לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4301543,015 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'אשמח למספר מתכונים פשוטים לאופה לחם ללא סוכר'
אשמח למספר מתכונים פשוטים לאופה לחם ללא סוכר
22/09/2017 | 00:28
5
47
חג שמח !

אודה לכם על 2-3 מתכונים ללא סוכר לאופה לחם מרפי ריצ'ארדס.
אשמח להכין למשל לחם רגיל, לחם עם זיתים, לחם עם חמוציות/אגוזים.
אודה אם תוכלו לציין באילו סוגי קמח מומלץ להשתמש.

תודה רבה !
לצפיה ב-'סוכר'
סוכר
22/09/2017 | 07:32
1
32
שלום
בד"כ כמות הסוכר בלחם קטנה: כף.
מהות הסוכר בד"כ לתת מזון לשמרים (יבשים), שמערבבים אותם במעט מים חמימים וסוכר להתחיל את התהליך.
אם הכוונה להמנע מסוכר בגלל דיאטת סכרת, הרי שברוב סוגי הלחם יש כ-50%
פימימות, וזה סוכר. המנעות מכף סוכר לכיכרר לחם לא תשנה את הערך הזה בהרבה!
לצפיה ב-'תודה על התגובה, ממליץ על THAT SUGAR FILM'
תודה על התגובה, ממליץ על THAT SUGAR FILM
22/09/2017 | 10:03
34
אבל בכל מקרה הייתי שמח למתכונים ללא סוכר. אני זוכר בעבר שאפיתי לחם עם חלב או משהו כזה וזה יצא טוב גם ללא סוכר.
ממליץ בחום לראות את הסרט THAT SUGAR FILM :
 
לצפיה ב-'אם שמרים צריך "להאכיל" בסוכר,אולי לחם סודה מתאים יותר?'
אם שמרים צריך "להאכיל" בסוכר,אולי לחם סודה מתאים יותר?
22/09/2017 | 23:47
2
11
אני משתמשת באופה לחם לערבוב בלבד ואופה את הבצק בתנור. לא אהבתי את המרקם של הלחם שמתקבל במכונה.
לצפיה ב-'ד,א הכוונה לסוכר כחומר גלמי,או גם למרכיבים כמו סירופ מייפל?'
ד,א הכוונה לסוכר כחומר גלמי,או גם למרכיבים כמו סירופ מייפל?
22/09/2017 | 23:49
2
לצפיה ב-'מצאתי במרשתת מתכון ללחם סודה במורפי ריצדרס אבל:'
מצאתי במרשתת מתכון ללחם סודה במורפי ריצדרס אבל:
22/09/2017 | 23:55
10
א. יש בו סוכר
ב. לא ניסיתי לכן לא יכולה להמליץ.
 
מה שכן, אם זה עוזר, התכנית המתאימה ללחם כזה היא QUICK.
לצפיה ב-'סיר לטיגון באוויר חם'
סיר לטיגון באוויר חם
22/09/2017 | 20:03
25
קיבלתי במתנה,אני יודעת שהבישול בו בריא וללא שמן. מישהו מכיר מתכונים או המלצות להכנה?
שתהיה שנה טובה וטעימה לכולם  
לצפיה ב-'הכנתי בורקס פילו אתמול בפעם הראשונה - כנסו'
הכנתי בורקס פילו אתמול בפעם הראשונה - כנסו
19/09/2017 | 14:54
1
120
שמתי שני דפים, וביניהם שימנתי עם תרסיס שמן פאם
 
גלגלתי את הבצק למשולש בורקס, עם מילוי תפוח"א בפנים
 
חיממתי תנור ל200 מעלות כמו שכתוב באריזה של זוגלובג
 
אחרי כ10-11 דקות הוצאתי את התבנית, וראיתי את מה שצילמתי לכם
הבורקס די נשרף, וכלו ונהיה קראנצ'י בצורה מוגזמת, ממש דיקט
 
השאלה היא איפה היתה הטעות שלי?
האם החום היה גבוה מדיי או שהיתי צריך להשים את זה לפחות זמן?
שמתי כמובן ביצה מלמעלה ושומשום
לצפיה ב-'לדעתי ענין של חום גבוה מדי'
לדעתי ענין של חום גבוה מדי
22/09/2017 | 00:33
29
או שה-200 מעלות בתנור שלך הם יותר לכיוון 250 מעלות, או שפיזור החום לא אופטמלי במקום שהנחת בו את התבנית, או שהבורקס היה קרוב מדי לגוף החימום.
אם המיקום הוא במרכז התנור, הייתי מציע לך לנסות את אותו מתכון כשהתנור שלך מכוון ל-170-180 מעלות ולנסות שוב.
בהצלחה
לצפיה ב-'2 טיפים: להוצאת גרגרי -הרימון ולשידרוג סלק-אדום,,,'
2 טיפים: להוצאת גרגרי -הרימון ולשידרוג סלק-אדום,,,
20/09/2017 | 11:49
105
לחצות את הרימון -לרוחבו
להחזיק חצי רימון בכף היד ,מעל לקערה,
ביד השניה להחזיק פטיש לשניצלים,ולהכות בקליפת הרימון ,
10 פעמים,וכך כול גרגרי-הרימון  יפלו לקערה בקלות.

לשידרוג סלט סלק אדום :
לתבל בשמן -זית, מיץ- לימון, וכף וחצי גדושה בסילאן,
להוסיף תפוח-עץ - חתוך למקלות בעובי גפרורים,
לפזר מעל  הכול 2 כפות עלי- סלרי קצוצים
ו-כף פטרוזילה קצוצה.
ושתהיה שנה טובה ומבורכת ,
לכולכם.
לצפיה ב-'מבקש מתכון לרוטב פרווה עבור בלינצ'ס פטריות ובצל '
מבקש מתכון לרוטב פרווה עבור בלינצ'ס פטריות ובצל
19/09/2017 | 11:28
6
55
היי לכולם,
 
אני צריך מתכון פרווה פשוט (כי זה הולך ביחד עם ארוחה בשרית) לרוטב סמיך וטעים עבור בלינצ'סים ממולאים בפטריות ובצל. בכל המתכונים שמצאתי באינטרנט הרוטב מכין שמנת, אז זה לא טוב.
 
תודה מראש!  
 
לצפיה ב-'אני מאוד אוהבת את המתכונים של ניקי...'
אני מאוד אוהבת את המתכונים של ניקי...
19/09/2017 | 12:54
4
84
זה מתכון לנלינצס:
 
זה מתכון לרוטב:
 
לצפיה ב-'קצת מצחיק, הרוטב זה כמעט בדיוק המילוי של הבלינצ'ס '
קצת מצחיק, הרוטב זה כמעט בדיוק המילוי של הבלינצ'ס
19/09/2017 | 13:02
1
67
האם ככה זה צריך להיות? הרוטב לא אמור להיות שונה קצת מהמילוי?
 
דרך אגב, אולי אפשר פשוט להחליף את השמנת במתכון של הרוטב בחלב קוקוס? ראיתי בעבר מתכון לפירה שהחליפו בו את השמנת בחלב קוקוס. אולי גם כאן זה יכול להסתדר?
 
לצפיה ב-'הכנתי את המתכון שלה (ועוד רבים...מאוד אוהבת את האתר)'
הכנתי את המתכון שלה (ועוד רבים...מאוד אוהבת את האתר)
20/09/2017 | 00:35
38
ויצא בסדר...
 
אתה יכולי להוסיף מעט מים אם את רוצה נוזלי יותר או קמח (או קורנפלור אם אני לא טועה) כדי להסמיך.
 
כמובן שאת יכולה להוסיף תבלינים או להפוך את הרוטב ל"חלבי" עם הקוקוס...פשוט אני לא ממליצה להשתמש בחלב קוקוס בפעם הראשונה אם לא מכירים את הטעם...
אפשר עם שמנת צמחית...
לצפיה ב-'נ.ב - מנה של בלינצ'ס ביחד עם פירה מסתדר ביחד?'
נ.ב - מנה של בלינצ'ס ביחד עם פירה מסתדר ביחד?
19/09/2017 | 13:05
1
48
מה דעתכם?
 
(בלינצ'ס פיטריות ובצל עם רוטב, יחד עם פירה פרווה)
 
לצפיה ב-'את מתכוונת להוסיף למילוי או בצד?....'
את מתכוונת להוסיף למילוי או בצד?....
20/09/2017 | 00:32
30
האמת, שתי האפשרויות נשמעות לי.
פירה בצד תמיד טוב עם העיקרית :)
 
אני מניחה שהתכוונת למילוי....
את יכולהלהכין חצי רק עם פטריות ובצל וחצי עם פירה (את יכולהלהוסיף בצל מטוגן וקצת כורכור, יש שמוסיפים אבקת מרק בטעם עוף).
לצפיה ב-'את הבלינצ'ס הללו אפשר להגיש עם רוטב עגבניות'
את הבלינצ'ס הללו אפשר להגיש עם רוטב עגבניות
19/09/2017 | 23:54
35
כשאת מקום השמנת ממלא קרם קוקוס.
 
לצפיה ב-'מחפש לקנות מעיים ממולאים ערקים'
מחפש לקנות מעיים ממולאים ערקים
19/09/2017 | 20:34
2
58
מחפש שמות של מסעדות שמוכרות מעיים ממולאות ערקיות באזור בת ים חולון תודה מראש לעוזרים .
לצפיה ב-'כאן...'
כאן...
19/09/2017 | 22:48
1
57
"ישראל מרכז הקובה" 
רח' ותיק 1 פינת האצ"ל 23 שכונת התקווה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
19/09/2017 | 22:57
12
לצפיה ב-'שאלה, האם אפשר להקפיא אורז מבושל?'
שאלה, האם אפשר להקפיא אורז מבושל?
19/09/2017 | 22:11
2
44
לצפיה ב-'בהחלט.'
בהחלט.
19/09/2017 | 22:49
1
19
לצפיה ב-'תודה רבה ושנה מבורכת לכולם.'
תודה רבה ושנה מבורכת לכולם.
20/09/2017 | 07:41
14
לצפיה ב-'המרת מייפל בדבש בפאי פקאן?'
המרת מייפל בדבש בפאי פקאן?
19/09/2017 | 19:08
50
מתכוונת להכין מחר את המתכון הזה
http://www.carine.co.il/page_3028
של פאי פקאן של קרין גורן.

האם לדעתכם אפשר להחליף את המייפל בדבש? אם כן, יש דגשים מיוחדים שכדאי לשים אליהם לב בהמרה?
לצפיה ב-'החג מתקרב - מה מכינים?'
החג מתקרב - מה מכינים?
17/09/2017 | 08:44
24
143
ערב החג מתקרב בצעדי ענק... מארחים? מתארחים? מה מכינים?
 
אצלינו, אנחנו משפחה קצת מצומצמת השנה. במקום 13-14 ברגיל נהיה כנראה 10. אני והדודה ממונות על הבישולים. אז התייעצתי איתה והיא אמרה "בואי נחשוב על קונספט". שאלתי אותה אם "ארוחת ראש השנה" היא לא מספיק קונספט. היא אמרה שלא. אז החלטנו לבסוף לעשות ארוחה עם קצת קריצה מזרח-אירופאית/ רוסית. למה?
השנה חוגגים לראשונה את ראש השנה בלי סבתי היקרה ז"ל, שנפטרה לפני כחצי שנה (בגיל 103). ניסינו לחשוב מה היא סיפרה שהיו מכינים אצלם. 
 
מנה ראשונה: מרק עוף עם כיסונים 
כבד קצוץ
סלט דג מלוח 
סלט ירוק עם גרגירי רימון ופלחי תפוחים. 
 
מנה עיקרית: 
בשר צלוי במרינדת דבש 
תפוחי אדמה אפויים בתנור (אולי יתווספו להם גם בטטות)
צימעס (גזר גמדי מתוק)
 
קינוח: 
עוגת דבש
 
ליווי לארוחה: כנראה אכין חלת דבש. 
לצפיה ב-'אצלנו:'
אצלנו:
17/09/2017 | 09:02
136
גם מסורתי
מרק חובה
גפליטע פיש
כבד קצוץ
סלטים קלים כמו סלק
צלי בקר עם ירקות שורש
אורז שקדים צימוקים
עוף זיתים קלאסי גם
קינוח
עוקץ הדבורה.
לצפיה ב-'אני מעדיף לספר על הארוחה בדיעבד'
אני מעדיף לספר על הארוחה בדיעבד
17/09/2017 | 21:47
11
154
בליווי תמונות. (מה גם שאינני יודע בדיוק מה אשתי מתכוננת להכין...)
מה שאני כן יודע, אנחנו נהיה השנה רק 7 אנשים מתוכם שני ילדים בוגרים.
בנוסף, המליצו לנו על חנות בשר - "הקצביה" בביתן אהרון (לא כשרה). קנינו  2 ק"ג פילה בקר טרי (יקר מאוד). נראה בהמשך עם היה שווה את הכסף.
לצפיה ב-'צ"ל "נראה בהמשך אם היה שווה את הכסף."'
צ"ל "נראה בהמשך אם היה שווה את הכסף."
17/09/2017 | 22:20
41
לצפיה ב-'מה זה יקר מאד לפילה בקר בימינו?'
מה זה יקר מאד לפילה בקר בימינו?
18/09/2017 | 07:36
9
85
אני כבר תקופה לא קונה את הנתח - אכן מאד יקר
לצפיה ב-'ברמי לוי אתמול 140 ש"ח במבצע לחג'
ברמי לוי אתמול 140 ש"ח במבצע לחג
18/09/2017 | 10:01
3
38
לצפיה ב-'יחסית לפילה זה מחיר סביר. לא?'
יחסית לפילה זה מחיר סביר. לא?
18/09/2017 | 11:11
2
74
זה בשר טרי או מופשר?
לצפיה ב-'נשמע אפילו ממש זול'
נשמע אפילו ממש זול
18/09/2017 | 12:09
70
אני כבר רואה ברוב המקומות פילה ב180 ו200 לקילו.
לצפיה ב-'היה בדוכן של הבשר הטרי'
היה בדוכן של הבשר הטרי
18/09/2017 | 13:33
68
אבל לא שאלתי.
לצפיה ב-'239 ש"ח לק"ג. להזכיר שהפילה אינו מוכשר !!'
239 ש"ח לק"ג. להזכיר שהפילה אינו מוכשר !!
18/09/2017 | 18:12
4
108
מה שכן, לא היינו שם לבד , היה תור ארוך לפריט הזה.
נראה בראש השנה איך זה יצא.....
לצפיה ב-'איזה מחירים גבוהים! '
איזה מחירים גבוהים!
20/09/2017 | 17:49
3
34
עוד הוכחה שבעיית יוקר המחיה לא כשורה בהכרח לכשרות..
 
חג שמח, תהנו!
לצפיה ב-'אכן המחיר גבוה , אבל אתה קושר מין לשאינו מינו.'
אכן המחיר גבוה , אבל אתה קושר מין לשאינו מינו.
21/09/2017 | 11:57
2
34
ציינתי שהבשר אינו מוכשר ולכן המלח לא "הרג" אותו. המלח  מוציא מהבשר חלק ניכר מהנוזלים ופוגע באיכות הבשר.
לגבי עלויות "כשרות" והשפעתן על יוקר המחיה, אתה מוזמן לפתוח פתיל חדש ותופתע לקרוא עד כמה עלויות הכשרות (שהן לדעתי מיותרות לחלוטין) משפיעות על עלויות הייצור של המזון שאנו אוכלים.
 
לצפיה ב-'לא אסיט את נושא הדיון יותר, מעבר לתגובה זו'
לא אסיט את נושא הדיון יותר, מעבר לתגובה זו
22/09/2017 | 00:02
1
48
אמנם בכל זאת כמה מילים:
אין קשר בין כשרות להכשרה. בשר שמיועד לצליה כגון מנגל לא זקוק להכשרה.
בשר כשר משמעו בשר מחיה כשרה, שעבר שחיטה כשרה ונמצא "חלק" (או רק "כשר לפחות מחמירים) בבדיקה.
מקום שאינו כשר (כגון טיב טעם או חנויות של בני דודינו) רובו המכריע של מקור הבשר הוא לא כשר, ואף מה שנקרא 'עודפי כשרות', בשר משחיטה כשרה שנמצא טרף או חלקים אחוריים שלא מעוניינים לנקר. וככזה נמכר בזול לשוק.
אמנם המקומות הלא כשרים שככאלה נתפסים כמעין דליקטס, גובים מחירים גבוהים בד"כ שמוכיחים שהמחיר הסופי לא נובע בהכרח מסך מרכיבי עלות היצור, ושהבעיה בארץ היא גדולה יותר מעניין הכשרות בלבדו. (ולא, אני לא טוען שאין בעיה גם בעניין הכשרות).
מתנצל על החטיפה, לא התכוונתי לעשות כן, זו היית טעות להתייחס לעניין, אבל המחירים ממש צרמו לי בעיניים.
 
הכי חשוב שתהנה, ושתהיה לנו שנה טובה.
לצפיה ב-'אכן נהנינו. שנה טובה וגח"ט לכולםםםםםםםםםםםם .'
אכן נהנינו. שנה טובה וגח"ט לכולםםםםםםםםםםםם .
22/09/2017 | 12:46
4
לצפיה ב-'יופי של ארוחה. ואצלנו ,,'
יופי של ארוחה. ואצלנו ,,
18/09/2017 | 15:31
5
132
לפני כמה שנים החלטי להכין ארוחה פחות או יותר "מסורתית" עם מעט חידושים. מותאמים לטעם המשפחתי ואופייניים לחג.
אז לראש השנה:

חלות אישיות עם דבש בצורת זר כשבמרכז כל זר צלוחית קטנה של דבש.
חלה עגולה ענקית בעיצוב סלאבי.
על הצלחת גם ברכה איית ומקווה שאספיק גם משהו קטן שאעצב ממרציפן.
מרק עוף עם קרפלך ממולאים בשר
מרק ירקות צח עם קרפלך ממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן לצמחונים
סהרונים בסגנון פטאייר במלית גבינו מלוחות.
פטה כבד עוף
חצילים בטעם כבד לצמחונים או ראגו או פטה פטריות.
שוק טלה ממולאה באורז ופסטו פטרוזיליה בצליה ארוכה.
פשטידת כרוב נחמדה שניסיתי השבת בגירסה מוקטנת והיתה עימה מאוד.. האורחים מביאים מנה מוקפצת צמחונית עם ירקות קריספיים ואיטריות שעועית, תחתיות ארטישוק ממולאות צמחוניות ברוטב חמצמץ.
אורז עם שקדים וצנוברים
תפודים זעירים צלויים לקריספיות.
ירקות אנטיפסטי (כרובית, דלעת ערמונים ופטריותואם אמצא עוד מתאימים).
שלל סלטים מבושלים וטריים.
לקינוח תהיה עוגת "דובוש" הונגרית, כדורי מלון עם דבש ולימונצ'לו ועלעלי נענע.
אם יהיה זמן אוסיף קינוח אישי כלשהו. (בכיוון של טארטלטים במלית קרם מוסלין בעיטור תפוחים ).
 
לצפיה ב-'אם החיטה - השקעה רצינית'
אם החיטה - השקעה רצינית
18/09/2017 | 20:03
1
79
גם אני כמוך אוהבת להשקיע בארוחות חג (והם תמיד אצלי)
לצפיה ב-'תודה לך ושנה טןבה. '
תודה לך ושנה טןבה.
19/09/2017 | 15:31
16
לצפיה ב-' איזה תפריט מושקע, נראה שיהיה טעים אצלך,שיהיה'
איזה תפריט מושקע, נראה שיהיה טעים אצלך,שיהיה
19/09/2017 | 08:04
1
23
לצפיה ב-'תודות. בטוחה שאצלך מושקע ומגוון אף יותר. שנה טובה'
תודות. בטוחה שאצלך מושקע ומגוון אף יותר. שנה טובה
19/09/2017 | 15:34
34
לצפיה ב-'שפו על הדובוש '
שפו על הדובוש
21/09/2017 | 09:02
16
שלום ושנה טובה
אחת החביבות עלי...
לצפיה ב-'אצלי (אני מארחת)'
אצלי (אני מארחת)
18/09/2017 | 20:00
92
מרק עוף עם קרעפלך
צלי בשר (שייטל)
גפילטע פיש
כרעי עוף במיץ תפוזים עם שזיפים יבשים ומשמשים
לביבות פרסה
אורז צבעוני (תוספת של אפונה,שמיר,גזר)
דלעת ובטטה עם קינמון וסוכר חום
סלט סלק, 
סלט גזר
סלט כרוב לבן
סלט חסה עם אגוזים
סלט עגבניות שרי בצבעים שונים עם עלי נענע
סלט תפוחי אדמה,גזר ואפונה במיונז
לוביה
סלט מלפפונים ושמיר
כמובן שתפוח בדבש.
לקינוח עוגת סולת בדבש
עוגת דבש.
אחרי זה כולם יושבים בכסאות ללא יכולת לזוז.
 
לצפיה ב-'החג אכן קרב, יומיים חג ושבת בונוס למתמידים -6 סעודות'
החג אכן קרב, יומיים חג ושבת בונוס למתמידים -6 סעודות
19/09/2017 | 08:11
69
את סעודת החג מתחילים בסימנים
לביבות כרישה
לביבות מנגולד
סלט רוביא
 סופלה גזר
מרמלדה חבושים
תמרים
שומשום
ראש של דג
מרק דלעת 
סורבה רימונים לניקוי החיך
סלמון אפוי ברוטב עגבניות 
צלי כתף בסיידר תפוחים 
כרעיים עוף בתנור –דבש שזיפים 
תוספות: תפו"א ובטטה הום פרייז 
כרובית ברוקולי עם שום ושקדים פרוסים 
מאפינס זוקיני
קינוח –שלישיית מתוקים (סושי שוקולד, מיני קראמבל תפוחים וכדור סורבה)
חוץ  מזה עוד המון מטעמים לשאר הארוחות 
לצפיה ב-'ערב חג'
ערב חג
19/09/2017 | 12:01
2
77
שלום
סקאמפי (שרימפס ברוטב חמאה, לימון ושום)
מושט בתנור
בחג
עוף בתנור עם תפ"א
ברוקולי מוקרם
מרק עוף עם ירקות
כנפיים בתנור
לצפיה ב-'דיווח על ערב החג '
דיווח על ערב החג
21/09/2017 | 10:29
1
34
שלום
הסקמפי יצא נפלא.
1. הוצאתי את השרימפס מהפריזר והפשרתי במים. אח"כ נתתי להם להתיבש קצת.
2. למתכון במרשתת...() הוספתי גם בצל ירוק קצוץ.
לרוטב (שבו בושלו השרימפס, וכלל: חמאה, יין לבן, שום, מיץ לימון ופטרוזליה)
הוספתי פרוסות בגט. עליהם בזקתי מהרוטב...מעדן! 
 
הדג (אמנון) היה גדול (כ-1 ק"ג לדג!).
חרצתי בו סיזולט ב-2 צדידיו. החדרתי לתוכם חתיכות שום. הכנסתי לחלל הבטן פרוסת לימון וחמאה. הנחתי את הדגים על פרוסות לימון בתבנית חד פעמית, הנחתי קצת חמאה על הדג וסגרתי עם רדיד אלומיניום.
40 דק' בתנור שחומם מראש ל-240 מע'.
הורדתי את הרדיד והחזרתי לעוד 10 דקות להשחמה קלה.
בשר הדג יצא רך מאוד, נימוך וגם טעים מאוד. 
 
לקינוח: סברס.
לצפיה ב-'גמ אני אדווח כפי שהבטחתי...בליווי תמונות.'
גמ אני אדווח כפי שהבטחתי...בליווי תמונות.
21/09/2017 | 11:48
53
פתחנו במרק עוף אמיתי ללא תוספת אבקות למינהן.
המשכנו עם כבד קצוץ ופשטידת קישואים.
אספקת החלבונים באה מ :
פלפלים וכרוב, ממולאים בבשר ואורז.
פרוסות כתף בקר (פילה מדומה טרי).
קוביות פילה בקר טרי.
סלטים : כרוב, סלק וסלט עלים ירוקים עם עגבניות.
קינחנו בלפתן ופחזניות.
 
כחדש בפורום הזה , יש לי שאלה קטנה:
כפורום מתכונים, האם לא מקובל לדווח על ביצועים "במטבח" בליווי תמונות ?
יש מצבים שניתן ללמוד מתמונה של המנה לא פחות מהמתכון שלה.
 
בכל מקרה הארוחה שלנו היתה מאוד מוצלחת.
הפילה היה מעולה אבל במבט של עלות מול תועלת דווקא ה"כתף" זכתה להצלחה רבה , בין היתר בגלל העובדה  שמחירה חצי מזה של הפילה.
שנה טובה וגח"ט.
 
לצפיה ב-' שנה טובה וחג שמח '
שנה טובה וחג שמח
19/09/2017 | 14:12
15
 
חג שמח לגולשי האתר
 
שנה טובה ומתוקה
שכולנו נכתב ונחתם לחיים טובים ולשלום 
 
בברכה 
לצפיה ב-'לידיעתכם! יין מהול במים וסוכר - בישראל!'
לידיעתכם! יין מהול במים וסוכר - בישראל!
19/09/2017 | 11:58
69
 
שימו לב למותגים: יקב טפרברג, יקבי ארזה, יקבי ציון, יקב סגל 
חג שמח 
 
לצפיה ב-'"הבשלה" של עוגת דבש....'
"הבשלה" של עוגת דבש....
18/09/2017 | 07:10
4
111
שאלה למנוסים מבינכם:
בעוגות הדבש כותבים להניח לא במקרר לכמה ימים לצורך הבשלה...
העוגה מכילה ביצים - בחום של היום זה בעייתי העוגה מתחילה להסריח אחרי כמה ימים.
בשנה שעברה איבדתי 2 עוגות דבש כי השארתי בתנור במקום "קריר וחשוך" אך בחום שלנו... ביום הרביעי הסריחה והיתה דביקה עם סיבים (כמו של קורי עכביש- סליחה על התיאור) והיא ונזרקה.
לא רוצה ליפול גם השנה....
מה עושים?
לצפיה ב-'משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך'
משאירים בחוץ ליום-יומיים ואחר כך
18/09/2017 | 20:01
63
מכניסים למקרר כדי למנוע את היווצרות "קורי העכביש".
מכירה אותם והם אכן דוחים.
רעיה
לצפיה ב-'שתי אפשרויות:'
שתי אפשרויות:
18/09/2017 | 20:06
60
לקנות טרי בערב חג (או לאפות בערב חג)
אפשרות שניה לשים במקרר במדף תחתון (אני תמיד בחגים מפנה את שתי המגירות
הגדולות של הירקות ושמה שם תבשילים או סלטים לחג) אפשר גם את העוגות.
לצפיה ב-'אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה'
אני מצטערת לאכזב, לא מאמינה בהבשלה של עוגת דבש אולי בגבינה
19/09/2017 | 08:15
1
54
זה עובד, עוגת דבש נמצאת בתנור יומיים שלושה וזהו. מעדיפה לשמור במקפיא לאחר האפיה . יש עוגות שנשמרות יותר תלוי במידת העסיסיות שלהן
לצפיה ב-'סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?'
סליחה על העקשנות - אז מה זו ההמלצה הגורפת בכל המתכונים?
19/09/2017 | 08:27
47
האם זה בגדר המלצה? סתם כדי לכתוב?
אין ממש בהמלצה זו.
לצפיה ב-'כמה זמן לוקח להשיר בצק פילו שהוצא מהמקפיא?'
כמה זמן לוקח להשיר בצק פילו שהוצא מהמקפיא?
17/09/2017 | 17:13
3
67
כמה שעות בערך?
תודה
לצפיה ב-'תביא מתכון לבצק !!'
תביא מתכון לבצק !!
17/09/2017 | 21:36
21
לצפיה ב-'עניתי אתמול אבל נמחק משום מה'
עניתי אתמול אבל נמחק משום מה
18/09/2017 | 09:10
53
בצק פילו מפשיר מהר, והשאלה היא גם אם מפשירים אותו במקרר או בחוץ. מכיוון שחם עכשיו מעריכה שזה ייקח בין חצי שעה (בחוץ) לשעתיים (במקרר) אולי אפילו פחות. צריך להיזהר שלא יתייבש ויתפרק.
לצפיה ב-'6 שעות במקרר...'
6 שעות במקרר...
18/09/2017 | 17:25
39
לא להפשיר מחוץ למקרר.
ניתן להוציא את הכמות הרצויה, לגלגל שוב ולהכניס
מייד ובזריזות חזרה לשקית ולהקפיא שוב.
לצפיה ב-'ארוחת החג שלנו...'
ארוחת החג שלנו...
18/09/2017 | 01:28
5
133
חלק מנות צמחוניות
 
מרק עוף וכופתאות כבד עוף
מרק כרובית
 
פטה כבדי עוף
פטה פטריות - שיטאקי, פורצ'יני, חורש ופקאנים
משולשי טוסט מבצק פיצה
 
סורבה מלון  ופסיפלורה
 
 
פילה בקר ברוטב יין אדום ושיזיפים
גלילות בשר ירכי עוף (פרגניות) במלית אורז וירקות
גלילות חסה במלית ירקות
סלמון בסילאן ומיסו עם ירקות מוקפצים
 
תוספות:
מיני פאי שבלולי ירקות - זוקיני, גזר, תפו"א ובטטה
אורז + זוקיני, גזר ושקדים
שפאצל + בצל מטוגן, גזר מגורר ושעועית ירוקה
 
עוגת דבש (קלה) עם פצפוצי שוקולד 
עוגת מוס שוקולד
עוגיות מרנג ואגוזי לוז Brutti ma Buoni (גדולות)
 
חלות אישיות מעוצבות  
 
חג שמח ושנה טובה
לצפיה ב-'אודה על מתכון לפטה פטריות ואגוזים.'
אודה על מתכון לפטה פטריות ואגוזים.
18/09/2017 | 15:19
4
38
אמנם יש לי חלק מהפטריות שציינת ועוד אחרות (מלך היער, פורטבלו, שימאג'י), ושיטאקה יבשות. לצערי כעת אין לי פורצ'יני..
התפריט נקרא משובח.
לצפיה ב-'מצטרפת לבקשה '
מצטרפת לבקשה
18/09/2017 | 16:02
29
הכל נשמע טעים ומושקע....
לצפיה ב-'בבקשה - פטה פטריות ואגוזים...'
בבקשה - פטה פטריות ואגוזים...
18/09/2017 | 17:22
2
89
100 גר' אגוזי מלך או פקאן קלויים 
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
300 גר' פטריות קצוצות גס *
100 גר' חמאת קוקוס בטמפ' החדר **
1 כפית טימין
1 כפית אורגנו
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית מלח ולהוסיף לפי הטעם
פלפל שחור/לבן לפי הטעם
 
מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים 
בבחישה עוד דקה.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן על להבה בינונית עד
לריכוך, מסירים מהאש.
מוסיפים את חמאת הקוקוס ומערבבים.
מכניסים את האגוזים הקלויים למעבד מזון ומפעילים לריסוק, מוסיפים
את הפטריות והתבלינים ומעבדים לתערובת חלקה.
טועמים ומתקנים מליחות לפי הטעם, מעבירים לכלי סגור או לכלים
אישיים עם מכסה תואם, מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
 
* כל סוג פטריות טוב לצורך הענין טריות או מיובשות שהושרו במים וסוננו,  
רצוי שחלק מהפטריות תהינה בעלות טעם מודגש כמו שיטאקי ו/או פורצ'יני.
רצוי להשתמש בפטריות כהות.
** ניתן להשתמש גם בחמאה מומסת.
 
לצפיה ב-'תודה רבה רבה ושנה טובה. '
תודה רבה רבה ושנה טובה.
19/09/2017 | 14:27
1
6
לצפיה ב-''
19/09/2017 | 17:54
2
לצפיה ב-'תפריט לארוחת חג'
תפריט לארוחת חג
16/09/2017 | 15:18
3
179
השנה אני מארחת את משפחתי לארוחת החג.
התפריט עליו חשבתי:
גפילע פיש
חריימה (יש גם מרוקאים במשפחה)
ספרינג רול לצמחונים
סלט  ירוק עם גרעיני רימונים
 
צלי בשר
עוף בדבש וסויה בתנור
שניצל לילדים
אורז
פוטטוס
סלק וקולרבי בתנור
שעועית ברוטב עגבניות או אפונה
סלט ירקות
 
מוס טחינה וסילאן (חלווה)
עוגות
 
מה דעתכם על התפריט? מה אתם מכינים?
 
לצפיה ב-'נראה שבתםריט לא חסר בו דבר.'
נראה שבתםריט לא חסר בו דבר.
16/09/2017 | 17:44
89
יש דגים ,בשר וגם תוספות -פחמימות, ירקות טריים ומבושלים,
וקינוח,אז הכול מושלם.
לצפיה ב-'לא ציינת כמה אנשים תהיו'
לא ציינת כמה אנשים תהיו
17/09/2017 | 08:38
1
107
אבל אני מעריכה שבין 10-20, אז התפריט נשמע לי לחלוטין מצוין, מספק ומגוון.
מבחינת "חסר" לא חסר כלום, מציעה עוד משהו שאת ממש לא חייבת - יש הנוהגים להכין בראש השנה חלה מתוקה. אני בשנים האחרונות עושה את זה :) אין לי מתכון ספציפי, עובדת עם מתכונים מהאינטרנט. שמה באמצע כלי קטן חסין חום בעת האפייה כדי שיווצר חור.
 
עוד הצעה - לפני כשנתיים הכנתי לראש השנה צלי בשר והוספתי לו תפוחי עץ ומרינדה מדבש. סתם כדי שיהיה יותר "חגיגי".
לצפיה ב-'נהיה 12 . הוספתי גם כמובן כבד קצוץ, תודה על ההתיחסות'
נהיה 12 . הוספתי גם כמובן כבד קצוץ, תודה על ההתיחסות
17/09/2017 | 11:26
20
לצפיה ב-'חזה עוף/הודו במרינדה, לאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה במטבח.'
חזה עוף/הודו במרינדה, לאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה במטבח.
16/09/2017 | 20:58
3
141
שבוע טוב לכם.
בשביל כאלה (כמוני) שלא מבינים הרבה בעבודת מטבח, לשבור שיא של עצמם זה לא ענין של מה בכך. זה מה שקרה לי היום. ומה השיא ששברתי? עשיתי משהו שמצריך הכנה מוקדמת. כלומר, לא משהו שמתחילים ומסיימים באותו יום. בדרך כלל אני אוהב להתחיל ולסיים במכה אחת. זה מצמצם את רשימת האפשרויות שלי להכנת אוכל.

למי שלא יודע, המרינדה היא מישרה: משהו שמשרים בו דברים אחרים. אין לה רכיבים קבועים, כל זמן שכמות הנוזלים בה, עולה על כמות המוצקים. דבש או סילאן למשל, נחשבים נוזלים. מה שתשימו - טוב. אני ממליץ להתחיל עם משהו שהעתקתם מהרשת ועל זה תוסיפו ותחסירו לפי טעמכם וכאוות נפשכם. הכל הולך.

היום (כלומר התחלתי אתמול) הכנתי חזה עוף במרינדה. כתוספת, אחרי שהוצאתי את העוף המושרה, השתמשתי במרינדה גם כרוטב לתפוחי אדמה. יצא אחלה. אם הבנות אמרו "טעים מאד" - קיבלתי מדליה. אפשר להשתמש גם בחזה הודו.

הנה מה שהכנתי ל4 מנות:
מתחילים מהמרינדה. הכמויות זה בערך כי שפכתי מה שבא לי וכמה שבא לי (ותודה לליהי קרויץ ולמאקו אוכל שרשימותיהם היו לי לבסיס. קרדיטים בסוף). אם אין לכם כל מה שאני שמתי, אין דבר. תשתמשו במה שיש לכם. ומה שמתי?
3-4 כפות שמן זית.
2 כפות רוטב סויה.
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק.
כפית פפריקה מתוקה.
חצי כפית פפריקה חריפה.
חצי כף רסק עגבניות.
שתי קוביות שום כתוש.
3 כפות סילאן (או דבש).
מיץ מלימון שלם.
כפית חרדל.
מלח לפי הטעם (לא להשתולל כי רוטב הסויה הוא מלוח).
פלפל שחור.

לטיגון
תרסיס שמן לטיגון (אם אין - קצת מרגרינה או שמן רגיל).
מערבבים הכל היטב בקערה.

פורסים חזה עוף לפרוסות די עבות (כ-1-ס"מ בעובי).
מערבבים עם המרינדה היטב, מכסים בנילון נצמד - ולמקרר. מינימום שעה. הכי טוב - לפחות לילה (וזה מה שעשיתי).

לתפוחי האדמה (4 די גדולים חתוכים לקוביות גדולות מאד או תפוחי אדמה קטנים בקליפתם, חתוכים לחצאים) - מעט קוצי טימין יבש (זה לא באמת קוצים. אלה העלים המיובשים שלו).

מומלץ לטגן את נתחי החזה על מחבת פסים, אבל כל מחבת תהיה טובה. רצוי עם תחתית עבה לפיזור טוב של החום. אני הלכתי על מחבת פסים.
מחממים את המחבת על המבער הבינוני באש בינונית-גבוהה.
מרססים שמן (או מורחים מרגרינה או שמן ונעזרים במברשת סיליקון).
כשהשמן חם משטחים את פרוסות החזה (אחרי שהוצאנו מהמרינדה והנחנו לה לטפטף. לא לשפוך את המרינדה.). אחרי כדקה הופכים. אחרי עוד דקה הופכים שוב ואחרי שתי דקות הופכים ועוד שתי דקות הופכים שוב. כך הופכים כל שתי דקות עד שהנתחים צלויים היטב קרוב לחריכה אבל לא יותר מדי שלא יתייבשו.

למי שרוצה גם תפוחי אדמה ברוטב הזה מומלץ (לפני הטיגון) להניח את הפרוסות על צלחת וקצת להפעיל לחץ ולהגיר את שאריות המרינדה חזרה לקערה. חזות העוף ימתינו לטיגון כשעה וחצי-שעתיים עד שתפוחי האדמה יהיו כמעט מוכנים.
לתבנית (אפשר זכוכית חסינת חום או מתכת מרופדת בניר אפיה) עם שוליים קצת גבוהים, שופכים את המרינדה.
מכניסים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב שכל הקוביות מרוחות היטב במרינדה. שופכים לתבנית חצי או שני-שליש כוס מים.
בוזקים את קוצי הטימים ומי שרוצה תבלינים נוספים - זה הזמן. מכסים ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור 180-200 מעלות לשעה ורבע בערך.
מוציאים ומניחים על קרש.
מסירים את רדיד האלומיניום. מערבבים בעזרת כפות את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לכחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מוכנים (בודקים בנעיצת מזלג).

בחצי שעה הזו מטגנים את חזות העוף כמתואר.
שבוע טוב ותהנו.
ליהי קרויץ
https://www.youtube.com/watch?v=XbYEJyiQc8c
מאקו אוכל
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-winning-recipe-ten-minutes/Recipe-bec54cd0943db51006.htm

וזה מה שיצא לי:
ואתם מוזמנים:
 
לצפיה ב-'תודה על המתכון'
תודה על המתכון
16/09/2017 | 21:57
2
59
אשמח להבין כמה דברי בתהליך ההכנה.
 
למה אתה הופך את חסה העוף כמה פעמים במחבת?
 
למה מחבת פסים עדיפה על מחבת רגילה?
 
האם ריבוי המרכיבים במרינדה עדיין נותן טעם מאוזן? לא כדאי לוותר על כמה מהם כדי לקבל טעמים יותר מובחנים?
 
אגב, לפיזור שמן במחבת אתה לא חייב מברשת סיליקון - אפשר בעזרת נייר סופג למרוח על כל שטח המחבת
לצפיה ב-'אתה שוכח שאתה מדבר עם אחד שלא מבין הרבה במטבח.'
אתה שוכח שאתה מדבר עם אחד שלא מבין הרבה במטבח.
16/09/2017 | 23:13
1
61
אני מקפיד לציין את זה בכל פעם.
התבססתי על מתכונים מוכנים ועשיתי מהם מה שבא לי.
 
הופך את חזה העוף כמה פעמים כדי שלא יהיה מצב בו מבחוץ נשרף ובפנים עוד חי. פטנט שלמדתי כשחיפשתי מתכון לסטייק עוף (שעשיתי מקפוא) וזה עבד יפה.
 
עדיף לדעתי (וזו רק דעתי) מחבת פסים כדי שהנתח לא ישחה בשמן. רציתי כמה שפחות שמן בטיגון אבל בלי שידבק למחבת. זה גם מה שראיתי בכל המתכונים שסקרתי ברשת. גם קצת יותר יפה לעין. הרי אנשים אוכלים קודם כל עם העיניים ורק אחר כך עם הפה. חשוב במיוחד כשמדובר במפונקות שלי.
 
ריבוי מרכיבים היה בכל המתכונים שראיתי ואם המפונקות שלי אמרו "טעים מאד" - מספיק לי. סוסים מנצחים לא מחליפים. יחד עם זה מי שרוצה טעם מסוים יכול לשנות כרצונו. אפילו ציינתי את זה במתכון. אני לא עושה יותר מדי ניסויים בפעם ראשונה. בטח יקרה בעתיד.
 
לענין נייר סופג - אני מניח שיש כאלה שקוראים והם לא מנוסים כמוך אלא צילעייגערים כמוני במטבח ועלולים לשרוף את האצבעות. ענין של זהירות. שמן+נייר+חום+אש לא מתאים לי. בכל העיסוקים שלי אני תמיד אומר לאנשים שאיתם או מולם אני עובד: אני מוכן לקבל שגיאות, חוסר ידע או חוסר נסיון. אני לא מוכן לקבל חוסר זהירות. ככה התרגלתי. קשה ללמד סוס זקן טריקים חדשים. במקרה הזה גם אין צורך. הזהירות הישנה עדיין טובה.
 
תודה על התגובה ושבוע טוב.
לצפיה ב-''
17/09/2017 | 07:05
31
שבוע טוב
לצפיה ב-'מתכון רביולי גבינות ברוטב פומודורו'
מתכון רביולי גבינות ברוטב פומודורו
16/09/2017 | 18:01
91
לרביולי:
300 גרם קמח 00
3 ביצים
מעט מלח
כפית שמן זית
למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
עלי בזיליקום
רוטב פומודורו:
2 שיני שום חתוכות
4 כפות שמן זית
4-5 עלי בזיליקום
קופסת שימורים 800 גרם עגבניות שלמות
מלח
מטגנים את השום והבזיליקום  בשמן זית כדקה מרגע תחילת הטיגון.
מוסיפים את העגבניות והמלח תוך מעיכת העגבניות.
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
מכינים בצק פסטה וממלאים בתערובת המילוי.
בעזרת חותכן עגול ומשונן חותכים את הבצצק ליחידות רביולי עגולות.
מבשלים במים רותחים כ5-6 דקות.
מעבירים לרוטב העגבניות ומבשלים 2 דקות נוספות. 
לפרטים נוספים ופירוט מלא באתר של הסדנאות בישול שלי. 
בתאבון,
לימור
לצפיה ב-'מתכון פסטה פרפלה ברוטב פסטו'
מתכון פסטה פרפלה ברוטב פסטו
16/09/2017 | 17:57
158
מתכון פסטה פרפלה ברוטב פסטו
מצרכים
1 חבילה פסטה פרפלה (פרפרים)
150 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
100 גרם גבינת פקורינו מגוררת
1 כוס בזיליקום טרי
1 שן שום
1/2 כוס שמן זית
80 גרם צנוברים
מעט מלח
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה-
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות עד לדרגת אל-דנטה.
למעבד מזון מוסיפים- 150 גר' גבינת פרמזן, גבינת פקורינו, בזיליקום טרי, שום, מלח ו חצי מכמות הצנוברים ומפעילים.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית תוך ערבוב כל החומרים יחד עד לקבלת משחה.
מטגנים את שאר הצנוברים בכפית שמן זית עד להזהבה.
מוזגים את הפסטו מעל הפסטה ומערבבים .
מוסיפים כוס גבינת פרמז'ן ומערבבים היטב.
מפזרים מלמעלה צנוברים קלויים . ניתן להגיש בתוספת עגבניות שרי חצויות.
להגיש חם או קר.
לפרטים נוספים ופירוט מלא באתר של הסדנאות בישול שלי. 
בתאבון,
לימור
 
 

 
לצפיה ב-'מתכון לרבע טלה.'
מתכון לרבע טלה.
14/09/2017 | 19:19
9
98
קניתי היום בסופר [לכבוד החג רבע טלה.
אם יש לכם רעיונות להכנתו או שמישהו כבר הכין את זה.
 
תודה וסופ"ש נעים וטעים
 
לצפיה ב-'מה הכוונה ברבע טלה? '
מה הכוונה ברבע טלה?
15/09/2017 | 08:32
65
שוק טלה?
על העצם?
לצפיה ב-'רבע טלה'
רבע טלה
15/09/2017 | 09:34
6
111
שלום
רבע טלה = חצי מהצלעות (Half slab) ועוד רגל (שוק טלה).
מדובר ב-2 נתחים בעלי אופי שונה.
רצוי להפריד.
חפש מתכונים לצלעות טלה (אפשר להפריד, לגלות את העצם וכו') ולשוק טלה (בתנור
עם תפ"א או ירקות).
לצפיה ב-'כן. מה שיש לי זה רבע עם הצלעות'
כן. מה שיש לי זה רבע עם הצלעות
15/09/2017 | 16:02
5
58
הקצב פרק לי אותם קצת,  הפריד בין הצלעות.
אז הוא להכנה בתנור?   יש לך מושג כמה זמן  הכנה בתנור?
 
תודה על התשובה.
שבת שלום
 
לצפיה ב-'תיעזר במשרשתת'
תיעזר במשרשתת
15/09/2017 | 17:30
4
78
שלום
חפש:
 
1. מתכון לצלעות עגל
2. מתכון לשוק כבש בתנור
 
ותבחר לך משהו שנראה לטעמך.
 
בתיאבון, שבת שלום ושנה טובה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
15/09/2017 | 22:22
6
לצפיה ב-'ביקשתי בעבר ואני מבקש שוב'
ביקשתי בעבר ואני מבקש שוב
15/09/2017 | 23:51
2
84
פורום מתכונים נועד כדי לתת מתכונים ולא כדי לשלוח אנשים לחפש באינטרנט מתכונים.
 
לצפיה ב-'מספיק עם ההערה הזו'
מספיק עם ההערה הזו
16/09/2017 | 07:40
1
79
שלום
אין לי מתכון כזה בספר המתכונים...יש במשרשתת. אז לא יכול להעלות מתכון. 
יכול לעזור במתן כיוון או קישור לאתר
יכול לא לעזור בכלל.
תבחר.
ואין לי כוונה "לגנוב" מהרשת ולהעלות פה כאילו...רק בגלל הגחמה הזו!
 
לצפיה ב-'אם אין לך מתכון לבקשת מתכון - אל תגיב'
אם אין לך מתכון לבקשת מתכון - אל תגיב
16/09/2017 | 10:54
24
לצפיה ב-'לא הייתי מכין את הכל יחד'
לא הייתי מכין את הכל יחד
16/09/2017 | 11:35
59
רבע כבש כפי שציינו לעיל זה צלעות, כתף, שוק
כל אחד ממרכיבים אלה דורש זמן הכנה שונה.
השוק עצמה זה שריר (סוג של אוסבוקו טלה) שמתאים לבישולים ארוכים, נתח ג'לטיני.
הכתף מתאים לצליה, ובישול ארוך.
והצלעות אותם נהוג לחתוך לחלק עליון שהולך בדכ לצליה מהירה ולחלק תחתון שנקרא בשלל שמות מאסדו\חזה ספייר ריבס, זה נתח עם יחס שומן-עצם-בשר גבוה, המשמעות שיש פחות בשר ביחס למרכיבי השומן והעצם, זה לא בהכרח רע, זה אומר שיש בו ריכוז גבוה של טעמים, וניתן לשבץ אותו בתבשילים.
את הכתף נהוג לצלות יחד, למרות שיש בו למעשה שני מריכיבים שונים במהותם, השריר, והכתף עצמה. אבל זה מאד מרשים להגיש אותה בחלק אחד, בדכ באפיה ארוכה, ניתן להסיר את העצם ולמלא באורז צנובר ועוד.
ניתן לצלות במשך מס' שעות, וניתו קודם לבשל במים, ואז להשלים אפיה. שיטה שניה בטוחה יותר להבטחת בשר רך ומוכן, ואף מאפשרת לקצר הליכים ולעשות הכנות מראש, שכן ניתן לעשות בישול ראשון במים מראש, וולפני ההגשה להכניס לשעה נוספות לתנור לקבלת אפקט הצליה. את הנוזל שנשאר שלמעשה ציר נפלא, כדאי לשמור לתבשילים
נוספים, תבלין מצוין.
 
כעקרון אם רוצים לעשות הכל יחד, המשמעות שצריך לאפות לזמן ארוך בחום בינוני נמוך, רק כך ניתן לייצר מכנה משותף שיתאים להכל,  כמו כן יהיה רצוי לכסות חלק מהזמן.
 
הייתי ממליץ לך לשמור את הצלעות לצריבה על מחבת, או על האש. אפשרי גם צליה בתנור כשדרה אחת ארוכה, כמו רוסטביף. מאד מרשים וטעים.
צליה במחבת זה הכנה מאד קלה וזריזה, אך מחייבת הכנה "על הרגע", מה שמקשה באירוח גדול.
 
אגב, זה רבע טרי מגידול ישראלי או קפוא מיבוא מדרום אמריקה, או זה הטרי מיבוא ספרדי?
הישראליים הם ענקיים, קשה למצוא תנור ביתי שיכיל אותם בשלמותם, בעוד המיובאים (הקפואים וגם הספרדי הטרי) קטנים משמעותית.
לצפיה ב-'מחפש מתכון לאנטריקוט בתנור'
מחפש מתכון לאנטריקוט בתנור
14/09/2017 | 07:50
3
72
שלום
קניתי בשר אנטריקוט לתנור וגם ביקשתי לפרוס בטעות..
קראתי שכל המתכונים מתייחסים לגוש בשר, מה אפשר לעשות עם הפרוסות?
זה לא למנגל, רק לתנור (צלייה איטית).
 
תודה ושנה טובה!
לצפיה ב-'אני מנסה להבין.'
אני מנסה להבין.
14/09/2017 | 17:50
64
בעצם יש לך פרוסות של אנטריקוט, כלומר - סטייקים?
כמה הן דקות?
ככלל, ההמלצה על אנטריקוט היא לצלייה ואם בתנור בהחלט עדיף בגוש.
למה בעצם זה קריטי שיהיה בתנור ולא על גז?/
לצפיה ב-'מה מבדיל נתח אנטריקוט לתנור מנתח למנגל?'
מה מבדיל נתח אנטריקוט לתנור מנתח למנגל?
15/09/2017 | 09:29
59
שלום
אני מניח שההבדל הוא באנטריקוט כשר ומוכשר, ואולי גם מופשר! (לתנור)
ואנטריקוט רק כשר ולא מוכשר, וטרי! למנגל.
 
נסה לקשור אותו כמו רולדה עם חוט שמשון (יש בחנויות לחומרי בנין).
 
לצפיה ב-'הכנת פרוסות אנטריקוט בתנור,,'
הכנת פרוסות אנטריקוט בתנור,,
17/09/2017 | 08:14
35
להכנת פרוסות  אנטריקוט בתנור, יש לחמם את התנור לחום הכי גבוה שלו,
ולצלות את הפרוסות עד להשחמה מ-2 הצדדים, כ-5 דקות מכול צד,ואז לאחר הצליה , להנמיך את הטמפרטורה  של- 150 מעלות, עד לריכוך פרוסות הבשר.
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

לירון לסר- מומחה לבריאות טבעית
זקוק לריפוי טבעי?
מיה מטבחים
מיה מטבחים
פורום ריפוי ותזונה טבעית
פורום ריפוי ותזונה טבעית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ