרק צמחוני,,'
ערב פסח ביום שישי, ואשמח לרעיונות למתכון למרק צמחוני,,
27/03/2018 | 09:52
4
103
דרוש לי רעיון להכנת מרק -חגיגי לצמחונים,שאינם אוהבים קניידלך.(גם לא אוכלים מצות.)

אשמח לעזרתכם במתכון למרק -צמחוני טעים וחגיגי .


לצפיה ב-'מרק'
מרק
27/03/2018 | 10:09
92
מרק ירקות, מרק בצל, מרק עגבניות עם אורז.
מתכון ימסר ברצון לפי בקשה. 
לצפיה ב-'מרק עדשים הודי טעים מאד'
מרק עדשים הודי טעים מאד
27/03/2018 | 13:22
1
120
נסיון שלי להכין את המרק הטעים של רשת ג'ירף.
 
יוצא טעים מאד ודומה למקור (למי שמכיר)
 
לצפיה ב-'תודה ! אך הפעם צריך מרק כשר -לפסח,ללא הקטניות.'
תודה ! אך הפעם צריך מרק כשר -לפסח,ללא הקטניות.
27/03/2018 | 17:13
55
עלה לי הרגע רעיון, להכין לצמחונים מרק -אספרגוס ?
אולי למישהו יש מתכון ?
 
לצפיה ב-'להגשה מרכזי או בצלחת? כשר לאכלי קטניות? מנה לילד או מבוגר?'
להגשה מרכזי או בצלחת? כשר לאכלי קטניות? מנה לילד או מבוגר?
27/03/2018 | 16:59
68
אם ארוחה מאד כבדה בהמשך אפשר מרק נקי עם אטריות תפוחי אדמה.לבשל את האטריות בנפרד ורק להגיש עם המרק. להזהר לא לבשל יותר מדי הן מתפרקות בקלות ומאד עדינות.
למרק יותר צבעוני: מרק ירוק ממש כאן בפורום בחיפוש או מרק כתום גזר עם זילוף של פיסטו מה שאצלנו,לפחות אין ילד שיאכל מרק בצבע ירוק או זילוף ירוק בתוך מרק גם אם זה מרק כתום שילדים אוהבים.
ספירלות של מרק בתוך מרק בצבע אחר אני מכיר רק גרסה חלבית של מרק בשמנת ולא תמיד שווה את השילוב.
לצפיה ב-'ערב פסח ביום שישי ולפי התוכנית,,'
ערב פסח ביום שישי ולפי התוכנית,,
27/03/2018 | 09:29
1
137
השנה אנחנו מתארחים, והתבקשתי להביא
למנה ראשונה מסורתית,מרק -עוף עם קניידלך.
וגם  להכין מרק -לצמחונים,שלא אוהבים קניידלך- ולא אוכלים מצות.

אשמח לקבל המלצות,למרק -צימחוני חגיגי וטעים.
כול רעיון יתקבל בברכה.
לצפיה ב-'אשמח למתכון של מרק אספרגוס.'
אשמח למתכון של מרק אספרגוס.
27/03/2018 | 21:02
30
לצפיה ב-'אפשר להקפיא פסטרמה ?'
אפשר להקפיא פסטרמה ?
26/03/2018 | 19:01
3
71
קיבלתי כמה מארזים של פסטרמה איטלקית של טירת צבי. על האריזה כתוב שיפוג התוקף ביוני, אבל צריך לשמור בקירור. הבעיה שאין לנו כרגע מקום במקרר.
אפשר להקפיא ?
תודה.
לצפיה ב-'כן. '
כן.
26/03/2018 | 19:17
62
אני מקפיא. 
לצפיה ב-'אפשר להקפיא אבל אחרי ההפשרה פחות מתאים'
אפשר להקפיא אבל אחרי ההפשרה פחות מתאים
27/03/2018 | 08:17
68
לכריכים, יותר לבישול (לטעמי)
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
27/03/2018 | 19:43
4
לצפיה ב-'אפיית חלה'
אפיית חלה
24/03/2018 | 18:15
4
127
שלום לכולם אשמח לעזרה
כבר כמה פעמים שאני מכינה בצק לחלה הבצק תופח אני מכינה את הצורה של החלות ומכניסה לתנור להתפחה שניה (על 30 מעלות בערך) כדי שיתפח מהר יותר.
הבצק מתחיל לתפוח ואז באיזשהו שלב פשוט נופל ונהיית לי פיתה במקום חלה.
מישהו נתקל בבעיה ויודע להגיד לי מה לעשות?? 
לצפיה ב-'הבעיה...'
הבעיה...
24/03/2018 | 19:32
2
107
התפחת יתר.
בהנחה שעיצוב חלקי החלה והחלה עצמם נעשו באופן תקין, יש להתפיח עד 70-80% מן הנפח של החלה והיתר יתפח ממכת החום הראשונית בתנור.
באנגלית זה נקרא OVEN RISE או OVEN SPRING.
לצפיה ב-'אז עדיף'
אז עדיף
24/03/2018 | 21:36
1
74
לא להתפיח בתנור כמו שאני עושה? אולי זה חם מידי??
לצפיה ב-'התפחה'
התפחה
25/03/2018 | 07:16
70
עד 42 מעלות אפשר להתפיח בכל מקום ואמצעי. 
ציינתי את משך ההתפחה שבגללה הבצק "נפל". 
לצפיה ב-'אפשר בכלל לוותר על ההתפחה השניה'
אפשר בכלל לוותר על ההתפחה השניה
27/03/2018 | 03:54
57
התפחה שניה היא באופן כללי אופציונאלית ברוב המקרים. באופן ספציפי עבור חלה, אני עושה בד"כ התפחה שניה מאד קצרה של 10-15 דקות בערך (הזמן שלוקח לתנור להתחמם), והחלה יוצאת תמיד מצויין.
 
לצפיה ב-'כופתאות. דחוף'
כופתאות. דחוף
25/03/2018 | 01:13
9
168
שלום. האם זה בסדר להשתמש בקמח מצות שהוחזק סגור הרבה זמן במקרר. בבקשה ענו לי מהר כדי שיהיה לי זמן להזמין חדש. תודה רבה
לצפיה ב-'כל זמן שאין לו ריח לוואי לדעתי זה בסדר גמור'
כל זמן שאין לו ריח לוואי לדעתי זה בסדר גמור
25/03/2018 | 02:33
1
90
 
אני אוכל מצות שהוחזקו שלא בקירור אך היו סגורים הרמטית גם אחרי שנה ויותר.
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
25/03/2018 | 04:04
14
לצפיה ב-'קמח מצות - לפעם הבאה , ממליצה'
קמח מצות - לפעם הבאה , ממליצה
25/03/2018 | 14:06
1
120
לשמור במקפיא.
זה מה שאני עושה משנה לשנה. משתמשת במוקפא, ואם חסר - טוחנת מצות חדשות.
לצפיה ב-'תודה גם לך '
תודה גם לך
25/03/2018 | 14:31
19
לצפיה ב-'כופתאות לא רק מקמח מצה...'
כופתאות לא רק מקמח מצה...
26/03/2018 | 17:34
4
95
אני קוראת מתכונים רבים של כופתאות...
אבל הרוב מתבסס אך ורק על קמח מצה...
אצלנו ההונגרים - לא הדתיים, כי המחמירים לא משתמשים בכלל בכופתאות
כי זה מחמיץ בזמן ההכנה...
כאמור אצלנו ההונגרים עוד מאז שהייתי ילדה סבתי הכינה כופתאות מהממות
אבל מבוססות על מצות... כלומר מדללים עם קמח מצה... אבל הבסיס זה מצות...
וזה הולך כך:
מספר המצות כמספר הסועדים
יחס שווה למצות ביצה, כף שמן וכף מים... מלח ופלפל שחור וקמח מצה...
משרים לשעה במים את המצות שבורות ומרוסקות בידיים...
לאחר שעה סוחטים היטב את המים... מוסיפים את הרכיבים שלעיל
ומתחילים להוסיף קמח מצה... לשים היטב ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח מצה...
הרעיון שהבלילה צריכה להיות לא כבדה אך בכל זאת ניתן ליצור כדורים....
לתת לכדורים לעמוד כשעה להרתיח סיר גדול עם מלח (אפשר גם עם אבקת מרק) להכניס לאחר הרתיחה לכסות ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר...
הכופתאות מכפילות את עצמן ויוצאות נימוחות בפה... חג שמח!!
את הכופתאות
לצפיה ב-'מה הם החומרים שלעי"ל?'
מה הם החומרים שלעי"ל?
26/03/2018 | 20:01
2
19
לצפיה ב-'ציינתי - לכל מצה ביצה אחת כף שמן וכף מים'
ציינתי - לכל מצה ביצה אחת כף שמן וכף מים
26/03/2018 | 20:41
1
19
לצפיה ב-'תודה, ינוסה.'
תודה, ינוסה.
26/03/2018 | 22:17
7
לצפיה ב-'יוליקה מודה לך מאוד '
יוליקה מודה לך מאוד
27/03/2018 | 06:24
17
לצפיה ב-'עוגת גבינה מעלפת -שאלת פודינג'
עוגת גבינה מעלפת -שאלת פודינג
25/03/2018 | 10:40
2
211
 
העוגההזאתמוצלחת מאוד אך אפילו לאחר שכבר נגמרהאני עדיין תוהה האם הייתי אמורה להוסיף את אבקת הפודינג בלבד או פודינג עם חלב לתערובת.
 
אשמח לעזרה לעדכון המתכון.
 
תודה
לצפיה ב-'את אבקת האינסטנט בלבד'
את אבקת האינסטנט בלבד
25/03/2018 | 11:05
1
47
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
25/03/2018 | 11:15
13
לצפיה ב-'שאלות למאותגרי החומוס הביתי'
שאלות למאותגרי החומוס הביתי
22/03/2018 | 07:24
28
932
מכינה חומוס בבית ויש לי כמה שאלות.מה היחס המומלץ בין הטחינה לגרגרי החומוס( המבושלים). וגם, הבנתי שיש שתי גישות לטחינת החומוס: לטחון את החומוס -טחינה בעודם חמים, או לחילופין לצנן במקרר ואז לטחון. 
 
משתמשת בגרגרי חומוס הדס, וטחינת הר ברכה. אשמח לתובנות .
לצפיה ב-'משתמשת בחומוס'
משתמשת בחומוס
22/03/2018 | 09:16
180
מקופסת שימורים, ומוסיפה כוס טחינה הר ברכה
לצפיה ב-'על חצי קילו חומוס אני מוסיף 200 ג' טחינה'
על חצי קילו חומוס אני מוסיף 200 ג' טחינה
22/03/2018 | 09:25
173
אבל כאן ניתן לשחק עם הכמויות
טחינה הר ברכה היא טחינה מעולה, לחומוס הייתי משתמש בחומוס בולגרי,
הטחינה שהחומוס חם
לצפיה ב-'חומוס'
חומוס
22/03/2018 | 09:30
151
אני מבשל 1 ק"ג חומוס (משקל של חומוס יבש) אחרי השריה. מחלק לשקיות ומקפיא. כשחשקה נפשי בחומוס, אני מוציא מהמקפיא שקית, מפשיר וטוחן כשהחומוס עדיין קר. מוסיף בערך 30% טחינה ממשקל החומוס היבש.  
לצפיה ב-'אין כללים ביחס הטחינה לחומוס -הכול לפי טעמך:'
אין כללים ביחס הטחינה לחומוס -הכול לפי טעמך:
22/03/2018 | 13:29
124
יש כאלה שאוהבים חצי טחינה -וחצי חומוס,.
אחרים מעדיפים להוסיף רק 30% טחינה ,ויש המוסיפים 25% כמות של טחינה בלבד.
לכן, כדי להגיע לטעם המועדף,בעת הכנת החומוס מוסיפים בכול פעם כמה כפות  טחינה  וטועמים,עד שמגיעים לטעם המועדף.
לצפיה ב-'היחס שלי שתי כפות טחינה על שלושת רבעי כוס חומוס יבש'
היחס שלי שתי כפות טחינה על שלושת רבעי כוס חומוס יבש
23/03/2018 | 13:00
87
 
משתמש בד"כ בבולגרי או בהדס ובטחינה ארז או קרוואן. לרוב טוחן כשהחומוס במצב חמים.
 
סוד המרקם הוא שכאשר זה נראה מוכן לתת לו לסבול עוד 10 דקות תמימות במעבד המזון על מנת לקבל משחה חלקה.
לצפיה ב-'האם מישהו ניסה לקלף את גרגירי החומוס לפני הטחינה ?'
האם מישהו ניסה לקלף את גרגירי החומוס לפני הטחינה ?
23/03/2018 | 21:05
1
46
לצפיה ב-'אם אתה רוצה אותם קלופים, תן להם לנבוט בקטנה לפני הבישול'
אם אתה רוצה אותם קלופים, תן להם לנבוט בקטנה לפני הבישול
24/03/2018 | 05:08
88
ואז במהלך הבישול הקליפות ייפרדו ויצופו למעלה (עדיין כדאי לטחון/לאכול אותן, מבחינת הערכים התזונתיים).
לצפיה ב-'לי יש בעיה אחרת: איך מרככים את הגרגירים? (בלי סיר לחץ)'
לי יש בעיה אחרת: איך מרככים את הגרגירים? (בלי סיר לחץ)
24/03/2018 | 05:36
6
82
אני לא מכינה ממרח אלא אוכלת אותם כך, אבל כשאני מכינה לבד הם לא יוצאים לי רכים ונימוחים כמו בחומוסייה (בחלקן הם אפילו דייסתיים מדי). הם לא יוצאים לי קשים אלא קצת כמו פסטה אל-דנטה... (על השן) "נגיסים" כמו שאומרים. אני לא רוצה דייסה מצד אחד, אבל שלא תהיה "התנגדות" מצד שני.
 
אני משרה חומוס ל-24 שעות + 24 שעות של נביטה (כי אומרים שבריא יותר ושהיא גם מקצרת את זמן הבישול). למרות זאת לא הבחנתי בשום קיצור בישול... בפעם האחרונה גם הוספתי קצת יותר סודה לשתייה אך לא חשתי בהשפעתה. גם אחרי בישול של ארבע שעות לפחות + שהייה בסיר אחרי שכיביתי את האש, הם לא התרככו יותר. הגיעו לאיזו נקודה ונשארו במצבם.
 
קראתי שאולי זה אומר שהחומוס ישן, אבל הם נקנו בשוק (ערבי) ולא נראה לי שהתחלופה שם איטית... אולי עדיף לנסות את הארוזים בשקיות ברשתות השיווק?
לצפיה ב-'ריכוך החומוס וקליפתו'
ריכוך החומוס וקליפתו
24/03/2018 | 10:19
5
113
מבשלים את החומוס עם תוספת של כפית אבקת אפיה לחצי ק"ג חומוס יבש.
החומוס מתרכך מאוד, גם הקליפות.
וכשטוחנים, מתקבלת משחה הומוגנית ללא חתיכות קליפות.
 
לצפיה ב-'כפי שציינתי, אני משתמשת בסודה לשתייה (לא עזר)'
כפי שציינתי, אני משתמשת בסודה לשתייה (לא עזר)
24/03/2018 | 15:34
3
76
ולגבי הקליפות אין בעיה, כאמור, הן נפרדות מהגרגירים כי אני מבשלת חומוס מונבט (קלות).
לצפיה ב-'אם השתמשת בסודה לשתייה ולא עזר כנראה שהחומוס ישן מאד'
אם השתמשת בסודה לשתייה ולא עזר כנראה שהחומוס ישן מאד
25/03/2018 | 00:15
2
102
אני משרה ללילה עם קצת סודה לשתייה במים, מחליף מים ומבשל עם קצת סודה לשתייה במשך 20 דקות בסיר לחץ. יוצא בדיוק ברמת הנימוחות הדרושה לצורך הכנת ממרח חומוס.
 
דקה יותר וזה כבר חצי נמס.
לצפיה ב-'אני לא משרה בסודה לשתייה וגם לא במים רותחים כי אני מנביטה'
אני לא משרה בסודה לשתייה וגם לא במים רותחים כי אני מנביטה
25/03/2018 | 01:22
1
57
(אבל זה לא אמור לפגום בבישול, להפך, לפי מה שקראתי). סיר לחץ אין לי, למרבה הצער... אני אנסה שוב עם חומוס ארוז ואולי אוסיף קצת יותר סודה לשתייה... (קראתי שצריך להיזהר כי אם שמים יותר מדי זה יוצא מר). אני לא יודעת מהי הרכות הנדרשת להכנת ממרח כי מעולם לא הכנתי, אני מעדיפה את הגרגירים בצורתם הגרגירית .
לצפיה ב-'זה אומר רך למדי אך לא מתפורר'
זה אומר רך למדי אך לא מתפורר
25/03/2018 | 02:36
47
 
בכל מקרה מבחינת הזמנים זה שווה ערך לבישול של כשעה בסיר רגיל.
לצפיה ב-'ניסיתי סודה לשתיה ואבקת אפיה.'
ניסיתי סודה לשתיה ואבקת אפיה.
25/03/2018 | 10:40
40
אבקת האפיה נתנה תוצאות טובות יותר, לטעמי.
לצפיה ב-'החומוס הביתי המוצלח ביותר שהכנתי אי פעם ואכלתי'
החומוס הביתי המוצלח ביותר שהכנתי אי פעם ואכלתי
24/03/2018 | 20:56
12
122
הוא החומוס אותו אני מכין.
איני משתמש בטחינה גולמית קנויה בכלל.
חומוס שאני מכין אני מכין ממרכיבים טבעיים מקוריים.
גרעיני חומוס מבושלים מקופסה
שום טרי
מיץ לימון
מים מקופסת גרעיני החומוס
שמן
גרעיני שומשום
מלח
לצערי את החומוס במתכון הזה ניתן להכין רק בעזרת מעבד מזון מיוחד.
לצפיה ב-'אפשר מגרגרי-חומוס מקופסה שרשום עליה: "ללא חומר משמר".'
אפשר מגרגרי-חומוס מקופסה שרשום עליה: "ללא חומר משמר".
24/03/2018 | 21:17
11
76
ואז לא צריך סיר לחץ.
לצפיה ב-'לא נתקלתי בגרעיני חומוס מבושלים בקופסא שמצויין עליה'
לא נתקלתי בגרעיני חומוס מבושלים בקופסא שמצויין עליה
24/03/2018 | 21:51
10
66
ללא חומר משמר.
ואיני משתמש בסיר לחץ.
 
לצפיה ב-'כי אין חומרי שימור בקופסאות גרגרי חומוס'
כי אין חומרי שימור בקופסאות גרגרי חומוס
24/03/2018 | 22:20
6
70
גם לא בקופסאות טונה, תירס וכו'.
העיקור מחיידקים נעשה בחום משולב בלחץ גבוה.
לצפיה ב-'אכן כך, כרגע ראיתי שעל קופסה של יכין'
אכן כך, כרגע ראיתי שעל קופסה של יכין
24/03/2018 | 22:23
5
67
מצויין שאינה מכילה חומר משמר.
לצפיה ב-'באותה מידה אפשר לכתוב ללא כולסטרול'
באותה מידה אפשר לכתוב ללא כולסטרול
25/03/2018 | 00:18
4
75
 
עושים את זה לא מעט בהרבה מוצרים שממילא לא אמורים להכיל כולסטרול אבל יש אנשים שמשוכנעים שאם כתוב ללא כולסטרול אז זה יותר בריא.
לצפיה ב-'כן גם על קפה שחור ניתן לכתוב ללא כולסטרול חחחחח'
כן גם על קפה שחור ניתן לכתוב ללא כולסטרול חחחחח
25/03/2018 | 09:19
2
18
לצפיה ב-'וגם על מסמרים לבטון'
וגם על מסמרים לבטון
25/03/2018 | 15:30
1
37
 
וזה אפילו יהיה נכון.
לצפיה ב-'אכן כך! האמת שלא ידעתי'
אכן כך! האמת שלא ידעתי
25/03/2018 | 19:18
34
ולא שמתי לב אף פעם, גרעיני החומוס בקופסה אינם מכילים חומר משמר,
וזאת למרות שאני משתמש הרבה בגרעיני חומוס.
לצפיה ב-'אני גר בארה"ב, וכאן רוב קופסאות השימורים של החומוס'
אני גר בארה"ב, וכאן רוב קופסאות השימורים של החומוס
27/03/2018 | 04:02
38
כן מכילות חומרים משמרים.
 
אני בד"כ קונה קופסאות שימורים של חומוס אורגני, לא בגלל שאיכפת לי מהאורגני אלא בגלל שאלו השימורים היחידים של חומוס שאני מוצא כאן ללא חומר משמר.
 
לצפיה ב-'בוודאי שיש ללא חומר משמר,אחד מיני רבים ראה כאן:'
בוודאי שיש ללא חומר משמר,אחד מיני רבים ראה כאן:
24/03/2018 | 22:27
2
69
 
דוגמא לגרגרי חומוס  ללא חומר משמר:
כאן:
לצפיה ב-'אולי כדאי דוגמא הפוכה (לכאלה שיש בהם חומר משמר?). אני מסכים '
אולי כדאי דוגמא הפוכה (לכאלה שיש בהם חומר משמר?). אני מסכים
25/03/2018 | 16:10
1
44
איתך שזה קיים, אבול לא נפוץ (וגם כמו שאמרו פה בגלל שלא נחוץ)
לצפיה ב-'לידיעתך,עד לפני שנתיים,כול מוצרי-השימורים היו עם חומר משמר.'
לידיעתך,עד לפני שנתיים,כול מוצרי-השימורים היו עם חומר משמר.
27/03/2018 | 01:47
25
לפי דרישת הצרכנים הולכים ופוחתים חומרי-השימור בהרבה מוצרים.
לצפיה ב-'טוחן את גרגרי החומוס בעודם חמים'
טוחן את גרגרי החומוס בעודם חמים
27/03/2018 | 04:00
33
וטחינה אני מוסיף לפי הטעם, כלומר טועם ומוסיף עוד עד שמגיע לטעם הרצוי מבחינתי. ואני אוהב חומוס עם הרבה טחינה.
 
ניסיתי כמה פעמים גם להכין עם חומוס מקופסאת שימורים (מהסוג ללא חומר משמר כמובן), אבל זה לא יוצא טעים כמו מגרגרי חומוס שזה עתה בושלו.
 
 
לצפיה ב-'שאלה על קליית -בוטנים :'
שאלה על קליית -בוטנים :
24/03/2018 | 22:38
2
93
בוטנים לא קלויים ללא קליפתם החיצונית,אלא רק עם קליפתם ההוורודה.
איך לקלות אותם? האם במחבת או בתנור ובאיזה טמפרטורה?
והאם יש צורך להשרותם במים כמה דקות לפני הקלייה?


לצפיה ב-'אם את רוצה להמליח אותם, את צריכה להרטיב '
אם את רוצה להמליח אותם, את צריכה להרטיב
28/03/2018 | 19:35
1
37
אותם , לפזר מלח ורק אחר כך לקלות.
 
לצפיה ב-'תודה .'
תודה .
29/03/2018 | 08:13
21
בסופו של דבר, זה מה שעשיתי והם יצאו מעולה.
לצפיה ב-'אחסון שום+שמן במקרר'
אחסון שום+שמן במקרר
19/03/2018 | 22:24
5
233
שלום
 
האם ניתן לשמור שום מעוך+שמן זית במקרר/פריזר לתקופה ארוכה  ?
 
בתודה מראש
יצחק
 
לצפיה ב-'אפשר לכתוש שיני שום ולהקפיא לזמן ארוך, אין צורך בשמן'
אפשר לכתוש שיני שום ולהקפיא לזמן ארוך, אין צורך בשמן
19/03/2018 | 23:47
118
כדאי לקנות את השום הטרי שהגיע בימים אלו לשווקים, יתרונו בכך שאין צורך לקלף את השיניים
לצפיה ב-'שום מעוך אנחנו שומרים במקפיא.'
שום מעוך אנחנו שומרים במקפיא.
20/03/2018 | 18:29
108
אין "הגבלת" זמן.
שמן זית - לא ניסיתי.
לצפיה ב-'בוודאי שבטח.'
בוודאי שבטח.
22/03/2018 | 11:24
90
אני הכנתי שום כתוש תוצרת עצמית לפני הרבה זמן. בגלל חוסר ידע ונסיון, קניתי יותר מדי שום (טרי). כדי שלא ירקב, הכנתי מכל הכמות ויצאה לי כמות יותר גדולה משתכננתי. לכן הכנסתי לצנצנות זכוכית קטנות ממש והקפאתי. זה כבר הרבה מעל שנה. והטעם - כמו ביום שהכנתי.
את ההרכב לקחתי מהאריזה של שום כתוש קנוי ויש בזה קצת שמן. רובו- שמן זית. מוסיף לטעם.
 
עדיפות לשום ישראלי טרי. מאד טעים וריח חבל"ז.
שים לב שצנצנות זכוכית ממלאים רק ב-95% כדי למנוע סדקים ופיצוצים בגלל התרחבות המים בעת ההקפאה (התערובת מכילה גם קצת מים).
 
בקירור רגיל אני מניח שלא יחזיק הרבה אבל זו השערה ולא ידע או נסיון.
יותר פרטים בפוסט שלי (בסעיף שום כתוש תוצרת בית, מסודר לפי א"ב):
 
 
ואתם מוזמנים גם ל- http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
 
לצפיה ב-'זהירות'
זהירות
23/03/2018 | 16:51
1
88
לפני שנים המקרר שלי יצא מכלל שימוש אז החלטתי שפג תוקף המקרר .
רכשתי מקרר חדש לאחר ימים הגיע המקרר.
זה היה בתחילת עונת השום קניתי בערך שני קג קלפתי שטפתי יבשתי ואז שמתי הכל בבלנדר .
לקחתי שני צנצנות והכנסתי את בממרח לצנצנות והצפיתי בשמן.
למחרות הלכתי לעבודה שארתי בקשתי להוציא חלב לכוס קםה ואיך שפתחתי את המקרר חטפתי בליץ סריחון בפים הראשונה לא יחסיתי חשיבות והנה בבוקר שוב אותה התופעה וכך בערב .
הגעתי למסקנה שבמקרר פגום ומפיץ ריח לא נעים (שחכתי את ממרח השום) וכך למחורת בבוקר התקשרתי לאמקור וסיפרת על התופעה בתחיל אמרו לא שזה לא מהמקרר ושאני צריך לשטוף את המקרר איך לא עזר .
דרשתי להחליף את המקרר לאלתר והם הסכינו .
מסרתי לשכנשתי את מפתחות הדירה ובשקתי שתתקשר לעבודה שהם יגיעו עם המקרר וכך הגעתי הביתה והביאו דלת חדשה למקרר (נראה מניסיון) והנה למחורת שוב הריח ואז נפל האיסמון לקחתי את הצנצנות השום לקרפדה והנה ריח נעלם והכל חזר למקום אין ריח ולא כלום.
הגעתי למסקנה שתסיסית הממרח גרמה לריח הלא נעים .
אזי ממש זהירות .
לצפיה ב-'השאלה שלו יותר מורכבת.'
השאלה שלו יותר מורכבת.
26/03/2018 | 09:22
44
הוא שאל גם על הקפאה.
לענין שמירה במקרר אני מסכים אתך כי לך יש נסיון עם זה ולי לא. אין חכם כבעל הנסיון.
לענין הקפאה - יש לי הרבה נסיון. הערכה שלי (כי לסמוך על הזכרון בגילי זה או מביך או מסוכן ), שזה אצלי כבר כשנתיים שמור בהקפאה (הרבה מעל שנה זה בטוח) ואין שום בעיה עם השום.
לצפיה ב-'הקבב לא יוצא טוב'
הקבב לא יוצא טוב
21/03/2018 | 12:43
4
109
אני קונה אצל הקצב שלי - שפיץ צאך עם המכסה+ שפונדרה ואליו מוסיף שומן כבש 15%
 
אני לש את העיסה, מוסיף לה עשבי תיבול ובצל לש, נותן מנוחה שם על המחבת או על האש והעיסה מתפרקת לי, היא טחונה פעם אחת
מוסיף 2-3 כפות סודה - [המשקה] ולש שוב,
 
הקצב שלי עושה ויוצא מעולה, אני עושה ויוצא לי טעים אבל חסר- מלבד המלח והפלפל עסיסיות או שיהיה מוצק ולא מתפורר כשאני הופך אחרי מנוחה.
 
לא מבין - העשבי תיבול ייבשים הכנסתי לעיסה, 
 
לפעמים אני מוסיף 3-4 שיני שום שיהיה מעניין, אבל משו של אווריריות ועסיסיות חסר לי לעומת שהקצב מכין לי מוכן ואני שם על האש/מחבת.
לצפיה ב-'נשמע שחסר שומן... '
נשמע שחסר שומן...
21/03/2018 | 13:17
1
39
לצפיה ב-'יש 15% שומן ויש את השומן של השפונדרה,'
יש 15% שומן ויש את השומן של השפונדרה,
21/03/2018 | 13:28
58
והצאך- 
חסר שומן לכן העיסה מתפרקת לי גם אחרי לישה
היא טחונה גס פעם אחת.
לצפיה ב-'לישה לא מספקת'
לישה לא מספקת
21/03/2018 | 18:37
1
69
בבשר שנטחן פעם אחת לקבב יש ללוש לפחות  שלוש דקות בעזרת
מיקסר עם וו הגיטרה לפירוק החלבונים שמשמשים כ"דבק".
לצפיה ב-'לשתי ידנית כמה זמן צריך?'
לשתי ידנית כמה זמן צריך?
21/03/2018 | 20:33
54
לא הוציא את המיקסר לזה, 
האמת,
כמה זמן ידנית צריך?
לשתי גם אחרי וגם תוך כדי. שהוספתי את הבצל והעשבי תיבול
 
 
לצפיה ב-'שאלה על קציצות בשר,,'
שאלה על קציצות בשר,,
21/03/2018 | 08:23
4
119
כידוע,לא בריא לאכול בשר שומני,אך בהכנת קציצות-בשר  כדאי להשתמש בבשר שיהיה בו מעט -שומן.
השאלה היא,באיזה  נתח בקר- לא שומני במיוחד-
כדאי להשתמש להכנת קציצות-בשר ?
האם כדאי להוסיף מעט לחם מושרה וסחוט לתערובת קציצות הבשר
או שתעדיפו להשתמש בבשר נטו ,עם תוספת תבלינים בלבד?
לצפיה ב-'צוואר או צלעות מתאימים'
צוואר או צלעות מתאימים
21/03/2018 | 13:40
1
87
לגבי לחם - מתאים לקציצות. בהמבורגר או קבב אני לא שם
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
21/03/2018 | 15:55
45
כנראה אלך על צוואר,נראה לי פחות שומני מצלעות.
 
 
לצפיה ב-'איזה קציצות? '
איזה קציצות?
21/03/2018 | 17:47
80
לטיגון? לבישול? למנגל? 
לצפיה ב-'ה"כידוע" למי?'
ה"כידוע" למי?
21/03/2018 | 18:48
84
מתיד רצוי לצרוך מעט שומן בכל דייאטה.
נתחי בשר דל שומן:
כתף
צלי כתף
שייטל
סינטה
אווזית
צ'אך
שריר אחורי
 
בכל הנתחים שציינתי ניתן בקלות להסיר עודפי שומן.
צוואר וצלעות הם נתחים מצויינים לקציצות אבל הם מכילים הרבה שומן.
אין צורך בתוספת לחם, כדאי להוסיף ירקות קצוצים או מגוררים מבושלים
מעט.
לצפיה ב-'בוקר טוב.הסל הקניות הזול בארץ'
בוקר טוב.הסל הקניות הזול בארץ
21/03/2018 | 08:32
5
190
בוקר טוב .
מילה אחת כמה שהפרסומת והסקרים שקרנים.
אתמול בקרתי בחנות רמי לוי בכרמיאל ומה ראות עיני.
שלוש קופסאות סרדינים
הנה השלט מעל קופסאות.
ריו מרה טונה
בשמן זית.
34.90 שח
המחיר לקופסה של כ149 גרם כ  11.63 שח.
זה מה שנקרא אמת בפרסום
לצפיה ב-'איפה בדיוק השקר ?'
איפה בדיוק השקר ?
21/03/2018 | 22:23
4
122
לצפיה ב-'בוקר טוב אני לא עונה לטלפון שמחייג אלי ללא מספר'
בוקר טוב אני לא עונה לטלפון שמחייג אלי ללא מספר
22/03/2018 | 06:47
1
45
לצפיה ב-'אפשר לקבל תירגום ?'
אפשר לקבל תירגום ?
22/03/2018 | 10:10
28
לצפיה ב-'השלישייה אמורה להיות זולה יותר מהקופסה הבודדת,,'
השלישייה אמורה להיות זולה יותר מהקופסה הבודדת,,
24/03/2018 | 21:50
1
39
האם התכוונת שההפרש לא בא לידי ביטוי בהנחה בקניית השלישייה הנ"ל ?
לצפיה ב-'המחיר שהוא כתב ליחידה הוא תוצאת חילוק של 34.9 ב3.'
המחיר שהוא כתב ליחידה הוא תוצאת חילוק של 34.9 ב3.
24/03/2018 | 23:31
37
המחיר של קופסא בודדה אצל רמי לוי ואחרים הוא 15.9 ש"ח ואכן שלישיה זולה יותר .
ד"א , זה גם לא בהכרח נכון ששלישיה חייבת להיות זולה יותר פר יחידה , מיחידה. נתקלתי יותר מפעם אחת ובמיוחד בבקבוקי שמן של 2 או שלושה ליטר , שהמחיר לליטר היה גבוה יותר מאשר לבקבוק של ליטר של אותו היצרן.
לצפיה ב-'בוכרה אהובתי או איך אסף האופה הציל לי את ארוחת שישי'
בוכרה אהובתי או איך אסף האופה הציל לי את ארוחת שישי
20/03/2018 | 17:47
397
אצלינו במשפחה, כל ארוחת שישי חייבת להיות מנה אחת מרגשת, מחדשת, לא מהמטבח האופייני לנו.
שישי האחרון היה תורי להכין את המנה המיוחדת והמגירה של המתכונים במוח שלי הייתה דיי ריקה, עד שנזכרתי בהומאז' של אסף האופה למנה בוכרית העונה לשם סמסה.
הגשתי את המנה בארוחת הערב, תוך 5 דקות לא נותר פירור ומפה לשם, ארוחת שישי הבאה מוקדשת כולה למטבח הבוכרי.
מוזמנים לנסות בעצמכם וזאת גם הזדמנות מעולה להיפטר מהחמץ לפני פסח:
 
מתכון לבצק:
 
1 ק"ג קמח כוסמין לבן
570 גרם מים
30 גרם שמרים טריים
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
 
לשים את הבצק 8 דקות לאיחוד ומחלקים לכדורים של 70-90 גרם.
מתפיחים שעה בטמפ' חדר
משטחים עם מערוך לפיתה.
 
מילוי הבשר-מערבבים את החומרים שנכנסים חי לבצק:
 
500 גרם בשר שריר בקר טרי (5,2, 10) חתוך וקצוץ גס (דגש על חתוך ולא טחון)
100 גרם שומן כבש קצוץ
2 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
זרעי כמון מחוממים על מחבת (החום פותח את התבלין)
 
ממלאים כל פיתה בבשר והבצל המתובלן. סוגרים כמו אוזן המן. מניחים עם הסגירה כלפי מטה על מגש עם נייר אפייה.
מורחים בביצה ומצפים בשומשום וקצח.
אופים ב-180° כ-22 דקות בתנור טורבו עד להשחמה.
הבצק הופך כל יחידה לטאבון קטן והבשר יוצא רך וטעים.
לבריאות.
לסדנא הבאה של אסף האופה ב- Go4Eat לחץ כאן
לצפיה ב-'מחפשת רעיונות להכנת עוגיות שוקולד מהחומרים המצויים שיש לי'
מחפשת רעיונות להכנת עוגיות שוקולד מהחומרים המצויים שיש לי
17/03/2018 | 00:03
9
194
אני מחפשת רעיון להכנת המון המון עוגיות מהדברים שיש לי בבית. 
אז מה יש לי בבית ?
יש לי בבית גם מעט מאוד עוגיות מוכנות, אבל גם את החומרים הבאים:
 
1. ממרח "שוקולדי" (חדש ואני חייבת שרובו ייתחסל ברעיון למתכון העוגיות שתציעו לי) 400 גרם.
 
2.  קמח חיטה (קילו) לבן בהיר.
 
3. "עוגיות חיוך קטן" עם ציפוי בטעם שוקולד (אריזה של 200 גרם).
 
4. אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד.
 
5. אבקת אפייה
 
6. ביצים.
 
אל תוסיפו סוכר, שמן ושום דבר אחר.
תציעו לי רק מהחומרים שציינתי רעיונות לכמות קילוגרמים גדולה של עוגיות שוקולד ותבוא עליכם הברכה. 
 
תודה מראש ושבת שלום
 
לצפיה ב-''
18/03/2018 | 14:04
75
היו לי כמה רעיונות, אבל עם כל ה"אל תוסיפו" שלך  קשה לי להתמודד
לצפיה ב-'במסגרת ההגבלות ,בכול מקרה יידרש למאפה מעט שומן כולשהו,'
במסגרת ההגבלות ,בכול מקרה יידרש למאפה מעט שומן כולשהו,
18/03/2018 | 18:22
2
87
ישנם הרבה מתכונים ,אבל הם בתוספת חמאה,
ללא תוספת חמאה בכלל,אז לפחות יהיה צורך,בתוספת של 1/3 כוס שמן -קוקוס ,
להכנת הבצק.
 
לצפיה ב-'למה דווקא שמן קוקוס?'
למה דווקא שמן קוקוס?
18/03/2018 | 21:22
1
87
היא בכלל לא רוצה שמן. יש לה חלמוני ביצים וממרח שוקולד שמכיל מן הסתם כמות נכבדת של שמן דקלים שמיטיב לבריאות כמו שמן קוקוס... הבעייה היא האילוצים שהיא מוסיפה. לא מציינת כמה ביצים אבל כן מציינת 1 ק"ג קמח ו "400 גר ממרח שיש לחסל" הפרופורציות הן בעייתיות אבל הרשת מלאה בעשרות מתכונים שעונים לפחות חלקית על הדרישות. לא המתכומים הם בעייתיים אלא השאלה כפי שנשאלה. 
לצפיה ב-'וגם כמות הק"ג הגדולה הנדרשת, עם חומרי גלם '
וגם כמות הק"ג הגדולה הנדרשת, עם חומרי גלם
19/03/2018 | 09:01
69
ששוקלים פחות משני ק"ג...
 
לצפיה ב-'לדעתי בלתי אפשרי.'
לדעתי בלתי אפשרי.
19/03/2018 | 13:18
1
71
"אל תוסיפו סוכר, שמן ושום דבר אחר.
תציעו לי רק מהחומרים שציינתי רעיונות לכמות קילוגרמים גדולה של עוגיות שוקולד"
לא מבינה את התגובות כאן לאור בקשתך הברורה והמפורשת, מצטרפת ל  של חנה.
לצפיה ב-'איזה תגובות לא הבנת, שנסביר לך'
איזה תגובות לא הבנת, שנסביר לך
19/03/2018 | 15:25
65
בסה"כ כל התגובות, כולל זו שלך זהות למדי.
מערכת האילוצים ויחסי הכמויות לא סבירות ןלכן קשה אם לא בלתי אפשרי להציע מתכונים. 
לצפיה ב-'כמות ק"ג של עוגיות לא תהיה מהכמויות שציינת'
כמות ק"ג של עוגיות לא תהיה מהכמויות שציינת
19/03/2018 | 23:05
60
אבל כמות נכבדה של עוגיות שוקולד רכות:
ממרח שוקולד+קמח+ביצים+ אבקת אפיה
או עוגיות שוקולד עם שברי עוגיות חיוך:
ממרח שוקולד+קמח+אינסטנט פודינג+אבקת אפיה+ביצים
או כדורי שוקולד ללא אפיה:
עוגיות חיוך מרוסקות+ממרח שוקולד+אינסטנט פודינג
 
הכל ללא תוספת שומן או סוכר.
לצפיה ב-'לא עוגיות, אבל מאפינס קלים להכנה'
לא עוגיות, אבל מאפינס קלים להכנה
20/03/2018 | 09:42
1
70
 
1 ביצה
4 כפות גדושות קמח תופח
4 כפות ממרח שוקולד
 
אם התערובת יבשה מדי (תלוי בסמיכות של ממרח השוקולד) אני מוסיפה גם כף שמן, אבל זה לא חובה.
קילו קמח רגיל + 2-3 שקיות אבקת אפייה נותן לך קמח תופח.
 
מערבבים ביצה, קמח, ממרח שוקולד ושמן אם צריך.
שמים בתבנית מאפינס עטרות נייר בגודל של השקעים (תבנית של 12 שקעים)
מחלקים את תערובת הבצק בצורה אחידה.
אופים כרבע שעה ב-175 מעלות.
 
 
לצפיה ב-'michal@ga- מבוקש מתכון לניצול רוב ממרח שוקולד (400 גרם.)'
michal@ga- מבוקש מתכון לניצול רוב ממרח שוקולד (400 גרם.)
21/03/2018 | 08:12
43
וגם חב' פודינג-שוקולד  ו- 200 גרם עוגיות בצפוי שוקולד.
לצפיה ב-'מחבת גריל דו-צדדי, אינדוקציה. ארקוסטיל או סולתם רדד?'
מחבת גריל דו-צדדי, אינדוקציה. ארקוסטיל או סולתם רדד?
15/03/2018 | 13:16
9
286
נתקלתי במחבת הזו (של ארקוסטיל) בחנות שבקניון. המחיר שם 249 ש"ח (גבוה, אני יודע).
העניין הוא שהם אומרים 12 שנות אחריות (האמנם?); שלחתי להם מייל בעניין.

מבדיקה נוספת באינטרנט הופתעתי לראות שגם לסולתם-רדד יש מחבת דומה והמחיר אפילו זול יותר.
העניין שרק בשבוע הבא יהיה להם במלאי, אז יש זמן לבירורים.

וכאן אני נזקק לנסיונכם העשיר בבישולים במחבת מסוג זה.

א. בכללי - מי עדיף? ארקוסטיל או סולתם רדד?
ב. בהתייחס למוצר הזה ספציפי. האם למישהו יש מחבת כזו מאחת החברות הללו ויכול להעיד?
ג. האם מישהו ניסה לקבל אחריות מארקוסטיל (בארץ) ואמנם קיבל 'שירות תקין'?

אשמח למידע, ותובנות

תָּמִיר
לצפיה ב-'נראה לי שמישהו נפל שם על השכל (אם היה לו כזה).'
נראה לי שמישהו נפל שם על השכל (אם היה לו כזה).
16/03/2018 | 11:47
199
השבוע ראיתי כזה מחבת ב-120 ש"ח. בגלל שהיה לי שבוע מטורף חבל"ז, אני לא בטוח שאני זוכר איפה זה היה. נראה לי אצל אושר עד ת"א, ולטר מוזס 6. זה בסביבה של מה שהיה המשביר המרכזי, סינרמה. הכניסה לרחוב היא מול הכניסה למתחם הקניות של שופרסל, פלאפון וכד'. אי שם לצד רח' יגאל אלון. אבל ממש אני לא בטוח. הראש כבר לא במקום מהלחץ השבוע.
לצפיה ב-'מחבת דוצדדי'
מחבת דוצדדי
18/03/2018 | 10:11
2
162
אתמול רכשתי מחבת כפולה מתנה של חברת פוד אפיל הידועה באיכותה במחיר של 180 שקל מבצע ביריד שהיה בכפר ויתקין השייך לפרחי תבור .
לפני חודש רכשתי את אותה מחבת בוואלה שופס ב- 230 ש''ח .
לבישול- פרגיות ,סטיקים , ירקות ,כל דבר נצלה מתבשל בצורה טובה מאוד .
ממליצה מאוד עליה גם מבחינת האיכות וגם התוצאה של הבישול,
סביר להניח שגם ארקוסטיל  וסולתם טובים הם.  אני משתמשת בבישול גם בארקוסטיל וגם בפוד אפיל  מאוד מאוד מרוצה.
 
לצפיה ב-'לא מכיר חברה בשם פוד אפיל'
לא מכיר חברה בשם פוד אפיל
18/03/2018 | 11:29
1
118
המקור של המחבת הזו הוא דרום-קוריאה מחברה בשם Happycall

אני מניח שכל הגירסאות שנמכרות בארץ הן חיקוי למחבת המקורית.
העניין הוא שבמקור, לא היתה להם "מחבת פסים" שמותאמת לאינדוקציה אלא רק "חלק".  זו הסיבה שלא קניתי עד עתה.

כעת יש גירסת אינדוקציה של חברת ארקוסטיל וגם מסולתם- רדד כשצד אחד הוא עם פסים והצד השני חלק.

חידשת לי שיש עוד "יצרן" למחבת הזו בשם "פוד אפיל"

אני מניח שכל גירסאות החיקוי הללו הן באותה רמת ייצור. מה שנותר לבחור
הוא את החברה שתתן את האחריות הטובה ביותר כאן בארץ.

ארקוסטיל מכריזים על 12 שנות אחריות, אבל הם לא מגיבים, לא בטלפון ולא במייל - כששואלים אותם מה בדיוק כוללת האחריות ("גם על הציפוי?")

אם למישהו יש תשובות לשאלת האחריות ו/או חולק על הנחתי שכל גירסאות החיקוי הן באותו רמה או שחברת סולתם תתן את האחריות הטובה ביותר כאן בארץ, אשמח לשמוע על כך.

תודה לחיהק על ההתייחסות,

תָּמִיר
לצפיה ב-'מחבתות'
מחבתות
18/03/2018 | 13:40
98
תיכנס לאתר שלהם ,  ותתרשם - קניתי דרך האתר שלהם מס' פעמים הם רציניים אחראיים  והשירות מצויין.
 
וכן יש להם 2 גירסאות שמתאימות גם לאינדוקציה -  .foodappeal.co.il/
לצפיה ב-'מה היתרון של מחבת גריל דו צדדי'
מה היתרון של מחבת גריל דו צדדי
20/03/2018 | 09:43
4
123
על פני מחבת גריל רגיל?
לצפיה ב-'מחבת'
מחבת
20/03/2018 | 10:21
2
90
בראש וראשונה  שומר על ניקיון הכיריים מאחר וזה אטום כך שלא מתיז החוצה מהכנת הבשר לשוגיו .
וכמובן לדוגמא הכנת רבעי עוף על הגז יוצא מוצלח וטעים  וכמובן שאפשר להוסיף למחבת ירקות והתוצאה ארוחה שלמה .
 
מומלץ מאוד .
לצפיה ב-'אז מחבת גריל עם מכסה תואם'
אז מחבת גריל עם מכסה תואם
20/03/2018 | 13:41
1
61
יתן לי תוצאה זהה?
לצפיה ב-'את המחבת הזו אפשר להפוך,'
את המחבת הזו אפשר להפוך,
20/03/2018 | 16:18
67
כך שאם נדרשת השחמה משני הצדדים, לא מתעסקים עם התכולה, פשוט הופכים הכל.
מאוד נוח.
לצפיה ב-'מחבת כזה יכול גם לשמש להכנת טורטילייה'
מחבת כזה יכול גם לשמש להכנת טורטילייה
20/03/2018 | 13:19
76
מבלי לקחת סיכון שהטורטיליה תמצא את דרכה אל הרצפה כאשר נרצה להפוך אותה ע"י הנפתה לאויר.
הטורטיליה יוצאת גם טעימה וגם יפה להגשה.
 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ