לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'שיהיה זיכרו ברוך!'
שיהיה זיכרו ברוך!
27/02/2016 | 00:10
39
המכונה הראשונה שלי היתה בריקה 2 מנות עם המשקולת ע"ש Renato Bialetti. עכשיו אשמור עליה לזכרו.
לצפיה ב-'תומס אלוי אדיסון ממציא נורת הליבון'
תומס אלוי אדיסון ממציא נורת הליבון
17/02/2016 | 22:06
54
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
17/02/2016 | 13:57
3
 מתעניינת בניתוח להגדלת חזה? רוצה לדעת מהן האופציות שעומדות בפנייך?
בפורום ניתוחי חזה תוכלי לקבל מענה לכל שאלה!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2558
 
 יש לכם שאלות לגבי רכישת נעליים ברשת? מתלבטים לגבי מידה ולא יודעים איך לבחור?
פורום נעליים הוא המקום בשבילכם!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2559
 
 מעצבים את הבית מחדש ויש לכם התלבטויות בנוגע לבחירת הריצוף? מעוניינים לקבל טיפים או רעיונות?
היכנסו עכשיו לפורום שיש ואבן בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2554
 
 עומדים להתחתן ויש לכם שאלות לגבי ההתנהלות בחופה? עליכם לבחור רב ואתם מעוניינים לדעת על מה לשים את הדגש?
בפורום רב לחתונה בתפוז תוכלו לקבל את כל התשובות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2556
 
לצפיה ב-'ראיונות בנושא מכונות קפה'
ראיונות בנושא מכונות קפה
14/02/2016 | 15:36
2
125
אנחנו מגייסים למחקר בנושא מכונות קפה. 
מדובר בראיונות שיתקיימו במשרדי חברת מחקר בקרית מטלון בפתח תקווה, בין התאריכים ה 21 ל 25 לפברואר, בשעות הבוקר-אחה"צ. משך ראיון כשעתיים והתגמול למשתתפים בראיון הינו 200 ₪ בשוברי שי של BuyMe 

אם את/ה מעוניין/ת להשתתף יש להיכנס לקישור הבא ולהשיב על שאלון בדיקת ההתאמה למחקר: 

http://www.surveygizmo.com/s3/2587965/21
לצפיה ב-'רוב האנשים בעבודה בשעות האלה'
רוב האנשים בעבודה בשעות האלה
14/02/2016 | 19:40
32
לצפיה ב-'יפה שחברה משקיעה במחקר שוק כל הכבוד'
יפה שחברה משקיעה במחקר שוק כל הכבוד
16/02/2016 | 15:22
24
לצפיה ב-'קפה'
קפה
13/02/2016 | 12:16
2
133
אני צריך כתובת ושם של המקום של דובי דבש
לצפיה ב-'פשוט מאוד.... שולחים לו מסר אישי....'
פשוט מאוד.... שולחים לו מסר אישי....
13/02/2016 | 18:24
1
106
לצפיה ב-'יש עוד יותר פשוט?'
יש עוד יותר פשוט?
16/02/2016 | 22:37
74
מחפשים כתובת עדכנית באינטרנט של קופילאב.
בשוק הכרמל סגור מזמן.
לפני כחודש ביקרתי במעבדה תיקונים בדרום ת"א. http://www.b144.co.il/b144_sip/401C0413407862594A1...
אם הוא לא באיטליה.
לצפיה ב-'קולה קפה '
קולה קפה
11/02/2016 | 15:15
10
153
אני מעוניין לקנות קולה קפה 2קג 0527985595
לצפיה ב-'מצטרף'
מצטרף
12/02/2016 | 17:16
44
לצפיה ב-'לרם איבגי בקופיטק יש כמה כאלה - דבר אתו.'
לרם איבגי בקופיטק יש כמה כאלה - דבר אתו.
12/02/2016 | 22:34
8
69
לצפיה ב-'קולה קפה '
קולה קפה
12/02/2016 | 22:46
7
99
אני מחפש יד שניה 
לצפיה ב-'עדיין שווה להרים אליו טלפון - אולי יש לו גם יד שניה/מתצוגה.'
עדיין שווה להרים אליו טלפון - אולי יש לו גם יד שניה/מתצוגה.
12/02/2016 | 23:30
43
לצפיה ב-'פעם גם דובי דבש אמר שיש לו סולאר של איבגי יד שניה למכירה.'
פעם גם דובי דבש אמר שיש לו סולאר של איבגי יד שניה למכירה.
13/02/2016 | 11:31
5
44
לצפיה ב-'קפה'
קפה
13/02/2016 | 12:14
72
תודה אני אבדוק עם שניהם
לצפיה ב-'יצא לי לראות אותם אצלו במעבדת תיקונים בת"א.'
יצא לי לראות אותם אצלו במעבדת תיקונים בת"א.
27/02/2016 | 00:12
3
39
עלי זה גדול מידי. אני מסתפק בקולה של עד 4-5 מנות.
לצפיה ב-'4-5 מנות? מה, אתה קולה כל יום?!'
4-5 מנות? מה, אתה קולה כל יום?!
28/02/2016 | 01:24
2
15
לצפיה ב-'אז לא כל יום אבל בערך פעם בשבוע'
אז לא כל יום אבל בערך פעם בשבוע
28/02/2016 | 08:47
1
33
הקולה מיועד ל2 עד 3 מנות. אני קולה תמיד 3 מנות אבל שוב עוד נאגלה.
ככה שמספיק לשבוע בערך.
או שקולה מ-3 זנים או לפעמים משחק בדרגות הקליה ומערבב בזמן הטחינה לגיוון.
 
בקלות אפשר לקלות 3 דרגות מאותו זן מאותה שקית של קפה ירוק. ובזמן הטחינה יוצרים את הבלנד שמתחשק.
 
רק זהירות, בקלייה בהירה מידי נתקעה לי המטחנה וחשבתי שהמנוע נשרף. עד שחילצתי את הברגים עם השקע המשולש "ירקתי דם". הסתבר שההגנה עבדה כי המנוע התאמץ מידי כי הקונוס נתקע עם פולים לא קלויים מספיק. ממש כמו ששברתי פעם שן מפופקורן שניסיתי לאכול שקליתי בבית מצמח תירס שגידלתי בחצר.
לצפיה ב-'יפה. לי כמות כזאת הולכת ביום אחד, כך שאני קולה 400ג' כל פעם.'
יפה. לי כמות כזאת הולכת ביום אחד, כך שאני קולה 400ג' כל פעם.
28/02/2016 | 23:20
14
לצפיה ב-'קפה חמוץ'
קפה חמוץ
13/02/2016 | 11:28
50
תודה לכל המגיבים-המכונה פשוט לא היתה חמה מספיק.
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/02/2016 | 14:43
6
 יש לכם שאלות בנוגע לבריאות הפה? מתעניינים בהלבנת שיניים?
בפורום שיקום הפה תוכלו לשאול ולהתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2555
 
 סובלים מעור פנים בעייתי? רוצים לדעת כיצד להיפטר מפצעי הבגרות?
בואו לדבר על זה בפורום אקנה - טיפול ושיקום העור
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2103

 רוצה לצמצם את היקף הבטן ולעצב את פלג הגוף המרכזי?
פורום מתיחת בטן הוא המקום בשבילך!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2548
 
 סובלת מעור עודף? רוצה לדעת כיצד להתמודד עם התופעה?
בפורום הסרת עודפי עור תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2547
 
 יש לכם שאלות בנוגע לתטא הילינג? מתעניינים בשיטת הריפוי האנרגטית העוצמתית ביותר?
בואו לדבר על זה עכשיו בפורום תטא הילינג!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2423
 
לצפיה ב-'כמה פעמים, קרה שמישהו אמר לכם ארומה....'
כמה פעמים, קרה שמישהו אמר לכם ארומה....
06/02/2016 | 20:16
2
175
ובעצם התכוון לקרמה
ואני אומר, בואו נצא סנובים פלצנים ונחנך את העולם, ובפלצנות רבה נפנה אותם ללינק הבא: הלקסיקון לחושי הריח, המראה והטעם , בקפה......
לצפיה ב-'מרתק'
מרתק
09/02/2016 | 11:15
44
תודה על הקישור
 
והקובץ
לצפיה ב-'קפה'
קפה
12/02/2016 | 17:29
35
לאוהבי קפה, זה טעם נרכש כי ברובו מריר. ריח של הקליה ריח של עשן נעים.
 
ולרשימת הטעמים (מתוק, חמוץ, מר) צריך להוסיף אוממי שהיפנים גילו אותו לעולם.
אוממי זה המונוסודיום גלוטומט כמו במרק אמיתי ובשוקולד וכנראה בקפה.
 
הקובץ ארוך מידי עם יותר מידי פרטים ותוכן עינינים, ממש כמו כל דבר טעים שהאמריקאים יודעים לקלקל. אין שם תמונה אחת לחוויית שתיית קפה
לצפיה ב-'הזדמנות עקב סגירת משרד EXPOBAR E61 כולל מטחנה 2999 ש"ח'
הזדמנות עקב סגירת משרד EXPOBAR E61 כולל מטחנה 2999 ש"ח
06/02/2016 | 21:06
2
169
ראש E61 של חב' EXPOBAR כולל מטחנה מובנת של CUNILL סכינים שטוחות 64 מ"מ. סופר מקצועית עם כפת' אלקטרוניים למנה בודדת / כפולה או רציפה.
 
054-2395585 יוסי
לצפיה ב-'נמכר ! תודה למתעניינים'
נמכר ! תודה למתעניינים
08/02/2016 | 18:26
63
נמכר
לצפיה ב-'חלום'
חלום
12/02/2016 | 17:30
34
לצפיה ב-'לספיישל דוקו על עולם הקפה מחפשים פריקים של קפה!'
לספיישל דוקו על עולם הקפה מחפשים פריקים של קפה!
08/02/2016 | 15:53
61
לספיישל דוקו על עולם הקפה, שישודר באחד הערוצים המובילים , מחפשים חובבי קפה:
אם אתם פרפקציוניסטים של קפה , מחפשים בכל הארץ את הקפה המושלם , ולא מוכנים להתפשר על פחות.
אם אתם מכירים משפחות שמכורות לקפה (בעלי יותר ממכונת קפה אחת בבית)
 
אני אשמח לשמוע עליכם:) מדובר בחוויה קלילה ומהנה
 
לצפיה ב-'מבקשת עזרה'
מבקשת עזרה
07/02/2016 | 11:42
70
שלום,
שמי שקד ואני סטודנטית, לצורך מחקר אני מחפשת אנשים שקונים פולים וטוחנים אותם בבית במכונה לאספרסו ויוכלו לענות לי על כמה שאלות.
 
אשמח לעזרה!:)
תודה.
 
 
לצפיה ב-'קורס בריסטות מקצועי'
קורס בריסטות מקצועי
04/02/2016 | 23:25
6
96
חבר טוב מחפש גורם שמעביר קורסים מקצועיים לבריסטות
יש למשהו המלצות ?
אני מדגיש קורס מקצועי ולא הכשרה של בית קפה לתפעול המכשירים השונים
תודה
לצפיה ב-'פעם לאילן היה כזה מול מגדל שלום - אפילו עשינו שם מפגש הפורום'
פעם לאילן היה כזה מול מגדל שלום - אפילו עשינו שם מפגש הפורום
05/02/2016 | 13:21
1
42
לצפיה ב-'תודה אבל אילן כבר לא שם ונדמה לי שאין לו יותר קורסים בשותף'
תודה אבל אילן כבר לא שם ונדמה לי שאין לו יותר קורסים בשותף
06/02/2016 | 18:38
21
לצפיה ב-'תשאל את שמוליק מאמיגו פתח תקווה'
תשאל את שמוליק מאמיגו פתח תקווה
12/02/2016 | 17:34
1
36
היתי אצלו בערב הסבר על הכנת קפה כולל תירגול.
לצפיה ב-'שוב תודה אלו הסברים ל"חובבי הקפה" ואני מחפש משהו מקצועי יותר'
שוב תודה אלו הסברים ל"חובבי הקפה" ואני מחפש משהו מקצועי יותר
13/02/2016 | 10:33
13
לצפיה ב-'היות וכנראה כבר אין קורס כזה, המלץ לחבר להתחיל לעבוד באחת '
היות וכנראה כבר אין קורס כזה, המלץ לחבר להתחיל לעבוד באחת
15/02/2016 | 15:45
1
41
הרשתות שידוע שהעובדים בהן עוברים הכשרה מקצועית. ארומה ישראל וארקפה למשל.
לצפיה ב-'תודה !!!'
תודה !!!
15/02/2016 | 16:48
7
לצפיה ב-'קפסולות תואמות קרמסו'
קפסולות תואמות קרמסו
03/02/2016 | 10:02
1
186
היכן ניתן למצוא קפסולות תואמות קרמסו?
לצפיה ב-'אני לא חושב שיש תואמות....'
אני לא חושב שיש תואמות....
03/02/2016 | 16:41
60
לקרמסו....   נכוןלכרגע נית לקנות קפסולות לקרמסו רק בשופרסל...
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
03/02/2016 | 15:15
2
 מתעניינים בצורפות? מחפשים טבעות נישואין וזקוקים להכוונה?
בפורום צורפות טבעות נישואין תוכלו לשאול ולהתייעץ!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2550
 
 מעצבים את הסלון מחדש וזקוקים לייעוץ לגבי הוילונות? מתלבטים בין וילון ארוך לקצר?
בפורום וילונות תוכלו להתייעץ עם מומחה מתחום הוילונות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2549 

 מעוניינים לדעת מהם הכלים הטובים ביותר להשקעה נבונה וחסכונית? רוצים לנסות להשיג את המקסימום משוק ההון?
בפורום ייעוץ השקעות תוכלו לקבל מענה לכל השאלות!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1591 

 מתעניינים בעולם הגאדג'טים ורוצים לדעת מהם החידושים הכי חמים בתחום? היכנסו עכשיו לפורום גאדג'טים בתפוז!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/673
 
 יש לכם שאלות בנושא בריאות הגוף והנפש? מתעניינים בשיטת הרפואה הפונקציונלית?
בפורום ריפוי ותזונה טבעית תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2552 
 
 רוצה לתקן את נזקי הזמן ולהעניק לפנים מראה צעיר יותר? מתעניינת בניתוח למתיחת פנים?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום מתיחת פנים!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2046
 
לצפיה ב-'רנציליו סילביה'
רנציליו סילביה
30/01/2016 | 10:16
7
154
שלום לחברי הפורום המכובדים,
קניתי רנציליו סילביה עם מטחנת רוקי יד 2 והבאתי אותם ל"יישור קו" אצל היבואנית שכלל בעיקר ניקוי אבנית, החלפת גומיות והחלפת כמה פרטים אסטטיים.
עכשיו- יוצא שהקפה מעט דלוח. מיצוי הקפה: לוקח כמה שניות מהרגע שהקפה מתחיל לזלוג ואז הוא יוצא בזרם לא אחיד. העוגיות יוצאות בוציות (רטובות). רמת הטחינה ברוקי מכוננת על 3.5 בערך. מה אני עושה לא נכון?
לצפיה ב-'קודם כל תתחדש - קנית סט נהדר.'
קודם כל תתחדש - קנית סט נהדר.
30/01/2016 | 12:06
2
110
ראה את התשובה לאילן לגבי כיוון הטחינה. בהנחה והטחינה נכונה (לא מכיר אישית את הדרגות של רוקי אבל יש הרבה המלצות ברשת כי זה זיווג מאוד נפוץ), יש אפשרות שהשסתום התלת כיווני לא תקין. אבל בהנחה שהיבואן זה עתה בדק את המכונה ואף עשה לה טיפול יסודי, כנראה זה לא המצב. האם רק העוגיה רטובה קצת או שגם יש לחץ מתפרץ כשפותחים את הידית לאחר מזיגה? המצב הראשון יכול להיות בסדר, אבל במקרה השני השסתום בהחלט מזייף.
לגבי תיאור הזליגה, ככל הנראה הדחיסה לא טובה/אחידה, והעוגיה נפרצת במהלך המזיגה - מה שגורם לקפה להיות דלוח. איזה טמפר יש לך? אם זה הפלסטיק הקטן והסטנדרתי שמגיע עם כל מכונה חדשה - ייתכן מאוד שזאת הסיבה.
והאפשרויות האחרונה - אולי הקפה לא טוב/טרי?
 
לצפיה ב-'סילביה'
סילביה
30/01/2016 | 14:28
1
85
תודה על התשובה המהירה!
אם הבנתי נכון, לא נראה לי שהשסתום הוא הבעיה. אכן יש טמפר פלסטיק. אשקיע באחד איכותי. עוד עניין: לא משנה כמה הידית מלאה, כאני מצמידה לראש ומסובבת התחושה היא שאין חופש, כלומר אין אפשרות לסובב את הידית עד הסוף אלא היא "נתקעת" באמצע, כאילו היא מאוד דחוסה בקפה. אבל זה קורה גם כשהיא ריקה. רעיונות?
לצפיה ב-'במצב תקין כשהידית סגורה עד הסוף היא צריכה להיות ניצבת לפני..'
במצב תקין כשהידית סגורה עד הסוף היא צריכה להיות ניצבת לפני..
30/01/2016 | 17:11
79
...המכונה. עובי האטם בסילביה אמור להיות 8 מ"מ, ובחלק מהמכונות האחרות הוא 8.5 מ"מ ואף 9 מ"מ. יכול להיות ששמו לך אטם עבה מדי, אבל כל עוד אין נזילות דרכו - אין שום בעיה גם אם זה לא לגמרי מגיע למצב הניצב. עם הזמן הוא גם "נדחס" קלות. מה שכן - אל תסגור את הראש בכוח יתר, אחרת האטם יאבד את האלסטיות שלו מהר מדי.
אם זה ממש מפריע לך, אפשר לקנות חדש ברשת - יעלה בסביבות 40-50 ש"ח.
לצפיה ב-'מה אתה עושה לא נכון.....'
מה אתה עושה לא נכון.....
30/01/2016 | 22:19
116
הטחינה שלך ממש אבל ממש ממש הרבה הרבה גסה מידי...  
אני לא יכול לתת לך מספר מדוייק כי כל רוקי מפלצץ בפני עצמה, בחלק מהמטחנות הטחינה המתאימה תהיה 1.3 ובחלק מהן 0.4 כמו ברוקי שלי... אני בבית כרגע משתמש בנובה סימונלי מוזיקה שרמת הטחינה שנחוצה לה, טיפה יותר גסה מהסילביה ממש במעט.
דבר שני, אם איזה קפה אתה משתמש?! אולי הוא אינו טרי? לפי התיאור שלך אפשר כנראה להסיק שהוא אינו טרי במיוחד.
לצפיה ב-'הדרך הטובה לפתור ת'בעיות'
הדרך הטובה לפתור ת'בעיות
31/01/2016 | 06:08
2
95
הדרך הטובה לפתור את הבעיות הם להזמין מישהו שמבין בקפה ושיש לו נסיון מקצועי אלך הביתה,או להביא את המכונה ואת המטחנה אליו.
זה יחסוך לך זמן ותסכול.
 
ראשית צריך לדאוג לקפה טרי.
אח"כ צריך לכוון נכון ולמצוא את התיאום בין טחינה ודחיסה.
זה לוקח זמן וצריך להקדיש לזה 'חצי קילו / קילו ' של פולים.
 
לא להישבר. הזמן והנסיון חשובים בתהליך הזה.
 
בהצלחה.
לצפיה ב-'הצילו'
הצילו
31/01/2016 | 17:34
1
126
תודה על התשובות. דבר ראשון אני בת ולא בן... עכשיו, בהנחה שהמכונה עכשיו יצאה מטיפול כללי והחלפת גומיות וכו.. זו יכולה להיות רק הטחינה לפי מה שאני מבינה. צרפתי תמונה של המטחנה. איפה אני מוצאת מישהו כזה שיכול לבוא ולהדריך אותי? מוכנה גם לשלם.. אני מאיזור זכרון יעקב
לצפיה ב-'יכול לעזור לך...'
יכול לעזור לך...
10/02/2016 | 18:49
55
0527339900
לצפיה ב-'אלטרנטיבות לאמיגו'
אלטרנטיבות לאמיגו
31/01/2016 | 09:05
2
140
שלום לכולם,
כבר כמה ימים אני מתלבט אם לקנות את הסט הזה מאמיגו:
העיניין הוא שאני לא יכול להתרשם ממנו, המוכרים באמיגו משום מה ממליצים על מכונה אוטומטית אחרת באותו מחיר.
ולטענתם עדיין הם לא יודעים איך לתפעל את זאתי   
האם יש מקום אחר שאפשר לקנות בו מכונות פחות או יותר באותה איכות ושניתן לטעום וגם להתרשם מהמכונות?
תודה מראש,
שגיא
לצפיה ב-'הסט הזה הוא סט בסיסי טוב ...'
הסט הזה הוא סט בסיסי טוב ...
31/01/2016 | 09:32
1
112
המחיר מאוד אטרקטיבי , הוא כמעט המחיר הסיטונאי של הסט הזה....
לצפיה ב-'זה אכן מה ששמעתי,אבל אשמח לטעום במקום שיודע לעבוד איתה'
זה אכן מה ששמעתי,אבל אשמח לטעום במקום שיודע לעבוד איתה
31/01/2016 | 09:40
34
לצפיה ב-'אספרסו חמוץ'
אספרסו חמוץ
30/01/2016 | 13:16
10
111
שלום רב-קליתי קפה הקרמה יפה אךהאספרבו חמוץ לחלוטין-בלתי ניתן לשתיה.מה עושים?בתודה מראש.
לצפיה ב-'סוגי קפה'
סוגי קפה
30/01/2016 | 18:27
5
96
גם לי זה קרה פעם ולהפתעתי התברר שפשוט קניתי סוג קפה שזה הטעם הרגיל שלו, לא חשבתי שיש אנשים שאוהבים את זה, אבל מתברר שלכל אחד הטעם שלו, ויש כאלה שמה שנראה לך חמוץ למישהו אחר זה טוב....לכן דבר ראשון מציע לקחת סוג קפה אחר (כלומר תערובת פולים אחרת, רצוי מחנות אחרת בכלל) ולראות מה קורה
לצפיה ב-'זה מה שהמוכר סיפר?'
זה מה שהמוכר סיפר?
30/01/2016 | 21:01
4
84
כדי להצדיק את העובדה שהוא מוכר קפה ישן או קפה שזמן קלייתו היה קצר מידי
והחומצות שבו לא הספיקו להתפרק.
לצפיה ב-'נראה לי שלא ירדת לסף דעתו..... הוא קלה את הקפה בעצמו....'
נראה לי שלא ירדת לסף דעתו..... הוא קלה את הקפה בעצמו....
30/01/2016 | 21:58
3
79
לא קנה אותו קלוי...
לצפיה ב-'מי קלה לבד?'
מי קלה לבד?
30/01/2016 | 22:14
2
66
אם פותח השרשור אזי התייחסתי בתשובתי גם לקשר לזמן הקלייה.
לצפיה ב-'פותח השרשור קלה את הקפה בעצמו....'
פותח השרשור קלה את הקפה בעצמו....
30/01/2016 | 22:22
1
39
לצפיה ב-'אז נראה'
אז נראה
30/01/2016 | 23:47
61
שזמן הקלייה היה קצר מידי.
לצפיה ב-'מספר שאלות....'
מספר שאלות....
30/01/2016 | 22:13
80
אילו זנים/זן קלית? מה רמת הקליה, כלומר גוון? באיזו מכונת קפה אתה משתמש?
 
טעם חמוץ הוא חלק טבעי מהקפה. ככל שהקפה נקלה כהה יותר, כך יש יותר פירוק של חומצות, יש יותר קרמול של סוכרים ויותר שבירת רצף של מולקולות יוצרות טעם.
טמפ' של מכונה עשוייה להשפיע, טמפ' נמוך לא מספיקה בשביל לפרק סוכרים אבל מספיק גבוהה למצות חומצות...
זני קפה ושילובם, זנים שונים מכילים אחוזים שןנים של 12 חומצות שונות, שמתוכן 5 עיקריות, למשל בקפה קוסטה ריקה האחוז הגבוה ביותר של חומצות לקטיות, באתיופיה , אחוז גבוהה יותר של חומצות אצטיות  ופוספוריות...
לצפיה ב-'שני דברים לנסות'
שני דברים לנסות
30/01/2016 | 22:14
1
62
1. קליה יותר כהה
2. המתנה ארוכה יותר לאחר חימום המכונה. חשוב שהפורטהפילר יהיה מחובר לראש המכונה בזמן שהיא מתחממת, וכמובן לא לשטוף אותו במים קרים לפני השימוש (ראיתי במו עיני).
לצפיה ב-'אני מחמם את המתכת של הידית בתוך כוס המזיגה'
אני מחמם את המתכת של הידית בתוך כוס המזיגה
12/02/2016 | 17:49
17
עם מים רותחים ואז מכניס את הסלסלה הפורטהפילטר עם הקפה הדחוס ומהדק לראש.
לזרז את תהליך החימום.
לצפיה ב-'מה בדיוק קלית ולאיזו דרגה?'
מה בדיוק קלית ולאיזו דרגה?
31/01/2016 | 00:36
23
לצפיה ב-'מכונת קפה חלשה מדי?'
מכונת קפה חלשה מדי?
29/01/2016 | 09:44
1
102
שאלה למומחים פה....
 
לפני כמה חודשים החלטתי להשמיש מכונת saeco armonia ישנה שהייתה לי והפסקתי להשתמש בה לפני כמה שנים עקב מעבר למכונת נספרסו (בלחץ האשה, רצתה משהו פשוט ונקי, לכו תסבירו שזה לא טעים...). כשעברתי למכונת הנספרסו שמתי לב שהקפה יותר טעים וחשבתי שמהכונה שלי פשוט לא טובה ולכן הפסקתי להשתמש בה. הכוונה שלי בהשמשת המכונה הייתה לבדוק אם אני יכול להכין לי קפה טעים יותר מהנספרסו אם אני אתחיל לטחון את הפולים בעצמי ואקפיד לאחסן אותם כמו שצריך (בעבר השתמשתי בקפה טחון שנשמר בוואקום). אז הלכתי וקניתי לי מטחנת קפה ידנית עם אבן קרמית (CM 50 CF) ולקחתי את המכונה למעבדה לצורך ניקוי ובדיקה. הטכנאי אמר לי שהמכונה במצב מעולה ושאני צריך לטחון את הקפה הכי דק שאפשר. עשיתי כמו שהוא אמר ובניסיון הראשון שום דבר לא יצא דרך ידית החליטה. מיד גלגלי השיניים במוח המהנדס שלי התחילו לפעול והגעתי למסקנה שהטחינה הדקה מקשה על המים לעבור ומייצרת לחץ נגדי גבוה. כנראה שגבוה מדי למכונה הזאת. אז התחלתי לשחק עם רמת הטחינה ובדקתי כל מיני צירופים של דחיסה קפה/רמת טחינה והגעתי למסקנה הבאה - ככל שאני מצליח להגיע לרמת טחינה/דחיסה כאלה שהלחץ הנגדי יהיה גבוה ככל הניתן אבל עדיין יאפשר זרימה, הטעם של הקפה יהיה עשיר יותר. מצד שני באיזשהו שלב מוקדם יותר אני כבר לא מקבל קרמה.
אני יודע שיש תחום לחצים וטמפ' אופטימלי לקבלת שוט מיטבי ונראה לי לאור ההתנסויות הללו שהמכונה שלי פשוט לא מצליחה לייצר את הלחץ שגם ימצה את הטעם וגם ייצר קרמה. 
 
האם אני צודק?
 
אילן, מכור לאספרסו, נמאס לי מנספרסו
 
אגב, לגבי הטמפ', כשדאגתי לחמם מראש את ידית החליטה (כפי שכתוב בהוראות של המכונה) הרגשתי שהקפה שרוף. אז מדדתי את הטמפ' של המיד שיוצאים מידית החליטה וראיתי שהיא גבוהה מדי. הפסקתי לחמם את הידית לפני הכנסת הקפה, זה הוריד את הטמפ' ועכשיו הקפה לא מרגיש שרוף. לא יודע אם זה משנה משהו לגבי המסקנות על הלחץ אבל אם זה כן אשמח לשמוע את דעותיכם...
לצפיה ב-'זה בהחלט ייתכן שהטחינה דקה מדי ו"חונקת" את המכונה.'
זה בהחלט ייתכן שהטחינה דקה מדי ו"חונקת" את המכונה.
29/01/2016 | 14:23
58
המדד הטוב לטחינה נכונה הוא זמן המזיגה: בטחינה נכונה, מנת אספרסו (30 מ"ל) שמתקבלת מ-7 גרם קפה טחון שנדחס בכוח 15 ק"ג, זמן המזיגה אמור להיות בין 22 ל-28 שניות. כמובן שיש כאלה ששמים קצת יותר קפה, דוחסים פחות וכד', אבל אם כבר יש לך מוח מהנדס, זה יכוון אותך לכיוון הנכון
לגבי חימום הידית, אני ממליץ לך לחמם אותה ע"י הזרמת מים חמים דרכה מהמכונה עצמה - לפני שאתה שם את הקפה. כך גם המכונה טיפה תתקרר (במידה ועמדה מחוממת הרבה זמן) וגם הידית תתחמם באותו הזמן.
יכול להיות שיש תקלה במכונה (לחץ לא מספק, תרמוסטט תקול וכו'), אבל אם הטכנאי אמר לך שהכל בסדר, אז מה שהמלצתי יעמיד אותך על הדרך הנכונה.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא גירושין בשיתוף פעולה
אירוח בנושא גירושין...
עו``ד אלונה לוי תענה על שאלותיכם בנושא גירושין...
אירוח בנושא גירושין בשיתוף פעולה
אירוח בנושא גירושין...
עו``ד אלונה לוי תענה על שאלותיכם בנושא גירושין...
אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
אירוח בנושא נכויות ותאונות
אירוח בנושא נכויות...
מומחי ביטוח לאומי כאן כדי לענות לכם על כל השאלות...
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
במיוחד להורים לתינוקות
Developy הינו פורטל תוכן המיועד להורים לתינוקות
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ