לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .'
לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:18
131

* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.

* לבעיות ב-"Excel"  וב- "Word"  יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* במקרים שנפח הקובץ גדול מ- 2 מ"ב – ניתן להעלותו לאתר אכסון הקבצים ולהציג קישור להורדתו.
*** לנוחיותכם, בחרו באחד משני אתרי האכסון הבאים:  http://www.sendspace.com , http://www.upf.co.il  

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* במידה ומדובר ב'אאוטלוק' המחובר לשרת דואר (Exchange) יש לציין זאת בשאלה ובמקביל רצוי לפנות למנהל הרשת בארגון.
 
* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
   נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או  DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום המלא - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.

 
לצפיה ב-' לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .'
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:15
34

הסברים - כאן.

 
לצפיה ב-' הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .'
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:12
44
 
הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.
 
לצפיה ב-' יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH.‏'
יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH.‏
( לעמוד שלי בתפוז )
06/12/2016 | 12:08
77

החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
 ההורדה: מהקישור הזהhttp://www.upf.co.il/file/132403352.html
 
לצפיה ב-'שאלה למיקצועני אקסל'
שאלה למיקצועני אקסל
21/01/2017 | 12:12
4
57
משתמש באקסל 2016 וינדוס 10
נתנו לי 2 שאלות שלא הבנתי איך עושים
 
1.במפעל יש 10 מכונות ייצור,כל מכונה מייצרת 10 חלקים בשעה,ביום עובדים 8 שעות עבודה,עלות שעת עובד 22 שקל,סה"כ עובדים 25,המוצר נמכר ב10 שקל ליחידה.
לא ניתן לעבוד יותר מ30 עובדים אבל בכל יום עבודה מינימום 22 עובדים, מחיר השוק למוצר הוא 12 שקל ליחידה מקסימום מחיר אפשרי הוא 16 שקל. יש להציג את הרווח היומי המקסימלי שניתן להרוויח ואת הרווח היומי המינמלי שניתן להרוויח. 
אשמח להסבר עם צילום איך עושים באקסל
 
2. בנה טבלה כמפורט : בדיקה מבצעים כל חצי שנה. התארה תהיה כך 20 יום לפני תאריך הבדיקה הבאה תתקבל הודעה "להתכונן לבדיקה", 5 ימים לפני הבדיקה תתקבל הודעה "דחוף" , במידה וההודעה תהיה דחוף אז כל השורה צריכה להצבע באדום
הטבלה תראה ככה:
תאריך בדיקה, הבדיקה הבאה , שם המוצר , התראה
מלך מי שיצליח לעזור לי עם זה.
לצפיה ב-'אצלנו מקובל לצרף קובץ דוגמה של מה שאתה רוצה. אבל עד אז...'
אצלנו מקובל לצרף קובץ דוגמה של מה שאתה רוצה. אבל עד אז...
21/01/2017 | 19:29
3
20
לגבי הרווחיות:
השאלה הראשונה היא לא כל כך שאלת אקסל אלה יותר שאלה בכלכלה.
לפי נתוני השאלה (שנראים לי שגויים, ואני מציע שתבדוק אותם שוב), אין קשר בין מספר העובדים לתפוקה. ולכן אם כל המכונות עובדות, התפוקה היומית של המפעל תהיה קבועה על 800 מוצרים ביום.
ההכנסה תהיה בהתאם למחיר המוצר. ההוצאות יהיו לפי מספר העובדים, לכן הרווח המינמלי יהיה כאשר מחיר היחידה יהיה הנמוך ביותר, ומספר העובדים יהיה הגבוה ביותר.
וכנ"ל ההפך. הרווח המקסימלי יהיה עם המחיר הגבוה ביותר ומספר העובדים הנמוך ביותר.
אני מתקשה להאמין שמישהו שואל שאלות כאלה (או שלא הבנתי את השאלה).
 
לגבי ההתראות:
את התאריך של היום אתה מקבל באמצעות הפונקציה ()TODAY= בקובץ המצורף זה תא C22.
לצורך חישוב נוח של ההתראות הוספתי טבלת סטטוסים עם הטקסט להתראה לפי מספר הימים (תאים F25:G28 בקובץ המצורף).
שים לב שסדר הימים יורד, ולכן נוח לשלוף את נוסח ההתראה בעזרת שילוב פונקציות INDEX ו-MATCH (עמודה D בטבלת תאריכי הבדיקה)
את תאריך הבדיקה הראשון אתה מכניס בתא B25. הכנס תאריכים שונים כדי לראות את הטקסט של ההתראה. את תאריכי הבדיקות הבאות אתה מחשב בעזרת פונקציית EDATE בעמודה B מתחת לתאריך הראשון.
את צביעת השורה באדום אתה מבצע בעזרת עיצוב מותנה עם נוסחה.
אתה מסמן את תחום הבדיקות (B25:D28 בקובץ המצורף), בוחר בעיצוב מותנה עם הנוסחה:
  =AND($C25<6,$C25>-1)
 
בעיצוב אתה בוחר את המילוי האדום.
 
אם פריסת הבדיקות אצלך שונה מהמוצג, התאם את המוצג כאן למבנה הנתונים שלך.
לצפיה ב-'מלך אתה'
מלך אתה
23/01/2017 | 10:53
1
לצפיה ב-'משהו שלא הבנתי'
משהו שלא הבנתי
23/01/2017 | 12:19
1
5
האם יש אפשרות להשתמש בVLOOKUP במקום אינדקס ומאץ'?
והבנתי שאת תאריך הבדיקה ה1 אני ממלא בראשון אך הבעיה שה"EDATE" לא נותן לי לשנות לפי יום ספציפי, הוא נותן מענה לחודשים ושנים אבל אני רוצה גם שיהיה לפי ימים.
לצפיה ב-'לגבי TODAY'
לגבי TODAY
23/01/2017 | 13:07
5
בדוגמא שהראת
בשביל לקבל את הימים לבדיקה
אני עושה
=C2-B25
ומשום מה זה נותן לי תאריך
במקום מספר הימים
מדוע זה?
לצפיה ב-'שמירת קובץ Personal, מבלי לצאת מאקסל. האם אפשרי?'
שמירת קובץ Personal, מבלי לצאת מאקסל. האם אפשרי?
23/01/2017 | 11:57
3
שלום,

אקסל 2010: כאשר אני עורך קובץ Personal ולוחץ על Save מתוך חלון ה VBA (רצ"ב תמונה), קובץ ה Personal אינו נשמר, אלא רק כאשר אני יוצא מאקסל.

האם ישה דרך לשמור שינויים בקובץ Personal, מבלי (!) לצאת מאקסל?

תודה
לצפיה ב-'בעיה ביישומי אופיס'
בעיה ביישומי אופיס
23/01/2017 | 10:20
2
שלום
בכניסה/הקלקה על יישום אופיס 2016 HUB שכבר מותקן בחלונות 8.1 והיה תקין, למשל word. מתקבלות הודעות שגיאה המצ"ב.
מה עושים?
יישר כח מאש.
לצפיה ב-'עזרה באקסל '
עזרה באקסל
21/01/2017 | 11:41
2
18
שלום אני עובד עם קובץ אקסל שיש בו מספר גליונות שכל אחד עבור מקצוע שונה.
כרגע לכל גליון אני מעתיק באופן ידני תנועות נוכחות עובדים בהתאם מקצוע כשכל תנועה מכילה נתונים כמו מקצוע מספר עובד תאריך שעת כניסה/יציאה וכו...

אני רוצה לבנות נוסחה בכל גליון כך שאני אוכל להעתיק את כל התנועות ביחד לגליון אחד בקובץ וכל גליון ימשוך את התנועות הרלוונטיות למקצוע הספציפי.

למישהו יש רעיון איך אני עושה את זה?
לצפיה ב-'קרא בשורה הראשונה על דרך ההתנהלות בפורום וצרף קובץ עם הסבר'
קרא בשורה הראשונה על דרך ההתנהלות בפורום וצרף קובץ עם הסבר
21/01/2017 | 13:20
1
5
לצפיה ב-'אקסל 20100 חלונות 7 בייסיק'
אקסל 20100 חלונות 7 בייסיק
23/01/2017 | 09:12
3
אני לא יכול לשתף את הקובץ כי המחשב בעבודה, אם אי אפשר לענות אז לא משנה , תודה בכל אופן
לצפיה ב-'שאלה בקשר Excel pivot'
שאלה בקשר Excel pivot
22/01/2017 | 16:54
1
10
שלום.גיליון מפורט מסכם שני גליונות אחרים.בגחיון המפורט הסכום נכון אולם בטבלה אחת לא מופעים כל המספרים.איך ניתן לתקן? אנא הסבירו איך לעלות קובץ איני מצליח
לצפיה ב-'העלאת קובץ'
העלאת קובץ
22/01/2017 | 20:31
7
שים לב שמתחת לאזור עריכת ההודעה יש כמה סמלים.
לחץ על "קובץ" ולאחר מכן גרור את הקובץ לאזור שנפתח או לחץ על הטקסט הכחול "לחץ כאן" כדי לפתוח חלון של בחירת הקובץ
לצפיה ב-'הדפסת גליונות נבחרים'
הדפסת גליונות נבחרים
22/01/2017 | 13:09
3
17
שלום לכולם!
אני מנסה לרשום מאקרו (מודול 2) אשר ידפיס כל גליון שמסומן ב"V" בגליון MENU.
צירפתי קובץ 
תודה לכל העוזרים
לצפיה ב-'העיקרון הבסיסי מוצג במקרו שלהלן . . .'
העיקרון הבסיסי מוצג במקרו שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/01/2017 | 15:07
2
18

לאחר /הכל יוצג (ב'תצוגה מקדימה') לשביעות רצונך - שנה את הפקודה: PrintPreview ל:  PrintOut.
 Sub DASHBOARD()
      Set Menu = Sheets("menu")
      LR = Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp).Row
      For SH = 5 To LR
            If Cells(SH, 2) = "v" Then Sheets(Trim(Str(Cells(SH, 3)))).UsedRange.PrintPreview
      Next
End Sub
 
לצפיה ב-'תשתמש בקוד שלהלן במקום בקודם . . .'
תשתמש בקוד שלהלן במקום בקודם . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/01/2017 | 15:48
14
 Sub DASHBOARD()
      Set MN = Sheets("Menu")
      LR = MN.Cells(Rows.Count, 3).End(xlUp).Row
      For SH = 5 To LR
            If MN.Cells(SH, 2) = "v" Then Sheets(Trim(Str(MN.Cells(SH, 3)))).UsedRange.PrintPreview
      Next
End Sub
 
לצפיה ב-'תודה חבר עזרת לי מאד!'
תודה חבר עזרת לי מאד!
22/01/2017 | 16:25
3
לצפיה ב-'החלקת משאבים בפרוג'קט'
החלקת משאבים בפרוג'קט
22/01/2017 | 09:38
9
לאנשי הפורום שלום.
 
אני עובד עם project professional 2010.
הבעיה היא כזו:
1. אני מייצר תכנית עבודה ב 01/01/2017 - משימות, משאבים, עדיפויות וכו'. כל המשימות מוגדרות as soon as possible ותזמון אוטומטי.
2. אני מחליק את כל הפרוייקט.
3. ב 01/02/2017
3.1. אני מעדכן באחוזים מה בוצע ומה לא בוצע.
3.2. מזיז את כל המשימות שלא בוצעו כך שיתחילו מחר ( 02/02/2017) ומבצע החלקה.
4. נניח שעד כאן הכל טוב.
5. ב 01/03/2017
5.1. אני מעדכן באחודים מה בוצע ומה לא בוצע.
5.2. מזיז את כל המשימות שלא בוצעו כך שיתחילו מחר (02/03/2017) ומבצע החלקה.
 
הבעיות:
א. אם יש לי משאב שלמשל אין לו משימה בשבוע האחרון של  פברואר חלק מהמשימות ייכנסו לשבוע הזה למרות שלפני ההחלקה ביקשתי שכל מה שלא בוצע יתחיל מחר (02/03/2017) - סעיף 5.2.
ב. המשימות מסעיף א' הן משימות שרשום להן התחלה לא לפני 02/02/2017. אני לא רשמתי את זה זה כנראה נרשם אוטומטית כאשר עשיתי את סעיף 3.2.
 
השאלות :
a. איך אני גורם למשימות לא להיכנס לשבוע האחרון של פברואר.
b. איך אני גורם לזה שלא יירשם "התחלה לא לפני 02/02/2017".
 
תודה מראש לעונים.
מושיק
 
לצפיה ב-'טווח הגיליון'
טווח הגיליון
22/01/2017 | 09:20
1
15
שלום רב,

לא יכולה לצרף את הקובץ היות ומדובר על מאגר של שמות.

הקובץ שלי כולל 17330 שורות.

בפועל, כאשר אני אגש לעמודה מסוימת (לא משנה איזה עמודה) ואחפש באמצעות הסינון נתון מסוים או לחלופין אבצע מיון למשל מ א-ת הגיליון חושב שיש לו 17300 שורות. למעשה הוא מתעלם מ 30 השורות האחרונות.

מניחה שיש פה משהו בהגדרה. אשמח להכוונה ועזרה
לצפיה ב-'תבדקי האם יש רווחים באחת השורות זה לפעמים עושה בעיות.'
תבדקי האם יש רווחים באחת השורות זה לפעמים עושה בעיות.
22/01/2017 | 10:51
6
לצפיה ב-'שמירת / העברת סטים של הגדרות בוורד'
שמירת / העברת סטים של הגדרות בוורד
22/01/2017 | 09:06
2
9
שלום,

אני נעזר במתרגם לצורך כתיבת חלק מעבודתי. אני כותב העברית ובאנגלית, והמתרגם מעברי הכל לאנגלית ומנכש שיבושי לשון.

השאלה איך אני מעביר לו את ההגדרות שלי לגבי רמות לצורך יצירת תוכן, או ההגדרות של גפונט וגודל להערות שוליים, או הגדרת הפונט הרגיל לעבודה?

אני כמובן יכול לכתוב הכל בפרוט.

אבל השאלה אם ניתן להעביר טמפלט ( תבנית ) באופן שהכל יהיה כלול בזה וזהו?

שאלה שניה:

מצורפת תמונה של תוכן שהופק ע"י וורד לפי הגדרת רמות.
חלקים ממנו הודגשו. אבל הודגשו גם מספרי העמודים. האם אפשר שמספרי העמודים לא יודגשו?
האם אפשר לעשות זאת דרך ההגדרות של תוכן אוטומטי?

תודה רבה
לצפיה ב-'בהמשך לשאלות הקודמות: איך עושים רשימה מדורגת בתוכן'
בהמשך לשאלות הקודמות: איך עושים רשימה מדורגת בתוכן
22/01/2017 | 09:10
6
שלום,
בהמשך לשאלות הקודמות,

איך מגדירים כך שהתוכן האוטומטי יבין רשימות מדורגות, למרות שכל רמה מקבלת סגנון שונה?

אין לי דוגמה כי לא הצלחתי. מספרתי ידנית.
לצפיה ב-'ראה מסר אישי'
ראה מסר אישי
22/01/2017 | 23:56
1
לצפיה ב-'המרת שעות לימים אקסל 2016 חלונות 7'
המרת שעות לימים אקסל 2016 חלונות 7
21/01/2017 | 18:35
2
12
בתא מסויים כתוב לי 321:39:20 שעות 
איך ממירים את השעות לימים - אם ביום יש 12 שעות עבודה 
או 10 שעות עבודה 
או בכלל 24 שעות עבודה 
הייתי רוצה לדעת כמה ימים ייקח לי לבצע עבודה שלוקחת 321 שעות 
לצפיה ב-'חלוקה חשבונאית של בי"ס יסודי . . .'
חלוקה חשבונאית של בי"ס יסודי . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/01/2017 | 18:39
1
17
לצפיה ב-'נכון ... מצטער על הבורות ... סליחה '
נכון ... מצטער על הבורות ... סליחה
21/01/2017 | 19:11
4
לצפיה ב-'סיכום זמנים באקסל 2016 חלונות 7 '
סיכום זמנים באקסל 2016 חלונות 7
21/01/2017 | 17:49
4
9
מצורף קובץ אקסל הנוסחה כנראה לא תקינה - המטרה שלי לחשב את כמות השעות 
מה שקורה זה - שברגע שעוברים את ה 24 שעות מתחיל הבלאגן 
 
לצפיה ב-'עצב את התא המסכם ב'מותאם אישית' > 'כסוג', כבתמונה . . .‏'
עצב את התא המסכם ב'מותאם אישית' > 'כסוג', כבתמונה . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
21/01/2017 | 18:08
3
17
 
עשה לעצמך מנהג לעצב כל תא סיכום, בעיצוב הנ"ל, כדי למנוע "הפתעות".‏
לצפיה ב-'לא הצלחתי להבין - האם תוכל להחזיר לי את הקובץ מתוקן '
לא הצלחתי להבין - האם תוכל להחזיר לי את הקובץ מתוקן
21/01/2017 | 18:20
6
לצפיה ב-'מצטער - כנראה שלא הבנתי איך לעשות זאת'
מצטער - כנראה שלא הבנתי איך לעשות זאת
21/01/2017 | 18:27
12
שיניתי למותאם אישית אבל עדיין זה לא מגיע ל 31:43
 
לצפיה ב-'רגע רגע .... הצלחתי תודה !!!!'
רגע רגע .... הצלחתי תודה !!!!
21/01/2017 | 18:28
4
לצפיה ב-'שאלה באקסל 2016 חולונות 7'
שאלה באקסל 2016 חולונות 7
21/01/2017 | 12:36
3
23
אני מצרף קובץ אקסל 
בעקרון 
כאשר אני כותב למשל את הספרה 4 בתא - אז בתא אחר יהיה כתוב באופן קבוע 6
כאשר אני כותב למשל את הספרה 8 בתא - אז בתא אחר יהיה כתוב באופן קבוע 5
יהיו בסביבות 6-10 מספרים שיומרו למספרים אחרים
לצפיה ב-'הכנס בתא B4 את הנוסחה הבאה וגרור כלפי מטה....'
הכנס בתא B4 את הנוסחה הבאה וגרור כלפי מטה....
21/01/2017 | 13:18
2
50
 =SUM((A4={4;8;12;16})*{6;5;4;2.5})
 
לצפיה ב-'לדעתי, טבלת עזר ושימוש ב- VlookUp עדיפים על Hard Coding‏'
לדעתי, טבלת עזר ושימוש ב- VlookUp עדיפים על Hard Coding‏
( לעמוד שלי בתפוז )
21/01/2017 | 14:08
1
18

במקרה בו יתעורר צורך לעדכן את הערכים.

אם מדובר ב'גימיק' - זה סיפור אחר...
לצפיה ב-'מעולה אלפי תודות, שברתי את הראש 3 שעות '
מעולה אלפי תודות, שברתי את הראש 3 שעות
21/01/2017 | 16:14
3
לצפיה ב-'מיון רשומות'
מיון רשומות
19/01/2017 | 07:15
9
25
בוקר טוב, יש לי קובץ עם אלפי רשומות ואני מעוניין למיין את הרשומות לטובת הדפסה לפי מאפיינים.
למשל אם בכל דף מודפסות 50 שורות, אז שב 10 השורות הראשונות יופיעו רשומות של בנים בגילאי 5-10, 10 שורות הבאות בנות בגילאי 5-10, 10 שורות הבאות בנים בגילאי 20-25 וכו', כך שבכל דף שהודפס המאפיינים יהיו דומים.
ברור לי איך להגדיר אינדיקציות לכל סוג אוכלוסיה, אני רק לא יודע איך לסדר את זה כך שכל 50 שורות המיון יתחיל מחדש.
אשמח לעזרתכם.
לצפיה ב-'מיון'
מיון
19/01/2017 | 08:25
8
16
לא ברור לי האם השאלה היא איך למיין את הרשומות (ואם כן - איך הנתונים נראים ? צרף קובץ) או איך לאלץ קפיצת דף שהמאפיינים הדומים מתחלפים.
 
בכל מקרה ניתן למיין על פי יותר מעמודה אחת, ע"י שימוש באייקון "מיון" תחת רצועת "נתונים".
לצפיה ב-'אני מצרף קובץ לדוגמא'
אני מצרף קובץ לדוגמא
19/01/2017 | 08:50
7
16
בחלק הימני זו הטבלה המקורית ואילו בחלק השמאלי זה מיון לדוגמא.
אני רוצה שהמאפיינים כפי שמופיעים בחלק השמאלי יחזרו על עצמם בכל דף
השאלה אם אפשרי ואיך?
לצפיה ב-'קובץ'
קובץ
19/01/2017 | 09:52
6
10
1. הוספתי טבלת טווחי גיל בצד.
2. הוספתי ליד כל רשומה את טווח הגיל (+ עמודת עזר שניתן להסתיר, כדי לא להסתבך עם מיון טקסט, אפשר לותר ולהוסיף רווח בין הגיל למקף, או להסתיר).
3. מיינתי את הטבלה טווח + ת"ז.
4. עמודת הטווח עוצבה בפונט לבן (!) ובעיצוב מותנה יצרתי את הקווים, והחזרתי את השורה הראשונה בכל טווח לשחור (היה לי קל יותר לנסח את העיצוב ההפוך - לא מה מוסתר אלא מה גלוי).
לצפיה ב-'תודה רבה אבל...'
תודה רבה אבל...
19/01/2017 | 10:24
5
9
את המיון הזה אני יודע לעשות אבל כאשר יש לי טבלה עם 40000 שורות אני רוצה שבכל 50 שורות המיון יהיה לפי אותם מאפיינים
שורה 1-10 מאפיין 1, שורה 11-20 מאפיי2 וכו'
ואז שוב שורה 50-60 מאפיין 1, שורה 61-70 מאפיין 2 וכו'
לצפיה ב-'בקובץ'
בקובץ
19/01/2017 | 11:57
4
12
דוגמת צורת היעד זהה לצורת נתוני המקור.
אם אתה צריך מיון נתונים אחר - הצג דוגמה רלבנטית: אני ממש לא יודע מה זה "מאפיין 1" ומי מבטיח שיש ממנו את אותו מספר רשומות כמו מאפיין 2 (כדי שיהיה 10 -10 - 10).
 
 
לצפיה ב-'כתבתי את זה בהסבר'
כתבתי את זה בהסבר
19/01/2017 | 13:50
3
7
והדוגמא של הקובץ הייתה לאיך הייתי רוצה שכל דף שיודפס ייראה כאשר בכל דף מחדש יוצגו הנתונים באותה צורה
לצפיה ב-'לי זה לא ברור. חכה לאחרים'
לי זה לא ברור. חכה לאחרים
19/01/2017 | 15:09
2
4
לצפיה ב-'בוא נבדוק אם הבנתי...'
בוא נבדוק אם הבנתי...
20/01/2017 | 13:28
1
12
  1. אתה רוצה טווחי גיל לפיהם ירוכזו קבוצות הגילאים
  2. אתה רוצה לקבוע מספר שורות  כדי שבתצוגה לאחר המיון, בכל קבוצת גיל יופיעו מספר מופעים בהתאם למספר השורות שהגדרת לכל קבוצה (בתא L1).
  3. אחרי שיש בקבוצת הגיל את המספר שהגדרת יראו את קבוצת הגיל הבאה שגם בה יופיעו המופעים שהגדרת, וכך לכל קבוצות הגיל.
  4. אם נשארו פחות חברי קבוצת גיל מהמוגדר במספר השורות להצגה, יוצגו בני קבוצת הגיל הבאה.
בהנחה שזאת הייתה הכוונה את יכול לבצע את הפעולות הבאות.
לקובץ המקורי שלך הוספתי מספר עמודות:
  1. עמודה A - עמודה של ערכים מספריים אליהם נחזור עוד מעט.
  2. עמודה E - שם קבוצת הגיל לפי הטבלה J3:L7
  3. עמודה F עם חישוב של קבוצת הגיל. החישוב מתבסס על טבלת העזר J3:L7.
  4. עמודה G עם חישוב של קבוצת השורות. אם הגיל לא קיים בקבוצות הוא ישתייך לקבוצה 999 שתוצג בסוף. מספר השורות נקבע בתא L1.
  5. עמודה H - קוד מיון הבנוי מחישוב של עמודות D,F,G
סדר הפעולות שאתה עושה:
  1. אתה ממיין את עמודות B,C,D לפי הגיל (עמודה D)
  2. אתה מעתיק כערכים!  את עמודה לעמודה A.
  3. אתה ממיין את עמודות A:D לפי עמודה A.
אם הבנתי נכון, תקבל את מה שרצית.
אני מצרף צילום מסך וקובץ של הנתונים לאחר ביצוע הפעולות הנ"ל. שמרתי בגיליון1 את הנתונים המקוריים כדי שתוכל לשחזר את הפעולה.
 
בהצלחה
 
לצפיה ב-'אפשר לוותר על עמודת הערכים ולפשט את העניין'
אפשר לוותר על עמודת הערכים ולפשט את העניין
20/01/2017 | 14:30
18
ניתן לפשט את התהליך ופשוט למיין לפי עמודת המיון G בקובץ המצורף.
 
 
לצפיה ב-'אאוטלוק ודגלים (התמונה נכונה)'
אאוטלוק ודגלים (התמונה נכונה)
16/01/2017 | 21:28
13
45
שלום מיכאל,

ווינדווס 10 אאוטלוק 2016

התחלתי עבודה חדשה ושם יש אאוטלוק שאותו אני מנסה לסדר לנוחותי.
בעבודה הקודמת יכולתי לסמן הודעות לטיפול בדגל אדום (היו כמה אופציות של דגלים להיום..מחר..שבוע הבא..) והיתה אופציה שחסרה לי מאוד שברגע שאני מטפלת במשימה אני מסמנת אותה ב וי. האופציה הזו היתה תחת הדגלים והיתה נקראת 'סמן השלמה' באמצעות ✔.
מצ"ב קובץ המסך שבו רואים משמאל למעלה שאין אופציות למעט דגל אדום וזהו. בנוסף, גם כשאני מנסה לנקות את הדגל הוא לא מאפשר לי.

אשמח לעזרתך
תודה
ורד
לצפיה ב-'ב'אאוטלוק 2016' שלי יש את המוצג בתמונה שלהלן . . .'
ב'אאוטלוק 2016' שלי יש את המוצג בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
16/01/2017 | 22:06
12
26
לצפיה ב-'גם בשלי אין את התמונה שאתה מציג. יש אולי הגדרה לזה?'
גם בשלי אין את התמונה שאתה מציג. יש אולי הגדרה לזה?
18/01/2017 | 18:21
11
10
לצפיה ב-'שניכם מוזמנים להציג 'צילום מסך' (תמונה) . . .'
שניכם מוזמנים להציג 'צילום מסך' (תמונה) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2017 | 20:11
10
58
 
לאחר שלחצתם על 'קובץ' > 'חשבון'.
 
הצמידו קובץ PNG או JPG ולא כ'הטבעה ' בתוך מסמך וורד.
 
לצפיה ב-'התמונה'
התמונה
18/01/2017 | 22:10
9
22
לצפיה ב-'זה מה שביקשתי . . .'
זה מה שביקשתי . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2017 | 22:59
8
12
לצפיה ב-'אולי דרושה יותר הבהרה..'
אולי דרושה יותר הבהרה..
18/01/2017 | 23:08
7
18
מיכאל, 
אני הבנתי שביקשת צילום מסך וצילמתי ממצלמת הנייד.
לפי הנחיותיך, כשאני לוחצת על קובץ ליד 'צרף' הוא לא נותן אופציית 'חשבון'
אז כנראה דרושה יותר הבהרה..
 
לצפיה ב-'קצת קשה לי להאמין . . .'
קצת קשה לי להאמין . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2017 | 23:38
6
23
 
התלוננת על בעיה ב'אאוטלוק'.
 
אין לי מושג על איזה 'צרף' את מדברת (אני לא הזכרתי מילה זו גם לא ברמז).
 
ביקשתי להקליק על 'קובץ' ואז על 'חשבון'.
 
אחרי הקלקה על 'קוסץ' אין אצלך 'חשבון'
הקליקי רק על 'קובץ' וצלמי את המסך.
 
הצילום היה, יחסית, ברור, ולמרות זרת אני מעדיף צילום מסך מיסיונרי בעזרת PRNTSCR.
 
 
 
לצפיה ב-'אוקיי..שאלה נוספת'
אוקיי..שאלה נוספת
19/01/2017 | 00:01
1
18
בהוספת תגובה יש 'צרף'..
 
בכל מקרה מחר בעבודה אצלם את המסך אבל יש בעיה שבגללה צירפתי רק חלק מהמסך שרואים. אם אצלם את כל המסך יראו את המיילים ולאן הם מגיעים.. אני רוצה לשמור על פרטיות האנשים השולחים לי מייל ועל פרטיותי..
אז זה בסדר שאצם את כל המסך ואז אשאיר את החלק הרלוונטי?
 
לצפיה ב-'צר לי אבל אני נאלץ לפרוש מהדיון, אלא אם. . . '
צר לי אבל אני נאלץ לפרוש מהדיון, אלא אם. . .
( לעמוד שלי בתפוז )
19/01/2017 | 09:21
16
תשלחי לי מסר פרטי ובו מס' טלפון נייד שלך...
לצפיה ב-'מיכאל בבקשה.'
מיכאל בבקשה.
19/01/2017 | 11:01
3
21
הכוונה היתה לעשות קובץ חשבון באווט לוק...
לצפיה ב-'סוף, סוף, מישהו מצליח להבין אותי . . .'
סוף, סוף, מישהו מצליח להבין אותי . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
19/01/2017 | 11:38
2
18
 
1. מעבר לעובדה שממתינים לך עדכונים לחבילת האופיס (רצוי לבדוק זאת אחת לתקופה) לחץ על 'אודות Outlook' והצג 'צילום מסך' של מה שיוצג.

2. אינני בטוח שהרצת עדכון תחזיר את הדגלים החסרים אבל לא יזיק לנסות...
 
לצפיה ב-'אין עדכונים. עדיין לא עובד'
אין עדכונים. עדיין לא עובד
19/01/2017 | 17:01
1
13
לצפיה ב-'זו היתה לידה קשה אבל אני מקווה שהתינוק בריא . . .'
זו היתה לידה קשה אבל אני מקווה שהתינוק בריא . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
19/01/2017 | 17:36
20
 
נסה ללחוש לי באיזה חשבון דוא"ל מדובר
 
נראה לי שמדובר בחשבון IMAP ולא בחשבון דוא"ל POP3 "רגיל" כמו של נטויז'ן / 012 / בזק-בינלאומי...
 
בחשבון IMAP דוגמת Gmail אין לך גם את שיוך/צביעת ההודעות לפי 'קטגוריות'.
לצפיה ב-'word שאלה טכנית,'
word שאלה טכנית,
19/01/2017 | 12:03
1
18
ברשטתי קובץ וורד עם טקטס אותו אני רוצה לערוך ולשנות.
חלקים מסוימים מהכתב מודגשים במרקר צהוב, אני מעוניינת למחוק את הטקסט שכתוב ובמקומו לרשום ללא המרקר, ניסתי לבטל אותו, לסמן את הטקסט ולבחור ללא צבע אבל זה לא מתבטל, פשוט יש חלקים מסוימים במסמך שעם מרקר ואי אפשר להיפטר מהם.
רעיונות?
תודה.
לצפיה ב-'אפשרויות'
אפשרויות
19/01/2017 | 14:04
11
1) לא ציינת איזו גרסה של אופיס יש ברשותך - הקפידי לעשות זאת בכל פניה לפורום מחשבים כלשהו.
2) מהניסוח שלך, אני מתקשה להבין מה בדיוק את מבקשת - האם למעשה מה שאת מבקשת הוא איך להסיר את סימון המרקר הצהוב?
3) לפני שתעלי את הקובץ לכאן (או לפחות קטע ממנו, שבו מופיע טקסט ממורקר שאותו את מבקשת להסיר), בדקי את האפשרות הבאה:
בהנחה שיש לך אופיס 2007 ומעלה - סמני את הקטע שמסומן במרקר צהוב, ובקבוצת האייקונים 'פסקה', חפשי את האייקון ששמו "הצללה" (זהו אייקון שמצוייר בו ריבוע, וייתכן שהוא צבוע בצהוב) - אם כן - זה המקום שמאפשר לבטל את המרקור.
מה שאני מנסה לומר הוא שמה שאת רואה כמרקר צהוב לא חייב להיות המרקור הצהוב שנעשה ע"י האייקון שבקבוצה 'בית', אלא אייקון בשם 'הצללה' שנמצא בקבוצה 'פסקה'.
אם לא הסתדר - העלי לכאן קובץ שבו מודגמת הבעיה (די בפסקה ממנו).
לצפיה ב-'מיון פשוט - נכשל (לפעמים) ע"י הרצה ב VBA אקסל'
מיון פשוט - נכשל (לפעמים) ע"י הרצה ב VBA אקסל
19/01/2017 | 00:00
3
12
שלום,

אקסל 2010: יש לי טבלה, עם מס' שורות לא ידוע, שאותה אני ממיין ע"י VBA.

הקוד רץ ב 90% מהמקרים. בשאר המקרים - יש הודעת שגיאה 1004 ש'נתקעת' בשורת ה Apply, כאשר מאום לא משתנה בסביבת העבודה. מה יכולה להיות הבעיה?

הנה הקובץ עם הקוד והודעת השגיאה.
לצפיה ב-'אין שום סיבה שהקוד 'יתקע' - אם תקפיד לבחור את הטווח נכון.'
אין שום סיבה שהקוד 'יתקע' - אם תקפיד לבחור את הטווח נכון.
19/01/2017 | 01:16
2
18
לצפיה ב-'תודה. בגלל זה יש את השורה'
תודה. בגלל זה יש את השורה
19/01/2017 | 10:04
1
12
 .SetRange Range("A1").CurrentRegion
יש משהו שניתן לשפר (או לפשט), על מנת שיעבוד ב 100% מהמקרים?
סה"כ, צריך למיין את בסיס הנתונים על פי עמודה B.
לצפיה ב-'זה מה שאמרתי - לא צריכה להיות שום בעיה...'
זה מה שאמרתי - לא צריכה להיות שום בעיה...
19/01/2017 | 11:39
10
בדוק היטב שה-CurrentRegion  אכן מוגדר נכון.

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
אפיקי חכמה בע
אפיקי חכמה בע"מ

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ