לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .'
לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:18
11

* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.

* לבעיות ב-"Excel"  וב- "Word"  יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* במקרים שנפח הקובץ גדול מ- 2 מ"ב – ניתן להעלותו לאתר אכסון הקבצים ולהציג קישור להורדתו.
*** לנוחיותכם, בחרו באחד משני אתרי האכסון הבאים:  http://www.sendspace.com , http://www.upf.co.il  

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* במידה ומדובר ב'אאוטלוק' המחובר לשרת דואר (Exchange) יש לציין זאת בשאלה ובמקביל רצוי לפנות למנהל הרשת בארגון.
 
* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
   נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או  DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום המלא - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.

 
לצפיה ב-' לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .'
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:15
3

הסברים - כאן.

 
לצפיה ב-' הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .'
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:12
6
 
הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.
 
לצפיה ב-' יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH.‏'
יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH.‏
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:08
7

החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
 ההורדה: מהקישור הזהhttp://www.upf.co.il/file/132403352.html
 
לצפיה ב-'אופיס 2016'
אופיס 2016
09/12/2016 | 00:25
4
שלום,
 
הותקן לי על מחשב תאגידי אופיס 2016, בממשק עיברית.
יש לי שאלה על סדר העמודות באוטולוק (מאת, נושא, התקבל, גודל וכו').
בעבר באוטלוק 2010 הן היו משמאל לימין (גם בממשק בעיברית).
כרגע הן מימין לשמאל.
אני יודע איך להחליף את הסדר, ידנית, אך יש בעיה עם עמודת הדגל שנשארת בשמאל ואי אפשר להזיזה לימין. כמו כן, יש לעבור תיקיה תיקיה ולהחליף את הסדר ידנית.
 
האם יש דרך להחליף את הסדר (לרבות הדגל) בכל התיקיות בפעולה אחת?
 
תודה.
 
לצפיה ב-'בעיה ביצוא calendar outlook2013, windows 10'
בעיה ביצוא calendar outlook2013, windows 10
08/12/2016 | 16:44
5
אני רוצה ליצא קובץ על מנת לייבא אותו ליומן gmail.
נדרש יצוא קובץ CSV, אבל הקובץ שנוצר מחליף את העברית לסימני שאלה.
לא אפשרי ליצא קובץ אקסל במקום.
העברית מוגדרת נכון בהגדרות איזור.
רעיונות?
תודה,
סער
לצפיה ב-'האם ניתן לחסום מיילים מכתובות חשודות באוטלוק'
האם ניתן לחסום מיילים מכתובות חשודות באוטלוק
08/12/2016 | 07:59
2
11
לאור העובדה שאני מקבל עשרות מיילים שמזוהים כנגועים. ברצוני לדעת האם יש דרך באוטלוק לחסום שולחים אלו, כל זאת מבלי להיות עסוק כל היום במחיקת אותם מיילים
לצפיה ב-'ומצטרף לאותה שאלה לגבי GMAIL במיוחד אלו עם תוספת AD'
ומצטרף לאותה שאלה לגבי GMAIL במיוחד אלו עם תוספת AD
08/12/2016 | 08:07
5
לצפיה ב-'חפשו ב"גוגל" מידע אודות: Outlook junk mail . . .‏'
חפשו ב"גוגל" מידע אודות: Outlook junk mail . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
08/12/2016 | 14:27
7
‏                     
לצפיה ב-'הצפנת גיליון באקסל '
הצפנת גיליון באקסל
05/12/2016 | 15:41
24
29
הי,

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי...
האם תוכלו לעזור לי?
אני מחפש דרך להצפין גיליונות מסוימים בתוך קובץ אקסל, כלומר שייראו למשתמש רק אחרי שהקיש סיסמה מתאימה. אם אין לו את הסיסמה, לא יוכל לראות את הגיליון כלל.
אני מדבר על הצפנת הגיליון (encrypt sheet) ולא על הגנת הגיליון (protect sheet). אני יודע שקיימת אפשרות להצפנת הקובץ כולו אבל הצורך שלי הוא הצפנת גיליון בקובץ.

תודה מראש
לצפיה ב-'אתה מבלבל את המונחים !'
אתה מבלבל את המונחים !
05/12/2016 | 18:49
23
52
אתה מציין "הצפנה" ולא "הסתרה" ומתאר בדיוק בדיוק הסתרה !!
ומציין עוד שהגיליון יראה רק לאחר הקשת סיסמא. 
זה הסתרה ולא הצפנה !!
הצעתי היא - לבצע דרך עורך ה-  vba "הסתרה עמוקה" - very hidden ע"י שינוי תכונות הגיליון.  ולהגן על הכניסה לקוד באמצעות סיסמא. 
אך קח בחשבון שכל משתמש מיומן מפצח קוד כזה תוך שניות ספורות !!
 
לצפיה ב-'תודה על התשובה אבל...'
תודה על התשובה אבל...
05/12/2016 | 22:58
19
נותרתי עם הרבה סימני שאלה...
 
יכול להיות שאני מבלבל במונחים... אבל מתשובתך אני לא ממש יודע איך להתקדם...
אני יודע שלעשות Hide לגיליון גורם לו לא להיראות בין הגיליונות הגלויים ורק אם עושים לו unhide אז הוא נגלה שוב לעין... זאת לא הכוונה שלי.
אנסה להסביר את עצמי: קובץ אקסל שמהותו ניהול מעקב שוטף אחר איזושהי פעילות בארגון שמתבצעת ע"י כ-10 עובדים, כל אחד בתחומו. למנהל יש גיליון שאמור להיות חשוף רק לו שמראה את תמונת הביצועים של כל 10 העובדים בגיליון אחד (פיבוט עם נתונים מפורטים של כולם). כדי שכל עובד יראה את ביצועיו בנפרד, ללא יכולת לצפות בביצועיו של האחר, יצרתי גיליון לכל עובד עם פיבוט מסונן רק לביצועיו הוא ,אשר יהיה מוגן לקריאה בלבד ללא יכולת עריכה וללא יכולת פתיחת הפיבוט לשמות אחרים.
לשם כך אני צריך קובץ עבודה אחד עם גיליון מנהל אחד ועוד 10 גיליונות עבור כל אחד מהעובדים. כל שמות הגיליונות אמורים להיות גלויים לכולם, כך שיוכלו לבחור את הגיליון הרלוונטי להם, להקיש סיסמה לפתיחת הגיליון שרק אליו הם מורשים להיכנס ואז לראות את תוכנו.

אני חושב שהפיתרון שהצעת לא ממש מתאים למטרה שתיארתי כאן ובכל מקרה, גם אם כן, אין לי שום מושג איך לעשות את מה שהצעת...
 
אשמח לפיתרון ולהסבר קצר.
 
תודה מראש
לצפיה ב-'ואגב...'
ואגב...
05/12/2016 | 23:01
21
25
לא מטרידה אותי הקלות שבה אפשר לפצח את הקוד. לא מדובר בסודות אטום...
 
לצפיה ב-'מוסתר מאוד'
מוסתר מאוד
06/12/2016 | 07:26
20
53
בעורת המאקרו (alt+f11) - בחר גיליון והמשך לפי המתואר בצילום המסך.
לצפיה ב-'ובשביל הגימיק (או שלא...)'
ובשביל הגימיק (או שלא...)
06/12/2016 | 07:48
1
22
מצ"ב קובץ אקסל עם 2 גיליונות.
בתוך הקובץ יש מאקרו שמזהה את שם המשתמש ממערכת ההפעלה:
* אם שם המשתמש מתאים לשם שהגדרת מראש - גיליון "1" נחשף אוטומטית בפתיחה.
* אם לא - גיליון "1" מוסתר מאוד בפתיחה.
* הפעולה האוטומטית תגרום לכך שאם המנהל חשף את הגיליון, ושמר את החוברת בלי להסתיר מחדש - העובד הבא שיפתח לא יראה אותו. 
* צריך לבדוק שהחוברת לא בשיתוף (סקירה - שיתוף) אחרת צריך לבדוק מה קורה אם 2 משתמשים יפתחו אותה בו זמנית.
* הקוד מחולק ל - 2 חלקים - חלקו תחת "חוברת עבודה זו" (באותו צילום מסך בתגובה הקודמת), וחלקו במודול1 שנוסף על צילום המסך הקודם. בחלק של חוברת העבודה, כתוב ב - IF איפה להציב את שם המשתמש.
* אצל כל המשתמשים צריך להיות מוגדר "הפוך פקודות מאקרו לזמינות"
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
07/12/2016 | 15:04
3
הלכתי לפי ההסבר שלך... עשיתי ניסיון להציג גיליונות לפי שם משתמש.
וואלה זה עובד! למדתי!

המון תודה
לצפיה ב-'תודה. לא הבנתי רק איך להגיע לחלון ההגדרות התחתון שצילמת...'
תודה. לא הבנתי רק איך להגיע לחלון ההגדרות התחתון שצילמת...
06/12/2016 | 11:05
17
9
אני רואה רק את העליון...
לצפיה ב-'נסה גם את הקובץ המוצע'
נסה גם את הקובץ המוצע
06/12/2016 | 12:22
15
25
בעמודות O  P  יש טבלה עם 4 גיליונות והסיסמאות להצגתם. 
כמובן שזה רק לצורך ההדגמה. כל משתמש ידע רק את הסיסמא שלו.
לחץ על לחצן "לחץ לגילוי גיליון" ופעל לפי ההוראות. הכנס בחלון  עם שם הגיליון המתאים את הסיסמא המתאימה מתוך הטבלה ולחץ על לחצן "ביטול הסתרה" - שים לב שיתגלה רק הגיליון שבחרת ורק אם הסיסמא היתה נכונה.
סיסמא שגויה או סגירת הטופס ישארו ללא תגובה.
ניתן לצרף הודעות שגיאה.
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
07/12/2016 | 15:08
8
תשמע, כאחד שלא ממש יודע לכתוב קוד ב-VBA, עמלתי קשות כדי להבין, להתאים וליישם את הפתרון שלך בקובץ שלי, ובסופו של דבר הצלחתי! זה עובד מעולה!
בדיוק מה שהייתי צריך!
המון המון תודה על העזרה
לצפיה ב-'ברשותכם שאלה נוספת בעניין... אני תקוע... '
ברשותכם שאלה נוספת בעניין... אני תקוע...
07/12/2016 | 15:22
13
6
אז ככה, אחרי שיישמתי את פתרון הסיסמה עבור הצגת כל גיליון בקוד VBA,
יש לי בעיה אחרת...
יש לי גיליון ראשי (נעול עם סיסמה) עם פיבוט שמציג למנהל את הנתונים של כל הצוות ויש לי גיליון עבור כל חבר צוות עם אותו פיבוט שמציג את אותם נתונים אבל מסוננים (בפיבוט) רק עבור אותו חבר צוות. כל אחד יכול לפתוח את הגיליון המסונן שלו עם הסיסמה שלו. המנהל יכול לפתוח את הגיליון הראשי עם סיסמה שלו.
ביצעתי Protect sheet לכל אחד מהגיליונות של חברי הצוות כך שגם אחרי הקשת סיסמה והצגת הגיליון הרלוונטי לעובד, יוכל לקרוא את הנתונים בגיליון ללא יכולת עריכה ובעיקר שלא יוכלו לפתוח את סינון השמות בפילטר ולראות נתונים של עובד אחר. אבל כשאני מפעיל את ה-Protect sheet  וכל התאים נעולים כנדרש, כולל נעילת האפשרות לפתוח את הסינונים של הפיבוט, זה גורם לכך שגם רענון הפיבוט לא יאופשר!!!
רענון זה הוא קריטי. בלי הרענון הקובץ לא שווה כלום...
עבדתי על זה מלא זמן ועכשיו לא יודע איך לפתור את הבעיה איך להמשיך מכאן...

יש לכם פיתרון בשבילי? בבקשה...
 
תודה מראש.
לצפיה ב-'אם vb'
אם vb
07/12/2016 | 16:48
12
29
אז באותו קוד: תוריד את ההגנה, רענן, החזר את ההגנה.
 
להתייחסות ספיציפית צרף דוגמת קובץ כולל הקוד
לצפיה ב-'מעולה! עובד! תודה!'
מעולה! עובד! תודה!
07/12/2016 | 16:59
5
לצפיה ב-'2 תקלות... '
2 תקלות...
07/12/2016 | 17:58
10
14
הי,
 
יש לי עדיין 2 תקלות שאני לא מצליח לפתור:
 
1) הכנסתי קוד שיעשה unprotect+refreshpivot+protect כמו שהנחת אותי לעשות, וזה עושה את הרענון לכל עובד בגיליון שלו. אבל כשאני מנסה לרענן את הפיבוט בגיליון המנהל (שאינו protected) אני מקבל הודעת שגיאה שיש גיליונות שתלויים בנתוני ה-Pivot הזה שהם ב-protected ולכן לא מבצע את הרענון! (ראה צילום הודעת שגיאה מצורף). מה עושים??
 
2) כאשר אני פותח את הקובץ מחדש, כל הגיליונות, גם של המנהל וגם של כל אחד מהעובדים, אמורים להיות מוסתרים. רק אחרי הקלדת סיסמה עבור גיליון ספציפי הוא אמור להיפתח. אבל... ברגע שהגיליון נפתח הוא כן מראה את הגיליון של אחד העובדים ונפתח חלון של האם לעשות update links או לא, רק אחרי שאני לוחץ כן או לא, הגיליון נעלם ומוסתר כראוי... מה אפשר לעשות שהגיליון שאמור להיות מוסתר לא יוצג בפתיחת הקובץ?
 
תודה מראש.
לצפיה ב-'מישהו? עזרה? '
מישהו? עזרה?
07/12/2016 | 21:58
9
3
לצפיה ב-'מישהו ? קובץ ???'
מישהו ? קובץ ???
08/12/2016 | 08:20
8
47
אולי תכין גיליון אחד, ותסנן אותו ע"פ ססמת כניסה או זיהוי משתמש בקוד ?
לצפיה ב-'רעיון מעולה!!! הלוואי שהייתי יודע איך לעשות את זה...'
רעיון מעולה!!! הלוואי שהייתי יודע איך לעשות את זה...
08/12/2016 | 09:03
7
7
באמת רעיון מעולה! חוסך מקום והתעסקות עם הרבה גיליונות.
היית מאוד שמח ללכת על הרעיון של סינון ע"פ סיסמת כניסה (פחות מתאים זיהוי משתמש).

יש מצב לדוגמא של קוד שיעשה את זה? אין לי מושג ב-VBA...
 
תודה רבה
לצפיה ב-'דוגמה פשוטה'
דוגמה פשוטה
08/12/2016 | 11:50
6
14
מצ"ב קובץ שמדגים שינוי בפילטר בהתאם להזנה של משתמש.
כמובן שצריך לבצע בדיקות שהיוזר קיים, להחליף את היוזר בסיסמה, אולי להציג טופס עם קלט ב - "*", לדאוג שהמאקרו יופעל עם פתיחת החוברת.....
 
1+2 - יוזרים "עובדים" - רואים רק את שלהם.
3 - המנהל - רואה הכל.
 
אם זה מספיק לך להתקדם - מה טוב, אם לא - תצטרך להתחיל לעבוד (כמקובל בפורום) עם קבצי דוגמה אותם אתה מכין.
לצפיה ב-'המון תודה על העזרה, אבל אני מתקשה עם ה-VBA. הנה קובץ דוגמא'
המון תודה על העזרה, אבל אני מתקשה עם ה-VBA. הנה קובץ דוגמא
08/12/2016 | 13:46
5
15
הי,
 
תודה רבה על ההכוונה ועל העזרה, אבל קצת קשה לי להתקדם עם הדוגמא שלך (לא שולט בקוד...) ולכן לקחתי את קובץ הדוגמא שלך והוספתי עליו תיאור של הצורך המדויק שלי: ממש פשוט... פיבוט שאמור להציג את כלל הנתונים ללא כל סינון למנהל (עם הקלדת סיסמת מנהל) ולהציג לכל עובד את נתוניו המסוננים בלבד (עם הקלדת הסיסמה שלו) ללא יכולת לבטל את הסינון שיאפשר לו לראות נתונים של עמיתיו. כל זאת באמצעות דף כניסה לקובץ שבו יקלידו את הסיסמה ויועברו לגיליון עם הפיבוט המסונן בהתאם לסיסמה שהוקלדה.
יש לי דוגמא של דף כניסה כזה שהוכן באמצעות אחד ממנהלי הפורום כאן (VBA-Form) לצורך של ביטול הסתרת גיליון. במקרה הזה אני צריך את ה-form הזה ב-VBA להקלדת סיסמה לשם מעבר לפיבוט, ואני לא יודע לעשות את העריכה ב-VBA כדי להתאים אותו לצורך הזה.
מצ"ב קובץ הדוגמא שלי שמסביר במדויק את הצורך, שאליו צריך להוסיף את הקוד המתאים. מצ"ב גם הקובץ שבו נבנה ה-form להקלדת סיסמה לביטול הסתרת גיליון, שאני צריך להמיר אצ בקוד שמאחוריו לסינון הרלוונטי הפיבוט והצגתו לפי המשתמש.

אשמח מאוד לעזרה מהירה. אני מתברבר בזה כבר כמה ימים ואני יודע שאם היה לי שליטה בסיסית ב-VBA הייתי יכול לסיים עם זה מזמן...

תודה מראש
לצפיה ב-'דוגמה יותר מפורטת'
דוגמה יותר מפורטת
08/12/2016 | 15:41
4
17
הקוד:
1. באירוע פתיחת קובץ, תחת "חוברת עבודה זו" (מטעמי נוחות הוא רק קורא לקוד שיושב במודול, כך נוח להפעיל אותו לבדיקות)
2. מאחורי כפתור כניסה בטופס
 
בגיליון הראשון יש רשימת קודים + התאמתם למשתמש. ע"פ הקוד - נחשף (או לא) גיליון DATA, והפיבוט מסונן.
כמובן שהגיליון הזה צריך להיות מוגן + פונט לבן.
לצפיה ב-'אני רק מניח את זה כאן ועוד מעט חוזר . . .'
אני רק מניח את זה כאן ועוד מעט חוזר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/12/2016 | 16:13
2
14
 
1. האם החזקת המקש: Shift לחוץ בעת ובמהלך פתיחת חוברת העבודה לא תנטרל/תמנע את הרצת המקרו
 
2. לחילופין - האם העלאת רמת אבטחת המקרואים ל'גבוהה' (ב'מרכז יחסי האמון'), לא תגרום לאותה תופעה
 
לצפיה ב-'חזרת ?'
חזרת ?
08/12/2016 | 18:45
1
12
את הנקודה הזאת סגרנו בתחילת הדיון באמירה של השואל שכותרתה "ואגב..." בלעדיה כל הדיון עקר.
 
אפשר להעלות קצת (אבל ממש טיפה) את רמת האבטחה, ב"הסתר מאוד" לכל הגיליונות (פרט לראשון) באירוע סגירת הגיליון (BeforeClose). אז אם מישהו יפתח את החוברת בלי הפעלת מאקרו כל הגיליונות הרלבנטים מוסתרים.
לצפיה ב-'כן, - אבל . . .'
כן, - אבל . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/12/2016 | 19:47
10

יש הבדל בין פיצוח/חשיפת קודי מקרו, מוגנים בסיסמה, לבין החזקת SHIFT לחוץ.
 
לצפיה ב-'תודה רבה רבה. מעריך מאוד. אבל לא עובד אצלי...'
תודה רבה רבה. מעריך מאוד. אבל לא עובד אצלי...
08/12/2016 | 23:37
5
מעריך מאוד את ההשקעה שלך במציאת פתרון עבורי. זה בכלל לא מובן מאליו...
אבל ... זה לא עובד.... כנראה שפספסתי משהו (ממש קטן...) בהתאמה ואני לא מבין מה... אני כבר שעות מנסה להתאים את הקוד לקובץ שלי, עברתי על כל קטעי הקוד שרשמת בכל ב-UserForm1 מאחורי כפתור הכניסה, ב-Module1, ובחוברת_עבודה_זו. העתקתי אותם לקובץ שלי וביצעתי התאמה לכל מה שאני יכול לחשוב עליו... עדכנתי שמות גיליונות, שם הפיבוט עצמו,  עדכנתי את שמות העובדים ואת הסיסמאות בדיוק באותן עמודות שאתה מילאת והגדרת בקוד,  וכאשר אני מקליד סיסמה של אחד העובדים בשדה המיועד ומקליק על הכפתור של ה-form שאמור לבצע דרך הקוד את סינון הפיבוט לפי שם העובד הנבחר, הסינון לא מתבצע. זה כן מקפיץ אותי לגיליון עם הפיבוט אבל הוא נשאר מלא ולא מסונן...
יש לך מושג מה יכול להתפספס?
מצרף כאן השוואה בין הקודים שרשמת לבין הקודים שאני התאמתי לקובץ לפי הדוגמא שלך.

תודה מראש

 
לצפיה ב-'אם הוא לא מופיע - F4'
אם הוא לא מופיע - F4
06/12/2016 | 13:54
12
לצפיה ב-'עמודות טקסט באקסל '
עמודות טקסט באקסל
08/12/2016 | 09:01
2
11
בוקר טוב ,
אשמח במידה ומישהו יכול לעזור, יש לי טבלה (מחירון) שאני אמור להזין במה נתונים לצורך העתקה לתוכנת הנח"ש.
יש לי את הפורמט שהם רוצים , בעמודת הסכום  צריך להיות כתוב הסכום בתוספת הסימן ₪ אבל המספר כולל הסימן מופיע כטקסט ( עם המשולש הירוק מימין למעלה בכל תא ) הבעיה שאני מעתיק את הסכומים מטבלה אחרת זה הופך להיות תא רגיל.
יש דרך להפוך את העמודה ממספרים לטקסט עם הסימן ₪
תודה מראש
מקווה שהייתי מובן
מצרף את הטבלה שאני צריך למלא
יום טוב
 
לצפיה ב-'לא כל כך מבין את הבעיה.....'
לא כל כך מבין את הבעיה.....
08/12/2016 | 11:54
60
אם הכוונה שעמודות F ו-G מופיעות כטקסט ואתה רוצה להפוך אותן למספר עם סימן ש"ח - פשוט בחר את שני התאים (כל אחד לחוד)  ולחץ: נתונים>טקסט לעמודות>סיום.
אם משהו אחר -  נסה להסביר קצת יותר ברור !
לצפיה ב-'במקום להעתיק מטבלה אחרת'
במקום להעתיק מטבלה אחרת
08/12/2016 | 11:56
15
צור פונקציה (= או LOOKUP).
בהנחה שהסכום ב - A1, הפונקציה שתצמיד את הסימן, ותהפוך את הסכום והסימן לטקסט, תהיה:
  =A1&CHAR(164)
 
לצפיה ב-'תויות בגרף- עיצוב'
תויות בגרף- עיצוב
08/12/2016 | 10:36
1
9
שלום.
יש לי גרף עם תוויות שהוספתי.
התויות לקוחות ממקום אחר (בעזרת תוסף XY Chart labels )- שמותקן על אקסל 2010.
אני יודע שב 2013 לא צריך את התוסף הזה ואפשר לבחור תויות ממקום אחר בקלות יותר ( על הדרך אשמח לקבל הסבר איך אני עושה את זה בגרסת 2013 )
התוית נראת בפורמט של מספר / ירידת שורה על ידי char (10)/ מספר- תוית לדוגמא :
4%
5%
שאלתי היא האם ישנה דרך לעצב כל אחד מהמספרים בתוך התוית בצורה שונה.
לדוגמא שהמספר העליון יהיה בצבע אחר/ או ב BOLD וכו'.
ההנחה שלי שזה דבר בעייתי- אך אני בכל זאת מעלה את השאלה.

תודה ואחלה יום

לצפיה ב-'כמו בכל יום חול, "גוגל", ידידינו, ישמח לשרת אותך . . .'
כמו בכל יום חול, "גוגל", ידידינו, ישמח לשרת אותך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
08/12/2016 | 11:07
6

חפש בו אחר: "Excel 2013" chart data labels "values from cells"

לעניין ה"משחקים" עם עיצוב התוויות הללו - לא זכור לי שניתן.
 
לצפיה ב-'העתקת מס גליונות לגליון אחד במקרו'
העתקת מס גליונות לגליון אחד במקרו
07/12/2016 | 15:49
2
10
היי יש לי מספר רב של גליונות הבנויים מאותה טבלה אך אם נתונים אחרים.
מעוניין לאחד את כל הגליונות לגליון אחד תחת אותה טבלה
יש למישהו קוד מקרו לענין זה או פתרון יצרתי?
לצפיה ב-'אם תצרף את הקובץ - כנדרש בהנחיות - תקבל פתרון. '
אם תצרף את הקובץ - כנדרש בהנחיות - תקבל פתרון.
07/12/2016 | 19:20
8
ורצוי מאד שתתן  דוגמא ידנית מדוייקת של התוצאה הרצויה. 
לצפיה ב-'העיקרון של הפיתרון, היצירתי, מוצע בקישור שלהלן . . .'
העיקרון של הפיתרון, היצירתי, מוצע בקישור שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/12/2016 | 23:14
14

זה שכאן.

ואם יש לך כבר גיליון ריכוז ששמו, נניח, MAIN - נסה להריץ את המקרו שלהלן.
(כאמור - כל המוצע כאן הוא ברמת העיקרון - כשתציג את המתבקש בהודעה שבראש דף הפורום יהיה ניתן להתייחס נקודתית).
 
  Sub Combine_Sheets_Tables() 
    On Error Resume Next
    Application.ScreenUpdating = 0
    For SH = 2 To Sheets.Count
        Sheets(SH).[A1].CurrentRegion.Copy Destination:=Sheets("MAIN").Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp)(2)
    Next
    Application.ScreenUpdating = 1
End Sub
 
לצפיה ב-'וורד 2010 קורס גם לאחר התקנה מחדש'
וורד 2010 קורס גם לאחר התקנה מחדש
07/12/2016 | 18:28
3
שלום רב
אני משתמש באופיס 2010 (עדיין XP ל"ע...) ולאחרונה הוורד קופא דקה או שתיים לאחר פתיחתו (יישומי אופיס אחרים לא קופאים) ומתקבלת הודעת שגיאה (מצ"ב).
ניסיתי לבצע "תיקון" דרך כלי האופיס עצמו אך ללא הועיל.
בלית ברירה מחקתי את כל האופיס והתקנתי מחדש.
להפתעתי וצערי התופעה חזרה על עצמה.

אשמח בכל עזרה

תודה

לצפיה ב-'העברת הגדרות אופיס אאוטלוק למחשב חדש'
העברת הגדרות אופיס אאוטלוק למחשב חדש
07/12/2016 | 13:20
5
האם יש דרך נוחה להעביר את ההגדרות של תיבות המייל השונות מהתקנת אופיס אאוטלוק במחשב אחד להתקנה במחשב חדש?
מדובר בחשבונות IMAP שמשקפים תיבות gmail.
 
אופיס 365, חלונות 10.
לצפיה ב-'הדפסת מסמך WORD ללא התמונות שבו'
הדפסת מסמך WORD ללא התמונות שבו
07/12/2016 | 10:42
10
שלום
 
יש לי מסמך WORD ( אופיס 2010 בסביבת WIN 7 ) שיש בו מלל ותמונות
האם יש דרך שבה אני אוכל להחליט אם להדפיס את המסמך כולו או להדפיס רק את המלל שבו ללא התמונות ?
לצפיה ב-'אקסל 2010 Conditional formatting בטבלת ציר - איך לגרום לפורמ'
אקסל 2010 Conditional formatting בטבלת ציר - איך לגרום לפורמ
07/12/2016 | 09:15
9
יש לי Pivot table שאני מושך מבסיס נתונים כלשהו שמתעדכן אונליין.
בטבלה יש כמה שדות ברמת השורות, ויש שדה אחד שמתפרק לכמה ערכים ברמת העמודות של טבלת הציר.
הערכים מתפרקים לתאריכי התחלה וסיום של משימות.
כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת, כאשר כל השדות הם במצב של Expanded, כלומר "פתוחים" בעמודה האחרונה לפני הערכים שנקראת Schedule Status יש 2 שורות של ערכים עבור כל Feature.  
שורה אחת עבור תאריכים בסטטוס Done ושורה אחרת עבור תאריכים בסטטוס Not Done.
 
עשיתי Conditional formatting ברמת כל שורת סטטוס כך שערכים עתידיים נצבעים בכחול (לפי הפנייה לתא שמראה את התאריך של היום ואז אם גדול מתאריך זה נצבע בכחול).
 
ועבור תאריכים שהם בעבר ביחס לתאריך של היום, אני צובע בירוק אם זה בשורה של Done ואדום אם זה בשורה של Not Done.
הבעיה היא שצריך לראות את התאריכים כשורה אחת שמראה את כל הסטטוסים.  כי אחרת יש כפילות, אותה שורה של Feature חוזרת פעמיים.
 
אם אני "סוגר" ע"י המינוס (Collapse) את כל השדה שלפני שדה הסטטוס, אני לא רואה את התאים צבועים בירוק ואדום כפי שהגדרתי, רק במקומות שיש בהן ערכים של שורה אחת מלכתחילה (למשל, אם הכל בסטטוס Not Done).
 
האם יש דרך להחיל את הפורמט גם כשסוגרים לרמת שורה אחת?  
או דרך להחיל את הפורמט הזה ברמת השורה כשזה סגור אבל שיפנה ברמת כל שורה לפי הסטטוס שלה?
 
לצפיה ב-'מיזוג דואר עם קובץ מצורף אופיס 2007'
מיזוג דואר עם קובץ מצורף אופיס 2007
06/12/2016 | 17:29
2
13
שלום לכולם
על מחשבי העבודה אווטלוק עם אקסציינג (עם מנהל רשת שלא יודע יותר מידיי...)
 
רוצים לעשות מיזוג דואר, לרוב עובדים בוורד (2007) רושמים את המכתב ועושים את הכל כמו בכל מיזוג דואר. והוורד לוקח את הנתונים מהאקסל מכניס את הפרטים לתוך המכתב ושולח לעמודה של האימייל...
 
עכשיו אנחנו רוצים לעשות בדיוק את אותו דבר רק לצרף מסמך (pdf קל משקל) לכל מייל שיוצא.
האם יש אפשרות לעשות את זה?
 
אני זוכר שבזמנו בוורד היה ניתן לגרור קובץ לתוך המסמך וזה היה עושה כאילו שהקובץ מנצא במסמך אבל היום שאני גורר pdf לתוך הוורד זה פותח אותו ולא ממש מכני אותו כאטצ'מנט...
 
 
אשמח לרעיונות
 
תודה
אייל
לצפיה ב-'לדעתי רק בעזרת תוסף שעלותו כ- 100 ש"ח . . .'
לדעתי רק בעזרת תוסף שעלותו כ- 100 ש"ח . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 20:39
10

הרץ חיפוש ב"גוגל" אחר: "Mail Merge Toolkit"

 
לצפיה ב-'מיזוג פשוט'
מיזוג פשוט
07/12/2016 | 07:49
12
אם המייל מעוצב בצורה פשוטה, ואין שדות מיזוג בתוך המסמך (למרות שגם בזה ניתן לטפל):
מצ"ב קובץ אקסל ששולח מיילים + צירוף מסמך לרשימת נמענים.
במקור הקובץ עושה הרבה יותר (לוקח קובץ אחד ארוך, מפצל אותו לנמענים ע"פ מספר מזהה, יוצר אקסל רק עם הנתונים של הנמען ושולח אותו + קובץ הסבר PDF קבוע), קיצצתי מהקוד את כל מה שלא רלבנטי, אני מקווה שלא השארתי יותר מידי שאריות מיותרות...
 
האוטלוק (ואני לא זוכר אם כבר ב - 2007) חוסם שליחת מיילים בקוד, אלא אם במרכז יחסי אמון מתירים "גישה תכנותית".
אם לא מדובר בהרבה מיילים - ניתן לבחור "הצג" במקום "שלח" - כל המיילים הממוזגים ייפתחו, תוכל לבדוק אותם לפני השליחה, ורק ללחוץ "שלח". במקרה כזה האוטלוק לא חוסם.
לצפיה ב-'שאלה לגבי נוסחה באקסל'
שאלה לגבי נוסחה באקסל
06/12/2016 | 15:11
1
16
יצרתי טבלה ובאחת העמודות כתבתי מס' שעות מסוים, נגיד בתא אחד רשמתי 10  שעות ובעמודה לידה עוד 5 שעות. 
בעמודה הבאה אני רוצה ליצור נוסחה שתגיד לי את היתרה אם למשל ה-10 שעות + 5 שעות עברו 50 שעות.
במידה ולא עברו את ה-50 היתרה תרשם בירוק
במידה והשעות כן עברו את ה-50 העמודה תרשם באדום. 
 
האם קיימת אפשרות כזו? 
 
תודה
לצפיה ב-''עיצוב מותנה' (Conditional Formatting) . . .‏'
'עיצוב מותנה' (Conditional Formatting) . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 16:51
21
הרבה הסברים יש ב"גוגל"...
לצפיה ב-'הריבוע הקטן של גרירת נוסחאות נעלם'
הריבוע הקטן של גרירת נוסחאות נעלם
06/12/2016 | 11:31
3
8
הי,
לפני כמה ימים נעלם הריבוע השחור הקטנטן שהופיע תמיד בפינה התחתונה של התא הנבחר, ואיתו נעלמה האופציה לגרור נוסחאות בדאבל קליק.
כמו כן אני לא יכולה לבחור תאים ולהעביר למקום אחר דרך החלק העליון של מסגרת התא. (כשעומדים מעל הסמן לא משתנה לחץ עם הארבעה כיוונים כמו קודם).
מכירים? איך מחזירים?
לצפיה ב-'ביטלת איזו הגדרה באפשרויות התוכנה (בהתאם לגרסתה) . . .'
ביטלת איזו הגדרה באפשרויות התוכנה (בהתאם לגרסתה) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:06
12
לצפיה ב-'כאן קבור ה"ריבוע השחור הקטנטן" (בהנחה שהגירסה מ-2007 ומעלה)'
כאן קבור ה"ריבוע השחור הקטנטן" (בהנחה שהגירסה מ-2007 ומעלה)
06/12/2016 | 12:31
1
15
ותמשיכי לבדוק האם שונו עוד אפשרויות !
לצפיה ב-'יש! תודה רבה רבה '
יש! תודה רבה רבה
06/12/2016 | 13:25
1
לצפיה ב-'נוסחא לחישוב תשלום שנתי'
נוסחא לחישוב תשלום שנתי
05/12/2016 | 10:49
9
21
שלום,

אקסל 2010: עמודה של מתאריך עד תאריך, סכום וסכום שנתי.
ברצוני להציג את הסכום השנתי באופן נכון.

אני מניח שכרגע זה לא מציג נכון בגלל שנה מעוברת.

אשמח לעזרה, תודה
לצפיה ב-'נסה ב-D2 את (C2/ROUND((B2-A2+1)/365,2='
נסה ב-D2 את (C2/ROUND((B2-A2+1)/365,2=
05/12/2016 | 11:18
8
7
 
 
לצפיה ב-'תודה. נראה מעולה. האם אפשר לשפר את הדיוק'
תודה. נראה מעולה. האם אפשר לשפר את הדיוק
05/12/2016 | 12:57
7
13
כך שיראה תוצאה מדוייקת גם לחודשים בודדים, או ימים בודדים?
תודה
לצפיה ב-'האם משהו ש"נשלף מהשרוול" יכול להתאים במקרה הפרטי שלך ...'
האם משהו ש"נשלף מהשרוול" יכול להתאים במקרה הפרטי שלך ...
( לעמוד שלי בתפוז )
05/12/2016 | 13:22
6
23
לצפיה ב-'תודה: הבעיה שלא רגיש לרזולוציה נמוכה מחודש...'
תודה: הבעיה שלא רגיש לרזולוציה נמוכה מחודש...
05/12/2016 | 13:37
5
20
האם אפשר לדייק את זה לרמה של ימים בודדים?
לצפיה ב-'"רזולוציה" טובה יש לי בצג המחשב . . .'
"רזולוציה" טובה יש לי בצג המחשב . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
05/12/2016 | 18:26
3
12
 
מעניין שבכל הרשומות שהצגת מצאת לנכון שתאריך ההתחלה יהיה ה-1 לחודש והאחרון של היום האחרון בחודש.
 
ואתה מצפה שאתייחס ברצינות לשאלות מעין אלו
 
לצפיה ב-'דווקא שמתי בקובץ את כל התאריכים, אבל בשביל ל'דבג', הזנתי'
דווקא שמתי בקובץ את כל התאריכים, אבל בשביל ל'דבג', הזנתי
05/12/2016 | 23:56
2
12
תאריכים שקל לעקוב אחריהם.
ובדוגמא הראשונה בתגובה שלי משעה 13:37, התאריך סיום הינו 2/1/2016...
 
אז האם יש פתרון לבעיה זו?
לצפיה ב-'חסרה הגדרה'
חסרה הגדרה
06/12/2016 | 01:30
1
18
האם אתה רוצה שהחישוב יהיה לפי ימים או חודשים.
כלומר, אני מבין מהקובץ האחרון שאתה רוצה שאם התשלום היה בגין כל ינואר אז הסך השנתי יהיה פי 12, שזה חישוב לפי חודשים. מאידך, כשאתה מחשב מ-1/1 עד 2/1 אתה רוצה שזה יהיה לפי ימים, ולא 1/31*12.
אם אתה רוצה שעבור חודש עגול זה יהיה חישוב חודשי, ועבור תקופות שהן לא מתחילת חודש עד סוף חודש חישוב יומי תשקול משהו בסגנון של המצ"ב בתמונה, בשילוב round ו-if על שינוי בשנה.
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
06/12/2016 | 13:45
5
לצפיה ב-'יישור טקסט לשני הצדדים בהדפסות מאקסל'
יישור טקסט לשני הצדדים בהדפסות מאקסל
05/12/2016 | 12:03
1
18
שלום לכולם,
אני עובד עם ווינדוס 10, אופיס 2007.
בקובץ האקסל המצ"ב מיזגתי מספר תאים, וברצוני לכתוב בהם פסקה בת 3 שורות.
אני מיישר את התא הממוזג לשני הצדדים ובאקסל נראה שאכן הטקסט התיישר לשני הצדדים. כשאני מדפיס/שומר כPDF היישור יוצא רק לשמאל (ראו PDF).
ניסיתי גם עם יישור לשני הצדדים וגם עם יישור מבוזר והבעיה זהה.
אודה לעזרתכם ביישור שיחול גם על הדפסות.
תודה מראש.
לצפיה ב-'אין פתרון?'
אין פתרון?
05/12/2016 | 23:30
4
אני רואה שרוב המומחים כבר השיבו לשאלות אחרות..
אם ידוע לכם שקיימת בעיה כזו והיא לא פתירה זה גם מידע חשוב.
כמובן שאם יש גם רעיונות איך ליישר בדרכים עקיפות, אשמח לקבלת רמזים..

חם בפורומים של תפוז

במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
אפיקי חכמה בע
אפיקי חכמה בע"מ

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ