לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4328243,282 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'אשמח לקבל טיפים לאפיה'
אשמח לקבל טיפים לאפיה
23/11/2017 | 08:25
10
72
שלום חברים
בא לי לאפות חלה לשבת.
לרוב שאני אופה את החלה היא יוצאת טעימה אבל העיצוב שלה .... פשוט לא יפה.
היא לא עומדת כפי שהיתי רוצה.
יש למשהו רעיון או טיפ, מה אני עושה לא נכון? או לחילופין מה עלי לעשות

תודה

לצפיה ב-'אי אפשר להתייחס למה אתה עושה לא נכון'
אי אפשר להתייחס למה אתה עושה לא נכון
23/11/2017 | 09:40
3
67
 
אם לא תגלה לנו מה אתה עושה ואיך.
 
בעקרון יכול להיות שהבצק שלך רך מדי והדבר פוגע ביכולת העיצוב שלו.
 
אפשרות נוספת היא שאתה בוחר בשיטת קליעה שטוחה שגורמת לחלה נמוכה. בד"כ שיטת קליעה שמבוססת על 4 פתילים תתן חלה בגובה סביר.
 
לצפיה ב-'ומה אני עושה'
ומה אני עושה
23/11/2017 | 14:05
2
31
קמח 
מים 40% 
שמרים 42 גר' לקילו חמח
12גר סוכר ומלח לקילו 1:1
הכפלת גודל, עיצוב = קכליעה מי 2 פתילים
ביצה + סומסום
התפחה שניה 
ואפיה 
לצפיה ב-'אני יכול להציע לך את המתכון שלי'
אני יכול להציע לך את המתכון שלי
23/11/2017 | 14:18
1
54
 
אצלי זה תמיד מצליח, מקווה שיצליח גם אצלך.
 
לגבי קמח התירס אני משתמש בקמח הכי דק במרקם של קמח רגיל, אני אוהב את הסוג הצהבהב שנותן גם צבע יותר יפה לחלה.
 
אתה יכול לוותר על קמח התירס ולהפחית 50CC מהמים.
 
 
לצפיה ב-'תודה '
תודה
23/11/2017 | 14:22
7
לצפיה ב-'חלה בשני טעמים'
חלה בשני טעמים
23/11/2017 | 10:23
60


[חלה בשני טעמים]
חלה בשני טעמים ושני צבעים
1 ק"ג קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/2 1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3/4 2 כוסות מים

מכינים גומה בקמח שמים כף סוכר כף שמרים 3/4 כוס מים חמימים(אצלי חמימים זה מים שאני יכול לטבול בהם את האצבע)
גורף מהשוליים מעט קמח לקבלת עיסה עכורה
ממתין כ10 דקות עד אשר העיסה מבעבעת
מוסיף את השמן
מוסיף את שאר  המים החמימים
מכין גומה בקמח בצידי הקערה ושם את המלח
ולש לבצק יציב ולא דביק
לאחר שהבצק מוכן בקערה מוציא מהקערה וממשיך ללוש את הבצק בין הידיים בתנועות קיפול,
שם בקערה גדולה שיהיה לבצק מקום לתפוח כרצונו
לאחר כשעה כאשר הבצק תפח מאד מכין משטח לישה מרדיד אלומיניום לש את הבצק הייטב אפילו שומעים את האוויר בורח החוצה
מכין שלוש רצועות בצק וקולע צמה מניח על משטח התבנית נייר אפיה שם את החלה על התבנית באלכסון מבריש עם חלמון ביצה מדולל בכף מים מפזר שומשום
עכשיו מדליק את התנור לחום של 180 מעלות, ועד אשר התנור מגיעה לחום הדרוש החלה תפחה פעם שניה מכניס לתנור עד קבלת צבע חום זהוב ושיפוד במבוק נכמס ויוצא נקי.

חלה מתוקה על בסיס סילאן
אותו התהליך רק מוסיפים כוס ורבע סילאן במקום אחד מכוסות המים במתכון המקורי.
בזמן הלישה יש להוסיף קמח לקבלת בצק יציב ולא דביק.
יש להקפיד שהבצק לא יהיה רך מידיי אפילו עם הוא לא דביק, מכוון שאז החלה תקרוס ממשקלה העצמי ותהיה שטוחה,
אני בודק את חוזק הבצק בזה שבגמר הלישה אני מכין כדור מהבצק ומחזיק אותו ביד, הכדור צריך להשאר כדור ולא להמעך אט אט
כל טוב
פוקסי
 
לצפיה ב-'מעבר למה שכתב שיח שזה הכל נכון...'
מעבר למה שכתב שיח שזה הכל נכון...
23/11/2017 | 12:03
45
כל כדור בצק יש לשטח עם מערוך לכיוון אחד לאליפטה ארוכה
בעובי 6 ממ בערך, לגלגל צפוף מהצד הארוך לגלילה ולהניח למנוחה
של 5 דקות.
לגלגל ולמתוח את הכרוכית בעדינות לאורך הרצוי ולקלוע לחלה.
 
כמות הנוזלים לבצק עד 56% וזה כולל את הביצים.
 
 
לצפיה ב-'היות ולא ברור מה אתה עושה'
היות ולא ברור מה אתה עושה
23/11/2017 | 12:55
37
וגם טוב מראה עיניים שאלף מילים שנכתוב
פשוט תגגל לסרטונים שמראים איך לקלוע חלה 
עוד אופציה להניח את החלה בתבנית אינגליש רחבה כך תצמח לגובה ולא לרוחב
המתכון שלי אהוב ומניב חלות גבוהות 

1 קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר אפשר להסתפק ב1/4 כוס אם לא רוצים חלה מתקתקה
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 5 כוסות מים חמימים - כוסות ח"פ
חצי כוס שמן
לשים ומתפיחים כמו  שכתוב לעיל. 
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA
לצפיה ב-'מצאתי לך סרטון שממחיש איך לקלוע חלה גבוהה'
מצאתי לך סרטון שממחיש איך לקלוע חלה גבוהה
24/11/2017 | 08:39
2
16
זה עובד עם הבצק שלי לחלות.
לצפיה ב-'תודה חנה יקרה'
תודה חנה יקרה
24/11/2017 | 09:02
1
4
לצפיה ב-'ככה ניראית החלה '
ככה ניראית החלה
24/11/2017 | 14:40
2
לפני ואחרי האפיה
לצפיה ב-'תבשיל עם כרוב כבוש מהקופסה'
תבשיל עם כרוב כבוש מהקופסה
23/11/2017 | 10:23
6
73
לפני שנים ניתקלתי בתבשיל פולני ניראה לי עם רביחה ללא בשר מכרוב כבוש.מישהו מכיר?
לצפיה ב-'אני מקווה שאני מתכוון לאותו מאכל כמוך'
אני מקווה שאני מתכוון לאותו מאכל כמוך
23/11/2017 | 14:21
1
46
לבחור הוא בכלל צכי במקור ולא ממש פולני אבל מה זה חשוב
אם אני צודק אז את מדברת על Knedlik 
מתכון?
15. מיל חלב 
1 ביצה L
300 גר קמח (רצוי דורום או לפחות חצי חצי)
כף מלח
חצי חבילת שמרים
 
מערבבים הכל כ 10 דקות 
מניחים לטפיחה
מחלקים לכדורים וזורקים למים רוטחים עם מלח 
מערבבים שיתבשל מכל הכוונים שווה
ומוצאים 
מגישים לצד כרוב כבוש 
לצפיה ב-'מודה לך אבל...'
מודה לך אבל...
23/11/2017 | 16:37
29
לא לזה היתה הכוונה,מקווה שבין  חברי הפורום מישהו מכיר,ובכל זאת תודה לך
לצפיה ב-'תבשיל כרוב ברוטב עגבניות?'
תבשיל כרוב ברוטב עגבניות?
23/11/2017 | 18:28
2
37
אני מכירה משהו מהמטבח הרומני.
מצרפת מתכון של צלשף ז"ל.
המתכון הביתי שלי מוכן בתוספת עלי דפנה וללא מלח לימון/מיץ לימון.
 
מצרכים:
1 ראש כרוב לבן פרוס לרצועות של 2 ס"מ בערך
2 בצלים קצוצים
250 גרם רסק עגבניות בריכוז של 28/30
1/4 כוס שמן לטיגון
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח לימון
3 כפות סוכר
1 ליטר מים.

אופן ההכנה:
בסיר רחב עם שולים נמוכים להכניס את השמן והבצל ולטגן עד השחמה, להוסיף את הכרוב ולאדות אותו עד שהוא מאבד את נפחו לבשל עד שהכרוב מתרכך, להוסיף 1/2 כוס מים ואת שאר המצרכים, לערבב ולבשל עוד כ-30 דקות על אש קטנה תוך שמירה על רמת נוזלים נמוכה בסיר, אם יש צורך להוסיף נוזלים אז רק מים רותחים,
 
הצעת הגשה:
לצד פירה תפו״א
 
 
 
לצפיה ב-'אם רוצים כרוב מקופסא'
אם רוצים כרוב מקופסא
23/11/2017 | 18:38
1
31
אז לא צריך לאדות את הכרוב, מוסיפים פחות מים ואפשר לסגור את הלהבה לפחות 10 דקות מוקדם יותר.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
23/11/2017 | 22:38
16
כרוב הוא ירק אהוב אצלנו,המתכון הספציפי שהתכוונתי עדיין לא הגיע. אנסה לשחזר בכוחות עצמי. תודה לכם 
לצפיה ב-'עכשיו עשיתי כרוב ממולא ויש בו כרוב חמוץ'
עכשיו עשיתי כרוב ממולא ויש בו כרוב חמוץ
24/11/2017 | 12:13
2
שלום
ובמתכון שלי יש קופסת כרוב חמוץ, כולל הנוזל.
1. מכין רגו בשר בקר, מ-1 וחצי ק"ג בשר בקר טחון.
(בשל סיבות בריאות מכין ללא אורז! פשוט 100% בשר).
מטגן בשמן 2 בצלים קצוצים דק, עם מלח (עוזר להוציא נוזל), מוסיף את הבשר
ומבשל תוך כדי ריסוק והפרדה בתרבד, למנוע גושים, עד שהבשר משנה צבע.
מוסיף:
1 רסק עגבניות גדול של טל, 1 עגבניות מרוסקות של MOTTI, פפריקה מתוקה,
םלפל שחור, ראש שום חתוך לפרוסות דקות ולקראת סוף הבישול, כוס יין אדום.
מבשל לפחות שעתיים.
במחבת מטגן במעט שמן זית, 200 גר' ביקון, וחבילת קבנוס של מזרע, פרוס דק, עד להשחמה.
מטגן בסיר גדול בצל אחד קצוץ דק.
מוסיף את החלק האמצעי של 2 ראשי כרוב, שהורתחו במים והעלים הגדולים הוסרו מהם, מוסיף פפריקה מתוקה, את הקבנוס והביקון המתוגנים וקופסת כרוב חמוץ עם המיץ. 
מוסיף בקבוק פאסטה של MUTTI ומהמים שבהם בושלו ראשי הכרוב, לכיסוי החומרי גלם בסיר.
מגלגל עלי כרוב עם הרגו, ומניח בשכבות בסיר.
מביא לרתיחה, מכסה ומבשל כשעה וחצי.
 
בתיאבון 
 
לצפיה ב-'מתכון לפולנטה איטלקית'
מתכון לפולנטה איטלקית
22/11/2017 | 08:57
3
109
מצרכים:
500 גרם קמח תירס
1/2 1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
25  גרם  חמאה
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח
לראגו פטריות:
25 גרם חמאה+ 3 כפות שמן זית
סלסילת פטריות
מלח
פלפל
תימין
הכנה–
1. פולנטה- מביאים את השמנת והחלב לסף רתיחה, מוסיפים את קמח התירס תוך כדי בחישה  עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
2. ראגו: אל מחבת גדולה מוסיפים את החמאה והשמן וממיסים. מוסיפים את כל שאר המצרכים  ומבשלים על אש בינונית עד שהפטריות מקבלות צבע שחום והמים התאדו.
3. מרכיבים את המנה- בצלחת מניחים כמה כפות פולנטה, וכף גדושה של ראגו פטריות.
ניתן לפזר מעל גבינת פרמז'ן.
 
תוכלו למצוא עוד מתכונים ופרטים לגבי הסדנאות בישול שלי באתר
 
 
בברכה,
לימור :)
לצפיה ב-'נראה מעולה!'
נראה מעולה!
23/11/2017 | 08:15
2
35
האם אפשר להחליף את החלב במשהו אחר?
מים, ציר כלשהו?
לצפיה ב-'מניסיוני אפשר אבל זה יוצא משמעותית פחות טעים. '
מניסיוני אפשר אבל זה יוצא משמעותית פחות טעים.
23/11/2017 | 13:58
9
לצפיה ב-'מנסיוני המועט...'
מנסיוני המועט...
23/11/2017 | 20:53
29
פולנטה איטלקית מקורית מכינים רק עם מים.
פולנטה עם חלב אמנם מעשירה את הפולנטה מעט אבל
הופכת אותה ל"כבדה" יותר.
אבל זה אצלי.
לצפיה ב-'שייקים ירוקים להרזיה. '
שייקים ירוקים להרזיה.
23/11/2017 | 20:51
19
כתבתי כתבה על שייקים ירוקים להרזייה עם מגוון מתכונים לשייקים מעניינים.. מי שמעוניין להכנס ולראות http://www.foodiesrecipes.com/green-slimming-shake...
לצפיה ב-'שמנת להקצפה'
שמנת להקצפה
22/11/2017 | 02:30
9
367
מישהו יודע איפה ניתן להשיג בארץ שמנת להקצפה שלא עברה הימגון ואין בה חומרים מייצבים?
כלומר, שמנת להקצפה שיש בה רק שמנת, אתם יודעים, כמו פעם.
מבחינתי לקנות גם מחוות פרטיות או מיובא ולא בהכרח מאחת הרשתות הגדולות.

שואלת כי חזרתי לארץ אחרי שש שנים בחו״ל ומסתבר שאו דברים השתנו בשוק החלב הישראלי (לרעה) או שאלו דברים שפשוט לא שמתי לב אליהם לפני המעבר.

מודה לכם מקרב לב!
לצפיה ב-'שמנת להקצפה,אפשר גם להכין לבד בבית,בדרך הבאה:'
שמנת להקצפה,אפשר גם להכין לבד בבית,בדרך הבאה:
22/11/2017 | 18:52
1
46
מתכון ותיק של אודטה להכנת שמנת מתוקה בבית:
אז מה צריך?
צריך בלנדר .
כוס חלב  % 3
100 גרם  חמאה בטמפרטורת החדר.
וזהו.
 
ההכנה:
1.מרתיחים בסיר קטן  כוס אחת חלב- (200 מ "ל) על אש בינונית.
2. מניחים בבלנדר 100 גרם חמאה רכה, שתהיה בטמפרטורת החדר.
3. ברגע שהחלב  כמעט (רק כמעט!) רותח , מיד שופכים אותו לבלנדר (ולא למעבד המזון)
מעל  החמאה .
מפעילים בלנדר לדקה-שתיים, רק עד שכל הנוזל הופך למרקם אחיד,
ושופכים לתוך מיכל סגור (חשוב סגור היטב,נגד ספיגת ריחות מקרר ).
להניח - 24 שעות במקרר. (ולא פחות  מזה ! )
לאחר שהייה של 24 שעות במקרר,תקבלו שמנת-טובה להקצפה.
 
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
22/11/2017 | 19:02
28
זה בדיוק מה שאני מנסה להימנע ממנו כי החלב בישראל רובו עובר המגון מה שמקשה על התהליך וגם משפיע על הטעם והתוצאה הסופית של השמנת. מה גם שהחמאה בישראל היא די גרועה לעשות איתה שמנת בבית ושמנת אירופאית איכותית עולה הון עתק (ואם כבר יש לי חמאה אירופאית איכותית אין מצב שהשתמש בה להכין שמנת עם החלב הישראלי).
לצפיה ב-'לא מאמין שקײַמת למכירה...'
לא מאמין שקײַמת למכירה...
22/11/2017 | 18:52
4
63
אלא אם יש לך קשרים במחלבה קטנה שיש לה גם
מכשיר הפרדה. בכל מקרה חיי המדף יהיו קצרים מאד
אבל טעמה אכן שונה ומעולה.
אם המיצבים מפריעים לך למרות שהם לא מזיקים
אפשר להכין בבית מחלב וחמאה (לא הכי מוצלח)
או להכין קצפת יציבה מחלב רגיל או ממוצרים 
צימחיים כמו חלב סויה או חלב קוקוס או שקדים.
לצפיה ב-'שורד בד״כ בין שבוע לשבועיים'
שורד בד״כ בין שבוע לשבועיים
22/11/2017 | 19:07
2
28
הייתי קונה קבוע בארה״ב חלב ושמנת מפוסטר, ואף לא מפוסטרים. הלא מפוסטרים אכן מתקלקל תוך כשבוע מקסימום אבל המפוסטרים בד״כ מחזיקים כשבועיים במקרר.
 
ותודה על שאר ההמלצות אבל זה לא מה אני מחפשת.
 
נאמר לי במקום אחר שניתן להשיג שמנת ללא מייצבים ושעברה רק פסטור קל בקרטונים גדולים אשר נמכרים למסעדות ומוסדות. אז אני אנסה להשיג קרטון גדול בלית ברירה.
 
לצפיה ב-'את מתכוונת לשמנת 42%?'
את מתכוונת לשמנת 42%?
22/11/2017 | 19:12
1
35
זאת שמנת של טרה והיא מכילה מייצבים ורק נוחה
יותר להקצפה בשל תכולת השומן הגבוהה והיא
משווקת למסעדות וקונדטוריות.
לצפיה ב-'אכן ה-42% של טרה'
אכן ה-42% של טרה
22/11/2017 | 19:34
28
זה מה שחשבתי. אבל הבנתי שגם שאר החברות מייצרות אבל אצלהם ממה שראיתי באתרים לעסקים זה בכדים של 4 ליטר.
 
תודה על המידע, אולי הייתי צריכה לציין שאני קונדיטורית במקצועי אז אני מודעת למעלות ולהבדלים בין המוצרים השונים. בגלל זה ממש קשה לי עם העובדה שנראה שבלתי אפשרי למצוא שמנת מתוקה/להקצפה בלי מייצבים בארץ.
לצפיה ב-'"קצפת יציבה מחלב רגיל" - אשמח לדעת כיצד'
"קצפת יציבה מחלב רגיל" - אשמח לדעת כיצד
23/11/2017 | 17:57
14
בתודה
לצפיה ב-'אגב, בחלק מהקיבוצים מכינים שמנת טבעית,במכשיר להפרדת חלב,'
אגב, בחלק מהקיבוצים מכינים שמנת טבעית,במכשיר להפרדת חלב,
22/11/2017 | 19:15
1
45
זכור לי ,שבעבר היו מוכרים שמנת טבעית מייצור עצמי,בצרכניית קיבוץ -געש.
תתקשרי לצרכניית הקיבוץ,כדי לברר שהם עדיין מוכרים שם שמנת מייצור עצמי .
לצפיה ב-'את/ה זוכר לפני כמה זמן?'
את/ה זוכר לפני כמה זמן?
22/11/2017 | 19:41
41
ניסיתי למצוא את המספר אבל גוגל לא מעלה את המספר של הצרכנייה.
ובאתר שלהם אין מידע על הצרכנייה..
לצפיה ב-'קרקר פרמזן מ- MKR'
קרקר פרמזן מ- MKR
23/11/2017 | 13:22
1
39
כבר כמה פעמים, כולל בפרק של אתמול, ראיתי שמגישים סוג של קרקר שנראה שעשוי רק מפרמזן והוא דק מאד. האם למישהו יש מתכון? בתודה מראש
לצפיה ב-'לא יודע מה זה MKR אבל כנראה הכוונה ...'
לא יודע מה זה MKR אבל כנראה הכוונה ...
23/11/2017 | 17:05
42
לטוויל פרמזן
 
מחממים תננור ל 180 מעלות, מנחים נייר אפיה בתבנית תנור.
מניחים כמות של 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת גס על הנייר
ומשטחים לעיגול בקוטר 8 ס"מ או יותר ( לפי הצורך) במרווחים
של 10 מ"מ בין העיגולים ומכניסים לתנור לאפיה של כ 3 דקות
עד שהגבינה מבועבעת.
מוציאים ומצננים עד התקשות או מעצבים ומניחים להתקשות.
 
חשוב להשתמש בגבינת פרמזן/פקורינו אמיתית לא חיקוי מקומי
ולא הקנויה מגוררת ברמת אבקה. לא לגרר דק ידי.
ניתן להוסיף לגבינה צמחי תבלין או שומשום בהיר/שחור או קצח.
ניתן לעצב את הטוויל בעודו חם לכל צורה וגם לקעריות,
אם הוא מתקשה ניתן להחזיר לתנור לחימום קל והתרככות.
לצפיה ב-'שמן זית כתית אליעד'
שמן זית כתית אליעד
22/11/2017 | 13:17
4
66
קניתי כמה פעמים את השמן הזה עם הבקבוק האדום בטעם קלאסי והיה טעים. השבוע לא היה בקבוק אדום אלא ירוק שכתוב עליו בטעם פירותי,
כשטעמתי בכפית כדי להתרשם שרף לי בגרון לאחר מכן שמתי בסלט
בני הבית לא רצו לאכול את הסלט.
התקשרתי לחברה ושם נאמר לי שזה מזיתים ירוקים וזה הטעם
ואין באפשרותם לעשות עם זה כלום.
מישהו מכיר את השמן הזה ויכול לתת לי חוות דעת בענין?
לצפיה ב-'לאמכיר את היצרן והשמן...'
לאמכיר את היצרן והשמן...
22/11/2017 | 18:57
1
47
אבל זה נשמע כאילו מסקו זיתים טרם הבשילו.
לצפיה ב-'כן, בדיוק'
כן, בדיוק
22/11/2017 | 21:53
31
לכן זה היה מר וחריף.
לצפיה ב-'שמן שהוא מאד טרי גורם לעיקצוץ בגרון'
שמן שהוא מאד טרי גורם לעיקצוץ בגרון
23/11/2017 | 10:18
28
אלעד חברה ידועה  אני רוכש מהם שמן זית במיכל מתכת של 2 ליטר 
נראה לי שרכשת סוג של שמן מזן זיתים שלא טעים לך . ממליץ לא לזרק את הבקבוק תשמרי אותו ובעוד כ3 חודשים טעמי שוב
לצפיה ב-'אני תמיד רכשתי את האדום...לא מירה את הירוק אבל השירות '
אני תמיד רכשתי את האדום...לא מירה את הירוק אבל השירות
23/11/2017 | 15:12
22
לקוחות שלהם נשמע לא משהו....
אם רכשת בסופר, ממליצה להגיע ולהגיד שמקולקל..הם  כן יקבלו זיכוי ואתה תוכל להחליף למוצר אחר...
לא טעמתי את הירוק ספציפית אבל לא חושבת שאמור להיות כזה הבדל שלא ניתן לאכול בגללו...אני חושבת שהשמן פשוט מקולקל...
לצפיה ב-'איפה משיגים ירק לבישול שם עכוב ,או עכובית?'
איפה משיגים ירק לבישול שם עכוב ,או עכובית?
21/11/2017 | 10:26
7
86
לפי מיטב זכרוני ,מזכיר בטעמו  ארטישוק, .
מישהו מכיר ויודע אם יש להשיגו בשווקים  ?
לצפיה ב-'בשווקים בשפע וגם בחנויות ירקנים'
בשווקים בשפע וגם בחנויות ירקנים
21/11/2017 | 10:51
6
28
לצפיה ב-'השאלה אם יש להשיג גם בעונה הזו ?'
השאלה אם יש להשיג גם בעונה הזו ?
21/11/2017 | 10:56
5
21
לצפיה ב-'זה לא מה ששאלת, אפשר להשיג בינואר-מרץ.'
זה לא מה ששאלת, אפשר להשיג בינואר-מרץ.
21/11/2017 | 11:07
4
34
לצפיה ב-'תודה על התשובה .'
תודה על התשובה .
22/11/2017 | 16:41
3
54
ולמה בכלל צריך להשיב לי ,בנימה לא נעימה ?
הרי בסך הכול נזכרתי שיש להתעדכן, על העונה בה ניתן להשיגו בשוק.
ויהיה מיותר לחפש אותו מחר בשוק, אם העונה תתחיל רק בינואר, כפי תשובתך.
 
והתייחסות יותר לבבית ונעימה, לשואלים בפורום, אף פעם לא תזיק.
 
לצפיה ב-'מצטער שעניתי לך...'
מצטער שעניתי לך...
22/11/2017 | 18:54
2
62
מבטיח שלא אעזור לך יותר.
לצפיה ב-'כרגיל, זו הדרך האופיינית לך לתגובה.'
כרגיל, זו הדרך האופיינית לך לתגובה.
22/11/2017 | 19:07
51
בעבר כבר הספקת להשתלח בעוד שני גולשים,ועוד ככה סתם,על לא עוול בכפם,
בכול מקרה,אני לא חשבתי שאני אהיה המקרה השלישי ברשימתך
ושתגיב  באופן מוזר, לשאלה שנשאלה.
אגב, ייתכן ואני השכנה שלך שגרה בשפלה,,ואתה לא מזהה  אותי ?
לצפיה ב-'אם אתה עונה'
אם אתה עונה
23/11/2017 | 06:45
43
תעשה את זה בנדיבות בלי לגרום למי שמולך להתעצבן או להיעלב.
 
אם אתה לא יודע כיצד לעשות זאת אולי באמת תשקול בכלל אם להגיב מלכתחילה
לצפיה ב-'מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה'
מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
22/11/2017 | 09:01
71
מתכון לקאפקייקס שוקולד נוטלה
לקאפקייקס-
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס חלב
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
4 כפות קקאו
3/4 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות קוקוס טחון
50 גרם שוקולד צ'יפס
לגנאש נוטלה:
150 גרם ממרח נוטלה
150 מ"ל שמנת מתוקה
אגוזים קצוצים ושוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמן, חלב , מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית שקעים עם עטרות נייר ששומנו בספריי שמן, וממלאים עד ל-3/4 גובה. מעל כל קאפקייק מפזרים שבבי שוקולד צ'יפס.
אופים במשך כ-15-20 דקות לקאפקייקס בינוניים או 12 דקות למיני קאפקייקס. מקררים בטמפ' החדר.
ציפוי גנאש נוטלה-
מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים קרם נוטלה ומערבבים עד להמסה מלאה. מצננים במקרר כ 10 דקות.
מצפים את הקאפקייקס בגנאש ומקשטים באגוזים ובשוקולד. שומרים בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.
 
למתכונים נוספים ופרטים לגבי סדנאות בישול באתר
 
בברכה,
לימור :)
לצפיה ב-'כך אני מכין חמין'
כך אני מכין חמין
22/11/2017 | 08:35
1
76
לצפיה ב-'וצמחוני '
וצמחוני
22/11/2017 | 08:40
47
אפשר לעשות את כל התהליך של חמין
אבל במקום בשר להוסיף לפי הכמות אשר אתה מבשל רוטב צלי פרווה של אוסם
נותן טעם נהדר.
קישקע
תטגן בצל למצב שיהיה מעט חום לא שרוף
תבחש קמח עם שמן תוסיף את הבצל מלח פלפל שחור ("הנקניק" יתפח בזמן הבישול)  ולגלגל לנקנקיה שים אותו מגולגל מעל הכל בסיר.
לצפיה ב-'צריך המלצה למיקסר'
צריך המלצה למיקסר
21/11/2017 | 09:52
1
49
האם ה-kitchenaid הבסיסי הוא כיוון טוב? דגם KSM150 
או שהוא קטן\חלש מידי?
לצפיה ב-'ממש תלוי בצרכים של המשתמש'
ממש תלוי בצרכים של המשתמש
21/11/2017 | 10:15
44
גודל הקערה 5 ליטר וזה לא קטן, החוזק? לא כתוב בזאפ.
\הדגם כבר די מיושן, אז הייתי בודקת אם התחדש משהו בתחום
ובכלל אני עם קנווד
 
ומתוך רשימת חוות הדעת (כדאי להסתכל) לא נראה לי מכשיר אמין
לצפיה ב-'חמין לשבת מעולה עם הפתעה (לביבות סולת), מלווה בסרטון הכנה'
חמין לשבת מעולה עם הפתעה (לביבות סולת), מלווה בסרטון הכנה
21/11/2017 | 08:03
258
עם ניחוח מחמם ומעורר את כל הבית

1 קג בשר אסאדו
5 תפוחי אדמה
5 ביצים
250 גרם חיטה
250 גרם שעועית
1 בצל
שיני שום
כוס וחצי סולת
2 ביצים
1 כוס מים
חצי כפית מלח
רבע כפית כורכום

סירטון הכנה:
https://www.youtube.com/watch?v=4Hcq7H-gnh0

 
לצפיה ב-'מכירים את זה שלא מצליח?'
מכירים את זה שלא מצליח?
20/11/2017 | 23:47
5
151
יושב לכם רעיון שבראש נראה מופלא 
אבל שמגיע לצלחת..... מבאס
הטעם היה סבבה אבל יכל להיות יותר .... סקסי 
לצפיה ב-'נראה מצוין '
נראה מצוין
21/11/2017 | 08:22
1
19
לצפיה ב-'תודה אתה נדיב מידי .....'
תודה אתה נדיב מידי .....
21/11/2017 | 12:39
10
לצפיה ב-'לא מבינה על מה אתה מקטר,המנה נראית נפלא'
לא מבינה על מה אתה מקטר,המנה נראית נפלא
21/11/2017 | 10:13
1
16
לצפיה ב-'אני מכווה שפעם הבאה יצא יותר מוצלך '
אני מכווה שפעם הבאה יצא יותר מוצלך
21/11/2017 | 12:39
10
לצפיה ב-'לא מבינה מדוע אתה לא מרוצה. נראה *10'
לא מבינה מדוע אתה לא מרוצה. נראה *10
21/11/2017 | 19:18
8
לצפיה ב-'עוגת מיץ תפוזים'
עוגת מיץ תפוזים
20/11/2017 | 22:17
89
אשמח לעזרה, למי יש את הספר שפים קטנים גדולים? יש שם מתכון לעוגת תפוזים מדהימה
לצפיה ב-'הנה אתגר. יותר בשבילי, אבל זקוקה לרעיונות בבקשה. בראנץ'
הנה אתגר. יותר בשבילי, אבל זקוקה לרעיונות בבקשה. בראנץ
17/11/2017 | 21:32
10
173
נסגר שאני מארחת ביום ראשון בבוקר , לבראנץ - ארוחה קלה  ביתית,  שלושה ילדים , ארבעה מבוגרים. מבוגר אחד  לא נוגע בגלוטן. ילדה אחת אלרגית לאגוזים ודגים.  מה אפשר להכין  מראש  בהנחה שבמוצש אני מתוכננת להיות מחוץ לבית ואין לי זמן לבלות יותר מידי במטבח. הראש ריק .. אפשר לשנס מוחות ומתכונים? תודה 
 
לצפיה ב-'כמה רעיונות'
כמה רעיונות
17/11/2017 | 22:36
1
120
פשטידת ירק
לביבות ירק
פשטידת פסטה עם ירקות קלויים
אנטיפסטי
ביצים קשות
סלט טונה
 
לצפיה ב-''
18/11/2017 | 19:43
5
לצפיה ב-'הצעות למנות בראנץ'
הצעות למנות בראנץ
18/11/2017 | 07:20
1
133
פנקייק - גם ללא גלוטן, מתוקים או מלוחים.
לביבות - תפו"א/בטטות/תרד/ירקות/פסטה ללא גלוטן/אורז.
מאפינס - תפו"א/גבינות/ירקות/פסטרמה.
מיני פיצות - תחתית קמח ללא גלוטן או תפו"א.
פשטידת פסטה ללא גלוטן/אורז/תפו"א- גבינות/ירקות.
מנות "פסטה" איטריות אורז/ללא גלוטן - כל מנה.
כדורי מחית תפו"א/אורז במלית בשר או גבינה.
פקורה ירקות.
קרפ קמח ללא גלוטן במלית מתוקה או מלוחה.
גלילות דפי אורז גם מטוגנים במילוי ירקות ו/או בשר.
וואפל מתוק או מלוח.
לצפיה ב-''
18/11/2017 | 19:42
3
לצפיה ב-'חוזרת לדווח. היה מושלם'
חוזרת לדווח. היה מושלם
20/11/2017 | 05:26
5
95
כפי שהזכרתי היו לי כמה מגבלות כמו, רגע אחרון, חוסר אפשרות להכין ערב קודם והרגלי אכילה מגוונים. קראתי את ההצעות, כאן וגם בתיבת המסרים . מודה לכולם. והסוף  זה מה שעלה על השולחן (וחוסל)?
צילי קון קורנה, (בהבזק  של רגע, נכנס לסיר בישול איתי מבעוד יום. 15 דקות עבודה  שלי 8 שעות של הסיר   ) הוגש על רביולי  ממולא עוף, \נאצוס לשומר גלוטן.
 
מרק תירס סיני עם נטיפי ביצים, הוגש על קראפלך ממולאים  עוף בניחוח כוסברה.
 
סלט כרוב  פושטי, שכולם אוהבים,
סלט מללפונים יפני עם שומשום
שלל ירקות (מה שהיה בבית- בטטה תפו"א, גזר, אספרגוס, פלפל צבעוני, שום ובצל צלויים בתנור מקורמלים ברוטב מייפל
ספרינגרול צמחוני (נבטים גזר ועשבים) עם רוטב לטבילה חמוץ מתוק מבוסס ריבת משמישים.
חלה עגולה עם שומשום , טריה, (מכינה בכמויות מעצבת ושמה בפריזר . מפשירה ונותנת התפחה שניה  ואז אופה)
טחינה,
ירקות טריים פרוסים.
היה גם קינוח, עוגת פרמידה, מאפינס של בננה עם שוקולד. וסידור פירות.
אחרי הצילי, פתאום הכל זרם. מסתבר ששווה להחזיק אוכל חצי מבושל בפריזר, 
 
תוספת לילדים  (פחדתי שלא יאכלו, אבל טרפו מהאוכל הכללי,) וואפל הכנתי במכשיר, וחתכתי לריבועים קטנים. עם מבחר ריבות למריחה עצמית עבד נפלא.
 
לגדולים הוספתי על השולחן צלחת ענקית עם  מבחר בשרים קרים חתוכים דק, חלקן מגולגלים  כשהם עוטפים לסרוגין, רבעי מלפפונים כבושים, וחלקם עוטפים גמבה קלויה בתנור הביתי  וכבושה. 
 
היתה הצלחה אדירה.  הצלחתי להכין הכל בקלילות וזריזות הסועדים נהנו, השיחה קלחה.   היה טוב.
תודה על הרעיונות. 
 
יודעת שנהוג לשלב מתכונים, בגלל חוסר הזמן , הכללי, קודם  והעייפות עכשיו, (כבר אחרי עשר בלילה כאן -שעון טורונטו, מבטיחה לספק מתכוניםנ לפי בקשה. אם כי חלקם יהיו בנוסח, ככה וככה. כי אני לרוב מבשלת מהלב. ולפי העיין. מבטיחה להשתדל.
תודה .
 
לצפיה ב-'אשמח למתכון של הסלט מללפונים יפני עם שומשום'
אשמח למתכון של הסלט מללפונים יפני עם שומשום
20/11/2017 | 08:18
3
31
לצפיה ב-'בשמחה.'
בשמחה.
20/11/2017 | 18:09
2
58
לצערי איבדתי את מקור המתכון, הוא מופיע בכרטיסית המתכונים האישית שלי,  נדמה לי שגזרתי אותו לפני המון המון שנים מאיזה מדור אוכל בעיתון קנדי, אבל  לא יכולה להצביע בדיוק. בטוחה שיש לו גרסאות גם באתרים ישראליים שונים.
 
אוקי. הכי כיף זה להשתמש במללפונים טריים  דקים   וקטנים,  אני השתמשתי ב4 כאלה.
מלבדם צריך :
כפית מלח (אצלי קצת פחות)
2 כפות מים
2 כפות חומץ  (כן כן, סתם חומץ רגיל)
2 כפות רוטב סויה ( אני משתמשת במופחת מלח)
כף סוכר
שומשום ( אני משתמשת בשומשום מלא)
 
נתחיל במלפפונים. נשטוף היטב ונקטום . אפשר לפרוס דק דק בסכין מיוחדת משוננת, אפשר (מה שאני עשיתי) , לחרוץ פסים בקליפה ולקבל שני צבעים. החשוב הוא לפרוס את המלפפונים לפרוסות דקות ואחידות (היפנים- וגם אני,) מקפידים על תצוגה). אחרי שפרסנו, נפזר מלח. ונשאיר במסננת לחצי שעה. - עוזר לפריכות.
מכינים רוטב משאר החומרים (מלבד השומשום). 
קולים את השומשום במחבת טפלון ללא שמן. עד שהגרגרים מתחילים לקפוץ. להקפיד לא לשרוף. עורמים את השומשום על קרש עבודה ופשוט עוברים על הגרגרים עם מערוך,  פותח טעמים נפלא.
 
את פרוסות המלפפונים, אני עורכת בעיגולים על צלחת הגשה שטוחה(אצלי יש צלחת כחולה  פשוטה שמשתלבת יופי עם הצבעים), יוצקים את הרוטב בזרם דק מעל פרוסות המלפפונים , ומעליו זורים את השומשום הקלוי.
זהו. 
 
בתאבון.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
20/11/2017 | 23:34
1
61
לי יש גם מתכון די דומה אבל בלי רוטב סויה וסומסום ולכן הוא הונגרי 
לצפיה ב-''
21/11/2017 | 00:47
31
מלפפונים חובקי עולם.
לצפיה ב-' נקרא נהדר, הרבה יותר מארוחה קלה '
נקרא נהדר, הרבה יותר מארוחה קלה
20/11/2017 | 15:38
34
לצפיה ב-'מרק '
מרק
16/11/2017 | 23:00
24
168
בא לי להכין מרק מחר. ההתלבטות היא בין מרק פטריות לבין מרק אפונה. מתכונים יתקבלו בברכה. אני מבקש מראש לא לתת מתכונים שכוללים אבקות מרק למיניהן, כי אבקות כאלו מוקצות אצלי. 
לצפיה ב-'אתמול הכנתי מרק אפונה'
אתמול הכנתי מרק אפונה
17/11/2017 | 07:27
4
148
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
3 גזרים כנ"ל
1 בטטה כנ"ל
4 כפות שמן
1 כוס אפונה יבשה
1/2 כוס עדשים כתומות (לא חובה)
1 כפית סוכר
1 כף גדושה מלח
1 כפית פלפל שחור
 
בשמן מטגנים את הבצל עד השחמה ומוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד 2 דקות.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים 2 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד 3 ס"מ מגובה הירקות.
מוסיפים את האפונה והעדשים.
מכסים עם מכסה ומבשלים תוך כדי רתיחה שעה.
טוחנים עם בלנדר סטיק ומוסיפים את המלח והפלפל.
 
 
לצפיה ב-'איך אומרים מרק אפונה באנגלית?'
איך אומרים מרק אפונה באנגלית?
17/11/2017 | 07:42
1
76
לצפיה ב-'1. ביקשתי ממך להפסיק עם הבדיחות 2. כבר סיפרת את הבדיחה'
1. ביקשתי ממך להפסיק עם הבדיחות 2. כבר סיפרת את הבדיחה
17/11/2017 | 16:37
115
והיא לא הצחיקה גם בפעם הקודמת.
 
למען האמת די נמאס לי להעיר לך. פשוט מספיק ודי
לצפיה ב-'טיפ למרק אפונה מעודן:'
טיפ למרק אפונה מעודן:
20/11/2017 | 11:12
1
58
להוסיף לסיר המרק, 2 כוסות אפונה קפואה, ועשבי תיבול לטעם:כוס עלי -פטרוזילה,וכוסברה
מתקבל מרק במרקם מעודן וקטיפתי.
לצפיה ב-'הכוונה היא,להוסיף לסיר מרק האפונה היבשה,,'
הכוונה היא,להוסיף לסיר מרק האפונה היבשה,,
20/11/2017 | 11:14
33
את 2 כוסות האפונה הקפואה.
לצפיה ב-'הנה'
הנה
17/11/2017 | 07:32
104
 
 
מרק קרופניק -סוג של מרק עם פטריות, אפשר להמיר בקלות את האבקות בתיבול, ציר ירקות במקום מים וקמח להסמכה.

רכיבים:
3 כפות  שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים, 
1 שורש פטרוזיליה, 
3 גבעולי סלרי, 
3 שיני שום 
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט   ופלפל שחור, טחון טרי 
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי

בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות

 מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות. 

מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות

 מוסיפים את המרק, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה וחצי

 טועמים ומשפרים את התיבול, לפי הצורך.

5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים לסיר את אבקת מרק הפטריות

זו שערבבנו במים

האבקה תסמיך את המרק ותיתן לו את מרקמו הקטיפתי.
https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_3.html
 
גם מרק פטריות
 
 
 

רכיבים:
2 כרישה פרוס דק
1 גבעול סלרי אמריקאי
2 סלסלות שמפיניון
8 פטריות פורטבלה
סלסלת פטריות שי מג'י
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
מלח, טימין
2 כפות קמח
1/2 1 כוסות ציר ירקות
4 כוסות מים
1 שמנת לבישול
אופן ההכנה:
פורסים דק את הכרישה ומזהיבים בשמן

בינתיים קוצצים דק את גבעול הסלרי וכשהכרישה מזהיבה מוסיפים את הסלרי לסיר
פורסים דק את הפטריות ומוסיפים לסיר


מאדים כ- 10 דקות
מוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש , מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות
מתבלים
מוסיפים את ציר הירקות והמים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ- 20 דקות, כדי להסמיך קצת את המרק
טוחנים באופן חלקי את התכולה (לקפוצ'ינו טוחנים את הכל)
בוללים קמח במעט מים ומוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
זה הזמן להוסיף את פטריות השימג'י 

ולבשל עוד כ- 5 דקות.
מגישים עם עירית קצוצה.

 
מרק אפונה
 

רכיבים:
1/2 1 - כוסות אפונה ירוקה  מושרית ל-5 שעות (רצוי ללילה)  ומסוננת
2 - בצלים בינוניים קצוצים
2 - גזרים חתוכים לקוביות
2 - שורש פטרוזיליה
4 שיני שום כתושות או יותר, לפי הטעם

1/4 - כוס שמן זית או רגיל
1/4 1  - כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 - כפית פלפל שחור גרוס
1/2 - כפית מלח 
כ-6 כוסות מים
אופן ההכנה
  מזהיבים את הבצל בשמן מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים כ-5 דקות 
מוסיפים את האפונה וחמרי התיבול ומערבבים
  מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שהאפונה מתרככת
טוחנים הכל בבלנדר סטיק, מתקנים תיבול אם צריך (המרק הזה אוהב מאוד שום)
אופציה: להוסיף למרק קוביות קטנות של קבנוס בשלב טיגון הבצל



להלן השידרוגים:

כשממהרים ומאוד ספונטניים...
ברוך אלוקי סיר הלחץ
תוך שעה היה לנו מרק נפלא

התחלתי בהזהבת בצל
הוספתי שום כתוש גזר סלרי ופטרוזיליה קצוצים גס במעבד מזון
5 דקות אידוי
הוספתי את האפונה
ו- 10 כוסות
נוזלים ותבלינים



סגרתי את הסיר ובישלתי כשעה
האפונה ממש התפוררה

ומה הסוד?
כשהמרק כבר מוכן ולא מתבשל
להוסיף לו עוד כפית שום כתוש
אין כמוהו לטעם
 
 
לצפיה ב-'אבקות מרק'
אבקות מרק
17/11/2017 | 07:41
2
117
שלום
בכל מתכון שיש אבקה - אפשר להשמיט או להחליף בציר.
הסיבה להם: המונוסודיום גלוטומט (MS).
ה-MS הוא בהגדרתו "הטעם החמישי" ביפנית: "אוממי" וההוא מגביר טעמים.
למשל, המרק עגבניות ב-IKEA זה אבקה ומים עם קצת אורז...ולי הוא טעים.
לצפיה ב-'לא לכולם מונוסודיום גלוטמט הוא בעייתי'
לא לכולם מונוסודיום גלוטמט הוא בעייתי
17/11/2017 | 08:54
1
122
חומצה גלוטמית היא חומצה אמינית נפוצה ומצויה באופן טבעי בגוף. במזון היא קשורה בדרך כלל בחלבונים. רק חלק קטן מהגלוטמט במזון נמצא כחומצה אמינית חופשית ורק גלוטמט חופשי משפיע על הטעם. חלק מהטעם הטבעי של מזונות כעגבנייה, מוצרי סויה וגבינות מסוימות נובע מהמצאות גלוטמט חופשי. במטבח האסיאני השתמשו באצות ים העשירות בגלוטמט לשפר טעמם של מרקים.
 
מונוסודיום גלוטמט הוא מלן נתרן של החומצה הזאת
השפעתו הבריאותית של מונוסודיום גלוטמט זכתה למחקר מקיף בעשורים האחרונים, וברוב המכריע של הניסויים לא נמצא כל קשר בין MSG ובין תגובה אלרגית כלשהי. בשנת 1959 הגדיר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את החומר כ"מוכר כללית כבטוח". מאז 1970 מימן ה-FDA מחקרים מקיפים לבטיחות השימוש במונוסודיום גלוטמט, מלחי גלוטמט אחרים והידרוליזטים של חלבון. סקר כזה, על ידי ועדה מטעם הפדרציה האמריקנית לחברות לביולוגיה ניסויית (FASEB) קבע ב-1980 כי מונוסודיום גלוטמט בטוח לשימוש ברמות הנוכחיות אך המליץ על המשך מחקר על בטיחותו בצריכה גבוהה יותר. הוועדה המייעצת ל-FDA על רגישות למזון קבעה ב-1986 כי מונוסודיום גלוטמט אינו מהווה סכנה בריאותית לציבור הרחב אך תגובה קצרת טווח אפשרית אצל אנשים מסוימים.
ועדת מומחים לתוספי מזון של ארגון הבריאות העולמי וארגון החקלאות והמזון של האו"ם מיקמה ב-1987 את החומר בקטגוריה הבטוחה ביותר של תוספי מזון
ב-1991 קבעה ועדה מדעית למזון של האיחוד האירופי את "הצריכה היומית המקובלת" של מונוסודיום גלוטמט כ"לא מוגדרת" - הסיווג הבטוח ביותר של מרכיב מזון (מותר ללא הגבלה). הוועדה קבעה כי תינוקות ואפילו פגים מעכלים גלוטמט כמבוגרים ואין להם רגישות מוגברת לחומר.
למסקנה דומה הגיע גם ועדה של ההסתדרות הרפואית האמריקנית ב-1992
ב-1995 דו"ח שנעשה עבור המנהל המזון והתרופות האמריקאי קבע כי מונוסודיום גלוטמט בטוח כאשר "נצרך בכמויות מקובלות", אף על פי שיש קבוצה של אנשים בריאים, שמפתחים MSG symptom complex כאשר הם נחשפים ל-3 גרם של מונוסודיום גלוטמט בהיעדרו של מזון[1].
דיווחים על תופעות לוואי עוררו חששות בציבור, בפרט דיווח ב-New England Journal of Medicine של רופא על תופעות אבדן תחושה בגב, בצוואר ובזרועות וחולשה לאחר אכילה במסעדה סינית[2]. התופעות אפילו זכו לשם "סינדרום המסעדה הסינית" ובעקבות הבהלה הציבורית הופיעו כתוביות "אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט" על אריזות מזון. מחקרים רבים לא מצאו קשר בין התסמינים הללו למונוסודיום גלוטמט, ו"סינדרום המסעדה הסינית".
 
ויקיפדיה
לצפיה ב-'לגזור ולשמור !'
לגזור ולשמור !
17/11/2017 | 10:05
85
לצפיה ב-'אני משוחדת כי מרק אפונה זה הפייבוריט שלי'
אני משוחדת כי מרק אפונה זה הפייבוריט שלי
17/11/2017 | 09:58
71
ל4 מנות
חבילת אפונה סנפרוסט
תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות בינויות
1 בצל קלוף וקצוץ
50-100 גרם חמאה (תלוי כמה בא לך להתפנק)
גביע שמנת מתוקה
כוס-שתי כוסות של מים או ציר עוף/ ירקות
מלח ופלפל
 
מחממים בסיר חמאה ומאדים בה את הבצל. מוסיפים אפונה ומאדים תוך ערבוב מידי פעם מספר דקות. מוסיפים את תפוח האדמה ומעם/ציר. מבשלין עד להתרככות מלאה.
מסננים מנוזלים (שומרים אותם) טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת דקה.
מוסיפים את השמנת ואת נוזלי הבישול עד קבלת המרקם הרצוי. מתקנים טעמים ומחממים בזהירות כדי שהמרק לא ישרף.
לצפיה ב-'הכנתי מרק אפונה. '
הכנתי מרק אפונה.
17/11/2017 | 13:59
12
113
קודם כל, תודה לעונים.
טיגנתי בצל גדול, הוספתי 4 שיני שום פרוסות, וגזר אחד מפומפם. שפכתי פנימה מים רותחים, והוספתי שקית שלמה של אפונה יבשה. הוספתי עוד מים רותחים עד סוף הסיר. שמתי שלושה ענפי סלרי עם העלים, חצי צרור שמיר, חצי צרור פטרוזיליה, ושני תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות. אחרי שעה וחצי האפונה התחילה להתפורר. הוצאתי את עשבי התיבול, וטחנתי עם בלנדר מוט. החזרתי את העשבים, ותיבלתי עם מלח, פלפל לבן וקצת כמון, ונתתי לזה לרתוח עוד 10 דקות.
להגשה, פרסתי לחמניות לעיגולים, שמן זית וזעטר, וקליתי.
יצא מעולה. 
לצפיה ב-''
17/11/2017 | 14:36
לצפיה ב-'מעניין מדוע בכלל ביקשת מתכון כאשר'
מעניין מדוע בכלל ביקשת מתכון כאשר
17/11/2017 | 19:02
1
113
התכוונת כנראה מלכתחילה לעשות מה שבא לך ?
לצפיה ב-'מאיפה הבאת את זה?'
מאיפה הבאת את זה?
18/11/2017 | 06:35
84
אני מבקש מתכון, כי אני רוצה להכין. אני מקבל מגוון מתכונים, ואני לא מחויב להכין לפיהם. אני קורא בעיון את המתכונים השונים, ולוקח משם את מה שנראה לי נכון ומתאים. אפשר לעשות קומבינציות מכמה מתכונים יחד, וזה לא רק שמותר, אלא גם רצוי. 
לצפיה ב-'במקום שעה וחצי - סיר לחץ חצי שעה....'
במקום שעה וחצי - סיר לחץ חצי שעה....
17/11/2017 | 21:10
7
34
לצפיה ב-'נכון, אבל...'
נכון, אבל...
18/11/2017 | 06:36
6
77
אין לי סיר לחץ, ולא אקנה סיר לחץ לבישול של מרק מדי פעם. בנוסף, סיר לחץ זה דבר שמפחיד אותי. 
לצפיה ב-'סיר לחץ - זה לא רק כדי להכין מרק....'
סיר לחץ - זה לא רק כדי להכין מרק....
18/11/2017 | 17:45
5
74
ואתה - פוחד מסיר לחץ?
מה קרה?
אם שומרים על הכללים, לא פותחים את הסיר מיד, ומשחררים את הלחץ אחרי שהסיר מתקרר- לא קורה כלום.
מקווה שתשנה את דעתך.
רעיה
אגב - היום הכנתי מרק. היו כמה תפוחי אדמה לא ממש יפים.
חתכתי אותם לקוביות, טיגנתי בצל והוספתי את תפ"א בנוסף עם חצי שקית של ירקות קפואים ששוכבת במקפיא כבר זמן רב.
שפכתי גם קצת אפונה יבשה וחצי שעה בלחץ- והיה מרק טעים.
לצפיה ב-'המשך'
המשך
18/11/2017 | 19:14
4
62
עד כמה שאני יודע, אסור לפתוח באמצע הבישול. אני אוהב לערבב, להסתכל, לטעום ולתבל תוך כדי. נראה לי שבסיר לחץ זה בעייתי קצת. 
לצפיה ב-'זה נכון, אבל.... תמיד אפשר לכבות את האש ולהמתין'
זה נכון, אבל.... תמיד אפשר לכבות את האש ולהמתין
18/11/2017 | 19:24
3
60
קצת ואז לפתוח את הסיר ולטעום.
אני לא טועמת כלום בזמן הבישול, לא בסיר לחץ ולא בסיר רגיל.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
18/11/2017 | 19:44
2
50
נתת לי חומר למחשבה. 
לצפיה ב-'מסכים לחלוטין עם רעיה...'
מסכים לחלוטין עם רעיה...
18/11/2017 | 20:43
1
60
סיר לחץ עושה את החיים קלים והבישול מהיר ושומר על
הערכים התזונתיים של המזון.
אין מה לפחד מסיר לחץ ובמיוחד לא עם החדשים, לשים
לב שמדובר על סיר לחץ ולא סיר לבישול מהיר שנראה
כמעט זהה אבל חוסך רק במעט את זמן הבישול מכיוון שהלחץ נמוך
ולו יש מכסה שקוף לפעמים וגם פתיחה מהירה...זה לא זה.
 
לתקן תיבול תמיד אפשר בסוף הבישול ועם מעט נסיון אפשר
לדעת במדויק מתי להפסיק את הבישול מבלי לפתוח ולבדוק.
 
אני עובד עם שניים, קטן -3.5 ליטר וגדול 7 ליטר. עובדים כבר
למעלה מ 20 שנה טפו טפו בלי תיקונים או החלפת חלקים.
 
ממליץ בחום, לא תצטער.
לצפיה ב-' ולי יש 3 סירי לחץ.....'
ולי יש 3 סירי לחץ.....
19/11/2017 | 17:56
39
אחד ישן של אלקטרה - מתנה לחתונה לפני 50 שנים ויותר.
לגוסטינה 5 ליטר ולגוסטינה 9 ליטר - שניהם בני למעלה מ-30 שנים.
החלפתי לאחרונה את הגומיות (קוטר הסיר) כי לפעמים היה קשה לפתוח את הסיר לאחר כמה שעות.
רעיה
לצפיה ב-'רוני זה נשמע מה זה טעים..'
רוני זה נשמע מה זה טעים..
18/11/2017 | 11:33
26
לצפיה ב-'קרופניק'
קרופניק
22/11/2017 | 08:30
17

ניתן לוותר על אבקת העוף ולהוסיף מלח ושורש סלרי
3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פיטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפיטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
לצפיה ב-'אפית לחם באופה לחם'
אפית לחם באופה לחם
19/11/2017 | 12:05
2
63
אני אופה לחם חיטה מלאה באופה לחם כאשר אני מכניס 4 מנות קמח חיטה מלאה אחת  מנה קמח שיפון ומנה וחצי קמח לבן. הלחם יוצא יפה וטעים אבל מתפורר מאד.
אשמח לקבל הצעות למנוע את היתפוררות הלחם.
לצפיה ב-'תוסיף גלוטן והכל יסתדר...'
תוסיף גלוטן והכל יסתדר...
19/11/2017 | 13:10
1
63
3% ממשקל כל הקמחים ולנפות עם הקמחים ומעט יותר
מים.
להשיג בחנויות מתמחות.
לצפיה ב-'תודה לכל התומכים'
תודה לכל התומכים
19/11/2017 | 15:03
17
לצפיה ב-'מתכון לקראת הגשם: מרק עגבניות צח מושלם של חמותי'
מתכון לקראת הגשם: מרק עגבניות צח מושלם של חמותי
19/11/2017 | 11:52
132
(בואו נקווה שהפעם הוא באמת יגיע... מתגעגעים)
 
 
מרכיבים
12 עגבניות רכות ובשלות
בצל גדול
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
ציר ירקות/כף אבקת מרק
רכז עגבניות איכותי
2 כפות שמן זית
מלח/פלפל/צ׳ילי גרוס/כפית סוכר
בלנדר מוט
מסננת
 
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-250 מעלות.
חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית עם הפנים כלפי מעלה. מזליפים מעט שמן זית. מכניסים לתנור ל-20-30 דקות עד שהעגבניות נצלות ומתחילות להיחרך.
בזמן שהעגבניות נצלות מעמידים סיר גדול על אש בינונית עם מעט שמן זית ומכניסים את הרכיבים לפי הסדר הבא (כל אחד מקבל שתי דקות של טיגון): בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל ירוק. אפשר לחתוך הכל גס, גם ככה המרק עובר סינון.
לאחר שהרכיבים בסיר רכים ומוזהבים, מכניסים פנימה את העגבניות הצלויות עם כל הנוזלים.
מוסיפים מלח, מערבבים, וממתינים שכל התערובת תרתח. לאחר שרתחה מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את רכז העגבניות וציר הירקות/אבקת מרק. מרתיחים 20 דקות, טועמים ומדייקים תבלינים (מומלץ להוסיף כפית סוכר להעמקת הטעם).
לסיום טוחנים היטב את המרק עם בלנדר מוט ומעבירים אותו דרך מסננת כך שיוצא מרק אדום וצח. מה שנשאר במסננת הוא למעשה רוטב עגבניות מעולה! אפשר להקפיא ולהכין בעתיד הלא רחוק שקשוקה משודרגת.
מגישים עם שקדי מרק / קרוטונים / גבינת פרמז׳ן.
לצפיה ב-'גולש - (תבשיל ולא מרק)'
גולש - (תבשיל ולא מרק)
18/11/2017 | 16:50
2
171
שלום
 
חומרי גלם:
1 ק"ג בשר נקי משומן (צוואר)
2 גזרים
3 תפ"א
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
2 בצלים
5-6 גבעולי סלרי
קופסת עגבניות מרוסקות MUTTI
3 עלי דפנה
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה
(סיר עם ציפוי שלא נדבק + מכסה)
 
אופן הכנה:
טיגון עד להזהבה של הבצלים קצוצים דק והגזר חתוך דק (עם מלח).
הוספת הבשר חתוך לקוביות של 2 על 2 ס"מ טיגון קל עד לשינוי הצבע.
הוספת כ-3 כפות פפריקה מתוקה, לציפוי עדין של הבשר. בישול קל.
הוספת הפלפלים חתוכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ.
הוספת עגבניות מרוסקות ומעט מים רותחים, לכיסוי של החומרי גלם.
הוספת הסלרי.
הוספת העלי דפנה ופלפל שחור.
ערבוב - להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות.
אחרי שעה וחצי להוסיף את התפ"א חתוכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ.
אחרי עוד שעה, לכבות את האש.
 
 
לצפיה ב-'הייתי מוסיף כפית של קימל טחון וכפית פפריקה חריפה'
הייתי מוסיף כפית של קימל טחון וכפית פפריקה חריפה
22/11/2017 | 08:28
1
3
לצפיה ב-'תודה לא, תודה'
תודה לא, תודה
24/11/2017 | 12:05
1
שלום
אני לא אוהב קימל. לא בלחם (לחם קימל) ולא בתבשילי גולש (המתכון אומר שצריך!)
מאחר ואני עושה סיר גדול, ויש במשפחה מי שלא מסתדר עם חריף, כ"א יכול להוסיף לעצמו בצלחת.
לצפיה ב-'רטבבים מעניינים לצ'יפס'
רטבבים מעניינים לצ'יפס
16/11/2017 | 15:49
4
87
התבקשתי מחר להכין כמה רטבים מעניינים לצ'יפס. אשמח לרעיונות מעניינים ועדיף עם מתכונים. 
 
לצפיה ב-'איולי עם פפריקה? +שאלה על איולי בפנים (סליחה על הנצלו"ש)'
איולי עם פפריקה? +שאלה על איולי בפנים (סליחה על הנצלו"ש)
16/11/2017 | 17:04
2
85
ניסיתי להכין איולי משמן+שום, יוצא נהדר בגרסה בסיסית, גם עם תבלינים יבשים אבל לא מצליח לי עם חומרים רטובים כמו צ'ילי מתוק או חרדל ואני לא מצליחה למצוא מידע במרשתת.
יכול להיות שהרוטב הזה עדין מדי לתוספות כאלה (שמתאימות רק לרטבים עמידים יותר,כמו מיונז?)
 
לצפיה ב-'אני מבין שהכנת רוטב איולי הבסיסי...'
אני מבין שהכנת רוטב איולי הבסיסי...
16/11/2017 | 21:34
1
99
עם שמן שום ותיבול?
רוטב כזה יקבל רק תוספות שאינן מכילות מים כי אין חומר מתחלב
שיחבר את השמן עם המים כמו החלמון למשל או התחליפים שלו 
והוא יתפרק.
את יכולה להכין איולי על בסיס "מיונז" ללא ביצים ועם תחליפים 
ואז תוכלי להוסיף לו כל דבר.
אפשרות שניה היא ליצור רוטב חדש על בסיס מחית ירק כמו תפו"א
בטטה. חציל...לערבב מעט מחית עם האיולי שהכנת ולהקציף היטב.
סוג של רוטב כזה קיים ביוון - מחית תפו"א עם שמן והרבה שום כתוש
שזה מעדן.
לצפיה ב-'כן, בדיוק כזה '
כן, בדיוק כזה
17/11/2017 | 00:17
21
לצפיה ב-'קלאסי'
קלאסי
16/11/2017 | 21:44
68
שלום
קטשופ ומיונז.
ספייסי מיונז (ראי במרשתת)
אצל שווארמה חזאן (חיפה) החלו לאחרונה לתת גם רוטב פלפלת,
שהולך נפלא עם הצ'יפס.
זה על בסיס חלבי (שמנת מתוקה), פלפל שחור גרוס חרדל וברנדי.
(ראי במרשתת).
בהצלחה
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ