לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4444544,445 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'בקרמפורק'
בקרמפורק
20/03/2019 | 09:11
6
אני יודעת שעושים בקר מפורק בבישול איטי.
מישהו יכול לתת לי מתכון לאיך עושים את זה.
לא חריף.
ומאיזה בשר עושים את זה? מה לקנות?
אני מעדיפה משהו פחות שומני.
תודה
לצפיה ב-'פרגיות בתנור - מכניסים איך שהם לתנור או שצריך לשטוף/עצמות...'
פרגיות בתנור - מכניסים איך שהם לתנור או שצריך לשטוף/עצמות...
19/03/2019 | 03:40
1
29
יש סיבה כלשהי שצריך לשטוף מתחת לברז או לחתוך את העצמות? 
אם אני מכניס לתנור עם ירקות - האם לדעתכם צריך לבקש שיחתכו את הפרגיות לקוביות או מספיק לחתוך לשניים וזהו? זה אמור להיות 40-45 דקות בתנור
לצפיה ב-'פרגיות = בשר ירכיים אשר העצמות הוצאו ממנו'
פרגיות = בשר ירכיים אשר העצמות הוצאו ממנו
19/03/2019 | 07:29
33
אני תמיד שוטף, אפילו ידוע לי מי נגע בהן לפניי.
פרגיות אני אף פעם לא חותך לקוביות, אני אוהב את הנתח העסיסי כמות שהוא.
לצפיה ב-'סקונס מופחת מתיקות'
סקונס מופחת מתיקות
19/03/2019 | 03:43
1
39
יש לי מתכון שמתאים לי מבחינת סוג הקמח והמתקה, אלא שיש בו תוספת של צימוקים שהייתי רוצה להמיר במשהו אחר.
אם אני מבינה נכון, מדובר בבצק מתפורר ולא מתוק מאד, כך שפרי מוסיף לבצק מתיקות ולחות.
אני טועה?
לצפיה ב-'את לא טועה, תמירי במה שמתאים לך.'
את לא טועה, תמירי במה שמתאים לך.
19/03/2019 | 07:28
12
לצפיה ב-'מחפשת המלצה למתכון עוף עם אורז ותפו"א ביחד'
מחפשת המלצה למתכון עוף עם אורז ותפו"א ביחד
05/03/2019 | 19:36
4
116
בקיצור... ארוחה שמבשלים בסיר אחד.
תודה
לצפיה ב-'בבקשה: '
בבקשה:
07/03/2019 | 07:53
141
בסיר המתאים לתנור - עוף מתובל בצל פרוס ומעט שמן , לצלות מעט .
את האורז לבשל בסיר מלא מים מומלחים כמו לפסטה , להביא לרתיחה ולסנן.
לפרוס תפ"א לפרוסות עבות ולתבל.
ההרכבה : בתחתית הסיר לסדר תפ"א , מעל את האורז המסונן ומעליהם עוף ובצל צלויים.
לכסות היטב ולתנור 180 מעלות בערך 30 דקות, לבדוק עם האורז רך במידה וכן להסיר כיסוי כדי שהתבשיל ישחים.
באם האורז נזקק לעוד זמן , לכסות שוב ולהמשיך באפייה.
 
אני מתבלת במלח ופלפל ומעט פרוסות שום טרי
 
לצפיה ב-'עוף בתנור'
עוף בתנור
13/03/2019 | 11:52
1
90
 אומנם ביקשותבשיל בסיר אבל לדעתי ניתן גם בתנור

זה מתכון של עוף שלם את יכולה להשתמש בחלקי עוף
אפשר לרכוש חומוס מבושל מוכן של סנפרוסט ולהוסיף לאורז יצא נהדר

בשיטה שלי אני מכין את האורז בנפרד.
אז בישלתי שני כוסות אורז לפי כוס מים לכוס אורז.
חצי בישול רק עד שכל המים נספגים
ובמחבת כך:
טיגנתי בצל שלם קצוץ.
הוספתי פלפל חריף חתוך לרצועות
גזר חתוך כמו גפרורים במנדולינה
כפית כמון
פלפל שחור
כפית חוויג' למרק
ומלח
קצצתי דק חבילה כוסברה
והוספתי
3 כפות רסק עגבניות
טיגנתי את כל זה כ3 דקות תוך בחישה
הוספתי כוס מים רותחים
והמשכתי בבישול על אש קטנה כחצי שעה(להוריד לרסק את החמיצות)
לאחר מכן חיברתי בין האורז לבין התוצר במחבת
פרסתי נייר אלומיניום על תבנית ומרחתי מרגרינה
שפכתי את האורז במרכז התבנית
חתכתי עוף עוף עם סכין חדה לאורת הגב ושמתי על האורז ומנסה שהעוף יכסה את כל ערמת האורז.ניתן לשים כרעיים בלבד
בתחילה אני שם את העוף כאשר בחלק בםנימי כלפי מעלה לאחר מספר דקות כאשר העוף משחים הופך כך שהחלק הפנימי כלפי האורז וממשיך עד אשר העוף משחים
יש למרוח את העוף בשמן זית לפני בכנסתו לתנור
סביב העוף על התבנית ניתן להוסיף עגבניות חתוכות בצל חתוך לפרוסות
ותפוחי אדמה
לצפיה ב-'רק תלונה אחת יש לי, מרגרינה??'
רק תלונה אחת יש לי, מרגרינה??
19/03/2019 | 07:32
21
ואם כבר מרגרינה, האם אתה משתמש בזו בטעם חמאה? או שמא בזו שחלקה עשוי משמן זית? ולמה לא שמן צמחי כלשהו? 
אגב, אולי במקום מרגרינה, כבר להשתמש בשומן מהחי, כמו שומן כבש, שמאלץ [שומן אווז?]
לצפיה ב-'אורז פרסי ממש מתאים, לדעתי'
אורז פרסי ממש מתאים, לדעתי
19/03/2019 | 07:43
21
שטיפת האורז בישולו במים רבים מתובלים בכורכום, שמן ומלח  במשך 7 וחצי דקות | שטיפת האורז , לשמור בספל חלק ממי הרתחת האורז  
בניית הסיר לבישול.
סיר שטוח רחב, לחמם שמן עד הרתחה, להוסיף תבלינים ולבשל במשך חצי דקה, על מנת שייפתח הטעם  להוציא השמן מהסיר , לשמור אותו.  לשמן את תחתית הסיר והדפנות באמצעות השמן המתובל ולרפדן בפרוסות תפודים דקות  לפזר את האורז החצי מבושל על שכבת תפודים, לשים עוף או חלקי עוף מועדפים [אני בעד פרגיות, אבל כל אחד וטעמו ]  לפזר אורז על העוף שכבה   שכבה של קטניות כמו: חומוס, אפונה, עדשים, או אפילו ברוקולי, כרובית, כרוב   שכבת אורז אחרונה. [ יש אשר ישתמשו בצימוקים [ אני ממש לא!] אצלי מתוק שייך רק לקינוח
מפזרים את שאר השמן סמוך לדפנות הסיר, לא ישירות על האורז, מוסיפים ממי ההרתחה והבישול של האורז [ לא לכסות את האורז ולא על האורז!!] בדפנות הסיר   מכסים הסיר במגבת ועליה מכסה.
מרתתיחים מעט לצורך טיגון תפודים, ומבשלים על אש בינונית-קטנה כחצי שעה עד 40 דקות.
בתיאבון
אבל, הכי אני אוהב, עוף, תפוחי אדמה מתובלים ברוזמרין ופפריקה אדומה חריפה בתנור
לצפיה ב-'מחפש מתכון לקציצות בשר ללא גלוטן '
מחפש מתכון לקציצות בשר ללא גלוטן
05/03/2019 | 18:16
10
68
מחפש מתכון לקציצות בשר ללא גלוטן (קמח או פרורי לחם)
לצפיה ב-'ישנם קמחים אחרים '
ישנם קמחים אחרים
06/03/2019 | 18:40
3
51
כוסמין, חומוס, תפוח-אדמה, תירס, עדשים.. זרוק אבן ותמצא מייד משהו
אגב, אפשר גם קציצות רק עם ביצים, עשבי תיבול ומלח/פלפל.
לצפיה ב-'אוקיי אגב בכוסמין יש גם גלוטן'
אוקיי אגב בכוסמין יש גם גלוטן
06/03/2019 | 19:28
2
48
אוקיי אגב בכוסמין יש גם גלוטן
לצפיה ב-'יש מבחר גדול של פירורי לחם ללא גלוטן ...'
יש מבחר גדול של פירורי לחם ללא גלוטן ...
06/03/2019 | 19:58
57
אם מתעקשים להכניס את זה לקציצות, לדעתי מיותר, מייבש את הקציצות
אלא אם כן מוסיפים מעט נוזלים.
כל ירק מבושל ומרוסק טוב ועדיף על פירורי לחם.
לצפיה ב-'וואללה.. לא ידעתי, תודה'
וואללה.. לא ידעתי, תודה
07/03/2019 | 06:49
109
לפעמים אם נשאר לי קצת אורז מבושל, אני משתמש בו.
לצפיה ב-'קוואקר , פיצפוצי אורז, בשעת דחק לרסק פריכיות '
קוואקר , פיצפוצי אורז, בשעת דחק לרסק פריכיות
07/03/2019 | 07:41
1
31
לצפיה ב-'תודה לך'
תודה לך
07/03/2019 | 17:09
14
לצפיה ב-'אני עושה ללא תוספות של לחם וללא פירורי לחם.'
אני עושה ללא תוספות של לחם וללא פירורי לחם.
17/03/2019 | 11:42
3
22
פשוט לשה את הבשר, למדתי מאוכלי פליאו,
מביאה לדוגמה את של ת. סירקיס, זו לא המלצה, פשוט חפשתי ונתקלתי בו,
מציעה לחפש קציצות פליאו, יש המון,
לא יכולה לתת מתכון כי כמו בעבר עשיתי עם פרוסת לחם או פירורים "לפי העין" כך עכשיו, יוצא מצוין, עם רוטב או לא, בהצלחה.
https://tamisirkis.co.il/%D7%A2%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%91-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%E2%80%8E/
לצפיה ב-' וזה לא מתפורר לך הקציצות מיקה?'
וזה לא מתפורר לך הקציצות מיקה?
17/03/2019 | 19:53
2
12
 וזה לא מתפורר לך הקציצות מיקה?
לצפיה ב-'לא מתפוררות.'
לא מתפוררות.
18/03/2019 | 05:54
16
וזו תקופה ארוכה, לפחות שנה.
חוזרת ומציעה, חפשו קציצות פליאו, תופתעו,
אני לא פליאו ולא ממליצה או ההפך, זה הנסיון המאד מוצלח עם קציצות וכדורי בשר, ואני מכינה הרבה.
לצפיה ב-'כדאי מאוד לפני טיגון להכניס למקרר לצורך'
כדאי מאוד לפני טיגון להכניס למקרר לצורך
19/03/2019 | 07:46
9
ייצוב וחיבור חלקי החלבון.
לצפיה ב-'מחפש מלית "טעימה במיוחד" עוף ופטריות למילוי כיסונים לאפייה'
מחפש מלית "טעימה במיוחד" עוף ופטריות למילוי כיסונים לאפייה
06/03/2019 | 19:27
56
בגוגל יש המון סוגים של הצעות, אבל רובן בתיבול מאוד סטנדרטי - מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, פטרוזיליה..  זה בערך העיקר.

אני מחפש משהו "עוד יותר טוב" אבל ללא אבקות מרק למיניהן.
לפני כמה ימים נתקלתי בסירטון של אהרוני ששם הוא השתמש ב"שמן שומשום", אמנם לגירסה מאודה ולא לאפויה, אבל אני חושב לנסות גם את השמן שומשום או מה שיש לי במקרר שזה "רוטב טריאקי שומשום".

אם למישהו/י יש מתכון משובח למה שאני מחפש, אשמח לקבלו.

תודה,


תָּמִיר
לצפיה ב-'יש למי מכם סיר טיגון חשמלי ללא שמן?'
יש למי מכם סיר טיגון חשמלי ללא שמן?
04/03/2019 | 18:47
1
54
אשמח לשמוע חוות דעת.
לצפיה ב-'איך אפשר לטגן ללא שמן?'
איך אפשר לטגן ללא שמן?
06/03/2019 | 18:38
61
קוראים לזה בשפה של האוניברסיטה - אוקסימורון, צירוף שתי מלים נוגדות זו את זו, כמו למשל "שתיקה צורחת", כך גם סיר טיגון ללא שמן.
עם זאת, בערוץ הקניות משווקים ללא הרף סירים חשמליים מסוג זה, שמייצרים אשליית טיגון, והם עובדים על חום.
בערוץ כל התבשילים נראים נהדר, כמובן.
אישית, לא אשתמש במכשיר כזה לטיגון, כי כשאני מטגן, אני רוצה שמן.
לצפיה ב-'עצתכם בבקשה. יש לי מספר קופסאות פודינג לימון'
עצתכם בבקשה. יש לי מספר קופסאות פודינג לימון
06/03/2019 | 08:27
2
91
אינסטנט פודינג זה סוג של "קמח".
אז נשאלת השאלה, באיזה עוגות ניתן לשלב אינסטנט פודינג לימון?
במקום הקמח או כתוספת.
 
בעוגת גבינה במקום פודינג וניל?
בעוגות בחושות?
 
ורעיונות לציפוי עוגות גם יתקבלו בשמחה.
אם אפשר  תנו גם דרך "לפרוון" אותם
לצפיה ב-'פודינג וניל'
פודינג וניל
09/03/2019 | 21:15
1
83
היי,
אני בדרך כלל בעוגות גבינה במקום קמח מוסיפה פודינג.
לצפיה ב-'ברוכה השבה.... לא מזמן חיפשתי ומצאתי מתכון שלך מימים עברו.'
ברוכה השבה.... לא מזמן חיפשתי ומצאתי מתכון שלך מימים עברו.
15/03/2019 | 20:57
33
ועד היום אני מברכת אותך על היוזמה לקניית מיקסר קנווד 750 KMM.
רעיה
לצפיה ב-'נראה לי שאצטרך להחליף את הכיריים שלי'
נראה לי שאצטרך להחליף את הכיריים שלי
02/03/2019 | 23:30
9
119
אחד המצתים שובת... יש לי היום כיריים 5 מבערים, עם מבער טורבו, לצערי החברה כבר לא מייצרת יותר כיריים ולכן פה אתם נכנסים
המלצות או דיס המלצות יתקבלו בברכה
לצפיה ב-'בגלל מצת אחד שלא עובד?? ניתן לקנות מצת ידני'
בגלל מצת אחד שלא עובד?? ניתן לקנות מצת ידני
03/03/2019 | 11:35
8
69
מיוחד לכיריים גז או לבדוק האם ניתן להחליף מצת
לצפיה ב-'קניתי... בינתיים'
קניתי... בינתיים
03/03/2019 | 18:31
7
90
להחליף מצת? נשמע לי מסובך
לצפיה ב-'זה לא מסובך, בטח לא לבעל מקצוע'
זה לא מסובך, בטח לא לבעל מקצוע
03/03/2019 | 18:45
6
69
 
ובטוח שיותר זול מכירה חדשה.
לצפיה ב-'אתה מכיר טכנאי גז שניתן לברר איתו'
אתה מכיר טכנאי גז שניתן לברר איתו
03/03/2019 | 23:08
5
59
אם תקלה כזאת היא ברת תיקון?
לצפיה ב-'כמעט כל טכנאי גז מתעסק בזה'
כמעט כל טכנאי גז מתעסק בזה
04/03/2019 | 00:04
1
60
 
אבל לא מכיר אישית.
 
פשוט בדקי בדפ"ז ותתקשרי למי שהכי קרוב אליך.
 
לצפיה ב-''
04/03/2019 | 11:19
4
לצפיה ב-'לא חייב טכנאי גז, גם חשמלאי מספיק טוב'
לא חייב טכנאי גז, גם חשמלאי מספיק טוב
04/03/2019 | 19:12
2
16
לצפיה ב-'גם נגר מספיק טוב אם הוא יודע לעשות את זה'
גם נגר מספיק טוב אם הוא יודע לעשות את זה
04/03/2019 | 21:32
1
49
 
אחת הבעיות הנפוצות בכירות גז היא שבגלל החום ראשי הברגים מאבדים את החיסום שלהם וקשה מאד לפתוח אותם.
 
רצוי שמי שמטפל בזה יהיה בעל מקצוע למרות שמדובר בפרוצדורה די פשוטה.
 
אצלנו בכפר אומרים: "סלם ח'ובזכ ללח'באז ולאו אכל נוצו" כלומר מסור את הלחם שלך (לאפייה) לאופה גם אם יאכל את מחציתו.
לצפיה ב-'לכן ציינתי חשמלאי שזה העבודה שלו, עיסוק בחשמל'
לכן ציינתי חשמלאי שזה העבודה שלו, עיסוק בחשמל
05/03/2019 | 09:54
13
לצפיה ב-'רולי למישהו יש מתכון לפיתה עירקית דקיקה ?'
רולי למישהו יש מתכון לפיתה עירקית דקיקה ?
04/03/2019 | 18:05
1
58
היא עגולה ובקוטר של פיתה רגילה של פלאפל ,אבל
היא דקה כמו נייר ומתובלת בגרגרי כמון שלמים.
מישהו מכיר ?

לצפיה ב-'אני עושה כך'
אני עושה כך
13/03/2019 | 11:44
19
אנ י עושה כך
מכין בצק 
קילו קמח
כף וחצי שמקים
כף סוכר
כפית וחצי מלח
3/4 2 כוסות מים
לש את כל החומרים ומניח להתפחה של כשעה
לש שוב ומניח שוב להתפחה  כחצי שעה
קורע כדור בגודל מעט גדול מכדור פינג פונג מניח על משטח ופותח את הבצק לגודל הרצוי אבל כל כך דק שרואים דרכו את המשטח
ועכשיו שתי אפשרויות 
במחבת רצוי טפלון מחממים ומניחים את הבצק לדקה אפשר לחמם את המחבת כאשר הוא הפוך
ניתן להניח בתבנית בחום של 250 גם לדקה
כאשר לשים את הבצק יש לקבל בצק רך אבל לא דביק .אני תמיד מוסיף קמח או מים כדי לקבל את המרקם הרצוי
לצפיה ב-'אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי'
אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי
04/03/2019 | 14:27
3
81
אני מחפש מתכון לפלאפל הכי פשוט והכי עממי, אבל בבקשה בבקשה בבקשה: רק ממי שבמו ידיהם הכינו את הפלאפל הזה מאלף ועד תו וזכו בתשואות.
לא ממישהו ששמע מסבתא שלו וכאלה או שהעתיק מתכון מהרשת וטרם ניסה אותו. בבקשה בבקשה והמון תודה

לצפיה ב-'מי אמר אני ולא קיבל ?'
מי אמר אני ולא קיבל ?
04/03/2019 | 16:39
1
111
 
מתכון שקיבלתי בעבר ועשיתי אותו מספר פעמים בהצלחה.
 
העיסה נשמרת מצויין בהקפאה ותמיד יש לי כמה מנות במקפיא לשליפה בעת צורך. אם העיסה לאחר ההפשרה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח חומוס.
 
המתכון:
1 כוס חומוס יבש
1 בצל קטן
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
1 כף כמון
1 כף מלח
3-4 שיני שום
3-4 כפות מים
חצי כוס קמח חומוס
 
להשרות את החומוס במים ללילה.
במעבד מזון לטחון הכל פרט לקמח חומוס.
את קמח החומוס מתחילים להוסיף אחרי שהתערובת טחונה ואם צריך מוסיפים עוד קצת.
התערובת לא אמורה להיות קשה ולא רכה מידי. אם הקציצה מתפרקת בטיגון להוסיף עוד קמח חומוס.
(מומלץ להתחיל בטיגון כדור אחד בלבד ולפי איך שהוא יוצא להוסיף או לא קמח חומוס).
לפני הטיגון להשהות את התערובת חצי שעה במקרר.
 
בהצלחה ובתיאבון.
 
לצפיה ב-''
04/03/2019 | 20:04
7
לצפיה ב-'הפלאפל שלי'
הפלאפל שלי
11/03/2019 | 12:36
40

אני דוגל בפשטות ולכן הפלאפל שלי בסיסי במספר קטן של מרכיבים
הפלאפל המקורי הוא הוא מפול
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכים בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

פלאפל ירוקו פוקסי99   [מצורף קובץ jpg]   ו  18:31 | 23/04/07  


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם  אבל לא חם מדי להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציאי
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
ראיתי בשידור בטלויזיה על מסעדה תמנית ושם הכינו פלאפל מלוביה יבשה .אכין בקרוב ואכתוב איך יצא
לצפיה ב-'מתכון לפיצה ? '
מתכון לפיצה ?
28/02/2019 | 22:58
3
112
 
היי חברי הפורום, 
אני מחפש מתכון ייחודי לפיצה שהבצק יוצא קריספי והרוטב מעט פיקנטי 
מאמין שכאן אוכל למצוא מתכונים מעניינים... 
 
לצפיה ב-'פיצה קריספית'
פיצה קריספית
02/03/2019 | 23:25
1
121
מצוינת הטריק לא להתפיח את הבצק
אין לי אבן, אני מניחה את הפיצה שהכנתי על נייר אפיה על גב של תבנית שחוממה ל-200 מעלות בתנור
לצפיה ב-'ביקשתי לא לשים קישור בלי מתכון '
ביקשתי לא לשים קישור בלי מתכון
03/03/2019 | 22:43
72
נא להקפיד
לצפיה ב-'כך אני מכין'
כך אני מכין
04/03/2019 | 11:40
80
זאת הפיצה אשר הכנתי בעבר והיא טובה מאד לדעתי
כיום שיניתי את הבצק אני מכין ללא השמן .כאשר רוצים פיתה דקה אני מחורר טת הבצק בעזרת גלגלת זיזים 
משתמש בעגבניות מרוסקות דק של muti גבית טל העמק מגורדדת ולפי הסועדים צשתמש בנשובי או טונה נקניק איטלקי אננס וכמובן זיתים .
מניח את התבנית בחלק התחתון של התנור ולאחר כ5 דקו מרים לשליש העליון .
לצפיה ב-' שאלה על טוסטר אובן. קניתי כזה'
שאלה על טוסטר אובן. קניתי כזה
01/03/2019 | 14:47
8
111
23 ליטר. זול וחב' טובה. לא פתחתי ת'קופסה כי אני מתלבטת אם להחזיר. אין לי הרבה מקום על השייש. כלומר יש מקום אך יהיה צפוף כזה
 
איזה שימושים יש לטוסטר אובן חוץ מעוגות. הרבה תודה
לצפיה ב-'ופשטידות'
ופשטידות
01/03/2019 | 14:49
1
30
לצפיה ב-'תוספת. כרגע עושה הכל על הגז.'
תוספת. כרגע עושה הכל על הגז.
01/03/2019 | 14:56
78
חימום אוכל וכמובן בישולים
 
למשל תפו"א צלויים/אפויים בלי שמן. אפשר לעשות בטוסטר? על מחבת לא ניתן..
לצפיה ב-'טוסטר אובן....'
טוסטר אובן....
01/03/2019 | 21:32
2
72
יש לי אחד גדול (קבלנו לפני הרבה שנים מתנת חג מהעבודה).
משתמשת בו המון.
טוסטים לארוחת בוקר.
אופה פשטידות, מאפי גבינות למינהם , בטטות- בעצם כמעט הכל.
לא אופה עוגות בטוסטר.
כאשר אני מכינה פלאן (קרם קרמל) רק בטוסטר.
בעיקרון לדעתי היתרון של הטוסטר זה חימום יעיל יותר כי הנפח קטן מאשר בתנור.
רעיה
לצפיה ב-'תודה רעיה. למה את לא אופה '
תודה רעיה. למה את לא אופה
02/03/2019 | 09:40
1
22
לצפיה ב-'למה אני לא אופה עוגות בטוסטר?'
למה אני לא אופה עוגות בטוסטר?
02/03/2019 | 20:49
63
משום שאין לי שליטה טובה על הטמפרטורה, בין השאר בגלל הנפח הקטן יותר מאשר תנור.
ואולי מתוך "כוחו של הרגל".
אבל בטטות אפויות או אנטי פסטי - זה מעולה!
היה לי בעבר מתכון מעולה לעוף, אורז וירקות בטוסטר אובן שהכנתי הרבה פעמים ונתתי לחברות מהעבודה.
המתכון ישנו - אבל שכחתי ממנו.....
לצפיה ב-'אפילו עוגות אינני מכין בו'
אפילו עוגות אינני מכין בו
02/03/2019 | 14:50
2
71
הפשרת לחם מהמקפיא בעיקר, כי במיקרו הלחם המופשר יוצא זוועה. טוסטים יוצאים, משלי לפחות, גרועים . אני בכלל שוקל לקנות טוסטר משתי זרועות על מנת להכין טוסט כמו שצריך.
לצפיה ב-'מה זה טוסטר שני זרועות..'
מה זה טוסטר שני זרועות..
03/03/2019 | 00:13
1
21
לצפיה ב-'זה'
זה
03/03/2019 | 09:24
70
לצפיה ב-'מיקסר קיצ'אן אייד שאלות מניסיון שלכן'
מיקסר קיצ'אן אייד שאלות מניסיון שלכן
01/03/2019 | 15:13
2
79
האם הצבע הלבן שבו צבועים ווי הלישה של מיקסר זה יורדים מווי הלישה לאחר כמה שנים?
והאם בקערת זכוכית שנמכרת למיקסר זה אפשר ללוש בצקים קשים כמו שמרים וכו' ללא גרימת נזק לקערת הזכוכית?
לצפיה ב-'הציפוי יכול לרדת אם הוו מקבל מכה או מנפילה...'
הציפוי יכול לרדת אם הוו מקבל מכה או מנפילה...
01/03/2019 | 15:26
72
אבל לא  מפעולת המיקסר הרגילה - לישה/ערבוב/הקצפה.
קערת הזכוכית עמידה לכל פעולות המיקסר בלי יוצא מן הכלל.
לצפיה ב-'הציפוי בדרך כלל יורד'
הציפוי בדרך כלל יורד
12/03/2019 | 22:33
11
כששמים את האביזרים במדיח. למדתי בדרך הקשה.  לא ראיתי שיש אזהרה  בנוגע לזה. וכמובן  שהצבע התקלף לי.  החלפתי אותם  , כבר לא  רוחצת אותם במדיח והם מחזיקים מעמד כבר השנה השישית.
בקשר לקערה. לא יכולה לענות. יש לי רק  את זו ממתכת. אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.  אלא אם את מחברת סכינים ומספריים  במקום את וו הלישה. ממה שראיתי בחנות קערת הזכוכית חסינה ויציבה.
אפיה מהנה.
 
לצפיה ב-'אז החלטתי להכין אורז בסגנון פרסי'
אז החלטתי להכין אורז בסגנון פרסי
28/02/2019 | 20:54
95
כן, זה עם תפוחי אדמה.
השתמשתי באורז בסמטי. בהחלט הוספתי אפונה , כוס ושתי נקניקיות פרוסות ומטוגנות קלות.
האורז יצא אורירי ומשיי לגמרי.
הטעם פשוט נפלא.
ממליץ.
הכנת אורז פרסי, יש מתכון בכל מקום, אבל:
---------------------
השריית כוס אורז במים למשך חצי שעה
בישול האורז במים רותחים למשך 7.5 דקות
פיזור האורז בתחתית סיר בו יש מעט שמן כורכום
טיגון במשך 2 דקות
הוספת שמן ומים [ שלא יכסו את האורז
בישול 35 דקות על אש קטנה, מסיר מכוסה במגבת ובמכסה.
ביתר הרחבה
כוס אורז מושרה במים למשך חצי שעה
ממלאים סיר במים  כמו לפסטה, כשהמים רותחים מוסיפים מלח [חצי כפית לכוס אורך] וכורכום [ יש הטוחנים טרי, אני הסתפקתי באבקת כורכום ] ושמן [ כף וחצי] - מוסיפים את האורז ומבשלים למשך 7.5 דקות
מוציאים את האורז ושוטפים אותו.
באותו הסיר, שמים שמן [ הפעם שמתי שמן זית ולא שמן קנולה, לקבל עוד טעם ] בכמות יפה [ חצי כוס - אבל שמתי רבע כוס] וכורכום [זה לפי המתכון] אני הוספתי פלפל שחור ואגוז מוסקט, מעט מלח, אבקת קארי אדומה. בישלתי את התערובת כשתי דקות והעברתי לכוס.
שמתי מעט מהשמן המתובל בתחתית הסיר, פיזרתי מעל תפוחי אדמה פרוסים דק, ועליהם שמתי את האורז, חצי מהכמות. פיזרתי את הנקניקיות המטוגנות, עליהן את האפונה, ופיזרתי מעליה את שארית האורז. הוספתי את שארית השמן מהצדדים [ לא על האורז] והוספתי מהצדדים חצי כוס מים. כיסיתי במגבת, כיסיתי במכסה, טגהתי בחום גבוה כשתי דקות, ואח"כ אש קטנה כחצי שעה עד 40 דקות.
תהנו, בעיקר שחקו עם המתכונים. מתכונים מדויקים באמת, רק בקונדיטוריה.
 
 
לצפיה ב-'בענייני קטניות'
בענייני קטניות
27/02/2019 | 11:07
3
94
האזוקי היפנית  והלוביה.
שתיהן נחשבות כשעועית, אם כי האזוקי, לפי ויקי בולבלה במשך תקופה ארוכה עם הסויה, שאיננה שעועית.
מה הופך קטניה אחת לשעועית ושנייה לעדשים, אין לי מושג, אבל אמשיך בחקירותיי הויקיות, נראה
לצפיה ב-'יותר לעומק'
יותר לעומק
27/02/2019 | 11:39
2
55
מש, אזוקי, לוביה אינם שעועית אלא שייכים למשפחת ה- VIGNA.
שעועית היא "פסוליה" בלשון אבי הטורקי הזקן, וכך נקרא הסוג הזה בלטינית.
שתי הקטניות שייכות לאותה משפחה ביולוגית גדולה, ההבדל הוא בסוג-
שעועית היא  הסוג   Phaseolus תת משפחה פרפרניים
אזוקי היא VIGNA - תת משפחה פרפרניים
לוביה היא לוביה [ סוג בפני עצמו] תת משפחה פרפרניים
מש היא הסוג לוביה תת משפחה  פרפרניים
ההבדל בין שתי המשפחות נמצא כאן: ביוכימיה של הצמח, מבנה האבקה,ו - סגנון התנאי [ תנאי = אחד התוספות הקטנות, המזווגות, לעתים קרובות עלים, בבסיס של עלים בצמחים פורחים רבים.]
אז מתברר שלמרות הכל גם השעועית וגם המש, האזוקי והלוביה שייכים לאותה ממלכה, מערכה, סדרה, משפחה, תת משפחה ושונות רק בסוג.
אולי בגלל זה צריך להשרות את השעועית זמן רב יותר מאשר את ה- VIGNA, אבל כולן בסופו של יום קיטניות, וקיטניות כקיטניות "מתות" על כמון ורסק עגבניות
יוווווווווו
ותודה חמה חמה למיכאל לנג, שדחפני לעשות מחקר קטנצ'יק זה
לצפיה ב-'אין חלוקה הגיונית יותר לקטניות'
אין חלוקה הגיונית יותר לקטניות
27/02/2019 | 12:25
1
51
 
אשכנזיות וספרדיות ?
לצפיה ב-'אשכנזיות בטח שלא '
אשכנזיות בטח שלא
27/02/2019 | 18:02
50
או דרון אמריקא או יפן וסין
לצפיה ב-'רטב עגבניות, הכי הכי פשוט בעולם'
רטב עגבניות, הכי הכי פשוט בעולם
26/02/2019 | 06:15
4
128
ככה מקובלני מבית אבי, וכזה היה מכין ולימדני להכין לספגטי שאהב להכין לנו מדי פעם [ אורז היה הפחמימה העיקרית שאכלנו, מדי יום ביומו, ברר. אז ספגטי היה שינוי מבורך לגמרי, אם כי נדיר.]
מצרכים -
קופסת רסק עגבניות [ תלוי בכמות שרוצים להכין, זו כמות לסועד אחד ]
שמן צמחי
מים - חצי כוס [ מכיוון שהכנת הרוטב כלכך מהירה, אני מכין אותו בזמן בישול הפסטה, ואז משתמש במי העמילן, אבל לא חובה, כמובן]
חצי בצל קצוץ דק
שתים עד שלוש שיני שום כתושות
אבקת מרק
מלח, פלפל שחור
הכנה
שמים בסיר רוטב [ או סיר קטן] כף שמן
מטגנים את הבצל להזהבה מוסיפים את השום לחצי דקה
מוסיפי את רסק העגבניות ומטגנים מעט
תיבול לפי הטעם
מים כחצי כוס
הרתחה, ובישול איטי של כמה דקות עד שהספגטי יוצא מהסיר
למהדרין שבמהדרין - אפשר כמובן להכניס בלנדר מוט לסיר ולרסק עד למשחתיות את הבצל והשום, אישית אני אוהב את גושישי הטעם הללו.
 
לצפיה ב-'תודה,תנסה לבשל את הפסטה ברוטב בלי בישול מוקדם ולהוסיף אנשובי'
תודה,תנסה לבשל את הפסטה ברוטב בלי בישול מוקדם ולהוסיף אנשובי
26/02/2019 | 08:25
3
37
לצפיה ב-'אני לא שם כמעט מלח, בגלל'
אני לא שם כמעט מלח, בגלל
26/02/2019 | 21:58
2
64
שאני מבשל את הפסטה במים מומלחים, כידוע, והפרמזן עצמה מוסיפה מליחות נהדרת ועדינה.
אקבל הצעתך, עם האנשובי, אז צריך יותר מים ברוטב, לא?!
לצפיה ב-'אני אוהבת שהפסטה שוחה ברוטב , תנסה..זה משתנה בכל סוג '
אני אוהבת שהפסטה שוחה ברוטב , תנסה..זה משתנה בכל סוג
27/02/2019 | 06:03
1
24
לצפיה ב-'אנסה בהחלט'
אנסה בהחלט
27/02/2019 | 10:25
45
את פשוט נותנת כלכך מעט מידע בישול פסטה הוא במים רבים בדר"כ, האם הרוטב שאני מכין, שהוא סמיך יחסית [ חצי כוס מים בקושי ] יתאים לשני חופני פסטה?
לצפיה ב-'שרימפס עם ארטישוק וכרובית ברוטב לימוני של מסעדת קוואטרו'
שרימפס עם ארטישוק וכרובית ברוטב לימוני של מסעדת קוואטרו
26/02/2019 | 15:23
1
71
למישהו יצא להתקל במתכון דומה? מפנטזת על המנה הזו כל יום מאז שאכלתי אותה בשבוע שעבר...

תודה :)
לצפיה ב-'לא, מצטער. תנסי לשאול במסעדה'
לא, מצטער. תנסי לשאול במסעדה
26/02/2019 | 22:01
41
לפעמים לשפים יש מצב רוח טוב והם נותנים מתכון.
לצפיה ב-'עוגיות ריפעת ל"כירסום"'
עוגיות ריפעת ל"כירסום"
23/02/2019 | 12:45
3
149
שבת שלום לכלם
מחפש בנירות את אותן עוגיות "ריפעת" שאכלתי פעם כשביקרתי
עם חבר אצל משפחה מזרחית (שאני לא מכיר) במעלות ושתינו תה
עם העוגיות הנ"ל, שהיו קשות כמו "אבן" . ואני מבקש להדגיש שהאבן זו
לא מטפורה והן היו קשות באמת.  וכמה שניסיתי לפי מתקונים ברשת ויש
אכן עשרות ומאות....... אף פעם לא הצלחתי להגיע למירקם הקשה
שצורך כירסום ולא נגיסה,
האם אפשרי, לחשוף את הסוד, ועל מה צריך להקפיד,
מודה מודה מודה
שבת שלום
לצפיה ב-'הכנתי אותן לפני כשעה, טעימות מאוד.'
הכנתי אותן לפני כשעה, טעימות מאוד.
23/02/2019 | 13:30
2
199
שילבתי 2 מתכונים.
½3 כוסות קמח - עיגלתי ל ½ ק"ג + 10 גרם אבקת אפיה.
½ כוס סוכר - שמתי כ-75 גרם.
1 ביצה
½ כוס שמן - שמתי כ-80 גרם
½ כוס מיץ תפוזים (במקום מים במתכון).
מעט מלח - שכחתי להוסיף.
שומשום קלוי בערך ½ כוס.
לערבב את כל החומרים לבצק, לרדד דק ככל האפשר, לחורר במזלג ולאפות על ניר אפיה .
180° עד להזהבה.
שמתי גם קליפת תפוז - מה שלא כתוב ב-2 המתכונים.
בהצלחה!
רעיה
לצפיה ב-'ריפעת'
ריפעת
23/02/2019 | 16:27
1
116
בתנור מריח נפלא
תודה
לצפיה ב-'שמחה לקרוא. לא כתבתי קודם שהריח מהתנור נפלא!'
שמחה לקרוא. לא כתבתי קודם שהריח מהתנור נפלא!
23/02/2019 | 17:36
91
נדמה לי שיש מתכונים שמוסיפים גם זרעי אניס, לי - לא מתאים.
לצפיה ב-'מרק ירקות, הכי בנאלי בעולם'
מרק ירקות, הכי בנאלי בעולם
19/02/2019 | 18:40
4
206
הופך לנפלא עם מבשלים אותו יחד עם חתיכת גרון הודו, או 2-3- גרונות של תרנגולת, שעולים בקושי שקל אצל הקצב.
ה"טריק שלי" הוא לטגן בראש ובראשונה בצל וגזר מגורר במעט שמן זית. הגזר מעניק שקיפות של"קונסומה" למרק אח"כ.
אני מכין מרק לשתי מנות בדר"כ, ואני מוסיף את המלח רק בתום הבישול.
בישול המרק הוא כחצי שעה לערך, לא צריך יותר.
המרכיבים - כל ירק שבראש שלכם, או שנמצא בבית עייף במקרר. ממליץ מאוד גרידת לימון, של חצי לימון, וכסנטימטר גרידת ג'ינג'ר.
הירקות חתוכים לקוביות קטנות, ואני מקפיד על פרסה [ לוף/כרישה] כולל עליה הירוקים.\משתמש בראש ובראשונה בחלקה החיצוני [העלים] - חתיכה קטנה.
אם אין לי כרובית, תמיד יש לי במקפיא עלי כרובית [ אני גם קונה מהירקן כשיש לו, או כשאני קונה כרובית, אני שומר את עליה ] שנכנסים למרק.
אני אוהב מאוד את טעם שורש הסלרי, לכן משתמש בו, חצי משורש קטן! קולרבי, לפת, ארטישוק ירושלמי [שורש אחד קטן] בטטה [קטנטנה] קישוא קטן ונוקשה [], תפוד קטן אחד ויחיד אולי 2 גם לזוגתי. גם הגזר, חצי ממנו מגורר וחצי חתוך לקוביות קטנות. לא לשכוח בצל ולא לשכוח שום.
פלפל שחור מעורב במעט מוסקט וכפית אבקת מרק מעורבבת בליטר מים רותחים [ ציר עוף ]
הכי כיף, זה גם להכים אטריות דקות למרק, ובהגשה להכניסן למרק - א-מחייה.
בתיאבון
 
לצפיה ב-'קצת הסבר'
קצת הסבר
21/02/2019 | 16:39
3
98
1. ירק (גזר) אינו הופך מרק ללא שומן לקונסומה. גם בלי הגזר השקיפות תשאר דומה.
2. הוספת מלח רק בסוף: מלח מגיר נוזל מירק במהלך הבישול. ראוי להוסיף ממנו בתהליך הטיגון של הבצל והגזר. 
3. אתה מבין שלמה שאתה קורא ציר, זה "לא" ציר. אתה רוצה ציר?
קח את העוף (לא גרונות, קח משהוא שגם אכיל, כמו כנפיים או שוקיים, ראש סלרי מנוקה, ואת הגבעולים גם (מופרד מהראש), 2-3 גזרים, בצל חתוך ל-4 ושור פטרוזליה, תוסיף 2-3 עלי דפנה, פלפל אנגלי ותרתיח שעה. סנן את הנוזל וזה ציר עוף עם ירקות. אתה רוצה ציר "למהדרין", הכנס את חלקי העוף למי ברז קרים כ-20 דקות לפני תחילת הבישול. את הירק תוסיף כאשר אתה מדליק את האש תחת הסיר.
חלקי העוף שבושלו במרק, להוציא, לשים בתבנית, לתבל בתבלין קג'ון, או גריל עוף או רוטב צ'ילי חריף ולתנור שחומם מראש ל-220 מע' C. להפוך אחרי שקיבל צבע, כדי להשחים מ-2 הצדדים. זה מעדן. אם לא שמתה רוטב צ'ילי (המכיל סוכר) זה אפס פחמימות, טוב לסוכרת.
 
לימון במרק: מכיר אותו במרק טום יאם (תאילנדי) ומשתמשים בד"כ בלמון גראס, לימון כפיר ומיץ לימון (גם רוטב דגים ויש גם רוטב טום יאם מוכן (מכיל הרבה מלח וסוכר!) אבל זה מתכון אחר...
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
24/02/2019 | 10:07
13
לצפיה ב-'רק שתי תשובות '
רק שתי תשובות
26/02/2019 | 06:03
37
1. לא טענתי לרגע שאני מכין קונסומה, אלא בהירות מי המרק היא כ-קונסומה. נסיוני הארוך לפחות מצביע על הבדלים בולטים בין מרק בטרם טיגון גזר ובין מרק אחרי טיגון גזר.
2. מדוע גרונות אינם לאכילה? יש לי חברה שמכינה תבשיל גרונות הודו עם רסק עגבניות וכו', יתרה מכך, אחרי בישול אפשר להוריד מהגרונות את הבשר, לקצוץ ולהחזיר למרק
3. לגבי המלח והגרת הנוזלים, ברור לי היטב, אבל טעם המרק עבורי לפחות משתבח כשאני מוסיף מלח בסוף הבישול.
תודה לך ♥
לצפיה ב-'מיכאל - שמתי לב שכתבתי ציר עוף במרכאות'
מיכאל - שמתי לב שכתבתי ציר עוף במרכאות
27/02/2019 | 10:29
26
וקריצה ליד
בכלל מקרה המון תודה לך על ההסבר וההדרכה בענין הכנת ציר עוף לא טרחת בחינם, כלל ועיקר.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ