לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4415544,155 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'התייעצות לגבי חזה עוף..'
התייעצות לגבי חזה עוף..
18/10/2018 | 11:28
7
שאלה,
הייתי אתמול במסעדה הודית... אכלנו (יותר נכון טרפנו) מנה של עוף מבושל ברוטב עשיר.
חזה העוף היה ממש עסיסי, ורך.
השאלה איך מגיעים לזה? כל בישול שלי של חזה עוף , לדג' פעם ניסיתי במרק- יוצא ממש ממש יבש וקשה.
איך הם הגיעו לכך שהוא כזה רך?
ואגב, אין ספק שזה אכן חזה עוף.
לצפיה ב-'בישולים בישולים '
בישולים בישולים
16/10/2018 | 11:54
106
מזמן לא יצא לי לפרסם פה, חגים, מלא מילואים, מחלה וחיים באופן כללי

אצלי ימי שני קבועים כיום בישול, בדרך כלל מבשלת לחברה שיהיה לה למהלך השבוע כי היא לא יכולה ואני נהנית מהבישולים אז זה WIN WIN לשתינו .

השבוע:

לביבות אפויות מתפוח אדמה וגזר:
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
3 גזרים
בצל קצוץ
מגרדים את הכל - אני מגרדת על הפומפייה הדקה, משאירים כ20-30 דקות כדי שיצאו כמה שיותר נוזלים ואח"כ גם סוחטים קצת את הירקות שלא יהיה נוזלי.
מוסיפים: 2-3 ביצים (תלוי גודל אני השתמשתי ב2 לארג), תבלינים (שמתי רק מלח ופלפל), 1-2 כפות קמח רגיל (את הקמח לא חייב לשים ואם שמים אפשר קצת יותר או קצת פחות בהתאם לכמה נוזלית התערובת, אני גם הוספתי בהחלטה של רגע מעט פטרוזיליה קצוצה, רציתי גם לשים בצל ירוק אבל שכחתי.
מכינים לביבות על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180, אופים כ15 דקות לכל צד , לאחר מכן העליתי את התבנית למדף עליון לעוד כ 7-10 דקות כדי שיתכהו קצת.

* גליליות חזה עוף מגולגולת עם רוטב פסטו ומלאות ב: ברוקולי, קישוא ובצל קצוץ.
לירקות שממלאים: רבע חבילה ברוקולי קפוא שהופשר, קישוא אחד גדול חתוך לחתיכות לא גדולות, בצל קצוץ. את כל הירקות שמתי בקערה ושפכתי מעל מים רותחים והשארתי בצד לכמה דקות, אחכ סיננתי את המים והוספתי אבקת שום/שום קפוא וקובייה של עשבי תיבול קפואים, הנחתי בצד.
לרוטב: בצל קצוץ דק מטוגן עם מעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים פטריות חתוכות ותיבול לפי טעם- הוספתי: מעט כורכום וכמון, מלח, מעט פלפל לבן ומעט פלפל שחור גרוס, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה שימשיך להתבשל , במקביל מתחילים להכין את גליליות חזה עוף.
משטחים כל חזה עוף ומורחים עליו מעט פסטו , שמים בקצה מתערובת הירקות שהכנו בהתחלה, מגלגלים ומניחים בתבנית (אפשר גם להניח בתבנית בה הוכן הרוטב, בתנאי שכמובן ניתן להכניס לתנור), מפזרים את הרוטב מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות . לאחר כ20 דקות שהיה בתנור מרטיבים קצת את החזות עוף ברוטב ומשאירים לעוד 10-20 דקות.


כשהעוף היה מוכן , סודר בקופסאות על קינואה מבושלת ושארית הירקות לתערובת.


בתאבון ויום מקסים לכולנו

לצפיה ב-'יש מתכון לג'חנון בלי מרגרינה ?'
יש מתכון לג'חנון בלי מרגרינה ?
15/10/2018 | 21:54
4
61
וגם בלי חמאה. המטרה היא לבשל אותם בתוך צ'ולנט.
 
תודה מראש.
לצפיה ב-'זה לא ג'חנון, זה קיגל לחמין'
זה לא ג'חנון, זה קיגל לחמין
15/10/2018 | 23:40
45
  
4-5 כפות קמח
4-5 כפות סולת
 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת מרק


מוסיפה 1/4 כוס שמן ומערבבת כדי להרטיב את החומרים היבשים

מוסיפה 1/4 מים, אבל לאט לאט עד שכל החומרים יתאחדו  לגוש

כזה שנפרד מדפנות הקערה.



אני מחלקת את הגוש שנוצר ל-3 חלקים ומניחה בסיר
לצפיה ב-'אני עושה כך'
אני עושה כך
16/10/2018 | 09:42
1
50
מכין בצק 
קילו קמח
אבקת אפיה
6 כפות סוכר או סילאן
כפית מלח
כ3 כוסות מים חמימים
שמן זית או קנולה למריחה
לש את הבצק עד קבלת בצק רך ומעט דביק
מניח למנוחה של כשעתיים ולש את הבצק שוב רצוי ביד על משטח
מניח שוב למנוחה ולש שוב 
מחלק לכדורים ומניח על המשטח לחצי שעה 
פותח כל כדור לדף דק .כאשר הבצק רך אני פשוט מורח את הבצק על המשטח עם כף ניד. מורח את דף הבצק בשמן בשכבה דקה ככל האפשר
לוקח את צידי הדף מימין ומקפל עד חצי הדף לוקח את צד שמאל ומקפל למרכז ועכשיו מגלגלים לקבלת גליל.
מניח על החמין 
לצפיה ב-'ועוד דבר'
ועוד דבר
16/10/2018 | 09:45
38
כדי לא לקבל טעם חמין מוגזם וחדירה של נוזל החמין .להניח על החמין רדיד אלומיניום ועל הרדיד להניח את הג'חנונים .למי שפוחד מרדיד אלומיניום ניתן להניח צלחת
לצפיה ב-'איך לבשל עדשים שחורות ללא כאב בטן?'
איך לבשל עדשים שחורות ללא כאב בטן?
15/10/2018 | 15:59
3
56
הכנתי סלט עדשים שחורות, וכחלק מהמתכון אמרו שלא לבשל הרבה מידי את העדשים, כדאי שהן תהיינה לעיסות. וזה בדיוק גם מה שאני אוהבת, שהן לעיסות.  בכל מקרה בישלתי אותן כ 20 דקות.
ואחרי שאכלתי קיבלתי כאבי בטן מטורפים עם גזים וכו'...
האם יש אפשרות להכין עדשים שחרוות, ושהן יהיו עדיין קשות ולעיסות מבלי לקבל כאבי בטן?
(חלק מהעדשים הקפאתי ואני רוצה פשוט להכין את זה שוב)
תודה רבה
לצפיה ב-'להוסיף בבישול תבלין:'
להוסיף בבישול תבלין:
15/10/2018 | 17:51
66
קימל טחון.זה עוזר.
לצפיה ב-'אני מניחה שכמו כל קטניה'
אני מניחה שכמו כל קטניה
15/10/2018 | 23:44
53
להשרות במים, להביא לרתיחה, לסנן ולבשל במים חדשים.
 
לצפיה ב-'תודה לכן'
תודה לכן
16/10/2018 | 13:51
7
לצפיה ב-'מה קרה לפורום?'
מה קרה לפורום?
14/10/2018 | 12:23
1
52
לצפיה ב-'מזה כמה פעמים נמחקו שרשורים שלמים'
מזה כמה פעמים נמחקו שרשורים שלמים
14/10/2018 | 17:07
81
בכמה פורומים (תחבורה ציבורית 394, ביקורת מסעדות 551) ועוד כמה שאיני זוכרת.
כנראה שבתפוז החליטו לקחת את הענינים בידיים ולנסות לשחזר את כל החומר.
הגיע הזמן, הגיעו מים עד נפש בפורום תחבורה ציבורית למשל.
מחפשים שם אלטרנטיבה, כי הפורום הזה הותקף כבר כמה פעמים.
ארכיון הפורום מעודכן לתאריך 04/2018
לצפיה ב-'החברים בתפוז עובדים על תיקון הפורום'
החברים בתפוז עובדים על תיקון הפורום
14/10/2018 | 12:36
1
76
מתנצל על אי נוחות
לצפיה ב-'הם צריכים לעבוד על כל מערכות הפורומים.'
הם צריכים לעבוד על כל מערכות הפורומים.
14/10/2018 | 17:09
15
לצפיה ב-'כוסמת ירוקה '
כוסמת ירוקה
28/04/2018 | 10:40
1146
175
קניתי כוסמת לא קלויה נראית בהירה עם גוון צהוב עד ירקרק.
בבישול לא תפחה יפה כמו החומה סגלגלה, והטעם יאאק
מה השנוי שצריך לעשות אם בכלל. יצא כמו פתיתים חלקלקים
אפילו ריח של כוסמת אין לה...
המשך>>
קניתי כוסמת לא קלויה נראית בהירה עם גוון צהוב עד ירקרק.
בבישול לא תפחה יפה כמו החומה סגלגלה, והטעם יאאק
מה השנוי שצריך לעשות אם בכלל. יצא כמו פתיתים חלקלקים
אפילו ריח של כוסמת אין לה...

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ