לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 16:22
163
* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.

* לבעיות 'אקסל' יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
  נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.
 
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 16:20
52
הסברים - כאן.
 
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 16:18
68

הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.
 
יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH ‏
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 16:14
1
135
החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
ההורדה מהקישור הזה
 
תיקון לקישור . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/04/2016 | 16:39
96
MatchIfs
26/05/2016 | 15:19
20
57
זאת פונקציה שהייתה יכולה לעשות את החיים שלי קלים יותר.

מיכאל, אם אתה בקשר עם מיקרוסופט אולי תוכל להציע ?
הם שואלים כמה אתה מוכן לשלם על זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/05/2016 | 15:26
17
41
אם כל אחד "ימציא" פונקציות שלדעתו הן עשויות להקל על חייו - אנא אנחנו באים.
 
אז..., במקום "לפנטז" על פונקציה חדשה, - מה דעתך להציג את בעייתך כדי שנוכל להציע פיתרון שמן הסתם לא יעלה לך אגורה.
 
העלתי את הנושא בעבר
26/05/2016 | 23:59
16
36
לינק: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/62/180626996/מחשבים/אופיס_(מיקרוסופט)
 
בלינק המצורף הבעיה המוצגת, מציגה עוד סיבה לזה שהייתי מעוניין בפונקציה כזו( matchifs).
 
(אציין שהרצון לפונקציה הזו זה אך ורק עבור שימוש ב vba.)
 
כעקרון, חפרתי לא מעט ברשת, דיי הרבה זמן ואני חושב שאין לזה פתרון, אבל הרעיון הוא החזרת מספר שורה (יחסית של טווח או של הגיליון, זה לא חשוב) שמורכבת מעמודות רבות וקריטריונים רבים.
אז נכון, באקסל עצמו עם נוסחת מערך אני עושה את זה ב 4 שניות ונכון אם אפשר לעשות את זה עם נוסחת מערך באקסל אז אפשר גם לכתוב את זה ב vbe עם evaluate אבל אם יש 3-4 קריטריונים זה ממש סיוט לכתוב את הטקסט של זה בתוך ה evaluate.
 
אה, כן... ולהריץ לופ עם קריטריונים זה נחמד על כמות של עד 40k שורות, אבל לי יש 150k ככה הריץ לופ על כמות כזו של שורות זה לא פתרון (עבורי בכל אופן, מפאת זמן המתנה).
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 00:16
15
34
אני לא יודע אם שמת לב שב'פתיל' הקודם כלל לא לקחתי חלק וזאת, בעיקר, כי לא חשבתי שהשאלה רצינית דיה.
 
ההוכחה לכך הגיעה היום - בהבדל התהומי שאז הצגת בעיית אחזור משורה אחת וכעת אתה מדבר על (ציטוט): "...עמודות רבות וקריטריונים רבים..."

אני גם מרשה לעצמי להניח שהספקת לראות ולהבין שאני לא משתתף בדיונים תיאורטיים (כמו זה העכשווי) המציג "סיפור" על מאות סבבים של לולאה וכו'.

כשתבקש פיתרון למשהו קונקרטי ותפתח את כל הקלפים (כל המתבקש בהודעה הנעוצה בראש הדף) יהיה, אולי, על מה לדבר...
בבקשה כל הקלפים
27/05/2016 | 02:00
14
37
ומספר תגובות:
1. ״עמודות רבות וקריטריונים רבים״ - עדיין יכולים להחזיר שורה אחת, כזו הייתה השאלה הקודמת - קריטריונים רבים על עמודות רבות שמחזירים שורה אחת.
2. מה בדיוק לא היה רציני בשאלה הקודמת ? הצגתי שם באג מוכח בטבלאות.
 
* בקובץ המצורף יש ״רק״ 5k שורות. בקובץ המקורי יש פי 30 מזה.
* השאלה מוצגת בתוך המודול ב vbe
* אקסל 2013
* וינדוס 7
 
באג מוכח (!) זה כנראה עניין יחסי
27/05/2016 | 08:23
1
25
הסברתי לך בשרשור שצירפת, איך אקסל מתנהג כשהוא צריך "לנחש" למה התכוונת. אם היית מפורש בפונקציה - לא היה צורך בניחושים.
 
מה שהראית זה שלאקסל, כמו במתימטיקה, יש סדר פעולות. במקרה שלך שרשור לפני match - קודם מעריכים את הפרמטרים לפונקציה, ורק אז את הפונקציה כולה.
 
בנוסף קיבלת workaround פשוט, ממנו בחרת להתעלם...
 
 
מקבל את הערתך
27/05/2016 | 11:12
12
 
 
אני הייתי עושה זאת כך
27/05/2016 | 12:00
2
50
הכנס את המקרו הבא למודול.
השתמשתי - מטעמי עצלות - רק ב-3 תנאים.
את התנאים ניתן להכניס באמצעות InputBox - לבטח אתה מכיר. אני הכנסתי אותם ישירות לקוד.
ניסיתי על 76000 שורות -  לוקח פחות משניה !
 Sub FindFirstRow()
   ActiveSheet.Range("$A$1:$N$9503").AutoFilter Field:=4, Criteria1:="אפרת אבן"
   ActiveSheet.Range("$A$1:$N$9503").AutoFilter Field:=5, Criteria1:="מיכה פרץ"
   ActiveSheet.Range("$A$1:$N$9503").AutoFilter Field:=7, Criteria1:="סה""כ כולל מע""מ"
   ir = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).End(xlUp).Row
   Cells(ir, 1).Select
   Application.SendKeys ("{down}")
   DoEvents
   MsgBox "FirstRow No. is  " & ActiveCell.Row
   ActiveSheet.ShowAllData
End Sub
 
בשלב זה, בלי להיכנס לעובי הצעתך הייתי אומר רק . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 12:47
46
שכל ה"ממבו שממבו" הזה מיותר אלא אם תטרח לציין - באותיות קידוש לבנה - שאת המקרו הזה יש צורך להריץ בעזרת ALT+F8 (או לחצן ייעודי) שכן, כל דרך אחרת תחזיר 1 בפקודה: ActiveCell.Row
תודה U333 אבל
27/05/2016 | 16:02
16
האמת שבזמנו חשבתי על הכיוון הזה אבל זה קצת מסורבל, ותופס את הפילטרים שלפעמים בשימוש וכו'.
 
ממתין לראות איזה שפן יש למיכאל בכובע.
עכשיו, כשכל הג'וקרים הוצאו מהחפיסה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 15:35
8
17
נשאר לי רק להבין - האם אתה מחפש דרך קלה ופשוטה לבצע זאת בגיליון 'אקסל' (נוסחה) או ב- VBA

היה וב- VBA אפשר, בקלות, להציע פיתרון גם ללא לולאה.

נסה להיות עקבי וברור בתשובתך ואל תגביל אותי/אותנו (למעט השאיפה לבצע את המטלה ללא לולאה).
 
VBA
27/05/2016 | 15:58
7
5
אם כך, לא נותר לך אלא להתמקד בעיקרון המוצע להלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 16:05
6
36
תשומת לבך לעובדה שאני "עצלן" ואין לי זמן, מיותר, "להתעסק" עם גרשיים וכו' ועל כן שיניתי (לנוחיותי) את הכיתוב: סה"כ כולל מע"מ ל: סה~כ כולל מע~מ.

אם הגרשיים בראש מעייניך אתה מוזמן ל"שחק איתם" וגם להחיל את הקריטריונים למשתנים (רק אם זה חשוב לך).

הקוד הוא:
  Sub Micky()
      MsgBox Evaluate("Match(1, (D1:D9503=""אפרת אבן"")*(E1:E9503=""מיכה פרץ"")*(G1:G9503 = ""סה~כ כולל מע~מ""), 0)")
End Sub

 
אין חדש תחת השמש
27/05/2016 | 16:26
4
21
טוב, כמו שכבר כתבתי, עבורי זה ממש סיוט לכתוב נוסחאות בתוך Evaluate, במיוחד עם הרבה קריטריונים ובמיוחד עם גרשיים (שכן שזה חשוב, גם לשאר המשתמשים בקובץ).
 
בקיצר מיכאל, תודיע למיקרוסופט - MATCHIFS
 
אין הרבה חדש, כש י-ו-ד-ע-י-ם להשתמש באלטרנטיבות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 17:24
2
22
והנה אתה שוב "מתזז" שכן הסיומת IFS מכוונת לפונקצית גיליון כמו: SUMIFS,  COUNTIFS וכו'.
 
הרי גם בפונקציות ה- IFS, אתה אמור להקליד את הקריטריונים או להפנות לתאים בהם הוכנסו ובכך לא חסכת מעצמך כלום.
 
כשמדובר ב- VBA אתה רשאי להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותך ומה שהצגתי הוא (נכון לעכשיו) הקצר והברור מכל קודמיו.
 
כבר כתבתי (אתה כנראה מתמקד רק במה שנוח לך) שאם הגרשיים חשובים לך - התאם את הקוד, שהצגתי, לדרישותיך.
 
ביום שני אתקשר למטה MS, ברדמונד, כדי לבקשם לעזוב הכל כדי להוסיף את הפונקציה שכל כך "חסרה" לך
 
*** בהצלחה ***
לא יודע על מה אתה מדבר
27/05/2016 | 18:14
1
18
כי אני על בסיס קבוע כותב (לדוגמה): application.countifs ואני נהנה משלל הפונקציות לא בתוך האקסל עצמו.
ואני מניח שאתה יודע את ההבדלים בין לכתוב פונקציה ב vba תחת Evaluate ובין לכתוב פונקציה באמצעות application, הראשון סיוט והשני פינוק.
 
והיופי הוא שאתה עוד מפנה אותי להתעסק עם הגרשיים, שזה סיבת ה״סיוט״, שבגללם אני לא רוצה לעשות שימוש בכלל בטכניקת Evaluate ואם אתה חושב שתוריד את הגרשיים במילים מע״מ וסה״כ אתה לא תתחמק מזה שחייבים להתעסק עם הגרשיים כאשר רוצים להחיל תנאי של גדול מתאריך x.
 
בקיצור תחזור בך שצריך matchifs או לחלופין הרבה יותר טוב זה שמיקרוסופט ימצאו דרך נוחה יותר לכתוב נוסחאות מערך בתוך ה vbe מאשר להמיר למחרוזת טקסט ולהמיר ב Evaluate
חד משמעית, לדעתי, לא צריך ובזאת הסתיים הדיון מבחינתי.
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 18:22
14
נצנוץ קטן תחת השמש (הקלה בסיוט של כתיבת ה-Evaluate)
28/05/2016 | 11:49
11
בקובץ המצורף הוספתי 3 עמודות לכתיבת התחומים, הבדיקה, והתוצאה הנבדקת.
בנוסף לכך הוספתי UDF בשם MatchIfs המקבלת 3 פרמטרים בהתאם לעמודות.
הפונקציה בשלב הראשון בונה את הנוסחה לאיתור השורה, ובשלב השני מפעילה עליה את פונקציית Evaluate להחזרת התוצאה.
ה-UDF מודגמת בתא P10. להלן קוד הפונקציה (UDF):
 
 Function MatchIfs(r As Range, cond As Range, result As Range)
F = "MIN(IF(("
a = """"""
For i = 1 To r.Count
   If Application.WorksheetFunction.IsText(result(i)) Then _
       res = """" & Replace(result(i), """", a) & """" Else res = result(i)
   F = F & r(i) & cond(i) & res & ")*("
Next i
F = Left(F, Len(F) - 2) & ",ROW(" & r(1) & ")))"
MatchIfs = Evaluate(F)
End Function
 
אני מקווה שזה עוזר
 
וזה מחזיר אותי לקישור שהצגתי אתמול ב- 15:32
27/05/2016 | 17:53
11
בינתיים - קרא קצת בקישור והחכם (נראה לי שלזה התכוונת)
26/05/2016 | 15:32
1
33
לצערי אין שם שום חידוש עבורי
27/05/2016 | 00:00
9
החלפה אוטומטית של מחרוזת במסמך בקישור Cross Reference ?
27/05/2016 | 20:07
4
21
היי,
 
קיבלתי מסמך ארוך מאוד והתבקשתי להחליף בו את כל ההפניות מסוג "See paragraph" בקישור דינמי מסוג Cross Reference, למשל את כל ההופעות של הטקסט "See paragraph 1.2" עלי להחליף בקישור דינמי שיפנה לקטע 1.2, וכך הלאה לגבי הפניות נוספות מסוג זה במסמך.
 
האם יש דרך להחליף באופן אוטומטי את כל המחרוזות בהן רשום "See paragraph 1.2", באופן אוטומטי בקישור דינמי מהסוג שציינתי? מצאתי הצעה לפיתרון שלא עבד אצלי משום מה (להעתיק את הקישור הדינמי, ובשדה "החלף ב" לרשום c^) האם יש עוד רעיונות? 
 
מדובר על אופיס 2010, וורד גרסה 14.0, 32 ביט, על מערכת חלונות 7)
 
תודה מראש.
 
זה לא לרשום c^ אלא ללחוץ Ctrl+C . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 20:34
3
17
והנ"ל בתנאי שהבנת את אשר הוצע בקישור שהצגת...

************* עריכה *************

במחשבה נוספת, גם הקלדת: c^ אמורה לעבוד.
משהו פתאום השתבש....
27/05/2016 | 21:26
2
21
לא זכור לי שעשיתי פעולה מיוחדת שגרמה לזה, אבל עכשיו פתאום בכל מקום במסמך שבו אני מנסה ליצור קישור דינמי למילה כלשהי מופיע פתאום משהו מוזר כמו:
 
{ REF_Ref315587248 \r \h }
 
במקום שהמילה תישאר כפי שהיא ותהפוך לקישור.
 
איך מסדרים את זה? (לא עוזר שאני סוגר את המסמך ופותח אותו שוב, כנראה משהו השתנה בהגדרות)
 
צירפתי תמונה של חלון ה Cross reference שמופיע אצלי, הכל שם נראה מוגדר נכון.
 
(לגבי הקישור שנתתי, חבל אז שלא רושמים בבירור ללחוץ Ctrl + C, מאיפה אני צריך לנחש ש ^ זה Ctrl ? מה גם שהייתי מצפה דווקה ל Ctrl + V משום שזו נראית פעולה שחופפת לפעולת הדבק, C מתאים לפעולת העתק)
 
לחץ, פעם אחת, על שילוב המקשים: [ALT+[F9 . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
27/05/2016 | 21:34
1
9
תודה זה אכן פתר את הבעיה
28/05/2016 | 11:12
8
יש גם התקדמות עם ההחלפה האוטומטית של המחרוזות, הצלחתי ע"י לחיצה על המקשים Ctrl + C בפאנל ה Replace להחליף אוטומטית את כל המחרוזות שרציתי בקישור Cross reference, אבל משום מה כשאני לוחץ על הקישור שנוצר (בעזרת Ctrl והעכבר) הוא מקפיץ אותי לתחילת המסמך ולא לסעיף שביקשתי.
 
מה יכולה להיות הבעיה ?
 
אקסל ווורד 2016 - דחוף
27/05/2016 | 15:36
17
היום פתחתי את האקסל ומשום מה מסך הפתיחה וגם סרגל הכלים העליון מופיעים בפונט ענק, כך שהסרגל העליון כולל תצוגת הפקודות, תופס כמעט חצי מסך.
מה לעשות כדי להחזיר את הפונטים לגודל הרגיל?
הפעלת קיצורי מקשים ב word 2007 אחרי שידרוג ל windows 2010
26/05/2016 | 19:36
3
7
שלום רב,
 
המחשב שלי החליט לעדכן את עצמו ל windows 2010, לא כזה נורא מלבד העובדה שעכשיו הword שלי לא מגיב לקיצורי מקשים כמו ctrl+c בשביל לבצע ההעתקה. צריך להגיד שהקיצור של ההעתקה והדבקה כן עובד בתוכנות אחרות כמו chrome.
חיפשתי בהגדרות של הword ולא מצאתי שום V שלא במקומו או משהו אחר שסיפק נחמה
 
אשמח לתובנות שיחזירו לי את היכולת להעתיק ולהדביק בקלות.
 
תודה
נסה לבצע את המוצע להלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/05/2016 | 19:54
2
16
1. הקש על: ALT+[F11] כדי להציג את עורך המקרואים'.

2. העתק, את המקרו שלהלן, והדבק אותו בחלון עורך המקרואים.

3. הצב את הסמן בתוך מילה מסוימת ולחץ על [F5] כדי להריצו.

4. בסיום - סגור את התוכנה והפעל אותה מחדש.
  Sub Re_Assign_Shortcuts()
      CustomizationContext = NormalTemplate
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyC, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditCopy"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyV, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditPAste"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyX, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditCut"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyA, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditSelectAll"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyB, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="Bold"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyZ, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditUndo"
End Sub

 
מעולה!!
26/05/2016 | 20:10
1
10
זה עבד!!
המון תודה!
BKF . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
26/05/2016 | 22:43
6
תאריך
26/05/2016 | 17:07
4
26
אהלן,
 
אם יש לי למשל את התאריכים:
20/12/1980
16/07/1954
09/09/1985
 
ואני רוצה להציג את התאריכים האלה עם השנה הנוכחית של היום,
זאת אומרת:
20/12/2016
16/07/2016
09/09/2016

אבל! אם זהו יום שבת אז להוסיף יום נוסף, ואם זהו יום שישי להוסיף יומיים (כלומר שיצא יום ראשון, ולא שישי/שבת)
 
מה עליי לעשות?
ללא שימוש בפונקציית IF !
תודה מראש
עד שימצא פתרון קצר יותר נסה את אחת משתי האפשרויות...
26/05/2016 | 17:52
40
אפשרות א'
  =DATE(YEAR(TODAY()),MONTH(A1),DAY(A1))+(8-WEEKDAY(DATE(YEAR(TODAY()),MONTH(A1),DAY(A1))))*(WEEKDAY(DATE(YEAR(TODAY()),MONTH(A1),DAY(A1)))>5)
 
אפשרות ב'
  =EDATE(A1,(YEAR(TODAY())-YEAR(A1))*12)+(8-WEEKDAY(EDATE(A1,(YEAR(TODAY())-YEAR(A1))*12)))*(WEEKDAY(EDATE(A1,(YEAR(TODAY())-YEAR(A1))*12))>5)
הן זהות באורך, אך שונות בפונקציות בהן הן משתמשות
 
אגב, אם התאריך הראשון נמצא בתא A1, תוכן לתת לשם D את הערך:
 =DATE(YEAR(TODAY()),MONTH(גיליון1!$A1),DAY(גיליון1!$A1))
במקרה כזה הנוסחה עבור התאריך ב-A1 תוכל להיות
 =D+(8-WEEKDAY(D))*(WEEKDAY(D)>5)
שזה יותר קצר וברור
התחילה עונת המבחנים / עבודות הבית . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/05/2016 | 17:58
43
לאחר שתבדוק את המוצע בתמונה, שלהלן, גלה לנו איזה מוסד הטיל עליך את המטלה הנ"ל...
אפשר גם ככה - אורך בינוני - בין IYYI ובין מיכאל
26/05/2016 | 18:38
1
39
 הסרתי 2 תווים - איזה חסכון ! 
 =DATE(2016,MONTH(A1),DAY(A1))+(WEEKDAY(DATE(2016,MONTH(A1),DAY(A1)))=7)+2*(WEEKDAY(DATE(2016,MONTH(A1),DAY(A1)))=6)
 
אורך "בינוני" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/05/2016 | 19:38
44

בעין בלתי מזוינת היא אפילו ארוכה מזו של IYYI.

הצב, בשלו, את השנה: 2016 במקום החישוב YEAR ומדוד...

בינוני זה לפחות משהו בסביבות הממוצע ודרך אגב ההכפלה ב-2 גם היא "בזבוז דיו"...
 
שילוב נתונים באקסל
23/05/2016 | 19:40
4
59
שלום רב
אני צריכה לאחד נתונים מילוליים ומספריים מכ-500 חוברות עבודה של אקסל, ואני מחפשת דרך לאחד את הנתונים שהתקבלו מהן כדי שאוכל לנתח אותם.
אשמח לשמוע על פתרון יותר פשוט מהקלטת מקרו והפעלתו בכל קובץ בנפרד. אם יש צורך, אוכל גם לישם הצעות באמצעות אקסס.
התקווה היא, מעבר ליעילות, לחסוך לי הרבה שעות שינה.

מידע על הקבצים:
כל החוברות שמורות בתיקייה אחת והן באותה תבנית:
גליון 1 - הקדמה. מיותרת לעיבוד הנתונים
גליון 2 כולל שורה אחת של נתונים, שמהווים פרטי המוסד (שורה 1 כותרת; שורה 2 נתונים) הנתונים בטורים A-D מועתקים לעמודות מוסתרות בגליונות 2, 3
בחלק מהתאים יש הגבלה של "בחירה מרשימה". הרשימה נמצאת באותו גליון.
גליון 2 - כולל :
-טורים A-C הם פרטי הזיהוי של המוסד, מועתקים מגליון 1
- טבלה בגודל קבוע, שבה מולאו נתונים שונים מתוך רשימות בגליות (רשימה של פריטים ובכל מוסד שמילא את הטבלה מילאו כמה פריטים יש אצלם, ומאיזה סוג. לגבי פריטים שאין להם, לא מילאו כלל.)
בחלק מהתאים יש הגבלה של "בחירה מרשימה". הרשימה נמצאת באותו גליון.

גליון 3 -  כולל:
- טורים A-D בכל אחת מהשורות הם פרטי הזיהוי של המוסד,  המועתקים מגליון 1.
- נתונים לגבי אנשים. בכל גליון מופיע מספר אחר של רשומות.(1-20 בערך)
בחלק מהתאים יש הגבלה של "בחירה מרשימה". הרשימה נמצאת באותו גליון.

עובדת עם אופיס 2016 / 2010, WIN7.

מחפשת דרך לכנס את כל הנתונים כך שהתוצר הסופי יהיה:
גליונות 2 מרוכזים בגליון מקובץ
גליונות 3 מאוחדים, כך שכל הנתונים יקובצו לטבלה אחת (ניתן, בשלב זה, לוותר על קיבוץ הפרטים המזהים מגליון 2)
גליונות 4 מאוחדים, כולל הנתונים המזהים שהועתקו מגליון 1 בכל שורה.

לצערי אינני יכולה לצרף קובץ לדוגמה בשלב זה. יתכן שאוכל להעביר ב"פרטי" מחר, אך אני מקווה שפירטתי מספיק.

מודה למראש לכל מי שינסה לסייע
2 סנט שלי...
24/05/2016 | 07:56
43
ברור לך שבלי דוגמה, ועם סיפור ארוך כל כך, קשה להתייחס לבקשה.
 
אבל, בספריית "קטעי קוד מוכנים שיהיו לכל מקרה" יש לי קטע קוד שאני משתמש בו לייבוא של קבצים רבים מתוך תיקיה (אקסס). 
קל מאוד להמיר את הקוד הזה גם לאקסל.
אם זה מתאים לך - הרווחת.
 
 
 DoCmd.RunSQL "DELETE * FROM XSACAL;"

FileNameFolder = Me.UNZIP_FOLDER

F = Dir(FileNameFolder & "\*SACAL.csv")
While F <> ""
   DoCmd.TransferText acImportDelim, "SACAL", "XSACAL", FileNameFolder & "\" & F
   F = Dir()
Wend

DoCmd.OpenQuery "APPEND_SACAL"
 
קובץ דוגמה
25/05/2016 | 08:20
2
22
מצורף קובץ להדגמת העניין.
תודה לכל המנסים לסייע.
קובץ דוגמה
26/05/2016 | 16:04
1
23
לא היה לי זמן לבנות משהו במיוחד בשבילך, וראיתי שלא קיבלת התייחסות, אז:
 
מצ"ב קובץ שאני משתמש בו (מחקתי לא מעט מהמאקרו, אני מקווה שלא הגזמתי...)
1. בגיליון בוחרים (דרך לחצנים) - תיקיית מקור ותיקיית גיבוי.
2. הקובץ עצמו לא יהיה בתיקיית המקור.
3. בגיליון הריכוז - אני מכין מראש את הכותרות (הן קבועות - העתק הדבק חד פעמי מאחד הקבצים).
4. מה שחסר - אצלך יש 2 שורות כותרת - לא ברור למה. אצלך בקובץ, שהוא פתוח, צריך לעבור על 3 גיליונות ולהעתיק כל אחד מהם לגיליון יעד אחר (בקבצים שלי יש גיליון אחד, אז אני אפילו לא טורח לבדוק באיזה גיליון הקובץ נפתח). 
 
אני מקווה שהשינויים הדרושים פשוטים מספיק שתסתדרי לבד.
 
תודה על ההתייחסות והרצון. אנסה ואעדכן.
26/05/2016 | 18:50
6
שינוי צבע בודקים ב"עקוב אחר שינויים" בוורד 2010
26/05/2016 | 13:47
1
10
שלום,
האם יש אפשרות לשנות צבעים של בודקים? אם אין, האם יש אפשרות לשנות את הצבע שלי אם אני לא "עורכת המסמך"?
תודה מראש
אפשר, אולי, ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/05/2016 | 14:21
9
בעיקרון, יהיה עלייך לשנות את 'פרטי המשתמש' שלך.
 
הקליקי על 'קובץ' > 'אפשרויות' > 'כללי' > שם תשני את 'שם המשתמש' ורצוי גם את 'ראשי התיבות'.
 
יצירת כרטיסים ממוספרים
25/05/2016 | 12:17
1
33
היי

אני מעוניין להדפיס דף עם צורות מרובעות, בכל ריבוע כיתוב ותמונה קטנה וגם מספר. המספר צריך להיות שונה בכל כרטיס (אפשר בסדר עולה או יורד לא משנה)

באיזו תוכנה עלי להשתמש וכיצד?

תודה רבה
אחת האפשרויות: WORD
26/05/2016 | 12:34
8
להכין את קובץ המספרים כטבלה ב WORD או ב EXCEL. שורה ראשונה צריכה להיות שם השדה באנגלית (ללא רווחים).
ליצירת הכרטיסים עצמם השתמש  ב"מיזוג דואר" ב - WORD.
 
הוספת טבלה
23/05/2016 | 21:58
1
55
אני מנסה לעשות טבלה של נגיד 4/7 ריבועים שיהיה פרוס על כל העמוד ולרשום כמובן משהו דומה בכל הריבועים. אבל. הטבלה לא נכנסת אוטומטית לגודל העמוד וגם שאני מנסה לגרור גבולות לא יצא טוב .במקרה הטוב ביותר יצא לי שיש מרחקים מכל הכיוונים מהגבול של הטבלה לקצה העמוד שאיאפשר להתגבר על זה ..אז איך אפש להכניס טבלה שתותאם אוטומטית לגודל העמוד? תודה
לא
26/05/2016 | 09:31
18
אין פעולה אוטומטית באקסל שמרחיבה טבלה עד שהיא תתפוס את כל הדף.
תצטרך לשחק פעם אם
רוחב עמודה
גובה שורה
 
הפיכת טקסט למספר
25/05/2016 | 20:11
2
25
הי,
אני מנסה לסכום את המספרים באקסל המצורף ולא מצליח. למעשה אני לא מצליח לבצע עליהם פעולות חשבוניות בכלל.
כרגע המספרים הם מטבע בצורת טקסט ואני לא מצליח להפוך אותם למספרים.
איך עושים זאת?
ניסיתי לשנות את הפורמט של התאים וזה לא עבד...
אפשר, גם, ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/05/2016 | 20:26
1
32
1. סמן את טווח הערכים ולחץ על: Ctrl+H.
 
2. בתיבה 'חפש את' הקלד: $ ואת התיבה 'החלף ב' השאר ריקה ולחץ על 'החלף הכל'.
 
3. החל את עיצוב המטבע $ (בעזרת עיצוב 'מטבע' או 'חשבונאות')
.
תודה
25/05/2016 | 20:58
3
איך עושים שרווח השורה יהיה מתאים לגודל הלינק
25/05/2016 | 01:27
3
23
כלומר אם הלינק גדול מידי, שלא יקפוץ לחלק של העמודה שליד.  אלא שירחיב את רווח השורה.
והנה פה רק בשביל הדוגמא (על אף שאני צריך את זה לקובץ אחר ולכן אשמח להבין כיצד עשית את זה).
אני רוצה שהלינק יהיה בשורה רחבה יותר בעמודה E כלפי מטה... ולא שזה יילך כלפי הצדדים ... .  ושלא יקפוץ לעמודות האחרות.
איך עושים את זה?
תודה רבה
'גלישת טקסט' או 'התאמה אוטומטית' של עמודה "E" ‏. . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/05/2016 | 01:35
2
25
אין עושים זאת, - אתה תוהה...
 
מקפידים למלא אחר המתבקש בהודעה הראשונה, הנעוצה, בראש דף הפורום.
 
תודה רבה
25/05/2016 | 15:36
1
23
עשיתי חיפוש 'גלישת טקסט' בגוגל והצלחתי לפתור את זה ..
(יש לי XP ואופיס 2003, אבל זה כבר לא רלבנטי עזרת לי)
 
 
זה יוכל, אולי, לחסוך לך חיפושים עתידיים ב"גוגל" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/05/2016 | 16:51
15
בהנחה שתזכור את המינימום המתבקש - מכל שואל - בעת הצגת שאלה...
ACCESS - חישוב נתונים לא מלא
25/05/2016 | 11:01
21
וינדואוז 7, אקסס 2010.
 
יש לי שאילתא שמחשבת ממוצע ערכים על סט גדול של ערכים דרך AVG. בסט הנתונים המקורי יש נתונים שהם שליליים וחיובים ורציתי שהממוצע יחושב רק על המספרים החיוביים ולכן רשמתי בקריטריון תנאי >0. קיבלתי מספר ממוצע שאינו מייצג את כל הנתונים.
אם אני מפרקת את השאילתא ל-2: באחת יש הצגה של הנתונים החיוביים בלבד ובשניה אני מתבססת על הראשונה ומחשבת ממוצע, כן יוצא לי ערך ממוצע שמייצג את כל הנתונים.
 
האם יש דרך להגדיר את מאפייני השאילתא כך שהנתונים שמוצגים יהיו מהימנים מבלי שאצטרך לפצל שאילתות? 
 
*מצב צילום מסך של השאילתא (תתעלמו מזה שמחיר לכאורה לא יכול להיות שלילי)
 
תודה!!
החלפת עמודות באקסל
25/05/2016 | 09:44
3
28
שלום,
 
אני רוצה להחליף עמדות באקסל.
כלומר שהעמודה השמאלית ביותר תהיה הימנית ביותר וכן הלאה בסדר זה.
מצורף קובץ דוגמה.
אפשר, גם, ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/05/2016 | 10:06
2
32
הוסף שורת מספרים סידוריים והמשך כמוצע בתמונה שלהלן.

*** בסיום המיון תוכל למחק/להסתיר את שורת המספרים הסידוריים.
תודה
25/05/2016 | 10:24
8
25/05/2016 | 11:25
6
נוסחאות שנדפקו
25/05/2016 | 07:46
1
18
אני עובד עם שני קבצי אקסל.
לאחד קוראים A ולשני קוראים B.
אם שכפלתי טאב אחד מקובץ A לקובץ B, מה צריך לעשות כדי שזה יפתח לי כמו שצריך?
כלומר שמתי לב שהקישור נהיה שבור אם שני הקבצים לא פתוחים בו זמנית.
יש איזשהי דרך כן להעתיק טבלה עם נוסחאות מקובץ אחד לאחר ושהיא תיפתח מבלי שהנוסחאות ידפקו?
 
והאם יש דרך שגם אחרים יוכלו לראות את זה? 
תעלה קובץ דומה ל-B עם נוסחאות שהועתקו מ-A
26/05/2016 | 10:47
2
הכנסת שם גליון העבודה לתא
24/05/2016 | 17:11
4
25
שלום באופיס 2013 /2010 בווינדוס
איך ניתן להכניס לתא בנוסחא שיקבל את הערך של שם גיליון העבודה שהוא נמצא בו?
תודה
אפשר, גם, כמוצע להלן (אחרי מתן שם לקובץ) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2016 | 17:30
43
 =MID(CELL("filename",A1),FIND("]",CELL("filename",A1))+1,31)
 
אפשר גם ככה
24/05/2016 | 18:12
2
30
הגדר את ה"שם"  SheetName  לפי התמונה. (או כל שם שתחפוץ).
וזהו, השתמש בשם שהוגדר - בכל גיליון בקובץ.
אממממ..., לעצמך אתה לא מבצע QA . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2016 | 19:19
1
49
בדוק מה קורה כשאתה משנה את שם הגיליון לאחר שהצבת את מה שהצעת...
ועכשיו גם נזכרתי מדוע נהגתי להימנע משימוש במשפחה זו. . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2016 | 23:34
38
מעבר לעובדה שהיא איננה "נדיפה" היא גם לא 'מתרעננת' בחישוב הגיליון מחדש (גם לא בלחיצה על [F9]).
 
הדרך היחידה לרעננה היא בלחיצה על [F2] ואז על Enter - וכל מילה, נוספת, - מיותרת...
 
שפת ממשק באאוטלוק
24/05/2016 | 10:14
6
12
אני עובדת עם אופיס 2013,
כשמדליקים את המחשב שפת הממשק של האאוטלוק היא עברית, שיניתי בהגדרות ששפת הממשק תהיה אנגלית, אבל אחרי כיבוי המחשב והדלקה מחדש, שפת הממשק חוזרת להיות עברית.
איך אפשר לגרום לשינוי השפה להיות קבוע?
 
תודה מראש
האם זכרת ללחוץ על הלחצנים 1+2 . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2016 | 10:24
5
13
בוודאי
24/05/2016 | 11:13
4
3
הציגי צילום מסך של החלון הזה לאחר אתחול המחשב . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2016 | 13:20
3
6
אחרי האתחול
24/05/2016 | 13:42
2
12
הגדרות ברירת המחדל מתאפסות שוב לעברית, זאת בדיוק הבעיה
התשובה הקצרה היא: אין לי 'מושג ירוק' למה זה קורה אצלך...
( לעמוד שלי בתפוז )
24/05/2016 | 14:24
1
13
והתשובה הארוכה היא - נסי, אולי, להריץ תיקון לחבילת ה'אופיס' שלך.
 
הסברים כיצד עושים זאת תוכלי למצוא ב"גוגל" בחיפוש אחר: REPAIR OFFICE 2013
 
תודה
24/05/2016 | 14:40
2
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
יחודי - גאג'טים ומוצרי ריגול ואבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי
אפיקי חכמה בע
אפיקי חכמה בע"מ
פורום מערכות אבטחה
פורום מערכות אבטחה
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ