לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום סוכרת
סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.
זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .
אז זהו, שזה ממש לא כך....
סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    
 
על הפורום:
לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!
כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.
פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!
אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.
בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.
גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,
נתראה בפורום!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום סוכרת

סוכרת?!    אני?!      מה פתאום ?  רמת סוכר גבוהה  - אה, זה בטח טעות.
זה נורא, כל הזריקות והתרופות ואסור לאכול כלום      . . .
אז זהו, שזה ממש לא כך....
סוכרת היא דרך חיים . נכון, צריך להקפיד ולשמור  אבל חוץ מזה שאנחנו ממש "מתוקים"  ,  אנחנו אחלה אנשים - שעושים, עובדים, לומדים, מטיילים, מתחתנים, ויולדים ומולידים ילדים - בקיצור אנחנו אנשים בריאים ונורמליים,לפעמים אפילו יותר מהאחרים    
 
על הפורום:
לכל הסוכרתיים, בני משפחותיהם וכל מי שנכנס ומתעניין בפורום הכי מתוק!
כסוכרתיים ותיקים אנו מאמינים כי איזון הוא המפתח לחיים בריאים ורגילים, וכל עוד נקפיד על האיזון לא תהיה לנו שום בעיה לעשות הכל כמו אנשים שחיים ללא סוכרת.
פורום זה משמש כמקום לתמיכה אחד בשני, למתן עצות ואוזן קשבת כדי שנוכל כולנו להגיע לאיזון מצוין ולחיות חיים טובים יותר!
אל תהססו להיכנס, לכתוב, להתייעץ ולהיות חלק מקהילת פורום הסוכרת.
בנוסף, ניתן למצוא חומר רב במאמרים, בקישורים ובשאלות הנפוצות של הפורום.
גלישה נעימה ומאוזנת לכולם,
נתראה בפורום!
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
פורום סוכרת של תפוז
לחץ המשך... (בקצה משמאל) למידע נוסף

הגולשים מוזמנים לעיין בשאלות הנפוצות, במאמרים ובקישורים של הפורום.
ניתן לראות מידע מקיף על הבטים רבים של תחום הסוכרת בישראל.
גלישה מהנה ! 
___________________________________________________________
הפורום הינו פורום תמיכה, המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי.
תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
המשך >>

מהן הזכאויות הרפואיות המגיעות לכם מקופ"ח בה הנכם מבוטחים?
05/05/2016 | 11:24
16
באתר "כל הבריאות" של משרד הבריאות, קיימים כ-8,000 ערכים לבדיקה חינמית של זכאויות וזכויות רפואיות, ביניהן גם רכישת מכשיר למדידת סוכר (גלוקומטר). כנסו ובדקו זכאויותיכם הרפואיות בקופה בה הנכם מבוטחים, כולל השוואה לקופות האחרות. 
***חשוב***
ניתן להדפיס מכתב רשמי של משרד הבריאות ולהגישו לקופה במידת הצורך. (המכתב מודפס עם חותמת רישמית של משרד הבריאות).
בריאות טובה ובהצלחה!
חדשה עם שאלות...
03/05/2016 | 01:56
6
57
שלום ....
החשדות לסכרת החלו לפני כמה שנים אבל לא לקחתי ברצינות את האזהרות.
סה"כ הבדיקות היו בסדר. בשנתיים האחרונות אני על גלוקומין כדור אחד ביום.
בחודשים האחרונים הדרדרתי ובפסח עברתי כל גבול באכילת שמאטעס - דהיינו, כל העוגות שהכנתי וכו'. לא בדקתי סוכר , בקיצ התפרעתי.
אני יודעת, אני אוכלת מה שאני מבשלת, אבל  בבקשה אל תגידו לי "מגיע לך"...
 
למחרת הפסח, כלומר מיום ראשון, החלטתי להיות בנאדם ולחבק את עצמי בלי סוכר, לחזור למסלול של בדיקות יומיות ותזונה נכונה.
הייתי בהלם שקמתי בבוקר עם מדידה של - 200 ובמשך היום שתיתי בעיקר שייק מלפפונים וקיווי, והסוכר לא יורד בכלום.
 
מודה, די נבהלתי, ואני משערת שזו ההתפרעות של פסח.
 
בעלי הניסיון שכאן - יש דרך חזרה??
הדרך חזרה היא לאיזון
03/05/2016 | 02:29
2
39
לא ל"אין סכרת"... קיבלת מתנה לחיים, וזה לאו דווקא בציניות.
יש לך הזדמנות פז לדאוג לעצמך ולראות את התוצאות בעיניים.
התפרעות של שבוע אחד לא מביאה אותך ל-200 בצום. כנראה שזו עלייה זוחלת כבר כמה חודשים. אז אין לך מה לאכול את עצמך על פסח, פשוט תתקדמי הלאה ותחליטי שמעכשיו מי שחשוב זה את ולא האוכל שלך.
נראה לי שכרגע יש לך שלושה דברים לעשות כדי לחזור לאיזון: תחזרי לרופא כדי שיוכל לעדכן לך את המרשם וההוראות, תתחילי לאכול באופן סביר ומאוזן, והכי חשוב, תדאגי שתהיה לך פעילות גופנית בסדר היום שלך, לפחות 3-4 פעמים בשבוע למשך חצי שעה לפחות.
 
בהצלחה!
תודה ועוד שאלה...
03/05/2016 | 16:32
1
37
אני מעריכה מאד את תשובתך, ובמיוחד - "פשוט תתקדמי הלאה ותחליטי שמעכשיו מי שחשוב זה את ולא האוכל שלך."  (זה לא שהאוכל חשוב, אלא שלא החשבתי את עצמי והתפתתי לתאוות מזון ללא שליטה, או ללא רצון לנהוג בשליטה.)
 
שאלה - כבר כמה בדיקות המכשיר מראה E-1 ולפעמים E-6 . מה זה אומר? (המכשיר חדש, והשלכתי לפח את כל הניירת שנלוותה אליו, כך שאין לי הסבר על זה)
 
שוב תודה
שאבתי עידוד מדברייך :)
שמחה מאוד לעזור!
03/05/2016 | 23:46
32
לגבי ההודעות במכשיר, היום הכל נמצא באינטרנט... תחפשי את הדגם הספציפי שיש לך ובטח תוכלי למצוא "מדריך למשתמש" בעברית או באנגלית.
 
אשמח לשמוע ממך איך את מתקדמת ולתמוך בשאלות ואפילו בסתם להקשיב. דרי הפורום פה מאוד נחמדים
לחזור לשגרה
03/05/2016 | 10:28
2
43
אכילה מאוזנת (שייק זה לא אכילה מאוזנת) ביעוץ דיאטנית
להכניס הליכה לסדר יום
חזרה לרופא מטפל לבדיקות דם להתאמת הטיפול התרופתי
 
אם תעשי הכל רמות הסוכר יישתפרו, זה לא ״החלמה״ אלא איזון.
 
בהצלחה!
תודה רבה
03/05/2016 | 17:08
1
37
איזון,  אתם אומרים :)
 
(מילה יפה ונצרכת בכמה וכמה תחומים . . :)
 
*אגב, יש מצב שאם הוצאתי את הסטיקרים מהקופסא שלהם, והם חשופים לאויר,
אז התקינות/אמינות שלהם משתבשת??
 
 
בהסברים כתוב להשאיר את הסטיקים בקופסה
04/05/2016 | 13:19
27
ולהוציא אחד בעת המדידה ולסגור את המכסה. לא להשאיר בחוץ.
 
מודה שלא בדקתי מה שהייה ממושכת מחוץ לקופסה עושה לסטיקים.
מפלאי הטבע: הירק החזק,שיוריד לכם את הסוכר בשימוש יומיומי,,
02/05/2016 | 00:49
9
58
רק אם תתמידו באכילתו באופן קבוע ,
הוא יוריד לכם את הסוכר, באופן משמעותי,בזכות חומר המצוי בו,
בשם "כרום" אשר פועל להפחתת רמות הסוכר -בדם.
בנוסף לתרכובת הנ"ל, הוא גם עשיר בויטמיני B ובייחוד B6 ,
ומכיל חומר פעיל נוסף נוגד דלקת ואנטי-אוקסידנט חזק ,בשם קוורטצין,המנטרל את הרדיקלים החופשיים בגוף ,ובכך הוא מאט את תהליכי -הזדקנות, וגם מונע מחלות לב וכלי -דם,
וידוע כנוגד דלקות ואלרגיות שונות.
רצוי  שתתרגלו להוסיפו בכול ארוחה,לכול סוג סלט ,
ואז תיווכחו ,שאכן הוא פועל נפלא בריפוי כשתאכלו אותו בקביעות,
אך במינון קטן.
אם הגעתם עד לכאן,ועדיין לא ניחשתם במה  המדובר,
אז בבקשה,קראו כאן את המידע המעניין:
כאן:
http://www.foodsdictionary.co.il/articles/417

מפלאי הקשקשת ברשת ומנפיצי התיאוריות בשקל תשעים
02/05/2016 | 09:30
7
50
בצל...
אכן ירק/שורש מופלא... מנקה את הדם , מוריד כולסטרול וכו' וכו' וכו'...
הוא גם מכיל פחמימות: 10 גרם ל-100 גרם בצל.
 
אז אולי מלפפון - הוא גם ירוק וגם מזין וגם בלה בלה בלה..
ויש לו 3.6 גרם פחמימות ל-100 גרם.
אז למה לא תכתירי אותו לתרופת הפלא החדשה?
חסה, רק 2.9 גרם פמימות ל-100 גרם.
דף נייר למשל, אין לו פחמימות (לפחות אי אפשר למצוא ברשת), הוא ישר מהטבע... רק עץ ומים...
אז בואו נכריז על דפי נייר כתרופת הפלא החדשה:
אם תקפידו לאכול דפי נייר בקביעות, מובטח לכם שהסוכר יירד...
לא רק יירד  - הסכרת תתרפא!! 
ללא קשר לכתבה, למה ההתנגדות שלך לכול דבר ?
02/05/2016 | 10:37
6
26
אתה הרי מבין שלא באתי לשכנע אותך בכלום , אלא רק ראיתי לנכון לעדכן ,
את מי שמעוניין לשפר משהו בתזונתו, אם תרצה תאכל לא תרצה אל תאכל,
אבל למה להתקשקש ולשלול על הסף ?
ולמה לך להיבהל מכך ,שב-100 גרם בצל יש 10 גרם פחמימות,
הרי איש לא זקוק לכמות כזו בסלט גם עשירית מזה הרי תספיק לשיפור הבריאות.
(כפית אחת של בצל קצוץ בסלט בהחלט תספיק.)
אז במקום לקשקש ,מאוד כדאי שתדאג להעשרת התפריט בדברים שבאמת מביאים תועלת לגוף,במקום לשלול אותם.
 
קבל איחוליי לבריאות ואושר, ותשתד להתמקד במחשבות חיוביות ,
שתמיד מועילות לכולנו:
כמו שאומרים :תחשוב טוב -יהיה טוב:
יום נפלא ורק בריאות.
שרון.
אחד מאיתנו..
 
 
זה לא ויכוח שהבצל – ידוע בסגולותיו ברפואה עממית:
גם מבלי לקרוא כתבות בנושא,הרי ברפואת הצמחים ,מאז ימי קדם,
נחשב הבצל בחומרי הריפוי שהוא מכיל ,וידוע בפעילותו הנוגדת דלקות, חיידקים ווירוסים.
 
גם בכול המחקרים עד היום,הוכח כי הבצל מכיל חומרים מחטאים,וחשב למשפיע לטובה על זרימת הדם ועל בריאות הלב.
הוא מוכר בעיקר בהשפעתו על מערכת הנשימה,בהרחבת כלי-הנשימה,מוכר מאוד ויעיל לכול מי שסובל מבעיות ליחה, ולכן הוא מתאים מאוד למי שהצטננו, בעיקר בחורף,ונלחם יפה בשיעול, וליחה.
עוד האימהות של סבתות הכירו בו ,והיו מכינות ממנו תרופה  לשיעול, מהשריית בצל ודבש.
וידוע כמגן על מחלות העצם,כמו "בריחת סידן" בגיל המבוגר.
 
אני לא מתנגד לבצל. אני מתנגד לקשקושים.
02/05/2016 | 12:29
5
34
אני מתנגד להבטחה שלך שהבצל מרפא.
כי הוא לא!
את ואחרים מנסים למצוא מתחת לאדמה (תרתי משמע) הבטחות לריפוי.
את מוליכה שולל את עצמך.
אם לך יש זכות אבות להכריז על כל דוכן בשוק שהוא תרופת פלא, לי יש אותה זכות להכריז התנגדות.
אני אוכל בצל ושום וקישוא וקינמון וכורכום ופטרוזיליה כוסברה ופרופוליס וחסה ואגוזים ומת על טחינה ועוד ועוד... אבל אני לא קופץ כל שבוע בהכרזה שמצאתי תרופת פלא. קפיש? 
כשאת רושמת מתכונים, אין בעיה: יירצו יאכלו , לא יירצו לא יאכלו.
כשאת שואלת על תירגום לפחמימות אני עוזר בשמחה.
כשאת ממציאה המצאות שירקות הם תרופות פלא אני מתנגד.
רעיון -  תרשמי פוסט שנמצאה תרופת פלא: להפחית פחמימות, לנטר סוכר, להקפיד על פעילות גופנית, לבקר מידי פעם את הצוות הרפואי ולהיות ביקורתי כלפי קשקשני הרשת.
מבטיח לא להתנגד לפוסט כזה.
אתה לא חייב לקרוא,אם אתה כזה קטן -אמונה ועם דעות שונות משלי,
02/05/2016 | 16:26
3
27
וגם לא חייב לכעוס.
אבל תדע לך ,שהרמב"ם שהיה גדול -הרופאים ,כבר אז בתקופתו,דגל בכך ,שהבצל מוריד סוכר,אז מדוע שלא נסכים עם הידע של הרופא הדגול שהרי בזכותו מייצרים כיום תרופות וסירופים ,מחומרים שמרכיבים את  הבצל והשום.
 
שרון זה לא קשור לאמונה
02/05/2016 | 19:51
25
זה קשור להיגיון.
כן, בצל זה נהדר, גם ליקוריץ', וברוקולי, ועוד כל מיני כאלה. ויש המון.
העניין הוא שאף אחד מהדברים הללו לבדם יכול להוריד סוכר, או לרפא מסכרת.
אדם צריך לאכול בהגיון ולשים בצלחתו דברים שהם טובים עבורו, טעימים, ולא גורמים לו לנזק. בצל, עם כל הכבוד לו, לא יכול להוריד ערכי סוכר לאנשים שלא שומרים על תזונה מוגבלת של פחמימות. אתה לא יכול לרדת על פיתה עם פלאפל וחומוס ולהוסיף מלא בצל, ולחשוב שהבצל יציל אותך מאלפי הפחמימות שבמנה.
ואם אתה מוסיף בצל לתזונה מוגבלת הפחמימות שלך - נהדר. בצל הוא ירק מצויין.
אני חייב לקרוא. כי אני רוצה שהפורום הזה יהיה מקום אמין
02/05/2016 | 21:59
1
33
שיכול באמת לעזור ולתמוך בחולי סוכרת שמחפשים מידע, שמחפשים תמיכה, שנמאס להם לקרוא עצות שרלטניות וחסרות ביסוס, שמנצלות את חוסר האונים של החולה ונכונותו לקפוץ על כל שביב של תקווה. די. אלו שטויות. את יכולה להאמין בהן. זכותך. את יכולה לנהוג לפיהן. אבל כיוון שאני רוצה שיהיה ערך לפורום הזה חשוב לי מאד להקטין את מספר השטויות שנאמרות כאן, וכששטות כזו נאמרת חשוב לי (ולאחרים, למזלי) להגיב ולא להשאיר אותה. אני בדיוק לא רוצה שהיא תישאר כאן בבחינת "מי שרוצה שיאמין ומי שרוצה שלא יאמין". אני מאד מאד מאד מאד רוצה שאף אחד לא יאמין לשטות הזו.
ולכן אני ואחרים נמשיך להגיב.
 
03/05/2016 | 00:15
3
אם מדברים כאן על איזון...
03/05/2016 | 17:20
22
אז  תודה על הדברים שלך.
אני באמת בשלב שנוטה להאחז בכל מני הצעות , ואני שוב ושוב שומעת כאן -
"איזון" .
מקוה שאיישם זאת גם בכל המאמרים שאני חורשת עכשיו ברשת...
אלברט איינשטיין - איש מאוד חכם...
02/05/2016 | 23:49
29
"שני דברים הם אינסופיים: היקום והטיפשות האנושית. ואני לא בטוח בקשר ליקום."
צניחת (!) סוכר אחרי בדיקת העמסת סוכר
01/05/2016 | 20:03
5
34
ערכי גלוקוז אצלי הם מעט מעל הנורמה (102-110) מזה מספר שנים. הוחלט על בדיקת העמסת סוכר.
ערכי הגלוקוז לפני הבדיקה (העמסת סוכר 75) היו 110
לאחר שעתיים ירד הערך ל 56 !
הירידה לוותה גם בתחושות כאילו על סף מחלה - רעידות, רעב ועוד, כך שזה שולל את האפשרות שהיתה טעות בבדיקה.
מעבר לכך, כל תוצאות הבדיקות שלי הן בתחום הנורמלי ואין מחלות רלבנטיות.
יש לכם רעיון מה הסיבה? הפרשת אינסולין גבוהה? האם מעיד על סוכרת סמויה?
מה המשמעות ביומיום?
לדעתי נפתח כאן דיון דומה לפני לא הרבה זמן
02/05/2016 | 14:04
23
הנה קישור:
בהצלחה, מקווה שזה יעזור.
 
זוהי תגובה הגיונית לאדם בריא
02/05/2016 | 19:43
3
23
הגוף מייצר אינסולין בעודף כדי להתמודד עם מתקפת הסוכר, ולפעמים זה "יותר מידי"...
 
מה שמטריד יותר זה ה-110 בצום, ובזה כדאי לטפל.
האם את/ה פעיל באופן רגיל? איך התזונה? סבירה או משתלחת? אלו הם שני הדברים העיקריים שאפשר לשפר ולראות תוצאות מיידיות בתוצאה בצום. אם את/ה כבר פעיל/ה, ואוכל מאוזן, ולא בעודף משקל - אז הרופא צריך להחליט מה עושים
תודה
02/05/2016 | 22:11
2
23
פעיל, עוסק בספורט, ללא עודף משקל ואוכל מאוזן (חוץ מחפיסת שוקולד כל יום...)
"חוץ מ..."
03/05/2016 | 00:26
1
23
נסה להוריד אותה לחצי, ואחרי כמה זמן להוריד לשורה אחת או שתיים בלבד.
תראה איך זה משפיע
רב תודות
04/05/2016 | 21:05
7
דרוש בלש לפיענוח אפידמיה ...
29/04/2016 | 22:33
3
54
חיפשתי חומר על "האיור על הכסף השבדי שמתאר את "מסע האווזים של סלמה לגרלף" והגעתי בטעות לסטטיסטיקה מצמררת "אחוז נפגעי סכרת נעורים בפינלנד שבדיה נורבגיה ואנגליה" הגדול ביותר בעולם. מדהים - ואני חשבתי שמדובר במדינות רווחה מצטיינות ... = אז באמת דרושים בלשים ממשטרת תל אביב  (( ראו יותר מידי סרטים ומתעלמים מרעש מטוסים בלילה )) לשירות משרד הבריאות בארצות הנ"ל
30/04/2016 | 08:54
1
27
טרולית מוכרת בפורומים השונים ����
30/04/2016 | 14:45
8
זו כבר מזמן לא סטטיסטיקה מצמררת
02/05/2016 | 19:59
19
זה משהו שכבר לפני עשרות שנים היה ידוע... החוקרים נוטים לשייך את זה למזג האוויר הקר וכמובן גם לגנטיקה. אין זסכרת נעורים דבר וחצי דבר למדיניות רווחה או קפיטליזם.
תועלת הפחמימות לבריאותנו ,וזאת על פי ,,
01/05/2016 | 14:50
1
39
3 הפרופסורים פרופ' ג'ני ברנד-מילר  פרופ'קיי פוסטר-פאואל,  ופרופ' סטפן קולאגיורי : בספרם  "מהפכת הגלוקוז",

ואלה מסקנותיהם בנושא השפעת פחמימות על הורדת הסוכר:                                                                                      

התזונה המודרנית הינה תוצר של מהפכת התעשייה והחקלאות.
אם אבותינו אכלו בעיקר מזון גס ולא מעובד, הרי שהטכניקות של פסטור, עיקור, קירור, הקפאה, ייבוש, טחינה והתססה הפכו את המזון לזמין, עשיר, טעים ובטיחותי.
ידוע לכל כי המזונות הטעימים ביותר ובעלי אורך חיי מדף, עשויים מקמח שחלקיקיו קטנים ביותר, כך המזון נספג בגופנו במהירות, ורמות הגלוקוז בדם עולות, ועולה הסיכון לחלות ב-סוכרת וגם במחלות לב ,כלי דם, והשמנה .

חשיבות הפחמימות – לבריאות המוח:
המחקרים הרפואיים החדשים  החלו לגלות את חשיבות הפחמימות לבריאותינו והיום מדברים על פחמימות טובות ועל פחמימות מזיקות.

הגלוקוז ,זו הפחמימה הפשוטה ביותר והיא הדלק העיקרי למוח, לתאי -הדם האדומים, לעובר,ולהפעלת שרירים.

הגוף שורף לצורך אנרגיה ,פחמימות, חלבונים ולבסוף גם שומנים.
אך כדי לשמור על משקל גופינו אנו חייבים לשרוף דווקא את השומן במזון - וזה תלוי ברמות האינסולין.
ככל שרמת האינסולין  נמוכה יותר (למשל בשעות הבוקר), כך הגוף שורף בעיקר שומן וככל שרמתו של האינסולין גבוהה -הגוף ישרוף יותר פחמימות, והשומן יאוחסן.

המוח אינו יכול להשתמש לצורך הפקת אנרגייה, אלא  בגלוקוז.
לכן,אם נצום ,או נמנע ממנו פחמימות, מאגרי הפחמימות ירוקנו והכבד יתחיל לייצר גלוקוז מחלבון המצוי בשרירים.
ברגע שנגיע לשריפת שומנים (יצירת גופי קטון) המוח לא יתפקד בצורה הטובה ביותר, נרגיש פגיעה בשיפוט, נסבול מכאבי ראש והחשיבה תואט. עייפות וירידה ביכולות פיזיות ילוו את דלדול מאגרי הגלוקוז בשרירים. בירידה קיצונית  ברמות הגלוקוז נחווה רעידות, סחרחורת, בחילה, היעדר קואורדינציה ובמצבים קיצוניים, איבוד הכרה, ועד לסיכון חיים.

מחקרים מראים כי ביצועיים שכליים משתפרים בעקבות צריכת פחמימות: רמת אינטליגנציה,זכירת מילים, חישובים במתמטיקה, זיכרון טוב,עיבוד מהיר של אינפורמציה,וחשיבה הגיונית.

מצד אחד הפחמימות משמינות אותנו, אך מצד שני,הן נחוצות  לתפקודי-הגוף השונים.
אך האם כל הפחמימות שוות ? והאם הפחמימות טובות, או לא?
ומהו האינדקס גליקמי?
ב- 20 השנים האחרונות המדענים הגיעו למסקנה, שלא מספיקה החלוקה בין פחמימות פשוטות למורכבות ,מפני שלא ניתן היה להסיק מכך  מה תהיה ההשפעה על רמות הגלוקוז בדם.
היו פחמימות פשוטות אשר לא העלו משמעותית את הגלוקוז,
וגם להיפך: פחמימות מורכבות - שכן העלו דרמטית את הגלוקוז.

מחקרים גילו ,כי לכמות וסוג -הפחמימות במזון ,יש השפעה על רמות הגלוקוז ,ושתי ארוחות המכילות כמות פחמימות זהה ,עשויות להשפיע בצורה שונה, כלומר,פחמימות אשר מתפרקות מהר ,בזמן העיכול , ומעלות את רמות הגלוקוז בדם - אלה  הוגדרו כבעלות אינדקס גליקמי גבוה.
הפחמימות המתפרקות לאט הוגדרו ,בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
אינדקס גליקמי מעל 70 הוגדר כגבוה,
אינדקס  גליקמי  בין 56 – 69 הוגדר כבינוני,
ואינדקס  גליקמי בגובה  55 ומטה ,הוגדר כנמוך.

אז  מה עושים עם זה ?
הפחמימות מגרות את הפרשת האינסולין בלבלב , וכאשר ספיגה איטית של הפחמימות -גורמת ללבלב לייצר פחות אינסולין,
אך גירוי יתר מתמשך, עשוי לעייף את הלבלב לגרום לסוכרת מבוגרים, ואף מגביר סיכון למחלות לב וכלי דם.

כיצד נשתמש במדד האינדקס הגליקמי?

1. המדד הגליקמי, הנו מרכיב נוסף באורח חיים בריא :
תזונה נכונה - דלה בשומנים רווים, עשירה בסיבים,  
מעקב ויטמינים  ומינרלים,
פעילות גופנית והפחתת מתחים.

2. השימוש בו מספק מבחר רב של מזונות ,והכמויות מותאמת אישית לכל אדם ,והנה נגזרת ישירה לאורח חייו ,ולמידת הפעילות היומית.

3. יתרונו בכך ,שמאפשר ליהנות מאכילה מבוקרת של פחמימות. אנחנו בוחרים את הפחמימות בצורה נבונה ונוחה יותר ,כך שנתמיד בתהליך התזונתי-בסוכרת ,נאזן את רמות הגלוקוז ובירידה במשקל. המדד הגליקמי הנמוך, מסייע בהפחתת תחושת הרעב, ומזרז את שריפת השומנים.

4. השינוי ההדרגתי, מעודד הצלחות קטנות ,בדרך לשיפור איכות      
   החיים: הניסיון הקליני מצביע על כך, שגם החלפת ארוחה אחת    
  ביום לאינדקס גליקמי נמוך ,מובילה לשיפורים משמעותיים.

רשימה חלקית של מזונות מומלצים,בעלי אינדקס גליקמי נמוך:
ממשפחת הדגניים:אורז בסמטי, אטריות -אורז, גריסי -פנינה (שעורה), בורגול- גס, קוסקוס, שיבולת שועל, קינואה, פסטה,
תירס: טרי/ קפוא, אך לא משומר.

משפחת הקטניות:
שעועית ירוקה, אפונה,עדשים, פולי -סויה, גרגרי -חומוס מבושלים.(לא סלט חומוס קנוי).

ירקות - כתומים:
בטטה,קטנה, גזר, דלורית,דלעת.
וגם ירקות ועלים ירוקים, ירקות-אדומים, לבנים, וסגולים.
יש להמעיט באכילת תפוח אדמה.

פירות מומלצים:
אגס, תפוח, אפרסק, משמיש, נקטרינה,10 דובדבנים/ ענבים .

מוצרי חלב :
בעיקר - יוגורט ביו -דל שומן , חלב דל שומן, גבינות דלות שומן.
רצוי להמעיט בצריכת מוצרי -החלב, מפני שהם ממעלים רמות אינסולין ,וזאת למרות האינדקס הגליקמי הנמוך שלהם.

לחם:
מחיטה מלאה מועשרת/ לחם מקמח שיפון/מקמח שיבולת שועל

דגני בוקר - לא מעובדים:  
מוזלי, שיבולת שועל, סובין לסוגיו, פצפוצי אורז דלי -פחמימות.

אגוזים -טבעיים ללא מלח: אכילת  30 גרם ליום, (חופן),יעילה בכך שמפחיתה את רמות -הכולסטרול ,ומקטינה סיכון לאירועי - לב.

מעניין- קראתי
01/05/2016 | 20:39
7
איך קונים סנסורים מדטרוניק
01/05/2016 | 13:27
18
נגמרו לי הסנסורים בפסח ורציתי לקנות, בפסח לא היה מענה והיום אמרו לי שהם ישלחו רק ביום רביעי. נהייתי קצת תלותי בסנסורים - איך משתמשים אחרים מקבלים את הסנסורים שלהם? האם אתם קונים בטלפון פעם בחודש?
אתר טמקא נחלץ לטובת קוראינו כשפי המזון
01/05/2016 | 13:06
1
32
http://goo.gl/MESVEJ
7 מזונות שמסייעים לאיזון הסוכר בדם:
ג'ינג'ר, קינמון, שיבולת שועל, ליקריץ, שמן זית, תה ירוק, ברוקולי.

על אותו משקל אפשר להוסיף גם אמירת פרק תהילים

נשמע נהדר
02/05/2016 | 19:47
5
שאלה על לחם כשר לפסח לאוכלי קטניות,
28/04/2016 | 10:20
10
57
יש לי מתכון ל-לחם טחינה לפסח,טעים במיוחד,וללא צורך בקמח:
והשאלה שלי היא:
האם 2 כפות דבש במאפה ,יתאים לחולי סוכרת ?
(מתוך הנחה שאוכלים 2 פרוסות בכול ארוחה.)

וזה המתכון:
המצרכים הדרושים:
6 כפות טחינה גולמית
 2 כפות דבש
 4 ביצים
1 כפית אבקת אפייה .
 1/4 כפית מלח

ההכנה:
לחמם מראש את התנור- אפיה ל-180 מעלות.

1 .מערבבים את כל החומרים בקערה.
(הבלילה יוצאת דלילה מאוד - וזה בסדר. )

2.  מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית, (אינגליש -קייק)
    ואופים במשך  18-20 דקות.
    לאחר 18 דקות נועצים קיסם במרכז המאפה,ובודקים .
    אם הקיסם יוצא יבש,וללא פירורי-בצק,סימן שהלחם מוכן.

אשמח לתגובות לגבי כמות הפחמימות במאפה ,ע"י תוספת הדבש .


השאלה היא כמה פרוסות יש בסך הכל
28/04/2016 | 19:16
9
39
קחי את היחס של 2 לחלק למספר הפרוסות הכללי, ותכפילי בכמות הפחמימות שיש ב-2 כפות דבש.
כף דבש זה כמו כף סוכר, אז נניח 15 גר' לכף, יש לך 30 גרם פחמימות.
אם יש סה"כ 10 פרוסות ללחם, אז:
2/10*30 = 6 גרם פחמימות ל-2 פרוסות.
תודה רבה רבה.
29/04/2016 | 09:18
22
אכן זה מעט פחמימות,ללחם טחינה שיוצא מאוד טעים ,
בהחלט כדאי,ועדיף מהמצות.
 
תודה רבה,
וחג שמח.
שרון.
רשע, מה הוא אומר?
29/04/2016 | 11:36
7
31
1. כף דבש שוקלת קצת יותר מכף סוכר (למה? כי בין גרגרי הסוכר מתחבא לא מעט אויר): 22 גרם.
 
2. בגרם דבש יש רק 3 גרם פחמימות (למה? בגלל המים). ייקים גדולים ממני יתקנו כאן ל- 3.04 פחמימות בגרם, אבל להם אגיד רק "פחחחח" ואיידה בהם מצה שמורה.
 
אי לכך בכיכר הלחם של שרון יש 66*2 = 132 גרם פחמימות שאותן יש לחלק במספר הפרוסות כדי לגלות כמה פחמימות יש בפרוסה אחת.
 
(שארית) חג שמח.
_____________
(טעיתי בחישוב 3 פעמים ואני מקווה שהצלחתי בסוף כי אני לא מתכוון לבדוק אותו שוב. יש גבול!)
 
 
תודה לשניכם.
29/04/2016 | 14:49
3
15
בסיכומו של דבר,זה בסדר.
ראיתי שבלוח הפחמימות היה רשום : כף דבש = 10 גרם פחמימות
לכן 2 כפות  20  גרם פחמימות, ומכאן,הזרקת יחידה אחת של אינסולין שאזריק,
תכסה את 2 הפרוסות ,ללא בעיה.
 
במוצ"ש אנסה לראשונה,את המתכון של לחם הטחינה ,ללא הקמח,
ונחכה לתוצאות הניסוי.
באיזה לוח?
29/04/2016 | 15:26
21
בלוחות שאני מכיר זה בערך פי 2.
שרון, במוצ"ש תצלמי בבקשה את הלחם וגם 2 פרוסות מימנו...
29/04/2016 | 19:15
1
22
קשה לי להאמין שמזה יצא לחם, בלי איזה קוסם מפורסם..
תשובה להנרי ,ולשאר המעוניינים, אכן הפתעה ,,
01/05/2016 | 01:13
14
המתכון פועל כמו קסם,(למרות שגם אני לא האמנתי ,קרה הנס הזה,ויש לחם גבוה ממש.)
בזכות  כפית -אבקת האפייה שבתערובת,הלחם ממש תפח בתבנית,
נאפה בחום 180 מעלות, 20 דקות אפייה בלבד, ונהיה ממש גבוה.
אגב ,
הכנתי  ממרח שקדים ,ומרחתי על הפרוסות האפויות, לאחר שהצטננו מעט.
 
המתכון לממרח השקדים, מהיר וקל, (5 דקות הכנה - והממרח-שקדים היה מוכן .)
מכיוון שההכנה מהירה,הכנתי את ממרח השקדים, בזמן שהלחם היה בתנור,
והשילוב של הממרח עם הלחם, יצא מאוד טעים.
וכך מכינים ממרח שקדים מוצלח:
1.טוחנים במעבד המזון כוס -שקדים,עד למרקם דק.
2.מוסיפים 3/4 כוס מים,
1/2 כפית מלח , 4 כפות מיץ -לימון, 2 שיני -שום, ו - 3 כפות שמיר קצוץ.
טוחנים הכול ביחד במעבד -המזון, ויש ממרח -שקדים בריא וגם טעים, ב-5 דקות הכנה.
 
בקשר ללחם-טחינה:
לכול סוג טחינה יש מרירות ברמה אחרת,ומכיוון שהטחינה הגולמית שיש לי,
היא מיוצרת משומשום מלא, לכן היא די מרירה ,
לכן ,לאחר שהוספתי לטחינה -2 כפות דבש ,הוספתי גם  כפית של תחליף סוכר .(השתמשתי באבקת-סוכרלוז.)
 
לאחר ערבוב הטחינה הגולמית והדבש,מאוד חשוב לטעום,
לתערובת צריך להיות טעם מתקתק ,בדיוק כמו ממרח חלבה.
אם עדיין יש מעט מרירות כפי שהיה אצלי, מומלץ להוסיף לדבש ,גם כפית תחליף סוכר.
לאחר שטועמים ניתן להוסיף את הביצים והמלח.
יצא לחם טעים וגבוה ,פרסתי ממנו 14 פרוסות דקות,
ומרחתי בממרח שקדים ,ומעליו קישטתי בפרוסות מלפפון וזיתים.
 
למי שרוצה להתרשם מהתמונה של הלחם,
זה יוצא  בדיוק כמו בתמונה הבאה :
ראו  כאן:
ברררר
29/04/2016 | 15:28
2
30
גם בפעם הרביעית טעיתי בחישוב. "בגרם דבש יש 3 גרם פחמימות". ואללה.
אני חשבתי שעלית על איזה רעיון מבריק בהקשר לחוק שימור המסה
29/04/2016 | 19:45
15
לאבו -זקן החרוץ,תודה רבה,ואין צורך לחשב יותר,וזאת מכיוון ש,,
01/05/2016 | 01:28
15
במדידה ב-גלוקומטר, שערכתי ,כמעט ולא הייתה לי עליה ברמת הסוכר .
וזאת,לאחר שעתיים,מזמן אכילת לחם הטחינה,עם ממרח השקדים.)
(לפני האוכל מדדתי בגלוקומטר - 110-
ושעתיים לאחר מכן ,עלה רק ל-130.
(וזאת לאחר שאכלתי 5 פרוסות דקות ,מלחם הטחינה שמרחתי עליו ממרח השקדים.)
כך שהלחם הזה, אכן  הוכיח את עצמו ,כמתאים לסוכרתיים,ללא כול בעיה.
 
 
 
 
מאמר מעניין על גישות מחקריות של תזונה דלת שומן
29/04/2016 | 20:22
1
36
למלחמה בהשמנה סוכרת מחלות לב ותסמונת מטבולית
מה שמיוחד במאמר הוא שהכותבת באה מרקע של תזונה דלת םפחממות אך שופטת בהגינות גישות תזונתיות שונות.  המאמר מתורגם לעברית.
https://healthinhebrew.co.il/2016/04/20/in-defense-of-low-fat-a-call-for-some-evolution-of-thought-part-1/
הכותבת היא דניס מינגר האחת והיחידה.
29/04/2016 | 22:15
28
כלומר היחידה בסביבה שאפשר לסמוך על דבריה בלי שיהיו בהן הגזמות, בחירת ראיות, ומתוך ראיה ביקורתית של הדברים.
 
למרות המאמר הזה, היא עדיין תומכת נלהבת של תזונה דלת פחמימות, מתנגדת נלהבת לטבעונות וטבעונאות (שנים היא היתה על תזונת 80/10/10), ועוד.
פצעי סכרת
27/04/2016 | 20:22
2
73
יש לי חומר מהטבע שעוזר לפצעי סכרת מה עושים עם זה
תשובה רצינית?
27/04/2016 | 23:57
57
שים בצד את החומר מהטבע ולך לרופא מומחה.
תשובה עוד יותר רצינית...
29/04/2016 | 19:42
32
עורכים מחקר, ומראים יעילות, מוציאים פטנט, ומוכרים בהרבה כסף. על הדרך זוכים ביוקרה רבה וכנראה בפרסים רבים והערכה מכל כיוון על קידום האנושות בכלל והרפואה בפרט. לא צחוק. שווה את המאמץ.
כמה דברים שכדאי לדעת על דבש דבורים,,
29/04/2016 | 15:23
3
35
ישראלים צורכים מעל 3 טון דבש בשנה,
בישראל מייצרים דבש מבצל ,צמחי הזעתר,מתלתן ,מפרחי-אבוקדו,ועוד
נזכרתי,שבשנות ילדותי ,היינו הילדים בחופשה, נוסעים לעזור  לסבא וסבתא בבציר הענבים בכרם,ובמהלך הבציר,נעקצנו באצבע,
על ידי דבורה,שהתעופפה לה בין אשכולות הענבים המתוקים.
את העוקץ הייתה סבתא חובשת לנו,בתחבושת שמרחה במעט דבש,
ומעל הייתה עוטפת  בניילון,ושולחת אותנו לישון,ובבוקר מצאנו את העוקץ השחור,מונח בפנים התחבושת. (לזה קראנו, תרופת סבתא.)

רוצים לקרוא עוד עובדות על הדבש?
קראו כאן:
http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=230013

תיקון: צ"ל מעל -.3,000 טון בשנה.
29/04/2016 | 15:26
10
ללא ספק מאמר מאד אובייקטיבי
29/04/2016 | 15:30
1
26
"העובדות נמסרו על ידי יורם פז, מנכ"ל מכוורת עמק חפר".
 
דבש הוא פשוט סוכר מרוכז עם תוספות מזעריות של חומרים מועילים.  
באופן אישי אני לא אוהב "תרופה" אחת לכ המחלות שיש..
29/04/2016 | 19:31
23
כי אני עוד לא  ,  
לאוהבים פיצה טעימה: מתכון כשר לפסח,שהכנתי,,
26/04/2016 | 22:45
4
54
מתכון לפיצה -לפסח, על בסיס כרובית ( הכמויות ל-4 מנות):

הכנת הבסיס לפיצה:
1/2 כרובית.(כ- 350 גרם.)
50 גרם אבקת -שקדים.(אפשר לטחון שקדים בבלנדר למרקם - דק).
30 גרם גבינת -פרמזן מגוררת,
2 ביצים -לבלול ביחד עם מלח ומעט פלפל שחור טחון .

להכנת רוטב העגבניות:
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
4 עגבניות קצוצות דק,
3 עלי -בזיליקום טרי-לקצוץ, (או מעט אורגנו יבש).
מלח, ופלפל שחור טחון -טרי
למי שאוהב,אפשר להוסיף פטריות שמפיניון לרוטב.

אופן ההכנה:
מכינים את בסיס הפיצה:
ראשית,לחמם מראש תנור ל-200 מעלות.
1. במעבד -המזון קוצצים את הכרובית לקבלת פירורים.
   (או לגורר את פרחי הכרובית בפומפייה ידנית.)
   מעבירים לתוך קערה את פירורי -הכרובית המגוררת,
   ומוסיפים את השקדים ,הגבינה המגוררת,ואת הביצים,
   ומערבבים היטב,
2. משטחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ,מרופדת בנייר-אפיה,
   משומנת  קלות, מישרים לשכבה אחידה ,בעזרת כף,
   ואופים כ-25 דקות  עד להזהבה.

3. בינתיים,מבשלים את חומרי הרוטב כ-15 דקות ,לבשל עד    
   שהנוזלים מצטמצמים,ויש רוטב סמיך, ואז לכבות את האש,
   לטעום ולהוסיף מלח ופלפל, אם צריך.

4. מעל שכבת הכרובית-המונחת בתבנית, מורחים רוטב עגבניות,     
  ומפזרים פטריות, גזר ,וגבינת מוצרלה-מגוררת.
5. מחזירים לתנור לעוד 8 -10 דקות - או עד להזהבה.
  כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעט אורגנו יבש,(או 3עלי- בזיליקום טריים -קצוצים.) ומקשטים בחצאי זיתים שחורים.
ונהנים ממאפה בטעם פיצה חמימה ודלת פחמימות, טעימה וקלה להכנה.
הכי כיף להכין עם הילדים,שנהנים לפזר גבינה מגוררת וזיתים.

הצעות לגיוונים:
מחליפים את הפטריות ,בפרוסות קישוא-זוקיני.
מוסיפים זיתים ירוקים,במקום מלח.
מוסיפים גבינות- עזים ,או קשקבל מגורר,במקום הפרמזן.



כרובית
27/04/2016 | 09:30
1
36
אני מבשל את הכרובית במים כמה דקות לפני הקיצוץ שלה.
אפשר לבשל את פרחי הכרובית כ- 10 דקות לנגב ולייבש במגבת.
27/04/2016 | 21:01
23
אפשרות נוספת:
להשרות את פרחי הכרובית בקערה עם מי ברז- וקצת חומץ ,
יעיל לסילוק מזיקים שאינם נראים לעין.
תודה!
27/04/2016 | 20:11
4
היום הכנתי ללא שקדים טחונים, וגם יצאה פיצה טעימה,אבל,
27/04/2016 | 21:06
29
היא נשארה יותר זמן בתנור,עד למרקם יציב.
פיענוח תוצאות איסוף שתן 24 שעות
24/04/2016 | 10:19
3
61
שלום רב,
אודה לעזרתכם בפיענוח תוצאות איסוף שתן 24 שעות, של אבי בן ה-70, המאובחן במחלת הסוכרת:
  • Protein U Sample - 247.2 mg/L
  • Protein Urine 24h - 643H mg/24h 
  • Microalbumin U 24h - 357H mg/24h
  • Microalbumin U Sample - 137.41 mg/L
נפח: 2600.00
 
תודה!
 
תראי, זה קצת יהיה חסר אחריות להיסתמך על דעתם של ............
24/04/2016 | 11:28
2
49
גולשים באינטרנט. בשביל זה המציאו את הרופאים.
 
יחד עם זאת, מגלישה די פשוטה באינטרנט, שגם את יכולה לבצע, שני הערכים הגבוהים מרמזים על בעיית כליות ועל בעיית סכרת.
 
אבל אל תתייחסי לדברי. רק לפנות לרופא
נכון מאוד
24/04/2016 | 11:32
1
37
הוא אומר שהרופאה לא הסבירה לו טוב ורציתי להתייעץ עם מישהו שאולי בקיא יותר ממני
(לאחר שחיפשתי באינטרנט כמובן).
 
תודה!
בנוסף למה שקנטאורי אמר
24/04/2016 | 12:52
46
קצת משונה שלא נבדק היחס בין המיקרואלבומין לקריאטינין, שהוא בעל משמעות רבה  לאומדן הנזק הכלייתי.
אינסולין
21/04/2016 | 13:48
2
61
היי
התחלתי עם אינסולין להפשעה מיידית
טיפול sos  רק כשצריך
אממה
המצב שלי החמיר
התחלתי להזריק שאני נמצא ב 180
ואז למחרת אני גם צריך וכו
הסוכר עלה מיום ליום ואחרי שבועיים  
כבר הייתי על 280
עצרתי את האינסולין
והחלטתי להזריק רק כשאני חייב ממש חייב 220 פלוס
ואז הערכים עכשיו שאני מזריק מעט הרבה יותר טובים
יש לי הרגשה
שהאינסולין שמגיע כל יום קצת מנוון את הלבלב
ואינסולין שמגיע פעם ב שבוע פחות משפיע על פעילות הלבלב .
הדברים שאני כותב מבוססים ? או שמא אני טועה ?



אינסולין מזריקים בהתאם להוראות האנדוקרינולוג והיצרן.
21/04/2016 | 14:07
46
הסוכר בדם משתנה כל הזמן, לכן מודדים לפני ארוחות או שעתיים אחרי.. גם כשקמים בבוקר, או לפני השינה בלילה.
מדידות אלה ניתן להשוות, ובהתאם לתוצאות להפחית או להגביר את הכמות המוזרקת..
באיזה אינסולין אתה משתמש? האם לא קיבלת הדרכה?
אינסולין וסוכר גבוה
21/04/2016 | 23:52
51
אינסולין לא מעלה סוכר, אלא מוריד אותו.
מה שמעלה סוכר זה פחמימות.
האם אתה אוכל בדיוק אותו דבר כמו קודם? או שאולי אתה מאפשר לעצמך "קצת יותר" בגלל שיש אינסולין?
האינסולין לא מנוון את הלבלב, אלא ההיפך, הוא עוזר לו להתאושש.
ובכל מקרה, אלו הם שינויים ארוכי טווח מאוד (שקורים לאורך שנים) ולא יכולים לבוא לידי ביטוי בימים בודדים.
סכרת וטישטוש ראיה
18/04/2016 | 19:39
14
77
שאני מתעורר בלילה ( ערמונית מוגדלת) ומסתכל במחשב הראיה שלי לא ממוקדת. רופא העינים אומר שזה בעיה של העין בסכרת שרמות הסוכר משנות את הגורם האופטי.
האם אתם גם נתקלים בבעיה זו.
מה אתם עושים
הסכרת שלי מסוג 2 מואזנת עם כדורים- גלוקמין

לא שמעתי על השפעה על האופטיקה...
18/04/2016 | 19:41
3
46
אני יודעת שסכרת משפיעה על דברים אחרים בעין ובכלי הדם המגיעים לעין, אבל לא שמעתי על השפעה על האופטיקה.
בכל מקרה נראה לי מוזר שזה קורה לך רק בלילה ולא במהלך היום... מה שנראה לי שיש פה את גורם העייפות וגם האור החזק בתוך חדר חשוך.
תודה- אני שאלתי רופא עינים על זה
18/04/2016 | 19:43
30
בבדיקת ראייה ,לפני כחודש,הרופא עיניים אמר לי כי ,,
25/04/2016 | 15:19
1
26
במצב של סוכרת ,לרוב יש צורך במשקפי-קריאה רגילים,
ובמשקפים נוספים,למחשב.
ואם ה-A1C  לא ירד, למצב של נורמה,(5.9), עלולים להגיע למצב של טשטוש קבוע בראייה ,
ולכן חשוב להיבדק אחת לשנה,ולהתמיד בדיאטה נכונה ובהליכה יום יום,  
להורדת ה- A1C.
 
 
תודה- הסכרת של כרגע מיוצבת
25/04/2016 | 16:08
17
אבל הראיה ממוקדת טוב רק אחרי ארוחת בוקר במשך הלילה יש בעיה במחשב
בהחלט יש השפעה של סוכרת על האופטיקה בעין
19/04/2016 | 10:48
9
48
אבל היא קשורה ישירות לרמות סוכר גבוהות. כלומר, אם אתה מאוזן זה לא אמור להשפיע.
השינוי הדרמטי במספר המשקפיים שלי הוא אחד הגורמים שגרמו לי לגלות את הסוכרת. בטווח של שבועיים-שלושה המספר "עלה" מאזור 2 לאזור 5. זה היה בולט. קודם כל עשיתי משקפיים חדשים, ולמחרת בדיקת דם שגילתה את הסוכרת. ברגע שהתאזנתי, המספר חזר לקדמותו והמשקפיים החדשים שעשיתי הפכו למיותרים. בתקופה האחרונה, כששוב אני לא מאוזן כמו שצריך, שוב מלווה בתקופות קצרות של שינוי מספר וטשטוש ראיה. אני מניח שכשאתאזן, זה יחזור לקדמותו.
 
כאמור - אם אתה מאוזן, זה לא אמור להשפיע על האופטיקה בעין.
 
אבל לא רק בלילה...
19/04/2016 | 23:42
8
28
אם יש בעיה, היא בכל היום לא?
כן. אבל האפקט של בעיות ראיה
19/04/2016 | 23:55
7
36
תמיד חזק ומובחן יותר בלילה, במיוחד כשעייפים (אחרי הכל, שמירת פוקוס ופעולת המיקוד של עדשת העין זה שריר מאד עדין - אז עייפות משפיעה)
וזו בדיוק הנקודה...
20/04/2016 | 17:58
6
32
אם גם ככה בלילה שריר העין עייף והאופטיקה לקויה ושמירת הפוקוס קשה ופעולת המיקוד לקויה...
אז איך אתה משייך את זה דווקא להשפעות סכרת?
אתמול בלילה עשיתי ניסוי, הורדתי את המשקפיים וניסתי לקרוא מהנייד במיטה.
זה לא הצליח.
אז לשייך את זה ללקות הראייה שלי או לערכי הסוכר שלי?
במקרה של הדיון כאן, הבן אדם קם משינה, בלילה, ומנסה לקרוא מהמחשב...
לא קצת מרחיק לכת לקבוע שיש לו כבר פגיעה בראייה בעקבות סכרת?
לא עשיתי את השיוך, ולא הצדקתי את הרופא
20/04/2016 | 22:50
29
נהפוך הוא, הדגשתי שאם הסוכרת מאוזנת לא סביר שהיא הגורם לבעיה.
רק ציינתי שלסוכרת יש השפעה על האופטיקה של העין. וגם הדגשתי שלא מדובר בפגיעה בראייה. זה משהו בר תיקון והפיך לגמרי, שיקרה אוטומטית עם חזרה לאיזון. אין קשר בין זה לבין הפגיעות בראייה שכן נובעות מנזק מצטבר של רמות סוכר גבוהות. הן חמורות בהרבה מההשפעות על האופטיקה, ולא על כך דנים פה בשרשור.
בלילה רמות הסוכר יורדות כי לא אוכלים
21/04/2016 | 02:13
4
16
לא יודע איך זה קשור,
21/04/2016 | 02:35
3
27
אבל זה לא בהכרח נכון. בלילה הכבד עובד ומייצר סוכר מכל מיני שאריות.
שהסוכר יורד בלילה הגורם האופטי בעין משתנה
21/04/2016 | 09:18
2
22
כמובן אם התרופות  או הדיאטה מאזנות את הסוכר בצורה טובה אין בעיה.
אם אינני טועה לקרנפים אין ראיה משהו, משהו..
21/04/2016 | 14:16
1
33
עכשיו ברצינו, לסוכר יש השפעה מינורית על הראיה (לא מורגשת). למעט במצבי היפו חזקים. כשהסוכר אצלי פחות מ-50, אני רואה את אותו האור בבית, כיותר חזק. זה בכלל לא מפריע, אך כאשר זה קועכשיו ברצינו, לסוכר יש השפעה מינורית על הראיה (לא מורגשת). למעט במצבי הייפו חזקים. כשהסוכר אצלי פחות מ-50, אני רואה את אותו האור בבית, כיותר חזק. זה בכלל לא מפריע, אך כאשר זה קורה, אני יודע שיש לי היפו.
 
טעו סופר, נא לקרוא פה...
21/04/2016 | 14:19
33
עכשיו ברצינו, לסוכר יש השפעה מינורית על הראיה (לא מורגשת). למעט במצבי הייפו חזקים. כשהסוכר אצלי פחות מ-50, אני רואה את אותו האור בבית, כיותר חזק. זה בכלל לא מפריע, אך כאשר זה קורה, אני יודע שיש לי היפו.
פסח כשר ושמח
( לעמוד שלי בתפוז )
21/04/2016 | 10:45
14
גולשות וגולשים יקרים,
אנו רוצים לאחל לכם חג פסח כשר ושמח!
מי ייתן והאביב יביא עימו התחלות חדשות,
הנאות מתוקות והמון הפתעות מרגשות.

לקראת החג הכנו לכם מהדורה חגיגית וכשרה לפסח
של חם בתפוז.

את כל הקישורים לאייטמים בכתבה תוכלו למצוא (כמו בכל שבוע)
בעמוד הפייסבוק שלנו
 
חג פסח שמח!
Could a cheap drug PREVENT type 1 diabetes?
21/04/2016 | 10:03
29
סנסורים ומשדרים למכירה
20/04/2016 | 11:04
39
למכירה 13 סנסורים מסוג SOF-Sensor של מדטרוניק + 2 משדרים.
 
הכל חדש.
 
תוקף הסנסורים - אוגוסט 2016.
 
ירון - 054-8066806. נא להתקשר בלבד. לא לשלוח הודעות.
אתגר לפורום - רשימת כל המזונות ותוספים שמורידים רמות סוכר
18/04/2016 | 14:00
26
115
בכל פעם שאני מחפש הורדת רמות גלוקוז ברשת אני מופתע לגלות מזון או תוסף נוסף שלא ידעתי עליו. לדוגמה: חילבה, עשת חיטה, קינמון, כרום, ג'ימנמה, מלון מר, צמח פסצ'וקה,עשב לימון, סטיביה, תה ירוק, אקליפטוס ועוד...
 
מה שאני מציע זה שניצור רשימה גדולה ככל שניתן. תתעלמו מכל מה שהזכרתי למעלה לשם הדוגמה. מציע שכל אחד יגיב להודעה ללא מלל, אלא רק יציין פרט אחד בכל תגובה בכותרת ההודעה בלבד (רצוי שם בעברית ושם החומר המקורי בלועזית), כולל מאלו שהזכרתי למעלה. לאחר שהרשימה תגיעה לרוויה ולא יהיה יותר מה להוסיף, אני אצור ממנה קובץ אקסל עם כל החומרים כולל פירוט שמנות חלופיין וכיצד ניתן לצרוך אותם ובאילו תוספי מזון מסחריים הם קיימים ובאיזו כמות.
 
אשמח אם יהיה לכל מענה. יכול להיות מעניין אחר כך לבדוק אם יש לכך בכלל השפעה משמעותית.
 
חג שמח
 
 
אינסולין
18/04/2016 | 14:43
4
53
אם כבר יש סוכר גבוה בנוקדת זמן מסוימת, נניח הגעת ל-300.
אתה יכול לשתות מה שתרצה ולשפוך על עצמך קינמון מעורבב עם כורכום, זרעי חצילים ורוטב כנפי עטלפים... לא יירד לך הסוכר.
אפשר להזריק אינסולין או לקחת תרופות שמועדדות ייצור אינסולין ואז יירד הסוכר.
אם אתה מחפש מזונות שאין בהם פחמימות וגורמים לתחושת שובע אז אולי כדאי לנסות את מה שכתבת.
אם אתה מחפש שיקויי צמחים שיחליפו את פעולת האינסולין אז: "אשרי המאמין".
 בהצלחה!
קיימת בעיה נוספת ביחס לכל התוספי מזון מורידי סוכר אלו.
18/04/2016 | 15:17
1
56
לדוגמא, קראתי על הקינמון. עשו ניסוי על 58 איש למשך חודשיים חלק קיבלו קינמון וחלק קבלו משהו דמוי קינמון. ולטענת החוקרים נמצא שיפור. כמה שיפור? מה קרה עם אלו שבהם "לא" היה שיפור? לא מספרים. מעבר לכך מה קרה בהמשך? לא ידוע. והכי מגוחך הוא שאלו שידעו שהם במחקר הפסיקו לאכול מזון הכולל פחמימות וסוכרים - כך שמה הפלא שמצבם השתפר?
הפתרון הוא בדיוק מה שאמרת, להפסיק באופן קיצוני אכילות מזון הכולל פחמימות וסוכרים, וכמובן הורדת משקל משמעותית. נכון, זו מלחמה קשה ויום יומית, אבל החיים טובים.
 
ספציפית לגבי הקינמון
18/04/2016 | 17:33
51
לא רבים יודעים אבל הזן הנפוץ של הקינמון (זה שזול יותר, כלומר זה שמוכרים לכם בחנות) עלול לגרום לבעיות כבד בשימוש ממושך אצל חלק מהאנשים. לעומת זאת השפעתו על הסוכר מוטלת בספק.
 
 
מחקרים מראים אחרת
18/04/2016 | 15:21
1
41
בזמן שאנסולין מפרק את הסוכר שכבר הופרש לדם, חומרים רבים שהזכרתי פועלים בצורות שונות כמו חיזוק פעולת האינסולין, דיכוי יצירת הסוכר בלבלב, הגדלת הספיגה של הסוכר באיברי הגוף השונים, בעיקר השרירים. סתם לדוגמה, נזה לחפש על השפעת כרומיום פיקולט על ספיגת אינסולין...
 
רופאים לא ימליצו על תוספים כי זה נוגד את האינטרס שלהם להמשיך לממן את חברות התרופות...
 
 
אל תבין אותי שלא כהלכה, אבל נראה לי שאתה נגרר אחרי
19/04/2016 | 12:22
35
כותרות שאומרות "מחקר מראה כי ......".
 
כדי להבין מסקנות של מחקר, יש לקרוא את המחקר ולהבין אותו. וכמו שאמרתי לעיל, משפט קצר שאומר שמחקר נשערך על 58 איש, הוא לא מחקר. כל מחקר צריך לעבור אישור של הרשויות האמריקאיות. אם המחקר לא אושר אז זה בגדר אמונה תפלה.
 
תאכל מה שאתה רוצה, אבל הדבר היחידי שיעזור לך זה לרדת במשקל, ספורט יום יומי, והפסקת אכיעלה של פחמימות ומאכלים כוללי סוכר.
אני מקווה שיש לך הרבה סבלנות
18/04/2016 | 17:22
42
האוסף הכי מקיף של תוספים שחשודים בהשפעה על רמות הסוכר שאני מכיר  נמצא כאן.
 
מיד בפתיחה תוכל ללמוד שמדובר על כ 1200 סוגי תוספים ועל כ-500 מחקרים. מאחר והמאמר ההוא הוא מלפני כשלוש שנים, אפשר להניח שמאז נוספו עוד כמה מאות.
 
בהצלחה.
 
.
 
 
כמו שכבר ענו לפניי...
18/04/2016 | 19:39
39
אין בסכרת שום קסמים. כל תוספי התזונה שאתה מתכוון אליהם יכולים אולי לשנות באחוז מסויים את רמות הסוכר, אבל כדי לשמור על איזון בריא לאורך זמן, הכללים מאוד פשוטים: להמעיט בפחמימות (לא אומרת לא לאכול פחמימות! אבל להמעיט), להוריד סוכרים מתוקים, ולעשות פעילות גופנית. במידת הצורך ולפי מרשם מרופא, יהיו אלו שגם צריכים להוסיף תרופה או אינסולין.
 
(כמובן שלטייפ 1 הצמחים האלו הם כוסות רוח למת, כך שבכלל לא מתייחסת לטייפ 1)
אתגר ממש קל. אין.
19/04/2016 | 15:26
2
42
הסוד הוא להסתכל על תווית הערכים התזונתיים (או באינטרנט) ולבדוק את כמות הפחמימות. ככל שיותר נמוך יותר טוב. הגוף מסתדר מצויין גם בלי פחמימות, וכל פחמימה מעלה את הסוכר בדם. הבעיה היא כמובן הנפש, שאוהבת ורגילה לאכול מאכלים פחמימתיים. ואפילו כאן מציגים הימנעות מפחמימות כאילו היא הימנעות ממנעמי החיים. ובכן, הרגלים אפשר לשנות. ומנעמי החיים זה לא איזו רשימה שמופלת עלינו משמיים. פעם חשבתי שלנגב חומוס בפיתה זה שיא הכיף. כבר שנתיים וחצי שלא נגעתי בלחם ובצק על נגזרותיו. חסר לי משהו? לא ממש. אני פחות נהנה? לא ממש, אני דווקא נהנה מאד, רק מדברים אחרים. הכל בראש.
 
ויתור על חומוס בפיתה
19/04/2016 | 15:41
1
37
עדיין מופיע אצלי ברשימה בתור אחד הדברים הכי גרועים שהסוכרת עשתה לי (יחד עם ספגטי). אני עדיין נוטה להאמין שדיאליזה היתה יכולה להיות גרועה יותר, אבל לא פעם אני מפקפק בכך .
 
אגב, הבעיה  העיקרית שלי עם דיאטה מעוטת פחמימות  היא לא חסרונן של הפחמימות אלא הקושי למצוא תחליפים פשוטים להכנה. דרוש לנו אב מזון חדש, ויפה שעה אחת קודם!
נדמה לי שקוראים לזה שומן
19/04/2016 | 16:32
42
גבינות שמנות, בשרים לסוגיהם, דגים, ביצים, אבוקדו, ירקות ירוקים (ומדי פעם אחרים), אגוזים ושקדים במידה, זיתים, חמאה...
הצלחתי,נכון להיום,להורדת רמות גלוקוז עם שינוי המזונות
19/04/2016 | 16:25
47
התחלתי לפני כחודש דיאטה קטוגנית
ישנם פורומים רבים ברשת 
 
יוסי
 
הנה מאמר מעניין
19/04/2016 | 21:52
11
42
 
 
האמת שאת כל החומרים המוזכרים בו אני לוקח בצורה אחת או אחרת. לאחרונה התחלתי עם ה MSM שזו אבקה להכנת משקה עשיר בגופרית. הנטורופטית אמרה לתת לזה 3 חודשים ואז לבדוק את ההשפעה.
 
 
תמיד מדהים אותי היאוש.
20/04/2016 | 00:04
10
41
והמוכנות להיאחז בכל שביב של קרש הצלה רעוע שאולי יציל אותנו מהמחלה הנוראה.
מצטער. אין פתרונות פשוטים, ואין מאכלי קסם. אין תבלין שמוריד רמות סוכר, או תוסף שמייצר מחדש תאי בטא, וכו'. מותר להאמין, לנסות, לבדוק, זה בסדר. כאמור, אשרי המאמין. אבל זה בעיקר פתי מאמין.
במקום לקחת תוספים הזויים ויקרים, תזונה פשוטה ודלת פחמימות ופעילות גופנית, לצד הבנה מעמיקה יותר של המנגנונים, כל אלה יעזרו הרבה יותר. במקום להאמין בצד ג' שיעזור לך, תאמין בעצמך ותעשה מה שצריך.
זה מצחיק, בכתבה שם מהללים ומשפחים מאכלים שהאינדקס הגליקמי שלהם נע סביב ה20-30, הם רק שוכחים לציין שגבינות, בשר,  ביצים ושאר מאכלים דלי פחמימות (או נטולי פחמימות) - האינדקס הגליקמי שלהם קרוב לאפס. נסה ותהנה.
אני רץ 10 ק"מ ביום וחי רק על ירקות
20/04/2016 | 00:23
9
51
אני לא אוכל אפילו תפוחי אדמה או תחליפים לגלוטן שגם ממנו אני נמנע. פעמיים בשבוע אוכל אורז מלא עם רוטב טחינה גולמית מסמסום מלא. אז מבחינת פעילות גופנית ודיאטה נראה לי שאני ממצא את זה מעל ומעבר. ומכל זאת לא מצליח להוריד את רמות הסוכר בצום מתחת ל 110 בממוצע. שמתי לב כי ההשפעה היחידה של כל תוספי המזון שאני לוקח היא על ערכי הסוכר לאחר האוכל שנשארים בסביבות ה 130. בלי התוספים מגיעים ל 140 בממוצע.
 
לפחות ה A1C תקין בנתיים.
באמת תהיתי לגבי הדיאטה שלך.
20/04/2016 | 02:26
7
46
למה אתה אוכל אורז בעצם? זה מלא פחמימות. כמה עוד פחמימות מסתתרות בתזונה שלך?
אורז מלא?
26/04/2016 | 23:57
6
22
הוא בעל ערך גליקמי נמוך, בעיקר בלסאמי מלא. דווקא שעתיים אכילת כוס אורז מלא רמת הסוכר שלי לא עוברת את ה 135. אורז מלא מכיל מגנזיום וסיבים שעוזרים מאד בספיגת הסוכר ברקמות, כך שהפחמימות המסתתרות באורז הלבן שבתוכו נספגות היטב ולא מעלות הרבה את הסוכר בדם. זה צטוט של הדיאטנית שלי... היא דר למשהו...
ערך גליקמי זה שטויות במיץ
27/04/2016 | 01:56
5
19
אם יש במנת המזון שלך 70 גרם פחמימות, אז יגיע לדם שלך 70 גרם גלוקוז בסופו של דבר. הערך הגליקמי יגיד רק על פני כמה זמן התהליך הזה יתפרס.
מצד אחד - אם זה מתפרס על יותר זמן, זה אומר שבכל רגע נתון יש פחות גלוקוז בדם שצריך "להתמודד איתו", וזה הרציונל שעומד מאחורי ההתייחסות לערך הגליקמי, בתקווה שהורדת "פיקים" של גלוקוז תקל על הגוף להתמודד עם עומס הסוכר.
מצד שני - זה אומר שלאורך יותר זמן הגוף שלך יצטרך להפריש אינסולין כדי לספוג את אותה כמות של סוכר, והיום יותר ויותר מבינים שדווקא רמות גבוהות של אינסולין מזיקות ומפריעות לתהליכי גוף תקינים. הגוף צריך "חופש" מאינסולין בין הארוחות, וארוחה עתירת פחמימות מחד, אך בעלת אינדקס גליקמי נמוך מאידך, לא נותנת לו את החופש הזה. למשל, עבור אותם אלה שרוצים לרזות, הימצאות אינסולין ברמות גבוהות יחסית מעכבות ואפילו מונעות שריפת שומנים תקינה.
 
כשמסתכלים על העדויות המדעיות לגישת האינדקס הגליקמי הנמוך, מגלים שזו אולי תאוריה יפה, אבל היא לא עוזרת להרזיה ולא עוזרת לסוכרתיים.
 
למשל אין טעם לבדוק סוכר אחרי שעתיים בארוחה עם ערך גליקמי נמוך, כי לסוכר לוקח להיספג יותר משעתיים, והעיכול מסתיים מאוחר יותר. לעומת זאת באכילת גלוקוז טהור באותה כמות - ספיגתו תסתיים הרבה יותר מהר. כך שאפילו להשוות תפוחים לתפוחים אינך יכול.
 
ומילה אחרונה על אינדקס גליקמי. האינדקס הגליקמי של אורז מלא הוא נמוך לא בגלל הפחמימות המיוחדות אלא בגלל התוספות של המינרלים והסיבים שמאטים את העיכול והספיגה. קח אורז לבן רגיל, הוסף לו 2-3כפות שמן זית, פזר עליו מלח אטלנטי עשיר במינרלים ואכול אותו לצד מנת ירקת עתירת סיבים, תקבל את אותו אפקט בדיוק מבחינת הערך הגליקמי. כל הפחמימות הן אותו דבר. כולן, כמעט ללא יוצא מהכלל, נספגות בגוף והופכות לגלוקוז טהור ונקי בשלב כזה אואחר של חייהן. שום אינדקס גליקמי לא יעצור את זה.
 
רוצה באמת להקל על הגוף שלך? פשוט וותר על הפחמימות.
ומילה באמת אחרונה על אינדקס גליקמי
27/04/2016 | 02:01
20
כמה נמוך שלא יהיה האינדקס הגליקמי של מנת אורז מלא, האינדקס הגליקמי של סלט ירקות יהיה נמוך בהרבה. כך גם האינדק הגליקמי של מנת סטייק או שלוש פרוסות גבינה צהובה. אפילו קצפת עדיפה אם לא מוסיפים לה סוכר בהכנתה. כן כן אני מדבר על קצפת אמיתית משמנת מתוקה. היא באמת מתוקה ולא צריך להוסיף לה כלום, והאינדקס הגליקמי שלה, אתה יכול לנחש אותו? מאד קרוב לאפס.
 
דיאטה ללא פחמימות רק גורמת נזק
27/04/2016 | 16:31
3
26
בדומה לדיאטה ללא שומנים. הגוף זקוק לפחמימות לייצור אנרגיה והורדת רמת הסרטונין בדם. הרעיון הוא לוותר על פחמימות קלות מצד אחד אבל גם להמנע מדגנים שמכילים גלוטן מצד שני. זה משאיר רק אורז מלא, קינוא, כוסמת ושומשום מלא כמקורות בריאים לפחמימות וסיבים. המנעות מפחמימות, בעיקר לאדם כמוני שהוא גם טבעוני, תגרום במקרה הטוב למחסור בויטמין B12. אני אוכל אורז מלא פעמיים בשבוע, בשאר אני אוכל קינוא או כוסמת. אתמול קבלתי עוד משלוח מ iherb הפעם הזמנתי גם קינמון ציילוני שאני הולך להוסיף לשייק ירקות של הבוקר. נראה איך הוא ישפיע על רמות הסוכר יחד עם כל שאר התוספים. המטרה שלי היא לרדת מתחת ל 100 בצום 12 שעות.
 
 
דיאטה ללא פחמימות גורמת נזק? says who?
27/04/2016 | 19:30
2
24
אני על דיאטה דלה מאד בפחמימות בר מעל שנתיים. רק תועלת ובריאות אני רואה ממנה. וטפו טפו לא חסרה לי אנרגיה - רק לפני שבועיים וחצי רכבתי 200 ק"מ. 13 שעות של רכיבה שכללו גם טיפוס מהכנרת לרמת הגולן בהלוך, ובחזור טיפוס מעמק בית שאן לפסגת הגלבוע. כל מה שאכלתי בזמן הרכיבה הסתכם בחבילה של 200 גרם נקניק, וחבילה של 200 גרם אגוזי פקאן שנשנשתי לארוך הדרל. אכלתי מעט גבינה צהובה לפני הרכיבה, ושעתיים אחרי הסיום עשיתי ארוחה "גדולה" -סלט וחביתה. גם לפני ואחרי לא אכלתי יותר מדי פחמימות. אז מה בדיוק צריך בשביל אנרגיה?
מציע לעדכן אמונות טפלות.
אדם שמכניס לגוף שלו נקניק, זה לא ממש אדם שמבין הרבה בתזונה
27/04/2016 | 22:34
1
20
בריאה. ואם אתה חושב שנקניק זה בריא, אז אין טעם להתווכח יותר על נושא תזונה.
 
מציע שתקרא קצת על דיאטת דלת פחמימות:
 
 
 
וואוו. שפטת אותי בשיפוט מהיר
28/04/2016 | 17:50
12
וכל זה בלי להתייחס לעניין עצמו. שיהיו לך חיים טובים ובריאים.
תעשה בדיקת בלוטת התריס,וחוץ מזה 130 זה בכלל לא רע,
25/04/2016 | 01:51
11
על זרעי צ'יה שמעת ?
26/04/2016 | 22:58
2
22
זרעי צ'יה,בצורתם מזכירים גרגרי -פרג שחורים ועגולים .
•    מסייעים לאזן את רמות הסוכר בדם.
•    תומכים בבריאותו של הלב.
•    יעילים באיזון הכולסטרול.
•    מסייעים לסלק רעלים ופסולת מהכבד והמעיים.
•    תומכים בחידוש מאגרי האנרגיה.
     עשירים באומגה 3
    אופן: צריכת זרעי הצ'יה:
    כמות מומלצת:  2 כפיות בסלטים .
    ניתן לבשל את הגרעינים יחד עם כל תבשיל,או לאכלם כפי שהם.
   אפשר לאכול בכף,או לערבב בסלט פירות /שייקים/ גלידות, או בקפה.
   טעימים ויעילים לבריאות הגוף ,ולחיזוק המערכת החיסונית.
שמעתי
26/04/2016 | 23:48
1
19
אני מוסיף כפית לשייק ירקות כל בוקר. ובנוסף גם כפית שמן זרעי צ'יה יחד עם עוד 8 סוגי שמנים אחרים (אבוקדו, זרעי קנאביס, זית, קנולה אורגית, שקדים, פשתן, קוקוס, אורז), וכמובן תמציות שום וכורכום אורגניות. טעם נוראי שבע להקיא, אבל אומרים שבריא...
 
 
אם תיקח כול דבר בנפרד ,זה יהיה לך טעים ולא דוחה.
28/04/2016 | 12:00
6
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
סטרייד- אורתופדיה קלאב פוט
סטריד- אורתופדיה קלאב פוט
פורום שיקום הפה
פורום שיקום הפה
פורום הסרת עודפי עור
פורום הסרת עודפי עור
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ