לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

מערכת הפעלה vista.WORD-2007
09/04/2016 | 13:57
3
23
שלום רב
אני  רוצה ליצור תיקיה חדשה  שנקרת "יוסי" - שבה יהיו מכתבים ליוסי
אני רוצה, שעל כל דף (בתחתית הדף) תופיע אסמכתא. כלומר שם התקיה ושם המסמך
איך אני מגדירה זאת??
בברכה
גולשת באתר1
בצעי בדיוק את השלבים הבאים:
09/04/2016 | 14:47
2
28
אחרי שתתני למסמך שם, לחצי על:
  • הוספה 
  • כותרת תחתונה  
  • ערוך כותרת תחתונה 
  • חלקים מהירים 
  • שדה 
  • קטגוריות-מידע אודות המסמך  בחרי FileName  
  • ב'אפשרויות שדה' סמני את משבצת 'הוסף נתיב לשם הקובץ'   
  • אישור
עוד שאלה
09/04/2016 | 15:11
24
הסברת יפה. והצלחתי.
אבל, אני מבקשת, שבכל מסמך שאפתח, אשר נמצאים בתיקיה
באופן אוטומטי יתעדכן שם המסמך, בכותרת התחתונה
תודה רבה רבה
F9
09/04/2016 | 15:18
16
תודה רבה, חמוד
F9 מעדכן לי כל מסמך
תודה רבה
תמשיכו לעזור לנו. אנו זקוקים מאוד לפורום הזה
כדי לתפקד בעבודה
אקסל 2013 עברית
09/04/2016 | 12:26
2
18
יש לי דוח באקסל,
הוא מוזן לפי תאריכים ואני רוצה לסדר את התאריכים לפי סדר כרונולוגי.
איך עושים את זה?
כשאני מנסה למיין מא עד ת זה לא עובד.
התא העמודה הראשונה מוזנת כתאריך :  01.01.2011 וכו'
שלב ראשון והכרחי - צרף את הקובץ עם הנתונים
09/04/2016 | 13:59
1
21
כעקרון - אם מזינים תאריכים בפורמט שאקסל "אוהב" - דהיינו עם לוכסן מפריד - עושים מיון רגיל וזהו.
עבד יופי עם הלוכסן. תודה
09/04/2016 | 17:13
6
טבלת מענק לעובדים - עזרה בבניית טבלת הזכאות
08/04/2016 | 09:40
12
48
שלום,
מדובר באופיס 2010.
התבקשתי להכין טבלת זכאויות למענק עבור עובדי החברה בתנאים הבאים:
1. חלוקה ל - 3 רמות ניהול
2. כל עובד יוכל לקבל אחד מבין שלושת הסכומים: רגיל, מוגדל או מופחת
3. ערך הציר הינו סכום המענק לרמה 2 רגיל וממנו נגזרים שאר הסכומים בהפרשים קבועים של 20% יותר או פחות. למשל סכום המענק לעובד ברמה 2 שקיבל הגדלה יהיה גבוה ב - 20% מעובד ברמה 2 שקיבל מענק רגיל.
4. המטרה היא שאוכל לשחק עם כמויות העובדים וסכום המענק הכללי והאקסל ייחשב אוטומטית את ה PIVOT 
5. מצ"ב טבלת אקסל מפורטת.
6. תודה רבה לעונים
"חתירה למטרה" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/04/2016 | 10:35
11
50
לפמי הכל אני רוצה להאמין שאתה מבין שבנוסחאות הטבלה, כפי שנבנתה, כמות העובדים לא "משחקת" תפקיד בחישוב.

היעזר בתמונה שלהלן ואם אין לך ניסיון, קודם, ב'חתירה למטרה' חפש אחר: Excel Goal Seek, ב"גוגל".
תודה רבה!
08/04/2016 | 10:48
10
מיכאל תודה, רק חידוד קטן..
08/04/2016 | 10:57
9
28
האם ישנה אפשרות שבתאים שבטבלה יוצגו הסכומים פר עובד? זו הסיבה שעמודת כמות העובדים אכן רלוונטית..
מצטער אם לא הייתי מספיק ברור קודם לכן.
תודה
אם אתה יודע לפלח את כמות העובדים בכל רמה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/04/2016 | 11:10
8
46
הוסף לכל נוסחה את החלוקה בהם > חלק את ה- 1,000,000 ב- 190 והרץ, מחדש, את ה'חתירה למטרה'.
 
תתעלם מתגובתי הקודמת . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/04/2016 | 12:16
7
31
השאר את החישוב שהצעתי והקם טבלה נוספת בה תחלק את הסכומים במספר העובדים בכל רמה.
יישמתי את מה שאמרת אבל
08/04/2016 | 12:27
6
24
עכשיו הפערים בין רמות הניהול וגובה ההמלצה כבר לא 20%
מצ"ב הקובץ
כמה עובדים בכל רמה מקבלים מענק מוגדל, כמה רגיל וכמה מופחת?
08/04/2016 | 12:54
4
15
הי, בנתון הזה (כמויות העובדים בכל רמה) אני מעוניין
08/04/2016 | 13:00
3
26
בתור משתנה ולא קבוע. האם אפשרי?
אם אתה רוצה להימנע מחתירה למטרה...
09/04/2016 | 12:18
2
24
אז אתה יכול להשתמש בטבלאות ביניים בחישוב במקומו.
בקובץ המצורף אתה קולט בתאים הצהובים את הסכום הכולל לחלוקת המענקים ואת מספר העובדים בכל רמה הזכאים למענק מוגדל, רגיל ומוקטן.
בתא הכחול מחושב  הסכום הראשוני של המענק  הרגיל לרמה 2 וממנו נגזר החישוב הראשוני של המענקים והסכומים.
בטבלאות הסופיות מוכפל המענק הראשוני ביחס שבין הסכומים.
יכול להיות שניתן למצוא נוסחה שתגיע לסכום המענק הסופי בחישוב אחד.
אני מקווה שהבנתי נכון את בקשתך.
מצורף קובץ
 
תשכח מההצעה הקודמת. יש דרך יותר אינטואיטיבית לגשת לעניין
09/04/2016 | 13:50
1
27
בקובץ המצורף יש טבלת קלט למספרי העובדים וטבלת מקדמים למענקים.
על בסיס טבלאות אלה מחושבים המענקים והסכומים המצרפיים.
 
נראה לי זה יותר מובן.
מצורף הקובץ וצילום מסך
 
מעולה! תודה רבה לכולם
09/04/2016 | 17:56
8
הצצתי - ולדעתי חסר לך נתון !
08/04/2016 | 12:58
30
  • איך מתחלקים שלושת סוגי המענקים (מוגדל, רגיל, מופחת) בין כמות העובדים בכל רמה.
  • למשל, יש לך 65 עובדים ברמה 2 - כמה מהם יקבלו כל סוג של מענק לרמה הזו ???
הכי טוב -  מלא ידנית כמה תאים כדי להסביר יותר טוב את כוונתך.
שינוי מיקום שרגל כלים תחתון חלונות 10
09/04/2016 | 11:18
1
14
שלום רב.
סרגל הכלים התחתון במחשב עבר לצד ימין של המסך. השיטה של גרירת הסרגל כמו בחלונות 10 לא עבדת. אודה לכם אם תעזרו לי לחזור למסך הרגיל שלי.
שבת שלום
אין V בנועל שורת המשימות ולא מצליח לגרור אותו
09/04/2016 | 11:38
5
outlook 2016 לא נפתח
08/04/2016 | 22:10
3
17
שלום
בנסיון לפתוח את תוכנת הדואר אני מקבל הודעה שאומרת שקובץ הPST לא נימצא,
אשמח להדרכה באיך לפתור את הבעייה, יכול להיות שנמחק לי קובץ מסויים?
תודה מראש
 
על פניו נראה ש"התעסקת" עם קובץ נתוני ה'אאוטלוק' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/04/2016 | 23:15
2
13
וזאת בגלל הסיבה הפרוזאית שמיקום ברירת המחדל שלו היא בנתיב:

C:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Outlook

נסה לחפש, במחשבך, קבצים בעלי סיומת PST וחזור לספר לנו היכן הם נמצאים ומה שמם המלא.
 
מצורפת תמונה של מה שנימצא
09/04/2016 | 08:20
1
10
תודה על הרצון הטוב.
אם רק 3 אלו נמצאו בחיפוש בכל כונני המחשב . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
09/04/2016 | 10:21
17
אזי יש לי תחושה, רעה, המצביעה על אובדן כל המידע של ה'אאוטלוק' (בהנחה שהיה, לך, כזה).

צור 'פרופיל' חדש והתחל לעבוד מתוכו.

אני מרשה לעצמי להניח שלא גיבית את נתוני ה'אאוטלוק', אחת לשבוע-שבועיים, כדי שיהיה לך ממה לשחזר את הנתונים ב"עת צרה". 
 
 
סימון כל העמודה והשורה - אקסל 2010/2013
07/04/2016 | 14:53
4
23
שלום, ברצוני ליצור קוד שיסמן את המיקום של התא "שנבחר" ע"י סימון כל העמודה והשורה בצבע.
 
קוד לכך מצאתי באתר של מיקרוסופט:
מצ"ב הקוד וקובץ אקסל המכיל אותו:
 Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
   If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
   Application.ScreenUpdating = False
   ' Clear the color of all the cells
   Cells.Interior.ColorIndex = 0
   With Target
       ' Highlight the entire row and column that contain the active cell
       .EntireRow.Interior.ColorIndex = 8
       .EntireColumn.Interior.ColorIndex = 8
   End With
   Application.ScreenUpdating = True
End Sub
אך ברצוני להתאים אותו על מנת לפתור בו כמה בעיות:
1. כחלק מאופן הפעולה שלו, הוא מוחק תמידית את כל צבעי הכותרות. - האם ניתן ליצור פעולה שתעבוד בצורה זהה לקוד הזה אך שלא תמחוק את הכותרות?
חשוב לציין כי אין לי חשיבות לאופן בו היא מסמנת את המיקום מבחינתי זה לא חייב להיות בצבע, רק שאני אדע בטבלה מאוד גדולה בדיוק איפה אני נמצא ומה כל הערכים הקשורים לשורה/ עמודה הזו בקלות ובצורה בולטת.
2. כיצד אני יוצר מנגנון ש- "מכבה" את הקוד?
 
בתודה מראש על העזרה.
על איזה כותרות אתה מדבר ?? בקובץ שלך אין אף כותרת !
07/04/2016 | 16:08
1
9
זה לא רלוונטי גם אם היה כותרת
07/04/2016 | 21:36
16
כי זה היה מוחק את הצבע שלה.
קח את הקובץ שהורדתי, תצבע איזה תא שאתה רוצה.
 
מהרגע שהפעלת את המאקרו הוא ימחוק לך את כל הצביעות של התאים.
 
מיכאל פתר את זה בדרך אלגנטית מאוד שלא עושה את הבעייה הזו.
בדוק את העיקרון המוצע בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 16:33
1
34
תודה רבה!!!
07/04/2016 | 21:35
17
פיתרון גם מאוד אלגנטי!
 
 
עובד בצורה מעולה.
סכום של פעולה מתמטית בין עמודות ללא עמודת ביניים
07/04/2016 | 13:47
9
29
שלום
 
אקסל 2013 64 ביט על ווינדוס 8.1.
 
יש לי שתי עמודות על ערכים. אני רוצה לסכום תוצאות של פעולה מתמטית מורכבת בין כל שני ערכים תואמים מכל עמודה, אבל ללא שימוש בעמודת תוצאות בניים.
 
לדוגמה המספרים X ו Y הם מערכים באורך N של ערכים. אני רוצה פר איבר לבצע את הפעולה 2^(x/y) ואז לסכום את כל התוצאות לתוך תא בודד אחד מבלי ליצור עמודת ערכי ביניים Z.
 
ניסיתי את התחביר הבא:
 
SUM((A1/B1)^2:(A1/B1)^2)=
 
זה נותן שגיאה שהתחביר לא ברור. אולי צריך סמן אחר במקום : ? מהו התחביר הנכון לביצוע בעולה שכזאת? (שוב, לא רוצה ליצור עמודה נוספת. זה מן הסתם כן עובד, אבל אני רוצה להכניס נוסחה לתא בודד שבכל פעם אני רק יעדכן את שתי העמודות והיא תתעדכן בהתאם (אורך המערך תמיד קבוע). ניסיתי ליצור מקרו אבל גם לא ממש הלך.
 
תודה
 
 
 
פעל לפי ההנחייה בשורה הראשונה לעיל וצרף קובץ עם דוגמא
07/04/2016 | 15:56
8
14
תודה
07/04/2016 | 16:02
7
23
מצרף קובץ. זה עובד כמו שאני רוצה, אבל יש עמודת חישוב ביניים C שאני רוצה להפתר ממנה. ז"א אני רוצה לקבל את התוצאה בעמודה D מתוך הנתונים בעמודות A ו B מבלי להשתמש בעמודת החישוב ביניים C
 
תודה
 
 
כלל לא ברור לי מה אתה מבקש לחשב . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 16:28
1
55
אבל הנה "קצה חוט": 
 =SUMPRODUCT((B2:B61/A2:A61)^2)
 
תודה
07/04/2016 | 17:07
13
זה חישוב של עיוותים הרמוניים מנורמלים לתדר (לעבודה בהנדסת חשמל). הנתונים הם ספקטרום (עמודה A היא תדרים ועמודה B היא ערכי אממפליטודה של האות).
 
 
נסה את נוסחת המערך הבאה:
07/04/2016 | 16:37
4
54
 ={A2*SQRT(SUM((B3:B61)^2/(A3:A61)^2))/B2}
אין להקליד את הסוגריים המסולסלים. יש לסיים את הנוסחה ע"י הקשה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER
תודה רבה!!
07/04/2016 | 17:05
2
18
לא רק שעזרת לי עם הבעיה הספציפית הזאת, אבל סוף סוף הבנתי מה עשיתי לא נכון בעבר. המון פעמים אני מחבר נוסחה שנכונה בדאית ועובדת בתוכנה אחרת כגון מטלאב, ובאקסל אני מקבל שגיאת VALUE# מעצבנת. בסוף אני מתייאש ומוותר על השימוש באקסל. הודה לך אם תוכל להסביר מה CTRL+SHIFT+ENTER עושה שונה מ רק ENTER ומדוע יש את השגיאת VALUE הזאת בביטויים מורכבים?
 
תודה
 
 
תודה. נוסחה למערך
07/04/2016 | 17:54
14
לא ידעתי אפילו שזה אפשרי באקסל. נראה שהם צריכים לעבוד על האשף תיקון שלהם כי עם כל הנסיונות הוא לא הצליח לנחש מה אני מנסה לעשות...
 
למדתי משהו לפחות. אגב עכשיו גיליתי שבמחשב שמותכנת בו תוכנת MAPLE (תוכנה מתמטית), ניתן לייבא לאקסל המון פונקציות מתוך MAPLE עי הפעלת מקרו... מעניין. יש שם מאות של פונקציות מובנות מאד שימושיות.
 
 
לא חבל על הדיו שנשפך לשווא . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 17:12
76
   =A2*SUM((B3:B61/A3:A61)^2)^0.5/B2
 
עזרה ב MACRO של REPLACE ב WORD
07/04/2016 | 13:10
3
57
OFFICE 2013
WIN 7
 
מבקש להחליף ב STRING את (char(63   ברווח.
יש לי קטע ב MACRO שנראה כך:
 With Selection.Find
       .Text = "> "
       .Replacement.Text = ""
       .Forward = True
       .Wrap = wdFindContinue
       .Format = False
       .MatchCase = False
       .MatchWholeWord = False
       .MatchKashida = False
       .MatchDiacritics = False
       .MatchAlefHamza = False
       .MatchControl = False
       .MatchWildcards = False
       .MatchSoundsLike = False
       .MatchAllWordForms = False
   End With
   Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
 
הבעיה היא שמופיעה שורת  TEXT
 .text = "משהו"
 
כשאני מדביק את (char(63 מופיע במאקרו "?"
אשמח לעזרה.
תודה מראש.
נסיתי גם את 2 המקרו מצורפים
11/04/2016 | 20:28
2
23
לצערי הרב, ללא תוצאות.
 Sub test()
For Each achar In ActiveDocument.Characters
      achar = Replace(achar, Chr(63), "")
      Next
End Sub
 
נסיתי גם :
 Sub test1()
For Each achar In ActiveDocument.Characters
i = Asc(achar)
If i < 48 Then achar = ""
If i > 58 And i < 64 Then achar = ""
If i > 64 And i < 97 Then achar = ""
If i > 122 Then achar = ""

      Next
End Sub
{ בהנחה שכל הטקסט באנגלית }
גם לא עזר.
הCHARACTER שתמונתו מצורפת, מסרב להעלם.
אשמח לרעיון נוסף ( רצוי כזה שעובד )
תודה מראש
אגדיר אחרת את הבעיה
15/04/2016 | 19:30
6
ה CHAR בתמונה מופיע או בתחילת מלה, או בסוף מלה או באיזשהו מקום במלה.
איך אפשר להעלים אותו באופן ממוכן/אוטומטי מהמלה? 
מדובר ב WORD 2013 / WIN 7.
 
אני שולח מכתב, והCHAR הזה מופיע בטקסט שבא בדוא"ל חוזר.
או לחילופין, איך ניתן למנוע ממנו להופיע במכתב התשובה?
תודה מראש.
הבנתי מה הבעיה במאקרו
16/04/2016 | 20:27
52
אשמח לעזרה בסוגיה:
 Sub test1()
For Each achar In ActiveDocument.Characters
i = Asc(achar)
If i < 48 Then achar = ""
If i > 58 And i < 64 Then achar = ""
If i > 64 And i < 97 Then achar = ""
If i > 122 Then achar = ""

      Next
End Sub
אחרי ש ACHAR השתנה לפי אחד ה IF -ים, ל BLANK , איך אני דואג לכתוב את ה ACHAR החדש , במקומו?
תודה.
אופיס 2013 עברית
07/04/2016 | 06:06
1
26
איך ניתן לשים תיקון שגיאות והגהה באקסל? כשכותבים בו הוא לא מראה תיקון שגיאות או איות
את הקו האדום כמו בוורד
"לא בדיוק אבל בערך" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/04/2016 | 09:38
18
'אקסל' איננה תוכנה לעיבוד תמלילים ולכן בדיקת האיות נעשית ידנית.

היעזרי בתמונה שלהלן:
נוסחת חיפוש בכמה גליונות
07/04/2016 | 09:37
1
26
שלום!
ברשותי ווינדוס 7 ואופיס 2010
מצורף קובץ. (שם הגיליון בו אני מכניס את הנוסחה המבוקשת "מציאת ערכים")
יש לי קובץ ובו כמה גליונות בכל גיליון יש נתונים מסודרים כמו בטבלה אני מעוניין בנוסחת חיפוש שתמצא לי את הערך אותו אני מחפש לפי הנתונים שאני מזין.
אם זה היה בגיליון אחד ובטבלה אחת אפשר היה להשתמש בנוסחת index.
הבעיה שיש לי נתונים בכמה גליונות ולהכניס את הכל בindex זה מאד מסובך.
אשמח לקבל עזרה בענין.
אשמח לקבל עזרה.
 
עיקר הבעיה כשיש מאה גליונות...
11/04/2016 | 09:30
18
ראיתי שאף אחד לא ענה ניסיתי לעזור לעצמי...
מצורף קובץ
חשבתי על רעיון תיאורטי לקרוא לכל טבלה שם למשל טבלה 1 טבלה 2 וכו' ולעמודה הימנית בטבלה לקרוא "שורה" ולכותרת "עמודה".
ולכתוב בנוסחת הINDEX בארגומנט הראשון שהטווח הוא כל מה שהשם שלו מתחיל ב"טבלה" וכן הלאה בנוסחת הMATCH הטווח יהיה מה שהשם שלו מתחיל ב"שורה".
אם הבנתי נכון בעזרה של אקסל אז הסימן * משמש לרצף של תוים (במקום וכו').
יש לי איזה טעות אקסל משיב שגיאה VALUE.
אשמח לקבל עזרה בענין (לאו דוקא בכיוון שאני כתבתי) כל תשובה תתקבל בברכה.
תודה
 
 
הגנת נוסחאות בגוגל שיטס
06/04/2016 | 16:37
2
33
כיצד מגינים על נוסחאות בתא פתוח לכתיבה בגוגל שיטס?
הכנסתי בתא אימות נתונים 
הקריטריון הינו נוסחה
 
כאשר המשתמש מעתיק בקופי ערך לתא משבש לי את אימות הנתונים
זה קורה גם ב'אקסל' של 'אופיס' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/04/2016 | 22:49
1
47
היעזר בקישור הזה.
 
האם ניתן למנוע גזור הדבק בגוגל שיטס?
10/04/2016 | 16:02
7
החלפת טקסט למספר
06/04/2016 | 18:50
3
28
יש לי מספר שמעוצב כטקסט וניסיתי להמיר אותו למספר ע"י נוסחת value 
אך לא הצלחתי . יש דרכים נוספות להחליף אותו למספר ?
מצורף קובץ
הוא לא "סתם" 'טקסט' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/04/2016 | 19:09
2
32
בדוק את התווים שבו ותתפלא מה תמצא שם...

למקרה הפרטי שלך - היעזר במוצע בתמונה שלהלן:
החלפת טקסט למספר
06/04/2016 | 21:42
1
17
שלום מיכאל
קראתי בעזרה של אקסל מה עושה כל נוסחה 
אבל לא הבנתי איך זה עוזר להחליף את הטקסט למספר
אשמח לתשובה מפורטת
 
 
 
 
אם הבנת מה עושה כל מקטע ומקטע בנוסחאות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/04/2016 | 22:00
18
כל שעליך לבדוק הוא האם התוצאה היא 'טקסט' או 'מספר'.
 
תוכל לבדוק את התוצאות בעזרת: ISTEXT או: ISNUMBER
 
אם לאחר כל הנ"ל יישארו, עדיין, 'קצוות פתוחים' - הסבר מה בדיוק אינך מבין...
שאלה בוורד 2013
06/04/2016 | 18:59
2
19
 
1) איך מקטינים טבלה בוורד 2013?
מזיחים את הפינה התחתונה בעזרת ידית ההזחה - כבתמונה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/04/2016 | 19:13
1
26
תודה רבה
06/04/2016 | 21:14
3
מצב תאימות
05/04/2016 | 19:58
3
30
שלום,
אני מבקש להבין כיצד להשתחרר ממצב התאימות. ניתן לראות בתמונה המצורפת.
ניסיתי מספר הצעות כמו:
- העתקת התוכן והדבקתו במסמך וורד חדש.
- שינוי שם הקובץ
- שמירה בשם אחר ובפורמט docx.
כל הניסיונות האלו נכשלו. 
אשמח לקרוא הצעות לפתרון הבעיה.
בתודה מראש
תיקון מצב תאימות
05/04/2016 | 23:23
28
אודה מראש על כל עזרה
יש תופעה חדשה. באופיס 2016 מופיע לי על המסמך הנמצא במצב תאימות החץ של הסמן ומצידו הימני כמו מין דגלון קטן, כפי שרואים בתמונה המצורפת.
המסמך לא ניתן לעריכה או לשינויים.
קשה לי לצלם תמונת מסך, כיוון שאז הדגלון נעלם, ולכן צילמתי התמונה עם האייפון ואני מצרף כאן כדי שניתן יהיה לראות למה כוונתי.
 
נסה כבתמונה שלהלן ובסיום סגור והפעל את התוכנה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/04/2016 | 11:11
1
21
אני מודה לך על תשובתך
06/04/2016 | 12:39
17
על צילום המסך שלך
נשארה עבורי בעיית הדגלון ובעיית חוסר היכולת לשנות כל דבר במסמך החדש שנוצר.
כלומר הסמן יחד עם הדגלון הצמוד אליו נעים על פני כל העמוד שעל המסך, אולם אין אפשרות להכניס הסמן למקום כל שהוא במסמך.
מקווה שיש לך רעיון כל שהוא כיצד להציל אותי.
אני מזכיר שוב כי אני נמצא על אופיס 2016 הגרסה האחרונה שלו עם התמיכה בכתיבה מימין לשמאל, ועל מערכת ההפעלה האחרונה על המק.
הודעה על שינוי מועד פגישה
06/04/2016 | 10:11
12
שלום רב
אאוטלוק2013 מחובר לשרת exchange 2013
המזכירה שלנו שולטת בלוח שנה שלי ומשנה הרבה פגישות בלוח השנה שלי , לכל המוזמנים יש הודעה שהפגישה שונתה,
האם גם אני יכול לקבל דיווח שמועד הפגישה שונה.
ניסיתי את הכלל הבא 
In the box labeled Step 1: Select a template, in the Start from a blank rule section, select Apply rule on messages I receive. Then click Next.
This screen asks Which condition(s) do you want to check? Scroll down and select which is a meeting invitation or update, then click Next.
The next screen asks What do you want to do with the message? In the Step 1 secion, selectmove it to the specified folder. Then, in the Step 2 section, click the underlined word specified. In the Rules and Alerts - Choose a folder dialog box, select the folder where you want these messages filed. If you haven't yet created that folder, .
סיכום תאים לפי שם ללא כפל תאים
05/04/2016 | 20:09
5
35
שלום!
ברשותי אופיס 2010 ווינדוס 7.
מצורף קובץ
בקובץ אקסל יש לי רשימה של שמות אנשים ובעמודה ליד סכום כסף המיועד לכל אחד מהם.
אני מעוניין לסכם בצד את כל שמות הלקוחות (בלי ששמות יחזרו על עצמם) וליד זה לסכם את הסכום המגיע לכל אחד.
תודה מראש!
 
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/04/2016 | 20:41
2
47
אם אתה מכיר והתנסית ב'טבלת ציר' תוכל להציג, בעזרתה, את מבוקשך.

היה ולא - בדוק את המוצע בתמונה שלהלן:
השתמשתי בנוסחה עובדת פרפקט...
05/04/2016 | 20:51
1
23
ממש תודה!
BKF . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
06/04/2016 | 01:02
10
אידאלי לטבלת ציר - ללא שום נוסחה
05/04/2016 | 23:10
1
27
תודה!
06/04/2016 | 10:08
4
שימוש בהיפר לינק לפי תא עזר
03/04/2016 | 09:56
8
37
שלום!
ברשותי ווינדוס 7 ואופיס 2010
מצורף קובץ.
יש לי קובץ אקסל עם רשימת לקוחות.
בעמודה F יש לי נוסחה שמאתרת לקוחות מתוך הרשימה ומחזירה את מספר השורה שבה נמצא הלקוח המבוקש.
אני מעוניין בלינק בעמודה G שכל פעם שאלחץ עליו הוא יקפיץ את הסמן לשורה שמספרה כפי מה שרשום בתא הסמוך בעמודה G. 
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
03/04/2016 | 11:21
39
1. רשום לפניך שאין צורך בנוסחה הארוכה בה בחרת וגם שאין צורך לסמן טווח תאים לפני הקלדת נוסחת אחזור מספרי השורות בהן ממוקם השם שנבחר.

2. נסה ליישם את מקרו האירוע המוצע בתמונה שלהלן.
מענה לשאלה בדיוק כפי שנשאלה
03/04/2016 | 15:37
6
63
  • שים לב לקיצור הנוסחה (כפי שגם מיכאל כבר העיר).
  • שים לב להגדרת השם הדינמי test.
  • הנוסחה לטווח הוורוד היא נוסחת מערך ואחידה לכל הטווח.
  • הנוסחה לטווח הצהוב רגילה ואחידה לכל הטווח
  • הגדרת השם test היא כדלקמן: (התעלם מהגדרת השם שבתמונה)
 
  =OFFSET(גיליון1!$A$1,SMALL(IF(גיליון1!$A$1:$A$21=גיליון1!$E$2,ROW(גיליון1!$A$1:$A$21)),ROW()-1)-1,0,1)
U_333_9  הוא שם הקובץ.
שנה את השם בתא E2 וראה את התוצאה.
מענה לשאלה בדיוק כפי שנשאלה - לא מקנה רשות לבזבז דיו ...
( לעמוד שלי בתפוז )
03/04/2016 | 16:11
5
48
ואין צורך בהחלת 'שם' (לא התעמקתי מה עשית שם).

בעיקרון אפשר לוותר, כליל, על תאי עמודה "F" ולבצע את כל הנדרש בעזרת 'נוסחת-מערך' - כבתמונה:
 
אז ככה.....
03/04/2016 | 17:50
1
35
ראשית -  הדיו על חשבוני....
שנית -  בהצעתך -  הכנס לתא הבדיקה את תום, למשל -  מה קיבלת בתאים F3  ו-F4 ??
ואם תגרור את הנוסחה במורד עמודה F -  כדי להתאימה למשל ל-"שלום" או אפילו לשם שיופיע 5 או 6 פעמים - ואח"כ תשנה ל"טל" למשל, תקבל ב-F "טל2 טל3 וכו'.
ובסה"כ - הכנסת את הנוסחה של עמודה F ואת ה"שם" לנוסחה שלך ככה בעקיפין.
"הדיו על חשבוני" זו התפתלות ממש לא נאותה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
03/04/2016 | 18:46
39
אני מוכן לקבל הערות בנוגע לאי שימת לב לספירת כמות השמות אבל קיצור נוסחאות נמצא, עדיין, בראש הרשימה.

עמיתיי נוהגים להשתמש בהחלת שמות על מקטעי נוסחה כשהיא מגיעה לממדים ממש מפלצתיים.

נוסחה בת 170 תווים נחשבת, עדיין, ל'נוסחת ינוקא'...

 
הנוסחא לא פועלת כנדרש..
03/04/2016 | 21:06
2
28
מצורף קובץ
אקסל מחזיר לי בהודעת שגיאה "אין אפשרות לפתוח את הקובץ שצוין"
 
אם החלטת להשתמש בנוסחה של מיכאל אז.....
03/04/2016 | 21:50
1
41
החלף את הסוגריים המסולסלים שתוחמים את שם הקובץ (בתוך הנוסחה) לסוגריים מרובעים !
וכדאי שתשתמש בנוסחה השניה שהוא נתן בשעה 18:46
תודה רבה!
05/04/2016 | 19:52
16
ההכוונה שלך הועילה לי מאד.
העדפתי את הנוסחא של מיכאל כי היא קצרה יותר וגם הבנתי אותה.
(באופן כללי חשוב לי גם ההסבר שעומד מאחורי הפתרון כדי להתקדם)
אני מודה לך מאד!
שינוי קובץ xls לcsv
05/04/2016 | 18:12
14
שלום לכולם,
 
מישהו יודע כיצד משנים קובץ אקסל קיים לcsv?
הקובץ לא נפתח, כך שאי אפשר לשנות שמירה בשם. ניסיתי לכתוב .csv בשם הקובץ וזה לא השתנה. מישהו יודע כיצד ניתן לשנות?
נוסחה שתאסוף נתונים מכל הגליונות או מגליונות רצויים
04/04/2016 | 18:55
4
34
בקובץ המכיל הרבה גליונות זהים וגליון אחד שמרכז נתונים מכולם, כיצד עושים נוסחה שתסכם ערך של תא מסויים מכל הגליונות ללא צורך להקליד בנוסחה את שם כל הגליונות.  האם ניתן לעשות משהו דומה?
צרפתי דוגמה
בדוק את זה
04/04/2016 | 19:35
37
שלום IlanKZur.
יש שוני בין השאלה שלך בפורום לבין מה שאתה מבקש בגיליון.
 
בכל אופן, אם המטרה שלך היא לסכם את הערכים שבתאים A6 ו- B6 (או מתאים אחרים), ממספר גיליונות, תוכל להקליד בגיליון הסיכום את הנוסחה:
)SUM=
ואז לעבור לגיליון הראשון/ הקיצוני ולסמן בו את התאים שאתה מעונין לסכום,
להחזיק את ה- Shift וללחוץ עם העכבר על הגיליון האחרון ברצף.
סגור סוגריים ולחץ על Enter.
 
בדוק מה עשיתי בגיליון שנקרא סיכום 2. הוא מסכם את הערכים שבגיליונות Sheet2 עד Sheet5 בתאים A6 ו- B6.
 
 
בדוק את הצעתי בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
04/04/2016 | 22:09
2
47
‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ 
המשך שאלה,
04/04/2016 | 23:47
1
23
אכן, שתי התשובות נותנות לי פתרון, השנייה מאפשר יותר גמישות.  אכן בשאלה לא דייקתי בדיוק כמו בקובץ שצרפתי.
לדוגמא של מיכאל, בצעתי וזה עובד מצויין, יש לי בעייה אחת, אם בטווח התאים A6:A8 אני מוחק את אחד משמות הגליונות זה נותן שגיאה.  האם ניתן להוסיף לנוסחה התנייה שהוא התעלם מתאים ריקים או משהו דומה?
צרפתי שוב דוגמא.
תודה
עבור שרה 20 נסה את...
05/04/2016 | 12:21
30
 =SUM(IFERROR(SUMIF(INDIRECT(A$24:A$27&"!A1:A85"),A20,INDIRECT(A$24:A$27&"!B1:B85")),0))
זאת נוסחת מערך. סיים את הכנסת הנוסחה ב-Ctrl+Shift+Enter 
ועל הדרך גם תוכל לחסוך כמה דולרים (או לפחות את הסימנים שלהם...)
WORD 2013: ניקוד בDAVID לעתים מוצג בין האותיות ולפעמים במקום
05/04/2016 | 01:28
11
מאז שעברתי לWORD 2013 (ממשק עברי; גרסה: 15.0.4805.1003) אני נתקל בתופעה מוזרה:

ב90%+ מהמקרים שבהם אני פותח קבצים שיש בהם טקסט מנוקד בפונט David, לא מודגש, הניקוד מופיע במקומות מחורבשים (ראו שורה ראשונה בתמונה המצורפת). אני לוחץ על CTRL+F2 לתצוגה מקדימה, ושם הכול נראה טוב, ואז אני יוצא מהתצוגה המקדימה, והכול בקובץ הופך להיות טוב (כמו בשורה השנייה בתמונה המצורפת). זה נכון גם לקבצים חדשים שכותבים בהם טקסט עם ניקוד.

לעיתים נדירות כבר בפתיחה הראשונה של הקובץ הוא נראה כמו שצריך. אם הצלחתי לאבחן נכון זה קורה רק בDAVID, ורק בלא-מודגש, ורק בדרך כלל. וזה מאד מעצבן.

מצורף גם קובץ DOCX לדוגמה שבו זה קורה לי.

יש עצות?
תודה.
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
פורום מערכות אבטחה
פורום מערכות אבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי ריגול ואבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ