לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'לימון כבוש'
לימון כבוש
29/03/2017 | 15:43
3
32
יש לי הרבה לימונים ננסיים וברצוני לכבוש אותם בצנצנת.
הבנתי שבגדול צריך לחרוץ אותם, למלא במלח גס ולדחוס בצנצנת אבל לא ברור לי:
1. צריך לתת להם להגיר נוזלים עד שיתכסו או שמוסיפים להם מיץ לימון שיכסה אותם?
2. מתי מוסיפים שמן זית מלמעלה? הבנתי שהשמן אוטם ולכן חובה לשים אותו, אבל הבנתי גם שצריך לנער כל יום את הצנצנת, אז השמן לא יתערבב למטה?
3. בכלל כשכובשים - מה הסכנות? בקטריות וכדומה...איך נמנעים
לצפיה ב-'אנסה לענות'
אנסה לענות
29/03/2017 | 20:24
2
18
1 - אכן, חורצים ממלאים את הצנצנת  ומוסיפים מיץ לימון עד כדי כיסוי ועוד קצת
2 - השמן אמור לצוף אחרי הניעור, אני משתמש בשמן קנולה או סויה
3 - הסכנות הם שיהיה טעים ויחוסל מהר, לא להכניס אצבעות אלא להוציא עם מזלג נקי ולעקר את הצנצנת כמה דקות במיקרו
לצפיה ב-'לגבי הכיסוי..'
לגבי הכיסוי..
29/03/2017 | 21:51
1
11
הבנתי שביום הראשון לא כדאי למלא עד למעלה בעוד מיץ מלימון חיצוני כי זה יפריע ללימונים שבצנצנת להגיר את הנוזלים שלהם, אז כבר סגרתי צנצנת 75% מלאה במיץ, ומחר אמלא בעוד מיץ את הריק שנשאר.
 
האם העובדה שיש כרגע "אוויר"\חלל ריק ממיץ היא בעייתית?
לצפיה ב-'ממש לא, אכן שכחתי לציין שלא למלא עד הסוף'
ממש לא, אכן שכחתי לציין שלא למלא עד הסוף
29/03/2017 | 22:20
10
ובשבוע שאכין, אנסה עם שמן זית
לצפיה ב-'החומוס החמיץ בהשרייה'
החומוס החמיץ בהשרייה
28/03/2017 | 22:56
5
47
השרתי חומוס והיום גיליתי שהוא החמיץ.
הבנתי מקריא ברשת שזה קרה בגלל שלא החלפתי מים כל 3 שעות.

במידה ואין אפשרות להיות בבית ולהחליף מים כל 3 שעות.
יש דרך לשים אותו בהשרייה בלי שהוא יחמיץ?
לצפיה ב-'אני לא מחליף מים בכלל בהשרייה. '
אני לא מחליף מים בכלל בהשרייה.
29/03/2017 | 06:43
46
ולא מחמיץ לי. חפש סיבה אחרת. 
לצפיה ב-'לא קשור להחלפת מים אלא לטמפרטורה שלהם.'
לא קשור להחלפת מים אלא לטמפרטורה שלהם.
29/03/2017 | 10:25
3
35
מזג האויר החל להיות יותר חם וכדאי להשרות את החומוס במקרר.
לצפיה ב-'יתכן והחומוס היה פגום/ישן מאוד,אבל הכי בטוחה ההשרייה במקרר.'
יתכן והחומוס היה פגום/ישן מאוד,אבל הכי בטוחה ההשרייה במקרר.
29/03/2017 | 14:50
2
6
לצפיה ב-'דווקא השרתי אותו במקרר ולא בחוץ'
דווקא השרתי אותו במקרר ולא בחוץ
29/03/2017 | 16:46
1
17
אולי היה ישן מידיי.
למרות שקניתי אותו במקום טוב עם תחלופה גבוה.
לצפיה ב-'כנראה שהחומוס הגיע למוכר כשהוא ישן, אגב, אפשר'
כנראה שהחומוס הגיע למוכר כשהוא ישן, אגב, אפשר
29/03/2017 | 20:20
12
לשאול לאיזה מטרה החומוס נועד?
לצפיה ב-'גנאש כמלית לרוגלך..?'
גנאש כמלית לרוגלך..?
27/03/2017 | 20:46
5
54
האם זה רעיון טוב?
 
אני רוצה להכין רוגלך עם קרם שוקולד קצת יותר טעים מנוטלה... או ממרח שוקולד פשוט.
 
האם גנאש יחזיק מעמד באפיה? ואם לא, האם יש משהו שניתן לעשות כדי שכן יחזיק?
או אם יש רעיון אחר למילוי בטעם דומה לשל גנאש?
 
תודה!!
לצפיה ב-'גנאש רגיל לא יחזיק מעמד ברוגלאך...'
גנאש רגיל לא יחזיק מעמד ברוגלאך...
28/03/2017 | 00:27
2
55
הגנאש ימס בדקה הראשונה באפיה ותקבלי שלולית גנאש מומס. הגנאש
הרגיל מתאים למילוי מאפים סגורים
אבל לא כשהוא גלוי.
ניתן לחזק את הגנאש עם חלמונים
או חומר מעבה אחר.
ניתן למלא רוגלאך בפאדג' שוקולד רך
שזה לא גנאש אבל טעים לא פחות.
לצפיה ב-'תודה!!'
תודה!!
28/03/2017 | 00:32
7
לצפיה ב-'גנאש אבל לא לבדו עם פירורי בסקויטים .'
גנאש אבל לא לבדו עם פירורי בסקויטים .
28/03/2017 | 13:55
15
לצפיה ב-'סתם כמילוי- לא,אבל'
סתם כמילוי- לא,אבל
28/03/2017 | 13:53
1
50
אפשר למרוח את הגנאש על בצק מרודד ולקפל כך שהמילוי יהיה מקופל בתוך שכבות הבצק ואז זה יהיה מצויין וגם תקבל רוגלה מלא מילוי ולא רק במרכז
מצרפת קישור לאיך מקפלים מילוי לבצק 
לצפיה ב-'תודות לכולכם!! '
תודות לכולכם!!
28/03/2017 | 16:39
5
לצפיה ב-'איך מומלץ לאדות ירקות מבלי steamer?'
איך מומלץ לאדות ירקות מבלי steamer?
26/03/2017 | 14:54
5
58
היי
אני מעוניין להכין מתכון שכולל ברוקולי מאודה.
קראתי שאפשר לאדות במיקרוגל או בסיר (ודרכים אחרות כמובן אם אין ברשותך steamer).
איזו דרך מומלצת מניסיונכם?
תודה רבה.
לצפיה ב-'בישול ירקות בריא במעט נוזלים.'
בישול ירקות בריא במעט נוזלים.
26/03/2017 | 20:08
72
 
ראה 13 טיפים לבישול בריא,ושמירת ערך תזונתי בברוקולי ובשאר הירקות הירוקים:
 
כאן:
לצפיה ב-'בסטימר=הכוונה לסיר החשמלי? אם כן,אפשר לקנות סלסלת אידוי'
בסטימר=הכוונה לסיר החשמלי? אם כן,אפשר לקנות סלסלת אידוי
27/03/2017 | 00:56
1
31
שיושבת בתוך סיר (כל סיר שיש בבית) או כלי מסויים למיקרו (אולי אפשר גם קערה מכוסה בניילון נצמד, אני לא אוהבת להשתמש בדברים כאלה במיקרו). לדעתי הרבה יותר חסכוני מלהפעיל סיר חשמלי של כמה קומות אם לא מכינים כמויות.
לצפיה ב-'תודה רבה לכם!'
תודה רבה לכם!
27/03/2017 | 22:26
14
שרוניור, הקישור מצויין.
 
נטע, האם כוונתך לתלות סלסלת האידוי (זו פשוט סלסלה עם חורים כמו מסננת?) בתור סיר, ולמלא מים בסיר מבלי שיגיעו עד לסלסלה ופשוט לתת להם לרתוח למשך כמה דקות?
לצפיה ב-'סיר פסטה יעשה את העבודה'
סיר פסטה יעשה את העבודה
28/03/2017 | 07:49
18
שלום
הכוונה לסיר עם סיר עליון שבתחתיתו מסננת.
שים מים בסיר התחתון מתחת לקו התחתית של הסיר העליון.
הכנס את הברוקולי לעליון ושים על האש.
ע"מ לקבל צבע ירוק עז אחרי עידוי, הכנס למי קרח את הברוקולי, זה גם יעצור את תהליך הבישול.
לצפיה ב-'אני אוהבת לאדות במיקרוגל למרות שרבים שוללים את המכשיר הזה.'
אני אוהבת לאדות במיקרוגל למרות שרבים שוללים את המכשיר הזה.
28/03/2017 | 10:43
24
מכניסה את הירק לכלי סגור עם מעט מאוד מים בתחתיתו. מפעילה על עוצמה מירבית פרקי זמן קצרים לפי סוג הירק. לאספרגוס או אפונה עדינה למשל די בכ 2 דקות. הירק שומר על קרנצ'יות וצבע.
לצפיה ב-'קרמל מתקשה מאוד מהר!'
קרמל מתקשה מאוד מהר!
25/03/2017 | 04:10
11
111
היי. התחלתי לאחרונה להכין קוגל אטריות וזה דורש קרמל נוזלי לערבב עם האטריות. הבעיה היא שהקרמל מתקשה במהירות עצומה לפני שאני מספיק לערבב אותו. ניסיתי להכין אותו על בסיס מים במקום שמן אבל זה לא עזר. יש למישהו טיפ על הכנת קרמל נוזלי כך שניתן יהיה לערבב אותו כיאות?
לצפיה ב-'מאד פשוט...'
מאד פשוט...
25/03/2017 | 05:21
1
110
בשל את האיטריות וסנן פעם אחת, החזר אותן לסיר ושמור אותו חם על להבה נמוכה מאד.
בזמן בישול האיטריות הכן את הקרמל שמן וסוכר בסיר האפיה, ברגע שהקרמל
מוכן העבר את האיטריות לסיר הקרמל
וערבב מהר, הוסף את שאר המרכיבים 
וערבב היטב.
הכנס לתנור ואפה את הקוגל.
לצפיה ב-'רעיון מצוין'
רעיון מצוין
26/03/2017 | 04:38
63
אז בעצם שופכים את האטריות לתוך הקרמל ולא להפך...אני אנסה ואעדכן. תודה.
 
לחנהפ: האם המתכון הזה לא יגרום לעיסת הקוגל להיות עם טעם מימי? נשמע לי אישית שהטעם יהיה מדולל מדי בגלל המים. 
לצפיה ב-'נסי את המתכון הזה לקוגל אטריות'
נסי את המתכון הזה לקוגל אטריות
26/03/2017 | 01:34
72
 
 
קיגל בסיר אחד
מקרמלים סוכר
מוסיפים בזהירות את המים והתבלינים
מביאים לרתיחה
שופכים את האטריות לסיר ומכבים את האש
מניחים לאטריות "לשתות " את הנוזלים
מקררים
מוסיפים ביצים  ואופים
לצפיה ב-'קיגל'
קיגל
26/03/2017 | 10:15
7
65
ממליצה על דרך קלה ופשוטה לעשייה . כמי שמכינה כמעט כל שבוע בתבנית אינגליש קייק רחבה-  וכך אני עושה:  לא מקרמלת סוכר אלא מערבבת את כל החומרים לקיגל ומכניסה לתנור בחום של 120 מעלות לכל הלילה משהו כמו 7-8 שע'  כמו לחמין .  ולכן השהייה בתנור גורמת לקיגל לצאת זהוב שחום יפה   בהצלחה .
 
מכינה כך:  חבילת איטריות, חצי כוס שמן, כוס סוכר לבן או חום, ביצה, פלפל שחור לפי טעם אישי,  כמו כן גם סוכר לפי טעם אישי ,  2 כפות קמח אוסם לא מלאות -   מערבבת הכול ומכניסה לתנור כפי שהוסבר לעיל .
לצפיה ב-'קוגל'
קוגל
27/03/2017 | 02:59
6
51
תודה. המתכון שיש לי מעט שונה (למשל בסוכר כתוב לי לקרמל חצי כוס ואחר כך להוסיף עוד ארבע כפות ולשים 3 ביצים ולא אחת) אבל אשמח לדעת איך הטעם כשהסוכר לא מקורמל? האם זה פחות טעים או פחות מתוק?
לצפיה ב-'כשהסוכר לא מקורמל המאפה פחות כהה'
כשהסוכר לא מקורמל המאפה פחות כהה
27/03/2017 | 08:58
5
45
אבל במתכון שהביאו משאירים את הקיגל בתנור ללילה, אז יש מצב שכמו חמין גם הוא משחים. לא רואה את היתרון /הגיון בלקרמל חלק מהסוכר ולהוסיף עוד סוכר לבן ללא קירמול...
לצפיה ב-'קישור למתכון'
קישור למתכון
28/03/2017 | 01:11
3
24
מכאן לקחתי את המתכון (פסקל פרץ רובין):
 
יכול להיות שהיא סבורה שהקרמול נועד רק לצבע ולכן לא כדאי להשתמש בכל הסוכר כי הקרמל מתערבב פחות טוב. בכל מקרה תודה!
לצפיה ב-'קיגל'
קיגל
28/03/2017 | 10:38
19
כוונתה בקירמול אינו ברור  אבל כפי שציינתי בתהליך ההכנה  שהייה של מס' שעות בתנור על 120 מעלות כמו לחמין  נותן תוצאה מעולה של גוון זהוב חום יפה.  אין לך ממה לחשוש  הענין בדוק ,  מכינה כמעט כל סופ''ש.  במידה ורוצים שיהיה צבע חום כהה מאוד
אפשר בשעה האחרונה לעלות את המעלות מעט ל- 180  ולסיים את האפיה .
( מומלץ בכל מקרה לכסות מעט עם נייר כסף רופף  כשמכניסים לתנור )
לצפיה ב-'זה קיגל אחר, אני התכוונתי לקיגל ירושלמי...'
זה קיגל אחר, אני התכוונתי לקיגל ירושלמי...
28/03/2017 | 13:47
9
לצפיה ב-'לענות על שאלתך בהתייחס למתכון הספציפי'
לענות על שאלתך בהתייחס למתכון הספציפי
28/03/2017 | 13:51
17
אכן הקרמל יתקשה במהירות כי קרמל חם שבא במגע עם אטריות קרות מתקשה.
מה לעשות?
אפשר להשאיר כך ולסמוך על חום התנור שיתיך את סוכריות הקרמל
אפשר להשאיר את האטריות עם הקרמל עוד קצת על אש קטנה ולערבב עד שהקרמל יתחמם ויותך
ואפשר לשנות את אופן ההכנה כי שכתבתי לך ולהוסיף את התוספות בסוף
לצפיה ב-'זה לא קשור להגיון'
זה לא קשור להגיון
28/03/2017 | 12:18
21
פולנים אוהבים קיגל מתוק ופוֹלָנוּת מעולם לא היתה קשורה להגיון.
לצפיה ב-'שאלות : פול, חומוס וקציצות'
שאלות : פול, חומוס וקציצות
25/03/2017 | 12:08
4
128
רציתי לבקש מתכון של פול כמו בחומוסיות. ניסיתי להכין בבית לפי מתכון ויצא לי די גרוע. הכנתי גם גרגרי חומוס לשים על מנת חומוס, לא מצאתי מתכון למטרה הזו אז סתם בישלתי, וזה יוצא עם המון קליפות, אז גם כאן אם למישהו יש טיפים או מתכון אז אשמח. ושאלה אחרונה : לאחרונה למדתי להכין קציצות עוף ואני נדרשת להכין את זה לעתים די קרובות. זה יוצא לי טוב אבל לוקח לי המון זמן להכין, ועקומת הלמידה לא משתפרת. יש שיטה שמקצרת את הדרך באופן משמעותי, אולי מכונה או מכשיר להכנת קציצות כמו שיש כף להכנת פלאפל ? ניסיתי לאפות בתבנית מיני מאפינס במקום לטגן (זה ממילא בסוף מבושל ברוטב), ומבחינת הטעם יצא מוצלח, אבל קצת פחות. וחלקן מסרבות להחלץ בשלמותן מהתבנית למרות שאני משתמשת בסיליקון שזה כבר ממש בעיה.
תודה מראש.
לצפיה ב-'פול'
פול
27/03/2017 | 15:33
1
36
הצורה הקלאסית להכנת פול: 
השריה של לילה במים קרים ורצוי להחליף את המים מפעם לפעם.
לשטוף את הפול להכניס לסיר לחץ להוסיף מים כפול מכמות הפול ומלח ולבשל כשעה
להגיש בצלוחית עם לימון. תתפלאו אבל מיץ מחושחש הולך נהדר
העיראקים מוסיפים בוטנג' שזה סוג של נענע בטעם מנטה מיובשת.
ניתן לאחר ההשריה לבצעה חתך בראש הפול וללחוץ, ואז הפול יוצא מקליפתו ועכשיו ניתן להכין פלאפל מפול אשר נקרא טעמיה ומקובל מאד במצרים

ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

1/2 קילו פול מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה

יש גם פול יבש קטן מזן מצרי
להכין כמו שהכננו את הפול הרגיל רק לאפשר למי הבישול להתאייד כמה שיותר כדי לקבל את הנוזל סמיך יותר
כאשר מכינים צלחת חומוס להכין שקע במרכז להוסיף פול מצרי בשקע יחד עם נוזל הבישול
לקחת חצי לימון קלוף ומגורען
חצי פלפל מתוק ירוק
פלפל חריף ירוק טרי
1/2 חבילה פטרוזיליה
מלח 
כמון
מעט כורכום
להעביר למעבד מזון להפעים לזמן קצר 
להוסיף למרכז החומוס עם הפול.
ניתן במקום לבשל פול מצרי לרכוש פול מצרי מוכן בקופסת שימורים אבל לטעתי זה לא זה

 
לצפיה ב-'חומוס'
חומוס
27/03/2017 | 15:39
33

אני נוהג לעיתים לטחון חלק מגרגירי החומוס המבושלים ואת השאר להקפיא עם חלק מהנוזלים החומוס מפשיר מהר ולכן מכין מנה חדשה קרוב למועד ההגשה
 לא יודע מהיכן הגישה שחומוס מתקלקל תוך יום יומיים מנסיוני אני מכין מנה כל יום שישי ואנו אוכלים את ממרח החומוס כל השבוע עד הכנת המנה השניה מעולם החומוס לא החמיץ או טעמו התקלקל
 יכול להיות שמתוך השם חמיצה שהוא שמו של החומוס בעיברית באה הקביעה הזאת
מה שכן ממליץ. שבזמן ההשריה של גרגיר החומוס לפני הבישול להניח את הקערה במקרר
החברות הגדולות נוהגות להוסיף גושי קרח למיכלי החומוס בהשריה

הכנת חומוס נוסח פוקסי

אני בוחר את החומוס הקטן מיכוון שהוא מאד ארומטי
 - משרה לילה שלם במקרר!! מיכוון שהחומוס כשמו (חמיצה) נוטה לקבל טעם חמוץ בחום של היום אני שם אותו במקרר. (אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלאפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים
שלא יחמיץ)
 - ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח.
-  מורידים את הקצף
- מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי)
 -  סוגרים את הסיר לשעה לפחות ממליץ לאפשר למים להתאדות כמה שיותר מכוון שחומרי הטעם ישפכיחד עם המים המיותרים(להשאיר את הכמות המוערכת שתדרש לתהליך הטחינה)

- לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק.
-  מעביר לבלנדר עם השום
- מוסיף טחינה
- מוסיף לימון
 - והחומוס מוכן!
 
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/83278334/...
לצפיה ב-'הכי פשוט וללא מלל מיותר...'
הכי פשוט וללא מלל מיותר...
27/03/2017 | 20:01
33
פול מצרי
להשרות במים ללילה, לסנן ולהעביר לסיר,
להוסיף מים כדי כיסוי פלוס 8 ס"מ, להוסיף כחצי כפית סודה לשתיה (לכל 1 קג פול יבש או ללא) לערבב ולהביא לרתיחה, לבשל על להבה בינונית עד להתפוררות הפול, אם יש צורך להוסיף עוד מים וחובה לערבב מדי כמה דקות
במיוחד את תחתית הסיר.
לאחר הבישול להמיס בכוס מים חמים 1 כפית כמון (לכל 1 קג פול יבש) ומלח או לפי הטעם ולערבב עם הפול בסיר...זהו.
אם רוצים טוחנים את הפול למחית, ניתן לשמור בכלי פלסטיק חלקים במקפיא.
לגרגרי חומוס שלמים - אחרי הסרת הקצף
בבישול ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד להתרככות, מפרישים גרגרים שלמים מהשכבה העליונה ושומרים בצד, ניתן גם להקפיא במנות ולחמם שוב במיקרו.
אין מכשיר להכנת קציצות. להכנה קלה
משתמשים בכף קפיצית ( קיימת בכמה
גדלים) נוטלים מנה תערובת בעזרת הכף
ומניחים על מגש, מכדררים מעט ללא לחיצה ומטגנים.
קציצות ברוטב ניתן לבשל ישירות ברוטב
על להבה נמוכה ללא טיגון מקדים.
 
מקווה שעזרתי.
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
29/03/2017 | 21:46
2
לצפיה ב-'עוגת גבינה פשוטה עם "דפנות"'
עוגת גבינה פשוטה עם "דפנות"
24/03/2017 | 14:21
2
110
אני רוצה לעשות עוגה שהתוכן שלה זה גבינה לבנה עם חתוכות תפוח מתוגן בחמאה, ווניל, קינמון ואגוזים. ואת זה אני רוצה ב"כערה" או איך שקוראים לצורה הזאת שיש גם "תחתית" בצק וגם "דפנות".
אני חושב שאם אני קודם שם את הבצק הטרי בתוך התבנית בצורה שאני רוצה ועליו את התוכן, אז ייצא שבצק "רטוב" ולא יהיה פריך בכלל. אז קודם שמתי את הבצק "ריק" לכמה דקות ואז רציתי לשים את כל התוכן.
הבעיה היא שדפנות "נפלו" בתנור והייתי צריך להרים אותם עם סכין וזה קצר הרס את המבנה.
למישהו יש פיתרון לזה?
 
לצפיה ב-'לא אפות את הבצק ללא מלית...'
לא אפות את הבצק ללא מלית...
24/03/2017 | 21:21
65
זה לא פאי שניתן לאפות אפיה עיוורת!
תכין בצק פריך, תרדד עיגול לתחתית ופס
ברוחב 4 ס"מ לדפנות ותהדק לתבנית, תכניס את התבנית למקרר עד להכנת המלית.
תיצק את מלית התפוחים והגבינה ותכניס לתנור ב 200 מעלות ל 8 דקות ותוריד ל 180 עד לגמר האפיה.
תשתמש בבצק שמכיל ביצה ואבקת אפיה.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'אפשר להכין את הדפנות והבסיס מבסקויטים טחונים וחמאה'
אפשר להכין את הדפנות והבסיס מבסקויטים טחונים וחמאה
26/03/2017 | 01:36
32
ואז להדק  לתחתית ולדפנות התבנית, לצקת המילוי ולאפות
לצפיה ב-'שאלה על סירופ מייפל.'
שאלה על סירופ מייפל.
25/03/2017 | 11:44
1
112
אשמח לקבל הסבר,איך אתם מזהים שסירופ מייפל הוא אמיתי ?
לאחרונה ראיתי שעל בקבוקי סירופ -המייפל רשום : מייפל- טבעי ,
ובחלק התחתון של אותו הבקבוק רשום  100% מייפל טהור.
(מה הכוונה, ממה הוא מטוהר בדיוק ?
ואיך יודעים שזהו סירופ אמיתי ,או לא ?
לצפיה ב-''
26/03/2017 | 01:30
37
בודקים את רשימת הרכיבים, מייפל  אמיתי מכיל מייפל ללא תוספות
לצפיה ב-'מנצלשת קלייה של שקדים\אגוזים'
מנצלשת קלייה של שקדים\אגוזים
25/03/2017 | 01:25
3
65
חוץ מקשיו, שמשום מה תמיד מצליח, במחבת או במיקרו (אני יודעת שבמיקרו לא ממש מומלץ) הקלייה לא יוצאת אחידה כמו בתנור.
אולי כי אני משתמשת במחבת כבדה מדי?
צריך לחמם את המחבת לפני כן? להוסיף מעט שמן?



לצפיה ב-'וזה היה אמור "להדבק" לשרשור על השקדים..'
וזה היה אמור "להדבק" לשרשור על השקדים..
25/03/2017 | 01:26
16
לצפיה ב-'אפשר לקלות בכל צורה...'
אפשר לקלות בכל צורה...
25/03/2017 | 09:34
1
53
מה שחשוב זה לערבב היטב היטב מדי פעם.
בקלייה במיקרוגל זאת לא בדיוק קלייה, יותר ייבוש כאשר מגזימים יש גם קרמול של הסוכרים, חייבים לערבב כל דקה 
ולבדוק אם מוכן רק לאחר צינון מלא.
כך גם בתנור.
במחבת הקלייה נעשית במגע ולא בהקרנת חום ולכן יש לשים לב ןלערבב כל הזמן,  רצוי לחמם מראש בכדי לקבל. קלייה אחידה, אין ממש חשיבות לסוג המחבת אבל מחבת כבדה תמיד מועדפת,
אין צורך לשמן את המחבת.
יש כנובן אפשרות לטגן. אגוזים בשמן עמוק.
 
וסליחה על ההקפצות בכתיבה כי אני כותב בסלולרי מאי שם
לצפיה ב-' אין בעיות, העיקר שההסבר קריא.. '
אין בעיות, העיקר שההסבר קריא..
25/03/2017 | 23:54
7
לצפיה ב-'כדאי שתדעו,,,למרות שזו סוף עונת התותים:'
כדאי שתדעו,,,למרות שזו סוף עונת התותים:
24/03/2017 | 21:34
121
לתשומת ליבם של כול אוהבי התותים:
זו פעם שנייה שאני קונה השבוע תותים, ושוב מגלה כי ,לאחר השרייתם  בכלי עם מים, מתגלים  עשרות נמלים קטנטנות,צפות במים.
סוג נמלים בגודל מניאטורי,שאין סיכוי לראותם ללא השרייה במים.
ולאחר 5 דקות השריה במים,כשהייתי בטוחה שזהו ,,
פתאום גיליתי שיש גם בקצה השטוח של כול תות מתחת לעלה הירוק נמלים דבוקות.לכן,הסרתי את כול העלים של כול התותים,ושוב
השריתי  בכלי המים,עד שכול יתר הנמלים שנותרו, החלו להשתחרר מהתותים ולצוף בתוך מי -ההשריה.
אז היה לי חשוב לעדכן,על חשיבות השריית התותים בתוך כלי -השריה, אלה נמלים ממש ממש קטנות שדבוקות לתותים, וברור שלא קל לראותם , ושלא תספיק לכם שטיפה חטופה במי -הברז, בכדי להיפטר מכולם.



לצפיה ב-'סופ"ש ומה נבשל?'
סופ"ש ומה נבשל?
23/03/2017 | 09:32
11
47
לצפיה ב-'ואצלי'
ואצלי
23/03/2017 | 09:47
88
פרגיות תפוחי אדמה ופטריות וסויה
קובה דלעת במרק
סלטים
ערב שישי
טחינה עם שקשוקה
עוגת שמרים שוקולד
לצפיה ב-'נוסעים לצפון אז לא מבשל. יש למישהו המלצות למסעדות לשישי בערב'
נוסעים לצפון אז לא מבשל. יש למישהו המלצות למסעדות לשישי בערב
23/03/2017 | 09:49
85
באזור ראש פינה?
 
עדיף לא משהו מובהק של בשר
לצפיה ב-'אנחנו בדיוק קמים משבעה של סבתא'
אנחנו בדיוק קמים משבעה של סבתא
23/03/2017 | 10:46
8
122
מצד אחד כל השבוע היו בישולים לשבעה אבל של דברים מאד פשוטים
מצד שני בכ״ז ארוחת שישי, גם אם מצומצמת יותר...
 
כנראה מרק עוף
כבד קצוץ
עוף בחמאה
אורז לבן
סלט ירוק
 
פשוט וסולידי...
לצפיה ב-'משתתפת בצערך'
משתתפת בצערך
23/03/2017 | 11:42
1
18
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
23/03/2017 | 12:51
10
לצפיה ב-'משתתף בצערכם'
משתתף בצערכם
23/03/2017 | 15:53
1
65
סבתא שלי נפטרה לפני חודש וחצי.
 
אנחנו רוצים לארגן ערב של כל המשפחה עם מאכלים שהיא הייתה מכינה ואהבנו.
לצפיה ב-'משתתפת בצערך גם. '
משתתפת בצערך גם.
24/03/2017 | 09:37
42
אנחנו גם חשבנו ל30 לעשות ארוחה רוסית לזכר סבתא.
לצפיה ב-'משתתפת בצער המשפחה.'
משתתפת בצער המשפחה.
24/03/2017 | 09:16
3
46
ומאחלת לבשל עבור שמחות.
 
לצפיה ב-'תודה. האמת שהיא נפטרה'
תודה. האמת שהיא נפטרה
24/03/2017 | 09:38
2
88
בגיל מופלג (104) ובשיבה טובה ובסהל מינימלי. לא טראגי פשוט עצוב כמובן.
לצפיה ב-'טוב לשמע על '
טוב לשמע על
24/03/2017 | 10:12
1
63
הגישה ועל השיבה הטובה. (מעטים זוכים לה).
אבל כל הסיטואציה היא סוג של לחץ.
אז כן טוב להרגיש שחרור מהעול.
שוב מאחלת לך --לבשל בכיף לדברים שמחים.
לצפיה ב-'אמן'
אמן
24/03/2017 | 10:26
9
לצפיה ב-'ענין של טעם...'
ענין של טעם...
23/03/2017 | 19:53
1
94
אם הם טריים אפשר להשתמש כמו שהם או לקלות קלות במחבת לשחרר טעם ופריכות.
לצפיה ב-'התגובה לשאלת השקדים'
התגובה לשאלת השקדים
23/03/2017 | 19:58
27
לצפיה ב-'שקדים מולבנים פרוסים צריך לקלות'
שקדים מולבנים פרוסים צריך לקלות
23/03/2017 | 18:02
2
66
לפני הוספת לסלט עם רוטב?
 
תודה
לצפיה ב-'ניתן. לא חובה. '
ניתן. לא חובה.
24/03/2017 | 15:54
1
14
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
25/03/2017 | 20:02
9
לצפיה ב-'מבקש להזכיר שנושא הפורום הינו מתכונים ולא בדיחות'
מבקש להזכיר שנושא הפורום הינו מתכונים ולא בדיחות
22/03/2017 | 12:08
116
תודה
לצפיה ב-'אלופי המתכונים שאלת מיקסר'
אלופי המתכונים שאלת מיקסר
19/03/2017 | 12:34
2
119
kmix של קנווד
דברו אליי, מה ההבדל בין הדגמים?
הלכתי לאיבוד.

אני לפני קניה
לצפיה ב-'זה מה שכתבתי בעבר על רכישת מיקסר'
זה מה שכתבתי בעבר על רכישת מיקסר
21/03/2017 | 10:23
1
142
 בארץ ניתן לרכוש את הkmx 5059 מתוך הסדרה החדשה kmix הכוללת מיקסרים ובלנדרים
הם טוענים שלמיקסר יש פעולת קיפול :מה זה בדיוק?? זה שהמיקסר מחליף את כיוון הסיבוב נחשב כפעולת קיפול
יש לשים לב שגם כאן הם נותנים את עוצמת המנוע כ1000 ווט לנעילת מנוע, וכבר כתבתי בעבר שנעילת מנוע זאת שיטה לרשום הספק גדול כביוכול במציאות המנוע הוא בסביבות 600 ווט
המיקסר הוא חצי תעשיתי וזה אומר שהוא מורכב מחלקים איכותיים ויעמוד בעבודה ממושכת בלי להשחק.
יש לשים לב שהוא נמכר כולל בלנדר ומכונת בשר וזה חיסכון גדול בכסף חלק גדול מהמיקסרים נמכרים ללא מכונת בשר ובלנדר ואז המחיר נראה זול מאד (זאת גם שיטת מחיר לא הוגנת).
בדקתי את חוות הדעת ברשת והן כולן חיוביות ואנשים אוהבים את המוצר
לי יש מספר שנים את הkm800 מיקסר חצי תעשייתי 1000 ווט מנירוסטה כולל קערה של 7 ליטר
אני לש איתו בצקים בכמויות גדולות פעם בחודש טוחן כ8 קילו בשר בקר והוא לא מתאמץ ונמכר בסדר גודל של מחיר כמו הkmx5059
ודבר נוסף:זה שהמיקסר מופיע בתוכנית טלויזה לא אומר מאומה על איכותו!!! זאת שיטת פירסום אשר המשווק רוכש כדי שהמוצר יופיע בתוכנית ואנשים נוטים לחשוב שעם הוא מופיע בתכנית אז הוא אייכותי.




למיקסר של קנווד יש מנוע חזק פי שניים מהמנוע של קיצ'יזאיד
ולכן הוא מתאמץ פחות לא עבדתי מעולם עם קיצ'זאיד כך שאין לי דעה אבל אני עובד עם קנווד KM700 ממש מעולה

כיום היצרנים נותנים נתונים שונים כדי לבלבל את הצרכן
לא תמיד 1000 ווט זה 100 ווט וכוח סוס בא להסתיר הספק נמוך.
יש היום יצרנים כולל קנווד אשר מסמנים 1000 ווט על האריזה כאשר הכוונה להספק לבלימה זאת אומרת שהמיקסר לזמן קצר מאד יעמוד בהספק זה  לדוגמה כל מי שיש לו את הKM305 ההספק הנכון הוא 700 ווט למרות שעל האריזה רשום 1000 ווט ובקטן לבלימה.

כך שבזמן רכישת המיקסר יש לקרוא הייטב את הנתונים כדי שתרכשו את מה שבאמת רציתם.
בנושא כוח סוס :כוח סוס אחד שווה 736 ווט
זאת אומרת שהקיצ'נאייד הוא 1/2 כוח סוס זאת אומרת 368 ווט
המיקסרים החדשים של קנווד הצבעוניים הם גם 1/2 כוח סוס
דבר נוסף!! קנווד כדי להראות מחירים זולים הוציא מתוך ערכת המיקסר המקורית את מכונת הבשר והבלנדר אשר בעבר נמכרו יחד עם המיקסר שני הפריטים יעלו לכם עוד 800 שקל
שבת שלום


כל המיקסרים של קנווד הם בעלי מנוע של 1000 ווט וברוב המקרים בכולם זה אותו המנוע,
כעיקרון הם באמת סוסי עבודה ואים לא מתעללים בהם הם יחזיקו מעמד עד בו המשיח.
היו מקרים אשר בהם המנוע היה נשרף בגלל עומס יתר, או שהיה נתקע.
לעיתים הפלנו לתוך הקערה תרווד ואז נתקע המנוע ולעיתים נשרף.
המיקסרים החדשים מכילים מעגל אלקטרוני אשר מזהה עומס יתר או תקיעה של המערבל ומפסיק את פעולץ המנוע כדי שלא יגרם לו נזק או למערכת גלגלי השיניים.
אני ממליץ על KM-800 או KM-610(היותר זול) זאת מיכוון שלשתיהם יש קערה של 7 ליטר כמעט פי שתיים מהקערות הרגילות בדגמים האחרים.
לי יש את KM-800   כעיקרון מיקסר בעוצמה של 1000 ווט תמיד עדיף על 400 או 600 ווט

רוב המיקסרים של קנווד הם בהספק של 1000 ווט
פרט לסדרה החדשה אשר בהם ההספק הוא נמוך יותר ולכן הם עברו לכ"ס כדי שלא נבחין ואז הם כותבים 1/2 כ"ס שזה בערך 400 וט.
ההבדל במחירים נובע משני סיבות אחד מיקסר הבנוי כולו נירוסטה כולל הקערה או מיקסר הבנוי מחלקי פלסטיק
הסיבה השניה היא היעוד כאשר כתוב מיקסר מקצועי או חצי תעשייתי הכוונה למיקסר אשר אמור לעבוד כל יום מספר שעות ולכן החלקים אשר בתנועה עשויים מחומרים איכותיים יותר אשר לא נשחקים מהר וכמו כן המנוע מחזיק מעמד ולא מתחמם מעומס בעבודה מאומצת.
לי יש את הkm800 ובשביל הפעלה חד שבועית של מספר דקות הוא  אפילו גדול עלי
וה305 הוא מיקסר מצוין וזול אבל מפלסטיק
ה415 מנירוסטה
שימי לב גם לחלךוקת המהירויות יש מיקסרים עם חלוקה ל3 מהיריות ויש חלוקה ל10
איזה מיקסר בדיוק אין בסמכותי לייעץ
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/03/2017 | 12:42
45
על ההשקעה בתגובה!
לצפיה ב-'קולט אדים ללא ארובה'
קולט אדים ללא ארובה
19/03/2017 | 06:52
14
73
בדירה שאני גר יש קולט אדים בלי ארובה.
המטבח ממוקם בצורה כזו שכל טיגון חביתה גורם לכל הדירה להריח כמו חביתה אחת גדולה.
נסיון להשתמש בקולט האדים לא ממש עזר.
 
בעלי הדירה אמר שמהיום שהתקינו את קולט האדים הוא לא ממש עשה את העבודה, אבל אם אני מעוניין הוא ישמח להתקין חדש.
 
למישהו פה יש נסיון? האם קולט אדים בלי ארובה באמת יכול להיות פתרון טוב?
 
יש דגם/יצרן מומלץ?
 
 
לצפיה ב-'לי יש קולט ללא ארובה'
לי יש קולט ללא ארובה
19/03/2017 | 14:16
8
70
עובד לא רע בכלל.
צריך לזכור להחליף פילטר פחם כל שנה ולנקות המסננים ממתכת כל כמה חודשים.
לצפיה ב-'קולט ללא ארובה ומפוח...שטות גדולה...'
קולט ללא ארובה ומפוח...שטות גדולה...
19/03/2017 | 15:20
5
65
גם עם פילטר פחם לדעתי הוא לא יותר מצעצוע לקישוט המטבח.
 
קולט עם מפוח לשאיבה החוצה (אינו מצריך פילטר פחם)
הוא הקולט הטוב והאפקטיבי ביותר ועושה את העבודה
לא רע בכלל.
חשוב שהמפוח יהיה שקט עד 40 db אחרת זה מטרד
ובעוצמת יניקה של m³/h 1000 לפחות, לקנות רק מחברות
ידועות ואמינות ויש לא מעט.- Ly Vent, Siemens...ועוד
בסביבות 3000 ש"ח וגם יקרים יותר.
על מחיר הקולט יש להוסיף את מחיר הקידוח בקיר שמשתנה
לפי סוג הקיר וקוטר הקידוח ואת ההקנה כולה.
אני הזמנתי קולט לפי תוכנית שלי עם מפוח שקט 1800 m³/h
בקוטר 10"  ו-3 מהירויות, עובד יוצא מהכלל ושואב את כל
הריחות ואדי השמן החוצה, הבעיה...יקר מאד.
לצפיה ב-'לדעתי הוא באמת עם פילטר פחם'
לדעתי הוא באמת עם פילטר פחם
19/03/2017 | 15:46
3
45
אין אפשרות לקדוח לו יציאה
 
אתה אומר אין טעם להכניס אותם סתם להוצאה כספית?
 
 
לצפיה ב-'לא, אני אומר שעם יציאה החוצה הוא יעשה את העבודה...'
לא, אני אומר שעם יציאה החוצה הוא יעשה את העבודה...
19/03/2017 | 17:57
2
40
כי העברה דרך פילטר פחם לא עושה דבר ומחזירה למטבח
את כל הריח.
יש קולטים שניתן להוסיף להם ארובה ומפוח, חפש את הדגם
ושאל בחברה.
רק כשמתחילים לעבוד עם ארובה ומפוח מבינים מה זה קולט
ופולט ריחות ואדי מים ושמן.
יש גם קולטים עם מפוח במחיר שאינו בשמים, קולט טוב חשוב
במטבח בדיוק כמו תנור וכיריים.
לצפיה ב-'כמו שכתבתי - לצערי אין אפשרות בדירה הזו יציאה החוצה'
כמו שכתבתי - לצערי אין אפשרות בדירה הזו יציאה החוצה
19/03/2017 | 18:49
11
לצפיה ב-'פילטר פחם פעיל קולט את הריחות'
פילטר פחם פעיל קולט את הריחות
19/03/2017 | 21:50
33
זו מטרתו והוא עושה אותה לא רע.
מסנן המתכת קולט את רוב אדי השמן.
לצפיה ב-'אם אין אפשרות לעשות ארובה החוצה'
אם אין אפשרות לעשות ארובה החוצה
19/03/2017 | 16:16
48
אז קולט עם פילטר פחם הוא האפשרות היחידה.
האויר השאוב עובר דרך הפילטרים ופולט הרבה פחות ריחות בישול ואדי שמן לתוך הבית.
זה לא הפתרון האופטימלי, אבל יותר טוב מכלום.
לצפיה ב-'לא ידעתי שצריך להחליף פילטר'
לא ידעתי שצריך להחליף פילטר
19/03/2017 | 15:47
1
45
אני אעשה ניקוי ואבדוק כמה עולה להחליף פילטר לפני שאני מרים ידיים
 
איך מנקים את הפילטרים?
לצפיה ב-'את פילטר המתכת מכניסים למדיח כלים'
את פילטר המתכת מכניסים למדיח כלים
19/03/2017 | 16:12
50
פשוט וקל.
 
הקולט שיש אצלי הוא מתוצרת ליוונט.
לצפיה ב-'ניטרול ריחות מבישול ,ללא צורך בקולט אדים..'
ניטרול ריחות מבישול ,ללא צורך בקולט אדים..
20/03/2017 | 07:30
2
76
לנו אין קולט אדים,,,
אבל יש  המון ריחות בישול מהמטבח, מרוב  התבשילים שלנו ,
ובנוסף גם רחות חזקים מקליית- חצילים וטיגון החביתות של השכנים ,
והריח שלהם, מתפזר לדירתנו, במהירות .
 
מצאתי פיתרון מהיר וממש יעיל,לניטרול כול הריחות ,
בעזרת 3 דפי-טישו רגיל, ספוגים בכמה טיפות של מרכך -כביסה.
(אם זה מותר ,אשמח להקליד את שם המרכך הריחני, שמבשם את הדירה במהירות)
 
אתמול בערב,לאחר סיום בישול כרובית,התפשט הריח בכול הבית,
ואז ניגבתי את משקןף דלת הכניסה ,ועל שלבי -התריס שבמטבח, בניגוב מהיר עם טישו ספוג בכמה טיפות של המרכך כביסה,,הריח הנפלא התפזר בכול הדירה, ובישם אותה.
 
בן משפחה שהגיע לאחר שעתיים ,אמר שיש ריח מאוד נעים בדירה.
 
זה הפתרון שלי ,לניטרול ריחות מהיר בבית.לא חייבים להשקיע 3,000 ש"ח בקולט אדים.
(בקבוק של מרכך -כביסה מספיק להמון חודשים, ופותר  את הבעייה, בריח מרענן ונעים בדירה.)
 
 
 
 
לצפיה ב-'לא אכפת לי לנסות'
לא אכפת לי לנסות
20/03/2017 | 09:01
1
57
מניח שכל מרכך מפזר ריח ואין חשיבות לסוג
 
הבעיה שהמטבח נמצא בפינת הדירה שרחוקה מכל חלון ויש בבית וילונות וספות שקולטות כנראה את הריח
לצפיה ב-'אפשר לנגב את רגלי -השולחן שנמצא בסמוך לספות .'
אפשר לנגב את רגלי -השולחן שנמצא בסמוך לספות .
20/03/2017 | 11:12
56
 
ואת משקופי- הדלתות שבדירה,ניגוב קטן וזה מספיק.
 
אם הוילונות תפסו ריח חזק, אפשר לרסס עליהם מעט מרכך,
רצוי בפינות הוילונות ,בהתזה אחת קצרה .)
לצפיה ב-'קולט אדים'
קולט אדים
21/03/2017 | 07:36
56
שלום
מנסיון של קולט אדים עם ארובה ובלי, עם ארובה זה הדבר האמיתי.
יש בו יכולת יניקה, ובדגם איכותי זה פשוט מעולה. כך גם במטבח מוסדי/מקצועי.
מעבר ליניקת האויר עם האדים והריחות, צריך לנקות את הפילטר.
במקרה שאין ערובה כל הריחות והשמן נלכדים במסנן ונשמרים שם. זה מתחיל להסריח אחרי כמה שימושים. לא ריאלי לנקות פילטר פחם מאדי שמן.
צריך להחליף.
כל הפעלה תביא לפיזור הריחות הלא נעימים הלכודים במסנן, בחלל הבית.
אז יצא שכרו בהפסדו.
לגבי המרכך כביסה, זה כמו לקנות שטיח ולטאטא תחתיו את האבק. 
ראה מטהר אויר בשרותים 
הבעיה בארץ שברוב ימות השנה לא נעים עם חלונות פתוחים. בחום והלחות של הקיץ או הקור של החורף.
צריך לחפש פתרון להוביל ערובה (צינור אלומיניום או נירוסטה) מהקולט לקיר חיצוני. להתקין אותו עם וונטה נוספת בצד הקצה הרחוק, שתופעל יחד או במקביל (מתג נוסף?) ע"מ לעזור למאוורר שבקולט להתגבר על הצינור שהוסף, והוא לא תוכנן עבורו.
יתרון נוסף: שיש לקולט, ללא קשר, עם או בלי ערובה, זו התאורה מעל הכיריים.
חיסרון נוסף: זה הרעש שהוא עושה.
לצפיה ב-'מטבח שבניתי כולל ארובה'
מטבח שבניתי כולל ארובה
23/03/2017 | 08:15
59
מכוון שתקרת המטבח היא רביץ תכננתי ארובה מעל הכיריים הכולל רק מפוח אשר יונק את האוויר מעל הכיריים ישירות לגג והחוצה מכוון שאין פילטרים או כל רשת אין טרמפולציות והאוויר זורם בחופשיות. כמעט ולא היו ריחות גם בטיגון כבד .
לצפיה ב-'מה מקור המנה צ'אזה (בשר מוקפץ עם חצילים ואורז) ?'
מה מקור המנה צ'אזה (בשר מוקפץ עם חצילים ואורז) ?
18/03/2017 | 00:37
2
88
זו אמורה להיות מנה אסייאתית. אבל חיפוש בגוגל (למשל cheza eggplants) מביא אותי לתפריטים של מסעדות ישראליות. מישהו יודע ?
תודה מראש
לצפיה ב-'כלומר מקור השם צ'אזה? אולי בפורום מסעדות ידעו?'
כלומר מקור השם צ'אזה? אולי בפורום מסעדות ידעו?
18/03/2017 | 07:48
25
לצפיה ב-'מצאתי עוד כמה אזכורים של השם ממסעדות בחו"ל'
מצאתי עוד כמה אזכורים של השם ממסעדות בחו"ל
19/03/2017 | 14:03
60
אבל בהחלט השם לא נפוץ כמו שגם אני חשבתי.
 
ניסיתי קצת לחקור ולא מצאתי תשובה. הדבר היחיד שנראה לי רבע הגיוני - עיוות של המונח szechuan
לצפיה ב-'עזרה - אירוע בחצר לכ 100 איש'
עזרה - אירוע בחצר לכ 100 איש
16/03/2017 | 11:17
20
172
הי, קראתי כאן עיינתי וחרשתי - ולמען האמת הצלחתי להיעזר ולהתעודד.. יחד עם זאת אשמח לעזרה. בעוד כשלושה שבועות מתכננת אירוע מסיבת הפתעה יום הולדת לבעלי - 50. בגינה לכמאה איש, מאמינה שיהיו אולי 80-90 בפועל, מתוכם כ 15 ילדים.
שקלתי קייטרינג, שקלתי לערוך באולם או במסעדה - יקר... מלבד זאת אנחנו מנוסים באירוחים ובתפעול, הבעיה היחידה היא שלא אני הבשלנית במשפחה. לכן אני מתכוונת להיעזר (לחלק משימות מדוייקות וספציפיות) האנשים קרובים.
בכל אופן...
הכוונה היא להתחיל בשבע שמונה בערב, מזנון שיכלול גם בשרי גם חלבי. בופה...
בר משקאות רגיל ואלכוהול, פינה לשתיה חמה.
צריכה עזרה עם התפריט והכמויות.
חשבתי על פשטידות, רוסטביף, פלטת דגים קרים (?) פילטים, פסטות, סלטים.
השאלות הן..
האם המגוון ןהשילוב מתאימים, כמה מכל סוג, והאם עם עזרה זה הגיוני "להרים" אירוע כזה ל 100 איש או שהגזמתי?
בעלי ניסיון... אשמח להארות :)
תודה
לצפיה ב-'היי לך '
היי לך
16/03/2017 | 11:59
2
142
אנחנו הרמנו בעזרת כ5-7 אנשים אירוע בת מצווה בערך באותו סדר גודל. קשה אך לחלוטין אפשרי!
אנחנו עשינו בשרים על האש, מה שלא מתאים לכן, אבל אולי כן אפשר לעשות את הדברים הבאים:
 
- סלטים: אנחנו הכנו בעיקר סלטים כאלה שיש להם מלא נפח, למשל סלט חסה, סלט כרוב, כאלה שאפשר ממש לחתוך במאסות. אפשר גם סלט עגבניות ופלטת אנטיפסטי.
 
-פסטות: הייתי עושה סלט פסטה קר (אפשר עם עגבניות שרי, פלפלים קלויים, זיתים שחורים)
אפשר גם להכין פסטה בלי כלום ולידה להניח שני כלים עם רטבים, נניח רוטב עגבניות ורוטב שמנת כלשהו, ושכל אחד ישים לעצמו.
 
-פשטידות: אפשר להכין פשטידות גדולות ופשוטות מירקות.
 
- בשרים: אולי 2-3 נתחים גדולים של רוסטבף, שכל אחד יוכל לפרוס לו במקום.
- עוד אופציה- אולי שניצלונים או שוקיים של עוף, זה אוכל שדי נוח לאכול בבופה.
 
לשים ליד לחמים, ממרחים (פסטו, עגבניות מיובשות, גבינות)
 
אני בכיוון?
לצפיה ב-'קודם כל - תודה'
קודם כל - תודה
16/03/2017 | 12:15
1
112
רבה על ההתייחסות. שנית - בכוון אבל מעוניינת פרטים מבחינת תפריט מתכונים וכמויות - בעיקר...
לצפיה ב-'בנושא הכמויות אשאיר למומחים ממני. קשה להעריך כמויות ל100 איש'
בנושא הכמויות אשאיר למומחים ממני. קשה להעריך כמויות ל100 איש
16/03/2017 | 12:16
31
לצפיה ב-'כמה דברים שעולים לי לראש'
כמה דברים שעולים לי לראש
16/03/2017 | 12:24
136
1. האם לא יפריע לאף אורח שאין הפרדה בין חלבי לבשרי?
2. מאה איש זו כמות מכובדת. צריך להערך *מראש* עם כל הדברים ולא להתחיל להכין ביום האחרון
3. האם יש לכם בגינה מנגל מאד גדול? זה יכול להיות פתרון טוב לרוב האוכל, אבל מצריך מישהו שיתפעל אותו כל הערב
4. למרות כמות האנשים - מציע לא להתפרע עם הכמויות. בדרך כלל מרוב חשש שלא יישאר מכינים כפול ממה שצריך בפועל
לצפיה ב-'תהיה הפרדה - שולחן נפרד'
תהיה הפרדה - שולחן נפרד
16/03/2017 | 12:34
2
109
לחלבי ובשרי..
יש מנגל גדל, כן,
נערכת מראש... אתה רואה :)
 
 
לצפיה ב-'תזמיני קייטרינג-חלבי ,הכי קל טעים ומהיר.'
תזמיני קייטרינג-חלבי ,הכי קל טעים ומהיר.
16/03/2017 | 18:09
1
104
אחרת זו עבודת פרך,שדורשת 10 בשלנים וגם עוזרי-בשלנים .פרוייקט כבד מדי.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
16/03/2017 | 18:37
84
אשקול שוב..
 
לצפיה ב-'ראשית, יום הולדת שמח לבעלך ומאחל לך שתחגגו'
ראשית, יום הולדת שמח לבעלך ומאחל לך שתחגגו
16/03/2017 | 16:36
9
123
ביחד , לא מעט ימי הולדת
שנית, לכמות כזאת של אנשים, ואני כותב את דעתי, רצוי להזמין קיטרינג, פחות כאבי ראש, לא מבקשת להעביד בבישולים את אורחיך ומבחינה לוגיסטית, הרבה יותר קל, ולמה שלא תחגגי את הערב בראש שקט וברוגע
 
לצפיה ב-'צודק! '
צודק!
16/03/2017 | 17:42
8
106
להאכיל 100 אורחים זה כבר פרויקט, מי שזורק הצעות
אין להם כנראה מושג במה מדובר.
לצפיה ב-'רק אגיד שאני לא מסכימה. אנחנו עשינו את זה. קשה, אך אפשרי.'
רק אגיד שאני לא מסכימה. אנחנו עשינו את זה. קשה, אך אפשרי.
17/03/2017 | 23:19
7
106
אם הכותבת ממש נחושה בדעתה להרים את האירוע ב10 אצבעות (או 100 אצבעות, בעזרת 9 אנשים נוספים פרט אליה) זה אכן אפשרי. לא בטוח שמשתלם יותר מקייטרינג, אבל לפעמים יש מטרה ששוה להלחם בשבילה.
כך היה אצלינו והיה מאד שווה את זה.
לצפיה ב-'גם אנ עושה את זה לפחות פעם בחודש'
גם אנ עושה את זה לפחות פעם בחודש
18/03/2017 | 12:31
6
139
עד 100 איש מספיקים לי  2 אנשים שמבשלים
מצד שני באירועים שכאלו, לא עדיף לשבת ולהנת עם האורחים ובעל הימולדת ?
 
לצפיה ב-'שימו לב - היא כתבה שלא היא הבשלנית, אלא, צריכה להיעזר באחרים'
שימו לב - היא כתבה שלא היא הבשלנית, אלא, צריכה להיעזר באחרים
18/03/2017 | 13:37
4
82
אתם שניכם בשלנים מדופלמים ולכן, חושבים שזה אפשרי למרות שצריך הרבה מאמץ.
אני הייתי הולכת על קייטרינג נחמד וטעים ומבלה עם האורחים בלי לבור את הראש ולעבוד קשה.
לצפיה ב-'אני לא בשלן ולא מדופלם...'
אני לא בשלן ולא מדופלם...
18/03/2017 | 16:43
3
86
גם אני חושב שיותר כיף לשבת ולהנות באירוע
 
לצפיה ב-'טוב חברים, תודה..'
טוב חברים, תודה..
19/03/2017 | 05:56
2
69
תודה למנהל הפורום ולMamldini girl    היחידים שהתייחסו לשאלה האמיתית שלי לגבי לכמויות תפריטים ושילובים.
אני לגמרי עומדת לעשות את זה בעשר אצבעות +
עזרה מחברים ומשפחה, ולכל מי שייתייחס לעזרה כלקיחת חלק במאמץ מהנה למען איש אהוב. דבר שגם יחזק את תחושת השייכות והגאווה בהרמת האירוע.
מאחר וזה יהיה מזנון - כולם ייהנו מהאירוע ואף אחד לא יגיש או יטרח במהלכו.
 
שוב תודה,
אביב שמח ופורח לכולם
 
לצפיה ב-'ותודה גם ארתור. רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך מיום שישי סליחה'
ותודה גם ארתור. רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך מיום שישי סליחה
19/03/2017 | 06:32
1
23
לצפיה ב-'בכיף'
בכיף
19/03/2017 | 15:42
10
לצפיה ב-'עניין של בחירה'
עניין של בחירה
18/03/2017 | 19:22
69
בבת המצווה הכל נעשה מראש פרט לבשרים על האש שנעשו במקום.
מבחינתנו היה שווה. עניין של החלטה.
היא לא רוצה על האש אלא בופה. אין סיבה שלא תשב.
לצפיה ב-'דעתי שלי'
דעתי שלי
17/03/2017 | 00:20
1
186
אדם בוגר אוכל מנת חלבונים של +/- 200 גר ועוד כמות זהה של פחממות, ומחצית סלט.באירוע שכזה.
כלומר משהו כמו 500 עד 600 גרם מזון לאדם בוגר.
נחשב לפי 100 בוגרים (כי את לא רוצה שיחסר) נשאר לך להכין רק כ50 קילו אוכל
שמיתוחם רק כ20 קילו בשרים שונים
שאת מכינה בשר על האש צריך לעבד אותו, כלומר לחלק, להשרות יום במרינדה וכו, ברור שיש לך כלים ל20 קילו בשר עופות ואולי דגים
אבל אם את נניך מחליפה 6 -5 קילו לקציצות אז מוסיפים לבשר ירק שבעצם מי 6 קילו בשר מתקבל 9 - 10 קילו קציצה שווה מחשבה
 
שווה להשקיע מעט במנות פתיחה ואז אפשר להוריד מכמות הבשר כי בכל זאת יש רק קיבה אחת
לצפיה ב-''
19/03/2017 | 06:30
3
לצפיה ב-'דוגמה לתכנון ארוחה ל50 איש שהכנתי בזמנו'
דוגמה לתכנון ארוחה ל50 איש שהכנתי בזמנו
21/03/2017 | 10:42
72
אז אכן הופתעתי תכננו ארוחת חג ל20 קרובי משפחה והסתבר לי היום שיגיעו 50
ועכשיו אני מתחיל להכין תפריט ורץ לרכוש מצרכים
 כ8 קילו בשר קפוא אשר בהמשך היום יהפוך לטחון
יהיו שיפודים של הודו עם שומן כבש
כמובן קבבים
מחר נרכוש סטיקים כדי שלא אצטרך להקפיא
נרכוש כ6 מושטים ישר מהברכה לאלו אשר לא אוכלים בשר
נבשל אורז עם לוביה ועדשים
צ'פס
גרגירי החומוס מושרים במים במקרר להכנת חומוס ופלאפל
נכין סלט תפוחי אדמה
סלט פיקנטי על בסיס גזר
סלט פיקנטי פאפיה
סלט טונה
כרוב בתחמיץ
סלט אבוגדו
פלאפל ירוק
פלפל קלוי בתחמיץ
חציל קלוי בטחינה
סלט וולדורף
בצל כבוש
את העוגות יביאו האורחים
כמובן סחוג טרי
שקשוקה בלי ביצים
מטבל פלפלים חריפים ורגילים בלימון
אספר לכם איך היה
כל טוב
פוקסי
 
לצפיה ב-'בשר יבש'
בשר יבש
17/03/2017 | 23:42
7
99
מה אתם עושים אם אתה נתקעים עם נגלה של בשר יחסית בישה שאתם צריכים לחזק אותה כדי לעשות המבורגר משובח ואין לכם שומן 
שמים שמן [לא זית] מספר כפות או הולכים לקצב קונים את השומן.
 
 
נניח 10% שומן לא מספיק לי לעשות אפילו קבב משובח לכן צריך לחזק את התערובת.
מעדיף שומן אווז על כבש.
לכן, אם אני מחזק אז בבקר או באווז.
 
 
לצפיה ב-'אתה שואל או עונה? '
אתה שואל או עונה?
18/03/2017 | 12:17
3
21
לצפיה ב-'שואל'
שואל
18/03/2017 | 13:01
1
47
תודה
לצפיה ב-'אז לא הבנתי את השאלה'
אז לא הבנתי את השאלה
18/03/2017 | 16:46
12
לצפיה ב-'לפי הכתוב נראה שהוא שאל - וגם השיב לשאלה.'
לפי הכתוב נראה שהוא שאל - וגם השיב לשאלה.
19/03/2017 | 15:02
16
לצפיה ב-'אני באתי לשאול,'
אני באתי לשאול,
24/03/2017 | 17:24
2
11
רציתי להבין - מה אתם עושים במקרה שהבשר לא מספיק שמן
ושמן זית  לא נותן את הטעם של השומן של הבשר,
כמובן.
 
לצפיה ב-'שמעתי שיש אנשים ששומרים במקרר שומן -אווז.'
שמעתי שיש אנשים ששומרים במקרר שומן -אווז.
24/03/2017 | 21:51
1
27
שעושה את העבודה,הוא מחזיק בקירור תקופה ארוכה.
בכול מקרה,המומחים בתחום הבשר, בודאי יענו לך בהמשך.(כשיכנסו לפורום.)
לצפיה ב-'תודה'
תודה
25/03/2017 | 12:33
7
:)
לצפיה ב-'אשמח לקבל רעיונות לשדרוג רוטב ויניגרט לסלט'
אשמח לקבל רעיונות לשדרוג רוטב ויניגרט לסלט
16/03/2017 | 07:18
4
87
לאחרונה התחלנו לאכול סלט לארוחת ערב 
 
בשבועות הראשונים תיבלתי עם קצת זמן זית ומלח.
 
לפני כמה שבועות קיבלתי מהעבודה בלנדר-שייקר קטן חדש מאד חביב. החלטתי לנסות להכין ויניגרט ומאד אהבתי את התוצאה.
 
כל ערב אני משחק עם החומרים והמינונים וקצת נגמרו לי הרעיונות.
 
אשמח לכל מיני רעיונות לשדרוג הרוטב
לצפיה ב-'אם אתה מוסיף במתכון שלך דבש,אפשר להחליף במתוקים אחרים'
אם אתה מוסיף במתכון שלך דבש,אפשר להחליף במתוקים אחרים
16/03/2017 | 08:09
77
למשל ריבת תפוז עם הקליפה או צ'טאני שמביאים גוונים קצת יותר מעניינים.
 
 
לצפיה ב-'כזה?'
כזה?
16/03/2017 | 10:23
76
לצפיה ב-'שידרוגים לויניגרט,,'
שידרוגים לויניגרט,,
16/03/2017 | 18:11
1
79
מתכון ויניגרט קלאסי
 
מתכון ויניגרט אשכוליות אדומות
 
מתכון ויניגרט סומק ונענע
 
מתכון ויניגרט רוקפור
 
מתכון ויניגרט אסיאתי
 
מתכון ויניגרט אנשובי ופרמזן.
 
ולהסברים מדוייקים לכול הרטבים הנ"ל,
ראה כאן:
 
לצפיה ב-'תודה. אני אנסה לשלב רוקפור או גבינה כחולה'
תודה. אני אנסה לשלב רוקפור או גבינה כחולה
19/03/2017 | 11:49
24
נראה לי מעניין

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תרומת זרע
אירוח בנושא תרומת זרע
נארח בפורום את ד``ר יגאל מדג`ר, אורולוג מומחה...
אירוח בנושא תרומת זרע
אירוח בנושא תרומת זרע
נארח בפורום את ד``ר יגאל מדג`ר, אורולוג מומחה...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
מיה מטבחים
מיה מטבחים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ