לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1225712,257 עוקבים אודות עסקים

פורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

לצפיה ב-'עופרת במכונות קפה? '
עופרת במכונות קפה?
18/01/2017 | 09:40
3
137
למישהו יש הסבר טכני לסיפור
לצפיה ב-'לא ברור למה הם נזכרו בזה עכשיו'
לא ברור למה הם נזכרו בזה עכשיו
18/01/2017 | 11:14
2
130
עוד ב- 2007, וגם ב- 2011 ה- Federal Institute for Risk Assessment  בגרמניה, ערך מחקר ומצא שיש ערכי עופרת שיוצאים ממכונות אספרסו שחורגים מהמותר לפי התקנים של האיחוד האירופי. לקח להם פה בארץ איזה 10 שנים טובות להכנס לפאניקה. 
גם ה- BIR וגם פה בארץ, נמנעים מלהגיד באיזה דגמים מדובר בדיוק, כי הם טוענים שהדגימות היו מצומצמות מידי מכדי להיות מייצגות. 
הטענה היא שכשמנקים את המכונות ממשקעי קלציום, משתמשים בחומרים חומציים שיוצרים ראיקציה עם חלקי המתכת של המכונה ומשחררים עופרת. חלקי המתכת של המכונות עשויים מסגסוגת של נחושת שמכילה בין השאר גם עופרת בריכוז נמוך, בגלל נקודת ההיתוך הנמוכה שלה.
לצפיה ב-'ראשית יש דגמים (יצרנים בעצם)'
ראשית יש דגמים (יצרנים בעצם)
18/01/2017 | 18:01
1
113
שנית ממש מוזר כי חברינו מאירופה ממש מתעסקים בתקנים ובנקיון המזון הרבה יותר ממה שנהוג כאן-אי לכך סגסוגות עם עופרת במזון ?!
גם אם משתחררת עופרת במהלך ניקוי האבן האם כמה עשרות ליטרים של מיים שעוברים בצנרת לא ישטפו אותה?
במכונה בבית קפה זה נשטף ביום ואח"כ יש שקט כמה חודשים לפחות .
לצפיה ב-'עד כמה שידוע לי באירופה לא פרסמו דגמים'
עד כמה שידוע לי באירופה לא פרסמו דגמים
18/01/2017 | 18:28
88
הגרמנים הוציאו אזהרה למדינות האיחוד והשאירו לכל מדינה לטפל בזה כפי ראות עיניה. טמפ' ההיתוך של עופרת נמוכה מטפ' ההיתוך של נחושת ולכן מוסיפים אותה. היא לא אמורה להגיע למזון אלא אם יש חומר שגורם לקורוזיה, כמו חומרי ניקוי מסוימים. נחושת היא לא חומר אורגני, היא לא "מרפאת" את עצמה אם נגרם לה "פצע". לכן השטיפה לא משנה לעניין הזה, כל עוד יש "פצע" (קורוזיה) תהיה זליגה מסוימת של עופרת. 
לצפיה ב-'gaggia syncrony digital שלמה לחלקים - למרבה במחיר'
gaggia syncrony digital שלמה לחלקים - למרבה במחיר
16/01/2017 | 16:54
54
המכונה פועלת, אך לאחרונה הקפה שהיא מוציאה כבר לא מדהים, ונשמע שהמנוע שלה נחלש ומתאמץ.
לי כבר אין כח להתעסק ולנסות לסדר אותה.
לכן אני מציין שהיא לחלקים, למרות שהיא עובדת וכל אחד יכול להחליט מה לעשות איתה.
חייבת להמכר עד סוף החודש.
יוחאי
0542400143
מת"א
לצפיה ב-'עזרה תקלה במכונה קפה '
עזרה תקלה במכונה קפה
14/01/2017 | 17:44
4
337
שלום יש ברשותי מכונת קפה של גאגיה רבולושיין
ופתאום המכונה לא מוציאה מים כאילו היא נחנקת (מצורף סרטון להראות את הבעיה)
אם אני מוציא את הרשת (לא בטוח שזה השם ) אז היא מוציאה מים (גםלזה מצורף סרטון)
**המקציף חלב עובד **
לצפיה ב-'כאשר אתה מחזיר את הרשתית למקום....'
כאשר אתה מחזיר את הרשתית למקום....
15/01/2017 | 04:20
3
123
אל תהדק את הבורק, רק לסגור בקליליות, בשום אופן לא להדק!
 
!. עשה טיפול אבנית ובדוק אם זה פותר את התופעה.
2. האם החלפת את הבורג שמחזיק את הרשתית? האם שמת בורג שהוא ארוך יותר? אם כן, זו הסיבה
3. פרק את השסתום החד כיווני ונקה אותו....
לצפיה ב-'נ.ב.'
נ.ב.
15/01/2017 | 04:29
2
85
לא צריך לפרק את כל המכונה בשביל להגיע לשסתום!
להוריד רשתית, לפתוח שני ברגי L.N שמחזיקים את הפלאנצ' (טבעת אלומיניום גדולה עם שני חורים גדולים שבהם נכנסים ברגי הL.N)והוצא את הברגים החוצה, דחוף מברג גדול וארוך בין מסגרת הראש לבין הפלאנצ'מוהפעל עליו מנוף בכדי שיצא.
 
נ.ב.ב.
התקלה האמיתית במכונה שלך היא זה שחלקו העליון של הפלאנצ' מכוסה באבנית וקורוזיה,  כשהוצאת את הבורג החור הפתוח הוא זה של הבורג ולכן המים יצאו ממנו במקום מארבעת החורים שיש בפלאנצ' שדרכם אמורים לעבור המים, אלו כנראה סתומים מאבנית, כשתוריד את הפלאנצ' גם תבין שטיפול אבנית רגיל לא היה עוזר.
ניתן לשבור את ה"קרום" של האבנית מחלקו העליון בעזרת  מברג שטוח ולאחר מכן , קרצוף  נמרץ עם מברשת פלדה.
לצפיה ב-'קודם תודה '
קודם תודה
15/01/2017 | 19:38
1
63
ב . לא החלפתי את הבורג פשוט פתחתי אותו כי המכונה לא הוציאה מים .
לצפיה ב-'קושי עצום להוציא את החלק '
קושי עצום להוציא את החלק
20/02/2017 | 15:35
56
רעיונות ?
 
לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
09/01/2017 | 17:42
12
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'תיקון מכונת saeco syntia - המלצות למעבדה?'
תיקון מכונת saeco syntia - המלצות למעבדה?
06/01/2017 | 18:08
3
82
שלום, מישהו יכול להמליץ על המעבדה?
תודה
מרק
לצפיה ב-'מאיפה אתה?'
מאיפה אתה?
07/01/2017 | 08:40
2
78
יש מעבדות בכמה איזורים..
מה התקלה במכונתך?
לצפיה ב-'רחובות אבל מתנייד די הרבה'
רחובות אבל מתנייד די הרבה
07/01/2017 | 22:13
1
66
כרטיס ממשקים בטוח (אחד הכפתורים לא עובד) אבל כנראה גם משאבה
לצפיה ב-'המעבדה הקרובה ביותר אליך...'
המעבדה הקרובה ביותר אליך...
08/01/2017 | 00:25
156
... היא המעבדה שאני מפעיל בת"א
לא הייתי ממהר להחליט לגבי כרטיסים או משאבה, הבעיה יכולה להיות פשוטה ממה שאתה חושב. ובכל אופן כדאי לבדוק לעומק.
אתה יכול להשאיר את המכונה או בחנות אמיגו ברשל"ץ גבול חולון בלישנסקי 27, בחנות "גבריאל'ס" בביאליק 6 ברשל"צ שם האיסוף הוא ביום רביעי בערב וההחזרה ביום רביעי שאחריו.
אתה יכול להגיע אלי ישירות להר ציון 108 אל בית הקליה או למעבדה בתיאום מראש ברח' החלוצים 21 בתל אביב. 035104121
לצפיה ב-'מקינטה וכלכלה..'
מקינטה וכלכלה..
04/01/2017 | 14:11
6
160
היי, סליחה על הבורות שבשאלה .
יש לי מקינטה ביאלטי של 2 כוסות שקניתי באיטליה , אחת באמת טובה .
בדרך כלל אני קונה פולים שנטחנים במקום, ואני משלם בסביבות 10-12 שח,  עבור-100 גרם. (קולומביה/ברזיל וכו)
אם אני ממלא את המסננת עד הסוף, כמעט כל השקית קפה הזו מתרוקנת, וכמות הקפה שמתקבלת היא אפילו לא כוס סטנדרטית מלאה. (המים במקינטה עד הסימון)
בשורה התחתונה איך שהוא אני מקבל פחות מכוס וזה עולה לי בערך 10 שח .
זה נראה לי לא סביר ודי יקר עבור פעמיים ביום (הרבה יותר מקפסולה לפחות)
 
איפה אני טועה  ? נראה שקפה ל-3 אנשים יעלה 30 שקל בקלות  :)
 
האם ניתן למלא חצי מסננת בקפה ?
לצפיה ב-'יש פה שתי בעיות - '
יש פה שתי בעיות -
04/01/2017 | 15:16
5
131
100 גר' מספיק לך למלא סלסלה אחת בלבד של מקינטה שתי כוסות?!
או שעובדים עליך בחנות ולא מוכרים לך 100 גר' או שזו לא מקינטה שתי כוסות...
למיטב זכרוני במקינטה 2 כוסות שלי נכנס פחות מ-20 גר' קפה טחון, כלומר כחמישה שימושים ל-100 גר'.
בנוסף, מה זה אומר כוס סטנדרטית מלאה?
מקינטה שתי כוסות אמורה להוציא שתי כוסות אספרסו (שזה בדיוק כמות המים שהכנסת לחלק התחתון).
 
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
04/01/2017 | 15:41
4
97
על התגובה, מדובר במקינטה 3 כוסות לא 2, טעות שלי :
 
 
אבל 100 גרם במילוי של המסננת נגמר בערך שלושה רבעים ממנו , והקפה ממש לא מספיק לי . 
 
אני כנראה מערבב דברים, ואני יודע שאספרסו נמזג בכמות מזערית, אבל המטרה שלי היא לקבל כוס קפה שחור איכותי.
 
שאלה נוספת, האם יש אפשרות להכין מזה קפוצינו אם רק אוסיף חלב מוקצף או שזה לא נהוג ? איך בעצם אפשר לקבל הפוך ממקינטה ? עם אותו קפה בתוספת חלב?
לצפיה ב-'גם 75 גר' קפה למקינטה 3 כוסות נשמע לי הרבה מאד'
גם 75 גר' קפה למקינטה 3 כוסות נשמע לי הרבה מאד
04/01/2017 | 15:57
78
אבל אולי מישהו שיש לו מקינטה זהה יוכל לענות במדויק.
אתה דוחס את הקפה במסננת? במקינטה בעקרון לא אמורים לדחוס, אלא רק "ליישר".
 
מקינטה מוציאה משהו שאמור להיות דומה לאספרסו, ולא קפה שחור. בשביל קפה שחור תזרוק את הקפה לכוס ותוסיף מים רותחים.
 
בהחלט אפשר להכין משהו שדומה לקפוצ'ינו (לא בדיוק כי כאמור זה לא בדיוק אספרסו).
תוסיף חלב מוקצף בכמות הרצויה (בעקרון החלב + הקצף אמורים להיות בכמות של פי 2 מכמות הקפה) ותקבל קפה הפוך.
לצפיה ב-'כן אפשר להכין קפוצ'ינו'
כן אפשר להכין קפוצ'ינו
04/01/2017 | 16:02
83
עם חלב מוקצף.
250 גרם קפה מספיקים לי למקינטה של 3 כוסות לבערך 14 כוסות. זה בערך 2-2 וחצי כפות גדושות בכל פעם.
האמת שברור לי שמי שרוצה לדחוס קפה יכול לדחוס כם כמות גדולה מזו של קפה בכל מילוי למקינטה, אולי אפילו כפול מזה. אבל לא דוחסים קפה למקינטה. 
 
לצפיה ב-'יש לי מקינטה ביאלטי 2 מנות מסוג בריקה'
יש לי מקינטה ביאלטי 2 מנות מסוג בריקה
04/01/2017 | 20:49
115
שזה עם משקולת ושסתום בחלק העליון שמשם הקפה נשפך.
פעם באמת ניסיתי לצמצם כמות הקפה בסלסילה. הצלחתי מעט ע"י כדור משחק מפלסטיק שרובו אוויר. הפלסטיק היה איכותי ולא נמס בהכנות הקפה. (עד שנזרק לפח בטעות).
בנוסף יש לי מקינטה של ביאלטי 4 מנות עם מנגנון אחר ששם שופכים מים בלמטה וחלב בלמעלה. אחרי רעשים והמתנה יוצא קפה הפוך ומוקצף היטב. אני לא התחברתי לתהליך ולטעם.
המקינטה עם צבעים של כתמי שחור על לבן, יעני פרה.
בקשר לכמויות הקפה, לא לדחוס במקינטה.
נראה שהתרגלת לקפה חזק ולכמות גדולה. וזה דורש כמות קפה טחון כמו שאתה צורך.
להקטין עלויות אני קונה קפה ירוק וקולה כמות בערך לעד שבוע.
לצפיה ב-'יש לי גם את הביאלטי בנפח 3 כוסות'
יש לי גם את הביאלטי בנפח 3 כוסות
15/01/2017 | 09:04
48
מנה רגילה, בלי דחיסה, היא בערך 15-18 גרם.
אפשר לדחוס גם 20 ו-25 גרם, מה שיגרום לשקית של 100 גרם להתחסל אחרי 4 מנות.
לטעמי האישי 25 זה קצת יותר מדי חזק (הזדקנתי) אבל אם זה מה שעושה לך טוב אין בררה אלא לקנות יותר ולאתר ספק זול יותר.
כמו עוד כמה משוגעים לדבר בפורום, את נושא העלות אני סוגר יחד עם נושא הטריות - קונה קפה ירוק, קולה וטוחן לבד.
לצפיה ב-'תערוכה ברימיני עוד שלושה שבועות....'
תערוכה ברימיני עוד שלושה שבועות....
02/01/2017 | 09:34
2
98
http://en.sigep.it/
לאחר שלא הצלחתי להשתחרר לתערוכה בטריאסט, ובשל המחירים הפסיכוטיים לטיסות בסוכות ויוה"כ  החלטתי לנסוע לתערוכה הזו שברימיני.... תחום הקפה יהיה מעט קטן השנה בתערוכה הזו, אבל תהייה תחרות קולה הקפה של אירופה, וזה מעניין, תהייה תחרות הבריסטה הארצית של איטליה, וה BREWERS CUP, זה שלעצמו הולך להיות מרתק חוצמזה לחובבי הגלידה שבנינו וחובבי האפייה, גלידה הולכת להיות האירוע המרכזי השנה.(בינואר, כן?!). אפייה הולכת להיות גם מוצגת בפאן נרחב במיוחד.
אוקצור ....   מי בא?!
לצפיה ב-'השילוב המנצח לטעמי: לחם וקפה! אגב, יוצאת נבחרת אפיית לחם'
השילוב המנצח לטעמי: לחם וקפה! אגב, יוצאת נבחרת אפיית לחם
19/01/2017 | 06:17
13
ישראלית לתחרות. נאחל לה הצלחה.
לצפיה ב-'וספר לנו חוויות בבקשה'
וספר לנו חוויות בבקשה
21/01/2017 | 08:48
10
לצפיה ב-'LELIT PL41EM ו Graef נרכשו בהמלצתכם אז ככה:'
LELIT PL41EM ו Graef נרכשו בהמלצתכם אז ככה:
25/12/2016 | 21:51
25
205
היי לכולם,
LELIT PL41EM ו Graef נרכשו בהמלצתכם אז ככה:
 
נרכש בקפה עולה בחצור אשדוד.
מקום קטן ונחמד רכישה אימפולסיבית משהו....
רציתי לדעת מה הגודל של הטמפר - לא ברור, בחלק מהמקומות רשום 57 במקום אחר 58 ובכלל אמרו לי 57.5 .... דיי מבולבל...
רציתי לדעת מה הסדר הנכון להכנסת אספרסו כפול סוג של HOW TO.
על איזו שנתה לטחון? כי אני לא מצליח לפגוע בול בין כמות הקפה לעובי הטחינה וחוזק ההידוק לקפה אשמח להכוונה.
זרקתי כבר קילו פלוס בניסיונות לכוון את כל המשתנים ועדיין לא פגעתי בול.
דבר לפני אחרון- מאיפה כדאי לקנות טמפר בארץ.
בעליאקספרס מישהו המליץ על חנות שמוכרת ב 50 שח בערך...
 
ודבר אחרון... מים - להשתמש מהברז? אני רוצה לשמור עליה - לא כל יום אני משקיע סכום כסף כזה... אם לא מהברז - האם יש פתרון שהוא לא פילטרים לצנרת של הבית?
 
תודה לעונים
 
לצפיה ב-'לא זוכר שמישהו בפורום המליץ לך דבר או חצי דבר'
לא זוכר שמישהו בפורום המליץ לך דבר או חצי דבר
26/12/2016 | 08:28
1
181
ברם תתחדש ותהנה.
הטמפר צריך להיות 58 mm  ואפשר באליאקספרס .
מהסוג הזה למשל .
תבדוק מדריכים ספציפיים ב youtube.
מים רק מים מטופלים ,כלומר נטולי אבנית (לא בריטה) רצוי להשתמש במיכל שרף של 8 ליטר .המיכל לא חייב להיות צמוד,יכול למקם במרפסת המטבח ולהעביר בקנקן.
ואגב ההשקעה שלך לא משו משו ואל תצפה לתוצאות מדהימות.
אנשים קונים מכונות בסביבת ה 8K .אני מניח שהמכונה הבאה תהיה יותר רצינית
והפרט החשוב היותר זה איכות הקפה.קנה קפה מזן ערביקה בלבד (ממליץ על ברזיל)
לצפיה ב-'בריטה לא יעשה את העבודה? יש אלטרנטיבה פחות מסורבלת?'
בריטה לא יעשה את העבודה? יש אלטרנטיבה פחות מסורבלת?
26/12/2016 | 15:11
83
לצפיה ב-'קודם כל - תתחדש!'
קודם כל - תתחדש!
26/12/2016 | 21:34
2
145
לפי המפרט המכונה הזאת מאוד דומה ואולי אף טיפה טובה יותר מגאג'יה קלאסיק המקורית (לפני שהגרמנים באו וקילקלו אותה) שהיתה לי כ-7 שנים. מאוד נהניתי מהקפה שיצא ממנה, ואני בטוח שתהנה משלך לא פחות
לגבי גודל הטמפר, לא הייתי קונה 58 בלי לבדוק: במפרט כתוב 57, וז"א ש-57.5 ככל הנראה יתאים, אך 58 - זה כבר לא בטוח. אני קניתי בזמנו באיביי (לא היה עלי אז) במחיר דומה, והוא משמש אותי עד עצם היום הזה. אני אישית מעדיף את קצה הידית מעוגל יותר ועם כיפת מתכת, אבל זה עניין של טעם אישי וסגנון אחיזה בעת הידוק הקפה.
לגבי המים: בריטה זה פילטר שרף - בדיוק כמו במסנני 8/16 ליטר - כך שזה יתאים לריכוך, רק אל תשכח להחליף או לעשות רענוני מלח. מסנן 8 ליטר מורכב על קו המים יהיה יותר נוח, ועם ישמש רק לקפה, יצריך רענון פעם בהרבה זמן.
לצפיה ב-'תודה על התגובה.'
תודה על התגובה.
27/12/2016 | 09:07
1
85
רענון? לפילטר בריטה צריך לרענן משהו? זה לא כל 30 יום החלפה?
לצפיה ב-'זה מה שאמרתי: להחליף או לרענן.'
זה מה שאמרתי: להחליף או לרענן.
27/12/2016 | 15:31
85
אם אתה מחליף, הכי טוב. לכאלה שמתקמצנים או מתעצלים, קיימת האופציה של רענון מלח בדיוק כמו בפילטרים ה"גדולים". חפש בפורום - היה כאן דיון נרחב בנושא. קראו לזה "שיטת אדיקט" כמדומני.
העיקר זה לא להשאיר פילטר בריטה אחד לשנה שלמה בלי שום רענון, ולחשוב שאתה מכוסה...
לצפיה ב-'טמפר עבור לליט: 56 מ"מ כמו לה צ'ימבלי בפירוש לא 58!!'
טמפר עבור לליט: 56 מ"מ כמו לה צ'ימבלי בפירוש לא 58!!
27/12/2016 | 07:31
19
90
קנקן בריטה יעשה עבודה טובה, אל תעז להכניס למכונה מים מינרלים ואני לא מאוד ממליץ על מי ברז לא מטופלים.
לגבי שנתות בטחינה, מצטער לא יכול להגיד לך.... ראשית גראף זו מטחנה סינית והן מתנהגות כוואן אוף כל אחת מתנהגת אחרת. אישית, היום אני לא ממליץ לאף אחד לקנות גראף , יש הרבה אופציות שבהפרש מאתיים שקלים  קונים מטחנה אחרת טובה יותר באופן משמעותי ביותר.
חוש המישוש חביבי, משש מעט קפה טחון, איפשהו, בין חולי לאבקתי, קצב זליגהשל מרגע לחיצה על כפתור החליטה ועד שיש 30 מיל' בכוס 25 שניות + - 3 שניות.
 
לא הצלחת לכוון טחינה? קפוץ אלי ואלמד אותך איך מכוונים.
לצפיה ב-'תודה על התגובה, אתה בטוח על ה56? פעם ראשונה שמישהו מזכיר 56'
תודה על התגובה, אתה בטוח על ה56? פעם ראשונה שמישהו מזכיר 56
27/12/2016 | 09:10
18
68
אז עד עכשיו דובר על 58 או 57.5 או 57 ועכשיו גם 56 נכנס לתמונה....
אין למכונה דף של ספקס שמוזכר בדיוק הגודל.
יש למישהו כאן את המכונה הנ"ל?
לצפיה ב-'אולי לא הבנת'
אולי לא הבנת
27/12/2016 | 16:07
17
88
בריטה לא מסיר אבנית ולא מרעננים פילטר בריטה.
יש פילטרים שמכניסים למיכל המים של המכונה והם מכילים שרף שמפרק את האבנית .אותו צריך לרענן כל פעם.
או להשתמש במיכל 8 ליטר.
 
לצפיה ב-'אז קניתי פילטר רזין (שרף?) מסאפורה - נכנס למיכל של המכונה'
אז קניתי פילטר רזין (שרף?) מסאפורה - נכנס למיכל של המכונה
27/12/2016 | 16:49
4
247
עלות ~40 שח 
האם יש משהו באינטרנט יותר זול - עלי או איביי?
האם יש אפשרות לקנות ערכת מילוי או ערכה שאפשר למלא מחדש כל כמה זמן במקום לזרוק
לצפיה ב-'לא יודע בדיוק מה קנית'
לא יודע בדיוק מה קנית
27/12/2016 | 16:58
3
101
ברם אם זה רזין (שרף) אז הוא לא חד פעמי .ניתן לרענן אותו עם מלח בישול .
 
לצפיה ב-'כזה:'
כזה:
27/12/2016 | 17:07
2
96
לצפיה ב-'ובסאפורה לא אמרו לך שזה רב פעמי?'
ובסאפורה לא אמרו לך שזה רב פעמי?
27/12/2016 | 22:33
1
69
לצפיה ב-'לספורה אין אינטרס להגיד בשזה רב פעמי....'
לספורה אין אינטרס להגיד בשזה רב פעמי....
27/12/2016 | 23:05
107
... בעיקר כי  הרעיון של חנות זה למכור, מה  בכך שהמרכך הזה  נמכר גם ע"י היצרן שלו כחד פעמי. זה שאתה ואני יודעים שניתן לרענן אותו  אינו אומר שהיצרן כיוון לכך, מבחינתו כמו החנות, למכור הרבה ככל שאפשר.
לצפיה ב-'בריטה לא מסיר אבנית?!'
בריטה לא מסיר אבנית?!
28/12/2016 | 11:33
559
אז איך אתה מסביר את זה שמאז שאני משתמש בבריטה לא הצטברה טיפת אבנית על הקומקום (ואני מדבר כאן על שנתיים של שימוש)?
כשבדקתי את רכות המים אחרי סינון בבריטה, נייר הבדיקה לא שינה את צבעו בכלל, כלומר המים היו בדרכת הרכות הגדולה ביותר.
לצפיה ב-'אתה טועה ומטעה: בריטה זה שילוב של שרף ופחם, והחלק של שרף...'
אתה טועה ומטעה: בריטה זה שילוב של שרף ופחם, והחלק של שרף...
28/12/2016 | 16:29
10
169
...זה בדיוק אותו החלק שיש במסנן 8/16 ליטר. הוא כן מסיר אבנית ע"י החלפת יונים, וכן אפשר לרענן אותו  ע"י מלח בישול. חפש "שיטת אדיקט" בפורום זה ממש.
לצפיה ב-'לא טועה ,לא מטעה'
לא טועה ,לא מטעה
28/12/2016 | 22:40
9
120
תראה לי רפרנס למה שאתה טוען .
בריטה לא מפרק אבנית!!!!!!
 
לצפיה ב-'בריטה יפתור לך את בעיית האבנית ועוד...'
בריטה יפתור לך את בעיית האבנית ועוד...
29/12/2016 | 02:32
4
167
פילטר בריטה מקצועי סופח קלציום ומגנזיום (אבנית), כלור, טעמי לוואי, מתכות כבדות כגון עופרת ונחושת, מסנן חלקיקים עד 10 מיקרון, קטן וקל להחלפה.
 
היבואן
marap.co.il
 
לצפיה ב-'יפה שהוספת את המיקצועי'
יפה שהוספת את המיקצועי
29/12/2016 | 15:15
3
113
אני בטוח ששואל השאלה לא התכוון למוצר זה.
הוא מתכוון לקנקן בריטה ולא לפילטר מיקצועי.
הפילטר שלך מחייב התקנה ע"י השרברב ומחירו פי שניים ממיכל ה 8 ליטר
מה גם שאין לו סידור של רגנרציה באמצעות מלח. כלומר כל 6 חודשים תזרוק ותקנה חדש.
 
 
 
לצפיה ב-'החומר הפעיל הוא אותו הדבר שבקנקן. זה רק ההסבר לקטני אמונה'
החומר הפעיל הוא אותו הדבר שבקנקן. זה רק ההסבר לקטני אמונה
29/12/2016 | 19:16
2
58
לצפיה ב-'ער האט געזאגט,'
ער האט געזאגט,
29/12/2016 | 19:55
1
50
לצפיה ב-''
29/12/2016 | 21:23
13
לצפיה ב-'בבקשה, הנה לך ה"רפרנס" - אחד מני רבים...'
בבקשה, הנה לך ה"רפרנס" - אחד מני רבים...
29/12/2016 | 05:05
3
130
לך ישר לשאלה מס' 29: "
What is the difference between cation and anion exchange resins?
"
לצפיה ב-'שוב'
שוב
29/12/2016 | 21:44
2
77
זה מתייחס למחסנית התעשייתית ולא לקנקן בריטה בייתי.
תזכיר לי כמה עולה לך החלפת מחסנית?
 
לצפיה ב-'זה אותו שרף פולימרי רק ביחס כמויות שונה מול הפחם הפעיל.'
זה אותו שרף פולימרי רק ביחס כמויות שונה מול הפחם הפעיל.
30/12/2016 | 02:24
1
101
פילטר מקצועי קטן שיושב במיכל מים עולה כ70 ש"ח ומספיק ל150 ליטר.
פילטר קטן שמתחבר לקו מים עולה כ 300 ש"ח ומספיק ל800 ליטר אבל מצריך רכישה חד פעמית של ראש בכ200 ש"ח.
 
מצד אחד זה לא רק חישוב כלכלי, יש את עניין הסינון, הטיהור וכיוון הBY-PASS כדי להגיע למיצוי טוב של הקפה.
אבל מצד שני זה עניין של טעם וריח מול הכיס והחישוב של אדם אחד לא תמיד מתאים לאדם אחר.
למשל אנשים שרוכשים מים מינרלים הביתה לשתיה אבל לא משתמשים בהם לבישול פסטה ומרק.
אני מעריך שגם פה בפורום יש אנשים שמטהרים את המים למכונת קפה אבל לא לבישול ושתייה.
 
לצפיה ב-'אלון גרוסמן'
אלון גרוסמן
05/01/2017 | 18:21
68
אתה מוכר מערכות בריטה מקצועיות.
אתה יודע שקנקן בייתי לא נותן פתרון לריכוך מים למכונת קפה .
אז אנא !
 
לצפיה ב-'אהלן עזרה בקניה של מכונה '
אהלן עזרה בקניה של מכונה
24/12/2016 | 21:14
2
200
מתלבט בין הNESCAFÉ Dolce Gusto
Inissia C40  Nespresso
והLAVAZZA MINU CAFFE LATTE של היילו

כן כולן זולות אין לי הרבה תקציב אבל אשמח לשמוח חוות דעת שלכם עליהם.
גם מבבחינת העליות של הקפסולות אחרי זה, תקלות ידועות? בקיצור מה לקנות?! (=  ואם מישהו מכיר אולי מכונות אחרות בטווח מחירים הזה אשמח לשמוע תודה מראש!
לצפיה ב-'זה אינו הפורום המתאים לשאלות מסוג זה.'
זה אינו הפורום המתאים לשאלות מסוג זה.
25/12/2016 | 23:10
126
אנשי הפורום אינם מבינים דבר במכונות אלה.
 
לעתים, ברגע של חולשת הדעת, יש אף העונים תשובות משתלחות בשואלים שאלות מסוג זה.
 
חגים ומועדים לשמחה  [ הולדת המשיח ונס השמן חברו ליום אחד]
 
 
לצפיה ב-'מכונת קפסולות = מדפסת קפה....'
מכונת קפסולות = מדפסת קפה....
27/12/2016 | 07:42
154
כל מכונת קפסולה והקפסולות שמתאימות לה, ועכשיו סלח לי אבל אני לא מעז  לשתות את החרא הזה , החים קצרים מידי בשביל לשתות קפה חרא שיוצא מקפסולות  אבל אם הייתי צריך לבחור רציונלית, הייתי קונה את זו שהקפסולות שלה הכי זמינות וזולות והמכונה הכי זולה, והאמודו מיו של לוואצה בחנות של ילו בתחנות פז, היא הכי פחות יקרה. הדולצ'ה גוסטו זה גימיק שמייצר קפה מקפה נמס או קפה בטעמים  בתוספת חומרי טעם סינטטיים .
 
ואגב אם לא הבנת, אתה אחושלוקי פראייר שהולך לשלם המון כסף בקפסולות יקרות רק בגלל שהמכונה זולה וקורצת.
לצפיה ב-'עזרה - מיד לאחר ניקוי אבנית - אין כמעט מיצוי של קפה ?'
עזרה - מיד לאחר ניקוי אבנית - אין כמעט מיצוי של קפה ?
23/12/2016 | 18:11
1
81
מכונת קפה BEZZERA.   ביצעתי ניקוי אבנית.  מאז -  אין כמעט מיצוי של הקפה, גם עם הטחינה פחות דקה, היות והמשאבה נחלשת אחרי כמה שניות (נראה לי המשאבה - כי הרעש נחלש לאחר כמה שניות).  אין בעיה בזרימת המים ללא קפה,  והסקאלה של הלחץ בסדר. וההקצפה בסדר.
 
מה הבעיה ומה עושים ? 
 
תודה מראש
 
לצפיה ב-'בצע שוב ניקוי אבנית'
בצע שוב ניקוי אבנית
26/12/2016 | 23:04
50
מניח שנוצרו גושים גדולים של אבן שגרמו לסתימה.
 
לצפיה ב-'שאלה בנושא טחינת קפה'
שאלה בנושא טחינת קפה
23/12/2016 | 11:06
2
107
שלום לחברים, מבקשת לדעת האם באמת משנה אם השיניים במטחנה קוניות או שטוחות?
סתם שאלה לידע, משתמשת ב- קומפאק 3.
לצפיה ב-'לא יודע'
לא יודע
04/01/2017 | 20:57
35
אבל יש לי מטחנה שפורקה ממכונת קפה אוטומטית מקצועית ושם יש 2 דיסקיות.
 
יש לי מטחנה ביתית ששם המטחנה קונית. זו לא מגיעה למידת טחינה דקה.
לצפיה ב-'תלוי..'
תלוי..
12/01/2017 | 23:24
28
משנה מאיזה בחינה? אם הסכינים (קוניות או שטוחות) באיכות טובה, את יכולה להפיק קפה מצוין משתיהן.
 
אין לי נסיון עם המטחנה שציינת, אבל בגדול, אורך החיים של סכינים קוניות טוב יותר. 
לצפיה ב-'האם יש סיכון בשימוש במכונת קפה ישנה?'
האם יש סיכון בשימוש במכונת קפה ישנה?
19/12/2016 | 19:32
2
188
מכונת קפה ביתית (מרפי ריצרדס, לא קפסולות) עמדה במחסן בתנאים סבירים כ 12 שנים.. האם עלול להיות סיכון בהפעלה (קיטור, לחצים..) ?
מה דעתכם?
לצפיה ב-'צריך כנראה להחליף את הגומיות-אטמים'
צריך כנראה להחליף את הגומיות-אטמים
21/12/2016 | 18:44
1
38
אבל כדאי כבר לנסות איך שהיא. לעשות כמה מחזורים ולשפוך לכיור.
לצפיה ב-'תודה.'
תודה.
06/01/2017 | 10:43
5
לצפיה ב-'איפה קונים קפה ריצ הכי קרוב לכפר סבא?'
איפה קונים קפה ריצ הכי קרוב לכפר סבא?
19/12/2016 | 15:13
45
לצפיה ב-'טעימת קפה, ממכונת LELIT PL41EM'
טעימת קפה, ממכונת LELIT PL41EM
13/12/2016 | 13:58
137
היי לכולם,

אז אחרי שהמליצו לי כאן ללכת ולצעוד ולחפש מכונת בתקציב שלי ושתתאים לטעם שלי אלו המסקנות:
הרשתות הגדולות סאפורה ואמיגו מביאות פחות או יותר את אותן מכונות.
ניסו למכור לי בכוח את הדלונגי ויצאו בהצהרות שהמטחנה של הדלונגי בסדר גמור גם מעבר למקינטה (מה שנשלל בכל פורום שביקרתי בו).

אז השלב הבא שהוצא לי כאן זה LELIT PL41EM.
יש אותן למכירה אבל לא לטעימה.
והיות והתאכזבתי קשות מהתוצר של המכונת קפה של דלונגי, אני לא קונה מכונה (ובטח לא משקיע 2000 שח) בלי לטעום ולהיות מרוצה מהתוצר.

אז - למי יש כאן LELIT PL41EM. שאוכל להתעלק עליו ל 15 שעה ככה בזמנו הפנוי.
זה יעזור לי נורא.
תודה לעונים,
שגיא

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ