לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
78027,802 עוקבים אודות עסקים

פורום רפואת לב

הרפואה בכלל והקרדיולוגיה בפרט, מאופיינות עכשיו - בראשית המאה ה-21, בשיטות טיפול חדשניות ויעילות הרבה יותר מבעבר. הטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות העברת ידע מקצועי בקלות רבה בין שולחן המדען החוקר (ברמה המולקולרית) ובין הרופא המטפל ליד מיטת החולה וגם אל הציבור הרחב. ואכן משפטים כמו: "סמוך עלי אני רופא" אינם קבילים יותר והפכו לאחרונה לאמרות לשון בתכניות סטיריות. קהילה זו תתמקד בתשובות ובהסברים בתחום הקרדיולוגיה הקלינית בשפה מובנת לכל אך יחד עם זה יהיה המידע מבוסס מדעית, מושג המכונה- evidence based medicine נשמח לענות על מיגוון רחב של שאלות קרדיולוגיות בתחום המניעה הראשונית והמשנית, אפידמיולוגיה של מחלות לב, יתר לחץ דם, מחלת עורקים, מסתמים, אי-ספיקת לב, הפרעות קצב, שומני דם, צינתורים וניתוחי לב או כל נושא קרדיולוגי קליני - עד כמה שהידע יאפשר.
יחד איתכם ובשבילכם, ד"ר חיים שמילוביץ', ד"ר קובי שחם, המערך הקרדיולוגי המרכז הרפואי ת"א

הנהלת הפורום:

אודות הפורום רפואת לב

הרפואה בכלל והקרדיולוגיה בפרט, מאופיינות עכשיו - בראשית המאה ה-21, בשיטות טיפול חדשניות ויעילות הרבה יותר מבעבר. הטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות העברת ידע מקצועי בקלות רבה בין שולחן המדען החוקר (ברמה המולקולרית) ובין הרופא המטפל ליד מיטת החולה וגם אל הציבור הרחב. ואכן משפטים כמו: "סמוך עלי אני רופא" אינם קבילים יותר והפכו לאחרונה לאמרות לשון בתכניות סטיריות. קהילה זו תתמקד בתשובות ובהסברים בתחום הקרדיולוגיה הקלינית בשפה מובנת לכל אך יחד עם זה יהיה המידע מבוסס מדעית, מושג המכונה- evidence based medicine נשמח לענות על מיגוון רחב של שאלות קרדיולוגיות בתחום המניעה הראשונית והמשנית, אפידמיולוגיה של מחלות לב, יתר לחץ דם, מחלת עורקים, מסתמים, אי-ספיקת לב, הפרעות קצב, שומני דם, צינתורים וניתוחי לב או כל נושא קרדיולוגי קליני - עד כמה שהידע יאפשר.
יחד איתכם ובשבילכם, ד"ר חיים שמילוביץ', ד"ר קובי שחם, המערך הקרדיולוגי המרכז הרפואי ת"א
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
המידע והעצות בפורום הינם כללים וחלקיים בלבד, הם אינם באים להחליף יעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של המטופל. לפיכך, "תפוז אנשים", המרכז הרפואי ת"א ורופאיו אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל.
 המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי גם בפייסבוק ובטוויטר
המשך >>

לצפיה ב-'השתתפות במחקר בנושא אי ספיקת לב, חד פעמי, תמורת תשלום'
השתתפות במחקר בנושא אי ספיקת לב, חד פעמי, תמורת תשלום
15/12/2017 | 14:21
נשים יקרות, גברים יקרים,
במסגרת פרויקט להכנת שאלון רפואי
דרושים לי משתתפים/ות עם אי ספיקת לב
דוברי עברית כשפת אם
למילוי השאלון ולראיון חד פעמי, תמורת תשלום.
המטרה היא לבחון את השאלון ולא את הנתונים של המשתתף/ת
סודיות מלאה מובטחת
המעוניינים/ות מוזמנים/ות ליצור איתי קשר - chanaga@gmail.com
תודה רבה - ד"ר חנה גבאי
 
לצפיה ב-'התקף לב+גידול על מסתם+החלפת מסתם מכני'
התקף לב+גידול על מסתם+החלפת מסתם מכני
13/12/2017 | 12:52
שלום לכולם, אבא שלי בן 56 לקה בהתקף לך בתחילת מאי 2017, לאחר צינתור ואשפוז בבית חולים בוצע אקו לב ונתגלה גידול בגודל 1.5 ס"מ על המסתם השמאלי העליון. הוחלט לנתח ולהחליף את המסתם למסתם מכני. מאז אבי החלים חזר מהר מאוד לעבודה ולרוב מרגיש טוב מאוד ללא קושי בחיי היום יום. אבל יש ימים פחות טובים והם אלו שמדאיגים אותי ומכאן שאלתי. אמרו לנו שהוא צפוי להחלים כמעט לחלוטין לאחר חצי שנה וזה פרק הזמן שלנו כעת אך עדיין יש ימים בהם הוא מאוד חיוור, לא מרגיש טוב עם קושי נשימתי. יצויין שהאקו לב תקין, אק"ג תקין, INR תקין, לחץ דם 80/120 בדר"כ כלומר על הנייר הכל נראה טוב. השאלה היא אני לא יודעת כמה ברצינות להתייחס לכל הימים הלא טובים, האם זה נורמאלי? האם כן לגשת לרופא/מיון בגלל שהוא אחרי ניתוח כזה גדול? האם זה חלק מההחלמה? ומה הדברים שאסור להתעלם מהם? תודה רבה מראש וסליחה על אורך ההודעה.
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
09/12/2017 | 19:09
1
5
שלום לקרדיולוג,
לאחרונה הייתי אצל נטורופתית שאבחנה קנדידה במעיים שהתפשטה לאיברים נוספים-ציפורניים,עור,פה.כשאמרתי לה שאני סובלת מדופק מהיר היא אמרה לי שיכול להיות שהקנדידה גרמה לכך.יש לציין שכל בדיקות הדם וכל הבדיקות (אקו לב,הולטר לב,אקו לב במאמץ וארגומטריה )תקינות.
האם ידוע לכם על מקרים בהם פטריית הקנדידה שמקורה במעיים פגעה בלב או גרמה לדופק מהיר? 
אני בת 28 ובריאה חוץ מהדופק המהיר.
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
13/12/2017 | 11:32
2
במידה ומלבד הדופק המהיר אין תלונות נוספות לא נראה כי יש קשר לכך
 
בברכה
לצפיה ב-'מום מולד בלב'
מום מולד בלב
05/12/2017 | 08:23
1
12
בן, 60 בריא בדרך כלל, עקב כאבים בחזה בעת הליכה ספורטיבית נשלחתי לבדיקת CTA שהייתה תקינה וכממצא אקראי נתגלה מום מולד בלב שווריד הריאה העליון מחובר לווריד הנבוב העליון, נשלחתי לביצוע צנתור אבחנתי ומצורף קובץ PDF של התוצאה.
אבקש בבקשה את חוות דעתך
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
07/12/2017 | 13:24
6
אין כאן את כלל ממצאי הצנתור 
מומלץ גם השלמת בירור ע"י אקו לב ולאחר מכן מעקב קרדיולוג
 
 
בברכה
לצפיה ב-'אאורטה העולה מורחבת אצל עובר'
אאורטה העולה מורחבת אצל עובר
04/12/2017 | 13:06
1
6
שלום רב,
בבדיקת אקו לב לאחר סקירת מערכות שנייה, נמצא כי האאורטה העולה מעל טווח הנורמה אצל העובר. בנוסף לביצוע בדיקות גנטיות\מי שפיר ביצעתי גם אקו לב ללב שלי בה נמצא כי חריגה וגם אצלי התוצאה היא מעל הנורמה.
 
האם ממצא זה יכול להעיד כי החריגה הינה תורשתית ולאו דווקא מעידה על מחלה גנטית כלשהו כגון תסמונת מרפן שהועלתה כאפשרות בשיחה עם הגינטיקאי.
 
אנחנו עושים את כל הבדיקות הדרושות אך רוצים לדעת אם אפשר להיות קצת יותר אופטימית לאחר שמצאו חריגה זו אצלי ואני בן אדם בן 30, בריא אשר חריגה זו לא התבטאה בשום אופן עד היום.
תודה לעונים.
 
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
07/12/2017 | 13:22
3
מומלץ להיוועץ עם קרדיולוג ילדים שלו יש מומחיות בתחום
 
בברכה
לצפיה ב-'הפרעות קצב'
הפרעות קצב
01/12/2017 | 09:25
1
20
בן 77. תוצאות הולטר שנעשה בעקבות אקג שהראה פעימות מוקדמות הופעת הרגשה של הפעימות בחזה.
מהירות: 58 מינימום ממוצע לדקה. 88 מקסימום ממוצע. 68 ממוצע לדקה. נצפו APC'S 372-885 לשעה. ס"ה 13,282 ב 20:22 שע'. חלקם זוגות.
נצפו 9 קטעי slow/nonsustained arrial tachycardia בני 3-4 פעימות, במהירות 100-176 לדקה.
VPC'S נצפו 35 במשך זמן הבדיקה הנ"ל. גם בצורת קטע ביגמניה חדרית.
חודשיים וחצי קודם - עשיתי ארגונומטריה ו אקג שהיו תקינים.
בעבר : איסכמיה שקטה. באקג מקרי נמצא צלקת כתוצאה מאוטם ישן תחתון - התקף שלא הרגשתי. לפני כמעט 3 שנים נעשה לי צנתור טיפולי PCI TO LAD לאחר שבאקו לב במאמץ נמצאה איסכמיה ב MID-DISTAL LAD.
לוקח כל בוקר אספירין קרדיו 100. גם טריטייס (היות ובארגונומטריה היו פערים בין מדידות הל. ד)
מה מומלץ לעשות? תרופה? מעקב?
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
02/12/2017 | 17:34
14
יש לפנות עם תוצאות ההולטר לקרדיולוג המטפל ולשקול הוספת טיפול בחוסמי בטא 
 
בברכה
לצפיה ב-'"דפיקות לב חזקות" - סיבה לדאגה?'
"דפיקות לב חזקות" - סיבה לדאגה?
27/11/2017 | 20:44
2
25
בת 52, בריאה בדרך כלל, מזה מספר שבועות מרגישה דפיקות לב בעיקר בזמן מנוחה.
באקג אצל רופא המשפחה הכל היה תקין ולכן התבקשתי לבצע הולטר.
בהולטר:
Normal Synus Rhythm
Average 73
Few VPBs
נקבע לי תור לקרדיולוג בעוד כשבועיים.
האם יש צורך ללחוץ על הקדמת תור? האם פעימות מוקדמות חדריות יכולות לגרום לקרישי דם (קראתי שפרפור פרוזדורים יכול לעשות את זה)?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה מראש
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
02/12/2017 | 17:33
1
11
ממצאי הבדיקה הינם בגדר הנורמה ואין סיבה לדאגה
הפעימות המוקדמות לא גורמות להופעת קרישי דם
בברכה
לצפיה ב-'תודה '
תודה
02/12/2017 | 19:03
1
לצפיה ב-'יחידות צנתור בצפון הארץ'
יחידות צנתור בצפון הארץ
27/11/2017 | 10:40
7
אהלן,
מחפש המלצה / דרך לבדיקה אודות איכות של יחידות צנתור בצפון הארץ (לא חיפה) בדגש על העמק או פוריה..
מה דעתכם? 
לצפיה ב-'בטרשת עורקים החומר שמצטבר הוא תמיד אותו החומר?'
בטרשת עורקים החומר שמצטבר הוא תמיד אותו החומר?
27/11/2017 | 10:22
1
61
או יש חומרים שונים שעלולים לגרום לסתימה של עורקים?
אבי עבר מעקפים בגלל שגילו אצלו בצנטור 3 עורקים חסומים. (כך גם אחיו וסבי)
אני רוצה לדעת מהו החומר שגרם לחסימה הספציפית שלו כדי לבדוק אם גם אני בסיכון. אם גם אצלי החומר הזה מופיע ביתר בבדיקות הדם.
(אצלי למשל רואים בבדיקת דם הרס של טסיות דם - אולי זה קשור?)
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
02/12/2017 | 17:31
12
יש לבדוק את רמות הכולסטרול בדם, במיוחד ה LDL ( כולסטרוך "רע" ) , HDL ( כולסטרטל "טוב")  והיחס ביניהם
לצפיה ב-'דופק מהיר מאוד ונזק ללב'
דופק מהיר מאוד ונזק ללב
22/11/2017 | 14:32
2
20
שלום ד"ר,
אני בת 28,סובלת זמן רב מדופק מהיר (סינוס טכיקרדיה).דופק מהיר זה מתבטא בעיקר כשאני הולכת קצת יותר מהר מהליכה איטית ,כשאני עולה במדרגות וגם במנוחה הדופק לפעמים מהר בסביבות 95. לכן אני באופן עקרוני הולכת לאט ואם עולה מדרגות אז אני עולה ממש לאט . עשיתי בדיקות רבות-בדיקות דם רבות,אקו לב במאמץ,הולטר לב, אקו לב ומבחן מאמץ.כל הבדיקות תקינות. אתמול קרה לי מקרה בו נתקעתי במעלית,נלחצתי מאוד ולכן הדופק היה ממש ממש מהיר .כשיצאתי מהמעלית עליתי ברגל 5 קומות עם דופק ממש מהיר (הרגשתי מאוד לא טוב בזמן העליה במדרגות-סחרחורת וקושי לנשום אבל המשכתי) .מדדתי דופק כשעה אחרי העליה והוא היה 106.
היום בבוקר הדופק היה 87 אבל מהיום בבוקר אני מרגישה קושי לנשום וסחרחורת ושאלתי היא האם יכול להיות שזה מהלב? האם יכול להיות שנגרם נזק ללב בגלל שהגעתי לדופק מאוד מאוד מהיר מהלחץ ועליתי עם דופק גבוה כזה עוד 5 קומות כשאני אף פעם לא עולה במדרגות? האם זה מסוכן?
לצפיה ב-'המשך השאלה'
המשך השאלה
22/11/2017 | 23:23
1
10
אני רוצה לציין שאת המאמץ של עליית 5 קומות עשיתי עם דופק מאוד מאוד גבוה (הרגשתי את הלב דופק במהירות שיא)אני חושבת שבתחילת העליה במדרגות הדופק כבר היה בסביבות 170 לפי הפלפיטציות והוא כמובן עלה עם המאמץ +תחושות סחרחורת וקושי לנשום ואני אף פעם לא עושה מאמץ כזה אלא תמיד הולכת לאט כדי לא להעלות דופק.
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
25/11/2017 | 18:57
13
לא נראה כי מדובר בבעיה ראשונית של הלב.
במידה ותפקודי תריס תקינים, ובדיקות אנדוקריניות נוספות תקינות יש לשקול שימוש בחוסמי בטא
 
בברכה
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
20/11/2017 | 08:11
1
16

שלום,
האם כאשר רופא לוחץ חזק מאוד עם הסטטוסקופ במשך כשתי דקות על הלב זה יכול לפגוע בלב או בכלי דם מסביבו? כשאני אומרת  חזק אני מתכוונת שהמקום ממש שרף וכאב כשהוא בדק!
 
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
25/11/2017 | 18:55
6
אין בלחיצה ע"י הסטטוסקופ לגרון נזק כלשהוא ללב או כלי הדם
 
בברכה
לצפיה ב-'קצב לב איטי קיצוני'
קצב לב איטי קיצוני
11/11/2017 | 23:43
1
39
שלום!
בן 60 כשנה לאחר ניתוח בריאטרי והורדת כ 30 ק"ג אך עדיין עם 95 ק"ג.
לפני כארבעה חודשים התחלתי להתאמן בריצה והתקדמתי יפה (מ כ 100 מטר ל 7 ק"מ)
בבדיקות לקראת הניתוח התגלתה לי מפרצת באוריטה העולה 4.5 ס"מ.
תמיד היה לי דופק נמוך. כחייל היה ל יבמנוחה מלאה 37. מאז הוא עלה לכ 45. עתה מדדתי דופק מספר פעמים והוא ירד עד ל 33 (שלושים ושלוש!!) לדקה...
בדרך כלל מרגיש טוב מאד.
עברתי אקו לב לפני כחודש ובדיקת מאמץ בנוכחות רופא קרדיולוג, לפני כחצי שנה. הכל נראה תקין.
 
איך עלי להתיחס לדופק הנמוך כל כך?
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
19/11/2017 | 11:13
9
במידהוהדופק האיטי אינו מלווה בהרגשה רעה כלשהיא  מומלץ מעקב בלבד והימנעות מתרופות המביאות לידה בדופק ( דוגמת חוסמי בטא או חוסמי סידן )
 
בברכה
לצפיה ב-'שימוש בניטראטים בזמן טכיקרדיה'
שימוש בניטראטים בזמן טכיקרדיה
10/11/2017 | 10:22
2
13
ד"ר שחם שלום
האם יש מניעה משימוש בספריי איזוקט בזמן כאבי חזה איסכמים כאשר יש במקביל טכיקרדיה?
בדקתי במספר מקומות באינטרנט- בחלק כתוב שרק לחצי דם נמוכים או אוטם ימני הן הוריות נגד מוחלטות ובאילו במקורות אחרים (קווים מנחים אמריקאים ) נכתב כי אין להשתמש גם במצבי ברדיקרדיה וטכיקרדיה. מה נהוג בפועל מנסיונך כקרדיולוג המטפל בחולים בזמן ארוע כלילי חריף.
ואם אכן לא ניתן להשתמש בניאראטים בזמן טכיקרדיה - מה כן נותנים להקלת הכאב.
 
תודה
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
11/11/2017 | 21:13
5
במידה ולחצי הדם תקינים אין מניעה לשימוש בניטרטים בזמן טאכיקרדיה
 
 
בברכה
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
19/11/2017 | 11:11
1
אחת מתופעות הלוואי של הניטרטים הינה העלאת הדופק, כמנגנון פיצוי על הירידה בלחץ הדם. עם זאת למעט מקרים של דופק מהיר מאד ( מעל 120) אין מניעה התווית נגד לשימוש בתרופה זו בהעדר תת לחץ דם או אי ספיקת לב ימנית חריפה
 
בברכה
לצפיה ב-'איוושה בלב חדשה..'
איוושה בלב חדשה..
09/11/2017 | 19:13
3
17

אני יודע עם בעיית לב איסכמית היצרות של עורק קטן שלא מצנתרים ..אלא אם כן יתרחב לעורק גדול יותר...לא ידוע על זה כעת .
 האבחנה לאחר ההתמוטטות
INTERMEDIATE CORONARY SYNDROME ( הייתה פעם הורדה שוב שמו אותה ..אני חושב הקרדיולוג שלי לא אבחן לגמרי את המצב טוב פעם גם אמר תעוקת לב לא יציבה חזר בו...בלבלול שלם)
מרופאת משפחה.
האבחנה הנוספת של הקרדיולוג
ISCHEMIC HEART DISEASE
מעל שנתיים זה נשאר קבוע.
דופק ממוצע מעל 90 צגיע גם ל121 לחץ דם משתנה..קיבלתי קרדילוק והופסק בשל שנותר מצב שהלב הזרים פחות מידי דם וחמצן ..לדברי הקרדיולוג אין מה לעשות עם זה ..אמר תחיה עם זה. ( בבדיקה לפני הטיפול היה 65% עם הטיפול 51% ..לא נבדק לאחר הפסקת הטיפול..כבר מעל חצי שנה )
יש שכבת אינטימה מעובה.
יש רקע משפחתי לבעיות לב כולל החלפת שסתום אצל אחותי .

לפני מספר ימים התמוטטתי איבדתי הכרה בבית מסיבות שונות לא התפניתי לבית חולים (כעסו מאוד אחרי זה) אחרי יומיים רופאת המשפחה מצאה שיש אוושה פתלוגית..לא אמרה דרגה או משהו...
קבעה לעשות הולטר לב ל48 שעות  זה יהיה ב16 לחודש רק..

ברקע  גידול קטן  במוח בצד שמאל חדר קדמי תת קורטיקלי.

ועוד שלל דברים כמו דלקת מפרקים  FMF  פיברומיאלגיה ..בעיות צוואר כולל ניוון והיצרות וורטיגו...ועוד..הפרעות נפש. פה יש מחלוקת הפסיכיאטרית אומרת אין השפעה של תרופוות שאני מקבל ולא שינוי נפשי הוא יציב וטוב והשיקום עובד יופי . גם רופאת משפחה מסכימה איתה. הנוירולוג לא לחושב שיש משמעות לגידול אמר רק הוא קטן  יהיה מעקב על הסימפטומים (שכבר יש לא מעט אחרת לא היו שולחים לMRI )  בכל מקרה לא חד וחלק למה נפלתי כי לא התפניתי למיון לצערי כי רב בדיעבד

האם לחכות לתור לקרדיולוג עוד כחודשיים? לדרוש תור מהיר יותר?..ולנוירולוג גם כחודש...

מה זה אומר אוושה מבחינת טיפול אומרים לי רוב הסיכוים קוצב לב זה קצת מפחיד ...
מעבר להולטר לב...חייב לעשות אקו לב? אלי עוד בדיקות?...

תודה רבה :)
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
11/11/2017 | 21:12
2
9
לאור הסיפור מומלץ לבצע אקו לב והולטר כפי שהומלץ בהקדם ולפנות עם התוצאות לקרדיולוג המטפל
 
 
בברכה
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
14/11/2017 | 12:39
1
6
 
אבקש מרופאת המשפחה אקו לב שאגיע לקרדיולוג כבר על התוצאות של ההולטר ושל האקו.
לצפיה ב-'מידע חדש או הבהרה'
מידע חדש או הבהרה
15/11/2017 | 15:46
3
 
מסתבר שהאוושה לפי הסיכום הרפואי היא מעל הקרוטיס ...מצד שמאל...לא בלב כמו שחששתי..
 
זה תחום נוירולוגי יותר? ..או לבבי? ..ממה שהבנתי זה סימנים של טרשת עורקים...
לצפיה ב-'שינוי לחץ דם + מבחן TILT'
שינוי לחץ דם + מבחן TILT
09/11/2017 | 18:58
1
16
שלום,
נמצאתי חיובי במבחן TILT, עשיתי אותו כי אחרי אימון הרגשתי סוג של סחרור (רצון להתעלף)
בנוסף מאז ביום יום יש לי לפעמים תחושה של תשישות/חולשה/חוסר נוחות המופיעה בראש במקומות שונים ומשתפרת כאשר אני נשכב

האם זה יכול לנבוע משינויי לחץ דם ?
בנוסף איזה בדיקות הייתם ממליצים לי לעשות כדי לאתר את הבעיה במידה וזה קשור ללב?
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
11/11/2017 | 21:10
5
יכולה להיות התאמה בין התחושות לבין שינויים בלחץ  הדם.
 במידה והמבחן נעשה ע"י קרדיולוג הוא יפנה אותך לבדיקות נוספות לפי הצורך.
 
 
 
בברכה
לצפיה ב-'קוצב לב'
קוצב לב
07/11/2017 | 14:44
2
11
כשאדם נפטר (בבית חולים) מוציאים מגופו את קוצב הלב ומודיעים על כך ליצרן, נכון?
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
08/11/2017 | 21:29
1
14
הדבר היה נהוג בעבר הרחוק אך כיום הדבר אינו מבוצע 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
08/11/2017 | 22:15
3
לצפיה ב-'סטנטים ובדיקת אמ אר אי'
סטנטים ובדיקת אמ אר אי
31/10/2017 | 22:50
1
12
שלום רב,
אני בת 55 עם 4 סטנטים ב 3 עורקים.

יש לי שדיים עם DENSITY
אני מעוניינת לעבור בדיקת MRI במקום ממוגרפיה, שכן לא רואים כלום בממוגרפיה והאולטרסאונד מראה ממצא שנראה לטכנאית אחת חשוד ולטכנאית שנייה (בכירה) כציסטה בלבד.

להבנתי הבדיקה המומלצת במקרה כזה הינה MRI.

שאלתי: האם אני יכולה לבצע בדיקה זו עם סטנטים (האם המגנט עלול "למשוך" אותם ולהזיק?

תודה מראש על תשובתך, מיכל
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
03/11/2017 | 09:09
10
למיטב ידיעתי אין מניעה לביצוע בדיקה זו בנוכחות סטנטים
 
בברכה
לצפיה ב-'מקטע אינטרה-מוסקולרי מחלקו האמצעי '
מקטע אינטרה-מוסקולרי מחלקו האמצעי
24/10/2017 | 08:45
1
9
שלום
אני בת 40, בריאה בדר"כ
נשלחתי לצינתור וירטואלי בעקבות הערכה כלילית גורמי סיכון כולל היסטוריה משפחתית והיפרכולסטרולמיה.
נמצא ש:LAD אין עדות למחלה טרשתית.הודגם מקטע אינטרה-מוסקולרי מחלקו האמצעי.
בשאר הפרמטרים "אין עדות למחלה טרשתית"
אשמח להסבר לגבי "מקטע אינטרה-מוסקולרי מחלקו האמצעי."
תודה.

לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
27/10/2017 | 17:50
8
הכוונה שחלק מהעורק הכלילי המספק דם ללב  עובר בתוך שריר הלב ולא מעליו
 
לצפיה ב-'לחץ דם סיסטולי נמוך במיוחד'
לחץ דם סיסטולי נמוך במיוחד
21/10/2017 | 09:03
1
30
בת 70. אני מטופלת לאיזון ל"ד כ-20 שנה בהצלחה. קרדילוק ולוסרדקס (הפרעה דיאסטולית דרגה 2 במנוחה). בעקבות חוסר יציבות לאחרונה, ביקש רופא המשפחה שלי שאערוך מעקב בבית. במדידות האחרונות לחץ הדם הדיאסטולי נמוך מאוד: 49,45, 47 במדידה ראשונה. כעבור 3 דקות במדידה חוזרת : 60,65,58. ל"ד סיסטולי בסדר: 128, 130, 125. האם עלי לפנות למומחה לל"ד לדעתך? לקרדיולוג? אחרת? תודה מראש על תשובתך.
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
21/10/2017 | 09:49
16
לחץ הדם מעט נמוך , אם כי לא בטוח כי מסביר את התלונות. ניתן לשקול להוריד במעט את מינוני  אחת התרופות
 
בברכה
לצפיה ב-'אחרי צינתור קיבלתי רשימה של תרופות הכוללת:'
אחרי צינתור קיבלתי רשימה של תרופות הכוללת:
17/10/2017 | 16:49
1
33
אספירין - לדילול דם /המסת קרישה
וברלינטה שגם היא מדללת דם.  בחדר הצינתור נאמר לי שאת האספירין אקח לכל ימי חיי ואת הברלינטה למשך שנה? האמנם?
מדוע הכפילות הזו בשתי תרופות מדללות? מה עשוה כל אחת?
בנוסף קיבלתי 2 תרופות להורדת לחץ דם (קרדיולק ו - TRITACEׂ 2.5 מ"ג) וזאת למרות שלחץ הדם אינו גבוה (במכתב השחרור נרשם לחץ דם ביום הצינתור- 140/75 ויומיים קודם 124/71). מדוע? והאם צריך בכלל תרופה להורדת לחץ דם? למשך איזו תקופה?   בנוסף קיבלתי סטטין להורדת כולסטרול (הומלצה רמה של 70 מ"ג LDL , כאשר לי יש 120 כבר שנים) האם אפשר להחליף את הסטטין בדברים טבעיים דוגמת: תערובת דבש וקינמון, או חליטת עלי זית ?
תודה
 
לצפיה ב-'תשובה'
תשובה
( לעמוד שלי בתפוז )
20/10/2017 | 22:45
13
לאחר צנתור עם השתלת תומכן 0 בייחוד אם מדובר בצנתור סביב ארוע לב )  יש ליטול אספירין בשילוב עם ברילינטה לשנה על מנת להגן על התומכן שהושתל מפני יצירת קריש דם.לאחר שנה ניתן להוריד את הברילינטה ואכן להמשיך לטול אספירין באופן קבוע
בחולי לב רמת ה LDL המומלצת הינה סביב 70 מ"ג לדל, ומולץ איזון אדוק של לחצי הדם לערכים הנמוכים מ 130-80. חשוב לדעת אם לחץ הדם שנמדד  כתקין הינו תחת הטיפול התרופתי ומהו בלעדיו
 
בברכה

מנהל/ת הפורום

אודות:
ד"ר קובי שחם, מנהל הפורום הוא מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב באיכילוב. אתם מוזמנים להתייעץ איתו בכל הקשור לתחום הקרדיולוגיה, רפואה פנימית, טיפול נמרץ לב,
עוד...

חם בפורומים של תפוז

המוזיקאי לירון עמרם מתארח בפורום
המוזיקאי לירון עמרם...
המוזיקאי המוכשר והייחודי ופריצת השנה בגלגל``צ...
המוזיקאי לירון עמרם מתארח בפורום
המוזיקאי לירון עמרם...
המוזיקאי המוכשר והייחודי ופריצת השנה בגלגל``צ...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

עו
נפגעת מרשלנות רפואית?
ד
מנהל פורום רפואת לב
פורום רשלנות רפואית
פורום רשלנות רפואית בתפוז

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ