לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1065110,651 עוקבים אודות עסקים

פורום איידס \ HIV

הנהלת הפורום:

אודות הפורום איידס \ HIV

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

לצפיה ב-'שאלה בנוגע לemtrivir prep'
שאלה בנוגע לemtrivir prep
18/02/2019 | 12:01
1
5

שלום!
אשמח לתשובות מקצועיות בנוגע למספר שאלות בנושא פרפ. שאלתי שאלות אלו את הרופא שנתן לי את המרשם, אך לצערי לא היו לו תשובות ראויות לספק לי עקב חוסר ידע. 
א. אני ספורטאי שצורך מוצרי חלבון בכמות גבוהה מידי יום. האם ישנה בעייתיות לשילוב מוצרי חלבון אלו יחד עם לקיחת הפרפ? אם כן - מה הדבר הכי חמור שזה יכול לעשות לי בגוף? אציין שאני מודע לכך שעליי לבצע בדיקות לתפקודי כבד וכלייה כל שלושה חודשים, ואני אכן עושה זאת. 
ב. האם ישנה בעיה לקחת את הכדור לפני שינת הלילה? אני לוקח אותו בסיום ארוחת הערב? האם הספיגה שלו פחות יעילה כשהוא נלקח לפני השינה? ג. אני צורך את הפרפ ביחד עם שימוש בקונדום כמובן, אך ברצוני לדעת אם חס וחלילה יקרע הקונדום ואני הצד הנחדר ביחסים הומוסקסואלים, מהי הסבירות באחוזים שאדבק? (כשאני מקפיד באופן עקבי לקחת את הפרפ יום יום על פי התנאים שציינתי ב:א׳ ו- ב׳ ללא פספוס של אף יום). הבריאות שלי חשובה לי מאד, לכן אשמח מאד למענה מקצועי בנושאים הללו כדי שאדע איך להתנהל בהמשך עם תרופה זו (כאמור, לרופאים שאמורים להיות עם ידע בתחום - לא היו תשובות לספק לי, לצערי). תודה רבה:) 
 
לצפיה ב-'צורף הסבר ולינק לעלון התרופה'
צורף הסבר ולינק לעלון התרופה
21/02/2019 | 11:11
1
א. התרופה עצמה מכילה לקטוז (160 מ״ג לטבליה) - שזה סוכר שנמצא בחלב- כך שאין בעיה לשלב מוצרי חלב בתזונה שלך. לעומת זאת אם בהמשך חייך אתה תפתח רגישות ללקטוז אז תהיה חייב לשנות את תרופת הפרפ.
ב. אין בעיה לקחת את הכדור לפני השינה. התנאי בתרופה היא שצריך לקחת אותה עם אוכל ויחד עם כוס מים. כך שאם אתה אוכל והולך לישון זה לא משנה כלל. כמו כן תנסה ותבדוק באיזה חלק ביום הכי נוח לך - הדבר החשוב הוא שהלקיחה תהיה קבועה בזמנים קבועים ובכל ים על מנת לשמור על ריכוזיות קבועה של התרופה בדם.
ג. לקיחת פרפ מחייבת טרם היחסים לקחת את הטיפול 10 ימים באופן רציף ורק אז להתחיל לקיים יחסים כאשר ממשיכים לקחת את הטיפול בכל יום . אם מחליטים לסיים את הטיפול יש למשיך ליטול 10 ימים נוספים לאחר המגע המיני האחרון. אם הינך מקפיד על הוראות אלו כיסוי של התרופה הוא כ 95 אחוזים שזה אחוז ממש טוב מספיק להגנה.  כל סיגנון לקיחה אחר יכול להוריד את היעילות לכיסוי של כ- 74-85 אחוזים.
ד.התרופה עצמה מכבידה על הכבד והכליות שילוב של אלכוהול יכול להזיק מאוד לכבד. יש שאומרים שכוס יין בשבוע אינה מזיקה. יש לזכור שהתרופה מעמיסה על הכבד ולכן כל טיפול תרופתי שמשפיע על הכבד וכל אלכוהול יוצרים עומס וכמו שידוע לך כמתאמן הכבד הוא איבר חשוב.

- אם המידע מהרופא שלך אינו מרגיש מלא - הינך יכול לגשת לרופא במחלקת האימונולוגיה או מחלקה למחלות זיהומיות בבית החולים לקבוע תור - ולברר ולשאול שאלות נוספות מאנשי מקצוע רופאים בתחום.
יש לציין שהמענה בפורום זה הוא מגורם שאינו רופא ואינו תחליף לרופא ועל כן יש להיוועץ בגורם רפואי בנוסף.
עלון של התרופה:
https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufo...
לצפיה ב-'יחסי מין הומוסקסואלים '
יחסי מין הומוסקסואלים
19/02/2019 | 00:05
1
13
רציתי לשאול אם קיים סיכוי להידבק באיידס בעת ביצוע סקס בשלישיה כאשר גבר מחדיר לגבר עם קונדום ואחרי זה מחדיר למישהו אחר אשמח אם תעזרו לי!
לצפיה ב-'בסקס שלישייה - יש להחליף לקונדום חדש בין פרטנר לפרטנר.'
בסקס שלישייה - יש להחליף לקונדום חדש בין פרטנר לפרטנר.
21/02/2019 | 11:10
1
כאשר מדובר בשלישייה וסקס עם קונדום יש להחליף את הקונדום בחדירה בין אדם לאדם על מנת שלא יהיה מעבר נוזלים של אדם אחד מפסיבי אחד לפסיבי אחר.
באיידס ההדבקה היא בעיקר במגע של חדירה מלאה במקום אטום לאוויר.
ייתכן מאוד שמעבר של של החודר  מנחדר ראשון לנחדר שני הוא חשיפה לאוויר מה שגורם להרס של הוירוס  אבל יש להיזהר ולוודא החלפת קונדום בין אדם ואדם ולו גם מפאת מחלות מין נוספות.
אם השתתפת בשלישייה שכזו ולא הוחלף הקונדום מומלץ להיבדק באחד ממרכזי הבדיקה עבור מחלות מין.

מומלץ לערוך בדיקה תוך 3 שבועות ממועד החשיפה (לינק למרכזי בדיקות: http://www.aidsisrael.org.il/article/testing-israe...

לצפיה ב-'שאלות על emtrivir prep'
שאלות על emtrivir prep
19/02/2019 | 11:14
1
3

שלום!
אשמח לתשובות מקצועיות בנוגע למספר שאלות בנושא פרפ. שאלתי שאלות אלו את הרופא שנתן לי את המרשם, אך לצערי לא היו לו תשובות ראויות לספק לי עקב חוסר ידע. 
א. אני ספורטאי שצורך מוצרי חלבון בכמות גבוהה מידי יום. האם ישנה בעייתיות לשילוב מוצרי חלבון אלו יחד עם לקיחת הפרפ? אם כן - מה הדבר הכי חמור שזה יכול לעשות לי בגוף? אציין שאני מודע לכך שעליי לבצע בדיקות לתפקודי כבד וכלייה כל שלושה חודשים, ואני אכן עושה זאת. 
ב. האם ישנה בעיה לקחת את הכדור לפני שינת הלילה? אני לוקח אותו בסיום ארוחת הערב? האם הספיגה שלו פחות יעילה כשהוא נלקח לפני השינה? ג. אני צורך את הפרפ ביחד עם שימוש בקונדום כמובן, אך ברצוני לדעת אם חס וחלילה יקרע הקונדום ואני הצד הנחדר ביחסים הומוסקסואלים, מהי הסבירות באחוזים שאדבק? (כשאני מקפיד באופן עקבי לקחת את הפרפ יום יום על פי התנאים שציינתי ב:א׳ ו- ב׳ ללא פספוס של אף יום). ד. האם ישנה בעיה לשלב תרופה זו ביחד עם שתיית אלכוהול? 
הבריאות שלי חשובה לי מאד, לכן אשמח מאד למענה מקצועי בנושאים הללו כדי שאדע איך להתנהל בהמשך עם תרופה זו (כאמור, לרופאים שאמורים להיות עם ידע בתחום - לא היו תשובות לספק לי, לצערי). תודה רבה:) 
 
לצפיה ב-'צורף עלון התרופה של הפרפ - על מנת להבטיח שימושיות תקינה.'
צורף עלון התרופה של הפרפ - על מנת להבטיח שימושיות תקינה.
21/02/2019 | 11:04
5
א. התרופה עצמה מכילה לקטוז (160 מ״ג לטבליה) - שזה סוכר שנמצא בחלב- כך שאין בעיה לשלב מוצרי חלב בתזונה שלך. לעומת זאת אם בהמשך חייך אתה תפתח רגישות ללקטוז אז תהיה חייב לשנות את תרופת הפרפ.
ב. אין בעיה לקחת את הכדור לפני השינה. התנאי בתרופה היא שצריך לקחת אותה עם אוכל ויחד עם כוס מים. כך שאם אתה אוכל והולך לישון זה לא משנה כלל. כמו כן תנסה ותבדוק באיזה חלק ביום הכי נוח לך - הדבר החשוב הוא שהלקיחה תהיה קבועה בזמנים קבועים ובכל ים על מנת לשמור על ריכוזיות קבועה של התרופה בדם.
ג. לקיחת פרפ מחייבת טרם היחסים לקחת את הטיפול 10 ימים באופן רציף ורק אז להתחיל לקיים יחסים כאשר ממשיכים לקחת את הטיפול בכל יום . אם מחליטים לסיים את הטיפול יש למשיך ליטול 10 ימים נוספים לאחר המגע המיני האחרון. אם הינך מקפיד על הוראות אלו כיסוי של התרופה הוא כ 95 אחוזים שזה אחוז ממש טוב מספיק להגנה.  כל סיגנון לקיחה אחר יכול להוריד את היעילות לכיסוי של כ- 74-85 אחוזים.
ד.התרופה עצמה מכבידה על הכבד והכליות שילוב של אלכוהול יכול להזיק מאוד לכבד. יש שאומרים שכוס יין בשבוע אינה מזיקה. יש לזכור שהתרופה מעמיסה על הכבד ולכן כל טיפול תרופתי שמשפיע על הכבד וכל אלכוהול יוצרים עומס וכמו שידוע לך כמתאמן הכבד הוא איבר חשוב.

- אם המידע מהרופא שלך אינו מרגיש מלא - הינך יכול לגשת לרופא במחלקת האימונולוגיה או מחלקה למחלות זיהומיות בבית החולים לקבוע תור - ולברר ולשאול שאלות נוספות מאנשי מקצוע רופאים בתחום.
יש לציין שהמענה בפורום זה הוא מגורם שאינו רופא ואינו תחליף לרופא ועל כן יש להיוועץ בגורם רפואי בנוסף.
עלון של התרופה:
https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufo...
לצפיה ב-'הפרשה וגינלית - מגע חיצוני'
הפרשה וגינלית - מגע חיצוני
21/02/2019 | 00:09
1
6
שלום,
הייתי עם בחורה , שנינו היינו ערומים לגמרי אבל לא הייתה כל חדירה. היא עשתה לי ביד ותוך כדי ישבה עליי 
אני הרגשתי בבירור שהיא היתה רטובה, והפרישה הפרשה וגינלית על הרגל שלי. אם נראה לי שהיה מגע כלשהו בין איבר המין שלי להפרשה שלה, אבל אני חושש שאולי איכשהוא זה נגע או שאולי כשהיא זזה , ההפרשה נגעה באיבר המין שלי כשהיא עשתה לי ביד.
האם יש חשש בלשהוא להדבקה בצורה כזו <? אם אולי ההפרשה שלה נגעה בקצה הפין שלי או משהו כזה ?
אני יום אחד אחרי אז אם יש חשש אולי כדאי שאקח טיפול מונע
תודה 
לצפיה ב-'סיכון אפסי להדבקה. '
סיכון אפסי להדבקה.
21/02/2019 | 10:41
8
הוירוס נהרס בחשיפה לאוויר תוך כמה שניות, ולכן אין כאן חשש ממשי כל עטד שלא הייתה חדירה אין סיכון להדבקה.
מגע של הפרשות על עור חיצוני שאינו פצוע כמו הרגל אינו מהווה סיכון.  סיכוי אפסי להדבקה ב HIV  כן יש צורך להיבדק אם צריך למחלות מין האחרות במידת הצורך.
אם הינך חושש פנה  תוך 72 שעות לרופא המשפחה או לחדר מיון על מנת שהם יעריכו את הסיכון עבורך.

אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
05/02/2019 | 18:24
36
שלום, יש לי בן זוג קבוע כבר 3 שנים (שלילי). כשנה לפני שהכרתי את בן זוגי (כלומר לפני 4 שנים בערך) היו לי יחסים לא מוגנים עם איזשהו גבר ורק בשנה שעברה היה לי האומץ לעשות את בדיקת האיידס. 
הרופאה התקשרה לאחר מספר ימים ואמרה שהבדיקה שלילית. ביקשתי לקבל את תוצאות הבדיקה מודפסות (כי אני ממש לחוצה). בימים האחרונים עשיתי סדר בניירת ומצאתי את תוצאות הבדיקה הזו. ראיתי שאכן רשום שלילי אך ישנן שתי עמודות ליד התוצאה: האחת Low תחתיה מופיעה הספרה 0 והעמודה השניה היא High תחתיה מופיעות הספרות 79. כלומר, לאחר חיפוש באינטרנט הבנתי שכנראה הכוונה ל 0.79?
רציתי לדעת מה אומרת התוצאה הנ״ל.. אני ממש מוטרדת שאולי פספסו משהו? תודה.
לצפיה ב-'אוראלי'
אוראלי
04/02/2019 | 21:23
1
40
שלום, מצצתי למישהו , הוא לא גמר לי בפה אבל יכול להיות שהיה קצת פרי-קאם.
גיליתי עכשיו (אחרי חודשיים) שהוא נשא
הוא אמר שהוא כבר 8 שנים undetectable
יש לי מה לדאוג? 
לצפיה ב-'אין חשש להדבקה מאדם נשא בסטטוס אנדטקטבול'
אין חשש להדבקה מאדם נשא בסטטוס אנדטקטבול
21/02/2019 | 11:19
1
נשא אנדטקטבול המשמעות שהוירוס אינו נמצא יותר במחזור הדם , ולא בנוזל הזרע.
כלומר אדם בסטטוס אנדטקטבול אינו יכול להדביק בסקס ואף יכול לעשות ילדים באופן טבעי עם אישה ומבלי להדביק את בת זוגתו ומבלי להדביק את הילוד.
ולכן אם הפרטנר שמצצת לו אכן אנדטקטבול אין לך כל חשש.
כמו כן בעללי מציצה הינה פעולה בה יש רוק ואנזימי עיכול ומעורבול של אוויר - מציצה כל עוד שאין טראומה של דימומים בפה של המוצץ אין סיבה להידבקות גם אם היה מדובר בנשא שיכול להדביק שאינו אנדטקטבול.


אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
לצפיה ב-'ירידה לבחורה'
ירידה לבחורה
02/02/2019 | 11:14
1
33
היי
הייתי עם בחורה ביחסי מין עם קונדום. 
אך היה רגע שהיא ביקשה שארד לה, ירדתי לה למשך 2 דקות כזה עם קצה הלשון . 
האם יש סיכוי ממשי להדבק באיידס?
לצפיה ב-'אין חשש להדבקה ב-HIV במגע אוראלי - כל עוד שאין דימומים בפה.'
אין חשש להדבקה ב-HIV במגע אוראלי - כל עוד שאין דימומים בפה.
21/02/2019 | 11:23
1
הפה נחשב מערכת חיצונית ולכן יש בו מעורבות של אנזימי עיכול ואוויר המפריעים לוירוס להיקלט. ולכן אין חשש ל HIV  בדרך זו. אלא אם כן יש תוך כדי פציעה ודימומים בצד מבצע הפעולה האוראלית.  כן יכול להיות חשש לשאר מחלות המין.  
אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
לצפיה ב-'האם אפשר להידבק דרך חתך בשפתיים?'
האם אפשר להידבק דרך חתך בשפתיים?
01/02/2019 | 03:45
1
30
היי חוששת עקב פציעה בשפה שנגרמה מנשיקה . הוא פצע לי את השפה בזמן הנשיקה (הפציעה הייתה במכון בגלל זה אני דואגת)הוא נשך חזק עד שירד דם ,לא הרבה.. יש סיכוי להידבקות? לא יודעת אם הוא נשא בכלל ולא היה יחסי מין.
לצפיה ב-'אין חשש להדבקה ב-HIV '
אין חשש להדבקה ב-HIV
21/02/2019 | 11:29
1
רוק אינו נוזל הגורם להדבקה. ולכן אין חשש להדבקה,
גם אם היה לך דימום - נוזלי הפה שלו אינו מהווים גורם הדבקה.
אלא אם כן שניכם דיממתם בו זמנית.
במידה ויש חשש יש לפנות לרופא המטפל וךהתייעץ להערכת סיכון . בכל מקרה של חשש או אי שקט בדיקת דם עבור HIV   יתן לעשות לאחר 3 שבועות מהמגע החשוד.

אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
במידת הצורך או אי שקט - בדיקה ניתן לעשות תוך 3 שבועות ממועד החשיפה (לינק למרכזי בדיקות: http://www.aidsisrael.org.il/article/testing-israe...
לצפיה ב-'חושש מאוד'
חושש מאוד
23/01/2019 | 07:20
1
80
קיבלתי מין אוראלי ממישהי(אני גבר).. ללא קונדום. גמרתי לה בפה.מסתבר לאחר מכן שהיא עם דלקת חניכיים.. השאלה כמה מסוכן דבר כזה?
לגשת לטיפול 72 שעות?
חושש מאוד
לצפיה ב-'מין אוראלי'
מין אוראלי
26/01/2019 | 03:53
71
במגע מיני אוראלי, לצד החודר (הנמצץ) אין בכלל סיכון להדבקה, ועבור הצד הנחדר (המוצץ) ישנו סיכון תיאורטי להדבקה.
הצד המקבל - בזמן נתינת מין אוראלי, איבר המין של הצד המקבל (נרתיק או פין) בא במגע עם רוק. נוכחות הנגיף ברוק אינה מספיקה (מבחינת הריכוז) להדבקה, ולכן אין סיכון להדבקה עבור הצד המקבל. גורמים נוספים אשר מקטינים את הסיכון הם נוכחות אנזימים ברוק אשר מסייעים בפירוק הנגיף, ונוכחות של אויר אשר מחמצן את הנגיף.
אם מדובר בדלקת חניכיים חריפה מאוד ברמה שרואים דם, וכל נגיעה בחניכיים גורמות להם "להתפוצץ" בדם, אז יש להתייעץ עם רופא לגבי רמת הסיכון. אם מדבר בדימום רק במהלך ציחצוח שיניים אז אין ממש סיכון זניח כי יש אוויר ורוק  שלא מקיימים תנאים מספיק טובים לקליטה של הוירוס.
לצפיה ב-'אני בסיכון?'
אני בסיכון?
22/01/2019 | 00:42
1
67
אהלן
בזמן ששכבתי עם גבר שיצאתי איתו, הוא החדיר לכמה שניות את איבר המין שלו להתחלה של פי הטבעת שלי, שניים או שלושה סנטימטרים פנימה. הוא לא גמר, אבל ייתכן שהיה pre cam..האם אני נמצא בסיכון?
 
בנוסף רציתי לדעת - אם גבר גומר על פי הטבעת ולא בתוכו, האם קיים סיכון?
 
תודה!
לצפיה ב-'כל חדירה שהיא לפנים הגוף מהווה סיכון'
כל חדירה שהיא לפנים הגוף מהווה סיכון
25/01/2019 | 22:57
54
 וככול שמשך החדירה ממושך יותר  וכמות העברת הנוזל המדבק גדולה יותר, ככה גם רמת הסיכון  להדבקה גדלה בהתאם  אם הפרטנר היה נשא שאינו מטופל תרופתית בסקוקטייל.
 
לכן מומלץ בכל התקרבות למצב חדירה פשוט מראש לשים קונדום . אם אינך יודע מה מצבו הרפואי, השתדל להימנע מאירועים חשיפה שמהווים סביכון כזה או אחר עבורך.  
 
במקרה שאתה מרגיש חשש:
1. מומלץ לערוך בדיקה תוך 3 שבועות ממועד החשיפה (לינק למרכזי בדיקות: http://www.aidsisrael.org.il/article/testing-israe...
2. מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות לגבי טיפול מונע במידה והינך חושד שאינך מכיר את מצבסו הרפואי. קראו עוד על הטיפול המונע כאן: (לינק להסבר: http://www.aidsisrael.org.il/article/pep)
 
לצפיה ב-'דם בקיום יחסי מין'
דם בקיום יחסי מין
05/01/2019 | 09:22
2
111
הייתי אצל נערת ליווי ובאמצע החדירה ראיתי מלא דם על הקונדום ועל המפשעה שלי , עוד לפני שהורדתי את הקינדום כי נגעלתי לגעת ישר הלככתי למקלחת ושפכתי על זה קצת מים עם הדוש שהקונדום עדיין נמצא ורק אז הורדתי אותו בזהירות. השאלה אם השפיכת מים גרמה לדם אולי להכנס לקונדום אני חושש. לא חשבתי על זה אותו רגע. 
לצפיה ב-'מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות'
מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות
06/01/2019 | 08:13
1
91
מבחינת הדבקה ב HIV ניראה שהדם הוא נחשף לאוויר ולכן רוב הסיכויים שהוירוס נהרס באווירתוך כמה שניות והמים גם הורסים אותו כי זו לא סביבה של פנים הגוף. אז סיכוי טוב שאם היה סיכוי להדבקה הוא אפסי מרגע השטיפה שבו עלול אולי להיכנס מים. 
אם אתה חושש שאכן דם נכנס לקונדום בטרם הורדת אותו . אז פנה לבית החולים לחדר מיון, תוך 72 שעות מהאירוע הסקס, להתייעצות עם רופא שיאמר לך אם היה סיכון מספיק על מנת לקבל טיפול מונע (טיפול של 28 יום כדורים).


מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות לגבי טיפול מונע. קראו עוד על הטיפול המונע כאן: (לינק להסבר: http://www.aidsisrael.org.il/article/pep)

לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer

מומלץ לערוך בדיקה תוך 3 שבועות ממועד החשיפה (לינק למרכזי בדיקות: http://www.aidsisrael.org.il/article/testing-israe...

 
 
לצפיה ב-'תגובה'
תגובה
11/01/2019 | 12:53
51
אם הסיכוי אפסי כמו שאתם אומרים אז למה ללכת ולקבל טיפול מונע, 
בכל מקרה אני חושב שבמצב הנ״ל פעלתי נכון כי כל אחד היה ניגש לאמבטיה כדי לשטוף את הדם, אני פשוט פחדתי שהדם ייגע בחור הפין אז השארתי אפילו את הקונדום , אם לא היה קונדום אז יותר סיכויים שהיה נוגע. בכל מקרה אני עדיין ממש לחוץ. 
לצפיה ב-'נשיקה '
נשיקה
25/12/2018 | 21:08
1
54
האם בנשיקות עמוקות וממושכות אפשר להדבק בhiv?? עקרתי שן ביום שלפני המקום היה רגיש אינני יודעת מה היה מצבו בפה חיכיתי 22 יום ועשיתי בדיקת קומבו אצלכם לא קיבלתי טלפון הנחתי שהכל בסדר האם יש צורך בבדיקה נוספת??? 
לצפיה ב-'רוק אינו חומר מדבק כשמדובר ב HIV.'
רוק אינו חומר מדבק כשמדובר ב HIV.
27/12/2018 | 13:24
51
רוק אינו חומר מדבק כשמדובר ב HIV. בהנחה שהתנשקת עם אדם שאין לו דלקת חניכיים חריפה (חניכיים שכל נגיעה קלה בהן גורמת להתפוצצות של דם) ואם אין פציעה שלו שממנה דם שלו יעבור אליך בנשיקה. 
אז לא נשקפת בעיה. ואין סיכון להדבקה.
 
אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
לצפיה ב-'מציצה שריטה'
מציצה שריטה
25/12/2018 | 00:19
1
70
קיבלתי מציצה עם קונדום,
המציצה הייתה חזקה אגרסיבית והיה חיכוך של שיניים
לאחר המציצה איזור בית השופכה ״הכיפה״ שורף תחושת שריטה
או פציעה כתוצאה מהחיכוך החזק במציצה.
 
הסתכלתי על הקונדום ונפחתי אותו, לא היה חור או איזה נזק
ולא ראיתי סימן של דם על הקונדום.
 
האם יש חשש להדבקה?
 
לצפיה ב-'אין חשש להדבקה - החדירה הייתה מוגנת.'
אין חשש להדבקה - החדירה הייתה מוגנת.
25/12/2018 | 13:49
31
שריטות על איבר המין אינן מדבקות במציצה עצמה- הדבקה צריכה להיות חדירה של חומר מדבק דם או זרע אל מחזור הדם .  במקרה הנוכחי יש מעורבות אוויר בא ה וירוס לא שורד,  ומעורבות של רוק שאינו מדבק. 
כמו כן בחדירה לאחר המציצה מכיוון שעשיתם עם קונדום אין כל סיכון  לחשיפה כל עוד שהקונדום היה תקין. 
 
אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
 
לצפיה ב-'קונדום החליק באמצע'
קונדום החליק באמצע
21/12/2018 | 16:51
1
72
במידה ואני לא בארץ מה עלי לעשות , מיד ניקתי במגוו אלכוהול לחיטוי,
לצפיה ב-'פנה טלפונית לרופא המשפחה שלך להתייעצות רפואית'
פנה טלפונית לרופא המשפחה שלך להתייעצות רפואית
23/12/2018 | 19:22
41
פנה טלפונית לרופא המשפחה שלך להתייעצות רפואית,
כמו כן היום יש גם שירות ייעוץ אונליין באתר הקופות חולים, ויש גם אחות טלפונית שאפשר שהיא תייעץ לך מה הדרכים הנכונות. 
אם הינך דייר קבע בחו"ל פנה לרופא המשפחה שלך שם להבין מה התהליך הנכון לקבלת טיפול פאפ במידה והם חושבים שיש צורך בכך.
 
 
לצפיה ב-'קונדום החליק באמצע'
קונדום החליק באמצע
21/12/2018 | 08:53
1
68
האם בקיום מגע חד פעמי בסטוץ כאדר החליק הקונדום באמצע ומיד כשהבחנתי הופסק וחטאתי את המקום המגוון אלכוהולי , מה הסיכונים ומה עלי לעשות מפחיד אותי מאוד בהדבקות באיידס האם ממגע חד פעמי יכול להיות ?
לצפיה ב-'גש לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות'
גש לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות
21/12/2018 | 16:35
26

ככול שזמן החשיפה בסקס הלא מוגן הוא קצר ככה הסיכויים להידבק קטנים.
כמו כן מומלץ לשאול את הפרטנרית למצב בריאותה. אם היא בריאה אז אין שום חשש במידה ודוברת אמת. אם היא נשאית ומטופלת בתרופות המרסנות (הקוקטייל) את הוירוס מעל חצי שנה אז אין סיכון להידבק ממנה.  ואם היא נשאית שאינה יודעת על עצמה או כזו שרק גילתה וטרם קיבלה טיפול תרופתי  - אז בכשה מצב היא בהחלט יכולה להיות מדבקת ).
 
בכל מקרה "כל אחד אחראי על התחת שלו" ובסקס לא מוגן יש לך את הצורך להגן על עצמך .. ואם אתה חש שיש סיכוי שהיא לא בריאה... או אין לך וודאות .. אז גש לחדר המיון תוך 72 שעות מזמן האירוע הלא מוגן  - והתייעץ עם רופאי המיון לגבי הסיכון והצורך בלקיחת פאפ של 28 יום כדורים למניעת ההדבקה.
 
כמו כן אם הוחלט שלא לטפל אתה תמיד יכול תוך 3  שבועות להידבק ולדעת את מצבך הרפואי ולוודא שהינך אכן תקין בריאותית. 
1. לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
2. מומלץ לערוך בדיקה תוך 3 שבועות ממועד החשיפה (לינק למרכזי בדיקות: http://www.aidsisrael.org.il/article/testing-israe...
3. מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות לגבי טיפול מונע. קראו עוד על הטיפול המונע כאן: (לינק להסבר: http://www.aidsisrael.org.il/article/pep)
 
 
לצפיה ב-'קונדום ברח באמצע סטוץ'
קונדום ברח באמצע סטוץ
21/12/2018 | 11:21
1
45
הייתי עם בחורה בסטוץ אך פתאום  הבחנו כי הקונדום החליק מיד הפסקנו ולףהלכתי לשטוף לעם מגוון אלכוהול לחיטוי מה הסכנות והאם ממקרה חד פעמי ישנה הדבקות באידס מה עלי לעשות
לצפיה ב-'גש לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות'
גש לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות
21/12/2018 | 16:34
26
ככול שזמן החשיפה בסקס הלא מוגן הוא קצר ככה הסיכויים להידבק קטנים.
כמו כן מומלץ לשאול את הפרטנרית למצב בריאותה. אם היא בריאה אז אין שום חשש במידה ודוברת אמת. אם היא נשאית ומטופלת בתרופות המרסנות (הקוקטייל) את הוירוס מעל חצי שנה אז אין סיכון להידבק ממנה.  ואם היא נשאית שאינה יודעת על עצמה או כזו שרק גילתה וטרם קיבלה טיפול תרופתי  - אז בכשה מצב היא בהחלט יכולה להיות מדבקת ).
 
בכל מקרה "כל אחד אחראי על התחת שלו" ובסקס לא מוגן יש לך את הצורך להגן על עצמך .. ואם אתה חש שיש סיכוי שהיא לא בריאה... או אין לך וודאות .. אז גש לחדר המיון תוך 72 שעות מזמן האירוע הלא מוגן  - והתייעץ עם רופאי המיון לגבי הסיכון והצורך בלקיחת פאפ של 28 יום כדורים למניעת ההדבקה.
 
כמו כן אם הוחלט שלא לטפל אתה תמיד יכול תוך 3  שבועות להידבק ולדעת את מצבך הרפואי ולוודא שהינך אכן תקין בריאותית. 

1. לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
2. מומלץ לערוך בדיקה תוך 3 שבועות ממועד החשיפה (לינק למרכזי בדיקות: http://www.aidsisrael.org.il/article/testing-israe...
3. מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות לגבי טיפול מונע. קראו עוד על הטיפול המונע כאן: (לינק להסבר: http://www.aidsisrael.org.il/article/pep)
 
 
 
לצפיה ב-'עזרה דחופה'
עזרה דחופה
19/12/2018 | 14:24
3
154
שלום,
לאחרונה אני סובל משלשולים חריפים, הקאות, חום נמוך שחלף והזעות לילה. רציתי לדעת האם יכול להיות שזה קשור להדבקה במקרה הבא והאם להיבדק לHIV בעקבות המקרה הספציפי הזה -הייתי אצל זונה שם קרו המקרים הבאים:
1. ישבתי על מיטה שהיה עליה פלסטר\פלסטרים. המיטה כנראה לא הייתה נקייה. לא יודע אם ישבתי ממש על הפלסטרים או לא - האם זה סיכון לHIV?
2. אוננה לי עם קרם גוף (אני לא אוננתי לה ולא נגעתי לה בשום מקום חוץ מבחזה לשנייה).
3. אחרי שאוננה לי עם קרם גוף הולבש קונדום עבה של דורקס שהבאתי מהבית (בהתחלה על ידה לא הכי נכון אבל אני תיקנתי) היא מצצה לי כשהיה עליי קונדום במשך כדקה וחצי ואז גמרתי בתוך הקונדום. הסרתי את הקונדום והוא היה נראה תקין ושלא היה בו שום חור.
מעבר למה שכתבתי לא קרה כלום (לא היה מין וגינלי או אנאלי, לא היה אפילו מגע בין איברי המין ללא קונדום).
האם יש חשש שהמחלה הויראלית שפוקדת אותי קשורה למקרה הזה שאירע לפני כחודש ??? יש סיכון לHIV במקרים שתיארתי לעיל?
תודה מראש
לצפיה ב-'אין חשש להדבקה ב-HIV מאירוע זה.'
אין חשש להדבקה ב-HIV מאירוע זה.
19/12/2018 | 15:11
2
77
מסיפורך ניראה שאין חשש להדבקה. 
אין פה סיפור חדירה לא מוגן , ולא מעבר נוזלים  האחד לשני  של דם או הפרשות מין.
אין כאן סיפור פציעה. ואין ספיגה של הפרשות לריריות או למחזור דם.
 
 
אין חשש להדבקה ב-HIV (לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
 
 
לצפיה ב-'תגובה לתשובתכם'
תגובה לתשובתכם
19/12/2018 | 15:33
1
62
תודה!
אני לא יודע אם היה דם על הפלסטרים שהיו על המיטה או כמה מה שהיה שם על הפלסטרים טרי או לא. אני סובל מאקנה באזור הגב, לא יודע אם דיממו באותו רגע, לפעמים מדממים טיפה.  האם במגע כלשהו של פלסטר כזה עם הגוף שלי יכולה להיות הדבקה? או שזה ממש קלוש ותיאורטי בגלל שהנגיף מתחסל ברגע שהיה על חפץ דומם תוך כמה שניות? 
כשעשתה לי ביד עם קרם גוף - יש מצב שנגעה גם באיזור הפתח של הפין. לא יודע איפה היד שלה הייתה קודם, נגיד והייתה הפרשה כלשהי על היד יכול לקרות משהו? בוא נגיד ככה שלא ראיתי אותה נוגעת באיבר מין שלה לפני שנגעה בשלי כך שבטוח עבר זמן מסוים ככל ונגעה באיזור שכזה. 
אני חושש בגלל המחלה הויראלית החריפה שאני סובל ממנה חודש אחרי. כדאי להיבדק או שאני סתם נכנס ללחץ מיותר ואין צורך לאור המקרה המתואר???
תודה מראש!
לצפיה ב-'הירוס אינו שורד באוויר ומת תוך כמה שניות'
הירוס אינו שורד באוויר ומת תוך כמה שניות
19/12/2018 | 17:33
50
הירוס אינו שורד באוויר ומת תוך כמה שניות - אם מדובר בריכוז דם בכלי עמוק יקח עד כ 5 דקות.
מסיפורך לא צפוי כל סיכון שניראה לעין. 
 כמו כן הוירוס מת מחשיפה לאוויר וגם אין כאן סיפור של מעבר ישיר למחזור הדם או ספיגה על ידיד ריריות.  (פצעים בגב חצקונים אינם נחשבים מעבר למחזור דם )
כמו כן הידיים שלה נחשפו לאוויר בינך ובין האדם הקודםץ
 
אין חשש להדבקה 
 
לצפיה ב-'הדבקה בhiv במהלך טיפול מניעה - pep'
הדבקה בhiv במהלך טיפול מניעה - pep
15/12/2018 | 21:08
1
66
שלום, 
אני כבר למעלה משבועיים נוטל טריבודה של טבע ועוד כדור נוסף כלומר טיפול מניעתי שנקרא prp לאחר שהיה חשש של ממש שנדבקתי בhiv קיבלתי את המרשם בבית החולים. 
 
השאלה שלי היא כזו - לפני מספר ימים שוב פעם קיימתי יחסי מין לא מוגנים כל זה בזמן שאני באמצע הטיפול בפרפ אני לא יודע מה הסטטוס של הבחורה (כן יודע שהיא מקיימת המון יחסי מין עם פרטנרים מזדמנים) 
 
האם עמם זה שאני מטופל כרגע ל28 ימים בprp מגן עלי מהדבקה? כלומר גם אפ נניח והבחורה נשאית hiv הסיכון שלי להידבק נמוך משמעותית בגלל שאני נוטל את התרופות למניעה? 
 
למען הסר ספר יש הבדל בין prep לprp של המקרה חירום. כרגע אני מטופל בprp ל28 יום.
 
תודה.
לצפיה ב-'פנה לרופא המשפחה או לרופא במיון לחוות דעת מקצועית לגבי סיכון'
פנה לרופא המשפחה או לרופא במיון לחוות דעת מקצועית לגבי סיכון
18/12/2018 | 20:06
33
פאפ - הוא טיפול מונע של 28 יום שניתן בחדר המיון ומחלקת מחלות זיהומיות בבתי החולים לאנשים שנחשפו לסקס לא מוגן  והצליחו להגיע לקבלת טיפול עד 72 מאז אותו אירוע החשוד כמדבק.
פרפ - הוא טיפול שנלקח בכל יום כדור אחד של טרובדה, על מנת לקיים סקס לא מוגן תחילה יש ליטול 10 ימים את הכדור ורק אז להתחיל בקיום יחסים לא מוגנים ,ולהמשיך ליטול בכל יום את התרופה בשעה קבועה בכל יום.  כמו כן בסיום תקופת היחסים הלא מוגנים ממגע המיני האחרון יש ליטול  לעוד 10 ימים סופיים על מנת לשמור על סיכון הכי מינימלי האפשרי. 
 לשאלתך יש להפנות לרופא המשפחה או לרופא במיון ולדעת האם הסקס מהווה סיכון עבורך, היה והיא נשאית לא מטופלת תרופתית.  כמו כן האם אתה מהווה סיכון עבורה אם אתה אולי נושא את הוירוס והיה והתרופה לא עזרה ואולי הוירוס עמיד לתרופה שלך ואי לכך אתה עשוי להיות במצב מדבק בסימן שאלה. 
 
בנוסף ייתכן שניתן לומר שאם אתה לא נדבקת או אם הטיפול עד כה עזר.. ונאמר שאינך נשא ועברו מעל 10 ימי טיפול  אז הינת כאילו על פרפ  ואולי נימנע ממך להידבק. מצד שני האם היא נושאת וירוס שעמיד לתרופה ? ( מאורע נדיר מעטים נושאים נגיף עמיד לטרובדה)  ובכלל האם  ישלך מספיק כדורים לעוד  10 ימים אחרי הסקס להגן על עצמך באופן מקסימלי היה והיא עצמה נשאית לא מטופלת? .
 
בסופו של דבר  שמור על עצמך והקפד על סקס מוגן כל עוד שאתה עם פרטנרים לא קבועים. והתייעץ עם גורם רפואי ( מנהל הפורום אינו רופא)
 
לינק להסבר על דרכי הדבקה ומגעים בטוחים: http://www.aidsisrael.org.il/article/hiv-transfer)
 
קראו עוד על הטיפול המונע כאן: (לינק להסבר: http://www.aidsisrael.org.il/article/pep)
לצפיה ב-'מרגישה שנדבקתי '
מרגישה שנדבקתי
17/12/2018 | 04:27
1
118
קיימתי יחסים לא מוגנים עם מישהו שאני חושדת שיש לו hiv כי כבר 7 חודשים שיש לי כאבים בבית שחי איפה שהבלוטות לימפה בלי נפיחות(hiv גורם לזה) וכאבי רגליים ובבדיקת דם כללית הלימפוציטים שלי ירדו למרות שנדבקתי 4 פעמים 
פעם אחת הייתה 29 יום באיכליבוב עם תשובה לא ברורה וכל השאר נבדקתי ברמבם ביום ה44 ה90 ו189 כולן שליליות. יש לציין שבמהלך כל החצי שנה הזאת לא קיימתי יחסים לא מוגנים
1.למה התשובה ביום ה29 יצאה לא ברורה וכל השאר שליליות?
2.יש מצב שנדבקתי אבל לגוף שלי לוקח יותר מחצי שנה לייצר נוגדנים?
3.נתקלתם במקרה שמטופל היה שלילי בדיוק ב6 חודשים מהאירוע ואחכ הופך לחיובי? יש לי hiv???? אני צריכה לעשות עוד בדיקות איידס?
לצפיה ב-'הישמע להוראות רופא המשפחה שלך או לרופאים במיון'
הישמע להוראות רופא המשפחה שלך או לרופאים במיון
18/12/2018 | 19:44
80
מפעיל הפורום אינו רופא ולכן מומלץ להישמע להוראות רופא המשפחה שלך או לרופאים במיון.  אם הינך חש לא טוב גש למיון לבירור מעמיק או מקיף. בכל אופן אם במשך חצי שנה תשובותיך שליליות רוב הסיכויים שאין לך את וירוס ה HIV . 
 
ייתכן שאין לך דבר ומדובר בסטרס גופני, ייתכן שמדובר בוירוסים אחרים שיוצרים תופעות ותסמינים דומים לזה של  ה- HIV - כמו וירוס הגורם למחלת הנשיקה, ושאר הוירוסים שצורתם דומה במבנה הביולוגי (אך הם  וירוסים שונים לגמרי).
 
4 בדיקות HIV שלא הביאו תוצאה חיובית במשך חצי שנה. זה בהחלט אומר שאין לך ממה לחשוש. ויותר מכך סטטיסטית ככול שתעשה יותר בדיקות אתה עשוי ליפול על "טעות אנוש" ולקבל אף תשובה חיובית בטעות של מישהו אחר.
 
לינק הסבר על דרכי הדבקה:
לצפיה ב-'שאלה דחופה'
שאלה דחופה
17/12/2018 | 21:20
1
82
קיימתי יחסי מין עם גבר. בסיום הוא גמר וטיפה אחת מהזרע שלו עפה לי לעין. כמובן שמיד רצתי לשטוף והכל. האם יש בזה סיכון? תודה  
לצפיה ב-'מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות'
מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות
18/12/2018 | 19:35
50
העין נחשבת רקמה רירית (עין – החלק הרטוב והלח של העין) 
הדבקה ב-HIV מתרחשת במגע בין נוזל מדבק לבין רקמה רירית סופגת או ישירות עם מחזור הדם.
הסיכון בהדבקה דרך העין הוא יחסית נמוך מאוד.. ואירועי הדבקה ממקרה כזה הם בודדים ונדירים, אבל לא ניתן לבטל את הסיכון כאשר מדובר במגע ישיר. 
 
אי לכך יש להיוועץ ברופא המשפחה או לגשת לחדר מיון על מנת שהם יבצעו את השיקול של רמת הסיכון אליה נחשפת. 
 
מומלץ לגשת לרופא במיון תוך 72 שעות ממועד החשיפה להתייעצות לגבי טיפול מונע. קראו עוד על הטיפול המונע כאן: (לינק להסבר: http://www.aidsisrael.org.il/article/pep)
 

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

בעלי מקצוע

פורום כאב
פורום כאב כרוני

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ