לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4444544,445 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'עוגת ביסקוויטים'
עוגת ביסקוויטים
06/06/2018 | 15:28
7
262
שלום

אני רוצה להכין עוגת ביסקוויטים פשוטה.
אני נתקל במתכונים ברשת שמבקשים לפעמים כופסא 1 של שמנת וכאלה עם 2.
אבקש מתכון פשוט וטוב.
תודה מראש
לצפיה ב-'2-2-2'
2-2-2
06/06/2018 | 19:57
6
176
2 שמנת מתוקה
2 פודינג וניל
2 כוסות חלב
 
להקציף יחדיו עד שנוצר קרם רך .
 
לטבול בסקוויטים בקפה נמס על חלב או שוקו (אנכי לא מרטיבה) לסדר בסקוויטים קרם ביסקוויטים קרםוכן הלאה.
מעל לגרד שוקולד מריר ולמקרר 
לצפיה ב-'סוכר? 2 פודינג זה לא יותר מדי?'
סוכר? 2 פודינג זה לא יותר מדי?
07/06/2018 | 10:34
5
43
לצפיה ב-'המתכון הנ"ל, ללא הסוכר הוא המקורי על אריזת האינסטנט פודינג '
המתכון הנ"ל, ללא הסוכר הוא המקורי על אריזת האינסטנט פודינג
07/06/2018 | 11:46
4
95

אני משנה מעט,
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
מעט סוכר, להקציף הכל,
להוסיף בבחישה ידנית או במיקסר במהירות נמוכה
1 שמנת חמוצה, רצוי של פעם,
אני מוסיפה גרדת לימון,
בשכבות על בישקוטים.
לטעמי אין צורך בשוקולד מגורר, אבל – עניין של טעם.
אני גם מוסיפה את השמנת החמוצה במיקסר, באותה המהירות, לוקח לכל התערובת מעט יותר זמן להתייצב במקרר.

 
לצפיה ב-'כמה אחוז שומן השמנת? כמה סוכר?'
כמה אחוז שומן השמנת? כמה סוכר?
07/06/2018 | 14:25
3
25
לצפיה ב-'38 אחוז , 2 פודינג מספיק לעוגה גדולה . אני לא מוסיפה סוכר!'
38 אחוז , 2 פודינג מספיק לעוגה גדולה . אני לא מוסיפה סוכר!
07/06/2018 | 19:33
29
לצפיה ב-'נדמה לי 27% שומן.'
נדמה לי 27% שומן.
08/06/2018 | 07:11
1
60
כף סוכר למיכל של 250 מ"ל שמנת מתוקה,
אבל מציעה לטעום ולראות מה מתאים לך.
כבר עשיתי עם %שומן יותר נמוכים, 15%,
בסדר אבל פחות טעים.
לצפיה ב-'הבהרה, שמנת מתוקה 38%, חמוצה 27%, של פעם.'
הבהרה, שמנת מתוקה 38%, חמוצה 27%, של פעם.
09/06/2018 | 12:47
16
לצפיה ב-'מתכון שמצאתי באחד הפורומים החברתיים בתפוז.'
מתכון שמצאתי באחד הפורומים החברתיים בתפוז.
03/06/2018 | 19:07
2
386
לאור התגובות החיוביות, אני מביא אותו לכאן. 
לצערי לא היתה מצורפת תמונה לתוצאה.
 
למי שרוצה להכין ארוחת צהריים קלה-להכנה וטעימה :
המצרכים הדרושים:
1/2 שקית שעועית-ירוקה -קפואה ,(400 גרם)
2 כוסות אפונה-קפואה. 
8 שוקי –עוף  נקיים ,לאחר רתיחה של 5 דקות ,( או טיגון יפה מכול הצדדים.)
בצל-גדול קצוץ -גס,(אפשר לקצוץ במעבד- המזון)
6 שיני שום (חתוך כול שן ל-3 פרוסות),
2 גזרים טריים -לחתוך לעיגולים דקים או קוביות,(אפשר לקצוץ במעבד-המזון.)
כוס אחת מים - לערבב עם  2 כפות רסק עגבניות .
כף תבלין "חוואייג' -למרק"  
כפית מלח
2 כפות פפריקה מתוקה 
1/2כפית פלפל שחור
חופן שמיר -קצוץ וחופן עלי -פטרוזיליה.(אפשר גם לוותר על עשבי התיבול,אם אין .)
5 כפות שמן (לטיגון הבצל ,השום, ופרוסות הגזר)

אופן ההכנה:

לחמם את השמן בסיר,להוסיף את הבצל-הקצוץ-ולטגן 2 דקות,
ולהוסיף את הגזר הפרוס ולטגן עוד  2 דקות, לערבב מדי פעם.
ולהוסיף את שיני-השום הקצוצות, ואת שוקי-העוף -ולטגן הכול ביחד 5 דקות .
אחרי 5 דקות  מוסיפים  את השעועית-הירוקה-הקפואה,ואת האפונה הקפואה, ואת כוס-המים עם רסק- העגבניות והתבלינים ,
לבשל ביחד  5 דקות,לערבב ,ולכסות במכסה ולבשל שעה אחת ,
על אש בינונית, ואחרי שעה התבשיל הטעים מוכן.
מצוין עם תוספת של אורז .

הערה:
לנמנעים מאכילת עגבניות –או פטרוזיליה: אפשר גם לוותר עליהם -ועדיין מתקבל תבשיל מאוד טעים ריחני ועסיסי .
 
המלצה לצמחונים:
במקום עוף אפשר להשתמש  ב-2 סלסלות פטריות-שמפיניון,
חותכים את הפטריות ל-2, ומטגנים עם כף שמן ,מעט  מלח ובצל-קצוץ, לאחר 2 דקות מוסיפים את השעועית -הירוקה וכול שאר המצרכים שרשומים במתכון.
אוכלים בתוספת  אורז.

 
לצפיה ב-'ניראה מעניין אך עבורי ללא עישבי תיבול וללא החוואיג''
ניראה מעניין אך עבורי ללא עישבי תיבול וללא החוואיג'
03/06/2018 | 22:17
47
לצפיה ב-'נראה מצויין'
נראה מצויין
05/06/2018 | 11:05
82
ננסה עם הרבה פחות שמן.
מעניין אם אפשר גם לאפות בתנור במקום בסיר על הגז.
לצפיה ב-'אסאדו על האש'
אסאדו על האש
02/06/2018 | 13:08
23
349
איך זה לעשות שפונדרה  במנגל בלי הגבהה אבל מנגל עם רשת עבה,
הייתם עושים או מעדיפים נתחים עסיסיים אחרים ולא רק בגלל שאין הגבהה לרשת מה דעתכם?
אני עושה אסאדו בד"כ, במחבת אבל בא לי לעשות על האש, שפונדרה משובחת.
לצפיה ב-'אתה יכול לשים גחלים בצד אחד של המנגל'
אתה יכול לשים גחלים בצד אחד של המנגל
02/06/2018 | 17:10
1
110
לצרוב טוב את הנתח מכל הצדדים ואז להעביר את הנתח לצד בלי הגחלים ולכסות את כל המנגל.
לצפיה ב-'רעיון נחמד,'
רעיון נחמד,
02/06/2018 | 19:41
61
בסוף קניתי מנגל 250
רשת  6 מ"מ, כבדה- מניח קילו וחצי +-
והמנגל עצמו מרגיש ברזל מצופה- צבוע שחור
- לטעמי רשת 10-12 מ "מ, 
 
הוצאה שהיתה מכפילה לי את המחיר, ולא מכיר אנשים שיש להם מנגל כזה בבית.
הוא 70X30
לצפיה ב-'השיטה שלי בכדי שבשר לא יתיבש על האש היא בדרך כלל זו,'
השיטה שלי בכדי שבשר לא יתיבש על האש היא בדרך כלל זו,
02/06/2018 | 21:07
5
129
לצלוחית אני יוצק שמן, חוצה בצל, נועץ בו מזלג ארוך, טובל מפעם לפעם בשמן ומרטיב את הבשר, לקראת סוף הצליה אני מוסיף תבלינים לטעמי וממשיך להרטיב את הבשר, כמובן משני הצדדים.
לעולם איני משאיר בשר על האש ללא מסג' צמוד
צריך לשים לב ששמן לא ינזל לתוך המנגל בכדי שלא תעלה להבה.
בצורה זו הבשר ניצלה אך אינו מתיבש.
לצפיה ב-'הבשר האחרון טבלתי'
הבשר האחרון טבלתי
02/06/2018 | 21:53
4
81
  •  בשומן אווז מומס
  •  - היה מעולה
  • קניתי מנגל חדש 6 מ"מ, צריך לחנוך אותו בקרוב - הרשת שוקלת 1.5 קילו לערך
לצפיה ב-'אין ספק ששומן אווז עדיף על שמן.'
אין ספק ששומן אווז עדיף על שמן.
02/06/2018 | 22:56
3
57
איני מומחה בנושא מנגלים, ראיתי את המנגל שקנית.
יש משמעות לאיכות של הצליה? או שרק המנגל מחזיק הרבה יותר זמן מעמד מאשר כל הזבל של המנגלים הדקיקים שטובים לשימוש חד פעמי.
לצפיה ב-'הצריבה יותר מהירה אמורה להיות'
הצריבה יותר מהירה אמורה להיות
02/06/2018 | 23:55
1
53
וגם אם החום נשמר אז מכת חום טובה עדיפה חום טוב לא מרוכז ולא חזק מספיק שבו הבשר  - הרי החום הוא חום יבש , מה שנקרא - בלי שמן - לכן צריבה טובה נותנת חריכה נאה- והשאר לא תשרוף, וכמובן  יש אסכולה שאולי יגיד צריך מכת חום חזקה ואז חום יחסית נמוך, אבל  בכל מנגל אתה לא יכול לקבוע טמפרטורה לא ב-20 ולא ב-2000 שקל
הרשת עבה אז היא לא מתעותת שזה טוב, וגם רצועות בשר דקות - שצריכות דרגת צלייה נמוכה - זה יהיה מוכן 1-2 מכל צד כי הרשת עצמה גם כבדה אז החום נשמר.
 
אני גם במחבת שלי יש לי קבועה 28 ס"מ  - לא רוצה לעשות פרסומת סמויה, אבל מחבת בסגנון הזאת גם 2000 שנה תראה כמו חדשה ולא מתעותת מלימטר אבל היא  3 קילו - קח בחשבון , כשרוצים ארוחה רצינית אז המנגל - אבל ליום יום ותבשילים "מהירים" עושה בזה.
לצפיה ב-',תודה רבה עבור ההסבר המפורט.'
,תודה רבה עבור ההסבר המפורט.
03/06/2018 | 01:25
10
לצפיה ב-'"אין ספק"????'
"אין ספק"????
03/06/2018 | 17:45
46
מן הסתם, כול תושבי ארגנטינה, מולדת האסאדו, מבשלים מורחים ומטגנים בשומן אווזים...
אסאדו אינו מצריך לא טבילה, לא מרינדה ולא מריחה. כל הסוד הוא במשך הבישול (לפחות 3 שעות), חוזק האש (רמץ לוחש) והמרחק מן האש (50 ס"מ לפחות). הבשר אינו אמור להישרף או להתייבש. הוא ניזון מן השומנים של עצמו.
לצפיה ב-'הדרך הכי טובה לצלייה על האש. '
הדרך הכי טובה לצלייה על האש.
03/06/2018 | 09:52
14
103
סו וויד.
מכינים את הבשר ומתבלים עם מה שרוצים, מכנסים  לסו וויד לחום וזמן לפי טבלאות להכנה, ואחרי זה צולים לחצי דקה עד דקה (תלוי בגודל הנתח) מכל צד. הסו וויד גורם לנתח להיות ברמת ההכנה הרצויה לכל עובי החתך שלו, אין איבוד נוזלים והוא נשאר עסיסי, ללא כל תלות בעובי הנתח. הצליה הקצרה נותנת לו את המרקם החיצוני הרצוי יחד עם טעמי העשן. 
לצפיה ב-', אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות ANOVA למשל?'
, אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות ANOVA למשל?
03/06/2018 | 13:25
13
82
תגיד, יש לך אולי מתכון להכנת טחינה משומשום גולמי ב ANOVA ?
לצפיה ב-'בטוח יש למישו כאן מתכון להכנת טחינה הכי הכי'
בטוח יש למישו כאן מתכון להכנת טחינה הכי הכי
03/06/2018 | 13:55
2
83
בעזרת תרמומיקס
אזהרה :לא לדלפונים...
לצפיה ב-'כן, ידידי היקר, אכן התרמומיקס שהוא המכשיר הטוב ביותר בעולם'
כן, ידידי היקר, אכן התרמומיקס שהוא המכשיר הטוב ביותר בעולם
03/06/2018 | 20:05
128
אינו מתאים לדלפונים, מהסיבה שהוא יקר מאוד.
ואכן שניים!!! התרמומיקס הוא המכשיר הביתי היחיד בעולם, עד כמה שידוע לי עד כה, שמסוגל להכין טחינה גולמית מזרעוני שומשום.
וכמו שתוכל, ידידי היקר, לראות במתכון המצורף, זמן ההכנה של הטחינה בתרמומיקס הוא 20 דק' בדיוק.
היתרון של הטחינה שהוכנה בעזרת התרמומיקס הוא שהטחינה הזו היא נטולת מיקרובים תעשייתים.
לאחר הכנת הטחינה הגולמית בתרמומיקס מכשיר התרמומיקס גם מנקה את עצמו.
פרט חשוב, בדגם החדש של התרמומיקס יש גם צג ובו מופיעים עשרות מתכונים מוצלחים ביותר שאותם הכינו ובדקו שפים מעולים.
מה שצריך זה להכניס את המוצרים ולהפעיל את התרמומיקס, רצוי בכדי לא להשתעמם בזמן פעולת התרמומיקס, להכין מראש קפה (אפשר גם תה) ולהפעיל את הטלויזיה על תוכנית אהובה.
המשך ערב נעים ביותר ידידי היקר!!!
 
 
לצפיה ב-'תגיד, ברצינות, ידידי היקר, יש לך אינטרס כלכלי בתרמומיקס'
תגיד, ברצינות, ידידי היקר, יש לך אינטרס כלכלי בתרמומיקס
03/06/2018 | 20:16
56
זו לא פעם ראשונה שאתה דואג לפרסם פה!!!
לצפיה ב-'לא חייבים ANOVA. '
לא חייבים ANOVA.
03/06/2018 | 14:07
9
86
יש זולים יותר. אני קניתי כזה:
לגבי טחינה, יש לי מתכון להכנה במכשיר הזה. אבל הוא סודי. 
לצפיה ב-'בתרמומיקס כל המתכונים חשופים, אין סודות.'
בתרמומיקס כל המתכונים חשופים, אין סודות.
03/06/2018 | 20:11
8
29
לצפיה ב-'אפשר אולי לראות את תהליך הכנת הטחינה בתמונות ?'
אפשר אולי לראות את תהליך הכנת הטחינה בתמונות ?
03/06/2018 | 20:19
7
38
שלב אחרי שלב ?
לצפיה ב-'כן, מבטיח חגיגית להכין טחינה גולמית ולצלם שלב אחר שלב.'
כן, מבטיח חגיגית להכין טחינה גולמית ולצלם שלב אחר שלב.
03/06/2018 | 20:24
1
45
קבל את הבטחתי זו כהתחייבות!!!
פשוט סירטון להכין זה זמן רב, 20 דקות, זמן ההכנה.
לצפיה ב-'זה בסדר.נמתין בסבלנות. '
זה בסדר.נמתין בסבלנות.
03/06/2018 | 20:26
11
לצפיה ב-'במחשבה שניה, אם תרצה, אתה מוזמן לבוא לביתי ולראות זאת בצורה '
במחשבה שניה, אם תרצה, אתה מוזמן לבוא לביתי ולראות זאת בצורה
03/06/2018 | 20:27
4
42
חיה וגם אכין חומוס שזמן הכנתו הוא 60 /שניות.
לצפיה ב-'אבי, לא צריך להיסחף. ניתן להכין חומוס בכל מעבד מזון רגיל.'
אבי, לא צריך להיסחף. ניתן להכין חומוס בכל מעבד מזון רגיל.
03/06/2018 | 20:29
3
50
להכין טחינה מזרעוני חומוס זה מעניין, לפחות אותי.
אשמח לראות בתמונות/סרטון מה שתחליט.
לצפיה ב-'יש לך טעות, בחומוס שאני מכין בעזרת התרמומיקס'
יש לך טעות, בחומוס שאני מכין בעזרת התרמומיקס
03/06/2018 | 20:43
2
56
איני משתמש בטחינה גולמית קנויה, המתכון הוא עם גרעיני חומוס, כן, אך עם זרעוני שומשום ושמן, טחינה חזקה ובישול בחום גבוה.
זרעוני השומשום והשמן הם הרכיבים שבעצם יוצרים את הטחינה הגולמית.
אין ספק שכל מכשיר יכול להכין חומוס כם גרעיני חומוס וטחינה גולמית מוכנה.
כמו שכתבתי אעשה זאת, אני מתחייב.
ועומד מאחורי הזמנתי שתבוא לראות זאת אישית.
בוא אגלה לך סוד, כאשר באה אלינו הסוכנת להצגת התרמומיקס הייתי מאוד סקפטי לגבי הרכישה.
לאחר המצגת ,ללא היסוס חתמנו על הרכישה למרות מחירו הגבוה, זה היה בספרד.
לצפיה ב-'ראשית תודה עבור ההזמנה.'
ראשית תודה עבור ההזמנה.
03/06/2018 | 21:02
1
53
אין לי טעות. אותי מעניין לראות רק את זרעוני הסומסום הופכים לטחינה. אני מבין שאתה מוסיף שמן. איזה שמן ? האם אתה מוסיף עוד רכיבים בייצור טחינה ?
לצפיה ב-'במתכון המקורי השמן הוא שמן זית'
במתכון המקורי השמן הוא שמן זית
03/06/2018 | 21:31
50
היות ולא אישתי ולא אני אוהבים שמן זית אני משתמש בשמן רגיל.
לא, איני מוסיף שום רכיב נוסף בהכנת הטחינה, רק שומשום ושמן.
לצפיה ב-'סו ויד זה בד"כ למסעדות'
סו ויד זה בד"כ למסעדות
03/06/2018 | 17:11
2
119
לא מצאתי לבית מכשיר כזה, וגם אם כן בטח יהיה מאד יקר, 
מסתפק במנגל חביב וזהו.
לצפיה ב-'זה לשימוש ביתי. '
זה לשימוש ביתי.
03/06/2018 | 18:15
97
אני משתמש בזה בבית. מה זה נקרא אצלך מאד יקר? עלה לי בסביבות 85 דולר, קניתי באיביי. 
לצפיה ב-'יש לקנות בחניות חשמל פלטה חשמלית פסים'
יש לקנות בחניות חשמל פלטה חשמלית פסים
03/06/2018 | 18:42
63
ערב טוב.
כפי שכתבתי שיש להשיג פלטה ישמלית פסים המחיר נדמה לי עד 99 שח.
לצפיה ב-'מה ההבדל בין potato starch ל-potato flour?'
מה ההבדל בין potato starch ל-potato flour?
29/05/2018 | 15:16
6
123
איך קוראים ל strach בעברית ואם מישהו יודע איזה מותג לקנות
לצפיה ב-'שניהם אותו מוצר....עמילן תפוחי אדמה'
שניהם אותו מוצר....עמילן תפוחי אדמה
29/05/2018 | 15:53
4
118
starch זה עמילן.
 "קמח" תפוחי אדמה = עמילן תפוחי אדמה
כל מותג טוב, אין הבדל באיכות.
לצפיה ב-'תודה '
תודה
29/05/2018 | 16:10
3
81
הכנתי אתמול עוף מטוגן מאד טעים. ראיתי אחר כך שממליצים לצפות ב-potato starch במקום corn starch כדי לקבל ציפוי יותר פריך.
 
 
לצפיה ב-'כל עמילן טוב לצורך הענין....'
כל עמילן טוב לצורך הענין....
29/05/2018 | 16:18
96
צריך לפזר מעט מעל ולערבב עד לקבלת ציפוי שגם 
מרכך מעט עם חומרי טעם וריכוך נוספים וגם משמש
כ"דבק" לציפוי נוסף כמו טבילה בבלילה.
לצפיה ב-'תנסה לצפות בגרעיני שומשום, יוצא גם כן מעולה.'
תנסה לצפות בגרעיני שומשום, יוצא גם כן מעולה.
02/06/2018 | 13:11
1
42
כנ"ל לגבי שניצל, טבילה בביצה טרופה ולאחר מכן בגרעיני שומשום.
לצפיה ב-''
02/06/2018 | 14:29
9
לצפיה ב-'starch ולא strach זה עמילן, היתה לך טעות מקלדת בתוכן.'
starch ולא strach זה עמילן, היתה לך טעות מקלדת בתוכן.
02/06/2018 | 12:37
25
לצפיה ב-'פירה כרישה'
פירה כרישה
31/05/2018 | 20:26
3
149
היי,

פעם אכלתי במסעדה בנהריה פירה כרישה כתוספת לסטייק . יש למישהו מתכון למשהו כזה?

תודה מראש
לצפיה ב-'אני מכין לפעמים, אינני יודע אם מקביל לזה שטעמת...'
אני מכין לפעמים, אינני יודע אם מקביל לזה שטעמת...
31/05/2018 | 21:35
2
132
לחתוך לטבעות ולבשל את הכרישה כ 20 עד 25 דקות במי מלח. אני נוהג גם להוסיף תפו"א מבושלים ביחס של שליש תפו"א לכשני שליש כרישה.
לאחר הבישול יש לסחוט היטב היטב את הכרישה. 
להכניס הכל למעבד מזון ולרסק. לתבל ולהוסיף כנראה לך שמנת, גבינות וכיו"ב.
לצפיה ב-'תודה רבה פרנסואה'
תודה רבה פרנסואה
01/06/2018 | 08:45
1
26
לצפיה ב-''
01/06/2018 | 10:26
5
לצפיה ב-'בוקר טוב, אני רוצה לקנות תחתיות ארטישוק.'
בוקר טוב, אני רוצה לקנות תחתיות ארטישוק.
30/05/2018 | 07:24
8
132
פעם קניתי וזה היה לי מאוד חמוץ כנראה משרים את זה קודם ההקפאה בלימון, האם ידוע לכם אם יש תחתיות ארטישוק בלי טעם חמוץ, כי לא בא לי לקלף את הפרי או הירק הזה, אשמח לדעתכם.
לצפיה ב-'בןקר טוב יש שני אפשרויות'
בןקר טוב יש שני אפשרויות
30/05/2018 | 08:12
1
146
בוקר טוב
יש מוקפים במקלה או באריזה
יש שימורים .
אני לא מכיר במרכז אבל אצלנו בכרמיאל ניתן להשיג בתפזורת קפואים באוטליז
ושם ניצן לקנות מבחר ירקות קפואים
מאיר
לצפיה ב-'תודה לך מאיר.'
תודה לך מאיר.
30/05/2018 | 13:09
21
לצפיה ב-'האם את/ה מאיזור המרכז?'
האם את/ה מאיזור המרכז?
30/05/2018 | 13:12
2
90
יש כמה איטליזים ביפו שמוכרים תחתיות קטנות קפואות תוצרת עצמית.
 
 
לצפיה ב-'תודה אבל לא אסע עד יפו, אני מהמרכז.'
תודה אבל לא אסע עד יפו, אני מהמרכז.
30/05/2018 | 13:30
1
39
לצפיה ב-'יפו עדיין נמצאת במרכז של המרכז'
יפו עדיין נמצאת במרכז של המרכז
31/05/2018 | 16:55
68
ניתן לנטרל את החמיצות שנועדה למניעת חימצון 
והשחרה בקלות רבה. אבל החמיצות כל כך קלה
שלא נהוג לעשות זאת.
לצפיה ב-'אני רוכש תחתיות מוקפאות בשופר סל'
אני רוכש תחתיות מוקפאות בשופר סל
31/05/2018 | 09:39
80
אני רוכש תחתיות מוקפאות המקרר הירקות הקפואים בשופר סל ומבחינתי הם טובות 
לצפיה ב-'הקפואות לא חמוצות'
הקפואות לא חמוצות
03/06/2018 | 17:34
1
18
לצפיה ב-'כך קניתי שקית שופרסל לאחר שאין '
כך קניתי שקית שופרסל לאחר שאין
06/06/2018 | 18:44
44
אשמח לדווח לכם.
 
תודה.
לצפיה ב-'מנה ראשונה ואחרונה '
מנה ראשונה ואחרונה
28/05/2018 | 18:09
7
363
בא לי לפנק לפנק לפנק
לצפיה ב-'האם מה שאני רואה זה עלים וירקות?'
האם מה שאני רואה זה עלים וירקות?
29/05/2018 | 12:30
4
45
לצפיה ב-'ודג במרקם ענן בקנלוני שעשוי ממנגו'
ודג במרקם ענן בקנלוני שעשוי ממנגו
29/05/2018 | 15:29
3
45
לצפיה ב-'וואווו, תערובת שבחיים לא אטעם.'
וואווו, תערובת שבחיים לא אטעם.
29/05/2018 | 19:08
2
31
לצפיה ב-'אומרים שטעים '
אומרים שטעים
30/05/2018 | 13:09
1
25
לצפיה ב-'הבעיה היא אצלי, אני יודע. איני אוהב ירקות מבושלים מכל סוג.'
הבעיה היא אצלי, אני יודע. איני אוהב ירקות מבושלים מכל סוג.
30/05/2018 | 13:15
21
לצפיה ב-''
29/05/2018 | 15:54
8
לצפיה ב-'נראה כמו מנות של שף ממסעדה יקרה'
נראה כמו מנות של שף ממסעדה יקרה
01/06/2018 | 22:05
49
אתה עובד בתחום או תחביב?
לצפיה ב-'שאלה על חומוס'
שאלה על חומוס
25/05/2018 | 12:16
20
245
אני נוהג לבשל חומוס, לחלק לשקיות, ולהקפיא. אחרי זמן מוציא שקית מהמקפיא, מפשיר, ומכין ממרח חומוס. כשכל הילדים והנכדות באים, החומוס נגמר ולא מתקלקל. כשאני ואשתי לבד בבית, הכמות גדולה מדי. העניין הוא שאני רוצה להכין מנות קטנות יותר. הבעיה היא שמעבד המזון לא יודע לעבוד טוב עם מנות אישיות. השאלה: האם מישהו ניסה לטחון את החומוס לאחר הבישול, בלי להוסיף את שאר המרכיבים מלבד מים, והקפיא את העיסה? בצורה כזו אוכל להכין מנות קטנות, ואת הטחינה ושאר התבלינים אוכל לערבב ידנית עם מזלג. 
לצפיה ב-'בוודאי, אין בעיה ואפילו נוח יותר'
בוודאי, אין בעיה ואפילו נוח יותר
25/05/2018 | 13:04
1
171
ניתן לטחון חומוס מבושל לאחר צינון למחית והקפיא.
מפשירים ומשתמשים בערבוב ידני או בעזרת מיקסר
עם וו הגיטרה אם זה כמויות קטנות או במעבד מזון
לכמויות גדולות יותר.
לצפיה ב-'מה כוונתך "לאחר צינון למחית והקפיא".'
מה כוונתך "לאחר צינון למחית והקפיא".
01/06/2018 | 19:00
33
חשבתי שאתה גאון שאינו טועה טעויות כתיב.
אולי כדאי עכשיו לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג ולהגיש תלונה נגדך.
לצפיה ב-'לא ניסיתי אבל אין שום סיבה שזה לא יצליח'
לא ניסיתי אבל אין שום סיבה שזה לא יצליח
25/05/2018 | 13:44
101
 
בטחינת החומוס לפני הקפאתו אתה לא משנה שום דבר מלבד המרקם.
 
מעניין לדעת כמה ימים מחזיק מעמד החומוס המוכן שלך, אצלי הוא מחזיק יותר משבוע במקרר במצב מצויין.
לצפיה ב-'מניסיון שלי, אתה יכול להקפיא את החומוס'
מניסיון שלי, אתה יכול להקפיא את החומוס
25/05/2018 | 18:33
137
עם שאר המרכיבים (בלי ירק במידה ואתה מוסיף פטרוזיליה לדוגמא) ולהקפיא במנות שמתאימות לך.
אומנם לא ניסיתי, אבל נראה לי שיותר מהפשרה אחת תפגע בטעם ובמרקם.
 
לצפיה ב-'תודה לכל העונים. '
תודה לכל העונים.
26/05/2018 | 08:18
72
בפעם הבאה שארצה להכין, כך אעשה. 
לצפיה ב-'ניסיתי'
ניסיתי
28/05/2018 | 08:50
87
המירקם נפגע מעט, אבל הטעם לא
לצפיה ב-'מבשלת (בד"כ מנביטה קודם) ומקפיאה, מסתייגת מחלק מהתשובות.'
מבשלת (בד"כ מנביטה קודם) ומקפיאה, מסתייגת מחלק מהתשובות.
28/05/2018 | 11:59
8
90
אולי אני טועה,
מכיוון שאין לנו אמצעי סגירה ואטימה מוחלטים, טחינת הגרגרים תגדיל את השטח המתחמצן.
הצעה, לנסות כך וכך ולהחליט לפי התוצאות.
לצפיה ב-'מסתייג מחלק מהסתייגותך'
מסתייג מחלק מהסתייגותך
28/05/2018 | 12:13
6
86
יש לנו אפשרות לאטימה די טובה שמספיקה לצורך הקפאה.
 
כל מה שנכנס אצלי למקפיא מוכנס לשקית נילון חזקה שלאחר שאני שואב ממנה את כל האויר (באמצעות הפה) אני סוגר אותה בצורה אטומה.
 
כמת האויר שנשארת  בתוך השקית היא מזערית והאינדיקציה הטובה לכך היא העובדה שלא נוצר בשקית קרח.
לצפיה ב-'מודה באשמה, כנראה שלא אוטמת מספיק טוב.'
מודה באשמה, כנראה שלא אוטמת מספיק טוב.
29/05/2018 | 12:17
16
לצפיה ב-'רעיון הוצאת האויר עם הפה הוא רעיון מעולה.'
רעיון הוצאת האויר עם הפה הוא רעיון מעולה.
29/05/2018 | 12:28
4
51
יש מכשיר מיוחד לאטימת שקיות, אך רעיון הפה הוא לא פחות טוב, זמין וזול.
לצפיה ב-'אפשר להעזר במשאבה ידנית קטנה, במזרק או אפילו בשואב אבק'
אפשר להעזר במשאבה ידנית קטנה, במזרק או אפילו בשואב אבק
29/05/2018 | 14:23
3
47
 
כמו כן יש שיטה של טבילת השקית עם תכולתה בכלי עם מים שגורמים לכל האויר לצאת אבל כאמור מנסיוני במטבח שאיבה עם הפה מספיקה למרות שסביר שכמה מילימטרים מעוקבים של אויר אולי יישארו בשקית.
 
מה שחשוב הוא לקשור את השקית בקשר אוטם כלומר כזה שמבוסס על עניבה ולא של קשירת קצוות כמו שרוך נעליים.
לצפיה ב-'בקשר עניבה, כוונתך לקשר לולאה חזק?'
בקשר עניבה, כוונתך לקשר לולאה חזק?
29/05/2018 | 18:55
2
40
יש לי שואב אבקçק קטן שקניתי לניקוי פנים המכונית אנסה באמת. זה רעיון לא רע בכלל.
 
לצפיה ב-'בדיוק, קשר לולאה שבדרך כלל אוטם הכי טוב'
בדיוק, קשר לולאה שבדרך כלל אוטם הכי טוב
30/05/2018 | 11:45
1
14
לצפיה ב-'אם כך, הבנתי נכון, תודה.'
אם כך, הבנתי נכון, תודה.
30/05/2018 | 12:45
11
לצפיה ב-'איטום'
איטום
28/05/2018 | 12:23
58
הרעיון לעשות ואקום ואטימה מוצא חן בעיני. אני אנסה. יש לי מכשיר שעושה ואקום ואוטם לטובת בישול בסו-וויד. אנסה איתו. 
לצפיה ב-'מבחינתי דומה לפלאפל'
מבחינתי דומה לפלאפל
28/05/2018 | 14:02
2
79
אני עושה מחית מגרגירי החומוס לא מבושלים מוסיף את שאר החומרים ומקפיא .אחרי שאני מפשיר ומטגן יוצאים כדורי פלאפל.נהדרים לי יש תמיד במקפיא עיסה להכנת פלאפל לכל מקרה 
לצפיה ב-'אכן, גם אני מכין כמות של עיסה לפאלפל, חלק מקפיא '
אכן, גם אני מכין כמות של עיסה לפאלפל, חלק מקפיא
29/05/2018 | 12:32
50
ובחלק משתמש, העיסה נשמרת טוב במקפיא.
לצפיה ב-'אותו כנ"ל'
אותו כנ"ל
29/05/2018 | 14:25
49
לצפיה ב-'אם רוצים שהחומוס או הטחינה ישארו'
אם רוצים שהחומוס או הטחינה ישארו
06/06/2018 | 18:49
1
25
יותר זמן ולא יתקלקל מכינים אותם עם מיץ לימון משומרי ולא עם מיץ לימון טרי,
זה לא פוגם בטעם ונשאר יותר משבוע ימים.
לצפיה ב-'אין סיכוי למיץ לימון משומר. רק טרי. '
אין סיכוי למיץ לימון משומר. רק טרי.
06/06/2018 | 20:07
8
לצפיה ב-'שאלה של מחבת '
שאלה של מחבת
27/05/2018 | 10:42
12
146
מחפשת מחבת טובה, לשימוש פשוט, בעיקר חביתות וטיגון קצר. איך אני יודעת מהן המחבתות הטבות, ה "בריאות"?   ראיתי מחבת של טפאל, הן נחשבות כנטולות חומרים רעים?
לצפיה ב-'כל זמן שהן לא שרוטות - הן בסדר'
כל זמן שהן לא שרוטות - הן בסדר
27/05/2018 | 11:10
3
38
לצפיה ב-'אני חושב שגם אם מחבת נירוסטה שרוטה היא טובה.'
אני חושב שגם אם מחבת נירוסטה שרוטה היא טובה.
27/05/2018 | 15:51
2
78
הבעיה היא עם מחבתות עם ציפוי, לכן עדיף להשתמש בכלי עץ לבחישה או הוצאת המזון מהמחבת.
לצפיה ב-'נירוסטה יותר עמידה מהמחבתות עם הציפוי'
נירוסטה יותר עמידה מהמחבתות עם הציפוי
27/05/2018 | 17:24
1
67
בכל אופן גם אני מסכים שעדיף להשתמש בכלי עץ (או פלסטיק) לכל השימושים הנדרשים במחבת
לצפיה ב-'אכן כך!'
אכן כך!
27/05/2018 | 18:03
13
לצפיה ב-'שימוש בכלים ייעודיים ולא לשרוט בוודאי, אבל'
שימוש בכלים ייעודיים ולא לשרוט בוודאי, אבל
27/05/2018 | 19:03
1
59
האם החומרים ממנו עשויים מחבתות טפאל הם חומרים טובים? פעם היה כל הסיפור הזה עם הקדמיום אני זוכרת
לצפיה ב-'קראתי מזמן שגם כלי נירוסטה מפרישים רעלים.'
קראתי מזמן שגם כלי נירוסטה מפרישים רעלים.
27/05/2018 | 19:11
23
לצפיה ב-'מחבת....'
מחבת....
27/05/2018 | 21:38
2
85
מאז שיש לי מחבת (וגם סירים) עם מה שנקרא ציפוי שיש שחור- אני מאוד נהנית מהם.
צריך מעט מאוד שמן וכלום לא נדבק בתחתית.
לצפיה ב-'מחבת'
מחבת
28/05/2018 | 11:32
62
מסכימה,  נכון מאוד
 
גם אני החלפתי את כל הסירים והמחבתות שהיו מנת חלקי בעבר  לשיש השחור
 
מסדרת פוד אפיל   והם ממש  טובים מאוד .   מומלץ מאוד
לצפיה ב-'קניתי לאחרונה מחבתות של סולתם'
קניתי לאחרונה מחבתות של סולתם
18/06/2018 | 17:23
14
מחבתות משויישות.
אין צורך במדיח, שטיפה במים חמים וסבון, זהו.
ממליצה בחום.
 
אריאלה
לצפיה ב-'ממליץ על מחבתות ARCOS HERMANOS '
ממליץ על מחבתות ARCOS HERMANOS
29/05/2018 | 16:02
48
לצפיה ב-'אצלי כיריים אינדוקציה ולכן כל הכלים ממתכת'
אצלי כיריים אינדוקציה ולכן כל הכלים ממתכת
02/06/2018 | 17:58
27
חלקם מצופים באבן וחלקם לא מצופים כלל.
לתנור אני מכניס את הכלים הלא מצופים עם ידיות מתכת בלבד בחום עד 300 מעלות
את הכלים המצופים רוחץ רק עם ספוג או סקוטש בשום אופן לא ברזלית או ספוג על בסיס מתכתי. כאשר משמנים הייטב סיר ללא ציפוי אין סיבה שהתבשיל ידבק בתנאי שמבשלים ביום הנכון.
במטבח אצלי על המשטח במטבח יש כיריים אינדוקציה בהנדסה מיוחדת נוחה מאד ואפקטיבית
לצפיה ב-'חומוס של עצלנים'
חומוס של עצלנים
26/05/2018 | 11:13
15
187
הבוקר התבקשתי להכין חומוס.
לא היו לי גרגירי חומוס מושרים כדי לבשל.
הפשרתי גרגירי חומוס מבושלים קפואים של סנפרוסט
הוספתי טחינה. לימון. מלח. שום.
יצא לא רעה בכלל.
גם המרקם טוב וגם הטעם טוב
לצפיה ב-'להכנת חומוס ביתי איני משתמש בטחינה גולמית קנויה.'
להכנת חומוס ביתי איני משתמש בטחינה גולמית קנויה.
26/05/2018 | 18:36
6
185
לאחר כל הפרסומים על זיהומים בטחינה גולמית וחומוס קנויים אני מכין אותם בעצמי בבית, ומחומרים טבעיים.
לצפיה ב-' איך אתה מכין לבד את גרגרי החומוס הגולמיים ?'
איך אתה מכין לבד את גרגרי החומוס הגולמיים ?
26/05/2018 | 21:15
5
143
 
זה מעניין אותי כי קראתי שבגרגרי החומוס היבשים שבשקיות שמוכרים בסופר או חלילה בשוק יש המון זיהומים.
לצפיה ב-'כשתהיה רציני ולא ציני כמו החבר שלך אענה לך, עד אז הייה שלום'
כשתהיה רציני ולא ציני כמו החבר שלך אענה לך, עד אז הייה שלום
26/05/2018 | 23:14
4
125
זה שאתה אוהב את כל הזיהומים שיש ביצור תעשייתי קשה לי להבין, פעם כשהפורום הזה היה נקי מלעג והכפשות נתת מתכוני מזון טובים כיום השתלבת יפה בלעג, זה די מטעים לך
לצפיה ב-''
27/05/2018 | 08:26
3
23
לצפיה ב-'תודה ידידי. הגיע הזמן להשאיר את הפורום למתכונים בלבד'
תודה ידידי. הגיע הזמן להשאיר את הפורום למתכונים בלבד
27/05/2018 | 08:28
2
42
לצפיה ב-'בוקר טוב אני גדלתי בפורום אפסנות .'
בוקר טוב אני גדלתי בפורום אפסנות .
30/05/2018 | 08:18
1
62
כי יש לי אוספים 
למשל 
שטרות ומובעות מהארץ והעלום
עטים עם לוגו אפגם כאלה שלא השימוש.
קופסאות גפרורים מהארץ וחול.
מה אתה מציע לי
תודה מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'אני זוכר אותך מהפורום הזה מלפני הרבה שנים.'
אני זוכר אותך מהפורום הזה מלפני הרבה שנים.
30/05/2018 | 09:55
44
גם לי יש אוסף מטעות אך רק מפה ועוד מתקופת הבריטים.
לצפיה ב-'אני הרבה יותר עצלנית ממך '
אני הרבה יותר עצלנית ממך
27/05/2018 | 11:13
7
128
פותחת קופסת שימורי חומוס
מוסיפה טחינה טובה, תיבול וטוחנת
יוצא מצויין!
לצפיה ב-'חומוס מקופסה או מהקפאה אינו מבושל דיו...'
חומוס מקופסה או מהקפאה אינו מבושל דיו...
29/05/2018 | 16:13
6
82
להכנת ממרח חומוס, זה נחמד שיש כאילו במיידי אבל
זה ממש לא למי שמקפיד לבשל את גרגרי החומוס לרמת
ריכוך טובה.
אפשר להעזר באלו לחסוך זמן השרייה ובישול אבל לשימוש
לממרח חומוס יש לבשל אותם מעט.
היצרנים אינם מבשלים את החומוס עד לריכוך מלא (גם את השעועית,
עדשים וכו') מכיוון שלא תהיה אפשרות לארוז ולשווק אותם,
הם פשוט לא יהיו שלמים ויתפרקו אבל כך הם צריכים להיות - רכים
למעיכה באצבעות.
אין כל בעיה להשתמש במוצרים הללו לתבשילים שדורשים בישול
נוסף, חסכון גדול בזמן.
לצפיה ב-'אני לאחרונה מכינה חומוס מקופסה'
אני לאחרונה מכינה חומוס מקופסה
30/05/2018 | 07:29
1
52
יוצא דליקטס.
לצפיה ב-'גם אני מרסק חומוס מקופסה,'
גם אני מרסק חומוס מקופסה,
03/06/2018 | 17:37
25
תוצרת מרוקאית המיועדת למעשה כתוספת לקוסקוס.
מרסק עם הקליפה בעזרת בלנדר-מוט פשוט. אני כידוע אביון ואין לי את המכשיר המופלא שיש למנהל (בעיני עצמו) של הפורום
לצפיה ב-'להכנת ממרח חומוס אני משתמש בחומוס מקופסא '
להכנת ממרח חומוס אני משתמש בחומוס מקופסא
30/05/2018 | 09:57
2
57
ויוצא מעולה, גם איני מקלף את הקליפה.
לצפיה ב-'הכל במבחן הטעימה'
הכל במבחן הטעימה
31/05/2018 | 09:45
1
30
כל חומוס אשר אתם מכינים ולא משנה מאיזה רכיבים והוא טעים לכם ולבני המשפחה זה היתאון של הכנה ביתתית .זה יכול להיות מבושל יכול להיות קפוא או מקופסה מבחן הטעם תמיד קובע .
לצפיה ב-'צודק, בנוסף באופן כללי טעם הוא עניין אישי'
צודק, בנוסף באופן כללי טעם הוא עניין אישי
31/05/2018 | 10:14
29
מה שטעים מאוד לאחד עשוי להיות מאוד לא טעים עד מגעיל לאחר.
לצפיה ב-'חומוס מקופסה מבושל דיו, ואין צורך להוסיף לבשלו.'
חומוס מקופסה מבושל דיו, ואין צורך להוסיף לבשלו.
02/06/2018 | 00:11
30
מעבד מזון טוב וחזק יטחן אותו בצורה מעולה ומושלמת.
אני משתמש רק בחומוס מקופסה.
לצפיה ב-'כעכים ביתיים '
כעכים ביתיים
24/05/2018 | 18:33
8
1017
רכיבים:
750 גרם קמח לבן רגיל.
3 כפות שמן זית (כ 40 גרם).
1 כפית מלח (כ 10 גרם).
2 כפיות סוכר (כ 30 גרם).
1 ביצה.
25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה).
400 מיליליטר בירה לבנה (במקום מים).
אופן ההכנה.
אחרי כ 8 דקות לישה ,  מוציאים למשטח מקומח ולשים בידיים לקבלת בצק מוצק ולח.
מכניסים לתפיחה ראשונה באווירה לחה.
 
לצפיה ב-'אחרי התפיחה מוציאים למשטח עבודה.'
אחרי התפיחה מוציאים למשטח עבודה.
24/05/2018 | 18:42
181
מוציאים את האוויר ולשים כמה דקות.
נותנים לבצק לנוח מעט,  כ 10 דקות. 
מתקבל בצק במשקל 1300 גרם. חילקתי ל 12 יחידות, כל יחידה 108 גרם.
באפיה חלק מהנוזלים יתאיידו ונקבל   12 יחידות במשקל 100 ליחידה. 
 
 
לצפיה ב-'מכניסים לתנור לתפיחה שנייה.'
מכניסים לתנור לתפיחה שנייה.
24/05/2018 | 18:53
194
אני מניח בתחתית התנור כלי עם מים שייצור סביבה לחה. גם בתפיחה וגם באפייה.
במקרה הנוכחי, ציפיתי את הכעכים בתערובת סומסום, פרג, ושמן זית.
 
מי שממהר יכול להתפיח במקום אחר ולהפעיל את התנור כך שהתנור יהיה מוכן לאפיה מייד בגמר ההתפחה.
התנור שלנו מתחמם יחסית מהר מאוד. כ 3 דקות לטמפרטורה של 190 מעלות.
אופים כ 35 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.
מאחר ואני אופה את הכעכים בשתי קומות, אחרי כ 17 דקות אני מסובב את התבניות ומחליף מקומות בין התבניות.
התוצאה לפניכם.
 
לצפיה ב-'וככה נראה כעך פרוס....'
וככה נראה כעך פרוס....
24/05/2018 | 20:03
5
240
לצפיה ב-'נראה *10 '
נראה *10
24/05/2018 | 21:21
4
37
לצפיה ב-'תודה. בפעם הבאה אני אבשל את הכעכים לפני האפיה.'
תודה. בפעם הבאה אני אבשל את הכעכים לפני האפיה.
24/05/2018 | 23:24
3
48
לצפיה ב-'אז זהו - נזכרתי שבדרך כלל מבשלים'
אז זהו - נזכרתי שבדרך כלל מבשלים
25/05/2018 | 19:11
2
133
את הכעכים במים עם NaOH?
זה נראה לי קטלני, אבל בישול נראנ לי שזו דרך פעולה שנעשית לרוב.
בהצלחה!
רעיה
לצפיה ב-'חס וחלילה עם סודה קאוסטית. [NaOH]. את מתכוונת לסודה לשתיה.'
חס וחלילה עם סודה קאוסטית. [NaOH]. את מתכוונת לסודה לשתיה.
25/05/2018 | 19:19
1
114
NaHCO3 - סודה לשתיה.
הבייגל המקורי בושל במי מלח עם קרמל בכדי לקבל את הגוון הכהה.
ניסיתי בזמנו בהצלחה לבשל במי מלח עם קפה שחור בכדי לקבל את הגוון הכהה. 
נכון להיום אני מבשל במים עם מלח וסודה לשתיה. ובזמן האפיה מתקבל צבע יפה בלי תוספת כלשהי.
ניתן כמובן למרוח את הכעכים לפני האפייה בחלבון ביצה או עם חלב  לקבלת גוון יפה. 
לצפיה ב-'קיבלתי הערה בונה שאכן יש שמשתמשים בסודה קאוסטית '
קיבלתי הערה בונה שאכן יש שמשתמשים בסודה קאוסטית
26/05/2018 | 12:23
112
במי הבישול של הכעכים.. אפשר לקרוא גם כאן על האפשרויות להכנת מי הבישול.
 
 
אני בכל אופן לא אשתמש בחומר הזה בגלל היותו חומר מאכל מסוכן בריכוזים נמוכים יחסית.
 
ד"א , סודה קאוסטית שבאה במגע עם האוויר , מגיבה ספונטנית עם הפחמן הדו חמצני ונוצרת סודה לשתיה...NaHCO3 שבה אני כן משתמש.
בכל מקרה תודה על ההערה.
לצפיה ב-'קיש חצילים וגבינות עם בצק פריך'
קיש חצילים וגבינות עם בצק פריך
24/05/2018 | 09:12
276
אפשר להכין מראש לאחסן במקרר ולחמם לפני האירוח?
 
איך הוראות לדברים כאלה במתכונים :'(
לצפיה ב-'סמיפרדו'
סמיפרדו
23/05/2018 | 16:29
2
124
היי. כתוב להכניס,את הסמיפרדו להקפאה ל-5 (ראיתי גם מתכונים שכתוב ל-8) שעות לפחות אבל לא כתוב כמה זמן לפני להוציא ולהגיש. האם טני יכולה להכין היום (ד) ולהגיש בשבת? כמה זמן לפני להוציא?
 
תודה
לצפיה ב-'לפני ההגשה להוציא, זה מפשיר מהר ונחמד לאכול כשזה קפוא'
לפני ההגשה להוציא, זה מפשיר מהר ונחמד לאכול כשזה קפוא
27/05/2018 | 11:12
1
20
לצפיה ב-'כנרטה שהמתכון שלי היה גרוע'
כנרטה שהמתכון שלי היה גרוע
28/05/2018 | 22:13
32
לוקח הרבה יותר זמן להפשיר מאשר 5 דקות. השוקולד הקצוץ נתקע בשיניים באמות שקשה לאכול. 70% שומן בסה"כ זה טירוף. פירות היער המעורבים במחצית הבלילה מפשירים מאוד לאט. קיצר. לא ינוסה שוב בשום אופן.
לצפיה ב-'רביולי גבינות ברוטב פומודורו'
רביולי גבינות ברוטב פומודורו
22/05/2018 | 21:20
1
380
לרביולי:
300 גרם קמח 00
3 ביצים
מעט מלח
כפית שמן זית
למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
עלי בזיליקום
רוטב פומודורו:
2 שיני שום חתוכות
4 כפות שמן זית
4-5 עלי בזיליקום
קופסת שימורים 800 גרם עגבניות שלמות
מלח
מטגנים את השום והבזיליקום  בשמן זית כדקה מרגע תחילת הטיגון.
מוסיפים את העגבניות והמלח תוך מעיכת העגבניות.
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
מכינים בצק פסטה וממלאים בתערובת המילוי.
בעזרת חותכן עגול ומשונן חותכים את הבצצק ליחידות רביולי עגולות.
מבשלים במים רותחים כ5-6 דקות.
מעבירים לרוטב העגבניות ומבשלים 2 דקות נוספות.
 
למתכון המלא ומתכונים נוספים
לצפיה ב-'נראה טעים'
נראה טעים
01/06/2018 | 22:02
1
לצפיה ב-'מתכון לעוגת גבינה '
מתכון לעוגת גבינה
22/05/2018 | 17:26
1
110
לצפיה ב-'יש כותרת, אין מתכון. '
יש כותרת, אין מתכון.
22/05/2018 | 19:10
78
שכחת לצרף את המתכון. 
לצפיה ב-'אפשר לקבל מתכון ללחם קל, אפייה בתנור ביתי?'
אפשר לקבל מתכון ללחם קל, אפייה בתנור ביתי?
22/05/2018 | 12:50
2
42
לצפיה ב-'לחם קל זאת אשליה'
לחם קל זאת אשליה
22/05/2018 | 12:59
1
164
בתעשיה יוצרים לחם מנופח מאוורר עם הרבה חורים ופורסים דק.
זה לחם שעשוי מאותם חומרים כמו כל לחם אחר. אתה צורך פחות קלוריות למנה, אחיזת עיניים.
בקיצור, יש לי המון מתכונים של לחמים מסוגים שונים, לחם קל אין לי.
לצפיה ב-''
22/05/2018 | 14:49
10
לצפיה ב-'על האש'
על האש
19/05/2018 | 14:14
3
143
מה הסיכוי שמנגל של קיוסקים הקטן - תמיד עשיתי ב70 ס"מ
הקטן- של הקיוסק האש תגיע לרצפה ותשרוף את המרפסת
מה הסיכוי ? 
מה דעתכם?
לצפיה ב-'בהקשר למנגל בבית.'
בהקשר למנגל בבית.
21/05/2018 | 17:26
2
174
צרוף מקרים של שתי קניות שונות למטרות שונות יצר אצלינו "מנגל" ללא אש, ללא עשן ועל השיש במטבח.
לפני כשלושה חודשים קנינו מחבת חשמלי, חשבנו שזו היתה קניה מיותרת.
לפני כחודש היינו בטיול משולב ספרד/צרפת.
בספרד קנינו פאיירה, כשרצינו להכין פאייה אמיתית התברר לנו שאין לנו מבער בקוטר של הפאיירה, אישתי העלתה רעיון לנסות להשתמש במחבת החשמלי, בדיקה קצרה שלי גילתה שהפאיירה תפורה בדיוק למחבת, הפאייה יצאה מעולה, גם יפה וגם טעימה.
היום שוב הפתיעה אותי אישתי והכינה לצהריים כנפיים על "האש" ללא אש.
הפאיירה בתוך המחבת החשמלי והכנפיים בפאיירה, הבית התמלא בריח של מנגל וללא עשן.
 
לצפיה ב-'עשיתי יצא בסדר, נשבר הגב, הגובה 20 ס''מ,'
עשיתי יצא בסדר, נשבר הגב, הגובה 20 ס''מ,
21/05/2018 | 20:57
1
88
בעיה
לצפיה ב-'תזמין תור אצל אישתי, היא פיזיטרפיסטית. חחחחחחחחחחחחחח'
תזמין תור אצל אישתי, היא פיזיטרפיסטית. חחחחחחחחחחחחחח
21/05/2018 | 22:47
35
לצפיה ב-'שבלולי בצק פריך במילוי גבינות פיקנטי עם עשבי תיבול'
שבלולי בצק פריך במילוי גבינות פיקנטי עם עשבי תיבול
19/05/2018 | 08:47
7
280
מתכון נהדר שדורש טיפה התעסקות אבל שווה כל כל ההשקעה.



שבלולי בצק פריך במילוי גבינות פיקנטי עם עשבי תיבול

מצרכים:
חב' בצק פריך מלוח של מעדנות (900 גר')

למלית:
100 גר' גבינת פילדלפיה או גבינת שמנת טובה
200 גר' גבינת קשקבל מגורדת
200 גר' גינה בולגרית מגורדת
(אפשר להחליף את הגבינות בגבינות קשות צהובות ומלוחות אחרות לפי הטעם וממה שיש בבית)
כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (אני משתמש בבזילקום ואורגנו)
כף שבבי צ'ילי גרוס (לא חובה)
מעט מלח (בזהירות כי הבצק מלוח וחלק מהגבינות גם)
פלפל 4 עונות או שחור גרוס
1 ביצה
2 כפות קמח

לציפוי:
2 ביצים טרופות
שומשום
קצח
מעט שבבי צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מצרכי המלית, טועמים ומתקנים תיבול,
המלית צריכה להיות מעט רכה שיהיה אפשר למרוח אותה אבל לא רכה מידי.
אם המלית קצת קשה בגלל הגבינות אז ניתן לרכך את כל המלית כחצי דקה במיקרו.
הבצק מחולק לשני גלילים, פותחים ומשטחים כל גליל על נייר אפייה,
מברישים כל בצק בביצה טרופה בחלק העליון,
מורחים מהמלית שכבה דקה ואחידה על כל הבצק כאשר משאירים פס של 2 סמ' ללא מלית לאורך הבצק בצד הרחוק מאיתנו,
מתחילים לגלגל הדוק את תחילת הבצק בצד של האורך,
ממשיכים את הגלגול בעזרת הנייר אפייה עד שמתקבלת רולדהת
עוטפים בזהירות כל רולדה עם הנייר אפייה ולאחר מכן עם נייר אלומיניום,
מעבירים את הרולדות על תבנית או קרש חיתוך לשעה למקפיא,
מוציאים מהמקפיא, מורידים את הנייר אלומיניום והנייר אפייה,
מברישים טוב את הרולדות בביצה טרופה מכל הכיוונים כשהן על נייר אפיה או בתבנית,
מערבבים את השומשום, קצח ושבבי צ'ילי ומפזרים בנדיבות על הרולדות מכל הכיוונים,
פורסים את הרולדות בעובי 1.5-2 סמ' ומגלגלים כל פרוסה בשאריות השומשום והקצח שנשארו על הנייר,
מסדרים את הפרוסות עם רווח בתבנית אפייה ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות 25-30 דקות עד שהשבלולים מזהיבים יפה מלמעלה ומהצדדים.

אפשר לפרוס בעובי 5 ממ' ולאפות קצת פחות זמן ומתקבל עוגיות מלוחות נהדרות.
אפשר לגרד פרמז'אן מעל השבלולים לאחר האפייה.

חג שבועות שמח
לצפיה ב-' וברוך הבא / השב.....'
וברוך הבא / השב.....
19/05/2018 | 17:31
1
39
לצפיה ב-' בכיף'
בכיף
21/05/2018 | 10:55
13
לצפיה ב-'האמת? היית חסר חבר!'
האמת? היית חסר חבר!
20/05/2018 | 15:34
2
112
אני מקפיד להכין את החומוס לפי המרשם שלך מלפני...מי זוכר...
 
ראה את השרשור להלן ותחליט אם חזרת בזמן ולמקום הנכונים:
 
לצפיה ב-'תודה חבר '
תודה חבר
21/05/2018 | 10:58
1
77
ראיתי את הקישור ולא ממש הבנתי את הקשר או הכוונה 
גם אני עדיין מכין את החומוס שלי 
לצפיה ב-'הקישור'
הקישור
21/05/2018 | 19:04
72
כנראה שראית אחרי שהמנהל מחק את כל הגועל...איכס...יותר טוב אם לא ראית.
לצפיה ב-'אהלן איש יקר, נראה יופי!'
אהלן איש יקר, נראה יופי!
20/05/2018 | 16:58
1
97
התגעגתי 
לצפיה ב-'תודה חבר '
תודה חבר
21/05/2018 | 11:03
74
האמת שגם אני התגעגעתי קצת 
לצפיה ב-'מה עושים עם מליסה?'
מה עושים עם מליסה?
19/05/2018 | 22:18
1
120
מצאתי כמה צמחי מליסה צומחים להם בקרבת הבית שלי (זיהוי וודאי. ריח וצורה ברורים).

מה אפשר לעשות עם זה? חשבתי על לימונענע עם מליסה במקום נענע. אולי יש לכם רעיון? סלט משהו?
לצפיה ב-'חיפשתי עבורך וזה מה שמצאתי.'
חיפשתי עבורך וזה מה שמצאתי.
21/05/2018 | 16:47
92

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ