לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4435044,350 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'מתכון אפונה מנצח'
מתכון אפונה מנצח
18/01/2019 | 10:42
1
68
חומרי גלם:
2 שקיות אפונה של סנפרוסט
1 בצל גדול
זוג סלסילות פטריות שמפניון טריות
1 פסטה של MUTTI
מעט שמן קנולה
מלח, פלפל
 
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל קצוץ בינוני בשמן עם מלח (להגרת נוזלים)
מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות של 0.5-1 ס"מ עובי.
מבשלים עד שהפטריות מתרכחות.
מוסיפים את הפסטה ועוד קצת מים (אני מרתיח מים, שופך לבקבוק וסוגר ומנער. זה מסיר את כל השאריות.
מביא לרתיחה ומבשל על אש קטנה כ-10 דקות.
מוסיף את האפונה
מביא לרתיחה 
מוסיף מעט פלפל שחור
מוריד לאש נמוכה ומבשל כ-20-30 דקות.
 
בתיאבון.
לצפיה ב-'נשמע מצויין'
נשמע מצויין
19/01/2019 | 11:43
25
לא הבנתי את ענין הבקבוק -- איזה שאריות זה מסיר?
מדוע חשוב שהפטריות יתרככו לפני הבישול? האם 20-30 דקות בישול לא ירככו אותן?
לצפיה ב-'מישהו מכיר חברה שעושה הדפסה על קפה ?'
מישהו מכיר חברה שעושה הדפסה על קפה ?
17/01/2019 | 15:32
2
71
רציתי להביא לאירוע שלי חברה שמתעסקת בברי קפה, הם מביאים בריסטה לאירוע ויחד עם זה משהו מגניב מכונה שעושה הדפסה על קפה , ניתן להדפיס כל דבר שרוצים, אם אתם מכירים עוד חברה מלבד חברת מרקטינג יו אשמח לשמוע. 
לצפיה ב-'המנהל לא אוהב ש"עובדים במקומו" אבל אני לא עובד אצל המנהל'
המנהל לא אוהב ש"עובדים במקומו" אבל אני לא עובד אצל המנהל
17/01/2019 | 19:46
1
54
אין לי דבר נגד פרסומת. בגוף מסחרי כמו תפוז היא לגיטימית ויש לה בהחלט מקום. אני לא אוהב שמחזיקים ממני (מאיתנו) אידיוט/ים ומנסים שיטות של "הבה ונתחכמה לו".
עוזי 57 הוא אח של יענק'ל 956 ובן דוד של שלוימי 384 שכולם במסווה של שאלה תמימה מנסים לקדם מוצר במקום לעשות זאת בגלוי. איך אמרו סבתותינו "לא אומרים איכסה על אוכל". על תופעות כאילה יש להוסיף איכסה פיכסה.
לצפיה ב-'מה גם, שתפוז כגוף מסחרי מעונין לקבל דיווידנדים'
מה גם, שתפוז כגוף מסחרי מעונין לקבל דיווידנדים
19/01/2019 | 11:40
19
על פרסום בתחומו, ובצדק.
לצפיה ב-'תולעים בקטניות'
תולעים בקטניות
16/01/2019 | 14:54
4
70
פתחתי 2 שקיות האחת של עדשים כתומות והשנייה של אפונה בהפרש של מס' ימים ונדהמתי למצוא מס' זוחלים קטנים מאד לבנים עם ראש שחור.השקיות היו סגורות עם סגר מפלסטיק בתוך צנצנצת זכוכית סגורה. איך זה יכול להיות מאיפה הן באות ? זה נראה לי זוחלים שמתפתחים ליתושים. ואני בסה"כ רציתי להכין ביום הקר הזה מרק קטניות ,ועכשיו יצא לי כל החשק.
נתקלתם בכאלו ?
לצפיה ב-'כדי להימנע מ"הפתעות" כאלה'
כדי להימנע מ"הפתעות" כאלה
16/01/2019 | 19:57
64
אני ממליצה לשמור את הקטניות במקפיא.
אפשר גם לשים במיקרוגל לזמן קצר, כדי לחסל ביצים, רימות (מה שלא יהיה).
והם לא מתפתחים ליתושים אלא לפרפרים.
לצפיה ב-'זה עש המזון'
זה עש המזון
17/01/2019 | 09:52
54
מאד נפוץ בקטניות.
תבדקי טוב שלא התפשט בעוד מקומות בתוך הארון. קשה מאד להפטר ממנו כשהארון נגוע.
לצפיה ב-'כן, נתקלתי... ולכן התחלתי לפני מספר חודשים להכניס את '
כן, נתקלתי... ולכן התחלתי לפני מספר חודשים להכניס את
18/01/2019 | 11:48
47
שקיות הקטניות מהסופר למיקרו לדקה.
טכנאי שעבד בביתי ציין שרצוי להכניס למיקרו קערית עם קצת מים כשמחממים דברים יבשים, אז אני מצרפת לצד השקית קערית עם מים. 
לאחר מכן אני מאחסנת במקרר.
מאז אין לי תולעים, וגם לא פרפרי עש.
לצפיה ב-'הזחלים (תולעים זה משהו אחר) היו שם (ביצים) עוד בטרם נארז'
הזחלים (תולעים זה משהו אחר) היו שם (ביצים) עוד בטרם נארז
18/01/2019 | 18:04
33
בהחלט מעצבן... אבל הם לא יתפתחו ליתושים (יתושות מטילות ביצים במים עומדים וזחלי יתושים חיים במים) אלא לפרפרים/עשים. מצטרפת להמלצה לעקר במיקרוגל ו/או להקפיא במקפיא.
לצפיה ב-'לביבות קישואים ותירס'
לביבות קישואים ותירס
17/01/2019 | 20:18
1
86
לביבות זוקיני ותירס
  
120 גר' חלב
2 ביצים L
120 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה
320 גר' תירס מקופסה
300 גר' קישואים מגוררים וסחוטים
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 
  1. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
  2. מחממים 5 מ"מ שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים כמויות של כף גדושה או לפי הטעם משטחים מעט.
  3. מטגנים עד להזהבה מצד אחג והופכים לטיגון מצד שני.
  4. מוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת.
לצפיה ב-'ייכנס אליי למטבח בשבוע הבא. תודה '
ייכנס אליי למטבח בשבוע הבא. תודה
19/01/2019 | 11:44
3
לצפיה ב-'סלט זוקיני גבינת פטה ואגוזים'
סלט זוקיני גבינת פטה ואגוזים
17/01/2019 | 20:14
1
78
סלט זוקיני גבינת פטה ואגוזים
 
4-6 מנות
 
50 גר' אגוזי מלך קלויים
5 זוקיני בגודל בינוני-גדול (רצוי ירוק וצהוב)
לרוטב:
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף גרירת קליפת לימון
4 כפות שמן זית טוב
1 כפית חרדל
4 עלי בזיליקום פרוסים דק
100 גר' גבינת פטה טובה
 
  1. פורסים את הזוקיני בעזרת קולפן לאורכם, מניחים בקערה.
  2. מכינים את הרוטב – מערבבים בצנצנת קטנה את מיץ הלימון, גרירת קליפת הלימון, השמן והחרדל, סוגרים ומנערים היטב, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מזלפים את הרוטב על הזוקיני בקערה ומערבבים מעט.
  4. מעט לפני ההגשה מפזרים מעל את הבזיליקום, האגוזים וגבינת הפטה ומערבבים שוב, מעבירים לצלחות הגשה.
לצפיה ב-''
19/01/2019 | 11:47
לצפיה ב-'עוגיות חמאת בוטנים'
עוגיות חמאת בוטנים
17/01/2019 | 20:12
78
עוגיות חמאת בוטנים
  
כ-18 עוגיות
 
125 גר' חמאה רכה
120 גר' סוכר חום בהיר
140 חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
175 גר' קמח מלא/קמח כוסמין/קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת סודה לשתיה
 
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  2. בקערה מקציפים ידנית את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את חמאת הבוטנים, הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  3. מנפים לקערה נוספת את הקמח ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת השניה בערבוב  עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנטפים כמות של כף מלאה במרווחים של 3 ס"מ.
  5. אופים כ-12 דקות או עד שהעוגיות משחימות ופריכות בשוליים.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, מעבירים לצינון מלא על רשת.
  7. העוגיות נשמרות כשבוע בצנצנת אטומה (לאחר צינון מלא).
לצפיה ב-'מאפי גבינת פטה'
מאפי גבינת פטה
17/01/2019 | 20:10
1
91
מאפי גבינת פטה
 
16 יח'
 
180 גר' קמח
12 גר' אבקת אפיה
80 גר' שמן
3 ביצים L
100 גר' חלב
1/2 כפית מלח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
150 גר' גבינת פטה מפוררת
 
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים 16 תבניות מאפינס, תבניות סיליקון אין צורך לשמן.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערה גדולה טורפים את הביצים, השמן, החלב, הגבינות, המלח והפטרוזיליה, מערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד להבלעתו בתערובת.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות עד 3/4 גובה התבנית, מפזרים מעט שומשום מעל אם רוצים.
  6. מכניסים לאפיה עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים 5 דקות בתבניות, משחררים מהתבניות ומצננים מעט על רשת לפני הגשה.
לצפיה ב-'זה ירוץ אצלי עם הנכדות, אין לי ספק. תודה '
זה ירוץ אצלי עם הנכדות, אין לי ספק. תודה
19/01/2019 | 11:49
6
לצפיה ב-'מרק בצל'
מרק בצל
15/01/2019 | 09:06
3
165
חומרי גלם:
6 + 2 בצלים רגילים גדולים
6 בצלים סגולים גדולים
חמאה בלי מלח 100 גרם
כוס יין לבן
כוס יין אדום
אגוז מוסקט שלם 1
מלח ופלפל
לציר:
שורש בלרי וגם הגבעולים באבוקה.
שורש סלרי
(2) הבצלים 
3-4 גזרים
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
להרתיח בסיר מים כ-40 דקות.
אופן הכנה:
להמיס חמאה ולהוסיף כף שמן קנולה.
לטגן בחמאה המומסת את 12 הבצלים פרוסים לפרוסות דקות וחצאים. (חצי אמנסה), עד לשקיפות (עם מלח להגרת נוזלים).
להוסיף את היין הלבן ולאדות 2-3 דקות
להוסיף ציר
להכניס לכלי את השורש פטרוזליה המבושל, את הבצלים וציר, לרסק בבלנדר מוט ולרסק למחית. להוסיף למרק.
להביא לרתיחה.
לגרד במגרדת את האגוז מוסקט לנוזל, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
להוסיף את היין האדום (לצבע).
לבשל 5-10 דקות נוספות.
להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת או עם קרוטוני בגט וגבינת פרמזן מעל.
בתיאבון.
הכנתי בשישי ולא נשארה טיפה (סיר 10 ליטר). יצא ממש טעים.
 
 
לצפיה ב-'נקרא מעולה, אבל אגוז מוסקט שלם? נראה לי יותר מדי'
נקרא מעולה, אבל אגוז מוסקט שלם? נראה לי יותר מדי
15/01/2019 | 20:56
2
19
לצפיה ב-'אף פעם אי אפשר לגרד את כל האגוז '
אף פעם אי אפשר לגרד את כל האגוז
16/01/2019 | 07:39
1
71
תמיד נשאר איזה 15%...
ולסיר מרק גדול (10 L) זה בסדר גמור.
לצפיה ב-''
19/01/2019 | 11:52
12
שורש בלרי -? חשבתי שורש סלרי, אבל אני מבין שהתכוונת לשורש פטרוזיליה?
לצפיה ב-'בראוניז ללא גלוטן דלי פחמימות'
בראוניז ללא גלוטן דלי פחמימות
11/01/2019 | 20:00
6
239
בראוניז ללא גלוטן דלי פחמימות
 
175 גר' חמאה מומסת
15 גר' סוכרלוז
3 ביצים L
40 גר' קקאו
175 גר' שוקולד מריר מומס
80 גר' שקדים טחונים
1/2 כפית אבקת אפיה
 
  1. מחממים את התמור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה בתבנית 20X20 על התחתית והדפנות.
  2. מכניסים את החמאה, תחליף הסוכר, הביצים והקקאו לקערת מעבד מזון ומעבדים בכמה פולסים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס, השקדים הטחונים ואבקת האפיה ומעבדים עוד מספר שניות לתערובת סמיכה ואחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של 25 דקות בלבד, מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
  5. חותכים ל-16 יח'.
 ערך תזונתי למנה:
174 קלוריות, פחמימות 8 גר', חלבונים 2 גר', שומנים 15 גר'.
 
לצפיה ב-' (אחת, אבל לכל המתכונים)'
(אחת, אבל לכל המתכונים)
12/01/2019 | 15:49
36
לצפיה ב-' - קשה לעמוד בקצב שלך...'
- קשה לעמוד בקצב שלך...
12/01/2019 | 16:37
2
88
ולמה כמעט כל המתכונים דלי פחמימות?
רעיה
לצפיה ב-'יש בקשות גם למתכונים כאלו.'
יש בקשות גם למתכונים כאלו.
12/01/2019 | 19:33
1
36
לצפיה ב-'No problem....כל הכבוד על ההתחשבות'
No problem....כל הכבוד על ההתחשבות
12/01/2019 | 22:02
71
אני לא מתחברת לזה.
אבל כנראה זו הבעיה שלי.
ארחנו את השכנים לקפה, הכנתי סהרונים מבצק גבינות, בניצ'ה במלית גבינה, מאפה טונה (במתכון כתוב למסיבת הפאל וגלילת פירות יבשים. בנוסף היתה עוגת שמרים שהבת שלי הכינה, פומליות ורימונים.
שבוע טוב!
לצפיה ב-'ממש תודה על הכל, נראה ונקרא פשוט מעולה'
ממש תודה על הכל, נראה ונקרא פשוט מעולה
13/01/2019 | 21:08
14
לצפיה ב-'נהדר! יש אופציה לעוגה שוקולדית ללא שוקלד? (קאו+ממתיק) '
נהדר! יש אופציה לעוגה שוקולדית ללא שוקלד? (קאו+ממתיק)
15/01/2019 | 20:01
13
לצפיה ב-'יש דרך לוודא אם שמרים הם טובים לשימוש?'
יש דרך לוודא אם שמרים הם טובים לשימוש?
12/01/2019 | 18:00
1
36
לצפיה ב-'להמיס כפית שמרים במעט מים חמימים וקורט סוכר...'
להמיס כפית שמרים במעט מים חמימים וקורט סוכר...
12/01/2019 | 19:36
50
לערבב ולהניח לתסיסה 10 דקות, אם הם תוססים ותופחים הם טובים.
לצפיה ב-'מרק גריסים'
מרק גריסים
11/01/2019 | 19:40
137
מרק גריסים

4 מנות
 
3 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גבעול סלרי קטן קצוץ
1/2 כוס גריסים רגילים או פנינה
6 כוסות  מרק בשר/עוף/ירקות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות 2 ס"מ
1 גזר בינוני פרוס 1 ס"מ
4 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
3 קישואים קטנים פרוסים
1/2 כוס אפונה קפואה
2 כפיות  פטרוזילה קצוצה
12 קציצות בקר/עוף (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
  1. שוטפים את הגריסים ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים רק עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הגריסים והמרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך הגריסים.
  4. מוסיפים את תפו"א, הגזר, הפטריות, הקישואים, האפונה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים בכיסוי חלקי של הסיר עד להתרככות הירקות, מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הקציצות מערבבים, נבשלים עוד 5 דקות ומגישים.
     
לצפיה ב-'עוגת תפוזים דלת פחמימות '
עוגת תפוזים דלת פחמימות
11/01/2019 | 19:20
111
עוגת תפוזים בחושה דלת פחמימות
12 מנות
 
2 ביצים L טרופות
50 גר' סוכר
12 גר' סוכרלוז
100 גר' שמן או חמאה מומסת
75 גר' מיץ תפוזים סחוט טרי לא מסונן
3 כפות גרירת קליפת תפוז
150 גר' שקדים מולבנים טחונים
60 גר' קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפיה
 
מחממים את התנור ל-180 מעלות, ממקמים את רשת התנור בשלב השליש התחתון, מניחים נייר אפיה משומן בתבנית 20X8 ס"מ.
  1. מנפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
  2. מקציפים את הביצים והסוכרים במיקסר 3 דקות במהירות גבוהה לתערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים במהירות בינונית את השמן, מיץ התפוזים  וקליפת התפוז.
  4. מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח, מגרדים את דפנות הקערה ומשלימים ערבוב ידנית בעזרת מרית.
  5. יוצקים לתבנית ומחליקים, אופים כ-40 דקות  או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא עם מעט פירורים לחם.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות בתבנית, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  7. בוזקים מעל אבקת סוכר.
ערך תזונתי לפרוסה:
185 קלוריות, פחמימות 12 גר', חלבונים 3 גר', שומנים 14 גר'.
 
 
לצפיה ב-'מרק עוף ופטריות מוקרם'
מרק עוף ופטריות מוקרם
11/01/2019 | 19:17
89
מרק עוף ופטריות מוקרם
 
4 מנות
 
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 גבעול סלרי פרוס דק
2 שיני שום כתושות
300 גר' תערובת פטריות פרוסות
1/2 כפית תימין יבש
200 גר' חזה עוף שלם ללא עצם
4 כוסות מרק עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה או צימחית
2 כפיות קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
 
  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי והשום ומטגנים 3 דקות בבחישה עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות והתימין וממשיכים בטיגון עד להתרככות קלה של הפטריות.
  3. מוסיפים את המרק, 1 כפית מלח ומעט פלפל שחור ואת חזה העוף ביחידה שלמה ומבשלים ברתיחה כ-15 דקות עד לבישול מלא של העוף.
  4. מוציאים את חזה העוף מהמרק לקרש חיתוך. חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.
  5. מערבבים בקערה קטנה את השמנת עם הקורנפלור להמסה מלאה, מוסיפים למרק בבחישה תוך כדי בישול.
  6. מוסיפים את קוביות העוף והפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מבשלים עד להסמכה ומסירים מהאש.
 
ערך תזונתי למנה:
201 קלוריות, חלבון  15 גר', פחמימות 4 גר', שומן  12 גר'.
 
לצפיה ב-'עוגת גבינה דלת פחמימות'
עוגת גבינה דלת פחמימות
08/01/2019 | 21:09
11
314
עוגת גבינה דלת פחמימות
 
12 מנות
 
700 גר' גבינת שמנת
200 מ"ל שמנת חמוצה
30 גר' סוכרלוז גרגרים
4 ביצים L
1 כף מיץ לימון טבעי
2 כפיות תמצית וניל
 
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה משומן בתבנית קפיצית 22-24.
  2. בקערת המיקסר מקציפים כדקה את גבינת השמנת לריכוך, מוסיפים את השמנת החמוצה והסוכרלוז ומקציפים.
  3. מוסיפים את הביצים תוך הקצפה אחת בכל פעם, מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הוניל ומערבבים.
  4. מניחים תבנית חד פעמית עם מים בתחתית התנור.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה בשלב המרכזי 50 דקות.
  6. מכבים את התנור ופותחים מעט את דלת התנור, מניחים לצינון של שעה בתנור.
  7. מעבירים למקרר ל-8 שעות להתייצבות לפני הגשה.
 
ערך תזונתי למנה:
180 קלוריות, 3 גר' פחמימות, 3 גר' חלבונים, 17 גר' שומנים.
 
לצפיה ב-'כרובית אפויה בלימון'
כרובית אפויה בלימון
08/01/2019 | 21:17
1
145
מניחים פרחי כרובית בקערה.
מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, גרירת קליפת לימון ומעט מיץ לימון טבעי ומערבבים לציפוי.
מפזרים בתבנית חסינת חום, מפזרים מעל מספכר פרוסות לימון ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה קלה, מערבבים פעם אחת באמצע האפיה.
מוציאים ומזלפים עוד מעט מיץ לימון מעל ומגישים.
לצפיה ב-'פשטידת פטריות ותרד דלת פחמימות'
פשטידת פטריות ותרד דלת פחמימות
08/01/2019 | 21:21
123
פשטידת פטריות ותרד דלת פחמימות
 
6 מנות

2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
240 גר' פטריות שמפניון פרוסות 2 מ"מ
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית מלח
300 גר' תרד קפוא מופשר, סחוט וקצוץ
4 ביצים L
240 גר' חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פפריקה מעושנת
80 גר' גבינת פטה מפוררת
30 גר' גבינת פרמזן מגוררת
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
 
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 22 חסינת חום.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות, השום והמלח, מטגנים בבחישה עד להתרככות קלה של הפטריות, מסירים מהאש.
  3. מפזרים את התרד הסחוט על תחתית התבנית, מפזרים מעל את הפטריות, מפזרים מעל את גבינת הפטה.
  4. בקערה קטנה טורפים את הביצים, החלב, גבינת הפרמזן, אגוז המוסקט, הפפריקה המעושנת ומלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים על המלית בתבנית ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה המגוררת.
  5. אופים כ-50 דקות עד להשחמה קלה של הקרום, מוציאים ומצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
 
ערך תזונתי למנה:
157 קלוריות, 7 גר' פחמימות, 12 גר' חלבון, 10 גר' שומן.
 
 
לצפיה ב-'אני שוב שאלה...'
אני שוב שאלה...
08/01/2019 | 21:20
8
116
העוגה נראית נפלא ומן הסתם גם טעמה כך. האם יש לך רעיונות/עצות להפחית גם את שיעור השומנים, אם בכלל ניתן...?
לצפיה ב-'תחליף את גבינת השמנת בגבינה 5% כחושה.'
תחליף את גבינת השמנת בגבינה 5% כחושה.
08/01/2019 | 21:24
7
91
שמנת חמוצה 9%
לצפיה ב-''
08/01/2019 | 21:33
6
לצפיה ב-'ואת הציפיות לקבל טעם של עוגה שמנה '
ואת הציפיות לקבל טעם של עוגה שמנה
08/01/2019 | 23:32
5
40
לצפיה ב-'לפעמים צריך לעשות פשרות '
לפעמים צריך לעשות פשרות
08/01/2019 | 23:43
4
37
לצפיה ב-'אתה צודק, אבל...'
אתה צודק, אבל...
09/01/2019 | 10:53
3
81
גם סוכרלוז הוא תחליף ל"דבר האמיתי". מה שאני מצפה הוא לקל עוגת גבינה תפוחה ועם טעם של עוגת גבינה. פעמים רבות בות דיאטטיות" מקבלים משו בטעם של חביתה שצנחה וזה מבחינתי בלתי אכיל.
מקווה שאצליח.
לצפיה ב-'זאת לא עוגה תפוחה כי אינה מוקצפת, אבל טעימה.'
זאת לא עוגה תפוחה כי אינה מוקצפת, אבל טעימה.
09/01/2019 | 12:46
2
36
לצפיה ב-'המתכון שלך דווקא מציין "להקציף" ו"הקצפה"'
המתכון שלך דווקא מציין "להקציף" ו"הקצפה"
10/01/2019 | 14:25
1
61
אבל זו לא הפואנטה. במדינה בה אני חי כל גבינות הגבינה הן או בעלות מרקם כבד של פלאן או של חביתה שצנחה. העוגה שלך בפירוש לא נראית כך ואני בטוח שטעמה מצויין.
מספרים לי שעוגות הגבינה הטובות ביותר הן בניו יורק. אני דווקא מתענג בכל פעם מחדש מה käze küche בברלין. בוינה דווקא לא ניסיתי... מעדיף את הזאכר טורט וכו
לצפיה ב-'נכון אבל אין הקצפת ביצים או חלבונים...'
נכון אבל אין הקצפת ביצים או חלבונים...
10/01/2019 | 15:29
64
Käse küchen  די דומה לעוגת הגבינה הניו יורקית אם כי מעודנת
יותר.
עוגות הגבינה האוסטריות דומות לגרמניות. והטובות במקומות
ספורים.
הזאכר טורט כמו רוב האפיה האוסטרית הרמה ירדה פלאים
והיום זאת לא יותר מסתם עוגת שוקולד (די מחניקה) אבל זה עושה
רושם על תיירים. 
גם את השטרודל המסורתי ניתן לאכול רק במקומות ספורים.
 
הולכת ופוחתת האיכות בשל אילוצים כלכליים.
לצפיה ב-'כבשתי זיתים בצנצנות נפרדות. באחת הזיתים מרגישים תוססים. למה?'
כבשתי זיתים בצנצנות נפרדות. באחת הזיתים מרגישים תוססים. למה?
09/01/2019 | 20:44
2
32
לצפיה ב-'אם זה רק באחת מהצנצנות סביר למדי שהיא לא חוטאה כמו שצריך'
אם זה רק באחת מהצנצנות סביר למדי שהיא לא חוטאה כמו שצריך
10/01/2019 | 09:54
1
21
לצפיה ב-'או שאחד מהמרכיבים הנוספים (פלחי לימון וכו') היה נגוע.'
או שאחד מהמרכיבים הנוספים (פלחי לימון וכו') היה נגוע.
10/01/2019 | 15:31
11
לצפיה ב-'למי שעדיין זוכר עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי"'
למי שעדיין זוכר עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי"
09/01/2019 | 18:22
6
139
גם למי שנולד אחרי ולא זוכר וודאי לא מתגעגע הן נחמדות בזכות עצמן. הצעירות החמודות במשפחתי נשנשו אותן בהנאה בטבילה ברוטב שוקולד חמים.
עוגיות קטנות קשות ועגולות שהיו ארוזיות ב"שרוול" צלופן ונעלמו מהמדפים בתחילת שנות ה 80 של המאה ה 20.
בחיפושים אחרי מתכון הונגרי שמצאתי פעם למשהו שנקרא בהונגרית "עלמות הלילה" הגעתי למתכונים של עוגיות שנקראות בגרמנית או/ו צרפתית, סתם עוגיות אניס אלזסיות.
לטעמי הכי קרוב ל"לחם רוסי" שלא היה באמת לחם וכנראה גם לא רוסי...
הכנתי אותן עם וניל וללא אניס, אבל מי שמעוניין יכול להוסיף כפית קטנה של זרעי אניס טחונים במקום הווניל. הן חמודות מאוד. מזכירות בצורתן מקרונים אבל מרקמן שונה לגמרי. קלות להכנה אבל דורשות סבלנות כי הן צריכות לנוח לילה או לפחות 5 שעות לאחר זילופן על התבנית, לפני אפייתן.
עלמות הלילה
2 ביצים בטמפ' החדר.
150 גר' אבקת סוכר
70 גר' קמח תופח
70 גר' קמח רגיל
או 140 גר' קמח רגיל וכפית שטוחה אבקת אפיה.
2 כפות סוכר וניל (תוצרת בית במקרה שלי או כפית זרעי אניס טחונים)
ההכנה:
להקציף ביצים, אבקת סוכר וסוכר וניל במיקסר עם מקצף בלון כ 10 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה מאוד ותפוחה. להוסיף קמחים ולהקציף עד שהקמח נבלע בתערובת.
לרפד 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה (הפעם ללא שימון)
להעביר את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק בקוטר 5 מ"מ. לזלף עיגולים בקוטר 2 ס" מ על נייר האפיה במרחקים של 3 ס"מ זה מזה. להטיח מעט ולטלטל את התבניות על משטח העבודה לשחרור בועות אוויר כלואות ולהניח אותן לייבוש מינימום 5 שעות עד לילה.
לחמם תנור ל 150 מ" צ ולאפות כ 10 דקות עד שפני העוגיות מזהיבות. העוגיות מזכירות בצורתן מקרונים. חלקות ומעוגלות מלמעלה ועם "רגליים" מלמטה.
לצנן היטב. להעביר ולשמור בקופסה סגורה.
לצפיה ב-' ויש גם את גירסת הקקאו רק עם חלבונים '
ויש גם את גירסת הקקאו רק עם חלבונים
09/01/2019 | 18:31
5
34
לצפיה ב-'תודה אבי, מעניין. יש קישור שתוכל לשלוח?'
תודה אבי, מעניין. יש קישור שתוכל לשלוח?
09/01/2019 | 18:53
4
21
לצפיה ב-'וואו זה היה מזמן, צריך להיות לי באיזה מקום...'
וואו זה היה מזמן, צריך להיות לי באיזה מקום...
09/01/2019 | 19:26
3
57
אם אמצא אשלח לך.
לצפיה ב-'תודה. אמתין בסבלנות '
תודה. אמתין בסבלנות
10/01/2019 | 07:58
2
18
לצפיה ב-'שלחתי לך אתמול.'
שלחתי לך אתמול.
10/01/2019 | 09:51
1
23
לצפיה ב-'אופס, לא שמתי לב. תודה, אנסה ואדווח בהקדם.'
אופס, לא שמתי לב. תודה, אנסה ואדווח בהקדם.
10/01/2019 | 20:43
15
לצפיה ב-'קראמבל עגבניות של אהרוני'
קראמבל עגבניות של אהרוני
07/01/2019 | 21:27
143
קראתי באתר מוטקה - את המתכון , מצא חן בעיניי והכנתי בשבת.
יצא מעולה, טעים מאוד ופשוט להכנה.
מעתיקה את המתכון ושמה גם קישור. התמונה - לפני האפיה.

קראמבל עגבניות של השף אהרוני

1/3 כוס שמן זית
3 עלי מרווה קרועים
3 שיני שום פרוסות
12 עגבניות תמר או אחרות קלופות וחתוכות לרבעים
1/2 כוס זיתי קלאמטה מגולענים
בצל אדום פרוס
1/2 כוס צנובר קלוי
כמה עלי בזיליקום 20 השף ממליץ

לפירורים

100 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
כף טימין
פלפל שחור ומלח
לערבב במעבד מזון לפירורים
להוציא ולערבב עם 100 גרם פרמזן

ההכנה
מחממים את השמן ומוסיפים את עלי המרווה והשום החתוך.
מוסיפים בצל קצוץ מלח פלפל ומערבבים דקה.
מוסיפים את העגבניות מחתוכות ואת הצנובר, הזיתים ועלי הבזיליקום מערבבים מפעם לפעם במשך 3 דקות .
להעביר לכלי חסין חום
לפזר את הפירורים בשכבה אחידה.
להכניס לתנור חם 180 מעלות עד שמשחים
להגיש עם סלט עלים ירוק.

https://www.motke.co.il/index.php?idr=440&v=706&pi...

רעיה
לצפיה ב-'מצורף קובץ למתכון עוף ממולא'
מצורף קובץ למתכון עוף ממולא
07/01/2019 | 11:14
1
148
אם מישהי יכולה לשאול אמא או סבתא לגבי התבלינים אשמח
לצפיה ב-'אתה צריך לחפש סבתא או אמא מרוקאית.'
אתה צריך לחפש סבתא או אמא מרוקאית.
07/01/2019 | 13:23
81
לצפיה ב-'כרוב ממולא'
כרוב ממולא
07/01/2019 | 10:00
97
חומרי גלם:
1.5 ק"ג בשר טחון
2 בצלים גדולים
2 ראשי כרוב גדולים
קופסת שימורים של כרוב כבוש
קופסת רסק עגבניות גדולה (טל)
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות MUTTI 
ראש שום
200 גר' ביקון
חבילת נקניק קבנוס (רצוי של מזרע)
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה 
1/2 כוס יין אדום יבש.
 
אופן הכנה:
הכנת רגו בשר למילוי: (אני לא משתמש באורז בגלל כמות הפחמימות).
לטגן במעט שמן בצל קצוץ דק עד לריכוך, עם מחל על אש קטנה.
להוסיף את הבשר הטחון ולפרק כל הזמן למנוע גושים, עד שהבשר מחליף את צבעו.
להוסיף את הרסק וחבילה אחת של עגבניות מרוסקות וקצת מים.
לבחוש עד שהבשר מקבל צבע אדום אחיד מהעגבניות.
להוסיף ראש של שיני שום כתושות.
להוסיף פפריקה אדומה (2-3 כפות) ופלפל שחור.
אחרי כחצי שעה בישול עדין, להוסיף את היין.
להמשיך לבשל.
כרוב:
להרתיח ראשי כרוב אחרי שהליבה הוצאה (קונוס) במי מלח כ-25 דקות.
להוציא להתקרר על צלחת.
לקלף בעדינות את העלים החיצוניים (גדולים)
את הליבות (גודל אשכולית) לקצוץ לשיפונד.
הכנת התבשיל:
לטגן בצל קצוץ במעט שמן.
להוסיף את ליבות הכרוב הקצוץ.
לתבל בפפריקה מתוקה ופלפל שחור.
להוסיף את הכרוב הכבוש עם המיץ.
לטגן את הביקון והקבנוס במעט שמן עד להשחמה יפה.
להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות של מוטי ולפזר על כל שטח הסיר.
להוסיף מעט מהמים שבו הכרוב הורתח.
להוסיף את הביקון והקבנוס המוגנים ולפזר על כל שטח הסיר.
לגלגל כרוב עם 2 כפות מהרגו ולהניח מעל לחומרי הגלם בסיר.
יוצא משהו כמו 2 שכבות + של כרוב מגולגל.
מהעלים שלא גולגלו (קרועים וכו'), לקצוץ שיפונד ולהניח מעל.
לוודא שיש נוזל שמכסה את הכרוב עד כדי חצי הגובה של השכבה העליונה.
להביא לרתיחה ולסגור את המכסה.
לבשל כשעה וחצי עד שעתיים.
 
בתיאבון.
 
 
לצפיה ב-'האם מישהי מכירה שמות תבלינים במרוקאית?'
האם מישהי מכירה שמות תבלינים במרוקאית?
06/01/2019 | 08:49
1
119
האם מישהי מכירה שמות תבלינים במרוקאית?
שקינגבר
זיקבבה
חילגאן
גוזה סחרוויה
 
לצפיה ב-'עם ייתר המתכון אתה מסתדר?'
עם ייתר המתכון אתה מסתדר?
07/01/2019 | 09:44
23

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית
פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ