לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
3053230,532 עוקבים אודות עסקים

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .'
לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
17/10/2018 | 22:36
44

* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.
   לא יזיק לציין גם את הארכיטקטורה (32 או 64 'ביט'/'סיביות') של מע' ההפעלה וה'אופיס'.
 
* לבעיות ב-"Excel"  וב- "Word"  יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* במקרים שנפח הקובץ גדול מ- 2 מ"ב – ניתן להעלותו לאתר אכסון הקבצים ולהציג קישור להורדתו.
*** לנוחיותכם, בחרו באחד משני אתרי האכסון הבאים:  http://www.sendspace.com ,http://www.upf.co.il  ;;

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* במידה ומדובר ב'אאוטלוק' המחובר לשרת דואר (Exchange) יש לציין זאת בשאלה ובמקביל רצוי לפנות למנהל הרשת בארגון.
 
* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
   נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או  DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום המלא - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.
 
לצפיה ב-' לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .'
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
17/10/2018 | 22:33
12
 
הסברים - כאן.
 
לצפיה ב-' הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .'
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
17/10/2018 | 22:31
21
 
הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.  
 
לצפיה ב-'‏ יסודות השימוש בפונק': VLOOKUP ו- INDEX+MATCH‏'
יסודות השימוש בפונק': VLOOKUP ו- INDEX+MATCH‏
( לעמוד שלי בתפוז )
17/10/2018 | 22:29
17

החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
 ההורדה: מהקישור הזה.  
 
לצפיה ב-'באיזו דרך להעתיק רשימה על רשימה מסוננת'
באיזו דרך להעתיק רשימה על רשימה מסוננת
20/11/2018 | 13:09
1
15
בהודעה הקודמת נפלו שגיאות
להלן הבעייה  בווינדוז 7 אקסל 10
אני רצוצה להעתיק רשימה א' (רצופה) אל התאים הריקים שברשימה ב' מסוננת 
רצב קובץ
תודה
לצפיה ב-'ניסיון'
ניסיון
21/11/2018 | 07:52
2
השאלה לא ברורה (לפחות לי) עד הסוף, ובכל מקרה כיוון:
מצ"ב 2 אופציות - באחת הרשימה המקורית "נעלמת" לחלוטין, בשניה במקום שכתוב "2" - הערכים מתחלפים, במקום שכתוב "1" הרשימה המקורית נשארת.
בכל אחד מהמקרים - העתק את הרשימה החדשה, והדבק כערכים על הרשימה המקורית.
לצפיה ב-'מ-WORD ל-PDF ------ והשוליים משתנים '
מ-WORD ל-PDF ------ והשוליים משתנים
18/11/2018 | 05:21
1
17
כתבתי מעין חוברת בווֹרד.
אח"כ שמרתי את הקובץ בפורמט PDF.
ואז, כשהדפסתי, יצא שונה מהמקור.
כלומר עם שוליים רחבים מסביב, והמלל קטן יותר בפנים.
אני רוצה שיצא בדיוק באותו גודל מקורי של הוורד.
(וצריך להגיש את זה לדפוס).
מה אפשר לעשות?
לצפיה ב-'מסירה לבית הדפוס'
מסירה לבית הדפוס
21/11/2018 | 01:51
4
אני רוצה לעשות "סגירה לדפוס", כלומר להגיש לבית דפוס את החוברת שכתבתי.
שזה אומר שצריך להגיש את זה בפורמט PDF.
לכן המרתי את מה שכתבתי בוורד לPDF (ע"י שעשיתי שמירת הקובץ לPDF),
אבל לצערי התוצאה קטנה קצת מהמקור בוורד.
כי השוליים מסביב גדלו משום מה.
אני רוצה שהתוצאה הסופית תהיה בדיוק בדיוק כמו במקור, בגודל A4.
מה עושים?
 
 
 
לצפיה ב-'הוספה עם עיצוב מותנה'
הוספה עם עיצוב מותנה
20/11/2018 | 17:50
10
כאשר מוסיפים שורות בתוך טווח המכיל עיצוב מותנה, אקסל 'לא מתבלבל'... הוא פשוט מרחיב את הטווח עליו חל אותו עיצוב מותנה.
אבל, 
כאשר מעתיקים שורות מתוך הטווח הנ"ל ושותלים/מוסיפים לתוך הטווח ("הוסף תאים שהועתקו") אז הוא מפצל את הטווח הראשון ומוסיף תנאי חדש עבור השורות שהוספו.
נכון שגם כאן הוא לא התבלבל...ונכון שעדיין קיים רצף של העיצוב המותנה.
נכון גם שהכל עובד.
אלא שעם הזמן (כאשר מוסיפים שוב ושוב שורות לטבלה, בשיטה השנייה), נוצרת רשימה ארוכה מאוד של עיצובים מותנים על קטעי טווחים שביחד מצביעים על טווח ארוך אחד!  בקיצור בלגן.
אני יכול להניח שלא חידשתי כלום, ורבים מכירים את התופעה. 
השאלה שמעניינת אותי היא : אם אף אחד אינו מוטרד מזה, אז למה אני כן ?
ושאלה שנייה...ורק עליה לענות בבקשה...:) האם יש פתרון לעניין ? 
7/2010
לצפיה ב-'סרגל כלים במסמך וורד.'
סרגל כלים במסמך וורד.
17/11/2018 | 20:40
3
18
החיפוש לצערי לא עובד, לא יכולה למצוא את התשובה שקבלתי בעבר.
מצרפת 2 תמונות מסך.
לדוגמא - בלשונית בית אני רואה את האפשרויות רק ע"י לחיצה.
איך אני מחזירה את התוכן של כל לשונית שייראה קבוע?
תודה,
רעיה
לצפיה ב-'אולי, ככה . . .'
אולי, ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
17/11/2018 | 21:50
2
16
לצפיה ב-'ראיתי עכשיו את התגובה'
ראיתי עכשיו את התגובה
20/11/2018 | 13:33
1
8
נמצאת באילת ולא בבית. אנסה כשאחזור. ככל הזכור לי בעבר נתת לי פתרון בעזרת לחיצה על קונטרול ועוד משהו שלא זכור לי. וכאמור לצערי החיפוש לא עובד.
תודה
רעיה
לצפיה ב-'אפשר, אולי, גם Ctrl+F1‏ . . .'
אפשר, אולי, גם Ctrl+F1‏ . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/11/2018 | 13:38
6
לצפיה ב-'מרווח בין מילים ביישור לשני צדדים'
מרווח בין מילים ביישור לשני צדדים
19/11/2018 | 18:02
3
16
שלום רב,
אני משתמשת בוורד 2016
כתבתי טקסט מיושר לימין, רציתי לערוך את הטקסט ע"י יישור לשני צדדים. קבלתי מרווחים פרועים בין המילים. איך מתקנים זאת?

תודה
לצפיה ב-'זה כל הרעיון...'
זה כל הרעיון...
19/11/2018 | 19:29
20
כאשר את מבקשת ליישר לשני הצדדים כדי לקבל מראה מיושר ויפה... - וורד מותח את הטקסט בין השול הימני לשול השמאלי, וזאת בפסקה המסומנת. (אגב, מספיק להקליק עם הסמן במקום כלשהו בתוך הפסקה).
"מותח את הטקסט בפסקה" להוציא 2 מקרים :
  • שורה אחרונה
  • כל שורה המכילה מילה אחת בלבד
כך זה עובד, אני מניח שגם בגרסת 2016.
אז אם הטקסט שלך בכל פסקה הוא מלא ורציף, הרי שיישור לשני הצדדים יתן מראה מקצועי ויפה.
אם את נוהגת לרדת שורות באמצעות  Shift+Enter  זה בעייתי, יישור לשני הצדדים ממש לא מתאים כאן. אולי אפשר לשחק עם הפסקאות...
 
לצפיה ב-'ראי כיצד להימנע מהרווחים'
ראי כיצד להימנע מהרווחים
19/11/2018 | 20:49
1
14
ההקשה על שיפט אנטר, היא חיונית בהתאם לאופי הכתיבה, והדרך למנוע את הרווחים הגדולים במצב של יישור דו-צדדי מוצגת באיור המצ"ב.
לצפיה ב-'מרווחים'
מרווחים
20/11/2018 | 06:34
7
תודה רבה. עזרתם מאד.
לצפיה ב-'עריכה במסמך וורד'
עריכה במסמך וורד
19/11/2018 | 12:38
2
26
שלום,
אני נתקל המון! פעמים בעריכה בסגנון שבקובץ המצורף.
זה הפורמט שאני ממלא דוחות.
ותמיד כאשר יורדת שורה (זו המודגשת באדום, שהיא המשך השורה מעל), תמיד מתקן את ההזחה ע"י מקש ה- Space .
אם יש דרך מקצועית, נוחה, חכמה יותר - אשמח לדעת.
ואגב, מתכון לא מומלץ...ניסיתי, לא הצליח...:)
7/2010
לצפיה ב-'ענייני עריכה'
ענייני עריכה
19/11/2018 | 21:58
1
18
נראה לי שמקורה של "הבעיה" (ואולי גם הסיבה למתכון הלא מוצלח...) היא צורת העריכה המוזרה לטעמי.
אינני מצוי בהליכי ההכנה של פיצה, אבל הצגת שלבי ההכנה באופן שונה מונעת מלכתחילה את הבעיה שהצגת, וככל הנראה (כך אני מתרשם...) גם להכנה מוצלחת יותר של המתכון.
ראה קובץ מצ"ב.
 
לצפיה ב-'לא זו הייתה הכוונה...'
לא זו הייתה הכוונה...
20/11/2018 | 00:25
11
אומנם נראה שהפעם הבצק יתפח... :) אבל למען האמת, אני בכלל לא אוהב פיצה...
בסך הכל העתקתי טקסט מהאינטרנט והלבשתי אותו ע"ג מסמך שלי (עם הפורמט שלי).
אני חייב לשמור על צורת העריכה הזו, ורק מקווה שיש דרך יותר נורמלית...? 
לצפיה ב-'שליטה על מאקרו אירוע'
שליטה על מאקרו אירוע
17/11/2018 | 21:48
10
23
שלום רב,
אז יש לי מאקרו אירוע ברמת גיליון שפועל כל אימת שאני בוחר תא בטווח מסוים.
אני מוצא שלעיתים היה נוח יותר לו יכולתי 'לכבות' אותו. שלא יפעל זמנית ע"פ בחירת המשתמש.
אולי כפתור/פקד בסרגל הכלים לגישה מהירה...
אודה מאוד לעזרתכם
7/2010
לצפיה ב-'מה דעתך, רק אם אתה רוצה, לצרף את הקובץ עם המקרו ??'
מה דעתך, רק אם אתה רוצה, לצרף את הקובץ עם המקרו ??
17/11/2018 | 23:35
9
11
לצפיה ב-'ובהמשך להצעתי הקודמת - קרא בינתיים אודות....'
ובהמשך להצעתי הקודמת - קרא בינתיים אודות....
17/11/2018 | 23:50
8
21
שתי הפקודות הבאות:
Application.EnableEvents = FALSE
Application.EnableEvents = TRUE
אתה יכול להקציב להן כפתור Toggle  בסרגל הכלים או שני לחצנים - אחד ל-TRUE ואחד ל-FALSE
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
18/11/2018 | 03:55
7
14
הסתדרתי. זה היה קצת יותר מרמז... הטיפים שלך :) 
2 מאקרואים פשוטים, 2 כפתורים בסרגל לגישה מהירה.
אגב, חשבתי ש Toggle יש רק בחשמל...
אבל בינתיים מתפשר על 2...
לילה טוב.
 
לצפיה ב-'שים לב !'
שים לב !
18/11/2018 | 08:26
6
15
צמד הפקודות משבית את כל מאקרו האירוע בחוברת, ולא רק את זה שביקשת (במידה ויש יותר מאחד).
די פשוט לעטוף את כל תוכן המאקרו בתוך if, שיהיה תלוי במצב של "לחצן דו-מצבי", ערך בתא אחר או כל סימן שיגדיר האם להפעיל או להשבית מאקרו מסויים.
לצפיה ב-'כן, יש יותר מאחד...'
כן, יש יותר מאחד...
18/11/2018 | 09:18
5
22
ולא, לא הייתי מנחש, עד שהייתי פוגש...
כבר הסברת לי בעבר לגבי שינוי פורמט תא למשל, שישמש כטריגר בעת ריצת המאקרו, וזה בסדר.
השאלה כעת היא רק לגבי ה Toggle ו...עוד טיפה... 
  1. הוא אמור להכניס את השינוי בתא של אותו גיליון ספציפי.
  2. האם כפתור כזה חייב לשבת פיזית במרחב הגיליון ? או שאפשר להקציב לו לחצן בסרגל לגישה מהירה (עדיף מבחינתי) ?
  3. איך יוצרים לחצן דו-מצבי כזה ? ברמת העיקרון.
  4. האם אפשר להוסיף סמלים, על אלה המובנים בסרגל לגישה מהירה ?
  5. והאם 'צמד פקודות ה- Events' משפיע גם על חוברת אחרת שפתוחה ברקע ?
תודה מקרב הלב
לצפיה ב-'שחק עם הקובץ המצורף'
שחק עם הקובץ המצורף
18/11/2018 | 09:39
2
19
כאשר הלחצן לחוץ או "משוחרר" - בחר תאים שונים, וקבל (או שלא...) את כתובת התא.
לצפיה ב-'רוב תודות! 'התמונה' ברורה...'
רוב תודות! 'התמונה' ברורה...
18/11/2018 | 11:04
1
20
הצלחת למצות את כל מכלול התשובות לתוך קובץ ותמונה אחת :)
לגבי 5 - ניסיתי, ו 'הצמד' משפיע גם על מה שברקע...
אגב, מלבד השבתת מאקרו אירוע, ומלבד הכנסת תנאי בתוך המאקרו אירוע,
עלה בראשי רעיון אחר ואני הולך לנסות אותו מיד...
פשוט לחזור על הטעות שעשיתי כאשר רשמתי את המאקרו הזה בפעם הראשונה.
אז - זה פשוט לא עבד...
יום נפלא לכולם
לצפיה ב-'דיווח...'
דיווח...
18/11/2018 | 12:56
17
אולי זה יעניין...
במאקרו אירוע שלי יש הגדרת שם.
אז מחקתי אותו (עם מאקרו) - הפסיק לעבוד ! כמו שרציתי.
אממה... - העלה שגיאה בכל פעם שניכנסתי לתא. אז הוספתי לו OnError .
כמובן יש לי מאקרו אחר שמגדיר את השם מחדש, כדי להחזירו לעבודה.
אז יש עוד אפשרות שעובדת.
תודה לכל התותחים בפורום ! הכל בזכותכם !
לצפיה ב-'תשובה לשאלה 5 - חיובי'
תשובה לשאלה 5 - חיובי
18/11/2018 | 11:02
1
23
מאחר וזוהי פקודה  ברמת האפליקציה - כל החוברות הפתוחות בהפעלה הנוכחית של אקסל תושפענה מהפקודה.
לצפיה ב-'תודה , זה ההבדל...'
תודה , זה ההבדל...
18/11/2018 | 11:10
19
בין לימוד בשיטת 'טעייה וניסוי' לבין תשובה מקצועית שמסבירה את ההגיון שמאחורי...
החכמתי עוד קצת :) תודה רבה.
לצפיה ב-'תגובה בשינוי ערך תא'
תגובה בשינוי ערך תא
18/11/2018 | 11:45
3
24
הי, יש לי אופיס 365 ווינדוס 10.
רוצה לדעת אם יש פרוצדורה שמגיבה לשינוי ערך אותו תא בכל הגליונות באופן כזה שלא צריכה להכתב בגליון עצמו אלא בגליון חוברת העבןדה או כמקרו.
לדוגמא הייתי רוצה שהפרוצדורה תרוץ בכל פעם שתא "B3" השתנה ולא משנה באיזה גליון.
בתודה מראש.
לצפיה ב-'"ללא מילים" . . .'
"ללא מילים" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
18/11/2018 | 11:52
2
124
לצפיה ב-'שינוי ערך בתא'
שינוי ערך בתא
18/11/2018 | 12:03
15
הי מיכאל,
תודה על תגובתך המהירה.
העתקתי את הקוד לחוברת העבודה בדיוק כמו בדוגמא אך משום מה זה לא עובד...
תודה,
מאיה.
לצפיה ב-'עובד!!!! תודה איש יקר'
עובד!!!! תודה איש יקר
18/11/2018 | 12:04
9
לצפיה ב-'הפקת גרף באופן אוטומאטי'
הפקת גרף באופן אוטומאטי
18/11/2018 | 10:44
1
12
שלום לכולם
אשמח לעזרה בבעיה שנתקלתי בה ואני מחפש דרך לפתור אותה.
יש לי עמודה עם תאריכים שונים. היא לא ממוינת בהכרח. היא בפורמט שכולל יום, חודש ושנה.
מה שאני מחפש הוא דרך להפיק גרף עמודות, שציר ה X הוא ציר הזמן (חודש ושנה בלבד (ללא יום), וציר ה Y הוא כמות השורות באותו טווח זמן.
צרפתי טבלה לדוגמא.
האופיס הוא 2013.
 
אשמח לעזרה
לצפיה ב-'טבלת ציר וגרף הנשען עליה עשויים לעזור . . .'
טבלת ציר וגרף הנשען עליה עשויים לעזור . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
18/11/2018 | 11:46
5
לצפיה ב-'התחלת קובץ PST "מחדש"'
התחלת קובץ PST "מחדש"
17/11/2018 | 22:29
10
היי,
אני עובד עם אאוטלוק 2016, מקומי, עם קובץ PST אחד.
קובץ ה-PST כבר מאד גדול (6GB) היות והוא משרת אותי כבר יותר מעשור וקשה לגבות אותו כל פעם.
בסוף השנה הזו אני מתכנן להתחיל מחדש את ה-PST, ואת הישן לשים בצד מגובה גם לענן.
 
חשבתי פשוט להזיז את ה-PST לספריה החדשה שלו, וכשאפעיל את אאוטלוק הוא ייצר אחד חדש בספריה המוכרת לו וזהו. האם אני צודק? פשוט ככה? (החשבונות מייל לא קשורים אליו ויישארו נכון?)
 
עוד דבר, כשאצטרך את הארכיב לרגע, אני פשוט מבצע מתוך האאוטלוק "פתח קובץ נתונים של אאוטלוק" משתמש, סוגר וזהו...זה גם נכון?
 
תודה...
לצפיה ב-'מתן שם עי מקרו לתא אחרון בקטע מסומן '
מתן שם עי מקרו לתא אחרון בקטע מסומן
16/11/2018 | 09:59
25
16
שלום.
בווינדוס 7 אקסל 10 אני מעוניין לרשום מקרו
שמגדיר שם של תא אחרון בקטע מסומן אנכית
הבהרה - התא האחרון המסומן הוא אינו התא האחרון בטור
 
תודה
לצפיה ב-'נסה את הקוד הבא'
נסה את הקוד הבא
16/11/2018 | 11:24
30
בחר את הטווח הצהוב והפעל את המקרו הבא:
 Sub AddNameForMe()
Dim sh As Worksheet
Dim fr As Integer, cc As Integer
Set sh = Sheets("âéìéåï1")
fr = Selection.Row() + Selection.Rows().Count - 1
cc = Selection.Column()
Set MyRng = sh.Cells(fr, cc)
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="MyNewRange", RefersTo:=MyRng
End Sub
 
החלק המשובש הוא "גיליון1"
לצפיה ב-'לפי דעתי, פקודת מקרו בודדת תבצע את מבוקשך . . .'
לפי דעתי, פקודת מקרו בודדת תבצע את מבוקשך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
16/11/2018 | 15:47
23
42
 ActiveWorkbook.Names.Add Name:="MyNewRange", RefersTo:=Selection(Selection.Count).Address
 
לצפיה ב-'מקרו לזיהוי תא עם שם'
מקרו לזיהוי תא עם שם
16/11/2018 | 18:33
6
22
תודה מיכאל
הפקודה ששלחת אינה פועלת.
אסביר יותר בהרחבה את הבעייה
המשתמש מסמן קטע ומפעיל את המקרו הראשון ששלחתם
התא האחרון קיבל שם וכעת אני מבצע סידרת פקודות מקרו שבניתי:
א. הסמן מתיצב על התא הראשון ושם מבצע את הפקודה שבניתי
ב. הסמן יורד תא אחד ומבצע שוב את הפקודה שבניתי
וכך הלאה עד שמגיע לתא עם השם שקיבל במקר הראשון.
היות ואני צריך להפסיק את הירידה שלו אני מבקש מקרו שמתריע
ואומר לסמן שהוא נמצא על התא האחרון.  בניתי לשם כך את המקרו
השני ששלחתי אליכם אבל זה לא עובד וביקשתי לדעת מה לא בסדר איתו
תודה רבה
לצפיה ב-'"אין תגובה" . . .'
"אין תגובה" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
16/11/2018 | 18:40
8
לצפיה ב-'מה דעתך לצרף את הקובץ עם כל הנסיונות ? (כנדרש)'
מה דעתך לצרף את הקובץ עם כל הנסיונות ? (כנדרש)
16/11/2018 | 19:14
4
9
לצפיה ב-'מקרו לא מזהה תא עם שם'
מקרו לא מזהה תא עם שם
16/11/2018 | 19:21
3
18
כבר שלחתי את הקובץ (כנדרש)
והייתי בטוח שאתה ענית לי לאחר שראית את הקובץ
אבל מי אני שאתוכח
אני שולח שוב (כנדרש)
לצפיה ב-'התכוונתי לקובץ עם הנסיונות שלך !!!'
התכוונתי לקובץ עם הנסיונות שלך !!!
16/11/2018 | 21:16
2
18
על הקובץ הראשון קיבלת תשובה מדויקת !
 
אני מתכוון לזה:

" בניתי לשם כך את המקרו
השני ששלחתי אליכם אבל זה לא עובד וביקשתי לדעת מה לא בסדר איתו
תודה רבה"
היכן הקובץ עם המקרו ?
ואני עדיין לא מבין מה אתה רוצה ?
 
לצפיה ב-'מקרו שלא מזהה שם תא'
מקרו שלא מזהה שם תא
17/11/2018 | 11:22
1
16
להלן הקובץ עם המקרויים
שם רשומה גם השאלה
תודה
לצפיה ב-'לא בדקתי את המקרואים שלך אך.....'
לא בדקתי את המקרואים שלך אך.....
17/11/2018 | 11:55
21
שחק עם הקובץ המצורף.
בחר את הטווח הצהוב והפעל את המקרו למתן שם לתא האחרון.
תקבל "שם" לתא E6
כעת שוטט ע"פ התאים כרצונך. ברגע שתגיע מתי שהוא לתא E6 - תקפוץ לך ההודעה "You are in the Last Cell"
זהו, לדעתי, מה שאתה מחפש.
לצפיה ב-'לדעתי - לא עובד.'
לדעתי - לא עובד.
16/11/2018 | 19:13
15
8
לצפיה ב-'אז, אולי, ככה . . .'
אז, אולי, ככה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
16/11/2018 | 20:31
14
23

השם: MyNewRange מוחל על תא E13. 
 
לצפיה ב-'מקרו שאינו מזהה שם תא'
מקרו שאינו מזהה שם תא
20/11/2018 | 12:26
13
8
אני מרים ידיים
3 פעמים שלחתי קבצים
ואתם תמיד מתיחסים רק לקובץ הראשון
שהוא שונה לגמרי
תודה על הנסיונות
לצפיה ב-'זה, אולי, כי לא היה לנו נעים לחוות את דעתנו . . .'
זה, אולי, כי לא היה לנו נעים לחוות את דעתנו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/11/2018 | 12:33
1
12
 
על מה שאתה מכנה "מקרו"...
 
כדי לכתוב מקרו צריך להכיר את שפת ה- VBA ולהיצמד לאלגוריתם מסוים.
 
זה לא משתקף ממה שהצגת ולדעתי, הפורום איננו המקום המתאים ללמד את השפה.
 
לצפיה ב-'מקרו שאינו מזהה תא עם שם'
מקרו שאינו מזהה תא עם שם
20/11/2018 | 12:41
7
אם זה לא מקרו אז מה זה מקרו?   זה מה ששלחתי בקובץ כבר מספר פעמים
Sub Find_my_row2()
On Error Resume Next
If ActiveCell.Name = "Last_MyRow" Then
MsgBox "הסתיימה הפעולה"
Exit Sub
End If
    ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Find_my_row2
End Sub
לצפיה ב-'מה רע בקובץ האחרון ששלחתי ב- 17/11 בשעה 11:55'
מה רע בקובץ האחרון ששלחתי ב- 17/11 בשעה 11:55
20/11/2018 | 12:40
10
2
הוא עושה בדיוק בדיוק את מה שביקשת !
 
לצפיה ב-'מקרו שלא מזהה תא עם שם'
מקרו שלא מזהה תא עם שם
20/11/2018 | 12:47
9
5
יש לי הרגשה שהקבצים שלי לא מגיעים אליכם
אתם כל הזמן מתיחסים לשאלה הראשונה ולקובץ הראשון בעוד שאני
כבר בשאלה שנייה עם קבצים חדשים
אולי אני עשיתי משהו לא נכון
הבעייה הוגדרה: "מקרו שלא מזהה שם של תא"
ואתם מתיחסים לבעייה הראשונה שהיתה
"איך מזהים את התא האחרון ברשימה מסומנת"
לצפיה ב-'לא ולא ולא !!!'
לא ולא ולא !!!
20/11/2018 | 13:04
8
7
בקובץ שציינתי יש התייחסות גם !  לשאלה השניה.
אחרי שכבר ניתן שם לתא האחרון - אז כאשר משוטטים ומגיעים אליו - מקבלים את ההודעה.
רק... שההודעה שלי קצת שונה מזו שביקשת.
אז מה הבעיה לשנות ?
לצפיה ב-'מקרו שאינו מזהה שם'
מקרו שאינו מזהה שם
20/11/2018 | 13:13
7
11
מה זה משוטטים?  אני לא משוטט ידנית.
המקרו יורד כל פעם תא וכיצד המקרו יזהה שהגיע לתא עם השם?
לצפיה ב-'אז כעת שחק עם הקובץ המצורף'
אז כעת שחק עם הקובץ המצורף
20/11/2018 | 13:41
36
לחץ על הלחצן וראה מה קורה
לצפיה ב-'"ללא מילים" . . .'
"ללא מילים" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/11/2018 | 13:49
5
22
לצפיה ב-'מקרו לא מזהה..'
מקרו לא מזהה..
20/11/2018 | 14:09
4
3
הפעלתי את המקרו אך שום דבר לא קורה
הסמן נשאר היכן שאני מציב אותו
מתקבלת הודעה שהסתיימה הפעולה אך לא קורה כלום
לצפיה ב-'המקרו סורק (בעזרת לולאה) את עמודה "E" (החל מתא E2). . .‏'
המקרו סורק (בעזרת לולאה) את עמודה "E" (החל מתא E2). . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
20/11/2018 | 14:17
3
12
 
כשהוא מוצא את התא שעליו הוחל ה'שם', Last_MyRow, הוא מסיים ומציג את ההודעה.
 
 
שחק עם הקוד והתאם אותו לדרישותיך.
 
לצפיה ב-'מקרו לא מזהה'
מקרו לא מזהה
20/11/2018 | 15:04
2
9
אני משחק עם המקרו וזה לא עוזר
במקרו ששלחת היתה חסרה שורה שאומרת לסמן לרדת תא אחד
אחרי כל חיפוש.  הוספתי את השורה אך זה לא עוזר
הוא יורד ויורד אך לא עוצר בתא עם השם
 
 
 
לצפיה ב-'האם בדקת את הקובץ ששלחתי בשעה 13:41'
האם בדקת את הקובץ ששלחתי בשעה 13:41
20/11/2018 | 16:00
1
16
אמנם שם המקרו רץ מהר מאוד ועוצר בתא עם השם.
אם תכניס פקודת WAIT  למקרו מציאת השם התהליך יואט ותראה את הסמן עובר את התאים אחד אחד כל שניה ועוצר בתא המבוקש -  E6
זה המקרו:
 Sub FindTheName()
[E2].Select
aaa:
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
Set MyRng = Selection
   If Not Intersect(Range("mynewrange"), MyRng) Is Nothing Then
       MsgBox "äñúééîä äôòåìä"
       Exit Sub
   End If
   ActiveCell.Offset(1, 0).Select
   GoTo aaa
End Sub
כמובן העברית משובשת.
לצפיה ב-'מקרו לא מזהה...'
מקרו לא מזהה...
20/11/2018 | 17:53
6
סוף סוף הצליח
תודה רבה
לצפיה ב-'עיצוב תוצאות חיפוש בוורד '
עיצוב תוצאות חיפוש בוורד
14/11/2018 | 17:16
4
20
כאשר מבצעים חיפוש של מילה שחוזרת על עצמה מס' רב של פעמים, וורד מדגיש את כולן. בשלב זה ניסיתי לעצב את כל התוצאות בבת אחת... זה לא הלך.
האם יש דרך לעשות זאת ?
7/2010  
לצפיה ב-'בדוק את האפשרות הבאה'
בדוק את האפשרות הבאה
15/11/2018 | 22:19
3
14
נניח שהמילה 'שלום' מופיעה במסמך מספר רב של פעמים בגופן דויד 12, ואתה רוצה לעצב אותה בגופן אריאל 14 מודגש.
מתפריט 'בית', בקבוצה 'עריכה' (בקצה השמאלי של התפריט) בחר 'החלף'.
בשדה 'חפש את' הקלד 'שלום' (ללא הגרשיים).
בשדה 'החלף ב' הקלד 'שלום (ללא הגרשיים).
הקש על 'עוד' > 'עיצוב' > 'גופן' וציין את בחירתך (גופן אריאל 14 מודגש) > 'אישור' > 'החלף הכל'.
לצפיה ב-' , אכן עובד...'
, אכן עובד...
17/11/2018 | 07:43
2
6
אבל לא מצאתי אפשרות לעצב את המילה כמסומנת.
האם פספסתי משהו ? 
לצפיה ב-'האפשרות האחרונה ב'עיצוב' = 'סימון''
האפשרות האחרונה ב'עיצוב' = 'סימון'
17/11/2018 | 09:19
1
9
לפני שתבחר באפשרות 'סימון' הגדר את צבע הסימון (בחלק של עיצוב הגופן (בתפריט העליון)
לצפיה ב-'מושלם. תודה רבה '
מושלם. תודה רבה
17/11/2018 | 20:36
2
לצפיה ב-'3 בעיות לאחר התקנת אופיס 2013'
3 בעיות לאחר התקנת אופיס 2013
17/11/2018 | 09:08
10
התקנתי אופיס 2013 בעברית ויש לי עם האאוטלוק שלושה בעיות...
1. הוא תמיד נפתח במסך מוקטן, גם כשלפני הסגירה או צימצום המסך לסרגל המשימות אני מגדיל או מותח את המסגרת לקצוות המסך, הבעיה הייתה לי גם באופיס 2007 הקודם (המחשב מאז פורמט).
2. בעת פעולת "שלח/קבל" התהליך נתקע למרות שמיילים כן נכנסים, צרפתי תצלום.
3. בצעתי "ייבוא" לפתקים מאופיס 2007 באנגלית הקודם אבל אני לא רואה אותם בפועל אלה רק ככותרת מימין כפריט שיובא.

אפשר עזרה ממשהו?
לצפיה ב-'חלונות 10 וורד 2013: כותרת 1 ו-2'
חלונות 10 וורד 2013: כותרת 1 ו-2
16/11/2018 | 15:29
4
9
שלום,
אני רוצה להכין מסמך עם תוכן עניינים. האופציות בלשונית "בית" אצלי מכילות רק "כותרת 1". איך אני מוסיף כותרת 2?
מצורף צילום מסך.

תודה ושבת שלום,
יהודה כץ
לצפיה ב-'נתחיל בבדיקה פשוטה'
נתחיל בבדיקה פשוטה
16/11/2018 | 17:51
3
21
ראה הכוונה באיור המצ"ב.
לצפיה ב-'קיבלתי את המצורף'
קיבלתי את המצורף
16/11/2018 | 18:03
2
12
לצפיה ב-'בדוק את המוצע להלן'
בדוק את המוצע להלן
17/11/2018 | 06:50
1
8
שים לב - חזור על שלב 4 לגבי כל אחד מהסגנונות הרצוייםץ
לצפיה ב-'תודה דוקטור, עובד כמו שעון.'
תודה דוקטור, עובד כמו שעון.
17/11/2018 | 07:40
4
שבת שלום,
יהודה
לצפיה ב-'איפה בישראל נבחנים להסמכת MOS?'
איפה בישראל נבחנים להסמכת MOS?
16/11/2018 | 11:17
9
שאלה למיכאל ולמקצועני הפורום.
אני מתעניין לעבור מבחני מיקרוסופט כדי לקבל הסמכת MOS לגבי אקסל ואולי גם וורד.
כשבדקתי באתר מיקרוסופט העולמית הוא הראה מרכזי בחינה ברחבי מזרח התיכון אבל לא בישראל.
 
איפה בארץ אפשר לעבור בחינות הללו כדי לקבל הכרה רשמית ממיקרוסופט?
 
אשמח גם לשמוע דעה כללית על הסמכת MOS והמבחנים.
 
אגב, אני מתכוון ללמוד לבד לבחינה.
לצפיה ב-'שאלה בגימייל'
שאלה בגימייל
15/11/2018 | 06:10
3
25
יש לי שאלה בחשבון שלי ב gmail מתמלא עד אפס מקום וישנם כמה מיילים שאני מקבל באופן קבוע במשך מספר שנים מדובר על 300 או 400 מילים רציתי לדעת איך אני יכול להעביר את המילים האלו לחשבון חדש שפתחתי ואחרי שאני יעביר את המיילים אז אני אוכל למחוק אותם בחשבון הראשי ואז יהיה לי מקוםי ואני לא יודע איך עושים את זה מישהו יכול בבקשה לעזור לי איך לעשות את זה
לצפיה ב-'רעיון שלא נסיתי בעצמי'
רעיון שלא נסיתי בעצמי
15/11/2018 | 19:58
2
19
פתח עוד חשבון OUTLOOK או GMAIL או EXCHANGE אמיתי
בתוכנת ה OUTLOOK הגדר את כולם ואז פשוט לגרור מתקיה לתקיה.
סדר את החשבונות איך שתרצה ובא לציון גואל.
 
שוב אני חוזר על עצמי ... אף פעם לא העברתי כמויות גדולות של דוא"ל בין תקיות כך שאינני בטוח.
לצפיה ב-'יש ברשותי OUTLOOK 2003 אני לא משתמש בו בכלל כי הממשק בדפדפן'
יש ברשותי OUTLOOK 2003 אני לא משתמש בו בכלל כי הממשק בדפדפן
15/11/2018 | 21:33
1
17
יותר נוח לי.
 
כמו כן אאל"ט בשביל להגדיר את גימייל באוטלוק צריך להוריד את רמת ההבטחה
של גימייל
 
כמו כן אני לא יודע איך להגדיר אותו בתור POP3 או בתור IMAP
ואיך אני שם את המיילים המבוקשים בפולדר אחד ואיך אני מעביר מחשבון אחד לחשבון שני
 
אשמח אם תוכל להרחיב בהסבר
לצפיה ב-'POP3/IMAP נכחדו מהעולם. אולי אם תחפור בהגדרות תמצא משהו.'
POP3/IMAP נכחדו מהעולם. אולי אם תחפור בהגדרות תמצא משהו.
16/11/2018 | 09:35
13
אם העסק מוגדר באוטלוק ... פשוט CUT/PASTE ... או סימון וגרירה.
 
בדפדפן אני לא יודע איך.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

דוד אפרים משרד עורכי דין
ייעוץ וייצוג משפטי
קופרברג, עזרא ושות'- רואי חשבון ויועצים עסקיים
קופרברג עזרא ושות'- רו"ח
פורום דיני מס הכנסה ומע
חייבים למס הכנסה?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ