לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום שוקולד

פורום שוקולד הוא הבית לחובבי השוקולד,
אלו שאוהבים לאכול..ובמיוחד אלו שיודעים, לומדים, או רוצים ללמוד להכין שוקולד בעצמם,
בפורום אנו חולקים את האהבה לשוקולד, את הידע הקשור בהכנת השוקולד,
טכניקות, חומרים ועוד, בקישורי ומאמרי הפורום תמצאו מידע רב הקשור בשוקולד ובטכניקות עבודה עם שוקולד.
חברי הפורום הקבועים הכותבים בפורום נוהגים להפגש מדי כמה חודשים , כל חובב שוקולד הפעיל בפורום יכול להצטרף למפגשים הטעימים והמהנים הללו.
 
***הפורום נועד לדיונים בנושאי שוקולד אך אינו מיועד לפרסום של עסקים, מוצרים או שרותים , לשם כך קיימים לוחות הפורום. הודעות בעלות אופי פרסומי ימחקו מהפורום.
ניתן לפרסם בפורום רק בתאום מראש עם מחלקת הפרסום של תפוז.

אודות הפורום שוקולד

פורום שוקולד הוא הבית לחובבי השוקולד,
אלו שאוהבים לאכול..ובמיוחד אלו שיודעים, לומדים, או רוצים ללמוד להכין שוקולד בעצמם,
בפורום אנו חולקים את האהבה לשוקולד, את הידע הקשור בהכנת השוקולד,
טכניקות, חומרים ועוד, בקישורי ומאמרי הפורום תמצאו מידע רב הקשור בשוקולד ובטכניקות עבודה עם שוקולד.
חברי הפורום הקבועים הכותבים בפורום נוהגים להפגש מדי כמה חודשים , כל חובב שוקולד הפעיל בפורום יכול להצטרף למפגשים הטעימים והמהנים הללו.
 
***הפורום נועד לדיונים בנושאי שוקולד אך אינו מיועד לפרסום של עסקים, מוצרים או שרותים , לשם כך קיימים לוחות הפורום. הודעות בעלות אופי פרסומי ימחקו מהפורום.
ניתן לפרסם בפורום רק בתאום מראש עם מחלקת הפרסום של תפוז.
הפורום לא פעיל
x
הודעה מהנהלת הפורום
אנא קראו את תקנון הכתיבה וההשתתפות פורום, באירועי הפורום ונהלי פרסום בפורום זה,הפורום נועד לשתף, לשאלות ודיונים מעולם השוקולד. אינו מיועד להודעות פרסומיות ויח"צניות של עסקי שוקולד ולא לוח מודעות מכל סוג . הודעות אלו יימחקו. המקום בו ניתן ורצוי לפרסם הודעות כנ"ל הוא "לוח המודעות של פורום שוקולד".
 


חברי פורום גולשים ומבקרים,
לנוחיות כולנו להלן כללי הכתיבה וההשתתפות בפורום:

 הפורום עוסק בשוקולד והכנת שוקולד, הקפידו לנהל דיונים בנושא זה בלבד. דיונים אישיים נהלו באמצעות מערכת המסרים.
הפרסום בתפוז הוא בתשלום. הודעות בעלות נוסח פירסומי ימחקו לאלתר.  ניתן לפרסם הודעות פרסומיות , סדנאות שוקולד, ציודים או חומרי גלם למכירה וכל הקשור בכך בלוחות הפורום.
 קשרו רק הודעות שאתם סבורים שמאפשרות דיון פורה בפורום, ולא כאלו שמטרתן להפנות את הקוראים לאתרים אחרים.
זכויות יוצרים: אנו שומרים עליהן בקפידה. אין להעלות לפורום כתבות או דיווחים מועתקות מאתרים אחרים או תמונות שלא צולמו על-ידכם, מתכונים שאינם שלכם וכיו"ב.
בלוגרים- אנא העלו לפורום דיווחים מלאים. תוכלו להוסיף לדיווח קישור לבלוג. 
מדי כמה חודשים אנו נוהגים לקיים מפגש חברים שוקולדי , למפגש הזה מוזמנים בשמחה חברים שכותבים בפורום באופן קבוע ומוכרים לשאר חברי הפורום. חברים חדשים או כאלו שלא כתבו בחודשים שקדמו למפגש יוכלו להרשם על בסיס מקום פנוי.

השתתפות מהנה מתוקה ופורייה
מיה ומני.
המשך >>

לצפיה ב-'סדנאות להכנת שוקולד במטבח הביתי !'
סדנאות להכנת שוקולד במטבח הביתי !
09/11/2015 | 08:16
126
הי לכולם ! אני מחדשת את פעילות הסדנאות שלי במתכונת של הדרכה בקבוצות קטנות. מתאים גם לגיבוש צוותי עבודה  058-5-788220
לצפיה ב-' סגירת הפורום '
סגירת הפורום
( לעמוד שלי בתפוז )
03/09/2013 | 11:45
733
נוכח רמת הפעילות הנמוכה הוחלט לסגור את הפורום בשלב הזה.

בהזדמנות זו אנו רוצים להודות למיה שטרן שניהלה את הפורום בצורה מוצלחת ומסורה, ולכם הגולשים על שהפכתם את הפורום לקהילה חמה, מקסימה ונעימה.


המשך גלישה נעימה ב אנשים
לצפיה ב-'שלום...'
שלום...
01/09/2013 | 08:31
7
652
קניתי פניני קראנץ ממר קייק איך אני יכולה לשלב אותם בפרלינים? במילוי? מעל?

ועוד שאלה אם אני רוצה לשים שיהיה בתחתית הפרלין שכבה של אגוזים גרוסים באיזה שלב אני עושה את זה? אחרי שסוגרים את הקונכיה? כי אם אני שמה אחרי שאני סוגרת ואז מורידה עם השפכטל חלק יורד בחזרה לקערת השוקולד...

תודה
לצפיה ב-'ההצעות שלי'
ההצעות שלי
01/09/2013 | 11:16
1
380
אם מדובר בפרלינים בטבילה - פשוט מאוד. פשוט מניחים פנינה או שתים על הפרלין אחרי הטבילה.
אם מדובר על טבלאות שוקולד - פה העניין יותר פשוט, ממלאים את התבנית קצת פחות, ושמים מה שרוצים, ובעזרת כמה מכות וניעורים לתבנית, מיישרים את הכל.

אם מדובר על תבניות, כאן זה מתחיל קצת להסתבך, כי חוץ מזה שחלק מהפנינים ירדו לקערת השוקולד (משהו שאפשר לפתור עם מסננת), זה אומר שהתחתית יכולה להיות לא יפה, ויותר גרוע מזה - עם חורים.

מה שאפשר לעשות עם התבניות, זה למלא את הפרלין בקצת פחות גנאש, ולהשאיר עוד כמה מ"מ בשביל התחתית, ואז סוגרים רגיל.

צריך לקחת בחשבון שהרבה מהדברים האלה סופגים לחות, ואז אם משלבים אותם בפרלין עם גנאש, הם יאבדו מהקראנץ' שלהם. מה שאפשר לעשות זה לצפות אותם קודם בשוקולד או חמאת קקאו (מטומפררים), ולתת להם להתקשות לפני שמשתמשים בהם.

לצפיה ב-'ועוד משהו'
ועוד משהו
01/09/2013 | 11:24
148
אם רוצים, אפשר להשתמש בשיטת "השקף ההפוך" (חפשי בפורום, יש הסבר מדוייק). הבעיה עם זה שאם ממלאים את  הפרלין יותר מידי, אז זה שדוחפים בכח פניני שוקולד יכול לגרום לכך שהמילוי יפרוץ ממקום אחר.
לצפיה ב-'כמתלמדת בעצמי, עושה נסיונות'
כמתלמדת בעצמי, עושה נסיונות
01/09/2013 | 20:26
4
633
ומכיוון שרציתי גם כן לשלב ברס. שמעתי לעצת המנוסים כאן ובמקום בתחתית הפרלין, שמתי בחלקו העליון. כלומר לאחר הכנת הציפוי (סליחה על הוורוד המזעזע, באותו שוונג גם עשיתי שימוש בצבעים לשוקולד), השתמשתי בגנאש סמיך על בסיס פרלינה והתוצאה היתה מעולה. גם אחרי שבוע, הברס לא התרכך.
לצפיה ב-'תודה... ועוד דבר..'
תודה... ועוד דבר..
02/09/2013 | 10:25
1
169
הכוונה שלי הייתה איך לשלב את הפניני קראנץ בגאנש? עם איזה גאנש הם הולכים?

ועוד דבר מה לגבי גריסי פולי קקאו..?

תודה
לצפיה ב-'מכיוון שמדובר באגוזי לוז נוגט או פרלינה'
מכיוון שמדובר באגוזי לוז נוגט או פרלינה
02/09/2013 | 14:51
182
נראו לי הכי מתאימים. בצירוף שוקולד חלב או מריר לפי  הטעם. כמובן גם שמנת מתוקה. גריסי פולי קקאו יכולים להתאים לטעמי לגנאש שוקולד מריר בתוספת ליקר שוקולד או קפה.
לצפיה ב-'צריך לציין'
צריך לציין
02/09/2013 | 17:06
1
137
שהשאלה האם התוספת תצבור לחות ותהפוך להיות רכה תלויה כמובן בכמות המים שיש במילוי שמשתמשים בו.
אם משתמשים בפרלינה, או פרלינה מעורבב בשוקולד, אחוז המים נמוך מאוד מאוד, ולכן אין סיבה שהברס (או מה זה לא יהיה) יתרכך.
אם משתמשים בגנאש רגיל -- יחס של שוקולד לשמנת של 1:1.5 או משהו דומה, לא הייתי מצפה שהתוספת תשאר פריכה.

אפשר, כמו שציינתי בהתחלה, לצפות את מה-שזה-לא-יהיה בשוקולד מטומפרר או חמאת קקאו מטומפררת, וזה אמור להגן על זה מהלחות. זו  תיאוריה מבחינתי, כי מעולם לא ניסיתי.
לצפיה ב-'אז מה היחס'
אז מה היחס
03/09/2013 | 07:42
86
למילוי של פרלינה או פרלינה עם שוקולד?
לצפיה ב-'מתכון לליקר שוקולד?'
מתכון לליקר שוקולד?
30/08/2013 | 22:27
1
1035
תהיתי אם אולי יש במקרה למישהו מתכון לליקר שוקולד שנוכח כמוצלח, החיפוש בתפוז לא הביא תוצאות מי יודע מה.

ועוד שאלה, יש לי רום לבן בבית, אני יודעת שנהוג להשתמש בוודקה כשמכינים ליקרים אבל יש לי הבקבוק כי קניתי להכין סוג של ליקר אחר (קפה) ואני לא מתכננת להשתמש בכל הבקבוק וחבל לי סתם שהוא ישב בחוסר מעש- למרות שבפוטנציה אפשר לשתות אותו.
לצפיה ב-'ליקר שוקולד'
ליקר שוקולד
31/08/2013 | 15:23
439
יש לי מתכון שקיבלתי ממורן שוקולד. פעם זה הופיע באתר שלה אבל לא מצאתי את הקישור אז רשמתי מטה. הכמות המקורית היא פי 2 ולי זה היה קצת יותר מדי אז צמצמתי כמויות....

לגבי אלכוהול. אני חושבת שהטעם הוא ענין אישי ויכול להיות שהתוצאה תהיה טובה גם עם רום, אבל כמובן זהו שינוי במתכון והתוצאה תהיה מעט שונה.

ליקר שוקולד  – חצי כמות

מצרכים:
350 מ”ל חלב
50 מ”ל שמנת מתוקה
3 כפות מים
100 גרם שוקולד מריר 70%
85 מ”ל ברנדי טוב (אפשר גם ויסקי)
125 מ”ל וודקה אבסולוט
50 גרם אבקת סוכר
1/4 מקל קינמון או 10 גרם קינמון טחון

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד.
2. מבשלים למשך 5 דקות (מבלי להרתיח) את השמנת, החלב, אבקת הסוכר והקינמון עד להמסה מלאה של אבקת הסוכר.
3. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים היטב.
4. מוזגים לבקבוקים מעוקרים עם פקק אטום וטוב (רצוי שעם)

הליקר  מוכן לאחר כחודש ולמשך שנה במקרר (לא חובה בחורף, אבל בקיץ בהחלט להכניס לקירור), יש לנער לפני המזיגה.
מתקבל כ- 850 סמ"ק של ליקר שוקולד

כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תנור שמשמש כמלטר?! מי מכיר?'
תנור שמשמש כמלטר?! מי מכיר?
26/08/2013 | 12:21
2
244
אמא שלי קנתה תנור דיגיטלי חדש,
בו ניתן לכוון טמפרטורה מדויקת (לדבריה) של 30 מעלות.
היא רוצה לקנות לי מתנה כזה, כדי שאוכל להשתמש בו, בן השאר, כמלטר לשוקולד...
מה דעתכם?
לצפיה ב-'אני אומרת- נסי קודם כל אצלה :)'
אני אומרת- נסי קודם כל אצלה :)
27/08/2013 | 09:51
191
על פניו נשמע כמו רעיון שיכול לעבוד.
הדבר היחיד שנשמע לי אולי בעיה זה שצריך לבדוק מה תנאי הלחות בתנור...
כלומר, צריך לוודע שיבש שם. ואולי רק עם דלת פתוחה- ואז הטמפ' כבר לא כל כך מדויקת.
אם ממילא יש לה תנור כזה, למה שלא תעשי אצלה ניסוי פעם אחת ותראי אם זה עובד ואיך...
אני יודעת שיש תנורים עם תאים מיוחדים להתפחה וגם הם מגיעים לטמפ' נמוכות (40 מעלות) אבל שם יש לחות גבוהה.
לצפיה ב-'נשמע לי ממש לא בכיוון'
נשמע לי ממש לא בכיוון
27/08/2013 | 10:06
156
אני כמעט בטוח שזה לא יעבוד.
לצפיה ב-'חברים - מפגש פורום שיוכרז כמפגש פרידה ממיה?'
חברים - מפגש פורום שיוכרז כמפגש פרידה ממיה?
26/08/2013 | 12:58
5
336
מי שבעד שיכתוב - הארגון עלי...
לצפיה ב-'אני אשמח!! '
אני אשמח!!
26/08/2013 | 22:51
148
גם לעזור בארגון... יערה
לצפיה ב-'כמובן '
כמובן
26/08/2013 | 23:21
122

לצפיה ב-'אני מאוד אשמח להפגש'
אני מאוד אשמח להפגש
01/09/2013 | 22:32
150
אפשר אם יתאים לכולם להתארח אצלי בסטודיו החדש
לצפיה ב-'אני בעד מפגש'
אני בעד מפגש
02/09/2013 | 13:13
60
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
03/09/2013 | 11:35
47
לצפיה ב-'לא יודע אם מישהו קרה, אבל יש שוקולד גמלים'
לא יודע אם מישהו קרה, אבל יש שוקולד גמלים
26/08/2013 | 16:54
440
זה מחלב גמלים - להיט באמירויות

http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=M&...
לצפיה ב-'אפליקציה חדשה לאייפון'
|*|אפליקציה חדשה לאייפון|!|
( לעמוד שלי בתפוז )
25/08/2013 | 16:35
81
אנחנו מזמינים אתכם להוריד את הגרסה החדשה של אפליקצית הפורומים שלנו.

|נורה| מה חדש באפליקציה?
|קדימה| שינויים משמעותיים בחוויית המשתמש!
כך למשל בעמוד הראשי של האפליקציה רואים את רשימת הפורומים המועדפים ולא צריך לבחור את הפורום שלכם בכל כניסה.
בפורום עצמו רואים את כל ההודעות לפי הסדר בלי דפדפוף בין עמודים. הממשק עצמו נקי וידידותי. |נייד|

|קדימה| האפליקציה כולה עובדת native, זה אומר שהיא טסה מהר! לא צריך לחכות לעמודים שיטענו. |שבלול|

|קדימה|  ממשק התרעות (כולל push notifications )כאשר מישהו הגיב לכם...|בועה|

|קדימה| עמוד הוספת הודעה חדש! נראה הרבה יותר טוב ומאפשר גם הוספת תמונה (מהמצלמה או הארכיון) |מצלמה|

|קדימה| ממשק מסרים חדש.|עפרון|

|קדימה|  בקרוב מאד נעלה גרסה דומה גם לאנדרואיד ועוד לפניה תועלה גרסה חדשה של האתר המותאם של תפוז שתיראה כמו האפליקציה. |אייפד|

את האפליקציה לאייפון ניתן להוריד כאן:
https://itunes.apple.com/il/app/tpwz-pwrwmym/id336...

גלישה נעימה|4U|
לצפיה ב-'פורשת מניהול הפורום'
פורשת מניהול הפורום
21/08/2013 | 08:37
14
527
בוקר טוב חברים,
לאחר שנים רבות בניהול ועוד שנים קודם לכך כ"אדומה" בפורום,
המון המון תשובות והסברים על שוקולד והקפדה על רמה מקצועית כמה שאפשר, תוך שמירתו מלהפוך זירת פרסום.
הגיע היום להמשיך הלאה...
התקופה האחרונה הביאה אצלי בחיים המקצועיים השוקולדיים הרבה שינוים נהדרים:
פתחתי סטודיו  חדש ומקסים והרחבתי את לימודי השוקולד המקצועיים אצלי
ועוד ענייני שוקולד, אליהם אני צריכה להקדיש את כל תשומת לבי וזמני.
כדי שהפורום הזה ימשיך לקבל את מרב תשומת הלב, כפי שמגיע לכם, אני מחזירה את שרביט הניהול.

מבטיחה להמשיך לבקר ולהשתתף ולשתף כגולשת מן המניין.

אתם מאוד מאוד מוזמנים לבוא לבקר אותי בכפר סבא אליה עברתי!!

בהזדמנות זו  מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה במיוחד!!!
והרבה התחלות טובות
לצפיה ב-' פרישת מנהלת הפורום '
פרישת מנהלת הפורום
( לעמוד שלי בתפוז )
21/08/2013 | 17:02
2
261
אנו מודים ל מיה שטרן על תקופת ניהול בפורום ומאחלים לה הצלחה בהמשך הדרך בתפוז ובכלל

המשך גלישה מהנה בתפוז אנשים
לצפיה ב-'מיה יקרה'
מיה יקרה
21/08/2013 | 17:44
1
194
תודה על פורום מתוק מתוק שהכניס אותי לעולם השוקולד והכיר לי כמה מהאנשים המופלאים ביותר שפגשתי,
והפגיש אותי אותי עם כמה מהטעמים הנהדרים ביותר שזכיתי להכיר.
הרבה הצלחה בהמשך הדרך
יערה
לצפיה ב-'תודה יקירה'
תודה יקירה
22/08/2013 | 09:43
74
תמשיכי להנות מעולם השוקולד המופלא
לצפיה ב-'בהצלחה מיה .'
בהצלחה מיה .
22/08/2013 | 09:51
1
78
הצטרפתי רק לאחרונה, אבל תגובותיך תמיד מכילות ידע רב וניתנות בנועם, כבשו את ליבי.

בהצלחה בסטודיו. אשרי תלמידיך.
לצפיה ב-'תודה אם החיטה'
תודה אם החיטה
22/08/2013 | 12:38
53
מקווה שעוד יצא להיפגש :)
לצפיה ב-'תודה'
תודה
22/08/2013 | 16:46
41
תודה על שחשפת אותי לראשונה לעולם המופלא של השוקולד. נתת לי הצצה סקרנית ומתלהבת לתחום שמשלב כימיה, מתמטיקה, רומנטיקה וחושניות - וכל זה בקפסולות קטנות של טעם. נתת לי גם את הדגדוג בקצה האצבעות שגורם לך לרוץ ולטמפרר, ואת הדחף להמשיך ולהתמקצע. ועל כל זה תודה ע-נ-ק-י-ת, והמון איחולים להמשך הצלחה בתחום ומחוצה לו
לצפיה ב-'תודה ובהצלחה '
תודה ובהצלחה
22/08/2013 | 17:00
47
בספטמבר ימלאו 5 שנים ליום שבו נכנסתי לעולם הזה (מבחינת הכנה, לא אכילה). הפורום ובראשו את היה אחד המקומות שעזרו לי להתמקצע, ללמוד, לקבל רעיונות חדשים וגם לפרסם כמה כאלו משל עצמי. גם בימים ה"רועשים" יותר ידעת לעשות סדר תוך כדי כיבוד כל החברים. מפגשי הפורום היו הצלחה רבה ואפשרו להכיר את האנשים מאחורי הכינויים.
הרבה בהצלחה לך בהמשך, עם הסטודיו החדש והפעילויות החדשות.

תודה,

מוטי פרנגלר
לצפיה ב-'יש הרבה מה להגיד, אבל אסתפק בקצרה'
יש הרבה מה להגיד, אבל אסתפק בקצרה
23/08/2013 | 00:32
125
הרבה תודה על כל הזמן הזה, ודיר באלאק את לא ממשיכה להופיע פה.  P:

לצפיה ב-'תודה מיה על ניהול הפורום'
תודה מיה על ניהול הפורום
23/08/2013 | 16:52
46
אמנם לא יצא לנו להכיר. אבל נוכחותך היתה מורגשת בפורום עם הרבה ידע ומקצועיות.
וכמובן, מה שאי אפשר בלעדיו המון אהבה לשוקולד שהיתה ניכרת בכל הודעה.
תודה ובהצלחה!
לצפיה ב-'מיה המקסימה תודה רבה על המידע האדיבות והנועם'
מיה המקסימה תודה רבה על המידע האדיבות והנועם
23/08/2013 | 17:47
2
53
בהצלחה עם הסטודיו החדש
נמשיך להיפגש במפגשי פורום...
לצפיה ב-'תודה חברים - אין ספק שניפגש'
תודה חברים - אין ספק שניפגש
23/08/2013 | 22:49
1
83
כותבת לכם מבודפשט...
ברור שאשאר כאן
ועכשיו סוף סוף יש אצלי מקום למפגש אז אולי...


לצפיה ב-'כשתחזרי תגידי'
כשתחזרי תגידי
24/08/2013 | 13:19
70
אבוא לבקר....חייבת עכשיו כשזה קל"ב!!!
לצפיה ב-'בהצלחה מיה בהמשך הדרך'
בהצלחה מיה בהמשך הדרך
01/09/2013 | 17:41
1
53
ותודה על העזרה בניהול הפורום.
לצפיה ב-'תודה מני'
תודה מני
02/09/2013 | 12:00
24
לצפיה ב-'מיהו היבואן של קליבו? '
מיהו היבואן של קליבו?
22/08/2013 | 14:04
2
278

והיכן אפשר למצוא מחירים טובים למריר/חלב/לבן 5 ק"ג כל אחד ?
תודה !!!!
לצפיה ב-'ניבואן של קרליבו הוא מר קייק בנתניה'
ניבואן של קרליבו הוא מר קייק בנתניה
22/08/2013 | 16:55
257
והמחיר הוא פונקציה של כמות ובכל מקרה זה לא נחשב יקר.
לצפיה ב-'אלמנדוס'
אלמנדוס
26/08/2013 | 11:08
209
לצפיה ב-'מה זה שוקולד עם מלח ים?'
מה זה שוקולד עם מלח ים?
14/08/2013 | 21:47
6
762
ראיתי על מדפי השוקולד אריזות של שוקולד מריר עם מלח ים (ואיור של מלח ) של חברת לינדט.

חוששת לקנות (די יקר) וליפול.
איך בדיוק הולך שוקולד עם מלח?  
לצפיה ב-'הולך מצוין'
הולך מצוין
15/08/2013 | 00:32
1
346
כבר תקופה שהשילוב הזה של קרמל ומלח ושל שוקולד ומלח הוא אחד מהשילובים הנפוצים והטעימים (לטעמי האישי, כן?) שיש. אני רגיל לראות את השילוב הזה בעיקר עם מתוק (שוקולד חלב, קרמל) ואז הניגוד הזה של השוקולד המתוק עם פצפוץ של מלח הוא נהדר.
אני לא מכיר את השוקולד הספציפי של לינדט, אז אני לא יכול לחוות דעה, אבל באופן כללי, אם מגיעים לחנות עם פרלינים, ויש שם אחד עם מלח (כאמור, הרבה פעים בצורה של קרמל עם מלח) - אז כדאי לדגום.
לצפיה ב-' מעניין.... '
מעניין....
15/08/2013 | 09:52
94
לצפיה ב-'מעולה ביחד '
מעולה ביחד
15/08/2013 | 18:07
102
לצפיה ב-'השילוב באופן כללי אחל'ה'
השילוב באופן כללי אחל'ה
16/08/2013 | 14:15
190
הביצוע של לינדט כמיטב המסורת די בינוני, לא שזה ממש רע. לא קונה לינדט אם אין מבצע שמביא המחיר לסביבות 10-12 ₪.
לצפיה ב-'מלח מדגיש טעמים'
מלח מדגיש טעמים
16/08/2013 | 15:32
1
209
לכן ממליצים להוסיף מעט לכל דבר מתוק.
באופן אישי אני לא אוהבת להרגיש את זה חזק מדי.
לצפיה ב-'בהתחלה לא הבנתי את השילוב- שוקולד- מלח- חמאה'
בהתחלה לא הבנתי את השילוב- שוקולד- מלח- חמאה
21/08/2013 | 17:53
211
שמנת וכד', ואז טעמתי את פרלין הקרמל מלוח של מוטי.
הוא החזיר אותי לטעם ילדות- משהו בין סוכריות חמאה וורטרס לטופי קרמל חלב שהיה כשהיינו ילדים..
הפרלין הכי טוב שטעמתי אי פעם.
אני רוצה לנסות השבוע במכונת הגלידה גלידה בטעם קרמל מלוח שוקולד חלב.
אשמח לרעיונות איך לשלב, לגלידת שוקולד פשוטה אני שמה 200 גר' שוקולד על כל 500 גר' שמנת, גלידת נוגט 200 גר' נוגט כנ"ל גלידת פיסטוק 200 גר' מחית פיסטוק וכו'.
חשבתי על 200 גר' של הגנאש שמשמש את אותם פרלינים בטבילה (קרמל מלוח) להוסיף  ל500 גר' שמנת.
לצפיה ב-'תבניות שוקולד פוליקרבונט למכירה'
תבניות שוקולד פוליקרבונט למכירה
12/08/2013 | 19:17
7
886
אני מוכר תבניות שוקולד איכותיות - פוליקרבונט, במצב מעולה ובמחיר טוב, כדאי!

לצפיה ב-'אפשר לקבל קצת פרטים'
אפשר לקבל קצת פרטים
13/08/2013 | 12:50
5
251
באילו תבניות מדובר, מה המחיר שאתה מבקש, באיזה איזור גאוגרפי? תמונות יתקבלו גם הן בברכה
לצפיה ב-'תבניות'
תבניות
13/08/2013 | 22:43
4
361
תבניות פוליקרבונט איכותיות, במצב מעולה, תבניות מפלסטיק קשיח גם הן במצב מצוין, מחיר מבוקש לכל החבילה 300 שח, איזור השרון
לצפיה ב-'אני צריכה לפרלינים 5 גרם ובר'
אני צריכה לפרלינים 5 גרם ובר
15/08/2013 | 08:57
3
276
יש?
לצפיה ב-'תבניות'
תבניות
15/08/2013 | 09:55
2
286
לא הבנתי בדיוק מה רצית.
אני מוכר את כל הציוד שלי: תבניות פוליקרבונט, תבניות מפלסטיק קשיח ועוד כמה כלי עזר לשוקולד.
זהו ציוד מעולה למתחילים, נעשה בו שימוש מועט והמחיר מצוין יחסית למחיר שתצטרכו להשקיע בקנייה בחנויות.
אני מוכר את כל הציוד ביחד, לא בחלקים...
לצפיה ב-'זה כולל תבניות מגנטיות?'
זה כולל תבניות מגנטיות?
15/08/2013 | 22:01
1
177
לצפיה ב-'תבניות'
תבניות
17/08/2013 | 22:39
254
כן יש, אבל כמו שאמרתי, הכל ימכר ביחד ולא בפריטים בודדים
לצפיה ב-'אפשר לקבל מס טלפון'
אפשר לקבל מס טלפון
25/08/2013 | 10:45
184
נשמח לתאם הגעה
לצפיה ב-'ניצול שאריות'
ניצול שאריות
14/08/2013 | 14:11
2
294
למסיבת יום הולדת של האחיין החמוד שלי אני מבקש להפתיע עם פינוק לילדים. יש לי שוקולד לבן, מחית אגוזי לוז, ושוקולד מריר (שספג לחות ולא ניתן לטמפרור). יש לי גם שמנת מתוקה. המסיבה תהיה בשעות אחה"צ המאוחרות באיזור המרכז. יש לכם הצעות או רעיונות כלשהם? חשבתי על פרלינים, אבל התנאים הסביבתיים לא יעשו להם טוב, מה גם שפרלינים מציגים על מגש (בניגוד לממתק שמחזיקים ביד לצריכה מיידית), לכן החום והלחות יחרבשו הכל. יש לי אפשרות לשמור הכל בצידנית מקוררת עד שעת החלוקה. תודה מראש על העזרה
לצפיה ב-'אולי'
אולי
14/08/2013 | 19:46
126
אפשר להמיס בכלים נפרדים, ביחד עם שמנת מתוקה, ולחלק (בין אם בכוסות, או מזרקים, או מה-שלא-יהיה). אפשר גם לעשות פונדו של פירות (לשפד פירות, ולתת להם לטבול בשוקולד).
לצפיה ב-'אם מדובר בילדים אולי אפשר להכין שוקולד על'
אם מדובר בילדים אולי אפשר להכין שוקולד על
28/08/2013 | 10:32
123
מקל בצורה זו או אחרת
זה ניראה לי האופציה היחסית פחות מלכלכת
לצפיה ב-'משלבים הנקה ועבודה ב'
משלבים הנקה ועבודה ב|תפוז|
( לעמוד שלי בתפוז )
12/08/2013 | 12:05
52
|מוצץ|ספטמבר מתקרב והשאלות עולות. איך ניתן יהיה להמשיך ולהיניק? כיצד שואבים ומרגילים לבקבוק? האם ניתן להרדים ללא הנקה?
עדי יותם, יועצת הנקה מוסמכת, תתארח היום בפורום הנקה ותענה על שאלות הקשורות לחזרה לעבודה ולהסתגלות תינוקות ופעוטות לשינוי הקרב ובא.
אתם מוזמנים לשאול שאלות|!|
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
לצפיה ב-'נפתח פורום המלצות על בתי מלון'
|*|נפתח פורום המלצות על בתי מלון
( לעמוד שלי בתפוז )
11/08/2013 | 17:25
56
|מטוס|חזרתם מנופש מצויין ואתם רוצים לפרגן? אתם בדרך לנופש ואתם מתלבטים במה לבחור? לאיזה מלון עדיף לקחת את כל המשפחה ובמה אפשר להסתפק כשנוסעים לבד? אנו מזמינים אתכם לדון על כל הנושאים האלו ועוד בפורום החדש,פורום המלצות וחוות דעת על בתי מלון
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
לצפיה ב-'תודה'
תודה
07/08/2013 | 15:48
92
נראה לי שבאמת זה הדבר הנכון לעשות. במקום להשקיע בקורס אשקיע בספר של גרולינג כהתחלה צנועה, ומעניין לאן נגיע
לצפיה ב-'לבטים '
לבטים
07/08/2013 | 13:02
1
203
בקרוב עומד להפתח קורס שוקולטיירים מקצועי (לא משנה איפה, אבל מדובר במוסד ותיק). מצד אחד, הנושא מעניין אותי, אני רוצה ללמוד ולהתמקצע. מצד שני, אני עובד במקצוע שאני אוהב ונחשב יוקרתי, עם משכורת טובה, ויש לי משפחה לפרנס - כך שאינני רואה את עצמי עושה מהפך, זורק כ-12 שנה מאחורי ומתחיל שוב מאפס. אשתי המופלאה דווקא מעודדת אותי ללמוד, אבל תמיד עולה השאלה "מה נעשה עם זה אחר כך?". כדי לפנק את המשפחה והחברים בפרלינים לא צריך את כל ההשקעה של זמן וכסף. מה דעתכם? ללמוד בשביל הכיף והתעודה, ולראות מה ילד יום? או שאולי לדחות / לוותר?
לצפיה ב-'קורס שוקוליטיירים נפתח בארץ בערך כל שעתיים'
קורס שוקוליטיירים נפתח בארץ בערך כל שעתיים
07/08/2013 | 13:27
193
אם עוד לא קבלת החלטה לבצע מהלך של הסבה מקצועית ולעבור לתחום הזה, שלדעתי בארץ מתחיל להיות רווי בבינונניות אז למה להשקיע בקורס יקר. תיקח סדנא של שעתיים שלוש, תרכוש ציוד וחומרי גלם, תתחיל להכין בבית בשעות הפנאי, אם תהיה טוב גם ההזמנות יגיעו מחברים, עבודה ומשפחה ובהמשך תחליט אם זה באמת הכיוון שאתה מעוניין ללכת בו.
קשה להתפרנס ממכירת פרלינים, עיקר ההכנסות זה בד"כ מסדנאות, הפעלות ימי הולדת וכו'.... אז אתה גם צריך לבדוק האם באופי ובכשרונות שלך היכולת להעביר פעילויות כאלו.

בכל מקרה הרבה בהצלחה
לצפיה ב-'סלון השוקולד בפריז 2013'
סלון השוקולד בפריז 2013
06/08/2013 | 12:23
1
205
בסוף אוקטובר יתקיים בפריז סלון השוקולד השנתי.
שרון היינריך, בבלוג המצויין שלה, העלתה סקירה על מה מתוכנן שם, וגם האתר שלהם מתחיל להתמלא בפרטים (עוד אין הכל, אבל נגיע לזה).

זה נראה מעניין מאוד, והמון כיף.

יש מישהו שמתכנן לנסוע לשם?

כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אני ביקרתי לפני שנתיים- היה מדהים'
אני ביקרתי לפני שנתיים- היה מדהים
06/08/2013 | 20:54
109
מאוד מומלץ!
לצפיה ב-'שוקולד בטעם נשאר מטופמפר ר? '
שוקולד בטעם נשאר מטופמפר ר?
05/08/2013 | 10:46
5
215
היי
אני רוצה לעשות מתנה : שוקולד לב על מקל אך בטעם נוגט
השאלה  היא איך מוסיפים טעם לשוקולד בלי שיפגע בטמפרור ?

אשמח אם תענו לי במהירות - תודה
לצפיה ב-'למה אף אחד לא עונה ?!'
למה אף אחד לא עונה ?!
06/08/2013 | 12:20
4
66
לצפיה ב-'אולי כי לא יודעים'
אולי כי לא יודעים
06/08/2013 | 12:25
3
128
אני לא ניסיתי אף פעם למזג טעמים בצורה הזו, ואני לא יודע מה זה יעשה, אם בכלל, לטמפרור.

אבל אפשר לנסות. קחי אבקת נוגט, ערבבי עם חמאת קקאו מומסת, והוסיפי לשוקולד. ונסי לטמפרר אותו.

בהצלחה.
לצפיה ב-'אפשר להוסיף טעמים בשני אופנים'
אפשר להוסיף טעמים בשני אופנים
06/08/2013 | 20:53
2
183
1, ע"י תוספת תבלינים יבשים
2. ע"י תוספת תמציות טעם על בסיס שמן (יש בחו"ל תמציות מיוחדות לשוקולד, בארץ לא נתקלתי)

אכן אפשר גם להוסיף מחיות של אגוזים- אם את מתכוונת לתוספת כזו שאינה רק טעם
לצפיה ב-'תודה רבה ! '
תודה רבה !
07/08/2013 | 11:56
41
לצפיה ב-'רק לוודא שהבנתי נכון'
רק לוודא שהבנתי נכון
13/08/2013 | 12:57
86
מדובר, למשל, במחית אגוזי לוז, מחית פיסטוק וכדומה, מהסוג שנמכר במר קייק?
לצפיה ב-'עזרה דחוף!!!!'
עזרה דחוף!!!!
06/08/2013 | 09:37
3
217
היי לכולם
זו בערך הפעם הראשונה שאני מכינה פרלינים...
הכנתי פרלינים, טימפררתי לפי מה שאמורים לעושת- לפי שיטת ההזרעה. יצקתי לתבניות, שמתי במקרר....ועכשיו שהוצאתי מהמקרר אחרי לילה...הוא יציב אבל..נמס לי בין הידיים.
זה אמור להיות למתנה......האם יש סיכוי להציל את המצב?...

לצפיה ב-'אני לא יודע'
אני לא יודע
06/08/2013 | 10:34
178
אם השוקולד אכן לא מטומפרר כמו שצריך, אין דרך להפוך אותו לכזה מבלי לעבור את כל התהליך. להבא, כדאי לבצע "מבחן קלף" - כשמסיימים לטמפרר, טובלים פינה של קלף, או כפית, או משהו בשוקולד, מנערים עודפים, ונותנים לזה להתגבש. ואז רואים אם השוקולד אכן מטומפרר או לא.

לא ציינת אם השוקולד נראה טוב (כלומר אם הוא חלק ומבריק, ואין עליו תפרחות שונות), אז יכול להיות שפשוט חם מידי בחדר.
לצפיה ב-'האם הוצאת מהמקרר ישר לחלל החדר?'
האם הוצאת מהמקרר ישר לחלל החדר?
06/08/2013 | 20:50
1
157
אולי הלחות שמכסה אותו נדמיית לך כהמסה?
בכל אופן אם הוא אכן נמס- הוא ללא ספק לא מטומפרר..
לצפיה ב-'תודה לכולם....'
תודה לכולם....
09/08/2013 | 12:35
100
זו באמת הייתה הפעם הראשונה שלי שעשיתי שוקולוד.
בסופו של דבר זה התמצק במקרר, הטעם היה נפלא והכל החזיק מעמד. החום בישראל לא עושה טוב לשום דבר....אבל בסוף זה הסתדר.ובלי מדחום מקצועי או מכישר טמפרור זה קשה.

תודה על התשובות!

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא שימור דם טבורי
אירוח בנושא שימור דם...
ביום ג` נארח בפורום את נעמי קדוש, אימא של עמית...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

רוצה לנהל את הפורום?
מוביל בתחום שלך ?
טבעוני-  ריפוי ותזונה טבעית
טבעוני-ריפוי ותזונה טבעית
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ