לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-' אירוח בנושא קצבת הבטחת הכנסה '
אירוח בנושא קצבת הבטחת הכנסה
( לעמוד שלי בתפוז )
25/07/2017 | 14:40

 קצבת הבטחת/השלמת הכנסה משולמת ע"י ביטוח לאומי למי שאין להם הכנסות או שהכנסתם נמוכה. 
 
 יש לכם שאלות בנושא
ביום שני, 31.7, נארח בפורום ביטוח לאומי את הגב' בתיה כהן, מנהלת בכירה בתחום הכנסה בביטוח לאומי.
 
מוזמנים להעלות את שאלותיכם כבר עכשיו בשרשור האירוח
 
 
 
 
לצפיה ב-'ההמבורגר האולטימטיבי '
ההמבורגר האולטימטיבי
21/07/2017 | 19:18
20
169
שלום
Premium: Rockefeller Burger
Homemade bun, angus beef patty, baked goose liver, romaine lettuce, red onion, tomato, pickles, Irish cheddar, smoked bacon, baked apple, truffle pesto, saffron mayonnaise, steak potato, coleslaw, red onion jam. 
חזרתי מביקור בבודפשט, ויצא לי לבקר במסעדה שבקישור.
בחרתי ברוקפלר, המבורגר עם כבד אווז. להבדיל מיומנגוס הישראלי שמספרים לך שיש בקציצה גם כבד אווז (?) שם מניחים פיסה יפה בגודל הקציצת בשר, מעל.
היה גם תפוח עץ עם קינמון שהוצאתי. שימו לב למיונז עם זעפרן ופסטו טראפלס...
שלא לדבר על הקלאסי של Irish cheddar, smoked bacon.
בצד הגישו ציפס מפלחי תפ"א עם הקליפה - מעולים וגם סלט כרוב coleslaw עם מיונז.
ללא ספק ההמבורגר הכי טוב שאכלתי עד היום!
מומלץ למי שעתיד לבקר בעיר.
 
 
לצפיה ב-'אולטימטיבי? על טעם ועל ריח....'
אולטימטיבי? על טעם ועל ריח....
22/07/2017 | 11:12
10
92
כבד אווז עם מיונז זה הכל חוץ מאולטימטיבי... זה עוד סוג של ווריאציה אמריקנית למאכל בסיסי וטעים כמו המבורגר. משו כמו פיצה עם פיסות אננס ואוכמניות.
אפשר היה להוסיף להמבורגר גם שבבי אגוזים, אבקת קקאו ורביכת תות. למה לא?
מקרה מובהק של כל המוסיף גורע. זו דעתי האישית.
לצפיה ב-'תטעם ותחליט '
תטעם ותחליט
22/07/2017 | 13:49
17
לצפיה ב-'גם זה לא?'
גם זה לא?
23/07/2017 | 10:19
8
72
לצפיה ב-'זה בהחלט כן...'
זה בהחלט כן...
23/07/2017 | 10:31
7
62
למרות שאישית אני לא מת על קרם ערמונים
האם היית ממליץ על זה לו למישו היה רעיון מבריק של להוסיף לזה בצל מטוגן או אבקת חרדל?...
לצפיה ב-'לא אותו הדבר!'
לא אותו הדבר!
23/07/2017 | 12:46
6
51
שלום נדב
המתכון לקרם ערמונים מכיל ערמונים, רום, סוכר ושמנת מתוקה מוקצפת.
יש לו ואריאציות כמו טורט קרם ערמונים וכו'. או בישול עם ערמונים (לא קרם!).
המבורגר:
על הבסיס (כמו על פיצה נפוליטנה), שזה הקציצה, עם עגבניה, בצל ומלפפון ו-2 
חצאי לחמניה, אפשר להוסיף: גבינה - עם בערך 20 ואריאציות, ביצה עין, ביקון,
חזה אווז, אבוקדו, וגם: כבד אווז!
רטבים: יש מקומות שמגישים את ההמבורגר יבש (יומנגוס!) ולידו כמה רטבים.
מיונז וקטשופ סד"כ הבסיס. יש גם חרדל, BBQ וכו'.
מיונז טוב. ספיסי מיונז יותר טעים. המיונז שבקישור, עם זעפרן מאוד טעים!
עוד דוגמא (שאכלתי בגריל של לו בקנדה: רוטב שמנת עם פלפל. 
שם הלחמניה הוחלפה בבגט. גם מצויין.
מה שהיה מעניין זה השילוב. כפי שציינתי את התפוח הוצאתי (רק אחרי שטעמתי).
ממה שנותר, לא היה דבר שהייתי מוציא...
אוסיף, שכל המרכיבים היו מהאיכות הגבוהה ביותר ועשיויים היטב.
מה שהפליא אותי ששם לא היה תור. ואילו במקדונלדס כן.
 
לצפיה ב-'זה בדיוק אןתו דבר!'
זה בדיוק אןתו דבר!
23/07/2017 | 13:36
5
49
חבל שאתה מתאמץ "להיות צודק בכל מחיר" ולאמר את המילה האחרונה. אני פתחתי ואמרתי שעל טעם וריח וגו' ושזו דעתי האישית.
הפוסט הכאילו מלומד שלך על ההמבורגר הוא לחלוטין לא לענין.
המשך לאכול כבד אווז עם מיונז ואני אמשיך ואוכל קינוח ערמונים ללא חרדל.
סוף פסוק!
לצפיה ב-'Let's make a long story short'
Let's make a long story short
24/07/2017 | 11:10
4
31
שלום
איפה ללכת (רצוי בארץ) לאכול את ההמבורגר הראוי לטעמך?
לצפיה ב-'אני לא מתגורר בארץ אבל...'
אני לא מתגורר בארץ אבל...
24/07/2017 | 11:35
3
46
בביקורי האחרון, ולפני כ 3 שבועות בערך, הזדמנתי במקרה למסעדת המבורגרים ברח בן יהודה בת"א. אינני יודע את שמה אבל אחפש בהזדמנות לפי חיובי כרטיס הוויזה.. נמצאת בצד של צפונית ל"בית תאילנדי" ובאותו צד של הרחוב.
מ צ ו י ן, 
הופתעתי מאוד לטובה הן מאיכות הבשר, הן מהנדיבות היחסית של המנה. חברים אישרו לי מאוחר יותר שהמקום אכן מוכר וידוע.
איפה אסור לאכול? בשום רשת שהיא מסוג מקדונלד ושות... 
לצפיה ב-'בורגר בר 39. הייתה פעם במבנה של בית תאילנדי ועברה לאחרונה'
בורגר בר 39. הייתה פעם במבנה של בית תאילנדי ועברה לאחרונה
24/07/2017 | 13:12
2
33
מעט צפונה למקום שהייתה בו מסעדת טעם החיים.
 
אף פעם לא ניסיתי. מומלץ?
לצפיה ב-'מצאתי את חיוב האשראי'
מצאתי את חיוב האשראי
24/07/2017 | 14:49
1
43
המקום נקרא "בורגר בר" והוא נמצא ברח' בן יהודה 38.
2 המבורגרים 200גר כ"א עם צ'יפס, 1 משקה ו 2 בירות= 98 ש"ח
איכות הבשר היתה באמת מעולה. ראיתי גם אוכלי אנטרקוט שנהנו מאוד. חבל שהמקום הוא לא מי יודע אבל לארוחה מהירה יחס האיכות / מחיר שווה בהחלט. 
לצפיה ב-'תודה '
תודה
24/07/2017 | 17:33
5
לצפיה ב-'האמת שממש חסר לי לאחרונה בישראל המבורגרים מעולים'
האמת שממש חסר לי לאחרונה בישראל המבורגרים מעולים
24/07/2017 | 14:44
8
33
אבל ההמבורגר של אלן טלמור (פורט 19) מאד טעים
וגם של הוטרינה, אם היא עוד קיימת, היה מאד טוב בזמנו
ואני עדיין מאד אוהבת את ההמבורגר של מרינדו (עכשיו אני יודעת שהם גם בשרונה)
לצפיה ב-'דווקא במרינדו שבשרונה מרקט התאכזבתי.'
דווקא במרינדו שבשרונה מרקט התאכזבתי.
24/07/2017 | 14:50
3
10
לצפיה ב-'לא הייתי בסניף בשרונה, מבאס לשמוע'
לא הייתי בסניף בשרונה, מבאס לשמוע
24/07/2017 | 15:00
2
27
הייתה תקופה שעבדתי שם והבשר היה מעולה. עזבתי כבר לפני די הרבה שנים וכן שמתי לב בשנים האחרונות לירידה באיכות הבשר, אבל דווקא ההמבורגרים תמיד נותרו טובים. כל פעם כשאני אוכלת שם המבורגר (תמיד במסעדה המקורית) הוא טעים לי מאד. בגזרת הסטייקים שלהם למשל- הם ממש לא מה שהיו וחבל.
 
אגב סתם מעניין- למה התאכזבת?
איכות הבשר?
לצפיה ב-'הבשר היה בסדר'
הבשר היה בסדר
24/07/2017 | 16:29
1
37
איכות התיבול. אנשים לא מבינים שבשר בקר טוב זקוק למעט תיבול. כשמציפים בשר טוב בקטשופ, מיונז ועוד כל מיני הרי שהוא מפסיק להיות סטייק/המבורגר והופך להיות משו אחר. את המרינדות וה DRESSINGS   למיניהם הפיצו האמריקנים בעולם. הוא נולד במדינות עניות ונועד להסתיר טעם רע ו/או ריקבון של הבשר שנשמר בתנאים לא טובים בארצות חמות.  האמריקנים הוסיפו לכל המטבלים למיניהם תועפות של סוכר כאהוב עליהם והרי לך למה המבורגר ללא תבלינים (להוציא מל"פ כמובן שהם לא בדיוק "תבלינים") הוא הטעים ביותר אם הבשר טוב. במרינדו אכלנו גם המבורגר וגם שניצל. שניהם היו מוצפים ברטבים למינהם.
לצפיה ב-'וואי הזוי'
וואי הזוי
24/07/2017 | 16:51
31
במסעדת האם מגיעים ללא רטבים בכלל, הרטבים מגיעים בצד ואפשר להוסיף אם רוצים. אגב הרטבים שלהם לא מהז'אנר המוצלח לטעמי.
מוזר שיש כאלה הבדלים ובעיקר חבל אם באמת גורע.
לצפיה ב-'שניהם קיימים'
שניהם קיימים
25/07/2017 | 11:50
3
17
ויטרינה סגרו את הסניף באבן גבירול בגלל שיפוצים במבנה. הם אמורים לפתוח שוב בקרוב באבן גבירול/שלמה המלך (איפה שהייתה מסעדת אלבה והקונדטוריה ג'ראלד).
 
יש להם סניף פתוח בלילנבלום (איפה שהיה וולפנייטס).
 
אלן טלמור עדיין פתוח בשלמה המלך מול הקוסם
 
למה את לא מכינה לבד בבית? לא עבודה קשה ותוצאה מצויינת
לצפיה ב-'כי אין קשר בין הכנה בבית לבין זה שאתה מחפש המבורגר טוב '
כי אין קשר בין הכנה בבית לבין זה שאתה מחפש המבורגר טוב
25/07/2017 | 15:14
2
19
ביציאות.
 
יש לי בן זוג שמכין המבורגרים מעלפים. בעיקר כי הוא מקפיד על קניית בשר משובח ועל יחסים טובים של שומן ומיעוט בתבלינים. זה תענוג גדול כשהוא מכין לנו את זה.
עם זאת, זה לא קורה הרבה. בשר טוב עולה הרבה. בירושלים הוא כנראה אפילו פחות נגיש מאשר בתל אביב.
המבורגר הוא אחד המאכלים האהובים עליי. כשאני יוצאת למסעדות פשוטות, ברים וכדומה הרבה פעמים אני מזמינה המבורגר כי גם קשה לעשות אותו רע (רע סטייל רשתות מקדונלדס/ בורגראנץ' וחבריהם). ולצערי, אני מרגישה שיש ממש מחסור בכאלה שהם משובחים ומצוינים לאחרונה.
בירושלים למשל, עוד לא מצאתי את ה"המבורגר המושלם". הכי קרוב לזה בינתיים הוא ההמבורגר של בורגר מרקט שהוא בהחלט טוב, אבל רק טוב.
לצפיה ב-'נסי את בורגר סלון'
נסי את בורגר סלון
25/07/2017 | 17:33
1
13
שלום
אומנם אין בי-ם, (אולי יגיעו) אבל בהזדמנות שתבקרי במקום שיש, שווה לנסות.
הם מכינים את הבשר לבד, ויש הבמורגר שהגבינה מותכת בפנים הקציצה.
לצפיה ב-'תודה. אגב עוד המבורגר טוב בירושלים'
תודה. אגב עוד המבורגר טוב בירושלים
25/07/2017 | 21:07
8
הוא בקרייב. כשר והם שמים גבינה טבעונית מצוינת.
לצפיה ב-'Coq Au Vin'
Coq Au Vin
24/07/2017 | 09:28
2
76
שלום
האם יש למישהו מתכון מנצח או טיפ טוב למתכון של עוף ביין: Coq Au Vin?
תודה מראש למשיבים 
לצפיה ב-'עשיתי אהבתי ניצחתי '
עשיתי אהבתי ניצחתי
24/07/2017 | 14:05
1
69

רכיבים:
8 כרעיים מחולקות לשוק וירך
2 גזר
2 בצלים קצוצים
4-5 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
6 שיני שום קצוצות
בוקה גרני: צרור גבעולי פטרוזיליה,3 עלי דפנה,חצי כפית טימין יבש
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
מלח,פלפל שחור
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומזהיבים את הבצלים הקצוצים
מוסיפים את שאר הירקות כשהם קצוצים או פרוסים דק

מאדים כ- 15 דקות
מוסיפים את התיבול, מניחים את פיסות העוף מסביב בשכבה אחת

יוצקים את היין
מבשלים כשעתיים, תוך הפיכת נתחי העוף

אחרי כשעה כדאי להסיר את מכסה הסיר בחלקו כדי שהרוטב יצטמצם מעט.
 
 
לצפיה ב-'נראה מעולה ! '
נראה מעולה !
24/07/2017 | 15:49
33
כיאה למטבחך !
לצפיה ב-'ציפוי שומשום'
ציפוי שומשום
24/07/2017 | 15:44
46
לפני כשנה אכלתי סלט כפרי עליו הייתה מונחת ביצה רכה מצופה שומשום
האם מישהו יודע כיצד נעשה הציפוי?
אודה
אביב
לצפיה ב-'גם הריזוטו וגם הפסטות נראים נפלא'
גם הריזוטו וגם הפסטות נראים נפלא
23/07/2017 | 18:17
2
26
לצפיה ב-'אוי, התגובה שלי מכוונת למלדיני גירל.....לא יודעת לתקן'
אוי, התגובה שלי מכוונת למלדיני גירל.....לא יודעת לתקן
23/07/2017 | 18:19
1
9
לצפיה ב-'תודה :)'
תודה :)
23/07/2017 | 20:03
7
לצפיה ב-' מומחים ואנשי מקצוע מחכים לשאלות שלכם '
מומחים ואנשי מקצוע מחכים לשאלות שלכם
( לעמוד שלי בתפוז )
23/07/2017 | 17:48
4
 
לא טובים בדייטים? מתקשים ביצירת קשר זוגי? בפורום מאמן אישי למציאת זוגיות תקבלו עצות בנושא 
 
 מעדיפים דרכי טיפול טבעיים לגופכם? אתם צודקים! בפורום תרופות סבתא מחכים לכם
 
 זקוקים לייעוץ משפטי בתחום הפלילי? המנהל החדש בפורום משפט פלילי, עו"ד אביתר גולני, מחכה לכם 
 
 מקימים בריכת נוי או רוכשים אקווריום? גם בנושא הזה מומחה ישמח לייעץ לכם בפורום אקווריום ודגי נוי
 
 בהריון? מתעניינת בתהליך שימור דם טבורי? היכנסי עכשיו לפורום דם טבורי לשאול הכל
 
 מתמודדים עם קשיים ודילמות בזוגיות? לא מפסיקים לריב? כל אחד מאיתנו זקוק לטיפול זוגי לעיתים, אין לכם מה להפסיד
 
 צו ראשון, שיבוץ, שמירות, שחרור משירות צבאי, השתמטות, עריקות, שיפוט: בפורום עורך דין צבאי יענו על כל השאלות בנושאים האלו
 
 
 
לצפיה ב-'קצת מהזמן האחרון '
קצת מהזמן האחרון
23/07/2017 | 08:53
4
116
לפני בערך חצי שנה החלטתי שמגיע לי להתפנק ולקחתי את עצמי לסדנת בישול איטלקי 5 דקות מהבית שלי.
הסדנה הייתה מצד אחד פשוטה ובסיסית ("יסודות המטבח האיטלקי") ומצד שני קולעת, ברורה ומקצועית. כל הדברים שנרתעתי מהם במשך כל כך הרבה זמן כי הם לא הצליחו לי התבהרו פתאום, וביניהם בעיקר בצק פסטה וריזוטו. שני דברים שבאופן קבוע הייתי מפשלת בהם. 
 
אני לא אתיימר להגיד שמאז אני מכינה רק פסטה טרייה, אבל בהחלט עשיתי מאז כמה פעמים פסטה טרייה ובכולם היא יצאה מוצלחת. 
 
אז בתור התחלה הנה שני ריזוטואים מהזמן האחרון
אחד ריזוטו "לבן" (ציר עוף, יין לבן, אפונה ופטריות) 
השני, ריזוטו "אדום" (ציר עוף מושחם יותר, יין אדום, פטריות מוקפצות, מחית דלעת ערמונים ושקדי עגל) 
לצפיה ב-'פסטות'
פסטות
23/07/2017 | 08:59
98
פסטה ראשונה:
פסטה "ים תיכונית": רוטב על בסיס שמן זית, ציר דגים, פטרוזיליה, זיתים שחורים, שום קונפי, עגבניות שרי צלויות (ובמקרה הספציפי הזה יש גם ארטישוקים) הוספתי להם פילה של דג (וואלה, כבר לא זוכרת איזה) שנאפה בנייר אפייה בתנור עם שמ"ז ועשבי תיבול, ופוררנו אותו אל תוך המנה. 
 
פסטה שניה: 
השבוע חשקה נפשי לנסות דווקא פסטה ממולאת. עשיתי טורטליני ממולא במחית של דלעת ערמונים (מעורבבת עם מלח, פלפל וטיפה שמנת מתוקה). 
רוטב: יין אדום וציר עוף, טיפה סילאן ושקדי עגל צלויים (בשאריות של המנה הזאת השתמשתי כדי להכין את הריזוטו מההודעה הראשונה)
וידוי: יצא ממש טעים אבל- הבצק יצא לי מעט עבה מידי והקיפולים שלו לא ממש הצליחו לי. אצטרך לעבוד על זה עוד כנראה.
לצפיה ב-'בישול בראנר'
בישול בראנר
23/07/2017 | 09:04
2
102
בן זוגי טבח במקצועו. תמיד צוחקים עליי שאני הסטודנטית היחידה שחוזרת בערב מהלימודים ואוכלת ריזוטו עם קוקי סאן ז'אק, ושהכלי בישול שלה עולים פי 3 מהאוכל שהיא אוכלת (לפחות פי 3). המטבח שלנו מאובזר מאד בכל מיני מכשירים שאני לרוב לא משתמשת בהם וגם פיתחתי כלפיהם אנטיות, כי הם תופסים הרבה מקום.
אבל אז הוא הכניס לחיינו את הראנר ואת הבישול בסו-ויד. יש לנו בבית מכונת ואקום, וגיליתי עולם ומלואו.
אז אחרי תקופה די ארוכה של התנגדות למכשיר הזה החלטתי דווקא לאמץ אותו.
בתמונה: כרעיים מבושלות בסו ויד. אחרי הבישול הן עברו צלייה במחבת לצורך השחמה (וניסיון לתת קריספיות לעור שלא ממש צלח). על המשקעים של הצלייה הכנתי רוטב של שמנת, חרדל וטימין.
את המנה ליווה פירה של תפו"א ובטטות.
לצפיה ב-'פעם הבאה במקום מחבת תשתמשי במבער של קרם ברולה'
פעם הבאה במקום מחבת תשתמשי במבער של קרם ברולה
24/07/2017 | 13:14
1
10
לצפיה ב-'לא חשבתי על זה. אופציה טובה'
לא חשבתי על זה. אופציה טובה
24/07/2017 | 14:42
7
לצפיה ב-'ייבוש תאנים'
ייבוש תאנים
22/07/2017 | 13:19
5
92
יש הרבה תאנים על העץ, ורצוי לשמור. איך מייבשים?
(אני שונא תאנים, אבל אשתי מילאה את המקרר וצריך לרוקן אותו שיהיה מקום לאוכל אמיתי...).
לצפיה ב-'אני אוהב תאנים '
אני אוהב תאנים
22/07/2017 | 14:04
1
81
שלום
בסטופ מארקט הם נמכרים ב-30 ש"ח לק"ג!
לצפיה ב-'תודה רבה!!!'
תודה רבה!!!
22/07/2017 | 15:31
68
התשובה שלך עזרה לי מאד, וענתה בדיוק למה ששאלתי.
תודה!!!. 
לצפיה ב-'תאנים מיובשות ותאנים בסירופ באתר.'
תאנים מיובשות ותאנים בסירופ באתר.
22/07/2017 | 20:00
2
49
לצפיה ב-'תודה רבה. '
תודה רבה.
22/07/2017 | 20:15
1
63
הסתכלתי. מלבד הצבע, לויטמין יש משמעות נוספת? 
לצפיה ב-'לא ממש, אפשר בלי.'
לא ממש, אפשר בלי.
22/07/2017 | 20:40
18
לצפיה ב-'לחם ומרק שמתאימים ל"קערת" מרק?'
לחם ומרק שמתאימים ל"קערת" מרק?
19/07/2017 | 04:19
20
70
איזה סוג בצק מתאים לצורת הגשה כזו ואיזה מרק? אני מניחה שהמרק צריך להיות סמיך במיוחד, ע"ב שמנת למשל?

לצפיה ב-'מרק כתומים בלחם סדנה'
מרק כתומים בלחם סדנה
19/07/2017 | 09:50
7
62
כעיקרון גם מקר שעועית כפי שאני מכין יתאים להגשה בקערית לחם
לצפיה ב-'תודה פוקסי, באיזה שלב אתה מוסיף את המלח לבצק?'
תודה פוקסי, באיזה שלב אתה מוסיף את המלח לבצק?
19/07/2017 | 22:15
6
5
לצפיה ב-'יחד עם הקמח המלא'
יחד עם הקמח המלא
20/07/2017 | 10:56
5
9
לצפיה ב-''
21/07/2017 | 06:24
2
לצפיה ב-'מרק ארטישוק סדנה'
מרק ארטישוק סדנה
21/07/2017 | 12:53
3
11
לצפיה ב-'מרק שעועית'
מרק שעועית
21/07/2017 | 12:57
2
17

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
2 עגבניות שלמות ללא הקליפה
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
 3 כפות מרק עוף
בשר בקר בקוביות וחלק של רגל בקר ומים לפי כמות המרק שמצפים(כ8 כוסות)
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול לא חייבים
לקראת סוף הבישול (כאשר הבשר התרכך)
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת
ממליץ לבשל את הבשר והרגל בסיר לחץ ל3/4 שעה  ואז להוסיף לסיר השעועית ולהתחיל
לצפיה ב-'מרק תירס'
מרק תירס
21/07/2017 | 13:00
1
17

8 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
250 גרם בשר חזה עוף חתוך לרצועות
 קופסה של תירס ללא הנוזלים
2 ביצים
כף גדושה של קורנפלור
מלח
פלפל שחור

מרתיחים את המים כאשר המים רותחים מוסיפים את אבקת המרק
 מוסיפים לקערת הבשר חלבון ובוחשים הייטב שיכסה את הרצועות
 מוסיפים באיטיות את הבשר למים הרותחים תוך בחישה גם לאחר שכל הבשר בסיר להמשיך לבחוש עוד כדקה
מפרידים את הביצה השניה  מוסיפים למים הרותחים את שני החלמונים באיטיות תוך בחישה
ולאחר מכן את החלבון הנוסף כל זה תוך בחישה לקבלת "שערות" של ביצה במרק
 שופכים פנימה גם את תוכן קופסת התירס תוך בחישה מנמיכים את האש מוסיפים מלח ופלפל שחור ונותנים למרק לבעבע כ20 דקות
מוצאים רצועה של בשר ובודקים שהיא מבושלת
שמים בכוס כף של קורנפלור מוסיפים מים להמסת האבקה ושופכים תוך בחישה למרק
ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים והמרק מוכן

שידרוג

בפעם הקודמת כאשר הכנתי את המרק הבן טען שבמסעדות המרק יותר סמיך וטעם התירס יותר דומיננטי
וכמו כן יותר מתקתק.
אז ככה:
הוספתי למתכון עוד קופסת תירס
אבל ריסקתי את שיני התירס של קופסה אחד יחד עם הנוזל במעבד מזון
אבל לא למשחה אלה למצב של חתיכות קטנות קטנות
הוספתי למרק בזמן הבישול

  
לצפיה ב-'מרק גריסים'
מרק גריסים
21/07/2017 | 13:06
16

ניתן לוותר על אבקת העוף ולהוסיף מלח ושורש סלרי
3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
 
לצפיה ב-'כן, כדאי שזה יהיה מרק סמיך'
כן, כדאי שזה יהיה מרק סמיך
19/07/2017 | 15:17
1
47
אני חושבת שכמו שפוקסי אמר, ייתכן שגם מרק סמיך של קטניות יעשה את העבודה
או לחלופין מרק תפוחי אדמה מוקרם
לצפיה ב-''
19/07/2017 | 23:17
2
לצפיה ב-'לחם שמתאימים ל"קערת" מרק'
לחם שמתאימים ל"קערת" מרק
19/07/2017 | 16:09
9
82
מתכון ללחם:

ל-8 כלי הגשה/ככרות:
 
 980 גרם קמח רב-תכליתי או קמח ללחם
1.5  כפות שמרים יבשים
 20 גרם מלח
 2 כפות שמן צמחי (אין צורך בשמן זית)
 625 גרם מים חמימים כ-45 מע' צ'
 
קמח תירס או סולת לקימוח התחתית
 
אופציונאלי:
 
 1 חלבון ביצה
 1 כף מים
 
ההכנה:
 
מחממים תנור עם אבן אפיה ל-210- מע' צ' ומניחים קערה למים בתחתית התנור
 
- מערבבים את כל החומרים היבשים
- מוסיפים את המים בהדרגה ואת השמן
- מערבלים עד לקבלת בצק גמיש שעובר את "מבחן החלון"
- מעבירים לקערה, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (מומלץ לשקול) ומעצבים כדורים
- מפזרים קמח תירס או סולת על ניר אפיה ומניחים 4 כדורים להתפחה שניה עד שיגדילו את נפחם בכ-75%
- שופכים מים לקערה שבתנור ומחליקים את הכדורים עם הניר על אבן האפיה
- אופים 10 דקות ומנמיחים את הטמפרטורה ל-190 מע' צ' ואופים כ-20 דקות נוספות עד להשחמה קלה ושמיעת צליל חלול עם נקישה על תחתית הלחם
- מוציאים לרשת צינון
 
אופציונאלי:
 
- לאחר עיצוב הכדורים אפשר למרוח עם תערובת החלבון+מים ולהשאיר להתפחה שניה
- כעבור 10 הדקות הראשונות של האפיה, למרוח שוב.
 
לצורך ההגשה חותכים את "ראש הככר ומרוקנים את תוכנו להשארת עובי של 1.5-2 ס"מ.
 טיפ והמלצה:
כדי לשמור על זמני התפחה (להמנע מהתפחת יתר) ואפיה, אני ממליץ להכין את המנה בשני חצאים בהפרש של 45-60 דקות ביניהם.
 
המרק החביב עלי - מרק קרם שום!
 
לצפיה ב-'תודה על המתכון המדוייק. מרק שום מאד מתאים לנו, זה ע"ב שמנת?'
תודה על המתכון המדוייק. מרק שום מאד מתאים לנו, זה ע"ב שמנת?
19/07/2017 | 23:15
8
10
לצפיה ב-'לא שמנת, רביכה על בסיס שמן או חמאה'
לא שמנת, רביכה על בסיס שמן או חמאה
20/07/2017 | 05:46
7
61

מרק שום הונגרי
יש אפשרות למרק חלבי בתוספת חלב או שמנת חמוצה (או גם וגם), ויש גם אפשרות למרק פרווה על בסיס ציר ירקות או ציר עוף (אפשר כמובן מאבקת מרק), בכל מקרה אחד מהמרקים ה"עניים" במצרכים אך עשירים בטעם.

המצרכים:
2 ראשי שום קלופים וכתושים דק.
3 כפות שמן צמחי (או חמאה אם מעדיפים).
2 כפות קמח
1/2 1 ליטר ציר ירקות או עוף. (אפשר להחליף את מחציתו בחלב אם רוצים).
מלח ופלפל לפי הטעם.
אגוז מוסקט מגורר (אופציונאלי).
פטרוזיליה קצוצה דק לעיטור (אופציונאלי).
יש המוסיפים למשוואה גם בצל אחד קצוץ דק בשלב הכנת הרביכה.

להגשה:
קוביות לחם (עדיף לא טרי), קלויות בתנור עד פריכות.

ההכנה:
בסיר בינוני למזוג את השמן ולפזר מעליו את הקמח ותוך ערבוב מתמיד להכין רביכה בהירה. להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן תוך ערבוב עד שהגוון הופך לחום בהיר מאוד וניחוח השום משתחרר. למזוג בזרם איטי את הנוזל לרביכה ולבחוש כל הזמן לוודא שאין גושים ורק אז להמשיך למזוג את הנוזל. לתבל לפי הטעם האישי במלח ופלפל. להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות בבעבוע עדין. לבחוש מדי פעם על מנת לוודא שהתחתית לא נחרכת.
להגיש עם קוביות לחם קלוי. (קרוטונים).
לשדרוג אפשר לגרר מעט גבינה מעל. לאפות בתנור ראש שום ולמרוח את השום האפוי על טוסטונים כתוספת פיקנטית,
לא לבנות על לילה רומנטי אחרי האכילה....
 
לצפיה ב-'אתה זוכר במקרה את מקור המתכון? רמז....'
אתה זוכר במקרה את מקור המתכון? רמז....
20/07/2017 | 07:52
5
74
לצפיה ב-'הפתעת אותי + התנצלות'
הפתעת אותי + התנצלות
20/07/2017 | 14:13
4
62
למיטב זיכרוני (יתכן ואני טועה) באותה תקופה בשנת 2012 לא הייתי חבר בפורום "תרבות הונגריה".
מה שכן, ב-2013 כש ביקרתי בטרנסילבניה, במסעדה על שפת "אגם הדב" אכלתי את המרק. אחת מבנות הדודה שהיתה איתי בקשה שאחפש לה מתכון. כך עשיתי עם חזרתנו לארץ. את המתכון מצאתי באתר הונגרי כך שאנסה ללחפש את האתר (בלי נדר).
אני שם לב שהמתכון כתוב וערוך זהה לחלוטין למה שפרסמת, אין לי שמץ של מושג איך זה קרה ולכן, אמנם לא נטלתי קרדיט על המתכון, אני אומר שכולו שלך וקבלי התנצלות שלא זכרתי (עדיין לא זוכר ) את מקור המתכון שהעליתי.
לצפיה ב-'הכל בסדר '
הכל בסדר
20/07/2017 | 14:55
3
53
הניסוח נראה לי מוכר. כמו שציינת זה מתכון עממי נפוץ מאוד בהונגריה. מהסוג שניתן להכין כשכמעט ואין כלום בבית. בטוחה שיש ברשת בהונגרית רבים וסומים. אלה המתכונים שאני הכי אוהבת. בהמשך בשרשור בקישור יש גם  מתכון למרק קימל שאהבתי בילדות. שוב מתכון "עני" מחומרים שזמינים כשאין כמעט מצרכים זמינים. אני מאוהבת ב"מטבחים העניים" של כל העדות. בעיני זו אמנות. 
קל להכין ארוחה נהדרת ממצרכים יקרים. להכין ארוחה נהדרת ממצרכים בסיסיים ודלים, זו גאונות. 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
20/07/2017 | 18:38
2
55
אני איתך לגמרי עם מאכלי מטבחים עניים, מאד מתחבר לזה.
מרק קימל - אני במוכה גדולה!
כשהייתי ילד אימי ז"ל הכריחה אותי לאכול את המרק הזה בטענה שיגדלו לי שערות יפות . ניסתה להקל עלי ע"י הוספת קרוטונים.
נכון להיום, אני מאד אוהב קימל ובמיוחד את המרק שזוגתי מכינה (מבוכה אמרתי כבר?).
לפעמים אני מכין גבינה צהובה מסוג HAVARTI עם זרעי קימל.
בתמונה המצורפת גבינה מיושנת 4.5 חודשים.
לצפיה ב-'הגבינה נראית מעולה כמו כל מה שיוצא מתחת לידיך.'
הגבינה נראית מעולה כמו כל מה שיוצא מתחת לידיך.
21/07/2017 | 08:30
1
37
קימל הוא כמו הכוסברה יש שאוהבים מאוד ויש שלא מסוגלים לאכול.
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/07/2017 | 11:13
24
קימל = כוסברה?
לעת זיקנה התאהבתי גם בכוסברה.
לצפיה ב-' תודה לשניכם'
תודה לשניכם
21/07/2017 | 06:25
7
לצפיה ב-'קבב '
קבב
21/07/2017 | 00:38
1
57
מה דעתכם על המתכון
 
 
<p>1 ק"ג בשר מספר 2</p> <p>300 גרם שומן בקר</p> <p>100 גרם שומן כבש</p> <p>60 גרם שום כתוש</p> <p>1/4 כוס ציר עוף</p> <p>קורט מלח</p> <p>קורט פלפל שחור</p> <p>400 גרם בצל קצוץ</p> <p>חצי ראש פטרוזיליה קצוצה</p> <p> </p> <p><font><i>על קילו בשר</i></font></p> <p><font><i>40% שומן מה דעתכם לעל האש? אפשר להסתפק ב-30%?</i></font></p> <p><font><i>מה דעתכם או לערבב עם אווז ובקר - שיהיה מעודן יותר.</i></font></p>
לצפיה ב-'2</p> <p>300 לא יודע</p> <p>100'
2</p> <p>300 לא יודע</p> <p>100
21/07/2017 | 08:58
20
לצפיה ב-'כמה שאלות על שקדי עגל'
כמה שאלות על שקדי עגל
19/07/2017 | 16:20
46
אולי תוכלו לסייע. 
יש לי איזה ויז'ן-
להכין טורטליני במילוי של דלעת (או דלעת ערמונים), עם רוטב של יין אדום וציר בקר (אולי להמתיק עם מעט דבש/ סילאן) ומרווה. 
חשבתי להוסיף בתוך הרוטב גם שקדי עגל צרובים.
 
כמה שאלות בנושא:
1. האם נשמע לכם מתאים?
2. מניסיונכם, כמה אמורים לעלות שקדי עגל? 
3. עד היום לא יצא לי לעבוד הרבה עם שקדים, פעם או פעמיים וזה היה מזמן. אפשר קצת הסבר על תהליך הניקוי שלהם?
4. אם לא אוכל (מסיבה כלכלית או פרקטית אחרת) להשיג שקדי עגל, איזה תחליף הייתם שמים במקום? 
לצפיה ב-'4 עקרונות ששיפרו לי את הבישול ההודי + טיפ'
4 עקרונות ששיפרו לי את הבישול ההודי + טיפ
18/07/2017 | 08:57
4
107
1. תבלינים - אולי המרכיב הכי חשוב במטבח ההודי הוא עושר התבלינים. בהתחלה הייתי משתמש בתערובות מוכנות או מוסיף קצת גראם מסאלאה ושם V - ככה גם יצאה התוצאה בדרך כלל. אז החלטתי ללכת עד הסוף והצטיידתי בתבלינים המאפיינים את המטבח - הל, ציפורן, מקלות קינמון, גרגירי כמון ועוד.
 
בתחילת התבשיל אני מטגן את התבלינים ועל זה בונה את התבשיל - ככה הכל מקבל את הטעם הנכון
 
2. מחיות - בבישול ההודי עושים שימוש רב במחיות שמכינים מראש או תוך כדי בישול. לפני שאני ניגש לבישול אני מכין את הבסיסים ההכרחיים לאחר כך: מחית שום וגינג'ר, מחית בצל, מחית קשיו שהושרה במים. בתבשילים מסויימים אני מבשל עגבניות, בצל וקשיו ואז טוחן הכל למחית. בכל אופן, זה גם מעשיר טעמים וגם מסמיך.
 
3. בישול עם מכסה - בעקרון אני כמעט ולא מבשל עם מכסה, למעט מספר תבשילים ספציפיים (אורז, חמין וכאלה). אבל בבישול ההודי יש חשיבות לבישול הרוטב עם מכסה כדי לצמצם את המסה ולגרום למיצוק הרוטב והידוק הטעמים. 
 
4. צפיה בסרטונים ביוטיוב של בשלנים הודיים ביתיים - כמה שלא תקרא מתכונים וכמה שלא תקרא חומר ותלמד, זה לא מתקרב ללראות סבתא הודית מכינה את המנה שאתה רוצה אצלה במטבח הביתי. אתה מבין את השלבים, את השימוש בכלים הנכונים, רואה בעיניים את החשיבות שבכל דבר קטן ואת תנועות הידיים והתיבול. זה מעשיר ומשפר את היכולת בצורה משמעותית
 
הטיפ - אם לא מצליחים למצוא גבינת פאניר אפשר לעשות שימוש באחת משתי הגבינות הבאות ולקבל תוצאות מצויינות - גבינת חלומי או ג'יבנה.
 
 
לצפיה ב-'קישורים למתכונים הודיים...'
קישורים למתכונים הודיים...
18/07/2017 | 18:49
44
לצפיה ב-'לי הגבינה מזכירה טופו מבחינת המרקם טעם\חוסר טעם שלה'
לי הגבינה מזכירה טופו מבחינת המרקם טעם\חוסר טעם שלה
19/07/2017 | 04:21
2
8
לצפיה ב-'נראה לי שבחלק מהמקרים באמת משתמשים בטופו בארץ...'
נראה לי שבחלק מהמקרים באמת משתמשים בטופו בארץ...
19/07/2017 | 08:05
1
32
זו לפחות התחושה שהייתה לי כשאכלתי.
 
בכל אופן, חלומי או ג'יבנה מתאימות מאד.
לצפיה ב-' כן, זה הגיוני, גם החלומי מאד תפלה לדעתי (ללא טיגון)'
כן, זה הגיוני, גם החלומי מאד תפלה לדעתי (ללא טיגון)
19/07/2017 | 23:16
8
לצפיה ב-'פסטה ברוטב שום-שמיר-בזיליקום מעלף'
פסטה ברוטב שום-שמיר-בזיליקום מעלף
16/07/2017 | 09:38
7
269
שלום לכולם. הרבה זמן לא כתבתי כאן. ממש לא יפה.

הנה מתכון קל לפסטה ברוטב באמת טעים והכי פשוט שיכול להיות. מעולה למתחילים שרוצים לעשות רושם על החבר'ה (ואתם יודעים שאני לא ספץ משהו במטבח). אבל אתחיל מהסוף: אחת הבנות טעמה ואמרה (שניה לפני שהתעופפה לעבודה): "הפסטה נחמדה". אצלי זה בערך כמו לקבל פרס בתחרות בישול. כשחזרה מהעבודה – טרפה.

זה התחיל מכך שרציתי להכין פסטה, אבל נמאס לי פסטה ברוטב עגבניות, לא רציתי ברוטב פטריות וגם לא ברוטב חלבי. בטח לא רציתי פסטה נקיה. כיון שאני שומר כשרות – מספר האפשרויות קצת מוגבל. הלכתי על פסטה ברוטב הזה – יצא מעלף.

כמות לשני סועדים:
כרבע או טיפה יותר חבילת פסטה קצרה (קרניים, תלתלים, שבלולים, קונכיות, צינורות, קשתות, פרפרים וכד').
כרבע כוס שמן זית, או קצת פחות.
שום כתוש (אני משתמש בכזה מתוצרת עצמית, ראו בבלוג - בפוסט על אוסף טיפים למטבח). קוביות – עד 2. מצנצנת – כפית די גדושה.
שתי כפות שמיר (ללא הגבעולים) קצוץ דק דק דק.
כמעט חצי כפית שטוחה טימין או רוזמרין (קנוי, יבש מקופסת תבלינים, נראה כמו קוצים קטנים).
שתי קוביות בזיליקום כתוש/קצוץ קפוא.
מלח.
פלפל שחור טחון.
כף אבקת מרק בצל.
קומקום מים רותחים (שקצת הצטננו). המים האלה ישמשו לשטיפת הפסטה. הפעם – לא מים קרים.

מרתיחים מים לבישול הפסטה עם קצת מלח גס (עוד מוסיפים בהמשך את אבקת המרק, שהיא מלוחה, אז להיזהר עם המלח).
מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 דקות.
מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד דרגת אל-דנטה +. כלומר, הפסטה לא צריכה להיות רכה מאד אבל גם לא חצי מבושלת. משהו באמצע, כמעט מוכנה אבל מספיק רכה למאכל. הדרך לדעת – טועמים מדי פעם.
מסננים ושוטפים את הפסטה עם המים הרותחים שהכנו. השטיפה צריכה להוציא את העמילן כדי שהפסטה לא תהיה דביקה, אבל לא עם מים קרים כי עכשיו יבוא תור השמן.

מחממים את השמן במחבת שגודלה יספיק להכיל את כל הפסטה ולא יגלוש בעת ערבוב.
כשהשמן חם מאד (אבל לא רותח) מכניסים את הטימין או הרוזמרין, בערך דקה או פחות, רק כדי לפתוח טעמים וריחות (להזהר שלא ישרפו), מוסיפים את השום, השמיר, הבזיליקום, המלח, הפלפל השחור ושאר התבלינים (אם הוספנו). עוד כדקה כדי שכל הדברים הקפואים ימסו והתבלינים יתנו ריח וטעם (בוחשים כל הזמן שלא ישרפו).
מוסיפים את הפסטה (המסוננת) למחבת ומערבבים כל הזמן. כשכל התבלינים והשמן עוטפים את הפסטה והיא קצת (אבל ממש קצת) מתחילה להיטגן – סיימנו.

מ ע ל ף.

וכולכם מוזמנים.
לבלוג: http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
 
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
16/07/2017 | 10:21
4
104
למה לעזאזל להשתמש באבקת מרק???
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
16/07/2017 | 10:45
3
103
1. מוסיף טעם לפסטה.
2. ממילא שופכים את המים אחרי הבישול.
3. לא חייב.
4. את ה-"עזאזל" יכולת לחסוך מאיתנו. גם בלי זה הפוסט שלך מובן.
לצפיה ב-'תהיות ותשובות'
תהיות ותשובות
16/07/2017 | 13:28
2
97
מוסיף טעם לפסטה - נכון. אבל יש דרכים פחות מזיקות להוסיף טעם.
ממילא שופכים את המים - נכון. אבל אבקת המרק כבר הספיקה להיספג בפסטה. אחרת, היא גם לא היתה מוסיפה טעם. 
לא חייב - נכון. אז למה להוסיף?
לעזאזל - כי ככה אני כותב. כמו שאני גם כותב עם 3 סימני שאלה. 
הערה - זה לא נגדך, אלא נגד השימוש הנפוץ כל כך במוצרים שכולם יודעים שהם "לא בריאים" בלשון המעטה. 
לצפיה ב-'מי קבע שאבקת מרק לא בריאה ?'
מי קבע שאבקת מרק לא בריאה ?
16/07/2017 | 22:29
1
28
לצפיה ב-'אני. '
אני.
17/07/2017 | 05:50
23
לצפיה ב-' גם אבא שלי אוהב אבקת מרק בפסטה. לא שיש לי משהו נגד, אבל'
גם אבא שלי אוהב אבקת מרק בפסטה. לא שיש לי משהו נגד, אבל
19/07/2017 | 04:16
1
79
ניסית פעם להכין פסטה בסגנון מג'דרה? הטעם של בצל מטוגן עדין יותר מטעם האבקה, אבל עדיין נותן טעם וצבע, תמיד אפשר להוסיף מלח,פלפל,קצת רוטב סויה אם אוהבים לצבע יותר "שזוף".
לצפיה ב-'יצרת לבד את אבקת המרק שלך...'
יצרת לבד את אבקת המרק שלך...
19/07/2017 | 11:05
70
בכלל, יש להיזהר מהגדרות "בריא" "לא בריא" לגבי אוכל. 
אנשים לא משתמשים באבקת מרק כדי לקבל טעם של מרק אלא בעיקר בגלל הכמות המשמעותית של מלח ומונסודיום גלוטומט שהיא מכילה. מלח ומונסודיום הם משפרי/מרימי טעם מובהקים ואפילו טעימים. מונסודיום גלוטומט נושא על גבו מוניטין עתיק של מעין רעלן מזיק. מחקרים מתקדמים יותר מורים שאין זה כך ויש פלח קטן מאוד באוכלוסיה שיש לו תגובות אלרגיות (בעיקר כאבי ראש)  לשימוש במרכיב זה.
מלח, פלפל ורוטב סויה (=גלוטומט) הם עיקרי המרכיבים של אבקת מרק, שלה מוסיפים שמן שמדביק את הקוביות.
אני אישית לא משתמש באבקת מרק אבל כמו מילארדי אסייתים "חולים" כן משמש במונסודיום שמוסיף רבות לטעמם של אי אילו תבשילים
לצפיה ב-'מיובשות'
מיובשות
15/07/2017 | 19:12
10
442
3.5 קילו ברוטו עגבניות תמר (2.8 שקלים/ק"ג, מה, לא לקנות...), נכנסות לתנור לכ-4 שעות...
לצפיה ב-'כל הכבוד על הסבלנות לרוקן אותן'
כל הכבוד על הסבלנות לרוקן אותן
15/07/2017 | 19:23
2
59
לצפיה ב-'זה בדרך לצנצנות...'
זה בדרך לצנצנות...
16/07/2017 | 09:47
1
175
לצפיה ב-'יצא נפלא.'
יצא נפלא.
16/07/2017 | 19:10
89
שלום.
זה הזכיר לי את הילדות
אמי ז"ל היתה מיבשת את העגבניות כך
היתה חוצה אותם לחצי ושמה אותם על מגשים ומפזרת מלח ושמה בשמש.
ואחר כך היתה מחשילה בחוט (היה יצוא שרשרת שהיה עוד כמה ימים בשמש .
אבל הן לא היו עגבניות תמר אלה עגבניות רגליות שגידלנו.
כך גם את הבימה הינו אחרי בית הספר משחילם בחוט ומחוט עד שהיו מתיבשים וכך היה לנו במיה גם בחורף.
אגב גם עלי טבק הינו באותה השיטה משחילים בחוט ומחט ומותחים בין שני עמודים וממש שרשרות של עלי טבק .
מאיר כרמיאל
 
לצפיה ב-''
16/07/2017 | 18:14
14
לצפיה ב-'ושיטה נוספת לייבוש עגבניות'
ושיטה נוספת לייבוש עגבניות
16/07/2017 | 20:33
3
197
או כל פרי / ירק אחר בתמונה המצורפת.
נראה מעולה מה שהכנת.
 
רעיה
לצפיה ב-'רעיה כל הכבוד '
רעיה כל הכבוד
17/07/2017 | 15:18
1
83
שלום לך.לדעתי זאת השיטה הזןלה והטובה ביותר.
כל הכבוד.
מאיר כרמיאל
לצפיה ב-'זה לא אני.....'
זה לא אני.....
18/07/2017 | 18:42
76
אלא האיש שאיתי.
הוא בנה את המתקן.
לצפיה ב-''
17/07/2017 | 15:50
10
לצפיה ב-'אפשר לקבל קצת פרטים על הייבוש?'
אפשר לקבל קצת פרטים על הייבוש?
25/07/2017 | 14:51
1
6
באיזה חום ליבש?
זה אמור להיות יבש לחלוטין?
לכמה זמן ניתן לאחסן אותם?
תודה
 
לצפיה ב-'שתי תבניות בכ-100 מע' + טורבו, כ-4 שעות.'
שתי תבניות בכ-100 מע' + טורבו, כ-4 שעות.
25/07/2017 | 20:32
6
ממליחים מעט לאחר ריקון הזרעים. 
לא צריך להיות יבש לחלוטין, צריך להיות בשרני ללא נוזלים.
מפזרים מעט טימין או אורגנו יבש לאחר היבוש.
ממלאים בצנצנת ושופכים שמן, רצוי זית עד כדי כיסוי כל התכולה.
שומרים במקרר. אצלי יש גם של שנתיים.
לצפיה ב-'אוכל'
אוכל
16/07/2017 | 10:28
4
197
היו אורחים, וזו היתה ארוחת צהריים שהכנתי אתמול, בשבת. זמן הכנה ואפיה, כחצי שעה. 
לצפיה ב-'כל הכבוד, נראה יופי.'
כל הכבוד, נראה יופי.
16/07/2017 | 18:15
31
לצפיה ב-'נראה טוב!'
נראה טוב!
18/07/2017 | 13:54
2
52
וידוי שלא קשור ישירות לפוסט שלך אז תרגיש חופשי להתעלם-
במשך רוב חיי  עד כה לא אהבתי פיצה. כאילו, ברור שבתור ילדה אמרתי "יש! פיצה" כמו כולם. אבל אז פשוט הבנתי שאני לא אוהבת פיצה. גם לא גלידה.
הגלידה עדיין נשארה, אבל מאז שבן זוגי התחיל להכין פיצות בבית גיליתי כמה זה יכול להיות דבר מופלא. כשהבצק טוב, האפייה נכונה והגבינה משובחת- פיצה זה דבר מופלא.
ואז, עם האהבה המחודשת שלי (שהתגלתה בשנה וחצי האחרונות) גם פתחו פיצריה חדשה מצויינת בירושלים. כבר אכלנו בה פעמיים ואני נורא נהנית בה.
אולי קצת חבל ;)
לצפיה ב-'גם אצלנו. '
גם אצלנו.
18/07/2017 | 14:13
50
אחד החתנים שלי מאד לא אהב פיצות, ביחוד כאלה שנעשות בבית. כשהוא טעם את הפיצות שלי, הוא שינה את דעתו על פיצות, ביחוד על פיצות תוצרת רוני. הוא מאד אוהכ שאני מכין פיצות מדי פעם בשבת לצהריים. 
לצפיה ב-'איזו פיציריה מצויינת פתחו בירושלים?'
איזו פיציריה מצויינת פתחו בירושלים?
22/07/2017 | 19:44
12
שאלה הירושלמית שחולה על פיצות
לצפיה ב-'גם זו מנה...טעימה'
גם זו מנה...טעימה
15/07/2017 | 17:31
1
193
לצפיה ב-''
16/07/2017 | 18:20
10
לצפיה ב-'דג Zander בעברית?'
דג Zander בעברית?
15/07/2017 | 12:27
1
63
הי

מישהו מכיר/יודע מה השם של הדג Zander בעברית? חיפשתי וחיפשי ולא מצאתי. הכי קרוב שמצאתי זה באנגלית Pike-Perch או Sander

לינק לויקיפדיה https://en.wikipedia.org/wiki/Zander

ואיך הטעם? ניסיתם?


לצפיה ב-'דג זנדר = נקרא דג כידון בעברית.'
דג זנדר = נקרא דג כידון בעברית.
15/07/2017 | 13:05
20
לצפיה ב-'דגים בקיץ ,,'
דגים בקיץ ,,
10/07/2017 | 22:33
8
128
האם  אתם מכירים מקום איכותי שבו ניתן לרכוש דגים טריים ?

כפי שכולנו יודעים, דגים חייבים להישמר בקירור ,ואם זה לא קורה,
הם עשויים לגרום להרעלה,ולסכנת -חיים.

לאחרונה צולמו קרטונים של דגים ,שחלק מהספקים הניחו בחוץ -בפתחי המרכולים,בשיא החום הכבד, במקום להכניסם  למקררים שברשתות -המזון,מה שגורם לי הימנע מקניית דגים בעונת הקייץ.

מה דעתכם בנושא  ?
והיכן באזור המרכז, רוכשים דגים טריים ?


לצפיה ב-'קונה בשוק פ"ת '
קונה בשוק פ"ת
10/07/2017 | 23:26
2
34
לצפיה ב-'דווקא בשוק ?'
דווקא בשוק ?
11/07/2017 | 11:18
1
85
האם זהו מקום איכותי לדעתך לקניית דגים ?
לצפיה ב-'לדעתי - כן'
לדעתי - כן
11/07/2017 | 15:17
24
לצפיה ב-'מישהו מכיר חנות דגים טריים ברמת גן-גבעתיים ?'
מישהו מכיר חנות דגים טריים ברמת גן-גבעתיים ?
12/07/2017 | 08:51
4
29
לצפיה ב-'יש את אחים דובקין '
יש את אחים דובקין
13/07/2017 | 09:50
3
64
ניתן להזמין ומגיע הביתה. 
לצפיה ב-'תודה חנה ! אבל הכוונה לדגי -בריכה טריים ,ישירות מהמים,,'
תודה חנה ! אבל הכוונה לדגי -בריכה טריים ,ישירות מהמים,,
15/07/2017 | 08:04
1
52
האם עדיין ישנם  חנויות דגים עם בריכה , אשר בה הדגים שוחים, כמו שמכרו פעם ??
מכיוון שלא התכוונתי לדג פרוס וארוז ,שלא פעם שוכב במקרר עם קירור שלא מספיק חזק.
אשמח אם מישהו יודע לעדכן על חנות דגים טריים -ישירות  מהמים.
לצפיה ב-'יש הוראה של משרד הבריאות לא למכור דגים מבריכה'
יש הוראה של משרד הבריאות לא למכור דגים מבריכה
15/07/2017 | 23:53
50
ולכן אין כבר בריכות בחנויות דגים
לצפיה ב-'בטח, ואפילו חנות מוצלחת!'
בטח, ואפילו חנות מוצלחת!
22/07/2017 | 09:25
7
דג הזהב בכצנלסון 141. דגים טעימים, ואליעזר- זה שמפלט את הדגים עושה את זה בכשרון ואהבה כבר 40 שנה. 
אפשר להזמין טלפונית, ואז להגיע ולאסוף.
 
לצפיה ב-'כך אני מכין לימונים כבושים בעמבה'
כך אני מכין לימונים כבושים בעמבה
12/07/2017 | 08:04
8
110
כאשר משתמשים בלימונים קטנים (לימונקווט)
חורצים חריצים עמוקים בלימונים(אבל שלא יתפרקו)
ניתן להשתמש גם בלימונים חתוכים לפרוסות (טוב ביותר במנדולינה)להוציא את הגרעינים
לשים בצנצנת לזרות עליהם מלח גס ולהשאיר ליומיים,
הלימונים יגירו מיץ וזה בסדר.
מערבבים בקערית את מיץ הלימון עם תבלין העמבה מלח לימון הפלפלת והשום יוצקים לצנצנת.
עם לא הגיעו הנוזלים עד מעל הלימונים להוסיף מיץ לימון לפי הצורך.
מעל מיץ הלימון רצויי להוסיף מעט שמן(למנוע מגע בין האוויר לנוזל )

להשאיר סגור 3 ימים ולהנות
פוקסי


כמויות לכל ק"ג לימונים

1/2 כף מלח
1/2 כוס לימון
1 כפית תבלין עמבה
1/3 כפית מלח לימון
1 כפית פלפת חריפה או מתוקה
5 שיני שום
2 -3 פלפלים חריפים לשים בין הלימונים.
 
לצפיה ב-'לפת (מחללה)'
לפת (מחללה)
12/07/2017 | 08:10
4
39

לוקחים לפת לפי הכמות שאת רוצה להכין
לא מקלפים, רק שוטפים היטב וחותכים כל לפת ל8
לוקחים סלק וחותכים ל8
3 פלפלים חריפים
מכניסה לצנצנת וממלאים בכוסות מים תוך ספירה של מספר הכוסות
על כל כוס מים מוסיפה כפית גדושה של מלח גס
מוסיפה 2 כפות של חומץ
1/2 כפית מלח לימון
סוגרת היטב מניח במקום מוצל
ואחרי 4 ימים נהנים
פוקסי
לצפיה ב-'בצל בתחמיץ הכנה מהירה'
בצל בתחמיץ הכנה מהירה
12/07/2017 | 08:15
3
38

אני משתמש בצנצנת ריקה של מיונז
לחתוך בצל סגול לפרוסות דקות כמעט שקופות .להכניס לצנצנת 
1/4 צנצנת חומץ כ1/3 מיץ לימון 2 כפות שמן והשאר מים להוסיף כפית מלח
לסגור את הצנצנת היטב ולנער לקבלת מרינדה אחידה
לאחר כשעה ניתן כבר להנות מעולה כתוספת לבשר בפיתה
 
לצפיה ב-'מלפפונים כבושים במלח'
מלפפונים כבושים במלח
12/07/2017 | 08:21
2
36

בוחרים מלפפונים רצוי קטנים כמה שיותר טריים אני נוהג לנסות לשבור מלפפון כאשר הוא נשבר מיד סימן שהוא טרי כאשר הוא מתקפל ולא נשבר מיד לא טרי
עם אתם עוברים ליד שדה מלפפונים במיוחד בצפון ליד הכפרים הערביים חלק  מהם מגדלים מלפפונים לא בחממות ואלו  הטובים ביותר.
מכינים צנצנת
חבילה שמיר
10 שיני שום
כ6 פלפלים חריפים
ומלח לפי הצורך(בהמשך)

לוקחים 1/3 מהשמיר לוחצים מעט בין כפות הידיים ומניחים בתחתית הצנצנת מוסיפים 3 שיני שום חצויים ופלפל חריף 
מסדרים מעל את המלפפונים שתי וערב עד בערך אמצע הצנצנת  ושוב התהליך שמיר שום ופלפל חריף
ממשיכים לסדר את המלפפונים עד קרוב לפתח הצנצנת ושוב שמיר שום ופלפל חריף
עכשיו שופכים מים פנימה וסופרים את מספר הכוסות לפי מספר הכוסות סופרים כפיות מלח גס 
סוגרים היטב את הצנצנת ומטים ימינה ושמעלה ואפילו הופכים כדיי שהמלח יתמוסס
אני מניח בשמש ל5 ימים והטעם מעולה
לעולם לא להוציא את המלפפונים ביד חשופה, מכוון שביד יש בקטריות ואז נקבל שכבה של קצף לבן והמלפפונים מקבלים טעם רע ומתרככים.
לדעתי ומניסיוני הפלפל מחזק את המלפפונים והם יוצאים קשים ונעימים לאכילה
מי שלא אוכל חריף שיקנה פלפל מסוג שושקה(יש בכל הסופרים) אותו הטעם ואותו האפקט רק לא חריף
ובכלל אני ממליץ לאכול פלפל חריף הוא מאד בריא ואפילו משכך כאבים
יש הנוהגים לשים בראש הצנצנת עלי גפן לכיסוי
מתכונים
 
לצפיה ב-'כבישת זיתים'
כבישת זיתים
12/07/2017 | 08:31
1
63

בעבר בזמן המסיק כאשר הייתי בצפון חיפשתי את המשפחות אשר עוסקות במסיק זיתים ורוכש מהם זיתים סוריים. השנה רכשתי זיתים מזן שאני לא מזהה וכבשתי כמות גדולה  ויצאו נהדרים גם השבורים וגם השלמים.
וכך אני מבקעה את הזיתים
ובלי ללכלך את כל המטבח
לוקח חופן זיתים מניח את הזיתים במסחטת מיץ הדרים לוחץ בקלות על הידית כמו שעושים בסחיטת הדרים ומקבלים זיתים מבוקעים וכולם זהים ולא מעוכים אין התזות של שמן לא צריכים לדפוק ולרדוף אחרי הזיתים. תוך חצי שעה ביקעתי 5 קילו זיתים
בתמונה הזיתים על מגש המסחטה

ראשית יש לשטוף היטב
יש לשבור את הזיתים (בשוק שכונת התקווה הייתה מכונה לשבירת הזיתים)
יש להשרות את הזיתים במים וכל יום להחליף את המים במשך כ5 ימים(להוריד את המרירות)
לוקחים כלי קיבול.
אני משתמש במכלים של מיצים תוצרת פרי גת הפתח גדול
שמים בתחתית פרוסות לימון עם שני שיני שום
ממלא בזיתים עד האמצע שוב שמים מספר פרוסות לימון ושום, ממלא זיתים עד גובה של כשני סמ' מהפקק שם לימון ושום.
ממלא במים מינרלים תוך ספירת מספר הכוסות ועל כל כוס שם כפית גדושה של מלח.
מוסיף כף חומץ
ולסיום מוסיף שמן זית עד כמעט גובה הפקק
השמן תפקידו לצוף מעל נוזל ההחמצה כדי שלא יעלה עובש
סוגרים היטב את הפקק

בשיטה של הדרוזים כמות המלח נקבעת על ידי קערת מים אשר לתוכה שמים ביצה טריה לא מבושלת מוסיפים מלח עד אשר הביצה צפה
לידיעה עדיף לכבוש זיתים בבקבוקים או מכלים של ליטר וחצי כך שכל פעם פותחים כמות קטנה ואין סיכוי לקבלת עובש שזו הסכנה הגדולה של כל העוסקים בכיבוש זיתים ומלפפונים

זיתים שחורים

שוטפים היטב את הזיתים
לוקחים חיתול בד שופכים פנימה את הזיתים יחד עם מלח גס
קילו מלח על קילו זיתים סוגרים חזק את החיתול ניתן לשים על הזיתים חפץ כבד
ואז לתלות במקום מאוורר ומתחת קערה לאגירת השמן אשר נוזל מהזיתים
לאחר כשבועיים מתקבלים זיתים מצומקים טעימים
אני מנער את המלח שם את הזיתים בצנצנת ומוסיף שמן זית וכך שומר על הט


אני כובש זיתים כל שנה
אני מכניס את הזיתים לבקבוקי פריגת ולאחר שממלא במי המלח מוסיף עוד ס"מ של שמן זית אשר מונע מהאוויר לבוא במגע עם מי המלח.
השכבה הלבנה והזיתים אשר מתרככים נובעים מפיטריה אשר מתפתחת בצנצנת ולכן כלל ראשון לא להכניס יד לצנצנת מכוון שהיפטריה נמצאת בעור. הדבר נכון גם להחמצת מלפפונים. השימוש בבקבוקים נותן מצב שאנו משתמשים בכמות הרצויה וכל פעם פותחים בקבוק. את השיטה הזאת למדתי מחבר דרוזי מהכפר ג'וליס.
אז כל טוב
 
לצפיה ב-'פלפל חריף קלוי בתחמיץ סדנה'
פלפל חריף קלוי בתחמיץ סדנה
12/07/2017 | 08:36
30
לצפיה ב-'במיה כבושה'
במיה כבושה
12/07/2017 | 08:40
1
31

 לא הצלחתי לקבל מתכון.
תוך כדי הטעימה ניסיתי להבין ממה הכינו את נוזל הכבישה
והחלטתי שהטעם דומה מאד לנוזל הכבישה של דג מלוח
אז הכנתי כך
1/2 2 כוסות חומץ
2 כוסות מים
כף מחוקה סוכר
4 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי
6 גרגירי פלפל שחור
את כל נוזלי הכבישה הרתחתי ושפכתי על הבמיות בצנצנת כאשר הנוזל קר
טעמתי לאחר 3 ימים והטעם נהדר כמו שציפיתי וכך גם הגיבו הטועמים האחרים
לצפיה ב-'במיה כבושה'
במיה כבושה
13/07/2017 | 05:51
20
בוקר טוב
לוקחים במיה  הגדולה והישרה
המילית
ראש סלרי
עלי הסלרי
פלפל ירוק חריף
שום
גינג'ר טרי
נענע
את כל זה קוצצים קטן קטן 
לוקחים את הבימה וחתכים בצד אחד לאורך ומוציאים את כל התוכן וכך הכל
וממלאים במילית כך שהבמיה תסגר משהו כמו ממולא
לשים הכל בכלי מסודרים שהפתח כלפי מעלה
הנוזלים
חומץ כוס וכוס מים באופן יחסי כמות המלח ומביאים לרתיחה ואז שופכים את הנוזל לכלי עם הבמיה עד שכמות הנוזל מעל הבימה 
מניחים עד שגוון הבמיה בהיר ואז היא טובה לאכילה
לבריאות מאיר
 
 
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'כך אני מכין עמבה'
כך אני מכין עמבה
12/07/2017 | 08:45
40
כאשר אני מכין חילבה אני מפריש   כמות רצויה בצנצת .לוקח מנגו ירוק לא בשל ונוקשה חותך למקלות כמו ג'פס מוסיף לחילבה לוקח אבקת עמבה מוסיף כפית גדושה לחילבה וטועם .ועכשיו מוסיף אבקת עמבה עד שמגיעה לטעם האהוב  על משפחתי משאיר מספר שעות מחוץ למקרר ואז מעביר למקרר לאחר יומיים נהנים כולם
לצפיה ב-'לימונים כבושים מתובלים וממרח לימונים מבושלים ומוכנים מיד '
לימונים כבושים מתובלים וממרח לימונים מבושלים ומוכנים מיד
11/07/2017 | 14:56
3
165
 
כמות: 2 צנצנות גדולות
1.5 קג לימונים - ~ 13 יחידות
4 כפות שמן זית או קנולה
כפית וחצי מלח
כפית סוכר
2 כפיות פפריקה מתוקה
סירטון הכנה:

6 שיני שום חתוכים דק
1/4 כוס לימון סחוט
1/4 כוס מים
לצפיה ב-'נראה מעולה, ינוסה בהקדם'
נראה מעולה, ינוסה בהקדם
11/07/2017 | 19:07
15
לצפיה ב-' היי מזל,המתכון שהבאת כאן הוא לממרח או ללימונים עצמם? '
היי מזל,המתכון שהבאת כאן הוא לממרח או ללימונים עצמם?
11/07/2017 | 21:46
35
חסר לי ההסבר של אופן ההכנה ולאיזה מתכון המרכיבים שייכים.
 
לצפיה ב-'התמונה מעולה, דרך אגב , ישר ל-'
התמונה מעולה, דרך אגב , ישר ל-
11/07/2017 | 21:51
25

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא השלמת/הבטחת הכנסה
אירוח בנושא...
בתיה כהן, מנהלת תחום הבטחת הכנסה בביטוח לאומי,...
אירוח בנושא השלמת/הבטחת הכנסה
אירוח בנושא...
בתיה כהן, מנהלת תחום הבטחת הכנסה בביטוח לאומי,...
תחרות להורים: זוכים בכרטיסים ומבלים עם הילדים
תחרות להורים: זוכים...
כותבים על פעילות ייחודית לילדים בחופש וזוכים...
תחרות להורים: זוכים בכרטיסים ומבלים עם הילדים
תחרות להורים: זוכים...
כותבים על פעילות ייחודית לילדים בחופש וזוכים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

מיה מטבחים
מיה מטבחים
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ