לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

תקציב באקסל
09/05/2016 | 10:20
1
39
שלום רב,
רוצה להכין תקציב בנייה באקסל.
יש כמובן 10 סעיפים מרכזיים וכמובן שכולם מתפצלים לתתי ותתי סעיפים שונים.
בכל שורה אני כמובן רושם את כל הנתונים האפשריים: תאריכי התשלום בפועל, שם הספק, השוואה מול התקציב, כמות, מחיר וכדומה.
יש ספקים שיהיו רשומים בכמה סעיפי בנייה שונים והשאלה היא איך אוכל לדעת (לא רק סיכום של הסעיפים המרכזיים שעל פיהם אני בונה את התקציב והסיכומים מלכתחילה) כמה שולם להם בסך הכל בכל הסעיפים והתתי סעיפים השונים.
תודה
בשתי מילים. למד את נושא טבלאות הציר.
09/05/2016 | 14:43
17
נא לראות הודעה זו כתזכורת בלבד . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
09/05/2016 | 00:16
50
ומסיבות מובנות אין בה שום המלצה (לא לכאן ולא לכאן) בנוגע לשדרוג.

נא לא לפתוח דיון בנושא.

הפורום המתאים לכך הוא פורום 'חלונות (253).


 
vba "super" filter
08/05/2016 | 14:11
5
32
שלום,
 
יש לי שאלה בנושא פילטרים עם VBA, העניין הוא שאני לא יודע אם בכלל הדבר אפשרי.
 
מצורף קובץ עם השאלה, ובגיליון השני ישנה דוגמה איך אני רוצה את הפיתרון.
 
אקסל 13/16 + וינדוס7
 
עמודת עזר
08/05/2016 | 15:40
4
23
ניתן לבנות קריטריון לסינון מתקדם, אבל במקרה הזה נראה לי שדוקא עמודת עזר (גם אם מוסתרת) - עדיפה:
 =COUNTIF(טבלה1[@[עמודה1]:[עמודה5]],"משה")
תנאי הסינון <>0.
 
ב - VB אתה רוצה להפעיל סינון  (תצטרך להכין קריטריונים לסינון מתקדם או עמודת עזר) או להסתיר שורות ?
הי תודה אבל
08/05/2016 | 21:56
3
20
עמודת עזר לא טובה עבורי.
 
חקרתי קצת את הנושא ונראה לי ש״נפלתי״ פה קצת בלוגיקה, שהרי ציפיתי איך שהוא שהפילטרים של האקסל יעשו את העבודה והרי זה לא הגיוני. 
 
אני אחשוב כבר על איזה פתרון, אולי בכול זאת ״הסתרת שורות״
בהנחה ובתקווה שתסכים אתי שהתוצאה שהצגת לוקה בחסר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/05/2016 | 22:37
2
23
נסה את קוד המקרו שלהלן:
 Sub Hide_Rows_No_Criteria()
   LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
   For R = 2 To LR
         If Application.CountIf(Rows(R), "משה") = 0 Then Rows(R).EntireRow.Hidden = 1
   Next
End Sub
 
אין לי בעיה להסכים שהתוצאה שלי לוקה בחסר
09/05/2016 | 09:20
1
12
רק שלא הבנתי למה אתה מתכוון ?
עכשיו גם תבין . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
09/05/2016 | 10:08
15
בשורה 19 (בגיליו1) מופיע 'משה'.

האם בטבלת התוצאה המתבקשת (בגיליון2) השארת אותה גלויה או מוסתרת
 
שאלה בוורד
08/05/2016 | 13:21
1
19
שלום
 
בקובץ וורד בעמוד 12 אני רוצה לעשות קישור לפסקה בעמוד 125
אבל בעמוד 12 אני רוצה שיהיה רשום  הכותרת "עמוד 125"
 
כלומר בעמוד 12 יהיה רשום:
"עמוד 125"
ושאלחץ בעמוד 12 על הכותרת  "עמוד 125"  זה יוביל לפסקה שבעמוד 125
 
בעקרון זה פשוט ואני יודע איך עושים...
אבל השאלה איך עושים זאת כך שהכותרת "עמוד 125" יתעדכן אוטומט ל"עמוד 126" או ל "עמוד 124" כל פעם שהפסקה בעמוד 125 משנה עמוד.???
 
אודה מאוד  באם מישהו יודע
 
בעיקרון, בעזרת "הפנייה מקושרת". עיין במאמר שבקישור . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/05/2016 | 16:17
29
הנה, כאן.
 
האם מישהו יכול לעזור לי לפתוח את הקובץ הזה
08/05/2016 | 15:29
17
מדובר על קובץ word שאני לא מצליח לפתוח בצורה תקינה 
 
התקנת אופיס 2016
06/05/2016 | 19:37
2
27
שלום.
 
אני מריץ חלונות 8.1 גרסת 64 ביט. קבלתי דיסק התקנה לחלונות 2016 מהעבודה. הרצתי את קובץ ההתקנה הראשי. אני רגיל להתקין גרסאות קודמות של אופיס בהן יש אפשרות לבחור התקנה מתואמת אישית ולבחור רק את מה שאני צריך (WORD EXCEL ן POWERPOINT בלי כל שאר הזבר שאני ממש לא צריך).
 
אבל קובץ ההתקנה לא שאל אותי בכלל מה אני רוצה. הוא רץ למשך כמה דקות וסיים. התקין לי קיצורי דרך ל 12 אפליקציות כולל SKYPE שאני לא משתמש בו.
 
אבל משום מה זה לא באמת התקין, כי כאשר הרצתי את WORD נראה שהוא התחיל את ההתקנה האמיתית. זה גם פרס את כל קבצי ההתקנה לתוך ספריה בכונן C וניפח לי את הכונן ב 10 גיגה. מה לעזאזל הם עשו לשיטת ההתקנה הקודמת? האם יש דרך להתקין את 2016 כמו 2013? רק מה שאני רוצה מבלי להעתיק את כל קבצי ההתקנה לכונן המערכת ולהתחיל להתקין לתוך PROGRAM FILES בכל הרצה ראשונה של אפליקציה?
 
בנוסף, יש לי גרסה 2013 חוקית של של העבודה. זה בכלל לא דרס ועדכן אותה, אלא התקין לי 2016 לצידה. אני כרגע הולך להסיר את כל הגרסאות עי תוכנה צד ג' להסרת תוכנות ולנסות למצוא דרך להתקין ב OFFLINE רק את שלושת האפליקציות שאני רוצה בלי שום דבר אחר כולל כונן הרשת המיותר של מיקרוסופט (אני עובד עם DROPBOX ענק חנמי מהעבודה וממש לא זקוק לעוד כונן רשת).
 
תודה
 
 
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/05/2016 | 19:54
1
31
כעיקרון - בגרסאות 2013/2016 לא ניתן לבחור בהתאמה אישית אלו יישומים להתקין.
בנוסף - ניתן להתקין את ה'חבילה' רק בכונן בו מותקנת מערכת ההפעלה (שזהו בדרך כלל כונן C).

כל הנ"ל עדיין לא מחייב אותך להרים ידיים - כל שעליך לעשות הוא לעיין בקישור הזה ולנסות לדלות ממנו את הנוגע בבעייתך.
 
תודה, מצאתי פתרון חלופי
07/05/2016 | 06:37
25
מצאתי כלי בשם C2R Install V5.0  שבלחיצת כפתור ניתן לעשות בו כל דבר עם התקנות אופיס לגרסאות 2013 ו 2016 כולל שינוי גרסה. הוא הסיר את כל השאריות מ 2013 ו 2016 ומאפשר להוריד עותק עדכני ביותר של איזו גרסה שרוצים או להתקין כל אלמנט מאופיס שנמצע על דיסק או מקובץ ISO קיים. הצלחתי להתקין רק את שלושת התוכנות שרציתי. הוא גם מאפשר לשדרג גרסה. הגרסה שקבלתי מהעבודה היא STANDARD והכלי מאפשר "לשדרג" אותה ל PRO או MONDO שכוללת גם את VISIO ועוד, אבל היות ואין לי עבורם רשיון העדפתי שלא לשדרג (הכלי הוא תוצר הקרים שמאפשר אקטיבציה עי KMS, רק שהאנטי וירוס שלי מזהה אותו כתוכנה זדונית, אבל לפי תגובות בפורום NSANE הוא בטוח ולא כולל וירוס. כנראה מקרוסופט משלמת לחברות אנטי וירוס כדי שידווחו על כלים לא חוקיים כוירוסים). בכל מקרה, הגרסה שלי היא VL ואינה דורשת אקטיבציה. חשבתי שאני אצתרך להגדיר העדפות מחדש, אבל לאחר הזנת מייל וססמה לחשבון מיקרוסופט כל ההעדפות וההגדרות מ 2013 עברו בהצלחה ל 2016 כולל התקנת PROOFING TOOLS לעברית וברירות מחדל של קבצים, אפילו קבצים אחרונים נשמרו בזכרון...
 
בנתיים לא ממש מצאתי הבדלים גדולים בין 2013 ל 2016, אבל ההרגשה טובה יותר...
 
תודה.
 

 
תנאים באקסל - עזרה..
06/05/2016 | 18:52
2
53
שלום לכולם,

אני דיי תקוע באקסל ואני אשמח לקבל עזרה בנושא:)

נניח ויש לי 2 ביטוי(מלל) , וכבר חישבתי כמה יש לי מכל ביטוי(מספרית) , אני כרגע רוצה מה הוצאתי מכל ביטוי.
לדוגמא נניח ויש לי ביטוי שנקרא "שיחה טלפונית" , אני רוצה לדעת כמה פגישות עשיתי מכל שיחה טלפונית.

כיצד אני עושה את זה?


תודה רבה מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי.:)
מה זה כמה הוצאתי מכל בטוי? צרף קובץ.
07/05/2016 | 09:28
10
בהנחה שהבנתי למה אתה מתכוון
12/05/2016 | 22:28
8
אם המטרה שלך היא לחבר (סכום) תאים שבהם מופיע טקסט מסוים ("...ויש לי ביטוי שנקרא "שיחה טלפונית" , אני רוצה לדעת כמה פגישות עשיתי מכל שיחה טלפונית") אז תוכל להשתמש בפונק' DCOUNTA (ראה תמונה).
אם לא לכך התכוונת, אז צרף קובץ עם נתונים והקלד בנוסף מה שאתה מצפה לקבל בסוף.
מאקרו המחפש ערך במספר גיליונות
03/05/2016 | 13:55
9
42
שלום לכולם
אני מחפש כיצד לבצע את הפעולה הבאה:
בקובץ אקסל יש מספר גיליונות כשאחד מהם נקרא "ראשי".
בגיליון זה יש תא בוא אני רושם ערך מספרי כלשהו.
אני רוצה לבצע חיפוש של הערך הזה בכל אחד משאר הגיליונות ולקבל את שם הגיליון בו הוא נמצא בתא אחר (באותו גיליון "ראשי").
כמו כן, מספר הגיליונות יכול להשתנות עם הזמן ואינו קבוע.
צרפתי קובץ לדוגמא.
ברשותי ווינדוס 7 , אקסל 2007

תודה לעוזרים
נסה את הקוד הבא
03/05/2016 | 14:41
8
69
ניתן להתאימו לצרכיך למשל ע"י בדיקת אורך עמודה A בכל קובץ וחיפוש רק בתחום עם הנתונים.
ניתן להוסיף הערה/הודעה אם המספר לא נמצא באף גיליון.
 Sub FindNum()
   For Each sh In ThisWorkbook.Sheets
       For Each cl In sh.Range("A1:A999")
           If cl.Value = ActiveSheet.Range("C2") Then [F2] = sh.Name
       Next
   Next
End Sub
 
היכן למקם את הקוד?
03/05/2016 | 15:15
13
אוקי הצלחתי. זה עובד מצויין. המון תודות..
03/05/2016 | 15:44
6
33
רק עוד הערה קטנה אם כבר הזכרת זאת.. איך ואיפה אני משלב הודעה "מספר לא נמצא"?
שים לב - הוספתי שורה בהתחלה ושורה בסוף הקוד
03/05/2016 | 17:53
5
58
  Sub FindNum()
[F2] = ""
   For Each sh In ThisWorkbook.Sheets
       For Each cl In sh.Range("A1:A999")
           If cl.Value = ActiveSheet.Range("C2") Then [F2] = sh.Name
       Next
   Next
If [F2] = "" Then [F2] = "לא נמצא באף גיליון"
End Sub
 
או, במקום זאת - להוסיף MSGBOX עם הודעה מתאימה.
ואז השורה האחרונה תראה כך:
If [F2] = "" Then MsgBox "לא נמצא באף גיליון"
אין עליך ידידי! תודה..
03/05/2016 | 19:38
8
המשך..
06/05/2016 | 08:20
3
24
האם אפשר שהגיליון בו הערך נמצא יהיה הפעיל (הנבחר) + שהערך ייצבע בצבע כשלהו?
מה הקוד לכך?
 
 
אני הייתי משתמש במקרו אירוע שמוצת בשינוי תא C2 . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
06/05/2016 | 10:08
31
המוצע בתמונה שלהלן הינו "שליפה של בוקר" ונשען, בחלקו, על הקוד שכבר נמצא בידך.

אין לי ספק שלאחר 2 ספלי קפה - ניתן יהיה לקצרו...

את המקרו יש להקליד במודול גיליון "ראשי".
נסה את הקוד הבא (התעלם מהעברית המשובשת בשורה האחרונה)
06/05/2016 | 11:53
28
 Sub FindNum()
[F2] = ""
   For Each sh In ThisWorkbook.Sheets
       sh.Cells.Font.ColorIndex = xlAutomatic
   Next
   For Each sh In ThisWorkbook.Sheets
       For Each cl In sh.Range("A1:A999")
           If cl.Value = ActiveSheet.Range("C2") Then
           [F2] = sh.Name
           sh.Activate
           cl.Font.Color = vbRed
           Exit Sub
           End If
       Next
   Next
If [F2] = "" Then MsgBox "ìà ðîöà áàó âéìéåï"
End Sub
 
תודה רבה. עובד נהדר..
06/05/2016 | 12:48
8
אקסל 14- פונקציות לאחר סינון
05/05/2016 | 08:24
10
63
שלום לכולם,
חזרתי לכאן לאחר שנים של העדרות והאתר הרבה יותר מלא בפרטים ואפשרויות..עבודה לא קלה.התצלום המצורף ניתן לראות שעמודת המספור מבצעת מספור גם לאחר סינון , כלומר המספור לא משתנה שכן הספירה היא של מספר שורות.(עמודה ׁׂAׂׂ)
יש לבצע דבר דומה לעמודה C רק שאין צורך בספירה אלא בחיסור של תא בעמודה B בתא שמתחתיו - לחפש הפרש בין שני תאים רציפים בעמודה B ולהציג בעמודה C.(הסבר מצורף בתמונה).
מברבר על זה כבר ימים, מצאתי איזה סיכוי לפתרון באנגלית אך ללא דוגמא לא התלחתי לממש אותו.
תודה מראש לכל מי שיכול להשיט מקלדת.
שי
 
 
 
 
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/05/2016 | 18:14
9
45
1. אני מרשה לעצמי להניח שביקרת כאן, בעבר, על תקן מאזין/לומד בעיקר כי לא מצאתי אף דיון בו לקחת חלק משנת 200 ועד היום.
   (ייתכן והשתמשת ב'ניק' אחר שאז זו אפיזודה אחרת...)
 
2. ממהלך השנים חלו אי אלו שינויים - אחד מהם היא ההודעה הראשונה - הנעוצה בראש דף הפורום - המופנית לכל מבקר המבקש את עזרתנו.

*** ד"א - מה זה "אקסל 14"
 
:) ההערה הייתה מכוונת לתפוז זו פעם ראשונה שלי בפורום היקר
05/05/2016 | 18:44
8
29
מצטער.
עמודה C היא העמודה הנדרשת לשינוי.שים לב לסינון ב F
אקסל 14 זו גרסת האקסל כפי שמופיעה.
תודה שענית למרות הציניות
שי
"תורכי, תורכי..." . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/05/2016 | 19:26
7
36
1. כשכותבים "חזרתי לכאן" הכוונה לפורום הזה - שהרי אחרת נהוג לציין את השם הכללי של הפורטל.

2. עיינתי (וכולי תקווה שגם הבנתי מהתמונות שהצגת בשאלתך הראשונה) שאתה מבקש לבצע פעולת חיסור של תא B3 מתא B2 וכך הלאה לאורך העמודה.

3. אם נשכח, לרגע, מהסינון ונשאיר את כל הנתונים גלויים - כיצד אתה מסביר את ההפרש הממורקר בצהוב
    אליבא ד'דוגמאותיך - האם ההפרש - במצב לא מסונן - לא אמור להיות: 8899 -

4. ומילה בקשר לציניות... - אשמח ואודה אם תציג 'צילום מסך' של המקום בו אתה רואה "אקסל 14" (ואני רוצה לקוות שאינך עומד להציג את שם התיקייה כפי שהיא מופיעה ב'סייר של חלונות').
נניח כרגע
05/05/2016 | 20:13
6
31
לקפיצה בנתונים,אדע להתמודד עימה בהמשך.וכן נתייחס לעמודה C כריקה, הנוסחה הקיימת בה היא נסיון לפתור את הבעיה.
מצב צילום מסך של הגירסה
אני לא מניח כלום בצד ומתייחס לנתונים שהוצגו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/05/2016 | 23:34
5
38
1. מצב צילום מסך של הגרסה - בלי "לחתוך" את הנתון העיקרי...

2. אינני יודע למה כיוונת במשפט: "אדע להתמודד עימה בהמשך..." (שהרי אם תדע  כיצד להתמודד - לא היית זקוק לנו מלכתחילה).

3. אמור, נא, האם ההפרשים המוצגים בתמונה הם אלו להם אתה מצפה
yes yes yes
05/05/2016 | 23:45
4
9
אז, אם, ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/05/2016 | 00:20
3
38
1. הנוסחה המוצגת הוקלדה בתא C21.

2. קריטריון הסינון של הטבלה - בעמודה "F" - הוא: 3- .

3. בטל את הסינון והעתק את הנוסחה, כלפי מעלה, עד לתא C2 (כולל) וכלפי מטה עד לתא 2036 (כולל).

*** ותגיד - אם אשמור את הקובץ ב'דיסק-און-קי' ואניח אותו מתחת לכרית - האם יש סיכוי שאזכה בפרס הראשון בלוטו
תודה רבה רבה....<3
06/05/2016 | 01:27
19
לא נראה לי שתצטרך, פשוט תן לי לעשות את העבודה השחורה ועל הכרית תחלום רק מה אתה הולך לעשות עם הכסף :)
אם מתייחסים ללוטו כמערכת כאוטית
06/05/2016 | 01:34
1
23
הרי שנוסחאות מתורת הכאוס אמורות לעבוד עליה
תשומת לבך לאפשרות 'עריכת ההודעות' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/05/2016 | 09:12
29
שנוספה לממשק ה'תפוזי'.
 
היעזר בהודעה השנייה הנעוצה בראש דף הפורום.
 
צריכה עזרה באקסל בבקשה
05/05/2016 | 09:46
2
41
אני רוצה לעשות טבלה של שני טורים, שכשאני אכניס ערך מסויים לטור אחד האקסל יציג את הערך התואם לו בטור המקביל.
יש הרבה ערכים... 
יש דרך לעשות את זה? 
אם לא ניסחתי את מה שאני רוצה לעשות ברור מספיק תגידו ואני אנסה שוב..
 
תודה
גם לא ניסחת ברור (לטעמי) וגם לא צרפת קובץ - כנדרש
05/05/2016 | 13:09
19
אז אנא צרפי קובץ -  לא תמונה - ותני בו דוגמא ידנית ברורה של מה שאת צריכה.
בהנחה שירדתי לסוף דעתך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/05/2016 | 19:45
27
עייני ב'עזרה', של אקסל', אודות הפוקציה: VLOOKUP ו/או צמד הפונקציות: INDEX+MATCH.
 
אקסל: מקרו שלא עובד
05/05/2016 | 12:35
4
20
מ"ע: חלונות 10 
אקסל 2016 עברית
 
שלום רב, קודם כל תודה על כל העזרה בעבר וקטעי-הקוד. אני לא למדתי VB בעבר אבל אני לומד תוך כדי ההסברים שלכם מספיק כדי לבצע כל מיני פעולות קטנות שאני צריך.
 
לענייננו: מצ"ב הקוד שלי (עדיין בתחילתו, עדיין חסרים מלא דברים). 
הקטע שנתקעתי באמצע. פתאום המקרו מפסיק לעבוד. זה לא קורה רק בקוד הזה אלא בכל מיני קטעי קוד שכתבתי ושיניתי לפתע הכל מפסיק לעבוד.
אשמח לעזרה (בטח זה משהו ממש בסיסי)  תודה.
כדאי שתסביר בפשטות ובבהירות מה אתה מנסה לבצע ?
05/05/2016 | 13:03
2
20
לגבי הפסקת פעולת המקרו -  נראה על פניו כי הפקודה:
Application.EnableEvents = 0
בסוף המקרו clr  גורמת לכך. אם תבטל אותה -  זה יעבוד אך עדיין לא ברור לי מה אתה מנסה לבצע ???
גם אם אני מבטל את הפונקציה clr המקרו לא פועל
05/05/2016 | 13:34
1
19
גם אם אני מבטל את הפונקציה clr המקרו לא פועל
אני פשוט לא יודע למה.
השאלה שלי פה היא למה זה לא עובד, לא נכנס עכשיו לכל הקוד, מה אני מנסה לעשות כי זה עדיין בבניה ואני עובד על זה.. אז אני אשאל אתכם צעד צעד כשאתקל בבעיות שלא אוכל להתגבר עליהם כמו הבעיה הזאת :)
 
אשמח לעזרה..
לא ענית על השאלה העיקרית - מהי מטרת המקרו ???
05/05/2016 | 14:01
14
נסה לשנות את המקרו הראשון למשהו כמו להלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/05/2016 | 19:41
19
 Private Sub Clr()
        Application.EnableEvents = 0
        Range("B1:H2").ClearContents
        Range("H4") = "Clr Sub"
        Application.EnableEvents = 1
End Sub
פונקצית SUMIF שתתעלם מתאים צבועים
05/05/2016 | 09:09
4
30

שלום,
אני משתמשת ב-Windows 7 Professional ו-Excel 2003.
בקובץ שבקישור אני מעוניינת שהתא E272 יסכום את כל התאים בעמודה E, רק אם השורה שלהם בטור B היא "Up to 50" ורק אם צבע התא שלהם אינו צהוב (כיוון שאלה סיכומי ביניים).
אח"כ אחיל את הפונקציה על כל שאר תאי הסיכום בהתאמה.
תודה!

 
 
בקובץ המצורף יש UDF שמבצע את החישוב
05/05/2016 | 14:02
3
46
בקובץ המצורף יש UDF (פונקציה המוגדרת ע"י המשתמש) בשם SUMIFNC
הפונקציה מקבלת 3 פרמטרים: תחום התנאי לבדיקה, התנאי, ותחום הסיכום.
בתאים E279 ו-F279 יש את הפונקציה הנ"ל.
שימי לב שיש תאים עם מילוי לבן שכרגע מבחינת הפונקציה זה תאים עם צבע מילוי והם לא מסוכמים.
להלן קוד הפונקציה:
  Function SUMIFNC(CondRng As Range, cond, SumRng As Range)
If CondRng.Count <> SumRng.Count Then
   SUMIFNC = CVErr(xlErrNA)
   Exit Function
End If
For i = 1 To CondRng.Count
   If CondRng(i) = cond And SumRng(i).Interior.ColorIndex = -4142 Then SUMIFNC = SUMIFNC + SumRng(i)
Next i
End Function
 
תודה רבה
08/05/2016 | 09:17
2
10
אני רואה שבפונקציה יש מקום לתנאי אחד, שהוא יהיה הקטגוריה הרצויה (למשל "51-125")
אז אם הבנתי נכון השמטת הצבע מוטמעת בקוד עצמו ולא מתווספת כתנאי בעת החלת הפונקציה?
אם כן איך אני יכולה להגדיר את הצבע בקוד (במקרה הזה - צהוב זוהר)? לפי הידוע לי מס' האינדקס של צבע זה באקסל הוא 6 או 27.
 
 
הוספתי עוד פרמטר לפונקציה שהוא התא שהצבע שלו מושמט מהסיכום
08/05/2016 | 17:42
1
15
הפונקציה עכשיו מקבלת עוד פרמטר שהוא כתובת התא שצבע הרקע שלו אינו נכלל בסיכום הערכים. בתא E279 את יכולה לראות דוגמה של שימוש בפונקציה.
להלן קוד הפונקציה:
 Function SUMIFNC(CondRng As Range, cond, SumRng As Range, ColorCell As Range)
If CondRng.Count <> SumRng.Count Then
   SUMIFNC = CVErr(xlErrNA)
   Exit Function
End If
For i = 1 To CondRng.Count
   If CondRng(i) = cond And SumRng(i).Interior.Color <> _
   ColorCell.Interior.Color Then SUMIFNC = SUMIFNC + SumRng(i)
Next i
End Function
 
פשוט מעולה! תודה רבה, עזרת לי המון
09/05/2016 | 10:51
2
יישור לשני הצדדים של טקסט בתא
05/05/2016 | 12:25
20
שלום,
 
יש לי בעיה עם קובץ שבו אני מנסה ליישר לשני הצדדים את הטקסט בתא.
על המסך היישור מבוצע וגם מוצג נכון ב"הצג לפני הדפסה" אך בהדפסה היישור לשני הצדדים לא מבוצע נכון. רצ"ב הקובץ.
גרסת האופיס 2010
מערכת הפעלה ווינדוס 7
תודה מראש
 
 
 
יצירת תיקיות אוטומטית
05/05/2016 | 10:10
7
31
שלום לכולם,
אני עובד עם ווינדוס 7 ואופיס 2007.
אני עושה עכשיו סדר בתיקיות שיש לי ולצורך כך אני מעוניין ליצור המון תיקיות חדשות (תיקיה לכל לקוח, ובתוך כל לקוח ליצור תיקיות לפי שנים 2010, 2011, 2012, 2013 וכד').
האם יש דרך לתת למחשב רשימת לקוחות ורשימת תיקיות שאני רוצה שיהיו בתוך כל לקוח והוא יצור את התיקיות אוטומטית (מעין מקרו כזה, רק עם תיקיות ולא עם קבצים)?
תודה רבה..
קובץ
05/05/2016 | 10:38
6
36
ב - A2 - הכנס את תיקיית הבסיס שלך (סיים ב - \)
בעמודה B - רשימת לקוחות - בכל אורך שתבחר. חייב להיות רציף.
בעמודה C - רשימת שנים (תיקיות פנימיות).
 
שים לב !
לא הוספתי טיפול בשגויים, כלומר אני מניח ששמות התיקיות שייוצרו - חוקיים - אין כפילות, אין סימנים מיוחדים לא חוקיים וכו'.
מעולה - תודה רבה
05/05/2016 | 10:55
9
לא מצליח להוסיף תת תיקיות נוספות (חודשים)
17/05/2016 | 19:08
4
12
שלום ziv98.
ראיתי את המאקרו שכתבת כאן ובדקתי אותו. הוא עובד יפה.
 
אני מנסה להוסיף קבוצה נוספת של תת תיקיות כך שבכל שנה יופיעו החודשים (עמודה D בקובץ המצורף).
 
איני מבין במאקרו וניסיתי להעתיק ולהתאים את הכתוב אך אני מקבל הודעת שגיאה מסוגים שונים (עשיתי כמה ניסיונות).
 
אני מצרף את הקובץ עם אחת הגרסאות ששכתבתי.
אודה לך אם תוכל להראות לי איך כותבים נכון את המאקרו הזה.
תודה
התאמה למאקרו
18/05/2016 | 07:56
3
8
קודם כל - שאפו !
אהבתי את הראש של הניסיון שצירפת - רק ככה לומדים.
 
המיקום של ה - LOOP שהוספת לא נכון:
הרעיון במקור הוא - עבור כל לקוח - בצע לופ על השנים - עבור ללקוח הבא, כלומר הלופ של הלקוח הוא פנימי ללופ על השנה (כנראה שייכת לא נכון את סיום הלולאה לפתיחה שלה: הלולאות נפתחות מבחוץ פנימה, ונסגרות מבפנים החוצה).
 
הקוד המותאם צריך להיות משהו כמו:
  Sub folder_cre()

cust = 2

Do While Cells(cust, 2) <> ""
x = [A2] & Cells(cust, 2)
   MkDir [A2] & Cells(cust, 2)

   yyear = 2
    Do While Cells(yyear, 3) <> ""
    MkDir [A2] & Cells(cust, 2) & "\" & Cells(yyear, 3)
   
    
     mmonth = 2
      Do While Cells(mmonth, 4) <> ""
         MkDir [A2] & Cells(cust, 2) & "\" & Cells(yyear, 3) & "\" & Cells(mmonth, 4)
         mmonth = mmonth + 1
      Loop
    
     
     yyear = yyear + 1
    Loop

   cust = cust + 1
Loop

End Sub
 
תודה רבה
21/05/2016 | 09:27
2
12
אני מודה לך על הח"ח ועל המאקרו שתיקנת.
התמונה שצירפת עוזרת לי להבין ולהכיר עקרון שכלל לא הכרתי הכתיבת מאקרואים.
המאקרו עצמו עובד יפה, אבל התיקיות של החודשים מסודרות לפי ה-א', ב' (ראה צילום) ולא לפי סדר הופעתן בקובץ (ינואר, פברואר וכו').
אני יכול להסתפק בכך (דייני) אבל שואל בכל זאת: כיצד ניתן לסדר את החודשים לפי סדר הופעתם הכרונולוגי.
סדר הופעה
22/05/2016 | 09:59
1
4
מה שהצגת זה שסייר WIN מציג תיקיית ע"פ א-ב, וסדר החודשים אינו א-ב.
אתה יכול לשנות את שמות התיקיות ל - "01.ינואר" וכו'
הבנתי. תודה
22/05/2016 | 12:46
3
בעיות עם תכונות נעלמות/פגומות באופיס 2013 על WIN10
05/05/2016 | 09:53
2
15
1. אפשרות סימון טקסט, גרירה ושחרורו במקום אחר- בוטלה ומחייבת כל מסמך כל פעם להיכנס לאפשרויות, מתקדם וסימון מחדש. לא סביר שלא ניתן לקבע את זה כברירת מחדל כמו בכל גירסת אופיס קודמת.

2. "מדורג ממוספר" נעלם לי גם כן. 
2.1. אני כותב המון עם תתי סעיפים, אבל משום מה, הדיפולט בלחיצת טאב אחרי הסעיף הוא A ולא נותן לי באפשרויות בכלל את המדורג ממוספר שהיה בכל גירסה קודמת. 
2.1.1. מאידך, אם אכתוב עליו בעצמי ו"אדרוס" את A, הוא יסתדר אבל לא באמת, כי אם אשנה את סעיף האב, הוא לא יתאים את עצמו ויתעדכן.
 
בקיצור, איך אני מאפשר כברירת מחדל את מדורג ממוספר בלחיצת טאב בספרור סעיפים?
 
תודה רבה
 
רק אותי שכחו??
07/05/2016 | 22:30
1
6
הבעיות נפתרו תודות למיכאל אבידן המוכשר בטלפון. תודה רבה!
09/05/2016 | 12:39
1
חיבור מספר ואות
04/05/2016 | 21:44
1
31
יש לי טבלה ואני מבקש לחבר בין המספרים לאותיות
האם אפשרי בנוסחה?
מצורף קובץ, אקסל 10
תודה
אחת האפשרויות מוצעת בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
04/05/2016 | 22:30
30
אין לי ספק שתבין מדוע שיניתי חלק מהערכים...
PowerPoint 2010 - ערכת נושא
04/05/2016 | 11:29
2
14
שלום רב,
כיצד מסירים מהמצגת ערכת נושא, שנבחרה עבור כל שיקופיות המצגת דרך כרטיסיית עיצוב?
לפני הכל האם את מודעת לר"מ . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
04/05/2016 | 21:23
1
14
כעיקרון - על כל המצגות להכיל ערכת נושא כלשהיא ומכאן, - בעת הסרת ערכה, עלייך לשנות/לבחור בערכת נושא אחרת.
 
האם זו כוונתך
 
עיצוב שיקופית - ערכת נושא
08/05/2016 | 22:08
4
כוונתי לערכת נושא, שנבחרה בכרטיסיית עיצוב שיקופית.
אני מעוניינת לחזור למצב ההתחלתי, בו השיקופיות היו ללא ערכת נושא.
עיצוב ערכים ב Pivot
04/05/2016 | 16:52
1
12
לחשברי הפורום שלום,
כל פעם שאני בונה עיצוב מותנה על הערכים בתוך טבלת Pivot, העיצוב מפסיק לעבוד אחרי שאני משחק עם ה Pivot. הטווחים בתוך עיצוב מותנה משתבשים.
אני לא מוסיף עמודות נוספות, רק פותח, מצמצם את השורות.
שי המלצה להתגבר על התופעה ?
בתודה לכל המגיבים.
אולג.
 
האם במילה "משחק" כוונתך לאחר שאתה "מרענן" את הטבלה ..
( לעמוד שלי בתפוז )
04/05/2016 | 17:04
7
Help!! תמיכה בWORD
04/05/2016 | 12:12
27
קובץ word שקיבלתי בדיסק און קי והוא בג'יבריש והוא חשוב ביותר
ניסיתי לתקן ע"י האפשרות תיקון של אופיס
הרצתי בתוכנה של תיקון
שיניתי את שם הקובץ לאנגלית למילה אחת
ניסיתי לשמור אותו בכמה פורמטים
האם יש מישהו שיוכל לעזור ??
תודה מראש לעונים
 
מפידיאף לפאוארפוינט
03/05/2016 | 22:17
1
22
האם יש אפשרות קלה להפוך PDF למצגת POWERPOINT. לפידיאף מספר עמודים שכל אחד מהם צריך להפוך לשקף במצגת. תודה
אין קל מהמוצג בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
03/05/2016 | 22:52
30
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
יחודי - גאג'טים ומוצרי ריגול ואבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי
אפיקי חכמה בע
אפיקי חכמה בע"מ
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ