לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אפרופו הלוואות, מי יכול לעזור לי להשלים את הטבלה המצו''ב'
אפרופו הלוואות, מי יכול לעזור לי להשלים את הטבלה המצו''ב
26/01/2017 | 20:55
3
84
כאמור חלונות 8.1
אופיס 2010
לצפיה ב-'סכום ההלוואה הוא הערך הנוכחי של התשלומים. ההחזר הוא 912.44'
סכום ההלוואה הוא הערך הנוכחי של התשלומים. ההחזר הוא 912.44
26/01/2017 | 23:52
17
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
27/01/2017 | 01:26
1
14
כעת חסר לי רק החלק האחרון של הטבלה
איך אני יודע מה ערך הריבית לפי התשלומים החודשיים והתקופה
לצפיה ב-'ריבית'
ריבית
27/01/2017 | 01:48
18
לצפיה ב-'שאלה במאקרו'
שאלה במאקרו
24/01/2017 | 14:01
20
33
 לפני שאני מתחיל לפרט את הבעיה, זה המקום הנכון לשאול שאלות בנושא מאקרו?
לצפיה ב-'ברור, עזרו לי מלא!'
ברור, עזרו לי מלא!
24/01/2017 | 14:56
19
13
לצפיה ב-'אז אני רק אקדים ואגיד שאני לא באמת מבין במאקרו'
אז אני רק אקדים ואגיד שאני לא באמת מבין במאקרו
24/01/2017 | 15:17
18
38
עיקר העבודה שלי מבוססת על לקיחת מידע באינטנט לא תמיד בהבנה מלאה של הפקודות.
הבעיה שלי כרגע היא כזאת,
עשיתי כפתור activix שעושה פעולה מסוימת, לאחר הרבה ניסיונות הגעתי למצב שהכפתור עושה את מה שאני רוצה.
עכשיו אני רוצה להפוך בעצם את הכפתור לפקודת מאקרו, כדי להוסיף אותה לסרגל כלים. הבעיה שכשאני עושה את זה הפקודה לא עובדת כראוי ונעצרת באמצע, ואני לא מצליח להבין מה הבבעיה. אני מצרף קובץ עם הקוד
לצפיה ב-'צירפת רק את הסקריפט של המקרו.....'
צירפת רק את הסקריפט של המקרו.....
24/01/2017 | 15:25
17
20
צרף את קובץ האקסל עם המקרו בפנים ותאר בקצרה מה אתה רוצה להשיג !
לצפיה ב-'מצרף את הקובץ'
מצרף את הקובץ
24/01/2017 | 15:33
16
23
בקצרה, הפעולה צריכה לטייב את 2 העמודות של הטלפונים,
להעיף מקפים, להעיף אפסים, לחבר אפסים למספרים ולהעיף כפולים משתי העמודות.
לצפיה ב-'עקוב היטב אחרי סדר הפעולות שלהלן:'
עקוב היטב אחרי סדר הפעולות שלהלן:
24/01/2017 | 15:59
15
30
העבר את המקרו מגיליון 1 למודול.
שנה את השם למשל ל-MyMacro  וסלק את ה-Private
עבור לתפריט, קובץ, אפשרויות, סרגל הכלים לגישה מהירה, בחר פקודות מאקרו.
בחר את MyMacro ,  לחץ "הוסף" -  הפקודה תעבור לצד שמאל.
לחץ על "שינוי" ,  הקצה לפקודה צלמית ולחץ אישור.
לחץ שוב אישור.
סע לשלום
נ.ב.
כל האמור ללא התייחסות ליעילות הקוד עצמו. ניתן לקצרו בהרבה.
 
(אל תשכח למחוק את הלחצן הקודם מגוף הגיליון sheet1
 
לצפיה ב-'עדיין לא עובד'
עדיין לא עובד
25/01/2017 | 10:28
3
15
אבל יותר מעניין אותי הנ.ב שלך,
אם יש דרך מהירה יותר לכתוב את הקוד אשמח לדעת מהי
לצפיה ב-'ראשית, צרף את הקובץ שלך המתוקן לפי הנחיותי. אח"כ נמשיך.'
ראשית, צרף את הקובץ שלך המתוקן לפי הנחיותי. אח"כ נמשיך.
25/01/2017 | 11:09
9
לצפיה ב-'ולאחר שתפעל כמתבקש מנוהלי הפורום . . .'
ולאחר שתפעל כמתבקש מנוהלי הפורום . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/01/2017 | 11:21
1
21
 
ספר, לי, קצת מדוע הלכת בכיוון מקרו כשאת מבוקשך ניתן לבצע בכמה הקלקות עכבר
 
לשם הדגמה יהיה עליך להציג קובץ המכיל מקפים, אפסים המיועדים "לעוף", לחבר אפסים למספרים (סתירה מהבקשה הקודמת) וכפולים משתי העמודות.
 
לצפיה ב-'הסבר לצורך'
הסבר לצורך
25/01/2017 | 11:54
15
במסגרת עבודית אני מטפל בהרבה קבצים ביום שמכילים מאות ואלפי טלפונים
את כולם אני צריך לטייב לפני קליטה למערכת, אז עד היום באמת עשיתי את הפעולות ידנית וזה היה לוקח לי בין 2 ל 10 דקות תלוי בקובץ,
פעולת מאקרו כזאת תחסוך לי המון זמן....
לצפיה ב-'מצ"ב הקובץ לאחר השינוי'
מצ"ב הקובץ לאחר השינוי
25/01/2017 | 11:50
10
23
המאקרו עושה את כל הפעולות מלבד מחיקת הכפולים
לצפיה ב-'תעלה בבקשה קובץ גולמי לא מטופל (אפשר גם ללא המקרו)'
תעלה בבקשה קובץ גולמי לא מטופל (אפשר גם ללא המקרו)
25/01/2017 | 20:25
1
7
לצפיה ב-'קובץ לדוגמה'
קובץ לדוגמה
26/01/2017 | 11:43
8
לצפיה ב-'זה העקרון של הקוד המקוצר בקשר "לנ.ב."'
זה העקרון של הקוד המקוצר בקשר "לנ.ב."
25/01/2017 | 20:43
7
32
הוא עושה את כל מה שניסית לעשות בקוד הארוך שלך.
כעת מה שנותר לך -  להקצות לו לחצן או בגוף הגיליון או בסרגל הכלים לגישה מהירה.
את הקוד יש להכניס למודול.
 Sub MyMacro()
LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
Set rng = Range(Cells(2, 2), Cells(LR, 3))
   For Each cl In rng
       cl.Value = Replace(cl, "-", "", , -1)
       cl.Value = "'" & "0" & cl.Value
   Next
End Sub
 
לצפיה ב-'תודה רבה קודם כל'
תודה רבה קודם כל
26/01/2017 | 11:35
6
9
אבל זה עדיין לא מוחק את המספרים שחוזרים על עצמם
לצפיה ב-'אולי מפני שעדיין לא הגדרת ברור מה זה "להעיף כפולים"...'
אולי מפני שעדיין לא הגדרת ברור מה זה "להעיף כפולים"...
26/01/2017 | 11:44
5
7
למשל, בקובץ האחרון שהעלית, מה עם שורות 4 ו-5 ?? (מתכוון לקובץ שהעלית אתמול בשעה 11:50)
השם בשתיהן - שונה
מס. הטלפון - זהה
מס. הפלאפון - שונה
אז מה לעשות עם שורה כזו ?
למה בדיוק אתה קורא כפולים !
תן דוגמא ברורה של לפני ואחרי !
לצפיה ב-'מספר שחוזר על עצמו'
מספר שחוזר על עצמו
26/01/2017 | 11:51
4
7
שבתוצאה הסופית לא יהיה באף אחת מהעמודות מספר שחוזר על עצמו,
גם אם השם שונה או זהה גם אם זה באותה שורה או בשורה אחרת
התאים שסימנתי בקובץ, הם אלה שאמורים להמחק, או יותר נכון הנתנוים בתוך התאים האלה
לצפיה ב-'עדיין לא ברור לגמרי...'
עדיין לא ברור לגמרי...
26/01/2017 | 12:07
3
5
אם מספר מופיע פעמיים -  האם למחוק רק הופעה אחת שלו ולהשאיר את השניה או למחוק את שתיהן ולהשאיר 2 תאים ריקים ?
לצפיה ב-'אז אסביר'
אז אסביר
26/01/2017 | 12:10
2
9
מספר יכול לחזור על עצמו כמה פעמים בטבלה, וצריך לשכל המופעים שלו ימחקו מלבד אחד,
תחשוב על זה שיש לי טלפונים להתקשר אליהם ואני לא רוצה להתקשר פעמיים או יותר לאותו מספר
לצפיה ב-'אם כך - תקן את הקוד לזה שלהלן:'
אם כך - תקן את הקוד לזה שלהלן:
26/01/2017 | 12:21
1
27
שים לב לשורה שהתווספה לקוד הקודם.
המספר שישאר במקרה של הופעה יותר מפעם אחת - הוא האחרון בסדר ההופעות.
מקווה שאין יותר הפתעות !
 Sub MyMacro()
LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
Set rng = Range(Cells(2, 2), Cells(LR, 3))
   For Each cl In rng
       cl.Value = Replace(cl, "-", "", , -1)
       cl.Value = "'" & "0" & cl.Value
      If Application.CountIf(rng, cl) > 1 Then cl.ClearContents
   Next
End Sub
 
לצפיה ב-'מדהים!'
מדהים!
26/01/2017 | 12:33
14
תודה רבה על העזרה ועל הסבלנות!!
לצפיה ב-'החלפת עיצוב (הדגשות/מירקור/הטייה וכו) במסמך קיים בוורד'
החלפת עיצוב (הדגשות/מירקור/הטייה וכו) במסמך קיים בוורד
24/01/2017 | 17:17
4
12
שלום, רציתי לדעת האם יש אפשרות להחליף במסמך כל מה שמודגש או ממורקר לדוגמה. הרעיון הוא הדפסה של מחברת שמעוצבת בהדגשות צבעוניות בהדפסת שחור לבן עם היכולת להפריד בין הצבעים.
לדוגמה:
מסמך שכתוב ככה ומכיל מלל, לאורך הרבה עמודים.
להפוך לכזה:
מסמך שכתוב ככה ומכיל מלל, לאורך הרבה עמודים.
באופן אוטומטי (על מעל 100 עמודים)
לצפיה ב-'בעיקרון זה אפשרי'
בעיקרון זה אפשרי
25/01/2017 | 17:31
3
9
השתמש לכך ברכיב 'חיפוש וחלפה' (CTRL+H).
בלשונית 'החלפה', הקלק פעם אחת בתוך החלונית 'חפש את', בתחתית החלון הקלק על 'עוד' ואח"כ על 'עיצוב'.
באפשרות 'גופן' ציין את סוג הגופן, גודלו והאם הוא מודגש או קו תחתי או נטוי או בצבע X.
בחלונית 'החלף ב' - הגדר שוב את נתוני הגופן הרצוי.
תצטרך לחזור על הפעולה מספר פעמים (להחליף גופן כחול בגופן שחור עם קו תחתי ונטוי, וכד').
 
לצפיה ב-'הבעיה שאי אפשר להפריד בין מירקור בצבעים שונים'
הבעיה שאי אפשר להפריד בין מירקור בצבעים שונים
06/02/2017 | 17:32
2
16
קודם כל תודה רבה על המענה.
הבעיה היא שאפשר לסמן רק טקסט ממורקר ללא הבחנה באיזה צבע הוא ממורקר. יש אפשרות לעשות את ההבחנה הזו?
לצפיה ב-'לא שאני יודע על כך.'
לא שאני יודע על כך.
06/02/2017 | 21:04
5
בדוגמה של השאלה המקורית שלך, לא הצגת את ענין הצבע השונה של המרקר. אילו היי מציג זאת, הייתי כבר אז עונה לא שהדבר לא אפשרי.
לצפיה ב-'האם טרחת, בשלב כלשהו, לעיין בהודעה הנעוצה בראש דף הפורום'
האם טרחת, בשלב כלשהו, לעיין בהודעה הנעוצה בראש דף הפורום
( לעמוד שלי בתפוז )
06/02/2017 | 21:13
2
 
המנחה את השואל בעניין דרך ההתנהלות בפורום הזה
 
לצפיה ב-'קובץ אנשי קשר באוטלוק ריק, נראה כי עבר איך שהוא'
קובץ אנשי קשר באוטלוק ריק, נראה כי עבר איך שהוא
25/01/2017 | 17:07
7
לICLOUD, למרות שההפניה לקובץ PST במקומו במחשב קיימת.
האם ניתן לסלק ה-ICLOUD מבמחשב מבלי לאבד נתונים?
דני בר-סלע (מ.ד.א)
לצפיה ב-'שמירת קובץ Personal, מבלי לצאת מאקסל. האם אפשרי?'
שמירת קובץ Personal, מבלי לצאת מאקסל. האם אפשרי?
23/01/2017 | 11:57
1
16
שלום,

אקסל 2010: כאשר אני עורך קובץ Personal ולוחץ על Save מתוך חלון ה VBA (רצ"ב תמונה), קובץ ה Personal אינו נשמר, אלא רק כאשר אני יוצא מאקסל.

האם ישה דרך לשמור שינויים בקובץ Personal, מבלי (!) לצאת מאקסל?

תודה
לצפיה ב-'מקפיץ: האם אפשר לשמור קובץ Personal'
מקפיץ: האם אפשר לשמור קובץ Personal
25/01/2017 | 15:32
7
תוך כדי עבודה על הקובץ, ומבלי לצאת מאקסל?
 
תודה
לצפיה ב-'אימות נתונים על מספר גליונות'
אימות נתונים על מספר גליונות
25/01/2017 | 15:14
4
23
שלום,
לצורך העניין אפשט את שאלתי:
יש תאים שבהם רשומים מספרים.
הפעלתי אופציית "אימות נתונים" ואני מקבל כעת הודעת שגיאה אם אני רושם מספר שכבר קיים באחד מן התאים.  
שאלתי היא, כיצד אני גורם לכך שההודעה תקפוץ כשהאקסל מזהה מספר זהה גם בגיליון 2.
אשמח לכל סיוע.
תודה!
לצפיה ב-'תעלה קובץ דוגמה וציין את גרסת האופיס שלך'
תעלה קובץ דוגמה וציין את גרסת האופיס שלך
28/01/2017 | 18:20
3
7
לצפיה ב-'מצורף קובץ דוגמה. הסבר:'
מצורף קובץ דוגמה. הסבר:
29/01/2017 | 09:21
2
13
מילאתי מספר תאים במספרים.
עשיתי זאת ב-2 גליונות.
אני מעוניין שבכל מספר נוסף שארשום, האקסל יבדוק ב-2 הגליונות ויתריע אם יש כפילות.
בקובץ הנוכחי, אימות נתונים מוגדר בנפרד בכל גליון.
אופיס 2010.
תודה. 
לצפיה ב-'בדוק את המוצע בתמונה שלהלן . . .'
בדוק את המוצע בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
29/01/2017 | 10:17
1
13
לצפיה ב-'עובד! תודה!'
עובד! תודה!
29/01/2017 | 11:00
98
לצפיה ב-'COUNTIFS'
COUNTIFS
25/01/2017 | 10:49
4
22
היי חברים!
יש לי טבלה המציגה מספרי זהות ותאריך (ערכים כפולים)
אני מעוניינת לבחון עבור ת.ז ספציפי - כמה פעמים מופיע בטבלה , כאשר התאריך
בעמודה B זהה לתאריך בעמודה F.
 
השתמשתי ב COUNTIFS , הבעיה שלי כאשר אני מעוניינת להרחיב את התנאי מתאריך "שווה" ל - "שווה או גדול מ". 
 
לדוגמא - עבור ת.ז 111 הייתי רוצה לקבל בנוסחא 2 , משום שמופיע בטווח פעמיים. (שווה לתאריך בשורה 2 וגדול ממנו בשורה 3).
 
תודה רבה לכל העוזרים !
לצפיה ב-'נסי את הנוסחה הבאה: (COUNTIFS(E2:E8,A2,F2:F8,">="&B2='
נסי את הנוסחה הבאה: (COUNTIFS(E2:E8,A2,F2:F8,">="&B2=
25/01/2017 | 11:06
6
לצפיה ב-'אפשר, אולי, כבתמונה שלהלן . . .'
אפשר, אולי, כבתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/01/2017 | 11:08
2
16
לצפיה ב-'וגם נוסחת המערך: SUM((E2:E8=A2)*(F2:F8>=B2))= . . .‏'
וגם נוסחת המערך: SUM((E2:E8=A2)*(F2:F8>=B2))= . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
25/01/2017 | 11:18
1
8
לצפיה ב-'U333 ומיקי - מושלם ..תודה ענקית !!!'
U333 ומיקי - מושלם ..תודה ענקית !!!
25/01/2017 | 12:33
2
לצפיה ב-'סינון עמודות באקסל'
סינון עמודות באקסל
24/01/2017 | 11:43
1
25
שלום!
יש לי גליון של נתונים על פני 12 חודשים (כסף וכמות)
אני רוצה לסנן את העמודות כך שאוכל לראות פעם אחת את כל העמודות של הכמות או את כל העמודות של הכסף
אפשר?
תודה
לצפיה ב-'אז ככה . . .'
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/01/2017 | 12:22
32

1. הדרך המקובלת תהיה בעזרת סימון הטבלה > 'העתקה' > 'הדבקה מיוחדת...' > 'בצע חילוף' > 'אישור'.
    כעת ניתן לבצע סינון אוטומטי רגיל.

2. הדרך היותר מתוחכמת (ללא שינוי מנח הנתונים) תהיה כמוצע בקישור הזה.
 
לצפיה ב-'יצירת אינדקס באקסל'
יצירת אינדקס באקסל
24/01/2017 | 07:24
2
27
בוקר טוב לכולם. 
צירפתי טבלה של דגמים ומספרי עמודים (אקסל 2013).
אני צריכה לסנן את הטבלה כך שאוכל לקבל רשימה של דגמים והיכן הם נמצאים (מספרי עמודים), ללא כפילויות.
אולם (!!) - ישנם מספר דגמים הצריכים להופיע בכפילות (מופיעים בעמודים שונים) - ואותם אני לא מצליחה לסנן כראוי.
 
למשל - דגם 1999 צריך להופיע לי לאחר הסינון פעמיים - עם מספרי עמודים שונים.
 
אודה לעזרה..
יום נהדר!
ותודה רבה מראש!
שירה
 
 
לצפיה ב-'הריצי 'הסרת כפילויות' כמוצע בתמונה שלהלן . . .'
הריצי 'הסרת כפילויות' כמוצע בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/01/2017 | 09:58
27

לאחר מכן לא תהיה בעיה לסנן ולהציג את הדרוש.
לצפיה ב-'אם תרצי בכל זאת לסנן ע"י עמודה מחושבת...'
אם תרצי בכל זאת לסנן ע"י עמודה מחושבת...
24/01/2017 | 10:53
13
תוכלי לכתוב בתא C2 את הנוסחה:
 =SUMPRODUCT(--(B2&A2=$B$2:B2&A$2:A2))<2
 
העתיקי את הנוסחה עד למטה וסנני את הנתונים לפי הערך TRUE בעמודה C
לצפיה ב-'שאלה בנושא תאריך באקסל 2007'
שאלה בנושא תאריך באקסל 2007
24/01/2017 | 08:40
3
14
בוקר טוב לכם,
האם יש נוסחה המציינת את התאריך שבו הקובץ נשמר בפעם האחרונה (כלומר, בפתיחת הקובץ נראה את תאריך השמירה האחרונה)
WIN XP
תודה רבה
ורדינה
לצפיה ב-'בעזרת 'פונקציה מותאמת אישית' (UDF) . . .'
בעזרת 'פונקציה מותאמת אישית' (UDF) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/01/2017 | 09:49
19

כשבגוף הגיליון את מקלידה:  ()LastSaved
  Function LastSaved() As Date
    LastSaved = ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last Save Time")
End Function
 
לצפיה ב-'את יכולה בעזרת פונקציה המוגדרת ע"י המשתמש - UDF'
את יכולה בעזרת פונקציה המוגדרת ע"י המשתמש - UDF
24/01/2017 | 09:58
1
26
הפונקציה נכתבת בקוד VBA ולאחר כתיבתה מאפשרת לך להשתמש בה כמו פונקציה רגילה של אקסל. להלן הקוד של ה-UDF LAstSaved:
 Function LastSaved() As Date
   Application.Volatile
   LastSaved = ThisWorkbook.BuiltinDocumentProperties(12)
End Function
הקוד לקוח מכאן 
כדי להכניס אותו לקובץ שלך את מבצעת את הפעולות הבאות:
  1. מקישה על צירוף המקשים Alt+F11
  2. בתפריט עורך המאקרו את בוחרת ב: Insert>Module
  3. מדביקה את הקוד למעלה לחלון העורך
  4. סוגרת את חלון העורך
  5. שומרת את הקובץ כסוג xlsm
במקום שאת רוצה את התאריך השמירה האחרון את כותבת ()LastSaved=
מצורף קובץ הדגמה
 
לצפיה ב-'מעולה - המון תודות'
מעולה - המון תודות
24/01/2017 | 10:22
2
לצפיה ב-'שאלה למיקצועני אקסל'
שאלה למיקצועני אקסל
21/01/2017 | 12:12
7
86
משתמש באקסל 2016 וינדוס 10
נתנו לי 2 שאלות שלא הבנתי איך עושים
 
1.במפעל יש 10 מכונות ייצור,כל מכונה מייצרת 10 חלקים בשעה,ביום עובדים 8 שעות עבודה,עלות שעת עובד 22 שקל,סה"כ עובדים 25,המוצר נמכר ב10 שקל ליחידה.
לא ניתן לעבוד יותר מ30 עובדים אבל בכל יום עבודה מינימום 22 עובדים, מחיר השוק למוצר הוא 12 שקל ליחידה מקסימום מחיר אפשרי הוא 16 שקל. יש להציג את הרווח היומי המקסימלי שניתן להרוויח ואת הרווח היומי המינמלי שניתן להרוויח. 
אשמח להסבר עם צילום איך עושים באקסל
 
2. בנה טבלה כמפורט : בדיקה מבצעים כל חצי שנה. התארה תהיה כך 20 יום לפני תאריך הבדיקה הבאה תתקבל הודעה "להתכונן לבדיקה", 5 ימים לפני הבדיקה תתקבל הודעה "דחוף" , במידה וההודעה תהיה דחוף אז כל השורה צריכה להצבע באדום
הטבלה תראה ככה:
תאריך בדיקה, הבדיקה הבאה , שם המוצר , התראה
מלך מי שיצליח לעזור לי עם זה.
לצפיה ב-'אצלנו מקובל לצרף קובץ דוגמה של מה שאתה רוצה. אבל עד אז...'
אצלנו מקובל לצרף קובץ דוגמה של מה שאתה רוצה. אבל עד אז...
21/01/2017 | 19:29
6
56
לגבי הרווחיות:
השאלה הראשונה היא לא כל כך שאלת אקסל אלה יותר שאלה בכלכלה.
לפי נתוני השאלה (שנראים לי שגויים, ואני מציע שתבדוק אותם שוב), אין קשר בין מספר העובדים לתפוקה. ולכן אם כל המכונות עובדות, התפוקה היומית של המפעל תהיה קבועה על 800 מוצרים ביום.
ההכנסה תהיה בהתאם למחיר המוצר. ההוצאות יהיו לפי מספר העובדים, לכן הרווח המינמלי יהיה כאשר מחיר היחידה יהיה הנמוך ביותר, ומספר העובדים יהיה הגבוה ביותר.
וכנ"ל ההפך. הרווח המקסימלי יהיה עם המחיר הגבוה ביותר ומספר העובדים הנמוך ביותר.
אני מתקשה להאמין שמישהו שואל שאלות כאלה (או שלא הבנתי את השאלה).
 
לגבי ההתראות:
את התאריך של היום אתה מקבל באמצעות הפונקציה ()TODAY= בקובץ המצורף זה תא C22.
לצורך חישוב נוח של ההתראות הוספתי טבלת סטטוסים עם הטקסט להתראה לפי מספר הימים (תאים F25:G28 בקובץ המצורף).
שים לב שסדר הימים יורד, ולכן נוח לשלוף את נוסח ההתראה בעזרת שילוב פונקציות INDEX ו-MATCH (עמודה D בטבלת תאריכי הבדיקה)
את תאריך הבדיקה הראשון אתה מכניס בתא B25. הכנס תאריכים שונים כדי לראות את הטקסט של ההתראה. את תאריכי הבדיקות הבאות אתה מחשב בעזרת פונקציית EDATE בעמודה B מתחת לתאריך הראשון.
את צביעת השורה באדום אתה מבצע בעזרת עיצוב מותנה עם נוסחה.
אתה מסמן את תחום הבדיקות (B25:D28 בקובץ המצורף), בוחר בעיצוב מותנה עם הנוסחה:
  =AND($C25<6,$C25>-1)
 
בעיצוב אתה בוחר את המילוי האדום.
 
אם פריסת הבדיקות אצלך שונה מהמוצג, התאם את המוצג כאן למבנה הנתונים שלך.
לצפיה ב-'מלך אתה'
מלך אתה
23/01/2017 | 10:53
13
לצפיה ב-'משהו שלא הבנתי'
משהו שלא הבנתי
23/01/2017 | 12:19
4
30
האם יש אפשרות להשתמש בVLOOKUP במקום אינדקס ומאץ'?
והבנתי שאת תאריך הבדיקה ה1 אני ממלא בראשון אך הבעיה שה"EDATE" לא נותן לי לשנות לפי יום ספציפי, הוא נותן מענה לחודשים ושנים אבל אני רוצה גם שיהיה לפי ימים.
לצפיה ב-'לגבי TODAY'
לגבי TODAY
23/01/2017 | 13:07
1
32
בדוגמא שהראת
בשביל לקבל את הימים לבדיקה
אני עושה
=C2-B25
ומשום מה זה נותן לי תאריך
במקום מספר הימים
מדוע זה?
לצפיה ב-'עצב את התא(ים) כ'כללי' . . .'
עצב את התא(ים) כ'כללי' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/01/2017 | 15:02
28
לצפיה ב-'אפשר גם עם VLOOKUP'
אפשר גם עם VLOOKUP
23/01/2017 | 19:15
1
27
במקרה של שימוש ב-VLOOKUP אתה צריך להגדיר את טבלת החיפוש קצת אחרת כמודגם בצילום המסך.
לגבי הפרש בימים מהבדיקה הקודמת, במקום להשתמש בפונקציית EDATE אתה יכול להוסיף את מספר הימים לתאריך. למשל, אם התאריך הקודם נמצא בתא B25 והבדיקה הבאה היא בעוד 45 ימים, פשוט תכתוב בתא התאריך של הבדיקה הבאה 45+B25=
לצפיה ב-'אחלה'
אחלה
23/01/2017 | 23:54
16
לגבי השאלה בכלכלה
קיבלנו נתון " המוצר נמכר ב10 יח"
ואז "מחיר השוק למוצר הוא 12 יח"
ואז "מקסימום מחיר אפשרי 16 יח"
עכשיו הבנתי איך חישבת את המקסימום כי נתנו לך נתון 16 זה המקסימום אבל איך הסקת שה-10 יחידות זה המינימום שמוצר יכול להמכר? למה לא שקל למשל?
לצפיה ב-'שיכפול אוטומטי של תוכן מתא אחד בטבלה אחת,לאותו תא בטבלה שניה'
שיכפול אוטומטי של תוכן מתא אחד בטבלה אחת,לאותו תא בטבלה שניה
23/01/2017 | 16:39
20
שלום לכולם,
(קודם כל ברצוני להתנצל שאין באפשרותי להעלות את הקובץ מכיוון שהוא נמצא על מחשב בעבודה שלא ניתן להתחבר לאתרים שצויינו .)
 
וורד 2010 , וינדוס 7.
 
אני צריך 2 טפסים (מעוצבים בצורה מסויימת) של נתונים בגודל A5  , אבל שיודפס על גודל דף A4 (כי זה גודל הדפים שיש לנו).
 
עשיתי טבלה בגודל A5 עם פרטים שצריך למלא .
שיכפלתי אותה כך שיהיו שני טפסים על דף A4.
מצאתי כיצד ניתן לנעול את הטבלה , מלבד האיזורים שצריך המשתמש למלא.
 
1) כיצד ליצור מצב שבו כל מה שכותבים בתא מסויים בטבלה אחת, ישוכפל באופן אוטומטי לאותו התא , אבל בטבלה השניה?
2) כיצד למנוע שינוי של סגנון הטקסט שכותבים (גופן, מיקום וכדומה)?
 
תודה
לצפיה ב-'בעיה ביישומי אופיס'
בעיה ביישומי אופיס
23/01/2017 | 10:20
17
שלום
בכניסה/הקלקה על יישום אופיס 2016 HUB שכבר מותקן בחלונות 8.1 והיה תקין, למשל word. מתקבלות הודעות שגיאה המצ"ב.
מה עושים?
יישר כח מאש.
לצפיה ב-'עזרה באקסל '
עזרה באקסל
21/01/2017 | 11:41
2
29
שלום אני עובד עם קובץ אקסל שיש בו מספר גליונות שכל אחד עבור מקצוע שונה.
כרגע לכל גליון אני מעתיק באופן ידני תנועות נוכחות עובדים בהתאם מקצוע כשכל תנועה מכילה נתונים כמו מקצוע מספר עובד תאריך שעת כניסה/יציאה וכו...

אני רוצה לבנות נוסחה בכל גליון כך שאני אוכל להעתיק את כל התנועות ביחד לגליון אחד בקובץ וכל גליון ימשוך את התנועות הרלוונטיות למקצוע הספציפי.

למישהו יש רעיון איך אני עושה את זה?
לצפיה ב-'קרא בשורה הראשונה על דרך ההתנהלות בפורום וצרף קובץ עם הסבר'
קרא בשורה הראשונה על דרך ההתנהלות בפורום וצרף קובץ עם הסבר
21/01/2017 | 13:20
1
9
לצפיה ב-'אקסל 20100 חלונות 7 בייסיק'
אקסל 20100 חלונות 7 בייסיק
23/01/2017 | 09:12
11
אני לא יכול לשתף את הקובץ כי המחשב בעבודה, אם אי אפשר לענות אז לא משנה , תודה בכל אופן
לצפיה ב-'שאלה בקשר Excel pivot'
שאלה בקשר Excel pivot
22/01/2017 | 16:54
1
17
שלום.גיליון מפורט מסכם שני גליונות אחרים.בגחיון המפורט הסכום נכון אולם בטבלה אחת לא מופעים כל המספרים.איך ניתן לתקן? אנא הסבירו איך לעלות קובץ איני מצליח
לצפיה ב-'העלאת קובץ'
העלאת קובץ
22/01/2017 | 20:31
19
שים לב שמתחת לאזור עריכת ההודעה יש כמה סמלים.
לחץ על "קובץ" ולאחר מכן גרור את הקובץ לאזור שנפתח או לחץ על הטקסט הכחול "לחץ כאן" כדי לפתוח חלון של בחירת הקובץ
לצפיה ב-'הדפסת גליונות נבחרים'
הדפסת גליונות נבחרים
22/01/2017 | 13:09
3
21
שלום לכולם!
אני מנסה לרשום מאקרו (מודול 2) אשר ידפיס כל גליון שמסומן ב"V" בגליון MENU.
צירפתי קובץ 
תודה לכל העוזרים
לצפיה ב-'העיקרון הבסיסי מוצג במקרו שלהלן . . .'
העיקרון הבסיסי מוצג במקרו שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/01/2017 | 15:07
2
24

לאחר /הכל יוצג (ב'תצוגה מקדימה') לשביעות רצונך - שנה את הפקודה: PrintPreview ל:  PrintOut.
 Sub DASHBOARD()
      Set Menu = Sheets("menu")
      LR = Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp).Row
      For SH = 5 To LR
            If Cells(SH, 2) = "v" Then Sheets(Trim(Str(Cells(SH, 3)))).UsedRange.PrintPreview
      Next
End Sub
 
לצפיה ב-'תשתמש בקוד שלהלן במקום בקודם . . .'
תשתמש בקוד שלהלן במקום בקודם . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/01/2017 | 15:48
25
 Sub DASHBOARD()
      Set MN = Sheets("Menu")
      LR = MN.Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp).Row
      For SH = 5 To LR
            If MN.Cells(SH, 2) = "v" Then Sheets(Trim(Str(MN.Cells(SH, 3)))).UsedRange.PrintPreview
      Next
End Sub
 
לצפיה ב-'תודה חבר עזרת לי מאד!'
תודה חבר עזרת לי מאד!
22/01/2017 | 16:25
4
לצפיה ב-'החלקת משאבים בפרוג'קט'
החלקת משאבים בפרוג'קט
22/01/2017 | 09:38
13
לאנשי הפורום שלום.
 
אני עובד עם project professional 2010.
הבעיה היא כזו:
1. אני מייצר תכנית עבודה ב 01/01/2017 - משימות, משאבים, עדיפויות וכו'. כל המשימות מוגדרות as soon as possible ותזמון אוטומטי.
2. אני מחליק את כל הפרוייקט.
3. ב 01/02/2017
3.1. אני מעדכן באחוזים מה בוצע ומה לא בוצע.
3.2. מזיז את כל המשימות שלא בוצעו כך שיתחילו מחר ( 02/02/2017) ומבצע החלקה.
4. נניח שעד כאן הכל טוב.
5. ב 01/03/2017
5.1. אני מעדכן באחודים מה בוצע ומה לא בוצע.
5.2. מזיז את כל המשימות שלא בוצעו כך שיתחילו מחר (02/03/2017) ומבצע החלקה.
 
הבעיות:
א. אם יש לי משאב שלמשל אין לו משימה בשבוע האחרון של  פברואר חלק מהמשימות ייכנסו לשבוע הזה למרות שלפני ההחלקה ביקשתי שכל מה שלא בוצע יתחיל מחר (02/03/2017) - סעיף 5.2.
ב. המשימות מסעיף א' הן משימות שרשום להן התחלה לא לפני 02/02/2017. אני לא רשמתי את זה זה כנראה נרשם אוטומטית כאשר עשיתי את סעיף 3.2.
 
השאלות :
a. איך אני גורם למשימות לא להיכנס לשבוע האחרון של פברואר.
b. איך אני גורם לזה שלא יירשם "התחלה לא לפני 02/02/2017".
 
תודה מראש לעונים.
מושיק
 
לצפיה ב-'טווח הגיליון'
טווח הגיליון
22/01/2017 | 09:20
1
18
שלום רב,

לא יכולה לצרף את הקובץ היות ומדובר על מאגר של שמות.

הקובץ שלי כולל 17330 שורות.

בפועל, כאשר אני אגש לעמודה מסוימת (לא משנה איזה עמודה) ואחפש באמצעות הסינון נתון מסוים או לחלופין אבצע מיון למשל מ א-ת הגיליון חושב שיש לו 17300 שורות. למעשה הוא מתעלם מ 30 השורות האחרונות.

מניחה שיש פה משהו בהגדרה. אשמח להכוונה ועזרה
לצפיה ב-'תבדקי האם יש רווחים באחת השורות זה לפעמים עושה בעיות.'
תבדקי האם יש רווחים באחת השורות זה לפעמים עושה בעיות.
22/01/2017 | 10:51
7
לצפיה ב-'שמירת / העברת סטים של הגדרות בוורד'
שמירת / העברת סטים של הגדרות בוורד
22/01/2017 | 09:06
2
13
שלום,

אני נעזר במתרגם לצורך כתיבת חלק מעבודתי. אני כותב העברית ובאנגלית, והמתרגם מעברי הכל לאנגלית ומנכש שיבושי לשון.

השאלה איך אני מעביר לו את ההגדרות שלי לגבי רמות לצורך יצירת תוכן, או ההגדרות של גפונט וגודל להערות שוליים, או הגדרת הפונט הרגיל לעבודה?

אני כמובן יכול לכתוב הכל בפרוט.

אבל השאלה אם ניתן להעביר טמפלט ( תבנית ) באופן שהכל יהיה כלול בזה וזהו?

שאלה שניה:

מצורפת תמונה של תוכן שהופק ע"י וורד לפי הגדרת רמות.
חלקים ממנו הודגשו. אבל הודגשו גם מספרי העמודים. האם אפשר שמספרי העמודים לא יודגשו?
האם אפשר לעשות זאת דרך ההגדרות של תוכן אוטומטי?

תודה רבה
לצפיה ב-'בהמשך לשאלות הקודמות: איך עושים רשימה מדורגת בתוכן'
בהמשך לשאלות הקודמות: איך עושים רשימה מדורגת בתוכן
22/01/2017 | 09:10
10
שלום,
בהמשך לשאלות הקודמות,

איך מגדירים כך שהתוכן האוטומטי יבין רשימות מדורגות, למרות שכל רמה מקבלת סגנון שונה?

אין לי דוגמה כי לא הצלחתי. מספרתי ידנית.
לצפיה ב-'ראה מסר אישי'
ראה מסר אישי
22/01/2017 | 23:56
5
לצפיה ב-'המרת שעות לימים אקסל 2016 חלונות 7'
המרת שעות לימים אקסל 2016 חלונות 7
21/01/2017 | 18:35
2
21
בתא מסויים כתוב לי 321:39:20 שעות 
איך ממירים את השעות לימים - אם ביום יש 12 שעות עבודה 
או 10 שעות עבודה 
או בכלל 24 שעות עבודה 
הייתי רוצה לדעת כמה ימים ייקח לי לבצע עבודה שלוקחת 321 שעות 
לצפיה ב-'חלוקה חשבונאית של בי"ס יסודי . . .'
חלוקה חשבונאית של בי"ס יסודי . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/01/2017 | 18:39
1
30
לצפיה ב-'נכון ... מצטער על הבורות ... סליחה '
נכון ... מצטער על הבורות ... סליחה
21/01/2017 | 19:11
8

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

Tesqa
לבדיקות תוכנה
אפיקי חכמה בע
אפיקי חכמה בע"מ
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ