לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .'
לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/08/2016 | 10:32
147
* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.

* לבעיות ב-"Excel"  וב- "Word" יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* במקרים שנפח הקובץ גדול מ- 2 מ"ב – ניתן להעלותו לאתר אכסון הקבצים (שניים להלן) ולהציג קישור להורדתו.
*** לנוחיותכם, בחרו באחד משני אתרי האכסון הבאים:  http://www.sendspace.com , http://www.upf.co.il  

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
   נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או  DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.
 
לצפיה ב-' לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .'
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/08/2016 | 10:29
44
הסברים - כאן.
 
לצפיה ב-' הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .'
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
02/08/2016 | 10:26
57
הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.
 
לצפיה ב-' יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH. '
יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH.
( לעמוד שלי בתפוז )
02/08/2016 | 10:23
83
החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
 ההורדה: מהקישור הזה.
 
לצפיה ב-'מציאת מספרים שמרכיבים תוצאה'
מציאת מספרים שמרכיבים תוצאה
25/09/2016 | 09:59
31
45
ההסבר בגוף הקובץ
 
תודה רבה
לצפיה ב-'SOLVER'
SOLVER
25/09/2016 | 11:50
10
23
השתמשתי ב SOLVER וזה עובד מעולה.
היה נחמד רק אם היה איזה חלון טקסט (או אפיתו סתם תא) בוא אוכל להכניס את מספר היעד וזה "יזרוק" לי את הנתון ל SOLVER ויפעיל אותו - כך שכל העסק יהיה נגיד יותר וחסוך לי (ולמשתמשים פחות מנוסים) פתיחה של ה SOLVER כל פעם
אבל כאמור - זה מספיק טוב ועושה את העבודה
תודה רבה!
לצפיה ב-'הקלט מאקרו להפעלת ה - SOLVER'
הקלט מאקרו להפעלת ה - SOLVER
25/09/2016 | 12:13
9
25
תקבל משהו דומה לזה:
 Sub Macro1()
   SolverOk SetCell:="$C$28", MaxMinVal:=3, ValueOf:=[D1], ByChange:="$B$20:$B$26", _
       Engine:=1, EngineDesc:="GRG Nonlinear"
   SolverSolve
End Sub
את הערך המבוקש שיניתי ל - D1.
את המאקרו הצמד ללחצן.
לצפיה ב-'מקבל שגיאה'
מקבל שגיאה
25/09/2016 | 14:02
8
15
מצ"ב קובץ- משהו לא עובד. אולי האקסל שלי לא תומך בזה ? (אקסל 2010 עם תוסף solver)
אודה מאוד לפיתרון- כי על פניו זה בדיוק מה שאני מחפש. תודה
לצפיה ב-'עשיתי סדר בקובץ'
עשיתי סדר בקובץ
25/09/2016 | 15:52
7
16
השגיאה במקרו היא בהפניה לתא ( E19)
אם אני אחליף את ההפניה למספר (לדוגמא ארשום 22 במקום E19) אז המקרו יעבוד כמו שצריך..
אולי אני לא יודע לעשות הפניה לתא במקרו למרות שהעתקתי את הדרח מחבר הפורום היקר.
 
אודה לפיתרון
לצפיה ב-'עם הקובץ המסודר'
עם הקובץ המסודר
25/09/2016 | 16:02
6
13
לצפיה ב-'תיקון לקוד'
תיקון לקוד
25/09/2016 | 16:28
5
24
 Sub Macro1()
   SolverOk SetCell:="$B$29", MaxMinVal:=3, ValueOf:=Range("$E$19").Value, ByChange:="$C$20:$C$26", _
       Engine:=1, EngineDesc:="GRG Nonlinear"
   SolverSolve
End Sub
 
לצפיה ב-'פנטסטי! '
פנטסטי!
25/09/2016 | 16:43
4
14
תודה רבה!
לצפיה ב-'ואני עדיין שואל.......'
ואני עדיין שואל.......
25/09/2016 | 18:11
3
31
אולי אלו לקוחות: משה + אלי + יפה + נעים + חיים
או אולי:  משה + אלי + חיים + ציק
או אולי:  משה + נעים + דיקי
או אולי:  נעים + חיים + ציק
או אולי:  סוף סוף  --->  חיים + ציק
וככל שסה"כ יהיה יותר גדול ומס. האנשים יגדל -  כן תרבינה האפשרויות !
לצפיה ב-'התשובה בקובץ הראשון'
התשובה בקובץ הראשון
25/09/2016 | 19:04
20
יש יותר מאפשרות אחת - תחזיר אחת
לצפיה ב-'להשלמת התמונה'
להשלמת התמונה
26/09/2016 | 07:31
1
20
השיטה של חיפוש מספרים שיוצרים סכום מקובלת מאוד בהתאמות הנח"ש.
היא עובדת כיוון שבמציאות לא סוכמים מספרים "עגולים ויפים".
 
לצורך הדוגמה שלפתי עכשיו מבסיס הנתונים שלי הזמנות לחודש, כך שאני יכול לסכום אותם תחת הגיון כלשהו, ולחפש מי מתאים לסכום מסויים:
נשלפו 187,107 מספרים.
סיכמתי לפי ספק - 2822 ספקים = סכומים.
מתוך 2822 סכומים - 2747 סכומים ייחודיים = 97%.
 
3% הנותרים - בד"כ שתראה את השורות שסוכמו, ואם אתה מכיר את הנתונים, תבין מיד שהם לא מתחברים, ותצטרך לטפל בהם ידנית (ברור שמדובר רק ב - 1.5% כיוון שכל סכום שתזהה - מוריד כפילות).
 
10 מתוך הסכומים הכפולים - אפסים. 13% מ - 75 הסכומים הכפולים.
לצפיה ב-'אכן על מקרה כזה מדובר'
אכן על מקרה כזה מדובר
26/09/2016 | 09:32
10
מסכים עם מה שנאמר.
שוב תודה
לצפיה ב-'הערה לגבי ה solver'
הערה לגבי ה solver
26/09/2016 | 10:22
9
בבדיקה נוספת על נתונים "אמיתיים" שברשותי ( ולא רק דוגמא קטנה)
אני מקבל הערה של too many variable cells
כך שנראה שזה לא יכול לתת לי מענה.
 
אנסה להתקדם עם הקוד של מיכאל..
לצפיה ב-'לדעתי השאלה לא מנוסחת ברור עד הסוף....'
לדעתי השאלה לא מנוסחת ברור עד הסוף....
25/09/2016 | 11:21
2
17
  • האם הכוונה להשתמש אך ורק בסימן "+" ?
  • האם מותר להשתמש בכל מספר רק פעם אחת ?
כי, אם אין את המגבלות הנ"ל - אפשר גם רק מן הספרה "1" - לחבר 23 פעמים או 1*23
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
25/09/2016 | 11:32
1
25
רק +
ואי אפשר לחזור על אותו מספר כמה פעמים ( אלא אם כן הוא מופיע כמה פעמים ברשימה)
 
אהיה ברור יותר. יש לי הכנסה מסויימת ואני רוצה לדעת מאלו לקוחות ( לצורך העניין) אותו סכום הגיע.. כל שורה זה לקוח אחר.
 
תודה
לצפיה ב-'אז ככה....'
אז ככה....
25/09/2016 | 12:38
30
הכל טוב ויפה - אך אני לא מסכים עם הקביעה שלך: 
"ברור שבמקרים מסויימים יכולים להיות מספר אופציות (בפועל רוב הסיכויים שזה לא יקרה)."
אפילו במקרה פשוט כמו זה שהצגת יש 4 קומבינציות שונות !!
 
לצפיה ב-'כדי להציג את כתובות התאים שסכומם שווה לערך שבתא B1. . .‏'
כדי להציג את כתובות התאים שסכומם שווה לערך שבתא B1. . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
25/09/2016 | 19:38
14
32
וכוונתי, לכל האפשרויות הקיימות - נסה את המוצע בתמונה שלהלן:
לצפיה ב-' תרשה לי להתפעל - עובד נהדר '
תרשה לי להתפעל - עובד נהדר
25/09/2016 | 23:26
4
29
וכדרכנו בקודש - בשורה הראשונה של הקוד השני, יש לדעתי 3 זוגות סוגריים מיותרים והיא יכולה להראות כך:
If FR < LR And SubTot < Paid And Num < Stoper Then
חוץ מזה -  לבקורת - ניסיתי משהו "קצת" יותר מסובך מהשאלה המקורית - וזה עובד.
הוספתי עמודת בקורת - D -  ליתר בטחון.
כל הכבוד.
לצפיה ב-'עדכנתי את ה'ארכיון' . . .'
עדכנתי את ה'ארכיון' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/09/2016 | 23:46
3
34
לפני 16 שנה (בשנת 2000) עדיין לא שלטתי ב-VBA כמו היום...
לצפיה ב-'היי, קצת קפצתי עם התשבחות לפני הזמן....'
היי, קצת קפצתי עם התשבחות לפני הזמן....
26/09/2016 | 15:08
2
18
ראשית,  במקרה בדוגמא שהראיתי אתמול עם הקובץ שלך עבדה "פיקס"
אך, נסה, בקובץ המצורף, עם הקוד שלך, כאשר רשימת המרכיבים היא בעמודה A כמות שהיא - למצוא את מרכיבי המספר המצויין -  135858 -  התשובה המתקבלת היא אפשרות אחת -  A25+A27  בעוד שקיימת גם האפשרות של A27+A28
זו רק דוגמא אחת.
מעבר לכך -  זמן הריצה - למספרים עם הרבה אפשרויות הוא ארוך במיוחד !!
וכל זאת אני אומר על סמך - שמצאתי בנבכי הארכיון קובץ ש'קוששתי' ברשת לפני כמה שנים ושיניתי ושיפצתי אותו - והוא רץ פי 12 עד פי 15 !!! יותר מהר וחוץ מזה - אינו מפספס אף אפשרות !
מצורפים 2 הקבצים.
נסה ב-2 הקבצים למצוא מרכיבי המספר 782644  וראה את ההבדל העצום הן בזמן הריצה - יותר מפי 10 והן במספר התוצאות -  מעל 30 הפרש !
לצפיה ב-'קפצת בגלל שאתה תמיד שוכח את הפתגם של חז"לינו . . .'
קפצת בגלל שאתה תמיד שוכח את הפתגם של חז"לינו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 15:58
24
1. זמן הריצה (במקרה של 782644) אכן גדול פי 8-10 (במקרה של 135858 הוא זהה) אבל לתוצאות של הקוד שהצעתי ניתן, למשל, להוסיף סימן שיויון כדי לבדוק את נכונות הסיכום ולהפכו לערך נומרי (אולי לעוד צרכים) בעוד ששלך מציג מס' סידוריים של מיקום הערך מבלי שניתן לעשות איתם הרבה.

2. כדי להציג, בעזרת הקוד שהצעתי, את כל הקומבינציות האפשריות - סגור את הרשימה עם: 20^9=
לצפיה ב-'וכדי שלא אחטא בשימוש בתא-עזר . . .'
וכדי שלא אחטא בשימוש בתא-עזר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 17:46
24
הוסף: 1 למס' השורה האחרונה המוחזרת לתוך המשתנה: LR. 
 LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1
 
לצפיה ב-'על פניו נראה כפתרון האולטימטיבי.'
על פניו נראה כפתרון האולטימטיבי.
26/09/2016 | 09:33
8
14
לא יודע עם נהוג- אבל ניתן לקבל את הקוד בצורה שניתן יהיה להעתיק אותו?
 
תודה ואחלה יום
לצפיה ב-'אין כל בעיה, כל עוד הקובץ שמור אצלי במחשב . . .'
אין כל בעיה, כל עוד הקובץ שמור אצלי במחשב . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 10:23
7
17
 Private LR, Stoper, Paid, NextRow, Num As Integer
Sub Adding()
       On Error Resume Next
       Columns(3).Clear
       Paid = [B1]
       LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
       Stoper = LR
       NextRow = 1
       Rec_comput 1, 0, 0, ""
       Columns(3).EntireColumn.AutoFit
End Sub

Sub Rec_comput(ByVal FR, SubTot, Num As Integer, Through As String)
       If FR < LR And SubTot < Paid And Num < Stoper Then
           For CurrentRow = FR To LR
                 AD = Cells(CurrentRow, 1).Address(ColumnAbsolute:=False, RowAbsolute:=False)
                 If Through <> "" Then AD = "+" & AD
                 If (SubTot + Cells(CurrentRow, 1).Value = Paid) Then
                     Cells(NextRow, 3).Value = Through + AD
                     NextRow = NextRow + 1
                 Else
                     Rec_comput CurrentRow + 1, SubTot + Cells(CurrentRow, 1).Value, Num + 1, Through + AD
                 End If
           Next
      End If
End Sub
 
לצפיה ב-'ללא ידע ב VBA'
ללא ידע ב VBA
26/09/2016 | 12:45
6
14
תסלח לי אבל הידע שלי ב VBA כמעט ולא קיים.
לא הבנתי בדיוק את ההדגשה שלך על כך ש"קובץ" שמור אצלך במחשב- אבל אני לא יודע אם זה רלוונטי..
ניסיתי לעשות העתק הדבק לקובץ שנמצא אצלי - משום מה זה לא עובד. 
 
זה אמור לעבוד??
תודה.
לצפיה ב-'אם זה לא היה אמור לעבוד לא הייתי מציג זאת . . .'
אם זה לא היה אמור לעבוד לא הייתי מציג זאת . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 13:05
5
15
הצמד את הקובץ, שבו הדבקת את המקרו, והסבר מה וכיצד הפעלת אותו...

אנ יוצא מנקודת הנחה שטור המספרים נמצא, גם, אצלך בעמודה "A" והתא המציג את הסה"כ הוא תא B1.
לצפיה ב-'תודה'
תודה
26/09/2016 | 16:42
4
17
כבר משכתי את הקוד שלך בתוך קובץ ממה שעשה u333.
תודה גם לו..
 
בכל מקרה מבדיקה קצרה הקובץ מוגבל מאוד לכמות מאוד קטנה של נתונים. לא לעשרות ובטח לא למאות (מה שדי הגיוני- ובכל זאת..)
 
לסיכום העניין אין מנוס מלעשות דברים בצורה ידנית.
 
תודה.
לצפיה ב-'אין לי 'מושג ירוק' על מה אתה מדבר . . .'
אין לי 'מושג ירוק' על מה אתה מדבר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 17:19
3
8
לצפיה ב-'חשבתי שהייתי די ברור'
חשבתי שהייתי די ברור
27/09/2016 | 10:15
2
7
מצ"ב קובץ עם בסך הכל 50 שורות.
אצלי לפחות הוא לא מצליח לרוץ..
לצפיה ב-'אתה ממהר לאן שהוא . . .'
אתה ממהר לאן שהוא . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/09/2016 | 11:02
14
בכוונה הצגתי את הנוסחה בה מרכיביה הם תוצאות ריצת המקרו ולא באמצעות Evaluate כדי לחסוך בהתדיינות נוספת.

לתחושתי - זו היתה 'שאלה קנטרנית' כי כפי שכבר צויין, סכום מוגדר יכול שיהיה מורכב מתשלומים של מספר לקוחות שונים (ראה תוצאות בתמונה) וככזה לא ישקף את מה שאתה, כביכול, מחפש ("יש לי הכנסה מסויימת ואני רוצה לדעת מאלו לקוחות אותו סכום הגיע").

אני סיימתי את שהיה לי לומר בדיון הזה.
לצפיה ב-'לי יש רק להוסיף כמה דברים.....'
לי יש רק להוסיף כמה דברים.....
27/09/2016 | 12:14
7
כבר התרעתי פעמיים בפתיל זה על מספר האפשרויות הרב שהולך וגדל עם גידול מס. המרכיבים  
למשל, בדוגמא שבקובץ האחרון שהעלית, זה עם 50 המרכיבים - הכנסתי את הנתון לקובץ עם הקוד שלי, המהיר - ואלו התוצאות: 
קיבלתי לא פחות מ-  1715  אפשרויות  -  אתה קולט ? - 1715
זמן הריצה - אצלי - (שהוא מהיר יותר מפי 12 מאשר בקוד של מיכאל) - 14.5  דקות 
(את זה של מיכאל לא ניסיתי -  לא היתה לי סבלנות לחכות)
אך, אם זה מעניין אותך -  בקוד שאני הצעתי - ניתן לבקש מספר מוגבל של אפשרויות -  החל מאפשרות אחת בלבד, עד למספר המכסימלי.
לדוגמא:
  • אפשרות אחת בלבד -  4.5 שניות
  • 2 אפשרויות - כ-5.5 שניות
  • 5 אפשרויות - כ-6.5 שניות
  • 10 אפשרויות - כ-7.5  שניות.
  • 25 אפשרויות -  כ-13 שניות
  • 100 אפשרויות -  כבר עובר את הדקה !
לסיכום - אני לא הייתי בונה מערכת הנה"ח ומעקב אחרי תשלומים על מודל כזה. 
לצפיה ב-'שיחזור נתונים באקסל'
שיחזור נתונים באקסל
26/09/2016 | 15:16
10
31
שלום,
נסגר לי המחשב מבלי שהצלחתי לשמור את הנתונים. משום מה לא מופיע לי החלון מצד ימין שמאפשר לי לראות את השמירות האוטומטיות שנעשו. איך אני יכול להציג בכל זאת את הקבצים הללו? שאלה נוספת אם ובמידה הופיע לי חלון כזה, וציינתי שאיני מעוניין בשחזור האוטומטי בטעות. יש מצב בכל זאת להציג אותם? אופיס 16. תודה רבה
לצפיה ב-'מס' 4 מסומן אצלך . . .'
מס' 4 מסומן אצלך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 19:24
9
14
לצפיה ב-'כן'
כן
26/09/2016 | 19:52
8
5
לצפיה ב-'השלם את המידע המתבקש מכל שואל בהודעה, הנעוצה, למעלה. . .'
השלם את המידע המתבקש מכל שואל בהודעה, הנעוצה, למעלה. . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 20:33
7
9
לצפיה ב-'פרטים'
פרטים
26/09/2016 | 20:42
6
11
אופיס 2016 בעברית.
מערכת הפעלה 10 עסקים באנגלית.
לצערי לא אוכל לצרף את הקובץ כיוון שיש בו מידה רגיש מאוד. תודה רבה
לצפיה ב-'משהו לא ברור לי . . .'
משהו לא ברור לי . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 21:30
5
10
איך היית מצרף קובץ (שיש בו מידע רגיש) אם איבדת אותו בגלל אי שמירה
 
לצפיה ב-'הסבר'
הסבר
26/09/2016 | 21:35
4
12
כעת בקובץ ישנו חומר רגיש שנתווסף במהלך השנה. אתמול הוספנו חומר חדש שפשוט אבד. את החומר שהוספנו אתמול ואבד אנו רוצים לנסות לשחזר.
 
תודה רבה
לצפיה ב-'זה לא היה ברור מהשאלה המקורית . . .'
זה לא היה ברור מהשאלה המקורית . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 21:41
3
14
נסה לאתר אותו בתיקייה בנתיב: \C:\Users\<Username>\AppData\Roaming\Microsoft\Excel
 
בתיקייה זו אתה אמור למצוא תיקיות נוספות ובהן קבצי גיבוי בעלי סיומת: xlsb.
 
קבצים אלו הם קבצי הגיבוי שה'אקסל' יוצר במקרה של קריסה/כיבוי ללא שמירה.
 
לצפיה ב-'יש תיקייה, אבל היא ריקה...'
יש תיקייה, אבל היא ריקה...
27/09/2016 | 10:51
2
4
יש דרך נוספת?
 
לצפיה ב-'אני לא מכיר . . .'
אני לא מכיר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
27/09/2016 | 11:47
1
3
לצפיה ב-'תודה רבה לך על הניסיון'
תודה רבה לך על הניסיון
27/09/2016 | 11:51
1
לצפיה ב-'יצירת קישור של סדרת נתונים'
יצירת קישור של סדרת נתונים
27/09/2016 | 09:04
8
מעונין ליצור קישור (HyperLink) על סמך נתוני שם קובץ ושם ספריית הבן למיקום הקובץ הקורא


בדוגמא המצורפת שמות הקבצים בעמודה A, שם/שמות ספרית הבן בעמודה B והפריט עליו מעוניין לבצע הקישור בעמוד C

הכוונה לא להיכנס כמובן לכל נתון ולבצע לו את הקישור אלא באמצעות נוסחה  (או משהו דומה) ליצר הקישור בין אם ע"י שינוי הנתון בעמודה C לקישור או ע"יהוספת עמודה D בה נוצר הקישור המבוסס על 3 העמודות האחרות


בתודה
לצפיה ב-'תקלה בעבודה השוטפת בוורד - בקשת עזרה'
תקלה בעבודה השוטפת בוורד - בקשת עזרה
25/09/2016 | 20:48
5
28
שלום כולם!
פעם ראשונה שנכנס לפורום הזה,
מבקש אם תוכלו לעזור לי.
 
אני עובד עם ווינדוס 10,
אופיס Microsoft Office Home and Student 2016 - he-il.
 
השאלה היא לגבי תוכנת וורד Word.
 
יש לי מסמך רב-עמודים שאני עובד עליו,
כרגע 715 עמוד.
 
לפני כמה ימים התחילה תקלה מוזרה.
 
כל פעם שאני עובד במסמך,
תוך כחצי שעה נוצר שיבוש,
שהסמן עובד לי כל פעם על השורה העליונה ולא על השורה שאני מבקש לעבוד בה.
כלומר, אם אני לוחץ במקום ספציפי, הסמן בוחר באותו מקום בשורה מעל, ולא איפה שבחרתי.
זה מאוד מקשה עלי.
 
אם אני סוגר את הוורד,
מפעיל תוכנת ניקוי Ccleaner,
ופותח מחדש,
זה מסתדר - עד הפעם הבאה ששוב מתחיל.
 
רציתי לשאול אם זה דבר שנתקלתם בו,
אם יש מה לעשות,
או שמא זה בגלל אורך המסמך ואין מניעה אלא לפתוח מסמך חדש וזהו.
 
בתודה רבה
ניר
לצפיה ב-'משאבים'
משאבים
26/09/2016 | 11:46
1
25
נראה כאילו אתה מגיע לגבול המשאבים של המחשב.
 
אני מציע לך לחלק את המסמך למספר מסמכי משנה.
מספור רציף - אין בעיה (אתה יכול לקבוע מאיזה עמוד מתחיל המספור).
לגבי הערות שוליים ותוכן - אם אפשר לייצר תוכן משותף (אף פעם לא ניסיתי) - אני בטוח שדר צבי ארצי יגיב בדיוק איך עושים את זה (אם הוא לא יודע - אני חוזר בי מהצעתי ).
לצפיה ב-'תודה רבה, זיו! כך אעשה..'
תודה רבה, זיו! כך אעשה..
26/09/2016 | 18:04
4
לצפיה ב-'אז ככה . . .'
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 13:03
2
20
1. כפי ש-ZIV98 הזכיר ובהנחה שלא מדובר במחשב "מיושן" - נסה להגדיל זיכרון RAM.
 
2. אם זה לא עוזר, נסה לדחס תמונות וכו'.
*** פעל כמוסבר במאמר ממאמרי הפורום.
 
3. בכל מקרה,אם תפצל את המסמך למספר מסמכים, מיספור 'הערות שוליים' (אם נדרשות) ניתן להתחיל מכל מספר - לאו דווקא 1.
 
לצפיה ב-'נסה להיעזר גם במאמר שבקישור המוצע להלן . . .'
נסה להיעזר גם במאמר שבקישור המוצע להלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 13:18
1
16
זה שכאן.
 
לצפיה ב-'תודה רבה מיכאל,'
תודה רבה מיכאל,
26/09/2016 | 18:06
7
אבצע את סעיפים 1 ו2 בהצעתך.
תודה לכם!
לצפיה ב-'עזרה עם אקסל ביצירת pivot לביצוע ספירה + חישוב באחוזים'
עזרה עם אקסל ביצירת pivot לביצוע ספירה + חישוב באחוזים
26/09/2016 | 17:11
2
12
הי,
צריך עזרה בביצוע ספירה של ערכים ייחודיים בעמודה B (חברה) בקובץ מצ"ב וחישוב היחס של כל ערך באחוזים.
התוצאה אמורה להיות:
אסם - 3 (30%)
תנובה - 2 (20%)
שטראוס - 2 (20%)
טרה - 2 (20%)
תלמה - 1 (10%)
 
תודה לעוזרים.
לצפיה ב-'זה לא פשוט יותר . . .'
זה לא פשוט יותר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
26/09/2016 | 17:35
1
20
לצפיה ב-'קטונתי. כנראה שכן... תודה רבה!'
קטונתי. כנראה שכן... תודה רבה!
26/09/2016 | 18:57
3
לצפיה ב-'כל קיצורי המקשים שונו באופיס. מה עושים?'
כל קיצורי המקשים שונו באופיס. מה עושים?
25/09/2016 | 10:52
1
24
שלום,
לא מזמן הטכנאי שלי התקין לי את windows 10 pro, שכולל את microsoft office professional plus 2010.
כשהתחלתי לעבוד ב-word, גיליתי למרבה ההפתעה הלא-נעימה שהרבה קיצורי מקשים שחקוקים בסלע הם שונים מהרגיל, ביניהם undo, copy, paste ועוד. לא ברור לי למה. ניסיתי לשנות אותם ידנית, אבל המערכת של שינוי קיצורי המקשים בוורד הזה היא מאוד מסורבלת, לא נוחה, והאמת היא שאפילו לא מצאתי את הפקודות שהייתי צריך לשנות בתוכה. היו שם דברים מסובכים כמו copytext וכאלה, אבל לא סתם copy, וכנ"ל לגבי האחרים.
מישהו יודע אם זו בעיה מוכרת ונפוצה, ואם כן- האם יש דרך מהירה לטפל בזה במקום שינוי של כל קיצור בנפרד?
תודה מראש, מחכה לתשובה
לצפיה ב-'אז ככה . . .'
אז ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
25/09/2016 | 12:10
26
אני לא מכיר את הפעולה: CoptText ולכן גם לא את קיצור המקשים שלה.

ולעניינך:
1. כשהסמן במסמך > הקש על: ALT+[F11] כדי להציג את 'עורך המקרואים'.
2. העתק, את המקרו שלהלן, והדבק אותו בחלון עורך המקרואים.
3. הצב את הסמן בתוך מילה מסוימת ולחץ על [F5] כדי להריצו.
4. בסיום - סגור את התוכנה והפעל אותה מחדש.
 
 Sub Re_Assign_Shortcuts()
      CustomizationContext = NormalTemplate
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyC, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditCopy"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyV, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditPaste"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyX, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditCut"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyA, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditSelectAll"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyB, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="Bold"
      KeyBindings.Add KeyCode:=BuildKeyCode(wdKeyZ, wdKeyControl), KeyCategory:=wdKeyCategoryCommand, Command:="EditUndo"
End Sub
 
לצפיה ב-'התייעצות בנוגע לדוח אקסל מתקדם'
התייעצות בנוגע לדוח אקסל מתקדם
25/09/2016 | 10:38
22
היי חברים,
יש ברשותי שני קבצי אקסל אשר אני מקבל בכל בוקר.
עלי ליצור חפיפה בין 2 הקבצים לפי מספר תנאים קבועים ומוגדרים.
הנתונים שמשתנים הם מספרי הפרטים ומספרי האצוות שמקושרים לאותם פרטים.
(אני מצרף את שני הקבצים לשם המחשה) 
הסבר לדוגמה:
בקובץ "שגויים"-
1. קיים מק"ט  2703124 (עמודה זהובה)
2. למק"ט הזה יש מספר אצווה 137427
3. למק"ט הזה יש שגיאה בשם "‎קוד החזרה לא קיים או לא מקושר לקוד תרו"
בקובץ "נתונים שוטפים" -
1. קיים בנוסף מק"ט 2703124 (עמודה אפורה)
2. למק"ט הזה יש מספר אצווה 124197 (עמודה כתומה)
3. למק"ט הזה יש מלאי של 4 יחידות (עמודת "יתרה")

המטרה:
1.להצליב את הנתונים בקובץ "נתונים שוטפים" מתוך "עמודת מק"ט", ככה ש-
2. עמודת "מספר אצווה" מתוך "נתונים שוטפים" ירמוס את הנתון שכבר קיים בעמודת "מספר אצווה"
3. הרמיסה הזו תתקיים רק כאשר היתרה בקובץ "נתונים שוטפים" גדולה מהקובץ "שגויים".
מורכבות:
1. המטרה הנ"ל תתקיים לכל סטטוס שגיאה (יש כמה סטטוסים שונים, עם אותה דרישת פעולה 2 ו 3) פרט ל"קוד להשמדה", שם עמודת "סיבת החזרה" תקבל את המספר 950 (בקובץ "שגויים)
 
 
 
תודה רבה!
לצפיה ב-'מאקרו לעדכון מס' טבלאות מתוך שורה'
מאקרו לעדכון מס' טבלאות מתוך שורה
24/09/2016 | 11:54
6
21
שלום,
אבקש את עזתרכם בבנית מאקרו שלוקח כל שורה בקובץ והופך את השורה לטבלה בעלת מבנה קבוע.

תודה רבה על העזרה
מצורף קובץ
לצפיה ב-'שחקי עם הקובץ המצורף'
שחקי עם הקובץ המצורף
24/09/2016 | 13:14
5
22
לחצי על לחצן "הפעל"
כעת כל הטבלאות תיוצרנה באותו מקום.
אם את צריכה במקומות שונים - תוכלי להתאים את המקרו לצרכייך.
לצפיה ב-'המשך'
המשך
24/09/2016 | 18:02
2
16
תודה על העזרה, אך אני צירכה שהטבלאות יוקמו אוטומית לכל שורה בטבלה, כאשר כל פעם נוספת טבלה משמאל לטבלה החדשה, אחרי 8 טבלאות יש לרדת שורה והתחיל 8 טבלאות חדשות, כאשר כעת הבניה ימינה
 
מקווה שהצלחתי להביר
 
המון תודה על העזרה
לצפיה ב-'את מתכוונת להפיק מדבקות מהמבנה החדש של הטבלאות ...'
את מתכוונת להפיק מדבקות מהמבנה החדש של הטבלאות ...
( לעמוד שלי בתפוז )
24/09/2016 | 20:01
1
39
1. רצוי שתדעי שניתן להגדיר כמה מדבקות יהיו לאורך/לרוחב (בדף מדבקות).
 
2. כמה טבלאות יהיו בסה"כ
 
3. האם את בטוחה שתהיה בעיה עם הצבת הטבלאות - בעזרת נוסחאות - כמוצג בתמונה שלהלן
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
24/09/2016 | 23:25
12
המטרה אינה מדבקות אלא יצירת מפה של תהליכים כאשר כל שורה מייצגת טבלה.
יכולות להיות מספר רב של טבלאות (איפלו מעל 100)
בגדול אין בעיה להציב נוסחאות וכך בנייתי זאת אך ברצוני לבנות מנגנון דינמי יותר
 
תודה על העזרה
לצפיה ב-'המשך'
המשך
24/09/2016 | 18:19
1
13
תודה על העזרה
ברצוני לבנות טבלאות לפי מספר השורות, כאשר כל טבלה תוקם מימין לטבלה שנבנתה. לאחר 8 טבלאות ישל רדת למטה ולבנות לשמאל. כלומר יצירת מפת טבלאות
תודה שוב על העזרה
לצפיה ב-'נתחיל מזה - למה סלאמי ?? למה לא הכל בבת אחת ?'
נתחיל מזה - למה סלאמי ?? למה לא הכל בבת אחת ?
24/09/2016 | 19:49
30
ובכן -  הנה, שוב העקרון,  עבור הטבלה הקיימת
אחרי כל 8 שורות בטבלה הראשית - יש לשנות את המשתנים - ראי זאת כתרגיל חשבונאי עבורך
שאלות נוספות -  רק עם קובץ כולל מקרו עם הנסיונות.
הערה:  יש שם בקוד איזו שורה מיותרת -  כערה.  אפשר למחוק.
התעצלתי להחליף את הקובץ. הנה הקוד הנכון:
 Sub MakeTable()
Application.ScreenUpdating = False
   For p = 2 To 7
       Cells(3, p * 4 + 1) = Cells(p, 1)
       Cells(2, p * 4) = Cells(p, 2)
       Cells(2, p * 4).NumberFormat = "m/d/yyyy"
       Cells(2, p * 4).EntireColumn.AutoFit
       Cells(4, p * 4) = Cells(p, 4)
       Cells(2, p * 4 + 2) = Cells(p, 3)
       Cells(4, p * 4 + 2) = p
       Range(Cells(2, p * 4), Cells(4, p * 4 + 2)).Copy
       Range(Cells(2, (p + 1) * 4), Cells(4, (p + 1) * 4 + 2)).PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
   Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
 
 
לצפיה ב-'לפני התקנת אופיס 2016'
לפני התקנת אופיס 2016
24/09/2016 | 20:24
17
ערב טוב,
 
יש לי אופיס 2007 וחלונות 10.
הצטרפתי לרכישה קבוצתית במקום העבודה שלי לאופיס 2016, וקיבלתי קישור להורדה. אשמח לכמה הסברים בטרם אבצע את ההורדה וההתקנה:
 
1. האם יש צורך להסיר את אופיס 2007 לפני ההתקנה של אופיס 2016? או שמתבצעת הסרה אוטומטית של הגרסה הישנה?
2. במהלך ההורדה מציעים לי ליצור גיבוי בתקליטור תמורת 15$ - אתם ממליצים לבצע זאת? במידה ואני לא קונה כרגע את אפשרות הגיבוי בתקליטור, האם יש אפשרות ליצור/לקנות אותו מאוחר יותר, או שזו ה"תחנה" האחרונה? ואז מה קורה במידה ויש בעיה במחשב וצריך להתקין את אופיס מחדש?
3. אני מבינה שקבצי אופיס (וורד, פאוארפוינט, אקסל) לא תהיה בעיה לפתוח בגרסה החדשה של אופיס. אני מבינה נכון? יש משהו שצריך לעשות לגבי הקבצים לפני שמתקינים את הגרסה החדשה?
4. לגבי ההודעות שיש לי באאוטלוק - האם כשאני מבצעת ייצוא ולאחר ההתקנה של הגרסה החדשה מבצעת ייבוא, ההודעות תופענה בתיבות דואר נכנס ויוצא כרגיל? או שיש דרך אחרת לעשות להן גיבוי ולהחזיר אותן לתיבות?
5. האם לאחר הסרת אופיס 2007 יש אפשרות להתקין אותו על גבי מחשב אחר? או שהרישיון שלו "התבזבז" על ההתקנה הקיימת?
 
תודה לכל העונים ושבוע טוב
לצפיה ב-'שלום רב, צריך סיוע קטן בתרשים גאנט שהכנתי...'
שלום רב, צריך סיוע קטן בתרשים גאנט שהכנתי...
23/09/2016 | 14:17
39
יש גיליון נתונים ששם אני מקליד את המשימה, תאריך האירוע ומספר הימים ואז מחושב תאריך לסיום המשימה בנטרול ימי שישי ושבת.

אני רוצה להציג קו אנכי המציג את הסימון לתאריך של היום על התרשים, האם ניתן לעשות זאת ?

גרסת החוברת אקסל  2010.
 
לצפיה ב-'קיבוע של עיצוב מותנה'
קיבוע של עיצוב מותנה
23/09/2016 | 11:03
5
27
שלום רב,
עשיתי עיצוב מותנה לעמודה על סמך ערכים של עמודה אחרת - מצורף קובץ בו התנאי הוא שהכמות בין עמודה B לעמודה C שונה. אני מעוניינת למחוק את עמודה B אך שהעיצוב של עמודה C יישמר. האם זה אפשרי?
תודה רבה!
לצפיה ב-'לדעתי - רק באמצעות מקרו. מקבלת ?'
לדעתי - רק באמצעות מקרו. מקבלת ?
23/09/2016 | 11:38
1
13
לצפיה ב-'רעיון מעולה, תודה!'
רעיון מעולה, תודה!
23/09/2016 | 13:11
17
בזכותך למדתי שיש כזה דבר מקרו...
אשמח לדעת איך לעשות זאת 
 
לצפיה ב-'הדרך ה"אקסלית" תהיה בעזרת מקרו . . .'
הדרך ה"אקסלית" תהיה בעזרת מקרו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/09/2016 | 11:42
2
37
אבל כדי לעשות לך (ולי) "חיים קלים" - העתיקי את תאי עמודה "B" אל תוך מסמך "Word" והעתיקי את הטבלה, שנוצרה במסמך, בחזרה אל מעל תאי עמודה "B".
 
כעת תוכלי למחוק את תאי עמודה "A" ללא חשש...
 
לצפיה ב-'תודה, דרך מעניינת'
תודה, דרך מעניינת
23/09/2016 | 13:11
1
24
נראה לי שאעדיף מקרו מאחר וזו פעולה שחוזרת על עצמה.
תודה רבה!
לצפיה ב-'חוזרת על עצמה עפ"י אותו תנאי ואותו צבע (אדום) . . .'
חוזרת על עצמה עפ"י אותו תנאי ואותו צבע (אדום) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/09/2016 | 13:58
18
לצפיה ב-'לימוד אקסל מתקדם באופן עצמאי'
לימוד אקסל מתקדם באופן עצמאי
23/09/2016 | 12:11
1
31
שלום רב!
 
האם קיים ספר מומלץ/ קורס אינטרנטי מומלץ לשליטה מתקדמת באקסל ?
מעדיף אחד שהוא בחינם, עד כמה שאפשר..
תודה מראש
לצפיה ב-'שליטה מתקדמת היא מושג - מאד - יחסי . . .'
שליטה מתקדמת היא מושג - מאד - יחסי . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/09/2016 | 12:19
34
בדוק את שיש לקישור הזה להציע.
 
לצפיה ב-'שאלה: אני עדיין עם WINDOWS7 ווורד 2003'
שאלה: אני עדיין עם WINDOWS7 ווורד 2003
22/09/2016 | 07:48
9
21
אני כותב מסמך גדול (בערך 200 עמודים) ובו יש הרבה תמונות/ציורים
 
למרות שאת כל התמונות אני מכווץ לרזולוצייה נמוכה (300X300 בערך) ולמרות שאני דואג שלא תשארנה שורות ריקות, עדיין המסמך מתנפח למימדים אדירים של עשרות מגה.
מה לעשות כדי להקטין את הנפח שלו?
 
תודה
לצפיה ב-'אפילו מיקרוסופט כבר לא תומכים ב'אופיס 2003' . . .'
אפילו מיקרוסופט כבר לא תומכים ב'אופיס 2003' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/09/2016 | 12:03
4
28
אני מרשה לעצמי להציע (מתוך ניחוש) שתבטל את ה'שמירה המהירה' - בתפריט 'כלים' > 'אפשרויות...' > לשונית 'שמירה'.
 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
22/09/2016 | 12:15
3
5
לצפיה ב-'תודה (פתר את הבעיה) או תודה (לא פתר את הבעיה) . . .'
תודה (פתר את הבעיה) או תודה (לא פתר את הבעיה) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/09/2016 | 12:22
2
10
לצפיה ב-'חכה. התחלתי את המסמך מחדש ונראה בהמשך.'
חכה. התחלתי את המסמך מחדש ונראה בהמשך.
22/09/2016 | 18:10
1
9
לצפיה ב-' מי הציע לך להתחיל מחדש . . .'
מי הציע לך להתחיל מחדש . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/09/2016 | 18:13
20
למה לא בדקת רק את מה שהצעתי
 
טוב, במקרה כזה לא נותר לי אלא להניח שאתה משתייך לקבוצת משתמשי מחשב שכאשר הוא מהבהב לשנייה, או שתיים, אתה מפרמט אותו, - הא
לצפיה ב-'בדוק את ההסבר שבקישור'
בדוק את ההסבר שבקישור
22/09/2016 | 18:06
3
29
לצפיה ב-'אוהו...זה מעניין. אני אבדוק את זה'
אוהו...זה מעניין. אני אבדוק את זה
22/09/2016 | 18:11
5
לצפיה ב-'בדקתי, וזה יוצא מן הכלל ולא רואים פגיעה ברזולוציית התמונות. '
בדקתי, וזה יוצא מן הכלל ולא רואים פגיעה ברזולוציית התמונות.
22/09/2016 | 18:44
1
16
תודה
לצפיה ב-''
23/09/2016 | 06:50
1
לצפיה ב-'יצירת מערכת טבלאות/תאים'
יצירת מערכת טבלאות/תאים
20/09/2016 | 13:16
11
68
היי מישהו יודע איך אני יוצר בוורד תאים כמו התמונה? כלומר שכל תא מיושר אחד אחרי השני אבל מופרד?

תודה
לצפיה ב-'האם תתנגד לבצע זאת בתוכנת 'אקסל' . . .'
האם תתנגד לבצע זאת בתוכנת 'אקסל' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/09/2016 | 05:47
20
לצפיה ב-'Power Point'
Power Point
21/09/2016 | 07:41
4
35
אני הייתי בוחר ב - PP:
1. לבנות כל טבלה קטנה בנפרד - לא בעיה - זו טבלה עם 2 טורים בשורה, ממזגים את 2 התאים בשורה העליונה לכותרת (רקע שחור + פונט לבן + BOLD), עיצוב גבולות - מבטלים הכל, מחזירים רק גבול חיצוני.
2. היתרון ב - PP שאין קשר בין הטבלאות לצורך הפיזור שלהן על הדף - גם באקסל יישאר יחס של מיקום השורה (גובה השורה מקצה הדף) שווה בכל הטבלאות. למשל after takeoff נראה לי בין trim ל - tail.
3. אתה יכול "לשחק" בוורד עם פריסת עמוד - טורים. זה ייקח לך הרבה יותר זמן, ולא תקבל תוצאה יפה כמו ב - PP. מצ"ב צילום מסך.
 
מצ"ב קובץ PP לדוגמה
לצפיה ב-'אהבתי את ההצעה שלך ב PPT, נראה טוב אבל קשה לשחזור במידה '
אהבתי את ההצעה שלך ב PPT, נראה טוב אבל קשה לשחזור במידה
21/09/2016 | 17:31
3
22
ונדרשים כמה וכמה דפים.  זו עבודה ידנית ודי מייגעת.
לצפיה ב-'ובוורד ??'
ובוורד ??
21/09/2016 | 19:09
2
27
בכל מקרה אתה צריך להכין טבלה אחת ריקה, ולהתחיל לשכפל.
בוורד, באקסל, בפאורפוינט או בכלי אדובי
 
כדי להקל על עצמך, אתה יכול לבנות טבלה אחת לכל שליש דף.
את הכותרות תוכל לעצב בקלות, את המרווח בין הטבלאות הקטנות  - על ידי עיצוב ללא גבולות, ללא צבע, גובה שורה קטן (נסה עד שתמצא מה הגובה המתאים)
לצפיה ב-'תודה לעונים. בעיקרון יצרתי משהו דומה עם תיבות טקסט אבל '
תודה לעונים. בעיקרון יצרתי משהו דומה עם תיבות טקסט אבל
22/09/2016 | 10:52
1
16
לא מצאתי פונקציה המאפשרת יישור+רווח אוטומטי אחד ביחס לשני..עדיין...
לצפיה ב-'תיבות טקסט'
תיבות טקסט
22/09/2016 | 11:43
13
קשה יותר לסדר מטבלאות
לצפיה ב-'אני מכין בד"חים בוורד למעלה מ-20 שנה. יש פקודה'
אני מכין בד"חים בוורד למעלה מ-20 שנה. יש פקודה
21/09/2016 | 20:42
4
34
המאפשרת להגדיר מספר טורים בעמוד אחד.
 
זה נוח מפני שאם אתה רוצה להוסיף באמצע איזו בדיקה, היא מזיזה את כל היתר כך שנשמר רצף הסידור של הבד"ח.
 
רק צריך לשים לב שאם אתה כותב באנגלית עליך לבחור מסמך אנגלי והתאם במידה ואתה כותב בעברית.
 
הוורד הוא קלאסי לצורך זה
לצפיה ב-'נשמע טוב. היכן נמצאת הפקודה? תודה'
נשמע טוב. היכן נמצאת הפקודה? תודה
22/09/2016 | 10:53
3
9
לצפיה ב-'כאן'
כאן
22/09/2016 | 11:44
22
באופן אישי - זה רק מעצבן אותי לעבוד עם טורים.
אני מניח שזה עניין של העדפות.
לצפיה ב-'אני מצרף לך דוגמא'
אני מצרף לך דוגמא
22/09/2016 | 12:14
1
26
רק שים לב:
 
אני לא ממליץ (מניסיון) לשים את הבדיקות במסגרת מלבנית מסביב (כשעושים תיקונים זה עושה בעיות.
ודבר שני, כתיבת שם הבדיקה באותיות לבנות בתוך מלבן שחור זה לא נעים לעיניים ובמקום זה אני מעדיף לשים קו שחור (אבל זה עניין של טעם אישי), אני מעדיף לכתוב את השם באותיות שחורות מודגשות
 
אני מקווה שזה יעזור לך
לצפיה ב-'תודה רבה על העצות, נראה מעולה thanks! '
תודה רבה על העצות, נראה מעולה thanks!
22/09/2016 | 13:00
9
לצפיה ב-'שמירת גיליון באמצעות מקרו (משתמש ב- Excel 2013)'
שמירת גיליון באמצעות מקרו (משתמש ב- Excel 2013)
21/09/2016 | 21:16
5
26
אני מעוניין בשמירת גיליון (כקובץ חדש) באופן אוטומטי באמצעות MACRO
יש לבצע מספר פעולות בטרם השמירה
1. לגליון הנוכחי יש להחליף את השם על פי תוכן התא C5
2. שם הקובץ שיישמר יהיה שם הגיליון (אחרי החלפת השם)
3. את הקובץ יש לשמור בספריה מסויימת נניח כפי שרשום בתא C9

הערה:
חשוב שה MACRO יאפשר פעולה תקינה גם אם שם הקובץ משתנה מכיןןם שהמשתמשים בקובץ אינם יודעים לשנות MACRO ולכן הכל צריך להיות שקוף למשתמש
אני כל פעם מסתבך מחדש, כי ברגע שאני משנה את שם הקובץ, אז ה MACRO שבניתי נתקע.
חשבתי להשתמש בפקודה CELL כדי "לשלוף את שם הקובץ, אך יש לי עם בעיות ואני לגמרי לא בטוח שזה הכיוון הנכון.
 
תודה לכל מי שיכול לעזור (מצורף קובץ עם הסברים ודוגמא)
גיל
לצפיה ב-'אני רק אניח את זה כאן . . .'
אני רק אניח את זה כאן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/09/2016 | 00:10
26
בעיקר לצורך התיעוד ההיסטורי והגילוי הנאות וגם ע"מ שתראה שלא 'פיספסתי' את השאלה.
 
תרשום, בבקשה, לפניך שממני לא תקבל שום תשובות בעיקר לאור העובדה שכל מה שנכתב ביום: 20/09/2016 בשעה: 21:22 כאילו "נכתב על הקרח".
 
אני ב"משחקים" מעין אלו נמנע מלשחק אבל הסר דאגה מלבך - לא יחסרו כאלו שיישמחו לעזור בייחוד כשאני מושך ידיי מהדיון.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'הכנתי תשובה אך מיכאל הקדים אותי...ולכן רק אשלים.'
הכנתי תשובה אך מיכאל הקדים אותי...ולכן רק אשלים.
22/09/2016 | 00:30
3
32
צרף את הקובץ עם המקרו -  אני  חוזר שנית -  עם המקרו -  גם אם הוא עושה לך בעיות.
ונסה שוב להסביר את עצמך -  הפעם יותר ברור.
ורק לידיעה -  הנוסחה להחזרת שם הקובץ ללא הנתיב היא:
 =MID(CELL("filename"),FIND("[",CELL("filename"))+1,FIND("]",CELL("filename"))-FIND("[",CELL("filename"))-1)
 
לצפיה ב-'אם לא יכולת רק לבקש/להתעקש על הצמדת קובץ ובו המקרו . . .'
אם לא יכולת רק לבקש/להתעקש על הצמדת קובץ ובו המקרו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/09/2016 | 00:52
2
16
אני לא יכול להתאפק שלא להעיר/לתהות כדלקמן:

1. לא נראה לי שהוא מבין מה הוא בדיוק רוצה.
    כשהוא כותב (ציטוט):
   " לגליון הנוכחי יש להחליף את השם על פי תוכן התא C5 ושם הקובץ שיישמר יהיה שם הגיליון (אחרי החלפת השם)" - כל מה שצריך הוא להורות על 'שמירה בשם' עפ"י הערך שבתא: C5 (בתוספת מחרוזת קצרה: "xlsm.") בנתיב המוצג בתא: C9.

*** לא הצלחתי להבין מה בין הנ"ל לבין הצעתך לשלוף את שם הקובץ בתא בגיליון
 
לצפיה ב-'הצעתי לשליפת שם הקובץ "נטו" התיחסה לבקשה....'
הצעתי לשליפת שם הקובץ "נטו" התיחסה לבקשה....
22/09/2016 | 02:00
1
9
.....שנעשתה בקובץ שהוא צרף -  שורות 18-22
לצפיה ב-'לעניות דעתי שאלתו מתייחסת - נטו - למקרו (VBA) . . .'
לעניות דעתי שאלתו מתייחסת - נטו - למקרו (VBA) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/09/2016 | 10:04
17
שהתאים C5 ו-C9 מהווים את מקר המידע הדרוש וכל היתר אמור להתבצע במקרו (אירוע) ש"מוצת" בעת שינוי שם הגיליון/נתיב (תאים: C9/C5) או באירוע BeforeSave.
 
במילים אחרות, לדעתי, - כל שינוי בתא C5 אמור לשמור את הקובץ תחת השם החדש בנתיב שבתא C9 ולא ראיתי שום היגיון ו/או צורך לשלוף את השם בתא בגיליון.
 
אם ייתעורר צורך לשלוף את שם הקובץ (כולל הסיומת) במקרו - אין לי ספק שאתה יודע מהי הפקודה לכך.
 
למותר לציין כי קיים סיכוי שלא הבנתי נכון את הבקשה...
 
 
לצפיה ב-'הפניה מעגלית + שאלה נוספת'
הפניה מעגלית + שאלה נוספת
20/09/2016 | 15:58
6
46
שלום למומחים,
אקסל 2010
1) בפתיחת הקובץ (שאינני יכול להעלות אותו לכאן מפאת דיסקרטיות , מתנצל)
    מופיעה ההודעה הבאה , עברתי גיליון גיליון כולל מוסתרים ומוסתרים מאוד ובדקתי בלשונית נוסחאות<בדיקת שגיאות האם קיימת הפניה מעגלית ואין.
מה אפשר עוד לעשות ?
 
2) בנושא אחר  - איך מבצעים את הסימון של 1-2-3 בירוק והסימונים האדומים כפי שמופיעים בלינק הבא:
תודה מראש
לצפיה ב-'תשובה ל 1'
תשובה ל 1
21/09/2016 | 11:47
5
23
הפניה מעגלית היא שגיאה שנוצרה ע"י המשתמש.
כמו שאי אפשר לומר
אני מבוגר ממך ב 10 שנים ואתה מבוגר ממני ב 10 שנים כך אי אפשר לעשות זאת באקסל.
כיצד נגלה את המיקום של השגיאה?
ע"י :נוסחאות/בקורת נוסחאות/בדיקת שגיאות/הפניות מעגליות.
בהצלחה
לצפיה ב-'קרא שוב, בעיון, את מלוא השאלה. . . '
קרא שוב, בעיון, את מלוא השאלה. . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/09/2016 | 11:55
14
לצפיה ב-'אין שום קשר בין הדוגמא שלך להפנייה מעגלית '
אין שום קשר בין הדוגמא שלך להפנייה מעגלית
21/09/2016 | 13:00
3
22
הפנייה מעגלית היא כאשר בנוסחה המופיעה בתא מסוים מופיעה באיזה שהוא מקום הפנייה לאותו תא בו נמצאת הנוסחה.
למשל  - אם נכניס בתא A1 את הנוסחה  A1=A1+5  
אגב -  פעולה זו מותרת ונפוצה מאד ב-VBA
לצפיה ב-''הפניה מעגלית' גורמת לפונקציה לבצע 'איטראציה' . . . '
'הפניה מעגלית' גורמת לפונקציה לבצע 'איטראציה' . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/09/2016 | 17:07
2
20
וניתן להגדיר - באפשרויות התוכנה - לאפשר 'איטרציות'.
לצפיה ב-'ולהשלמה - ניתן כמובן גם (ורצוי מאד).....'
ולהשלמה - ניתן כמובן גם (ורצוי מאד).....
21/09/2016 | 20:03
1
16
להגדיר את מספר האיטרציות (חזרות) שהפונקציה תבצע עד עצירה.
כמו-כן ניתן להגדיר את רמת הדיוק שאליו אתה רוצה להגיע -  ככל שרמת הדיוק יותר גבוהה (דהיינו, ש"השינוי המרבי" יותר קטן) -  מספר האיטרציות יהיה יותר גדול.
לצפיה ב-'רצוי מאד ותמיד להיעזר ב'עזרה וב"גוגל" . . .'
רצוי מאד ותמיד להיעזר ב'עזרה וב"גוגל" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/09/2016 | 20:10
19
די להזכיר את עצם אפשור ה'הפניה המעגלית' כי את כל היתר ניתן, ממילא, למצוא ברחבי הרשת...

המהדרין יציגו, גם, קישור להסבר ולמי שלא מכיר, המושג באנגלית, נקרא: Circular reference
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום מערכות אבטחה
פורום מערכות אבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי ריגול ואבטחה
יחודי - גאג'טים ומוצרי
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ