לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'שאלה על פורמט באקסל 2003'
שאלה על פורמט באקסל 2003
28/03/2017 | 19:40
9
33
תחת Windows 7.
נתון קובץ המכיל עמודה עם נתוני זמן. חלק מהזמנים קצרים משעה, למשל 0:55:10, וחלק מעל שעה, למשל 1:04:20.
האם יש דרך המאפשרת, ללא הרצת קוד של מאקרו, לקבוע שפורמט התאים עם זמן הקצר משעה יהיה m:ss כך שיוצג 55:10 ולא 0:55:10?
מצורף קובץ עם דוגמה.
לצפיה ב-'העיקרון מוצג בתמונה שלהלן . . .'
העיקרון מוצג בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 20:01
8
28

אני מניח שניתן להגדיר זאת גם בעיצוב מותאם אישית אבל זמני לא מאפשר לי לבדוק זאת כרגע...
לצפיה ב-'בדוק (ישירות בתאי עמודה "A") את העיצוב המוצע להלן . . .'
בדוק (ישירות בתאי עמודה "A") את העיצוב המוצע להלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 20:25
7
23
 [>=0.0166666667]h:mm:ss;[<0.0166666667]m:ss;
 
לצפיה ב-'WOW, אתה תותח!! '
WOW, אתה תותח!!
28/03/2017 | 21:13
6
22
עוד לפני שהספקתי להגיב להצעה הראשונה ולומר שאני מעדיף פורמט ישירות על העמודה הראשונה ללא עמודת עזר, כתבת את הפיתרון המופלא!
תיקון קל - המספר הגבולי הוא 1/24 ולא 1/60, אבל זה peanuts ואת הקסם הגדול מסרת.
 
ואני שואל: איך קוראים לזה? יש שם לשיטה המתוחכמת הזו לקביעת פורמט באקסל?
אגב, ניסיתי לשנות את הקבוע המספרי לערך שקיים בתא מסויים באקסל, כדי לכתוב בדיוק 1:00:00 ולהימנע ממספר עשרוני, וזה לא עבד.
זה עובד רק עם מספר קבוע, כמו שכתבת בדוגמה.
 
שוב אני מודה לך מאוד על הסודות שאתה מגלה לנו על אופיס. אתה ומיקרוסופט לא מפסיקים להפתיע לטובה. מדהים!
 
לצפיה ב-'בינינו (אף אחד לא שומע), מה כבר ההבדל בין 60 ל- 24 . . .'
בינינו (אף אחד לא שומע), מה כבר ההבדל בין 60 ל- 24 . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
29/03/2017 | 00:51
5
23

1. אינני בטוח שתצליח להציג תוצאה שונה אם ע"י חלוקה ל-1/24 ואם ע"י חלוקה ל-1/60 (לא בדקתי את כל האפשרויות).

2. תבנית עיצוב מספר מותאמת אישית זה עולם ומלואו ומצריך לימוד די מעמיק ע"מ להכיר את כל העיצובים.

בכללי - זו מחרוזת בת 4 מקטעים המופרדים ב'נקודה-פסיק'.

מקטעים אלה שולטים בתצוגת מס' חיובי, שלילי, 'אפס' ו'טקסט'.

הם יכולים (כמו במקרה שלך) להכיל גם סוג של התניות של גדול, קטן, באיזה צבע יוצג הערך וכו'...

הנה דוגמית על 'קצה המזלג':  
  
 [Green]$#,##0_);[Red]$(#,##0);"zero";[Blue]"Text:" @
לצפיה ב-'שמע, זה פשוט מדהים! '
שמע, זה פשוט מדהים!
29/03/2017 | 11:01
4
21
לגלות את כמות השכלולים הגאוניים שמסתתרים באקסל.
כל פעם אני מופתע מחדש לגלות תכונות חזקות ומאוד שימושיות. איזה יופי!
מיום ליום אני אוהב יותר את התוכנה הזו.

האם יש קישור שאתה יכול להמליץ עליו להיכרות עם האפשרויות הגלומות בתבנית עיצוב מספר מותאמת אישית?
אשמח מאוד ללמוד על זה.
 
לצפיה ב-'בוקר טוב - סליחה על ההתפרצות - ושיהיה בהצלחה.'
בוקר טוב - סליחה על ההתפרצות - ושיהיה בהצלחה.
29/03/2017 | 11:29
3
33
אם אתה שולט באנגלית - הנה 3 אתרים עם הסבר מאד ממצה אודות עיצוב מספרים באקסל:
והנה השני:
ועוד אחד:
לצפיה ב-'תודה רבה! אשמח לעוד הרחבות בנושא'
תודה רבה! אשמח לעוד הרחבות בנושא
29/03/2017 | 11:59
2
20
כמובן שאתרים באנגלית הם עדיפים.
 
רוב הדוגמאות בקישורים האלה אם לפורמטים פשוטים כמו m, mm, d, dd וכו'.
ההתייחסות בהם לפורמטים המשוכללים, הכוללים תנאים, היא תמציתית מאוד עם דוגמה בודדת בכל אחד מהקישורים, ומה שאני מחפש זה הרחבה עליהם.
מהם הכללים, מה ניתן ומה לא ניתן לכתוב בתנאים, כמה תנאים אפשר לכתוב, וכו'. הייתי שמח "להיכנס" בזה ולהכיר לעומק את היכולת החזקה הזאת של אקסל.
 
לצפיה ב-'עוד הרחבות בנושא . . .'
עוד הרחבות בנושא . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
29/03/2017 | 16:47
1
20

כאן ופה.
 
לצפיה ב-'תודה רבה! '
תודה רבה!
31/03/2017 | 00:24
5
לצפיה ב-'החלפת עמודות מעברית לאנגלית'
החלפת עמודות מעברית לאנגלית
27/03/2017 | 20:03
2
19
אקסל 2016- שאלה עקרונית ללא קובץ ספציפי
גליון משמאל לימין שהופכים אותו מימין לשמאל עמודות A עד I
האם יש דרך קצרה להחליף עמודות בלי לכתוב הכל מחדש או לבצע גזור כלומר שעמודה I תהפוך ל A,   ו- H תהפוך ל B וכד בלי לשבש נוסחאות?
תודה
לצפיה ב-'בעזרת 'מיון אופקי' . . .'
בעזרת 'מיון אופקי' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/03/2017 | 20:48
1
19
 
מוסיפים שורה מעל לטבלה (בהנחה שהיא מוצמדת לקצה, העליון, של הגיליון) ומקלידים בה (מימין לשמאל) מספרים רציפים מ- 1 ועד 9 .
 
מסמנים את כל הטבלה כולל שורת המספרים ומקליקים ברצועת התפריט על: 'נתונים' > 'מיון' > 'אפשרויות' > 'מיון מימין לשמאל' > 'אישור' > 'מיין לפי שורה 1' > 'מהגדול לקטן' > 'אישור'.
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
29/03/2017 | 00:20
3
לצפיה ב-'אימות נתונים'
אימות נתונים
28/03/2017 | 08:41
6
725
האם אפשר בשביל אימות נתונים - רשימה לסמן טווח של שני עמודות שונות באותו גליון?
 
לצפיה ב-'למיטב זכרוני - לא ניתן . . .'
למיטב זכרוני - לא ניתן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 10:20
25
 
ודרך אגב - אני מניח שהתכוונת לשתי עמודות ולא לשני עמודות.
 
לצפיה ב-'הדבר אפשרי עם טריק קטן ועם מגבלת תצוגה'
הדבר אפשרי עם טריק קטן ועם מגבלת תצוגה
28/03/2017 | 11:22
4
35
התהליך מוסבר בקישור הזה
כדי לעשות זאת בצע את הפעולות לפי הסדר הבא:
  1. סמן את העמודה הראשונה ממנה אתה רוצה לבחור והגדר לה שם. בדוגמה שלי נתתי את השם List
  2. הגדר אימות נתונים עם רשימה ובמקור כתוב List=
  3. היכנס מחדש לטבלת השמות ושנה את הטווח של השם כך שיכלול את שתי העמודות. ואשר.
 
כשתפתח את תיבת הבחירה תראה את הנתונים משתי העמודות, אבל הן יוצגו לסרוגין מכל עמודה. זה מה שאפשר.
 
שים לב שלא ניתן לקצר את התהליך ולתת מראש את השם לשתי העמודות.
 
 
לצפיה ב-'כוונתי היתה ל'אמות הנתונים' הקלאסי ומהיר ההגדרה . . .'
כוונתי היתה ל'אמות הנתונים' הקלאסי ומהיר ההגדרה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 13:15
1
22

אבל אם השואל מוכן להשקיע 2-3 דקות הוא יכול לקבל אימות בלתי מוגבל ואפילו דינאמי (בעזרת טווח עזר) - כמוצג בתמונה שלהלן:
לצפיה ב-'לאחר מבט, נוסף, בתהליך נראה שאפשר לקצרו . . .'
לאחר מבט, נוסף, בתהליך נראה שאפשר לקצרו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 13:47
17

את החלת השמות על שני הטווחים (FIRST ו-SECOND) אפשר ליישם בעזרת 2 פקודות נוספות במקרו האירוע.

בהצעתי הקודמת שכחתי לציין שאת אימות הנתונים, בתא C2, יש להשעין על 'רשימה' בשם: Consolidated_List
 
לצפיה ב-'אפשר לפתור גם את בעיית התצוגה'
אפשר לפתור גם את בעיית התצוגה
28/03/2017 | 18:21
1
19
אם תחליף בין העמודות לשורות של תחום הבחירה, ותחזור על התהליך המתואר קודם, תוכל ברשימה הנפתחת לראות את הנתונים מסודרים בצורה מתאימה.
 
לצפיה ב-'פתרון מדהים IYYI תודה'
פתרון מדהים IYYI תודה
28/03/2017 | 21:53
4
לצפיה ב-'העתקת נוסחה מתמטית מ-PWP ל-WORD ועריכתה'
העתקת נוסחה מתמטית מ-PWP ל-WORD ועריכתה
28/03/2017 | 17:46
2
18
שלום חברים
 
אני מנסה להעתיק נוסחה מתמטית שערכתי ב-PWP (ושעדיין ניתן לערוך אותה שם) לקובץ WORD ולערוך אותה על קובץ ה-WORD, אך משום מה כשזה מועתק ל-WORD זה הופך לקובץ תמונה ולא ניתן לערוך את זה.
 
למישהו יש דרך להשאיר את זה כנוסחא מתמטית במעבר ל-WORD ושזה לא יהפוך לקובץ תמונה?
 
תודה
לצפיה ב-'מה זה PWP?'
מה זה PWP?
31/03/2017 | 14:41
1
2
לצפיה ב-'power point'
power point
02/04/2017 | 15:14
63
לצפיה ב-'שאלה לגבי וורד, '
שאלה לגבי וורד,
28/03/2017 | 16:14
2
6
מסמך המורכב מכמה דפים, נאמר 4-5 דפים. ואני מנסה שרק דף אחד באופן פרטני (נאמר דף מספר 3) יהיה מוצג לרוחב ולא לאורך, שאני עושה את זה דרך "פריסת עמוד" זה את כל הדפים מעביר לרוחב. איך אפשר לעשות שרק עמוד אחד מתוך כולם יהיה לרוחב ?
מדובר בוורד שנת 2013  מערכת ווינדוס 7
תודה רבה רבה
לצפיה ב-'שילוב עמוד "לרוחב" בין עמודי "לאורך"'
שילוב עמוד "לרוחב" בין עמודי "לאורך"
28/03/2017 | 16:32
1
11
ההסבר מתייחס לדוגמה שהצגת.
כדי להשיג את מבוקשך, צריך לחלק את המסמך למקטעים: עמודים 1-2, יהיו מקטע אחד, עמוד 3 יהיה מקטע 2 ועמודים 4-5 יהיו מקטע 3. לאחר החלוקה תוכל להגדיר את מקטע 2, שהוא עמוד 3, כעמוד לרוחב.
  1. הצב את הסמן לפני האות הראשונה שבעמוד 3.
  2. מתפריט 'פריסת עמוד', בקבוצה 'הגדרת עמוד', הקלק על האייקון 'מעברים' ובחר ב'מעבר עמוד רציף'.
  3. הצב את הסמן לפני האות הראשונה שבעמוד 4.
  4. חזור על הפעולה שבסעיף 2.
עכשיו הצב את הסמן בעמוד 3, הקלק על החץ הקטן שליד 'הגדרת עמוד', בחר באפשרות 'לרוחב', ובתחתית החלונית בחלונית 'החל על', הקלק על החץ הקטן ובחר ב'מקטע זה'.
לצפיה ב-'תודה רבה לך !! כבר אנסה :)'
תודה רבה לך !! כבר אנסה :)
28/03/2017 | 16:41
12
לצפיה ב-'הסרת כפילויות בEXCEL'
הסרת כפילויות בEXCEL
26/03/2017 | 15:39
16
25
היי :)
יש לי קובץ אקסל שאני רוצה להסיר ממנו כפילויות באופן אוטומטי (באמצעות קוד VBA)
העניין הוא שהפעולה אמורה להתצבע בשני שלבים שקצת מסובכים ולכן אני צריך קצת עזרה.
העמודה הראשונה מכילה שמות של מדינות שונות(חלקת בכפילות) שאני רוצה  להסיר.
לכן בשלב הראשון באופן ידני אני מוצא את השורה הראשונה שבה מופיעה המדינה ואת האחרונה ומסיר כפילויות( של שמות המדינה) .
לאחר מכן אני מסיר כפילויות מאותו טווח עמודות אבל רק מהעמודות אחרות.
מקווה שהייתי ברור.
לייתר דיוק הבעיה שלי היא במציאת השורה הראשונה והאחרונה שבה שם המדינה נשאר זהה..
תודה מראש 
 
 
לצפיה ב-'אם תצרף קובץ כנדרש - תהיה יותר ברור'
אם תצרף קובץ כנדרש - תהיה יותר ברור
26/03/2017 | 18:52
14
ורצוי להראות תוצאה ידנית רצויה עם הסבר ברור.
לצפיה ב-'אני רק מניח, פה, את שאלתי ועוד מעט חוזר . . .'
אני רק מניח, פה, את שאלתי ועוד מעט חוזר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/03/2017 | 22:02
14
34
 
האם סדר הפעולות חשוב לך או התוצאה הסופית
 
* אם סדר הפעולות - אשמח להבין מדוע וכמו כן מדוע חשוב, לך, שזה יבוצע ע"י מקרו כשמדובר רק ב- 2-3 הקלקות עכבר
 
* אם התוצאה הסופית - הואל, נא, להשאיר לנו את המלאכה...
 
*** כל הנ"ל בהנחה שהמידע ביתר העמודות (המשויכות למדינה X), - זהה.
 
לצפיה ב-'תודה לכל העונים'
תודה לכל העונים
26/03/2017 | 22:29
13
19
אני מכין קובץ דוגמה ומיד מעלה
לצפיה ב-'תמונות להמחשה'
תמונות להמחשה
26/03/2017 | 23:03
12
30
בכל פעם מסומנים התאים שמבוצע בהם התהליך של הסרת כפיליות.
עכשיו במקרה זה יש רק את CAD והמסמך המלא ממשיך עם רשימה ארוכה יותר.
ובכל פעם אני צריך לסמן את התאים של כל מדינה כמו בשלב הראשון פה CAD כך שאיני יודע מהו טווח התאים בכל פעם.
מקווה שהפעם ההסבר נהיר יותר.
לצפיה ב-'אני רק מניח, פה, את תהייתי ועוד מעט חוזר . . .'
אני רק מניח, פה, את תהייתי ועוד מעט חוזר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/03/2017 | 23:10
11
26
 
האם היה משהו לא ברור בתגובתי הקודמת
 
לצפיה ב-'צודק שכחתי להגיב'
צודק שכחתי להגיב
27/03/2017 | 10:00
10
16
התוצאה הסופית חשובה לי (כלומר שאקבל את הפלט הנדרש)
בקשר למספר הפעולות (2-3 ) זה לא מדוייק כי זה מספר הפעולות שציינת זה עבור כל מדינה ויש מספר לפעמים לא קטן של מדינות והפעולה חוזרת בקבצים שונים
שוב תודה :)
לצפיה ב-'ברשותך - על ה"לא מדויק" אתייחס בשלב מאוחר יותר . . .'
ברשותך - על ה"לא מדויק" אתייחס בשלב מאוחר יותר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/03/2017 | 10:09
9
16

מתגובתך אני מניח שאתה משתמש בגרסה מאוחרת יותר מאשר "2007".

בדוק את שלהלן על קובץ גיבוי שתיצור (ליתר ביטחון).

לאחר שתקליק על המשולש האפרפר הממוקם בפינה בין השורות והעמודות (ראה תמונה) גש לרצועת התפריט 'נתונים' > 'הסר כפילויות' > בחר בעמודה בו מוצגים שמות הארצות > 'אישור'.

*** בדוק, היטב, את התוצאה וספר לנו מה קיבלת...
לצפיה ב-'בבקשה '
בבקשה
27/03/2017 | 10:21
8
16
זה לא התוצאה הרצויה אבל זה מה שיצא
לצפיה ב-'אז במקום לסמן עמודה אחת - תסמן עוד כמה . . .'
אז במקום לסמן עמודה אחת - תסמן עוד כמה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/03/2017 | 10:52
7
17
 
בשום מקום לא ציינת שיש למחוק כפילויות אבל לשמור על שמות נוספים כמו אבי למינהם ו'קנדות' שונות.
 
התייחסות נוספת (ממני) תהיה רק לאחר שתצמיד קובץ כמתבקש בהודעה הנעוצה בראש דף הפורום ותצבע את הרשומות שאמורות להישאר לאחר מחיקת הסרת  הכפילויות.
 
לצפיה ב-'קבצים'
קבצים
28/03/2017 | 09:45
6
10
מצורפים הקבצים
1. לפני פעולת הסרת הכפילויות(מסומן בצהוב ערכים סופיים)
2.הקובץ לאחר הסרת הכפילויות.
כמובן ששוב ישנן עוד מדינות וכמות הערכים בכל מדינה משתנה.
תודה שוב
לצפיה ב-'כשנסכים על התוצאה המוצגת בתמונה שלהלן . . .'
כשנסכים על התוצאה המוצגת בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 10:41
5
9

ולא מה שהצגת בקובץ 'אחרי' (שניתן היה להציג הכל בקובץ אחד בשני גיליונות נפרדים) - נמשיך בדיון...

עצתי לך להציג עוד 2-3 מדינות כדי שאבדוק שהכל פועל כראוי.

שים לב לתוצאות שאתה מציג (לאחר הסרה - ידנית - של הכפילויות).
לצפיה ב-'הצגה נוספת'
הצגה נוספת
28/03/2017 | 12:27
4
6
כמו שאתה רואה אני לא חזק באקסל...אני מנסה ללמוד ולא עושה שום דבר בכוונה.
צירפתי קובץ המכיל דוגמה (טובה יותר אני מקווה) לא סימנתי את התאים שישארו בסוף כי זה לא מייצג את התוצאה בצורה טובה.
תודה רבה :)
לצפיה ב-'בשום מקום לא טענתי שאתה "עושה בכוונה" . . .'
בשום מקום לא טענתי שאתה "עושה בכוונה" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 15:32
3
36

כדי להקליד - ידנית - את מה שאמור להישאר לאחר 'הסרת כפילויות' אין צורך להיות "חזק" ב'אקסל'.

וכעת אמור נא - האם המודגש, בתמונה, לא אמור להיות מוצג לאחר הסרת הכפילויות'
לצפיה ב-'החלק השמאלי(F F1) לא,החלק הימני (A3 ) כן '
החלק השמאלי(F F1) לא,החלק הימני (A3 ) כן
28/03/2017 | 15:53
2
7
לצפיה ב-'סליחה, אבל כנראה שאיבדתי אותך אי שם בדרך . . .'
סליחה, אבל כנראה שאיבדתי אותך אי שם בדרך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
28/03/2017 | 16:03
1
10
 
ולכן, ברשותך, אפרוש מהדיון...
 
לצפיה ב-'זה פשוט'
זה פשוט
28/03/2017 | 16:13
8
בשלב הראשון אני מסיר כפילויות משתי העמודות הראשונות של כל מדינה (בנפרד לכל מדינה ) ובשלב השני מסיר כפילויות מהעמודה השלישית (הימנית ביותר ) שוב לכל מדינה .
 
בכל אופן תודה על הניסיון
לצפיה ב-'סינון לפי תאריכים בפיווט'
סינון לפי תאריכים בפיווט
25/03/2017 | 11:48
34
27
שאלתי קודם אבל כנראה לא הייתי ברור
בטבלאת פיווט
1 אני רוצה לסנן תאריכים בשורת הסינון.
הפעולה דרך הסינון לא ידידותית. אם אי אפשר 
אז מקרו. המקרו שהקלטתי לא מאפשר לבחור. מה לשנות שם?
2 לקבל את כל הפעולות של 11/1 כמו שמסומן הצהוב בגליון הנתונים
3 שהתאריך יהיה בפורמט שנה/חודש/יום
תודה רבה
לצפיה ב-'לפני שנכנסים לעובי הקורה עליך להבין . . .'
לפני שנכנסים לעובי הקורה עליך להבין . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/03/2017 | 12:06
29
39
 
שאם טווח התאריכים (בטבלת מקור הנתונים) מתפרס על פני שנת 2015 אזי, הגבלת טווח תאריכים (במקרו) לשנת 2017 לא תוביל לשום מקום...
 
לאחר שהבנת זאת - תוכל להשתמש בפקודה: InputBox כדי לקלוט, מהמשתמש, לתוך 2 משתנים - את תאריכי התחלה והסיום לצורך הסינון ולהציב את המשתנים, הללו, בפקודת הסינון, במקום ערכי המחרוזת שהחלת על Value1 ו- Value2.
 
לצפיה ב-'תודה אבל אם אפשר..'
תודה אבל אם אפשר..
25/03/2017 | 14:08
28
25
א. ברור. זה היה רק לצורך הדגמה לכיוון שאני חותר איליו.
ב. לא מכיר את הפקודה - חיפשתי בעזרה ולא כל כך הבנתי איך עובדים איתה האם יש פקד כזה? או לשלב במקרו?
אשמח להסבר יותר מפורט או דוגמא
 
תודה רבה
לצפיה ב-'במטותא ממך . . .'
במטותא ממך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/03/2017 | 14:17
27
33

אם אני כבר מתקרב ל"לוקשים" עדיף שיהיו חמים...

השינויים, במקרו שלהלן, "נשלפו מהשרוול".
הקפד להקליד טווח תאריכים ש"נופל" בינות לתאריכי טבלת מקור הנתונים.
   Sub Filter_Range_of_Dates()
    Start = InputBox("Enter Filtering Start Date: ")
    End_ = InputBox("Enter Filtering End Date: ")
    ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("חודשים").ClearAllFilters
    ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("תאריך").PivotFilters.Add2 _
    Type:=xlDateBetween, Value1:=Start, Value2:=End_
End Sub
לצפיה ב-'תודה רבה, הבנתי ועובד. מה אפשר לעשות '
תודה רבה, הבנתי ועובד. מה אפשר לעשות
25/03/2017 | 14:39
26
29
על מנת שבמקום לפתוח חלון זה יקבל ערכים שהוקלדו בתאים הצהובים?
אני עוד ירוק מאד מאד ב VBS
שאלה נוספת שלא הצלחתי לפתור- האם בחלון התאריך ניתן לפתוח לוח שנה כדי לבחור יום? אני יודע שהיה פקד date picker ואני לא מוצא אותו
ושוב תודה
לצפיה ב-'בתקווה, גדולה, בלב שבזאת סיימנו את הסאגה . . .'
בתקווה, גדולה, בלב שבזאת סיימנו את הסאגה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/03/2017 | 16:26
1
30
 Sub Filter_Range_of_Dates()
      ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("חודשים").ClearAllFilters
      ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("תאריך").PivotFilters.Add2 _
      Type:=xlDateBetween, Value1:=[A2], Value2:=[B2]
End Sub
 
לצפיה ב-'זאת התוצאה לאחר שידרוג. תודה על העזרה'
זאת התוצאה לאחר שידרוג. תודה על העזרה
26/03/2017 | 12:05
7
לצפיה ב-'גם לי יש שאלה שלא הצלחתי לפתור . . .'
גם לי יש שאלה שלא הצלחתי לפתור . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/03/2017 | 16:40
23
26
 
האם יצא לך לעיין (לפני או אחרי שמישהו הפנה אותך לשם) בהודעה הראשונה הנעוצה בדף הפורום
 
לצפיה ב-'תודה בעית התאים נפתרה. לגבי השורה הראשונה קראתי'
תודה בעית התאים נפתרה. לגבי השורה הראשונה קראתי
25/03/2017 | 17:04
22
26
וסליחה- לאור התכתובת שכחתי לציין- אופיס 2016 ווינדווס 7. 
מצרף תמונה של לוח השנה. האם זה סייע לפתרון הבעיה? 
מתנצל על האיטיות בהבנה זה בודאי בגלל גילי המתקדם (62) .
בכל מקרה הרבה תודה על הסבלנות ואשמח אם יש פתרון לבעית לוח השנה.
לצפיה ב-'סליחה אבל משהו לא עוב'
סליחה אבל משהו לא עוב
25/03/2017 | 18:00
2
21
הפעלי את המקרו ומשום מה נותן הודעת שגיאה
מצב ההודעה + הקובץ
תודה
לצפיה ב-'שאלה נוספת לגבי אותו הגליון'
שאלה נוספת לגבי אותו הגליון
25/03/2017 | 19:07
20
אני רוצה לחשב את היתרה המצטברת (הגליון הוא עבור תזרים מזומנים). הנוסחא אמורה להיות לדוגמא: התא מעל פחות חובה ועוד זכות בתא E4 יהיה E3-D4+C4
האם ניתן לחשב נוסחא כזו בשדה מחושב אם כן איך, או צריך לחשב בשדה הנתונים וליבא משם? ואם כך איך להציב ללא חישוב- שיציב רק את המספר הרשום האחרון שמתאים?
תודה
לצפיה ב-' 62 אתה עדיין ילד (לפחות ביחס אליי). . .'
62 אתה עדיין ילד (לפחות ביחס אליי). . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/03/2017 | 19:36
20
 
1. שנה את עיצוב שני התאים הצהובים ל'טקסט'.
 
2. אני לא עונה על שאלות המוצגות ב"שיטת הסלאמי".
 
*** בהצלחה ***
לצפיה ב-'בעניין 'לוח השנה' עיין בתגובתי האחרונה ב'פתיל' המקורי...'
בעניין 'לוח השנה' עיין בתגובתי האחרונה ב'פתיל' המקורי...
( לעמוד שלי בתפוז )
25/03/2017 | 19:39
18
16
לצפיה ב-'הייתי שם לפני שבוע- הקישור במאמר לא עובד'
הייתי שם לפני שבוע- הקישור במאמר לא עובד
26/03/2017 | 14:25
17
15
המאמר מ 2013 והקישור שם לא עובד
אופיס 2016 ב וינ 7 וגם ב 10
לצפיה ב-'אשמח אם תציג את הקישור למאמר . . .'
אשמח אם תציג את הקישור למאמר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/03/2017 | 14:32
16
12
 
שלטענתך הקישור, שבו, לא עובד...
 
לצפיה ב-'הקישור בתוך המאמר'
הקישור בתוך המאמר
26/03/2017 | 14:57
15
18
לצפיה ב-'אז ככה . . .'
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/03/2017 | 22:15
14
21

1. אין לי ספק שאתה מבין שאינני אחראי, באתרים שאינם בשליטתי, על קישורים שפעם עבדו וברבות השנים הפכו לבעייתיים.

2. אם סקרת/קראת את כל התגובות - אמור היית להיתקל בהצעה להשתמש בקובץ 'תבנית'.

3. ואם אתה בכל זאת מעוניין בפקד המסוים הזה - הרץ חיפוש ב"גוגל, אחר: MSCOMCT2 DOWNLOAD
 
לצפיה ב-'אז ככה'
אז ככה
27/03/2017 | 17:13
13
10
הורדתי את MSCOMCT2.OCX הודיע לי שלא ניתן להתקין פקד זה . אקסל 2016.
לגבי "תבנית " לא מצאתי בפורום את האיזכור. חיפשתי בכל "לוח שנה"  בכל תבני, ובקובץ תבנית. 
האם ניתן לקבל הכוונה או שיטה אחרת ללוח שנה?
תודה
לצפיה ב-'כנראה שהשתמשתי במושג לא מתאים . . .'
כנראה שהשתמשתי במושג לא מתאים . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/03/2017 | 17:28
12
26

דובר, שם, על תוסף (ADD-IN).  הנה, להלהן, תמונה שצילמתי כעת.

בכללי - למיטב זכרוני לא ניתן להתקין את פקד 'לוח השנה' ב'אקסל' שפועל בארכיטקטורת 64 ביט (סיביות).
התוסף המוצע, בקישור, מתאים גם ל- 64 ביט.
לצפיה ב-'התוסף של Ron de Rruin עובד נהדר'
התוסף של Ron de Rruin עובד נהדר
27/03/2017 | 18:58
11
25
ויש בו כמה אפשרויות יפות -  הפעלה מתוך תפריט CONTEXT  של לחצן ימין בתא. או באמצעות לחצן ומקרו.
אפשרות להחליט איזה יום הוא הראשון בשבוע - א'  או ב'.
מראה מס. השבוע בשנה.
ועוד.....
רק לי אין אפשרות כמובן לבדוק האם פועל ב-64 סיביות. אולי אתה יכול ?
הנה הכתובת:
לצפיה ב-'התקנתי'
התקנתי
27/03/2017 | 19:57
1
23
קובץ מצורף
כמה בעיות:
1. למרות שהוא נמצא בתוספים כשפותחים קובץ חדש צראך להפעיל אותו מחדש באפשרויות /תוספים /הפעל
2. המקרו שהציעו משתגע כשמפעילים אותו
סה"כ נחמד השאלה איך מחברים אותו לתא שיקפוץ ברגע שמגיעים לתא. אני השארתי אותו קבוע ואז כשעומדים על תא עוברים איליו ומקליקים פעמיים, זה פחות ידידותי למשתמש
לגבי הקישור שמיכאל העביר התקנתי ועדיין לא ניסיתי
תודה על העזרה
לצפיה ב-'מצטער, אצלי הכל עובד פיקס !'
מצטער, אצלי הכל עובד פיקס !
27/03/2017 | 21:31
15
בקשר ל-1 -  הפעלת תוסף נעשית ברמת האפליקציה ולא ברמת חוברת העבודה - לכן לא מובנת הבעיה שאתה מציג.
בקשר ל-2  המקרו עובד נהדר !! פשוט, במקום ללחוץ לחצן ימין לפתיחת תפריט ה-CONTEXT  מפעילים את המקרו -  זה טוב במיוחד אם רוצים לשלב את פתיחת הלוח בתוך מקרו נרחב יותר. כמובן, כדי שהמקרו יפתח את הלוח - יש להפעיל קודם את התוסף !  -  אחרת מתקבלת ההודעה 
Sorry the Date Picker add-in is not open.
לצפיה ב-'התוסף מתאים לגרסאות של 32/64 סיביות . . .'
התוסף מתאים לגרסאות של 32/64 סיביות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/03/2017 | 20:39
8
7
לצפיה ב-'ביקשתם שאבדוק על 64 סיביות'
ביקשתם שאבדוק על 64 סיביות
28/03/2017 | 00:02
7
13
זה מה קיבלתי.הגליון אצלכם
לגבי 1 מה שאתה אומר שלכל חוברת צריך להפעיל מחדש את התוסף וזה בהגדרה
אם כך זה בסדר.
כשאני מפעיל את המקרו זה נכנס ללופ. אשמח אם תמצאו מה לא עשיתי תקין
לילה טוב
לצפיה ב-'לא ולא ולא !'
לא ולא ולא !
28/03/2017 | 00:13
6
14
זה לא מה שאמרתי !!!
לא צריך להפעיל את התוסף לכל חוברת !!!
התוסף מופעל על האפליקציה, דהיינו, על האקסל - גם אם אין אף חוברת פתוחה. כל חוברת שתפתח כאשר התוסף פעיל,  כלומר יש "V" במשבצת ליד שם התוסף בחלון "תוספות" תוכל להפעיל עליה את התוסף ע"י לחיצה על לחצן ימין בעכבר
לצפיה ב-'יש V קבוע'
יש V קבוע
28/03/2017 | 07:47
5
16
בחוברת חדשה כשאני לוחץ מקש ימני לא מקבל את לוח השנה. בתוספות יש V על לוח השנה והוא גם קיים באפשרויות/תוספות
אבל משום מה אינו מופעל עד שאני מפעיל אותו מחדש
מוזר אבל זה מה שקורה. תוכל בבקשה לבדוק אם עשיתי משהוא לא נכון במקרו שהוא משתולל לי בלופ?
תודה ויום טוב (הקובץ כמה תגובות למעלה)
לצפיה ב-'מצורף קובץ עם V '
מצורף קובץ עם V
28/03/2017 | 07:59
2
14
אחרי שאני מפעל קובץ החדשים מקבלים את לוח השנה
אבל שאני סוגר את האקסל ופותח קובץ חדש כמו זה אני חייב להפעיל מחדש
לצפיה ב-'בנוסף לכך שאני מעלה מחדש את הקובץ שהופעל הלוח נעלם וצריך'
בנוסף לכך שאני מעלה מחדש את הקובץ שהופעל הלוח נעלם וצריך
28/03/2017 | 08:07
8
להפעיל מחדש
מוזר
לצפיה ב-'אני קרוב להרים ידיים !'
אני קרוב להרים ידיים !
28/03/2017 | 10:05
19
חזרתי לפחות 3 פעמים -  הפעלת התוסף - דהיינו סימון ה"V" היא ברמת האפליקציה !!! 
אני לא יכול לראות בקובץ שלך אם יש אצלך במחשב, באקסל שלך - הפעלה או אי-הפעלה של התוסף !!!
הקובץ שצירפת אינו אומר ולא כלום. אצלי במחשב, אם אפעיל את התוסף - אראה את השינוי בתפריט.
האם כעת ברור ?
לצפיה ב-'לגבי המקרו להפעלת הלוח - ראה להלן.'
לגבי המקרו להפעלת הלוח - ראה להלן.
28/03/2017 | 12:09
1
24
זה המקרו !  לא פחות ולא יותר !!!
 Sub CallDatePickerFromOtherWorkbooks()
   Dim TestWkbk As Workbook
   Dim obj As Object

   If Val(Application.Version) >= 12 Then
       Set TestWkbk = Nothing
       On Error Resume Next
       Set TestWkbk = Workbooks("WinDatePicker.xlam")
       On Error GoTo 0
       If TestWkbk Is Nothing Then
           MsgBox "Sorry the Date Picker add-in is not open."
       Else
           Application.Run "'" & TestWkbk.Name & "'!OpenDatePicker", obj
       End If
   End If
End Sub
יש להפעיל את המקרו כאשר התוסף פעיל !! אחרת תקבל הודעה על כך.
לצפיה ב-'אחלה תודה. '
אחלה תודה.
29/03/2017 | 00:08
2
לצפיה ב-'סינון '
סינון
26/03/2017 | 08:59
3
14
נסה לשחק עם כלי פריסה:
עמוד על טבלת הציר
בחר אפשרויות
הוסף כלי פריסה
לצפיה ב-'תודה. ניסיתי. לא ככ עבד לי עם טווחים'
תודה. ניסיתי. לא ככ עבד לי עם טווחים
26/03/2017 | 11:04
2
4
לצפיה ב-'נסה'
נסה
26/03/2017 | 11:40
1
9
להגדיר slicer אחד, החזק shift או ctrl לחוץ.
 
יותר נוח בבחירה של חודשים / שנים שלמים.
פחות בבחירת יום מסויים.
לצפיה ב-'תודה. רעיון מעולה, '
תודה. רעיון מעולה,
26/03/2017 | 12:08
13
לא ככ מתאים למה שרציתי אבל החכמתי
ראה את הפתרון שהשגתי בעזרת אבידן - בתגובה איליו
ושוב תודה
לצפיה ב-'אופיס 2007 בעברית'
אופיס 2007 בעברית
27/03/2017 | 11:07
2
19
שלום רב,
התקנתי מחדש אופיס 2007. הוא הותקן באנגלית למרות שבהתקנה קודמת הותקן בעברית. איך אפשר להפוך את אופיס 2007 לעברית?.
מערכת הפעלה ווינדוס 10 פרו 64 ביט.
תודה.
לצפיה ב-'היהפוך כושי עורו?'
היהפוך כושי עורו?
27/03/2017 | 16:56
1
23
אין דברים כאלה.
מסך הפתיחה של תוכנת ההתקנה מצביע על הגירסה.
אין דגבר כזה התקנה באנגלית והמרה לעברית או הפוך.
כנראה שיש לך עוד דיסק ,בדוק
 
לצפיה ב-'היהפוך כושי עורו?'
היהפוך כושי עורו?
27/03/2017 | 17:37
15
הכושי לא הפך את עורו אבל נוספה לו שפה נוספת באמצעות
Microsoft Office Language Pack 2007 Service​ שמותקן בתקליטור האבוד.
תודה רבה.
לצפיה ב-'האם יש אפשרות להפוך קובץ אקסל למצב בו ניתן לכתוב בו במקוון?'
האם יש אפשרות להפוך קובץ אקסל למצב בו ניתן לכתוב בו במקוון?
27/03/2017 | 17:23
6
הסבר.
דיירי ביניין צריכים לחתום על מסמך שהוכן בגליון אקסל.
המסמך ישלח במייל לכל הדיירים, ולא לכולם יש אפשרות להדפיס, לחתום, לסרוק ולשלוח שוב במייל.
הכי פשוט שכל אחד יחתום על המסמך מהמייל שלו וישלח לנמענים, אבל שלא יהיו הרבה טפסים, אלא טופס אחד שכל דייר יוסיף שם את חתימתו.
נכון, יש אפשרויות המרה בנט, אבל במסמך יש את פירטי הדיירים, ולכן לא רוצים להעלותו לנט.
אני מחפשת תוכנה שאוריד למחשב שלי, ושם אהפוך את המסמך לבר כתיבה.
אפשרי גם מקובץ PDF, שאעשה דרך הדפסה אליו.
אופיס 2010, מ.ה. ווינדוס 10.
תודה.
לצפיה ב-'שאליתה תאריכים באקסס 2017'
שאליתה תאריכים באקסס 2017
26/03/2017 | 15:51
4
14
שלום לצוות
בקובץ חזיתי שנמצא אצל העובדים אני רוצה בשאליתא לקבל את התאריכים בשנת 2017 , חפשתי בעזרה של אקסס ולא הצלחתי למצוא מה רושמים , מה צריך לרשום בשדה ברירת מחדל על מנת לקבל את הנתונים בשנת 2017 ?
מדובר על קובץ חזיתי שמקבל את הנתונים מקובץ ערופי !!
אודה לעזרתכם
לצפיה ב-'השאלה לא מתאימה לצילום המסך...'
השאלה לא מתאימה לצילום המסך...
27/03/2017 | 12:31
3
9
צילום המסך מראה שדה בתוך טופס.
אתה שואל על שאילתה.
 
בשאילתה צריך קריטריון between
משהו כמו צילום המסך שצירפתי
לצפיה ב-'נכון , זה שדה מתוך טופס , צריך לרשום משהו שונה ?'
נכון , זה שדה מתוך טופס , צריך לרשום משהו שונה ?
27/03/2017 | 14:46
2
4

נכון,
לא נסחתי נכון את השאלה , מדובר בשדה מתוך טופס 
תודה על עזרתך , צריך לרשום משהו שונה ??
בברכה
 
לצפיה ב-'צריך'
צריך
27/03/2017 | 15:03
1
9
שאלה עם התחלה, אמצע וסוף...
רצוי עם קובץ מצורף (שנה סיומת ל - TXT).
 
יש מסנן לטופס, ויש קריטריון לשאילתה.
יש טופס שנשען על שאילתה, ויש טופס שמשמש לקבלת קריטריונים לשאילתה.
לצפיה ב-'תודה על הרצון , הסתדרתי , בתגובתך נתת לי כיוון לפתרון '
תודה על הרצון , הסתדרתי , בתגובתך נתת לי כיוון לפתרון
27/03/2017 | 22:02
3
לצפיה ב-'איך ניתן לעדכן חודש בדו"ח שעות עבודה?'
איך ניתן לעדכן חודש בדו"ח שעות עבודה?
27/03/2017 | 09:26
1
17
בוקר טוב,
אני רוצה לבצע מעקב שעות בקובץ אקסל.
# אנו בחודש מרץ - איך ניתן לעדכן את הטאב החדש שאפתח לאפריל שיתעדכן עם כמות התאריכים שיש באותו חודש ויום פר תאריך? 
האם יש דרך שכל פעם שאפתח טאב לחודש אחר הוא יתעדכן לפי כמות התאריכים ושיוך היום לתאריך?
# איך ניתן לשמור על העיצוב הקיים, כולל צבע שונה לימי שישי-שבת בהם לא עובדים?
 
אציין שאני בור עם וארץ בכל הקשור לאקסל.
ניסיתי לקרוא ולא ידעתי מימיני ומשמאלי.
אודה אם תוכלו בתמצית להדריך אותי אילו פקודות לבחור/להקליד.
 
תודה רבה!
 
לצפיה ב-'אשמח אם תעיין בהודעה הנעוצה בראש דף הפורום . . .'
אשמח אם תעיין בהודעה הנעוצה בראש דף הפורום . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/03/2017 | 09:41
12
 
ותספק את כל המתבקש בה.
 
לצפיה ב-'vlookup בהתאמה'
vlookup בהתאמה
26/03/2017 | 10:19
6
28
שלום,
יש לי שני פריטים בהם אני רוצה לעשות  vlookup  אך בהתאמה לפי הנושא (שדה 3) ברגע שאני עשיתי הוא לקח את הפריט הראשון והצמיד לכולם.
אם יש דרך אחרת אשמח ללמוד.
האקסל הוא 2007 ומצ"ב קובץ.
 
לצפיה ב-'אני, לא הבנתי. מה זה "בהתאמה" ?'
אני, לא הבנתי. מה זה "בהתאמה" ?
26/03/2017 | 10:35
5
19
היכן בקובץ הנסיונות והנוסחאות ?  מהי התוצאה הרצויה ?
 
לצפיה ב-'מצ"ב קובץ עם הדוגמא'
מצ"ב קובץ עם הדוגמא
26/03/2017 | 10:52
4
20
יש 2 פריטים שכל אחד מהם כמות שונה לקטגוריה שונה איך בעצם אני יכול לשים את הכמות הנכונה לפי הנושא
לצפיה ב-'אפשר ככה'
אפשר ככה
26/03/2017 | 11:38
1
24
הנוסחה היא נוסחת מערך. אין להקליד את הסוגריים המסולסלים.
לאחר הקלדת הנוסחה יש לסיים בלחיצה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER
 
לצפיה ב-'צריך "לשרוף את המועדון" (סליחה, את ה'ארכיון') . . .'
צריך "לשרוף את המועדון" (סליחה, את ה'ארכיון') . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/03/2017 | 22:38
22

מעבר להצעה של ZIV98 - אם 'פוזלים' לכיוון INDEX, אזי, לדעתי, 'נוסחת המערך'  שלהלן היא ה"קלאסיקה".
   =INDEX(D$17:D$25,MATCH(A5&C5,A$17:A$25&C$17:C$25,))
 
לצפיה ב-'אין שום צורך במערך...'
אין שום צורך במערך...
26/03/2017 | 11:44
1
24
 =SUMIFS($D$17:$D$25,$A$17:$A$25,A5,$C$17:$C$25,C5)
 
בשורה 5, לגרור למטה.
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
26/03/2017 | 13:42
9
לצפיה ב-'חישוב יתרה מצטברת בפיווט'
חישוב יתרה מצטברת בפיווט
26/03/2017 | 12:14
2
19
אני רוצה לחשב את היתרה המצטברת (הגליון הוא עבור תזרים מזומנים). הנוסחא אמורה להיות לדוגמא: התא מעל פחות חובה ועוד זכות בתא E4 יהיה E3-D4+C4 (הטור הצהוב ב-SHEET 1)
האם ניתן לחשב נוסחא כזו בשדה מחושב אם כן איך, או צריך לחשב בשדה הנתונים וליבא משם? ואם כך איך להציב ללא חישוב- שיציב רק את המספר הרשום האחרון שמתאים?
הערה חשובה- היתרה צריכה להיות של כל גליון הנתונים ולא רק של החתך.
אם מושכים מגליון הנתונים את היתרה אז איך לגרום לו לא לסכם את כל היתרות של אותו היום?
תודה

לצפיה ב-'הערה נוספת'
הערה נוספת
26/03/2017 | 12:38
1
11
אם אני משתמש במינימום או מקסימום יש בעיה כי זה לא יתן יתרת סוף יום נכונה
אם זה מינימום אז היתרה בזכות תהיה שגויה ובמקסימום החובה תהיה שגויה
לצפיה ב-'הקפצה- האם באמת לאף אחד אין כיוון? אופיס 16'
הקפצה- האם באמת לאף אחד אין כיוון? אופיס 16
01/04/2017 | 10:49
20
לצפיה ב-'שינוי שפת מימשק'
שינוי שפת מימשק
22/03/2017 | 01:05
8
35
האם ישנה דרך לשינוי שפת המימשק ב-  Office 2016?
באתר של מיקרוסופט כתוב שנדרש לבצע התקנה מחודשת בשפה הרצויה.  הזוי?
לצפיה ב-'אם בידך גרסה באנגלית...'
אם בידך גרסה באנגלית...
23/03/2017 | 13:47
7
320
עליך להתקין ערכת שפה מתאימה.
פתח מסמך וורד ריק, 
File > Options > Language
​אופיס אמור להציג Hebrew - לא מותקן.
(ואם לא - יש שם אופציה לבחירה והוספת שפה כרצונך)
לחץ להתקנה וחסל.
לצפיה ב-'האם הצעתך מתייחסת לשינוי 'שפת הממשק' (התפריט) . . .'
האם הצעתך מתייחסת לשינוי 'שפת הממשק' (התפריט) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 15:30
5
25
 
או, במלים אחרות, האם אתה בטוח שהתהליך שהצעת מתקין גם שפת ממשק או רק שפת עריכה
 
לצפיה ב-'התהליך...'
התהליך...
23/03/2017 | 16:21
4
30
מחליף את ממשק השפה כולה.
מניסיוני, ביצעתי זאת על מחשב אחר בביתי, בו היה מותקן אופיס 2016 באנגלית.
לאחר הורדת הערכה בדרך שתיארתי - כל התוכנות בחבילה בעברית מלאה.
אופיס כנראה, מזהה ששפת המשתמש היא עברית, ומציע התקנת הערכה כפי שרואים בתמונה המצורפת, והגדרתה כברירת המחדל.
בכל מקרה, ניתן ידנית להוריד כל שפה מתוך רשימה ארוכה, באותו החלון.
 
לצפיה ב-'תודה על השתדלותך אבל לא ירדתי לסוף דעתך . . .'
תודה על השתדלותך אבל לא ירדתי לסוף דעתך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 16:32
3
21
 
חבל שלא הצגת צילום של מלוא המסך.
 
Editing Language זו שפת עריכה ולא שפת ממשק.
 
אז - האם מדובר גם בשפת הממשק והאם כל שפות הממשק הן חינמיות או בתשלום של כ- 100 ש"ח כמו בגרסאות הקודמות
 
לצפיה ב-'שמתי לב ל Editing Language'
שמתי לב ל Editing Language
23/03/2017 | 17:34
2
29
אבל זו תמונה שצילמתי בתהליך עצמו, ערכתי ותעדתי אצלי במחשב.
מתחת לזה יש שדה נוסף : בחירת שפת תצוגה, אבל שם אין אופציה להורדה...
בכל אופן, הורדת הערכה בעברית, מגדירה כבר את ממשק העברית כברירת מחדל.
בפועל, לאחר הורדת הערכה (שאיננה בתשלום, לפחות לא העברית) - כל התפריטים באופיס הם בעברית.  
למשל בכניסה לוורד 2016 עולה חלון עם תבניות שונות...
בגרסה האנגלית מופיע התפריט משמאל לתבניות.
בגרסה העברית (לאחר התקנת הערכה) התפריט מופיע מימין, הכל בעברית (למעט המילה 'Word' ) , וכמובן שבתוך המסמך עצמו כל הכרטיסיות, הכל... בעברית.
ז"א הממשק הוא בעברית (ולא רק עריכה בעברית).
מצורפת תמונה עכשוית... שם רואים את חלון השפה.  
לצפיה ב-'תודה. שמתי לב שאתה אוהב להקליד הרבה . . .'
תודה. שמתי לב שאתה אוהב להקליד הרבה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 17:51
1
26

אבל אם זה קורה רק בתגובות ל'קשה הבנה' כמוני - אז זה בסדר...
 
לצפיה ב-'מה לעשות שאני אוהב אותך...'
מה לעשות שאני אוהב אותך...
23/03/2017 | 18:01
10
לצפיה ב-'תודה לכולם'
תודה לכולם
24/03/2017 | 19:14
10
זה אכו עובד, למרות שבאתר של מיקרוסופט מצויין שיש להתקין את התוכנה מחדש.
פשוט חסרי אחריות !
לצפיה ב-'עזרה למי שמבין באאוטלוק'
עזרה למי שמבין באאוטלוק
23/03/2017 | 21:47
25
היי חברים
עבדתי על אאוטלוק בעבודה ושעברתי למקום חדש ראיתי שחלק מהפונקציות שהיו אינן יותר.
 
אשמח לדעת למשל איך להוסיף צורות (אליפסה, כוכב וכו שאפשר לסמן על פרינט סקרין של משהו ולהדגיש בעיגול למשל)
 
היתה לי גם אופציה לתחום גבולות של פרינט סקרין מסוים (מבלי להיכנס לצייר ולגזור את מה שרלוונטי בפרינט סקרין אלא לגזור מתוך המייל עצמו זה היה נקרא crop
בקיצור הבנתם :) איך לייבא את הפונקציות הנוספות
עזרתכם ותודה מראש?��
לצפיה ב-'word 2016 - תופעה מוזרה'
word 2016 - תופעה מוזרה
23/03/2017 | 15:12
23
שלום למומחים, יש לי בעיה מוזרה. במחשב נייד Dell xps עם חלונות 10 ואופיס 16, אין אפשרות להוסיף את הכלים draw table ו- eraser לסרגל הכלים design בכלי טבלה. הם מופיעים ונעלמים מייד. במחשבים אחרים נייחים וניידים כאחד, אין בעיה כזו. התקנתי גרסאות שונות של חלונות 10 כמה פעמים ועדיין לא עובד. לא מצליח למצוא פתרון. לאותו משתמש יש גם מחשב נייח והוא רוצה זהות בתוכנות.
המקסימום שהצלחתי הוא להוסיף לסרגל הפעלה מהירה, אבל זה לא מספק.
אשמח לרעיונות,
אייל
לצפיה ב-'העברת קובץ ost באווט לוק לכרטיס זכרון'
העברת קובץ ost באווט לוק לכרטיס זכרון
23/03/2017 | 13:43
6
19
אופיס 13 פרו פלוס, וינדווס 10 הום, יוגה 2 עם 16 גיגה והרחבת זכרון על ידי כרטיס.
העתקתי  את הקבצים לכרטיס זכרון  (כונן D) וניסיתי להכניס את הקובץ כקובץ נוסף. הודיע לי שזה לא קובץ אווטלוק. הקובץ הוא של דואר גימייל. 
מישהו מכיר ויכול לעזור? אני חייב לפנות מקום ב C
תודה רבה
לצפיה ב-'outlook קיבצי נתונים זה סיומת pst'
outlook קיבצי נתונים זה סיומת pst
27/03/2017 | 17:04
5
19
התוכנה שמטפלת ב ost זו תוכנת exchange
 
לצפיה ב-'אכן אבל'
אכן אבל
27/03/2017 | 17:33
4
6
דואר GMAIL באווט לוק יוצר קבצי OST ולא PST.  בדומה לקבצי  exchange. השאלה איך אפשר לעביר אותם מיקום מברירת המחדל שלהם לכרטיס הזכרון של הטבלט בדומה להעברת קבצי PST.  
 
 
לצפיה ב-'תנסה בלוח בקרה '
תנסה בלוח בקרה
27/03/2017 | 18:16
3
15
דואר 32 ביט > קבצי נתונים > סמן את השורה > שינוי או הוספה > יעד חדש
 
לצפיה ב-'תודה ניסיתי'
תודה ניסיתי
27/03/2017 | 19:02
2
11
נותן רק קבצי  PST כשבספריה גם קבצי OST ואין "יעד חדש" רקהוספה והסרה.
לצפיה ב-'אם כך זה פתר את הבעיה?'
אם כך זה פתר את הבעיה?
27/03/2017 | 19:06
1
97
מי שאין לו את הסידור שלך פשוט לא יכול לבדוק .
אישית אני לא מבין את ההגיון לשמור הודעות מייל של gmail כעותק קשיח במחשב .
זה מיותר ,תופס נפח ,יש לך אותו ברשת במימשק של gmail ,לא חובה לחבר את החשבונות
 
לצפיה ב-'לא פתר.'
לא פתר.
28/03/2017 | 00:08
3
זה ממש לא פתר. אני פשוט לא אוהב ליבוד עם הממשק של גמייל. עם האווט לוק אני יכול לעבוד גם בלי אינטרנט
לצפיה ב-'חיפוש והחלפה'
חיפוש והחלפה
22/03/2017 | 21:09
1
28
מחפש תכנה שניתן לבצע בה פקודת מאקרו של חיפוש והחלפה למס' רב של מילים.
בוורד ניתן רק עד 200 מילים.
לצפיה ב-'קצת יותר מידע לא יזיק...'
קצת יותר מידע לא יזיק...
23/03/2017 | 07:22
50
למשל איפה רשימת ה"לפני ואחרי" של ההחלפה נמצאת ?
אם הרשימה נמצאת באקסל למשל, אין שום מגבלות  אורך - תריץ לולאה על האקסל, ובתוכה הכנס משהו כמו 
 
 
לצפיה ב-'קובץ word שנעלם'
קובץ word שנעלם
23/03/2017 | 05:17
15
שלום

כתבתי מסמך wrod במחשב מסוים שאיני יודע ת גירסת הווארד שלו ושמרתי אותו על נגן mp3 מהסוג הישן של sandisc. אח"כ הוא נפתח לי בעוד 2 מחשבים. מחשב רביעי לא זיהה אותו אבל כשנכסתי שם לווארד אז מצאתי אותו דרך פתיחת קבצים. בבית שלי, אופיס 2007, הוא לא מזהה אותו בכלל (כמו התיקיה ריקה), גם לא דרך הווארד רעיון למישהו?
לצפיה ב-'הוספת Flag לתאריכים מ 8 השבועות האחרונים המלאים'
הוספת Flag לתאריכים מ 8 השבועות האחרונים המלאים
20/03/2017 | 22:51
8
22
שלום,

אקסל 2013: יש לי דו"ח עם תאריכים.
ברצוני להוסיף Flag כך שיהיה ערכו TRUE רק אם התאריך בעמודה A הינו מ 8 השבועות האחרונים המלאים (!)

עוד הערה - היום של תחילת השבוע (עמודה C), הינו לפי השבוע שמתחיל ביום שני (למרות שבמחשב שלי, ימי השבוע מתחילים ביום ראשון)

יצרתי נוסחא שהיתה נכונה ב 99%, למעט שורה 10, של תאריך 22/1/2017:

הייתי צריך לראות תאריכים של שבועות המתחילים ב:
23/1/2017
30/1/2017
6/2/2017
13/2/2017
20/2/2017
27/2/2017
6/3/2017
13/3/2017

תאריך 22/1/2017 שייך לשבוע של 16/1/2017, שלא צריך להיות מוצג.

אודה לעזרה,
תודה
לצפיה ב-'לדעתי, הנוסחה הנכונה לתא B2 היא כדלהלן (וגרור למטה עד הסוף)'
לדעתי, הנוסחה הנכונה לתא B2 היא כדלהלן (וגרור למטה עד הסוף)
20/03/2017 | 23:31
7
34
רק הערה - שים לב לשוני בשורות 188 עד 192
 =AND(WEEKNUM(TODAY(),2)-WEEKNUM($A2,2)>1,WEEKNUM(TODAY(),2)-WEEKNUM($A2,2)<=8)
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/03/2017 | 00:04
2
13
אם כך, השוני היחידי בנוסחא שלך זה הוספת 2 בפונק' Weeknum. נכון?
כמו כן, לא הבנתי את ההערה לגבי שורות 188-192. מה השוני שהייתי צריך לשים לב אליו?
 
תודה
לצפיה ב-'לגבי שורות 188-192'
לגבי שורות 188-192
21/03/2017 | 00:17
1
14
זה לא היה השינוי היחיד. בתנאי הראשון של ה-AND  הורדתי את ה"="  !
בשורות שלעיל - אצלך בנוסחה התוצאה היא TRUE והיא צ"ל  FALSE
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/03/2017 | 00:41
2
לצפיה ב-'לדעתי, אפשר להשתמש בנוסחה הקצרה בכ- 40% . . .'
לדעתי, אפשר להשתמש בנוסחה הקצרה בכ- 40% . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/03/2017 | 00:55
3
17
לצפיה ב-'והנה, גם, הנוסחה . . .'
והנה, גם, הנוסחה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/03/2017 | 10:28
2
31
לצפיה ב-'אכן עובד, גימיק נחמד - אך ברשותך 2 הערות.....'
אכן עובד, גימיק נחמד - אך ברשותך 2 הערות.....
22/03/2017 | 13:27
1
36
  1. זה יותר קצר - רק בגלל שהערך הנבדק הוא ממש ממש ארוך (בעיקר שהוא עוד מורכב מנוסחה)
  2. ויותר חשוב -  הערכים בנוסחה (ובעיקר הערך הנבדק) הם מספרים שלמים !!
​כוונתי היא - חייבים להיות מספרים שלמים 
לצפיה ב-'אעשה מאמץ להתעלם מההערות . . .'
אעשה מאמץ להתעלם מההערות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/03/2017 | 14:53
40
 
כי:
* לא ראיתי שום גימיק (שימוש ב-ROW מצביע על מקצועיות ב'אקסל' - ותו לא).
* שימוש ב- {8;7;6;5;4;3;2}= יכול היה להיחשב ל'חצי גימיק'.
* לא ראיתי שהשאלה נסובה על חלקי שבועות.
 
*** הגיע הזמן להבין שהתשובות אמורות לענות על שאלות ולא לספק לסבתא "גלגלים..."
 
אז, נשאלת השאלה, האם הצלחתי להתעלם - או לא...
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
אירוח בנושא פוריות והפריה חוץ גופית
אירוח בנושא פוריות...
ביום שלישי יתארח ד``ר שי אליצור, מנהל היחידה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ