לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4423044,230 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'איך בוחרים בלנדר?'
איך בוחרים בלנדר?
12/11/2018 | 15:05
4
26
לפי איזה קריטריונים בוחרים בלנדר? על מה צריך להסתכל ומה זה אומר?

לצפיה ב-'בדיוק כמו שבוחרים כל כלי עבודה אחר'
בדיוק כמו שבוחרים כל כלי עבודה אחר
12/11/2018 | 16:09
3
23
 
  1. מגדירים את הצרכים כלומר מה הכלי אמור לבצע.
     
  2. מגדירים את מסגרת התקציב.
     
  3. בודקים איזה כלי מתאים לביצוע המשימה ועומד במגבלות התקציב.
     
  4. נכנסים לאתרי השוואת מחירים ובודקים היכן נקבל את הכלי שבחרנו במחיר הכי טוב עם תשומת לב לחוות דעת על הספק.
לצפיה ב-'תודה, תווך המחירים הוא כ-30-50 דולר'
תודה, תווך המחירים הוא כ-30-50 דולר
12/11/2018 | 16:43
2
21
אם הכלי ישרת אותי יותר משנה, ההבדל במחיר יהיה זניח.
הצרכים שלי הם הכנת מילקשייקים (כולל פירות קשים כמו תפוח), קוקטיילים. אולי גם שבירת קרח.
השאלה היא כמה וואט, איזה נפח, כמה סל"ד וכדומה. זכוכית או פלסטיק? למה משמשים מהירויות שונות? אני לא הכי יודע איזה קריטריונים מגדירים בלנדר טוב.
לצפיה ב-'התקציב קצת נמוך לבלנדר טוב בכל אופן לגבי הנפח'
התקציב קצת נמוך לבלנדר טוב בכל אופן לגבי הנפח
13/11/2018 | 01:50
14
 
תחשב איזה נפח אתה צריך לפי הכמות אותה אתה מתכוון להכין ולפי זה תבחר.
 
בלנדר שאמור לרסק ירקות קשים וקרח ולשרוד צריך מנוע חזק, הנינג'ות על דגמיהם השונים אמורים להתאים. אני משתמש באחד כזה כבר יותר מחצי שנה בדיוק למטרה הזו.
 
אפשרות נוספת וזולה היא הסמוראי 1000W. המחיר הרגיל שלו בין 800 ל1000 ש"ח אבל מאחר והוא חולק כשי ביריד האחרון של חבר תוכל למצוא אותו חדש לגמרי באתרי יד שנייה במחיר מצחיק.
לצפיה ב-'$ - אם הבלנדר נרכש בצפון אמריקה, הוא לא מתאים לחשמל בארץ'
$ - אם הבלנדר נרכש בצפון אמריקה, הוא לא מתאים לחשמל בארץ
13/11/2018 | 09:16
1
לצפיה ב-'שתי שאלות'
שתי שאלות
10/11/2018 | 09:33
3
77
מה דעתכם על הוספת מעט סודה לשתייה לקציצות בשר?
האם כשאתם מבשלים במיה, יש הבדל בין במיה מהשוק לבמיה מהשקית בדרך הטיפול והבישול של הבמיה?
לצפיה ב-'לא מוסיפה סודה לשתיה לקציצות, בשביל מה זה טוב?'
לא מוסיפה סודה לשתיה לקציצות, בשביל מה זה טוב?
11/11/2018 | 08:33
15
לצפיה ב-'לא הייתי מוסיף סודה לקציצות'
לא הייתי מוסיף סודה לקציצות
12/11/2018 | 16:45
1
23
בשביל מה זה טוב? לנפח אותם? לא נשמע לי מפתה במיוחד, זה לא פנקייק.
לצפיה ב-'ולגבי הבמיה? תודה על התשובה'
ולגבי הבמיה? תודה על התשובה
13/11/2018 | 09:11
1
לצפיה ב-'מהי הדרך הנכונה לבשל תורמוס?'
מהי הדרך הנכונה לבשל תורמוס?
09/11/2018 | 18:27
6
59
היי,
אני רוצה להכין תורמוס כמו שהיו מוכרים פעם, זוכרים? מבושל, מלוח וטעים שהיינו מפצחים כמו גרעינים.
מהי הדרך הטובה ביותר לבשל תורמוס? החל מהשרייה, שימוש בסודה לשתייה, כמויות מים, כמויות מלח כדי שיהיה טעים ומדוייק (לימון?) וכיצד כדאי לאחסן אותו לאחר הבישול?
אשמח לקבל עזרה ומתכון ממישהו שבישל תורמוס ומדבר מניסיון, איני זקוקה לקישורים למתכונים בגוגל, לחפש בגוגל גם אני יודעת
תודה רבה!
לצפיה ב-'מאד פשוט'
מאד פשוט
09/11/2018 | 19:32
4
69
משרים את התורמוס בהרבה מים למשך יומיים, במשך זמן ההשרייה
מחליפים את המים לפחות 4 פעמים וזאת בכדי לסלק מעט מהמרירות,
בהשרייה הראשונה ניתן להוסיף 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (ל-1 קג')
אני לא מוסיף.
לשטוף היטב בסיום ההשריה, להעביר לסיר בישול (רגיל או סיר לחץ)
ולמלא מים עד כדי כיסוי + 5 ס"מ.
לבשל עד לריכוך כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בזן) או מחצית הזמן בסיר
לחץ, מצננים, מסננים ומעבירים לצנצנת, מכסים במים מורתחים (אפשר
להשתמש גם במי הבישול) ומוסיפים מלח לפי הטעם, בערך כף מלח
לקג' תורמוס.
נשמר במקרר שבוע ויותר ויש צורך בהחלפת המים והמלח כל יומיים.
לימון? לא מכיר, אני מכיר רק תיבול במלח.
יש זן תורמוס מריר וזן מתקתק ויש זן שמתרכך מהר יותר מהשני
זה לא רשום על אריזה ולא כל מוכר יודע מה הוא מוכר.
לקנות בחנויות לממכר קטניות טובות!
 
לצפיה ב-'לרוב התורמוס מהסוג היותר גדול גם יותר מר'
לרוב התורמוס מהסוג היותר גדול גם יותר מר
10/11/2018 | 18:25
32
לי לוקח לפחות 4 או 5 ימים של השרייה עם החלפות מים עד שהטעם שלו סביר.
 
לפני כמה שנים קניתי בשוק של עכו תורמוס יפה וגדול וגם לאחר הרבה מאד השריות והרתחות הוא נשאר מר ומצא דרכו לפח.
לצפיה ב-'אני מאוד מודה לך! כבר קניתי תורמוס בשקית'
אני מאוד מודה לך! כבר קניתי תורמוס בשקית
11/11/2018 | 07:21
2
32
של "חצי חינם".. נראה אם הוא איכותי או לא.
אתה לא חושב שיום אחד של השרייה יכול להספיק? או שלא כדאי לקחת את הסיכון?
 
אם אתה מוסיף את המלח רק לאחר הבישול אז התורמוס לא סופח את הטעמים, לא?  אם אוכלים אותו מיד, אז המלח טרם הספיק להיספג בגרגירים ורק המים מומלחים.. או שאני טועה?
לא כדאי להוסיף את המלח לקראת סוף הבישול ולבשל עוד כרבע שעה על מנת שהתורמוס יספוג את המליחות?
 
לגבי תורמוס שנשמר במקרר ודורש החלפת מים, האם יש צורך להרתיח את המים עם המלח לפני שמוסיפים אותם? ואם כן, האם לשפוך את הנוזל בעודו חם או לתת לו להתקרר?
דרך אגב, יצא לך פעם להקפיא תורמוס מוכן?
 
אני מאוד מודה לך על עזרתך ועל התשובות המפורטות!
לצפיה ב-'תשובות...'
תשובות...
11/11/2018 | 07:42
1
35
- רצויה השרייה של 48 שעות.
- התורמוס לא צריך לספוג מלח, המלח נספג בקליפה ומעט בגרעין
  בהמלחה עדינה לכן צריך להוסיף רק לאחר הבישול.
- תמיד להרתיח מים ולצנן בהוספה/בהחלפה למניעת קילקול.
 
לצפיה ב-'המון תודות! '
המון תודות!
11/11/2018 | 08:02
22
כל כך הרבה שנים לא אכלתי תורמוס, שנראה לי שאני אפצה על החסך של כל השנים נטולות התורמוס
 
לצפיה ב-'אני מכיר תורמוס כילד ירושלמי קטן'
אני מכיר תורמוס כילד ירושלמי קטן
10/11/2018 | 09:31
46
משני מקומות בעיקר -
האחד ברחוב יפו, בכיוון הדווידקה, היה דוכן מקורה [ כמו הביתן של מפעל הפיס, כיום ] ובתוכו איש מבוגר שמכר תורמוס בקונוס שהכין מנייר עיתון.
המקום השני בירידה בויה דה-לה-רוזה משער יפו, אחרי שפונים בפניה הראשונה שמאלה לכיוון כנסית הקבר, הולכים עד הסוף ויורדים במדרגות, שם בקצה המדרגות, בפניה שמאלה לשער שכם, עמד מוכר שמכר תורמוס, נכון גם הוא לתוך קונוס נייר מניר עיתון.
מאז עזבתי את העיר האיומה הזו, ירושלים, לא אכלתי יותר תורמוס בחיי.
לצפיה ב-'שאלה לגבי הברשת מאפים'
שאלה לגבי הברשת מאפים
10/11/2018 | 12:25
5
79
היי חברים,

אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר -

מה ההבדל בתוצאה הסופית בין הברשת המאפה ב:
* ביצה טרופה
* חלמון בלבד
* מים
* שמן
* אחר? (חלמון עם מים, חמאה, ?)

תודה מראש לעונים
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
10/11/2018 | 16:56
4
78
לצפיה ב-'TCHM, תודה רבה!'
TCHM, תודה רבה!
10/11/2018 | 19:17
10
לצפיה ב-' תודה, '
תודה,
11/11/2018 | 08:22
2
לצפיה ב-' רבה'
רבה
11/11/2018 | 17:10
2
לצפיה ב-'וואוווו, זה מעולה '
וואוווו, זה מעולה
13/11/2018 | 09:12
1
לצפיה ב-'ליקר שוקולד הפך לממרח שוקולד. איך להציל אותו?'
ליקר שוקולד הפך לממרח שוקולד. איך להציל אותו?
05/11/2018 | 14:28
14
91
ניסיתי להכין ליקר שוקולד שחור ביתי.
גירדתי חפיסת שוקולד שחור מריר איכותי לתוך צנצנת. הוספתי וודקה ושמתי לכמה שבועות בצד. ערבתי פעם ליום. היו הרבה מוצקים מרחפים בתמיסה.
עכשיו שמתי את הצנצנת לתוך "אמבט" עם מים חמימים בשביל להמיס את המוצקים. הם התמוססו והוספתי סירופ סוכר פשוט (מים+סוכר) עד שהטעם הסתדר. שמתי בצד ואחרי לילה אני מגלה שהתמיסה התמצקה. לא הפכה לשוקולד של ממש, אלא נוזל סמיך מאוד-מאוד, לכיוון של ממרח כמו נוטלה. עם טעם אלכוהולי ברור.
כאילו אחלה להוסיף את זה לגלידת וניל. אבל אני כיוונתי לשתייה לא חריפה במיוחד.
רעיונות איך מתקנים? להמיס עם עוד סירוף סוכר?
 
לצפיה ב-'נסה...'
נסה...
05/11/2018 | 18:25
3
90
לא ציינת כמויות, בכל מקרה דרך הכנת ליקר שוקולד אינה מה שהכנת!...

נסה להוסיף לתערובת שמנת לבישול מחוממת עד לפני רתיחה ותערבב
עד המסה, צנן ושמור במקרר.
 
לצפיה ב-'אבל אז זה יצא שוקולד חלב.'
אבל אז זה יצא שוקולד חלב.
05/11/2018 | 20:01
2
88
אני רוצה ליקר שוקולד מריר. בלי שום חלקי חלב.
בעיה שחיי המדף של ליקר חלבי קצרים בצורה קיצונית. חייבים לשמור אותו קבוע במקרר וגם אז לא מובטח שהוא לא יחמיץ.
לצפיה ב-'מצטער שניסיתי לעזור.'
מצטער שניסיתי לעזור.
05/11/2018 | 20:35
1
31
לצפיה ב-', '
,
06/11/2018 | 09:31
10
לצפיה ב-'כך לא מכינים ליקר שוקולד'
כך לא מכינים ליקר שוקולד
08/11/2018 | 12:57
9
73
אפילו אם נדמה לך...
שוקולד בטמפרטורת החדר - מוצק והוא בטח לא נמס באלכוהול
 
זה המתכון שלי:

ליקר שוקולד:
רכיבים
ישר לבלנדר:
2 כוסות סוכר 
1 כוס מים רותחים 
לערבל 
להוסיף:
3 חלמונים 
3 כפות קקאו 
1 כף קפה נמס 
1 כוס אלכוהול 
כמה טיפות לימון 
לערבל, לבקבק, טוב לשתיה כבר למחרת ההכנה, אבל כדאי להמתין קצת

נשמר זמן רב בארון!
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/search?q=%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%A8+%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93
לצפיה ב-'שאלה לגבי הארון'
שאלה לגבי הארון
08/11/2018 | 13:38
6
65
ה3 חלמונים לא מפחידים אותך בשמירה?
לצפיה ב-'סביר להניח שהאלכהול הופך אותם לפחות מפחידים'
סביר להניח שהאלכהול הופך אותם לפחות מפחידים
09/11/2018 | 12:54
4
18
לצפיה ב-'לא ממש מפחיד אבל די מיותר'
לא ממש מפחיד אבל די מיותר
09/11/2018 | 13:52
3
49
אני לא חושב שחידקי הקולי ימשיכו להתפתח בסביבה אלכוהולית אבל למה להוסיף ביצים לליקר אלכוהול? זה הרי ליקר שוקולד ולא "רביכה" או מה שנקרא בשנות ה 50 "חלמונה"...
ליקר שוקולד מכיל בעיקרו שוקולד אלכוהול וסוכר. כמות הסוכר תלויה בטעם ולא לשכוח שהשוקלד הוא ממותק כבר בזכות עצמו. אני הכנתי בזמנו מסירופ סוכר מסחרי שמכיל כמובן אלכוהול ושוקולד מריר מומס, בעל שיעור גבוה של קקאו. יש המוסיפים חלב או שמנת. מיותר ל ט ע מ י.
הפסקתי להכין לפני שנים כי יש למצוא בשוק ליקרים מצויינים גם במחירים סבירים בהחלט.
לצפיה ב-'מיותר ? תלוי למי'
מיותר ? תלוי למי
09/11/2018 | 14:06
1
41
 
אנחנו מדברים על אוכל שהוא כידוע עניין של טעם וכל אחד וטעמו.
 
אחד אוהב ביצים/חלב/שמנת בליקר שלו ואחד לא אז מה שמיותר לאחד טעים לאחר ולהיפך.
לצפיה ב-'מיותר למי? על השאלה הזו עניתי כבר בגוף ההודעה שלי...'
מיותר למי? על השאלה הזו עניתי כבר בגוף ההודעה שלי...
09/11/2018 | 19:36
33
קרא שוב ובעיון...
" מיותר ל ט ע מ י " ההדגשה במקור.
אפשר להוסיף כל מה שמתחשק לך ובהתאם לטעמך. יש המוסיפים ליקר אמארטו. רום ועוד כל מיני. מצידי תוסיף גם רסק בננות ושנאפס. 
לצפיה ב-'עניין של טעם והעדפות'
עניין של טעם והעדפות
11/11/2018 | 08:36
21
אני מעדיפה את הליקר שלי פחות מימי ויותר אלכוהולי, אין כזה בחנויות
לצפיה ב-'לא, הליקר נשמר מצויין ,ללא קלקול'
לא, הליקר נשמר מצויין ,ללא קלקול
11/11/2018 | 08:35
5
לצפיה ב-'בשביל מה החלמונים?'
בשביל מה החלמונים?
12/11/2018 | 15:12
1
13
האם זה בשביל המרקם או בשביל הטעם?
לצפיה ב-'מרקם קטיפתי ולא מיימי'
מרקם קטיפתי ולא מיימי
13/11/2018 | 08:50
לצפיה ב-'בתקווה שהפוסט יישאר פה עוד מספר שעות:סטיביה'
בתקווה שהפוסט יישאר פה עוד מספר שעות:סטיביה
05/11/2018 | 08:30
4
157
למי שיש נסיון עם מתכונים בסגנון הזה:
קיבלתי מתכון לדגני בוקר ״בריאותיים״  מקמח קוקוס ,ממותקים בסטיביה.
במה ניתן להחליף אותה שהוא לא מייפל, סילאן או דבש או דומיהם?



לצפיה ב-'לא כ"כ ברור'
לא כ"כ ברור
05/11/2018 | 12:06
86
את לא רוצה סוכר, לא דבש לא סילאן ולא סטיביה שהוא ממתיק לא סוכרי כשר למהדרין. לאיזה תשובה את מצפה? נסי סוכרלוז, סאכרין, אספרטם ושאר ממתיקים מלאכותיים שנמצאים בשוק. אני לא מבין את ההגיון אבל שיהייה
לצפיה ב-'לא סובל סטיביה'
לא סובל סטיביה
06/11/2018 | 09:06
65
לא ממתיק לי את הקפה, ואם אני קונה של חברה אחרת, זה מתוק מאוס וכבד.
לצפיה ב-'אני הייתי הולך על סוכר'
אני הייתי הולך על סוכר
09/11/2018 | 14:08
1
14
לצפיה ב-':)'
:)
10/11/2018 | 10:36
4
לצפיה ב-'מהי הדרך הטובה ביותר לבשל בובעס?'
מהי הדרך הטובה ביותר לבשל בובעס?
02/11/2018 | 18:59
8
166
ביוון אכלנו בובעס [ שעועית ענק ] מבושלת רוטב עגבניות דליל. תיבול מינימאלי [מלח+פלפל שחור, ציר עוף, או אבקת מרק עוף, קצת רסק עגבניות וזהו. לא היה סימן לבצל או לשום], אצלנו הטורקים מבשלים את הבובעס בעיקר לסלט קר של שעועית, שמיר, בצל [כיום אדום] מלח ורוטב חמוץ מתוק, על גבול הוינגרט.
מהי הצעתכם?
לצפיה ב-'בתבשילי קדרה שמכילים קטניות'
בתבשילי קדרה שמכילים קטניות
03/11/2018 | 09:32
1
92
אנחנו מבשלים בסיר לבישול איטי - אפשר כמובן בתנור, איך שנוח, עם תפוחי אדמה, שום, בצל, גזר ופלפל חריף.
 
לצפיה ב-'תודה חריף לא עולה על שולחננו'
תודה חריף לא עולה על שולחננו
03/11/2018 | 11:51
69
מקסימום קצת חריף מפפריקה חריף, או מעט מזעיר צ'ילי מיובש.
לצפיה ב-'לא ידעתי שהסלט הזה ממוצא טורקי '
לא ידעתי שהסלט הזה ממוצא טורקי
05/11/2018 | 08:21
5
63
אולי  ״חומוס״ רומני , שמכינים בדרך כלל משועית לבנה רגילה אבל
הכי כייפי לאכול אותן בשלמותן, המרקם שלהן פשוט מושלם לזה. אם לא בסלט אז כחטיף כמו שמכינים גרגרי חומוס (מבושלים ואח״כ טיגון או אפיה) בלי או עם בצל מטוגן.
 
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'מדובר בשעועית גדולה שלמה, לא מחית.'
מדובר בשעועית גדולה שלמה, לא מחית.
05/11/2018 | 18:28
3
86
והוא אינו סלט תורכי דווקא, יש יווני, איטלקי וצרפתי.
לצפיה ב-' נהדר. איך קוראים לה באיטלקית? '
נהדר. איך קוראים לה באיטלקית?
05/11/2018 | 23:39
1
22
לצפיה ב-'Grandi Fagioli Bianchi'
Grandi Fagioli Bianchi
06/11/2018 | 07:23
20
לצפיה ב-' אצל התורכי זה היה פחות "צפוף" אבל נראה כך'
אצל התורכי זה היה פחות "צפוף" אבל נראה כך
06/11/2018 | 09:04
26
לצפיה ב-'לא חושב שהסלט "תורכי" במוצאו'
לא חושב שהסלט "תורכי" במוצאו
06/11/2018 | 09:03
45
התורכי הזקן קרא הרבה ספרי בישול, היה לו "לארוס" [אינציקלופדיה] צרפתי לבישול, ממנו הוא שאב הרבה רעיונות.
לצפיה ב-'תפוז מה קורה לכם?'
תפוז מה קורה לכם?
01/11/2018 | 06:49
162
כל פעם צריך לצאת ולהיכנס מהפורום כדי לשלוח הודעה!
אולי תסדרו את זה כבר. זה ככה כבר שבועיים!
לצפיה ב-' מישהו צופה ב-MKR של חיים ורותי?'
מישהו צופה ב-MKR של חיים ורותי?
29/10/2018 | 07:04
14
512
לצפיה ב-''
30/10/2018 | 17:14
27
לצפיה ב-'אני צופה מושבע של MKR'
אני צופה מושבע של MKR
30/10/2018 | 18:11
11
282
במוצ"ש התחיל הסבב השלישי של המתמודדים החדשים, מהם מנופה זוג בסוף השבוע, כך שישארו 12 זוגות, או כמו האוסטרלים, יהיה סבב נוסף של חמישה זוגות על מנת להשאיר בסוף 16 זוגות.
כך או אחרת, רותי התרגלה לטלוויזיה ולמעמדה ככוכבת ריאלטי, צורת הדיבור שלה, הגמישות של הגוף הפכו "נורמליים" יותר מהשבוע הראשון. אז מתברר שאין לה מקל תקוע בתחת, ודודה חיים השפיע עליה ב"טובו" כי רב. חיים כהן עצמו, אולי טבח למופת [ אכלתי בדיקסי שלו מנות נהדרות, אגב ] אבל שופט עם "SAY" כמו שהתלביבים נוסח רותי אוהבים להגיד [ הכוונה לאמירה משמעותית] הוא חלש לגמרי. 
הוא מזיין את השכל יותר מדיי, מסבירן. חישובי הנקודות שלו בדיוק כמו של המשתתפים האחרים, וזה גרוע, בלשון המעטה. שף מקצועי חייב לתת ניקוד מקצועי על אוכל שמתימר להיות מקצועי.
אבל, כמו "בואו לאכול איתי", בתוכנית הזו יש מה שאין בשאר זבלוני האוכל בטלוויזיה נוסח - משחקי השף, מאסטר שף או תחרות האפייה המשעממת ת'תחת - ראשית רוב הזמן מוקדש לעבודה במטבח. למנות שיוצאות החוצה, לתגובות האנושיות והבלתי מפרגנות להחריד, אבל זו היומרה שאיננה שראויה להערכה.
משהו קורה לכל הפורמטים שמגיעים מחו"ל לארץ, שני פורמטים מצליחים לשמור על רוח המקור. "בואו לאכול איתי" עם קריינות הרקע הנהדרת של שי אביבי מציגה את הישראלי במלוא כיעורו או הדרו [ מי שראה את פרקי האוכל הכשר, יודע בדיוק על מה אני מדבר], ו- MKR בגלל הפורמאט האוסטרלי מתעסקת בבישול נטו, עם מינימום זיוני שכל ומניפולציות דוחות של המאסטר, או האפיה הנלעגת.
 
לצפיה ב-'לשון בוטה ואצבע קלה על המקלדת?'
לשון בוטה ואצבע קלה על המקלדת?
30/10/2018 | 19:47
6
230

"הישראלי במלוא כיעורו"
"מינימום זיוני שכל", "הוא מזיין את השכל יותר מדיי"
"מתברר שאין לה מקל תקוע בתחת"
"שאר זבלוני האוכל בטלוויזיה"
 
מה יהיה?
 
לצפיה ב-'קראתי את ביקורתך המעודנת'
קראתי את ביקורתך המעודנת
01/11/2018 | 05:26
3
184
והדי משעממת, חסרת התיבול.
אישית מעדיף טעם חזק, מורכב על אנינות לכאורית של כריכי מלפפון בשעת תה אנגלית, א-לה-פוארו.
לצפיה ב-'אני רואה שאתה מצטט את ביבי מקרית שמונה! (משעממת)'
אני רואה שאתה מצטט את ביבי מקרית שמונה! (משעממת)
01/11/2018 | 06:48
2
127
ואח"כ מצטט מפוארו?
ראיתי שכאשר הנוסח הוא שלך, אתה מתמקד בניבול פה ושפה גסה.
עדיף שתמשיך לצטט.
לצפיה ב-'או שאתה לא תקרא, מה דעתך?'
או שאתה לא תקרא, מה דעתך?
01/11/2018 | 07:04
45
לצפיה ב-'הצצתי למטה, לשרשור של אפריל, ומה מצאתי'
הצצתי למטה, לשרשור של אפריל, ומה מצאתי
02/11/2018 | 09:40
89
טענה אודות הנסיון ל"חנך" את הכותבים כאן. אז נכון מיקי שלא השתתפת בשרשור, אבל נסיונך הנואל לחנך אותי בהחלט מתאים להודעה/לסטטוס הזה.
לצפיה ב-'אתה מתעסק עם סנוב'
אתה מתעסק עם סנוב
02/11/2018 | 11:49
1
100
שחושב שאם הוא קורא את הארץ ומצביע למרץ או שמאלה משם
מותר לו להגיד הכל
לצפיה ב-'אהבתי את הדיון ב"גופי"'
אהבתי את הדיון ב"גופי"
02/11/2018 | 13:18
76
בהחלט מצביע על עליונות מוסרית.
פחחחח
לצפיה ב-'אני צופה ונהנית מאוד'
אני צופה ונהנית מאוד
01/11/2018 | 23:50
3
104
אני אוהבת את הדינמיקה בין הזוגות. בשונה משאר התוכניות שעוסקות באוכל, כאן אני בהחלט יכולה להזדהות עם המתמודדים. את חלקם אני לא סובלת ואת חלקם אני אוהבת. אני לא סובלת את הבחורים מהשוק וגם לא את הזוג הערבי וגם לא את הזוג הדתי. כל השאר בהחלט נסבלים ומעניינים.
לצפיה ב-'לא ראיתי עדיין את הפרק מאתמול'
לא ראיתי עדיין את הפרק מאתמול
02/11/2018 | 09:36
2
101
אבל שלשום צפיתי בהחלט, וההוא מהשוק, שייחל למפלתן, מייצג בדיוק את הישראלי "האמיתי", זה שאומר, לא מסתתר, יעני "אותנטי". גס רוח עם לב ענק, אני בטוח.
אבל, כפי שכתבתי כאן, השופטים הם שם המשחק, כי הם מקבלים את הנתח הגדול של הניקוד, כי הם אינם מונעים מהתחרות סביב השולחן, ולכן השיפוט שלהם, גם מקצועי לגמרי וגם אובייקטיבי [ במובן שאינו נוטה חסד אישי לאף אחד אלא רק לטעמים.. וכו' ].
חיים ורותי הם נפילה אחת גדולה בהשוואה לשלישייה האוסטרלית, שאפשר לצפות בה, למינויי הוט, מדי יום, ואז לראות את הישראלים. כמה פטפטת חיים ורותי, כמה הרצאות חיים ורותי נושאים סביב השולחן, מעניין ת'תחת [ כן מר לנג, אנין הנפש, האיסטניס - לא אוהב, אל תקרא ואל תחנך אותי] כל הקשקושים שלהם. דברו על האוכל "נטו" ולא על "העברת מנה ביתית למנת מסעדה.. וגו' ".
אבל בהחלט מעניין יותר משאר זבלוני האוכל עתירי הממון, הפרסומות ודרמותך בכפית של תה, א-לה- מאסטר, האפייה, משחקי השף ושאר בלבולי שכל וזיוניו. [גם בשבילך מיכאל ]
מה שכן, ישראל היא ישראל, הצורך לצוות/ללהק דמויות סטריאוטיפיות לא מפסיק גם כאן. יאק.
לצפיה ב-'מנו ופיט (השופטים האוסטריים של MKR) זה 2'
מנו ופיט (השופטים האוסטריים של MKR) זה 2
04/11/2018 | 07:23
1
66
מאיפה צץ לך השלישי?
לגבי ה-2 מהשוק, אתה השלישי! לפחות עכשיו אנו יודעים מניין אתה בא!

 
לצפיה ב-'שכחת את קולין, האירי'
שכחת את קולין, האירי
04/11/2018 | 08:56
55
ת'זוב, הרי את סותר את עצמך בתגובות האלה בדרישתך ל"אנינות", ו"דקירותיך" הן אפילו לא העדשה תחת מזרוני הנסיכה. צא מזה בּוּבִּי.
לצפיה ב-'ביקורת'
ביקורת
30/10/2018 | 23:07
189
זה השבוע ה-3 והנושא פשוט חוזר על עצמו 1:1!
הזוג הראשון אינו מניב תוצאה טובה, ולאורך כל השיפוט שלו במהלך השבוע הוא מוטה במתן ציון נמוך וביקורת קטלנית, רק על מנת להציל את עורו מהדחה.
אז איפה השיפוט?
המתכון, שהועתק מתוכנית דומה באוסטרליה וניו-זילנד, שגם שם לא היתה חסרה ביקורת מסיבות דומות, נדמה שבארצנו הים תיכונית והחמה - הקצינה לכדי הגזמה. לזוג שלא הצליח בבישול, לא מליח גם להסתיר את הכעור שבו. ממש חבל...
מעבר לכך, האנשים בתכנית מעניינים! חלקם פשוטים (באופן הבישול הביתי) וחלקם מתוחכמים. קצת הסתבך לי עם הזוג החרדי. מעניין מה הדרישות מהמתחרים ע"מ שלא להביא אותם לכדי המנעות מסיבות הכשרות! הם בטוח לא מהדרין. אז פירות ים, בשר וחלב ועוד כמה בטח ירדו מהפרק. היום עשו דג לאפשר חלבי. עבור יום הבחירות, זו בחירה שקשה לי.
לצפיה ב-'האם ניתן להקפיא גבינת סימפוניה ?'
האם ניתן להקפיא גבינת סימפוניה ?
11/10/2018 | 17:07
1075
161
תודה מראש.
המשך>>
תודה מראש.
לצפיה ב-'הרינג כבוש - אפשר לשלב במתכונים ?'
הרינג כבוש - אפשר לשלב במתכונים ?
25/04/2018 | 18:08
26
228
'פילה דג הרינג מלוח בשמן ובצל' של דלידג. אפשר להוסיף את זה לתבשילים ? אולי רוטב לפסטה ? שקשוקה ?
תודה מראש.
לצפיה ב-'שאלה מוזרה. '
שאלה מוזרה.
25/04/2018 | 19:56
11
211
אפשר הכל. יצא טעים? לא יודע. נסה ותראה. ככה ממציאים מתכונים. 
לצפיה ב-'השאלה בסדר גמור'
השאלה בסדר גמור
25/04/2018 | 22:16
168
לא התכוונתי לשאול אם זה אפשרי פיזית להוסיף דג מלוח למנה כזו או אחרת. נראה לי שהדברים מובנים מאליהם.
 
לצפיה ב-'איך התשובה אמורה לקדם את השואל?'
איך התשובה אמורה לקדם את השואל?
26/04/2018 | 07:03
9
110
ולמה להגיד עליה שהיא מוזרה?
 
יש לו כנראה קופסא ושאל אם למישהו יש רעיונות כיצד לשלב במתכון.
 
מה עוזר לו שאתה אומר לו שהשאלה שלו מוזרה ושינסה וככה ימציא מתכון?
לצפיה ב-'תקרא את השאלה שלו בעיון. '
תקרא את השאלה שלו בעיון.
26/04/2018 | 09:09
8
101
הוא לא ביקש רעיונות. הוא שאל אם אפשר.
לכל אחד יש את ההעדפות שלו באוכל. יכול להיות שלאחד זה יהיה מגעיל ולאחר יהיה טעים. מישהו יודע מה ההעדפות של השואל? אין אסור ומותר באוכל (מלבד מה שעלול להזיק). מכיוון שכך, אפשר לנסות. הרי כל המתכונים שיש בעולם נעשו ככה. מישהו ניסה משהו, ראה כי טוב, ופרסם. לכן השאלה נראית לי מוזרה.
יש לך בעיה עם התשובות שלי? 
לצפיה ב-'באמת הבנת את שאלתו אם אפשר טכנית?'
באמת הבנת את שאלתו אם אפשר טכנית?
26/04/2018 | 12:15
7
97
לי השאלה הייתה מאד ברורה והוא הביא גם כמה דוגמאות. לרגע לא חשבתי שהוא בא לבקש אישור מהפורום לנסות לשלב במתכונים אלא שאל אם יתאים ולמה יתאים.
 
התשובה שלך יכולה לגרום לגולש רגיל לא לחזור לפורום אחרי זה.
 
ראית שגם הוא הגיב באותה צורה כמוני.
לצפיה ב-'אני הבנתי מצוין את השאלה. '
אני הבנתי מצוין את השאלה.
26/04/2018 | 13:37
6
92
עניתי בדיוק למה שהוא התכוון. לא האם אפשר טכנית, אלא איך זה מסתדר מבחינת טעמים. ובדיוק לזה עניתי. מנסים וטועמים.
מי שמצליח לגרש גולשים מהפורום הזה, זה לא אני........
לצפיה ב-'אתה באמת חושב שגולש שנכנס לשאול את החברים אם זה יתאים'
אתה באמת חושב שגולש שנכנס לשאול את החברים אם זה יתאים
26/04/2018 | 14:11
5
81
התשובה צריכה להיות שינסה לבד ויטעם? זו מטרת הפורום - להגיד לשואל לנסות לבד את השאלה שלו ולטעום? בשביל זה הוא צריך פורום מתכונים? כדי שיגידו לו לנסות ולטעום?
לצפיה ב-'בוודאי שכן. '
בוודאי שכן.
26/04/2018 | 19:16
4
86
דוגמה: אני מתעב אבוקדו. נניח ומישהו ישאל עם מה אפשר לשלב אבוקדו, הדעה שלי היא שהמקום היחידי שבו אפשר לשלב אבוקדו זה עם פח האשפה. אז מה זה אומר? שהוא לא צריך לנסות לבד? אם כולם תמיד יעשו רק מה שניסו קודם, מי ימציא מתכונים חדשים? כמה פעמים אתה עצמך עשית נסיונות קולינאריים סתם ככה, וזה הצליח? 
לצפיה ב-'בשביל מה ההתחכמות?'
בשביל מה ההתחכמות?
27/04/2018 | 07:14
3
71
אם מישהו שואל מה אפשר לשלב עם אבוקדו ואתה לא אוהב אבוקדו - אל תענה כי אתה לא אינפורמטיבי לשואל. הוא כן אוהב והוא מחפש עם מה לשלב.
 
אם הוא היה רוצה לעשות ניסוי וטעימה הוא היה עושה בלי להכנס לבקש רעיונות.
 
אם הוא נכנס הוא מצפה שייתנו לו רעיונות לשילוב ומתכונים רלוונטיים
 
לצפיה ב-'לסיום (לפחות מבחינתי)'
לסיום (לפחות מבחינתי)
27/04/2018 | 14:44
2
112
אתה צודק, כי אתה המנהל ועל פיך יקום ויפול דבר. 
אני מתנצל שהבעתי את דעתי הנחרצת, ששונה מדעתך המלומדת. 
לצפיה ב-'לא עלבת, לא התחצפת ולא פגעת באף אחד...'
לא עלבת, לא התחצפת ולא פגעת באף אחד...
27/04/2018 | 15:54
1
149
אין זו הפעם הראשונה שההנהלה כאן מתחפשת לגננת ומעירה הערות מטופשות לסדר. זה לא רק פורום טכני אלא גם קהילה שהתקיימה לפני היות המנהל מנהל ומי שעושה את הפורום הם מי שגולשים בו ולא הגאונים שמנהלים אותו. התשובה שלך היתה סבירה ומקובלת אפילו אם היא בניגוד למי שחושב שהפורום שייך לאמא שלו.
שבת שלום
לצפיה ב-'מלבד נסיון להעליב - תסביר כיצד התשובה הייתה סבירה ומקובלת'
מלבד נסיון להעליב - תסביר כיצד התשובה הייתה סבירה ומקובלת
27/04/2018 | 18:33
96
כיצד בדיוק היא סייעה או קידמה את הגולש שהגיע ושאל אותה?
 
ובתשובה שלך תתייחס בבקשה גם לתגובה של אותו גולש.
 
הפורום לא של המשפחה שלי, אבל אם מגיע גולש ושואל איך ניתן לשלב במתכון דג ואומרים לו קודם כל בכותרת שהשאלה שלו מוזרה ובתשובה אומרים לו תנסה ותטעם ותמציא מתכון זה לא הייעוד של הפורום ולא תשובה לשאלה של הגולש
 
 
לצפיה ב-'לא מכירה את של דלידג אבל'
לא מכירה את של דלידג אבל
25/04/2018 | 23:15
11
168
אם הוא הרינג או מטיאס מסוג טוב כזה ש"נמס בפה"
אפשר להשתמש כפי שמשתמשים באנשובי רק יש
צורך לפרוס דק.
מתאים לכל תבשיל, הדגש הוא על איכות הדג!
לצפיה ב-'דבר נוסף'
דבר נוסף
25/04/2018 | 23:36
129
לבדוק את רמת המליחות של הדגים אם הם לא משמשים
לתיבול כמו האנשובי.
לצפיה ב-'הרינג או מטיאס'
הרינג או מטיאס
26/04/2018 | 12:01
8
144
אין מטיאס בארץ!
בקושי בהולנד בדוכני הרחוב.
לצפיה ב-'גם אין הולנדים בהולנד'
גם אין הולנדים בהולנד
26/04/2018 | 12:31
7
109
יש מטיאס מצוין בארץ, צריך לדעת איפה לרכוש.
בקושי יש בהולנד? סע וראה כמה יש, בערך כמו לאמר
שאין חומוס בארץ.
לצפיה ב-'אין מטיאס בארץ!!! לא קיים!!!'
אין מטיאס בארץ!!! לא קיים!!!
26/04/2018 | 13:16
6
116
את לא יודעת מה זה מטיאס...ואומרת מתוך בורות:
"בערך כמו לאמר שאין חומוס בארץ"
 
לצפיה ב-'אתה צודק, אנימלא יודעת כלום'
אתה צודק, אנימלא יודעת כלום
26/04/2018 | 15:30
1
148
בעלי ממוצא הולנדי וקונה כאן בארץ מטיאס  מהספק של
בית המלון הכי יוקרתי בצפון שם הוא טבח אז לך תלמד אותו 
מה זה ואם יש  מטיאס.
אולי בגלל זה הפורום נראה כמו שהוא נראה, בגלל ידענים
כמוך אז אם תקליד עוד כמה  סימני קריאה זה לא יעשה אותך
צודק.
לצפיה ב-'מירי'לה'
מירי'לה
26/04/2018 | 16:59
119
...ובהקבלה, לא כל מי שממוצא עירקי הוא מומחה וידען בעניני קובה!
אם תרצי לדעת את הקשר בין מטיאס להרינג ואת העובדות בכלל, אשמח להסביר לך.
צניעות וחוסר ידע לא מביישים, ההיפך כן.
לצפיה ב-'אני באמת לא מבין כלום בדגים'
אני באמת לא מבין כלום בדגים
29/04/2018 | 08:10
3
92
אשמח אם תסביר את נושא המטיאס.
 
מוכרים משהו אחר וקוראים לו מטיאס? האם לא יכול להיות שיש מקומות שמייבאים את הדבר האמיתי?
לצפיה ב-'אתה לא היחיד שלא מבין כלום ויפה שבקשת הסבר'
אתה לא היחיד שלא מבין כלום ויפה שבקשת הסבר
29/04/2018 | 19:07
2
93
כן, מוכרים דג הרינג בוגר יותר שנצבע באדום-חום, כך נוהגים הרמאים!
כל המשפחה היא דגי הרינג בשלבי חיים שונים.
מטיאס בהולנדית = בתולה! והכוונה לדג חדש/צעיר שעדיין אין לו/לה ביצים. דגים אותו בים הצפוני והמזרחי קרוב לחופי דנמרק. תקופת הדייג קצרה מאד אמצע מאי-אמצע יוני ולכן הוא כ"כ נדיר. צבע בשרו אדמדם-חום בהיר.
בסביבות אוגוסט, הדגים גדלו ושמנו וזה השלב בו נקראים "שמעלץ הרינג" (הרינג שומני). אלה עדיין דגים שטעימים לאכילה במצב מומלח/כבוש.
אחרי זה, עד נובמבר-דצמבר ממשיכים לגדול ולהתבגר ומגיעים למשקלים של 700-800 גרם ליחידה (לא פגשתי כאלה בארץ). הבשר שלהם קשה יותר ועדיף להכין מהם הרינג בתחמיץ שמרכך מעט את בשרם.
לתאבון!

 
לצפיה ב-'ואם חנויות הדגים האיכותיות כותבות שהן מוכרות'
ואם חנויות הדגים האיכותיות כותבות שהן מוכרות
01/05/2018 | 13:05
1
74
מטיאס הולנדי אמיתי ואת ההסבר על הדגים שמאד קרוב למה שכתבת פה - אז הן לא מוכרות את הדבר האמיתי?
 
אני מדבר על אתר שקניתי ממנו פעם או פעמיים ונחשב מאד איכותי ואמין (ובמאמר מוסגר לא זול).
 
אני בספק אם הם היו מרמים ומסכנים את שמן - הרי מי שמחפש את הדבר האמיתי ומוכן לשלם לא מעט וודאי ייע לזהות את ההבדל. לא?
 
 
לצפיה ב-'פנית אלי בפרטי עם אותה שאלה'
פנית אלי בפרטי עם אותה שאלה
01/05/2018 | 17:32
76
אתה רשאי להעתיק מאת תשובתי לדפי הפורום.
לצפיה ב-'תודה רבה. '
תודה רבה.
26/04/2018 | 16:38
137
נראה לי שזה הרינג מהסוג שלא נמס בפה. המרקם אפילו קצת קשיח ביחס למוצר מהסוג הזה. את יכולה אולי להמליץ על תבשיל מסוג מסוים ? אולי סתם לבשל ברוטב עגבניות ?
תודה.
לצפיה ב-'תתפלאו אבל'
תתפלאו אבל
28/04/2018 | 12:31
115
מטיאס או הרינג המוגש על צלחת יחד עים פלחי תפוח עץ גרנט ומעט מיונז טעים מאד. גם אני התפלאתי שהגישו לי צלחת כזאת בצפון גרמניה .וכאשר טעמתי ביקשתי מיד עוד מנה
לצפיה ב-'מאוד קשה לשלב חומרי גלם שכבר נכבשו מראש'
מאוד קשה לשלב חומרי גלם שכבר נכבשו מראש
29/04/2018 | 00:06
85
מכיוון שמאוד לא רצוי לבשל אותם, מהסיבה שהטעם הכבוש ישתלט על הכל... לכן חשוב להוסיף חומרי גלם כבושים בסוף ולא בזמן הבישול, למשל אם תבשלי מרק ותוסיפי הרינג כבוש אל תוך המים, התוצאה תהיה לא נעימה... כנ"ל לזרוק חומרי גלם כבושים לתנור, המצב מייצר ריח לא נעים וטעם שאנחנו לא רגילים...
אפשר לשלב את ההרינג בתבשילים בהחלט, למשל ציינת שקשוקה, הוספת ההרינג קצוצה מעל השקשוקה משפרת פלאים דווקא, אבל שוב בהחלט לא לבשל את ההרינג ברוטב לפני זריקת הביצים. מבחינת טעם, אני לא ממליץ...
לצפיה ב-'משתף בניסיון להכין קובה ללא סולת או חיטה'
משתף בניסיון להכין קובה ללא סולת או חיטה
27/04/2018 | 17:38
1
169
עשיתי היום ניסיון להכין קובות ללא קמח או סולת או חיטה גרוסה (בורגול)
הכנתי בצק מסובין שיבולת שועל (נכון יקר מאד)
לשתי בקערה סובין הוספתי מלח ומים עד כדי קבלת בצק  .השארתי לנוח כחצי שעה ומילאת את הכדורים כפי שאני ממלא קובה סולת .יצאו כדורים יפים ויציבים מכאן הבישול של הרוטב רגיל .לי זה היה טעים מאד גם המרקם נאה. אבל יש להוציא את כדורי הקובה בזהירות הם לא יציבים כמו קובה רגילה
למעונינם : סובין שיבולת שועל 50 אינדקס גליקמי  ו2 עומס גליקמי למנה
לצפיה ב-'לפוקסי,,'
לפוקסי,,
27/04/2018 | 18:12
162
הזכרת לי ,
בפסח הביאו לנו משהו דומה ,קובות מקמח -מצה שהיה טעים מאד,
מה שאומר שגם מתחליפי  -קמח אפשר ליצור קובות ממש מעולות.
לצפיה ב-'כך אני מכין דג מלוח סדנה'
כך אני מכין דג מלוח סדנה
27/04/2018 | 17:18
1
415
לצפיה ב-'כמה כפות פירורי לחם משתוות ל2 פרוסות לחם הנדרשות לקציצות ?'
כמה כפות פירורי לחם משתוות ל2 פרוסות לחם הנדרשות לקציצות ?
24/04/2018 | 18:42
5
68
לצפיה ב-'מה זה משנה? '
מה זה משנה?
25/04/2018 | 08:01
127
הרי גם כשכותבים במתכון "2 פרוסות לחם", זה לא משהו קבוע. תלוי באיזה לחם, תלוי בעובי הפרוסות, תלוי בסוג הלחם. תכיני את התערובת, ותוסיפי פרורי לחם לאט עד שתרגישי שהתערובת לא נדבקת לידיים ואפשר לעבוד איתה. 
לצפיה ב-'לקציצות: במקום הלחם ההמלצה שלי,'
לקציצות: במקום הלחם ההמלצה שלי,
25/04/2018 | 08:41
199
מומלץ להוסיף לתערובת הקציצות  תפו"א גדול מבושל היטב ומרוסק.
התפוח-אדמה"קושר" את התערובת ,וגם טעים,כך שאפשר לוותר לגמרי על תוספת הלחם. מתאים לכול סוגי -הקציצות (קציצות עוף ,קציצות בשר,לקציצות-ירקות ולקציצות-דגים.)
 
 
לצפיה ב-'פרורי לחם הם לא במקום פרוסת לחם בקציצות'
פרורי לחם הם לא במקום פרוסת לחם בקציצות
25/04/2018 | 09:08
171
במקום לחם הייתי מגררת תפו"א לעיסת הבשר
לצפיה ב-'כחצי כוס, או 3 כפות. '
כחצי כוס, או 3 כפות.
27/04/2018 | 07:41
81
ממליצה למזוג מעט מים רותחים על הפירורים ולהמתין כ 5 דקות לפני ההוספה לתערובת הקציצות למנוע הקשחה של הבלילה עם הפירורים היבשים. אופציה מוצלחת אחרת היא קוואקר.
לצפיה ב-'אישית אני לא שמה לחם או פירורי לחם'
אישית אני לא שמה לחם או פירורי לחם
29/04/2018 | 10:17
92
בשר, קצת תבלינים, לפעמים עשבי תיבול, לפעמים אולי משלבת עם ירק כלשהו וזהו.
 
לצפיה ב-'שומן מזוקק'
שומן מזוקק
25/04/2018 | 21:52
2
129
הקצב שלי מוכר 40 שקל שומן אווז נקי
כמה מ''ל - אני יכול לזקק מקילו שומן שיהיה לי נקי לטגן ציפסים
ולפירה פרווה- 
?
תודה [אני מדי פעם משתמש בו]- מהשוקיים- מעדן
לצפיה ב-'איך פירה פרווה אם זה עם שומן אווז?'
איך פירה פרווה אם זה עם שומן אווז?
25/04/2018 | 23:05
1
84
מקג' שומן אווז טבעי יהיה מעט פחות שומן מזוקק
ותלוי אם זה שומן נקי או שומן מנתחים שומניים
אחרים.
ככל שהשומן הטבעי נקי יותר יתקבל זיקוק בכמות
גבוהה יותר.
לא ממליצה לשימוש לטיגון צ'יפס, מצוין לטיגון כבד
עוף ולכבד קצוץ,  להכנת קונפי מכל דבר וכו'.
לצפיה ב-'פירה לא חלבי, התכונתי,'
פירה לא חלבי, התכונתי,
26/04/2018 | 09:07
73
השומן הוא בא נקי - בלי נתחים
כמה יכול לצאת לי חצי כוס שומן?
לצפיה ב-'ציר ירקות'
ציר ירקות
26/04/2018 | 01:38
2
87
היי
בהרבה מתכונים מצויין כמות מסויימת של ציר ירקות (ב- מיליליטר).
כיצד מכינים ציר ירקות?
תודה
לצפיה ב-'ציר'
ציר
26/04/2018 | 06:31
1
110

ציר ירקות:
ירקות שורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, הכל מקולף וחתוך גס. מעט שמן קנולה. מאדים, מוסיפים 1.25 ליטר מים, מבשלים 40 דקות. מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, ורצוי לא לשים מלח.
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
04/05/2018 | 01:09
9
לצפיה ב-'האם אפשר לבשל/ למלא עלים של ירקות?'
האם אפשר לבשל/ למלא עלים של ירקות?
25/04/2018 | 13:51
2
98
היי,
אנחנו מגדלים בגינה ירקות, בין היתר ברוקולי וכרוב סגול, ואני תוהה אם אפשר למלא את העלים הגדולים של הצמחים, אלה שלרוב לא משתמשים בהם. אותה שאלה לגבי עלים של קולורבי, כרובית וכל ירק שמוציא עלים היקפיים גדולים.
 
תודה

 
לצפיה ב-'לא את כולם'
לא את כולם
25/04/2018 | 23:23
1
115
יש שהם סיביים וקשים גם אחרי בישול ויש שמתרככים
בבישול אם כתוספת ירק לתבשיל או למילוי.
תורידי עלה מכל ירק ותבשלי במים מומלחים קלות 
כ15 דקות וראי אם הם מתרככים מתרככים ומעודנים
להתעלם מהגיד המרכזי שהוא תמיד יהיה כמעט בלתי
אכיל.
כרוב אדום למילוי או עלי ברוקולי מצריכים זמן בישול
ארוך יותר ולא מתאימים לטעמי אבל תנסי.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
26/04/2018 | 16:02
9
לצפיה ב-'עלי-תרד חלוטים ומסוננים ,האם הם מתאימים להקפאה?'
עלי-תרד חלוטים ומסוננים ,האם הם מתאימים להקפאה?
25/04/2018 | 20:11
1
34
לצפיה ב-'כן אבל חייבים גם לסחוט היטב מהמים'
כן אבל חייבים גם לסחוט היטב מהמים
25/04/2018 | 23:09
47
אני מקפיאה תרד כמו שהוא וגם כחלוט וגם
עלי מנגולד קצוצים.
לצפיה ב-'המלצה לניצול חלב ומוצריו '
המלצה לניצול חלב ומוצריו
25/04/2018 | 14:40
1
186
נשארו לי במקרר מעט מוצרי -חלב, החלטתי לנצל  אותם ,להכנת 2 מנות בטרם יפוג התוקף: ואכן יצא קינוח טעים וגם מאוד  פשוט להכנה .
 
ההכנה:
הכנסתי לבלנדר :
3/4  קופסה גבינת -סימפוניה.(זו גבינת-שמנת סמיכה וקרמית.)
גביע אחד שמנת -חמוצה.
3/4 כוס חלב,
1/2 שקית פודינג וניל,(מכיל- סוכר.) 
1/4 כפית גרידת -לימון
הכול התערבל ביחד בבלנדר- לכמה שניות בלבד,ומיד העברתי ל-2 כוסות.
פיזרתי מעל כול מנה ,כפית אחת של שוקולד מגורר בטעם -תפוז,
וכפית שבבי -שקדים.ומיד הכנסתי לשעתיים וחצי למקרר,(כדי שהמרקם יתייצב.)
יצא קינוח יציב ומאוד טעים,בכמה שניות בלבד של הכנה.
אגב,
פרט לסוכר שישנו כבר בפודינג -הוניל, לא הוספתי סוכר ,
כי לטעמי זה היה מספיק מתוק.
 
 
 
 
לצפיה ב-'WOW'
WOW
27/04/2018 | 16:00
33
לצפיה ב-'עלי לפת'
עלי לפת
22/04/2018 | 13:30
2
167
הייכן ניתן לרכוש עלי לפת?
בתודה
לצפיה ב-'בוקר טוב עם אתה שואל המצב שלנו קשה'
בוקר טוב עם אתה שואל המצב שלנו קשה
24/04/2018 | 08:20
140
בוקר טוב.השאלה למה .
מה אתה תעשה עם זה
אל תכעס עלי 
לצפיה ב-'פשוט סקרנות'
פשוט סקרנות
24/04/2018 | 14:01
147
כאשר חיפשתי סיטונאי לעגבניות של mutti  ראיתי שיש לו גם שימורים של עלי לפת כבושים .והחלטתי לנסות ולראות מה ניתן לעשות ועים זה בכלל אכיל. אני אנסה לראות על ארגזי הלפת בסופר מי המגדל .כאשר אצליח למצוא אכתוב לכם איך יצא. 
אגב! בעבר החמצתי במיה ויצא נהדר

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
מתפנים-יניב
לא מתאפקים!

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ