לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

 

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .'
לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/02/2017 | 11:21
114

* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג את השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.

* לבעיות ב-"Excel"  וב- "Word"  יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).

* במקרים שנפח הקובץ גדול מ- 2 מ"ב – ניתן להעלותו לאתר אכסון הקבצים ולהציג קישור להורדתו.
*** לנוחיותכם, בחרו באחד משני אתרי האכסון הבאים:  http://www.sendspace.com , http://www.upf.co.il  

* אפשר ורצוי לשנות נתונים חסויים אבל חשוב להשאיר את מבנה הנתונים המקורי.

* במידה ומדובר ב'אאוטלוק' המחובר לשרת דואר (Exchange) יש לציין זאת בשאלה ובמקביל רצוי לפנות למנהל הרשת בארגון.
 
* הודעות שגיאה יש לצטט, ככתבן וכלשונן, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
   נהוג להציג קבצי תמונות בעלות סיומת PNG או: JPG ולא כמסמך PDF או  DOC(X)

 למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום המלא - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.
 
לצפיה ב-' לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .'
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/02/2017 | 11:19
29
 
הסברים - כאן.
 
לצפיה ב-' הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .'
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
07/02/2017 | 11:17
48
 
הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה: מהקישור הזה.
 
לצפיה ב-' יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH‏'
יסודות השימוש בפונקציות: VLOOKUP ו- INDEX+MATCH‏
( לעמוד שלי בתפוז )
07/02/2017 | 11:13
56

החוברת (בת 30 עמוד) כוללת 3 שיעורים העוסקים, בעיקר, באחזור נתונים בעזרת הפונקציות הנ"ל.

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את החוברת (הכתובה באנגלית - בפורמט PDF).
 
 ההורדה: מהקישור הזה.
 
לצפיה ב-'עזרה למי שמבין באאוטלוק'
עזרה למי שמבין באאוטלוק
23/03/2017 | 21:47
8
היי חברים
עבדתי על אאוטלוק בעבודה ושעברתי למקום חדש ראיתי שחלק מהפונקציות שהיו אינן יותר.
 
אשמח לדעת למשל איך להוסיף צורות (אליפסה, כוכב וכו שאפשר לסמן על פרינט סקרין של משהו ולהדגיש בעיגול למשל)
 
היתה לי גם אופציה לתחום גבולות של פרינט סקרין מסוים (מבלי להיכנס לצייר ולגזור את מה שרלוונטי בפרינט סקרין אלא לגזור מתוך המייל עצמו זה היה נקרא crop
בקיצור הבנתם :) איך לייבא את הפונקציות הנוספות
עזרתכם ותודה מראש?��
לצפיה ב-'שינוי שפת מימשק'
שינוי שפת מימשק
22/03/2017 | 01:05
7
28
האם ישנה דרך לשינוי שפת המימשק ב-  Office 2016?
באתר של מיקרוסופט כתוב שנדרש לבצע התקנה מחודשת בשפה הרצויה.  הזוי?
לצפיה ב-'אם בידך גרסה באנגלית...'
אם בידך גרסה באנגלית...
23/03/2017 | 13:47
6
19
עליך להתקין ערכת שפה מתאימה.
פתח מסמך וורד ריק, 
File > Options > Language
​אופיס אמור להציג Hebrew - לא מותקן.
(ואם לא - יש שם אופציה לבחירה והוספת שפה כרצונך)
לחץ להתקנה וחסל.
לצפיה ב-'האם הצעתך מתייחסת לשינוי 'שפת הממשק' (התפריט) . . .'
האם הצעתך מתייחסת לשינוי 'שפת הממשק' (התפריט) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 15:30
5
16
 
או, במלים אחרות, האם אתה בטוח שהתהליך שהצעת מתקין גם שפת ממשק או רק שפת עריכה
 
לצפיה ב-'התהליך...'
התהליך...
23/03/2017 | 16:21
4
21
מחליף את ממשק השפה כולה.
מניסיוני, ביצעתי זאת על מחשב אחר בביתי, בו היה מותקן אופיס 2016 באנגלית.
לאחר הורדת הערכה בדרך שתיארתי - כל התוכנות בחבילה בעברית מלאה.
אופיס כנראה, מזהה ששפת המשתמש היא עברית, ומציע התקנת הערכה כפי שרואים בתמונה המצורפת, והגדרתה כברירת המחדל.
בכל מקרה, ניתן ידנית להוריד כל שפה מתוך רשימה ארוכה, באותו החלון.
 
לצפיה ב-'תודה על השתדלותך אבל לא ירדתי לסוף דעתך . . .'
תודה על השתדלותך אבל לא ירדתי לסוף דעתך . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 16:32
3
11
 
חבל שלא הצגת צילום של מלוא המסך.
 
Editing Language זו שפת עריכה ולא שפת ממשק.
 
אז - האם מדובר גם בשפת הממשק והאם כל שפות הממשק הן חינמיות או בתשלום של כ- 100 ש"ח כמו בגרסאות הקודמות
 
לצפיה ב-'שמתי לב ל Editing Language'
שמתי לב ל Editing Language
23/03/2017 | 17:34
2
17
אבל זו תמונה שצילמתי בתהליך עצמו, ערכתי ותעדתי אצלי במחשב.
מתחת לזה יש שדה נוסף : בחירת שפת תצוגה, אבל שם אין אופציה להורדה...
בכל אופן, הורדת הערכה בעברית, מגדירה כבר את ממשק העברית כברירת מחדל.
בפועל, לאחר הורדת הערכה (שאיננה בתשלום, לפחות לא העברית) - כל התפריטים באופיס הם בעברית.  
למשל בכניסה לוורד 2016 עולה חלון עם תבניות שונות...
בגרסה האנגלית מופיע התפריט משמאל לתבניות.
בגרסה העברית (לאחר התקנת הערכה) התפריט מופיע מימין, הכל בעברית (למעט המילה 'Word' ) , וכמובן שבתוך המסמך עצמו כל הכרטיסיות, הכל... בעברית.
ז"א הממשק הוא בעברית (ולא רק עריכה בעברית).
מצורפת תמונה עכשוית... שם רואים את חלון השפה.  
לצפיה ב-'תודה. שמתי לב שאתה אוהב להקליד הרבה . . .'
תודה. שמתי לב שאתה אוהב להקליד הרבה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 17:51
1
14

אבל אם זה קורה רק בתגובות ל'קשה הבנה' כמוני - אז זה בסדר...
 
לצפיה ב-'מה לעשות שאני אוהב אותך...'
מה לעשות שאני אוהב אותך...
23/03/2017 | 18:01
7
לצפיה ב-'word 2016 - תופעה מוזרה'
word 2016 - תופעה מוזרה
23/03/2017 | 15:12
11
שלום למומחים, יש לי בעיה מוזרה. במחשב נייד Dell xps עם חלונות 10 ואופיס 16, אין אפשרות להוסיף את הכלים draw table ו- eraser לסרגל הכלים design בכלי טבלה. הם מופיעים ונעלמים מייד. במחשבים אחרים נייחים וניידים כאחד, אין בעיה כזו. התקנתי גרסאות שונות של חלונות 10 כמה פעמים ועדיין לא עובד. לא מצליח למצוא פתרון. לאותו משתמש יש גם מחשב נייח והוא רוצה זהות בתוכנות.
המקסימום שהצלחתי הוא להוסיף לסרגל הפעלה מהירה, אבל זה לא מספק.
אשמח לרעיונות,
אייל
לצפיה ב-'העברת קובץ ost באווט לוק לכרטיס זכרון'
העברת קובץ ost באווט לוק לכרטיס זכרון
23/03/2017 | 13:43
11
אופיס 13 פרו פלוס, וינדווס 10 הום, יוגה 2 עם 16 גיגה והרחבת זכרון על ידי כרטיס.
העתקתי  את הקבצים לכרטיס זכרון  (כונן D) וניסיתי להכניס את הקובץ כקובץ נוסף. הודיע לי שזה לא קובץ אווטלוק. הקובץ הוא של דואר גימייל. 
מישהו מכיר ויכול לעזור? אני חייב לפנות מקום ב C
תודה רבה
לצפיה ב-' אירוח בנושא איבחון גנטי '
אירוח בנושא איבחון גנטי
( לעמוד שלי בתפוז )
23/03/2017 | 12:14
1
 יש לכם שאלות בנוגע לאיבחון מחלות גנטיות של עוברים בטרם החזרתם לרחם?
ביום רביעי, ה-29.3, נארח בפורום פוריות את ד"ר ברוך פלדמן, מומחה בגנטיקה רפואית, יילוד וגניקולוגיה ומנהל את מרכז ה- PGD שישיב על שאלותיכם בנושא.
 
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו
לצפיה ב-'חיפוש והחלפה'
חיפוש והחלפה
22/03/2017 | 21:09
1
21
מחפש תכנה שניתן לבצע בה פקודת מאקרו של חיפוש והחלפה למס' רב של מילים.
בוורד ניתן רק עד 200 מילים.
לצפיה ב-'קצת יותר מידע לא יזיק...'
קצת יותר מידע לא יזיק...
23/03/2017 | 07:22
46
למשל איפה רשימת ה"לפני ואחרי" של ההחלפה נמצאת ?
אם הרשימה נמצאת באקסל למשל, אין שום מגבלות  אורך - תריץ לולאה על האקסל, ובתוכה הכנס משהו כמו 
 
 
לצפיה ב-'קובץ word שנעלם'
קובץ word שנעלם
23/03/2017 | 05:17
12
שלום

כתבתי מסמך wrod במחשב מסוים שאיני יודע ת גירסת הווארד שלו ושמרתי אותו על נגן mp3 מהסוג הישן של sandisc. אח"כ הוא נפתח לי בעוד 2 מחשבים. מחשב רביעי לא זיהה אותו אבל כשנכסתי שם לווארד אז מצאתי אותו דרך פתיחת קבצים. בבית שלי, אופיס 2007, הוא לא מזהה אותו בכלל (כמו התיקיה ריקה), גם לא דרך הווארד רעיון למישהו?
לצפיה ב-'הוספת Flag לתאריכים מ 8 השבועות האחרונים המלאים'
הוספת Flag לתאריכים מ 8 השבועות האחרונים המלאים
20/03/2017 | 22:51
8
20
שלום,

אקסל 2013: יש לי דו"ח עם תאריכים.
ברצוני להוסיף Flag כך שיהיה ערכו TRUE רק אם התאריך בעמודה A הינו מ 8 השבועות האחרונים המלאים (!)

עוד הערה - היום של תחילת השבוע (עמודה C), הינו לפי השבוע שמתחיל ביום שני (למרות שבמחשב שלי, ימי השבוע מתחילים ביום ראשון)

יצרתי נוסחא שהיתה נכונה ב 99%, למעט שורה 10, של תאריך 22/1/2017:

הייתי צריך לראות תאריכים של שבועות המתחילים ב:
23/1/2017
30/1/2017
6/2/2017
13/2/2017
20/2/2017
27/2/2017
6/3/2017
13/3/2017

תאריך 22/1/2017 שייך לשבוע של 16/1/2017, שלא צריך להיות מוצג.

אודה לעזרה,
תודה
לצפיה ב-'לדעתי, הנוסחה הנכונה לתא B2 היא כדלהלן (וגרור למטה עד הסוף)'
לדעתי, הנוסחה הנכונה לתא B2 היא כדלהלן (וגרור למטה עד הסוף)
20/03/2017 | 23:31
7
32
רק הערה - שים לב לשוני בשורות 188 עד 192
 =AND(WEEKNUM(TODAY(),2)-WEEKNUM($A2,2)>1,WEEKNUM(TODAY(),2)-WEEKNUM($A2,2)<=8)
 
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/03/2017 | 00:04
2
13
אם כך, השוני היחידי בנוסחא שלך זה הוספת 2 בפונק' Weeknum. נכון?
כמו כן, לא הבנתי את ההערה לגבי שורות 188-192. מה השוני שהייתי צריך לשים לב אליו?
 
תודה
לצפיה ב-'לגבי שורות 188-192'
לגבי שורות 188-192
21/03/2017 | 00:17
1
13
זה לא היה השינוי היחיד. בתנאי הראשון של ה-AND  הורדתי את ה"="  !
בשורות שלעיל - אצלך בנוסחה התוצאה היא TRUE והיא צ"ל  FALSE
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/03/2017 | 00:41
2
לצפיה ב-'לדעתי, אפשר להשתמש בנוסחה הקצרה בכ- 40% . . .'
לדעתי, אפשר להשתמש בנוסחה הקצרה בכ- 40% . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/03/2017 | 00:55
3
16
לצפיה ב-'והנה, גם, הנוסחה . . .'
והנה, גם, הנוסחה . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/03/2017 | 10:28
2
27
לצפיה ב-'אכן עובד, גימיק נחמד - אך ברשותך 2 הערות.....'
אכן עובד, גימיק נחמד - אך ברשותך 2 הערות.....
22/03/2017 | 13:27
1
32
  1. זה יותר קצר - רק בגלל שהערך הנבדק הוא ממש ממש ארוך (בעיקר שהוא עוד מורכב מנוסחה)
  2. ויותר חשוב -  הערכים בנוסחה (ובעיקר הערך הנבדק) הם מספרים שלמים !!
​כוונתי היא - חייבים להיות מספרים שלמים 
לצפיה ב-'אעשה מאמץ להתעלם מההערות . . .'
אעשה מאמץ להתעלם מההערות . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/03/2017 | 14:53
35
 
כי:
* לא ראיתי שום גימיק (שימוש ב-ROW מצביע על מקצועיות ב'אקסל' - ותו לא).
* שימוש ב- {8;7;6;5;4;3;2}= יכול היה להיחשב ל'חצי גימיק'.
* לא ראיתי שהשאלה נסובה על חלקי שבועות.
 
*** הגיע הזמן להבין שהתשובות אמורות לענות על שאלות ולא לספק לסבתא "גלגלים..."
 
אז, נשאלת השאלה, האם הצלחתי להתעלם - או לא...
 
לצפיה ב-'עזרה בחישוב שעות עבודה בתקופה מסוימת'
עזרה בחישוב שעות עבודה בתקופה מסוימת
22/03/2017 | 10:58
1
15
אשמח לעזרה
לא מצליחה לחשב כמות שעות עבודה לתקופה מסויימת
ברגע שעושה סכום - אם זה עובר 24 שעות זה מתאפס ולא מציין לי כמה שעות עבדתי.
תודה רבה לעונים
לצפיה ב-'"ללא מילים..." . . .'
"ללא מילים..." . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
22/03/2017 | 11:25
20
לצפיה ב-'בדיקת תאריך ושעה'
בדיקת תאריך ושעה
21/03/2017 | 15:48
2
28
היי חברים ...
יש לי טבלה סיכומית ובה 3 מספרי זהות + טבלה מפורטת של ביקורים באתר כלשהוא.
אני מעוניינת לדעת כמה חזרות היו לכל ת.ז בטווח 48 שעות ?
חזרה משמע שלאחר ביקור כלשהו הוא חזר שוב בטווח 48 שעות
למשל : לת.ז 111 יש 2 חזרות בטווח 48 :  (חזרה ב 21.03 אחרי ה 20.03 + חזרה נוספת ב26.04 אחרי ה 25.04)
 
תודה רבה !
לצפיה ב-'מספר הבהרות ותשובה'
מספר הבהרות ותשובה
22/03/2017 | 07:34
1
21
1. האם "48 שעות" מתייחס לתאריך (!) פחות יומיים, או לתאריך + שעה פחות 48 שעות ? הביקור הקודם היה לפני יומיים ב - 7:29 והיום 7:31 - נחשב ?
 אם תאריך + שעה - היה הרבה יותר נוח אם הם היו בתא אחד.
2. האם התאריכים מסודרים בסדר עולה ? (בדוגמה יש מקרה אחד בו השעות לא בסדר עולה).
 
בכל מקרה מצ"ב קובץ ל"מקרה הגרוע" - מתייחס גם לשעות וגם לרשימה לא ממויינת.
הפיתרון מבוסס על עמודות עזר (טפו טפו) שייתכן שניתן לוותר עליהן. 
לצפיה ב-'ZIV נראה מצוין תודה ענקית!'
ZIV נראה מצוין תודה ענקית!
22/03/2017 | 09:52
6
לצפיה ב-'הוספת 'בלון הודעה' באקסל'
הוספת 'בלון הודעה' באקסל
21/03/2017 | 10:56
33
שלום רב,
האם וכיצד ניתן להוסיף בלון הודעה מעל הלשוניות בחוברת אקסל ?
הכוונה למשהו בדומה למוצג בתמונה, כך שיהיה אפשר לרשום שם טקסט בהתאמה אישית.
האם ניתן להגדיר שיופיע כאשר העכבר מרחף מעל הלשונית , או יופיע קבוע ?
כמו כן, גודל / צורת הבלון, צבע הטקסט, צבע הרקע (מילוי) .... האם ניתן לשליטה ?
 
(ווינדוס 7 , אקסל 2010)
לצפיה ב-'פקודת מאקרו להמרת תאים מטקסט למספר '
פקודת מאקרו להמרת תאים מטקסט למספר
20/03/2017 | 16:23
7
20
שלום,
 
כיצד ניתן לכתוב פקודת מאקרו אשר ממירה עמודה מטקסט למספר - 
כאשר בכלל התאים בקצה העליון הפינתי מופיע משלוש ירוק אשר מבצע את ההמרה.
 
מצורף קובץ לדוגמה
 
לצפיה ב-'עד כמה (מ-1 עד 10) חושב לך שזה יהיה דווקא במקרו . . .'
עד כמה (מ-1 עד 10) חושב לך שזה יהיה דווקא במקרו . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/03/2017 | 16:53
6
16
 
ולא ב-3-4 קליקים של עכבר...
 
לצפיה ב-'מאוד חשוב'
מאוד חשוב
20/03/2017 | 17:12
5
16
מאחר ומדובר על עריכה מרובה של קבצים בכל יום מחדש
ולכן המטרה לצמצם את הפעולות הידניות - אך זאת פקודה שאני לא מצליחה לבצע במאקרו
 
לצפיה ב-'הצעתי מתייחסת לעמודה אחת (שזה מה שהצגת בשאלתך) . . .'
הצעתי מתייחסת לעמודה אחת (שזה מה שהצגת בשאלתך) . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/03/2017 | 17:37
151

הקלק על אות העמודה (יכולה להיות כל עמודה) והרץ את המקרו שלהלן:
  Sub Covert_TextualNums_to_Numerics()
      Selection.TextToColumns
End Sub
 
לצפיה ב-'ואם הטווח כולל יותר מעמודה אחת...'
ואם הטווח כולל יותר מעמודה אחת...
20/03/2017 | 19:11
3
36
אפשר ע"י הלולאה הבאה - ניתן להחליף את ה'בחירה'  בטווח כלשהו.
 ...........
   For Each cl In Selection 'or any range
       cl.Value = Val(cl.Value)
   Next
.......
 
לצפיה ב-'זה אמור להספיק: CL.Value = --CL . . .‏'
זה אמור להספיק: CL.Value = --CL . . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
20/03/2017 | 22:01
10
לצפיה ב-'כך זה צריך להיות בפקודה?'
כך זה צריך להיות בפקודה?
21/03/2017 | 07:37
1
21
במידה ומדובר על עמודה אחת קבועה - תמיד תהיה בC
כך צריכה להיות הפקודה?
    Columns("C:C").Select
    Sub Covert_TextualNums_to_Numerics()
       Selection.TextToColumns
End Sub
מאחר וזה נותן הודעת שגיאה של בחירת עמודה C -
כיצד יש לרשום את בחירת העמודה?
לצפיה ב-'"ללא מילים..." . . .'
"ללא מילים..." . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/03/2017 | 08:32
27
 Sub Covert_TextualNums_to_Numerics()
      Columns(3).TextToColumns
End Sub
 
לצפיה ב-'מעבר morph'
מעבר morph
20/03/2017 | 15:10
3
21
איך ניתן להוסיף מעבר morph לפאוור פוינט 2016?
לצפיה ב-'ברוך בורא "גוגל" . . .'
ברוך בורא "גוגל" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/03/2017 | 15:24
2
25

חפשי אחר: שימוש במעבר שינוי צורה 2016 PowerPoint

 
לצפיה ב-'הוספת מעבר שינוי צורה'
הוספת מעבר שינוי צורה
20/03/2017 | 23:05
1
144
יש לי אופיס 2016 ומערכת הפעלה חלונות 10. מעבר שינוי צורה לא מופיע ברשימת המעברים. איך אפשר להוסיף אותו?
לצפיה ב-'הנה, התווספת, לסטטטיסטיקת ה"נפגעות" של גרסת ה-365 . . .'
הנה, התווספת, לסטטטיסטיקת ה"נפגעות" של גרסת ה-365 . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
21/03/2017 | 08:52
15
‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏                    
לצפיה ב-'טבלת אקסל'
טבלת אקסל
19/03/2017 | 12:40
8
62
צהריים טובים
ברשותי אקסל 2007, מערכת הפעלהWIN 10 HOME
בטבלה בעלת 60 עמודות ו7 שורות המכילה מספרים אקראיים ברצוני שבכל עמודה ( מה 60)סדר המספרים יהיה מהנמוך לגבוה היש שיטה לבצע זאת, כרגע אני עושה זאת ידנית עמודה עמודה.
לעצתכם אודה
ישראל שרגר
לצפיה ב-'ראה את המקרו המצורף'
ראה את המקרו המצורף
19/03/2017 | 14:17
5
44
הוא ימיין לך את כל הטווח בין תא A1 ובין התא האחרון בשורה האחרונה והעמודה האחרונה. (מה שנקרא - 'פינת הטווח הרחוקה')
אני מקווה שהמספרים האקראיים אינם משתנים יותר. כלומר - הם נבחרו פעם אחת אקראית ונשארו קבועים !
 Sub SortAllCols()
lr = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
lc = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
Application.ScreenUpdating = False
   For ncol = 1 To lc
       Set Rng = Worksheets("âéìéåï1").Range(Cells(1, ncol), Cells(lr, ncol))
       ActiveWorkbook.Sheets("âéìéåï1").Sort.SortFields.Clear
       ActiveWorkbook.Sheets("âéìéåï1").Sort.SortFields.Add Key:=Rng, _
       SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending
       With ActiveWorkbook.Sheets("âéìéåï1").Sort
           .SetRange Rng
           .Apply
       End With
   Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
הקטעים בג'יבריש הם "גיליון1"
לצפיה ב-'לדעתי, גם המקרו הקצרצר, שלהלן, "יספק את הסחורה" . . .'
לדעתי, גם המקרו הקצרצר, שלהלן, "יספק את הסחורה" . . .
( לעמוד שלי בתפוז )
19/03/2017 | 21:02
4
42

ה-QA עליך...
 Sub Micky()
    LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    LC = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
    Application.ScreenUpdating = 0
    For ncol = 1 To LC
        Range(Cells(1, ncol), Cells(LR, ncol)).Sort Key1:=Range(Cells(1, ncol), Cells(LR, LC)), Order1:=xlAscending
    Next
    Application.ScreenUpdating = 1
End Sub
לצפיה ב-' אכן עובד - אבל, אם כבר - אז כבר...'
אכן עובד - אבל, אם כבר - אז כבר...
20/03/2017 | 02:00
3
45
  Sub Micky()
    LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
    LC = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
    Application.ScreenUpdating = 0
    For ncol = 1 To LC
        Columns(ncol).Sort Key1:=Columns(ncol), Order1:=xlAscending
    Next
    Application.ScreenUpdating = 1
End Sub
וגם ניתן למחוק את השורה של  LR  
לצפיה ב-'אם כבר אז כבר(2). . . '
אם כבר אז כבר(2). . .
( לעמוד שלי בתפוז )
20/03/2017 | 15:20
2
20
 
אם אתה סומך על השואל בדבר כמות השורות (6) מדוע אינך סומך עליו בנוגע למס' העמודות (60)

מהנ"ל - גם חישוב ה- LR מיותר ובלולאה יש להציב, במקומו, את הערך: 60.

 
לצפיה ב-'זו לא היתה ביקורת - רק הצעה. אז ככה, כמה דברים...'
זו לא היתה ביקורת - רק הצעה. אז ככה, כמה דברים...
20/03/2017 | 18:55
1
15
ראשית - בטח התכוונת בשורה השניה ל- LC  (מספר העמודות) 
שנית -  נתתי את הדוגמא לסתם טבלה שבמקרה הזה היא 10 שורות ו-24 עמודות - ולכן בדקתי את מס. העמודות כדי להגביל את הלולאה ואת מס. השורות כדי לקבוע את הטווח של כל סבב מיון.
אך, מאחר ושמתי לב כי אקסל ממילא אינו ממיין תא ריק -  ראיתי שאפשר לתת לאקסל רק את מס. העמודה בכל פעם - ולגבי 'אורכה' -  כלומר מס. השורות הוא כבר ידאג למיין רק את אלו בהן יש נתונים.
לצפיה ב-'For ncol = 1 To 60 ואין צורך להכביד במילים. . .‏'
For ncol = 1 To 60 ואין צורך להכביד במילים. . .‏
( לעמוד שלי בתפוז )
20/03/2017 | 22:06
5
לצפיה ב-'יש חסם עליון ?'
יש חסם עליון ?
19/03/2017 | 15:01
26
אם אין חסם עליון, אז בכל עמודה מצא מספר אקראי, וחבר אותו לזה שמימינו
לצפיה ב-'אם תרצה את המספרים מ-0 עד 1 בלי מקרו ...'
אם תרצה את המספרים מ-0 עד 1 בלי מקרו ...
19/03/2017 | 21:07
23
אז תוכל לעשות את המודגם בצילום המסך.
בגיליון rnd יש טבלה של 7X60 של תאים עם הפונקציה ()RAND=
בגיליון 2 אתה יכול לסדר אותם לפי הסדר באמצעות שילוב של פונקציית SMALL עם ()COLUMN=
כמודגם בצילום המסך
לצפיה ב-'חוברת עבודה אישית'
חוברת עבודה אישית
20/03/2017 | 11:04
21
שלום לכולם,
שמרתי בחוברת PERSONAL.XLSB    שלושה מודולים, כפי שניתן לראות בתמונה.
כאשר אני מציג את 'פקודות המאקרו' , מתקבל חלון 'מאקרו' ובו מוצגים רק שני המקרואים הראשונים (2 שורות בלבד)...  
(אף כשהגדרתי בחלון הנ"ל "פקודות מאקרו ב :   PERSONAL.XLSB" ).
את המאקרו האחרון הוספתי היום אל ה PERSONAL , ודאגתי כמובן לשמור , בחוברת האישית.
מה יכולה להיות הסיבה ? 
תודה
 
(ווינדוס 7, אקסל 2010)
לצפיה ב-'בחירת תאריך מלוח שנה'
בחירת תאריך מלוח שנה
18/03/2017 | 12:00
6
26
האם אפשרי לבחור תאריך דרך לוח שנה באקסל? אם כן איך?
לצפיה ב-'כן. כעת קרא השורה הראשונה למעלה ומלא אחר ההנחיות למבקרים.'
כן. כעת קרא השורה הראשונה למעלה ומלא אחר ההנחיות למבקרים.
18/03/2017 | 15:06
6
לצפיה ב-'לא הבנתי את ההערה. אין לי קובץ ואין לי תמונה '
לא הבנתי את ההערה. אין לי קובץ ואין לי תמונה
18/03/2017 | 16:42
4
15
זו שאלה פשוטה- אפשר במערכות מסויימות להעלות לוח שנה ולבחור תאריך. השאלה היא איך ואם אפשרי לעשות את זה באקסל
שבוע מקסים לך
ותודה על העזרה והרצון הטוב
לצפיה ב-'אוקיי, בחרת תאריך. מה אתה רוצה לעשות איתו ?'
אוקיי, בחרת תאריך. מה אתה רוצה לעשות איתו ?
18/03/2017 | 20:04
3
18
להכניס לתא ?  לבנות טבלה ?  או כל פעולה אחרת.
לשם כך צריך קובץ והסבר.
הבחירה, התוצאה וסדר הפעולות - שונים בגירסאות השונות של אופיס.
את הבחירה ניתן לעשות מתוך הגיליון או מתוך "טופס"
את כל המידע הזה רצוי לתת כדי לתת תשובה מספקת.
לצפיה ב-'להציב בתא. לבחור מלוח שנה תאריך ולהציב בתא.אופיס 2016 תודה'
להציב בתא. לבחור מלוח שנה תאריך ולהציב בתא.אופיס 2016 תודה
19/03/2017 | 06:41
2
5
לצפיה ב-'כשאני מגיע לתא נפתח לוח שנה בוחר תאריך ומציב בתא. זה הכל'
כשאני מגיע לתא נפתח לוח שנה בוחר תאריך ומציב בתא. זה הכל
19/03/2017 | 06:52
1
7
לצפיה ב-'אחת האפשרויות (יש כמה מהן) - ראה קובץ מצורף'
אחת האפשרויות (יש כמה מהן) - ראה קובץ מצורף
19/03/2017 | 11:38
23
  • בחירת תא כלשהו בעמודה A  תפתח את הלוח.
  • בלוח ניתן לבחור שנה וחודש ע"H פסי הגלילה.
  • ברגע בחירת היום -  התאריך ירשם בתא הפעיל. בתא שלידו ירשם החודש (כמובן שזה ניתן למשחק ושינוי.)
ניתן לשלוט ברוב מרכיבי תמונת הלוח - הצבעים, הרקע, גודל הפונטים וכן מה יהיה היום הראשון בשבוע !
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
repair-lab מעבדת מחשבים
repair-lab מעבדת מחשבים
Tesqa
לבדיקות תוכנה

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ