לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
3023730,237 עוקבים אודות עסקים

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .'
לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2018 | 18:31
46

* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.
   לא יזיק לציין גם את הארכיטקטורה (32 או 64 'ביט'/'סיביות') של מע' ההפעלה וה'אופיס'.
 
* לבעיות ב-"Excel"  וב- "Word"  יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* במקרים שנפח הקובץ גדול מ- 2 מ"ב – ניתן להעלותו לאתר אכסון הקבצים ולהציג קישור להורדתו.
*** לנוחיותכם, בחרו באחד משני אתרי האכסון הבאים:  http://www.sendspace.com , http://www.upf.co.il  

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* במידה ומדובר ב'אאוטלוק' המחובר לשרת דואר (Exchange) יש לציין זאת בשאלה ובמקביל רצוי לפנות למנהל הרשת בארגון.
 
* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
   נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או  DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום המלא - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.
 
לצפיה ב-'‏ יסודות השימוש בפונק': VLOOKUP ו- INDEX+MATCH..‏‏'
יסודות השימוש בפונק': VLOOKUP ו- INDEX+MATCH..‏‏
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2018 | 18:10
32

החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
 ההורדה: מהקישור הזה.

 
 
לצפיה ב-' הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .'
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2018 | 18:12
16

הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.  http://www.upf.co.il/file/65923997.html
 
לצפיה ב-' לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .'
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
09/06/2018 | 18:14
15
 
הסברים - כאן.

 
לצפיה ב-'איתור אימלים כפולים והסרתם מאאוטלוק 2016'
איתור אימלים כפולים והסרתם מאאוטלוק 2016
16/07/2018 | 06:25
1
יש די הרבה אימלים כפולים האם יש דרך לאתר את האימלים הכפולים ולהסירם 
התחלתי לעבור ולהסיר אחד אחד וזה מעייף 
אינני יודע מדוע זה קרה אבל לצערי יש אימלים כפולים 
אאוטלוק 2016
 
לצפיה ב-'וורד - טבלה שנוצרה באקסל'
וורד - טבלה שנוצרה באקסל
15/07/2018 | 23:28
3
שלום,
פתחתי קובץ וורד והספתי טבלה באמצעות גליון אלקטרוני אקסל.
לאחר סיימתי להקליד באקסל וחוזר לוורד רואים מסביב לטבלה  תאים ריקים.
איך מעלימים אותם ?
בברכה,
נירו
לצפיה ב-'מיון לפי תאריך...'
מיון לפי תאריך...
15/07/2018 | 19:44
2
17
אבל מדובר בטקסט שאינו בפורמט 'תאריך' כמו שאקסל מכיר...
מצורפת דוגמה.
האם אפשר למיין בכל זאת מהישן ביותר לחדש ביותר ?
תודה מראש
 
(7/2010)
לצפיה ב-'לא נתקלתי בבעיה. גם כשהאקסל מציג תאריך כטקסט...'
לא נתקלתי בבעיה. גם כשהאקסל מציג תאריך כטקסט...
15/07/2018 | 22:47
1
7
הוא שומר את הנתון כתאריך הניתן למיון.
לצפיה ב-'נסה למיין את...'
נסה למיין את...
15/07/2018 | 22:58
7
הנתונים בעמודה A - תקבל אפשרות למיין מישן לחדש (תמונה 1),
לעומת זאת מיון הנתונים בעמודה B - לא ניתן למיין אלא מ-  א' עד ת' - מה שמביא לתוצאה שגויה (מבחינת סדר התאריכים)
 
לצפיה ב-'התאמת נתון מטבלה ע"פ חיפוש שני נתונים-אקסל 2013 win10'
התאמת נתון מטבלה ע"פ חיפוש שני נתונים-אקסל 2013 win10
15/07/2018 | 21:55
5
6
נמצאים לי בטבלה הימינית נתונים של לקוחות שאצלי אמורים להיות מסונכרנים לפי קוד מסוים. הקוד מופיע בעמודה M.
איך אני יוצר מצב שבו הנתונים של המספר המופיע בעמודה הנ"ל יועתקו לעמודה G בסמוך לבסיס הנתונים.  
כמו כן קיימת לי בעיה שהמספרים בבסיס הנתונים הינם טלפונים עם מפריד /. ואילו הטלפונים בעמודה L הם ללא שום תו מפריד. האם ישנה אפשרות שהקסל יידע לבד לחפש את המספרים המתאימים גם אם הם עם או ללא /.  וכמובן התוצאה תהיה מתאימה ע"פ שני נתונים: האחד המשפחה והעיר (שבטבלה מימין הם מופרדים ובטבלת התוצאות הם בתא אחד. ושנית הוא מספר הטלפון שנמצא בעמודות E-F.
תודה ענקית על כל העזרה לכל הצוות המיוחד.
לצפיה ב-'האם לזה התכוונת ?'
האם לזה התכוונת ?
15/07/2018 | 22:20
2
10
לצפיה ב-'לא נראה לי. אם זאת הכוונה היה אפשר לכתוב ב-G2 את הנוסחה M2='
לא נראה לי. אם זאת הכוונה היה אפשר לכתוב ב-G2 את הנוסחה M2=
15/07/2018 | 22:39
3
לצפיה ב-'תוצאה מדהימה ענקקקקק'
תוצאה מדהימה ענקקקקק
15/07/2018 | 22:46
2
לצפיה ב-'בהנחה ששתי הטבלאות לא מסודרות באותו סדר...'
בהנחה ששתי הטבלאות לא מסודרות באותו סדר...
15/07/2018 | 22:36
1
9
כתוב ב-G2 את הנוסחה:
 =INDEX(M$2:M$11,SUMPRODUCT((A2&" "&B2=K$2:K$11)*(((SUBSTITUTE(E2,"/","")=L$2:L$11)+(SUBSTITUTE(F2,"/","")=L$2:L$11))>0)*ROW($1:$10)))
וגרור כלפי מטה
 
לצפיה ב-'נראה לי שבשניהם התוצאה אותו דבר אולם...'
נראה לי שבשניהם התוצאה אותו דבר אולם...
15/07/2018 | 22:49
9
יתכן ואם אבדוק לעומק או בוריאציות שונות יהיו לי שינויים שנוסחא אחת תהיה עדיפה על השניה.
אך אני חייב לומר שהתוצאה היתה מהירה ואתם אלופים תודה רבה רבה אין מילים, חסכתם לי המון עבודה בכל פעם מחדש.
לצפיה ב-'כותרת עליונה וכותרת תחתונה ומעבר רציף'
כותרת עליונה וכותרת תחתונה ומעבר רציף
15/07/2018 | 22:48
4
שלום,
 
אשמח לעצה איך לבצע את הדבר הבא:
יש לי במסמך דף במצב אופקי ודף במצב אנכי, כאשר המעבר ביניהם הוא ע"י מעבר רציף.
כמו כן, אני צריך שתהיה כותרת עליונה וכותרת תחתונה בכל עמוד של המסמך, למעט הדף הראשון של המסמך.
 
מה שקורה בפועל הוא שכל פעם שיש מעבר רציף, הדף הראשון יוצא בלי הכותרת העליונה/תחתונה.

אשמח לעצה איך ניתן לתקן זאת.
 
תודה
לצפיה ב-'האם יש שיטה להמיר footnote ל- endnote'
האם יש שיטה להמיר footnote ל- endnote
15/07/2018 | 17:28
1
7
שלום
כבתי מאמר עם footnote וכעת צריכה את אותו המאמר להמיר להערות כ- endnote
יש איזו שיטה קסומה שתאפשר?
תודה מראש
לצפיה ב-'אולי, בעזרת התמונה שלהלן . . .'
אולי, בעזרת התמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
16/07/2018 | 07:25
1
לצפיה ב-'מציאת כתובת תא באקסל'
מציאת כתובת תא באקסל
15/07/2018 | 14:06
2
15
מקווה שהגדרתי נכון את הנושא.
אני משתמש בוילוקאפ כדי לשלוף נתון מתא כלשהו בגיליון אחר.
נניח, לצורך העניין, הנתון הזה נמצא בגיליון 2, בתא K1 .
אני מעוניין להכניס את המיקום הזה (K1 בגיליון2) לתוך נוסחת OFFSET (כ reference) על מנת לשלוף נתון אחר בגיליון 2, המוסט מה  reference כך וכך...
'הבעיה' שוילוקאפ מחזיר נתון ולא מיקום, כך שלא ניתן לשלב בין 2 הנוסחאות..
אודה לעוזרים

(7/2010)
לצפיה ב-'MATCH תחזיר לך את מס' השורה ומשם הדרך פרושה לפניך . . .'
MATCH תחזיר לך את מס' השורה ומשם הדרך פרושה לפניך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
15/07/2018 | 14:38
1
15
לצפיה ב-'תודה! רמז קטן...'
תודה! רמז קטן...
15/07/2018 | 16:37
12
אבל הספיק לפתרון הבעיה :) 
לצפיה ב-'מציאת ערך מטווח'
מציאת ערך מטווח
15/07/2018 | 15:03
3
13
שלום

1-100              10%
101-200          20%

במידה ויש בתא 20 אני רוצה לקבל את הנתון 10%
במידה ויש בתא 150 אני רוצה לקבל את הנתון 20%.

האם ניתן לבצע זאת ללא IF?
לצפיה ב-'אפשר ככה'
אפשר ככה
15/07/2018 | 15:24
13
לצפיה ב-'אחת האפשרויות מוצגת בתמונה שלהלן . . .'
אחת האפשרויות מוצגת בתמונה שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
15/07/2018 | 15:28
1
16
לצפיה ב-'תודה מקרב לב לשניכם'
תודה מקרב לב לשניכם
15/07/2018 | 15:34
4
לצפיה ב-'עזרה ביצירת גרף'
עזרה ביצירת גרף
15/07/2018 | 13:07
1
8
שלום,

לאחר חיפושים בגוגל וכאן שלא עזרו לי, אני מבקשת את עזרתכם - יש לי שני טורים של ערכים, טור ציונים וטור כמויות (נגיד, מישהו הגיש שלושה חיבורים וקיבל 86, מישהו הגיש 4 חיבורים וקיבל 92 וכו') ואני מנסה ליצור גרף שיראה את הקשר בין מספר ההגשות לציון, אבל אקסל מראה לי את מספר השורה במקום מספר ההגשות. אם מישהו יכול להסביר לי או אפילו להכין לי את הגרף, אודה לכם מאוד - מצ"ב הקובץ, כולל הגרף שיצא לי.

כמו כן - אני על אקסל 2003...

תודה מראש!
לצפיה ב-'גרף מסוג פיזור XY - מצ"ב הקובץ'
גרף מסוג פיזור XY - מצ"ב הקובץ
15/07/2018 | 14:42
7
לצפיה ב-'התאמת נתון ע"פ תוצאה'
התאמת נתון ע"פ תוצאה
12/07/2018 | 22:06
5
16
כיצד אני יכול לאתר שם של שכונה היכן גר החניך ע"פ הרחוב והעיר בה הוא גר.
כמובן שאת הבסיס נתונים אני ממלא בקובץ והוא מוצא ע"פ הבסיס שהוגדר מהתחלה.
אודה לכם מראש על העזרה.
לצפיה ב-'אני משתמש באופיס 2013 בווינדוס 10 PRO'
אני משתמש באופיס 2013 בווינדוס 10 PRO
12/07/2018 | 22:08
2
לצפיה ב-'האם לזה התכוונת ?'
האם לזה התכוונת ?
12/07/2018 | 23:21
11
לצפיה ב-'לדעתי, שרשור שם הרחוב והעיר (עמודה "D") מיותר . . .'
לדעתי, שרשור שם הרחוב והעיר (עמודה "D") מיותר . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
13/07/2018 | 09:01
2
13

נסה להיעזר בתמונה שלהלן:
 
לצפיה ב-'מיכאל תודה רבה אך זה לא יכול לתת לי מענה מדויק .... '
מיכאל תודה רבה אך זה לא יכול לתת לי מענה מדויק ....
15/07/2018 | 03:27
1
8
מכיון שבסיס הנתונים של עמודות A_B הם אמורים להיות בסיס שאם שניהם מדוייקים ייצא לי תוצאה עם שם. לעמות זאת אם הם לא מופיעים ברשימה אז צריכה לצאת תוצאת שגיאה או 0 .
 
לצפיה ב-'אין קשר בין הדברים . . .'
אין קשר בין הדברים . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
15/07/2018 | 08:49
8
 
1. עמודת עזר (בה משרשרים ערכים) זהה לשרשורם בגוף הנוסחה.
 
2. אני לא זוכר שמישהו כתב, בשאלתו, ש"אם הם לא מופיעים ברשימה אז צריכה לצאת תוצאת שגיאה או 0".
 
3. אם תשנה הפניות מסוימות, בנוסחאות, וב-IFERROR תבקש שיוצג 0 במקום תא ריק - "תגיע אל המנוחה ואל הנחלה..."
 
לצפיה ב-'חסימת הזנת ערך באקסל לפי תנאי '
חסימת הזנת ערך באקסל לפי תנאי
12/07/2018 | 09:45
8
31
הי חברים,

צריך את עזרתכם...
האם אתם מכירים דרך פשוטה לחסום/למנוע הזנה של ערך מסוים (בחירה באימות נתונים) לפי תנאי שמוגדר בתא שלידו - נוסחה שעושה איזשהו חישוב ונותנת הודעה על חריגה במידה שהערך הזה יוזן?
כלומר, המשתמש מקבל התרעה על הזנה בעייתית של ערך, אבל ההזנה אינה נחסמת/נמנעת... אני צריך שבנוסף להתרעה המתקבלת בנוסחה שבתא הסמוך, המשתמש שיבחר את הערך הבעייתי לא יוכל להזין אותו בפועל ויקבל איכשהו הודעה מיידית(!) על הזנה שגויה שצריך לתקן?

*** אציין כי אין לי אפשרות להשתמש בחסימה הפשוטה של אימות נתונים, כי לא מדובר בניסיון להקליד נתון שלא ברשימה...

האם אפשר למצוא פיתרון באמצעות איזושהי נוסחה חכמה באימות הנתונים שתתייחס לתנאי בתא הסמוך ותחסום את ההזנה במקרה של חריגה?

האם ניתן למצוא פיתרון ע"י איזהו קוד VBA, אבל שיחסום מיידית, ולא ע"י הפעלת המאקרו?

מצ"ב קובץ לדוגמא.

תודה מראש
לצפיה ב-'אני, לא מבין כלום. (וכנראה לא רק אני...)'
אני, לא מבין כלום. (וכנראה לא רק אני...)
12/07/2018 | 18:04
7
9
לצפיה ב-'דווקא לי נראה שכתבתי הכי ברור... אבל אנסה להסביר שוב...'
דווקא לי נראה שכתבתי הכי ברור... אבל אנסה להסביר שוב...
15/07/2018 | 08:03
6
10
בקובץ המצורף:
- בטבלה משמאל - פירוט שעות לעובד לשבוע עבודה לפי ימים.
- בטבלה מימין - סיכום שעות שבועי לעובד.
 
עמודות H ו-M מסתכלות על שעות העבודה המוזנות ונותנות אתרעה במקרה של חריגה מ-60 שעות עבודה בשבוע. האתרעה מתקבלת בדיוק כאשר מוזן הנתון שמביא אותנו לחריגה הזו.
דוגמא: הזנת כבר 60 שעות לעובד מסוים. ניסית להזין לו אפילו שעה אחת נוספת,
קיבלת אתרעה על חריגה.
 
השאלה היא האם ישנה דרך שמעבר לאתרעה המתקבלת בעמודות H ו-M, ההזנה הגורמת לחריגה תיחסם (!), כלומר המשתמש לא יצליח להזין את הנתון ויקבל הודעה על חריגה, ורק שיתקן, ההזנה תתקבל?
 
תודה.
 
 
 
לצפיה ב-'כעת נראה לי יותר ברור - הצעתי - באמצעות מקרו אירוע'
כעת נראה לי יותר ברור - הצעתי - באמצעות מקרו אירוע
15/07/2018 | 10:53
5
10
הכנס את הקוד הבא לגיליון plan  ברמת הגיליון
נסה לשנות נתונים בעמודה F וראה מה קורה.
ליתר הבהרה - צירפתי את הקובץ שלך עם המקרו בפנים.
 Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Set Rng = Range("L5:L9")
   For Each cell In Rng
       If cell > 60 Then
           MsgBox "חרגת מכמות השעות"
           Application.Undo
       End If
   Next
End Sub
 
לצפיה ב-'תודה רבה. אשתמש בזה! '
תודה רבה. אשתמש בזה!
15/07/2018 | 12:19
2
לצפיה ב-'ורק שאלה לגבי הפיתרון המעולה (!) שהצעת...'
ורק שאלה לגבי הפיתרון המעולה (!) שהצעת...
15/07/2018 | 12:53
3
9
אני מנסה להטמיע את הפיתרון המעולה שהצעת, על קובץ המקור שלי,
שהוא קצת הרבה יותר מורכב מקובץ הדוגמא, וזה קצת בעייתי... כי יש לי סט שלם של תנאים מורכבים ואתרעות תואמות (לא רק חריגה מ-60 שעות), שעבור כל חריגה מתנאי מסוים מתקבלת האתרעה המתאימה לאותה החריגה.
לצורך ההבהרה, כפי שניתן לראות בקובץ הדוגמא, הזנת נתון בעמודה F, גורמת לקבלת חיווי (טקסטואלי) בעמודה H על ההזנה, אם תקינה או לא, שהוא תוצאה של נוסחה מאוד ארוכה ומורכבת שכוללת את כל סט התנאים.
לא חרגת משום תנאי - קיבלת ב-H את המלל 'OK'.
כן חרגת מאחד התנאים - קיבלת ב-H את האתרעה הייחודית על החריגה הרלוונטית.
האם יש דרך להטמיע את הפיתרון שלך אבל שחסימת ההזנה תתבסס על החיווי הטקסטואלי המתקבל ע"י נוסחה בעמודה H עבור כל תא המוזן בעמודה F?
כלומר אם התקבל 'OK' בעמודה H, אז זה תקין. קבל את ההזנה.
אבל אם התקבלה איזושהי אתרעה בעמודה H (למשל: חרגת מ-60 שעות), אז תחסום את ההזנה וב- Message Box שנפתח ע"י מאקרו האירוע יהיה רשום את אותו טקסט אתרעה שהתקבל ב-H.
מקווה שזה מובן...
תודה.
לצפיה ב-'ושוב, אם הבנתי נכון, נסה את הקוד הבא במקרו האירוע.'
ושוב, אם הבנתי נכון, נסה את הקוד הבא במקרו האירוע.
15/07/2018 | 13:16
2
11
 Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Set Rng = Range("L5:L9")
   For Each cell In Rng
       If cell > 60 Then
          nr = ActiveCell.Row()
          MsgBox Cells(nr, 8)
          Application.Undo
       End If
   Next
End Sub
 
לצפיה ב-'לגבי ההודעה - מצוין! לגבי התנאי - לא מה שהתכוונתי...'
לגבי ההודעה - מצוין! לגבי התנאי - לא מה שהתכוונתי...
15/07/2018 | 15:28
1
10
התכוונתי שהמאקרו אירוע לא יכיל את התנאי של Cell>60 ותנאים דומים,
אלא "יסיק" מתוך תוצאת הנוסחה בעמודה H איך לפעול... אם לקבל את ההזנה,
או לחסום אותה ולהציג אתרעה... כלומר:
כשעמודה H מציגה את המילה OK - הזנה מתקבלת.
כשעמודה H מציגה איזשהו סוג של Exceeded (עם רקע אדום) - הזנה לא תתקבל (תיחסם) ותופיע האתרעה עם סוג ה-Exeeded שהתקבל, בהודעת המאקרו (60< וכו').
הצלחתי להסביר?
תודה.
 
 
 
לצפיה ב-'חבל, חבל שאינך מנסה "לצאת מן הקופסה"...'
חבל, חבל שאינך מנסה "לצאת מן הקופסה"...
15/07/2018 | 20:55
5
נסה את הקוד הבא:
כמובן, תתעלם מן העברית המשובשת !
 Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Set Rng = Range("H5:H33")
   For Each cell In Rng
       If cell = "Exceeded!!!" Then
           MsgBox "çøâú îëîåú äùòåú"
           Application.Undo
       End If
   Next
End Sub
 
לצפיה ב-'משקל האאוטלוק הגיע ל 50 גיגה '
משקל האאוטלוק הגיע ל 50 גיגה
14/07/2018 | 15:54
9
נאמר לי שאסור לעבור את ה 50 גיגה 
אז העברתי הרבה אימלים לתיקיות אישיות 
עכשיו גם התיקייה האישית כבדה 
לצערי לא יכול למחוק את האימלים 
האם אפשר לפתוח עוד ארכיונים?
כרגע בתיקיית Outlook arhiv  יש קובץ Outlook במשקל 50407009
 
 
לצפיה ב-'מילוי עמודה בנוסחא שתתחשב עמודות המזינות'
מילוי עמודה בנוסחא שתתחשב עמודות המזינות
13/07/2018 | 10:55
1
16
היי,
אפרט בדוגמא: 
יש לי 3 עמודות 
2 מהן עם תאריכים 
1 מייצגת משפט של "בתוקף"\לא בתוקף ( סטאטוס) 
עכשיו שאני גורר את הנוסחא בעמודה ה-3 (היא רושמת באופן אוטו' "פג תוקף" למרות שבעמודות השניות אין תאריכים בכלל.
מה עליי לעשות כדי שיציג לי תא ריק או רק את הנוסחא.
תודה
לצפיה ב-'זה פשוט - צרף קובץ ! עם דוגמא מפורטת.'
זה פשוט - צרף קובץ ! עם דוגמא מפורטת.
13/07/2018 | 11:49
17
לצפיה ב-'הגנה באקסל'
הגנה באקסל
12/07/2018 | 21:28
19
מבקש ליצור הגנה על תאי הנוסחאות אבל עם אפשרות להוסיף שורה 
מצורף קובץ
בתודה מראש
לצפיה ב-'חיפוש ביטוי בתוך מחרוזות בשני תאים'
חיפוש ביטוי בתוך מחרוזות בשני תאים
12/07/2018 | 18:31
3
19
שלום,

אני צריך להשוות בין שני תאים סמוכים ב-Excel ולמצוא ביטויים זהים המופיעים בשניהם (כחלק ממחרוזת טקסט ארוכה יותר).
אין לי יכולת להגדיר איזה ביטוי לחפש, אני רק יכול לומר שאותו ביטוי שאני מחפש נמצא בין שני סימני ";".
ניסיתי לפצל לעמודות עם סימן מפריד ; אבל גם שם התבחבשתי עם הנוסחה...

הדוגמא תמחיש יותר טוב, הסברים בפנים.

תודה!
לצפיה ב-'נסה בעזרת 'פונקציה מותאמת אישית' (UDF) שלהלן . . .'
נסה בעזרת 'פונקציה מותאמת אישית' (UDF) שלהלן . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
12/07/2018 | 20:56
2
17

אם אין לך ניסיון קודם - חפש מידע ב"גוגל" אודות EXCEL UDF

 
לצפיה ב-'היה ואתה מבקש להציג רק את רשימת המילים הזהות . . .'
היה ואתה מבקש להציג רק את רשימת המילים הזהות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
12/07/2018 | 20:57
12
 
יהיה צורך לשנות, במעט, את ה-UDF.
 
לצפיה ב-'מעולה, מדויק. תודה!'
מעולה, מדויק. תודה!
16/07/2018 | 00:55
לצפיה ב-'שאלה על SOLVER באקסל 2010'
שאלה על SOLVER באקסל 2010
12/07/2018 | 20:41
5
הי.
פרסמתי את השאלה הזאת כתגובה לשרשור שאלה אחרת שלי, אבל מצרף את השאלה שוב כפוסט נפרד שיהיה מובחן
 
מצורף קובץ שבו יש טבלה שמתארת תנועת כ"א.
 
התא N2 הוא תא "הקנס" שאותו אני רוצה למזער (ע"פ פונקציית הפסד כלשהיא שבניתי..)
אני רוצה שה-SOLVER יחזיר לי המלצה עבור התאים הצהובים בשם "X נוסף נדרש".
 בקובץ המצורף כבר מופיעים המספרים כפי שהוחזרו בריצה של ה-SOLVER, הסוגיה שאינה ברורה לי היא -
כפי שניתן לראות, כל נתוני הקלט שמופיעים בתאים הלבנים של שורות 3-7 הם זהים, ובכל זאת ה-SOLVER החזיר תשובות שונות (בשורה 7 הוא החזיר 1 בתא "א נוסף נדרש" ו-2 בתא "רא נוסף נדרש", וניתן לראות כי המספרים האלה אכן ממזערים את הקנס של אותה שורה שמופיע בתא N7 לערך "4" וכתוצאה מכך גם ממזערים את הקנס הכללי שמופיע בשורה N2
ניסיתי לשבור את הראש ולהבין למה הוא לא החזיר את אותם ערכים (1 ו-2) גם עבור שורות 3-6, שם ערך הקנס נשאר "13" כמו שהיה בקלט המקורי, למרות שקיים פתרון שמביא לפונקציית הפסד של 4, ולא הצלחתי 
 
תודה!
 

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום דיני מס הכנסה ומע
חייבים למס הכנסה?
דוד אפרים משרד עורכי דין
ייעוץ וייצוג משפטי
כהן ישראלי ושות' - משרד עו
כהן ישראלי ושות'

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ