לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1071910,719 עוקבים אודות עסקים

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'בעיה במכונת gaggia classic'
בעיה במכונת gaggia classic
12/11/2016 | 09:44
6
58
שלום,
אודה לעזרתכם- ברשותי מכונה מסוג זה אשר רכשתי לפני כשנה. לאחרונה התחילו אצלי שתי בעיות: 1. כאשר אני מכין אספרסו נוזלים לי מים כתוצאה מהלחץ מצדדי הידית (לא יודע אם יש ל"ידית" שם אחר מקובל יותר). 2. אותה הידית יוצאת ממקומה כלומר מסתובבת החוצה דבר אשר גורם למים רבים להישפך. 
נאמר לי שייתכן שהבעיה היא בגומיה אבל לקחתי את המכשיר למעבדה ושם נאמר לי שהגומיה תקינה. מצד אחד המעבדה לא מצאה בעיה מצד שני אינני יכול להכין קפה... ניסיתי היום לטחון את הפולים בצורה גסה יותר וזה עוזר אבל זה מכריח אותי לטחון גס מדי.
תודה למשיבים.
לצפיה ב-'האם אתה משתמש בסלסלות המקוריות שסופקו עם המכונה?'
האם אתה משתמש בסלסלות המקוריות שסופקו עם המכונה?
12/11/2016 | 23:09
5
58
מספר שאלות, האם מדובר בגאג'יה קלאסיק משנתון 2015 ומעלה, האם המכונה היא עם הדגם עם שסתום עודפים למגש התחתון או ללא (ללא זה הדגם החדש, זה שכובה לאחר 109 דקות ללא שימוש)
הרשת שבידית החליטה, ה"סלסלה" רשת מרובת חורים בחלק העליון וחור אחד בודד בחלק התחתון, פקק שחור שמוכנס לחור שבחלק הפנימי בידית החליטה?
 
שאלה נוספת, האם יש לך מטחנה טובה? איזו מטחנה זו? אם אינך יודע להגיד צלם וצרף תמונה.
 
אטם ראש במכונה הזו לא הולך כמעט אף פעם, עשוי מסיליקון בצפיפות דבוהה וישאר תקין לשנים ארוכות אלא אם כן תנסה לגגרור אותו החוצה בכח עם טסטר או מברג.
לצפיה ב-'תשובותיי'
תשובותיי
13/11/2016 | 13:03
4
53
1. הסלסלות מקוריות (אני משתמש בזו הגדולה יותר מבין השתיים שסופקו לי).
2. שלי כובה לאחר 10 דקות ללא שימוש ואינני מכיר שסתום למגש.
3.ישנו פקק שחור בידית, והסלסלה אכן מרובת חורים בחלק העליון וחור אחד בתחתון.
4. המטחנה היא imini: 
אגב היא רועשת ומלכלכת אבל זה כבר נושא נפרד.
5. לא ניסיתי לפרק/ לנקות / לתקן דבר במכונה מהיום שקיבלתי אותה.
 
עודד.
לצפיה ב-'או קי, תשובתי....'
או קי, תשובתי....
13/11/2016 | 16:49
3
61
קנה סלסלה קלךאסית של בית קפה וזרוק לפח את שתי הסלסלות המחורבנות עם המגביר קרמה, כוון טחינה בצורה נכונה. בסלסלות עם מגביר קרמה אין לך דרך להרגיש באמת טחינה גסה מידי אלא אם אתה טוחן את ה'קפה ברמה של גרנוליט.
על פניו נראה שאתה טוחן דק מידי בשביל הסלסלות הללו ולא מן הנמנע שהסלסלה שלך סתומה למוות משמני קפה שרופים ואבקת קפה שהייתה דקה מספחק בשביל לעבור את חרירי הסלסלה.
בסלסלה קלאסית בלי מעקב זרימה כן תהיה משמעות לטחינה מדויקת, יחד עם זאת תקבל קפה הרבה יותר עשיר בטעם. המטחנה שלך היא מצויינת ומדוייקת מאוד מבחינת טחינה(לגבי הלכלוךזה בהחלט נושא לדיון מסוג אחר.) תוכל לכוון בצורה מאוד מדוייקת את הטחינה ולקבל קפה שטעמו טוב יותר בזכות זה. כמו כן בשימוש בסלסלה קלאסית, תוכל לוותר על הפקק השחור שכל תפקידו הוא לשבור את השפריץ החד והחזק שיוצא מהחור הבודד שבתחתית הסלסלה, ונוטה ללכלך את הסביבה במתזי קפה לכל עבר, עם סלסלה קלאסית, אין בו צורך וגם לא תהיה מוטרד מהסיכוי לאבדו, הוא פשוט יהיה חסר משמעות.
המכונה שלך כנראה תקינה לחלוטין, אטם הראש כנראה תקין, הייתי בודק את מסילות ה"בייונט" שמחזיקות את ידית החליטה, יש בהן מסילות פלסטיק שנוטות להשבר ולהתפורר הייתי בודק אותן לפני שהייתי מתעסק עם האטם. האטם הספציפי של המכונה הזו עשוי סיליקון ואינו מתיבש, בדרך כלל הוא ניזוק כאשר מישהו מחליט שצריך להוציא אותו בכח עם טסטר. הוצאה של האטם הזה בצורה הנכונה מתאפשרת רק לאחר פירוק הבייונט של ראש החליטה מן הדוד.
 
לצפיה ב-''
13/11/2016 | 19:49
1
34
האם יש דרך לנקות סלסלה כפי שתארת משומני הקפה ואיך?
לצפיה ב-'לא מכיר את הספציפית הזו יש מוצרים יעודיים כמו קופי קלין '
לא מכיר את הספציפית הזו יש מוצרים יעודיים כמו קופי קלין
17/11/2016 | 08:05
30
להסרת שומני הקפה.
אני הייתי בודק גם שאין שאריות קפה ולכלוך על האטם עצמו שמפריעות לידי להסגר כמו שצריך וגם פגמות בטעם.
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
13/11/2016 | 21:54
30
עזרת לי מאוד, אלך לרכוש סלסלה שכזו.
לצפיה ב-'מכונה של דולצ'ה גוסטו'
מכונה של דולצ'ה גוסטו
09/11/2016 | 21:06
1
244
אפשר חוות דעת על המכונה של המותג הזה ועל הקפסולות שלה ?
לצפיה ב-'כן בשמחה'
כן בשמחה
11/11/2016 | 14:48
115
אצלינו בסופר השכונתי, מכרו אותה תמורה ל50 שקלים (את המכונה).
בחודש המכירה היו הרבה טעימות וכו.
 
אני אישית לא התרשמתי עמוקות, זה בהחלט מאוד קרוב לקפה אבל לא ממש. (לדעתי)
לצפיה ב-'שאלה '
שאלה
06/11/2016 | 20:27
4
149
איזה אתר הכי עדכני בארץ בתחום הקפה והפולים וכו?
לצפיה ב-'כנראה אמיגו'
כנראה אמיגו
08/11/2016 | 20:38
2
88
או negro של גלעד שמוסיף ומעדכן כל הזמן את האתר.
נדמה לי שגם sapore
לצפיה ב-'תודה ובתל אביב היכן יש?'
תודה ובתל אביב היכן יש?
09/11/2016 | 04:57
1
34
לצפיה ב-'אבל שאלת על אתר, יעני מקום וירטואלי לקנות '
אבל שאלת על אתר, יעני מקום וירטואלי לקנות
09/11/2016 | 19:21
147
קפה ומוצריו?
אז יש אמיגו בז'בוטינסקי 100 פתח תקוה.
יש את קופילאב שגם שם היתי בדרום מרכז ת"א.
לצפיה ב-'חח תפוז בפורום קפה בניהול של "דובי"'
חח תפוז בפורום קפה בניהול של "דובי"
08/11/2016 | 20:40
47
לצפיה ב-'שאלה לגביי נספרסו '
שאלה לגביי נספרסו
06/11/2016 | 20:21
1
93
יש לחברה ספל לדרך שזה תרמוס ואני מתלבטת אם יש הבדל בינו לבין תרמוס אחר.
האם יש למישהו ניסיון עם המוצא הזה והאם הוא שונה מהשאר?

לצפיה ב-'לא הבנתי את השאלה ומה הקשר לנספרסו?!'
לא הבנתי את השאלה ומה הקשר לנספרסו?!
09/11/2016 | 22:53
34
לצפיה ב-'הרבה שאלות של בור על מקינטה'
הרבה שאלות של בור על מקינטה
06/11/2016 | 14:43
3
89
היי, יש כמה דברים שלמרות צפייה וקריאה אני לא מצליח להבין בנושא. קניתי באיטליה מקינטות ביאלטי (אפילו מהדורה מיוחדת) , ללא משקולת, ומשהו חסר לי.
 
1. האם ניתן להכין נס קפה במקינטה ללא משקולת? מה בעצם ההבדל בהכנת נס?
2. אילו פולי קפה אני צריך לקנות כדי להכין קפוצינו ולא אספרסו ? מה ההבדלים ?
3. עשיתי המון ניסויים ברובם הקפה נורא מר, למרות שהאש חלשה מספיק, למה ?
4. ניסיתי באחד המקרים לשים נס קפה של נספרסו, וכשהקפה היה מוכן כל הגרגרים פשוט נעלמו מהמסננת, איך זה ייתכן ? (הקפה אגב יצא סביל)
 
שורה תחתונה, מה צריך לעשות כדי לקבל קפוצינו טוב עם מקינטה ללא משקולת ?
 
תודה רבה.
לצפיה ב-'סתימת חורים בהשכלה'
סתימת חורים בהשכלה
06/11/2016 | 15:13
67
1. בשביל נס קפה תקנה קפה נמס. 
2. בשביל אספרסו עדיף מכונת אספרסו, לא מקינטה. .
3. רובוסטה נותן קצת יותר מרירות ויש לו טעם קצת יותר מעושן מאשר ערביקה. תנסה לשחק בין הזנים ותראה מה טעים לך. 
4. לא שמים נס קפה\ קפסולות במקינטה. צריך טחינה בעובי מתאים למקינטה. 
לצפיה ב-'הכנת מקינטה. שלב ראשון של התנסות ; '
הכנת מקינטה. שלב ראשון של התנסות ;
10/11/2016 | 06:05
48
הדרך הטובה ביותר עבורך, בשלב הזה היא לגשת לחנות יעודית לקפה / למקום קלייה לקפה ולבקש 100/200 גרם של תערובת קפה טחונה באופן שמתאים למקינטה. חשוב שזה יהיה קפה טרי וטוב. כך שאל תתפתה לקנות קפה בסופר-מרקט או במקום שבו הקפה שוכב הרבה זמן. יש בארץ כמה וכמה מקומות טובים לקניה של קפה.
בבית אתה ממלא את הסלסלה ולא דוחס את הקפה. יש הרבה סרטונים ביו-טיוב שמסבירים את הדרך הנכונה להכין קפה במקינטה. 
אחרי שתטעם ותתנסה בקפה, ותחליט שזו הדרך העדיפה לך לשתות אותו, נדבר על מטחנה מתאימה כדי שתוכל לקנות פולים ולטחון אותם לבד בבית. 
 
בהנאה ולרוויה. 
 
לצפיה ב-'להכין נס קפה שופכים את האבקה או המגורען ישר לכוס'
להכין נס קפה שופכים את האבקה או המגורען ישר לכוס
11/11/2016 | 08:44
29
מקינטה נועדה למצות את הקפה הטרי ביותר עם הארומה המשובחת מקפה טרי שנטחן סמוך להכנה.
שים במקינטה קפה שטחון גס. לא מהדקים.
אם הקפה חזק מידי שופכים חלק לכיור. אתה כניראה אוהב אמריקנו שלוקחים קפה טוב "והורסים" ע"י תוספת מים חמים מה שמדלל אותו.
להנות מקפה זה בגלל שהטעם שלו נרכש. בהתחלה מר מריר ואחרי שמתרגלים אי אפשר לקום בבוקר ללא לגימת קפה אספרסו או מה שאוהבים.
אני מעדן את האספרסו עם מעט חלב. אני לא אוהב קפה חם אז תוספת חלב קר עושה את הטעם מעט מתקתק.
מקינטה מכינה מוקה ולא אספרסו ובטח לא קפה נמס
לצפיה ב-'קפה נשרף/ לא עולה במקינטה'
קפה נשרף/ לא עולה במקינטה
06/11/2016 | 07:50
5
59
היי
אם הקפה לא הצליח לעלות למעלה ונשארו מים למטה, חלק כן יצא אבל נראה לי ששרוף ולא יצאה creama בכלל (אולי חלק מהמים עלו וירדו )האם זה אומר שהטחינה עבה מדי או דקה מדי ? מקינטה brikka 2
עד עכשיו הכל היה טוב ולא שיניתי שום דבר בדרגת הטחינה את האמת ויצא קפה טוב, גם לא שיניתי את סוג הקפה, והבוקר הקפה נשרף לי

לצפיה ב-'יכול להיות כל מיני דברים'
יכול להיות כל מיני דברים
06/11/2016 | 08:02
2
54
 או איטום לבדוק גם סגירה וגומיות, לפעמים זו פשוט סגירה לא טובה. טחינה עבה גם פוגעת באיטום ואין סאקשן טוב, או אש חזקה מידי. 
 
לצפיה ב-'אין "סאקשן" במקינטה....'
אין "סאקשן" במקינטה....
06/11/2016 | 08:29
1
34
לצפיה ב-'התכוון פּראשר'
התכוון פּראשר
11/11/2016 | 08:46
7
לצפיה ב-'קפה טחון דק מידי.'
קפה טחון דק מידי.
06/11/2016 | 08:33
1
61
אם הקפה אינו עולה כלפי מעלה, מעט מאוד יצא, זה אומר שהטחינה הייתה דקה מידי והמים התקשו לעבור את הקפה. פתח את הטחינה במטחנה שלך שלב אחד או שניים.
כמו כן ממליץ לבדוק בבריקה לפני כל הפעלה אם המשקולת חופשית או דבוקה. גם משקולת דבוקה שהלחץ לא מצליח להתגבר עליה, יכולה לעשות את התופעה שאתה מתאר.
 
בריקה איז אובר רייטד!
לצפיה ב-'אני מנענע את המשקולת לפני לראות שהיא זזה בחופשיות,אנסה לטחון'
אני מנענע את המשקולת לפני לראות שהיא זזה בחופשיות,אנסה לטחון
06/11/2016 | 08:42
36
עבה יותר קצת
 
לצפיה ב-'מטחנה graef cm702 על איזה מספר לטחון בשביל מקינטה? '
מטחנה graef cm702 על איזה מספר לטחון בשביל מקינטה?
04/11/2016 | 06:44
5
50
מקינטה brikka 2
 
יש מדרגה 1 ועד 20 
לצפיה ב-'לא בטוח שהמספרים בין המטחנות רלוונטיים-טחן בערך בגודל סוכר'
לא בטוח שהמספרים בין המטחנות רלוונטיים-טחן בערך בגודל סוכר
04/11/2016 | 10:52
2
31
לצפיה ב-'ובכל זאת ? יש איזה מספר מומלץ ?'
ובכל זאת ? יש איזה מספר מומלץ ?
04/11/2016 | 13:15
1
19
לצפיה ב-'דובי הסביר יפה '
דובי הסביר יפה
05/11/2016 | 13:22
78
ובנוסף המספרים הם לא אבסולוטיים תקח שלוש מטחנות מאותה תוצרת גם מטחנות HI END במיוחד במשומשות המספרים משמשים לייחוס למשתמש כלומר 0 היא לא נקודה שבה הסכינים נוגעות ו20 זה טחינה גסה בגודל א ב וג' לא גודל קבוע בין מטחנות.
בעזרת טעייה וניסוי תגיע לאופטימלי בשבילך,
היות שכל העסק פה מבוסס על טעם  אישי וחלק שותים עם חלב וחלק בלי,
 בקפה מסוים חלק מהאנשים יעדיפו יותר דק או עבה לפי טעמם.
 
לצפיה ב-'יש דרגה מ1 עד 20.... יש לך גם אצבעות... תמשש!'
יש דרגה מ1 עד 20.... יש לך גם אצבעות... תמשש!
04/11/2016 | 19:53
1
67
אנחנו לא יכולים להגיד לך מספר מדויק.... חלק מהמטחנות מוסיפים שייבה בשביל לגרום לטחינה  להיות דקה יותר.
הדרך היחידה לדעת היא למשש את הקפה ולהרגיש.
סביר להניח שבמספרים הגבוהים  תקבל טחינה גסה מידי והייתי שולל. טחן באיזור האמצע , משש ונסה להרגיש, האם הקפה מרגיש לך קצת חולי או פודרה? אם הוא פודרה או חלקו מחוספס אבל מרגיש יותר דק מחול זיפזיף, הטחינה דקה מידי ויהיה לקפה קשה לעבור, סביר להניח שהוא ישרף. אם הוא מרגיש כמו חצץ אז הטחינה גסה מידי.
 
יש עוד אפשרות, קנה מעט קפה טחון למקינטה בחנות מתמחה בכדי לקבל מעט קנ"מ למה שאתה צריך.
לצפיה ב-'בקיט של מטחנה זו מגיעות שתי טבעות הגבהה'
בקיט של מטחנה זו מגיעות שתי טבעות הגבהה
27/11/2016 | 07:10
40
מאחר ואני טוחן לאספרסו אני לא זוכר איזו טבעת מתאימה למקינטה
אבל בגדול נדמה לי שזו העבה מכולן


שרון
לצפיה ב-'איפה אפשר לקנות פרנץ׳ פרס של חברת bodum בארץ?'
איפה אפשר לקנות פרנץ׳ פרס של חברת bodum בארץ?
01/11/2016 | 09:36
3
60
לצפיה ב-'האם אנחנו גוגל?'
האם אנחנו גוגל?
04/11/2016 | 14:15
37
נסה לכתוב את מה שכתבת בערך בגוגל וראה זה פלא יהיו לכך תוצאות מפתיעות
אם אינך יודע איך לחפש בגוגל, אני מתנצל ואעזור לך גם בכך.
לצפיה ב-'ביקרתי הרגע אצל פאולס ביפו... '
ביקרתי הרגע אצל פאולס ביפו...
04/11/2016 | 19:54
1
80
יש מספר פריטים של בודום.
לצפיה ב-'חותם הקפה ברמה"ש וגם בסניפי מאה קפה '
חותם הקפה ברמה"ש וגם בסניפי מאה קפה
07/11/2016 | 22:49
14
לצפיה ב-'Ascor DC - ניקוי לסילביה'
Ascor DC - ניקוי לסילביה
30/10/2016 | 21:00
2
88
מישהו מכיר את מסיר האבנית הזה? מתאים לסילביה?
תודה!
לצפיה ב-'אחד הותיקים....'
אחד הותיקים....
30/10/2016 | 23:46
1
89
להמיס בכוס מים חמים עד שכל האבקה מתמוססת ואין יותר גבישים נראים לעין, להוסיף ל1 ליטר מים. לא לתת למכונה לרתוח עם התמיסה בתוכה. יש להזרים כספל תמיסה לסירוגין מצינור ההקצפה ולכבות את המכונה לחלוטין בכדי שלא תמשיך להתחמם.
לצפיה ב-'תודה דובי!'
תודה דובי!
02/11/2016 | 21:21
15
לצפיה ב-'תקלה במכונת קפה של LAVAZZA+התייעצות על מקציף של DAVO'
תקלה במכונת קפה של LAVAZZA+התייעצות על מקציף של DAVO
25/10/2016 | 14:35
3
109
שלום
יש לי 2 שאלות
1-יש לי מכונת קפה שקניתי מיילו של לאבאצה. זאת שיש לה מקציף קיטור. לאחרונה הכפתורים של הקפה לא נלחצים בכלל אך דולקים. המקציף עובד כרגיל. מה יכולה להיות הבעיה וכמה יכול לעלות תיקון?
 
2-ראיתי מקציף שנראה לי טוב. DAVO DAV 230. לא מצאתי עליו מידע/ביקורות ברשת(חוץ מ2 חוות דעת בזאפ). מישהו מכיר ויכול להמליץ?
תודה
לצפיה ב-'תשובה מתחכמת....'
תשובה מתחכמת....
27/10/2016 | 07:08
1
100
1 אתה לא מצפה מחברי הפורום שידעו מה התקלה במכונת קפסולות שמוכרים בילו? ! לאף אחד כאן (חוץ ממני כנראה) אין מושג. ואף אחד מהם (שוב חוץ ממני) אין צל של מושג ירוקמה מחירם של חלקי חילוף למכונה הזו..
1.5 גם אני לא ארשום לך כאן מה מחיר התיקון של המכונה שלך, לא בדקתי אותה.
 
2 כל המקציפים  האלו אותו דרעק , כולם עובדים באופן כמעט זהה כולם בעלי אותו אופן פעולה! כולם בעלי רמת אמינות דומה, קנה איזה שאשתך חושבת שהכי יפה, שתמש, כשיגמר זרוק וקנה אחר!
לצפיה ב-'2'
2
03/11/2016 | 14:22
23
מאיפה הידע שלך שיש לאנרייק אשה?
אולי יש לו חבר טוב?
לצפיה ב-'מכונה של 235 שקל זורקים לפח'
מכונה של 235 שקל זורקים לפח
28/10/2016 | 15:41
41
לצפיה ב-'חנות קפה באינטרנט'
חנות קפה באינטרנט
22/10/2016 | 21:07
4
160
שלום לכולם, 
אני רוצה להזמין אותכם לבקר באתר שלנו www.kochasco.co.il שעוסק כולו בקפה.
אנו קולים קפה משובח במחיר הוגן, משלוחים לכל הארץ. באתר יש גם מכונות מקצועיות מתצוגה ויד שניה מעניינות. 
מקווה שלא עברתי על חוקים בפורום :) 
 
חג שמח!
לצפיה ב-'תמחור הקפה והמשקל'
תמחור הקפה והמשקל
22/10/2016 | 22:09
2
128
נתקלתי בבעיה בעת הזמנה מהאתר. יש מחיר ל 1 ק"ג פולי קפה שעבורי כמשתמש ביתי זה בעייתי. אם אני פותח את השקית של 1 ק"ג ולוקח לי חודש לצרוך אותה, פולי הקפה הופכים לפחות טריים וטעימים בחליטה. כאש רציתי להזמין בחבילות של 0.25 ק"ג המחיר עולה ממש משמעותית.
 
פעם אחת ניסיתי אותם, ועשיתי הזמנה בטלפון עימם והם ממש התעקשו על המחיר של שקיות הרבע קילו. רציתי להזמין 3 ק"ג אבל בשקיות של רבע קילו. "התפשרנו" בסוף על שקיות של 0.5 ק"ג אבל בפועל הגיעו הביתה הפולים בשלוש שקיות של 1 ק"ג ולא בשקיות של 0.5 ק"ג כפי שסוכם.
 
הקפה היה טעים.
 
אני מבין שמדובר בעסק באחד מכפרי הדרוזים. לא שזה משנה משהו.
לצפיה ב-'אהלן שוקי'
אהלן שוקי
22/10/2016 | 22:48
1
98
קודם כל תודה רבה שקנית אצלנו ואני שמח שהקפה מצא חן בעיניך. 
שנית כל צר לי על האי הבנה בנוגע לשקיות, אם זכור לך מספר הזמנה אשמח לבדוק.
בנוגע לעליית מחיר, האריזות שאנו משתמשים בהן הן אריזות עם שסתום חד כיווני מה שמאפשר אריזה של קפה שזה עתה נקלה אך לצערי מייקר את העלויות, המחיר של הקפה שלנו זול ממילא ואם נמלא 4 שקיות במקום שקית אחת במחיר של 1 ק"ג אז זה כבר גובל בהפסד. אני מקווה שתגלה הבנה.
וזה עסק באחד משני הכפרים הצ'רקסיים היחידים בארץ. לא שזה משנה משהו :)
לצפיה ב-'בכל אופן הקפה היה טעים ומוצלח ובעניין זה מומלץ.'
בכל אופן הקפה היה טעים ומוצלח ובעניין זה מומלץ.
23/10/2016 | 00:30
42
לצפיה ב-'שיהיה בהצלחה'
שיהיה בהצלחה
25/10/2016 | 16:37
29
לצפיה ב-'אחסון קפה טחון למקינטה'
אחסון קפה טחון למקינטה
20/10/2016 | 21:26
5
93
היי
אני קונה כל פעם 250 גרם קפה טחון למקינטה.
עד כמה קריטי לקנות קופסת אחסון ואקום לקפה טחון? כמה זמן לוקח לקפה טחון לאבד מהטריות ? 
אני שומר אותו בשקית ומהדק ושומר בתור צינצנת.  מצד שני שוקל לקנות מטחנה לא יקרה בהמשך.
לצפיה ב-'ולגבי מטחנה'
ולגבי מטחנה
21/10/2016 | 07:32
1
70
רציתי לשאול איזו מומלצת ? 
 
אני ראיתי שבתקציב שלי יש :
1) Delongi kg40
2)Delongi kg 49
3)Delongi kg 79
4)CG-100 sol 
 
רוב השימוש יהיה לטחון ל2 מנות בלבד אני מניח כל פעם (יש לי brikka 2)
 
לצפיה ב-'כל מה שציינת Delongi לא מטחנות קפה'
כל מה שציינת Delongi לא מטחנות קפה
22/10/2016 | 11:14
65
בקושי מטחנת תבלינים 
מטחנת קפה זה מתחיל ב 900 שקל
ראה ascaso i-mini
 
לצפיה ב-'ממה שידוע לי כשעתיים, קח את הכסף שרצית להשקיע בקופסה'
ממה שידוע לי כשעתיים, קח את הכסף שרצית להשקיע בקופסה
21/10/2016 | 18:42
2
88
וקנה מטחנה.
 
לצפיה ב-'כן אתה צודק. יש המלצה'
כן אתה צודק. יש המלצה
21/10/2016 | 20:07
1
69
 ?
סכום 200-300 מספיק?
לצפיה ב-'לאחר שאני עברתי את התחנה הזו לדעתי מיותרת.'
לאחר שאני עברתי את התחנה הזו לדעתי מיותרת.
21/10/2016 | 20:44
88
יותר טובות ביד שניה 500 600 ש"ח והיא תהיה טובה גם לאספרסו ושחור,
לטעמי הזולות מיותרות.
לצפיה ב-'שאלה - מקינטה'
שאלה - מקינטה
19/10/2016 | 15:26
9
95
שלום למומחי הקפה,
אודה יש לי 2 שאלות :
1. כמה גרם של קפה נכנס במקינטה bialetti brika2. כלומר של 2 כוסות. קראתי שמנת אספרסו מכילה 7 גרם קפה אך זה נראה לי כאילו המסננת שב brika מכילה הרבה יותר מ14 גרם או שזה נדמה לי ? 
2. קראתי באינטרנט על כל מיני שמועות. בעיקר בתגובו. לכתבות על קפה על סכנות בריאותיות של שתיית קפה ממקינטת אלומיניום אומנם אין על כך הוכחה מדעית , האם יש דברים בגו?
לצפיה ב-'בסדר'
בסדר
19/10/2016 | 15:59
69
1. אצלי בביאלטי 3 מנות, נכנסים בערך 28 גרם של קפה. אפשר קצת יותר בטחינה דקה יותר.
2. אם אין שום הוכחה מדעית, מה אתה בעצם מבקש? שנמציא מדע שאומר שיש סכנה? שאלתך לא ברורה. 
לצפיה ב-'סתם חיפשתי הרגעה כנראה:)'
סתם חיפשתי הרגעה כנראה:)
19/10/2016 | 16:12
6
52
קניתי מקינטה ממש לאחרונה והתחלתי להשתמש , וקצת ביאסו אותי השמועות. יכול להיות שאם הייתי קורא על כך קודם הייתי שוקל מקינטה מנירוסטה. סתם עניינה אותי דעתכם.
לצפיה ב-'אולי ירגיע אותך '
אולי ירגיע אותך
19/10/2016 | 16:36
5
65
לדעת שאלומניום הוא היסוד הנפוץ בטבע ולפיכך אתה מקבל מנות גדושות ממנו בכל פעם שאתה אוכל\שותה משהו
השמועות התחילו בגלל שנמצאו משקעי אלומניום במוחותיהם של חולי פרקינסון. הבעיה עם המחקר הזה הייתה בעיקר שאי אפשר לדעת אם זה האלומניום שגרם לפרקינסון או שמוח חולה פרקניסון נוטה יותר לצבור אלומניום, מה שכאמור אנחנו מקבלים בשפע בכל מקרה. 
אם זה עוד יותר ירגיע אותך, או שלא, האימפריה הרומית נהגה להוביל מים ולבשל אוכל בכלים וצינורות עשויים מעופרת. ובכל זאת הרומאים חיו עד גיל 70 בממוצע. בהתחשב בתוחלת החיים הממוצעת כיום, לדעתי הסיכויים לטובתך. 
לצפיה ב-'אלומיניום'
אלומיניום
19/10/2016 | 22:24
1
52
כמות השטויות במרשתת , מרשימה.
אין סכנה בסירי אלומיניום. אילו הייתה האמריקנים והאירופאים היו מפסיקים את מכירת הסירים והמקינטות מאלומיניום.
אין בריקה מפלדת אל חלד, אבל יש מקינטות.
לעניין הכמות, "כמה שלוקחת".
 
 
 
לצפיה ב-'לא מפסיקים מכירת משהו '
לא מפסיקים מכירת משהו
23/10/2016 | 03:57
30
רק מפני שהוא רעיל. ע"ע סיגריות. 
לצפיה ב-'תתקן לך'
תתקן לך
20/10/2016 | 15:20
2
50
אלצהיימר לא פרקינסון, וגם לזה אין מסכנות חד משמעיות.
לצפיה ב-'אלומיניום'
אלומיניום
23/10/2016 | 00:09
37
מסכנות יש בשתי המחלות.
מסקנות חד המשמעותיות גם.
אלומיניום רעיל ומסכן.
בתעשיה הרצינית העובדים מוגנים בחוק ברמה טובה-כמובן רק בשנים האחרונות.
אנחנו הצרכנים צריכים להפסיק ללעוס דפי אלומיניום(לא כל כך טעים ), כלי בית, סירים לא לקרצף עם סקוטצבריט, ובוודאי לא עם צמר פלדה. שבבים מיקרוסקופים מאלומיניום לא בריאים.
ולעיקר, תנקה מקינטה רק על ספוג, משקע שמנוני כהה עושה בידוד טוב.
לצפיה ב-'אין ממש טעם לשאול את השאלה הזו במקרה אלצהיימר'
אין ממש טעם לשאול את השאלה הזו במקרה אלצהיימר
23/10/2016 | 03:56
38
מחסום דם מוח פרוץ
לצפיה ב-'אין סכנה בבישול בכל אלומיניום.'
אין סכנה בבישול בכל אלומיניום.
03/11/2016 | 14:36
31
האינטרנט מלא בזה.
אלומיניום נמצא כמינרל נפוץ מאד בכדור הארץ! לא חופשי באויר כמו חמצן (בעצם חנקן יש יותר) אלא באדמה וכל הצמחים ניזונים מזה.
וכשרגועים הקפה טעים יותר.
שופכים למשפך עד לשפתו ומחליקים הצידה שירים. לא מהדקים. לא צריך לשקול. זה מוקה משופרת, לא אספרסו ולא קפה שחור. קרוב מאד בטעם לאספרסו.
וגם את המים לשפוך מים עד לקו. הדיוק חשוב.
לצפיה ב-'המטחנה החדשה של בראצה....'
המטחנה החדשה של בראצה....
13/10/2016 | 22:04
3
165
 
אני לא מת על בראצה, אבל המטחנה הזו סקסית.... ומהסיבות הנכונות...
חבל שאין יבואן למוצרים של החברה בארץ, למרות שמדובר במכשיר נישה.
לצפיה ב-'עיצוב מרהיב. מדוע שלא תרים ת׳כפפה?'
עיצוב מרהיב. מדוע שלא תרים ת׳כפפה?
14/10/2016 | 05:37
1
44
לצפיה ב-'אם אתה נותן לי את האשראי...'
אם אתה נותן לי את האשראי...
16/10/2016 | 04:14
80
... לבצע יבוא, אני אלך על זה....
 
יבוא זו חתיכת כאב ראש שאני לא בטוח שאני מוכן נפשית , פיזית או כלכלית להתעסק איתו כרגע....
לצפיה ב-'וואו איזה יופי של מטחנה מדהים'
וואו איזה יופי של מטחנה מדהים
19/10/2016 | 14:47
31
לצפיה ב-'פיתרון למציאת בתי-הקפה הקרובים אליכם לא משנה היכן אתם בארץ'
פיתרון למציאת בתי-הקפה הקרובים אליכם לא משנה היכן אתם בארץ
15/10/2016 | 20:15
101
שלום חברים, קרה לכם שממש היה בא לכם לשבת ולשתות קפה טוב בבוקר אך לא הייתם ליד ביתכם ובזבזתם מלא זמן בנסיון למצוא בית קפה? לא עוד! :)

פיתחתי אפליקציה שימושית וחינמית שנקראת Allinfo, האפליקציה מאפשרת לגלות את העסקים, המקומות והאירועים שסביבך בכל מקום בארץ לפי מיקום GPS.
אשמח לפירגון שלכם בהורדת האפליקציה ובכך שתתנו לי כאן את הפידבק שלכם עליה, מה דעתכם, מה ניתן להוסיף, לשפר וכו'... תודה רבה מראש!
תוכלו למצוא את כל בתי הקפה הקרובים אליכם תחת הקטגוריה "מסעדות ובתי קפה">"בתי קפה". תהנו!

הורדה לאייפון:
http://apple.co/2dhFfkc
הורדה לאנדרואיד:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ps.allInInfo&hl=en
לצפיה ב-'למכירה jura ena 5'
למכירה jura ena 5
15/10/2016 | 10:07
1
169
מכונת אספרסו דגם ena 5 מתוחזקת במצב טוב 
דרוש החלפת פילטר כל חצי שנה 
מחיר חדש 4700 
מחיר מבוקש 1500
איסוף מבאר שבע עם אפשרות לשנע למרכז 
אריק-0545810625 
 
לצפיה ב-'מקפיץ'
מקפיץ
20/10/2016 | 20:39
9
לצפיה ב-'התחדשתי באוסקר 2'
התחדשתי באוסקר 2
12/10/2016 | 08:42
20
160
ואני מעוניין בחברים לכלי היפה הזה כדי להפיק ממנו את המירב (באיכות) כי חוכמת רבים טובה כידוע.
א.  לגבי המים, האם מי בריטה מתאימים?
ב. ניקוי אבנית - כל כמה זמן וכיצד?
ג. טכניקות לעקיפת האוטומט - כשרוצים למשל ארוך וכפול.
ד. כל מה שיוסיף לחוויית התוצר ששאר העולם לא חשבו עליו כי אנו  עם של עושי אימפרוביזציות (לטובה, לטובה).

אגב, אם תתעקשו אספר לכם היכן קיבלתי פולים ירוקים משובחים כשרכשתי את המכונה.
לצפיה ב-'רק הערה אחת'
רק הערה אחת
12/10/2016 | 19:07
2
128
מים שמתאימים למכונת קפה הם מים שעברו סינון אבנית.
בריטה לא מסננת אבנית .
מיכל 8 ליטר עם שרף מסנן אבנית , מחסנית  בריטה פרופשיונל - VMA 2000 ,או מחסנית bestmax .
מיכל 8 ליטר יעלה לך 5 שקלים רענון בשנה (עלות ההמלחה),מחסניות יעלו לך 1000 שקל בשנה ,כרצונך.
תשתמש במים מטופלים ,לא יהיו לך בעיות במכונת הקפה ולא תצטרך לבצע ניקוי אבנית לעולם.
והיתר
זיל גמור
 
 
לצפיה ב-'עשית שוט אחד עם מי בריטה '
עשית שוט אחד עם מי בריטה
12/10/2016 | 19:09
1
112
או חו"ח מי ברז ,זיהמת את המכונה .
לא הכנת שיעורי בית .
 
לצפיה ב-'הלו הלו... לא לעשות לילדים פה אבו להלה....'
הלו הלו... לא לעשות לילדים פה אבו להלה....
12/10/2016 | 20:31
130
פילטר בריטה לא מוצאי את האבנית מהמים בדיוק כמו מיכל מרכך שגם לא מוציא אבנית מהמים בדיוק כמו שבסטקאפ ובסטמאקס לא מוציאים ואפילו לא טיפה אחת קטנטנה של אבנית...
 
כל ה"פילטרים" הללו מיננים עם יונים שליליים את המים וע"י כך מצרפים יון שלילי לכל פרודת אבנית וע"י זה גורם לאבנית לא לייצר רצף שמאפשר התגבשות.
יש במון פרודות אבנית שלא יכולות ליצור רצף ואלו נשארות במים.
מנסיון, מכונות כמו אוסקר או בכלל מכונות מחליף חום שנעשה בהן שימוש  בפילטר בריטה, מגיעות לטיפול במעבדה וניקוי מערכות מאבנית לאחר כ7-8 שנים.
להקפיד להחליף פילטר הזמן ולהקפיד השימוש במים לטופלים ומובטחת למכונה אריכות ימים!
לצפיה ב-'תודה. ומשהו לגבי שאר סעיפי ההתעניינות שלי?'
תודה. ומשהו לגבי שאר סעיפי ההתעניינות שלי?
13/10/2016 | 04:07
71
האם אני לבדי פה עם אוסקר2
לצפיה ב-'לי יש אוסקר רגילה. משאלותיך אוכל להתייחס רק למים'
לי יש אוסקר רגילה. משאלותיך אוכל להתייחס רק למים
14/10/2016 | 07:31
12
87
אצלי בבית שמתי מסנן אבנית דירתי עם כדורי סיליפוס. חשבתי שכך, שכל הדירה ללא אבנית תהיה לי רווחה במכונת האוסקר (וגם במקלחונים באמבטיה, במכונת הקפה של נספרסו וכו...).
קניתי גם מקלות בדיקה כאלו והם מראים שהמים בדירה טובים, כאלו ללא אבנית.
 
הייתי צריך לתקן כמה דברים באוסקר, ונדהמתי מכמות האבנית שהצטברה. היתה לי סדרת תקלות מהאבנית. התקלה העירית היתה אבנית שהצטברה באטם סביב גוף החימום בדוד וגרמה לדחיקת האטם ודליפת קיטור. היה מאוד קשה להסיר את האבנית משפת הדוד, משפת גוף החימום ולהשיג אטם חדש.
 
כל ה"ניפלים" באוסקר שלי בכניסות וביציאות לדוד יש עליהם מגדלי אבנית שנבנו כמו זקיפים במערת הנטיפים.
 
לדעתי הפתרון הדירתי הכולל למים, לא עבד!
 
כיום אני ממלא מים לקפה באוסק על ידי כך שאני מוזג מים רותחים מהתמי בר, שהם עוברים סינון בסילפוס בתמי בר, מצנן את המים ומוזג לאוסקר. יש לי "תעשיית מים", כזו.
לצפיה ב-'גם לי יש סנן דירתי כזה. אין לי כל רצון'
גם לי יש סנן דירתי כזה. אין לי כל רצון
14/10/2016 | 09:30
7
84
לפתוח במפעל מים. מה שאני עושה: מהברז לבריטה ולאוסקר.
בבא היום אביא אותו לאישפוז.
אתה מקבל קרמה טובה? סמיכות טובה?
לצפיה ב-'שהמכונה במצב טוב, הקפה מצויין. אבל...'
שהמכונה במצב טוב, הקפה מצויין. אבל...
14/10/2016 | 10:22
78
הימים בהם המכונה במצב טוב הם הרוב. יש סט בעיות שדורש התעסקות.
1. אטם הראש לנעילת ידית החליטה מחזיק מעמד רק 4-5 חודשים. אצלי המכונה פועלת כ 3 שעות ביום וכל סוף השבוע רציף.
2. יש בראש החליטה אצלי ברז מחט שמנתב בין הזרמת מים לידית או שחרור הלחץ לאחר החליטה. הברז מחט נסתם נון סטופ והכונה נחנקת בזרם המים לאיטה.
3. הרשת בראש החליטה נסתמת והולכת וזרם המים הופך למקלחת של מחטי מים דקות. הניקוי שלו קשה מאוד משומני ומשקעי הקפה. זה קורה אחרי שבוע מהניקוי
4. פולי הקפה לא טריים. מספיק שהם עומדים במיכל של המטחנה יום או יומיים או שיש לי שקית פולים שנפתחה. מיד מרגישים ירידה בטיב החליטה, בטעם בטיב הטחינה
 
אם הבריטה לא מסירה אבנית אז בשביל מה אתה צריך אותה?
 
אל תגיע למצב של אשפוז המכונה. נזקי האבנית הם סופניים ומדובר יהיה בניתוח מוח מסובך.
לצפיה ב-'לא תצטרך להמתין הרבה זמן'
לא תצטרך להמתין הרבה זמן
14/10/2016 | 13:08
50
לצפיה ב-'תתעלם מטיפול במים אתה הורס את המכונה'
תתעלם מטיפול במים אתה הורס את המכונה
15/10/2016 | 21:57
4
77
כל ביקור במעבדה יעלה לך כ 1500 שקל .
 
לצפיה ב-'למה אתם מפחידים אותו ומרעילים את מחשבותיו?!'
למה אתם מפחידים אותו ומרעילים את מחשבותיו?!
16/10/2016 | 04:09
3
117
ראשית לא כל ביקור במעבדה עולה 1500 ש"ח,
אצלי ואני יכול לדבר רק על אצלי: החלפת פרסוסטט מקורי 380 ש"ח, החלפת גו"ח 360 ש"ח  החלפת חד כיוני  לפני מחליף חום ושסתום התפשטות 420, אטם ראש מקורי ללא החלפה 25 ש"ח רשתית  לראש מקלחת  בראש חליטה מקורי 28 ש"ח
החלפת ברז חשמלי  גובה מים בדוד של פרקר 400 ש"ח תיקון כרטיס אלקטרוני 560 ש"ח (תיקון כרטיס ישן עם אחריות לחצי שנה) בניגוד למתחרה מסויים מאוד, שיחליף כרטיס מקורי עם הגנות לכרטיס גנרי ללא הגנות בכלל עם קונטקטור החיצוני ואני מזהיר פה כבל עם ועדה שזה מסוכן !!!
שיפוץ מוחלט לאוסקר 1200 (כולל המע"מ, לא כולל תיקון כ"א עם צריך)
 
דבר שני, מגיעות אלי אוסקרים ישנות בנות 8-9 שנים בשימוש סדיר בבריטה והן לא אכולות ולמרות שצריך להשקיע המון מאמץ בשיפוץ שלהן עדיין הגיעה לגיל כזה בלי תקלות מיוחדות!
 
לגבי תפרחת של אבנית ותחמוצת נחושת בחיבורי ניפלים/דוד
ממליץ לתקן אותם כשמגלים כאלו, אלו נובעות בדרך כלל מחומציות מים שיש בהם הרבה אבנית, אבן גיר וקלציום בכלל הוא חומר חומצי וקורוסיבי והוא תוקף לצערינו ביעילות רבה חומרי אטימה כמו לוקטייט או "טפלון נוזלי" וכשמתגלה תפרחת כזו כדאי לטפל בה ולא להזניח, הטיפול בזה כשזה יחסית חדש והתחלתי הוא קל מאוד ודורש מעט מאוד מאמץ. כשזה מתחיל לשנות את צבע הנחושת ומתחיל להיות ירוק , זה סימן שגם המתכת מתחילה להנזק והרבה פעמים ניפלים כאלו(בדרך כלל זויות וצמתים) פשוט נשברים ומתפוררים! לאנטילגנטים שיחליטו להחליף ניפלים לבד, לא להעיז להשתמש באוסקר בהברגות מסוג MPT, אלו יסדקו לכם את הדוד!
 
לגבי שימוש בקנקן בריטה, עד שלא יוכיחו לי אחרת בצורה ברורה וחד משמעית שימוש בבריטה לבד(ואני מדגיש לבד, לא קודם סילפוס כדוריות, פחם,תמי 4, מרכך ואחר כך גם בריטה, הסינון הכפול יוצר ראקציות כימיות שונות, מעלה חומציות ולפעמים מנטרל יוניזציה קודמת) הוא הטיפול מים יעיל ומתאים למכונות קפה ולפיכך מומלץ. אני מזכיר לכל בעלי מכונות אוסקר כי למרות שבחוברת בעברית יש הנחיות לטיפול אבנית, אין המלצה כזו ע"י היצרן ! משיחות שערכתי עם המהנדסים בנובה סימונלי עולה כי החדרת חומצה למכונה  עשויה לגרום לנזקים מסויימים כולל התפוררות אבנית ויצירת סתימות בברזים חשמליים ובדיזה בראש, חומצה בטמפ גבוהה שמעל 55 מעלות אלימה ופוגעת בלוקטייט וטפלון נוזלי כגון "וירקס" ובסרט טפלון מסורתי. והגרוע מכל גורם לשסתום ההתפשטות במכונה שעשוי מפלסטיק עם דיאפרגמה מסיליקון, להתפורר ולרסיסי הפלסטיק לתקוע את הברז החשמלי שבראש החליטה!
 
לצפיה ב-'כרגע הפחדת אותו יותר'
כרגע הפחדת אותו יותר
16/10/2016 | 08:11
1
48
ברם הוא לא מראה סימנים של דאגה.
ממשיך עם המנטרה של בריטה
 
לצפיה ב-'אני הפחדתי אותו יותר מכל ביקור במעבדה יעלה1500 ש"ח?!'
אני הפחדתי אותו יותר מכל ביקור במעבדה יעלה1500 ש"ח?!
16/10/2016 | 09:35
63
הכנסת מים מהברז או מהבריטה זיהמת לעצמך את המכונה?! 
אתה יורה בצרורות את משנתך ואני מנסה להבין מה הרקע לידע שלך. לפחות להבנתי הטכנית, הידע שלך בחלקו שגוי
לצפיה ב-'אני התייחסתי לשימוש בבריטה וסילפוס לרכך מים.'
אני התייחסתי לשימוש בבריטה וסילפוס לרכך מים.
17/10/2016 | 11:39
38
זה לא מאכך ומניסיוני במכונת כביסה הסיליפוס גם לא יעיל נגד הצטברות אבנית
לצפיה ב-'לי יש מיכלים של מי גשם'
לי יש מיכלים של מי גשם
17/10/2016 | 11:50
3
68
האדריכלית שלי תיכנה את הכניסה לבית שלי בדיוק מתחת לחיבור 2 שיפועי הגג רעפים.
תכננה עם מרזב יפני שמעולם לא ישמתי. בקרוב, זה כבר למעלה מ10 שנים, שאני אעשה מרזב.
קיצר אחרי גשם חזק הג'יפה מהגג נשטפת ובהמשך המים נקיים. אוסף בכמה דליים. האבק שוקע אחרי כמה שעות ואז מוזג לקנקנים.
מהקנקנים שאני מסיים, נשאר מעט מאד שאריות בתחתית שאני שופך.
אני מסתמך שהמחמם או המחליף חום במכונה מחמם לסביבות מעל 80 מעלות והחיידקים או הפטריות לא חיים יותר.
משתמש במי גשם לצורף הכנת קפה במכונה, בלבד. אני לא עושה שום טיפול לניקוי אבנית!
כרומקס E180D, זולה ועושה לטעמי אספרסו טוב מאד.
לצפיה ב-'בהתחלה חשבתי שאתה צוחק עד שראיתי איזו מכונה מדובר'
בהתחלה חשבתי שאתה צוחק עד שראיתי איזו מכונה מדובר
17/10/2016 | 11:57
2
67
אבל כן מי גשם הם רכים ומצד שני כל דרעק שיש באוויר הם לוקחים
לצפיה ב-'אני רציני'
אני רציני
17/10/2016 | 12:01
52
דוקא מהברז כמעט כל יום מגיעים מים בצבע מעט חום. לי זה גם לא מפריע כי אני שותה מי ברז ישר לכוס.
פעם זה היה עם תוספת חול היום אין חול כי רשות המים סיפרה שיש להם מקום עם פילטרים?!
הקולט בדוד שמש נסתם לי כמה פעמים ויצא לי גם להחליף לבד את הצנרת נחושת שבתוך הקולט.
לצפיה ב-'יש לי גם אופרה וגם נפוליטנה'
יש לי גם אופרה וגם נפוליטנה
17/10/2016 | 12:42
52
ש"הם בארון" מחכים שהכרומקס תתפגר.
לצפיה ב-'חבריה , תאמינו שנשגבים מבינתי דבריכם '
חבריה , תאמינו שנשגבים מבינתי דבריכם
18/10/2016 | 08:45
2
64
יוצא מזה שמי שלא מחזיק במעיין מים זכים או לפחות בבאר, דין מכונת האוסקר שלו אחד - מוות בחנק.
לעומת זאת, כדי לשרוד באוקיינוס המידע המאיים להטביע את בינתו של האדם, צריך מן הסתם ללכת למקורות
ולעשות לך רב.
אני את שלי עשיתי כשבחרתי בזה המכונה דובי ורכשתי אוסקר 2. בינתיים אני נהנה ושמח בחלקי שיש מי שמתפלל
עבורו ועבורי. (:
למרות כל זאת, אני סקרן לדעת מה עושים אנשי העולם הגדול בנוגע לכלור, לחומצות, לסידן ולשאר המריעין
המאיימים על הלוגם התמים. שכן הרי לא מציאותי שבמי ארצנו נאספו כל הג׳יפות הללו. נכון?
לצפיה ב-'אני יכול להרגיע אותך בדבר אחד....'
אני יכול להרגיע אותך בדבר אחד....
18/10/2016 | 09:13
74
המים בשוויץ קשים כמו המים בישראל בערך... והמים שאתה שותה במיתר טובים ורכים לאומת המים ששותים בכוכב יאיר.
תבחר שיטת סינון אחת  , דבוק בה, מבטיח לך שיהיה בסדר.
 
לצפיה ב-'יש לי מכונת קפה בת 10 שראתה רק מים מבריטה'
יש לי מכונת קפה בת 10 שראתה רק מים מבריטה
20/10/2016 | 10:55
68
והיא עוד לא ראתה מעבדה.
החלפתי לה עצמאית אטמים שמתייבשים בגלל החום, ופעם אחת מפסק חשמלי הוחלף (גם על-ידי) בגלל שהמגעים הותכו.
מבחינת הקרביים, הכל אורגינל.
 
המים מבריטה יוצאים חומציים, ולכן תוקפים את הנחושת וציפוי הניקל.
אני ממליץ לבצע בסנן פעם בחודש מה שנקרא "טיפול אדיקט": העבר 2 כוסות תמיסת מלח (2 כוסות מים עם 2 כפות מלח שולחן) דרך הסנן, אח"כ העבר 3 מחזורי מים דרך הסנן כדי לשטוף את עודפי המלח. 
הטיפול הזה מרענן את מחליף היונים בסנן (כמו במדיח) וגם דואג שהמים לא יצאו חומציים מהפילטר.
תשתמש במים מפילטר שעבר טיפול, ולא תראה מעבדה.
לצפיה ב-'למכירה מכונה ידנית דגם ROK ומטחנה של DeLonghi '
למכירה מכונה ידנית דגם ROK ומטחנה של DeLonghi
12/10/2016 | 23:32
65

במצב חדש - בשימוש של כעשר כוסות
מכונת אספרסו ידנית דגם ROK (ללא צורך בחשמל)
מטחנת קפה של דלונגי KG79
שקית פולים
מחיר עבור המכונה והמטחנה: 950 ש"ח

מאיזור חיפה/צפון
לצפיה ב-'מקינטה brikka 2'
מקינטה brikka 2
11/10/2016 | 20:58
10
90
שלום למומחי הקפה,
התחדשתי במקינטה בריקה 2 ,
רציתי לשאול
1. הקפה יוצא קצר ואני אוהב אותו מעט יותר ארוך , האם אפשרי לשים יותר מים במקינטה או שזה לא מומלץ ומאיזו סיבה?
2. לגבי הcream היא די נעלמת מהר כאשר מוזגים. טיפים אם אפשר להימנע מכך?
חוץ מזה, הקפה יוצא מעולה.
לצפיה ב-'שכחתי לציין'
שכחתי לציין
11/10/2016 | 21:15
4
64
שאני משתמש כמובן בשביל להכין 2 מנות. אני מניח שאם אני אשתמש בשביל מנה אחת זה סבבה לגמרי, אבל כשמחלקים ל2 יוצא  ממש קצר. אני מבין שזו מנת האספרסו ה"תקנית" אבל למשל במכונת נספרסו (יש לי גם) כשלוחצים על הכפתור הקצר זה עדיין יוצא יותר ארוך. 
לצפיה ב-'אז ככה:כללים בסיסיים'
אז ככה:כללים בסיסיים
11/10/2016 | 23:31
3
78
במקינטה , הכלל אומר שאין מקום לאלתור. מים עד מתחת לשסתום, קפה מלוא הקונוס, חלק ולא דחוס.
כמובן אפשר להוסיף מים חמים לתרכיז הקפה שאתה מקבל.
יש ווראציות לא חוקיות :) במקינטות גדולות יותר יש המשחקים עם כמות הקפה או המים, אך כאמור זה נגד "החוק".
כשהייתי איש מקינטות [ בריקה בעיקר] החזקתי לכן את שני הגדלים.
לצפיה ב-'יכול להיות שמה שגורם לפחות קפה ב2brikka זה ה creama?'
יכול להיות שמה שגורם לפחות קפה ב2brikka זה ה creama?
12/10/2016 | 06:31
2
63
שגם ככה די "מתאיידת" לה אחרי מספר דקות?
לצפיה ב-'מקינטה היא מוקה לא אספרסו.'
מקינטה היא מוקה לא אספרסו.
12/10/2016 | 11:11
1
58
התוצר שאתה מקבל שמו מוקה. מקינטה מייצרת קפה עם קרמה עדינה אווירית וקיצרת חיים.  תהליכי מיצוי בהשוואה למכונת אספרסו אחרים והתוצאה בהתאם. תהנה ואל תשווה.
לצפיה ב-'מסכים'
מסכים
12/10/2016 | 13:26
44
משך הרבה מאוד שנים הייתי שותה קפה מבריקה או פרנץ פרס.
לאחרונה אני בעניין האספרסו וזה מאוד נוח לי.
הבריקה ממצה קפה מעט יתר טוב ממקינטה רגילה. עדיין שי המעדיפים את הטעם של מקינטה.
לצפיה ב-'כמות המים צריכה להיות כמו שמסומן'
כמות המים צריכה להיות כמו שמסומן
17/10/2016 | 11:57
34
לא יותר ולא פחות. צריך לשחק עם הלהבה שבגז מתחילים בלהבה עם הברנר הכי קטן להבה הכי חזקה, שמתחיל לבעבע מורידים ללהבה קטנה יותר ומסירים כשאין יותר רעש מהביעבוע.
לדאוג שהמשקולת חופשית. יש אפשרות לפרק אותה בהברגה שלה ולנקות את הארובה מידי פעם.
שיחקתי פעם להגיע לכיוון מנה אחת ע"י הכנסת כדור חלול (מפלסטיק שלא נמס ב100 מעלות). הכדור תפס חלק מכמות הקפה אבל לא הפריע לשינוי הטמפרטורה כי אין לו מסה כמעט. לצערי נזרק לאשפה באיזה בית מלון באילת. מאז עברתי למכונת קפה.
לצפיה ב-'כשהמקינטה תעבוד קצת, הדפנות יצופו בשמנוניות של הקפה'
כשהמקינטה תעבוד קצת, הדפנות יצופו בשמנוניות של הקפה
20/10/2016 | 10:32
3
33
וכך הקרמה תחזיק מעמד יותר.
רצוי גם להוריד אותה מהאש ברגע שהקפה מתפרץ, ככה אתה מונע מהמקינטה להתחמם יתר על המידה ולשרוף את הקרמה.
הקרמה היא גם אינדיקציה לטריות הקפה. ככל שהקפה יהיה טרי יותר כך תצא יותר קרמה.
 
לצפיה ב-'העניין הוא ש'
העניין הוא ש
20/10/2016 | 11:21
2
24
אני ממלא 2 כוסות אספרסו תיקניות במים ושופך מהם לחלק התחתון של המקינטה ובאמת זה מגיע מעט מתחת לבורג /שסתום הזה של החלק התחתון.
אני מוריד מהכיריים כשמתחילה התפרצות הקרמה. משום מה תמיד נשארים קצת מים במיכל ואני מקבל במקום 2 מנות אסףרסו - מנה וחצי.
הכיצד ?
לצפיה ב-'לא הגיעה לך עם המקינטה כוס מדידה מפלסטיק?'
לא הגיעה לך עם המקינטה כוס מדידה מפלסטיק?
20/10/2016 | 11:30
1
33
השתמש בה למדידת כמות המים, ולא כוסות אספרסו.
אם נשאר הרבה מים בתחתית, אפשר להשאיר על האש עוד 2-3 שניות אחרי ההתפרצות המסיבית (לא הטפטופים הראשוניים).
והכי חשוב, להשתמש בקפה טרי.
תזכור שחלק מהמים נספגים גם בקפה, ולכן לא תקבל אותה כמות קפה כמו ששמת מים.
 
לצפיה ב-'נכון אני משאיר את זה יותר על האש עד'
נכון אני משאיר את זה יותר על האש עד
20/10/2016 | 11:43
31
שממש הקרמה כבר עוברת את הסימן של הh20. ועדיין נשאר מים במיכל למטה. וזה מעצבן כי במקום 2 מנות מקבל 1.5. כלומר המים לא נאבדו בקפה עצמו..
לצפיה ב-'שאלה לדובי ולחברים...'
שאלה לדובי ולחברים...
08/10/2016 | 22:52
10
168
שלום
הגיעה אליי סילביה בת 6-7 בערך (V2) במצב טוב, שלד די נקי, אין חלודה
אני מעוניין לעשות לה יישור קו
מה אתם ממליצים? הבנתי שאפשר לנקותה בבית בלי מעבדה
מסיר שומנים בראש עיוור והפעלת המכונה זה בסדר? חוץ מזה לטיפול באבנית בדוד -  מה עושים?

אשמח להמלצות..
צריך גם טאמפר טוב (כרגע נמצא עם פלסטיק בעייתי), מה מומלץ מאלה:

זה
http://www.ebay.com/itm/Blue-Stainless-Steel-Press...

זה
http://www.ebay.com/itm/58mm-Flat-Base-Stainless-S...

זה
http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Coffee-Tamper-5...

??

לצפיה ב-'טיפול אבנית רגיל '
טיפול אבנית רגיל
09/10/2016 | 22:06
9
101
שתי כפות מלח לימון מומסות בכוס מים חמים, למהול עם עוד ליטר מים קרים אל מיכל המים של המכונה, להזרים לסירוגין כאשר המכונה קרה ואינה מחוממת פעם מן המקציף ופעם מראש החליטה, כמות שוות ערך לספל וזמן המתנה כאשר המכונה כבוייה לחלוטין למשך 15 דקות. אסור בתכלית האיסור לתת לתמיסת ניקוי אבנית גם אם היא ממלח לימון, לרתוח בתוך דוד המכונה!!!!, לאחר סיום האינטרוולים הללו, יש לבצע שטיפה של לפחות שלושה מיכלי מים רק דרך צינור המקציף!
רצוי להחליף אטם ראש, חובה לפרק רשת בראש חליטה ולנקות היטב את ראש החליטה ממשקעי קפה .
אין צורך בפעולות נוספות במכונה זו.
לגבי הטמפרים תבחר את זה שהכי יפה לך, ונראה לך הכי פרקטי, זה תחביב, אתה לא חייב.....אתה רוצה!
לצפיה ב-'היי, תודה על המענה, עוד שאלה'
היי, תודה על המענה, עוד שאלה
09/10/2016 | 23:16
8
102
האם אפשר להחליף את המלח לימון במסיר שומנים?
ואיך נעשה שהמכונה לא תתחמם? אין לי אפשרות כזאת, הרי איך שאני מדליק אותה היא ישר מתחממת - אז מה עושים?
ודרך הצינור מקציף להזרים מים או לשים על מצב קיטור?
לצפיה ב-'אתה דביל!'
אתה דביל!
10/10/2016 | 01:33
7
124
מכינים תמיסה לטיפול אבנית מחומרים שמסירים אבנית! לא מצחצחים שינים עם משחת אנשובי נכון?! אז גם לא מסירים אבנית עם מסיר שומנים....   לא לא לא... אין לשער.....
 
איך גורמים למכונה לא לרתוח.....   תקרא טוב !! אני לא אענה לך יותר אף פעם כי אתה כל כך מעצבן אותי !! גם אם אגיד לך לקפוץ מהגג אתה תקפוץ, ולא אל תתקשר אלי יותר, אני לא אענה לך!!!!! גם לא בוואצאפ !!!!
 
מכינים תמיסה משתי כפות מלח לימון  מומסות במים חמים  ולדלל עם עוד 4 כוסות מים קרים מהברז, זה שבכיור שבמטבח, סה"כ ליטר ורבע של תמיסה או כוס אחת של סיליט קומקומים וארבע כוסות מים לא מהמקרר ... מהברז ההוא שבכיור במטבח זה עם הנקודה הכחולה, במיכל המים של המכונה!לא מסיר שומנים, לא נפט, לא חצץ ולא במיה!!! רק תמיסה לניקוי אבנית!!!!! אין שום סיבה להחדיר לדוד המכונה, למעט תמיסה לניקוי אבנית מסיר שומנים  כי אין שומנים במערכת שזורמים בה אך ורק מים!!!! וכאילו שלא כבר שאלת אותי את זה בטלפון בשתי שיחות נפרדות ,יא תבע!
פותחים מראש את ברז הקיטור לוחצים מראש על לחצן "מים חמים" זה הלחצן שבין הלחצן עם הציור של הכוס למעלה  ובין הלחצן עם הציור של הקיטור למטה ואז לוחצים על הכפתור הראשי זה שהכי למעלה לייד הנורית הכתומה המלבנית, המשאבה מתחילה לעבוד... כשהוצאת נפח מים שהוא כוס אחת, כבה את המפסק הראשי והפלא ופלא, המכונה לא תמשיך להתחמם, כי היא כבויה ...    
 
ג'יזס....................................................................................................................................................................................()&*%&^#%@$*^(%@Q@
 
 
לצפיה ב-'ורק לצורך העניין...'
ורק לצורך העניין...
10/10/2016 | 09:26
6
114
זה מה קורה אם מכניסים לדוד של רנצ'יליו סילביה חומצה מלחית להסרת אבנית ולוחצים על קיטור ומביאים את המכונה  לטמפרטורה של קיטור (143 מעלות)  כפי שאתה רואנ אין אבנית....   וגם לא גוף חימום וגם אני  מתפרנס ב750 ש"ח.....
לצפיה ב-'מזמן לא ראיתי נימוסי רשת כה יפים'
מזמן לא ראיתי נימוסי רשת כה יפים
10/10/2016 | 23:35
2
85
דובי?
קרה משהו?
עזרה?
לצפיה ב-'אם היה לך מושג....'
אם היה לך מושג....
11/10/2016 | 08:19
1
95
... כמה שיחות טלפון, בדיוק על אותה השיחה ואותה ההתכתבות, עם אותו אדם בדיוק כמו תקליט שבור  בארבעה ערוצי מדיה שונים... עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם................................
 
היית , או חובט בו נמרצות עם נבוט, או מפתיר קללות, הולך לרב ועושה עליו פומפה דה שנורקל או הולך לסבתא מרוקאית מרשעת ועושה עליו שחור!
אני מאבד את זה בפורום.
לצפיה ב-' ניקוי ראש'
ניקוי ראש
11/10/2016 | 10:48
77
מישהו צריך מדי פעם לעלות על הגג ולצעוק געוואלד!
אחלה, תמשיך כך, זה עדיף מתרנגול מעל הראש.
לצפיה ב-'הבהרה'
הבהרה
11/10/2016 | 14:08
2
94
תן לי להבין גם חומצת מלח וגם הרתחה?
מלח לימון גם אני חטאתי בפעם הראשונה בהרתחה אך היו כמויות כאלה של אבנית לאזן שלא נשאר לה כח להגיע לדוד.
ובמקום לענות 4 פעמים תגיד בפעם השניה0אני רואה שאתה לא מבין-אולי עדיף שתביא את זה לטיפול מקצועי?
עולה XYZ.
יותר קונסטרוקטיבי אולי תקבל לקוח ובכל מקרה ההטרדה תיפסק.
 
לצפיה ב-'חומצת מלח וסודה קאוסטית -אחלה פגז'
חומצת מלח וסודה קאוסטית -אחלה פגז
12/10/2016 | 19:15
1
116
לצפיה ב-'תודה רבה דובי'
תודה רבה דובי
20/10/2016 | 18:32
44
סיימתי עכשיו ניקוי לסילביה - WOW איזה הבדלים

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא: מיסוי ועבודה באופן עצמאי
אירוח בנושא: מיסוי...
בתאריך 24/10 יתארח בפורום רו``ח אלירן הררי, אשר...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
אירוח בנושא היבטים משפטיים בהקמת עסק או חברה
אירוח בנושא היבטים...
באירוח תוכלו לשאול על היבטים ושיקולים משפטיים...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ