לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'פודינג שוקולד '
פודינג שוקולד
26/02/2017 | 00:10
3
שלום רב 
 
היכן אפשר להשיג באיזור המרכז פודינג שוקולד לא אינסטנט?
 
 
לצפיה ב-'שקיות לבישול בואקום (סו ויד)'
שקיות לבישול בואקום (סו ויד)
25/02/2017 | 23:55
4
שלום,
מישהו יודע היכן ניתן למצוא שקיות זיפר עם משאבה? קניתי ראנר של אנובה ואני מחכה לו שיגיע, בינתיים חשבתי להתארגן על שקיות רב פעמיות.
יש למישהו רעיון?
לצפיה ב-'עוגת שמרים קינמון'
עוגת שמרים קינמון
25/02/2017 | 19:00
18
במקום למרוח חמאה לפני הסוכר והקינמון יש לכם רעיון אחר ?
אולי משהו פחות שומני ?
לצפיה ב-'רוסטביף עשוי מבשר טרי, שמקפיאים ואז צולים בתנור ישר מהפריזר.'
רוסטביף עשוי מבשר טרי, שמקפיאים ואז צולים בתנור ישר מהפריזר.
23/02/2017 | 21:20
8
61
זה בערך כל מה שאני זוכר מאותו "מתכון" ששמעתי אחרי שטעמתי את אחד מנתחי הבשר הטעימים ביותר בחיי.
היום נזכרתי בזה בגלל פוסט של אחד מידידיי.
מי יוכל לעזור לי עם מתכון קצת יותר מלא?
לצפיה ב-'המדריך לצליית רוסטביף ראה כאן:'
המדריך לצליית רוסטביף ראה כאן:
23/02/2017 | 23:57
5
40
כללים בבישול להצלחת הצלייה של רוסטביף:
לימוד צעד אחר צעד,כול ההסברים הדרושים,מהאקדמיה לבישול:
ראה כאן:
 
לצפיה ב-'תודה אבל מחפש מתכון שמקפיאים בשר טרי, וצולים אותו קפוא.'
תודה אבל מחפש מתכון שמקפיאים בשר טרי, וצולים אותו קפוא.
24/02/2017 | 00:24
4
20
לצפיה ב-'מוזר מה שאתה מחפש'
מוזר מה שאתה מחפש
24/02/2017 | 11:33
3
40
ההוראות שאני מכירה מדגישות על הוצאת הנתח מהמקרר כמה שעות לפני הצליה...
לאפות קפוא? ישרף מבחוץ לפני שיפשיר...
יש דרכים אחרות להכין נתח מדיום רייר
לצפיה ב-'ברור שיש אחרות. דרך זו מעניינת אותי וגם טעמתי הצלחתה המדהימה'
ברור שיש אחרות. דרך זו מעניינת אותי וגם טעמתי הצלחתה המדהימה
24/02/2017 | 13:30
2
45
לכן אני מחפש.
ואולי מישהו כאן מכיר או יעיז לנסות... מצאתי כמה התייחסויות באינטרנט, בעיקר באנגלית אבל אך לא "מתכון-מתכון" אחד.
לצפיה ב-''
24/02/2017 | 13:52
1
30
למה לא תשאל את מי שנתן לך לאכול מהדבר המדהים הזה?
לצפיה ב-'תודה. שאלתי אבל לא זוכרת פרטים רק "טרי, להקפיא, ולתנור קפוא"'
תודה. שאלתי אבל לא זוכרת פרטים רק "טרי, להקפיא, ולתנור קפוא"
25/02/2017 | 17:55
13
בי דבקים שוליים כמו טמפרטורות וזמנים, ובטח שלא שאלות מהותיות כמו האם ומתי לכסות, איך לתבל, וכו.
לצפיה ב-'הנה מתכון'
הנה מתכון
24/02/2017 | 21:30
1
36
 
נשמע ממש פשוט.
שמים את הבשר הקפוא בסיר בישול איטי עם התיבול ומבשלים 8 שעות.
לצפיה ב-'תודה אבל זה שונה. חיפשתי אפיה או צליה של נתח שלם בתנור'
תודה אבל זה שונה. חיפשתי אפיה או צליה של נתח שלם בתנור
25/02/2017 | 18:19
6
לצפיה ב-'עגבניות לרוטב'
עגבניות לרוטב
23/02/2017 | 14:48
3
80
זה משנה באיזה עגבניות(גדולות/בינוניות) אני משתמשת להכנת רוטב עגבניות(לעוף)?
אני מניחה שצריך להוריד את הקליפה בכל מקרה, נכון?
נ.ב. משהו מוזר קורה בתפוז, נסיון שלישי לפרסם הודעה...
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
24/02/2017 | 11:25
48
אני לא חושבת שזה משנה באיזה עגבניות משתמשים. אני משתמשת לרוב בגדולות ורכות, חולטת אותם לפני כדי להוריד את הקליפה. את כמובן לא חייבת אבל בעייני הרבה יותר טעים ללא הקליפה.
 
בנוגע לתפוז- את מאד צודקת. נסי לבדוק אם יש לך חוסם פרסומות- לי יש וזה מה שעשה לי בעיות בפרסום הודעה.
לצפיה ב-'עגבניות לרוטב,,'
עגבניות לרוטב,,
25/02/2017 | 07:55
35
לאחרונה בגלל אלוצים (בעיה ביד ימין),
התחלתי להשתמש בקופסאות עם עגבניות טריות,ללא קליפה ,שחתוכות לקוביות,
(להפתעתי ללא חומר משמר, וללא טעם לוואי שהיה פעם .)
לאחר חימום והוספת שן שום כתושה ,פטרוזיה קצוצה ,ותבלינים, מתקבל רוטב מעולה!
הכנתי את הרוטב לעוף ולפסטה ,וזה ממש יוצא טעים.
 
יש לציין שמעולם לא הייתי בעד עגבניות קלופות מקופסא, אבל מתברר שיש כיום ,
דרכי ייצור איכותיים בסגירת ואקום וללא חומר -משמר, והמוצר שודרג ברמה גבוהה.
לצפיה ב-'לרוטב עדיף עגבניות בשלות. מומלץ להסיר קליפה '
לרוטב עדיף עגבניות בשלות. מומלץ להסיר קליפה
25/02/2017 | 15:50
17
ואם יש לך כח גם את הגרעינים שבפנים ולהשאיר את ה"בשר" של העגבניות
לצפיה ב-'מבקשת את המלצות הגדג'טים שלכם ובמיוחד'
מבקשת את המלצות הגדג'טים שלכם ובמיוחד
20/02/2017 | 16:59
8
122
המלצה למקלף שעובד (בקלות) על דלורית ומכשיר לפתיחה ופריסה על אבוקדו. יש המלצות?
 
לצפיה ב-'כל קולף ירקות עושה את העבודה'
כל קולף ירקות עושה את העבודה
20/02/2017 | 18:51
79
יפה מאוד על דלורית.
אני לא נתקלתי בקשיים עם הקולף הסטנדרטי שלי.
לגבי אבוקדו - ככל הידוע לי יש מכשיר (כלי) מיוחד שפורס אבוקדו.
מצרפת קיושר - שווה להשוות מחירים.
זו התוצאה הראשונה בחיפוש בגוגל על "פורס אבוקדו".
רעיה
 
בקישור הזה המחיר זול יותר, ועושה 2 פעולות.
 
לצפיה ב-'קולפן פשוט (פלסטיק תוצרת שוויץ) קולף גם דלורית'
קולפן פשוט (פלסטיק תוצרת שוויץ) קולף גם דלורית
20/02/2017 | 22:29
1
69
יש לי את הגאדג'ט שיש לפתיחת ופריסת אבוקדו וכל מה שיש לי לומר עליו שחבל על הכסף. ותאמיני לי שאני לא שונאת גאדג'טים, זה הספציפי פשוט קשקוש
לצפיה ב-'גאג'טים'
גאג'טים
21/02/2017 | 11:44
70
מסכימה עם חנה  קולפן לאבוקדו -  גם אני התלהבתי וקניתי פורס לאבוקדו ,
ולבסוף התברר כלא יעיל וחבל על הכסף
 
אישית אני נהנית מאוד מקולפן דו צדדי  שאצלי במטבח  מככב
לצפיה ב-'קולפן'
קולפן
22/02/2017 | 07:23
3
72
שלום
הקולפן השימושי והלא יקר: http://www.hifimusic.co.il/%D7%A0%D7%92%D7%9F-%D7%...
מקורו בשוויץ. הגוף מאלומיניום. לא לשים במדיח!
מצוי בחנויות של חלומות מתוקים ולגעת באוכל.
 
אבוקדו:
זה תלוי בקליפה. בתחילת העונה יש את הקליפה הדקה, ושם זה אולי עם קולפן.
עכשיו יש את האס עם נקליפה העבה והמחוספסת. זה עם סכין מטבח, פורס ל-2
מוציא את הגלעין (מכה בו עם הלהב ושולף).
ואח"כ חוצה כל חצי ל-2 (סה"כ רבעים). כף מוציאה את התוכן בקלות.
אפשר לגרד שאריות עד הקליפה, לקבלת 100% מהתוכן.
 
לצפיה ב-'אתה יכול לבדוק שוב את הלינק?'
אתה יכול לבדוק שוב את הלינק?
22/02/2017 | 13:49
2
39
כי זה מוביל לחנות לכלי מוזיקה ולא לקולפן
לצפיה ב-'הנה הנכון'
הנה הנכון
22/02/2017 | 14:10
1
51
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
22/02/2017 | 14:27
6
לצפיה ב-'הגאדג'ט שמככב אצלי. '
הגאדג'ט שמככב אצלי.
22/02/2017 | 13:40
74
אמנם זה לא קולפן ולא מכשיר לאבוקדו, אלא דווקא לתפוjh אדמה. קניתי באיביי. 
לצפיה ב-'מרק (עדשים,בצל תבלינים ומים) עם מיצלימון טרי'
מרק (עדשים,בצל תבלינים ומים) עם מיצלימון טרי
21/02/2017 | 21:54
68
האם הלימון מוריד\מעלה\לא משפיע על חיי המדף של המרק?
נשארה כמות גדולה ותוהה אם אפשר "לפרוס" את הכמות במשך שבוע?
נשמר במקרר,בקופסה סגורה.


לצפיה ב-'יום שני ומה נבשל?'
יום שני ומה נבשל?
20/02/2017 | 10:17
2
68
קינואה  אפונה עם קציצות טונה
ולערב שבלולי פיצה.
לצפיה ב-'אצלינו'
אצלינו
20/02/2017 | 18:27
59
בבוקר- צהריים היה גריסיני
לערב- תבשיל לבבות עוף ואורז לבן
לצפיה ב-'ווק מלא ירקות מוקפצים'
ווק מלא ירקות מוקפצים
20/02/2017 | 22:33
62
בצל,גזר,כרובית,כרוב,פטריות תיבול בקטנה עם סויה וצ'ילי מתוק
לצפיה ב-'מושגי אפיה ובישול מאנגלית'
מושגי אפיה ובישול מאנגלית
20/02/2017 | 09:30
1
82

שלום לפורום
רציתי לבקש את עזרתכם בתור מביני התחום, אם תוכלו לגלות לי אם יש למילים הבאות מילה בעברית, או איך הייתם קוראים לזה גם אם לא במילה אחת. הדיוק חשוב לי כי אני מתרגמת מתכונים. תודה רבה על עזרתכם!
 
laminations of the dough - מדובר על התהליך בו שמים חמאה ומרדדים בין שכבות של בצק עלים. 
rough puff - ו- puff pastery. למיטב הבנתי מדובר בשני סוגים של בצק עלים, אחד "בגרסא מלאה" ואחד קל יותר להכנה. 
curd 
swirl - כזה שיוצא ספירלה של שני טעמים 
butterscotch 
tuile cigars
coffee tipple - ליקר קפה?
shortcrustt 
icing sugar
caster sugar 

ושניים מתחום האפייה המלוחה: 
raised game pie - האם זו פשטידת ציידים? יש דבר כזה?
 hot water crust
 
תודה רבה לעונים!
 
לצפיה ב-'מושגים בבישול ואפיה השלמות.'
מושגים בבישול ואפיה השלמות.
20/02/2017 | 11:37
67
curd – הקרשה של גבינה או רפרפת,  מתוקה נוזל מעובה  ע"י חימום ובישול.
butterscotch  - טופי (מסוכר חום וחמאה).
 tuile cigars – מאפה דקיק ופריך מבלילה נוזלית באפיה קצרה שמאפשרת עיצוב. גילגול ומילוי אם רוצים.
 coffee tipple - ליקר קפה? אולי coffee Ripple  שהוא קצף קפה?
shortcrustt – בצק פריך
 caster sugar – סוכר גבישי (סוכר לבן רגיל)
ושניים מתחום האפייה המלוחה:
raised game pie - האם זו פשטידת ציידים? יש דבר כזה?
כן.  יש מתכונים ברשת.בצק דק והרבה מלית מתערובת בשרים. מכינים באפיה ארוכה בתבנית גבוהה מיוחדת.
hot water crust -  בצק פריך רבוך. עם המון שומן מן החי. (lard).
 
לצפיה ב-'ניתן להשיג בארץ עלי פנדן ?'
ניתן להשיג בארץ עלי פנדן ?
20/02/2017 | 10:59
52
או אולי יש אתר שניתן להזמין ממנו ?
תודה
לצפיה ב-'סנדוויץ' סלט ביצים'
סנדוויץ' סלט ביצים
17/02/2017 | 10:30
15
286
נושא הסנדוויצ'ים אצלי בצורה מובהקת הוא עניין של תקופות.

עכשיו אני חזק בתקופה הסלט ביצים.

מה הסנדוויץ' האהוב עליכם בימים אלה?
לצפיה ב-'סנדוויץ'
סנדוויץ
17/02/2017 | 11:20
2
182
שלום
אם מדובר במוצר קנוי, אני מאוד אוהב את הקורנביף של רובן (רשת)
השני הוא ה-פילי צ'יז סטייק של מוזס
רשת קנדית בשם quiznos מציאה מגוון מכובד של סנדוויצים:
בסנדוויצים עם ההודו (Turkey Ranch Swiss) הקנדים שמים ריבה מפני שההודו יבש! אני אישית לא חובב מתוק עם בשר.
גם ה-Subway טעים. אוהב את הטונה. ללחם שלהם מכניסים תבלין (?) שנותן לו ריח וטעם יחודיים.
סנדוויץ ביתי:
אני אוהב פסטרמה הודו עם חרדל. מעל פרוסת גבינת סקנדינביה וירק (עגבניה ועלי חסה).
חביתה או ביצה עין עם גבינה צהובה וירק. על הלחם אני שם רוטב אלץ האיים.
בסנדוויץ הביתי אני אוהב לעשות בבגט (מטיב טעם) עם גבינת ברי או קממברט.
לחלקם שם חריף: פלפל חריף או רוטב סאריראצ'ה.
סנדוויץ עם רגו (בולונז) או קציצות בשר ברוטב עגבניות. על זה מתיך קצת גבינה.
סנדוויץ עם סלט עוף (חזה עוץ ומיונז עם מלפפון חמוץ (קורנישון).
גם המבורגר עונה להגדרה של סנדויץ (תוכן בין 2 פרוסות לחם או לחמניה חצויה).
כפי שנידון שבוע שעבר, זה של בורגר סלון מנצח.
 
 
לצפיה ב-'הייתי אוכל הרבה ברובן בתל אביב'
הייתי אוכל הרבה ברובן בתל אביב
17/02/2017 | 17:18
1
117
אבל שני הסניפים שאני מכיר נסגרו ובאמת הרבה זמן לא יצא לי.
 
אני רואה שמפורסמים קופונים מדי פעם לסניף בהרצליה פיתוח, אבל אני לא ממש מגיע לשם לצערי
לצפיה ב-'קורנביף'
קורנביף
18/02/2017 | 07:28
83
שלום
יש למצוא את המנה גם במסעדות רשת אחרות כמו לנדוור או גרג קיטשן.
בגרג קיטשן הוא ממש לא מומץ. לנדוור - בינוני.
ראובן:
יש בחיפה 2 סניפים פעילים. אחד במרכז הכרמל ואחד בקרית חיים בשד' אחי אילת.
לצפיה ב-'אבוקדו בלחמניה עם עגבניה'
אבוקדו בלחמניה עם עגבניה
17/02/2017 | 15:26
44
לצפיה ב-'סנדוויץ' פילפלים אפויים עם גבינה בולגרית בבגט רוסטיק לבן.'
סנדוויץ' פילפלים אפויים עם גבינה בולגרית בבגט רוסטיק לבן.
17/02/2017 | 15:36
92
את הפילפלים, אדומים, צהובים וכתומים, אני חותכת לרבעים, מורחת שמ"ז, קצת ממליחה ואופה עד שמתרככים. מקפידה שיהיו בשרניים. מכינה מלאי מהם לכמה ימים.
מאחר והפילפלים משומנים והגבינה שאני מעדיפה היא לא ה %5 , זה כל מה שאני מניחה בסנדוויץ'.
חוצה את הבגט, מניחה את הפלפלים, מעליהם גבינה חתוכה או מפוררת, מעליה עוד פילפלים וחצי בגט. 
לצפיה ב-'בבית אני אוהבת סנדוויץ עם חביתה, עגבניות שרי ומלפפון'
בבית אני אוהבת סנדוויץ עם חביתה, עגבניות שרי ומלפפון
17/02/2017 | 17:00
74
או עם חמאה וגבינה צהובה...
 
פעם למוזס היה סנדוויץ מדהים של פטריות צלויות וחמאת פסטו....מדהים!
לצפיה ב-'אם מדובר בסנדוויץ' שלוקחים ללימודים/ עבודה'
אם מדובר בסנדוויץ' שלוקחים ללימודים/ עבודה
17/02/2017 | 18:14
1
118
אז אני מאד אוהבת סנדוויץ' עם חומוס- עדשים.
אוהבת גם לחמניה עם ירקות, גבינת פטה ופסטו (גם ממרח עגבניות מיובשות הולך)
אם יש שאריות שניצל- לחמניה/ פיתה על שניצל.
 
אם להכין בבית סנדוויץ' גדול ומושקע-
אז פילי צ'יז סטייק
לצפיה ב-'העדיפות שלי,לחמניה וסלט -חצילים ומלפפון חמוץ, או כריך טונה.'
העדיפות שלי,לחמניה וסלט -חצילים ומלפפון חמוץ, או כריך טונה.
17/02/2017 | 21:45
83
ואם זה בפיתה,אז את הטונה מהקופסא ,מקפיצה במחבת עם בצל מטוגן קלות ,מוסיפה
קוביות פלפל, וקוביות עגבניה ,מעט רסק -עגבניות שמדולל במים,
פפריקה מתוקה , מעט פפריקה חריפה,מלח ,מעט אבקת שום,
2 כפות פטרוזליה קצוצה, ו- 1/2 כפית מיץ -לימון,הכול נספג בטונה,
ואחרי 6 -7 דקות מכבים את האש,
מצננים כמה 5 במחבת ,וממלאים בפיתה + מלפפון חמוץ.
 
לצפיה ב-''
18/02/2017 | 08:18
1
84
חלה עם שוקולד בננה וביגלה מלוחים
מפעם לפעם גם תפוח שוקולד ושקדי מרק 
או 
חלה חמאת בוטנים  שוקולד וגבינה (צהובה,מלוחה, שמנת.....)
 
 
לצפיה ב-' חמאת בוטנים ושוקולד. כריך מלוח-מתוק שמצאתי באנגליה:'
חמאת בוטנים ושוקולד. כריך מלוח-מתוק שמצאתי באנגליה:
21/02/2017 | 22:07
21
 גבינה צהובה עם פיקל, שמזכיר קצת ריבה. לדעתי לא טעים, גם לא מכירה ישראלים שאוהבים.
לצפיה ב-'אני אוהב מוקפץ אסיאתי של בשר וירקות עם שמן שומשום בלחמניה'
אני אוהב מוקפץ אסיאתי של בשר וירקות עם שמן שומשום בלחמניה
19/02/2017 | 14:17
55
כשבבאגט שמים עגבניות פרוסות דק
 ומורחים חומוס טחינה או מיונז 
זה אולי קצת מעורבב אבל טעים טעים.
 
לצפיה ב-'אני גם מאוד מתחבר לביצים'
אני גם מאוד מתחבר לביצים
19/02/2017 | 21:36
106
אבל יותר בסיגנון הזה.....
לצפיה ב-'אוהבת סנדביצ'ים!'
אוהבת סנדביצ'ים!
20/02/2017 | 21:25
47
הכי טעים לי סנדביץ' בבגט אך מטעמים בריאותיים משתדלת לבחור בלחם מקמח מלא לרוב.
אוהבת  סנדביץ' סלט אבוקדו עם ביצה עם בצל חתוך דק-דק מלח פלפל טיפה לימון 
טונה עם פלפל אדום חתוך דק, מיונז, מלפפון חמוץ חתוך דק... גם אפשר ביצה קשה
סנדביץ' עם קציצות הודו של אמא 
סנדביץ' חביתה עם טחינה ביתית וסלט ירקות, בפיתה חובה!
סנדביץ' עם פסטרמה , חומוס, מלפפון חמוץ חתוך דק 
אחד האהובים זה עיראקי עם פרוסות חצילים קלויים ביצה קשה וטחינה
בגזרת המתוקים כריך מלחם לבן עם נוטלה צד אחד וחמאת בוטנים צד שני
או חמאה וריבה יחד
פחות אוהבת סנדביצ'ים חלביים עם גבינות...
 
 
לצפיה ב-'הכי מקושקש (לא לכל יום): חציל צלוי עם פסטו או טחינה'
הכי מקושקש (לא לכל יום): חציל צלוי עם פסטו או טחינה
21/02/2017 | 21:51
1
34
(ניסיתי בזיליקום בטחינה, לא טעים). חוץ מטחינה מאד אוהבת חרדל-חזרת (זו לא פרסומת, יש כמה מותגים) עם פלפלים חריפים כבושים ועגבניה.
 
לצפיה ב-'הסנדוויץ שלי'
הסנדוויץ שלי
22/02/2017 | 06:51
33
אם חם ואוכלים מיד - אין כמו סנדוויץ של לחמניה מקמח מלא, שהפכה לטוסט חלקי ומכילה חביתה שהוכנה עכשיו עם מעט אבוקדו ופרוסות עגבניה.
אם צריך להשמר מספר שעות ויש לי כוח להשקיע בהכנה: כריך בלקני - גבינה מלוחה טובה, פרוסות חציל וביצה קשה, אפשר להוסיף עלי חסה קשים יחסית.
או לחמניה מקמח מלא שעברה טסטוס, מרוחה בגבינת עיזים טובה (לאחרונה התמכרתי כמעט לגבינה של מחלבה קטנה כנראה בשם ,אדלה") ועליה פרוסות מלפפון לא קלוף.
גם סנדוויץ סלט ביצים נהדר, אבל קצת מלכלך לפעמים 
לצפיה ב-'גבינה מחלב חמוץ '
גבינה מחלב חמוץ
18/02/2017 | 16:53
1
83
יש לי כליטר חלב שהחמיץ והתחילו להיווצר גושים.
ראיתי אפשר להכין גבינה עם זה, האם אני צריכה להרתיח את החלב? האם זה בסדר להכין גבינה אפילו שיש בו גושים וקצת ריח חמוץ או שעדיף לזרוק?
אשמח להוראות יותר מדוייקות..

תודה!
לצפיה ב-'להוסיף מעט חומץ, לסנן ולהנות'
להוסיף מעט חומץ, לסנן ולהנות
18/02/2017 | 22:10
31
לצפיה ב-'איך למתן טעם חזק של שום,ותימין ב- מרק ? '
איך למתן טעם חזק של שום,ותימין ב- מרק ?
18/02/2017 | 11:17
67
מכיוון שזה קרה לי ונשפך עודף של תיבול שהשתלט על המרק,
עלה לי רעיון:
הוספתי למרק קוביות של בטטה מבושלות,
חיממתי עד לרתיחה ,והשארתי ללא בישול,סגור במכסה,לרבע שעה.
הטעם של הבטטה נספג במרק, והסווה לחלוטיו את התיבול החזק.
והתקבל מרק מאוזן ובטעם מעולה.

כמו שאומרים:
כמעט מכול טעות - אפשר ללמוד.
לצפיה ב-'מחבת גריל / פלנצ׳ה - יציקת ברזל או אלומיניום'
מחבת גריל / פלנצ׳ה - יציקת ברזל או אלומיניום
15/02/2017 | 18:03
4
118
הי, 
מישהו יכול לומר לי אם עדיף בפלאנצ׳ה לצליית סטייק יציקת ברזל או אלומיניום?
ובאופן כללי אם למישהו יש המלצה על מותג.
 
תודה!
לצפיה ב-'אין לי נסיון. '
אין לי נסיון.
15/02/2017 | 19:52
1
75
אבל יש לי ידע בפיסיקה. החום בברזל מתפשט לאט יותר מאשר באלומיניום. זה אומר שבפלנצה החום יהיה אחיד יותר בברזל, וקפיצות הטמפרטורה יהיו מתונות יותר. 
לצפיה ב-'הכל עניין של שימוש,'
הכל עניין של שימוש,
17/02/2017 | 22:41
43
לי יש 3 מחבות ברזל,
אחת פסים קטנה, אחת גדולה, אחת עגולה
המחבת פסים הקטנה לשימושים קטנים , כשאני רוצה כמויות גדולות או בפסים הגדולה ואם אני רוצה עם רוטב, אז במחבת החלקה וקל לשטוף אותה שוקלת 2.8- ק"ג,
לא מקבלת "בטן" אף מחבת, כמו מחבתות רגילות, החום נהדר- בהלבות טורבו או להבות גדולות לחמם - הרבה זמן מי שאהב לעבוד מהר, לא יאהב את העניין.
בהצלחה.
 
אפשר גם פסים לא ברזל אבל שתהיה כבדה- אחרת תשים סטייק  1 והחום יורד בצורה קיצונית וגם שורף את הציפוי ובעיה לנקות אחרי זה- שזה לא  ברזל כבד, המחבת מתעותת  קח בחשבון.
 
לצפיה ב-'ברזל ופסים'
ברזל ופסים
17/02/2017 | 08:27
64
שלום
יתרונו של הברזל ע"פ האלומיניום באחידות החום (חשוב בסטייק) ובמסה התרמית שלו. סביר שהברזל יהיה יותר יקר מאלומיניום. בשימוש חוזר, חשוב לנקות וגם לשמן, במיוחד אם זה ברזל.
אבל בגדלים הביתיים זה לא כ"כ קריטי.
הנה אחד באיקאה:
במחיר שפוי: 69 ש"ח.
הנה עוד אחד:
במחיר 129 ש"ח
אם מדובר בשימוש גם בשטח (טיול) עדיף אלומיניום בגלל המשקל.
2 הדוגמאות מאיקאה הם מאלומיניום.
לצפיה ב-'יציקת ברזל .'
יציקת ברזל .
19/02/2017 | 09:08
11
לצפיה ב-'כשמכינים מרק יש הבדל בין הכנה בסיר גבוה או נמוך-ורחב?'
כשמכינים מרק יש הבדל בין הכנה בסיר גבוה או נמוך-ורחב?
14/02/2017 | 17:48
13
106
לצפיה ב-'אני לא רואה הבדל'
אני לא רואה הבדל
14/02/2017 | 18:39
77
מעבר לענין שתלוי בכמות המרק שאני מבשלת.
אחרת אין הבדל. 
לצפיה ב-'מרקים בסיר גבוה, תבשילים בסיר נמוך'
מרקים בסיר גבוה, תבשילים בסיר נמוך
15/02/2017 | 11:14
11
98
גם כדי למנוע התאדות (ככל שהפתח רחב יותר "יברחו" יותר נוזלים).
גם כי קשה להרים סיר רחב ונמוך מלא נוזלים מבלי שישפך.
 
לצפיה ב-'אבל בסירים שנראו בשאלה'
אבל בסירים שנראו בשאלה
15/02/2017 | 17:40
10
69
הקוטר זהה. 
הדברים שלך היו נכונים אם היה מדובר בקוטר אחר,
סיר סוטז' לעומת סיר גבוה עם קוטר קטן יותר.
 
לצפיה ב-'מ.מ.מ.'
מ.מ.מ.
17/02/2017 | 08:17
9
43
שלום
שלושת ה-"מ" של טבחות:
1. מכפים (מסירים בעזרת כף את הקצף שנוצר מיד אחרי רתיחה)
2. מכסים
3. מנמיכים את האש
מתאים למרקים ותבשילים בנוזל.
סעיף 2 מהווה חלק חשוב בכמה תחומים:
1. משמר חום ומשפר את הרתיחה על אש קטנה, שבד"כ נעלמת או נרגעת בהרמת המכסה.
2. מצמצמת אידוי. בד"כ מקובל להשאיר רווח קל בצד.
3. מונע את הצורך להתחשבן בצורת הסיר - הנוגע לשאלתך.
שבת שלום
לצפיה ב-'האם שימוש במכסה מונע צורך להתאים את הסיר לתבשיל'
האם שימוש במכסה מונע צורך להתאים את הסיר לתבשיל
17/02/2017 | 10:28
8
45
נגיד באורז - מתקבלת תוצאה ומרקם שונה אם משתמשים בסיר עמוק או בסיר רחב.
 
בלי קשר, אני יודע שזה די מבלבל, אבל המונח הוא קיפוי ולא כיפוי. גם אני שנים חשבתי שזה כיפוי מהמילה כף אבל תיקנו אותי.
לצפיה ב-'בשאלה מדובר על מרק'
בשאלה מדובר על מרק
17/02/2017 | 11:05
7
47
שלום
הטיפול באורז יחודי, ושונה. אורז סופח את הנוזל ואינו עונה להגדרה.
בתשובתי נכתב במפורש למרק ותבשיל עם נוזל.
תודה על הקיפוי.
לצפיה ב-'כנראה שהבנתי לא נכון - חשבתי שזה מן כלל ברזל למטבח'
כנראה שהבנתי לא נכון - חשבתי שזה מן כלל ברזל למטבח
17/02/2017 | 17:15
6
38
אני מניח שבמטבחים תעשייתיים הסירים למרק גם רחבים וגם עמוקים בגלל הצורך לבשל כמות גדולה - לא?
לצפיה ב-'מה שאני ראיתי'
מה שאני ראיתי
18/02/2017 | 07:26
5
36
שלום
בעבודתי במלון דן כרמל היו 2 סירי מרק (חשמליים) גדולים, עם מכסים (על ציר).
הסירים עומדים על ציר ו-2 עמודים, וניתנים להטיה. למיטב זיכרוני יש מעליהם בצד גם ברז מים למילוי. לסיר דופן כפולה והוא עשוי מנירוסטה.
יחס הגובה לקוטר: גובה פי 1.5 או יותר לקוטר.
הסיר בעל אלמנט חימום חזק והוא מביא את כל הסיר לרתיחה תוך דקות ספורות.
מתחת יש תעלה עם רשת, לכל נוזל שנשפך או מרוקן.
הערבוב נעשה עם כף עץ גדולה (בערך בגודל של מעדר).
בד"כ ההורקה נעשית ע"י קלחת לסירי הגשה.
השתמשו בסירים גם כדי להרתיח פסטה למרק. את הפסטה רוקנו ע"י הטיה של הסיר לתוך מיכל פלסטיק.
לצפיה ב-'מכאן נובעת התשובה'
מכאן נובעת התשובה
19/02/2017 | 07:15
4
18
שאני עניתי לשאלה (אני לא שאלתי כלום) בתגובה הראשונה,
אם קוטר הסיר זהה בחירת סיר גבוה או נמוך תהיה בהתאם לכמות המרק המתבקשת. ואין שום יתרון או חסרון לגובה הסיר בעיקרון הבשול.
 
לגבי שימוש במכסה, נכון שאפשר ומהר יותר כשמכסים את הסיר,
או לפחות בחציו, אני מעדיפה לא לכסות בכלל, כדי לאפשר לי לעוק בדברים אחרים, וכך לא גולש, כשמגיע לרתיחה, אחרת צריך להיות צמודים ולבחוש
כל הזמן. מעדיפה לשחרר עצמי מהענין.
הסירים במקומות כמו בתי מלון ובתי חולים --הם סירי קיטור וכל התפקוד שלהם שונה מאלה שיש לנו בבית.
 
לצפיה ב-'הכיסוי נעשה אחרי הרתיחה'
הכיסוי נעשה אחרי הרתיחה
19/02/2017 | 10:41
3
19
שלום
ולכן לא צריכה להיות גלישה.
גובה הסיר. אם הסיר נמוך, יש יותר סבירות לגלישה מאשר בסיר גבוהה שלא ממלאים עד הסוף...אני דווקא אוהב למלא את הסיר, ולא גולש לי בכיסוי והנמכת הלהבה.
לגבי השגחה - מצאתי שעל סיר לא מכוסה יש להשגיח יותר, שמה האידוי יוריד את מפלס הנוזל והתבשיל ישרף.
לטעמי אין קשר בין שאלת המנהל על הסיר במטבח המוסדי לשאלה בפתיחת הפוסט.
לצפיה ב-'אם שמים מספיק '
אם שמים מספיק
19/02/2017 | 14:43
2
17
נוזלים, תכולת הסיר לא תישרף.
 
לצפיה ב-'מתי מרק נשרף?'
מתי מרק נשרף?
20/02/2017 | 07:24
1
15
שלום
כאשר האידוי מוריד את מפלס הנוזל.
בסיר גבוהה, אם זה יורד ניחה.
בסיר נמוך אם זה יורד, זה יכול להישרף.
לכן בסיר נמוך ללא כיסוי, צריך להשגיח יותר שמפלס הנוזל לא ירד מתחת למותר. כפי שכתבתי.
בעיקרון, במרק יחס הנוזל לחומרי הגלם צריך להיות 2/3 ל-1/3. כך שיש מרווח ביטחון סביר.
מצד שני, למה לקחת סיכון?
לצפיה ב-'באידוי עלול להשרף'
באידוי עלול להשרף
20/02/2017 | 09:56
13
אם שמים את הפחמימות על תחתית הסיר,
אפשר לשים בתחתית הסיר ירקות לא פחמימתיים, ואז הסיכוי להשרף קטן יותר.
ככלל גם כשמבשלים/מאדים על אש נמוכה יותר, 
ויש עוד ענינים שמי שמיומן בבישול עושה אותם בלי משים,
והם עוזרים לכך שאוכל לא ישרף, שזה לא רק נזק לאוכל אלא לפעמים לסיר עצמו.
ושלא לדבר על העבודה המיותרת הכרוכה בכך.
לצפיה ב-'מה נבשל לסופ"ש?'
מה נבשל לסופ"ש?
16/02/2017 | 09:45
4
48
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
16/02/2017 | 09:49
103
קבב ביתי
פתיתים ירקות
קנלוני בשר
הפעם טחינה רגילה ביתית
סלט סלק
ועגבניות חריף
ערב שישי:
לביבות גבינה
עוגת לימון...
 
לצפיה ב-'אצלינו '
אצלינו
16/02/2017 | 12:00
136
מרק דגים
סביצ'ה דג עם גספ'צו צהוב
פטה כבד
עוף ברוטב הוי-סין ובירה מצופה בבוטנים, כוסברה, בצל ירוק ושומשום שחור-לבן.
אורז לבן
בורקס חובזה
לקינוח עוגת בסקוויטים
לצפיה ב-'לסוף שבוע -ארוחה חמה,,'
לסוף שבוע -ארוחה חמה,,
16/02/2017 | 16:27
105
מרק ברוקולי ,עם גרגרי אפונה וקוביות קישואים.
דג בקלה 
חמין מקרוני ,עם בטטות ותפו"א.
סלט ירקות טרי
פלפלים קלויים בתנור.
כרוב -ניצנים .
עוגה.
לצפיה ב-'מרק ירקות '
מרק ירקות
17/02/2017 | 09:50
67
שלום
מרק סמיך ועשיר להקל על הצינה שבחוץ:
מרק עוף עם ירקות:
השתמשתי ב-2 ק"ג כנפיים להכנת הציר, שאח"כ הכנסתי לתבנית אלומיניום עם רוטב צ'ילי ולתנור. אחרי שצד אחד השחים, הפכתי, הוספתי רוטב צ'ילי וחזרה להשחמה.
העוף תרם את חלקו לטעמי המרק, ומשמש כמעדן כנפיים רך ועסיסי בפנים ופריך ושחום בחוץ.
המרק:
 
כף שמן קנולה
1 בצל קצוף דק
2 גזר (גדולים)
1 שורש פטרוזליה
1 שורש סלרי
מלח ופלפל. (את המלח והפלפל אני שם עם הירק כדי לשחרר ממנו את הנוזל).
מזגגים עד שהירק רך והבצל שקוף, על אש קטנה.
מוסיף מים ואת הכנפיים. לרתיחה של 45 דקות.
מוציא את העוף - לתבנית...
מוסיף סלרי שלם ללא העלים חתוך דק,
3 עלי דפנה,
צרור שמיר חתוך דק
2 תפ"א לקוביות קטנות
1 כרישה
2 קישואים
 
סדר ההכנסת הכרישה והקישוא:
אחרי שהתפ"א התרכך, את הכרישה. אחרי השכרישה רכה את הקישוא.
 
כמו כן
כרעיים בתנור:
סידרתי בתבנית עם תבלין גריל עוף מעל, כיסוי בנייר אלומיניום ולתנור לשעה.
מסיר את הנייר, ונותן לו להזהיב. העור נהיה דק כמו נייר ופריף (טעים אש).
מנקז את הנוזל, הופך, מוסיף רוטב צ'ילי ומשחים שוב.
 
תבלין הגריל עוף מכיל מלח שסופח את הנוזל ומיבש את העור. יחד עם
טעם התבלין וההשחמה, יוצא מאוד טעים.
 
לצפיה ב-'איך מוציאים ביצת עין מהמחבת?'
איך מוציאים ביצת עין מהמחבת?
12/02/2017 | 13:55
13
319
אני מתנצלת באם השאלה נשמעת מטופשת אבל היא רצינית.
עד לפני מספר חודשים השתמשתי במחבת ברזל. מאז שעברתי למחבת טפלון עם שוליים אנכיים גבוהים (כמעין סיר סוטאז') אני לא מצליחה להוציא ביצי עין מבלי לשבור את ה"עין".
הביצה אינה נדבקת למחבת. אבל בהוצאה שלה מהמחבת או בהנחה שלה בצלחת היא נשברת.
אני לא מעוניינת לשרוט את הציפוי עם כף מתכתית.
ניסיתי עם מרית סיליקון אבל היא מתקפלת מהמשקל.
 
למישהו יש רעיון מה לעשות?
לצפיה ב-'הוצאת עין (זה נשמע רע...)'
הוצאת עין (זה נשמע רע...)
12/02/2017 | 14:27
3
193
לצפיה ב-'הוצאת ביצה נשמע לי עוד פחות טוב'
הוצאת ביצה נשמע לי עוד פחות טוב
13/02/2017 | 00:21
2
55
לצפיה ב-'צודק...'
צודק...
13/02/2017 | 06:39
1
34
לצפיה ב-'sunny side up eggs יותר טוב? או שעכשיו אסתבך עם שוחרי'
sunny side up eggs יותר טוב? או שעכשיו אסתבך עם שוחרי
13/02/2017 | 19:34
83
איכות הסביבה?
 
תודה על ההפניה. לא ידעתי שעדיין מייצרים מריות מפלסטיק. אנסה לחפש אחת, בתקוה שלא תשרוט את הטפלון.
לצפיה ב-'אני חושבת'
אני חושבת
12/02/2017 | 16:34
145
שאם תרימי בעדינות עם מרית רגילה אין סיבה שזה ישרוט את הסיליקון. ואם הסיליקון טוב והביצה לא נשברת, אני פשוט "מחליקה" אותה משם לצלחת (נעזרת מעט במזלג בשלב שבו הביצה כבר חצי מחוץ למחבת)
או לקנות מחבת שתהיה לך נוחה יותר לתפעול.
לצפיה ב-'תקני מרית יותר טובה'
תקני מרית יותר טובה
13/02/2017 | 09:45
1
134
לטפלון אפשר להשתמש במרית סיליקון, פלסטיק או עץ.
אולי כדאי גם להשתמש במחבת יותר גדולה, ואז יהיה נוח יותר להכניס את המרית מתחת לביצה.
 
לצפיה ב-'וואו נתת לי רעיון.'
וואו נתת לי רעיון.
13/02/2017 | 19:38
111
להרים את קצה הביצה הביצה עם מרית סיליקון ולתחוב מתחת מרית עץ.
אנסה את זה בקרוב.
לצפיה ב-'חום וכיסוי '
חום וכיסוי
13/02/2017 | 12:45
3
140
שלום
כל אחד אוהב את הביצה שלו ברמת עשיה שונה.
רצוי לשמן את התחתית גם אם זה טפלון. שמן עוזר בהעברת החום מהמשטח לחומר גלם.
להכניס את הביצה כשהמחבת חמה (לא חמה מדי, שלא יתיז או יעלה בועות).
להנמיך את האש ולכסות. הביצה תצא עשויה מ-2 הצדדים, החלמון ישאר נוזלי.
לבדוק במהלך הבישול ולהזיז למנוע הדבקות.
1. השמן ותחתית טפלון ימנעו הדבקות. לפני שמוציאים רצוי להרים טיפה את הקצה ולהזיז כדי לוודא שאין הידבקות למשטח. אם יש טיפה לשחרר בעדינות.
2. ביצה עשויה ולא דבוקה לתחתית לא אמורה להתפרק. יש להשתמש בתרבד רחבה ולא ממתכת.
3. אפשר להספיג את עודף השמן ע"י נייר סופג על הצלחת. להניח עליו את הביצה.
להעביר לצלחת נקיה לפני הגשה.
4. תיבול: אני אוהב לתבל במלח ופלפל מיד אחרי שהביצה במחבת.
5. השיטה יכולה לעבוד גם אם הופכים את החביתה או מערבבים את החלמון למי שלא רוצה חלמון נוזלי.
 
לצפיה ב-'תודה על ההנחיות להכנת ביצת עין'
תודה על ההנחיות להכנת ביצת עין
13/02/2017 | 19:43
2
103
אבל אין תלונות על איכות הביצה או טעמה. הבעיה שלי היא בין השלב שהביצה כבר לא נוגעת במחבת ועד הרגע שבו היא נוגעת בצלחת.
לצפיה ב-'תרבד רחב לתמוך בכל שטח החלבון מלמטה'
תרבד רחב לתמוך בכל שטח החלבון מלמטה
15/02/2017 | 16:54
1
62
שלום
אם הביצה (עין) משוחררת ואינה דבוקה לתחתית המבחת, אפשר להטות את המחבת בזוית (30+ מעלות) מעל הצלחת (קרוב ככל האפשר) ולהגליש את הביצה לתוכה בעזרת דחיפה קלה.
 
לצפיה ב-'אני קניתי נום תרוד ממלמין בסטוק סנטר'
אני קניתי נום תרוד ממלמין בסטוק סנטר
16/02/2017 | 18:12
42
עלה ליי 9.90. לא שורט ועושה עבודה מצוינת. 
לצפיה ב-'מרית עץ טובה'
מרית עץ טובה
19/02/2017 | 06:38
15
תפתור את הבעיה לדעתי
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
19/02/2017 | 21:24
36
בעצם לא חשובה טכניקת הבישול או ההוצאה
מה שחשוב וזה הסוד הגדול, זה המצע שיוכל לקבל ולהכיל את הביצה
בתמונה המצע הוא רושטי שיוכל להכיל את העיניין אבל זו רק דוגמה
לצפיה ב-'שני חורפי ומה נבשל?'
שני חורפי ומה נבשל?
13/02/2017 | 10:01
2
98
אצלי
מרק ירקות
קינואה עדשים חמוציות
פרגית בתנור סויה שום, סילאן.....
 
לצפיה ב-'שניצלים. '
שניצלים.
13/02/2017 | 16:16
1
117
טרם חשבתי על תוספת. אולי איזשהו נודלס. אולי בכלל עדיף ללכת לכיוון של מוקפץ...
לצפיה ב-'תאמיני לי, אם יש שניצלים לא צריך תוספת '
תאמיני לי, אם יש שניצלים לא צריך תוספת
17/02/2017 | 10:29
46
פשוט לעמוד ליד הקערה ולאכול
לצפיה ב-'שבת של חג טו בשבט ומה נכין?'
שבת של חג טו בשבט ומה נכין?
10/02/2017 | 16:18
21
39
לצפיה ב-'ואצלי'
ואצלי
10/02/2017 | 16:20
4
89
צלי בקר קלאסי ברוטב פירות יבשים
אורז לבן
מרק קובה דלעת
סלטים של טחינה ירוקה , ירוק ,כרוב
עוגת גלילות תמרים
 
 
לצפיה ב-'היום בערב עיג'ה. מחר בתכנון כבד קצוץ'
היום בערב עיג'ה. מחר בתכנון כבד קצוץ
10/02/2017 | 17:14
3
43
לצפיה ב-'אפשר בבקשה את המתכון לעיג'ה ?'
אפשר בבקשה את המתכון לעיג'ה ?
12/02/2017 | 16:14
2
24
לצפיה ב-'בבקשה מתכון לעיג'ה'
בבקשה מתכון לעיג'ה
13/02/2017 | 10:05
1
134
עג’ה
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
5 קישואים
1 בצל גדול
1 שקית פטרוזיליה
4 גבעולים שלמים של בצל ירוק (גבעול=החלק הלבן וכל ההסתעפות הירוקה שיוצאת ממנו)
2 ביצים L
5-7 כפות קמח
1 כף בהיריון מלח
1 כף פלפל שחור
1 כף בהיריון כורכום
אופן ההכנה:
1. לקלף את תפוחי האדמה ולגרר אותם בפומפיה גסה.
2. לגרר את הקישואים בפומפיה גסה.
3. להעביר את הירקות למסננת ולסחוט אותם היטב-היטב.
4. לחתוך דק-דק את הפטרוזיליה, הבצל הלבן והבצל הירוק.
5. להעביר הכל לקערה גדולה ולהוסיף את שאר המרכיבים. לערבב היטב.
6. לטגן במחבת של סבתא עם שמן צמחי (תירס, חמניות, סויה) בגובה 1/2 ס”מ עד להשחמה.
לצפיה ב-'נראה מעולה,תודה רבה.'
נראה מעולה,תודה רבה.
13/02/2017 | 13:36
13
לצפיה ב-'ט"ו בשבט זה חג שלא קיים עבורי מאז שסיימתי את מערכת החינוך'
ט"ו בשבט זה חג שלא קיים עבורי מאז שסיימתי את מערכת החינוך
11/02/2017 | 10:40
14
139
אז היינו מקבלים תעודות חצי שנה בט"ו בשבט. זה חג שפשוט עובר מעליי...
אם הייתי יודעת מראש אולי הייתי מתארגנת עם פירות יבשים אבל אפילו את זה אין לנו בבית.
 
אתמול אירחנו את המשפחה של הבחור, בסוף התפריט היה הנ"ל:
מרק אפונה
סלט סלק עם מלא ירוקים ורימונים
סלט עגבניות עם בצל וזיתים שחורים
גרטן תפו"א
קיש בצל וכרישה
פילה לברק בסו-ויד בליווי תרד וזוקיני
לקינוח הייתה עוגת שמרים- שוקולד
וטפיוקה עם תותים
ליוותה את הארוחה חלה.
 
 
היום בערב שוקלת לעשות כרעיים בתנור עם גזרים צבעוניים ושום.
אם יש לכם הצעה אחרת מעניינת לגזרים- פתוחה להצעות. לרוב עושה מהם סלט עם יוגורט, הפעם מחפשת רעיון אחר.
לצפיה ב-'אפשר לביבות גזר...'
אפשר לביבות גזר...
11/02/2017 | 10:47
4
37
לצפיה ב-' ואני אשמח גם למתכון הטפיוקה-תותים '
ואני אשמח גם למתכון הטפיוקה-תותים
11/02/2017 | 23:11
2
23
לצפיה ב-'את הטפיוקה הביאה האורחת, אין לי מתכון. מתנצלת.'
את הטפיוקה הביאה האורחת, אין לי מתכון. מתנצלת.
12/02/2017 | 12:42
1
20
לצפיה ב-' חבל, אבל לא נורא'
חבל, אבל לא נורא
17/02/2017 | 15:14
4
לצפיה ב-'לא ניסיתי אף פעם. נשמע רעיון מצוין.'
לא ניסיתי אף פעם. נשמע רעיון מצוין.
12/02/2017 | 12:54
16
לצפיה ב-'את יודעת, פעם כשלא היו פירות'
את יודעת, פעם כשלא היו פירות
12/02/2017 | 00:58
8
102
הסתפקו בפירות היבשים, היום? כשיש מבחר כל כך גדול של פירות טריים , נהדרים
זה די מתיותר, מקסימום תאנים ותמרים, אפילו ענבים שחורים וירוקים מצאתי ברמי לוי.
לצפיה ב-'גם אצלינו פירות טריים,יותר בריא,'
גם אצלינו פירות טריים,יותר בריא,
12/02/2017 | 12:40
56
הפירות היבשים עמוסים בסוכר מרוכז.
לצפיה ב-'לא בטוחה איך זה קשור למה שאמרתי'
לא בטוחה איך זה קשור למה שאמרתי
12/02/2017 | 12:52
6
60
אם הרמז הוא "אז תאכלו פירות טריים" אז גם את זה אין לי בבית בעיקר כי בגדול אני מאד מאד לא אוהבת פירות. (יש כמה יוצאי דופן כמו תותים למשל, משתמשת הרבה בלימון ותפוז כתיבול)
לצפיה ב-'מה יותר מסמל את החג משקדים-ושקדיה-פורחת,,'
מה יותר מסמל את החג משקדים-ושקדיה-פורחת,,
12/02/2017 | 13:55
3
50
מי לא אוהב פירות,אפשר להכין מתכונים עם שקדים.(וקינוחי-מרציפן.)
לצפיה ב-'אם יש משהו שאני יותר שונאת מפירות זה מרציפן'
אם יש משהו שאני יותר שונאת מפירות זה מרציפן
12/02/2017 | 16:35
2
48
אחד הדברים השנואים עליי.
מאד אוהבת שקדים ואגוזים למשל, אבל כאמור אין בנמצא...
לצפיה ב-'הפתעת אותי,לא ידעתי שיש מישהו ששונא מרציפן.'
הפתעת אותי,לא ידעתי שיש מישהו ששונא מרציפן.
13/02/2017 | 13:39
1
9
לצפיה ב-'ברצינות? '
ברצינות?
13/02/2017 | 16:12
47
מרציפן הוא מסוג הדברים שהעולם מתחלק ל2 לגביו (אוהב ושונא), כמו כוסברה.
לצפיה ב-'אמרת שלא הספקת לקנות פירות מיובשים'
אמרת שלא הספקת לקנות פירות מיובשים
12/02/2017 | 23:24
1
50
כתבתי לך שעם כל שפע הפירות הטריים כיום, אפשר לוותר על אלה המיובשים
אבל יש לך נסיבות...
לצפיה ב-'לא ממש. אמרתי שמכיוון שזה חג שלא קיים'
לא ממש. אמרתי שמכיוון שזה חג שלא קיים
13/02/2017 | 16:14
40
בלקסיקון מבחינתי לא התארגנתי עם פירות יבשים
לצפיה ב-'מקלות לחם עם זיתים'
מקלות לחם עם זיתים
11/02/2017 | 11:37
169
בסופ"ש הזה אין אצלנו ארוחת ערב משותפת, משום שאנו נפגשים לחגוג במסעדה.
אבל פטור בלי כלום אי אפשר.
הנכדים מגיעים אלי, שני פעוטות טורפי על של ממש.
הם יאכלו כמובן עם כולנו במסעדה, אבל אחרי שינוחו מעט יקומו רעבים ומחפשים "גיה" - קיצור חיבה למילה עוגיה, המתייחס לכל דבר טעים שניתן לאכול אותו. מסוג עוגיות ועוגות כמובן, אבל גם מקלות לחם ואפילו תותים נכנסים להגדרה.
לכבודם הכנתי מקלות לחם שיצאו נפלאים לטעמי.
אני מצרפת את המתכון כקובץ - המתכון מהרשת מהאתר הזה
מודה שלגבי התוספות לא דייקתי במיוחד. הוספתי בעיקר זתים ירוקים קצוצים ומעט גבינה יחסית.
ההכנה נעימה וקלה. מומלץ בחום
לצפיה ב-'זקוקה למתכון פשוט למאכל דרוזי שגם ילדים יאהבו, עדיף לא בשרי '
זקוקה למתכון פשוט למאכל דרוזי שגם ילדים יאהבו, עדיף לא בשרי
13/02/2017 | 09:16
8
119
הי, אני צריכה לסייע לבתי וחברותיה להכין מאכל דרוזי לפרוייקט כיתתי. מאחר ואני לא בשלנית או אופה גדולה, אני מחפשת מאכל לא מורכב שילדים יאהבו. אשמח מאוד אם לקבל רעיונות!
לצפיה ב-'הכי דרוזי שיש '
הכי דרוזי שיש
13/02/2017 | 12:24
3
432
פיתה דרוזית עם לבנה שמן זית וזעטר. 
אתמול הכנתי כאלו עם הנכדות שלי. 
לצפיה ב-'רעיון מצויין!'
רעיון מצויין!
13/02/2017 | 13:36
19
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
13/02/2017 | 14:18
1
61
אני חושבת שהרבה יכינו את זה כי זה באמת מתאים להכנה עם ילדים וחשבתי לגוון, אבל אולי נכין את זה בסוף.
לצפיה ב-'הבנתי שיש עוגיות דרוזיות, ידוע למישהו?'
הבנתי שיש עוגיות דרוזיות, ידוע למישהו?
13/02/2017 | 14:19
19
לצפיה ב-'סתם שאלה מתוך עניין - אתם בני העדה הדרוזית או שקיבלתם משימה'
סתם שאלה מתוך עניין - אתם בני העדה הדרוזית או שקיבלתם משימה
13/02/2017 | 13:39
1
81
כללית של מאכלי עדות והגרלתם אוכל דרוזי?
 
 
 
 
לצפיה ב-'אנחנו לא דרוזים, זה בית ספר ברמת השרון'
אנחנו לא דרוזים, זה בית ספר ברמת השרון
13/02/2017 | 14:16
91
והם לומדים על בני העדה הדרוזית ויציגו דוכנים בנושאים שונים על העדה.
לצפיה ב-'מג'דרה עם עדשים,זה מאכל דרוזי.'
מג'דרה עם עדשים,זה מאכל דרוזי.
13/02/2017 | 13:46
1
89
טעים ,קל להכנה, משביע וגם בריא.
לצפיה ב-'זו באמת אופציה שאציע, תודה!'
זו באמת אופציה שאציע, תודה!
13/02/2017 | 14:19
16

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ