לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'בועיות בהקצפה '
בועיות בהקצפה
09/07/2016 | 11:16
4
68
חברים, אשמח לעזרתכם:
אני חובב לטה ארט, אך גם מעדיף תחליפי חלב (כגון אלפרו).
הגעתי להישגים לא רעים אסקאסו דרים פלוס ומטחנה תואמת עד לא מזמן.
לאחרונה, ההקצפה לא יציבה ונוצרות בועיות שחלקן נותרות גם בסיום ההקצפה. לא ברור לי אם זה בשל דוד הקיטור שאולי התעייף או ממשהו אחר. אציין שבבתי קפה טובים, מתקבל לטה ארט טוב וללא בועיות כלל. 
אשמח לעצה בעניין.מצרף 2 תמונות - ישנה ללא הבעיה ואחת עם הבעיה.
 
לצפיה ב-'מה שנראה זה שהבועות הן בחלק של הקפה ולא של החלב'
מה שנראה זה שהבועות הן בחלק של הקפה ולא של החלב
09/07/2016 | 22:49
3
43
קפה נוטה לשחרר נתרן פחמתי בעת החליטה
מציע תחליף את סוג הקפה.
לצפיה ב-'בועיות בהקצפה'
בועיות בהקצפה
15/07/2016 | 13:43
2
28
התחושה בשימוש בפיית הקיטור היא שהקיטור לא אחיד. יש מה לעשות בנדון ?
לצפיה ב-'אני בדרך לאיים הקנריים'
אני בדרך לאיים הקנריים
15/07/2016 | 14:30
1
33
כשאחזור אענה לך.
 
לצפיה ב-'בועיות בהקצפה'
בועיות בהקצפה
15/07/2016 | 15:40
32
סבבה, תודה ותעשה חיים !
לצפיה ב-'סתימה לאחר ניקוי אבנית'
סתימה לאחר ניקוי אבנית
02/07/2016 | 19:28
7
141

היי
הזרמתי את המים עם מסיר האבנית (התקני) ופתאום .... סתימה.
מחיפוש בפורום הבנתי שזה נובע מאבנית שנכנסת בשסתום החד כיווני. 
הנחתי שהשסתום נמצא בתחתית הדוד אבל אני לא מצליח לפתוח את הברגים של הדוד.
יש לי גאג'יה בייבי דאז, יש למישהו תמונות של השסתום או שמישהו יודע איפה הוא נמצא?
תודה רבה
 
לצפיה ב-'תיארת טיפול הכי לא נכון שאפשר.....'
תיארת טיפול הכי לא נכון שאפשר.....
03/07/2016 | 17:08
6
120
באיזה ריכוז התמיסה, איך דיללת?  האם נתת למכונה להתחמם באופן מלא?  באיזה חומר "תקני" השתמשת?האם הזרמתהתיסה ברצף, או באינטרוולים?
לצפיה ב-'טיפול בפירוט'
טיפול בפירוט
03/07/2016 | 18:01
5
71
1. השתמשתי במסיר אבנית axor , מגיע כמלח.
2. דיללתי לפי ההוראות, תכולת השקית (25 גרם) בחצי ליטר מים.
3.לא נתתי למכונה להתחמם, הפעלתי רק כדי להוציא מים ומיד כיביתי.
4. הזרמתי ברצף.
5. כל פעם הזרמתי קצת, כיביתי את המכונה לרבע שעה ושוב, כך כארבע פעמים.
6. הזרמתי מהפתח הרגיל ולא מהרז של ההקצפה, אני כבר יודע שזו טעות.
תודה רבה
לצפיה ב-'נו........'
נו........
05/07/2016 | 07:31
4
92
שסתום תלת נסתם בגלל רסיסי אבנית...
אקסור  א מספיק יעיל בגרסת האבקה .... צריך למוסס אבקה במים חמים ולערבב טוב עד שהכל נמס! חצי ליטר זה מעט מידי ולא נותן אורך חשיפה יעיל לאבנית כך שמעט ממנה מתפורר לחול שסותם  את שסתום התלת.
פעם הבאה, סיליט קומקומים רגיל שקונים בסופר, כוס תמיסה /ארבע כוסות מים(ליטר ורבע סה"כ)
טיפול אבנית בגאג'יה עושים את רובו בהזרמת התמיסה דרך צינור המקציף, כאשר בזמן ההזרמה פותחים את ברז הקיטור, לוחצים על לחצן עם ציור של טיפה(בגאג'יה קלאסיק להפעיל את כל שלןשת המפסקים יחדיו וכיבוי מוחלט בסוף האינטרוול. מזרימים ברצף בערך חצי כוס (100 סמ"ק) ורק העברה אחת.... אחרונה.... דרך ראש החליטה.
הזרמת ברצף כל פעם קצת?! לא מבין למה התכוות, ברצף זה אומר את כל מיכל המים וכל התמיסה עד שנגמרת באינטרוול אחד.
לגבי לתת למכונה להתחמם, פה עשית בסדר , אסור לתת לחומצה לרתוח, היא הופכת למאוד אלימה.  
 
אם עדיין מטפטף טיפה דרך ראש החליטה, שים סיליט קומקומים,בריכוז שרשמתי קודם. הזרם דרך המקציף נפח שווה ערך לנפח  הדוד (180 סמ"ק), תן לזה לעמוד 5 דקות ואז נסה להזרים דרך הראש באופן ממושך , זה בדרך כלל מצליח לפתוח את הסתימה הזו...   אם לא, אין מנוס מלפרק את שסתום התלת ולנקות אותו.
לצפיה ב-'האם הסיליט קומקומים יתאים גם לגאג'יה סינכרוני?'
האם הסיליט קומקומים יתאים גם לגאג'יה סינכרוני?
05/07/2016 | 11:34
2
38
האם אני יכול להשתמש בתוכנית הסרת אבנית האוטומטית עם החומר הנ"ל?
תודה!
לצפיה ב-'כן'
כן
06/07/2016 | 01:04
1
17
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
06/07/2016 | 10:13
16
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
12/07/2016 | 00:34
22
ממש תודה על התגובה המושקעת.
מה שעשיתי בסוף זה להפוך את המכונה ולנערר טוב בתקווה שהסתימה תשתחרר ולמרבה המזל זה עבד.
לצפיה ב-'האם אתם ממליצים על saeco xsmall '
האם אתם ממליצים על saeco xsmall
01/07/2016 | 11:09
1
84
יחסית זולה לקטגוריה של מכונות קפה , שגם טוחנות קפה על המקום.
האם אתם ממליצים לרכוש אותה כמכונה לבית ששותים ביום 2 כוסות קפה בלבד.
לצפיה ב-'מכונה מצויינת ואמינה מאוד...אבל....'
מכונה מצויינת ואמינה מאוד...אבל....
05/07/2016 | 07:35
101
צוגת לדים, לפעמים נדלקת נורת אזהרה ואני לא מכיר ישראלי שיפתח חוברת הוראות וינסה לתפעל את המעצור, כאלו "מקולקלות" מגיעות אלי למעבדה בלי סוף, אף אחת מהן לא מקולקלת, בכולן בעל המכונה פשוט לא קרה בהוראות כמה פשוט לתפעל את זה.... וזה נגמר בפעולה של שתי שניות בערך.
לצפיה ב-'coffee dispens blocked saeco'
coffee dispens blocked saeco
30/06/2016 | 17:10
75
שלום לכולם במכונה שלי סאייקו רוייאל הופיע לי הכיתוב הבא coffee dispens blocked מה עלי לעשות על מנת לתקן את המכונה לבד ללא עלות גבוהה .
לצפיה ב-'טכנאי קפה'
טכנאי קפה
30/06/2016 | 10:11
82
שלום לכולם! מחפש המלצה על טכנאי קפה שיתן את דעתו המקצועית בנוגע לבחינת מכונת קפה יד שנייה. 
תודה לעוזרים!
לצפיה ב-'סיוע בבחירת מכונה בארה״ב. '
סיוע בבחירת מכונה בארה״ב.
27/06/2016 | 16:43
8
173
הבן שלי ברילוקיישן בארה״ב צמא לאספרסו טוב
ושם עין על המכונה הזו (תוצרת אוסטרליה).
וא טוען שהארופאיות יקרות לו מידי. ):
מה דעתכם? אפשר להוציא ממנה אספרסו ראוי, לאחר
שהתרגל לפינוק כולל קלייה וטחינה ביתיים.

http://www.brevilleusa.com/the-barista-expresstm.h...


לצפיה ב-'מכשיר לא אמין!'
מכשיר לא אמין!
28/06/2016 | 07:40
6
99
בחוץ רמת גימור מאוד גבוהה , בפנים מוצר ירוד ובאיכות לא מדהימה(בלשון המעטה) זה לא מוצר אוסטרלי זה מוצר מדבקה סיני, ברוויל זו חברת עיצוב אוסטרלית שעיצבה את המוצר, תכלס מיוצר על ידי קבלן בסין.  במזרח אירופה המכונה הזו נקראת ברוק ובמרכז אירופה נמכרת תחת המותג סוליס..
הרבה פירוטכניקה יפה, קפב בכוס ברמה סבירה+, לא מעבר.
לצפיה ב-'תודה רבה ושאלה'
תודה רבה ושאלה
28/06/2016 | 07:48
5
64
מה מומלץ בסביבות המחיר, כשמדובר בארה״ב.
הבחור צריך בשלב ראשון גם מטחנה.
תודה
אבא של שי
לצפיה ב-'לא מכיר את השוק האמריקאי מספיק טוב....'
לא מכיר את השוק האמריקאי מספיק טוב....
28/06/2016 | 07:59
4
86
לצפיה ב-'עדיף על סילביה?'
עדיף על סילביה?
28/06/2016 | 08:21
3
51
לצפיה ב-'לא.... סילביה עדיפםה, אבל...'
לא.... סילביה עדיפםה, אבל...
29/06/2016 | 07:19
2
88
בתקציב מצומצם... הלליט נותנת מענה טוב מאוד.
לצפיה ב-'הי דובי - ד"ש מארה"ב! '
הי דובי - ד"ש מארה"ב!
29/06/2016 | 11:08
1
65
עוקב אחרי המלצותיך המחכימות.
אני קצת מוטרד מנושא קפיצות הטמפרטורה שטענים שהסילביה סובלת מהן. מה דעתך בנושא? יש אפשרות להוסיף PID (מעל 200$) שווה את המחיר? פותר את הבעיה?
שי
לצפיה ב-'אני מחסידי גלישת הטמפרטורה...'
אני מחסידי גלישת הטמפרטורה...
30/06/2016 | 08:54
75
PID משפר מאוד את המכונה, יש כאלו גם עם פרה אינפיוז'ן אלקטרוני שזה ממש נחמד, אבל, הPID מקצר משמעותית את אורך חיי בגוף חימום ובסילביה זה מאוד דרמתי כי המחיר של גו"ח מאוד גבוהה.
לצפיה ב-'לדעתי ביד שניה מקבלים תמורה גבוהה יותר'
לדעתי ביד שניה מקבלים תמורה גבוהה יותר
29/06/2016 | 10:41
49
יש מלא באיביי וקרייג ליסט.
מקור טוב לחוות דעת על הדגמים בארהב זה HOMEBRISTA ובנושאי מחירים וביקורות COFFEEGEEK.
 
לצפיה ב-'קפסולות קפה למכונת לוואצה למסירה'
קפסולות קפה למכונת לוואצה למסירה
28/06/2016 | 20:23
52
שלום,
יש לי 3 חבילות של קפסולות למכות קפה של לוואצה שקיבלתי מחו"ל והן כמובן לא מתאימות למכונת הקפה הלא לוואצה שלי :) אם יש כאן מישהו שמעוניין אשמח למסור אותם- אזור יקנעם
 
לצפיה ב-'חנות קפה מקצועית - GABRIELS COFFEE'
חנות קפה מקצועית - GABRIELS COFFEE
28/06/2016 | 17:39
95
שלום חברים,
ברצוני לבשר לכם שנפתחה חנות קפה מקצועית בסגנון אירופאי, במרכז ראשון לציון, ברחוב ביאליק 6 (בנדרי סנטר)! החנות מציעה מבחר פולי קפה עצום, מכונות קפה ברמה הכי גבוה שיש, החנות בבעלות גבריאל נצר בעל מעל 12 שנות ניסיון בתחום הקפה המקצועי, וגרגורי נתנוב בעל 8 שנות ניסיון בתחום הקפה המקצועי! החנות מציעה שירות ויחס מקצועי, ידע וניסיון של בעלי החנות מוסיף לחוויית קניה המיוחדת של החנות! החנות מעוצבת בסגנון מודרני וחדשני, משלוחים לכל רחבי הארץ! נשמח לעמוד לשירותכם - 03-9060550
רחוב ביאליק 6 ראשון לציון
 
לצפיה ב-'מבקש המלצה על טכנאי מכונות קפה'
מבקש המלצה על טכנאי מכונות קפה
23/06/2016 | 13:46
1
64
אהלן,
יש לי מכונה אוטומטית GAGGIA UNICA.
היא מזרימה מים דרך צינורית הקיטור במקום למזוג אותם דרך פיית המזיגה. צינורית הקיטור גם מרגישה רופפת ולא מחוברת למקום.

בנוסף - מדובר במכונה בת 7 בערך. עם כל הכבוד לתחזוקה שאני עושה, היא מתחילה לחרוק וזקוקה לטיפול תחזוקה מקצועי וטוב, כולל כיוון של המטחנה אם הדבר אפשרי במכונות האלו (פעם ה"עוגיה" הייתה יוצאת שלמה ויבשה והיום זה נראה כמו עוגה מבוץ שהבת שלי עשתה בגן).

אודה להמלצה על טכנאי טוב שלא יסתפק בטיפול נקודתי בברז שנשבר, אלא ממש יחזיר לי מכונה במצב פיקס מכל הבחינות.    
עדיפות מובהקת למי שיכול להגיע אלי למשרד (פתח תקווה) או לבית (מודיעין) ולטפל במכונה במקום, או לאסוף אותה ולהחזיר בגמר התיקון.

תודה!
לצפיה ב-'שולח לך מסר....'
שולח לך מסר....
30/06/2016 | 08:55
31
לצפיה ב-'איזה מכונת קפה הייתם ממלצים עד 3500 ש"ח'
איזה מכונת קפה הייתם ממלצים עד 3500 ש"ח
21/06/2016 | 07:44
4
71
לצפיה ב-'רנצ'יליו סילביה'
רנצ'יליו סילביה
21/06/2016 | 19:18
53
לצפיה ב-'יש המון אופציות מה הצרכים שלך?'
יש המון אופציות מה הצרכים שלך?
30/06/2016 | 15:55
2
30
לצפיה ב-'2 עד 4 כוסות ביום !'
2 עד 4 כוסות ביום !
30/06/2016 | 21:56
1
19
לצפיה ב-'של מה? אספרסו? הפוך? ערק זחלאווי?'
של מה? אספרסו? הפוך? ערק זחלאווי?
04/07/2016 | 12:42
19
לצפיה ב-'שלום, יש לי מכונת קפה Nespresso Inissia'
שלום, יש לי מכונת קפה Nespresso Inissia
18/06/2016 | 08:53
13
163
מהב הכמות האידאלית עבור
1. אסםרסו אורך?
2. אספרסו קצר?
 
למה בבתי קפה זה תמיד יוצא יותר טעים מה הסוד שלהם? :)
 
 
תודה
 
לצפיה ב-'ברוך הבא לעולם הטועים שאחר כך תוהים...'
ברוך הבא לעולם הטועים שאחר כך תוהים...
18/06/2016 | 10:42
12
184
העובדה המרה היא שנספרסו, שייכת לתאגיד  ענק, היא אחת החטיבות החזקות והרווחיות ביותר של נסטלהעומדים שם תקציבי עתק של שיווק מגה אגרסיבי שמוגש ברכות ונועם עם מוזיקת ג'אז סקסית ואנשים יפים במיוחד, מחקר , פיתוח , עיצוב, יצור מחומרי גלם ליצור מכונות קפה ועד קניית ליין יצור במפעל שמייצר מכשירי חשמל.. הם הממנים העיקריים של גופי מחקר בתחום הקפה ומתחזקים תחת המטריה שלהם חוות גידול בכל חגורת  מטעי הקפה מסביב לעולם. הכח הכלכלי שמניע ארת המכונה הזו הוא חובק עולם ובעיני האישיות הוא אינו יותר מתאגיד רשע  לא רבים יודעים אבל לנסטלה יש גם אחוז ניכר מאוד ממניות מנסנטו.
 
כשרכשת את נפשך לשטן הקפסולות של נספרסו, בדיוק  ההקדמה שלי, היא זו שקנתה אותך.     אבל בנינו, אם לי היה את התקציבשל בטחון ישראל רק בשביל פרסופ, גם אני הייתי חתיך כמו ג'ורג' כלומניק....
 
כמה עובדות: מנת קפה מדעית 8.25 גרם, מנת קפה מסורתית איטלקית 7 גרם בתאוריה(במעשי כמעט 9) מנת קפה בקפסולה של נספרסו 5 גרם...  בלתי אפשרי להוציא מנת קפה בטעם של 7-9 גרם מקפסולה של 5 גרם קפה... זו לא אותה כמות של חומרים מסיסים ומוצקים שמגיעים לכוס שלך...
 
טרמודינמיקה ויציבות טרמית: במכונה של נספרסו מחממת מים עם טרמובלוק שעשוי צינור ניירוסטה מסולסל בצמוד לגוף חימום מסולסל שיוצקים עליהם  (תמונה כאן: https://i.ytimg.com/vi/aeRMCWfPZ8o/maxresdefault.j... ) שהוא מעט אינו דוד  מבוקר עם לחץ וטמפ' קבוע עם מחליף חום  וראש חליטה טרמוסיפוני מחומם בכח הטרמודינמיקה.. טרמובלוק יחד עם יחידת חליטה מפלסטיק  אינם יציבים מספיק, בתחילת החליטה הטמפ' תמיד גבוהה מידי  ובהמשך לא חמה מספיק.... משמע חליטה שאינה אחידה ואין בה את היציבות שהקפה צריך.
 
טחינה מראש , אריזה בקפסולה ושמירת הקפה בסביבה רוויית חנקן(שמת לבשהקפסולה טיפה מנופחת בצידה השטוח?) עדיין אינה טובה כנו טחינה מייד לפני הכנת הקפה ותמיד יהיו הבדלים באיכויות טעם. יתרה מזו החנקן יוצר הרכבה כימית עם השמנים האתריים שיוצרים את הקרמה ולכן יותר קל למצות קרמה מהקפה, החנקן יוצר קשירה מהירה מאוד עם מים  ולכן יותר קל למצות הרבה מאודקרמה, היא אמנם מאוד סמיכה ומרשימה, שים לב למרקם שלה, טיפה סבוני.... לאומת בבית קפה שמנוני...
 
אתה רוצה קפה כמו של בית קפה בבית... תגלה מהר מאודשהמכונה יקרה יותר, אבל הקפה זול יותר, יותר משליש!!! קפסולות של נספרסו הן דבר יקר מאוד ואם מחשבים עלות לשנתיים על בסיס ממוצא של 5 קפסולות ליום, כבר אפשר לקנות מכונת קפה ביתית סמי מקצועית ומטחנה שאורך החיים שלהן ארוך פי ארבע מהמכונה של נספרסו, כך שההשקעה משתלמת!
היתרונות של נספרסו הן תופס מעט מקום, פשטות, קלות נקיון  ונוחות שימוש , החיסרון יקר בטירוף והקפה דלוח למדי.   כל אחדומה שנראה לו עדיף, אני אישית אם הייתי נכנע לקפסולות, דווקא הייתי הולך על מכונת קפה שמוכרים בילו וקפסולות של לוואצה אמודו מיו (משקל קפהבקפסולה 7-7.5 גרם) והמחיר זול ב25%
 
לגבי שאלותך ההראשונות:  אספרסו קצר 30 מיל, ארוך 45 מיל של משקה בכוס..
לצפיה ב-'את המכונה קיבלתי מתנה (לא נפלתי בשום דבר)'
את המכונה קיבלתי מתנה (לא נפלתי בשום דבר)
18/06/2016 | 14:56
11
96
דבר שני למה רשמת תאגיד רשע?
 
דבר שלישי על איזו מכונה הייתה ממליץ למשתמש הביתי (4 X כוסות ביום)
 
תודה מראש
 
לצפיה ב-'תאגיד רשע....'
תאגיד רשע....
18/06/2016 | 20:02
10
237
כי הוא מחזיק כמנעט שליש מיצור בהמזון המתועש בעולם כולו, קונה כל חברת מזון קטנה שנוגסת לו בנתח שוק מסויים, או דורס אותה אם החברה הקטנה לא רוצה להמכר, מחזיק בחוות גידול מזון  למעשה קונה תוצרת באופן קבוע מאותם חוואים ומתחזק אותם כחלשים וללא יכולת מיכוח ועל ידי זה מגלגל רווחי ענק על גבם של חקלאים מוחלשים  בעיקר במדינות עולם שלישי, מביא למפתן ביתך הרבה מאוד מזון מתועש רע ובלתי בריא , מוכר לך ביוקר רב מוצר שזול בהרבה ממה שאתה קונה אותו, מעביראותו למתווכים שגם שם יש לנסטלה אחוז גבוה בכדי ליצורשליטה ומונופולים וקרטלים  מכל מיני סוגים,] מחזיק 40% ממונסנטו שהוא התאגיד שמהנדס זרעים ומהנדס צמחים לחקלאות מתועשת, שאחרים לא מעט לפגיעה באיכות התזונתית של כמעט כל מה שאתה אוכל כי מונסנטו היא למעשה ספקית הזרעים הגדולה בעולם ששולטת על כ70% מהשוק העולמי, עכשיו אתה מבין למה תאגיד רשע?!
 
לגבי ממליץ..... מה התקציב ומה הצפיות, אוטומטית/סמי אוטומטית(כלומר עם ידית חליטה ), מה שותה יותר, אספרסו או קפוצ'ינו? האם מסתדרים עם הבנה טכנית, אוהבים "טקס" בהכנת הקפהשלכם או מוותרים...?   עולם מכונות הקפה  או מגוון ורחב מאוד....
לצפיה ב-'במידה אחת קפיטליזם... '
במידה אחת קפיטליזם...
18/06/2016 | 20:29
6
71
לעניין המכונה -
 
1. מוותר על הטקס
2. פשטות  (לא רוצה להתעסק יותר מדי) כלומר לחיצה על כפתור ויש קפה טוב
3.אני בעל חוש טכני מצויין - מבחינת תפעול הבנה וכו אין שום בעיה (אני מתחום האלקטרוניקה ומחשבים)
 
שוב תודה
 
לצפיה ב-'קפיטליזם חזירי... שאני מחליט שבמקרה הזה ספציפית...'
קפיטליזם חזירי... שאני מחליט שבמקרה הזה ספציפית...
18/06/2016 | 23:22
5
78
אני משתדל לא לקחת חלק.
 
לא ציינת תקציב.
 
לצערך, אם אתה רוצה כמו של בית קפה, ללא סטיות וללא הנחות, אין מנוס מהתעסקות...   גם כשרוצים אוכל טוב, צריך לדעת לבשל אותו.
אני מציע לך להתנסות במכונה אוטומטית....
לצפיה ב-'אפשר משהו ב 700 שקל - ואני מוכן בשביל קפה טוב להתעסקות '
אפשר משהו ב 700 שקל - ואני מוכן בשביל קפה טוב להתעסקות
19/06/2016 | 07:10
4
70
אם אין ברירה
 
שוב תודה,
 
לצפיה ב-'מצטער איש, בסכום הזה....'
מצטער איש, בסכום הזה....
19/06/2016 | 07:22
3
201
איני יכול להמליץ לך על כלום!
אם טרם הבנת ,] מכונת קפה של קפסולות+זול במכונה... סופר י'קר בקפה...   מכונה טובה ייקר אבל הקפה בשליש מחיר. ב700 שקל,  לא קונים מכונת קפה טובה, קונים מכונת קפסולות של נספרסו. מכונת קפה שתהיה מרוצה ממנה באמת, התקציב צריך להיות באיזור 3500 ש"ח ומעלה. בחישוב קר של 4 מנות ביום אתה משווה  את מחיר המכונה  והקפה שצרכת בערך בשנתיים לעומת אילו קנית נספרסו ב700 ש"ח וקנית כל יום 4 קפסולות מקוריות במחיר של 2.4 ש"ח.
 
לצפיה ב-'הדשא של השכן תמיד ירוק יותר :)'
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר :)
21/06/2016 | 20:48
2
87
נתקלת בבית קפה שעובד עם קפסולות? כי אני לא. אולי מזה נובע ההבדל, לא בטוחה.
בכל אופן, תתחדש על המכונה החדשה. להבדיל מהתגובות כאן למעלה, אני דווקא חושבת שעשית בחירה נכונה. לגבי הקפסולות- נכון, הקפסולות של נספרסו לא זולות במיוחד, אבל יש אנשים שיכולים להרשות את זה לעצמם. אם אתה מחפש להוזיל מעט בעלויות, נסה את הקפסולות של קפה ג'ו. הן גם מעולות (יש שאומרים שהם לא שונות בהרבה מאלה של נספרסו) והטעם שלהן אחלה.
לצפיה ב-'את לא קולעת ממטר.....'
את לא קולעת ממטר.....
21/06/2016 | 23:45
1
122
 
 
יש פתרונות  מקצועיים למסעדות ובתי קפה  בקפסולות...  זה לא תופס כי זה חצי כח ויקר מידי.
לצפיה ב-'שמחתי להחכים :)'
שמחתי להחכים :)
22/06/2016 | 00:35
63
לצפיה ב-'דובי'
דובי
19/06/2016 | 11:56
2
82
אני מעריץ אותך
על הדבקות במטרה / משימה
 
אין כמו אספרסו המוכן בהתאם לארבעת ה M האיטלקיים

 Miscela - התערובת (תערובת קלוייה בצורה מדוייקת וטרייה לאחר השהייה של כ 12-24 שעות )
Macinazione - הטחינה ( בעובי הנכון ממש לפני הכנת החליטה / אספרסו)
Macchina - המכונה (מכונה טובה השומרת על טמפרטורה אחידה)
Mano - יד הבריסטה אין מנוס גם למיומנות שלו יש חשיבות גדולה
 
לצפיה ב-'איזה מכונה ביתית הייתה ממליץ עד 3500 אלף?'
איזה מכונה ביתית הייתה ממליץ עד 3500 אלף?
20/06/2016 | 21:32
1
60
איזה מכונה ביתית הייתה ממליץ עד 3500 אלף?
לצפיה ב-'רנצ'יליו סילביה'
רנצ'יליו סילביה
21/06/2016 | 19:22
47
לצפיה ב-'בועות באספרסו'
בועות באספרסו
18/06/2016 | 17:51
4
105
אז ככה, קודם כול יש לי מכונה חדשה של דלונגי(ec680), פשוטה וטובה.
אקדים ואומר שאני לא אמן בתחום הקפה, זה תחביב שהתפתח לאחרונה אז נסו לדבר אליי במושגים שאני אבין.
הבעיה :
כול מנת אספרסו שיוצאת, יוצאת עם בועות. אין פגיעה בטעם אמנם, אך זה לא נראה טוב, וכשאני עושה קפוצינו זה ממש פוגע בצורת הגשה וביופי של הצורה בקצף.
 
מחיפוש קטן בפורום ראיתי כבר מישהו עם תקלה מהסוג הזה, שהמסקנה הייתה כנראה שסלסלה שלו בעייתית, כי היא עם מגביר קרמה, וכדאי להחליף. אשמח לשמוע על העניין הזה כי לא כול כך הבנתי, בנוסף איפה אפשר לקנות והאם זה מתאים לכול מכונה?
הוספתי צילום של הסלסלות שלי, שמי שמבין ידע להגיד לי אם אכן מדובר במגביר קרמה. תודה מראש ושבוע טוב.
לצפיה ב-'מה סוג הקפה שלך ?'
מה סוג הקפה שלך ?
20/06/2016 | 17:32
3
57
האם אתה טוחן ?
נסית להחליף סוג קפה?
 
לצפיה ב-'אין לי מטחנה'
אין לי מטחנה
22/06/2016 | 09:23
2
82
אני טוחן בבית קפה וזה מתסכל, כי אין מידות לזה.
אני חושב שאם אטחן טיפה דק יותר זה יפתור את זה, אבל אני פוחד לשרוף את המנה.
איך אני אדע לעשות את זה מושלם לבקש? איך אדע לבקש נכון?
לצפיה ב-'הרשה לי לא להתייחס'
הרשה לי לא להתייחס
22/06/2016 | 12:43
1
80
באין מטחנה לא תוכל לשנות מאומה.
 
לצפיה ב-''
17/07/2016 | 12:46
4
לצפיה ב-'קפה איכותי מאירופה וארה"ב'
קפה איכותי מאירופה וארה"ב
19/06/2016 | 10:29
64
אהלן, 
 
אחרי נסיעות רבות לאירופה וארה"ב בשנה האחרונה, הבנתי שעם כל הכבוד לקפה הקלוי שאפשר לקנות בארץ, יש מבחר כל כך הרבה יותר איכותי בחו"ל שזה מתסכל שאני לא יכול להחזיק בבית באופן קבוע קפה שנקלה בבתי הקלייה האהובים עלי בגרמניה, אנגליה, ארה"ב וכ"ו. מישהו מכיר בית קפה או חנות בארץ שמייבאים באופן קבוע קפה איכותי מאירופה מבתי קלייה כמו The Barn, Drop Coffee, Workshop, Stumptown, Square Mile וכ"ו? 
 
מחלקם אני יודע שאני יכול להזמין לארץ באופן פרטי, אבל המחיר יהיה מאוד מאוד גבוה ולכן מחפש יבואן.
 
תודה!
לצפיה ב-'חדשות הקפה'
חדשות הקפה
18/06/2016 | 23:20
2
103
אני מצרף קישור למאמר מהעיתון הקטן בניו יורק.
http://well.blogs.nytimes.com/2016/06/15/coffee-ma...

לצפיה ב-'מאמר טוב!'
מאמר טוב!
18/06/2016 | 23:26
53
האמת שדי מתחבר לי עם מחקרים שעוסקים באנטי אוקסידנטים וחומרים טבעיים שעוזרים ביצירת תרכובות עם רדיקאלים חופשיים  ויוצרים תרכובת חדשה שמזיקה פחות או לא מזיקה בכלל.
לצפיה ב-'עוד מאותו עיתון קטנטן: הקפאת פולים'
עוד מאותו עיתון קטנטן: הקפאת פולים
28/06/2016 | 08:20
31
לצפיה ב-'דרוש טכנאי או אדם בעל ידע טכני שרוצה לעבוד....'
דרוש טכנאי או אדם בעל ידע טכני שרוצה לעבוד....
17/06/2016 | 18:28
1
107
... כטכנאי מכונות קפה
כרגע בחצי משרה אך עם פוטנציאל למשרה מלאה, בתל אביב.
מתאים גם לחסרי נסיון שרוצים ללמוד.
 
 
נא לפנות במסר אישי.
לצפיה ב-'שכחת לכתוב: חייב לאהוב חתולים.'
שכחת לכתוב: חייב לאהוב חתולים.
22/06/2016 | 15:02
23
לצפיה ב-'מומחה בקפה'
מומחה בקפה
15/06/2016 | 08:46
1
97
שלום לכל באי הפורום,
אני מחפש איזשהו קפה גורו שיכול לייעץ לגבי תכנון/ תהליך קליה, טחינה וכיוצ"ב בהיבט של כמות מסחרית (מעין קפה בוטיק) ובדגש על קפה טורקי.
תודה
 
לצפיה ב-'פנה אלי במסר אישי.....'
פנה אלי במסר אישי.....
17/06/2016 | 18:26
29
לצפיה ב-'מכונת גאג'יה קלאסיק מיד שניה במצב מעולה למכירה '
מכונת גאג'יה קלאסיק מיד שניה במצב מעולה למכירה
13/06/2016 | 14:34
61
ב 990 ש"ח . לפרטים 0505817588
לצפיה ב-'מכונות זולות: גאג'יה, אסקאסו, ROK - עזרו לי לסדר קצת את הראש'
מכונות זולות: גאג'יה, אסקאסו, ROK - עזרו לי לסדר קצת את הראש
10/06/2016 | 18:00
14
81
אהלן חברים
בזמן האחרון אני מתחיל לחשוב לקנות מכונת קפה. התחלתי לקרוא על זה, ונהיה לי בלאגן במוח. אשמח אם תוכלו לעזור קצת.
קודם כל אני אגיד שאני מחפש מכונה שתעשה בעיקר אספרסו, לשימוש ביתי. יכולות הקצפה זה אחלה, אבל רק אם זו הקצפה טובה באמת (ועוד יותר מזה - אני אשתמש רק בתחליפי חלב מן הצומח, אז זה אפילו יותר מאתגר).
אני לא צריך קפה ברמה הכי גבוהה, אבל כן צריך שהוא יהיה טוב ומלא טעם. לצורך העניין - משהו ברמה של בר נורמלי באיטליה ממש מספיק לי, אבל משהו ברמה של בית קפה ממוצע בארץ - ממש לא.
ואני אוסיף ואגיד שיש לי נסיון מסויים כבריסטה. נכון להיום אני עושה קפה בבית במוקה.
 
האפשרויות שחשבתי עליהן הן המכונה הידנית לגמרי של ROK - כשהעניין הידני נראה לי מושך למדי, והעובדה שאין צנרת ודוודים אומרת לי שכנראה שצריך להשקיע הרבה פחות בתחזוקה, ושאבנית היא לא אישיו.
מן הקצה השני של הספקטרום, ה-Dedica של DeLonghi - מכונה ידנית, אבל גם טיפה אוטומטית: כמו נספרסו, אבל עם קפה טחון. מבוססת תרמובלוק, עם חליטה מקדימה, ומגביר קרמה.
על הדרך, יושבות גאג'ה פיור, קולור וקלאסיק ואסקאסו בייסיק, בייסיק+ וסטיל.
אני לא ממש מבין מה ההבדל בין כל אלה שעל הדרך, ומאוד אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה ההבדלים ביניהן.
כמו כן, אם אני מבין נכון, מגביר קרמה בעצם אומר שאין כזה הרבה חשיבות לטחינה, כמות, דחיסה וכו', נכון? כלומר - אותו קפה כל פעם? אבל - האם זה אותו קפה והוא טוב, או שזה אותו קפה והוא מעאפן?
ומה לגבי חליטה מקדימה? זה טוב? זה רע?
 
ולגבי מטחנה: מה המטחנה הזולה ביותר שאני יכול להשיג, שלא תבייש את המכונות הללו?
לצפיה ב-'אמ;לק: גאג'יה קלאסיק טרום 15' או אסקסו סטיל. ההסבר בפנים.'
אמ;לק: גאג'יה קלאסיק טרום 15' או אסקסו סטיל. ההסבר בפנים.
11/06/2016 | 15:55
13
85
הסבר:
לגבי הרוק אני יכול להגיד שיש לה עיצוב מנצח, אך המכונה היא יותר גימיק ממכונת קפה רצינית. אני חייב להגיד שלא טעמתי את תוצריה, אך יכול לנחש שהמכונה מייצרת קפה "שטוח" מאוד במקרה הטוב. למה? יציבות טרמית: היציבות הזאת לאורך מזיגת השוט חשובה מאוד לתוצאה הסופית. במכונה שהינה גוש ברזל גדול ללא חימום עצמאי, ושכל החימום מבוסס על 30-60 סמ"ק מים רותחים ששמים בה, אין מה לדון ביציבות בכלל, ויתרה מזאת, כל החום מהמים יעבור במהרה לברזל של המכונה, וכך מיצוי הקפה יבוצע בטמפרטורה מתחת לאופטימלית.
מאותה הסיבה של יציבות טרמית הייתי מוותר על כל מכונות הטרמובלוק למיניהן, שמחממים את המים אך לא את הידית ואת כל חלקי המכונה מסביב.
עכשיו לעניין מגבירי הקרמה: זאת תרמית שתפקידה לכסות (ויזואלית בלבד) על מחסורי המכונה בתחום מיצוי הקפה. מה זה קרמה אתה יכול לקרוא למשל כאן: http://www.chemistryviews.org/details/ezine/6372721/Espresso_Crema.html
כשתהליך המיצוי אינו מספק את הסחורה (מסיבה כזאת או אחרת), יצרני המכונות נקטו בתחבולה הבאה: להכניס דיסקה עם חריר קטנטן ביציאת הקפה מהפורטפילטר. דחיסת הקפה דרך החריר בכח מקציפה אותו (מרווה אותו באוויר) - מה שיוצר דימוי חיצוני לקרמה האמיתית. הבעיה היא שהדימוי הוא חיצוני בלבד ונועד להסתיר את חוסר אמולסית השמן שאמורה להרכיב את הקרמה האמיתית. ההבדל בטעם לא נראה לעין, אך קיים ומורגש היטב בפה, כך שאם זה מה שחשוב לך - אל תשתמש במגבירי קרמה.
כעת לשתי ההמלצות שהמלצתי. קלאסיק הייתה לי שנים רבות, ואני יכול להמליץ עליה מנסיוני האישי. ההקצפה שלה קצת חלשה, אך זה חסרונה היחיד, ואם אתה שותה בעיקר אספרסו - לך עליה. אני מדגיש: הדגם הישן, טרום 2015, שכן בשנה שעברה פיליפס (שקנו את החתיבה הזאת של גאג'יה) עשו בה שדרוק רציני מבחינת מבנה, בניה ותפעול, ועל הדגם החדש אני לא ממליץ בכלל. לך על יד שניה, או אם תמצע מישהו עם סטוק ישן, אולי תוכל אפילו לבקש הנחה על זה שהדגם ישן (-; את אסקסו סטיל אני מכיר רק על הנייר, אך הדגם נראה לי מאוד דומה לקלאסיק הישנה, ולכן אני ממליץ גם עליו.
לגבי המטחנה, לא צריך להגזים, אבל אסור להתפשר לגמרי. לדעתי, לליט PL53, איבריטל או אסקסו מיני בהחלט יתאימו.
מקווה שלא בלבלתי אותך בכל ההסברים הארוכים. בהצלחה.
לצפיה ב-'קודם כל - תודה!'
קודם כל - תודה!
11/06/2016 | 16:51
12
37
שנית - לא. לא בילבלת. אבל יש לי בכ"ז כמה שאלות והערה אחת.
נפתח עם ההערה: לגבי הרוק - שווה לציין שהמים לא נמזגים לחלק מתכתי, אלא לכוסית פלסטיק. אי לכך ובהתאם לזאת, אבדן החום פחות היסטרי. בכ"ז, יש מצב טוב שאבדן החום בכ"ז משמעותי.
עכשיו לשאלות:
מה לגבי העניין של חליטה מקדימה?
 
לגבי המכונות: ברור שבין אלה שציינתי, אלה שהמלצת עליהן הן הטובות יותר - וזה מתבטא גם במחיר.
עם זאת, הייתי שמח להבין במה הן יותר טובות מאחיותיהן הזולות (הפיור והבייסיק), כי בכ"ז - ההפרש במחיר משמעותי (בעיקר כשמדברים על משומשות).
לצפיה ב-'ברוק עדיין יש לחמם את הראש בעת המזיגה, ומכאן איבוד החום.'
ברוק עדיין יש לחמם את הראש בעת המזיגה, ומכאן איבוד החום.
11/06/2016 | 17:44
11
54
פרה-אינפיוז'ן אכן קיים ברוק, ולמיטב ידיעתי לא תקבל במכונות האחרות במחיר דומה, אך חוסר היציבות הטרמית כאן לצערי מנצח ופוסל בעיני את הרוק. חבל, כי אני די אוהב את העיצוב, והייתי קונה אחת לעבודה.
לגבי השאלה השניה, צפה בזה: https://www.youtube.com/watch?v=MsdQIAjIODc
שים לב: רוב היתרונות של קלאסיק שהם מדברים עליהם הוסרו בדגם החדש - לכן אני ממליץ דווקא על הישן - טרום 2015.
לצפיה ב-'פרה-איפיוז'ן'
פרה-איפיוז'ן
11/06/2016 | 18:43
10
45
לדלונגי דדיקה דווקא יש. https://www.youtube.com/watch?v=zuzHS5SXaJk
לצפיה ב-'הסבתא מסיאטל עושה סקירות חביבות, אך בהיבט הטכני היא לא תמיד'
הסבתא מסיאטל עושה סקירות חביבות, אך בהיבט הטכני היא לא תמיד
11/06/2016 | 22:53
9
49
יודעת על מה היא מדברת. במכונה הזאת אין דוד, אלא טרמובלוק, ולכן - עם פרה אינפיוז'ן או בלעדיו - היא לא תיתן תוצאה טובה (בעיניי). על כך מעידה גם העובדה שהחברה לא ככלה איתה אף סלסלה רגילה - רק עם מגביר קרמה. דהיינו גם היצרן עצמו לא ממש מאמין ביכולתה של המכונה להפיק קפה סביר...
לצפיה ב-'אני חושב שהיא ציינה את התרמובלוק בסקירה'
אני חושב שהיא ציינה את התרמובלוק בסקירה
11/06/2016 | 23:11
3
24
לגבי הבחירה של החברה בסלסלות: אתה בטוח שזה אומר שהחברה לא סומכת על המכונה? אפשר גם לפרש את זה כחוסר אמון בצרכן - כלומר, מי שקונה כזו מכונה זולה כנראה לא יהיה מקצועי מספיק בשביל להכין קפה טוב באמת, אז נדאג להם למשהו שיגרום לקפה שלהם להיראות טוב.
אגב, גם ההקצפה שהסבתא מסיאטל הדגימה שם נראית מרשימה למכונה כזו, לא?
לצפיה ב-'היא קוראת לה single boiler machine ישר בהתחלה (0:48)'
היא קוראת לה single boiler machine ישר בהתחלה (0:48)
12/06/2016 | 00:51
2
158
לגבי ההקצפה, אי אפשר להגיד - כי היא לא בפוקוס. מה שכן, גם בגאג'יה קלאסיק שלי היה את הצינור העבה שמתלבש על צינור ההקצפה. תפקידו לשאוב אוויר אוטומטית ולהכניס אותו לקפה - ללא שום תלות במיומנות המפעיל. היה נותן הקצפה סבירה, אבל אף פעם לא את מרקם בועיות המיקרו שאתה מקבל כשאתה יודע איך להקציף באמת. בקיצור, כשאחרי חודשיים של שימוש למדתי איך להקציף בלעדיו, העפתי אותו לכל הרוחות ומעולם לא השתמשתי בו יותר. בקיצור, יתכן והיא מקציפה טוב, יתכן ולא - מהסרטון אי אפשר לשפוט.
בכל מקרה, אם אספרסו זה מה שחשוב לך, אני לא ממליץ על שום מכונת טרמובלוק, ועל שום מגבירי קרמה. זאת כמובן רק דעתי האישית.
לצפיה ב-'הצינור העבה הזה'
הצינור העבה הזה
12/06/2016 | 21:32
1
25
אני ממש מסכים שעדיף להעיף אותו, אבל יש מכונות שבהן בלעדיו נשאר רק מן צינור סיליקון קצר שאין באמת איך להקציף איתו.
לצפיה ב-'לא יודע אם זה המקרה כאן, אך אם כן, אז גם הקצפה טובה - '
לא יודע אם זה המקרה כאן, אך אם כן, אז גם הקצפה טובה -
13/06/2016 | 00:41
30
- מעבר ל"בסדר" - לא תקבל. בקיצור, צר לי לאכזבך אך יש מחיר מינימלי למכונה שתיתן לך אספרסו יותר מסביר מינוס, וכל מי שמציע קסם כלשהו בד"כ מוכר לך לוקש כלשהו.
אגב, לי אישית אין שוב דבר גם נגד מוקה או טורקי (אמיתי, לא בוץ). שתי השיטות (ועוד כמה אחרות) הן זולות ויכולות לתת לך קפה משובח שתענוג לשתות אותו, אך אם חשקה נפשך דוקא באספרסו, יש כאן רף מחיר שלדעתי האישית עומד בערך על קלאסיק יד שניה מלפני 2015 ועוד מטחנה. אחרת, עדיף לשתות בבית קפה, מה שבטווח הלא מאוד ארוך יעפיל על כל הוצאה על ציוד ביתי טוב.
שוב, הנ"ל היא דעתי בלבד. You mileage may vary
לצפיה ב-'דימה אתה טועה ......שלא באשמתך....'
דימה אתה טועה ......שלא באשמתך....
16/06/2016 | 08:13
4
64
אם יש משהו שלמדתי  במסע שלי בעולם הקפה, זה שמאכילים אותנו  עם כפית, לא תמיד בצורה הנכונה...
נתחיל מהטרמובלוק....  הקביעה אינה נכונה לחלוטין, יש טרמובלוקים שמסוגלים לשמור על יציבות טרמית, לפעמים אפילו להניע תהליך טרמוסיפוני בצורה יעילה מאוד. יש מכונות קפה סופר מקצועיות וסופר טובות  אפילו עם ראשי E61, במיוחד בתקופה האחרונה שיצאו תקינות חדשות בתחום החיסכון באנרגיה ונצילות אנרגתית. טרמובלוק הוא לא דבר רע  ודווקא במכשיר שזרימת המים הופכת מבוקרת מאוד, כמו מכונת קפה ,ף אפשר להשיג יציבות טרמית טובה למדי.
פרה אינפיוז'ן  אלקטרוני , למרות חסרונותיו, נמצא במכונות רבות היום, החל ממכונות מקצועיות, וכלה במכונות ביתיות פשוטות , הרטבה קלה של הקפה, גם אם לא נעשית בלחץ נמוך רציף,ולפני הפעלת  לחץ חליטה, תורמת למסיסת סוכרים ומוצקים בקפה ומשפרת מאוד את  איכות מנת הקפה ולכן כך או כך יש למכונה פשוטה עם טרמובלוק כמו הדהלונגי שגם ככה מופעלת עם כרטיס אלקטרוני וקל ליישם פרה אינפיוז'ן, תוצאות יפות.

לגבי מגביר הקרמה אתה רחוק מהנכון בערך כמו המרחק  שבין אילת לבית הערבה..(192 ק"מ?)   הסיבה האמיתית  למגביר קרמה, אינה האמונה  באיכות המכונה של היצרן! היא קשורה יותר לדרישה צרכנית ועצם זה שחינכנו דורות על גבי דורות, שמה שעושה קפה טוב זה הקרמה ולא מה שמתחת לקרמה. משמע הקצף החום ענברי הזה שטעמו כטעם סבון כלים , מריר וחמוץ עם טנני עץ וריח של שרוף, זה מה שהופך את המשקה החום המתוק ועתיר הסוכר שמתחתיו  לזניח.. מי שקונה מכונת קפה רוצה לראות קרמה ויהי מה. מי שקונה מכונה פשוטה  ב900 ש"ח רוצה גם  לא לבזבז עוד סכום דומה על מטחנה, אלא לקנות קפה טחון מראש..... באריזות וואקום...... בסופרמרקט.....   אתה זוכר שכל הקפה אספרסו שמוכרים בסופר הוא למעשה טחון למקינטה? יופי ...  אז הוא לא טחון דק מספיק בשביל לייצר התנגדות למים,] כמו שצריך, נכון?! איך תיצור התנגדות מלאכותית למים?סלסלה עם המון חורים בצד של הקפה, שכבה כפולה כלשהו וחריר קטן שקשה למים לעבור דרכו! ע"י זה להשיג את זמן החשיפה למים שהקפה צריך בשביל למוסס את השמנים האיתריים והמוצקים האחרים שדרושים ליצירת הקרמה.  אין זה קשור לאמונה של היצרן במוצר שלו, האמן לי שדהלונגי מאוד מאמינים במוצרים שלהם, לראייה רוב המוצרים שלהם טובים  עד טובים מאוד. הם פשוט מנוסים יותר בהבנה של הצורך של הצרכן שלהםן לקפה יחסי טוב, פשטות שימוש, שימוש בפודים וקפה שטחון גס מידי ומיועד בכלל למקינטה..
לצפיה ב-'יפה ותודה דובי. החכמתי. '
יפה ותודה דובי. החכמתי.
16/06/2016 | 17:24
14
לצפיה ב-'לגבי חוסר האמון בלקוחות, ולא במוצר עצמו - אתה כנראה צודק, '
לגבי חוסר האמון בלקוחות, ולא במוצר עצמו - אתה כנראה צודק,
16/06/2016 | 19:25
2
36
וכמובן כל מה שכתבת על הצרכן המצוי הוא נכון. אבל בסופו של דבר - זה אותו הדרעק: בגלל מגביר הקרמה במקום שהמים יידחסו בכח דרך הקפה המהודק, מה שעוצר אותם זה החריר שבתחתית, והקפה סתם מרחף לו בתוך ההמים שבפורטפילטר - מין שעטנז של מוקה ואיירופרס. בקיצור - לא אספרסו טוב בשום צורה.
לגבי הטרמובלוק - אין, לא תשכנע אותי: זה שאפשר להתקין אותו במכונה מקצועית לא אומר שצריך. אפשר להתקין אותו גם במטוס סילון, אבל כנראה הוא לא ימריא ככה P-: ובכל אשמות אותן התקנות שהזכרת: זה גם מה שגרם לפיליפס להרוס את גאג'יה קלאסיק הישנה והטובה. חוקי שימור האנרגיה לא כפופים לתקנונים. אם אתה צריך לחמם ולהחזיק חם גוש חשוף של 5 ק"ג של פליז (E61), זה לא משנה איך תחמם אותו - בסליל מים חמים או בסליל חשמלי - בסוף זה או שתשרוף בערך את אותה כמות האנרגיה, או שלא תחמם כמו שצריך. לכן, אם יתקינו דבר שכזה במכונה מקצועית, אזי יצטרכו להפעיל את הטרמובלוק ללא הפסקה בשביל לתחזק את חום המכונה (ולא רק של המים שנמזגים באותו רגע), וז"א שלא חסכת שום דבר, ולא ברור למה ויתרת על הדוד הרגיל (אולי זה קומפקטי יותר). במכונות הזולות שאנו דנים בהן הרגע, הטרמובלוק לא עובד כל הזמן, ואף יש בהן פונקציית סטנד-ביי נלוזה, וזה אומר שהאיזון הטרמי לא אפשרי בכלל. בקיצור, אני לא ראיתי מכונה זולה עם טרמובלוק שמשיגה ייצוב טרמי טוב. אתה מתעסק עם מכונות כאלה כל הזמן, אז יש מצב שראית הרבה יותר ממני. אם יש כזאת - תמליץ כאן לחבר'ה, ותסביר איך הם עשו את הפלא
לגבי הפרה אינפיוז'ן האלקטרוני אתה בהחלט צודק: פשוט לעשותו והוא בהחלט טוב לאספרסו. עם יש מכונה עם דוד נורמלי ופונקציה כזאת - עדיף.
 
לצפיה ב-'לא חוסר אמון ... שוב, הבנה ומענה נכון לצרכיו וצפיותיו של ...'
לא חוסר אמון ... שוב, הבנה ומענה נכון לצרכיו וצפיותיו של ...
17/06/2016 | 00:29
1
43
... הלקוח  שרוצה לקנות מכונת קפה שהיא יותר זולה, שאינה כובלת אותו לקפסולות, מפיקה קפה טוב ביחס לקפסולות ואינה גוררת אותך להרפתקה כלכלית. או ה"פעצ'קריי" שמסביב. כל העניין הזה של  כללי הטקס שאתה  אוהב  לעשות עם הקפה שלך, לא מתאים לרוב רוכשי מכונות הקפה, שעדיין רוצים לחוש אותה, לפחות בריסטה סלב.
לצפיה ב-''
17/06/2016 | 14:04
6
לצפיה ב-'שבועיים ללא אף הודעה...'
שבועיים ללא אף הודעה...
09/06/2016 | 08:00
9
113
אני מקווה שזה לא מפעיל התראה כלשהי בתפוז, כי הם סגרו לא מעט פורומים שלא היו מספיק פעילים לטעמם. אני מקווה שזה לא ייקרה כאן.
לצפיה ב-'לא רק סגרו. גם מחקו את התוכן יחד עם הפורום'
לא רק סגרו. גם מחקו את התוכן יחד עם הפורום
11/06/2016 | 02:20
3
78
למשל טיולים לגרמניה, היה שם המון מידע שנגוז.
 
והפסקתי כמעט לגלוש לתפוז. הפרסומות מעצבנות מאד.
לצפיה ב-'איזה פרסומות?! AdBlock Plus '
איזה פרסומות?! AdBlock Plus
11/06/2016 | 16:05
2
23
לצפיה ב-'הם טיפלו גם בזה'
הם טיפלו גם בזה
23/06/2016 | 13:54
1
23
אצלי הABP חוסם את כל האתר. כל עוד הוא פעיל, האתר לא מוצג.
זו גישה שמתגבשת בהרבה אתרים. יש כאלו שמתחת לבאנר מסתירים אובייקטבים מוטמעים בדף, שריחוף מעליהם מסתיר את כל תוכן האתר.
רוצים להראות למפרסמים שיש דרכים להתמודד עם חוסמי פרסומות.
לצפיה ב-'אצלי זה עובד מצוין. תפרתי לו חוקים שמותאמים במיוחד לתפוז'
אצלי זה עובד מצוין. תפרתי לו חוקים שמותאמים במיוחד לתפוז
23/06/2016 | 23:37
8
לצפיה ב-'נראה שנספרסו ושות' נותנים בראש ליתר מכונות הקפה'
נראה שנספרסו ושות' נותנים בראש ליתר מכונות הקפה
11/06/2016 | 02:24
1
58
כמו שהסמרטפונים מחסלים גם את המחשבים הניידים וגם את המצלמות הקומפקטיות.
לצפיה ב-'זה אגב נכון, אבל כמו שהם לא נוגעים ב-DSLR, כך גם מי שחובב...'
זה אגב נכון, אבל כמו שהם לא נוגעים ב-DSLR, כך גם מי שחובב...
11/06/2016 | 16:07
51
קפה רציני לא ממש מושפע מנספרסו.
לצפיה ב-'הם הרגו את הגלישה מהטלפון'
הם הרגו את הגלישה מהטלפון
13/06/2016 | 22:52
2
45
פורומים זה פורמט שמתאים באופן עקרוני להצצה מדי פעם ותגובה קצרה -
ממש כמו פייסבוק.
בתצורה הנוכחית, יש המתנה של כמה שניות טובות עד שהדף עולה, ויש יותר פרסומות מטקסט, ברמות מגוחכות שרק אתרים ישראליים או רוסיים מגיעים אליהם.
בלתי שמיש!
שלא לדבר על כך שהדף משתנה תוך כדי עלייה, ויש סיכוי של 50% לפחות להקליק בטעות על פרסומת שזה עתה קפצה... בקיצור, חוסר הבנה טוטאלי של אופן השימוש ושל המשתמשים.
 
לצפיה ב-'צודק: את האפליקציה שלהם בטלפון העפתי כבר לפני שנה, ומאז'
צודק: את האפליקציה שלהם בטלפון העפתי כבר לפני שנה, ומאז
14/06/2016 | 00:52
29
גולש רק במחשב ורק עם חוסם פרסומות.
לצפיה ב-'הרבה עזבו את הפורומים בגלל עומס הפרסומות'
הרבה עזבו את הפורומים בגלל עומס הפרסומות
24/06/2016 | 21:31
11
לא לכולם יש את הסבלנות שש לי. סבלנות שאם אני חושב עליה גובלת במזוכיזם. לפעמים בפרסומות המושקעות/סרטונים שנאספו מהאינטרנט יש דברים נחמדים.
כשאני מנסה לרתק אחרים שיש פורומים מענינים בתפוז, הם נניח נכנסים לראות ולא מצליחים לשרוד להבין את התוכן. התוכן נבלע להם ברעש הפרסומות הבאנרים והאי סדר.
לצפיה ב-'תיקון מכונת קפה'
תיקון מכונת קפה
11/06/2016 | 02:03
3
53
אני מחפש כרטיס פיקוד למכונת קפה סינכרוני
לצפיה ב-'מכונת קפה סינכרוני זה משהו גנרי?'
מכונת קפה סינכרוני זה משהו גנרי?
11/06/2016 | 12:51
1
18
או אולי המילה סנכרוני מופיע בשם המכונה .
כלומר צריך שם של מכונה .
 
לצפיה ב-'אני מניח שהוא מתכוון לגאגיה סינכרוני'
אני מניח שהוא מתכוון לגאגיה סינכרוני
13/06/2016 | 11:44
8
לצפיה ב-'לדעתי דובי דבש מתעסק עם מכונות ביתיות אוטומטיות - שלח בפרטי.'
לדעתי דובי דבש מתעסק עם מכונות ביתיות אוטומטיות - שלח בפרטי.
11/06/2016 | 16:04
17

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ