לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4395243,952 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'לטחון כורכום'
לטחון כורכום
17/07/2018 | 13:01
9
47
עם מכתש זה לא פשוט ולוקח זמן...
1)יש דרך יותר אפקטיבית עד שאני המצא חנות שתטחון לי באופן עצמאי...

2)יש אולי חנות תבלינים שפרוסה בכל הארץ שטוחנים על המקום?

3) האם אפשר לפעמים במקום לטחון לעשים את כל השורש עצמו ? באיזה מצבים אפשר?
לצפיה ב-'יש היום מטחנות תבלינים חשמליות קטנות'
יש היום מטחנות תבלינים חשמליות קטנות
17/07/2018 | 13:05
2
71
למען האמת זה בדרך כלל בסט עם בלנדר-שייקר.
 
אני משתמש בבלנדר הרבה להכין שייקים וכן לטחון רכיבים למחיות לבישול - נגיד מחית בצל, מחית שום וג'ינג'ר, טוחן עגבניות וכו'.
 
 
לצפיה ב-'עשיתה את זה פעם?'
עשיתה את זה פעם?
17/07/2018 | 14:09
1
35
כי אמרו לי שזה מאוד מאוד מאוד חזק ויכול לשרוף את המכונת תבלינים... השאלה עד כמה בלנדר מסוגל....
לצפיה ב-'כורכום טרי הוא רך וניתן לגרד במגרדת'
כורכום טרי הוא רך וניתן לגרד במגרדת
17/07/2018 | 21:21
36
כורכום יבש הוא קשה יותר מאבן וחסר תועלת
לצפיה ב-'משימה לא הגיונית'
משימה לא הגיונית
18/07/2018 | 07:28
5
51
זה אחד התבלינים הקשים לעיבוד שהוא מגיע יבש.
לקח ולנסות לטחון בבית זאת בעיה והתמדה 
צריך מכתש די גדול וצריך הרבה מאמץ לכתוש את הכורכום
בזמנו אני זוכר שלפני פסח אמי היתה קונה ואנחנו הילדים צריכים לכתוש זה דרש מאמץ רב 
זהה היה בלתי אפשרי מבחינת מאמץ להחזיק את העלי ולכתוש 
עדיף לקנות טחון 
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'מאיר'
מאיר
18/07/2018 | 11:40
4
35
אני מעדיף לקנות את האמיתי.... צריך רק למצוא מקום שטוחן על המקום...
כי מה שמוכרים בדרך כלל זה ממש מעורבב ולך תדע מה יש שם
לצפיה ב-'שום דבר לא מעורבב, 28 ש"ח לקג' כורכום טהור טחון,'
שום דבר לא מעורבב, 28 ש"ח לקג' כורכום טהור טחון,
18/07/2018 | 12:28
3
40
של כל חברות התבלינים הגדולות, זה תבלין זול שלא שווה
לזייף אותו.
קג' כורכום יספיק לך לשנתיים ויותר (לי ל-5 שנים).
לטחון אפשר רק כורכום יבש ואף אחד לא יתעסק עם זה.
את הטרי (לח) מגרדים וגם זה מיותר.
 
 
לצפיה ב-'ממש לא'
ממש לא
18/07/2018 | 13:44
2
39
להפך מקומות קטנים יותר אמינים.
תבדוק בעצמך תעשה פלפל אדום עצמאי וקנוי שתי דברים שונים.
 
משהו מכיר מטחנת תבלינים ברמה גבוה?
לצפיה ב-'משהו מכיר מטחנת תבלינים מקצועית ?'
משהו מכיר מטחנת תבלינים מקצועית ?
18/07/2018 | 13:59
1
30
משהו מכיר מטחנת תבלינים מקצועית ?
לצפיה ב-'כן, עולה אלפי שקלים'
כן, עולה אלפי שקלים
19/07/2018 | 13:23
20
אתה מעוניין ?
לצפיה ב-'בקר לתנור'
בקר לתנור
18/07/2018 | 11:04
6
46
איזה נתח מומלץ לצלי בקר בתנור?
כזה שלא יצא "סולייה".... כזאת שאף אחד בבית לא יהיה מוכן לטעום����
אשמח לקבל המלצה למספר הנתח (אפשר גם קפוא) ומתכון פשוט.. 
תודה!!!!! 
 
לצפיה ב-'סינטה עגל טרי לא מוכשר'
סינטה עגל טרי לא מוכשר
18/07/2018 | 11:46
15
לצפיה ב-'חלקים: 5 -כתף או 6 -פילה מדומה'
חלקים: 5 -כתף או 6 -פילה מדומה
18/07/2018 | 11:51
3
19
לצפיה ב-'בישול צלי בקר'
בישול צלי בקר
18/07/2018 | 12:06
1
39
לאחרונה רכשתי רוסטר -תבנית כמו סיר, מוארכת עם מכסה, משויישת בחלקה הפנימי, כך שמתנקה בקלי קלות. ממליצה בחום.
אשר מכילה את הנתח בנוחות, ומתאימה גם לכיריים וגם לתנור.
מחממת מעט שמן, סוגרת את הנתח, לאחר מכן מוסיפה ירקות שורש: ראש סלרי, ראש פטרוזיליה, גזרים, בצלים, מוסיפה תיבול: עלי דפנה ופלפל אנגלי, פלפל שחור, פפריקה אדומה (מעושנת),לאחר מס' דקות מוסיפה מים או יין אדום לבישול, מכסה ומבשלת שעתיים עד שעתיים וחצי. 
מקררת היטב את הצלי, ניתן להכניס למקרר ללילה, ולמחרת לפרוס לפרוסות ולהכניס את התבנית כמו שהיא מכוסה בנייר כסף, לתנור לצלייה ולצמצום הנוזל לעוד 3/4 עד שעה, בערך,  הבשר יוצא רך מאד וטעים. 
 
הנה קישור לתמונה של תבנית הרוסטר-יש של כל מיני חברות.
 
 
 
לצפיה ב-'התפספס לי ברישום בתיבול, מלח כמובן'
התפספס לי ברישום בתיבול, מלח כמובן
18/07/2018 | 12:08
10
לצפיה ב-'תודה לכם!!! '
תודה לכם!!!
18/07/2018 | 12:34
8
לצפיה ב-'סינטה או אנטרקוט לרוסטביף'
סינטה או אנטרקוט לרוסטביף
19/07/2018 | 12:54
14
לצפיה ב-'למי יש מתכון חריף לדג של שבת אבל יוצא דופן '
למי יש מתכון חריף לדג של שבת אבל יוצא דופן
17/07/2018 | 15:00
2
66
אני מבשל מתחיל
נסיתי כל מיני מתכונים באינטרנט יצא טעים אבל לא ברמה של ספתות או מקצוענים
אני מתכון ממשהו מומחה שבאמת הדג יצא לי ברמה גבוה ביותר
 
 
תודה
לצפיה ב-'המתכון שלי'
המתכון שלי
17/07/2018 | 17:27
1
73
חומרי גלם:
דג: אני משתמש בסלמון, מוריד לו את העור ופורס לפרוסות של 3-4 ס"מ רוחב.
בד"כ אני מכין בין 1.5-2 ק"ג דג.
3-4 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות.
3-4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות.
פלפל חריף (רצוי אדום, לפי הטעם ומידת החריפות.
2 צרורות כוסברה.
מיץ מ-3 לימונים.
ראש שום, מקולף ושיני השום חצויים לאורך.
קופסת עגבניות מרוסקות של MUTTI
1/3 שקית גרגרי חומוס (סנפרוסט) או קופסת שימורי חומוס מסוננת ושטופה היטב במים.
חצי כוס גדולה) שמן קנולה 
3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות כורכום
1/2 כף כמון מזרחי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
פורס את הסלמון ומקלף ממנו את העור. מניח בכערה ומכסה במים, מיץ מ-2 לימונים ומלח. משרה אותו לפחות 30 דק'.
מערבב את השמן עם הפפריקה, כורכום וכמון, שופך לסיר. מניח בסיר את הירק: גזר, פלפל אדום, פלפל חריף, וחומוס.
מוסיף את העגבניות המרוסקות.
שוטף את יתרת השמן והתבלינים עם מים רותחים מהכוס ומוסיף מים רותחים עד לכיסוי קל של הירק.
סוחט מיץ מלימון 1 לרוטב.
מוסיף את השום וצרור כוסברא קצוץ דק.
מוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מביא את הנוזל לרתיחה.
מנמיך את האש ומבשל עד שהגזר והפלפל האדום מתרכחים.
מוסיף את הסלמון באופן שהנוזל יכסה אותו, מוסיף מעט מים רותחים אם הנוזל לא מספיק לכסות את הדג, ומפזר מלמעלה את הצרור השני של הכוסברה קצוץ דק. מביא לרתיחה, ואחרי 20 דקות מכבה את האש.
בתיאבון
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
19/07/2018 | 20:00
2
לצפיה ב-'צ׳יפס שנשאר (טרי תוצרת בית)'
צ׳יפס שנשאר (טרי תוצרת בית)
17/07/2018 | 07:41
1
55
בדרך כלל אחרי לילה אחד במקרר הייתי מכינה עם השאריות חביתה גדולה, אלא שהפעם אין בבית ביצים.
הכיוון -פשטידה או משהו מהיר במחבת, להביא את הציפס רק למצב שהוא חם מספיק לאכילה, שלא יהפכו ל״דיקטים״ כמו שאבא שלי אומר.

יש רעיונות יצירתיים לחומרים ״מאחדים״ או בלילה שלא תהיה רטובה מדי?



לצפיה ב-'אם לא חייבת פשטידה - זה חומר גלם מצויין לסופריטו'
אם לא חייבת פשטידה - זה חומר גלם מצויין לסופריטו
17/07/2018 | 13:06
43
כל מה שצריך זה קוביות בשר (כתף/שריר), מלח, פלפל ומעט כורכום.
 
אחד המאכלים הטעימים
לצפיה ב-'תפו"א לפירה בכלי של טאפרוואר ביחס ל"סיר לחץ"'
תפו"א לפירה בכלי של טאפרוואר ביחס ל"סיר לחץ"
14/07/2018 | 13:55
15
124
פעם, הייתי מקלף תפו"א ומרתיח במים כדי לעשות פירה עד שלמדתי שהם סופגים מים בזמן הרתיחה ולכן הטיפ היה לעשות אותם 18 דקות במיקרוגל בכלי טאפרוואר דומה לזה שבתמונה.
 
הקליפה מתקמטת לגמרי וממש קל לקלף אותה, ותפוה"א עצמו, רך למעיכה אבל עדיין בעל מרקם "יציב" ומאפשר פירה משובח.
 
כעת אני תוהה אם אפשר להגיע לאותה תוצאה ע"י הרתחה בסיר לחץ שבתחתיתו מים אבל תפוה"א לא נוגעים במים אלא מקבלים סאונה טורקית במשך 15 דקות.

- בינתיים 15 דקות ראשונות עברו ולא נראה שתפוה"א מתרשמים..
- שמתי לעוד 15 דקות ועדיין, אין אפקט..

תָּמִיר
לצפיה ב-'בשביל לרכך תפו"א לרמת מחית...'
בשביל לרכך תפו"א לרמת מחית...
14/07/2018 | 16:35
4
101
אין צורך לקנות כלים מהתוצרת אותה אתה מנסה לפרסם. כל כלי הכשר למיקרו גל יעשה את העבודה כולל פיירקס פשוט עם מכסה הנמצא בכל בית.
אם 30 דקות בסיר לחץ  לא עשו את העבודה - החלף סיר לחץ ואל תבזבז כספך על קניית כלים מהתוצרת ההיא......
לצפיה ב-'מנסה לפרסם? ברצינות?? אולי מספיק עם הפאראנויות? '
מנסה לפרסם? ברצינות?? אולי מספיק עם הפאראנויות?
14/07/2018 | 18:19
1
28
לצפיה ב-'תָׁׂמיר המנוקד...'
תָׁׂמיר המנוקד...
14/07/2018 | 20:44
75
אולי מספיק כבר עם ההיתממות הזו שחוזרת על עצמה?
אין לך סירי לחץ לפרסם. כאלה שכן מבשלים תפו"א אחרי חצי שעה...
ואתה יכול לענות עד מחרתיים. אני את שלי אמרתי.
לצפיה ב-'קבל תיקון, לפירה במיקרו אין צורך בשום כלי משום תוצרת'
קבל תיקון, לפירה במיקרו אין צורך בשום כלי משום תוצרת
14/07/2018 | 23:10
72
אני שם שני תפוא"ד ישירות על צלחת המיקרו, 3 דקות על צד א' ועוד 2 עד 3 על צד ב' וזהו.
 
פירה מעולה יבש כמו שצריך, מתאים מאד גם להכנת ניוקיו/או כופתאות תפוא"ד אחרות.
לצפיה ב-'לזכרוני פורסם במאי שסוגרים את השלוחה הישראלית'
לזכרוני פורסם במאי שסוגרים את השלוחה הישראלית
15/07/2018 | 07:00
65
הם עדיין קיימים?
לצפיה ב-'הכוונה לתפוחי אדמה באידוי? '
הכוונה לתפוחי אדמה באידוי?
15/07/2018 | 05:31
51
התהליך לוקח המון זמן באמת ולא שווה את זה.
בקשר להערות, אני מודה שגם אני מרגישה לא נוח עם הקישורים (אי אפשר להסביר בפשטות שמדובר בכלי בישול עם מכסה למיקרו? למה משנה היצרן?)
אבל רואים שאתה רשום בתפוז כבר שנים ולא נרשמת במיוחד (כמו מפרסמים-ספאמרים אחרים) ואני מאמינה שאם היתה בעיה מבחינת תפוז/מנהל הפורום בקשר ל'פרסומות' היית יודע מזה. 
לצפיה ב-'לא הבנתי למה סיר לחץ בסוגריים'
לא הבנתי למה סיר לחץ בסוגריים
15/07/2018 | 06:58
4
53
זה לא סיר לחץ אמיתי?
 
בכל אופן, כדי למנוע ספיגת מים בתפוחים מבשלים אותם עם הקליפה
לצפיה ב-'סיר הלחץ בסוגריים משום שזה סיר לחץ מגירסה חדשה'
סיר הלחץ בסוגריים משום שזה סיר לחץ מגירסה חדשה
15/07/2018 | 13:58
3
81
של חברת #(^&! (תכף הבשלן יאשים אותי בפירסומת)
שרואים בתמונה.  הלחץ שנבנה שם הוא לחץ נמוך/בינוני ולכן הסוגריים.

תודה על כל הטיפים.

(ואגב, אני עדיין ממתין למתכון המעולה לקרוטונים שהובטח לי טרם הואשמתי בריגול לטובת אירן)

וכעת ממש מוזר.  הפוסט שלי בנוגע לקרוטונים שכמובן הואשמתי בפירסומת גם שם, איננו.  נמחק.  מה לעזאזל קורה עם תפוז?  השתגעתם לגמרי??

תָּמִיר
לצפיה ב-'היי TCHM, אני עדיין ממתין למתכון שהבטחת..'
היי TCHM, אני עדיין ממתין למתכון שהבטחת..
15/07/2018 | 14:21
61
(סורי, עד שמצאתי את השירשור ההוא, כבר אי אפשר היה לערוך)

בכל אופן, הבחור ההוא, TCHM הבטיח לי מתכון "בקלות ופי כמה יותר טעים".
אז בחורצי'ק - אני עדיין ממתין להבטחה שלך.

אז מה אם אני מרגל אטום אירני שמעוניין לגנוב את הסודות הישראליים לייצור קרוטוני פלוטוניום מתובלים?  בגלל זה לא מגיע לי מתכון?

(כואבת לי הבטן מרוב צחוק)

תָּמִיר

 
לצפיה ב-'אם זה ״טעים״ אולי יש בזה MSG בשם כזה או אחר והמון המון מלח'
אם זה ״טעים״ אולי יש בזה MSG בשם כזה או אחר והמון המון מלח
17/07/2018 | 07:23
29
לא תמיד מפריע לאנשים אבל כדאי לדעת שאולי הגרסה הבייתית תהיה פחות ״טעימה״. אם זה המרקם סביר להניח שלא תקבל אותו מרקם בשימוש בלחם רגיל, גם בטיגון שבדרך כלל עושה את האוכל טעים יותר.
אין רשימת מרכיבים על האריזה?
לצפיה ב-'נראה לי שהבעיה היא בתפוחי האדמה שלך'
נראה לי שהבעיה היא בתפוחי האדמה שלך
15/07/2018 | 10:40
56
אני מבשל במיקרו כבר שנים, ולוקח להם 12-18 דקות (תלוי בכמות).
למיטב ידיעתי, יש זנים שקשה יותר לרכך בבישול. מן הסתם אין הבדל בין מיקרו למים. אולי נפלת על זן כזה.
מבחינת כלי - לעניות דעתי זה לא משנה. אני משתמש אפילו בשקית נילון. נכון שאינה מיועדת למיקרו, אבל אם משתחררים חומרים מזיקים מהפלסטיק, הם נקלטים בקליפה והולכים איתה לפח.
לצפיה ב-'אגב, בסופו של דבר, לאחר 30 דקות "בסיר לחץ"'
אגב, בסופו של דבר, לאחר 30 דקות "בסיר לחץ"
15/07/2018 | 14:39
2
72
ועוד 15 דקות בבישול עם קיטור שיוצא מהשסתום (45 דקות בסכה"כ), תפוחי האדמה לא התקמטו אבל אפשר היה לנעוץ סכין פנימה בקלות (יעני רכים) אבל כשהעברתי אותם לכלי והתחלתי למעוך, המעיכה לא היתה "קלה" והיו חלקים ממש קשים. לא כמו שאני חווה בכלי ההוא שאסור לומר את שמו..  (ממש נהיה פה הוגוורטס)

בקיצור, למרות שאינני אוהב להשתמש בכלי פלסטיק (נדב הבשלן: מותר להגיד פה פלסטיק?) במיקרו או בכלל, כנראה שאין ברירה.

תָּמִיר
 
לצפיה ב-'משהו לא מסתדר לי'
משהו לא מסתדר לי
17/07/2018 | 08:31
1
39
כאשר אני מכין עוף עם תפ"א (קטנים) אני מרתיח אותם (בסיר רגיל, לא סיר לחץ) כ-20 עד 25 דק'. לפני שאני מניח אותם בתבנית מתחת לעוף.
אני תמיד בודק עם קיסם שהם רכים, והם רכים!
סיר לחץ אמור להחיש את התהליך. לכן 45 דקות מהם 30 דקות בלחץ - היו חייבים להביא אותם להיות רכים. אולי יש בעיה בתפ"א: הם עדין לא בשלים (חלקם ירוק קצת), או משהו אחר. גם הייתי בוחר תפ"א בינוניים ולא את הענקיים.
לצפיה ב-'אני גם משתדל לבחור את הקטנים יותר'
אני גם משתדל לבחור את הקטנים יותר
17/07/2018 | 13:04
28
הם מתבשלים מהר יותר והם נכנסים לי במועך הפירה שלמים.
 
ככה בסוף המעיכה הקליפה נפרדת מהתפוחים וזה נוח
לצפיה ב-'מחפשת רעיונות לשילוב בין מנות'
מחפשת רעיונות לשילוב בין מנות
16/07/2018 | 08:30
3
81
שלום! 
בסוף השבוע אנחנו נארח ונעשה אצלנו ארוחה משפחתית שהדגש של המנה העיקרית יהיה סלמון. 
אני מחפשת רעיונות למנות שיכולות להשתלב עם הסלמון. 
בדגש על מנות שאין איתם בעיה לסוכרתיים. 
מה לדעתכם משתלב טוב עם סלמון? 
 
תודה רבה למי שמגיב!
לצפיה ב-'כמה הצעות'
כמה הצעות
16/07/2018 | 08:55
67
למנה ראשונה - סלט, לביבות ירק, מרק קישואים קר עם נענע.
 
כתוספת לסלמון:
פירה כרובית
פירה ירקות שורש ללא תפו"א
אנטיפסטי
סלט עדשים שחורות (נחשב לטוב לסכרתיים אם אוכלים ממנו במידה)
 
לצפיה ב-'כמה רעיונות'
כמה רעיונות
16/07/2018 | 09:59
55
האמת שיש משמעות גם לאופן ההכנה של הסלמון, ואם אתה משתמש ברוטב.
 
למשל - סלמון ברוטב טריאקי הולך מצויין עם אורז לבן.
 
בלי קשר סלמון הולך טוב עם ירקות ירוקים מאודים כמו זוקיני, ברוקולי, אספרגוס ושעועית ירוקה
לצפיה ב-'ברוקולי מוקרם'
ברוקולי מוקרם
16/07/2018 | 10:55
47
ברוקולי מוקרם
מרתיחים ברוקולי (טרי), מסננים את המים, מפזרים על תבנית אלומיניום, מעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת ולתנור חם, עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט.
שעועית ירוקה
אפשר עם פטריות ורוטב עגבניות (ערך גלוקמי נמוך). מטגנים בצל, פטריות ואחרי שהם מתרכחים, מוסיפים בקבוק פסטה ומביעים לרתיחה. מוסיפים את השעועית ומבשלים כחצי שעה.
סלט
מרכיבי ירק: חסה, ביצה קשה, טונה, מעט עגבניות, לרוטב: טחינה.
סלט חצילים רומני, עם שום ובצל, שמן זית.
לצפיה ב-'פירה בקלי קלות'
פירה בקלי קלות
15/07/2018 | 11:53
2
125
חייב לשתף תגלית שחדשה עבורי (ואולי ישנה לחלקכם): מועך תפוחי אדמה.
תמיד השתמשתי במועך שנראה כמו לוח מנוקב מחובר לידית. עובד, אבל מצריך זמן ושרירים.
גיליתי את הפטנט שבתמונה - מין "כותש שום" גדול. מכניסים תפוח אדמה מבושל, עם הקליפה. לוחצים כמה שניות וכולו יוצא כפירה. פותחים ומסלקים את הקליפה. רק צריך לתבל. קלי קלות.

אגב, בד"כ אני מזלזל בפטנטים שנמכרים ע"י רוכלים למינהם (קוצצי בצל וכד'), ולא הייתי שוקל לקנות את הדבר הזה, אלמלא קיבלתי אותו בירושה. למען האמת, אני אפילו לא בטוח שהיעוד המקורי שלו הוא לתפוחי אדמה.

שימו לב שזו לא פירסומת. אין לי מושג מי היצרן, ובטח יש יותר מאחד. התמונה המצורפת היא פשוט הראשונה שמצאתי בגוגל. להדגמה בלבד.
לצפיה ב-'תוכיח שזו לא פרסומת'
תוכיח שזו לא פרסומת
15/07/2018 | 12:15
78
 
לתפוחי אדמה
לצפיה ב-'ככל שאני יודעת '
ככל שאני יודעת
16/07/2018 | 06:38
63
זה אכן ייעודי לתפוחי אדמה.
צפיתי לפני מספר ימים באחת מתוכניות הבישול.
המתחרים נדרשו להכין ניוקי בפרק זמן קצר. הם קיבלו כולם אותם מצרכים וגם את המכשיר הזה. אכן דורש שרירים
לצפיה ב-'משווק בשר'
משווק בשר
14/07/2018 | 21:51
68
מי מכיר אותו?
 
ממליצים, מכירים
טעמת בטיב טעם, כמה עסקים באמת עובדים איתו? 
איך ההמבורגר?
לצפיה ב-'עוף מכובס'
עוף מכובס
12/07/2018 | 01:15
13
106
שלום,
אני יודע שזה קצת מביך
אבל הייתי רוצה לקבל מתכון לעוף מכובס רגיל ופשוט..
זה בשביל הכלבה שלי, הוטרינר יעץ לי לתת לה עוף מכובס ואורז מבושל למשך תקופה מסוימת.

אורז אני יודע להכין, אבל עוף מכובס.. אני לא מוצא בגוגל דרך הכנה לפי השם הזה.. ואני מניח שצריך ל"זרוק" את העוף למים רותחים לזמן מה.. אבל אני לא בטוח בזה..כמובן שזה צריך להיות הכי פשוט וללא שום תבלינים וכדומה.. זה בשביל הכלבה היקרה שלי.

תודה

לצפיה ב-'פשוט לבשל את חלקי העוף במים כחצי שעה מרתיחה.'
פשוט לבשל את חלקי העוף במים כחצי שעה מרתיחה.
12/07/2018 | 06:22
43
לצפיה ב-'על הדרך, תכין ציר עוף '
על הדרך, תכין ציר עוף
13/07/2018 | 11:56
11
91
בשר ועצמות עוף לכלב, הנוזל לבישול (עכשיו או יותר מאוחר).
ציר עוף:
מכניסים לסיר עוף עם מי ברז (קרים) ל-20 דקות. שמים על האש, מוסיפים קצת ירקות שורש חתוכים גס (מירפואה): בצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, עלה דפנה, פלפל אנגלי (3-4 גרגרים).
מביאים לרתיחה, מכפים, ומכסים. אחרי 20-30 דקות זה מוכן.
את העוף לכלב (אחרי שהתקרר) ואת הנוזל לסנן ולשמור/להשתמש.
לצפיה ב-'באמת שזה מיותר להכניס סתם מונחים שגויים בצרפתית'
באמת שזה מיותר להכניס סתם מונחים שגויים בצרפתית
13/07/2018 | 14:24
10
72
MIREPOIX זה בדיוק ההיפך מירקות חתוכים גס אלא ירקות חתוכים לקוביות קטנטנות.
לצפיה ב-'נכון, הגדרה לא נכונה ובמיוחד לא לענין...'
נכון, הגדרה לא נכונה ובמיוחד לא לענין...
13/07/2018 | 17:10
4
70
השואל כתב "זה צריך להיות הכי פשוט וללא שום תבלינים וכדומה"
כי זאת דיאטה מיוחדת לכלבה.
לצפיה ב-'אפשר להוסיף אותם אחרי שהוציאו את העוף'
אפשר להוסיף אותם אחרי שהוציאו את העוף
13/07/2018 | 17:32
3
64
ולתת להם לרתוח עוד 10 דקות, או לעשות את כל החלק של הירקות משם.
רעיון. אפשרות. 
לא חייבים לממש או לתקוף. אבל אם אפשר, אז למה לא?
לצפיה ב-'אם אתה מרגיש בכל פעם שמגיבים לך שאתה מותקף....'
אם אתה מרגיש בכל פעם שמגיבים לך שאתה מותקף....
13/07/2018 | 17:40
2
80
יש לך בעיה, אתה לא מומחה, לא גאון ולא קדוש אז
למד לקבל הערות.
לצפיה ב-'מי שמך לחלק לי ציונים?'
מי שמך לחלק לי ציונים?
14/07/2018 | 08:41
1
50
תשובתך אישית ואינה לעניין. לא מתכוון לרדת לרמה שלך, ולהחזיר לך בביטויים אישיים של מה אתה כן ומה אתה לא. נדמה לי שהגזמת, אפילו במה שמקובל בישראל.
לצפיה ב-'מבקש משניכם להפסיק להגיב בצורה לא נאותה'
מבקש משניכם להפסיק להגיב בצורה לא נאותה
15/07/2018 | 06:57
34
מותר לתקן אם חושבים שיש טעות, אך לא לגלוש לסגנון פוגעני.
 
היו שבועיים שקטים ונעימים בפורום - חבל להרוס
לצפיה ב-'אמממ'
אמממ
13/07/2018 | 17:30
4
98
אז מה זה Brunoise?
לפחות לא כך נלמד בבית ספר לבישול דן גורמה שעמד במבחני משרד התעסוקה.
לצפיה ב-'הבדל פשוט....'
הבדל פשוט....
13/07/2018 | 18:00
3
83
Brunoise  צורת חיתוך כללית לקוביות קטנות.
Mirepoix  תערובת של בצל+גזר+סלרי בקוביות קטנות שמשמשת בסיס לבישולים
רבים ולפעמים בתוספת ירק נוסף.
כך זה עפ"י קורדון-בלו ולנוטרה.
 
מיותר ופלצני להשתמש במונחים צרפתיים בבישול או אפיה!
לצפיה ב-'אף אחד לא "תוקף"'
אף אחד לא "תוקף"
13/07/2018 | 18:39
2
71
אבל באמת שהשימוש במונחים בצפרדעית הוא מיותר למדי ולא ממש מוסיף משו. לחיתוך ירקות יש הרבה מאוד מונחים MIREPOIX, BATONNETS, JULIENNE, EEMINCE , MACEDOINE, ועוד רבים אחרים
על ההבדל בין ברונואז למירפואה ענו לך כראוי ובעיקר קח בחשבון שלהכנת ציר מירקות שורש משתמשים לא בחיתוך זה ולא בחיתןך אחר אלא בחיתוך "פושטי" לנתחים גדולים אלא אם כן רוצים להשתמש לאכילה גם בירקות עצמם. .
ההבדל בין ברונואז למירפואה הוא גם בגודל הקוביות. קוביות וקוביות זעירות במיוחד שדורשות מיומנות גבוהה יחסית בחיתוך ידני.
כדאי גם להפסיק לנפנף בקורסים של מלון דן. עם כל הכבוד (ויש לי) אז מלון דן זה לא FERRANDI ובכל פעם שהבאת צילומי מחברת היו שם שגיאות נוראיות. 
שבת שלום
לצפיה ב-'צורות חיתוך'
צורות חיתוך
14/07/2018 | 08:47
42
במקום לתאר אותן באופן מילולי (חיתוך לרצועות דקות של ירק עלים) יש לכך מילה. וכך גם לצורות חיתןך אחרות. מה לעשות והם בצרפתית, משם הגיע המטבח הקלאסי.
השף אומר לטבח: תחתוך לי (כמות X) לברונואז' ולא לקוביות קטנות של חצי ס"מ על חצי ס"מ. וכך הלאה. לא רק צורות חיתוך, גם לתהליכי ריכוך וגם למנות יש שמות בצרפתית. רו, רגו, בשמל וכו' הם אחדים ומוכרים.
הרעיון של לימוד, שלא אספתי את המידע ברחוב (מרשתת) אלה זה הועבר באופן מסודר ומפוקח (ממשלתי). כ"א לומד היכן שהוא יכול. היכן למדת אתה בישול?
 
לצפיה ב-'צורות חיתוך'
צורות חיתוך
15/07/2018 | 11:41
41
1. מצורף קובץ מהלימודים...של צורות החיתוך השכיחות. יש עוד.
2. אמש בתכנית משחקי השף, נעשה שימוש במילה: Mirpoix. כמעט והתקשרתי להפקה להגיד להם שזה פלצני, למה בצפרדעית, ולמה שם זה בסדר ופה בפורום מתכונים זה זוכה למתקפת בלוני תבערה?
לצפיה ב-'ציוד להכנת שימורי אוכל'
ציוד להכנת שימורי אוכל
13/07/2018 | 21:43
209
היי,
 
מישהו יודע איפה קונים בארץ ציוד להכנת שימורים? כלומר מלקחיים לצנצנות, משפך, וכו׳ (מתואר בתמונה).
יודעת שאפשר להזמין מחו״ל, מעוניינת לבדוק קודם בארץ.
 
תודה
לצפיה ב-'התייעצות לגבי עשן בטמפרטורות גבוהות'
התייעצות לגבי עשן בטמפרטורות גבוהות
11/07/2018 | 21:04
2
59
היי, אנחנו אוהבים להכין כנפיים בתנור ושיצאו קצת שרופות.
 
כדי לעשות את זה אני משתמש בחימום עליון בתנור (הברזל העליון).
ושם את הכנפיים במדף הגבוה.
הכנפיים יוצאות קריספיות מושלם, מבלי להתבשל הרבה זמן.
הבעיה היא כאשר פותחים את התנור, הבית מתמלא מעשן שמצתבר שם.
 
למישהו יש עצה?
לצפיה ב-'לא מכיר פתרון לצלייה ללא עשן בבית...'
לא מכיר פתרון לצלייה ללא עשן בבית...
12/07/2018 | 06:28
61
כנפי עוף מכילות שומן רב שנשרף ומעלה עשן בקרבת מקור חום.
הפתרון הוא להכין זאת מחוץ לבית אם בצלייה על מנגל, סיר חשמלי
לאפית פיתות או השלמת צלייה בצריבה בעזרת ברנר.
לצפיה ב-'כמו שענו לך, העשן נובע משריפת שומנים...'
כמו שענו לך, העשן נובע משריפת שומנים...
12/07/2018 | 10:53
46
בדוק גם אם דפנות התנור, הרשתות והתבניות - הכל נקי ונטול "שומנים ישנים",  אילה גם כן גורמים לעשן.
לצפיה ב-'מרינדו'
מרינדו
12/07/2018 | 07:52
2
69
היי לא בקטע פירסומי או משו
איך ההמבוגרים של מרינדו 2 קילו ב-100 מבצע, הייתם קונים?
מה דעתכם?
:)\ חוויה לעל האש, כמובן.
לצפיה ב-'לא יודעת איך הם עכשיו'
לא יודעת איך הם עכשיו
16/07/2018 | 09:02
1
20
עבדתי במרינדו תקופה ואכלתי שם הרבה ומאד אהבתי את ההמבורגרים שלהם. חשבתי שהם מהמוצלחים שיש בארץ. לא יודעת איך הם בימים אלו אבל מקווה שהרמה נשמרה.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
16/07/2018 | 11:35
14
יום טוב
לצפיה ב-'שאלת כלים לבישול והמלצות (מקווה שזה בסדר).'
שאלת כלים לבישול והמלצות (מקווה שזה בסדר).
09/07/2018 | 10:42
12
113

אנחנו אמורים לבחור מתנה לחג (ראש השנה - כן אני יודעת יש עוד מלא זמן), אף אופציה לא יותר מידי קורצת לי ואיכשהו צמצמתי ל2 אופציות ואשמח לעזרתכם אם אתם מכירים / שמעתם/ התנסתם:
אופציה 1 - מארז כלי מטבח של ארקוסטיל אדוני שכולל: סוטאז + מכסה 32 ס"מ  5.6 ליטר ומחבת גריל 28 ס"מ.
(לפי הפרוט: 3 שכבות ציפוי נון סטיק פנימי מוליכות חום עמיד למדיח מתאים לכל סוגי הכיריים)

אופציה 2 - מארז סירים סולתם נקרא MAGMA BLACK וכולל: סיר + מכסה 22 ס"מ 3.3 ליטר וסיר + מכסה 26 ס"מ 5.3 ליטר
(לפי הפרוט: ציפוי NON STICK בגימור שיש מתאים לכל סוגי הכירים ותנור עד 150 מעלות).

מבחינת מה שיש לי , אני לא צריכה כלום, תמיד צריך וכיף שיש משהו חדש אבל מבחינת צורך אמיתי לא יותר מידי צריכה, יש לי סירים רחבים גדולים, יש לי קטנים יותר מאמייל, יש לי מחבת 32, מחבת 26, עוד מחבת קטן יותר (נניח ביצת עין אישית אחת) ומחבת פסים מפוקס הום שאני מרוצה ממנו, אז אין לי העדפה או צורך מסויים.

אשמח לשמוע דעותכם בנושא.


טנקיו :)
לצפיה ב-'שלום לך .בחג האחרון קיבלנו את שני הסירים המעולים'
שלום לך .בחג האחרון קיבלנו את שני הסירים המעולים
09/07/2018 | 18:23
2
107
של סולתם.תברכו עובדי סולתם על האיכותית.
סירים נפלאים 
מאיר (חבר) כרמיאל
לצפיה ב-'מאיר, סולתם לא מייצרים סירים בארץ כבר 17 שנה...'
מאיר, סולתם לא מייצרים סירים בארץ כבר 17 שנה...
10/07/2018 | 15:41
1
82
הסירים שלה מיוצרים בתורכיה, ביוון ובספרד.
אז למי התודה והברכה?
לצפיה ב-'אבל יש להם אחלא של מערכות ארטילריות'
אבל יש להם אחלא של מערכות ארטילריות
10/07/2018 | 17:13
35
לצפיה ב-'דעתי'
דעתי
10/07/2018 | 18:36
3
83
מבחינת מותגים וגימורים - אין לי תובנה כלשהי. אז הייתי הולך פשוט על סוג פריט שעדין אין לך.
נשמע שמה שיש באופציה השניה כבר יש לך (סירים).
אבל סוטאג' לא כתבת שיש. זה לא סתם סיר, אלא הוא חצי סיר חצי מחבת. יש דברים להם הוא יותר מתאים/נח מסיר. אז אם עדין אין לך, כדאי שיהיה.
לצפיה ב-'תודה רבה. אשמח לשמוע דוגמאות למה זה יכול להתאים?'
תודה רבה. אשמח לשמוע דוגמאות למה זה יכול להתאים?
11/07/2018 | 07:49
37
חשבתי בהתחלה לקחת את הסירים כי זה משהו שתמיד יש שימוש אבל אתה כבר השני שאני שומעת שממליץ על הסוטאג
לצפיה ב-'האם זה כמו הסיר הזה?'
האם זה כמו הסיר הזה?
11/07/2018 | 08:56
1
88
יש לי שניים כאלו באותו גודל ועוד כלי מאמייל קצת יותר נמוך שאפשר לאפות איתי ולבשל מעל גז איתו
לצפיה ב-'לא בדיוק'
לא בדיוק
11/07/2018 | 13:21
81
חפשי בגוגל "סוטאז'" או "ארקוסטיל אדוני", ותראי בעצמך במה מדובר. באופן כללי, העניין הוא בסיר רחב יותר, עם דופן נמוכה יותר. באמת שלא הבדל דרמטי.
 
שאלת על דוגמאות לשימוש - אני מכין פתיתים עם בשר טחון. בשלב ראשון מטגן את הבשר עד השחמה. הסוטאז' נח מפני שהוא דומה למחבת (שטח גדול ודופן נמוכה). בשלב השני מוסיף את את שאר המרכיבים והמים, וממשיך בבישול בתור סיר.
לצפיה ב-'דעתי,'
דעתי,
11/07/2018 | 14:55
4
70
הייתי לוקחת את ההרכב שמכיל יותר פריטים--
ומחלקת בין ילדים שלי--או מפרקת את הערה ומעבירה במתנות.
אם אין לי צורך--אז מיותר שישכב אצלי בבית. 
ולקחת סוג של סיר שאת לא רגילה להשתמש--כבר לא תשני הרגלים בבית--
זה הנסיון שלי. 
לצפיה ב-'מסכים מאד'
מסכים מאד
11/07/2018 | 17:11
48
סוגר את נושא המתנות לחגים
לצפיה ב-'אין לי ילדים '
אין לי ילדים
15/07/2018 | 09:16
2
24
וגם אין לי כלכך למי לתת.
 
 
 
מבחינת הרגלים אני דווקא פתוחה לשינוי וניסוי ותהייה, השאלה אם הסיר הזה רלוונטי
לצפיה ב-'הבנתי, מתנצלת.'
הבנתי, מתנצלת.
15/07/2018 | 11:21
1
19
אם כך במקומך הייתי בוחרת בתלושי שי.
(אם יש אופציה כזו) ואז את יכולה לבחור מה שאת רוצה.
ואפילו משהו מתוך הערכה ולא את כולה ולחשוב מה לעשות בה.
לצפיה ב-'אין על מה להתנצל'
אין על מה להתנצל
15/07/2018 | 15:08
18
תאמיני לי שניסיתי למסור הלאה ולהתייעץ עם אנשים קרובים אלי אולי מישהו רוצה משהו מהדברים, כל דבר, אבל אף אחד לא היה צריך.
לצפיה ב-'המלצה לתנור אפייה'
המלצה לתנור אפייה
10/07/2018 | 09:24
3
65

רוצה ל(התחיל) לאפות (פשטידות, עוגות פשוטות) - אני ללא כל ידע באפיה, בשלב ראשון רוצה לקנות תנור אפיה משולב טוב כזה שאני מכניסה משהו והוא נאפה כמו שצריך. אשמח להמלצה על דגם ספציפי וגם לדיס המלצה.
בוש, סימנס או סאוטר? ואיזה דגם?
 
לצפיה ב-'בוש'
בוש
10/07/2018 | 15:45
19
לצפיה ב-'ELECTROLUX'
ELECTROLUX
11/07/2018 | 09:14
54
כל הדגמים בהתאם ליכולות כלכליות.
לצפיה ב-'AEG -דומה מאד לאלקטרולוס'
AEG -דומה מאד לאלקטרולוס
18/07/2018 | 11:15
4
לצפיה ב-'ניצול פסטה'
ניצול פסטה
08/07/2018 | 12:21
3
111
וואווו.... שנים לא הייתי פה....
יש לי המון פסטה (ספגטי) מוכנה.
איך ניתן לנצל?
חצי לפשטידה מלוחה (מתכונים/רעיונות יתקבלו בשמחה) וחצי מתוק (קיגל? גם פה נמתכונים יתקבלו בשמחה).
תודה מראש!!!
לצפיה ב-'אפשר גם כפריטטה '
אפשר גם כפריטטה
08/07/2018 | 14:51
1
75
ביצים טרופות, בצל ירוק קצוץ, פטרוזליה קצוצה, תבלינים ולמחבת
 
כפשטידה -מאק אנד צ'יז?   
אפשר לערבב עם בלונוז וכשמוסיפים ביצים ניתן לאפות כפשטידה.
 איכשהו לא מסתדר לי ספגטי עם פשטידה מתוקה, אבל בעקרון -ביצים, סוכר/סוכר וניל, כף או יותר ריבה טעימה צימוקים, תפוח עץ מגורר
לצפיה ב-'פשטידה מתוקה'
פשטידה מתוקה
09/07/2018 | 21:11
49
בנוסח עדות הקיגל/קוגל.
הפשטידה שאופים בתנור ויוצאת מתוקה וחריפה כאחד.
 
עוד רעיון שבעיני טעים מאוד: חמין מקרוני.
מאוד מתאים לקיץ. הרבה יותר קל מחמין רגיל, במיוחד כשמוסיפים עוף ולא בשר
לצפיה ב-'ברוכה השבה = השווה......'
ברוכה השבה = השווה......
08/07/2018 | 21:01
64
רעיונות כבר  קיבלת, שמחתי לראות שוב את הניק שלך.
 
רעיה
לצפיה ב-'שאלה לאופים'
שאלה לאופים
08/07/2018 | 10:36
14
97
הכנתי בשישי לחם בירה מקמח כוסמין.
המתכון פשוט מועתק מפרסום בבא במייל:

רכיבים
1 פחית בירה
3 כוסות קמח תופח
¼ כוס סוכר חום
½ כפית מלח
¼ כוס חמאה מומסת
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
ערבבו את החומרים היבשים בקערה.
הוסיפו בהדרגה את הבירה וערבבו תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה.
שמנו קלות תבנית אפייה בשמן קנולה ואפו בתנור בין 45 דקות לשעה.
הוציאו את הלחם, הניחו לו להתקרר מעט.
 הוספתי אגוזים קצוצים גס לבצק. התזתי שמן מעל לכיכר, פיזרתי שומשום מגוון, מעט מלח גס וקצת אגוזים קצוצים.
יצא לחם טעים להפליא (כמעט בלי עבודה)
אבל מתפורר.
אני רוצה מאוד לחזור ולהכין לחם בירה ועדיף עם קמח כוסמין. 
האם תוכלו לסייע לי להבין מה כדאי לעשות כדי שלא יתפורר כל כך?
תודה
 
לצפיה ב-'לחם בד"כ מתפורר כאשר...'
לחם בד"כ מתפורר כאשר...
08/07/2018 | 11:55
5
75
...הבצק לא נלוש במידה מספקת והתערובת "לא נעשתה" ו/או כי כמות הנוזלים לא מספקת והבצק קשה מידי. בכל מקרה לפני האפייה יש לתת לבצק אם לא לתפוח אז לפחות לנוח. המתכון שהבאת הוא ללא לישה כלל, (ערבוב בלבד) וללא שהייה לפני הכנסה לתנור.
לצפיה ב-'האם נתת ללחם להתקרר כמו שצריך או שחתכת אותו מייד ?'
האם נתת ללחם להתקרר כמו שצריך או שחתכת אותו מייד ?
08/07/2018 | 17:01
1
41
 
בעבר אפיתי לחמים דומים ואם לא נתנו להם להתקרר לפחות שעה אחרי שיצאו מהתנור עד שהיו קרים לגמרי הם התפוררו ןלא היו ניתנים לפריסה.
לצפיה ב-'תודה שיח'
תודה שיח
09/07/2018 | 20:53
27
בהחלט נתנו להתקרר, למרות שהריח היה נפלא.
תודה
לצפיה ב-'זה קמח תופח - אבקת אפייה. אין מה לתת לו לתפוח/לנוח לפני'
זה קמח תופח - אבקת אפייה. אין מה לתת לו לתפוח/לנוח לפני
08/07/2018 | 17:19
1
19
לצפיה ב-'תודה דני'
תודה דני
09/07/2018 | 20:54
25
לא התפחתי אותו קודם.
סליחה אם זה לא היה ברור.
להפך - ההכנה היא מהירה מאוד
לצפיה ב-'תודה נדב'
תודה נדב
09/07/2018 | 21:01
17
כלומר זו יכולה להיות עוד בעיה שבגללה "הלחם" התפורר?
זה היה המתכון. פרט להחלפת הקמח התופח הרגיל בקמח כוסמין עם אבקת אפיה, לא שיניתי.
חייבת להגיד שחששתי שהבצק יהיה דליל מדי, אבל לא כך היה.
 
לצפיה ב-'כמה דברים לא ברורים במרשם שלך.'
כמה דברים לא ברורים במרשם שלך.
08/07/2018 | 17:05
7
47
1. כתבת שהשתמשת בקמח כוסמין ובמרשם רשום קמח תופח.
2. ברכיבים רשום - פחית בירה. אני מניח שמדובר בפחית קטנה של 330 סמ"ק. גם זה יותר מדי נוזלים ל 3 כוסות קמח שהם כ 390 גרם שעבורם נידרש כ 200 סמ"ק נוזלים.
3. "לחם" מקמח תופח ,לטעמי אינו לחם. לחם צריך לתפוח משמרים ולא מאבקת אפייה. [שנמצאת בקמח תופח].
4. חתיחות אגוזים גדולות, שאינן קצוצות מספיק, עלולות לגרום ל "לחם" להתפורר בזמן החיתוך.
לצפיה ב-'המרשם המקורי '
המרשם המקורי
09/07/2018 | 09:57
3
52
נקרא 'לחם בירה' , הכנתי עשרות פעמים :
בסיס חבילה קמח תופח אוסם (רגיל, לבן) או שקית אבקת אפיה ושלוש כוסות קמח.
פחית בירה 330 .
זה הבסיס. יוצאת עיסה דלילה, כמו טחינה.
אפשר להוסיף כמה כפות סוכר וצימוקים ללחם מתוק
אפשר להמליח ולהוסיף גרעיני דלעת/חמניות, לצפות בחלמון ולזרות שומשום ומלח גס,
וכיד הדמיון.
תופח בזכות השמרים שבבירה ואבקת האפיה.
עם קמח לבן יוצא נהדר.
 
אולי כדאי להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין, כוס וחצי, ואז יצא פחות מתפורר. 
לצפיה ב-'השמרים שבבירה "מתו" [אינם פעילים] מזמן. [בשלב ייצור הבירה].'
השמרים שבבירה "מתו" [אינם פעילים] מזמן. [בשלב ייצור הבירה].
09/07/2018 | 15:11
1
40
התפחה עם אבקת אפיה אינה מייצרת לטעמי "לחם" אלא איזה מאפה שהוא.
 
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
09/07/2018 | 20:59
25
ההתפחה היתה בהחלט בעזרת אבקת אפיה.
אבל רציתי בטעם של הבירה וברעיון
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
09/07/2018 | 21:05
22
מצא חן בעיני האפשרות להכין מאפה טעים במהירות רבה.
דוקא לא יצאה עיסה דלילה מאוד
אכן הוספתי שברי אגוזים, וזריתי למעלה (במקום חלמון השתמשתי בתרסיס שמן) שומשום, מלח גס וקצת זעתר מיובש
חייבת להגיד שגם עם קמח כוסמין יצא נהדר, רק מתפורר.
אמשיך לחפש מתכונים מתאימים יותר
לצפיה ב-'תודה קלרק'
תודה קלרק
09/07/2018 | 20:58
2
24
1. אכן השתמשתי בקמח כוסמין שהוספתי לו אבקת אפיה.
פשוט בגלל שרציתי קמח כוסמין
2. כלומר לדעתך כמות הנוזלים היתה גדולה מדי ואולי זה מה שגרם להתפוררות?
תודה. אבדוק זאת
3. מקבלת את דעתך לחלוטין. אני אוהבת להכין בצקי שמרים. הפעם ראיתי בעיתון את המתכון ורציתי להכין משהו עם בירה (לשלושה גברים חובבי כדורגל לצפיה במשחק)
4. תודה על הטיפ לגבי החתיכות הגדולות. אכן חתכתי את אגוזי המלך ביד ולא קצצתי אותם. זו אולי הבעיה
לצפיה ב-'חן חן לויס [לין].'
חן חן לויס [לין].
09/07/2018 | 21:05
1
26
אני מכין לחמים וכעכים כאשר אני משתמש בבירה כנוזל. [גם בירה שחורה]. אבל תמיד אני משתמש בשמרים להתפחה. הבירה בהחלט מוסיפה ארומה למאפה. 
לצפיה ב-'קטונתי... '
קטונתי...
09/07/2018 | 21:07
33
אתה צודק ואחזור לדרך הארוכה יותר.
עם זאת אנסה גם עם קמח כוסמין וגם עם בירה.
אני יודעת שבסוף אצליח.
 
המון תודה לך ולכל החברים על התשובות המחכימות 
לצפיה ב-'גלידה ללא מכונה וחלב מרוכז פחות מתוק?'
גלידה ללא מכונה וחלב מרוכז פחות מתוק?
07/07/2018 | 19:45
7
72
היי,
הכנתי גלידה ביתית ללא מכונה במתכון שמצאתי באינטרנט. בגדול, מאד פשוט: מקציפים שני מיכלים שמנת מתוקה, מוסיפים קופסה אחת של חלב מרוכז, טעמים רצויים, מקציפים שוב, ומקפיאים.
 השומן והסוכר שומרים על מרקם טוב ללא קרח.
 
עד כאן טוב ויפה, וגם יצא לא רע.
 
אבל -- יצא נורא - אבל *נורא* מתוק.
 
אני תוהה אם יש משהו לשנות לפעמים הבאות.
 
חשבתי לשנות את היחסים - יותר שמנת, פחות חלב מרוכז, אבל גם השמנת די מתוקה, לא בטוח שיעזור.
 
חשבתי גם להכין חלב מרוכז בעצמי, אבל כל המתכונים שמצאתי מדברים על 400-500 גרם סוכר ל1 ליטר חלב, אז עודף המתיקות הזה ישאר.
 
אם יש רעיונות, אשמח לשמוע.
 
תודה!
 
לצפיה ב-'זה לא בדיוק "גלידה" אבל מקפא בהחלט טעים'
זה לא בדיוק "גלידה" אבל מקפא בהחלט טעים
07/07/2018 | 22:25
4
71
קופסא שלמה של חלב ממותק זו בהחלט כמות עצומה של סוכר. האם לא מוכרים בארץ חלב מרוכז נטול סוכר? באירופה זה נמכר בכל סופרמרקט. את כמות הסוכר שאת חפצה בה את מוסיפה לאחר מכן לטעמך.
לצפיה ב-'לא ראיתי בשום מקום'
לא ראיתי בשום מקום
08/07/2018 | 06:45
2
54
וזה כולל את האינטרנט...
מקריאה, כנראה שלא זמין בארץ.
 
אני יכול לנסות להכין לבד עם כמות סוכר מצומצמת. השאלה היא אם זה אפשרי באמצעים ביתיים.
לצפיה ב-'בדוק שוב היטב'
בדוק שוב היטב
08/07/2018 | 10:38
1
49
אני בטוח שבמעדניות המתמחות ב"תוצרת חוץ" ניתן למצוא. בהכנה ביתית מדובר בתהליך ארוך ומייגע של צמצום החלב תוך ערבוב מתמיד. לחלב יהייה גם טעם של שרוף מעט שהוא אגב טעם מבוקש בכל מיני הכנות  (PLATO DI LETCE למשל למי שמכיר).
בביקורך הבא בח"ול או אם יש מישו בסביבתך שנוסע לחו"ל, כדאי לקנות כמה שפופרות. נשמר לאורך זמן
לצפיה ב-'התייחסות לנושא עם כתובות משנת ... 2011'
התייחסות לנושא עם כתובות משנת ... 2011
08/07/2018 | 11:45
49
לצפיה ב-'תשחק עם התוספות'
תשחק עם התוספות
08/07/2018 | 14:01
40
אם מוסיפים טעמים "חמוצים" זה ממתן את המתיקות - פירות חמצמצים כמו שזיף/נקטרינה/פטל או בכלל פירות יער/פסיפלורה...
ניסיתי פעם להוסיף נס קפה (המסתי כפית נס קפה בגרגרים במעט מים רותחים והוספתי לבלילת הגלידה) - יצא מעולה.
לא ניסיתי, אבל להוסיף כמות לשמנת או להפחית מהחלב נשמע רעיון מצוין.
 
אגב - אני לא מקציפה פעם נוספת. 
 
 
לצפיה ב-'שמנת מתוקה - לא באמת מתוקה...'
שמנת מתוקה - לא באמת מתוקה...
08/07/2018 | 09:21
58
 
כמו שכתוב השומן והסוכר יוצרים את המרקם הלא קרחי של הגלידה, אפשר לשחק קצת עם הרכיבים, אפשר להוסיף עוד שמנת מתוקה ובכך למהול את הסוכר שבחלב המרוכז. 
אפשר להכין לבד חלב מארוכז ולנסות להוריד את כמויות הסוכר.
אפשר גם להכין מתכון אחר ולהקפיד להקציף את הגלידה במהלך ההקפאה
לצפיה ב-'אני מכינה - עם פחות חלב מרוכז פשוט.'
אני מכינה - עם פחות חלב מרוכז פשוט.
12/07/2018 | 13:31
24
אגב, החלב המרוכז חשוב בעיקר בגלידות עם פרי - כי טעם הפרי הטבעי לא מספיק חזק ומאוד מרגישים את טעם השמנת. כשאני מכינה עם נוטלה, ריבת חלב וכו' - אין צורך בחלב ממותק בכלל. הממרחים חזקים ומתוקם מספיק.
לצפיה ב-'יש פה למישהו מתכון לצלי של לשון עגל, תודה מראש לעונים.'
יש פה למישהו מתכון לצלי של לשון עגל, תודה מראש לעונים.
05/07/2018 | 10:50
16
32
לצפיה ב-'צלי לשון בתוספת פטריות / צלשף'
צלי לשון בתוספת פטריות / צלשף
05/07/2018 | 12:33
7
188
צלי לשון בתוספת פטריות / צלשף
 
1 סיר לחץ
1 לשון של עגל או בקר
1/2 1 ראשי שום על קליפתם
5 עלי דפנה
15 גרגרי פלפל אנגלי
15 גרגרי פלפל שחור
1 בצל שלם וקלוף
2 גזרים שלמים ונקיים
1 כף מלח

המרכיבים לרוטב;

1 בצל גדול קצוץ דק
2 סלסלות פיטריות שמפניון חתוכות ל-2
1/4  כוס שמן לטיגון
1 כף פפריקה מתוקה
1כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור מומס בחצי כוס מים קרים

לתוך סיר להכניס את הלשון להוסיף מים כדי כיסוי להביא לרתיחה ולבשל במשך כ-5 דקות, לסנן את הלשון מהמים לשטוף את הלשון היטב.
להכניס את הלשון לסיר לחץ עם כל המרכיבים להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל במשך שעה וחצי מרגע הרתיחה, לסנן את הלשון מהמים ולקלף את קליפת הלשון בזהירות לצנן את הלשון.
לפרוס לפרוסות של 1 ס'מ בשלב זה זה די טעים גם כך אך יש אפשרות להכין רוטב עם פיטריות
הכנת הרוטב;
לטגן את הבצל והפיטריות עד הזהבה להוסיף את התבלינים ואת כוס המים להביא לידי רתיחה, להוסיף את הקורנפלור המומס להסמכה ולבחוש, להוסיף את פרוסות הלשון לבישול קל ולהגיש.

 
לצפיה ב-'תודה רבה על ההענות, רק שאלה קטנה'
תודה רבה על ההענות, רק שאלה קטנה
05/07/2018 | 23:16
4
65
מה עושים כאשר אין סיר לחץ?
לצפיה ב-'מבשלים בסיר רגיל עד להתרככות.'
מבשלים בסיר רגיל עד להתרככות.
06/07/2018 | 06:28
3
62
כשעתיים פלוס תלוי בטיב הנתח.
לצפיה ב-'בסופו של דבר הכנתי את הלשון לפי טעמי האישי.'
בסופו של דבר הכנתי את הלשון לפי טעמי האישי.
07/07/2018 | 00:07
2
61
ויצא מעולה.
בכל מקרה תודה רבה לך.
מעניין שבכל מקום בו חיפשתי מתכון ללשון מצאתי בדיוק את אותו המתכון.
אני איני מת על רוטב פטריות והכנתי את הלשון כצלי וללא פטריות, לטעמי יצא מעולה.
אם תהיה מעוניין כתוב פה ואסביר כיצד הכנתי.
שבת שלום.
לצפיה ב-'תודה אבל אני לא אוהב לשון ולכן גם אין מתכון שלי'
תודה אבל אני לא אוהב לשון ולכן גם אין מתכון שלי
07/07/2018 | 10:46
1
21
לצפיה ב-''
07/07/2018 | 10:52
2
לצפיה ב-'ירד לי האסימון, זה מתכון שהיה של צלשף היקר?'
ירד לי האסימון, זה מתכון שהיה של צלשף היקר?
05/07/2018 | 23:20
1
30
לצפיה ב-'כן!'
כן!
06/07/2018 | 14:39
11
לצפיה ב-'מצרפת את שני המתכונים שלי לצלי לשון'
מצרפת את שני המתכונים שלי לצלי לשון
08/07/2018 | 09:30
7
57
אחד מתקתק -מכינה בדר"כ לראש השנה והשני פיקנטי .
לצפיה ב-'ניראה מעולה, אני הכנתי בסופו של דבר את הצלי'
ניראה מעולה, אני הכנתי בסופו של דבר את הצלי
08/07/2018 | 18:45
6
48
ממתכון אבי בן מקורי.
אומנם לקחתי סיכון אך יצא מעולה וקצר תשבחות מאורחי.
והמתכון:
2 לשונות עגל, בישלתי כשעה במים.
הוצאתי מהמים, ציננתי, קילפתי את הקליפה.
פרסתי לפרוסות דקות.
בינתיים לקחתי 6 בצלים בינוניים, טחנתי אותם ובפאיג'רה טיגנתי את רסק הבצל עד להזהבה.
הוצאתי את הבצל והכנסתי את פרוסות הלשון לטיגון קצר משני הצדדים
הוספתי את הבצל, 2 שיני שום כתושים.
הוספתי את פרוסות הלשון, הוספתי 2 קוביות מרק עוף, מלח לפי הטעם, פפריקה מתוקה (תוצרת עצמית), מים עד לכיסוי של כל התכולה.
הבאתי להרתחה ולבישול איטי בחום בינוני של בערך שעתיים.
לטעמי ולטעם אישתי ואורחי, יצא מעולה.

 
לצפיה ב-'תסלחו לי אבל עוברת בי הרגשה'
תסלחו לי אבל עוברת בי הרגשה
09/07/2018 | 02:43
2
60
לא טובה כשאני שומעת על צלי לשון..
לצפיה ב-''
09/07/2018 | 06:49
6
לצפיה ב-'גם בי עוברת הרגשה לא טובה דומה'
גם בי עוברת הרגשה לא טובה דומה
10/07/2018 | 12:24
29
 
כשאחרים אוכלים צלי לשון ואני לא.
לצפיה ב-'נשמע טוב, לא כ"כ הבנתי את עניין טיגון פרוסות הלשון'
נשמע טוב, לא כ"כ הבנתי את עניין טיגון פרוסות הלשון
09/07/2018 | 08:07
33
אבל ניחא העיקר שאהבתם
לצפיה ב-'"לטחון" בצל? שמעתי על לקצץ אבל לטחון?'
"לטחון" בצל? שמעתי על לקצץ אבל לטחון?
09/07/2018 | 22:12
1
33
ומה זה פאיג'רה? לא מצאתי בנט.
לצפיה ב-'השיטה הטובה ביותר להסמיך רוטב היא לטחון את הבצל'
השיטה הטובה ביותר להסמיך רוטב היא לטחון את הבצל
10/07/2018 | 06:32
48
גם מסמיך וגם מוסיף טעם, במקום קמח עם מים.
פאיירה, Paellera בספרדית, היא כלי מיוחד להכנת פאייה.
כתבתי פאג'רה, היות וכך זה נשמע כשאומרים בספרדית.
כיתבי בגוגל תמונות Paellera ותראי הרבה.
מצורפת תמנה של פאיירה עם פאייה בתוכה, בתאבון.
 
לצפיה ב-'טארטלים קטנים קנויים'
טארטלים קטנים קנויים
08/07/2018 | 06:58
1
50
בוקר טוב
אשמח להמלצתכם למילוי הטארטלים שישרדו בחוץ.האירוע מתקיים בים ומתלבטת איזה מילוי מתאים.
תודה ושבוע ניפלא
לצפיה ב-'לא בטוחה שזה רעיון טוב, הלחות תהרוג את הפריכות'
לא בטוחה שזה רעיון טוב, הלחות תהרוג את הפריכות
08/07/2018 | 09:16
38
מילוי מתוק? מלוח?
לצפיה ב-'שמן סומסום'
שמן סומסום
06/07/2018 | 20:43
2
67
ביקשתי מהבחור שיביא לי שמן סומסום כהה (שמן לתיבול בבקבוק קטן) והביא לי שמן סומסום צלול (צבע זהוב בקבוק גדול).
יש סיכוי שייצא מוצלח במוקפץ או לבטל תכניות ולהחזיר לחנות?
ואם משתמשים בזה - איך? לתיבול או לטיגון? צריך לערבב עם שמן נוסף?
 
תודה 
לצפיה ב-'שמן סומסום'
שמן סומסום
07/07/2018 | 22:32
1
57
לא ממש תחושי הבדל בטעם של מוקפץ בסוםסום כהה  למוקפץ בסוםסום בהיר. 
שמן זה לא ממש מתאים לטיגון או להקפצה היות והוא מגיע לנקודת השריפה בטמפרטורה נמוכה יחסית, מה עוד שהקפצה נעשית על אש חזקה ובטמפרטורה גבוהה. האסייתים נוהגים להקפיץ בשמן "נורמלי" (סויה, חמניות, קנולה...) ומוסיפים את שמן הסומסום לקראת הסוף לשם הוספת טעם וניחוח.
לצפיה ב-' תודה רבה'
תודה רבה
15/07/2018 | 05:18
1

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ